Reforma statului a luat sfârşit o dată cu statul

Este titlul editorialului meu de miercuri din Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici.

197 Răspunsuri to “Reforma statului a luat sfârşit o dată cu statul”


 1. 1 blogideologic octombrie 27, 2010 la 7:42 am

  „Ce are Merkel cu Transnistria? Si ce vrea de la noi?” (http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/ce-are-merkel-cu-transnistria-si-ce-vrea-de-la-noi-203815.html ) Sancta Simplicitas ! Ce vrea Merkel de la noi? A fost odată un infam pact Hitler-Stalin, semnat de miniştrii de externe Ribbentrop-Molotov. Din acel pact, România este şi acum parte perdantă. Care sunt raţiunile noului pact Merkel -Medvedev ? Mă mir ca ziaristul nu ştie în ce criză profundă se află economia Germaniei la acest moment. Germania se află într-un blocaj industrial previzibil. Noile tehnologii se bazează pe pământuri rare. Tratativele Germaniei cu China comunistă, cea mai mare deţinătoare de rezerve naturale cu pământuri rare, au eşuat. La acest moment, Merkel încearcă un truc : Să păcălească şi România, şi Rusia. Aparent, aparent numai, Medvedev se preface că a fost păcălit de şarmul doamnei Merkel. România ce face ? Ministrul de externe şi preşedintele habar n-au că traiesc într-o lume tehnologică dinamică! Cu asemenea incompetenţi lideri naţionali, foarte probabil că România va ceda şantajului german. Dacă da, ce speră Germania că va obţine ? Retragerea trupelor ruseşti din Transnistria. Nu ştiu dacă Baconschi şi Băsescu realizează faptul că, la acest moment, Germania este mult mai stringent interesată decât România de retragerea trupelor ruseşti din Transnistria. De ce ? Pentru a obţine o cale foarte sigură pe uscat către un mare depozit natural de pământuri rare care se află în Ucraina. Pentru că pământurile rare se află dizolvate în minereurile de fier, iar Ucraina deţine un mare zăcământ de minereuri de fier la Krivoi Rog. Însă Germania şi România vor fi păcălite din această cedare a României. Experţii ruşi nu sunt „stupid people”. Putin şi Medvedev ştiu exact ce urmăreşte Merkel. Rusia nu îşi va retrage trupele din Transnistria, pur şi simplu pentru că din experienţa celor două războaie mondiale, Rusia se teme de o Germanie puternică.

 2. 2 Silviu Craescu octombrie 27, 2010 la 7:45 am

  Reforma statului roman a luat sfârşit o dată cu aparitia statului portocaliu.

 3. 3 Pali octombrie 27, 2010 la 8:03 am

  Unii zic ca, ne-ar trebui niste nemti ! Sunt de acord insa ce facem cu Betivu’ ? Daca trece motiunea „treceti” la suspendarea lu’nea Traian Dl. Nastase ? Atita timp cat el este Presedintele Republicii Cocotiere-Bananofila Romanica nu prea vad sanse de nici un fel !

 4. 4 Mihnea Georgescu octombrie 27, 2010 la 8:12 am

  Halal Articol! Am şi eu o dedicaţie pentru Concitadinul meu, Traian Băsescu, Prezident de facto al frumoasei noastre Republici:

  http://mihneazgeorgescu.wordpress.com/2010/10/27/master-of-the-house/

 5. 5 blogideologic octombrie 27, 2010 la 8:34 am

  George Soros („a high-profile liberal and philanthropist”:-) ) donează 1 milion dolari USA pentru campania de legalizare a marijuanei în California.

 6. 6 Observator octombrie 27, 2010 la 9:18 am

  Cred ca editorialul dumneavostra in Jurnalul se bucura de un real succes, avand in vedere ca dorind sa-l accesez mi-a aparut un banner cu o reclama la masini ce nu s-a dat deloc dusa. Asa ca, nu-mi ramane decat sa sper ca voi putea sa-l citesc mai tarziu.

 7. 7 Ghita Bizonu' octombrie 27, 2010 la 9:28 am

  Un debedeu portocaliu sustine ca trebe sa ramana PDL ca cica presiunea strazii nu cadreaza .. ca lucrurile se rezolva in Parlament.
  Insa modul ciudat in care a fost pastrat Boc face ca parlamentu sa nu prea mai poata rezolva …

 8. 8 Marcus octombrie 27, 2010 la 9:42 am

  Fi-v-ar Stana De Pustie, Nenorocitii Dracului!

  Pe model de BUCOVINA scris c-ovine sus pe deal,
  DICTATURA scris-a Flutur cu-alte oi de carnaval.
  Oile de la Putere, turma tampa si cuminte,
  Nu voteaza la Motiune, ordin de la presedinte.

  Generalu’ lu’ Izmana, Udrea si cumatru’ ungur
  Sunt platiti dulai de paza, maidanezi baciti de Flutur.
  Pentru ca nicio mioara, dobitoaca prin nascare
  Sa nu aiba vreo idee si sa iasa din tipare.

  De lup e tinut poporul, jigarit si vai de el,
  Flamanzit s-adus la groapa de nebunu’ marinel.
  Ce nu vrea sa se infrupte din oitele tampite
  Ci asteapta-o tresarire de la niste decrepite.

  Totu-i in zadar se pare, Parlamentul e o stana,
  Furnizor de legi furate de o fufa fosta zana.
  Jalnicele dobitoace avand gandul doar la iarba,
  Figuratie vor face dand romanului in barba.

  Cu-asa oi si-asa Putere infipt-adanc cu dintii-n jilt
  Am putea, cu mic cu mare, sa ne descheiem la slit
  Si-n diluviu de urina sa-necam acesti ratati
  Care zilnic ne trateaza ca pe niste retardati.

 9. 9 M.Voicu octombrie 27, 2010 la 9:59 am

  @ AN
  1) „Pas cu pas, ceea ce se petrece în Parlament… indică sfârşitul de facto al regimului constituţional început în 1992.”
  • * * În popor, fapta fãrã lege este fãrãdelege; în drept se zice cã orice faptã neinterzisã de lege ar fi permisã – dar gãsim fãrãdelegi şi în faptele cu lege, şi în cele neprevãzute de lege – deşi parlamentarii sunt plãtiţi sã le prevadã. Vãd cã prescrierea culpei ale cãrei consecinţe sunt plãtite de stat – adicã de toţi cetãţenii – este favorizare a infractorului !
  2) (parlamentarii); a se abţine în problema moţiunii de cenzură de azi. E o decizie ilegală. Votul cu bile exclude abţinerea. Nu există bilă gri.”
  • * * Dece nu scrie asta în Regulamentele Parlamentului ? Abţinerea este abţinere de la activitate şi trebuie sã anuleze toate drepturile instituite doar pentru efectuarea acelei activitãţi. A fi prezenţi, dar sã nu voteze (pentru sau contra) nu creazã drept pentru încasarea îndemnizaţiei de şedinţã. Scrie în Constituţie Art.2 alin.2: „Nici un grup şi nici o persoanã nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.”. Altfel, vom avea numai vizitatori la locurile de muncã – şi se submineazã „prin lege/reglementare”, toatã ţara.

 10. 10 Doru Coarna octombrie 27, 2010 la 10:11 am

  @ Adrian Nastase

  Un stat democratic nu poate fi desfiintat prin vointa unui singur om, fie acesta si un „presedinte” ahtiat dupa putere absoluta.
  Nu, este nevoie de coniventa unei importante parti din populatie, iar aceasta trebuie mobilizata profesionist.
  Si mai este nevoie sa observam ca avem de-a face cu un produs scos la atac de catre cele mai intunecate, cele mai tenebroase minti rezidente in zona serviciilor. Acesti „lupi” naraviti constituiti intr-o haita ce vizeaza maxime privilegii si prazi, se revanseaza prin persoana incompetentului Basescu pt momentul ’89, ei considera ca de sase ani este vremea lor si asa trebuie sa ramana definitiv, indiferent pretul pe care il va plati, in fond, nu ei ci populatia Romaniei.

  Ei considera ca cineva, candva, le-a lasat lor Romania mostenire si ca intreaga tara le este datoare in vreun fel, de fapt in orice fel!

  Veti vedea ca dupa ce va cade piratul, veti avea de schimbat din functii cateva sute de mii de acoperiti din toate zonele si de la toate nivelurile, si daca nu o veti face, in cateva luni va vor paraliza orice guvern si orice majoritate parlamentara, va vor deturna programele.
  Acolo sunt banii dvs, sunt multi si peste tot.

  Deci opozitia trebuie sa-i ia serios in calcul, sa faca schimbari serioase, de esenta, si sa-i plaseze sub controlul strict al parlamentului. Nu mai zic de zona justitiei, partea obedienta. Altminteri asteptati-va la orice, de la o noua Piata a Universitatii la un nou Tg Mures, la „atacuri” asupra sediilor institutiilor, etc, cunoastem toti repertoriul lor.

 11. 11 Vasile, octombrie 27, 2010 la 10:18 am

  Cine conduce TVReul sau cum se manipuleaza neamul cu ajutorul bisericii crestine si ortodoxe romane!

  La ora cind TVR1 transmite in direct de la patriarhie, enoriasii nu sunt pe la casele lor prin fata televizoarelor ori sunt la servici, ori pe biserica la slujba, ori in sxtrada ca mor cu zile ori poate asteapta vre-o stire din piata Victoriei, adica acolo unde-i arde cel mai tare pe romani!

  Sfinte Dumitre cel mic , parca alta iti este menirea de sfant, da Doamne!

 12. 12 Sibilla octombrie 27, 2010 la 10:39 am

  TOTI PARLAMENTARII DIN CARAS SEVERIN AU PRIMIT MAILURI CU MESAJUL : * VOTATI MOTIUNEA MAJORITARA, SERVITI POPORUL NU FACETI JOCURILE BASESCULUI ! ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU ! *
  NU MAI AU NICIO SCUZA ! ORI CU NOI, ORI IMPOTRIVA NOASTA !!!

  UPDATE :

  Flag this message
  Delivery Status Notification (Failure)
  Wednesday, October 27, 2010 10:58 AM
  From:
  “postmaster@cdep.ro”

  Add sender to Contacts
  To:
  sibilla_poesis@yahoo.com
  Message contains attachments
  2 Files (6KB) | Download All

  * Message001.txtMessage001.txt
  * Fw: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!.emlFw: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!.eml

  This is an automatically generated Delivery Status Notification.

  Delivery to the following recipients failed.

  valentin.rusu@cdep.ro

  Am trimis cate7 mailuri fiecarui parlamentar carasean….

  * Lupt, rezist, sunt anti PDL-ist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jos Guvernul Muc cel Mic, Jos Basescu de nimic !!! Huuuoooo… *

  Fratilor, va invit sa ma ajutati si sa trimiteti si voi mailuri acestui LACHE, Valentin Rusu :
  valentin.rusu@cdep.ro
  rusuvalentyn@yahoo.com

  JOS BASESCU ! JOS PAMPALAII DIN PDL, LASI, CORUPTI, SANTAJABILI ! CEI CARE NU SUNT ASTFEL VOR VOTA MOTIUNEA MAJORITARA, VORVOTA CU ROMANII NU IMPOTRIVA NATIEI !!

 13. 13 LePrince octombrie 27, 2010 la 10:51 am

  @All

  Scuze pentru replicile intarziate, dar cateva zile foarte incarcate ma impiedica sa scriu. Voi reveni in aceasta seara, sau pe parcursul zilei de maine. Iar traficul bucurestean imi mananca timp astazi. Va doresc, majoritatii, vizionare placuta la tv, catorva manifestatie usoara, iar altora rabdare (daca se poate fara tutun).
  Tuturor, zile senine, si putere.

  @Instalatorul
  Multumesc pentru replica,mi-a placut, voi raspunde.
  @Aya
  Ma bucur ca ai revenit. Vorbim.

 14. 14 Sibilla octombrie 27, 2010 la 11:39 am

  STAT POLITIENESC !!
  Imbrânceli in balconul sălii de plen, reporteri evacuaţi…
  JOS DICTATURA !!!

  Am mai trimis o serie de mailuri pedelacheilor cărăşeni, răspunsul a fost :

  Toti parlamentarii caraseni au primit cate 7 mailuri….
  Iata raspunsul oferit de Valentin Rusu :

  Delivery Status Notification (Failure)
  Wednesday, October 27, 2010 10:58 AM
  From:
  “postmaster@cdep.ro”
  Add sender to Contacts
  To:
  sibilla_poesis@yahoo.com
  Message contains attachments
  2 Files (6KB) | Download All

  * Message001.txtMessage001.txt
  * Fw: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!.emlFw: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!.eml

  Antivirus Logo
  Virus detected
  File: Fw: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!.eml What’s this?
  This is an automatically generated Delivery Status Notification.

  Delivery to the following recipients failed.

  valentin.rusu@cdep.ro

  Forwarded Message: Fw: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!
  Fw: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!
  Wednesday, October 27, 2010 10:50 AM
  From:
  “Sibilla Poesis”
  To:
  valentin.rusu@cdep.ro

  — On Wed, 10/27/10, Sibilla Poesis wrote:

  From: Sibilla Poesis
  Subject: MESAJ DIN CARAS SEVERIN – VOTATI CU POPORUL NU FACETI JOCURILE LUI BASESCU !!!
  To: valentin.rusu@cdep.ro
  Date: Wednesday, October 27, 2010, 10:46 AM

  Lupt, rezist, sunt anti PDL-ist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jos Guvernul Muc cel Mic, Jos Basescu de nimic !!! Huuuoooo…
  VOTATI MOTIUNEA MAJORITARA,MOTIUNEA POPULARA !! REFUZATI DICTATURA DE PARTID IMPUSA DE TRAIAN BASESCU !!

  SUNTETI FRICOSI, SANTAJABILI , VA TEMETI DE BASESCU ??? CARASENII TREBUIE SAII REPREZENTATI NICIDECUM SA-L SERVITI PE BASESCU !!

  VOTATI MOTIUNEA !!! NU CONTINUATI SA VA MANIFESTATI IMPOTRIVA NATIEI,IMPOTRIVA POPORULUI !

  NIMIC NU RAMENE NEPEDEPSIT …

  VOTATI PENTRU POPOR NU IMPOTRIVA POPORULUI ! ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU ! AMIN !

  Va sa zica, lache Vali Rusu m-a virusat! Astfel trateaza ei carasenii ! Un fost ajutor de ospatar al carui singur merit e ca este finul ayatollahului Frunzaverde, alt tartor… Antivirusul a functionat !
  SUSTIN MOTIUNEA!!! DOAMNE AJUTA !!!

 15. 15 Ghita Bizonu' octombrie 27, 2010 la 11:42 am

  DRIEPTI !!
  Ce ba parlamentar daca esti in parlament asta iti da voie sa parlamentezi?
  Unde te crezi ba v..su ma-ti in democratie ?!
  Ba aici este Bashinistanu Superior si nu le avem cu democratia ci cu babuinsimu.
  Ba parlamentar aici este Stat de Driepti un ma-ta te crezi? Cumva in Europa ?!

  Forte de „ordine” in Parlament …Stare de alarma sa nu caza Preaiubitu Conducator si piticania de prim sinistru .
  Multumesc curism demagogiei a Partidului Pervers European .
  Multumesc Liiceanului, Patapieviciului , Plesului si Tismaneanului si in gnl „stralucitei” noastre teleptualitati vestice si belite.
  Traisca Boc !
  Nu avem nevoie de plangaciso mai putem pune o haina in plus ca sa isi mai ia Nutzele un Vuiton , Casuenii inca un Veyron !!

 16. 16 Cititorul octombrie 27, 2010 la 11:47 am

  PD-L creste organizatiile fasciste.

  Am aflat de aici http://www.pesurse.ro/2010/10/27/liga-pentru-preedinte-.html ca in balconul Parlamentului Romaniei huiduie niste indivizi care au in piept o legitimatie cu LIGA PENTRU PRESEDINTE.

  Habar n-am cine sunt baietii astia dar uite cum comunica:

  http://www.impact-est.ro/?module=disp_sto&story_id=4378&format=print

  Liga pt. Preşedinte
  COMUNICAT

  de PREŞEDINTE, George CODREANU

  Liga pentru Preşedinte, prin însăşi structura ei de apărător al imaginii şi integrităţii instituţionale a Preşedintelui României, împreună cu toate forţele democratice şi societatea civilă ia atitudine fermă împotriva tuturor forţelor antidemocratice, antiromâneşti şi destabilizatoare a integrităţii Poporului Român, prin instituirea ALIANŢEI pentru PREŞEDINTE, structură care are drept scop lupta împotriva clasei politice şi împotriva acelor grupuri de interese care, prin orice mijloace încearcă să dezbine şi să genereze ură între români.

  APELUL ALIANŢEI pentru PREŞEDINTE către Poporul Român este să rămână unit, să-şi urmeze Preşedintele pe care l-a ales în lupta sa pentru o Românie modernă şi pentru reformarea Statului Român, deziderate menite să redea România românilor şi generaţiilor care vin cărora se opun cei care au interesul să-şi subordoneze Poporul şi Ţara.

  APELĂM, încă odată, la Poporul Român să rămână înţelept şi tare în structura sa strămoşească, dar mai ales UNIT şi SOLIDAR în astfel de împrejurări, când iarăşi se încearcă otrăvirea lui prin mesaje publice dictate de jefuirea naţiei prin marionetele PNL şi PSD, ANTONESCU ŞI PONTA, care slujesc interesele acestor sforari ce-şi doresc un preşedinte slab, un stat slab, un popor slab, pentru a-şi proteja fărădelegile şi privilegiile.

  AŞA SĂ LE AJUTE DUMNEZEU!

  Citez “Structura are drept scop lupta împotriva clasei politice.”

  FASCISM CURAT.

  <img src="” alt=”liga” />

  hitler

 17. 17 blogideologic octombrie 27, 2010 la 11:49 am

  Domnul ILIE ŞERBĂNESCU pune întrebarea : „Puterea şi opoziţia, pe aliniamente diferite?!” http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/puterea-si-opozitia-pe-aliniamente-diferite-203814.html „Puterea şi opoziţia, […] oricât ar fi de paradoxal, se află pe aceleaşi aliniamente de fond în abordarea problemei, […] abordarea este aceeaşi. Şi este aceea a FMI şi a băncii centrale.”

 18. 18 Isabelle octombrie 27, 2010 la 12:01 pm

  Ascultati-l pe primul ministru, care balbaie ceva despre populisme. Are dreptate, nu asa vom iesi din criza, ci cu limbajul de lemn. Mi-ar placea ca atunci cand vorbeste, sa mai schimbe unele cuvinte cu sinonime. Coasa este cea care ne va scoate din criza. Criza noastra, nu a lor. Nu stiu daca a mai observat cineva cum vorbeste frumoasa amazoana de la Camera Deputatilor:”ei si noi”. Nicio posobilitate ca sa se intersecteze „ei” cu „noi”. Si nu mai spun de : „tre’ sa”, pe care-l foloseste cu un aer superior si lipsit de respect. Revenind la unitatea de masura care ne guverneaza, de acolo, de jos, de unde priveste lumea cu ochelari de cal, se pare ca are impresia ca am trait mult prea bine, neascultatori si ne dojeneste crezand ca sta pe un soclu inalt, care i se cuvine. Noua nu ni se cuvine nimic. Noi traim din nemunca si primim prea multa pomana. Noi n-am stat niciodata in varful unui stalp, in plin soare. Nu stim ce inseamna sacrificiul pentru un ideal maret. Noi nu avem medicamente, bani pentru utilitati si alte prostii, cum ar fi speranta, dar stiti ce greu este sa rezisti pe un stalp, la soarele naucitor de fierbinte si inconjurat de apa marii ? Trebuie sa invatam asta si ne va fi mai bine. Romanii pot disparea cu totii, dar se reformeaza statul. Cu cat mai multi romani dispera, cu atat institutiile statului sunt mai solide si Romania prospera. Deci trebuie sa moara poporul si atunci Romania va fi un Eden. Pentru cine ?

 19. 19 Cititorul octombrie 27, 2010 la 12:04 pm

  Si copiez aici si un comentariu de pe blogul lui Ioan Mircea Pascu.
  http://ioanmirceapascu.ro/articole/niciodata-sa-nu-spui-ca-mai-rau-nu-se-poate-sau-optimistul-spune-ca-aceasta-este-cea-mai-buna-lume-posibila-iar-pesimistul-ii-raspunde-mi-e-teama-ca-ai-dreptate/

  Niciodata sa nu spui ca mai rau nu se poate … Sau optimistul spune ca aceasta este cea mai buna lume posibila, iar pesimistul ii raspunde: mi-e teama ca ai dreptate!

  octombrie 24, 2010

  Am asistat astazi la un spectacol la care nu imi imaginam vreodata, nici in visele mele cele mai rele, ca voi asista! Este vorba, din pacate, de “sarbatorirea” Zilei Armatei!

  Anul acesta, spre deosebire de anii anteriori, am putut da curs invitatiei primite in calitate de fost ministru al apararii, asa ca am participat.

  Prima “surpriza” a venit rapid: toti membrii marcanti ai UNPR erau prezenti si imbracati in … uniforme militare!? Si dl. Nicolicea (in grad de locotenent colonel), dar si dnii Marian Sarbu si … Cristian Diaconescu (colonel de justitie militara!?!). Toti erau mandri nevoie mare si isi etalau gradele cu ostentatie.

  Eu stiu ca dreptul de a purta uniforma il au doar fostii ofiteri activi, nu si cei din rezerva, si numai daca in ordinul de trecere in rezerva este mentionat expres acest lucru! Se vede ca, in cazul lor, fie nu s-a respectat acest ordin, fie s-a modificat “corespunzator” … Oricum, cred ca prin acest gest – nu l-am vazut pe dl. General (cu doua stele) Ontanu – acest partid nu va scapa de eticheta unei formatiuni militaro-politice, cu tot ce tine de aceast statut, ca sa nu mai spun nimic despre cat ne-am luptat pentru asigurarea controlului civil asupra organismului militar, pentru a fi admisi in NATO! (Cineva imi si spunea ca o persoana de la NATO a si stras atentia asupra involutiei parcurse de Romania in acest domeniu, tocmai ca urmare a inlocuirii civililor cu militari la conducerea ministerului!?)

  Dar, “suprizele” nu s-au oprit aici, caci punctul central al intregii ceremonii l-a constituit … decorarea premierului de ministrul apararii – aflat in subordinea sa – cu o medalie, pentru, tineti-va bine, “atentia si grija acordate Armatei”!? In raspunsul sau, premierul a multumit si a aratat cat de atasat este de Armata, cat de mult conteaza domnia sa pe prestigiul militarilor romani, care contribuie la prestigiul international al tarii etc etc. Sigur, asa este, insa sa primesti o medalie pentru ca reduci salariile cu 25%, ca stergi dintr-un condei drepturi castigate de militari, adesea cu sange, mi se pare inacceptabil. Iar ca spectacolul sa fie si mai supra-realist, in cuvantul sau, dl. General Iliescu, sef la o organizatie de veterani arondata UNPR, a ridicat in slavi grija guvernului pentru Armata, grija pe care guvernele anterioare se presupunea ca nu au aratat-o ….!?

  Cu alte cuvinte, la rana s-a adaugat si insulta: ce daca v-am taiat salariile si bugetul – aflat astazi in cea mai mare suferinta de la revolutie incoace – voi trebuie sa fiti multimiti si sa spuneti ca mai vreti! Asta e umilinta!

  Cum a fost posibil sa se ajunga atat de jos? Explicatia am primit-o pe loc, atunci cand Generalul Roman, comandantul Corpului de la Cluj, care, pe vremea cand eram ministru nu ma slabea nicio clipa cu problemele lui, acum aproape ca m-a daramat, cand s-a grabit sa ajunga in preajma dnei … Udrea (aflata acolo probabil ca membru al cabinetului si sustinator moral al premierului confruntat cu o mare emotie …) sa ciocneasca un pahar de sampanie si sa schimbe cateva vorbe, in speranta ca nu va fi uitat, atunci cand va trebui …!?

  Pacat, credeam ca militarii au mai multa demnitate! Eu am plecat intotdeauna de la aceasta premisa si, ca atare, am cautat sa le-o respect cat am putut de mult! Si, drept urmare, am facut si treaba: am intrat in NATO!

  “Surprizele” probabil ar fi continuat, insa eu am decis sa ma retrag discret, sa nu stric buna dispozitie a distinsilor invitati …

  Ce se intampla e incredibil! Chiar nu mai sunt militari cu demnitate in tara asta?

 20. 20 Ghita Bizonu' octombrie 27, 2010 la 12:05 pm

  Imi dau lacrimile cand il auz pe piticantropu slujnicean …
  Toti ceilalti au risipit banii .. noi am supt pomeni si nu am muncit .. si norc ca veni Boccciolina slujiniceana de pe Samus care sa puna lucrurile in ordine ..
  Insa parca imi aduc aminte ca acest supra lucid Boc discuta despre masini electrice si necesitatea unei noi infrastructuri si apoi vebi Supremul Babuin al Bashinistanului Superior babuninez care sa zica ca trebe tataiat ca asa nu mai merge …
  Hm … mi se pare ca nu io stau cel mai prost cu memoria ….

 21. 21 marian_popa octombrie 27, 2010 la 12:23 pm

  @Cititorul

  Domnul ministru Pascu are dreptate.
  Erau si doua deputate de la UNPR in uniforma.
  Generalul izmenelor Oprea o pata pe obrazul Armatei Romane!

 22. 22 Sibilla octombrie 27, 2010 la 12:35 pm

  MOTIUNEA TRECE , PUNCT.

 23. 23 Alex octombrie 27, 2010 la 12:54 pm

  Iar psd va face o eterna opozitie pe principiul „Toti proletarii incolonati drept la comanda prezenti cu sindicatele trada, pardon, Pro, in Piata Victoriei, in Piata Revolutiei si la Cotroceni!

  Iar peste un an, la urne, cei care vor supravietui „crizei” marca Soros-FMI vor merge la urne, ori vor ramane la televiziunile lui Vantu si Voiculescu si vor realege PDL. PSD va pierde eroic ca Nationala -poporeanul va fi ca si astazi, sondajele zice, ca alegerile au fost fraudate cu un mandat diferenta. Oricum, basescu va avea de fiecare data majoritate parlamentara, Ponta va creste la Realitatea si pe Antene, Vantu va face experimente peste experimente, va schimba guverne si premieri, afacerile de familie ale lui Schroeder si Putin vor merge bine, impozite vor plati numai poporenii si pensionarii de rand, iar o multime impresionanta de credinciosi (dintre cei care vor suptavietui cu post si rugaciune) se vor aseza in luna facturilor si, foare important, la finalul concediilor (cum nu se poate mai nimerit) la coada la moastele Sfintilor Nationali. Ca acum doua saptamani Catinca reprofilata in psihologie sociala, maine drd in sociologie a transmis receptacilor la biserica virgula ca rugaciunea aprofundata conduce la reducerea nevoilor fiziologice, iar mancarea este cahhh! Lacomia pantecelui, ce mai! Si misa spune la fel, iar cine nu-i impotriva noastra este cu noi!!!

  PS Fereasca Dumnizau, n-am nimic cu Biserica muma noastra, n-am nimic cu francmasoneria (aia adevarata, chipurile are parte zilele acestea de alegeri la fel de corecte ca alegerile parlamentare si prezidentiale din Romania: http://roncea.ro/2010/10/25/rezultatele-alegerilor-din-masonerie-primul-tur-de-scrutin-confirma-previziunile-publicate-de-roncea-ro-mircea-gheordunescu-vs-radu/ ), fereascva sfantul sa cred in teoria conspiratiei, un lucru am de spus:
  Rusine, romani ca, in loc de a iesi pe Deal, in pelerinaj, ati mers la greva! Biserica a fost de-a lungul vremurilor limanul celor inviforati, maica culturii, a literaturii, a stiintei romanesti, a peresei, mai noi a curatatoriei.

  @ nastase, in 2012 electoratul va constata ca mintiti. Romania profunda mai are multe resurse. Moastele, icoanele facatoare de minuni, cativa mari batrani cu clarviziune, manastiri (si mai nou, asa, ca diversitate, alternative la BOR), lacasuri pentru cei deprimati, obijduiti, care si-au pierdut cele pamantesti; o sumedenie de medici si profesori credinciosi care fac reflexoterapie si foameterapie presteaza munca voluntara si multi dintre cei cu lefuri de sase milioane pun bani in Cutia saracilor ori dau DISCRET (musai, lucram discret, lucram cu spor si nusasteptam rasplata) cersetorilor. Biserica nu se va pune insa niciodata, da’ niciodata rau cu stapanirea. Interesele celor necajiti, depresivi se vor intersecta la nesfarsit cu cele ale luminatorului, fie de la Apus, fie de la Rasarit. Ca un far, dumnezeul acestui veac, fie cel al geopoliticii atlantiste, fie continentaliste va lumina de-a pururea ca un Luceafar calea pelerinilor care evadeaza din prozaic. Si, facem pariu, peste un an, doi, trei acestia vor fi cei care vor supravietui, se vor vindeca de boli (mentalu’ bata-l vina!), de suparari, de deznadejde, de pofte si nevoi, se vor insura si se vor marita, isi vor inscrie copiii la gradinita si ii vor vedea crescand. Incercati, va rog, toti, macar sa vedeti cum este, nu aveti nimc de pierdut! Banul vaduvei in cutia milei face minuni, mai mari decat contractele lui Videanu! Ganditi-va numa’ ca orfanii, vaduvele, cei carora le-au furat camatarii casa isi vor plati, daca au credinta, factura la RADET, cresa celui de al patrulea copil (ce imprudenta domnule, da’ ce imprudenta sa te imprumuti la banci!). Romanii plecati la munca in strainatate vor avea reviste in limba romana, biserici, hora, lautari/manele, carnati, sarmale si cozonac de Craciun si de marile sarbatori, chiar scoala in limba romana (nu e gluma, se deschide in curand o scoala in limba romana confesionala in Germania, Basescu are dreptate, ce tot balacaresc mogulii prin Romania!).

  In concluzie, pana la urma, care-i baiul? Micile afaceri de pe azi pe maine merg, impozitul se ocoleste de un segment foarte larg, facem deficit public si il acoperim prin imprumuturi la banci, cei care si-au pierdut slujba nu si-au pierdut si sufletul asa ca, in fina, o buna parte gasesc de lucru la privat (doar vin atatea companii straine in Ardeal pe lefuri mici, vedeti ca are dreptate Vasile Dancu legat de specificul local?), cei care isi pastreaza postul si nu mor la iarna ies mai intariti si voteaza pe cel care le-a pastrat jobul (pdl), profesorii, in orice conditii, vor preda, unii medici tot nu vor emigra in ciuda vicisitudinilor, fostii salariati SNCFR cu un nivel de constienta mai ridicat vor merge la tara, isi vor vinde de bunavoie apartamentele si vor deschie ferme, sere, ei vedeti ca e bine sa ai intotdeauna o iconita in geanta? Si niciodata sa deznadajduiesti pentru ca romanul se descurca? Cu Caragiale inaninte! Jos Tismaneanua! Jos mogulii! traiasca protocronistii!

 24. 24 Fragmentarium Politic octombrie 27, 2010 la 12:56 pm

  1. Un diagnostic corect. Suprarealism oniric, dadaism reformator si angoasa existentiala. Simptome care, daca nu vor fi luate in seama, vor duce la deces. Al democratiei.
  3. Statul nu este al celui aflat in fruntea sa, ci al celor care l-au pus in aceasta pozitie.
  3. Romani, pana nu este prea tarziu, luati-va inapoi ceeea ce este al vostru. Statul.

 25. 25 M.Voicu octombrie 27, 2010 la 1:01 pm

  1)-@ Pali octombrie 27, 2010 la 8:03am spune: „Presedintele Republicii Cocotiere-Bananofila Romanica”
  * * * Pe cât vã admir pentru scrierile Dumneavoastrã, vã rog, vã rog cu insistenţã ŞI pe Dumneavoastrã, nu diminutivaţi numele ţãrii: NU ESTE A LOR; nu lãsaţi sã creadã cã este a jefuitorilor – chiar dacã ei dispun vremeL’NIC. PÃDUREA ESTE PERENÃ, LUPII NU DEFINESC PÃDUREA !
  2)- blogideologic octombrie 27, 2010 la 8:34am spune: „George Soros donează 1 milion dolari USA pentru campania de legalizare a marijuanei în California.”
  * * * Dacã niminea nu rãspunde pentru campania de legalizare a „drogurilor uşoare” – şi plãtesc doar ceilalţi, în zicalã, poate… cine-i dã !
  3)-@ ALL
  * * * Despre comentariile intruderilor „wild”: Raportaţi adjectivele la substantive; veţi vedea lipsa de substanţã şi abjeţia a-FIRMA-ţiilor care vin de la DEZ-activişti !

 26. 26 Fragmentarium Politic octombrie 27, 2010 la 1:04 pm

  Il salut pe aceasta cale pe domnul ministru Pascu (amintit pe acest blog de catre Cititor), care este un mare Roman. Datorita domniei sale, azi suntem in clubul NATO, act prin care Romania a fost repusa pe Harta. Tocmai de aceea il inteleg foarte bine ce a simtit de Ziua Armatei.

 27. 27 Sibilla octombrie 27, 2010 la 1:11 pm

  Cei de la Liga pt presedinte care au intrat in Parlament sa sustina guvernul spun ca au primit pentru aceasta actiune cate 50 RON si o ciocolata.

  Lilick a fost bruscata * A spus acum Duvaz, in plen, ca am fost bruscata de SPP:) Momentan au trimis cativa langa noi, sa traga cu urechea. O sa pun poze. Se intampla lucruri incredibile. *

  Lilick Auftakt Tocmai m-am batut cu un spp-ist, in fata camerelor. Nu voiau sa ne lase in sala de plen (4 persoane) pt ca nu eram de la Liga pr presedinte. Am reusit sa le tinem piept si am intrat. Probabil o sa vedeti la tv curand. + HUUUUOOOOO…
  Lilick e PRIETENA noastră !!! Ăştia sunt neonayişti, şobolanii pedelachei !!!
  Boc pare pe moarte, Udrea zâmbeşte forţat, panarama…
  JOS Basescu !!! Jos MAFIA PDL !!!

 28. 28 Cititorul octombrie 27, 2010 la 1:12 pm

  @ marian_popa si altii

  Eu nu ma pricep, dar am inceput sa caut in lege cine are dreptul sa poate uniforma militara. Am gasit in statutul cadrelor militare urmatarea prevedere:

  Art. 27
  (1)La trecerea în rezerva sau direct în retragere, ofiterilor care au cel putin 20 de ani de serviciu militar si s-au distins prin activitatea desfasurata, precum si celor care au adus patriei servicii deosebite, chiar daca nu au o vechime de 20 de ani de serviciu militar, li se poate acorda dreptul de a purta uniforma militara.
  (2)Criteriile de acordare si de retragere a acestui drept, precum si situatiile în care ofiterii prevazuti la alin. 1 pot purta uniforma militara se stabilesc prin regulamente militare.

  Cum nu am acces la regulamentele militare va rog sa ma lamuriti cum e cu portul uniformei si ce se intampla daca cineva poarta uniforma fara a avea dreptul. In mintea mea asta e infractiune si ar trebui sesizat Parchetul.

  COD PENAL
  Art. 241: Portul nelegal de decoratii sau semne distinctive
  (1)Purtarea, fara drept, de decoratii, de uniforme sau de semne distinctive ale unui organ de stat, se pedepseste cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
  (2)Purtarea, fara drept, de uniforme, grade sau insigne militare, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

 29. 29 Anonimul Venetian octombrie 27, 2010 la 1:15 pm

  @Victor Dobre,

  Spuneti:
  „NUU, NUU, decat voturi de la Nicolicea mai bine mai stam o data! Si inca o data!”

  Atunci, domnule Dobre vom sta inca o data, si inca o data,….si inca….., in vecii vecilor. Amin.

 30. 30 Sibilla octombrie 27, 2010 la 1:20 pm

  Guvernul Basescu-Udrea a „investit” cu complictatea trilateralului Murgur Isarescu , cca 85 de miliarde USD in bonduri federale americane, cu „valoarea” nedeterminata, in perioada 2009-2010
  http://www.ustreas.gov/tic/mfh.txt
  http://www.ustreas.gov
  MAJOR FOREIGN HOLDERS OF TREASURY SECURITIES (in billions of dollars) HOLDINGS 1/ AT END OF PERIOD Aug Jul Jun May Apr Mar Feb Jan Dec Nov

 31. 31 blogideologic octombrie 27, 2010 la 1:23 pm

  @ Sibilla
  Tu transmiţi în direct ?

 32. 32 Ghita Bizonu' octombrie 27, 2010 la 1:40 pm

  Uaua .. dragul de Pambuccian .. Ma rog baiat cumsecade , placut , parca si schior , isi facea treaba nimic de zis da asa cum eram gata sa jur nu chiar ala sa indrazneasca ..
  Este suparat pe buna dreptate ca nu s-atinut cont de criza , de alte cestii. Da de ce se sucare daca nu va vota ?
  Cica poate ultima oara nu va vota contra …
  Ei taci ?!
  Cum am zis baiat amabil nu ca mine . El si cand te contrazice o face cu atata amabiitate incat crezi ca-ti da dreptate ….
  (da am fost colegi . Eu aveam un renume …. hahaha ca sa il citez pe Preaiubit )

 33. 33 Sibilla octombrie 27, 2010 la 1:42 pm

  @blogideologic
  Să zicem…
  Sunt pe bloguri,mailuri, facebook, tv….sunt peste tot, druje… evident şi cu voi la AN 🙂
  JOS MARLANUL BASESCU !! Boc e poc deja !!! Udrea alba cum varul si nervoso, sa nu uit cica s-a primit un tel sa se mareasca * prima * pt cei ascultatori…. Disperare mareeee…

 34. 34 Militar octombrie 27, 2010 la 1:54 pm

  @Cititorul:
  Dreptul de a purta uniforma militara se acorda numai de catre Armata, prin inscrierea acestuia in documentele militare de evidenta (livretul militar), in conditiile reglementarilor legale (pentru comportament si actiuni care tin de excelenta militara). Orice acte contrare sunt infractiuni, pedepsite de lege.

 35. 35 leo octombrie 27, 2010 la 2:07 pm

  @ dom Titus
  un soi de Iliuţa Dobre… turbo-comentator în direct… 😆
  dar, ca în cazul „originalului”, păcat că nu se joacă şi meciul în aşa ritmuri alerte… tiki-taka ar fi menuet…

 36. 36 Cititorul octombrie 27, 2010 la 2:13 pm

  @ Militar

  Multumesc.
  Oare cum putem afla daca cucoanele alea deputat chiar au livret militar. M-am uitat in Cv una a terminat facultatea in 1999, cand femeile nici nu mai faceau armata!

 37. 37 Ghita Bizonu' octombrie 27, 2010 la 2:22 pm

  Cititor

  cadrele militare de rezerva care au dreptul de a purta uniforma este noral sa o poarte de ziua armatei si in cereoniile cu caracter militar ( de ex acordarea unei decoratii) [candva , multi multi ani in urma eram caporalu regulament si parca am citot si asta]
  De preupus ca aia au dreptul (stabilit la data trecerii in rezerva sau se poa aceasta favoare mai tarziu)

  Ah Udrea … draga de Gaina … isi lauda cinstea de parca ar fi vorba de viata ei particulara . Virginala vestala a cinstei lupta imotriva partidelor televizor si apara oamenii muncii : nu putem lasa lupu paznic la oi . Automobiitsii din Bucuresti fiind oile …
  Si rusine sa le fie alorlati care au dat baii pe criterii clientelare . DDe ex salile de sport – majoritate la primari PSD – acu insa intrebarea este cati primari avea PSD si cati ailalti in 2002 .
  sa-mi fie rusine ! Pai pot sa-mi dau singur seama ca nu suntem ca-n Congo ca mi-e cam racoare …..ca-n Congo tranpiram si nu ma intrebam cat ma va costa caldura luna viitoare !!
  Multumesc Noutzy Vuiton !!

 38. 38 Sibilla octombrie 27, 2010 la 2:29 pm

  Adrian Păunescu : * sunt bolnav, as vrea să mai trăiesc să văd România scăpată de acest blestem *a transmis Victor Ponta !!!
  VOTAŢI MOŢIUNEA !!! BINE PONTA !!

  * ASTĂZI A ÎNCEPUT SFÂRŞITUL REGIMULUI LUI BĂSESCU !!! *

 39. 39 Sibilla octombrie 27, 2010 la 2:32 pm

  CIUVICĂ* UDREA VORBEŞTE PROSTII…*…. CA ORICE PROASTĂ, ADAUG EU…
  Băsescu şi toanta lui ducă-se pustiului ! AMIN !

 40. 40 Sibilla octombrie 27, 2010 la 2:37 pm

  În balcoane sunt aplaudacii Elenei Udrea-Nuty niste asa zise ONG-uri care aplaudă numai la discursurile Puterii!
  Nutyi le-a aruncat ca la milogi 50 de ron per aplaudac…

 41. 41 Bah octombrie 27, 2010 la 3:17 pm

  @Cititorul

  Sieg Heil Chioru’!

  Can va zisei ca maria sa chioru’ are speech-urile „lucrate” dupa Mein Kampf imi zisera unii ca vorbesc aiurea. Pt. astia am unsingur mesaj: TRAITI AIUREA…si parca trebuia sa traim bine. 😦

 42. 42 Bah octombrie 27, 2010 la 3:24 pm

  @Cititorul

  Referitor cuconet cu epolet:

  De ce te mira? Nu si-a facut chioru’ metresele ministrese? Pai si restul mamelucilor prezidentiali de ce sa nu-si avanseze curvetul? Pai la cum a fost avansat Oprea general cu nshpe stele (pariu ca daca rezista il face chioru’ maresal?) cum ai vrea sa se faca avansari si cum ai vrea sa se dea dreptul de a purta uniforma militara? Pai cum sa nu aiba dreptul cucoanele alea uniforma militara cand or fi campioane pe „corp” de armata la flotari sau or face parte din corul de „folcloriste” alea vreunui mahar portocaliu? DE CE TE MIRA CE TE MIRA IN TARA ASTA? Recomand in astfel de situatii sa scti ID-ul si daca pe el scrie Romania lui Basescu…calm down…e ceva firesc…
  …SPER CA NU PENTRU MULTA VREME!

 43. 43 Viorel Dobre octombrie 27, 2010 la 3:33 pm

  @ Anonimul Venetian

  Domnule Anonimul Venetian, a fost o gluma! Nu v-am scris si ca sunt curios de raspunsul pe care il veti primi de la dl LePrince?
  Da, din pacate politica este pe voturi. Dv ati inteles asta. Si eu am inteles asta. Este moral? Nu stiu. Cred ca nu. Dar la ce i-a folosit de exemplu lui Gh Doja cand a stat pe scaunul incins ca el a fost cinstit si si-a tinut cuvantul in timp ce nobilii care radeau de el si dadeau indicatii calaului, nu?

  Arabii (iar o sa ma ia o doamna la pilit) au o vorba: Traieste azi, ca sa lupti maine. Unii pot sa faca asta, altii nu.

  In conditiile acestea, ar fi bun un vot chiar si de la dl. Oprea. Totusi nu cred ca o sa-l primim azi.

  Dar viata multora este lunga, unele prietenii sunt vechi. Pana in 2012, vom vedea multe.

 44. 44 Bah octombrie 27, 2010 la 3:53 pm

  @ALL

  SPRE EXEMPLIFICARE DISCURSURI ADOLF HITLER/TRAIAN BASESCU:

  Sa-mi ziceti mie cutzu daca nu sunt identice!

  Auziti de ce anume se „plangea” Hitler: ca-l acuza opozitia pe el (in particular) si partidul lui ca sunt intoleranti si certareti. (NU VI SE PARE CUNOSCUT???)

  NU VOR SA COOPEREZE CU CELELALTE PARTIDE ( pdl O FI MODEL DE COLABORARE IN ROMANIA SECOLULUI 21…)

  Tot asa isi asuma si astia in frunte cu Fuhrerul lor Basescu Traian „Reforma Statului”, „zgaltairea Parlamentului” si alte obiective pur naziste.

  Mai traiti?… bineeeeeeeeeeeeee… are tatuca chioru’ grija sa nu 😀 Va urez succesuri maretze si multiple.

 45. 45 Alex octombrie 27, 2010 la 4:13 pm

  Bah, il preamaresti, arogandu-i merite si calitati prea mari lui basescu. N-ai idee cum mesajul tau conduce la solidarizarea Romaniei profunde in jurul marinelului.

 46. 46 Ghita Bizonu' octombrie 27, 2010 la 4:32 pm

  Alex

  pe langa ca esti bashit mai esti si nazist ?!

 47. 48 Sibilla octombrie 27, 2010 la 4:57 pm

  Cristiana Irina Anghel : * va fi o Luptă de gherile * !!! Apăi dacă AISTA e voia ta, băsescule-Satanic Abuser …

 48. 49 Pali octombrie 27, 2010 la 4:57 pm

  @ M. Voicu

  Va asigur ca, nici prin gand nu mi-a trecut ! Poate am formulat gresit dar nu vreau sa se inteleaga ceea ce ati spus dvs.Sincer !

  cu stima,

  P

 49. 50 leo octombrie 27, 2010 la 5:04 pm

  Dacă, din momentul ăstă, pesedeii şi peneleii mai participă la vreun vot până în momentul demolării dictaturii Băsescu, sunt demni de tot dispreţul!
  Cum bine spunea cineva ieri pe aici, trebuie procedat cu aceeaşi oca: dacă DICTATURA BĂSESCU sfidează Parlamentul interzicându-le hienelor din haita lor să participe la vot, se cheamă că în acest moment PARLAMENTUL ROMÂNIEI NU MAI EXISTĂ.
  Pe cale de consecinţă, locul OPOZIŢIEI la un REGIM NEDEMOCRATIC ESTE ÎN STRADĂ, ALĂTURI DE DEMOS, NU ÎN DEFUNCTUL PARLAMENT, ALĂTURI DE UZURPATORII DEMOCRAŢIEI!
  Domnule Adrian Năstase, dacă şi de data asta mă ignoraţi, aplicând sfatul meu, voi proceda şi eu cu aceeaşi oca!
  SUCCESURI!

 50. 51 Criticos octombrie 27, 2010 la 5:08 pm

  Când am aflat că circarul va fi pentru un nou mandat la Cotroceni, am ştiut că s-a isprăvit cu noi. Şi aşa este.

 51. 52 Pali octombrie 27, 2010 la 5:17 pm

  Deci motiunea a cazut ( in cap ) ,…deci incotro de maine intreb „opozitia” ? Sau mai intreb de ce nu au intrat in greva parlamentara ? Pe cetateni nu va puteti baza ca si forta de presiune stradala asta sa vazut si azi cu ochiul liber.Boala lunga …moarte sigura ! Insa am o sugestie pentru liderii sindicali si anume : sa aduca data viitoare niste MOASTE si sa vezi atunci buluceala ! Numarul protestatarilor a fost unul JENANT de mic ;inseamna ca,lumea inca traieste bine,nu au probleme… RUSINOS !!!

  P.S. Bine ca si-a pus Ponta fular tricolor ! Fara asta eram pierduti;chiar nu intelege nimeni semnificatia DRAPELULUI in tara asta ? Cand vad si pe cantareti de muzica populara cu panglici tricolore la briu ma apuca pandaliile ! Sau cred ca, sunt mai romani decat altii daca reduc drapelul la nivel de esarfa de piata ? Trebuie sa va spuna un maghiar ca, sub DRAPEL ( atentie Victoras & Co. ) luptam, ne cinstim eroii,acoperim un sicriu al unui erou cazut,sub el sarbatorim sau juram !!! Iar nelipsitul Dragnea cu fular alb,…zici ca era Loreleine din manualul din cl. VII de germana.Ma intreb cand mai conduce si Dragnea CJ Teleorman cand toata ziua e decor prin studiourile TV ? ( oare isi face delegatie de la CJ in fiecare zi la Buc. …ar fi interesant de stiut sa vedem daca hotul striga hotii…….. ) asta daca tot vrem sa fim corecti pina la capat !

 52. 53 Sibilla octombrie 27, 2010 la 5:35 pm

  Cu aceasta SUNT TOTAL DEACORD :
  * ocul OPOZIŢIEI la un REGIM NEDEMOCRATIC ESTE ÎN STRADĂ, ALĂTURI DE DEMOS, NU ÎN DEFUNCTUL PARLAMENT, ALĂTURI DE UZURPATORII DEMOCRAŢIEI! *
  CORECT, BACIULE DRAGHE, CORECT ŞI TRIST !
  TRIST PT CĂ N-AU SÎNGE SĂ FACĂ ASTA, NU O VOR FACE…
  Mă pun două ore la somn… e cazul, după alta de nesomn, dar, NU RENUNŢ la speranţe, vorba d-nei profesoare… de-o fi luptă de gherilă, de-o fi altceva, eu tot NU voi închina vreodată ode alcoolicului mîrlan de la Cotroceni, ori fufelor de curte ori IDIOŢILOR, pămpălăilor ce-au făcut ŞI azi sluş în faţa Băsescului dar, atenţie, prăpădiţii aceia de-şi spun * parlamentari ai puterii * l-au felicitat după încheierea votului pe… buldogul Blaga…
  SĂ NU VĂ IERTE DUMNEZEU MIZERABILILOR : iI SECĂŞAN, VALENTIN RUSU, TABUGAN, HOGEA, RADAN !!!
  BANII LUI UDREA FAC * MINUNI *…. PDL=ADUNATURA DE VIERMI !
  CONTINUĂM SĂ MAI SPUNEM : JOS MAFIA PDL ! JOS DICTATORUL BĂSESCU !
  Şi vreau SĂ CITEASCĂ nesimţitul de Băsescu :
  DACĂ DE PARLAMENT NU TE TEMI, DE POPOR SĂ TE TEMI ! CĂ NOI, NU NE-AM SPUS ÎNCĂ TOT LA ADRESA GĂŞTII TALE DE HOŢI, ORDINARE , ŞANTAJABILI!! PROMIT SĂ-ŢI ARĂTĂM CE PUTEM !!! TICĂLOSULE, IUDĂ ! ŢIE ŞI IMPERTINENTEI NUTZI !

 53. 54 Pali octombrie 27, 2010 la 5:35 pm

  @ criticos

  Mi-e teama ca si de data asta aveti dreptate !

 54. 55 Ioan octombrie 27, 2010 la 5:41 pm

  Se pare ca motiunea nu a trecut. Nimeni de la pdele si de la unguri nu a votat. In schimb grupul minoritatilor nationale, altele decat ce maghiara, a lipsit din sala. Eu nu inteleg ce cauta acest grup in Parlament. De ce nu sunt ei reprezentati la nivel local; de ce sa stea cocotati tocmai in Parlament; ce, acolo acasa la ei li se apleaca. Ca nimeni nu poate sa-mi spuna mie ca acesti cetateni, onorabili dealtfel, se ocupa cu altceva in Parlament decat cu santajul. Si apoi daca reprezentarea ar fi reciproca, am regasi acelasi grup si la unguri si la bulgari, si la sarbi, si la ucrainieni, si la … nu ar fi nimic de zis. Pe cand asa … uitati-va prin vecini. Si sa vedeti asimilare dle nu altceva. Oricum, acestor obraznici trebuie sa li se dea o lectie si sa ramana pe tusa o tura si apoi om mai vedea. Ca maine poimaine e posibil ca sa revendice si ei un judet doua; ca n-o fi foc.

 55. 56 Anonimul Venetian octombrie 27, 2010 la 5:45 pm

  @Victor V.

  Aveti amabilitatea sa explicati putin ce intelegeti prin sintagmele, „revolutionarii turbati” si „turisti rusi”.

 56. 57 Doru Coarna octombrie 27, 2010 la 5:51 pm

  @ All

  Greva generala pe termen nelimitat: singura solutie. Nu au chiar atatia bani ca sa cumpere pe toti cei ce muncesc. Si spontan, sindicatele sunt „ciuruite”, ca si parlamentul, ca si intreaga clasa politica.

  Daca populatia mai vrea sa scape din marasmul asta, trebuie sa stie ca nimeni nu o mai poate ajuta, nici politicul, nici UE, nici justitia, nici democratia, nimeni!
  Trebuie sa se ajute singuri, cu orice pret. Sau sa rabde pana crapa. De acum este treaba lor, scapa cine poate, caci dictatura Basescu este absoluta si letala.

  Cred ca partidele politice, de orice fel, valoreaza ZERO in acest moment, dincolo de toate fandoselile si valorile lor. Nu cred ca mai merita a fi urmate in vreun fel, n-au metoda si nici viziune, habar n-au organizare, tactica si strategie si sunt anihilate de dictatura marinarului, un incompetent altminteri, insa unul castiga mereu pe mana acoperitilor din orice structura si a prostiei celorlalti. N-au nici viitor, e clar.

  Probabil PP va deveni majoritatea anului 2012 pana vor trada si ei sub tentatia banului, cei de azi dezamagesc pana si pe cei mai ferventi aderenti.

  Practic am castigat enorm de mult timp liber cu totii…

 57. 58 Viorel Dobre octombrie 27, 2010 la 6:04 pm

  @ Pali

  Domnule Pali, americanii, strajerii libertatii in lume, licuricii cei mari, isi pun steagul si pe chiloti (vezi Wonder Woman). Poate nu-i o tragedie sa-ti pui steagul la gat.

  Faptul ca am mai luat o teapa este mult mai dureros.

 58. 59 Dl.Goe octombrie 27, 2010 la 6:11 pm

  Ma scuzati. Am vazut lumina in blog si m-am gandit sa intru sa vad ce mai faceti. Cum o mai duceti cu fericirea… sanatosi, voinici? Sa vad daca jalea-i mare sau daca se musteste de optimism robust.

  P.S. De fapt trecusem sa vad daca si pe timpul motiunii de cenzura isi respecta Harabula hotararea de a se auto-suspenda o luna de pe blog, din cauza ca nu stie cum e cu iNNobilarea. De la un N. nefericit ne ramane motiunea de cenzura necomentata. Tttt. AMR 24 de zile.

 59. 60 Dl.Goe octombrie 27, 2010 la 6:14 pm

  P.S. O iubesc la nebunie pe Sibilla. Dar va rog sa nu-i spuneti. La cat de impetuoasa este dumneaei mi-e frica de ce-o sa se intample si daca consimte si daca nu comsimte la amoarea mea.

 60. 61 Daniel octombrie 27, 2010 la 6:22 pm

  Nu am vrut sa reduc entuziasmul nimanui, dar nu am crezut ca aceasta motiune va trece. Teoretic ar fi putut sa treaca, dar acesta ar fi sost un bonus neasteptat. Desi plecase cu stangul, PSD a stiut sa gestioneze foarte bine actiunile. O mentiune speciala pentru dl. Ponta care a reusit sa isi echilibreze prestatia si va trebui sa continue daca va dori sa conduca intr-o zi Romania. De asemenea actiunile dvs. si ale d-lui Ponta au fost congruente. Trebuie sa mentineti si sa consolidati relatiile pe care le-ati inchegat in aceasta perioada si sa realizati si altele noi. Nu trebuie sa mai cadeti in capcana in care au cazut celelalte partide si chiar si PSD cand s-a crezut cu sacii in caruta. In masura in care partenerii dvs. va vor percepe ca pe un partid serios, poate in masura in care veti da si dovezi concrete in acest sens, va puteti astepta si la intarirea sprijinului, care este necesar. Va dati seama ca nu reusiti de unii singuri sa faceti destul. Singura modalitate prin care puteti face acest lucru este garantia unui sistem cat mai corect, caci altfel tot timpul veti avea nemultumiti dintr-o parte sau alta. Aveti grija la greselile care s-au facut, sa nu se mai repete, si pregatiti si planurile pentru ce e mai rau. Astazi nu s-a inregistrat o infrangere pentru ca nu era preconizata o victorie. Tineti cont de cele de mai sus si continuati, sansele vor creste simtitor daca veti tine cont de acestea. Vor mai aparea si alte variante pe parcurs. Felicitari d-lui Ponta, de data asta chiar ca a lucrat corect, nu trebuie sa isi faca sange rau pentru rezultat. Nu caderea guvernului era obiectivul acum.

 61. 62 Victor V. octombrie 27, 2010 la 6:25 pm

  @ Anonimul Venetian

  „Turiștii ruși” au fost „turiștii” ruși care ne-au „vizitat” în decembrie 1989. Cealaltă sintagmă nu o mai explic pentru a nu mai crea discuții inutile aici. Însă îmi permit să vă amintesc de 13-15 iunie 1990. Credeți că „demonstrațiile” și „contra-demonstrațiile” de atunci au făcut rău sau bine României?

  Fiecare e liber să se manifeste așa cum dorește, atât timp cât respectă legea.

  Suntem toți de acord că TB este un dictator și a „confiscat” statul. Guvernul, Parlamentul, Curtea Constituțională și multe alte instituții au fost aservite. Iar schimbarea este absolut necesară. Dar acest lucru se poate produce doar respectând regulile mecanismului democratic.

  Din câte am văzut, moțiunea nu a trecut. Din păcate. Nu este sfârșitul lumii și trebuie să ne gândim la o altă modalitate LEGALĂ de a schimba actuala stare de lucruri.

  Primul pas ar fi recâștigarea majorității parlamentare. Pentru aceasta sunt necesare ALEGERILE ANTICIPATE.

 62. 63 leo octombrie 27, 2010 la 6:28 pm

  @ Sibilla
  Aha, deci cu asta eşti de acord. Şi nici acum, post factum, nu eşti de acord, înţeleg, cu afirmaţia mea conform căreia OPOZIŢIA A PREGĂTIT LA FEL DE LAMENTABIL ACEASTĂ MOŢIUNE CA ACEL TUR DOI CRUCIAL DIN ACEL AL TREIŞPELEA CEAS RATAT AL LUPTEI PENTRU DEMOCRAŢIE ÎN CARE NE-AR FI TREBUIT UN AROGANT, NU UN PROSTĂNAC DREPT ULTIMĂ BARICADĂ ÎN CALEA DICTATURII…
  Păcat… Păcat pentru noi, cei care plătim notat de plată, că poate ei, în zdrobitoare majoritate, au ce-şi merită după două decenii de jocuri bicisnice pe sticlă şi combinaţii subterane odioase, meticulos învelite în nesfârşite aţipeli în ceea ce, în loc să fie INSTITUŢIA FUNDAMENTALĂ A DEMOCRAŢIEI, la noi a ajuns sală de lectură pentru corijenţi într-ale responsabilităţii şi onoarei!
  SUCCESURI lor!
  Dumnezeu cu noi, poporul de capete plecate şi refugiaţi în văgăuni de codri…

 63. 64 florin m. octombrie 27, 2010 la 6:33 pm

  Nu prea vad de unde vine convingerea crizei economice profunde in care s-ar gasi Germania.

  Germania si China sunt singurele 2 economii importante care fac exces comercial azi, din motive diferite, insa. China DORESTE cu tot dinadinsul sa faca exces, tinand yuan ul in frau si ieftinandu-si artificial marfurile, (la un moment dat aceasta nu va mai fi posibil, moment in care va veni si nota de plata), in vreme ce evolutia exportului german este una naturala, datorata, intre altele, si salariilor ce nu au mai crescut de ceva timp, reducand presiunea costurilor asupra eficientei, dar si genului de marfuri pe care le exporta Germania.
  In diviziunea mondiala a muncii, Germania este un loc al tehnologiei de inalta performanta si know how ului de varf. Si asta este o resursa suficient de rara incat sa aiba un pret si un loc in piata care permit Germaniei sa concureze cu succes cu oricine si sa traverseze crizele mai bine decat alte tari.

 64. 66 Criticos octombrie 27, 2010 la 6:51 pm

  @Pali
  În legătură cu cât de bine o duc românii de vreme ce au ieşit puţini în stradă. Nu vor ieşi mai mulţi, deşi o vor duce tot mai rău. Cei mai mulţi se simt complet neputincioşi în faţa triumfului neobrăzat al răului. N-o să-ţi vină să crezi, dar sunt destui cărora le merge foarte rău, dar care vor vota tot cu pedelacheii fiindcă socotesc, fals, tupeul neobrăzat drept putere. Şi i se supun.

 65. 67 mumu12345 octombrie 27, 2010 la 7:04 pm

  @Anonimul Venetian

  Domnule, nu te mai frământa atâta cu această victimă nefericită a regimului criminal ceauşist. Este şi el un biet avorton ratat, adică unul din ceauşeii apăruţi ca urmare a interzicerii criminale a avorturilor.

 66. 68 Marcus octombrie 27, 2010 la 7:18 pm

  Nu Le-ar Mai Muri Multi Inainte!

  Decizia derbedeilor portocaliii de a nu vota la Motiunea de Cenzura denota, pe langa o frica de-a dreptul maladiva a chiombalaului si apropiatilor din camarila, ca nu cumva sa existe in randul lipitorilor oranj si indivizi cu oarece urme de constinta, si ultima picatura de umilinta si batcjocura pe care acesti golani o arunca cu dispret in carca neamului romanesc.
  Prin acest gest nu fac altceva decat sa pecetluiasca statutul de stapani ai Romaniei in care s-au erijat din momentul in care efectul galetilor, pufoaicelor, dar mai ales al uriasei fraude electorale s-a materializat in realegera chiombului.
  Este inadmisibil ca intr-o tara democratica sa se procedeze in acest fel intr-o problema de interes major, vital chiar in ceea ce priveste destinul acesteia si a locuitorilor sai supusi fara niciun fel de tresarire la cele mai perverse forme de manipulare, pauperizare si batjocura nationala.
  Este clar pentru oricine este cat de cat dotat cu exercitiul gandirii ca acest gest reprezinta epitaful ultimului mod democratic, constitutional de sanctionare a unui guvern care a dus tara de rapa si a instaurat pur si simplu haosul politic si economic in Romania secolului XXI.
  Daca cineva se mai indoia ca aceste termite nenorocite s-ar supune cumva vreunei norme, macar de bun simt daca nu legale, in ceea ce priveste functionarea statului de drept, a venit momentul certitudinilor.
  Acest banditi nu se vor da dusi de langa macelarie, decat incatusati, sub excorta severa si direct unde le este de fapt locul, la puscarie.
  Ce Motiuni, ce proteste autorizate, vax albina pentru acest clan mafiot ! Solutia se numeste decembrie ’89 si pana cand romanii nu vor realiza acest lucru acesti vagabonzi, carpiti in cur prin luarea cu japca a Puterii, isi vor face de cap in aceasta tara cum vor dori muschii chiombalaului pus pe distrugerea tarii.
  Pe ei, fratilor, ca altfel ne-o vor pune de priveghi si loc de veci a la Mircea Basescu!

 67. 69 dlnimeni octombrie 27, 2010 la 7:51 pm

  Un articol bun, frumos, bine inchegat si desfasurat.
  Asadar si aceasta motiune de cenzura a cazut. Un moment important, despre care cred ca necesita reflexie si poate si o alta maniera de lupta politica de opozitie.
  Strategia viitoare a guvernantilor pare a fi simpla, clara: la un moment dat, romanii vor iesi din criza prin forte proprii, cum vor putea, vai de mama lor, iar guvernantii isi vor aroga meritele: vor spune ca datorita lor si nu ca in ciuda lor, asa cum va fi adevarat. Posibil un nou imprumut impovarator pentru romani, cu caracter electoral. Dupa ei, pototpul.
  Opozitia, cred, va trebui in primul rind sa isi faca ordine in propria ograda: ca or fi avind printre parlamentarii lor cirtite, ca o fi vorba de acte de indisciplina politica, pare ca astazi din nou unii parlamentari pesedisiti si penelisti au lipsit de la vot. Fiecare situatie va trebui examinata.
  Apoi, cred ca trebuie reformulat obiectivul principal al luptei politice, iar acela cred ca – nu ma bucura asta – va trebui sa fie victoria in alegerile la termen care vor urma. Daca se va ivi vreo ocazie inainte, bine, ocazia nu va trebui scapata, iar daca nu, nu. Legat de aceasta, va trebui regindit comportamentul parlamentar. Motiuni de cenzura vor trebui depuse in continuare – de exemplu la chiar viitoarea asumare a raspunderii – in scopul de a marca separarea neta si definitiva a partidelor din opozitie de cele aflate la putere.
  Cu siguranta vor trebui regindite relatiile cu celelalte partide: stringerea in continuare a legaturilor cu penelistii ( cu care va trebui avansat in proiectul nou pentru Romania) si distantarea de UDMR – care, de altfel, este membru al PPE, adica aliat organic al PDL – si de UNPR. Presedintele Ponta a fost pus intr-o lumina nefavorabila in urma discutiilor personale avute, de catre acei parlamentari care i-au promis votarea motiunii si nu au facut-o, iar lucrul acesta nu trebuie sa se repete.
  Pesede va trebui sa regindeasca – si nu este prima oara cind scriu asta – modalitatile de comunicare cu romanii. Si, repet, va trebui sa se gindeasca la un set de recomandari – solicitind opiniile unor experti financiari, inclusiv opinia dlui Tanasescu – privind posibilitatile gasirii de resurse financiare pentru realizarile din teritoriu cu cit mai putin apel la resursele guvernamentale. S-ar putea sa gresesc in cele scrise mai sus, sunt si eu emotionat, dar incerc – prelucrind o fraza a unui coleg comentator – sa ma emotionez inteligent.

 68. 70 M.Voicu octombrie 27, 2010 la 8:06 pm

  @ Pali, octombrie 27, 2010 la 4:57pm, Pali, octombrie 27, 2010 la 5:17pm
  Vã mulţumesc. A friend indeed.
  La Budapesta, prin 1986, într-o delegaţie complexã tratam exporturi. Când am argumentat cã eu nu puteam contracta un produs, partenerul a declarat cã de la asta cade toatã operaţiunea. O colegã de la altã întreprindere româneascã m-a reclamat la ambasador; atunci, ambasadorii SE OCUPAU de relaţiile economice, cum întotdeauna s-au ocupat şi preşedinţii de state – precum şi în vizita lui George Bush în China – unde chiar a leşinat de efort !
  A doua zi am rugat partenerul sã se continue negocierile la celelalte subiecte pânã… – la care colega mea româncã i-a spus cã voi fi înlocuit. Directorul ungur Şandor a replicat cã semneazã doar ce pot eu.Şi s-a încheiat doar ce am putut. Ne-am întors acasã şi doi directori din minister (unul – director general şi unul – director general-adjunct) s-au dus şi au semnat ei contractul pe care îl respinsesem eu. Desigur, nu s-a putut livra nimic din acel produs (deşi era în Protocolul inter-Guvernamental, nu era în planul CTS – care era lege). Poporul român a plãtit penalitãţile de nelivrare : cã i-a considerat cetãţeni pe cei ce acţionau împotriva naţiei – în care erau şi ei, şi eu, şi Dumneavoastrã, dragã Domnule Pali.
  Închei cu motivarea lui William Shakespeare : „not that I loved Cesar less, but that I loved Rome more! Cu aleasã consideraţie pentru ce ştiţi sã fiţi, Matache

 69. 71 Lantanidele octombrie 27, 2010 la 8:10 pm

  Mai inspirat ar fi fost „Reforma statului a luat sfârşit o dată cu Statu-Palmă-Barbă-Cot”

 70. 72 gazetarul octombrie 27, 2010 la 8:15 pm

  Domnule Adrian Nastase,eu stiu ca acest partid-fantoma sa-i spunem, U.N.P.R.-ul,nu a participat la ultimele alegeri parlamentare si mai nou s-a constituit in grup parlamentar,desi din cate stiu eu,n-ar avea voie,intrucat nu este un partid parlamentar,daca vorbim despre o Constituite care trebuie respectata si de ei.De ce nu faceti o intampinare la Curtea Constitutionala din Romania pentru ca aceasta majoritate obtinuta prin frauda si mita sa fie invalidata si sa se faca alegeri parlamentare anticipate?

 71. 73 gazetarul octombrie 27, 2010 la 8:27 pm

  @Marcus:

  Ai scris o poezie de nota 10,felicitari!Trimite-ti poezia pe toate site-urile importante!Oricum,dupa cum au votat(mai bine zis n-au votat)oile portocalii,de maine-ncolo ne putem pisa pe ei lejer.

 72. 74 Paul octombrie 27, 2010 la 9:48 pm

  Domnule Adrian Nastase, va rog nu renuntati, transmiteti-le colegilor din PSD si domului Ponta sa nu renunte ! Depuneti motiunea de cenzura in cazul in care Guvernul isi asuma raspunderea pe legea educatiei ! Nu renuntati, depuneti alta motiune ! Zguduiti-i din temelii pe acesti nemernici. Bateti fierul cat e cald !

 73. 75 LePrince octombrie 27, 2010 la 10:02 pm

  @Instalatorul

  Cred ca putem sa nu ne vorbim cu dumneavostra. Sper sa am acordul tau. Ai dreptate, textul meu poate deschide mai multe subiecte. Totusi, el este unitar si descrie sumar starea societatii, dar si imposibilitatea schimbarii in acest moment.
  Exemplul jocului a fost doar pentru a arata ca de multe ori, inclusiv in acest moment, romanii nu au capacitatea proprie de a actiona intr-un fel, sau intr-un sens. Deocamdata asteapta sa vina cineva „sa-i ia de mana”. Singurul obstacol ar fi increderea. In opozitie, in sindicate , in societatea civila, in intelectuali, in liderii de opinie, samd. Din nefericire, increderea a fost erodata constant in ultimii 20 de ani, iar „consumarea” optiunilor politico-electorale, dar si a curentelor de opinie si a unor personalitati, neaparitia unor noi posibilitati, la care se adauga criza economica, „paralizeaza” si mai mult capacitatea de reactie a organismului numit Romania.Putem spune ca Romania a „gustat” din toate. Pana la urma, capacitatea de a reactiona la „challenge”, la provocari-rele sau bune- tine de inteligenta emotionala si sociala, mai putin de IQ. E valabil si pentru colectiv, nu doar pentru individualitate. Este evident ca astazi, atat „guvernele Boc”, cat si PDL si-au consumat filonul de incredere din partea populatiei. Cu toate acestea, societatea este in imposibilitate de a actiona. Sindicatele, in afara scandalului haotic si mahalagesc (care insa ascunde si manevre de culise, aranjamente cu substrat economic) nu pot genera actiuni coerente si concertate. Opozitia nu reuseste sa convinga, iar la nivel parlamentar nu reuseste sa negocieze si sa determine politic o solutie care sa duca la alegeri anticipate. Singura optiune in acest moment ar fi presiunea politica si sindicala pentru astfel de alegeri. Alegerile anticipate ar duce la o noua solutie politica si parlamentara, ar elimina o serie de compromisuri (PDL-UNPR, PSD-PNL, si eventual vesnicul compromis udmr-ist). In sfarsit, PSD-PNL ar putea fi ar putea fi un compromis acceptabil daca s-ar ajunge la un program comun si la o echipa reciproc acceptata. Personal, sunt convins ca multe sindicate nu pot fi coerente si concertate, din cauza confiscarii scopului sindical de catre unii lideri si utilizarea acestuia pentru interese straine membrilor. Singura optiune ramane politicul. Dar ar trebui rezolvate doua probleme:
  1. Coerenta si „punerea de acord” a opozitiei. Ma refer la livrarea de catre PSD si PNL a unui program comun credibil, si a unei echipe clare. Recunoasterea din partea opozitiei actuale a nevoii unor reforme si a unor masuri de austeritate, si mentionarea acestora pentru a credibiliza orice program prezentat.
  2. Presiunea sociala printr-o activitate politica, sindicala si a societatii civile care sa oblige puterea actuala la negociere. Asta nu inseamna manifestatii haotice si plictisite, cu „preluari” din partea televiziunilor a unor lesinuri trucate sau cauzate de patologii individuale (ca apoi sa prezinte faptele ca pe „bruscari” sau „batai” din partea jandarmilor), ci manifestari organizate si coordonate, greve, si dezbateri oneste , altele decat cele in care moderatorii au opinii politice si partizanate, cu aceeasi invitati expirati, care ajung doar sa se certe. Consultarea societatii civile(cea care mai exista) mi se pare importanta.
  Nu sunt speriat de acel „next” de care vorbesti.Dar e o chestie de optiune personala si de experienta. Probabilitatea ca in politica romaneasca astazi, „next-ul” sa fie mai nociv, este mica. PSD poate fi o alternativa, cu sau fara PNL. Dar numai dupa alegeri anticipate.

  In privinta Mioritei si a Mesterului Manole, este interesant punctul tau de vedere. Cred totusi, chiar daca forma actuala (sau actualizata) a Mioritei este una de creatie culta, ca inspiratie este populara. Nu stim exact momentul aparitiei, si nici autorul, iar inspirational se pierde undeva in radacinile si tesatura natiei. Dar suprapunand istoria peste Miorita si Miorita peste istorie, obtinem acea concluzie fatalista: nu se poate intampla „altfel”. Opozitia si revolta, scaparea(fie ea demna,fie lasa, fie curajoasa,fie lipsita de glorie) ,lupta obstinata pana la fatalitatea generala (genul sarbesc), negocierea, tratativele sau chiar tradarea ( si am dat doar cateva posibilitati de „altfel”) lipsesc. Nu exista un „altfel”. Supusenia fata de ceea ce va fi, testamentul spiritual, „trecerea” intr-un „dincolo” mai bun , mai sigur si mai frumos inca din timpul vietii, le putem intalni la tot pasul si astazi, inclusiv in politica, inclusiv in cotidianul prezent. Trairile mioritice romanesti actuale nu tin insa de politic, pornind de la individual, si terminand cu colectivul, dorinta de schimbare de sine, de propasire proprie(a selfului) este redusa. Fie este redusa din start, fie se pierde in inutile dezbateri, comisii, pareri „contra”(obraznice dar neargumentate) sau pur si simplu se pierde prin indolenta. Nu vreau sa generalizez, exista individualitati, si comunitati (destul de rar) care fac exceptie. Asa cum exista momente istorice in care cred ca Miorita „nu era acasa”. Astazi insa, Miorita nu absenteaza.
  Fatalismul , dublat de indolenta, cupleaza inteligenta emotionala cu Miorita si in extenso, cu jocul cu soricei.
  Si eu vad Mesterul Manole ca avand nuante masonice. Pentru initiati ele sunt vizibile, nu insist.

  S-auzim de bine.

 74. 76 LePrince octombrie 27, 2010 la 10:03 pm

  @Instalatorul

  Spui:
  „utilitatea are proprietatea ca apare ca diferita in functie de unde si cum o privesti”.
  Ai rezumat perfect ceea ce eu am exprimat poate in prea multe cuvinte. Daca Theodora sau iepurele si-ar intelege locul, nu ar trebui vreodata intervenit.E ca intr-o companie, nu poti lasa dactilografa sa elaboreze planuri de marketing si nici vidanjorul sa decoreze vitrina.Eventual ii trimiti la scoala.
  In ceea ce priveste pdl, cred ca a pierdut pe cineva valoros.
  S-auzim de bine.

 75. 77 Observator octombrie 27, 2010 la 10:16 pm

  @Anonimul Venetian – spuneti „actiunile sindicale sunt, in esenta, revendicari economico-pecuniare si sociale,cu o imensa incarcatura politica”.

  Poate ca experienta mea si cunostintele mele in materie de organizare a sindicatelor e limitata, dar eu as lega lupta sindicala mai mult de codul muncii.

  Da, vorbim de interese economice, sociale, profesionale si de ce nu, culturale, ale membrilor, dar pana la a pune egal intre lupta politica si lupta sindicala e departe.

  De aceea nu vad cum ar putea sindicatele salva o democratie. Nu vad cum ar putea sindicatele sa ne scoata din criza. Nu vad cum sindicatele ar putea da jos un guvern incompetent.

  Sper sa fiu iertata de liberali, dar cred ca fostul guvern liberal a fost aproape la fel de incompetent ca actualul guvern PDL si a avut doar norocul unei economii in crestere pe care nu a stiut sa o foloseasca in inters national. Sindicalistilor le-a fost bine, din punct de vedere politic si economic pe termen lung a fost prost. Cred ca singurii care ar fi trebuit sa schimbe ceva sunt politicienii. Rolul nostru, al celor de pe margine, se rezuma la a merge la vot si la a vota cu capul si dupa ce gandim.

 76. 78 Observator octombrie 27, 2010 la 10:17 pm

  @Anonimul Venetian – Erata „sunt limitate”

 77. 79 LePrince octombrie 27, 2010 la 10:20 pm

  @ Adrian Nastase

  Retorica si oratoria privind „reforma statala”, „modernizarea statului” a avut un imens succes, aducandu-l pe TB de doua ori la Cotroceni(si aceasta, dar nu numai). Probabil succesul este dat de nevoia difuza, punctual constienta a publicului, a unei reale reforme statale. As vrea sa aud din partea omului de stat Adrian Nastase (implicit a PSD-ului) a unei viziuni de reforma pentru Romania dupa 2012. Cred ca ar avea impact.

  In alta ordine de idei, am spus de multe ori, in comentarii pe acest blog, de cand scriu aici, ca vad PSD-ul victorios si capabil de guvernare fara adaosuri, dupa 2012. In urma rezultatului de astazi, se pare ca am avut dreptate. Pentru a evita orice compromis, PSD ar trebui sa capitalizeze si prin propria-i schimbare, inceputa, dar neterminata si cam lenta, pentru a ajunge la peste 40%. Credeti ca e posibil?

  S-auzim de bine.

 78. 80 Les ingénieur octombrie 28, 2010 la 12:45 am

  ce se mai poate spune. Solutii sunt dar trebe un pic mai mult dichis. Pana in 2012 mai sunt 2 ani …cam mult

 79. 81 Sibilla octombrie 28, 2010 la 12:45 am

  @Baciule draghe, Leo,
  Enervant de…. din nou dreptate ai…
  Am dat glas NUMAI privind nainte, de-aceea numai celor ce dor, repet, pt că eu una NU-i ştiu în stare să facă acest pas. Evident, scuze, explicaţii se vor tot găsi, din partea O-poziţiei – am scris voit astfel, ca să dau glas again, NUMAI uneia din cauzele care subliniază de ce nu convinge ceea ce ar trebui să fie Opoziţie, că la o căruţă când unu-i cea şi celălalt hăis şi ziceau numai că trăgeau ambii, iaca, se duse dracului osia şi mă tem că n-au priceput ceea ce Echilibrul le-a tot * prezis *, uf !!
  Vrei să mai auzi, Baciule, ei bine da, ignorarea ta n-a servit, nu serveşte şi nu va servi nimănui iar eu dacă-am tăcut în ceva rânduri e ŞI pentru că nu accept să cobor la nivelul ăleia * conseleere * fostă iegzbertă-n manipulare, actuală… tot ea, ca să vezi, adicătelea NU cea îndrăgită ci, cea tolerată p-acilea. Ştii tu, Baciule draghe, azi la auzul Nutzicăi Udrea în Sala de Plen carele gângurea ceva despre cinste şi onoare, la aista una tolerată p-acilea şi carele-şi flutură * absolut întâmplător * oareşce* virtuţi * de mare chipurile fidea a AN-ului nost mă gândii … 🙂
  DA, ne trebuie acest Arogant !!! Corect zisăşi !
  Mi-s cătrănită rău, dar NU într-atât încât să încremenesc la viderea vreunui şobolan prostocaliu de-acilea, ori aiurea, natrag pe baricade, că dacă noi bobor amărât renunâăm nu-i diloc a bună şi-mi menţin părerea Forţa şi Echilibrul şi Înţelepciunea, tot de la popor cetire, că de ielite conseleere foste iegzberte ne lămurită-am dimult, noi, ăştia di la talpa ţărişoarei că alţii, vorba me : tolerare-n pace , trezire la realitate, MUSAI.
  respect, Baciule,
  Sibilla
  P.S. unul din cei 4 dobi care n-are ONOARE şi n-a avut vreodată, e din Twin Peakse-ul cărăşean arză-l-ar ! Se ţucă di tri ori cu d-alde buldogul şi fratele frunzesky, un ciuri-buri, da cin să ia-n seamă furnicile… Să zică vreun pesedist că mint, că-i tai limba, franjuri.

  @d-l Goe,
  Te cred temător. Neputincios fiind în ambele situaţiuni.
  Eh, şi tălică o humeur acolo… deci te iert.

 80. 82 Les ingénieur octombrie 28, 2010 la 12:46 am

  poate ca va trebuie un nou laborator de scenarii care sa lucreze 24 din 24 de ore si care sa ofere si solutiile

 81. 83 Aya octombrie 28, 2010 la 1:07 am

  POATE ELEONORA – LA INFINITE DEPARTARI

  Inca din 1922- deci inainte de primul „Manifeste du surrealisme” (1924) al lui Breton- se produsese ruptura intre miscarea dadaista si cea suprarealista.
  Unii critici insistau asupra ideii ca suprarealismul nu ar fi altceva decat o alt fel de forma a dadaismului.
  In replica, Breton a considerat astfel de opinii inexacte si abuzive, cu sublinierea ca suprarealismul nu-si regaseste sorgintea in dadaism.
  Dincolo de dispute critice sau de exegeze, adevarul este ca dadaismul si suprarealismul, fara a se confunda, sunt miscari apropiate.
  In perioada pre-rupturii declarate (1922), in revistele literare textele dadaiste si cele suprarealiste alternau.

  Se vedem cum a fost definit suprarealismul:
  „Automatisme psychique par lequel on se propose d’EXPRIMER(s.A.) soit verbalement, soit par ecrit, SOIT DE TOUTE AUTRE MANIERE (s.A.) le fonctionnement reel de la pensee. Dictee de la pensee EN ABSENCE DE TOUT AUTRE CONTROLE EXERCE PAR LA RAISON (s.A.), en dehors de toute preoccupation esthetique ou morale”.

  Mai putin complicat ca nuante declarate, dadaismul e mai accesibil tuturor, motiv pentru care nu voi insista asupra definitiilor.

  Aparut ca un mod specific de protest la adresa realitatii politice, culturale, sociale, suprarealismul pare sa fi inspirat tocmai personajele cu roluri de maxima vizibilitate- si aflate in posturi de decizie.

  Foarte interesanta este actualitatea inspiratiei specifice suprarealismului pentru unii actori publici, dupa aproape un secol, pe plaiurile romanesti.
  Si mai interesanta este maniera in care aceeasi actori publici inteleg sa contribuie la validarea ideii conform careia suprarealismul si dadaismul nu sunt, pe fond, acelasi lucru.

  Miscarile si declaratiile haotice ale unora dintre reprezentantii politicii romanesti par a fi manifestari ale unor „inspiratii la intamplare”, scoase, fara asocieri logice, dintr-o metaforica palarie. Par a fi echivalentul conformarii la rolul autoasumat de a rosti cuvinte si a comite gesturi in serie, „dictate” de biletele extrase succesiv, intre continutul carora nu exista legaturi.

  Spectacolul oferit de actorii politici cu pricina e perfect definit prin EXPRIMAREA (citez) „in absenta oricarui control exercitat de ratiune”. Citatul din primul Manifest al lui Breton se lipeste de acei indivizi ca marca de scrisoare.
  Dar, sa „privim” cateva „exprimari” de gen.

  Imediat dupa instalarea confortabila la Palatul Victoria, guvernele Boc incep sa actioneze cand suprarealistic, cand dadaistic.
  Trecut cu arme si bagaje (cel putin aparent) de partea actiunii “in absenta oricarui control exercitat de ratiune” Boc face tot ce-i sta in putinta pentru a bloca motoarele economice (aparent, actiunea este ilogica!).
  Devine trompeta care imprastie in patru zari false stiri despre bugetul Romaniei, mintind initial ca e gol (cand nu era) pentru ca, dupa ce acesta se volatilizase intrand in conturi “interesante”, sa spuna ca e plin (inainte de prezidentialele din 2009).

  Apoi, se zbate ca pestele pe uscat pentru ca salariile si pensiile sa fie diminuate (aparent, impotriva logicii politice, fortand parca iritarea populatiei, pe de o parte, si prabusirea economica, pe de alta parte).
  Tot ceea ce A EXPRIMAT, verbal, in scris SAU IN ORICE ALTA MANIERA, s-a caracterizat, din punct de vedere al logicii, prin „absenta oricarui control exercitat de ratiune”. Ca in Manifestul lui Breton!

  Pe de alta parte, trebuie remarcat ca EXPRIMARILE guvernamentale de tip Boc au fost, constant- si au ramas- haotice, ca si cum s-ar fi conformat textelor scrise pe biletele scoase succesiv dintr-o metaforica palarie, ale caror continuturi nu aveau legatura intre ele. Ca la dadaism!

  Actiunea politica a PDL rimeaza cand cu inspiratia de tip suprarealistic, cand cu cea de tip dadaistic.
  Basescu scoate biletele din palarie (dadaistic).
  Pedelistul „genial” Boc „se exprima” suprarealistic (in „absenta oricarui control exercitat de ratiune”).
  Blonda din Plescoi scoate si ea panglici pe gura, dand “idei”.
  Boc, cu o consecventa demna de o cauza mai buna, „se exprima” suprarealistic, lasandu-ne bouche bee (de exemplu, prin felul in care interpreteaza Constitutia).

  Totul se rasfrange suprarealistic asupra relatiilor dintre Palate (Victoria si al Parlamentului) iar Alma reuseste, halucinant, sa confunde adunarea cu inmultirea la doi, anuntand ca o lege esentiala a fost adoptata cu 160 de voturi (deci, cu cvorum valabil) cand, de fapt, in sala erau cel mult 80 de parlamentari.

  Extrapoland esenta realitatii fierbinti din Romania, ii dau dreptate lui Breton: dadaismul si suprarealismul nu au cum fi una si aceeasi miscare, ele „incurcandu-se” fie si doar prin asociere.

  Si ce superbi reprezentanti a avut suprarealismul romanesc!
  Imi amintesc de „Poate Eleonora”, exceptionala piesa a lui Gellu Naum. Cat de firesc „aluneca”, acolo, personajele, din parc in gara, cata armonie exista intre statuia neinsufletita si suflet!
  Totusi, (Poate) Eleonora e departe!

 82. 84 Aya octombrie 28, 2010 la 1:35 am

  @

  Le Prince

  Bine ai revenit!

  Citez:
  „vad PSD-ul victorios si capabil de guvernare fara adaosuri, dupa 2012. In urma rezultatului de astazi, se pare ca am avut dreptate.”

  Mon Prince, esti de un minunat optimism.
  As dori sa(-mi) fie molipsitor!

  Eu sunt, acum, de un optimism moderat.
  Ma tem ca, daca nu va trece motiunea de cenzura ce va fi depusa odata cu angajarea raspunderii guvernului, s-ar putea ca raspunsul sa fie la Rilke.
  Daca ai sti cat de mult as vrea sa ai tu dreptate! Spune-mi, te rog, ca ai!

 83. 86 blogideologic octombrie 28, 2010 la 2:08 am

  Doamna Ecaterina Andronescu laudă reforma comunistă a învăţământului din anul 1948 şi spune că a fost o continuare a reformei lui Spiru Haret. Probabil o laudă prin contrast, comparând-o cu proiectul PDL care desfiinţează cu totul arhetipul reformei lui Spiru Haret!

 84. 87 LePrince octombrie 28, 2010 la 5:52 am

  @Anonimul Venetian

  Spui:
  „Se pare c-ar mai fi nevoie de doar 2(doua) voturi, pentru a trece motiunea.
  Intrebare:
  Ai accepta ca aceste doua voturi sa vina din partea unor parlamentari de “inaltimea” morala a unuia ca Nicolicea Eugen, sau a altuia ca Popoviciu Alin Augustin Florin ?
  (Asta, apropo de vechia discutie despre realpolitik)”

  Desi a devenit cliseu, iti spun ca motiunea de cenzura este un exercitiu de democratie necesar, o obligatie a opozitiei si o atentionare necesara chiar in cazul unor guvernari mai putin catastrofale decat cea actuala.
  Nu cunosc amanunte despre cei doi mentionati de tine. Personajele din categoria „inaltimilor morale” sunt consecinta greselilor partidelor care i-au sustinut si promovat, si slabiciunii organizatiilor prin aceea ca nu au scapat de ei atunci cand astfel de personaje au devenit santajabile sau\si vulnerabile.
  UNPR este o stransura de astfel de personaje, care au facut posibila si perpetueaza o guvernare care, in mod natural, nu ar trebui sa reziste. Acesti independenti sunt proveniti de la PSD si de la PNL. Sunt din categoria Vanghelie(inutili politic si programatic, toxici, daunatori, si poluatori de mediu imediat inconjurator).
  In politica , ca in orice alt domeniu ar trebui sa existe acea „minima moralia” care face ca bresle precum cea a medicilor sau a juristilor (acestea le cunosc bine, mai sunt si altele) sa functioneze normal. Aceasta minima moralia ar trebui sa functioneze ca un judecator al eticii profesionale, stabilind in cazurile de „malpraxis politic” anumite sanctiuni care sa mearga pana la excluderea din corpul profesional politic. Ai sa-mi spui ca politica nu e o profesie. As prefera sa fie.
  Cu exceptia a doua situatii pe care le voi descrie, nu sunt de acord ca voturilor opozitiei sa li se adauge altceva decat voturile unui grup politic (minoritati, udmr) care sa fie convins ca actuala guvernare nu mai poate functiona. Daca aceasta constientizare a unui grup politic nu se produce, prin discurs si discutie politica, sau in extremis prin negociere politica, nu sunt de acord cu ruperea unora sau altora din diverse grupuri. Pana la urma orice partid este investit cu incredere din partea unui segment de electorat. Majoritatea(la limita, dar majoritatea) a investit cu incredere in 2008 PDL , care si-a creat si o majoritate parlamentara. In privinta UNPR s-a produs o pervertire a votului popular. Coabitarea pdl-unpr este imorala, nefireasca ideologic si ca provenienta electorala. Dar democratia produce si paradox. Aceasta cutuma romaneasca (si nu numai romaneasca) , de „atragere”, de „ademenire spre tradare” face rau politicii romanesti si ar fi bine sa dispara. PSD ar putea face diferenta prin a se abtine de la astfel de practici.Un grup politic, chiar in conditiile unui vot uninominal, ar trebui sa functioneze unitar, ca un organism complex. In conditiile actuale, nu sunt de acord cu astfel de voturi. As fi fost de acord daca in urma demonstratiilor opozitiei , grupul minoritatilor ar fi votat motiunea pentru ca ar fi fost convins ca guvernarea actuala face rau Romaniei. Voi da inca un motiv: orice astfel de tradare produce pentru noua guvernare datorii fata de tradatori, datorii care sunt platite din bani publici, si perpetueaza existenta acestor tradatori si accesul lor la mecanisme de comanda. Astfel de personaje vor produce o spirala a tradarii, fiind dispusi ca dupa un timp oarecare sa-si vanda din nou votul celui care da mai mult. Continua astfel o stare de fapt nociva, o atmosfera extrem de toxica pentru democratie si pentru functionarea unui stat corect si egal pentru cetateni. Singura modalitate de a schimba actuala guvernare inainte de termen sunt alegerile anticipate care nu pot fi determinate decat prin negocierea cu un grup politic actualmente la putere si nu punctual cu un parlamentar sau altul.
  As fi de acord in doua situatii:
  1. Daca respectivii ar fi de acord sa faca un gest dezinteresat, pentru interesul Romaniei, iar dupa acest gest sunt dispusi sa paraseasca politica deoarece nu au respectat minima moralia politica (nici cand au sustinut actuala putere, nici cand au tradat-o).
  2. O stare exceptionala in care scopul ar putea , prin gravitatea situatiei, sa scuze mijloacele (un fel de traheotomie in conditii de accident de exemplu, cand esti obligat sa folosesti un tub de pix si o lama, in absenta bisturiului si canulei, chiar in conditii neigienice, pentru a asigura oxigenarea) cum ar fi starea de razboi sau de catastrofa , sau alta stare de urgenta.
  Ceea ce este trist astazi, e aceea ca nici un grup politic(udmr, minoritati, nu mai vorbesc de pdl) nu a stiut sa puna interesul general (si national) mai presus de propriul interes, acela de mentinere la panoul de comanda al puterii. Culmea este ca nu vine din credinta si increderea intr-un proiect politic sau staruinta asupra unui program, ci din simpla dorinta de a pastra interesul clientelar si puterea in sine si pentru sine.
  Concluzionand, pot sa-ti spun ca nu sunt de acord cu negocieri „individuale”, indiferent de numele individului.
  S-auzim de bine.

 85. 88 LePrince octombrie 28, 2010 la 5:55 am

  @Observator
  Spui:
  „Mai sper, insa, ca prin educatie putem transforma si modul nostru, al romanilor, fatalist, mi-as permite sa zic, de a privi lucrurile.”
  Ai avut o interventie interesanta in ceea ce priveste dreptul muncii , la care te-ai contrat cu Ghitz. Nu am avut cand sa-ti spun ca sunt de acord cu punctul tau de vedere si sustin.
  Cred ca Romania are nevoie de o revolutie a mentalitatii. Aceasta se poate produce lent, in timp indelungat (procesul e in curs), sau prin soc. Socul actualei guvernari cred sa fie destul de mare pentru romani pentru a schimba mentalitatile. Gestiunea inteligenta a propriei persoane este doar una din probleme. Educatia ar rezolva daca s-ar si investi in instructie, din pacate, astazi nu e cazul sa vorbim de asa ceva.
  Apropo de ce spui, si de ce-i spuneam si instalatorului, astazi Miorita e acasa, ba si-a adus si nepoteii.
  S-auzim de bine.

 86. 89 LePrince octombrie 28, 2010 la 5:58 am

  @Marius

  Comentariul tau din oct 26, 7:03pm, m-a impresionat si doream sa-ti spun ca te inteleg. Desi plecarea nu este o solutie, iti inteleg punctul de vedere. Banuiesc ca este si o tusa personala in ceea ce spui, dar din nefericire ai dreptate. Fara a generaliza, ceea ce spui, se poate intalni in multe organizatii, si nu numai la PSD. Depinde totusi si de noi sa schimbam ceva. Curaj!
  S-auzim de bine.

 87. 90 LePrince octombrie 28, 2010 la 5:59 am

  @Iepurele expirat

  Se scrie twin peaks, nu tween peaks. Corigent esti la engleza.Si vezi ca te cauta Naomi pe alt fir.

 88. 91 LePrince octombrie 28, 2010 la 6:04 am

  @Theodora

  Amenintarile, invectivele si zbieretele, nu tin loc de raspunsuri la intrebari. Ti-am pus cateva intrebari, n-ai raspuns. Patru. Nu poti decat atat.
  Hai sa vedem in re-uri daca reusesti:
  1. Cu ce crezi ca viata ta (ca individualitate) se va schimba daca guvernul Boc cade?
  2. In conditiile in care nu reusesti sa te organizezi pe tine, crezi ca cineva va considera ca poti organiza pe altii?
  3. Spui ca te lupti. Poti sa-mi explici pentru ce?
  4. Care sunt principiile tale de viata care te fac sa fii social-democrata?
  5. Nu ai impresia ca esti utilizata pentru scopuri care nu sunt ale tale? Ca de multe ori joci rolul lui don Quijote, fara macar a avea in fata o moara de vant, ci doar camp deschis, si „haulesti” in pustiu? Nu observi ca de multe ori esti folosita drept pretext?
  6. Florence Nightingale avea o situatie solida profesional, iar material era modesta dar nu paupera. Ea lupta pentru o cauza, fiinta ei devenise o flacara arzand pentru un tel inalt si un scop pe care ea il considera nobil. A renuntat la orice altceva pentru cauza ei, unii o considerau stranie, si oricum in afara epocii si mainstream-ului. Si astazi ea este o personalitate istorica controversata. Crezi ca ai putea fi o „Florence Nightingale”?
  Succes.
  PS Ar fi cazul sa renunti la tonalitatile impertinente si „tipate” pe care le utilizezi de multe ori la adresa gazdei blogului, a Manuelei, a Ayei si altor participanti la discutii. Putin respect n-ar strica, nu crezi?

 89. 92 LePrince octombrie 28, 2010 la 6:06 am

  @ Ghitz de Mauvaisefoi
  Spui in oct 26, 1:17pm:
  „Multi au votat cu ADA si erau gata sa iasa in strada dupa modelu ucrainean”

  Faci o mare confuzie. Sper ca nu esti discromat, dar ceea ce spui tu cu „modelul ucrainean” este doar o apropiere coloristica. Iesirea in strada din 2004 in Romania, altfel mai mult o intentie avantata si amenintatoare decat o reala iminenta, nu are nici o legatura cu modelul ucrainean. Nu are nici o legatura revolutia portocalie ucraineana, un statement, o stare de spirit transideologica si profund nationala, cu portocaliul aliantei DA. Nu are sens sa dezvolt o tema deja intoarsa pe toate fetele, dar dpdv al revolutiei portocalii tu ai retinut doar culoarea. De aici si confuzia.
  Acelasi print fanariot.

 90. 93 LePrince octombrie 28, 2010 la 6:07 am

  @Viorel Dobre

  Nu te mai uita la Taraf tv. Pacienti cu istoric de vizionari prelungite a acestui post tv au fost diagnosticati cu tulburari de personalitate, uneori „border-line”. Atentie.
  Trairile tale relativ la Aya imi amintesc de anii de liceu. Aya te-a notat de multe ori cu note mici , te-a lasat si corigent, dar ca orice elev plin de autoindulgenta nu te gandesti ca nu ai stiut, ci ca ai fost persecutat, de „prea severa”. In loc sa (te) plangi, fii atent la lectii si invata.

 91. 94 LePrince octombrie 28, 2010 la 6:10 am

  @Doru Coarna

  Octombrie 27, 6:50am, trezit din somn,spui:
  „Motiunea va trece, de data asta. Alternativa ar fi greva generala si miscari sociale spontane si incontrolabile. Poate chiar razboi fraticid. „
  Mai spui:
  „Deci Boc va cade. Mai ales ca nu-l sustin in realitate nici macar ai lui, cei din PDL.”

  Profund.
  Tu imi amintesti de o vara a strabunicii mele, contesa. O rasfatata a sortii, se plictisea, mai ales se plictisea usor. Out of the blue, uneori in mijlocul unei discutii intr-un grup emitea, ridicandu-se brusc, pe un ton impresionant de hotarat declaratii de genul: „Am sa-mi fac o salata!!”. Interlocutorii, surprinsi si impresionati de salata ce urma sa se nasca , (dupa ton si infatuarea declarativa parea apetisanta) erau debusolati pentru cateva momente, ca apoi sa-si vada de conversatie.Strabunica imi povestea ca era amuzata cand vedea ca nimeni nu intelegea ca vara ei nu vorbea cu cineva anume sau cu grupul, ci cu ea insasi.
  La fel si tu, ai obiceiul sa vorbesti cu tine, ajungand pana la urma sa te si crezi.
  PS Clarviziunea ta relativ la UDMR este naucitoare.

 92. 95 LePrince octombrie 28, 2010 la 6:14 am

  @Mumu 12… fost pupaza, fost cogito, fost… generic numit Fostulescu(te hotarasti pana la urma asupra genului si denumirii?)

  Modul tau de adresare si afirmatiile pe care le faci incadreaza interventiile tale la categoria „infect”. Faptul ca tu crezi ca aruncand pe asfalt pungi pline cu apa ca sa stropesti pietonii, ca apoi sa urli ca au hainele patate, este o dovada de nanism psihologic. Referirile prea personale pe care le practici in conditiile de virtual releva multa lasitate si un caracter mic.Ceea ce i-ai spus lui Observator este un mare neadevar, o mizerie aruncata pentru efect si incercare, si dovedesc cat esti de mincinos. Ai lansat o petarda, in stilul tau, pentru a vedea daca „prinde”.
  Ai obiceiul de a calomnia doamnele de pe acest blog care spun lucruri inteligente si scriu cu stil. Asta spune mult despre caracterul tau, incadrat tot la „infect”.

 93. 96 LePrince octombrie 28, 2010 la 6:17 am

  @Observator, Anonimul venetian, Victor V

  In Ro, sindicatele reprezinta in special, aproape exclusiv, angajatii din sectorul bugetar.Acestia sunt si cei mai vocali. In mod normal, un sindicat ar trebui sa apere categoria profesionala care l-a infiintat. Principial(legislatia muncii), dpddv al culturii muncii, pecuniar, ca drepturi, pe tremen lung(sa se gandeasca si la cei care intra in sistem si nu numai la cei existenti), programatic, sindicatele ar trebui sa gandeasca cam in acesti termeni. La noi discutiile se duc cam astfel:

  Sindicat: avem salarii mici, nu ne putem plati facturile. Vrem salarii si stimulente!
  Guvern: Aveti salarii nesimtite.
  Sindicat: Ba nu.
  Guvern: Ba da.


  S: Ba nu
  G: Ba da.

  Intre timp, liderii accepta 3% in loc de 8% cat era cerut initial, dar cer o stipendie pentru un protejat, sau o afacere buna pentru ei. Nu generalizez.
  Pericolul survine cand sindicalismul se ideologizeaza. Atunci nu se mai cunoaste om cu persoana. Nu se mai stie care cine este, si unde-i este locul. Sau cand politicul se sindicalizeaza, facand revendicari sindicale in numele ideologiei.Cam asa.
  O zi buna va doresc.
  S-auzim de bine.

 94. 97 blogideologic octombrie 28, 2010 la 6:56 am

  Chen Deming, ministrul comerţului din China afirmă că sistemul american Fiat money a scăpat de sub control http://www.moneynews.com/StreetTalk/China-Minister-Dollar-Printing/2010/10/26/id/374932 Am mai spus aici că banul de hârtie tipărită nu posedă o valoare economică intrinsecă. Chiar inventatorul banului de hârtie tipărită, John Law, considera că „money was only a means of exchange that did not constitute wealth in itself” http://en.wikipedia.org/wiki/John_Law_(economist) Banca JP Morgan a decis să schimbe 1 miliard dolari americani contra monedă peruviană. Motivul ? “Solul” (moneda peruviană) este monedă fiduciară pentru că este sprijinit de minereurile metalifere din subsolul statului Peru. Din cauza aceasta am spus mereu că zăcământul de aur, cupru, şi pământuri rare de la Roşia Montană are o valoare economică mult mai mare pentru leul românesc dacă nu este exploatat, decât dacă ar fi exploatat. Iar cererea-lobby pentru exploatare la Roşia Montană vine din partea unei firme canadiene ! Recent, statul canadian a creat un oficiu special pentru rezolvarea nenumăratelor reclamaţii venite din exterior privitoare la daunele aduse de firmele canadiene din minerit în ţările unde operează. „rezolvarea” este un fel de a spune, pentru că daunele sunt uriaşe şi ireversibile.

 95. 98 Ghita Bizonu' octombrie 28, 2010 la 7:31 am

  LePeDeLaste

  nu-i asa ca revolutiile colorate din anii 2004 nu erau absolut deloc in legatura cuj unu Gyuri Soros ?
  baga-ti contextu in c… cica ca cum stare de spirit transideologica si profund nationala, cu portocaliul aliantei DA. . Tu contesti acu ce a scris presa internationala … nu-ti pace fa plangere la BY Times ori Le Monde ca sunt sponsorizati de Vantu .

 96. 99 Pali octombrie 28, 2010 la 8:13 am

  @ Viorel Dobre

  Faptul ca, nu a trecut motiunea este intr-adevar dureros…dar nu stiu de ce am impresia ca nici nu prea sa dorit sa treaca.Am asa un sentiment ciudat in ceea ce priveste opozitia;intreb inca odata de ce nu au intrat in greva parlamentara ? In ceea ce priveste tara marelui licurici da,au steagul peste tot …asa si arata !!! O tara fara trecut …deci fara viitor ( parerea mea ) Cornel Nistorescu a pus o intrebare foarte buna aseara la Antena 3 si anume Victor Ponta era cu multimea in strada…oare era in fruntea lor sau printre ei ? Eu zic ca varianta a doua,

  Dvs, ce spuneti ? Tot mai multe voci spun ca Ponta nu este convingator ( insa arogant la greu ) ca este pe un drum gresit ;am auzit multa lume spunind acelasi lucru inclusiv la Congres….

 97. 100 Pali octombrie 28, 2010 la 8:19 am

  @ Criticos

  Atunci nu pot sa le doresc decat SA INGHETATI BINE ( de tot ) si sa rabde pana i se lipeste burta de spate la fiecare ! Sa nu mai vina in fata camerelor cu fluturasul de salar sau cu somatia de evacuare;sa taca din gura si sa rabde daca nu se rascoala impotriva celor care i-au adus in halul in care sunt !

 98. 101 virus octombrie 28, 2010 la 8:19 am

  La castig,e cu lipic:
  A mancat ra.hat de mic!
  Luat-a leapsa,pierdut jocu:
  Asta si-a ..tut norocu..!

  Dupa ce s-a intamplat,
  Cam miroase a ra.hat…
  N-ai ce face,stai pe loc,
  Cand masura e in ..boc…

  Asta este cu norocu,
  Cu trocu,arza-i-ar focu..!
  Cand te-ai dedulcit la „miere”,
  Mesteci mult,sa prinzi putere…

  Mai e unu,dragi mireni,
  Sus in deal,la Cotroceni..
  Asta n-a halit cu picu’
  Si-a pus boc cu polonicu’
  ps/Culme-i ca nu se opreste,
  O manca pana plesneste?

 99. 102 Fragmentarium Politic octombrie 28, 2010 la 8:43 am

  O explicare a respingerii motiunii de cenzura printr-o matrice a victoriei si infrangerii nu ar fi cea mai potrivita. Guvernantii si-au pastrat pozitiile, dar o coronita de invingator ar fi una vestejita. Sau, daca ar fi sa acceptam un asemenea model explicativ, castigurile si pierderile de o parte sau alta sunt cu totul secundare in raport cu marele perdant, poporul roman, si marea sa problema, saracia ori, si mai bine zis, saracirea, ca proces in curs de adancire.

  Motiunea de cenzura a opozitiei ar trebui judecata mai degraba in termenii unui test de reactie si proactiune, pentru ca aceasta a dezvaluit niste fenomene de stare, dar a dat si un mesaj de viitor. Cel mai puternic semnal al motiunii a fost ca schimbarea poate veni si din lupta parlamentara, nu numai din cea electorala. Mitul ca guvernantii pot fura linistiti pe durata unui mandat, fara a da socoteala, a fost puternic zdruncinat. Motiuni vor mai fi, iar guvernantii pot fi obligati sa se intoarca cu fata catre romani, adevaratul lor stapan.

  Privind puterea, ceea mai semnificativa caracteristica surprinsa de motiune a fost ca aceasta este macinata de neincredere in proprii parlamentari, slabiciune care ar putea juca un rol hotarator in viitoarele confruntari. Interdictia data acestora de abtinere de la votul pe motiune a dus la situatia paradoxala si de neinvidiat ca din partea majoritatii parlamentare sa se inregistreze zero voturi impotriva opozitiei. Un semn de intrebare, al carui raspuns ar putea veni din viitor, ar fi daca nu cumva acest tip de reactie fata de motiune ar putea ascunde in el nu numai teama, dar si un acord implicit.

  Un al doilea indiciu se refera la amploarea coruptiei si santajului, prin care puterea si-a cumparat proprii parlamentari (PDL) sau a cedat santajului din partea altora (UDMR). Se confirma astfel aprecierea facuta de Ion Iliescu la Congresul PSD privind deosebirea calitativa dintre o guvernare monocolora si una de coalitie, ultima fiind subminata esentialmente si intr-o proportie fara concurenta de catre cele doua fenomene semnalate.

  Un al treilea element detectat se refera la o perceptie sau proiectie deformanta asupra protestului social, care, atunci cand este pasnic exprimat si legal organizat si condus de catre lideri politici sau sindicali, nu poate fi in niciun fel asociat cu o masinarie infernala la adresa democratiei. Desi conexiunea dintre politic si social este normala si indivizibila (autonomizarea primului in raport ce cel de-al doilea fiind cea care ar trebui sa ingrijoreze democratia), protestele sociale si sindicale din timpul motiunii, avandu-l in frunte pe Victor Ponta, au fost vazute ca iesind dintr-o constructie exploziva, initializata de catre opozitie. Consecinta este ca aceasta orbire politica ii impiedica pe guvernanti sa vada adevaratele cauze ale miscarilor sociale, ceea ce ii indeparteaza de realitate.

  Mesajul de proactiune al motiunii se refera la indemnul adresat Guvernului de a iesi din logica clientelismului politic, de a scoate tara din punctul mort, de a face ceva prin care sa arate ca le pasa de popor. Pentru opozitie, acelasi tip de mesaj a fost unul de continuitate: Ai reusit, continua, n-ai reusit, continua !

 100. 103 blogideologic octombrie 28, 2010 la 8:45 am

  “Chinese Supercomputer Wrests Title From U.S.” http://www.nytimes.com/2010/10/28/technology/28compute.html?hp China poate face acum experienţe cu arme nucleare prin simulări pe computer.

 101. 104 Ghita Bizonu' octombrie 28, 2010 la 8:47 am

  Uf …. Acu sa stam stramb si sa judecam drept

  Ma rog ca cabinetu Boc a ramas nu este de mirare. De mirare ar fi fost sa caza …
  Insa a castigat pcte ptr o eventuala cicocnire electorala anticipata.
  Acu vazu tot omu’ ca popozitia nu poate. Adicatelea este impotenta iar electoratu e ca muierea – prefera porcii potenti (magaria fiind considerata dovada de virilitate potenta). Si pe cale de consecinta inghite ce i s-a zis in direct de Bocciolina & co: popozitia nu are solutii, nu doreste la guvernare , doreste doar sa faca scandal in timp ce putoarea (i)responsabila incearca sa gestioneze criza (in sfarsit au decoperit ca este criza . Da aici liberalii nu stau prea bine, ca au negat ca ne-ar privi si ne-au sfatuit sa cumparam case in SUA ca e okazie ca e mai ieftine…).
  Insa electoratu ramane cu impresia ultimului discurs a lu Boc : semnaturile alea duble , care nici macar nu seamana intre ele … Adica deci opozitia falsifica , adica minte ca are mai multe voturi decat are ca poate nici membrii ei toti nu au votata ptr L(lll)otiune, ca d’aia au lipsit 17 voturi (daca credeti ca omu normal se va deranja sa cuate pe undeva sa vaza cati parlamentari au PSD si PNL apai sunteti naivi rau …),. Popozxitia = niste ratati mincinosi si prosti cu asta ramane omu obisnuit, niste impotenti frustati.
  Si ca sa puna motu pe ###at aparu si Victoras nedumerit ca un copil de gradinita : dom’le au dat mana cu mine …. Tampit poate fi don procuror , parca geaba fu procuror .. Cred ca aia cu care a dat mana se stricau de ras “auzi ba ce fraier poate fi asta”. Presupun ca maine poimaine Hoara sau chiar Noutzy Gaina lu’ Cocos vor iesi p-e stecla si il vor soma pe Ponta sa recunoasca ca nu a discutat cu ei ca omu va inteleafa ca de fapt Ponta nu a discuta cu nimeni doar minte electoratu .
  Electoratu .. electoratu va ramane plin de scarba si cu intelegerea ca altfel nu se poate. SI la alegerile viitoare unii vor sta pe acasa. Adica mai multi decat ultima data.
  De fapt asta este intelesul “mitingului” de ieri de la Patriahie . Aia care se ingehsuiau acolo stiu ca unica lor speranta este Dumnezu . Si nu va strofocat prea mult ca si in vest cam juma nu ies la vot (chiar se zice ca democratia functioneste numa cand se prezinta la vot sub 60 % din electorat)

 102. 105 Vasile, octombrie 28, 2010 la 8:59 am

  MARIA SA POPORUL!

  La votat pe Basescu Primar !
  La votat pe Basescu Presedinte!
  La revotat spunind NU suspendarii presedintelui.
  Au votat uninominalele
  Au votat „desfiintarea” parlamentului.
  Au adus la putere cel mai corupt partid PDLeul
  L-au revotat pe Traian Presedinte
  Si l-au reconfirmat pe Boc prin fluieraturi izolate ca PM.
  Sa traiti bine , MARIA TA POPORUL!

 103. 106 Doru Coarna octombrie 28, 2010 la 9:34 am

  @ Printe,

  Voi avea dreptate, nu ieri din pacate, ci intr-un final. Ceea ce este insa cel mai important este faptul ca am gasit „cheia” intrgului peisaj politic si cea a comportamentului fortelor implicate. Asta imi explica totul si sunt chiar multumit ca am reusit sa descifrez aceste ultime taine.

  Acum stiu cam tot, le stiu insa pt mine. Imi ajunge si ma simt satisfacut. Asa ma simt ori de cate ori inteleg ceva complicat ori ambiguu. Asta sunt, imi place sa rezolv probleme, iar daca motiunea trecea, luat de aburii victoriei probabil as fi ratat analiza si rezultatul ei final si incredibil.

  Deci, daca va fi nevoie ca cineva sa scrie o noua motiune si s-ar dori o reusita, o voi scrie si organiza detaliile eu, iar rezultatul va fi o victorie. Cum desigur ca nu se pune problema a ceva serios prin tara asta de rahat, ma abtin si ma hranesc cu satisfactia de a cunoaste „taina”.

  Mai apare insa o problema: eu cand rezolv ceva, subiectul cu pricina nu ma mai atrage ci ma plictiseste nespus, so… am urgent nevoie de ceva interesant si atractiv, ceva ce nu stiu inca, si ma gandesc sa studiez cum s-ar putea scoate azotatii din legumele astea ieftine dar chimizate; sa vad, poate ma apuc de chestia asta, banuiesc eu ceva dar trebuie sa verific practic, intelegi ce-ar insemna reusita?

 104. 107 Ioan octombrie 28, 2010 la 9:34 am

  Acum, dupa inca un cartus tras pe langa tinta, se cauta vinovati, se arata cu degetul in toate directiile. Sudistii, da sudistii sunt de vina. Ei, ca nu sunt razboinici ca sarbii sau alte popoare din fosta Iugoslavie. Ei, ca au capul plecat din nascare si coloana adusa, si asa raman pana la maturitatea deplina. Ba unii dintre ei, putini la numar, in ciuda instructiei costisitoare, nu stiu sa citeasca nici culorile semaforului electric. Asteapta sa vina altii sa-i treaca strada. Ati vazut, spun unii, intelectualii, nici bucurestenii nu au iesit la miting; au stat in casa la caldura si au privit tamp la televizor. Nu sunt uitati nici liderii unor partde din opozitie. Pe ei malaxorul ii toaca marunt de nu ramane intreaga nici chiar sarmana origine sociala. Pentru cei interesati, un observator de la fata locului remarca o abordare diferentiata a evenimentului. Se folosesc, in mod nepermis, si unitati de masura inadecvate. Pe tasul cantarului in loc de greutati etalon ei au pus watul; de parca evenimentul s-ar fi desfasurat in nocturna din batatura oierului. Seara la televizor evenimentul a avut darul sa limpezeasca definiv si optinile statiilor tv pentru unul sau altul dintre combatanti; de parca prin miting organizatorii asta si-au propus. Statia din Dorobanti, prin penibil si grotesc, si-a trimis imginile catre o alta lume; situata probabil in afara spectrului solar. Mogulii in schimb, in egala masura, au optat fara menajamente pentru micsorarea cu orice pret a diferentei ce ii separa in sondaje pe cei doi lideri. Atitudinea lor este pana la un punct de inteles; fiecare om are optiunea si simpatiile sale. Dar, de aici pana la a nega evidenta remarcata si de un surdo-mut este o cale lunga. In zona, tare ma tem ca si-a facut loc mult prea devreme fanatismul. Motiunea nu a trecut si a lasat in urma ei o mare dezamagire. Si asteptarea a fost cei drept pe masura. Ideea cuplarii celor doua evenimente nu a fost rea, dar nici originala nu a fost. Asa cum a fost dealtfel si replica basistilor, a chiombului si in Parlament si in strada. Disproportia fortelor a socat, caci numai cei fara simtul elementar al masurii pun in fata unor oameni infometati si cu ochii plini de lacrimi forta bruta. De aceea cred ca la nevoie, nevoia lor animalica se intelege, nu se sfiesc sa foloseasca chiar si cartusul. Dar, despre prestatia la tv de aseara a liderului pesede, V Ponta, alta data. Atunci cand se vor fi depus primele impresii.

 105. 108 Observator octombrie 28, 2010 la 9:39 am

  @mumu12345

  Stimate domn,

  Permiteti-mi sa nu continui cu onomatopeia ce v-o doriti ca nick si va multumesc pentru adresare. Nu inteleg de ce unii oameni prefera apelarea cu „doamna” urmata de numele mic, am diverse controverse pe aceasta tema si cu doamna care ma ajuta la menaj si cu soferul.

  Dar sa revenim la subiect. Mi-ati scos din context o propozitie, si anume ca nu sunt de acord cu protestele stradale. Afirmatia respectiva era facuta intr-un comentariu in care vorbeam de motiune si se referea strict la faptul ca nu sunt de acord cu protestele stradale generate de votarea unei legi sau a motiunii, in cazul de fata, in Parlament.

  Mi-ati dat exemplu Franta. Va rog sa va intoarceti fata inca o data catre Franta si sa analizati cum anume sunt organizate manifestatiile stradale in aceasta tara, de cat timp dureaza si daca au fost legate strict de diverse actiuni ale politicienilor.

  Totodata insinuati cum ca as fi profitat din contractale manoase cu sistemul de stat si ca as avea inclinatii spre dictatura. Unul din colegii de blog imi sugera sa va dau in judecata. Cum as putea sa dau in judecata pe domnul „mumu”, fie el si 12345? Nu pot de cat sa ma amuz si sa ma intristezi totodata. Dupa 20 de ani inca mai exista romani care cred ca bani se pot face numai cu sistemul de stat. Cat despre dictatura, chiar nu ma atingeti.

  Insa vorbiti si de „afaceri imorale”. Ce ati sperat? Sa ma fi aprins repede si sa spun ce fac numai ca sa dovedesc ca nu e nimic imoral? Domnule, draga, fiti fara grija, noaptea pot pune capul linistita pe perna.

  Apropo, reactiile si comentariile dumneavoastra pe acest blog le considerati morale?

  Cu bine,

 106. 109 Ghita Bizonu' octombrie 28, 2010 la 10:07 am

  Rule Baseaua

  Ar mai fi castesceva de zis …. …

  O cestiune de perceptie .
  Omu se zice ca ar fi , poate , sapiens insa sigur nu prea este rational. Omu “normal” , “cumsecade” nu este nici una nici alta . Se aliniaza f repede cu castigatorul (va rog nu tipati … Cititi dintai mitologia si vedeti alaturi de cine muri Casandra .. si asta este cazul cel mai celebru sa zic asa .. Lauti istoria antica si vedeti cand s-a sinucis mama lu Darius cel invins la Issos . Si apoi intrebati-va-ti si voi cat de “destepti” au fost aia care au descoperit “sindromul Oslo”). In gnl va tine partea celui care pare mai puternic ….
  De asemenea omu “normal” si “cumsecade” va crede pe primul care acuza .
  Se va lua dupa “impresie” (tributara celor de mai sus).
  Cele ce urmeaza nu sunt chiar ce gandesc io , ci doar ce observ. Si simtz enorm si vaz monstruos
  Asa ca in jocu asta PDL este avantajat . Modul superior in care respinge realitatea obiectiva , modul in care arunca cu acuzatii primul si apoi se apara tipand ca este urmarit de insi cu interese personale( de ex Badea este platit de Voiculescu d’aia este tinut la A3 desi este tinut fiindca aduce bani !!! ) transmite un mesaj de raliere . Este cestia bine cunoscuta cu mahalagiul care insulta si scuipa iar daca ii tragi o palma tipa ca e victima si lumea ii tine partea : dom’le ca persona civilizata nu trebuia sa te cobori la nivelul lui, SA-TI FIE RUSINE !! si ia in brate prea vinovata “victima”. Bine-nteles ca daca nu te cobori pana la nivelul lui esti un papa lapte, un tont unu care nu este bun decat sa fie folositc ca pres …
  Ia sa privim aici un mic exemplu. Il capo dei basisti marlania sa LePrince a avut brusc niste treburi , ieri . Da de dimineata s-a sculat mai devreme ca gaina si a postat fluviul in care isi exprima satisfactia produsa de rezultat (in mod subtil … nu direct ca deh ). Si dupa cate tin minte nu este prima eclipsa de acest gen … Un sanatos reflex de macac.
  Si conteaza perceptia prima – care poa sa fie indusa . Un “de ce huidui mai animalule” a produs un val de indignare – desi animalul huiduitor ajuns in cele din urma in partidu animalului huiduit (pardon ! Plantele si minerale nu huiduie si nici nu intreaba ! Ambii amandoi isi exercitau capacitatile animalice !!). Insa “pasarica” si “gaozar” au fost trecute indulgent cu vederea ..”Confiscarea” telefonului a fost justificata cu texte gen si invatatorul poate …. da sa o fi facut Iliescu ?!

  Si inca … Sunt utili cei de la A3 . Insa insuficienti . Uneori prea grosieri – deh le trebe titluri de prima pagina c’asa-i la stiri !(un om musca un caine –iata stirea !!). Insa ar trebui si un “comitet de redactie” care sa se ocupe de cestii mai fine . V-am mai zis ceilalti cam folosesc mijoace de razboi psihologic , adica specialisti (si nu ma gandesc la Aliodor Manolea) .. V-ar trebui sa gasiti si dvopastra mijloace ca sa crucificati pe basel si galinacee sa zicem precum prepusii mafiei ruse …Lasati dracului manierele si ce o sa zica icioglanu de Fanar si incercati sa puneti si voi o eticheta . Asa cum este aia cu 4 case, aia cu oalele samd . Macar un Bassolini , un ein Volk, Ein Bassesk , ein Parlament mort !! Da ptr asta trebe sa aveti niste oameni care sa priceapa cum merg treburile astea (adica ca sa nteklaeaga si Marlania sa Mahalageasca : nu eu !! )

  As mai observa ceva .. Nu stiu cum se face da pe blogu social democratului AN se pare ca mai bine ai fi probashesc ….Si dl Nastase crede ca asa se castiga voturi ca deh mnealui este intelctual subtire si … Cum zis-a Cambronne .. pai daca nici la tine acasa nu reusesti sa te impui …. Adica in clar daca si aici cei care sunt partzianii dvoastra sunt acuzati ca nu doresc decat ciolan guvernamental atunci de ce publicu lar sa nu creaza ca totu nu este decat ciolaniada si Baselu este cel Drept ce ne mantuie de cel viclean cu 4 case ? Daca aici se zice de un preferat al clubului de moderare si poate a unui consilier de-al dvoastra ca :
  1. Cu ce crezi ca viata ta (ca individualitate) se va schimba daca guvernul Boc cade?
  2. In conditiile in care nu reusesti sa te organizezi pe tine, crezi ca cineva va considera ca poti organiza pe altii?
  3. Spui ca te lupti. Poti sa-mi explici pentru ce?
  4. Care sunt principiile tale de viata care te fac sa fii social-democrata?
  5. Nu ai impresia ca esti utilizata pentru scopuri care nu sunt ale tale?

  atunci rule Baseaua, fiindca mesajul dvoastra este defetist. Ba chiar zice prosti au fost aia de la miting …Traiasca Gubernu Boc ca-i cel mai bun si este sprijinit de Nastase !!

 107. 110 Viorel Dobre octombrie 28, 2010 la 10:34 am

  @ Anonimul Venetian

  Domnule, dupa cum vedeti mai sus, a raspuns. Va mira raspunsul? Pe mine nu.

  Raspunsul imi aduce aminte de caderea Constantinopolului, cand o mana de oameni aparau cetatea pe ziduri iar grosul barbatilor din cetate, oameni pacifisti care il iubeau pe Dumnezeu si nu puteau sa puna mana pe arme, se rugau in biserici ca sa-i scape Domnul de asediu.

 108. 111 Ghita Bizonu' octombrie 28, 2010 la 10:50 am

  florin m.

  hm .. da nu crezi ca productia de inalta calitate a Germaniei este nitel in legatura si cu pretul muncii din Germania ?
  Uite un exmplu vulgar. In anii 60 un muncitor american era mai bine platit ca unu vest german . Cadilacul era masina de lux extrem de dorita in Europa iar Mustangu facea furori tot in Europa (insa aveau un mare dezavantaj :erau scumpe !! Al naibii ). Azi ? Muncitoru neamt are venituri mai mari decat in 60 si limuzinele germane is standardu bogatasului american .Caddie insa .. o duce cam ca aia de-l asambleaza , pierde teren . Dar tu zici ca lefurile muncitorilor germani au cunoscut o stagnare .. iar C Klasse a avut o serie absolut dezamgitoare dpv mecanic ….
  Tot in acest domeniu. In anii 60 masina japoneza era ieftina , produsa de muncitori platit sa zicem modic . In anii 2000 masina japoneza era o minune a tehnologiei . extrem de fiabila da era produsa de niste muncitori excelent platiti .
  Nu stiu cum dar se pare ca este o oaresce corelatie intre munca bine platita si calitatea ei …
  Asa ca nu mi-as face mari griji ptr ziua in care se va reevalua yuanul .. In ziua aia productia chineza va avea o calitate care o va face dezirabila chiar la un pret mai mare …

 109. 112 dlnimeni octombrie 28, 2010 la 11:02 am

  Cu scuze ca aduc aici un articol de pe blogul meu, nu am insa timp pentru doua comentarii pe acelasi subiect:

  Dl Antonescu în derută?

  Nu cred ca se putea emite o idee mai proastă ca aceea pe care media o atribuie dlui Crin Antonescu: opoziţia să intre în grevă şi să îşi dea demisia din parlament. Pe plan parlamentar, efectul ar fi, cred următorul: vor avea loc alegeri în mai bine de 200 de colegii in care actuala opoziţie nu va mai trimite candidaţi, dar alte partide da, iar în rezultat va intra in parlament PRM, îşi va spori prezenţa parlamentară UNPR – despre care nu va mai putea nimeni zice că are o prezenţă parlamentară artificială – poate că va mai câştiga locuri şi PDL – in lipsa opozantilor săi de frunte – şi posibil ca electorii anti-basescu să mai trimită un partid în parlament. In consecinţă, in parlamentul astfel reconfigurat vor fi 4 sau tot 5 partide, care vor putea afirma cu toatele că este opţiunea pesede şi penele aceea de a deveni partide extraparlamentare. Pe plan politic naţional vom avea de-a face cu un electorat şi mai derutat: derutei electoratului care a votat PDL şi Băsescu şi care se simte acum nu doar amarnic înşelat ci şi rămas fără reprezentare i se va adăuga deruta electoratului liberal şi cea a electoratului de stânga, cetăţeni care se vor simţi şi ei nereprezentaţi conform aspiratiilor lor. Nu doar nereprezentaţi ci şi înşelaţi în aşteptări, deoarece ei au ales parlamentari care să lupte politic pentru ei şi nu care să îi lase de izbelişte. Pe acest fundal, până în 2012 ar putea apare cu succes alte două partide, unul liberal şi unul de stânga care să încerce a capta pentru ele preferinţele cetăţeneşti liberale şi social-democrate. Tot pe acest plan, renunţarea la parlament înseamnă renunţarea la reprezentarea cetăţenilor, unul dintre principalele motoare ale democraţiei. Iar pe plan intern, dl Antonescu poate pierde preşedinţia partidului, dl Radu Câmpeanu ca şi, ulterior, dl Quintus au pierdut-o pentru mult mai puţin. Dealtfel parcă il şi aud pe dl Câmpeanu rostind către dl Antonescu o expresie caracteristică: “spui prostii!”.

 110. 113 florin m. octombrie 28, 2010 la 11:12 am

  A descoperit si China America!

  Rezerva valutara imensa se datoreaza tocmai dorintei China de a pastra Yuan ul jos, dar asta nu se poate face decat intervenind maisv in politica valutara, adica in comertul valutar. China incepe sa descopere ca prin aceasta politica a exportat bogatie si a importat inflatie. Convingerea Guvernelor ca pot eluda prin politica economica centralizata legile pietei nu pare sa moara niciodata. Cresterea pe export prin metode artificiale nu schimba cu nimic datele de fond ale problemei, doar ca momentul echilibrarii este unul dureros. Pentru cine? Nu pentru Guvern, ci pentru cei care sunt saraciti de inflatie si de transferul de resurse realizat in acest fel.

  Ceausescu a platit datoriile externe printr-un efort oarecum similar: export sub preturile de cost, decapitalizand astfel economia.

 111. 114 Iepurele de Martie octombrie 28, 2010 la 11:13 am

  @ Le Prince des Imbeciles

  Poate ca ai dreptate cu engleza. Spre deosebire de tine, care ai pretins ca stii franceza, doar pentru a te face de ras in mod dureros, eu n-am pretins niciodata ca stiu engleza. Caci eu nu sunt o nulitate AUTOgonflata. Singura limba straina pe care o stiu e franceza. Treaba este ca, nesustinand niciodata ca stiu engleza, asa cum ai facut tu cu franceza, imi pot permite sa gresesc oricat, spre deosebire de tine. Nimeni nu se poate face de ras comitand niste greseli intr-un domeniu pe care n-a pretins niciodata ca-l stie.

 112. 115 Viorel Dobre octombrie 28, 2010 la 11:32 am

  @ Le Prince

  Domnule Le Prince, dupa cum a spus cineva, ” la 90% din romani le plac manelele”. Tinand cont de ce logistica de informatii detine, inclin sa-i dau dreptate. Si atunci, daca vreti sa intelegeti acest minunat popor de manelisti, trebuie sa mergeti la miezul lucrurilor. Din cand in cand urmariti Taraf TV (de preferinta fara sonor), cititi (prin metoda rapida) Cancan, Click si Libertatea si o sa intelegeti comportamentul domnilor Patapievici, Liiceanu, Avramescu, Preda. Manelismul este in sange. Decojiti spoiala de cultura ca foile de ceapa si o sa gasiti esenta: banii, printesa, masina, sa moara dusmanii, sunt cel mai tare, etc.

  Cum sa renunt la o astfel de sursa de instruire asupra comportamentului poporului nostru, urmas al Romei? Vreti sa ajung si eu sa refuz voturi pentru ca vin de la tradatori? Doamne fereste! Sa-i chinui pe ai mei pentru ca EU nu vorbesc cu tradatorii? Mie mi-a dat Dumnezeu si minte, nu numai memorie. Nu cred ca am sanse sa ma legan de pe un picior pe altul ascultand Sara Montiel sau Neil Diamond si sa ma laud pe mine despre ce cult si destept sunt. Prefer BUG Mafia sau Parazitii. Macar este „arta” cu tendinte.

  Veti spune: „incultule”. Este adevarat, am multe lipsuri in ceea ce priveste cultura definita astfel de catre asa numitii oameni de cultura. Chiar m-ar bucura sa-mi spuna astfel si Liiceanu, de exemplu. Ar insemna ca sunt pe drumul cel bun.

  Veti spune: ‘Insensibilule”. Daca vreau sensibilitate, nu o sa ascult „La femme de mon ami”, cantata de Enrico Macias. O sa ma uit la coada de la Iasi de la Sf Parschiva, si o sa vad acolo atata suferinta si atatea sperante de multe ori desarte incat cantecul sus amintit devine o gluma frivola.

  Despre doamna de care ziceti, mi-a spus dl. Victor V ca ar fi o doamna „OK”. Din acest motiv, nu o sa va raspund nimic altceva.

 113. 116 Marcus octombrie 28, 2010 la 11:37 am

  Hai Cu Decembriada!

  Dupa consumarea ieri, in Parlamentul Romaniei, a celei mai sinistre farse posibile si a celei mai mari batai de joc la adresa poporului roman, soldate cu instaurarea cu drepturi depline a dictaturii basescului in tara noastra, paradoxul pe care il traim in momentul de fata consta in faptul ca singurul aliat care i-a mai ramas boboreanului in speranta ca va scapa de acest cosmar portocaliu, este de fapt dusmanul sau, si anume D-l General Iarna.
  Acesta, desi din punct de vedere al efectelor produse in casele romanilor a inceput sa-si faca simtita prezenta, decontul acestei prezente il vom achita incepand cu sfarsitul lui decembrie, cand Mos Gerila reinventat de chiombu’, ne va aduce la cutia postala, in loc de traditionalele felicitari de Craciun, facturile la incalzire.
  Acestea insotite de crivatul si pustietatea din frigiderele noastre, generate de scumpirea aberanta a alimentelor pe fondul ciomizarii veniturilor noastre, vor umple probabil paharul de venin guvernamentalo-basist si vor da nastere potiunii magice de decembriada, care ne-a scapat de un alt dictator care se credea nemuritor, dar care a incheiat lamentabil in fata zidului unei cazarmi din Tirgoviste.
  Cine mai crede astazi ca chiombu’ si regimul sau dictatorial mafiot mai poate fi indepartat prin mijloace democratice este ori tampit, ori rau intentionat, ori si una si alta.
  Dupa demonstratia de slugarnicie fara limite, nesimtire crasa si lasitate deplorabila facuta de alesii portocaliii in Parlament, este mai mult decat evident faptul ca baietii si mai ales fetitele oranj nu se dau dusi de la ciolanul din care se infrupta cu nerusinare, in timp ce poporul moare de foame, decat in duba, pe scut sau alungati cu pietre, varza si oua stricate.
  Acesti indivizi verosi si fara niciun Dumnezeu, ajunsi datorita naivitatii (eufemism) unor concetateni de-ai nostri, stapani vremelnici pe destinele natiei romane, nu au absolut niciun scrupul, atunci cand vine vorba de a-si insusi cu japca banu’ nemuncit de ei, dar trudit la greu de platitorul de taxe roman, adus de ‘mnealor la sapa de lemn.
  Pentru capii acestor mafioti iresponsabili, in frunte cu chiombu’, o debarcare de la Putere are perspective sumbre, soldate cu puscaria, motiv pentru care se tin cu dintii de fotolii, la adapostul unei imunitati fortate si false data de un sistem superticalosit.
  Recentele stenograme din Dosarul ALRO sunt doar o parte infima din maldarul de astfel de dovezi care atesta modul in care Basescu si gasca sa s-au bagat pana in varful beschetilor in butoiul cu miere al avutiei nationale, imbogatindu-se fara rusine in timp ce, pe de-o parte strigau din toti bojocii “hotii” si aratau catre altii, iar pe de alta parte saraceau poporul asa cum nici macar Ceausescu nu a facut-o.
  Nu stiu de ce ori de cate ori ma gandesc la aceste javre portocaliii, in minte imi vin imagini din filme pe scenarii istorice in care raufacatorii erau tavaliti prin catran si prin pene de zburatoare, iar apoi itinerati prin targ, subiect de flegme, oua si varza stricata pentru victimele lor, satisfacute ca s-a facut dreptate. Asta in timp ce pe Capo di tutti capi, Basescu Traian, mi-l imaginez sfarsind ca Baiazid, plimbat de-a lungul si de-a latul tarii, inlantuit intr-o cusca, subiect pentru acelasi tratament salivar ca si ciracii sai.
  Regretul meu consta in faptul ca datorita gaselnitei asteia cu “drepturile omului”, pe care tovarasul presedinte si derbedeii sai nu dau doi bani sau o ceapa degerata, tratandu-ne ca pe niste animale bune doar de sacrificiu, aceste metode punitive, inclusiv pedeapsa cu moartea, au fost eliminate din tratamentul aplicat unor astfel de personaje, ele fiind inlocuite cu caldura si mancarea oferite obliigatoriu de sistemul penitenciar din Romania.
  Si spun asta deoarece daca in apartamente, spitale si scoli acestea nu sunt o conditie sine qua non pentru un trai cat de cat decent, fiind considerate de chiomb si sleahta de la Putere, un simplu moft, in inchisori ele sunt litera de lege si respectate ca atare.
  Daca nici D-l General Iarna nu va reusi sa scoata romanii in strada in vederea sarbatoririi prin “munca specifica” a 21 de ani de la caderea regimului Ceausescu, inseamna ca intr-adevar ne meritam si soarta si pe cei care au ajuns sa fie stapani pe destinele noastre.

 114. 117 Marcus octombrie 28, 2010 la 11:38 am

  @Gazetar: multumesc pentru apreciere. Te-as ruga, daca se poate, sa intri putin la mine pe blog.
  sa fii iubit
  marcus

 115. 118 dlnimeni octombrie 28, 2010 la 11:56 am

  Le Prince: multumesc pentru comentariu. Am o zi destul de stresanta, nu mai intretin dialogul pe subiect. Doar ca o conotatie, daca aveti cindva un pic de timp, ginditi-va un pic la versul mioritic „cu brâul de lâna” si s-ar putea sa va bata gindul ca nu avem de-a face cu fatalism: briul de lina desemneaza, asociat cu „maicuta batrână”, o stareta, ceea ce permite un inceput de decodare a baladei. Incepem a ne gindi la manastirile de maici din Moldova secolului al XVI-lea, poate inceput de secol al XVII-lea. M-as putea gindi si la o „abbess” in sensul de „princess abbess” adica o protectoare cunoscuta, cu merite unanim recunoscute public, o femeie puternica a locului si epocii, ca sa ma reintorc cumva in laic, dar asta depinde de capacitatea populara de intelegere din epoca: balada a fost difuzata pentru a fi inteleasa atunci si nu acum. De aici, daca asa avea suficiente cunostinte, as putea incepe sa ma intreb care au fost evenimentele probabile din Moldova acelei perioade care sa implice, intr-un fel, biserica, manastirile, religia, ortodoxia.

 116. 119 virus octombrie 28, 2010 la 12:28 pm

  Premieru isi aduna simpatizantele(tii)…
  http://www.liveleak.com/view?i=23d_1288236802

 117. 120 pivniceru nicolae octombrie 28, 2010 la 12:40 pm

  Cred ca ar cam fi timpul sa trece-ti la actiuni mai dure ,greva parlamentara ar fi una .Daca ar fi coroborata si cu greva generala ,poate ,poate .Cu toate ca nu cred ca aceste actiuni vor misca portocalii santajabili din parlament ,poate vor da un pic de gindit guvernului.Ce poate urma unei greve generale ?Pick up your weappon and faith.

 118. 121 Bibliotecaru octombrie 28, 2010 la 12:55 pm

  @ Adrian Năstase

  Părerea mea este că proiectul politic al PSD+PNL ar trebui să se concentreze pe următoarea problemă: în România un partid politic, susţinut la guvernare de o coaliţie de forţe politice, rezistă pe poziţia executivă pe baza disciplinei de partid, deşi, în mod evident, susţinerea populaţiei nu prea mai există.

  PSD şi PNL ar trebui să se implice activ asupra noului proiect de reformă constituţională şi să pună în concordanţă voinţa poporului cu voinţa politică. În acest caz cred că ar trebui să existe un mecanism mai flexibil prin care poporul să poate demite, într-un act de voinţă populară suverană directă, peste actul de voinţă parlamentară (şi fără să depinde de parlament), Guvernul României. Din ce în ce mai mult este evident că Parlamentul României nu mai reflectă o reprezentare a voinţei politice a poporului suveran. Este deci nevoie de un mecanism care să suprascrie voinţa politică a parlamentului cu o voinţa exprimată direct, prin referendum, a poporului. Iată de ce cred că ar trebui introdusă, de urgenţă, o modificare a constituţiei şi legilor conexe care să statuteze referendumul local (pe colegiul electoral) pentru demiterea unui parlamentar şi un referendum naţional pentru demiterea premierului sau unui ministru, în care condiţiile iniţierii procedurii de referendum să fie strângerea unui număr rezonabil de semnături, posibil de strâns fără ajutorul unei structuri de partid.

 119. 122 dlnimeni octombrie 28, 2010 la 1:41 pm

  Fragmentarium politic: s-ar putea sa aveti dreptate, opiniile mele nu s-au sedimentat inca. Oricum doresc sa adaug ca rezultatul votului inseamna o infringere pentru romani ca popor – si explic pe scurt: o componenta importanta a crizei de la noi este cea pshihologica. Reusita motiunii ar fi insemnat pentru romani ca se schimba ceva – in bine – iar asta i-ar fi ajutat pe romani sa iasa din criza economica mai repede. Ca leul a inregistrat o urcare dupa caderea motiunii, cred ca este doar un artificiu al dlui Isarescu, menit a da de inteles lumii ca mediul economic ar fi primit cu satisfactie si optimism mentinerea guvernului Boc. Jenant, pentru un om ca dl Isarescu.

 120. 123 maria octombrie 28, 2010 la 1:47 pm

  VA ,, FACU ”.!Are stofa securistul dracului ! NU renuntati ! HARTUITI-I NON-STOP !Lupta de gherila , cum zice d-na Anghel !Apropo , n-as fi crezut ca in Romania exista un astfel de OM .!D-na Anghel imi da sperante ca tara asta nu e pierduta de tot !

 121. 124 florin m. octombrie 28, 2010 la 1:50 pm

  Victor V.

  Din motive de „rasfoit” in graba, am tot sarit peste topicul cu motiunea, asa ca abia acum am citit postarile tale de acolo.

  In primul rand felicitari pentru dezvoltarea fulguranta pe care se pare ca o cunoaste compania ta. Este de-a dreptul tonic sa constati ca pentru cei care inteleg piata, aceasta functioneaza.

  Din punctul meu de vedere, una din cele mai bune situatii politice ar fi urmatoarea: PDL si compania se cearta cu PSD si PNL la nesfarsit si uita sa mai si guverneze. Toti. Asa, vreo 10-15 ani. Plictisiti, functionarii de stat se duc pana la urma acasa si se apuca de altceva. Poate de agricultura, folosind fonduri europene, ar trebui sa se priceapa sa le acceseze.
  Incetul cu incetul oamenii din tara asta se plictisesc de spectacol si se apuca de treaba, facand lucrurile sa se intample. Cu ochii pe piete, nu la stat, cum e cazul acum. Economiile si profitul sunt investite sau consumate dupa cum decide fiecare, in beneficiul personal si al familiilor. Prin initiativa legislativa populara, se bugeteaza strict functionarea politiei, armatei, justitiei, Parlamentului, care se acopera printr-o taxa asupra activitatii, intre 1-3% din cifra de afaceri, dupa marimea acesteia, TVA redus la minim, si taxe speciale, (timbre fiscale de utilizare a serviciului). Se bugeteaza un sistem de asigurari de sanatate si educatie, pentru care se elibereaza vouchere. Obligatoriu de utilizat, dar nu neaparat in sistemul de stat. Taxele de combustibil, inclusiv TVA, se utilizeaza strict pentru finantarea de cai rutiere. Mai ramane de rezolvat problema pensiilor de stat. Asta este o chestiune pe care trebuie sa o decida oamenii, cu calculele in fata. Sunt convins ca, odata confruntati directi cu situatia in care se gaseste fiecare, solutia pensiei de stat va aparea atat de reciproc dezastruoasa, incat numarul real al pensionarilor platiti s-ar reduce drastic. Pe de alta parte, resursele lasate libere in venituri precum si nivelul superior al acestora ar fi cea mai buna asigurare pentru pensionari. Fondul locativ vechi poate fi si el o sursa buna de asigurare a batranetii.

  Dar asta este, in forma trunchiata, doar un vis al meu. Care pe cei mai multi ii deranjeaza dintr-al lor. Ala cu statul stie-tot, poate-tot sau statul da-mi si mie…

 122. 125 Maximmouse octombrie 28, 2010 la 1:52 pm

  FRATILOOOR!:)

  Am citit comentariile voastre cu mult interes, am si eu unul de facut…

  Lectia ISTORICA, pe care boborul se cuvine sa o primeasca,este in plina desfasurare.Evident, nu va trage nici o concluzie…poate intelighentia…

  Pentru onorata noastra gazda , am observat ca totusi Ponta nu a asimilat pedeapsa pe care , cu modestie i-am recomandat-o : sa nu faci fratie cu draku ..etc. Se cuvine sa mai scrie de 500 de ori, poate pricepe…ce a cautat sa nutreasca speranta ca fiarele portocalii vor vota motiunea? …

  Nu trebuie uitati udmr….NICIODATA! Atunci cand veti mai merge cu caciula in mana la udmr, via Crinul…sa nu uiti Darie…:)
  Nu trebuie niciodata uitat , cat sunt ei de „onorabili” , de …

  La fel anacronicele minoritati….cei pe care ii au in lumea larga , fac afaceri cu pambuccian sau cu ROMANIA? Asa ca ,la,la,la, la ,lada …respectiva a istoriei, asa cred .

  Acuma , opozitia , va face ce are de facut, cu modestele ei posibilitati, in rest, timpul isi va face treaba lui…

  Totusi, poporul roman este iubit de Dumnezeu…caci altfel, intempestiv impuscatul era si azi cat capra pe noi, daca, si numai daca nu calca pe bec, si nu erau altele interesele spatiului vital european.

  Dragilor, in dinamica rapidissima a timpurilor moderne , este IMPOSIBIL ca satanail sa nu calce pe bec, si , ah , sa vedem o noua revolutie, la care , ca de obicei , boborul isi poate aduce aportul,in domeniul acela atat de drag lui al profitului, minciunii, hotiei,razbunarilor imunde, ma rog , verite-ul ca sa zic asa…:)

  Aya, porumbita rotata, ti-a placut ” subtilul” aport al doktorului la sabotarea manifestatiei boborului provincial?Ce zici, poti incerca, fie si in propria casa , sa nu mergi la toalete cam cel putin 12 ore? E doktor, sau ce? Fooooarte tare…:)

  Cu stima.

 123. 126 florin m. octombrie 28, 2010 la 2:01 pm

  Ghita Bizonu

  C Klasse nu a cunoscut probleme de fiabilitate, doar E Klasse… 🙂
  Dar si asta este rezolvata intre timp.
  Salariile au legatura cu productivitatea si cu cererea. Probabil ca evolutia actuala pe piata muncii vor determina sindicatele din Germania sa iasa putin din moratoriul actual, ceea ce ar determina o crestere a salariilor, o reoreintarea a productiei germane mai mult catre interior, rolul exportului ramanand pregnant in capacitatile germane off shore. Asa sau asa, Germania nu este dependenta de exporturi, pe cand China da. De aia nu stiu ce sa faca cu yuan ul… sa-l tina, o sa-i coste mai tarziu tare, sa-l lase, le scade economia azi. Pe termen lung, eu nu pariez pe China, pentru ca politicile centralizate sunt intotdeauna gresite in calculele lor.
  Problema este ca situatia monetara internationala de azi, bazata de un dolar de tiparnita, este putin probabil sa isi gaseasca un sfarsit pasnic…

 124. 127 Theodora octombrie 28, 2010 la 2:03 pm

  @All
  La mine pe blog poze de la motiune.
  Parca Instalatorul renuntase sa mai scrie sub acest nick si anuntase unul nou. Nu conteaza care.
  Daca am retinut corect atunci intreb daca pot sa folosesc si eu doua, trei nickuri. 🙂
  Daca nu am retinut corect imi cer scuze pentru confuzie.
  @Doru Coarna
  In legatura cu ce scrie LePrince „La fel si tu, ai obiceiul sa vorbesti cu tine, ajungand pana la urma sa te si crezi”, EU VA ASCULT, VA CRED SI VA RESPECT.
  @LePrince
  Daca tu crezi ca eu mai accept sa intru cu tine intr-o discutie de te inseli.
  Nu poti sa arunci cu mizerii in cineva si pe urma sa incerci o comunicare civilizata.
  Pentru ca m-ai etichetat drept dactilografa o sa citesti raspunsul pe blogul meu (pe seara) asa cum ti-am promis.
  Tu insisti sa te fac „erou”
  @mumu12345
  Eu nu cred ca aveti un caracter infect.
  PSD-ul, ca orice partid democratic este de acord cu manifestarile stradale.
  Domnul Victor Ponta a fost in mijlocul manifestantilor (vezi poza de pe blogul meu)
  Pe acest blog sunt unele persoane care nu accepta protestele deci nu sunt de acord cu politica PSD. Sunt aceste persoane social democrate? Poti sa te declari social democrat dupa ce spui “Chiar nu-mi pasa ce partid e la putere acum”?

 125. 128 Maximmouse octombrie 28, 2010 la 2:10 pm

  @Bibliotecarul!:)

  Biblio, uite , cred ca cititorii de la cotroceni dau din cap a aprobare…pot trece cat mai rapid la modificarea Constitutiei, daca tu , om destept gandesti asa…:) apoi, ce o gandi boborul…esti foarte tare..:)

  Tu crezi , o secunda macar, cu seriozitate , ca opozitia va avea un cuvant de spus in cazul modificarii Constitutiei?

  Biblio, esti prea serios pentru timpurile astea…cu stima, Maxi!:)

 126. 129 Maximmouse octombrie 28, 2010 la 2:12 pm

  @Maria!:)

  Ba chiar sa crezi ca tara asta in care un om face greva foamei si nu se intampla nimic, este pierduta, chiar de tot…:)

 127. 130 Ghita Bizonu' octombrie 28, 2010 la 2:14 pm

  Maximouse

  gresesti grav … nu stai capra peste X ci sub X.
  Ce dracu prostmodernism prostmodernism da in obscenitati se prefera traditional ….

 128. 131 Ghita Bizonu' octombrie 28, 2010 la 2:16 pm

  ptr toti

  integ parca ca un SPPist aflat nu se stie de ce in incinta Parlamentului ar fi imbrancit un parlamentra Rusanu . Ce stiti dspre asta ?!

 129. 132 Maximmouse octombrie 28, 2010 la 2:17 pm

  @Pivniceru Nicolae:)

  Stimate Temniceru, mata chiar esti optimist…foooarte optimist, parca ma vad pe mine mai antzartz….cum trece timpul, cum ne inteleptim…:)

 130. 133 Maximmouse octombrie 28, 2010 la 2:20 pm

  Fratilooor!

  Undei Harabulba ? Ce greva face? parca asa am citit intr-un comentariu….o fi fost si el in Bucuresti in perioada asta , cu treaba, si e obosit?…:) He , he, pot sa-mi imaginez ce bucurie este in sufletelul lui, chiar nu merita sa si-o umbreasca cu comentariile rautacioase de pe blog…

 131. 134 florin m. octombrie 28, 2010 la 2:26 pm

  Ilie Serbanescu este incorigibil. Corijarea prin inflatie loveste intotdeauna in special in cei cu venituri fixe! Adica exact bugetarii si pensionarii… Nu in banci sau in clientela de stat.
  Ciudata logica.

 132. 135 Ghita Bizonu' octombrie 28, 2010 la 2:37 pm

  florn m
  visele sunt ilogice si aberante. Ma rog cele produse de somn. Insa visul tau se pare ca are loc cu ocfhii deschisi … si deci ar trebui sa fie mai logic .
  Matale scrii Plictisiti, functionarii de stat se duc pana la urma acasa si se apuca de altceva. Poate de agricultura, folosind fonduri europene, ar trebui sa se priceapa sa le acceseze..
  Pai daca functionarii de la fisc se duc acasa si se apuca de altceva .. adio si un praz verde. Se opreste totul . Alles Kaput.
  Si deci cum naiba putem sa avem Prin initiativa legislativa populara, se bugeteaza strict functionarea politiei, armatei, justitiei, Parlamentului, , Parlamentului, initiativa legislativa populara care se acopera printr-o taxa asupra activitatii,.
  Adica dintai ce-i aia “initiativa legislativa populara” ? Definitia. Cine o ia , cum o iasi cum se pune in praftica. Daca sa zicem ca Bercea Mondialu are alte planuri ce faci ? In sabii va toatyai ori va mir5ositi reciproc pistoalele ? Da ma rog sa lasam asta. Continui din visul tau erotic. rintr-o taxa asupra activitatii, intre 1-3% din cifra de afaceri, dupa marimea acesteia, TVA redus la minim, si taxe speciale, (timbre fiscale de utilizare a serviciului).
  HO !!! Parca ne-am inteles ca Sehr futt, alles Kaput ca functionarii de stat s-au dus sa faca ce stie mai bine Boc ..( coasa si pascutu gastelor). Acum dupa ce Statu exit ce faci ? te apuci sa-l refaci ?! Ce nu mai esti libertarian ? Vrei taxe si impozite ? Tu insuti zici ca in visul tau statu out la loc cu verdeata!! Da cand se implini visul de aur al omerii misesiste te apuca initiativa legislativa poporana sa refaci Marele Bandit ?! Ce nu poti fara el ?
  Imi aduci aminte de bancu ala cu rus care avea a 3 a dorinta o sticla de votca si cu ala care a zis femeii te rog tine nitel camila ….Mde cum zcea si Scufita Roz unele lucruri nu se striga in gura mare …

 133. 136 lupi octombrie 28, 2010 la 2:43 pm

  @ Le Prince si toata turma de postaci bashishti –Azi-noapte am visat ca eram prin anii ’50, la penitenciarul Pitesti !. Nu , nu eram ,,cazat” acolo, ci voi , eu eram plt. ala, TURCANU , parca-l chema , nu ??? Doamne, mi-as da totzi anii pe care i-as mai avea de trait , fiecare an pe o zi din acel vis !!! Si-tzi jur pe ce vrei tu ca nu vei mai scrie niciodata pe un blog decat asa : lepra de basescu, homunculul de boc, tarfa de ………..[ alege tu ,dupa preferintze], retardatu’ de toader , etc.,etc. E ultima mea postare , zi de zi ma voi gandi ca poate , a doua zi ,acel vis va deveni realitate !!! Nenorocitzilor !!!!!

 134. 137 Dl.Goe octombrie 28, 2010 la 2:48 pm

  …de unde se vede iarasi ca nu conteaza daca bloggerul posteaza des sau rar, lung sau scurt… comentatorii mioritici au ce comenta si comenteaza… pe larg… Poate ca bloggerul ar trebui sa ia aminte si sa faca un studiu de optimizare al muncii pe blog… Ar putea constata ca i-ar putea ramane timp mai mult pentru lucruri mai serioase, fara sa piarda nimic din trafic si prestanta la ferma WordPress.

 135. 138 mumu12345 octombrie 28, 2010 la 2:52 pm

  @ Observator

  Doamnă Rodica, fă supărare, dar luaţi d’aci! . . .l .

  PS: Tot ce-am afirmat în comentariul meu se bazează strict ce-aţi scris cu mânuţa dumneavoastră în comentarii. Aşa că treceţi în faţa oglinzii şi flegmaţi-vă şi dacă doriţi daţi-vă chiar în judecată. Cred că vă cunoaşteţi măcar identitatea, inclusiv cea de coadă de topor.

 136. 139 Doru Coarna octombrie 28, 2010 la 3:36 pm

  @ All,

  Se va reusi pana la urma, doar ca va fi extrem de dureros. Insa nu clasa politica, nu opozitia, nu sindicatele, astea-s ZERO acum in mintea oamenilor.

 137. 140 Sibilla octombrie 28, 2010 la 3:41 pm

  „Vă vrem la conducerea PDL“

  REŞIŢA – Liberalii vor ca în 2012 să aibă în opoziţie un partid condus „de un om al dialogului“.

  La finele şedinţei Consiliului Judeţean desfăşurată săptămâna aceasta, consilierul liberal Ioan Cojocariu i-a propus preşedintelui CJ, Sorin Frunzăverde, să candideze la şefia Partidului Democrat Liberal. „Atitudinea dvs din momentele dificile cauzate de guvernul partidului din care faceţi parte şi trei dintre declaraţiile (…) pe care le-aţi făcut îmi permit să vă cer, dle Frunzăverde, să candidaţi la această funcţie. Mai exact, atitudinea dvs din momentul unirii PD-ului cu PLD-ul, declaraţiile date în momentul în care s-a vrut tăierea pensiilor şi ultima declaraţie prin care aţi considerat reducerea TVA-ului la alimentele de bază la 5% ca fiind cel mai bun lucru făcut pentru cetăţeni, vă califică pentru această încercare. Vă cer acest lucru pentru faptul că în 2012, sau mai devreme, când PNL va fi la putere iar PDL-ul în opoziţie, formaţiunea dvs să fie condusă de un om al dialogului, un om cu care să se poată discuta, lucru care azi nu se întâmplă la nivel central“ a spus Cojocariu.

  După acest discurs „pastelat“, Sorin Frunzăverde a spus doar atât: „Bine“.
  sursa: http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/va-vrem-la-conducerea-pdl/cn/news-20101028-02272216

 138. 141 LePrince octombrie 28, 2010 la 3:44 pm

  @Theodora

  Iti multumesc pentru intentie, dar eroismul nu este pentru mine un deziderat actualmente. Iti multumesc si pentru raspunsul pe care preconizezi sa mi-l dai „pe seara”, dar nu-ti citesc blogul, astfel ca nu voi putea replica. Intrebarile raman. Vii la re-re-uri?

 139. 142 Doru Coarna octombrie 28, 2010 la 3:47 pm

  @ florin m, ghita B.,

  C klasse a avut si inca are usoare probleme de fiabilitate: la primele modele le cadea vitezometrul care era electronic dar cablat prin cutia de viteze. La altele, cele Diesel, se bloca cutia in plin mers: se facea varza totul inauntru. Norocul e ca poate fi inlocuita „pe genunchi” cu una de „cobra”, fara moarte.

  E klasse este cea mai fiabila serie Mercedes, trec uzual de 600000km si cam fara probleme majore, in special W210 din 2000-2002. Pana si S-ul e mai slab decat E-ul. Asta-i!

 140. 143 blogideologic octombrie 28, 2010 la 3:48 pm

  Vechiul filon de filosofie milesiană este reluat de Constantin Noica prin sintagma „devenirea întru fiinţă”. Friedrich Nietzsche caracteriza opera filosofului Anaximandru din Milet, –elevul matematicianului Thales–, prin fraza de evaluare : „…toată devenirea întru fiinţă este emancipare ilegitimă de la fiinţa eternă, păcat originar pentru care unica penitenţă este distrugerea.” La milesianul Anaximandru, începutul, originea tuturor lucrurilor se află în Arheu. În „Sărmanul Dionis”, înţeleptul Ruben, deşi nu foloseşte direct termenul arheu, spune totuşi ceva definitoriu despre arheul omului (bineînţeles, o definiţie prinsă în chingile limbii române de la anul 1872) : “omul cel vecinic, din care răsar tot şirul de oameni trecători”. Termenul apare ca titlu în proza eminesciană din 1875, „Archeus”. Este eseu filosofic, este poveste ? Este o ancoră românească în marea filosofică milesiană.

 141. 144 Theodora octombrie 28, 2010 la 3:53 pm

  @Ghita Bizonu’
  Au fost trei deputati PNL, Dan Radu Rusanu, Dan Motreanu si Alina Gorghiu si Lilick invitata de la clubul bloggerilor liberali.
  Cel care a recunoscut ca lucreaza la SPP a refuzat sa permita accesul in loja a invitatilor care reprezentau clubul bloggerilor liberali.
  Ofiterul SPP a declarat ca a fost pus acolo de secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, s-a asezat in dreptul usii si a chemat intariri.
  Locurile din aceea loja erau pastrate pentru cei de la Liga pentru Presedinte.
  Lilick a fost cea imbrancita si imobilizata de SPP-ist iar domnul Rusanu a intervenit pentru eliberarea ei.
  SPP a declarat ca persoana respectiva nu este angajata la ei si ca in zona respectiva au atributii doar ce de la Directia de Afaceri Interne a Camerei Deputaţilor.

 142. 145 florin m. octombrie 28, 2010 la 4:10 pm

  Ghita Bizonu

  Pentru cele ce ti-am descris eu nu este nevoie de cateva sute de mii de functionari. Si una este statul politic, alta administratia ca institutie civila. Una este procurorul lui Basescu sau a altui trecator pe la Putere, alta este Corpul de Legi si Justitia. Faptul ca au nevoie de finantare din partea celor ce se servesc de ele nu inseamna ca ele pot functiona DOAR ca institutii ale Statului polititizat.
  Paralizia de care vorbesti in situatia in care functionarii s-ar opri este doar a sistemului existent. Nu inseamna ca functiile alocate acestuia pot fi indeplinite doar de el.

  In fine, ceea ce am expus nu este atat de elaborat incat sa merite dezvoltare si dezbatere, dar nici nu este contradictoriu, cum sugerezi.

 143. 146 dlnimeni octombrie 28, 2010 la 4:11 pm

  Theodora: WordPress retine nick-urile pentru totdeauna in situatia in care ai blog, chiar daca vrei sa renunti la ele. Urmarea este aceea ca WordPress ma identifica, automat, mai intii ca instalatorul si doar dupa aceea ca dlnimeni, iar uneori omit sa ma reidentific; stiti si dumneavoastra ca trebuie trimise nick-ul si parola la fiecare citeva zile. Nu e ceva facut special. Daca veti avea mai multe nick-uri (cu blog) atunci va asteapta aceeasi situatie.

 144. 147 Theodora octombrie 28, 2010 la 4:39 pm

  @LePrince
  Nici nu este nevoie sa citesti tu articolul.
  Nu ma intereseaza raspunsul tau ci reactia cititorilor mei.
  @dlnimeni
  Am inteles si stiu ca aveti dreptate. Regret ca am interpretat gresit.
  Va multumesc pentru modul civilizat in catre mi-ati raspuns.
  A ajuns sa ma mire normalitatea.

 145. 148 LePrince octombrie 28, 2010 la 5:02 pm

  @Theodora

  Ma bucur ca vei avea la ce sa lucrezi si la ce sa te concentrezi. Pestilentialitate placuta!

 146. 149 florin m. octombrie 28, 2010 la 5:02 pm

  Doru Coarna

  C Klasse 2000-2007 a avut usoare probleme, in special legate de partea electronica, nu mecanica, mai putin ceva pompe de injectie. Nu este nimic tipic in problemele pe care le semnalizezi, chiar daca or fi fost cazuri.

  C Klasse 2007- astazi, este extrem de bine cotata din punct de vedere a fiabilitatii mecanice. Exceptie fac motoarele de pe 250 cdi, 204 cp, care au avut o problema cronica de injectoare, datorate unei mici deficiente de concept a injectoarelor Delphi. Valabil si pentru alte modele ce au acest motor..

  In schimb vechea E a avut o serie intreaga de probleme, in special legate de motoarele diesel in 5 cilindri, electronica, dar si sistemul de franare inaugurat cu ocazia acestui model, (SBC), care ulterior a fost si eliminat cu ocazia face lift ului; o fundatura tehnologica ce a costat sute de milioane in dezvoltare. Impactul de imagine a fost foarte puternic, declansand cea mai mare ofensiva de calitate cunoscuta vreodata la Mercedes.

 147. 150 Theodora octombrie 28, 2010 la 5:14 pm

  @LePrince
  „Pestilentialitatea” te caracterizeaza pe tine si prin blogul meu o sa fie observata si de altii.

 148. 151 Theodora octombrie 28, 2010 la 5:44 pm

  @Doamna Manuela
  Ma adresez direct pentru ca si domnul Victor V a facut-o protestand pentru “Domnu’ , mai ia o dată! . . . l .”
  Eu protestez pentru “Pestilentialitate placuta!” a lui LePrince
  Asta este omul care are pretentia ca eu sa ii raspund la intrebari.
  Pentru ce as face asta?
  Dupa cum se poate observa eu nu i-am adresat nici un cuvant urat.
  Asta i-am spus eu: “Daca tu crezi ca eu mai accept sa intru cu tine intr-o discutie te inseli. Nu poti sa arunci cu mizerii in cineva si pe urma sa incerci o comunicare civilizata.” Si el imi raspunde cu ““Pestilentialitate placuta!”
  Nu mai vorbesc despre cei sase-sapte ani de acasa.
  Cu deosebit respect
  Theodora Marinescu

 149. 152 blogideologic octombrie 28, 2010 la 5:55 pm

  Am tot vorbit, aici pe blog, despre importanţa Iluminismului scoţian care a modelat lumea modernă. În cartea „The Audacity of Hope”, Barack Obama subliniază că faptul determinant ce face Statele Unite ale Americii să fie unice şi stabile într-o contradicţie aparentă este structura sa constituţională care cere conversaţie între punctele de vedere opuse. Acest aspect al constituţiei americane îşi are originea în studiul lui James Madison despre Iluminismul scoţian, cu accent special pus pe filosofia politică a lui David Hume, la rândul său puternic influenţat de Shaftesbury (mai exact Anthony Ashley Cooper, conte de Shaftesbury), Francis Hutcheson, şi de Adam Smith. Aceşti gânditori scoţieni au scris despre moralitate şi despre schimbarea guvernului ca răspuns la cererea timpurilor, şi în relaţie cu alţii prin conversaţie. Teoriile morale şi politice ale lui David Hume descriu o necesară deschidere spre opiniile altora, deoarece structura societăţii funcţionează doar atunci când ea este o parte folositoare în facilitarea vieţii în comunitate. James Madison a fost de acord cu acest punct de vedere al iluminiştilor scoţieni, şi a redactat o constituţie ce reflectă această convingere precum şi angajamentul faţă de cererea structurală de conversaţie între părţile cu opinii opuse.

 150. 153 leo octombrie 28, 2010 la 5:59 pm

  @ Instalatorul
  un blog poate avea mai mulţi utilizatori şi viţăversa. pe cale de consecinţă, aţi putea să unificaţi sub acelaşi nick controlul pentru mai multe bloage; după cum probabil ştiţi, Sibilla a ajuns să aibă la unul din momentele în care se punea problema renunţării la una din ediţiile Sfinxului din motive de codiţe spămuistice aplicate de „prieteni cu azur în ochi” un al doilea blog, rămas acum în stadiul de oază liberă de politic, prin urmare mai puţin interesant într-o ţară de experţi în dat cu părerea, Sfinxul Redivivus. La ambele două avem acces ambii doi. După cum vedeţi, nick-urile nu se confundă.
  Sper să nu o luaţi ca o interpelare. Pur şi simplu vorbesc după o experienţă proprie acumulată după întâmpinarea aceluiaşi gen de probleme din vremurile în care alesesem să fiu allibis pentru un caz particular şi leo pentru bloggi et orbi; şi nici mie nu-mi ieşea, că cestia asta cu de-trei-ori-peste-capulea-datul cere o oareşcare dexteritate de guşter curcubeu, nu putem fi toţi meta d-ăya, de care soi or fi iei/iele… 😉

 151. 154 Ghita Bizonu' octombrie 28, 2010 la 6:02 pm

  florin m

  recunsoti cumva citatul?

  Plictisiti, functionarii de stat se duc pana la urma acasa si se apuca de altceva. Poate de agricultura, folosind fonduri europene, ar trebui sa se priceapa sa le acceseze..
  Cf acesti citat toti functionari pleaca la sapa (curioasa obsesia asta cu sapa .. Insa unii dintre functionarii aia sunt economisti, juristi samd ba si ceva informaticieni). Toti nu numai a lu Stau politizat cu scrii tu …
  Toti reiese. Si taxildarii si politaii si judecatorii si gardienii de inchisoare si doctorii si si si secretarele dela parlament ! Adica Statu dispare .
  Si ar mai fi o cestie : initativa aia cetateneasca .. Nu este tot politica ?
  Si cine sa conduca serviciile ? Pe ce criterii ? Le arendam in stilul venalitatii sec XVIII ? Si nu e mai bine fara servici publice? De ex daca doresti drum fa- ti-l ! deh initiativa privata .
  Ma rog eu am niste dubii ca se poa fara stat. Nu de al ta dar parca nimeni nu a emigrat in Somalia , aia cu piratii. Stii ce ar fi interesan6 acolo ? Statul nu se egzista !! Da nu se ingehsuie sa se duca acolo nici un amator de anarhie (ma rog nici Al Qaeda nu rpfita de lipsa toatala a statului si de faptu ca aia e islamici batuti in cap ..) Ca poa sa fie sa zicem mai redus , cu asta de acord Ca si mai bine daca returneaza servicii ptr banii incasati ar fi si mai bine dupa mine . Ca uneori isi baga nasu prea mult – hm .. prin Amerlocia is niste abuzuri in materie de cum iti educi copii de te crucestim sper sa nu ajungem pana acolo. Insa toate astea sunt in legatura cu societatea . Ce cere si cat inghite .
  Si asa pour la boone bouche iti atrag atentia asupra unei mici lecturi de duminica – Luna e o doamna cruda de Henlein . Se gaseste pe Scribd . O societate libertariana fara taxe si fara stat propriu … O fictiune bine inchegata unde cat vrei sa carcotesti nu gasesti contradictii ca aia care m-a amuzat la tine.

 152. 155 M.Voicu octombrie 28, 2010 la 6:11 pm

  @ Fragmentarium Politic octombrie 28, 2010 la 8:43am spune: „Se confirmã aprecierea fãcutã de Ion Iliescu la Congresul PSD privind deosebirea calitativã dintre o guvernare monocolorã şi una de coaliţie, ultima fiind subminatã esenţialmente şi într-o proporţie fãrã concurenţã”
  * * * Mã citez din revista „Palatul de Justiţie” nr.2(februarie)/2000: ◄ponderea proprie a fiecãreia este totdeauna prea micã, cea realã – necunoscutã, iar cea pretinsã rãmâne nerecunoscutã, şi puterea se structureazã pe un algoritm cu bazã contestabilã. Pentru partidele componente rãmâne decisivã forţa potenţialã a retragerii – cu efect perturbator egal – fãrã alternativã compatibilã partenerilor, ceea ce determinã satisfacerea succesivã neselectivã şi aleatorie a intereselor diferitelor grupuri de presiune, cu sacrificarea coerenţei legislative pentru pãstrarea unitãţii coaliţiei de guvernare. Aşa se comportã şi parlamentarii lor: criticã propagandistic abuzurile pãrţii satisfãcute prin compromis, în situaţiile limitã voteazã cu guvernul, dar lasã ordonanţele disputate sã-şi facã efectele, obţinând promovarea “la paritate” a propriile lor interese; pentru legiferarea adecvatã social, de obicei nu mai rãmâne timp!►.
  Scuze cã n-am compus un text nou – PROBLEMA ESTE TOT VECHE.

 153. 156 M.Voicu octombrie 28, 2010 la 6:34 pm

  @ Fragmentarium Politic octombrie 28, 2010 la 8:43am spune: „Un al doilea indiciu se referã la amploarea corupţiei şi şantajului, prin care puterea şi-a cumpãrat proprii parlamentari (PDL) sau a cedat şantajului din partea altora (UDMR).
  • A) * * * În 1989, unui preot (era sã zic catolic), i s-a repatizat o altã parohie – şi s-a declanşat o revoluţie! Ce locuri de muncã li s-a repartizat muncitorilor de la „Solventul” şi de la alte fabrici din Timişoara ?
  • B) * * * O învãţãtoare îşi pune acum chezaş viaţa sa – ca sã se respecte o lege promulgatã; doar cã ea este de naţionalitate ROMANÃ; întradins n-am scris cu â – cãci Dumneaei apãrã şi dreptul roman etern !
  • C) * * * Ieri se-auzea cã UDMR ar fi cerut/sau i s-ar fi propus sã-şi pãstreze reprezentarea actualã în Guvernul României. Dacã-a fost aşa, EITHER / OR – dupã mine, mai bine cã n-a trecut moţiunea !

 154. 157 M.Voicu octombrie 28, 2010 la 6:40 pm

  @ Marcus octombrie 28, 2010 la 11:37am spune: „…cãldura şi mâncarea oferite obligatoriu de sistemul penitenciar din Romania. Si spun asta deoarece dacã în apartamente, spitale şi şcoli acestea nu sunt o condiţie sine qua non pentru un trai cât de cât decent, fiind considerate… un simplu moft, în inchisori ele sunt litera de lege şi respectate ca atare.”
  • * * * Suntem pe cale sã se ajungã ca puşcãriaşii sã trimitã pachete rudelor lor aflate în libertatea de a munci în standard stabilit de FMI !

 155. 158 M.Voicu octombrie 28, 2010 la 7:27 pm

  @ Doru Coarna spune: octombrie 28, 2010 la 9:34am „sunt chiar mulţumit cã am reuşit sã descifrez aceste ultime taine… Aşa mã simt ori de câte ori înţeleg ceva complicat ori ambiguu.”
  • * * * Şi Dumneavoastrã sunteţi sãgetãtor ?

 156. 159 Maximmouse octombrie 28, 2010 la 7:28 pm

  @Ghitza Bizonu!:)

  Frate, mi-ai starnit placute amintiri…he, he…dar nu este asta, este macaraua capra…he, he….consider ca nu m-ai facut prost…modernist? sau da ? ia zi…?He , he …

  In legatura cu” pozitia” natiunii in timpul guvernarii portocalii , mi-am amintit de o poezie , daca vrei ti-o spun , deci , am certitudinea ca suntem priviti indeaproape in gura…tot timpul..:)

  In legatura cu postarea ta catre acela cu statu’…un mare cunoscator al firii omenesti imi zicea dauna zi ca atunci cand vrei sa-ti stergi urmele , te apuci sa reformezi statul…mi se pare valabil…:)

  cu stima, Maxi!:)

 157. 160 Ghita Bizonu' octombrie 28, 2010 la 7:50 pm

  lupi

  ma rog gusturile tale is cam dubioase rau .. insa aia ptr care ai vrea sa fii tu Turcanu rizicau sa iti dea indicatii… cum s tratezi „banditii” ….

 158. 161 Victor V. octombrie 28, 2010 la 9:27 pm

  @ florin m.

  Mulțumesc mult pentru felicitări. Nu a fost chiar o dezvoltare spectaculoasă. La început (imediat după declanșarea crizei) clienții au început să taie din bugete și țină licitații după licitații. Așa că lucram tot mai mult pentru tot mai puțini bani. Dar asta ne-a obligat să ne limităm doar la domeniile unde eram foarte competitivi, închizând deocamdată liniile de business imature, ceea ce a mărit productivitatea.

  Partea bună este că după doi ani, mai toți competitorii au cam început să iasă din business și să ne subcontracteze (inclusiv chinezii), pentru că eram mai ieftini ca ei. Așa că acum instalăm prin toată Europa, echipamente „americane” și „nemțești” produse în Romania. Este amuzant că avem mai des instalări prin vestul Europei, decât acasă.

  Acum 15 ani partenerii de afaceri de atunci mi-au vândut un „pont” valabil și astăzi: „foamea ascute mintea”. L-am auzit și la Steve Jobs într-o formă mai elevată. Cred că funcționează și pentru bugetari, nu numai pentru companiile private.

  Mi-a plăcut visul tău și partea bună este că se întâmplă cam în toată Europa. E bună și câte o criză din când în când.

  @ Ghiță Bizonu’

  De ce crezi că nu se poate fără angajații fiscului? Noi ne plătim taxele fără să ne mai verifice cineva. Și de câte ori ne verifică, se dovedește că au „rătăcit” ei ordinul de plată. Crezi că România este populată numai cu „țigani” (am folosit ghilimele pentru sensul figurat) și infractori?

  Nu spune nimeni că se poate ACUM fără stat. Dar am putea să mai micșorăm un pic tagma jefuitorilor. Măcar până ne mai înmulțim noi ceilalți, cei care plătim impozitele. Dacă Băsescu face asta, poți să-mi spui liniștit că-s băsist.

  Deocamdată, PSD-ul 2000 și guvernul Adrian Năstase au făcut asta, în timp ce PNL și PDL au jefuit banii adunați în perioada de creștere. Să nu-l uit pe Mircea Geoană și indemnizația de casnică. Noroc că acum e tânăr pensionar politic.

  PS: ați văzut visul subofițerului? Credeți că e de „stânga” ?

 159. 162 Bibliotecaru octombrie 28, 2010 la 11:30 pm

  @ Maximmouse
  Păi dumneavoastră credeţi că PSD şi PNL nu au nimic de spus în Parlamentul României? Atunci poate ar trebui să stea acasă, măcar să ştim că nu mai sunt certuri în parlament. 😀

  Nu se poate să gândiţi „la modul” că PSD şi PNL nu au nici un cuvânt de spus, mai ales în cazul Constituţiei care, fiind urmată de referendum, contează mult şi votul poporului pentru a intra în vigoare noua Constituţie. Este evident că nimănui din clasa politică nu i-ar plăcea să existe posibilitatea ca un parlamentar, după ce a cheltuit o grămadă de bani şi energie pentru a ajunge în parlament, să poate fi demis prin referendum. Şi totuşi ar fi cazul, altfel unde ajungem?

 160. 163 Doru Coarna octombrie 29, 2010 la 5:29 am

  @ M Voicu

  Sunt peste-peste.

 161. 164 Doru Coarna octombrie 29, 2010 la 5:49 am

  @ florin m.

  Stai-stai-stai! Eu vorbeam de model in general. Daca e s-o despicam, cutiile manuale sunt cam naspa la Mercedes. Daca ai de ales, CA.
  La motoarele diesel, bujiile incandescente au corpul din otel, evident, dar sunt insurubate in chiulase de aluminiu, asa ca apare chemosorbtie si daca nu le schimbi la cald la fiecare 2-3 ani, apoi nu mai le poti desuruba cand chiar trebuie sa le schimbi si se rupe filetul, arunci chiulasa, etc…

  Cele mai fiabile motoare sunt intotdeauna cele 6-linie, 4-linie, apoi V8 insa pe benzina, si asta din considerente tehnologice. Evident, 5diesel e fiasco dar au vrut sa arate ca se pot juca, asa cum Audi a reusit sa puna la jante 7 spite.

  Parerea mea e ca W210, E200 gas, CA, 2000-2002 este cea mai buna masina construita pt oamenii normali, vreodata. Deci nu e vorba de performante ci de fiabilitate strict. Eu nu am acum asa ceva si n-am de ce sa-i fac „reclama”. Am insa doi amici care s-au plictisit de ele dar nu se indura sa le vanda… unul chiar calculase ca de cand o are, motorizarea l-a costat sub orice forma de transport in comun, autobuz, tren, zi de zi la servici+duminici, cu tot cu devalorizarea inerenta. Deh, asta are 3 (!) copii…

  Evident, cum parerile difera, difera si oferta producatorilor.

 162. 165 florin m. octombrie 29, 2010 la 6:35 am

  Ghita Bizonu

  multumesc pentru recomandarea de lectura, o sa o urmez.

  Am mentionat agricultura, pentru ca intr-adevar ofera oportunitati. Nu este vorba de sapa, ci de activitatea antreprenoriala in agricultura. Dar poate fi orice alt domeniu, acesti oameni nu s-au pregatit, in cea mai mare parte, pentru a fi functionari de stat.

 163. 166 Ghita Bizonu' octombrie 29, 2010 la 7:48 am

  Victor V

  Cum ai zis tu , deocamdata nu se poate ! Sau ma rog io nu fur deci se poate si fara caralii si fara puscarii si fara judecatori samd . Da faptu ca io nu fur asta nu inseamna ca alti nu fura …
  Daca doresti fara iti recomand sa te muti in Somalia . Acolo nu au stat , doar „seniori ai razboiului”.
  Si ca se poate cu mai putini. Hm .. ce-mi place este cum s-a dezvoltat sectorul DMH dupa 89 incoa. O cerere de contabili de speriat ! Au fost concediati muncitori si au fost angajati hartzogari – prea multi parca . si ma uit la onorabilele companii straine – numa birouri. Birouri in care hartzogari , unii din Vestake , misca hartii ale Directiei Miscarii Hartiilor. (DMH)
  In consens cu Amerlocia unde avocatii „produc” PNB si SUA se indatoreaza Chinei (cica prin Canada vin chinezii cu namol de $ si cupara ferme care nu vand nimic in Canada ci exporta tot in China. Ma rog s-ar putea s nu fie nimic da asa si-au zis si niste palestinieni prin 1920. La fel isi ziceau si patrihotii boieri moldveni in 1870 cand importau arendasi ).
  Necazu cu voi astai cu Mises este ca nu dorti sa stiti istorie . Insa sa-ti zic o cestie – supsusi unor stimlui identici oamenii au reactii identice !
  Si ca sa fie ca voi negati pana in panzele albe. Uite mica discutie despre C Klasse. Intamplator cestia cu C Kalsse din anii 2002-2006 o am din surse germane (mersi traducere) . Acu pe cine sa cred ? Pe florin sau o revista de specialitate care are vreo 5 decenii de activitate ? Revista zicea ca din cauza defectelor multi au cumparat Audi A4 . Da ma rog revista aia poa nu s eridica la nivelul informatiilor lu florin m .. Tu ce crezi ? (si nu imi veni cu Dacia ori Fiat ca te intreb daca stii preturile !)
  O da. Si daca concurenta te subcontracteaza pe tine … nu inseamna ca s-a redus concurenta ! Ai ajuns sa fii negrul negrilor …..

 164. 167 Vasile, octombrie 29, 2010 la 7:54 am

  Shobo ,
  Ne cunoastem de prea multa vreme ca dintr-un respect „precoce” sa nu spun lucrurilor pe sleau .
  Exagerezi tampit cu epitetul „porumbita rotata” , care este potrivit unei tinere domnisoare . Problema este si de partea doamnei care se admite senina epitetul „porumbita…” precum in bancul cu colega la dentist. Dar probabil nici tu si nici doamna nu stie bancul, asa ca…..hai sa-l povestesc.

  O doamna careia ii murise dentisul statea la asteptare la noul dentist.Dupa ce a rasfoit citeva reziste care faceau reclama unei paste de dinti. s-a concentrat asupra numelui dentistului , nume care-i amintea de un vechi coleg de liceu dupa care eleva de atunci tanjise fara speranta.
  O data intrata temerile doamnei s-au risipit , tipul era chel gras si nu aducea cu cea ce avea doamna imprimat pe cortex , in timp insa doamna a inceput sa desluseasca ceva din figura tanarului de alta data, si in pauza unei spalaturi in gura
  il intreba pe dentistul fare nu mai arata ca fantele de alta data:
  – Ma scuzati nu ati fost elev la liceul….in clasa……
  – DA ii raspunde medicul , dar nu imi amintesc de dumneavoastra , ce materie predati?

 165. 168 Vasile, octombrie 29, 2010 la 8:01 am

  Biblio,

  Nu demult, doctorul in manipulare Harabula, manipula in mod simplu acest blog spunindu-i pe sleau dl. Nastase ca vorbeste in desert!
  Asa si cu parlamentarii dumitale , si unii si altii vorbesc in desert, totul este dupa cum vrea Dumnezeu, dupa uniii cica Dumnezeu ar fi „zeus”, cica asta este singura deosebire intre Marea Adunare Nationala si parlament aya din Marea Adunare Nationala erau atei!!

 166. 169 florin m. octombrie 29, 2010 la 10:52 am

  Ghita Bizonu

  O revista este o revista, deci reprezinta un punct de vedere. Nu stiu exact la care faci referire, citesc la randul meu un spectru destul de larg de astfel de publicatii. Mi s-a intamplat sa corectez redactori in legatura cu inexactitati publicate, in baza informatiei detinute deja de mine, asa ca stiu ca nu sunt infailibili, in special ai nostri. Pentru o informare mai exacta, consulta mai multe izvoare, uita-te si la statisticile de vanzari, dar trebuie sa le interpretezi corect, intrucat producatorii nu schimba toti modelele in acelasi timp, iar curba de vanzare a produsului difera de-a lungul vietii. Insa o afirmatie de genul „Revista zicea ca din cauza defectelor multi au cumparat Audi A4” nu poate fi oricum cantarita obiectiv si nu stiu daca are ce cauta intr-o revista de specialitate.
  Apoi, pe langa faptul ca subiectul auto ma intereseaza in mod special de multa vreme, am detinut 5 Mercedesuri, intre care si o C Klasse produsa chiar in toamna 2000, dar si doua E uri, din care cu una am ramas de 6(sase) ori in drum. Toate au fost noi, insa intotdeauna am urmarit indeaproape toate sursele de informatii legate de fiabilitatea masinilor, probleme specifice, comportamentul in seccond hand, intrucat iti dau informatii pretioase despre filozofia generala a unui producator si eventualele schimbari in aceasta.

  Legat de observatia malitioasa cu negrul negrilor, cu adresa Victor V.: subcontractarea inseamna externalizare, nimic altceva. Motivele pot fi extrem de diverse, dar in general are de-a face cu eficienta.

 167. 170 dlnimeni octombrie 29, 2010 la 10:55 am

  Leo: conteaza ce nick apare sau ce scriu?

 168. 171 Victor V. octombrie 29, 2010 la 12:52 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  „Si ca sa fie ca voi negati pana in panzele albe. Uite mica discutie despre C Klasse. Intamplator cestia cu C Kalsse din anii 2002-2006 o am din surse germane (mersi traducere). Acu pe cine sa cred ?” – poți să crezi pe cine vrei tu. În ce mă privește am avut, în ordine, începând cu 1994: 190D, 250D, SLK(1997), ML (primul model), C Klasse, E Klasse, ML (ultimul model), S Klasse (2003) și acum CL 600, de vreo trei ani.

  Eu n-am văzut vreo problemă de fiabilitate la niciunul dintre modele. Dar dacă așa ați citit voi în reviste, așa o fi. Îți spuneam și pe firul anterior că am o simpatie tot mai mare pentru teoreticieni.

 169. 172 Victor V. octombrie 29, 2010 la 1:01 pm

  @ Ghiță Bizonu’

  Acum ți-am văzut „perla” cu „negrul-negrilor”. Exact ce ziceam, la teorie ești genial. Nu mai contează câte milioane de Euro se fac din servicii de instalare în afara României (adică export). E urât că lucrăm pentru străini. Uneori mă gândesc că unii ca voi chiar l-au meritat pe Ceaușescu.

 170. 173 Ghita Bizonu' octombrie 29, 2010 la 1:44 pm

  flori m, Victor V

  aveti dreptate. auto motor und sport este buna doar de imapachetat ziarele si autobildu la fel. si Mercedesu nu poate fi comparat cu Dacia. Ce daca in clasamentele de fiabilitate domina Toyota si ca vreo 2 ani la rand fu 607 Mercedes este cea mai fiabila !!!!

 171. 174 Theodora octombrie 29, 2010 la 1:47 pm

  @dlnimeni
  Va rog sa nu va suparati ca raspund si eu la intrebarea pe care i-ati adresat-o lui Leo.
  Sigur ca important este ce scrieti.
  Din nefericire din cauza atmosferei de pe blog a ajuns important si Nickul
  Oricum eu va citesc cu multa atentie si comentariile de aici si articolele de pe blog.
  Cu respect!
  Theodora

 172. 175 florin m. octombrie 29, 2010 la 3:43 pm

  Ghita Bizonu

  Sunt cititor de aproape 20 de ani al AMS, atat in forma scrisa, unde am avut colectii aproape complete pana la ultima mutare, cand le-am prapadit, cat si pe net, de cand exista.
  Am invatat limba germana ca limba materna, deci nu am probleme de intelegere.
  Eu nu imi aduc aminte de o astfel de caracterizare, dar ti-as ramane indatorat daca mi-ai da un reper, respectiv numarul din acest bilunar in care ai gasit aceasta mentiune.

 173. 176 florin m. octombrie 29, 2010 la 4:08 pm

  Ghita Bizonu

  Valabil si pentru Autobild.

  Clasamente de fiabilitate se intocmesc in fel si chip.

  TUV ul intocmeste propriul sau clasament, DEKRA la fel, ADAC la fel, pentru a pomeni doar cateva organisme nemtesti.
  Revista franco-belgiana Le Moniteur Automobile, (cu AutoGids, varianta flamanda), una din cele mai reputate, avea clasamente proprii precum si o extraordinara rubrica, ce imi pare ca a disparut, (intrucat de ceva timp nu mai cumpar revista, din motive practice): Le referendum des Proprietaires. In aceasta rubrica erau adresati cateva mii de proprietari ai unui anume model, cu cativa ani in carca, in vederea stabilirii si acelor pane si defecte pe care Inspectia tehnica nu le evalua sau nu le sesiza intrucat erau deja remediate la data efectuarii.
  Un alt indicator, JD Power, masoara satisfactia proprietarului in raport cu automobilul achizitionat, fiind un mix de date obiective si subiective: fiabilitatea este unul dintre criterii, dar masurata prin prisma asteparilor.
  Exista apoi clasamentele pietelor americana si canadiana, pe care le cunosc mai putin, desi le-am mai citit.

  Ce vroiam sa scot in evidenta este faptul ca exista o tendinta ce reiese din toate aceste statistici: masinile japoneze cu varsta intre 1-3 ani sunt in general foarte fiabile, ocupand locurile fruntase in clasamente, in special in cele care scot in evidenta panele, adica defectiuni cu imobilizare imediata. Stau ceva mai putin bine cand este vorba de defectiuni sau iesirea din parametrii sistemelor de franare, directie, lumini, noxe, etc, adica cele ce fac obiectul TUV/inspectie tehnica, dar tot foarte bine inca, atata timp cat vorbim de masini tinere.
  La masinile peste 3 ani, deja lucrurile incep sa se schimbe tot mai mult in favoarea masinilor germane.

  Este interesant intotdeauna de urmarit si comportamentul de achizitii al taximetristilor. Acesti intreprinzatori iau masini pe care le ruleaza peste 3-400.000 km in mod uzual. Sunt foarte putine modele japoneze care ajung sa fie folosite in taximetrie, in Europa. Mai vezi uneori Mazda, Nissan, dar in general predomina Mercedes. Motivul il constituie soliditatea si calitatile pe termen lung al acestor modele.

 174. 177 mumu12345 octombrie 29, 2010 la 4:28 pm

  @ Vasile

  Măi, domn’ Vasile, m-a împins păcatul să citesc bancul pe care i l-ai spus lui Shoby tocmai când mă pegăteam să înghit Nebiletul şi Micardisul, şi de atâta râs, mai , mai că m-am înecat. Noroc că n-am scăpat Nitroglicerina din mână că „aruncam” casa în aer.
  Bun rău bancul.

 175. 178 zulu octombrie 29, 2010 la 5:32 pm

  @0303 Theodora
  Amu’ să mă ierte domnu’ AN, da tu o „cauţi” cu lumânarea. Chiar nu îţi înţeleg strigătele. Te crezi Maria Magdalena sau vreo Ioana d’Arc ❓ Vezi în stănga şi-n dreapta numai oameni care nu te înţeleg. Ba unul este vierme, ba altul nu este social democrat, ba altul nu îţi ascultă istericalele, etc. Crezi că vocea ta este atât de mobilizatoare pe cât ţi-o închipui de astepţi recunoaştere? Încearcă să-ţi evaluezi potenţialul, iar de nu reuşeşti, caută alţii, dar să fie „independenţi”. Sincer, răspunsul te va surprinde.
  Eu îţi înţeleg nevoia stringentă de socializare, dar după cum vezi, forţezi nota…şi în loc să citesc pe blogul AN comentarii la temă, dau peste istericalele tale forţate.

 176. 179 Ghita Bizonu' octombrie 29, 2010 la 5:46 pm

  Victor V

  da esti negrul negrilor daca stii ce insemana asta ( v Dumas tatal ).
  Si trebe sa fii batut in cap sa intelegi ca eu as gandi ca este rau ca faci export. Eu zic decat ca daca ai ajuns sa fii subcontractor ptr chinezi care nu sunt celebri ptr preturi ridicate , atunci nivelul nu este chiar stralucit . Adica in gnl chinezii sunt „negrii” .
  Si pe undeva tu te apropii de Ceasca – care fortand exporturile a ajuns sa vanda pe preturi ridicol de mici ….

 177. 180 Ghita Bizonu' octombrie 29, 2010 la 5:47 pm

  Vitor v

  uitse, Insa in ziua de azi si negrul negrilor isi permite romani. Negrisori adica ….

 178. 181 florin m. octombrie 29, 2010 la 6:02 pm

  Ghita Bizonu

  Inca ceva: Dacia Logan se dovedeste cu adevarat un automobil fiabil. Nu mi se intampla niciodata sa merg cu taxiul si in cazul in care este o Dacie Logan, sa nu ma uit la kilometraj si sa intreb pe taximetrist despre istoric. Am intalnit multe cu peste 200.000 km, unde oamenii au declarat ca nu au avut reparatii.
  In Germania fiind, am mers de la München la aeroport cu un taximetrist turc cu un Fiat bus. Avea vreo 100.000 km si l-am intrebat cum se comporta. A zis ca in general bine, dar avusese ceva probleme. Mi-a povestit ca sunt o firma mica,aveau vreo 5 masini doar, din care una era o Dacie Logan MCV. A zis ca era cea mai fiabila masina din flota! Nici o problema in 150.000 km.

  Ar fi fost oarecum de mirare sa fie altfel, intreaga banca de organe este una intens utilizata pe alte modele, (Clio si Nissan Micra pentru punti, Clio pentru motoare, etc), si are o electronica redusa la minim, ceea ce inseamna o importanta surse de probleme mai putin. Organele mecanice din ziua de azi, (ansamblul motor/cutie), intretinute corect si respectandu-li-se regimurile tranzitorii, pot duce cu usurinta 4-500.000 km, asa ca masinile neimpanate de electronica au sanse mari de viata lunga si fara surprize.

 179. 182 M.Voicu octombrie 29, 2010 la 6:40 pm

  @ Doru Coarna octombrie 29, 2010 la 5:29am spune: „Sunt peste-peste”.
  * * * Înţeleg cã şi zodia şi ascendentul, unde : Cine a spus: „Nu vreau sa fiu milionar, ci doar sã trãiesc ca un milionar, era sigur Peşte”. Inima nativului tipic nu cunoaşte lãcomia. Faţã de trecut are o înţelegere intuitivã, iar faţã de prezent, o blândã toleranţã. Barbatul Peştie se mai supãrã uneori, dar furia lor nu e aproape niciodatã violentã, nici de duratã. Deşi el e dificil de înţeles nu are niciun fel de problemã în a vedea limpede toate subtilitãţile celor din jur.
  E greu sã-l pãcãleşti, cãci citeşte oamenii ca pe nişte cãrţi deschise.

 180. 183 persona octombrie 29, 2010 la 11:02 pm

  @dlnimeni
  Cunoasteti lucrarile lui Sorin Botnaru referitoare la caracterul initial aristocratic al unor balade romanesti? Pentru Toma Alimos, autorul trimite la o perioada istorica in care, ca de multe ori dupa aceea, vechea nobilime era inlocuita de ciocoime, perioada care in cazul lui Toma Alimos ar fi fost ulterioara domniei lui Stefan cel Mare. Interesanta este ideea Dvs. ca „maicuta batrana“ ar putea fi altcineva decat pare in lectura omului contemporan. Despre ce fatalism poate fi vorba in Miorita cand se stie ca pana spre mijlocul secolului al XIX-lea, omul cand pleca de acasa isi facea testamentul (negustorii care plecau cu carele spre Lipsca)? Nu era vorba de fatalism, ci de pragmatismul cel mai pur. Orice om rational in fata unei lupte de unul singur contra a doi dusmani, ia in considerare si varianta nefavorabila lui, altminteri e cam inconstient. Ma intreb daca din balada nu s-a pierdut ceva, pentru ca dupa „de-o fi sa mor“, putea fi dezvoltata si cealalta varianta. Si apropo de omul contemporan si ce mai intelege el, ce culoare credeti ca avea oaia nazdravana? La Milita Petrascu in mozaicul de la Fantana Miorita este alba, drept dovada ca nici dansa nu mai stia ce insemna „laie, bucalaie“.

 181. 184 Doru Coarna octombrie 30, 2010 la 7:19 am

  @ Florin M, Ghita B,

  Florine, daca lista postata este autentica, atunci esti ultima persoana apta sa vorbeasca despre fiabilitatea Mercedes: aceste masini trebuie tinute peste 10 ani pt a-ti putea forma o parere, ori schimbandu-le la 2-3 ani, normal ca ti se par absolut OK. Nu sunt Dacii 1300…

  Taxi: sunt E klasse! Mai nou, noile C pt consumul mai redus.

  Masinile japoneze au un impediment: sunt proiectate sa dureze un numar de ani, Honda mai multi, Mitsu mai putini, Toy si mai putini, etc, insa cand incep sa cada te iau prizonier: se strica oglinda, clanta, frana de mana, sare cutia, se sparge presetupa pompei de apa, toate deodata. Idem la coreene, in fapt la toate asiaticele. Cat merg sunt insa acceptabile.

  Loganul e destinat nisei Dacia Renault, asa ca acum sunt fiabile, sa vedem peste cativa ani ce vor face cu ele. Problema lor e tabla structurii: mori la accidente usoare! Da-s’ ieftine.

  Relatia Dodo+Mertz=LOVE s-a incheiat cu zbucium bineinteles, ca orice de genul asta, in anul 2007 cand, intr-un decembrie a inceput sa ninga binisor, eram inspre Pucioasa cu SL-ul meu sh, altminteri ceas. Evident, azimutul meu era SLR! La Doicesti am ramas inzapezit. Pana a venit un nene din Targoviste caruia nu i-a pornit dieselul platformei si a venit cu Skoda sa personala, am privit drumul: Daciile vechi zburdau precum caprioarele, Loganuri, etc. A trebuit sa ma scoata cateva sute de metri cu spatele, apoi m-a impins lateral de bot iar eu, in R si cu frana apasata, am derapat ca sa pot intoarce spre Targoviste… Aproape de oras era inzapezit un septar… Mi-am luat Skoda! Asta are alta dambla: pierde, la fiecare 2 ani, freonul din AC….in rest nici nu simti ca o ai, nu costa, nu consuma, nu te baga nimeni in seama: nici politia nu se uita atent la tine, stiu ca cei care detin asa ceva sunt niste blanzi in general. Cutia are ulei pe viata!
  Acum, peste vreo 7 ani, voi reveni la subiect ca sa-ti spun cat e de fiabila in realitate. Problema e ca deja m-a plictisit, n-are „nebunia” aia atat de necesara, nu credeam sa-mi lipseasca mie vreodata asa ceva.

 182. 185 Doru Coarna octombrie 30, 2010 la 7:24 am

  @ M. Voicu:

  Exact, insa cine a spus-o? Sunt extrem de curios!

 183. 186 Ghita Bizonu' octombrie 30, 2010 la 9:04 am

  florin m

  zau ca nu tin minte in ce revista am citit amanuntu ala …
  Insa lucruirle satu cm asa : daca dai mult ai niste pretentii . Adica daca ai Dacia zici mersi ca nu ai pene prea des .. si te miri de ce fiabile pot fi Loganurile . Ca deh la bani aia ..
  Daca ai dat o caruta de bani pe un mertzan incepi sa ceri si fiabilitate. Incidentu povestit de Doru Coarna ,,,, daca ai SL ai alte asteptari decat daca ai Skoda ori mai rau Dacia . Chiar si la un C Klasse omu are alta asteptare. Sau A Klase – daca costa mai mult decat un Megane Scenic apai vrei ceva ptr banii aia . SI as zice ca una din chestii ar fi sa fie mai buna decat alaele mai ieftine !! Nu ma zis degeaba A Klasse . Cand A Klasse s-a rasturnat la proba elanului a ras intreaga lume : Trabantu nu s-a rasturnat ! Daca se rasturna Trabantu .. s-ar fi considerat normal : Atsta-i stire ?ce vrei dom’le de la .. Trabant ? Fiindca la alea ieftine si f ieftine pretentiile sunt minime.
  E ca si cand prinzi un profesor de romana facand greseli de gramatica involuntare ori un profesor de matematica (ciclu elementar) care se incurca in socoteli la piata .. sau ca si cum eu l-as dribla pe Mircea Lucescu (invers fiind absolut normal iar cunoscutii mei ar rade de onoarea care mi s-a facut , ceva in genu ca se strica orzu pe gaste io fiind gasca) ori un campion de sah facut mat de un plutonier pensionar
  Stii ca-n bancu :
  va rog aici e scoala de dans si bune maniere?
  p..a dans numa bune maniere !!

 184. 187 florin m. octombrie 30, 2010 la 9:20 am

  Doru Coarna

  Nu am avut niciodata nici o problema iarna cu tractiunea spate, pe sosea, indiferent de conditii. Dar am avut mereu grija sa am cauciucuri de iarna. Este alta poveste daca ma prindea zapada in parcare. Nu mai ieseam singur, desi cu E ul care avea Airmatic era mai usor, o ridicam doi centimetri si o mai descurcam.
  Skoda este fara indoiala un mod inteligent de a rula Volswagen, sau chiar Audi, (la vechiul Superb, sistemul de tractiune integrala venea de la Quattro, ca si la vechiul Passat, intre timp este Haldex, s-a trecut la motoarele transversale).
  Personal, a doua marca de care sunt indragostit si o folosesc este Subaru. Nu are flerul Mercedes, (nimeni nu il are), dar este un briceag elvetian, bun la toate.

 185. 188 florin m. octombrie 30, 2010 la 9:27 am

  All

  Imi cer scuze pentru aceasta discutie extinsa despre masini. E un subiect care ma pasioneaza, dar este evident ca nu are nici o legatura cu subiectul.

 186. 189 florin m. octombrie 30, 2010 la 9:28 am

  Cu topicul, am vrut sa spun

 187. 190 florin m. octombrie 30, 2010 la 9:52 am

  Ghita Bizonu

  A ras, dar a cumparat!
  Apoi, povestea respectiva a dus la democratizarea ESP, intre altele.

  In principiu, ai dreptate. Dar pretul este ceva subiectiv, iar achizitia unei masini are de-a face mai curand cu „pot” decat cu „am nevoie”, altfel nu s-ar construi masini precum Mercedes ci doar din cele precum Ford T.
  Masinile de azi sunt in general mult mai fiabile decat acum 20 de ani. Respectiv diferentele de fiabilitate intre marci au devenit mult, mult mai mici. Organele mecanice principale sunt chiar extrem de fiabile, probleme pune in special electronica si electrica, ultima datorita supraincarcarii cu echipamente, care face ca bateria de 12 V sa ajunga la limita, de fapt cablajul, datorita necesitatii unor curenti de intensitate relativ mare pentru a pune in miscare gramada de echipamente ce poate echipa o masina moderna.
  Ceea ce deosebeste totusi un Mercedes sau Porsche si inca cateva de altele, este modul in care imbatranesc. Un modul sau un injector sau un motoras buclucas ma poate lasa paralizat si in Mercedes, ca in orice masina ordinara, ba chiar teoretic mai des intrucat contine mult mai multe componente de acest gen. (Desigur ca pretentia mea este sa nu o faca, iar daca o face totusi, toleranta mea este mai mica decat ar fi la o masina ieftina, asa cum spui). Dar chiar si dupa 10-15 ani de utilizare intensa, un Mercedes inca tine deolalta, cum zice ardeleanul. Nu se poate spune la fel despre multe modele, chiar daca Mercedesul nu este singular. Calitatea pe termen lung este insa o distinctie tipica Mercedes. Are insa mai curand de-a face cu preturile ridicate din second hand, nu cu pretul de nou, acesta fiind mai curand un rezultat al imaginii decat al dorintei primului proprietar de a-l tine 10 ani.

  Apropos de asta, un profesor de economie neamt spunea odata ca daca ar putea sa faca asta reotractiv, i-ar pica la examene pe toti fostii studenti care cumpara masini noi, intrucat nici un economist care merita acest nume nu ar trebui sa accepte achizitia unui bun care sa coste cat un apartament si a carei valoare sa fie injumatatita dupa 2-3 ani de utilizare.

 188. 191 florin m. octombrie 30, 2010 la 10:10 am

  Si inca ceva despre Mercedes si chiar ma opresc: spectrul foarte larg de utilizare.

  C ul este masina de flota si de pensionari, (in Germania, desigur).
  E ul este taxi in variante diesel de baza si limuzina managerului mediu/high, respectiv antreprenorului mediu.
  S ul si CL fac un spagat mare intre cei care si le permit dar nu le inteleg si care nici nu raman neaparat clienti ai marcii, iubitori ai marcii cu dare de mana, sefi de stat si alte categorii.
  Modelele cu tenta sport au si ele clientii lor, dar care nu sunt in primul rand indragostiti de sport sau masini sportive.
  ML si GL sunt indispensabile in lumea auto de azi, unde SUV urile fac legea. Sa spun, din pacate? Tentatia e mare, dar asa e piata.

  Cat despre A si B si altele ce vor mai urma, ele sunt consecinta presiunii asupra costurilor, care face ca orice constructor sa fie nevoit sa-si mareasca productia prin extinderea pe segmente netraditionale, pentru a continua sa existe.
  Apropos, dupa cativa ani dificili, Mercedes anunta profit operational posibil de 7 miliarde EUR pentru acest an, mult peste estimarile initiale.

 189. 192 M.Voicu octombrie 30, 2010 la 2:25 pm

  @ Doru Coarna, oct. 30, 2010 la 7:24am spune: „Exact, însã cine a spus-o?”
  Aşa am gãsit-o; regret cã nu am referinţa sã v-o pot da. Dacã vã amintiţi, am fost criticat odatã cã citez (p’acilea se citeazã mai ales când se încearcã desfiinţarea unui corespondent). Eu citez mai ales când sunt de acord, sã nu mi se atribuie înţelepciuni care nu-mi aparţin (mã înţelegeţi; aşa este în lucrãrile ştiinţifice).
  Încã: Memoria Peştilor e legendarã, deşi un ascendent bizar îi poate face sa-şi uite propriul numãr de telefon. El primeşte fiecare furtunã cu seninãtate echilibratã. Uneori, nativul are vise ciudate sau coşmaruri bizare, deseori premonitorii. Când el viseazã cã se va întâmpla ceva, de obicei aşa va fi. Uneori sunt plini de francheţe şi generozitate ca Sãgetãtorul (ãsta mi-s !)… Singura calitate care provine de la propriul lui semn e ciudata sa putere de-a se detaşa de propria persoanã şi de-a vedea trecutul, prezentul şi viitorul ca pe un tot. Nativii sunt în stare sã se autoconvingã, aproape hipnotic, de aproape orice: ca le e fricã de şoareci/înãlţime/ metrou/lift/ oameni, sau cã nu le mai e fricã de toate acestea.
  Astrologii care vorbesc despre un suflet bãtrân se referã la un spirit care a trecut prin multe vieţi şi a pãstrat înţelepciunea fiecãreia. Ei se referã deseori la Peşti, pentru cã viaţa unui om nãscut în aceastã zodie este fie cea mai dificilã obligaţie pe care şi-o poate asuma un spirit, fie o şansã de a atinge împlinirea spiritualã supremã.
  Cum scria odatã Aya aici, de la Dumneaei, sau citând ?): „Drum drept şi Luminã !”

 190. 193 Aya octombrie 31, 2010 la 6:49 am

  @

  Maximmouse

  Maxonule, am lipsit cateva zile- abia acum am citit mesajul tau.
  Nu am cunoscut acel amanunt. Ingrozitor- mai ales ca a fost foarte frig!


 1. 1 Cine au fost parlamentarii care au promis ca voteaza motiunea? « Dum spiro, spero Trackback pe octombrie 27, 2010 la 7:16 pm
 2. 2 De la motiune « Hai ca se poate! Trackback pe octombrie 27, 2010 la 7:26 pm
 3. 3 Boc rămâne la Cârma Statului – Moţiunea a picat penibil | Mihnea Georgescu Trackback pe octombrie 27, 2010 la 9:32 pm
 4. 4 Iluminismul scoţian în constituţia USA* « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe octombrie 29, 2010 la 7:27 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: