Romania, TAB-urile si FMI-ul

Propunerea lui Traian Basescu de a se face un nou acord cu FMI ne aduce aminte cat de grava este situatia economica. “Dramatica”, dupa spusele sale, de fapt “tragica” in  termeni mai corecti. Masurile de austeritate pot parea corecte din afara, de la Boardul FMI, de exemplu, dar au niste consecinte halucinante din punct de vedere social. Si, fara sa fie dublate de masuri de relansare economica, sacrificiul este in zadar. Aici avem cel putin trei mari probleme :

 1. Sacrificiul poate fi, in teorie justificat, dar el trebuie explicat si asumat de electorat, inclusiv electoral (de aici dorinta noastra de alegeri). Cand il ascunzi in spatele unei minciuni, este odios. Noul nostru program de guvernare va spune lucrurilor pe nume, fiindca nu este in regula sa inselam electoratul (sper, din acest punct de vedere, ca liberalii vor produce si alte solutii in afara textelor din programul lor actual, care este cel putin la fel de populist ca si discursul PDL). Romanii au nevoie sa li se spuna adevarul. Iar adevarul este ca suntem intr-o criza dramatica (produsa in special de guvernarile de dreapta, dar si de lucruri care nu s-au rezolvat in ultimii 20 de ani). Iar din criza nu vom iesi doar taind si taind la nesfarsit. Dupa cum nu vom iesi daca asteptam sa vina noi bani de la FMI.
 2. Austeritatea nu este corect pusa in practica. Daca e nevoie sa se faca reduceri, ele trebuie facute diferentiat. Cei cu venituri mici nu pot suporta cea mai mare povara. Povara trebuie impartita dupa posibilitati. O guvernare inteleapta, daca e obligata sa taie, o face astfel incat sa nu produca traume in plus, sa nu adanceasca polarizarea dintre bogati si saraci.
 3. Nu se vine cu nimic – dar cu absolut nimic – in plus pentru relansarea economiei. Nu stiu daca tinta noastra trebuie sa fie mentinerea constanta in niste deficite gandite in afara tarii, sau daca nu cumva trebuie sa gandim mai degraba altfel, pentru a identifica solutii de relansare a cresterii. Fara crestere economica, fara hrana pentru motorul economiei, fara stimulente si politici fiscale inteligente, vom astepta la nesfarsit ca economia sa isi revina.

Basescu vorbeste de un nou acord cu FMI. Nu stiu daca se referea la un nou imprumut, dar sper ca nu, fiindca am intra in cartile de istorie ale FMI (si, oricum, din ce stiu, e imposibil de luat sume noi de la Fond inainte sa ii dai inapoi pe cei luati deja). Problema noastra de acum seamana cu cea a unui TAB (nu stiu cati dintre voi mai stiu ce este un transportor amfibiu blindat, dar, pentru cei care au facut armata, metafora s-ar putea sa functioneze). Astfel, noi suntem acum in situatia unui transportor blindat in razboi, caruia i s-a spart un cauciuc. In TAB-uri exista un compresor care alimenteaza din mers rotile sparte, pentru a asigura un flux continuu de presiune. Rotile sunt mentinute in stare de functionare, chiar daca roata nu s-a peticit. Problema este ca, daca nu vom petici roata, va trebui mereu sa umplem deficitul. Romania este ca un TAB care ar trebui sa isi faca planuri pentru peticirea rotilor, astfel incat energiile sale sa fie directionate spre castigarea luptei, nu spre umflarea la nesfarsit a unor roti sparte. Pentru cei care nu au inteles metafora, o precizare: roata sparta e deficitul, dar cauza nu este data de cheltuielile cu pensiile. Cauza e data de numarul prea mic de contributori si de economia prea pipernicita. Solutia nu e sa omoram pensionarii pentru a echilibra bugetul, ci de a creste economia si, implicit, veniturile la buget.

Cat despre FMI, eu readuc aminte ca Romania a putut sa ia sumele enorme imprumut de anul trecut ca urmare a increderii obtinute de tara noastra in anii 2000-2004, cand a finalizat un acord stand-by cu Fondul. Acum, inainte de a mai putea cere noi bani, trebuie sa ne recastigam credibilitatea externa. Cum? Prin ducerea la bun sfarsit a unui acord in care nu mai putem cere bani, dar in care ne angajam sa respectam foarte multe conditii dure (de umplere constanta a rotii din mers), si in plus, trebuie sa incepem sa platim sumele luate. Situatia este al naibii de intunecata si, daca nu punem la conducere un cabinet care sa aiba si viziune, si perspectiva, nu doar ca nu vom iesi din criza, dar ne vom afunda tot mai mult in ea. Cand liderii nu sunt preocupati de directia unui TAB, de pilda, e posibil ca acel TAB sa intre intr-o mlastina din care sa nu mai poata iesi niciodata.

32 Răspunsuri to “Romania, TAB-urile si FMI-ul”


 1. 1 Mihnea Georgescu septembrie 7, 2010 la 9:32 pm

  Când acuzaţi global „guvernările de dreapta” trebuie să luaţi în calcul şi că nu puteţi conduci singuri, ca PSD… va trebui să faceţi o alianţă, probabil cu liberalii, chiar şi în varianta unui guvern minoritar. Cum încurajaţi iniţiativa privată, care aduce bani la buget, prin politici de stânga? Aceasta e dilema.

 2. 2 The_engineer septembrie 7, 2010 la 11:08 pm

  excelent ! a-ti scris exact ce trebe.
  @Georgescu lasa meseriasii sa lucreze , sa faci misto si sa trancani e simplu. Unii tot cer solutii apoi cand le aud isi bat joc de ele si apoi nu se mai aplica desii erau bune fiindca au fost duse in derizoriu.
  Crin tot face declaratii belicoase , cum sa ai incredere in el.
  Solutia e simpla vine Adrian Nastase cu un guvern de meseriasi si se apuca de lucru.

 3. 3 Anonimul Venetian septembrie 7, 2010 la 11:29 pm

  @Elmmar
  @Le Prince
  @Aya
  @Pali
  @All

  Citind postarile voastre in care cu „manie intelectuala” il executati pe @Viorel Dobre, care a indraznit sa-si arate simpatia fata de Marian Vanghelie, as indrazni sa va pun o intrebare, la care as dori sa reflectati cu seriozitate.

  Ar trebui PSD-ul sa se dezica de Vanghelie, de Mazare, de Nicusor Constantinescu, de Oprisan, de Hrebenciuc chiar ?
  In numele innoirii partidului, al schimbarii la fata a acestuia, al multumirii unor indivizi ce se pretind, intr-o mai mica sau mai mare masura, formatori de opinie, ar trebui, zic, sa renuntam la acesti oameni ?

  Va atentionez ca renuntarea la acesti oameni ar avea ca efect imediat pierderea de catre PSD a unor sectoare, orase, judete intregi, care, in secunda doi, vor trece, cel mai probabil, sub umbrela PDL-ului.
  Va atentionez, de asemenea, ca mie personal nici unul din cei mentioati nu imi este pe plac.
  As aprecia raspunsurile argumentate, si nu cele bazate pe umori.

 4. 4 Sibilla septembrie 7, 2010 la 11:29 pm

  D-le AN,
  * Pentru cei care nu au inteles metafora, o precizare: roata sparta e deficitul, dar cauza nu este data de cheltuielile cu pensiile. Cauza e data de numarul prea mic de contributori si de economia prea pipernicita. Solutia nu e sa omoram pensionarii pentru a echilibra bugetul, ci de a creste economia si, implicit, veniturile la buget. *

  Investitori, investiţii, locuri de muncă, dar…. nema infrastructură ca să năvălească investitorii ( şi nu numai… , nu vb acum de facilităţi ). Concesionăm ceva terenuri pe suta de ani ? Şi dacă da, să nu fie terenuri agricole ci din cele lăsate * pârloagă *, şi construim drumuri, autostrăzi şi montăm eoliene şi…. şi avem sânge să facem asta cu firme din ţări care oferă cel mai mic preţ? Avem sânge să ne ridicăm din genunchi să adoptăm altfel de atitudini, să abordăm altfel politicile economice ?? Suntem ţară membră UE ori nima-n UE? Stăm sluş la uşa FMI sau altfel, că vorba aia, banii tot îi dăm înapoi şi cu dobânzi de ne-ndoaie, de ce să le pupăm şi curu ?? Că doar NU e musai !!
  Relansarea Economiei este prioritatea noastră, nu pupat FMI în cur, să mă scuze toată suflarea ! Şi da : debarcarea pedelacheilor cu Satan matelot cu tot! MUSAI !!! Altfel… vorba românului amărât * am belit-o-n firişire, fraţilor *. Grav e că riscăm s-o suporte şi copiii copiilor noştri şi suntem de neiertat în acest caz .
  De Stat Mafiot , de Mafia Băsescului, de cocotele de la Curte, de acest nemernic Băsescu NU avem voie să nu ne scuturăm din toţi rărunchii!
  NU NE TREBUIE ALT ÎMPRUMUT! Bani sunt !! Chiar sunt ! Atât că acest guvern de doi bani, guvernul Băsescu-Udrea-Boc, are douăjde feţe, şi niciun obraz ! Hoţi, nesimţiţi, ipocriţi, în plus !

  D-le AN,

  * Cand liderii nu sunt preocupati de directia unui TAB, de pilda, e posibil ca acel TAB sa intre intr-o mlastina din care sa nu mai poata iesi niciodata. *

  Îhîm… dar mai e posibil şi ca nişte * stau de veghe după colţ *, să vină să ridice TAB-ul răsturnat şi… să-l ocupe !! Să ne Ferească Maica lui Dumnezeu !…
  Să nu vă supăraţi pe mine, o spun pt că nu-s ipocrită, nici cu zece feţe: în ritmul lui Ponta şi Crin…. vai nouă, căci * ei ie tineri şi au timp… *, ori pe noi ne ard toate ACUM ! Şi din nou amintesc să ţină careva socoata, la rata mortalităţii mă refer… lunar, trimestrial, anual… că ne vom îngrozi şi bag seama trezi cam târziu când ne va fi lovind * ghiuleaua * prostiei de-a o fi lungit-o şi zăpăcit-o şi răsucit-o….
  Chiar să nu se sesizeze nimeni că Roberta la ordinul direct al Băsescului face circotecă şi că Băsescu&clica Famigliei PDL fac mişto PE FAŢĂ de Opoziţie, se distrează pe seama Opoziţiei???
  Şi închei spunând din nou : NU există să NU se poată să-i debarcaţi pe ăştia, pe şobolani!! Nu vreau să aud de * nu se poate * ! NU există nu se poate, pentru că n-aţi făcut TOTUL ! Şi-n tot timpul care se tot curge, nemernicii portocalii şi ungurii îşi râd în bărbi pe seama * prostimii *, pe seama Opoziţiei, că dacă le merge…
  Şi le merge, asta e trist şi grav, mai trist şi mai grav decât că prin nelegiuri le merge e că n-am sesizat nici incisivitate, nici surprinderea inamicului, nici contraatacuri serioase, nici , din nou iertaţi-mă, da o spun , sânge-n instalaţia brumei de Politicieni de-o mai avem, că majoritatea * ie păcălici *, dar politicieni nici vorbă.
  Da, sunt supărată, NU furioasă, n-avem timp nici energie de pierdut cu furii, dar supărată-s şi zic că pe bună dreptate .
  stimă,
  Sibilla

 5. 6 blogideologic septembrie 8, 2010 la 2:14 am

  „Situatia este al naibii de intunecata si, daca nu punem la conducere un cabinet care sa aiba si viziune, si perspectiva, nu doar ca nu vom iesi din criza, dar ne vom afunda tot mai mult in ea. Cand liderii nu sunt preocupati de directia unui TAB, de pilda, e posibil ca acel TAB sa intre intr-o mlastina din care sa nu mai poata iesi niciodata.”
  Nici eu nu credeam că lucrurile stau atât de rău. Este limpede că România a intrat într-o fundătură a istoriei sale. Nu putem lua exemple şi elan decât de la românii din secolul XIX pentru a mai putea salva ţara. Singura consolare este aceea că şi naţiunea cea mai puternică şi „înţeleaptă” se află în profundă derută. Acţiunile pentru blue chips pe Wall Street s-au ieftinit, în schimb a crescut preţul terenului agricol bun. Sîntem în plină resuscitare într-o Americă post-modernă a teoriei fiziocrate pentru sursa de valoare economică, teorie în care au crezut în mod ferm toate curentele politice naţionale la noi în secolul XIX. Rămâne calea de salvare prin clarificarea ideilor noastre. România se află în criză profundă, limbajul PCdR, PMR şi PCR a blocat gândirea. După 1989, s-au adăugat ca surse de blocaj cultural limbajul GDS şi cel al Raportului Tismăneanu. „Cearc-a da fierului aspru forma cugetării reci”, spunea Mihai Eminescu. Cred intens că doar într-un nou tip de limbaj, care să înglobeze KBE (Knowledge Based Economy), se află soluţia. Îmi amintesc că în 1968, după acel discurs anti-sovietic al lui Nicolae Ceauşescu, am fost chemat la comitetul judeţean de partid (neam de neamul meu nu a fost comunist) şi mi s-a spus că trebuie să îmi iau o diplomă în economie şi management. Am refuzat, nu cred că am greşit, nu aveam de la cine învăţa, toate cărţile bune de economie politică din biblioteci fuseseră arse începând cu anul 1948 la ordinele moscovite transmise de tatăl lui Vladimir Tismineţki-Tismăneanu. Sigur că nu voi contracara normativităţile Tismineţki-Tismăneanu de călăi pentru România cu „argumentele victimei către călău”, ar fi mai mult decât teatru absurd, ar fi tragedie antică. Nu cred în destin ineluctabil, cred sincer că este posibilă „Creşterea limbei româneşti/Ş-a patriei cinstire.”

 6. 7 The_engineer septembrie 8, 2010 la 3:07 am

  alt articol interesant http://www.ziare.com/klaus-johannis/premier/opinii-pacea-lui-johannis-1040160

  in cazul coalitiei temporare PSD-PNL de ce nu puneti un premier de la PC ca sa nu ma behaie Crin, oricum va fi ceva pe cateva luni. Romania are nevoie de un guvern 100% PSD, restu e vrajeala

 7. 8 Ghita Bizonu' septembrie 8, 2010 la 4:50 am

  Sau asa , doar Puterea are potenta sa gaseasca solutii ptr reforma bugetara !!

  unu Alin vrea sa bage reglement ptr vrajitoare . Da! ptr alea cu ghiocu si argintu viu! Sa le dea case de marcat si reglement ca au raspundere profesionala daca argintu viu se duce de capu lui!
  Ma rog acolo o raspundere Boccie sau macar Bashita ptr noul imprumut dorit (da de ce?) cu FMI pe cand ?.
  Insu ala Prigoana se pare ca iar este prigonit de Bahmutzanca asa ca s-a gandit sa legalizeze prostitutia . Motivatia binecunoscuta cu taxele, cu adaos de CAS ca tot ala cu drepturi de autor , pardon liber profesionist (in sfarsit Horia si TRU nu se vor simti stingheri vor avea si colege de profesie !! adica voi a zice ca intelectualii publici vor fi flancati de femeile publice …!) , sanatate samd . Nu am inteles daca varsta limita de minim 16 ani va fi ptr clienti sau ptr prestatoare ..
  Insa nu va bucurati ! Servciile sunt platitoare de TVA ! Deci actu va fi taxat cu TVA de 16% !
  Apoi unu asa mai inteligent asa cam ca oaia cand se Base va observa ca actu consumat cu nefasta nu aduce nimic la bujet . Asa ca se va baga forfetaru’ .. dintai ptr toti cei casatoriti apoi ca sa nu jjignim pe celibatari le vom aia si lor forfecaru.
  Mde o tara trista plina de portocalii.
  Uite d’aia is contra legalizarii .. nu ca mi-e ca fam Prigoana n-ar avea de un sa plateasca TVA pe futai insa is multi care o sa se planga la Strasburg ptr ca li se incalca libertatea de exprimare ca la ei actu dexual este doar cand multumeste Partidului si Presedintelui (mama si neamu lor !)

 8. 9 Doru Coarna septembrie 8, 2010 la 6:00 am

  @ Dl Nastase,

  Compresorul acela de la TAB pare ca are „pierderi”, adica oricat ar pompa pt a tine presiunea in rotile sparte ale economiei, o prea mica parte din aer ajunge acolo, restul „rasufla” inspre PDL si clientela sa: compresorul trimite sistematic aer mai mult inspre rezervor decat spre roti! Cresc averile mari si dispare agonoseala saracilor!

  Se intelege ca sistemul a fost modificat cu buna intentie.

 9. 10 Gheorghe P septembrie 8, 2010 la 7:06 am

  La argumentul esential:
  „…si, fara sa fie dublate de masuri de relansare economica, sacrificiul este in zadar.”
  as face remarca ca nici din ce producem (PIB-ul nostru asa cum este) nu se incaseaza la buget decat 32% Se zice ca multe tari din UE aduna la buget aprox 40% din PIB, Ungaria chiar spre 45%. Sacrificiile bugetarilpor si pensionarilor sunt pentru ceva in jurul a 3%. De ce nu intra la buget un flus similar (in procente) cu cel din alte tari UE ?

 10. 11 Sextant septembrie 8, 2010 la 7:24 am

  MITA-NAPOI

  Românii au un preşedinte găozar,
  Isteric, dintr-un clan de mardeiaşi
  Ce joacă ţara-ntreagă pe un zar,
  Ca cel din urmă laş, mişel, pungaş.

  Pupaţi-l, că voi, în turmă, l-aţi ales
  Pe: mici, ulei, căldări şi pelerine, uf!
  Ca drept răsplată să fiţi traşi de ciuf;
  Prostiţi aţi fost, şi uite ce-aţi cules…

  E vremea potrivită, dac-aţi fi bărbaţi,
  Să mergeţi toţi la chiomb, încolonaţi;
  Cu darurile mitei zvârlite-n Cotroceni
  Să-l sufocaţi sub ele, ca bravi mireni !
  ……………………………………….

 11. 12 Pali septembrie 8, 2010 la 8:23 am

  @ anonimul venetian

  Daca considerati un dialog o „executie” sa fie dar eu cansider ca, NU a fost.In alta ordine de idei ca membru de partid ( care este (sunt) ;lasa sa fie ) va spun ca,tot asa de bine poti pierde orase,sectoare etc. pentru faptul ca votantii sau saturat de acelasi fete pline de pete ( fie ele penale sau de alta natura ) Eu nu am sustinut ideea deziceri ….doar sa treaca in linia doua unde nu dauneaza grav sanatatii partidului. Credeti-ma am cateva campanii electorale in spate;stiu ce vorbesc ! membrii de partid sunt deja exasperati de prezenta pe stical a unora ca, Dan Nica, Valeriu Zgonea,Liviu Dragnea,Mazare vietnamezu’/ nazistul ( judecand dupa ultima costumatie;sau dupa lopata din campanie ) Radu Moldovan,Merean care este sau Nicusor Hibernatus in intersectie !!! Aici pun la calcul si organizatii cu probleme grave in interior ca de ex. cel de la Mures ( de unde sunt si eu ) unde avem o conducere nelegitima legalizat de Prostanacu’ si „reautorizat” de Dragnea! Cum credeti ca, vor actiona aceste organizatii fracturate ( dupa stiinta mea vreo zece la numar in toata tara ) ??? toate bune,…

 12. 13 Pali septembrie 8, 2010 la 8:28 am

  @ adrian nastase

  Ieri „prietenul nostru comun” Betivu”National a spus clar si raspicat : DA vom mai lua gologani imprumut ;in timp ce se lua de ciuf cu un constructor !Eu cred ca TAB ul nostru deja s a scufundat iar noi ne uitam prin hublou din lateral-stinga-jos cum curge mocirla pe linga noi!

 13. 14 contele septembrie 8, 2010 la 10:34 am

  Anonimul Veneţian

  Dacă se acceptă modul de a face politică a celor enumeraţi de tine atunci nu dau doi bani pe lamentările simpatizanţilor PSD ce se plâng de politica de mituire şi de furturi a PDL . Mă lasă absolut rece culorile , ideologia . E mai ” cinstit ” un hoţ roşu decât un hoţ portocaliu ?
  Ca să nu crezi că mi-e frică să-mi asum vorbele pe acest blog am să declar următoarele : decât Oprişan mai bine Boc , decât Vanghelie mai bine Băsescu . Eu nu vreau să schimb nişte incompetenţi cu nişte mafioţi .
  În altă ordine de idei , temerea ta că a doua zi acele fiefuri de care vorbeşti ar cădea în mâinile ” duşmanilor ” este exagerată . Poate pe termen scurt se vor clătina dar pe termen lung , cu muncă şi oameni talentaţi este foarte posibil ca redutele să fie din nou cucerite , de data asta pe baze sănătoase . Şi sunt convins că la nivel naţional percepţia ar fi alta , mult îmbunătăţită .
  Tu de fapt ce doreşti de la mine , cetăţeanul cu drept de vot : mă inviţi la tine în sufragerie şi vrei ca eu să nu observ că-ţi miroase în încăpere de la gunoiul ascuns sub covor?
  Nu vreau să dau nume dar ştii cum începe o discuţie de investiţii cu unii dintre aceşti politicieni ? Vine afaceristul Popescu şi vrea să investească în zona păstorită de ei . Va primi următorul răspuns : ” Desigur , domnule Popescu . Uitaţi cum procedăm : facem împreună o firmă nouă şi …” Un mod simplu , curat şi ” legal ” de a face bani dintr-un mic şantaj . Din aceşti bani , 5% se duc pe zahăr şi făină la pensionarii săraci . Iar asta nu înseamnă pomană creştinească , ajutor social , asta înseamnă mită , înseamnă alimente pentru voturi . Şi ciclul se repetă . Şi mulţi domni Popescu nu mai stau , pleacă . Locurile de muncă , la fel . Şi aşa lumea se mulţumeşte cu 1 kil de zahăr acum în loc să vadă cozonacul de mai târziu . Ar fi multe de spus de cum se câştigă alegerile . Modul de lucru este generalizat în toată ţara , indiferent de culoarea politică . Să iei din banii publici sute de mii de EURO să faci petreci grandioase cu focuri de artificii de n-a văzut Parisul când tu nu ai străzi asfaltate , nu ai canalizare în tot oraşul , asta nu înseamnă politică , asta înseamnă nesimţire .
  Prietene , dacă ar fi să fiu la fel de impulsiv şi categoric ca tine ţi-aş spune clar în faţă că ai zis o mare prostie . Dar cum eu sunt mai ponderat şi-ţi respect părerile te-aş ruga să te mai gândeşti la ce-ai enunţat .

 14. 15 M.Voicu septembrie 8, 2010 la 1:58 pm

  @ AN: „1.-Sacrificiul poate fi, în teorie justificat…” – PRIN OPTIM !
  @ AN: „2.- Povara trebuie împãrţitã dupã posibilitãţi” – DUPÃ RÃSPUNDERI !
  @ AN : „3- Relansarea economiei” – deficitul derivã din risipã de cheltuieli FAŢÃ DE numãrul prea mic de contributori…
  * * * BUGETUL DE PENSII A FOST FÃCUT DEFICITAR PRIN DIVERSIUNE ; unul dintre contributori trebuie sã fie statul – pentru toate cheltuielile legiferate dincolo de principiul contributivitãţii ; iaca, nu se poa’ ca pensionarii contributori sã susţinã necontributorii – care sunt în sarcina legislatorilor care au conferit SCUTIRI DI-TÃTI-FIELURILI…
  @ Sibilla, septembrie 7, 2010 la 11:29pm: felicitãri pentru m.m.caperfectul !

 15. 16 Draghi Puterity septembrie 8, 2010 la 2:27 pm

  Spuneti ca Romania a putut obtine un inprumut de la FMI datorita increderii castigate in anii 2000-2004. O fi si asta un motiv, totusi, nu pot sa nu observ ca FMI-ul a fost de facto si cel mai mare contributor la campania electorala a lui Traian Basescu in 2009. Poate e o coincidentza. Pentru cine crede in coincidentze.

 16. 17 ELMMAR septembrie 8, 2010 la 2:36 pm

  @ Anonimul venetian

  Te stiu de ceva vreme pe blog, asa ca nu pricep de ce pui intrebari ca unu’ care acu’ a picat aci, nu stie nimic din politica si nu se prinde ce are lumea cu Vanghelie. Cand stai de multisor p’acilea, ca tine, inveti si intelegi ce i cu politica si cu politicienii numa’ citind ce scrie gazda noastra, ca sa nu mai zic ca intre comentatori sunt unii toba de politica si de stiri adevarate.
  Zi mi tu, ce n ai inteles, dupa atata vreme, in legatura cu Vanghelie?
  N ai inteles ca e un derbedeu repetent la propriu ce si a croit drum catre prima linie politica in timpu’ lu prostogeoana care l a promovat pentru ca s a arata voios dispus sa i bage cutitul politic in spate AN ului?
  N ai inteles ca politica derbedeului repetent Vanghelie e de inlaturare a oamenilor valorosi din PSD si de impingerea nulitatilor in fata, asa cum se proceda in timpul prostogeoana? Din cauza asta acu’ Nastase si Ponta dau de siruri intregi de incompetenti cu rele intentii in locuri strategice la partid, motiv pentru care trebuie sa reorganizeze totul din mers, cu zice Aya, si continuand ei doi sa munceasca pe branci.
  Ce n ai inteles cand l ai auzit vorbind golaneste la microfon despre politica de comunicare prezentata de Adrian Nastase si atacand presa?
  N ai inteles ca era trimis acolo la inaintare de oamenii lu prostogeoana, de o teapa cu Vanghelie, care si mushca acu pumnii de ciuda ca nu mai pot taia si spanzura in partid si incearca diversiuni ca sa manjeasca imaginea pesedeului, a AN ului si a lu Ponta, sa destabilizeze situatia si sa aiba motiv de razmerita ca sa l aduca din nou in functie pe prostanac?
  N ai inteles ca toti astia tanjesc dupa pozitii importante in partid, de unde sa si faca afacerile nu tocma’ curate, ca sa nu zic altfel, si ca numa’ prosto le dadea mana libera?
  N ai inteles ca acum, cu Nastase si Ponta, s au lins pe bot de putere, de invarteli necurate si de marea lor placere, umilirea oamenilor de valoare si trimiterea lor in fundu’ salii unde e locul derbedeilor astora, de fapt?

  Iti zic si despre Viorel Dobre, care e tot unu’ trimis la inaintare de oamenii lu prostogeoana ca sa l sustina pe derbedeul repetent Vanghelie.

  Din prostiile rauvoitoare pe care le a scris Viorel Dobre e foarte clar ca el vrea sa iasa in fatza Vanghelie ca paduchele in frunte.
  Viorel Dobre a mintit cu nerusinare, pe blog, ca pe derbedeul repetent Vanghelie l ar sprijini Ion Iliescu.
  A mai mintit porceste ca Adrian Nastase are incredere in Vanghelie cel care foloseste limbajul de maidan in politica deopotriva cu betivanu Basescu.
  Asa cum i a zis Printul, Viorel Dobre vrea ca paduchele Vanghelie sa fie asociat cu nume importante ale politicii romanesti nu pentru ca sa capete el fo’ “poleiala”, ci pentru ca sa manjeasca oameni politici ca AN si II, cu dejectiile vanghelistice si sa faca PSD sa para un partid maidanez.

  Viorel Dobre stie bine ca pe noi nu ne prosteste.
  Vanghelie si Basescu sunt o apa si un pamant, doi derbedei repetenti si ii e foarte clar ca stim asta.
  Comportamentul lui arata ca nu cu noi are el treaba.
  Insistentele porcesti ale lu V.D. de a l “promova” pe politicianul de maidan Vanghelie pe blogul lui Adrian Nastase ii au ca adrisantzi pe cei care iau informatii de aici si din ele fac stiri care apar la teveu si le asculta o tara intreaga sau circula din gura n gura si fac din minciuna adevar.

  Sa ti zic ceva legat de spaima ta ca s ar supara derbedeul Vanghelie si ar pierde ceva pedeseu. De plecat nu pleaca derbedeu Vanghelie, cum nu se da dus cainele de la macelarie. Unde n ar da Domnu sa plece! Daca Vanghelie e dat jos din functia de presedinte al PSD Bucuresti, in care nu are ce cauta unu ca el, a doua zi nu i mai da nimeni nici buna ziua. Poate fo’ doi derbedei ca si el, pe care i a pus in functii, da’ nici asta nu e sigur pentru ca impostorii ar incerca sa si salveze pielea politica si sa se dea bine pe langa ăi care ar veni la conducere. Ca n ar reusi e altceva, da’ ar incerca.
  De la PSD Bucuresti au plecat oameni valorosi, altii nu se inscriu si, ce i mai rau, multi nici nu voteaza PSD u in capitala si prefera sa nu se duca la urne din cauza paduchelui Vanghelie.

  Palavragelile golanului repetent Vanghelie cum ca ar fi reusit sa adune cele mai multe voturi in Bucuresti pentru prostogeoana in turu doi la prezidentiale sunt minciuni de ingheata apele. Ce a obtinut el in sectorul cinci inseamna un fleac la nivelul intregii capitale. Voturile multe la Bucuresti le a adus Crin Antonescu si, bineinteles, au fost trecute in contul lu prostogeoana, candidatul PSD-PNL in turul doi.
  Asa ca derbedeul repetent Vanghelie, care e o apa si un pamant cu betivanu de la Cotroceni, mai mult face paguba.
  Vanghelie n are decat sa stea la sectorul 5, sa mature strazile si sa se ingrijeasca de tot ce trebuie sa faca un primar ca de asta a ajuns pe scaunul ala si sa nu mai deschida gura sa vorbeasca legat de PSD in public. PSD ar trebui sa i interzica asta, asa cum a facut cu postogeoana. Si ar mai trebui ca Vanghelie sa stea mai prin colturi, nu sa iasa in frunte ca paduchele si sa incerce sa fie asociat in mintea alegatorilor cu liderii importanti ai PSD, pentru ca doar le strica imaginea si goneste votantii.

  Vaz ca tu ai pus problema radical: ce se intampla daca pleaca sau daca ramane derbedeul repetent Vanghelie in PSD.
  Ai vazut cum am pus eu problema, da’ daca trebuie sa se aplice conditiile din intrebarea ta, eu zic ca mai bine sa plece Vanghelie, ca mai rau face partidului, iar derbedei repetenti sunt pe toate drumurile.

  P.S.Cel mai bine ar fi ca derbedeii repetenti Basescu si Vanghelie sa se ia de mana, sa si puna traista n batz si sa plece impreuna unde or vedea cu ochii.

 17. 18 Aya septembrie 8, 2010 la 3:36 pm

  REMANIERE ABSURDA

  Remanierea guvernamentala se impune cand functionarea executivului a devenit defectuoasa in urma activitatii precare a unor ministri care, prin actiunile sau nonactiunile lor impieteaza asupra intregului prin crearea de sincope sau chiar prin aparitia pericolului blocarii.
  Intrucat deciziile si actiile executivului influenteaza direct socialul si economicul, in cadrul carora elementele componente se afla intr-o stare reciproca de conditionare directa sau indirecta, defectiunile aparute in guvern se rasfrang inevitabil asupra ansamblului socio-economic- si, nu in ultimul rand si deloc nesential- asupra zonei culturale, care merita o abordare separata. Bref, remanierea se impune, prin forta logicii, in astfel de cazuri.
  Care este, insa, conditia esentiala, obligatorie si necesara pentru a se ajunge la ideea de remaniere, din perspectiva mai ampla, expusa?
  Raspunsul este elementar: trebuie ca guvernul sa fi functionat coerent cel putin o perioada (si, desigur, chiar din momentul instalarii sale). Reduc: sa fi functionat.

  Nu trebuie sa fie cineva un mare analist pentru a realiza ca guvernul Boc NU a functionat vreodata, in scopurile consacrate, indiferent de componenta sa. Nu ma refer doar la cel precedent, Boc 4, dar la toate Cabinetele care au purtat acest nume generic.
  In aceste conditii, remanierea este un nonsens. Sau, are tot atata sens cat schimbarea cauciucurilor unui automobil al carui motor nu a functionat vreodata (si nici nu ar putea functiona, caci piesele sale au doar aparenta unor componente reale, iar in rezervor a existat de la inceput benzina amestecata cu zahar) considerand ca astfel va porni.
  Asumand riscul truismului, afirm: guvernul Boc trebuie schimbat in integralitate, incepand cu premierul. Este unica solutie pentru ca executivul sa functioneze.

  In aceste conditii, de ce a fost facuta “remanierea”?
  Raspunsul este pe cat de la indemana, pe atat de amplu, ratiunile extinzandu-se pe paliere multiple si, deseori, cu canale de legatura intre ele. A crede ca doar “agatarea de putere” este motivul ar fi dovada de superficialitate.
  Privind cu atentie toate actiunile guvernelor Boc, se observa un sir COERENT de “greseli” care, toate si fiecare in parte, se constituie in piese de domino ce duc la o constructie de POLITICA GENOCIDARA PROGRAMATA la nivel national- social, economic si cultural.
  Fiecare “greseala”- piesa de domino a numitei constructii- are, la randu-i, efect distructiv de domino pe sectorul in care a fost aplicata.

  Iau cel mai recent exemplu si repet ce am mai afirmat (o voi face pana va fi retinut cineva macar ca ipoteza de lucru).
  Reducerea salariilor bugetarilor cu 25% are efect distructiv de domino asupra economiei pe de o parte prin scaderea consumului (care este un motor economic) si, pe de alta parte, pe cale de consecinta, prin restrangerea sferelor productiei si serviciilor ceea ce duce la scaderea numarului locurilor de munca, aspect de natura a pune o presiune imensa si mereu crescanda asupra bugetului, atat prin sporirea numarului somerilor cat si prin reducerea numarului contributorilor.

  Cine crede ca lucrurile se opresc aici fie este naiv, fie nu vrea sa vada sau se preface a nu vedea (si atunci trebuie sa ne intrebam, de ce?) ca acest ciclu are vocatie de autoreproducere. Ansambul economic si social urmeaza sa se autodistruga, prin declansarea unor reactii in lant daca primul ciclu (cel in care ne aflam) ajunge sa se incheie.

  Semnele intentiilor de actii cu previzibile (cel putin, pentru cei atenti la amanunte!) efecte masiv distructive, in lant, asupra economiei si societatii au aparut chiar in primele discursuri ale lui Boc, dupa instalarea sa la Palatul Victoria (ianuarie 2009).
  Nu voi face acum o analiza a circumstantelor istorice recente (desi un astfel de demers este departe de a fi inutil) care au favorizat, direct sau indirect, declansarea politicii genocidare urmata cu o sinistra consecventa de criminalul Boc.
  Nu ma voi opri asupra binecunoscutului si EXCLUSIV luat in calcul “factor Basescu”, pentru ca, de fiecare data cand s-a procedat astfel, orice incercare de a gasi solutii s-a impotmolit la “Jos!” (incapatanarea de a identifica alternative, in cazul in care solutia “Jos!” se dovedeste inaplicabila, fiind cel putin ciudata).

  Voi semnala doar (fara a intra in amanunte analitice) capcana- perdea care a permis ca, la adapostul ei, sa fie declansata politica genocidara Boc.
  Este vorba despre greseala de dimensiuni cosmice, comisa de Prostanacul care a tarat PSD in sinistra aventura a intrarii la guvernare, ca parte a unui “cabinet Boc”. Initiatorii acelei politici genocidare au avut, astfel, un mare balon de oxigen, care le-a permis sa supravietuiasca pana acum.
  De ce?
  Pentru ca toate acele “semne” foarte clare (de exemplu, pentru mine si cei ca mine- caci nu sunt singura care le-a identificat) si care ar fi trebuit sa fie luate in seama de PSD pentru a preveni dezastrul inainte de declansarea lui, au fost fie “nebagate de seama” de pesedisti, fie considerate “intamplari”, fie “greseli ale unui premier nu prea inteligent”- reactia lor fiind, omeneste, de inteles, caci erau la guvernare.
  Tocmai pe aceasta reactie omeneasca (si anticipata de scenaristi!) s-au bazat cei care au reusit sa aduca PSD in capcana guvernului Boc, fie si doar pentru cateva luni.
  La adapostul acelei reactii omenesti si (corect) anticipate a fost declansata genocidara politica Boc, in lipsa contra atacului “imunitar” preventiv si eficient al PSD, in perioada de inceput.

  Din nefericire, nici dupa iesirea de la guvernare PSD nu a actionat ferm.
  Pentru a ma exprima fara echivoc: nu a actionat ferm cata vreme scaunul de presedinte al PSD a fost ocupat de Prostanacul, iar zona decizionala era blocata de “ai lui”, indivizi a caror promovare a fost facuta pe criterii inadmisibile, intre care voi mentiona doar nonvaloarea caracteriala si politica dublate de disponibilitatea de a actiona murdar impotriva valorilor din partid (cazurile Vanghelie si Tudorache, doi analfabeti imunzi, fiind revelante in acest sens).

  Alegerea tanarului (si, deloc neesential, procurorului!) Victor Ponta ca presedinte (imi amintesc ce jocuri mizere s-au incercat la Congres impotriva lui- din fericire, nu au reusit) si existenta lui Adrian Nastase in zona politica decizionala (si, ceea ce este poate cel mai important, in rolul de conducator al Departamentelor, unde se forjeaza politica partidului- dar si de “antrenor” al viitorului guvern) au miscat puternic, in sens pozitiv, masinaria PSD, aproape gripata in perioada Prostanacului.
  Efortul depus, de revitalizare si reorganizare a partidului “din mers”, este imens iar rezultatele se vad deja, desi timpul scurs de la Congres este scurt.

  Solutia depasirii situatiei actuale in care se afla Romania este, schimband ce e de schimbat si pastrand proportiile, cea care a scos PSD din situatia de criza interna si l-a facut sa functioneze in directia buna, din nou.
  PSD TREBUIE sa intre repede la guvernare si sa convinga PNL sa sustina un premier pesedist: pe Victor Ponta.
  Am mare incredere in procurorul Ponta, de un astfel de prim ministru este nevoie acum, asa cum am totala incredere in Adrian Nastase, cel mai bun premeir pe care l-a avut Romania si, pe cale de consecinta, in echipa “antrenata” de el.

  Masurile imediate, la nivel guvernamental, trebuie sa vizeze deblocarea situatiei precare a veniturilor populatiei- cu efect pozitiv imediat asupra consumului si, in lant, asupra productiei si serviciilor, ceea ce va duce, mai repede decat s-ar crede, la noi locuri de munca si la cresterea incasarilor bugetare, odata cu scaderea presiunii pe buget.

  Paralel, folosind toate mijloacele posibile- de la identificarea resurselor bugetare (pentru ca acestea exista, doar ca iau drumul “conturilor personale”) pana la parteneriate puternice si serioase, de tip public- privat, trebuie relansata economia prin investitii masive (fara a fi neglijata agricultura, dimpotriva- aceasta fiind o resursa colosala si neexploatata corespunzator; absortia masiva si rapida a fondurilor europene trebuie sa fie o alta cale, paralela, de urmat).
  Investitorii care vor accepta sa intre in acest angrenaj foarte dificil al relansarii economice trebuie sa fie protejati si sa beneficieze de facilitati care sa le permita reinvestirea profitului si permanenta sporire a acestuia (scutirea de impozit pe profitul reinvestit fiind o solutie- ca si facilitatile oferite pentru angajarea somerilor si a tinerilor, cu un plus pentru absolventii de studii superioare, care trebuie motivati sa ramana in tara; solutii sunt multe si trebuie aplicate fulger, in paralel).

  NU IN ULTIMUL RAND trebuie anulate, imediat, Ordonantele de Urgenta care au produs, printre altele, nu doar haos, dar si umilinta si revolta intelectualilor.
  Intelectualii trebuie adusi alaturi de guvern, mintea lor trebuie folosita- or, pentru asta trebuie tratati cu respect, consultati, valorizati, lasati sa lucreze fara a le fi macinat timpul inutil si a le fi mutilate veniturile (anuntata intentie a guvernului Boc de a-i obliga pe cei care castiga din drepturi de autor sa plateasca dari cu circa 50% mai mari decat restul populatiei active este de-a dreptul halucinanta- a spune ca este doar discriminatorie ar fi prea putin).

  De pe noua pozitie a PSD- care va beneficia de sprijinul unei majoritati parlamentare- trebuie discutata tema abrogarii legii in urma careia au fost “recalculate” pensiile, mutilandu-se veniturile acestei categorii sociale.

  De asemenea, legea salarizarii unice este o periculoasa idee totalitara si egalitarista, ce va duce nu doar la scaderea veniturilor unor categorii- care, prin natura activitatii, fie nu au dreptul prin lege fie nu au timpul necesar pentru a obtine venituri din alte surse- dar si la dezinteresul total fata de anumite sectoare importante.
  Nu pot fi apreciati si salarizati (si nici pensia nu este corect sa fie calculata) in baza acelorasi criterii, un procuror si un lacatus mecanic, un politist si un arhitect, un cercetator si un portar, un functionar public si un profesor, etc. Unii dintre acestia se confrunta cu riscuri, provocari, grade de stres mai mari decat altii si, pe de alta parte, eforturile specifice sunt diferite.
  Regimurile diferite in baza “Statutelor” erau bine gandite- si nu este de mirare ca criminalul Boc vrea sa renunte la ele, intentia lui incadrandu-se in aceeasi coerenta sinistra a actiilor sale, pe care am semnalat-o.

  Alegeri anticipate

  S-a vorbit despre alegeri generale anticipate, in conditiile preluarii guvernarii de catre PSD si PNL.
  Unii s-au intrebat cum ar fi posibil sa se faca acestea atata vreme cat, dupa caderea guvernului Boc si inlocuirea lui cu un cabinet avand alt prim ministru, nu ar fi intrunite prevederile constitutionale.
  Am fost intrebata si eu, de cateva persoane, cum cred ca s-ar putea ajunge, in aceste conditii, la alegeri anticipate.
  Am spus ca, logic, in primavara, dupa depasirea momentelor critice si aparitia semnelor clare de revigorare economica, Guvernul PSD- PNL va solicita Parlamentului un vot de incredere.
  Daca nu il va obtine, cel mai probabil se va ajunge in situatia prevazuta de Constitutie si vor fi declansate alegerile anticipate. Daca il va obtine, se va afla in situatia guvernului Nastase, in 2003, cand premierul a solicitat Parlamentului un vot de incredere si l-a obtinut, continuandu-si mandatul pana la finele anului 2004.

  Daca este asa, guvernul va trebui sa actioneze pe doua cai: sa salveze populatia si economia Romaniei pe de o parte si, pe de alta parte, sa aiba in vedere atat posibilitatea ca Parlamentul sa nu-i dea votul de incredere in primavara, cand il va solicita (deci, sa trebuiasaca sa pregateasca alegerile) cat si cea in care obtine votul de incredere si continua guvernarea pana la alegerile la termen.

  Motiunea de cenzura si comunicarea

  Am reusit sa parcurg, in mare parte, comentariile aparute in perioada in care am lipsit.
  Am retinut- ca fiind chiar ingrijoratoare, intr-un sens profund- organizarea precara a strangerii de semnaturi, contand ca suport social pentru motiunea de cenzura. Aparentul dezinteres fata de suportul populatiei este inacceptabil!
  Sunt de acord cu cei doi colegi care au semnalat acest lucru si chiar cu ideea ca defectiunea se regaseste la nivelul staff-ului desemnat sa se ocupe de aceasta actiune care, cel mai probabil, apartine vechii echipe si lucreaza cu acea “detasare” (e un eufemism) specifica perioadei in care Prostanacul era presedinte al PSD.

  Am mai retinut propunerea de strangere a semnaturilor online, de a oferi militantilor posibilitatea de a descarca si printa formulare tip pentru strangerea de semnaturi, pe care sa le poata preda la sedii.
  Am mai retinut propunerea ca de echipele MOBILE de voluntari sa se ocupe TSD- Victor Ponta cunoscand bine capacitatea organizatiei de tineret, al carei presedinte a fost, si putand solicita sprijinul lui Nicu Banicioiu.
  AM RETINUT INSISTENTA COLEGILOR PENTRU CA PSD SA SE MISTE REPEDE, FLEXIBIL, FOLOSIND TEHNICA MODERNA SI IMAGINATIA.

 18. 19 Ghita Bizonu' septembrie 8, 2010 la 5:22 pm

  Anonimule Venetian

  icioganu de Fanar ce uzurpa titlul princiar, individu ce se crede conte , ion adiran si harabula sunt agentii oranj (cu referinta la Vietnam) de care sunt sigur. Restu …nu=-s choar sigur daca nu sunt gutzani

 19. 20 Blizzard septembrie 8, 2010 la 5:34 pm

  Azi am observat si eu ca al meu cartier plezneste de civilizatie.
  A bagat domnu’ negoita mobilier urban nou-nout. Banci si cosuri de gunoi frumoase foc.
  Italienesti, de la Euroform.
  Acum intreb si eu:
  – era absolut necesar sa dam bani in acest moment italienilor pentru mobilier urban (importurile se scad din PIB, exporturile se aduna la PIB)?
  – Euroform astia produc in Romania?
  – cat a costat „lucrarea” (ce s-a achizitionat si cat s-a platit)?

  Daca, s-a facut vreo smecherie (ca asa-i romanul greu de convins la chestii d-astea ca treaba e perfect curata), de ce naiba nu au facut-o si cu un minim de spirit romanesc in sensul ca unu’ de-al lor sa-si faca pe o finantare europeana o fabricuta de mobilier urban, sa dea comenzi pentru subansamle la alte firme romanesti si apoi sa castige licitatii cu primariile (ale lor, ale altora, nu ma priveste) dar sa vad si eu cand trec pe strada, eticheta „made in Romania” pe bancile alea.

 20. 21 Ghita Bizonu' septembrie 8, 2010 la 6:18 pm

  Blizzard

  nu garantez insa ma auzit ca una italieneisca face numa 8.000 euroi . Si pe arginea lu IOR nai sunt amenzate niste ;ocasuri care banca cer !!! Da sa nu fim rai …

 21. 22 Aya septembrie 8, 2010 la 7:39 pm

  @

  Anonimul venetian

  Daca nu as cunoaste miza colosala disimulata intr-un asa-zis „accident de parcus” (dar bine dirijat de „scenaristi” si programat sa aiba efect de domino asupra lui Adrian Nastase, Victor Ponta si asupra PSD-ului pe care cei doi fac eforturi uriase pentru a-l reorganiza din mers, pentru a castiga timpul pierdut in „epoca” Prostanacului ai pentru a forja un program de guvernare eficient care sa scoata Romania din impas fparte repede) ti-as raspunde ca mi-am pierdut deja prea mult timp cu un analfabet grobian ca Marean care-este-almanahe-asfalte care, in mod normal, nu merita nici macar o frantura de gand sau o pivire fugara, cu atat mai putin un cuvant. Dar, sunt constienta de importanta mizei.

  Legat de care-este-almanahe-asfalte ti-a raspuns foarte bine ELMMAR. Am convingerea ca, in mod firesc, nici el nu ar fi fost preocupat atat de insistent de de „golanul repetent” cum bine ii spune lui Vanghelie dar realizeaza, ca si mine, ca si Le Prince, Contele, Mimosa pudica, Pali, miza uriasa a situatiei de o aparenta banalitate.

  Inainte de a ma referi la Marean care-este (pentru ca el e subiectul!) remarc ca, in mesajul adresat (si) mie practici un ciudat „eclectism psiho- politic”, pentru a folosi o expesie ad hoc, punandu-i laolalta pe analfabetul imund Marean, pe Oprisan (la acestia doi s-ar putea gasi puncte comune- intre care analfabetismul si ura impotriva omului politic si intelectualului Adrian Nastase; s-ar mai putea adauga implicarea lor directa in calitate de „execuntanti ai trebilor murdare” in actiunea mafiota de la Hotel Confort, din 2006), pe Radu Mazare, pe Nicusor Constantinescu si- uimitor!- pe Viorel Hrebenciuc.

  Ca sa folosesc un eufemism, sunt foarte departe de a fi o „iubitoare” de Viorel Hrebenciuc, dar asta nu ma va determina vreodata sa trec peste respectul pentru adevar si, pentru a-l ataca, sa afirm ca ar putea avea vreo legatura cu analfabetul grobian Marean care-este. Hrebenciuc este un tip inteligent, cibernetician de pofesie, civilizat, cu limbaj de intelectual. Altele sunt imensele lui defecte (inclusiv caracteriale) care m-au facut sa am fata de el maximala rezerva, pentru a ma exprima bland, nicidecum apropierea sau, cu atat mai putin, asocierea cu un analfabet de maidan ca Vanghelie! Asa ceva nu exista si nici nu poate exista.
  Odata incheiat subiectul Hrebenciuc, adaug conex: imi pare cel putin ciudata acea asociere aberanta pe care ai facut-o tip „zgomot socant pentru a atrage atentia intr-o directie”. Atat spun aici.

  Legat de „ingrijorarea” ta: fara sa intru in detalii, pentru ca nu consider necesar, iti spun sigur ca nu s-a pus si nici nu se pune problema ca V.H. sa plece din partid. Ca sa te linistesti total, este foarte putin sensibil la ceea ce s-ar intampla cu unii de teapa lui Vanghelie. Nu si-a pus problema sa plece- sa zicem, in semn de protest- nici cand a avut probleme apropiatul lui, Dan Ioan Popescu (acesta stii ca a plecat din PSD, chiar din cauza analfabetului Vanghelie care, primind mana libera de la Prostanacul, efectiv a inscenat o sedinta de destiture a lui DIP din functia de presedine al PSD Bucuresti, apoi a falsificat procesele verbale si s-a instalat pe scaunul de sef pesedist la capitala; Dan Ioan Popescu a fost pus, efectiv, in fata faptului implinit, neavand voie, a doua zi, cand a sosit la sediu, nici macar sa intre in birou pentru a-si lua lucrurile personale; imi amintesc cu imesa jena ca s-a vorbit chiar de rezistenta paznicilor, asmutiti de Vanghelie, cand DIP, care nu stia nimic, a vrut sa intre in sediu in ziua urmatoare). Asa ca, nu-ti face griji legate de V.H., nu are astfel de sensibilitati paguboase.

  Radu Mazare nu are vreo legatura cu analfabetul Vanghelie. Radu Mazare este un tip histrionic si, pe cale de consecinta, deseori cu comportamen excesiv, dar nu leaga amicitii cu analfabeti. RM este fost ziarist si, chiar cand vorbeste colorat, daca vei fi atent la fraze vei vedea ca foloseste cuvinte chiar mai putin uzuale dandu-le sensul corect.
  Nici vorba sa aiba R.M. „sensibilitati” atat de mari incat sa plece din PSD.
  In plus, in general face declaratii la Constanta si, legat de Bucuresti, este solicitat de televiziuni sa comenteze „ispravile” lui Basescu data fiind exprimarea lui „exotica”. La Neptun a sarit tare calul dar nu a ajuns la mizeria si relele intentii ale lui Vanghelie.

  Nicusor Constantinescu nu-mi trezeste nici o „emotie”. Nici el nu cred ca are emotii si sensibilitati. Asa ca, toti acestia sunt tinte false. Subiectul este Marean care-este.

  Am vazut la televizor, taindu-mi-se respiratia in fata incredibilului devenit material, penibila, ridicula si PAGUBOASA prestatie a analfabetului Vanghelie, care a bombardat, efectiv, ceea ce construise Adrian Nastase. Sigur ca pagubele pot si remediate (nu a reusit sa darame edificiul, insa bombardamentul a produs stricaciuni) dar daca nu se ia distanta clara, publica, de Vanghelie, caruia trebuie sa-i fie interzis (ca Prostanacului!) sa mai dea declaratii si daca situatia se repeta, lucurile devin iremediabile.

  Este arhicunoscut ca in razboiul dintre politic si presa, TOTDEAUNA va pierde politicul.
  Or Vanghelie a indemnat explicit, de la microfon, preluat de posturile TV, la razboi cu presa.
  Nu mai discut de limbajul grobian, de expresiile si atitudinile imunde ale analfabetului care-este, promovat in timpul Prostanacului pe criteriul nonvalorii si al disponibilitatii de a-l ataca, marsav, pe Adrian Nastase, ca si pe alti lideri valorosi (pentru cei care au uitat sau se prefac a uita, amintesc murdaria comportamentului lui Vanghelie in 2006, cand i-a dat ordin altui analfabet mizerabil, sustinut de el- Tudorache- sa-l excluda din PSD pe Adrian Nastase, dupa ce “care-este” fusese puternic implicat in marsavia de la Hotel Confort; faptul ca nu au reusit nu sterge actia lor de extractie mocirloasa).

  Spunea foarte bine, pe blog, un coleg (citez din memorie):” Daca prezenta lui Vanghelie la seminar si faptul ca a “comentat” (imund!) exact strategia de comunicare prezentata de Adrian Nastase sunt intamplari, atunci eu sunt Papa de la Roma”.
  Are perfecta dreptate.
  Prezenta analfabetului grobian Vanghelie la microfon, in calitate de “comentator” de-a dreptul obscen al strategiei de comunicare prezentate de Adrian Nastase a fost “tintita” si dirijata de indivizi rau intentionati, care inca mai incearca sa faca jocuri marsave pentru a opri ascensiunea PSD si, eventual, pentru a “stimula” (in baza unei “disfunctii” create de ei, in fapt) o “revolta” in urma careia sa fie debarcat Ponta, care ii incurca in “cinstitele” (e un eufemism, desigur) lor interese si, eventual, sa-l reinscauneze pe Prostanacul, ca doar el e al lor si ei sunt ai lui. Mai clar, sa readuca lucrurile in periculosul fagas politic de dupa Congresul din 2005 si, mai ales, de dupa miscarea de tip mafiot de la Hotel Confort (din 2006) impotriva ANului- drumul acela fiind parasit total dupa Congresul la care presedinte al PSD a devenit Ponta, cu sprjinul EXPLICIT al lui Adrian Nastase.

  Situatia creata prin mizerabila prestatie a lui Vangheie imi aminteste de niste tactici foarte periculoase, aplicate impotriva lui Adrian Nastase, in perioada in care era prim ministru.
  Iata procedeul standard.
  Se “construieste” in “laboratoare” o anumita situatie, care, printr-un scenariu negativ bine dozat, sa se materializeze in practica, aparent intamplator (sau ca de la sine, impresia fiind ca situatia nu a putut fi ocolita).
  In “laboratoare” este pregatita, insa, si RE-ACTIA la scenariul negativ destinat atacului impotriva unei persoane politice incomode (cazul ANului, asa cum am spus) si, implicit, impotriva unui partid sau impotriva unui anumit echilibru de forte.
  La scurt timp (sau imediat) dupa punerea in practica a scenariului, se lanseaza (cu efecte bine calculate si deja pregatite!) RE-ACTIA, punandu-l pe acel personaj public in situatii dificile si de obicei, de ineficienta defensiva (orice ar face- si daca replica si daca tace- re-actia isi urmeaza cursul prestabilit, cu efecte amplificate PRIN presa!!!).

  Ceea ce s-a intamplat acum, la lansarea strategiei de comunicare “coincide” (nu cred in coincidente!) cu acea “reteta”!
  Situatia negativa a fost creata prin “dirijarea” lui Vanghelie in acea directie- mai departe, dupa ce i-a fost data, de catre “scenaristi”, tema “de discurs”, a fost lasat sa evolueze liber (adevarul este ca putini ii pot da sfaturi in materie de grobianism, penibil si formulari analfabete, caci pe acestea le “stapaneste” perfect).

  Una dintre “temele” date lui Vanghelie de catre “scenaristi” a fost atacarea puica, intr-un mod imund, a presei, „coincident” (nu cred in coincidente) cu lansarea strategiei de comunicare, in cadrul careia mass media ocupa un loc esential!

  In acest fel, scenaristii au avut in vedere obtinerea unui dublu rezultat: compromiterea strategiei de comunicare prezentata de Adrian Nastase (si, sau mai ales in urma efectului subliminal al asocierii ANului cu imundul Vanghelie in mentalul colectiv) si, pe de alta parte, iritarea presei pentru a fi pregatit bine terenul in scopul lansarii unei re-actii pregatite in laboratoare (am detaliat cum se procedeaza).
  Tinta: Adrian Nastase si Victor Ponta (este inutil sa mai explic, de ce, intrucat e clar).

  FOARTE, FOARTE probabil, ferma reactie a unor buni si puternici comentatori de pe blog (care, se stie, este monitorizat, de pe el extragandu-se idei si informatii care devin deseori stiri) impotriva prezentei lui Vanghelie la seminar si critica dura a prestatiei acestuia, paralel cu semnalarea analitica a unor posibile “miscari scenaristice” in ideea crearii situatiei negative “in laboratoare”, a inhibat, benefic, PRECONIZATA (si chair omeneste previzibila) reactie defavorabila a presei, care a realizat ca s-a dorit “intoxicarea” ei pentru declansarea unor jocuri politice.

  Nu pot sa nu observ, insa, prezenta unor comentatori pe blog care, inexplicabil logic („interventia” ta nu tine loc de explicatie logica a comportamentului lor), au laudat prestatia lui Vanghelie, ba chiar s-au manifestat ca admiratori ai lui, in pofida ridicolei, marsavei (caci era dirijata!), imundei si paguboasei atitudini a analfabetului care-este.
  Insistenta lor in acest sens, modul “papagalicesc” in care isi proclamau sustinerea fata de grobianul Vanghelie, incapatanarea cu care au incercat sa-i asocieze, halucinant, pe AN si pe care-este, denota fara urma de dubiu faptul ca actiunile acestora sunt parte a scenariului prestabilit, cu efect negativ vizat.

  Am retinut “COINCIDENTA” (repet, nu cred in coincidente) aparitiei pe blog a lui Viorel Dobre, cu o suita de laude de-a dreptul penibile la adresa analfabetului grobian Vanghelie.
  Am mai retinut MINCIUNILE INSISTENTE ale aceluiasi Viorel Dobre, anume ca mizerabilul care-este ar fi sustinut de Ion Iliescu (nici vorba de asa ceva!) si ca ar beneficia de increderea ANului (ceva mai ridicol de mincinos rar se poate auzi!).
  In mod evident, acele insistente erau facute cu infecta intentie de la lansa, de pe blog, “stirea” (cu speranta ca va fi preluata de presa) constand in “apropierea” mocirlosului Vanghelie de II si AN- ceea ce ar fi dus, pe de o parte, la murdarirea celor doi lideri importanti si, pe de alta parte, la reusita scenariului.
  In acelasi timp, prin translatie, ar fi fost murdarit Victor Ponta, creandu-se premisele “revoltei” pentru eventuala presiune in vederea inlocuirii lui cu Prostanacul (tot se apropie Congresul!).

  Amintesc ca Viorel Dibre este unul si acelasi personaj care, la mai putin de o zi dupa ce, intr-o analiza, semnalasem existenta unor elemente aparute pe blog de natura a duce la concluzia ca se pregateste “o cerere nevinovata” din partea unui “comentator revoltat” in sensul de instaurare a cenzurii pe blog (oprirea comentariilor altfel decat “pe linia temei”, ceea ce ar fi dus la indepartarea comentatorilor valorosi, cultivati si cu imaginatie- avand drept consecinta scaderea brusca a valorii blogului si transformarea lui dintr-un spatiu influent in mass media, in unul inert si neinteresant pentru preluarea ideilor; altfel spus ar fi dus la pierderea fortei sale colosale) a postat solicitarea pe care o anticipasem.
  Trec peste lipsa de profesionalism a celor care ar fi trebuit sa se documenteze pana in ultima clipa inainte de a declansa “operatiunea Viorel Dobre” (faptul ca s-a intamplat exact ceea ce semnalasem, anume declansarea scenariului “nevinovata solicitare de cenzura” din partea cuiva “revoltat” nu-se-stie-de-ce, arata gradul de diletantism al executantilor, cel putin).
  Semnalez doar folosirea lui Viorel Dobre, ca “varf de lance” in “operatiuni murdare” (incercarea de dinamitare a blogului si a pierderii fortei sale; incercarea de a lansa, de pe acest blog foarte monitorizat, falsa stire a “apropierii” grobianului Vanghelie de AN, pentru a-l compromite).

  Strategia de comunicare si de imagine, relatia cu mass media sunt de o importanta covarsitoare in reusita politicii PSD, mai ales acum, cand trebuie sa preia guvernarea si sa rezolve urgent, din mers, atat problemele Romaniei cat si ale populatiei.

  PSD are nevoie de presa ca interfata pentru actiunile sale- caci este previzibil ca nu va avea “doar prieteni”, dimpotriva.
  In mod egal, trebuie sa interzica unor grobieni si analfabeti precum Vanghelie sa dea declaratii, sa se poata asocia, intr-un fel sau altul, cu imaginea partidului si cu liderii sai de valoare.

 22. 23 Viorel Dobre septembrie 8, 2010 la 10:50 pm

  @ Anonimul Venetian

  Stimate domn, in primul rand va multumesc pentru mana intinsa.

  Nu sunt admirator al d-lui Vanghelie.
  Stiu doar ca am vazut panouri mari Ecaterina Andronescu, garantat Vanghelie.
  Stiu doar ca in urma cu cativa ani, dl Iliescu l-a sustinut pe dl Vanghelie.
  Stiu doar ca in urma cu cateva zile dl Nastase a fost impreuna cu dl Vanghelie la o scoala de vara a TSD. Acest lucru l-am interpretat ca un mesaj ca partidul trebuie sa transmita un mesaj unitar. UNITAR, pentru ca or sa vina vremuri dificile. Mai dificile decat acum.

  Social democratia a avut aderenti din toate clasele sociale. TOATE. A-i interzice cuiva dreptul de a vorbi pentru ca si-a luat Bac-ul la 30 si ceva de ani mi se pare cel putin ciudat.

  Daca suntem parte a ceva, trebuie sa ne asumam acel ceva in intregul sau. Nu ii admir pe d-nii Oprisan, Mazare sau Nicusor Constantinescu. Dar au fost validati prin vot de catre social democrati si atunci este datoria mea sa ii sprijin. La fel si cu dl Vanghelie.

  Dupa reactia violenta impotriva mea, cred ca am atins din nou un punct sensibil. Unitatea in mesaj, ceruta de altfel si de dl Ponta. Impreuna, asa cum a spus dl Nastase. Va multumesc ca mi-ati stat alaturi.

 23. 24 Viorel Dobre septembrie 8, 2010 la 11:14 pm

  @ Pali

  Domnule Pali, mi-ati spus in urma cu ceva timp despre ce s-a intamplat la Mures. Nu cunosc pe nimeni in Mures, dar dv pareti un om de buna credinta asa ca va cred. Din pacate nu traim intr-o lume perfecta iar intre alb si negru sunt mii de nuante de gri. Poate si altii dar cu putere de decizie va cred, dar sunteti sigur ca va pot da dreptate? Viata este un lung sir de compromisuri, iar cine spune ca nu a facut nici un compromis este un mincinos ordinar sau are nevoie de ajutor psihiatric.

  Pe scurt, in momentul de fata este nevoie de fiecare vot, de fiecare om. Avem timp destul, dupa, sa ne scuipam.
  Datoria noastra este sa strangem fiecare, vot, fiecare om. Dupa, se vor gasi destui sa ne scuipe.

 24. 25 Pali septembrie 9, 2010 la 9:03 am

  @ viorel dobre

  Eu sunt de parere ca DA,puteti sa-mi dati crezare.Sau va puteti interesa si o sa vedeti ca nu v-am mintit. Am facut compromisuri mult peste masura inclusiv in politica. Cu cei care azi sunt la conducerea organizatiei judetene a PSD chiar nu mai pot sa am nicio relatie din foarte,foarte multe motive! Ele sunt cunoscute si la nivel central si chiar asta ma intriga,…oare ce se doreste ,care e tinta sau cum vad cei din conducerea nationala a partidului lucrurile ? PSD Mures este o ruina in adevaratul sens al cuvintului ! Sunt convins ca, nici macar trendul national nu v a scoate organizatia de pe fundul mlastinii si va spun si de ce. In momentul de fata multi dintre votantii „consacrati” ai PSD-lui nu mai vor sa auda de partid din cauza celor din conducerea actuala a org.jud si din cauza presatiei pres.Ponta la Mures „legitimat” ulterior de Dragnea! Dar asta este ,cine seamana vant,….In vremurile bune de mult apuse aveam 48 primari ,mai avem 26 din care 8 au anuntat deja ca,vor candida ca independenti!!! Arata bine schema nu ?

 25. 26 Ghita Bizonu' septembrie 9, 2010 la 10:51 am

  “Contelui” de la Crasse du Vilain etc
  se pare ca nu ai aflat ca se egzista si niste valori implicite .
  Ca cand scrii E mai ” cinstit ” un hoţ roşu decât un hoţ portocaliu ? si continui cu decât Oprişan mai bine Boc , decât Vanghelie mai bine Băsescu . cam in mod implict inseamna ca si Boc este hot ! (eu as avea dubii.. prea de dobi!!!) si ne intoarcem la vorba lu Marean dom’le astia nici sa fure nu stiu ! (adica sunt hoti prosti . Nu cinstit de prosti ci numa si necisntiti si prosti! Adica sutstii ca unica diferenta intre Opisan si Boc, zabngelie si Basescu este culoarea politica ca-n rst sunt banditi.
  Si din denunatrea care o bagi la practicile lu Marean se poa intelege ca bagarea la preventiv ptr obtinerea unui apartamet de 1 milion este practica aprobata moral de tine. Adica cinstit este ala care se ingrasa pe el in detrimentu celorlati si nu da nimic din”produsul muncii sale” (de pe campia penala).
  Oricum ma repet – am ajuns sa prefer un hot priceput decat unu prost ( de exemplu unu care iti suteste elegant oglinda retovizoare fara sa-ti zgarie masina fata de ala care iti rupe si montantu usii si iti sparge si geamul …). Si in materie de guvernare , daca toti sunt hoti observ ca sunt unii in stare sa faca economia sa mearga si sa o creasca – asa ca nu numa ca au de unde se ingrasa nesimtit da mai ramene ceva in plus si altora – celor care nu stiu decat sa-si umple conturile tipand : munciti puturosilor ! in timp ce distrug economia (ca fura e una , da distrugerea este mai mare decat produsul furtului !!).
  Insa e ceva de groaza …. Tu pui semnul egal intre Basescu si Zbanghelie . Adica intre un fost comandant rang I (daca nu chiar contraamiral dupa ultima sa fonctie din RSR) , ministru , primar general al capitalei , sef de partid , ajuns presedinte al tarii si unu despre care nu putem zice decat almanahe si care este .. Deci in subconstientu potrolac Marean = Traian si vice versa . Deci pandantu lu Marean este Traian !! Io ce sa zic ? Doar sa ma mir despre care gunoi, care covor si sufrageria cui ….

 26. 27 Viorel Dobre septembrie 9, 2010 la 3:29 pm

  @ Pali

  Domnule Pali, in relatiile interumane rar exista nu se poate, dar intotdeauna exista nu vreau. Sunt sigur ca daca ambele parti ar dori reconciliere, s-ar obtine. Problema este ce vrea conducerea centrala. Vrea reconciliere? Vrea intarirea organizatiei? Vrea ca lucrurile sa ramana asa cum sunt? Rezolvarea problemei se afla dupa parerea mea in egala masura si local si la centru. Si la dv si la ceilalti. Vedeti daca merita. Daca da, treceti peste disensiuni si strangeti randurile impreuna cu ceilalti. Daca nu merita, ne intalnim prin Italia, Germania, Austria, Franta.

 27. 28 ELMMAR septembrie 9, 2010 la 11:24 pm

  @ Viorel Dobre

  Vaz ca ai instructiuni sa rezisti acilea si printre doua icnete de la suturile in cur pe care le primesti pentru nesimtirea ta fara margini, sa zici iar si iar aceleasi minciuni porcesti. Doar doar n om fi atenti si ai ultimu’ cuvant, ca sa apara imediat la interval unu’ din trupa ta, zicand peste tot ca AN u si Ion Iliescu il sustin pe derbedeul repetent Vanghelie pen’ca „asa scrise unu’ Viorel Dobre pe blog la Nastase si nu l contrazise nimeni”. Asa crezi tu ca faci din minciuna adevar, numa’ca ai ghinion, ti am dibuit si acuma porcariile.

  In septembrie 8, 2010 la 10:50 pm zici din nou aceleasi minciuni de ngheata apele, ca Ion Iliescu il sustine pe Vanghelie si ca AN u il apreciaza. Ca sa repeti minciunile alea nesimtite te folosesti de mesaju’ catre Anonimul venetian, sub pretextu’ ca i multumesti pen’ca ti a luat apararea. Las’ca si povestea asta cu luatu’ apararii de colegul anonimu’ pare cusuta cu ata alba, ca prea ne a cerut socoteala tuturor celor care te am luat in tarbaca pen’ca minti porceste. Nu ma ocup acu’ de diversiunea asta. Am treaba cu tine, ca tu ai fost trimis aici sa lansezi minciuni ca sa umpli de murdarie politicieni valorosi.

  Iti mai zic o data, ca sa nu crezi c am uitat cine esti si cu ce te ocupi.

  Ai mintit cu nerusinare si continui sa minti in septembrie 8, 2010 la 10:50 pm, ca pe derbedeul repetent Vanghelie l ar sprijini Ion Iliescu, desi ti am spus atat eu cat si altii ca nu i adevarat. Acu’ chiar nu mai ai scuza ca n ai stiut, ceea ce inseamna ca minti cu buna stiinta.

  Ai mintit porceste si inainte si in septembrie 8, 2010 la 10:50 pm ca Adrian Nastase are incredere in Vanghelie cel care foloseste limbajul de maidan in politica deopotriva cu betivanu Basescu.
  Iti zisese Printul, ti am zis si eu si iti repet: tu vrei ca paduchele Vanghelie sa fie asociat cu nume importante ale politicii romanesti nu pentru ca sa capete el fo’ “poleiala”, ci pentru ca sa manjesti oameni politici importanti, ca AN si II, cu dejectiile vanghelistice si sa faci PSD sa para un partid maidanez.

  Stii bine ca pe noi nu ne prostesti.
  Vanghelie si Basescu sunt o apa si un pamant, doi derbedei repetenti si ti e foarte clar ca stim asta.
  Comportamentul tau arata ca nu cu noi ai tu treaba.
  Insistentele porcesti de a l “promova” pe politicianul de maidan Vanghelie pe blogul lui Adrian Nastase ii au ca adrisantzi pe cei care iau informatii de aici si din ele fac stiri care apar la teveu si le asculta o tara intreaga sau circula din gura n gura si fac din minciuna adevar.
  De asta insisti in minciuna.

  Data trecuta numa’ ti am spus ce meriti. Acu’, ca ai mintit din nou dupa ce te am avertizat si ai devenit recidivist, chiar iti dau ce meriti, asa cum procedeaza shantieristii ca mine cu nesimtitii ca tine.
  Ia d’acilea o flegma intre ochi si un sut in cur cu bocancu’meu nr. 45.

 28. 29 ELMMAR septembrie 9, 2010 la 11:52 pm

  @ Ghita Bizonu

  Zici: „icioganu de Fanar ce uzurpa titlul princiar, individu ce se crede conte , ion adiran si harabula sunt agentii oranj (cu referinta la Vietnam) de care sunt sigur.”

  Nţţţ!
  Bizoane, din astia patru de i ziseshi numa’ unu i agent oranj, ion adrian ăla de se lauda cu „coef” u de „intelogenta” taman unde scria cu „e multe”. Muncinceai u asta sari de cur cand ii zisei ca i vai de „coef” u lui de „intelogenta” de parca bâta mazgalise tampenii, nu el.
  Ailalti trei nu s.

 29. 30 Viorel Dobre septembrie 10, 2010 la 8:50 am

  @ ELMMAR

  Domnule ELMMAR, multa sanatate va doresc.

 30. 31 Ungureanu Nicolae septembrie 10, 2010 la 2:04 pm

  Cu siguranta un nou imprumut de la FMI indatoreaza la paroxism cetatenii acestei tari, singura solutie este sa se inceapa colectarea cat mai repede a impozitelor de pe urma averilor nesimtite (vilele, masinile de lux, si in genere banii celor care stau si nu produc). Cine vrea lux trebuie sa isi permita sa si plateasca, sa incetam sa mai acceptam in societate acele lichele care afiseaza bunastarea pe spinarea celor multi. Autoritatile din Romania in genere fac reguli (acte normative, legi, OUG, HG) doar pentru cei slabi si fara posibilitati financiare, singurii care si contribuie, in schimb cei cu posibilitati financiare devin exceptii de la legi, pentru ca au posibilitatea si parghile sa si le impuna desi o fac in afara oricarui cadru lipsit de principii normative, etica si moralitate (vezi in acest sens liberi profesionistii ca avocati, contabili, auditori care sunt scutiti de la plata taxelor si impozitelor catre Bugetele asigurarilor sociale, dar cand vine vorba de incasarea de drepturi de pensii, sunt singurii care cer drepturi). Personal am solicitat printr-o adresa Guvernului Romaniei infirmarea ca aceste categorii profesionale nici nu contribuie dar nici nu incaseaza drepturi de pensii de la bugetele de stat, nici un raspuns. Vrem sa reconstruim bugetele de asigurari sociale dar cu contributia unei populatii saracite care nu mai poate sustine, iar cei care au posibilitatea fac lobby ca sa se exonereze de la plati. Stimati politicieni indiferent ca sunteti PDL -isti, PSD-isti, PNL-isti, PRM -isti, trebuie sa acceptati ca mentalitatea aceasta formata nu mai poate dainui, cineva trebuie sa faca ceva, iar voi se pare ca nu aveti nici intenitie nici vointa. Va rugam nu ne mai aburiti, ca va ciuruim cu gloante…..

 31. 32 Pali septembrie 11, 2010 la 9:59 am

  @ viorel dobre

  NU se mai poate reconcilia nimic. Asa cum v-am mai spus sunt niste oameni de care se dezice toata lumea. Chiar nu pot sa va spun ce doreste centrul. Dar ce sa mai povestim oricum e inutil,mai jos decat sunt acum nu cred ca se mai poate ….sau cine stie !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: