Nice try

Mi s-a adus la cunostinta ca intr-un ziar (7Plus) exista azi, prezentata pe larg, informatia conform careia m-as fi intalnit cu Traian Basescu. Scopul acelei intalniri ar fi fost unul de a imparti puterea pentru perioada urmatoare, cu diverse scenarii complicate de implicare a PSD in preluarea puterii. E evident o diversiune pe care vreau sa o neg inca de pe acum. Nu am avut nici o intalnire cu Traian Basescu. Nu stiu cine e in spatele acestei diversiuni si nici nu stiu de ce se face diversiunea, desi evident ca pot banui. Dupa cum nu stiu cine sunt cei care ar putea crede asa ceva. Vreau doar sa resping categoric orice fel de speculatie ar porni de aici.

76 Responses to “Nice try”


 1. 1 Petrişor iunie 25, 2010 la 8:16 am

  Vor fi unii care vor pune botul

 2. 2 Silviu cel necajit iunie 25, 2010 la 8:20 am

  Ai grijă, Adrian, că ” băieţii” au simţit ce rol important ai, şi vei avea, in tot ce se întâmplă sau se va întâmpla. Ei încearcă, dar tu eşti: şi puternic, şi deştept, şi cu experienţă, şi pe val. Aşa că… Înainte cu proiectul! Cu respect.

 3. 3 Doru Coarna iunie 25, 2010 la 8:34 am

  Probabil era in contextul zilei Dvs de nastere, ocazie de neocolit pentru TB…

  Ideea este ca masina de dezinformare chiar „duduie” zilele astea, trebuie suprapuse stiri cat mai multe, cat mai derutante si cat mai intimidante, toate creatii originale ale laboratoarelor Puterii.
  De exemplu, aceasta arata ca intr-adevar exista campanii de presa nu numai la adresa Puterii, ci si la adresa Opozitiei, deci intreaga clasa politica ar trebui sa sustina ultimele creatii ale CSAT!

  Astia daca ar consuma in scop constructiv macar jumatate din energia alocata minciunii, somajul din economie s-ar muta la CCR.

  Oricum, detineti inca locul unu pe lista lor de tinte si asta spune totul!

 4. 4 Harabula iunie 25, 2010 la 8:55 am

  Nici nu stiam ca exista un ziar „7Plus”.
  Iata un exemplu de diversiune. Desigur nu ameninta siguranta nationala, dar nici bine nu face.
  Domnul Nastase nu stie „cine este in spatele acestei diversiuni”.
  Exact despre astfel de cazuri este vorba si in documentul CSAT.
  Dar, ce spune domnul Nastase despre ziarul sau preferat, Jurnalul National, care numeste demersurile Germaniei de retragere a trupelor rusesti din Transnistria, „santaj la adresa Rusiei”?

 5. 5 virus iunie 25, 2010 la 9:19 am

  Sapte ani,cu voinicie,
  Sa dusa si a pruncie…
  Si tot asa,ne-ncetat,
  Ajunsai la majorat…

  Ba un ceai,la miez de noapte,
  Pe Majak,semintze coapte
  Si sa ma dau io al r.eac,
  Incercam si un cognac…

  Mai frecam la dans si-o tzatza,
  Ca pisoiu,la o matza…
  Iar luni,cand era de scoala,
  Ziceai ca am dat de ..boala…

  Si-uite-asa,trecura anii,
  Inflorira totzi castanii..
  Familie-ntemeiai,
  Ca zisei ca am…malai…

  Cand zisei io ca ma joc,
  Aparu si-un napars.toc…
  Si ,de-atunci,ma potolii
  Mai domol,o mai ..carm.ii…

  Azi,cand sa fac adunarea
  Ca,mai stii,vine uitarea,
  Cand sa-mi fac si io un plan,
  Primii de la Boc..ci.o.can.

 6. 6 Observator iunie 25, 2010 la 9:24 am

  Sunt un consumator de presa si doar atat. Nefiind jurnalist am preferat sa astept ca sa ma pronunt in legatura cu subiectele ultimei saptamani. Am multe cunostinte care nu au votat Nastase in 2004 pentru ca acesta ar fi dorit subjugarea presei; pentru ca ar fi impins un pumn in gura presei libere. Unii regreta acum pasul facut atunci, altii mai asteapta.

  Nu-mi place presa din ziua de azi. As zice ca in ultimul timp evit sa ma mai uit la televizor, evit sa mai citesc ziare altele decat Ziarul Financiar sau Dilema Veche. Dar cred ca, indiferent de tipul convingerilor fiecaruia dintre noi, ca suntem de dreapta, ca suntem de stanga, ca suntem social-democrati sau ca suntem liberali, nu trebuie sa calcam in picioare doua drepturi esentiale pentru democratie: dreptul de proprietate si dreptul la libera exprimare. Exista mecanisme democratice sa pedepsesti un ziarist daca acesta calomniaza sau daca practica santajul. Sunt convinsa ca cele doua coduri de procedura civila si penala acopera aceste lucruri, nu era nevoie si de un alt document adoptat de CSAT.

 7. 7 Daniel Buca iunie 25, 2010 la 9:28 am

  Acestea sunt niste tactici atat de vechi incat vorbesc de la sine.
  Masinaria de dezinformare trebuie sa functioneze si ce tinta mai buna decat asmutirea pnl impotriva pdl 🙂

 8. 8 Harabula iunie 25, 2010 la 9:30 am

  @Ghita Bizonu
  Nemultumirile dumitale pentru Legea combaterii coruptiei si a DNA-ului adreseaza-le domnului Nastase. Au fost adoptate la initiativa sa, in timpul guvernarii sale.

  Asa cum am mai zis, nu sunt pedelist. Nu fac parte din nici un partid sau oricare alta organizatie.

 9. 9 Bibliotecaru iunie 25, 2010 la 9:45 am

  @ Adrian Năstase
  🙂
  Dacă nu spuneaţi nimic, mâine eraţi iubit de toţi agitatorii PDL…
  🙂

 10. 10 radu iunie 25, 2010 la 10:09 am

  e o lucrare puţin cam ieftină. după principiul „divide et impera”, am putea bănui că proiectarea acestei imagini ar folosi :1. lui TB ptr că ar crea o problemă PSD şi 2. PNL pentru că ar slăbi forţa principalului său adversar.
  Un prieten (comun) îmi şopteşte că ar fi mâna lui Liviu Dragnea, căruia i’ar sluji fractura dintre dvs şi Victor Ponta. Dar eu refuz să cred aşa că Dragnea ar face aşa ceva…

 11. 11 Marcus iunie 25, 2010 la 11:00 am

  Adio Democratie, Bun Venit Dictatura!

  In sfarsit chiombu’ si-a vazut visul cu ochii. Toate schelalaielie lui antirusesti de pana acum, generate de ura personala pe care o avea pentru Putin pe motiv de mod autoritar de a conduce destinele rusilor si nicidecum de vreun sentiment patriotic, cum clamau pupinbasistii, au disparut ca prin farmec. Motivul, compararea lui intr-un ziar occidental cu fostul lider de la Kremlin. Ba, la toata afacerea a avut parte si de un bonus de la un alt ziar european, care l-a numit “un mic dictator”. Bonusul este totusi oarecum umbrit de folosirea sintagmei “mic dictator” si nu “mare dictator”, dar merge si asa pana la urma.
  In opinia mea formula cea mai potrivita ar fi “o caricatura de dictator”, da’ cine-s eu sa judec?
  Cert este ca aceste semnale date de presa europeana coroborate cu unele declaratii publice ale unor adevarati lideri politici europeni (vezi cancelarul Germaniei) ar trebui sa ne ingrijoreze al dracului de tare in ceea ce priveste viitorul Romaniei in Uniunea Europeana. Si asta deoarece, criteriul fundamental pe care trebuie sa-l respecte un stat membru al Uniunii, este ca acesta sa fie stat de drept.
  Ori cu Basescu nostru in frunte, in viitorul apropiat, aceasta notiune va deveni istorie pentru romani, iar dictatura (de carnaval sau nu) instaurata de acesta in Romania va fi precis motiv de exludere a Romaniei de la masa europeana.
  Este probat in Istorie ca metoda aflata la indemana democratiilor de a lupta impotriva unei dictaturi, alta decat cea pe cale armata, consta in sanctiunile economice pe care le poate aplica acestei tari concomitent cu carantinizarea acesteia din punct de vedere politic pe plan intenational.
  Partea a doua a acestui set de masuri i se aplica deja Romaniei, prin faptul ca in afara de intrunirile comune unde musai trebuiesc invitati toti sefii de stat, Basescu nu si-a marcat in agenda nici macar un sfert de intrevedere cu vreun lider politic important din lume. Practic el a scos Romania dn circuitul relatiilor internationale.
  Sa te tii insa patanie pe manelistii iute pupatori de cur basescian atunci cand Romania va fi si economic sanctionata, pe motiv de dictatura, mai ales in conditiile actualei crize economice.
  Si acest moment este foarte, dar foarte aproape sa-si faca simtita prezenta.
  Daca Basescu isi imagineaza ca lidership-ul politic european ii va tolera acest derapaj grav de la principiile democratiei se inseala amarnic.
  Partea proasta este ca pe el nici in cur nu-l doare si, de suferit, tot noi vom suferi consecintele dementei sale.
  Daca pe plan intern a facut ce a vrut atat din Constitutia tarii cat si dintr-o eventuala opozitie, jalonandu-si pas cu pas drumul catre dictatura cu renuntari si lipsa toatala de reactie din partea societatii romanesti, in relatiile internationale asemenea gainarii acceptate de poporu’ lui Brucan, nici macar nu intra in discutie.
  Astazi, functie de decizia Curtii Constitutionale, vom sti cu certitudine, daca singurul “of” al Basescului a ramas gatuirea Presei si anularea dreptului la libera exprimare.
  Daca decizia Curtii ii va fi favorabila, in ciuda evidentei strigatoare la cer de neconstitutionalitate, dictatorului de opereta nu-i va mai ramane decat mizilicul numit Presa, care-i va fi servit la micul dejun de catre Fisc, DNA si Servicii.
  Asa ca nu ne ramane decat sa asteptam, ca de iesit in strada, preferam sa vedem meciurile Campionatului Mondial de Fotbal.

 12. 12 blogideologic iunie 25, 2010 la 11:52 am

  În ziarul Le Monde de astăzi, PIERRE BAISSUS publică un articol cu titlul “Le sort de la Transnistrie, test de la relation entre l’Union européenne et Moscou…” Fiind rezervat doar pentru abonaţi, nu am avut acces la lectură. Dar pe prima pagină a ziarului Le Monde, era totuşi disponibilă reacţia unui cititor : “Ar fi păcat să fie suprimată specificitatea Transnistriei, singurul stat stalinist existent încă pe lume ; este un muzeu viu, populat de o imensă comunitate de pensionari din Armata Roşie. A face afaceri acolo este în tot cazul mai simplu şi mai curat decât în Moldavia, ţară a cărei mafia, Uniunea Europeană se pregăteşte să o îngraşe ….” (Ce serait dommage de supprimer la spécificité de la Transnistrie, seul Etat stalinien encore de ce monde; c’est un musée vivant peuplé d’une immense communauté de retraités de l’armée rouge. Y faire des affaires est en tous cas plus simple et plus propre qu’en Moldavie, pays dont l’UE s’apprête à engraisser la mafia….). Nu cred că este scrisă neapărat de un agent al serviciilor Rusiei. În Franţa, încă de pe vremea lui Voltaire (vezi pacea de la Kuciuk Kainargi din 1774), a existat un permanent lobby pro-Rusia. Iar atunci când Armata 14 a Rusiei i-a atacat mişeleşte pe tinerii moldoveni înrolaţi, actorul Alain Delon s-a grăbit să laude determinarea generalului Lebed.

 13. 13 Doru Coarna iunie 25, 2010 la 12:00 pm

  @ All:

  Uite ca am nimerit-o! Motiunea a cazut, dar taierile sunt neconstitutionale!
  Am multe de spus, no time, revin.

 14. 14 blogideologic iunie 25, 2010 la 12:04 pm

  @ Dragos
  Îţi recomand şi cartea mea, „De la mitul astral la astrofizică”, http://89.122.40.35/sarm/carti/Mitul/ . De ce nu îţi dai numele adevărat ?

 15. 15 Sibilla iunie 25, 2010 la 12:16 pm

  CORECTĂ ŞI BINEVENITĂ PRECIZARE!
  Evident EXCLUSĂ ORICE ÎNŢELEGERE !
  Becaouse : AN va fi PREMIER iar mîrlanul TB şi-ar dori şi el… singura înţelegere o are nemernicul Băsescu cu duduia-pupila din dotare c-aşa se gndiră cei doi fifi înaripaţi – Udrea preşă şi marinarul PM ceea ce NU se va întâmpla!
  Că alcoolicul TB are-o * boală şi-un dor greu * un dinte împotriva unui I Iliescu, a AN-ului nu e noutate, INCALIFICABIL rămâne că acest securist de la Anvers continuă să folosească fonduri mari, să se folosească de instituţii, servicii, oameni ca să lovească în cei pe care-i consideră adversari de temut, DISPERATUL !
  Moare de frica domniei dvs, d-le AN !!! Ăsta vi-ar bea sângele la propriu, la fel d-lui Preşedinte Ion Iliescu, seriosno.
  Cine să mai creadă zvonurile lansate de Cotroceni ?? Nici măcar Zoran al meu de 9 ani nu dă doi bani pe el, cum îl vede la TV cum îl aud * uite mami pe Băsescu, iar spune bancuri şi rîde singur ca prostu *… s-au săturat şi copilaşii de hăhăiala lui. Presimt că ŞI parte din ai săi şi i-o vor coace mai devreme decât ne închipuim… Grei din PD-L sunt SĂTUI de toanele, fiţele ŞI PRETENŢIILE coanei Udrea, asta NU mai poate controla zevzecul ! Şi acesta îl va şi pierde…
  Ce ziceţi, la atare fază, dăm o ladă de pivo duduii… ? 🙂
  NU trebuie subestimat, ochii butelie pe el !!! ATENŢIE MAXIMĂ!
  stimă,
  Sibilla

 16. 16 Dan Patrascu iunie 25, 2010 la 12:21 pm

  Acum ca CCR a respins legile, urmeaza o perioada nebuna. Astfel de atacuri si diversiuni vor fi la ordinea zilei.

 17. 17 Sibilla iunie 25, 2010 la 12:35 pm

  @nea Harabula,
  Da de guguştiucii Volodea Tismăneanu, Scatapievici, prăpădita de Pora care sunt maistori ai DEzINFORMĂRII, nimic, nimic… ???
  Despre jurnaliştii plecati inainte de vreme pentru că au spus lucrurilor pe nume ( !!! ) tăcere, hmmm ??
  Ce DNA, ce anticorupţie … eu m-am adresat da mă confundară cu vreun procuror bag seama dacă e să le iau răspunsurile aberante-n serios, DNA e unealta Cotroceniului, NU e interesat de portocalii la indiferent ce mîrşăvenii s-ar deda !
  Siguranţă naţională… păi idioţii în 2008 au sancţionat Sfinxul, Sibilla fiind un terorist de temut, da drak ştie cum, că-i tragi-comedie, au dislocat o ARMATĂ de nemernici împotriva unui gândăcel! În 2009, Cotroceniul dădea de ştire pe canalele tv Lista cu bloggeri ostili Cotroceniului, să nu mai amintim câte mizerii au suportat jurnalişti ca Mile Cărpenişan, şi mulţi alţii…
  Pericol social, pacoste şi RĂUL întruchipat este BĂSESCU!
  Zic să ne axăm atenţia pe întâlnirea Isărescu-Băsescu!! Pe Planul B al Gubernului Băsescu-Udrea-Boc şi să nu scăpăm din ochi Planul C al mârlanului – care se referă la ANIHILAREA PRESEI OSTILE… atenţie ( ! ), cu orice preţ ! Ordinul DICTATORULUI băsescu…

 18. 18 blogideologic iunie 25, 2010 la 12:40 pm

  Am mai scris despre enigma “Blogurile lui Theo-Phyl: Bibliophyle /Politeía Digest (Eng.) / Politeía Doctrinară /Theophyle Istoria /Theophyle Paleografia / Theophyle’s English Blog”. Aproape în fiecare zi alt articol, cu o insistenţă aproape militară. O analiză WBS de diviziune a muncii arată clar că nu este un singur om acolo, ci o întreagă echipă. Mai pe la începuturile blogosferei româneşti, constatam o invadare a ei de către agenţi ai Rusiei. Procedau după regulile stabilite de Lioncik Tismeneţki (tatăl lui Vladimir Tismăneanu) şi încercau să deformeze limba română. Au renunţat apoi, după tentative fără efect. Echipa lui Theo-Phyl, separată de 7 fuse orare de noi, îşi anunţă şi ea disperarea http://theophylepoliteia.wordpress.com/2010/06/24/solidaritate-in-jurul-a-ce-2/ .

 19. 19 Theodora iunie 25, 2010 la 12:59 pm

  Domnule presedinte Adrian Nastase,
  Am stiut ca informatia este o DIVERSIUNE.
  Stiu ca dumneavoastra nu ati accepta nici o colaborare cu Basescu si PDL.
  Sper ca nimeni din PSD sa nu mai accepte o colaborare cu ei.
  Intrarea la guvernare alaturi de PDL a fost o greseala pe care PSD-ul nu trebuie sa o mai repete.
  Astazi am participat astazi, impreuna cu un grup de bloggeri la manifestatia din fata Palatului Cotroceni.
  Cu deosebit respect
  Theodora Marinescu

 20. 20 plano10 iunie 25, 2010 la 1:23 pm

  Curtea Constitutionala in problema pensiilor speciale:
  muma pentru magistrati, ciuma pentru ceilalti „speciali”.
  Singura institutie care a stiut sa-si apere breasla profesionala, prin Contestatia la CCR, este ICJC.

 21. 21 Pali iunie 25, 2010 la 1:39 pm

  Domnule Adrian Nastase ! ,…si sa nu ne anuntati pe noi ca, mergeti la Betivu’National ? vai,vai ,…

 22. 22 cititorul iunie 25, 2010 la 1:41 pm

  Mediafax – Vineri, 25 iunie 2010 ora 14:04
  http://www.mediafax.ro
  Nastase: E o victorie a Constitutiei asupra unui Guvern care, în mod normal, trebuie sa demisioneze
  Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, vineri, la Beclean, ca, în urma solutiei date de Curtea Constitutionala care a declarat neconstitutionale unele paragrafe din legea privind reducerea pensiilor si salariilor, Guvernul ar trebui sa demisioneze.
  Indiferent de solutie, este o victorie a noastra, a PSD. Este o victorie chiar a Constitutiei din 1991, a Constitutiei asupra unui Guvern care, în mod normal, trebuie sa îsi dea demisia. Parlamentul a considerat ca masura, ca atare, nu este oportuna si solutiile nu sunt potrivite si din punct de vedere constitutional, profesorul de drept constitutional Emil Boc, din nou a pierdut examenul. În momentul în care, în mai multe rânduri, solutiile cu care vii tu sunt infirmate de catre CC, consecinta fireasca, în opinia mea, ar trebui sa fie demisia Guvernului”, a spus Nastase, citat de corespondentul MEDIAFAX.

  El a afirmat, la o întrunire informala cu liderii PSD din Bistrita-Nasaud, în sediul Primariei Beclean, ca rezultatul dat de CC este foarte important fiindca astfel „s-a redus la limita o situatie sociala, dramatica si cu o tensiune care putea sa duca, în strada, la o explozie sociala”.

  „Este similar cu cazul autostrazii. Daca nu ai luat-o în directia buna, poti merge pâna la capat pe ea si pe urma sa gasesti o solutie sau poti sa iesi si sa cauti un exit imediat si eu cred ca, în definitiv, aceasta a fost sansa. Practic, exitul de la Parlament nu a fost folosit, ci a fost folosit acesta, de la Curtea Constitutionala. Cred ca azi-noapte ( joi noaptea – n.r.) au facut analizele respective. Eu nu vorbesc neaparat de judecatori. Si si-au dat seama ca poate sa urmeze o tragedie sociala si atunci au facut un lucru care pâna la urma linisteste cumva apele. Probabil ca s-a facut si o evaluare prin care s-a vazut ca, prin reducerea pensiilor, oricum nu reusesc sa rezolve problemele de deficit bugetar, asa încât probabil ca vor veni foarte rapid cu o solutie de crestere a TVA, ceea ce nu va fi mult mai placut. TVA afecteaza, în primul rând, pe cei cu veniturile cele mai mici. O pâine o iei în fiecare zi indiferent de venituri”, a declarat Adrian Nastase.

  Presedintele CN al PSD a adaugat ca actualii guvernanti nu îsi rezolvau problema prin reducerea pensiilor si acum vor putea da vina pe judecatori.

  „Acum vor putea spune ca iata, din cauza judecatorilor, a nu stiu ce. Practic, vor justifica cresterea TVA în acest fel”, a spus Nastase.

  Liderul PSD a explicat ca, în opinia sa, presedintele Traina Basescu gândeste deja o strategie pentru toamna fiindca PDL „sta foarte prost” în sondaje.

  „Urmeaza strategia pentru toamna si vom vedea daca vor cauta tapii ispasitori în formula Guvernului sau în interioriul Guvernului prin remaniere. Si aici e o strategie pe care Traian Basescu va încerca sa o gândesaca si sa o pregateasca pentru ca rezultatele din sondaje sunt evidente. Chiar si aceasta chestiune legata de pensii nu a facut decât sa panseze o rana care este destul de mare. E vorba de masurile urmatoare care vor veni si care sunt legate de numarul de salariati din administratie, de subventia la caldura, de veniturile celor din sector public. Toate aceste lucruri îsi vor produce efectele împreuna cu o viitoare crestere a TVA. Masurile din OUG pentru modificarea Codului Fiscal sunt numeroase elemente de impact care vor genera o stare de tensiune si atunci era nevoie de o supapa”, a spus Nastase.

  El a spus ca înca de joi seara s-a vazut ca la CC parerile erau împartite.

  „S-a vazut aseara ( joi seara – n.r.) ca solutia pe care o asteptau cei mai multi nu a putut fi obtinuta ceea ce a aratat ca parerile erau împartite si probabil ca aseara, reflectând judecatorii, mai discutând unii cu altii, s-au mai uitat prin carti de drept constitutional au ajuns la aceasta concluzie care îi multumeste pe pensionari, dar, pe de alta parte, daca va creste TVA, cei care vor fi afectati cei mai mult, vor fi tot pensionarii. Cresterea TVA le va crea o problema nu atât de mare cum este reducerea pensiilor cu 15 la suta, dar un anumit impact pe aceasta înghetare a pensiilor tot va fi”, a spus Nastase.

  El a declarat ca nu se stie cum vor arata pensiile dupa legea noua, astfel încât s-ar putea ca unele efecte sa fie incluse în punctul de pensie.

  Liderul PSD participa, la Beclean, la Zilele Orasului, ocazie cu care se inaugureaza si Baile Figa, amenajate cu bani europeni.

  Judecatorii Curtii Constitutionale au declarat neconstitutionale articolul 1 litera c) din Legea privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor si articolul 9 din Legea privind unele masuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

  Articolul 1, litera c) din Legea privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor se refera la „pensiile de serviciu ale judecatorilor, procurorilor si judecatorilor, respectiv magistratilor asistenti ai Curtii Constitutionale”.

  Potrivit articolului 9 din Legea privind unele masuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, „de la data intrarii în vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plata, precum si indemnizatia de însotitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, se diminueaza cu 15%. La determinarea cuantumului brut al pensiilor, precum si a indemnizatiei de însotitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, ce vor fi stabilite sau acordate începînd cu data intrarii în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizata este de 622,9 lei”.

 23. 23 blogideologic iunie 25, 2010 la 1:43 pm

  M.Voicu spune, în iunie 24, 2010 la 6:44 pm : “DECIZIA DE PENSIONARE ÎNSCRIE UN DREPT DE CREANŢĂ ASUPRA STATULUI – GARANTAT DE CONSTITUŢIE [Art.44 alin.1].”
  Interesantă formulare.

 24. 24 Harabula iunie 25, 2010 la 2:14 pm

  Off topic
  Mare scandal mare pentru documentul CSAT care aduce atingere acestei mimosa sensitiva care este presa.
  Daca veti citi „Livre blanc de la Defense” a Frantei veti gasi un subcapitol despre media care incepe asa:
  „Les medias sont aujourd’hui encore trop souvent percus par les administrations comme susceptibles d’interferer negativement avec la gestion d’un crise”
  Se continua si se preconizeaza „faire des medias d’informations un partenaire majeur” in cazul unei crize.

  Vreau sa spun ca nici o strategie de aparare a tarii nu poate omite media. Si apoi noi nu suntem Franta sau Anglia.
  In Anglia se dezvaluie presei cinstit toate secretele si se cere sa nu se publice. In felul aceste se evita publicarea unor informatii secrete aflate pe surse. Asa s-a procedat cu data debarcarii in Normandia in cel de al doilea razboi mondial.

 25. 25 Draghi Puterity iunie 25, 2010 la 2:34 pm

  Va tatoneaza chioru’. Cred ca incepe sa isi dea seama ca fara dumneavoastra ca PM, fara sa mai reparati din muntele de stricaciuni facute de portocaliii lui, el o sa-si sfarseasca mandatul cam la fel ca si Mussolini…

 26. 26 Harabula iunie 25, 2010 la 2:35 pm

  @Sibilla
  Din nefericire, numele ziaristilor despre care vorbesti imi sunt necunoscute. Citesc numai presa on-line si numai cate un articol, doua din Evenimentul Zilei, Jurnalul Nationala si Adevarul. Nu postez comentarii pe acolo decat foarte rar. Poate unul pe luna.
  In schimb o siu pe Pora.
  Chiar nu inteleg de ce o treci printre maestrii dezinformarii. N-am vazut-o niciodata transmitand vreo informatie. Este mai curand o comentatoare de informatii vehiculate de altii.
  In privinta lui Tismaneanu nici nu-mi place nici nu-mi displace. Nu ma intereseaza subiectele pe care le trateaza intrucat contin o cantitate de informatie foarte redusa.
  Cand citesc ceva ma intereseaza cantitatea de informatie transmisa, sau cartea insasi este ori inteligenta ori are valoare literara.
  Nu este cazul lui Tismaneanu.
  Mie Patapievici nu-mi inspira nici un resentiment.Nu ma simt insultat prin consideratiile lui asupra romanilor.
  Dealtfel, draga Sibilla eu nu pot fi jignit. Desi au incercat destul de multi.

 27. 27 Karakas iunie 25, 2010 la 2:36 pm

  >>”Domnul Nastase nu stie “cine este in spatele acestei diversiuni”.
  Exact despre astfel de cazuri este vorba si in documentul CSAT.”

  Harabula,

  Ipoteza ta este ca acest caz ar arata vulnerabilitatea de securitate de care se vorbeste in Strategia de Aparare aprobata de CSAT. Nu confunda persoana domnului Nastase cu statul roman. Asa cum nici persoana Basescu nu se confunda cu statul roman, ci cu o institutie in care este ocupant temporar. Daca presa ar organiza un complot care ar atenta la viata Presedintelui, da, atunci ar fi o problema de siguranta nationala, dar de asta se ocupa serviciile de paza si protectie, nu CSAT.

  Ipoteza ta e falsa, concluzia este la fel. Cred ca tu faci insa aceste rationamente in mod constient, ca sa produci confuzia necesara celor care nu sunt prea atenti la nuante. In orice caz, pari la fel de portocaliu in rationament ca si cei de la putere. Insa cred ca in realitate esti un tip mult mai inteligent care din pacate s-a pus in serviciul lui Basescu (sau in alte servicii de interes pentru CSAT :).

 28. 28 Karakas iunie 25, 2010 la 2:38 pm

  CC a spus „pas” legilor lui Boc. Un Guvern care nu citeste Constitutia inainte sa emita legi/ordonante trebuie sa plece repede, pe usa din dos. Pentru ca este inapt sa conduca o tara.

 29. 29 Observator iunie 25, 2010 la 2:43 pm

  @contele – tu civil? La cat de bine legi cuvintele as fi pus pariu ca esti din breasla.

  Ma mai insel si eu uneori. Ma minunez pentru ca nu mi se intampla des.

  Cu bine

 30. 30 Spiridus iunie 25, 2010 la 2:47 pm

  „BNR: Curtea Constitutionala, responsabila pentru caderea leului.”
  Chiar asa? Nu guvernul? Nu miroase-a bine…

  Asta nu inseamna ca apar Curtea. Nu m-a convins decat intamplator. Si nu cred in calitatile profesionale (in cele politice, poate) ale membrilor sai.

 31. 31 Mihnea Georgescu iunie 25, 2010 la 3:00 pm

  Aţi văzut, domnule Năstase, că Zegrean al dumneavoastră ţine cu Poporul?

 32. 32 nume iunie 25, 2010 la 3:47 pm

  Sunt unii care stiu ca sunteti cel mai bun si unii care stiu si nu vor sa recunoasca!
  Sincer, nu stiu cum ati avut puterea sa treceti peste toate mizeriile care le-au debitat unii si altii. Asta s-a intamplat, desi Romania a fost in crestere evidenta, desi ne-am integrat unde trebuia sa ne integram, desi ati readus tara pe linia de plutire dupa bombardamentul cdr.

 33. 33 florin m. iunie 25, 2010 la 4:14 pm

  Karakas

  Cred ca Harabula a exprimat destul de clar ca nu este PDL ist, si ca nici alta culoare politica nu are. Pentru mine era destul de clar si fara sa o spuna, dar pentru tine nu este nici daca o spune.
  Oamenii pot sa aiba opinii si fara a fi inregimentati politic. Si, am mai spus-o si aici, ideile bune sunt de apreciat indiferent de unde se fac auzite. Problema este ca nu prea se fac auzite, iara nu dezacordul cu sursa.

  Nu ar trebui sa fie nici o problema daca o opinie nu convine sau chiar deranjeaza. In prezenta unor argumentari serioase, fiecare are prilejul sa-si verifice soliditatea propriilor credinte ori opinii si poate iesi castigator din disputa. Dar reiterarea acelorasi afirmatii fara acoperire cu trimiteri la inchipuite neajunsuri ale celuilalt, lasand de-o parte demontarea efectiva a afirmatiilor lui, nu face parte din categoria argumentelor, in opinia mea.

 34. 34 florin m. iunie 25, 2010 la 4:20 pm

  Off topic

  Am citit astazi intrun raport JD Power, ca marca Dacia s-a clasat in Germania pe locul doi, la egalitate de puncte cu BMW si imediat dupa Mercedes, in clasamentul intocmit pe 2010. Pentru cei care nu stiu, indicele JD Power a fost conceput pentru a masura gradul de satisfactie al clientului in raport cu masina pe care a cumparat-o si este un important indicator pentru producatori in relatia cu clientul.
  Pentru industria de automobile made in Romania este o veste extraordinara, iar Renault si Dacia fac un imens serviciu Romaniei pe aceasta cale.

  Nu stiu daca si alte canale media au transmis stirea, nu prea ma uit la televizor si nici nu prea citesc presa, iar ieri, azi nu am apucat deloc sa citesc vreun ziar.

 35. 35 violet iunie 25, 2010 la 4:21 pm

  Probabil că sunteţi omul despre care nici cel mai naiv dintre români n-ar putea crede că aţi face, vreodată, vreo „alianţă” cu Băsescu.
  Mi se pare penibilă încercarea. Rămâne, insă, întrebarea:”Why?” Vom vedea.

 36. 36 florin m. iunie 25, 2010 la 4:31 pm

  Cititorul

  probabil ca va urma un topic pe aceasta tema. As fi vrut si eu sa spun cate ceva, am sa ma abtin insa, intrucat banuiesc ca nu va intarzia prea mult.

 37. 37 Karakas iunie 25, 2010 la 4:32 pm

  @florin m
  Eu nu sunt om politic ca sa am retineri in a face anumite caracterizari. Asa ca imi mentin parerea, fie ca iti place tie sau nu. E democratic, nu?

 38. 38 Ghita Bizonu' iunie 25, 2010 la 4:52 pm

  Harabula

  argumetatia ta este de tipul ” ei si ce daca m-am urcat beat la volan? De vina e ala de mi-a vandut bautura, de vina e ala care a produs-o, de vina este statul ca nu introduce legea prohibitiei!! Oricien altcineva decat cel care matol find s-a urcat la volan …
  Legile alea nu ar avea atatea hibe DACA ar fi aplicate cu bun simt . Exemplu de lipsa de bun simt este in cazul de fata sa-l inciminezi pe Diaconesu Dan ptr coruptie folosind DNA , cand cazul in speta tine de Parchetu comun si CP ( santaj si poate tainurie ). DD ar avea de=a face cu DNA numa in masura in care ar putea date despre corupt (daca este corupt).
  Da de unde bun simt de la partizanii basesti ?( hai zi ca nu tii cu Zevs.ro alias Moise )

 39. 39 blogideologic iunie 25, 2010 la 5:00 pm

  Tipurile de economie în USA şi România sunt diferite, diferite, diferite. Ambasadorul Mark Gitenstein nu înţelege absolut nimic din economia României, şi aproape nimic din economia USA. Când domnul Gitenstein declară nonşalant (http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/nu-mai-puteti-sa-va-taxati-unii-pe-altii-la-nesfarsit-191504.html) : “Statele Unite îşi revin acum. Cred că am luat deciziile dificile in privinţa administrării – din punctul de vedere al reglementării – instituţiilor noastre financiare.”, pur şi simplu pare să nu realizeze faptul că această “revenire economică” se datorează unui stimulus prin politica de “Fiat money”, tipărirea continuă şi exorbitantă de hârtie verde, dolari americani fără acoperire. În acord cu o legitate enunţată de Ludwig von Mises, şi experienţa istorică din alte ţări, USA ar trebui să intre în faliment suveran. Dar nu se întâmplă aşa ceva, foarte probabil că nici nu se va întâmpla. Politica de forţă a USA distorsionează profund economia mondială. Despre economia României, ambasadorul Gitenstein mai remarcă sfătuitor : “Pentru dezvoltarea economiei, este necesară dezvoltarea sectorului privat.” Dar cum ? Economia din USA este bazată pe corporaţii (firme cotate pe pieţele bursiere) iar economia capitalismului românesc tradiţional era bazată pe IMM-uri, şi tot la fel ar trebui să fie şi acum, dacă vrem într-adevăr creşterea sectorului privat românesc. Domnul Gitenstein nu dă un sfat despre felul cum ar putea să fie crescut numărul de IMM-uri în România. Funcţionarea IMM-urilor în rentabilitate, adică dincolo de “punctul mort” (break-even în limba engleză), este facilitată de o legislaţie adecvată. USA au o foarte bună legislaţie pentru funcţionarea IMM-urilor, şi cred că ar trebui să luăm exemplu de la ei. De exemplu, la noi nu există o lege de tipul Small Business Act.

 40. 40 blogideologic iunie 25, 2010 la 5:15 pm

  Un articol greu de priceput : “România poate să îşi declare falimentul”, de Ilie Şerbănescu, la http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/finante/ilie-serbanescu-romania-poate-sa-isi-declare-falimentul-191591.html

 41. 41 Ghita Bizonu' iunie 25, 2010 la 5:31 pm

  Doua modele paradigmatice ale intelectualitatii noastre : Boureanu si Udrea

  Amandoi persoane de prim plan a actualitatii romanesti. Amandoi oameni de succesuri, afaceri , politicieni samd. In plus ca Udrea mai este si conf univ ( cu cativa ani in urma m-am intalnit in metrou cu o fosta colega , cam bruneta de felul ei , Ileana cercetator stiintific in 88 mutatata la o facultate prin 92 .. Lector universitar . Era neagra ca noaptea cand a suierat : conferentiari ajung cele ca Udrea !!! ).
  El a inceput “afacerile” vanzand ziare (ocupatie in sine decenta , m-am gandit si io in 90 ca sa-ar scoate un ban …) Ea a inceput cu Guse si apoi Cocos . Cocos cica a inceput cu Oltcit si bisnita in Turcia ..
  Vedeti modelul ?
  In Romania “pro” sunt premiate activitatile mai putin calificate …. Mai putin compleze . Vanzarea ( de ziare, de haine “second hand”, carciumarit – inclus Bamboo – si alte asemenea ). Asta este munca “socialmente utila” In Romania post socialista . Plus propaganda politica . Care iti asigura accesul la “contracte:”. Adica iti da dreptul sa percepi taxa pe parcari …sau daca esti cu adevarat destept sa fii samasar de energie electrica , “baiat destept”.

  Si in tot acest timp ne uitam cu jind si dor la tari in care astfel de munci iti aduc un venit decent dar nu mai indestulat decat al unora care presteaza munci calificate ! ( incepand de la muncitorul calificat lucrand in mecanica fina si ajungand la medic ).

  Si mai vedeti si http://vremea.forumgratuit.ro/istoria-dupa-bizonu-f7/rzboiul-care-n-a-mai-fost-t118.htm
  asta de ce zicea Hara privind cica un santaj la dresa Rusiei , „saraca” de ea…

 42. 43 florin m. iunie 25, 2010 la 5:48 pm

  Karakas

  nu contest nici un drept al tau, de asta poti fi sigur.

 43. 44 alex iunie 25, 2010 la 5:49 pm

  Se pare ca au fost declarate neconstitutionale ambele legi. Dupa un asemenea esec nu s-ar impune si o (cel putin ) demisie ?

 44. 45 Mariana iunie 25, 2010 la 6:08 pm

  Precizarile acestea sunt foarte importante si necesare.Se creeaza diversiuni din disperarea actualei puteri care nu cred ca in conjunctura actuala va mai rezista mult la guvernare.
  Pentru aceasta se folosesc de orice detaliu oricat de mic pentru a induce electoratul in eroare si a induce ura intre pensionari si bugetari,chiar intre fortele care formeaza in momentul de fata opozitia,intre sindicate si opozitie,etc.De cand a venit cctualul presedinte la guvernare se promoveaza ura in mod continuu,fara a da importasnta faptului ca tara trece printr-o situatie foarte grea .

 45. 46 Ghita Bizonu' iunie 25, 2010 la 6:45 pm

  Domne fereste-ne !!
  Elena Udrea crede că în 10 ani România ar putea fi pregătită pentru un preşedinte-femeie. .
  Ca cam va dati seama la cine s=au gandit si Gaina si Lupea … Nici o tara din lume nu e preghatita ptr un asa dezastru ! Cel mult poate Haiti …
  Insa observati idiotia perfecata a corectitudinii politice la moda . Tara sa fie pregatita !
  Cele 2 uita niste precedente ciudate : Indira Gandi, Golda Meier, Isabela Peron , Tansu Ciller , Benazir Bhutto sunt femei care au ocupat cea mai inalta functie a statelor lor .. care in nici un caz nu sunt chiar cele mai feministe natiuni din lume ! Si nice lady TINA* nu putea sa intre in cluburile unde se refugiau ministrii ei (ca femeile nu sunt primite !). Au fost aceste tari pregatite sa aiba in cea mai importanta functie femei ?!
  Sau aceste femei erau politiceni capabili (mai putin Isabela ) ?!
  Ca in comparatie cu ele … apai dragilor noi nu avem azi barbati de stat !

  * TINA = That Is Not Alternative ! si cica dpv politic se afla nitel mai la dreapta decat Gingins han !!!

 46. 47 dlnimeni iunie 25, 2010 la 6:47 pm

  Alex: se cuvin doua demisii, a presedintelui si a guvernului, nu fiindca legile au fost declarate neconstitutionale – se mai poate intimpla – ci fiindca legile au fost declarate si de presedinte si de guvern ca materializind singura solutie posibila, iar presedintele a calificat celelalte solutii ca fiind bazaconii. Concluzia este aceea ca atit presedintele cit si guvernul au devenit incapabili de a mai gindi si solutiona in cadru constitutional, ceea ce inseamna ca ei sa parasesca functiile pe care le detin.

 47. 48 Observator iunie 25, 2010 la 6:59 pm

  @nea Ghita- poti explica, te rog, de ce atat de mult misoginism? De ce un presedinte femeie este egal cu un dezastru?

 48. 49 plano10 iunie 25, 2010 la 7:06 pm

  Si eu care credeam ca aveti un asemenea curaj, d-le Nastase!
  Era mai bine sa nu dezmintiti! 🙂

  Carol al II-lea nu la chemat pe Ion Antonescu sa formeze Guvernul, dupa ce-l tinuse cu domiciliul obligatoriu la M-rea Bistrita?
  A doua zi, Antonescu l-a obligat pe rege sa abdice in favoarea fiului sau.
  Aveti retineri din cauza ca Basescu nu are un fiu ? 🙄

 49. 50 Harabula iunie 25, 2010 la 7:15 pm

  Unde este zambetul lui Iliescu?
  Pe vremea cand Iliescu era mare si tare haladuia prin tara cu zambetul lipit de obraz. Eu credeam ca este o deformare a muschiului facial care devene vizibila in momentele de relaxare. Sau poate un tic nervos. Nici intr-un caz nu-l credeam confectionat.
  Intr-o cuvantare de Anul Nou chiar i-a cadorisit pe romani cu arcul acelui zambet subtire,
  Si iata ca zambetul a disparut dupa congresul la care n-a fost ales si nu a mai aparut.
  Sa fi fost zambetul acela expresia fericirii in frumoasele zile de la Aranjues? Ateu, ateu, dar tot cred ca se roaga:
  „De te voi uita, Presedentie, uitata sa fie dreapta mea
  Sa se lipeasca limba mea de grumazul meu, de nu-mi voi aduce aminte de tine, de nu voi pune Presedentia, ca inceput al bucuriei mele.
  Aduti aminte Doamne, de adeptii lui Geona, in ziua nealegerii mele, cand strigau „Rasturnati-l, rasturnati-l pentru totdeauna!”
  Fericiti cei ce i-au rasplatit fapta lui care mi-a facut-o mie”

  Ce sa-i facem! Sic transit gloria mundi.

 50. 51 Spiridus iunie 25, 2010 la 7:57 pm

  Nu e chiar asa mare incosistenta intre ceea ce sustin presedintele si guvernul Boc si ceea ce a decis CC.
  Adica, solutia care incalca legea – pentru ca asta a zis CC – e (zic ei, guvernantii) singura posibila in Romania. Asta stiu, asta fac! Nu este incalcata zilnic legea?
  Intrarea in normalitate ar deveni… anormala!

 51. 52 Alex iunie 25, 2010 la 7:57 pm

  Judecatorii au putut sa-si apere pensiile lor, acum e randul vostru in parlament sa aparati pe ceilalti parlamentari,diplomati,piloti, militari si altii.
  Asa ar fi corect. .

 52. 53 Cristian iunie 25, 2010 la 8:09 pm

  Am mai auzit asta pe vremea lui Geoana…daca nu ma inseala memoria exact in perioada in care se discuta despre intrarea la guvernare. Tot asa, la nivel de zvon.

  Oricum, desi politica e arta posibilului, de un lucru sunt sigur: ca Adrian Nastase are o coloana vertebrala pe care Basescu nici macar nu viseaza s-o indoaie. De aici si procesele politice.

  Insa este evident ca se incearca lovirea lui Ponta.

 53. 54 M.Voicu iunie 25, 2010 la 8:09 pm

  @ blogideologic iunie 25, 2010 la 5:15pm spune: «Un articol greu de priceput : “România poate să îşi declare falimentul”, de Ilie Şerbănescu, la http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/finante/ilie-serbanescu-romania-poate-sa-isi-declare-falimentul-191591.html»
  • Dl. Ilie Şerbănescu a fost MINISTRUL REFORMEI – primul semnatar al Ordonanţei de Urgenţã Nr.88/1997 – pe care am criticat-o prompt atunci (cum am referit altãdatã aici). Citez art.34 alin.1: „În ramurile strategice ale economiei naţionale în care se organizeazã societãţi comerciale pe acţiuni, cum sunt: producţia şi distribuţia de energie electricã, termicã şi nuclearã, mineritul şi gazele naturale, prelucrarea petrolului, poşta, telecomunicaţiile şi transporturile feroviare, Guvernul poate decide fie pãstrarea unei acţiuni nominative de control, fie vânzarea pachetului majoritar cãtre invstitori de portofoliu.”, şi alin.3: „Acţiunea nominativã de control poate fi transformatã într-o acţiune comunã, prin hotãrâre de guvern.”. ! ! !
  • Deja, s-a ales praful mai puţin decât au croit asemenea decidenţi; falimentul, Doamne fereşte, acutizeazã rãspunderea pentru cei care AU ARUNCAT ZARURILE CARE ERAU ÎN INVENTARUL POPORULUI ROMÂN !

 54. 55 Ghita Bizonu' iunie 25, 2010 la 8:26 pm

  Observator

  si matale prea corecta politic. Eu zic decat ca Noutzy Gaina lu Cocos (nu a violata a lu Hara ) este un dezastru ! Poa chiar mai mare ca Nutzu Potuaru’.
  Si matale fi amabila si citetse pana la capat. Ca io dau niste exemple de muieri care faceau instructie cu ai mai macho dintre macho . In tari supra machiste .Da nu in calitate de femei ( chit ca doua erau si frumusele foc !! ) ci in calitate de politicieni.
  Si asa ptr intelegere completa – faptu ca Base e barbat e cam constestat si de Noutzy ( nu se gandeste la el ca la un … hahaha !! ) insa ca barbat de stat e zero barat chiar si pe langa Isabela Peron . Este doar un .. ia da matale un search dupa creierul de maimuta ori vezi-l la vremea ca sa ne intelegem ce crez despre unii barbati poli p’tits chiens* de la noi si daca esti acolo vezi si Tara lu Maimutza Voda si Triumful primitivismului.

  Sexul conteste prea putin cand e vorba de guvernare. Ori Romania guvern n-are de dupa Tariceanu . Ca votara foliculinic si barbatii !! Cica Cocosila cum zicea Plesu …
  Si acu ce vrei ca peste 10 ani sa votez cu organu prostiei pe Nuotzy ori pe EBA ?! (plus ca pana atunci se cam faneaza !!)

  * poli p’tits chiens* ptr orice evemtualitate . Din publicatii franceze . Inseamna multi catelusi (caini mititei) si suma aproape ca politicieni .

 55. 56 M.Voicu iunie 25, 2010 la 8:36 pm

  @ Spiridus iunie 25, 2010 la 2:47pm citeazã, spunând: «“BNR: Curtea Constituţionalã, responsabilã pentru cãderea leului.” Chiar aşa? Nu guvernul?»
  * * * Administraţia ar vrea ca NOI sã-i aducem proprietate privatã spre a compensa ceea ce EA pierde din proprietatea publicã – nu din neştiinţã, dupã cât sunt de bogaţi ! ! ! ! !
  1) CREŞTEREA IMPOZITELOR creşte ponderea lor în produsul intern brut – CALEA COMUNISTÃ, cu acelaşi efect ca împrumuturile bancare ale statului : nu mai rãmân fonduri pentru dezvoltarea economiei private. Majorarea fiscalitãţii ar DIRIJA CENTRALIZAT resurse financiare care trebuie sã fie motorul dezvoltãrii economiei private – PENTRU CARE S-A FÃCUT REVOLUŢIA.
  2) Prima mãsurã de reducere a costurilor ar fi demiterea funcţionarilor şi demnitarilor care nu au propus, respectiv nu au adoptat mãsurile economice adecvate/corective, în primul rând din imperativul Constituţiei: Art.135 alin.2 lit.d: «Statul trebuie să asigure: exploatarea resurselor naturale, în concordanţă cu interesul naţional», BUNURI PE CARE CONSTITUŢIA LE PROCLAMÃ CA INALIENABILE (Art.136 alin.4), drepturi patrimoniale ale Statului, precum redevenţele din exploatarea proprietãţii publice (puteţi vedea propunerea: PROPRIETATEA PUBLICÃ – inalienabilã prin Constituţie, alienatã prin lege… – http://matachevoicu.blogspot.com/), în situaţia curentã, prin care Statul a pierdut MULTE MILIARDE DE DOLARI ÎN FIECARE AN ! Pânã când ? ? ?

 56. 57 conectarenet iunie 25, 2010 la 8:58 pm

  „…Adriane nici nu sti cat de mic incepi sa fi……” spunea basanel si mult timp, aceste cuvinte au fost folosite si drept intro la o emisiune de la radio sky constanta, care ca si tv neptun….. nu au legatura cu mazare…

  eu te intreb daca realizezi tu, daca realizeaza Ponta si daca realizeaza Geoana ce cometa trece pe langa voi si daca sunteti gata sa o calariti. Antonescu pare singurul care realizeaza si care este dispus sa o calareasca chiar daca isi frange gatul.
  Astept sa nu apara adepti pentru PR sau alte extreme, dar pentru asta este nevoie de prezenta voastra, este nevoie de a vedea conlucrare intre pc, pnl si psd…. si nu cum a aparut azi pe sticla… de la psd sa spuna ca datorita psd…… pai am mai atras atentia asupra acestui tip de comportament….

  dece nu apari tu sa spui: gata cu numirile pe functii (apropo, carciumarul de la localul unde Mircea Basescu a facut pe nasu’ lu’ mondialu’ este noul manager la sanatoriul de la Techirghiol…..), gata cu asumari de victorii si impartiri de esec intre mai multi, si multe altele.

  Fi dragus si raspunde aici si pe conectarenet.wordpress.com

 57. 58 ellasarya iunie 25, 2010 la 9:36 pm

  Adu-Ţi aminte, Doamne… Bine că-i în regulă latina… Saepius de Deo cogitandum est quam spirandum.

 58. 59 Mircea iunie 25, 2010 la 9:52 pm

  Domnule PM Adrian Nastase,

  1. Aveti dreptate in ceea ce priveste „gestionarea”, nu de catre actuala putere -sa fim realisti, de sistemul gestionat de presedintele TB, a raspunsului CC la sesizarile privind neconstitutionalitatea unor acte normative.

  2. Zeci de ani, Bugetul Asigurarilor Sociale a inregistrat anual excedente semnificative; in ultimii ani Romania a facut eforturi deosebite si a luat ample masuri economice si sociale (la acestea ma refer) pentru integrarea in NATO si UE (pensionari anticipate in unele sectoare de activitate/ex:ind. extractiva, siderurgia, armata s.a.) sau facilitati fiscale pentru mentinerea unor intreprinderi si asigurarea locurilor de munca pentru un numar insemnat de persoane(ex:nu platesc contributiile la bugetele de stat).

  3. Suntem cumva o tara in care, periodic, functie de „afinitati”, se fac testari de catre marile puteri sau organizatii? Inseamna ca suntem cobaii perfecti atat dpdv a conducerii cat si populatiei(care o sa mai ramana (vie si/sau in tara).

  4. Banca Nationala (a Romaniei) si-a depasit cu mult responsabilitatile si competentele. Cand esti laudat(de straini….) si te angajezi sa veghezi la cursul leu/eur (nu suntem in zona euro!!!) si finantarea bancilor comerciale din imprumuturi externe care vor fi platite de noi si copii nostri (apropo, de ce ati micsorat dobanda dle Guv.?) se ridica semne de intrebare si nu te infoi ca un curcan si dai lectii la toata lumea (MI, economistul sef(sic!) si alti lucratori).

  5. Pentru cititorii blogului dvs. sau care se mandresc cu faptul ca nu au votat sau au avut alte simpatii politice, le urez (ceea ce-mi doresc si mie, de altfel!):

  Sa rabdati bine!

  Mm

 59. 60 M.Voicu iunie 25, 2010 la 10:17 pm

  UN SFERT NU ESTE UN FLEAC : 24% din factura de apã este pentru evacuarea apelor reziduale şi pluviale – care se face prin canalizarea municipalitãţii, dar VALOAREA O IA, DE LA ABONAŢI, ApaNova.
  Pentru modernizãri, municipalitatea mãreşte impozitele locale, SÃ COMPENSEZE CE NU COLECTEAZÃ DIN UTILIZAREA ACTUALÃ A INFRASTRUCTURII EXISTENTE (construitã de peste 100 de ani, iar unele dintre canale funcţionează şi astăzi. Aproximativ 34% din reţeaua de canalizare are o vechime de peste 60 de ani).

 60. 61 catalin iunie 25, 2010 la 10:33 pm

  Ma intreb la care „putere” se refera articolul din 7plus. In prezent, oricine ar lua fraiele tarii de la actuala guvernare nu ar avea nicio putere. Cuvantul putere a devenit doar o sintagma, iar despre impartit „puterea” intre dvs. si TB, chiar si prin absurd daca ar fi existat asa ceva, ma tem ca nu este nimic de impartit.NIMICUL nu se poate imparti.In 2004 tara avea aproximativ 25 miliarde datorie, astazi, dupa numai 6 ani, datoria este undeva pe la 87 miliarde.Sper sa fi gresit cifrele desi nu cred.La inceputul anilor ’80 Romania a contractat un imprumut extern, fara stirea sovieticilor, si tara a tras din greu un deceniu sa-l acopere, fiind vorba insa de doar 10 miliarde.
  Concluzia e simpla: nicio strategie economica in cei 6 ani, imprumuturi externe enorme, angajari in masa in sistemul bugetar fara a tine cont de cifre, de nimic, doar de obtinerea de voturi.900.000 de bugetari in 2004, 1.400.000 in 2010.Mai e ceva de spus?
  Asadar, unde mai este PUTEREA statului.Am ajuns in pragul falimentului intr-un timp maraton.Credeam ca lumea s-a desteptat dupa maxim 2 ani de guvernare a aliantei DA, insa vad ca nici macar dupa 5 ani nu a facut-o. A trebuit sa ne anunte chiar TB personal ca salariile si pensiile nu mai pot fi suportate de stat.In consecinta, mincinosul ne spune chiar cu gura lui ca a mintit.Si totusi, 20% (cat se presupune ca ar mai avea in sondaje) nu pricep ce spune TB, ba mai mult, il apreciaza, pt „ca cica” omu-i sincer cu romanii.
  Nu doream sa intervin decat prin a spune ca „puterea” ISI MERITA astazi GHILIMELELE.

 61. 62 Spiridus iunie 26, 2010 la 3:44 am

  Unul din semnalele cele mai importante ale Deciziei CC este ca UDMR joaca deja la doua capete. Reprezentantul UDMR in CC a trecut pe partea PSD, pentru ca atunci cand o veni momentul /schimbarii/ sa aiba si UDMR antecedente favorabile, menite sa mai compenseze dezastrul rezultat din coabitarea cu PDL. Cu PNL nu prea mai colaboreaza si nu se cade ca UDMR sa ramana pe dinafara puterii tocmai acum, nu?!
  „Acum” insemnand mai spre iarna. Dar nu prea mult, oricat ar tine guvernantii de scuane.
  Ramane de vazut daca PSD va accepta colaborarea cu UDMR dupa ce aceasta formatiune a tradat tot, oricand si oricum, numai pentru a-si impune conditiile, fara legatura cu proritatile tarii.
  Sau tot Hrebenciuc se incalzeste pentru negocieri?

 62. 63 blogideologic iunie 26, 2010 la 4:27 am

  @ M. Voicu
  Mulţumesc!

 63. 64 blogideologic iunie 26, 2010 la 4:27 am

  Obiectivele de performanţă sunt definite prin caracteristici concrete ale Calităţii. Un technical writer celebru, Robert Pirsig, a vrut să susţină un doctorat în filosofie la Universitatea din Chicago pe tema aceasta. I s-au făcut atâtea şicane, încât a fost nevoit să intre, pentru o scurtă perioadă, într-un ospiciu. La ieşire, scrie o carte de filosofie aplicată despre artefactul industrial şi Calitate. A devenit multi-milionar cu acel best-seller. După revoluţia din 1989, Gabriel Liiceanu a refuzat să publice traducerea acelei cărţi, (existentă în portofoliul de la vechea Editură Politică), la editura Humanitas. Mai multe despre cartea lui Pirsig la http://en.wikipedia.org/wiki/Zen_and_the_Art_of_Motorcycle_Maintenance

 64. 65 Doru Coarna iunie 26, 2010 la 5:00 am

  @ Ghita, Observator:

  Subscriu, cu conditia sa fie frumoase. Cu cat mai frumoase, cu atat mai sus in politica cu ele. Adica numai ele.
  Am vazut unde ne-au dus politicienii, acum sa vedem unde ne duc si ele.
  Si cum anume o vor face.

  Sunt doar curios cum va lupta B\ contra unei prezidentiabile superbe…altfel vor suna trimiterile la Nutzi…

  Deci as vrea sa vad o superba prezidentiabila in campanie, strigand: „Alegeti-ma pe mine!”.

 65. 66 Parmalat iunie 26, 2010 la 6:12 am

  CAPITULARE NECONDITIONATA!

  Traian Basescu – DEMISIA!

  Nu negociem cu nazistii!

 66. 67 blogideologic iunie 26, 2010 la 7:01 am

  De ce Wundt ? Atât Constantin Rădulescu-Motru (1868 – 1957, http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_R%C4%83dulescu-Motru ), cât şi Dimitrie Gusti (1880 – 1955, http://ro.wikipedia.org/wiki/Dimitrie_Gusti ), fac studii cu marele psiholog german Wilhelm Wundt (1832 – 1920). De ce cu Wilhelm Wundt ? Nu-i întâmplare, ci determinare. Cei doi mari cărturari ai noştri urmau gândirea românească modernizată în prima jumătate a secolului XIX printr-un acquis occidental, anume ideologia primară a grupului constituit din Antoine-Louis-Charles-Claude Destutt comte de Tracy (1754—1836), Constantin-François Chassebœuf de La Giraudais comte Volney (1757 – 1820), şi Pierre Jean Georges Cabanis (1757 – 1808). Fiind în primul rând economist şi ideolog, Destutt de Tracy influenţează geneza ideologiei naţionalismului românesc în cadrul european. Fiind un remarcabil diplomat, orientalist şi stilist, Volney influenţează începuturile literaturii moderne româneşti. Iar medicul Cabanis dezvoltă psihologia senzualistă, moştenită de la Condillac, sub forma de psihofizică. În perioada studiilor lui Constantin Rădulescu-Motru şi Dimitrie Gusti, cel mai mare specialist European în psihofizică era considerat a fi lipscanul Wilhelm Wundt.

 67. 68 Draghi Puterity iunie 26, 2010 la 1:43 pm

  @Harabula

  Spui: Dealtfel, draga Sibilla eu nu pot fi jignit.

  Exista un cuvant in limba romana care se aplica oamenilor care ignora feedback-ul semenilor. Sunt convins ca il stii. Are legatura cu lipsa bunului simtz.

 68. 69 nastase iunie 26, 2010 la 3:21 pm

  Mihnea Georgescu,

  se pare ca reprezentantul maghiarilor tine cu poporul…

 69. 70 Sibilla iunie 26, 2010 la 3:41 pm

  @nea Harabula,
  Era mai simplu să-mi spuneţi direct,simplu : * şezi fătucă-n banca ta *, în loc de… cotitul pe după cireşi cu care nu v-aţi convins nici pe dvs, nu că aţi fi şi intenţionat ceva di jenu 🙂
  Sesizam mai sus că, evitaţi anume subiecte, nume, chestii, atât. Am apăsat vreo * rană * … nush, cum am spus, doar observ şi bine fac. Iau notiţe şi tac atunci când e cazul, acum nu fu 🙂
  Îmi sunteţi simpatic în continuare. Nu vă şi împărtăşesc toate opiniile, d-acilea piperul dialogului, dar… dacă ziceţi să mă abţin în ce vă priveşte, încerc, încerc… 🙂
  respecte,
  Sibilla

  @Draghi Puterity,
  Hvala, druje !
  Nea Harabula de fapt mă îndrăgeşte, da tumna asta l-a descumpănit niţel şi… 🙂
  Şi, nah,cum să mă ţiela distanţă că nu ştiază ce să facă cu * visători * ca sibilina, nici cu paru nu mere, ştie, nici cu panseluţe nu mere şi asta ştie şiatunci… zbang cu… * zâmbetul lui Iliescu *… Ete, aista NU ţine 🙂
  Pentru că de căldura zmbetului lui Iliescu acei ce se bucură, se cheamă că-l merită, iară cei ce nu-l văd…. nu merită, simplu. 🙂
  D-aia mi-e simpatic nea Hara, că recidivează periodic în * nu vrusăi,da mă scăpă/ mi-o luai când mă mâncă*. Da-i Om Bun, cu asta nu mă poate păcălii, nush de ce se dă ce nu-i şi ascunde oareşce… d-aia mi-e mai drag Radu Tudor ( nu în totalitate , recunosc că eu sunt cu * prokleta je Amerika * ), nu nu mai drag ca… Paler şi Eminescu, Iorga şi Burebista, etc 🙂
  stimă, druje
  Sibilla
  P.S. пријатељ у невољи је познато, Драгхи

 70. 71 Alice of Vonderland iunie 26, 2010 la 5:24 pm

  Eu una nu !
  🙂

 71. 72 Ghita Bizonu' iunie 26, 2010 la 6:11 pm

  catalin

  a inceputul anilor ’80 Romania a contractat un imprumut extern, fara stirea sovieticilor, si tara a tras din greu un deceniu sa-l acopere,
  gresit. Imprumutu a fost luat in anii 70 … (numa io am vazut vreo 2 anunturi cu privire la cumparare de fosfati si azotati ptr agricultura ba baza de fonduri FMI). In 81-82 au inceput problemele cu returnarea ..
  Si „fara stirea sovieticilor” – pai dragule au fost transparente si publice .. Ajugea ca tavariscii sa se aboneze la ziare , inclus Scanteia! Poa vrei fara acceptu – da cum dadura ptr Ungaria ( 20 mld), Polonia ( 40 mld)

 72. 73 taranul iunie 26, 2010 la 7:50 pm

  Imprumuturile contractate de comunisti au fost folosite ptr constructuirea d e combinate chimice de fosfati si azotati,ptr amenajarea a peste 3 mil ha la irigat,toti banii au fost folositi in investitii .Stie cineva sa imi spuna unde sint miliardele de EURO pe care le vor plati si stranepotii mei?Ceausescu chiar daca avea 4cls imprumuturile le folosea in investitii nu in consum.

 73. 74 catalin iunie 27, 2010 la 1:00 am

  Ghita Bizonu’

  Personal, nu inteleg ce doresti. Eu comentam articolul din 7plus si nu altceva. Ma refeream la „putere” si la ghilimelele de rigoare. Citeste te rog mai atent. Ideea este ca nu stiu ce nu pricepi din comentariul meu. Daca acel imprumut de care vorbesti a fost facut in ’70 sau in ’80, conteaza mai putin. Chiar nu am nimic impotriva acelui imprumut, insa sigur rusii nu au aflat decat dupa ce primisem imprumutul, documenteaza-te putin. Ca s-ar publicat la acea vreme, nu cunosc detalii insa acest aspect nu face obiectul comentariului meu.
  Ca o sugestie, mai Ghitza, ma gandeam ca pe viitor sa comentam efectiv ce spune dl. AN si nu sa ocupam randurile cu pareri inutile (fara ofensa) care nu au legatura cu subiectul expus.
  Te-am mai urmarit prin comentarii si, desi intervin rar, nu pot sa nu constat ca ti-ai tradat usor varsta (afirmi ca ai citit presa anilor ’70), esti cam oltean („da cum dadura ptr Ungaria 20 mld”) pt ca folosesti inutil perfectul simplu, iar nick-ul tau Ghita Bizonu’ este foarte inteligent ales.

 74. 75 Ghita Bizonu' iunie 27, 2010 la 3:18 pm

  Catalin
  daca chiar te intereseaza fac in curand 58 ani .
  Nu-s oltean . Bucrestean . Asa ca un amanunt imperfectu si arghaisemele sunt „manierisme” literare .
  Si diavolul sta ascuns in amaunte. Asa ca acum unii pot sustine ca imprumuturile s-au facut fara stirea URSS (si ma rog de ce trebuiau sa stie ? Da Ungaria ?!) ori ca in 68 pozitia eretica a Romaniei era de fapt coordonta cu URSS tocami ca sa arate ca de fapt Romania intotdeauna a fost la prounca altora. Deci azi baselu face ce i se cere si noi sa acceptam.
  Si ce zice dl Nastase .. sa zicem ca nu intotdeauna parerile mele chiar concorda cu ale sale . In unele privinte nu sunt nici macar convergente…
  Si pseudonimu meu – acum 12,-14 ani „bizon” era permenul „elitei” ptr „popor” .”elita”cam de scursura cominternista


 1. 1 Un articol greu de priceput « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe iunie 27, 2010 la 12:49 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: