Scrisoare deschisa a unui membru PSDR

Am primit astazi o scrisoare deschisa  adresată membrilor PSD, înainte de începerea Congresului, din partea unui vechi membru al PSDR – doamna Smaranda Dobrescu, o personalitate de marca a acestui partid, avand, in acelasi timp o deosebita expertiza in problematica sociala:

”Dragi prieteni,

Nu știu dacă să consider că trăim sau că trăiți o perioadă dificilă. Nominativul plural ar însemna că ne  unesc în continuare niște principii. Mă îndoiesc în mare măsură și de aceea aș dori să vă mărturisesc că prefer să-mi consum în singurătate decepțiile.

În 2000, vă reamintesc, PSDR s-a scindat în urma prezentării la Congresul Partidului a două moțiuni: una condusă de Alexandru Athanasiu care propunea întărirea partidului și dezvoltarea lui în cadrul unui partid puternic, pentru impunerea forței  principiilor noastre de peste un secol care-și dovedeau mereu actualitatea. Moțiunea avea în vedere fuziunea cu PDSR. Președintele partidului vizat era Ion Iliescu iar președinte executiv, Adrian Năstase. Cea de a doua moțiune condusă de Emil Putin prevedea fuziunea cu APR. (Ați mai auzit ceva despre acest partid? Nu cumva acest partid s-a topit în dreapta românească?) A câștigat moțiunea PDSR, cu toate sacrificiile făcute de mulți dintre noi. Vechii sociali democrați au părăsit în mare parte partidul, iar noi, cei care  am susținut continuarea social democrației în România, am acceptat despărțirea de un autentic social democrat, cel ce mi-a fost neprețuit prieten, Sergiu Cunescu. Prieteni politici  loviți într-un fel sau altul de regimul comunist mi-au uitat numele. Am ținut piept întrebărilor incomode ale prietenilor din Internaționala Socialistă, nedumeriți asupra acceptului nostru de unificare cu PDSR. Aveam pe atunci de partea noastră argumentul în care credeam cu tărie că principiile noastre, îngemănate și probate în timp cu ale social democraților europeni, vor fi suficient de puternice ca să se constituie în  exemple în cadrul noului partid, remarcabil de altfel în opoziție.

Nu a fost să fie așa…

Prezența noastră a mai fost necesară doar pentru puțin timp. După 2005, cei care au aparținut PSDR sau PS s-au împuținat cât să-i poți număra pe degetele unei mâini, iar după 2008, mai regăsim un tânăr coleg clujean pe băncile Parlamentului și un secretar se stat, consilier personal al D-lui Mircea Geoană.

 Lipsa noastră nu a fost probabil resimțită, nu eram niște tovarăși cu mari resurse.. cel mai trist este că nici expertiza noastră, căpătată și probată în ani de grea încercare pentru țară nu a mai fost necesară. Chiar în atât de lipsit de specialiști domeniu cum este cel al pensiilor, un profesor de talia lui Athanasiu nu este solicitat, apărând în schimb în media doar păreri ale multor nechemați, susținând sloganuri corecte și banale, neoferind de fapt nici o soluție.

Faptul că mă adresez vouă, mulți amici printre voi, este determinat de similitudinea situațiilor  cunoscute de mine: cea din 2000 și cea din 2010. Faptul că s-a mers la alegerea conducerii partidului prin echipe și moțiuni, a condus în 2000 la scindare, dar ca urmare a existat și un fapt pozitiv, un partid de stânga puternic cum era PDSR și-a schimbat numele, s-a afiliat Internaționalei Socialiste, a căpătat nu puțini membri loiali și cultivați.

Nu cunosc motivațiile din 2010, dar pentru a trece prin riscul unei scindări este nevoie neapărat de motivația apărării unor principi. Dacă însă riscul prezentării de echipe  are în vedere doar prezervarea unor vremelnice demnități în partid sau în Guvern, perpetuarea unor feude cu un singur personaj de nediscutat, atunci, dragi prieteni, vă rog să fiți conștienți că odată cu slăbirea stângii românești veți lovi și în idealurile social democraților veniți din istorie și care și-au pus speranțele în viitorul stângii.

Ce fel de principii social democrate apără acele organizații din teritoriu care cu ocazia Conferințelor premergătoare Congresului au fost martore mute ale declarației liderilor că aceștia au hotarât să susțină un anume candidat și că reprezentanții pentru  Congres au fost deja propuși de către BP județean? Vorbim de libertate, de șanse egale, de solidaritate, sau de atitudini staliniste?

 Viitorul stângii este întradevăr o miză.

Vă asigur, stimați colegi, că în PSD sau în afară eu nu pot să rămân decât social democrată.”

Smaranda Dobrescu

159 Responses to “Scrisoare deschisa a unui membru PSDR”


 1. 1 Harabula februarie 14, 2010 la 9:26 pm

  @Smaranda Dobrescu
  Unirea PSDR cupartidul domnului Iliescu a avut un singur rost: obtinerea unor mandate de deputat si functii de cativa oameni. Veneau alegerile si se instaurase spaima printre unii ca raman fara coledzi.
  Chiar si dv., fire delicata, o adevarata mimoza senzitiva, social-democrata cu orice prilej, v-ati asigurat ca domnul Athanasiu va va facilita obtinerea unui mandat de deputat dupa ce veti intra in stomacul PSD-ului. Asta o spuneti chiar dv. in cartea despre social democratia de dupa ’89, pe care ati publicat-o.
  Athanasiu s-a dovedit in PSDR a fi un tip decorativ, exact ca Voitec.
  Realitatea este ca ati dat Partidul pentru cateva mandate de deputat si functii.
  Scrisoarea dv. are acelasi efect ca ultima scrisoere a domnului Cunescu catre membrii PSDR.
  Si daca sunteti amabila o intrebare: ce pensie veti avea dupa intrarea in vigoare a acestui proiect de lege?

 2. 2 Ego februarie 14, 2010 la 9:50 pm

  Am tot respectul pt dna Dobrescu si pt dl Nastase, dar social democratia nu poate fi o solutie pt. RO cita vreme partidele sint clientelare si functiile publice se ocupa doar politic de „ai nostri”, cu gura lipita de tâta bugetului pentru a aduce bani la ei sau la partid. Macar liberalismul lasa o sansa initiativei. Social democratia presupune o concentrare de fonduri preluate de la contribuabilii care se descurca mai bine in mina puterii pentru a rezolva probleme sociale. Perfect, dar numai cita vreme banii aceia nu se fura! As fi de acord cu un impozit progresiv daca banii ar ajunge efectiv la socitate, nu la partid sau in vilele diversilor numiti.

 3. 3 ionborgo42 februarie 14, 2010 la 10:19 pm

  Dle.Adrian Nastase,
  Citind „Scrisoarea deschisa” autoare dna.Smaranda Dobrescu ,neangajata politic la acest moment,dar cu sufletul alaturi de adevaratele valori de stanga,fara a fi condamnat de un patetism desuet,remarc o mare dezamagire si mai ales jena de ceea ce se petrece in PSD la varf si mai ales in „tabara Geoana-Vanghelie”.
  Sunt social-democrat din tata-n fiu de formatie intelectuala si din ceea ce vad si citesc ca se „cotereste” in PSD ma pune pe gabduri si nu numai pe mine ci si pe o mare masa de oameni de stanga din tara.Vorbesc in deplina cunostinta de cauza si-mi permit a spune ca majoritatea conducerilor locale ale PSD,din provincie sunt alcatuite pe „cumetrii’ avand in vedere doar interese de grup.
  Sunt ardelean si stiu ca in Ardeal PSD are o mai mica aderenta in mase iar cauza principala a acestei situatii este tocmai proata imagine a luptelor intestine la varf,in capitala si aceasta politica sectara gen Vanghelie,Nichita,Mazare ,Oprisan,etc.
  Modelul de la varf se repercuteaza la nivel judetean si asa mai departe si chiar daca nu se recunoaste in PSD s-a instalat haosul.Delegatii la Congres de regula nu se aleg in adunari generale ci se „trag din condei” cu reprezentanti convenabili.
  Daca situatia va continua in acelasi mod,fara a ma erija in profet,am convingerea ca la viitoarele alegeri locale si generale PSD va fi partidul de pe locul III in cel mai fericit caz.
  Din principiile generoase ale Socialismului modern in politica de varf a PSD nu recunosc aproape nici unul.
  Si acum imi staruie in urechi atentionarea vizionara a dlui.Presedinte .Ion Iliescu la Congresul cand s-a produs „schimbarea”- „Aveti grija pe mana cui dati Partidul” si multa dreptate a avut…

 4. 4 un american februarie 14, 2010 la 11:03 pm

  daca veti iesi presedinte al psd , atuncica lider al opozitiei care va fi opinia dumneavoastra in legatura cu aparitia unui nou kosovo , de data asta in mijlocul teritoriului romanesc ?

 5. 5 Plano februarie 14, 2010 la 11:32 pm

  Daca imi amintesc bine, PSDR era membru in Internationala Socialista si PDSR nu!
  Unificarea celor doua a fost o realizare formidabila a echipei Nastase, permitand adoptarea actualei denumiri a partidului, PSD, cat si afilierea la Internationala Socialista, in ciuda opozitiei fostului PD, actual PDL, reprezentat atunci de o tanara, Lavinia Sandru, pe care, mai tarziu, Basescu a trimis-o pe centura…….
  Cred ca viitorul Congres al PSD ar trebui sa-i rasplateasca pe „batranii” social-democrati prin acordarea unor functii in structurile partidului.
  Cei tineri, in frunte cu Geoana, nu au de unde sa stie ca iesirea PSD in Europa s-a realizat si prin notorietatea pe care a avut-o partidul social-democrat absorbit.

 6. 6 ceir.harja februarie 14, 2010 la 11:47 pm

  Ce aud si citesc imi da fiori de afacere politica, numai social democratie nu este acum in pregatirea congresului. Avuti locali fac ce vor la nivel de judet,,, se organizeaza echipe de vot nu de conducere ,,,uni din ei nu au nimic comun cu doctrina de stanga.Nadejde(a) credem sa apara cand adevarul crud se va spune deschis,,,incotro socialistilor ??? la stanga sau la dreapta, ca inainte nu putem merge cu asemenea hal de conducere.

 7. 7 Vava021 februarie 15, 2010 la 12:24 am

  Dle Adrian Nastase Nu stiu ce puteti face ,dar cand vad cum se organizeaza adversarii dv ma apuca nebunia. Cand vad cata lipsa de consideratie fata de simpli membri de partid este, membri care sunt tratati cu: „multi da prosti”, pentru ca au adoptat solutia ” daca voi nu ma vreti eu va vreu” sigur ca raman paralizat. Nu stiu ce pot face, nu stiu pe cine sa contactez, nu stiu cum sa ii mai fac sa reactioneze. Nu vad deloc bine evolutia PSD. Pana la urma voi incerca sa contest in justitie. e singura solutie la intreg cortegiul de abuzuri de incalcari ale statutului. Nu am nimic de pierdut si pana la urma cariera mea profesionala nu tine de sustinerea partidului.

 8. 8 Bibliotecaru februarie 15, 2010 la 12:34 am

  Ce ar fi ca PSD să invite la acest moment al alegerilor principalii lideri ai partidelor, sindicatelor, patronatelor şi, în general, ai societăţii civile, pentru ca aceştia să aleagă dintre candidaţi pe cel care cu care crede că s-ar înţelege cel mai bine şi, având deja această soluţie hotărâtă, să susţină fiecare candidatul ales în faţa celor care vor alege preşedintele PSD.
  Este foarte important că viitorul preşedinte să fie un bun lider de partid, dar este la fel de important să fie un lider cu o bună imagine şi în afara partidului, un bun colaborator şi mediator cu celelalte partide, cu media, cu societatea civilă, cu sindicatele, cu patronatele…
  Eu cred că rău nu poate să fie.

 9. 9 Aya februarie 15, 2010 la 1:02 am

  Reiau, aici, un text destinat cunoasterii adevarului.

  CE NU SPUNE RADU PODGOREANU IN SCRISOAREA SA DESCHISA:

  DACA SE MENTINE ACTUALA CONDUCERE, PSD VA DEVENI INSTRUMENTUL POLITIC AL MAFIA (SORIN OVIDIU VANTU FIIND DOAR PARTEA VIZIBILA A ACESTEIA) IAR LIVIU DRAGNEA SI ALTI PRESEDINTI DE CONSILII JUDETENE, ACOLITI AI LUI GEOANA, VOR DIRIJA, OFICIAL, FONDURILE CATRE AFACERILE MAFIA!

  Motto:
  “Je suis irreductiblement (…) de gauche et si cette expression vous prete a rire, vous n’etes qu’un pitre”
  (Louis Aragon)

  Salut gestul lui Radu Podgoreanu de a-i adresa Prostanacului Geoana o scrisoare deschisa prin care sa ii puna in fata realitatea. Citind aceasta scrisoare, Prostranacul se vede pe sine asa cum este, ca si cum s-ar privi in oglinda.

  Am si o satisfactie personala, as spune: ca si Radu Podgoreanu, am facut asocierea de fond intre demersurile Prostanacului ai ale gashtii acolitilor sai si asa-numita revolutie culturala chineza.

  Desigur, suntem la niste decenii de acel sinistru din China, mijloacele s-au rafinat, dar, in esenta, scopul este acelasi.
  Depasirea resorturilor ultime ale serviturii, potentarea iluziei si inlaturarea celor care pot recunoaste, dincolo de masca, minciuna, incercarea de manipulare prin falsitatea limbajului.
  Disimularea, opresiunea, violenta- reglarea opresiva a vointei prin instrumente politice, a afectului.
  Blamarea “infamului intelect” si promovarea nonvalorii.
  Crearea unui alt fel de OM Nou politic, avand modificata programat pana si perceptia asupra politicului, care proclama a fi “eliberare” ceea ce inseamna, de fapt, negarea adevarului.
  O dementa politica.

  Ceea ce, din jena, nu spune Radu Podgoreanu in scrisoarea sa deschisa este ca mentinerea Prostanacului la conducerea PSD inseamna transformarea Partidului Social Democrat intr-un instrument politic al mafia, urmand ca in acesta sa fie promovati, in posturi cheie, oameni ai lui Sorin Ovidiu Vantu (acesta fiind doar partea vizibila a unor structuri mafiote, care au nevoie de legitimare politica).

  Ceea ce Radu Podgoreanu nu a spus, din jena, este ca daca Prostanacul Geoana se mentine in fruntea PSD, acolitii acestuia care ocupa posturi de presedinti ai Consiliilor Judetene (de exemplu, Liviu Dragnea) urmeaza sa dirijeze fondurile catre afacerile mafiei lui Sorin Ovidiu Vantu care, astfel, vor prospera cu “bani oficiali”.

  Imi pare esential sa se afirme, fara “jene intelectuale” adevarul: DACA PROSTANACUL (zis si Mircea Geoana) VA RAMANE PE FUNCTIA DE PRESEDINTE AL PSD, ACESTA SE VA TRANSFORMA IN FORMATIUNEA POLITICA A MAFIA.

 10. 10 Aya februarie 15, 2010 la 1:07 am

  @

  Harabula

  Stii bine ca a fost modul optimal de consolidare a social democratiei in Romania imbinand reprezentarea parlamentara cu cea puternica, la nivelul Internationalei Socialiste.

 11. 11 Aya februarie 15, 2010 la 1:45 am

  @

  Un american

  BATALIA ACTUALA IN PSD ESTE INTRE PASTRAREA INTEGRITATII ROMANIEI- SUSTINUTA DE ADRIAN NASTASE- SI DEZMEMBRAREA ROMANIEI (AVUTA IN VEDERE DE GEAOANA SI ACOLITII LUI, DE CONIVENTA CU CRIMINALUL BOC)

  Motivul incrancenarii cu care Geoana, Dragnea, Vanghelie, Sarbu si altii vor sa isi conserve pozitiile politice decizionala este federalizarea Romaniei, dezmembrarea tarii – idee pe care acestia o sustin impreuna cu criminalul Boc (citeste, te rog, textul meu datat februarie 13, 2010 la 4:21 postat la partitia „La ce folosesc consultarile in partid: PSD nu vrea vanghelion, ci Congres”.)

  Adrian Nastase este adversarul declarat al federalizarii Romaniei, a dezmembrarii ei si singurul om politic care s-a opus eficient- nu doar prin vorbe- inca din anii ’90, acestui criminal „proiect” pentru Romania

  DECI, MIZA ALEGERILOR IN PSD ESTE INTEGRITATEA ROMANIEI.

  DACA ADRIAN NASTASE VA FI PRESEDINTELE PSD (ACEST LUCRU INSEMNAND FORTA DECIZIONALA POLITICA), ROMANIA ISI VA PASTRA INTEGRITATEA TERITORIALA.

  DACA PROSTANACUL GEOANA ISI VA PASTRA FUNCTIA DE ACUM (IAR DRAGNEA, SARBU SI ALTII VOR RAMANE PE POZITII) ROMANIA SE VA DEZMEMBRA.
  De ce?
  Dezmembrarea Romaniei se face prin pasi legislativi, care inseamna tot atatea decizii politice la care PSD ar fi parte- caci acele decizii sunt luate de conducerea partidului!

 12. 12 Aya februarie 15, 2010 la 1:57 am

  @

  Un american

  OPOZITIA LUI ADRIAN NASTASE LA DEZMEMBRAREA ROMANIEI
  (DEZMENBRAREA TERITORIALA A TARII ESTE VIZATA DE TANDEMUL GEOANA- CRIMINALUL BOC)

  In urma negocierilor dintre criminalul Boc si Prostanacul (Geoana) s-a convenit ca proiectele legislative referitoare la Statutului minoritatilor si reorganizarea regiunilor de dezvoltare (a carei principala miza este aparitia regiunii de dezvoltare Covasna+ Harghita+ Mures) sa fie cat mai rapid adoptate in Camera Deputatilor (Camera parlamentara decizionala) pentru infiintarea Tinutului Secuiesc cumva “pe nepregatite” ( ma refer la opinia publica a carei atentie trebuie distrasa) pana cel mai tarziu in 2012.

  Relatia dintre cele trei demersuri este urmatoarea:
  – reorganizarea pe regiuni de dezvoltare urmeaza sa uneasca teritorial partile componente ale Tinutului Secuiesc (stabilindu-i si granitele);
  – Legea Statutului minoritatilor va crea posibilitatea obtinerii de bani publici de la bugetul de stat pentru aplicarea politicilor respective.

  Reorganizarea pe regiuni de dezvoltare, negociata intre criminalul Boc si Prostanacul (Geoana) a facut un pas inainte odata cu recenta adoptare tacita de catre Senat a proiectului.

  Csutak Istvan, “scenaristul” noii ordini teritoriale a Romaniei, a afirmat ca strategia are, neoficial, sprijinul PSD si PDL, inca de cativa ani.
  “In 2006, am avut o intrevedere cu presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, Liviu Dragnea (secretarul general al PSD; n.A.). Mi-a spus ca, desi nimeni nu prea misca in front, ca nu cumva sa faca un pas gresit din punct de vedere al partidului, din discutiile avute cu colegii presedinti de consilii judetene reiese ca sunt interesati de reorganizarea regiunilor de dezvoltare, cu o conditie: sa fie asa facute, incat ulterior, fara modificari, sa li se poata da si atributii administrative” a declarat acesta.

  OPOZITIA LUI ADRIAN NASTASE LA MARSAVUL PLAN AL FEDERALIZARII ROMANIEI

  Tentativele UDMR de a obtine premisele federalizarii Romaniei folosind tehnica pasilor mici dateaza de la sfarsitul anilor ‘90- accentuandu-se dupa 2001- presiunile devenind foarte puternice incepand cu 2004.

  Specialistul in Drept international si omul politic Adrian Nastase a stopat demersurile printr-un argument forte: solicitarile maghiarilor presupun autodeterminarea care este un drept al popoarelor, nu al minoritatilor.
  Tot Adrian Nastase a insistat- si si-a impus punctul de vedere- ca drepturile minoritatilor sa fie tratate in mai largul si generosul context al drepturilor omului.
  Ca atare, otravitul proiect (ascuns dincolo de pasii mici) al federalizarii Romaniei nu a putut inainta, cata vreme Adrian Nastase a avut decizia politica in calitate de presedinte al PSD si de prim ministru.

  In 2005, dupa preluarea conducerii PSD de catre Prostanacul (Geoana) si a (pe atunci) PD de catre Boc, intre cei doi au inceput negocieri privitoare la inaintarea pe calea federalizarii Romaniei, prin pasi legislativi.
  Cel care ii incurca era Adrian Nastase (presedinte executiv al PSD- si cu mare influenta in partid) si presedinte al Camerei Deputatilor (camera decizionala pentru respectivele proiecte avute in vedere).

  In martie 2006 Adrian Nastase este debarcat, in baza unui plan mafiot, din postul de mare influenta politica in PSD si determinat sa demisioneze de la conducerea Camerei Deputatilor.
  La conducerea Camerei Deputatilor a ajuns un tanar care a parut a “prinde din zbor” imediat si a aplica politica lui Adrian Nastase, opunandu-se si folosind mijloacele procedurale existente pentru stoparea Statutului minoritatilor (care, gratie politicii duse de Nicolae Vacaroiu, pe atunci presedintele Senatului, fusese respins in aceasta prima Camera parlamentara; dar, decizionala era- si este, in continuare, caci batalia reincepe- Camera Deputatilor).
  Nu o data am observat la Bogdan Olteanu, in perioada in care a fost presedintele Camerei Deputatilor (urmandu-i lui Adrian Nastase, in martie 2006) “rezolvari”, legate de zadarnicirea acelui periculos proiect (Statutul minoritatilor) in care mi se parea ca recunosc “amprenta cuiva”. La inceput, Bogdan Olteanu era mai stangaci (de parca s-ar fi uimit singur de complexitatea si neasteptatul demersurilor sale)- apoi, a fost din ce in ce mai sigur pe el. Iar eu, aveam impresia a vedea din ce in ce mai clar o “amprenta” draga si cunoscuta, in acele demersuri.

  Prin revenirea lui Adrian Nastase in pozitia de presedinte al PSD si redobandirea formala a atributiilor de negociator politic pentru partid, va fi anulata posibilitatea unor intelegeri marsave, cu criminalul Boc, privind pasii care duc la federalizarea Romaniei.
  Este, la nivel de politica statala si in cadrul unor interese care transcend strict interesul PSD, principalul motiv pentru care Geoana si acolitii sai (strict interesati de acel marsav proiect) se zbat pentru conservarea pozitiilor de forta in PSD, impotirva lui Adrian Nastase.

  Reamintesc un pasaj esential din acest text: LIVIU DRAGNEA ERA VERIGA DE NEGOCIERE, A PSD- GEOANA, PENTRU ACEL MARSAV PROIECT, INCA DIN 2006!

  AMINTESC CA ILIE SARBU A DECLARAT, LA SFARSITUL LUI 2008, CA PURTASE DISCUTII CU PD- BOC INCA DIN 2006 (DUPA DEBARCAREA LUI ADRIAN NASTASE) PENTRU FORMAREA UNUI GUVERN PSD- PD (si formarea unei majoritati parlamentare PSD- PD, care nu s-a putut realiza data fiind rezistenta lui Ion Iliescu si a lui Adrian Nastase- care isi mentinusera puternica influenta in Parlament in pofida faptului ca pozitiile formale in partid apartineau lui Geoana si acolitilor sai).

  Acele negocieri intre Geoana (plus Dragnea, Sarbu, Vanghelie si altii) si (pe atunci) PD aveau in vedere formarea guvernului si a unei majoritati parlamentare printre scopurile acestora aflandu-se si adoptarea Statutului minoritatilor (proiect aflat deja la Camera Deputatilor si care a arui adoptare era permanent impiedicata prin implicarea activa a lui Adrian Nastase si prin receptivitatea liberalilor la folosirea procedurilor parlamentare specifice) si depunerea (si adoptarea) inca de pe atunci programatului proiect legislativ al modificarii Legii 315/2004 privind dezvoltarea regionala (si formarea regiunii de dezvoltare Covasna+Harghita+Mures).

  Cred ca am detaliat clar de ce este important SI pentru intreaga Romanie ca Geoana si acolitii lui SA FIE INLATURATI din prima linie a PSD, iar presedinte al partidului sa redevina Adrian Nastase.
  Acum, poate, devine clara semnificatia mai greu descifrabila (pentru cei care nu cunosc aceste cumplite miscari de culise si criminale negocieri) a cuvintelor lui Adrian Nastase: “Nu am o miza personala candidand pentru functia de presedinte al PSD”.
  Intr-adevar, miza lui Adrian Nastase este integritatea Romaniei- care se poate mentine doar prin existenta unui PSD puternic, activ, inflluent.
  Poate acum devine clara semnficatia afirmatiei sale: “Dorinta mea este sa formez o echipa puternica”. Da, o echipa care sa nu accepte marsave negocieri si sa-i duca mai departe lupta pentru Romania.

 13. 13 Aya februarie 15, 2010 la 2:15 am

  @

  Ego

  Nu social democratia este vinovata de mizeria politicianisto-mafiota din Romania.

  Te corectez in sensul ca nu exista vreun sistem politic benefic pentru Romania (citez din textul tau): „cata vreme partidele sint clientelare si functiile publice se ocupa doar politic de „ai nostri”, cu gura lipita de tâta bugetului pentru a aduce bani la ei sau la partid”.

  Importante sunt directiile de actiune- iar acestea sunt totdeauna specifice indivizilor care au decizia politica.

  Afirmi (citez) „Social democratia presupune o concentrare de fonduri preluate de la contribuabilii care se descurca mai bine in mina puterii pentru a rezolva probleme sociale”.
  De la ce naftalina ideologica ai scos acest amestec de lucruri?
  Adrian Nastase este social democrat autentic, si, in perioada in care a fost prim ministru, programul sau de guvernare a avut printre prioritati investitiile, dezvoltarea, crearea de locuri de munca si, in aceasta baza, cresterea economica.
  O buna protectie sociala inseamna SI garantia existentei si stabilitarii locurilor de munca- or, intr-o economie de piata, acest lucru presupune sustinerea investitiilor.
  Aceasta este o idee specifica social democratiei moderne, reprezentate de Adrian Nastase.

 14. 14 blogideologic februarie 15, 2010 la 4:03 am

  Pentru diversificarea de portofoliu, unele firme agricole au trecut pe cercetarea ştiinţifică medicală şi Inteligenţa Artificială. Mirabil exemplu este S.C. M.D.-Agricola S.R.L., cu director general Mircea Dinescu. Absolvent al Academiei de Partid „Ştefan Gheorghiu“, Mircea Dinescu este implicat în cercetări privind obţinerea fibrelor de dializă – Tehnologia de preparare a membranelor de hemodializă tip hollow-fiber – capilare – şi instalaţia de obţinere a fibrelor pentru echiparea dializorului. Firma S.C. M.D.-AGRICOLA S.R.L. doreşte extinderea cercetărilor în scopul fabricării dializoarelor echipate cu fibrele obţinute (la un preţ de cost de cca. 3 ori mai mic faţă de cele ale producătorilor consacraţi) şi la un nivel de calitate similar cu cel al furnizorilor externi. Conform Raportului S.C. M.D. AGRICOLA S.R.L., poetul şi secretarul de stat Mircea Dinescu a primit distincţii pentru lucrările : „Complecşi bioactivi din colagen şi extract de Citrullus vulgaris, pentru uz cosmetic“ ; „Zguri siderurgice reciclate, procedeu şi instalaţie de preparare şi utilizarea acestora în infrastructura terestră“; „Systeme de monitoring et regulation automatique du processus de dialyse renale“; „Monitorizarea globală a proceselor biologice ce au loc în cadrul operaţiilor de dializă renală, utilizând sisteme informatice de inteligenţă artificială şi interfeţe specializate pentru achiziţia datelor semnificative în timp real“.

 15. 15 Aya februarie 15, 2010 la 4:07 am

  @

  Plano

  PSD SI IMPORTANTA EXISTENTEI „BLAZONULUI” SOCIAL DEMOCRAT AB INITIO

  Ai adus in discutie un subiect esential- cei care ignora importanta istoriei se ignora pe sine.
  Fondarea PSD in 2001- partid social democrat modern, nemarxist- si, in cadrul acestuia, contributia esentiala a PSDR la consolidarea social democratiei din Romania si a intrarii de drept in familia stangii europene sunt elemente esentiale pentru trecut in care isi are radacina viitorul.

  Adrian Nastase si Alexandru Atanasiu- doi social democrati de referinta pentru politica romaneasca s-au reunit sub insemnele PSD in 2001.

  Imi amintesc, de parca s-ar fi intamplat ieri, cum, pentru admiterea PSD in Internationala Socialista, exceptionalul negociator politic Adrian Nastase a reusit sa obtina si sprijinul mai „dubitativului” Partid Laburist din Anglia („dubitativ” pana la aparitia PSD!).
  In paralel, Adrian Severin purtase alte negocieri fructuoase, la nivelul IS.

  Da, ai perfecta dreptate sa insisti (am remarcat eleganta cu care ai procedat)- citez din postarea ta: „Cred ca viitorul Congres al PSD ar trebui sa-i rasplateasca pe “batranii” social-democrati prin acordarea unor functii in structurile partidului.”

  P.S.
  Creditarea, din eleganta, a nemernicilor este contraproductiva.

  Daca sunt de acord cu tine ca este posibil ca foarte tinerii din PSD sa nu fie foarte lamuriti (si, in acest caz, situatia trebuie remediata) in legatura cu faptul ca „iesirea PSD in Europa s-a realizat si prin notorietatea pe care a avut-o partidul social-democrat absorbit” (am citat din postarea ta) NU ESTE ADEVARAT CA PROSTANACUL GEOANA NU STIE ACEST LUCRU.

  PROSTANACUL SE PREFACE CA UITA CONTRIBUTIA ESENTIALA A LIDERILOR PSDR IN „IESIREA PSD IN EUROPA” CUM SPUI!

  In 2001, cand a fost fondat PSD (PDSR+PSDR)- presedinte fiind Adrian Nastase- exista deja guvernul Nastase, in care sef la Externe era Prostanacul.
  Acesta stie perfect cat de important a fost, pentru admiterea PSD in IS, faptul ca in partid exista, ab initio, garantia unui „blazon” social democrat.

  Prostanacul se preface ca uita importanta liderilor fostului PSDR in legitimarea europeana initiala a PSD.

  „Uitarea lui pricina are” pentru a-l parafraza pe Ernst Junger.
  Prostanacul doreste sa pastreze functiile importante din partid pentru gashca acolitilor sai in ideea ca acestia, „la adapost de alti ochi”, sa „colaboreze” cu mafioti apropiati de Sorin Ovidiu Vantu (in sinistra ipoteza ca Prostanacul si-ar conserva pozitia in PSD, catre afacerile mafiei lui Vantu urmeaza sa fie dirijate fondurile prin „penitza” presedintilor de Consilii Judetene, acoliti ai Prostanacului- exemplul concludent fiind Liviu Dragnea).

 16. 16 Aya februarie 15, 2010 la 4:12 am

  @

  Ionborgo42

  Cred ca ar fi o foarte buna idee ca in Sala Unirii, de la Palatul Parlamentului, unde se va desfasura Congresul PSD in 20 februarie 2010, sa apara inscrise vizibil, cu litere foarte mari, pe un panou, memoriabilele cuvinte ale lui Ion ILiescu din 2005:
  „AVETI GRIJA PE MANA CUI DATI PARTIDUL!”

 17. 17 esop februarie 15, 2010 la 4:49 am

  Domnu’Nastase cu toate marlaniile pe care le-ati facut si cu toata aroganta dvs.,intre dvs. si natangul Geoana,v-as prefera pe dvs.(Diaconescu=Antonescu).Dar ce veti face cand va veni Marean cu sutele lui de delegati tigani?

 18. 18 Aya februarie 15, 2010 la 4:52 am

  @

  Planu

  @

  Ionborgo42

  GEOANA: DE LA DATUL IN BOBI LA DATUL IN GROPI

  Prostanacul (zis si Geoana) trebuie sa iasa din prima linie politica si sa se duca pe randul din spate.
  El este un manelist al politicii romanesti, cu deliruri in care se vede alergand printre flacari mov, fugarit cu maciuci parapsihologice.

  Prostanacul (zis si Geoana)- un individ primitiv- merge la vrajitoare.
  In anumite cercuri este de notorietate ca Prostanacul (zis si Geoana) apeleaza la serviciile de gen ale Bombonicai Dragnea (nevasta lui Liviu Dragnea) si ale prietenei acesteia, Cornelia Mohanu (nevasta primarului PSD de Turnu Magurele, Nicolae „Nae” Mohanu) care se ocupa cu descantatul, ghicitul si magia neagra.

  Ele ii dau Prostanacului (zis si Geoana) in bobi iar el da in gropi.

 19. 19 Doru Coarna februarie 15, 2010 la 7:35 am

  @ Harabula:

  Ai dreptate, este rau acest clientelism politic, dar ideea democratiei este sa alegi un lider care apoi isi aduce o echipa ce-i impartaseste crezul sau politic si intelegandu-l, ii usureaza punerea lui in aplicare conform dorintei alegatorului, chiar daca e vorba de alegeri interne.

  Nu poti aplica principiul competentei, ar insemna concursuri si contestatii permanente si cu zecile de mii, se pune accentul pe flerul liderului in a-si aduce o echipa ale carei performante sa nu-i aduca scaderi electorale, iar daca greseste, se presupune ca alegerile urmatoare vor corecta acest lucru (asta ramane s-a vedem la congres).

  Nenorocirea survine atunci cand liderul intelege sa-si forteze alegerea folosind adjuvante politice dar nedemocratice, aici el distruge ideea de democratie, si uite ca o fac tot mai multi lideri politici romani, e o boala care se ia prin imitatie; rezultatul este dezastruos pentru toti dar aparent minunat pentru ei.

  Adevarata cauza ca asa ceva se poate intampla o constituie caracterul lacom al omului, este o trasatura generala, dar trebuie sa ti-o infranezi ca om politic, asa cum iti infranezi dorinta de a bea, de a fuma, sau alte vicii, caci asta este in fond, un viciu al omului politic pe un fond labil, ceea ce atrage in final imbolnavirea/ disfunctionalitatea sistemului.

  Concret, cei care forteaza alegeri sunt lacomi, slabi si compromit totul.
  Daca in alte meserii nu ii poti cere omului sa se schimbe, in politica, pentru un profesionist, poti cere acest lucru; ar trebui sa poti chiar obliga la lipsa de lacomie, dar ar insemna ca societatea sa fie normala, ori nu-i asa, lacomia este motor in business dar este o pacoste in rest…

 20. 20 CIHODARU februarie 15, 2010 la 8:26 am

  Domnule A.N-va scriu pentru a treia oara-sunt vice PSD-FETESTI-faceti ceva impotriva acestor jocuri de culise referitor la stabilirea delegatiilor la Congres!ALTFEL TOTUL ESTE PIERDUT.NU PROCEDATI CA DOMNUL ILIESCU LA CONGRESUL PRECEDENT CIND A DORIT PRIN CINSTE SI CORECTITUDINE SA DEVINA PRESEDINTE PSD
  PROPUNERE:iesiti in zilele ce au mai ramas impreuna cu d-nii Mitrea,Diaconescu,Ponta pe micul ecran si informati,,poporul PSD”despre jocurile de culise referitoare la stabilirea delegatiilor la Congres.-cu date concrete pe fiecare judet in parte.IESITI IMPREUNA.
  PS:va stau la dispozitie cu date pentru Ialomita.Conferinta!?-la Ialomita pe 17.
  Luati in calcul -cu regret o spun-si alternativa formarii unui alt partid de stinga.

 21. 21 ion februarie 15, 2010 la 8:37 am

  Domnule Nastase nu ne lasati pe mana prostanacului de Geoana ….VA RUGAM …………e un pierzator , pentru partid , el nu e constient ca nu i l vor nici macar toti din partid , cum sa il mai vrea alegatorul simplu , toti, dar absolut toti vechii membri PDSR sunt impotriva lui Geoana , la conferinte a bagat ca delegati numai oameni slugarnici , supusi care sa voteze la comanda , RUSINE , eu personal sunt din 1995 in PSD (PDSR) si plec din partid daca ramane Geoana . Ce a uitat prostanacul sa spuna e ca de fiecare data , in 92 sau 97 dupa ce s-a rupt partidul , el de fapt s-a intarit si a devenit castigator , sa stea boul asta singur cu Vanghelie si Hrebenciuc la partid ……

 22. 22 ionborgo42 februarie 15, 2010 la 9:55 am

  @Aya

  „Noi cu Prostanac-un frunte ,trecem munte dupa munte” .Ce zici? Se potriveste acest „Motto” cu ceea ce se petrece acum in „Grupa mica” a PSD ?
  Lupta pentru putere in PSD intrece orice imaginatie ! Tupeul ,prostia si tradarea si-au dat mana .O fi ceva legat de „Mama Omida” si musai trebuie o „exorcizare” .
  Intalnirea de taina de aseara ( 14 II) seamana cu acele intalniri oculte ale celor fricosi si tembeli care se feresc de lumina .”Pradatori nocturni” .(Vezi vizita la S.O.V.) Toate miros a treaba de trepadusi.Vanghelizarea,se vede,este contagioasa.

 23. 24 Socrate februarie 15, 2010 la 10:07 am

  Îi înţeleg dezamăgirea doamnei Smaranda Dobrescu. Din altă perspectivă şi noi, cei proveniţi din PSM, avem toate motivele de a fi nemulţumiţi. În anul 2003, cei mai mulţi membri PSM au votat pentru fuziunea prin absorbţie de către PSD, bazându-se pe promisiunea că partidul va avea o orientare de stânga. După venirea la conducerea partidului a lui Mihai Geoană, PSD-ul şi-a accentuat orientarea liberală, ceea ce a făcut ca militanţi ai acestui partid să fie marginalizaţi şi obligaţi să părăsească partidul. Menţinerea lui Mircea Geoană la conducerea PSD nu este de bun augur pentru viitorul partidului, putând duce la sciziune, spre marea satisfacţie a portocaliilor.

 24. 25 George Ban februarie 15, 2010 la 10:09 am

  Stimati moderatori,

  A fost deci o greseala schimbarea pozei lui Mihnea Georgescu? Pentru ca azi vad ca s-a revenit la cea veche. Care este adevaratul Mihnea Georgescu? Cred ca asta se intreaba si el…

 25. 26 plano10 februarie 15, 2010 la 10:21 am

  @Aya
  Multumesc pentru detalierea ideii de blazon social democrat modern. Purtatorii blazonului trebuie rasplatiti.
  N-as fi atat de vehement impotriva lui Geoana . Cu toate stangaciile si, in ultimul timp, lucraturile din culise, are meritul ca a pastrat intreg, timp de cinci ani, un asemenea partid in care sunt atatea personalitati cu opinii diferite.
  E nevoie si de Geoana in acest partid, dar nu pe functia de presedinte. Dupa ce se mai maturizeaza, vorba lui Iliescu, poate sa revina.

 26. 27 George Ban februarie 15, 2010 la 10:28 am

  Stimate Domnule Adrian Nastase,

  In vartejul acesta de mesaje, de aprecieri contradictorii, ma intreb daca nu ar fi mai bine ca actualul PSD sa se sparga in mii de cioburi, pentru a se coagula ulterior doar partile cu adevarat bune. Singura conditie ca partea buna sa iasa la suprafata dintr-un PSD nespart este ca Dvs sa deveniti presedinte. Eu va urez mult, mult succes! Din pacate, asa cum s-a vazut si la Basescu, prostia a prins curaj si incalca regulile cu tupeul caracteristic. Si cum prostii sunt multi…

  Oricum nu va fi nici o nenorocire pentru Dvs daca nu veti fi ales. Aveti o profesie in care va descurcati extraordinar. Nu acelasi lucru se poate spune despre tinichigiul Geoana si despre amicii sai, care trebuie sa ramana cu orice pret in politica, pentru ca altfel fac foamea.

  Regretul nostru, al oamenilor obisnuiti, este ca victoria prostanacilor din PSD ne va face pe NOI sa suferim de foame.

  Multa sanatate pentru toata familia si ce este cel mai important, pastrati-va simtul umorului!

 27. 28 alex.dumitrascu februarie 15, 2010 la 10:52 am

  Oameni buni, de la PSD, PNL, PRM si de pe unde mai sunteti!!
  Faceti-va treaba de opozitie. Chiar nu ne arde asa de mult cum va imaginati, cine va fi presedinte la PSD. Media e full de chestia asta, si permite puterii nemernice si incompetente sa se desfasoare in liniste.
  Credeti ca nu va penalizeaza electoratul? Va inselati. Veti fi in curand la fel de rau vazuti ca si puterea. Congresiti-va odata, pentru Dumnezeu si sariti la gatul puterii. E urgent.
  Nu ne trebuie nici dreapta nici stanga, nici Geoana nici Nastase, nici Orban nici Antonescu.
  Da’ ne ducem de rapa si suferim datorita lipsei de ratiune politica si economica. Daca nu ati fost in stare sa accedeti la putere, incercati cel putin sa limitati dezastrul din opozitie.
  Ce suntem noi de vina ca din intreg PSD-ul nu s-a gasit nimeni sa-l lege sau sa-l inchida undeva pe Geoana in ajunul celebrei „confruntari”?
  Descurcati-va mai repede si mai discret, si sariti odata la gatul puterii.
  Daca nici asta nu faceti sa stiti ca dispareti, chit ca sunteti de stanga sau dreapta sau ce veti mai vrea sa fiti. Nu se vede.

 28. 29 Geo1 februarie 15, 2010 la 10:56 am

  Scindarea PSD-ului va insemna, in opinia mea, desprinderea lui Vanghelie, care va intemeia o „aripioara” internationala cu sigla, in fruntea careia va fi instalat un „prostanac”. Neavand o ideologie autentica, o preactica in management si, mai ales, inteligenta (prostanaci fiind), nu vor supravietui in arena politica nici cu ajutorul vrajitoarei „Mama Omida”. Chear si Rodica Veajitoarea, poate sa-i descante de „deochi’ lui Geoana, ca tot nu-i ridica nivelul IQ. Cat despre Marean, strategul GAGAL-GOAGAL „care este” al viitoarei aripioare, ce putem spune? „Care este” un social-democrat al micilor, carnatilor si lazilor cu bere distribuite, eventual, la Romexpo. Bafta!

 29. 31 Politica februarie 15, 2010 la 11:09 am

  @ion

  Voturile se numara nu se „cantaresc”

 30. 32 HATMANUL februarie 15, 2010 la 11:17 am

  draga Adriene imi este jena ca unii psd-isti nu au coloana,in unele conferinte judetene au votat in bloc cu anemicul de geoana,dar in realitate la congres nu vor vota cu el,ma intreb de ce nu au curajul de a spune ce opinie au nu numai ce vrea liderul judetean,imi aduce aminte de PCR daca veti continua pe aceiasi linie fara ca oamenii sa aiba curajul de asi spune parerea psd nu are nici o snsa pe scena politica,adevarata social democratie s-a dus naibii,pina cind unii sefi judeteni se imbogatesc pe zi ce trece acestea nu se pot numi de stinga sa plece la alte partide.M-am hotarit cred sa nu mai merg la vot mi s-a facut lehamite cind vad un geoana care anunta ca isi da demisia si la o saptamina renunta,ce poate sa-mi spuna asemenea om.Este un zero pentru mine.

 31. 33 exasperat februarie 15, 2010 la 11:24 am

  Sper ca veniti miercuri la noi.

  Petrut

 32. 34 Mari februarie 15, 2010 la 11:24 am

  Harabula,

  Nici o grija , nu va avea pensie mai mare decit a lui Basescu.Securistii in mod cert au pensii peste orice alta categorie sociala!
  Poate atunci vor realiza si dobitocii ca adaosul de la pensie nu provine din salariu de comandant,nici din comertul ilicit,nici din salariu de presedinte sau traficul de influenta ci dintr-o singura mostenire ,a dosarului nepublicat.

 33. 35 contele februarie 15, 2010 la 11:35 am

  Ionuţ Costea, directorul EximBank şi cumnatul lui Mircea Geoană câştigă 21.000 EURO pe lună . Crede cineva că acesta s-ar fi calificat pentru post fără sprijinul lui Geoană ? Când a fost investit ? Nu cumva atunci când PSD era şi el în fruntea bucatelor ?
  Oare Geoană are cotă parte , procent din salariu ? Hoo , întreb şi eu , nu dau cu parul !

  Mugurel Surupăceanu este un aspirator de voturi . A prins un alt fir : magazinele de vise . Omul ăsta speculează pe rând subiectele cele mai pretabile demagogiei : averile bogaţilor , drogurile .Lucrează după manual . Sunt curios ce urmează . Ortodoxia ?

  Nu mă leg de pensiile magistraţilor , militarilor , actorilor . Ştiu că e un subiect sensibil care se discută mai mult sentimental decât raţional . Nu pot însă să înţeleg diferenţele atât de mari ( de 100 de ori ) între pensii pentru angajaţii la stat ; nu pot înţelege şmecheria ( că altfel nu pot să-i spun ) de a stabili pensia în funcţie de venitul pe ultimele trei luni , o lună , ultimul an ,fapt care duce evident la exagerare şi la posibilitatea umflării nejustificate a venitului ultim , deci evident a pensiei . Neînţelegând aceste chestiuni nu pot pricepe , pe cale de consecinţă , de ce aceste aberaţii nu se pot îndrepta . Moral şi juridic . Hai să zicem că la putere este PSD şi ,tocmai pentru echitate socială , vrea să îndrepte aceste lucruri . CUM AR PUTEA SĂ O FACĂ LEGAL ? Eu nu înţeleg cum vine treaba cu dreptul odată câştigat …Legi proaste şi inechitabile au mai fost în lume şi la un moment dat au fost schimbate .
  Înţeleg că varianta de lege a guvernului este proastă dar înţeleg şi că trebuie o altă lege , unitară .

 34. 36 sorin gyorgyfalvi februarie 15, 2010 la 11:42 am

  Domnule Adrian Nastase,

  Cea mai veche meserie din lume a fost prostitutia, dar prima practicanta a fost politica.

  Am inteles fina dvs. abilitate de a incerca sa spargeti cutuma care asigura premisele prostitutiei politice in partid, si daca veti si reusi o voi considera o mare mare victorie, care ulterior sa poata fi extinsa eventual la nivel national.

  Vorbe prea multe nu au rost, scrisoarea doamnei Smaranda Dobrescu spune cam tot. Personal, cred ca aveti de dus o lupta extrem de grea, iar sansele le estimez undeva la 25%, deoarece nu stiu ce alti asi aveti in mineca in afara discursului. Cred ca nu mai exista azi nimeni care sa nu fi inteles diferenta, ma refer in prmul rind la acei care isi vor da votul la congres. Din pacate, la nivel national coruptia e ca un cancer ajuns la metastaza si nu vad cum la nivelul electorilor din cadrul congresului PSD ar fi altfel. Eu unul va urez succes.

 35. 37 danroro februarie 15, 2010 la 11:50 am

  Am ajuns la versurile care cred ca ne caracterizeaza pe majoritatea membrilor onesti ai PSD :
  „Partidul minte ,
  Partidul minte,
  Partidul minte ne invata!”
  De ce nu se sesizeaza Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala de aceste incalcari repetate ale Statutului din 2006/Decembrie de catre chiar presedintele partidului mg si acolitii sai .Vot pe liste inseamna a limita dreptul membrilor de rand ai partidului de a candida la functiile de conducere aspect total nestatutar;inseamna rasplata in avans-cumparare de voturi pentru functiile ce vor fi acordate celor care vor fi in echipa de conducere in general cei cu rezultate slabe atat la alegerile generale cat si pe plan local.Dupa alegeri daca va iesi tot mg. o sa vedeti ca membrii de rand ai partidului iar vor fi lasati la voia intamplarii pana la alegerile locale din 20121Nu va vine sa credeti? O sa mai vedem!De ce nu se autosesizeaza domnii Valer Dorneanu-presedinte si domnul Doru Giugulea-vicepresedinte de aceste incalcari ale statutului? Ne facem de ras in fata socialistilor europeni ! Apropo sa va prezint decalogul socialistilor europeni la care si PSD este parte:“O Noua Europa Sociala,
  zece principii pentru Viitorul Nostru Comun”

  Cele zece principii unanim acceptate ale socialistilor europeni
  au fost adoptate la Congresul PES de la Porto (decembrie 2006).

  1. Drepturi si obligatii pentru toti. Coeziunea sociala, principalul liant al comunitatilor (locale, nationale) prospere presupune drepturi si obligatii clare pentru toti (cetateni, administratie, mediul de afaceri, sindicate etc).
  2. Un loc de munca pentru fiecare. Drumul spre o societate dreapta si prosperitate presupune: un loc de munca pentru fiecare; punerea in valoare a talentului si calitatilor.
  3. Investim in oameni. Principala resursa pentru o societate dreapta si prospera sunt cetatenii. Ea este respectata si se dezvolta prin: invatamant/educatie; calificarea continua; politici sociale progresiste.
  4. O societate inclusiva – nimeni nu va fi abandonat. Fiecare dintre noi conteaza. Economia de piata, globalizarea, schimbarile demografice lovesc/marginalizeaza pe multi. Este nevoie de politici sociale progresiste si servicii de calitate pentru a-i proteja pe cei ce sufera.
  5. Grija pentru toti copii. Toti copiii trebuie sa aiba acces la educatie (prescolara, mai ales) de calitate. Astfel se creeaza o baza solida pentru educatia lor viitoare; parintii pot munci, familiile sunt integrate armonios in societate.
  6. Drepturi egale pentru femei si barbati. Inegalitatile dintre femei si barbati sunt inacceptabile. Trebuie promovate noi politici pentru a stopa aceste inegalitati in familie, la munca, in viata publica. Rezultatul: dreptate sociala si prosperitate.
  7. Dialog social. Guvernarea are un rol determinant in intarirea dialogului social. Sindicatele si patronatul sunt “condamnate” sa lucreze impreuna pentru a putea controla schimbarile rapide din societate si economie.
  8. Puterea noastra: diversitatea. Social democratii spun “NU” urei si intolerantei. Respectul pentru diversitate este cheia pentru integrare sociala.
  9. Dezvoltare durabila – combaterea incalzirii globale. Eficienta energetica, reducerea consumului, sursele alternative creeaza locuri de munca si protejeaza mediul.
  10. O Europa activa. Uniunea Europeana este mai mult decat o piata. Noua Europa Sociala sprijina activ regiunile si tarile sa ajunga mai repede la prosperitate dacat ar putea sa o faca singure.
  Domnule mg. cate din aceste reguli le-ati incalcat cat timp ati condus partidul,aducandu-ne la marginea PES ?

 36. 38 Al. februarie 15, 2010 la 12:09 pm

  Domnule Adrian Nastase,doamna are perfecta dreptate;sunt de acord cu cele spuse in scrisoarea susmentionata.Va urez succes !Succes PSD!

 37. 40 analist februarie 15, 2010 la 12:19 pm

  @blogideologic
  Este indubitabil, civilizatia geto-dacica, inca isi asteapta cercetatorii. Nici acum nu se stie exact ce limba vorbea populatia la nord de Dunare. Mai adaug si misterul tablitelor de la Sinaia. Reale sau nu? Are vreo vina Carol I in disparitia tablitelor, daca ele au existat?

 38. 41 contele februarie 15, 2010 la 12:49 pm

  Surprinzător , Geoană , Vanghelie şi susţinătorii lor nu au luat în considerare lucrurile de bun simţ pe care le-am spus noi pe blog şi au fixat locaţia la Romexpo . De vină e , desigur , Băsescu cu influenţa lui nefastă asupra membrilor virtuoşi ai Partidului Social-Democrat .

 39. 42 axel februarie 15, 2010 la 12:52 pm

  Comitetul Executiv al PSD a decis,luni, ca Congresul partidului să aibă loc la Romexpo pe 20 februarie. Doar şapte-opt membri ai CExN au votat în şedinţă pentru mutarea acestui for la Sala Unirii din Palatul Parlamentului, în timp ce alţi 28 au susţinut păstrarea Romexpo, iar alţi 10 s-au abţinut, susţin surse social-democrate. A contat faptul că locaţia de la Romexpo oferă un spaţiu mult mai mare pentru cei 1700 de delegaţi şi decizia secretarului general al partidului, Liviu Dragnea care a semnat deja un pre-contract de închiriere a pavilionului central de la Romexpo.

  Potrivit surselor citate, preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase şi cel de onoare, Ion Iliescu au invocat necesitatea securizării lucrărilor şi votului Congresului prin controlarea accesului delegaţilor care vor lua parte la lucrările acestui for. Potrivit surselor citate, Năstase a sugerat că la Romexpo ar exista condiţii pentru fraudarea votului dat fiind faptul că nu există un aparat de control, ca la Parlament, care să asigure doar accesul delegaţilor social-democraţi cu drept de vot.

  Liderul Mircea Geoană a dat însă asigurări că listele cu delegaţi PSD vor fi controlate la faţa locului şi că nu vor exista cazuri de fraudă deoarece la lucrările Congresului nu vor participa decât social-democraţii cu drept de vot.

 40. 43 Walt Disney februarie 15, 2010 la 12:54 pm

  În urmă cu un an şi ceva, Geoană şi tot partidul susţineau sus şi tare că MG este cel mai bun Prim-ministru şi pe ei trebuie să-i voteze lumea. Singura temere a domnului Geoană în acele alegeri era un filmuleţ în care îi lua un interviu doamnei Birchal, e adevărat, cu timiditatea lui specifică.

  După numai un an, MG ne cerea să votăm proiectul Johannis, pentru că el este cel mai bun Prim-ministru. Domnul Geoană a pierdut alegerile pentru că s-a bazat numai pe votul negativ, anti-Băsescu şi a crezut că toate handicapurile sale vor fi trecute cu vederea dacă se ascunde după o fustă, în acel caz fusta era Antonescu-Johannis.

  Discursul lui era de genul: “Nu mă votaţi pe mine, ci votaţi proiectul Johannis, pe Antonescu şi anti-TB”

  Tot atunci a apărut şi filmuleţul în care lua bani de la doamna Birchal. Este simptomatică pentru potenţa (politică), psihicul şi caracterul domnului Geoană această schimbare de atitudine în politică şi “colegialitate”. Este simptomatic şi faptul că femeia pe care MG o mângâia pe cap în timpul interviului l-a trădat pe MG; femeile ştiu în general să fie recunoscătoare pentru „favoruri bine făcute.”

  Acum MG îşi caută o altă fustă după care să se ascundă în câţiva lideri PSD care să adune voturile pentru el.

  Credeţi că PSD mai este capabil să-şi aleagă un Preşedinte cu o atitudine masculină, capabil să vină în faţa electoratului şi să spună: “Votaţi-mă pe mine pentru că sunt în stare”? Credeţi că PSD mai este capabil a avea un lider pe care TB nu l-a ales drept contra-candidatul preferat, cel mai slab, pentru lupta sa electorală?

  Personal, aş dori PSD-ului un Preşedinte care ar curaj să spună adversarilor “îi invit să-mi numere ouăle” decât un complexat cu discurs de tipul “am fost atacat energetic şi a trecut şi prin fustiţa după care mă ascundeam”.

  P.S. Modul în care este pregătit congresul PSD este o ruşine. Poate îl întreabă cineva pe domnul Geoană dacă scuza că îi s-au furat alegerile prezidenţiale mai este valabilă din moment ce el fură acum congresul PSD. Chiar şi cei care l-au votat vor gândi că escroci sunt amândoi, măcar TB nu e prostănac.

  Dacă MG va câştiga alegerile, PSD va scăpa în sfârşit de blestemul de-a nu putea scădea sub 20%, la alegerile viitoare va lupta pentru 15%, indiferent de ce face PD-L în guvernarea actuală.

 41. 44 Politica februarie 15, 2010 la 12:54 pm

  Prima victorie a lui Geoana. Congresul se va tine la Romexpo.

  Cu toate ca acum 2-3 zile, A. Nastase ne asigura ca PSD va alege locatia Parlamentului:

  ” Va pot spune ca, in raspunsurile exprimate, peste 90% se pronunta pentru Sala Unirii, de la Palatul Parlamentului, ca loc de desfasurare al Congresului PSD din 20 februarie . Si da, au raspuns suficient de multi colegi pentru ca decizia sa fie valida.” (A. Nastase)

  Uite ca nu s-a potrivit deloc socoteala de-acasa cu cea din târg.

 42. 45 Larisa februarie 15, 2010 la 1:00 pm

  In replica la titlul acestui articol va invit sa cititi

  http://nordiclarisa.wordpress.com/2010/02/15/cum-ne-adresam-femeilor/

  Cum ne adresam femeilor – o viziune lingvistica.

 43. 46 Marcus februarie 15, 2010 la 1:08 pm

  Steme Violet, Popi Telepurtati si Placinte Poale-n Cap

  In plina criza economica in care si televiziunile sunt lovite de efectele acesteia, fiind obligate sa programeze filme antice in reluare si iar reluare, sau emisiuni de asa-zis divertisment puternic manelizate, in opinia mea, cele mai distractive si pline de amuzament formate tv sunt la ora actuala emisiunile de stiri si din cand in cand anumite tocsoaie in care fauna politica damboviteana se calca pur si simplu in picioare pentru stabilirea intaietatii in ceea ce priveste imbecilismul politic. Nu mi-am propus sa vorbesc despre acestea ci sa arunc o privire mai atenta asupra emisiunilor de stiri.
  Sincer sa fiu, nu stiu ce s-ar face romanul lefterit la buzunar de un guvern basescian puternic deficitar intelectual, daca nu “s-ar rade” copios la nelipsitele stiri care ne prezinta nefacutele lui Basescu si ale trupei sale de saltimbanci portocaliii. De la o vreme asistam chiar la o intrecere a mafiotilor oranj initiata in ideea de a-si depasi prin prostie si caraghioslac mult iubitul mentor si Nas. Deocamdata insa suprematia este tot in poiata cotrocenista. Nu ca nu s-ar depune eforturi sustinute, ci pentru ca in materie de giumbuslucuri cu priza la public chiombul a fost si a ramas campion absolut.
  Astfel desi a dat sonorul pe minim, lasandu-l pe nanoBoc pe post de incasator sef la suturi in cur pentru politica guvernamentala imbecila initiata si diriguta din umbra de el, chiombu’ le comite pe muteste. Cea mai noua isprava in domeniu consta in rebranduirea Stemei Romaniei prin vacsuirea ei, la indicatiile Merlinului balcano-mioritic, in culoarea violet. Cu alte cuvinte vrajile facute de Aliodor toalelor prezidentiale au trebuit musai intregite cu descantece destinate simbolurilor de stat ale Republicii, motiv de ingrijorare pentru Asociatia Magistratilor din Romania, care nesuportand aceasta blasfemie ameninta cu proces si dezavuare publica un asemenea gest. Va dati seama, stimati compatrioti cum va da o astfel de actiune comentata de presa partenerilor nostri de Uniune si de peste Ocean, in conditiile in care abia s-au stins ecourile hohotelor de ras generate de stirea castigarii alegerlor prezidentiale din Romania cu ajutorul vrajitoriilor Aliodorului? Daca la asta insumam si activtiatea febrila inregistrata la nivel de conducere de sabat tiganesc, care in ultima instanta a decis trimiterea unui comando de vrajitori la Casa Poporului cu misiunea de a o descanta si de a scoate dracii varati cu incaltatorul in alesi de flacara violet a Aliodorului, avem frate motive de ras si cu curu’. Demential pur si simplu!
  La fel de demential ca si manarea de la spate a popilor moldoveni cu biciul troicii folosite de duduia ot Plescoa, imbarcarea lor in telescaune si aghezmuirea de la inaltime a unei piste de schi intru sfintire si nemurire.
  Si pentru ca tot am ajuns sa fim considerati Poporu’ Lu’ Picioc, nostalgici dupa conditiile Evului Mediu, acest tablou trebuia musai intregit si de prestatia miss-ei de la Camera Deputatilor, care nestiind semnificatia si limitele expresiei culinare placinte “poale-n brau”, si le-a pus in cap si a purces la intinderea televizata a unei foi de placinta destinata punctarii caledaristic-gastronomice a Lasatului de Sec la ortodocsii mioritici. Acest monument de prostie, numita pe motiv de carlionti fotogenici in pozitia a treia in ierarhia politica a statului de drept Romania, a tinut neaparat sa ascunda gunoiul incompetentei sale profesionale sub presul aptitudinilor gospodaresti-culinare, pe modelul deja patentat al Lenutii care, pentru cateva nenorocite de voturi s-a dat in spectacol actionand cu mop-ul, cu andrelele sau insuruband capace la borcanele de muraturi.
  Jalnic fratilor, daca astia sunt oamenii carora li s-a incredintat destinul romanilor!
  De iesit din criza sunt sigur ca ne vor scoate americanii, inglejii, frantujii si teutonii, asa ca ceea ce le-a ramas de facut actualilor portocaliii aflati la Putere este de a ne vari in Cartea Recordurilor pe motiv de premii castigate la festivalurile internationale de circ.

 44. 47 Sibilla februarie 15, 2010 la 1:28 pm

  Cei care NU îl susţin pe Geoană, rămân acasă, n-au ce căuta la Congres… planul e ca la Congres să fie prezenţi doar…. pffff… :

  Conferinţa extraordinară a PSD Caraş-Severin, desfăşurată în 12 februarie 2010, după unele voci, ar fi împărţit formaţiunea politică în două tabere: una care îl susţine pe Geoană, alta care nu mai votează cu actualul preşedintele al PSD.

  În cadrul conferinţei s-a votat componenţa delegaţiei care participă la Congresul PSD din 20 februarie. Ordinea de zi a vizat şi stabilirea noilor membri din judeţ ai viitorului Consiliu Naţional al PSD. Dintre cei care au candidat, secretarul general al PSD Caraş-Severin, Nicolae Ştefănescu, a fost respins, deci nu va mai face parte din viitorul CN al PSD. Gurile rele susţin că votul negativ primit de Ştefănescu ar avea repercursiuni asupra liderului PSD, IonMocioalcă.

  „Nu ştiu ce să zic despre ce se întâmplă în organizaţia noastră judeţeană la ora actuală, dar nu sunt de acord cu multe lucruri care se fac. Ştiu şi faptul că dl Mocioalcă nu m-a vrut în consiliu, deşi sunt singurul primar de oraş din judeţ. Cert e că eu nu voi mai vota cu Mircea Geoană pentru simplul fapt că a făcut multe greşeli care au dus la pierderea preşedinţiei României“, ne-a spus prim-vicepreşedintele PSD Caraş-Severin, Mirel Pascu.

  „Nu mai pot vota un lider care a pierdut şi când a fost susţinut de cea mai puternică coaliţie politică care s-a constituit în România ultimului timp. De ce trebuie să plătească un partid întreg pentru greşelile unui om? Nu sunt de acord, prin urmare, nu mai votez cu Mircea Geoană“, ne-a mai spus Pascu.

  Preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, susţine că „Ştefănescu nu a mai fost votat. Acesta e singurul motiv pentru care nu va mai fi în Consiliul Naţional. Cât despre votul de la Congres, eu îl susţin şi îl votez pe Mircea Geoană“.

  Poate, după atâtea frământări care au loc în toate partidele importante, vom avea parte de o renaştere a politicii româneşti.

  Nina Curiţa
  © 2005-2010 – Inform Media
  http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/nu-mai-votez-cu-geoana-eu-votez/cn/news-20100214-06595493

  Acasă vor rămâne pe viitor toţi cei care au înţeles că PSD cu Geoană NU e PSD, adio voturi, adio procente, în scurt timp, adio PSD. Cărăşeanului, ce i-o fi promis Geoană ?

  Jumate din organizaţie NU îl susţine pe Geoană dar nici NU participă la Congres, NU au voie. Spun încă şi încă: Geoană face ce-a învăţat de la mentorul său Băsescu, fraudează, acesta e planul lor, nu de azi de ieri…
  Sibilla

 45. 48 danroro februarie 15, 2010 la 1:31 pm

  Domnule presedinte Adrian Nastase,
  A-ti pierdut o runda nici macar o lupta,capul sus v-ti castiga razboiul,pentru ca pe participantii la Congres nu ii va pune nimeni sa voteze la vedere!
  Bafta!

 46. 49 Roxana Iordache februarie 15, 2010 la 1:39 pm

  @nastase. Bietul Segiu Cunescu, Dumnezeu să-l odihnească, a murit trist. Din păcate, motivele tristeţii lui sunt actuale. Şi e cu atât mai păcat cu cât în PSD sunt deja tineri de valoare care ar merita să-l conducă în spiritul social-democraţiei contemporane, lepădată de extrem-stângisme, reziduale flagrant la voi.

 47. 50 Roxana Iordache februarie 15, 2010 la 1:44 pm

  @Aya. Mă mir că o persoană inteligentă ca tine marşează la vechea sperietoare cu pericolul maghiar. Nici nu ştiu dacă să 😆 sau să 😦

 48. 51 H.N. februarie 15, 2010 la 1:46 pm

  In aceste zile se dezbate cu multa ardoare viitorul politic al PSD. Se anunta importante schimbari la conducerea partidului. Bursa zvonurilor indica doi posibili concurenti ai domnului Geoana: Adrian Nastase si Cristi Diaconescu.
  Aceasta stare de incertitudine politica in interiorul PSD la inceput de nou an, este benefica. Trebuie sa ne redefinim, sa stabilim o platforma politica coerenta de stanga si sa promovam in fruntea partidului membrii compententi politic, administrativ dar si electoral.
  Am trecut cu totii peste acea etapa tulbure a cotidianului nostru democratic, in care stanga era demonizata (2004-2007). Am revenit la culoarea ce reprezinta aspiratiile noastre doctrinare: rosu. Am reusit sa pastram coeziunea partidului, iar lideriii performanti in trecutul apropiat a PSD-ului au fost revigorati. Astazi, avem nevoie de un nou proiect politic viabil nevoilor sociale.
  In primavara lui 2009, inca speram ca Adrian Nastase va fi desemnat candidat, din partea PSD pentru prezidentialele din toamna. Alegera lui Mircea Geoana pentru aceasta onoranta candidatura am acceptat-o dar nu m-a convins. Consider ca Adrian Nastase putea sa-l invinga pe Basescu.
  Revenirea lui Adrian Nastase in prima linie a PSD-ului este imperios necesara. Chiar daca este privit ca un administrator dur (conducerea partidului 2001-2005), este cel mai performant politician dupa Ion Iliescu pe care PDSR-PSD l-a avut. Cea mai buna guvernare dupa 1990 incoace a fost cea administrata de acelasi Nastase.
  Stanga romaneasca are nevoie de un puternic partid de stanga. Suntem in al cincelea an de opozitie (exceptand cele 9 luni de semiguvernare), iar urmatorii 3 ani se anunta la fel. Liderii partidului, cei ce au dat tonul politicii PSD trebuie sa-si asume greselile politice. Adrian Nastase a lasat PSD la o cota aproape de 40%. In noiembrie 2004, PSD era primul partid politic al tarii: Senat – Uniunea Naţională PSD + PUR : 37.16% (3.760.560), Alianţa Dreptate şi Adevăr PNL – PD : 31.71% (3.209.073), Partidul România Mare : 13.63% (1.379.789), Uniunea Democrată Maghiară din România : 6.26% (633.735); Camera Deputatilor – Uniunea Naţională PSD + PUR : 36.64% (3.692.608), Alianţa Dreptate şi Adevăr PNL – PD: 31.26% (3.150.301),
  Partidul Romania Mare : 12.93% (1.302.724), Uniunea Democrată Maghiară din România : 6.20% (624.717).
  In noiembrie 2008 sub administratia lui Geoana rezultatele PSD-ului au fost mai modeste: Senat – PSD+PC – 34.12%, PD-L – 33.57%, PNL – 18.75%, UDMR – 6.41% (PD-L 115 mandate, PSD+PC 114 mandate, PNL 65 mandate, UDMR 22 mandate ); Camera Deputatilor – PSD+PC – 33.09%, PD-L – 32.34%, PNL – 18.57%, UDMR – 6.18% (PD-L 51 mandate, PSD+PC 49 mandate, PNL 28 mandate, UDMR 9 mandate). PSD in parte si din cauza sistemului uninominal pierde primul loc in fata PD-L.
  Aceste rezultate arata faptul ca sperantele noilor lideri PSD din 2005 cand Mircea Geoana a castigat conducerea partidului in fata lui Ion Iliescu au fost supraestimate. Analiza acestor date statistice ne arata ca in perioada 2004-2009, cu exceptia PRM, singurul partid parlamentar care a inregistrat un regres este PSD. Trebuie sa recunoastem ca PSD scade lent electoral din 2004 si ca certurile si starea tensionata din partid nu fac bine.
  Trebuie sa eliminam confuziile ideologice din bazinul nostru electoral. Schimbarile succesive de statut, culoare si politica au debusolat electoratul. Noua generatie de lideri trebuie sa accepte si vechii conducatori ai PSD-ului ce au obtinut rezultate. Se pare ca multi din cei considerati “uzati”, pot face politica mai bine decat lideri mai tineri ai PSD. Multi dintre actualii lideri nu au analizat atent dinamica electoratului, ramanand fideli unui electorat inaintat in varsta ce ne poate legitima pe o perioada scurta. Tinerii in schimb, au fost atrasi masiv, de oferta electorala a PNL si PD-L.
  Toate aceste nemultumiri, tensiuni acumulate vor fi rezolvate cel mai probabil in martie. Sper in luciditatea liderilor locali, regionali si imi doresc ca viitoarea conducere a PSD sa-l cuprind pe Adrian Nastase intr-o functie importanta.

 49. 52 Pali februarie 15, 2010 la 1:58 pm

  @ contele

  Fii convins ca, are cota parte …..SOACRA ,…SI NU PROSTANACU’;Prostanacu’ ia cota parte live,…vezi cazul Ana Birchall !Oricum ce mai conteaza,…daca ramine Prostanacu’ presedinte al PSD in doi ani si juma o sa ajunga un partid de 15 % in cel mai bun caz;asta daca nu se va rupe. Deci adio castigarea urmatoarelor alegeri si adio si guvernare !

 50. 53 Codrin Scutaru februarie 15, 2010 la 2:06 pm

  Geoana si echipa sa au privatizat deja viitorul stangii. Asa cum spuneam si mai jos, rezultatul Congresului pare a fi compromis in defavoarea reconstructiei partidului. PSD e in cadere libera si cel mai probabil, sub emblema Geoana, foarte sigura.
  http://codrinscutaru.blogspot.com/2010/02/mircea-geoana-si-colapsul-psd.html

 51. 54 analist februarie 15, 2010 la 2:13 pm

  @contele
  Zarurile sunt aruncate, dl conte

 52. 55 robert februarie 15, 2010 la 2:19 pm

  În luna mai a anului 2005, la ședința Comitetului Executiv, Mircea Geoană a declarat că ”plecările din PSD sunt un rău necesar” și că ”oportuniștii sunt primii care pleacă pe timp de furtună”. Cum se împacă această atitudine cu faptul că, puțin înaintea congresului, speriat de rezultatul nefast pentru PSD al alegerilor, Geoană își negociase, cu acordul lui Traian Băsescu, o funcție de vicepreședinte al BERD, ceea ce ar fi echivalat cu o ”fugă” din PSD?

 53. 56 Politica februarie 15, 2010 la 2:23 pm

  @roxana I.

  In locul tau n-as mai prea vorbi de „prostitutie politica” pt ca, in mai putin de un an, tu i-ai sprijinit pe Tariceanu, apoi pe Duda, apoi pe Oprescu, apoi pe Crin si pana la urma pe Geoana! Atata ipocrizie cat am vazut la d-ta nu cred ca am vazut la cineva!
  Aya e totusi consecventa si nu se ascunde dupa cires de fiecare data cand socotelile politice se schimba!

  Asa ca, mai usurel cu sfaturile politice pt ca tu nu esti decat o gluma sinistra la ceea ce inseamna fidelitate si corectitudine!

 54. 57 Maximmouse februarie 15, 2010 la 2:26 pm

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Am citit cu interes scrisoarea doamnei Dobrescu…ce sa zic, imi amintesc de momentul fuziunii cu PSDR…pentru PDSR a fost un moment bun, pentru ceilalti, s-a vazut cum a fost…in fine, a trecut.

  Doresc sa va spun ca urmaresc cu interes ceea ce se vede din agitatia psd ista…observ eleganta cu care va miscati…bine,asta era de asteptat, ceea ce , insa , ma lamureste cel mai bine este modul in care se misca joanna.

  Pe aceasta cale, le spun si colegilor de blog, joanna nu este cu nici un chip un prostanac, sau, mai corect, zici ca-i prost , dar daca-i bagi degetul in gura te musca.

  Concluzia care apare , stralucitor, urmarindu-i evolutia, ma intareste in convingerea ca joanna A VRUT sa piarda alegerile.Priviti abilitatea cu care isi joaca atuurile! Priviti tenacitatea, dorinta de distrugere a psd cu care actioneaza! Un asemenea tip nu avea cum sa piarda in lupta cu Gollum, decat daca VROIA!

  PSD incotro?! 🙂 Catre distrugere, evident, astfel incat joanna sa poata raporta „indeplinit” la Gollum!

  Van Gelle, ma convinge , insa , din zi in zi ca este mult mai prost decat credeam! Muuult , muuult mai prost.Eu chiar credeam ca este deteptt.Pai cat sa fii de prost ca sa nu vezi ca esti tovaras vremelnic de drum pentru joanna?Ca , probabil PRIMUL de care se va descotorosi , va fi Van Gelle? Pai de organizator bun are nevoie Joanna in partid, mai ales cand scopul este sa-l dai…de suflet?Este Clar ca argentinianul nostru din sect. 5 este pus in penibila situatie de a-i fi fost , cu buna stiinta, depasite competentele, fapt care are, in sine, germenul distrugerii.

  Stimata gazda, ma tem ca este prea tarziu sa se mai faca ceva pentru salvarea psd , asa cum arata azi.

  Gollum, a jucat si a castigat! dar cum ziceam , mai sus, o asemenea victorie , are in ea germenul distrugerii.Ca, atunci cand il va lua necuratu’ , ne va trage si pe noi toti in prapastie cu el, nici asta nu este o noutate, sa ne amintim de marx…:)

  Desigur, asta nu inseamna ca trebuie ca tabara „Nastase” sa dezarmeze.Trebuie sa faceti tot ce este posibil pentru a salva (acest partid?) ce se mai poate salva, dar , evident, fara sa va ambalati inutil…nici dvs, nici cei care , inca , mai gandesc cu capul lor, atat in psd cat si in Romania.

  Sa remarcam faptul ca psd se comporta identic cu intreaga societate romaneasca condusa de Gollum! aceleasi reguli se aplica si functioneaza…din pacate…dar , nu este totul pierdut, vine si ziua aia cand va cadea „zidul Berlinului” dintre popor si oamenii politici de buna credinta …evident, ne dorim sa fim sanatosi sa „apucam”:)

  In incheiere, va doresc cu sinceritate, SUCCES, si adaugati la experienta…inca amare fapte…cine stie , poate totusi va fi altfel decat ma gandesc eu.

  cu stima,

 55. 58 ionborgo42 februarie 15, 2010 la 2:30 pm

  ORoxana Iordache,

  Cu respect trebuie sa-ti spun ca viitor locuitor al Regiunii Har-Cov-Ms ( si locuitor al fostei Regiuni Mures-Autonoma-Maghiara de trista amintire) ca „problema maghiara” nu-i chiar o gogorita si ca Aya chiar daca pe ici pe colo mai exagereaza.Am vecini si prieteni unguri pana cand vorbim despre”apartenenta istorica ” a Ardealului. Coceptia nemeseasca de „stapani” este supta cu laptele matern.Repet am vecini si prieteni unguri,ne intelegem bine pana la problema 20 martie ’90,iar pentru o convietuire cat de cat pasnica aplicam principiul „cel mai destept cedeaza” dar nu trebuie stopata vigilenta(ca o recomandare pentru stapanire) intrucat „politica pasilor marunti” functioneaza iar prietenii nostri maghiari profita de „discriminarea pozitiva”,Intr-un context normal,ei ungurii,sunt vecini corecti,saritori si buni amici de petreceri,neutand niciodata zicerea „Ki vagyok en !!! „adica „cine sunt eu !!! ” cu superioritate.Se pot spune multe dar asa cum a spus Arpad Gontz prin anii 90 „Ungaria nu are nevoie sa ataseza Ardealul la Ungaria pentru ca exista pericolul ca peste 25 de ani in Parlamentul maghiar sa se vorbeasca numai roaneste” si deci ” mai bine vom investi in Ardeal” .Complicata si politica asta Nationala. Cu respect IonBorgo.

 56. 59 axel februarie 15, 2010 la 2:42 pm

  Domnule Nastase,imi pare extrem de rau dar in acest moment este 2-0 pentru STUPID SRL!
  1.Locatia Congresului.2.Norma de reprezentare a delegaţiilor fiecarei filiale.
  Desi multi dintre membrii PDS sperau ca vor scapa de acest IUDA se pare ca nu stie sa joace corect.Nu stiu ce sanse mai aveti dupa cum stau lucrurile in momentul de fata.SPER SA MA INSEL!
  SUCCES DOMNULE NASTASE!

 57. 60 theodora0303 februarie 15, 2010 la 2:48 pm

  Domnule Adrian Nastase,
  Mircea Geoana nu intelege ca daca ramane el la conducerea PSD-ului, partidul are doar de pierdut?
  Chiar nu il intereseaza asta sau nu ii pasa?
  Nu ii pasa decat de el?
  Vrea sa ajunga PSD-ul un partid de 10- 15 %?
  UN ADEVARAT LIDER AR FI INTELES CA TREBUIE SA NU PUNA INTERESUL PERSONAL INAINTEA INTERESULUI PARTIDULUI.

 58. 61 Mari februarie 15, 2010 la 3:22 pm

  Contele,

  Fara sa va simtiti atlfel decit sunteti si de cum emanati prin abundenta tranpiratiei pro Basescu, puteti fi ?
  De ce sa fie Basescu vinovat de ceva, in mod sigur presedintele nu are nici un amestec , fiind nevinovat in mai toate spetele care au aparut sau pe care el insusi le-a creat. De fapt Traian este unicul roman nevinovat! Doar din cauza asta avem un sistem juridic perfect cind este vorba de interesele presedintelui si imperfect ,invechit atunci cind este vorba de altcineva.
  Ce s-ar faca presedintele Basescu fara absconsi de tipul dumitale sau al unei Aya, care in mod neonorabil il acuza zilnic pe pipirnicitul Boc de greselile lui Traian ?
  Cum sa deschizi ochii unei natii ,nascuta in sclavie , si sa-i arati concret de ce a ajuns aceasta tara in cea mai represiva,mizerabila etapa,din 1990 incoace, cu „infiltratii” de tipul dumitale sau a nu stiu mai cui?
  Cel putin harabula e sincer, si asta este o mare calitate !

 59. 62 contele februarie 15, 2010 la 3:29 pm

  analist

  Spune ” Iacta alea est” sau , în cel mai rău caz , ” Les jeux sont faits, rien ne va plus! ”
  Să rămânem nişte domni şi să ne păstrăm blazonul şi-n aceste clipe grele , ce dracu ‘ !

 60. 63 contele februarie 15, 2010 la 3:36 pm

  Mari

  Sincer , mi-ar face plăcere să-ţi răspund sau să mă apăr ( cred !?) dacă aş înţelege despre ce vorbeşti sau ce îmi reproşezi . Nu este vreo ironie ce spun eu acum .

 61. 64 alex.dumitrascu februarie 15, 2010 la 3:49 pm

  @
  politica

  Lasa „consecventa” Roxanei Iordache. Consecventa nu e intotdeauna o calitate, deocamdata avem nevoie in tara asta mai degraba de ratiune, intentii cinstite, in serviciul binelui comun.
  Inchipuie-ti cum ar fi fost in Romania daca ramanea PNL-ul consecvent sustinerii lui Basescu la prezidentiale.
  Sau cum ar fi fost daca PSD ramanea consecvent participarii la guvernare cu tot dinadinsul alaturi de pedele.
  S-au intamplat prea multe mizerii ca sa pretinzi atata „consecventa”.
  Si se mai intampla.

 62. 65 Sibilla februarie 15, 2010 la 4:10 pm

  Odată ce s-a ajuns ca un Congres să se desfăşoare la…. Romexpo, alegerea în fruntea PSD a numitului trădător Păpuuşel Geoană, complicele şi tovarăşul de nemernicii Traianului Băsescu, s-a aranjat deja cu * succesuri * . întreb, nu dau cu parul, după acest Congres, ce vor face cei pe care noi îi susţinem şi-n care ne-am pus nădejdea ? Se vor rupe de pesedeaua lui Geoană au ba ? Ca să ştim, repet, după Congresul PSD ce tinde să se transforme-n mascaradă de doi bani, noi, cei trădaţi, de giardia Mirciulică, dar care ne-ncăpăţânăm în a spera că poate ceva se va întâmpla, noi, cu cine votăm… ?
  E limpede pentru toată suflarea că PSD cu Geoană, NU e PSD!
  Ce-ar urma ? Să nu-mi spuneţi că va continua să activeze-n interiorul PSD, acea parte, în fapt social-democraţii autentici, care vor fi, opoziţia din PSD, ceva de genul… adică, opoziţia din PSD spune, NU la guvernare cu PD-L, Geoană * Ba da, punct *, noi, asistăm neputincioşi… Apăi să se rupă, Doamne iartă-mă, dacă altfel nu se poate, la ce bun prelungirea agoniei …
  N-am să mă abţin, de vreo doi ani semnalele românilor cităvi au fost clare: curăţenie generală în PSD, cum am spus, s-a pierdut timpul cu… adevărat, multe, dar, colegul de drum al Băsescului, Groparul Geoană, n-a stat, şi-a văzut de trebi, şi-a urmat planul pus la cale împreună cu Băsescu. S-a ajuns, iată, în situaţia dată, în folosul oricui numai al social-democraţiei NU, al electoratului PSD, NU!
  Ce va mai urma în ţărişoară : autonomia maghiară, alipirea cu Moldova şi să vină ruşii peste noi şi mai ce… vai de steaua noastră… Halal * clasă politică *, un popor adormit, resemnat, că n-au niciun cuvânt de spus , * nebunii * de mai urlăm neputinţa şi, culmea, încă mai sperăm… într-un Miracol.
  Desigur că tabăra AN vrea să ştie încotro, dacă-i ies jocurile mizerabilului Geoană, coleg de Băsescu, că niciun român cităv nu l-ar accepta pe ordinarul aservit, s-o spunem pe-a dreaptă, nu doar Băsescului…
  Uf! Revin mai târziu, după ce mă voi fi * liniştit * în parte… aibe parte Geoană, trăznească-l, de * liniştea * de-o avem noi şi pe care ne-a * dăruit-o * el, mârlanul! Sună a blestem, da-i un descântec de fapt, unul de-l merită şi care împlinitu-se-va când i-o fi lumea mai dragă, ticălosul. Că nimic nu rămâne nepedepsit, chiar dacă nu când vrem noi şi nu cum ne închipuim noi. AMIN!
  Sibilla
  P.S. da, sunt puţin spus supărată, asta simţim mulţi dintre noi, o imensă tristeţe… când buba ne vom trezi şi răzvrăti , nu ştiu, ştiu că n-am să tac, n-am să accept că * PSD * ( prostănacii supuşi dictatorului ) va înlocui PSD, ştiu că E NEVOIE DE FORŢĂ ŞI ECHILIBRU, nu de… i-auzi, congres la Romexpo şi pramatia Geoană expert în fraude electorale, mincinos notoriu, trădător, punct.

 63. 66 daniel-prudent februarie 15, 2010 la 4:16 pm

  @smaranda dobrescu. Cu tot respectul pentru Sergiu Cunescu, ce se regaseste azi in partidul lui Geoana? care parte din SD, ia afara de initiale?
  @aya @aplano. In monetul in care se afirma ca PSD este nemarxist va rog sa recititi TOATE documentele programatice din ultimele zile. Numarati de cate ori se regaseste „clasa muncitoare”, „proletariat” antinomul „bogat-sarac”. Numarati de cate ori se vorbeste despre integrarea economica si POLITICA in UE (ZERO, ZERO, ZERO).

 64. 67 George Ban februarie 15, 2010 la 4:22 pm

  Felicitari pentru decizia de a nu mai candida in aceste conditii! Dar nu e suficient. Lasati-i sa piara pe limba lor!

 65. 68 Mari februarie 15, 2010 la 4:25 pm

  Contele,

  Din pacate nu poti beneficia de prezumtia de nevinovatie , dar ai bineinteles tot dreptul sa te aperi!

 66. 69 Viorica Buda februarie 15, 2010 la 4:27 pm

  Amaraciume multa ,multa ne-am ales.

 67. 70 felix-cat(daniela) februarie 15, 2010 la 4:30 pm

  Nu-mi vine sa cred! Si…ati anuntat ca va retrageti candidatura .Eu …nu am cuvinte sa mai comentez ceva . PSD se rupe , nu-i asa? Pacat. Basescu a primit tot ce si-a dorit personal fara prea multe eforturi . Si Geoana a contribuit din plin de 5 ani incoace si o face pana la capat . Isi aduce ofranda si contributia la Cotroceni . Mare dezamagire!

 68. 71 Politica februarie 15, 2010 la 4:30 pm

  @alex. dumitrascu

  Pe „inchipuiri” si jocuri de imaginatie privitoare la trecut nu se face politica, nicaieri in lume!
  Ceea ce conteaza este realitatea, momentul, nu „ceea ce ar fi putut fi daca…”.

  Indiferent ca e vb de PSD sau PNL, daca ar fi ramas la guvernare ar fi avut mult mai multa putere. Stapanind 7-8 ministere ar fi putut arata romanilor mult mai concret si mai palpabil ca sunt capabili de ceva. Asa, in situatia actuala nu arata românilor decat vechea si obosita lozinca „jos Basescu”.
  Iar romanii i-au taxat de urgenta si PSD-PNL au ajuns unde au ajuns.
  PSD abia de se mai tine la un loc prin cateva atze putrede „garantate de Vanghelie” iar Antonescu e pe cale sa se dezica pana si de cei care l-au ajutat sa castige sefia partidului. Ba mai mult, doreste sa introduca dictatura absoluta in PNL. Cine nu-i cu el e dat afara din partid!

  Toate acestea se intampla in PSD si PNL in timp ce PDL are guvernul, PDL are premierul, PDL are presedintele!
  Daca dumneata consideri ca PSD si PNL au facut bine ce au facut, nu am cum sa te contrazic. Insa rezultatele actiunilor celor doua partide te contrazic flagrant.

  Asta e situatia domnul meu si e una reala, nicidecum imaginara!

 69. 72 Mirela Predan februarie 15, 2010 la 4:33 pm

  Domnule Nastase, ce veti face in coditiile acestea? Va veti face partid? Chiar ar fi recomandabil, dat fiind faptul ca nu mai ai loc in Romania, nu mai poti sustine o opinie, nu mai poti face nimic de comportamentele dictatoriale ale lui Geoana si ale lui Antonescu. Impreuna sunt mai rai decat Basescu, pe cuvantul meu. Si noi, ceilalti, care nu-i sustinem nici pe unii, nici pe altii, nu credeti ca poate avem si noi dreptul la o sansa de a avea reprezentare politica? Ne-a ajuns sa nu avem intre cine si cine alege, sa nu avem ce vota cu ocazia unor alegeri generale. Nu va lasati calcat in picioare de niste neica-nimeni. Chiar e un indemn! Faceti ceva!

 70. 73 ion adrian februarie 15, 2010 la 4:35 pm

  E adevarat sau este o fitza de fitza a dlui AN?

 71. 74 CIRSTEA FLORIN februarie 15, 2010 la 4:35 pm

  pleaca din psd.e prea multa hotie

 72. 75 Larisa februarie 15, 2010 la 4:39 pm

  Va retrageti din cursa pentru sefia PSD?!? E penibil!

 73. 76 Viorel februarie 15, 2010 la 4:41 pm

  Si noi ce facem? Dati-mi un raspuns domnule Nastase! NOI CE FACEM?
  La urmatoarele alegeri o sa candideze d-na Udrea, dl Geoana o sa faca o vizita nocturna la dl Vantu, etc, lucruri cunoscute. SI NOI CE FACEM?

 74. 77 Din Timis februarie 15, 2010 la 4:46 pm

  sper sa nu intrati in vreo formula care sa duca la un alt tip de privatizare a PSD

  mai bine faceti un partid de la zero, decat cu variante surogat

  http://viobota.wordpress.com/2010/02/15/nastase-nu-mai-candideaza/

 75. 78 Parmalat februarie 15, 2010 la 4:46 pm

  :(((((((
  nu se poate nu se poate, s-a terminat totul :(((
  si cata speranta aveam ca veti fi din nou Presedinte al PSD! :((((

 76. 79 Sibilla februarie 15, 2010 la 4:50 pm

  AN
  Era de aşteptat, dar, căpoasă cum mă ştiţi spun în continuare : pe redute ! Suntem prea mulţi cei care NU dorim * PSD * prostănacii supuşi dictatorului * Băsescu, suntem dispuşi să … ştiţi domnia dumneavoastră… Să se rupă PSD, era şi timpul, din pricina trădătorilor şi impostorilor pripăşiţi cu largul concurs al colegului Băsescului, pe numele său Mirciulică Geoană Prostănacul!
  Hai să vedem câţi rămân în * PSD * şi câţi vă vor urma în noul PSD ! Pe redute şi, rămâne cum am stabilit !
  Aveţi toată stima, Felicitări ! Cu tot sufletul spun că doream din tot sufletul să câştigaţi, cu mârlanul şi mârlăniile la care se dedă nu se poate, căci ÎN NORMALITATE de drept şefia PSD firesc, vă revenea, ceea ce NU e-n diabolicul Plan pus la cale de mult timp de tandemul Băsescu-Geoană….
  Mergem înainte, * continuatorii *, şarlatanii * social-democraţi * rămână dară ei de ei, noi, aşteptăm un semn, o decizie ! Cu ei de gât, în mămicuţa lor de puşlamale ce au dus ţara de râpă!
  Trebuie să amintesc ce tot spunea Baciul Leo, că se va ajunge aici…
  De aici, încotro, AN? Luaţi Decizia! Suntem porniţi, vrem PSD, nu * PSD *, îl punem pe picioare!
  RESPECT !
  Sibilla

 77. 80 JAMES februarie 15, 2010 la 4:51 pm

  DECIZIA DE A NU CANDIDA NU E O SOLUTIE E O LASITATE. UN RAC ARE CLESTI IAR DACA DESPRE ACESTA SE SPUNE CA MERGE NUMAI INAPOI ELIMINATI SINTAGMA. UN RAC ESTE TENACE IAR ZODIA NU CRED CA VA CARACTERIZEAZA DOMNULE NASTASE. PROPUNETI PUBLIC ATAT CANDIDATURA DVS CAT SI NECESITATEA VOTULUI FIECARUI MEMBRU PSD PENTRU COMBATANTII DE PE LOC 1 SI 2 SI VETI CONSTATA CA LUCRURILE STAU ALTFEL. ALTFEL, SCUZATI REPETAREA NU VETI MAI DETINE 10 LA SUTA CI VETI FI PIERDUTI IN UITARE. SI NU UITATI …PRINCIPIUL CARE SE APLICA IN PREZENT DIVIDE ET IMPERA.

 78. 81 Sibilla februarie 15, 2010 la 4:54 pm

  @Larisa,
  PENIBIL E TRĂDĂTORUL GEOANĂ!
  De ce să facă AN figuraţie odată ce mizerabilul a aranjat deja tot ?
  AN e social-democrat, Geoană NU !

 79. 83 Karakas februarie 15, 2010 la 5:03 pm

  Pentru mine PSD cu Geoana din nou la cirma, nemeritat, ajuns acolo prin vrajitorii politice, fara sprijin real din partea simpatizantilor partidului, nu mai este PSD! E PPMG, Partidul Personal al lui Mircea Geoana. Probabil filiala PDL.

  Regret ca v-ati retras, dar inteleg ca un calcul al sanselor nu v-a avantajat. Poate insa va revedeti optiunile. Eu unul va urez succes in tot ce faceti. Sa fiti fericit!

 80. 84 Vasilescu Paul februarie 15, 2010 la 5:03 pm

  Domnule Nastase, plecati din PSD, lasati-l pe Vanghlie…. pe Geoana si gasca lui….nu va comparati cu unii ca ei…creati un alt partid si vom fi multi care vom veni cu dumneavoastra….oricum renuntarea dv. la candidatura ne creeaza senzatia ca suntem ai nimanui acum….NU NE LASATI DOMNULE NASTASE, FACETI CEVA!

 81. 85 Mihnea Stoica februarie 15, 2010 la 5:05 pm

  Domnule Prim-Ministru,

  Am ramas fara cuvinte!!!
  Nici nu vreau sa imi imaginez ca ceea ce tocmai am vazut pe canalele de stiri poate fi adevarat!
  TREBUIE sa candidati!!! Cum ar zice englezii, „it’s a MUST!!!”
  Imi pare, sincer, foarte rau… 😦

 82. 86 i don't care februarie 15, 2010 la 5:13 pm

  as vrea sa o vad pe aya acum. va face o analiza de 100 de randuri? sunt convins ca ne va da toate raspunsurile.

  oare care este santajul?

 83. 87 Aya februarie 15, 2010 la 5:15 pm

  @

  Adrian Nastase

  FELICITARI PENTRU DECIZIA DE ASTAZI!

  „Nu doresc sa joc intr-un scenariu care este prost scris” ai spus, adaugand si altele.
  Pe cale de consecinta ai decis sa nu candidezi la actualul Congres.

  Te felicit pentru exceptionala strategie.
  Te felicit pentru mesajul de forta continut in cuvintele din finalul declaratiilor date pentru Antena 3 (citez din memorie): „La varsta mea domnul Ion Iliescu organiza revolutia”.

  Batalia continua.
  Nu uita: noi iti vom fi statornic alaturi.

 84. 88 Politica februarie 15, 2010 la 5:20 pm

  @viorel

  Ei na…ce-o sa faceti!

  O sa scrieti in continuare pe blog si gata.
  In timp ce Geoana se va plimba in carul triumfal la Romexpo mai ceva ca Ben Hur in amfiteatrul Romei.

  Doar ca, de data asta, Vanghelie va conduce caruta iar Geoana va saluta cu gesturi imperiale cvorumul PSD-ist!

 85. 89 Mihnea Georgescu februarie 15, 2010 la 5:24 pm

  Stimată Aya,

  Ai dreptate, nu avea rost să candideze în condiţiile astea. PSD nu mai are niciun viitor politic. 😦

 86. 90 Pali februarie 15, 2010 la 5:27 pm

  Domnule Adrian Nastase,… ati lasat un gol imens in sufletu multora dintre noi ! Sper sa „merite”retragerea dvs.L-am si vazut pe gunoiul de Geoana cum rinjea ,….

  Ramin cu acelasi sentimente si sustinere alaturi de dvs. !!!! For ever !

  @ aya

  Mai ai chef de pastrav ?Daca da te astept ,…oricum sunt castigat pentru ca,nota de plata o sa fie una subtirica…eu nu prea am pofta de mincare.

 87. 91 theodora0303 februarie 15, 2010 la 5:30 pm

  Domnule Nastase,
  Noi poporul PSD ce facem?
  Suntem alaturi de dumneavoastra daca aveti nevoie de noi.
  Asteptam un semn.
  @Politica
  Tu chiar nu ai inteles nimic???
  Pentru ce am scris noi pe blog???
  Ce crezi ca vreunul dintre noi urmarea ceva personal?
  Noi toti care scriem aici si pe blogurile noastre si care suntem cu adevarat de stanga, am scris din suflet si din dorinta de a ajuta.

 88. 92 ALM februarie 15, 2010 la 5:31 pm

  Domnule Nastase,

  Orice cortina (paravan, masca) a cazut! Copiii ar spune Base + Geoana = Love! Eu spun ce am mai spus: Ce mi-e Baba Rada, ce mi-e Rada Baba. Cangrena, metastaza, PSD a intrat pe mainile vanghelistilor. Vanghelie freamata de bucurie ca i-o … face lui Ponta!

  Domnule Nastase, este momentul adevarului: de ce sa nu se desire clica ai puturoasa, care n-o sa mai ia 5% la urmatoarele alegeri (decat daca-i imprumuta Base lu’ Geoana bercii lui)? Spargeti gasca si construiti adevaratul partid social democrat care lipseste in Romania!

 89. 93 Sibilla februarie 15, 2010 la 5:32 pm

  @JAMES,
  Un rac NU e obligat să ţină cleştii în vălăul porcilor .
  Şi de când a fi Demn se confundă cu a fi laş ???
  Doamne, ce mentalitate aveţi…
  Ce să facă AN, repet, figuraţie pentru Geoană care a aranjat deja tot şi care cot la cot cu Băsescu au pus totul lşa cale? Păi să facă aşa ceva unul ca răspopitul mitoman, Ilie Sârbu, i s-ar potrivi mănuşă…. n-aşe ?

 90. 94 Violeta februarie 15, 2010 la 5:33 pm

  Imi pare rau ca nu mai candidati la presedentia PSD. Totusi, poti spune ca M.Gioana a invatat ceva de la Basescu. Sa joace necinstit.
  Ce ar fi sa faceti si dv.miscarea pe care a facut-o Basescu in 2004, cand l-a inlocuit pe Stolojan. A fost o surpriza pentru alegatori, si poate de aceea a avut succes.
  In cazul dv, daca nu vreti sa candidati, ce-ar fi sa-l puneti pe dl.Ponta sa candideze, in ultimul moment. Astfel, tinerii care sunt acuim cu Gioana, nu ar mai avea motive sa nu-l aleaga pe Ponta ca o varianta la Gioana.
  Ma tem totusi, ca daca reuseste Gioana, Basescu il inghite impreuna cu partidul sau.
  Doamne ajuta-va

 91. 95 diogenecainele februarie 15, 2010 la 5:38 pm

  E adevarat ca va retrageti candidatura? Atunci imi permiteti sa nu ma mai intereseze politica. Gestul dv semnifica faptul ca social democratia e moarta in Romania (cadavrul politic numit PSD nu mai poate fi numit partid social-democrat, ci club de vanghelii sau orice altceva). Voi mai comenta doar cand veti scrie despre poeti persani. Viata politica nu mai face nici doi bani. Nu mai exista nimeni cu forta de a refundamenta miscarea social-democrata. Totul va fi compormis si baroniada fara menajamente, si chiar nu merita sa iti mai pese. Finita la comedia. Totul se duce dracului. Ma duc sa imi iau portia de calm, lux si voluptate deci.

 92. 96 blogideologic februarie 15, 2010 la 5:41 pm

  @ analist
  Eu nu mă ocup decât de ultimii două mii de ani ai erei creştine pentru Romania. Dar am avut un profesor de istorie la liceu (“Fraţii Buzeşti”, în Craiova), care era foarte interesat de Burebista Celtohtonul ca find luptătorul învingător cu galatenii (celţii) care îl atacaseră pentru sarea de la Ocnele Mari (Buridava). Brăţările dacice de aur de pe vremea lui Burebista sunt numai un canular inventat de neo-penelişti pentru a-şi procura fonduri. Ele nu au existat. Bogăţia adevărată, preţuită şi căutată, era sarea gemă. Celţii proveneau din civilizaţia halstattiană care a inventat prepararea porcului cu sare gemă, slana din Ardeal este mărturia plăcută a reţetarului de gastronomie halstattiană. Ungurii susţin că ei au inventat reţeta 🙂 ! În fine, Celţii s-au dispersat prin migraţie, şi unii urmaşii ai lor erau galatenii cărora le scria Sfantul Pavel. De altminteri un Galaţi există şi prin Ardeal, mărturisind (pe lângă slană) trecerea celţilor.

 93. 97 Doru Coarna februarie 15, 2010 la 5:45 pm

  @ AN:

  A lipsit conexiunea cu baietii veseli, dar pe ansamblu este mult mai bine: in 2012, dupa alta ratare si dupa parasirea Parlamentului si alaturare de PRM, PSD va mai organiza un congres in care ii va matura pe toti shmenarii astia violeti si atunci poate nu va veti mai retrage si poate veti tinti si presedintia tarii cu sanse maxime.

  Mai trist este ca eu cred ca putem spune ca Revolutia a trecut iar tara nu a facut altceva decat sa piarda totul, populatia, economia, si in curand probabil si teritoriul; este clar acum ca este lucratura mare-mare de tot.
  Eu sunt curios cine ne va cumpara asa, ca pe mosie, cu sherbi cu tot…

  Totusi ar fi pacat sa nu continuati, nu cred ca sunt atat de multi agenti pdl in PSD, din spirit olimpic macar, este sezonul…

 94. 98 Mihnea Georgescu februarie 15, 2010 la 5:47 pm

  În sfârşit, un gest de decenţă!

 95. 99 Marcus februarie 15, 2010 la 5:52 pm

  @Domnule Nastase,
  Lasand la o parte sentimentele mele profund atinse de decizia dvs. de a lasa psd-ul si inclusiv adevaratii simpatizanti ai social-democratiei din Romania pe mainile unui Geoana secondat de gasca tuciurie a vanghelistului, la discretia pohtelor chiombalaului, vin si va intreb in modul cel mai sincer cu putinta cum credeti ca serviti dvs. cauza social-democratiei in Romania prin mentinerea in viata a unui PSD, condus de aceste specimene? Nu domnule Nastase, solutia consta in ruperea pisicii si a detasarii adevaratilor oameni de stanga de solutia mocirloasa Geoana&acolitii sai. Timp este suficient pana la urmatoarele alegeri parlamentare, pentru ca o adevarata miscare de stanga, cu un adevarat partid reprezentativ, sa se impuna pe esicherul politic al tarii in lupta impotriva abuzurilor si umilintelor la care acest popor este victima atat a pupincuristilor basescieni si mai nou a gruparii Geoana. Dupa alegerile prezidentiale s-a irosit timp pretios pentru a se ajunge unde? La aceasta mascarada de Congres PSD in care sa triumfe o gasca la fel de corupta, coruptibila si incompetenta ca cea nasita de chiombalau. Detasati-va de toate scursurile asa-zis pesediste, gen Marean si mergeti pe drumul cel bun cu oameni de nadajede. Eu personal, pana cand nu voi vedea aceasta minune, imi indrept (cu regret in suflet ce-i drept) simpatiile si eforturile mele umile in sustinerea liberalilor, singurii care mai fac ceva Opozitie in aceasta tara.
  Cu respect si speranta
  sa fiti iubit
  marcus

 96. 100 un social - democrat februarie 15, 2010 la 5:56 pm

  Sayonara PSD!

 97. 101 analist februarie 15, 2010 la 6:07 pm

  @blogideologic
  Deci de pe vremea lui Burebista era lupta pentru ciolan!
  @conte
  Mai am vreun motiv acuma sa nu ies din PSD?

 98. 102 amycommunications februarie 15, 2010 la 6:12 pm

  Permiteţi-mi să vă redau postarea mea de acum 10 min. pe blogul dnei Corina Creţu:
  Domnişoara mea, nu înţeleg prea bine la ce te referi, probabil datorită limbajului deosebit de ‘formal’ pe care îl foloseşti (bălăcărim, scuipăm seminţe pe jos etc.) . În contextul în care am comunicat prea matur cu dl. Victor, astăzi, îmi permit să îţi răspund fiindcă este vorba de un atac la ambele noastre persoane. Astfel, nu sunt prea sigură cît anume eşti capabilă să înţelegi, în tinereţea dumitale specific îstîngistăî precum cea a copiilor dlui Mircea Geoană de exemplu şi a şefului tinerilor din partidul dînsului, însă dă-mi voie să îţi explic că ‘bălăcăreala’ nu are sens logic pe lîngă fraza ‘de asta suntem priviţi şi de alţii..’În condiţiile în care nu am de gînd să îmi pierd vremea cu tineri răsfăţaţi şi mai mult decît simplu ‘ignoranţi’ precum sunteţi domniile-voastre, te-aş ruga să urmezi principiile acelei minime moralia a dlui A. Pleşu pe care o invoci deşi habar nu ai cu ce se ‘mănîncă’ aceasta. Astfel încăt, în momentul în care nu înţelegi ceva-şi nici nu ai cum, de alminteri, în condiţiile amintite -să nu te mai bagi pe niciun site unde să-ţi etalezi reflecţiile dumitale personale. Pur şi simplu, ia exemplul legislaţiei jurnalistului care se respectpă: pînă nu aduci dovezi, nu emite fraze de dragul frazelor şi ale reflecţiilor personale.
  În condiţiile în care internetul este plin de tineri agramaţi şi analfabeţi care au impresia numai că cei care ştiu ceva(o limbă străină, d.e.) de fapt nu stăpînesc acel lucru fiindcă turma numai nu îi înţelege: vezi-ţi te rog de treburile d-tale şi ale tineretului apărător al familiilor Geoană şi Mazăre. Cu voi, cei care ştiţi atîta despre civilizaţie, sunt convinsă că ţara va merge la fel de bine înainte!! Punct. Şi asta pentru totdeauna.
  Fraga mea doamnă Corina Creţu, vă rog iertaţi-mă dar sunt de a dreptul sătulă de perversiunea şi ignoranţa acestea care nu sunt niciodată în stare să deţină minimul simţ civic.

 99. 103 Viorica Buda februarie 15, 2010 la 6:14 pm

  Domnule Nastase,daca aveti curajul sa faceti un partid ,sa nu mai ramineti la umilinta vanghelistilor sa ne scapati si pe noi ,in judetul nostru va asiguram ca pornind de la organizatia noastra locala sintem capabili sa facem organizatii in tot judetul .Oricum sintem singurul oras cu primar. Cei de la centru judetului se tin de noi nu noi de ei . Colegiul nostru este o echipa datorita noua ;am luat la votul politic 48% din judet (verificati ) Deci cu un lider ca d-voastra nu se mai vad vanghelisti cel putin in judetul nostru.SPERAM SA NE DATI UN SEMNAL !

 100. 104 contele februarie 15, 2010 la 6:42 pm

  Nu vă faceţi iluzii că :

  1. Adrian Năstase va ieşi din partid ;
  2. Că partidul se va scinda şi va apare vreo aripă reformatoare a stângii ;
  3.Geoană şi gaşca lui sunt corupţi de Băsescu . Nu mai daţi vina tot timpul pe alţii . ASTA este adevărata faţă a PSD , nu trebuie nimeni să vină de-afară să strice merele din coş .
  4.Că numai PDL-ul a furat la alegerile prezidenţiale iar PSD-ului îi mirosea gura a flori . Echipa care acum îl fură pe faţă cu neruşinare pe A. Năstase este aceeaşi care a pregătit şi a dus campania .

  Aya , chiar îmi pare rău pentru stânga pe care o doreşti . Deocamdată este irealizabilă .

 101. 105 analist februarie 15, 2010 la 6:45 pm

  @contele
  @blogideologic cand va invit undeva la o pizza? Fac cinste si cu palinca

 102. 106 Daniel Pavel februarie 15, 2010 la 6:51 pm

  Incalcarea prevederilor statutare, atat in ceea ce priveste convocarea Conferintelor Judetene, cat si in ceea ce priveste stabilirea locatiei in care se va tine Congresul, respectiv multe alte incalcari statutare incat te iei cu mainile de cap, nu poate duce decat la o actiune in instanta pentru anularea tuturor hotararilor luate de catre Congres.

 103. 107 Florin februarie 15, 2010 la 6:56 pm

  Dle Nastase,
  Lasati-ii dracului pe Geoana si Vanghelie cu gastile lor si faceti cu dl. Iliescu un partid cu adevarat social-democrat care sa ne reprezinte. M-am saturat de prosti si de ciolanari golani. Sau golani ciolanari?
  Partidul va cadea sub 5% cu asa conducere
  Asa nu se mai poate. Chiar ajunge chiorul sa dicteze tot?

 104. 108 Noe februarie 15, 2010 la 6:59 pm

  … iar blogul ca arca e (ca si) confiscat de mama-aya…

  Retragerea adriana are semnificatii mult mai numeroase si mai subtile decat pot comenta spontan arc-asi sau ark-ani de pe blog. Inainte de a va repezi cu critica constructiva pe „nemernicul Geoana et Co”… nu uitati ca bumerangul poate ucide vanatorul daca acesta rateaza vanatul. Adrian Nastase si Ion Iliescu au stat 5 ani in umbra lui Geoana „cel capabil de unitate si concilere a intregii tari si al intregului spectru politic”. Cum se face ca 5 ani n-au sesizat gaunosenia social democratiei decat in cel mult ironii fine iar revolta vine doar acum cand… (ma rog, nu vreau sa mai pun sare pe rana)… este un mare mister. Niste oameni cu functii inalte in PSD precum Nastase si Iliescu pacaliti cu atata usurinta de Geoana (prostanacul de) n-au cum emite pretenti la functii executive si de comanda. Pot fi insa foarte buni teoreticieni si embleme (sau mai bine nu) ai/ale social-democratiei-de-pe-stanga. Dar sa nu disperam. Partidul nu se va sparge (scrie si in EVZ de ce) si tot raul este spre bine. Adrian Nastase la conducerea PSD era varianta cea mai convenabila oligarhiei PD-L-iste in devenire si varianta cea mai proasta pentru partid, pentru cetateni si pentru lumea politica din Romania. Geoana este un rau ceva mai mic. Este momentul ca toata lumea sa-l sustina pe Cristian Diaconescu, varianta cea mai buna pentru partid, pentru tara, pentru cetateni, pentru democratie si pentru imagine si varianta cea mai rea pentru structurile mafiote strecurate in PD-L si PNL. Orice om rezonabil, mai ales acum dupa razboi, ar putea realiza ca de fapt Cristian Diaconescu era singurul capabil sa-l invinga pe Traian Basescu in campania prezidentiala, fara probleme si ca este cel mai potrivit la conducerea PSD si asta nu pentru ca ar fi vreun mare strateg ci doar pentru ca este omul potrivit la momentul potrivit, piesa de puzzle care se potriveste in joc. Ca Adrian Nastase, Ion Iliescu si frontul invizibil l-au sustint sau tolerat pe Geoana asta face parte din mlastina politicii si a puterii in Romania. Toti cei care vor democratizare reala in romania, reforma si progres in ceea ce priveste clasa politica si partidele ar trebui sa realizeze cu usurinta ca nu Adrian Nastase sau Mircea Geoana sunt calea. Cu Diaconescu la conducerea PSD, fortele democratice din celelalte partide vor avea argumente reale in incercarea de a opri ascensiunea fortelor mafiote care s-au infiltrat si acolo fara greturi ideologice sau de alta natura.
  Frontul invizibil care a aruncat in lupta buzduganul de cârpa (M.Geoana) si care e fortat sa renunte acum la buzduganul de lemn (A.Nastase) pentru ca este extrem de fisurat nu are incotro si trebuie sa accepte compromisuri uneori. Cei interesati de politica si in general de soarta Romaniei ar trebui sa fie atenti simultan la ce se intampla si la ce s-ar putea intampla in toate partidele politice, nu doar in cel favorit si in general sa mai lase sentimentalismele, nostaligiile si incrancenarea.

 105. 109 Daniel Pavel februarie 15, 2010 la 7:03 pm

  Domnule Presedinte,
  Sunt dezolat! Sunt dezamagit!
  V-am simtit azi dimineata la fel cum sunt eu acum. Dl. Madalin Voicu v-a rugat sa aveti putere in Comitetul Executiv. Sunt sigur ca ati incercat. Probabil, sustinerea pe care fiecare ne-o dorim la un moment dat, s-a lasat asteptata.
  Cred ca ati procedat intelept sa-i lasati in plata Domnului….Vanghelie&co!
  De curand, ne-ati transmis ca indiferent ce se va intampla nu o sa plecati din partid si ati cerut ca nici cei care va sustin sa nu o faca. Din pacate, consider ca este cazul sa ne gandim sa facem un alt partid!

 106. 110 Mirela Predan februarie 15, 2010 la 7:05 pm

  Nu stiu, dar mie asa mi se pare! Si nu mi se pare deloc nemaipomenita ideea sa candideze Ponta in locul dvs! Ba chiar deloc grozava o astfel de idee.

  http://opiniicetatenesti.com/article.php?story=20100215185435307

 107. 111 Ioan februarie 15, 2010 la 7:08 pm

  Ceea ce parea azi la primele ore ale diminetii putin plauzibil, s-a comfirmat si odata cu vestea s-a dus pe apa sambetei si ultima speranta. Am auzit discutandu-se prin targ si despre un asa zis „pas inapoi” in favoarea … Povesti, vorbe, vorbe; ca sa il citez pe un blogger fruntas. Acum toti smenarii se pot felicita pentru reusita. Dupa manelisti, victoriosi la prezidentiale, iata-i pe smenari bifand si ei o victorie. Acum pot sa isi intinda mana peste masa si sa bea impreuna din cupa cu borhot; sunt doara toti o apa si un pamant si au mana libera de acum sa imparta intre ei Romania tota, fara Ardeal insa ca plaiurile lui au fost deja arvunite; daca nu cumva nemernicii au baut deja si aldamasu’. Aici multi oameni de stanga au stat langa un om cu aceleasi idei ca ale lor crezand ca impreuna sunt mai puternici. Am fost si creduli si pe alocuri naivi; evident nu toti, eu insa precis da. Si totusi raman pe aproape; si nu din lipsa de preocupari caci slava Cerului.

 108. 112 Paula februarie 15, 2010 la 7:11 pm

  Domnule Adrian Nastase ! NU lasati stinga pe mina lui Vanghelie ! Am aflat vestea – ca n-ati mai candida – si mi-am dat seama ca partidul incape pe miini (iertai-mi expresia), nu proaste, ci foarte proaste ! Aveti o obligatie si o datorie fata de cei care v-au VOTAT in 2006 ! Am fost CINCI milioane de Romani ! Va rog sa reveniti asupra deciziei, altfel stinga romaneasca va muri ! Nu se poate ca oportunismul, incultura si sforariile sa hotarasca soarta acestui partid ! Nu faceti jocurile dusmanilor ! Va multumesc anticipat, sperind ca, poate va razginditi !

 109. 113 ionborgo42 februarie 15, 2010 la 7:11 pm

  Dle.Adrian Nastase
  Cu regret constat ca ati abandonat „spiritul sportiv” exprimat de Perre de Cubertin,parintele olimpismului modern.
  Nu,nu va condamn ,va respect gestul si incerc sa-l inteleg.Nu aveti structura de oportunist si nu acceptati practicile absconse ale „echipei Vanghelie & comp.”Incep sa cred ca acest Vanghelie „trage sforile” in PSD.
  Cand il auzi pe acest Vanghelie ca declara la Realitatea tv,”Doresc sa am o echipa…..”ce sa inteleg ca Geoana”se alege” si Vanghelie conduce?
  Daca este asa dezamagirea mea este complecta.Ma „suspend” si eu alta cale nu am.

 110. 114 Paula februarie 15, 2010 la 7:13 pm

  Cei care fac aceste lucruri nu-si dau seama ca fac jocul perfid al lui traian Basescu ?! Imi pare foarte rau, dar se pare ca nu se mai gindeste nimeni la cei care au votat PSD-ul… Dl.Geoana, ar trebui sa aiba decenta sa se retraga…Este inca tinar…mai are timp. PSD-ul are ACUM nevoie de un lider puternic, un intelectual si un om care sa poata sa struneasca orgoliile si ambitiile unor parveniti… ESTE NEVOIE URGENT de un partid de stinga puternic…Situatia din tara o cere !

 111. 115 ion adrian februarie 15, 2010 la 7:18 pm

  Nu e treaba mea alegerile din PSD si nici in vreun partid nefiind membru al niciunuia.
  Poate ca in spatele ideii de echipa a unui candidat alaturi cred ca si de un program al acelei echipe, or fi aici niste ascunzisuri, dar principial vorbind mi se pare ca sa se vina cu o echipa, lucru care elimina tot felul de targuieli ,jocuri la doua capete , lovituri sub centura, cu alte cuvine cel mai bun castiga, dar fiind cel mai bun nu atat neaparat prin el, cat prin cei pe care-i aduna.
  Daca se accepta acest principiu tb renuntat insa la ideea ca seful partidului tb sa fie PM sau candidat la presedentie, pozitii rezervata in viitor unor Personalitati individuale, cu exceptia cazului in care se propune el si echipa lui de conducere, ca un posibil guvern.
  Eliminarea bizantinismului prin aceasta propunere, mi se pare un lucru remarcabil.
  Eu cred ca pot fi obiectiv caci nu am parti pris-uri aici, fiindu-mi relativ indiferent cine va conduce PSD, desi desigur as prefera Diaconescu-Mitrea cu un sprijin AN asa ca nu vad de ce nu doresc si acestia sa se structureze intr-o echipa, sigur vor sa fie toti sefi, ceea ce va lasa spatiu viitor ptr tot felul de conflicte interioare pe care o asemenea solutie de principiu le cam elimina.

  Daca gresesc, ceea ce este posibil, as dori sa aflu alte argumente.

 112. 116 ion adrian februarie 15, 2010 la 7:19 pm

  Rectificare: Nu e treaba mea sa ma ocup de alegerile…

 113. 117 Carmella februarie 15, 2010 la 7:24 pm

  @ AN

  Nu am cuvinte ce inteleg ca face Geoana cu aranjamentele de culise pentru viitorul Congres PSD, in detrimentul Dvs. In aceste conditii, nu trebuie sa fiu prea surprinsa de inteleapta Dvs. retragere dintr-un „scenariu prost scris”.
  Dar regretele mele sunt prea mari …

  Da, am votat neconditionat cu Geoana, dar comportamentul sau lasa de dorit. IMI PROVOACA UN PROFUND DEZGUST …
  NU O SA MAI VOTEZ CU ACEST PERSONAJ PENTRU CA NU MA MAI REPREZINTA !

  IMI DORESC: amanarea Congresului pentru Martie 2010 sau cel putin o rasturnare a situatiei planificate cu multa disperare de Marean.

  PS
  Da, mare dreptate avea inteleptul Domn Ion Iliescu cand afirma, nu demult: „Atentie pe mana cui dati partidul !”
  Cum mare dreptate are si distinsa mea colega AYA in toate postarile sale privind Prostanacul …

 114. 118 Cristi februarie 15, 2010 la 7:26 pm

  Domnule Nastase, am rugamintea la Dumneavoastra de a reveni la decizia si de a candida impotriva analfabetismului si a naivitatii. N-o faceti pentru dumneavoastra, ci pentru noi. Va multumesc

 115. 119 exasperat februarie 15, 2010 la 7:33 pm

  Nu pot s[ cred…E o zi trista pt mine. V-ati retras din cursa si sunt nervos pe dumneavoastra. Pot sa inteleg motivele, dar ramane o frustrare imensa. Sunt foarte trist. Foarte trist.

 116. 120 Politica februarie 15, 2010 la 8:04 pm

  @Theodora…

  Eu nu zic ca n-ati scris din convingere. Insa ceea ce trebuie sa intelegi matale este ca nu e de ajuns sa scrii pe blog ca sa castigi.
  Ca dovada, cu toata sustinerea voastra – de blog , Geoana a castigat iar Nastase a aruncat prosopul.

  Asta e!

  Scrisul pe blog nu e suficient!

 117. 121 the other side of the moon februarie 15, 2010 la 8:04 pm

  Se pare ca PSD a scapat total de sub controlul ratiunii. Cu Marean si Viorel la carma, singura finalitate e sfarsitul, adica „the end”. Si cred ca evolutia va fi rapida. Asta este! O fi sau n-o fi pacat, asta doar istoria va decide.

 118. 122 theodora0303 februarie 15, 2010 la 8:09 pm

  Ponta a declarat ca va candida.
  Geoana este la Stirea zilei la Antena 3.
  Cica el nu se da in laturi la greu.
  Imi e rau.

 119. 123 Geo1 februarie 15, 2010 la 8:14 pm

  Va inteleg si va apreciez optiunea de a nu juca in piesa cu „prostanaci”. de aceea va reamintesc versurile poetului:

  De te-ating, sa feri în lături,
  De hulesc, sa taci din gură;
  Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
  Daca ştii a lor măsură;
  Zică toţi ce vor să zică,
  Treacă-n lume cine-o trece;
  Ca să nu-ndrăgeşti nimică,
  Tu rămâi la toate rece.

  Tu rămâi la toate rece,
  De te-ndeamnă, de te cheamă:
  Ce e val ca valul trece,
  Nu spera şi nu ai teamă;
  Te întreabă şi socoate
  Ce e rău şi ce e bine;
  Toate-s vechi şi noua toate:
  Vreme trece, vreme vine.

  Ş-apoi… cine ştie de este mai bine
  A fi sau a nu fi… dar ştie oricine
  Că ceea ce nu e, nu simte dureri,
  Şi multe dureri-s, puţine plăceri.

 120. 124 samantha februarie 15, 2010 la 8:14 pm

  Este totul pierdut pentru partidul asta, e clar. Felicitari pentru demersurile de pina acum, domnule Nastase.

 121. 125 Geo1 februarie 15, 2010 la 8:15 pm

  Va inteleg si va apreciez optiunea de a nu juca in piesa cu „prostanaci”. de aceea va reamintesc versurile poetului:

  De te-ating, sa feri în lături,
  De hulesc, sa taci din gură;
  Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
  Daca ştii a lor măsură;
  Zică toţi ce vor să zică,
  Treacă-n lume cine-o trece;
  Ca să nu-ndrăgeşti nimică,
  Tu rămâi la toate rece.

  Tu rămâi la toate rece,
  De te-ndeamnă, de te cheamă:
  Ce e val ca valul trece,
  Nu spera şi nu ai teamă;
  Te întreabă şi socoate
  Ce e rău şi ce e bine;
  Toate-s vechi şi noua toate:
  Vreme trece, vreme vine.

 122. 126 Mishu februarie 15, 2010 la 8:17 pm

  Nu e bine ce se întâmplă, nu e bine deloc… Pe noi ăştia care mai avem stânga la suflet cui ne lăsaţi? Eu speram să-l văd pe maimuţoi făcându-şi seppuku după alegeri, dar văd că onoarea stă în gestiunea altora… Uite-aşa mai câştiga Băsescu încă un rând de alegeri…

 123. 127 Augustin februarie 15, 2010 la 8:18 pm

  @ A.N.
  Stimate domn,
  Ma incearca o mare, crunta dezamagire, desi ar fi trebuit sa ne asteptam: Geoana NU A AVUT APROBARE sa nu cistige alegerile in PSD. Asa incit, masinaria infernala a intrat, o data in plus, in actiune! Si nu pot sa nu-mi amintesc poezia celui mai mare poet al lumii (in opinia mea!), Jacques Prevert, Combat avec l’ange , dedicata lui J.B. Brunius, dar parca (si) dvs. :
  N’y va pas
  tout est combiné d’avance
  le match est truqué
  et quand il apparaîtra sur le ring
  environné d’eclairs de magnésium
  ils entonneront à tue-tête le Te Deum
  et avant même que tu te sois levé de ta chaise
  ils te sonneront les cloches à toute volée
  ils te jetteront à la figure l’éponge sacrée
  et tu n’auras pas le temps de lui voler dans les plumes
  il se jetteront sur toi
  et il frappera au-dessous de la ceinture
  et tu t’écrouleras
  les bras stupidement en croix
  dans la sciure
  et jamais plus tu ne pourras faire l’amour.
  Sint convins ca veti face o analiza riguroasa a situatiei si, mai ales, a perspectivelor, si veti actiona in consecinta. Astept sa va aud strigind : Tara, tara, vrem ostasi !

 124. 128 Mihnea Georgescu februarie 15, 2010 la 8:19 pm

  Exact cum prevedeam, încep să se afirme tinerii social-democraţi. Salut candidatura lui Victor Ponta!

 125. 129 alex.dumitrascu februarie 15, 2010 la 8:20 pm

  @
  POLITICA

  Nu stiu in ce realitate traiti, poate in cea politica. E evident ca nu intelegeti nocivitatea lui Basescu, daca spuneti ca antibasescu e o lozinca invechita.
  Pana la urma, puteti ramane cu el si cu „politica”, in jumatatea dv. de Romanie.
  Noi ne separam insa de politica in situatia asta, nu ne mai intereseaza.
  Am mai fost in ilegalitate, ne descurcam, si in definitiv inca mai exista libera circulatie a persoanelor si a capitalurilor.
  Destinul politic al PSD sau al PNL chiar nu ne intereseaza.
  Vedeti insa ca intoarcerea la totalitarism e o tendinta evidenta pentru cine vrea sa o vada. Si planul acesta il transcende pe cel politic. Sper sa intelegeti.

 126. 130 theodora0303 februarie 15, 2010 la 8:21 pm

  @Politica
  Fiecare dupa puterea lui.
  Stiu ca nu este de ajuns ca sa castigi.
  Ai idee cate injuraturi am primit eu pe blog de la simpatizantii PDL?
  Cate rugaminti a trebuit sa fac liberalilor ca sa il voteze pe Geoana in turul doi?
  Crezi ca mi-a fost usor?
  Poate ca unii dintre noi au facut mai mult.

 127. 131 adrian mihai februarie 15, 2010 la 8:22 pm

  Tizule, azi m-ai necajit rau: nu mai ai ce le da sa-ti numere? mama dracu, sluga aia de vanghelie, cand erai premier si el abia iesise in lume, te conducea si te primea la aeroport cu temenele demne de fanar, acum e mare smecher ? chiar asa am ajuns, cel mai mare partid, cea mai mare organizatie si cel mai de ….. sef al ei ? chiar nu se poate gasi cineva sa dea cu el de pamant? daca vanghelie are fata sa conduca organizatia de bucuresti, inseamna ca noi toti ne meritam soarta, nu mai ne putem increde in nimeni iar sentimentul e ca suntem abandonati, eu zic sa te mai gandesti, e nevoie de cineva cu sange, bine zicea mazare…
  Daca ar mai trai Titulescu, stiu ca ai o mare admiratie ptr. domnia sa, ai avea curaj sa il prezinti pe Marean ?

 128. 132 Dr. ing. Dan C. Badea februarie 15, 2010 la 8:34 pm

  @ Prof.dr.univ. Adrian Nastase

  Felicitari pentru retragerea candidaturii la Presedentia PSD. De acum, nu aveti decat un singur drum politic, cel de independet. Daca, veti candida la Presedentia Romaniei din aceasta postura, eu ma ofer sa fiu directorul Dvs. de campanie electorala si veti castiga!

 129. 133 Politica februarie 15, 2010 la 8:37 pm

  „Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat azi, dupa retragerea lui Adrian Nastase din cursa pentru sefia partidului, ca spera ca pana la urma fostul premier se va alatura unei echipe castigatoare ca sa rezolve problemele din Romania.”

  Acum, fie vb intre noi, a ajuns Nastase sa se agate de „mana salvatoare” a semianalfabetului Vanghelie?

  PSD a ajuns intr-o faza de-a dreptul jenanta. Stim cu totii ca Vanghelie nu are scoala cat a avut Nastase vacanta. Dar uite ca asta nu conteaza la ora actuala in PSD. Nastase are nevoie de sprijinul intregului PSD daca e vb de dosarele din justitie. Cred ca Vanghelie practica un santaj la adresa lui A. Nastase. Ramane de vazut cine va castiga. Mandria sau instinctul de conservare!?

  Eu nu vreau sa-l intreb pe Nastase unde a gresit. In schimb il intreb CE-I DE FACUT?
  Varianta Ponta e buna oare? Adica Ponta n-a intrat deloc in calcul pana acum dar dintr-o data a iesit din palarie, cu cateva zile inainte de batalia finala?
  PSD-ul nu mai e deloc partidul puternic care se pretinde din moment ce a ajuns sa scoata iepurasi din joben ca sa evite „raul cel mai mare”?

  Peste cateva zile vom vedea.

 130. 134 Parmalat februarie 15, 2010 la 8:40 pm

  DOMNULE PRESEDINTE, IN ACEST MOMENT NU MAI PUTETI RAMANE IN PSD!
  Ati facut un gest care denota respect de sine, integritate, personalitate, orgoliu, curaj. Mergeti cu el pana la capat!
  NU MAI PUTETI RAMANE IN PARTIDUL LUI VANGHELE SI AL PROSTANACULUI!
  Adevaratii PSD-isti sunt cu Dumneavoastra, cei care au votat toata viata PSD vor merge cu Adrian Nastase pana la capat.
  Trebuie sa punem punct si sa scindam partidul, in acest moment in PSD sunt doua filosofii ireconciliabile.
  Nu e niciun dezastru, asa cum dreapta are doua partide asa poate si stanga sa aiba doua partide.
  Domnule Presedinte, strangeti-va oamenii si faceti un nou partid de stanga. Eu voi fi primul membru al noului partid. Eu pe mizeria de Geoana nu-l mai votez niciodata in vecii vecilor amin!
  Haideti sa-i lasam pe Geoana pe Vanghele pe Hrebenciuc sa se duca unde a nins si nu s-a prins si noi sa reconstruim stanga politica romaneasca sub conducerea Dumneavoastra!
  Stanga este extrem de puternica in Romania, dar are nevoie de reprezentanti de valoare. Pe Vanghele le e rusine oamenilor sa-l voteze, prostanacul de Geoana e demn de mila, in nici un caz de vot iar de Hrebenciuc le e deja scarba.
  Haideti sa punem punct aici si sa ne delimitam de aceasta gasca nenorocita, sa-i lasam sa piara pe limba lor!

 131. 135 leo februarie 15, 2010 la 8:40 pm

  SĂ MOR DACĂ VĂ ÎNŢELEG!
  Fi-v-ar solidaritatea legitimantă…

 132. 136 Parmalat februarie 15, 2010 la 8:42 pm

  Adrian Nastase, Adrian Severin, Victor Ponta, Miron Mitrea sa fie conducerea noului PSD!

 133. 137 Mihnea Georgescu februarie 15, 2010 la 8:51 pm

  Acum toată speranţa ne-a rămas în discipolul dvs. – Ponta!

 134. 138 Angi februarie 15, 2010 la 8:53 pm

  Cine se aseamana se aduna.Suna cunoscut?Cei care-l sustin pe Geoana,sunt dupa chipul si asemanarea lui.Eu consider ca un om intelectual isi da seama cat de incult e Geoana.Tineti minte ce greu l-am dat jos pe Ceausescu?Cu asta [Geoana]o sa fie si mai greu.S-a cocotzat in copac,si greu se ajunge la el ca sa-l dai jos.Folositi si energia violeta daca e nevoie,numai dati-l jos.Pana nu dispare acest Geoana de la conducerea partidului,sigur nu mai votam cu PSD-ul.D-le Nastase,nu puteti lua spuma din PSD si sa faceti un partid asa cum a fost pana prin 2000,si sa lasati pleava sa-si faca damblaua?

 135. 139 iuli71 februarie 15, 2010 la 9:06 pm

  Desi vreo 2 postari, in care faceam referiri negative la cretinul de Geoana mi-ai fost cenzurate pe acest blog, sper ca acest comentariu sa apara.
  Social democratia ca idee, cu un cretin ca Geoana la conducere nu mai are nicio sansa. Imi pare rau ca azi AN si-a retras canditatura. Corect ar fi ca si ceilalt candidati, sa boicoteze congresul (de fapt o gluma de congres) si sa se retraga la randul lor. Oare de ce acest prostanac – Geoana-, dupa ce ne-a facut de tot rahatul la alegerile prezidentiale, mai are tupeul sa aspire la functia de presedinte al PSD ? Si eu prevad o scindare a PSD-ului intrucat cu ratati ca Geoana, Vanghelie, etc nu putem merge prea departe.
  Cinste lui AN care a ales sa se retraga demn in fata unor manarii gen Vanghelie. Geoana, ca om politic este o rama pe langa Nastase. Sambata sa isi imbrace tot neamul in violet, sa nu fie atins de flama. Geoana, stim ca citessti acest blog, chiar nu iti e jena ma dobitocule? Sa ai toata tara de partea ta, si sa pierzi alegerile, iar apoi sa revii cu tupeu jalnic? Pacat de toata munca din 96-2004 a echipei lui AN. Eu nu mai pot sa-l suport pe acest jeg Geoana, nici macar sa -l vad la televizor.

 136. 140 instalatorul februarie 15, 2010 la 9:22 pm

  Domnule Nastase, iata una dintre deciziile pe care nu le comentez – dumneavoastra stiind situatia mai bine. Constat ca am avut dreptate refuzind sa extind asupra pesedeului consideratia pe care o am pentru dumneavoastra. Nu va indemn sa formati un nou partid, dar va sugerez sa analizati subiectul cu atentie. Ca o gluma – iata ca glumim si in astfel de momente – o intrare a dumneavoastra in grupul parlamentarilor independenti ar fi tare. Si revin la o postare a mea de dinaintea desemnarii candidatului pesedist la prezidentiale, poate ca e cazul sa discutati nitel cu dl Severin si sa vedeti ce oportunitati ar fi la nivel european intr-un viitor oarecare. Asta si fiindca, la cum l-am vazut pe dl Geoana acum, consider problematica o viitoare re-desemnare a dumneavoastra ca si sandidat in colegiul Mizil. Oricum, constat ca sunt in cursa pentru presedintia pesedeului doar candidati care se au bine cu dl Basescu. Va fi o teribila lupta intre bine si foarte bine si – cum zicea un banc vechi – o lupta pentru pace pina nu va mai ramine piatra peste piatra. Si cred ca nu are sens sa va mai sugerez sa nu le dati tipilor idei pentru propria lor marire: nu au decit sa si le gaseasca si singuri.

 137. 141 Viseuan februarie 15, 2010 la 9:39 pm

  Domnule Nastase, nu ne lasati! Nu imi permit sa comentez hotararea dvs., de a nu mai candida. Va cunosc ca fiind un strateg valoros si ca atare asteptam sa ne comunicati, ce cale trebuie urmata. Mai sper, ca participantii la Congres sa nu permita instaurarea dictaturii VANGHELIGEOANE in PSD si sa se amane data tinerii Congresului. Poate, organizam, o diversiune, un miting cu pensiile, sau in ultima instanta , o amenintare cu BOMBA, …asta ar fi cea mai buna solutie, altfel DEMOCRATIA din PSD va fi arsa de „flacara violet”! Domnule Nastase, domnule Iliescu, nu ne lasati!!!

 138. 142 Ariel februarie 15, 2010 la 10:03 pm

  Jos palaria, domnule Nastase !!!

  Desi, regret nespus!

  Dupa infrangerea din alegeri, am crezut ca nimic nu ma mai poate supara in politica romaneasca… Si totusi, am pierdut acum si ultima raza de speranta… Ma amageam ca peste 2 ani, vom avea o sansa sa iesim la liman… Dar asa… nici o sansa… Asta a fost si ideea…

  PSD-ul a intrat pe mana unei gasti care se protejeaza si se auto-genereaza permanent, intr-o logica agresiva de tip mafiot, bazata pe colaborationismul subteran cu tandemul Basescu-Udrea, si care nu va mai permite nimanui sa taie cordonul ombilical care leaga clica Prostanacului de putere…

  Oricum, Felicitari pentru verticalitate! Ca „nu-i totuna leu sã mori / Ori câne’nlantuit.”

  Atunci cand pierzi in felul acesta, iti ramane respectul oamenilor, al celor buni… Si asta nu e putin lucru… Un gest prea elegant pentru mocirla politica romaneasca…

  Si cand ma mai uit si la penibilul asta de Geoana… E intrebat acum la Antena 3 cum este de fapt: prea democratic sau prea dictatorial in partid…

  Ii spun eu: El nu e nici asa… nici asa… e pur si simplu Prostanac…

  E o marioneta stupida in mana „baronilor” care au privatizat PSD-ul …

  Sunt din ce in ce mai sigura ca si el si Hrebenciuc sunt marionete in mana papusarului de la Cotroceni…

  Inca de atunci, vestita vizita nocturna la Vantu… si mai ales interventia lui SOV de la Realitatea… Totul mirosea a facatura cotrocenista… A fost o piesa proasta in care Geaona a jucat precum un zombie… SAU NU ?!?!?! Daca a stiut exact??? Ca oricat ai fi de prostanac… nu poti face asa ceva…

  Din pacate se confirma tot ceea ce mi-am inchipuit ca ar putea fi mai rau.

  Eu una imi mai pun nadejdea intr-o singura persoana capabila sa traga dupa sine un partid… Crin Antonescu… Dar, din pacate pentru Romania si pentru PSD, el este la PNL…

  Iar PNL-ul si electoratul sau nu a excelat niciodata prin mobilizare, efort si capacitate organizatorica… Si spre deosebire de PSD, nici nu se poate baza pe prea multi profesionisti… Cu cateva exceptii, printre care o pot nominaliza cu cea mai mare consideratie pe D-na Campeanu…

  De acum incolo, orice se va mai intampla, nu mai este prea interesant… Poate ca ne ve furniza Ponta o surpriza… Vom vedea… Sanatosi sa fim!!!

 139. 143 ORASAN IOAN februarie 15, 2010 la 10:42 pm

  GEOANA PRESEDINTE.Sa le fie de bine celor atat de manipulati si condusi de tot felul de baroni care dragoste mare de ciolan au,va rog nu-l plangeti pe Adrian Nastase,el va ramane o voce foarte importanta in PSD,ideile si strategia lui Adrian Nastase nu pot fi ignorate,experienta si loialitatea lui Ion Iliescu fata de stanga extremista nu pot fi contestate.Dar nu vreau sa le fac galerie celor care nu reusesc sa aibe o echipa sustinatoare,asta nu au inteles cei doi veterani Iliescu si Nastase,sa aibe armatele disciplinate de sustinatori,drept este ca nici Geoana nu are sprijinul pe drept si valoare,are sprijinul slugilor baroniale,are mimica unei democratii,pana la urma,asta e,fiecare se duce la vale pe strategia lui,sa nu ma intelegeti gresit ca prin asta cant prohodul stangii romanesti,dimpotriva stanga va exista ca o alternativa la guvernare de mana a doua,sub nici-o forma ca partid castigator,stanga nu dispare pentru ca vor unii sau altii,stanga ramane o necesitate a celor destul de multi care cred in ea,dar stanga nu poate fi in frunte cu mult prea des infrantul Mircea Geoana si nici cu baronii prea dornici de putere,stanga poate fi in frunte cu ajutorul maselor atrase de magnetismul intereselor sociale si nicidecum de interesele de conjunctura a unora care se cred aproape Dumnezei locali.Sa nu se inteleaga gresit ca vreau sa convertesc votul celor care prin mandat vor stabili echipa castigatoare si vom vedea daca va fi o echipa castigatoare pentru tara sau pentru interesele de moment baroniale,este preoblema lor daca vor sa ramana in opozitie sau un partid de mana a doua la guvernare,un partid care va cersi posturi in structurile statului.Realitatea momentului este trista,partidul mamut cu picioare de lut numit PSD,nu face nimic in sprijinul celor multi,deputatii, senatorii,primarii si consilierii de toate felurile nu au barbatia sa faca opozitie,de fapt menirea lor de toate zilele,toti asteapta un conducator sa faca ca neputinta lor sa fie acoperita si erectila(nu stiu daca termenul este corect).Congresul partidului asa zis de stanga,este de fapt adunarea celor care se lupta intre ei si nicidecum lupta ideilor in sprijinul celor atat de multi si napastuiti,in programele voastre nu se simte rasuflarea grea a celor napaditi de nevoi,se simte lipsa luptatorului pentru dreptatile lor,se simte lipsa apropierii de popor,se simte lipsa unui loc unde lumea sa-si verse naduful si sa gaseasca un sprijin.Cu toate ca ma indoiesc,va doresc celor atat de putini care-l sprijiniti pe prea des infrantul Geoana,sa fiti fericiti.Viata merge mai bine sau mai rau,fara sau si cu un partid apropiat nevoilor lor,poporul mai devreme sau mai tarziu va rupe jugul pus de asa zis dreapta lui Basescu.

 140. 144 Aya februarie 16, 2010 la 5:46 am

  @

  Instalatorul

  (Vei gasi acest mEsaj si la partitia urmatoare- dar cred ca este atat de important incat il reproduc si aici, pentru a fi sigura ca il citesti)

  ADRIAN NASTASE TREBUIE SA RAMANA IN ROMANIA SI SA CONTINUE LUPTA IMPLICAT ACTIV IN POLITICA INTERNA

  Indiferent de participarea (sau anuntata neparticipare) la alegerile din PSD (la Congresul din 20 februarie 2010) ADRIAN NASTASE TREBUIE SA RAMANA AICI, IN ROMANIA SI SA CONTINUE LUPTA POLITICA.

  Luni 15 februarie Adrian Nastase a spus:
  “La varsta mea Ion Iliescu organiza revolutia”.

  Repet: se afla deja in desfasurare scenariul sinistru al dezmembrarii Romaniei, prin pasi legislativi aparent “nevinovati” si, tot aparent, fara legatura cu acel scop.
  Tot aparent, presiunea este exercitata exclusiv de UDMR (in fapt, udemeristii sunt doar varful de lance si au, desigur, profitul lor- dar marile interese sunt ale crestin democratiei germane!).

  SINGURUL OM POLITIC CARE, ACUM, VREA SI POATE- SUBLINIEZ ASOCIEREA VERBELOR A VREA SI A PUTEA- SA SE OPUNA, PRIN DIVERSE MIJLOACE, PUNERII IN OPERA A ACESTUI SCENARIU (CARE ARE TERMEN- LIMITA 2012, APOI NEMAIFIIND OPERANT!) ESTE ADRIAN NASTASE!

  Pe cale de consecinta, este de la sine inteles ca ii vor fi oferite, lui Adrian Nastase, “sanse” pentru a ocupa diverse functii foarte interesante, atractive si reprezentative, chiar, in exteriorul Romaniei.
  Scopul real este de a-l indeparta de Romania si de implicarea sa activa in contracararea acelui mizer, periculos scenariu (idei de genul “poate lupta eficient de la nivelul organismelor europene” sunt povesti!; unica posibila rezistenta este din interiorul Romaniei).

  ADRIAN NASTASE TREBUIE SA RAMANA AICI SI SA LUPTE PENTRU ROMANIA.
  Stiu bine ca este greu, cu atat mai greu cu cat nu doar ca trebuie sa renunte la o existenta normala, dar sa si suporte mizerabile atacuri, bazate pe minciuni, cu dublul scop de a-l discredita si de a-l demola psihologic (ceea ce s-a dovedit a fi imposibil- dar nu se va renunta la astfel de practici, din ratiuni extrem de clare).

  Ceea ce putem face este sa-l sprijinim- 2012 nu e departe.
  Eu, cel putin, sigur ii voi ramane statornic aproape, indiferent de asprimea incercarilor.

 141. 145 Aya februarie 16, 2010 la 6:07 am

  MAFIA LUI SORIN OVIDIU VANTU ESTE PE CALE SA ADJUDECE P.S.D. LA CONGRES (VIA GEOANA, DRAGNEA, VANGHELIE) AJUNGAND SA AIBA REPREZENTARE SI SA PARTICIPE LA DECIZII IN PARTIDUL SOCIALISTILOR EUROPENI SI IN INTERNATIONALA SOCIALISTA

  Multe a avut si are mafiotul Sorin Ovidiu Vantu, dar nu un partid.
  A dorit sa si-l cumpere- gata format, structurat, legitimat- si este pe cale sa il dobandeasca total.
  L-a cumparat pe actualul presedinte (pe Prostanacul Geoana), l-a cumparat pe actualul secretar general (pe Liviu Dragnea).
  Multi din zona de Est a Romaniei erau deja cumparati.
  Marean „care este” Vanghele i-a oferit lui Vantu serviciile de a face “trebile murdare” specific mafiote- practic, s-a oferit sa fie cumparat, iar SOV a fost de acord.

  Mafia lui Vantu mai are un singur pas de facut- cel formal, de la Congresul din 20 februarie 2010- pentru a defila, cu o cinica legitimare, sub numele de PSD, pe stanga esichierului politic romanesc.

  Pentru (cu adevarat!) marele sforar SOV, adjudecarea de facto a PSD via Prostanacul, Dragnea si Vanghele va fi o dubla lovitura administrata cu mana de maestru: toate afacerile sale negre vor avea, aparent, legitimare social- democrata, desfasurandu-se in numele “celor multi” si, culmea, aceeasi mafie va avea legitimare europeana (Partidul Socialistilor Europeni) si internationala (Internationala Socialista) urmand sa fie onorata si sa participe la decizii pe acele paliere de varf.

  Urmare a negocierilor intre criminalul Boc si Prostanacul, urmeaza sa fie adoptate, in camera decizionala a Parlamentului (Camera Deputatilor), Statutul minoritatilor si legea in urma careia se va constitui regiunea de dezvoltare Covasna+ Harghita+ Mures.
  Apoi, fara probleme, ar urma sa devina “functional” Tinutul Secuiesc chiar inainte de 2012.
  SUB APARENTA presiunii maghiarilor (care sunt varf de lance si vor avea partea lor de castig- dar marile interese sunt ale crestin- democratiei germane) Romania se va federaliza, in fapt dezmembra.
  SOV- in calitatea sa de cap al mafia detinand, de facto, PSD, care va fi contribuit masiv la acest joc sinistru (via Prostanacul, Dragnea, Vanghelie et Cie) isi va primi o buna parte din “partea leului” de la beneficiarii sfartecarii Romaniei.

  Prin neparticiparea la aceasta farsa a alegerilor in PSD, Adrian Nastase refuza sa legitimeze patrunderea mafiei lui Vantu (deghizata in culori social- democrate si intitulandu-se, fals, PSD) in Partidul Socialistilor Europeni si in Internationala Socialista.

  Adrian Nastase refuza sa legitimeze adjudecarea, de catre mafia lui Vantu (via Geoana, Dragnea si Vanghelie), a stangii romanesti, dupa preluarea de facto a PSD in urma farsei cinice numite “Congresul PSD din 20 februarie 2010″.

  Am recunoscut acest refuz in sensul profund al mesajului sau (citez):
  „Ca atare, decizia mea trebuie privită ca un refuz de a legitima o competiţie purtată cu arme inegale, prin folosirea unor metode incorecte pentru o formaţiune care aparţine Partidului Socialiştilor Europeni şi Internaţionalei Socialiste.”

 142. 146 evan mancas februarie 16, 2010 la 9:11 am

  A naibii ticuri verbale preluate de la unii vanghelizati, poate asa da bine.De ce nu spuneti om cu experienta.Ce vrea sa insemne om cu expertiza?Om cu raport?Oricum sunteti printre ultimii care a preluat moda,daca se poate spune asa

  EXPERTÍZĂ, expertize, s.f. 1. Cercetare cu caracter tehnic făcută de un expert, la cererea unui organ de jurisdicție sau de urmărire penală ori a părților, asupra unei situații, probleme etc. a cărei lămurire interesează soluționarea cauzei. ♦ (Concr.) Raport întocmit de un expert asupra cercetărilor făcute. 2. (Med.; în sintagma) Expertiză medicală = a) stabilire, în urma unui examen medical, a capacității de muncă a unui bolnav sau a unui om sănătos în condițiile solicitărilor fizice și psihice din diferite profesiuni; b) consultație sau autopsie efectuată de medicul legist în cazuri de rănire, accident, viol, otrăvire, omor etc. – Din fr. expertise.

  Imi aduc aminte ca dl Vacaroiu era mereu fortuit el intelegand ca asta inseamna fortat.

  PS.Nu sunt un sustinator al PSD-ului dar cu Geoana o sa mancati multa paine in opozitie si la ce oameni valorosi cunosc din PSD e pacat ca acestia nu au un cuvant de spus

 143. 147 blogideologic februarie 16, 2010 la 10:24 am

  @ evan mancas
  „Imi aduc aminte ca dl Vacaroiu era mereu fortuit el intelegand ca asta inseamna fortat.”
  🙂

 144. 148 Ciprian Filip februarie 16, 2010 la 3:25 pm

  Va felicit pentru decizia luata!

  Tosusi are fi foarte intelept sa-l sustineti pe Mircea Geoana avand in vedere experienta exterioara a dansului cu pietele globale, acesta facilitand deschidea orizonturilor spre strategiile inteligente de reformare, strict necesare!

  Cu stima,
  Ciprian

 145. 149 batrina februarie 16, 2010 la 3:33 pm

  Domnule Nastase, daca cceea ce a-ti scris e corect , inseamna ca Geoana stiind ca nu mai e iubit de mai nimeni, incearca cu disperare sa *fure* voturile, pentru a recistiga presedentia partidului si asta este fffffff grav. Inteleg ca dv. nu sunteti in stare sa indreptati lucrurile ?
  PACAT !!!!!!!!!! DACA GEOANA VA RAMINE PRESEDINTELE PARTIDUL VA SCADEA SI MAI MULT .
  VA FI UN DEZASTRU

  Daca partidul se va diviza, cei care vor pleca nu vor razbate bataliilor politice. Aveti exemplu fostul A.P.R. Intrebati-l pe Dan Mihalache cum a fost. Oricum fostii A.P.R.isti nu au plecat la Liberari . Acolo a ajuns numai Melescanu , lasii si jegurile si prostii, cei care au ris de liberari (pacat de ei)
  Cel mai greu va fi cu lipsa sediilor pentru viitorul partid.
  Membrii vor fi multi inclusiv o mare parte a fostilor a.p.r.isti care nu au provenit din p.d. s. r. si care acum sunt fara partid.
  Indiferent ce pozitie finala ve-ti avea, va fi greu, ve-ti avea mult de lucru, dar ve-ti avea multi sustinatori!
  SUCCES in continuare, sunteti singurul care mai puteti face ceva pentru stinga romineasca, si nu uitati de sfaturile d-lui Iliescu care nu sunt de neglijat.

 146. 150 elena februarie 16, 2010 la 4:43 pm

  d-le ADRIAN NASTASE sunt trista ingrozitor de trista ,dar aceasta tristete nu ma impiedica sa va spun ca dv nu aveati alta solutie .D-le NASTASE sunt convinsa ca stiti si o stie toata lumea ca dv sunteti mai destept decat toti vangheleonii la un loc si nu va puteati lasa umilit de ei.Asa ca dati-mi voie sa va spun ca ati procedat corect foarte corect.Acum nu mai ramane sa va spun decat FRUNTEA SUS sa o puneti la contributie si alaturi de dlILIESCUsa faceti ce va cer majoritatea celor care v au scris : treceti la treaba si faceti un partid adevarat social democrat si nici nu va imaginati ce surpriza veti avea cat de repede veti avea un partid puterni adevarat cu care sa mergeti mai departe iar la vanghelioni vor ramane doar scursurile care foarte repede se vor manca intre ei.CURAJ elena din alba

 147. 151 blogideologic februarie 16, 2010 la 5:05 pm

  „experienta exterioara a dansului cu pietele globale, acesta facilitand deschidea orizonturilor spre strategiile inteligente”
  🙂

 148. 152 elena februarie 16, 2010 la 5:12 pm

  dle nastase m-am infiorat cand am citit cele scrise de dna Aya cum ca va vor tenta cu niste posturi puternice in afara tarii pentru a scapa de dvs.Dle nastase de aici puteti trage concluzia ca sunteti un om puterni si influent ,frica de dvs ii face sa va dea niste posturi f bune banoase si sa plecati.pelanga asta vor fi in stare sa inceapa din nou cu denigrari vorbe grele ,poate si dosare dar ati mai trecut prin asta si nu ati clacat asa ca stiti dv ce nu te omoara te intarestedle nastase stati alaturi de noi si dl iliescu si nu o sa va para rau.Acum va trebui sa faceti strategii si sa ne dati noua celor care va admira si va pretuiesc numai un semn pentru a fi alaturi de dv.Dle nastase cele 5 milioane de voturi nu au fost pentru geoana9 sa nu se umfle in pene )ele AU FOST ANTI BASESCU ….ASA CA GEOANA CIOCU MIC

 149. 153 evan mancas februarie 18, 2010 la 9:19 am

  Pt blogideologic

  FORTUÍT, -Ă, fortuiți, -te, adj. (Livr.) Venit pe neașteptate; neprevăzut, inopinat; întâmplător. – Din fr. fortuit, lat. fortuitus.
  Sursa: DEX ’98
  🙂

 150. 154 amycommunications februarie 18, 2010 la 12:17 pm

  Stimat domn, permiteţi-mi să fac-din lipsă de timp-de pe blogul dnei Corina Creşu:
  Toni spune:

  18/02/2010 la 12:30 pm | Răspunde
  Măi fetelor care sunteţi (?!) sau nu, oricum nu asta contează, voi de când n-aţi mai consumat un basm?
  Aţi uitat că toate au o morală? Şi că, în milocul unui dezastru, o soluţie e şi să faci haz de necaz… Una, nu toate.
  Hai să vă traduc ce-am spus, în termeni pe care până şi garda pretoriană de femei a lui Gaddafi i-ar pricepe:
  Ion Ilieascu, patriarhul (nu e o înjurătură, e un elogiu) stângii româneşti post-revoluţionare, a tot încercat să craască tineri în spiritul ideilor şi experianţei sale politice. Nu-i mai nominalizez, nu merită.
  Cu toţii a dat greş, şi, cu fiecare nou eşec, Iliescu s-a îndepărtat tot mai mult de avanscena partidului, într-un final trist, să nu-i spun tragic, pierzându-şi complet interesul pentru politică, cel puţin pentru politica propriului partid. Asta nu mai devreme decât alaltăieri.
  Singurul discipol, sau emul, sau ucenic-calfă-meşter, sau cum vreţi voi să-i spuneţi, de care Iliescu poate fi, şi este, mulţumit, să nu zic mândru, rămâne Corin Creţu, ceea ce am şi recunoscut şi evidenţiat.
  Dacă asta e răutate sau biţi irosiţi, vă las să re-evaluaţi.
  Sunt sigur ca ea a pătruns dincolo de formă şi a răzbit la idee, ceea ce voi… În fine.
  Am mai exprimat o idee, poate o speranţă, şi anume că af fi de dorit ca Iliescu să mai aibă suficientă putere şi dorinţă pentru a-şi mai sufleca o dată mânecile şi a produce pe scena politică un partid nou-nouţ, cu care să reia bătălia pentru impunerea unei alternative de sânga la partidul e-vanghelizat care devenit PSD.
  Dacă nu el, atunci cine?!
  Sau poate vouă vă place Vangheleonul ăsta macho?! Dacă da, atunci vă înţeleg. Şi vă urez succesuri. Poate îl şi abordaţi, să vă explice el cum e cu stânga. Aia politică, să-i precizaţi. Că şcoală are, aţi auzit. Şi idee. Una, dar ţeapănă.
  Acum e clar?!
  Cam asta e cu basmele… Păcat cu nu mai sunteţi copii, să intraţi în lumea lor magică… Efectul televiziunii asupra anemonelor… Tristul efect, aş zice…

  amycommunications spune:

  18/02/2010 la 1:10 pm | Răspunde
  Eşti un scump care le poţi explica, mai bine decît mine, proastelor ăstora. Eu una, sunt mult prea sportivă ca să am răbdare să le explic idioatelor, cu toate că este o parte a datoriei mele civice..legislaţie comună de respectat de către toţi, în orice moment..după cum tocmai îi zisei io unui şofer RATB pe autobuzul 300, căruia un tînăr ochelarist bine educat civic îi făcea.cum este normal.morală fiindcă trecuse pe roşu. Dar aşa-i dacă nici Geoană şi proasta de nevastă-sa şi nici Băsescu şi gaşca dar nici liberalii nu au fost în stare să aibă ’succesuri’ întîi cu ei înşişi-ele însele ca să fie în stare să înţeleagă ce însemnează lege şi ordine..*care trebuie respectată la fel şi cu exactitate de către toţi şi de fiecare în parte..Spasiva.

 151. 155 amycommunications februarie 18, 2010 la 1:06 pm

  Sfatul meu în cunoştinţă de cauză: jucaţi şi voi şah cu PD-Liştii dar şi cu ceilalţi..fiindcă este normal să renunţe la averi şi să ni se alăture, încetul cu încetul, nouă
  : Social-Democraţilor.
  Sau dacă nu, pot trece în opoziţie alături de ceilalţi: liberalii. Să le lăsăm astfel liberrtatea de alegere între alipirea alături de stînga şi de dreapta..şi îi salvăm astfel, aşas cum ne sfătuieşte premierul Boc să facem economie, de banii cheltuiţi pe schimbarea -din nou!!-a siglei acestora!! Şi să îi îndeplinim astfel şi noi dorinţa Preşedintelui ales de cître populaţia cea atît de supărător de imperfectă, de a scăpa de excese-excesuri în politică. Nu este normal să avem cu toţii îminima moraliaî domnule Pleşu! Bun simţ..adecă.. Şi astfel, îi dăm dreptate-cui+mă mulţumiţi şi pe mine şi mă proclamaţi official şi birocratic ca fiind ‘miezul din dodoaşcă’. Salutti..aştept răspunsul practic şi rapid faţă de mine..de nu vă este greu să alergaţi cu mintea..ca sportivii conducători de automobile, printre alţii.

 152. 156 succesiunea:invinsilor sa li se ridice statui februarie 21, 2010 la 1:35 pm

  „Fii atent la mine, domnule Nastase!”.”Sunt atent si te cunosc „.Daca el decazut in ochii vostrii,in scurt timp veti anula actele sale,printre care se numara si munca dumneavoastra.Tot greul il ducem singuri,dar sa fim senini la fata.Intr-o zi n-o sa mai putem glumi.Senatori,el este un om care indeplineste sarcini lumesti.Gandurile voastre sa fie un templu si veti dainui.Avem nevoie de oameni care depasesc prin gentiletea moravurilor.Eroarea fatala va duce la caderea urmatorului.Un om adevarat se cuvine sa moara in picioare.

 153. 157 Dana februarie 21, 2010 la 3:06 pm

  ADIO PSD … mi-am propus sa fac anticampanie acestui partid dezamagita de ceea ce ati facut cu totii acest joc politic nedemn, am facut campanie fara nici un interes si am reusit sa conving ceva persoane din anturajul meu sa voteze PSD desi erau dezamagiti de politica lor din anii anteriori, insa am argumentat sustinerea lor si am castigat cateva voturi, insa … nu voi vota niciodata un PSD condus de Adrian Nastase, Iliescu , Mitrea … deci ati pierdut din alegatori din pricina dorintei voastre de a ii plati lui Geoana polita din 2005 … nu-s politician, nu m-a interesat niciodata sa fiu, insa am crezut in acest partid de cand a venit Geoana la conducerea lui, am sperat ca va fi altfel… insa acum aveti ceea ce meritati si promit ca voi invata pe oricine sa voteze contra PSD … chiar am o mare putere de convingere uneori, nu stiu sunt un bun vanzator de marfa cred si stiu sa promovez ceea ce ma intereseaza, in acest moment Mineriada este cea care ma impiedica sa mai fac campanie acestui partid, desi am crezut ca am trecut peste ea … se pare ca vreti sa reveniti … ma indrept catre PNL cu toata convingerea, imi pare rau de Diaconescu si Geoana, adevaratele valori dar asta este viata, nu meritati


 1. 1 social-democratia, impozitarea progresiva si relatiile clientelare « dromichaetes.eu Trackback pe februarie 15, 2010 la 5:23 pm
 2. 2 Tandemul Geoană-Băsescu, canaliile de * succesuri *, cei care au vândut România, celor din umbră… « Sfinxul Trackback pe februarie 15, 2010 la 6:59 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: