La multi ani, de Sfantul Gheorghe

De sute de ani, Sfantul Gheorghe este folosit pe post de talisman de catre copii sau adulti in vremuri grele, de teama sau de griji, sau pur si simplu pentru protectie. Conform legendelor populare, Sfantul Gheorghe a infrant balaurul care teroriza un oras si a readus speranta localnicilor ca viata lor poate fi mai buna. De aceeasi speranta avem si noi nevoie astazi. Cu totii, indiferent daca suntem sau nu sarbatoriti astazi, trebuie sa reusim sa imprumutam din curajul  Sfantului Gheorghe. Numai cu acest curaj putem spera chiar si astazi, in ciuda crizei, in ciuda rautatii, in ciuda greselilor celor care conduc Romania, ca avem in fata un viitor promitator.

La multi ani tuturor ce poarta numele de Gheorghe, George, Georgiana … Conform statisticilor, astazi avem peste un milion de fericiti sarbatoriti. Inca o data, La multi ani!

69 Răspunsuri to “La multi ani, de Sfantul Gheorghe”


 1. 1 Harabula aprilie 23, 2010 la 8:42 am

  Talismanul este un obiect. Este suparatoare expresia „Sfantul Gheorghe este folosit pe post de talisman…”. Pe deasupra „pe post” suna a ironie…Iata un paste dupa dictionare:

  TALISMÁN, talismane, s.n. Mic obiect despre care se crede că aduce noroc; amuletă. – Din fr. talisman.

  Sursa: DEX ’98 |

  TALISMÁN s. v. amuletă.

  Sursa: Sinonime |

  talismán s.n., pl. talismáne

  Sursa: Ortografic |

  TALISMÁN ~e n. Obiect căruia i se atribuie virtuți magice de protejare a purtătorului; fetiș. /<fr. talisman

  Sursa: NODEX |

  TALISMÁN s.n. Mic obiect considerat de superstițioși ca având o forță magică, supranaturală de a-i ajuta pe cei care îl poartă; amuletă. [Pl. -ne, -nuri. / < fr. talisman].

  TALISMÁN s. n. amuletă. (< fr. talisman)

  Sursa: MDN |

 2. 2 Mihnea Georgescu aprilie 23, 2010 la 9:58 am

  La Mulți Ani!

  Este și Sfântul Patron al Familiei mele!

 3. 3 Doru Coarna aprilie 23, 2010 la 10:23 am

  @ Off Topic: CIS10.30

  La multi anilor colegilor ce poarta prenumele sarbatorit azi!

  Dl. Adrian Nastase ne indeamna sa ne inarmam cu curajul Sfantului Gheorghe, este OK, balaurul il avem deja, putem trece sa verificam legenda!

  Cei doi eroi din Myths Busters ar decreta: „Confirmed!”.

  Toate chestiile astea ar trebui verificate practic si updatate, de exemplu cea cu insuccesul in afaceri si succesul in dragoste, busted or confirmed?

 4. 4 Pali aprilie 23, 2010 la 10:24 am

  La multi ani ,tuturor celor care poarta acest nume !

  P.S. Oare nu se „abate” din drumul lui acest Sfant si sa treaca un pic pe la Cotroceni si sa ne scape de SATANA???

 5. 5 Cetatean al Romaniei aprilie 23, 2010 la 10:39 am

  Emblema Romaniei

  Imagologia, intoxicarea si discretitarea romanilor.

  Romanii s-au rasculat in 1989 nu pentru a trai mai rau, ci pentru a trai mai bine.

  Discutiile pe marginea cererii (1)de a se recunoaste (sau nu!) existenta unui “tinut secuiesc” pe teritoriul statului numit Romania si (2)de a i se acorda acestui tinut un statut legal, ca entitate administrativa si teritoriala, au un caracter prea putin documentat. Din putinul surplus de care dispun fac urmatoarele observatii:

  Primul lucru care trebuie lamurit este numarul secuilor din Romania si din teritoriul revendicat pentru a fi declarat “tinut secuiesc”. La ultimul recensamint au fost inregistrati putin peste 5.000 (cinci mii) de secui. Aceasta cifra practic pune punct discutiei. Sunt prea putini secuii din Romania ca sa li se acorde un statut atat de deosebit. Dat fiind scandalul provocat si care urmeaza sa ia chiar amploare la Uniunea Europeana, cred ca am putea inchide ochii si – treaca de la noi!, sa le atribuim un “tinut” de o intindere proportionala cu numarul secuilor. Nu ma pricep sa calculez, regula de trei simple este pentru mine un fel de asimptota. Sa calculeze vreun expert de la UDMR ce intindere ar urma sa aiba tinutul celor cinci mii de secui….

  Mai mult, acesti 5000 (cinci mii) de secui nici nu sunt recunoscuti ca ar exista. In nomenclatorul minoritatilor din Romania, secuii nu sunt inregistrati. Drept care ei nici nu au reprezentant in Parlament, alaturi de celelalte minoritati, dintre care nici macar una nu revendica un teritoriu propriu. Ba chiar daca stai de vorba cu reprezentantii celei mai numeroase minoritati nationale din Rominia, cu liderii maghiarimii, usor de identificat ca lideri UDMR, primesti informatia naucitoare ca secuii sunt maghiari, ca, deci, secuii nu exista. Asadar, ne aflam in plin absurd: o entitate etnica inexistenta cere sa i se acorde cele mai largi drepturi civile. Absurdul este si mai …adanc: cu toate acestea cei care pretind sa se recunoasca existenta unui tinut secuiesc sunt tocmai cei care neaga existenta secuilor, adica liderii UDMR!

  In Romania nu sunt unguri, ci maghiari: ungurii sunt in Ungaria. Secuii nu sunt unguri sau maghiari. Secuii nu sunt un trib ungur! In romanul Dracula, Bram Stoker ni-l prezinta foarte clar pe mandrul conte Dracula drept unul dintre aristocratii secuilor care au refuzat jugul ungar! Exista o ideologie a maghiarizarii populatiei romanesti. Secuii sunt vechii daci. Numarul siturilor dacice din ‘tinuturile secuiesti’ vorbeste cat se poate de pertinent in sprijinul romanilor. Chiar si dupa 2000 AD, nationalistii extremisti maghiari au distrus sistematic dovezile arheologice dacice din tinuturile secuiesti. Ardealul(tinuturile secuiesti) inseamna Aur Deal= Dealul de aur sau AR DEALUL/ Tran-silva(nia)- origine latina (dacica), inseamna – dincolo de padure.
  Cam aceasta este situatia daca iei in serios actele existente. Numai ca aceste acte au fost falsificate, iar cei care le-au falsificat sunt ungurii, de la Budapesta si din UDMR, care aveau diverse interese sa-i declare pe secui maghiari, inclusiv interesul ca in felul acesta sa creasca peste 5% numarul maghiarilor din Romania.

  Astfel ca al doilea reper pentru discutia noastra este raspunsul pe care il vom da la intrebarea secuii sunt unguri sau sunt de alta etnie?

  Sustinand ca nu exista secui ca etnie, Budapesta si UDMR pun din nou capat discutiei. Daca secuii sunt unguri, “la fel de unguri cum sunt oltenii de romani” (l-am citat pe Atila Verestoy), atunci a infiinta un tinut secuiesc in Romania e totuna cu a infiinta un tinut unguresc, adica o Ungarie ceva mai mica, pe teritoriul Romaniei! Nimeni in Europa nu ne-ar da voie sa facem asa ceva!… Si iarasi nu mai avem ce discuta!

  Eu stiu insa ca secuii si ungurii sunt doua neamuri diferite. Si acesta ar fi al treilea reper al discutiei. O discutie pe ideea ca secuii nu sunt unguri este o discutie pe care Budapesta si UDMR nu o accepta. Dar pe care multi locuitori maghiarofoni, care se considera secui, abia o asteapta. Acesti secui, care se considera secui, iar nu maghiari, sunt de ordinul sutelor de mii, circa cinci sute de mii, dupa informatiile mele. Au fost mentionati in toate statisticile austro-ungare pana la 1919, la Trianon, cand despre ei nu a mai vorbit nimeni. Au fost declarati unguri fara sa-i intrebe nimeni ce sunt. Drept care proclam acest adevar: daca este nevoie sa se tina un referendum in secuime, acela trebuie sa fie un referendum prin care secuii sa fie intrebati ce sunt: secui sau maghiari? In functie de raspunsul ce se va da la acest referendum putem face pasii urmatori, dintre care unul poate fi si luarea in discutie a cererii pentru un “Tinut secuiesc”. Acesti pasi ar fi consecutivi unui recensamint corect al secuilor, al cetatenilor romani care se considera secui, iar nu maghiari. Cati sunt acesti secui?

  Inainte de a se tine un astfel de referendum, secuii din Transilvania ar trebui sa stie ce au de pierdut atunci cand renunta sa se mai considere secui. Nu stiu cu ce avantaje reale sau numai promise i-a pacalit Budapesta si UDMR pe bietii secui. Dar stiu bine ce au pierdut prin asta secuii. Si constat ca li se ascunde secuilor ce au avut de pierdut atunci cand s-au declarat maghiari! In principal, este vorba de legislatia comunitara, europeana, care sprijina foarte mult si in mod justificat acele entitati etnice minoritare care nu au sprijinul unei tari mama. Asa cum sunt, de pilda, bascii din Spania si din Franta. Ei se bucura de drepturi si facilitati care nu sunt recunoscute germanicilor din Alsacia sau italienilor din Corsica. Etnicii care nu au o tara “de sprijin” sunt amenintati cu pierderea identitatii etnice, ceea ce este sinonim cu disparitia etniei respective. De aceea ei trebuie sustinuti de intreaga comunitate internationala. Daca dispar romanii din Ungaria sau maghiarii din Romania, asta nu inseamna disparitia etniei romanesti sau unguresti. Dar daca dispar secuii din Romania, dispare insusi neamul secuiesc. Or, pe cale de dispartie nu sunt maghiarii din Romania, ci secuii din Romania, secuii in general! Iar asta nu din pricina unei politici criminale, de genocid a romanilor, ci secuii sunt pe cale de disparitie din pricina Budapestei, a liderilor secui care si-au tradat neamul si au intrat in jocul meschin si iresponsabil al UDMR.

  Secuii pot vedea exemplul tiganilor, care primesc un sprijin atat de mare de la comunitatea europeana. Un sprijin asemanator li se acorda si bascilor, in Spania. De ce acest sprijin din partea comunitatii internationale? Pentru ca si bascii, si tiganii nu au o tara care sa-i sprijine, unde conationalii lor, basci sau tigani, sa fie majoritari. Pretentia de autonomie teritoriala in cadrul altui stat, daca are vreo sansa sa fie luata in serios, va fi conditionata de acest statut, statutul de minoritate lipsita de un stat-mama. Cata vreme secuii se declara maghiari, ei recunosc ca au o tara-mama, care, la nevoie si atat cat este permis de legile internationale, le va apara interesele. Daca lipseste un astfel de stat protector, Uniunea Europeana, prin legi ad hoc, si-a asumat obligatia de a fi protectorul acestor etnii. Li s-a prezentat secuilor aceasta alternativa? Tare ma indoiesc… Facem asadar un reper al discutiei noastre si din aceasta jalnica imprejurare: secuilor li s-au ascuns dezavantajele faptului ca au acceptat sa se declare maghiari.

  In “Ziua”, Laszlo Tokes a reclamat “genocidul pasnic” care s-ar fi abatut asupra maghiarilor din Romania. A spus multe ne-adevaruri, minciuni propriu zise, pentru care interlocutorul sau, Cristian Unteanu, a ezitat sa-l taxeze de fiecare data. Bunaoara, faptul ca in 1918 romanii reprezentau 55% din populatia Ardealului, iar azi sunt mult mai multi, nu are nicio relevanta, cand se stie ca au plecat sasii, svabii si evreii din Ardeal. Singurul calcul corect este prin comparatie, intre numarul maghiarilor din Ardeal si numarul maghiarilor din …Ungaria! Dupa o statistica din anii 1980-90, se pare ca evolutia demografica a maghiarilor din Ardeal era mai buna decat a maghiarilor din Ungaria. Iar rezultatul acestei comparatii trebuie apoi raportat la evolutia demografica a celor 300.000 (trei sute de mii) de romani care au ramas in Ungaria dupa Trianon. Numarul romanilor din Ungaria a scazut de 10 (zece) ori in mai putin de 80 de ani. Acesta este un veritabil “genocid” si ar fi un alt reper al discutiei la care ne invita cei ce ridica problema “tinutului”.

  In fine, retorica maghiara invoca si angajamentele luate de romani la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia. Se eludeaza adevarul: prin Proclamatia de la Alba Iulia, romanii stabileau un minim de reguli si norme la care statele europene, in noua lor configuratie de dupa razboi, erau invitate sa adere, sa le respecte. O buna parte din prevederile acelei proclamatii au devenit legislatie romaneasca. Din pacate, Ungaria de dupa Trianon a nesocotit invitatia lansata la Alba Iulia si a continuat funesta ei politica de maghiarizare a minoritatilor din Ungaria. Ba chiar si a unor minoritari din afara Ungariei! Vezi cazul svabilor din Romania, maghiarizati prin biserica reformata, sub amenintarea ca daca nu accepta protectia statutului de maghiar, vor fi persecutati de statul comunist ca “nazisti”, vor fi deportati in Siberia et co.

  Chiar in zilele noastre se duce mai departe o strategie extrem de abila si de perversa pentru maghiarizarea unor romani din …Romania! Da, da, din Romania! Un exemplu: exista in Bucuresti un liceu cu predare in limba maghiara. Nu pentru copiii din familiile de maghiari traitori in capitala Romaniei! Acesti copii invata si se simt foarte bine in liceele romanesti. La liceul cu predare in limba maghiara sunt adusi copii de ceangai din Moldova. Acestora, pe cheltuiala statului roman, li se asigura sederea in Bucuresti si toate celelalte cheltuieli, daca accepta sa se declare maghiari! Cum sa nu accepti, cand acasa foamea si lipsurile te dau afara din casa?… Basca sa faci liceul la Bucuresti!

  Alta “smecherie” udemerista ii vizeaza pe copiii orfani, adunati din toata tara in Harcov, unde li se inculca constiinta maghiara, odata cu limba maghiara in care li se adreseaza personalul acestor orfelinate. Netrebnicia unor astfel de procedee este fara pereche in lumea civilizata, crestina. Rezultatul: pedeapsa transcendenta acestei lumi mizere!!! Altfel cum sa-ti explici ca, in ciuda a doua secole de preocupari constante pentru deznationalizarea si maghiarizarea minoritarilor, demografia Ungariei este in prabusire, pe o linie mereu descendenta? Azi, populatia Ungariei a coborit sub cifra de 10 (zece) milioane, prag psihologic greu de suportat, cu atat mai mult cu cat etnia care s-a declarat prima maghiarizata, tiganii, isi iau cuvintul inapoi si isi afirma tot mai zgomotos pretentiile la o identitate proprie, distincta de a maghiarilor. Maine-poimaine, dupa modelul Tinutului Secuiesc, vor pretinde oare si autonomie teritoriala, un Tinut Tiganesc in pusta, in virtutea faptului ca, procentual, tara cu cei mai multi tigani este Ungaria? Deocamdata, tiganii au autonomie teritoriala urbana: cartierele de tigani in care maghiarii nu au voie sau nu au curaj sa calce…

  Este obisnuita in publicistica si literatura maghiara teama de extinctie a etniei ungare. Nu doresc niciunui neam aceasta soarta. Dar afirm, reafirm, de fapt, ca o figura de stil retorica: Daca chiar vor disparea din istorie maghiarii, ultimii supravietuitori ai maghiarimii vor fi in Transilvania, la Cluj Napoca sau Targu Mures… Si va asigur de pe acum ca nimeni din Romania nu-i va ajuta sa dispara mai repede…

  In sfarsit, un scurt comentariu la mereu invocatele modele europene dupa care ar trebui sa ne luam si noi daca vrem sa solutionam corect “problema maghiara”. Exemplul Tirolului, al suedezilor din Finlanda si altii. Acest modele nu constau numai din drepturile acordate cu generozitate unor minoritari. Mai exista ceva: dovezi nenumarate de loialitate ale minoritarilor fata de populatia majoritara, dovezi adunate de-a lungul catorva secole!.. Avem asa ceva din partea maghiarilor din Romania?… Loialitate? Acest cuvint nu exista in vocabularul udemerist!

  Maine-poimaine, dupa modelul Tinutului Secuiesc, vor pretinde oare si autonomie teritoriala, un Tinut Tiganesc

  Tiganii au aparut in Romania, in anii 1200-1300, ca robi ai imigrantilor evrei. Legatura de limba si cultura dintre cele doua etnii este foarte evidenta. Ca dovada este faptul ca manelele, fac parte din muzica populara evreiasca. Istoricii evrei insa, ii prezinta ca descendenti ai indienilor din Pandjaf. Dar absolut nici un cuvant din limba tiganeasca nu se potriveste cu limba indienilor. In schimb cu ebraica, se aseamana enorm.
  In Ardeal, tiganilor li se spune si “faraoni”, din cauza originilor acestora. Adica de unde au fost alungati si evreii pentru ticalosiile lor. Tiganii si evreii au in comun multe obiceiuri, lenea in munca, hotia, criminalitatea, tendinta de migratie, ateismul, faptul ca fac nuntile joia, copii multi, et co. Nici unii nici altii nu se pot integra. Exista similitudini perfecte intre staborul tiganesc si lojile masonice evreiesti.Peste 90 la suta din conducerea Partidului Comunist din Romania, in perioada anilor 50-60 era formata din alogeni – unguri, evrei, tigani. Procentul s-a mai schimbat in timp, dar controlul a ramas tot in mana minoritatilor in activul de partid precum si in Securitate. Nu intamplator la GDS, organizatie fondata de Silviu Brucan, s-a afiliat Reteaua Soros, prin care s-au propagat tezele tiganizarii romanilor, Retea care controleaza astazi parghii cheie din media, servicii, administratie si politica. Stiati ca Soros este de vina pentru schimbarea denumirii tiganilor in Rromi desi aceasta redenumire are un impact nefast asupra imaginii romanilor. Sunteti de acord cu titulatura de “r(rom)” ? … Li s-a atribuit tiganilor acest nume dupa poporul roman. De ce pedelistii il folosesc… De ce nu tigan? Va dau jos numele lor in alte limbi: spaniola: gitano, franceza: Gitan, albaneza/croata/poloneza: cigan ,ceha: Cikán,daneza/engleza/greaca: Gypsy, germana/olandeza: Zigeuner, italiana: Zingaro, letona: Čigānu, lituaniana: Čigonų, maghiara: Cigány, portugheza: cigano, turca: Çingene …Nu va deranjeaza ? …Jigodismul institutional de la orice nivel si dispretul fata de plebe sunt raspunsurile la asemenea intrebari. Cel mai mare prejudiciu adus Romaniei de Regimul Bulibasa este prin impunerea unor indivizi semidocti, parveniti, in fruntea a tot ceea se reprezinta Putere de stat.

 6. 6 Marcus aprilie 23, 2010 la 10:46 am

  La Multi Ani !
  sa fiti iubiti
  marcus

 7. 7 Marcus aprilie 23, 2010 la 11:09 am

  S’il Vous Plait, Herr Johannes Hahn !

  Derbedeilor portocaliii de la guvernare ori le-a luat Dumnezeu mintile, ori sunt hotarati sa distruga si ultimile urme de credibilitate si de demnitate nationala de care se mai bucura tara basesciana pe plan international, numai pentru a putea fura ei bine.
  Altfel nu se explica nebunia manifestata de ei in devalizarea banului public prin orice mijloace, fara teama vreunei sanctiuni si fara regretul discreditarii statului ca urmare a actiunilor lor.
  Dupa ce Berceanu si gasca mafiota de cuscri, cumetri, nasi, fini, soti, concubini etc. de la Administratia Drumurilor din cadrul ministerului au ratat tunul mioritic in valoare de miliarde de Euro, prin rezilierea contractului de construire a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, pe motiv ca pana si finantatorii unui astfel de proiect si-au dat seama ca este vorba despre un jaf nerusinat, la drumul mare, si nu au dorit probabil sa se faca partasi la o atare escrocherie, a venit randul altui fruntas portocaliu ministerial sa incerce o cotcarie carpato-danubiana, negasind o alta tinta mai buna decat fondurile europene.
  Dupa ce ani de zile politicienii nostri de iarmaroc au batut toba cum ca fondurile europene sunt interzise la furat pe motiv de monitorizare stricta a destinatiei si modului lor de cheltuire, iata ca a venit timpul ca acest gainar cu ifose de mare om de afaceri portocaliu sa incerce o smenuiala si cu acestea prin intermediul unei firme proprii de afaceri.
  Nu i-a ajuns borduriada pe banii bucurestenilor cat timp a fost Primar General, acum a pus ochii si pe fondurile europene, dezamagit probabil de saracia de la buget.
  Gravitatea demersului sau nu consta in faptul ca vrea sa-si bage zvastu’ nesimtit in caraimanu’ european, ci in iresponsabilitatea dementiala la care expune ministerul pe care il conduce, guvernul din care face parte si in final imaginea tarii in fata institutiilor europene.
  Pe modelul “s’il vous plait, mr.”, Videanu ii adreseaza o scrisoare comisarului European, Herr Johannes Hahn, prin care ii solicita nici mai mult, nici mai putin decat sa se faca partas la o ilegalitate tipic damboviteana de devalizare de fonduri europene, prin firmele sale.
  Si asta in conditiile in care el este ministru responsabil cu atragerea unor astfel de fonduri.
  Pai cum dracu’ sa nu ajungem ciuca bataii de joc a lumii civilizate, cand de la tuciuiriu’ de cetatenie romana de pe treptele catedralei Notre Dame si pana la ditamai ministru rozaliu in obrajori si plesnind de buna-stare de neam prost, din cabinetul Basescu, noi umblam cu salutul deja consacrat insotit de jignitorul “s’il vous plait, mr.”, doar, doar l’om face la buzunar pe fratele european mai avut la portofel.
  Numai ca fratele european este un pic mai destept decat cretinii, autori de astfel de demersuri injositoare si stie faptul ca pana si intr-o tara guvernata de astfel de sarlatani exista legi care nu permit astfel de smenuieli.
  Or in conditiile acestea demersul Videanului nu reprezinta altceva decat un nou scuipat in obrazul romanilor care pe ritmuri de manea si-au luat pufoaica portocalie, ratia de o litra de ulei de floarea soarelui, s-au incolonat frumusel condusi de primari oranj, s-au suit in autocare si au purces cu mic cu mare sa-si depuna votul pro Basescu si clica sa de penali in cat mai multe sectii de votare din tara si din ambasadele noastre din strainatate.
  Baga la cap Videne, i-ai facut tu la portofele pe bucuresteni si pe pochii preasfintiti posesori de tarlale riverane, dar conform zicerii “iarna nu-i ca vara”, nici “europeanu nu-i ca voi”, asa ca las-o nene moale, multumeste-te sa asculti macanit de ratuste in trestiile Snagovului si nu ne mai face de rahat in fata Europei, ca nici nu stii cand poate suna ceasul scadentei.
  Si inca ceva, da dracului inapoi celor de la care l-ai “substituit”, milionul de Euro la care te-a obligat o sentinta judecatoreasca!

 8. 8 Ghita Bizonu' aprilie 23, 2010 la 11:26 am

  Multam frunos.

 9. 9 blogideologic aprilie 23, 2010 la 11:46 am

  @ Harabula
  Vei fi de acord că domnul Adrian Năstase nu este iconoclast. Eu interpretez că icoana Sfântului Gheorghe este folosită pe post de talisman! Există această credinţă „în popor”. Tu nu faci parte din „popor”, de aceea nu ştii ?

 10. 10 LePrince aprilie 23, 2010 la 12:07 pm

  La Multi Ani! tuturor celor patronati de Sfantul Gheorghe.

 11. 12 Pali aprilie 23, 2010 la 1:32 pm

  @ Cetatean al Romaniei

  Prietene,…imi permiti sa aduc un pic de lumina referitor la cele scrise de tine ? In calitatea mea de maghiar din Tg.Mures si zic eu cetatean onest al Romaniei ,platitor de taxe si impozite iti spun ca, secuii sunt maghiar! Din acest motiv nu apar ca o etnie separata in nomenclator. Diferenta dintre ei si ceilalti maghiar este doar regiunea in care traiesc si o oarecare diferenta de exprimare un fel de dialect regional. Insa daca ar fi dupa mine eu a-si fi de acord cu autonomia acestui tinut ( evident fara a mai beneficia de bani de la buget ) si stii de ce? Pentru ca, in max. 1 an ar muriiiiiiii de foame ! Conform unui raport al Bancii Mondiale zona respectiva nu are un potential economic suficient de „preformant”pentru a putea rezista ca o entitate autonoma. In rest campanie ieftina …crede-ma! Cat despre loialitate aici se mai poate discuta…pina cand mai exista Institutii etc.unde nici un minoritar nu este acceptat ( la scoala SRI si in ziua de azi cadetii sunt invatati ca, minoritatile nationale ,in special cea maghiara NU este de incredere ) doar pentru ca,nu este roman mi se pare usor naspa! Si exemplele pot continua,…fara sa ma suspectezi ca a-si fi de la UDMR ( formatiune pe care nu dau doi bani! ) NU sunt ,….fac parte dintr-un partid romanesc.Si ma consider un cetatean chiar model,cu stagiul militar satisfacut, studii in tara si nu in strainatate ca, plozii demnitarilor,platitor de taxe si impozite si „asigurator de locuri de munca” si pentru romani si pentru maghiari….cam asa vad eu o convieturie stimate coleg !!! Problema e ca, toti o ducem rau saracia, somajul si foamea NU ALEGE dupa numele din buletin! ( maghiarul de rand nu are avion particular ca, asa zisul lider al maghiarimii Verestoy A )

  toate bune,

 12. 13 Cititor in stele aprilie 23, 2010 la 1:38 pm

  @ALL Ghoerghe, George, Gherghina, s.a.m.d.,

  Toate cele bune de ziua onomasticii, chair daca nu sunteti participanti pe acest blog anti–Basescu! Sa le dea Dumnezeu sanatate si bucurii si cateodata, daca nu chiar mereu, o moderatie in gandire si simtiri!
  Sugerez gazdei blogului sa instituie o zi pe saptamana in care sa nu fie amintit, criticat, parodiat, injurat, blestemat, presedintele tarii. Ar fi nu doar un gest crestinesc ci si o proba de barbatie si stapanire de sine. Un blog pe care toti sau aproape toti(prin asta intelegand N-1 sau N-2, unde N este numarul participantilor, neincluzind-o binenteles si pe gazda) sunt de aceeasi parere si fiecare aducand noi „contributii” la terfelirea adversarului seamana a islamism: scena cu arderea drapelului american fiind cea mai relevanta ……..
  Eu inteleg ca un forum de discutii implica controverse si polemici, toate derulate in limita civismului si a obiectivitatii pe cat se poate: fiecare suntem subiectivi prin ceea ce gandim dar toleranta pe care o manifestam ne-ar ajuta sa comunicam mai bine.

  P.S.Va las acest mesaj pentru a va mai potoli ardoarea cu care combateti si pentru ca imi iau o vacanta de aproape o luna: cred ca voi reveni cam pe vremea cand va trebui sa-i felicit pe Constantin-i si Elene! Plecat fiind, nu voi avea nici timp nici inclinare sa intru pe un glob unde toti alcatuiesc un cor sau mai bine zis o orchestra anti-Basescu, al carei capelmaistru da tonul iar coristii sunt toti basi….

 13. 14 Cititor in stele aprilie 23, 2010 la 1:41 pm

  P.S.2 Am folosit intentionat „Glob” in loc de „blog”, pentru a da apa la moara unor carcotasi, care doar asa vor avea argumente sa ma combata!
  Pe curand, in luna liliacului inflorit!

 14. 15 contele aprilie 23, 2010 la 2:26 pm

  @ nu pot să mă abţin

  Nu pot să mă abţin să nu remarc că tu ai probleme de comunicare mult mai mari ca ale mele , situaţie care îmi transmite un optimism moderat . La tine , a doua postare , cea în care dai replica la interpelarea de la prima postare a colegilor , invariabil le atragi doct atenţia că nu înţeleg de fapt ce le-ai comunicat :

  ” dar observ ca nu ai inteles desi eu ti-am dat un indiciu , “cristal clear” „, ” eu doream să arăt că ” , ” fără să înţelegi cea ce doream să spun ” etc .

  Eu doar atât vroiam să spun , promit că o să încerc de acum încolo să mă abţin . Ceea ce îţi doresc şi ţie câteodată .

 15. 16 blogideologic aprilie 23, 2010 la 2:51 pm

  @ Adrian Năstase
  Pierre Moscovici cere un socialism al producţiei ecologice http://www.liberation.fr/politiques/0101631521-nous-devons-penser-le-monde-d-apres-crise-et-operer-une-rupture . Este similar cu ceea ce avansam eu ca idee pentru PSD pe linia Partidei Naţionale. Dezvoltarea IMM-urilor pentru producţie în România pe linia principiilor Brundtland cu obiective multiple, sumarizate ca ‚the triple bottom line’. Una dintre liniile de performanţă Brundtland în producţie implică obligatoriu LCA (care, în treacăt fie spus, dă avantaj competitiv europenilor). Sigur că statul român trebuie să contribuie la dezvoltarea forţelor de producţie în România prin educaţie. Principiile Brundtland trebuie asimilate încă din şcoală, prin Agenda 21 de proximitate a şcolii, Agenda21 fiind structură asociativă aflată sub acelaşi acoperiş ca şi structura instituţională a şcolii. După cum competenţele, cu mult dincolo de acelea de “tinichigiu” şi de “chelner”, aşa cum vrea să ne limiteze baştanul Traian Băsescu, trebuie să fie formate în şcoală. România trebuie să treacă rapid la formarea acestui tip de capital intangibil. Dificultăţile sunt enorme. Dar cel puţin ştim acum limpede pe ce linie mergem. România trebuie să meargă pe două picioare : Suprastructură şi Infrastructură. Nu doar Infrastructura, aşa cum cere interesatul baştan, impunând cheltuieli pentru infrastructură prin împrumuturi nebuneşti care duc la creşterea datoriei suverane a României. Grecia este acum foarte aproape de falimentul suveran datorită datoriei suverane acumulate.

 16. 17 theodora0303 aprilie 23, 2010 la 3:03 pm

  Off Topic:
  Acesta se doreste a fi un raspuns la pamfletul domnului Sever Voinescu
  Am si eu o initiativa legislativa.
  Proiect de lege:
  Sa cautam si sa numaram neuronul lui Sever Voinescu.
  Stiu ca este greu dar trebuie sa ne mobilizam si sa il ajutam pe acest compatriot aflat in grava suferinta.
  Neuronul cu pricina trebuie cautat, numarat si congelat.
  Se va folosi ca material de cercetare in laboratoarele studentilor de la medicina veterinara.
  O zi buna tuturor!

 17. 18 blogideologic aprilie 23, 2010 la 3:13 pm

  @ Cititor in stele spune: „Sugerez gazdei blogului sa instituie o zi pe saptamana in care sa nu fie amintit, criticat, parodiat, injurat, blestemat, presedintele tarii.”
  Asta te doare pe tine, nu soarta României pe care o distruge premeditat baştanul ?

 18. 20 LePrince aprilie 23, 2010 la 4:11 pm

  @ Ghita Bizonu’

  Ai dreptate,mea culpa, trebuia macar de data asta sa te numesc cum trebuie adica, in acceptiunea mea Georges( citit Jorj, ca-n franceza). Deci Georges,….

  In legatura cu micul tau comentariu relativ la Plesu si Liiceanu, nu-ti voi spune decat ca titlul corect al articolului lui Plesu este „De ce am votat, totusi, cu Basescu”, nu De ce am votat cu Basescu. Acel „totusi”, spune totul, ca si articolul in sine. Nu voi comenta mai mult pentru ca ar insemna sa ma dezvalui prea mult si deocamdata nu doresc asta.
  Acelasi print.

 19. 21 al aprilie 23, 2010 la 4:41 pm

  Intrebare: mai scapam de PDL in urmatorii 30 de ani? Ca de comunism n-am scapat decat dupa 50 de ani si stim in ce mod. Asa ca adresez o intrebare d-lui Nastase: Mai exista vreo speranta ca se vor organiza alegeri libere in viitor, unele care sa nu fie masluite de PDL-Basescu? Pentru ca ma gandesc sa plec definitiv din tara. Locuri de munca ioc, perspective ioc, asta-i tara? Si ce frumos ar fi fost cu Johannis premier in loc de Boc… Trista tara…

 20. 22 Doru Coarna aprilie 23, 2010 la 5:04 pm

  @ Pali & Cetatean al Romaniei:

  Nu vad de ce absolut toate neamurile si-au amestecat sangele prin Romania, iar secuii NU!

  Secuii au vreo gena specifica? Una care transcede timpul?
  Consumul exagerat de piper nu modifica genele, nici usturoiul oltenilor…

 21. 23 Mihnea Georgescu aprilie 23, 2010 la 6:09 pm

  @nastase

  Fie ca Sfântul Gheorghe să dea biruinţă Neamului Românesc în lupta cu Forţele Răului!

  În altă (!) ordine de idei, pentru că sunteţi un om umblat şi cu experienţă internaţională, poate ne povestiţi, domnule Adrian Năstase, care este originea PÂINII CU MĂSLINE. Este ea de origine orientală sau, mai degrabă meditaraneeană. Cercetările mele o plasează în Grecia, Maroc sau Turcia…

  Citiţi şi aici – se pare că devine o delicatesă pentru Iniţiaţi şi vulg deopotrivă în ultima perioadă, cam ca celebra LIPIE:

  http://doctormihneageorgescu.wordpress.com/2010/04/23/paine-cu-masline/

 22. 24 Ghita Bizonu' aprilie 23, 2010 la 6:13 pm

  Cititor in stele
  deci Jean of Hanoi este musulmanca ?

 23. 25 ion adrian aprilie 23, 2010 la 7:31 pm

  Multumesc, in numele familiei mele care intr-un alt fel decat al lui Mihnea se recunoaste de multe secole in acest Sfant.

 24. 26 Pali aprilie 23, 2010 la 7:46 pm

  @ doru coarna

  Raspunsul meu este: BA DA si-au amestecat ! REPET…secuii nu sunt o rasa,etnie,neam numeste -i cum vrei altceva decat maghiarii !!!!!!!!!!!! Ori aici sunt familii mixte fara numar !

  In ceea ce priveste autonomia tinutului secuiesc ( nimic latceva decat tara Oasului, a Barsei,Oltenia,Dobrogea etc ) eu sunt de acord;pe o perioada de proba bineinteles,dupa care ar venii inapoi in genunchi! Crede-ma cunosc zona suficient de bine incat imi pot permite o evaluare a situatiei si fara raportul Bancii Mondiale.( ca ex. a-si da asa numita Republica Turca a Ciprului de Nord,…unde cu tot cu sprijinul masiv al Turciei si cu energie gratis din partea guvernarii cipriote au baietii o foame in glanda de neimaginat.Vorbesc in cunostinta de cauza;in 2008 am participat la „deschiderea festiva” a strazii Ledra din Nicosia urmat de inlesnirea trecerii buffer zone-lui etc.Sunt un bun cunoscator al zonelor de conflict;crede-ma NU tine!Sunt curios ce se va intimpla in viitor in Kosovo,…daca se retrag americanii din zona cu tot cu traficul lor ilicit…

 25. 27 Marcus aprilie 23, 2010 la 7:53 pm

  @Bre, dom’ Lio Prinsule: stiu ca ma vei ignora, dar am si eu o intrebare retorica (sic!) adresata unei Altete trecute prin ciuru’ si darmonu’ unei educatii elitiste (na, ca era sa zic etiliste) data de matusi bolnave de Alzeheimer, unchi chititi pe sotron, strabunici albastriti in sange de la spirtul medicinal etc. Bre, ce parere ai despre neamu’ aista nobil, Videanu? A invatat „alba-neagra” in aceeasi clasa cu mata, sau el a fost la avansati?
  sa fii iubit printule ca bine nu-ti mai revii,
  marcus

 26. 28 nastase aprilie 23, 2010 la 8:33 pm

  Pali,

  experimentele in domeniul politic sau in cel social produc efecte ireversibile. Spre deosebire de cele din chimie sau fizica, nu se poate reveni la
  punctul 0. Pentru prima data, nu pot fi de acord cu tine. Nu cred in „peroade de proba” in zona politicului. Ele se transforma in „fapt implinit”.

 27. 29 Pali aprilie 23, 2010 la 9:04 pm

  @ adrian nastase

  Sunt de acord cu dvs. „perioada de proba” propus de mine ipotetic evident a trecut.Cred eu momentul ’89 era un moment in care unii au speculat anumite posibilitati. Sunt un om pasnic,adept al unitatii si bunei intelegeri intre popoare al prosperitatii si a unui trai decent pentru noi toti; problema e ca, nu avem cine sa ne conduca sa ne reprezinte peste hotare si implicit sa aduca prosperitate pentru tara aistea’ si locuitorii sai ,…

  Cu acelasi stima si consideratie,
  P

  P.S. Sper sa luati toate masurile posibile ( ref. la revizuirea Constitutiei ) ca, faptul implinit Train J Walker Basescu sa nu ramina pe capul nostru for ever ( ori printr-un interpus Nutzi’ sau Eba ) la Cotroceni sau la Guvern asa cum se zvoneste in targ.

 28. 30 ion adrian aprilie 23, 2010 la 9:32 pm

  Nu stiu daca a postat-o careva pe aici asa ca sa mai radem putin si cu salutul francez ca de cel tiganesc ne-am saturat:

  http://www.dailycotcodac.ro/2010/04/the-french-salute/

 29. 31 ellasarya aprilie 23, 2010 la 10:08 pm

  Nu-l cheamă Gheorghe, îl cheamă Ion şi e tatăl Teodorei Trandafir, un om de zece puncte: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/150458/Basescu-a-furat-flota-PDL-e-un-rahat-si-Udrea-e-motul.html !

 30. 32 alex.dumitrascu aprilie 23, 2010 la 10:48 pm

  Domnule Adrian Nastase, am luat cunostiinta cu interes legitim de ideea doamnei Roberta A-Nastase referitoare la demolarea gardului din jurul cladirii parlamentului.
  Va marturisesc ca am avut nevoie de cateva zile pentru a-mi forma o opinie. Dar astazi am avut o revelatie pe care va rog sa ma ajutati sa o „implementez’ , fiindca nu cred sa nu fie si pe gustul dumneavoastra.
  In calitate de coleg de serviciu al doamnei nu ati putea sa-i sugerati sa LASE GARDUL SI SA DEMOLEZE CLADIREA?
  Avantajele ar fi evidente:
  – pe frumosul deal rezultat, s-ar putea planta iarba pe care sa o pasca oile cu care se va scrie zilnic intre orele 8-16 „TRAIAN BASESCU REX REPUBLICAE”
  – Premierul ar putea sa coseasca in vazul miilor de turisti care desigur il vor urmari cu binoclul in timp ce consuma bere si mititei in parcul Izvor.
  -Sedintele viitorului Mare Hural Popular se vor desfasura in aer liber, in mijlocul turmelor, asa cum le sta bine popoarelor migratoare.
  -Pentru prezidiu va fi necesara o singura iurta, mutata din loc in loc in functie de caracterul legilor votate de dispozitia alesilor uninominali si de directia din care bate vantul.
  – Intr-un viitor indepartat desigur dar implacabil, tumulul va putea gazdui mormantul Marelui Han.

 31. 33 Sibilla aprilie 24, 2010 la 1:17 am

  La Mulţi Ani, tuturor Sărbătoriţilor !

  Cînd spunem dreapta agresivă, îl şi vedem/auzim pe tovarăşul Traian Băsescu:
  * Ordine şi disciplină! Că vă ia mama dracului de prea mulţi şi proşti… * … ceva de genul, în stilu-i şi limbajul ce-l caracterizează…
  Poporul român are nevoie urjentă, da urjentă de ceea ce spun scumpii şi dragii noştri conducători iubiţi, tandemul Tr. Băsescu şi doooamna Helencu Udrea Cocoş: dictatură luminată ŞI musai, numai musai şi musai revizuirea Constituţiei. Punctum.
  Argumente sunt, enumerăm câteva:
  – duuuuoamna Helena Udrea Cocoş, viitor Preşedinte al României, e bine intenţionată dorind dezvoltare durabilă, turism în Clisura Dunării, etc. , etc. etc… mai mult ajută, îl ajută pe toarăşul Sorinache Frunzăverde cu… bani, ca de exemplu:
  * REŞIŢA – Ca urmare a datoriilor acumulate în anii precedenţi, atât faţă de stat cât şi faţă de furnizori, SC Drumuri şi Poduri nu a putut participa la licitaţii pentru achiziţia de lucrări în anul 2009. *
  Va sa zica, Frunzăverde spune despre nişte * bani pe lucrări efectuate anul trecut. *, care lucrari insa NU s-au efectuat caci * SC Drumuri şi Poduri nu a putut participa la licitaţii pentru achiziţia de lucrări în anul 2009. *
  … Prin urmare, cum infrastructura caraseana este franjuri, lucrari nema, in buzunarele cui sa fi intrat banii… ? La judeţ acelaşi * voievod * Frunzăverde, la Drumuri şi Poduri în 2009, finu Vali Rusu, actual… deputat, vai mama ei ţară cu-asemenea specimene….
  * Acelaşi Minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului a alocat judeţului nostru, pentru programul de pietruire şi modernizare a drumurilor, 130 de miliarde de lei vechi, pentru facturi aferente lucrărilor efectuate în 2009. * ???!!!!
  Care lucrări băi şmecherilor ???
  Duuuuoamna Udrea, ia-l de urechi pe Sorinache, sau, premiază-l, hai că-ţi stă-n putinţă!
  – omuleţul Băsescu, viitorul Prim Ministru al României, e chitit pe fapte mari, dar * prostimea *, mogulii, presa şi bloggerii ostili fac fente, mint, îi pun piedici, da ştiţi de ce ?… de ciudă, de oftică, de… fonseca, de Constituţie nu le pasă mulţimii de vinovaţi, adicătelea bobor, opoziţie, media mogulilor, căci, de le-ar păsa ar accepta… Va să zică, ciudoşii menţionaţi nu acceptă ceea ce e firesc, normal, exemplificare :
  Articolul 16
  ( 1 ) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
  se va modifica după cum urmează:
  Articolul 16:
  * Cetăţenii sunt egalite în faţa legii bunului plac al autorităţilor publice, de privilegii beneficiind toţi cei nominalizaţi de voievozii voievodatelor teritoriale, cu condiţia ca 50% din privilegiile concretizate-n beneficii financiare, să fie direcţionate spre vistieria celor două Palate şi implicit la cheremul Preşedintelui şi-al PM, care sunt liberi să-i gestioneze după cum consideră.,fără explicaţii pe care nu le pot înţelege neavizaţii, răuvoitorii, adică * prostimea *, presa ostilă, ori forurile internaţionale ce nu au voie să se amestece în chestiuni interne. Vor fi discriminaţi toţi cei care mişcă-n front, trăncăne-n plus. Punct. *
  Cu alte cuvinte, omuleţul Băsescu, doreşte şi va instaura ordinea şi disciplina. Simplu. Ţine de normalitate ca mai marii voievodatelor din teritoriu şi implicit oamenii lor de încredere, să fie privilegiaţi, recompensaţi periodic, promovaţi. Doar nu-i de ici de colo să te ţii de scaun, ce naiba.
  Articolul 49, alin. 1, 2, 3, 4, şi 5, se modifică, astfel :
  art.49, alin. unic
  * Copiii şi tinerii nu se vor bucura de vreun regim special, vor muncii din fragedă pruncie, astfel, îşi vor forma deprinderi necesare obţinerii de statut de cetăţean al ţării iar Statul, va stopa acţiuni de genul * Cornul şi laptele *, fiind extrem de nesănătos să fie îmbuibaţi de mici, existând riscul să devină obezi. Grija Statului va consta-n colectarea taxelor şi impozitelor pe care copiii şi tinerii au obligativitatea de a le plăti lunar către vistieria Statului şi astfel vor deveni chibzuiţi, economi, vor fi ţinuţi departe de ispite, tentaţii şi vor sprijini şi participa activ şi efectiv la sporirea bunăstării … Statului. Copiii şi tinerii care se sustrag sau întârzie de la plata dărilor, nu vor fi pedepsiţi, Statul scutindu-i de penalităţi, dar, vor fi săltaţi cu arcanul de către reprezentanţii MAI şivor depune muncă-n folosul comunităţii constând în construirea autostrăzii Transilvania, ş. a. *
  Articolul 80, alin. 1 şi 2, se va modifica firesc, astfel :
  * Preşedintele României este deţinătorul absolut al tuturor adevărurilor câte vor fi fiind, este Conducătorul Suprem, este cel ce ia absolut toate deciziile. Toate puterile Statului au obligativitatea să se supună ordinelor, deciziilor Preşedintelui şi PM şi să raporteze periodic Palatelor, absolut tot, orice, li se impune. *
  Exemple sunt multe şi sunt dovada vie a normalităţii cu care mult iubitul nostru conducător, tovarăşul Tr. Băsescu, ne va dăruii şi binecuvânta…
  *******
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/04/23/ordine-si-disciplina-ca-va-ia-mama-dracului-de-prea-multi-si-prosti/

  Desigur, cu Frunzăverde, toată suflarea are ceva… Ce-i vinovat biet voievod că are cohortă de fini, prieteni, colegi. De partid. Tuturor, o pâine le-a dat. Şi-o funcţie, să fie primită. Iar ei, l-au rezolvat, unii într-un fel, alţii în alt fel. Rezultatele, de * succesuri *….
  Despre fenomenele paranormale din Twin Peakse-ul cărăşean se va mai tot scrie. E Unicul Împărat din România lui Băsescu, căruia i se pupă labele, la propriu. De către lingăi şi slugi. Direct interesaţi de oareşce privilegii.
  Aşadar, va urma… : despre fosta industrie, despre a fost odată minerit, despre drumul buştenilor, despre copiii Statului, despre…
  Că doar unii chiar * ie * multilateral dezvoltaţi, nah ! * Permisuri *, * accesuri *, * succesuri *… în chiar această ordine, deloc întâmplătoare…
  Sibilla

 32. 34 blogideologic aprilie 24, 2010 la 1:22 am

  @LePrince, @Ghita Bizonu’
  Plec de la următorul excerpt dintr-un articol scris aici, http://www.adevarul.ro/articole/ce-stiu-si-ce-pot-economistii.html , de Andrei Pleşu: „În ce mă priveşte, când e vorba de economie, nici nu ştiu, nici nu pot. Mă tem că sunt mai mult decât incompetent: sunt inapt. Îmi lipseşte, probabil, alcătuirea mentală necesară pentru a pricepe rapid şi adecvat despre ce este vorba.” Deşi este manager al unor sume uriaşe pe care le primeşte de la statul român, Andrei Pleşu îşi mărturiseşte impertinent incompetenţa crasă în chestiuni de economie. Ipocrizia şi venalitatea personajelor Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici este multiplu probată. Înregistrările video şi fotografiile ni-i arată pe Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici cum „se fac că lucrează” la implicarea managerială a firmei Volvo pentru România, şi nu pe gratis ! Culturnicii GDS Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Horia Roman Patapievici au primit niste automobile Volvo drept cadou. În primii cinci ani de mandat Traian Băsescu, cunoscut ca “preşedintele jucător”, România a fost forţată sa facă o “datorie suverană” (acesta e termenul tehnic din ingineria financiara, tot datorită unei “datorii suverane” a fost falimentată Islanda!), adică o datorie externă de aproape 100 miliarde de euroi. Pentru aceasta datorie externă. România este forţată, începând cu 1 ianuarie 2010, să plateasca o dobândă lunară de 1 miliard de euroi. Aceasta nu este o rata lunara a restituirii datoriei propriu-zise, datoria ramâne intacta ! Este cea mai mare speculaţie financiară (sau “montaj financiar”) organizată vreodată pentru o ţară, România, care devine astfel o sursa de lichidităţi cu debit imens (1 miliard de euroi lunar!) pentru asigurarea prosperităţii finanţei externe. Aceasta explică şi fraza cinică a lui Andrei Pleşu : “De ce am votat, totusi, cu Basescu”.

 33. 35 tuteavsnietzsche aprilie 24, 2010 la 3:28 am

  alabalaportocala aceasta sfintenie. Gheorghe, Aurel sau Gherman sunt doar repere morale. Sfintenia este o imbrobodire a unor indivizi de catre religiosi. Cam turbati… si prinsi in spiritul de casta… ce-i drept.

 34. 36 Doru Coarna aprilie 24, 2010 la 6:50 am

  @ all:

  Extrem de interesanta observatia dlui Valentin Stan in cadrul ultimei emisiuni „Conexiuni”, vis-a-vis de politica de supusenie vrednica de mila a unui regim care se doreste dictatorial in Romania dar este plastilina fata de aliatul SUA, ori fata de altii:

  „Demersul facut de prim-ministrul roman de atunci, Adrian Nastase, printr-o scrisoare adresata Pres. George W. Bush prin care solicita retragerea imunitatii diplomatice a puscasului marin care curmase, din culpa, viata lui Theo Peter, a reprezentat ultimul act de clamare a Romaniei ca stat vertical, regimul ulterior, al lui Basescu, nu a continuat demersul”.

  „Clamare” in sensul acceptiunii saxone, revendicare mai degraba, nu in sens romanesc de strigare (in acceptiune stradala,desigur).

  Ce am fi putut avea, si cu ce ne-am (re)ales…

 35. 37 Ghita Bizonu' aprilie 24, 2010 la 7:25 am

  L-a Prins
  eu nu intrebam care iaste titlul articolului lu Plesu ci ca care este parerea lui despre evolutia democratica din Romania si ca cum se potriveste cu viziunea gandirii sale …. Ca inainte vreme era al naibii de vocal . Idem si Licheleanu ….
  Care iaste popozitia onoratei noastre belite ? Cumva vaz in EBA, Syda , conf Udrea victoria meritocratiei ce o clamau acu nu de mult ?!]
  Si mai lasa-ma cu jmecheria ca nu poti ca te dezvalui. Adica una din 2 – te prinde Plesu si te trateaza in mod basescian si ramai fara salar ( varianta onesta) ori , ori nu ai ce sa ce sa dezvalui ( varianta potrivita nickului )….

 36. 38 andrei aprilie 24, 2010 la 8:42 am

  Legenda spune ca Sfantul Gheorghe a infrant balaurul ,aducand speranta si linistea unui oras ,care traia sub teroarea fiarei. Eu nu cred in puterea PSD-ului de a -si stapani propriile fiare, care s-au intins precum caracatita punand stapanire pe tot si pe toate .Aveti un Gheorghe la DVS.in partid ! El nu este om de rand ,el este in conducerea superioara al partidului si mai stapaneste si un oras .Si ,pentru ca s-a crezut invincibil , a avut nerusinarea sa candideze impotriva Dvs, pentru a-si indeplini visul din vremea stapanirii lui Geoana .A avut un vis maret, pe care nu si l-a indeplinit ,cu toate stradaniile ,si anume de a va indeparta de la conducerea PSD-ului. Partidul are un presedinte nou ,tanar scolit in ale politicii pe langa DVS.Daca vrea o noua fata partidului ,ar trebui sa inteleaga ,ca nu te poti exprima inaintea unor alegeri ,aratandu-ti sustinerea pentru un anumit candidat .Procedand astfel ,toti vor vota pe cel sustinut de presedintele partidului [ca doar ,fiecare in parte isi doreste sa nu se opuna dorintei presedintelui nou ales].Am citit intr-un ziar local ,ca Dl Ponta il va sustine pe Nechita pentru un nou mandat. Este foarte clar, Ponta este un presedinte de partid care nu stie lectia democratiei.O astfel de sustinere imi arata mie ,ca Dl Ponta greseste si mai are multe de invatat, sau ca ,eu am gresit ,cand am sperat ca Ponta este reformatorul. Cum reformez un partid ,daca mentii in functie un personaj controversat . Sa afirmi ,ca Nechita ,este bun ca a obtinut voturi mi se pare relevant pentru cunostiintele lui Ponta, despre ce se intampla in viata partdului. In orasul Iasi nu a castigat Nechita ,a castigat PSD-ul ,iar in ultimile alegeri Psd -ul a luat voturi la limita in egailtate cu PD -ul .Voturile au fost adunate din judet ,din alte orase si sate . Peste doi ani PSD-ul va pierde primaria orasului .Se cunoaste ca nu traiti in acest oras ,pentru ca altfel Nechita nu va mai fi sustinut pentru castigarea unui mandat .In ziarele locale sunt pagini intregi referitoare la actele de coruptie ale candidatului de la centru.Acest personaj a codus orasul ca un …subinginer ,fara dragoste de cultura si istoria acestei cetati .Orasul va deveni o amintire .In timpul mandatului sau nu a renovat nimic ce aminteste de istoria si cultura orasului.A sustinut in schimb asfaltatorii zonali .Adica ,ce ? PSD-ul sa nu aiba si el videanul sau? Dca in Bucuresti sau pus borduri ,in Iasi s-au pus pavele si s-au asfaltat drumuri ,care bineinteles trebuie din nou …asfaltate.Modelul national este copiat la Iasi cu multa sarguinta de primarul ,care in infatuarea sa si-a dat nota 10 ,pentru activitatea de edil sef . Cu alte cuvinte ,el este cel mai bun ,in timp ce noi ne sufocam in praful si mizeria de pe strazile orasului.Nu mai vorbesc despre mareata realizare a primarului si anume colaborarea directa si sustinerea proiectului PALAS,contestat de toti oamenii de cultura .Atat de mult il iubesc iesenii pe Nechita, incat Geoana a pierdut alegerile si in Iasi ,orasul care aducea in mod traditional voturi candidatului PSD la presedentie.Vreau sa va mai amintesc un mic amanunt : scandalul izbucnit intr-un important ziar local despre activitatea de informator al securitatii al candidatului sprijinit de centru .Din pacate ziarul nu a putut sa termine ce a inceput datorita interventiei unor organe .Daca aceste informatii ar fi aparut intr-un ziar central ,SRI -ul ar mai fi indraznit sa intervina ? Activitatea Serviciului Secret Roman consta ca si altadata, in apararea partidului conducator pe plan local? PSDul alearga dupa scandaluri .Se pare ca-i place in opozitie .Cu tovarasii sai, va mai sta inca ani multi in opozitie ,cu toate greselile lui Basescu si al paretidului sau .Daca nu stiti sa va faceti curatenie in partid vet ajunge un partid de max 10 procente .Va sfatuiesc sa va gasiti urgent un Gheorghe care sa starpeasca fiara, care va inghite partidul incet si sigur .

 37. 39 Cristian Dumitrascu aprilie 24, 2010 la 9:01 am

  Cine este in spatele lui Adrian Thiess?

  Stim cu totii ca pe 14 Apr. 2010 Mihail Gorbaciov a venit la Bucuresti pentru a participa la inaugurarea ziarului „Puterea” apartinind unui oarecare Adrian Thiess. Astazi o stire mediafax ne anunta ca acelasi Adrian Thiess va lansa si o televiziune de stiri pentru promovarea careia sosesc in Romania urmatorii: Colin Powell, David Plouffe, şeful de campanie al lui Barack Obama, George W. Bush, jurnaliştii Bob Woodward şi Carl Bernstein, precum şi fostul prim-ministru spaniol José María Aznar López.
  Stie cineva ce interese se invirtesc in jurul acestui Thiess? Ce se doreste, de fapt, sa se promoveze cu ajutorul ziarului „Puterea” si a televiziunii aferente?

 38. 40 blogideologic aprilie 24, 2010 la 10:15 am

  Etimologia cartierelor Bucurestilor
  Balta Albă – Aici se afla o groapa de var unde in vremea lui Caragea se topeau cadavrele ciumatilor. Cand ploua, locul devenea o balta. O baltă albă.
  Băneasa – Nevasta banului. In cazul de faţă, nevasta banului Dimitrie Ghica.
  Berceni – Francisc Rákóczi al II-lea pleaca la turci (nici el, nici turcii, nu se intelegeau cu Habsburgii, iar asta ii facea prieteni). La fel procedeaza si o parte din apropiatii lui Rákóczi. Mai exact o ceata de husari condusi de groful Miklós Bercsényi. Nu se ştie daca au stat doar ca sa-si traga sufletul, ori dacă s-au oprit de tot, cert este ca, undeva la sud de Bucuresti, husarii grofului Bercsényi au luat o pauză.
  Colentina – Probabil doar o legenda (asemanatoare legendei Bucurestilor). Astfel, “Colentina” ar veni de la „colea-n-tină” – cu referire la locul băltit unde Matei Basarab i-ar fi provovcat pe turci intr-o batalie. O vreme s-a numit si „Olintina”.
  Cotroceni – Numele vine de la „a cotroci”, „cei care „cotrocesc”, un vechi regionalism care inseamna „a cotrobăi”, „a scotoci”, „a scormoni”.
  Crângaşi – Etimologie evidenta. Candva aici era o prelungire a Codrului Vlăsiei, un crâng. Aici traiau, normal, “crângaşii”.
  Dămăroaia – Moşie parcelată care a apartinut boieroaicei Maria Damaris.
  Dealul Spirii – Dupa numele doctorului Spiridon Kristofi (i se mai zicea si „Spirea”), care a ridicat in 1765 pe Dealul Lupestilor o biserica (Spirea Veche).
  Dristor – Vine de la breasla piuarilor care si-au avut satul in aceasta parte a Bucurestilor. Asezare a mesterilor piuari, care se numeau «dârstari» («dârsta» fiind piua din piatra folosita la fabricarea postavului si dimiei). Piuarii fabricau «dârste» si pentru sutele de mori de pe cursul Dâmboviţei, care timp de sute de ani au fost prezenţe cotidiene, de mare relevanta economica pentru targul Bucurestilor.
  Drumul Taberei – Tudor Vladimirescu, intrând in Bucuresti pe la vest in anul 1821, isi aseaza aici tabăra de panduri.
  Ferentari – Ferentariul are cea mai rafinata origine a numelui: vine din latina („ferentarius” = soldat din infanteria usoara a legiunilor romane). Dupa unele opinii, aici s-ar fi aflat campul de exercitii al ferentarilor din oastea lui Mihai Viteazul.
  Floreasca – Dupa numele boierilor care au stăpânit aceste locuri (Floreştii).
  Ghencea – Cuvânt de origine turcă. Pe vremea fanariotilor, Ghenci-Aga era seful arnăuţilor din garda domneasca. Aici s-a ridicat o biserica. Biserica era a Ghencei.
  Giulesti – Proprietatea boierească a Juleştilor.
  Lipscani – (cuvânt slav: Lipsk, Lipsko = „locul cu tei”). Acest „loc cu tei” este Leipzig (Lipsca). Negustorii veniti in Bucuresti cu lucruri aduse de la targul din Leipzig se numeau, evident, “lipscani”.
  Militari – In secolul 19 zonă de instructie militara, probabil cu o garnizoană. O vreme a functionat aici „Pirotehnia Armatei”.
  Pantelimon – Dupa Manastirea Sf.Pantelimon. In greaca „pan” inseamna „tot” iar „éléïmon” mila. Panteleimon = cel milostiv, intreg-milostivul.
  Rahova – Numele vine de la Calea Rahovei, una dintre cele cinci artere botezate in secolul al XIX-lea spre aducere aminte a Razboiului de Independenta: Calea Grivitei, Calea Plevnei, Calea Rahovei, Calea Victoriei si Calea Dorobantilor.
  Sălăjan – De la Leon Szilaghi, cunoscut si sub numele de Leontin Sălăjan.
  Titan – De la fabrica de ciment „Titan”, construita la inceputul secolului al XX-lea.
  Vitan – De la D.Papazoglu aflam ce-i un “vitan”: „În ocolul oraşului, spre nord, este câmpia Vitanului, unde vitele orăşenilor îşi aveau păşciunea”.

 39. 41 LePrince aprilie 24, 2010 la 10:46 am

  @Victor V

  Din nefericire, cu revolutiile si cu evolutia sociala si aristocratii trebuie sa se implice social. In cazul meu , e o situatie fericita, mie si placandu-mi sa fiu cat mai present.Fie si numai pentru a avea o activitate care sa nu ma decupleze de pulsul societatii. Din intamplare poate chiar sa “faca” si de o pensie(care nu vine de la activitatea de print). Altfel, ca orice print,sunt liber profesionist ce isi duce existenta fara a avea o munca concreta.
  Cat priveste evaziunea si taxele, chiar nu sunt un specialist in domeniu. In ceea ce priveste privatul ai partial dreptate. In privinta lui Becali am sa-ti explic insa de ce l-as impozita mai dur. Pentru ca , afacerea sa nu produce nici o plus valoare sociala( locuri de munca, furnizori pe orizontala sau pe verticala, bunuri durabile) si nici nu este de utilitate publica sau de necessitate. Cum il stimulez pe cel care are o afacere bazata pe ceva util, care imi creeaza locuri de munca si utilitate sociala, sau pe cel care a inventat “ciocolata cu buline” daca eu il impozitez pe Becali, un simplu speculant, la fel?Ti se pare just? Mie nu.Fac abstractie ca in cazul Becali sunt indoielnice mai multe elemente decat “specificul afacerii”. In privinta “mutarii afacerii” , sa stii ca Rompetrol are de fapt “domiciliul” in Olanda. Iar capitalul este astazi extrem de liber sa circule si sa se stabileasca unde-I convine mai mult, fara a face nici o ilegalitate.
  In privinta statului sunt total de accord cu tine, cu o exceptie majora si jumatate.
  Sistemul sanitar este déjà privat in buna parte. Multe din serviciile paraclinice(imagistica, laborator) sunt astazi majoritar private. Parteneriatul public-privat initiat de guvernul Nastase, a fost un success din punctual acesta de vedere. Din nefericire exista si acolo o oarecare lipsa de professionalism, care ar putea fi corectata, fie in timp fie prin masuri pe linie politica(dar nimeni nu s-a priceput). Nu mai vorbesc de medicina preventiva, profilactica, de intretinere (de familie) si stomatologia care sunt aproape complet privatizate.Sunt de accord si cu privatizarea unor spitale. Ceea ce nu trebuie insa uitat este minima ingrijire pentru toata populatia in mod egal. Aici trebuie intervenit. Astazi, sistemul, dupa cum bine se vede nu functioneaza. Ar fi multe de facut, nu intru in amanunte. Primul ar fi o mai buna finantare.Si ar mai fi ceva: as obliga, prin lege, ca doctorii sa aleaga intre sistemul privat si cel public. Situatia actual se datoreaza si suprapunerii calitatilor de privat\public, determinand un real dezinteres pentru public din motive evidente. Dar aici m-as lovi de “rezistenta” catorva “dinozauri” ai medicinii romanesti, printre altii si seful departamentului de medical din cadrul PSD. In sfarsit…. Asta ar fi jumatatea de exceptie.
  Acolo unde nu sunt de accord deloc este privatizarea invatamantului. Nu insist, dar aparitia unor universitati private care actioneaza ca orice societate comerciala, urmarind profitul imediat si nemijlocit a dus la unele enormitati care se vad astazi la nivelul “profesionalismului” unora. Sa stii ca nicaieri nu exista invatamant privat reglementat ca la noi. As fi de accord cu o “privatizare” in stil englezesc , dar acolo statul are un cuvant foarte greu de spus. In SUA este o situatie putin aplicabila la noi. Nu spun ca nu sunt de accord cu existenta unui sistem privat parallel, dar bine structurat si clar reglementat, cu niste criterii de performanta, nu ca acum.
  In ambele cazuri, as investi bani, orice tara civilizata face asta, atat invatamantul cat si medicina sunt chestiuni de bunastare sociala, de mandrie si de perpetuare si dezvoltare a natiei si tarii.

  O doza de euroscepticism e binevenita , nu chiar tot ce spune Bruxelles-ul e si bun. Problema noastra este ca ne-ar trebui niste eurodeputati care sa stie sa negocieze mai bine interesul Romaniei si sa aiba o activitate mai eficienta, nu sa piarda vremea pe acolo(sa creeze legi, sa se implice in problemele europene activ si sa ne si comunice asta, samd, sunt multe). Uite Becali de ex…. Sigur ca exemplu negativ.
  Cu ANI, raman la opinia ca ar fi putut nici sa nu existe, mai ales daca institutiile abilitate si-ar face treaba. Ok, in cazul functionarilor publici, a politicienilor, putea exista un Consiliu de integritate care sa verifice “mai amanuntit” persoanele respective.
  S-auzim de bine.

 40. 42 LePrince aprilie 24, 2010 la 10:59 am

  @ Ghitz Bichon

  Daca ai sa citesti cu atentie articolul lui Plesu si l-ai cunoaste cat de cat, ti-ai da seama ca articolul exprima o tristete. Tristetea de a nu avea alternativa. Sau, daca vrei, tristetea de a fi obligat sa alegi intre doua variante dupa criteriul “care din doua rele imi convine mai mult”. Parerea lui Plesu despre actualul presedinte este cunoscuta déjà, gestul de a parasi Cotroceniul dupa numai cateva luni, comentariile facute ulterior ,spun totul.
  Si pentru ca a fost ziua ta, iti fac un mic cadou: Plesu l-a votat pe Basescu pentru ca e mai usor controlabil (fata de fostul contracandidat care avea “firele” de control in alta parte). E destul de simplu.
  In ceea ce ma priveste nu asta este ce doream sa exprim(ce banuiesti tu), poate vei afla mai tarziu.
  Te asigur ca Plesu e mult mai bine intentionat decat crezi tu, insa are si el limitele sale ( de actiune , dar si de forta).
  Ai vazut ca “m’am prins”?
  Acelasi print.

 41. 43 LePrince aprilie 24, 2010 la 11:47 am

  @ Gloaba ideologica

  Ceea ce spui tu poate fi catalogat ca si calomnios. Citatul din Plesu trebuie vazut in context, iar GDS-ul nu primeste bani de la statul roman in felul in care subintelegi tu. Oricum, nu primeste bani de la nimeni pentru a desfasura activitati economice la care sa fie necesar „talent managerial”.Din nou vii cu speculatii ieftine care nu iti fac cinste.
  Daca au primit cate un Volvo, cred ca nu l-au primit degeaba, tu esti suparat ca au Volvo sau crezi ca nu-l meritau?
  Iar afirmatia ca imprumuturile s-ar datora lui Liiceanu sau Plesu este de o enormitate maxima. Basescu, este evident, nu prea asculta de nimeni. Nu cred ca Plesu l-a parasit pentru ca-l asculta.
  Fii mai retinut in a face afirmatii fara acoperire.

 42. 44 LePrince aprilie 24, 2010 la 11:57 am

  @ Observator

  Scrisoarea lui Tocilescu este o dovada de intelectualism deprimat(combinat cu plictis si negativism). Nu putem oricum vedea numai negativ ceea ce se intampla in Romania, sau mai bine zis ceea ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani. Cred ca am evoluat mult si nu numai in rau, exista si parti bune, pe care le putem aprecia. Sa stii ca cei care revad Romania dupa 10 sau mai multi ani, sunt un indicator bun in legatura cu evolutia pozitiva. Si multi sunt placut surprinsi.
  Nu am sa te uit cu invitatia la lansare!
  S-auzim de bine.

 43. 45 blogideologic aprilie 24, 2010 la 1:43 pm

  @ Pali
  Unele fapte mai vechi trebuie, totuşi, reamintite. La anii 1437/38, pentru a reprima răscoala ţărănească de la Bobâlna, s-a încheiat pactul între trei naţiuni distincte : unguri, secui (în Wikipedia de limba română întâlnim formularea “răzeşii secui”!, dar instituţia răzeşească este descrisă prima oară de împăratul Mavrichie în Strateghikon, fiind o instituţie tipică pentru Romania Orientală !), saşi. Pactul este cunoscut sub forma “Unio Fraterna”, “Unio Trium Nationum”, sau chiar “Unio Trium Natiorum”. Pactul “Fraterna Unio” întărea de facto privilegiile enorme ale nobililor unguri minoritari, nu-i proteja deloc pe secui de agresiunea prin asimilare maghiară, şi îi excludea complet pe români, populaţia majoritară în Transilvania ! Forţându -i să înveţe limba maghiară, ungurii le-a distrus demult identitatea lor de secui. Nici măcar vechile cronici ale maghiarilor nu îi prezentau pe secui drept una dintre Săgeţile ungureşti. Faptul că secuii nu sunt trib ungur este consemnat de savanţii Occidentului, Encyclopedia Britannica îl menţionează. În romanul Dracula, Bram Stoker ni-l prezintă foarte clar pe mândrul conte Dracula drept unul dintre aristocraţii secuilor care au refuzat jugul ungar. În Wikipedia de limba română întâlnim formularea “răzeşii secui”!, dar instituţia răzeşească este descrisă prima oară de împăratul Mavrichie în Strateghikon, fiind o instituţie tipică pentru Romania Orientală ! Soliman Magnificul va merge pe urmele lui Manuel I Comnenul în Europa. Soliman Magnificul îndeplineşte de facto obiectivul militar al Comnenilor: Hungaria- 1 trebuia distrusă, şi Hungaria -1 a fost distrusă ! Spuneam deja că secuii nu sunt Săgeată ungară, ei au fost o cu totul altă etnie. Continuitatea multimilenară a secuilor în ţinutul lor intramontan din Carpaţii Orientali nu are o explicaţie anagogică, ci una sistemică. Continuitatea vieţuirii în acel loc nu le -a fost oferită de blândeţea istoriei, ci de stabilitatea unui ecosistem. Pe vremurile antice marcate de legiferarea calendarului iulian, depresiunile şi poienile montane favorabile vieţuirii umane, dar climatic nefavorabile pentru Vitis Vinifera, au fost “nişe ecologice” pentru acele fracţiuni ale dacilor care l-au sprijinit politic pe Deceneu în lupta de eradicare a viţei de vie, într-o extinsă lume dacică formată din entităţi foarte deosebite, –vezi de pildă percepţia foarte contrastantă a congenialităţii aduse de vin–, o lume tribală numai temporar unificată de Burebista. Acele triburi singulare de daci care nu s-au romanizat decât parţial şi reversibil, –precum kurzii, poate, numiţi ‘romani’ de catre arabii cuceritori–, s-au transformat prin evoluţia istorică în secui şi huţuli. După Compromisul (Ausgleich) de la 1867, a fost elaborată o ideologie a maghiarizării obligatorii a populaţiei româneşti şi secuieşti din Transilvania, cu metodologia extrem de precisă. Cererea permanentă pentru universitatea pur maghiară din Cluj (dar universitate de stat, plătită de la bugetul României !), panourile ostentative anunţând Ţinutul Secuiesc ungarofon, arată continuarea implementării acelei ideologii ‘K un K’ şi în România de acum. Acestea sunt încălcări ale drepturilor omului mai grave chiar decât pe vremea lui Fraterna Unio, care nu stipula maghiarizarea secuimii. Mai cred că pentru intelectualii români este absolut necesară, în sensul că este absolut prioritară, demantelarea ideologiei maghiarizării populaţiei româneşti şi secuieşti din Transilvania. Elevii de etnie maghiară din România şi elevii secui nu vor putea învăţa româneşte dacă nu vor fi demantelate ideologiile Fraterna Unio şi Ausgleich, care induc, încă, aspectele cele mai negative ale vieţii din Transilvania. Ne-am obişnuit, noi românii, ca Binele să ne vină din Apus, iar Răul de la Răsărit. Dar nu a fost întotdeauna aşa. Într-adevăr, la ora actuală emerge ideea că istoria lumii moderne a început în Eurasia prin Pax Mongolica. Este absentă o uniformitate de opinii între istoricii de diverse naţionalităţi eurasiatice în evaluarea Impactului Mongol asupra lumii. În constatarea acestor divergenţe, să-l cităm de pildă pe profesorul Daniel C. Waugh, de la University of Washington, în Seattle: „Few subjects provoke more heated debate than the impact of the Mongols. Were they primarily a destructive force, leaving a swath of ashes and barren earth, or did they create conditions for the flourishing of cities, trade and cultural exchange across Eurasia? Evil or good? The answer, in fact, is not quite so simple, since it very much depends on when and where we look. ” De exemplu, istoricii maghiari, fără vreo excepţie, au cea mai deplorabilă opinie despre marea invazie tătară. La origine ei înşişi un popor nomad şi pastoral, maghiarii au căutat în primul rând terenuri bune pentru păşunat, în Pustă şi de-a lungul râurilor din Transilvania, unde au măcelărit fără milă populaţia romanizată de la câmpie şi din locurile joase. Chiar şi atunci, nu doar în vremurile noastre, o asemenea acţiune se chema genocid. Aproape întotdeauna când analizează Pax Mongolica, istoricii introduc în discuţie şi o anumită conotaţie ecologică. Astfel, neamul de păstori al tătarilor caută să ocupe aceeaşi nişă ecologică pe care o aleseseră şi o câştigaseră pe vremuri maghiarii. Din această cauză, conflictul de interese între tătari şi maghiari s-a dovedit a fi deosebit de violent şi sângeros, în fapt alt genocid. Pe de altă parte, fără ajutorul aproape divin al acestei mari invazii mongole, procesul de maghiarizare a românilor ar fi continuat ; până şi moţii din Munţii Apuseni s-ar fi transformat de mult într-un fel de secui care au reuşit să îşi uite complet identitatea, crezându – se maghiari ! Totuşi, fără ca ei să devină măcar conştienţi, subconştientul lor colectiv refuză noua etichetă. Secuii, ca şi mulţi pseudo-unguri din Ardeal, au adoptat ca simbol de identitate naţionalistă Laleaua, sărbătorind astfel distrugerea Hungariei -1 de către sultanul turc Soliman Magnificul. Laleaua a fost adusă în Europa, şi în particular în Ungaria distrusă după bătălia de la Mohaci din anul 1526, chiar de acest Soliman Magnificul.

 44. 46 blogideologic aprilie 24, 2010 la 1:54 pm

  @ LePrince spune, în aprilie 24, 2010 la 11:47 am : „catalogat ca si calomnios”
  Nu poţi evita cacofonia decât prin „şi” inserat ?

 45. 47 Observator aprilie 24, 2010 la 2:06 pm

  @Victor V- Stimate domn,

  Nu sunt de obicei asa protocolara, dar insistenta dumneavoastra in a-mi spune d-na Observator ma obliga. Intamplarea face sa am o perioada foarte aglomerata, lucru ce ma bucura dealtfel, ca pana la urma economia o putem misca producand, si nu am fost foarte atenta la noile reglementari cu privire la casele de marcat. Sa stiti eu as merge mai departe, as incuraja platile cu cardul, nu dezbat acum cum. Sper ca si amenzile pentru nefolosirea caselor de marcat sa fie usturatoare pentru ca, din propria experienta, in ultima luna nu am primit bon nici de la florarie, cu atat mai putin din piata, dar nici de la stomatolog.

  Toti cei enumerati mai sus zic eu ca sunt business privat.

 46. 48 blogideologic aprilie 24, 2010 la 2:15 pm

  @ LePrince spune, în aprilie 24, 2010 la 10:59 am : „In ceea ce ma priveste nu asta este ce doream sa exprim(ce banuiesti tu), poate vei afla mai tarziu.”
  Este amuzant cum construieşte acest @LePrince (alias @MountThor, alias …) un montaj de acoperire, care va fi dezvăluit „mai târziu” !

 47. 49 Observator aprilie 24, 2010 la 2:16 pm

  @LePrince- eu nu neg evolutia Romaniei, insa am uneori senzatia ca aplicam si-n viata pasul din hora cu „doi inainte si apoi unul inapoi”.

  Cu bine!

 48. 50 Victor V. aprilie 24, 2010 la 2:29 pm

  @ LePrince

  Punctele de vedere sunt din ce în ce mai apropiate. Să o luăm pe rând:

  1. Impozitare diferențiată (Gigi Becali) – ce se va câștiga din diferența de impozit, se va pierde cu „hoardele” de funcționari publici care vor interpreta legea și vor efectua controalele. Chiar vă bazați că statul va fi capabil să aprecieze corect ceva, să zicem utilitatea „ciocolatei cu buline”? Chiar și noi, persoane constructive și (să presupunem) inteligente am putea avea opinii diferite asupra utilității „ciocolatei cu buline” versus tranzacțiile cu terenuri și deci a modului de impozitare. Apoi la fiecare schimbare politică vom avea noi interpretări. Opinia mea este că o legislație simplă și curată în domeniul impozitării valorează infinit mai mult decât orice stimul acordat de stat.

  2. Mutarea rezidenței proprietarului unei afaceri din Romania (globalizare) – este un excelent exemplu de evitare legală a taxelor (în acest caz la vânzarea acțiunilor unei companii). Nu numai Rompetrol, dar și Vodafone și multe alte companii românești au urmat aceeași strategie legală. Din fericire, globalizarea, obligă statele „suverane” să devină din ce în ce mai competitive în materie de impozitare sau să aibă soarta Greciei.

  3. Sistem privat de sănătate – așa cum i-am răspuns deja lui Ghiță Bizonu, sistemul va fi privat, atunci când cele mai multe din spitale vor fi private, casa (ideal ar fi să avem compeție, deci mai multe case) de asigurari de sănătate va fi privată, iar contribuția obligatorie la stat va dispărea. Din „fericire”, sistemul public merge tot mai greu. Cred că și „introducerea co-plății”, va accelera migrarea pacienților din sistemul de stat către sistemul privat.

  4. Invățământ preponderent privat – sunt de acord că sistemul public funcționează decent și ca atare privatizarea acestuia ar putea aștepta. Singurul risc este legat de tentativele de control politic.

  5. UE & ANI – complet de acord

  Week-end plăcut!

 49. 51 blogideologic aprilie 24, 2010 la 3:17 pm

  @ LePrince spune, în aprilie 24, 2010 la 11:47 am : +Daca au primit cate un Volvo, cred ca nu l-au primit degeaba, tu esti suparat ca au Volvo sau crezi ca nu-l meritau?+
  Deci eşti de acord că Gabriel Liiceanu au primit, fiecare, câte un Volvo pe gratis. De ce, pentru că înainte de 1989 făceau rapoarte la securitate despre filosoful legionar Constantin Noica? De ce, pentru că după 1989 au pus bazele construcţiei statului Kakodaimonia în România ?

 50. 52 blogideologic aprilie 24, 2010 la 3:17 pm

  @ LePrince spune, în aprilie 24, 2010 la 11:47 am : +Daca au primit cate un Volvo, cred ca nu l-au primit degeaba, tu esti suparat ca au Volvo sau crezi ca nu-l meritau?+
  Deci eşti de acord că Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu au primit, fiecare, câte un Volvo pe gratis. De ce, pentru că înainte de 1989 făceau rapoarte la securitate despre filosoful legionar Constantin Noica? De ce, pentru că după 1989 au pus bazele construcţiei statului Kakodaimonia în România ?

 51. 53 marius giani aprilie 24, 2010 la 3:43 pm

  La Multi Ani tuturor ce isi serbeaza ziua de Sfintul Gheorghe.
  Dupa 4 ani (vezi 2000-2004) in care traiul a inceput sa se imbunataseasca in Romania, trebuia sa facem ceva si sa nu pastram o tendinta crescatoare a acestuia.

 52. 54 analist aprilie 24, 2010 la 5:53 pm

  @doru coarna, anonimul venetian, cititorul in stele, contele, instalatorul,blogideologic,leprince,marcus,sibilla.
  M.am referit la Seldon. De fapt, m.am referit la cerinta indicata de mine, ca factor de incetinire al prabusirii pe termen lung a PSD.Se pare insa, ca sfatuitorii dl. Nastase nu au inteles pe deplin. Nici dl. Geoana nu a inteles, la vremea lui. Masinaria asta complicata, care se numeste comportamentul electoratului romanesc, are destule coordonate care nu permit deviatii prea largi in viitor, ca urmare nici solutia parte integranta a unui plan mai amplu nu poate avea succes decat printr.o implementare constanta si eficienta. Preluarea ideilor fara participarea combatantilor si inducerea lor intr.un sistem amorf, nu poate duce decat la un altfel de esec. Este, cu alte cuvinte, ceea ce spunea, candva un mare matematian: a sari peste calcule, a le grupa in functie de dificultatea lor.
  Sa fiti iubiti!

 53. 55 Victor V. aprilie 24, 2010 la 7:39 pm

  @ LePrince

  Deducțiile lui nea Titi sunt năucitoare. Presupun că urmează să spună că de fapt ați recunoscut că Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu au primit, fiecare, câte un Volvo pe gratis, pentru că înainte de 1989 făceau rapoarte la securitate despre filosoful legionar Constantin Noica.

  Aștept cu interes urmarea.

 54. 56 Victor V. aprilie 24, 2010 la 8:02 pm

  @ Observator

  Dacă doriți, ne putem spune pe nume. Eu sunt Victor. 🙂

  „Intamplarea face sa am o perioada foarte aglomerata, lucru ce ma bucura dealtfel, ca pana la urma economia o putem misca producand.” – eu am fost acuzat de nea Ghiță că mă laud pentru mult mai puțin. Simpaticii noștri pensionari exact așa ceva așteaptă.

  Spuneați să încurajăm plățile cu cardul când platim zarzavatul la piață? Asta îmi amintește de o reclamă Ericsson de acum 10 ani: un vânzător de înghețată la tonetă, pe plajă, întrebând „Will be cash or phone, sir?

  Mai spuneați „in ultima luna nu am primit bon nici de la florarie, cu atat mai putin din piata, dar nici de la stomatolog. Toti cei enumerati mai sus zic eu ca sunt business privat.” – aceasta este demonstrația marii evaziuni fiscale din mediul privat, care debalansează bugetul lui Boc și ne face să ne împrumutăm la FMI?

  Ca să fiu sigur că nu sunt greșit interpretat – nu spun că este normal să nu vă dea bon fiscal. Dar este și datoria dumneavoastră să-l cereți.

  Week-end plăcut!

 55. 57 alex.dumitrascu aprilie 24, 2010 la 8:54 pm

  @
  victor v

  Domnule chiar iti inchipui ca bonul fiscal are vreo legatura cu….evaziunea?
  Daca pleci de acolo cu o hartiuta crezi ca produsele pe care le-ai cumparat sunt fiscalizate?
  Ca judecati dv. asa nu e grav, probabil ca nu va pricepeti.
  Da’ tot asa judeca si ministrii de finante de 20 de ani incoace, si asta nu e admisibil.

 56. 58 blogideologic aprilie 25, 2010 la 12:17 am

  @ Victor V
  Cealaltă variantă este construcţia Kakodaimonia pentru România. Plec de la următorul excerpt dintr-un articol scris aici, http://www.adevarul.ro/articole/ce-stiu-si-ce-pot-economistii.html , de Andrei Pleşu: „În ce mă priveşte, când e vorba de economie, nici nu ştiu, nici nu pot. Mă tem că sunt mai mult decât incompetent: sunt inapt. Îmi lipseşte, probabil, alcătuirea mentală necesară pentru a pricepe rapid şi adecvat despre ce este vorba.” Nu este vorba despre “alcătuirea mentală necesară pentru a pricepe rapid şi adecvat despre ce este vorba”, ci de a pune mâna pe carte. Ca “intelectualul neamului” trebuia să dea un exemplu pozitiv de înclinaţie către munca unde se folosesc idei. Deşi este manager al unor sume uriaşe pe care le primeşte de la statul român, Andrei Pleşu îşi mărturiseşte impertinent incompetenţa crasă în chestiuni de economie. O postare pe blogul lui Victor Roncea, http://victor-roncea.blogspot.com/2008/10/civic-media-intelectualii-si-spagile.html , demonstrează totodată ipocrizia şi venalitatea personajelor Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici. Înregistrările video şi fotografiile ni-i arată pe Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici cum „se fac că lucrează” la implicarea managerială a firmei Volvo pentru România, şi nu pe gratis! Acum, înainte de întâlnirea „pentru dar”, Pleşu, Liiceanu şi Patapievici nu au dovedit măcar decenţa intelectuală de a citi celebra scrisoare a unui muncitor român de la Volvo, vezi aici. http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?care=4741 . Dar trebuia ca ei să citească mult mai mult decât a scris muncitorul acela. Pentru că managementul de la Volvo, inginerii şi tehnicieni săi, au dezvoltat cunoscutul sistem suedez pentru proiectarea eco-produselor, iar muncitorul descrie percepţia unui simplu român despre acel sistem. Să prezint eu, succint, Introducerea la sistemul suedez EPS: Termenul EPS constituie acronimul de la sintagma în limba engleză: ‚Environmental Priority Strategy’. Sintagmă care se poate traduce româneşte prin ,Strategia de priorităţi ambientale pentru evaluarea şi proiectarea unui sistem de produse’. Sistemul suedez EPS a fost dezvoltat în mod expres ca o bază de sprijin decizional în managementul ambiental din întreprinderile industriale care dezvoltă produse noi, în speţă el sprijinind alegerea corectă între două (sau mai multe) concepte de ecoprodus. Sistemul suedez EPS are drept parte centrală o analiză foarte particularizată de Analiză pe Ciclul de Viaţă (ACV) a unui produs industrial. Se ştie că, la origine, metodologia ACV a fost folosită ca instrument de gestionare a impactului ambiental al unui sistem de produse de catre consultantii ambientali angajati de industrie. În Europa, această consultanţă a fost solicitată mai frecvent de firmele industriale din ţările nordice, în special din Suedia. În mod gradual, acolo metodologia ACV efectuată complet, adica incluzând şi faza de evaluare, -recunoscută ca fiind faza cea mai dificilă a unei Analize a Ciclului de Viaţă-, a început să capete forme concrete în configuraţii (modele secvenţiale, termenul din limba engleză este ‚patterns’) de evaluare repetabile. A apărut ideea ca aceste configuraţii repetabile pe unitatea de indicator de categorie de impact ambiental să fie folosite ca un fel de „piese lego” şi aplicate în alte analize ale ciclului de viaţă. În felul acesta a apărut sistemul EPS. În metoda de evaluare din EPS este calculat lanţul complet cauză-efect pe care îl produce fiecare categorie de impact ambiental asupra unui echivalent-uman. Dintre toate metodologiile ACV complete (completitudinea se referă la faptul ca în metodologie sunt incorporate şi fazele de evaluare a impactului, agregare a impactului, precum şi de interpretare a rezultatelor studiului ACV), se afirmă uneori despre metodologia EPS că ar fi cea mai puţin transparentă. Din cauza aceasta, considerăm necesar să revelăm cât mai multe „aspecte ascunse” din această metodologie, numită şi „sistemul suedez de proiectare a eco-produselor”. Ce este EPS, acronimul de la Environmental Priorities System, ‘Sistemul de priorităţi ambientale’, în termenii cei mai simpli? Dacă plecăm chiar de la începuturile sale, am putea zice că EPS reprezintă un ‘model secvenţial’ pentru alegerile de valori ambientale cele mai frecvent întâlnite la un inginer suedez care lucrează la firma Volvo. Sistemul EPS a fost dezvoltat printr-o abordare conceptuală descendentă (top-down development). Abordarea conceptuală descendentă duce în sistemul EPS la o ierarhie foarte clar exprimată a principiilor şi regulilor sale. Iată un excerpt din textul prin care firma Volvo îşi prezintă metodologia de analiză a ciclului de viaţă pentru produsele sale: „Deşi forma cea mai evidentă de poluare pe care o produce un automobil convenţional o reprezintă gazele arse emanate pe ţeava de eşapament, în realitate întregul ciclu de viaţă al automobilului produce deşeuri şi poluare : începând cu extracţia materiilor prime din depozitele şi fondurile de resurse naturale, consumul energetic asociat tuturor proceselor din sistemul de produse, transportul acestor materii prime la fabricile de prelucrare, fabricarea propriu-zisă a vehiculelor, până la folosirea consumabilelor de către vehicule şi eliminarea vehiculelor uzate.” La realizarea sistemului EPS de analiza a ciclului de viata si de evaluare a impactului ambiental pe baza „strategiei prioritatilor ambientale”, au participat atat expertii ambientali si inginerii de la firma Volvo, cat si specialistii de la Institutul suedez de protectie ambientala (IVL), precum si cei de la Federatia suedeza a industriilor. Expertii si inginerii au masurat fiecare etapa din ciclul de viata al unui vehicul Volvo de un tip sau altul. Folosind rezultatele gasite, ei au stabilit „unitatea de incarcare ambientala” ELU (Environmental Load Unit), o unitate de masura destinata initial sa cuantifice impactul ambiental al fiecarui element component al unui automobil Volvo, dar care a fost extinsa ulterior si la alte sisteme de produse ale industriilor din Europa. De fapt, folosirea unitatii ELU cunoaste o extensie mult mai larga. Tratarea deseurilor menajere fiind de asemenea considerata un ‚sistem de produse si servicii’. De exemplu, in cazul gropilor de gunoi municipale, pentru o grosime a stratului de gunoi de 10 m, fiecare unitate de arie a gropii, adica fiecare metru patrat de la suprafata, produce o incarcare ambientala estimata la 0, 1 ELU, adica o zecime dintr-o unitate de incarcare ambientala standardizata in sistemul suedez EPS. Pentru o initiere monetară simplă in valoarea unui ELU, sa spunem ca uneori se face aproximatia : 1 ELU = 1 EURO. La ora actuala, chiar si autocamioanele grele Volvo sunt considerate eco-produse in categoria lor de produse, si din cauza aceasta sunt favorizate, de exemplu, pe piata din SUA. Insumand valorile ELU pentru fiecare piesa de aluminiu, fier, sticla, plastic, piele, vinil sau alte materiale prezente intr-un automobil sau autocamion, firma Volvo poate obtine o valoare ambientala totala pentru fiecare produs finit al firmei (autovehicul), inca din faza de proiectare a produsului respectiv, fara ca produsul sa fie in mod efectiv fabricat. Inginerii firmei Volvo pot apoi sa optimizeze folosirea componentelor cu scopul de a obtine o valoare totala, exprimata in unitati de incarcare ambientala ELU , cat mai mica pentru produsul respectiv. De exemplu, ceea se percepea pana la acel moment intuitiv in ceea ce priveste valoarea reciclarii, s-a putut verifica si pe cale numerica prin implementarea sistemului EPS de analiza si evaluare a ciclului de viata, constatandu-se ca, intr-adevar, folosirea unor piese reciclate reduce valoarea totala ELU pentru un automobil sau autocamion Volvo. In principiu, ‚metrica de impact ambiental’ ELU include fiecare aspect ambiental sau ecologic al fiecarei componente a vehiculului. De exemplu, un ELU pentru fierul obtinut din minereu include toate aspectele de impact ambiental implicate de extractia minereului, plus transportul minereului, precum si toate operatiile siderurgice. Un alt exemplu frecvent utilizat in tutorialele (manualele introductive) pentru EPS ale firmei Volvo se refera la determinarea exacta a valorii in ELU pentru producerea unei piese de plastic de culoare rosie, iar aceasta incorporeaza in ELU tot ceea ce produce ‚incarcare ambientala’, de exemplu si materialele folosite pentru a curata forma in care a fost turnat plasticul de culoare rosie, pentru ca forma respectiva sa poata fi re-utilizata la turnarea unei piese din plastic de alta culoare. Sistemul de evaluare prin strategia de prioritati ambientale EPS faciliteaza selectarea alternativelor ambientale dezirabile pentru producerea de automobile. Proiectantii, inginerii, expertii in vanzari si alte persoane care detin un rol in dezvoltarea si promovarea unui nou model de automobil Volvo folosesc exact aceeasi ‚metrica ELU’ de evaluare a impactului ambiental, pentru a determina cum sa creeze un produs cu minimum de efect detrimental pentru mediul inconjurator. Scopul sistemului EPS este acela de a fi operativ intr-un mediu normal de dezvoltare a produsului, si de a fi capabil sa evalueze care dintre doua, –sau mai multe–, concepte asupra produsului cu anumita functionalitate si calitate, are cel mai mic impact ambiental : acela va fi eco-produsul. Sistemul EPS trebuie sa fie capabil sa dea in mod rapid recomandari in fazele timpurii ale dezvoltarii produsului pe baza de informatie generala. In fazele ulterioare, sistemul EPS va permite recomandari mai elaborate si mai precise pe masura ce devine disponibila mai multa informatie specifica detaliata asupra conceptelor utilizate in crearea produsului. Cererea ca sistemul EPS sa fie operativ contine o cerere asupra utilitatii si eficientei costului. Eforturile suplimentare pe care le face proiectantul trebuie sa aiba drept rezultat ameliorari rezonabile, (in ceea ce priveste costul), atat pentru mediul inconjurator, cat si pentru produs. Nu cred că dacă Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, şi Horia-Roman Patapievici ar fi cerut de la acel înalt reprezentant de la Volvo un tutorial despre sistemul suedez de proiectare a eco-produselor, nu l-ar fi obţinut. Dar nu au ştiut ce să ceară. Kakodaimonia există deja în România aceasta unde Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, şi Horia-Roman Patapievici sunt consideraţi “elite”. Elite GDS-iste.

 57. 59 Victor V. aprilie 25, 2010 la 10:13 am

  @ alex.dumitrascu

  Presupun că dumneavoastră sunteți convins că vă pricepeți. Dar ați putea fi mai explicit în ceea ce vreți să spuneți.

 58. 60 Victor V. aprilie 25, 2010 la 2:35 pm

  @ blogideologic

  Foarte interesantă discuția despre EPS și ELU. Referitor la Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici și GDS nu mă pronunț pentru că nu mă pricep.

  Duminică plăcută!

 59. 61 Pali aprilie 26, 2010 la 8:54 am

  @ blogideologic

  Multumesc pt. materialul informativ. Asta inseamna ca, oltenii sau moldovenii nu sunt romani ? Deci secuii nu sunt maghiari ?,…daca tu spui ,..Iti readuc aminte ca, ei erau folositi de nobilime ca, si graniceri de asemenea au luptat si sub steaguri romanesti !Nu am prea auzit nici un „secui” sa se plinga de maghiarizare fortata !!! asa cum nu am vazut nici un roman sa moara de foame in Ms,Hr, sau Cv, asa cum se sustine mincinos de atita vreme din cauza ca, nu a putut sa cumpere paine;pt.ca nu a fost servit etc.etc. DA,…posibil sa moara de foame toata tara dar nu din cauza maghiarilor ;momentan cred ca, din cauza altora. Nu dau o foarte mare importanta defapt acestui subiect fieacre e ceea ce simte ca e.

  by,…

 60. 62 blogideologic aprilie 26, 2010 la 1:25 pm

  @ Pali
  Da, am citit pe undeva istoria că ultima gardă care l-a apărat pe Mihai Viteazu la Câmpia Turzii era formată din secui. Care au murit până la unul.

 61. 63 Pali aprilie 26, 2010 la 6:08 pm

  @ blogideologic

  asa e cum spui tu,…nu are rost sa ma contrez cu tine! Cel care era responsabil de paza ( nu stiu daca te referi la regimentul contelui Moise Szekely sau la altceva cand spui garda ) lui Mihai Viteazu era Banul Mihalcea;mi-e greu sa cred ca, nu a format garda personala din munteni de ai lui / ma rog si din „secui” ,….si au pierit cu totii . Nu inteleg ce vrei sa spui cu asta dar nu te mai strofoca sa-mi explici.

  P.S. Poate imi spui totusi ce limba vorbesc secuii tai ? ,… maghiara cumva?,…

  Sa traiesti bine !

 62. 64 blogideologic aprilie 27, 2010 la 12:41 am

  @ Pali
  Nici măcar vechile cronici maghiare nu îi prezintă pe secui a fi una dintre Săgeţile ungureşti. Faptul e consemnat chiar şi în cărţile Occidentului, Encyclopedia Britannica îl menţionează. În romanul Dracula, Bram Stoker ni-l prezintă foarte clar pe mândrul conte Dracula drept unul dintre aristocraţii secuilor ce au refuzat jugul ungar (despre bătălia de la Mohaci din 1526, contele Dracula vorbeşte cu entuziasm: “After the battle of Mohacs, we threw off the Hungarian yoke”! ). Forţându -i să înveţe limba maghiară, ei şi-au pierdut identitatea lor de secui. Toate documentele confirmă, secuii nu sunt o Săgeată ungară, nu au fost vreodată un trib ungar, au fost o cu totul altă etnie. Continuitatea multimilenară a secuilor în ţinutul lor nu este una anagogică, ci este una sistemică, nu le -a fost oferită de blândeţea istoriei, ci de stabilitatea unui ecosistem. Pe vremea lui Iulius Caesar, depresiunile şi poienile montane favorabile vieţuirii umane, dar climatic nefavorabile pentru Vitis Vinifera, au fost “nişe ecologice” pentru acele fracţiuni ale dacilor care l-au sprijinit politic pe Deceneu în lupta de eradicare a viţei de vie, într-o extinsă lume dacică formată din entităţi foarte deosebite, –vezi de pildă percepţia foarte contrastantă a congenialităţii aduse de vin–, o lume tribală numai temporar unificată de Burebista. Acele triburi singulare de daci care nu s-au romanizat decât parţial şi reversibil, –precum kurzii, poate, numiţi ‘romani’ de catre arabii cuceritori–, s-au transformat prin evoluţia istorică în secui şi huţuli. Numărul siturilor dacice din ‘ţinuturile secuieşti’ vorbeşte cât se poate de pertinent în sprijinul tezei. Chiar şi după 2000AD, naţionaliştii extremişti maghiari au distrus sistematic dovezile arheologice dacice din ţinuturile secuieşti.

 63. 65 montaj pavele iulie 10, 2014 la 3:52 pm

  Nu pot sa ma abtin de la a comenta. excepțional de
  bine scris!


 1. 1 Un socialism al producţiei ecologice « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe aprilie 23, 2010 la 3:23 pm
 2. 2 Destine ca marfa de hypermarket. O mama adoptiva din Deva vrea sa “returneze” copilul luat acum 10 ani pentru ca acesta sufera de retard mintal « Adevarul e dincolo de noi Trackback pe aprilie 23, 2010 la 8:23 pm
 3. 3 o zi obisnuita…..de vara :) « Ondin's Blog Trackback pe aprilie 23, 2010 la 9:43 pm
 4. 4 verde ptr mine… « Ondin's Blog Trackback pe aprilie 24, 2010 la 12:29 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: