La Ploiesti

Ieri, am participat la Conferinta municipala a organizatiei PSD din Ploiesti. In ultimile saptamani, au avut loc alegeri in cele 27 de organizatii locale  din oras, fiind realesi 1o presedinti, in timp ce 18 organizatii si-au ales presedinti noi. 11 dintre presedinti sunt tineri sub 35 de ani. Din cei 175 de membri ai conducerii acestor organizatii, 67 sunt tineri sub 35 de ani. Un proces de innoire, la care se adauga si venirea, de la PDL, a  lui Iulian Badescu, senator  intr-un colegiu din Ploiesti.

Numarul membrilor de partid este inca mic (aproximativ 1500), in parte si datorita presiunilor si amenintarilor din partea PDL asupra celor care ar dori sa se manifeste intr-un partid de opozitie. In special in zona bugetara, unde au fost deja exclusi multi dintre cei care aveau simpatii pro-PSD.

A fost reales, ca presedinte al organizatiei, Ion Eparu, un distins profesor universitar.

PS La intalnirea de la Ploiesti, am facut unele comentarii politice, inclusiv in legatura cu felul scandalos in care Roberta Anastase, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a reactionat la alegerea lui Valer Dorneanu ca judecator la Curtea Constitutionala.

Vreau insa sa felicit, pe aceasta cale, conducerea ziarului „Romania libera” care, in mod deontologic, a publicat, cu promptitudine,  raspunsul Robertei Anastase la comentariile mele , dar FARA sa mentioneze criticile mele!

Anunțuri

52 Responses to “La Ploiesti”


 1. 1 Mihnea Georgescu Iunie 6, 2010 la 12:59 pm

  Probabil că RL a publicat cu „promptitudine”, nu cu „promtitudine”, răspunsul Robertei Anastase, domnule Profesor! 😉

 2. 2 Cititor in stele Iunie 6, 2010 la 1:03 pm

  Aritmetica imi joaca feste sau e ceva ce nu inteleg eu: in urma alegerilor in cele 27 de organizatii, rezultatele pot fi concluzionate astfel: 10 presedinti au fost realesi iar in 18 cazuri au fost alesi noi presedinti. deci, 10 + 18 = 27!!!
  Acum e vremea sa va alegeti oamenii de care veti avea nevoie: doar in opozitie poti sa cunosti oamenii, fiindca atunci cand veti fi la putere, se vor inghesui multi, precum mustele la miere(e o vorba din vechi vremuri) si nu veti avea garantia ca sunt cei potriviti.

 3. 3 Harabula Iunie 6, 2010 la 1:35 pm

  Of, cifrele astea!
  Realegeri in 27 de organizatii. Realesi 10, noi alesi 18, total 28.
  1500 de membri de partid inseamna destul de mult. A trecut vremea cand PSD era un partid de masa.

 4. 4 cezarnicolescu Iunie 6, 2010 la 1:59 pm

  Domnule Năstase vă rog și pe dumneavoastră să faceți public felul cum va fi votat fiecare parlamentar la moțiune.

  http://cezarnicolescu.wordpress.com/2010/06/06/rog-mass-media-sa-ne-spuna-cum-a-votat-fiecare-parlamentar-la-cele-doua-moțiuni-de-cenzura/

  Vă mulțumesc!

 5. 5 Socrate Iunie 6, 2010 la 2:34 pm

  Ce se intampla in Organizatia PSD Caras Severin unde cu siguranta stiti ca este in cadere libera si unde trebuie sa se intample ceva? Sunt voci care spun ca in aceasta organizatie trebuie pornit de la zero.Pe cand o anliza serioasa si responsabila?

 6. 6 Jr. Iunie 6, 2010 la 3:11 pm

  E în regulă! Sunt fericit că organizaţiile de bază ale PSD se reformează, se întăresc cu membrii tineri, conduse de oameni de prestigiu în ţară şi străinătate şi care împreună cu celelalte filiale din ţară ale PSD, pregătesc preluarea puterii în 2012.
  Ce mă îngrijorează este că mi se pare că nu sunteţi prea preocupat de moţiunile de cenzură; PNL se pregăteşte să preia puterea pe mâna PSD; să înţeleg că e vorba la mijloc de o strategie de care noi nu ne-am prins?!
  Cât e vulpea de şireată, nu poate străbate satul fără să ştie şi grivei.!

 7. 7 Dromichaites Iunie 6, 2010 la 3:31 pm

  Nemuriciul, coborat din cele mai intunecate pagini ale istoriei, a instaurat dictatura sau autoritarismul in Romania? In anii precedanti se vorbea despre „Regimul Iliescu”, „Regimul Constantinescu”. Acum, majoritatea analistilor vorbesc despre „Dictatura basista” sau despre un soi de „Totalitarism basist”. Adica El si ai Lui iau totul si ceilalti nimic sau El dicteaza si ceilalti scriu? Ce rol au Boc si Roberta in povestea asta? Despre Hoara, Ridzi si company, ne-am prins!

 8. 8 Spiridus Iunie 6, 2010 la 4:02 pm

  „…Vreau insa sa felicit, pe aceasta cale, conducerea ziarului “Romania libera” care, in mod deontologic, a publicat, cu promtitudine, raspunsul Robertei Anastase la comentariile mele , dar FARA sa mentioneze criticile mele!”

  Asta-mi aduce aminte de perioada comunista, cand partidul dadea comunicate de combatere a unor informatii care nu se difuzau in Romania. Asa aflam si noi, „de la partid”, cam despre ce ar fi bine sa ne informam (cat se putea!). Asa ca… luati partea buna a „deontologiei” RL.

 9. 9 exasperat Iunie 6, 2010 la 4:29 pm

  Apropo de Iulian Badescu,

  L-am întrebat miercuri pe Victor Ponta la Tgv de ce, atunci când un parlamentar PSD sau PNL pleacă la PD-L, respectivul e catalogat drept lipsit de coloană vertebrală, laş, „jitie ordinară” etc, iar când procesul are loc din sesn invers totul e în ordine? Preşedintele PSD mi-a răspuns că ar fi ok dinspre Putere la Opoziţie şi nu la fel de ok de la Opoziţie la Putere. Mi s-a părut jenant răspunsul.

  Dl Ponta atacă sistematic „traseismul” ca principiu. Dl Ponta vrea să schimbe C-ţia astfel încât traseismul DE ORICE FEL să nu mai aibă loc. Eu nu cred c-o să scrie în C-ţie cum că dacă un senator vrea să plece de la Opoziţia către Putere e voie să facă asta, dar invers nu.

  Aştept cu interes opinia dumneavoastră

  Petruţ

 10. 10 blogideologic Iunie 6, 2010 la 5:00 pm

  @Harabula spune, în iunie 6, 2010 la 12:27 pm: +Am incercat sa explic cu putinele-mi mijloace “acceleratorul lui Samuelson”+
  “Explici” cu exemple din microeconomie, o noţiune care ţine de macroeconomie 🙂

 11. 11 blogideologic Iunie 6, 2010 la 5:11 pm

  @ Adrian Năstase
  Articolul din România liberă (http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/anastase-adrian-nastase-se-apropie-rapid-de-periferia-politicii-189059.html ) este hilar. Îl degradează pe ziaristul care pune titlul “Anastase: Adrian Năstase se apropie rapid de periferia politicii”.

 12. 12 Marian Iunie 6, 2010 la 5:44 pm

  Nu e timp in Univers pentru cata reforma ii trebuie PSD-ului. Reforma ar trebui sa inceapa cu dumneavoastra, domnule Nastase si cu altii asemenea!

 13. 13 cezar pesclevei Iunie 6, 2010 la 6:28 pm

  Va citesc cartea „Codul Zambaccian 2” si vreau sa va spun, desi cunoasteti raspunsul, ca realitatea romaneasca numita „calm relativ”, amintita in articolul „Un mail de la Marea Moarta” a luat sfarsit, nu mai putem construi nimic…

 14. 14 eficientaenerg Iunie 6, 2010 la 8:22 pm

  Primii de pe Terra-de marti fara Curtea Constitutionala!?.”Mandatele la trei judecători expiră luni, iar procedura de înlocuire a lor nu a fost finalizată-numirea unor noi judecători trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului predecesorilor.”
  Nepotico, Roberto…ce nota iti dam la Disciplina??

 15. 15 Dan Doboseriu Iunie 6, 2010 la 8:57 pm

  @Adrian Nastase

  Uşor e de învins, Domnule Năstase,
  Comentând reacţia D-nei Anastase;
  Mai greu pe jurnalişti să-i cucereşti,
  De-n PS n-o întorci ca la … Ploieşti.

 16. 16 Aya Iunie 6, 2010 la 9:09 pm

  @

  Exasperat

  Schimband ce e de schimbat, orice „a” si imoralitate care aduc beneficii Cetatii sunt de salutat.
  Orice „a” si imoralitate- si, in mod egal orice lucru moral- care aduc prejudicii Cetatii sunt de hulit.

  In situatia mentioanata de tine, „traseismul” a fost benefic Cetatii.
  Asta a vrut sa spuna Victor Ponta.

 17. 17 Aya Iunie 6, 2010 la 9:17 pm

  RÂSUL LA MORMÂNT

  Autor: Mircea Cartarescu

  Provin dintr-o familie saraca. Nu ma laud cu asta, dar nici nu pot s-o uit.

  Una dintre cele mai persistente amintiri ale mele e despre parintii mei care, seara de seara, timp de treizeci de ani, cat am locuit cu ei, faceau socoteala tuturor cheltuielilor de peste zi. Niciodata nu le ajungeau banii. În casa erau un singur salariu si patru persoane.
  Azi, parintii mei traiesc dintr-o singura pensie si, credeti-ma, nu dintre cele nesimtite.

  Eu însumi stiu prea bine ce înseamna saracia.
  Am cunoscut cozile si frigul dinainte, am cunoscut inflatia înnebunitoare de dupa.
  Timp de douazeci de ani nu am castigat nimic din scrisul meu, am trait din salariul de profesor si am sustinut din el o familie.
  Cunosc si eu socotelile de fiecare seara si trasul de bani pana la chenzina.
  E motivul pentru care n-am putut fi niciodata un om de dreapta sau, mai curand, am putut fi rational, dar niciodata sufleteste.
  Fara sa fiu nici un om de stanga, stiu de ce e nevoie de protectie pentru cei slabi, cei fara noroc, fara sanse, pentru cei care nu fac fata într-o lume a performantei. Sunt la mijloc între cruzime si populism, fara sa ader nici la una, nici la alta.
  Nu pot aproba, deci, îngrozitorul sacrificiu care se cere astazi compatriotilor mei, chiar daca mi se spune ca e „raul cel mai mic”.

  Nu pot întelege de ce oamenii cei mai amarati din Romania de azi, cei cu viata cea mai napastuita, cu veniturile cele mai mici trebuie sa-si ia ultima bucata de paine de la gura ca sa salveze statul roman.
  Mi se spune ca statul roman nu-i poate sustine, dar statul roman uita sa-mi explice cum se face ca a tolerat, odata cu cresterea saraciei generale, o crestere nemaiauzita a bogatiei speciale.
  Nu mi se explica în ce fel am ajuns, în doar douazeci de ani, o tara de tip sud-american, în care cateva sute de familii poseda o bogatie egala cu a sute de mii de alte familii.
  Niciodata nu mi s-a explicat cum, prin ce mecanisme legale, a putut fi posibil sa cresti ca venituri, în cativa ani, de la zero lei si zero bani, la miliarde. Prin ce forme legale, prin ce privatizari legale, prin ce licitatii legale, de douazeci de ani încoace, sub toate guvernarile, fara exceptie, Romania a fost împartita în cateva sute de bucati care-au fost daruite catorva sute de oameni?

  Nu vreau sa întelegeti ca sunt adeptul „haiduciei” fiscale.
  Nu cer nationalizari, confiscari si deposedari de avere.
  Nu sunt anticapitalist si stiu ca, în clasa de mijloc, exista oameni care au castigat cinstit, cu o risipa enorma de munca si inteligenta, fiecare ban de care se bucura azi.
  Nu orice avere este însa sanatoasa, nu orice avere e sursa de bunastare generala. Cele mai multe averi de la noi sunt obscene, maladive cumulari obtinute prin retele subterane politico-economice. Ele nu îmbogatesc, ci saracesc, secatuiesc statul de puterile sale, îi distrug sistemul judiciar, îl împotmolesc în coruptie.

  Nu cer confiscarea, ci verificarea lor, elucidarea împrejurarilor în care cateva mii de oameni au ajuns putred de bogati prin conspiratie securistica, furt calificat si trafic de influenta.
  Clasa politica de la noi trebuie odata sa înteleaga ca, sub obladuirea ei, a aparut un stat al nedreptatii sociale, ca impasul în care suntem azi i se datoreaza în întregime si ca e macar în interesul ei, daca nu al tarii, sa schimbe starea de fapte. Caci un stat nedrept social si fara respectul legilor va fi întotdeauna un stat instabil, primitiv, cu o clasa politica amenintata. Un stat dispretuit, pe drept cuvant, de lumea civilizata.

  Am mai spus-o: în Romania nu exista, ca pretutindeni, corupti, ci un sistem al coruptiei. Este mecanismul care produce saracia, conspiratia care submineaza statul. De aceea este monstruos si nedrept sa-i pedepsesti a doua oara pe cei saraci si sa te prefaci mai departe ca nu-i vezi pe cei vinovati de saracia lor.

  Nu este cinstit sa tai un sfert din salariul unui medic sau al unui profesor, sa stirbesti venitul, oricum insuficient, al unui pensionar ca sa scoti tara din groapa de acum. Nu este nici eficient. Poate vom iesi basma curata de data asta, dar vom cadea imediat în groapa urmatoare, caci statul roman, asa cum e el azi, nu poate sa nu fie sarac.
  Cu atat mai cinice, „ca rasul la mormant” ar fi spus Eminescu, sunt exercitiile de demagogie de pe canalele mercenare de televiziune, unde vezi zilnic mogulii plangand cu lacrimi de crocodil soarta celor pe care ei însisi i-au adus în sapa de lemn, prin subminarea continua a statului de drept. Niciodata hotii n-au strigat mai tare „prindeti hotii!”

 18. 18 carbon14 Iunie 6, 2010 la 10:24 pm

  Sa fim seriosi. Oricate presiuni ar face PD-L, tot nu ar putea opri oamenii sa se inscrie in PSD Ploiesti. Cum face, vine la ei si le spune sa nu se inscrie ? Ii stie dinainte ?

  Nu are legatura poate cu faptul ca PSD are acolo o imagine proasta, iar organizatie e slaba si neatractiva ?

 19. 19 doboseriu Iunie 6, 2010 la 10:33 pm

  @Adrian Nastase

  Uşor e de învins,Domnule Năstase,
  Comentând reacţia D-nei Anastase;
  Mai greu pe jurnalişti să-i cucereşti,
  De-n PS n-o întorci ca la … Ploieşti.

 20. 20 Spiridus Iunie 7, 2010 la 12:55 am

  Sa citam si altceva din Romania Libera (7 iunie):

  „…Venituri reduse cu 50% şi disponibilizări de personal. Acestea au fost măsurile luate de liderii de sindicat de la Electrica (actuala Enel Distribuţie) după ce şi-au înfiinţat propria companie şi au preluat serviciul de citire a contoarelor. După ce au ajuns patroni, sindicaliştii le-au anulat salariaţilor multe dintre sporurile pe care tot ei le obţinuseră de la stat în perioada în care lucrau la Electrica…”

  Fara comentarii la o postare anterioara in care faceati trimitere la sindicalisti si contati pe organizatiile sindicale. Daca sindicatele sunt pariul PSD, l-ati pierdut dinainte.

 21. 21 Aya Iunie 7, 2010 la 2:13 am

  @

  Blogideologic

  …spune Alma de pe centura politicii” (ca sa citez un calsic un viata)- formularea a fost omisa din titlul articolului publicat in Romania libera.

 22. 22 Aya Iunie 7, 2010 la 2:15 am

  @

  Cezarnicolescu

  Votul este cu bile (si secret).
  Tocmai de aceea motiunea va trece.

 23. 23 Aya Iunie 7, 2010 la 2:18 am

  @

  Dromichaites

  Intrebi: „Ce rol au Boc si Roberta in povestea asta?”

  Rolul criminalului Boc este sa cada cu guvern cu tot iar al Robertei este sa se faca de ras in mod exemplar (iar daca insista, va cadea si ea!).

 24. 24 Aya Iunie 7, 2010 la 2:19 am

  @

  Jr

  Vad ca te-ai prins!

 25. 25 blogideologic Iunie 7, 2010 la 6:12 am

  Ungaria se apropie de falimentul suveran mai repede decât România. Comentarii la http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/criza/stranuta-ungaria-cat-va-tusi-romania-189151.html

 26. 26 blogideologic Iunie 7, 2010 la 6:18 am

  Titlul din Times of London / “City watchdog fears euro disaster” este titlul din Times of London. Excerpt : “On Friday, Hungary became the latest country to spread fear across Europe when the new government warned that its predecessor had “falsified data” about the country’s public finances. Although Hungary is not part of the single currency, banks across Europe would be hit by any sovereign crisis. The euro slid below $1.20 for the first time since March 2006 on the news. Analysts now expect it to hit parity with the dollar.”

 27. 27 Doru Coarna Iunie 7, 2010 la 6:23 am

  @ exasperat:

  Traseismul datorat intereselor, presiunilor, amenintarilor ori avantajelor de orice fel, inclusiv materiale, este condamnat de PSD.
  Alesii au insa dreptul de a opta liber in cursul mandatului, ca premisa a democratiei.

  Deoarece PSD nu practica santajul ori celelalte, intelegi de ce aceia care hotarasc sa vina sunt bineveniti, in timp ce aceia care pleaca sunt manati de cel putin unul din motivele de mai sus.

 28. 28 exasperat Iunie 7, 2010 la 6:26 am

  Ei Aya,

  Lasă-l pe Victor că n-a vrut deloc să spună asta. Sau dacă a vrut, nu i-a reuşit deloc. Pt că, adăugând răspunsul…ambiguu, Victor şi-a radicalizat în aşa fel poziţiile astfel încât, la conferinţele de presă e realmente ostil faţă de ziarişti. Crede-mă, nu e o impresie aiurea, am simţit-o eu însumi. Linia între transmiterea unui mesaj tranşant şi a deveni enervant de-a dreptul e atât de subţire şi preşedintele PSD o trece frecvent.

  Mi-e atât de dor de Năstase.

 29. 29 Marcus Iunie 7, 2010 la 9:33 am

  @Cititor in stele: spui ” N-ai citit prea atent epigrama mea(scuze, pentru modestie!) fiindca altfel ai fi inteles ca pupaturile lasa urme de saliva, pe cand criticile tale, de exemplu, sunt apreciate drept mushcaturi, si nu se pot compensa cu alte pupaturi…..” Tin sa te contrazic amice si sa te anunt ca esti in mare eroare, saliva, este dovedit stiintific, in anumite cazuri are efecte CURative, daca nu pe rana deschisa, macar din punct de vedere al psihicului 🙂 (mai ales cand subiectul sufera de reflexe inverse, pe intelesul dumitale, daca-l pupi in cur nu-l mai doare capu’). Asa ca aplica-i dumneata tratamentul respectiv Basescului si vei vedea ca in timp ranile produse de muscaturile mele se vor cicatriza.
  Pe de alta parte:

  A scuza prostia, furtul si minciuna,
  Pe motiv de criza raspandita’n lume,
  Inseamna, amice, ca te tii de glume
  Sau ca esti partinic ceea ce-i totuna.

  Marcus, draga prieten, nu se vrea erou
  Dar nu-i, cum zic unii, doar un mare bou.
  Se lupta cum poate cu prostimea crasa
  Ce ne-a dat prin votu’i, un chiomb far’de clasa.

  sa fii iubit
  marcus

 30. 30 dlnimeni Iunie 7, 2010 la 9:38 am

  Guvernul îşi asumă iresponsabilitatea.

  Am înţeles că astăzi guvernul îşi va asuma “răspunderea”, adică iresponsabilitatea. Şi incompetenţa. Am mai înţeles ca onor preşedintele a ţinut aseară cu parlamentarii pedelişti – îngrijoraţi probabil de reacţiile din colegiile electorale – un soi de şedintă de educaţie politică şi ostăşească în cursul căreia a lansat o acuzaţie de sabotaj la adresa unor membri ai executivului, desigur nenominalizaţi, fiindcă aşa îi stă bine preşedintelui: cine ştie, poate că avem printre membrii guvernului şi pe unii care vietuiesc ca steaua fără nume şi acţionează dematerializaţi, cu moleculele împrăştiate – mai ales moleculele creierului – ori doar la nivel de corp astral. Pe vremuri, o astfel de acuzaţie ducea direct în faţa plutonului de execuţie, astăzi ea duce în posesia multor milioane de euro. Cum, la nivel ministerial, sabotarea executivului – cu consecinţa amputării salariilor şi pensiilor şi, deci, a scăderii nivelului de trai al cetăţenilor – înseamnă, în înţelegerea mea, direct subminarea economiei nationale, cer Parchetului să considere exprimarea prezidentială drept o sesizare oficială si să declanşeze o anchetă în rândurile miniştrilor pedelişti soldată cu arestări.

 31. 31 burlanadrian Iunie 7, 2010 la 10:18 am

  Credeti ca si la Valcea o sa veniti? Ca tot vorbiti despre innoire…

 32. 32 Marcus Iunie 7, 2010 la 10:26 am

  Stiati Ca…

  …Romania are ministru la agricultura ?
  Daca nu stiati, va spun eu, are, chit ca de cand a fost investit, efectele prezentei sale la Ministerul Agriculturii au fost egale cu cele produse de tacerea unui cacat in iarba.
  Iata insa ca a fost suficient ca o televiziune sa arate boborenilor cu cata nesimtire, dispret fata de cetatean si tupeu fara de limite cheltuiesc, pe paranghelii, guvernantii banul public, pentru ca d-l cvasiinexistent ministru, pre numele sau Mihail, sa imbrace armura Arhanghelului al carui nume il poarta si sa iasa personal la lupta impotriva oamenilor mogulului, cu o pledoarie portocalie (mai mult spre maroniu) prin care sa incerce sa justifice magariile subalternilor.
  Ce conteaza ca agricultura este pe butuci, ce conteaza ca taranilor le-au fost taiate subventiile, ce conteaza ca am ajuns sa importam si leuşteanu’ pentru ciorba, important este ca poza si imaginea lu’ Calcan peste prajit si a portocaliiilor, in general, sa nu care cumva sa fie patata, mai ales in conditiile in care Guvernul dupa ce s-a parguit si apoi copt bine, sta sa cada precum o para malaiata?
  Este adevarat ca pledoaria d-lui ministru a schiopatat mai rau ca un invalid lasat fara proteza de un guvern pus pe “austeritate”, si ca la intrebarile punctuale ale gazdei emisiunii respective, acelasi dom’ ministru a dat din colt in colt, mai ceva ca un boxer ridicat de la podea si luat din nou in pumni, ea insa, in ansamblu, ne-a aratat ca la nivel ministerial exista solidaritate si ca domnul ministru, cand vrea, poate sa si vorbeasca.
  Cat despre paranghelia supusilor desfasurata in dezmat pe un interval de mai multe zile nu pot avea decat vorbe de bine si sincere şi foarte călduroase urări.

 33. 33 Harabula Iunie 7, 2010 la 10:26 am

  Eu ma intreb cine plateste impozite in tara asta.
  -Micul producator agricol nu plateste impozit pentruca-i prea sarac.
  -Doctorii nu platesc impozit pe ciubuc intrucat ne salveaza vietile.
  -Artistii nu platesc toate taxele pe drepturi de autor deoarece ne imbogatesc sufletul.
  -Biserica, popii nu pot fi impozitate ca sunt atinse de aripa sfinteniei.
  -Sindicatele cu activitate economica trebuiesc protejate.
  -Asociatiile si fundatiile nu platesc impozit pe activitatile economice avand in vedere scopurile lor nobile.
  -Profesorii nu platesc impozite pentru meditatii. Si asa sunt niste nenorociti.

  In plus trebuie sa acordam privilegii politiei (aparatoarei dinauntru), armatei (aparatoarei dinafara) si sereiului (aparatoare si dinauntru si dinafara) Despre justitie nu mai vorbesc… are sfintenia bisericii.
  Trusturile de presa nu trebuiesc controlate, Doamne fereste, la plata taxelor si impozitelor ca omoram libertatea cuvantului.

  Partidele politice pot primi aproape gratuit terenuri si sedii a fel ca fundatiile si asociatiile.

  Invalizi,revolutionari.
  Pensionari anticipate. Pensionari pe caz de boala.

  Mai adaugati voi si alte categorii.

 34. 34 Jr. Iunie 7, 2010 la 10:43 am

  @ exasperat!
  Petruţ, dacă prin absurd tu candidezi mâine în colegiul în care votez eu, ajungi în parlament numai pentru faptul că ai reuşit să faci electoratul să înţeleagă „programul partidului tău”, indiferent ce culoare are! Dacă pe parcurs tu îţi schimbi părerea, nu înseamnă că s-a schimbat şi optica noastră. Tu ai obligaţia să rămâi în grupul parlamentar care a rezultat în urma alegerilor şi să lupţi pentru implementarea programului cu care ne scotea-i ochii în campanie. Urmăreşti interese personale şi fugi cu prada de voturi în alt grup parlamentar, înţelegerea noastră încetează! Ai plecat, te-am ciuruit! Iţi retragem mandatul cu care ai fost investit. Scurt! Ce vezi rău că Victor Ponta vrea să modifice Constituţia în acest sens?
  Festina lente, Petruţ; S-ar putea să cazi de pe bârnă!

 35. 35 Dragos Iunie 7, 2010 la 11:06 am

  @

  Cezarnicolescu

  Votul este cu bile (si secret).
  Tocmai de aceea motiunea NU va trece.

 36. 36 Cârcotaşu Iunie 7, 2010 la 11:15 am

  @ Cetitor în stele,
  @ Harabula,
  Lăsaţi artimetica în pace, e pe bune. Că altfel, 27 de organizaţii locale şi una judeţeană (unde a fost reales prof. Ion Eparu), fac fix 28. Acu’ ies la… socoteală? 😆

 37. 37 Blizzard Iunie 7, 2010 la 11:27 am

  „Numarul membrilor de partid este inca mic (aproximativ 1500), in parte si datorita presiunilor si amenintarilor din partea PDL asupra celor care ar dori sa se manifeste intr-un partid de opozitie. In special in zona bugetara, unde au fost deja exclusi multi dintre cei care aveau simpatii pro-PSD”.

  Asta cu siguranta e o afirmatie reala dar incomod de probat.
  Intrebarile mele catre A.N. ca om simplu si fara legitimatie de partid ar fi:
  1) Nu cumva s-a gresit si atunci cand acei simpatizanti pro-PSD au ajuns in zona bugetara?
  2) Pot intelege ca aceasta cutuma are radacini de zeci de ani si ca actualii politicieni fac ce au invatat (inca de pe vremea comunismului) dar as vrea sa stiu si eu (ca om naiv intr-ale politicii) daca exista vreo discutie serioasa in interiorul vreunui partid sau chiar intre partide, sa se taie cumva radacinile acestei cutume si sa se profesionalizeze cu adevarat administratia publica si zona bugetara in general (nu sunt naiv sa-mi inchipui vreo secunda ca acest lucru se poate realiza peste noapte dar macar sa existe vreun plan, o intentie, ceva…).

 38. 38 virus Iunie 7, 2010 la 11:28 am

  Hmmm,mai bine ma Basesc in cartier..
  ………………………………
  Ieri,dupa un ceai de tei
  Si-o ciorba de dragavei,
  Ma gandii ca-i bagatela,
  S-o uschesc in croaziera…

  Facui io calcul sumar
  Si-mi iesi Madagascar…
  Nu-mi place,sunt rupti in c.our..
  Hai,pe Coasta de Azur…

  Si acia ,ce sa fac
  Sa cobor din putz in lac?
  Astia-n Coasta-s agarici,
  Imi luai gandu’ si d-aici…

  La bulgari,zic,ca-i un fleac
  Da’ au capu’ de dovleac…
  Ia sa fac io ,ca-s boier,
  Croaziera-n cartier…

  Tat in tara e mai bine,
  C-o servesc pe strune line…
  Ba un Boc,ba un Basesc,
  Am timp sa ma primenesc…

 39. 39 Mihnea Iunie 7, 2010 la 11:40 am

  Care ar putea sa fie motivatia constitutionala pentru intalnirea Basescu-PDL de la vila de protocol a statului/presedintiei? Intalnirea aceasta nu a avut costuri? parlamentarii nu s-au deplasat cu masinile de servici, consumand benzina platita din banii statului? Eu cred ca intalnirea de la APIA ne face sa nu ne intrebam de constitutionalitatea intalnirii Basescu-PDL, ca un adevarat sef de partid si de stat ce este.

 40. 40 Ghita Bizonu' Iunie 7, 2010 la 11:57 am

  Saracu Boc cica l-au sabotat ministrii PDL .. care cica au mai si mintit ..
  De un se vede ca Boc este incompetent . Si Basescu este iresponsabil ….

 41. 41 Alexandru Iunie 7, 2010 la 12:16 pm

  @ Adrian Nastase

  E si vina dumneavoastra ca nu ati zis la momentul oportun ca Roberta Anastase nu are calificarile si competentele necesesare ea nefiind in stare sa isi scrie propriul cv sau nu are ce sa treaca. Printre oamenii din uzina 1 Mai din Ploiesti circulau la un momendt dat niste zvonuri despre activitatea tatalui ei care ameninta muncitorii la revolutie dar asta sunt zvonuri nimeni nu a documentat acest lucru. Ar trebui sa modificati regulamentul camerei deputatilor si a senatului in care sa trecetzi anumite criterii pe care trebuie sa le indeplineasca omul ce va fi ales presedintele acestei camere, sainterzicezti telefoanele in timpul sedintelor si se mai gasesc mnodalitati sa-l imbunatatiti. Eu cred ca trebuie sa mediatizati mai mult aceste lucruri in special in Prahova unde Roberta Anastase risca sa nu mai fie realeasa.

 42. 42 Ghita Bizonu' Iunie 7, 2010 la 12:17 pm

  Acum 20 de ani doamne mariusea mi-a spus : „Daca razboiul incepea cu 2 saptamini mai devreme, fetita mea ar mai fi trait! ” …. Mariusia si relativitatea punctelor de vedere
  si mai am unu despre URSS victima a inperialismului in opinci . Cam incorect politic .
  Da pe asta o stiti ?

  oare la ce se refera ?

 43. 43 Artistu' Iunie 7, 2010 la 12:34 pm

  Dle Nastase, despre ce vorbim…?! Pai, dvs credeti ca Alma aka Roberta Anastase, poate vorbi singura sau in numele ei….? este suficient sa-i vedem evolutia personala si profesionala si vom avea multe raspunsuri. Pt detalii haideti sa citim: http://www.cotidianul.ro/116470-Roberta_Anastase_o_fiara_in_devenire

 44. 44 Cititor in stele Iunie 7, 2010 la 1:54 pm

  @marcus,

  Apropo, de efectul curativ al salivei:

  Daca spui tu ca-i asha(pup-ul versus muscatura)//
  Si-mi aduci si drept dovada(propria ta experienta)://
  Nu-i nevoie sa legi fasha(nici sa faci vreo cusatura)!//
  Tot ce spui e doar bravada(nu te transferi la „urgenta”?)

  P.S. Modern Robin Hood reloaded?

 45. 45 contele Iunie 7, 2010 la 1:57 pm

  @ Aya

  Îmi pare rău , nu sunt de acord cu afirmaţiile tale :

  ” Schimband ce e de schimbat, orice “a” si imoralitate care aduc beneficii Cetatii sunt de salutat.
  Orice “a” si imoralitate- si, in mod egal orice lucru moral- care aduc prejudicii Cetatii sunt de hulit. ”

  Trecând peste subiectivismul evident ce reiese din context că PSD deţine izvorul de beneficii ,afirmaţiile în sine că o Cetate , o construcţie socială , un partid , o ţară se pot construi pe baze imorale mi se par în neregulă .
  Ştii cum văd eu asta cu beneficiile rezultate din imoralităţi ? Din punctul meu de vedere seamănă cu vorbele acelea de duh : răul e ca o piatră aruncată în sus : pleacă în forţă , cu viteză ; treptat , ca şi piatra ,îşi pierde din avânt , încetineşte şi apoi cade . Aşa văd eu o cetate construită pe ” imoralităţi benefice ” . Pe termen mediu şi lung e un eşec . Cine stabileşte ce este benefic sau nu pentru o cetate ? Îţi dai seama ce doză de subiectivism e aici ? Ştiu că n-ai vrut să mergi aşa departe cu ideea dar aş putea merge eu ca să înţelegi unde bat şi să spun că naziştii au considerat un fapt benefic eliminarea din
  viaţa publică şi nu numai a evreilor . Înţelegi de ce mi-e frică de exprimarea ta ? Mi-e frică de liberul arbitru ca expresie a arbitrariului , a deciziilor absolutiste , a puterii discreţionare .

 46. 46 exasperat Iunie 7, 2010 la 2:07 pm

  @ JR

  Nu văd nimic rău în modificarea C-ţiei pt interzicerea traseismului. Văd ceva rău în ipocrizia d-lui Ponta, care atunci când îi vin oameni dinspre PD-L, consideră că totul e ok şi de necondamnat.
  Poftim: http://exasperat.wordpress.com/2010/06/07/lasati-jitiile-sa-vina-la-mine/

 47. 47 doboseriu Iunie 7, 2010 la 7:04 pm

  @Cititor in stele

  Când partidul se află la putere
  Musca trage, evident, la miere
  De partidul trage barca pe uscat
  Musca nu trage decât la …rahat .

 48. 48 Doru Coarna Iunie 8, 2010 la 6:46 am

  @ all:

  Hai sa epuizam subiectul: daca un parlamentar defecteaza pe bani ori interese, este absolut condamnabil. Daca migreaza din proprie convingere, este acceptabil.

  Cata vreme PSD nu are absolut nimic de oferit dar unii vin singuri catre partid, este OK.

 49. 49 Aya Iunie 8, 2010 la 7:00 pm

  @

  Contele

  Am avut in vedere strict raportarea la valorile esentiale- Binele Cetatii si democratia- si apararea lor cu orice pret.

  In opinia mea, este de-a dreptul criminal sa nu rectionezi (prin orice mijloc!) impotriva celor care ameninta Binele Cetatii si democratia, doar pentru ca acele mijloace ar fi „imorale” dupa „normele de scoala”!
  Te asigur ca acei care ameninta numitele valori se bazeaza tocmai pe „moralitatea curenta” a celorlalti- sau pe ezitarea incalcarii preceptelor respective. Intre timp, actioneaza!

  Suprema imoralitate imi pare a fi tocmai refuzul implicarii- strict cu scopul de a apara acele valori, subliniez!- motivand prin lipsa de „moralitate curenta” a mijloacelor.
  Daca pentru apararea Binelui Cetatii si a democratiei- si contracararea celor care le ameninta- trebuie mintit, inselat (continua tu), se impune, fara ezitare, actiunea in acel sens.

  Crezi ca indivizii care ameninta valorile fundamentale- repet, ma refer strict la Binele Cetatii si la democratie- sunt receptivi la „predici morale”?
  Nicidecum!
  Crezi ca ar renunta la distrugerea acelor valori in urma „discutiilor pasnice”?
  Nici vorba!
  Cand valorile fundamentale la care m-am referit sunt amenintate, ele trebuie aparate prin toate mijloacele. Altfel spus, toate mijloacele devin morale pentru salvarea lor- imoral fiind doar refuzul sau retinerea de a actiona, sub pretextul „regulilor moralitatii”.

  In ceea ce ma priveste, sunt un soldat al democratiei- cu tot ceea ce presupune ea, dar mai ales libertatea sub toate formele sale, care pentru mine, personal, este bunul cel mai de pret, pentru care as sacrifica orice.
  Pentru apararea ei, as fi in stare sa comit orice „i” sau „a”moralitate.
  Imorala as fi doar daca as refuza sau daca m-as abtine.

  Daca ar fi multi ca mine, iti garantez ca valorile fundamentale la care m-am referit ar fi pandite de mult mai putine pericole- caci adversarii s-ar teme.
  Parafrazand o expresie celebra, daca vrei sa fie in siguranta Binele Cetatii si democratia, pregateste-te de actiune si fa-i sa inteleaga pe cei care le-ar putea pune in pericol ca esti in stare sa folosesti, fara urma de ezitare, orice mijloc.

 50. 50 Aya Iunie 8, 2010 la 7:01 pm

  @

  Contele

  Corect: „aceia care ameninta”

 51. 51 Aya Iunie 9, 2010 la 3:44 am

  @

  Exasperat

  Iti spun inclusiv din experienta mea de jurnalist: cel mai bun comunicator din PSD este Adrian Nastase.
  Poate nu ar fi rau deloc (dimpotriva!) sa fie rugat sa sustina el conferintele de presa.
  A facut asta multi ani, cu succes.

  Victor are structura (nu doar formatie!) de „procuror”, care il face sa spuna lucrurile transant (inclusiv sa replice in acelasi gen cand il irita intrebarile neinspirate) ceea ce il face mai putin agreabil pentru presa.
  Imi place Victor- nu am facut vreodata un secret din asta- dar comunicarea, parte componenta a imaginii unui partid, este importanta.

  Repet: cred ca trebuie rugat Adrian Nastase sa redevina vectorul comunicarii in PSD, in relatiile cu presa.


 1. 1 Soluţii la criza economică « Blog despre lucruri vandabile Trackback pe Iunie 6, 2010 la 3:42 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean pe Anunt!
fostă basarabeancă pe Anunt!
Ce scriam acum exact… pe Anunt!
De ce n-am criticat… pe Anunt!
Cum e posibil asa ce… pe Anunt!
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: