Intalnire in comuna Baba Ana

Am fost astazi in Prahova, in comuna Baba Ana, din colegiul meu. La o intalnire cu peste 100 de persoane. Oamenii nu realizeaza ce li se intampla. Cred ca e doar o sperietura si ca, saptamana viitoare, se va anunta ca s- au gasit solutii.
Unii ins a imi cereau sa ne urcam in autobuze sa plecam la Bucuresti. E multa nervozitate. Sper sa avem intelepciunea necesara sa trecem cu bine prin aceste incercari.

131 Responses to “Intalnire in comuna Baba Ana”


 1. 1 Ilie mai 14, 2010 la 6:39 pm

  Domnule Nastase trebuie sa profitati de momentul acesta,cand PD-L a aruncat tara in haos. Incercati sa iesiti cu totii in strada alaturi de oameni, strigati alaturi de ei,nu aplecati urechea la Basescu cand zice ca anumiti oameni politici vor violenta. Amintitiva cum era el inainte sa candideze,era pe toate posturile cu gura mare impotriva PSD-ului. In acest moment Basescu+Boc,sunt slabiti si trebuie sa speculati momentul.

  Mult succes

 2. 2 Pali mai 14, 2010 la 7:56 pm

  @ adrian nastase

  Si cum facem,…ne adunam la scara autobuzului sau ?

 3. 3 Ghita Bizonu' mai 14, 2010 la 8:04 pm

  Tara unde sunt asistati social aia mai bogati

  Se cere solidaritate . Cica ca cum ca
  “Avem o fiscalitate strimba. Este inadmisibil sa tinem milioane de pensionari fara un impozit pe venit! Si ala care are pensia minima de 350 de lei, trebuie sa ii luam 1 leu!”

  zis-a (prea) scump al nostru presedinte , Erou intre Eroii Neamului , Stramosul tutoror Udrelorr, Paleologilor , Blegilor si Bociilor …..

  Nici o vorba despre .. sa zicem evaziunea fiscala . Economia la negru. Contrabanda ( hm .. cu petrol … oare cine era vames de Bihor ? ca acolo s-au invartit niste afaceri misto da sst ! se aplica legea lu’ Mucles !). Bociiolina mareste intr-o veselie taxele la tigari .. si daca nu doresti sa te lasi de iarba dracului …. cumperi de la contrabanda ….

  Insa sunt rugati sa cotizeze pensionarii si lefegii .. O da, stiu, stiu sunt unii lefegii extra . Da’ vor fi beliti profesorii si altii ca ei .

  Si se tipa ca musai cota unica … ca altfel fug investitorii . Invsetitorii ori bugetarii aia cu lefuri nesimtite ? Ca sunt ! Si al Berceanu-n curte cica se dau sporuri de concediu !!!
  Insa sa fin cinstiti – cota aia unica este buna si ptr bugetari cu lefuri mari. Si ptr pupinbasestii de la RTV . Si ptr multimea de sefi si sefuti de la sa zicem ANRE ( 1 din 3 este sef la ANRE).

  Asta imi aduce aminte de unu Cercelescu care , in urma cu vreo 9 ani , spumega in editorialele Adevarului impotriva subevntiilor populiste, ca de exemplu sa se taie orice faciliate la trenurile cursa , dorea sa se taie in carne vie ca puturosii sa se invete minte sa nu stea cu mana intinsa … Insa intr-o zi a avut Adrian Nastase a taiat subventia de la Intercity … Si Cercelescu a izbucnit cu manie revolutionara : nastase loveste in clasa de mijloc si doreste sa o extremine !

  D’aia zic ca la noi statu social este in primul rand ptr cei cu venituri peste medie !!!

 4. 4 Blizzard mai 14, 2010 la 8:30 pm

  Problema e ca dupa 20 de ani romanii tot nu au invatat sa recunoasca un bandit atunci cand vad unul. Si apoi merg la vot.

 5. 5 Alice of Vonderland mai 14, 2010 la 9:24 pm

  off-topic:
  o mica rugaminte…promovati, daca V-l dedic
  http://www.youtube.com/watch?v=VRy5SLLB4MM ?
  Astept urgent raspuns dorindu-Va week-end placut!

 6. 6 Sibilla mai 14, 2010 la 9:51 pm

  * Revoluţia de la 1821 a strigat dreptate şi a vrut ca tot românul să fie liber si egal, ca statul să se facă românesc. Ea fu o revoluţie democratică. Revoluţia de la 1848 a vrut ca românul sa fie nu numai liber, dar şi proprietar, fără care libertatea e mincinoasă. Pentru aceea adauga la deviza sa cuvântul fraţiei, această condiţie de căpetenie a progresului social. Ea fu o revoluţie socială. Revoluţia viitoare.. va cere unitatea si libertatea naţionala. Deviza ei va fi: Dreptate, Fraţie, Unitate! Ea va fi o revoluţie naţională. * ( Nicolae Bălcescu )

  D-le AN,
  Rămâne cum am stabilit : Forţă şi Echilibru ! Doamne Ajută !!!

 7. 7 taranul mai 14, 2010 la 9:59 pm

  CIND si UNDE?

 8. 8 Karakas mai 14, 2010 la 10:02 pm

  Romanii de abia acum vor incepe sa simta ce inseamna „dreapta”, populista. S-a terminat cu traitul bine si flacara iubirii Prezidentului cu poporul s-a stins. Daca Basescu rezista pe punte, vor fi ani foarte grei pentru romani pentru ca aceasta putere este nesimtita, la propriu.

  Daca ar fi fost stinga social democrata la putere, ar fi fost mai atenti cu ce fel de masuri iau. Nu ma indoiesc ca si stinga ar fi trebuit sa ia masuri anti-criza, inclusiv de austeritate, dar romanii ar fi avut mai multa pace sociala si stabilitate, ceea ce ar fi ajutat la relansarea economica. Asa, acum toate „clasele” sunt in razboiul de modernizare a Patriei.

 9. 9 skorpio mai 14, 2010 la 10:50 pm

  Sa ne suim in autobuze? Stiti, domnule Nastase, incep sa imi placa ideile astea. Pesemne traim vremuri extrem de proaste daca incep sa ader la ideile gen tatuca Ilici cu minerii lui si alte cele. Si ma intreb de ce a inceput sa imi placa sa ascult si BUG Mafia, pe care pana acum nu ii agream deloc. Nu e cazul sa citez piesa aici, deoarece limbajul general acceptat al blogului nu permite, dar de ascult, oro e prea faina, ori m-am prostit eu, ori ne-au prostit astia prea mult.

 10. 10 Dl.Goe mai 14, 2010 la 11:00 pm

  „Sper sa avem intelepciunea necesara sa trecem cu bine prin aceste incercari.” – Adica alo, alo, stati linistiti la locurile voastre.

  In contra-partida Sibilla vrea sa toarne o revulutie. Dar ce tanti Sibillo, esti din Ploiesti? Azi la Ploiesti maine… in toata tara, la Baicoi, la Pâncota, la Fiscalia, everywhere. Sa-i mizilim pe toti.

  P.S. D-le Nastase totusi, ce e de facut? Sincer acuma. Sa se faca mai degraba republica sau nu? Si statul sa imparta pensii, lefuri cu lingura si ajutoare, ca ce treaba are?

 11. 11 blogideologic mai 15, 2010 la 1:33 am

  „Incercati sa iesiti cu totii in strada”
  Cel mai prost sfat.

 12. 12 blogideologic mai 15, 2010 la 1:58 am

  „Domnule Nastase trebuie sa profitati de momentul acesta […] trebuie sa speculati momentul.”
  Cred că domnul Adrian Năstase este om politic, nu politician. Ca om politic român, domnul Adrian Năstase este obligat să nu „profite” şi să nu „speculeze”.

 13. 13 blogideologic mai 15, 2010 la 3:30 am

  Curios, ne-a părăsit @LePrince, şi încep să apară mesaje de tip „Hai la lupta cea mare !” Acelaşi grup de diversiune ?

 14. 14 blogideologic mai 15, 2010 la 3:41 am

  Îmi permit să recomand şi eu articolul +Laurienii şi „România liberă”+, scris de domnul Adrian Bucurescu la http://www.romanialibera.ro/opinii/aldine/laurienii-si-romania-libera-186543.html

 15. 15 eftimie mai 15, 2010 la 6:13 am

  STIMATE DOMNULE ADRIAN NASTASE ! sunt pensionara, ma adresez DVS., cu speranta ca acest partid in care am crezut si mai cred inca(PSD) are forta necesara sa aduca liniste si bunastare acestui popor napastuit de soarta! Sunteti singurul membru din PSD, care il poate invinge pe acest ,,zis Presedinte” pentruca nu este un Presedinte al acestui popor, nu a fost votat de romani, a fost ales printr-o mare frauda electorala si in 2004 si mai ales acum ! DVS., puteti sa-l zdrobiti acum, fiind alaturi de cei multi, din cauza proastei guvernari ajunsi in pragul disperarii ! Nu va fie teama de incercarile zadarnice de a va santaja cu procese gen ,,matusa Tamara ” sau casa din Zambagian, Domnul Basescu, are pacate mult mai mari si el stie acest lucru ! In 19 mai, poporul asteapta un lider puternic sa invinga acest guvern de ticalosi, slugarnici si tradatori de neam, care au adus oamenii in pragul disperarii! Astept ca macar copiii nostri sa scape de aceasta ,,DICTATURA ” de acest guvern hraparet si mincinos ! va doresc mult succes ! cu consideratie Stefi,

 16. 16 Doru Coarna mai 15, 2010 la 6:23 am

  @ All:

  Suntem intai de toate cetateni, iar unii dintre noi abia apoi membri ai unor partide politice. Noi suntem rrromanii aceia.

  Cetateanul, oricare ar fi el, are dreptul sa protesteze in limitele legii.

  Basescu insusi protesteaza public fata de unele posturi de televiziune.

  Parerile lui nu concorda cu nevoile natiunii, din prima zi de dupa alegeri.

  Imperativul romanilor este salvarea tarii, al lui e protejarea clientilor si aparatului care i-au cumparat realegerea.

  Ca cetateani, ca oameni loviti direct de ordinele indatoratului presedinte, putem protesta; Basescu este in serviciul natiunii, in serviciul nostru.
  Nu e angajat sa conduca ori sa stapaneasca, e angajat sa reprezinte si sa medieze. Tot n-a priceput asta in 6 ani?

  Asta termina si al doilea mandat si tot nu afla ce avea de facut in cei 10 ani!

  La conferinta de presa a spus ca asta-i tara lui!
  Eu cred ca-i fac aia prea multe injectii, nu poate fi atat de nepregatit.

 17. 17 Criticos mai 15, 2010 la 6:36 am

  Acesta e cuvântul potrivit: nervozitate. Şi nici nu-i uşor de luat o decizie. Circarul speră ca luna asta, ultima înaintea curbei de sacrificiu, să resoarbă ceva din ea şi să disipeze marea de nemulţumiri într-o haotică alternanţă de revoltă şi resemnare. Şi nu fără îndreptăţire, căci dacă după anunţurile făcute, el tot se mai bucură de încrederea a 31 la sută dintre români (aşa am citit pe undeva, cu menţiunea că sondajul era făcut la cererea PSD, deci mai curând favorabil lui), apoi sămânţa resemnării există şi se va coagula în jurul nucleului de fanatici ai circarului. Acesta există, am constatat în jurul meu, după cum am constatat şi reuşita planului de aţâţare a unor categorii împotriva altora. Pe de altă parte nu e uşor pentru niciun partid să ia decizia de a coagula nemulţumirea într-o acţiune vehementă care să răstoarne şi să măture PDL-ul cu circar cu tot. Sunt multe riscuri şi în acest moment nu văd un lider în stare să se pună în fruntea unei răzmeriţe şi să o controleze, cu atât mai mult cu cât nu există soluţii pe termen scurt. Cu 31 de procente plus perfecţionarea sistemului de furt la urne, PDL-ul cu circarul lui cu tot sunt veşnici. Peste 2 ani tot ei vor conduce ţara.

 18. 18 Criticos mai 15, 2010 la 7:10 am

  Şi simt nevoia să mai adaug ceva: genul de „analize” ca cel al CTP-ului şi al madamei Pippidi, oricât ar părea de ciudat, au ca efect disiparea vinei majore (incompetenţă totală şi iresponsabilitate strigătoare la cer) ale pedelacheilor şi ale şmecherului beţiv avid de putere. Da, da, zic ei, sunt vinovaţi, însă tot atât de vinovaţi, dacă nu şi mai sunt şi ceilalţi. Uitaţi-vă aici pe blog şi veţi vedea la Harabula, spre exemplu, şi nu numai. Nu vi se pare uluitor şi deprimant că un Ion Adrian şi un Dragoş continuă să creadă în circar?! Cu toate damele plasate în posturi (de la ministreasa cu perdele, găina cu ouă de aur a lui Cocoş, la preşedinta Camerei, la „succesuri” etc), circarul este pentru ei „bărbatul”, „salvatorul” căruia, eventual i se pun beţe în roate şi de către ai lui.

 19. 19 contele mai 15, 2010 la 7:36 am

  Eu tot n-am inteles care sunt solutiile de iesit din criza ale PSD si PNL . Mi se par numai vorbe mari , fara substanta economica . Ca sa nu mai spun ca cele doua partide au viziuni total diferite asupra caii de urmat . Un cal trage in stanga , unul in dreapta ; pai ce facem cu caruta ? La vremea lor , cand erau in opozitie , m-au asigurat si pedelistii ca sunt bani , ca trebuie doar vointa politica si inteligenta economica . Am vazut si vad rezultatul gandirii lor creatoare .
  Sa spui ca nu trebuie sa se mai fure … nu trebuie sa fii mare specialist .
  Clientela politica ? Cine nu are !?
  Nici partidele din opozitie nu au un plan serios de redresare deoarece acesta este grevat de populismul standart al politicianului in general si al politicianului roman in particular , mult mai periculos . Daaa , vor sa schimbe statul din temelii dar ar trebui sa se pastreze si pensia aia , si salariul ala , si asigurarea aia, si subventia aia , si ajutorul ala …Vorbe , vorbe , de douazeci de ani numai vorbe …Economie simpla nu stim ( sau nu vrem , sau nu avem curaj ) , dar la patriotism nu ne intrece nimeni …De la simplul cetatean pina la presedinte avem gura plina de cuvinte mari …Acum , daca tot am fost impotenti pina acum , ne trebuie un contabil cu manecute ,asumat de guvernanti ( deci nu tehnocrati ; politicienii trebuie sa-si asume raspunderea ) , nu demagogi de stanga , de dreapta sau de centru .

  Doua consideratii : 1. N-ar mai trebui facute comparatii intre veniturile si cheltuielile unei familii sau al unei gospodarii taranesti cu economia unei tari . Nu cred ca mecanismele sunt aceleasi , stimati ingineri . Altfel , pentru modul cum manageriez eu finantele in familia mea , as merita premiul Nobel pentru economie .
  2. Revolutie ? Ma indoiesc . Cei care se simt tradati de PDL si Basescu nu cred ca se vor duce la PSD sau PNL . In cel mai bun caz ( la spiritele infierbantate ma refer ) poate s-ar putea pune de-un protest civil indelungat .
  Cat despre cuvantul ” revolutie ” , ne jucam cu vorbele . In urma acestei actiuni ar trebui schimbari profunde economice , politice ,sociale . Hai sa fim seriosi ! Cei mai multi vreti sa-i schimbati pe Basescu si pe pedelisti ca sa puneti ce ? Alti mincinosi ? Pai nu e nici o transformare de profunzime , e doar alta Marie cu aceeasi palarie .

  Tara asta e vanduta de mult , cam de cand a aparut sloganul ” Nu ne vindem tara ! ” .

 20. 20 Bibliotecaru mai 15, 2010 la 7:59 am

  @ Adrian Năstase

  Că nu realizează ce se întâmplă locuitorii din Baba Ana este una, dar cred că nici politicienii nu realizează ce se întâmplă. Când ţara este într-un asemenea colaps şi o cădere liberă spre o genune fără fund, nu mai e timp de război politic. Dacă politica românească nu devine una singură, nu uită de afaceri şi grupuri de interese şi nu se înhamă ca să oprească plonjonul, istoria va pune o ştampilă politicienilor de astăzi pe sute de ani. aşa cum a pus ştampilă şi pe conducătorii peste care au trecut ciuma, lăcustele… Eu nu ştiu ce impresie are preşedintele, dar în acest moment cred că numele de Băsescu va fi mai hulit în istorie decât numele de Ceauşescu, iar Boc va deveni substantiv comun cu sens peiorativ.
  Eu unul am senzaţia că privesc un fel de scamatorie incredibilă. Există senzaţia aceia când vezi ce se întâmplă, dar mintea refuză să creadă pentru că ştii că este imposibil.

 21. 21 contele mai 15, 2010 la 8:52 am

  Bibliotecaru

  Interventia a fost excelenta . Dar unde este intrebarea pentru Adrian Nastase !? Iar o sa spuneti ca ati fost sarit de la raspuns . Stiti vorba aia , daca vrei sa castigi la loto mai trebuie sa si joci .

 22. 22 Iluminatu mai 15, 2010 la 9:01 am

  Motto : Au dat-o pe babe !

  Poli şi poale

  La un pol, poalele-n cap îţi pui.
  (R) La doi poli, printre poale mie locul.
  La trei poli, sub poale supravieţuieşti.
  La patru poli… despre ce poale vorbeam ?
  La cinci poli, pe la poale, carbonul memorează !

 23. 23 florin m. mai 15, 2010 la 9:15 am

  @blog ideologic

  In ciuda faptului ca nu imparatasesc o gramada din opiniile expuse de dumneata, ca sunt idiosincratic la protocronism si ca nu inteleg obsesia conspirationista ce razbate din interventiile tale cu privire la intentiile celor care posteaza aici, doresc sa spun ca apreciez moderatia pe care o promovezi ori de cate ori apar indemnuri la agitatie sociala si miscari de strada.

 24. 24 plano10 mai 15, 2010 la 9:16 am

  @conte-print
  Nu-i asa ca ne lasi sa intelegem ca daca toti sunt o apa si un pamant solutia ar fi sa ramana tot base-n bocii la putere?
  Spune-o direct! Ce atata risipa de cuvinte?

 25. 25 Anonim Pantonim mai 15, 2010 la 9:26 am

  DobiBoc și dictaChiorul,
  au nenorocit poporul!

 26. 26 Stefan mai 15, 2010 la 9:54 am

  Dar toti asta credem, ca ne invaluie un cosmar urat, dar uita faptul ca aacest cosmar este unul adevarat. Poate ar trebui sa deschida ochii si sa vada ca nu este nici o diferenta intre ochi inchisi si ochi deschisi. Negrul este acelasi.

 27. 27 Ghita Bizonu' mai 15, 2010 la 10:06 am

  Musiu comte de la Bassessse de la Crasse du Crapule

  uiti ca cei mai mari mincinosi sunt cei care guverneaza acum . Si mincinosi si iresponsabili – ca care erau prioritatile lor amu 10 ziel ? Constitutia si ANI!
  Si ca Videanu sa poata accesa fonduri europene ptr borduri de unica folosinta !!.
  Da … pe moment situatia este batuta in cuie . Insa acesti impotenti, icomtepetenti nu sunt in stare sa redreseze nic9odata ce au stricat !
  trebuie sa vina altii care sa stie ce dracu fac! Fiindca altfel astea sunt decat inceputul ….

 28. 28 Ghita Bizonu' mai 15, 2010 la 10:07 am

  Criticos

  explicatia este una singura – le convine asa. Fiindca ei sunt asistatii acestei guvernari!
  QAdevarul amar este ca noi asistam pe aia care au mai mult decat noi !

 29. 29 Ghita Bizonu' mai 15, 2010 la 10:12 am

  Asistenta sociala este pentru cei mai avuti

  Se cere solidaritate . Cica ca cum ca
  “Avem o fiscalitate strimba. Este inadmisibil sa tinem milioane de pensionari fara un impozit pe venit! Si ala care are pensia minima de 350 de lei, trebuie sa ii luam 1 leu!”

  zis-a (prea) scump al nostru presedinte , Erou intre Eroii Neamului , Stramosul tutoror Udrelorr, Paleologilor , Blegilor si Bociilor …..

  Nici o vorba despre .. sa zicem evaziunea fiscala . Economia la negru. Contrabanda ( hm .. cu petrol … oare cine era vames de Bihor ? ca acolo s-au invartit niste afaceri misto da sst ! se aplica legea lu’ Mucles !). Bociiolina mareste intr-o veselie taxele la tigari .. si daca nu doresti sa te lasi de iarba dracului …. cumperi de la contrabanda ….

  Insa sunt rugati sa cotizeze pensionarii si lefegii .. O da, stiu, stiu sunt unii lefegii extra . Da’ vor fi beliti profesorii si altii ca ei .

  Si se tipa ca musai cota unica … ca altfel fug investitorii . Investitorii ori bugetarii aia cu lefuri nesimtite ? Ca sunt ! Si al Berceanu-n curte cica se dau sporuri de concediu !!!
  Insa sa fin cinstiti – cota aia unica este buna si ptr bugetari cu lefuri mari. Si ptr pupinbasestii de la RTV . Si ptr multimea de sefi si sefuti de la sa zicem ANRE ( 1 din 3 este sef la ANRE).

  Asta imi aduce aminte de unu Cercelescu care , in urma cu vreo 9 ani , spumega in editorialele Adevarului impotriva subevntiilor populiste, ca de exemplu sa se taie orice faciliate la trenurile cursa , dorea sa se taie in carne vie ca puturosii sa se invete minte sa nu stea cu mana intinsa … Insa intr-o zi a avut Adrian Nastase a taiat subventia de la Intercity … Si Cercelescu a izbucnit cu manie revolutionara : nastase loveste in clasa de mijloc si doreste sa o extremine !

  D’aia zic ca la noi statu’ social este in primul rand ptr cei cu venituri peste medie !!! Si care in general sunt sunt si ei abonati la bugetul de stat …

 30. 30 Ghita Bizonu' mai 15, 2010 la 10:15 am

  Bibliotecare

  astia au un singur scop : sa se ingrase in conturi. Restu ? Da=i dracului !!
  Si nu sunt in stare decat sa mai jupoaie un rand de piele de pe oaia contribuabila ….si vor lupta ca un leu si 15 bani sa ramana anexati la buget …

 31. 31 nu pot sa ma abtin, mai 15, 2010 la 10:25 am

  Domnule Ion Adrian stiti ca ieri a fost 14 MAI, sau mai precis MAI 1443 ?

  Blogi..invita lumea la calm ,pai au romanii alt comportament, adica comportamentul invigatorilor? Noi ..capul plecat sabia nu-l taie.Rusine domnule Blogi pentru educatia comunista primita si pe care o propagati acum urmasilor dumneavoastra.Romanii isi consuma violenta pe neveste pe copii, pe prieteni ,prin circiumi sau mai recent pe bloguri.Sau dumneavoastra le faceti procese de intentie manifestantilor francezi,nemti,spanioli,italieni , agricultorilor,intelectualilor, muncitorilor din tarile respective aceia care ies in masa si protesteaza pentru a cistiga sau proteja drepturile cetatenesti ?
  Grecii au iesit in strada ,ajutind astfel negocierea guvernului pentru cele peste 100 de miliarde din care deja au primit prima transa de 25 miliarde, repet 25 miliarde…asta da violenta..
  Contele doreste ca PSD sau PNL sa-si decripteze eventualele masuri anti criza, sarmanul inca nu intelege ca orisice gasca care ar veni la putere , ar fi fi mai buna decit cea actuala.
  In nemernicia noastra nu recunoastem ca dl. Voiculescu, maestru al economiilor, a dat una dintre cele mai bune solutii care prin radicalismul ei poate deveni o masura cu adevarat stalinista in care prin lichidarea
  a 100 de nevinovati vor lichida probabil si un vinovat.Eu ii doresc domnului Voiculescu ca firmele dansului sa fie verificate , asa cum a propus primele ca experiment de un eventual michiman sau plutonier detasat din armata.
  In sfirsit domnule Ion Adrian , doream sa intreb daca dumneavoastra ii supravegheati pe membrii societatii civile pentru apararea drepturilor omului, aceia care erau filmati ieri 14 MAI de masina cu numarul MAI 1443?

 32. 32 Maximmouse mai 15, 2010 la 10:44 am

  @All!

  Stimati colegi, as fi dorit sa raspund la fiecare in parte, am de comentat la fiecare postare a voastra…o chestiune imposibila…asa ca imi voi exprima parerea pe scurt, tinand cont de tema lansata in acest post al gazdei noastre.

  Asa este Cri, articolele lui ctp si pippi au un singur scop acela de a exonera si disipa vina actualei guvernari, aratand ca : toti ati furat, toti v-ati imbogatit etc. Trebuie sa fi extrem de fraier sa nu vezi deosebirea intre guvernari, EXTREM de fraier, ba chiar interesat sa nu vezi.Inutil sa mai povestesc diferentele, le stiti fiecare.

  As spune ca , la asemenea perfidii, trebuie reactionat in mod destept.Nu dau sfaturi pt, ca , asa cum va spuneam intr-o alta postare , cu bucurie am observata ca Ponta are ce-i trebuie sa riposteze. De ce sa neg, Crinul m-a deceptionat, la fel ca si in primul tur al prezidentialelor: iar a iesit si a inceput sa dea orbeste, mai ales in psd, in impozitarea gradula….cred ca tot saftoaica l-a sfatuit ca si la prez. daca mai faci elogiul cotei unice dupa ce ii vezi cu ochii urmarile nefaste, esti …raUvoitor,sau mai corect, direct interesat pentru ca , dragutul Crin nu este prost.

  Bref, Ponta a zis bine, mai patroane cand ai castigat averi fabuloase impozitate cu 16% timp de 6 ani, in afaceri cu statul, nu eram frati si solidari, acuma cand dai in greu, suntem frati si solidari! BUUUUNA !

  Goe, ai pus punctul pe I micutule, statul NU ARE ALTA TREABA, sa stii! Treaba cu sa ne imbogatim din banii amaratilor, NU TREBUIE sa fie treaba statului….dar bag de seama ca de cand simtiti suflul rece al impozitarii graduale nici nu va mai puteti controla…:)

  Stimate domnule Filipas, ca sa nu-i mai simti lipsa printului, posteaza de zor contele…:)

  Iaca , privesc in acest moment un liberal destept care zice despre evaziunea fiscala….da! asta Da! dar si impozitare graduala, asa e drept, nu stiu, daca patronii au 16% atunci amaratii sa fie scutiti…se poate ajunge la un optim, dar NU TOTI LA FEL! Cota unica este o treaba rudimentara care exclude reglajul fin , o tampenie absoluta!

  Revolutie!? Nu revolutie stimati colegi, nimeni nu vrea sa schimbe capitalismul liber cu altceva.NU, DARAMARE, MATURARE; CURATARE..asta este ceea ce este de facut.Fiecare dupa putinta si dupa locul in care activeaza…foarte multi au mai ramas numai cu strada, asa ca si in strada…curand!)

  Bibliotecarul, inima sus,traim vremuri istorice!:)Ceea ce se intampla este o demonstratie prin …reducere la absurd…:)Omul obisnuit trebuie sa priceapa, cred ca de asta tusele sunt atat de groase…:)

  Daca psd si pnl vor pune mintea la bataie va fi bine.

  Si mie mi-a placut cantecul BUG mafia….corect, cu tuse groase…cu matusi grase..lol!

 33. 33 Ghita Bizonu' mai 15, 2010 la 10:51 am

  Peste un miliard de lei, adica aproximativ 270 de milioane de euro, au fost, in 2009, fondurile de stimulente ale institutiilor publice.

  Aproape 80 la suta din totalul stimulentelor, adica 890 de milioane de lei, le-au luat angajatii Ministerului Finantelor. Pe locul doi, cu 213 milioane, se situeaza Ministerul Muncii. Urmeaza Ministerul Mediului cu aproape 14 milioane de lei, Ministerul Sanatatii cu 3,8 milioane si Secretariatul General al Guvernului cu 2,7 milioane, scrie Cotidianul.

 34. 34 blogideologic mai 15, 2010 la 11:35 am

  @ Dl.Goe spune, în mai 14, 2010 la 11:00 pm : „D-le Nastase totusi, ce e de facut?”
  Întrebare rusească, parcă Nikolai Cernîşeski a pus-o : „Şto dielati ?”
  Answer: Să se guverneze în eficienţa Pareto.

 35. 35 blogideologic mai 15, 2010 la 11:40 am

  @ contele spune: „Eu tot n-am inteles care sunt solutiile de iesit din criza”
  Nici Traian Băsescu. Dar, pe bune, credeţi că o să stea cineva în loc ca să vă explice şi vouă ? Soluţiile vor fi implementate atunci când poporul român va dori aceasta.

 36. 36 constantin gp mai 15, 2010 la 11:59 am

  Oricare guvern ar veni nu va putea face nimic atat timp cat la Cotroceni ramane actualul presedinte. Este la fel ca la Steaua: orice antrenor ar veni nu va putea face nimic atat timp cat la carma se afla Becali. De ceva timp microbistii stelisti au inteles acest lucru…

 37. 37 Sibilla mai 15, 2010 la 12:06 pm

  @d-l Goe,
  Tu chiar eşti un … Goe…
  Ce spun eu şi ce MINŢI tu… că mare-i ea grădina lui Dumnezeu şi tot mai mulţi ca tine încap, din păcate…

  Da capo :
  spun că revolte vor fi ne place au ba, justificate,dar că NU trebuie ca aceste mitinguri, manifestaţii să degenereze mulţimea să devină de necontrolat şi deci de preferat organizarea ŞI unitate. Amintesc de Forţă ŞI Echilibru, spun de f mult timp că de era să fie după mine şi mulţi ca mine, PSD de ex NU ar fi * experimentat * nicio zi de guvernare împreună cu şobolanii portocalii,spun că mulţi din toarăşii parlamentari de alte coloraturi decât nebunii de la putere au votat trădând altfel decât era stabilit, convenit, spun că niciun partid nu a fost în toţi aceşti ani suficient de vigilent, coerent, incisiv, etc etc…
  Citatul de mai sus ( N Bălcescu ) altceva subliniează, desigur, ca să extragi ideea e nevoie de cumpătare ŞI Înţelepciune, dar… de unde nu-i… n-o să torn eu cu * tolceru * în mansarda cuiva..
  Am subliniat nu o dată ŞI pe acest blog :
  – de ce Mugur Isărescu ABIA ACUM şi NU până acum spune ?
  – Băsescu&co sunt DOAR marionete ale altor forţe şi da în interesul cărora şi acţionează
  – una ca muieruşca Udrea a avut susţinere şi accept NU doar de la uneltele PD-L, nu-i aşa ?
  – identitate, unitate, interes… când e vorba de Naţiune, multe sunt vorbe-n vânt şi ascund interese obscure, trădări, afaceri, etc etc etc
  – câţi din politicienii români de absolut toate coloraturile sunt nepătaţi, neşantajabili, fără de slăbiciuni, oneşti, capabili … ?
  Putem continua la nesfârşit, ideea e că NU se poate nega la nesfârşit nimic din ceea ce E, dincolo de voinţa multora şi că mai devreme sau mai târziu, transformări vor exista, cu costuri mari, cu dureri şi mai mari şi da cu victime : decimarea populaţiei ţărişoarei,cu bună ştiinţă, cum o numiţi voi ăştia care blamaţi orice nu se pliază pe ambalaje lucioase ale unor analize mai mult sau mai puţin utile ???

  Citatul, ei bine citatul pe care deloc întâmplător l-am supus atenţiei .. :
  – vor urma vremuri şi mai grele, frământări şi revolte şi câte… ACUM SE IMPUNE CINEVA SUFICIENT DE ÎNŢELEPT CARE SĂ CANALIZEZE EVENIMENTELE SPRE O DIRECŢIE * LIMPEDE *, SOLUŢII NU DOAR PE HÂRTIE, UN LIEDER REZISTENT ECHILIBRAT….. adaug, tot ce va urma e necesar să şi vizeze INTERESUL NAŢIONAL!
  – o mare greşeală pe plaiurile mioritice şi pe care * tanti Sibilla * a şi o va sublinia mereu , e că stimabilii noştri politicieni dar şi tonele deanalişti se scuză, o dau pe după vişini şi cireşi de tare mulţi ani, justifică * bălăriile * din hăle ogrăzi ale TUTUROR partidelor şi NU au făcut oareşce curăţenie căci şi CITEZ : şi cu cine să-i înlocuieşti… am încheiat citatul… Adicătelea aceşti * bravi * politicieni sunt cei mai acătări de-i avem… de neînlocuit, vai de noi fără de ei… iată, ne luă mama dracului CU EI în peisaj aşa * buni * sunt şi repet, de găsit prin toate ogrăzile.
  – cea mai mare parte a * figurilor proeminente *, între ghilimele pt că e de băşcălie şi de râsu-plânsu, au acces, ajuns pe funcţii în partid pt că au avut mijloace financiare sau suport în acest sens din partea unor afacerişi cărora le sunt de folos pe scaunele unde-s pironiţi , care au furat voturi şi s-au ales nu au fost aleşi şi mizeriile acestea, dau * calitatea *… trist e că se continuă cu panaramele în peisaj unii neavând clin mânecă cu politicul, câţiva, puţini dar cu regret sunt, agramaţi dar deţin funcţii… poziţii de pe care au tot votat cu… actuala putere şi DA, vina noastră a celor mulţi e că nu i-am arătat şi nominalizat mai des mai insistent iar a şefilor de partide că îi tolerează în peisaj cu-aceiaşi justificare * şi pe cine să pun în loc… *… Asta pt că nu privesc atent şi dincolo de buruieni…

  Ca să demonstrezi că eşti GOE ai mai spus şi trăznaia : * Si statul sa imparta pensii, lefuri cu lingura si ajutoare, ca ce treaba are? *
  Statul NU dăruie, pensia e un DREPT, e banul pensionarului, dreptul său, cotizaţia sa, Statul NU ARE NICIUN drept să bage labele în buzunarul pensionarului şi mă refer mai ales la cei ce au muncit o viaţă şi au pensii SUB 1000 ron, majoritatea au pensii de 300-400-600 ron după o viaţă de MUNCĂ!
  Pensia alimentară a unui minor, e ajutor sau e dreptul său dacă Statul, trist dar adevărat NU ocroteşte iată, mai ales în prezent nici mama nici copilul ? Acest drept se dă minorului din leafa unuia din părinţi, sunt bani munciţi nu daruri de la Stat…
  La acest moment iată, Statul e…. securistul de la Anvers, mârlanul Băsescu ce face legea pe banul altuia dar e incapabil să stopeze jafurile din ban public

  În fine, ca să vezi că nu eu sunt ipocrită, ei bine da, mi-a trecut prin minte şi că : dacă ar fi să fie vreo revoluţie, de * urmările * sale să NU beneficieze nimeni altcineva decât poporul român şi să se petreacă acea Schimbare în BINE pe care-o tooot trâmbiţăm… Niciodată nu am fost deacord cu plecăciunile la poarta occidentului, a estului, a FMI-ului sau a mai ştiu eu cui, a celor din umbră , never !
  Nah, acu scuipă-mă că-s patriot şi sîătulă de trădătorii de Neam şi Ţară pe care voi continua să-i numesc. Câţi o făcurăţi în timp, cu nume şi prenume, hmmm ??
  * Ce legături existăîntre actuala putere, Băsescu, Udrea etc şi masoneria evreiască ??? *
  Auzi mă GOE, ca să vezi că nu-s ciufută, majkă, de-aş ave io putere să * mizilesc * apoi să ştii că n-aş ave milă de vreun fariseu de se dă social-democrat, ştii de ce, majkă :
  * La uşa dreptăţii să păzească mila, dar să nu stea în scaunul de judecată. *
  ( N Iorga )
  Daaaar, şezi cu minte, io-so biată furnică, revarsă-ţi nervii nervoşi pe altcineva, ca de exemplu să-ţi dai fo două palme că mă huleşti pe mine care am oricând coloana vertebrală să spun că la acest moment România e la mâna altora….
  Şi da, tineret mândria ţării, mă-ngrijorează soarta băieţelului meu, a copilaşilor fără de nicio vină că ne cârmuiesc nebuni, infractori, curvuştine şi prea mulţi pămpălăi au tăcut şi-au consimţit prin încremenire sau bătutul palmei cu camarila portocalie… Io-s de blamat că parte din pesedeii cărăşeni pupă mâna * Împăratului * Frunzăverde, io-s de blamat că nu se dau sancţiuni LA TIMP, măcar atunci când sunt dovediţi anumiţi neicuşori… ?
  Eu nu fac decât să spun : Facă-se voia Ta, Doamne şi ne dă nouă Înţelepciune măcar ACUM !
  Din privinţa mea, măi dragă GOE, şezi bând, m-au potolit PSD mi-au spus : NU, adică NU tuturor * proştilor * ca dumneamea şi mă refer exclusiv la org municipală a PSD Reşiţa, nu la altcineva…
  Am rămas fără de replică : eu în mijlocul pensionarilor, la proteste, cei de la org mun a PSD Reşiţa, la hlizeală, cafeluţe, bârfe de parcă-n ţara e totul roz bombon nu alta, trist e că oamenii mi i-au arătat cu dejtul * de ce nu-s lângă noi şi cu noi cum a spus Ponta ? *… d-aia zic, să-i ia de gulere şi mape Ponta, nu eu, eu nu exist pt ei, dar electoratul, merită răspunsuri că şi-au pus încrederea în…
  Scârbită sunt, dar de mine nu scapă, asta pentru că sunt reşiţeancă de 40 de ani şi niciodată n-am să tac în faţa imposturii şi-a ipocriziei a unor incapabili şi incompetenţi prieteni pe faţă cu pedeliştii iar Reşiţa un nour de praf şi numai zdrenţe … De ce tace Centrul, altă povastă… sper că nu la nesfârşit…
  Sibilla
  AN Premier ca de exemplu, chiar e o SOLUŢIE. Una eficientă. De …. detalii, ocupaţi-vă voi, * analiştii *, io-s de la ţară şi recunosc. Da cu Mândrie . Zbogom ( cu Dumnezeu ! )

 38. 38 popalumi mai 15, 2010 la 12:24 pm

  Intradevar: UNDE SI CIND? d-le presedinte A.Nastase.

 39. 39 LePrince mai 15, 2010 la 12:25 pm

  Mda. Vad ca sunt multi care mi-au simtit lipsa. Am ramas in urma,asa ca voi comenta tot ce am de comentat aici, la acest fir. Dl. Nastase ia pulsul blogului in legatura cu starea de revolta si pornirile revolutionare ale bloggerilor prin postarea cu Baba Ana. El da doua solutii. Starea de nepasare, de inactivitate, venita din inconstienta si starea de rebeliune, de pulsiuni revolutionare, fara sa uite, ca orice om echlibrat, pentru a nu fi acuzat de incitare, sa apeleze la calm. Isi exprima speranta, speranta nefiind o certitudine, ca societatea va fi rationala. Dar in speranta exprimata de dl.Nasase eu citesc o incitare, apelul la calm contine si un apel la activism. Cum dl. Nastase este un democrat si un parlamentarist, eu inteleg acest apel ca o chemare la implicare. Si asta e bine.Implicarea nu e necesar sa contina si violenta sau turbulente.Pana la urma, contrar unor opinii si imperfectiunilor, traim intr-o democratie, desi nu am invatat inca sa ne si comportam ca atare. Desigur, se gasesc multi naivi, gen „republicanii din Ploiesti” care sa se agite inutil (pe blog). Nu se va intampla nimic grav, vivandierele sibilinoidice si „revolutionarii de blog” nu ar iesi in strada pentru a se lupta cu jandarmii ca sa-i ocupe ministerul lui Vladescu. Societatea romaneasca e dispusa sa inghita, televiziunea, fotbalul, telenovelele, tabloidele si viata lui Bote fiind supapele prin care trairile razboinice sunt eliminate. Am avut ocazia, zilele trecute sa simt pulsul Greciei la ea acasa. Poate va voi povesti cate ceva.Sa vedem…. revin cu diverse, dar mai intai sa facem un update.

 40. 40 Sibilla mai 15, 2010 la 12:29 pm

  blogideologic,

  Cu tot respectul, vor ieşi oricum…
  Măcar să NU o ia toate razna, vai de steaua noastră… teamă mi-e că de nu va face Opoziţia ceva ceva * miraculos * şi să-i sprijinim, să ne sprijine, atunci chiar se va duce toată şandramaua la vale şi n-ar mai rămâne piatră pe piatră sau pun taburile pe noi…
  Proteste paşnice dar insistente, cei ce au Soluţii să treacă la treabă ACUM, prelungirea agoniei NU e cheia iar Băsescu SE IMPUNE DEMIS! Băsescu care e TARTORUL şi CAPO DI TUTTI CAPI , DEMIS ! La fel muieruşca aia Udrea-Cocoş ce a costat România atâta căruţă de bani. Publici. Miliarde. De euro. Pt fiţele şi pohtele piţipoancei marinarului, la naiba!! Evident & co, să ne lase… c-a ăpierdut ţara destul din cauza unor infractori mai ales ca imagine prin tolerarea acestor bastarzi ce-au îngropat Economia!
  Pensii, alocaţii pt copii, pensii alimentare, etc s-au plătit întotdeauna şi nu a crăpat Economia, ACUM însă, salariile bastarzilor, suplimentele şi afacerile lor subterane au lovit Economia, NU pensiile, nu alocaţiile, mama ei de treabă.
  Au Secretarii CJ-urilor, directorii DGASPC-urilor salarii şi alte venituri din zeci de comiţii şi comitete cât 100 depensii+100 de alocaţii/baştan, ce tura vura, da-s sponsori de campanii electorale şi ei, pe lângă niscaiva afacerişti… Băsescu taie pensia mamei de 403 ron şi pensia fiului meu de 200 ron pe care şi aşa o primesc de la UCMR din două-n trei luni, dar NU taie Băsescu răul din rădăcină, că n-are cum, sunt ai săi, ograda lui de şobolani… DEMIS CU TOATĂ GAŞCA DE INFRACTORI şi la treabă! Cei competenţi şi capabili, că sunt!
  stimă,
  Sibilla
  P.S
  Aici, numai câteva ex de mârlănii :
  http://ohanesian.wordpress.com/2009/10/15/reteaua-%E2%80%9Evasile-blaga%E2%80%9D/
  Zmintitul Băsescu NU e străin de nimic nimicuţa… şi cică-l presează şi Soros…
  Ăştia NE DECIMEAZĂ CU BUNĂ ŞTIINŢĂ !!

 41. 41 Harabula mai 15, 2010 la 12:32 pm

  As fi curios sa particip la o intalnire a domnului Nastase cu vulgul. L-am intalnit o singura data, intr-un cerc restrans, dar niciodata nţam participa la sedinta sau adunare in care a vorbit.
  Spun asta, intrucat nu mi-l pot inchipui gasind limbajul si tonul potrivite intr-o sedinta la…Baba Ana.

  Am o experienta trista in ceeace priveste contactul cu masele. Am participat la toate campaniile electorale ale PSDR (Cunescu). Obstacolul cel mai important era slabiciunea partidului. Masele sunt tentate sa voteze cu cel puternic. Oamenii pricep rolul opozitiei, dar nu accepta ca ei insisi sa fie in opozitie.
  Pe de alta parte nu gaseam limbajul potrivit pentru a ma adresa alegatorilor.
  Un american venit sa ne instruiasca inainte de alegeri, ne-a intrebat daca stim ce vor alegatorii. Am ramas paf. eu voiam sa-i fac pe oameni sa inteleaga ce vrem noi si nu sa le promitem ce vor ei.
  -Ce sa vrea alegatorii? Sa stea degeaba si sa primeasca bani de la stat. Raspunsul meu l-a nemultumit.
  Nu mi-am schimbat nici acum parerea in oarecare masura.
  M-a mai intrebat daca exista discriminari privind dreptuile electorale. La raspunsul meu negativ,m-a intrebat:
  -Dar tiganii?
  – Dar ei nu vor sa voteze.
  Nici acest raspuns nu l-a multumit.

  Dupa o adunare electorala dintr-o comuna, primarul mi-a zis. Sa stiti ca n-ati fost convingator.Si cum sa-i lamuresti daca in sat aveam afise cu „Votati Ludovic Orban!”. Da, da, Ludovic Orban a candidat la Botosani. Cum sa votam un ungur? Intrebau taranii.

  Acum alegatorii au mai evoluat, la fel si partidele, dar tot nu mi-l pot inchipui pe d-l Nastase vorbind unei sute de tarani, toti vicleni, materialisti, interesati numai de avantaje, intr-un cuvant realisti.
  Urmarind campania electorala a domnului Geoana, mi-am amintit de intrebarile americanului. Am inteles filozofia acelei campanii smintite. Promitea arice credea el ca ar dori electoratil. Rezultatul s-a vazut.

  Eu cred ca desi dorintele electoratului au ramas aceleasi, a inceput sa se maturizeze. Acum discerne demagogia de autenticitate si minciuna de adevar.
  Daca ne intrebam cati dintre politicienii nostri sunt caractere autentice, sau creaza aceasta imprese vom gasi foarte putini.
  Iliescu, Basescu, Nastase,Stolojan si inca cativa. Numai ca nu toti vibreaza pe aceeasi lungime de unda cu boborul.

 42. 42 ion adrian mai 15, 2010 la 12:38 pm

  @Conte,
  De acord, esti intelept…

  @Printule,
  m-ai parasit? 🙂

  @Biblio, de acord si cu tine in primele doa treimi care insa nu sunt destinate decat unei forme de „captatio benevolentiae” care sa-ti crediboilizeze ultimele propozitii care de fapt sunt scopul postarii tale.
  Nu ne-am prostit chiar toti 🙂

 43. 43 Caramella mai 15, 2010 la 1:12 pm

  @ LUPI

  Am inteles ca ati plecat la munca in Anglia. Multumesc pentru informatiile cu preturile la unele alimente de baza de pe acolo.
  Va rog, in limita timpului dvs., sa ne spuneti cam care sunt masurile de criza in Anglia si cam care este starea de spirit a populatiei ?
  Ca in tara noastra este dezastru, nu mai e mult sa explodeze mamaliga.
  In loc ca oamenii politici care ne „reprezinta”, impreuna cu elite in diferite domenii sa se reuneasca intr-un COMANDAMENT DE CRIZA si sa gandeasca un program coerent de iesire din criza, zilnic emit diferite idei care in ziua urmatoare nu mai stau in picioare.

  PS1 – cum sa nu planga mama dvs, ca atatea alte persoane aflate la limita de jos a subsistentei, cand afla ca in Romania, noul ajutor pentru o mamica poate sa se „limiteze” la fabuloasa suma de 40.000.000 lei net ?
  Probabil s-o fi luat in calcul ca bebelusul respectiv:
  – este ingrijit de cate un baby-sitter, in doua schimburi
  – este imbracat cu lucrusoare originale de la firme consacrate, uneori poarta botosei si eventual pampersi marca „Botezatu”
  – beneficiaza la orice ora de medici de la o clinica privata
  – mai calatoreste si cu avionul la clasa Business pentru a ajunge din cand in cand la vreo clinica de tratament la Viena, pentru colici sau febra …

  PS2- presedintele nostru vizioneaza la TV supermeciul de astazi cu Oltchim-ul si nu cum o facea altadata, din tribuna … Daca acum ar dori sa fie in sala, NU AR PUTEA DECAT DACA AR UMBLA DEGHIZAT !!

 44. 44 LePrince mai 15, 2010 la 1:27 pm

  @ Adrian Nastase

  Daca nu as sti ca articolul lui CTP este scris pentru publicul general, daca schimbul de replici s-ar desfasura intr-un cadru intelectualist, de conversatii complexe si complicate, as crede ca scurta conversatie epistolara este o harjoneala politico-jurnalistica prin care un ziarist ridica mingile la fileu unui politician pentru ca acesta sa „cada bine”.
  Pana la urma, prin utilizarea cuvantului „senzatia”, dl. Popescu nu va acuza de nimic frontal. Impresia ca CTP ar aduce acuzatii in textul sau este eliminata de contextul articolului si de concluzia vaga ca lui Popescu ii pare rau ca Nastase nu a castigat prezidentialele in 2004. Desigur, unui cititor, afirmatia lui CTP ii starneste un prim impuls de revolta daca cititorul este sustinator al lui Adrian Nastase.
  Dar in textul CTP exista un adevar, adevarul fiind „senzatia”, senzatia de care Harabula va spune ca nu veti scapa niciodata(iar altii, o descriu concret).
  Eu nu cred asta. Senzatia aceasta este ca mirosul de tigara. Se impregneaza, patrunde, se insinueaza in haine, in par, in respiratie si in „aerul” din jurul unui fumator. Dar politica este un fumoar. Indiferent ca fumezi sau nu, in fumoar si nefumatorii capata miros de fum si de tigara, iar in afara fumoarului, nefumatorii pot fi confundati cu fumatori. Senzatia descrisa de CTP este capatata in 2000-2004, perioada in care fumoarul a fost utilizat, stapanit si ocupat de PSD. Nu stim cine din PSD a fumat sau nu a fumat in fumoar. Este de ajuns ca unul sa fi fumat, ba as spune este de ajuns prezenta in fumoar, pentru ca participantii sa dea „senzatia de fumator”.

  Spuneam ca eu nu cred ca senzatia va va urmari toata viata. Pentru ca hainele se aerisesc, ceilalti vad ca un nefumator este astfel pentru ca nu are gesturi de fumator. Dar apropierea de fumatori pot mentine asemenea „senzatii”. Fumatul nu se reduce la furaciuni, el este un complex de furat, lipsa de caracter, comportament aberant si iresponsabil (vis-a-vis de locul in societate) de tip Mazare, tradare, ingalare politicianista si neseriozitate. Eu nu gasesc la Adrian Nastase aceste trasaturi, desi defecte exista (dar cine nu are?). In perioada 2000-2004, diversi potentati locali utilizau numele Nastase pentru a justifica sau a legitima (sau a da senzatia de „intangibil”) diverse actiuni sau fapte proprii la limita legalitatii sau la limita caracterialului. Acestia erau din PSD, nu din alt partid. Repetitia si zvonul public, au indus aceasta senzatie despre Nastase. Acesti lideri exista in PSD si astazi. Ei au contribuit , cum spunea amicul conte, la infrangerea lui Adrian Nastase in 2004 (nu PSD-ul, ci psd-istii). O delimitare si o eliminare a unora macar, a o parte a lor, ar duce la o binevenita „aerisire” ( a partidului si a „hainelor”).
  Replica lui CTP la scrisoarea d-voastra deschisa este o confirmare a ceea ce am spus mai sus. In rest, CTP face un exercitiu de retorica la adresa propriei sale virtuti,la adresa propriului caracter si a propriilor sale optiuni, discutabile si disputate.
  Pe toate pachetele de tigari scrie astazi „fumatul dauneaza grav sanatatii”, dar nu toti se imbolnavesc de la fumat, iar de murit, statistic , putini mor comparativ cu numarul de fumatori. Uneori, e bine sa mai si moara cativa, macar pentru a deveni repere statistice, macar in propriul partid.
  S-auzim de bine.

 45. 45 blogideologic mai 15, 2010 la 1:36 pm

  @ Harabula spune: „As fi curios sa particip la o intalnire a domnului Nastase cu vulgul.”
  @Harabula, oricum defineşti tu „vulgul”, –probabil că aici îi defineşti ca fiind alegătorii din colegiul domnului Adrian Năstase–, deputatul nu se întâlneşte cu „vulgul”, ci cu alegătorii din colegiul său. Să vorbeşti frumos, @Harabula, de acum înainte !

 46. 46 blogideologic mai 15, 2010 la 1:41 pm

  @ Ghita Bizonu’
  Mulţam pentru informaţiile postate în mai 15, 2010 la 10:51 am.

 47. 47 blogideologic mai 15, 2010 la 1:43 pm

  constantin gp spune, în mai 15, 2010 la 11:59 am : „Oricare guvern ar veni nu va putea face nimic atat timp cat la Cotroceni ramane actualul presedinte.”
  Corect !

 48. 48 blogideologic mai 15, 2010 la 1:48 pm

  @ LePrince spune, în mai 15, 2010 la 12:25 pm : „Dl. Nastase ia pulsul blogului in legatura cu starea de revolta si pornirile revolutionare ale bloggerilor prin postarea cu Baba Ana.”
  Iar tu iei pulsul blogului AN în legătură cu problema aceasta. Pentru un alt dosar anti-AN ?

 49. 49 LePrince mai 15, 2010 la 1:48 pm

  @All

  Saptamana care a trecut mi-au atras atentia doua atitutdini de oameni politici. Le voi comenta. Prima am vazut-o la tv personal, a doua, mi-a fost relatata. Relatarea e posibil sa fi avut scapari, dar atitudinea ca atare, ramane.

  1. Nu cred ca este cineva care sa nu fie de acord ca in mediul rural exista foarte multi care nu intind mana „sa-si culeaga pruna din pom”. Este un dat, un fapt, o realitate pe care o traim si o vedem zi de zi de foarte multi ani. Nu sunt de acord nici cu cei care doresc sa faca din asta o trasatura nationala nici cu cei care neaga o realitate punand in loc sentimentalisme poporaniste sau povestea „bunului simt funciar absolut”.
  „Nu intind mana sa-si culeaga o pruna din pom” este afirmatia lui Basescu. Repet, este o afirmatie, o constatare, nu poate fi o parere. Pentru ca este o constatare si nu o parere, aceasta afirmatie nu poate fi o jignire. Dar spusa de o persoana care e dispretuita si chiar urata de o parte a populatiei, ea devine in ochii multora o jignire. Dar realitatea o face doar o constatare. Nu vreau sa vorbesc despre cum s-a ajuns aici. 50 de ani de comunism, reimproprietarirea taranilor fara un plan presatbilit, punerea in posesie a unor pauperi cu teren si distrugerea in acelasi timp a mijloacelor si a uneltelor de lucru a terenului, disparitia oricarei forme de organizare, lipsa de finantare, demonizarea oricarei forme de asociere, masurile contradictorii si aberante luate dupa 1990 in toate guvernarile, probabil multe altele, au dus la o asemenea stare de fapt.Nu vreau nici sa ma gandesc sau sa dezbat cine este vinovat sau de ce. Vreau sa raman in prezent. Constatarea lui Basescu nu e ceva nou, nu o consider o jignire pentru ca eu nu cred in ura, nu ma pot opri sa nu gandesc ca nu e treaba lui si nu ar trebui sa se bage, dar ii place si n-ai ce-i face. Afirmatia este generica, in locul ei ar putea fi, din nefericire, multe alte afirmatii de gen, ce s-ar putea referi la alte domenii sau alte situatii.
  Si totusi, afirmatia lui Basescu pe mine m-a jignit. Nu traiesc in rural, nu se asteapta nimeni de la mine sa culeg prune din pom, dar afirmatia m-a lovit. M-a lovit prin fariseismul si prin cinismul implicit. Daca ea venea din partea unei persoane private, a unuia neimplicat politic, afirmatia ar fi doar o constatare sincera , lipsita de conotatii si as fi fost de acord. Venita insa din partea presedintelui, a unui om implicat activ si la varf in politica romaneasca din’90 incoace este o insulta adusa oricarui cetatean. Problema e ce face Boc, ce face presedintele-jucator,ce face guvernul si guvernarea sa schimbe aceasta stare de fapt( si ce au facut, dar trecutul e trecut). Ce face puterea ca sa schimbe o stare de „malaise” general, perpetuata , intretinuta si chiar incurajata de autoritatile locale si centrale in ultimii 20 de ani. Nu vreau sa discut care guvernare este mai vinovata, care a fost mai buna sau mai rea. Toate au partea lor de vina. Dar PDL si Basescu sunt acum la putere si ar trebui sa o exercite.Toti anii acestia, in buna parte pierduti, au dus la constatarea (implicit insultatoare) lui Basescu. Ce facem cu totii pentru a-l determina pe taranul respectiv sa se ridice, sa mearga sa-si culeaga pruna, sa o vanda, sa-i creem canale si mijloace sa o vanda, sa-l aparam de specula si piata neagra, sa-l stimulam sa planteze doi pruni si sa reia ciclul? Dupa parerea mea nimic. Imbinand constrangerea cu stimulentele, legislativul si puterea ar fi trebuit pana acum sa faca acest tip de afirmatii sa fi fost doar o insulta, nu si o constatare.
  In societatea romaneasca, exista multe probleme , pe toate palierele, care nu au fost atacate niciodata curajos si frontal. Am avut putini oameni in politica care si-au pus in joc propria situatie pentru a „atinge” problemele spinoase si delicate. De aceea suntem azi aici.
  2. Am inteles ca Ponta a fost intr-o emisiune la Realitatea tv. In care, avand un dialog cu un patron sau un reprezentant la patronatului, i-ar fi spus textual „ce ma intereseaza pe mine profitul dumitale, eu ii reprezint pe „ceilalti”, nu-mi pasa de firme si profit”. Daca PSD ar ajunge maine la putere, cu Ponta prim-ministru, eu cred ca el ar constata subit ca profitul acelei firme il intereseaza de fapt foarte mult si ca are interesul ca profitul sa fie cat mai mare. Pentru ca din acel profit se alimenteaza bugetul statului pe care Ponta se presupune ca ar trebui sa-l gestioneze. Prin atitudinea sa, Ponta dovedeste ca este ingrozitor de imatur. Ca gluma nevinovata si copilareasca cu Che Guevara, nu este numai o gluma, probabil are momente in care chiar se crede Che Guevara. Momente in care crede ca patronii, firmele si bogatii sunt rai si exploatatori si ca acestia ar trebui pedepsiti, daca nu altfel, macar prin admonestare si atragerea oprobiului public. Nu sunt sigur ca Ponta a fost sincer, sau a fost doar o ocazie de a-si afirma determinarea si stangismul populist. Dar de la un presedinte de partid te-ai astepta la mai mult.Prin comparatie, dl Nastase nu s-ar fi ratoit niciodata la cineva si nu ar fi facut asemenea afirmatii. Dl Nastase ar fi vorbit de solidaritate probabil. PSD are multi membri sustinatori sinceri si deschisi a cotei unice. PSD are un electorat in zona de mijloc a societatii care ar putea fi indepartat prin asemenea declaratii. Ponta, este evident ,mai are de invatat. Dl. Nastase „l-a crescut” bine, dar talent nativ nu i-a putut da, nefiind tatal lui biologic. Polarizarea aceasta , pe care PSD a criticat-o ca venind din partea PDL in special, se simte uneori si la PSD. Nu e un semn bun. Lipsa de tact duce de multe ori si la foarte multi, la titlul lui Plesu: „De ce am votat , totusi, cu Basescu”.
  Concluzie. Revin la ceva ce am mai spus. Responsabilizarea si responasabilitatea partidelor este importanta. Daca Basescu a dovedit inca o data ca este un bun comunicator, aplicat si adaptat realitatii ( de aici senzatia inselatoare a sinceritatii sale totale, care captiveaza si hipnotizeaza), Ponta a dovedit ca este inca imatur si ca va trebui sa munceasca mult pentru a deveni din „important” , „necesar si mare”.
  Concluzie bis.Atitudinile de mai sus duc la o alta afirmatie, intalnita in multe discursuri, sub diverse forme, la foarte multi, persoane publice sau private, le intalnim in cuvantarile si spusele lui Nastase,Basescu, tata Frosa din piata, nenea Costel de la coltul starzii, Antonescu, Patriciu, Aurora Liiceanu,Gabriela Firea, Nasu’Moraru si lista ar putea continua: clasa politica este „decuplata”, departe , nu are nici o legatura cu societatea pe care o reprezinta. Fara a generaliza,clasa politica romaneasca nu e ce ar trebui sa fie. Multi, trag concluzia: la asa populatie, asa clasa politica. Eu nu sunt de acord.
  Daca vom considera o axa ce merge de minus la plus infinit, distanta pe care o are clasa politica( in care includ si pe cei importanti social, filozofic , economic sau moral) de parcurs pana la punctul de relativ echilibru este mult mai mare fata de distanta de parcurs a societatii generale pana la acelasi punct. Adica, clasa politica si responsabila (recunoscuta ca atare), are o mult mai mare responsabilitate fata de „taranul cu pruna” decat are taranul fata de el insusi. Dar oare nu a fost (si) asta problema Romaniei intotdeauna?
  S-auzim de bine.

 50. 50 Sibilla mai 15, 2010 la 2:00 pm

  @Caramella,
  Preşedintele Mafiei, NU al nostru şi-a trimis în* terenul * AN-ului deghizaţii, că-i disperat. D-… aia :)))
  Ia cum s-adunară ca LA UN SEMN, acu să vezi scenarii, * analize *, diversionit al diversioniştilor cu prinţipii şi * blazon *… că zic eu bine, ţara arde, prinţii, conţii …. îşi fac treaba. Aia, pt care sunt plătiţi, desigur. Şi iarăşi adio temă-n discuţie, începe circul…. Şi din nou nunoriunde, ci, în grădiniţa d-lui AN !!!
  Cine se teme de AN, cine nu-l vrea PM, cine trâmbiţează una da diversioneşte altele… scârbă şi silă mi-e de mascaradele periodice dar constante de pe acest blog, unii şi-aceiaşi factori perturbatori…
  respecte,
  Sibilla

  @ D-le AN,
  Mămicuţa ei de * trebuşoară *…. se reia mascarada-n episoade, again and again and again… Iar ne-auzim : * ţărani *, * gloaba *, * nefu… * , * etc. etc. etc…. Numai că ţinta NU suntem noi…
  Aşa, şi ???
  Ne * obişnuirăm * cu soiul de * analişti * şi cu cascadele diversionitului lor, dar, ne pusărăm oareşce speranţe şi încrederea şi implicarea şi deschiderea într-u altceva, pierdem iarăşi energie cu aceşti pierde-vară care nu-s mame, închină ode aceluiaşi Volodea, chipurile-l rădică-n slăvi pe AN, dar dracu ştie cum reuşesc să maşinaţionească după serii de injurii şi iese… ce iese, apoi iar se * extrag *, ca să-icitez, revin ca la un semn dar mai ales în ANUMITE MOMENTE….
  Să ne înarmăm cu * răbdare şi tutun * şi să rezistăm, ce ziceţi ? 🙂
  Da de ce-i MUSAI să… ??? Că asta omiteţi să ne-o spuneţi CLAR, deci ? Întreb şi nu accept răspuns decât de la domnia dvs. dacă e să fie şi cu referire strict la deghizaţii impricinaţi în discuţie, fără de voia sau dorul nostru…
  Aşadar, începe * balul *, circoteca marca aia… aia de-o ştim cu toţii, dar…. ca să ce ?
  stimă,
  Sibilla
  P.S. Ia să ne * aşezăm pe malul râului şi să aşteptăm… *… să ne * delectăm * cu demonstraţiunile deghizaţilor într-ale : citez, calmului, echilibrului, înţelepciunii… pe care iată, tumna impricinaţii le invocă, asta da perfidie şi insultă a bunului simţ, nimic de komentiraş 🙂

 51. 51 Maximmouse mai 15, 2010 la 2:00 pm

  @Caramella!

  Cu un amendament, sa se adune capetele destepte, mai putin „oamenii politici” si „elitele” portocalii , asta pentru ca au aratat ce pot, si apoi, pentru ca ar fi de un imens prostgust sa-i intrebe pe ei ce ar fi de facut , sa-si puna mintea la contributie …pffff

 52. 52 blogideologic mai 15, 2010 la 2:24 pm

  @florin m. spune, în mai 15, 2010 la 9:15 am : „nu inteleg obsesia conspirationista ce razbate din interventiile tale cu privire la intentiile celor care posteaza aici”
  Atunci de ce vrei să confirmi ipoteza mea ?

 53. 53 LePrince mai 15, 2010 la 2:35 pm

  @Paul

  Wow! Te-ai pregatit ceva pentru a-mi replica! Ai cautat grijuliu si cu scrupulozitate definitii, le-ai comparat , ai compilat si ai produs! Bravo! Punct oarecum ochit, punct putin pe langa lovit.Dar uita-te cand ochesti si dpdv medical. Banuind ca nu esti tocmai de specialitate, am relativizat. Citind insa prea multe definitii, faci confuzii. Inecul de exemplu este o asfixie(sufocare) prin umplerea cailor respiratorii cu lichid. Prelungirea sufocarii (a asfixierii) pacientului peste o anume limita de timp, duce la deces(ca urmare a hipoxiei=lipsa de oxigen). In medicina, cei doi termeni au aceleasi nuante, putand fi utilizati separat sau impreuna pentru a descrie o stare medicala patologica. Accelerarea ritmului cardiac si incetarea functionarii inimii in urma inecului de exemplu, fac parte din acelasi proces, al sufocarii prin obstructia cailor respiratorii. Senzatia de sufocare (de asfixiere) ce poate apare in anumite patologii este acelasi lucru.Desi este acelasi lucru, „moarte prin asfixiere” este mai medical spus decat „moarte prin sufocare”. Dar dpdv medical e acelasi lucru. Adica rezultatul e acelasi. Si asta este parerea unui medic, el mi-a spus-o.Ca sa fac ce faci si tu, acum relativizez.

  Ti-am spus, eu sunt doar un print, nu am specializari in ceva, doar vietuiesc si am idei.
  Numai ca eu vorbeam de senzatia de sufocare a pacientului (contribuabil), deoarece acesta ar fi simptomul in conditiile confiscarii intregului surplus, ca si o cauzalitate a ceea ce ar putea urma.Parerea mea este ca tratamentul tau duce la faza terminala oricum, deci nu mai trebuie sa trecem prin faza intermediara(de senzatie). El, contribuabilul, ar simti o senzatie ca si cum nu ar avea aer, ceea ce , la contribuabili mai sensibili ar putea sa duca chiar la asfixie(si la efectul terminal, decesul prin asfixie). Dar in general, contribuabilii saracii, nu se asfixiaza usor, ei incearca sa lupte, manevra ta ducand doar la senzatia de sufocare(contribuabilul e un pacient special, el fuge, in acest caz voteaza altfel si scapa,se adapteaza, lupta, tipa, se zbate, decesul survine rar).Daca-l asfixiezi cu buna stiinta, nu se mai cheama medicina sau impozitare ci altfel. T’a compris?
  Uite, ceea ce face acum Boc cu IT-ul se cheama altfel, iar manevra va duce cu siguranta la asfixia domeniului prin sufocarea cu impozite. Desigur, pacientul (IT-istul) nu va deceda, dar e posibil sa plece din „spitalul nostru”.Asta nu inseamna ca Boc , inconstient, nu ar determina prin asfixie decesul domeniului ,daca domeniul nu s-ar apara(ceea ce il face pe Boc vinovat de omor din culpa a domeniilor economice).
  Este incorect ca la intrebarile mele tu sa raspunzi prin intrepretari de termeni si nuante, prin definitii si discutii lexicale si lingvistice. Eu inteleg ca blogideologic impresioneaza prin enormitati si cantitate de informatii dar nu banuiam ca are influenta asupra unui tanar simpatic si destept ca tine. Pentru ca la argumente se raspunde tot prin argumente , nu prin devierea discutiei.
  Nu doresc sa-ti interzic nimic, iar iritat sunt uneori dupa barbierit. Am simtit eu ca esti de specialitate,tocmai de aceea te-am abordat pe tema(sau ne-am abordat reciproc).Ti-am dat ocazia sa-ti expui teoriile , sa aduci si argumente, argumente care insa ,nu m-au convins.Argumentele tale sunt tot teoria in sine. Asa ca stai linistit nu voi vota niciodata taxarea intregului surplus.In postarea catre conte spui ca m-ai convins de 90%(eu ma gandeam la un maxim de 50,numai pt anumite activitati). Si nu-mi raspunzi la intrebari.Dar insist. L-ai intrebat pe Mazare daca e de acord? Eu n-as purcede la conceptia unui plan care nu are aprobarea partidului si a tuturor membrilor.Tu la ce organizatie esti? Ai supus asta organizatiei de baza? Dar organizatiei centrale? Esti in Bucuresti? Vanghelie stie? Lui Oprisan i-ai comunicat? S-ar putea sa aiba comentarii la propunerea ta.Ce parere ai de lipsa de motivare, in conditiile in care romanii nu sunt suedezi si administratia noastra corupta ar avea tendinta sa deturneze banii in loc sa-i intoarca?

  Cat despre texte, nici o grija, sunt constient ca i le fac cadou gazdei (si participantilor), le fac cadou cu placere. Totusi, copierea, sau reproducerea acestora trebuiesc facute cu amintirea sursei,in cazul meu, a sursei princiare, e o chestie de reciprocitate si de respect, specificata in orice disclaimer de pe orice blog sau forum.Daca vrei iti fac si tie cateva texte. Cand e ziua ta?
  S-auzim de cat mai multe texte.

 54. 54 Mimosa pudica mai 15, 2010 la 2:42 pm

  @LePrince

  Cred ca sugestia principala a textului a fost: prin implicare, sa se „forteze” un Pact (dupa modelul celui de la Moncloa) fara ca, pentru ajungerea la acest nivel de „intelepciune generala”, sa fie nevoie de razboi civil si de inflatie de 47%, cum era, atunci, in Spania.
  Ar fi nevoie, insa, sa fie acceptata vocea societatii civile, sa fie chemata intelectualitatea la consultari si propunerile sa-i fie luate in serios, tocmai acum, intr-o vreme in care in Romania se trag rafale (inca teoretice) de mitraliera impotriva „purtatorilor de inteligenta” si sunt incurajate sa iasa din „grote” mintile gregare.

 55. 55 LePrince mai 15, 2010 la 3:00 pm

  @Adrian Nastase

  Nu mi-a placut niciodata prea mult de Alina Mungiu, desi uneori i-am dat dreptate. Transformarea absolventei de Medicina de la Iasi, intr-un campion al comentariilor despre viata politica, institutionala si sociala, in „dirigintele” unor institutii si in analist academico-jurnalistic, a fost fortata. Nu-mi place sa fac referiri personale, faptul in sine mi se pare descalificant, dar Alina noastra a stiut sa ajunga (imi vine sa spun sa parvina) aici prin metode care au subminat demersul ei ulterior. Iar calitatea demersului nu a anulat „trecutul” si nici „pornirea”.
  Textul Alinei Mungiu este o suma de adevaruri, descoperite poate prea tarziu, sau trecute cu vederea complice o vreme, pentru un scop considerat nobil.
  Dar acolo unde d-voastra nu-i dati dreptate Alinei Mungiu eu sunt de acord cu ea. Am mai spus-o si altadata, v-am intrebat ce cauta Catalin Voicu in PSD?
  Nu vom sti niciodata cum ar fi fost in Romania cu un Catalin Voicu drept Min.de Interne, asa cum nu vom sti niciodata daca pana la urma Geoana, daca ar fi castigat, l-ar fi numit sau nu pe Voicu in postul respectiv. Nu vom sti cum i-ar fi stat Romaniei cu Geoana presedinte, deci nu putem decat sa speculam.
  In cazul Voicu, din nefericire, nu pot aplica prezumtia de nevinovatiei. Pornind de la elementul superficial al infatisarii, trecand prin limbajul si discutiile purtate de impricinat, ajungand la alaturarea de afaceristi dubiosi gen Locic, nevinovatia lui Voicu este foarte relativa.
  Daca am fi putut spune Adrian Nastase presedinte, Voicu, scapat poate la candidatura, ar fi ramas un obscur senator, preocupat de mici gainarii(cum sunt in toate partidele)asta e cert, ati fost un opozant fie si al discutiei despre o nominalizare. Cu Geoana nu sunt atat de sigur.

  Si revin la responsabilitate. Fara aceasta, oricand, oriunde, oricare Alina, in orice publicatie si in orice moment, va putea face asemenea afirmatii. Si nu o va putea nimeni condamna. Pana la urma este si ea un cetatean.
  S-auzim de bine.

 56. 57 Daniel mai 15, 2010 la 3:05 pm

  @plano10
  Iti inteleg supararea, dar cred ca intrebarea ta retorica din final contine si raspunsul. Iti spun asta in urma unei analize si nu avand mintea infierbantata.
  Draghi scria anul trecut o idee pe care am apreciat-o atunci si care ma tem ca devine realitate: distrugand de multe ori un sistem exista probabilistic sansa ca in cele din urma una dintre configuratiile ce vor rezulta sa fie cea corecta. Spre asta ne indreptam acum: distrugerea tarii, a oamenilor si, cel mai grav, a sperantei si a principiilor morale. Ai observat ca atunci cand exista o discrepanta intre moralitate si ideologie oamenii politici aleg ideologia (cei care mai au una)?
  Toata lumea a stiut cine e Basescu. S-a stiut ca a distrus CFR-ul, ca a instrainat flota pe nimic, ca nu a facut nimic bun ca primar, ca a fraudat cel putin moral alegerile din 2004, ca a pus apoi cel mai prost premier care a inceput impreuna cu prietenii din PD procesul caruia ii culegem acum roadele. Dar a fost votat again and again and again, pe principiul ti-a placut – mai stai o data! Nu mai spun ca chiar aici pe blog gaseai opinii halucinante cum ca e bine sa ni se intercepteze telefoanele de catre Basel ca sa ne apere de teroristi. Tu iti dai seama ca in tara asta s-a spart buboiul cu cretini? O asemenea cantitate de prostie, nesimtire, indolenta, incultura nu are cum sa se rezolve in cativa ani, poate in cateva zeci de ani, si asta cu o munca sustinuta si bunavointa din partea subiectilor.
  In partidele politice, in afara cate unei flori cu care nu se face primavara gasim aceeasi situatie: mult oportunism si lasitate.
  Gandeste-te de exemplu ce ar fi fost daca in locul unui candidat ce a plecat de la sub 10%, PSD ar fi sustinut candidatul PNL-ului care ar fi avut oricum un ascendent urias in turul 2! Vezi tu in partidele actuale, oricare, politicieni gata sa isi sacrifice binele propriu pentru un bine superior?
  Deci ai partide slabe din toate punctele de vedere, populatia majoritar imbecila, cine vrei sa faca revolutie?
  Contele a indicat o solutie viabila: un protest civil indelungat. Alte solutii ar exista, dar trebuie sa ai cu cine. S-ar fi putut, daca ar fi dorit cineva, crea un think-tank care sa aibe sustinere politica si financiara inca de acum un an sau mai mult, atunci cand rezultatul pe care il avem acum era probabil doar 90%. Inclusiv aici pe blog am discutat despre aceasta criza inainte ca ea sa se adanceasca, atunci cand presedintele ne credea prapastiosi si cand serviciile secrete nu trasesera nici un semnal de alarma. Acum probabilitatea de catastrofa o vad la 99%. Daca atunci cu niste inteligente iesite din comun, cu oameni care studiasera problema si o intelegeau, s-ar fi putut spera la un miracol, acum nu mai vad nici o iesire.
  Nu vreau sa consideri ca ma adresez neaparat tie ca persoana cat unei conceptii pe care o consider gresita de a face toate excesele si abuzurile din lume si apoi a te mira ca te-ai imbolnavit.
  Si sa iti mai spun ceva atunci cand ti se spune adevarul dur in fata ti se spune ca sa iei masuri si sa te corectezi. Daca te lauda si te consoleaza, iti gaseste scuze fie iti e dusman si nu vrea sa te vindeci fie esti incurabil si nu are rost sa iti mai amarasca sfarsitul.

  @Bibliotecaru
  Aceeasi senzatie ca tine o aveam eu in timpul guvernarii aliantei D.A., nu imi venea sa cred cum este distrus cu obstinatie viitorul acestei generatii si cum aceasta in loc sa se alarmeze ca ceva este in neregula era in plina euforie bazata pe propriile inchipuiri de smecherie. Acum a venit nota de plata. Cele mai mari greseli acum sunt incremenirea si blazarea, ma refer la toata perioada care va urma. Negarea realitatii, ca si iluziile ca statul (ca si cum statul ar exista) va face ceva pentru si nu impotriva populatiei se vor plati.

  „Ar trebui să cadă cerul pe noi că am devenit în timp doar nişte oi… „

 57. 58 Timisoreanul mai 15, 2010 la 3:08 pm

  Domnule Nastase, mai problematica decat incompetenta economica a Guvernului Basescu este incompetenta diplomatica.
  Rusii vor sa ridice baze militare in partea ucrainiana a Deltei Dunarii, ”ca raspuns la amplasarea scutului anti-racheta al SUA in Romania”.
  Vom ajunge teatru de razboi in duelul celor mai mari puteri ale lumii, se va alege praful de noi !
  Sa mearga sa moara toti ratatii care au votat Basescu ”sa nu vina rusii”, restul tarii trebuie sa se realeaga.

 58. 59 LePrince mai 15, 2010 la 3:14 pm

  @ion Adrian

  Interesant articolul Nicoletei Savin, multumesc. Dar face parte din legendele urbane ale anilor’90, déjà perimate astazi. Vorba aia, asa sa fie, who gives a dam? Cei mentionati sunt déjà integrati circuitului international, unii au trecut déjà de alte parti. Nicoleta Savin are aceasta tendinta de a dezgropa “cadavre jurnalistice” pentru a da preocupari neavizatilor. Nu pot uita ca e amploaiata lui Becali.

  In rest, asa cum ti-am spus si in alte parti, nu te supara,dar esti uneori mult prea partinic, faptul ca vine dintr-o anume zona, nu face o decizie , un speach sau o masura sa fie perfecte. Nu pot fi de accord cu tine decat partial.
  S-auzim de bine.

 59. 60 carbon14 mai 15, 2010 la 3:30 pm

  Cum ati facut de ati mai scris si despre problemele celor din colegiul dumneavoastra, domnule Nastase ?

  Si pe cand o serie de postari numai despre problemele lor, fara sa bagati subtil ace in actuala putere sau sa va atingeti scopurile starnind niste oameni sa iasa in strada ?

 60. 61 LePrince mai 15, 2010 la 3:59 pm

  @ Marele Gremlin Ideologic, pastratorul focului sacru al ideologiilor “OZN-istice”, numit si Dr. Evil& MiniMe (mai mult MiniMe, decat Dr.Evil).

  Este evident ca ti-am lipsit. Nu stiu de ce ai impresia ca te-am atacat, eu am atacat numai teoriile tale si “ideologiile” colportate de tine. Atunci cand le-am considerat prea enorme si prea gonflate le-am pus pe seama unui “deranj” psihologic care uneori transcede in pathologic, la limita cu normalul. Continui sa cred ceea ce am spus. Lipsa mea te-a facut sa aduci din nou vechea ta teorie.
  Dar asa cum faci de obicei, cu buna stiinta, improvizezi. Improvizatia are ca element principal devierea discutiilor, accentuarea unor fapte disparate lipsite de importanta in context si ignorarea altor elemente importante in acelasi context.
  De exemplu, Sfichi in textul sau, daca il citesti in intregime spune un adevar: ca Romania este unul dintre spatiile mostenitoare a Imperiului Roman de Rasarit sau Imperiul Bizantin. Nimic mai mult. In nici un caz parerea lui nu este similara cu a ta. El nu spune , nu afirma nicaieri ca romanii ar fi mostenitori exclusivi ai spiritului si culturalitatii acelui imperiu, cum faci tu. Romania nu este egala cu Rhomania, Imperium Romanum sau Byzantium. Adica Romania= Rhōmanía=Ῥωμανία=Imperium Romanum, desi primele trei se pronunta la fel. Acest fapt acceptat de toti istoricii romani, nu ma face pe mine pro-rus asa cum, evident tu nu esti pro-occidental. Dar te face pe tine delirant.

  Cat despre apelul tau la inactivitate si la pasivitate, este foarte prost. Faptul ca puterea actuala se confrunta cu trei pensionari care imping doi jandarmi sau cu cinci mamici care arunca cu scutece murdare in curtea guvernului, va face ca guvernantii sa aplice orice masura, oricand unei populatii paralizate de frica (ca tine) sau de nepasare si nesimtire. Iar FMI-ul va cere masuri mai dure , considerand ca reactia slaba este o aprobare si o acceptare usoara. Tu faci parte din masa celor „usor de guvernat”. Nici eu nu sunt adeptul desordinii cu orice pret si fara scop. Dar sindicatele , organizatiile civice, asociatiile ar trebui sa ia atitudine si sa intre peste guvernanti in ministere si institutii, pentru negocieri. Fie si doar pentru a arata ca suntem (inca) o democratie (te las sa ne explici ce e aia, daca stii).
  In rest, sper ca iei tratamentul zilnic si ca nu te vei decompensa, dupa cum vezi, nu v-am , si nu te-am parasit, cand o voi face, eventual, voi anunta. Revenirea mea sper sa te aduca din nou in stare de echilibru.
  Acelasi print, re-fanariotizat.

 61. 62 ionkono mai 15, 2010 la 4:04 pm

  Am auzit o idee interesanta zilele acestea tot navigand pe canalele de stiri si mi s-a parut foarte interesanta si chiar de ,,stanga”. Si anume ca ar fi bine (ar fi fost bine inca din”90”) ca parlamentarii cei alesi de noi sa ne reprezinte interesele sa vina la serviciu cu masinile personale(daca nu au,cu mijloacele de transport in comun) pentru a se confrunta cu realitatile de zi cu zi.Poate atunci s-ar face mai mult deoarece din masini blindate intesate cu spp-isti si girofare nu vad realitatea!!!!!
  Asta ar fi o problema de ordin general iar in continuare d-le presedinte as dori sa stiu in calitatea d-voastra de presedinte al CNPSD daca sunteti la curent cu activitatea din teritoriu?
  Ce se intampla cu organizatiile locale, s-a terminat cu exodul ???
  Cine se ocupa de coordonarea activitatii in Transilvania in general si in Mures in special.
  Nu se face nimic, nu se aude nimic in aceste momente grele care ar trebui sa stranga cat mai multi oameni cu probleme(pensionari ,bugetari si nu numai)langa un partid de stanga.Nu sunt oameni sau nu sunt solutii??? Ar fi bine sa-i cam treziti si sa se alature celor multi si cu probleme.Altfel ajung iarasi la concluzia ca ii cautam numai cand avem probleme(din 4 in 4 ani).
  AM SIMTIT NEVOIA SA VA PREZINT O REALITATE DIN TERITORIU PE CARE POATE O STIATI POATE NU O STIATI ! CRED CA O STIATI DIN REZULTATELE OBTINUTE PERMANENT IN ARDEAL !!!
  Astept cu respect un raspuns .

 62. 64 Marcus mai 15, 2010 la 5:10 pm

  Stramba Fata
  Revista presei in versuri naive (pentru prostalaii care cred ca vanez premiul Academiei pentru „poezea”-nu-i zic, se stiu ei 🙂 )

  In tara lu’ Stramba Fata ticalosii sunt eroi,
  Ce-si impart hulpavi la masa teancuri mari de euroi.
  Nu-i nevoie a sti carte, sau vreun specialist sa fii,
  Ci s-asculti docil de ordin, papusa de sforarii.

  Stramba Fata-n cap de masa, venerat Nas peste clan,
  Taie, spanzura, dicteaza folosind ton de marlan.
  El trateaza-ntreaga tara, ca p’un bun lasat de tac’su
  Unde muschiu’ lui e lege, iar banu’ furat cu baxu’.

  Boboreanu, cel cu votu’, e la greu batjocotit,
  Stors la teasc e azi, sarmanul, material de deficit.
  Pensionarii si copiii, functionarii si ologii
  Sunt sacrificati in masa si tratati precum milogii.

  Geaba plang batranii tarii, mame tinere jelesc,
  De pe Deal Voda raspunde:”-Gura sau va tepuiesc!
  M-ati votat precum talambii si cu mine ati horit
  Ciocu’ mic si joc de glezne, altfel..mielu’ ati belit!”

  Stramba Fata e amnezic si fiind cocotat pe val
  Uita ce-a patit Carmaciu’, calarind acelasi cal.
  Cand la ceas de iarna rece, chiar in ziua de Craciun
  A fost plumbuit cu gloante, terciuit ca un magiun.

 63. 65 blogideologic mai 15, 2010 la 5:27 pm

  @ LePrince
  Eugen Sfichi polemizează cu un denigrator de români care îşi spune „Unchiul Vania”. Şi în final termină : „Îi spun a treia oară domnului care işi zice “Unchiul Vanea” că denumirea oficială a imperiului creştin cu capitala la Constantinopol era Romania şi că expresia “imperiul bizantin” apare la un secol după căderea Constantinopolului. Repetitio mater studiorum est, adică repetiţia e mama invăţăturii, nu e… “unchiul” invăţăturii.”

 64. 66 Ghita Bizonu' mai 15, 2010 la 5:35 pm

  Timisorene

  observa abilitatea rusilor … Ucarineinii sub intelap[ta conducere portocaliu soricizata au facut canalaul Bastroe si au adancit bartul Chilia ca sa se poata baga si nave de 20.00o tone. Apoi Putin cumpara de la Sarcomu francez 2 nave de debarcare Mistral ( pot purta nu mai stiu cate elicoptere de atac sau tancuir de 60 de tone ! Acum isi pun trupe la Bolgrad ….

 65. 67 popalumi mai 15, 2010 la 5:40 pm

  Carbon 14:
  Pe vremea guvernarii Nastase s-a introdus internetul.Deci tu poti scrie aici.
  Ce treaba ai tu cu oamenii?
  Am aflat ca Videanu si-a luat o insula cu banii din borduriada tarii
  Ce treaba ai tu cu oamenii?

 66. 68 Ghita Bizonu' mai 15, 2010 la 5:40 pm

  Prost ai revenit print de impostura , de os princiar din randas !in mama!!
  Si usor usor o cotesti spre upibasesti precum junele Pleasca alt princiar cu radacini poate randasesti . C’asa-i in Fanat !!

 67. 69 blogideologic mai 15, 2010 la 5:44 pm

  @ Mimosa pudica spune, în mai 15, 2010 la 2:42 pm : „sa fie chemata intelectualitatea la consultari”
  Au nu există deja ISP, think tank al PDL, cu Vladimir Tismăneanu preşedinte al Consiliului Academic ? Au nu există deja GDS şi SAR ? Ce îşi poate dori România mai mult, şi mai bun, decât „toată floarea cea vestită” a intelectualităţii ?

 68. 70 nu pot sa ma abtin, mai 15, 2010 la 5:45 pm

  Ion Adrian,

  Nu stiu daca supletea in perversitate este o calitate , poate una negativa.
  Reusiti destul de bine sa fiti suplu atunci cind Contele de dreapta il intreaba de dl.Nastase de centru citez Eu tot n-am inteles care sunt solutiile de iesit din criza ale PSD si PNL inchei citatul si ma intreb cint este contele intelept atunci cind amesteca PSDeul cu PNLeul in aceiasi oala precum PDLeul cu independenti , sau cind perie fin printr-un mesaj pro PDL.. un profund PDList ca Ion Adrian?
  Nu ati raspuns dl.Adrian, ati fost sau nu in data de 14 Mai in masina MAI 1443 ? Nu v-am vazut sa luati atitudine impotriva acesteui abuz al organelor de represiune PDListe!

 69. 71 Victor V. mai 15, 2010 la 6:02 pm

  @ maximmouse

  „Bref, Ponta a zis bine, mai patroane cand ai castigat averi fabuloase impozitate cu 16% timp de 6 ani, in afaceri cu statul, nu eram frati si solidari, acuma cand dai in greu, suntem frati si solidari! BUUUUNA !

  Goe, ai pus punctul pe I micutule, statul NU ARE ALTA TREABA, sa stii! Treaba cu sa ne imbogatim din banii amaratilor, NU TREBUIE sa fie treaba statului….dar bag de seama ca de cand simtiti suflul rece al impozitarii graduale nici nu va mai puteti controla…:)”

  Nu înțeleg dacă ai o problemă cu cota unică de 16% (mie mi se pare cea mai importantă realizare a unei guvernări post-decembriste) sau cu averile câștigate din afaceri cu statul, unde sunt complet de acord cu tine (am sugerat că profitul din afacerile cu statul ar trebui impozitat cu 90%).

  „Suflul rece al impozitării graduale” mi se pare o metaforă penibilă. Gândește-te ce s-ar întâmpla dacă cei impozitați (companiile private, inclusiv angajați) ar pleca și i-ar lăsa pe „birocrați” și pe „asistați”, să se impoziteze între ei. Nu știu cu ce te ocupi sau te-ai ocupat, dar nu pare că lucrezi în mediul privat.

  n.b.: nu consider că pensionarii sunt „asistați” – ei și-au plătit contribuția deja.

 70. 72 Ghita Bizonu' mai 15, 2010 la 6:04 pm

  Aceluiasi L-au Prins in Fanar , samd

  cestia cu pruna. Cireasa din banat vazuta in copilairie . La Cornutel erau niste prune … mama mama ! mari, negre , ducli de ti se apleca dupa juma de kil . Treceai pe langa o livada, curte si vedeai gospodarul . ii cereai caateva cirese si el te ivita sa tile culegi singur , iti arata si unde este scara… Nu cerea nimic. Gainile ciuguleau de zor ciresele , procrii si vacile se delctau cu ele … Ntz. Nu lene. Lipsa de piata .
  Idem in jud Botosani , comuna Mihai Viteazul ( azi mi se pare ca e Ungureni) , a.D. 1974. Cate rate ai bade ? Multe ! Cate ? Multe? 50-60? numara=le tu daca nu ai ce face !! Bine ca nu le numarau …. ca grupu meu de leti am poftit cam o duzina si mai bine in tigaie ….
  Este imbecila si ipocirta cestia cu puturosenia si pauperii. in gnl le lipseste piata …Si daca nu ai desfacere ptr ce sa te obosesti ?
  Aporpos ciobanii vor nu vor trebuie sa tunza oile. Si apoi dau foc la lana..

 71. 73 Ghita Bizonu' mai 15, 2010 la 6:19 pm

  Harabula,
  Nu stiu daca sa te felicit ori sa te compatimesc. Rar am vazut o astfel de asumare a propriei turpitudini …
  Tu doreai sa faci politica in Romania fara sa cunosti nimica ( daca ai fi den Bucale ai fi unu din aia ptr care Romania se reduce la Bucuresti si Bucurestiul incepe de la Palatu Cotroceni si tine pana la Pake si de la Univeristate, hai sf Gheorghe , pana la Arcu de Trium , cel mult Casa Scanteii ).
  Cel putin in 1990 raspunsul “-Ce sa vrea alegatorii? Sa stea degeaba si sa primeasca bani de la stat” era complet imbecil . marea majoritate ( aia de vota cu Iliescu si FSN ) dorea ca in schimbul muncii sa fie tratata corect . Mai traziu i-ati educat ca “se da”. Si asta fiindca nu ati trait in aceaaisi tara ( asa cum Ancuta Boangiu nu traieste in aceiasi tara cu mine ! ) si va storceati minteile din greu cu intrebarea “cum gandeste boboru”. Poporu gandeste in gnl ca –i trimite undeva pe aia de zic bobor .
  Iar Cunescu .. a fost penibil . A stat la remorca istericilor care il carua ca sa aiba cui trage suturi in spate ( ca e de satnag , stanga e sinistra si socialist inseamna comunist ) … iar restu il vedeau flancand pe Coposu …
  Americanu ala stia catesceva . voi nu stiti nici azi . Insa is curios de unde bani ptr consiler american ?

 72. 74 Maximmouse mai 15, 2010 la 7:07 pm

  @Le Prince!

  Printze, oi fi mata tismaneanu sau nu, dar asa cum apari in ultima postare,reincarcat, imi placi….

  Da, romanii se dovedeste ca n-au mostenit nimic decat pe dracu’, dar nu poti sa-l faci pe blogideologic sa renunte la iubirea lui disperata de neam…

  Adevarat, indemnul la pasivitate nici mie nu-mi este pe plac, dar probabil ca blogideologic are ceva in vedere, lucruri la care noi in impetuozitatea noastra nu le luam in atentie…

  ….si totusi, renunta la ideea ca esti terapeutul blogului-spital….nu esti,asa dupa cum nici acesta nu este un blog spital, dar, siguranta ta lejer superioara imi este foarte simpatica, este genul de atitudine care nu poate sa lipseasca din tipologiile niciunei colectivitati…amuzanta, necesara , dar desigur, nu suficienta!:)

 73. 75 stefi36 mai 15, 2010 la 7:18 pm

  Acum, cind am citit cu atentie majoritatea parerilor celor ce au scris pe acest blog, domnule ADRIAN NASTASE, imi este rusine ca traiesc in aceasta tara ! Ne meritam soarta, acei pensionari lasati singuri la poarta Cotroceniului, cersind cu mana intinsa banutii castigati cu greu in anii de munca, luptindu-se cu ,,marele zeu” din palat, am senzatia de rusine ca nu am fost toti, dar toti cei nemultumiti, alaturi de ei ! Unde erau liderii sindicali si poporul greu incercat ? la televizor privind ,,ce se mai intimpla cu ei ” Daca avem un pic de demnitate, ar trebui sa privim la demonstratiile din Grecia, organizate si cu multa insistenta ! Nu este nevoie sa recurgi la violenta, dar nici nu este cazul sa vorbim ,,vorbe” la emisiunile TV, sa parlamentam fel si chip de scheme, fara sa actionam organizat si permanent la guvern si Presedentie, SA INTELEAGA ca acest popor nu poate fi ingenunchiat de un Base cu gasca lui, care a distrus in 6 ani acest popor Cred ca nu avem alta solutie decit sa rabdam deoarece nu avem lideri puternici, inteligenti si care sa-l puna la punct pe Presedinte, pe Boc, pentru toate minciunile si rautatile pe care le afiseaza ranjind ! Cu respect, cred ca nici Domnia Voastra nu aveti curaj si vointa sa luptati pt acest popor ! Viata va demonstra a cui a fost vina Stefi,

 74. 76 Maximmouse mai 15, 2010 la 7:21 pm

  @Fratilooor!

  Mai, voi va uitati atent la lazaroiu asta….este din ce in ce mai ciudat….il rog pe terapeutul nostru de serviciu sa ne spuna ce dreak ii face satanic abuser astuia la Cotroceni ca este din ce in ce mai straniu….daca va amintiti si saftoaica inainte sa o stearga de la palat avea o privire de om nebun…ce se intampla fratilor?

 75. 77 ivan mai 15, 2010 la 7:47 pm

  vor plati galeata portocalie cu viata !! in 2011 din 5mil daca ramin in viata jumatate va fi mult .

 76. 78 DANA mai 15, 2010 la 8:46 pm

  Sa va fie rusine tuturor celor din clasa politica, toti sunteti la fel de vinovati pt situatia in care am ajuns.Sa fii la putere nu inseamna numai sa furi, iar sa fii in opozitie nu inseamna numai sa arati cu degetul la ceilalti si sa te bati cu pumnul in piept ca daca erai tu in locul lui faceai si dregeai…!!!

 77. 79 rizoaicad.arges mai 15, 2010 la 8:46 pm

  Cu 140 de ani in urma marele poet Eminescu, se referea astfel la cei din conducerea Romaniei: “Cum nu vii tu Tepes Doamne/ Ca punand mana pe ei / Sa-i imparti in doua cete/ In smintiti si in misei.” Astazi, tot un moldovean de-al lui Eminescu, conf. univ. Cristian Sandache, in “Flacara Iasului” din 12-05-2010, in editorialul intitilat “Scrisoare catre talharii care ne conduc”, li se adreseaza acestora astfel: “Nu sunteti altceva decat o adunatura de hoti, curve, imbecili si tradatori”. Cuvinte grele, dar dureros de adevarate, atat pentru cvasitotalitatea clasei politice, cat si a mass-media, in care, probabil, vor fi existand si exceptii, de care, personal, nu am cunostinta! Sper ca exceptiile, atat din clasa politica, cat si din mass-media, daca exista, sa-si semnaleze prezenta! Cei ce vor accesa link-ul, http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, vor gasi in materialul “Pentru insanatosirea societatii romanesti”, postat pe blogul “ Dreptate pentru toti”, atat solutia care ar fi pus capat coruptiei din societatea noastra, cat si o parte dintre politicienii si jurnalistii care n-au dorit sa miste un deget, sau sa-si implice un neuron in promovarea Binelui public! Ultimele cazuri de NESIMTIRE CRASA in acest sens, sunt urmatorii destinatari ai ultimelor scrisori transmise, astfel: Presedintele Traian Basescu, Scrisoarea Nr. 6516/22-03-2010, partidele politice PSD, PNL, PRM, PDL, UDMR, jurnalistii Mircea Marian si Silviu Sergiu, de la Ev. Zilei, “Nasul”basescian Radu Moraru, de la B1 TV, Victor Ciutacu, redactor la Jurn. Nat. si realizatorul emisiunii Vorbe Grele la Antena 2, etc. Precizez ca oricine poate sa verifice, pe propria persoana si familie, viabilitatea si eficacitatea solutiei prezentate! D. Rizoaica, fost detinut politic intre 1958-1963, si februarie-aprilie 1986!

 78. 80 contele mai 15, 2010 la 9:01 pm

  plano 10

  De ce ma apelezi cu conte-print !?

 79. 81 contele mai 15, 2010 la 9:03 pm

  Blogideologic

  blogideologic spune:
  mai 15, 2010 la 1:33 am

  “Incercati sa iesiti cu totii in strada”
  Cel mai prost sfat.

  De acord cu tine . Dar de ce spui asta ?

 80. 82 contele mai 15, 2010 la 9:12 pm

  ion adrian

  De ce sunt intelept ? Pentru ca ” pic ” pe parerile tale ? Eu iti multumesc pentru compliment dar as vrea sa fii la fel de generos si cand voi exprima pareri care nu-ti vor fi pe plac .
  Oricum , chiar daca enervezi pe unii si pe altii , scrie in continuare pe blogul acesta . Face bine la diversitatea de pareri .

 81. 83 lupi mai 15, 2010 la 9:24 pm

  @ Sibilla – Sorry, chiar daca nu e de crezut , internetu’ asta fara fir ,cred, e lucrul care merge cel mai prost in G.B.Si-am mai stat odata o jumate de ora dupa autobuz, ca era meci ASTON VILLA CU BIRMINGHAM CITY , ca-n rest nu stai mai mult de 5-6 min. Amobservat si eu ca o gasca de trupetzi ,, trup si suflet” dedicatzi madarfackarului de la Cotroceni au invadat blogul A.N. si cu scoala nkvd-ista polueaza ,infecteaza si spurca aproape non-stop[cred ca lucreaza in ture si au si norma de postari].Dumnezeu sa-i ierte dar iertarea noastra n-o vor avea in veci -pururi, Amin!!Tot binele din lume tzi-l doresc, draga mea !!! P.S.-individu’ cu izmana-n batz nici nu merita a i se pomeni numele !!!

 82. 84 contele mai 15, 2010 la 9:30 pm

  Daniel

  Acum cateva ore am scris despre acuzatia de furt a lui CTP fata de A.N. . Habar nu am daca Basescu a vandut flota pe nimic . Nu stiu . Nu stiu nici daca A.N. are o matusa Tamara . Nu sunt eu judecatorul .
  .Mie imi place cum scrii . Echilibrat , inteligent , la obiect . Informat . In virtutea acestui fapt as vrea sa-mi indici clar cum de stii ca Basescu a furat flota . Vreau dovezile tale .
  Despre A.N. sunt convins ca multi din teritoriu au furat ” in numele lui „. Fara rusine au furat . Nici Ceausescu n-a stiut cate abuzuri s-au facut in numele lui .
  Nu sunt fan Basescu si daca afirmatiile acestea de furt le facea altcineva nu as fi intervenit , chiar nu m-ar fi interesat . Dar tu esti un comentator de bun simt , lucid .
  Asadar , de unde stii tu sigur ca Basescu a furat flota ?

 83. 85 Bibliotecaru mai 15, 2010 la 9:50 pm

  @ Daniel, Ion Adrian, Maximmouse, Ghita Bizonu’, Contele
  Mă simt singur, mă simt abandonat, mă simt abandonat chiar de propriul eu, pentru că toate reperele mele se desfac precum un castel de nisip care se usucă.

  Se spune că cel care nu are nici o speranţă nu simte aşa tare povara vieţii. Cel care are speranţă şi speranţa dispare, îi este ucisă, nu mai are nici o şansă.

  Poate că cei care şi-au început viaţa o dată cu revoluţia nu sunt foarte marcaţi, eu am trăit însă speranţa la revoluţie şi acea speranţă acum nu mai este, a fost călcată în picioare de toţi cei care s-au perindat în ultimii 20 de ani.

  Am şi o întrebare…
  Ar trebui să fiu curios relativ la ce o să se întâmple la anul? Va mai urma ceva ce merită trăit?

 84. 86 lupi mai 15, 2010 la 9:59 pm

  @Caramella Da,am venit sa muncesc in U.K.,ca ultimul salariu l-am luat exact acum un , in mai 2009 si cu PENSIA DE-O MONSTRUOASA NERUSINARE DE 926 DE LEI , nu cred ca s-ar fi putut trai.E adevarat ca acum va fi si redusa cu 15%, sa de-a satan sa-si cumpere cine stiu eu si ce de ei !!!!Timp am berechet ,ca deocamdata nu lucru decat 4 ore, ca self-employed , mai precis am lucrat 105 ore si primul cec. a fost de 648,87 £,sper sa ajung sa lucru macar 8 ore!!!Starea de spirit a englezilor de rand e cam nasoala, cred ei dar saracii , daca ar fi avut o luna un guvern ca a’ lu’ boc, l-ar fi reales pe Brown cu 90%!!!!Altfel, n-am vazut decat fetze zambitoare si senine, cand vorbesti cu cineva o secunda n-o sa vezi acreala, rancezeala, fetze incruntate si deznadejde , ca la noi.Si gunoaiele de aici parca-s spalate , comparativ cu jegul si imputziciunea din R.O.[sunt si aici gunoaie pe strazi , dar sunt atatzia copaci, atatea flori si parcuri ,ca eu,cel putzin, aproape ca nu le vad].Si inca ceva, atatzia copii n-am mai vazut din anii cand ,,decretzeii” lu’ nea nicu invadasera tzara romaneasca[ stiu bine ca am si eu un frate nascut in ’68].Unde vede presedintele meciul nu ma intereseaza deloc, al meu presedinte nu a fost su va fi niciodata, pentru mine nu e decat ce-a fost si ce e -un bishnitzar- nenorocirea e ca de la blugi, cafea si carpete cu ,,Rapirea din serai”a ajuns sa vanda o tzara,a noastra !!!!!!Sper ca isi va primi rasplata, si asta pe pamant , nu in ceruri!!!

 85. 87 Cerul ne vre învingători mai 15, 2010 la 10:14 pm

  Pe 19 mai bine

  ieşiţi cu toţii în stradă decât s-ajungeţi pe… drumuri !

 86. 88 lupi mai 15, 2010 la 10:16 pm

  Domnule Nastase , ma adresez dumneavoastra ca deputat cu rugamintea sa-mi datzi un sfat si ce se poate face in situatzia de fatza. Sunt pensionar mapn,subof. si am avut ,pana luna acesta o pensie de 926 lei.Cunoastetzi ca in anul 2007 s-a adoptat legea 90 prin care se prevedea recalcularea pensiilor militarilor care au iesit la pensie anterior datei de 10 apr 2001 , data intrarii in vigoare a legii 164/2001, legea pensiilor militare.Legea intra in vigoare de la 01.01.2008, urmand ca ,,in termenul de prescriptzie” sa se rec. pensiile si sa fie puse in plata– mentzionez ca pensiile noastre sunt cu 25-50% mai mici decat ale colegilor nostri care au iesit dupa 10.04.2001si ca pana astazi nu am primit si cred ca nici nu vom mai primi vreodata vreun leu in urma recalcularii, din ian 2008 , deci de 2 ani si 5 luni. .ASTFEL, DUPA CE AM FOST FURATZI DE STATUL ROMAN TIMP DE 9 ANI DE 25-50% DIN PENSIE ,DIN IUNIE NI VOR MAI FURA INCA 15%–––ASTFEL, COTA UNICA PENTRU PENSIONARII AFLATZI IN ACEASTA SITUATZIE E DE 25-50 + 15 %=40-65 %.

 87. 89 lupi mai 15, 2010 la 10:20 pm

  PS – De obida nedrepatzii strigatoare la cer am apasat pe,,trimite comentariu” fara a incheia cu multzumirile unui minim bun simtz.!!

 88. 90 ion adrian mai 16, 2010 la 12:54 am

  Printule,
  Dar cand am considerat eu ceva ca fiind pefect?
  Aveam un profesor, era un mare profesor care spunea ca 8 este ptr elev , noua fiind pentru profesor si zece pentru Dumnezeu.
  Asa ca in clasa 8-a am luat 7 intr-a noua 8 intr-a zecea 9 si intra 11 zece 🙂
  Dar nu notele mele erau corecte si cred ca profesorul a cedat desi atunci eram deosebit de mandru.
  Avea dreptate cand spunea ca perfectiunea este doar la Dumnezeu.

 89. 91 ion adrian mai 16, 2010 la 1:10 am

  PS. Si referitor la Nicoleta Savin nu stiu unde lucreaza si daca-i ia banii lui Becali in mod onest nu-i nimic rau . Si asa si cred c-o face daca scrie ce scrie mai jos si cu asemenea lucruri nu te poti juca astfel decat daca esti tare ticalos si Nicoleta nu este astfel:

  http://nicoletasavin.wordpress.com/2010/05/15/sarut-mana-tata/

 90. 92 Parmalat mai 16, 2010 la 1:15 am

  Am citit recent o postare pe blogul personal al Andreei Paul, very inspiring pentru mine – am reusit printr-un raspuns sa demolez putin guvernul Boc.

  Domnule Presedinte, o sa va rog sa aruncati o privire pe ideile mele, in speranta ca poate unele afirmatii pot fi folosite ca linie politica. Ma refer in special la ideea cu profiturile externalizate offshore ale companiilor private – ca raspuns la ideea lui Basescu cu bugetarul gras.

  –––––––-

  Foarte foarte interesant articolul! Si ca de obicei corect din punct de vedere profesional. However, exista o alta perspectiva si o alta abordare, punctual:

  1. nicio strategie economica de natura sa produca crestere nu este gresita; exista strategii care se preteaza anumitor perioade si strategii care se preteaza altor perioade, asa cum vara ne imbracam cu tricou si iarna ne imbracam cu cojoc

  2. guvernul care nu este capabil sa se orienteze conform perioadei (vezi punctul 1)… sa ma ierte Dumnezeu, nu are ce cauta la putere

  3. exemplele Danemarca, Irlanda sau Canada sunt exemple la care noi nu ne putem raporta; poate am uitat faptul ca Romania provine din blocul estic, subdezvoltat, care nu a beneficiat de planul Marshall dupa 1945 si in care nivelul de trai a fost mai mult sau mai putin la limita saraciei

  3.1 ACCEPTAM FAPTUL CA LIMITA SARACIEI ESTE O LIMITA UMANA SUB CARE NU PUTEM INTRA; pana si politicienii trebuie sa tina cont de acest aspect chiar daca pentru ei populatia de rand se cuantifica precum bovinele – in numar de voturi

  4. in Romania, prin Constitutie, drepturile sociale odata castigate nu pot fi taiate; orice incercare din partea oricui de a nu respecta Constitutia Romaniei va fi intampinata cu rezistenta sociala incepand de la actiuni in instanta pana la violenta stradala

  4.1 acesta este de fapt un juramant al poporului roman care spune ca i-au ajuns 50 de ani de saracie si in Romania s-a trait prea prost timp de jumatate de secol pentru ca sa mai dam inapoi acum fie si macar 1 leu

  5. efortul nu poate fi distribuit in mod egal asupra claselor sociale atata timp cat se taie numai de la bugetari si pensionari; reactia de nemultumire a acestor clase sociale este profund indreptatita, niciodata guvernul nu va avea suport public pentru astfel de masuri secesioniste

  6. in prima zi dupa alegeri guvernul Boc a anuntat ad-hoc si pe genunchi ca nu vor mai putea fi cumulate salariile si pensiile la Stat; cateva mii de salariati urmau sa-si paraseasca de urgenta locul de munca. 95% dintre masurile anuntate de guvern au fost luate ad-hoc, fara coordonare si motivare suficienta, din motive exclusiv politice si indreptate exclusiv impotriva coloanei vertebrale a Statului Roman: Armata, Politie, Justitie, Servicii, Diplomatie.

  6.1. s-a realizat astfel ce nimeni in istorie nu a reusit, nici macar cand 75% din teritoriul tarii se afla sub ocupatie: batjocorirea si trimiterea in derizoriu a institutiilor statului; nimeni nu mai da 2 bani pe autoritatea de stat in Romania, am auzit pusti de 20 de ani pe strada cu masini de fitze aruncandu-le politistilor cate un „du-te ba si vezi-ti de sporurile si de pensia ta” in batjocura, am vazut traficanti de tigari injurand si scuipand fortele Jandarmeriei Romane, am vazut sectii de Politie cu dotari si mobilier din anii 60

  6.2 nu a existat niciun plan de redresare economica ori vreo solutie pe termen scurt, in schimb timp de 1 an de zile s-a incercat invrajbirea categoriilor sociale in Romania din ratiuni politicianiste; s-a avansat ideea bugetarului-trantor care mananca banii privatilor-muncitori, tot din ratiuni politice s-a contractat un imprumut de 20 de miliarde de Euro la fel de folositor ca o frectie la un picior de lemn, nu s-au astupat gaurile care dreneaza de resurse Statul roman (mentionez aici profiturile institutiilor private, inclusiv banci si multinationale – EXTERNALIZATE IN JURISDICTII OFFSHORE PRIN COMPLICITATEA STATULUI ROMAN)

  6.3 din imprumutul de la FMI nu ne-am ales cu nimic, gaurile financiare sunt larg deschise in continuare spre jurisdictii offshore, munca privatului este inutila fiindca banii lui ajung la straini nu la romani, iar institutiile statului sunt legate de maini si de picioare din lipsa de viziune politica

  REACTII POLITICE NECESARE LA NIVEL DE ANI 2008 – 2009:

  decembrie 2008:

  – impozit 0% pe profitul reinvestit
  – denuntarea tratatelor de evitare a dublei impuneri cu jurisdictiile offshore
  – impozit pe profitul externalizat al companiilor 49%

  ianuarie – aprilie 2009:

  – depreciere competitiva a monedei nationale, concomitent cu
  – facilitati si stimulente acordate exportatorilor inclusiv la importul de materie prima destinata procesarii
  – modificarea legislatiei privind recuperarea de catre banci a creantelor asupra persoanelor fizice, partial prin introducerea legii falimentului personal, partial prin masuri aditionale privind falimentul bancar si nu numai [asa cum ai spus – daca sunt imprumutat nu sunt liber; eu nu vreau sa fiu sclav, eu vreau sa le pun pumnul in gura occidentalilor si sa-i amenint cu falimentul bancar; ori infuzeaza masiv capital in filialele bancilor lor din Romania ori renunta la ele si le nationalizam]

  aprilie – septembrie 2009:

  – presiune politica si mediatica asupra Occidentului prin intarirea relatiilor cu Rusia (felicitari Mircea Geoana, tu ai stiut bine ce faci!!), renuntarea la orice ajutor si interferenta in problemele interne ale Republicii Moldova in schimbul includerii de catre Rusia a Romaniei in proiectul South Stream; acceptul de principiu + semnarea memorandumului ar fi imbunatatit ratingul de tara al Romaniei si ne-ar fi permis ca pe baza acestei garantii reale sa colectam fonduri de pe pietele internationale

  – presiune politica si mediatica asupra Occidentului prin intarirea relatiilor cu China si tarile Golfului, crearea de grupuri de lucru si societati cu capital mixt in vederea atragerii de investitii din zonele ce pot fi considerate marii beneficiari ai crizei (a beneficiat de criza cine a vandut petrol cu 146$ barilul si cine a oferit preturi fara concurenta la marfuri intr-un moment in care nu mai erau bani pentru fitze)

  septembrie – decembrie 2009:

  – masuri concrete de reducere a evaziunii fiscale, aplicate tintit in sectoarele cu antecedente; eu am propus la vremea respectiva introducerea obligatorie de catre agentii economici care incaseaza cash a facilitatilor de plata prin card + programe de instruire a populatiei pentru a apela la plata prin card in defavoarea platii cash, tinand cont de faptul ca intregul personal bugetar si mare parte din salariatii din mediul privat incaseaza salariile pe card

  Ar mai fi multe de spus, dar acum e tarziu; toata politica economico-financiara a anului 2009 a fost un dezastru care a avut un singur scop: acoperirea fetei reale a crizei pentru mentinerea lui Basescu la putere. Parerea mea de cetatean.

  –––––––––––––––

  Va multumesc

 91. 93 blogideologic mai 16, 2010 la 1:44 am

  Uitările istoricului Soporan / A apărut, la adresele URL http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?step=articol&id=11823 şi http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?care=11864, un “material” de propagandă pro-Rusia scris de tînărul istoric român Florian Dumitru Soporan. Este exact un “material” de propagandă ideologică rusească pe linia întreţinută de organizaţia Pamiati şi de Raportul Tismăneanu care condamnă în mod expres protocronismul românesc. Se pare că ideologia familiei Tismineţki- Tismăneanu a învins definitiv România.

 92. 94 blogideologic mai 16, 2010 la 2:54 am

  @ all
  Constat bucuria reîntoarcerii pe blogul AN a nick-urilor @LePrince, @Victor V şi @Contele. Pe nişte fire precedente, @Victor V nega faptul că există datoria suverană a României, acumulată prin linia de politică macroeconomică patronată de baştanul Traian Băsescu. Tot @Victor V lăuda cartea lui Alan Greenspan, intitulată “The Age of Turbulence”. @LePrince spunea că nu ştiu ce este democraţia. Eu criticam democraţia de acum din România, care nu este democraţie autentică, este doar democraţie achiziţională. Rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2004 şi 2009 în România este consecinţa democraţiei achiziţionale, sau “democraţia relaţiilor între adulţii care consimt”. Cartea lui Alan Greenspan, “The Age of Turbulence”, sprijină “democraţia relaţiilor între adulţii care consimt”. Problema pentru cei trei care se ascund sub nick-uri este aceea că actualele noastre relaţii cu FMI, “relaţii între adulţii care consimt”, fuseseră anunţate de baştanul Traian Băsescu pe fondul tezei sale economice originale cum că “statul român trebuie să plătească datoriile contractate de sectorul privat”, este vorba despre declaraţii televizate, deci există documente electronice care vor fi folosite la viitorul proces ‘România versus Traian Băsescu’. Or, aici trebuie să adăugăm că atunci când baştanul Traian Băsescu vorbeşte cu duioşie despre “sectorul privat” pe care îl sprijină statul român, nu-i vorba despre IMM-uri româneşti, ci despre marile firme străine, în special bănci străine cu filiale în România. Noutatea liniei de politică macroeconomică a baştanului Traian Băsescu este aceea că el combate teza lui John Pitchford, anume că datoriile contractate de sectorul privat rămân în sarcina sectorului privat. Doar în România condusă de baştanul Traian Băsescu revine pensionarilor amărâţi, medicilor şi dascălilor, tot amărâţi, să plătească datoriile făcute de sectorul privat străin. Acum mai rămâne doar ca GDS, SAR şi tink-tankul ISP condus pe linie academică de Vladimir Tismăneanu, os de alogeno-cominternist, să îl propună pe Traian Băsescu la premiul Nobel pentru economie !

 93. 95 blogideologic mai 16, 2010 la 4:03 am

  @ all
  De ce apelurile mele către moderaţia stradală, apeluri lansate în mod expres de pe blogul AN ? Am spus, şi repet, domnul Adrian Năstase şi blogul său reprezintă un real centru de putere în România. Aceasta şi explică prezenţa, în formaţiune de luptă anti- Adrian Năstase şi pro-Traian Băsescu (îmi place cum îl introduce @Harabula pe baştanul Traian Băsescu în categoria marilor oameni politici români, când el nu este de fapt decât un Rasputin politic!) a unor nick-uri precum @LePrince, @Victor V, @Contele. Acum, mai nou, ca indicaţie preţioasă venind de la Cotroceni, nick-ul @carbon14 spune, în mai 15, 2010 la 3:30 pm: +Cum ati facut de ati mai scris si despre problemele celor din colegiul dumneavoastra, domnule Nastase ? Si pe cand o serie de postari numai despre problemele lor, fara sa bagati subtil ace in actuala putere sau sa va atingeti scopurile starnind niste oameni sa iasa in strada ?+ Mesajele, mai mult ori mai puţin subtile, sunt : 1/ domnul Adrian Năstase, ca om politic român de mare anvergură, –apreciez eu–, este îndemnat să se limiteze, pe linia de anvergură politică, strict la problemele colegiului de la Mizil ; 2/ domnul Adrian Năstase „bagă acele în actuala putere” (ceea ce nu trebuie, n’aşa :-)?); 3/ domnul Adrian Năstase “stârneşte nişte oameni să iasă în stradă” (ceea ce nu este adevărat, dar ce contează, din moment ce spune asta chiar nick-ul @carbon14?). Fostului candidat prezidenţial din USA (cea mai mare democraţie achiziţională din lume, n’aşa @LePrince?), Lyndon LaRouche, i s-a întocmit un dosar penal pentru motive oarecum similare.

 94. 96 Daniel mai 16, 2010 la 6:01 am

  @Bibliotecaru
  Vestea buna pentru tine este ca te afli in ultimul stadiu al unei dezamagiri si este o chestiune de timp pana cand vei inceta sa privesti lucrurile in culori atat de sumbre. Ai rabdare, va trece! Ceea ce poti sa faci este sa constientizezi starea de neputinta si de frustrare cu care te confrunti si sa te indrepti catre singurul lucru care iti va fi cu adevarat util: gasirea solutiilor. Aceste solutii trebuie sa se adreseze atat planului personal fizic, emotional, logic cat si celui spiritual. Din aceste locuri vor veni cu timpul solutiile daca vei persevera. Mai exista si oameni care si-au pastrat credinta, iar oameni ca si acestia te pot ajuta dezinteresat, fara sa accepte nimic in schimb. Sunt acei oameni care mai fac viata in societate suportabila. Nu te astepta la nimic bun pentru urmatorul an, vorbind la modul general, dar fii gata ca avand credinta si depunand eforturi proprii constante, in ciuda dificultatilor initiale sa reusesti sa iti refaci spiritul distrus de acesti nemernici. Crede si persevereaza si rezultatele vor aparea, te asigur!

  @contele
  Marturisesc ca ma surprinde intrebarea ta si te voi ruga sa imi spui si motivul pentru care mi-o adresezi.
  Nu am afirmat nicaieri ca TB a furat flota. Te rog sa recitesti textul! Am scris ca a instrainat-o pe nimic. Poate ca nici nu valora nimic ca si resursele minerale ale Romaniei care nu valoreaza nimic, altfel nu pot concepe ca guvernantii ar lua spaga pentru a le oferi gratuit celor interesati in timp ce cresc taxele, scad pensiile, iar proprietatea publica si privata este vandalizata.
  In acelasi registru cred totodata ca TB a fost singurul avand o functie ca cea de la Anvers fara sa fie securist. Asta cu nu am semnat nimic e pentru fraieri, asa cum SOV nu a semnat nimic la FNI.
  Circula o legenda pe vremea lui Ceausescu cum ca el nu ar sti despre situatia din tara, la fel de credibila ca si presupunerea ca ministrul transporturilor dintr-o tara nu ar sti ca flota comerciala a tarii nu mai este. Daca te intereseaza argumente juridice, inca de acum 10 ani s-a instrumentat dosarul Flota unde lui TB i se imputa un prejudiciu de 300 mil. $ parca.
  Stilul tau de a pune problema mi se pare pur avocatesc. Atunci cand, sa zicem un judecator, impotriva tuturor dovezilor si incalcand toate normele procedurale si de bun simt ii da dreptate partii puternice dintr-un dosar si pagubeste parte mai slaba, tu ai vreo indoiala ca ala nu ar fi luat spaga sau alte foloase, chiar daca nu ai fost in biroul lui sa-l filmezi cand ia banii? La ce ne mai foloseste mintea atunci, la mistificarea realitatii?

 95. 97 nu pot sa ma abtin, mai 16, 2010 la 7:00 am

  Saracu conte fabulo-fantezist,

  Daca un panacot il „face” pe un trecator , si contele este martor, poate oare cineva sa-i spuna in fata contelui despre panacotul nepedepsit:”De unde sti dumneata ca individul a furat din buzunarul respectivului ?”
  Exista vre-o logica intre intrebarea intrebatorului si intrebarea contelui?
  Raspunsul ar fi destul de clar pe de o parte hotul nu a fost prins ,de cealalta parte banii trecatorului au fost subtilizati sub privirile seci ale martorului. Adica flota nu mai exista.
  Ar fi absurd acum sa admitem ca Traian Basescu personal s-ar fi ocupat de acest dezastrusau numai de acest dezastru. Dar daca in 1989 o mare parte fin flota de vrachiere era lasata de izbeliste de industria de fiare vechi a lui Ceausescu cu celebrul MAN Resita ,si nu era „primita” in diferite contracte de b/ boat sau societati mixte , aceasta s-a datorat faptului ca Romania nu avea o lege a gajarii,lege prin care rechinii viitori parteneri ai companiilor de navigatie Romanesti urmau sa gajeze navele diferitelor banci pentru a obtine investiile care ar fi imbunatatit performantele navelor respective.Pina la urma o lege normala , al carui promotor a fost Ministrul Transporturilor Traian Basescu . Dupa aparitia legii ,fara semnatura lui TB pe vre-un document,precum ii sta bine unui manipulator cinstit folosindu-se de Calin Marinescu ,cel care avea sa fie denumit sogunul,cel care a facut puscarie dar a tacut, acela care a primit acum citeva zile NUP,acela care actualmente este afla si omega al zonei dobrogene,acela care administreaza cel mai mare paraindarat din istoria post-ceausista , paraindaratul despre care dl. Traian Basescu, doar ca sa se dea mare, in confruntarea cu Geoana s-a dat de gol, istorisind ca o companie privata romaneasca a incheiat un cotract de l/2 miliarde euro cu Rusia, deci prin Calin Marinescu a facut cel putin trei asocieri cu firme straine , asocieri premeditate sau nu, dar care ne-au privat in doi ani pur si simplu o mare parte a flotei de vrachiere.Flota care ulterior a aparut pe la alte companii ,norvegiene si germane , flota care a zbenguit pe apele lumii pina prin 2006.
  A urmat Radu Theodoru care a facut si el o alta asociere tot asa de paguboasa ,dar si Radu Theodoru ca si Traian Baseascu sau Calin Marinescu prin cale de consecita a primit NUP!
  In partea a doua a domniei lui TB ca Ministru al Transporturilor, acesta a hotarat , prin lege asa cum e si normal, sa dea toate navele ramase amicilor dansului fosti comandanti de nave.
  Prosti administratori sau hoti ,a cu doua sau trei exceptii, Bosanceanu fiind una ,acestia au pierdut navele fie prin coscarii financiare pina la urma paguboase , fie prin proasta administrare , si de data aceasta multi si-au pierdut bruma de agoniseala, au facut puscarie au fost dati sub urmarire internationale ,adica mascat s-au gasit vinovati.
  Cind aud cite un prost ca spune ca Basescu a furat, sau ca Basescu nu a furat flota ,imi dau seama cam ce popor voteaza cum si ce, dar cum dreacu nu se intreaba nimeni , din vina si din neglijenta cui s-a pierdut o flota de sute de miliarde ?

 96. 98 nu pot sa ma abtin, mai 16, 2010 la 7:12 am

  bibliotecarule,

  Lasa blogurili si ti du la pescuit , unde s-ar putea sa ai dezamagiri si mai mari, sau cine stie sa faci ca mine sa prinzi un caras de 2-300 de grame,sa anunti publicul ca-i de 2 kg, de 3 sau chiar de 4 ,ca facindul scapat sa-l declari de cel putin 8 kg.
  Singura cale de vindecare a starii dumitale este sa incerci alta deznadajduire!

 97. 99 ion adrian mai 16, 2010 la 7:41 am

  De ce se umbla atat de desantat cu falsuri?
  Oare: “statul român trebuie să plătească datoriile contractate de sectorul privat” pusa in sarcina Bastanului, este acelasi lucru cu :“statul român trebuie să plătească datoriile contractate fata de sectorul privat”?
  🙂

 98. 100 Criticos mai 16, 2010 la 7:53 am

  @LePrince
  Alteţă, cu chestiunea folosirii numelui lui A.N. de către diverşi învârtiţi din PSD pentru a lua şpagă sau a face tot soiul de afaceri oneroase aţi pus degetul pe o rană vie.I-am semnalat şi eu gazdei noastre cazul lui Cosmin Guşă, de pe vremea când era secretar executuv al partidului. Mă roade şi acum curiozitatea ce-l va fi îndemnat pe A.N. să-l ridice din nimic. Am să mor probabil cu această nedumerire. Nemernicul cela, dacă nu se grăbea îmbătat de succes după „victoria” chiorului, ar fi fost acum şef mare de tot. Aşa însă, l-a mirosit circarul că-i unul ca el şi l-a zvârlit ca pe o zdreanţă. L-a recuperat Prostănacul, fără prea mare succes, fiindcă a spus veto dl.Iliescu. Cred că-şi cam păpase mălaiul adunat ca secretar executiv şi numai un prostănac putea crede că a dat lovitura recuperându-l. În PSD e mare nevoie de curăţenie. Mă întreb însă cine o să o facă.

 99. 101 ion adrian mai 16, 2010 la 8:16 am

  Parmalat,
  Trebuie odata si odata sa incetam sa confundam drepturl castigat cu o cantitate.
  Oricine are dreptul sa concureze la suta de metrii dar 10,00 sec nu este un drept castigat ci o performanta care peste cativa ani nu o mai poti repeta. Interpretarea ta este comunistoida, caci comunistii prin definitie teoretic nu scadeau nimic ca doar erau intr-un mars de vesnic de progres, ci eventual mai lasau putina inflatie si desigur ca toate drepturile tale castigate daca dau drumul numai putin la inflatie cum a facut Roman in 1990 le vei pastra cu multa fericire.
  Poate ca sunt cateva banalitati unde ai dreptate si pe care nimeni nu le contesta asa ca e normal sa vii si tu cu ele, dar in rest…
  Si ce a raspuns Andreea?

 100. 102 Ghita Bizonu' mai 16, 2010 la 8:24 am

  Bibliotecare
  Din pacate vom trai vremuri interesante …. mai bine lipsa …. Insa daca mai merita traite? Hm…. Depanda de cat de mult iti doresti sa traiesti .
  Insa de ani de zile imi zic ca cine spera, dispera. Da’ stiu “filozofie” de 1,67 bani. Da’nu te baza ca o sa castigi la loto cand iti cumperi biletul … Da’ povara vietii o simt cu totii ….
  Insa in materiie de sperante as zice ca mai este vorba si de rationalitate si informatie . Sa fii sperat in 1990 ca Romania va fi precum RFGeaua era dovada de lipsa de bun simt si lipsa de informatie .

  ( tocmai auz la radio pe Stelian Tanase – vorbe goale si aiurea ” Lipsa de gandire . lipsa de informatii , manipulari a la Udrea – cestia cu presedintele Suediei …”Intelctualul” sustine ca in monarhiile nordice au pe tron … femei . Suedia si Norvegia nu or fi tari nordice si monarhii. )

 101. 103 marius giani mai 16, 2010 la 8:44 am

  Din pacate sintem foarte aproape de manifestari violente in strada. Personal nu cred ca va mai dura mult. Dupa ce se vor pune in practica masurile anti-criza si oamenii vor primi salariile si pensiile diminuate, iar acasa nu vor avea ce pune pe masa si banca este pe la usa cu scadenta, va intreb: ce mai are de pierdut?
  Se vor stringe oamenii, putin cite putin si vor veni cu autobuzele la Bucuresti pentru ca nu au alta varianta.

 102. 104 contele mai 16, 2010 la 8:49 am

  Daniel

  Motivul pentru care ţi-am pus întrebarea l-am spus deja .
  Răspunsul , exhaustiv , mi l-ai dat . Este profund lămuritor , nu mai am nicio altă întrebare .
  De fapt , azi , m-am cam săturat de politică , mă pregătesc să mă duc la AC/DC , asta mi se pare cel mai important lucru în momentul de faţă .

 103. 105 Cerul ne vre învingători mai 16, 2010 la 8:54 am

  Motto : Limita sărăciei româneşti

  “Să nu vă iau… cât puteţi duce !”

  PS Din tigva contrabandistului de la Cotroceni.

 104. 106 contele mai 16, 2010 la 9:03 am

  Vasile , Mari , nu pot sa ma abtin

  Ce mai faci ? Cum o mai duci ? Bine ? Mă bucur .
  Văd că eşti bine informat . Bravo . Atâta doar , sper ca informaţiile să nu le ai de la eternul şi fascinantul SRS .
  În rest , numai de bine , mă pregătesc să-mi întâlnesc tinereţea …

  Contele fabulisto-fantezist…e bună …

 105. 107 plano10 mai 16, 2010 la 9:10 am

  „[In Istoria Romaniei au fost cateva momente in care insisi conducatorii ei au devenit pericolul principal pentru stabilitatea politica, ordinea constitutionala si fiinta statului. Sa-i amintim doar pe Carol al II-lea si pe Nicolae Ceausescu,….]

 106. 108 taranul mai 16, 2010 la 9:29 am

  Domnule presedinte al C N trimiteti alesii in colegii asa cum faceti dvoastra ,nu i-am vazut din campanie.S-o fi nascut vesnicia la sate ,dar saracia crunta care ne macina ne depopuleaza complet.Este adevarat ca ne spalam cu sapun de casa si nu mirasim chiar frumos,dor nu avem bani de Rexona si nu din vina noastra .Sintem cei care producem mincarea,PIINEA.Vine repede vremea votului si nu vom uita cum am fost vazuti! Astept sa-i vad in sate sa ia pulsul vietii de la sat.

 107. 109 Maximmouse mai 16, 2010 la 9:55 am

  @Bibliotecarul,

  Biblio, fata de cele pe care ti le spune Daniel, si cu care sunt in intregime de acord, am de adaugat: AI NADEJDE!

  Bine stii ca deasupra noastra EXISTA CINEVA care stie fiecare fir de par din capul nostru…ti-a dat zile ca sa le traiesti dand lauda…scutura-te din amorteala satanica, NADAJDUIESTE!

  Daca la anul se schimba ceva?, logica imi spune ca da, s-ar putea sa fie ,insa, o problema care scapa logicii si sa nu se intample decat rautati, si? este acesta un motiv de autodistrugere psihica?

  De unde ai impresia ca esti singur?dar noi, bunaoara, ce suntem pentru tine? Foloseste-ne! Indrazneste! Suntem , mai mult sau mai putin uniti in plan ideatic, lucru pe care majoritatea oamenilor nu il realizeaza nici cu ce mai apropiati …

  Asadar, nici sa nu te gandesti ca esti singur…ia fa o socoteala ca minimum 6 servicii sunt „alaturi” de tine…:)

  ….si mai este muzica, nu uita…:)

 108. 110 Marcus mai 16, 2010 la 10:02 am

  @Conte: stiu ca ai decis sa ma ignori, insa nu am putut sa fac acelasi lucru, cand am dedus din postarea adresata lui Daniel, interesul dumitale in ceea ce priveste implicarea lui Basescu in vanzarea flotei comerciale romane. In afara de faptul ca iti recomand postare nick-ului „nu pot sa ma abtin” care, succint dar la obiect, face lumina in aceasta privinta, te anunt ca pentru aprofundarea subiectului iti recomand sa citesti o carte scrisa si publicata de mine, cu ajutorul unui sponsor generos si altruist, intitulata „May Day…Sabordarea Flotei Comeriale Romane”. Din pacate nu pot sa spun acelasi lucru ca despre sponsor si referitor la „calitatile morale”, ale patronilor portocaliii de librarii constantene, care nu mi-au primit cartea spre difuzare si vanzare in librariile lor, pe motiv ca faceam referiri la tovarasul presedinte Basescu. Te asigur ca tot ce am scris in aceasta carte este real, trait si asumat de mine, in calitate de comandant pe navele respectivei flote in acea perioada neagra, care a dus la instrainarea cu nesimtire a unui bun national, ce astazi aduce profit la greu armatorilor straini. Daca esti fair-play si nobil asa cum te defineti prin titlul autoacordat si totodata interesat de adevar, te invit la mine pe blog cu un comentariu, pentru ca dupa ce-ti voi afla adresa de e-mail (sau o alta adresa utila contactului), sa te pot contacta in vederea trimterii unui exemplar cu dedicatie si autograf la adresa indicata de dumneata. Daca nu, nu ! 🙂
  Sa fii iubit
  marcus
  PS- propunere valabila pentru toti cei interesati.
  sa fitiiubiti
  marcus

 109. 111 Maximmouse mai 16, 2010 la 10:02 am

  @contele,

  Remarc cu nemarginita tristete saltul extraordinar pe care l-a facut in ultimul timp manipularea psihica opresiva…

  Din punctul meu de vedere, dupa postarea ta din mai15 2010 9.30 pm, nu mai este nimic de raspuns….cred ca ar fi util, sa-ti schimbi nick ul.

  Daca tui esti chitit sa-mi induci mie senzatii de cosmar, nu ti-ai gasit omul, evident este ultima oara cand te citesc…

 110. 112 Marcus mai 16, 2010 la 10:03 am

  Lui Mircea Marean, Cu Scarba !
  Înscris în: Revista presei in versuri naive — Marcus @ 10:36 Modifică

  Un cacat mic, dar motat,
  Naimit de imparat
  Tipa azi in gura mare
  Prin jurnale, pe la ziare,

  Cum ca Mosii nostri, frate,
  Bat jandarmii ca la carte,
  Cu carje si cu bastoane
  Decimand a lor plutoane.
  Lui Mircea Marean, cu scarba !

  Marean, de-si zice Mircea,
  Caci de el e vorba aicea,
  Iute pupator de cur
  Zi de zi e tot mai dur.

  Minte de ingheata apa,
  La romani le trage clapa
  Si povesti insaileaza
  Cand la cascaval viseaza.

  I-a soptit lu vrabiuta
  Ca Basesu si cu Nutza
  Dau onor si bai cu caru’,
  Laudat de-i marinaru’.

  Marean al nostru uita,
  Ca Traian si a lui tuta
  De’n caruta isi vad sacii
  Pe lingai ii iau toti dracii.

  Mirceo, asculta sfatul meu,
  Nu-l crede pe derbedeu,
  De nu pati ca Pippidutza
  Ca rasplat-ai sa-i vezi putza!

 111. 113 Marcus mai 16, 2010 la 10:07 am

  @erata: imi cer scuze pentru greseala:

  Lui Mircea Marean, Cu Scarba !

  Un cacat mic, dar motat,
  Naimit de imparat
  Tipa azi in gura mare
  Prin jurnale, pe la ziare,

  Cum ca Mosii nostri, frate,
  Bat jandarmii ca la carte,
  Cu carje si cu bastoane
  Decimand a lor plutoane.

  Marean, de-si zice Mircea,
  Caci de el e vorba aicea,
  Iute pupator de cur
  Zi de zi e tot mai dur.

  Minte de ingheata apa,
  La romani le trage clapa
  Si povesti insaileaza
  Cand la cascaval viseaza.

  I-a soptit lu vrabiuta
  Ca Basesu si cu Nutza
  Dau onor si bani cu caru’,
  Laudat de-i marinaru’.

  Marean al nostru uita,
  Ca Traian si a lui tuta
  De’n caruta isi vad sacii
  Pe lingai ii iau toti dracii.

  Mirceo, asculta sfatul meu,
  Nu-l crede pe derbedeu,
  De nu pati ca Pippidutza
  Ca rasplat-ai sa-i vezi putza!

 112. 114 Victor V. mai 16, 2010 la 10:08 am

  @ blogideologic

  Am spus că mă strădui să te ignor atunci când pot. De data asta îmi este destul de greu pentru că îmi atribui afirmații pe care nu le-am făcut, pe care apoi le amesteci într-un ghiveci conspiraționist de tot râsul.

  „Victor V nega faptul că există datoria suverană a României, acumulată prin linia de politică macroeconomică patronată de baştanul Traian Băsescu.” – când am afirmat așa ceva? Eu ți-am atras atenția doar că datoria privată nu se poate transforma în datorie publică fără o o lege sau o hotărâre de guvern. Ca atare, datoriile băncilor către firmele mamă sunt problema lor, nu a statului român.

  Nu mai comentez restul „aberației”, pentru că este inutil – te întreb doar „cum se transformă datoria privată în datorie publică, în cazul datoriilor băncilor către companiile mamă?”.

  PS: Sunt în continuare curios, care este titlul academic pe care-l folosești: lector sau prof. univ. ? Ai o pregătire economică minimală sau singura specializare este în meteorologie?

 113. 115 Maximmouse mai 16, 2010 la 10:22 am

  @blogideologic!

  Mmmda, asa ma gandeam si eu ca v-ati gandit…totusi, blogul , in sine nu este un pol de putere, AN este un pol de putere, da…

  Ceea ce sustineti, este la o prima vedere ,

  prudent si real…tineti insa seama de imprejurarile exceptionale…boborul, pana la urma, ARE NEVOIE de sustinere , morala, in aceste momente grele prin care trece , momente pe care le-a produs cu mana lui. In mod sigur exista o tactica si o startegie politica pentru astfel de momente, as fi mai increzator.

 114. 116 Maximmouse mai 16, 2010 la 10:31 am

  @ALL

  Dragi asistati, din punctul vostru de vedere guvernul a terminat deocamdata buzunareala.

  Dragi asistenti, PREGATITI CHIMIRELE!

  Micutul negru si cu coasa , a iesit ieri la sedinta de guvern , lund-o inainte cu gura ca curva satul , ca va eradica evaziunea fiscala, de parca voi l-ati impiedicat pana acuma sa se ocupe.

  Escadroanele mortii de la evaziune fiscala sunt pe start! Fiti pregatiti, in mod special IMM urile si firmele neportocalii.Banii pe coverta, combaterea evaziunii fiscale , privita prin ochi portocalii inseamna , JAF LA DRUMU’ MARE! Asa ca , ENJOY!:)

  Eu am sa cred ceva din gogoasa asta , atunci, si numai atunci ,cand traficantii de tigari , sub auspiciile MI , care isi desfasoara rodnica activitate in piete ,vor disparea! Ah , in 6 ani , au diparut numai 3-4 zile cand i-a gabjit Nica , in dorinta de a seca izvoarele de bani portocalii….da…portocalii ca si david in alianta d.a….fariseii…

 115. 117 Victor V. mai 16, 2010 la 10:49 am

  @ blogideologic

  Ești din ce în ce mai aberant: „formaţiune de luptă anti- Adrian Năstase şi pro-Traian Băsescu […] a unor nick-uri precum @LePrince, @Victor V, @Contele”.

  Cred că am repetat de 100 de ori că am votat cu PSD-ul și nu cu PDL-ul sau Traian Băsescu. Nu pot fi însă de acord cu domnul Năstase atunci când discursul său devine „proletar”. Nu mi se pare credibil. Să ne amintim că Mircea Geoană, un diplomat elegant și cu mare experiență, devenea de-a dreptul ridicol atunci când încerca să fie „popular.

  Unele lucruri pot fi făcute doar de indivizi cum sunt Vanghelie, Mazăre sau Traian Băsescu. Iar atunci cănd astfel de indivizi, care pot avea succes ca primari, devin președinți de țară, rezultatul este un dezastru generalizat.

  Ai dreptate când spui că blog-ul d-lui Năstase este important (nu aș spune chiar „centru de putere”). Motivul pentru care îmi fac timp să scriu aici, atunci când programul îmi permite, este că doresc ca dânsul să înțeleagă că din electoratul PSD pot face parte și altfel de oameni, nu numai „proletarii”, „frustrații”, „pensionarii MAPN” (care după pensionare se duc să lucreze în UK), „revoluționarele” de Reșița și „aproape profesorii universitari” de Craiova.

  Recunosc, mi se pare foarte pestriță fauna pe acest blog și de asta mi-am alocat mai puțin timp să scriu, în ultima perioadă. A contat și faptul că și ceilalți comentatori pe care-i apreciez (LePrince, Observator, contele, florin m.) au avut postări mai rare în ultima săptămână.

 116. 118 Victor V. mai 16, 2010 la 11:21 am

  @ Adrian Năstase

  Felicitări pentru IPad! O să fie ceva mai dificil de găsit aplicații (AppStore Ipad pentru Europa încă nu s-a deschis), dar se pot se poate folosi ITunes, care permite și „download”-ul unor aplicații de IPad (pe lăngă cele de IPhone sau IPod).

  Legat de IT – Aveți perfectă dreptate cu distrugerea industriei de IT de către Boc. Nu am postat la acel editorial pentru că deja spusesem ce aveam de spus și în plus în perioada respectivă, am avut foarte puțin timp.

  Dacă cumva se întâmplă vreo minune și Traian Băsescu decide să demisioneze sau este suspendat constituțional, sper să am ocazia să vă votez din nou ca presedinte.

 117. 119 Anonimul Venetian mai 16, 2010 la 12:03 pm

  @Blogideologic,
  @ALL,

  Domnul Blogideologic afirma:

  „….Am spus, şi repet, domnul Adrian Năstase şi blogul său reprezintă un real centru de putere în România….”

  Ce anume va face sa credeti ca acest blog reprezinta un „centru de putere”?

  Putere? In ce?

  Tine cineva cont de parerile noastre?

  Influentam in vreun fel viata politica a tarii sau, macar, a partidului?

  Suntem doar o adunatura virtuala de indivizi, care-si ascunde neputinta si lasitatea sub pseudonime gen: anonimi venetieni, printi, conti, analisti, observatori, care, in realitatea cotidiana, nu sunt nici printi, nici conti, nici analisti, ci doar niste anonimi care n-au si, probabil, nu vor avea niciodata niciun fel de putere.

  P.S.
  Daca chiar vreti sa trecem de la stadiul de larva neputincioasa, la cel de fluture asezat pe streasina curcubeului, va provoc sa devenim REALI, cu nume, prenume, si cnp.
  Deci ?

 118. 120 Doru Coarna mai 16, 2010 la 2:34 pm

  @ Dana:

  PSD a fost in locul nenorocitilor tai si nu a facut porcariile la care te gandesti, numai ai tai le fac, acum.

 119. 121 florin m. mai 16, 2010 la 3:56 pm

  @blog ideologic

  „De ce apelurile mele către moderaţia stradală, apeluri lansate în mod expres de pe blogul AN ?”

  Stii, doresc sa-ti multumesc pentru aceste precizari, intrucat recunosc ca, pentru scurt timp, am fost usor derutat. Pur si simplu facea nota discordanta cu amestecul de rautati gratuite si acuze nefondate ori avalansa de procese de intentie care de obicei tinea loc de argumentatie in interventiile tale.

  Acum, lumea este din nou in ordine.

 120. 122 Maximmouse mai 16, 2010 la 5:23 pm

  @Anonimul Venetian!

  Stimate anonim, nu stiu ce ma face sa cred ca noi, pt. mata nu suntem chiar niste tipi fara identitate…:)

 121. 123 Parmalat mai 16, 2010 la 5:41 pm

  @ion adrian:

  Pe banalitati si comunistoidisme a castigat Basescu alegerile. Noi suntem in opozitie fiindca n-am fost in stare sa-l concuram si am fost mereu cu 6 luni in urma lui.

  Dar speranta mea e ca ne trezim in saptamanile urmatoare si intelegem intr-un final ce vrea lumea din tara asta sa auda.

  In rest… sa auzim de bine, strict tehnic vorbind mie mi-e indiferent cine e la putere. Dar ma deranjeaza cand vad ca partidul meu de suflet traieste intr-o realitate paralela cu realitatea din strada.

  Cand Basescu spunea de Vantu, Patriciu, Voiculescu noi habar n-am avut ce sa spunem, cand Basescu spunea de bugetarul gras si trantor noi habar n-am avut ce sa spunem pai cum dracu sa ne voteze lumea cand noi habar n-avem sa deschidem gura?!

  Basescu e jmecher nene, creaza teme si le repeta la infinit pana isi radicalizeaza electoratul; opozitia toata e zero la comunicare pe langa Basescu si ai lui.

  Opozitia din Romania sa se trezeasca si sa inteleaga odata ca electoratul pe medie are IQ-ul undeva la 80, daca vrei sa castigi in Romania puterea trebuie sa spui clar niste lucruri si sa le repeti la nemurire. Daca nu intelegem asta o sa disparem, in locul nostru o sa vina Gabi Oprea cu ai lui fiindca Gabi Oprea stie sa le vorbeasca oamenilor.

  L-am avut ani de zile pe Ion Iliescu in partid si n-am invatat nimic de la el.

 122. 124 Ghita Bizonu' mai 16, 2010 la 5:53 pm

  ion adrian

  Trebuie odata si odata sa incetam sa confundam drepturl castigat cu o cantitate.
  hm …. Poate ar fi bine sa ai discutia asta cu Curtea Europeana a Drepturilo Omului. Sa le explici lor si altor capitalisti imputiti justetea vizuinilir basaseciste-babuiniste. Sunt sigur ca te vei bucura de multe succesuri ,

 123. 125 Ghita Bizonu' mai 16, 2010 la 5:54 pm

  Musiu ala de sta la masa cu minciuna , comes de la Roturure , chevalier de l’Industrie samd ,
  Basica iubita de matale era nitel sef in domeniu la momentu disparitiei flotei. Asa ca dpv politci si moral ( daca nu si penal ) este nitel responsabi, Ca sa nu mai azi ca flota a fost incredintata spre adtrare unei “entitati” straine ion boardul careia se afla un gagiu extrem de priceput si anume capitanu de cursa lunga Basescu Traian ….

 124. 126 Parmalat mai 16, 2010 la 5:59 pm

  P.S.

  Daca maine se fac alegeri anticipate si candideaza de la noi Geoana si de la ei Lazaroiu, Geoana iar pierde alegerile si le pierde mai rau!

  Lazaroiu e jmecher, nebarbierit, cu camasa deschisa, are alura de lider sindical toata lumea are incredere in el.

  Ai nostri zici ca sunt piese de muzeu pe langa Lazaroiu, nu induc niciun sentiment, nu spun nimic concret, nu sunt combativi, nimic.

  Acum s-au mai schimbat putin lucrurile cu Victor Ponta care a chemat oamenii la rezistenta pe strazi, cand l-am vazut la Antena 3 am fost mandru ca sunt PSD-ist. In sfarsit am primit si noi astia de acasa un mesaj de forta, de 1 an jumate ne toaca marunt PDL-ul si nimeni nu avea forta sa ne apere.

 125. 127 Mimosa pudica mai 16, 2010 la 6:05 pm

  @Criticos

  „Mă roade şi acum curiozitatea ce-l va fi îndemnat pe A.N. să-l ridice din nimic” spui cu referire la Cosmin Gusa.
  Din cate vorbesc cei care stiu dedesubturile unor ascensiuni inexplicabile precum cea a a numitului Gusa, acesta ar fi fost „recomandat” de niste indivizi care misunau prin preajma lui Adrian Nastase, bazandu-se pe „iuteala de actiune si nebagarea de seama”. Se mai vorbeste ca, ocupat cu guvernul, Adrian Nastase nu a studiat problema cu atentie. Cand a aflat adevarul, l-a aruncat pe Gusa ca pe o carpa murdara.

 126. 128 Maximmouse mai 16, 2010 la 10:11 pm

  @ Parmalat…

  Poate nu ne uitam la acelasi lazaroi , prietene…eu vad un tip neglijent si descompus….pe cale de a-si cere mutarea la loc linistit cu mobilier alb…chiar la o privira atintita ma intreb: vena, nara , gingie…pardon , dar asta este impresia.

  Consideri ca pentru credibilitate ar trebui ca liderii psd sa aiba …botul neglijent imblanit? camasa descheiata si privirea pierduta de drog abuser…?…sau liderii de sindicat?Glumesti?

 127. 129 Parmalat mai 17, 2010 la 10:43 am

  @Maximmouse:

  Pepinde in ochii cui dorim sa fim credibili; daca dorim sa fim credibili in ochii profesorilor universitari si ai persoanelor cu 2 facultati atunci ai dreptate, nu Lazaroiu este modelul.

  In schimb daca dorim sa fim credibili in ochii celor multi care voteaza atunci Lazaroiu este perfect.

  Nu e nicio problema sa fim un partid elitist. Dar sa nu ne asteptam sa conducem vreodata tara, decat cel mult ca vioara a doua.

  Cat despre lideri sindicali… singurul lider sindical adevarat din Romania a fost Miron Cozma. Care intr-adevar s-a batut cu Puterea pentru oamenii lui. Restul, in special cei pe care ii vad azi la televizor, mi se par cel mult hilari.
  Vrei sa punem o poza cu Miron Cozma langa pozele liderilor sindicali care apar acum la tv si sa observam diferentele?

  Daca Romania se afla in situatia in care se afla – este si pentru ca nu avem lideri sindicali adevarati.

  Si revin la ideea principala – modelul Iliescu, de succes in anii ’90, s-a axat pe simplitate, pe claritatea discursului, pe combativitate – calitati care au adus voturi din randul oamenilor simpli.
  Nu cumva si modelul Basescu s-a axat pe aceleasi considerente?
  Ma rog, fiecare cum isi asterne asa doarme, dar se presupune ca un partid politic are menirea sa castige voturi ca sa ajunga la putere…

 128. 130 Parmalat mai 17, 2010 la 2:11 pm

  @Ghita Bizonu:

  Corect, un drept social exista numai prin cuantumul lui. Fiindca un salariu sau o pensie de 0 lei se cheama ca nu exista.
  Deci cand vorbim de „drepturi castigate” ne referim la cuantumul drepturilor.

 129. 131 Lemurul patetic mai 18, 2010 la 12:24 am

  ion adrian

  Mai ai multi campi de batut?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: