Raspuns pentru Anca Boagiu

Nu intru intr-un razboi epistolar cu doamna Boagiu (din atat de multe motive incat nu e cazul sa le enumar aici). Vreau doar sa dau un raspuns legat de acuzatiile formulate de fostul ministru al transporturilor si prezentate in ziarul Romania Libera de ieri. In primul rand, suntem acuzati (PSD-ul in ansamblu) ca vrem sa denuntam acordul cu FMI daca am ajunge la guvernare. O scurta lectie de istorie: PSD nu doar ca nu a denuntat niciodata un acord international cu FMI, dar a sustinut singurul guvern (cel condus de mine) care a dus la bun sfarsit un acord stand-by. Asta dupa ce guvernarile CDR, in repetate randuri, nu stiau cum sa faca sa scape de aceste acorduri, care au fost reziliate de FMI din cauza nerespectarii lor de catre partea romana. Cu alte cuvinte, dupa ce luat o transa de imprumut, nu mai isi respectau angajamentele. Altfel spus, le trageau „teapa” celor de la FMI.

Mai mult, cei care au denuntat acordul cu FMI, de data asta in 2005, au fost chiar prietenii doamnei Boagiu, la inceputul guvernarii Basescu-DA, cand s-a renuntat total la colaborarea cu institutia respectiva. Pentru ca, dupa doar cativa ani, aceiasi sa puna bazele celei mai mari indatorari din istoria Romaniei, tot in relatia cu FMI. Asa ca aceasta acuzatie este tot din seria “hotii striga hotii!”.

Cat despre acuzatia absurda conform careia PSD vrea sa indatoreze Romania unor tari precum Rusia si China, ce sa mai spun… Trec peste faptul ca ignorarea unor piete precum cea a Rusiei sau a Chinei inseamna inconstienta din partea unei guvernari care are nevoie de cat mai multi parteneri economici (apropo, SUA se imprumuta de la China cu dobanda de 1%, in timp ce noi ne imprumutam de la FMI cu dobanda mai mare; stiu, noi nu suntem SUA, iar Traian Basescu ne demonstreaza constant cat de departe suntem de tarile civilizate). Eu nu promovez ideea indatorarii Romaniei la nici un imperiu, nici la Imperiul Otoman, nici la Imperiul Austro-Ungar, nici macar la cel sovietic. „Guvernarea pe datorie” este insa un concept perfectionat de prietenii DA ai doamnei Boagiu. Cat despre micile diversiuni si rautati despre cine influenteaza pe cine in PSD, le recomand celor din PDL sa se uite la ei in curte inainte de a vorbi.  

Oricum, situatia o descrie cel mai bine Spiridus, un excelent comentator de pe acest blog:

Spiridus (2010/06/13 at 10:19 pm):

„…Vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu, sustine ca, opunandu-se acordului cu FMI, cei de la PSD, sprijiniti dePNL, propun Romaniei “alternativa de a deveni debitorii Federatiei Ruse si ai Chinei” si revenirea la modelul economic si social care i-au scos pe romani in strada la Revolutie… (www.ziare.com, duminica, 13 Iunie 2010, ora 21:03). Poate e bine de stiut:

Investițiile Chinei in bonuri de tezaur ale SUA erau, in noiembrie 2009, in suma de 790 miliarde USD – primul creditor strain al SUA. Numai in 2009, chinezii au cumpărat sau creat 50 de firme in SUA. Evident, niciuna mica. La 10 mai a.c., 33 de state din SUA au trimis o numeroasa delegatie de oameni de afaceri pentru a analiza oportunitati de afaceri SUA-China, in primul rând atragerea de investiții chineze in domeniile care se confrunta cu probleme de somaj. China este primul investitor mondial in obtinerea de energie din surse neconventionale (circa 35 de miliarde USD investiti in acest domeniu). In 2010, se prevede sa inceapa sa functioneze, in SUA, prima firma chinezeasca producatoare de energie nepolunata. Desteptii au nevoie de putine cuvinte, prostilor le spui degeaba”.

18 Responses to “Raspuns pentru Anca Boagiu”


 1. 1 blogideologic iunie 15, 2010 la 7:34 am

  @ Adrian Năstase
  “Cele mai vechi picturi paleolitice din Europa Centrală, descoperite într-o peşteră din Bihor […] Până acum, nu i s-a acordat importanţă acestei peşteri. Nu a fost inclusă nici măcar pe lista peşterilor protejate, deşi se află pe raza Parcului Natural Apuseni.” Sursa http://www.romanialibera.ro/stiinta-tehnica/descoperiri/cele-mai-vechi-picturi-paleolitice-din-europa-centrala-descoperite-intr-o-pestera-din-bihor-190108.html

 2. 2 Aura Costea iunie 15, 2010 la 7:55 am

  In 2004, spre sfarsitul mandatului dvs de premier, ati fost in China. La intoarcere, prefectul de Braila, care a facut parte din delegatie, a prezentat cateva variante de construire a unui pod peste Dunare , pe care chinezii erau interesati sa-l faca, precum si costurile. Podul peste Dunare spre Tulcea este o tema electorala permanenta dar niciodata ca pana in acel an nu parea ca are sanse mai mari de realizare. Au venit si chinezii si au verificat terenul pentru a ridica „primul pilon” care ar fi fost o garantie ca podul se face. Apoi, tot „pe surse” PSD, a aparut informatia ca podul nu se va face pentru ca Roamania, la acel moment stat aspirant la statutul de membru EU, nu ar fi fost vazuta cu ochi buni daca introducea China cu o asemenea lucrare in Europa. A fost inca o dovada ca nu ne cunoastem interesele majore, ca nu putem fi fermi si ca suntem dispusi la concesii de tot felul doar pentru a fi niste slugi umile pa portile boierilor.

 3. 3 George Serban iunie 15, 2010 la 8:09 am

  Este bine ca nu lasati astfel de tampenii fara replica. Dar, oare, dintre toti cei care se afla in jurul dumneavoastra, sunteti cel potrivit sa purtati un dialog cu Anca … am uitat cum se mai numeste.
  Ma asteptam ca acum, la prima oara, sa gasesc pe blogul dumneavoastra o explicatie asupra motivelor pentru care PSD, azinoapte, a cedat lasand PNL singur in cea mai importanta batalie care s-a dat in Camera Deputatilor de la alegerile din 2008.
  Motiunea de censzura de astazi este un eveniment deosebit, indiferent de rezultatul votului.
  In comparatie cu lupta politica de azi noapte, motiunea de cenzura paleste.
  Lupta pentru Curtea Constitutionala n-are legatura cu Valer Dorneanu.
  Ceea ce am vazut azi noapte la Camera Deputatilor a fost devoalarea realitatii politice din Romania.
  Batalia s-a purtat intre Opozitia democrat si un partid criptofascist, cu obiective clare, indeplinite punct cu punct.
  Accept mesajul politic pentru electorat, ca lupta pentru Curtea Constitutionala se duce pentru reducerea pensiilor.
  Dar nu pot accepta sa ajungem sa credem si noi in acest mesaj electoral.
  Este limpede ca miza majoritatii in Curtea Constitutionala este cu totul alta, pe termen lung si se refera la perpetuarea puterii portocalii criptofasciste.
  I-as intreba pe cocalarii aia de 20-25 de ani care se tavalesc pe jos cerand dreptate in numele unei Revolutii despre care nu stiu decat ce le povesteste unul sau altul, daca i-ar deranja sa-si impinga lecturile (daca tot isi dirijeaza emotiile dupa ureche) spre anii ’30 in istoria Europei.
  Atunci nu exista Partidul Popula European. Exista doar aceeasi indiferenta a socialistilor si liberalilor europeni manati de orgolii si interese.
  Am amestecat lucrurile dar poate nu e rau pentru intrebarea pe care o repet.
  Are PSD o explicatie pentru faptul ca a cedat inimaginabil de usor lupta din Camera Deputatilor pentru o miza atat de importanta?

 4. 4 MAXIMUS iunie 15, 2010 la 8:12 am

  Eu cred ca Doamna Boagiu face parte din panoplia doamnelor basesciene (Udrea, Ritzi, Roberta Anastase).
  De altfel, Roberta Anastase, aseara, prin prestatia sa si a colegilor sai in Camera Deputatilor (de domeniul filmelor de animatie), a consfintit si certificat DICTATURA FASCISTO-NAZISTA BASESCIANA in Romania, trimitand ca judecator la Curtea Constitutionala un „politruc prin excelenta”. Halal democratie in Romania! Oare tinerii acestei tari merita acest spectacol de revista perpetuu al lui Basescu?
  Domnule Nastase, am senzatia ca, acum, singura modalitate de a recuceri democratia in Romania este scoaterea prin forta a lui Basescu din Cotroceni si judecarea lui dreapta pentru crimele contra cetatenilor acestei tari de catre acestia.

 5. 5 Doru Coarna iunie 15, 2010 la 8:14 am

  Da, PSD-ul va indatora Romania strainilor asa cum a mai facut-o, spre deosebire de portocalii, care n-au facut-o, nu o fac, si nu intentioneaza sa o faca niciodata, doar persevereaza.

  Dealtfel, mesajul lor iminent va fi ca au contractat FMI-ul datorita guvernelor anterioare.

  Dle Nastase, v-a atacat vreodata o haita de catei? Fiecare se face ca se repede, latra, si apoi se retrage si se uita la ceilalti, cauta aprecierea lor.
  Ce sa faca si ea ca sa-si merite simbria? Nu propune, ci ataca.

 6. 6 grigore iunie 15, 2010 la 8:36 am

  aceasta tovarase cit a fost ministru al integrarii europene nu a facut nimic in acel minister,decit s-a plimbat si si-a aratat t….e pe la parlamentarii de laz Bruxelle,doar atit

 7. 7 MAXIMUS iunie 15, 2010 la 8:51 am

  Am părerea că asistăm la un mod foarte ciudat de a înţelege şi de a face politică. Potrivit „D.Ex.”, politica este definită astfel: „1. Activitate a claselor sociale, a grupurilor sociale, în raport cu statul, determinată de interesele şi scopurile lor; activitate a organelor puterii şi conducerii de stat în domeniul treburilor publice interne şi externe, care reflectă orânduirea socialăşi structura economică a ţării; participare la treburile statului. 2. Fel de a înţelege şi acţiona într-un anumit domeniu al afacerilor publice. Dibăcie cu care se poartă cineva pentru a-şi atinge scopul.”
  Etimologic vorbind, mai ştiu că politica este un cuvânt derivat de la grecescul „polis” care înseamnă oraş sau organism de cetăţeni caracterizat printr-un anumit ceremonial, ceremonie, etichetă, regulă, rânduială sau tipic.
  Lansez, pentru a reflecta şi alţii, următoarele teme de studiu:
  1. Este vre-un raport între politică şi morală? Dacă da, care este proporţia (în procente) între acestea?
  2. În politică este valabil dictonul „Scopul scuză mijloacele”?
  3. Politica trebuie să respecte regulile elementare ale „polisului”: (ceremonial, ceremonie, etichetă, regulă, rânduială sau tipic)?
  4. Ce rol are banul în politica românească?
  5. Politica românească este politică?

 8. 8 Blizzard iunie 15, 2010 la 8:59 am

  Chiar nu vad sensul sa comentati aberatiile acestei persoane.
  Mi se pare nefiresc ca un „cineva politic” sa bage in seama comentariile unei „nimeni politic”.

  PS: De ce nu ne imprumutam la chinezi? De ce nu concretizam deschiderea lor (a chinezilor) spre a achizitiona produse „made in Romania” in schimbul reducerii deficitului comercial pe aceasta relatie?

 9. 9 MAXIMUS iunie 15, 2010 la 9:14 am

  Blizzard, tu care „nimeni politic esti?

 10. 10 simona iunie 15, 2010 la 9:18 am

  Dupa ceea ce a avut loc ieri la Camera Deputatilor, am ajuns sa il regret pe Mircea Geoana ! Ce s-a intamplat acolo ? De ce a cedat Victor Ponta ? Pe mine m-a dezamagit profund …

 11. 11 SAGITARIUS iunie 15, 2010 la 9:38 am

  Romania de azi poate fi comparata cu niste sani siliconati intr-un corset stramt. I se vad cicatricele. Sunt urate:
  – tot felul de comentatori inculti si disperati pe bloguri;
  – analisti turbati pe televiziuni care indobitocesc lumea;
  – comentatori politici de la toate partidele care apar la T.V. ca niste artisti mediocri de circ;
  – sindicalisti bezmetici si dezorientati;
  – analize politice strambe;
  – invazia manelismului, a tabloidelor si a ridicolului.
  Oare nu ne autoflagelam?
  Ne lipseste educatia si nimeni nu face nimic in scop educativ.
  Ce fac partidele politice si structurile statale abilitate pentru a civiliza acest popor? Oare numai interesul ciolanului guverneaza in Romania?

 12. 12 Bibicu iunie 15, 2010 la 9:39 am

  Cruciţi+vă

  „Fufuzela” lui TB pregătită să facă cinste necinstei, cu şampanie de Pleşcoi, pentru un nesperat orgasm politic, astăzi în Parlamentul României.
  Pupat la „buciumede”, pe-nălţimea sa, ca de obicei – Micuţul !

 13. 13 Dromichaites iunie 15, 2010 la 9:45 am

  TurBatul a reusit din nou sa invrajbeasca nu numai clasa politica, ci si societatea in ansamblul ei, in scopul conducerii acesteia conform intereselor „gastilor” sale. Masurile de reducere a pensiilor si salariilor si de continuare a imprunuturilor irationale, au ca urmare distrugerea fiintei natiunii si amanetarea generatiilor viitoare. Cred ca cetatenii nu vor accepta conducerea tiranica a TurBatului si vor iesi in strada cand cutitul le va ajunge la os.

 14. 14 Maximmouse iunie 15, 2010 la 10:13 am

  @Stimata gazda,

  Intrebarea lui George Serban este absolut legitima.

  Si eu m-am mirat, si eu va rog sa explicati, banuiesc ca ati avut ceva in minte , dar noi nu ne-am prins.

  cu stima.

 15. 15 Maximmouse iunie 15, 2010 la 10:16 am

  @Stimata Gazda,

  P.S. Ref, la tema, poate n-ar fi rau sa-i amintim boagiei cum a furat 80 milioane dollars pe autostrada bucuresti -pitesti….n-a raspuns inca de aceasta frauda, de ce nu a foat denuntata penal?

 16. 16 Criticos iunie 15, 2010 la 2:58 pm

  Dle An, dacă ăsta e preşedintele PSD putem să punem liniştit cruce oricăror perspective, cât de vagi, pentru această ţară. N-am avut eu cine ştie ce aşteptări de la individ, dar şi acelea s-au dovedit mult mai mari decât ceea ce poate mărunţişul ăsta politic. N-am prea mai scris în ultima vreme, am rămas la lectura blogului, însă încep să cred că voi renunţa. Pentru vremea ruşinii, umilinţei şi deznădejdii pe care o trăim înţelept este să te întorci cu faţa spre perete.

 17. 17 Pali iunie 15, 2010 la 7:40 pm

  Domnule Adrian Nastase credeti ca, aceasta (alta)metresa prezidentiala Anca La(Bo)agiu merita vreun raspuns ?


 1. 1 George Serban » Romania se apropie, pe nesimtite, dar cu premeditare, spre configuratia unui stat criptofascist- activitate politica, opinii; blog George Serban Trackback pe iunie 15, 2010 la 3:13 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

<span>%d</span> blogeri au apreciat: