Raspunsuri

Pentru ca, intr-adevar, dupa cum am citit si din partea voastra, procedura de inscriere in partid este destul de greoaie, conducerea PSD a decis punerea la punct a unui mecanism de inscriere online pentru noii membri. Victor Ponta, actualul presedinte al partidului, si-a asumat responsabilitatea de a oferi o recomandare oricui va dori intrarea in partid in prima luna de la lansarea acestei modalitati de inscriere. Ma pun la randul meu, la dispozitia voastra pentru astfel de recomandari, in cea de-a doua luna, daca va fi nevoie. De acum, nu mai aveti decat sa va hotarati daca doriti sa faceti parte din proiectul PSD pentru urmatorii ani.

Mari, intr-adevar, frumusetea acestei primaveri nu este umbrita numai de intemperiile naturale, asupra carora nu detinem controlul, ci si de intemperiile sociale, economice si politice aduse de Guvernul Boc. Totusi, aici detinem si noi, ca cetateni ai Romaniei si ca membri ai Parlamentului, un anumit control. Cat timp institutiile democratiei functioneaza corespunzator, ne putem spune cuvantul. Din pacate, actualul guvern pare mai preocupat de blocarea oricarei influente civice sau politice in propria agenda decat de rezolvarea reala a unor probleme. Cel mai dificil pare a fi tocmai faptul ca suntem intr-un moment sensibil, in care orice greseala atarna de doua ori mai greu datorita situatiei economice.

Petrisor, Daniel Pavel, intr-adevar, si senzatia mea este ca PSD se intareste si, in acelasi timp, PSD intinereste. In astfel de momente se poate face o distilare coerenta intre oamenii interesati de un proiect politic, social si economic si simplii pasageri ai tranzitiei, care au incarcat degeaba randurile partidulul. Cele mai recente evenimente arata ca, intr-adevar, PSD scade in numarul de parlamentari (nu mai mult ca alte dati, insa), dar creste  in media calitatii umane si politice.

Pacala, logic ar fi ca cei plecati din PSD acum sa nici nu-si propuna sa revina in partid in preajma alegerilor, pentru a fi reprimiti ca fii risipitori. Altfel, activitatea departamentelor PSD este deschisa pentru absolut toti membrii partidului, astfel incat principiile si ideile la care ajung colegii nostri sa fie vizibile si transparente pentru oricine este cu adevarat interesat. Opozitia la Traian Basescu si Emil Boc apartine nu numai partidelor de opozitie, dar si structurilor societatii civile si cetatenilor. Din pacate, cum am spus si mai sus, institutiile democratice de control sunt blocate de catre guvernanti. Fiindca alegerile sunt departe, PDL este multumit de puterea sa de a impune, impreuna cu grupul independentilor, absolut orice lege si orice idee, fara a tine cont si de opiniile noastre. Or, intr-un stat democratic, un astfel de comportament discretionar poate fi sanctionat, in regula generala, doar prin noi alegeri.  Partea proasta este ca Romania a avut aceasta ocazie si nu a profitat de ea pana la capat. Sper numai ca alegerile din 2012 vor aduce un alt rezultat si ca PSD va face tot posibilul pentru a castiga aceste alegeri si a schimba stilul de politica impus de actualul guvern.

Calin, actualii guvernanti ataca tot ce nu le este supus si sanctioneaza tot ce inseamna profesionist cu coloana vertebrala, iar exemplul lui Dinu Zamfirescu nu este singurul. Din dorinta de a acapara tot ce inseamna institutie publica din Romania, ei au fost dispusi sa renunte la functionalitate. Cu „preferati” la conducere, s-a vazut si in trecut, institutiile functioneaza docil, nu eficient. Din pacate, PDL prefera aceasta varianta, dupa cum bine a observat si Doru Coarna.

Augustin, Sibilla, stiti ca intotdeauna v-am apreciat opiniile indiferent daca erau sau nu similare celor pe care le-am sustinut eu insumi. De altfel, inca de la filozofii greci am aflat ca maieutica, incercarea de a afla adevarul prin dialog deschis, este cea mai buna cale de rafinare a ideilor. Spre deosebire de unilateralismul actualilor guvernanti ai Romaniei – sau foamea de monocolor, dupa principiul „cine nu e in partid sau cu sefu, nu e cu noi” – imi place sa cred ca nu am dat niciodata impresia ca nu pot respecta o opinie sau un om daca nu este in acord cu mine. De aceea, chiar va rog, continuati sa fiti drepti cu propriile voastre idei si cu criticile la adresa mea sau a oricui altcuiva. Chiar daca nu am sa fiu neaparat de acord, va voi respecta parerea si voi incerca sa tin cont de ea.

Felix-cat, ai dreptate in ceea ce priveste mazilirea profesionistilor in dauna „apropiatilor” de partid. Principiul acesta este gresit nu pentru ca vine din partea unui anumit partid politic, ci pentru ca vine in contra ideii de profesionalizare a institutiilor publice. Nu ne putem astepta ca institutiile statului sa aiba rezultate daca guvernantii sacrifica competenta in dauna docilitatii, indiferent de numele partidului sau de numele „apropiatului”. De altfel, Catalin Tolontan, redactorul sef de la Gazeta Sporturilor, cu ale carui opinii politice nu am fost intotdeauna de acord, face o observatie foarte pertinenta in legatura cu schimbarea conducerii de la Autoritatea Nationala pentru Tineret si Sport, unde carnetul de partid a tinut locul competentelor manageriale si a unei decizii rationale.

Contele, si eu sunt de acord cu observatia ta. Pare ciudat ca un presedinte atat de populist precum Traian Basescu sa imbratiseze atat de selectiv ideile doamnei Hertha Muller, care l-a criticat dur pe domnul Patapievici de la ICR si si-a aratat aprecierea pentru domnul Oprea de la IICC. Probabil ca acesta este sensul faptului ca domnul Basescu, fiind la al doilea mandat, isi permite sa asculte numai de cine vrea. Ma intreb, in cazul in care scriitoarea laureata a premiului Nobel pentru literatura ar insista, oare ar putea Traian Basescu sa o acuze ca este subordonata vreunui mogul?

LePrince, datoria PSD de a face opozitie nu trebuie sa fie neglijata, exact precum spui tu si au spus si alti colegi de blog, insa ea trebuie pusa intr-o perspectiva in acest moment. La nici doua saptamani dupa alegerile interne din PSD, intr-adevar, lucrurile trebuie sa inceapa sa se adune, iar greselile guvernului sa fie atacate. Insa nu trebuie sa cadem in capcana de a trata numai efectele unei probleme. Ca partid de Opozitie responsabil, avem datoria de a ne adresa cauzelor si a incerca sa reparam greselile de acolo. In acest sens, poate mai relevant pentru o lupta impotriva unor planuri lipsite de ratiune ar fi coagularea sprijinului societatii civile si al cetatenilor mai degraba decat a lupta direct impotriva unei majoritati parlamentare deja robotizate sa voteze orice fara a rationa inainte.

Ciprian Bojan, si eu sunt, la baza, tot „dascal”, insa experienta mea de viata mi-a demonstrat ca nu functia sau profesia te fac ascultat intr-un grup de oameni intelepti si curiosi, cum sunt cei de pe acest blog. Aici se poarta o discutie pe baza de idei si concepte, sfaturi, critici, recomandari, in niciun caz o comparatie de cariere sau profesii. Opinia ta este binevenita aici si o astept si pe viitor. Sunt sigur ca educatia si ideile tale reprezinta mult mai mult decat „scoarta” pe care ai prezentat-o mai devreme.

Tiberiu, cred ca e destul de nedrept sa afirmi ca intreaga mea activitate se restrange la publicistica in acest moment, la fel cum probabil ar fi sa afirmi ca intreaga mea activitate se restrange la faptul ca am fost premierul Romaniei sau ca sunt, in acest moment, blogger. Proiectele mele politice exista si sunt in plina dezvoltare. Faptul ca ele nu sunt vizibile ar putea fi considerat un indemn, pentru cei care au incredere in mine, sa-mi vina alaturi si sa lupte pentru ideile social-democratiei.

Theodora0303, pe blogul meu nu pot decat sa-ti urez, la randul meu, la multi ani, foarte multa sanatate si multa putere de munca pentru a-ti transforma ideile si principiile social-democrate in realitate. Am mai spus-o si in alte ocazii, ma bucur foarte mult ca PSD are oameni pe care se poate baza pentru viitorul Romaniei. Chiar sper sa ai ocazia sa simti bucuria de a duce la capat un proiect pentru care oamenii sa te opreasca pe strada si sa-ti multumeasca. Este, de departe, cea mai mare satisfactie care exista in politica.

Instalatorul, ideea unei scrisori din partea conducerii pentru colegiile in care au fost alesi fosti parlamentari PSD, actual „independenti”, este o idee buna, ce ar putea fi pusa in practica pe viitor. De fapt, personal sunt de parere ca acestia resimt cel mai puternic dezamagirea acestor dezertari, mai ales in cazul parlamentarilor necunoscuti, ce au fost alesi mai mult ca reprezentanti ai partidului. In conditiile in care alegatorilor le-a fost promisa social-democratia si acum primesc din plin roadele ideilor lui Traian Basescu si Emil Boc, acestia merita scuze in primul rand din partea „dezertorilor”. Totusi, imi imaginez ca aceste scuze nu vor aparea prea curand. Poate doar in preajma alegerilor, daca „independentii” au preluat modelul „independentului” Traian Basescu. De altfel, Traian Basescu, din postura de presedinte „independent de partide” al Romaniei este, intr-un fel, si presedintele grupului din Parlament, iar relatia acestuia cu PDL este, in multe moduri, ca si relatia dintre acest grup si portocalii.

Bogdan, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului sunt alesi pentru 4 ani din respect fata de regulamente si cetateni. In 2008, cetatenii romani au ales nu numai numele persoanelor din Parlamentul Romaniei, dar si echilibrul politic format intre partide. Din punctul meu de vedere, pastrarea acestei functii la partidul care a obtinut-o la inceput este o forma de respect tocmai pentru acest echilibru decis de catre cetatenii Romaniei. Plecarile din partid datorate iluminarilor ideologice sau chiar si numai „logice” nu au fost printre termenii contractului social semnat intre candidati si cetateni. Alegatorii au votat oameni atat pentru calitatea lor cat si pentru apartenenta lor politica, iar legitimitatea oferita de alegeri se judeca in acesti termeni, nu in termenii unor „miscari” de front mai mult sau mai putin morale.

Marcus, esti savuros si cinic, ca de obicei, iar meritele tale in ceea ce priveste analiza politica nu au fost intotdeauna apreciate. In conditiile unei perceptii atat de precare asupra politicii, rolul satirei ca instrument de cunoastere este teribil de valoros. Iti recomand sa continui sa te exprimi asa, pe acest blog sau oriunde altundeva, cu scopul de a face oamenii sa inteleaga mai bine ce se intampla. Ridendo, castigat mores. Or, dupa cum vedem cu totii, moravurile actuale au o mare nevoie de indreptare.

71 Răspunsuri to “Raspunsuri”


  1. 1 ion adrian martie 7, 2010 la 2:34 pm

    Cu Hertha Muller problema este nu daca are vre-o treaba „moguleasca’ ci care „serviciu” o informeaza si daca ea stie exact ce hram poarta acela?
    De altfel si Doina Cornea a picat in 2000 in plasa unei grave diversiuni electorale si de atunci cam asa a ramas. 🙂

  2. 2 Victor martie 7, 2010 la 3:02 pm

    Domnule Prim Ministru, CARE este „proiectul PSD”?

  3. 3 Geo1 martie 7, 2010 la 3:29 pm

    Marin Sonescu – Interviu

    La inceput a fost o falfaiala
    in cot.
    Apoi, au inceput sa-mi falfaie
    pe rand:
    scutecele,
    cravata de pionier,
    carnetele UTC si de partid.

    Cea mai frumoasa a fost falfaiala
    de marinar,
    calator pe marile si oceanele lumii.
    Atunci am simtit un falfait
    de mi s-au umplut buzunarele.
    Poet fiind, privind in zarile albastre,
    am ramas cu un ochi la slanina
    si cu celalalt cautam rechinii la colti.

    La Anvers mi s-a falfait
    de subalterni,
    niciodata de sefi,
    caci mi-ar fi taiat sporul de falfaiala.

    Ca ministru mi s-a falfait
    de banii dumneavoastra,
    iar ca primar general,
    de capitala.

    Cea mai teribila falfaiala
    este cea prezidentiala!
    O simt cum coboara vertical,
    pe coloana,
    din zona suvitei
    si se aseaza miraculos,
    pentru inca cinci ani,
    in partea dorsala….

    De ce, de cine si cand mi se falfaie
    in general?
    De tot si de toate,
    de oricine si oricand.

    In particular?
    De tine,
    de voi,
    de moguli,
    de opozitie,
    de referemdum,
    de mass media,
    de gaozari!
    Da Maria
    si de tiganca aia imputita!

    De cine nu mi se falfaie?
    Ha!…
    Ha!, ha!……
    De mine, fireste
    si de Ea!
    Eu iubesc femeile frumoase
    si inteligente!
    Dar la cine va ganditi?…..
    Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu!….

    Ce-mi doresc?
    Sa mi se falfaie bine!

  4. 4 Sibilla martie 7, 2010 la 4:25 pm

    D-le AN,
    Aţi intuit corect.
    Am rămas, dovadă că la rându-mi am intuit corect.
    Îhîm… * Viaţa necercetată nu merită trăită. *, m-aţi deconspirat 🙂
    Recunosc de ce nu iert însă pe oareşce , nah, nu poci spune … incolori, ci mai degrabă * pete de culoare * care numai farmec nu dau * pânzei *, din cauză că penelul nu-i ce s-ar vrea, că vorba ceia, depinde-n mâna cui se află… * Virtutea constă în a nu depăşi măsura cu nimic. *, ori sibilina nu iartă, nu tolerează depăşirea măsurii şi datu cu oiştea-n gard, c-aşa i se năzări cuiva…
    Observ că la oareşce întrebări mi-aţi răspuns prin răspunsurile oferite altor colegi, n-aţi ocolit însă şi vă mulţumesc.
    Mă vucură şi că apreciaţi c-am fost la Lansarea d-nei Lucia Verona, sub acoperire şi n-am ratat zâmbetul AN-ului nostru 🙂
    respect,
    Sibilla

  5. 5 Ioan martie 7, 2010 la 5:02 pm

    Ioan spune:
    ianuarie 24, 2009 la 11:00 pm

    @ adrian nastase

    …”Subiectul va este indeobste cunoscut si ocupa in aceste zile spatiu consistent in mass-media; pensia speciala. fiind vedeta fara grai si fara prezenta fizica printre muritori incerc mai jos o prezentare, posbila definitie, continut, ecouri (si acum dupa atata amar de vreme de la aparitia ei in public) amprente. pensia speciala este, dupa toate probabilitatile, un substantiv comun de gen feminin asociat unui adjectiv ce formeaza impreuna o denumire frivola, ce isca frecvent controverse cu comentarii ce aluneca usor spre aprecieri marginale; este in acelasi timp si un concept original cu un cu continut dubios, cu rol de catalizator social demolator, ce-i imparte pe romani in doua cete mari, dintre care una se divide la randu-i in sapte pe criterii ce tin de tagma; poate fi, de ce nu, un arhetip de mod superficial, daunator intregii societati, de rezolvare pe picior a unei probleme de viata si de moarte; este, in mod sigur, o piatra de moara la gatul unui buget secatuit de furaciune; in mod cert este o agresiune publica directa, dintre multe altele, la sarmana noastra constitutie aflata de ceva timp si subt biciul noduros al unor colindatori de la g.d.s., ce saliveaza privind cu jind la inca un ciolan aflat la orizont, deocamdata…”

    PS

    Postarea dateaza din ianurie 2009. Mai sus am selectat din ea numai cateva randuri. Am intentionat s-o reiau ca replica la articolul dv de fond referitor la pensiile magistratilor dar, aici cred ca este ceva mai expusa atentiei dv. Cu bine.

  6. 6 Ovidiu martie 7, 2010 la 5:03 pm

    D-le Nastase va felicit, l-ati intrecut si pe Iliescu.
    Mai am putin si il intrec si eu.

  7. 7 Ovidiu martie 7, 2010 la 6:09 pm

    Ekstra Bladet.dk: „Bucureşti – oraşul unde „nici păduchii nu supravieţuiesc. România este Cenuşăreasa Europei”

    „România este Cenuşăreasa Europei, dar o Cenuşăreasă leneşă şi psihopată, căreia nu-i place curăţenia, se zbate la limita sărăciei, dar se îmbulzeşte în mallurile care se construiesc pe bandă rulantă, îi place să jefuiască, să violeze, să ucidă… Puţinele ştiri pozitive despre români, cum ar fi cele despre regizorii din noul val, care au cucerit cam toate marile trofee europene sau cele despre oameni adevăraţi, care şi-au riscat chiar vieţile, pentru a-şi ajuta semenii, nu răzbat prin torentul de ştiri negative şi nu atrag vreun “prinţ salvator”.

  8. 8 felix-cat martie 7, 2010 la 6:25 pm

    Va multumesc pentru raspuns si pentru mesajul subliminal pe care mi-l transmiteti , acela de a-mi mangaia supararea si neputiinta de a-mi continua munca acasa .
    Nici nu as fi vrut sa-mi amintesc despre cele indurate la Piatra Neamt incepand cu anul 2006 cand a inceput portocaliul Pinalty sa-si apese bocancul peste grumazul celor din PNL sau PSD .
    Decat sa ” vaslesc” in barca portocalie , am preferat exilul .
    Munca mea , afacerile mele , deranjau stapanirea , erau concurentiale si deodata….primaria a inceput sa ne ceara ” taxa la intrare ” .
    Dar , au trecut aproape 2 ani de exil si….trebuie sa uit .

  9. 9 Victor martie 7, 2010 la 6:28 pm

    Citesc pe aici niste comentarii stupide de tipul „mai am putin si-l intrec pe Iliescu la nr. de accesari”. Cred ca sunt multi bloggeri care l-au „intrecut” pe Presedinte la numarul de accesari mai ales cand te poti accesa si singur daca nu esti logat de mii de ori pe zi. Faza este ca numai la numarul de mandate ca Presedinte al Romaniei nu prea l-a „intrecut” nimeni.

  10. 10 Instalatorul martie 7, 2010 la 6:38 pm

    Multumesc, domnule Nastase, doar ca sugerez ca acel viitor sa nu fie prea indepartat; nu de alta, dar cu cit comunica puterea mai prost cu oamenii ar trebui sa comunice opozitia mai bine si mai indeaproape.

  11. 11 Mihnea Georgescu martie 7, 2010 la 6:39 pm

    Vă semnalez un articol interesant, din Revista 22, semnat Andrei Cornea, în chestiunea rolului Senatului.

    http://www.revista22.ro/un-senat-oligarhic-7688.html

  12. 12 theodora0303 martie 7, 2010 la 7:44 pm

    Domnule Adrian Nastase,
    Va multumesc pentru urari!
    Si eu sper sa am ocazia sa-mi transform ideiile in realitate.
    Cu deosebit respect
    Theodora Marinescu

  13. 13 ion adrian martie 7, 2010 la 7:57 pm

    @AN,
    Merita citit si raspuns la ce scrie forte la obiect dl Andrei Cornea, care pana una alta pare ca are dreptate, si-mi da motiv sa-i mai retrag un credit lui Ponta… 🙂

  14. 14 Doru Coarna martie 7, 2010 la 8:00 pm

    Eu ma voi grabi pentru cea de-a doua luna, vreau sa calc cu dreptul!

  15. 15 Ovidiu martie 7, 2010 la 8:38 pm

    D-le Nastase,
    dupa ce voi depasi milionul de acccesari voi trage un extras foto din panoul de admin sa se vada de unde sunt accesat.

    ps. multe articole scrise la mine pe blog au fost publicate de exemplu in ziarele , Libertatea.ro, Catavencu, ZIUA, Gandul, Realitatea Net, Click .ro, EvZ etc.(Cred ca si Mihnea Georgescu stzie) si vorbesc despre articole nu de forumuri sau comentari.

  16. 16 Adrian martie 7, 2010 la 9:37 pm

    Ce program are PSD – ul? Chiar nu pot fi redactate cateva pagini coerente, scop, obiective, strategie pe termen scurt, mediu , lung si nu se paote gandi o strategie de comunicare eficienta care sa ajunga la urekea omlui de rand?
    Avem nevoie de socialism mai mult ca oricand acum.
    Astia fac prapad in tara si nimeni nu face opozitie si nu gandeste cum sa ii puna la punct pe portocalii astia.
    Eu vreu sa ma inscriu intr-un partid socialist, dar nu pot sa fiu in partid cu Vanghelie. Va rog sa ma crede-ti. Pot sa il inghit pe non conformistul Mazare, mai ca as putea sa il inghit si pe Oprisan….cu greu , dar totusi.
    Ati avut un om ca Iliescu, intelectual. Dvs Dl. Nastase sunteti un intelectual…dar Vanghelie nu are ce cauta in barca asta.
    Vreau sa fiu alaturi de social democratie, dar sa am oameni cu care sa muncesc.

  17. 17 Rodica martie 7, 2010 la 9:50 pm

    Excelenta idee cu inscrierea online. A fost un moment cand ma batuse gandul sa incerc sa-mi pun umarul alaturi de PSD si nu mica mi-a fost frustarea cand in urma unui mesaj trimis pe link-ul de contact de pe site nu am primit niciun raspuns.

  18. 18 tiberiu martie 7, 2010 la 10:12 pm

    D-le Nastase
    Multumesc pentru reactie ,dar vreau sa va asigur ca in pofida stilului meu cinic (datorat frustrarii) nutresc o pentru dv o deosebita stima ca fata de unul din marii oameni de stat ai epocii noastre.
    Este enorma frustrarea de a vedea in fruntea Romaniei de azi o ceata de trogloditi capabili sa acapareze intreaga putere de stat prin manevre politice subtile (dar marsave),insa incapabili sa administreze viata publica,sociala si economica intr-un mod cit de cit acceptabil.
    Este enorma frustrarea de a vedea oameni de stat de inalta calitate umana, cu experienta politica vasta, de mare renume international, ca dv,ca d-l Tariceanu, ca d-l Emil Constantinescu,ca d-l Petre Roman,ca d-l Ion Iliescu etc nevoiti sa stea in umbra,persecutati, urmariti de Inchizitia regimului Bassescu,in incapacitate de a activa si de a contribui la progresul Roamniei tocmai acum cind Romania parea ca a iesit pe fagasul prosperitatii si progresului si cind tara avea nevoie de utilizarea la maximum a tuturor valorilor sale.
    Este enorma frustrarea de a constata ca acesti mari barbati de stat nu gasesc caile de a opri invazia „ciumei portocalii” care s-a instalat la putere, care ameninta sa instaureze saracia si mitocania si sa cronicizeze inapoierea Romaniei pe o perioada nedeterminata
    Este enorma frustrarea ca Romania ,renumita prin oamenii ei de cultura, este reprezentata in Parlamentul Europei o persoana semidocta ca Elena Basescu si de un personaj de periferie ca Gigi Becali.
    Este enorma frustrarea de a constata ca nu am reusesc sa va conving de faptul ca „Fenomenul Basecu ” trebuie combatut in modalitati total diferite decit cele incercate pina in prezent
    Cu stima

  19. 19 Mihnea Georgescu martie 7, 2010 la 10:37 pm

    Şi pe mine mă bate gândul să mă reînscriu în PSD, fie şi online. Fiind student la Drept, nu se poate să fiu membru într-o organizaţie din Sectorul 1?

  20. 20 Iceflame martie 7, 2010 la 10:53 pm

    @ AN
    De mai multa vreme doresc sa ma inscriu in PSD.
    Realitatea e ca nu am vrut sa o fac atata vreme cat Mircea Geoana a fost presedintele partidului, desi, la indemnul dumneavoastra, l-am votat la prezidentialele din 2009…

    Acum insa, cu Victor Ponta presedinte si cu sprijinul pe care acesta il are din partea „greilor” din partid, sunt sigur ca PSD va redeveni formatiunea politica nr. 1 din Romania.

    O veste buna de la Iasi; se pare ca vicele C.J. Constantin Adascalitei va candida la functia de presedinte al organizatiei judetene.
    Un motiv in plus de optimism pentru viitor…

    Asadar, vreau si eu in PSD, ce trebuie sa fac???

  21. 21 ion adrian martie 7, 2010 la 10:56 pm

    Ora asta trece repede asa ca:
    La Multi Ani de Ziua Voastra Doamnelor si Domnisoarelor!
    Tot ce doriti sa se-mplineasca. Sa aveti sanatate si dragoste alaturi de cei dragi!

  22. 22 Mihnea Georgescu martie 7, 2010 la 11:01 pm

    Eventual chiar în organizaţia în care este AN-ul…

  23. 23 Mihnea Georgescu martie 7, 2010 la 11:11 pm

    De fapt, on a second thought, organizaţia în care participă Adrian Năstase este singura care m-ar interesa din PSD, ca fenomen artistic, în primul rând…

  24. 24 Ramona Sandrina martie 8, 2010 la 12:42 am

    La Mulţi Ani Doamnei Năstase cu ocazia zile de 8 Martie!
    Vă doresc multe împliniri, zâmbete şi o viaţă asemeni unei zi de primăvară!

  25. 25 renata martie 8, 2010 la 6:31 am

    Felicitări pentru pragul 3000000, domnule Adrian Năstase!
    Vineri după amiază, la Uniunea Scriitorilor, am avut ocazia să vă văd live pentru prima dată şi plăcerea de-a ne fi strâns mâinile, ca de la blogger la blogger.
    Dacă vă întoarceţi vreodată în „linia întâia” a politicii, să vorbiţi ca bloggerul Năstase. Surprizele nu vor întârzia să apară.

  26. 26 nastase martie 8, 2010 la 9:03 am

    renata,

    multumesc. Si mie mi-a facut placere sa ne intalnim la Uniunea Scriitorilor.

  27. 27 nastase martie 8, 2010 la 9:13 am

    Iceflame,

    ma bucura decizia ta. Luna asta, inscrierile se pot face on-line, pe o procedura simplificata, direct la sediul central, cu recomandarea lui Victor Ponta. Informatiile necesare sunt pe site-ul partidului.

  28. 28 nastase martie 8, 2010 la 9:15 am

    Mihnea Georgescu,

    daca te decizi, te rog sa vezi raspunsul meu pentru Iceflame.

  29. 29 ion adrian martie 8, 2010 la 9:33 am

    @AN,
    @Aya,
    @ ceilalti care stiu

    1. Am spus demult ca singurul blog pe care nu voi intra cat eu si respectivul blog va exista este cel al lui Ion Iliescu;
    2. Asta nu inseamna ca-i ignor existenta si faptele nonpersonale;
    3. Dar intrebari nu-i pot pune direct desi el ar trebui macar dupa ce a trecut de 80 de ani si se apropie momentele cand se incheie toate socotelile sa stea drept in fata istoriei si sa raspunda singur;
    4. Cred ca la acest articol trebuie ca dl Iliescu sau cei care stiu adevarul sa aibe o reactie clara, chiar daca articolul nu spune ceva nou, dar, aduce o dovada irefutabila si ce nu poate fi respinsa decat daca documentul prezentat ar fi un fals, ceea ce e greu de crezut fiind o dovada ultima perfect corelabila, confirmand astfel ca este adevarata, cu tot ce se stie, asa cum se vede din articol:

    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Iliescu_a_chemat_trupele_sovietice_0_220778347.html?utm_term=nl-link&utm_source=nl-general&utm_content=458714%40yahoo.com&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Adevarul-Newsletter-20100308

    5. Personal imi aduc aminte perfect ca in 23 decembrie dimineata in jurul orei 9,00 am auzit la Radio Bucuresti anuntul ca noua putere instalata in 22 decembrie a chemat trupe sovietice sa ne ajute sa ne aparam de teroristi.
    Probabil ca acest text este in arhiva Radio si daca a disparut traiesc zeci de mii care probabil ca si mine isi amintesc de el si sunt ca si mine marturi ca documentul polonez este autentic si cuprinde adevarul

    Sper ca o astfel de informatie oricum ar considera-o dl AN de reala sau de oportuna nu ar trebui stearsa pe blogul unui fost ministru de externe si fost prim ministru.

    PS In continuare cu acelasi urari de ieri pentru femei de ziua lor care dupa mine ar trebui sa fie tot anul 🙂

  30. 30 Mari martie 8, 2010 la 9:34 am

    Pitu Ion Adrian,

    Toate serviciiile sunt de mult subordonate sefului domniei tale. Atunci cind Constantinescu a spus ca a fost invins de servicii in nici un caz nu se referea la anumite persoane din servicii care mai scapa informatii si PSDeului si PRMeului sau PNLeului, se referea la capo di tutti capi, seful dumitale. Esti mizerabil!
    Ce incercati dumneavoastra sa sugerati prin implicarea Doinei Cornea ? Si de care Doinea Cornea indrazniti sa sugerati blasfemii de cea urmarita de securistii lui Ceausescu, de cea urmarita de securistii domnului Iliescu , sau de aceea urmarita de securistii capului di tutti capi?
    Daca cineva se exprima liber ,nedisimulat inseamna ca este coleg cu dumneata in arta manipularii si minciunii abjecte?
    Ati citit „pseudo-biografia” doamnei Herta Muller , sau ati primit doar notite ?

  31. 31 alex.dumitrascu martie 8, 2010 la 9:39 am

    Deocamdata:
    -au trecut si congresul PSD si congresul PNL:
    -prin comparatie, PSD pierde imagine si parlamentari
    -poate sa piarda si sefia Senatului
    -urmare a congresului PSD si a hemoragiei de parlamentari, se pierde si majoritatea opozitiei democratice in parlament.
    – situatia economica se degradeaza exponential, Basescu anunta un al doilea imprumut pentru rostogolirea primului.
    -PSD tace, e ocupat sa-si scoata cuiele pe care si le-a batut singur in bocanci cu ocazia congresului
    – Nu mi se pare imposibil ca domnul Ponta sa duca din nou PSD la guvernare alaturi de PSD, lasand astfel in ofsaid grupul independentilor.

    Asa se vede din afara. Din interior probabil ca anume lucruri nu se vad deloc.

  32. 32 Sibilla martie 8, 2010 la 9:59 am

    @ion adrian,
    Cu astfel de mizerii umblă şi Ovidiu AZI pe ANUME bloguri… interesant, ce vă precipită aşa tare, hmm… ?
    Despre dosarul securistului de la Anvers, nimic, nimic… ?
    Multe canalii rabdă Dumnezeu sub soare…. până-ntr-o zi, pedelacheilor…

  33. 33 ion adrian martie 8, 2010 la 10:05 am

    @mari,
    Doina Cornea a fost manipulata in 2000 si parca ar fi ramas inghetata in aceea situatie in care a indemnat sa fie votat in turul doi Ion Iliescu ca nu cumva sa fie ales Vadim , ipoteza manipulatorie pregatita diversionist de securitatile psdiste.
    Daca nici asa nu intelegi, o sa explic desi am spus despte asta de multe ori si pe aici si prin alte parti.

    PS Nimeni nu se poate lauda azi sau in trecut ca-mi este sef, caci in cercetare sau invatamant nu ai sefi.
    Nu sunt membru de partid asa ca…!?

  34. 34 ion adrian martie 8, 2010 la 10:09 am

    PS. Eu te-am insultat?
    Nu. Atunci de ce insulti. Nu ai argumente? Nu e vina mea. Cauta si poate ca vei gasi. Oricum vei face un efort si asta de va desvolta plenar.
    E cam ca si cu gimnastica de dimineata, o higiena a mintii- exersarea gandirii proprie.

  35. 35 contele martie 8, 2010 la 10:34 am

    Un prieten de-al meu vrea să se înscrie şi el în PSD . Vrea să plătească cotizaţie , eventual o mică sponsorizare , ca orice membru serios . Mă întreabă in schimb cam în cât timp îşi amortizează investiţia . Nu ştiu ce să-i răspund . Să-l trimit acum la PDL şi să se transfere mai târziu la PSD ?
    Ideea asta cu on-line-ul e bună , mă gândesc că celor din grupul ” independenţilor ” le va fi mai uşor să se reînscrie în partid .

  36. 36 ion adrian martie 8, 2010 la 10:34 am

    @sibilla,
    De ce este o mizerie? Ce am auzit eu in 23 decembrie 1989 ora 9:00 am este cu siguranta o mizerie, dar nu eu sunt autorul, ci doar martorul azi, manipulatul pe atunci.
    Si in final ce are sura cu prefectura?

  37. 37 contele martie 8, 2010 la 10:41 am

    Hertha Muller este , ACUM , o VOCE de care trebuie să ţii cont .
    Las’ că poate-i citeşte domn Băsescu vreo carte timp de patru/ cinci ani şi-o măguleşte dumnealui .

  38. 38 Marcus martie 8, 2010 la 10:52 am

    Stimate Domnule Nastase,
    Va multumesc pentru raspuns si pentru aprecierile facute la dresa mea. Numai ca vedeti Dvs., parafrazand un basm, rad eu rad da’ nu prea este rasul meu. Ideea este ca v-as fi recunoscator daca ati incepe, dupa trei luni de ziile si cu apele cat de cat linistite in PSD, sa-i dat chiombului si gastii sale la cap asa cum trebuie, ii ajunge concediul pe care i l-ati permis pana acum. Inca o data va multumesc , La Multi Ani, Doamnei ! si astept reactia PSD-ului.
    sa fiti iubit
    marcus

  39. 40 Mari martie 8, 2010 la 11:35 am

    Pitu Ion Adrian,

    Pai cei din servicii nu fac parte dintr-un partid anume.
    Dumneata cred ca minti cu aceiasi nonsalanta cu care o face Aya.
    Eu sunt gata sa-mi cer scuze daca dumneata imi citezi altfel decit dintr-un context cea se afirmati despre Doinea Cornea.
    Aaaa, ca pina si opozanti ai PSDeului precum doamna Cornea, Dl. Ciuvica sau doamna Pipidii au inteles , ceva cam tairziu ca dusmanii acestei tari nu se regasesc in PSD, Iliescu sau Nastase este cu totul altceva dar acest afirmatii au fost facute dupa anii mizerabil 2004-2007-2009!

    P:S.
    Este si normal ca orice roman minimum dotat,(aya nu face parte din aceasta categorie)sa dicearna clar in favoarea PSDeului,PNL sau PDLeului intr-o confruntarea cu Romania Mare.

  40. 41 Neagu George martie 8, 2010 la 12:53 pm

    Va multumesc pentru atentie, domnule Nastase.

  41. 42 ion adrian martie 8, 2010 la 2:07 pm

    @Mari,
    Doina Cornea care in 2000 nu era adepta a PSd si a lui Ion Iliescu a cazut in capcana intinsa. Capcana a fost in doi pasi;
    pasul 1 : nu am dovezi ci doar informatii de la cunoscuti, ca s-a facut o campanie enorma ptr Vadim la turul 1 in Moldova . De ce ? Simplu cum dreapta era impartita intre Isarescu si Stolo daca era umflat Vadim acesta intrea cu Iliescu in turul doi ceea ce s-a si intamplat;
    pasul 2 : evident nu era nici-unpericol ca Iliescu sa nu-si pastreze avansul fata de Vadim ca doar nu era sa voteze cu Vadim : CDR , PNL , PD sau UDMR.
    acestia in mod normal trebuiau sa ramana acasa la turul doi, dar…

    Dar dl Iliescu avea nevoie nu numai de victorie ci si de cat mai multa legitimitate care se obtine cu multe voturi, cu mai mult decat 25 % fata de 15% ale lui Vadim si atunci s-a pornit diversiunea care sa aduca dreapta la vot sau macar o parte a ei , ptr Iliescu, diversiune numita de mine: spaima de Vadim care a facut-o pe alde Doina Cornea(Blandiana mi-a spus ca ea nu a trimis pe nimeni la vot ptr Iliescu, dar nici nu le-a spus: nu va fie frica, Vadim nu castiga)speriata sa tipe : Votati raul mai mic ! Votati Iliescu !

    Si a ramas in continuare fixata la fel 🙂 , caci parca si acum a zis :
    Votati raul mai mic . Votati Geoana.

    PS Daca astepti drept dovezi, documente ca acela care a aparut la polonezi si pe care nici pe ala nu-l crezi,scuza-ma, nu posed 🙂
    Asa ca tu crezi ce vrei ca si mine eu avand insa niste argumente non pasionale sau microbistice, patinice ci cred eu cat de cat obiective, ca si in argumentatia privind revocarea unui presedinte de senat.

    PPS. Ma magulesti dar nu am avut nici-odata apetenta decat doar ptr romanele politiste si de spionaj si nu si ptr acest gen de activitate.

  42. 43 ion adrian martie 8, 2010 la 2:08 pm

    @Mari ,
    Ce este aia Pitu?

  43. 44 Aya martie 8, 2010 la 2:14 pm

    @

    Ion Adrian

    NU ESTE REAL CE SPUI! AM SCRIS ADEVARUL PE ACEST BLOG!!!!!

    In replica din martie 8, 2010 la 10:05 am pentru „Mari”, afirmi (citez):
    „Doina Cornea a fost manipulata in 2000 si parca ar fi ramas inghetata in aceea situatie in care a indemnat sa fie votat in turul doi Ion Iliescu ca nu cumva sa fie ales Vadim , ipoteza manipulatorie pregatita diversionist de securitatile psdiste.”

    Nu este real ce spui!
    Am scris explicit si pe acest blog despre ce a fost vorba in 2000- NICI VORBA DE CEEA CE SPUI TU.
    Probabil nu ai citit acea postare- iti dau un element important. Realitatea-care este CONTRARA afirmatiilor tale (ceea ce imi dovedeste ca tu insuti ai cazul victima manipularii ulterioare!)- NU este deloc favorabila unor personaje din ex-PDSR!!!!!

    Aceasta idee pe care o afirmi este manipularea care a aparut ULTERIOR iesirii intelectualitatii si dreptei la vot, pentru a-l sustine pe Ion Iliescu in al doilea tur de scrutin al prezientialelor din 2000.
    Stiu foarte bine DIRECT DE LA SURSA tot ce s-a petrecut atunci- si DE CE a ajuns Vadim in al doilea tur cu Iliescu (NICIDECUM DIN MOTIVUL INVOCAT DE TINE SI CARE, REPET, ESTE MANIPULAREA APARUTA ULTERIOR CASTIGARII ALEGERILOR, IN 2000, DE ION ILIESCU!!!).

    Te rog nu-mi spune ca nu am dreptate pentru ca, spre deosebire de FOARTE MULTI- de cei mai multi- eu am avut sansa (nu stiu daca e chiar o sansa, dar e un fel de a spune) de a fi, SI in 2000 (ca si in multi alti ani) „in miezul” evenimentelor si in contact cu indivizi care lucrau in „laboratoarele” din culise.

    Mai mult, culisele politicii imi sunt familiare- am intrat mereu in ele si ma „plimb” prin ele oricand (te asigur ca niciodata nu ai avut cum sa intri in ele asa cum am facut-o eu, avand acces la cele mai ascunse informatii chiar de la cei care actioneaza efectiv!)

  44. 45 Aya martie 8, 2010 la 2:20 pm

    @

    Mari

    In postarea din martie 8, 2010 la 11:35 am afirmi despe mine (citez):
    „Este si normal ca orice roman minimum dotat,(aya nu face parte din aceasta categorie)sa dicearna clar in favoarea PSDeului,PNL sau PDLeului intr-o confruntarea cu Romania Mare.”

    Esti ultima secatura umana daca poti afirma despre mine ca as fi sustinut si votat candidatul Romanei mari in 2000, in confruntarea cu Ion Iliescu (acesta era contextul general al postarii tale)!
    Esti o secatura analfabeta!

  45. 46 Aya martie 8, 2010 la 2:29 pm

    @

    Mari

    NU STII CE VORBESTI!

    In postarea din martie 8, 2010 la 9:34 am afirmi (citez): „Constantinescu a spus ca a fost invins de servicii”.

    Spui prostii!
    Constantinescu NU a spus ca a fost invins de servicii.

    Constantinescu a afirmat TEXTUAL:” Securitatea m-a invins”- ceea este cu totul si cu totul altceva (in 2000 Securitatea, ca atare, nu mai exista- deci s-a referit EXACT la fostii securisti imprastiati prin diversre locuri-cheie) SI NU inseamna „serviciile”, asa cum afirmi, aberant.

    Cum nu te banuiesc de atata minte incat sa incerci sa-i manipulezi pe altii folosind translatia, ramane ca esti (metaforic vorbind) „agramat” si in materie de intelegere a lucrurilor si de informatie, asa cum esti esti, la propriu, agramat in scriere.

  46. 47 Marcus martie 8, 2010 la 3:40 pm

    Pe Ei, Pe Mama Lor!
    Înscris în: D’ale politichiei mioritice — Marcus @ 10:40 Modifică

    Poate ca acum, dupa ce s-a terminat cu bine si vanzoleala de la liberali, vom avea si noi parte de o Opozitie coerenta si incisiva cu adresa la idiotenile la care suntem supusi zilnic de acest guvern de handicapati. In aceste trei luni care s-au scurs de la alegeri se pare ca singurii care i-au dat batai de cap chiombului si gastii sale de penali sub acoperire au fost doar bloggerii, motiv pentru care ‘mnealui si-a facut de cap, in liniste cum “a vrut muschii lui”. Si-a facut partid “de stanga”, cumparandu-si majoritatea ca pe vite la obor, de a reusit sa supere termitele portocaliii pe motiv de diminuare ratie de furaj, dintr-un buget si asa vaduvit de rigorile crizei, nu l-a mai deranjat nimeni cu intrebari stanjenitoare, si-a permis un concediu de trei luni de zile, scotandu-l la inaintare pe incompetentul, dar guresul Boc etc.
    Ei bine, este cazul ca liberalii si social-democratii sa lase dracului de-o parte diferentele doctrinare, cu care ne bat la cap de ceva timp ( mai ales intr-o tara in care doar foarte putini inteleg si in special, nu dau doi bani pe astfel de savantlacuri ideologice) si sa se apuce serios de job-ul care le revine ca partide de opozitie, identificand corect Inamicul public no. 1.
    La rahatu’ in care ne-au bagat portocaliii, tinandu-ne la fund, apasati cu cizma pe cap, ne intereseaza mai putin cine isi asuma sau este recunoscut ca lider al Opozitiei, cat rezultatele concrete ale acestei Opozitii.
    Cu un adversar care joaca murdar si impotriva interesului national si care este intr-un paralelism total cu regulile fair play-ului este cazul sa-i dai si tu serios la gioale si sa dai goluri cu mana.
    In opinia mea, Basescu, cauza tuturor relelor si a haosului care este stapan astazi in tara noastra, nu trebuie lasat niciun minutel in pace, asa ca pe langa gafele (eufemism) actualului guvern, chiombului trebuie sa i se aduca in permanenta aminte de intrebarile la care nu a catadicsit sa raspunda pana acum, cum ar fi apartamentul lu’ fi-sa, afacerile lu’ frac-su, minciunile din campanie, Mihaileanu, Flota, Flacara Violet si mai ales filmul cu care Romania a castigat toate Oscarurile din acest an “Cum sa furi alegerile prezidentiale”.
    In aceste conditii, atat PSD-ul cat si PNL-ul, trebuie sa-si dea mana si sa iasa pe sticla cu astfel de intrebari, poate ca asa vor sti si manelistii ce au votat atunci cand au nenorocit acest popor.
    Unde mai pui ca Inaltimii Sale i s-a mai facut de un imprumut masiv de la FMI, cu care intr-adevar sa scufunde Romania definitiv.
    Acestea fiind zise, asteptam cu interes provincia!

  47. 48 adrian martie 8, 2010 la 4:15 pm

    Dle AN
    Din pacate, desi am completat formularul de inscriere de 3 ori nu am primit niciun feedback pana acum, in ciuda faptului ca au trecut cca 2 saptamani de la prima incercare. Sper sa fie vorba doar de o eroare de natura tehnica

  48. 49 adrian martie 8, 2010 la 4:23 pm

    am retransmis acum 1 minut formularul completat si… surpriza: am gasit un mesaj de confirmare ca pot sa trec la orice sediu psd din apropiere in vederea inscrierii efective in psd. multam…asteptarea a meritat

  49. 50 Aya martie 8, 2010 la 4:42 pm

    @

    Ion Adrian

    In martie 8, 2010 la 2:08 pm il intrebi pe analfabetul diversionist Mari (citez):” Ce este aia Pitu?”

    Iti raspund eu: se preface ca te confunda, asta e tot.
    Daca vei lectura cu atentie niste postari din urma, vei obseva ca se mai prefac si altii, la fel cu „abisalul” Mari.

  50. 51 ion adrian martie 8, 2010 la 5:09 pm

    Aya, stiu ce ai scris si a fost o replica a ta la cele scrise de mine prin alte parti.
    Nu dovedesti nici tu si nici eu prin nimic ceva anume, doar ca ce spun eu are mai mult sens si consistenta, decat ce spui tu si atat, in rest fiecare crede cum doreste. 🙂
    Asa ca era doar un adevar in care poate ca tu crezi dar iarasi si atat.
    Simplul fapt ca lansezi o ipoteza nu o transforma in Adevar cred ca stii asta 🙂

  51. 52 Mari martie 8, 2010 la 5:30 pm

    Aya esti de plans nu de ras,

    eu stiu ce am spus , dumneata insa esti din nou pe post de capra sau papagal , incopatibilila de a discerne si a realiza cu propriul cerebel cele mai elementare conexiuni logice.
    Eu nu am spus ca citez din constantinescu eu am sugerat ce a vrut sa spuna constantinescu , deoarece in mod contrar afirmatia domnului constatinescu ar fi legiferat faptul ca securitatea a existat si dupa 1990 si mai mult in cadrul guvernarii 96-2000.
    Va intreb cu toata condescendenta, s-a desfintat dupa 1990 securitatea sau nu ?
    Incapacitatea de a judeca logic din pacate va joaca de fiecare data feste, serviciile din cadrul informativ general, in care inca mai bantuite apucaturi vechi de tip „securist”,vechi securisti ca dumneata sau ca harabula , si nu numai ,nu inseamna „securitatea de stat si la rand de stat”de care amintea contantinescu.Patripriurile din cadrul acestor serivicii cu diferiti oameni politici ,partide politice fac diferentele pe care nici o data nu veti fi in stare sa le comentati logic.
    Faptul ca a fost invins de aceste partipriuri la determinat pe constantinescu sa foloseasca ostentativ si cu o oarecare directie, inspre Anvers, spre stiinta dumitale,cuvintul securitate in sensul peiorativ.Inca o data nu mai faceti eforturi ca nu va puteti depasi starea.

  52. 53 Aya martie 8, 2010 la 5:43 pm

    @

    Ion Adrian

    Ceea ce am afirmat eu nu este o ipoteza, cum spui, este adevarul.
    Asa cum am mai spus, il stiu din „interior”.

  53. 54 Aya martie 8, 2010 la 6:06 pm

    @

    Mari

    FOLOSESTI TEHNICA LUI MAREAN „CARE ESTE” VANGHELIE: UN ANALFABET ARUNCA MIZERII INSPRE INTELECTUALI PENTRU A-I REDUCE LA TACERE!

    Deja depasesti masura inadmisibil!
    Era de asteptat ca daca unui agramat si incoerent ca tine i se permite sa stea intr-un grup de oameni inteligenti acesta va incerca sa ii jigneasca pe cei din jur, pentru a-i face sa taca (este greu sa ripostezi, pe masura, murdariilor debitate de un personaj gregar) si a-i indeparta.

    Dupa ce l-ai jignit pe Adrian Nastase (ca si alti tovarasi ai tai de murdarii) dupa ce ai proferat minciuni despre acest blog, dupa ce ai formulat cele mai mizerabile si neadevarate lucruri la adresa mea, acum vii sa pui cireasa pe tort, afirmand ca am fost „securista”.
    Stiu ca este un obicei al indivizilor de joasa extractie: cand vor sa puna sa aduca o acuza „nimicitoare” cuiva, care sa il descalifice in ochii altora fara drept de apel (si fara sa fie nevoie de probe) afirma despre acel personaj ca ar fi fost „securist”.

    Asa faci tu, acum: afirmi (fara nici un fel de baza reala) ca eu si Harabula am fi securisti!

    Esti un nemernic, expresia celei mai joase extractii umane!
    CUM SA FIU SECURISTA CAND INDIVIZI DIN SECURITATE AU DISPUS SI EXECUTAT ASASINAREA MAMEI MELE?

    P.S.
    Analfabetule, du-te la scoala!
    Iata o proba de scriere specifica unui agramat redus mintal (citez din postarea ta martie 8, 2010 la 5:30 pm):
    „Faptul ca a fost invins de aceste partipriuri (?!? n.I) la determinat pe constantinescu”.
    Bravo, „inteligentule” si „cultule”!

  54. 55 Aya martie 8, 2010 la 6:11 pm

    @

    Mari

    Indiferent de cate minciuni si injurii proferezi la adresa mea, tot nu reusesti sa acoperi, prin zgomotul trivial pe care il faci, adevarul legat de afirmatia lui Constatinescu, pe care ai reprodus-o aiurea si dandu-i un cu totul alt sens.

    Constantinescu NU A SPUS CA A FOST INVINS DE SERVICII, DAR DE SECURITATE.
    Sensul este cel detaliat de mine in replica pe care ti-am dat-o in martie 8, 2010 la 2:29 pm

  55. 56 diogenecainele martie 8, 2010 la 7:26 pm

    Problema nu e cat de repede ajungi sa ai carnet, ci ce se intampla dupa, pentru ca dupa acest fast track lucrurile lucrurile intra in aceeasi mocirla. Or, asta nu se rezolva intr-o luna. Ok, PSD-ului i se spune candva intre prieteni „partidoiul” si poate numarul mare de membri tine de firea lui. Insa un caracter de partid de mase pe bune nu sta in numarul membrilor, ci in raporturile intre esaloane. Cata vreme structurile de putere de nivel mediu vor fi monopolizate de personaje gen Vanghelie, comunicarea cu baza va fi nula, dupa cum influenta ei va fi nula. Pana la urma in organizatii, dincolo de unde vede ochiul bine intentionat din varf, acest gen de personaj va face legea, peste capul tuturor. Pana la urma gestul va da posibilitatea faunei din sferele mediane ale sa isi aroge legitimitatea unor „organizatii mari in spate’, dar care sunt puse in surdina de atitudinile discretionare ale unor satrapi mici dar smecheri/nesimtiti de organizatie si conteaza doar cifric, uneori justificand involuntar prostii politice.

  56. 57 Ioan martie 8, 2010 la 10:11 pm

    @ Aya,

    de catva timp, bag sama, stafiile pesede umbla in grup de trei sau mai multe; dupa cum li se dicteaza. Nu constiinta, caci nu poate fi vorba de constiinta la o statuie ci de stapanii lor care le-au trimis deja la produs pe centura presarata de gropi una mai patratoasa, mai rotunjora si mai adanca ca cealalta. Acum ele au ca misiune, in fond o autentica proba de foc din lungul test al loaialitatii fata de Realesu”, crearea unor noi relatii cu sindicatele; afectate serios de molima precaritatii ce batuie intre putere si sindicate cam de multisor. Si daca misiunea stafiilor, ce compun acum independenta aleasa uninominal in Parlamentul romanilor, ar fi singura nu ma indoiesc ca ar fi reusit. Ca leaderii sindicatelor sunt si usor santajabili nu numai dezbinati; (auzi una, vorba instalatorului de zile trecute, cica sindicatele sunt dezbinate desi forta lor sta in unire) si asta o stie prea bine nu numai Boc-ul dar si stapanul sau intr-u nelegiuiri. Acum, eu sincer sa fiu, nici despre relatiile din interiorul arcului puterii nu am o parere prea buna. Ca de la un timp, in ciuda zambetelor de la televizor, Marco starneste temeri si neliniste in coalitie plusand cu osebire in zona nisipurilor miscatoare; aflata dupa cum prea bine stii intre cele opt si cele saisprezece regiuni de dezvoltare. Ba, in acesta seara, l-am auzit declarand la televizor ca ungurii au oameni foarte capabili si pentru postul de sef la Senat. Sigur, in opinia mea, in cazul presedintelui udmr tupeul poetului se afla de mult la umbra impertinentei omului politic. De aceea si cred ca insul mai trebuie din cand in cand adus cu picioarele pe pamant. Dar, cine s-o faca?; ca cel inzestrat cu astfel de prerogative lipseste de la slujba de cca trei luni. Si, in tot acest timp, in ciuda unei evidente strigatoare la cer ni se spune ca suntem pe drumul cel bun. (si M Isarescu minte) De cateva zile si in presa internationala au aparut stiri ce ne trimite acolo unde suntem in realitate, tot pe tobocan. In fine, eu cred ca nici Actualu’ nu mai crediteaza Boc-ul cu aceiasi incredere; ba ne mai si amenita cu inca un imprumut de la FMI. Iata, pe scurt, trei realtii situate pe trei paliere diferite aflate la randu-le si ele intr-o miscare browniana. Si intre ele, putere si opozitie, noi; ca mama mare. Bloguim. Ce verb? Oare s-o conjuga ca toate celelalte.

    PS

    A propos: azi dimineata, la coada la cartofi de Covasna, m-am tot gandit intr-una la fel de fel; printre care si la opozitia partidelor parlamentare; la actiunile lor din ultimile doua luni ce pot fi incluse in zona actiunilor de opozitie la actele si faptele Boc-ului.

  57. 58 Aya martie 9, 2010 la 5:55 am

    @

    Ioan

    A scrie pe acest blog inseamna a contribui la conturarea si chiar formularea clara a unor idei ce pot fi (sau chiar sunt) preluate si aplicate inr-un sistem general coerent de actiune politica.

    Nu pentru a aduce laude fac urmatoarele afirmatii, dar pentru a sublinia adevarul: blogul lui Adrian Nastase (spatiu in care fiecare dintre noi- si toti in parte, impreuna cu gazda noastra- suntem parti active) a devenit cea mai importanta platforma de lansare a ideilor politice dar a celor si legate de problematica sociala- asa dupa cum s-a consolidat ca reper mass media, de transmitere a informatiilor si opiniilor, as spune.
    Numarul imens de accesari (3.000.000 in 1000 de zile!) si de postari ii confirma importanta.
    Ca atare (ma vei ierta ca am inceput sa raspund pornind de la sfarsitul mesajului tau) cred ca a scrie pe ACEST blog inseamna implicare politica activa si IN GRUP NUMEROS, aspect deosebit de important.

    Diversitatea de opinii are, la randul ei, un rol esential- caci este, in mic, intr-un fel, reflectarea aproape fidela a diversitatii parerilor segmentor societatii.
    Fiind de acord ca PSD trebuie sa se adreseze prioritar electoratului sau (si sa tina cont de nevoile acestuia) SUBLINIEZ ca este obligatoriu, pentru a lua decizii coerente si care sa nu fie respinse la nivel social, sa tina cont, in masura in care este posibil, de parerile tuturor.
    Este motivul pentru care, repet, diversitatea remarcabila intalnita aici este o adevarata comoara de informatie, care se cade a fi folosita cu intelepciune.

    Bref, parerea mea ferma este ca trebuie sa continuam sa scriem, incercand, in masura in care reusim, sa propunem solutii, sa ne implicam direct- dar si sa semnalam orice „ciudatenie” ivita pentru ca, de foarte multe ori, amanuntele au rol determinant (eu obisnuiesc sa spun: lucrurile mici le fac pe cele mari).

    Legat de sindicate: nu iti imagina ca daca a plecat la „independenti” Marian Sarbu (si, vei vedea, marsavia lui nici macar nu va primi cine stie ce rasplata!) sindicatele se vor incolona de partea PD-L (sau a asa-zisilor independenti; ma mir ca nu le e rusine- dar, sa nu ma enervez!).
    Vanduti sau nu, sefii sindicatelor au nevoie de credibilitate- or, actualele legi criminale propuse de Boc (ca si legea salarizarii unitare, care, nu ma indoiesc, va intra in discutia Parlamentului si va fi modificata- caci, iti amintesti, desigur, a trecut in 2009 prin angajarea raspunderii guvernului, de catre criminalul Boc) au facut lumea sa fiarba.

    Ca atare, daca PD-L si criminalul guvern Boc vor cat de cat liniste (stii bine ca urmeaza, inevitabil, miscarile sindicale de primavara- intra totdeauna „in program”, cu atat mai mult in situatia actuala) ar trebui sa renunte la acele legi- ceea ce, politic, ar considera ei descalificant (de fapt, e contrar intereselor pe care le urmaresc, de a falimenta Romania).

    In concluzie: sindicatele se vor indrepta tot catre PSD, singurul care a carui politica este cea dorita de marea masa a sindicalistilor (de fapt, este dorita de toti- nemarturisit, chiar si de cei care s-au lasat amagiti si, prin votul lor, au girat, chiar fara voie, instalarea actualului guvern criminal- nu reiau cu ce se ocupa, este binecunoscut si deja pus la index de cei multi).

    Ceea ce ma nelinisteste cu adevarat este prezenta, in Camera Deputatilor, a acelei sinistre legi (inca in faza de proiect) privitoare la aparitiai regiunii „Harghita+Covasna+Mures”.
    Camera Deputatilor este decizionala- deci, in functie de votul ei acea lege va exista, sau nu.
    La Senat, dupa cum sigur iti amintesti, prin diverse tertipuri (criminale!) a trecut prin „acord tacit” (pe scurt, nu a apucat sa fie discutata in termenul legal).
    Eu INCA am siguranta ca asa ceva nu se va intampla la Camera Deputatilor (din „nebagare de seama”, ca la Senat).
    NU vreau sa comentez ce as simti- si ce am simti cu totii (si ce s-ar intampla, la nivel general) intr-un astfel de caz.

    Asa ca, sa fim increzatori DAR SA ATRAGEM ATENTIA ASUPRA FAPTULUI CA PROIECTUL DE LEGE IN URMA CARUIA ESTE PRECONIZATA APARITIA REGIUNII „HARGHITA+COVASNA+MURES” SE AFLA LA CAMERA DEPUTATILOR, CARE: ESTE DECIZIONALA, NU TREBUIE „SA UITE” DE EL- IAR DEPUTATII OPOZITIEI NU TREBUIE SA IL LASE SA „TREACA” LA VOT, INDIFERENT CARE VA FI CALEA „SPECIFICA”!

  58. 59 leo martie 9, 2010 la 8:42 am

    Domnule Adrian Năstase,
    Prin prezenta vă mulţumesc că, vreme de doi ani, mi-aţi dat ocazia de a fi o voce între aceia care, mai cu spor ori ba, mai cu îndreptăţire au ba, au încercat să vă ofere o altă perspectivă asupra vieţii de român, o alta decât aceea văzută prin ochean din turnul de fildeş al politicianului înconjurat de toţi acei sfinţi despre care vorbeşte înţelepciunea strămoşască în cimilitura „Până la Dumnezeu, te mănâncă sfinţii”.
    Privind în urmă, nu pot decât să mă felicit că am ales să public sub pseudonim. Tot acest jihad nebun stârnit împotriva unui om care şi-a permis luxul de a-şi răpi din timpul liber spre a face ceea ce, considera a fi el a fi, un bine unui om nedreptăţit de prieteni, înainte de a fi prigonit de duşmani este, ar fi, sper că admiteţi, prea mult pentru numele unui om. Chiar dacă omul respectiv nu a fost niciodată ceea ce se cheamă „persoană publică”, chiar dacă este un om care-şi câştigă pâinea de pe masa pruncuţilor dintr-o activitate care nu presupune niciun fel de sub ori supra-ordonare, lucrând pe cont propriu.
    De ce nu o lăsaţi pe Manuela să cerceteze şi să vadă că leo, baciul leo, nu este, nu are cum să fie, evident, una şi aceeaşi persoană cu un nefericit care a fugit aruncând în urmă şi cutea şi pieptenele şi ce o mai fi găsit în calea zgripţuroaicei de-i pornise pe urmă, n-am să înţeleg. Pentru că, la fel de bine cum Aya nu putea fi în două locuri deodată, evident, nici eu nu puteam fi, de ce nu o lăsaţi pe Manuela să repare moral o gravă şi nedreaptă acuză adusă unui om care ESTE FIDEL PSEUDONIMULUI ALES – leo, nu pot înţelege…
    De ce, după ce în urmă cu un an pledaţi pentru o atmosferă decentă pe un forum de idei, pentru ca acum să lăsaţi să înroşească obrazul hârtiei blogului nişte invective abjecte, culmea, venite din chiar anturajul dvs, asta poate s-o găsi cineva să înţeleagă şi să justifice…
    Mă scuzaţi că v-am deranjat cu un alt adevăr decât cel pe care vi l-aţi clădit făcând, în timp, alegerile pe care le-aţi făcut.
    Vă doresc mult succes, departe de „psihopaţi” dinspre care, mare brânză, n-aţi pierdut decât un vot. Şi asta doar pentru că, fiind un ireductibil antipedelacheu, oricât de şocantă mi s-a dezvăluit alternativa, n-aş putea face nici măcar inversul a ceea ce altora le vine atât de la îndemână – să lingă unde au scuipat.
    Dacă, într-adevăr, nu veţi fi reuşit să-mi înţelegeţi bine starea de spirit şi cuvintele, şi v-aţi simţit ofensat pentru vorbele mele, cele reale, nu cele răstălmăcite, vă prezint scuzele mele, oricât de nevinovat m-aş simţi.
    Să vă ajute Dumnezeu.

  59. 60 ion adrian martie 9, 2010 la 11:27 am

    @Leo,
    M-am mirat dupa revenirea pe acest blog ca nu am vazut postari ale tale. Acum inteleg ca sunt niste motive pe care daca m-as intoarce in timp pe blog le-as constata.
    Vreau sa-ti spun ca desi bne-am contrat poate si dur erai dintre putinii pe care-i consideram si deci consider demni de atentie.
    Sper sa citesti acestea si sa primesti si urarile mele de numai bine, Dle Leo` baci.

  60. 61 ion adrian martie 9, 2010 la 11:30 am

    erata: …desi ne-am contrat…

    PS Deasemeni a fost evident pentru mine ca politic facem parte din orientari diferite, dar asta intr-o lume civilizata si nu in prag de razboi civil (pe blog vad ca denumesti asta cu termenul de Jihad) ar trebui sa dea culoare dar nu de sange… 🙂

  61. 62 contele martie 9, 2010 la 11:32 am

    @ Mihnea Georgescu
    @ Iceflame
    @Daniel Buca

    Aş vrea să înţeleg ce înseamnă , practic , o recomandare de la V.Ponta sau de la A. Năstase . Înseamnă că arzi etapele ? Nu mai treci prin stadiul de lipitor de afişe ? O să te-asculte tot activul de partid cu gura căscată de admiraţie pentru faptul de-a fi recomandat de V. Ponta ? E mai tare decât ” garantat ” Vanghelie ?
    Cu alte cuvinte , ajungi un pic de şef ?

  62. 63 ion adrian martie 9, 2010 la 11:44 am

    @Aya,
    atunci cand am citit cele propuse de tine mi s-au parut destul de putin credibile.
    Adica mai credibila si consistenta mi se parea ipoteza mea.Nu am intrat in discutie caci eram inca in greva fata de acest blog si poate ca-mi cunosti motivele.
    Intre timp am cam uitat cele sustinute de tine si cum eu am rerepetat ipoteza mea ref la Doina Cornea cea picata in plasa manipularii permise de diversiune poate ca sa fiu si eu linistit si eventual sa-mi schimb opinia. Eu sunt oricand gata sa recunosc fie dreptatea totala sau partiala a celuilalt fie probabilitatea mai mare ca sa o aiba.
    Multumesc cu aceeasi mare simpatie(ce ma-as face, in caz ca daca te-as cunoaste as constata ca ai fi, mai mult decat atat de inteligenta si rational dar si intuitiv? 🙂 )

  63. 64 ion adrian martie 9, 2010 la 11:46 am

    Rectificare:Intre timp am cam uitat cele sustinute de tine si cum eu am rerepetat ipoteza mea ref la Doina Cornea cea picata in plasa manipularii permise de diversiune poate ca sa fiu si eu linistit si eventual sa-mi schimb opinia spune-mi te rogunde ai postat sau rescrie aici postarea sau macar tesele principale pe care le sustii. Eu sunt oricand gata sa recunosc fie dreptatea totala sau partiala a celuilalt, fie probabilitatea mai mare ca el sa o aiba.

  64. 65 Mihnea Georgescu martie 9, 2010 la 9:19 pm

    Dragă Contele,

    În cazul meu nu e vorba de o recomandare din partea lui Adrian Năstase, care cu siguranţă s-ar putea dovedi utilă la o adică. Pretenţiile mele sunt ceva mai mari. Şef sunt prin natura mea, nu pot fi slugă…

    Aş vrea să fiu Secretarul Personal al lui Adrian Năstase, Consilier de Taină. Plusez – totul sau nimic! 😉

    Altminteri, politica de cumetrie pesedistă mă lasă rece, te rog să nu mă bagi în oală cu alţii, pe care nu îi cunosc şi nici nu mă interesează cine sunt. Pe blogul ăsta am două Repere: Aya şi AN. În ordinea asta.

  65. 66 Augustin martie 9, 2010 la 10:58 pm

    @ A.N.
    Lucrurile sint, totusi, grave!
    Pe blogul dvs. bintuie, in stare de libertate, un personaj care face EXTREM de mult rau acestei colectivitati. Iar lipsa dvs. de reactie e greu, daca nu imposibil, de inteles.
    S-a convenit, de la bun inceput, ca exista situatii in care cenzurarea unor mesaje este o solutie. Am acceptat cu totii asta, ca pe ceva firesc, de inteles. Numai ca, dupa parerea mea, anumite postari ale persoanei cu pricina sint mult mai malefice decit orice injuratura sau limbaj obscen.
    (Precizez ca nu cenzurarea mesajelor mi se pare solutia, cit PREVENTIA unui anumit tip de comportament, daca ea este posibila)
    Chiar nu observati ca atmosfera de pe blog se tensioneaza pe zi ce trece? Chiar nu sesizati ca multi se lipsesc de a mai posta, desi ar avea multe de spus, DE SILA? Chiar nu sesizati ca, incet, incet, acest blog NU PREA VA MAI APARTINE?
    Chiar nu observati ca, in lipsa dumneavoastra, argatul umbla la dulap si va imbraca hainele, maimutarindu-se, cu ele, in oglinda?
    Sigur, blogul nu risca sa se depopuleze, chiar daca vor fi citiva nebuni hotariti sa plece. Se vor gasi, intotdeauna, destui fluturi care sa graviteze in jurul felinarului.
    V-am aplaudat, sincer, pentru numarul FABULOS de accesari. E chiar grozav! Numai ca numarul nu e totul! Poate ca, ceva mai putine postari, dar la un nivel mai ridicat, ar fi de preferat?
    Va inteleg, pina la un punct, atitudinea. Este cea a unui sofer care, intr-o masina cam nervoasa, cu multi caluti ascunsi sub capota, evita, pe cit posibil, sa bruscheze comenzile, pentru a nu intra in derapaj. E conduita cea mai inteleapta in conditii de croaziera. Dar nu trebuie, cu niciun chip, sa uitati ca sint situatii in care, pentru a frina, nicio metoda nu trebuie exclusa; mergind pina la a scoate piciorul prin „blana” si a-l pune jos! (asa-zisa „frina de picior”) 🙂
    Spuneti-mi: dumneavoastra ati batut, vreodata, cu pumnul in masa?

    Sigur, mi-am exprimat (doar) o parere. Poate fi chiar gresita. Totusi, aplecati-va, macar o clipa, asupra ei! Numai ca, in orice analiza ati face, nu uitati un amnunt: pe acest blog exista o singura persoana hotarita sa va faca bine CU ORICE PRET, CHIAR IMPOTRIVA VOINTEI DVS. Evident aceea nu sint (nici) eu!
    P.S. Sint, si eu, impresionat (si surprins) de numarul mare de aparitii ale numelui meu in „istoria” acestui blog. Sigur, asta nu e, automat, de bine. Dar ar putea fi. Oricum, dupa valoarea postarilor, instalatorul ar trebui sa fie, de departe, pe primul loc. Blogideologic, ar trebui sa fie, si el, mult mai sus. Datele statistice pe care le-ati prezentat ne furnizeaza o imagine palida si FOARTE DEFORMATA a aportului fiecaruia.

  66. 67 Augustin martie 9, 2010 la 11:35 pm

    @A.N.
    Multumesc de raspuns. Totusi, maniera de „raspuns la pachet” cred ca produce niste efecte perverse greu de controlat. Si, pentru ca sint perfect constient de criza de timp in care ati intra daca ati raspunde, fiecaruia, separat, declar acum, oficial, ca nu tin mortis si nici nu voi considera un semn de ignorare daca nu-mi raspundeti deloc. Cu alte cuvinte, mi se pare o varianta preferabila celei de mai sus.
    Nu perntru ca n-as avea vanitatea mea, ci fiindca o tin sub control perfect!

  67. 68 Victor martie 11, 2010 la 3:03 pm

    Ion Adrian, afirmi ca ai auzit la radio in 23 Decembrie 1989 nu stiu ce aberatie si cu argumentul asta ta prezinti ca si dovada?? Eu nu am auzit asa ceva si nici nu stiu pe cineva care sa fi auzit. Banuiesc ca in afara vorbelor detii si inregistrarea daca faci o astfel de afirmatie. Oricum ar fi imi amintesc altceva insa: in acele zile, la radio dar si la TV s-a afirmat ca teroristii au otravit apa potabila. Este un exemplu. Pot veni cu mai multe „nebunii” care s-au propagat in acele zil prin intermediul radioului sau/si al televiziunii. In privinta Presedintelui Iliescu contestatarii afirma orice fara sa judece: ba ca a fost in spatele teroristilor, ba ca a solicitat ajutor militar sovieticilor impotriva…teroristilor. Macar puneti-va de acord cu voi insiva pt ca obviously afirmatiile se bat cap in cap. Date fiind conditiile, faptul ca populatia era terorizata nici nu vad un capat de tara daca acea solicitare a existat. De altfel, daca Ion Iliescu s-ar fi simtit vinovat in vreo privinta legat de teroristi ar fi putut foarte bine sa imbratiseze aceasta idee nastrusnica a fortelor dreptei retrograde 🙂 pentru ca il disculpa automat de orice acuzatie legata de teroristi. Si nu i se putea imputa nimic legal pt ca a solicitat ajutor rusilor. Ce-i faceati daca intr-adevar solicita ajutor rusilor? Ii taiati motul de la basca? 🙂 Chiar puterea actuala in dorinta de a lovi in Iliescu cu orice pret repeta aceasta eroare de a-l acuza si de solicitarea ajutorului militar sovietic si de stiinta despre teroristi. Ciao.

  68. 69 Victor martie 11, 2010 la 3:21 pm

    Ion Adrian,

    one more thing: ceea ce tie ti se pare ” o dovada clara si irefutabila” este in cel mai bun caz „o mizerie” cum scrie Sibilla. Ce atata dovada vezi tu intr-o nota a spionajului polonez care incepe cu „de la rusi”? De la care rusi?Poate era o diversiune a spionajului sovietic. Sa nu intram in discutii despre serviciile secrete si despre irefutabilitatea 🙂 mesajelor transmise de la unul la altul. Hai sa fim seriosi. Stiu ca Basea s-a dus anul trecut in Polonia si prietenul la nevoie se ajuta dar e cam mult sa „irefutezi”:) o tampenie de genul „mi-a zis dracu ca lacu i-a cerut ajutor”. Am auzit, ca a auzit …. Adriane, dovada irefutabila cum scrii tu ar fi doar document scris semnat Ion Iliescu. Altminteri vorbim vorbe si te alaturi unei manipulari basesciene fara logica.

  69. 70 Aya martie 12, 2010 la 10:02 pm

    @

    Mihnea

    Multumesc pentru pretuire.

    P.S.
    Nu te vei fi indoind, desigur, de parerea mea: ordinea ar fi trebuit sa fie inversa.

  70. 71 Aya martie 12, 2010 la 10:24 pm

    @

    Victor

    Stii ca ideea conform careia ar fi existat stirea (din decembrie ’89) ca Ion Iliescu ar fi solicitat ajutor militar Moscovei a mai aparut (e drept, dupa cum apare, dispare).
    Stii despre ce este vorba?
    Este o distorsionare a unei stiri publice care, apoi, a fost amplificata (si adaugata, in timp, cu elemente aparute intr-un volum)- ulterior, prin „acrosarea intregului” la numele Ion Iliescu apare ceea ce vezi.

    Iata care este adevarul pe care s-a construit, ulterior, cu adaugiri false.
    Tin minte foarte bine totul- inclusiv data, caci e ziua mea e nastere.
    Este vorba despre o secventa TELEVIZATA.
    In 23 decembrie 1989, un reporter al TVR, pe un culoar, i-a luat o scurta declaratie lui Ion Iliescu.
    Parca vad scena- Ion Iliescu iesea dintr-un birou.

    Reporterul l-a intrebat (citez din memorie):
    „Se aude ca ati vorbit la telefon cu Mihail Gorbaciov. Este adevarat?”
    Ion Iliescu a raspuns (citez din memorie):
    „Da, am vorbit. E firesc sa fie interesat de evenimentele din Romania, cum sunt toti sefii de stat din Europa. M-a intrebat care este situatia. I-am raspuns ca o tinem sub control”.

    Poate nu sunt acestea cuvintele, cu exactitate, dar in mod sigur acesta este mesajul – si iti garantez ca si macar 80% din formulari. Iti mai garantez ca in restul de 20% NU exista ceva de natura sa schimbe sensul mesajului.

    Este foarte posibil ca stirea legata de discutia telefonica inte Ion Iliescu si Mihail Gorbaciov sa fi fost transmisa si la radio.

    In mod sigur, stirea a fost „amplificata” in ultimii ani si s-a ajuns la ceea ce se spune acum.

    Sunt sigura ca la TVR mai exista inregistrarea la care m-am referit.

    P.S.
    NU exclud, asa cum afirmi ca, in dementa acelor zile, sa se fi strecurat si o informatie- cine stie cum sosita si de ce difuzata la radio- legata de solicitarea ajutorului militar.
    Eu cred, insa, ca acea secventa televizata este revelanta.
    Stii bine ca orice mistificare porneste de la un adevar, altfel nu rezista nici o secunda.


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!