De ce il sustin pe Victor Ponta

La Congresul de maine, il voi sustine pe Victor Ponta pentru functia de presedinte al PSD. Nu stiu daca este o decizie suprinzatoare sau nu. Multi dintre voi va aduceti aminte cand spuneam ca “solutiile ar putea sa apara chiar atunci cand ele sunt mai putin probabile”. Victor Ponta este un astfel de caz. Fiindca el poate sa ajunga, la doar 37 de ani, cel mai tanar presedinte al unui partid atat de mare, impotriva oricaror calcule. Indraznesc sa spun ca este o sansa uriasa pentru partidul nostru. Fiindca PSD ar avea un nou inceput punand in frunte o echipa noua, condusa de data aceasta de tineri, de cei care vor fi in prima linie in campaniile electorale din 2012 si 2014.

Pentru mine, aceasta optiune e simpla. L-am ajutat pe Victor Ponta, la inceputul carierei sale, sa intre in Guvern si sa intre in PSD. L-am sprijinit sa ajunga lider al TSD, si a devenit apoi cel mai dinamic sef de organizatie de tineret din tara. Imi este usor sa il sustin, fiindca Victor Ponta are majoritatea calitatilor pe care eu cred ca ar trebui sa le aiba un lider autentic: 

 1. Este rational, gandeste cu mintea lui, are o minte structurata si are capacitatea de a gandi strategic si organizat.
 2. Are o formatie de jurist, ceea ce inseamna rigoare si judecata atenta a fiecarui gest. Iar asta mai inseamna o abilitate rara, fara de care succesul politic real nu este posibil: respectul deplin fata de reguli.
 3. A invatat, de la inceputul careierei politice, ca succesul individual este cu adevarat puternic atunci cand se sprijina pe munca unei echipe.
 4. Nu-i e teama sa spuna cu voce tare adevarul, cu riscul asumat de a-si crea inamici sau chiar de a-si ostiliza, pe moment, prietenii.
 5. E capabil sa ia decizii curajoase, cu rabdare, fara a se arunca vreodata cu capul inainte doar de dragul de a demostra ca e ambitios.
 6. Se bate pentru partid. A fost solidar cu candidatul nostru la presedintie, s-a luptat alaturi de ceilalti, a capatat “cicatrici” in mai  multe campanii electorale.
 7. Invata din greseli, inclusiv din ale altora, motiv pentru care sunt convins ca nu va repeta greselile lui Mircea Geoana. Sper că nici pe ale mele.
 8. Gandeste modern, fiind capabil sa atraga noi sustinatori şi să modernizeze partidul.

       9.    Are proiecte si ii place sa lucreze cu proiecte. Adica exact cu ceea ce a lipsit PSD-ului din ultimii ani.

       10.   E organizat si lucreaza bine in echipa .

Le multumesc, din nou, tuturor celor care, in aceste zile, m-au sunat pentru a-mi cere “sa intru in lupta”. Solidaritatea multora dintre colegi ma onoreaza. Tuturor le transmit ca voi continua sa ma lupt pentru şi în  PSD. Dar sunt un om de onoare si sunt consecvent cu decizia pe care am luat-o. M-am retras din cursa pentru presedintie pentru a trage un semnal de alarma. Ma bucur ca semnalul a fost receptat. Si ma mai bucur ca retragerea mea a permis lansarea candidaturii lui Victor Ponta. Din anumite puncte de vedere, Victor Ponta reprezintă o mai mare schimbare pentru PSD decat  Adrian Nastase.

Romania de azi este in continua schimbare. Nu mai este tara de acum 10 ani, si nici macar cea de acum 4-5 ani. Am intrat in UE, suntem in plina criza, romanii se adapteaza tot mai mult la o viata globalizata. PSD nu trebuie sa ignore aceasta dinamica a societatii noastre. Dimpotriva. Noi avem dilema data de acea vorba din comunism: “tot inainte, ca inainte era mai bine”. Suntem fortati sa regasim calea spre succesul pe care l-am avut odata, cand PSD castiga alegerile, cand PSD guverna, cand PSD era organizat si puternic. Dar nu putem face asta intorcandu-ne spre trecut, ci mergand spre viitor. Nu mai putem continua cu Mircea Geoana, si avem nevoie de o schimbare care sa rezolve aceasta dilema. Eu cred ca Victor Ponta, cu toate aceste calitati – chiar dacă are şi defecte, ca fiecare dintre noi şi despre care nu vreau să vorbesc aici – reprezintă un raspuns valabil la intrebarile noastre din prezent. În felul acesta, Victor Ponta poate fi atat un lider, cat si deschizatorul unei noi etape in istoria partidului  nostru.

152 Responses to “De ce il sustin pe Victor Ponta”


 1. 1 Sarguinciosu' februarie 19, 2010 la 2:29 pm

  Eu nu am vazut in viata mea un PSD atat de slab cum este acuma. Ceea ce domnul Geona face este incredibil deoarece a transmis slabiciunea si esecul dumnealui partidului pe care inca il mai conduce.
  As dori ca Victor Ponta sa preia sefia PSD-ului si sa aiba capacitatea sa redea partidului forta pe care o avea in trecut.
  Este nevoie de un partid puternic de stanga, este nevoie de PSD.

 2. 2 Geo1 februarie 19, 2010 la 2:34 pm

  Am incerca sa-mi explic cine sau ce este Vanghelie? Daca nimeni nu ma intreaba, stiu, iar daca as vrea sa explic cuiva care ma intreaba, nu stiu. Nu am auzit pe nimeni spunand „Vanghelie care a fost” sau „Vanghelie care va fi”. Toata lumea spune „Vanghelie care este”. El nu reprezinta nici trecutul, nici viitorul ci prezentul, pentru ca „este” cand „a fost”, „este” cand „este” si „este” cand „va fi”. Altfel spus: „Vanghelie care este” cand „Vanghelie care a fost”, „Vanghelie care este” cand „Vanghelie care este” si „Vanghelie care este” cand „Vanghelie care va fi”. Exista o certitudine: „Vanghelie care este”- fara devenire, un prezent continuu, fara trecut si fara viitor, deci ETERNITATEA insasi. Tandemul Geoana-Vanghelie va reprezenta prezentul continuu, (trecutul, prezentul si viitorul „care este” la un loc), adica insasi ETERNITATEA in PSD? Sa urmarim congresul!
  Sper sa castige Ponta. Pana atunci sa ne amintim vorbele poetului:

  Iara noi? noi, epigonii?… Simtiri reci, harfe zdrobite,
  Mici de zile, mari de patimi, inimi batrâne, urâte,
  Masti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic;
  Dumnezeul nostru: umbra, patria noastra: o fraza;
  În noi totul e spoiala, totu-i lustru fara baza;
  Voi credeati în scrisul vostru, noi nu credem în nimic!

  S-a întors masina lumii, cu voi viitorul trece;
  Noi suntem iarasi trecutul, fara inimi, trist si rece;
  Noi în noi n-avem nimica, totu-i calp, totu-i strain!

  „Moartea succede vietii, viata succede la moarte”,
  Alt sens n-are lumea asta, n-are alt scop, alta soarte;

  Noi reducem tot la pravul azi în noi, mâini în ruina,
  Prosti si genii, mic si mare, sunet, sufletul, lumina, –
  Toate-s praf… Lumea-i cum este… si ca dânsa suntem noi.

 3. 3 Larisa februarie 19, 2010 la 2:39 pm

  Da, cred ca Victor Ponta este o alternativa buna. Desigur, nu pot sa uit ca sotia acestuia este o excelenta politiciana : Daciana Sarbu.

  http://nordiclarisa.wordpress.com/2010/02/19/grasse-capitala-internationala-a-parfumurilor/

 4. 4 Galateanu G. februarie 19, 2010 la 3:04 pm

  Nu poti avea decat admiratie si respect deplin atunci cand luciditatea si altruismul spulbera orgoliul si egoismul.
  E cunoscut (poate nu si acceptat,dar asta e alta poveste),de toti cei care simt viata politica romaneasca faptul ca Nastase este ,de departe, liderul poitic cel mai de substanta pe care il are Romania contemporana , tocmai de aceea gestul de fata este un adevarat act de istorie.
  Nu e tarziu sa luati aminte toti ce care mai tineti la acest partid si sunteti prezenti maine la Congres. Lasati orgoliile si vanitatea , uniti-va si sprijiniti aceasta ultima sansa pentru recuperarea prestigiului acestui partid pe care cei multi si obiditi il cred al lor.

 5. 5 VERsO februarie 19, 2010 la 3:05 pm

  Si eu tot sper sa va lansati candidatura in congres! Sustin aceasta idee in continuare…. Adrian Nastase va castiga congresul de maine, cu sau fara Ponta!

 6. 6 theodora0303 februarie 19, 2010 la 3:12 pm

  Am incredere in dumneavoastra deci o sa am incredere si in omul pe care dumneavoastra il sustineti.
  Ma intreb cine este omul lui Basescu despre care vorbeste acum la Antena 3, Marean Vanghelie.
  Sper ca nu se refera la domnul Ponta.

 7. 7 Criticos februarie 19, 2010 la 3:12 pm

  Să dea Dumnezeu să aveţi dreptate în ce-l priveşte pe V.Ponta. Eu rămân Toma necredinciosul

 8. 8 contele februarie 19, 2010 la 3:19 pm

  Este singura şi cea mai bună soluţie în situaţia dată . Părerea mea . Procentele d-stră împreună cu procentele lui Ponta ,teoretic ,ar trebui să se adune .
  Ce mai aşteaptă Cristian Diaconescu ? Chiar crede că poate să-l bată singur pe Geoană ?
  Cred că Van Ghelle turbează iar Mihaela caută ceva violet .

 9. 9 Ramona-Sandrina Ilie februarie 19, 2010 la 3:31 pm

  Stimate D-le Năstase, dacă Domnia Voastră aţi decis să susţineţi o persoană tânără, cu ambiţii şi putere de luptă, cu personalitate puternică şi putere de decizie în clipe grele…nouă, celor care am rămas cu un gol în suflet după retragerea Dumneavostră, nu ne rămâne decât să sperăm că PSD va demonstra cu adevărat că este un partid echilibrat, cerebral şi puternic, chiar şi într-o astfel de situaţie, cum este cea actuală!

  Decât paiaţele politice, fără identitate de partid ci doar personală, individuală…sau de gaşcă…, prefer orice altă variantă care să fie un răspuns de bun simţ şi responsabilitate!

  Vă doresc mulă tărie de caracter, linişte şi bucurii!

 10. 10 ion adrian februarie 19, 2010 la 3:40 pm

  PS. 🙂
  Este elevul meu, eu l-am adus cum pe mine m-a adus Iliescu, este micul Titulescu, este fidel, a dovedit doar neangajandu-se contra mea, asa ca spuneti si voi, pe cine sa sprijin?
  Celelalte motive sunt ptr activistii PSD ptr congresmani, dar si mai mult ptr spectatorii care chibiteaza pe margine, cei dispusi sa creada orice spun eu, dar in nici-un caz ptr alde Harabula , care cred ca nici nu citeste cele 10 motive decat doar ptr a gasi prin ele o replica spirituala.
  Mihnea desigur ca le aproba la modul superlativ, dar sa va spun un secret , nici el nu le citeste… 🙂

  Nota autorului: Sa va vedem dle AN, care este nivelul de gluma la care rezistati? Oricum nu pretind ca sunt mai demolatoare decat ale dvs… 🙂
  Dar incerc sa invatz de la Maestru si cine stie, poate ma luati consilier de imagine 🙂 🙂 🙂
  Am dorinta asta, ca vreau sa turbeze niste prosti prin lumea asta larga . Vin chiar si cu demisia in alb 🙂

 11. 11 Ardelean februarie 19, 2010 la 3:51 pm

  http://www.obiectivtulcea.ro/stirile-zilei/16672-senatorul-belacurencu-incinge-blogosfera.html
  In urma publicarii pe blogul DVS a scrisorii Dl Senator Trifon Belacurencu, conducerea actuala a Org. Jud.PSD Tulcea,cu ce se lauda
  http://www.sgtpl.ro

 12. 12 MihaiB februarie 19, 2010 la 3:57 pm

  Viziunea si deciziile dumneavoastra sunt fundamentate si niciodata nu ar putea fi intamplatoare. Eu nu vorbesc din certitudini, ci doar speculez. Mai ..rau, sunt membru PNL si monarhist convins. Dar va simpatizez pentru eleganta in politica si pentru experienta uriasa acumulata. Va privesc ca pe o mega-victima (galopant succes politic, martelare fara precedent, revenire ca oracol-intelept-solutie echilibrata), nu stiu cat de controlabil sau santajabil sunteti, dar ma indoiesc ca v-ati pastra vocea si spiritul daca jocurile ar fi incheiate. Nu inteleg insa, va rog sa-mi explicati intr-un email sau aici, pe forum, cum de il sustineti pe Victor Ponta. Acest personaj nu cred sa aiba nici calitati, nici imagine. N-am auzit lucruri bune despre el, nu m-a facut niciodata sa-l admir in luarile sale de pozitie. La dezbaterea celebra cu Base era un baiat de mingi…
  Repet, nu sunt PSD-ist, nici simpatizant al acestui partid. Dar PSD trebuie sa existe si sa fie puternic, sunt convins. Numai cu dumneavoastra ca leader poate fi asa. PD-L este un corp atat de strain si ipocrit in tara asta incat numai o forta veche ca a partidului dumneavoastra il poate anihila.
  Conchid: Nu Ponta (nu inteleg absolut deloc de ce se pune problema), ci Nastase. PSD sa existe, activistii au cam murit si avem nevoie de un partid socialist.
  Scuze de intrarea intempestiva!
  Cu stima,
  MihaiB

 13. 13 George Serban februarie 19, 2010 la 3:57 pm

  Sunt curios! Pana se termina sedinta, ma uit la un film. Am un DVD cu partea a doua la „Un socru de cosmar”

 14. 14 Sibilla februarie 19, 2010 la 3:57 pm

  AN,
  Ponta, trebuie să se * explice * încîă şi încă cu socru * Aşbanezu *, răspopitul mitoman… Vă zisăi că-i mitoman!
  ( … ) Cum nu a avut vreodata capitol politic, Craciun Adamescu sta acum in genunchi, prin presa locala, si se roaga de Ilie Sarbu sa nu-l lase orfan pe…drumurile forestiere din Timis. Sa vezi si sa nu crezi!

  Interviurile remunerate ale lui Craciun au mai avut si scopul de a le arata primarilor PSD ca domnia sa mai are un rol in acest partid, sfasiat de batalii interne. Un rol de papagal-trompeta, evident! Dar dincolo de acest aspect peisagistic, e tot mai evident ca Ilie Sarbu nu va renunta la sefia PSD Timis. Informatii betonate, confirma faptul ca, atat eu cat si alti colegi, am avut dreptate cand ne-am exprimat indoiala ca fostul preot va merge pana la capat cu renuntarea la functii. In acest context, mi s-a paraut lamentabila prestatia consilierilor judeteni, Matei Suciu si Horia Bacanu, care intr-o stare aproape euforica, s-au produs in platoul unui post de televiziune local, rugandu-l pe Ilie Sarbu, aproape cu lacrimi in ochi, sa revina asupra deciziei si sa ramana seful lor AD VITAM! Grotesc spectacol, oferit de doi tineri politicieni. Fara niciun viitor politic, avand in vedere ca unul e deja…in concediu de paternitate, dar freaca menta prin barurile din Complex. ( … )
  Mai multe despre frăţia PSD-PD-L, aici :
  http://tiberiukiss.wordpress.com/2010/02/19/apa-distilata-de-banat-psd-frate-cu-pd-l/
  Am serioase îndoieli , dileme…. ce să mai, NU m-a convins Ponta cu nimic.Nu cred că el e * salvatorul * PSD.
  Vreau să-l văd pe prăpăditul de Geoană * mort *, dar…. aveţi grijă pe mâna cui daţi partidul… că numai a PSD nu mai … seamănă şi… ce semeni, aia culegi…
  Hmmmm…. Ponta… Familia n-a fost capabil să şi-o păstreze închegată, să mă ierte Dumnezeu şi, tumna el să coaguleze … sincer, vă veţi convinge în doar câţiva ani cine e Ponta. Ponta e tânăr, NU încă puternic, punct.
  Răspopitul papa Ilie, la Antena3… păi ar fi fost cazul să stea cu minte în banca lui decât să abereze ( … cine are relaţii cu vanghelie să îşi asume, că nu e nicio problemă… *… hai nu zău !
  PD-L îl susţine pe Prostănac, se impune să fie dat naibii afară din partid, însă NU Ponta e… Eu îmi menţin opinia! Ce e aia : ca să evite scindarea, susţinere Ponta … prelungirea agoniei, aia e! Geoană l-a invitat pe Băsescu la Congres, dar Ponta… oare nu şi el… ? De ce ???
  La alegerile prezidenţiale, de voie de nevoie, toată suflarea antibăsescu l-am susţinut pe Păpuşel Geoană, ei bine, ne-a tras-o ! Acum, susţinere pt Ponta de către toţi cei din gruparea anti Geoană… vreau din suflet să cred că Ponta e o soluţie şi totuşi… ceva îmi spune că… să dea Dumnezeu să mă înşel eu, dar… mda, pm trăi şi-om vedea…
  AN,
  Aţi ieşit în faţă cu un PROIECT, i-l daţi pe tavă altcuiva… şi dacă n-are nevoie de el decât pt moment ?
  Tinereţea nu e neapărat o calitate. Declarativ şi Ponta promite, declarativ şi deocamdată… NU PONTA !
  Împărtăşesc opinia doamnei Criticos şi, ştiţi cum e, de toate te poţi îndoi, dar de îndoială, BA !
  Sibilla

 15. 15 plano10 februarie 19, 2010 la 3:59 pm

  Cred ca zarurile au fost aruncate.
  Ponta va castiga in turul 2, daca nu si in turul 1 cu conditia sa se mai retraga cativa candidati.
  Mi-a placut reflectia dvs, d-le Nastase, ca Ponta este o mai mare schimbare in PSD decat Adrian Nastase.
  Daca nu stati aproape… schimbarea va fi mai mult de imagine decat de continut. 🙄

 16. 16 siones februarie 19, 2010 la 4:02 pm

  eeee, dar domnul Geoana are doua mari atuuri in lupta de maine: Marean Vanghelie si movul de pe fundal!

 17. 17 Mari februarie 19, 2010 la 4:04 pm

  Domnule Adrian Nastase, din greseala in greseala ,pina la ….

  Daca titul ar fi avut semnul intrebarii , atunci raspunsul probabil ar fi fost altul. Asa ca ma simt obligat sa va intreb eu, de ce il sustineti de Ponta?

  Intr-o exprimare mai dura pe alt thread am aratat ca un locotenent a lui ponta , in cazul in care micutul ar fi ales, ar inseamna degradarea totala politica a leaderului Adrian Nastase!
  Ca acest mic comunist o data ajuns leaderul stangii romanesti echivaleaza cu sfarsitul sperantelor stangii romanesti, coincide cu sfarsitul carierei de leader politic a lui Adrian Nastase. De fapt nu il pot revedea pe Adrian Nastase ca o umbra la propriu si la figurat alaturi de micutul Ponta.
  Noroc ca Ponta nu prea are sanse, si de aici ideea sansa oferita de Vanghelie de a ramane un leader de frunte al stangii romanesti!
  Daca insa dumneavoastra doriti sa va revedeti in pielea unui Hrebenciuc , este cu totul alta poveste.
  Astazi un alt Ponta, un alt ridicat de si pe umerii lui Nastase , o bomba cu efect intirziat ,culmea apreciat nu numai de dumneavoastra , afirma ca la finele primului trimestru Romania va iesi din criza, adica recita un scenariu pus la dispozitia dansului de Zeus.
  Chiar asa , Romania va iesi din recesiune, pe banii FMIului , sau cum, vom avea sperante in salarii europene , salarii si pensii de bun simt pliate pe adevaratele nevoi, vom avea o relaxare fiscala majora sau va curge ca si pina acum lapte si miere din cornul abundentei plasat in pahorp(ul)presedintelui Basescu?

 18. 18 carmen februarie 19, 2010 la 4:11 pm

  Mult succes maine!!!!

 19. 19 Spiridus februarie 19, 2010 la 4:13 pm

  Nu e bine sa va grabiti cu aprecierile. As putea foarte usor sa va dau exemple de tineri/colegi pe care ati pariat si acum sunt in cu totul alta tabara decat a Dvs.; iar Ponta a sarit cateva etape ale unui parcurs politic normal. Viitorul va arata daca a fost bine sau rau. Acum pare a fi (din afara partidului, evident) mai degraba raul cel mai mic.

 20. 20 gedinn februarie 19, 2010 la 4:17 pm

  Dc nu-l sustineti pe domnul Radu Mazare? Este singurul om din PSD care poate sa-l bata si pe Basescu si pe orice alt candidat intr-o viitoare campanie prezidentiala. Ati fost in Constanta vreodata? Ati vazut cum arata orasul? Eu zic sa lasati persoanele care au demonstrat si care au facut ceva sa ajunga in functii de conducere. Ce a facut Ponta? Intradevar e bun la vorbe, glume etc. Singurul capabil sa duca un razboi si sa-l si castige cu PD-L, PNL etc este domnul Radu Mazare. Ati enumerat calitatile domnului Ponta, dar spuneti-mi si mie ce puteti sa-i reprosati domnului Radu Mazare? Salvarea PSD-ului sta in acest om RADU MAZARE!

 21. 21 analist februarie 19, 2010 la 4:17 pm

  @contele
  chiar nu se gaseste un tip normal, fara bube in cap sa.l punem presedinte la PSD?

 22. 22 andas februarie 19, 2010 la 4:23 pm

  Victor Ponta poate reprezenta primul pas spre schimbarea care trebuie făcută – nu numai de formă – în PSD. În fond, într-o democraţie este nevoie de o alternativă reală. Dar nu trebuie să rămână şi ultimul pas în acest sens.

 23. 23 aura februarie 19, 2010 la 4:25 pm

  Este timpul ca noua generatie de politicieni sa se ridice si sa rupem odata cu trecutul care ne bantuie, ca un cosmar. Exemplul dvs de a face un pas lateral pentru a permite tanarului Ponta sa treaca in fata ar trebui urmat si de ceilalti politicieni. Nu stiu in ce masura Ponta va confirma asteptarile insa, cu siguranta, este un model. Daca PSD va avea maine puterea sa se regenereze prin alegerea lui, competitia electorala din 2012 ar putea repune social-democratia pe locul 1 in optiunea electoratului.
  Repet ce am scris intr-un alt comentariu, ne-am saturat de complicitati!

  http://brailanews.blogspot.com/2010/02/braila-e-tinuta-pe-loc-de-aroganta.html

 24. 24 ion adrian februarie 19, 2010 la 4:34 pm

  Gata, cu asta m-ai cucerit, dupa Mihnea vii la rand, vorbesc serios , te caut, ne vom cunoaste si vom discuta serios, dar dupa ce se termina toate astea, pana nu ajungi iar cine stie ce si nu mai am acces.
  Ca eu cu caciula in mana pe la guvern sau presedentie nu am obiceiul sa stau.

 25. 25 Pupaza din tei februarie 19, 2010 la 4:52 pm

  @Adrian Năstase

  Domnule Năstase, regret din tot sufletul faptul că nu mai puteţi prelua şefia PSD-ului. Dar conjuncturile, ezitările, „apropiaţii” prea înfocaţi sau perverşi v-au adus în situaţia ca accederea în funcţia de Preşedinte al PSD să devină foarte, foarte improbabilă sau poate chiar imposibilă. Sper însă că veţi face totuşi efortul de a câştiga cea de a doua funcţie în PSD şi din această poziţie vă veţi aduce la îndeplinire programul pe care ni l-aţi prezentat, poate cu unele mici modificări preluate dar armonizate din programul lui Ponta.
  Sper ca această a doua funcţie, fie că se va numi, conform statutului actual, preşedinte al CN al PSD, fie prim vicepreşedinte, să fie o bună trambulină, în 2012, pentru funcţia de prim-ministru sau preşedinte al CD, iar în 2015 de şef al statului, căci cred că românii nu vor accepta ca România să devină republică parlamentară.
  Vă rog totuşi ca aceste obiective mai îndepărtate să vă fie încă din 21 februarie priorităţi în acţiunile dumneavoastră. Şi vă mai rog să nu uitaţi că românii au cea mai scurtă memorie a binelui şi că uită cu repeziciune toate lucrurile bune pe care l-aţi făcut pentru ei şi o memorie de elefant a neplăcerilor şi momentelor grele prin care trec şi a celor care, cred ei, sunt vinovaţi de acestea. Indemnaţi-vă deci susţinătorii apropiaţi ca în loc să ducă lupte nesfârşite cu colegii dumneavoastră pe care îi cred, cu temei sau nu, că vă ameninţă cariera şi afirmarea, să se transforme în cronicari activi şi perseverenţi ai tuturor realizărilor dumneavoastra de când aţi intrat în politică şi pâna în prezent şi periodic, cu frecvenţă suficient de ridicată, şi dacă se poate chiar în toate ocaziile să vină cu exenple potrivite contextului. Readuc în discuţie acest acest aspect căci am constatat ca în ultimii 8-9 ani cu excepţia dumneavoastră care, dintr-o greşită modestie, doar de câteva ori „v-aţi lăudat” cu realizările, unele de-a dreptul remarcabile, doar eu am mai enumerat pe acest blog dar mai ales pe altele cele mai cunoscute şi semnificative realizări ale guvernării Năstase. Eu am făcut-o căci am constatat că mulţi oameni, mai ales cei tineri sunt complet străini de succesele guvernării dumneavoastră, în mintea lor persistând doar acuzele pe care vi le-au adus duşmanii politici. Remediaţi vă rog acest hiatus de imagine. De fapt nu este prima oară când vă sugerez acest lucru.
  În final afirm, chiar dacă cu durere, că aţi luat cea mai înţeleaptă hotărâre privind susţinerea lui Ponta pentru funcţia de preşedinte. Este drept că poarta tara defectelor vârstei, dar sunt convins că înţelepciunea dumneavoastră şi respectul pe care a declarat că vi-l, poartă vor face din el un bun preşedinte şi din PSD, mai ales dacă vă veţi transforma în realitate programul, un partid de succes, care va atrage cel mai numeros electorat al ţării, cel de stânga şi ca urmare în curând un partid care va guverna ţara spre mai binele marii majorităţi a populaţiei.

 26. 26 exasperat februarie 19, 2010 la 4:59 pm

  Intrebări:

  1. aţi discutat cu liderii de filiale care şi-au manifestat susţinerea faţă de dumneavoaastră ca acest sprijin să fie transferat către Victor? Ştiu că e, într-un fel, ingrată întrebarea, dar cât se poate de firească.

  2. Nu vă temeţi ca voturile îndreptate către dumneavoastră se vor risipi către toţi ceilalţi candidaţ rămaşi în cursă? (e drept, cu un plus pt Ponta).

  3. Cum rămâne cu forţa lui Victor de a se impune?

  Petruţ

 27. 27 Alina februarie 19, 2010 la 5:03 pm

  Zilele trecute spuneam ca nu mai cred in minuni politice, dar e posibil sa mai existe o speranta. Nu pot decat sa va felicit pentru felul in care ati actionat in aceste zile. Ii doresc succes lui Victor si sper sa fie acesta inceputul devanghelizarii PSD.

 28. 28 Lucia Verona februarie 19, 2010 la 5:05 pm

  Cele zece puncte sunt argumente valabile. Am o singură întrebare: este Victor Ponta un om de stînga?

 29. 29 ORASAN IOAN februarie 19, 2010 la 5:06 pm

  PENTRU PONTA dintr-o scriere a dr.Radu Mihai Crisan: „Romani,frati dragi si incercati,Cugete risipite,vetre stinse si tradate,Romani smulsi din glia sfintita cu sudoarea muncii stramosesti, „,”Voua,va inchin toata durerea si toata nadejdea mea.”Intr-o lume romaneasca care pe zi ce trece tot mai mult portocaliu se coloreaza,avem nevoie de o mana inclestata pe sabia dreptatii si de o minte agera unde onoarea trebuie sa stea la locul ei.

 30. 30 Doru Coarna februarie 19, 2010 la 5:17 pm

  Eu ma gandesc la o simpla partida de sah intre dl. Ponta si TB; cine credeti ca invinge? Sau la alta, cu dl. Antonescu; aici nici nu mai pun intrebarea…

  Daca Dvs. nu reveniti asupra deciziei, deshertul acela de dupa alegerile trecute devine infinit, sa fim realisti; mai bine Geoana, cel putin ii stim performantele. Si Vanghelie, si astuia i le stim.
  Sa faci parte dintr-un guvern ca cel de anul trecut, sa te pretezi la asa ceva, Dvs. ati fi facut-o? Nu, atunci? Parca v-ati opus intrarii la guvernare

  Dle Nastase, nu aveti nici macar Dvs optiune, deci candidati maine!

 31. 31 Ilie februarie 19, 2010 la 5:33 pm

  Ceea ce apreciez la Ponta este faptul ca stie sa aprecieze pe omul care l-a ajutat,asa oameni greu mai gasesti.

  Mult succes pt maine

 32. 32 theodora0303 februarie 19, 2010 la 5:33 pm

  Putem sa participam maine la congres?

 33. 33 Vava021 februarie 19, 2010 la 5:36 pm

  Vanghelie va fi Vicepresedinte.
  Cu voturile pe care le controleaza si pe care le va cumpara ……… fara gluma va fi vpresedinte. Pun pariu. A renuntat la sustinerea luii Geaoana dar se concentreza pe pozitia pe care trebuie sa o castige ca altfel e terminat. Si cred ca se va crampona de acest lucru. Atentie, ca pe urma il incaleca si pe Ponta.

 34. 34 Ghita Bizonu' februarie 19, 2010 la 5:41 pm

  Geo1 ,
  Zbanghelie este un ins care si-a dpasit cu mult nivelul de incompetenta. La sector cred ca este bun (sau ma rog atata timp cat il voteaza !). Si in organizatie este bun , bun pe post de mardeias la inaintare ( il trimiti sa se certe !! ). Insa nivelul de influenta la care a ajuns .. este altceva . Este chiar dubios cum un asa personaj ocupa prim planul( chiar daca influentat de Geona si-a lustuit vorba . Uneori e de nerecunoscut !! ) . Aici se intrevede o mare slabicune a PSD din ultimii ani .. da ma rog intelctualitatea cea cacademica si civica adora pe vacselu … si cea nea pre Zbanghelie !! De gustibus … 9 totusi este o mica difernta – nu as dori sa stau la aceiasi masa cu Baselu chiar daca face cinste. Cu Zbanghelie da, daca face cinste !! Diferenta este ca sansele ca sa primesti si o sticla in cap sunt mai mari cu portuaru …. care s-ar putea sa=l depaseasca pe Marean si la obscenitati )

 35. 35 Bibliotecaru februarie 19, 2010 la 5:42 pm

  Poate că membrii PSD ar trebui să înţeleagă, o dată pentru totdeauna, că vor vota fie pe Mircea Geoană la pachet cu domnii Viorel Hrebenciuc şi Daniel Vanghelie, fie pe Victor Ponta fără cei doi domni. Un vot pentru Mircea Geoană înseamnă de fapt un vot pentru sfârşitul viitorului PSD (care va deveni un partid de 10%). Un vot pentru Victor Ponta, dacă este urmat şi de o adevărata democratizare a partidului, de o populare cu specialişti în zona de decizie socio-economică… PSD poate trece urca pe la 40%.

 36. 36 Noe februarie 19, 2010 la 5:42 pm

  Adrian Nastase: „L-am ajutat pe Victor Ponta, la inceputul carierei sale, sa intre in Guvern si sa intre in PSD. L-am sprijinit sa ajunga lider al TSD.” – Frumoasa si eventual utila rememorare, desi la cat de alunecos este Coriolan… Tot o Gusa.

  „Tuturor le transmit ca voi continua sa ma lupt pentru şi în PSD.”. Dar daca totusi Mircea Geoana va invinge? Atunci desigur lupta in si pentru PSD va fi si mai interesanta. Ca altundeva unde? Alt partid mai potrivit pentru poporul psdist nu exista. Ne place, nu ne place altul Bunica nu mai face. Nu ca n-ar avea cu ce, dar n-are cu cine.

 37. 37 MIO februarie 19, 2010 la 5:44 pm

  SUPER TARE ! VICTOR PONTA ESTE CEL MAI BUN!!! Aseara am gandit ca este vremea lui VICTOR PONTA din aceleasi motive pe care le-ati invocat d-vostra d-le ADRIAN NASTASE,insa urmare a acestui gand era ca d-voastra sa fiti prim-vice presedinte.Sa inteleg ca s-a decis in sedinta de astazi ca se renunta la aceasta functie? Atunci,ramaneti,va rog,la Consiliul National.In orice caz mana dreapta a lui Victor.
  Este o ocazie uriasa a partidului pentru a alege cea mai potrivita persoana la conducere…dupa d-voastra.Este cea mai inteleapta decizie a d-voastra de a nu mai candida,altfel,poate intra Geoana in turul 2.
  Stiti parerea mea,pentru mine d-voastra,sunteti primul preferat,insa pentru a se termina odata cu termopanele…va rog sa-l sustineti pe Victor si sa-i transmiteti toata experienta d-voastra f.valoroasa,celelalte calitati le detine ca si cum ar fi unul din fiii d-voastra.
  BAFTA! BAFTA! BAFTA! LUI VICTOR PONTA SI D-LUI ADRIAN NASTASE.

 38. 38 Sibilla februarie 19, 2010 la 6:00 pm

  Băniciou : * Dragnea va fi garanţia că acest Congres va fi corect … *…
  Pe de altă parte, un PSD cu Vanghelie ales vicepreşedinte, dar cu Ponta Preşedinte, apoi, abureală de genul * vanghelie a fost mustrat, i s-a pus în vedere… * la, la, la… unde dracu e Schimbarea ??? Aia Schimbare în Bine ???
  Mi-aduc aminte, acum nişte puţine zile , citez * vine Şefu… * – AN în adevăr o Şansă pentru ca PSD să rămână PSD! Rămân la opinia că, ori Ion Iliescu un an la Şefia PSD, curăţenie… ori AN, nu altul la şefia PSD! Restul, teatru, mascaradă, abureală… nimic NU se va schimba şi e mare PĂCAT , MARE !
  Trăznite-ar Geoană de canalie, asemeni şi trădătorilor şi impostorilor, în ce hal aţi adus PSD-ul ! Care e… 😦
  Sibilla

 39. 39 Ion N. Iliescu februarie 19, 2010 la 6:02 pm

  D-le Nastase de ce nu oferiti si o lista alternativa, tot in 10 puncte, in care sa explicati de ce nu-l sustineti pe Cristian Diaconescu? Este desigur vizibil cu ochiul liber ca Diaconescu nu are fata de PSD dar asta e pana la urma doar un singur motiv (ar mai trebui macar inca noua) si apoi nici d-voastra nu aveati fata de PSD pe cand erati ministru de externe si pana la urma s-a rezolvat. Nu va mai deosebiti prea mult de ceilalti membri marcanti de partid si Ponta. Daca pana si Sibilla si Criticos, care se uitau la d-voastra ca la un zeu/zmeu, cârâie in front pe blog, asta arunca, statistic si subiectiv vorbind, o lumina nefasta, movulie, pe pupilul d-voastra, cu care incercati sa dezafectati jucaria care v-a luat jucaria. Sa fie vorba si despre faptul ca Diaconescu nu va datoreaza nimic? Sau a contat decisiv si v-ati insusit intocmai si la timp faptul ca nu-l place Ion Iliescu? Mare pacat totusi ca Ion Iliescu nu mai are varsta CPUN-urilor ca v-ar fi facut pe toti ca la Nufarul. Dar nici asa nu-i de colea.

 40. 40 CIHODARU februarie 19, 2010 la 6:22 pm

  BAFTA MULTA-VICTOR PONTA

 41. 41 Doru Coarna februarie 19, 2010 la 6:23 pm

  Totusi, poate sustinerea lui Ponta are o oarece logica, ma gandesc la 2014, dar fi-va asa? Daca va spune atunci ce a spus ieri: ‘glontul tras nu mai poate fi adus inapoi’?

 42. 42 Vava021 februarie 19, 2010 la 6:26 pm

  Repet Vanghelie ii are in buzunar pe delegatii la congres (desi nu o recunoaste). Pe Bune . Dupa mascarada de conferinta de Bucuresti situatia e sigura. Membrii consiliului national nu sunt delegati la congres. celilalti sunt niste papagali . el controleaza cel putin 300 delegati la congres daca nu mai mult. 225 delegati Bucuresti, urmeaza Giurgiu,Ilfov, Brasov, Calarasi si putem continua. Cel putin 300 delegati la congres pt vangheliot.
  Mai Vb maine Tare asi vrea sa nu fie asa, Nu scapam usor de ……..

 43. 43 Sibilla februarie 19, 2010 la 6:31 pm

  Wooowww :
  http://viobota.wordpress.com/2010/02/19/psd-poate-scapa-de-vanghelie/
  Citiţi şi abia apoi să vedem, scindare sau continuarea mascaradei ? Cert e că, din nefericire sunt tot mai actuale expresiile d-lui Preşedinte Ion Iliescu, precum : * derapaje *, * ciolfingari *…. Şi mai trist e că PSD e cam în imposibilitatea de-a scăpa de adunătura de impostori pătrunşi lejer…

 44. 44 instalatorul februarie 19, 2010 la 6:36 pm

  Probabil ca noi, romanii, suntem blestemati sa optam de fiecare data pentru raul cel mai mic. Imi pare rau, nu ma asociez acestei sustineri. Partea pozitiva este aceea ca, pina la urma, nici nu este treaba mea. Bat si eu la tastatura.

 45. 45 Mona februarie 19, 2010 la 6:39 pm

  Ajuta/ne, Doamne, sa fie Ponta!
  Intelept ati rostit cand ati spus ca il sustineti si cand nu v-ati reangajat in competitie: asa ar fi trebuit sa faca si Geoana si Mitrea. Sa vina lupii tineri, dv sunteti matur, dar e timpul sa dovedim fidelitatea pt partid si pt cei care au muncit si sustinut campaniile.
  Ma bucur pentru decizia dv. Maine nu pot veni la congres deoarece am un examen, dar voi fi cu toata energia canalizata spre Micul Titulescu!

 46. 46 fragmentariumpolitic februarie 19, 2010 la 6:40 pm

  Rugaciuni inaintea Congresului PSD

  Auzind de zazania si ambitiile desarte de marire din PSD, Dumnezeu a hotarat sa cerceteze inimile candidatilor la presedintia partidului si, daca nu va gasi nici macar una care sa nu fie cuprinsa de asemenea uraciuni, sa-l dea pierzarii. In noaptea de dinaintea alegerilor, toti candidatii se rugau la Dumnezeu. “Doamne, se ruga Mirce Geoana, fa ca eu sa castig alegerile la Congres, ajuta-ma sa-mi reusesca viclesugul cu votul pe liste, nu-l lasa pe potrivnicul meu Adrian Nastase sa-mi ia fata…“. Adrian Nastase implora, la randu-i cerul: “Doamne, nu- lasa pe maleficul Geoana sa castige, fa-l sa se impiedice de strambele pe care i le-am bagat si binecuvanteaza lista mea de la Consiliul National…”. Si tot asa, ceilalti candidati… Tocmai cand vrea sa plece, scarbit de dezbinarea si impietrirea inimilor cercetate, Dumnezeu a dat cu ochii de Ion Iliescu, care se ruga cu fervoare: “Te rog, Doamne… Te rog, Doamne… Te rog, Doamne…“. Mirat, Dumnezeu il intreba: “Iliescule, de ce te rogi, ca mai e pana sa te chem la mine ?”. “Doamne, ii raspunse staruitor Iliescu, ia-ma pe mine si lasa-mi copilul !”. Uitandu-se in catastiful lui si negasind ceea ce cauta, Dumnezeu il intreba, vadit incurcat, dar si impresionat: “Dar cum il cheama pe copilul tau, Iliescule ?”. “PSD il cheama, Doamne !“

 47. 47 olimpiu65 februarie 19, 2010 la 6:46 pm

  maine vom vedea daca tov Iliescu l-a minerit si pe prostanac! daca tot il sustineti pe Ponta poate ii explicati avantajele unui sistem bicameral ca tot o tine gaia-matu ca Zeus cu unicameralul

 48. 48 andreea februarie 19, 2010 la 6:49 pm

  „A invatat, de la inceputul careierei politice, ca succesul individual este cu adevarat puternic atunci cand se sprijina pe munca unei echipe”.

  Intr-adevar, dl. Ponta isi asuma in nume propriu munca unei echipe fara sa fi contribuit la efortul comun.
  Mai grav este faptul ca dl Ponta face impresia arivistului, a unui om lipsit de caracter, de talent si de stralucire.

 49. 49 Pali februarie 19, 2010 la 6:49 pm

  Domnule Nastse cu tot respectul pt. dvs. va intreb …posibil sa aiba Ponta proiecte dar unde le-a tinut zece ani de cand e in politica ? In acesti zece ani eu nu am vazut din partea lui decat misto,impertinenta si goana dupa functii ! Trist,…speram intr-o schimbare;chiar daca ar castiga Ponta directia PSD-lui ar fii tot una gresita ,…si fara putere !

 50. 50 theodora0303 februarie 19, 2010 la 7:22 pm

  Sa ii spuna cineva lui Geoana ca:
  Nu este normal sa se laude cu voturile obtinute in turul 2 de la simpatizantii si membrii PNL, UDMR, PNTCD si PRM…….
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/02/19/sa-ii-spuna-cineva-lui-geoana-ca/

 51. 51 romanoarab februarie 19, 2010 la 7:28 pm

  Si eu il sustin pe Victor Ponta, evident, de acasa,din fotoliu, pentru ca nu sunt membru PSD si, prin urmare, nici delegat la Congres!! Cu toate acestea, pe la jumatatea lunii ianuarie, intentionam sa ma inscriu in partid – impreuna cu un amic, ptr. ca sunt, probabil, prea las ca sa iau o actiune pe cont propriu….Si totusi, dorinta nu s-a concretizat, din cauza ca, fiind in plina campanie de alegeri la PSD, am tras concluzia, eu si amicul, ca serparia din partid este mult prea mare si ne-ar inghiti ca pe doi porumbei amarati, care, in eventualitatea „aderarii” or sa ramana la statutul de simpli figuranti intr-o organizatie de sector….nu chiar lipitori de afise, dar pe-acolo… Oricum, nu ajungeam, in doua saptamani, in postura de delegati la Congre;-) Sau, cine stie, daca apelam la Venghelica….
  In afara de mascarada mediatica provocata de apropierea alegerilor, a mai fost ceva ce ne-a determinat sa nu facem pasul in tabara PSD-ista: simpatia dvs., usor exagerata, pentru juristi. Ne-am intrebat ce sa cautam noi, ingineri, e drept cu ceva experienta, care mai si conduc, fiecare in parte, cate o firma, intr-un partid in juristii sunt atat de bine vazuti. Ok, veti spune ca afirmatia mea este fortata, si chiar este, dar ea exprima o frustrare justificata. Daca iau ca argument punctul 2 din decalogul ptr. Ponta, s-ar putea sa-mi dati dreptate, macar un pic…. Adica un chimist, un biolog, un inginer sau poate chiar un doctor, toti acestia, nu au rigoare si judecata atenta a gesturilor?? Nu manifesta respect fata de reguli?? Este o intrebare (de fapt sunt doua) nu o acuzatie…..
  In rest, sper ca Ponta sa castige sefia partidului. Chiar merita si este un tip de anvergura, un om care poate alcatui un program si-l poate duce la capat. Ramane singura varianta in care as mai vota creodata PSD-ul. Si mai sper ca dvs. si Iliescu sa aveti in continuare un cuvant greu de spus acolo, in partid. Bafta!!

 52. 52 Adrian Adascalitei februarie 19, 2010 la 7:43 pm

  Cum comentati afirmatiile d-lui procuror ? Oare gândeşte cu capul sau cu mintea sa ?
  „Victor Ponta, vicepresedintele PSD, a marturisit marti la Pitesti ca in momentul in care social democratii au iesit de la guvernare a vrut sa il bata pe premierul Emil Boc, insa a fost impiedicat de Dan Nica.”

 53. 53 ancaf februarie 19, 2010 la 7:53 pm

  domnule adrian nastase,
  cu permisiunea domniei voastre, as vrea sa adaug si eu 2 argumente (decisive pentru un partid de stanga) in favoarea alegerii lui victor ponta:
  – LEGEA SALARIZARII UNICE
  – LEGEA PENSIILOR
  amandoua initiate de guvernul din care ponta a facut parte si al carui ministru pt relatia cu parlamanetul a fost.

  2. si apoi v-as invita sa cititi o scurta cronologie a acestor zile agitate.
  luni 15 feb – anuntati retragerea candidaturii
  miercuri 17 feb – catavencu publlca o stire (destul de) micuta, cu aluzii (im)precise despre scandalul fregatelor si BAE (reluand o stire ceva mai veche aparuta in presa romaneasca pe hotnews pe lainceputul lunii)
  joi 18 feb – incercati sa il convingeti pe presedintele ion iliescu sa preia conducerea psd si din cand in cand nu excludeati total ideea de a candida
  vineri 19 feb – anuntati ferm sustinerea pentru ponta si scriati pe blog si argumentele acesteia.
  (honni soit qui mal y pense!)

  aseara inca speram ca va veti anunta candidatura la congres. oricum multa bafta maine dvs si domnului presedinte. voi atepta cu interes discursurile domniilor voastre.

 54. 54 Ioan februarie 19, 2010 la 7:58 pm

  Negresit V Ponta este o solutie azi pentru partid si pentru faptul ca este sustinut de A Nastase si chiar de I Iliescu. Si, in aceste conditii, are sanse mari sa fie ales; in ciuda unei prezente publice sterse si a unei prestatii neconvingatoare. (parerea mea) Iata de ce si eu agreez de acum prezenta lui in fruntea pesede. Am insa si unele retineri pe care le-am postat frecvent aici; fara sa cad in pacatul de a fi cu orice pret carcotas. (tendinta usor vizibila la unii dintre bloggeri) A Nastase a asternut in postarea de fond catre participantii la Congres, catre noi toti, nu numai o simpla recomandare ci si un autentic laudatzio; de care sper ca peste timp sa isi aminteasca cu placere. Eu insa revin la o codita a candidatului lasata in urma sa inca de acum 10 ani; pe atunci numai sef al corpului de control al primului ministru. In acea calitate a facut un control de fond la Asociatia Nevazatorilor din Romania. La plecare a lasat in urma sa , cum altfel, si un Proces Verbal de constatare. In rest nu mai am nimic de adaugat; poate doar o fugara referire la o meteahna veche de cand lumea. Cea in care si uitarea e scrisa in legile … Ca procuror insa speta dezvaluie superficialitate; caci despre ce vorbim, si scriem, atunci cind un procuror uita un dosar in fichet in loc sa il trimita in instanta.

  PS

  Acum, daca va fi reales, (eu ii urez un succes cu numai 10 voturi in plus fata de al doilea clasat) are posibilitatea si obligatia de a privi inainte; si uneori, de ce nu, pentru unele corectii si cu ani in urma. Mult, mult succes ca altfel nu scapam de dl Prosto si de perspectiva unui usturator 10-12% scor electoral, de o cruce imensa pe stanga romaneasca. Azi la culcare am sa spun si o rugaciune. Asa sa ne ajute Dumnezeu

 55. 55 Ion Cristian februarie 19, 2010 la 8:13 pm

  Domnul Mircea Geoana nu este un om de stanga autentic.
  Foarte suspect faptul cum l-a „ajutat” pe domnul Traian Basescu
  sa castige al doilea mandat de presedinte….enfin
  Stanga romaneasca este in mare pericol sub conducerea domnului Mircea Geoana.
  Am fost membru fondator si delegat sector 1 Bucuresti la conferinta de
  constituire FDSN din 1992….dumneavoastra erati acolo D-le Adrian Nastase si domnul profesor Oliviu Gherman…,nu l-am vazut acolo pe domnul Mircea Geoana….
  Desi nu mai locuiesc in Romania de aproximativ 14 ani observ cu tristete
  si ingrijorare starea in care a ajuns partidul meu de suflet.
  Mai mult ca niciodată acum este nevoie de o stanga puternica in Romania.
  Sper ca maine PSD-ul isi va regasi unitatea de altadata.

  Ion Cristian
  Nancy,France

  P.S. Si eu cred ca domnul Victor Ponta poate fi o solutie pentru unitatea stangii romanesti.

 56. 56 incognito psd februarie 19, 2010 la 8:19 pm

  Dragnea NU l-a tradat pe geoana…ATENTIE…Nu uitati…si maine cineva sa candideza impotriva lui….

 57. 57 ion adrian februarie 19, 2010 la 8:19 pm

  @contele,
  Si uite chiar iti si scriu.
  Cred ca fiind cu certitudine doua tururi, daca aceste candidaturi nu au fost decat fitze politice, este normal(am mai scris cred acest lucru)ca fiecare candidat sa-si incerce norocul.
  Este cred eu, cert ca Geoana intra in turul doi(si daca nu ar intra cu atat mai mult)si atunci de ce sa nu stabileasca chiar poporul PSD pe cel mai „bun” dintre ceilalti si evident acesta va aduna dupa, niste voturi date cu toata convingerea, decat sa forteze prin intelegeri intre candidati o asemenea situatie prematur.
  Sigur ca AN, am si aratat in gluma mai sus, il vrea pe Ponta si atunci retragerea celor „batrani” i-ar lasa acestuia culuarul liber, dar cine sunt batrani mai intai si intai, si apoi daca el si-a lasat inlocuitor, Geoana pe cine sa lase cu sanse? 🙂
  In plus o competitie in turul 1 Geoana-Ponta nu stiu sigur daca ar fi la fel de buna ptr Ponta decat una in turul doi , adica ptr infrangerea lui Geoana. Si daca o fi sa fie altul este de fapt OK, va fi Ponta si AN in echipa acestuia.
  Sau dl AN nu-si permite sa fie decat in echipa invatacelului lucru pe care Iliescu nu l-a gandit in 2005 ca poate era azi chiar el presedinte?
  Asa ca de aceasta data in calitate de consilier consider ca opinia lui AN nu e viabila cel mult destinata sa mai faca putina reclama de tipul: ia neamule, marfa proaspata neamule! 🙂

  Sper sa fi fost clar, caci de la Aya, reincarnarea lui Hermes mi se trag unele hermetisme. 🙂

 58. 58 mie-mi pasa februarie 19, 2010 la 8:32 pm

  Schimbarea de generatii este un lucru firesc intr-o perioada
  de normalitate atat pentru tara cat si pentru PSD, insa in aceste
  vremuri grele saltul peste etape este periculos.
  Inainte de decizia finala va rog sa luati in considerare si sensul
  versurilor domnului Tudor Gheorghe :

  Catalandrii

  Nu m-am temut de lupii maturi
  Le tai un cal batran si-i saturi.
  Dar ce ne facem cu cateii
  Care-n numele ideii de revolutie se-ngrasa ?
  Si-abia despachetati din fasa
  Incep sa scoata coltii tineri
  Ca musca si pe Maica Vineri
  Daca la ora programata
  N-au portia asigurata

  Cand sunt satui se joaca tandrii
  Se harjonesc in haita mica
  Dar cresc si se-nraiesc
  Si stiu c-atunci cand haita se mareste
  Nici Dumnezeu nu-i mai opreste
  Devin la randu-le lupi maturi
  De nu stii cu ce sa-i mai saturi!

  Caci sunt scoliti si au pretentii
  ….
  De-aceea vor acum sa muste
  Sa n-aiba cin’ sa-i mai impuste!

 59. 59 ALEX G februarie 19, 2010 la 8:40 pm

  Interesant decalogul dvs.As mai adauga un punct cu ingaduita dvs.Ponta are caracter si ii respecta pe cei care l-au adus in partid.Mult succes miine la congres si nu va lasati!

 60. 60 ceir.harja februarie 19, 2010 la 8:42 pm

  A da incredere tinerilor este o mare realizare .Sunt curios de luciditatea pe care o va avea Congresul .Este cazul sa se puna punct…….Si sa se ia de la capat cu incredere pentru binele partidului si implicarea lui ca partid de opozitie si in viitor de conducere. SUCCES.

 61. 61 dan februarie 19, 2010 la 8:44 pm

  Mai adaug si eu al 11-lea motiv pentru care Victor Ponta „merita”sa fie Presedintele PSD:

  11-Este ginerele lui Ilie Sarbu,si are 2 nasi de cununie celebri si remarcabili
  Gabriel Oprea si Liviu Maior!:)

  In aceste conditii………stau si ma intreb, domnule Adrian Nastase daca ati facut alegerea potrivita?

  Oare in opinia dumneavoastra ce naste din pisica mai mananca inca soareci?

  Nu vi se pare ca maniera in care Victor Ponta s-a comportat cu dumneavoastra imediat dupa ce nu ati mai fost prim-ministru seamana izbitor de mult cu maniera in care acesta s-a metaforzat brusc incepand cu 7 decembrie din sustinatorul-purtator de cuvant al prezidentiabilului Mircea Geoana in adversarul si criticul acestia?

  Pacat,ma dezamagiti inca o data…..

 62. 62 Ion N. Iliescu februarie 19, 2010 la 8:54 pm

  A aparut Dorela Alistar. Candideaza. Pare ca intelege exact cum stau lucrurile in PSD. Ceea ce nu pare c-ar intelege este faptul ca nimic n-ar putea schimba situatia care o deranjeaza. Luciditate fara realism. In varianta de acum, prin natura sa intima partidul nu poate fi adus la ceea ce declara doamna respectiva. Totusi i-o dau de exemplu Sibllei care ar putea avea multe de invtat de la Dorela Alistar. Si nu ma refer aici la a-si depune si ea candidatura. Desi ar fi dragut sa o faca. Nu stiu ce-i lipseste. Poate doar banii pentru biletul de tren. Ar putea sa vina cu nasul.

 63. 63 felix-cat(daniela) februarie 19, 2010 la 9:20 pm

  Va doresc mult noroc si succes pe maine in tot ceea ce o sa decideti si o sa intreprindeti . S-auzim de bine !
  Cu multa consideratie si respect , Dana Mladin .

 64. 64 Augustin februarie 19, 2010 la 9:35 pm

  @ A.N.
  Cu tot regretul, NU CRED IN PONTA!
  Mai mult decit atit, simt ca asistam la dezvelirea virfului aisbergului. Vedem ceva si, dupa ceea ce vedem, ne dam cu parerea ca … beep, fara sa stim ce e in apa.
  Mai ales ca, foarte bizar, decizia lui Ponta de a candida a fost luata FULGERATOR dupa decizia dvs. de a va retrage. De parca cele doua decizii au fost luate (negociate?!) de fapt, simultan, la aceeasi masa, in aceeasi discutie. (Hai sa nu mai zic si de catre aceeasi persoana, ca ma umplu de toate cele!)
  Totusi, o nelamurire nu ma pot impiedica sa formulez: Ati declarat ca intrarea PSD la guvernare a fost o greseala uriasa, care a costat partidul enorm. Care a fost pozitia lui Ponta ATUNCI si care este pozitia lui ACUM fata de aceasta chestiune?

 65. 65 J R februarie 19, 2010 la 9:49 pm

  Mare noroc ! La frumusetea de conferinta ce se organiza saptamana trecuta la Craiova,(onorata de prezenta marelui sef de la centru), intreaga familie de la fini pina la „nas”(mare stapin peste Consiliul Judetean) cu nepoti cu tot,se sfatuira si gasira calea sa trimita la Congres ca sa voteze, numai o parte din neamuri, suparindu-i pe cei care n-au avut loc pe lista.Oricum stapinii pot sa stea linistiti pentru ca cei mai multi s-au jurat pe mama,sau pe carnea de porc(cum se zice ca ar fi facut seful de la municipiu Gust-Balosin) ca vor vota asa cum le spune „constiinta”(adica marele nas cu cumnatul deputat si celelalte neamuri).Si pentru ca mai erau unii care se faceau ca nu pricep apropourile „subtile”, dom Petrescu, mare deputat(mai mult la propriu) i-a porcait putin pe cei in cauza.Asta n-ar fi fost nimic daca nu l-ar fi cuprins inspiratia creatoare, si sa stice bunatate de hirtie ca sa faca niste propuneri de modificare a statutului.Multa transpiratie i-a trebuit (ca de minte nu poate fi vorba) ca sa propuna dupa cite am priceput fie desfintare CONSILIULUI NATIONAL, fie sa-l conduca tot Mirciulica si sa fie format numai din „prieteni sinceri si devotati”

 66. 66 leo februarie 19, 2010 la 9:50 pm

  Bănuiesc, e binecunoscut obiceiul băcesc de a face recurs la înţelepciunea vorbelor străbacilor mioritici. În faţa unei aşa halucinante aneistice concluzii, mi-au încremenit în minte aste vorbe de duh:
  Când vrea Dumnezeu sã piardă pe om, mai întâi îi ia minţile!
  Iartă-l Doamne, că nu ştie ce face…
  Nu mă îndoiesc, se vor găsi voluntari să ne lumineze minţile întunecate de obidă cum că e nemaipomenit de genial acest nou pas înapoi, c-aşa-i hora pi la noi, un pas înainte, şi doi înapoi… 😦
  Tare mai tre să fie blestemat boborul de opincari, dacă după un pirat pe post de hitlerică în mizerie, tumna asta-i mai lipsea, să-i lumineze orizonturile cu chipu-i isteţ de oaie creaţă un ginerică pe post de titulescu în mizerie…
  No, fraţilor, hai să ne mai şi vedem de oile noastre… Hodinească-se-n pace madam Speranţia, că tumna se repauză…
  No, hai… 🙄
  PS
  Să mor dacă am înţeles de ce Bunicuţa a ales să stea deoparte, că-l ştiam mai cu de la natură înzestrat vârtuţi decât stâpânul solidarităţii şi cumpănirii, că deh, să nu care cumva să fii bănuit a te arunca d-a-nboulea cu capul înainte făcând ceea ce trebuie la timp, nu prea târziu de… deloc… UF!

 67. 67 Noe februarie 19, 2010 la 10:12 pm

  Se marita Mona mea, nu stiu doamne ce-i cu ea. I-auzi: „Ajuta/ne, Doamne, sa fie Ponta!” zice o Mona din lumea larga. Oooo Mona! Dupa ce toti ateii liber cugetatori s-au rugat la toti dumnezeii sa nu iasa Basescu ci Geoana, fara ca ruga sa le fie ascultata, acum implora divinitatea sa se coboare in a-l ajuta pe Ponta (nimeni altul) in lupta cu Geoana. Ca asa e omul. Poate fi nimicit dar nu invins si daca nu reuseste sa obtina din prima ceva isi mai reduce din pretentii proiectandu-si vise din ce in ce mai marunte, precum Jacques Brel care asteptand-o pe nefericita Madeleine ca sa intre la film s-ar multumi cu cartofi prajiti la Eugene. Doamne ajuta-l pe Ponta ca sa nu se retraga liber cugetatorul Ion Iliescu cu frustrari si mai mari din politica. Se incheie o era. O alta incepe. Cu Ponta. Spre adancirea gretii existentiale la sibille si criticosi. Macar de o fi spre luminare. Aiurea.

 68. 68 Noe februarie 19, 2010 la 10:17 pm

  P.S. Ca era sa uit ce era mai important: Am impresia ca dl. Nastase prefera blogul. Sa fie adevarat?

 69. 69 Hadrian februarie 19, 2010 la 10:24 pm

  M-am reintors acasa… la eterna si fascinanta noastra Romanie, in care PSD-ul este in plina implozie, Traian Basescu tace, dar pregateste arestari spectaculoase, pensiile sunt calculate si rascalculate intr-o maniera din care nimeni nu mai intelege nimic, iar viata merge inainte spre… nici ea nu stie spre ce!

  Sursa: http://www.qmagazine.ro/BlogFlorianaJucan.htm

 70. 70 plano10 februarie 19, 2010 la 10:32 pm

  @AN
  L-ati iertat pe Ponta ca in 2004 v-a pierdut alegerile in turul 2 la Gorj?

 71. 71 Hadrian februarie 19, 2010 la 10:34 pm

  Ma ingrijoreaza afirmatia legata de arestari. Exista, oare, vreo legatura intre rezultatul congresului PSD de maine si ceea ce afirma domnisoara Ambasador? Totusi, ma ingrijoreaza si mai mult faptul ca se asteapta o iminenta “implozie” a PSD…

  Voi ce spuneti?

 72. 72 victor februarie 19, 2010 la 10:41 pm

  D-le A.Nastase,luati-o barbateste!Daca vreti binele acestei tari,dovediti-o
  maine la Congres.
  75%din romani spun ca tara se indreapta intr-o directie gresita.
  Am certitudinea ca stiti sa schimbati directia nu dupa cum bate „vantul”
  ci dupa directia strategica.
  Succes mult!!

  Cu respect

 73. 73 elena februarie 19, 2010 la 10:59 pm

  daca nu-mi era frica nu scriam aici si nu stiu daca la aceasta ora mai cititi comentariile dar trebuie sa va spun ca mie imi este frica de reactia lui ponta dupa ce se va vedea cu sacii in caruta si cu functia in mana .Nu stiu de ce dar nu am incredere deloc in el si imi doresc din tot sufletul sa ma insel -dar nu creddomnule nastase v ati sfatuit in privinta sustinerii lui ponta si cu domnul iliescu?dansul ce spune?vorbiti inca odata cu dl iliescu si ganditi-va bine inainte de inceperea congresului ce trebuie sa faceti.Spre uluirea mea citesc aici ca generalul oprea este nasul lui de cununie sunt total bulversata ca dvs aveti atata incredere in el stiind acest lucru si ilmai are alaturi de el pe socrul lui care era cu geoana impotriva dvs,iar acum vede oportunitatile care i se dechid cu un ginere presedinte

 74. 74 sisi februarie 19, 2010 la 10:59 pm

  mi-a placut modul dvs.de a fi acelasi fin cunoscator al realitatilor existente din partid.a-ti fost si ramineti un mare personaj al politicii romanesti de dupa 1989.pacat ca actual situatia politica din tara este asa cum este,adica dezastruoasa.si nu numai in psd.am asistat in ultimii 5 ani la tot felul de mascarade politice,la lupte intre conceptii,doctrine si idei fara nici un beneficiu in favoarea celor care asteapta de la clasa politica,un reviriment al vietii sociale si un trai mai decent.din pacate asistam cu amaraciune la tot felul de piese de teatru politic,de prost gust care nu fac cinste si nici nu aduc vreun beneficiu celor multi si napastuiti.este salutara insa pozitia dvs.de a sprijini in final o idee benfica pentru psd,de a sprijini aducerea la conducerea centrala a unui staff,tinar,dinamic si cu mare forta de lucru.
  speram cu totii sa fie o alternativa viabila la viitoarele alegeri elctorale locale,parlamentare si prezidentiale,in sensul ca psd sa nu mai depinda de vreo alianta,in care sa fie obligat sa sustina intersele altor formatiuni politice,adica sa fie vioara a doua,chiar daca a luat startul din poll-position.
  pentru ca ceea ce se intimpla acum in interiorul partidului este un fel de circ ieftin pus in scena de niste regizori repetenti la toate obiectele de studiu.de altfel nu e de mirare.din moment ce la nivel central s-a permis ca in unele functii importante sa acceada indivizi ca vanghelie,un anagramat,parvenit si bufon de cartier.dar viata merge inainte cu bune si cu rele.toti sintem supusi greselilor,iar iertarea face parte din morala crestina.dar acum la ceas de cumpana nu mai putem ierta si tolera o situatie,care tine de in primul rind de un anumit bun simt.acela de a-ti asuma o greseala cu grave consecinte pentru partid si pentru intreaga natiune. iar atunci cind greseala este continuata,mai mult sau mai putin cu intentie,sintem responsabili sa luam masurile care se impun.pina la pedeapsa capitala.deci consider ca trebuie sa alegem intre adevar si ratiune.si ratiunea nu este decit una singura.reformarea din radacini a partidului.
  de la cel mai jos nivel pina la centru.pentru ca in ultimii ani am pierdut imens la capitolul credibilitate si imagine.si vinovati sint nu numai liderii nostri,ci si noi cei care am fi putut lua o atitudine ferma impotriva acestor lideri,incepind de la organizatiile locale pina la cele judetene. o organizatie politica de altfel i-si desfasoara activitatea in baza unui statut si a unei doctrine.
  problema cu care ne confruntam de mai mult timp este in speta disciplina care ar fi trebui impusa in partid.fara o disciplina coerenta si fara un control al acesteia,in ultimii ani am asistat la niste situatii create la nivelull organizatiilor judetene si numai,de dreptul hilare.practic organizatiile din teritoriu,si nu gresesc atunci cind spun acest lucru,au ajuns pe mina unor grupuri de interese,de gasti si bisericute,puse in slujba unor interese personale sau de grup restrins.in multe judete liderii locali,taie, spinzura si conduc partidul dupa bunul lor plac,in afara oricaror norme statutare.
  ar fi prea multe de spus,dar am vrut pe fuga sa pun in discutie si acest subiect,pentru ca si aceste aspecte pe linga multe altele,sint o problema pentru psd.
  faptul ca multe organizatii din teritoriu nu functioneaza ca o echipa organizata si indestructibila,au creat si vor crea multe probleme si in viitor.
  iar daca tinta este,cistigarea tuturor competitiilor electorale,noua conducere care va veni va trebui sa lucreze foarte intens la acest capitol.
  daca ne lasam dusi de val,nu vom avea posibilitatea sa pregatim la viitoarele alegeri,care se apropie extrem de rapid,oameni capabili sa faca fata,moristii pd-l si al altor formatiuni politice.
  si o spun pentru ca la ora actuala psd,este singurul partid de centru-stinga din tara,care nu isi va permite in viitor sa amestece in aliante desantate ideile social-democrate cu alte idei,de dreapta sau de natura conservatoare.oricum aproape de fiecare data am fost tradati de parteneri pentru varii interese sau uneori pentru orgolii.in concluzie,chiar daca personal regret ca nu candidati la functia suprema in psd,ma bucur ca sinteti cel care a-ti impus o teorie matematica benefica in jocul aberant al luptei pentru sefia partidulu si a-ti dovedit inca odata ca sinteti un clarvazator cerebral si un fin artizan al descilcirii tuturor itelor tesute de unii membrii de partid care nu au ce cauta la nivel central in psd.
  de asemenea,sper ca psd,isi va cistiga la modul pozitiv,locul pe esichierul politicii romanesti cu noua echipa pe care o asteptam si de la care cerem doar sa gindeasca matur si in concordanta cu doctrina social-democrata datoare a sprijini doar valorile sociale,adevarul,dreptatea si idealurile spre o viata mai buna.
  am fost pe alocuri incoerent,ceea ce nu este foarte important pentru ceea ce am vrut sa transmit,dar am convingerea ca dvs.a-ti ales bine calea de urmat pentru destinul partidului,contracarind cu mult simt de raspundere tendintele unora de a se catara acolo unde nu le este locul. succesul depinde si de ratiune si inteligenta.sper ca miine noapte sa bem cupa de sampanie oferita campionilor sau invingatorilor.D-ze sa ne ajute.cu stima si consideratie.

 75. 75 T. februarie 19, 2010 la 11:15 pm

  Maestre, de data asta chiar m-ai dezamagit. Ponta? Victor Ponta? Pana intr-acolo am ajuns, incat e nevoie sa trecem si prin experienta asta. Sa nu uitam cum l-am umflat, fara masura si fara sa ne gandim de doua ori, acum 7-8 ani pe Geoana si unde am ajuns din cauza asta.

  Acuma, Geoana, cel putin, fusese ambasadorul Romaniei in Statele Unite (cum a ajuns si cum s-a mentinut in functie, trecem cu vederea) si ministrul de Externe in cel mai bun mandat pe care l-a cunoscut institutia cu pricina (nu datorita lui, ci datorita echipei de secretari de stat, directori generali, dar asta e, din nou alta discutie). Ponta ce a facut, in cei 37 de anisori de viata, in afara de a da din coate cand trebuie si a pupa unde si exact cand trebuie?

  Aud? Asta e greseala cu adevarat impardonabila pe care au facut-o absoult toti constructorii de partide din Romania. Vorba lui Solcanu: PDSR (PSD) a fost facut sa tina 20 de ani. Adica pana la sfarsitul natural al carierei liderilor fondatori. Ce vine dupa noi, cum ii selectam, cum ii formam, cum ii pregatim pentru competitia politica intra si extra-partinica, au uitat toti sa se gandeasca.

  Tineri si „noi” (chiar daca, in cazul lui Ponta, nou nu e chiar epitetul cel mai potrivit), nu e panaceul universal. Exista tineri si noi la fel de prosti, de rai, de venali, de egoisti, de ingusti ca cei mai rai dintre cei „vechi”. Si anume mult mai multi si mai bine plasati decat ceilalti.

  De aceea, am ajuns sa ne uitam la Ponta ca la Cavalerul pe cal alb, numai bun sa ne salveze din gheara balaurului.

  Si nu indemnati de oricine, ci de Adrian Nastase. Vai noua!

 76. 76 claudiu februarie 19, 2010 la 11:19 pm

  Domnule Adrian Nastase nimeni nu va poate sa va inlocuiasca pe dumneavoastra si pe D-l Ion Ilescu….Daca tineti la acest partid candidati si lasati sa se distruga acest partid format cu multa truda.Stiti dumneavoastra bn la ce ma refer…..Pe ultima suta de metri bagati-va in lupta si faceti ca acest Partid sa straluceasca ca si atunci cand erati dv si D-l Ilescu.

 77. 77 Walt Disney februarie 19, 2010 la 11:31 pm

  Domule Preşedinte,

  Vă doresc mult succes mâine!

  Încă mai speram în anunţarea candidaturii în timpul congresului şi încă mai speram în victoria domniei voastre. Mai presus de simpatia şi încrederea în capacitatea domniei voastre de-a readuce o notă de eleganţă şi eficacitate în politica românească, această victorie ar fi fost un semnal. Semnalul că valoarea, cultura şi educaţia nu sunt defecte în societatea românească. ..sau măcar în PSD.

  Victor Ponta este un compromis, nu este încă pregătit. Promite, dar încă nu este pregătit. Este din nou o luptă de tip „rău vs. compromis”. Aşa a fost şi la prezidenţiale şi a câştigat răul. Nu puteam vedea acum o luptă de tip „bun vs. foarte bun” din cauza Prostănacului. Dar măcar un „foarte bun vs. rău” ar fi fost un pas înainte.

  Sunt convins că decizia domniei voastre este înţeleaptă. Totuşi…păcat.

 78. 78 hitmils februarie 19, 2010 la 11:32 pm

  NEA ADRIANE !!! SUNT IO ALA DE LA BRASOV CU POSTURILE ALEA DE DOI LEI…… M-AI DEZAMAGIT RAU DE TOT…..NU STIU CUM AI RUMEGAT-O MATA DA’ M-AI DEZAMAGIT RAU DE TOT…….SI ESTI PRINTRE PUTINII POLITICIENI DIN IMPUTITA ASTA DE VIATA POLITICA ROMANEASCA….. IN REST…. POATE VICTORAS ASTA AL MATA E BUN…..DA EU TOT CRED CA E PALARIA CAM MARE PENTRU EL CHIAR DACA POATE FI O ALTERNATIVA LA ,,PROSTANAC” CARE DIN PUNCTUL MEU UMIL DE PARERE A DEPASIT CU MULT ORICE LIMITA DE DECENTA SI BUN SIMT CA DE ONOARE NU POATE FI VORBA…C’EST LA VIE VORBA LU PUTIN SAU OBAMA CINE DRACU O FI ZIS-O PRIMU CA AM CAM UTAT CINE A ZIS-O PRIMU’…..DACA DEOCAMDATA SUNT ASA DE SUPARAT PE MATA, POATE TE MAI REABILITEZI DACA PUI ACOLO DE-O COOPERATIVA CU HREBE &Co SI MACAR SCAPATI DRACU DE PINGUINUL ALA MAMBO DE ,,CARE ESTE” CA VREA MULTE DA N-ARE PEDIGREE…SAU ARE DA’ NU E D-ALA CARE TREBUIE….ORICUM SUCCES SI MULTA SANATATE, DA SA STI CA ORICUM SUNT SUPARAT PE MATA….SI SUNT ARDELEAN PRICINOS….TREBUIE SA FACI O MARE ,,TRAZNAIE” POZITIVA CU PARTIDU’ ASTA SAU IN POLITICA ASTA ROMANEASCA DE DOI LEI CA SA TE REABILITEZI……BAFTA !!!

 79. 79 padureanu februarie 19, 2010 la 11:35 pm

  Imi place Ponta, dar …
  Exista o ordine naturala a lucrurilor care daca nu e respectata se razbuna. PSD are cateva personalitati care ar putea fi lideri valabili. Dar Iliescu si Nastase sunt de la alta categorie, superioara. Sa speram ca vor ajunge acolo si dintre acesti potentiali lideri. Deocamdata niciunul nu se desprinde suficient ca sa aiba autoritate asupra celorlalti. In plus, oricare dintre ei ar suferi atat in fata partidului cat si a opiniei publice de un ‘complex Nastase’. Va fi nevoit sa urmareasca mai mult actiunile lui Nastase decat ale partidelor concurente. Orice dezacord cu acesta va fi interpretat ca o incercare de a-i lua locul. Nastase a avut intelepciunea sa nu escaladeze neintelegerile cu Iliescu si sa-i respecte pozitia cu totul particulara in cadrul partidului. Era si mai usor de acceptat, Iliescu este simbolul partidului. Pentru altcineva va fi mult mai greu sa recunoasca un statut special pentru Nastase.
  Nici retragerea totala a lui Nastase nu ar rezolva problema. Mare parte din electorat se va intreba de ce sustine un partid care isi indeparteaza oamenii de valoare.
  Eu cred ca A.Nastase trebuie sa conduca PSD nu doar pentru ca e cel mai bun, ci, mai ales, pentru ca altfel lucrurile se vor incurca si mai mult. Desigur, ca sa conduca trebuie intai sa candideze.

  Domnule Nastase, am folosit persoana a III pentru ca nu-mi permit sa va dau sfaturi. Mi-am expus doar niste opinii. Oricum veti proceda, va asigur de consideratia mea.

 80. 80 theodora0303 februarie 19, 2010 la 11:43 pm

  Succes domnule Nastase!
  Sa auzim si de bine ca de rau am tot auzit!

 81. 81 ellasrya februarie 19, 2010 la 11:48 pm

  Pe ciutacu.ro e un sondaj foarte interesant. Cred că e bine să vedeţi şi dv. ce strânsă e lupta… între primii doi!
  Mda, Ponta e o obţiune, nu cea mai fericită, doar cea mai… tânără. Nu ştiu dacă acesta e un argument pentru preşedinţie, dar e unul pentru reînnoire.
  Cel mai important lucru este ca acest „traforaj” să ia sfârşit şi să se înceapă reconstruirea partidului. Dacă nu se iau măsuri urgente şi serioase, cred că o să-i cântaţi prohodul, cât de curând, PSD-ului.
  Să sperăm că mâine se vor gândi toţi cum să salveze partidul, nu buzunarul!

 82. 82 domnulsix februarie 20, 2010 la 12:07 am

  Si eu l-as sustine pe Victor Ponta. Dar credeti sincer ca cei care vor vota vor tine cont de criterii? Nu cumva vor fi toti cu lectia invatata si singurele surprize vor veni de la cateva batrane ce vor incurca lista de vicepresedinti cu cea de presedinti? Nu cumva trebuia sa va ganditi la strategia cu Ponta de la inceputul anului?
  V-am pus prea multe intrebari.
  Nu credeti ca e greu de realizat renasterea lui Iliescu? http://domnulsix.wordpress.com/2010/02/19/iliescu-reloaded/
  O gluma, desigur! 🙂

 83. 83 Sibilla februarie 20, 2010 la 12:27 am

  @Ion N. Iliescu,
  Şi domnia dumneavoastră, tot adevăr grăiţi… Tristă realitate, tristă..
  Da, dincolo de cuvinte, deasupra de tăceri, ni se impun multe şi mai multe vin de pretutindeni şi, duc spre… nicăieri…. suntem nevoiţi să ne tot arcuim peste tot felul de hule, suntem trişti, suntem cum Don Quijote, suntem supravieţuitori nu şi învingători… fi-vom visătorii ce vor mântui lumea sau resemnaţi în resemnare… la acest moment simţim * sunt trist * mai… altfel…
  PSD nu mai e PSD, noi, ai… nimănui, şi totuşi ne menţine dramul de răzvrătire pe linia de plutire, sau…. naiva credinţă că nu ne urlăm în van neputinţele…
  Suntem mai degrabă o naţie de visători decât una de Luptători… mămicuţa lor de * lupte *, ufffff şi încăpăţânarea de-a sublinia renunţarea la renunţare, dar, cu cine… chiar aşa, cu cine …?
  * Pesimismul meu este modul meu de a nu accepta să judec normal o anormalitate. * ( Paler )
  * Convingerea mea e că inteligenţa i-a fost dată omului pentru a se îndoi. Ar fi nu doar ridicol să-mi închipui că adevărurile mele sunt, neapărat, mai adevărate decât adevărurile altora. Ar fi şi dăunător. M-aş lipsi pe mine însumi de şansa de a înţelege ce am greşit. * ( Paler )
  * Romania e o tara a oamenilor singuri. O tara in care a fost “privatizata” chiar ideea de “popor”, deoarece unica forma de solidaritate existenta azi la noi (termenul corect ar fi, in acest caz, “cardasie”) e cea din gasti, din clanuri, din grupurile de interese. O tara in care statul e, in teorie, “discret”, insa aloca mai multi bani pentru ascultarea telefoanelor decat pentru Cultura, iar conform “doctrinei Nicolaescu” bolile sunt o chestiune particulara, pe care fiecare bolnav si-o rezolva cum poate, fara sa incurce statul cu suferintele sale.

  Romania, “o tara de oameni singuri”? E, oare, logica singuratatea intr-o tara unde nu exista nenorocire din care sa nu se poata extrage un “banc” si unde mirosul mititeilor “face politica”, deci “face istorie”? Se poate vorbi de “oameni singuri” intr-o tara in care principala cucerire obtinuta in libertate este posibilitatea de a injura si de a uri in public?

  Ma grabesc sa previn aceste obiectii. Precizez ca prin “tara de oameni singuri” nu inteleg o tara unde nimeni nu mai are chef de barfa sau de trancaneala, o tara de oameni retrasi in egoismul si in nefericirea lor, ci o tara in care nimeni (cu exceptia celor care fac parte dintr-o gasca, dintr-o “haita”, dintr-un grup de interese) nu mai crede in nimic. Si, mai ales, nimeni nu mai crede in valori. Nimeni nu mai pune pret pe vreun tel comun (Uniunea Europeana e, mai degraba, o iluzie), pe vreo idee care sa ne transforme din “locuitori” ai Romaniei, in “cetateni” ai Romaniei.

  Nu ma refer la lipsa de idealuri. Ea nu ma mai mira de cand mi-am dat seama ca pragmatismul a devenit mai mult decat o moda. A devenit un cliseu. Nici unui “pragmatic” nu-i trece prin cap ca a fi prea incantat de “pragmatismul” sau e un mijloc sigur pentru a ramane, spiritual, la un nivel mediocru. Ceea ce ma ingrijoreaza este disparitia punctelor de sprijin pe care se poate intemeia un destin colectiv. Ireversibila, daca nu se intampla o minune! (…) * ( Paler )
  Sunt tristă…
  Sibilla
  P.S. stimă şi respect, domniei dumneavoastră

 84. 84 Daniel februarie 20, 2010 la 12:35 am

  instalatorul spune:
  „Probabil ca noi, romanii, suntem blestemati sa optam de fiecare data pentru raul cel mai mic. Imi pare rau, nu ma asociez acestei sustineri. Partea pozitiva este aceea ca, pina la urma, nici nu este treaba mea. Bat si eu la tastatura.”
  @AN
  Subscriu in totalitate. Cam cum va ganditi dvs. ca personaje de calitatea celor cu care dialogati pe blog (stiti cam cine se include) l-ar putea sustine pe Ponta ca lider al lor. Prima caracteristica a liderului este sa le fie superior sau cel putin egal celor pe care ii conduce. Dvs. indeplineati criteriile, Ponta … ma faceti sa zambesc. Ponta nu va avea nici peste douazeci de ani experienta de viata pe care o au cei care comenteaza aici, si nu are legatura cu varsta ci cu maturitatea, principiile si echilibrul. Bine ca e antrenat la antimafie, cred ca se invata multe lucruri acolo, printre altele si cum se lupta cu mafia.
  Daca PSD ar fi fost un partid serios si pus pe treaba nu ar mai fi stiut cum sa faca sa va determine sa conduceti partidul, iar personaje virtuale ca instalatorul ar fi fost curtate pe bani grei ca sa va devina consultanti. Dar nu poti sa deranjezi castele, probabil de aici retinerea. Oricum nu e treaba mea. Ca si colegul sus-mentionat butonez si eu la tastatura.

 85. 85 Bula februarie 20, 2010 la 12:55 am

  Legea lui Pruteanu despre partide zice ca acolo unde nu e cap sunt mai multe aripi. Cica e pe cale sa se infiinteze PSD-Aripa lovita. Dar cine o s-o infiinteze mai intai ca in ceata lui pitzigoi cand dai intr-unul tipa si Dancu.

  Nu mai stiu in ce echipa era Adrian Severin. Mai stie cineva in care si de ce? De ce nu? Ar fi dragut sa vedem o lista in 10 puncte a lui Adrian Severin Europa in care sa explice exhaustiv de ce-l sustine el pe… Ma rog, pe cine sustine el acolo. Ar fi interesant s-o comparam cu lista lui Adrian Nastase Mizil. Adica nu noi, ci colectivele electorale de delagati ai partidului urmasilor lui Titel Petrescu. Cum care urmasi? Pai aia care este. Dar chiar asa! Oana cu cine voteaza? Ca-i in blog roll si colo si colo si colo si dincolo, manca-o-ar mama de impartiala.

 86. 86 santinela februarie 20, 2010 la 1:09 am

  Domnule Nastase ati dezamagit multa lume si pentru asta nu va iert.
  O singura calitate are Ponta,care o sa-l incurce pe Basescu,respectiv dorinta de lupta si vointa asta.Sper sa fie un presedinte bun.

 87. 87 Laurentiu februarie 20, 2010 la 1:45 am

  DE CE NU IL SUSTIN PE VICTOR PONTA ? Pentru ca nu este, inca, timpul lui.
  E timpul pentru intoarcerea lui Ion Iliescu.
  Ati obrecait prea mult prin desertul portocaliu. Si, cind credeati ca ati dat de oaze…erau ba guverne-miel, ba dna…
  E timpul pentru un lider autentic. Cu autoritate naturala. LIDERUL !!!
  PD-ul il are, liberalii – la fel. Si voi meritati un viitor sub soarele Romaniei. Mai ales sub cel al Romaniei post-basescu.
  Nu-i stricati viitorul lui Victor – cu o candidatura sau chiar o presedintie – de carton. Lasati-l sa creasca in ritmul sau. Nu-l expuneti la rusinea lui Paris. Il aveti pe batrinul – dar inca vigurosul Hector – sa va apere asediata Troie. Iar echipa lui Iliescu, cu Nastase, Dragnea, Ponta, Sirbu va readuce in topuri o opera insuficient citita….. ILI-AD-A 😉

 88. 88 VASILE februarie 20, 2010 la 2:39 am

  Sunt dezamagit de domnia voastra .

 89. 89 instalatorul februarie 20, 2010 la 7:55 am

  Daniel, va multumesc dar va rog sa nu exagerati – si mai ales asa de mult – in ceea ce ma priveste.

 90. 90 Clarvazator februarie 20, 2010 la 8:18 am

  Aveti grija deocamdata Basescu si Geoana sunt recunoscuti ca marionete ale aceluiasi stapan. Se fabrica marionete mai tinere?

 91. 91 Tomoiaga Gh HLO februarie 20, 2010 la 8:43 am

  PONTA PRESEDINTE, datorita recomandarilor facute de Dumneavoastra!

 92. 92 instalatorul februarie 20, 2010 la 9:22 am

  Doua intrebari (deocamdata) pentru dl Nastase:
  1. Participantii la congres vor fi fost mai statutar delegati daca dl Ponta va fi ales presedinte al pesede?
  2. Ideea articolului este aceea ca dl Ponta a acceptat sa joace in „conditiile create” pentru congres de dl Geoana ca si faptul mai putin vizibil ca dl Geoana are o cota de simpatie in partid care nu ii asigura victoria din primul tur. Daca in aceste „conditii create” de dl Geoana va invinge dl Ponta, atunci dl Nastase – care ar fi pornit de la o cota de simpatie substantial mai mare – cum se va judeca pe el insusi?

 93. 93 theodora0303 februarie 20, 2010 la 9:35 am

  Domnule Adrian Nastase
  VROIAM SA VIN SI EU LA CONGRES.

 94. 94 Ioan45 februarie 20, 2010 la 9:48 am

  Norocos Victor Ponta. Sunt convins ca, in conditiile in care ii acordati sprijinul, va fi ales presedinte al PSD. Norocul lui Victor se datoreaza modului lamentabil in care face politica si se comporta actualul presedinte Mircea Geoana, aspect confirmat si de atitudinea acestuia in organizarea Congresului. Nu am crezut niciodata ca presedintele unui important partid politic poate comite asemenea gafe. Schimbarea acestuia din functie este imperios necesara, nefiind nici o garantie ca cel cu privire la care, Ion Iliescu, i-a atribuit o porecla bine meritata, nu va recidiva in erori ca cele din campania electorala.
  Norocul lui Ponta consta atat in ghafele lui Geoana dar, primordial, in retragerea candidaturii dumneavoastra de la presedintia PSD, retragere pe care in prezent o inteleg si mai bine. Nu in acelasi fel inteleg pozitia grupului de la Cluj, cu privire la care se impune o analiza temeinica in perioada urmatoare.

 95. 95 blueeye februarie 20, 2010 la 9:58 am

  Indiferent de decizia pe care o veti lua, indiferent de decizia pe care veti fi determinat sa o luati in timpul congresului, sunt convins ca si cu mintea si cu inima ati gandit bine aceasta miscare .
  Cred ca ati facut cam tot ce puteati ca sa dati o nota de normalitate si corectitudine acestui congres si sa contracarati incercarile de fraudare masiva a alegerilor si de confiscare totala a partidului de o masa vascoasa si puturoasa de indivizi, fie cumparati fie santajati de derbedeul care conduce si manipuleza PSD ul din spatele unui prostanac de carton .
  Nu sufar de mania persecutiei, dar teoria conspiratiei functioneaza !
  Intotdeauna , dusmanii acestei tari si dusmanii PSD -ului v-au avut pe domnia voastra ca tinta predilecta …. pentru ca au realizat ca sunteti singurul care reprezentati un pericol pentru ei si planurile lor de distrugere a Romaniei, singurul sub conducerea caruia PSD -ul reprezinta o forta .
  De ani de zile se straduiesc sa va treaca pe linia moarta a politicii si le-ar conveni in fruntea PSD , in principiu un individ slab ca Geoana, unul avid de putere si frustrat ca Vanghelie , sub care forta PSD se transforma intr-o fleasca usor de spalat cu furtunul !
  Stiu ca sunteti constient de asta, stiu ca nu veti abandona lupta …si ca modul in care va veti implica atat dvs cat si dl Iliescu in a readuce PSD -ul la ceeace a fost , cacea mai importanta constructie politica a Romaniei sa lucreze din nou cu si in interesul cetatenilor Romaniei.
  Multi nu suntem fizic in sala unde are loc congresul ! Oricum sunt convins ca nu sunteti singur ci aveti multi sustinatori acolo ! Eu ca si multi altii va sustinem cu sufletul si gandul nostru bun va va fi alaturi !
  Prin forta si inteligenta domniei voastre sunt convins ca veti reusi sa determinati mutari importante pe tabla de sah pe care se joaca acest meci ! SUCCES !

 96. 96 cruela februarie 20, 2010 la 10:06 am

  prietenul meu iubit
  daca esti cu mine acum
  esti pentru ca tu m-ai ales
  si te-am ales la randul meu

  suntem un fel de soti
  fara acte ‘n primarie
  ne iubim asa cum suntem
  ne dam suturi in nestire

  eu te fac sa razi in zi
  tu-mi dai probleme in seara
  mai vorbim si de copii
  mai iesim si pe afara

  tu singur stai langa mine
  pentru ca ma iubesti stiu
  eu te-am primit si pe tine
  te iubesc la randul meu

  asta e iubirea neconditionata
  nimic nu ne leaga
  de esti baiat de esti o fata
  ramanem prieteni viata toata.

  tu stii de ce m-ai ales si eu
  asa ca pe tine doar
  nu o sa te intreb mereu
  „ce vrei de la mine iar?”

 97. 97 blueeye februarie 20, 2010 la 10:07 am

  Varianta PONTA ………domnia voastra stiti cat este de buna !
  Eu pot sa ii apreciez in mod deosebit respectul si loialitatea pe care le-a manifestat pentru dvs. ( cel putin ce a aratat in public )
  Si acestea sunt premize pentru un om politic cu demnitate si coloana vertebrala… care secondat sede experienta politica a domniei voastre poate sa restructureze si sa refaca imaginea pierduta a PSD -ului .
  ( sunt convins ca ar scapa PSD -ul de vangheli… )
  Asteptam cu mare nerabdare dar si cu incredere derularea evenimentelor !
  DUMNEZEU SA VA AJUTE !
  …. Si adevaratii delegati la Congres (nu umputura adusa ca masa de manevra )

 98. 98 ion adrian februarie 20, 2010 la 10:09 am

  Daca vad si aud atata filozofie voiesc sa inchei ontic si formal nasturii acestei camasi de doliu:
  Romanii supravietuiesc sub cerul strajuit la un pol de Blestemul Mioritzei si la celalalt de blestemul lui Sotiei lui Manole.

 99. 99 ion adrian februarie 20, 2010 la 10:11 am

  Bula,
  Eu sunt unul din urmasii Unuia caruia si Titel ii era tot urmas.

 100. 100 Marcus februarie 20, 2010 la 10:14 am

  Hoara M., Un Dobitoc Oranj De Generatia III

  Pana la aparitia noului produs de generatia a III-a din laboratoarele portocaliii modroganist-cotroceniste, exemplarele scoase de acest partid pe diferite posturi teve dovedeau anumite carente ale procesului de fabricatie, in sensul ca performanta lor in materie de papagalicism se rezuma in a recita un text memorat si atat.
  Ei bine, lansarea pe piata media a lui Hoara M. a insemnat momentul triumfului, marea lovitura data de politrucii din Modrogan in materie de indepartare a usoarelor urme de neutroni reziduali din testele subiectilor si de programare stiintifica a discursului acestora.
  Aceasta ultima generatie de papagali teleghidati, reprezentata de prototipul mai sus mentionat, poate fi marcata cu rosu in calendarul modroganisto-cotrocenist ca punct de varf in tehnologia de producere in serie a dobitocului perfect.
  Noul produs depaseste cu mult performantele generatiilor anterioare, atat prin rigurozitatea talamba (sic!) cu care face fata argumentelor mai mult decat pertinente ale oricarui tip de preopinent, nederaind de nicio culoare de la programul sau, cat si prin stoicismul cu care incaseaza fara ca macar sa clipeasca suturi in cur, mentinandu-si pozitia neschimbata si terminand prin a fi simpatic in dobitocenia lui.
  Motiv pentru care el a adaugat o valenta noua dobitocului clasic si anume aceea de fi, daca nu inteles, macar compatimit cu simpatie.
  Modul in care isi sustine discursul aberant, netulburat de niciun fel de adversari sau de logica continuta in argumentatia acestora, nu face altceva decat sa dovedeasca unei lumi intregi ca mesterii portocaliii s-au depasit pe sine in procesul de productie.
  Inca nu se cunoaste cat de fiabil este acest produs, insa daca el se va dovedi destul de rezistent in bataliile televizate, PD-L-ul nu mai are de ce sa-si faca probleme in materie de atingere a culmilor talibalismului si dobitoceniei, Hoara M. reprezentand perfectiunea in domeniu.

 101. 101 Sakin1985 februarie 20, 2010 la 10:26 am

  Victor Ponta este cu siguranta cea mai buna solutie pentru PSD… Asa cum Crin Antonescu a fost o solutie foarte buna pentru PNL;)…
  Insa, in Romania interesele sunt mult mai mari decat viitorul acestui partid…

 102. 102 ion adrian februarie 20, 2010 la 10:56 am

  Daca vad si aud atata filozofie, voiesc sa inchei ontic si formal nasturii acestei camasi de doliu:
  Romanii supravietuiesc sub cerul strajuit la un pol de Blestemul Mioritzei si la celalalt de Blestemul lui Manole si al Sotiei sale

 103. 103 alecsei februarie 20, 2010 la 11:11 am

  Excelent…de-a dreptul mirifc. Cu povesti de genul e omu potrivit, trebuie un om tanar sa reformeze… Pe bune, mai credeti in chestii de genul asta? Aveti o varsta politica destul de inaintata sa mai credeti in povesti cu mos craciun. Trebuia acum un lider autentic, cu experienta, cu rabdare, care sa repuna partidul pe sine si sa recupereze ceea ce trebuie recuperat. 2012 bate la usa, iar daca la acele alegeri PSD nu iese din anonimat, va avea soarta PNL, probabil se va sparge vor aparea mici factiuni social-democrate, alte grupari de stanga, iar ideologia socialista, in Romania, va fi compromisa. Asta este parerea mea!

 104. 104 Amza Iulian februarie 20, 2010 la 11:12 am

  @doru coarna
  Daca l.as lua pe Ponta sa.l invat sah, crezi ca ar avea o sansa sa.l bata pe T.B.? Stii cat timp iti ia sa inveti? Mai ales daca ani de zile ai facut cu totul altceva?

 105. 105 ion adrian februarie 20, 2010 la 11:13 am

  @Adrian Nastase
  Profit de acest intermezzo in care nu cititi blogul si in care putem sa ne reculegem si va mai spun ceva.
  Am spus undeva ca Muzeul Hartilor este o mare realizare si este.
  Dar fiind putin starnit de referiri la blog doresc sa adaug(l-am mai laudat ca instrument politic vital in anumite momente):
  Ieri urmarind niste vechi postari am pierdut o ora mergand in spate prin 2007-2008 si nu-mi venea sa ma despart de acest blog.
  Este o realizare deosebita care merita salvata in intregime si probabil ca la pensie veti putea scrie o carte despre si cu.
  Este de departe cel mai bun blog politic observat de mine, prin comportamentul titulaului fata de blogeri, prin nivelul deosebit pe care-l au majoritatea, indiferent daca sunt amici sau inamici…
  Este cu adevarat o placere sa-l recitesti, ceea ce nu cred ca suporta multe bloguri, similare cu un cotidian pe care de a doua zi il dai la ziare vechi…

  Daca veti depasi baremul subiectivismului, va veti alege bine pe cei in care sa aveti incredere, veti avea inca sansa unor realizari deosebite.

  Ganditi-va la intelepciunea yoga care spune ca inteleptul adevarat adica omul superior in cultura respectiva, dar si in toate, planteaza un pom roditor fara sa urmareasca decat cu totul incidental folosul fructelor.

  Succes daca va fi pentru binele celorlalti si sanatate pentru dvs si cei dragi.

 106. 106 carcotas februarie 20, 2010 la 12:08 pm

  Domnul Geoana spune tot timpul ca nu se agata de scaun,respectiv de putere.Partea proasta este ca spune asta printre dintii infipti cu disperare tocmai in scaunul de care spune ca nu se agata.Nu contest ca este diplomat (desi si aici mai are loc de imbunatatiri),dar este prea moale si influentabil.Este perfectul perdant de serviciu.Topaiala aia de copil cu „am invins”se potriveste ca nuca in perete cu functia de presedinte.Dintre toti candidatii as avea de ales intre Victor Ponta si Cristian Diaconescu,dar,si aici exista un dar,Cristian Diaconescu este un foarte bun diplomat,are carisma,dar ar trebui sa fie ceva mai spontan si mai agresiv.Cred ca Victor Ponta este cea mai buna alegere.Are si agresivitatea necesara si o spontaneitate innascuta.Stie sa taca cand este nevoie dar nu duce lipsa de replici cand este atacat.Sper sa fie el cel ales si sa confirme porecla de „micul Titulescu”,data nu stiu cand si nu stiu de cine.Astept sa treaca nebunia asta cu alegerea presedintelui si sa va apucati de treaba,adica de o opozitie adevarata,agresiva,la obiect.Multe magarii se intampla si nimeni nu ia pozitie.Pana unde aveti de gand sa-i lasati pe nemernicii ce ne conduc sa ajunga?Nu este zi de la Dumnezeu sa nu mai faca o nefacuta si nimeni nu-i trage la raspundere.Astept o zi cand bocul sa fie chemat la parlament sa raspunda, clar si la obiect,pentru toate masurile aberante ce se iau zilnic.Astept sa fie chemat baselul in parlament si sa fie intrebat ce este cu culoarea stemei,ce este cu impartirea tarii dupa cheful si interesul UDMR,ce este cu toate hotararile luate de unul singur de parca Romania ar fi feuda lui si face cu ea „ce vrea muschii lui”Poate va veni si ziua aia.Poate nu va veni si atunci renunt de buna voie si nesilita de nimeni la dreptul meu de vot,caci oricum nu va conta.Daca nu va faceti treaba de partid de opozitie ,peste cinci ani vom canta :”traiasca udrea,traiasca pdl,Romania incotro”.

 107. 107 Andrea februarie 20, 2010 la 12:59 pm

  Lui Ponta ii lipseste o calitate esentiala: carisma.
  Daca acest post va fi o trambulina catre presedintie, la urmatoarele alegeri, Ponta poate sa-si ia gandul de pe acum!

 108. 108 contele februarie 20, 2010 la 1:14 pm

  ” E timpul pentru întoarcerea lui Ion Iliescu .”

  Multă lume văd că nu ştie că lui Ion Iliescu i-a fost propusă conducerea pe nouă luni a partidului . De ce nouă luni ? Aha , exact ca la o naştere . De partid . Numai că ayatolahul a refuzat . Mie , unuia , mi s-a părut un gest raţional , lucid . Fraţilor , omul ăsta are 80 de ani !! Asta este înnoirea ? Am înţeles că este un reper moral , că este printre ultimii mohicani adevăraţi ai filozofiei sărac şi cinstit dar scuzaţi-mă , pare că seamănă bunicul ăla care a murit dar îl ţinem la geam să-l vadă poştaşul astfel încât noi să luăm în continuare pensia şi să trăim din ea . NU am încercat nici o jignire aici referitor la Iliescu .
  Repet , diferenţa între noi de pe blog şi A.N. este că d-lui ştie cât se poate acum , până unde poate merge . Important , cred eu , este să cadă Geoană şi Vanghelie şi , pentru asta , în acest moment , A.N. ştie că Ponta este cea mai bună soluţie .

 109. 109 foarteinteresant februarie 20, 2010 la 1:49 pm

  Cu siguranta ar improspata imaginea partidului.

 110. 110 virus februarie 20, 2010 la 1:57 pm

  Chefliii de soi ai vremurilor trecute se răsfăţau cu cele mai fine delicatese ale bucătarilor. Nici lumea bună nu îşi refuza plăcerile culinare. O fleică, o vrăbioară, un cârnat patrician, o supă bătută, peşte plat sau sosuri îndelung preparate erau stropite cu câte un vin ales.

  O îngheţată consumată în căldura toridă a verii era un ritual aparte. Cucoanele nu coborau niciodată din trăsură pentru a servi pe trotuar savuroasa răcoritoare. Le era adusă în caleaşcă, iar tinerii civili sau ofiţerii care stăteau la mese aveau o vedere splendidă a expoziţiei de femei tinere şi nostime… Deseori, spectacolul era întrerupt de câte un muscal care ruga frumos pe cei ce se plictiseau pe trotuar să facă un tur pe la localul lui cu preţuri piperate, despre care cineva la un moment dat inventase un joc de cuvinte, care suna cam aşa: „Intri fără nici o grijă şi ieşi fără para chioară“.

  În birturile de la 1882

  În birturile româneşti de la 1882 ne introduce Constantin Bacalbaşa: „O fleică costa 40 de bani, o vrăbioară – 80 de bani, un cârnat patrician – 40 de bani, un fel de mâncare cu sos – între 40 şi 80 de bani… cele de 80 de bani fiind mâncările de pasări, vânaturi, pescărie. Puiul de găină se cumpăra din piaţă cu 40 de bani, kilogramul de peşte – cu 60 şi 70 de bani, iar sticla de vin românesc cel mai scump şi mai fin – cu 2 lei… Cu preţ fix de 5 lei de cap se mânca un prânz complet cu cafea şi vin la restaurantele cu bucătărie occidentală“.
  Birturile erau pline deseori. Numai la zi de Paşte sau Sfântul Gheorghe ele pierdeau clientela. Grădinile se bucurau atunci de clienţii lor, căci lumea venea, alegea un loc pe iarbă printre tufişuri, unde era mai mult adăpost şi umbră, întindea pe iarbă şerveturi sau ziare şi petrecea.

  Petreceri de altădată

  „Aici se consuma numai vinul, mititeii, caşcavalul, pâinea, ridichile, cât şi oale nouă de capacitatea unui litru. Cumpărai mai întâi o oală nouă nesmălţuită la preţ de 10 bani una, apoi te duceai la cumpăratul vinului. Într-un gârlici de pivniţă era aşezat un butoi cu vin; un om sta în picioare şi împărţea. Fiecare muşteriu întindea oala sub cană, vinarul o deschidea şi lăsa să curgă vinul, după ce primea anticipat suma de 80 de bani, plata litrului. O coadă nesfârşită aştepta ca să vie rândul fiecăruia. Apoi erau mititeii. Câteva grătare în plin aer frigeau mititeii, pe care alături îi fabrica mereu bucătarii. Zeci de mii de mititei treceau astfel din mâinile bucătarilor în mâinile grataragiilor şi de pe grătare pe hârtiuţele pe care le întindeau clienţii grăbiţi şi înfometaţi.
  În timpul acesta strigăte, împinsături, înghesuială, miros de cârnaţi, năduşeală. În sfârşit, încărcaţi cu oalele cu vin, cu mititeii purtaţi în hârtii, cu pâinea, cu ridichile, cu caşcavalul oamenii îşi regăseau culcuşurile şi începea petrecerea“, notează Constantin Bacalbaşa.
  Lăutarii erau nelipsiţi de la astfel de evenimente, cântând de inimă albastră. Aveau obiceiul ca la apusul soarelui, când grupurile se sculau, să se ţină după unii mai „damblagii“, în pocnetele oalelor sparte, căci aceasta era tradiţia: după ce au petrecut bine, oamenii să dea cu oalele de pământ şi să le audă pocnind ca un pistol. „Această tradiţie nu avea la origină decât un interes igienic. Căci, dacă oalele ar fi rămas pe loc, negustorul le-ar fi curăţat şi le-ar fi revândut, la viitoarea petrecere“, ne lămureşte prin scrierile sale Bacalbaşa.

  Miresmele din Grădina lui Iovan

  Peste zeci şi zeci de ani, cel ce a gustat din delicioşii mititei din Grădina lui Iovan, care erau adevărate delicii culinare, alături de hamburgheri şi hot-dog, nu are cum să uite răsfăţul acelor zile.
  Şi jimbla rumenită sau covrigii calzi de la brutăriile lui Şăineanu, Petre Avram, Madelbaum, Iuliu Schmidt de pe Grădinari sau de pe Amaradia îmbiau cu miresme trotuarele din faţa „brutăriilor de lux“.
  Meniuri alese, cu mâncăruri care mai de care mai delicioase, aduc ceva din specifiul unor timpuri apuse, care hrănesc astăzi setea de cunoaştere din pagini de însemnari
  Sursa:Gazeta de Sud

 111. 111 instalatorul februarie 20, 2010 la 2:10 pm

  NRT (near real time): din cite am vazut inainte de prinz la Antena 3, dl Geoana are sanse mari sa se curete daca nu ia majoritatea voturilor din primul tur si se va ajunge la al doilea tur de scrutin. Din punct de vedere bloggeristic, daca dl Nastase nu se alege cu porecla de „micul Ponta” dupa articolul curent al blogului, articol atit de elogios, atunci inseamna ca lucrurile nu stau chiar asa de rau.

 112. 112 George Serban februarie 20, 2010 la 2:25 pm

  Am inteles, daca mai era nevoie, ca in momentul in care domnul Ion Iliescu s-ar fi sculat in picioare si ar fi anuntat ca nu poate participa la asa ceva … Marele Congres s-ar fi incheiat.

  A inceput cu stangul. Mi-a solicitat imaginatia, punandu-ma in situatia de a stabili daca, desigur la scari diferite, intre Vanghelie si Pandele, sunt aceleasi diferente ca intre Geoana si Basescu. M-au ajutat vreajitoarele, de afara, care faceau incercari disperate de a aduce echilibrul.

  Ceea ce am vazut in primele secvente, nu era PSD, era partidul creat, cu migala de Geoana, Vanghelie, Oprisan si altii. Este posibil ca Vanghelie sa fie pentru Geoana la congres ceea ce a fost Vantu la prezidentiale.

  Nu se discuta programe, asa cum ma asteptam. Bataia este pe functii. Degeaba mi-am “pierdut” timpul, ca si colegul meu Mihai Voicu, sa citesc programul lui Adrian Nastase. Programele, se pare, nu conteaza. De aceea le stim noi liberalii iar ei, sau unii dintre ei, mai putin.

  Discursul lui Cristian Diaconescu a fost slab ca orice discurs al unui “produs mediatic”. Cristian Diaconescu este o legenda mediatica. La afirmatia ca isi imagineaza cum, vazand tot ce se intampla la Romexpo, in plin scandal, “… toata dreapta se bucura” ii pot replica ca SAU NU STIE CA PNL ESTE UN PARTID DE DREAPTA SAU ESTE UN MARE NESIMTIT!

  Discursul lui Victor Ponta a fost bun, fara sa se refere la un program. A fost un discurs electoral, emotional. Eu nu mai am varsta la care sa cred in discursuri. Daca as crede, as fi un fan al lui Basescu. Mi-a placut discursul lui Ponta dar nu este suficient. Faptul ca este “garantat Nastase” inseamna mai mult decat “garantat Vanghelie” dar imi este teama de “garantat Ilie Sarbu”.

  In general, am o problema dar nu … definitiva fata de ministri care, spunand ca nu au fost de acord cu alianta PSD-PD, s-au aliniat sub fustanela lui Basescu pentru a depune juramantul in fata unui Inculpat.

 113. 113 Florin februarie 20, 2010 la 2:52 pm

  Pe aceiasi tema, la scurt timp dupa discursurile candidatilor :

  Victor Ponta Presedinte PSD

 114. 114 OanaC februarie 20, 2010 la 3:12 pm

  Am sperat pana astazi ca veti candida si, cu toata sinceritatea, constatand ca nu o faceti, mi-am pus pentru prima oara in viata mea de sustinator al stangii intrebarea cetateanului turmentat. Sau, altfel spus, mi-am promis ca la viitoarele alegeri nu o sa votez cu PSD-ul pentru ca reprezinta doctrina in care cred, ci voi vota in functie de cum ma vor convinge persoanele dintr-o echipa sau alta. Si, credeti-ma, este singurul moment din viata mea in care am gandit astfel!

  Eram pregatita sa nu ma uit nici la televizor, insa nu am rezistat si am ascultat discursurile. Circul din prima parte a congresului mi-a intarit convingerea ca nu are rost sa mai pierd vremea, desi rezonam cu acel domn suparat, pentru ca m-am vazut pe mine si echipa mea, pe vremuri, stand neputinciosi cu statutul in brate.

  Trecand peste episodul de mai sus, in momentul in care v-am vazut impreuna cu domnii Iliescu, Diaconescu si Ponta am inteles ca se intampla ceva. Ceva bun si asteptat. Tot ce a urmat m-a insufletit atat de tare, incat acum am din nou toata speranta ca PSD-ul meu va fi asa cum imi doresc sa fie!

  Nu stiu daca Victor Ponta va avea forta necesara pentru a conduce un partid atat de mare, dar sunt convinsa ca daca veti sta alaturi de el, in principal Dvs. si dl. Iliescu, PSD-ul are o sansa sa redevina acel partid de care oamenii in majoritatea lor au nevoie.

  Iar gestul celor care s-au retras din cursa a fost un gest de mare altruism pe care eu personal nu il mai inutiam in PSD-ul de astazi…

  Dle Adrian Nastase, JOS PALARIA!

 115. 115 Aya februarie 20, 2010 la 3:52 pm

  @

  Leo

  Prin postarea ta din februarie 19, 2010 la 9:50 pm ai demonstrat pe deplin ca, PENTRU TINE, a devenit perfect valabila expresia pe care singur o citezi:” Când vrea Dumnezeu sã piardă pe om, mai întâi îi ia minţile!”

  Ceea ce tu si altii prezenti pe blog fie nu intelegeti- fie (vreti sa) dati impresia ca nu intelegeti- este ca Adrian Nastase a luat decizia inteleapta pentru a coagula fortele pozitive in PSD si, in perspectiva, fortele electoratului in jurul unui proiect social democrat modern, benefic Romaniei, caruia sa ii fie acordat, la urne, girul pentru viitor.

  Adrian Nastase a gasit calea optima si inteleapta.
  Anume de a-l sprijini pe Victor Ponta, un personaj politic in cazul caruia nu pot fi invocate- in ideea deturnarii atentiei de la realitate- FALSE argumente legate de nu-stiu-care „istorie personala”, care, pe de o parte, ii impastaseste si sustine total opiniile si proiectele si, pe de alta parte, are sansa de a face sa fie depasite jocurile obscure ale unei tabere care reprezinta „Coloana a V-a” a unor interese sinistre in PSD avandu-l ca varf vizibil pe Prostanacul Geoana.

 116. 116 Walt Disney februarie 20, 2010 la 3:53 pm

  Domnule Premier,

  V-am urmărit cu atenţie discursul. A fost bun, în concordanţă cu poziţia actuală a domniei voastre. Sunt totuşi în dezacord cu privire la oportunitatea schimbului de generaţii, deşi sunt tânăr.

  Cred că preşedintele PSD trebuie să fie viitorul candidat la preşedinţie. Ambele funcţii necesită experienţă, iar experienţa se câştigă în timp, odată cu trecerea prin diferite ipostaze. Un şef de partid ca PSD, mai ales într-un moment ca acesta, trebuia să fie un politician experimentat, care a trecut prin poziţii de tip ministru, şef de cameră parlamentară, premier.

  Cred că un bun politician se formează la putere, unde trebuie să demonstreze că este capabil să-şi asume responsabilităţi şi să le ducă la bun sfârşit. Un mare politician se formează şi în opoziţie, trebuie să ştie ce înseamnă să pierzi alegeri şi să te regrupezi, trebuie să fi trecut prin experienţa de-a fi fost prigonit de adversarii politici şi chiar proprii colegi, trebuie să fi fost invitat pe la DNA, dar să fie capabil să rămână în picioare şi să facă opoziţie.

  Nu cred că este o mare calitate să nu fi pierdut nici o alegere. O demonstrează acum TB şi a demonstrat-o domnul Iliescu, al cărui al doilea mandat a fost mult mai bun, după o înfrângere şi patru ani de opoziţie. Numai un candidat de acest calibru ar fi putut reprezenta o speranţă pentru relansarea stângii româneşti şi o soluţie reală pentru România. Iar acest candidat eraţi domnia voastră în PSD.

  Schimbul de generaţii se face prin coabitare, nu prin paşi înapoi sau excludere. Fiecare om valoros ar trebui să aibă loc în PSD, dar în funcţia pentru care este pregătit. Victor Ponta este un tânăr valoros, care ar fi putut fi un bun secretar general sau vice-preşedinte. Ar fi putut fi un bun ministru al justiţiei şi ulterior chiar premier. După toate acestea ar fi fost bun şi de preşedinte al PSD. Acum el reprezintă doar un compromis, o variantă mai bună decât varianta foarte proastă care este MG. Într-adevăr, mai bine Ponta decât Prostănacul. Dar atât.

  PSD ar fi câştigat cu adevărat dacă domnia voastră aţi fi redevenit preşedintele partidului.

 117. 117 Mihai februarie 20, 2010 la 3:57 pm

  As avea si eu o intrebare pentru omul cu experienta in politica – Adrian Nastase : Care sunt sansele reale ale unui tanar de 20 de ani , cu o inteligenta deosebita , FARA BANI fiu de profesori , sa aiba un loc pe scena politica in viitorul nu foarte indepartat ???

 118. 118 Mana Geme NT februarie 20, 2010 la 4:27 pm

  Nu fac politica, nu sunt PSD-ist si nu inteleg de ce v-aţi retras.
  Era rândul Dvs!
  Am ascultat discursul lui Ion Iliescu (e brand, nu mai trebuie sa-i spun dl. Iliescu) si cred ca mai aveti multa nevoie de el.

  (De fapt, fac politica, dar altfel:http://managementdeidei.blogspot.com/2010/02/parlamentul-e-in-ceata.html )

 119. 119 Doru Coarna februarie 20, 2010 la 4:55 pm

  Problema nu este ca PSD va cade in sondaje, ci cat de repede va cade cu Ponta fata de cat cade cu Geoana. Singurul om ce putea readuce partidul la performantele anterioare era dl. Adrian Nastase.
  In rest, orice formula este falimentara sub aspect electoral. Pacat.

  Imi rezerv insa dreptul de a-mi pastra opinia: v-ati grabit!

 120. 120 analist februarie 20, 2010 la 5:50 pm

  Mihai,
  Ai ceva sanse
  La PDL daca arati ceva inteligenta, poate vei prinde ceva.
  La PNL idem
  La PSD, greu, deoarece este un partid foarte mare.

 121. 121 analist februarie 20, 2010 la 5:51 pm

  Mana Geme NT
  Este simplu. Ponta obtine mai multe voturi.

 122. 122 analist februarie 20, 2010 la 5:56 pm

  George Serban
  Dl.Diaconescu in ochii lumii e cel mai bun PSD/ist. Si nu numai. O fi el slab, dar are bunul simt care lipseste de tot in lumea politica.

 123. 123 analist februarie 20, 2010 la 5:59 pm

  contele
  Cea mai buna solutie era Diaconescu. Ponta pur si simplu, ia mai multe voturi din teritoriu.

 124. 124 instalatorul februarie 20, 2010 la 7:11 pm

  Sper ca ati observat cu totii multumirile calduroase pe care le-au scris pe blog dl Victor Ponta, dna Daciana Sârbu si dl Ilie Sârbu pentru sustinere, insotita de un articol atit de elogios. Domnule Nastase, va rog sa nu uitati sa le raspundeti calduroaselor multumiri – care devedesc buna crestere – cu cuvenitul si cuviinciosul „cu placere”.

 125. 125 Sibilla februarie 20, 2010 la 7:18 pm

  LEBĂDA ŞI PUII CORBULUI
  de Grigore Alexandrescu
  Lebăda odată-aflase
  (Însă cum se întâmplase,
  Nu pot să vă dau cuvânt)
  Cum că într-un colţ de lume,
  Într-un loc cu mare nume,
  Şi pe un frumos pământ,
  Nişte păsări osândite,
  Corbi de câţiva ani numite,
  În primejdie trăiesc.
  Lebedele au din fire
  O ciudată presimţire,
  Care este dar ceresc.
  Aşa, să le izbăvească,
  Cu o râvnă părintească,
  Ea plecă până în zori.
  Ajungând într-o livede,
  În culcuş de vulpe vede
  Pui de corb nezburători,
  Care într-o vizuină
  Petrecea ca în grădină,
  De-a lor soartă mulţumiţi.
  Pasărea cea albă-ndată
  Către dânşii se arată,
  Zice: “Puilor iubiţi!
  Soarta voastră e de milă:
  Spuneţi cum pe voi în silă
  Aici vulpea v-a adus?”
  Corbuleţii în mirare
  Răspund iute, râzând tare:
  “Noi de voie ne-am supus.
  Vulpe ce e, nu ştim spune,
  Decât că năravuri bune
  Acea damă arăta:
  Că avea coadă pe spate,
  C-al ei păr în galben bate
  Şi că ochi lucioşi purta.
  Ea când ne-a luat de-acasă,
  Ne-a spus că la a sa masă
  Are feluri de mâncări,
  Că e prinţ de dobitoace,
  Că pe noi va a ne face
  Să ajungem la mari stări.
  Ne-a mai spus că ne e rudă,
  Că din vârsta cea mai crudă
  Neamul nostru l-a iubit.
  Ea, ca şi al nostru tată,
  Că ne tragem ne arată
  Din vultůrul cel slăvit.
  Şi adesea ne vorbeşte
  Că din suflet se sileşte
  A ne da slava dintâi.”
  Lebăda strigă cu jale:
  Sunteţi pe a morţii cale,
  O, voi ai corbului fii!
  Dar al vostru sec părinte
  Cum nu şi-a adus aminte
  Ceea ce i s-a-ntâmplat,
  Când îşi părăsi locaşul
  Şi din gură lăsă caşul,
  Iar de vulpe înşelat?”
  Puii nebăgând-o-n seamă:
  “Cale bună,-i zic, madamă,
  Noi nu ştim ce ne vorbeşti.
  Şi prin astfel de cuvinte,
  Să ne scoţi acum din minte
  Cam degeaba te sileşti.”
  “Eu mă duc, lebăda zise,
  Însă vouă vă sunt scrise
  Multe rele să răbdaţi;
  Căci prostia-vă cea mare,
  Ca ş-a penii-ntunecare,
  Nu se poate s-o spălaţi.”
  Sursa : http://art-zone.ro/poezii/grigore_alexandrescu/lebada_si_puii_corbului.html

 126. 126 danroro februarie 20, 2010 la 9:21 pm

  Domnule presedinte,
  va spune ceva controlul voturilor prin fotografii cu telefonul?
  Este 21.00!Victor a pierdut in turul 1!Cu ajutor de la „prieteni”apropiati si dumneavoastra si domnului presedinte Ion Iliescu!
  Cu deosebit respect,
  danroro@yahoo.com

 127. 127 gygy februarie 20, 2010 la 11:14 pm

  Bine spus, dar din pacate degeaba. Prostii la prosti trag, asa ca tare mi-e frica de un nou mandat al Prostanacului !

 128. 128 Daniel februarie 20, 2010 la 11:52 pm

  @instalatorul
  Modestia este o calitate care stiu ca va caracterizeaza, precum si pasiunea pentru lucrul bine facut, ca si pe multi care scriem aici, dar, cantitativ contributiile dvs. reprezinta o parte importanta a dezbaterii de pe blog, de aceea v-am considerat ca fiind reprezentativ. Daca vreti m-am referit mai mult la dvs. ca la un exponent al unui model de a intelege lupta politica, nu neaparat la persoana fizica (sau virtuala), desi nu ar fi fost nici o neconcordanta daca as fi facut-o. Spun asta mai ales in ideea in care modul dvs. de abordare a politicii reprezinta puntea perfecta (IMO) intre valorile durabile lasate de vechiul tip de politician si cel tanar, dinamic, experimentat si ancorat in valori morale care trebuie sa preia rolul de lider in configuratia politica viitoare. Eventual va rog sa luati observatia mea ca un exemplu teoretic despre cum cred ca ar trebui sa se comporte un partid responsabil.
  Am mai tinut cont si de experienta pe care o am privind calitatea resursei umane in Romania la niveluri inalte in afaceri, politica, finante sau unde mai doriti. Din pacate aproape peste tot functiile cele mai inalte sunt ocupate de oameni peste medie, dar in mod cu totul exceptional de oameni de top. Boala intereselor marunte caracterizeaza toata societatea romaneasca, nu doar PSD.

 129. 129 Alex P februarie 21, 2010 la 3:04 am

  Victor Ponta – presedinte PSD!
  Un prim pas spre revenirea la normalitate si spre relansarea partidului pe scena politica romaneasca!
  Mult succes lui Victor Ponta!
  Felicitari echipei care l-a ajutat sa devina presedinte in partid!

 130. 130 Muni februarie 21, 2010 la 4:48 am

  Felicitari din tot sufletul pentru reusita proiectului:”Ponta”. Sper ca Presedintele Ales sa va aiba intotdeauna in preajma si sa conduca partidul acolo unde ii este locul.

 131. 131 Sarguinciosu' februarie 21, 2010 la 4:57 am

  BRAVO BRAVO BRAVO

  Felicitari domnule Nastase ca ati avut puterea si vointa de al sustine pe Victor Ponta sa castige alegerile pentru sefia PSD.
  Domnul Ponta reprezinta solutia pentru reformarea PSD-ului la acest moment.
  Sunt sigur ca are nevoie de tot sprijinul dumneavoastra pentru refacerea fortei PSD-ului pentru a putea prelua alegerile urmatoare.

  Mult succes va doresc!

 132. 132 blogideologic februarie 21, 2010 la 5:53 am

  @ Sibilla
  Mulţumesc pentru Grigore Alexandrescu.

 133. 133 Aya februarie 21, 2010 la 7:12 am

  @

  incognito psd

  In februarie 19, 2010 la 8:19 pm afirmi AVAND PERFECTA DREPTATE (citez):
  ” Dragnea NU l-a tradat pe geoana…ATENTIE”.

  S-a vazut clar la Congres ca ai avut dreptate.
  Intrebat cu cine a votat pentru presedinte al PSD, Dragnea (care tocmai plecase de langa urne) a raspuns, zambind larg: „Pe Mircea Geoana”.
  Dupa anuntarea votului final, un post de televiziune a difuzat (subtitrand) si discutia purtata in soapta intre Dragnea si Prostanacul, in care primul isi exprima regretele…

  Am exact aceeasi parere cu tine despre Dragnea- sustinatorul Prostanacului Geoana, cel vandut mafiei lui Vantu.

  Foarte grav este ca in Dragnea zace si tradatorul de tzara.
  Intr-o postare de saptamana trecuta am reprodus promisiunile pe care Dragnea i le facuse „artizanului” scenariului dezmembrarii Romaniei (prin pasi marunti normativi) de a-i sustine planul.
  Daca este nevoie, reiau acea informatie.

 134. 134 instalatorul februarie 21, 2010 la 8:57 am

  Am avut in minte niste ginduri acide, dar l-am vazut la TV, pe la 4 dimineata, pe dl Nastase fericit. Cu siguranta unul dintre rarele sale momente de fericire politica din 2004 incoace. Asa incit il felicit pe dl Ponta si il felicit pe dl Nastase pentru aceasta victorie cu semnificatii multiple. Insa intrebarile mele de pe blog ramin valabile. Sigur ca dl Geoana a pierit politic asa cum a trait politic, organizind un congres intr-o atmosfera aiurea, intr-un loc fara nici un dumnezeu – nici o sala frumoasa, demna de congresul unui partid mare, nici o hala industriala, de exemplu una in care inainte se fabricau masini unelte iar acum se prajeste cafea si se ambaleaza cirnati – un loc urit si fara nici o semnificatie alta decit cea de tirg si in care delegatii pesedisti au facut o mizerie ca la porci, vizibila de pe micul ecran, de m-a luat spaima gindindu-ma la comportamentul lor pe acolo pe unde se afla ei in capul treburilor. Ca sa rezum si sa ma exprim sintetic, ii urez dlui Nastase ca, dupa articolul „de ce il sustin pe Victor Ponta” sa nu ajunga niciodata sa scrie si articolul „de ce naiba l-am sustinut pe Victor Ponta?”. Privitor din afara, a fost imbucurator pentru mine sa constat ca, fie si cu o mica majoritate, pesedistii refuza sa fie considerati un partid psiho, un partid al pagubei si cu tiganci vrajitoare la poarta. Am speranta ca acest partid va intelege sansa pe care o are de a deveni – dintr-un colos cu picioare de lut – un partid adevarat si modern. Un partid axat pe valori care se pastreaza in inima si nu pe valori care se pastreaza in cont sau in seif. In istoria politica a dlui Nastase si a pesedeului s-a incheiat un capitol urit.
  Cred ca „generatia Mazare” trebuie sa isi ia si pe blogul dlui Nastase locul care i se cuvine. Ma gindesc cu groaza – mai ales ca Daniel mi-a apreciat contributia cantitativa – dl Ponta, dna Sârbu – ca si ceea ce as numi „generatia Mazariche” – vesnic tinarul si aproape vesnic ministrul Ilie Sarbu – au dorit ani buni sa comenteze pe blogul dlui Nastase si nu au avut loc de mine. De aceea, poate nu este tirziu pentru ei, ma retrag, oferindu-le sansa de a se face remarcati. Dealtfel consider indeplinit obiectivul meu moral, discursul nerostit in congres al dlui Nastase este acela al unui om in deplinatatea puterilor sale politice. Dar trece timpul si risc sa pierd cursa spre city, asa incit ramas bun tuturor.

 135. 136 ellasarya februarie 21, 2010 la 12:26 pm

  No, de-acuma să sperăm că noul drum – al tinereţii – să fie presărat cu succese!
  Şi, aşa cum zicea şi domnul preşedinte Iliescu, o să vă gândiţi să promovaţi şi sexul frumos în partid…

 136. 137 Daniel februarie 21, 2010 la 1:35 pm

  @instalatorul
  Calitativ contributiile mai multor colegi sunt comparabile, sper ca nu m-am facut gresit inteles :-).

 137. 138 analist februarie 21, 2010 la 4:51 pm

  @instalatorul
  Asa cum ziceam, in PSD au cazut zidurile, dar mai avem probleme cu fundatia.

 138. 139 Roxana Iordache februarie 21, 2010 la 5:40 pm

  @nastase. Felicitări! Sper numai ca asta să nu însemne o victorie pentru PD. Ar fi lamentabil ca Adrian Năstase să fie (folosit ca) mâna lungă a lui Băsescu în PSD. Şi păcat, aveţi în partid tineri de valoare, parlamentari cu expunere convingătoare şi care nu au funcţii. Altă problemă, acoperirea flagrant disproporţionată a conducerii la nivel naţional.

  L-aţi prea pus la zid pe Geoană, dar fără preşedinţia lui, PSD ar fi rămas un partid amorf, un conglomerat de dinozauri, o relicvă de tip bolşevic. Sigur că Geoană a făcut şi tâmpenii, dar e un diplomat, o persoană cu un limbaj civilizat şi cu un comportament elegant. Altfel nici nu cred că era ministru de Externe, nu?

  Ponta ar trebui să-şi dea seama că vanitatea pe care a afişat-o azi-noapte nu face decât să-i reflecte contribuţia precară la propria victorie. E simpatic, dar e doar un pretext al greilor care sunteţi de a vă revanşa pe Geoană. Acum, totul e să aveţi viziune, un proiect strategic. Care, dacă se poate, să fie şi pentru ţară.

 139. 140 ellasarya februarie 21, 2010 la 6:18 pm

  Cei care au câştigat un loc în Senat sau Camera Deputaţilor ar trebui să şi-l piardă odată cu ieşirea din partidul datorită căruia au ajuns acolo!
  Ce hahalere!

 140. 141 ciolanus februarie 21, 2010 la 8:50 pm

  daca il avea psd pe ponta de la prezidentiale, de atunci era castigator.

 141. 142 razvanrc februarie 21, 2010 la 8:55 pm

  Sa speram ca PSD-ul va incepe sa aduca cat de cat a partid de centru-stanga pentru ca pana acum era o caricatura de partid. Dar ma tem ca in spatele lui Ponta se vor regasi din nou Vanghelie, Iliescu, Mazare si compania.

 142. 143 paiote februarie 22, 2010 la 12:42 am

  Inteligente mutarile facute de cei trei candidati la presedintia PSD-ului.
  Sincere felicitari D-le A. Nastase.
  Din punctul meu de vedere, o prioritate „O” este de a modifica ce trebuie sa fie modificat pentru a pune capat definitiv si irevocabil „traseismului politic la toate nivelurile.
  In rest este obligatia dv. sa acordati un umarul de sprijin noului presedinte al PSD.
  Cu stima, Panas Ioan-Teofil.

 143. 144 iliecont februarie 22, 2010 la 1:21 pm

  Nu stiu daca are relevanta ceea ce urmeaza sa spun,avand in vedere faptul ka subiectele politice nu m-au atras niciodata,insa consider ca alegerea lui Victor Ponta in fruntea PSD reprezinta un pas inainte spre departatrea de trecutul preponderent asociat PSD-ului si anume comunism,nomenclaturisti,etc ,Victor este un reprezentant al noii fete a PSD-ului,care,din punctul meu de vedere,daca urmeaza sa continue pe directia prin care s-a facut remarcat pana acuma,o sa fie o ‘achizitie’ benefica pentru scena politica romaneasca.

 144. 145 adrian februarie 22, 2010 la 1:53 pm

  ma bucur pt ca a iesit domnul Ponta,pt ca am 24 de ani si noi tinerii avem mai multe sanse de afirmare.sa speram ca dupa 5-6 infrangeri vor venii de 5-6 victorii….daca acum 1 sapt eram in dubiu daca sa ma inscriu in PSD ,acum o sa ma inscriu cu siguranta!!!!!!!!!

 145. 146 Mihai - Grecia februarie 22, 2010 la 2:26 pm

  Frumoase argumente…as fi nespus de interesat de „”calculele din spate”” totusi. Si daca imi veti raspunde incercati va rog, sa nu-mi jigniti intelighentia cu fraze de genul…..nu toti isi fac calcule politice….in politica exista si onestitate (de acord, dar calculata evident)…….etc

 146. 147 Phenom februarie 22, 2010 la 7:18 pm

  Multi dintre cei ce posteaza aici,sunt sustinatori ai lui victor ponta.ok.e dreptul fiecaruia sa sustina pe cine doreste.e dreptul fiecaruia sa aduleze pe cine crede de cuviinta.lipseste,insa,constat cu stupoare,logica unor astfel de sustineri.peste tot,doar aclamatii si adulatii,sperante.pentru ce,boys end girls? nu cumva psd a condus tara 12 ani din 20 si,astazi se vad efectele?inteligenta si cultura,voit pedanta a domnului nastase nu au fost folosite,insa in scopuri nobile pentru tara.chiar si onorabilul dom iliescu,eternul conducator l-a criticat in nenumarate randuri.nu cumva ura majoritatii cetatenilor,fata de psd si conducatorii sai ,a dat voturile lui traian baseescu pentru primul mandat?..ar fi foarte bine ca liderii psd sa isi vada greselile sa si le recunoasca si sa accepte,nu de forma,public,ci prin fapte ca politica facuta in romania de 20 de ani nu este decat o bataie de joc ,o sfidare si o jecmanire legala a poporului,un popor care,de altfel,isi merita soarta.despre victor ponta,nu pot spune decat ca a invins datorita sprijinului nastase-mitrea,cuplu care va conduce real si efectiv partidul.mircea geoana a pierdut deoarece nu a castigat niciodata nimic cu adevarat.
  A si cine crede ca tinerii au o sansa in romania si spera ca psd va da aceasta sansa,mai bine se uita la desene animate,pentru ca acelea sigur sunt reale,comparativ cu increderea lui oarba in politicieni

 147. 148 trifoi februarie 27, 2010 la 12:53 am

  felicitari d-le presedinte am castigat si noi pensionarii odata cu Victor ponta si echipa lui .Am speranta ca se va termina disputele intre d-stra si d-nul Geoana mai ales in public(bloguri,leviziune )nu ne face bine celor de la baza de unde vin voturile nu peste mult timp .Amindoi santeti diplomati ,inteligenti va rog gasiti alte cai de elucidarea divergentelor.Cum pot sa aduc alti membrii in partid daca nu este lineste si intelegere la varf ?Posturi banoase nu puteti oferii, bani la primari nu vin ,de guvernarea mizerabila nu va ocupati dar; poalele in cap ;va puneti pe rind spre fericirea lui Basescu .Foarte bine ca au plecat unii din partid ,cred ca n-au nici o ideologie .Se aseamana si se aduna Unde-i functia acolo sant si ei Sa fiti cu totii sanatosi si porniti la treaba .noapte buna

 148. 149 mitica februarie 27, 2010 la 6:19 pm

  Au pleccat doar nulitatile;oameni dE DOI BANI. Vor veni de buna seama oameni de valoare.Foarte important e sa ne ocupam de ei


 1. 1 Campania PSD si picanteriile sale « Dan-Marius.ro Trackback pe februarie 19, 2010 la 4:19 pm
 2. 2 Brendu’ « Gradina de hartie Trackback pe februarie 23, 2010 la 8:37 pm
 3. 3 Precizari catre un fost coleg « ministru >> prim-ministru >> blogger Trackback pe noiembrie 23, 2011 la 2:04 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: