Felicitari Remus. PSD merge inainte

Duminica au avut loc, la Ramnicu Valcea, alegerile anticipate pentru functia de primar al localitatii, dupa pierdea acestei functii de catre Mircia Gutau, din motive pe care nu doresc sa le comentez.

S-au spus destul de multe despre aceste alegeri, dar nu cred ca suficiente. Nu stiu daca, data fiind scurta perioada a campaniei electorale, Remus Grigorescu, candidatul PSD  pentru functia de primar al municipiului Ramnicu Valcea, se va putea impune. Totusi, rezultatul obtinut duminica aceasta este unul extraordinar, pentru care atat Remus cat si organizatia Valcea a PSD trebuie felicitati. Impotriva tuturor pronosticurilor si tuturor sondajelor, am reusit sa dovedim ca, atunci cand oferta este credibila, toate asteptarile pot fi rasturnate. Si cred ca mai avem si un prim semnal despre cum vad oamenii astazi PDL si Guvernul condus pe hartie de Emil Boc. Un candidat asociat cu PDL este un candidat asociat cu riscul de a pierde (chiar si intr-un fief, asa cum era Ramnicu Valcea, pentru PDL).

De altfel, incep sa cred tot mai mult ca suspendarea primarului din functie de catre prefect si tot procesul care a stat inainte de declansarea campaniei si organizarea alegerilor au fost deliberat intarziate de catre Guvern. Este evident ca o campanie cat mai scurta avantajeaza pe cel in functie sau pe cel care candideaza din partea partidului care detine functia (cum este situatia acum). Ceea ce am vazut in aceasta saptamana mi-a intarit si mai mult convingerea.

La mijlocul saptamanii, am organizat Comitetul Executiv al PSD in judetul Valcea. Cu ocazia acestui eveniment, am organizat si la Valcea un mars de sustinere a candidatului nostru. Poate atipic pentru un om politic, trebuie sa recunosc ca eu, dar si multi dintre colegii mei am fost surprinsi de reactia pozitiva a oamenilor. Si am inteles, daca mai era nevoie, ca nimic nu face mai mult decat contactul direct cu acestia. Oricat de mult s-ar dezvolta media, niciodata nu va putea oferi o conexiune atat de consistenta pe cat o ofera o relatie directa cu cei pe care doresti sa ii convingi de oferta ta. Dupa acest eveniment, discutam cu colegii mei si eram aproape toti de acord ca o clarificare mai rapida de catre Guvern a situatiei de la Valcea ar fi crescut sansele candidatului nostru de a se impune. Rezultatul obtinut de Remus Grigorescu duminica confirma din plin aceasta presupozitie a noastra.

Sper ca toti cei aflati in opozitie cu PDL si cu acest Guvern il vor sprijini pe Remus Grigorescu, la turul doi care va avea loc duminica viitoare, in data de 25 aprilie. PSD si opozitia ca atare au o sansa majora pentru a da un semnal catre acest Guvern si catre un PDL tot mai autoritar si nepasator, care s-a obisnuit cu atitudinea de stapan.

Inca o data, felicitari Remus!

76 Răspunsuri to “Felicitari Remus. PSD merge inainte”


 1. 1 Harabula aprilie 19, 2010 la 6:14 pm

  @Adrian Nastase
  Oricat ar parea de curios „media” este un plural.
  Deci exprimarea corecta ar fi: „Oricat s-ar dezvolta media, niciodata NU VOR oferi o conexiune…”

 2. 2 Ghita Bizonu' aprilie 19, 2010 la 6:30 pm

  Sa mi si radem nitel :
  ﭯﮁﭷﮛﯓﷲﺶ
  Un terorist arab îi scrie şefului:
  Salam Aleikum, salutam cu rezbect la jefu’!
  Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns bine; ……

  Jefu, ma indorg agaza, daca mai scap de viu! Aştia romani nu are nevoie de terorism, face singur treaba noastra!!!
  Cu respect, Aliﮛﯓ ”

  Aventurile nefericitului in vremea

 3. 4 TOMESCU aprilie 19, 2010 la 6:49 pm

  Desi sunt vechi simpatizant liberal(liberal veritabil) am simtit o imensa bucurie privind alegerile de la Vilcea.Imi pare a fi un semn bun pentru opozitie.

 4. 5 Sakin1985 aprilie 19, 2010 la 6:53 pm

  A obtinut 49% din cate am auzit… Pacat ca nu a castigat din primul tur ca sa le dea peste bot la PD-L-isti… Oricum in turul II ar trebui sa castige detasat;)! Succes !

 5. 6 LePrince aprilie 19, 2010 la 7:24 pm

  @ Adrian Nastase

  Nu stiu ce procent a obtinut PSD, mai ales in comparatie cu ceilalti. Ar fi interesant de aflat. Pe de alta parte , titlul d-voastra imi aminteste titlul unui film romanesc: „Angela merge mai departe”. Nu mai stiu cum mergea Angela mai departe dar intr-adevar mergea.
  Succes in turul doi. S-auzim de bine.

 6. 7 LePrince aprilie 19, 2010 la 7:28 pm

  @ Observator

  Nu te lasa descurajata de conspirationismul gremlinului ideologic, nepot ideologic al mamei Omida. Daca ai ceva de spus, nu-ti fie frica sa o spui. Gremlinul aplica acelasi tratament mai tuturor pe acest blog, mai ales daca nu „absorb” stiinta sa indoielnica. Dar sa stii ca poate fi si amuzant, uneori are niste idei atat de fistichii, ca mori de ras.Plus ca vede peste tot agenti si agenturi(pe mine nu m-a incadrat inca intr-o anume agentura, dar mai astept).
  S-auzim de bine.

 7. 8 Dragos aprilie 19, 2010 la 7:33 pm

  I Romeo Rădulescu (PD-L ) – 49%
  II Remus Grigorescu (PSD) – 31%
  III Bogdan Pistol (PNL) – 17%

  Sa analizam: 17<49….chiar si 31<49…mai sa fie !…pana si 31+17<49
  ….asta-i culmea ! poate am gresit pe undeva: 1+7=8, 3+1=4…deci,
  48. Ce chestie ! si 48<49.

  Aritmetica spune: Felicitari Romeo Rădulescu !

 8. 9 ORASAN IOAN aprilie 19, 2010 la 7:37 pm

  Am si eu niste pareri pentru imbunatatirea rezultatelor la alegerile finale din acest municipiu,in primul rand trebuie incheiata o intelegere publica de sustinere a partidelor din opozitie,ar trebui intensificata munca din casa in casa pentru a scoate cat mai multi votanti la vot si asta nu cu minciuni si promisiuni desarte,trebuiesc punctate masurile luate de puterea actuala impotriva tuturor,trebuie explicat oamenilor de ce nu sunt bani de pensii,de salarii,pentru sanatate,pentru drumuri,de politizarea statului,de promovarea incompetentelor politice,de fapt de tot ce se intampla in defavoarea cetatenilor romaniei,cetatenii trebuie sa inteleaga ca sunt stapanii votului si acesta trebuie dat cu intelepciune si nu vandut pe te miri ce.

 9. 10 Doru Coarna aprilie 19, 2010 la 7:41 pm

  Dle Nastase,

  In urma cu cateva luni, Bucuresti, colegiul 1, alegeri PNL-PDL: L. Orban a mers personal din adresa in adresa, „va rugam sa votati candidatul nostru” si dadea mana, atat, PNL a castigat extrem de detasat!

  Prezenta-surpriza a unei personalitati a partidului la contactul direct cu cetatenii, ca om obisnuit si accesibil, fara tribuna, da rezultate certe.
  Stiu, timp, resurse, energie, dar merita in final.

  In cazul Dvs cetatenii au amintiri clare: „The elephant never forget!”, -o replica a „colonelului” din Cartile Junglei- iar potentialul este unul urias.

  Mai mult, partidul trebuie sa transceada urgent media, nu media voteaza!
  (si nici nu sufera as adauga, apoi este autonoma fata de opozitie).

  Foarte discret si pe multiple planuri se simte iesirea din deshertul acela evocat in iarna, slava Domnului ca a fost un parcurs scurt datorita in principal Dvs., si macar aici trebuie sa recunoasteti ca este intr-un fel si „meritul” Puterii, nu performeaza si bine le/isi/ne face!

  Felicitari lui Remus Grigorescu si echipei partidului, felicitari cetatenilor valceni!

 10. 11 Observator aprilie 19, 2010 la 7:49 pm

  @LePrince- multumesc de incurajari. Cu bine!

 11. 12 Observator aprilie 19, 2010 la 7:52 pm

  Domnule Nastase,

  Felicitari! Ar fi extraordinara o victorie, dar asta ar insemna o mobilizare exemplara a valcenilor. Oricum succes!

 12. 13 Ghita Bizonu' aprilie 19, 2010 la 7:54 pm

  Saracia este o incalcare a drepturilor omului
  Politică socială – 29-03-2010 – 15:05
  · 85 de milioane de europeni sunt ameninţaţi de sărăcie
  · Salariul minim diferă considerabil de la un stat membru la altul
  · Eurodeputaţii au dezbătut posibilitatea introducerii unui venit minim pentru a reduce sărăcia
  Anul 2010 a fost declarat Anul european pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale. În prezent, 17% din populaţia UE este ameninţată de sărăcie. Conform participanţilor la evenimentul public organizat săptămâna trecută de Comisia PE pentru ocuparea forţei de muncă, una din modalităţile de acţiune în această privinţă este introducerea venitului minim.
  /b>
  În Europa, salariul minim lunar variază de la 1 641 € în Luxembourg la 123 € în Bulgaria. Acesta reflectă atât nivelul de trai al unei ţări, cât şi sistemul de protecţie socială pus în aplicare.
  Şomajul reprezintă una din principalele cauze ale sărăciei, însă sărăcia relativă este de asemenea o realitate care îi afectează pe oamenii care nu au un venit suficient pentru a le asigura un trai acceptabil, şi a căror număr este în creştere datorită crizei curente. Ar putea un venit minim la nivel european să contribuie la lupta împotriva sărăciei?
  Aceasta a fost întrebarea adresată în cadrul dezbaterii de săptămâna trecută, organizată de Comisia PE pentru ocuparea forţei de muncă. Eurodeputaţii au ridicat problema garantării unui venit minim pentru cetăţeni, un subiect menţionat totodată în raportul propus de deputatul Ilda Figueiredo (Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică, Portugalia). Pentru dânsa, „nu este nevoie să schimbăm lumea, ci trebuie să facem un pas înainte”.
  Sergio Cofferati (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European, Italia) este de părere că „în prezent, criza va spori sărăcia, dar venitul minim poate deveni un instrument pentru a-i apăra pe cei mai expuşi, precum şomerii”.
  Sărăcia – o încălcare a drepturilor omului
  Conform raportului întocmit de doamna Figueiredo, problema sărăciei depăşeşte politica salariului minim şi ar trebui să presupună garantarea veniturilor minime, care să includă nu doar beneficii, ci şi proviziuni precum accesul gratuit la servicii de bază precum serviciile medicale şi educaţia.
  Henri Lourdelle, reprezentantul Confederaţiei Europene a sindicatelor (ETUC) a declarat: „Am generat noi locuri de muncă în Uniunea Europeană, însă tind să fie caracterizate prin condiţii precare”. Dânsul a continuat: „în Europa există 20 de milioane de lucrători care nu au un venit necesar pentru asigurarea unor standarde acceptabile în societate” şi s-a declarat în favoarea introducerii unui „instrument care să ofere o garanţie de finanţare […]”.
  „O astfel de directivă cadru este necesară întrucât lipsa unor standarde comune a dus la diferenţe mari privind modul în care statele membre abordează problema sărăciei”, a spus Elisabeth Lynne (Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Regatul Unit).
  Cu toate acestea, ideea unui venit minim ar putea întâmpina numeroase obstacole. Dincolo de dezbaterile din Parlament, propunerea ar putea fi blocată la nivelul Consiliului, a avertizat doamna Lynne.

  Ştiaţi că…
  · 17% din populaţia UE este considerată la limita sărăciei, trăind cu mai puţinde 60% din venitul mediu naţional.
  · Protecţia socială reduce rata sărăciei cu 32% în UE
  · Cele mai afectate state membre din cauza sărăciei sunt Letonia (26%), România (23%) şi Bulgaria (21%)

  Sursa – europarlament

 13. 14 i.nicolae aprilie 19, 2010 la 7:57 pm

  Chiar credeti ca uni PDL-isti o sa voteze candidatul PSD ? Asta ca sa nu vorbim de PNL-isti, eu zic sa numaram bobocii toamna.Felicitari pentru ce ?

  Sa auzim si de mai bine.

 14. 15 ORASAN IOAN aprilie 19, 2010 la 8:05 pm

  Scuze ca am scris numele tarii cu litera mica.

 15. 16 Dragos aprilie 19, 2010 la 8:17 pm

  Doru Corna,

  eu locuiesc in colegiul 19. Ala cu Piedone, Liliana Minca (Ghervasuc) si tanti aia blonda…aia de-a fost „sefa” la Voiculescu….zii sa-i zic…aia „vorbareata”…ma rog!…

  De-abia astept sa-l am la usa pe domnul profesor Dan Voiculescu !

 16. 17 Cetatean al Romaniei aprilie 19, 2010 la 8:46 pm

  Scrisoare deschisa

  Doamnei Ministru Elena Udrea,
  Minitru al Dezvoltarii Regionale si Turismului,

  Stimata doamna Ministru,

  Constat cu stupoare faptul ca soarta si bunastarea asa-zisului „tinut secuiesc”, a carui autonomie teritoriala pe criterii etnice este sustinuta public de ani de zile de catre Uniunea Democrata Maghiara din Romania si Partidul Civic Maghiar impreuna cu episocopul Laszlo Tokes, reprezinta una dintre preocuparile dumneavoastra constante in ultima vreme. Daca pentru unii comentatori ai vietii publice romanesti afirmatia dumneavoastra de sambata, 17 aprilie, cum ca judetele Covasna, Harghita si o parte a judetului Mures se pot promova turistic sub denumirea de „tinutul secuiesc”, reprezinta o gafa politica, pentru mine personal afirmatia dumneavoastra de sambata reprezinta o dovada in plus a tradarii nationale si a servilismului gretos pe care il promovati, atat dumneavoastra ca si ministru cat si guvernul din care faceti parte, in fata intereselor deloc prietenesti pentru Statul Roman promovate de catre partenerii domniei voastre de guvernare, Uniunea Democrata Maghiara din Romania.

  In chestiunea asa-zisului „tinut secuiesc” sunteti inculta!

  Din punctul meu de vedere, in chestiunea asa-zisului „tinut secuiesc” nu sunteti doar superficiala ci pot afirma cu toata responsabilitatea ca sunteti ceea ce s-ar putea numi o persoana inculta, pentru ca se pare ca nu detineti cunostinte elementare in domeniul istoriei, sociologiei si al administratiei publice locale.
  Din punct de vedere istoric, zona Covasna-Harghita este una cat se poate de sensibila. Romanii traitori in aceasta parte de tara isi aduc aminte cu tristete de perioada Regiunii Autonome Maghiare (vechea denumire a asa-zisului „tinut secuiesc” de care vorbiti domnia voastra!) in care romanii nu aveau nici macar dreptul de a respira.
  Din punct de vedere sociologic, comunitatea romaneasca din cele doua judete este numeric inferioara si ea este cea supusa unui proces violent de asimilare etnica din partea comunitatii maghiare, romanii din aceasta zona fiind lipsiti de cele mai elementare parghii necesare pentru a-si pastra identitatea si pentru a trai in aceasta parte de tara. Despre acest proces de epurarea etnica al romanilor din Covasna si Harghita s-au scris zeci de carti de catre oameni a caror pregatire academica in domeniu va este superioara. Ar trebui sa multumiti lui Dumnezeu pentru ca a inventat vopseaua si parcarea, pentru ca ati fi o muritoare de foame daca ati locui in judetele Covasna si Harghita, doamna ministru, fara sa cunoasteti limba maghiara!
  Din punct de vedere al adminsitratiei publice, partenerii domniei voastre de guvernare controleaza politic si administrativ zona de peste 20 de ani de zile. Judetele Covasna si Harghita sunt cele mai sarace judete din Romania nu datorita Bucurestiului doamna ministru, ci datorita faptul ca administratia publica locala a celor doua judete este plina de incompetenti mentinuti in functii numai datorita apartenetei la etnia maghiara. Romanii lipsesc cu desavarsire din foarte multe institutii ale administratiei publice locale. Romanii, doamna ministru, lipsesc cu desavarsire de la Biblioteca Judeteana Covasna, Casa de Cultura Municipala din Sfantu Gheorghe, Consiliul Local Miercurea Ciuc, Primaria Sfantu Gheorghe si multe alte institutii publice din zona; si nici nu va mai fi angajat vreunul vreodata in aceste institutii. Asta in sociologie se numeste epurare etnica, doamna Udrea. Aceeasi epurare etnica despre care vorbea in 2009 si presedintele Traian Basescu, mentorul dumneavoastra. Iar presedintele Basescu nu vorbea despre epurarea etnica a secuilor, de grija carora „muriti” domnia voastra, ci de epurarea etnica a romanilor!

  Logica elementara si bunul simt ar fi trebuit sa va spuna faptul ca Bucovina si Tara Barsei sunt regiuni romanesti in timp ce criteriul care sta la baza regiunii asa-zisului „tinut secuiesc” este exclusiv cel etnic. Intrebati-l pe presedintele Consiliului Judetean Harghita, domnul Borboly Csaba, de ce nu arboreaza drapelul Romaniei pe sediul UDMR din Miercurea Ciuc, doamna Udrea!
  Explicati-le romanilor din tara cum este posibil ca UDMR sa fie finantata in fiecare an cu sute de mii de euro din bugetul public, atat pe legea partidelor politice cat si pe cea a finantarii organizatiilor minoritatilor nationale si in acelasi timp sa faca in permanenta declaratii ostile Statului Roman, Constitutiei Romaniei si poporului roman.

  In asa-zisul „tinut secuiesc” traiesc romani doamna ministru, romani de etnie romana, care nu vor sa fie promovati sub sintagma „tinutul secuiesc”. Vor sa fie promovati ca romani din Covasna si Harghita. Romani din Romania.

 17. 18 Spiridus aprilie 19, 2010 la 9:03 pm

  „Victor Ponta a criticat, ieri, absenţa lui Mircea Geoană de la reuniunea conducerii social-democrate, preşedintele PSD aşteptând de la acesta din urmă să-l lămurească de ce comentează pe blog pe marginea datoriilor acumulate de partid în urma campaniilor electorale.”

  Mai e nevoie de vreun comentariu?

 18. 19 exasperat aprilie 19, 2010 la 9:48 pm

  Într-o agonie mediatică, imaginile de duminică, de la Vâlcea, cu Roberta Anastase pe post de majoretă violetă în mijlocul galeriei au făcut toţi banii.

  Nu era fain ca minunaţii suporteri vâlceni s-o ia pe „yeslady” la nişte întrebări simple: ce-au făcut ea, partidul ei, şeful ei pentru sportul românesc?

 19. 20 Cititor in stele aprilie 19, 2010 la 10:19 pm

  Mare victorie mare pentru psd ca a obtinut locul 2 la alegerile partiale din Rm.Valcea!!! Ma intreb cum de valcenii n-au votat in proportie de 200% cu candidatul psd, dupa ce au fost onorati cu prezenta elitei psd care si-a tinut sedinta „in orasul in care ploua de trei ori pe saptamana”.Poate daca voteaza si Elena Nae(fosta sefa a pcr valcea ) cu candidatul grigorescu, acesta poate ajunge la vreo 40%. Sunt sigur ca liberalii vor da ordine clare sa se voteze cu candidatul prietenilor Ponta& hrebenciuc si asa e normal: unitatea de monolit psd-pnl trebuie consolidata. Daca mai tinem cont ca exista un bulevard al trandafirilor in rm valcea, problema este a cui sunt trandafirii?(sunt sigur ca psd-istii ii vor numara ca sa vada daca numarul lor este multiplu de trei: atunci mai spera sa aiba ceva sanse tot la locul 2) Eu, care pe vremuri ma plimbam zilnic pe acest bulevard, cred ca radulescu va castiga: i-au lipsit doar mai putin de o mie de voturi ca sa castige din primul tur. Daca ne gandim ca locuitorii municipiului Rm. valcea au fost de acord cu acordarea titlului de cetatean de onoare lui Gutau, chiar si dupa ce a fost condamnat, va dati seama care va fi rezultatul din turul 2. Tot asa s-au imbatat cu apa rece sefii psd+ pnl si la prezidentialele din decembrie 2009. si se stie ce a urmat. Vor cere pesedistii renumararea voturilor? Ii cred in stare.

 20. 21 stefan aprilie 19, 2010 la 11:05 pm

  Remus Grigorescu a muncit, toti am muncit, in functie de posibilitati(fara a afecta locul de munca). Dar a existat o exceptie capul organizatiei municipale(anticampanie), daca faceti o mica analiza idetificati acest aspect. Dureros este ca odata ajunsi in functie alesii, ne uita,pana la urmatoarele alegeri. Multi nu cerem functii, doar respect. Sumar, la final.

 21. 22 plano10 aprilie 19, 2010 la 11:14 pm

  @ D-le Adrian Nastase
  Nu ar stica daca si in saptamana asta conducerea PSD l-ar mai incuraja pe Remus Grigorescu cu un miting la Rm Valcea pentru a da cu violet mafiei portocalii locale.
  Poate vrea si domnul Ponta sa faca o repetitie pentru 1 Mai! 🙂

 22. 23 Draghi Puterity aprilie 20, 2010 la 12:24 am

  Ei Dragos, stai sa anuntze maine zeul tau iubit disponibilizari in masa si mai vedem noi daca mai poate fura PD-L-ul 49 de procente. 😉

 23. 24 Doru Coarna aprilie 20, 2010 la 6:34 am

  @ Dragos:

  Nici eu nu stiu la care blonda te referi desi mi-ar fi placut (sa le stiu pe toate), dar sa-ti vina Voiculescu la usa sunt sanse mari.

  La Valcea ideea nu era ca RG a invins deja, ci ca a rasturnat regula cf careia partidul de guvernamant castiga sigur si detasat daca o face din scurt, si cu atat mai mult daca o lalaie, INSA NU a fost asa!

  Iti dai seama, e vorba de statura completa a omului politic, putini, foarte putini au curajul sa contacteze nemijlocit electoratul, mai ales in tara.
  O figura politica ,,, care impune, cu o cariera reusita si care poarta, abuziv, un mic stigmat al puterii, incepe sa aiba un potential electoral cu mult mai mare decat Puterea insasi, aici este samanta peisajului politic din viitorul imediat.

 24. 25 blogideologic aprilie 20, 2010 la 6:54 am

  Observator spune: +@LePrince- multumesc de incurajari. Cu bine!+
  Ca în vremurile bune de altădată.

 25. 26 leo aprilie 20, 2010 la 7:16 am

  Deh, ştiu şi eu cu mersul ăsta înainte!? Că şi Anastasia, duios mai trecea, înainte să…

 26. 27 exasperat aprilie 20, 2010 la 7:19 am

  Şi încă ceva: nu era de-ajuns că se exprimau bizonii de la PD-L în sictir faţă de bloguri şi modul ăsta de comunicare (v. cazul C. Preda), trebuia ca şi Victor Ponta să aibă o ieşire de genul ăsta?

 27. 28 nu pot sa ma abtin, aprilie 20, 2010 la 7:41 am

  Noroc cu PDListul Dragos,

  Tare la aritmetica 1+1=2 , dl. respectiv il felicita asa cum este si normal pe candidatul PD-L , intr-adevar o certitudine cu acei 49%.
  Nu-i inteleg optimismul dl. Nastase cum nu-i inteleg nici felicitarile adresate candidatului PSD acela care in primul tur are mai putin decit dl. Geoana in cadrul aceluiasi tur.
  Ingrijorator este insa alt fenomen , 49% din electoratul Valcean voteaza pentru un partid mai mult decit corupt, pentru un partid care sfideaza chiar si ridicolul, un partid care a desfiintat chiar si acel atipic „optimism” romanesc?
  Sa traiti bine!

 28. 29 theodora0303 aprilie 20, 2010 la 7:47 am

  Sper ca liberalii din Ramnicu Valcea sa voteze pentru candidatul nostru.

 29. 30 Ghita Bizonu' aprilie 20, 2010 la 8:07 am

  Capitalismul la rascruce
  ( la Vremea , in teoria chibritului )

  Daca va asteptati sa zic criza finala a sistemului capitalist va inselati , Este o criza una majora insa nu crez ca-i chiar finala ….

  Se presupune ca esenta capitalismului este initiativa privata si capitalismul este in mod obligatoriu stingherit de stat . Teoria liberala clasica o zice clar iar teoriile neoclasice au chiar nuante usor anarhiste , sa nu mai zic de “libertarieni” si anarho-liberali ( da! exista !!).

  Insa experienta ma invata sa nu ma iau dupa ce zice popa .. ci sa vaz si ce face popa.
  Ori un scurta trecere in revista a istoriei capitalismului imi zice ca el face casa buna cu statul . S-a nascut sub obladuirea monarhilor si a prosperat cand a devenit el Statul .
  Eu cred ca trasaturile sale definitorii sunt

  nu exista decat in economii in care schimbul se bazeaza pe moneda
  – se bazeaza pe munca salariata

  – scopul sau este obtinerea profitului material ( de preferinta sub forma monetara ).

  Mai fac o observatie. Capitalismul a crescut cu ideea de expansiune . Ca intotdeauna va putea sa gaseasca noi resurse, noi debusee . A impulsionat calatoriile de explorare . A pus la cale cateva zeci de razboaie – in care Statelele si-au folosit din plin resursele . A colaborat excelent cu feudalii transformandu- in agenti locali si provocand ,a doua serbie (sfarsitul sec XVII , Sec XVIII marii magnati polonezi care intretineau armate particulare erau , financiar vorbind , agentii locali ai negustorilor din Danzing care erau interpusii olandezilor )Cand a avut lipsa de mana de lucru a apelat la sclavagism. A inceput procesul de colonizare . A cautat mereu noi surse de venit …. Cand a avut ocazia a concesionat veniturile statului ( daca ar putea ar concesiona si iadul …). Toate acestea aduceau bani buni – cel putin alaora care castigau .

  Mai rau, capitalismul de azi este dupa calapodul american . Mai precis al SUA . Ori SUA sunt nitel deosebite de sa zicem Europa . Acu’ 200 de ani erau cateva statulete pe litoralul Atlantic …. azi ? Adica a avut un spatiu de expansiune urias si in plus virgin , N-a avut vecini care sa-l stighereasca in expansiunea lui . Expansiunea in SUA era un articol de credinta si unu’ tangibil pana la Oklahoma Strip. S

  Acu sa privim mai atent in juru nost .

  In anii de dupa cel de-al doilea razboi capitalismul a cunoscut succese spectaculoase in tarile dezvoltate ( centrul economic cf Braudel ). Insa in afara de initiativa particulara a avut un rol si mut hulitul stat. Ce-i drept statul i-a cam pus frau capitalismului , insa spre binele lui ! Capitalismul a fost dirijat spre crestere economica reala , i s-au cam pus restrictii la speculatiile riscante , si desi a fost silit sa imparta beneficiile cu partile necapitaliste ale societatii pana la urma a castigat enorm prin marirea pietei si solvabilitatea ridicata a consumatorilor . Richard Nixon , pe vremea cand era vicepresedinte a tinut o cuvantare in fata Sovietului Suprem – cuvantare ce a placut de loc gazdelor – sustinad ca poporul american se afla cel mai aproape de … realitatile ( alea visate ! presupuse !! nu cele reale ) ale … comunismului . Si Nixon nu glumea !Fiindca pe vremea aia, era prima decada a Celor 30(ani)Gloriosi si in Statele Unite era la moda Marea Societate si ce visati voi cand ziceti capitalism… este America aia .

  Insa azi expansiunea se pare ca nu mai iaste cu putirinta …
  Restul la teoria chibritului

 30. 31 samurai aprilie 20, 2010 la 8:33 am

  D-le Nastase, cred ca ati citit gresit stirile, candidatul PDL are ~49% din voturi, in timp ce candidatul PSD ~31%. Vedeti http://www.realitatea.net/candidatii-pdl-si-psd–in-turul-doi-al-alegerilor-pentru-primaria-ramnicu-valcea_709596.html.
  Nu vad care este succesul nemaivazut al candidatului PSD (daca ceilalti alegatori ar fi votat in bloc cu candidatul d-voastra abia ar fi depasit voturile celor de la PDL).
  Nu va lasati amagiti de asemenea „succesuri” efemere, ca sa puteti castiga alegeri trebuie sa veniti cu alternative, nu sa contati pe greselile adversarilor (cum ati facut in 2000 dupa greselile puerile ale celor din CDR). PDL nu este CDR si nici Traian Basescu E. Constantinescu.

 31. 32 JR. aprilie 20, 2010 la 8:46 am

  Remus a avut o prestaţie foarte bună într-o emisiune televizată şi a demonstrat că are puterea de a convinge chiar şi pe cei mai sceptici. Cred că PSD a luat o măsură lăudabilă de al prezenta pe Remus alegătorilor săi şi nu numai. Câştigarea alegerilor de primar la Râmnicu – Vâlcea de către Remus Georgescu este un merit şi nu o promovare de partid.

 32. 33 exasperat aprilie 20, 2010 la 9:48 am

  Il ascult acum pe Boc in Senat cum spune ca „doar daca le-am lua oamenilor bani pentru trecut ar insemna sa incalcam principiul constitutional al neretroactivitatii. Asa insa, e perfect constitutional”. Ce e asta?

  Lamuriti-ma si pe mine cum vine asta cu neretroactivitatea.

 33. 34 Cititor in stele aprilie 20, 2010 la 9:52 am

  Am trimis seara un mesaj, putin cam ironic, recunosc, referitor la articolul d-lui Nastase. Nu intelegeam cum poate fi cineva felicitat pentru locul 2 atunci cand doar doi candidati contau de fapt in batalie. Inafara de pdl si psd, nu aveau sanse nici unul dintre ceilalti candidati, mai ales, daca privim prezenta la urne. Nu intelegeam de ce era asa de optimist d-l Nastase: nu ar fi prima oara cand nu-i va fi confirmat optimismul prematur. Eu asteptam din partea dansului o pozitie mai realista,fiindca nu e sigur ca toti cei care au votat cu liberalii in primul tur, vor da voturile lui Grigorescu. Chestia cu bulevardul trandafirilor era o gluma, avand in vedere simbolul electoral al celor 2 partide: pdl si-a schimbat tabara, dar a uitat sa modifice si semnul electoral. Un mucalit ar putea spune ca nu conteaza pe cine votezi, dintre cei doi, daca tot trandafiri votezi. Apoi, mai exista sansa unei mobilizari mai intense in turul 2 din partea pdl, luand in calcul cam cate voturi le-au lipsit ca sa castige din primul tur. Pe de alta parte, ce motivatie vor mai avea suporterii acelor candidati care au iesit din cursa? Sa nu uitam nici faptul ca mai sunt si alte detalii ce tin de bucataria administratiei publice, in lumina carora este mai avantajos sa acstige Radulescu decat Grigorescu. Prietenii stiu de ce.
  P.S. vad ca @JR boteaza pe candidatul psd , Georgescu, in loc de Grigorescu. E ceva sa fii nasul unui potential primar intr-un municipiu! 😀

 34. 35 contele aprilie 20, 2010 la 9:57 am

  Eu nu ştiu dacă Dragoş e PDL-ist . Văd că a sesizat o situaţia , după procentele obţinute de candidaţi , în contradicţie cu entuziasmul lui A.N.
  Deci , ca să nu fie categorisit PDL-ist , trebuia pur şi simplu să neglijeze scorul real al alegerii . Chiar şi cei care sunt fani A.N. sau simpatizanţi PSD au sesizat că ceva e în neregulă .
  Ca să nu-mi iasă vorbe , declar cu toată convingerea că d-ul Remus va câştiga alegerile cu 99,9% .

  @ Doru Coarnă

  Sunteţi un om inteligent şi vă citesc postările cu atenţie . Când vreţi însă să-l periaţi pe Adrian Năstase ajungeţi la nişte exprimări care îmi par că fracturează logica , tocmai pentru că o forţaţi să vă susţină argumentul .
  O să pun un sinonim şi vedeţi ce regulă iese : ” partidul de guvernamant castiga sigur si detasat daca o face din scurt, si cu atat mai mult daca o face din lung ” . Concluzia : partidul de guvernământ totdeauna câştigă .

 35. 36 tiberiu aprilie 20, 2010 la 10:02 am

  @Doru Coarna
  Este evident cit se poate de oportun ca toti „granzii” partidelor de opozitie PSD+PNL+PC+PMR sa se deplaseze in corpore la Ramnicu Valcea ,intr-un efort concentrat de a creea un momentum al schimbarii, sa mearga din casa in casa pentru a convinge alegatorii, dar in primul rind este necesar sa fie semnat si popularizat un agreement politic intre PSD si PNL( si celelalte grupari politice)pentru ca oamenii sa stie exact ce , pentru ce si pentru cine voteaza.
  Propun sloganul acestei actuiuni
  ” REVENIREA LA NORMALITATE -VOINTA VINE DE LA VALCEA !”

 36. 37 ion adrian aprilie 20, 2010 la 10:17 am

  AN este cel mai inteligent corect si de buna credinta politician de dupa 1989(era sa spun din toate timpurile, dar il depaseam pe Mihnea ) iar PSD este cel mai bun partid politic la care pot aspira romanii. 🙂

 37. 38 nu pot sa ma abtin, aprilie 20, 2010 la 10:33 am

  Alo domnul conte,

  Sunteti de singe albastru dar pe din afara logicii, sau nu ati sesizat situatia,ca sa va citez!!
  Pe cine felicita PDListul Dragos, si pe cine felicita PSDistul A. Nastase….?
  Daca Dragos nu este PD-List dumneata esti echidistant ,una din doua care-i pina la urma tot una!
  De fapt cine a mai vazut conte de stanga si echidistant, are insa si dansul o calitate, sare in apararea membrului!

 38. 39 Doru Coarna aprilie 20, 2010 la 10:35 am

  @ contele:

  Draga conte, ori de cate ori „periez” pe cineva ii si spun public sa nu considere asa, dar meritele trebuie subliniate si oamenii incurajati, intotdeauna, indiferent!
  Inclusiv candidatul valcean! Inclusiv valcenii!
  Inclusiv adversarii politici, daca si cand merita, dar aici si acum avem noroc, nu merita!

  Ideea era ca la alegeri „din scurt” , precipitate, electoratul voteaza inaintea dezmeticirii iar fraudarea este nedemonstrabila, iar la cele „din lung” se dezmeticeste dar intervine multiplu copita puterii, iar acum aproape s-a contrazis regula, prin efort comun.

  Granzii partidelor au depasit demult stadiul acordurilor scrise, ii anima acelasi simt politic, iar electoratul nu poate face legal promisiuni electorale, deci…

 39. 40 Cititor in stele aprilie 20, 2010 la 10:41 am

  Apropo, pe adresa indicata mai sus, in care se face referire la felicitarea, adresata de Nastase, candidatului psd, s-a strecurat o greseala: cred ca Nastase a felicitat pe cine nu trebuia: fiindca cineva cu numele de Reus Grigorescu nu a candidat nici unde. Deci, nu avea cum sa fie invins de Radulescu. pdl-stul!!! In acest context, este justificata bucuria d-lui Nastase, nu?

  P.S. Poate daca „poetul” blogului vine cu vreo contributie proprie in sprijinul candidatului psd, acesta ar avea ceva sanse: poporul valcean(scuze, d-le Oprescu, pentru parodiere) este iubitor de poezie, de aici lundu-si zborul multi poeti si poetastri. Doar un singur exemplu: George Tarnea facea baie in Olt cand era mic.:D. O singura conditie trebuie indeplinita insa: poezia sa fie de calitate, nu maculatura de tip mahala., la care nu zambesc si se rad(sic!) decat stim noi cine……

 40. 41 tiberiu aprilie 20, 2010 la 11:01 am

  D-le Nastase
  In asemenea situatii cind apare o cit de mica sansa de schimbare de momentum exista o singura filozofie care functioneaza : obtinerea unui avantaj asupra adversarului printr-un atac masiv in forta cu toate mijloacele care tau la dispozitie. Nu stati o clipa cu mainile incrucisate, actionati ,actionati,actionati si profitati de faptul ca guvernatii sint preocupati si infricosati de propria ineficienta in gestionarea tarii.
  FORCING,FORCING,FORCING !

 41. 42 contele aprilie 20, 2010 la 11:10 am

  @ Blogideologic

  Numai dumneata puteai face legătura între romanţa ” Să-mi cânţi cobzar bătrân ” , iluminismul voltairian şi tratatul din 1774 de la Kuciuk Kainargi.

  Da , T 34 a fost bun , în schimb sistemul de ochire folosit la el era foarte slab .

 42. 43 blogideologic aprilie 20, 2010 la 11:43 am

  @ contele
  Melodia din romanţa ” Să-mi cânţi cobzar bătrân ” este foarte veche. Ca localizare, ea provine din spaţiul nord-pontic, parte din Romania Orientală. Ai altă localizare ? Aştept … Rusia Sudică a fost creată prin Tratatul de la Kuciuk Kainargi din 1774. Un lobby pro-Rusia pentru acel tratat a fost creat de iluministul Voltaire. Există nenumărate documente doveditoare, printre care şi o scrisoare a regelui Prusiei către Voltaire. De acolo am aflat că în acel lobby pro-Rusia a fost forţat să participe şi d’Alembert. Frederic cel Mare a profitat de lobby şi a forţat mai înainte de pacea de la Kuciuk Kainargi, prima împărţire a Poloniei. N-a fost Polonia intens în atenţia media, în trecutul foarte apropiat ?

 43. 44 contele aprilie 20, 2010 la 11:50 am

  @ Doru Coarna

  Ideea am înţeles-o , regula aproape , ce nu înţeleg este logica problemei cu două ipoteze şi un singur rezultat .
  Eu mă deplasez din punctul A spre punctul B . Pot să merg mai încet deoarece mă dor picioarele . Pot să merg mai repede deoarece mi-am luat medicamentele . Finalul este unul singur : ajung în B fie mai devreme , fie mai târziu , dar ajung sigur . Ca să nu ajung în B , mai trebuie o condiţie ,mai trebuie ceva în plus . Altfel , enunţul ” Plec cu viteză variabilă spre destinaţie şi , dacă nu intervine nimic pe parcurs , voi ajunge ” este atât de logic încât pare ilogic să-l mai enunţi .
  P.S. Poate cuvântul ” a peria ” a fost cam tare . Consideraţi că am pus unul mai soft .

 44. 45 ghitabizonu aprilie 20, 2010 la 11:50 am

  Musiu comte de la Crasse

  si mai rau decat sistemu de ochire era sistemu de instruire a ochitorului… Ala se instruia la locu actiunii …. cel putin asa arata unele alegatii occidentale ( care explicau asa succesele a doi colonei comandanti de brigazi de tancuri – isi instruiau ochitorii ! Succese comparativ cu alte brigazi sovietice )

 45. 46 Cititor in stele aprilie 20, 2010 la 12:00 pm

  @Contele,

  Salut, ce mai faci mon ami? Vad ca ai ramas cam singurul, din troica despre care facea referire candva @analist, ca ar fi fost motorul reformei de pe blog. Eu am postat mai rar fiindca am fost ocupat cu munca mea. Dar stiu un pensionar care posteaza din greu si vrea sa apara drept un om al Renasterii, prin multitudinea subiectelor in care vrea sa ne convinga ca este alpha & omega. Acum nu are alta ambitie, poate. Pe blogul lui propriu nu are clienti cu care sa se contreze, asa ca este „in mare forma” cu postarile…..

  P.S. Nu stiu la ce arma ai facut tu armata, dar sa stii ca eu am fost ochitor pe T-34 si eram mereu felicitat de catre ofiterul ce conducea lectia. In acest context, nici nu-mi mai amintesc de cate ori a trebuit sa rostesc cu voce tare „Servesc Republica Socialista Romania!!!”, asta fiind replica necesara la felicitarea sefului. Dar sa stii ca nu am avut probleme cu ochirea tintelor, nici dupa ce am baut singur un litru de vin….:D

 46. 47 Sibilla aprilie 20, 2010 la 12:25 pm

  TRIPLETEI ” BLUF ” – Frunzăverde-Udrea-Videanu, spre ştiinţă!!
  Din nou despre ” turismul cărăşean “… un basm frumos, deocamdată…
  Într-un articol de pe http://www.caon.ro se specifică total ERONAT:
  Udrea şi Videanu ajută Clisura
  Numai că, Banatska Klisura, Clisura Dunării, NU înseamnă DOAR oraşul Moldova-Nouă…
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/04/20/tripletei-bluf-frunzaverde-udrea-videanu-spre-stiinta/

 47. 48 Argusdre aprilie 20, 2010 la 12:40 pm

  D-le Nastase,
  revin si va amintesc despre aceeasi problema : SIMPATIZANTII SI CETATENII NU SIMT CA EXISTA OPOZITIE, TOTU-I MORT, PUSTIU SI PARASIT si ma intreb sincer Ce naiba face acest PSD pentru care mereu ne-am zbatut?
  Actiunile de OPOZITIE despre care vorbesc nu se refera la activitatea strict specifica din Parlament, ci la cele din MEDIA, DE PE STICLA, deoarece pe acelea le retine „boborul”….Pe semne ca ati uitat ca suntem o tara amatoare de telenovele care se inchina la televizor, mananca la televizor, se usureaza la televizor, dupa care se culca mai degraba cu televizorul decat cu nevasta…
  PS.
  Daca e grea misiunea, solicitati sprijin de la socialistii europeni..

 48. 49 blogideologic aprilie 20, 2010 la 12:56 pm

  Cititor in stele spune: +@Contele, […] Vad ca ai ramas cam singurul, din troica despre care facea referire candva @analist, ca ar fi fost motorul reformei de pe blog.+
  🙂

 49. 50 Criticos aprilie 20, 2010 la 1:17 pm

  @Contele
  Acum din partea lui Dragoş mă aşteptam, nu şi din partea unui nobil, ceva mai atent cu nuanţele! Vă atrag luarea aminte cî textul dlui AN începe cu „NU ŞTIU DACĂ dl R.G. VA CÂŞTIGA ALEGERILE”, aşadar nu se poate spune că debordează de entuziasm. E mai curând o bucurie pentru un rezultat bun în condiţiile date, unul peste aşteptări. Şi, da, candidatul respectiv chiar merită felicitări. Există o şansă, chiar dacă nu foarte mare, ca acest candidat să câştige şi după părerea mea expresia bucuriei e încurajatoare pentru candidat şi pentru potenţialii lui votanţi.

 50. 51 LePrince aprilie 20, 2010 la 1:34 pm

  @ persona

  Intr-o postare anterioara, imi exprimam speranta ca in calitate de „persona” nu esti si „non grata”. Cel putin in ceea ce priveste situatia de fata, ma inselam. Sper sa nu se repete.

 51. 52 contele aprilie 20, 2010 la 1:34 pm

  @ Cititor în stele

  Unde puteam s-o fac ? La cavalerie , bien sûr ! E drept , în perioadele în care se îngrijeau caii în padocuri făceam şi puţină infanterie . Eu am răguşit spunând : ” Servesc patria ! ” Toată ziua eram felicitat . Să nu-mi spui c-ai condus tancul la Radna – Lipova !
  Sistemul de ochire de care vorbeşti este , bănuiesc , de după al doilea război mondial . L-or fi furat de la germani , aşa cum s-a întîmplat şi cu submarinele şi cu rachetele . În al doilea război mondial , cel puţin la început , sistemul lor de ochire era foarte slab în comparaţie cu cel al germanilor .

 52. 53 contele aprilie 20, 2010 la 1:38 pm

  @ blogideologic

  Nu am apostrofat pe nimeni . Am constatat elasticitatea raţionamentului .

 53. 54 Norina Claudia aprilie 20, 2010 la 2:21 pm

  Orasul meu natal, adica, Rm. Valcea trebuie administrat de un om cu veleitatile unui bun gospodar, pragmatic si foarte hotarat. Sper sa castige acel primar care, poate da dovada de bun manager in administratie.

 54. 55 blogideologic aprilie 20, 2010 la 2:59 pm

  Norina Claudia spune: + un om cu veleitatile unui bun gospodar+
  Găsesc în DEX : VELEITÁTE, veleități, s.f. (Livr.) Dorință, pretenție, ambiție (nejustificată). VELEITÁTE s. 1. v. ambiție. 2. pretenție, (înv.) pretenderisire. VELEITÁTE ~ăți f. mai ales la pl. livr. Pretenție nejustificată; ambiție deșartă. VELEITÁTE s.f. Pretenție, dorință, ambiție (nejustificată). VELEITÁTE s. f. pretenție, dorință, ambiție (nejustificată).
  Poate aţi vrut să spuneţi capacităţi, abilităţi ?

 55. 56 analist aprilie 20, 2010 la 3:05 pm

  @cititor in stele
  Eu sunt in stand-by, asteptand inca, decizia dl. Nastase, daca ea va exista.

 56. 57 Cititor in stele aprilie 20, 2010 la 3:37 pm

  @Analist,
  @ Contele(in ordine alfabetica),

  Am observat ca tu, @analist, ai postat mai rar. Deaceea am zis ca a ramas @Contele sa reziste atacurilor , dar si sa faca niste sarje in stilul lui caracteristic. Si eu ma gandeam ca am putea noi trei sa venim cu ceva idei despre social-democratia vest-europeana, ce ar fi adecvate pe plaiurile dambovitene.
  Sistemul de ochire al tancului T-34 , din timpul razboiului, era facut pentru un Ivan, care consumase deja 2 litri de vodca, fabricata din mure si usturoi, ca sa reuseasca sa loveasca totusi tinta in miscare, sub dublu aspect: din motive de consum de vodca si de tactica de lupta(de pe atunci ne-a ramas maxima: ivan loveste doua tinte o data cu acelasi obuz). E drept ca sistemul de la T-55 a fost mult modernizat fata de T-34. La Radna-Lipova, activitatea in perioada cand am facut eu stagiul militar, era mai mult concentrata pe intretinere si reparatii. Unde am facut eu se preda exclusiv lectii de strategie si tactica ofensiva.

 57. 58 plano10 aprilie 20, 2010 la 3:50 pm

  @Harabula
  Se poateee?! 🙂
  Dupa noul indrumar „mass media” nu mai e defectiv de singular. In limba latina este la plural.

 58. 59 Ghita Bizonu' aprilie 20, 2010 la 5:09 pm

  Cititor in stele
  parca formula era Servesc patria !! Cel putin in 73-74 ….
  Si vinu ala – molan ? Motorina ? din ala pe langa care si berea Felix e tare ? Ori vin ca lumea ? ( cea mai tar e cestie auzita despre tanchisti – unu cu 3 subofiteri in echipja – nu ma intreba nu stiu de ce atatea table – au tras tancu langa carciuma ,bagand teava pe geam ! Doi turnau bautura pe teava si al treile la inchizator tinea marmita !!! .Iubire iubire da astia chiar au batut recordu !!)

 59. 60 nastase aprilie 20, 2010 la 5:42 pm

  ion adrian,

  ai dreptate. Cei din partid de la tine, ce cred?

 60. 61 Doru Coarna aprilie 20, 2010 la 5:57 pm

  @ Conte:

  Am spus ca intotdeauna, din multiple motive, candidatul puterii este avantajat iar performanta lui RG este notabila situandu-se in proximitate dupa primul tur.

  In exemplul Dvs lipseste criteriul de performanta, sunt doua rezultate, de ajuns ajungi oricum, dar mai devreme sau mai tarziu?

  Un RG incurajat sa lupte poate castiga in scurt convingand mai mult electorat indecis, sau in lung, convingand si mai mult electorat deoarece pentru un al doilea tur copita puterii inseamna avertismente de tot felul, nu ordine ci direct sarcini institutiilor locale, etc.

  Eu vroiam sa avertizez ca orice tur doi cere mult mai mult efort, mentinerea orizontalei insemnand pierderea sigura a alegerilor, asa cum stim foarte bine!

  Se lupta pana in ultima clipa cu intensitate din ce in ce mai mare, daca nu cresti intensitatea totul arata ca „slabirea motoarelor”, in realitate contracandidatul si-o intensifica si tu NU, iar comparatia arata cum am spus.

  Asta iarna, ai lu’ Basescu intensificau dupa ora inchiderii de la noi, inca 24 de ore, asta a fost cheia succesului, nu vizita la SOV, crezi ca diasporenilor (daca chiar au votat ei la liber) le pasa de vizita asta?

  Atat. Ajunge? Salut.

 61. 62 Cititor in stele aprilie 20, 2010 la 6:06 pm

  @Ghita Bizonul,

  Unde ai facut tu armata? la pifani(infanterie)? Ca numai astia erau invidiosi pe tanchisti. Mi-aduc aminte cum la o aplicatie de lupta am intrat pe frecventa lor de comunicatii (ale infanteriei), am identificat numele de cod ale sefului lor de operatii si i-am dat peste cap toate ordinele. Cand s-au prins ca baietii lor au luat-o in sens invers decat au comandat ei era prea tarziu. In toata unitatea unde am facut eu armata, aici fiind si artilerie si infanterie, plus aviatia la cativa km, formula era „Servesc RSR!”. Iar chestia cu vinul este reala: la o tragere de noapte am fost trimis intai de paza la poligon . Era cam frig si localnicii au venit singuri sa ne intrebe daca nu vrem vin. Colegul care ma rugase sa iau si pentru el, era de paza pe alta latura a poligonului si desi l-am strigat, vred ca i s-a facut frica sa vina sa-si ia portia. Am stat de paza in poligon vreo 5 ore asa ca am baut singur litrul de vin(si era vin ca lumea, fiindca l-am gustat inainte de a-l cumparaiar eu nu eram htiat sa iau orice posirca). Apoi am iesit din schimbul de paza si am intrat direct in sedinta de trageri. Locotenentul a venit special la tancul meu sa vada daca trag eu sau sunt ajutat de colegul de echipaj. Avea o ciuda speciala pe mine fiindca tinea cu dinamo si eu il contraziceam tot timpul ca dinamo nu merita sa aiba suporteri dupa cum se comporta in campionat. Vroia sa ma pedepseasca daca nu luam macar calificativul bine. Cand a vazut insa ca am luat calificativul f. bine(am lovit toate tintele in miscare din primul foc), a renuntat sa ma mai pedepseasca: s-a convins ca adevarul e in vin!!! 😀

 62. 63 contele aprilie 20, 2010 la 7:38 pm

  @ Doru Coarna

  V-am cam iritat , nu-i aşa ? Câteodată sunt imposibil . Aproape enervant .
  Eu tot am senzaţia că nu m-am făcut înţeles : eu pun o problema teoretică , de logică , apolitică , de exprimare dacă vreţi şi primesc răspunsuri de politică practică , aplicată , corecte în principiu dar pe lângă fondul problemei . Nu mai insist . Se pare că îmi lipseşte abilitatea de comunicare . În acest caz , să cădem de acord că nu putem fi de acord .

  Atât . Ajunge . Salut .

 63. 64 contele aprilie 20, 2010 la 7:55 pm

  @ Criticos

  Şi dacă Dragoş ( sau altcineva ) şi-a arătat scepticismul , adăugând pentru demonstraţie procentele , asta automat îl trimite în tabăra adversă ?

  P.S. Mie mi se pare că A.N. este destul de entuziasmat . Citez : „Totusi, rezultatul obtinut duminica aceasta este unul extraordinar,” Mie , termenul de extraordinar îmi arată o anume stare de spirit .
  Sincer , după tonul postării , şi eu am crezut că scorul electoral arată mai strâns sau chiar în favoarea candidatului PSD .
  E vorba de percepţie şi de subiectivitate până la urmă .
  Ideea este că se pun prea repede etichete . Dar asta nu e o noutate aici .

 64. 65 ion adrian aprilie 20, 2010 la 8:08 pm

  Nu am partid dle Nastase si nici nu cred ca voi avea.

 65. 66 Luca aprilie 20, 2010 la 8:58 pm

  Mesajul consider ca a fost transmis. S-a punctat foarte clar un lucru de care trebuie sa tinem toti seama. Un lucru extrem de important este acela ca am reusit sa dam semnalul in ceea ce priveste competentele membriilor PSD, am reusit ca dovedim ca avem cadre care in orice moment sunt pregatite sa preia conducerea fara ca mai apoi sa ajunga sa se faca de ras in fata proprilor colegi.
  Ceea ce trebuie sa restabilim este comunicarea cu omul. Acele mari concerte su scene asamblate in jurul carora se aflau garziile de corp ale presedintelui si pe care acesta aparea asemenea unui super-erou nu mai reprezinta nici un interes pentru marea majoritate.
  Atat candidatul cat si echipa va trebi sa se afle in mijlocul oamenilor, sa stie sa le asculte problemele, sa stie sa vina cat de repede posibil cu raspunsuri la aceste probleme si mai ales sa nu pluteasca in jurul lui sun aer de om corupt, de om certat cu legea. Consider ca acesta este profilul candidatului ideal, iar daca candidatul de la Valcea ca avea puterea sa afca toate aceste lucruri, cu siguranta va castiga ceea ce i se cuvine.
  Sa-i uram succes si sa nu uite daca ajunge primar de propriul partid care l-a propulsat si care l-a sprijinit!

 66. 67 blogideologic aprilie 21, 2010 la 2:48 am

  @ Cititor în stele
  Cu nick de “Cititor în stele”, care în principiu acum foloseşte şi instrumentele optice, nu spuneţi nimic despre faptul că dispozitivul de ochire al tancului fusese fabricat la IOR, o fabrică de optică şi mecanică fină desfiinţată după 1990. Petre Roman a jucat un rol activ în demantelarea industriei româneşti de optică şi mecanică fină, dar şi un bănăţean de seamă, nu-i dau numele. De ce nu vreţi să clarificaţi tema ? Dezagreabil pentru mine stilul acesta „hă, hă, hă” pe care îl adoptaţi.

 67. 68 Doru Coarna aprilie 21, 2010 la 6:50 am

  @ Conte:

  Si eu imi cer scuze, poate ca am o fraza mai grea, ori greoaie, important este ca intelegem cam acelasi lucru, in definitiv aici nu ne ocupam cu disciplinele exacte ci aici importante sunt mesajul si atitudinea, si nu ma iriti, din contra.

  Salut.

 68. 69 Ghita Bizonu' aprilie 21, 2010 la 7:13 am

  Cititor in stele
  la iepurasi ura la boscheti !
  Insa la noi in regiment – Botosani langa Curtesti ( de unde ne aprovizionam cu unele lichide ) nimeni nu invidia pe tanchisti … Insa ce-i drept e drept ca tanchsitii urmeaza traditia cavaleriei avand cea mai mare concentrare de „excentrici”- ce-i drept printre cadre . ( e drept ca acu nu mai pot da navala cu echipamentu pe scena teatrului ! Nu glumesc un afin de demult a dat „reprezezentatia” asta !! )
  Si cu pileala – deci tineai bine . Si lasa-ma ca la un moment dat la o tragere de noapte ( poligonul Curtesti) cei care au facut paza (adica au tras si ultimii ) erau intr-o stare bahica … ca a trebuit un „aranjament” cu baietii de la poligon sa iasa „satisfacator” ( as zice exceptional ! sa se vaza trasoru trecand la 3 m de tinta si sa caza tinta … nu-i dovada unui talent „exceptional” ?)Sau sa caza tinta camd ti-ai terminat munitia ?). A doua zi cand cmd de batalion s-a ocupat personal de antrenamentu fizic al alora … putea in jurul lor ca intr-o budana !!!! Ma rog nu a fost asta cea mai tare cestie – ci doi insi care au fost dati afara de la arest !!! Faceau prea mult zgomot si distrugeau arestu – pedeapsa a doua zi a fost de groaza : sa repare ce-au stricat ! O lovitura de ciocan din 2 cadea pe deste !!! Vina lor daca se loveau , nu ?! Oricum lunile urmatoare s-au remarcat prin cumpatare ….

 69. 70 George Ban aprilie 21, 2010 la 7:20 am

  ion adrian spune:
  „Nu am partid dle Nastase si nici nu cred ca voi avea.”
  Evident, nici macar PDL nu te primeste.
  Vezi si „firul” „PDL are o idee. Catastrofala”, 19 aprilie, 10,30 am

 70. 71 Cititor in stele aprilie 21, 2010 la 8:52 am

  @Ghita Bizonul,

  Cu amintirile astea bahice ne-am cam abatut de la topic asa ca voi fi f.succint in acest mesaj. Daca ai remarcat, eu am scris ca am baut relativ lent(5 ore) si in plus aveam o metoda de a evita „afumarea”. Pe care o folosesc si azi cand merg pe la vreo petrecere, fiindca am oroare sa fiu vazut beat. Apoi, nu ai remarcat ca am scris ca eram in relatii foarte proaste cu locotenentul si prin urmare acesta nu avea interesul sa scape ocazia de a ma pedepsi. De aceea a venit si s-a cocotat pe turela urmarindu-ma cum trag si n-a plecat decat dupa ce am terminat. Altii au iesit foarte sifonati din aceste episoade bahice.
  N-am sa ma lungesc cu acest mesaj in sensul de a aminti cine a inventat senila de tanc, cine a inventat turela s.a.m.d. fiindca acestea se pot gasi pe net sau in tratate despre tehnica militara la Discovery. Cei interesati nu au decat sa caute: mai ales daca sunt pensionari cu blog si se plictisesc asteptand, in zadar, sa se miluiasca cineva de ei si sa lase un raspuns pe blogul acestora………
  Revenind la topicul acestui articol, vreau sa mai spun ca lupta nu va fi la fel de stransa precum cea de la prezidentiale din decembrie 2009. Lui Radulescu iau lipsit cam 400 de voturi pentru a atinge 50% plus 29 voturi. Daca in turul 2 cei care l-au votat pe Romeo se vor prezenta din nou la vot, iar dintre cei care au votat alti candidati decat cei doi ramasi in cursa, vor lipsi pentru ca nu mai au motivatie, PDL va castiga.
  Pe de alta parte, luand in considerare practicile mioritice, conform carora primarii partidelor aflate la guvernare sunt mai bine rasplatiti din bugetul statului decat alti primari, eu cred ca si mediul de afaceri din Rm Valcea va dori sa iasa Radulescu. Aceasta practica nu e noua, iar psd nu ar trebui sa faca prea mare galagie pe tema asta fiindca ei au patentat-o ani de zile cat au fost locatarii palatului Victoria. Eu nu pot intelege ratiunea acestei practici avand in vedere ca banii provin de la toti contribuabilii, sau aproape toti, iar distributia preferentiala reprezinta o bataie de joc la adresa cetateanului.
  Sa asteptam deci derularea evenimentelor…..

 71. 72 Mimosa pudica aprilie 21, 2010 la 3:08 pm

  @ plano10

  Mass media este un plural. Transpus in limba romana devine „mijloace de informare in masa”. Deci, asocierea „mass media” (sau media, cu aceeasi semnificatie) cu un verb la singular este o greseala.


 1. 1 Candidatul Reus Grigorescu în presă şi pe Internet | ____REMUS GRIGORESCU Trackback pe aprilie 20, 2010 la 9:56 am
 2. 2 „Să-mi cânţi cobzar bătrân” « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe aprilie 20, 2010 la 12:49 pm
 3. 3 Cît de bun e locul 2? Ne spune Adrian Năstase | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici Trackback pe aprilie 20, 2010 la 4:34 pm
 4. 4 Pretul ocupatiei sovietice – 27,8 miliarde USD « Roman Mihăeş Trackback pe aprilie 21, 2010 la 12:09 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: