Din nou date tehnice – azi Sibiu

Dupa cum stiti, zilele acestea  se desfasoara conferintele judetene extraordinare ale PSD, in pregatirea Congresului.  Joi a avut loc o adunare intitulata astfel la Sibiu. Spun adunare pentru ca, pentru mine, indiferent de cat de mult ne grabim sa fim primii, o conferinta inseamna totusi, delegati propusi de organizatiile locale, o minima democratie interna si nu o sala unde intra doar cei pusi pe o lista de invitati ai presedintelui de filiala.

De ce am ales acum sa vorbesc despre Sibiu?  Pentru ca mi-e din ce in ce mai clar ca, desi am criticat desori organizatiile mari, ”baronii locali”, care insa aduc voturi partidului,  am ignorat organizatiile mici, care din cluburi locale au devenit, in anumite cazuri, gasti locale.
Sibiu a fost, practic  intodeauna, printre organizatiile noastre cu rezultate ”slabe”, unde explicatiile pentru rezultat erau legate fie de nemti, fie de mentalitati.  Din pacate,  rezultatele au fost tot mai  slabe.
Cum arata ele in ultimii 5 ani puteti vedea mai jos.
E drept, Sibiu e unul din putinele locuri unde Mircea Geoana a reusit, in turul 2, sa obtina mai multe voturi decat mine. Dupa cum se vede insa – cu ajutorul substantial al lui Klaus Johannis si al lui Crin Antonescu.
In 2004, in turul 1, eu am obtinut 65.084 voturi fata de 42375 ale lui Mircea Geoana in 2009. Doar diferenta de 22700 de voturi reprezinta cam 2/3 din cat obtine organizatia acum!!!!
Trist este ca numarul de voturi obtinut de mine in 2004 este aproape dublu fata de ceea ce a reusit organizatia alegerile  ulterioare, din 2007-2009.
Cat despre municipiul Sibiu, daca in 2000 se obtineau undeva la 12000 de voturi(la consiliul local), ulterior, numarul se situeaza undeva in jur de 8000 in 2004 si 2008 (mai putin la CL decat la CJ).
Cred insa ca atata timp cat, de ani de zile, liderii de acolo cauta scuze pentru rezultate slabe in fenomenul Klaus Iohannis sau in „imaginea” mea si a lui Ion Iliescu nu vor reusi decat sa piarda si mai multe voturi.

In opinia mea, Ioan Cindrea – presedintele organizatiei si cei care-i sunt apropiati – ar trebui sa inceteze sa mai caute in exterior cauzele insucceselor repetate ale PSD in Sibiu si sa porneasca, in solutiile viitoare de la faptul ca, timp de 5 ani nu au reusit sa propuna candidati care sa fructifice nici macar  jumatate din potentialul dovedit al voturilor de stanga din judet.

Imi asum insa vina de a fi ales sa nu intervin in aceasta organizatie in 2004, atunci cand, la alegerile locale din municipiul Sibiu, presedintele actual al filialei a reusit ”performanta” de a propune un candidat de primar pentru care a „adunat” doar 3700 de voturi – mai putin decat numarul de membri ai organizatiei PSD locale(?!). 

PS. Adunarea aranjata de la Sibiu, de saptamana aceasta,  unde s-a interzis accesul membrilor care si-au permis sa critice conducerea locala, a decis, nestatutar si incalcand hotararea adoptata in 4 februarie  la reuniunea CN de la Bucuresti,  sa nu includa in lista de delegati  pe unii membri ai  Consiliului National alesi la Congresul anterior. Motivul? Nu-l cunosc dar, se pare, ca lui Ioan Cindrea i s-a promis functia de vicepresedinte al partidului in „echipa” Mircea Geoana.
 

Datele comparative pot fi citite aici.

60 Responses to “Din nou date tehnice – azi Sibiu”


 1. 1 Radu februarie 14, 2010 la 12:17 pm

  Scrisoare deschisă către cel care greşeşte

  Domnule Mircea Geoană,

  ”Ocupaţi, de mult timp, de mult prea mult timp, în mod abuziv, spaţiul dezbaterii publice. Spun abuziv pentru că nu aveţi nici viziunea, nici forţa şi nici statura morală şi caracterul unui adevărat om politic. Dar, pentru că sunteţi acolo, unde nu ar trebui să mai fiţi, mă simt nevoit să vă adresez această scrisoare.
  Cunosc mediocritatea culturii dumneavoastră politice şi, de aceea, este oportun să vă relatez un episod din istoria Partidului Comunist Chinez. Din nefericire, situaţia în care doriţi să aduceţi PSD-ul nu îmi dă posibilitatea de a alege un exemplu din spaţiul partidelor democratice.
  Mă refer la perioada ascensiunii la conducerea respectivului partid a unei grupări politice cunoscute sub numele de “Banda celor patru”. Banda, din care făcea parte şi soţia tovarăşului Mao, era condusă de vicepreşedintele Lin Biao şi a iniţiat, alături de Mao, celebra Revoluţie Culturală.
  Nu vă bucuraţi, domnule Geoană, Revoluţia Culturală nu a fost o Revoluţie a binelui, ci un experiment politic tragic, care a mutilat elita intelectuală a poporului chinez.
  Rostul respectivei mişcări politice era de a-l ajuta pe Mao Zedong să-şi recapete controlul asupra partidului după dezastrul pe care îl provocase acesta în perioada Marelui Salt Înainte. Banda a sfârşit, în condiţiile legislaţie dure din China, într-un mod pe care nu cred că vi-l doriţi.
  Am vorbit despre acest episod politic pentru că sunt uimit de o anume similitudine cu ceea ce se întâmplă astăzi în partidul nostru.
  După ce timp de cinci ani ne-aţi condus cu mână sigură din dezastru în dezastru, după ce marele dumneavoastră salt înainte ne-a adus înapoi, pentru a doua oară, consecutiv, în opoziţie, sunteţi astăzi gata să vă sprijiniţi pe o nefastă şi mult mai numeroasă bandă, condusă de neînfricatul Marean Vanghelie (“care este” acest Lin Biao al politicii româneşti) pentru a rămâne înţepenit în fruntea PSD.
  Toate manevrele de culise pe care le faceţi în aceste zile au un puternic damf de stalinism stătut, care provoacă greaţă celor care au încă deprinderea de a gândi liber şi care nu se vând pentru meschine şi artificiale funcţii politice sau pe banii murdari pe care cu dărnicie îi risipiţi.
  Partidul nu este, domnule Geoană, nici una din proprietăţile ilustrei dumneavoastră soacre şi nici unul din economatele lui Vanghelie, aşa că nu vă mai purtaţi ca un arendaş obtuz, care face ce vrea pe moşia sa.
  Nu suntem toţi prostănaci. Apropo, v-aţi gândit vreodată de ce s-a lipit atât de bine de dumneavoastră acest apelativ, dacă nu, întrebaţi-i pe toţi cei care nu v-au votat şi mai ales pe cei mulţi, foarte mulţi, care v-au votat în silă. Ştim bine ce trebuie să facem pentru partid, iar votul nostru vă va demonstra că nu putem fi trataţi ca o marfă.
  Şiretlicul mărunt cu votul pe liste închise, prin care doriţi să cumpăraţi obedienţa câtorva preşedinţi de organizaţii nu ţine cont că în partid nu contează doar unii şefii vremelnici şi baronii locali, ci masa membrilor de partid, care nu vă va urma într-o nouă aventură păguboasă.
  Dacă veţi impune sistemul de liste vă asumaţi consecinţa inevitabilă a ruperii partidului. Este evident că aţi optat pentru această soluţie deoarece speraţi să fracturaţi astfel partidul şi să rămâneţi singur stăpân pe masa amorfă de obedienţi.
  Această strategie de cernere a partidului prin ciurul lui Vanghelie, pe care doriţi, cu ardoare, să-l ridicaţi la Congres în rang de prim-vicepreşedinte (corect, măsură pentru măsură), este aberantă. Cum credeţi, domnule Geoană, că, simplificând în statut procedurile de excludere din partid, veţi face partidul mai puternic? Ce lider de partid aflat în opoziţie se gândeşte cum să-i excludă mai uşor pe cei care au curajul opiniei lor? Stupid şi răuvoitor.
  Mizaţi pe cerberii care vor încerca să controleze votul delegaţilor. Nedemnă şi infantilă manipulare a mecanismului democratic. Vă erijaţi în apărător al valorilor democratice, dar în partid vă comportaţi asemeni unui ceauşist meschin, care cere celui ce votează să arate cum a votat, altfel îi blocaţi accesul la urne. Penibil!
  Aţi dat ordin slugoilor dumneavoastră din teritoriu să nu aducă la congres decât oamenii care vă dau votul. Deşi norma statutară impune participarea la congres a membrilor Consiliului Naţional, aţi cerut preşedinţilor de organizaţii, ce vă sunt vasali, să-i excludă de pe liste pe cei care gândesc altfel decât cum v-a recomandat Vanghelie să gândiţi. Teribilă conjuraţie a ticăloşilor!
  Gândiţi-vă bine, să zicem că trucând Congresul veţi ajunge preşedintele PSD şi…, mai departe…? Credeţi că veţi putea truca mai târziu şi votul românilor? De ce să vă urmăm asemeni orbilor din cunoscuta parabolă? Să ne conduceţi niciunde, să ne transformaţi dintr-un partid mare şi puternic într-o epavă politică menită să rămână perpetuu în opoziţie? Nu, mulţumesc. Nu e suficient să vă feriţi obscurantist de violet, mai trebuie să vă feriţi şi de votul nostru.
  Nu noi, domnule Geoană, ar trebui să fim excluşi din partid, ci dumneavoastră pentru că împingeţi partidul spre disoluţie şi călcaţi în picioare colegi de partid faţă de care aveţi imense şi neplătite datorii morale. Nu vă temeţi, domnule preşedinte, nu vi se cere excluderea din partid, ar fi o încălcare a principiilor pe care le promovăm. Ceea ce vi se solicită, de mulţi dintre noi, este doar să vă autoimpuneţi, pentru un timp, o tăcută şi decentă retragere în penitenţă.
  Altfel, oricât aţi încerca să vă cocoţaţi pe umerii lui Vanghelie, veţi rămâne ceea ce aţi fost întotdeauna: un trist bufon, un pigmeu politic.
  Vă scrie cu dezgust aceste rânduri, Radu Podgorean, membru al Consiliului Naţional al PSD, fost deputat în două legislaturi, fost europarlamentar, fost preşedinte al Comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor şi, mai presus de acestea, membru al unui partid în care, spre deosebire de dumneavoastră, am crezut şi cred încă.”

 2. 2 Aura Costea februarie 14, 2010 la 12:27 pm

  de unde rezulta ca politica la noi nu a depasit stadiul de targuiala ieftina. va urez succes, desi e din ce in ce mai clar ca Mircea Geoana se lupta cu cele mai necinstite arme. daca social- democratii nu realizeaza ca trebuie sa stranga randurile in jurul unui lider puternic, atunci eforturile de a reaseza PSD in prim-planul politicii romanesti sunt zadarnice. nu stiu ce parere aveti dvs, dar poate ca e mai bine sa se separe apele definitiv pentru ca in ritmul acesta e greu de crezut ca social-democratia va mai fi o optiune pentru electoratul satul de aranjamente care favorizeaza o adunatura de baroni smacheri, lacomi si neciopliti.

 3. 3 nero februarie 14, 2010 la 12:33 pm

  Pina nu se va face conf comunale,orasenesti,judetene si stabilirea deleg de la aceste nivele nu va fi corect si legal nici-un congres, si in special pt alegerea presedintelui partidului dupa parerea mea de simpatizant si care de 10 ani ma straduesc sa devin membru si nu reusesc.

 4. 4 Andrei februarie 14, 2010 la 12:57 pm

  prin burg se vorbeste ca i s-a promis postul de ministru – ca tot a scapat de Marian Sarbu – 😉 – si pentru sotie postul de prefect.

 5. 5 Sibilla februarie 14, 2010 la 1:05 pm

  Geoană nu luptă, nu ştie, nu poate. Geoană se ocupă cu mârlănii, trimite răvaşe-n teritoriu, ameninţă, promite, şantajul nu-i e străin, astfel a * cugetat * el, cum să * conducă * PSD… mai repede spre desfinţare, dispariţie. Dacă are o înţelegere cu Băsescu, evident, nu de azi de ieri… ? Pe zi ce trece, pare că DA.
  Sibilla

 6. 7 theodora0303 februarie 14, 2010 la 1:14 pm

  Domnule Nastase,
  Am scris si eu o scrisoare pentru domnul Mircea Geoana.
  Am cautat o adresa de e-mail pe care sa o trimit dansului dar nu am gasit asa ca m-am hotarat sa o ridic pe blog.
  Cu permisiunea dumneavoastra as vrea sa o reproduc si aici pentru ca imi doresc din tot sufletul ca dansul sa o citeasca.
  Doresc sa mentionez ca in articol este parerea mea, parerea unui votant PSD care s-a saturat sa piarda alegerile.

  Domnule Mircea Geoana,

  Fac parte din asa zisa aripa dura a electoratului PSD, adica dintre aceia care merg la vot chiar daca afara sunt 40 de grade Celsius, este viscol sau ploua cu grindina.
  Fac parte dintre aceia care cred cu adevarat in valorile social democrate.
  Va scriu astazi, domnule Mircea Geoana, cu rugamintea sa va retrageti candidatura de la presedintia PSD-ului, in binele nostru, al poporului PSD si al dumneavoastra.
  Va rog acest lucru pentru ca, pe mine ma intereseaza care va fi soarta acestui partid.
  Sper, domnule Mircea Geaona, ca si pe dumneavoastra va intereseaza in primul rand soarta partidului si nu victoria personala de moment.
  Domnule Mircea Geoana, sub conducerea dumneavoastra PSD-ul a pierdut 7 alegeri.
  Poporul PSD, simpatizantii si membrii simpli s-au saturat sa piarda.
  PSD-ul a pierdut o mare parte din electoratul care il vota pentru ca, de cand sunteti presedintele partidului, electoratul de stanga nu s-a mai simtit reprezentat de PSD.
  Este o mare prapastie, in acest moment intre liderii PSD si electoratul tinta. Dumneavoastra domnule Mircea Geoana nu puteti, chiar daca doriti, sa umpleti acesta prapastie.
  Eu una nu va mai cred si nici nu va mai votez.
  Avem nevoie de un presedinte de partid puternic, fara interse si ambitii personale, care sa aiba puterea sa duca partidul acolo unde ii este locul, adica la guvenare.
  Eu una va consider principalul vinovat pentru pierderea competitiei prezidentiale si o sa va scriu doar cateva exemple de greseli majore pe care le-ati facut:
  Nu ati facut suficienta campanie electorala in Transilvania.
  Nu ati facut campanie electorala in Basarabia.
  Nu ati facut campanie electorala in diaspora.
  Nu ati insistat in discursul dumneavoastra electoral pe faptul ca PSD nu este un partid comunist ci unul social democrat.
  Ati facut vizita aceea absurda la 12 noaptea la Vantu si nci nu ati stiut sa raspundeti intr-un mod natural si firesc la intrebarea agresiva pusa de Basescu.
  Probabil ca PSD-ul nu se va rupe, sincer imi doresc din tot sufletul ca acest lucru sa nu se intample, dar va garantez ca realegerea dumneavoastra in fruntea PSD-ului va duce la o scadere dramatica a votantilor PSD.
  Chiar va doriti ca PSD-ul sa ajunga un partid de 10 – 15 %?
  Este mai important orgoliul dumneavoastra decat viitorul partidului?
  Oamenii simpli nu mai au incredre in puterea dumneavoastra de lupta, domnule Mircea Geoana.
  Le-ati dat toate dovezile ca, in acest moment, nu puteti castiga nici o batalie impotriva PDL-ului si/sau a lui Basescu.
  Nu va mai laudati cu faptul ca in turul 2 ati fost ales de 5 milioane de romani, domnule Mircea Geoana, ca va faceti de ras si ii enervati inutil pe simpatizantii liberali care v-au votat in turul 2.
  Pe dumneavoastra v-au votat doar 3 milioane si ceva, ceilalti pana la 5 milioane nu v-au votat pentru ca va aprecieaza ci pentru ca domnul Antonescu i-a rugat insistent sa va voteze.
  Vreau sa intelegeti asta pentru ca altfel ajungeti ca, Ceausescu care credea ca este iubit de tot poprul.
  As vrea sa fiti constient ca din cei 3 milioane si ceva de membrii PSD si simpatizanti care v-au votat nu toti va aprecieaza personal.
  Am ales aceasta cale (publicarea articolului pe blogul personal) pentru ca nu am gasit adresa dumneavoastra de e-mail.
  Cu speranta ca nu ati inteles gresit demersul meu, va multumesc anticipat pentru hotararea inteleapta pe care o veti lua.

 7. 9 Eduard Stoica februarie 14, 2010 la 1:20 pm

  Discutiile despre organizatia judeteana, municipala PSD Sibiu, controversele ridicate de activitatea acestora sunt vechi si stiute. Semnul meu de intrebare este cum de pana acum nu s-a luat nici macar o masura in conditiile in care termenul de garantie a liderior PSD Sibieni a expirat de foarte mult timp.

  La alegeri scorul scos de PSD in Sibiu a fost o rusine, putem afirma ca aici sau pierdut alegerile. In conditiile in care primarul Iohannis a fost in barca PSD si PNL-ul a luptat pentru stanga … inseamna ca problema este in PSD Sibiu si mai mult este a liderilor acestora. Un lider puternic ar trebui sa isi recunoasca gresile, dl Ioan Cindrea in schimb nu o face. Oamenii inteligenti cunosc faptul ca fiecare politician are un termen de garantie, un termen de afirmare politica.

  Pe dl Mircea Geoana l-as intreba cum vede reforma in interiorul partidului? Pai cum cu lideri „reprezentativi” care mai pot strange voturi pe baza galetilor si a mopurilor? Nu stiu … Dar sincer sper ca „poporul PSD” sa nu isi bata joc de viitorul partidului.

 8. 10 George Serban februarie 14, 2010 la 1:22 pm

  Domnule Adrian Nastase, la Antena 3, intr-o emisiune moderata de dl. Maior, dl. Banicioiu si dl. Pieleanu sunt surprinsi ca dumneavoastra candidati fara a avea un program politic. Dl. Mihai Voicu, de la PNL, le-a explicat ca domnia sa cunoaste programul dumneavoastra politic, l-a citit. De la dl. Pieleanu nu ma mira. L-am auzit de multe ori exprimandu-se, paralel cu subiectul sau exprimand opinii care nu se confirma. Ma mira, insa, ca dl. Banicioiu nu cunoaste programul dumneavoastra politic.

 9. 11 blogideologic februarie 14, 2010 la 1:39 pm

  @ Aya, @ contele
  +Ce qui est rassurant, dans notre époque incertaine, c’est que nous pouvons nous reposer sur des géants de la pensée. Il y a peu, Bernard-Henri Lévy a occupé comme un torrent les pages et les écrans. Il avait écrit un livre impérissable. M. Lévy devrait, à mon avis, être enterré au Panthéon, puisque Camus a laissé la place. Quoi ? On ne peut pas y enterrer les écrivains vivants ?+ http://www.lemonde.fr/opinions/article/2010/02/13/attali-oh-la-la-l-adeqroissance-par-herve-kempf_1305274_3232.html

 10. 12 iulian februarie 14, 2010 la 1:40 pm

  La asa-zisa Conferinta extraordinara de la PSD Timis a fost o situatie hilara dar… de asteptat. Lista cu delegati era demult aranjata,astfel incat femeile au fost puse intr-o situatie extrem de penibila. Nici macar propunerile insistente ale presedintei Organizatiei Judetene de Femei, dna Emilia Milutinovici, nu au fost luate in calcul, pentru a nu li se strica „socotelile”. Drept urmare, la Congres merg membrii „cu dedicatie” iar Emilia Milutinovici,ca protest, si-a depus mandatul,demisionand.

 11. 15 Augustin februarie 14, 2010 la 1:53 pm

  @ A.N.
  Stimate domn,
  La proiectul dvs., „Forta si echilibru” postam, la 10.02 / 9:40pm un set de observatii si propuneri pe care refuz sa cred ca le ignorati cu buna stiinta (si asta nu dintr-un orgoliu stupid)
  Printre altele, va propuneam acolo sa inlocuiti, in proiectul dvs., formularea „20 februarie” cu „azi”. Propunerea mea pare sa fie ca vinul: pe zi ce trece, e tot mai buna!

 12. 16 nastase februarie 14, 2010 la 2:00 pm

  Augustin,

  multumesc pentru sugestii. Le-am citit cu mare atentie.
  Mai vorbim insa maine, dupa CExN.

 13. 17 romeo februarie 14, 2010 la 2:11 pm

  Scrisoarea d-lui Podgorean,un demers subtil,rafinat,inteligent si demn.Inutil,insa,consum de energie si sentimente,pentru un individ-mircea geoana-plafonat,anost,ipocrit,de o mediocritate la care ajunge sfortindu-se.Nu sunt membru PSD,cu personaje ca geoana,vanghelie,hrebenciuc,nica(lipsa majusculelor nu e o greseala)nici nu as fi interesat sa devin.Nu sunt nici simpatizant.As putea deveni si vota PSD-ul doar atunci cind va fi format,preponderent,din personalitati tip dl.Podgorean.Meditati si la acest aspect,”mister” geoana.

 14. 18 theodora0303 februarie 14, 2010 la 2:12 pm

  @Radu Podgorean
  Felicitari!
  Mi-ar fi placut sa scriu eu „Scrisoare deschisă către cel care greşeşte”
  Din pacate pentru mine, nu am atat talent.
  O zi buna!

 15. 19 Marcus februarie 14, 2010 la 2:56 pm

  Cu Tuta Lu’ Tatuta La Atac !

  Textul de mai jos l-am preluat de pe blog de la Lilick, iar poezeaua am cules-o de la Manastirea Carmelitelor din Briusel:

  “Am citit la RealKafka si am murit de ras. EBA pledeaza in Parlamentul European pentru egalitatea intre femei si barbati. Inexplicabil, isi incepe discursul exemplificand cu un caz grav de inegalitate: “Rata somajului in randul femeilor in anul 2009 a crescut cu un procent de 1,6% fata de cea a barbatilor, care a crescut cu un procent de 2,7%”… Noroc ca la un moment dat a fost intrerupta de presedinte…”

  EBA, tuta din Briusel,
  A vorbit si ea nitel,
  Luand cuvant in Parlament
  Doar asa d-antrenament.

  De femei facu vorbire
  Cum ca este de mahnire,
  Pen’c-ar fi discriminate
  Pe motiv de sex, mai frate!

  Ca ea vrea un procentaj
  Drept, egal pentru somaj.
  Sa nu mai auzi, bai frate,
  De masculi cu-ntaietate.

  Ca somajul, doar se stie
  E treaba de fudulie,
  Deci s-avem procent egal
  C-altfel pune de-un scandal.

  EBA draga, sa traiesti,
  Zilnic tu ne-nveselesti!
  Noi uitam ca traim prost,
  De cand la Briusel ai post!

 16. 20 Dreptate Vasile februarie 14, 2010 la 3:20 pm

  Sa vedeti ce fel de circ este la cluj. Cer mai multe locuri ptr a avea oameni mai multi. LIderii sunt rupti de realitatea celor multi. Numai relatii si aranjamente deja realizate.

 17. 21 plano10 februarie 14, 2010 la 3:37 pm

  @ George Serban
  Explicabil…! Daca acei domni stau toata ziua pe televiziuni, de parca ar fi colaboratorii acestora, cand sa mai aiba timp sa mai si citeasca, sa se documenteze?
  Ce nu stiu ei … nu se exista!

 18. 22 ion adrian februarie 14, 2010 la 4:04 pm

  O restanta:
  Pe firul: PRECIZARI STATUTARE din 11 februarie am remarcat o exceptionala exprimare hermetica, adica ca stil sau chiar apartinand MARELUI HERMES TRISMEGISTOS si l-am seminarizat pe doctorul Mihnea care sunt convins ca citind-o pa AYA ar fi gasit raspunsul la intrebarea mea, asa insa dau eu raspunsul si ca fiind mai up to date, aici pe acest fir:
  AYA in textul de la Precizari statutare spune:

  februarie 12, 2010 la 4:03 am

  spune memorabila propozitie hermetica

  TOTUL SE LEAGA CU TOTUL

  NOTA: Daca Basescu ar fi spus ulterior zicerii lui AYA, deasemeni memorabila exprimare hermetica: IARNA NU-I CA VARA!

  as fi zis ca s-a inspirat din AYA si ca poate cei care zic aicea ca AYA ar fi un subtil Marinar care si-a schimbat sexul, poate ca nu gresesc, dar totusi gresesc, pentru ca si Basescu dar in mod total independent este un demn continuator al invataturilor Hermetice care sunt si ESOTERICE si au uneori si culoare VIOLET CABALISTICA.

  Si precum fratii MASONI inchei:

  AM ZIS.

  PS. Ce zici MAGISTER LUDICORUM EXCELSIOR ? Iti place?

 19. 23 analist februarie 14, 2010 la 4:11 pm

  @nastase
  Ati spus”:Spun adunare pentru ca, pentru mine, indiferent de cat de mult ne grabim sa fim primii, o conferinta inseamna totusi, delegati propusi de organizatiile locale, o minima democratie interna si nu o sala unde intra doar cei pusi pe o lista de invitati ai presedintelui de filiala.”
  Dl. Nastase, este o caracteristica specifica PSD acest mod de lucru, asta e motivul pentru care am dorit sa va vad candidand, poate schimbam ceva.

 20. 24 james februarie 14, 2010 la 4:55 pm

  stimate domnule nastase.
  mai intai am sa va urez succes in lupta dvs din partid. dar cu regret va anunt ca ultimile evenimente din interior ma fac sa regret ca am votat cu si nu cred ca voi mai vota doar daca se vor schimba apele. in leg cu subiectul sibiu sa stiti ca la sibiu psd e inexistent ca valoare si doctrina fata de oameni (electorat) putanduse lauda doar cu sediul din centrul orasului. inainte de alegerile generale am fost in trecere prin acel oras si efervescenta de la sediul dumneavoastra de partid se incheia la ora pranzului. nimeni nu a luat pulsul cartierelor, desi se stie ca in acel oras condus doar de un primar bun majoritatea sunt romani. anlizati la rece problema electoratului caci la votul din decembrie parintii nostri sau rarefiat iar tineretul trebuie sa fie convins de un mesaj electoral nu doar daca primeste ceva la pachet. inca odata va doresc succes iar daca veti iesi presedinte cautati oamenii care trebuie si nu numai sponsori. doamne ajuta.

 21. 25 DENIS arhitect februarie 14, 2010 la 5:04 pm

  DLE PRESEDINTE NASTASE DACA NU VE-TI CASTIGA PRESEDENTIA PSD LA DOLJ NE RUPEM DE GRUPAREA GEOANA,CARE MERGE PE POLITICA DE CLANURI !?!?VA RUGAM FITI FOARTE ATENT LA CONGRES SI DVS SI DL MITREA SI DIACONESCU…UNITI-VA …,GEOANA PREZIDENTIALELE NU A PUTUT SA LE CASTIGE SE UITA ACUM SA FURE SA NU SE FACA MAI RAU DE RAS…RUSINE SA-I FIE LUI SI LINGAILOR LUI !!! EU FAC PARTE DINTR-O ORG DE CARTIER A PSD DIN CRAIOVA SI AICI NICI DRAQ NU VREA SA MAI AUDA DE GEOANA !!! VICTORIA PTR NASTASE INSEAMNA VICTORIA NOASTRA A TUTUROR MEMBRILOR DE PARTID,CARE NE-AM SACRIFICAT ULTIMUL LEUT DIN CASA PTR CAMPANIA UNUI PERDANT ETERN,MIRCEA GEOANA !?

 22. 26 MaricelPSD februarie 14, 2010 la 5:36 pm

  Domnule Nastase, vreau sa va informez ca vineri la Conferinta de la Piatra Neamt nu au fost invitati alesii locali din anumite comune.
  Au fost invitate persoane care ii erau pe plac senatorului Chelaru si a deputatilor Munteanu, Surdu etc.
  Noi care nu il prea iubim pe Mircea Geoana nu avem dreptul de a alege delegatii care vor fi trimisi la Bucuresti.
  Din partea mea, va urez succes la presedintia PSD ce va avea loc.Imi pare rau ca nu va pot sustine mai de aproape.

 23. 27 atent februarie 14, 2010 la 5:39 pm

  Domnule Nastase,
  ati avut in 2000-2004 sa scapati de Nelu Cindrea un lacheu fara rezultate si fara personalitate. Nu a castigat NICIODATA alegerile, iar cand au trebuit luate masuri ati inchis ochii. La Medias unde organizatia PSD era mai buna l-au sacrificat pe Bucur care a avut curajul sa ridice vocea impotriva lor. Apoi au plecat oameni de valoare din Sibiu care au vazut ca nu se schimba nimic. Adevarul este ca Cindrea nu este PSDist.El este un blatist, prieten cu cei de la PDL care se foloseste de Lup si de Arcas doi oameni fara personalitate pentru obtinerea de foloase pentru gasca lui.
  Cred ca ar trebui sa va reparati prima data greselile din trecut si vorbiti cu oamenii care v-au fost fideli sa rezolvati dezastrul de la Sibiu.
  Viitorul presedinte la Sibiu trebuie sa fie Marinescu.

 24. 28 instalatorul februarie 14, 2010 la 6:03 pm

  Domnule Nastase, abordez problema din alt punct de vedere: faptul ca, dupa sumedenie de erori politice si infringeri electorale dl Geoana are inca multi sustinatori in pesede este dezolant. Nu mai traim intr-o epoca a lipsei cronice de informare: in ciuda subdezvoltarii comunicationale din partid, pesedistii dispun de suficienta informatie pentru a se putea pozitiona corect: erorile dlui Geoana au fost mediatizate, infringerile sunt publice, problemele din partid inteleg ca sunt destul de cunoscute, documentele pregatitoare ale candidatilor la presedintia partidului au fost publicate in locuri foarte vizibile. Teama incepe sa imi fie ca, daca veti cistiga presedintia partidului, va veti trezi sef peste o ruina politica si ca reorganizarea partidului va va depasi puterile omenesti. Citind articolul dumneavoastra despre intimplarile de la organizatia de Sibiu nu pot sa nu ma intreb: in fond si la urma urmei, de ce le este teama respectivilor membri de presedintia lui Adrian Nastase? Iar raspunsul pe care il gasesc este unul singur, le este teama de munca si lene sa munceasca, prefera combinatiile politice care ii pot duce repede la avantaje materiale. Imi aduc aminte de tinarul pe care l-am vazut acum 1-2 ani impartind manifeste pentru pesede la gura metroului, la Unirii: apatic, cu privirea inexpresiva, fara nici o determinare, fara nici un fel de dorinta de munca politica; lucrul m-a bucurat atunci, fiindca eu, militant politic mai virstnic si mai obosit, am facut in acea zi mult mai multa activitate decit tinarul pesedist. Iar agresivitatea si – in fond – nepasarea fata de statut a prietenilor dlui Geoana ma duce cu gindul la – nu mai este o fixatie a mea, dar acolo este o radacina a relelor – congresul liberalilor de la Brasov. Desfasurarea acelui congres a fost obiectul unei actiuni in justitie iar justitia a decis atunci strimb, in ciuda tuturor probelor, incepind cu conferirea ilegala a atributiilor de delegat unui numar de peste 100 de persoane efectiv agatate din …tren cu promisiunea unui sejur gratuit in oras. Daca justitia si-ar fi facut datoria atunci, multe din lucrurile despre care citesc ca se petrec acum in pesede nu s-ar intimpla: sigur ca, pentru incalcarile statutului, persoanele ori organizatiile care se considera nedreptatite se pot adresa tribunalului bucurestean – acolo fiind registrul partidelor – dar cu ce rezultat? Cu niciunul. Ca si in cazul fraudelor electorale, toleranta fata de fraudele statutare – indiferent partidul – ne ajunge din urma la un moment. In acest context, ma surprinde totusi un deficit de energie al antipatizantilor dlui Geoana din unele organizatii: ei se lasa parca prea usor incalecati de simpatizantii dlui Geoana. Sigur ca, avind experiente anterioare, ma gindesc la mai mult decit scriu, dar asta nu ii scuza in ochii mei pe pesedistii respectivi.

 25. 29 JR. februarie 14, 2010 la 6:04 pm

  Conferinţa extraordinară a PSD- Neamţ pentru alegerea delegaţilor la Congresul PSD, s-a desfăşurat vineri 12.02.2010 în condiţii decente, perfect statutare. A participat vicepreşedinte Cristian Diaconesc despre care presa locală a scris că a avut o alocuţiune extrem de discretă şi a apreciat pozitiv preocuparea liderilor filialei NŢ. a PSD pentru respectarea prevederilor statutului.
  La Sibiu, organizaţia judeţeană nu se călăuzeşte după acelaşi STATUT?
  Dacă dl. Mircea Geoană a acceptat tacit încălcarea Statutului PSD, îl informez pe această cale că pe cei din Neamţ ne-a pierdut de clienţi.
  Dacă perseverează în acţiuni aducătoare de voturi nestatutare, mă alătur propunerii lui Radu Podgoreanu şi probabil dl. Geoană va rămâne în partid cu cei care l-au votat. Adrian Năstase este în stare să facă un partid de stânga profesionist şi original, care cu timpul va atrage prin osmoză şi nefericiţii care l-au susţinut în acest Congres pe Mircea Geoană.
  Îmi pare rău să o spun, dar nu am crezut nicio clipă că Geoană este înstare de astfel de mânăreli. Acum îmi pare bine că a pierdut alegerile prezidenţiale deşi l-am susţinut cât am putut. Păcat!

 26. 30 instalatorul februarie 14, 2010 la 6:05 pm

  Acum o perioada de timp, am afirmat pe blogul dlui Nastase ca pozitia in pesedeu a dlui Vanghelie este, de la un nivel incolo, invers proportionala cu procentele pe care le va lua partidul; sa vedem daca am dreptate.

 27. 31 huidan februarie 14, 2010 la 6:13 pm

  Sindromul Sibiu se manifestă în incredibil de multe organizaţii din ţară!Acolo unde le-aţi permis unor lideri cu apucături de interlopi, personaje grobiene, să se manifeste ca nişte vătafi, în loc să le rupeţi gîtul în 2004-2008!I-aţi crescut de mici, s-au făcut „mari” – pe un semianalfabet, maestru în „ungere” la greu, l-am văzut ajuns, culmea, ministru – şi acum sînt greu de oprit.Băieţii ăştia, afemeiaţi după bani şi privilegii, nu se vor da uşor la oparte. Se va scrie la Congres cronica unei dispariţii anunţate?După cum se pregătesc ” organizaţiili” aşa se pare.Păcat pentru stînga, da, în Românica, stînga-dreapta, ce mai contează?Pe cine mai contaţi?

 28. 32 Calin Blaga februarie 14, 2010 la 6:17 pm

  Domnule Nastase si cei interesati de PSD Sibiu. Am publicat pe blog in premiera doua conversatii telefonice recente intre liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea si un dizident tanar al PSD Sibiu, Cristi Marinescu. Discutiile vorbesc de la sine despre cum se face „democratic” politica la PSD Sibiu. Detalii aici http://www.podulminciunilor.ro/2010/02/13/psd-sibiu-lupta-cindrea-marinescu-ia-proportii/

  Mai mult recent PSD Sibiu prin liderii sai au pornit un razboi cu presa locala: Realitatea TV Sibiu, Antena 1 Sibiu, Sibiu 100%. Motivul? Critica la adresa lipsei organizatiei de tineret, modul nedemocratic de conducere a PSD Sibiu etc. Detalii aici http://www.podulminciunilor.ro/2010/02/06/frica-psd/

 29. 33 fragmentariumpolitic februarie 14, 2010 la 6:20 pm

  Saptamana patimilor social-democrate

  Saptamana de dinaintea Congresului de alegere a noului sef al PSD se anunta a fi una deosebit de dramatica, la capatul careia vom afla cine va fi perdantul care va fi “crucificat”: Mircea Geoana sau PSD. O asemenea ecuatie poate parea imposibila, dar aceasta este adusa la ordinea zilei de catre o opozitie interna crescanda, care reclama stringent schimbarea, pe care o motiveaza ca fiind singura cale de a opri seria esecurilor electorale si a evita scindarea partidului.

  In absenta unei arme secrete, care sa-l ajute la o castigare miraculoasa a razboiului din PSD, Mircea Geoana pare a se indrepta catre un deznodamant cunoscut. Cu un contracandidat de talia lui Adrian Nastase, care, prin masivitatea-i politica incearca, folosind tehnica “impingerii”, sa-l urneasca din pozitia de centru si sa-l deplaseze catre una marginala a scenei politice interne, Mircea Geoana nu pare a avea sorti de izbanda. In fata sarjelor neintrerupte al contracandidatilor, carora le opune o strategie defensiva inconsistenta, continand multe pete albe si idei repetitive, liderul en titre al PSD dovedeste ca a pierdut initiativa strategica.

  In panoplia armelor politice folosite in aceasta batalie interna se remarca un motiv apartinand, cu preponderenta, confruntarilor externe: sindromul fraudarii redivivus, dar cu semn schimbat. Daca in batalia de anul trecut, pentru tronul de la Cotroceni, acuzatia de fraudare a alegerilor a fost intens folosita de catre Mircea Geoana, cel mai probabil pentru a atenua frustrarile coechipierilor din PSD in urma infrangerii suferite in fata democrat-liberalului Traian Basescu, de aceasta data acest laitmotiv electoral este utilizat de catre ceilalti pretendenti la fotoliul din Kiseleff, pentru a-si amplifica sustinerea si forta, astfel, victoria.

  Un puternic element de de-branding, folosit in campania negativa indreptata impotriva lui Mircea Geoana, il reprezinta asocierea numelui presedintelui PSD cu cel al lui Marian Vanghelie, presedintele executiv al organizatiei din Bucuresti, acesta din urma fiind considerat un vector depreciativ, devalorizant pentru imaginea PSD (daca “Maitre” va cadea, numele a cel putin unuia dintre cei care-i vor impartasi soarta este deja cunoscut). In aceeasi tactica ce tinteste de-branding-ul adversarului se inscrie si transferul lui Adrian Nastase de la PSD Bucuresti la PSD Prahova.

  Scrisorile deschise ale unor lideri social-democrati, care pun la indoiala respectarea statutului si corectitudinea alegerilor sau formuleaza acuzatii de “aranjare” a unor conferinte judetene si a Congresului, sadind neincrederea in randurile membrilor PSD, pun si mai multa presiune pe candidatura lui Mircea Geoana.

  Constient de deficitul de imagine, pe care-l considera un sacrificiu facut de dragul partidului, cat si de riscul pierderii alegerilor, Mircea Geoana si-a lasat loc de buna-ziua, anuntand, cu fair play, ca va ramane prieten cu Adrian Nastase, indiferent de rezultatul competitiei lor electorale. Dar, chiar daca a inghitit o droaie de broaste si va mai inghiti, cu siguranta, multe altele pe altarul alegerilor din saptamana care urmeaza, Mircea Geoana ramane un politician puternic, cu resurse nebanuite.

 30. 34 Nelu februarie 14, 2010 la 6:25 pm

  Domnule Presedinte,
  Nu se poate ca acest „prostanac” sa mai conduca partidul impreuna cu toti analfabetii.
  Cindrea este un lingau alaturi de „toma”, „nichita” ,si „vanghele”- HALAL PARTID.
  ATENTIE – „geoana” spune peste tot ca „el” a obtinut 5,2 milioane de voturi – GRESIT – toata coalitia formata impotriva lui Base a obtinut aceste voturi. Geoana a obtinut aprox. 3.5 milioane voturi.
  Ma surprinde acest mic papagal „sova” – mare pacat doamna DICULESCU – ramine un mic papagal si cred ca se va dovedi ca este un nimeni.
  Este necesar sa va precizati foarte clar poziti fata de acesti „papagali” si fata de viitorul partidului daca ramine un SRL „prostanacul” ori revine la ce a fost.
  Asteptam pozitia ferma a dumneavoastra si nu va fie frica.

 31. 35 Karakas februarie 14, 2010 la 6:51 pm

  Orice om cu ceva simt al normalitatii priveste la incapatinarea domnului Geoana de a ramine la butoanele PSD dupa o serie de infringeri impresionante si rezultate slabe cel putin ca o excentricitate. Are domnul Geoana un aranjament secret pe care nu il face public? Ne spune dl. Geoana adevarul, sau prefera sa-i creasca nasul in public? De ce se agata cu disperare de virful PSD? Ce ar mai putea sa ofere el electoratului de stinga?

  E clar ca daca manipuleaza alegerile si va fi reales, partidul se va micsora, sau scinda. Dar lui nu ii pasa. De curind a afirmat ca cei care vor sa plece pot sa paraseasca partid. Chiar incep sa il banuiesc de lucruri necurate.

 32. 36 tina februarie 14, 2010 la 6:54 pm

  AVETI GRIJA PE MAINILE CUI DATI PARTDUL ! Va aduceti aminte aceste vorbe ,cu siguranta ,Domnule Nastase. Ele au fost rostite de Ion Iliescu si,prin justetea lor [ verificate in timp] devin emblematice pentru ce a devenit PSD-ul astazi. Nu am nici o apartenenta politica ,dar pentru ca am convingeri politice de stanga ,va spun ca nu cred intr-o reformare a partidului .Daca se vorbeste atat de mult de reformarea acestui partid ,ar fi bine ca toate partidele politice din aceasta tara sa treaca printr-o reformare atat doctrinara cat si organizatorica.Eu ca unul de pe margine .cred ca putini din interiorul PSD-ului vor sincer o schimbare .De sa-si doreasca ei ,o schimbare ,cand o perpetuare a situatiei actuale nu le-ar zdruncina nici pozitia din partid ,nici interesele locale .Daca gastile de la centru in calitate de vedete TV ,sunt vizibile si le putem deslusi dorintele [ ca sa nu zic interesele] ,gastile din teritoriu vor dori schimbarea ,doar daca nu le lezeaza interesele economice si linistea pe care au avut-o in ultimii ani. Sub flamura democratizarii partidului ,puterea si influenta lor a crescut mult ,vointa lor devenind hotaratoare in deciziile PSD-ului. Argumente in cele afirmate sunt afisele electorale ale D-lui Geoana .,din orasele unde primari erau fruntasii PSD.In Iasi ,de exemplu mesajul transmis electoratului era limpede . Votati-l pe Geoana pentruca impreuna cu Nechita vor face schimbarea asteptata de multi .Astfel a castigat in municipiul Iasi ,Basescu alegerile. Cum sa convinga PSD-ul ,un oras universitar si de mare cultura ,ca Geoana este presedintele destinat la marea schimbare ,cand cel ales sa ne convinga este un personaj controversat , implicat in acte de coruptie si nu in ultimul rand in promovarea de cadre in functie de interesele si amorurile sale .Daca veti ajunge presedintele partidului ,reforma se face prin oameni nu prin directive si programe .Trebuie sa intelegeti ca muti sunt scarbiti cand vad ca in aceasta tara de peste 20 de ani sunt abonati doar cativa la functii .De ce mai functioneaza atatea universitati in aceasta tara ,daca nu mai exista specialisti ? De 20 de ani ministru educatiei trebuie sa fie neaparat Dna Andronescu ,de 20 de ani Sarbu este ministru muncii si exemplele continua .Este imperios sa va dati seama ca politica de cadre functioneaza la fel de bine si in partidele democratice . Sarbu de la Timis ,neaparat trebuie sa fie in conducerea partidului ,datorita rezultatelor sale de exceptie. Dvs stiti mai bine toate acestea.Veti proceda cum doriti ,dar existenta partidului ,depinde si de aceste probleme.

 33. 37 Argusdre februarie 14, 2010 la 7:06 pm

  AMINTESC SIMPATIZANTILOR SI MEMBRILOR PSD CA PROSTANACUL, AVAND PE CUMNATUL SAU TOLERAT DE CATRE MATROZ LA “EXIM BANK”, VA FI PERMANENT SUB PAPUC MARINARESC (va dati seama ce-ar pati Geoana de la soacra-sa, daca cumnatu-sau ar zbura de acolo din cauza sa, de la 27.000 euro/luna?), DECI PSD-UL VA FI MANIPULAT DE BASESCU, DACA GEOANA VA RAMANE IN FRUNTEA SOCIALISTILOR.GANDITI-VA LA ASTA INAINTE DE A-L SUSTINE SI VOTA !”

 34. 38 blueeye februarie 14, 2010 la 7:14 pm

  D-le Presedinte Adrian Nastase , am reusit astazi dupa multa vreme in care am fost in imposibilitatea de a o face, sa intru din nou in contact cu blogul domniei voastre ! Evenimentele din ultima perioada nu fac decat sa-mi intareasca convingerea ca ultimii ani au facut din PSD o umbra palida si din ce in ce mai murdara a ceeace a fost PDSR-ul sub conducerea dvs.
  Au disparut idealistii si s-a umplut partidul de clanuri si gasti …. multe din ele controlate de indivizi ca Vanghelie care pe langa imaginea deplorabila pe care au dat-o partidului, prin actiunile lor au scazut mult increderea si asteptarile electoratului .
  Lupta pentru conducerea partidului va fi destul de dura si la fel de necinstita cum au fost si alegerile ptr. presedentia tarii. Asa cum Basescu si-a creat conditiile ca sa poata controla toate institutiile importante ale tarii..exact asa mafia lui Vanghelie a patruns in toate structurile partidului. La fel ca Basescu … ce nu poate cumpara, santajeaza… important este sa-si atinga scopul !
  De ce nu-i săpune nimeni lui Geoana ca asta singurul motiv pentru care-l sustine Vanghelie si acolitii lui este faptul ca e atat de slab incat este usor de controlat ?
  De ce nu-i spune nimeni celui care spune ca a strans voturile a peste 5000000de romani ca majoritatea celor carel-au votat au votat de fapt impotriva lui Basescu ? de ce nu-i spune nimeni ca 70 % din PSD istii care l-au sprijinit si votat au facut-o ca sa scape de el de la conducerea partidului pe care l-a distrus cu buna stiinta si l-a dus cu mult succes in pragul scindarii ?
  De ce nu-i spune nimeni ca multi il banuiesc chiar ca a negociat cu Basescu pierderea prezidentialelor …. si ca totul a fost pus la cale cu multa grija si minutiozitate inca de la alegerile din 2005 cand proprii dvs colegi printre care un rol de frunte l-au avut geoana, vanghelie, …. v-au sprijinit in pierderea alegerilor prezidentiale ?
  E drept ca si dvs . ati facut multe greseli …..chiar promovarea unora ca ei si a multor altora pe care i-ati adus din afara si i-ati impus in partid in posturi importante unele … chiar prea importante ! Increderea pe care le-ati acordat-o v-a pierdut atunci… si sunt convins ca ati avut multe invataminte de tras din tot ce s-a intamplat in ultimii ani !
  De exemplu episodul COSMIN GUSE. Eu pastrez convingerea ca v-a fost plantat … si mai mult decat atat cred ca , contrar aparentelor si galagioaselor aparitii pe sticla …. fara nicio finalitate concreta…, a ramas omul lui basescu.
  Cosmin Guse a inceput sa lucreze pentru realegerea lui Basescu inca de a doua zi dupa ce acesta a obtinut primul mandat !Cred ca el afost omul de langa Geoana care i-a furnizat mafiei lui Basescu toate elementele cu care geoana sa fie redus la tacere si sa -si joace rolul de unic candidat al opozitiei … asa cum i s-a cantat ! Cred ca am urmarit cu totii in direct o piesa de teatru ridicola si cu actori prosti (sau prostanaci )
  Sper ca la Congresul care urmeaza, desi stiu pe ce criterii sunt alesi delegatii… si stim masinatiunile pe care le pune la cale geoana impreuna cu omul care-l dirijeaza ( daca a ajuns Vanghelie sa numeasca demnitari in tara asta …. rau am ajuns ). Partea proasta este ca aceleasi metode au fost facute si cand Vanghelie … un ilustru anonim castiga presedentia sectorului 5 la cateva luni de la intrarea in partid, si cand a castigat cond. organizatiei de Bucuresti ! Ma intreb de ce atunci cei care conduceau destinele acestui partid au fost de acord cu aceste metode ?
  Metoda a fost aplicata cu succes si la alegerea lui Geoana in fruntea partidului ! Pacat !
  Ce a fost PDSR-ul si ce a ajuns PSD -ul !!!
  Sper ca delegatii la Congres sa inteleaga macar in ceasul al 12-lea ca cel putin la momentul actual sunteti singurul in stare sa gaseasca o echipa viabila care sa poata repara ceeace au reusit sa strice cei care au condus in ultimii ani partidul !
  Sunteti singurul care aveti forta si vointa necesara de a face din PSD … forta politica in stare sa asigure Romaniei o guvernare profesionala si decenta si sa reprezinte alternativa asteptata de romani pentru a scapa de caracatita mafioto-PDL-ista care a cuprins aproape totul in tara asta .
  IMPORTANT este sa aveti grija pe viitor ce colaboratori va alegeti si cu cine vreti sa mergeti mai departe ! IMPORTANT este sa reusiti sa puneti lucrurile la punct in partid si fiecare sa fie pe pozitia pentru care este pregati si pe care o merita nu pe pozitii negociate de interese de grup sau de clan .
  Din tot ce-am vazut in ultima perioada umbland mult prin teritoriu, culegand informatii de pe la mai toate organizatiile judetene, membrii adevarati ai partidului, oamenii care v-au sprijinit intotdeauna si care au vazut la ce a dus perioada nefasta de regim geoana in PSD, sunt alaturi de domnia voastra.
  Ma bucura sprijinul pe care v-il acorda dl. Ion Iliescu. Pana si domnia sa a inteles ca singura alternativa , singura cale de urmat pentru redresarea PSD-ului si revenirea lui in fruntea tarii este ca la congresul PSD , PRESEDINTE sa fie ales ADRIAN NASTASE .
  Succes d-le Adrian Nastase ! Noi cei care nu putem sa votam, va sustinem cu tot sufletul si speram .

 35. 39 PSD-ist februarie 14, 2010 la 7:24 pm

  D-le Nastase, chiar daca Geoana si cei care inca il mai sprijină incearca sa-si asigure victoria, la Congres eu cred ca vor avea o mare deziluzie. Oamenii din filiale nu indraznesc sa comenteze in fata presedintilor mai ales ca acestia din urma au un comportament ciudat. Se simte teama, nici ei nu cred in MG insa nu au curajul sa se desparta de acesta. Mai spera inca la functii insa cu MG la conducerea PSD acestea nu vor avea nicio valoare. Am simtit la conferinta de la Galati ca oamenii va sprijina. A simtit asta si dl Nica. Nu a avut curaj sa declare pe cine sprijina. A dat cumva de inteles isa citind altceva pe fata oamenilor a renuntat. Primarii care au muncit mult inultima campanie nu au cum sa-l voteze pe geoana. Si sunt foarte multi care gandesc la fel. Ateptati cu incredere congresul, pregati-va un discurs clar, ferm si veti avea votul si delegatilor din filialele controlate de geoana. Oamenii adevarati stiu ca mircea geoana nu mai poate fi o solutie. De pe holurile conferintei de la Galati stiu ca veti primi multe voturi din acest judet. Oamenii vor reactiona cu siguranta la discurs. Mai multa fermitate nu strica. Practic, asta asteapta oamenii de la viitorul presedinte al PSD.

 36. 40 nastase februarie 14, 2010 la 7:35 pm

  Calin Blaga,

  Am ascultat raspunsul lui Cindrea pentru colegul de partid, Marinescu. Mi s-a parut relevant pentru ceea ce am comentat si eu. O amenintare incalificabila, in stil mafiot. Din pacate…

 37. 41 ion adrian februarie 14, 2010 la 7:40 pm

  Ce scrie se cam stia,dar de ce apare tocmai acum de la cineva din tabara PSD , cand il tineati in brate sa fie presedinte nu stiati acestea? :

  http://mihaiantoci.blogspot.com/2010/02/imbogatitii-revolutiei_5941.html

 38. 42 Victor februarie 14, 2010 la 8:16 pm

  Argusdre, nu-l da nimeni afara pe cumnatul prostanacului pt ca altminteri ar trebui despagubit cu salariul integral pe care l-ar fi luat daca ar fi dus mandatul de presed. Eximbank la sfarsit. Sau ceva de genul…oricum din cate am inteles are un contract beton. Insa cum spunea cineva mai sus, impins, sau neimpins de la spate, este dezolant sa afli ca prostanacul are sanse sa conduca pesedeaua in continuare. Pare un partid terminat in care imbecilii si coruptii sunt in prim-plan.

 39. 43 blueeye februarie 14, 2010 la 8:50 pm

  Stim D-le Presedinte ca se fac presiuni uriase si asupra domniei voastre, stim ca sunteti in permanenta sacait si tracasat cu fel de fel de dosare care mai de care mai inventate , dar nu trebuie sa cedati !
  Oare credea cineva ca ne poate pacali cu mascarada de dosar pe care vezi doamne i-au deschis-o prietenii de la ANI lui Geoana , pentru niste nepotriviri…. de caracter in declaratiile de avere? Sau dosarul …. praf in ochi cu care trebuie spalata bine madam Ritzi …. si de care propriul avocat spunea cu o sinceritate dezarmanta : „Parca conteaza ce invinuiri aduc procurorii ? ce … n-ati auzit de achitari celebre ?” Ce fac vor s-o recilcleze si pe-asta? Au dat-o deja la resapat ? Asaz si cu amicul GEOANA …. ” Hai sa ii fabricam si lui ceva minor acolo sa nu sa prinda lumea ca e pe mana cu noi si ( i-am promis doar ) ca-l sprijinim sa ramana in fruntea PSD .
  Raspunsul … pentru vizita la VANTU …. ni l-a dat ( cat de penibil poate fi oare un om care se vrea presedintele celui mai mare partid din Romania ?) Ca o tzatza plangacioasa ( a avut de la cine sa invete ) : „cer scuze tuturor celor pe care i-am dezamagit cu vizita …..”
  Penibil ! Grotesc de-a dreptul !
  Unde mai pui ca mai spunea la un moment dat ca a dus partidul in spate ca pe un bolovan !
  BOLOVANUL a fost el, a fost carat si sustinut de o gramada de oameni … si ne-a vandut , si si-a batut joc de sperantele noastre ale tuturor !
  Un bolovan, care atarna ca o piatra de moara , alaturi de alte cateva cozi de topor si care impreuna , cu fiecare zi care trece avandu-i in fruntea partidului nu fac decat sa-l scufunde mai mult … si mai mult si sa-l coboare la scoruri inimaginabile .
  Ciuma Basescu- Udrea s-a intins peste tara !
  Ciuma Vanghelie -Geoana s-a intins peste PSD !
  OPRITI -LE !!!

 40. 44 danroro februarie 14, 2010 la 9:08 pm

  Blueeye-deacord in privinta lui C.Gusa.
  Victor si Argusdre – Ionut Costea cumnatul dl.Geoana ca dir.gen.EximBank are un salariu lunar de 89.000 lei / 20.700 euro;daca Boc l-ar da afara ar trebui sa ii plateasca leafa pe 3 adia circa 747.300 euro.
  Cu cine a negociat Contractul? Cu seful AVAS – Ursache? Deci sa ne mai lasati Dl.Geoana cu echitatea si solidaritatea;corect ar fi fost ca dupa iesirea de la guvernare sa va luati si cumnatul la pachet.

 41. 45 danroro februarie 14, 2010 la 9:25 pm

  PS.
  Cine l-a propus din partea PSD pe Ursache si Costea pentru functiile respective?In nici un caz nu cred ca presedintele Consiliului National!

 42. 46 Aya februarie 14, 2010 la 9:31 pm

  @

  Ion Adrian

  Referitor la postarea ta din februarie 14, 2010 la 4:04 pm am:
  cred ca ar fi palit de invidie Hermes Trismegistos auzind „hermetica” expresie basesciana „iarna nu-i ca vara”.

  Cat despre incercarea de a asocia formularea „totul se leaga cu totul”- care imi apartine- cu truismul (am folosit un eufemism) debitat de Basescu nu am ce comenta. Diferenta intre ele este cosmica.

  P.S.
  Panseul basescian „iarna nu-i ca vara” poate fi asociat doar cu „adanca” gandire a carei expresie se regaseste in „mama nu e tata”.
  Si aici tot pe filiera „hermetica” se ajunge?

  Se rasuceste Hermes Trismegistos in mormant!

 43. 47 olteanu februarie 14, 2010 la 10:40 pm

  Si la Olt acelasi scenariu ca la Sibiu si camca peste tot.Derbedeul de toma a aplicat acelasi scenariu.A adus in sala numai pupincuristi.Profesorul in de-ale pupatului a fost tanarul senator dan sova. Este incredibil cum la varsta lui a invatat sa pupe cu asa stil.Spun asta pentru ca se face mereu vorbire de aducerea tineretului in politica.Daca despre asa tineri e vorba mai bine lipsa.Felicitari Domnului Deputat Florin Iordache care se dovedeste ca are coloana vertebrala.

 44. 48 ion adrian februarie 14, 2010 la 10:52 pm

  Vad ca ironia este o chestie pe care n-o mai gusti.
  Totusi :
  1. Hermes Trismegistus, este zeu si deci nu se poate rasuci in mormant si nici nu ar avea de ce draga AYA ;
  2. O zicere celebra din Tabula Smaragdina: „Ce e deasupra este la fel cu ceea ce este dedesupt; iar ce este dedesupt e la fel cu ce este deasupra” care are ceva din intelepcinea sapientiala a zicerii tale „totul se leaga cu totul” care mi-a amintit cu nostalgie ca ceva similar am zis si eu prin 2007 si m-a facut sa te asemuiesc OH TU AYA, cu o zeita sapientiala, adica un fel de replica feminina a lui H.T. si asta cu atat mai mult ca Mihnea stia deja asta mai de mult, caci chiar asa s-a referit la tine, ca la zeitza AYA, cand a aceptat sa fie cel de al treilea cavaler, nu al Graalului si nu al Meseii Rotunde, dar al unui proaspat si respectabil Ordin Cavaleresc, in care ma mai gandesc ca pana la 9 cat a fost numarul intemeietor al Cavalerilor Templului, mai este loc, adica mai sunt 6 pozitii si poate o sa ne gandim sa avem si un Cavaler De Malta alaturi, cine stie, ca sa ramaneti nedespartiti pe vecie in Historia Magna, pe acea La Voix Royale pe care noi VOIM sa asezam Umanitatea;
  3. Si totusi pentru conciziunea si intelepcinea exceptionala a unei aparent banale sintagme „Iarna nu-i ca vara” care recunoaste AYA, ca este mai inteleapta prin evidenta, decat o numaratoare de obiecte chiar si ovale chiar si cu banutz in ele, dar al caror numar exact nu-l poti afla deductiv, ca si cu numerele prime, carora inca nimeni, nici macar Hermes sau Pitagora nu a reusit sa le deduca legea de constitutie, eu sustinand ca este categoric nedeductibila, ci, revenind, prin operatia propriuzisa si obositoare a numararii efective, la care majoritatea romanilor adorm numarand pana la 50 si doar foarte putin ajung la 100, probabil aia cu IQ ul enorm obtinut in testul stipulat de geniala excrocherie cu nume tot sapiential si ma refer la MENSA, dar sa nu dezesperam ca totusi la ora de rasism am invatat ca cica negrii ar fi si mai buni ei sforaind la exact 30;
  Asadar ma gandesc ca si dl PRESEDINTE BASESCU zis si TRAIAN CIURUITORUL va fi unul din cei 9 cavaleri intemeietori.

  Astfel ca sunt convins DIVINA AYA ca dupa ce vei citi acestea, vei fi mult mai optimista ptr data de 20 februarie(ziua nepotului meu de sora ptr care primesc felicitari 🙂 ) caci si dl Basescu a raspuns la o intrebare fundamentala aratand cerul , desigur dorea sa explice ca prin grija divina si prin puntea facuta de MINE cu CERUL a primit prin MINE sloganul inspirat care l-a transformat din Presedinte Jucator in raport cu un potential Presedinte Jucarie in Maretul Presedinte Ciuruitor care este astazi.

  De altfel tot un semn esoteric a fost si transmutarea alchimica a albastrului cerului in violetul marii in apus, nu mai avem mult si vom transforma si plumbul cerului in furtuna in Aurul Marelui ZEU RA , problema fiind ca neamurile mult petitei Piranda ne-au cam lasat fara plumb?

  Dar AYA comme d`habitude cum cred ca tot Hermes a zis pe vremea cand se intrupase in Marele Will.

  Nu ma indur sa ma despart de TINE, TU care atat de rar ma bagi in seama si as mai glosa, dar ne apuca mezul noptii si in Dikanka e bine sa te duci la culcare pana la acea ora.

  Noapte buna, noapte buna, noapte buna

 45. 49 ion adrian februarie 14, 2010 la 10:55 pm

  O mare omisiune pe care o reperam acum:
  Dar AYA comme d`habitude, tout est bien qui finit bien, cum cred ca tot Hermes a zis pe vremea cand se intrupase in Marele Will.

 46. 50 octaaa februarie 15, 2010 la 12:25 am

  Domnule Nastase, va inteleg mahnirea.

  Sunteti indreptatit.

  Acum insa ma intreb ce fel de partid este PSD-ul. Cum poate tolera asemenea lucruri.

  Sper ca veti reusi sa castigati batalia din partid. Si sper ca apoi sa curatati partidul si de trantori si de mafioti.

 47. 51 ceir.harja februarie 15, 2010 la 12:40 am

  Adevar se graieste;Geoana se lupta cu partidul;;;; unul din ei va iesi tare zdrentuit.

 48. 52 Aya februarie 15, 2010 la 12:52 am

  CE NU SPUNE RADU PODGOREANU IN SCRISOAREA SA DESCHISA:

  DACA SE MENTINE ACTUALA CONDUCERE, PSD VA DEVENI INSTRUMENTUL POLITIC AL MAFIA (SORIN OVIDIU VANTU FIIND DOAR PARTEA VIZIBILA A ACESTEIA) IAR LIVIU DRAGNEA SI ALTI PRESEDINTI DE CONSILII JUDETENE, ACOLITI AI LUI GEOANA, VOR DIRIJA, OFICIAL, FONDURILE CATRE AFACERILE MAFIA!

  Motto:
  „Je suis irreductiblement (…) de gauche et si cette expression vous prete a rire, vous n’etes qu’un pitre”
  (Louis Aragon)

  Salut gestul lui Radu Podgoreanu de a-i adresa Prostanacului Geoana o scrisoare deschisa prin care sa ii puna in fata realitatea. Citind aceasta scrisoare, Prostranacul se vede pe sine asa cum este, ca si cum s-ar privi in oglinda.

  Am si o satisfactie personala, as spune: ca si Radu Podgoreanu, am facut asocierea de fond intre demersurile Prostanacului ai ale gashtii acolitilor sai si asa-numita revolutie culturala chineza.

  Desigur, suntem la niste decenii de acel sinistru din China, mijloacele s-au rafinat, dar, in esenta, scopul este acelasi.
  Depasirea resorturilor ultime ale serviturii, potentarea iluziei si inlaturarea celor care pot recunoaste, dincolo de masca, minciuna, incercarea de manipulare prin falsitatea limbajului.
  Disimularea, opresiunea, violenta- reglarea opresiva a vointei prin instrumente politice, a afectului.
  Blamarea „infamului intelect” si promovarea nonvalorii.
  Crearea unui alt fel de OM Nou politic, avand modificata programat pana si perceptia asupra politicului, care proclama a fi „eliberare” ceea ce inseamna, de fapt, negarea adevarului.
  O dementa politica.

  Ceea ce, din jena, nu spune Radu Podgoreanu in scrisoarea sa deschisa este ca mentinerea Prostanacului la conducerea PSD inseamna transformarea Partidului Social Democrat intr-un instrument politic al mafia, urmand ca in acesta sa fie promovati, in posturi cheie, oameni ai lui Sorin Ovidiu Vantu (acesta fiind doar partea vizibila a unor structuri mafiote, care au nevoie de legitimare politica).

  Ceea ce Radu Podgoreanu nu a spus, din jena, este ca daca Prostanacul Geoana se mentine in fruntea PSD, acolitii acestuia care ocupa posturi de presedinti ai Consiliilor Judetene (de exemplu, Liviu Dragnea) urmeaza sa dirijeze fondurile catre afacerile mafiei lui Sorin Ovidiu Vantu care, astfel, vor prospera cu „bani oficiali”.

  Imi pare esential sa se afirme, fara „jene intelectuale” adevarul: DACA PROSTANACUL (zis si Mircea Geoana) VA RAMANE PE FUNCTIA DE PRESEDINTE AL PSD, ACESTA SE VA TRANSFORMA IN FORMATIUNEA POLITICA A MAFIA.

 49. 53 Aya februarie 15, 2010 la 4:26 am

  @

  Ion Adrian

  Da, Hermes se va fi intrupat in marele Will.

  Ii doresc nepotului tau, nascut in 20 februarie, sa fie fericit, intelept si curajos intru multi ani.
  Tie iti spun sa fii bucuros ca il ai.
  Totul se leaga cu totul, stii bine.

 50. 54 Aya februarie 15, 2010 la 4:34 am

  @

  Ion Adrian

  Hermes Trismegistus, desigur.

 51. 55 ion adrian februarie 15, 2010 la 10:31 am

  @

  Aya,
  Multumesc in numele nepotului meu de sora, ea din nefericire de trei ani in nefiinta si el mare si traind azi in Franta.

 52. 56 instalatorul februarie 15, 2010 la 10:39 am

  Aya, cred ca nu doar atit: idee guvernului de uniune nationala aparuta in „oferta politica” a dlui Geoana presupune si aranjarea congresului penelistilor. La cum il vad pe dl Antonescu, mi-e greu sa presupun ca acesta va merge intr-o „federatie” cu pesedistii ca sa compromita peneleul intr-o guvernare de uniune nationala sub sceptrul basescian in loc sa creasca binisor in opozitie pe socoteala pedelistilor si pesedistilor, profitind de trendul unor guvernari de-a dreptul neinspirate (ca sa folosesc un cuvint adecvat tinutei acestui blog). Posibil ca la congresul liberalilor, intre dl Antonescu la un capat si dl Catarama la altul, sa apara un al treilea candidat „moderat si flexibil”, posibil dl Tariceanu. Daca nu iese, ar ramine santajul cu perspectiva iesirii penelistilor din parlament prin adoptarea, in tandem pedele-pesede, a unui nou sistem de votare care sa ii defavorizeze pe penelisti. Cred ca ar trebui sa imi fac timp diseara sa citesc mai atent capodopera dlui Geoana, omul pare a nu fi prostanac degeaba.

 53. 57 contele februarie 15, 2010 la 1:38 pm

  Instalatorul

  O speculaţie : PDL va coborâ în sondaje datorită guvernării ( mai ales că masurile de criză sunt impopulare ) şi datorită pierderii locomotivei Băsescu ; PSD va coborâ în sondaje deoarece alegerile interne le va câştiga Geoană , un politician deja anecdotic ; pe acest scenariu , PNL făcând prin Antonescu o opoziţie dură poate ajunge la 30 % luând locul unuia dintre cele două partide mari . A nu se uita scorul bun la prezidenţiale .

 54. 58 contele februarie 15, 2010 la 1:45 pm

  Instalatorul

  Speculaţia de mai sus privea şantajul privind noul sistemul de votare care defavorizează partidele mici .

 55. 59 contele februarie 15, 2010 la 1:48 pm

  Aya

  Nu vreau să fiu pesimist dar uite ce citesc :

  ” Campania pentru preşedinţia PSD a intrat în linie dreaptă. În ultima săptămână rămasă până la congres, cei patru candidaţi încearcă să ajungă în cât mai multe organizaţii judeţene în căutare de sprijin.

  În weekend, Mircea Geoană a bifat o întâlnire cu PSD-iştii doljeni, ocazie cu care s-a asigurat de sprijinul a cinci şefi de organizaţii din Oltenia: Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi. Apoi, a urcat în Moldova, unde s-a întâlnit cu PSD-iştii din Iaşi, Botoşani şi Suceava.

  Pentru Mircea Geoană şi-au mai declarat susţinerea şi liderii organizaţiilor Arad, Sibiu, Timiş, Buzău. În toate aceste patru judeţe, conferinţele filialelor au fost tensionate, semn că şi Adrian Năstase are susţinătorii săi.

  Tot pentru Geoană şi-au declarat susţinerea şi filialele Covasna, Bistriţa-Năsăud şi Satu- Mare. Adrian Năstase şi-a început campania la Brăila, unde s-a intersectat cu Cristian Diaconescu. Filiala este anti-Geoană, dar opţiunile sunt împărţite între Năstase şi Diaconescu.

  O victorie importantă a înregistrat Năstase la Bacău, fieful lui Viorel Hrebenciuc. La Conferinţa judeţeană a PSD Bacău desfăşurată vineri, Năstase s-a asigurat de sprijinul delegaţilor care l-au aplaudat insistent. Sâmbătă, acesta s-a aflat la Prahova, organizaţia care l-a adoptat şi care l-a sprijinit pentru un mandat de deputat de Mizil. „

 56. 60 instalatorul februarie 15, 2010 la 9:30 pm

  Contele: Va multumesc.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: