Alternativele lui Basescu nu exista

„Probabil că România va ajunge si la majorări de impozite…” (Mugur Isarescu)

Cand am citit prima oara aceasta declaratie, am avut impresia ca ma uit peste un transcript al conferintei de presa pe care am sustinut-o marti, atunci cand am lansat programul „Solidaritate pentru Dezvoltare”. Ea apartine insa Guvernatorului BNR si pune, practic, capat mascaradei discursului despre cele doua solutii prezentate de Basescu: cresteri de taxe SAU taieri de pensii si salarii. Semnalul este acela ca ne pregatim si pentru una si pentru alta. Iar in mintea lui Basescu, probabil Guvernul Boc va trebui sa implementeze taierile de pensii si salarii, in timp ce Guvernul sluga II va trebui sa aplice cresterea taxelor, invocand incompetenta Guvernului Boc. Si peste toate acestea, Basescu va poza drept cel care nu stie nimic.

Pentru „fericitii” care se gandeau ca Guvernul nu se gandeste la cresteri de taxe, probabil declaratia guvernatorului BNR este ca un dus rece. Pentru nefericitii care sunt terorizati de doua saptamani de perspectiva taierilor de pensii si salarii, perspectiva tocmai lansata a cresterii taxelor nu mai este decat un cutit intors intr-o rana prea adanca. Din nou, Basescu si PDL au mintit. Pentru a cata oara?

Ceea ce continua sa ma socheze este insa lipsa oricarei discutii despre alte solutii. Din partea Puterii vedem ca nu mai avem decat o solutie cu doua variabile negative. Nu exista nimic pozitiv, nu se propune nicio perspectiva, alta decat cea a dezastrului.  Refuzul obstinant al atualei guvernari de a discuta si despre alte solutii, denota nu curajul sacrificiului politic de care vorbea Traian Basescu, ci o doza de autism incredibil. Oamenii acestia sunt setati pe o linie care duce intr-o fundatura si nu mai aud niciun semnal de alarma.

Pe aceasta cale, ii invit si pe cei care sperau ca taxele nu vor creste si salutau taierea de cheltuieli in varianta Basescu sa arunce un ochi mai atent pe programul propus de PSD. S-ar putea sa gaseasca lucruri interesante acolo. Acolo chiar avem o alternativa la taierile absurde din prezent.

72 Responses to “Alternativele lui Basescu nu exista”


 1. 1 Serban Nichifor mai 26, 2010 la 5:40 pm

  Exista o singura alternativa: sa ne lase…

 2. 2 Sibilla mai 26, 2010 la 5:45 pm

  Una bucată canalie, aidoma securistului de la Anvers, Băsescu, CARE NU E PREŞEDINTELE ROMÂNILOR ci, un cioflingar, CAPO DI TUTTI CAPI, trăsnescă-l AMIN !
  PD-L, partid la putere, face legea, o lege a bunului plac. Legea vine vorba, că-n România sub stăpânirea Băsescului NU MAI EXISTĂ LEGE! Există însă Naşi, Capi. Capo di tutii Capi, desigur, Tr Băsescu. Urmează Capi din judeţe, pardon, feude, voievodate…
  Ete-l şi pe Sorinache Frunzăverde, zis “Ayatollahul”, voievod de Caraş-Severino, chitit să vandalizeze tot ce-a mai rămas întreg din judeţ….
  TzuicăMan, Frunzăverde, NU se teme nici de Dictatorul Băsescu, iar aşa zisele instituţii ale Statului, fac sluş la uşa * Împărăţiei * mnealui, doar e pretenar cu buldogul… :
  Fostul Ministru al Mediului şi Turismului, Frunzăverde, colaborează, impune, dispune şi-are largul concurs al primarilor PD-L la … di tăti. Doar e * Împărat * ce naiba! Ce contează că a reuşit * performanţa * de-a aduce Caraş-Severinul între primele 5 judeţe din România LA SĂRĂCIE ! Afacerile să meargă… cele personale.
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/26/ayatollahul-frunzaverde-e-chitit-sa-vandalizeze-caras-severinul/

 3. 3 Victor V. mai 26, 2010 la 6:20 pm

  @ Adrian Năstase

  Din nou sunt de acord cu dumneavoastră. Traian Băsescu este doar un farsor și este foarte probabil că va recurge în ultimă instanță la majorări de taxe.

  Am remarcat printre propunerile PSD, cu mare surpriză, REDUCEREA impozitului pe profit și pe dividende la 15%, simultan cu creșterile de impozite pentru salariații cu venituri medii și mari. Mă tem că nu am înțeles corect propunerile PSD și este nevoie să le citesc cu mai multă atenție.

  Din păcate, la editorialul „În apărarea Statului II” sunt doar parțial de acord. Voi posta acolo comentariile mele, cu speranța că vor fi utile.

  O zi plăcută!

  PS: nu am primit nici un feed-back la e-mail-ul trimis către cabinetul dumneavoastră.

 4. 4 Pali mai 26, 2010 la 6:44 pm

  In materialul prezentat de dvs. Dl. Nastase alternative sunt cu duiumul;intrebarea e cine o sa le aplice si cand ? Asta daca o sa mai apucam ziua cand divinitatea ( alta varianta nu prea vad ) o sa ne scape de gasca asta de maidanezi portocalii in frunte cu acest deseu uman numit Basescu !!!

 5. 5 Sibilla mai 26, 2010 la 7:18 pm

  D-le AN,
  Am citit cap-coadă Programul propus de PSD, ca mine, şi mulţi alţi români pentru care Securistul Băsescu NU e preşedinte ci , scârba, canalia ce ne mănâncă zilele… dar…. ce e de făcut pentru că, da, aveţi dreptate, SE POATE, se poate şi altfel, nebunul refuză, şi-am să zic precum alţii în alte rânduri : pe ei pe mămicuţa lor de şobolani ! MUSAI !
  Numai că, teamă mi-e că pe marinar şi clanul său de infractori, nu-i putem alunga decât cu rezbel…

 6. 6 olimpiu65 mai 26, 2010 la 7:36 pm

  cresterea taxelor si impozitelor e ,,normalul” ce va sa vina, singura curiozitate e data
  dar eu ca romanul impartial spun ca tov Mugur Isarescu a ratat sansa de a tacea si personal consider ca realegerea lui Base se datoreaza coalitiei: servicii secrete, BNR, FMI si sinecuristii civili

 7. 7 M.Voicu mai 26, 2010 la 7:46 pm

  AN: „Cititorii mei sunt mai inteligenţi decât scriitorii altora”
  c.c. Mugur Isãrescu şi Mircea Geoanã; vã seamãnã a viaţã pervertitã?
  * * * Un corespondent al meu mi-a trimis: „O EXPLICAŢIE INTELIGIBILÔ: Cei 10 paşi ai crizei financiare, pe înţelesul tuturor:
  1. Ion are o crâşmã. Pentru a-şi spori vânzãrile, el decide sã le ofere clienţilor (majoritatea – beţivani neisprãviţi) bãuturã pe datorie. Îşi noteazã cu grijã datoria fiecãrui client, ţinând astfel un bilanţ al creditelor acordate. Pe masurã ce se rãspândeşte vorba cã Ion te serveşte acum în schimbul promisiunii de a plãti în viitor, numãrul clienţilor creşte, iar vânzãrile de bãuturã aşişderea. Pe fazã, Ion profitã de ocazie şi scumpeşte ţuica şi berea.
  2. Un consilier bancar abil îşi dã seama cã afacerea lui Ion este de viitor şi îi acordã acestuia un credit pentru dezvoltarea cârciumii. Creditul este garantat cu creanţele acumulate de Ion – promisiunile de platã ale beţivanilor care îi trec pragul.
  3. Superiorii consilierului bancar – bãieţi deştepţi, cu îndelungatã expertizã în mobilizarea resurselor financiare – refinanţeazã creditul acordat lui Ion prin emisiunea a trei tipuri de obligaţiuni, garantate desigur cu datoriile alcoolicilor: BEAUBOND, BEATBOND şi VOMITBOND.
  4. Aceste titluri financiare sunt cumpãrate şi tranzacţionate apoi pe piaţa internaţionalã. Mulţi investitori nu înţeleg ce înseamnã aceste obligaţiuni şi cu ce sunt garantate. Cu toate acestea, cererea pentru ele creşte, alimentatã de creşterea continuã a cotaţiilor.
  5. Într-o bunã zi, cu toate cã preţurile continuã sã urce, managerul de risc al unei banci (concediat ulterior, fiindu-i reproşatã atitudinea pesimistã) decide cã este timpul sã cearã plata datoriilor acumulate de beţivii care frecventeazã crâşma lui Ion.
  6. Datornicii nu au cum sã plãteascã. Ion nu îşi poate rambursa creditul contractat de la bancã şi intrã în faliment.
  7. Obligaţiunile BEAUBOND şi BEATBOND îşi pierd 95% din valoare. VOMITBOND stã ceva mai bine, valoarea ei stabilizându-se dupã o prãbuşire de 80%.
  8. Furnizorii cârciumii lui Ion întâmpinã serioase dificultãţi financiare, dupã ce clientul lor a închis porţile şi dupã ce obligaţiunile în care investiserã masiv şi-au pierdut valoarea. Furnizorul de ţuicã este preluat de o firmã concurentã, iar fabrica de bere intrã în faliment.
  9. Banca este salvatã de la faliment de cãtre guvern, în urma unor consultãri dramatice între partidele politice.
  10. FONDURILE NECESARE ACOPERIRII PIERDERILOR SUNT OBŢINUTE PRIN IMPOZITELE PLÃTITE DE CATRE PERSOANELE CARE NU CONSUMÃ ALCOOL.
  În sfârşit o explicaţie inteligibilã…

 8. 8 M.Voicu mai 26, 2010 la 8:17 pm

  DEZirabileECHILIBRE. Este un truism cã dezvoltarea implicã investiţii – care necesitã resurse, în primul rând RESURSE ACTUALE (economii financiare, mijloace şi cunoştinţe profesionale) şi RESURSE VIITOARE (valorificate actual la instituţii de creditare), „bunurile investiţionale” trebuind finanţate privat.
  FETIŞUL COTEI UNICE. Toatã artisticãria cu lupta împotriva comunismului este ridiculizatã prin dezechilibrul lãsãrii resurselor la sectorul privat, COTA UNICÃ FIIND ANIHILATÃ ÎNCÃ DE LA ÎNCEPUT PRIN IMPOZITAREA DIFERENŢIATÃ: (a)-faţã de venit (pentru persoanele fizice) şi (b)-impozitarea profitului persoanelor juridice. Deja Dimitrie Bolintineanu a veştejit asemenea egalitate inegalã;
  Şi-apãi ce-mi e cum e cota, când sunt în funcţiune contracte aberante pe termene la care nu s-a ţinut seama de condiţiile pieţii, începând cu concesionãri la pânã la 49 de ani în guvernarea P.Roman (cã mai mult nu permitea Legea), scutirea de impozit pânã la 25 de ani ca la Lukoil şi creşterea fãrã control a ajutoarelor sociale care au devalorizat munca şi scrutinele electorale – cu consecinţe aruncate în sarcina materialã a rezidenţilor români, cãci nerezidenţii nu plãtesc nici TVA, nici impozite, fiind NEDREPTÃŢIŢI SÃ AIBÃ DOAR DREPT DE VOT – CU CONSECINŢE DOAR ÎN SARCINA CETÃŢENILOR DE AICI !

 9. 9 dan mai 26, 2010 la 8:19 pm

  Cititi si minunati-va !!!

  „Criza suverana a statelor” Asa defineste Presedintele nostru criza actuala:”

  „Criza suverana a statelor”………..Numai domnia sa putea……..spune asa ceva…..

  Ce este aia „criza suverana a statelor”?Poate ne explica si noua!

  Eu banuiesc ca se incearca cumva crearea unei legaturi fortate intre suveranitatea statala care este o chestiune de siguranta nationala si criza .

  In felul acesta scaderea pensiilor apare ca fiind o masura de siguranta nationala.

  Si evident,limitarea temporara a drepturilor cetatenesti…..poate fi explicata…..prin legatura dintre criza si siguranta nationala………..

  Cred ca aceasta „legatura”este gaselnita……….onorabilului Presedinte al Curtii Constitutionale,filmat plecand de la o intalnire de taina de la Cotroceni

  Dati-mi voie sa pun o intrebare:

  Anuntata greva generala din 31 mai motivata de scaderea salariilor bugetarilor si a pensiilor……ar putea deveni un atac la siguranta nationala………..din moment ce criza este legata in felul acesta de suveranitatea statala……..?

 10. 10 popalumi mai 26, 2010 la 8:27 pm

  Asitia trebuie izolati intr-o leprozerie, fara sansa de a fi tratati!

 11. 11 exasperat mai 26, 2010 la 8:34 pm

  Păi normal că Băsescu nu ştie nimic. El, de fapt, n-avea nici o treabă cu promisiunea pensiei minime de 500 de lei. Au trecut-o prin Guvern Boc şi ai lui fără să-i spună. Că doar Boc nu e sluga lui Băsescu, să-i dea raportul. Asta-i culmea!

 12. 12 leo mai 26, 2010 la 8:57 pm

  Şi, din păcate, nici alternativa la…

 13. 13 Victor V. mai 26, 2010 la 9:28 pm

  @ M.Voicu

  Ați uitat ceva esențial.

  La punctul 1, nu patronul crâșmei s-a hotărât să dea pe datorie. Victoraș, politicianul local a descoperit că doar cei bogați își permit să bea și ca atare a introdus o nouă taxă comunală din care l-a subvenționat pe Ion să dea pe datorie.

  2. Consilierul bancar lucra la CEC și era prieten cu Victoraș, care-l și numise în funcție, așa că nu l-a putut refuza atunci când acesta a terminat banii din taxe.

  Nu mai dezvolt, pentru că devine plictisitor.

 14. 14 Cristian mai 26, 2010 la 9:50 pm

  Eh domnule Nastase !!! Stau si ma gandesc ca de luni, incep grevele. Presupun ca apoi, poate tot saptamana viitoare, motiunea depusa de PSD va trece si guvernul Boc va cadea iar oamenii din strada vor pleca fericiti acasa caci, chiar daca nu au obtinut nimic in venituri, au vazut totusi caderea lui Boc. Apoi, vine alt guvern care va continua aceasi politica caci, dupa cum toti stim, nu Boc este Prim minstru ci tot Base’ asa ca e sigur ca din decembrie vor creste si taxele. Insa ce e cel mai rau pentru tara este lipsa majoritatii parlamentare PSD-PNL. O majoritate care sa formeze un nou guvern nu va obtine PSD, cu atat mai mult cu cat fugarii de la unpr s-au dat cu ‘puterea’. Deci de ce sa ne amagim, suntem romani, nu facem nimic decat sa dam din cioc asa ca pentru urmatorii 4 ani jumatate, Atotputernicul Basescu va conduce cum vrea el tara. Si eu sunt ofiter de marina si cred ca il cunosc foarte bine pe Basescu nu dpdv personal ci, profesional. Un cdt de nava este un om care stie totul, controleaza totul si conduce totul, insa, un presedinte de tara este altceva.
  Sunt curios daca a-ti vrea sa imi raspundeti, cum a putut PSD-ul sa promoveze niste oameni care , in momentul de fata numai tradeaza doar PSD-ul ci intregul popor. Nu ma gandesc decat ca aveam o stima pentru Diaconescu insa acum totul este opus. Oare dvs nu a-ti putut realiza ce cresteti in curtea dvs? E oribil ce se intampla in tara asta si mai rau este ca nimeni nu face nimic sa skimbe ceva. Suntem condamnati fara drept de apel.

 15. 15 M.Voicu mai 26, 2010 la 10:02 pm

  Înţelesãi adineaori (ora cca.22:10 la Realitatea TV/26.05.2010), din intervenţia doamnei Secretar de Stat de la Justiţie (care interveni în „iemisiune”, cã Gubernul invocã Art.53 din Constituţie (restrângerea unor drepturi), coroborat cu articole din Carta Drepturilor Omului şi Protocoalele sale pentru reducerile de pensii şi salarii iniţiate de Executiv. Aceasta, deşi acestea sunt drepturi patrimoniale ale cetãţenilor, în timp ce ÎN PREZENT SUNT DESCONSIDERATE drepturile patrimoniale ale Statului, precum redevenţa din exploatãrile proprietãţii publice (puteţi vedea o trimitere LA CARE NU S-A ENUNŢAT ÎNCÃ NICI-O CRITICÃ, nici de la vreo facultate de drept din ţarã, nici de la personalul (doamna Vass) al Primului-Ministru, şi de „NICARI”: http://matachevoicu.blogspot.com/ lucrarea: PROPRIETATEA PUBLICÃ – inalienabilã prin Constituţie, alienatã prin lege…).
  Nu avem toţi studii juridice, dar cât timp continuã alienarea bunurilor proprietãţii public – deşi CONSTITUŢIA LE PROCLAMÃ CA INALIENABILE (Art.136 alin.4), şi s-ar pune poprire pe proprietatea privatã – pe care Constituţia o proclamã ca inviolabilã (Art.136 alin.5), înseamnã cã Statul vrea de la NOI sã compensãm „neputinţa” LUI – ceeace înseamnã cã EXECUTIVUL A DEMISIONAT !

 16. 16 Ioan mai 26, 2010 la 10:14 pm

  Nici cand la noi densitatea minciunii pe unitatea de masura nu a fost mai mare. Fara doar si poate campionul ne este cunoscut, chiar daca unii dintre noi, cei de pe blog, strambam din nas la auzirea numelui; al canaliei inca presedinte. Direct sau voalat, desi indecent, asistam fara voie la o autentica campanie electorala; in ciuda evidentei care a consacrat deja hotia si escrocheria ca arme imbatabile de campanie. (cum poate altfel fi calificata atitudinea fmi, citeste casa alba, decat o cardasie ordinara, un curat murdar amestec in afacerile interne ale unui stat …, ca sa evit cuvintele desuiete) Azi insa, in ciuda mortului (pensionarului) impins in papusoi, care a pretins inca din viata anterioara ceva respect si acum ingropaciune, urmasii in loc sa-l conduca pe ultimul drum se iau la harta. Ca de obicei mai guralivi sunt liberalii; in ciuda imensei poveri lasata mostenire de premieru’ cu morga. Pacat, il credeam pe leaderul lor un om cu scaun la cap; si asta in ciuda indemnului la prudenta in aprecieri venit din partea juniorilor mei. Ieri insa au fact-o de oaie, si s-au lansat in etichetari. C Antonescu, suprins a calificat ca stangiste masurile PSD din proiectul „Solidaritate pentru dezvoltare” (recunosc si in acest titlu profesionalismul) Azi am aflat ca si liberalii au incropit un program de iesire, pe care il invoca in gura mare la televizor. Eu insa altceva asteptam de la acesti liberali. De acum insa, in ciuda identificarii precise a raului cel mare, ei si-au pierdut in mare masura credibilitatea; postura improprie unui alergator de semifond.

 17. 18 Viorica Buda mai 26, 2010 la 10:34 pm

  D-l presedinte , socheaza basescu ,dar si romani. Azi am tras o fuga pina in satul natal ,in care peste 60 % sint pensionari veniti din Brasov,Timisoara, Baia Mare etc. Abea asteptam sa le vad starea (vechii mei interlocutori). Cum este ? Ii intreb; – Haos mare ,imi raspund , dar acesta este rezumarul guvernarilor anterioare !!!!!. Cu calm incerc si ma stradui sa le explic ca sint barbati in tara asta care au solutii si stiu ce e de facut (vezi proiect clar la PSD,pe 6-9 luni ,pe termen mediu si lung…..).CONCLUZIA : daca nu le-ar taia pensiile si salariile,nici macar HAOS nu ar fi ,ca T.V.A si alte taxe in mintea majoritatii numai pe privati ii afecteaza. CONCLUZA CONCLUZIILOR:zic si eu ca Mircea Badea,sa arda tot in tara asta,si sa moara fiecare pe limba lui,ca nu merita sa te zbati sa-i aduci la lumina.

 18. 19 plano10 mai 26, 2010 la 11:01 pm

  Romanii au ales in decembrie incompetenta!
  Acum sa plateasca!
  Credeau ca panourile portocalii care au pavoazat Romania le aduce gratis presedintele dorit?
  Inca o data se confirma regula dupa care guverneaza dreapta politica:
  Celor care au li se va mai da, celor care n-au li se va mai lua!
  Teschereaua pedelista se umple cu banii saracilor Romaniei.

 19. 20 M.Voicu mai 26, 2010 la 11:18 pm

  @Victor V. mai 26, 2010 la 9:28pm spune: „Ați uitat ceva esențial”.
  • * * Zis-am: „Un corespondent al meu mi-a trimis”, deci nu e compoziţia mea, dar încheierea ei este self-explanatory! Co-bloggderii sunt îndeptãţiţi SÃ ŞTIE TOŢI ceeace ŞTIM FIECARE, dacã noi considerãm cã NE UNEŞTE în dorinţa de mai bine – pentru care, însã, fiecare avem opţiuni, dar ajustabile, fie incremental, fie radical, dupã consistenţa argumentaţiei, mereu perfectibilã; eu am învãţat atâtea DE LA FIECARE şi uneori mulţumesc în cuvinte, dar totdeauna rãmân recunoscãtor.
  • * * Eu la bãnci (cu care am lucrat extensively şi în strãinãtate şi în ţarã) AM RÃMAS DECALIBRAT de când am avut o cauzã personalã în 1994 cerând un credit în lei ca sã plãtesc scoaterea maşinii reparate din service sã obţin factura pe care s-o valorizez la societatea de asigurãri (cãci factura nu se dã pânã nu plãteşti– cãci Comisia de supraveghere e „pã politicã”). Succesiv, atunci am propus la trei bãnci sã garantez cu o sumã egalã în dolari şi am fost refuzat cum cã o dispoziţie a Bãncii Naţionale interzice garantarea altfel decât cu garanţii imobiliare! Acu’ fr’un an, întâlnind un Vice-Guvernator mi-a reconfirmat cã dispoziţia aceea e valabilã şi astãzi. Şi-acu’ mã’ntorc şi’ntrb: Dacã mie nu mi s-a acceptat garantarea cu dolari SUA , cum s-au acordat CREDITELE NEGARANTATE – pentru care Guvernu’ a luat ÎMPRUMUTU’, SAU TO’MA D’AIA?

 20. 21 octaaa mai 26, 2010 la 11:28 pm

  Deficitul bugetar mare pe care il avem si impovararea dobanzilor aferente creditelor contractate din cauza risipei ultimilor ani impune cel putin o condutie din urmatoarele doua :

  – fie micsorarea cheltuielilor publice. Care inevitabil va duce micsorarea numarului de bugetari; deci la somaj mai mare

  – fie cresterea fiscalitatii, care va pune presiune pe mediul privat, deci va conduce la inca o perioada de disponibilizari. Deci, tot la cresterea somajului

  Mie unul mi-e teama sa nu fie aplicate ambele “solutii”.

  Asta scriam pe blog-ul meu acum mai bine de jumat’ de an.

  http://octaraduro.wordpress.com/2009/12/11/marea-problema-a-lui-2010-somajul/

 21. 22 Maximmouse mai 26, 2010 la 11:46 pm

  @Blogideologic,

  Stimate domnule Filipas, sunt constient ca mi-ar trebui , sa zic asa, cam doua vieti ca sa citesc tot ceea ce stiti dvs.

  Un amic imi spunea zilele trecute despre portocalii , si guvernoiu lor de hoti, si ametitul lor presedinte, ca acestia nu stiu decat de frica.

  M-am gandit, oare guvernantii occidentali, se poarta in limitele legalitatii si nu indraznesc sa-si sfideze cetatenii , pentru ca sunt ei buni, breji, cinstiti din cale afara? Nu cred! Raul este mult mai usor de facut decat binele…si atunci? RAMANE FRICA!

  Aici, vine cererea mea catre dvs, afara de Revolutia Franceza, nu am in minte , desi am citit ceva despre revolte spontane ale populatiilor din orase in marile tari europene.aceste revolte au fost de o cruzime de neimaginat si au avut ca finalitate asa o frica in randul guvernantilor , asa de mare frica, incat nu s-au lecuit nici in ziua de azi…

  Nu va rog sa-mi dati exemple, stiindu-va prudent, dar va rog sa-mi spuneti, a fost vreodata in statul roman, o revolta spontana si plina de cruzime impotriva unei guvernari abuzive? Nu socotim aici revolutia de la 1989, care sunt sceptic ca a fost ceva spontan. Li s-a fost vreodata pusa pielea pe gard unor guvernanti nenorociti?

  Din cunostintele mele modeste , nu a fost o asemenea revolta niciodata, asa-i?

  Si acum, in final, trebuie sa va spun, romanii nu vor inspira NICIODATA frica celor care ii conduc! Iata de ce domnule Filipas, ma tem ca speranta dvs ., iubirea dvs. neconditionata fata de neamul romanesc este energie cheltuita degeaba….pentru noi este cam tarziu sa plecam voiosi spre alte zari, dar zau ca e mai bine sa traiesti in comunitati romanesti , aiurea in lume, decat in Romania sfasiata de piranha…:(

  Ceea ce este mai inspaimantator , este ca incep sa cred ca tara noastra draga va inceta sa mai fie un stat…poate va fi Tinutul Romanesc in Ungaria…sau in alta tara…?:( Sa nu-mi spuna nimeni ca actualii guvernanti nu lucreaza cu zel pentru chestia asta…:(

  cu stima.

 22. 23 octaaa mai 26, 2010 la 11:50 pm

  @Dan, iti spun eu la ce se refera atunci cand foloseste sintagma „criza suverana a statelor”.
  Se refera la faptul ca statele sunt supra-indatorate. Si aici e marea problema.
  Vezi tu, mai in tot Occidentul s-a trait mai in belsug decat s-a produs. S-a trait intr-un fel sau altul pe datorie. Deficitele bugetare maricele si datoriile publice au indus o bunastare mai mare decat ar fi fost cea meritata.
  Numai ca acum s-a ajuns foarte departe cu aceste datorii nationale(datorie suverana cum i se mai spune).
  Grecii au datorie publica mai mare de 100% din PIB. Spania, Anglia, Portugalia, Italia ii urmeaza indeaproape.
  Pana si in Germania, fiecare nou-nascut se naste cu o datorie in medie de 22.500 de euro.
  Este enorm.
  Gandeste-te ca la datoriile astea se aplica si dobanzi.
  Iar partea cea mai rea e ca peste tot, in toata Europa, aceste datorii continua sa creasca…

  @exasperat, pensia medie de 500 de lei mi se pare o prostie.
  In primul rand, in opinia mea, pensia trebuie sa fie exclusiv pe baza contributivitatii. Iar banii sa vina exlusiv de la Fondul de Pensii.
  Iar acolo unde pensia ar fi prea mica, din motive sociale lesne de inteles, sa se acorde un AJUTOR. Iar banii sa provina din Bugetul de Stat.
  Adica sa presupun actualul nivel al pensiei minime de 350 de lei.
  Daca persoana X, in baza contributivitatii merita o pensie doar de 250 de lei, sa i se acorde un AJUTOR SOCIAL in valoare de 100 de lei.

  In al doilea rand mi se pare o prostie pentru faptul ca 500 de lei nu este chiar un venit atat de mic.
  Stiti ca in Romania(in provincie) sunt cateva zeci sau chiar sute de mii de salariati full-time care castiga aceasta suma ?

 23. 24 Alexandru mai 27, 2010 la 12:38 am

  D-na Maria Iacob-Ridzi fost ministru ar turismului a fost prinsa cu o gaura de 75 000 euro pe o scena si deocamdata ancheta e blocata in Parlament. D-na Udrea da 400 000 de euro pentru un soandaj de opinie in care sunt intervievate 1724 de persoane si nu pateste nimic.

  25 mai – http://www.tolo.ro/2010/05/25/udrea-cere-desfiintarea-cni-n-ar-fi-mai-logic-s-o-conduca-integru-si-competent/

  25 mai – http://www.kamikazeonline.ro/2010/05/sport-extrem-pe-firmele-prefectilor-pd-l-contracte-de-milioane-de-la-vasile-blaga/

  25 mai – http://www.antena3.ro/economic/news/elena-udrea-face-achizitii-publice-de-700000-de-euro-in-plina-criza-economica_99258.html

  23 aprilie – http://www.sfin.ro/articol_19605/cu_cine_negociaza_udrea_%E2%80%9Ereforma_turismului%E2%80%9D_pe_litoral.html

  16 aprilie – http://www.wall-street.ro/articol/Turism/83898/Udrea-acuzata-de-secretizarea-contractelor-de-achizitii-publice.html

  17 martie – http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7043385-filiera-udrea-numit-partenera-afaceri-fruntea-companiei-nationale-investitii-alte-femei-noroc-viata-update-elena-udrea-este-numire-asumata-constienta.htm

  8 martie – http://www.rompres.ro/media/index.php/economic/item/1732-Udrea-precizeaza-ca-nu-are-nicio-legatura-cu-afacerile-din-Parcul-Herastrau.html

  19 februarie – http://www.sfin.ro/articol_19054/elena_udrea_scapa_cu_emotii_si_de_%E2%80%9Ebomba%E2%80%9C_dalli.html

  31 decembrie – http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6774111-die-welt-desi-suspectata-coruptie-elena-udrea-administra-miliarde-euro-din-fondurile-europene-dezvoltare-regionala.htm

  28 decembrie – http://www.jurnalul.ro/stire-observator/celebra-pentru-bikini-si-acuzatiile-de-coruptie-531251.html

  28 septembrie – http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3872&catid=3872

  5 mai – http://www.vot.ro/news/Cum_a_pus_familia_Udrea-Cocos_mana_pe_complexul_Grant_din_Crangasi_si_apoi_pe_piata.htm

  13 ianuarie 2007 – http://www.gandul.info/news/rezultatul-controlului-asupra-afacerilor-elenei-udrea-raapps-sap-276820

  14 noiembrie 2006 – http://stiri.rol.ro/Elena-Udrea-de-la-afaceri-imobiliare-cu-PSD-varf-de-lance-la-PD-23083.html

  Daca 10% din ce spun oameni despre d-na Udrea este adevarat nu credeti ca DNA-ul trebuie sa se sesizeze, pentru ca se plictiseste singur d-l Voicu prin arest. E clar ca acest guvern condus de Basescu trebuie dat jos.

 24. 25 florin m. mai 27, 2010 la 12:53 am

  Off topic

  Ghita Bizonu

  Ti-am ramas dator cu niste raspunsuri, sa nu mi-o iei in nume de rau, nu evit vreun subiect cu tine, in ciuda tonului pe care il percep uneori ca fiind tendentios ori a atitudinii pe care o evaluez de multe ori voit gica contra; imi face placere sa-ti citesc postarile si imi fac bine comentariile tale, apreciind eu in mod special o anume vibratie a personalitatii in fond bonoma, care transcende amaraciunea ta ce se doreste ironie si care nu ma face niciodata sa ma simt inconfortabil, in ciuda pozitiei arici pe care o adopti constant si a atacurilor ocazionale la baioneta. Nu mai am timp acum de mai mult, sa fii sanatos, iti doresc

  All

  de maine voi fi in concediu pentru aprox 10 zile si nu sunt sigur cat voi putea urmari din ceea ce se va combate pe aici, imi doresc sa ma las monopolizat de copii si nevasta asa cum isi doresc si ei. Imi cer prin urmare iertare daca voi lasa vreo interpelare fara raspuns, un timp. Pe proaspetii colegi de partid virtual si nici macar infiintat, (astazi virtual are alte semnificatii decat in era precibernetica, deci nu va grabiti sa strigati „tautologie”), a carui lista completa de membri poate fi consultata mai curand la dl. Blog decat in alta parte, ii rog sa nu-si uite vorba ori intentia.

  Cum orice concediu este incredibil de scurt, sunt convins ca va voi regasi la fel de energici si prezenti, foarte curand.

  Adrian Nastase

  Desi nu sunt un sustinator al stangii, nu sunt adversar ireductibil decat al extremismului de orice fel si al violentei, de orice fel.
  Apreciez acest spatiu, (si cred sau sper ca este vizibil din frecventa interventiilor mele,) pentru efervescenta pe care o genereaza si o intretine. Intrucat sunteti creatorul acestui spatiu, ma simt dator sa va felicit.

 25. 26 florin m. mai 27, 2010 la 1:00 am

  M.Voicu

  imi voi permite candva o reluara e remarcabilei tale interpetari a unui film al crizei, intrucat contine elemente pe care le consider relevante, desi intr-un mod care nu va capata obligatoriu aprobarea ta. Multumesc anticipat.

 26. 27 blogideologic mai 27, 2010 la 5:48 am

  Modele economice/ Dacă vrem, realmente, să îl ajutăm conceptual pe domnul Adrian Năstase, trebuie să tratăm foarte serios, aici ori/şi pe blogurile personale, chestiunea modelelor economice. Pe acest blog, grupul de diversiune şi sabotaj trimis de baştan (vezi @LePrince, @Victor V, @Observator, @florin m, şi alţii care postează mai puţin frecvent) a rîs copios, în cel mai cras mod suburban, ori de câte ori am pus problema modelului economic. Recent a hăhăit băştăneşte @LePrince, când eu am comentat revoluţia culturală cerută de Termodinamica Roegen.

 27. 28 blogideologic mai 27, 2010 la 6:27 am

  +Dominique Strauss-Kahn […] a redefinit baza socială a Partidului Socialist francez drept „clasa mijlocie”+. Excerpt preluat de la http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/romanie-fii-desteapta-187860.html#bannerRetras

 28. 29 blogideologic mai 27, 2010 la 6:36 am

  Trianon versus Kakania (vezi articolul “Trauma Ungariei: 90 de ani de la Trianon”, la http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/documentar/trauma-ungariei-90-de-ani-de-la-trianon-187822.html)/ A câta Ungarie este aceasta ? Pentru că dacă vorbim despre Ungaria medievală sau Hungaria-1, aceasta a fost desfiinţată de Soliman Magnificul prin bătălia de la Mohaci. Abia un prinţ latin pe nume Eugeniu de Savoia, care înţelegea româneşte dar nu ştia boabă maghiară, creează artefactul politic pe care îl putem numi Hungaria-2. Câţi dintre locuitori ştiau limba maghiară? Oricum, cel puţin jumătate dintre magnaţii maghiari din secolul XVIII habar n-aveau de limba maghiară! Din aceste motive trebuie să insist, Hungaria-2 creată de Eugeniu de Savoia nu era propriu-zis Ungaria. Abia la 1867, extremiştii maghiari forţează Compromisul Ausgleich care creează monarhia chezaro-crăiască ori statul KundK, supranumit de Musil Kakania, pe care eventual o putem numi Hungaria-3. Tratatul de la Trianon a desfiinţat Kakania, de ce atâta supărare acum ? Adolf Hitler a reînfiinţat Kakania prin Diktatul de la Viena. Dar Adolf Hitler a fost un perdant în cel de al doilea război mondial. Da sau nu ?

 29. 30 blogideologic mai 27, 2010 la 6:52 am

  @ Maximmouse
  „Garda moare, dar nu se predă !”/ Grigore Ureche scria despre bătălia de la Valea Albă (Războieni, 1476) propoziţia ce mă înfioară : „Viteajii cei buni au pierit cu totul atunce”. Suferim şi acum.

 30. 31 Doru pop mai 27, 2010 la 7:33 am

  Situatia dramatica in care se afla tara, cred ca cere solutii dramatice. Sunt convins ca motiunea de cenzura nu va trece si deci nu seva rezolva nimic prin acest demers dealtfel legitim si firesc al opozitiei. nu ar putea exista o alta solutie mai radicala? Sa zicem o greva parlamentara sau o demisie asumata in bloc de parlamentarii opozitiei ? Oare asta nu ar duce la dizolvarea parlamentuluisi automat la alegeri parlamentare anticipate ?
  Ma gandesc ca tara asta are totusi printre gramada de papagali care au reusit sa ocupe locuri in parlament si Barbati de stat, oameni care au curajul sa riste pentru binele tariisi al poporului pe care spun ca il reprezinta.
  Tot auzim ca alegerile anticipate ar da nasrtere la o criza politica suprapusa peste criza economica !!!
  Care criza politica ? Situatia in care ne aflam ce e oare ?
  Cand o tara nu mai are nicio institutie democratica viabila , cand nu mai exista parlament, guvern, Curte Constitutionala, Justitie , cand toate aceste institutii au un singur nume … Basescu , oare nu e criza politica ?
  Degeaba se amagesc unii cum ca ar fi parlamentari . Parlamentul, asa cum este acum, in structura actuala , NU EXISTA !!! este doar o anexa a guvernului, care nici el nu exista ci este o anexa a Cotrocitului sau mana cu care se sterge ….la ….gura dupa o dusca de alcool sau dupa o tampenie debitata de prezidentul derbedeu.
  Nu credeti ca totusi AVEM NEVOIE de un PARLAMENT ? Nu credeti ca avem nevoie urgent de un guvern ? Nu credeti ca trebuie sa ne intoarcem la o stare normala de democratie ?
  Daca la situatia economica din Romania de azi a contribuit si criza economica mondiala, pentru dezastrul din viata politica si esecul democratiei sunt de vina TOTI oamenii poltici si toate asa-zisele elite ale societatii civile care au vazut demult semnele dar nu au facut nimic important ca sa-l opreasca pe acest dezaxat sa-si faca de cap.
  Si in 2005 si in 2009 a ajuns la conducerea tarii prin frauda si cu ajutorul serviciilor secrete si STITI asta cu totii ! Dar l-ati lasat !
  Sunt convins ca oricine ar fi candidat impotriva lui la prezidentiale (nu incercv deloc sa anulez pleiada de tampenii pe care le-a facut Geoana ) , tot tembelul ar fi castigat .Zarurile erau masluite si cartile aranjate ca sa fie rezultatul pe care si l-au dorit multe forte oculte care manipuleaza totul in tara asta .
  O sa -mi spuna multi ca sufar de Teoria Conspiratiei ? S-a cam adeverit tot ce am banuit in timp si istoria va scoate (oare cand ?) la iveala toate nenorocirile care s-au intamplat in anii astia in tara pentru ca un grup restrans de derbedei sa inrobesca cu totul acest popor .
  Daca veti reusi sa provocati totusi alegeri anticipate , AVETI GRIJA !
  Daca fortele care lupta pentru democratie si normalitate in Romania cred ca nu pot controla fenomenul de frauda care acum este extrem de bine pus la punct , nu trebuie sa va fie rusine sa apelati la foruri internationale .
  Aici in tara , cu o Curte Constitutionala aservita si deplin controlata, nu aveti nicio sansa .
  Si cred ca nici de iesirea masiva an populatiei in strada nu trebuie sa ne fie teama ! Ne-a ajuns cutitul la os ! NU MAI MERGE ASA !
  Toate actiunile acestei grupari de mafioti care conduce astazi tara , sunt un adevarat atac la fiinta acestui popor. Nu fac decat sa depopuleze tara prin plecarea valorilor , prin scaderea natalitatii si cresterea mortalitatii, distrug definitiv fiinta si spiritul romanesc in judetele Harghita si Covasna pe care incet dar sigur le vand ungurilor, si au dus tara spre o prapastie din care va fi greu de iesit daca nu NE TREZIM LA TIMP!
  Sleahta lui Basescu TREBUIE data la o parte ! Trebuiesc analizate actele lor de guvernare si judecati in consecinta ! Nu numai de popor …. DE JUSTITIE ! Curtea de conturi, DNA -ul , Garda financiara ,si alte institutii ar trebui sa se ocupe si de lucruri serioase ! Sa ia la purecat TOATE contractele incheiate cu statul de firmele lor sau ale rudelor acestora si sa le anuleze pe cele oneroase ( adica majoritatea ) si sa recupereze de acolo pierderile statului si veniturile oneroase pe care acestia le-au realizat pe spinarea poporului .
  De cateva luni bune vad ca DNA -ul are probleme importante ! Ne tot abureste cu coruptia din fotbal ! Lasati dragilor furtul din circ ! Cautati furtul din Paine ! Nu fotbalul a dus tara in foame si degradare umana …. furturile si afacerile oneroase din economie.
  Cautati-i de bube ( ca aveti ce gasi ) pe VIdeanu, Blaga, Berceanu, tanti Nuti Udrea, Basescu & Family, si multi altii care au intrat ca fomisti in politica si acum la un loc detin cam jumatate din averea Romaniei .
  Aflati cum si-au facut averile astea si recuperati ce trebuie recuperat ca aveti de unde !
  Si poate aflati si unde isi tine tanti Nutzi rochita ( aceasta Monica Lewinsky a Romaniei ) Banuiesc ca are ea pe undeva o rochita ca prea isi face de cap si se pare ca e singura care il tine in lesa pe Fernando de la Cotroceni.
  Poate odata si odata se vor lamuri toate enigmele societatii si politicii romanesti ! poate le vor afla nepotii nostrii ( daca vom mai avea nepoti )daca nu vor reusi sa extermine cu totul acest popor caruia se pare ca i-au cam infrant vointa si barbatia .
  Dar sa- fereasca Dumnezeu de inc-o revolutie ! Timpul nu e trecut !
  Asadar, cei care se mai stiu BARBATI , care se vor nu simpli politicieni ci… OAMENI de STAT, actionati cat inca se mai poate si cat mai puteti repara ceva in tara asta !
  Si mai ales : NU-I IERTATI ! si NU UITATI ! pentru ca daca poporul tinde sa uite ca a mai trecut prin dictaturi…. VOI NU AVETI VOIE SA UITATI si mai ales NU TREBUIE SA LASATI sa se mai intample asta!!!
  Cu OAMENI capabili , care iubesc tara si poporul roman , care vor sa se puna in slujba acestora , ROMANIA si Romanii isi pot recastiga DEMNITATEA !
  TARA asta poate sa renasca , cu conditia sa scapam de acest musuroi de termite si …. mai ales SA NU PUNETI ALTUL IN LOC !
  SUCCES ! Succes in toate demersurile pe care le faceti , dar incercati sa fiti mai radicali si mai curajosi . Situatiile extreme, cer masuri radicale !

 31. 32 theodora0303 mai 27, 2010 la 7:51 am

  Domnule presedinte Adrian Nastase,
  Am scris si eu pe 6 mai un articol in care imi exprimam opinia ca avem un guvern autist.
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/05/06/avem-un-guvern-autist/
  Parerea mea este ca, membrii guvernului Boc 4 nu vad, nu aud si nu inteleg ce se intampla in tara.
  Deciziile guvernului Boc 4 sunt haotice.
  Cateva din simptomele autismului pe care le regasesc in comportamentul ministrilor din guvernul Boc:
  Contacte si comunicare limitata – Ministrii guvenului Boc evita contactele cu societatea civila si cu sindicatele si refuza participarea la emisiunile televizate de la Antena 3 si Realitatea TV.
  Dificultati in intelegerea sentimentelor altor persoane – Ministrii guvernului Boc nu inteleg durerea, disperarea si tristetea pensionarilor si somerilor roamani
  Nu au capacitatea de a intelege mesajul, sensul transmis – vezi greva profesorilor.
  Au probleme in initierea unei conversatii si in mentinerea continuitatii unei conversatii incepute – tentativele de negociere cu sindicatele, esuate.
  Limbaj sterotip cu un vocabular foarte sarac – Ministrii guvernului Boc repeta obsesiv propozitii sau fraze pe care le aud la Basescu, cum ar fi: mogulii cei rai vor sa puna mana pe resursele tarii, vin din nou comunistii, etc.
  Au interese restranse – Nu ii intereseaza, dupa cum au si declarat, iesirea Romaniei din criza. Ii intereseaza doar cum sa faca sa le fie lor bine si atat. Traian Basescu a spus – “Guvernul nu si-a propus sa scoata tara din criza!”

 32. 33 salmabadin mai 27, 2010 la 8:04 am

  Stimate d. Adrian Nastase
  I-mi face placere sa citesc dimineata articolele dv. fiindca , ca si cafeaua de dimineata, i-mi creaza o zi placuta.
  Dati-mi voie sa va recomand sa cititi un articol, dintr-un blog cultural, ATHENIAN LEGACY. Articolul se numeste: „Cateva solutii pentru redresare.”
  O zi buna

 33. 34 Doru pop mai 27, 2010 la 8:16 am

  Cat despre incercarile lui Basescu de a se spala pe maini, de a pasa toata responsabilitatea asupra acolitilor lui prin propriile declaratiisi ale inocentei tanti nutzi spaima… guvernului (vezi Blaga, Videanu, Berceanu etc), NU VA LASTI INSELATI ! Intotdeuna si-a ingropat intr-un fel sau altul pe cei care au pus umarul la ascensiunea lui. A stiut intotdeauna sa-si acopere urmele si sa calce pe cadavre (politice ).
  Si mai ales aveti posibilitatea sa spuneti asta poporului ca sa INTELEAGA !!!
  Sa inteleaga faptul ca EL este si a fost intotdeauna la conducerea acestei bande de mafioti (daca se mai indoieste cineva )
  Si daca reusiti sa provocati alegeri anticipate, macar pentru o vreme ar trebui ca social -democratii si liberalii sa cada la o intelegere , sa lase pentru o vreme orgoliile deoparte si sa faca ce e mai bine pentru tara .
  Incercand tot timpul sa aratati care e mai frumos si mai destept, care detine solutia suprema , nu faceti decat sa le dati apa la moara celor care isi fac mendrele din umbra destabilizand tara. Iar in vederea alegerilor parlamentare ( de dupa cele anticipate in care sper din tata inima ) ar trebui vazut ce se poate face , cum se poate schimba legea electorala ca sa scoateti din parlament masa de manevra care se numeste UDMR, care e pe cale sa-si realizeze obiectivul pe care l-au avut si urmarit cu obstinatie de la inceput : Ruperea Romaniei!
  Sa ramana o asociatie culturala care sa faca lobby pe langa parlamentarii ROMANI ! REDATI DEMNITATEA ROMANILOR SI LIMBII ROMANE !!!
  Iar clica de derbedei care conduce tara azi trebuie judecata si condamnata pentru tradare, subminarea economiei nationale, atingerea suveranitatii poporului roman, tentativa de genocid , actiuni impotriva statului de drept si a poporului roman !
  Va intrebati multi de ce actineaza Basescu cu atata ura impotriva propriului popor ?
  Simplu ! El STIE ca poprul roman NU L-A ALES ! Stie ca S-A ALES cu ajutorul serviciilor si institutiilor pe care si le-a aservit , si EL NU IARTA NIMIC !
  Atitudine specifica oricarui dictator !
  Ar trebui sa mai citeasca putina istorie, ca sa vada CARE E SOARTA DICTATORILOR !!!
  Uneori stau si ma intreb ………..Oare mama lui, ce gandeste ? Cum se simte batrana doamna Basescu cand vede ce monstru a dat acestui popor ?
  Cum se simte cand vede oameni batrani la fel ca ea , care au muncit o viata intreaga, care au construit si s-au sacrificat pentru tara asta , batjocoriti acum si adusi in pragul disperarii de actiunile schizofrenice ale paranoicului sau fiu . Sincer … o compatimesc ! Mare povara sa stii ca ai dat nastere celui ce va intra in istorie ca cel care a distrus o tara si un popor ! Sau o fi mandra de el ?
  OARE ?

 34. 35 Ciprian Bojan mai 27, 2010 la 8:36 am

  În acest ritm şi cu acest „guvern” ne îndreptăm spre dezastru. Grecia se va salva, cu ajutor exern, în 2-3 ani. România nu va putea fi salvată de NIMIC.

 35. 36 Pali mai 27, 2010 la 9:16 am

  ,… chair ai o problema ! tara moare de foame si tu marsezi cu Soliman Magnificul ! esti magnific ,….sau te-a pus Base’ sa „faci o aroganta” ca, Becali asa ca o diversiune mica…???

  P.S. apropo imi arati si mie harta cu tara KAKANIA ?

 36. 37 Marcus mai 27, 2010 la 9:26 am

  De Tepuit Ne-a Tepuit Basescu, Ce-ati Zice Romani De Niste Furci ?

  Motto: Lasati orice speranta, voi ce traiti in Romania !

  Ca intr-un scenariu de film pentru prosti, sau intr-o piesa ionesciana, in ultima perioada au curs diluvian torente de opinii, suvoaie de pareri, fluvii de solutii, s-au consumat ore intregi de emisie radio-tv, s-au folosit tone de cerneala, oamenii au iesit cu zercile de mii in strada, in frunte cu pensionarii, insa totul a fost in zadar.
  Caricatura de dictator de opereta cu care ne-au pricopsit manelistii acestei tari si care are tupeul si nesimtirea sa se “intituleze” presedintele tuturor romanilor, ne-a pus-o de o teapa colectiva care ne-a betegit pe viata cururile si asa impainjenite de foame.
  In privinta chiombului consider ca, in afara de o mana de alienati mintal, care sa-i mai creada minciunile, a sosit momentul ca tot romanul sa realizeze ce “viitor de bine” ne-a harazit acest avorton intre doua sticle de whisky. Este clar ca de la el nu putem avea nicio asteptare sau oarece usoare urme de speranta.
  Problema se pune cu alesii uninominali ai neamului care, in calitatea lor de parlamentari, sustin acest guvern de marionete si-si dau girul aplicarii unor masuri nu numai profund antipopulare, ci de-a dreptul letale.
  Mintea mea refuza sa creada ca parlamentarii Puterii sunt toti o apa si-un pamant, urmasii lui Traian, Basescu Traian, ca n-au si ei mame si tati care traiesc din pensii, sau care nu au un minimum de constiinta si de demnitate preferand ca, pentru niste avantaje vremelnice, sau supusi unor santaje ordinare, sa se lase calcati in picioare de acest anticrist.
  Oare Geografia si Istoria Romaniei invatate in limba maghiara sa le tina de foame si de cald cetatenilor acestei etnii, pentru ca reprezentantii lor in Parlament si parteneri la guvernare sa-si permita sa le tradeze interesele de zi cu zi si sa sustina punerea in aplicare a unor astfel de aberatii?
  De foame si de frig se plange si se moare la fel, si in romana si in maghiara.
  In ultimile zile ale WW2, Hitler tipa disperat ca poporul german nu are decat sa crape in conditiile in care nu a fost in stare sa-i castige lui razboiul.
  Oare ce razboi nu i-au castigat romanii lui Basescu de i-a condamnat la moarte pe model nazist?
  In astia sase ani de cand a venit la Putere singurul lucru pe care nu l-a “comis” inca a fost de a-si da jos pantalonii “live” la teveuri si a ne cere sa ne aliniem intr-o coada cu rezonante ceausiste pentru a-l pupa in cur. In rest a transformat Romania in propria sa feuda. Si atunci?
  Nici macar nu se simte dator sa intre in dialog cu oamenii acestei tari, altii decat slugile sale portocaliii, cu care nu are dialog, ci un monolog prin care le da ordine si “indicatii pretioase”.
  Pai in cazul asta, dragi compatrioti, chiar credeti ca mai se poate rezolva ceva in conditiile impuse de rigorile de civilizatie ale unei democratii autentice?
  Se pare ca nu si ca a venit momentul sa ne amintim de 1907, sau de ce nu de decembrie ’89, sa punem mana pe furci, ciomege si topoare si sa-l scoatem de urechi pe acest bandit din jiltul in care s-a insurubat cu japca, in urma fraudarii la greu a alegerilor.
  Voi ce ziceti?

 37. 38 Maximmouse mai 27, 2010 la 9:32 am

  @Alexandru!

  Stimate forumist, daca 10% din ce se spune despre duduia ar fi adevarat… ceea ce se spune..? dar momentul istoric al disolutiei statului de drept ROMANIA din momentul in care duduia le-a aratat ….asa, parlamenrtarilor Romaniei reuniti in comisia pentru cercetatrea faptelor sale ilegale , ASTA este ceva „ce se spune”, sau ai vazut cu ochii tai?

  Ma uit indata si pe linkurile la care trimiti , cred ca iar imi vin dracii in cap….:(

 38. 39 veniaminusplus mai 27, 2010 la 9:36 am

  În Romania, administratia si autoritatile trec printr-un moment asemănător cu cel din anii ’80.

  Aceleaşi simptome par sa indice aceeaşi boala: teama faţă de îndatorarea externă extinsă orbeşte la ansamblul relaţiilor cu instituţiile financiare internaţionale; decizii luate de indivizi limitaţi la contabilitate.

  Administraţia obtuză impune contragerile pe cale de infaptuire. Responsabilii semidocţi şi imbogatiti prin jaf, fără griji gospodăreşti reale, dar dominaţi de complexe provinciale (ţoapele de scos în cârciumi sâmbăta şi Duminica, la nunţi isterice şi histrionice!) nu văd decât finanţele şi moneda, nu şi economia.

  I se igonoră economiei mersul necesar, fără de care orice calcul nu are sens. Sunt consideraţi „academicieni” speculatorii financiari, „inginerii” din domeniul dobânzilor, jucătorii de bambilici!

  În loc să se stimuleze participarea a cât mai mulţi indivizi la producţia de tot felul, în loc să se facă posibil consumul se practică politica înspăimântării populaţiei, ţinerii la respect a oricui ar îndrăzni să iasa din cadrul meschin fixat de indivizi disperaţi să acumuleze în folos personal banii cât mai mulţi în orice formă.

  Mai este si frica de justitie a hamesitilor jefuitori, care le duce disperarea la culmi de isterie.

  Inscenarile politice sunt care mai de care mai precare.

  Generatiei active de azi ii lipseste liderul capabil sa aleaga drumul real de urmat si aceasta lipsa este strans legata de absenta de pe primul plan al relaţiilor sociale a personalitatilor care pot fi modele de urmat, ca si de acoperirea cu zgura nemerniciei coplesitoare a tablei adevarate de valori.

 39. 40 Gabriela Savitsky mai 27, 2010 la 9:37 am

  Domnule Năstase,

  Poate explicaţi pe înţelesul tuturor în ce condiţii poate fi decretată Starea de Necesitate. Şi, evident, ce implică acest decret.

  Credeţi că Băsescu este capabil să ordone să se tragă în popor, în demonstranţi, cu muniţie de război?

 40. 41 Maximmouse mai 27, 2010 la 9:37 am

  ALL!

  Ia uite fratiloor o trfa portocalie tocmai ne baga l;a „swcuritatea nationala”…. ma doare capu’ nenica….Ceausesculeeee

  salta si te bucura!

  PHAAA bica, dar ce fac guvernantii portocalii nu este o incalcare a drepturilor noastre constitutionale si atentat la siguranta nationala…..blestemato?!

 41. 42 contribuabil mai 27, 2010 la 9:43 am

  Pentru cei care folosesc pe postul Antena 3 sintagma „presedintele meu” sa-l ia acasa la ei daca e al lor, si sa ne mai scuteasca de aceasta schimonoseala.

  Handicapatii ca ei l-au votat si acum se lauda ca e „presedintele lor”.

 42. 43 ion adrian mai 27, 2010 la 10:12 am

  Pentru PSD-isti in baza dreptului la opinie a unui sprijinitor al lui Basescu:

  Dovada pericolului ptr siguranta nationala , daca se indoieste cineva ca disolutia economica a unui stat nu ar pune in pericol siguranta nationala , lucru de altfel statuat de documenele juridice ale CEDO acceptate si de Romania, atunci este suficient sa asculte ce spune Ponta acum cateva minute si ce spune Antonescu permanent, ca sa inteleaga cat de corect este invocat acel articol 53.
  Daca acesti domni nu se linistesc, cred ca in Constitutie exista argumente care sa permita si retorsiunea necesara si sa stopeze zburdarea lor nestingherita in efortul de demolare a statului.

 43. 44 sarguinciosu' mai 27, 2010 la 10:34 am

  Saptamana trecuta, primul ministru maghiar spunea ca Ungaria este singurul stat din Europa invecinat cu el insusi. Totusi NICI O REACTIE din partea ROMANIEI. Cum este posibil asa ceva ??? Rusii pun baze militare la Nord de Delta Dunarii. Nici o reactie din partea Romaniei. Cum e posibil asa ceva???
  Acest Presedinte „Jucator” a uitat ca intra in responsabilitatea lui sa apere diplomatic Romania????? Tara arde pe toate planurile si Traian Basescu se ocupa de treburile celui mai slab Prim-Ministru din istoria Romaniei numai sa nu piarda puterea. Citez din T. Basescu „ORICUM NU E RESPONSABILITATEA LUI – E A GUVERNULUI SI A PARLAMENTULUI. Daca nu e a lui de ce se baga????A uitat ca anul trecut a spus ca isi asuma raspunderea pentru acest guvern marioneta???
  Domnilor de la PSD aveti obligatia morala sa faceti ceva sa restaurati linistea in aceasta tara bulversata. Daca nu o facem noi o vor face altii pentru noi care abia asteapta: Ungaria, Rusia, etc.

 44. 45 virus mai 27, 2010 la 11:33 am

  Cica,actuala guvernare a preluat dezmatzu’ bugetar de la inaintasi..Dixit-Videanu..Offf,pune-mi-o mai incet ,ca ma doare..!Asta d-aia e rosu-n falci,ca a-nghetzat nivelu’…Nu a scos-o din sistem…Vrea sa ia in calcul cota ..progresiva si spirala…Si sa fie flexibilitate…Offf,iar ma doare..!

 45. 46 M.Voicu mai 27, 2010 la 11:55 am

  @ florin m. mai 27, 2010 la 1:00 am. Ref. filmul crizei, io nu mai sunt în poziţie sã aprob, dar Vã mulţumesc anticipat pentru promisiunea Dumneavoastrã. Într-o tezã de doctorat în fizicã nuclearã de prin 1925 am gãsit motto-ul: „O picãturã de rouã; o lume infinitã în afara ei, o lume infinitã înlãuntru-i”. M-a uimit în asta conciziunea, dar mai ales semnãtura: Ion Luca Caragiale.

 46. 47 Marcus mai 27, 2010 la 11:59 am

  Trai-ti-ar Fameleonu’, Videne, Ca Bine Le Zici !

  Urmarindu-te acum cateva minute la televizor, cum “esplicai” tu la naord de boborean roman, cum ca toate relele ce le traim momentan si care vor veni de acum incolo se datoreaza numai si numai PNL-ului inhaitat cu PSD-ul, si cum ati transpirat voi si v-ati dat de ceasul mortii sa indreptati raul facut de cand ati venit la guvernare, mai intai mi-au dat lacramile de emotie si recunostinta ca in sfarsit am inteles cine-i Satana in aceasta tara, pentru ca apoi sa pup ecranul televizorului pe care te zburdaceai cu acuzele.
  Bre, Videne, totusi cu un lucru nu sunt impacat. Acum imi este clar ca liberalii si social-democratii sunt pe post de Sarsaila, da’ de ce nu ne spusesi, bre, si de vina lui Burebista care dadu ordin sa se taie vita de vie, aud?
  Videne, Videne, pe cine dracu’ va inchipuiti voi ca mai puteti duce cu presu’ in aceasta tara, sau v-a atins atat de rau boala din capu’ ala sec al vostru incat ati ajuns sa credeti propriile voastre minciuni ? Sunteti jalnici, bah, hotilor, mincinosilor si impotentilor intelectual in incercarea voastra disperata de a va salva cururile de furia populara!
  Ups, imi cer scuze, ma opresc din motive tehnice (pomenind numele Videanu mi-a venit brusc sa vomit), nu inainte insa de a va ura sa nu va mai moara multi inainte.
  Un mare Sictir, Videne!

 47. 48 Nu pot sa ma abtin mai 27, 2010 la 12:18 pm

  Hai sa nu ma abtin,

  Mai all,

  Eu cred ca toti anti basestii sau anti basistii gresesc, gresesc amarnic.atunci cind critica prerovativele presedintelui si guvernului de a suspenda drepturi deja castigate sau eventual sa instituie curtea martiala, program limitat la tv , blinduri la ferestre , suspendarea filmelor,televiziunilor,anumitor ziare si inca multe altele.
  Dreptul rezida din razboiul declarat de Traian Basescu tuturor romanilor si a acelora care l-au pupat si acelora care inca il mai pupa si bineinteles si asupra noastra a vinovatilor care ne-am opus acestui razboi!

 48. 49 Sami Ionescu mai 27, 2010 la 12:19 pm

  Nu-mi dau seama de impactul direct al scaderii pensiilor si salariilor asupra pietei , dar daca intr-adevar aceste scaderi se vor reflecta in scaderea consumului , atunci se poate ajunge la deflatie , ceea ce va face sa se pastreze o anumita putere de cumparare a cetateanului de rand . Asta insa vom vedea, pentru ca pe piata sunt si foarte multi bani negri si sunt foarte multi cetateni pentru care salariul (uneori chiar pensia) este o modesta completare a veniturilor personale. Faptul ca pana si micii comercianti isi permit sa creasca continuu preturile si asta nu le scade deverul ,ba chiar dimpotriva, indica faptul ca pe piata circula mult mai multi bani decat credem noi. Nici un comerciant , producator sau importator nu-si permite sa mentina preturile la un anumit nivel o lunga durata de timp ,daca nu mai are consum , daramite sa -si mai permita sa si creasca preturile . Asta inseamna sinucidere curata, chiar faliment. Vom trai si vom vedea . Vor fi anumiti comercianti care se vor concentra pe o anumita sectiune de populatie ,cea cu bani, dar asta tine si de un anumit nivel al calitatii marfii si vom vedea atunci cat de multi cetateni cu bani si pretentii avem in tara. Ceilalti vor trebui insa sa scada cat pot preturile . Desigur ca, scaderea preturilor sub un anumit nivel va trimite acasa anumite societati comerciale.

  Problema pe care eu mi-o pun este cresterea abuziva a preturilor la utilitati, crestere cu care ne ameninta acest guvern iresponsabil, incompetent si mai mult decat toate mai pungas si mai lacom decat toti cei care s-au mai aflat la putere .

  Pe de alta parte este foarte ingrijoratoare lipsa de masuri coerente pentru lansarea economiei , lipsa de viziune ,lipsa competentei pentru posturile de decizie in care se pretind utili acesti -pentru a mobiliza fluxul economic incepand chiar de la firmulite mici( afaceri individuale sau de familie pentru asigurarea unui minim trai decent) si pana la mari investitori( pe care mai mult ii gonesc decat sa ii atraga aici in tara).

  In ceea ce priveste evaziunea generalizata , din pacate aceasta s-a dezvoltat pe fondul lacomiei si nesabuintei clientelelor politice hotomane ce s-au perindat la puterea tarii in toti cei 20 ani si aceasta evaziune , culmea, ii pune cumva la adapost de hotia statului pe cei mici si neajutorati . Banii proveniti din evaziune si economie neagra sunt pentru oamenii de rand singurii bani (din pacate ) siguri de a nu fi furati de clientalele politice . Toti constatam ca ce bani ajung in bugetul statului se insfertesc si apoi constatam cum prospera in vile, posete scumpe si tot felul de trasnai diversi politicieni. La ora actuala, banii din evaziune sunt cei mai siguri bani pentru populatia saraca sau cu venituri mici si medii. Cat timp politicienii vor confunda tara cu propria ograda, populatia saraca se va autoproteja prin evaziune si munca la negru, mici cadouri si atentii, spagi etc. „Stapanul zgarcit invata sluga hoata” .
  Oamenii ocolesc statul pentru a se proteja si nu neaparat din dorinta de a incalca legea . Toti vedem ca ne sunt incalcate drepturile si suntem victimele jafului continuu de la nivel inalt si pana in structurile de mai jos. Daca dorim ca ceilalti sa respecte legea , atunci trebuie sa incepem prin a o respecta noi. Nu le poate cere nimeni cetatenilor de rand , sa moara de foame la propriu, pentru ca cei de la putere fura toti banii care le ajung pe mainile . Exemplul de corectitudine trebuie sa inceapa de la varful tarii si nu din mahalaua ei.
  Romania este o tara nesigura si atipica in tot si toate si am senzatia ca avem cei mai de temut hoti din lume.

  Pacat ca pensionarii devin victime colaterale ale marilor jafuri . La mine in bloc s-a aruncat pe geam o pensionara de frica scaderii pensiei si am auzit astazi( nu stiu cat este de adevarat) ca in Berceni s-au aruncat pe geam 4 pensionari . Toti au decedat . Cine va raspunde pentru acest genocid? Cine are curaj sa-si incarce constiinta ( in caz ca are asa ceva) cu aceste sinucideri din disperare si panica ? Va raspunde cineva in fata vreunei legi(?) sau il asteptam ca de fiecare data pe Dumnezeu sa ne faca dreptate ? Nu le este oare acestor monstrii frica de blestemele celor care s-au sinucis din vina masurilor lor aberante?

  Si am vazut aseara ca exact ceea ce spuneam ca nu este corect s-a intamplat . Respectiv mentinerea intacta a pensiilor sociale minime garantate , care sunt de fapt platite din banutii si asa foarte putini ai celor care au muncit si chiar s-au spetit vara- iarna sa se duca la munca . Rusinos si tragic. Cum sa-i pui pe unii sa plateasca puturosenia altora ? De ce ?

 49. 50 octaaa mai 27, 2010 la 12:22 pm

  @virus, ba e adevarat. Actuala guvernare a preluat dezmatul bugetar de la guvernarea PD-PSD, care la randul ei a preluat dezmatul de la guvernarea PNL.

  Pana-n 2004, multulita lui Tanasescu si lui Nastase – aveam niste echilibre macru. De care au inceput sa-si bata joc incet-incet urmatoarele guverne.

  @sarguinciosu’, nu ti-e clar? Basescu e foarte slab (si) pe politica externa. Dar sa stii, nenea ministru ungur….isi face si el ceva imagine in tara pe care o conduce. Nimic mai mult.

  @veniaminusplus si eu am remarcat o oarecare asemanare cu anii ’80. Ma rog, inca nu a inceput asemanarea…dar usor-usot va incepe.
  Dar amintesc ceva…in anii ’80 aveam de 2 ori mai multi contribuabili decat astazi…si pensionari de doua ori mai putini…

  http://octaraduro.wordpress.com/2010/05/24/made-in-%e2%80%a6-partea-i/

 50. 51 M.Voicu mai 27, 2010 la 12:49 pm

  @ sarguinciosu’ mai 27, 2010 la 10:34am spune: „Sãptãmâna trecutã, primul ministru maghiar spunea cã Ungaria este singurul stat din Europa învecinat cu el însuşi. Totuşi NICI O REACŢIE din partea ROMÂNIEI. Cum e posibil aşa ceva???”
  Redau din postarea la „Criza electoralã şi soluţia imobiliarã”, DE HÃÃÃT septembrie 26, 2009 la 10:11pm: «Frumos s-a definit poetul Titus Andrei într-un vers: ”EU SUNT CA ROMÂNIA, ÎNCONJURAT DE MINE…!».
  Citatul pe care-l daţi, din primul ministru maghiar, e prozã, cum lipsa de rãspuns oficial e bãltire, ca şi atunci când pelerinii de la Rusaliile maghiare au anunţat cã au mers pânã la Ghimeş – fosta frontierã Austro-Ungarã! Ei n-au mers pânã la Mãrãşeşti – unde „au cerut pãmânt şi apã” şi invadatori, s-au transformat „într-o apã şi-un pãmânt”.
  Ca la Putna unde este Marele Ştefan, la Mãrãşeşti este Eremia Grigorescu şi… sã nu dea Dumnezeu cel Sfânt…

 51. 52 neagu george mai 27, 2010 la 12:58 pm

  Asa cum am scris, cu doua zile in urma,deja s-a facut un pas spre instituirea starii de necesitate si instaurarea dictaturii noului Hitler al Europei ! Nu va faceti griji ca UE nu va spune nimic, de mult si-a abandonat valorile si principiile ce au stat la baza, la constituire,iar Licuriciul cel mare a pierdut drepturile omului, a orbit de tot in acest domeniu. In ce priveste opozitia politica de la noi, sindicatele si populatia, in general,si-au pirdut sangele din instalatie. Sa vedem cum vor evolua evenimentele.

 52. 53 Observator mai 27, 2010 la 1:11 pm

  Victor V – eu am vazut reducerea la 15% a impozitului pe profit. Cred ca dividendele sunt asimilate veniturilor.

  Oricum, am citit si eu materialul cu atentie, am mai spus asta, stiu.

  In linii mari arata a program. Cu lucruri bune sau mai putine bune, nu stiu daca sunt in masura sa-l laud sa-l critic.

  Ma voi referi strict la impozitarea diferentiata la care faceai si tu referire.

  Nu am nimic impotriva impozitarii diferentiate, insa ma nelamureste ceva. Inteleg explicatia PSD cum ca se introduce acest tip de impozitare pentru a distribui mai eficient resursele si catre cei saraci. Inteleg ca e greu pentru o persoana cu salariul mic sa plateasca acelasi procent catre stat ca unul cu un venit mai mare. Ce nu inteleg eu de ce dupa aplicarea unui astfel de tip de impozitare mai este nevoie si de subventii? Nu l-am ajutat odata pe cel sarac ca i-am luat mai putin? De ce trebuie sa-i mai si dam?

 53. 54 Maximmouse mai 27, 2010 la 1:14 pm

  @virus!

  La fel de bine, ref, la discursul celui din videle se poate canta:

  Aoleu , ce bine dai!

  Ce temperatura ai!:)…asta primo tempo, Si

  Intorce-te cu spatele,

  Mi-au venit damblalele!…etc…din folclorul lumpen pentru un videan….

  cinstit, chiar , ascultandu-l mi-au venit damblalele!!!!!

  🙂 un rapsod popular…:)

 54. 55 sarguinciosu' mai 27, 2010 la 1:19 pm

  @M.Voicu –
  Ba sa dea Dumnezeu cel Sfant ca m-am saturat de maghiarizarea fortata a romanilor din Harghita, Covasna si Mures (si probabil si alte zone – Satu Mare, Salaj, Bihor, etc).
  Unde esti tu Tepes doamne ?????? (avem mare nevoie de tine si pentru romani dar mai ales pentru maghiari)

  Avem nevoie de oameni cu sange in ei, oameni puternici care sa conduca aceasta tara!!!

  Eu vreau demisia acestui guvern de marionete si acestui Presedinte „Jucator” care este partizan cu ungurii!!!!

 55. 56 Maximmouse mai 27, 2010 la 1:22 pm

  @All!

  Copii, observati cum se comporta „ardelenii” ref. la greva din invatamant? ….ce mai e de zis…da’ elevii? marsuri de protest? pustimea de cls. a 12 pe vremea mea nu erau chiar cretinii natiunii… ce le pun bre astia in Mc POOORK?:)

 56. 57 Maximmouse mai 27, 2010 la 1:26 pm

  @Gabriela Svitsky!

  Daaaa! Sigur ca este capabil , Gabico! Daaa! dar va fi ultima lui actiune…:)

 57. 58 Pali mai 27, 2010 la 3:15 pm

  @ marcus

  Furci ? Cu cine ? Cu cei de la Tarom si CFR care nu mai intra in greva generala sau cu cei de la Marin Condescu and Co. semnatarii unui protocol de care cred ca, ai cunostinta !

  Singura solutie intr-adevar ar fi9 furcile dar repet cu cine ???

 58. 59 ORASAN IOAN mai 27, 2010 la 4:08 pm

  Sa strangem semnaturi pentru demiterea Basescului si a Bocului,sa iesim in strada si sa nu plecam de acolo pana nu scapam de ei,frica trebuie sa o poarte ei,noi trebuie sa ne aparam drepturile noastre castigate,nu trebuie sa mai acceptam dezbinarea aruncata intre noi,hai sa nu fim lasi si sa-i trimitem la plimbare pe incompetentii astia,lasitatea noastra de azi nu ne-o va ierta nici nepotii nepotilor nostri.

 59. 60 T mai 27, 2010 la 4:42 pm

  Gabriela Savitsky

  Prin iarna zicea cineva aici ca se pregateste starea de necesitate pentru ca onor guvernul Boc sa poata pune in aplicare masuri care inseamna genocid mascat si comis cu intentie.
  Persoana a fost hulita de un cor de latrai care apar cat ai zice peshte de cate ori il arata cineva cu degetul pe piticul scarbos de la Palatul Victoria.

  Ia uite ce declara Boc ca va face si pe ce se bazeaza.
  Daca nici acum nu vad toti ca se anunta starea de necesitate si latraii sar iarasi ca fripti, inseamna ca pe blogul asta si-au facut cuib niste indivizi pentru care limba romana nu are calificativ negativ pe masura si ca e in pericol sa cada si ultima reduta.

  (Sursa: Realitatea.net)
  Întrebat la finalul şedinţei Executivului, care este argumentul pentru care Executivul a decis restrângerea unor drepturi constituţionale, Emil Boc a declarat: „Ordinea publică şi siguranţa naţională (referirile din articolul 53 al Constituţiei la cele două, n.r) ne permit să facem acest lucru”.

  Potrivit articolului 53 din Constituţie, „exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav”.

 60. 61 Spiridus mai 27, 2010 la 4:43 pm

  Basescu nu are nici o alternativa, nu cred ca intelege ceva din economice, politica externa etc.
  PSD are o singura alternativa – cresterea impozitelor. Se agata ca inecatul de declaratiile unora de la institutii internationale economice care merg pe calea cresterii impozitelor, dar ia selectiv, doar ce ii convine. NICI O REFERIRE LA MASURI DE ELIMINAREA BIROCRATIEI (Romania are cel mai mare nr. de secretari de stat, si echivalenti, din UE), SUSTINEREA COMPETENTEI SI A COMPETITIEI, ATRAGEREA DE CAPITAL, DEPOLITIZAREA ADMINISTRATIEI (competenti nu pot fi decat politrucii!?!), STABILIREA CLARA A FUNCTIILOR POLITICE SI A CELOR PROFESIONALE, DEPOLITIZAREA ADMINISTRATIEI etc. etc. etc. Pentru PSD nu exista competenta, clasa medie, eficientizare a activitatii administratiei etc. Sau, daca exista, nu depaseste nivelul declarativ, demagogic; nu are nici o initiativa legislativa, nimic.

  Prin urmare, e adevarat ca Basescu nu are nici o alternativa (si nici nu va avea, ca la nivelul lui si al lingailor care il inconjoara…). Insa acesta e doar jumatate de adevar. Si jumatate de adevar e… stiti Dvs.

 61. 62 T mai 27, 2010 la 4:46 pm

  Gabriela Savitsky si Maximmouse

  Singura instituţie a statului abilitată să declare starea de necesitate este Guvernul.

 62. 63 Marcus mai 27, 2010 la 6:16 pm

  @T: scuza-ma, dar fara sa vrei, dai senzatia ca, in toata aceasta harababura, special generata pentru a ne duce la instaurarea dictaurii, piticu’ regelui ar avea f’o contributie. N-are, stimate domn, asta si cand se duce la toaleta ii da telefon de plecaciune si permisiune anticristului. Chestia cu magaria invocata de el (sic!) pentru a justifica din punct de vedere legal, taierea veniturilor romanilor, daca am trai intr-un stat civilizat, ar duce la retragerea diplomei de absolvent al facultatii de drept pe motiv de frauda grosolana.
  sa fii iubit
  marcus

 63. 64 M.Voicu mai 27, 2010 la 7:59 pm

  @ Spiridus mai 27, 2010 la 4:43pm spune: „declaraţiile unora de la instituţii internaţionale economice… merg pe calea creşterii impozitelor… NICI O REFERIRE LA MASURI DE ELIMINAREA BIROCRATIEI”
  * * * Toţi sunt înecaţi când nu mai au mijloace economice, şi nici expertizã organizaţionalã.
  Postase mai demult un co-blogger-AN exprimarea cu sonoritãţi de paradox: “Oamenii, ca şi naţiunile, vor acţiona raţional numai dupã ce toate celelalte posibilitãţi au fost epuizate.”
  – Am plãtit un referendum care NE-A COSTAT DEJA, ca sã aflãm cã trebuie redus numãrul de parlamentari, şi nu poate fi pus în aplicare decât dupã modificarea Constituţiei, dar un REZULTAT ECONOMIC SEMNIFICATIV PROMPT ar fi reducerea cabinetelor parlamentare şi a numãrului experţilor parlamentari – altfel, referendumul rãmâne ca… studiiile de fezabilitate dupã care VEDEM CÃ NU SE POATE !
  – creşterea ponderii veniturilor la buget din produsul intern brut are acelaşi efect ca împrumuturile bancare ale statului: NU MAI RÃMÂN FONDURI PENTRU DEZVOLTAREA ECONOMIEI PRIVATE – asta se vrea ?

 64. 65 Maximmouse mai 27, 2010 la 8:12 pm

  @T!

  … adica BOC? Cine-i BOC? O fata si mai „mica” a lui satanic abuser, cumva?

 65. 66 Maximmouse mai 27, 2010 la 8:14 pm

  @Ion adrian si spiridus!

  Nenica…sunteti infioratori….pffff.:(

 66. 67 Gabriela Savitsky mai 28, 2010 la 8:32 am

  T,

  Mulţumesc.

  Maxi,

  El este în stare, dar nu va mai apuca.

  Am sentimentul că indivizii care ne guvernează au capul în altă realitate, în altă dimensiune.
  Urăsc poporul (pe fiecare individ în parte) considerându-l indemn pentru a fi condus şi guvernat. L-am văzut aseară pe Mengele-Funeriu şi m-am speriat de-adevăratelea. Indivizii ăştia chiar ne urăsc. Şi noi nu le-am făcut nimic. Decât că le dăm lefuri babane şi facilităţi, başca demnitatea de ministru.
  Puteţi să explicaţi această ură imundă pe care-o nutresc împotriva noastră?

 67. 68 Ghita Bizonu' mai 28, 2010 la 12:41 pm

  Basescu si a sa ceata au un singur scop – sa-si umfle conturile !! restul nu conteaza !!!
  Nu sunt iresponsabili in sensul penal ( adica prea idioti ca sa fie consti9enti de urmarile faptelor lor ) . Sunt al naibii de resp[onsabili dar nu le pasa. Sunt porea convinsi ca suntem un „popor vegetal” , ca suntem prea idioti , ca „mamaliga nu explodeaza” si ca ei sunt prea geniali si noi trebuie sa platim ptr privilegiul de a fi condusi de ei si Providentialul Zeus.ro .
  Stiu prea bine ce fac si fac ce fac ca sa castige timp. Time is money la propriu. Din cauza asta mint … Din cauza asta nu au gestionat criza. Din cauza asta adminsitratia lor nu inseamna decat contracte ptr prieteni si mita ptr cei coruptibili si bani ptr activistii lor.
  Si ca am zis activisti – sa nu uitam nice gasca de mari „intelctuali” care pune osu si gura la propganda dictachiorului si cautioneaza derapajele sale . Si care pune bazele unor teorii „interesante” precum
  democratia indirect indexata , conducerea prin incompetenta si conducerea prin mizerie . Nu-i uitati pe acestia , incepand cu Baconsky si terminand cu Tismaneanu …..fara ei Baselu se prabusea de multisor .
  Si sa nu uitam

 68. 69 Ghita Bizonu' mai 28, 2010 la 1:27 pm

  Victor V

  sper sa nu te superi ca itii raspund io . Nu de alta da asa as fi procedat si eu.
  incepem cu premizele ” ce este militienii si ce vrea ei”?
  1) este criza
  2) avem o problema cu somajul . Creste !!
  3) cum facem sa scada somajul? Aparand locurile de munca si poate stimuland crearea de noi locuri de munca . Si deci aplici zicala lu Salvor Hardin si faci ce trebuie . Adica iei o masura in favoarea afacerilor … hiar daca esti socialist ori socila democrat,.
  4) cestia de la 3) imi creaza niste dificultati la buget .. asa ca aplic un impoizt diferentiat .. si iau ceva de la salariatii cu salarii babane . Adica asa cum zicea Baselu solidaritate. Cu mica observatie ca daca acestia se vor restrange nu o vor face renuntand la medicamente , cladura samd ci doar renunta sa-si schimbe masina , ori in loc de Tucson isi vor lua Duster , sau in loc de Octavia Tour un MCV . Ori Octavia in loc de Jetta .Oricum se vor simti bine privind pa aia de rand adunad chistoace ….
  Clar ?! neegalitar, neechitabil si in favoarea afacerilor !!!!
  Ma rog , ma rog …. unii angajati se vor sucari. Aia 200.000 care au profitat … in numele egalitatii si echitatii ! C’asa-i la noi fonctionarimea, dascalimea is liverale, ultraliberale , libertariene ( ma si umfla rasul cand ma gandesc la rotomantadele ce o sa le scoata HRP libertarianul cuplat la buget !! )

 69. 70 Scaune mai 29, 2010 la 10:05 am

  Basescu are alternative?! E doar el si atat

 70. 71 mirelateodorescu mai 29, 2010 la 8:36 pm

  Cred ca cetatenii acestei tari Romania au dreptul la replica in acest joc al guvernului. Sa nu uitam ca numai 50 si ceva % au votat dezastrul, restul merita o alternativa. In aceste momente numarul celor doresc o alternativa depaseste cu mult pe cei ce au votat actuala putere.


 1. 1 Articolul 53 din Constitutie sau intoarcerea spre dictatura « Hai ca se poate! Trackback pe mai 27, 2010 la 12:23 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

<span>%d</span> blogeri au apreciat: