Un preşedinte singur pe lume

Este titlul editorialului meu de miercuri din Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici.

45 Responses to “Un preşedinte singur pe lume”


 1. 1 eficientaenerg august 25, 2010 la 8:51 am

  Of,of….sa Reflectam…”Democraţia este un mecanism care garantează că nu vom fi guvernaţi mai bine decât merităm”-George Bernard Shaw.Iar, Napoleo Bonaparte ca:”În politică, prostia nu este un handicap’.
  Cel mai profund este Mihai Eminescu:” Nu explicaţiile ce se dau faptelor, ci faptele însele sunt adevărul”.

 2. 2 George Ban august 25, 2010 la 8:54 am

  @leo

  Nu stiu ce postare ai citit, dar:
  Cum nu am vorbit de furturile de la ultimele alegeri? Am spus ca nu e corect sa spunem cetatenilor romani „asta ati votat, asta aveti”. Marea majoritate a lor nu l-a votat pe Basescu. Dupa mine, doar 2 milioane de voturi pro-Basescu au fost „pe bune”, restul au fost furate sau cumparate. Iar fostul ambasador la Paris, in loc sa fie in puscarie, este ministru de externe.

  Eu insist ca PRINCIPALA problema a PSD, PNL, PC, trebuie sa fie impiedicarea sau macar limitarea furtului la VIITOARELE alegeri. Sigur ca ar fi bine sa fie pedepsiti cei care au furat pana acum, dar asta e practic imposibil cu guvern, cu justitie, cu servicii secrete basciste. Deci eforturile in aceasta directie din partea opozitiei ar insemna energie pierduta. Toata energia trebuie concentrata pe ce va urma, nu pe ce a fost. Cel putin deocamdata…

 3. 3 blogideologic august 25, 2010 la 9:09 am

  Bloggerii din Philadelphia vor fi impozitaţi cu 50 dolari pe an. Posibil ?

 4. 4 alex.dumitrascu august 25, 2010 la 9:40 am

  Singur IN lume dar nu sngur PE lume.
  In Romania nu e singur.
  In Romania e sprijinit de:
  – 10-15 parlamentari „independenti” care au viciat structura parlamentului rezultata din alegeri
  – sindicate care au mare grija sa nu-l supere
  – UDMR
  – sefii partidelor de opozitie care nu inteleg ca marile interese nationale se afla pe un plan superior celui doctrinar sau de partid.

  Asa ca NU e singur.

 5. 5 virus august 25, 2010 la 9:50 am

  Azi e ziua mea de lectura.Ia sa arunc o privire prin rafturile bibliotecii..Asa..P- asta cu termopanele am citit-o,nu mai e de actualitate.Bai sa-mi bag,nu gasesc bestseller-ul cu flota.. Si doar ultima data am legat-o in piele.Nu stiu,cand caut clasicu’ meu preferat,ma apuca tot timpu’ o stare emotionala.Ca si-acum,uite,trebuie sa ma bas neaparat..Cum ..la mea,intotdeauna cand ma basesc ,gasesc cartea.Ia sa-i dau un telefon maestrului ,sa-i cer parerea… -Alo,mae stre?Scuzati-ma ca va deranjez,stiu ca sunteti ocupat,vreau sa ma lamuritzi cu o problema!De ce cand caut in biblioteca autoru’ meu preferat,pe d-voastra,m-apuca o ploaie de basini? -Cand ai mancat, mai, ultima data fasole?Ca sigur, d-acolo-ti vine! -Vai maestre,se poate?O fi ea mancare romaneasca traditionala,da ‘ nu fac exces,stiti d-voastra,decat alimente de import,mai bine o oala de fasui autohton,cum bine ne-ati invatzat…N-are nici E-uri,e organic food.Ma scuzati,dar iar imi vine..Se aude? -Nu se-aude,da’ hai sa-ti raspund la intrebare..De fapt am incercat si io metoda si da roade..Cand cauti cartea mea,nu te mai gandi la mine,ca d-aia te apuca pantecaraia.Ia-ti un reper nasol,stii tu,un Tariceanu,un Bodu,un ziarist,gasesti tu…Sa vezi ca te „taie” imediat si poti cauta in liniste.. Ma urmaresti? -Va urmaresc,eu v-am urmarit intotdeauna,doar sunt elevu’ d-voastra, cel mai ascultator.. -Hai gata ,ca am treaba, mahaha..Ma suna astia de la DNA..Sa -mi zici dupa experiment.Si mai inventeaza reac si tu,in loc de fasole,incearca si-o mazare,o varza..ca-s tot autohtone si baloneaza mai putin..

 6. 6 Marcus august 25, 2010 la 9:56 am

  Ia De La marcus, Basescule!

  Avem voda-n tara noastra, mardeias de golaneala,
  Lovind adversari in strada pe furis, la-nghesuila.
  Are tactica aleasa, scoala unui derbedeu,
  Victimele isi blocheaza prin metoda “sepepeu”.

  Actioneaza miseleste, iute ca un titirez,
  Da si fuge la fereala, ca un caine maidanez.
  Pentru-asa o performanta cu copii s-a antrenat
  La-ntruniri, filmat de-aproape, dos de laba el le-a dat.

  Zero e ca presedinte, la mardeala insa-i as
  Da cu palma sau cu capul, lovind boboreanu-n nas.
  Desi bate-n vazul lumii, nefiind loc pentru tagada,
  Cartea Sfanta ia ca martor si neaga orice dovada.

  Minte de ingeata apa, cand pe Biblie se jura
  Ca nu a lovit copilul, nici in plex, nici peste gura.
  Prostimea e incantata si-l gireaza pe golan
  Inc-un rand ca presedinte, starostele pe maidan.

  Ce-i mai trist in toata treaba e ca domnul prezident,
  Pe romani i-a luat la tinta, doar asa de-antrenament.
  Ii loveste sub centura, unde-i doare cel mai tare,
  Taie pensii si salarii fara nicio remuscare.

  Ce nu stie insa voda, la plebei cand se da rau,
  Este treaba cu nanasu’ ce-are nas la randu’ sau.
  Si din bataus cu faima, ca jupan al tuturor,
  Poti ajunge intr-o clipa, mardeias incasator.

  Sa te tii atunci, fratie, pumni si labe peste bot
  Cate-o incasa Basescu de la umilul norod.
  Ca bomboana pe coliva va primi un sut in cur
  De nu va mai fi nevoie, la urne, de inc-un tur.

 7. 7 radu c august 25, 2010 la 10:06 am

  Nu singuratatea presedintelui doare.Doare viata de zi cu zi a romanilor,perspectiva pe care ne-o prezinta actuala putere.
  Guvernele lumii,liderii europeni,nu pot invada Romania ca sa ne scape de un regim iresponsabil,care ne-a inglodat in datorii,ne-a adus la sapa de lemn,dar care nu se simte vinovat cu nimic. De vina e clasa politica,poporul roman,criza mondiala etc. Oricine e de vina mai putin cei ce ne conduc. Viata a demonstrat ca rezolvarea unei probleme incepe in momentul cand constientizam ca ea exista,ori actualii conducatori romani nu realizeaza ca au o problema. De fapt ei ni au o problema.Noi avem o problema ,si una grava,dar pe ei nu-i priveste problema romanilor. De fapt ei sunt problema. Cancelariile lumii ne intorc sparele,ne ignora,sau poate ne dau cate un bobarnac,gandind ca poate o sa ne trezim la realitate. Regimul actual nu reactioneaza la apropouri,la gesturi diplomatice.

  Raman la convingrea ca rezolvarea problemelor romanilor sta in puterea opozitiei din Romania.De fapt a catorva oameni politici care trebuie sa depaseasca orgoliile,sa-si dea mana sa preia fraiele si sa duca tara asta in normalitate. Unul dintre acesti oameni ,de la care se asteapta mult,sunteti chiar dumneavoastra.
  Astept ziua in care PSD si PNL vor renunta la declaratii si gesturi iresponsabile.Cele doua partide politice sunt datoare sa-si uneasca eforturile pentru a scoate Romania din aceasta criza fara sfarsit.

 8. 8 Jr. august 25, 2010 la 10:14 am

  Ce mult m-aşi bucura dacă măcar cei care sunt mai familiarizaţi cu politica externă a României, ar recunoaşte ceva din atenţionările dumneavoastră Arian Năstase. Cei mai mulţi aud, văd, se întristează pentru ce i se întâmplă ţării lor, dar nu pot interveni nici într-un fel. Eu cred că 90% din populaţia ţării nici nu ştie cine-i ministrul de externe al României. La noi totul se face pe „neve”; poporul este lăsat în ignoranţă, iar cei mai aproape de informaţie sunt pedelişti care nici ei nu ştiu dacă au înţeles foarte bine fenomenul.
  Părerea mea şi a electoratului cu care stau de vorbă faţă de politica externă a României, nu are la bază informaţii interne sau externe adevărate, ci s-a construit prin deducţii şi imagini televizate. Cum pot să cred că ţara mea este apreciată şi iubită în lume când nici un conducător de stat mai de vază nu ne calcă pragul? Ba mai mult: Nimeni nu doreşte să stea de vorbă cu conducătorul ţării mele care întâmplător se numeşte Trăian Băsescu! Ce altă dovadă mai trebue ca să înţeleg cum este apreciat Băsescu în lume, dacă am văzut toţi conducătorii ţărilor din UE adunaţi pentru fotografia de protocol şi toţi au evitat contactul cu Băsescu României. Cu mâinile la spate se plimba de ici-colo, stingher şi mofluz.
  Berlusconi al Italiei, cu un gest neprietenesc, îl împinge pe Băsescu în lateral ca să-şi facă loc să treacă. Mai nou aud că se tot încoaie ba la Ruşi, ba la Iran cu ameninţări în contul NATO. Poate până la urmă face rost de o raghetă care vrea să viziteze România. Este tot ce pot să spun.

 9. 9 leninbz august 25, 2010 la 10:25 am

  Eu consider ca sa ajuns aici, pentru ca voi politicieni nu vreti ca unul sau altul sa faca bine pentru tara, intotdeuna ati fost impotriva, chiar daca era bine…..din cauza voastra si a mass-mediei suntem ce suntem, si am ajuns unde am ajuns……..
  V-am mai spus, consider ca sunteti un om cult , dar daca incontinuare mergeti cu atacuri la presedinte la PADL sau mai la nu stiu cine , pentru multi nu mai sunteti credil.
  nu va-ti gandit ca in tara asta oamnei au nevoie de conducatori care nu provoaca scandal, care nu cauta raca……..

 10. 10 Pali august 25, 2010 la 10:43 am

  Era mai interesant „Un presedinte singur in celula pe insula leprosilor” !

 11. 11 Vasile, august 25, 2010 la 11:07 am

  Bibliotecarul,

  Mi se pare mie sau ultima postare de dincolo , e usor fantezista,de fapt o dorinta asemanatoare cu teoria lui Marx acela care a puso atat de bine pe hartie de a iesit atat de prost in practica?

  PS.
  Am scris aici pentru ca dincolo nu este asa cum ati dori dumneavoastra, aici parca respiratia este ceva „mai permisibila”, dar cu aceleasi elemente neozonificate!

 12. 12 Aya august 25, 2010 la 11:49 am

  @

  Adrian Nastase

  PROPUNERE PENTRU TRADUCEREA VOLUMULUI
  “LA GAUCHE APRES LA CRISE”

  Consider ca “La gauche apres la crise” apartinand autorilor Guillaume Bachelay si Nicolas Mayer-Rossignol (Ed. Jean-Claude Gawsewitch, ianuarie 2010) este un volum important la care trebuie sa poata avea acces cat mai multi cititori.

  Imi manifest disponibilitatea de a-l traduce in limba romana, cu speranta ca Institutul de Studii Social Democrate “Ovidiu Sincai” va sustine publicarea lui.

  In ceea ce ma priveste, garantez calitatea traducerii in limba romana.
  Ma recomanda, in acest sens, traducerile bine cotate din autori precum Bernard- Henri Levy, Camus, Koestler- toti apartinand stangii.
  Intrucat volumul “La gauche apres la crise” atinge si problematica econonomica, adaug (ca exemplu) experienta mea legata de traducerile din Michel Aglietta.

 13. 13 Sami august 25, 2010 la 12:34 pm

  Ce bine ar fi pentru noi daca „el” ar ramane intr-adevar singur. Offff…

  Relatii externe ? Cu cine ? Poate de alta natura . Si vad ca nici vrajitorii pe care-i are nu-s prea de valoare ca-l duc dintr-una in alta .Una mai rea ca alta . Ca deh ! or fi confundat potiunile . Din pacate ne scufundam si noi toti impreuna cu capitanul. Si ce bine i-ar fi fost lu’ Basescu daca in loc sa trebuiasca sa- si bage nasul in treburile tarii ( cum crede el)postul de presedinte ar fi constat din jocuri populare , vizite prelungite la carciuma, bauturica si protap cu lautari si cu frunze .

 14. 14 cime_ro august 25, 2010 la 1:05 pm

  Hmm… Incepe sa fiu din ce in ce mai atent la cuvinte!

 15. 15 contele august 25, 2010 la 1:41 pm

  Paul

  ” Contraradiografia ta este perfectă ” …aşa ţi-a spus Adrian Năstase .Uiţi un lucru esenţial : dumnealui este gazdă aici şi trebuie să fie amabil cu toţi . Păi dacă aş scoate eu din istoricul blogului de câte ori , folosind bineînţeles cuvinte uzuale , Adrian Năstase şi-a arătat admiraţia pentru tomografia computerizată pe care o aplic subiecţilor …Nefiind totuşi la concursul de Mr. Blogg propun să dai jos de pe peretele biroului tău placheta aia aurită pe care este incripţionată remarca d-lui Năstase . Altfel mă văd nevoit să-mi fac tapet cu aprecierele pe care le primesc zilnic .
  În altă ordine de idei , mă loveşti iar :

  ” Pentru simplul motiv ca in cadrul statului social absolut TOATE veniturile obtinute se pot intoarce in economie (nu sub forma de cash, pentru ajutoarele sociale, ci direct in bunuri si servicii pentru intreaga comunitate), putand fi folosite in cadrul progresului social, in timp ce, in cadrul statului capitalist, veniturile obtinute se vor imparti intre actionari, putand fi risipite pentru achizitia de bunuri si servicii, nici macar de cea mai inalta calitate, ci doar super-exclusiviste. ”

  Înţeleg de aici că răii de acţionari duc dividendele pe lună ( atât se poate tehnologic acum , va urma cât de curând şi Marte ) unde fac o groapă selenară mare-mare şi îşi ascund banii ( câştigaţi uşor , aproape necinstit ) , aceştia fiind pierduţi pe veci pentru economie . Tot aşa , înţeleg că acele bunuri şi servicii de lux sunt fabricate sau prestate de un soi de extratereşti , aceştia neavând nimic de-a face cu economia terestră . Chelnerul de pe un iaht de lux este klingonian , Mercedesul este importat de undeva de pe Andromeda , avionul particular este made in ” Undeva din Calea Lactee”.

  Ca să nu mai spun că tu singur ai adus aminte de instinctul ancestral al omului pentru ” mai bine ” , ” mai mult ” . Atunci de ce vrei tu să te opui acestui instinct ? Dacă Dumnezeu sau natura aşa a creat omul , cum ai putea să modifici această stare de fapt ! Într-un fel sau altul , omul va da liber la acest instinct . Foloseşte această însuşire ( care este în acelaşi timp şi viciu şi virtute ) cu inteligenţă şi delicateţe , nu folosi pumnul , chiar de-ar fi în mănuşă de catifea .

 16. 16 contele august 25, 2010 la 2:13 pm

  Sibilla

  Şi zici că mă iubeşte toată lumea ? Posibil , totdeauna am fost un răsfăţat .
  Cât despre plecăciune , las-o doar pentru biserică .

  Dacă tot am intrat în vorbă şi dacă ai încredere în mine aş vrea , fără să intru în această dispută , să-ţi fac cunoscută părerea mea fermă : Aya NU este LePrince , Aya Nu este Elmmar , LePrince este DOAR LePrince . Mai departe : este foarte puţin probabil ca Mimosa Pudica să fie Aya sau Elmmar . Dar este posibil ca Mimosa Pudica să ştie cine este Lemurul Patetic .
  Să nu crezi că am nu ştiu ce informaţii clasificate , e simplu , mă ştii doar , sufăr de narcisism : pur şi simplu sunt atât de fin analist încât un comentariu e pentru mine ca o semnătură în clar .

  Am şi eu o întrebare şugubeaţă : cine îţi ştie mai tare de frică în Caraş-Severin , pedeliştii , că stai cu ochii pe ei sau pesediştii că-i monitorizezi la sânge şi află centru ?

  Şi-o ultimă dilemă legată de prieteni şi duşmani : îndrumătorul zoo-pastoral ( că aşa-l cheamă pe baci conform nomenclatorului de funcţii şi meserii ) ce atitudine ţi se pare că are faţă de mine ? Că eu stau cu o floare de colţ în mână şi rup din ea ( sacrilegiu !!) : mă iubeşte , nu mă iubeşte , mă iubeşte …

 17. 17 contele august 25, 2010 la 2:20 pm

  blogideologic

  În sfârşit , nu m-ai mai trecut pe lista admiratorilor lui Băsescu . Nici nu ştiu ce să fac : să mă întristez că m-ai despărţit de amicii mei sau să mă bucur că bănuielile ce planau asupra mea s-au spulberat .
  Poate nici una nici alta : o să-mi spui că noi , ăştia din serviciile secrete , lucrăm totdeauna la două capete . Şi-acuma eu sunt la celălalt capăt .
  Păi da , oi fi , dar la al treilea capăt !

 18. 18 Marcus august 25, 2010 la 2:49 pm

  @ Ho, Ho, Ho de Santa Claus; lio prins ne spune ca este narcisist si ne aduce in dar un comentariu de ti se blocheaza ecranu’ incercand sa intelegi ce vrea sa transmita ilustrisimu’ (aici pe undeva o fi cu doi de „s”, n-o fi, da’ las’ asa, ca merge!) ‘telectual, dar si nobil intr-o oarece masura, atestat si super atestat de Aya. Nu ca n-ar fi si reciproca valabila. O singura chestie nu prea inteleg io, atunci cand le ai cu Narcis, Onan pe unde pribegeste?
  Sa traiasca lio prins si sa ne mai daruiasca cu asemenea destainuiri cu un plus de
  sa fie iubit (si de altii)
  marcus

 19. 19 Marcus august 25, 2010 la 2:52 pm

  @bre, people, de cand cu lio prins si cu contele in aceeasi trasura, m-am tampit de tot (nu ca as fi fost altfel-imi place sa ma alint) si am inceput sa-i confundez ca sa zic asa. Imi cer scuze si ma dau cu erata de toti peretii.
  ambii nobili sa fie iubiti
  marcus

 20. 20 Karakas august 25, 2010 la 2:56 pm

  Politica de depopulare a Romaniei cu stampila prezidentiala este inconstienta, mai ales ca stim cit de mica e rata de natalitate in Romania. Sa te astepti ca majoritatea celor ce au plecat se vor intoarce e semn ca fumezi ciupercutze.

  Ce este insa si mai trist este ca guvernantii, ocupati cu taierea beneficiilor sociale, nici macar nu isi mai pun problema viitorului tarii. Piata libera nu are cum sa rezolve problemele demografice, decit in masura in care acceptam import de populatie din alte tari/culturi. Pina acum am inteles ca doar talibanii si-au exprimat interesul. Cu un stat redus la asigurarea de fonduri pentru clientela politica a puterii, cine sa se mai ocupe si de problemele astea?

 21. 21 contele august 25, 2010 la 3:16 pm

  Marcus

  ” Ho ,Ho , Ho ” înţeleg că e urarea ta de bun venit pe care mi-o adresezi .Atâta poţi , atâta dai ( a se citi : urezi ) .

  Aş putea să te iau în balon cu confuzia ta dar n-o s-o fac . Cred că eşti în eroare . Unde vezi tu ” lio prins ” ? Trezeşte-te ! Sunt eu , coşmarul tău , contele ! Ţi s-a blocat ecranul pe ” lio prins ” ? Mie îmi apare ” contele ” pe ecran .
  Dacă aş fi făcut eu confuzia cred că mă luai la un mişto de genul consum de medicamente psihotrope , beţii dure etc .
  Dar cum Sibilla m-a anunţat că am numai prieteni …

 22. 22 Doru Coarna august 25, 2010 la 3:26 pm

  La ora asta trage un puiandru de somn. Apoi da doua brate in piscina si intra la masaj plus o baie faciala de abur din plante anume. Spre seara, un snaps de curaj si apoi pe corso cu doamna. Intre timp, la snaps, ii da raportul vreunul din servicii si il suna pe Boc, sau/si pe Nutzi. Tot pt raportul de zi. Si la Externe, despre Moscova si Paris. Poate si un bip cu fetele.

  Toate astea la un loc incap in cele 16 ore de care zice si dureaza de la 16.00 la 18.00…

  Nu-i singur, nu-i deloc singur, e doar egoist ca nu imparte viata asta de nabab in care „se traieste bine” cu partenerul sau din alegeri, rromanii.

  Norocul lui este stupizenia celorlalti, o stie si o exploateaza la maxim: daca „tine”, inseamna „ca tine!”, deci tot inainte! Pana crapa! Ca nu crapa el, crapa „ei”, dusmanii, si oricum raman conturile, alea nu crapa.

  Spuneti si voi, n-ati plange la fel la drapel? Merita, nu?

  PS. Sigur ca presupun cele de mai sus…

 23. 23 Karakas august 25, 2010 la 3:47 pm

  Vom vedea cit de singur este pe lume si in functie de vizita pe care i-a pregatit-o Baconschi anul acesta la Washington. Eu sunt esceptic ca se va realiza, dar ma pot insela.

  In orice caz, ambasadorul SUA la Bucuresti, dl. Gitenstein pare ca il sprijina constant. Astazi a felicitat Parlamentul pentru ca a adoptat Legea „Draga ANI”. Astept si reactia omologului sau roman la Washington vid-a-vis de preconizata constructie a unei moscheei in zona Twin Towers, din Manhattan. Pina atunci insa, sper la o infuzie sporita si rapida de capitalisti americani in Romania, asa cum ne-a promis dl Gitenstein, odata ce legea ANI a fost aprobata.

  http://www.mediafax.ro/politic/gitenstein-felicit-parlamentul-pentru-adoptarea-legii-ani-sper-ca-va-corespunde-standardelor-cc-7041209/

 24. 24 Doru Coarna august 25, 2010 la 4:20 pm

  @ Contele,

  cand rupi petalele alea joaca-te si cu tivul de la rochita…

 25. 25 Paul august 25, 2010 la 4:23 pm

  Contele,

  de ciuda ca faţa de tine Adrian Nastase si-a aratat admiratia doar „folosind bineînţeles cuvinte uzuale” :), esti pe cale sa-i faci sa se simta ca niste „asistati social” pe toti cei care au primit raspunsuri de la domnul Nastase; care, dupa parerea ta, „este gazdă aici şi trebuie să fie amabil cu toţi”.
  Hai, fara a incerca sa te ascunzi dupa diacritice, recunoaste ca, in absenta formulei fara echivoc: „textul tau este perfect”, „tapetul” tau cu aprecieri primite zilnic seamana cel mult cu un amarat de „goblen rupestru” (sic! 🙂 ). Nu te credeam atat de invidios spre cupid, pe cat pari acum, dupa vacanta :).

  Cat despre cealalta chestiune, ori te prefaci a nu vedea impostura societatii capitaliste ori te-a orbit atat de mult marketingul agresiv legat intim de societatea de consum, dar pari a fi complet in ceata.
  Pai, ia spune tu, „analistule fin” (a se citi „suav” 🙂 ), unde se duc dividendele marilor capitalisti? La chelnerul de pe iahtul de lux (să mănâncă si famelia lui ceva? (sic!) ), sau la PATRONUL iahtului, care le va da inapoi musteriului său in schimbul vreunui alt serviciu/bun de lux, oferit de acesta la randul lui? Adica, tu chiar nu observi ca in cadrul societatii capitaliste banii se invart in cercul stramt (si inchis ermetic) al celor 20% de bogati, care detin 80% din PIB?
  In schimb, ia uita-te tu la cea de-a doua mare putere economica a lumii, China, sa vezi ce frumos se intampla lucrurile la ei. Vrei manere aurite la usa de la debara si absorbante cu cristale Swarovski :)? Te muti in alta parte, sa nu te vada chinezul de rand, ca e rusinos sa-ti doresti lucruri inutile (sau chiar nocive, daca ne referim la al doilea exemplu 🙂 ).
  Cand vei intelege, oare, ca dorintele de „mai mult” si de „mai bine” inerente fiintei umane (in acelasi timp vicii si virtuti – ai dreptate!), nu trebuie confundate cu megalomania pura, impusa de catre societatea de consum de putin timp? Numai cea din urma trebuie combatuta prin masuri fiscale, celelalte doua „instincte” putand fi tinute sub control ca orice instinct, prin civilizatie, solidaritate, perceptia intereselor generale.
  Intrebari daca mai sunt… 🙂

 26. 26 Dragos august 25, 2010 la 4:34 pm

  Vi-l amintiti pe popularul de ieri, de azi, Ceausescu in caruta reginei Elizabeth ?

  PS: youtubu’ REFUZA sa prezinte ceva, orice, legat de cuvintele cheie: Ceausescu + regina + caleasca, Ceausescu + queen + carriage, Ceausescu + Elizabeth + LOVE.

 27. 27 Paul august 25, 2010 la 4:40 pm

  blogideologic,

  doar bloggerii care obtin profit vor fi impozitati.
  Deci, nu fi speriat, ca pe tine nu te taxeaza nimeni nici pentru ca esti blogger nici pentru ca esti autor (daca-mi permiti glumita) :).

 28. 28 Marcus august 25, 2010 la 5:21 pm

  @Conte: „cosmarul tau” Haidi, bre nea Dorele, si matali acum?
  Auzi si cum ie aia cu luatu’ la misteaux, da’ nu prea, ca vaz ca ma dai pe goarna cu haluciogenele. Da’ nu-i nimic matali, lio prins si chiombu’ sa fiti ghini ca noi bucurosi le-om duci toati.
  sa hii iubit
  marcus

 29. 30 Sibilla august 25, 2010 la 10:41 pm

  @conteSKY,

  1. Nu am afirmat că te iubeşte toată lumea, ci că nu te urăşte li că te-ai alinta, atât.
  Indiferenţa ar fi pe undeva, între iubire şi ură, cine ştie…

  2. – Completarea-ţi vis a vis de plecăciuni, nu-şi are rostul odată ce stabilisem eu că NU mă plec în faţa nimănui.

  3. – Nu ai intrat în vorbă * absolut întâmplător *, măi dragă conteSKY…
  Ţi-am salutat doar * revenirea *, tălică cu cinismu-ţi de neconfundat, zbang… numai că eu, sunt tot eu şi NUMAI eu, conteSKY..
  Reţine că nu te urăsc şi că nu eu am întins coarda, repet, ţi-am doar salutat * revenirea *. De ce ? Nici aista nu-i tumna * absolut întâmplător *, aşa e.

  4. – personajele cu pricini(a)i nu fac obiectul respiraţiei mele ori cuiva, nici priorităţi nu sunt, va să zică, chiar aşa, cui pasă cine sunt cât s-au tot străduit s-arate cum sunt, apropo de caracterul acela urât , never ever model cuiva; apropo, subiectul mă plictiseşte, e previzibil întotdeauna, d-aia.

  5. – te citez * comentariu e pentru mine ca o semnătură în clar * : nu vrusăşi dar ca şi-n alte dăţi te scăpă, FARSA ( ?!! ), poate faptul că eşti posibil la curent cu multe-naripări ale vreunor fifi de pe aiurea, dar poţi să fluturi jalba-n proţap la d-l Preşedinte, ori pe la ziar, să-ţi publice oareşce * dovezi *, doleanţe, frustrările, neputinţele, ori, numai neîmplinirile… sincer, am încredere că te descurci; aşa, şi ?
  Nu se iegzistă * semnătură-n clar * în spaţiul virtual, deci nici acilea, pe acest blog, cât există proxy ori abilitatea oricui de-a presta ca şi, sau ca şi…
  Sunt păcălici care imită pe oricine, dacă au suficient timp de pierdut cu * orgoliile * şi nimic altceva, constructiv în programu-i zilnic.

  6. – * cine îţi ştie mai tare de frică în Caraş-Severin , pedeliştii , că stai cu ochii pe ei sau pesediştii că-i monitorizezi la sânge şi află centru ? *
  Niciodată NU fug, iaca-ţi răspund : îţi vine să crezi au ba, şi unii şi ceilalţi MĂ RESPECTĂ, chiar şi Frunzeskype undeva-n adâncul sufletulu-i negurat… Să nu uit, nu e vorba de-a sta cu ochii pe ei, purşi simplu nu-s genul să facă pace cu ticăloşii cât ticăloşiile cotinuă. Că nu pot fi cumpărată, ştii deja. Că am opinii, cinste mie, că nu accept compromisuri ori să şed la vălău cu guiţătoaree, din nou, cinste mie.
  Pesediştii.. :
  Centrul poate confirma ORICÂND că nu am intimităţi, orice opinie a mea e publică ŞI argumentată , mai mult, cât îmi văd de trebi şi muncesc, inima-mi ticăie-n stânga, never ever la cafeluţă ori răchie cu drapta, dar asta ştii… nimănui nu-i e teamă, zisăi e vorba de respect, asta n-ai cam gustat tălică, da nu-i problema mea, conteSKY…
  Tălică te hotărâşi * cu cine votezi * sau continui să o mai scalzi între două luntre ? Întrebare şugubeaţă al cărui răspuns ţi-l vei fi dând odată şi-odată, poate.

  7. – acelaşi cinism, de fapt orgoliu prost gestionat, când afirmi * îndrumător zoo personal *, asta e tot ce mai poţi, că-n rest…
  Trec peste faptul că ceea ce te strădui din răsputeri e să te bagi în seamă cu… că ţi-e teamă să-l abordezi personal şi ridici chipurile mingea la fileu ori asta numai mingiucă nu-i…
  Îmi ceri mie o părere. Fie : atitudinea acestui OM vis a vis de tălică, măi dragă conteSKY , este exact ceea ce meriţi, nici mai mult, nici mai puţin, adică INDIFERENŢĂ vis a vis de tălică, narcisismul tău, cinismu-ţi răsuflat, cam aşe.

  Concluzionând : ţi-am salutat doar * revenirea *, zău o poţi lăsa aşe şi nu apăsa acceleraţia cât nu eşti deprins cu frâna, măi dragă conteSKY.
  S-auzim şi de alte cele, că de tot d-aistea…
  Sibilla

 30. 31 Paul august 25, 2010 la 11:42 pm

  Contele,

  ai vazut daca n-ai avut de lucru si-ai bagat diacritice frantuzesti in textu-ti? :). S-a prins si Marcus de accentele pe care le foloseam noi in apelative.
  Eu ti-am indicat doar o singura data ca atunci cand iti spun „Contele”, pronunt „Contéle” :). Dar nu ai vrut sa ramana micul nostru secret. Sau ai vrut sa verifici daca s-a schimbat ceva intre timp.. :). Nu s-a schimbat nimic, Contele. Tastatura mea e de la mama ei din Hexagon, deci gasesc diacriticele din limba lui Voltaire si pe intuneric; de fapt, de-abia le evit. Iar accentul il pun ca si atunci cand te-am perceput candid si optimist in cautare de entertainment pe blog :).
  Vezi cum te descurci cu Marcus, ca pare pornit sa-ti faca „arogante” 🙂

 31. 32 alutzu @ CornerParadise august 26, 2010 la 1:11 am

  si chiar ca o sa ramana singur la ce hal de trai a putut sa aduca in ac tara,,,

 32. 33 alutzu @ CornerParadise august 26, 2010 la 1:12 am

  CONTinuare>>>bineinteles nu el singur…

 33. 34 Aya august 26, 2010 la 3:42 am

  @

  Le Prince

  Ma vei ierta ca raspund cu intarziere (ma aflu intr-un loc in care conexiunea Internet este precara).

  Merg cu bucurie alaturi de tine pe atragatoarele cai pariziene!

  Pentru tine, asa cum ai dorit, Adamo- „z’etaient chouettes les filles du bord de mer”

 34. 35 Vasile, august 26, 2010 la 7:03 am

  Suprizatorul Conte,

  Mai efervescent vorbind despre gazoasele texte mai productiv ca alta data,vorbind de numarul de mesaje ,contele tiinde sa devina, in limbajul originii nobiliare aceea care la elevat in postura actuala , un adevarat stahanovist!

  PS.
  De unde concluzia ca nobilimea consuma mai multa fasole decit saracimea!

 35. 36 Aya august 26, 2010 la 12:29 pm

  @

  Adrian Nastase

  De Sfantul Adrian, (si) astazi iti urez:
  Drum Drept si Lumina!

 36. 37 ELMMAR august 26, 2010 la 12:42 pm

  @ Sibilla

  Autism.

 37. 38 Dani (geologul) august 26, 2010 la 12:55 pm

  @ Adrian Nastase

  La multi ani si la multe vesele sarbatoriri de Sfantul Adrian!

 38. 39 ELMMAR august 26, 2010 la 1:02 pm

  @ Adrian Nastase

  La multi ani!

 39. 40 Mimosa pudica august 26, 2010 la 1:02 pm

  @Adrian Nastase

  La multi ani!

 40. 41 Aya august 26, 2010 la 1:54 pm

  @

  ELMMAR

  Semnalai, nu cu mult timp in urma, ca pe blog au aparut, la aceeasi sectiune, in acelasi minunt, o postare a Printului si o postare a mea.
  Ne intrebai (citez din memorie) „cum ati facut voi doi shmecheria asta” intrucat ai vrea sa semnezi si tu, in acelasi minut, „ca ELMMAR si ca Mimosa pudica”.

  Observ ca „shmecheria” a reusit mai sus.
  Mai mult, nu numai ca tu si Mimosa pudica ati trimis, la aceeasi sectiune, cate un mesaj in acelasi minut, dar acestea sunt si identice.
  Bref, ELMMAR si Mimosa pudica sunt mai „shmecheri” decat Aya si Printul!

 41. 42 ELMMAR august 26, 2010 la 2:55 pm

  @ Aya

  Uiti sa zici, si nu e frumos ca nu spui adevarul, ca mua e taticu’ hacherilor din Ro si alte planete.

  Ps. Ramane intre noi faptul ca pur mua calculatorul este cea mai performanta masina de scris.
  Scuze, incerc sa ma dau scula cu franceza mea mai oltenizata,mai rurala,mai cu ţ de la strachina.

 42. 43 Mimosa pudica august 26, 2010 la 3:08 pm

  @contele

  Na, ca te dadu duduia sibilinoidala in fapt cine esti! Iti zise conteSKY da’mai apoi zise ca o „respecta chiar şi Frunzesky”.

  Frumos e sa recunosti, acilea, ca asa e, sa-i raspunzi si sa-i zici „respecte!” si sa marturisesti ca faci, in judetu’ cu nume caraghios italienizat, tot felul de afaceri necurate de cu gandu’normal nu poti sa gandesti.
  Nu le mai stiu pe toate cate le scrise duduia p’acilea, da’ parca mi-aduc aminte de niste TIRuri fara numar de inmatriculare, care cica erau ale tale (ce daca-ti folosea alalalt nume cu sky, nu conteaza) si dupa care alega ea sa le prinda din urma ca sa te dovedeasca.
  Hai, recunoaste ca tu esti ala, ca sa se linisteasca duduia care vede dublu peste tot, pardon dubluri.

 43. 44 Sibilla august 26, 2010 la 7:07 pm

  @* mimosa pudica *,
  GREŞIT !
  Nu te prinsăşi , again! La * sky * mă refer. O luaşi pe arătură ca şi-n alte dăţi.
  Ca să te luminez să nu te-afunzi în eroare, cu * sky * am eu deprinderea de-ai cadorisi pe oareşce guşteri că-s guşteri.
  Cât despre * duduia care vede dublu peste tot, pardon dubluri. *…
  NIMENI, DAR ABSOLUT NIMENI NU A AVUT NICIO SECUNDĂ VREO AŞTEPTARE CĂ S-AR SCHIMBA CEVA ÎN BINE PE BLOGUL D-LUI AN, MĂ REFER LA VOI CEI CARE FACEŢI CE VĂ STĂ-N PUTINŢĂ, CA DE OBICEI, ÎN ABSENŢA VREUNUI ARGUMENT : JIGNIŢI ! VĂ E LA ÎNDEMÂNĂ SĂ ETICHETAŢI, SCUIPAŢI, E GREU SĂ GÂNDIŢI !
  Noi, ăştia neînsemnaţi din popor ştim cum e cu dreptatea carele nu e pentru dulăi…
  AN e singurul care o fi dorit să vază dacă şi noi, ăştia, ţăranii din popor avem creier şi mai aşteptăm au ba oareşce Schimbare, vis a vis de toate câte, iată, CONTINUĂ…

 44. 45 Aya august 27, 2010 la 12:11 am

  @

  ELMMAR

  Citez din mesajul tau pentru mine: „Ramane intre noi faptul ca pur mua calculatorul este cea mai performanta masina de scris.”

  Nu te lauda ca esti unic: calculatorul e o masina de scris mai performanta (fie si cea mai performanta) nu doar pur tua, dar si pur mua- pur nu, monser, ca sa folosesc „franceza oltenizata”.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: