Absurdul asumarii…

Guvernul Boc a facut ce a spus ca face. Stiu este, o premiera. In deplinul dispret al Parlamentului si al Constitutiei (asta nu mai este o premiera) – pentru c-a refuzat sa accepte o decizie a CCR cu privire la conflictul institutional sesizat de Senat – Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pe Legea Educatiei.

Sunt mai multe lucruri care trebuie spuse:

In primul rand, Legea pe care si-a asumat Guvernul raspunderea este semnificativ diferita de cea din comisia de Educatie a Senatului. Adica, este un proiect nesupus dezbaterii publice si parlamentare. Adica, exact ceea ce judecatorii Curtii Constitutionale considerau ca reprezinta un element care nu permite asumarea raspunderii guvernamentale. Sa vedem ce va spune aceeasi institutie acum…

In al doilea rand, Guvernul practic si-a asumat cu ranjetul pe buze sa isi bata joc de ideea de dezbatere pe tema Legii Educatiei, reintroducand in lege absurditatile incredibile pe care Parlamentul le eliminase. Atentie! A fost vorba de decizii luate prin consens, mai ales la Senat.

In al treilea rand, si aici se gaseste si explicatia pentru titlul dat acestei postari, suntem intr-o situatie de un absurd incredibil, si am sa va explic de ce. Legea aflata in acest moment in Comisia de Invatamant din Senat va fi in continuare dezbatuta si supusa aprobarii. Conform articolui 72 al.4 si 5 din Regulamentul Camerei superioare, „(4) in cazul in care o comisie examineaza in fond mai multe proiecte de lege si propuneri legislative care au acelasi obiect de reglementare, aceasta va intocmi un singur raport de admitere; (5) pentru fiecare dintre celelalte proiecte de lege sau propuneri legislative se intocmeste raport de respingere.”

PDL ar putea sugera, asadar, ca proiectul de la Senat va primi raport de respingere, dar…

surprize, surprize.

Iata ce spune articolul 93, al. 2: „In cazul in care proiectul sau propunerea legislativa a fost adoptata de catre Camera Deputatilor, retragerea nu mai poate fi facuta din momentul sesizarii Senatului”!

Iar acest alineat se refera exact la situatia in care se afla acum Legea Educatiei, nu aceea asumata, ci aceea din Senat (ma incurc si eu in absurdul asta).

Practic, Guvernul si-a angajat raspunderea pe o lege ale carei prevederi vor fi modificate, daca actul normativ aflat in lucru la Senat va fi adoptat si promulgat. Legea pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, la randul ei, nu poate anula actul normativ in lucru la Senat, pentru ca acesta nu exista. „Legea” din Senat va deveni de jure su de factor lege dupa adoptare si promulgare. Iar acesta va fi un act normativ nou, care o il va anula pe cel al Guvernului. Un heirup extraordinar. Asta, daca Legea pe care Guvernul si-a asumat raspunderea nu cade la CCR sau Guvernul nu cade la motiunea pe care o introducem in legatura cu asumarea raspunderii. Oricare formula este de dorit.

Prima cale pentru a opri aceasta absurditate a Guvernului este, deci, sa sustinem motiunea de cenzura. PSD va semna aceasta motiune si vom face tot ce depinde de noi pentru ca efectele acestei legi sa nu se produca. A doua cale este sa acceleram discutiile din Senat, unde exista dezbateri si unde se poate adopta un act normativ care il va inlocui pe cel asumat de Guvern. Asta, daca judecatorii Curtii Constitutionale nu ne fac o supriza placuta…

212 Responses to “Absurdul asumarii…”


 1. 1 Pali octombrie 28, 2010 la 5:16 pm

  Sa cada la CCR ? Exclus,…pai acolo’sunt numai oameni de bine ( vezi Ion Predescu sau D.na Motoc;parca Geoana a facut om din sotiorul Mihnea Motoc nu ?l a trimis Ambasador la ONU la New York nu ? )

 2. 2 Blizzard octombrie 28, 2010 la 5:39 pm

  Nu am nimic special cu maghiarii DAR sa prevezi in Legea Educatiei ca pentru ei („ei” ca si minoritate care indeplineste anumite conditii) limba romana va studiata la scoala ca si limba straina, e ceva de neconceput.

  O solutie de compromis pentru zonele unde minoritatea maghiara e majoritara ar fi predarea tuturor materiilor dintr-un an, in limba romana si in urmatorul an predarea tuturor materiilor in limba maghiara.
  In felul asta si elevii romani si cei maghiari studiaza si stapanesc ambele limbi. Altfel, ce faceti, ii favorizati pe maghiari si ii defavorizati pe romani?!? Pai daca asa stau lucrurile, atunci sa se mute-n Ungaria toti acesti policieni care vor o astfel de Lege a Educatiei…

  Ce am pomenit mai devreme, e modelul din Luxemburg, unde un an se studiaza in franceza, urmatorul an in germana si apoi iar franceza si apoi iar germana…

  Puneti punct pretentiilor UDMR-iste pentru ca nu aduc nimic bun pe termen lung! Poate doar noi probleme.
  Dar desigur, politicienii au nevoie de voturile lor…

  Si ca idee geniala, aduceti organizarea invatamantului romanesc la nivelul celui din ’89, cu updatarea si upgradarea continutului, astfel incat sa tina cont de schimbarile ce au aparut in societate in general, de atunci si pana acum (accept pe IT, multimedia, comunicare si limbi straine).
  Toate modificarile pe care le constat la invatamantul romanesc de la clasa 1 si pana la lucrarea de licenta, mi se par (uneori) ca au scopul de a distruge aceasta institutie.

 3. 3 Viorel Dobre octombrie 28, 2010 la 5:42 pm

  @ Adrian Nastase

  Cu respect, nu inteleg. Normal ca veti depune motiune. Daca pica guvernul, nu trece legea. Daca trece legea, ea va fi modificata de legea adoptata (daca va fi adoptata) la Senat. In aceste doua situatii ei pierd. Ar trebui sa-i indemnam sa faca cat mai des chestia asta, nu sa le spunem ca sunt cum sunt. Chiar si cand ei gresesc noi ne plangem?

  Ar fi o problema daca pica legea in Senat. Stiu ei ceva ce dv nu stiti? Pica legea in Senat? Sau o sa refuze dl. Presedinte promulgarea? Atunci de ce mai amintim de legea din Senat? Nu ar fi mai bine pentru publicul larg sa vorbim doar despre victoriile viitoare (cand or fi!!) decat sa le amintim tot timpul cum pierdem de cativa ani buni? Ar creste moralul simpatizantilor si le-ar da un tel, altul decat a astepta o noua infrangere.

  Curtea Constitutionala o sa ne faca o mare surpriza: o sa ne arate ca o judecatoare scolita pe la Briucsel, cu un CV pe foarte multe pagini, care a colaborat cu multe institutii europene de justitie, da tot atatia bani pe lege cat un smenar care vinde prafuri la colt de strada. Poate chiar mai putini. Si noi o sa fim foarte surprinsi.

 4. 4 maria octombrie 28, 2010 la 5:43 pm

  In cate zile de la asumarea raspunderii trebuie depusa motiunea? eu stiu ca in trei zile si nu stiu daca in lege scrie 3 zile lucratoare. azi este joi. daca maine nu depuneti motiunea, luni, basescu si boc vor putea spune ca au trecut deja cele 3 zile si iarasi cadeti in c…t si acum cand aveti sanse mari pentru o mica victorie. daca CCR va va face surprize placute, in viitor, aceste surprize s-ar putea sa fie mai placute pentru basescu.

 5. 5 maria octombrie 28, 2010 la 5:54 pm

  daca voi nu depuneti motiunea la timp si CCR va face o surpriza placuta CCR creste in credibilitate in timp ce oppozitia scade.

 6. 6 Iepurele de Martie octombrie 28, 2010 la 6:20 pm

  P.S.D. – UN PARTID ÎN PLINĂ DERUTĂ

  Asadar, motiunea de cenzura a esuat. In mod lamentabil! Motiunii de acum cateva luni, dinaintea remanierii guvernului Boc, i-au lipsit 8 voturi pentru a trece. Motiunii de ieri – 17!!!

  Ce sa va fac, domnule Nastase?! Eu, daca va amintiti, v-am avertizat in mod repetat: nu va pripiti cu motiunea de cenzura! Festina lente! Nu va agitati orbeste, fara a fi siguri de sansele de reusita, numai si numai pentru a da si pentru a VA da impresia ca faceti ceva! Ca luptati, intr-un fel sau altul, impotriva regimului Basescu… Iar dvs., domnule Nastase, mi-ati raspuns ca a nega oportunitatea motiunii de cenzura este o atitudine „cel putin neinspirata”.

  La momentul respectiv, am fost, cred, singurul comentator de pe acest blog care a sustinut ca motiunea de cenzura nu este oportuna. Tot atunci, Le Prince des Imbeciles a pretins, prosteste (nimic surprinzator, din partea lui), ca sunt reprezentantul P.D.L.-ului, care se teme de motiune si si-a pus postacii sa faca propaganda contra acesteia. Iar Aya (din nou, nimic surprinzator) i-a tinut isonul.

  Iata ca realitatea a dovedit-o: Iepurele de Martie stie cel mai bine. Mai bine decat toti baştanii social-democrati, care, de ani buni, isi dau cu stangu-n dreptul, si, categoric, mai bine decat Aya si Le Prince des Imbeciles.

  Pentru mine, este absolut evident ca, din 2004 incoace, P.S.D.-ul se zbate intr-o deruta permanenta si totala. De ce din 2004? Foarte simplu: pentru ca atunci a ajuns chioru’ la Cotroceni. Pana atunci, P.S.D.-ul a fost pe val. Ion Iliescu obtinuse cel de-al treilea mandat, iar Adrian Nastase era premierul care avea sa ramana in constiinta maselor ca cel mai bun prim-ministru postrevolutionar. Apoi, Traian Basescu a castigat alegerile prezidentiale (prin frauda, n-am nici cea mai mica indoiala si n-am avut-o niciodata) si in P.S.D. a inceput deruta. In mod halucinant si de neinteles pentru mine, social-democratii, evident demoralizati de victoria chiorului, obtinuta, pe langa frauda, si gratie discursului basescian anticoruptie si antioligarhi (termenul de „moguli” a aparut ulterior, dupa alegeri), au marsat (!!!) la inepta retorica basista si au recunoscut, in mod repetat, ca „este evident ca in P.S.D. exista anumite probleme”, ca „sunt necesare anumite reforme in sanul partidului”, ca „P.S.D.-ul trebuie sa se curete de uscaturi” s.a.m.d. Insusi Adrian Nastase a adoptat noua conduita a partidului – punerea de cenusa-n cap – si, cedand cererilor insistente, obraznice si nesimtite ale democratilor (nu devenisera, inca, democrat-liberali), a demisionat cu o usurinta stupefianta din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

  Psihologia care a stat la baza acestor comportamente absolut aberante este cat se poate de clara: demoralizati, constatand succesul la mase al discursului anticoruptie, social-democratii si-au dat seama ca vantul s-a schimbat, ca Traian Basescu a lansat o noua moda, care a prins, si au crezut ca, daca vor inota impotriva curentului si vor incerca sa reziste cu fermitate pe pozitii, isi vor eroda si mai mult imaginea si priza la electorat.

  In ce ma priveste, mi-a fost clar inca de pe atunci ca aceasta strategie este complet prosteasca si falimentara, ca P.S.D.-ul nu trebuie sub nici o forma sa-i dea apa la moara lui Basescu, ci sa-l combata din toate puterile, sa arate ca si portocaliii au coruptii lor, ca guvernarea Adrian Nastase a fost extrem de eficienta si benefica pentru Romania si romani si ca niste alegeri parlamentare si prezidentiale aproape castigate, dupa patru ani de guvernare social-democrata neintrerupta (perioada in care, in mod normal, in orice tara din lume, orice partid ar fi scazut, mai mult sau mai putin, in popularitate), reprezinta o performanta.

  E drept, de cand cu alegerea lui Ponta ca presedinte P.S.D., partidul a renuntat la „strategia” punerii de cenusa-n cap. Cu toate acestea, deruta continua. Cea mai buna dovada in acest sens sunt cele doua motiuni de cenzura esuate. Bietii social-democrati nu s-au multumit cu una singura, au tinut cu tot dinadinsul sa se faca de ras ratand-o si pe-a doua. Au reusit. Totusi, era absolut evident ca, ATUNCI CAND NU ESTI SUTA LA SUTA SIGUR DE SANSELE DE REUSITA ALE UNEI BATALII CARE SE DORESTE CRUCIALA, MAI BINE O AMANI, PE TERMEN NELIMITAT. Ce-i costa pe social-democrati sa amane motiunea de cenzura, ba chiar, daca ar fi constatat ca nu reusesc sa stranga toate voturile necesare, sa n-o mai lanseze deloc, in loc sa alerge ca orbetii dupa voturi, fara spor, pana in chiar ziua votarii ei?! Nimic. Dar ei, nu si nu: motiunea, motiunea, motiunea!!!

  Si uite-asa, P.S.D.-ul se facu de ras din nou. Pentru ca, de ani buni, ii lipsesc viziunea, strategia, gandirea-n perspectiva, supletea actiunii. Partidul asta nu mai are creiere, nu mai are strategi. Victor Ponta este foarte, foarte, foarte slab, din toate punctele de vedere, iar Adrian Nastase este umbra palida a abilului si ironicului Adrian Nastase de odinioara.

  In incheiere, un sfat amical, domnule Nastase: in loc sa faceti corp comun, acolo, in partid, intre voi, mahării, pentru a demara niste strategii falimentare, mai bine ascultati-i pe oamenii „simpli” (in speta, pe mine). De multe ori, sunt mai apropiati de realitate si au solutii mai viabile. ALTMINTERI, NU VOM SCAPA NICIODATA DE BASESCU!

  P.S.: Astept cu nerabdare cea de-a treia motiune de cenzura.

 7. 7 vlad octombrie 28, 2010 la 6:23 pm

  astia chir sunt singurii stapani pe lume nu mai e nimeni sa-i traga la raspundere in mod real

 8. 8 Pali octombrie 28, 2010 la 6:24 pm

  @ Blizzard

  De acord cu dvs. Ieri am citit pe un site maghiar ca, peste 60 % din etnicii maghiari studiaza in clase cu limba de predare romana dupa clasa V-a. Deci,…revin ….sa dispara UDMR -ul din parlament odata si pentru totdeauna ! In ziua cu pricina o sa fiu „manga”,…sper sa nu fiu nevoit sa astept prea mult;nu de altceva dar mi se usuca gatul pe praful asta,

 9. 10 ORASAN IOAN octombrie 28, 2010 la 7:24 pm

  MOTIUNE DUPA MOTIUNE
  Cu toate ca sunt adeptul alegerilor anticipate si nu-mi place traseismul politic,cu tristete am ajuns la concluzia ca daca nu se renunta la ideea alegerilor anticipate prin motiune guvernul nu cade,parlamentarii(probabil intr-un numar foarte mare)nu renunta la mandatul de parlamentar.Cred ca trebuie sa asteptam termenul normal al alegerilor si trebuiesc gasite solutii de atragere a parlamentarilor din cercul puterii intr-un program de guvernare atractiv cu solutii credibile de iesire din criza si de crestere a consumului.ceea ce implicit conduce si la cresterea veniturilor,guvernul nu cred ca trebuie sa fie numit guvern de criza ci guvern de relansare a economiei nationale si sub acest stindard sa fie chemati toti cei care vor binele general.Multi gandesc ca PSD si PNL asteapta ca guvernul si PDL sa-si piarda complet credibilitatea,de fapt acum credibilitatea lor a scazut la maximum posibil si faptul ca PDL ajunge pe bancile opozitiei nu-i ma da sansa de relansare din cauza ca guvernul care vine va fi obligat moral sa faca publice actiunile si documentele ilegale produse in actiunea de guvernare BUBA,in perioada de dupa guvernare pedelistii vor trebui sa raspunda in fata procurorilor,a judecatorilor si a opiniei publice,ceea ce nu le va crea un timp si un comfort pentru recastigarea electoratului pierdut,dimpotriva cred ca si din electoratul taliban pe care-l mai au,vor avea pierderi si nu cred ca toti cei care au pierdut drepturi si venituri vor mai vrea sa voteze portocaliu in viitor.Si ca reusita sa fie deplina,este absolut obligatoriu ca actualele partide din opozitie in colaborare cu sindicatele si cu societatea civila sa initieze o campanie de strangere de semnaturi pentru demiterea lui Traian Basescu,daca se reuseste adunarea semnaturilor necesare,atunci inseamna ca poporul a vorbit si indiferent de acuzele si vaicarelile pedelistilor,decizia trebuie luata comform vointei majoritare a poporului la referendum.

 10. 11 Jr. octombrie 28, 2010 la 7:28 pm

  Nu-i nimic absurd în ce face guvernul Boc; Nu-i nicio absurditate în ce spune dl. Băsescu. PDL-ul creat de ei joacă rolul unei pârghii docile care pune în operă extravaganţele de zi şi de noapte imaginate de Băsescu-Boc.
  În acest regim legile nu mai funcţionează, regulamentele sunt valabile doar cele care le convine. Efortul de a le băga pe gât legi, articole, aliniate, este inutil. Tu o ţii de coarne, ei spun că e ciută.
  Parlamentul legiferează cum vrea Boc, CCR decide ce vrea Băsescu, Fiscalitatea se face după interesele clientelei politice cu exponentul ei principal Elena Udrea, procuratura cum vrea d-na Koveşi, justiţia cum vrea Monica Macovei, MAI cum vrea Igaş. Toţi aceşti corifei nu au niciun Dumnezeu şi paradoxal, tocmai la ei merge poporul român cu jalba în proţap.
  D-le Adrian Năstase, eu spun o vorbă pe care dvs. n-o puteţi spune; Pentru Băsescu, Boc, Elena Udrea şi clientela PDL, nu există mijloace de convingere; Există mijloace de constrângere! Ce moţiune, ce suspendare, ce remaniere, ce înţelegere, totul este o utopie. Pentru români la ora asta o singură lege le face dreptate: LEGEA FORŢEI, A VIOLENŢEI, A NESUPUNERII CIVICE, A TALIONULUI DACĂ E NEVOIE! Badjocora faţă de manifestanţii înfometaţi şi îngheţaţi în centrul capitalei la Km.O le dă dreptul să gândească aşa! Aştept venirea primăverii şi eu să nu am dreptate!

 11. 12 maria octombrie 28, 2010 la 7:30 pm

  daca cade guvernul veti intra la guvernare alaturi de basescu? sper ca acest lucru sa nu se intample.

 12. 13 Alexa octombrie 28, 2010 la 7:52 pm

  Auziti, dar avand in vedere ca se depune o noua motiune, nu puteti intre timp sa stabiliti o echipa de guvern clara cu liberalii, si sa le cereti si ungurilor si minoritatilor sprijinul din nou? ma gandesc la un prim-ministru ungur, propus nu coalitiei ci parlamentarilor unguri , daca s-ar alege prim-ministru ungur nu ar mai fi certuri intre dvs. si liberali si ar vota si ungurii motiunea

 13. 14 tatic98 octombrie 28, 2010 la 7:52 pm

  STAR FREK I

  New generation. Jurnal de port

  Ce anume dusese planeta la distanţa potrivită faţă de soare, sau de ce pământ, sol, se găsea doar la mare distanţă sub luciul apelor, sunt întrebări la care nu ne-am propus să răspundem, nu imediat… Nici necesitatea apariţiei celor 5 porturi plutitoare de pe planetă, nici ideea care a dus la apariţia Uniunii Klingoniene nu ne vor preocupa deocamdată, …

  ne vom opri la jurnalul unuia dintre ultimii alfabetizaţi ai unei nave a Uniunii si la manuscrisul sau, sperând sa găsim acolo detalii care să aducă lumină asupra acestor stări de fapte.

  Ordinele căpitanului Fisard fuseseră clare, locotenentul Trosc le ducea la îndeplinire (ca de obicei) fără crâcnire. Pe nava Romirania (navă de aprovizionare de clasa a treia – ultima clasă – a Uniunii Klingoniene) echipajul era împărţit de vreo 20 de ture în 2 mari categorii : clasa merit (care număra adevăratele valori ale echipajului printre care ar merita să-i amintim pe sergentul Funebriu – ofiţer educativ, sergentul Vidanj – ofiţer responsabil cu resursele, sau ofiţerul Uda – responsabil cu dezvoltarea personala şi plimbările la bordul navei) şi clasa de execuţie – cei care erau executaţi ori de câte ori de pe masa din cabina căpitanului lipsea ceva, ori când afara ploua torenţial şi căpitanul considera că trebuie aduse sacrificii pentru îmbunarea stihiilor naturii, ori când El era pur şi simplu într-o dispoziţie proastă.

  http://tatic98.wordpress.com/2010/03/17/star-frek/

 14. 15 nic octombrie 28, 2010 la 7:54 pm

  Domnule Nastase
  Sa inteleg din lipsa de comentarii la rezultatul motiunii de cenzura ca de fapt nu ati crezut nici o clipa ca ar fi avut vreo sansa.
  Chiar nu incercati sa analizati ce s-a intamplat?

 15. 16 Jerome octombrie 28, 2010 la 8:05 pm

  Domnule Nastase, dupa ce sa intamplat la legea pensiilor astazi la asumarea pe legea educatiei iar a fost o incalcare grosolana a legilor de functionare a Parlamentului.
  Nu stiu daca se accepta linkuri dar de aici am citit http://www.cotidianul.ro/127312-Din-nou-frauda-majora-in-Parlament-147–236

  In momentul in care nu se mai tine cont de absolut nimic, credeti ca mai exista solutii ?

 16. 17 Jerome octombrie 28, 2010 la 8:06 pm

  „s-a intamplat”
  Scuze

 17. 18 eficientaenerg octombrie 28, 2010 la 8:32 pm

  Bravos! Justitia-sa fie Total independenta!Legea 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor -Art. 329. – Pentru a se asigura interpretarea si aplicarea unitara a legii de catre toate instantele judecatoresti, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, din oficiu sau la cererea ministrului justitiei, colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, colegiile de conducere ale curtilor de apel, precum si Avocatul Poporului au indatorirea sa ceara Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa se pronunte asupra problemelor de drept care au fost solutionate diferit de instantele judecatoresti.”

 18. 19 Spiridus octombrie 28, 2010 la 8:51 pm

  Cate ceva de spre invatamant (de la altii):
  1. SUA. Barack Obama a devansat cererile profesorilor de marire a salariului si a propus chiar el acest lucru. Insa, doar pe criterii de calitate. Concret, trebuie sa existe o entitate independenta, a carei impartalitate sa nu fie pusa sub semnul indoielii (deci acceptata si de sindicate), care sa aprecieze care profesori merita marirea salariului. Vechimea nu e un argumente hotarator, ca in multe alte locuri. Criteriul esential este ce iese de la scoala respectiva, unde ajung si ce fac elevii. Sindicatele nu puteau spune nu unei oferte de marire de salarii. Asa ca, mai de voie, mai de nevoie, au acceptat.
  48 de state au deja adoptat aceasta regula, in Parlamentele locale.
  2. Finlanda. In Finlanda nu exista repetenti. Elevii sunt de trei categorii: cei care pot tine ritmul de intelegere a materiilor; cei care mai au nevoie de ajutoare pe ici, pe colo; cei care nu inteleg, merg mai greu.
  Pentru prima categorie (majoritatea) ritmul este normal, dar activ, intens.
  Pentru a doua categorie exista un profesor care se ocupa cu explicarea detaliilor care-i scapa elevului. Elevul reintra rapid in ritmul normal. Deci, ideea este ca el sa se ralieze (cat mai rapid) majoritatii.
  In sfarsit, pentru a treia categorie este nevoie de un alt tip de interactiune a profesorului cu elevul. Scopul este ca si elevul altfel dotat sa isi insuseasca materiile necesare, chiar daca intr-un alt fel, individualizat.
  In invatamant nu por lucra decat absolventii care s-au clasat in primii 10% din totalul absolventilor respectivei facultati. Este o selectie dura, dar care asigura a o baza serioasa pentru viitorul tarii. Acolo viitorul nu e o lozinca. Iar profesorii sunt si bine selectionati si bine platiti.

  De luat aminte.

 19. 20 dlnimeni octombrie 28, 2010 la 9:06 pm

  Putem avea de-a face cu un absurd natural si specific acestei guvernari sau cu un absurd cautat. Lamuritor poate fi doar continutul legii iar un alt punct de sprijin ar fi exact nevoia guvernantilor de a-si asuma raspunderea. Care poate fi motivul asumarii raspunderii? Cum urgenta cade de la sine, motivul cel mai credibil ar fi acela ca textul legii pe care o doreste in exercitiu sa contina prevederi care nu ar trece nici de un parlament in care guvernul are majoritatea, adica prevederi care ar genera opozitia chiar a parlamentarilor puterii (trebuie gasite aceste prevederi si facute publice cele mai importante dintre ele). O a doua lege cu acelasi obiect, care ar anula-o pe cea trecuta prin asumare ar genera cam aceleasi urmari ca o ordonanta de guvern care nu ar fi aprobata de parlament. Adica, unele prevederi isi vor fi facut efectele si iar aceste efecte nu vor mai putea fi anulate, altele isi vor fi facut efectele partial dar va fi suficient iar altele nu isi vor mai face efectele. Urmarea este ca o succesiune de doua legi cu acelasi obiect, ca si o ordonanta neaprobata, poate fi manevrata atit in sensul de a produce in mod ireversibil efecte cit si de a nu mai produce efecte. De exemplu: un partid la guvernare in X-land se intelege cu partidul martienilor ca, in schimbul unor servicii politice, sa treaca o lege prin care limba martiana sa devina obligatorie pentru toti elevii si studentii din X-land. O astfel de lege nu ar putea trece de parlamentul din X-land, dar poate trece prin asumarea raspunderii. Doar ca, dupa vreo doua luni, apare si legea trecuta prin parlament, din care obligativitatea folosirii limbii martiene dispare. In acest fel, partidul martienilor este pacalit: el a facut servicii politice guvernantilor din X-Land, dar nu isi primeste rasplata iar vina este aruncata pe parlament, fiindca guvernul si-a indeplinit promisiunea. Partidul martienilor nu ii poate deci acuza pe guvernanti ca „nu s-a putut”. Dealtfel este si o modalitate specifica felului de a fi a sefului statului, fost cosmonaut comandant de astronava, care – zice povestea – ar fi sugerat public cu o ocazie guvernului sa nu isi onoreze o promisiune facuta opozantilor. De aceea, mai ales in situatia motiunii depuse, lucrurile trebuie luate – desi este graba – foarte in detaliu si trebuie mare atentie si la ceea ce opozitia va prezenta public in critica textului legii asumate – si in ceea ce va prezenta altor partide. Aici este si un punct citic referitor la comportamentul parlamentarilor puterii si la votul lor in cazul acestei motiuni. Ei vor sta alaturi de guvern chiar daca textul legii asumate va fi pe alocuri scandalos, convinsi fiind ca ij scurt timp va veni a doua lege care va modifica prevederile respective. Ca sa ne intoarcem in purul ipotetic, depinde daca partidul martienilor miroase posibila poanta ori ba.

 20. 21 eugen octombrie 28, 2010 la 9:19 pm

  Responsabilitatea cred ca apartine celor care au lasat in Constitutie aceste proceduri de viol politic ” raspunderea ” si „ordonanta de urgenta”.
  Acum violeaza PD-L democratia cu ele alta data au violat democratia PNL si PSD.

  Nu stiu care sunt aberatiile din legea educatiei.
  Clasa a IX-a la gimnaziu?
  -Discutabil dar nu am vazut nici un studiu pro sau contra asa ca habar nu am. Si de ce ar trebui sa stabilim printr-o lege ce invata sau nu la clasa a IX-a.
  -Limba romana ca limba straina ?. Hai sa nu mai bagam capul in nisip daca mergi in faimoasa fosta regiune autonoma vezi ca invatarea limbei romane a fost un esec la patrat.
  Legea are si prostii dar mi se pare ca este mult mai liberala si inovativa decat fosta care mi se pare gindita pur-birocratic si orientata spre super-centarlizare.

 21. 22 bogdan octombrie 28, 2010 la 9:40 pm

  Buna ziua,intreb si eu oare cand este vorba de motiune de cenzura pentru a schimba un guvern ,nu poporul roman ar trebui sa aibe ultimul cuvant?De exemplu sa se adopte o lege prin care daca „armele” parlamentare pentru a schimba un guvern ajung la 0 ,aceasta sa aibe posibilitatea de a strange 50+1% de semnaturi ale cetateniilor romani cu drept de vot lucru care poate justifica vointa populara……este foarte greu sa strangi atitea semnaturi dar nu imposobil

 22. 23 Anonimul Venetian octombrie 28, 2010 la 11:48 pm

  @Observator,

  Va multumesc pentru raspunsul dat din octombrie 27, 10;16pm.

  Spuneti: „dar pana la a pune egal intre lupta politica si lupta sindicala e departe”.

  Doamna, nu numai ca PUN egal intre lupta sindicala si lupta politica, dar, uneori, revendicarile politice au excedat revendicarile pecuniare ( a se vedea cazul sindicatului polonez Solidaritatea, care a pornit in 1980 cu revendicari pecuniare si a sfirsit in 1989 prin a fi un sindicat/partid politic.)

  Cu alte cuvinte sindicatele, pentru a obtine revendicarile economico-sociale, nu se sfiesc ca in lupta lor sa faca presiuni imense asupra politicului.
  Totusi, de cele mai multe ori, esenta luptei lor e pecuniara, si nu ideologica.

  Spuneti de asemenea: „nu vad cum ar putea sindicatele salva o democratie. Nu vad cum ar putea sindicatele sa ne scoata din criza. Nu vad cum sindicatele ar putea da jos un guvern incompetent.”

  Sindicatele, la noi si aiurea, au o forta imensa, forta care POATE salva democratii, POATE da jos guverne, POATE, si aici ar merita de discutat, chiar sa ne scoata din criza.
  Revenind tot la exemplul sindicatului polonez, permiteti-mi sa va reamintesc ca Solidarnosc a CREAT o democratie, a DAT JOS un guvern comunist, si a inceput, oricum mai bine decat am facut-o noi, sa SCOATA DIN CRIZA Polonia.

  Nu degeaba de 20 de ani partidele politice, indiferent de culoare, curteaza cu asiduitate marile confederatii sindicale.
  Asa ca, Doamna, sa ne fereasca Dumnezeu de furia Sindicatelor.
  Cu consideratie.

 23. 24 Theodora octombrie 29, 2010 la 1:16 am

  @Jr.
  Referitor la comentariul dumneavoastra din octombrie 28, 2010 la 7:28 pm IMPRESIONANT!

 24. 25 Aya octombrie 29, 2010 la 1:55 am

  @

  Iepurele de martie

  Afirmi total aberant in octombrie 28, 2010 la 6:20 pm
  (citez):
  „Insusi Adrian Nastase a adoptat noua conduita a partidului – punerea de cenusa-n cap – si, cedand cererilor insistente, obraznice si nesimtite ale democratilor (nu devenisera, inca, democrat-liberali), a demisionat cu o usurinta stupefianta din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.”

  Fie nu stii ce spui, fie vrei sa lansezi un neadevar mizand pe faptul ca va fi retinut si, cel putin in acest spatiu, va incepe sa castige teren minciuna respectiva. In ceea ce ma priveste, inclin catre a doua varianta, intrucat adevarul a fost afirmat, aici, de multe ori.

  Adrian Nastase nu si-a pus „cenusa in cap” cum spui fara legatura cu realitatea.

  Adrian Nastase a demisionat in 2006 de la conducerea Camerei Deputatilor DUPA actiunea cu iz mafiot de la Hotel Confort.
  Indivizi abjecti si semianalfabeti- precum Marean-care-este-almanahe si Oprisan (am dat doar doua exemple, dar indivizii sunt mult mai multi si de aceeasi extractie mocirloasa!) cu Prostanacul pe post de jalnica marioneta a unor interese de gang au fortat acea decizie.

 25. 26 Aya octombrie 29, 2010 la 1:58 am

  @

  Maria

  Intrebarea ta este de-a dreptul halucinanta.
  Basescu nu are cum sa faca parte din guvern!

 26. 27 Dragos octombrie 29, 2010 la 2:13 am

  Iarasi motiune ? De vreo doua rotatii complete ale Pamantului in jurul Soarelui opozitia PSDNL este blocata pe NU-JOS-SUSPENDARE-MOTIUNE. Am urmarit ultima motiune dintr-un bar in care se exprima Mihai Margineanu. Deci, sunet + imagini mute:

  Burtiera monitor A3: „din dragoste de tara (Romania n.m.), PSDNL doreste guvernarea”

  Jeana era croitoreasă

  O ahtiata: „MOTIUNEA TRECE, PUNCT”.

  Jan frizeru’ o iubea

  Marcus: „este inadmisibil ca intr-o tara democratica…”

  Şi-a murit tuberculoasă
  Jan frizerul o jelea

  Viorel Dobre: „Domnule Pali, americanii, strajerii libertatii in lume, licuricii cei mari, isi pun steagul si pe chiloti (vezi Wonder Woman). Poate nu-i o tragedie sa-ti pui steagul la gat”

  Nu mai plânge Jane
  Plânsul e de formă

  Ghita Bizonu’: „ptr toti integ parca ca un SPPist aflat nu se stie de ce in incinta Parlamentului ar fi imbrancit un parlamentra Rusanu . Ce stiti dspre asta ?!”

  Şi când a fost la înmormântare
  Plângea şi ultimu’ calic

  Jănel: „Adrian Păunescu mi-a spus: Sunt bolnav, vreau să mai trăiesc ca să văd România scăpată de acest blestem”

  Şi când Jănel mai puse o floare
  Doamne, plângea şi caii dă la dric

  Imagini de la manifestatia „sindicatelor” pe monitorul RTV.

  Colo-n deal la croitorie
  Stătea cearceafuri la uscat
  Curgea bacilii de fizie
  Curgea încet treptat treptat

  Imagini din plenul Parlamentului…cu parlamentari.

  Stă paduchii întinşi la soare
  Stă paduchii câte doi
  Păi cum stăteau odinioară
  Jan şi Jeana amandoi.

  Imagini din loja blogherilor pe B1TV.

  Nu maï plânge Jane
  Plânsul e de formă
  Jeana nu e moartă
  Jeana se transformă.

 27. 28 florin m. octombrie 29, 2010 la 6:14 am

  Blizzard

  Nu este absurd si am sa incerc sa explic de ce.

  In Harghita, in anumite regiuni cu populatie peste 90% maghiara, limba romana nu se vorbeste. Nu au nevoie de ea, limba lor materna le este suficienta. Copii ajung la scoala fara sa stie un cuvant romaneste. Pana acum, li se preda romana dupa programa de limba romana din scolile romanesti. Rezultatul era ca nu reuseau sa invete mai nimic, intrucat pentru ei romana era o limba straina! Situatia se perpetua pana la in anii tarzii de liceu, devenind un adevarat handicap! Acesti copii incep sa invete limba romana dupa terminarea liceului, cand se duc spre facultati, (cei care se duc), sau niciodata cu adevarat.

 28. 29 Criticos octombrie 29, 2010 la 7:10 am

  @Eugen
  Sper că ai auzit despre semnificaţia simbolică a lucrurilor, pe de o parte, pe de alta, e imposibil să nu vezi că UDMR se bate pentru consacrarea de iure a unei situaţii de facto.Nu pot decât să mă mir de cecitatea păguboasă a unora care nu văd mai departe de lungul nasului.

 29. 30 Vasile, octombrie 29, 2010 la 7:10 am

  Am intrebat, deloc retoric, ce se intampla cu teoriile raspandacului Tanasescu , prieten al dl. A. Nastase si presupus apropiat al PSDeului.Repet toate previziunile
  cinstitului domn, sunt pro guvernului Boc, pro masurilor de scalpare a acestei natii!
  Sa-l credem pe distinsul domn atata timp cit inca este considerat unul din PSDisti de valoare?

  Sau sa-l credem de dl. R. Temesean cel care a „decopertat” „cea mai aya banca” romaneasca Si Razvan se arata pe la televiziuni destul de nazdravan!

  Sau sa-l credem pe dl. Alin Teodorescu un creier al PSDeului ? Sa credem teoria „pungilor”,?
  Daca partidul poporului are acum 17% asa cum se afirma si daca este si se pare ca este o punga PDLista , atunci PSDeul nu va avea nici o sansa in viitor ,asa cum am spus dl.Ponta care nu este nici cel putin sofer ci doar un asistent , nu inspira nici cel putin increderea pe care un parinte ar acordao unui sofer care conduce autobuzul unei scoli rurale!
  Aparenta liniste de care Ponta a aduso in PSD nu este insa si o certitudine ca de fapt doar s-a dat sonorul la minim!
  S-ar putea insa ca dl. A. Nastase sa fie vinovat , in calitatea dansului de instructor, ca i-a dat carnet dl. Ponta.

 30. 31 b.vasile octombrie 29, 2010 la 7:36 am

  Consider ca la votul pe motiune sa strecurat o mare greseala.Nu au fost afisate voturile impotriva motiunii.Din cate stiu oamenii de la putere nu au votat ci s-au abtinut ori acestea, nu se numara ca voturi contra!In aceste conditii cred ca motiunea ar fi trebuit sa treaca.Poate ca nu inteleg eu sistemul de vot.Va rog d-le Nastase analizati acest lucru!

 31. 32 pivniceru nicolae octombrie 29, 2010 la 7:57 am

  Pe cind un miting al parlamentarilor ,care sa ceara explicit respectarea legilor ?Pe cind o greva parlamentara ?As vrea parlamentari mai implicati in lupta impotriva absurdului si absurditatilor acestui guvern,si mai ales impotriva deciziilor absurde pe care acesta le ia .

 32. 33 Ghita Bizonu' octombrie 29, 2010 la 8:28 am

  eugen

  ordonanta de urgenta si asupamrea raspunderii is in toate constitutiile .
  Isa se practica cu bun simt . De exemplu ordonata de urgenta se da atunci cand ai o cestiune ori urgenta care trebuie reglementata imediat , ori – si aici este nitel cam abuziv – cestiuni tehnice cu care toata lumea este de acord si nu are rost sa mai pierzi timpu . Nu se dau ordonante de urgenta fiindca asa vrea gubernu sa smechereaca (de la Viktor Csorbya cetire ..).
  Idem ptr asumarea raspunderii care s epalica cam rar i ingnl nu si problemelor controversate caere au efect indelungat (adica un gubern normal la cap nu va cere asumare a raspunderii ptr o lege a invatamantului sau un cod de procedura… fiindca stea 2 au efecte mai indelungate si risti sa zapacesti cam mult . Insa o face ptr o marire de TVA , ca deh daca vine alt gubern sdi lata conjucntura economica cestia asta se modifica oricum ).
  La noi insa este lipsa de bun simt si abuz si anti parlamentarism .
  te asigur ca orice constitutie straina pe care am copia=o ar avea acelasi tratament la noi. Si ca alte tari s-ar descurca cu constitutia noastra f bine fara sa tipe ca este proasta … Uite de ex cestia cu desemnarea premierului. Este copiata mot a not din constitutia franceza . Insa sa indrazneasca acolo ca presu sa zica mi se falfaie constitutoa imi da dreptu sa pun pe cine vreau io ! Si membrii propriului partid i-ar cere demisia !! La noi ? La noi Toader Paleologu scolit in Franta , care a prins 2 „coabitari” zice ca Basescu face prim miistru pe cine vrea muschi lui ! Sau Bocciiolina slujniceana profesore de Driepti! (ne)Constitutional zice ca constitutia este proasta da in proiectu sau nu modifica aceasta „scapare” a constitutiei .. Stii de ce? Fiindca in intreaga lume seful statului desemneaza .. Da asta nu inseaman ca regina Angliei pune pe cine vrea ea (ca altfel Harold Wilson era premier cu deceniile . Nu glumesc Wilson era singuru politician britanic care era invitat la palat ca prieten . )

 33. 34 Ghita Bizonu' octombrie 29, 2010 la 8:42 am

  ULTIMATUM DE LA FMI: Schimbaţi ordonanţa creditelor dacă mai vreţi bani!!!

 34. 35 Gabriela Savitsky octombrie 29, 2010 la 8:43 am

  „Ştiu este, o premieră”. La virgula aceasta mă refeream. E drept, nu-s chiar la curent cu noile norme DOOM; s-ar putea să mă înşel.

 35. 36 Bah octombrie 29, 2010 la 8:48 am

  @Vasile

  Referitor la Tanasescu au fost intrebari retorice…banuiesc. 🙂

  Cat despre Vistoras…nu cred ca dl.Presedinte A.N. i-a dat carnetul…eu imi amintesc ca-i dadea masinutze de jucarie. 😛

 36. 37 Ghita Bizonu' octombrie 29, 2010 la 8:55 am

  Multumita A3 am aflat aseara adevarata dimensiune a sucesurilor boccii si pretul realegerii bashesti .
  In 2008 PNB per capita 9.500 euro. In 2009 7.500 . Ptr relegerea lu Moise atque Zeus.ro ne0am impruutata nu se stie de ce la FMi. Pardon sa se ingrase bancile straine si sa aiba Boc de unde da spaga electorala numita pensie garantata . Acum zice ca mita lectorala si populism .
  Insa scaderea aia si imprumuturile de la FMI sunt pretul desertului creat de Zeus.ro ca sa aibe pe unde ne plimba Moise Babuinu’ ot Murfatlar-Basarabi . Pe cheltuiala noastra si beneficiile strainilor !!

  Oricum maimutzica blonda greseste ..
  Ar fi bine daca am fi ca-n Africa !
  Ca este cam frig …

 37. 38 eficientaenerg octombrie 29, 2010 la 9:12 am

  Hai…fuga,fuga….In Brazilia sau China! „Mesajul din 2007 că dacă am intrat în Uniunea Europeană (UE) o să şi trăim ca în ţările din blocul comunitar este valabil numai pe termen îndelungat, pentru generaţiile viitoare”, a declarat Mugur Isărescu!.Inclusiv „şi pentru a doua genetraţie după noi”

 38. 39 blogideologic octombrie 29, 2010 la 9:16 am

  @tatic98
  Îmi place compunerea dumneavoastră sci-fi. În treacăt să spun că primele ONG-uri libere din România au fost cenaclurile SF. Am fost membru fondator al unui asemenea ONG la Craiova, în 1970. Vorbeam la fel de liber ca acum.

 39. 40 Blizzard octombrie 29, 2010 la 9:42 am

  @florin m

  Intamplare adevarata.

  Acum cativa ani, ma intorceam de la un client din Miercurea Ciuc.
  Se lasa intunericul si dintr-o comuna uitata de lume am luat doua adolescente (16-18 ani) care faceau autostopul (nu iau autostopisti dar atunci asa am simtit).
  Le-am spus ca merg spre Bucuresti si le-am intrebat daca destinatia lor e pe drumul meu. Au confirmat dand din cap (au inteles romaneste).
  Se duceau la discoteca din satul/comuna vecina, cel mai probabil.

  Dupa vreo 2 km, uneia dintre fete i se face rau. Trag rapid pe dreapta si incep sa pun intrebari (ce ai? e grav? cum sa te ajut? etc).
  Nu a fost chip sa ne intelegem. Ele vorbeau ungureste, eu romaneste. Nu aveam niciun teren comun. Doar limbajul semnelor, ca-n epoca de piatra, doar ca lucrurile se petreceau intre niste cetateni cu buletin si pasaport romanesc, drept de vot si domiciliu stabil pe teritoriul Romaniei.

  Dupa vreo 5 min, am plecat din nou la drum si am avut noroc ca la foarte scurt timp am ajuns in satul/comuna unde fetele au coborat.
  M-am simtit usurat ca povestea s-a terminat si apoi m-am gandit tot drumul cam ce viitor pot avea niste liceence care nu pot vorbi romaneste, in Romania.

  Viitorul in Romania e greu si daca stapanesti 2 limbi straine (romana fiind considerata limba materna), daramite daca nu stapanesti fluent nici macar limba oficiala a statului respectiv.
  Nu sunt genul care sa fac oamenilor bine cu forta dar daca acel bine trebuie facut pentru a preveni probleme viitoare, cred ca pana la urma trebuie facut acel bine. Dar intr-o forma corecta.
  Si educatia secvential bilingva (ca sa inventez concepte noi 🙂 ?) mi se pare solutia cea mai corecta la o problema mai delicata precum aceasta.

  Ca sa concluzionez: am identificat ceva ce eu consider a fi o problema (adica, tratarea limbii romane ca limba straina pentru minoritati care in anumite zone formeaza majoritatea) si am oferit o solutie (predarea secvential bilingva – un an scolar se predau toate materiile in limba romana, in urmatorul an scolar se predau toate materiile in limba maghiara si tot asa); restul spuselor mele, trebuiesc trecute in plan secundar. Hai sa ne concentram pe definirea problemei si identificarea/analiza solutiilor.

 40. 41 Vasile, octombrie 29, 2010 la 9:56 am

  Bah,

  Romania are nevoie de Nastase acum mai mult decit nici o data ,care fie vorba intre noi nu este un om de stanga adevarat sau hai sa ma corectez un radical de stanga dar intrun paradox romani din si din afara Romaniei nu au nevoie de Nastase.
  Romanii il aclama pe Crin Antonescu ,om politic intradevar cu calitati deosebite,dar care nu a probat la lucru in forta, sau la lucru sub „alte influente”,are nevoie de un tip aparent sobru cu glas baritonal, care ii miinte si manipuleaza de 20 de ani,
  ar nevoie de un Vadim ,care inca are 5% din preferinte, de un guraliv impertinent si fara scrupule ca Diaconescu! Problema acestei Romanii locuite pe dinnauntru sau pe dinafara este ca nu realizeaza ca nu exista supravietuire intr-o democratie reala, acerba,capitalista ,daca nu ai un partid puternic de stanga, puternic reprezentat in parlamentul tarii.
  Exclud corputia si coruptii de care se face atata caz care sunt peste tot , in toate partidele si in toate tarile,dar accentuez ca intotdeauna pericolul vine de la coruptii de la putere.
  De aici ajung la Ponta pe de o parte sau la Mazare de cealalta parte, daca unul are de partea dansului o mare masa a parsivului sarac care-si viinde sufletul pentru un pui, dl.Ponta nu are de partea lui nici cel putin atata, dl. Ponta nu trage partidul dupa el inainte asa cum este cazul lui Basescu sau Antonescu ci doar il franeaza nu are carisma ,spontaneitate sau inteligenta care ar eclipsa audienta sau cel putin interlocutorul!

 41. 42 Vasile, octombrie 29, 2010 la 10:03 am

  Aya,

  Sper, sa nu faci o polemica din asta, dar din pacate cei enumerati de tine, si mai putem adauga pe la fiecare judet cite doi ,trei sunt puterea reala din PSD!

 42. 43 blogideologic octombrie 29, 2010 la 10:16 am

  @ eugen spune: „Hai sa nu mai bagam capul in nisip daca mergi in faimoasa fosta regiune autonoma vezi ca invatarea limbei romane a fost un esec la patrat.”
  „Hai să nu mai băgăm capul în nisip”. Corect ! Regimul naţionalist-comunist a refuzat constant să combată de pe o platformă serioasă ideologia de maghiarizare forţată a românilor şi secuilor, cu metodologia sa extrem de eficientă şi agresivă creată după Ausgleich. Premisa ideologiei de maghiarizare este : Românii sunt „stupid people”!

 43. 44 Socrate octombrie 29, 2010 la 10:24 am

  @Vasile * Se vede cu ochiul liber ca IMAS si Alin Teodorescu au virat-o del la rosu ( PSD ) spre portocaliu ( PD ). PSD pierde 3% fata de alegeri, erodandu-se in opozitie ( ?! ). Partidul Poporului creste ca voinicul din poveste ( e punga de rezerva a PD-ului ). PD-ul are aproape 13%, ceea ce este o insulta la adresa intelectului electoratului. Vezi si declaratiile lui Alin Teodorescu la 100% ( citeste 100% portocaliu ) Labe1TV. Concluzie – sondaj manipulator si declaratii si mai manipulatoare. Nu stiu ce a determinat virajul – biciul, zaharul sau amandoua, savant dozate.

 44. 45 Marcus octombrie 29, 2010 la 10:41 am

  Un Prost Pentru Linistea Romanilor

  Prostia omeneasca a cunoscut de regula aceeasi parametri si caracteristici de-a lungul timpului, indiferent de stadiul de dezvoltare sau nivelul civilizatiei in care s-a manifestat, motiv pentru care ea a fost taxata fie de constinta populara, fie de interpretari mai elaborate, sub forma de proverbe, zicatori, maxime etc.
  De la “prostul nu e prost destul pana nu e si fudul”, trecand prin “daca taceai, filozof ramaneai” si ajungand la “este de preferat sa taci si sa dai impresia ca esti inteligent, decat sa vorbesti si sa confirmi contrariul” ea, prostia, a parcurs un drum lung pana in zilele noastre, moment in care o gasim cantonata cu arme si bagaje in tartacuta primului ministru al Romaniei, d-l Emil Boc.
  Nu doresc in cele ce urmeaza sa ma refer la modul in care acesta conduce, sau mai bine zis nu conduce Guvernul Romaniei, deoarece la acest capitol orice roman, atins salbatic la buzunare de performantele individului in materie, isi poate da seama ca acesta nu numai ca intareste zicerile respective despre prostia omeneasca, dar numele sau ar putea fi patentat drept denumire pentru unitatea de masura a acesteia, daca asa ceva este posibil.
  Nu, in cele ce urmeaza vreau doar sa analizez un picut modul in care distinsul nostru premier a sarit precum fata mare la invartosatu’ circumcizat, sau, cum ar zice un roman mai hatru, raţa la muci si a pus-o de un oral in registru acuzator inchizitorial sau bolsevic, strigand de l-au auzit si gastele Romei ca Victor Ponta a indraznit sa mituiasca parlamentarii Puterii, ba mai mult a si recunoscut asta public, motiv urgent de autodenunt al numitului, altufelu’, “pac cu el la Rasboiu’”.
  Acum, faptul ca asertiunea respectiva a d-lui Ponta poate da loc la intepretari de nuanta clamata de Boc cel Mic si Far’ de Minte este drept, insa daca Boc-ul ar fi avut putinica rabdare si ar fi asteptat cumintel si continuarea cu subiect si predicat a spuselor cam in dodii ale lui Victoras, nu “s-ar fi riscat” sa se faca de tot rahatul, pe motiv ca de fapt mita, ca forma de cumparare de voturi de ovine (de creiere sau constiinta nici nu poate fi vorba), a fost practicata chiar de el, motiv pentru care portocaliii care ar fi fost dispusi sa voteze pentru Motiune, la stimulul zornaitor sau datator de functii in asa-zisul partid de guvernamant, si-au retras cuvantul precum magaru’ falusu’, taman la momentul climaxului.
  Dar nu, Boc a tinut neaparat sa ne anunte ca are probleme de mancarimi cauzate de oxiuri si s-a dedat urgent la acuzatii proletare prin care a incercat sa ne faca sa credem ca dusmanu’ de clasa, Victor Ponta, a incercat sa senzibilizeze mioritele oranj, falfaindu-le pe la boticuri teancuri, teancuri de bistari sau oarece alte foloase materiale.
  Numai ca stratagema prostului n-a tinut decat pana cand d-l Ponta a inceput sa dea din casa si sa ne spuna cum a cumparat pedeleu’ pozitia de mort in papusoi a preaumililor sai supusi.
  Ori, comparand cele doua pozitii, este clar pentru oricine ca varianta Ponta este cea reala, iar varianta Boc nu este altceva decat o noua imbecilitate recitata de Boc in speranta ca va mai reusi sa-i abureasca pe romani.
  Iote ca de data asta n-a tinut, ba mai mult l-a afundat si mai mult pe distinsu’ premier in butoiu’ de rahat in care ii place sa se balacesca la ceas de declaratii publice.

 45. 46 Iepurele de Martie octombrie 29, 2010 la 11:20 am

  @ Aya

  Mentin ceea ce-am scris: Adrian Nastase a demisionat din functia de presedinte al Camerei la presiunile nesimtite si obraznice ale democrat-liberalilor.

  E drept ca acei social-democrati care nu-l inghiteau pe Nastase au profitat de asta si s-au raliat presiunilor democrat-liberale, pentru a-si face propriile jocuri in PSD. Dar initiativa de a cere demisia lui Adrian Nastase nu le-a apartinut. Ei doar au preluat-o. N-AU INCEPUT EI.

  Cel mai bine-ar fi, mamaie, sa-ti vezi de metodele tale de relaxare a muschilor pubo-coccigieni. La asta te pricepi cel mai bine.

 46. 47 Julian octombrie 29, 2010 la 11:32 am

  buna ziua domnule Nastase,sunt un tanar de 21 de ani si vreau sa ma inscriu in PSD.Stau langa orasul Mizil si sunt un admirator al dumneavoastra,aveti adresa mea de email si va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac .
  Multumesc anticipat!

 47. 48 Iepurele de Martie octombrie 29, 2010 la 11:33 am

  @ Aya

  Pardon, nu de relaxare, de tonifiere.

 48. 49 alex octombrie 29, 2010 la 11:37 am

  Nu prea inteleg, daca nu a trecut prima motiune, cum o sa treaca cea de-a doua la un interval asa de mic? S-a mai schimbat ceva intre timp? Dimpotriva, acum actuala guvernare poate sa stea linistita, a mai avut inca o confirmare iar eventualii „indecisi” acum stiu din ce directie bate vantul. Deci, cui foloseste inca o motiune?

 49. 50 blogideologic octombrie 29, 2010 la 11:38 am

  @ florin m. spune: „In Harghita, in anumite regiuni cu populatie peste 90% maghiara, limba romana nu se vorbeste. Nu au nevoie de ea, limba lor materna le este suficienta.”
  Hai să fim serioşi, cum nu au nevoie de limba română ? În perioada 1962-1967 am avut un coleg maghiar genial, influenţat de ideologia lui Keyserling care considera că în Bucureşti a avut loc un transfer de identitate de la Nova Roma. A cerut în mod expres conducerii Universităţii din Bucureşti să dea examen cu o comisie exigentă care să verifice şi să confirme cunoştinţele sale perfecte de limba latină. A rămas dezamăgit când a fost refuzat. Meder Laszlo Ferencz era unul dintre colegii mei cu un cult pentru poezia lui Nichita Stănescu. Îndemnat de el am citit pentru prima oară cu atenţie elegiile lui Nichita; tot Meder Laszlo Ferencz mi-a atras atenţia asupra valorii poeziilor lui Ion Vinea. ‘Rugul nopţii veşnice’ îi însoţeşte memoria. Ca să folosesc o expresie a lui Nichita Stănescu, Lotzi Meder făcea parte din neamul ‘dedalizilor’. Pe coperta unei lucrări concepute de el în perioada când lucrase la Centrul Internaţional de Fizică Teoretică de la Trieste, al cărui director era un ‘Nobel recipient’, pakistanezul Abdus Salam, aceeaşi mână care scrisese adresa de pe plic adăugase, în italiană, caracterizarea : ‘Un capo d’opera’. Intelectualul de etnie maghiară Meder Laszlo Ferencz a fost într – o perioadă sufletul vieţii culturale româneşti la Universitatea din Craiova, organizatorul unor extraordinar de bine primite serate de muzică şi poezie pentru studenţi, unde se ascultau discuri cu excepţionale înregistrări în limbajul muzicii clasice, şi unde se citea poezie modernă în limba română! Pare aproape incredibil ceea ce spun, desigur, nu pentru că erau bine recepţionate de studenţi, ci pentru că erau iniţiate de un etnic maghiar în Oltenia, cea mai latină dintre toate provinciile aflate la stânga Dunării.

 50. 51 Bah octombrie 29, 2010 la 12:11 pm

  @Vasile

  Sunt din ce in ce mai uimit… iar sunt de acord cu tine.
  Romania are nevoie de Adrian Nastase mai mult decat in 2000-2004… romanii au nevoies de leadeship si-si imagineaza ca un nou carPaci care se crede carMaci exact ca si Ceausescu ar fi un „far calauzitor” cand de fapt este exact FARUL LUI TERENTE (ala menit sa pacaleasca navele si sa le faca sa esueze pewntru a le jefui)… n-au inteles inca faptul ca democratia functioneaza doar atunci cand buna credinta este asumata de toata lumea…cand apare un smecher gen chioru lucrurile se duc dreaq din start… asa a aparut si Hitler;)
  … my last 2 cents, scapati din mana ANAF-ului 😀

 51. 52 maria octombrie 29, 2010 la 12:20 pm

  Hartuiti-i ! nu-i lasati sa rasufle ! Ponta sa nu mai spuna ca nu sunt sanse sa treaca motiunea ! Gasiti o modalitate ( de ex. pancarte de dimensiuni f. mari ) cu parlamentarii care nu voteaza motiunea ! Hartuiti-i ! dar fara incrincenare !

 52. 53 Dragos octombrie 29, 2010 la 12:34 pm

  Motivul pentru care „Iepurele de Martie” se defeca pe dumnealui l-am inteles. Sunt oripilat, dar intelegator. Vorba poetului:

  E cate unii dom’ne, n-are noroc
  Nu (le) place dom’ne la dame deloc
  Degeaba umbla dupa fomei (sic!)
  Ca nu se uita nici dracu’ la ei.

  Subiectivitatea moderatorului iarasi, este de inteles. Mi-e peste putinta de intelegere faptul ca este bagat (!) in seama de oameni/femei inteligenti.

 53. 54 Vasile, octombrie 29, 2010 la 12:37 pm

  Juliane,

  Tu ce ai vrea , sa te duca Nastase de mana?

 54. 55 florin m. octombrie 29, 2010 la 1:02 pm

  Blog Ideologic

  Nu are nici o legatura ce spui tu cu ce am spus eu.

  Inainte sa mearga la scoala, nimeni nu vorbeste limba romana in preajma lor. Nu au la ce sa o foloseasca. Este in interesul lor si al nostru sa invete limba romana, dar in scoala care ii intampina pe acesti nevorbitori de limba romana cu Slavici si Toparceanu, nu vor face asta. Au nevoie de o metoda de predare ca limba straina, in clasele primare, pentru ca sa se prinda. Chestiunea trebuie privita practic.

 55. 56 Iepurele de Martie octombrie 29, 2010 la 1:10 pm

  @ Dragos

  Scrii: „Subiectivitatea moderatorului iarasi, este de inteles”.

  Esti prost (nici nu se putea altfel, de vreme ce esti basist). Subiectivitatea moderatorului, aia de care m-am plans eu, NU era de inteles. Caci mie mi-a fost suprimat un comentariu in care nu foloseam SUB NICI O FORMA limbajul scatologic (deci, nu ma defecam nici pe mine insumi, cum scrii tu, nici pe nimeni altcineva). Abia ULTERIOR, dupa ce am constatat ca mesajul cu pricina nu se posteaza, si nu se posteaza, si nu se posteaza (am asteptat o vreme), i-am adresat Manuelei mesajul scatologic care te-a „oripilat”. Mesajul acesta s-a postat, deci nu ma puteam plange de nici un fel de subiectivitate in aceasta privinta. MESAJUL CARE TE-A ORIPILAT A FOST REZULTATUL SUBIECTIVITATII MODERATOAREI (SUBIECTIVITATE NEMOTIVATA, CACI, REPET, MI SE SUPRIMASE UN COMENTARIU NESCATOLOGIC), NU INVERS.

  Asadar, vezi, n-ai inteles NIMIC. Esti basist si prost.

 56. 57 florin m. octombrie 29, 2010 la 1:10 pm

  Blizzard

  Cunosc foarte bine ce povestesti, mi s-a intamplat si mie si am multi prieteni maghiari care au avut ei aceasi problema si la randul lor copii lor au aceeasi problema: scoala nu-i invata romaneste, programa nu este corect gandita pentru ei. Asta trebuie schimbat, in interesul tuturor.
  Trebuie inteles ca acesti oameni au trait ei, bunicii si stra-strabunicii lor intr-un mediu maghiar, in nici un caz romanesc. La Cluj, Mures, Oradea, lucrurile stau altfel, dar in zonele Miercurea-Ciuc, Odorhei, Gheorgheni, in multe sate nu traieste picior de roman.

  Cea mai extraordinara mixtura am vazut-o intr-un sat langa Aiud, unde casatoriile mixte sunt atat de frecvente, incat putini mai stiu exact cat is romani si cat unguri. Oricum, acolo nimeni nu tine cont.

 57. 58 Ioan octombrie 29, 2010 la 1:12 pm

  @ Vasile,

  icepi prin afirmarea unui adevar; da, omul este un raspandac in slujba potentatilor, asemenea altor sulfe care au intors spatele electorilor. Nu, nu este si prieten al AN-eului cum afirmi mai jos. Eu stiu chiar de o confruntare in care premierul l-a rugat pe ministrul sau de finante intr-o sedinta de guvern sa ia loc. Mi-e ciuda ca atunci prof AN nu i-a spus contabilului care este (ca altceva nu este) sa i-a loc in banca. Ar fi fost mult mai potrivita o astfel de formula. Cat despre valoarea omului, sa lasam timpul sa lucreze in liniste. Eu am vazut pana acum mult prea multe baloane de sapun expldand ca sa plec urechea la un diapazon dogit. Mai jos spui ca Alin … este un creer al … Nu a fost si nu este. Pesedeul are un singur creer si numele lui a fost frecvent invocat aici. Revenind la sociolog, fost pesedist, acum pedelacheu maine basist sadea, s-a pliat cand a vazut ca nu-i pica nici un contract. Despre V Ponta; nu esti clar. Incerci sa-l faci sofer, conducator, in timp ce el ne contrazice si de la televizor din postura unui de pust tavnos. In seara motiunii a fost la Realitatea tv. Mai bine statea acasa sa se joace cu copii.

 58. 59 Bah octombrie 29, 2010 la 1:16 pm

  @Julian

  http://www.psd.ro este locul in care poti gasi adresa organizatiei PSD de domiciliu si alte lucruri utile.

 59. 60 Socrate octombrie 29, 2010 la 1:18 pm

  Traim deja intr-un Absurdistan portocaliu, in care absurdul nu mai este absurd ci este normal si cotidian. Am spus.

 60. 61 Vasile, octombrie 29, 2010 la 1:19 pm

  Socrate,

  Despre „noul” Alin Theo ce sa spun, mie mi s-a parut cam buhait la fata!

 61. 62 Al octombrie 29, 2010 la 1:30 pm

  Domnule Adrian Nastase………………………Dvs. citati articole clare din Constitutia tarii,…. [ori alte reglementari legale!!!???care nu se respecta de pd_LEII [ falsi vopsiti ai lu’ „zeus”].OARE DOAMNA ANGHEL [invatatoarea ]nu denunta si nu cere aplicarea legilor din ROMANIA???Oare ,n-ar fi mai bine ca acesti „papagali fara discernamant”sa se „incoloneze”singuri si sa mearga sa-i ceara SCUZE DOAMNEI [POATE O LAMURESTE SA RENUNTE LA „DEMNITATE”,demnitate pe care dansii nici pe departe nu o au???si sa -si reia activitatea???Merita acestia asemenea sacrificiu?Eu,zic ca nu.In incheiere,sunt mirat,cum Dvs. vorbiti de fapte normala,legale,intr-un „STAT FARA CAINI”,pardon,intr-un stat unde nu domneste „dictatura legii”,CI DICTATURA LU”marinewlu”.JALNIC!!!

 62. 63 Ioan octombrie 29, 2010 la 1:32 pm

  @ Vasile,

  ar mai fi ceva. Nu cred ca postura de principal lider al opozitiei este compatibila cu pilotul secund iesit dintr-o masina ce s-a dat dea-berbeleacu’ de mai multe ori intr-o curba prost abordata. Si apoi acolo vinovat a fost co-pilotul. Caci el dicteaza, cu harta traseului in fata, trepta de viteza si viteza cu care bolidul ataca curba.

 63. 64 Viorel Dobre octombrie 29, 2010 la 2:00 pm

  @ Blizzard

  Domnule Blizzard, daca domnisoarele despre care ati povestit ar fi invatat ramana ca pe o limba straina, v-ati fi putut inlelege.

  Pe de alta parte, romana chiar este o limba straina, nu este limba lor materna. Daca in casa nu o invata, ca nu e nevoie, atunci unde s-o invete?

  Dv de exemplu, nu vorbiti, cred olandeza. Incercati sa va inchipuiti ce s-ar intampla daca ar trebui s-o invatati de pe manuale echivalente cu manualele de limba ramana facute pentru romani.

  Ce analiza a lui Cosbuc sau Eminescu sa faca un copil care stie cateva zeci de cuvinte in romana si nici pe acelea bine? Materia il depaseste si atunci renunta s-o mai invete.

  Ganditi va rog din punctul de vedere al copilului maghiar, nu al adultului roman. O limba straina impusa cu forta il va instraina de natiunea din care face parte pentru ca o va simti pe aceasta din urma ca pe o natiune straina opresoare si nu ca pe natiunea sa. Si pe urma ne miram de ce voteaza aproape toti cu UDMR.

 64. 65 Viorel Dobre octombrie 29, 2010 la 2:05 pm

  @Pali spune:
  octombrie 28, 2010 la 8:13 am

  Din pacate (pentru noi) aveti dreptate.
  Scuze pentru intarziere, acum am citit comentariul.

 65. 66 Blizzard octombrie 29, 2010 la 2:06 pm

  @florin m

  Concluzie dintr-un alt unghi.
  Pana in prezent am avut de-a face cu o multime de romani de etnie maghiara. In facultate, in armata dar mai ales pe plan profesional.

  Am avut cateva delegatii in Harcov si mi s-au parut foarte ok. Aia din Miercurea Ciuc, foarte civilizati, asezati si ok. Ca sa mentionez ca am avut de-a face cu Harcov-ul, ca minoritari unguri am intalnit o multime de-a lungul misiunilor mele (profesionale) in Ardeal.
  Aveam in comun faptul ca am facut in perioada comunista cel putin gimnaziul.

  Daca peste 20 de ani ma voi duce in Harcov, cu treaba, si voi intalni acolo indivizi educati dupa legea pe care acest ghinion national numit boc, doreste sa si-o asume prin raspundere guvernamentala, normal ca voi avea dificultati in a ma intelege cu cetatenii romani din acea zona.

  Eu voi fi frustrat ca nu ma inteleg pe romaneste, in tara mea, ei vor fi frustrati ca ce pana lor caut eu acolo cu romana mea, si uite asa se ajunge la pretentii si conflicte! Intre cetatenii aceleiasi tari.

 66. 67 Iepurele de Martie octombrie 29, 2010 la 2:37 pm

  @ Manuela

  Iar ma cenzurezi. Huo!!!!

 67. 68 Iepurele de Martie octombrie 29, 2010 la 2:41 pm

  @ Dragos

  Scrii: „Mi-e peste putinta de intelegere faptul ca este bagat (!) in seama de oameni/femei inteligenti”.

  Prin urmare, dupa parerea ta, femeile nu sunt tot oameni, ci o categorie aparte. Inferioara, probabil, oamenilor, in mintea ta. Profund!!!

  P.S.: Probabil ca parerea asta se datoreaza faptului ca faci parte dintre cei care „n-are noroc, nu place, domn’e, la dame deloc”.

 68. 69 Iepurele de Martie octombrie 29, 2010 la 2:54 pm

  @ Dragos

  Abia acum am citit comentariul in care-i luai in ras pe Sibilla, Marcus, Ghita Bizonu’ si jubilai prosteste ca n-a trecut motiunea. Esti un BASIST ABJECT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 69. 70 Iepurele de Martie octombrie 29, 2010 la 2:56 pm

  @ Manuela

  Interesant! Pe blogul lui Adrian Nastase, este permisa propaganda basista. Propaganda antibasisti, in schimb, nu!!! Am intrat cumva din greseala pe blogul lui Traian Basescu si nu mi-am dat seama?!

 70. 71 Ghita Bizonu' octombrie 29, 2010 la 2:57 pm

  florin m.

  ce zici tu este una , ce cere UDMR este cu totu si cu totu alta gasca in alta straita aflata in alt portbagaj …
  Una este sa gasim o modalitate de predare a limbii romane adecvate zonei Harcov si alta este sa acceptam ca romana este o limba starina in Harcov. In acest caz parintele isi va zice „romana ? la ce e buna ? Daca e prost se va duce la Budpaesta sa mature strazile . Daca este destept ii prind emai bine engleza sa se angajeze intr-o multinationala!!” si poate ceva despre budyos Mitici.
  Si catesceva mai stiu si eu.. In armata am intrebat pe un amic ungur : dom’le da cum naiba poate ala sa nu stie boaba romaneste ? Ca daca se uita la televizor nu intelege ninic din serialu de sambata seara (era Mannix) … filmele sunt subtitrate in romaneste , alea unguresti fiind prea putine (ideea da cine sa se duca la film unguresc cand poa sa vaza unu cu John Waine ?!), daca ia trenu si ajuge” . Si amicu ma intrerupe : ba Bizoane sa ia ala trenu? Acum sa vina ina rmata s-a urcat in tren ! Ala sta cu oile pe deal si se uita la ten intrebandu-se cum stau oamenii inauntru !! Si amicu avea asa un ton de dispret …. ca si mine candf vorbeam de unu Tzaga ….
  Insa acum se pare ca si altii decat cei mai redusi ….
  SI UDMR asta vrea. Ca portbagaju ala are scris pe el 64 de comitate !!

 71. 72 Blizzard octombrie 29, 2010 la 3:04 pm

  @Viorel Dobre si florin m

  Noi suntem abia la inceput cu aceste probleme. Si inca le putem rezolva invatand din experientele altora.
  Eu am propus ce am propus pentru ca am cat de cat habar de ce se intampla in Belgia.
  Bine, acea tara nu trebuia sa se nasca. A fost o eroare a masonilor.

  Dar in prezent, nordul e prosper si cauta forta de munca iar sudul e in criza si papa banii celor din nord. Nordul vrea sa se separe de sud si sa fie independent (nicidecum sa se uneasca cu Olanda). In fine, e un haos general acolo.

  Si toate aceste probleme din cauza limbii pe care o vorbesc cei din nord si respectiv cei din sud. Desigur, mai sunt si niste factori culturari (aia din sud au un stil latin) dar principala bariera e limba.

  Eu am treaba cu cei din Flemish. Cand sunt eu gazda lor in Romania, la muzee solicit ghid in limba engleza sau germana, niciodata in franceza ca oamenii nu inteleg franceza. Si sunt oameni cu cariere solide, nu incarcatori-descarcatori la Delhaize.

 72. 73 Vasile, octombrie 29, 2010 la 3:36 pm

  Ioan,
  Eu privesc acest hoppy mai radical, ca leader al opozitiei , cu proiecte lansate pentru viitor,nu te joci cu focul si nu iti periclitezi viata , asta daca doresti cu adevarat binele poporului respectiv.

 73. 74 florin m. octombrie 29, 2010 la 3:36 pm

  Blizzard

  Eu cunosc de ceva vreme problemele cu care se confrunta familiile maghiare care doresc ca ai lor copii sa invete romaneste. In sistemul actual, acest invatamant de limba romana pentru copii maghiari care invata in scoli maghiare, nu functioneaza, in special in acele regiuni unde acestia nu au practic ocazia de a vorbi limba romana, inafara orelor de curs.

  Nu vad nici o problema, dimpotriva, in a-i invata limba romana ca pe o limba straina, asta si este pentru ei.

  Am ramas suprins in Belgia, cand la 30 km de Bruxelles, in Aalst, nu reuseam sa ma inteleg in franceza, in magazine. Era zona flamanda. Desi pentru cei mai multi, cand spui Belgia, limba franceza este prezumata, jumatate din aceasta tara nu o vorbeste. Exceptie zona afacerilor publice si capitala.

 74. 75 blogideologic octombrie 29, 2010 la 3:42 pm

  @ florin m. spune:”Nu au la ce sa o foloseasca.”
  Tocmai asta este greşeala pe care o faci şi pe care tu o impui ca principiu.

 75. 76 blogideologic octombrie 29, 2010 la 3:45 pm

  @ alex spune: „Nu prea inteleg, daca nu a trecut prima motiune, cum o sa treaca cea de-a doua la un interval asa de mic?”
  Nu asta-i problema, ci consemnarea unor atitudini. Pentru istorie.

 76. 77 Draghi Puterity octombrie 29, 2010 la 4:24 pm

  Poate data viitoare ar trebui sa citeasca Andrei Gheorghe textul motiunii. Cine stie, poate ii mai reuseste o data fenta…

 77. 78 Paul octombrie 29, 2010 la 6:25 pm

  Domnule Nastase,

  La cat de surprinzatori sunt parlamentarii romani, nu este imposibil ca noua motiune de cenzura sa fie promulgata (sic!) de catre Traian Basescu. Iar legea despre reducerea TVA la 5%, sa fie retrimisa in Parlament pentru diverse ajustari de toamna-iarna :).

 78. 79 mumu12345 octombrie 29, 2010 la 6:50 pm

  @ Adrian Năstase

  Domnule Năstase, vedeţi că deranjaţi rău de tot pe cineva de la Trustul Intact. Deja sunteţi asociat cu Vântu în deal-uri privind Realitate TV.
  Atacul a început prin Iosif Buble pe blogul său.
  Priviţi! http://www.pesurse.ro/2010/10/29/misterele-tranzaciei-realitatea–asesoft.html
  Dacă nu contraatacaţi la timp şi în forţă, veţi ajunge ca şi în problema stăpânirii Deltei, unde alături de autohtonii de rând, inclusiv primarii PSD spun oricui au posibilitatea că „Delta este a lui Năstase”.

  Să auzim şi de bine!

 79. 80 Pali octombrie 29, 2010 la 9:52 pm

  @ Viorel Dobre

  Da aveti si dvs. dreptate DIN PACATE pt.noi ! Asa cum a mai scris cineva pe acest blog am uitat sa investim in caractere !!! Asa ajungem din pacate pentru noi ( si aici ma refer la noi toti nu numai la membri de partid ) sa fim condusi de tot felul de ciudati;si aici trebuie sa revin la PSD unde cu tristete observ ca,isi fac loc cu coatele niste baieti si fete „necalificati” peste tot in toate structurile partidului si la toate nivelele ….oameni care poate o sa fie numiti in anumite functii de raspundere si o sa ne faca de cacao.Asa cum s a mai intimplat.Am crezut ca,odata cu venirea lui Ponta la sefia PSD ( cel putin pe hartie ) o sa fie schimbati din diversele functii no-name-urile,chelnerii,lacatusii sau soferii.Sa nu ma intelegeti gresit …toate aceste meserii sunt onorabile dar cei mai multi care au ajuns din posturile enumerate parlamentari au ramas cu intelectul la acel nivel.Si asta spune multe despre directia Ponta…nu tu performanta,cultura ,rafinament si credibilitate.Sincer speram sa fie altfel….dar si de data asta am fost dezamagit cumplit. Ma intreb de multe ori oare am eu pretentii prea mari ? Cred ca nu….observ in ultima vreme voci care critica „aici” si nu numai aceleasi persoane.Asta imi spune totusi ca,pretentiile mele nu sunt exagerate deci persoanele in cauza chiar sunt o problema.L-am intilnit la o sedinta a CN-lui pe juniorul ( ?) A Tinu,…nu o sa-l uit nicio data pe acest tinar care si-a facut intrarea pe scena politica urlind de la balconul parlamentului sub egida C V Tudor ( cand Base a condamnat ( cica ) comunismul ) si vin si intreb azi …ce cauta el la PSD ? Asa se pare ca, PSD -ul va deveni in curind parcul auto pentru „limuzine esuate” a PRM -lui ( Vasileasca, Bolcas mai nou ,Tinu jr. ….si probabil povestea continua ) ca,in ultimul raport ONU…guvernele esuate…interesant material ( pentru cei interesati o parte a raportului se regaseste in Foreign Policy )

  Trist stimate coleg,trist,…

 80. 82 Sibilla octombrie 30, 2010 la 2:27 am

  @Iepurele de Martie,
  Acu serios, chiar te miră specimene cum * dragoş * ? 🙂
  Se iegzistă şi suflete chinuite d-aistea cu dorul Libertăţii … Misia, ordinele, prestarea contra cost, nefericiţii slujbaşi ai Cotroceniului, sărmane suflete pierdute…
  Mai zisăi dumneamea cândva în acest spaţiu : specimene tolerate, niciodată respectate.
  În opinia mea, moderatoarea face bine că lasă, cum grăit-a majka me, Darinka, * cale liberă … * să nu spui cui, că se deduce, nah… apăi să se desfăşoare-n toată * splendoarea * băsiştii, de ce nu… singuri singurei, de bună voie şi nesiliţi de nima-n lume şi-arată limitele şi neputinţele dar, mai ales suferinţele, că nu se pot rădica never ever la rezistenţa unei… furnici, d-aya, punct.
  respect, ortak,
  Sibilla
  P.S. şi-a găsit clica, haita pro mârlanului care S-A ales zăus pe la Cotroceni ( între noi hie vorba, ŞI la Victoria ), pe cine să intimideze, pe Marcus, Sibilla, Bizonu, ha ! Muieruştile de jenu * dragoş * sunt pete, coloratură d-aia, ştii tălică… papagalii…
  No aşe, când lipsesc de pe-aci, se cheamă că am treabă, da mereu revin şi cine ştie, nu se sparie, cum flenderii şi cioflingarele cu derapajele-n aist decor ce NU merită asemenea mascarade . Iţiţi * absolut întâmplător * în calea unora ca noi, cei în oftica lor TOT PE REDUTE, scopul lor vădit şi limprede fiind lovitura la … moral, flenderii… că nişte lache sunt. Nah, mi-am zdrobit femurul, în sch 1 eram inche fresh, în sch 2 viteze turbă, deci nu-i de mirare… Fiind rănit rău tumna stângul, normalno, că n-am cedat şi-am refuzat repaus, tratament ori altceva şi… iată că-s ÎN PICIOARE şi-n sch 3, numa-n ciuda prostocaliilor troglodiţi. Păi pot să mă scobor sub nivelul mării ca să lupt, te-ntreb eu druje Iepure de Martie, că tot mi-o rădicaşi şi tălică şugubăţ ori * muză *, la fileu, să mă scobor dumneamea ca să lupt şi iarăşi te-ntreb, cu cine, majkă, cu de-alde * dragoşii * de pe-acilea ? NIET! Din simplul motiv că băsiştii şi rogu-te să ţii minte ce spui io acu : SE BAT SINGURI ! AM ZIS !
  răbdare…
  AN-ul nostru a spus : * Forţă şi Echilibru *, Ion Iliescu a spus mereu * Echilibru şi Înţelepciune, furnica de dumneamea ca orice furnică a concluzionat : * Forţă, Echilibru şi Înţelepciune *!
  Cu Dumnezeu înainte,adicătelea RĂMÂNE CUM AM STABILIT iar AN ştie ce zic …

 81. 83 Sibilla octombrie 30, 2010 la 2:33 am

  P.P.S. zuitai să specific , sch 2 din convingere, voluntariat, ceea ce la social-democraţi sper să fie model … şi mă abţin de la comentarii ce nu-şi au rostul ACUM, dar pe la PDL numai hoţia , minciuna şi trădarea de neam şi ţară estem la… ORDINEA ZILEI – caracteristica haitei de zmintiţi.
  Fii bun şi transmite-i tălică neghiobului/ei * dragoş * că în PSD moralul e unde Băsescu ciuciu, că doar văzuşi sondajele recente… 🙂

 82. 84 blogideologic octombrie 30, 2010 la 3:30 am

  Cuvântul japonez Satoyama : sistem de producţie bazat pe etos local şi resurse locale. Dacă este un sistem pentru produse alimentare, atunci îi corespunde termenul franţuzesc „terroir”. Principala caracteristică Satoyama este redată de proverbul românesc “Omul sfinţeşte locul”.

 83. 85 blogideologic octombrie 30, 2010 la 3:41 am

  Jurisdicţia romană creată de legislatorii latini de geniu în primele două veacuri ale erei creştine a impus în tot Imperiul Roman conştiinţa ‘romanitas’ (aşa o numea Tertullian). După constituţia antoniniană de la 212 AD, această conştiinţă ‘romanitas’ se transformă în conştiinţa „Civis Romanus sum !” pentru toţi cei care erau atunci în Imperiu. A fost transformarea cea mai mare de identitate pentru foştii sclavi şi meteci. În circa o jumătate de veac, Imperiul Roman devine Romania! Dacă noi am uitat, –vorbesc şi despre români şi despre minoritarii ce refuză să ne studieze istoria–, drepturile noastre conferite prin constituţia antoniniană de la 212 AD, armânii n-au uitat. Tulburările izbucnite la Salonic în decembrie 2008, tulburări caracterizate de poliţia din Grecia ca fiind provocate de „anarho-separatişti”, au fost în realitate conduse de tînăra elită armânească vocală în cererea de a fi respectată constituţia antoniniană. Guvernanţa mondială formată din parveniţii recenţi a reacţionat imediat şi a organizat reuniunea grupului Bilderberg lângă Atena. Constituţia antoniniană de la 212 AD ne dă conştiinţa că noi sîntem de fapt elita mondială cu herb ilustru, iar nu Grupul Bilderberg, Trilaterala ori CFR!

 84. 86 mgabim octombrie 30, 2010 la 4:46 am

  Ne fiind in tara de multa vreme am o retinere in a comenta. Poate cite un pic pe blogurile prietenilor.
  Dar astazi chiar m-am suparat! Urmaresc Antenele de citiva ani (Realitatea doar de prin decembrie) si chiar am avut o mare admiratie pentru doamna Gabriela Firea. Chiar am facut comentarii impotriva celor care sugerau (pe unele bloguri) ca de cind s-a recasatorit au aprut ceva derapaje in atitudinea dumneaei. Dar ce a facut dinsa astazi cred ca este IMPARDONABIL! A transformat intreaga emisiune intr-o emisiune impotriva PSD-ului si in mod special impotriva presedintelui Ponta! Mai mult a marsat (desi ultimele evenimente dovedesc cu virf si indesat contrariul – si asta daca consider doar declaratiile domnului Cimpeanu) la ideea ca domnul Ponta ar fi mituit pe unii din opozitie contra voturile pentru motiune (mituit cu ce: stringeri de mina si zimbete? blana ursului din padure? – poate v-a trimis sa o vinati? uuups parca ati renuntat la vinatoare)! Desi doamna Corina Cretu (un politician pentru care am o deosebita admiratie) a incercat sa puncteze ca nu domnul Ponta este vinovat de netrecerea motiunii cum nici opozitia in general ci adevaratii vinovati si raspunzatori fiind cei din PDL si cei din partidele ce-i sprijina (precum UNPR – partidul sotului doamnei Firea, UDMR si evident minoritatile), cei care au preferat sa-si imobilizeze poponetele pe scaune (in mod neconstitutional dupa parerea mea) si au refuzat sa voteze fie chiar si in favoarea guvernului pe care il sprijina!
  Nu sint eu persoana sa dau sfaturi, dar cred ca ceva trebuie facut! De doua zile Antena 3 (post de televiziune pe care sincer l-am admirat!) si-a facut parca un scop in a face din presedintele Ponta tinta #1 a denigrarilor: no conteaza ca peste 200 de parlamentari s-au lipit de scaune, ca majoritatea Bucurestenilor au preferat sa stea acasa la televizor sa urmareasca motiunea, conteaza doar ca „domnul Ponta nu a vrut sa aleaga unul din cei 3 prim ministri” propusi in PRESA (atentie nu intr-o discutie intre doua partide!). Dar de ce nu se discuta ce a declarat domnul Antonescu la Realitatea in direct” nu m-am dus la discutii cu UDMR-ul nu pentru ca nu am fost invitati dar „ii cunosteam deja si doar pentru o cafea…”
  Si ca sa nu mai lungesc pun si eu intrebarea finala:
  „A devenit oare domnul Ponta prim ministru al Romaniei si PSD-ul pardit de guvernamint si aici la noi l-a Chicago nu s-a aflat inca?” (stiind ca #1 al atentiei este puterea!)

 85. 87 florin m. octombrie 30, 2010 la 5:21 am

  Blog Ideologic

  M-ai inteles gresit, constatatam o realitate, nu fixam un principiu. Si cred ca de aceasta realitate trebuie tinut cont, nu de principii fara fond.

 86. 88 Blizzard octombrie 30, 2010 la 5:52 am

  @florin m

  Ok, am inteles ideea cum ca intr-o comunitate mica, unde 90% sunt maghiari, limba romana e limba straina si copiilor le e greu sa o invete.
  Pot sa inteleg acest lucru pentru ca intr-adevar exista o diferenta intre ce vrea/face/poate copilul si ce vrea/face/poate parintele. La asta nu m-am gandit, am luat in considerare doar punctul de vedere al adultului.

  Dar, chiar si asa, cred ca pe termen mediu si lung, chiar si in acele comunitati (care intre noi fie vorba nu sunt foarte multe – nu vorbim de milioane de oameni, ca etnicii maghiari sunt imprastiati in tot Ardealul si nu numai – nu sunt foarte omogene, poate cu exceptia catorva comunitati mici din Harcov) vor putea avea o expunere mai mare catre limba romana, prin ceea ce inseamna multimedia.
  Multimedia patrunde incet dar sigur in cat mai multe activitati si asta le va aduce o deschidere catre colegii lor romani si limba romana, chiar si copiilor/adolescentilor din comunitatile maghiare cu inalt grad de omogenitate.
  Desigur, trebuie sa existe si partea de hardware care sa permita accesul la servicii multimedia dar cel putin in scoala, se poate ocupa guvernul sa asigure ceea ce trebuie.

  Si inchei cu vorba evreului: ce poate fi mai bine decat sa inveti o limba straina pe gratis (sau mai multe)?
  Ar fi bine sa ia si politicienii aceasta vorba de buna, si nu drept replica dintr-un banc despre zgarciti.

 87. 89 Dizzy octombrie 30, 2010 la 5:57 am

  Manuale din import? Avizate de ministerul din Ungaria…? Se rasucesc in mormant Samuil Micu, Avram Iancu sau Iuliu Maniu…Ardeleanul boc da frau liber ideilor revizioniste prin aceasta lege…Nu-i un atentat la siguranta nationala? Care e parerea parlamentarilor portocalii din Ardeal?

 88. 90 Doru Coarna octombrie 30, 2010 la 7:41 am

  @ All,

  ce de probleme cu ungurii astia… ia nu-i luati voi in considerare si sa vedeti cat de bine si de prompt va vor critica in romaneste!

  @ Iepure drag,

  te contrazic! Femeile au cu totul si cu totul alt mod mental de operare decat barbatii, si asta la toate speciile! D-asta si sunt interesante, d-asta echilibreaza situatiile, d-asta… tot!

 89. 91 virus octombrie 30, 2010 la 7:55 am

  Ma gandii,da’ mai e loc,
  Cum o fi capu’ lu’ Boc?
  Il”prinsei” c-o gamalie
  Si-avusei o reverie…

  Cum statea el intzepat,
  De parea imbalsamat
  Si ma privea ca o curca,
  Il asemuii c-o… nuca….

  Mai apoi,dup-un molan(don Bachus,iertare)
  Imi paru a fi ..bostan…
  Depasii io faza asta
  Si-i studiai ,iarasi,tzeasta…

  Aruncai,asa, o geana
  Si-l bunghii,ca p-o …castana…
  Mah,culmea,cand il privesc,
  Numa’d-astea tari ginesc..!

  Imi zisei ca-s obosit,
  De la atata bunghit…
  Il carmii,din altu’ plan,
  Cand ma uit,un …bolovan…

  Nu mai poci,e disperare,
  Asta e cu capu’ tare..
  Are osu’,ca la tzap
  I-o spart tat-su ou-n cap!

  ps/Precis asta-i cap de criza,
  Ii mai trebe fro acciza…
  E din cel far’ de habar,
  O sa-l scot din ..insectar…!

 90. 92 blogideologic octombrie 30, 2010 la 8:13 am

  @ florin m. spune: „constatatam o realitate”
  „o realitate” care nu este şi o echitate, pentru că a fost impusă prin cumplita persecuţie a românilor după diktatul de la Viena. A fost un genocid sistematic aplicat populaţiei româneşti, cei care nu au fost ucişi de maghiari au fost trimişi la Auschwitz. Iar după 6 martie 1945, regimul alogeno-cominternist i-a ţintit în special pe români. Securitatea din regiunea autonomă maghiară era complet dominată de unguri. Chiar şi Gheorghiu Dej se mira că toţi oponenţii regimului comunist arestaţi de securitate în regiunea autonomă maghiară erau numai români. Nu poţi veni cu seninătate acum şi să invoci principiul echităţii spunând că în Harcov sunt 90 % maghiari.

 91. 93 florin m. octombrie 30, 2010 la 8:47 am

  Ghita Bizonu

  Mi-ai dat de lucru azi noapte. Oricum, a fost o lectura placuta! Nu am citit nimic de Heinlein pana acum.
  Multumesc!

 92. 94 florin m. octombrie 30, 2010 la 8:57 am

  Blog Ideologic

  Scuza-ma, dar astea sunt devieri fara sens.
  Spuneam doar ca sunt copii care traiesc in mediu 100% maghiar. Si nu de acum, ci de secole. Nu au nevoie de limba romana atata timp cat traiesc in acel mediu, dar asta se schimba de obicei cand mai cresc si trebuie sa mearga la scoli inalte. Pentru a-i invata romaneste, scoala le preda azi limba romana dupa o programa gresita, iar ei nu invata. Obiectiv ratat. Si parintii lor sunt nemultumiti de faptul ca scoala nu reuseste sa-i invete limba romana, sunt constienti de handicap, cu atat mai mult cu cat si ei au trecut prin asta.

  Cunosc destul de bine zona Harghita si Covasna, am mers prin multe sate care nu sunt la drumul mare, asa ca nu citez din carti.

 93. 95 Vasile, octombrie 30, 2010 la 9:23 am

  Florine m.

  spui :”….doar ca sunt copii care traiesc in mediu 100% maghiar. Si nu de acum de secole…”

  Pai traiesc de peste un secol ,100%,parca in Romania, sau dumneata vorbesti de maghiarii de pe teritorul republicii ungare,care pe langa limba materna mai vorbesc si germana?
  Nu domnule este vorba doar de shovinism imbecil, ungurii care aparent sunt ok,dar nu vorbesc limba tarii, sunt doar niste sovini imbecili ,ceilalti sunt politicieni!

 94. 96 mumu12345 octombrie 30, 2010 la 9:26 am

  @ Adrian Năstase

  Că nu mi-a apărut comentariul de pe acest fir din octombrie 29, 2010 la 6:50 pm, nu-i pentru mine niciun bai. Nu apariţia lui era scopul meu, ci atenţionarea dumneavoastră că vi se coace ceva. Faptul că Băsescu şi 99% din PDL vă vor pe năsălie este bine ştiut de multă lume,chiar dacă majoritatea lor nu sunt convinşi de acest lucru.
  Ciudat este însă că şi Voiculescu şi ai lui v-o coc, şi nu de azi de ieri, ci de al naibi de multişor poveste. Iar Antenele, cu toţi angajaţii lor, lucrează din greu, atât mascat cât şi pe faţă împotriva dumneavoastră şi a întreg PSD-ului. Dacă la Vântu şi trustul lui, atitudinea anti Năstase+PSD este ceva natural, aş putea zice, la ai lui Voiculescu este cumva de neînţeles, că doar i-aţi cărat în spate precum câinele puricii, de-a lungul întregii lor existenţe politice. Şi tocmai acest trai în simbioză, adică dumneavoastră i-aţi hrănit cu sânge cald, iar ei v-au provocat mâncărimi şi echimoze, îi face credibili în faţa multor poporeni. care oricum nu vă iubesc pentru că Băsescu i-a convins că sunteţi cauza dintâi, din mijloc şi cea de pe urmă pentru care ei trăiesc rău şi pentru care el nu-i poate ajuta să trăiască bine cum le-a urat.
  Să auzim şi de bine!

 95. 97 Vasile, octombrie 30, 2010 la 9:34 am

  Virusache,
  Da ,m-am destins citindu-te! (aplauze)

  Si mai beui un molan la sfirsit
  sa-l vaz pe boc (daca vrei)ciuruit!

 96. 98 Ghita Bizonu' octombrie 30, 2010 la 9:41 am

  Belgia ati zis ?
  Apai in anii 60 lucrurile cam puteau . A praf de pusca !
  Guvernele se schimbau ceva mai des decat cele italiene (aveau vreo 5-7 partdie si fiecare era impartit in ramura valona si cea flamanda !!) , parca ceva batai pe strada …
  Atmosfera generala era cam aia din filmul lu Alain Delveaux Un soir un train .

 97. 99 Ghita Bizonu' octombrie 30, 2010 la 9:59 am

  florin m.

  nu stiu cat de constienti de handicap sunt multi dintre ungurii din Harcov . Mai ales azi … cand Ungaria este atractiva dpv economic .
  Insa este sigur ca situatia se preteaza la a fi speculata in sens defavorabil Romaniei . Cestiunea este simpla – ai dfiicultati cu limba , ai mai putine sanse de a profita de relatiile economice din zona ta economica si automat incepi sa te simpti persecutat pe motive etnice … Si de aici incep necazurile. Si necazurile se intetesc atunci cand isi baga coada si un invatamant in alta limba .. In Kosovo au inceput cu o facultate in albaneza. Nivelul de scolarizare ceva mai ridicat al palestinienilor impiedica orice efort isaralelian de a-i inghiti ….Nu zic sa nu fie dar as prefera ca absolveti aia sa stioe si limba romana .. astfel ca ptr ei Brasovul ori Bucurestiul si de ce nu Constanta ori Iasi sa fie niste iotiuni posibile , chiar daca nu primele (primele ramand locurile natale ca deh famelia ). Daca nu stiu romaneste si zona nu prea e „ofertanta” atunci unica optiune ramane Budpesta cu ce decurge de aici.

  Si despre Henlein . Ti-am recomandat cartea aia fiindca descrie o societate „libertariana” ( de fapt una stil Noua Anglie sec XVIII mai putin puritanismul rigid) si este bine inchegata . Insa cartile lui Henlein nu sunt centrate toate pe acel model de societate .. iar mentalitatea generala nu este deosebit de permisiva , fiind uneori cu tente militariste spre fascim (Infanteria Stelara) , ori idealuri ale lu Abe Lincoln si in gnl departe de „ideile” anarho-capitalismului actual ( societati dominate de o sa zicem ideologie „virila” si ca inclinatii pacifiste reduse ).
  Ma bucur ca te-a amuzat .

 98. 100 blogideologic octombrie 30, 2010 la 10:08 am

  @florin m.
  Dacă vrei să înveţi, înveţi. Am învăţat limba bulgară şi sârbo-croata de la televizor. Am predat fizica în limba română la studenţi arabi, şi ei îmi spuneau că este la fel ca limba engleză. În Harcov nu sunt angajaţi decât profesori de limba română care ştiu ungureşte, iar ungurii doresc ca profesorul să-i înveţe limba română predând în ungureşte ! În fond, asta este alegerea lor. Ei pierd. Dar sunt şi destui români care nu vor să înveţe româneşte. Deja sîntem pe teritoriul preferinţelor libere, iar cei din Harcov sunt oameni liberi, exceptând românii, care sunt forţaţi să înveţe limba maghiară pentru a putea supravieţui acolo. Ştiu că la un moment dat tu le cereai românilor să înveţe canularul cominternist rromani. Chiar nu ţi-e ruşine ?

 99. 101 blogideologic octombrie 30, 2010 la 10:13 am

  Faimoasele ‚Scrisori persane’, ‚Lettres persanes’ de Montesquieu din anul 1721, sunt inspirate din „Six Voyages en Turquie, en Perse et aux Indes”, jurnalul de călătorie al lui Jean Baptiste Tavernier (1605–1689) care trecea şi prin Ţările Române, purtând cu el un mare diamant albastru, ‚ochiul lui Shiva’ ce va deveni ‚diamantul Hope’. Îmi amintesc că în perioada comunismului românesc naţionalist am citit despre acestea pe strada principală din Craiova la un stand de cărţi noi. Nu am cumpărat atunci cartea, şi în ultimii doi trei ani încerc zadarnic să o identific. Nicolae Iorga nu descrie acel episod privitor la Tavernier în „Călători străini despre ţările române”.

 100. 102 blogideologic octombrie 30, 2010 la 10:17 am

  @ florin m. spune: „astea sunt devieri fara sens.”
  Ce anume ? Faptul că vorbesc despre realitate şi echitate ? Tu în fond nici pe mine nu mă laşi să vorbesc liber în limba română!

 101. 103 Bibliotecaru octombrie 30, 2010 la 10:40 am

  @ Adrian Năstase
  Mai întâi aş vrea să spun că sunt militant pentru stabilirea termenului de angajarea răspunderii şi nu asumarea răspunderii (cu asomarea răspunderii sunt de acord).

  La Senat sunt două legi cu privire la educaţie.

  Avem L343/26.05.2010 care provine din Camera Deputaţilor cu numărul de ordine 115/30.03.2010 şi este RESPINSĂ de Camera Deputaţilor numită Legea educaţiei naţionale şi avem şi avem L344/26.05.2010 care provine din Camera Deputaţilor cu numărul de ordine 156/12.04.2010 şi este ADOPTATĂ de Camera Deputaţilor, numită Legea educaţiei naţionale şi învăţarea pe tot parcursul vieţii.

  L343 este iniţiată de deputaţii şi senatorii PDS-PC, L344 este iniţiată de Guvernul României.

 102. 104 Marcus octombrie 30, 2010 la 12:44 pm

  Mica Publicitate

  Societate americana de comercializare si inchiriere costume specifice pentru sarbatorirea Halloween-ului ofera la schimb doritorilor din Romania, costume Jack Spintecatoru’, Dracula, Yetti, Godzilla etc. contra costume si masti reprezentand Andreea Pora, Traian Razvan Ungureanu, Mircea Marean etc.
  Oferta valabila pana la miezul noptii.

 103. 105 Marcus octombrie 30, 2010 la 12:46 pm

  Iaca Vine Si Ignatu’ !

  Se apropie Ignatul, zi speciala la romani,
  Cand cu claca-n batatura isi iau aer de stapani.
  Si ratan crescut cu truda si speranta peste an
  E sacrificat cu pompa, obicei de bun taran.

  Veselie-i la pomana, stropita cu vin si tuica
  De pamant da cu caciula boboreanu strigand:muica!
  Craciunul ce sta sa vina si An Nou in prag de usa
  Vor fi cu cotlet pe masa si specialitati de gusa.

  Numai ca de la o vreme, cu chiombila la Putere,
  In popor e mare jale, nevoi multe si durere.
  Fiindca voda zis Minciuna si guvernul hraparet
  I-au luat porcul din poiata, lasand praful in cotet.

  De porci vrea sa vad-acuma romanasu’ greu taxat
  Sfatul Tarii il admira, de ratani adjudecat.
  Porci votati de el in toamna pe-o galeata si ulei
  Cand stapan si-a tras in tinda pe nebun si pe misei.

 104. 106 blogideologic octombrie 30, 2010 la 1:18 pm

  Florenţa Mihai, „Poeta tenisului mioritic”, declară : +Am recitit „Jane Eyre” de Charlotte Brontë.+ http://www.romanialibera.ro/arte/oameni/poeta-tenisului-mioritic-204056.html Fascinant ! Îndrăznesc ca sugestie pentru continuarea lecturii pe tema Jane Eyre, romanul Wide Sargasso Sea (povestea „nebunei” din „Jane Eyre” ) scris în 1966 de Jean Rhys. Există şi o traducere românească foarte bună (publicată înainte de 1989).

 105. 107 Observator octombrie 30, 2010 la 2:29 pm

  @Florin m. Blizzard

  nu cred ca problema legii invatamantului proaspăt asumate e predarea limbii romane ca limba straina. Acest lucru este chiar laudabil. Insa nu cred ca pentru copiii maghiari e de ajutor sa înveţe istorie sau geografie in clasele V-VIII in limba maghiara. Un pic de conversatie in limba româna nu le strica.

 106. 108 Marcus octombrie 30, 2010 la 3:02 pm

  Mica publicitate-Superoferta

  Societate americana de comercializare si inchiriere costume specifice pentru sarbatorirea Halloween-ului ofera la schimb doritorilor din Romania, costume Jack Spintecatoru’, Dracula, Yetti, Godzilla etc. contra costume si masti reprezentand Andreea Pora, Traian Razvan Ungureanu, Mircea Marean etc.
  Oferta valabila pana la miezul noptii.
  Superoferta: Pentru costum marinel cu masca Basescu Traian (in ideea izgonit rapid copiii cu colindu’ si economisit astfel dulciuri) oferim colectie intreaga pirati si delicventi celebri.

 107. 109 alex octombrie 30, 2010 la 3:32 pm

  @blogideologic
  ok, s-a consemnat, dar acum trebuie facut ceva concret. un principiu oriental spune ca nu te implici intr-o lupta pe care nu o poti castiga. aproape sigur ca aceasta motiune nu o sa treaca si nici nu cred ca o sa aduca ceva „capital” politic.

 108. 110 Nicusor Furdui octombrie 30, 2010 la 4:28 pm

  Ce inainte de ziua de azi e… istorie si poate, invatatura de minte. Dar in invataturile crestine am citit ceva ce spuneau parintii desertului:
  „Tot ce ti se intampla, E IN FAVOAREA TA !”
  Asa ca e o batalie pierduta pentru Adrian Nastase ! Care va renaste din propria-i cenusa… 🙂
  Si vorba Lapusneanului:”De ma vroi scula…”

 109. 111 Iepurele de Martie octombrie 30, 2010 la 5:17 pm

  @ Marcus

  Tare de tot anuntul de mica publicitate! Totusi, nu-nteleg de ce i-ai uitat pe: Horia Roman Patapievici, Andrei Plesu, Mircea Cartarescu, Ioan T. Morar, Vladimir Tismaneanu, Ioana Lupea, Catalin Avramescu, Sever Voinescu, Ion Cristoiu, Gabriel Oprea, Theodor Paleologu…

  Cineva m-ar putea intreba: totusi, ii bagi la categoria monstrilor chiar pe toti basistii? Da, domn’e, PE TOTI!!! Ce sa le fac io, daca TOTI sunt niste urâtanii?! De mult am constatat ca intamplarea a facut ca in tabara portocalie sa se adune toti oribilii.

 110. 112 blogideologic octombrie 30, 2010 la 5:33 pm

  @ mumu12345 spune: +@ Adrian Năstase […] Ciudat este însă că şi Voiculescu şi ai lui v-o coc, şi nu de azi de ieri, ci de al naibi de multişor poveste.+
  Cam asta-i şi părerea mea.

 111. 113 Emil Pfeiffer octombrie 30, 2010 la 5:45 pm

  Despre motiunea de cenzura

  Pentru ca motiunea de cenzura sa treaca, cred ca este necesara conditia ca MINORITATILE (altele decat cea maghiara) sa fie convinse sa voteze motiunea. (Asta pentru ca 218-220 – cate voturi are opozitia +18 – cate voturi au minoritatile = 236-238).
  Acum se pune problema cum ar putea fi lamurite minoritatile sa voteze motiunea in acest moment. Oricum, nu ar mai trebui sa se vorbesca despre alegeri anticipate. Daca parlamentarii nu voteaza motiunea, este si pentru ca ei nu vor alegeri anticipate. Daci eu cred ca ar trebui sa se propuna minoritatilor un prim ministru di sanul lor, in genul d-lui Johanis, pentru ca in toamna lui 2009 au fost de acord cu o astfel de situatie si cred ca si acum ar fi de acord. Daca se realizeaza aceasta conditie, cred ca nu ar mai fi probleme deoarece ei oricum (apreciez eu) nu vormai fi de acord cu acesta guvernare in primavara (adica dupa 1 ianuarie, din motive economice).
  In acesta situatie, restul guvernului il vad ca un guvern politic, format din PSD-PC si PNL, dar desigur nu este singura varianta, un guvern pe perioada de acum pana in 2014 la alegerile programate. Sigur, daca se vor schimba conditiile, se pot face si alegeri anticipate!
  Cred ca o astfel de majoritate, formata si afirmata cu certitudine, va atrege sigur si alte persoane, alti parlamentari (gen Oajdea) spre ea.

  Daca ceea ce am scris aici vi se pare viabil, dati-mi va rog un semn.

 112. 114 florin m. octombrie 30, 2010 la 6:29 pm

  Observator

  Probabil.
  Eu nu sunt politician si nu fac politica. Sunt absolut convins ca orice politician care promoveaza o lege urmareste interese de tot felul, insa nu am timpul si dorinta de a le analiza, tinand cont de inutilitatea unui astfel de demers.
  Eu m-am referit strict la chestiunea pe care a pus-o Blizzard in discutie, pe care intamplator o cunoasteam. Apoi, personal sunt adeptul abordarilor regionale, nu asa zis nationale.

  Descopar ca am facut si o eroare semantica, din graba: „copii catre traiesc in mediu 100% maghiar de secole”. Ma refeream, desigur, la populatia care traieste de secole im acel mediu etnic, si nu la copii batrani de secole..

 113. 115 florin m. octombrie 30, 2010 la 6:32 pm

  Vasile

  acuzatia de sovinisim este un mod comod de a nu-ti bate capul.

 114. 116 Ghita Bizonu' octombrie 30, 2010 la 6:37 pm

  Al nostr vajnic presedinte a iesit pe stecla si mai facand apel la ăăăăăăăăăă si îîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîîî (pesemne ca avea prea mult sange in sistemu alcoolic ) a balmajit cea a inteles el despre guvernata economica europeana. Ce l-a dus pe el capu sa inteleaga si ce a vrut el sa intelegem noi.
  Asa ca aici mai gios dau io despre guvernata economica euorpeana , ce am gasit pe site ul europarlament . NU chiar tot – intreg materialu , numa juma din el . Daca doriti sa vedeti tot la http://vremea.forumgratuit.ro/politica-i-economia-romaniei-f1/gubernanta-economica-si-baseaua-t206.htm#501

  Observati va rog riscurilor excesive asumate de sectorul financiar. Si acu gata palavra

  Guvernanta economică în UE nu trebuie să se concentreze doar pe deficit
  Afaceri economice şi monetare – 25-10-2010 – 18:27
  [
  · Deputaţii europeni aprobă noi reguli privind finantele publice.
  · Parlamentul sustine evaluarea bugetului si supravegherea financiară.
  În timp ce reducerea bugetelor este la modă în toată Uniunea Europeană, este usor de trecut cu vederea faptul că deficiturile mari si cresterea datoriei publice nu sunt neapărat datorate exceselor guvernelor ci reflectă de multe ori costurile iesirii din criză în urma riscurilor excesive asumate de sectorul financiar. De aceea, Parlamentul European doreste că completeze controlul mai strict al finantelor guvernelor cu abordarea dezechilibrului economic ce ar putea ameninta economia europeană.

  Deputaţii europeni au adoptat miercuri, 20 octombrie, o serie de măsuri de impun controale mai stricte finantelor guvernamentale si abordează dezechilibrul economic din ce în ce mai mare. Acestea includ o atentie mai mare acordată datoriei, si nu numai deficitului în Pactul de stabilitate si crestere, evaluarea bugetelor nationale si ameliorarea supravegherii macro-economice pentru identificarea domeniilor cu probleme. Eurodeputatii mai doresc si un mecanism de rezolvare a crizelor.

  Măsurile au fost subliniate într-un raport al eurodeputatului portughez Diogo Feio, de la Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat). Acesta cere si ca UE si zona euro să fie reprezentate la organizatii internationale precum Fondul Monetar International si subliniază necesitatea corectitudinii statisticilor financiare.
  Sanctiuni pentru încălcarea pactului
  În ceea ce priveste Pactul de stabilitate si crestere, raportul eurodeputatului Feio, ca si propunerea Comisiei Europene, cer o regulă a majoritătii inversată pentru impunerea sanctiunilor asupra tărilor ce încalcă termenii pactului: majoritatea calificată ar trebui folosită pentru respingerea, si nu pentru adoptarea sanctiunilor în cadrul Consiliului de Ministri.

  Pe 18 octombrie, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au respins această propunere. Reactia celor doi a fost atacată de liderii grupurilor socialist si liberal de la Parlament – Martin Schulz, respectiv Guy Verhofstadt – într-o dezbatere, pe 20 octombrie. Domnul Feio a spus că pozitia Parlamentului sustine spiritul comunitătii si transparenta în luarea de decizii.

  Dezechilibrul export-import ameninta economia
  Mai multe state UE au probleme serioase legate de nivelul datoriei. În plus, zona euro este afectată de disparitătile între economii. De exemplu, Germania si Olanda sunt mari exportatoare, pe când Spania si Portugalia sunt mari importatoare. Acest dezechilibru creste incertitudinea ce domină economia europeană.
  În dezbaterea de miercuri de la Parlamentul European, comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn, a arătat acest risc spunând că „dezechilibrele pre-criză apar din nou, toate tările trebuie să îsi îndeplinească rolul, tările cu surplus să sprijine cererea si cele cu deficit să sprijine exporturile“.

  Iesirea din criza si progresele spre guvernanta economica europeana

  Criza financiara a evidentiat limitele auto-reglementarii, demonstrand necesitatea unei guvernante europene puternice, a supravegherii si a coordonarii politicilor, se arata in doua rezolutii non-legislative votate miercuri de Parlamentul European.

  Pentru un Pact de stabilitate si crestere economica eficienta
  Mr/Mrs Euro la presedintia Consiliului ECOFIN Council si a Eurogroupului
  Taxa asupra tranzactiilor financiare pentru limitarea speculatiilor
  Competitivitatea in centrul guvernantei economice
  Fond Monetar European permanent
  Rolul PE in legitimizarea coordonarii economice

  Eurodeputatii confera mai multa putere supraveghetorilor europeni

  Criza financiara si economica a expus cetatenii europeni la riscuri care nu au fost prevazute in momentul declansarii crizei. Institutiile financiare au folosit banii contribuabililor, multi dintre ei pierzandu-si economiile si locurile de munca. Parlamentul European va vota miercuri noul pachet care va introduce noi autoritati de supraveghere si care va consolida supravegherea pietelor financiare din Europa.
  Consiliu vs Parlament

 115. 117 florin m. octombrie 30, 2010 la 6:46 pm

  Ghita Bizonu

  Cei mai multi dintre secui nu prea au nici o treaba cu Ungaria, decat atunci cand nu reusesc altfel acasa, eventual. Sunt extrem de legati de pamanturile, locurile si obiceiurile lor. Oameni harnici, aspri, caposi si betivi de multe ori, sunt depozitarii unor valori comunitare importante pentru caracterul locului.

  Am mai citit cate ceva despre Heinlein, (dupa un somn bun), caracterizarea ta pare sa fie una corecta.

 116. 118 Victor V. octombrie 30, 2010 la 6:54 pm

  @ Observator

  Nu ar trebui să-i lăsăm pe ei să decidă? Kosovo a apărut din cauza intoleranței reciproce. Și cred că s-ar fi întâmplat si în România dacă liderii UDMR nu ar fi fost mai lucizi și mai calmi decât liderii kosovari. Eu cred că Béla, Frunda, Verestóy și alții sunt mai buni români decât mulți „idioți” naționaliști rrromâni. Am pus ghilimele, pentru că majoritatea doar se prefac a fi idioți penibili.

  Dacă cineva este curios îi recomand cartea lui Larry Watts, „With Friends Like These… The Soviet Bloc`s Clandestine War Against Romania”. Avem și aici pe blog câțiva „prieteni”.

  Îi poți remarca mai ales când se pretind a fi împotriva „alogenilor-cominterniști”.

 117. 119 Dragos octombrie 30, 2010 la 7:03 pm

  Sibilla: „…că tot mi-o rădicaşi şi tălică şugubăţ ori * muză *, la fileu…”

  ?????…macar de-ar…

 118. 120 Ghita Bizonu' octombrie 30, 2010 la 7:05 pm

  blogideologic

  normal …. PC are nevoie de un caine sa-l bage in Parlment caci este un purice dpv electoral. Insa cu actuala – aparenta sper – atitudine de non combat sau ma rog de combativitate mimata a PSD – PC poate sa isi vada sansa de a prelua el o parte din cei care sunt dezamagiti si nu sunt amatori de liberalism a outrance (Mogulu chiar daca ultramilionar in mod paternalist este de acord sa faca ca pelicanu ( a se vedea imaginaru medieval, Dante) si sa-si rupa din avere punandu-si impozit mai mare !! Ma rog io il crez ca la cat are ii ramane suficent ptr un trai luxos si accesul la functii importante s-ar putea sa il faca sa zica ca mici sacrificii se merita ptr o intrare in listele istorice – alea cu premieri si poate prezideli). Si oricum nici Gabitza, nici Mirciulica ori Ciutacu nu sunt chiar fani istorici ai PSD ….
  Ca deh daca aici se poa sa fii apreciat ptr comentarii gen Cu ce crezi ca viata ta (ca individualitate) se va schimba daca guvernul Boc cade? si insinuari ca toti cei care doresc schimbarea acestui guvern doresc functi si sinecuri , atunci te poti gandi ca poa mai bine cu PNL sau de ce nu cu Mogulu PCR (apropos is curios daca nu cumva simpla incriptie PCR nu ar aduce vreo 2% voturi Partidului Conservator !!)., findca nu se poa uita mariaju neferict cu PDL si modul sinucigas imbecil in care a fost aparat si secondat gubernu Boc in 2009! Si ca atunci cand s-a facut anuntu de imprumut FMI nimeni din PSD nu a intrebat : d”a ptr ce stimabile? Ai putintica rabdare si explica-mi! „. Deci ptr mostenirea PSD se inscriu Partidu7 DDTV cu iesire in PDL (model Jiji) si PCR .

 119. 121 Viorel Dobre octombrie 30, 2010 la 7:06 pm

  @blogideologic spune:
  octombrie 30, 2010 la 5:33 pm

  @ mumu12345 spune:+@ Adrian Năstase […]

  Nu i-o coc, pur si simplu se muta in barca PNL. Nu au motive sa menajeze un adversar politic.

 120. 122 Viorel Dobre octombrie 30, 2010 la 7:08 pm

  @ Iepurele de Martie spune:
  octombrie 30, 2010 la 5:17 pm

  Cine se aseamana se aduna.

 121. 123 Viorel Dobre octombrie 30, 2010 la 7:29 pm

  @all

  Copii maghiari din Romania sunt atat victimele sovinismului roman cat si al celui maghiar. Romanii, in special cei din Vechiul Regat, accepta foarte greu CA ESTE DREPTUL ORICAREI MINORITATI SA NU STIE LIMBA ROMANA. Ce treaba are Gigel din Faurei sau Fanel din Videle cu faptul ca un copil din Cristurul Secuiesc nu stie limba romana? Il impiedica asta sa asculte manele? Nu cred.
  E tara noastra! Da, dar e si a lor! Invatarea limbii romane trebuie sa fie o optiune a lor si nu ceva impus. Daca nu intentioneaza sa interactioneze cu romani, este regretabil, dar este dreptul lor. Noi, ca majoritate trebuie sa-i sprijinim sa invete romana pentru a le creste sansele de dezvoltare personala in Romania.

  Este o ipocrizie faptul ca sunt zeci de mii de copii romani sau romi carora li se refuza dreptul la dezvoltare personala dar pe multi indivizi ii roade grija ca unii copii maghiari nu au sanse daca nu cunosc romana. Nu o cunosc pentru ca nu le trebuie. Ei traiesc in tara lor si vorbesc limba care le este de ajutor.
  Cand o sa le foloseasca la ceva romana, or s-o invete.
  S-o invete acum ca sa ce? Sa inteleaga cum ii injura toti ciudatii? Sa devina niste someri vorbitori de romana? Sau si mai rau, sa devina niste cetateni maghiari vorbitori de romana?

 122. 124 florin m. octombrie 30, 2010 la 7:40 pm

  Blog Ideologic

  Sunt convins ca ai invatat ce spui ca ai invatat, cum spui ca ai invatat. Este insa oare relevant pentru chestiunea in discutie – daca este bine ca acei copii sa invete limbar romana ca limba straina sau nu?
  Incearca sa-ti pastrezi calmul ideologic si sa privesti chestiunea din punctul de vedere al populatiei de acolo. Asa cum bine spui, preferintele sunt libere, iar ale lor ar trebui sa conteze, in ceea ce-i priveste.

 123. 125 Criticos octombrie 30, 2010 la 8:52 pm

  @Florin M
  ROMÂNIA NU ESTE BELGIA!!!! Cât despre restul naivităţilor privind eşecul învăţării limbii române datorită programei greşite acestea sunt vecine (dacă nu se confundă) cu prostia.
  @ A.N.
  Vă aduceţi aminte că albanezii din Kossovo refuzau să înveţe după manuale făcute în Serbia şi pretindeau unele din Albania? Unde ne vom opri pe acest topogan al destrămării patriei?

 124. 126 Theodora octombrie 30, 2010 la 9:12 pm

  @mumu12345
  Referitor la comentariul tau din octombrie 30, 2010 la 9:26 am
  Am mai scris si continui sa cred ca PSD-ul trebuie sa aiba o televiziune.
  Este cumva ilegal?
  Am urmarit ultima emisiune a Gabrielei Vranceanu Firea si nu mi-a placut deloc ce s-a intamplat acolo.

 125. 127 Aya octombrie 31, 2010 la 1:17 am

  @

  Vasile

  Unii precum Marean-care-este si Oprisan (pentru a ramane la exemplele date) nu reprezinta altceva in afara unei false iluzii a puterii (si e foarte bine ca e asa!).

  In realitate, nu au reprezentat vreodata o forta reala- au exercitat, doar, in mod abuziv atributele conferite de o anumita pozitie (in sine, respectivii nu inseamna absolut nimic, nici fiecare in parte, nici toti impreuna).
  Daca pierd acea functie, indivizii in cauza sunt efectiv aruncati la groapa uitarii (in cel mai fericit caz).
  Exemplul elocvent in acest sens este Mischie.
  Iti amintesti cand poza in individ cu forta reala, prin el insusi (nu doar cea data de functie)?
  De indata ce a pierdut acea pozitie, a devenit un trist (si penibil) anonim.

  Adrian Nastase este, cu adevarat, un om puternic, o forta in sine.

  In 2006 acele jalnice creaturi de joasa extractie (printre care si Marean-care-este, Oprisan- plus altii, grupati pe langa marioneta cunoscuta ca Prostanacul) s-au strans laolalta pentru a-l inlatura pe Adrian Nastase din linia politica decizionala.
  Urmarea?
  Efortul lor a fost inutil, caci in cazul ANului nu fuctioneaza „reteta” valabila pentru fiecare dintre „manuitorii de cutite” in „momentul Confort”.
  Adrian Nastase a revenit in forta, prin propriile-i puteri, sprijinit de ceilalti- cei inteligenti- care au facut front comun in jurul lui.

  Forta personala precum cea a lui Adrian Nastase inseamna forta reala.

 126. 128 Aya octombrie 31, 2010 la 1:20 am

  @

  Socrate

  Tot absurd se numeste si nu-si schimba esenta.

 127. 129 Aya octombrie 31, 2010 la 1:28 am

  @

  Iepurele de martie

  In octombrie 29, 2010 la 2:37 pm ai o atitudine de maidan fata de Manuela.
  Esti nu doar dezgustator prin deja obisnuitele manifestari scatologice, dar si lipsit de cea mai elementara urma de buna crestere si de civilizatie in raportarea la o femeie.

  Esti intruchiparea abjectiei!

 128. 130 blogideologic octombrie 31, 2010 la 2:10 am

  @ florin m. spune: +preferintele sunt libere, iar ale lor ar trebui sa conteze, in ceea ce-i priveste.+
  Şi preferinţele lor sunt negative faţă de limba română. Au obţinut acum programa şcolară în acord cu preferinţele lor.

 129. 131 Aya octombrie 31, 2010 la 2:34 am

  @

  Iepurele de martie

  Dragos are dreptate sa se mire ca iti dau atentie femei inteligente.
  Replicile pe care, uneori, unele dintre noi suntem obligate de situatie sa ti le dam echivaleaza, din pacate, cu a te baga in seama (ceea ce nu meriti).

  Nu pot fi lasate, insa, fara raspuns neadevarurile politice pe care le imprastii (neavand scuza de a fi in necunosctinta de cauza, caci realitatea a fost prezentata SI pe blog, nu de putine ori).

  Replica pe care mi-ai dat-o in octombrie 29, 2010 la 11:20 am contrazice flagrant realitatea, fiind, in plus, o incercare de „a ascunde gunoiul sub pres”. Totdeauna, astfel de tentative sunt paguboase.

  In 2006, a flotat (impunandu-se in planul vizibil si reusind sa exercite puterea, prin pozitia detinuta) toata murdaria umana din PSD- reprezentata prin indivizi de esenta morala scabroasa, Marean-care-este si Oprisan fiind doar doua exemple.
  Acestia s-au grupat in jurul unui personaj- marioneta, fara coloana vertebrala (cum altfel?) si macinat de o bolnava dorinta de nemeritata putere – l-am numit pe Prostanacul (toti acesti mizerabili, deopotriva cu Prostanacul, avand in comun ura impotriva lui Adrian Nastase- mai exact, impotriva fortei autentice).
  Respectivii i-au retras sprijinul politic lui Adrian Nastase, situatia in care a demisionat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

  Ca sa-ti improspatez memoria, subliniez ca inca din 2005 Prostanacul anuntase (de pe nemeritata pozitie de presedinte al social- democratilor) ca PSD „intentioneaza” (?!?) sa renunte la functia detinuta de Adrian Nastase la Camera Deputatilor. Motivatia era de o stupizenie absoluta, dovedind ca nici minciuni nu stie sa spuna, in mod coerent (de jena, nu o reproduc).
  Cand Prostanacul facea acele afirmatii „politice” (repet, in 2005) demne de un retardat, nu de un presedinte de partid, pedistii nici macar nu cracnisera in sensul inlocuirii lui Adrian Nastase din functia de presedinte al Camerei.
  Asa ca initiativa aceea mizera a apartinut pegrei pesediste grupata in jurul Prostanacului (pegra care, din pacate, pentru o perioada, a ajuns in prim plan politic- transformand PSD intr-un partid de rangul doi, cu riscul de a-l trece la „si altele formatiuni politice”).

  Pe cale de consecinta, succesiunea „presiunilor” este inversa fata de cea pe care o sustii in mod mincinos.

  La felul cum esti construit, nu ma surprinde ca admiri atat de mult pegra reprezentata de Prostanacul, Marean-care-este, Oprisan si altii, incat incerci sa mistifici realitatea cu scopul cosmetizarii atitudinii mizerabile a acestora fata de Adrian Nastase.

  Ca sa fie si mai clar pe cine incerci sa aperi prin minciuni, cei grupati in jurul Prostanacului au vandut, in decembrie 2004, victoria lui Adrian Nastase la prezidentiale, aducandu-l pe Basescu la Cotroceni.
  Tot ei sunt cei care l-au impus pe Prostanacul candidat al PSD, la prezidentiale, in 2009, blocand candidatura lui Adrian Nastase- care SIGUR ar fi castigat batalia pentru Cotroceni.

  Altfel spus, cei pe care ii admiri si ii sustii- Prostanacul, Marean-care-este, Oprisan si altii de aceeasi mocirloasa extractie ca si ei- dupa ce au vandut victoria ANului, la prezidentiale, in 2004, l-au adus la Cotroceni pe Basescu SI in 2009.
  Astfel, l-au mentinut si pe criminalul Boc la Palatul Victoria.

  Este inutil sa-mi dau osteneala sa detaliez cine esti, de fapt.
  Pe scurt, esti un individ de aceeasi esenta mizera cu Prostanacul, Marean-care-este, Oprisan si altii de teapa lor, care:
  -in 2004 au vandut victoria lui Adrian Nastase la prezidentiale, aducandu-l pe Basescu la Cotroceni;
  -in 2006 au fortat demisia lui Adrian Nastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor (pentru a-l inlatura din zona deciziei politice, privand PSD de a treia pozitie in stat!!!);
  -in 2009 au blocat intrarea lui Adrian Nastase in cursa pentru Cotroceni (pe care SIGUR ar fi castigat-o), impunandu-l drept candidat pe Prostanacul si, astfel, mentinandu-l pe Basescu presedinte al Romaniei (si pe Boc prim ministru).

 130. 132 Aya octombrie 31, 2010 la 2:55 am

  @

  Viorel Dobre

  In octombrie 30, 2010 la 7:29 pm faci o afirmatie de-ti sta mintea-n loc (citez):
  „Este dreptul oricarei minoritati sa nu stie limba romana.”

  Daca tu crezi ca oricine are dreptul sa spuna ce aberatie vrea, oriunde si oricand, eu cred ca nu are dreptul sa o spuna public si, mai ales, sa o lanseze dintr-un spatiu atat de influent precum acesta.

  Bref: este halucinanta afirmatia ta conform careia este dreptul oricarei minoritati sa nu stie limba romana!

  Conform Constitutiei (art. 13)- citez:
  „In Romania, limba oficiala este limba romana.”

  Pe cale de consecinta, TOTI cetatenii romani- indiferent de etnie- sunt OBLIGATI sa stie limba romana.

 131. 133 Aya octombrie 31, 2010 la 3:08 am

  @

  Emil Pfeiffer

  Citez:
  „Oricum, nu ar mai trebui sa se vorbesca despre alegeri anticipate. Daca parlamentarii nu voteaza motiunea, este si pentru ca ei nu vor alegeri anticipate.”

  Ai dreptate, in mod dovedit.

  Ideea alegerilor anticipate s-a bazat pe logica unei configuratii parlamentare clare, in baza vointei electoratului (cea exprimata in 2008 fiind pervertita).
  Realitatea parlamentara a dovedit, insa, ca aceasta idee logica impiedica formarea masei critice necesare pentru votarea unei motiuni de cenzura.
  Consider ca totdeauna trebuie lucrat cu informatiile furnizate de realitate.

 132. 134 Aya octombrie 31, 2010 la 3:13 am

  @

  Alex

  Citez din postarea ta (octombrie 30, 2010 la 3:32 pm):
  „aproape sigur ca aceasta motiune nu o sa treaca si nici nu cred ca o sa aduca ceva “capital” politic.”

  Eu cred ca gresesti fiind sigur pe acele afirmatii!

 133. 135 Aya octombrie 31, 2010 la 3:45 am

  @

  Mumu12345

  DE CE AI INTERESUL SA INVENINEZI RELATIILE PSD- TRUSTUL INTACT?

  Citez din postarea ta (octombrie 30, 2010 la 9:26 am):
  „Ciudat este însă că şi Voiculescu şi ai lui v-o coc (lui Adrian Nastase; n.A.) şi nu de azi de ieri, ci de al naibi de multişor poveste. Iar Antenele, cu toţi angajaţii lor, lucrează din greu, atât mascat cât şi pe faţă împotriva dumneavoastră „.

  Comiti un gest de o gravitate maximala: intr-un moment critic, incerci sa inveninezi relatiile intre Adrian Nastase si Voiculescu (in general, lansezi o idee legitimanta pentru tensionarea relatiilor PSD- PUR).

  Cred ca, pentru a nu dilua totul, este preferabil doar sa semnalez tentativa ta, fara a detalia ce te determina sa ai aceasta atitudine periculoasa (pentru mine, motivele sunt clare).

  Este INACCEPTABIL SA EXTINZI o atitudine a Gabrielei Vranceanu Firea, dintr-o singura emisiune, pe de o parte la nivelul unei politici de trust (lucru complet neadevarat) si, pe de alta parte, la nivelul PUR!

  Este INACCEPTABIL sa afirmi ca PSD nu ar fi avut beneficii in urma colaborarii cu Intact (via PUR)- in plus, folosind acea scabroasa asociere cu parazitii si cainele.

  Trebuie sa fie cineva redus sau total rauvoitor pentru a incerca sa minimalizeze imensa forta a unui trust (subliniez, TRUST!) de presa.

  Esti un dusman mascat al PSD si doresti sa vezi ce urmari ar avea asupra acestui partid pozitionarea adversa a trustului Intact (trust de mare forta!)?
  Iti dau raspunsul enuntand un adevar general valabil: in razboiul dintre politic si presa, totdeauna pierde (dezastruos!) politicul!

 134. 136 Aya octombrie 31, 2010 la 3:51 am

  @

  Doru Coarna

  Citez:
  „ia nu-i luati voi in considerare si sa vedeti cat de bine si de prompt va vor critica in romaneste!”

  Cu prima parte a afirmatiei nu sunt de acord (in sensul ca nu trebuie ignorate anumite semnale).
  In schimb, subscriu la ideea ta in sensul promptitudinii formularii criticilor in romaneste, de catre respectivii!

 135. 137 Aya octombrie 31, 2010 la 3:57 am

  @

  Blizzard

  @
  Florin M

  Ma surprinde ca nu se da atentie unei laturi de maximala importanta- enclavizarea, cu tot ceea ce deriva (dezastruos) mental, comportamental, atitudinal, psihologic, de aici!

 136. 138 Aya octombrie 31, 2010 la 3:58 am

  @

  Criticos spune:

  Citez din replica ta (octombrie 30, 2010 la 8:52 pm):
  „restul naivităţilor privind eşecul învăţării limbii române datorită programei greşite acestea sunt vecine (dacă nu se confundă) cu prostia.”

  Subscriu!

 137. 139 Aya octombrie 31, 2010 la 4:03 am

  @

  Doru Coarna

  Citez eleganta ta afirmatie, legata de femei, din octombrie 30, 2010 la 7:41 am:

  ” Femeile au cu totul si cu totul alt mod mental de operare decat barbatii (…) D-asta si sunt interesante, d-asta echilibreaza situatiile, d-asta… tot!”

  Multumesc, in numele tuturor colegelor de blog!

 138. 140 Aya octombrie 31, 2010 la 4:51 am

  @

  Paul

  NU PROMULGA- DECRETEAZA VALABILITATEA EFECTELOR MOTIUNII!

  Citez din postarea ta (octombrie 29, 2010 la 6:25 pm):

  „nu este imposibil ca noua motiune de cenzura sa fie promulgata (sic!) de catre Traian Basescu.”

  Eu cred ca te complici prea mult (interpretarea ar fi alambicata: intrucat motiunea se adopta prin votul Parlamentului, Basescu ar considera-o echivalentul unei legi si ar afirma ca trebuie promulgata- procedand in sensul respectiv).

  Ar putea, pur si simplu, sa faca uz „in extenso” de prevederile art. 100 (1) din Constitutia Romaniei (citez):
  „In exercitarea atributiilor sale, presedintele Romaniei emite decrete care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. Nepublicarea atrage inexistenta decretului”.

  Si-ar putea intemeia ideea nastrusnica de a emite un decret in baza caruia sa fie considerata valabila, in efectele sale, motiunea de cenzura pe interpretarea (tot) „in extenso” a art. 80 (2) din Constitutia Romaniei (citez):
  „Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate”.

  Stim cum respecta Constitutia, in general- asa ca ar putea considera ca o respecta si acum.
  „Medierea” intre Legislativ si Executiv ar consta in aceea ca, plictisit de a vedea ca nu se aduna voturile necesare pentru trecerea motiunii, ar decide sa sprijine institutia reprezentativa (intorcandu-se astfel, la popor) si sa decreteze ca este valabila, in efectele sale.

  Situatia (trecerea motiunii) neincadrandu-se in prevederile art. 91- alin. (1) si (2), art. 92- alin (2) si (3), art. 93- alin. (1) si art. 94- literele a), b) si d), decretul nu trebuie contrasemnat de primul ministru.

  Unica lui problema ar aparea, eventual, la Monitorul Oficial, unde sefii respectivi ar putea sa intre in greva spontana si sa nu-i publice decretul.
  „Nepublicarea atrage inexistenta decretului” sta scris in Constitutie.

  Nu-i nimic, ar putea rezolva si aceasta situatie printr-un alt decret in baza caruia decretul initial (legat de motiune) sa fie valabil de la data emiterii (dupa schimbarea guvernului, oricum s-ar publica in MO), bazandu-si noua interventie pe faptul ca mediaza intre stat si societate.

  In acest mod simplu si eficient, Basescu, „in exercitarea atributiilor sale”, ar rezolva interminabila disputa Legislativ- Executiv legata de guvernul Boc.

  P.S.
  Poate-i dam idei si emite fel de fel de decrete, care mai de care mai ciudate.

 139. 141 Monica R octombrie 31, 2010 la 4:52 am

  Domnule P.M.
  As dori sa recapitulez, pentru mine, conditiile in care a fost depusa motiunea de cenzura de pe 27 oct. a.c. pentru ca nu mai inteleg nimic din presa si din comentariile de aici.
  1. PSD+PC+PNL nu au majoritate in parlament.
  2. Avand in vedere acest fapt, inca de la sfarsitul lunii iunie- inainte de vacanta- PSD a anuntat depunerea unei « motiuni populare », in toamna, drept pentru care in toata aceasta perioada a stans 2.500.000 de semnaturi , pro motiune, de la alegatorii din toata tara.
  3. Sindicatele, intelegand importanta majora a motiunii de cenzura, au trecut peste frecusurile dintre ele si au organizat o demonstratie comuna in ziua votarii acesteia, pentru a crea o presiune mai mare asupra parlamentarilor puterii.
  4. S-a discutat punctual cu o parte din parlamentarii PDL,UDMR, UNPR si minoritati pentru votarea motiunii, dar din lasitate cei care au promis ca o vor vota, nu s-au tinut de cuvant si nici nu le-a pasat de situatia dezastruoasa din tara.
  5. Motiunea de cenzura este o procedura parlamentara democratica, prin care opozitia atentioneaza puterea asupra greselilor de guvernare. Ea poate sa fie aprobata sau nu.

  In aceste conditii nu inteleg ce se reproseaza partidelor din opozitie. Nu stiu practic ce ati mai fi putut face ! Cred ca multi realizatori de la posturile de stiri ar fi dorit , eventual, sa veniti si cu niste bate si sa-i luati la bataie pe parlamentarii puterii pana votau motiunea, pentru ca altfel nu inteleg persistenta cu care va tot intreaba « bine,bine, nu aveti majoritate, dar ce faceti sa rasturnati guvernul Boc ? ».

  Cu mult respect.

 140. 142 Aya octombrie 31, 2010 la 4:55 am

  @

  Paul

  Corect: „si sa decreteze ca motiunea este valabila, in efectele sale”

 141. 143 Criticos octombrie 31, 2010 la 5:01 am

  @Viorel Dobre
  Nu există un asemenea „drept” nicăieri în lume! Este halucinant ceea ce scrii.

 142. 144 Aya octombrie 31, 2010 la 6:10 am

  @

  Iepurele de martie

  IEPURELE DE MARTIE- UN SUSTINATOR AL LUI BOC, IN PLINA DERUTA

  Citez din retardata ta postare (octombrie 28, 2010 la 6:20 pm) prin care te dovedesti, inca o data, sustinatorul criminalului Boc- si adversarul oricarui demers al PSD (al opozitiei, in general) care i-ar putea zgaltai tronul de la Palatul Victoria:

  „(…) am (…) sustinut ca motiunea de cenzura nu este oportuna. (…) Le Prince (…) a pretins, prosteste (nimic surprinzator, din partea lui), ca sunt reprezentantul P.D.L.-ului, care se teme de motiune si si-a pus postacii sa faca propaganda contra acesteia. Iar Aya (din nou, nimic surprinzator) i-a tinut isonul.”

  „Iepurele de Martie stie cel mai bine. Mai bine decat toti baştanii social-democrati (…) si (…) decat Aya si Le Prince (…).”

  „Victor Ponta este foarte, foarte, foarte slab, din toate punctele de vedere, iar Adrian Nastase este umbra palida a abilului si ironicului Adrian Nastase de odinioara.”

  „in loc sa faceti corp comun, acolo, in partid, intre voi, mahării (…) mai bine ascultati-i pe oamenii “simpli” (in speta, pe mine).”

  Intr-un comentariu anterior am aratat ca sustii marsave personaje (gen Marean-care-este, Oprisan si alte murdarii umane ce se grupasera in jurul Prostanacului) care, din PSD, au vandut in 2004 victoria lui Adrian Nastase la prezidentiale si, apoi, l-au impiedicat pe acesta sa candideze in 2009, impunandu-l in cursa pe Prostanacul- astfel, reinstalandu-l pe Basescu la Cotroceni (si facilitand ramanerea lui Boc la Palatul Victoria).

  Replic afirmatiilor tale iresponsabile cuprinse in postarea din octombrie 28, 2010 la 6:20 pm, pe care le-am citat:

  1. Printul are perfecta dreptate: esti sustinatorul neconditionat al lui Boc (parte a celei mai mizerabile grupari pedeliste). Acest lucru rimeaza perfect cu faptul ca, dintre pesedisti, ii sustii exact pe cei care, prin facilizarea reinscaunarii lui Basescu la Cotroceni, in 2009, au sprijinit si mentinerea criminalului Boc la Palatul Victoria.

  2. Tot ce stii este sa faci, permanent, cat mai mult zgomot (de cele mai multe ori, obscen) pentru ca, in urma ordinelor primite de la sefii tai, sa umpli de mizerie si sa arunci in derizoriu orice incercare de inlaturare a criminalului Boc de la Palatul Victoria.
  Acestui scop i se subsumeaza si atitudinea de maidan pe care o ai fata de gazda acestui blog, jignirile incalificabile pe care i le aduci moderatorului, „urarile scatologice” transmise echipei ANului si abjectiile debitate la adresa comentatorilor valorosi si responsabili.

  3. Pentru a te parafraza: esti foarte, foarte, foarte dezgustator, din toate punctele de vedere si umbra criminalului Boc pe acest blog- deopotriva cu a pedelistilor care il sustin, cu gandire de caverna, ca si tine.

  4. Ce sa „asculte” la tine liderii PSD? Expresia demonstratei tale incontinente scatologice? Este cel putin jenant sa „inviti” pe cineva sa asculte zgomote licentioase- cuvintele tale intra in aceasta categorie.

 143. 145 Aya octombrie 31, 2010 la 6:16 am

  @

  Iepurele de martie

  Corect: „Printul are perfecta dreptate: esti sustinatorul neconditionat al lui Boc (parte a celei mai mizerabile grupari pedeliste). Acest lucru rimeaza perfect cu faptul ca, dintre pesedisti, ii sustii exact pe cei care, prin facilitarea reinscaunarii lui Basescu la Cotroceni, in 2009, au sprijinit si mentinerea criminalului Boc la Palatul Victoria.”

 144. 146 florin m. octombrie 31, 2010 la 6:34 am

  Criticos

  Inainte sa te copleseasca indignarea patriotica, iti spun si tie ca nu viziunea UDMR este cea care ma intereseaza sau a facut obiectul interventiei mele. Daca insa esti convins ca un biet manual va duce la „destramarea patriei”, mie mi se pare asta mai curand manifestarea unui complex de inferioritate decat a unei atitudini serene si rationale de patriot.

 145. 147 Observator octombrie 31, 2010 la 6:45 am

  @Victor V – eu am cobstat acest lucru sauai bine zis mi-a fost semnalat de o prietena de origine maghiara care imi spunea ca-I vine foarte greu atunci cand merge la florarie sau la piata pentru ca este obisnuita mult mai mult cu termenii maghiari si nu cu cei romanesti. Ea imi spunea ca, din pacate pentru maghiari nu prea au unde vorbi romaneste. Iar o parte din ei doresc mai mult decat sa traiasca in Covasna, Mures sau Harghita. Daca invatarea limbii romane ca pe o limba straina le vine in ajutor, lipsa conversatiei prin invatarea geografiei sau istoriei in limba maghiara e o frana.

 146. 148 Vasile, octombrie 31, 2010 la 7:30 am

  Florin M

  Eu nu am spus sovinism, only, eu am adaugat imbecil , care inseamna cu totul si cu totul altceva, pina si hiena luata din salbaticie si adusa in alt mediu devine altfel….,adica poti comunica cu animalul altfel , pe limba locului!

 147. 149 Vasile, octombrie 31, 2010 la 7:50 am

  Ioan,

  Punerea la punct, adica „stai jos”, a fost ceva specific , o duritate la locul ei,a fostului aparent bonom PM Nastase.
  Totusi inainte de alegeri dl. Nastase personal l-a amintit de duplicitatul domn, ca unul dintre preferatii dansului ..intro anumita pozitie a unui eventual guvern…asa ca…!

 148. 150 mumu octombrie 31, 2010 la 8:06 am

  Doamnă Elena, vă pierdeţi preţiosul timp încercând să faceţi lumină în găuri negre. Până şi Vasilică este doctor docent vizavi de preopinent.

 149. 151 blogideologic octombrie 31, 2010 la 8:08 am

  @ Victor V. ; @ florin m.
  Jubilarea voastră la noul succes înregistrat de Traian Băsescu în distrugerea României este nedisimulată. Am avut un unchi învăţător în Basarabia, făcuse şcoala normală de băieţi din Bălţi, a fost prizonier de război în lagărul de la Manastârka. Spunea că sovieticii ţineau o bibliotecă destul de bună pentru prizonierii români care doreau să citească ruseşte. Unii prizonieri români au citit acolo marea literatură clasică rusă ! Unchiul meu îmi povestea că el era interesat mai ales de manualele de tip samaucitel’ (începutul cuvântului este înrudit cu începutul cuvântului samuraslă). Îmi spunea că din manualele de tip samaucitel’ a învăţat foarte bine contabilitatea, alegebra şi matematicile superioare, precum şi limba engleză. Iar manualul Samaucitel’ angliiskovo iazîka era scris de un rus! Ce-l împiedică pe un intelectual etnic maghiar din România să scrie el însuşi un manual pentru învăţarea limbii române de către maghiarime şi secuime ? Voie de la mine ca de la Banu’ Ghica ! Eu pregătesc un text LinguaNova pentru români.

 150. 152 Ghita Bizonu' octombrie 31, 2010 la 8:11 am

  florin m. , Victor V, Viorel Dobre

  Ce ar fi sa mai observati dintai ce si cum si pe urma sa dati drumul la propaganda cominternista?
  Va luptati cu sovinismul roamnesc de zor insa va rog care sunt drepturiel etnicilor romani din vecinatatea statului roman ? In Ungaria unii zic ca sunt romani dar .. in ungureste !! Am niste netoti de nepoti prin Ucraina ,,, eu nu gavaresc ruseste ei nu vorbesc pa rumanski. Pe Valea Timocului este jale !
  Sau si mai bine ia sa vedem care is drepturle minoritatii germane din Cvehia si Ungaria . Se compara cu ce oferim noi minoritarilor ? Ar vrea germanii din acele tari sa fie “persecutati” ca in Romania!
  Jocul nu se face in numele “democratiei” ori “egalitatii” ci in numele destramarii ruperea comunicarii cu majoritatea ptr ca apoi sa poata fi insuflat sentimentul ca sunt persecutati pe motive etnice ! Si pentru a mai maghiariza pe aici pe dincolo ceva romani sau si mai bine ca sa impuna lb ungara ca limba de comunicare . La mica barfa asata a fost si pretextul ptr conflictul din Transnistria . Numai ca vedeti internationalisti dvoastra in Moldova di piste Prut in anii 90 la politie se vorbea ruseste, in adtie se vorbea ruseste , I oras se vorbea ruseste – era lb de comunicare si daca intrebai in Chisinau ceva in romana ti s erspundea “gavariti pa liusdky” (vorbeste omeneste!). Voi se pare ca doriti sa jungem in situatii bizare si ca acum sa indeplinim visul marelui sovinist Banffy (provenit dintr-o familie romaneasca, Banul !). Si poate ar fi bine sa observati ca se incearca din nou maghiarizarea ciangailor (pronisnud-se de la catolicismul lor …. ).
  Florin M zici ca ia fi adeptul abordarilor regionale, nu asa zis nationale.. SI natiunea este o regiune …. Sa inteleg ca matale esti adeptul cominternului sau poate al faramitarii feudale ?!
  Victor V in loc sa bagi fitile gen buni romani Frunda et comp mai bine ai observa ca printre prietenii Moscovei se numara in mod obiectiv ungurii . Fiindca au un obiectiv comun – Romania . Asa pour la bonne bouche dictatul de la Viena (zis arbitrzj de catre simpatiile tale) se pare ca a avut ca justificare un acord iminent intre Horthy si Stalin – acord care ar fi dat dracului toata planificarea nazista si ar fi plasat zona petroliera romana sub ocupatie sovietica . Si in mod auxiliar ar fi dus la deplasrea a milioane de roani in Siberia ! Oricum daca doresti sa te iei de un simpatizant al ideilor cominterniste ia-te de florin m . Si citeste tu pe Larry ca eu nu prea am nevoie fiindca am amintirile mele si tin minte cum au fost orchestrate niste istericale de pe aici si in 1964 si in 19770-78 . Oricum Macro Beleaua este pe linie mai stalinista decat sunt eu ori blogideologic (singurii care folosim expresia alogeno-cominternist) jmar ptr ca ar dori la minim RAM creata dupa model sovietic la comanda consilierilor sovietici ( de prin 62 am niste amintiri nu chiar placute ).
  Ptr tustrei – ca sa fiti in ton cu cnvingerile voastre nu va mai chinuiti copii sa invete engleza , luati-le meditatori de ungara si tiganeasca !!

 151. 153 Ghita Bizonu' octombrie 31, 2010 la 8:20 am

  Theodora

  nu uita ca Gabi a fost secretar de stat sau asa ceva in timpu guvernului Mugur Isarescu. Deci convingerile si simpatiile ei sunt cam pe dincolo .
  Insa … insa miscarea asta arata ca PSD pare cam nehotarat si fara directie.
  Findca nu poti fi cu buzele unse cu slanina si sufletu in rai si cu fundu in 2 luntri .. Daca nu intelegi ce voi a zice reciteste postarile adevaratului SD Harabula ori pe ale icioglanului de Fanar ….si pe urma mai vorbim
  Eu incep sa ma intreb in ce masura PSD mai reprezinta felia electorala din care fac parte …. si imi aduc aminte ca i-am zis unuia daca mergeti asa va pup pe gingii da sa nu asteptati sa vin cu flori la inmormantare … Asta in 1998 iar in 2000 PUNR exit !!!

 152. 154 mumu octombrie 31, 2010 la 8:28 am

  @Viorel Dobre

  Domnule dragă, sunt mutaţi de multişor , dar nu neapărat în barca PNL-istă. Este drept că de la alegerea lui Crin ca întâistătător la liberali, îi cântă cu osârdie, individual şi în cor serenade acestuia, dar pentru ei nu-s liberalismul sau Crin obiectivul, ci cine va fi noul câine cărăuş în blana căruia să se cuibărească la următoarele alegeri.
  Să nu uităm, că după ce cu 1% opţiuni în electorat, s-au văzut în Parlament în 2004, au sărit prin trădare în barca lui Băsescu. Nu întâmplător a reuşit Băsescu să inoculeze boborenilor „Grivco” ca pe o cloacă a aranjamentelor murdare şi a trădării şi trecând sub tăcere faptul că el este iniţiatorul şi profitorul, a reuşit s-o agaţe ca o anatemă pe fruntea opoziţiei.
  De o vreme însă, alături de interesul găsirii unui vehicol pentru alegeri, oamenii de la Intact îl atacă cu insistenţă, separat de scop, pe d-l Năstase şi asociat acestuia pe Ponta.

 153. 155 virus octombrie 31, 2010 la 8:52 am

  Nea Vasile,imi pare bine ca te amuzasi…Sanatate!

 154. 156 mumu octombrie 31, 2010 la 8:56 am

  @Theodora

  Nu neapărat legalitatea ar fi problema unei televiziuni a PSD-ului. Cred că s-ar pune multe piedici din partea CNA-ului, prin vinele căruia curge într-o covârşitoare majoritate sânge portocaliu. Dar nu CNA-ul este greutatea cea mai mare. Ci lupta încrâncenată, fără pauză şi cu orice mijolace la îndemână pe care ar duce-o toate celelalte televiziuni pentru discreditarea acesteia.
  Apoi, aşa cum se prezintă lucrurile în interiorul PSD-ului (vizibil şi pe acest blog), inclusiv factori interni ar contribui la discreditarea şi subminarea televiziunii.
  Cine să facă parte din echipele redacţionale? Aya, LePrince? Vrei să vezi şi pe canalul alocat PSD-ului apologia vărfului de lance al generaţiei sale de intelectuali, Tismăneanu şi cât de prieten este el cu d-l Năstase? Vrei să vizionezi ore de documentare menite să reabiliteze „acţiunea patriotică” de trădare al lui Pacepa, Să afli cum a contribuit el decisiv la doborârea ceauşismului în România şi a comunismului în lume? Vrei să afli cât de legală şi corectă este acţiunea de manipulare a bursei, executată „magistral” de către Patriciu? Vrei să ţi se explice cât de curat şi bine intenţionat este Băsescu, în opoziţie cu maleficul Boc, care este singura sursă a răului în ţară?
  Nu, nu cred că o televiziune creată de către PSD ar fi utilă, nici pentru acest partid, nici pentru noi cei care aşteptăm de la social-democraţie realizarea unei societăţi mai bune sub toate aspectele.

 155. 157 blogideologic octombrie 31, 2010 la 8:57 am

  @ Adrian Năstase
  „Duminica, 07 Martie 2010, ora 19:09. Navă naufragiată încărcată cu diamante, lângă coasta Guayanei. Lângă coasta statului sud-american Guyana, scafandri americani au descoperit o navă naufragiată, la bordul căreia se află o cantitate impresionantă de metale preţioase şi diamante. Se presupune că este vorba despre o navă ce fusese scufundată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de un submarin german şi care transporta valori în SUA, informează cotidianul rus Novaie Izvestia. O parte din aceste valori ar fi aparţinut Uniunii Sovietice, ceea ce înseamnă că Rusia, în calitate de succesoare a URSS, ar putea pretinde la ele. În condiţii de criză economică, aceste bogăţii sunt o adevărată mană cerească. Potrivit experţilor occidentali, nava britanică descoperită de compania Sub Sea Research transporta aur, platină şi diamante în valoare de 2,6 miliarde de lire sterline. Valorile fuseseră trimise de pe Bătrânul Continent ca mijloc de plată pentru livrările de produse industriale din SUA. Nava acostase iniţial într-un port din ţările sud-americane, pentru că de acolo să se îndrepte spre New York, însă a fost scufundată de un submarin german în vara lui 1942. Denumirea navei şi locul exact unde a fost aceasta descoperită nu au fost divulgate. Compania Sub Sea Research s-a limitat să anunţe că a descoperit o navă la 40 de mile de Guyana, la o adâncime de circa 250 de metri. Juriştii vor decide cui anume îi va reveni comoara descoperită. Sub Sea Research ar fi formulat deja pretenţii pentru aceste valori în justiţie. Deocamdată, nicio altă ţară nu a emis pretenţii.”
  Întrucât România are de recuperat două tezaure istorice de la Rusia, cred că ar fi cazul ca România să enunţe diplomatic nişte pretenţii la tezaurul submarin rusesc descoperit de compania Sub Sea Research.

 156. 158 Vasile, octombrie 31, 2010 la 9:24 am

  Theodora,

  Dumneata doresti o televiziune a carei audienta sa fie formata din dumneata si sibilla , adica o oglinda a televiziunii B1TV ?
  Sincer credeam ca puteti mai mult, dar m-am inselat!

  PS.
  Sibila cred ca ati inteles mesajul meu si ca numele aleatoriu folosit ,este doar o exprimare a unei posibile stari de fapt!

 157. 159 florin m. octombrie 31, 2010 la 9:29 am

  Iata o intreaga discutie, nascuta de faptul ca unii stiu ce este mai bine pentru ceilalti. Din faptul ca trebuie sa si existe o lege care sa consfinteasca asta. O lege care sa-mi spuna ce si cum trebuie sa invat si ce nu.
  Daca Legea Invatamantului ar fi anulata cu totul, aceasta problema nu ar mai exista. Dar ce s-ar face politicienii, si de o parte si de alta?

  Aya

  Limba oficiala nu inseamna ca este si obligatoriu a fi invatata. Aceasta obligatie nu exista. Desigur, ar fi o greseala sa nu o inveti, daca se dovedeste necesara.

 158. 160 blogideologic octombrie 31, 2010 la 9:37 am

  @ mumu; @Viorel Dobre
  “Grivco” este într-adevăr o cloacă a aranjamentelor murdare şi a trădării. Parcă şi PDL e mai curat.

 159. 161 mumu octombrie 31, 2010 la 9:42 am

  @Aya

  Ave, meretricula! \/ Aberrations, comme d’habitude.

 160. 162 doru34 octombrie 31, 2010 la 10:32 am

  Am trait oarecum la periferia Tinutului Secuiesc si l-am tranzitat deseori. Cred ca grofii de la Cluj si Tg. Mures au interesul sa-i tina pe acesti oameni (multi aflati intr-o stare de saracie inspaimantatoare) departe de societate si mai ales de viata ec. (cata e ea). Stiind doar ungureste secuii raman doar o masa usor manevrabila si exploatabila. UDMR-ul a fost in toate guvernele si efectiv in zona nu s-a facut nimic: drumurile sunt inspaimantatoare, statiunile (Borsec, Tusnad, Covasna, Lacu Rosu, etc) efectiv nu mai exista – au pastrat o bucatica din Sovata ca s-o frece si ei undeva. Singurul lucru care functioneaza e exploatarea salbatica a padurilor, aceasta distrugere fiind coordonata de Verestroy. Pur si simplu cei 7-800.000 de secui au fost indobitociti sistematic si transformati in sclavi(nici macar moderni, ca ai senzatia in multe zone ca esti in Evul Mediu) ai UDMR-ului.

 161. 163 Vasile, octombrie 31, 2010 la 10:37 am

  Ce i-am spus Theodorei este valabil si pentru ceilalti, cei care acuza antenele,eu nu doresc sa-i etichetez deoarece „labelul” postarilor ii identifica cu o anume subrezenie logica.
  Televiziunile nu pot fi independente, acest concept de fapt nu exista, „independenta unei tari,a unui individ a unu animal din jungla sau domestic,este o relatie pur teoretica ,in realiate este vorba de interdependenta, financiara,zonala,globala,si sau la nivelul nostru, morala!
  Subiectul este intradevar complex si nu poate fi discutat decit cu o anumita categorie si nu neaparat o elita , din pacate o categorie in disparitie i si observ acest lucru si la nivelul acestui blog, repet toate televiziunile au partipriuri , ideea este ca moderatorul emisiunii respective sa respecte o anume etica moral-profesionala.

  PS.
  Apropo de detractorii domnei Firea, pai ce aveti cu dansa , ea are dublu angajament matrimonial ,este casatorita cu Antena dar si cu Pandele , parca de la PSD ?!

 162. 164 Victor V. octombrie 31, 2010 la 11:24 am

  @ Observator

  Argumentele sunt corecte și sunt de acord că le-ar prinde bine să știe românește, dacă vor sta, să zicem, în București. Însă nu sunt de acord că ar trebui obligați. Ar trebui să fie decizia lor cum, cât și când să învețe românește.

 163. 165 Victor V. octombrie 31, 2010 la 11:48 am

  @ blogideologic

  Spui: „Jubilarea voastră la noul succes înregistrat de Traian Băsescu în distrugerea României este nedisimulată.” Unde am jubilat eu sau florin m? Și ce legătură are cu discuția? Întotdeauna „argumentezi” așa? Adică o afirmație aberantă, șocantă și nesusținută de niciun fapt, menită să-i pună la punct pe preopinenți, urmată de o poveste răsuflată.

  Acum am văzut finalul: „Eu pregătesc un text LinguaNova pentru români”. Voiai, de fapt, să-ți faci reclamă și nu știai cum să ne atragi atenția? Bravo! Să ne spui și nouă când îl termini.

 164. 166 Ghita Bizonu' octombrie 31, 2010 la 11:57 am

  florin m

  ai dreptate! Stiu unii tigani ce fac cand nu isi trimit copii la scoala … insa is curios de ce suntem acuzati ca ii discriminam cand de fapt ei isi exercita dreptul de a fi anafabeti ….

 165. 167 Victor V. octombrie 31, 2010 la 12:13 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Și tu ai aceleași metode cu blogi? Ați făcut aceeași școală? La ce metode cominterniste te referi? Faptul că spun că nicio minoritate nu ar trebui să fie obligată să învețe limba majorității, DACĂ NU VREA, mă face cominternist? Amuzant e că tocmai tu dai exemple de abuz, împotriva românilor, care au fost OBLIGAȚI SĂ VORBEASCĂ RUSEȘTE, în fostul URSS.

  Sunt de acord cu tine că ar trebui să ne preocupe soarta minorităților românești din afara României și cred că ar trebui să-i ajutăm atât cultural cât și material. Și din nou sunt de acord cu tine că Ungaria (comunistă) a contribuit major la izolarea României de SUA și vestul Europei, făcând în acest mod jocul rușilor.

  Însă mi se pare că te comporți bizonește atunci când spui că bag fitile. Dă-mi voie să-i simpatizez pe Frunda, Verestoy, Bela și să-i antipatizez pe Tokes, Vadim și Funar.

  Nu știu la ce istericale te referi în 1964 sau 1977-78. Presupun că în primul caz de referi la distanțarea României de Moscova referitor la China (care a marcat începutul „dezghețului” relațiilor noastre cu vestul), iar în cel de-al doilea te referi la plecarea lui Pacepa, așa zisul „spion american” care a fost de fapt KGB. Te-au suspectat și pe tine de apartenență la KGB? Cum a rămas până la urmă? Ești sau nu ești?

 166. 168 Iepurele de Martie octombrie 31, 2010 la 12:26 pm

  @ Aya

  SARACA DE TINE!!!

  Postarea unul dupa altul, pe banda rulanta, in jurul orelor 1.00, 2.00. 3.00, 4.00 din noapte, a 16 (saisprezece!!!!!) mesaje, de multe ori kilometrice, denota, fara drept de apel, ca ai o manie: grafomania. Esti innebunita sa te-asculti (sau sa te citesti), dezvoltand, pe parcursul orelor intregi petrecute in fata monitorului, cele mai halucinante scenarii, comploturi, conspiratii, acuzatii…

  Faptul ca, din cele 16 dejectii semnate Aya, 4 (patru), deci un sfert (!!!), imi sunt adresate mie, denota, fara drept de apel, ca ai o obsesie: Iepurele de Martie.

  Stiu ca ai o parere excelenta despre tine, dar, orice te-ai iluziona tu ca ai demonstrat prin „scrierile” tale, acestea denota un singur lucru, numai unul: NU ESTI ZDRAVANA!!! Eu te-am sfatuit prieteneste sa-ti vezi de ceea ce stii tu mai bine – tonifierea muschilor pubo-cocciginali. Nu m-ai ascultat si uite ce-a iesit: te-ai facut, din nou, de ras. Nu era mai bine sa asculti sfatul medicului?! Spune si tu!

 167. 169 Ghita Bizonu' octombrie 31, 2010 la 12:41 pm

  Victor V

  intelegi ca de obicei, ce doresti tu !
  In Basarabia si Bucovina romanii au fost rusizati. Nu mai stiu romaneste.
  Insa la noi ungurii isi cunosc limba si traditia …asa ca pretentiile alea sunt nejustificate . Si orice paralela este o scuza ptr rusi .
  Daca nu stii despre 64 si 78 nu este vina mea. Daca altii nu iti pot explica iar nu este vina mea. Este carenta ta !!
  Daca iti plac atat de mult Frundo si Macro Beleuau atunci chiar ca poti fi banuit ca esti sub influenta de origine cominternista …
  Si unde am zis io ceva de Pacepa ? Presupui cam multe … am scris io Pacepa? Asta chiar ca ma face sa te intreb : ai scoala de propagandisti ?
  Numa insinuari si propaganda internationalista cunoscti ? Romanii is rai si trebe educati, da?
  Pai sa-ti explic io ceva. Pretentiile lor vizeaza introducerea obligatorie a bilingvismului . Fiindca deja avem obligativitatea ca in adtie sa se cunoadca ungureste (lb destul de putin raspandita ca nu se justicice studiul ei sistematic – adica altfel decat invatatu oral de pe strada sau loc de joaca !) si fiindca ca societatea locala sa functioneze trebuie ca oamenii sa se inteleaga intre ei . Asta inseamna ca in mod implict romanii sa fe siliti sa invete ungureste .. adica majoritatea sa fie silta . Si ca vo deroga la articolul care specfifica lb oficiala Nu tine puiule , nu tine . Drepturile lor la identitate sunt asigurate … si orice sustinere contrara cam pute a rezolutia cominternului din 24 …

 168. 170 blogideologic octombrie 31, 2010 la 12:58 pm

  @ Victor V.
  Vreau să spun că n-am de gând să scriu eu un text pentru învăţarea limbii române de către maghiarime. Nu înţeleg, „reclamă” la ce îmi fac eu ? Scriai :+Eu cred că Béla, Frunda, Verestóy și alții sunt mai buni români decât mulți “idioți” naționaliști rrromâni.+ De ce nu scriu ei manualul acela de limba română pentru maghiarime ?

 169. 171 blogideologic octombrie 31, 2010 la 1:00 pm

  @ mumu
  Îmi place textul din octombrie 31, 2010 la 8:56 am. Realist.

 170. 172 Criticos octombrie 31, 2010 la 1:11 pm

  @Florin M.
  Ai greşit niţel sentimentul care mă încearcă. Dacă e cel privitor la soarta patriei (eu am una!), e vorba de spaimă. Dacă e vorba despre cel referitor la tine, e un dispreţ franc.

 171. 173 Ioan octombrie 31, 2010 la 1:28 pm

  Nu, Pandele nu a fost niciodat la pesede. El a facut si face parte din grupul militarilor de Ilfov; si nimic mai mult. Acum s-a declarat independent; ramane de vazut fata de cine. Este bine sa retinem, eventual ca o informatie izolata, ca primaria din Voluntari a fost abonata la toate fondurile cu care basistii au rasplatit loaialitatea fata de carmaci. Dspre fosta dna Firea numai de bine; desi cu audienta de azi nu stiu cat de bine ii v-a fi maine.

 172. 174 Criticos octombrie 31, 2010 la 2:15 pm

  @Florin M.
  O corecţie şi o precizare
  Corecţia: dispreţul se referă la opiniile tale aici exprimate. Ca să-l extind, s-ar cere să te cunosc cât de cât.
  Precizarea: cunosc situaţia din Transilvania ca trăitor(de-o viaţă şi din totdeauna,aici fiind baştina familiei) nu în calitate de călător.

 173. 175 Şerpar octombrie 31, 2010 la 4:58 pm

  AMENDAMENT LA LEGEA EDUCAŢIEI

  – Maestre George Coşbuc dă-ţi părerea cum ar trebui să-nveţe udmr, Limba Română.
  – În genunchi, rugându-L pe Cel de Sus să-i ierte !
  – Dar Istoria şi Geografia României ?
  – Pe pipăite…scormonind pământul lui Burebista.
  – Şi cu ce alfabet ?
  – Braille, desigur !

 174. 176 Victor V. octombrie 31, 2010 la 5:01 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  „Daca nu stii despre 64 si 78 nu este vina mea.” – nu știu la ce te referi. Crezi că sunt paranormal să-ți ghicesc ideile bizoniene? Nu te-nțeleg nici când binevoiești să fii „clar” în exprimare (nu mai zic de ortografie), cu atât mai puțin când faci referire la lucruri știute doar de tine.

  De Pacepa eu am zis. Am crezut că la asta te refereai – la „epurarea” serviciilor de după fuga individului. În ce ma privește în ’64 nu eram născut, iar referitor la plecarea lui Pacepa îmi amintesc doar de poezia lui Adrian Păunescu.

  Revenind la discuția noastră, unde am generalizat eu că românii sunt răi? Doar bizonii (pensionari) intoleranți sunt mai problematici. În generația mea nu-mi amintesc de vreo problemă cu ungurii înainte de ’89, iar după, îmi amintesc de evenimentele de la Târgu Mureș, care erau să ne transforme în Kosovo. Noroc cu UDMRiștii de care îți spuneam. Restul, popa Tokes plus naționaliștii rrromâni „ai lui pește” se străduiau din răsputeri să acutizeze conflictul. Norocul nostru că a început scandalul în Iugoslavia și am înțeles cu toții cum ar fi putut fi.

  Ce zici, cum ar fost mai bine pentru Rusia? Așa că nu-mi tot da cu cominternul ca să-mi arunci praf în ochi, că iar mă faci să mă gândesc ca ți-ai făcut școala la KGB.

 175. 177 Pali octombrie 31, 2010 la 5:12 pm

  @ doru 34

  Ai dreptate in tot ceea ce spui !!!

 176. 178 Fragmentarium Politic octombrie 31, 2010 la 6:48 pm

  Poate fara sa vrea, stalinistul Silviu Brucan a caracterizat cel mai bine calea pe care avea sa fie impinsa Romania dupa Revolutia din 1989, cea a stupid people, generatia neoliberalista care i-a succedat celei comuniste dovedindu-se a fi la fel de irosita. Cum de a fost posibil ca, pornind de la idealurile marii schimbari din urma cu douazeci si unu de ani, sa se ajunga la ceea ce, azi, se vede cu ochiul liber a fi o deturnare de sens, o inselare a asteptarilor ?

  Capitalismul are inscrisa in matricea sa genetica semintele propriei sale pieiri. In goana nebuna dupa profit, modelul cresterii sale nestavilite se loveste brutal, mai devreme sau mai tarziu, de limitele lumii in care traim, de finitudinea resurselor, generand crize grave, cum este si cea actuala. Deoarece pentru capitalism nimic nu sunt mai de urat si mai de temut decat frontiera si regula, care deosebesc mediul omenesc de cel de jungla, nevoii sale de expansiune continua i-au fost aservite o serie de teorii de sustinere politica si economica. Impunand strambatatea, prin manipularea unor concepte al carora continut real a fost inlocuit cu unul asa-zis politically correct, a tintit deschiderea avutiilor natiunilor (Adam Smith) pentru a-i permite accesul si jefuirea libera a acestora. Globalizarea, pentru a-l parafraza pe Heidegger, nu este altceva decat dorinta de putere, ascunsa sub masca dorintei de schimb.

  Razboiul Rece a opus doua forme de capitalism, cel de tip anglo-saxon, de dominatie a capitalului privat, pe de o parte, si cel de tip sovietic, de dominatie a capitalului de stat, de cealalta parte. Dupa ce si-au dat mana pentru a infrange amenintarea comuna nazista, conflictul dintre capitalismul privat si capitalismul de stat (numit impropriu comunism) a fost inevitabil. Mai instinctual, prin exacerbarea individualismului, si mai rafinat, prin infolierea cu o tesatura mestesugita din forme-idei, capitalismul privat a devenit unica superputere. Momentul sau critic nu avea insa sa fie departe.

  Revolutiile est-europene din 1989 au fost privite cu speranta din interior, dar cu ochii lacomiei din exterior. Odata create bresele in sistemul totalitar, prin acestea au navalit haitele de pradatori ale capitalului privat, care, in scurt timp, au transformat Estul intr-un spatiu geopolitic si geoeconomic la fel de salbatic ca si Vestul. Romania a fost pusa sub calcaiul bancilor si corporatiilor, care au preschimbat-o intr-o tara de consumatori, iar o parte insemnata a muncitorimii, forta motrice a Revolutiei dar si cel mai mare perdant al acesteia, cat si a celorlalte categorii de salariati a fost brutal aruncata in masa amorfa a oamenilor de prisos. Devalorizarea fara precedent a muncii a reprezentat un adevarat moment de apoteoza pentru capitalul privat.

  Dupa aproape doua decenii de la revolutiile est-europene care au marcat sfarsitul capitalismului de stat, capitalismul privat este pe cale de a-i impartasi soarta, criza mondiala actuala avand un caracter sistemic. Pentru Romania, suprapunerea crizei cu o guvernare de dreapta incompetenta si corupta a facut ca aceasta perioada sa fie cea mai neagra din istoria sa postdecembrista. Statul a fost prins in tentaculele capitalului privat, devenind captiv, subordonat unor interese particulare. Rolul sau economic si social a fost substituit cu unul clientelar, printr-o reforma a statului care s-a sfarsit odata cu statul, dupa cum observa subtil liderul social-democrat Adrian Nastase. Urmarea statului captiv, luat in posesie de grup, a fost ca patura suprapusa a baietilor destepti a devenit singura stare sociala care prospera in vremuri de criza. Si, aceasta, in conditiile in care la antipodul bogatiei opulente a baietilor destepti saracia endemica face ravagii. Curbele de sacrificiu ale Guvernului Boc, care au lovit nemilos populatia, lasand neatinsa clientela politica, au pus sub presiune cazanul social, toate categoriile socioprofesionale protestand, rand pe rand, in strada. Cinismul basescianismului seamana tot mai mult, prin ignorarea sau manipularea protestelor sociale, cu cel al reaganomiei, care viza armatele de “coate goale” sau al thatcherismului, care califica protestele drept rezultat al “plictiselii”.

  Nu trebuie sa fii profet, ci este suficient sa fii lucid politic pentru a-ti da seama ca dezastrul economic nu poate continua fara riscuri sociale, si ca, preluand avertismentul presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, acumularea nemultumirilor va genera o explozie ca cea din ’89. Multiplicarea motiunilor de cenzura ale opozitiei si generalizarea si amplificarea protestelor sociale indica o adancire a crizei de incredere si de legitimitate a guvernarii de dreapta, al carei punct critic nu va putea fi depasit decat prin formarea unei noi majoritati parlamentare si a unui nou guvern. Care va fi noua cale pe care va trebui sa o urmeze Romania ?

 177. 179 Iepurele de Martie octombrie 31, 2010 la 8:37 pm

  @ Manuela

  Si cand ma gandesc ca mai aveai tupeul sa-mi pretinzi scuze pentru mesajul ala care l-a „oripilat” pe Dragos!!! Ce sa-ti fac?! L-ai cautat. L-ai cerut. Si-ai merita si altele. Din fericire pentru tine, nu mai vreau sa-mi pierd timpul (deocamdata!) pe acest blog, devenit, din cauza ta, inaccesibil. Huuuoooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 178. 180 Bah octombrie 31, 2010 la 8:48 pm

  @Iepurele pacalici de aprilie

  1. Referitor la „tabara” portocalie…vezi ca se cam goli de multime de nominalizati… de unii mai au nevoie si de somn nu numai de paraghelii cu tuica peste 3 cuburi de gheata.
  2. Mai joci mult rolul victimei? ca vad ca-ti trec postarile … de la mine primeai sigur ban…din pacate nu eu decid. Lamentari de cocota trecuta de varsta a 3-a….esti penibil mai draga. 😀

 179. 181 Viorel Dobre octombrie 31, 2010 la 9:07 pm

  @ Ghita Bizonul

  Domnule, ori nu ati inteles ce am vrut sa spun, ori nu ati vrut sa intelegeti.
  Dv stiti mai bine care din doua.

  Cominternist? Eu? Ma uimeste perspicacitatea dv.

 180. 182 Viorel Dobre octombrie 31, 2010 la 9:28 pm

  @ Criticos

  Ip. Traznea. Sarmas. Moisei.

  Asa ceva nu trebuie sa se mai intample niciodata. Cu nimeni. Nu prin intoleranta o sa le evitam. Sunteti majoritar deci detineti puterea. Manifestati aceasta putere cu discernamant. Fiti tolerant si vom trai cu totii in buna intelegere.
  Pe de alta parte daca SUA vor dori sa-si mute cea mai mare baza terestra din lume din Kosovo in Har-Cov, nu cred ca dv va veti putea opune.

 181. 183 Ghita Bizonu' octombrie 31, 2010 la 9:57 pm

  Victor V

  se pare ca la tine educatia internationalista este de baza. Asa si cum trebuie la unu de „dreapta”.
  Hai sa-ti fac un desen mai complet.
  In primavara 64 a inceput un zvon ciudat ca cu URSS ar urma sa restituie niste teritorii (apud Baciu Nicolae la conferinta de pace Molotov ar fi zis ca URSS va retine Bucovina de nord 20 de ani )… iar in toamna celor care treceau prin Ardeal li se zicea ca la anu cu pasaport !!
  In 78 cand am avut unele cestii ce au suparat pe rusi s-a lansat cestia cu apatheidul cultural . Unu Fazekas a lansat cica ca cum aparheid si ca nu se industrializeaza Harghita si Covasna ca sa fie siliti tineri sa emigreze ca sa fie mai usor asimilati . Scanda;ul afost oprit de interventia lu Pordea (politician francez din Front National ) care a zis ca cestia se facea cu acceptu Moscovei …
  Venii MS Gorby care iar nu s-a intelesc cu Ceasca si ungurii au alertata occidenti despre cum romanii demoleaza comuna ungureaca Orlypeni.
  Apoi 1990 cand scucarul apronit ca doreau restaurarea RAM si romanul Cseresnies Pal l-a maltratat pe unguru Cofariu . UDMR aia care iti place era piua intai .
  Apoi la fin du fin a inteleptualitatii nosatre, spuma si crema in frunte cu Liiceanu si Ana Rusan (sotia lu Romulus Blandianul) s-a dus la Budapesta si a semnat angajament ( ca asa e teleptualu nu poa fi decat in opozitie cu ideea nationala romana ) si s-au angajat sa faca propaganda ca ungurii e popor viril dinamic imperial ca si rusii (expresis verbis cauta in colectia 22 ori RL) iar romanii e vegetali, feminini pasivi si adora sa stea capra . C’asa e teleptualu iubitor de unguri si rusi (faptu ca nu-i iubesc nu insemana ca-i urasc!). Si atunci Eva maria Bartki a zis : de ce sa invete ungurii romaneste si sa nu invete romanii o limba europeana, ungureasca? Tinanad cont ca Eva este avocata implicitu ar fi ca romana (lb indoeruropeana) nu prea ar fi europeana dar ungureasca (uralo-altaica) este . Si teleptualii romani ziceau igen si luau notite !!
  Apropos teleptulu roman este cazut in gat de admiratie si se @@@@ pe el repetand ca Ungaria a deschis granita . In marea sa intelepciune omite faptul ca trupele RKKA stationate in RPU puteau sa inchida granita si sa trimita legati la Moscova pe guvernantii Ungariei . Da ma rog sa nu cer prea multa gandire de la teleptuali .
  Oricum curios ca in 90 se zicea ca industrializarea Harcov era facuta ca sa colonizeze romani care sa distruga puritatea etnica a secuimii fara de secui …(in 80 s-au facut niste intreprinderi pe acolo dar a trebuit sa fie adusi si niste insi .. ca prin zona doar tapinari si ciobani care trebuiau instruiti).
  Nitel mai tarliu incepe sucarul din Transnistria . Si transnistrenii cer lb rusa limb de comunicare. Si imediat asta cere si UDMR .
  Si daca ai fi ceva mai atent si mai putin teleptual ai descoperi ca idealul UDMR este Kosovo …sau mai precis obtinerea unei statalitati .
  Insa la matele ca la comunistii din anii 50 – blamarea imperiaismului in opinci care cu mama lui sangeroasa a sugrumat al doilea stata sovietic din istorie – Ungaria lu Kun.

  Baga ceva la cutiuta ucraniana . Inabilitatea mea de a castiga bani nu inseamna ca sunt si lipsit de unele informatii ori tampit. Asa cum si abilitatea ta de a castiga bani ori studiile tale nu inseamna ca ai chiar toate informatiile …Iar a suplini lipsa de informatii prin propaganda, acuze gen KGB si presupuneri arata doar ceva carente .. nu numai de informatie !!

 182. 184 Viorel Dobre octombrie 31, 2010 la 9:58 pm

  @ Aya

  Doamna, v-am citit comentariul adresat mie. Este opinia dv si v-o respect.
  Elvetia are 4 limbi oficiale. Credeti ca toti cetatenii trebuie sa stie toate cele patru limbi oficiale?
  Pericolul encalvizarii este dat de intoleranta. Cand familia maghiara din Covasna merge la mare in Mamaia si peste tot aude adresari de genul bozgori imputiti plecati in Ungaria, normal ca se gandeste la enclavizare. Dar nu este vina lor. Este vina noastra. Ca nu vrem sa-i consideram ai nostri. Ca nu vrem sa acceptam ca aici sunt acasa. Nu in Ungaria ci aici sunt ei acasa. Alaturi de noi. Impreuna cu noi. Chiar daca nu stiu romana. Este regretabil daca nu stiu romana. Dar nu este o crima.
  Altfel, in curand o sa-i obligam sa treaca la ortodoxie ca sa inteleaga slujbele din bisericile noastre? Ca doar traiesc in Romania si noi suntem ortodocsi nu?

 183. 186 Victor V. octombrie 31, 2010 la 11:01 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Ghiță, tu vorbești de informații citite prin ziare. Cunoști personal pe vreunul din oamenii de care discutăm? Episodul de la Târgu Mureș eu îl știu de la oameni care au fost acolo și erau să fie linșați. Fie de unguri, fie de români.

  Ca și tine, și eu îmi formasem impresiile, privind televizorul. Și ca și tine și eu am fost revoltat. Abia doi ani mai târziu am aflat cum s-au petrecut lucrurile de fapt. Am fost manipulați ca niște fazani. De ce? De cine?

  Îmi amintesc că un apropiat (destul de important în ierarhia FSN de atunci) era încântat de generalul Militaru: „Ce om drăguț! Și cât de bine este informat!”. Merita să-i vezi expresia atunci când a aflat că Militaru era agent KGB și de implicarea în masacrul de la Otopeni.

  Reformulez întrebarea la care nu mi-ai răspuns: cui crezi că i-ar fi folosit dacă Târgu-Mureș ar fi fost un alt „Kosovo”? Ungariei, României sau Rusiei?

  PS: Ghiță, eu nu sunt nici de dreapta, nici de stânga. Sunt libertarian. Dacă ai probleme în a înțelege acest lucru, îți recomand încă o dată acest test: http://www.theadvocates.org/quiz Eu am răspuns cu „Agree” la majoritatea întrebărilor, cu o excepție de „Maybe”.

 184. 187 Ghita Bizonu' octombrie 31, 2010 la 11:02 pm

  Viorel Dobre

  si te0ai suparat ca ti-am zis comintenist …. atuncvi ce e cu meajul de la 9:58 pm?
  Este o insailare de minciunei ordinare si preupuneri cretine . Fiindca ala care nu stie romaneste nu se va duce la Mamaia …. (qacu 30 de ani ala care nu stia romaneste nici macar nu avea ca exista Mamaia. Am dubii ca stia macar de Dunare). Iar cestia cu otrodoxia este o minciuna si gogonata si nesimtita …. macar ata puteai sa stii ca la noi gradul de tolerenta religioasa este mare .. Si nu ma lua cu bizareria* aia zisa biserica unita (adica catolica in dogma si ortodoxa in rit) .. findca aia a fost distrusa de un fost seminarist care era in „buna” traditie rusa ..
  Musteste intoleranta internationalista in malate daca nu cumva si cea pocaita .

  * principalul in religia crestina este dogma si nu ritul . Uniatia a prins in zone care nu percepeau decat ritul .. insa in Bizant a dus la rascoala si depunerea grabnica a patriahului . Air micu amaunt cu filioque este o cestie de baza …. si cam „pute” a arianism . Motiv ptr care nici nu a fost acceptata de bserica rasariteana .(filioque a fost introdus in Crez sub impusul lu Carolmagnul si din motive politice, ptr a usura convertirea arienilor. Apropos longobarzii erau arieni . A da fara nici o legatura cu Adolf ci deriva de la Arie ).

 185. 188 Victor V. octombrie 31, 2010 la 11:08 pm

  @ Viorel Dobre

  Nu e rău deloc răspunsul tău adresat lui Aya.

 186. 189 florin m. noiembrie 1, 2010 la 7:32 am

  Doru 34

  Drumurile din Harghita au fost intotdeauna in stare catastrofala, si inainte de ’90. A atribui asta UDMR este, prin urmare, exagerat. Cu toate astea, totdeauna m-am minunat de ce UDMR nu a reusit sa faca mai mult pentru alocarea de fonduri pentru drumuri in aceasta regiune, tinand cont de constanta cu care s-a aflat la guvernare. S-a mai facut cate ceva in ultimii ani, dar exemplul drumului care merge de la Gheorgheni, Lacu Rosu, Bicaz, strabatand una dintre cele mai splendide regiuni din Romania, este elocvent pentru impotenta in acest domeniu. A existat o scurta perioada cand a fost in regula, (prin ’99-2000), dar cand am trecut pe el acum un an, nu mi-a venit sa cred, aproape nu mai exista pe anumite portiuni.

 187. 190 Vasile, noiembrie 1, 2010 la 7:50 am

  Ioan ,

  Incercati sa manipulati trecutul lui Pandele, a fost PSD a cistigat cu PSD si a fost izgonit din rai de primarul care este, si printrre altele,atunci , a spus lucrurilor pe bune!
  Acum nu stiu daca Dumnezeu sau Ingerul Izgonit din Rai i-a calauzit pasii inspre UNPR de unde a si primit fonduri ca sa termine constructia celei mai mari biserici din tara , o cheastie care-i tradeaza latura megaloma !

 188. 191 Vasile, noiembrie 1, 2010 la 8:07 am

  Blogi….,

  Nu prea ai habar de „economia romaneasca” atata timp cit compari GRIVCO cu o cloaca si asezi PDLeul deasupra acesteia adica impreuna o hazna!.
  Daca Voiculescu a substituit un bun de care beneficia Ceausescu , si acel bun inca exista , inseamna ca a perpetuat starea initiala a bunului respectiv, nu l-a falimentat nu la taiat la fier vechi si a facut ca respectiva entitate a produca in continuare locuri de munca, impozite, si bineinteles venituri.
  Ceilalti de care vorbesti dumneata au luat de la amarasteni de la masa posibililor angajati i ultimul ban din casa sau ultima posibilitate a acestora de a trai decent.
  Din pacate aici nu-i vorba de pacea de la Kuciuk Kainargi si nici politica promisiunilor imbecile ale tribunului sau ale sefului partidului „televiziunea poporului”!

 189. 192 Ghita Bizonu' noiembrie 1, 2010 la 9:18 am

  florin m.

  ref drumuri im Harcov.
  De ce te miri? Nu este in interesul UDMR !

 190. 193 Victor V. noiembrie 1, 2010 la 9:25 am

  @ Aya

  Mulțumesc pentru răspunsul de la editorialul anterior (cel referitor la mumu). Acum l-am văzut.

  De ce-l urechezi pe Viorel Dobre? Nu mi se pare a fi nici agresiv, nici tupeist. Sau vrei să-l vezi cum se descurcă sub presiune?

 191. 194 Viorel Dobre noiembrie 1, 2010 la 10:03 am

  @ Victor V

  Multumesc.

 192. 195 Viorel Dobre noiembrie 1, 2010 la 10:08 am

  @ Ghita Bizonul

  Dl Victor V avea dreptate cand spunea ca asa imi trebuie daca va raspund.
  De data aceasta o sa-i urmez sfatul si va pot spune ca acesta este ultimul raspuns pe care il primiti de la mine, indiferent ce imi veti scrie pe acest blog sau pe oricare altul sub nick-ul Ghita Bizonul

 193. 196 doru34 noiembrie 1, 2010 la 10:20 am

  florin m.,
  Pai exact asta spun si eu: de ce?
  In mintea mea e un singur raspuns: pentru a-si tine masa electorala cat mai izolata si innapoiata. Asa ii pot controla. Asa au creat mica enclava in care si sunt stapani. Sunt niste cuceritori, nu reprezentantii legali si onesti ai secuimii.Au facut in mic ce se incearca cu noi toti. Ei au reusit.

 194. 197 Poporu noiembrie 1, 2010 la 10:58 am

  Nu e off topic

  COMANDA LA MINE (la popor)

  Române-frate ! hai ! nu te lăsa !
  Schimbaşi pe Dracul cu mă-sa.
  Băi pruncilor făcuţi cu-arătătorul,
  Prea mult doriţi de la Mântuitorul

  El v-a-nvăţat să prindeţi peşte,
  Doar că uitarăţi iute meşteşugul ;
  Acum străinul ce vă prăpădeşte,
  V-a pus la jug, să trgeţi plugul…

  Pe bănci mai daţi-le în muie
  Că vine iarna şi-o să faceţi cuie.
  Şcoliţi-vă în mai cătată meserie,
  Ce-ţi umple golul, din simbrie.

  Fugiţi şi faceţi bani : o lună, zece,
  Şi iute vă-nturnaţi, că timpul trece.
  Uniţi-vă apoi într-o tovărăşie
  Cu bun profit ; scăpaţi de datorie !

  Când vă veţi aduna din risipire,
  Faceţi o mare judecată, cu simţire,
  Fără presentimente de a fi cruţati
  Urdea-Băşină-Broc ;să fie împuşcaţi !

  P.S. Auzită la coadă…la ajutoare.

 195. 198 blogideologic noiembrie 1, 2010 la 11:01 am

  @ Vasile
  GRIVCO şi-a obţinut veniturile din cultivarea de OMG-uri.

 196. 199 Vasile, noiembrie 1, 2010 la 11:47 am

  In mod sigur nu, GRIVCO, era si pe vremea lui ceasca, e doar o mostenire probabil lasate pe limba de moarte pentru ca pe scriselea nu a aparut nici un testament exceptind probabil mostenitorul legal si nedespagubit maria sa poporul!!

 197. 200 Ghita Bizonu' noiembrie 1, 2010 la 12:12 pm

  Viorel Dobre

  matale ai gresit cand ai inceput sa minti !!!

 198. 201 Ghita Bizonu' noiembrie 1, 2010 la 12:19 pm

  Victor V.

  iar le dai cotitie …si unele din iformatiile ce ti le dau nu au fost din nici un ziar !!!
  Si ma rog cui ar fi folosit … nu cumva inofrmatiile alea ale mele arata cardasia cu Moscova si subordonarea fata de Moscova a activitatii UDMR iste ?( UDMR ul fiind prelungirea nu stiu carui consiliu din care facea parte di Geza da si Fazekas). Si oare nu foloseste Moscovei pozitia ta ? O ! ba da !!! Acu ca esti sau nu contient are mai mica importanta …
  Ma rog ai cunoscut unii care s-au caftit atunci . Bun. Si eu am cunoscut soldati si ofiteri din WW 2. Asat nu inseamna ca soldatii opri ofiterii stoiau ce se hotara in statelele majore ori mai rau in cabinetele politice.
  Si da am intels tu estei canibal vegetarian .. mananci doar marul lu Adam .

 199. 202 Aya noiembrie 2, 2010 la 2:25 am

  @

  Viorel Dobre

  SUSTII FEDERALIZAREA ROMANIEI PRIN PERVERSUL SCENARIU CULTURAL!

  Mesajul pe care mi l-ai adresat in octombrie 31, 2010 la 9:58 pm pare, la prima vedere, a pacatui prin incoerenta „fuga” si raportare precara la Constitutie- dar si prin superficialitate.
  La o lectura mai atenta, insa, se observa ca este findat pe rea credinta!
  Este imposibil de crezut ca poate gresi cineva pe linie (de la aparenta intelegere gresita a sesului referirii mele la problematica psihologica a enclavizarii la „confundarea” constitutiei unui stat unitar- Romania- cu cea a unui stat federal- Elvetia; de la „uitarea” unui articol la care am facut trimitere, in mod explicit, din Constitutia Romaniei, referitor la limba oficiala- pana la abordarea incorecta a minoritatilor etnice, totul este acoperit, printr-o confuzie generalizanta, in textul tau).

  Cel putin ciudata confuzie pe care incerci sa o propagi in legatura cu limba oficiala in cazul unui stat unitar (Romania este un astfel de stat- ca si Franta de exemplu) si limbile oficiale in cazul unui stat federal (luand tocmai cazul Elvetiei!) atrage in mod deosebit atentia.

  In cazul unui stat unitar, limba oficiala este unica si obligatorie, pentru toti cetatenii sai, in TOATE relatiile oficiale. Este situatia Romaniei- si, pentru a ramane la exemplul ales, al Frantei (te invit sa incerci sa-i intrebi pe francezi ce parere au despre faptul ca ar putea exista cetateni francezi care sa nu fie obligati sa vorbeasca franceza!).

  In cazul Elvetiei- exemplul pe care l-ai ales (total impropriu, pentru cazul luat in discutie) situatia este complet diferita, in mod oficial.
  In Elvetia- stat federal!- exista patru limbi oficiale: germana in nord si centru; franceza in vest; italiana in sud; o comunitate din cantonul sud-estic Graubunden vorbește retoromana (cu varianta ei romansha).
  Conform Constitutiei elvetiene, Confederatia intretinere relatii oficiale in toate cele patru limbi oficiale, cu vorbitorii lor.
  Este situatia unui stat federal (cu specificul elvetian!) nicidecum al unui stat unitar, unde, repet, exista O SINGURA limba oficiala pe care sunt obligati sa o vorbeasca, in relatiile oficiale, TOTI cetatenii statului respectiv.
  Nu trebuie confundata limba oficiala (obligatorie in relatiile publice) cu limba materna a unor comunitati. Membrii unei comunitati sunt liberi sa foloseasca, in relatiile personale, ce limba doresc ei (in speta, cea materna).

  Cand ma referisem la problemele de ordin psihologic care apar in urma enclavizarii, nu avusesem in vedere puerila ta trimitere la faptul ca membrii unei comunitati etnice (din Romania) s-ar „gandi la enclavizare” (?!?!?) cum spui, intrucat (citez) „nu vrem sa-i consideram ai nostri” (?!?!?) si „nu vrem sa acceptam ca aici sunt acasa” (?!?!?) deoarece (citez) „nu stiu romana” ceea ce- afirmi tu- (citez) „nu este o crima”.

  Nu trebuie sa fie cineva un mare analist pentru a realiza voitele fracturi logice prin care vrei sa-ti sustii ideea vadit antiromaneasca.
  Aceasta apare astfel, in viziunea ta: cetatenii romani de etnie romana ii obliga pe cetatenii romani de alta etnie sa „se enclavizeze” considerand ca este o crima ca acestia sa vorbeasca in limba lor materna.

  O astfel de idee este nu doar antiromaneasca (de fapt, anti-Romania!) dar si profund neadevarata.
  In Romania exista, oficial, cetateni romani de diverse etnii (spre deosebire de Franta- celalat stat unitar ales ca exemplu- care NU accepta, oficial, etniile; in Franta, pentru a nu aparea confuzii periculoase de genul celor pe care incerci sa le propagi, exista doar cetateni francezi; tuturor acestora le incumba obligatiile constitutionale; ca sa eliminam orice disputa, amintesc ca Franta a „inventat” drepturile omului!; dar, aceeasi Franta nu „negociaza” ceea ce tine de atributele integritatii, unitatii si stabilitatii statale- de la teritoriu pana la limba oficiala, a careia cunoastere este obligatorie).

  In familii, in comunitatile respective- in particular- cetatenii pot vorbi in ce limba doresc.

  Romania a mers mult mai departe decat alte state unitare in acest sens, asigurand invatamant (pana la nivel liceal) in limbile materne ale unor etnii.
  Fiind de acord cu tipul de atitudine oficiala adoptata de Franta, consider ca Romania a gresit profund in acest sens.

  Sunt de acord cu faptul ca un stat (unitar, in speta) nu trebuie sa distruga diversitatea culturala de pe teritoriul sau, dar sa o sustina, prin insasi neinterventia in sensul distrugerii sale.
  Dar nu sunt de acord cu (auto)gracilizarea unuia dintre atributele specifice statului unitar (limba oficiala, ca limba obligatorie pe tot teritoriul) prin oficializarea invatamantului in limbile diverselor etnii.
  Sunt de acord cu o singura derogare de la aceasta idee: in anumite scoli, limbile etniilor sa fie predate in regim de limba straina (astfel, chiar si elevii de etnie romana, interesati in a le invata, sa le poata avea ca obiect de studiu).

  Acuza implicita pe care o aduci etnicilor romani in urma asocierii „necunoasterea limbii romane” (de catre cetateni romani de alta etnie)- „crima” este nu doar improprie, dar si tendentioasa si extrem de parsiva.
  Necunoasterea limbii romane (la nivelul folosirii ei in relatiile oficiale) este o ilegalitate derivand din incalcarea spiritului unui articol din Constitutia Romaniei. Dar, nu este prevazuta in Codul penal- ca atare, nu intra in categoria generic numita „crima” (mai degraba prin preluarea mimetic-extensiva a termenului francez).

  Acceptarea, in Romania, a unei a doua limbi, ca limba oficiala, in afara limbii romane, ar fi primul pas catre periculoasa federalizare a tarii.
  Federalizarea Romaniei a fost un obiectiv marsav, care s-a incercat a fi atins in cele mai diverse moduri, in ultimii 20 de ani. S-au construit, in laboratoare sofisticate, diverse scenarii- care nu au reusit.
  Acum, observ ca se incearca un aparent „nevinovat” scenariu cultural.

  Desigur, Romania „deranjeaza” ca stat unitar, pentru ca este prea mare, ca teritoriu si prea „bine dotata” ca numar al populatiei pentru a nu fi luata in seama, pana la urma- motiv pentru care se doreste fragmentarea ei (care, intr-un limbaj „ocolitor” se numeste federalizare).

  Faci parte din categoria celor care, fie pentru ca sunt iresponsabili, fie pentru ca sunt rau intentionati, sustin federalizarea Romaniei.

  Din punctul meu de vedere, esti- indiscutabil!- periculos si rau intentionat!

 200. 203 Aya noiembrie 2, 2010 la 2:34 am

  @

  Victor V.

  Analizeaza cu atentie mesajul pe care mi l-a adresat Viorel Dobre, observa-i voitele fracturi logice si vei vedea ca este rau intentionat si periculos.
  Citeste, te rog, replica pe care i-am dat-o.

 201. 204 Aya noiembrie 2, 2010 la 2:43 am

  @

  Iepurele de martie

  Mesajul din octombrie 31, 2010 la 8:37 pm, adresat Manuelei, arata clar:
  esti de o funciara lipsa de bun simt!

 202. 205 Aya noiembrie 2, 2010 la 2:55 am

  @

  Victor V.

  Prin finalul mesajului pe care i l-ai adresat lui Ghita Bizonu’ in octombrie 31, 2010 la 12:13 pm dovedesti ca, in privinta identificarii spionilor KGB, vadesti tot atata pricepere cata „gingasie si eleganta” comportamentale are un personaj de aici care sufera de incontinenta scatologica.

 203. 206 Aya noiembrie 2, 2010 la 3:12 am

  @

  Ioan

  Vasile are dreptate in mesajul pe care ti l-a transmis, legat de Pandele (noiembrie 1, 2010 la 7:50 am).

  Florentin Pandele fusese suspendat (pentru un an) din PSD inaintea Congresului din februarie, in urma interventiei de gang a lui Marean-care-este.

  Inaintea inceperii lucrarilor Congresului, in fata Romexpo s-a petrecut o scena care a fost intens mediatizata.
  Un grup de cateva sute de membri ai PSD Ilfov au impartit delegatilor foi volante portocalii, cu marginile mov, cu caricaturi reprezentandu-i pe Marean-care-este, Prostanacul si Florentin Pandele.
  Prostanacul avea aplicata, pe el, parafa „Garantat Vanghelie”.
  Florentin Pandele – suspendat din partid – indrepta fulgere violet inspre Marean-care-este, in spatele caruia era Prostanacul.

 204. 207 Viorel Dobre noiembrie 2, 2010 la 9:51 am

  @ Aya

  Doamna, raspunsul dv este interesant si aparent bine intentionat. Doar aparent. Pentru ca ma acuzati de antiromanism, singurul motiv fiind ca vreau ca maghiarilor din Romania sa le fie mai usor sa invete romana.
  Eu vreau pentru maghiarii din Romania aceleasi drepturi pe care le vreau si pentru romanii din Serbia sau Grecia. Vreau ca romanii din aceste tari sa fie protejati si sprijiniti de statele in care traiesc. Sunt antiroman pentru asta?

 205. 208 Ghita Bizonu' noiembrie 2, 2010 la 12:20 pm

  Viorel Dobre

  uiti ca Aya iti lasa optiunea sa optezi ptr prostie. A ta . Ma rog asta este si diagnosticu7l meu – suferi de carente de logica , informatii , educatie si compensezi prin agitattie verbala de tip rezolutia comintenista din 1924 a ce provoca aparitia legii Marzescu …
  In sensul carentelor aduc exemplul tau cu Elvetia ..


 1. 1 Emil Boc – acest Goebbels al lui Traian Băsescu… | Mihnea Georgescu Trackback pe octombrie 29, 2010 la 5:10 am
 2. 2 Distanţa de la * absurdul asumării * la … ce va fi DACĂ… | Pensiuneaedenjibou's Blog Trackback pe octombrie 29, 2010 la 10:12 pm
 3. 3 Stop! Blogosfera creeaza : Alex Mazilu – Daily Photo Blog / Photo Blogging Trackback pe octombrie 30, 2010 la 11:58 am
 4. 4 UDMR ia o hotărâre nehotărâtă. « Blogul Domnului Nimeni. Trackback pe noiembrie 7, 2010 la 7:53 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: