Scrisoare referitoare la membrii Consiliului National

Astazi, am transmis urmatoarea scrisoare presedintelui Mircea Geoana si secretarului general, Liviu Dragnea, in legatura cu participarea membrilor Consiliului National la Congres:

Domnule Preşedinte al PSD, Mircea Geoană,

Domnule Secretar General  al PSD, Liviu Dragnea,

In calitate de Preşedinte al PSD şi, respectiv, de Secretar General al PSD, aveţi obligaţia de a asigura, la nivelul întregului partid, respectarea prevederilor statutare şi a hotărârilor organelor sale alese.

Corectitudinea procedurilor de organizare a Congresului din 20 februarie 2010 reprezintă o condiţie fundamentală pentru legitimitatea rezultatelor acestuia şi pentru menţinerea unităţii partidului.

În calitate de Preşedinte al Consiliului Naţional, am primit numeroase sesizări, dintr-un număr semnificativ de judeţe, cu privire la nerespectarea prevederilor privind delegarea la Congres a membrilor actuali ai Consiliului Naţional.

Vă amintesc că în conformitate cu art. 49, alin. 2, paragraful 2 din Statutul PSD, din componenţa delegaţilor la Congres fac parte, în mod obligatoriu, toţi membrii în funcţie din actualul Consiliu Naţional.

Prevederea statutară privind includerea în lista delegaţilor la Congres a membrilor Consiliului Naţional a fost reiterată în hotărârea de convocare a Congresului, adoptată la ultimul Consiliu Naţional.

De altfel, respectiva precizare este cuprinsă şi în adresa numărul 16/SG/ 04.02.2010, pe care domnul Liviu Dragnea a trimis-o în judeţe în vederea organizării Conferinţelor Judeţene.

În ciuda acestor prevederi, în multe judeţe, unii membri ai Consiliului Naţional au fost omişi, în mod intenţionat, din componenţa delegaţiilor.

O astfel de procedură împiedică o parte din membrii Consiliului Naţional să-şi exercite dreptul statutar de a participa la Congres, de a se adresa acestuia, de a alege şi de a fi aleşi.

În aceste condiţii, vă solicit, cu toată fermitatea, în calitate de Preşedinte al Consiliului Naţional, să luaţi măsurile necesare pentru includerea pe lista delegaţilor a tuturor membrilor Consiliului Naţional, indiferent de opţiunile lor pentru o „echipă” sau alta.

Dacă nu veţi face demersurile impuse de Statut, voi fi nevoit să mă adresez Congresului cu solicitarea de a nu valida mandatele decât după ce se vor fi făcut completările respective pe baza listei membrilor Consiliului Naţional, pe care o înaintez în anexă.

Cu stimă,

Adrian Năstase

19 Răspunsuri to “Scrisoare referitoare la membrii Consiliului National”


 1. 1 Argusdre februarie 18, 2010 la 11:20 am

  Ma bucur din tot sufletul ca nu ati abandonat total lupta cu cei care eludeaza regulamentele pentru binele lor de-a pururi…si-n vecii vecilor….amin.(asa cred acestia).Normal este sa luptati pana-n ultima clipa si abia dupa aceea sa hotariti daca veti candida ori nu, deoarece consider ca deocamdata nu-i totul pierdut…mai ales ca I.Iliescu v-a dat o gura de oxigen…

 2. 2 Paul februarie 18, 2010 la 11:39 am

  Domnule Nastase,

  Acum, daca tot ati glisat catre interpretarea juridica pura, de ce sa nu cereti la Congres direct aplicarea articolului 11 din Statut, care dispune o serie de sanctiuni administrabile membrilor care au savarsit abateri de la prevederile acestei „Constitutii” a PSD?
  Nevalidarea mandatelor ar fi ceva mult prea „soft”, fata de :
  „(1) discutarea şi avertizarea în Biroul organizaţiilor locale sau teritoriale în evidenţa căreia
  se află sau în organul de conducere din care fac parte;
  (2) avertismentul ultimativ;
  (3) suspendarea din funcţie pe timp limitat ori revocarea din funcţia de conducere;
  (4) retragerea sprijinului politic pentru funcţia obţinută;
  (5) suspendarea pe o perioadă de 6-12 luni din calitatea de membru al partidului;
  (6) excluderea din Partidul Social Democrat.” (art. 11 din Statutul PSD)
  „Curtea Constitutionala PSD” pare depasita de inflatia de revizuiri private ad-hoc a prevederilor fundamentale…

 3. 3 Mari februarie 18, 2010 la 12:15 pm

  Cunosc citeva nume din anexa. Numele respective nu vor vota nici Nastase si nici Mitrea, se pare fie si cu sau fara anexe nu prea aveti sanse!

 4. 4 Karakas februarie 18, 2010 la 1:12 pm

  O excelenta mutare pe table sa sah! Se deschide un nou cimp de actiune. Felicitari!

 5. 5 Doru Coarna februarie 18, 2010 la 2:03 pm

  @ Dl. A. Nastase:

  Scrisoarea asta ar trebui publicata in media si citita la TV pentru a fi cunoscuta de toti membri astfel incat sa se vada incercarile de aducere in litera statutului a actualei conduceri precum si refuzul acesteia.

  Inteleg ca este problema interna, dar nu stiu cum se face ca mereu cei lezati dau dovada excesiva de caracter iar cei vinovati de diverse incalcari, nu, ba din contra, se autovictimizeaza.
  Acum MG se considera jignit de colegul olandez de Bucuresti, adica i-a picat la fix, deci scoala lui Base, ce mai incoace si incolo…

  O fi asta o reteta generala de succes garantat, sfidarea si nesimtirea?

 6. 6 ineJ Suceava februarie 18, 2010 la 2:23 pm

  Domnule Nastase,
  va rog sa va redepuneti candidatura, pentru ca veti avea un real succes.
  Aveti un sprijin neasteptat de mare. Pariu pe 10 euro ca veti iesi Presedinte !!!

 7. 7 blueeye februarie 18, 2010 la 2:45 pm

  Ma bucura nespus de mult sa vad vca ati inceput ofensiva … pe care o asteptam cu mare nerabdare si intarzierea ei ma nedumerea profund !
  Impunerea respectarii de catre TOTI MEMBRII … a Statutului partidului , mi se pare obligatorie si ne -negociabila !
  Se pare ca le-a mai scazut putin elanul complotistilor … se pare ca totusi nu le-au iesit toate jocurile asa cum ar fi vrut !
  Revin cu speranta ca la acest congres , adevaratii delegati … vor reusi sa contracareze actiunile colportorilor de functii si demnitati , si eventual vor inlatura ciumele si putregaiurile care cu miasma lor fac aerul din PSD irespirabil !
  Ma uit cu uimire la cei din Mass-media … pe de-o parte il critica pe Vanghelie, si pe cei care i-au permis sa ajunga in pozitia in care este acum in partid , dar pe de alta parte ei sunt cei care l-au facut practic vedeta prin importanta pe care au dat-o intotdeauna celor cateva fraze pe care a invatat sa le pronunte ! Presa si televiziunile au facut din acesta un fel de MAFALDA … care stie tot, face si desface tot, cand de fapt nu e decat O MAGDA CIUMAC a politicii romanesti !
  Cand nu va mai fi bagat in seama , candnu i se va mai da atata atentie ….. va disparea de la sine … asa cum a aparut !
  Sa speram ca nu va mai dura mult ! sa speram ca acum in ceasul al 12-lea PSD -istii adevarati vor intelege ………care anume este OMUL de care au nevoie in fruntea partidului !
  Daca au nevoie de un om ! daca au nevoie de o treanta cu care sa se stearga vanghelie la … pe picioare de cate ori vrea …
  Si daca cineva mai avea vreun dubiu de ce il sustine vanghelie pe geoana….. cred ca in ultimele zile s-a convins de adevar ! ESTE …. atat de usor de controlat …..incat ce poate fi mai comod decat un geoana pe post de marioneta ?
  Sper totusi, astept ca cele mai importante propuneri si candidaturi sa fie emulate de congres, …. si sper ca votul …….sa va fie favorabil dvs. si PSD -ului in aceeasi masura !

  SUCCES ! Indiferent de decizia pe care o veti lua !

 8. 8 mpg februarie 18, 2010 la 2:48 pm

  Amenintarea cu scindarea psd si formarea unui nou partid este cea mai buna palma pe cere o puteti da, impreuna cu iliescu si ceilalti sustinatori, lui mircea vantu (pardon gioana)

 9. 9 Catalin Antohi februarie 18, 2010 la 3:12 pm

  Tot respectul pentru efortul Dumneavoastra de a moderniza PSD-ul si pentru lupta impotriva abuzurilor de orice fel ,din acest partid ,actualmente,”vanghelizat”.

 10. 10 Pali februarie 18, 2010 la 6:21 pm

  Va rugam sa reveniti asupra deciziei de a nu mai candida !

 11. 11 N.P. februarie 18, 2010 la 8:08 pm

  PSD Ilfov-Membrii Consiliului National
  ( din lista postata de dumneavostra)

  BADULESCU LAURIAN DORU
  FILIPESCU TEODOR
  NAE NICOLAE
  NEGOITA ROBERT
  PANDELE FLORENTIN COSTEL
  ROMAN GHEORGHE
  SERBAN ION
  STEFAN MARIAN

  Domnule Presedinte Adrian Nastase,

  Aveti perfecta dreptate.Membrii Consiliului National sunt delegati de drept la Congresul PSD.
  Dar ce facem cu cei care au beneficiat tot timpul de munca altora.Cei care au distrus sistematic forta partidului si in acelasi timp au avut parte de numiri in functii in dauna colegilor din PSD care,de fiecare data au pus munca,bani,suflet,indiferent de consecinte,pentru ca PSD sa fie primul?
  Acea persoana din lista de mai sus este BADULESCU LAURIAN DORU.Nu mai este membru PSD Ilfov de mult.A fost regenat de PSD Ilfov inainte de alegerile parlamentare din 2008. Acum este membru PSD Arges.De ce oare acest personaj poate sa reprezinte PSD Ilfov la Congres?

  Democratia si libertatea adevarata, mai inainte de toate, cer moralitate. (Ion Heliade Radulescu)

  Personal doresc ca sa reveniti asupra deciziei
  dumneavoastra.Candidati.Dumneavostra sunteti adevaratul lider al PSD.Eu va sustin.

  Cu deosebita consideratie,

  Ninel Peia
  Vicepresedinte PSD Ilfov
  Consiler Local al Orasului Voluntari

 12. 12 suceveanu februarie 19, 2010 la 8:40 am

  Statutul prevede ca delegatii trebuie alesi prin vot secret,art.48.alin 3. Aceasta prevedere nu afost respectata. Noul statut poate intra in vigoare dupa aprobarea de catre Tribunalul Bucuresti. Un nou Consiliu National poate fi ales abia atunci. Respectati legile daca vreti sa fiti credibili.

 13. 13 Domnule Presedinte februarie 19, 2010 la 8:41 am

  Aseara, in urma unui telefon din partea structurii organizatorice din PSD Sector 2, am aflat cu stupoare ca la acest congres mi-am pierdut calitatea de delegat, cu drept de vot, avand o noua calitate de „INVITAT”, calitate ce nu imi confera dreptul de a vota.
  Bineinteles ca in momentul respectiv am fost foarte intrigat, deoarece dupa o activitate de 14 ani in organizatia sectorului 2, dupa atatea si atatea actiuni si campanii la care am participat activ ca membru PSD, ca dupa 14 ani de loialitate fata de partid, aflu ca usor usor devin o persoana indezirabila, fara sa mi se precizeze in clar motivele acestei decizii.
  Din informatiile primite pe anumite surse, si in urma unor investigatii personale, am aflat ca anumite persoane binevoitoare de la PSD Bucuresti, au decis, cu de la sine putere, trecand peste decizia organizatiei din care fac parte, respectiv PSD Sector 2, sa fiu taiat de pe lista, doar pentru ca fiind tanar (actualmente am 35 de ani) ar exista posibilitatea de a nu vota asa cum doresc anumite persoane de la Capitala, votul meu putand fi influentat.
  Prin urmare, atata timp cat momentan sunt membru in Comitetul Executiv al PSD Sector 2, Consilier Local ales, Membru in Consiliul National, activist loial din anul 1996 (pe atunci aveam 18 ani) sub drapelul PSD, mi se revoca aceasta calitate de delegat nu pot spune decat ca viitorul acestui partid este incert.
  Este foarte grav ca de atatia ani, s-au pierdut membrii marcanti din cadrul partidului, membrii a caror activitate a fost incununata de succes.
  Democratia din PSD nu mai exista actualmente atata timp cat jocurile meschine ce se doresc si care se realizeaza in partid se decid la Restaurantul Capsa…….sau prin nu stiu ce fast food-uri din Bucuresti.

  Domnule PRESEDINTE……..AVEM NEVOIE DE CANDIDATURA DVS pentru ca acest partid sa redevina ce a fost odata…….PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT, singura forta de stanga din Romania, partid ce are solutii viabile la problemele actuale ale cetatenilor acestei tari.

  Cu stima, ma inclin, Beldeanu Augustin

 14. 14 Marilena Bara februarie 19, 2010 la 10:28 am

  Domnule Nastase,

  comentariul meu nu este strict legat de evenimentele actuale din PSD; el este unul de ordin general.

  Incerc prin acest comentariu sa fac o clasificare a politicienilor PSD (si nu numai) in functie de dimensiunea lor …ludica.

  Iata cele 3 categorii pe care le-am identificat:

  – barbugii reprezinta acum aprox. 95% din clasa politica romaneasca;
  – jucatorii de sah – 4,9 %;
  – jucatorii de Go – 0,1 %.

  Nimic nu se va schimba pe scena politica romaneasca, pana cand aceste procente nu se vor inversa.

  Aceasta va fi adevarata reforma politica, morala, intelectuala din Romania!

 15. 15 Paralogistu februarie 19, 2010 la 10:48 am

  Intrebare: Congresul de sambata e unul ordinar (caz in care i se aplica prevederile art. 49) sau extraordinar (caz in care i se aplica prevederile art. 50)? Multumesc.

 16. 16 Paralogistu februarie 19, 2010 la 11:01 am

  tot eu, de data aceasta citand din legea n4. 14/2003 a partidelor politice:

  Art. 14.
  (1) Adunarea generala a membrilor partidului politic sau a delegatilor acestora, la nivel national, este organul suprem de decizie al partidului. Intrunirea acestuia are loc cel putin o data la 4 ani.
  (2) Delegatii la adunare sunt alesi de organizatiile teritoriale prin vot secret. Numarul acestora se stabileste in raport cu numarul de membri. Procedurile de desemnare si de delegare a acestora trebuie prevazute in statut.

  Opozant, prevederea art. 49(2) din Statut, ref. participarea „de drept” la Congres a membrilor CN cam incalca art. 14 (2) din legea partidelor politice? Sau ma insel?

 17. 17 Marica Dorin februarie 24, 2010 la 2:56 pm

  Domnule Adrian
  Sunt intrigat de atitudinea domnului Cristian Diaconescu ca pleaca din partidul in care milioane de oameni si-au pus increderea. NU sunt membru de partid dar ma doare ca oameni cu greutate pleaca ( nu acelas lucru cred si despre Razvan Teodorescu din motive personale ) . Va rog daca puteti vorbiti cu domul Diaconescu din partea mea spuneti-i sa mai si citeasca printre randuri si sa prinda scopul : Acea ziarista care a dat uinformatia ( madam Jurca ? ) despre d-l Diaconescu nu cumva e aceiasi individa pentru care rapita fiind in Irak, s-a platit pentru ea si ceilalti doi ziaristi 2 miliarde de euro, bani care nu se mai stie unde au ajuns… Parca la OTV s-a pomenit despre traseul banilor aceia de Lazarius . Ia vedeti cine e in spatele acestei noi afaceri !

 18. 18 Marica Dorin februarie 24, 2010 la 3:04 pm

  Si o a doua problema domnule Nastase : ROMII cer azi in fata guvernului
  ca un ministru sa-si dea demisia ca nu stiu cu ce i-ar fi jignit. NU cumva asta e urmarea atitudinii ministrului ca urmare ca insasi un sef si mai mare a zis ,, tiganca imputita ” si domnul ala nu a patit nimic . Pai daca seful incalca legea eu de ce nu asi face-o ?


 1. 1 Tandemul Geoană-Băsescu, canaliile de * succesuri *, cei care au vândut România, celor din umbră… « Sfinxul Trackback pe februarie 18, 2010 la 5:20 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: