Dezbatere la Fundatia Europeana Titulescu

Tema mesei rotunde care va fi organizata joi, 7 ianuarie 2010, ora 16.00, la Fundatia Europeană Titulescu, Centrul de Studii Strategice, este:

Summit-ul ONU de la Copenhaga

şi

Problema schimbărilor climatice

Un compromis dezamăgitor

O analiză introductivă prezentată de Ambasador Gheorghe Badrus

Evenimentul are loc, ca de obicei, la Casa Titulescu, Sos. Kiseleff nr. 47.

7 Responses to “Dezbatere la Fundatia Europeana Titulescu”


 1. 1 eficientaenerg ianuarie 6, 2010 la 9:41 am

  Bravos-pt Actiune! Aprofundez si eu tema-de mult timp.Deci:
  Clima ne mai iubesti ?-Institutul de cercetare a efectelor asupra climei-Germania:”Temperatura medie a aerului ar urma să urce cu valori cuprinse între 2 şi 7 grade în 2100 faţă de perioada preindustrială”-si nu 2 decis de EU!.
  1.Of,of..dam de…END!??-dupa 4,5 mld.ani pe Terra…NASA actioneaza-„Suntem in al nouălea cer”! Pe planeta Luna a descoperit:Apă-asigura 100% Oxigen pentru astronauţi şi vehicule;Praf de caţiva metri grosime-cu Oxigen si Siliciu/constructie panouri solare;Hidrogen-procesare carburant motoare nave;Solul-cu 1 mil.t izotop de Heliu3 la procese de fuziune nucleară/necesar SUA si EU-25t .Pe Marte:sub ghiata-exista Apa cu …MicrOrganisme…asa cum a inceput viata pe Terra!
  2.Agentia Nationala pentru Resurse Minerale-confirma-ceea ce afirm EU-Pedros ,deputat 12 ani,pardon-DePutin…nepotul lui…,din 2007-analizand unele estimari din HG nr.1069/20007-Strategia energetica a Romaniei:14 ani-petrol si 15-gaze naturale; 8 –uraniu; 32-carbune.Totul pe-http://eficientaenerg.wordpress.com/ – 2.www.SOSTerra.go.ro la Actiune!

 2. 2 Larisa ianuarie 6, 2010 la 10:18 am

  Excelent subiect.

  As putea gasi la fundatie date despre Nicolae Titulescu?

  Multumesc frumos,

  Larisa

 3. 3 Av. Uzuna ianuarie 6, 2010 la 4:50 pm

  Remus Cernea? De ce nu si el?

 4. 4 raduku21 ianuarie 6, 2010 la 7:12 pm

  Interesanta actiune. Natura este foarte complicat si pot spune ca noi nu ne prea descurcam cand vine vorba sa o intelegem. Incalzirea globala este un fenomen reala… dar se pare ca este cauzata in mica parte de om… ceea ce este foarte interesant.

  http://www.scriitor.wordpress.com

 5. 5 Karakas ianuarie 6, 2010 la 10:23 pm

  Imi pare rau ca nu pot participa. Dl. Badrus a fost un Ambasador de exceptie intr-o perioada de exceptie, un om de echipa, cu o finete intelectuala aparte, apreciat de colegi. Cred ca trebuiesc retinute serviciile ce le-a adus Romaniei alaturi de multi diplomati de cariera din acea vreme.

 6. 6 Daniel Pavel ianuarie 7, 2010 la 12:36 am

  As vrea sa particip la dezbatere, este posibil? Regret ca pana acum nu am participat la asemenea intruniri organizate de fundatie.

 7. 7 M.Voicu ianuarie 8, 2010 la 3:08 am

  Mulţumesc pentru explicaţiile date de Dr.Ing.Irimie; am înţeles cã pentru limitarea factorilor determinanţi pentru efectul de serã, dintre modurile de stabilire: 1) în ppm (pãrţi per milion), 2) pe-locuitor, 3) reducerea comparativã faţã de 1990, a fost ”aleasã” ca mãsurã a obiectivului statelor, A TREIA, care a convenit şi reprezentanţilor ţãrii noastre, întrucât dupã 1989 am ajuns sã nu prea mai avem industrie!
  Aceasta, deşi (3) putea fi un reper numai combinat cu nivelul de factori pe-locuitor, spre a impulsiona dezvoltarea economicã, inclusiv cu relocarea investiţiilor în ţãrile cu ”rezervã de mediu” – situaţie în care şi noi AM AVEA UN AVANTAJ COMPETITIV ÎN PLUS – şi dupã aceastã searã eu cred cã reprezentanţii noştri ar trebui sã insiste spre adoptarea unui sistem combinat [2+3].
  Atenţia mondialã este concentratã pe reducerea ”emisiilor de carbon”, (dioxid de carbon). Alegoric, obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 50% până în 2050, face ca metoda reducerii comparative (APLICATÃ SINGURÃ – cum se ”doreşte”), sã ajungã a obliga fumãtorii sã reducã ţigãrile la jumãtate, iar nefumãtorii sã respire pe jumãtate, cãci ei eliminã dioxid de carbon doar prin respiraţie!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: