Upgrade spre politica 2.0

Dragi prieteni, va anunt cu o relativa intarziere, ca, de acum inainte, ma gasiti pe Facebook, LinkedIn si YouTube. Intarzierea comunicarii este datorata in principal nevoii mele de acomodare la caracteristicile acestor retele sociale. Pagina de prieteni de pe Facebook poate fi gasita aici, pagina de fani este aici, iar contul de pe LinkedIn poate fi accesat aici. In ceea ce priveste canalul de YouTube,  acesta poate fi accesat aici.

Va invit, asadar, sa continuam comunicarea fructuoasa de pe blog si in cadrul acestor retele sociale. Evident, voi face acest lucru cu ajutorul echipei mele de colaboratori, fiindca va imaginati ca nu sunt un specialist autentic al acestor noi forme de comunicare. Cu aceasta ocazie, sper ca le ofer un raspuns pozitiv si definitiv tuturor celor care ma intrebau pe Facebook daca sunt “adevaratul” Adrian Nastase. Da, sunt “adevaratul” Adrian Nastase. Subliniez, in acelasi timp, ca orice alt cont care are numele meu sau imagini cu mine si pretinde ca ma reprezinta este un fals sau o constructie “neoficiala” pe care nu o recunosc.

Nu in ultimul rand, invit specialistii si profesionistii care imi viziteaza blogul sa ia legatura cu mine pe LinkedIn si sa realizam, in cadrul acestei platforme, o retea de conexiuni care sa ajute la momentul oportun Romania prin discutiile, dezbaterile, solutiile si propunerile care vor avea loc acolo. Promit „solemn” sa dau accept tuturor invitatiilor.

In ceea ce priveste pagina de YouTube, am fost informat ca de acum inainte pe acest canal vor fi urcate, de catre echipa mea, toate filmuletele cu subsemnatul.

In concluzie, va invit sa imi oferiti un feedback referitor la cele patru conturi si va intreb ce anume ar trebui modificat, adaugat sau imbunatatit in ceea ce priveste prezenta mea in aceasta zona distincta a politicii 2.0

139 Răspunsuri to “Upgrade spre politica 2.0”


 1. 1 Victor V. mai 27, 2010 la 10:26 pm

  Felicitări! Toate cele trei conturi arată foarte bine. Ideea de upgrade la Politica 2.0 este cât se poate de interesantă. Așteptăm să lansați (în LinkedIn) proiectul România 2.0.

  O seară plăcută!

 2. 2 Butufei Grigore mai 27, 2010 la 10:56 pm

  fara comentari……….doar scuze ,de ce ? pentru ca am descoperit mai tirziu ca sinteti mai ROMAN , decit toti ceilalti demagogi din jurul nostru ……contati si pe simpatia mea .Va multumesc

 3. 3 Butufei Grigore mai 27, 2010 la 10:58 pm

  Cu Dumnezeu inainte !

 4. 4 Ziyati mai 27, 2010 la 11:41 pm

  Domnule Năstase ţin să vă felicit pentru campania de imagine pe care susţinut o desfăşuraţi de câţiva ani! Eu unul sunt un admirator al dumneavoastră (pe blogul meu sunteţi prezent intr-o poziţie de frunte) şi nu m-am ferit să spun că am avut mare ghinion ca ţară în momentul în care nu aţi câştigat alegerile prezidenţiale!

  Mă bucură faptul că sunteţi în poziţie de conducere a partidului că aţi reînceput să vă exprimaţi punctele de vedere în talk-show-uri şi că aveţi iniţiative în ceea ce priveşte scoaterea ţării din acest dezastru.

  Dacă veţi reuşi să conştientizaţi greşelile trecutului şi să nu le mai repetaţi „viitorul sună bine”, pentru dumneavoastră şi pentru noi toţi!

  Nu pot decât să vă urez mult succes în continuare!

 5. 5 blogideologic mai 28, 2010 la 7:37 am

  @ Adrian Năstase
  Consider că toate reţelele acestea de socializare sunt o farsă şi o capcană pentru naivi. Reţelele de socializare sunt pseudo-discursive, şi dacă nu sunt în globish ci în limba română, ele sunt chiar anti-discursive. Personal nu cred că trebuie să părăsesc terenul discursului românesc, motiv pentru care nu vă voi urma sau urmări pe reţelele de socializare. În plus, amprenta ecologică a utilizatorului creşte enorm pe reţelele de socializare, datorită extraordinarului consum de energie electrică. În ceea ce priveşte LinkedIn, am avut o experienţă dezamăgitoare, pe care o povestesc aici http://blogecologic.wordpress.com/2008/03/28/discutie-extraordinara-pe-un-forum-lca/ . Referitor la şansele “proiectului România 2.0” despre care scrie Victor V, sînt foarte sceptic că el vorbeşte în bună credinţă. Atunci când eu avertizam despre construirea datoriei suverane a României prin linia de politică macroeconomică trasată de Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României, când avertizam despre faptul că datoria suverană a României (reamintesc, cel puţin 100 miliarde euroi acum) împinge România spre falimentul suveran, eram apostrofat de @Victor V în aprilie 14, 2010 la 8:42 pm : +@blogideologic Excelență, mă declar, la fel ca și Observator, incapabil să înțeleg de unde ai scos trăsnaia cu datoria suverană.+
  Numai bine,
  Titus Filipas

 6. 6 M.Voicu mai 28, 2010 la 7:40 am

  Invocarea Constituţiei: ART.53 şi REFERENDUMUL
  Art.53 (restrângerea exerciţiului unor drepturi sau a unor libertãţi) este aplicabil ÎNDEOSEBI PENTRU IMPLEMENTAREA REZULTATELOR REFERENDUMULUI prin care poporul şi-a exprimat voinţa cu privire la problema de interes naţional a compoziţiei Parlamentului (Art.91), specific pentru reducerea numãrului de parlamentari – voinţã exercitatã de poporul român – deţinãtorul suveranitãţii naţionale (Art.2 alin.1); în aceastã cauzã, Parlamentul nu poate exercita suveranitatea, cãci ar fi în nume propriu (Art.2 alin.2).

 7. 7 edmond mai 28, 2010 la 7:43 am

  imi pare bine ca se intampla acest lucru si comunicarea cu D-nul Adrian Nastase va fi mai usoara pentru noi cei facem parte din Romania lui..

 8. 8 blogideologic mai 28, 2010 la 7:49 am

  Un ultim semnal de avertizare pe baza principiului precauţionar (din cadrul Cunoaşterii prudenţiale şi Antropologiei pragmatice) : +Scandalul declanşat recent în SUA datorită violării grave a datelor particulare ale utilizatorilor “Facebook”, se întinde: în vreme ce Mark Zuckerberg, “CEO-ul” de numai 25 de ani al “Facebook” îşi cerea scuze pentru aceasta, un IM vechi de 6 ani a ieşit la iveală. În acesta, Zuckerberg-băiatul-genial-şi-afacerist-înnăscut, îşi exprima sentimentele faţă de zecile de mii de utilizatori ai saitului precursor, “The Facebook” , care îi furnizaseră datele lor particulare, pe care el le aduna şi folosea în alte scopuri decât cele declarate, încă de pe atunci: “Ei doar mi le oferă” scria Zuckerberg pe IM. “Nu ştiu de ce. Au încredere în mine. Tembelii dracului”. Fraza folosită pentru a-i descrie pe utilizatorii Facebook era de fapt chiar mai urâtă ( “dumb fucks” ).+

 9. 9 theodora0303 mai 28, 2010 la 8:00 am

  Domnule presedinte Adrian Nastase
  Fac parte din lista de prieteni de pe Facebook si o sa urmaresc cu atentie si pagina dumneavoastra de pe YouTube.
  Nu am inca cont pe LinkedIn dar aceasta „mica eroare” se va rezolva in cursul zilei de astazi.
  Felicitari!

 10. 10 M.Voicu mai 28, 2010 la 8:01 am

  INVOCAREA CONSTITUŢIEI: ART.53 şi REFERENDUMUL
  Art.53 (restrângerea exerciţiului unor drepturi sau a unor libertãţi) este aplicabil ÎNDEOSEBI PENTRU IMPLEMENTAREA REZULTATELOR REFERENDUMULUI prin care poporul şi-a exprimat voinţa cu privire la problema de interes naţional a compoziţiei Parlamentului (Art.91), voinţã exercitatã de poporul român – deţinãtorul suveranitãţii naţionale (Art.2 alin.1).
  SPECIFIC PENTRU REDUCEREA NUMÃRULUI DE PARLAMENTARI, PARLAMENTUL NU POATE EXERCITA SUVERANITATEA, CÃCI AR FI ÎN NUME PROPRIU (Art.2 alin.2).

 11. 11 Harabula mai 28, 2010 la 8:35 am

  Orice s-ar spune, prezentarea domnului Nastase ca presedinte sau membru al diferitelor comitete si comiţii are un aer usor caraghios.
  Era suficient ADRIAN NASTASE si subiectele care il intereseaza.
  Dar…probabil n-ai cum sa socializezi fara sa-ti afisezi si conexiunile sociale.

  In ciuda actiunilor sale de comunicare, pe domnul Nastase il paste o primejdie: ingustarea tribalista a gandirii sale.
  Chiar acest blog, printr-o selectie in timp, a ajuns un fel de „famiglie” de strigatori anti-Basescu.
  Eu nu zic, Doamne fereste ca Basescu este un bun presedinte. Dar nici nu spun ca este rau.
  Dar nici nu pot cred in adevarul acestui „codism” practicat de catre PSD si implicit de domnul Nastase. Vreau sa spun ca opozitia sta la coada lui Basescu. Sa explic:
  Guvernul propune o lege a invatamantului. Imediat PSD propune o lege a invatamatului, in treacat fie zis,rusinos editata.
  Guvernul propune un program de criza.Imediat PSD propune un program de criza.
  Mereu opozitia este cu un pas in urma guvernului. Guvern care si el este incet in reactii la realitate.
  Actiunile opozitiei fiind reactii la cele ale guvernului, au numai un iz electoral, insisi comitentii necrezand in succes. Lupta se duce pentru electorat si nu in interesul tarii.
  Absenteismul, refuzul dialogului, oratoria populista sunt armele acestei opozitii care crede a nu avea nici o raspundere pentru bunul mers al tarii si pentru care, cu cat este mai rau pentru popor, cu atat este mai bine pentru ea.

  Ma intreb uneori cum ar arata Basescu si Nastase stand amandoi intr-un bar, la o vodca, discutand amical. Cele doua monologuri ar fi savuroase. Nici unul nu l-ar auzi pe celalalt.
  De fapt au fost incercari nereusite de apropiere dintre cei doi. Sunt firi prea diferite.Nu unul bun si unul rau. Amandoi sunt la fel de buni, sau rai, precum toti politicienii romani.

 12. 12 eRadical mai 28, 2010 la 9:14 am

  Felicitări pentru „Politică 2.0”… un „upgrade” era necesar.

  Sunt convins că în curând vor apărea „politicieni 2.0” și în alte partide nu numai în PSD… unde cred că au un cuvânt din ce în ce mai important…
  Sunt convins că după o asemenea criză vom avea din ce în ce mai multe „2.0”-uri… politicieni, parlamentari, primari, ……………..

  Chiar dacă mulți nu văd cu ochi buni ce se întâmplă acum eu îmi păstrez optimismul… pe termen lung și foarte lung…

  Păcat este că numai astfel de vremuri ne trimit la introspecție, reevaluarea priorităților… păcat că numai la „greu” ajungem la „inspect & adapt”…
  Iar cel mai rău mi se pare că nu toți fac asta…

 13. 13 Pali mai 28, 2010 la 10:22 am

  Taote sunt OK ! Sunt alaturi de dvs. in continuoare !

 14. 15 Victor V. mai 28, 2010 la 11:25 am

  Asa cum am mai spus, ma stradui sa evit pe cat pot interactiunea directa cu diversii blogi (ideologici, ecologici sau de orice alt tip). Din nefericire, de foarte multe ori acestia sunt ca gripa. Ai sau nu ai chef de ei, te trezesti ca te-au invadat, indiferent de context. Si atunci nu iti ramane decat sa stranuti, sa tusesti sau sa iti sufli nasul, in speranta ca obositoarele lighioane te vor lasa in pace macar o perioada.

  In cazul de fata, dupa o critica severa a retelelor de socializare, inclusiv a LinkedIn-ului (dupa parerea mea, singurul cu adevarat util) si un comentariu mirobolant despre „amprenta energetica”, blogy isi aminteste ca nu am fost de acord cu el in ceea ce priveste transformarea datoriei private in datorie publica si trage uimitor concluzia ca nu as fi de buna-credinta in ceea ce priveste utilizarea tehnologiilor web 2.0 in politica (Romania 2.0).

  Nea Titi, vorbesti serios sau te plictiseai singur?

  Partea buna este ca cititind „Peripetiile jupanului blog in LinkedIn” am vazut ca si Dragos Bucurenci are parte de un tratament similar. Dom’ profesor, nu va lasati. Demascati-i pe toti. Daca vreti sugestii, vi-l recomand pe Bogdan Naumovici.

 15. 16 Victor V. mai 28, 2010 la 11:30 am

  PS: fiind plecat din Bucuresti, am scris comentariul de mai inainte pe un IPAD (care nu are inca caracterele romanesti).

 16. 17 Victor V. mai 28, 2010 la 11:46 am

  @all

  Inca o stire neplacuta: Octavian Radu a cerut intrarea in insolventa a retailerului Diverta.

 17. 18 Victor V. mai 28, 2010 la 11:54 am

  @all

  Si o alta stire „stranie”, tot din Ziarul Financiar: „Mesaj surprinzator al Hidroelectrica: Sa nu lasam Romania sa ajunga o republica OMV”. Continutul stirii este si mai straniu, dar nu am timp sa-l comentez acum.

  Ca sa fiu scurt: despre ce guvernare de dreapta vorbim? La putere par sa fi ajuns Putin & Co.

 18. 19 Cititor in stele mai 28, 2010 la 12:30 pm

  Diversificarea canalelor de comunicare cu lumea din jurul tau este oricand o optiune demna de luat in seama. Ceea ce e important este, dupa parerea mea, dar cred ca si multi altii ar spune aproximativ la fel, conteaza ce abordezi, ce registre oferi pentru interpretare, care sunt interlocutorii, ce tonalitati pretinde dirijorul s.a.m.d.
  Cooptarea a cat mai multi participanti pentru braistorming-ul online, depinde de multi factori, iar unul dintre acestia este tocmai „melodia zilei”: atata vreme cat optiunea participantiilor este ideologic si necontenit legata de antiteza stanga-dreapta, de lupta cea mare impotriva dictatorului( din mintea noastra), de hiperbolizarea raului din ograda vecinului, audienta nu va suferi nici o variatie de volum sau de culoare. Aceeasi melodie va fi savurata de cam aceiasi spectatori….
  Nu stiu cati oameni sunt interesati de starea actuala din Romania, dar din ce am observat pana acum, doar pe acest blog, exista o disproportie uriasa, sub aspect numeric, intre cele doua tabere ce ar putea fi conturate. Nu prea am observat initiative din partea cititorilor asupra subiectelor tratate, marea majoritate se limiteaza la a adauga un cuvant in plus la ceea ce a spus gazda sau a-l gratula pentru finetea epitetelor si profunzimea metaforelor ori a preciziei cu care tinteste crestetul adversarilor.
  Pentru a fi rentabil, acest dialog ar trebui diversificat si sub aspectul vocilor, nu doar al canalelor: sunt sigur ca gazda, D-l Nastase adica, nu-si doreste nicidecum doar laudatori, eu cred ca vrea un schimb adevarat de opinii, ceea ce nu se intampla atunci cand majoritatea participantilor se limiteaza la a-i aduce laude pentru ceea ce a scris. Progresul in lume a avut loc, intotdeauna, mai ales, din cauza nemultumirii fata de prezent si a stabilirii unei solutii prin confruntare autentica de idei, nu doar de vorbe, vorbe….

 19. 20 Observator mai 28, 2010 la 1:50 pm

  Am apreciat intotdeuana deschiderea dumneavoastra catre noile tehnologii, precum si faptul ca v-ati adaptat extrem de rapid.

 20. 21 Observator mai 28, 2010 la 2:29 pm

  @blogideologic – recunosc sunt snoaba, conform celor spuse de dumneavoastra in post-ul la care faceti link (apropos, cum traduceti link?). Nescolita la Stanford, dar snoaba totusi, cu cont pe linkedin de-o vesnicie. Linkedin, domnule Filipas, e o retea de socializare profesionala. Mi-am regasit astfel vechi colegi sau colaboratori cu care poate nu m-as mai fi regasit niciodata altfel.

  Dar oare nu v-ati gandit, domnule Filipas, ca daca de fiecare data va este greu sa comunicati ar putea fi o problema la dumneavoastra?

  Si de ce de fiecare data trebuie sa “luati de urechi” pe cineva? Cu ce v-a gresit Dragos Bucurenci? Mie mi se pare un tanar educat, cu bun simt si plin de initiativa.

 21. 23 Karakas mai 28, 2010 la 6:09 pm

  Austeritate, dar pentru catei. Consilierii business-aparatchikului Ministru al Economiei Videanu cistiga, pe linga salarii, venituri prin reprezentarea ministerului in diverse alte instituii ale statului. Adica sug la cit mai multe ugere ale acestui stat, in timp ce, cu o candoare impertinenta, cer sacrificii de la pensionari. Asta dupa ce Videanu a luat o palma peste obrajorii rozalii de la Comisia UE, care l-a atentionat sa fie moral, si sa nu ceara fonduri de la UE pentru afacerile lui personale.

  Am spus „business-aparatchik” pentru ca e foarte clar ca acest ministru e pus acolo sa hraneasca o haita de lupi supusi puterii, vesnic infometati sa suga din singele poporului. La figurat, insa la propriu, asta fac.

  Un regim mai imoral, mincinos si mai hulpav nu cred ca a mai existat in Romania din ’89 incoace!

  http://www.mediafax.ro/economic/un-consilier-al-lui-videanu-are-venituri-suplimentare-triple-fata-de-salariul-ministrului-6197276/

 22. 24 nastase mai 28, 2010 la 6:15 pm

  Ziyati,

  multumesc.

 23. 25 blogideologic mai 28, 2010 la 6:24 pm

  @ Observator
  Iarăşi n-ai înţeles nimic. Este vorba despre o comunitate epistemică pe Internet dedicată Ecologiei Industriale. Principala temă discutată în această comunitate este LCA – un instrument de analiză logică folosit preferenţial în Ecologia Industrială, sau ecologia cu aplicaţii în devoltarea durabilă. LCA este un mijloc intelectual utilizat de lucrătorii ecologişti reali, un mijloc intelectual – unealtă ce rămâne complet necunoscut unor pseudoecologişti care se cheamă Dragoş Bucurenci ori Silviu Prigoană. Mă întreb ce – i atrage pe aceştia doi, numiţii, spre mimarea ecologismului obiectiv ? Probabil (eufemism retoric) că rezultă nişte avantaje materiale pentru ei. Pentru lămurirea termenilor lingvistici principali din articolul meu, spuneam că LCA este acronimul de la expresia englezească Life Cycle Assessment sau, alternativ, de la expresia Life Cycle Analysis. Româneşte, asta înseamnă analiza produsului de consum pe ciclul lui de viaţă, de la începutul şi până la sfârşitul său, ori from-the cradle-to- the grave, dac – o spunem pe englezeşte. Discuţiile noastre, din comunitatea epistemică amintită de limbă engleză pe Web, arată cât de dificilă este latura intelectualistă pentru atingerea succesului real al unei organizaţii, fie ONG, fie organizaţie de stat ori întreprindere economică privată orientată spre obţinerea unui profit (organizaţie lucrativă), pentru atingerea ţintelor în managementul ambiental. Este o abordare total diferită de supergonflatele clamări de succes ale falsului ecologist Dragoş Bucurenci. Aţi întâlnit cumva comentarii despre demersurile logice instrumentale LCA pe blogul pseudoecologic întreţinut de acest incontestabil personaj de succes în universul People ? Pentru aceasta, continuarea acţiunii Debunking Dragoş Bucurenci este absolut necesară. Eu mai cred că şi în universul People acţionează echivalentul legii lui Gresham. În discuţiile înregistrate am fost primul şi singurul care a folosit termenul “comunitate epistemică”. Ulterior, alţi comentatori LCA de pe forum au folosit termenul “comunitate”, referindu– se practic la acelaşi subiect, şi vorbind puternic în favoarea sa. Apoi un doctorand din Brazilia făcea trimiteri la epistemologie. De asemenea, –ceea ce eu nu mi – am permis–, domnia sa propunea şi recursul la o definiţie a principiului denumit alternativ “briciul lui Occam” sau “principiul KISS”. Comentariile pertinente ale brazilianului pe un forum despre analiza produsului de consum pe ciclul lui de viaţă arată din nou că filosofia aplicată este realmente importantă pentru Ecologia Industrială şi Ecologia Urbană. Aşa ceva am susţinut în permanenţă pe blogecologic.wordpress.com, pe care l – aş dori transformat într– o comunitate epistemică pentru Ecologia Industrială şi Urbană în România. Intersecţiile noastre voluntare cu alte bloguri ecologiste din România s –au dovedit a fi fost total infructuoase. De exemplu, am citit pe un asemenea blog invitaţia inimoasă: “Implica-te si tu ADAUGA-NE LA BLOGROLL-ul tau “. Foarte bine, dar care sunt criteriile? Nimic clar, nimic precizat. Se pare că managerul blogului uită instrumentul logic propus de Florence Nightingale cu mai bine de un veac şi jumătate în urmă, în Războiul Crimeii, acela care a îngăduit apoi unirea principatelor româneşti. Deci istorie şi logică. Lucrurile acestea sunt legate în memoria colectivă prin civilizaţie şi cultură. Discuţiile şi comentariile pe blogecologic.wordpress.com sunt libere. Însă moderatorul Titus Filipas va respecta mereu condiţia dialogului real, anume parcurgerea obligatorie a unui minim segment discursiv dintr– un subiect.

 24. 26 Ghita Bizonu' mai 28, 2010 la 6:25 pm

  Scuzati .. Dragos Bucurenci? Obraznicatura aia impertinenta ce declara ca a sosit timpul sa nu se mai scarifice talentu ptr cariera ? Ala din EvZ care facea pe stangistu’? Si care dorea sa ne explice perenitatea marxismului ?!
  Apropos cam care este „spatele” lui ?!

 25. 27 dlnimeni mai 28, 2010 la 6:40 pm

  Harabula, nu va stiam atit de plin de umor involuntar, ati inceput sa creati momente vesele pe blog. Sunteti tare, tineti-o tot asa!

 26. 28 blogideologic mai 28, 2010 la 6:40 pm

  @ Victor V. spune, în mai 28, 2010 la 11:25 am: +un comentariu mirobolant despre “amprenta energetica”+
  “amprenta ecologică” am spus, termenul este consacrat. La fel ca „datoria suverană”.

 27. 29 Sibilla mai 28, 2010 la 6:55 pm

  * Plătim o căruţă de bani unor instituţii, cum este Garda de Mediu. Avem şi legi care, teoretic, protejează natura. Practic dăm banii degeaba şi legile nu se aplică atunci când cel care le încalcă este un dulău. Sau căţelul de la Salvamont, care se plimbă prin Reşiţa cu girofar şi sirene. Dacă şeful lui face ce vrea în codrii judeţului, de ce nu ar face şi el ce vrea pe şoselele municipiului ?

  S-a ajuns aici pentru că tremură izmenele de frică pe poliţişti, inspectori de mediu, sau comisari, când se supără „şefu’ ăl mare”. Unii ar vrea să tremure şi ziariştii. Mai ales căţeii care i-au ameninţat pe colegii mei din Reşiţa, atunci când Adevărul de Seară a scris despre ilegalitatea de pe Semenic.

  Am o veste proastă pentru ei. Vom scrie în continuare! Până se trezeşte din somn cineva „de la centru” şi îi pune la treabă pe pechinezii de la Garda de Mediu. *
  Sursa : Adevărul

  Atât că, Ayatolahului, poreclitului pe bună dreptate ŞI TzuicăMan, Frunzăverde Voievod de Caraş-Severino, i se fix…. fâlfâie de : centru, Cotroceni, Victoria, Garda de Mediu, instituţii ale…. nah că era să zic Statului şi mă repetam, zisăi o dată Băsescu…

  Dar, pt că Duduia Nutzi îl citeşte pe d-l AN, îi las acilea prin bunăvoinţa gazdei, una bucată răvaş :
  Tanti Udrea, despre Frunză, nu ne explici la * Naşu * ? “Baronul” Funzăverde a refuzat să explice situaţia, trântind telefonul. De două ori.

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/28/tanti-udrea-despre-frunza-nu-ne-explici-la-nasu-baronul-funzaverde-a-refuzat-sa-explice-situatia-trantind-telefonul-de-doua-ori/

  Sibilla

 28. 30 Maximmouse mai 28, 2010 la 7:01 pm

  @Harabula!

  …bine , strategia cu hai sa punem semnul egal intre Satanic si Nastase,NU MERGE MAI OMULE!

  Daca nu zici nici da nici ba, atunci de ce bati capu’?

  Treci inapoi si pune tunurile ca lumea pe opozitie si pe AN ul, e mai usor de inteles…subliminalele nu merg, nu merg de loc mai…:)

  Hara , voi acolo la unitate aveti facebook , sau din celellalte?

 29. 31 Maximmouse mai 28, 2010 la 7:02 pm

  @Harabula!

  Te intreb ca poate sunt unii care vor sa se imprieteneasca cu tine!:)

 30. 32 Maximmouse mai 28, 2010 la 7:05 pm

  @Observator!

  ….dar nu era nevoie sa spui…ne-am dat seama …:)

 31. 33 Maximmouse mai 28, 2010 la 7:07 pm

  @Cititor in stele!

  Mata ce zici? Ideile nu sunt vorbe ?…Ce vrei , sa ne batem?:)

 32. 34 blogideologic mai 28, 2010 la 7:09 pm

  @ Victor V. spune, în mai 28, 2010 la 11:25 am: +blogy isi aminteste ca nu am fost de acord cu el in ceea ce priveste transformarea datoriei private in datorie publica si trage uimitor concluzia ca nu as fi de buna-credinta in ceea ce priveste utilizarea tehnologiilor web 2.0 in politica (Romania 2.0).+
  Am spus în mod clar că eşti un personaj de rea credinţă. Transformarea datoriei private în datorie suverană a fost anunţată ca linie de politică macroeconomică de către preşedintele Traian Băsescu într-un mesaj televizat, prin martie 2009. Diverse televiziuni păstrează înregistrarea. Ar merita să fie pusă pe YouTube, ca document incriminator la viitorul proces „România versus Traian Băsescu”.

 33. 35 Maximmouse mai 28, 2010 la 7:10 pm

  @Victor V!

  Da’ sa sughitzi ai incecat?

 34. 36 Maximmouse mai 28, 2010 la 7:11 pm

  @Victor V!

  Sunt plecat din Bucuresti , pe o plaja din Bahamas si postez de pe un IPad care nu are caractere romanesti…:)

 35. 37 blogideologic mai 28, 2010 la 7:15 pm

  @ Victor V. spune: +fiind plecat din Bucuresti, am scris comentariul de mai inainte pe un IPAD (care nu are inca caracterele romanesti).+
  Ştiai că iPad a fost proiectat în aşa fel încât să fie un produs anti-ecologic ?

 36. 38 Maximmouse mai 28, 2010 la 7:18 pm

  @blogideologic!

  Domnule Filipas, va impartasesc scepticismul in ce priveste noile mijloace de socializare.In cazul meu sunt inutile, dar trebuie sa privim adevarul in fata:o persoana publica de talia stimatei noastre gazde , nu poate ignora nici o posibilitate de comunicare si socializare, face parte din fisa postului…

  Daca era sa fie conservator si refractar la nou, nici acest blog nu exista, asa ca , sa-i uram activitate rodnica:)

 37. 39 Harabula mai 28, 2010 la 8:06 pm

  @Maximmouse
  Eu utilizez numai calculatorul personal. Cei care folosesc calculatorul de la serviciu in scopuri personale, risca sanctiuni.

  Voi sunteti cei care gresiti atunci cand il demonizati pe Basescu.
  Ce tip de analiza, ce rationament, m-ar putea conduce sa cred ca Basescu are ceva de castigat din masurile anticriza?
  Adversarii sai sunt lipsiti de argumente in aceasta chestiune si apeleaza la atacul asupra persoanei.
  Nimeni nu poate garanta ca masurile pedeliste sunt bune. Dar tot nimeni nu poate spune ca cele pesediste ar fi sigure.
  Ambele tabere, atat puterea cat si opozitia, plutesc in nesizuranta. Si facandu-si datoria de a lupta una cu alta se acuza reciproc de practici satanice.

  Cat despre mine, raman un partizan al reducerii numarului de posturi din administratie, raport de cel mult 6:1 dintre cel mai mare si cel mai mic salariu de la buget, elaborarea normelor de personal etc.

 38. 40 Fragmentariumpolitic mai 28, 2010 la 8:18 pm

  In termeni de influenta, mesajele politice trebuie livrate in orice medii si cu orice mijloace de comunicare. Chiar daca interesele si publicurile site-urilor in cauza sunt discutabile (fals de „socializare”, pentru ca aceasta din urma nu se realizeaza decat prin comunicare face-to-face). Singurul risc (de eficienta) ar putea aparea in cazul in care actualul website ar inceta sa mai fie de referinta, in raport cu cele noi, ceea ce ar echivala cu abandonarea unei directii principale in favoarea unora secundare (ceea ce nu cred ca se va intampla, pentru ca in comunicarea politica o strategie castigatoare nu se abandoneaza).

 39. 41 Ioan mai 28, 2010 la 8:29 pm

  @ Adrian Nastase,

  Mergeti cu bine si Cel de sus sa va aiba in paza. De acum, cel putin mediatic, drumurile noastre se despart; daca au fost vreodata paralele. Dv ati ales acum o expunere media in trend. Eu am optat, si asta nu de acum, pentru batranul blog. Aici nu sint agresat frecvent de sani dezveliti, bicepsi lucrati si nici de sinistrele buze ebiste. Miscarea poate fi considerata de unii oportuna, de alti riscanta. Eu nu stiu deocamdata de partea cui ma aflu; sunt bulversat. Cert este ca „echilibrul” ce trona acum trei patru ani s-a rupt de mult si spiritul care a generat Blog’n roll a disparut. Nu mai semneaza aici Aya, instalatorul, Augustin, Vasile, ELMMAR … Au ramas numai blogideologic, Marcus, Maaximmouse, Sibilla, Harabula. Prolifereaza in schimb curteni ce isi aroga titluri nobiliare si farsori cu nik-uri dubioase. Si chiar si asa, zilnic dimineata inainte de revista presei de la RRA, de la mediafax, de la Gandul ro, de la RL, de la JN ro, de la … deschideam blog adrian nastase. A fost. Cu sanatate si stima pe veci. Ioan Achim.

  PS

  Si totusi dle Adrian Nastase eu cred ca momentul a fost prost ales. Credeti-ma, arareori m-am inselat. Si … nu cred ca tocamai acum ma veti onora cu un raspuns.

 40. 42 Aya mai 28, 2010 la 9:18 pm

  @

  Victor V

  Afirmi: „La putere par sa fi ajuns Putin & Co.”
  (Evident, te referi la Romania.)

  Nu-ti impartasesc opinia.
  Am, insa, o curiozitate: pe ce te bazezi, vorba lui Moromete?

 41. 43 Aya mai 28, 2010 la 9:35 pm

  @

  Ioan

  Iata, am revenit!
  Te rog, continua sa accesezi blogul la cafeaua de dimineata (si nu numai!).
  Nici mie nu imi este usor sa ma descurc in aceast „hatis” al instrumentelor moderne de comunicare. Pe cale de consecinta, voi ramane fidela „batranului blog”, cum l-ai numit cu tandrete.
  Crezi ca si-a adormit spiritul?
  Sa i-l trezim! Ce spui?

  Bine te-am regasit!

 42. 44 Aya mai 28, 2010 la 9:51 pm

  @

  Harabula

  Afirmi, printre altele, ca esti partizanul unui „raport de cel mult 6:1 dintre cel mai mare si cel mai mic salariu de la buget”.

  In opinia mea, sustii un tip de austeritate inadecvat.
  Exista bugetari (deloc putini la numar) care au un salariu sensibil apropiat de cel minim pe economie.
  Un raport de 6:1 intre cel mai mare si cel mai mic salariu de la buget ar arunca administratia in derizoriu. Place sau nu place, in acest domeniu exista si indivizi care trebuie sa asume- si asuma- decizii importante pentru noi toti. In mod firesc, acestia trebuie sa fie retribuiti corespunzator.
  Consider ca un raport de 15:1 ar putea fi rezonabil.

  Nu ar trebui sa ne ghidam dupa ideea conform careia toti bugetarii (ma refer, acum, la cei din administratie- atat centrala cat si locala) sunt hoti, lenesi, corupti, clienti politici- enumerarea poate continua cu calificative la fel de „blande”.
  In administratie exista (si) indivizi valorosi si cred ca acesti ar trebui sa reprezinte reperul public, nicidecum ceilalti.

 43. 45 Aya mai 28, 2010 la 10:12 pm

  @

  Ghita Bizonu’

  Dragos Bucurenci goshist?
  Nu, mon cher, e „Dragos le vert” (fara a fi trecut prin „Le rouge”, precum celebrul Danny).

 44. 46 Andi L mai 28, 2010 la 10:20 pm

  Intr-unu din articolele dvs spuneti asta: „În realitate, pieţele nereglementate au generat criza economică internaţională.” Fraza spune totul despre dvs. Nu sunteti decat un lup in blana de oaie care vrea expansiunea continua a statului si legi care sa impuna controlul total asupra vietii economice.

  Rusine!

 45. 47 Aya mai 29, 2010 la 12:33 am

  @

  Andi L

  Fie esti analfabet in materie de piete financiare si de capital, fie ai momente de totala ratacire mintala. Asta, dincolo de atitudinea ta de joasa extractie.

  Este binecunoscut ca derivativele si, mai ales, expansiunea lor, au generat criza de pe marile piete financiare americane.
  Oameni care pot fi considerati mari maestri ai pietelor financiare si de capital au atentionat inca din 2001- 2002 ca operarea accentuata cu derivative va conduce, inevitabil, la o criza care va afecta nu doar pietele, dar si bancile (date fiind inovatiile financiare prin care acestea au fost antrenate in periculoasa relatie piete- banci via derivative).

  Asa cum era de asteptat, vocile acelea nu au avut rasunet in randul dealerilor care lucreaza cu astfel de produse (si nici in randul „jucatorilor” care obtineau profituri considerabile). Urmarea s-a vazut.

  Intrucat caracteristic pentru pietele financiare si de capital este marea capacitate de contagiune, criza declansata pe pietele americane a fost „exportata” pe cele europene- care, la randul lor, nu erau „foarte sanatoase” (a propos de derivative) dar sub nici o forma nu se aflau in extrem de periculoasa situatie a celor americane.

  Reuters precizeaza ca la inceputul lunii iulie 2009, PVM Oil Futures, o divizie din Londra a celui mai mare broker de tranzactii extrabursiere cu produse derivate, a pierdut aproape 10 milioane de dolari din cauza tranzactiilor operate de unul din traderii companiei.

  Se considera ca exista un grad mare de probabilitate ca aceste tranzactii sa se afle la originea cresterii globale a pretului petrolului.

  Acuzi, aberant (repet, dand dovada fie de analfabetism in materie, fie de ratacire mintala) ca a sustine nevoia reglementarii pietelor financiare si de capital ar insemna ceva nefast pentru „economia libera”.

  Te intreb: dupa parerea ta, si secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner este un (citez din ridicola ta postare): „lup in blana de oaie care vrea expansiunea continua a statului si legi care sa impuna controlul total asupra vietii economice”? Si lui ii spui, „Rusine”?

  Intreb pentru ca, preluat de agentiile internationale, secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a declarat ca sustine inasprirea legislatiei aplicate dealerilor de pe pietele nereglementate care lucreaza cu derivative care- se precizeaza explicit- au generat criza din SUA si de pe marile piete financiare.
  „Propunem ca toti dealerii de derivate la vedere sa fie supravegheati mai strict, fiindu-le aplicate inclusiv limite de capital mai conservatoare si standarde de conduita” a declarat Timothy Geithner.

  In cadrul unei audieri comune, in 2009, a doua comisii din Congres, Geithner a inaintat propuneri pentru supravegherea mai stricta a unor dealeri majori precum JPMorgan Chase si Goldman Sachs.

  Dupa aceste informatii, insisti in a-ti sustine opinia (abject exprimata) de analfabet in materie financiara (sau de debil mintal) sau iti ceri scuze?

 46. 48 Aya mai 29, 2010 la 12:36 am

  @

  Maximmouse

  Maxonule, iti spun fara rezerve ca Harabula poate fi absolut fermecator si ca unii ii sunt prieteni- chiar daca nu ii impartasesc totdeauna opiniile.

 47. 49 Mariana mai 29, 2010 la 12:43 am

  Este laudabila initiativa dumneacoastra dar nu suficienta pentru ceea ce tindeti.
  Va invit in mijlocul studentilor in mediul real si nu doar in cel virtual.Aveti copii de-o seama cu noi,si stiti realitatile cu care ne confruntam.Nu ma refer aici la burse ci la baza materiala ,la conditiile de examen,etc.Am dori sa veniti in mijlocul nostru in calitate de prieten sau viitor coleg sau cine mai stie.Avem nevoie sa invatam din experienta dvs,mai mult din decat postarile de pe blog.Pacat ca nu o faceti.De fapt nimeni de la PSD nu vine intre studenti.As mai vrea sa va mai spun ceva dar imi este teama sa nu va suparati.Probabil ca stiti mult mai bine ca mine ca printre cadrele universitare din diferite facultati exista fosti parlamentari PSD care nu fac cinste partidului care i-a consacrat ci mai mult il trag in jos prin anumite comportamente nu tocmai ortodoxe.
  Cred ca uneori ar mai trebui si ei trasi de urechi chiar daca sunt mari.
  Daca studentii merg la vot si acestea nu sunt fraudate partidul care reuseste sa le castige increderea va avea de castigat enorm.Ce parere aveti?

 48. 50 blogideologic mai 29, 2010 la 5:24 am

  @Adrian Năstase
  “May the Force be with you”. Fraza care a intrat în cultura populară odată cu filmele “Star wars” este o lectură şi interpretare a teoriei lui Kurt Lewin privind managementul schimbării psihologiei sociale a grupurilor, a psihologiei societale în managementul politic, către un anumit obiectiv dorit. Dumneavoastră vorbiţi despre folosirea reţelelor sociale pentru “politica 2.0”. Bun, aceasta este o schimbare tehnologică în cultura organizaţională. Dar mai există şi schimbări organizaţionale de natură strategică, structurală (eu am tot vorbit aici despre rolul reformelor structurale în politica ofertei de relansare a României, ce Românie?, evident zic despre Romania 2010.0), atitudinală şi comportamentală. Pentru succesul schimbării societale spre ţinta dorită, omul politic autentic trebuie să fie atent la toate aceste aspecte.

 49. 51 blogideologic mai 29, 2010 la 5:29 am

  @ Harabula spune, în mai 28, 2010 la 8:06 pm : +Cat despre mine, raman un partizan al reducerii numarului de posturi din administratie, raport de cel mult 6:1 dintre cel mai mare si cel mai mic salariu de la buget, elaborarea normelor de personal etc.+
  Uite că sîntem de acord !

 50. 52 Ghita Bizonu' mai 29, 2010 la 8:03 am

  Aya

  ref Bucurenci . Stangist de degeneratie noua . Ii tin minte primele tablete din EvZ . Si sa zicem ca am asa o incredere in „ecologistii” din Romania …. Preocuparea lor este doar sa se pozitioneze in spatiul public ptr afaceri politice si nu numai . Ecologia este doar un pretext … la „moda” . Uite ce sucar au facut la proiectul catedralei din parcul Libertatii si cum au tacut la afacerea Bordei …cum au tacut la chelirea padurii Baneasa …. Ecologisti ?

  Si despre Andi L… doreste doar sa fie cum ii zice trendi ?! Pesemene ca a citit in diagonala ceva de pe mises.ro si altele asemanatoare . Si iese iute ca asa e la noi … daca faci propaganda „care trebuie” te simti intelctual . Sa nu fim rai. In definitiv mareata noastra intelctualitate s-a ilustrat prescurtand niste texte din Paris Match ca sa ne prezinte „nou dreapta” . Prescurtatnd si ciuntind ( presupun ca nu intelegaeu chiar toate implicatiile Clubului Orologiului ). Ani L si altii sunt victimeele inocente ale unor astfel de „profesori”
  A da sa nu uit „suferintele vnevinovatilor sunt intotdeauna utile. Dar cine sunt nevinovatii?” ( proverg gowanchin , Experimentul Dosadi )

 51. 53 Ghita Bizonu' mai 29, 2010 la 8:38 am

  Prietenul meu gili zice ceva :

  Deunazi la o emisiune de la Realitatea doamna ministru Elena Udrea facea urmataorea afirmatie : ” PINA NU A VENIT FMI-UL SA NE SPUNA VALOAREA DEFICITULUI …” …
  Care vas ‘ zica , cel mai important ministru al acestui guvern Boc en’sphe a asteptat FMI-ul ca sa afle valoare deficitului .

  si are si o propunere interesanta .. cu care s-ar economisi foarte multi bani : sa li se ia soferii ministrilor. De ce foarte multi bani vedeti la

  http://vremea.forumgratuit.ro/politica-si-economia-romaniei-f1/luati-le-soferii-pariez-ca-nu-stiu-sa-ajunga-la-ministere-de-unii-singuri-t71.htm#133

 52. 55 contele mai 29, 2010 la 8:56 am

  Aya , vad ca ai revenit in forta . Ce sa-ti spun , sanatate maxima !

 53. 56 Victor V. mai 29, 2010 la 9:24 am

  @ Maximmouse

  De obicei folosesc caracterele romanesti, din politete fata de cei ce citesc acest blog. In al doilea rand am observat (in presa) ca si domnul Adrian Nastase este un utilizator de IPAD.

 54. 57 Victor V. mai 29, 2010 la 9:48 am

  @ aya

  Bine ai revenit! Reformuland intrebarea ta, presupun ca ma intrebai ce am vrut sa zic cu “La putere par sa fi ajuns Putin & Co.”, desi nu esti de acord cu mine. 🙂

  Intr-o discutie anterioara cu LePrince, am facut o paralela Basescu-Putin: modul in care au ajuns la putere, subordonarea treptata a tuturor celorlalte puteri ale statului: Guvern, Parlament si in final Justitie.

  Putin a schimbat apoi sensul reformei: dinspre de-centralizare, de-birocratizare, de-etatizare, de-reglementare, privatizare spre STATUL omnipotent si omniprezent.

  Basescu a preluat si el aceasta tendinta si a aplicat-o, desi ceva mai incet decat Putin. Inversarea sensului reformei se observa acum si in economie, iar stirea din Ziarul Financiar mi s-a parut relevanta: +”Cred ca Romania are nevoie de o companie de rafinare de stat. La petrol putem sa ne uitam singuri in oglinda si sa ne certam pentru ca nu am facut bine lucrurile. Nu mai avem nimic”, a spus Tudor Serban, secretar de stat in Ministerul Economiei.+

  Acum poate imi explici si tu de ce nu esti de acord cu mine.

 55. 58 Cititor in stele mai 29, 2010 la 10:09 am

  @maximmouse,

  Daca citeai mai atent ceea ce am scris, sau daca reflectai macar o clipa asupra ceea ce tocmai ai citit, cred ca iti raspundeai singur.
  Din ceea ce am vazut pe blog, cred ca esti in vacanta si te plictisesti asa ca te-ai hotarat sa intri in dialog cu cat mai multi dintre participanti. Ideea nu e rea, singurul neajuns, pentru tine, este acela ca nu vei face fata atator parteneri, daca ei iti vor raspunde provocarii tale si te vor inghesui cu multiple chestiuni la care nu e atat de usor sa dai replici convingatoare….
  Desigur, daca vrei sa porti un dialog real si nu sa arunci doar o replica si apoi sa te duci la plaja linistit, cu gandul ca i-ai incuiat…..
  Weekend placut!!!!

  P.S. Pe blog, d-l Nastase nu se vrea a fi neaparat profesor, dar vad ca multi dintre participanti se comporta ca niste studenti nu prea pregatiti, care incearca sa capteze bunavointa magistrului, laudandu-i cele mai recente lucrari. Eu cred ca gazda ar fi mult mai bucuroasa daca ar vedea spirit combativ, idei novatoare, deschideri noi….
  Aderenta majoritatii participantilor la ideile expuse de gazda este de natura sa-l bucure, dar asta nu este suficient: adevarul nu se voteaza, el se demonstreaza, or nu prea am vazut pe aici dezbateri. Si o spun asta cu parere de rau….

 56. 59 Victor V. mai 29, 2010 la 10:10 am

  @ aya

  Fara sa am pretentia ca detin adevarul absolut in ceea ce priveste originile si propagarea primei crize (cea a creditelor subprime), tin sa-ti reamintesc ca statul american subventiona creditele sub-prime prin intermediul celor doua companii de tip „Government Sponsored Enterprise”: Fannie Mae si Freddie Mac. A da vina pe derivative pentru criza, este ca si cum ai condamna internetul pentru fraudele bancare on-line.

  Cam la fel se intampla si cu reglementarea. Incercarea de a controla o piata libera, genereaza noi mecanisme de ocolire a obstacolului, de obicei mai sofisticate si mai greu de inteles de catre reglementatori.

  De altfel prima criza s-a corectat foarte repede (uita-te la NYSE), dar ingreunarea accesului la bani a declansat cea de a doua criza financiara, cea a datoriilor de stat. Statele ce s-au comportat iresponsabil, risipind in perioada de crestere (cum a fost si Romania in timpul guvernarii liberale) acum au mari probleme in a-si gasi echilibrul financiar. Ceea ce nu este neaparat un lucru rau.

 57. 60 exasperat mai 29, 2010 la 10:16 am

  @ Adrian Năstase

  Domnule preşedinte, dincolo de aceste demersuri, absolut remarcabile, de promovare/îmbunătăţire a imaginii online, eu revin cu „fixul” meu: răspunsuri mai multe pe blog. Dacă nu două „sesiuni” săptămânale, măcar în cea „tradiţională” de duminică, o listă mai vastă de respondenţi.

  Mulţumesc!

  Petruţ – D-ţa.

 58. 61 exasperat mai 29, 2010 la 10:17 am

  Aya,

  Bine ai revenit! E cumva reconfortant să-ţi văd iar numele pe-aici.

 59. 62 Victor V. mai 29, 2010 la 10:30 am

  @ aya

  Esti chiar simpatica atunci cand spui:
  „Intrucat caracteristic pentru pietele financiare si de capital este marea capacitate de contagiune, criza declansata pe pietele americane a fost “exportata” pe cele europene- care, la randul lor, nu erau “foarte sanatoase” (a propos de derivative) dar sub nici o forma nu se aflau in extrem de periculoasa situatie a celor americane.”

  Si internetul are o „mare capacitate de contagiune”. Asta nu inseamna ca ar trebui sa-l reglementam mai ferm ca sa ne ferim de virusi. Fiecare utilizator decide cat vrea sa fie de „deschis” (firewall, antivirusi, antispam, etc). Faptul ca apar din ce in ce mai multi „bizoni” inconstienti nu este un argument pro-reglementare (de tipul: toti utilizatorii sunt obligati prin lege sa aiba firewall, antivirus si antispam).

  Te referi la derivative, ca si cum ar fi vreo boala: „nu erau “foarte sanatoase” (a propos de derivative)”. Derivativele sunt echivalentul conexiunilor de mare viteza din internet. Daca apare o problema, ele o vor amplifica. Asta nu inseamna ca ar trebui sa ramanem la „porumbeii calatori” sau scrisori, modalitati de transmitere a informatiei, imune la virusii informatici, eventual motivand ca transmisiunile prin fibra optica au o amprenta energetica mare (blogy – nu ai cum sa ratezi).

  Week-end placut!

 60. 63 Ioan mai 29, 2010 la 10:40 am

  Domnu Nastase Adrian,va rog din suflet nu mai trimiteti pe omu asta paralel Rizea Cristian sa va mai poarte cuvantul.Este paralel si cu ce vorbeste,dar ataca precum un….pe liberali a proasta.Nu vad pentru ce o face si este acum Hoara al pdleului.Lauda prostia din capul lui si nu stiu de ce-l trimiteti.Vreti sa pierdeti increderea si nu stiti cum sa o faceti?

 61. 64 Victor V. mai 29, 2010 la 10:40 am

  Maximmouse spune:
  mai 28, 2010 la 7:10 pm
  „@Victor V!
  Da’ sa sughitzi ai incecat?”

  Soricila, vrei sa-ti prezint pisica mea (motan de fapt)? Sunt convins ca o sa va imprieteniti. 🙂

 62. 65 Dan mai 29, 2010 la 11:36 am

  Buna ziua d-le Nastase,

  Ma bucur ca ati lamurit aceast aspect al identitatii pe facebook, si singura remarca pe care o am, este legat de fotografie, care ar trebui sa fiu putin mai casual, ca la o discutie deschisa.

  Celelalte sunt prea complicate, linked-in este foarte neeficient, cel putin pentru mine, este foarte greu de utilizat, dar acolo poza pe care o aveti pe contul de facebook merge.

  youtube.com … sunt curios

 63. 66 Ioan mai 29, 2010 la 12:30 pm

  @ Aya,

  bine ai revenit. Eu ma bucur si constat ca nu sunt singur. E de bine, crede-ma. Cu sanatate inainte. Da, raman prin preajma.

 64. 67 Ioan mai 29, 2010 la 12:39 pm

  @ Ioan,

  tizule; am o rugaminte. Adauga la nik-ul tau o litera sau, de ce nu, o cifra ca sa ne deosebim. Altfel se pot produce situatii hilare. Cu stima.

 65. 68 Aya mai 29, 2010 la 12:40 pm

  @

  Victor V

  Asociezi, cel putin ciudat, derivativele cu Internetul.

  Pentru a prelua o expresie simpatica, folosita de cineva, pe blog, diferenta intre derivative si Internet este de la mancare la mancarime.

 66. 69 Aya mai 29, 2010 la 12:45 pm

  @

  Victor V.

  Cea de a doua criza, la care te referi, isi are originile in prima (declansata de expansiunea „voioasa” a derivativelor).
  Bref: nu ar fi trebuit sa existe prima.

  Antrenarea bancilor intr-un demers fara sustinere reala (in sens etimologic) – altfel spus, apelarea, fara discernamant si limite, la o „inovatie financiara”- avea sa aiba previzibile efecte dezastruoase.
  Cel putin in acest punct este corect sa introducem in „discurs” nevoia de reglementare.

 67. 70 Aya mai 29, 2010 la 1:04 pm

  @

  Ghita Bizonu’

  „Stangist de DEgeneratie (s.A.) noua” afirmi despre Bucurenci.
  Asa, da!

  Probabil, ai dreptate in privinta lui Andi L.
  E un biet maimutoi care incearca sa intre in „lumea buna” comportandu-se zgomotos pentru a atrage atentia asupra lui, imitand grotesc ceea ce observa, cu coada ochilor, ca fac cei pe care si i-a ales drept repere. Ca nu a ales bine, asta e o alta discutie.
  Imi aminteste de ridicolii pretiosi pe care ii vad in zona Dorobanti, la cafenelele „de fite” (nu am cum sa ocolesc zona, locuiesc in preajma).
  Tipele de acolo, imbracate si fardate ca naiba, coboara din masini pe tocuri de 14 cm pe care abia reusesc sa ajunga pana in „locanta”. Merg cu genunchii indoiti si cu capul aplecat inainte (vai de ele!) dar isi arunca „suvita” catre spate si nu uita sa tina mobilul la ureche.
  Baietii fac miscari dezarticulate, incercand, penibil, sa para dezinvolti.
  Intr-un fel, si astea sunt sacrificii ale unor „nevinovati” (inutile, deci).

 68. 71 Aya mai 29, 2010 la 1:07 pm

  @

  Exasperat

  Multumesc, Petrut.
  Ceva pare a se fi schimbat aici- nu stiu de ce, am impresia ca, din pacate, a „adormit” un anumit spirit.
  Poate, reusim sa-l desteptam.

 69. 72 Aya mai 29, 2010 la 1:09 pm

  @

  Contele

  Iti spun si tie, ca lui Petrut: poate reusim sa redesteptam un anumit spirit al locului care (sper ca doar) a adormit.

 70. 73 Aya mai 29, 2010 la 1:52 pm

  @

  Victor V

  In opinia mea, nu exista asemanari fundamentale, esentiale intre Basescu si Putin.
  (Subliniez, ma refer la caracteristicile fundamentale ale celor doua personaje politice, nicidecum la cele superficiale, in context, care trimit catre autoritarism).
  Ca atare, din punctul meu de vedere, este incorecta premisa demersului tau analitic.

  Cat despre (citez din postarea ta)”STATUL omnipotent si omniprezent”: unde vezi tu asa ceva (ma refer la Romania, desigur)?

 71. 74 Aya mai 29, 2010 la 1:53 pm

  @

  Ioan

  Multumesc. Ma simt mai putin singura cu tine alaturi.

 72. 75 Ghita Bizonu' mai 29, 2010 la 6:13 pm

  Victor V

  D’a coda a capo …
  In primul rand comparatia cu internetul este exagerata …. Si fiindca mi-ai luat numele in desert zisii bizoni sunt in delict ( defect ) din cauza exageratei increderi. Ma rog voi astia de pe mises.ro considerati ca comportamentele asociale sunt normale – cat timp nu va aduc voua prejudicii . Eu personal le-as aplica alaora de fac virusi o pedeapsa tip Tamerlan : aruncarea intr-o hazna , bineteles transmisa prin internet ( pe un hot il mai pot intelege : urmareste un beneficiu personal ; viirusatorul decat strica din placerea de a strica .)

  In al doilea : cica nu este neaparat un lucru rau . Criza . Incep sa-ti doresc sa beneficiezi de ea … ca nu este un lucru rau …

  In al treilea . Candva , in tiimplul Marii Crize FDR a facut apel la cel mai dur si afurisit speculant de la Bursa – Kenedy batranu. Si Joseph a interzis din prima tot ce facuse el si apoi a mai interzis cateva pe care nu apucase sa le faca 9 adica nimeni nu le incercase ). Oare de ce?!

  In al patrulea . Derivate , Faptul ca SUA au subventionat unele credite nu trebuia prin el insusi sa declanseze o criza … Criza s-a declansat ca urmare a speculatiei ( adica eu subventinez 30 % sa zicem. Tu creditezi cu restu de 70 % si ai doua posibilitati –
  1) cea rationala , te astepti sa ai castig ptr cei 70 % ( oricum castig net , si “basca” fiindca iti largesc piata
  2) cea irationala , frauduloasa – tu contezi pe un beneficiu de 100 % , “uitand” ca 30% nu sunt ai tai . Deci zici subprime si vinzi creditu la valoarea de 100 % – castig ptr tine de 30 % din banii mei. Acum vine smecheru no2 si plaseaza mai departe cu 110 % sperand la o crestere a pietei … ( cam irationala parca zicea mig )…. Intotdeauna cu calculul ca gutzanu care pierde casa plateste o parte din rate ( castigul tau ) si apoi vei vinde casa cu si mai mult ( sper supra castigul tau )…. In final ca orice schema de acest fel ( Ponzi , Caritas , Marea Depresie ) se fasaie . Sa zici ca e bine ….Ma rog cei care au castigat acum cumpara o groaza de case la pret mult scazut , zic ca ei nu is de vina ci Statu care .. samd , Ma rog escrocu nicodat nu este de vina , intotdeauna da o lectie binemeritata fraierului ( coane Nini ce n-as fi io escroc daca el e prost ? Ichi Iancu , Fundacul Varlamului) si eventualele consecinte sunt doar persecutie ( asta ma face sa-mi aduc aminte de o cioaca din armata … Un derbedeu ordinar cu antecedente “l-a facut” pe Gigi tiganu din Aleea Tg Mures … Partea proasta ca Gigi era boxer ctgrie usoara si ca avea un temperament de fiara cand i se “punea pata” – dupa o “discutie” despre box antrenoru a stat 2 luni in ghips si Gigi 6 la “pension” . Norocu derbedeului a fost ca am fost doi amici ai lu Gigi care l-am retinut ata cat sa fuga .. si apoi l-am potolit amintindu-i ca in armata trebe sa stea doar 16 luni nu sa faca si batlionu’ disciplinar. Oricum seara la cantina la iesire Gigi a facut o mica demonstratie de ce nu-i bine sa te pui rau cu oamenii … doar un pumn in ficat ..in trecere. ). Insa consecintele exista . Intotdeauna .
  Ca ziceam ca exista consecinte. China devine un actor ultraimportant al finantei mondiale. Ma rog , ma rog altfel si-ar fi pierdut rezervele …. Unii de prin Amerlocia ( inclus unu care s epare ca de astea se ocupa ) cred ca vor putea face ca si cu japonezii . Am dubii. Japonezii au actionat ca particulari. China a actionat ca stat . Asta si diferenat culturala vor duce la consecinte diferite ( plus cele 2 Mavericuri trase “din greseala” in amabsada chineza din Belgrad ). Si pe chinezi nu-i vei putea prelucra prin Mises si scoala austriaca … sa se uite chinezii la niste ….. care in urma cu 2000 de ani ?! ( se vaieta cica ca cum a crescut birocratia in ultimii 2000 de ani … in restu lumii birocratia are doar cateva sute de ani !! Toti dau din cap aprobator si inghit in sec !!!!).
  Si fata de Gigi Schuster China este de categorie supergrea….

 73. 76 Sibilla mai 29, 2010 la 7:09 pm

  D-le AN,
  Uşa de la LinkedIn e închisă … Se întredeschide când şi când după criterii dinainte stabilite ? Criteriile le stabiliţi dvs sau echipa ?
  stimă,
  Sibilla

 74. 77 Ghita Bizonu' mai 29, 2010 la 7:27 pm

  Aya

  ca sa nu ma mai scufunzi cu diversi ( spre neorocu lor daca sunt publicisti cunoscuti ) eu asta sunt eu

  Ma rog nu dau numele real, nu telefonu , nu codu personal samd . Da ala sunt.

 75. 78 Maximmouse mai 29, 2010 la 7:40 pm

  @Cititor in stele

  Desi morala crestina ma indemna sa evit contactul cu un …cititor in stele…iti raspund.

  Introducerea postului tau era banala…nimic de comentat, dar cuprinsul si incheierea deja m-au ofticat , motiv pentru care , in modul cel mai laconic cu putinta ti-am zis ceva…

  In vacanta…hm, da…nu etsi prea atent.Pai in vacanta as avea tipm sa discut mai pe larg, asa , abia apuc sa citesc parte din postarile colegilor de blog, si acolo unde consider ca scapa piciorul, sau am ceva de zis intervin cat mai scurt cu putinta.

  Inteleg, asa cu totul si cu totul nu-ti sunt agreabili colegii de blog, nu schimba idei, nu „se dau” la gazda, in fine , nu sunt „combativi”.Pe parcursul unor ani, aceasta a fost atmosfera mereu, ne straduim sa o mentinem, schimbam idei, fara sa ne batem …fara sa sfidam gazda, apreciindu-i postarile , atunci cand este cazul obiectand , tinand mereu , insa , seama cine este AN si cine suntem noi…adica musafiri…:)

  Eu m-am prins ca mata cam bagi batul prin gard , dar nu prea merge…atacurile tale la mine , as spune ca sunt bazate pe o justa intuitie psihologica ( sunt orgolios), dar surpriza abia acuma vine : nu stric orzul pe gaste…si in plus …sunt foarte lenes.. 🙂

 76. 79 Maximmouse mai 29, 2010 la 7:50 pm

  @AYYYA!

  Pai asta ziceam si eu…si eu m-as imprieteni cu Hara , uneori, dar cand exagereaza, exagereaza…n-am ce face!:)

  In alta ordine de idei, ai venit de la Paris, am o intrebare , sa nu zici ca este dusmanoasa, ai vazut cumva , cum arata nevestele frantuzoaice ale lui funeriu sau a lui ciolos?

  He , he , am citit descrierea dorobantierilor…:) Da….atat de putine femei realizeaza importanta faptului ca inainte de frumusetea sau valoarea unei tinute, trebuie sa o stii purta….dar pentru asta , porumbita draga, iti trebuie cam , sa zic, 4-5 generatii incaltate…sau daca nu, foarte mult bun simt..:)

  O privim cu totii cu oroare pe duduia…ai vazut hal de tinuta de seara la un botez?Ha, ha, am ras cu pofta…:)Nu-mi explic de ce ea crede ca trebuie sa-ti pui uneltele la vedere…ce ar zice daca arbitrii ar umbla cu fluierul in gura mereu, taranul cu o spa la nunta, instalatorul sa aiba la botez cheia franceza la brau, striperii cu..asa…Ha , ha ,ma opresc aici…e tare duduia…:)

 77. 80 Maximmouse mai 29, 2010 la 8:00 pm

  @Victor V

  Tinere si stimate bloger, ma aflu in vacanta in Alpii elvetieni si stand eu nas in nas cu un saint- bernard pe care il ajut sa-si goleasca butoiasul, bat pe un IPAD fara caractere romanesti urmatoarele, pentru tine:

  ai dreptate sa fi supaRat, am mancat un r la incercat!

  In ceea ce priveste intrebarea, nu inteleg, era o urmare fireasca dupa insiruirea de neputinte care te apuca la comentariile unor colegi de blog…incercand tu sa scapi de sacaitoarea lor prezenta…am fost de buna credinta cand ti-am recomandat sa sughitzi …ca as mai fi vrut sa zic ceva dar ma apropiam prea mult de satanic abuser…:) si am zis ca nu-i scriu numele NICIODATA!:)

  Daca imi spui ca esti conlocuitor cu o pisica, deja , sunt prietenul vostru, al pisicii si al tau…:)In ceea ce ma priveste, cred ca tre sa-ti gandesti bine amenintarile pentru ca ai surprize…s-ar putea sa-mi placa si iti gasesti un prieten sacaitor pe viata:)

 78. 81 Andi L mai 29, 2010 la 8:07 pm

  @aya
  Se vede treaba ca citesti doar MSM si crezi tot ce se scrie acolo.
  Daca nu esti capabil sa intelegi sensul unei afirmatii scrisa de autorul acestui blog in deplina cunostinta de cauza atunci degeaba pierzi vremea in fata tastaturii.

 79. 82 Maximmouse mai 29, 2010 la 8:20 pm

  @Harabula!

  Hara, de ce folositi voi muschetarii oranj acelasi tip de argumentatie?Uite , ii calci pe urme contelui.

  Prima parte a postarii tale imi induce senzatii de cosmar, subtil, dar revoltator.Adica , atunci cand vrei sa strigi , dar nu ai glas, atunci cand vrei sa demonstrezi dar nu ai cui, cand ti se bulucesc sute de argumente dar vezi ca degeaba le spui fara a produce, prin repetitie plictiseala.

  Hara, iti atrag atentia ca NU ATRECUT DESTUL TIMP, astfel incat sa fi uitat toata lumea ce a facut satanic abuser, iar pe masura ce trece timpul, el adauga la sirul sinistru de fapte…Atat.

  In ceea ce priveste 6:1 nu imi dau cu parerea pentru ca nu ma pricep…nu am studiat problema , dar asta este fleac…se poate determina cu usurinta de orice tip angajat la min. muncii, cred ca in maximum o zi de lucru…

  Dar nu mi-ai raspuns, ma rog, pe calculatorul personal, ai cont pe facebook?esti adeptul acestor metode?:)

 80. 83 Aya mai 29, 2010 la 8:35 pm

  @

  Ghita Bizonu’

  Da, esti inconfundabil!

 81. 84 Victor V. mai 29, 2010 la 9:04 pm

  @ aya

  In discutia despre Putin si Basescu, daca tu crezi ca dictatura, prin acapararea celor mai importante institutii ale statului, nu este o caracteristica comuna importanta, ma vad nevoit sa recunosc ca nu am alte argumente „relevante”.

  In cea de a doua discutie, cea referitoare la criza si derivative, incercam sa sugerez ca problema fundamentala este alterarea mecanismului de creditare de catre Stat (fireste, cu bune intentii) si nu tehnologiile utilizate pentru „leverage”.

  Cred ca analogia internet/piete finaciare, conexiuni broadband/derivative si „network-failure”/criza a fost insuficient de clara.

 82. 85 eficientaenerg mai 29, 2010 la 9:04 pm

  Of,of,..legal,iar,Revolutie??-Asociatia Magistratilor din Romania:”Eliminarea unor drepturi si diminuarea substantiala a altora, anuntate de Guvern in vederea restabilirii echilibrului bugetar, sunt de natura sa puna in pericol securitatea si siguranta nationala, invocate ca argumentari-art.53 din Constitutie”.

 83. 86 Victor V. mai 29, 2010 la 9:29 pm

  @ Ghita Bizonu’

  Comportamentele, de orice tip, atunci cand produc prejudicii celor din jur, sunt inacceptabile. Mi se par „fascinante” interpretarile bizoniene ale conceptelor libertariene. Ca si solutiile „tip Tamerlan” de lupta impotriva virusilor informatici.

  Referitor la criza financiara a bugetelor de stat, partea buna este ca forteaza guvernele la o minima disciplina financiara. Efectele nu sunt placute, dar politicienii sunt nevoiti sa caute solutii rezonabile de reducere a cheltuielilor sau sa gestioneze falimentele statelor pe care le conduc.

  Am mai discutat cu tine despre criza si intotdeauna mi s-au parut fantastice explicatiile tale. Ne le inteleg pe deplin sensul, dar tocmai de asta isi au farmecul lor.

 84. 87 Aya mai 29, 2010 la 10:31 pm

  @

  Ghita Bizonu’

  Scrii minunat!

 85. 88 Aya mai 29, 2010 la 10:32 pm

  @

  Andi L

  In mod sigur ai treaba iar eu te retin aici!

 86. 89 Aya mai 29, 2010 la 10:51 pm

  @

  Victor V.

  Imi repugna tratamentul „de sus”.

  Nu incerca sa deturnezi mesajul postarii tale, la care m-am referit.
  NU m-am referit la dictatura- si nu despre dictatura era vorva.
  In contextul respectiv (subliniez, in acel context), autoritarismul exacerbat, caracteristic fiecaruia dintre cei doi, este o caracteristica neesentiala. Este ceea ce ti-am si spus, in replica.
  Schimband ce e de schimbat, daca ar fi asa cum afirmi tu, ar inseamna ca fiecare in parte- si amandoi- reprezinta cate o replica actuala a lui Napoleon I.
  Sa fim seriosi!

  Observ ca insisti in rizibila asociere Internet- derivative.
  Repet, preluand o expresie folosita de cineva pe blog: diferenta intre derivative si Internet este precum cea dintre mancare si mancarime.

  P.S.
  Cand nu ai pretentii de „stie-tot” si esti atent la nuante poti fi chiar simpatic.
  De ce nu incerci si acum?
  Desigur, decizia iti apartine- dar asumi si consecintele.
  Te rog, nu raspunde, previzibil, ca nu doresti sa-mi fii simpatic.

 87. 90 Aya mai 29, 2010 la 11:04 pm

  @

  Maximmouse

  Maxonule drag, ai dreptate in privinta „purtarii tinutei’: iti cam trebuie prealabile generatii incaltate ai caror „exponenti” sa-ti fi facut instructia necesara pentru a cunoaste macar tainele mersului in pantofi cu toc.

  Tinuta duduii cu pricina?
  Iti raspund printr-o intrebare: ai avut vreodata vertij dat de o puternica stare de greata?
  Asa si la vederea ei.
  Pot spune chiar ca, prin comparatie, dorobantierele „tzatze de fitze” sunt rafinate.

  P.S.
  Nota zece pentru comentariul legat de „uneltele la vedere”.
  Nu mi-ar fi trecut prin cap sa folosesc extrem de sugestivul cuvant „unelte”. Asa este, nici macar mijloace nu sunt.

 88. 91 Aya mai 29, 2010 la 11:36 pm

  @

  Ghita Bizonu’

  Referitor la criza, i-ai dat o explicatie mult prea ampla si documentata celui pe care il asociezi cu mises.ro.
  Nu stiu cat intelege nuantele, insa (oricum, nu pare neinformat ci doar dornic sa nu renunte la „ochelarii de cal”).

  In opinia mea, pentru a-l face sa inteleaga ce inseamna „hartii fara acoperire”- dar „acoperite” de banci si care le antreneaza si pe acestea in cadere- era suficient sa te referi la FNI.
  Aparent, sunt spete diferite- pe fond, ca mecanism, nu

  Referitor la problematica imobiliara: ai atins un subiect fierbinte si de mare finete.
  Iti amintesti de un interviu (postat si pe blog de cineva) luat unui bancher strain si aparut la inceputul acestui an?
  Bref, in acel interviu (sau discutie prezentata sub forma unui interviu tipic) bancherul respectiv dezvaluia un plan infiorator legat de Romania si care este preconizat a fi dus la indeplinire in 2010.
  Se stie ca Romania este tara europeana aflata pe primul loc (daca nu ma insel- oricum, ocupa un loc fruntas) ca numar al PROPRIETARILOR de imobile.
  Planul este sa fie deposedati cat mai multi romani de proprietatile lor- altfel spus, Romania sa fie meleagul unui „tun imobiliar”.

  La inceputul anului am pus in relatie acest interviu cu cateva anuntate intentii- desigur, „nevinovat”- apartinand diversilor parlamentari (in general, politicieni) de la cele mai diverse partide.
  Nu se stie cum, „intamplator”, desi nu pareau a avea legatura intre ele, toate duceau in aceeasi directie: impozitarea proprietatilor (in mod direct sau indirect) intr-un asemenea grad, incat acestea sa nu mai poata fi pastrate de proprietari (in special de pensionari).
  Cireasa pe tort era o intentie a unuia dintre onor politicienii brusc interesati de binele bugetului via impozitarea excesiva, prin toate caile, a proprietatilor, de a infiinta „inchisoarea datornicilor” pentru cei care nu-si platesc impozitele. Ca sa vezi!
  Iti amintesc ca erau prezenti, in aceasta „selecta gashca” de la „independentul” Vladescu la pesedistul Surupaceanu. Toti, unu si unu!

  NU trebuie sa fie cineva un mare analist pentru ca, avand aceasta informatie si punand-o in conexiune cu ceea ce anunta criminalul Boc ca ar vrea sa faca, sa realizeze ca, de fapt, totul duce catre acel plan anuntat, de fortare a romanilor sa-si instraineze proprietatile.

  Din acel interviu (dar si din alte date) se deducea foarte clar ca exista un termen- limita al aplicarii acelui plan: inceputul lunii septembrie (cel tarziu, octombrie- spun asta pentru ca exista o oarecare inertie).
  Stii probabil, ca, in astfel de cazuri, depasirea termenului- limita duce la ratarea planului. Bref, daca nu reuseste sa-si puna in aplicare mizerabilele asa-zise „proiecte legislative” (scaderea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15% ar avea, indirect, aceeasi consecinta, in multe cazuri) planul falimentarii romanilor se duce de rapa.
  Banuiesc ca nu trebuie sa-ti spun eu ca imbecilul criminal de la Palatul Victoria este un vandut scabros!

 89. 92 Aya mai 29, 2010 la 11:54 pm

  @

  Ghita Bizonu’

  Poate ii explici tu (eu sunt departe de a fi in cea mai buna forma si risc sa ma enervez- ceea ce nu imi este defel recomandat) individului care spune despre criza ca „nu e rea” (daca asa crede, sa-i fie asa cum i-ai urat tu!) si care asociaza, ridicol, derivativele si problematica pietelor financiare (in speta, crizele specifice) cu Internetul, ce inseamna criza pe respectivele piete. Inseamna, pur si simplu, LIPSA de lichiditati!
  Iar contagiunea, presupune ca „se molipsesc” si celelalte piete, in sir de aceasta lipsa de lichiditati (o nenorocire mult mai mare este ca antrenate fiind, in urma inovatiilor financiare, in jocul derivativelor, falimenteaza si bancile, cu efectele dezastruoase cunoscute, mai ales intr-un sistem international de interdependente din ce in ce mai puternice).

  Baiatul, in replica, imi spune ca si Internetul are putere mare de contagiune, motiv pentru care asocierea e posibila, bla, bla, bla.
  La o asemenea (evident) voita „nevinovatie” simt cum, de furie, imi pulseaza sangele in tample.
  Suport multe, dar chiar sa ne trateze cineva, pe toti, de imbecili, nu!

 90. 93 Alexandru mai 30, 2010 la 2:50 am

  @ Adrian Nastase

  Tin sa va felicit pentru acesta initiativa si mai ales pentru ideea cu Linkedin. Cred ca sunteti primul politician care a facut acest pas iar daca o sa va tine-ti de acest proiect datorita si conjucturii actuale o sa aveti mai mult decat cei 15 000 de specialisti cu care se lauda d-nul Ciorbea. Chiar sunt curios daca in viitoarele structuri de conducere ale institutiilor o sa fie pusi oameni recrutati de pe acest site conform calificarilor si nu promovati oameni din partid fara nici o calificare, iar daca o sa ma convingeti ca ve-ti reusi macar in proportie de 10 -15% sa aduceti astfel de oameni o sa aveti votul meu cara va marturisesc sincer nu a fost pana acum dat PSD-ului. Chiar mi-as dori sa faceti pe Linked-in un grup pentru acest lucru in care sa incepti sa pregatiti oamenii. Urmatorul pas daca o sa vreti sa deveniti politicianul high tech va trebui implementarea unui sistem IT centralizat similar cu cel al unei multinationale pentru a efienticiza procesul de management.

 91. 94 Ghita Bizonu' mai 30, 2010 la 8:24 am

  Aya

  multumesc pentru lauda adusa micii mele insailari .
  Insa scuze ca-s pisalog ( meritul memei mele si a inca catorva „mentore” ) ca sa nu ma intelegi gresit. Putin imi pasa daca ma confunzi cu Cionof ( cine o mai fi si ala ) . Din partea mea poti sa ma confunzi si cu Hemingway ori Chaunu. Este chiar onorant .
  Insa confuzia risca sa fie neplacuta ptr celalalt daca se bucura de ceva notorietate…. mai ales ca juma din parerile mele sunt heterodoxe .

 92. 95 Cititor in stele mai 30, 2010 la 9:37 am

  @maximmouse,

  Vad ca nu esti atent deloc, probabil, stai undeva intr-un sezlong pe plaja, sau in vreo fundatura din Alpi, cu laptopul in brate(wireless-ul te ajuta) si mai tragi cu ochiul dupa trecatoarele apetisante ce se misca incolo si incoace prin fata ta. Asa ca nu ma mir ca …….mai sari cate un rand din mesajele citite si uiti ce vroiau sa spuna ….:D
  Nu sunt un tip agresiv si nici nu agreez violenta de limbaj sau de comportament: ar fi trebuit sa-ti dai seama de asta, daca tot esti de paza pe blog, din faptul ca am evitat sa ma angajez in dispute cu cei care arunca cu bolovani sau sunt bolovanosi in exprimare. Asta e o observatie ce se refera la faptul ca esti pus pe corectat: cel putin 10 bloggeri au fost criticati de eroul din Tom si Jerry!!! Dar apreciez combativitatea ta si as fi si mai interesat de o polemica corecta, civilizata, pe oricare din temele propuse aici pe blog.
  Cred ca ai observat ca d-l Nastase apreciaza foarte mult dialogul si este receptiv la sugestii din partea noastra. Si unii chiar au avut initiative interesante. Dovada, recenta postare pe blog, prin care gazda le multumeste pentru contributia lor. Zici ca eu doar bag batul prin gard? Pai, cand vad ca cei mai multi omoara conversatia prin modul cum se raporteaza la mesajul gazdei, in sensul ca nu accepta si alternative, desi tocmai o analiza la rece a tuturor avantajelor si dezavantajelor variantelor in discutie ar constitui calea reala spre luarea unei decizii, nu pot sa raman impasibil.
  Candva am facut comparatia intre discutiile de pe blog si brainstorming-ul online si mentionam faptul ca blogul oferea niste avantaje certe: numar mai mare de participanti, eliminarea restrictiei privind durata dezbaterilor, eliminarea babilonismului, etc. Eu asta visam cand am decis sa intru pe blog: sa incerc sa canalizez discutiile spre dezbateri, daca e sa fiu mai concis. Cand toti au aceeasi opinie sau adera la opinia gazdei, nu mai e loc de analiza, de polemica (utila pentru consolidarea increderii in justetea ideii promovate), iar blogul este doar o ocazie de a face schimb de amabilitati, de a ne ura toate cele bune cu ocazia diverselor sarbatori, etc….

  P.S. Cand m-am referit la necesitatea dezbaterilor pe blog am avut in vedere faptul ca scopul acestui blog, cel putin asa imi inchipui eu, este de a oferi un schimb de idei, o clarificare a unor probleme, elaborarea unor platforme, etc. Daca unii, mai multi sau mai putini la numar, se rezuma doar la a-l gratula cu aprecieri pe gazda pentru ideile expuse, d-l Nastase nu are nici un beneficiu din asta: scopul nu a fost atins si, in plus, relatia gazda-musafir, vorba ta, nu-i ofera compensatia pentru lipsa dezbaterii preconizate.
  Am sa exemplific, mai tarziu, luand ca exemplu, un set de masuri anticriza….

 93. 96 Victor V. mai 30, 2010 la 11:42 am

  @ aya

  Chiar m-am straduit sa iti raspund cat de politicos si de neutru am putut. Si asta doar pentru relatia cordiala cu LePrince, pe care-l apreciez si eu.

  Ca sa fiu sincer, ma enervezi – ba nu, e prea mult spus – doar imi produci iritare. Imi amintesti de „premianta clasei”, care lua 10 la romana, dar la matematica abia daca reusea un 7 sau 8 si asta prin bunavointa profesorului. Si tot ea era nervoasa, atunci cand ii explicam de ce solutia ei este imperfecta si superficiala.

  Am spus ca analogia a fost insuficient de clara, doar ca sa-ti protejez neuronii. Dar ma asteptam sa pricepi ca era doar politete fata de o „doamna”.

  Faptul ca nu toata lumea este de acord cu tine, nu ar trebui sa te enerveze. In fond nu esti detinatoarea adevarului absolut. Daca ai alta opinie, un consult de specialitate este necesar.

  In ce ma priveste, ma stimuleaza opiniile contrare argumentate. Enervarea, nu este un argument si denota o oarecare limitare mentala. Puteai sa te enervezi, daca te-as fi insultat, dar pentru ca am opinii diferite de ale tale? Mi se pare ridicol. Dupa care ma insulti prin intermediul unui comentariu adresat lui Ghita: „individul”, „baiatul”, etc.

  Nu este necesar sa discutam, daca nu putem pastra o minima decenta.

 94. 97 Sibilla mai 30, 2010 la 3:13 pm

  D-le AN,
  Mulţumesc.

 95. 98 Aya mai 30, 2010 la 5:50 pm

  @

  Victor V.

  Tipul tau de politete este cel putin ciudat si pare a fi frate bun cu infatuarea. Orice detaliu este de prisos.

  Subiectul era legat de pietele financiare si de capital.
  Intamplarea face sa fiu o cunoscatoare a subiectului. Nu consider necesar sa-ti spun si ce anume ma recomanda in acest sens.
  In ceea ce te priveste, ai cunostinte precare in materie (dupa cum absolut jenante si precare au fost atat comparatia derivative- Internet cat si asocierea „criza a pietelor financiare”- Internet din perspectiva fortei de contagiune; criza pietelor finaciare insemna, pur si simplu, lipsa de lichiditati; pentru ca asocierea ta sa fie valabila, fie si la nivel minimal, „criza Internetului” ar trebui sa insemne LIPSA TOTALA de informatie- ceea ce este imposibil; pune singur concluzia).
  Daca te straduiesti, poti depasi faza instructiei precare.

  P.S.
  Premianta clasei poate avea 7 la matematica si asta din bunavointa profesorului, in opinia ta?
  La ce scoala de jos nivel ai invatat?
  La scoala unde am invatat eu, premiantii (printre care m-am numarat, intr-adevar) nu aveau doar nota 7 la matematica si inca primita din bunavointa.
  Daca ai vrut sa recurgi la o metafora, trebuie sa afli ca a fost una nereusita.
  Nu ai vocatia figurilor de stil (comparatia derivative- Internet spune totul, in acest sens) mai bine renunta la ele si abordeaza „genul sec”.

 96. 99 Aya mai 30, 2010 la 5:52 pm

  @

  Ghita Bizonu’

  Ca fel de a fi, ai ceva din Hemingway.

 97. 100 Aya mai 30, 2010 la 6:08 pm

  @

  Cititor in stele

  Esti destul de nou pe aici si cam prea nerabdator sa devii un reper.
  Din pacate pentru tine, ramai doar cu „vointa”.

  Maximmouse este unul dintre veteranii blogului (si, inainte de aparitia lui, al forumului asociabil editorialelor publicate de AN in Jurnalul national).
  Sigur nu are nevoie sa afle de la tine ce agreaza Adrian Nastase.
  Dincolo de asta, nu cred ca si-a pus problema sa-i „cante in struna” gazdei noastre, preferand sa corecteze ceea ce a considerat ca trebuie (si, fara indoiala, asa trebuie procedat).

  Constat ca are dreptate colegul Ioan cand transmite mesajul implicit ca niste noi veniti (din pacate, fara intentii grozav de bune) vor sa fie in prim plan printr-o metoda jalnica: iritarea si tratarea derizorie a celor care, pe buna dreptate, pot fi numiti „membri fondatori” ai blogului.
  Este lesne de realizat ca se doreste activarea firescului mecanism al dezgustului, in cazul acestora, pentru a fi „determinati”, astfel, sa paraseasca locul.

  Este penibil felul in care procedezi (alaturi de altii ca tine)!

 98. 101 Aya mai 30, 2010 la 6:25 pm

  @

  Ghita Bizonu’

  Ceva ce trebuie sa stii:
  De ce esti nedrept cu tine?
  Ceea ce mi-ai transmis este chiar literatura, nicidecum o „insailare”!

  P.S.
  Cionof este (cred ca mai este, inca) jurnalist.
  Este absolvent de Filozofie (fost coleg cu Monciu- desi, la cati ani am auzit ca ar fi repetat Monciu, nu stiu daca este un reper).
  Are niste ani mai multi ca tine (si, evident, mai multi ca mine- fata de mine, si tu te-ai nascut mai devreme).
  Prima oara l-am intalnit, in mediul celor de la Uniunea Scriitorilor (fosti colegi de-ai lui de facultate) cand eram studenta. Imi amintesc ca am remarcat amestecul interesant de umor, seriozitate si o evidenta solida cultura, de care se folosea parca pentru a rade de tot(i) si de toate, inclusiv de sine (sau, poate, in primul rand de sine). Fostii lui colegi il spuneau „Coane-Ceoane”.
  I-am pierdut urma.
  L-am regasit (nu neaparat fizic, ci prin semnatura) dupa 1990, in presa.
  Un personaj cu evolutie (publica) sinuoasa.
  Un tip cu ceva, pe fond, de „aventurier” (folosesc cuvantul cu mare simpatie; nu i-am asociat, vreodata, o conotatie negativa).
  Nu stiu daca l-as mai recunoaste, in ipoteza ca ni s-ar intersecta caile.

 99. 102 Victor V. mai 30, 2010 la 8:36 pm

  @ aya

  „Subiectul era legat de pietele financiare si de capital. Intamplarea face sa fiu o cunoscatoare a subiectului.” – oare ai putea fi altceva decât o „cunoscătoare”? Nici măcar nu contează despre ce subiect se discută.

  De asta ți-am si spus că îmi amintești de „premianta clasei”, care nu este un personaj real, după cum probabil si-au dat seama, cei ce posedă mai mult de un neuron. Este doar o tipologie de fătuci cu ifose, în general urâțele, foarte infatuate și care dau lecții tuturor. De obicei, „premiantele” au probleme cu științele exacte (matematica, fizica), dar se descurca impecabil cu materiile la care se poate toci.

  Imi e greu sa cred ca ai putut fi atât de „dulce” încât să-ți recunoști singură apartenența la specia „premiantelor”. Cred că începi să-mi devii simpatică. Acum înțeleg de ce LePrince te apreciază.

  PS: Începi să înțelegi analogia: +”criza Internetului” ar trebui sa insemne LIPSA TOTALA de informatie+

  Nu ești chiar o cauză pierdută.

 100. 103 Victor V. mai 30, 2010 la 8:45 pm

  @ Aya

  Încep să mă simt vinovat pentru stresul pe care ți-l produc. Uite sunt gata să fiu prietenos cu tine dacă îmi promiți renunți la ifosele de „tocilara” și te transformi într-o fată frumoasă și simpatică (sunt convins ca așa și ești în realitate).

  O seară plăcută!

 101. 104 Aya mai 30, 2010 la 9:16 pm

  @

  Victor V

  E (aproape) ultima zi de mai- imi pare totdeauna rau cand ma despart de luna asta.
  Bine, facem pace- chiar imi place sa fie asa!

  P.S.
  Am fost premianta (chiar cu coronita!) dar niciodata tocilara.
  Frumoasa si simpatica: mersi!

 102. 105 Andi L mai 30, 2010 la 11:13 pm

  @ Aya
  @ Bizonul

  Dragilor luati o pauza si nu mai fiti asa de infatuati! Dne fereste sa il critice unul „nou venit” pe dnul AN ca e vai s-amar!
  Bizonule, criza de fata n-are nici o treaba cu derivativele si speculantii ca daca ar fi avut se termina de mult. Ce ma uimeste insa pe mine la voi e rapiditatea cu care trageti concluzii. Pun pariu ca nici unul dintre voi nu si-a facut timp sa citeasca articolul in care AN face afirmatia mai sus citata. Cat despre tine Aya, cred ca esti mai degraba frumoasa si simpatica!

 103. 106 Alexandru mai 30, 2010 la 11:24 pm

  @ Adrian Nastase

  Va multumesc pentru ca ati accepatat invitatia mea pe Linkedin. Acum nu ramane decat sa ne apucam de treaba.

 104. 107 Aya mai 31, 2010 la 12:58 am

  @

  Andi L

  Bravo!
  Cum de ti-ai dat seama ca nici eu nici G.B. nu obisnuim sa citim ceva in general si, in special, sa ne documentam inainte de a face comentarii?
  Noroc cu tine ca ne mai luminezi.

  P.S.
  Mersi, monser, esti foarte galant!

 105. 108 Cititor in stele mai 31, 2010 la 9:32 am

  @Aya,

  Recunosc ca sunt mai nou pe blogul asta, dar aceasta s-a intamplat fiindca o vreme am stat doar in postura de cititor. Nu am avut nici o clipa intentia de a deveni un „reper” cum spui tu, nici sa deturnez spiritul „combativ” de pe blog. Si chiar daca Iisus a spus ca cei din urma pot fi cei dintai, iar asta s-a adeverit in zilele noastre, de atatea ori(vezi doar cazul lui Iliescu: „din ultimul pe lista”, in seara de 22 decembrie 1989, a ajuns primul in ierarhia de stat dupa 20 mai 1990), eu nu vreau sa fiu decat un simplu participant la brainstorming-ul online….
  Eu i-am spus lui maximmouse ce cred eu ca asteapta Nastase de la acest blog, nicidecum nu am incercat sa-l „convertesc” la ideea mea. Si nici nu ma intereseaza cat sunt de legati, prin cooperarea anterioara si prezenta, gazda si cu soricelul maxim.
  Daca am avut obiectii la modul cum se raporteaza participantii la opiniile gazdei, am facut-o deschis si am si mentionat ce vroiam sa spun: nu sunt postac la comanda cuiva, asa cum facea cineva aluzii.
  Daca nu se accepta opinii, altele decat cea a gazdei si a catorva apropiati, atunci ar fi bine sa puneti un motto, cam de genul: „aici isi exprima parerile doar cei care cotizeaza la psd cu peste 500 euro/luna”. In acest caz, fii sigura Aya, ca n-as mai posta nici macar o virgula.

  De ce trebuie sa aplicam mereu lozinca maniheista „cine nu e cu noi e impotriva noastra”?

 106. 109 Ghita Bizonu' mai 31, 2010 la 10:35 am

  Andi L
  din partea mea poti sa-l critici cat doresti pe AN . Insa daca am parerei contrare da-mi voie sa ma amestec… ca asta este totusi un loc destul de public …
  Si criza cica nu are „nici o treaba cu derivativele si speculantii ca daca ar fi avut se termina de mult.” Misto idee . Hai sa luam un exemplu paralel – unu arubnca un chibrit inca aprins si ia foc ceva 9(sa zicem paie, benzina, samd ). Si pe urma zice cu nonsalanta : dom’le incendiul a durat 1 ora , chibritu arde maxim 12 secunde ,,, deci nu era voba de chibritu meu …
  Cam asa si cu criza. A inceput din cauza ca speculatia cu derivate s-a prabusit …. insa s-a extins la intreaga piata . Fiindca unii au misat ca le vor „intra” bani si au facut angajamente pe baza acestei supozitii . Angajeamentele neindeplinite au dus la alte pierderi … Hm.. uite un exemplu sa zic asa clasic. Pe la 1900 JP Morgan si Rockefeller I ul s-au incaierat ptr o companie de cai ferate .. Disputa privea controlul si doar 1% din valoarea companiei era pe piata ( actiuni necontrolate de cei 2 giganti ). Au intervenit si alti traderi speculand ( adica au cumopart si au vandut actiunui ce nu le aveau ) . In final cadn s-a tras linia ceilalti erau intr-o situatie ingrozitoare si au fost siliti sa scoata pe piata actiuni pe care le aveau. Era riscul prabusirii bursei asa ca cei doi giganti au hotarat ca doar 1/4 sa fie platit ( se duceau si ei dracului ). In final toata lumnea a suferit „ceva” pagube …. Adica dragul meu de multe ori actiunea initiala, evenimentu initial , are urmari care dureaza mai mult timp ….
  Si ca ma reped sa trag concluzii … Esti sigur ca m-am grabit sa trag concluzii numa pe baza postului tau de la mai 28, 2010 la 10:20 pm ? Nu crezi ca de fapt aveam aceste opinii de ceva timp ? Sau cumva crezi ca opiniile tale sunt absolut noi si originale si ca nu au mai fost prezentate pe aici ( de ex de Victor V )? Sa nu mai zic de alte locuri…
  Nu crezi ca de fapt tu dai dovada de infatuare ?!

 107. 110 mig mai 31, 2010 la 11:10 am

  @Andi L
  Dar care este cauza ( sau care sunt cauzele) crizei actuale dupa parerea d-tale?
  Intreb numai…

 108. 111 Andi L mai 31, 2010 la 2:59 pm

  Bizonule,

  Observ ca in materie de economie faci greseala clasica de a confunda cauza cu efectul. Criza asta ca si multe din cele anterioare e rezultatul politicilor monetare dezastruoase. Un exemplu f simplu e asta: in USA FED-ul a micsorat dobanzile la limite absurde si asta a dus la faptul ca cei pe care tu ii numesti speculatori (printre ei au fost si multe banci comerciale) au imprumutat bani cat cuprinde pe care i-au investit in real estate si nu numai (internet companies in anii 96-2000 de ex). Cand s-a ajuns la limita critica a ceea ce se numeste „leverage” si datoria nu a mai putut fi „serviced” marketul in mod firesc s-a dus in jos. Nu are absolut nici o importanta ca nu stiu care hedge fund or banca a inceput sa vanda la greu ca sa „scape” or margin calls nu au mai putut fi onorate. Discutia ar putea continua dar momentan nu mai am timp.

 109. 112 mig mai 31, 2010 la 4:19 pm

  Andi L
  Il acuzi pe TR 85 M1 degeaba;comportamentul bancilor si al hedge fund care sunt in mare parte finantate de banci prin imprumuturi sau apartin acestora reprezinta cauze si nu efecte ale crizei actuale.
  Fa-ti totusi timp sa continuam discutia.

 110. 113 Aya mai 31, 2010 la 7:10 pm

  @

  Andi L

  Afirmi: „Criza asta ca si multe din cele anterioare e rezultatul politicilor monetare dezastruoase.”

  Se observa lesne ca, in materie de problematica a pietelor financiare si de capital, dai in gropi cu felinaru-n brate, asa esti de „instruit” (ca sa nu spun altfel).

  GB chiar este informat si stapaneste bine subiectul in cauza.

  Vorbesti despre confuzie intre cauza si efect?
  Tu habar n-ai care e cauza- ce sa mai discutam de „confuzii savante”!

  Probabil, ai auzit expresia „a confunda efectul cu cauza”, ti-a parut rafinata si inteligenta, ai retinut-o si ti-ai spus ca ai gasit locul si momentul potrivite pentru a-ti etala „eruditia”.
  Iti dau o veste proasta: aici, urechistii sunt ironizati. Daca vrei sa produci impresie, „deplaseaza-te” in alt alte locuri virtuale.

 111. 114 Aya mai 31, 2010 la 7:12 pm

  @

  Cititor in stele

  Iti reprosam exact ceea ce reprosezi tu, potential.
  Inseamna ca ne putem intelege.

 112. 115 Maximmouse mai 31, 2010 la 8:00 pm

  @AAAYYYAAA!:)

  Ma simt onorat ca ii raspunzi cititorului in stele in apararea mea….esti o porumbita de nadejde!

  Abia acum am vazut disputa pe care am deschis-o dintr-o mare greseala…nu mai fac.

  Tocmai stateam dupa cina cu ochiul in televizor si am vazut la Firea pe boureanu,n-am vazut de la inceput , totusi,Gabriela este indoliu…iata , metode ….Sunt foarte trist, barbatzii aia trei nu putea unul sa-i dea una in mufa boului…da…totusi , cred ca asta si voia , ai dreptate..dar unde s-a ajuns…aici pe blog este liniste , draga porumbita , fata de metodele ofensive marca pdl care au inceput sa se contureze….aici sunt mai subtili…hmm dar tot acolo se ajunge…

  Cred ca trebuie bagat ignore…ca solutie pasnica…:)

 113. 116 Andi L mai 31, 2010 la 8:30 pm

  @Aya

  Pacat de spatiul pe hdd irosit! Daca nu esti capabila sa prezinti un argument, clar si la obiect, nu vad motivatia pt care i-ai lua apararea Bizonului. Lasa-l in pace e ca major si vaccinat! Isi poate purta si singur de grija. Nu de alta dar daca mai scrii mult il faci sa isi schimbe parerea despre tine!

 114. 117 Aya mai 31, 2010 la 9:55 pm

  @

  Andi L

  Mersi de grija ce-mi porti.
  Cat despre GB- te mananca la micul dejun intre doua felii de paine si nu se satura.

  P.S.
  Mai bine te-ai duce sa afli tainele diferentei dintre cauza si efect.

 115. 118 Aya mai 31, 2010 la 9:57 pm

  @

  Maximmouse

  Maxonule drag, uneori ma transform din porumbita in vulturita.
  Asta e!

  Bine, voi incerca sa pun in practica sfatul tau.
  Voi incerca- mai mult nu pot promite!

 116. 119 Ghita Bizonu' iunie 1, 2010 la 7:39 am

  Andi L

  Observ ca tu faci greseala tipica de a considera criza ca pe ceva nenatural, nefiresc. Criza puiule este o componenta normala a economiei ( ceva cam in genul treci in viteza a 2a sa ai mai multa tractiune dupa care revii intr-a 4 , 5a trecerea in treapa a 2a corespunzand unei crize). Este un construct mental sa-ti inchipui o societate care sa nu cunoasca criza ( ami ales de cand ea incepe sa fie definita de public de absenta cresterii).
  In legatura cu asta trebe sa-ti zic ca asta nu este prima criza a sistemului capitalist ( si sigur nici ultima ). Si ca criza nu este nici macar o caracteristica doar a sistemului capitalist … a existat si prin Evul Mediu si daca am avea destule informatii pun pariu ca am putea discuta despre crize in Ur inainte de inventarea mondezii si creditului..Si desi o dadea cotita chiar si regimul socialist a cunoscut crize ( si fiind incapabil sa le gestioneze Kaput ! ). Fiindca economia se dezvolta ciclic …
  Ca sa zic asa criza se declanseaza cand cererea si oferta nu se mai echilibreaza reciproc. Motivele sunt atat de variate incat nu cred ca se poate construi o teorie generala ( incepand de la simplele influente climatice – ciclul natural de 8 ani, epidemii , catstrofe naturale ajungand pana la manipularile finaciare cele mai abject-elaborate).
  Revenind la pietele imobiliare ( ce numesti tu real estate este imobiliar in romaneste ) prin nu stou ce bizarerie ele raman ancorate in ciclul de 8 ani … asa ca pe plan international unii au reusit sa se “parleasca” chiar si de 3 ori daca au trait destul… sau se vor mai parli inca odata. Oricum a zice “asta este piata” si a consimti sa platesti preturi exagerate nu este dovada de bun simt ( de ex acu 2 ani apartament 3 camere bloc de 30 de ani “numai” 110.000 euro era nerealist ) si se ajunge direct la criza.
  Ce numesc eu speculatori este ce se intelege cam de la Law incoa . Insi care cred ca banii fac bani si ca dorientele lor se vor implini oricand si oricum ( in plus indivizii cinici care stiu sa profite de prostia astora ). Asa a fost si cu criza .com- s-a mizat excesiv pe “virtualizare” uitandu-se micul amanunt ca “virtual” nu este si “real” totul in sos milenarist cu adaos de cult cargo ( pardon ! Am participat la 2 conferinte .. oameni cu “idei” da busfetu a fost bun si spirtoasele in cantitate suficienta … Conferinta de E Coomerce din 2001 o tin minte bine dupa ani de zile am mai baut coniac ! )
  Oricum ti-as ugera sa mai inveti si limba romana …(“serviced” marketul samd) …
  Si asa la final Aya a fost amabila mai degraba cu tine ….Atentionandu-te ca ai putea deveni principalul meu subiect de amuzament . Si ca sa fiu si eu amabil iti dau un sfat – nu te baga in contradictii cu mig … se pare ca fata de mine este bazat in domeniu …
  A da am zis mig – poa nu intelegi despre cine zice TR 85 M1 este tancul romanesc modernizat cu Maffei zis si “Bizonul”. Cauta pe internet …

 117. 120 mig iunie 1, 2010 la 9:21 am

  Andi L
  Vino d-ta cu argumente clare si la obiect despre criza.
  Combate-ma, onorabile domn…

 118. 121 Andi L iunie 1, 2010 la 3:14 pm

  Bizonule

  1. Nu am considerat niciodata criza ca fiind ceva nefiresc. Cred ca tu singur ai tras concluzia asta bazat pe nu stiu ce. In economie ceva ce declanseaza o criza nu inseamna neaparat ca trebuie sa o si produca. Speculatorii sunt o componenta economica normala si in multe din limbile vorbite cuvantul are a conotatie pozitiva, spre deosebire de Lb. romana si cateva altele.

  2. Din cate se vede pe aici discutia in contradictoriu e asociata cu „ai grija ca devii obiectul meu de amuzament” sau „nu te pune cu Aya or Mig”. Dragilor, relaxati-va ca nici unul dintre voi nu a inventat apa calda ori mersul pe jos!

  3. Folosirea unor cuvinte in Lb. engleza nu a fost facuta nici intr-un caz pt a epata ci din dorinta de a fi cat mai scurt si la obiect – inclin sa cred ca stii f bine asta – tocmai de aia au fost puse in ghilimele.

  4. Nu trebuie sa imi spui cine esti ca stiu. Ai putea sa explici de unde dorinta asta de a sublinia importanta propriei persoane ca si cum ar trebui sa nu te contrazic si sa fiu de acord cu tot ce zici?

  5. Politicile monetare proaste(si nu doar ele) produc crize de mii de ani – vezi exemplul Imperiului roman care si-a devaluat monezile din metal pretios pana cand lumea a refuzat sa le mai accepte.

  6. Aya, inca o data: daca nu ai nimic de zis lasa-l pe Bizonu pace ca mai rau il incurci.

 119. 122 Ghita Bizonu' iunie 1, 2010 la 4:25 pm

  Andi L
  Te rog sa indici limbile alea in care speculant are conotatie pozitiva . Fiindca eu am scris speculant nu speculator – sa-ti explic diferenta ?
  Oricum nu uita in ce limbi are conotatie pozitiva … si tine cont ca pe aici gasesti ceva lume mai scolita asa ca daca dai un exemplu se poate gasi usor careva care sa stie …si sa nu se abtina sa te corecteze …
  Cred ca devii obiectul meu de amuzament … cuvintele alea le puneai in engleza fie din lene intelectuala fie ( mai sigur ) din necunosaterea limbii romane . Si fii atent aici ce ai scris In economie ceva ce declanseaza o criza nu inseamna neaparat ca trebuie sa o si produca . Adica declanseaza este diferit de a produce ? Adica daca aprind tigara intr-o benzinarie si declansez o explozie inseamna ca nu am produs explozia ? Tare cestia asta !!
  Si daca vorbesti de criza , atunci tine cont ca nu este vorba doar de criza finaciara. Si devalorizarea monedelor metalice este semnul altei crize. Tu crezi ca numa din placere Imperiul Roman ori Filip cel Frumos au devalorizat ?
  Si poate tie iti place ca sa fii intr-o gasca unde toti sa fie de acord … mie imi place contradictia …

 120. 123 Andi L iunie 1, 2010 la 5:40 pm

  Bizonule,

  1. Nu am zis niciodata ca imi place sa fiu intr-o gasca unde toti sa fie de acord. Dimpotriva chiar!

  2. Afirmatia „In economie ceva ce declanseaza o criza nu inseamna neaparat ca trebuie sa o si produca” este corecta iar comparatia facuta de tine nu isi are locul aici din simplul motiv ca e ca si cum ai compara mere cu capsuni. Inclin sa cred ca stii f bine lucrul asta dar ai oarecari reticente in al accepta. Sa fie oare din cauza varstei? 🙂

  3. Lenea intelectuala nu are nimic de-a face cu folosirea unor cuvinte din alta limba. Sunt multe cazurile cand un cuvant intr-o limba necesita mai multe in alta sau chiar explicarea intregului concept. Motivatia a fost simpla: lipsa de timp si dorinta de a n-o lungi prea tare. Din cate se vede esti familiar cu respectivele cuvinte asa ca nu vad rostul tevaturii.

  4. Citez din articolul tau: „Ce numesc eu speculatori este ce se intelege cam de la Law incoa”.

 121. 124 mig iunie 1, 2010 la 5:59 pm

  Andi L
  Nu te supara asa tare pe TR 85 M1, are suflet bun chiar daca il ascunde sub blindaj (modernizat);o fi avind tun de 100 mm dar trage cu munitie moderna (ti-a dat citeva exemple corecte gen valoarea reala a unei actiuni / valoarea bursiera, mitul cresterii permanente pe care tu nu vrei sa le vezi).Acu’ tu ce vrei sa-i reprosezi ca nu are Kontakt-5 si Shtora-1?
  Hai mai bine sa discutam despre criza…
  Comportamentul bancilor in acordarea de credite este prociclic :criterii lejere in conjunctura favorabila si aspre in caz contrar;acest lucru s-a manifestat din plin in criza creditelor subprime:
  -daca acuma cativa zeci de ani creditele subprime erau considerate o nisa , intre 2001-2006 valoarea acestora s-a multiplicat de 7 ori ,ajungand la 685 mld USD
  -intre 2001-2006 am asistat la o ampla micsorare a ecartului intre dobanzile la credite prime si subprime
  -in aceeasi perioada calitatea creditelor acordate s-a diminuat substantial.
  Vezi, putem discuta relaxat fara sa facem referiri la apa calda sau mai stiu eu ce…

 122. 125 Ghita Bizonu' iunie 1, 2010 la 8:53 pm

  Andi L

  oi fi io mai tare de cap ….da nu inteleg :“In economie ceva ce declanseaza o criza nu inseamna neaparat ca trebuie sa o si produca”
  Deci
  1) ce declanseaza – ce e aia declanseaza dupa tine ?! ca sinonime – a porni , a dezlantui , a da drumul ,
  2) sa produca – sa faca , a da nastere; sa provoace, este cauza

  Deci ceva care porneste , dezlantuie samd un eveniment ( de la criza la incendiu, inundatie, inregistrare ) nu este si cauza evenimentului caruia ii da nastere ? Adica cauza nu are legatura cu efectul ?
  Exista efecte fara cauze ?
  ma intorc la fraza ta absconsa :
  “In economie ceva ce declanseaza o criza nu inseamna neaparat ca trebuie sa o si produca”
  Deci criza exista ( in propozitie), a fost declansata deci exista .
  Insa ce a declansat-o nu a produs-o ?! Deci criza exista sau nu ? Fiindca tu zici ca a fost declansata …A fost declansata si nu exista ?!
  ma rog ar mai fi o situatie : presupusu declansator nu este cel real ( care provoaca evenimentul) .
  Si ma intorc ca nu prea le ai cu romana ( as zice ca si cu logica).
  Fiindca in orice domeniu vrei matale efectul ( in cazu discutiei :criza ) are o cauza . Ma rog in multe domenii si mai ales cele sociale cauzele sunt multiple …. unele din parerile mele le gasesti la http://vremea.forumgratuit.ro/teoria-chibritului-f6/capitalismul-la-rascruce-t15.htm
  sa zic asa eu am impresia ca s-ar putea sa asiatam la apusul unui mod de productie ( industrialismul , care a avut doua fete : capitalismul si socialismul )
  Si ptr ce nu-mi plac ideile libertariene la http://vremea.forumgratuit.ro/societatea-f2/mica-critica-netovaraseasca-a-teoriilor-libertatriene-t6.htm
  Dupa cum vezi am unele idei ceva mai vechi decat aparitia ta pe aici ….

 123. 126 mig iunie 1, 2010 la 10:19 pm

  Bizoane,
  Ai pus pe bietul partener de discutii un ditamai Rheinmetall L55 120 mm…
  Ei da, si eu sunt de aceesi parere cu d-ta:comunismul si capitalismul au fost cele doua fete ale industrialismului, pentru ca pe fond vorbind au avut aceleasi caracteristici fundamentale:
  -standardizare
  -sincronizare
  -specializare
  -concentrare
  -centralizare
  -maximizare
  Societatea industrialista este pe cale sa fie inlocuita de ceea ce Toffler numea societatea informationala (sau postindustrialism).Dar parca tot nu vad paradigma economica specifica noului tip de societate…

 124. 127 Aya iunie 1, 2010 la 11:15 pm

  @

  Andi L

  Puisor, sigur are dreptate GB cand afirma ca folosesti cuvinte din engleza pentru ca nu stapanesti limba romana.
  In acest caz, nu ma mira ca incurci cauza cu efectul- habar n-ai ce semnifica fiecare dintre cele doua cuvinte.

  Iata un exemplu jenant si, in acelasi timp, revelat atat pentru precaritatea cunostintelor tale de limba romana cat si pentru faptul ca esti, precum „dorobantierii de neam prost” (adica, „imbogatitii de razboi”, ca sa intelegi la cine ma refer) pretios si ridicol.

  Citez din mesajul tau pentru GB: „Sunt multe cazurile cand un cuvant intr-o limba necesita mai multe in alta sau chiar explicarea intregului concept (?!? n.A.)”.
  Trec peste precaritatea formularii „sunt multe cazurile cand”. Finetea limbii romane se dobandeste inca din copilarie- probabil, ai avut una mai nefericita.
  Alta este problema care te recomanda drept un pretios ridicol: cea legata de concept.
  Puisor, tu stii ce inseamna concept?
  Daca da, ce „face” conceptul?
  Daca stii ce „face” conceptul, cum ramane cu „explicarea” lui?

 125. 128 Aya iunie 1, 2010 la 11:24 pm

  @

  Ghita Bizonu’

  A propos de relatia cauza- efect: realizezi ce dureri de cap ar avea Andi L daca ar trebui sa citeasca „Maestrul si Margareta” si sa incerce sa patrunda tainele scenei de la inceput, din parc?
  Ma refer la cea in care Berlioz (nu compozitorul)- vorba lui Bulgakov- il intalneste pe Azazello care il anunta ca va muri decapitat de o comsomolista intrucat (citez din memorie) „Anuska a varsat deja uleiul”.

 126. 129 Andi L iunie 1, 2010 la 11:51 pm

  Bizonule,

  1. Poti sa fii linistit, si Lb. romana si logica imi sunt familiare altfel nu mi-as irosi timpul in discutii de genul asta.

  2. Greseala pe care o faci in discutia de fata e ca aplici economiei aceleasi reguli referitoare la cauzalitate pe care le aplici in stiintele exacte. Se stie de mult ca economia nu se supune regulilor respective.

  3. Ca exemplu hai sa luam ultima criza din USA. In 2001 cand efectele prabusirii Nasdaq se mai stinsesera Fed-ul a decis sa stimuleze sectorul imobiliar prin scoaterea de la naftalina a unei legi mai vechi din 1977 numita CRA (Community Reinvestment Act) si prin scaderea dobanzilor.
  In felul asta a fortat efectiv multe dintre banci sa acorde imprumuturi persoanelor cu probleme de solvabilitate. La randul lor companiile de mortgage ca sa profite de politica asta financiara au decis sa „le ia fata bancilor” prin valorificarea a ceea ce se cheama imprumuturi „Alt A” urmate de de cele numite „subprime”. De ce au facut companiile de mortgage asta? Din simplu motiv ca au putut sa vanda imprumuturile companiilor de securitizare scapand in felul asta de responsabilitate. Dupa cativa ani cand au venit primele resetari la dobanzile pt imprumuturile subprime s-a declansat criza.
  Asta ar trebui sa ilustreze diferenta majora dintre CRA in combinatie cu scaderea dobanzilor si reseturile la dobanda pt „subprime”. E mai mult decat clar.
  Asa cum chiar tu ai zis „presupusu declansator nu este cel real”.

  4. Cat despre ideile libertariene esti liber sa le critici dupa propria-ti placere!

  5. Nu vad absolut nici o legatura intre vechimea anumitor idei ale tale si cat de nou un individ e pe forumul de fata. Fii linistit ca nu discuti cu un pusti. Sunt destul de hodorog! 🙂

 127. 130 Andi L iunie 1, 2010 la 11:56 pm

  @ Mig

  Desigur ca putem discuta lejer! Un pic de sare si piper nu strica niciodata! 🙂

 128. 131 Ghita Bizonu' iunie 2, 2010 la 9:01 am

  Andi L
  In primul rand imi esti dator cu o explicatie . Te rog sa indici limbile alea in care speculant are conotatie pozitiva .. Tu esti capabil sa iti sustii scrisele sau esti incapabil sa le retragi cu un naspa am gresit ? Arata limbile in care speculat ( economic ) are conotatie pozitiva .
  Vechimea ideilor mele este in legatura cu alta sustineri ale tale .. revezi postarile tale :
  Ce ma uimeste insa pe mine la voi e rapiditatea cu care trageti concluzii.. Ce numesti tu concluziile sunt numai aparent concluzii sunt pareri mai vechi !

  Daca mai tii minte discutia noastra a inceput in urma declaratiei tale Bizonule, criza de fata n-are nici o treaba cu derivativele si speculantii ca daca ar fi avut se termina de mult.. Geaba o dai cotita sustinand ca as face greseala ca aplic economiei aceleasi reguli referitoare la cauzalitate pe care le aplici in stiintele exacte. Se stie de mult ca economia nu se supune regulilor respective.. Rezultatul este ca iti cer o noua demonstratie . Eu sustin ca in orice domeniu efectul odata produs ( indiferent de cauza ) are o dezvoltare a sa proprie . In cazul in discutie indiferent de factorul declansator criza se dezvolta independent dincolo de terminarea evenimentului declansator ….( e ca si cum churchil ar fi zis :Hitler a ocupat Polonia … deci restu ce motiv mai avem sa continuam razboiul ?)
  In plus mai este o cioaca mica de tot …de care se pare ca nu ai auzit . De scont ai auzit ? De rescont ?! Daca s-ar fi aplicat practicile conservatoare, prudente ale capitalismului clasic …. si nu palavrageala matematizata nu ai fi avut aceasta cadere ! Fiindca asa cum am mai scris faptul ca X ( Dumnezeu personal, Statu, Dracu’ , First Jupiterian Bank, Klingonian Imperial Bank ) ma garanteaza cu 30 de parti si tu imi imprumuti 70 de parti si apoi vinzi creanta mea la valoarea de 100 …. si apoi revanzatorul o vinde cu 105 % operatiunea este compromisa din start . Sau este o inselatorie . Fiindca 30% nu iti apartin .. nu ai drept asupra lor . De fapt ca facerea sa reuseasca trebuie ca in final returul sa fie de 130% chiar in momentul primei vanzari .. ( 30 ai garantului, 70 ai tai , plus 30 % basca “rezultati” din prima vanzare ). In cazul – intotdeauna probabil – ca garantatul nu poate returna , garantia este de 30 % , cumparatorul ultim al creantei suporta riscul nu numai al partii imprumutate de 70 ci si al celor 30 pe care deja ti I-a platit plus cei 10-20 care i-a mai bagat sa cumpere creanta.
  Fata de cazul normal al scontului in care pretul politei scade la fiecare scontare ( riscul fiind luat in clcul ) aici pretul creantei creste. Este contrar catorva principiului universal ex nihilo , nihil si se trece la aplicarea principiului nimic nu se castiga, nimic nu se pierde ci totul se transforma si totul de reduce la transferul de moneda la cativa “initiati” , in defavoarea tuturor celorlalti .
  Si te rog revezi si cazul ENRON si contabilitatea sa “creativa” . A “creat” avere ptr unii ( cativa) si pagube imense ptr altii ( inclus ptr firme serioase care au putut fi banuite de “creativiatate” )
  Daca “nu intelegi” ci dai vina pe garant esti in perfecta concordanta cu mises.ro unde se considera ca bancile care au dat prime de milioane , si-au schimbat avioanele cu altele mai luxoase samd , considera ca s-ar fi comportat “normal” si “responsabil”. Mentalitate de infractor ( pai daca puteam de ce nu ?! ). Ca cica bancile pot considera ca si data viitoare vor fi salvate asa ca de ce s-ar retine sa cheltuie banii societatii ( Statului ) cand se ingroasa coada la supa saracului ?!. Ma rog cica Statu nu trebuia sa intervina … Adica ca cam asa … X imi explica la mine in sufragerie ca este terminat si ca trebe sa se sinucida si se pregateste sa se autoincendieze. Scuze da nu am chef de 2 kile de benzina arzanda in sufragerie … si-l salvez ( cu bani ). Daca el considera ca sa se duca la barbut din nou cu banii e un comportament rational .. premonitus preparatus. A doua opara ori nu-I dau drumu in sufragerie ori il “potolesc’ definitiv – covoru se curata mai usor .. SI data viitopare Statu ii poate potoli definitiv … cu o purga . Adica o nationalizare . comportament responsabil al Statului daca actorii privati si privilegiati dau dovada de iresponsabilitate ….

 129. 132 Andi L iunie 2, 2010 la 2:53 pm

  @Aya

  Nu te mai implica fara rost ca mai rau iti faci. Ar fi trebuit sa stii deja pana acum ca in interiorul frazei „limba romana” se scrie de fapt „Limba romana”. E greu cu scoala asta mai ales cand „nimic nu ai a spune”.

 130. 133 Aya iunie 2, 2010 la 9:21 pm

  @

  Andi L

  Ai facut scoala elementara „pe sarite” sau esti Marean-care-este-almanahe-asfalte, sub acoperire?

  P.S.
  A propos de implicare:
  Daca poti, spune-mi, te rog, ce ai inteles din urmatoarul fragment al mesajului pe care ti l-a transmis GB (citez):
  „Fata de cazul normal al scontului in care pretul politei scade la fiecare scontare ( riscul fiind luat in clcul ) aici pretul creantei creste. Este contrar principiului universal ex nihilo, nihil si se trece la aplicarea principiului nimic nu se castiga, nimic nu se pierde ci totul se transforma si totul de reduce la transferul de moneda la cativa “initiati”, in defavoarea tuturor celorlalti.”

  Sa stii ca, exceptand acel principiu reprodus in latina, totul e in limba romana (asa se scrie, puiutz mic si vag alfabetizat!).

  Ce zici, cata carte iti mai trebuie ca sa pricepi ceva?

 131. 134 Aya iunie 2, 2010 la 9:23 pm

  @

  Ghita Bizonu’

  Nu mai inteleg eu ce citesc sau onor Andi L iti atrage atentia ca relatiile de cauzalitate pot fi si „altfel” (de unde se intelege un singur lucru: ca pot si si altfel decat de la cauza la efect!)?

 132. 135 Andi L iunie 3, 2010 la 1:36 am

  Bizonule,

  1. Deci tu spui asa „eu am scris speculant nu speculator – sa-ti explic diferenta?”
  Hai sa ne uitam la definitia cuvantului in Lb. romana!
  SPECULÁNT, -Ă s.m. și f. Cel care face speculă cu diferite mărfuri sau produse; afacerist; speculator. [Cf. germ. Spekulant].
  Dupa cum observi speculator si speculant, de fapt, in Limba romana inseamna unu si acelasi lucru. Sensul din limba de provenienta zice asa: „der sich auf unsichere Geschäfte einlässt” ceea ce tradus inseama „cel ce se implica in afaceri care prezinta risc”. Dupa cum vedem conotatia originala nu era nici pe departe rea.
  2. Hai sa luam de ex Lb. engleza. Speculator aici are atat conotatie buna cat si rea in functie de context. Exemplu: Jim Rogers is an American currency speculator, stock investor and businessman. Dupa cum vezi nici o conotatie negativa. La polul opus in aceeasi limba avem: Evil speculators are trying to profit from the Greek fiasco.
  Si daca tot suntem la Grecia, acelasi cuvant cand e folosit de catre greci in limba lor, nu implica o conotatie negativa decat atunci cand vorbitorul in mod express subliniaza asta.

  3. Mai departe spui „in orice domeniu efectul odata produs (indiferent de cauza) are o dezvoltare a sa proprie”. Asta reprezinta generalizare fara nici o baza. Sunt multe domenii unde cauza A genereaza efectul B care la randul lui nu are nici o dezvoltare proprie. Se stie in mod clar ce anume se va intampla si nu se asteapta nici o dezvoltare.

  4. Referitor la Enron. Cauza pricipala a pierderilor financiare pt investori, (asta e valabil si in recentul scandal Madoff), se rezuma la ceea ce se numeste „due dilligence”. S-a adeverit ca multi dintre cei are au investit bani au luat de bune situatiile financiare prezentate desi erau multe indicii care aratau ca lucrurile stau cu totul si cu totul altfel.
  O alta cauza o constituie nu lipsa regulatiilor cum s-ar crede ci faptul ca cei care trebuiau sa aiba grija ca ele sa fie respectate nu si-au facut datoria de nici un fel. In cazul Madoff de exemplu, Harry Markopolos a scris mult pe tema asta.

  5. Ar mai fi ceva de zis pe tema „adica o nationalizare, comportament responsabil al Statului daca actorii privati si privilegiati dau dovada de iresponsabilitate” dar e tarziu si mai am si altele de facut :-).

 133. 136 Ghita Bizonu' iunie 3, 2010 la 10:32 am

  Andi L

  1) in romana speculator mai insemna si unu care incidental profita de o situatie favorabila, fara a o crea . “Speculeaza” momentul. Nu avea intentia .. I s-a oferit oportunitatea . Nu este o activitate constanta ( de exemplu X are in momentul de fata disponibili 60.000 euro . Are posibiliatea sa isi traga o masina tare dar isi zice ca in momentul de fata la preturile de pe piata poate mai bine cumpara o proprietate imobiliara . Sau are bafta de a da peste un chilipir ). Speculantul traieste din specula , este activitatea sa de baza .
  2) conotatie pozitiva …nu neutra . Si nici sa depinda de context.Tu ai scris pozitiva
  3) dezvolatre proprie . Se poate ca dezvoltarea sa mearga de la 0 la plus infinit . In domeniile simple poti sa te astepti la o cestie tip zero. Adica sa prevezi totul dinainte. Nu si in domeniul social . Economia este un domeniu social , deci complex .
  4) Am scris despre Enron doar ca un exemplu . In care “creativiatea” a cam fost la baza .
  5) Nu ai timp … nu-i nimic grav . Insa ipoteza trebuie retinuta ca fiind valabila . Nu poti fi lasat sa te joci cu moneda .. caci moneda nu este a ta . Si nici ca prin lacomie sa pui in pericol proprietatea altuia .

 134. 137 Andi L iunie 3, 2010 la 1:17 pm

  @Aya

  Se vede treaba ca tii mortis sa ii faci pe cei din jur sa creada ca esti doar simpatica si frumoasa!

 135. 138 Aya iunie 3, 2010 la 9:13 pm

  @

  Andi L

  Esti un nou venit cu mintea odihnita.
  Dar nu-mi displace sa mi se spuna ca sunt (si) simpatica si frumoasa.


 1. 1 “May the Force be with you!” « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe mai 29, 2010 la 6:45 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: