O decizie inteleapta, cu un sens foarte clar

 

Asta a adoptat PSD la sedinta de vineri a Comitetului Executiv National – o decizie fireasca, prin care am refuzat sa intram intr-o logica a confictului si a scandalului, impuse din afara partidului. Formal, Comitetul Executiv nu poate da un vot de incredere nimanui, nici macar sefului partidului, fiindca acest vot nu este dat, in realitate,  decat de Congresul partidului. Votul a fost pentru o continuare inteleapta in logica institutionala, cea care impune ca deciziile sa fie luate intr-o continuitate fireasca: mai intai, asezat si rational, trebuie sa facem analiza tuturor lucrurilor din aceasta perioada, iar abia apoi sa luam decizii. Alternativa,  cea de a lua mai intai decizii la cald si apoi sa analizam, sau chiar fara sa mai analizam nimic, nu este o cale normala. Asa ca vineri, la reuniunea noastra,  am respins acest mod de a face politica.

Miza sedintei de vineri nu a fost statutul lui Mircea Geoana, el  urmand sa vina si sa prezinte in fata Congresului ce a realizat – inclusiv in campania electorala – si, eventual, daca mai doreste un mandat, proiectul sau de viitor. Acolo, la Congres, vom vedea  daca PSD va continua sau nu in aceasta formula. Pana atunci, trebuie sa urmam cativa pasi absolut rationali pentru un partid de forta si amplitudinea noastra. Si eu, dar si colegii mei, am pus pe primul loc partidul si dorinta de a “nu desira pulovarul”. Declansarea, pe loc, a unei furii revansarde si a unei frenezii conflictuale, derivand din dezamagire si din frustrari,  nu ajuta pe nimeni. Am mai trecut prin asta in 1997 si am vazut cat de greu a fost ce a urmat.Am mai trecut prin asta in 2004 si in anii urmatori si am vazut ce a urmat. O armata care mai intai isi omoara generalul si apoi se gandeste ce are de facut risca sa se destrame. Daca vrem sa ramanem un partid puternic, trebuie sa nu lasam lucrurile sa scape de sub control.

Vor urma, institutional, un Consiliu National, la finalul lunii ianuarie si, apoi, Congresul partidului. La Consiliul National, am cerut sa  depasim faza formala si sa dam  greutate rolului sau statutar de a analiza ce s-a intamplat in acesti ani si de a propune noi directii strategice pentru noua situare a partidului – in opozitie. Vom face o reuniune de analiza a alegerilor, a acestui moment dar, mai ales,  a obiectivelor pe care trebuie sa ni le asumam pentru viitor. Pentru noi, in aceasta analiza, va fi fundamental sa intuim  ce vrea sa faca cel care, prin deciziile luate dupa castigarea (sic!) alegerilor dovedeste ca este in continuare principalul nostru adversar, Traian Basescu. Este deja foarte clar ca Basescu nu se schimba si nu vrea reconciliere. El vrea, in opinia mea, patru lucruri:

 1. Vrea „domesticirea” PSD, astfel incat din opozitie sa nu reprezinte o amenintare. De aceea, Basescu nu e deloc dezinteresat de cine va conduce partidul. Si va lucra din umbra pentru a-si impune varianta cea mai convenabila.
 2. Vrea, in acelasi timp, si slabirea PNL si a lui Antonescu, pentru ca PDL sa ramana singur si puternic pe zona de dreapta.
 3. Vrea asigurarea controlului total asupra guvernarii, dar si inventarea unei formule care sa ii asigure identificarea unui tap ispasitor peste jumatate de an, atunci cand efectele guvernarii nu vor mai putea fi ascunse (de aici si ofertele otravite facute unor colegi sau unor liberali)
 4. In fine, vrea si dobandirea unui control tot mai mare asupra infrastructurii administrative din tara, pentru a pregati in liniste alegerile locale si parlamentare din 2012 (vezi atacurile pornite impotriva primarilor si consilierilor nostri).

Strategia noastra viitoare va trebui sa tina cont de toate aceste elemente. Decizia cvasiunanima a Comitetului Executiv de vineri a tinut seama, cu intelepciune, de aceasta abordare si asta este un fapt pozitiv pentru noi. Repet, nu e un vot de incredere pentru o persoana, ci intrarea intr-o logica institutionala. Nu e cazul sa discutam sub asediu sau sa facem sedinte de urgenta. Si, repetand ce am spus de multe ori, nu trebuie sa cadem in capcana unui discurs al reformei care ne este livrat din afara fie de adversari ai nostri, precum analisti de genul Alinei Mungiu, fie din colturi diverse ale tarii. E nevoie de schimbari, sunt absolut sigur de asta. Nu mai putem continua la fel. Heraclit spunea ca nu ne scaldam de doua ori in apele aceluiasi rau. E adevarat dar trebuie sa fim atenti sa nu cautam rauri in care apele in care ne vom scalda, pentru a ne purifica,  sunt deja murdare.

Avem  nevoie de reforma, de dinamizare, de noi abordari ideologice, de o revitalizare a departamentelor -formand un adevarat guvern din umbra -, precum si de activarea platformei parlamentare, foarte puternica a PSD. Avem nevoie de energii proaspete, de nume credibile, de deschidere spre profesionisti si spre adevaratii oameni de stanga. Dar acest lucru trebuie realizat atent si fara a dramatiza procesul de reforma pentru niste discutabile si contestabile efecte de scena.

Este clar, pentru mine, ca Traian Basescu nu isi propune o noua abordare in noul mandat. Ati vazut cu totii lista “noilor” ministri (cautati sa vedeti cate nume se perpetueaza in varful cabinetului din 2005 incoace). Basescu ramane acelasi, iar eforturile PDL de a minimaliza ponderea si efectele actiunii PSD vor creste. Noi insa  trebuie sa ne schimbam si sa ne propunem o noua abordare.

In opozitie, relatia cu liberalii va fi fundamentala (si aici noi nu trebuie sa cadem in capcana de a-i ceda lui Crin Antonescu rolul de lider al opozitiei, fiindca avem nevoie de o reafirmare a propriei noastre identitati diferite, de stanga). Vor urma perioade in care vor conta mai mult analiza, strategia, gandirea rationala si abordarea consensuala. Modelul conflictual si al luptelor interne agresive nu trebuie acceptat. Am pierdut deja 5 ani incercand sa implementam „reforme” dupa chipul si asemanarea adversarului nostru, oferite in kit-uri care sa genereze dezbinare in interior.  Nu mai trebuie sa repetam aceasta greseala. Un partid este sau devine puternic prin incluziune si nu prin excluziune.  Consiliul National, din ianuarie, va fi momentul in care vom da greutate relansarii partidului nostru. Sper ca vom fi suficient de intelepti pentru ca aceasta relansare sa fie una de bun augur.

117 Responses to “O decizie inteleapta, cu un sens foarte clar”


 1. 1 Harabula decembrie 19, 2009 la 1:47 pm

  Atitudinea domnului Nastase si a colegilor sai dovedeste un singur lucru: nu exista un urmas cert al lui Geoana. Daca ar fi existat un asemenea om, Geoana zbura imediat.
  Domnia sa, nu crede ca partidul functioneaza in ambiguitate ideologica. Dimpotriva crede ca partidul trebuie sa se defineasca in functie de… Basescu.
  Consiliul National care vine, va fi hotarator pentru cariera domnului Nastase. Sa nu uitam ca este presedintele acestui organism. Domnia sa trebuie sa se pozitioneze ca un lider de partid. Daca nu va avea curaj, va umbla iar cu subtilitati intelecttualiste, cu impacarea universala, va pierde si acest prilej.
  Eu cred ca domnia sa trebuie sa inceapa sa numere voturile.

 2. 2 Cititor in stele decembrie 19, 2009 la 2:03 pm

  Basescu e in toate. Vad ca nu puteti scrie nici un articol fara sa vorbiti si sa-l criticati pe Basescu. V-am mai sugerat sa va orientati spre alte teme fiindca pana in prezent ati pierdut timpul.De ce zic asta? Pai, se vede vreun efect palpabil ca ati dus o campanie non-stop impotriva presedintelui tarii? Eu am observat, dimpotriva, ca l-ati ajutat cu aceste atacuri fiindca a invins inca o data in batalia cu psd-istii. Basescu este o nuca prea tare pentru dvs. Chiar nu va surade sa abordati pe blog teme dezbatute recent la Summit-ul de la Copenhaga? Ne-ar interesa mai mult si pe mai multi problemele de ecologie, decat obsesia dvs fata de Basescu. Pana acum, sunt trei mari victime din psd in confruntarea cu Traian:
  Sorin Oprescu – 2000(alegeri locale);
  Mircea Geoana -2004(alegeri locale) si 2009(alegeri prezidentiale)
  Adrian Nastase – 2004 (alegeri prezidentiale).
  Eu v-as sugera sa va resemnati, luand in calcul faptul ca nu ati pierdut dezastruos, diferenta de voturi fiind una mica. Mai greu ar putea digera infrangerea colegul dvs geoana, care a pierdut la scor in 2004 iar acum s-a facut de toata panorama cu tzopaitul intr-un picior….
  Si, apropo, pe geoana nu l-ati sfatuit s afie putin mai demn? L-am vazut Vineri seara la Realitatea tv ca a facut iar mare caz de fraude, asta dua ce si-a recunoscut public infrangerea si l-a felicitat pe Basescu. Omul asta e si uituc si ilogic?

 3. 3 eugen decembrie 19, 2009 la 2:47 pm

  Cu suportul liberalilor alegerile au fost totusi ale domnului Geoana to loose.
  Si a pierdut.

  Este totusi o traditie in partidele din Vest cel care obtine rezultate sub asteptari demisioneaza. Si in companii este la fel. Umila parere este ca nu duceti lipsa de generali. Si nu ma refer la Oprea.

  Liberalii isi schimba liderul la fiecare patru ani.
  Si slava domnului nu-l regreta nimeni pe generalul Tariceanu.
  Antonescu a crecut enorm popularitatea PNL si l-a facut un partid „cool”.

  In ce priveste electoratul de stinga asa cum ati scris si dvs. l-a luat deja Basescu.

 4. 4 instalatorul decembrie 19, 2009 la 2:52 pm

  Domnule Nastase, dincolo de parerea de rau ca dl Geoana nu are nici intelepciunea politica si nici intelepciunea umana de a-si oferi demisia din fruntea pesedeului, nu am a comenta decizii interne ale unui partid al carui membru sau militant nu sunt. Doar sa imi exprim speranta ca pesedeul va lua decizii si va urma cai intelepte in ceea ce il priveste. Doresc sa va pun in atentie faptul ca pesedeul nu ar trebui sa astepte in ceea ce priveste citeva aspecte ale modernizarii activitatii sale. Cu siguranta ca va amintiti aspectele la care ma refer, ele au fost discutate pe blog, iar o intirziere de citeva luni de zile, in acest caz, nu ar fi justificata. Ca for reprezentativ al partidului, Consiliul National ar trebui sa joace un rol important in ceea ce priveste aceste aspecte de modernizare a activitatii.

 5. 5 ion timisoara decembrie 19, 2009 la 2:53 pm

  Ca de foarte multe ori vorbiti la obiect domnule Nastase,continuati,toate trec si bune si rele o figura sinistra ca Basescu mai devreme sau mai tirziu se ineaca in dejectiile pe care le arunca in viata publica.

 6. 6 Marcus decembrie 19, 2009 la 2:56 pm

  Dupa Douazeci De Ani, Ceausescu II

  Acum, la douazeci de ani de la evenimentele marcate de sacrificiul de sange facut de niste tineri nevinovati pentru eliberarea romanilor de dictatura, sunt convins ca daca soarta lui Ceausescu si a regimului comunist n-ar fi fost decisa de explozia populara de la Timisoara, urmata de solidarizarea bucurestenilor, ambele pe fondul factorilor favorabili externi si ca daca, aceasta ar fi depins, prin absurd, de un vot popular, s-ar fi gasit suficient de multi romani cat si miljoacele “specifice” sistemului electoral comunist, preluat fara niciun fel de jena de regimul Basescu, care sa formeze o “majoritate” favorabila perpetuarii dictaturii ceausiste la nesfarasit, prin transmiterea ereditara a Puterii.

  Si spun acest lucru deoarece acum, in decembrie 2009, avem o situatie politico-economica la indigo cu cea care a condus la caderea lui Ceausescu, singura diferenta dintre atunci si acum constand in libertatea noastra relativa de a nu fi arestati inca pentru faptul ca, unii dintre noi indraznim sa criticam cu voce tare actuala Putere, ca rezultat al unei fraude electorale majore, copie a celei din anul 1946.

  Intre gasca nomenclaturista de atunci, obedienta pana la a-i pupa mana dictatorului si a-l ruga in cor sa nu demisioneze, cu riscul de a scoate fortele represive in strada si clanul mafiot de astazi, puternic pupinbasist si strans unit in jurul conducatorului iubit care, in calitate de tatuc mesianic il tine la caldurica, sub pulpana hlamdiei prezidentiale, singura diferenta consta in averile ilicite, de neam prost acumulate de cei din urma.

  Daca nomenclaturistii ceausisti se multumeau cu anumite privilegii care-i situau ceva mai sus fata de marea masa a unui popor infometat si indobitocit de lipsuri si de propaganda comunista, noii ciocoi basisti stau infinit mai bine din punct de vedere material si tin cu dintii de fotolii, fara sa manifeste vreo jena sau temere ca ar putea fi pedepsiti pentru modul in care inteleg sa se infrupte fara rusine din banul public.

  Daca inainte de ‘89 aveam bani, dar nu aveam ce sa cumparam cu ei, astazi ne numaram cei cativa pitaci din buzunarele gaurite de somaj, sau purtatoare ale unor salarii si pensii de mizerie si salivam in fata vitrinelor care gem de bunatati.

  Daca in decembrie 89, incheiam un ciclu marcat de sacrificii enorme in urma carora am platit totusi o datorie externa impovaratoare, in decembrie 2009 suntem in debutul unui alt ciclu blestemat in care Basescu si clanul sau de mafioti ne-au varat fara sa ne consulte sau sa aiba vreo idee de cum se vor cheltui banii imprumutati pentru, chipurile, a scoate tara din criza.

  Daca inainte de 89, nu ni se dadea caldura, astazi ni se taie caldura datorita costurilor prohibitive la care sunt supusi marea majoritate a romanilor.

  Daca inainte de 89, muream din lipsa de medicamente, astazi murim in spitale insalubre, la discretia unor medici care asteapta spaga de rigoare, obligati sa ne aducem de acasa mancare si medicamente.

  Daca inainte de 89 aveam o beizadea (oricum mult mai inteligenta decat EBA) promovata politic la conducerea unui judet, cu mari perspective in mostenirea tronului comunist, astazi avem o beizadea buzat-siliconata cu fusta, semi-analfabeta, care reprezinta interesele romanilor in Parlamentul European.

  De la conducatori ca Bobu si Dascalescu, la Prim Ministru ca Boc, de la Cabinetul 2 al Elenei Ceausescu, la cabinetul ministerial al ibovnicei prezidentiale Elena ot Plescoi, de la fostii securisti ai lui Postelnicu care ne inregistrau la buda, la serviciile Basescului care ne asculta si ne filmeaza in momente de intimitate sexuala, de la tezele lui Ceuasescu la “ideile de reforma” ale lui Basescu, promovate doar in scop electoral, de la cantarea conducatorului iubit de catre intelectuali pupincuristi ceausisti, la osanalizarea actualului presedinte de catre o noua generatie de asa-zisi intelectuali fripturisti-pupinbabisisti etc. Istoria se repeta schimband doar numele protagonistilor.

  Nesmitirea basesciana a atins culmile absurdului in care Basescu, mai ceva decat Ceausescu, a ajuns sa-si asume meritele mortilor din decembrie 89 declarandu-se continuatorul liniei politice a Seniorului Coposu, motiv pentru care boboru’ este obligat de porta-vocea prezidentiala, nurlie si blonda, sa-si renege provenienta genetica si sa se declare volens-nolens, urmasul lui Traian Basescu.

  Izolati in plan international eram in decembrie ‘89, carantinizati sub acelasi aspect suntem si in decembrie 2009, cand pe langa faptul ca niciun lider marcant al democratiilor occidentale nu s-a inghesuit sa-l felicite pe Basescu pentru o “victorie” furata in alegeri, mai vine si rusul si ne trage de urechi pe motiv de declaratii politice iresponsabile facute de un presedinte aiurea belicos in campania electorala.

  O diferenta ar fi totusi. In decembrie ‘89 aveam toti, de bine de rau, un loc de munca asigurat, in decembrie 2009, pe langa sutele de mii de someri inregistrati si neintregistrati, alte sute de mii se pregatesc sa guste din amarul acestui flagel, numit somaj, in anul care va sa vina.

  Si ar mai fi o diferenta. Daca in decembrie ‘89 eram, cu exceptia unor nomenclaturisti ca actualul presedinte Basescu, toti o apa si un pamant, astazi majoritatea covarsitoare a romanilor traiesc aproape de pragul saraciei, in timp ce mafiotii politici, pastoriti de Nasu’ Basescu, se scalda in averi opulente dobandite din afaceri puturoase facute pe spinarea contribuabilului roman.

  De aceea eu consider ca adevarul zilelor pe care le traim ne obliga sa constatam cu amaraciune ca nu suntem in fata niciunui guvern Boc IV, bagat cu incaltatorul, pe gatul romanilor de Basescu II, ci in fata a nici mai mult nici mai putin decat a unui regim Ceausescu II.

 7. 7 Augustin decembrie 19, 2009 la 3:00 pm

  @ Hara bubu
  Pentru Dumnezeu, omule, nu se pune virgula intre subiect si predicat! Chiar in halul asta?! („domnia sa, nu crede…”)

 8. 8 Harabula decembrie 19, 2009 la 3:20 pm

  @Augustin
  Ai dreptate.

 9. 9 octaaa decembrie 19, 2009 la 3:33 pm

  Va trebui sa analizati foarte bine si ce a fost bun si ce a fost rau atat in campania electorala, dar si in ultimii 5 ani.

  Desi nu sunt pesedist, dar pe dumneavoastra va apreciez mult, imi doresc totusi ca PSD-ul sa se reformeze. Ca sa folosesc un verb des utilizat prin politica.
  Ori, asa cum ziceti si dvs, aceasta reformare nu trebuie facuta dupa chipul si asemanarea lui basescu.
  Adica nu daca basescu zice sa se mareasca salariile, dvs sa plusati cu pensiile.
  Daca o femeie precum Elena Udrea(adica fara mari merite politice) ajunge ministru(fie si la un minister neinsemnat)…PSD-ul nu trebuie sa raspunda cu marirea influentei in partid a lui Marian Vanghelie. Sau a lui Radu Mazare. Ba mai mult, cele mai multe critici la adresa Elenei Udrea le auzeam venind la Vanghelie. Care, din punctul meu de vedere ii este inferior si ca inteligenta si cultura, si ca harnicie si ca cinste. Asa ca… ?

  Daca PSD-ul doreste sa revina, cred ca trebuie sa revina intr-o maniera civilizata. Nicidecum prin circ, adica prin a-l copia pe basescu.

  PS : Unde sunt ministri inteligenti pe care ii aveati in guvernul dumnavoastra?

 10. 10 blogideologic decembrie 19, 2009 la 3:53 pm

  @Cititor in stele spune: +Chiar nu va surade sa abordati pe blog teme dezbatute recent la Summit-ul de la Copenhaga?+
  Nu începi tu ? Chiar sînt interesat ce comentariu ai la acest mare eşec. Cum îl explici ?

 11. 11 Augustin decembrie 19, 2009 la 3:59 pm

  @ A.N.
  Stimate domn,
  Aflu de la dvs. ca PSD, la sedinta de vineri a Comitetului Executiv National, a luat o „decizie inteleapta, cu un sens foarte clar”.
  Eu ma tem ca, dimpotriva, singura decizie inteleapta ar fi trebuit sa aiba un sens suficient de NECLAR, astfel incit fiecare sa poata intelege ce vrea si toata lumea sa fie, cit de cit, multumita. Si cred ca asa a si fost, de vreme ce am auzit vreo 4 pareri diferite, TOATE AUTORIZATE, despre aceasta decizie.
  Iata, de exemplu, ce a inteles Mircea Geoana :
  « Vreau să mulţumesc colegilor care mi-au acordat acest sprijin » … « Votul de încredere de astăzi e un semn de sprijin pentru liderul partidului »
  Nu mai lungesc vorba, exista varianta « Oprisan », varianta « Mitrea » etc.
  Explicati-ne, in spiritul unei minime transparente, daca exista UN TEXT care a fost supus aprobarii (si daca da, unde il putem citi) sau, pur si simplu, a fost un vot pentru (sau contra) Mircea Geoana. Evident, nestatutar ! Si, daca acest lucru a fost punctat, clar, in cadrul dezbaterilor, DE CE S-A MAI VOTAT ?
  P.S. : Nu se gaseste nimeni sa-l traga de mineca pe Geoana si sa-i explice ca el n-a avut, nu are si nu va avea toata viata lui 5,2 milioane de votanti ? Acest « aerian » este « el lider maximo » al PSD ? Cum zicea bunicuta ?

 12. 12 ALM decembrie 19, 2009 la 4:05 pm

  Cand am citit expunerea dlui Nastase, mi-am zis: mamaaa, ce minge i-a ridicat lu’ Harabula la fileu!!! Evident ca aveam dreptate: Harabula asteapta articolele dlui Nastase precum boschetarii micii lu’ Vanghelie! Si se comporta la fel: au fost prea mici, din aceiasi carne, prea putin mustar si painea uscata! Fara sa se gandeasca la faptul ca poate este criza care, dupa spusele Presedintelui, cand este, cand nu este! Si, indiferent ce spune Presedintele si cu cata ardoare ne doreste el „sa traim bine”, traiul bun se opreste undeva in sferele unde se invarteste domnia sa, la muritori ajungand micii cei mai mici care, cand nu sunt dati de Vanghelie, sunt si cei mai scumpi mici din ultimii 20 de ani.

  Nu cad pe spate datorita valorii intrinseci a lui Geoana. Precis este si altul mai bun. Dar care ar fi semnalul? Teoretic (si practic) Geoana a castigat alegerile. Faptul ca a iesit Basescu se datoreaza si prietenilor nostrii basarabeni, in frunte cu Tomacu’ lor, si legislatiei noastre aiuritoare. Nu inteleg de ce Tomac poate sa-l voteze pe Basescu si eu nu pot sa-l votez pe Voronin (ex.)? Sa le dau si eu de lucru! E Tolomacu’ asta mai roman ca mine? A platit el mai mult impozit statului roman sau doar suge bani publici de cativa ani buni?

  Revin. Care ar fi semanalul prin trantirea lui Geoana de pamant? Ca n-a avut pe mana tot aparatul administrativ al statului roman? Putea? Nuuuu! Nu putea nimeni, dar ce mai conteaza o fenta la Constitutie! N-a avut destui baptisti prin „state”? Putea? Putea dar s-a trezit pre tarziu! Dac facea si PSD-ul filiale si filiute peste tot, aducea si el un milion de voturi din Diaspora. Hmm, bila neagra pentru Hrebe! Putea sa dea cate doua galeti si s-o duca pe Mihaela prin shatre de conationali, sa ia si ea o salba de galbeni, mancati-as? Putea, da’ a fost gomos si s-a rezumat sa se joace cu lopatzica in nisip! Bila neagra Geoana! Dar cea mai tare a fost faza cu Vantu!!! N-am inteles nici astazi ce-a cautat acolo cand stia ca Basescu ii adulmeca si flatulatiile! Sa fi fost „flacara violeta” sau „prostie neagra cu zulufi”? Pai ce facem frate Geoana? Ce presedinte puteai sa fii? Te-ar fi fentat serviciile de nici nu mai stiai cum te cheama … Sper ca te-ai vindecat de presedintie si lasi pe altii mai potriviti data viitoare. Daca o mai fi vreo data viitoare, ca aud ca Basescu vrea sa modifice Constitutia!

  Domnule Nastase, parerea mea este sa-l lasati pe saracul Geoana in pace si sa-i trageti un sut lui Oprisan si, daca va mai ramane ceva vlaga si o smetie grupului de la Cluj + Mitrea. Acum, poate gresesc! Nu era Oprisan ala care sarea de bucurie ca popandaul in spatele lui Geoana la guvernarea Boc 1? Nu era Oprisan ala care topaia in contratimp cu Geoana cand s-au anuntat exit-poll-urile? Nu e prea guraliv baiatu’ la cata „munca politica” a depus?

 13. 13 Bogdan decembrie 19, 2009 la 4:23 pm

  D-le Nastase, personal cred ca Basescu nu trebuie sa mai reprezinte o miza pentru PSD. In aceasta campanie (si nu numai, intrucat si in campania pentru primaria Bucuresti s-a implicat) el nici NU EXISTA fara PDL… Pdl (si greselile PSD, nu neaparat ale lui Mircea Geoana) l-a facut din nou presedinte …
  Cred ca PSD trebuie sa renunte la „obsesia” (motivele sunt intemeiate) basescu si sa se canalizeze spre PDL, deoarece acesta este dusmanul PSD… Basescu nu va mai candida si oricum el fara pdl este minuscul…
  Peste 5 milioane de oameni il detesta , iar din restul de 5 milioane o parte sunt simpatizanti ai membrilor PDL …
  Personal cred ca de acolo ar putea creste electoral psd in aceste vremuri grele, din cei dezamagiti de pdl nu de basescu (el in 2014 oricum nu va mai reprezenta nimic)… Atacarea liderilor pdl (inclusiv aceia care ar putea candida la prezidentiale in 2014 IMPOTRIVA DUMNEAVOASTRA ) , a guvernarii acestora si a Pdl-ului, mi se pare o miscare m-ai inteligenta decat atacarea lui basescu care nu mai exista, el nu mai este in lupta….

 14. 14 Plano decembrie 19, 2009 la 4:47 pm

  Credeti ca va mai sta mult timp Marian Sarbu in PSD dupa ce a cersit la partid intrarea in guvernarea BaseNutzi?
  Nu pare a fi un activist cu convingeri politice ferme!
  A creat un subiect de presa nu prea onorant pentru PSD!
  CTP ii numeste pe astfel de oameni curluntristi( sa nu ma trezesc cenzurat si aici, ca pe Ziare. com, pentru ca as folosi cuvinte obscene)-om cu fundu`-n doua luntri!

 15. 15 Vasile, decembrie 19, 2009 la 5:53 pm

  Domnule Adrian Nastase,

  A nu cadea in capcana ….care nu exista , inseamna a cadea in propria capcana in propriul hau creat de insasi duplicitarii fruntasi din PSD.
  Ce decizie inteleapta ati luat , privitor la „pensionarea” lui Oprisan, Hrebenciuc,Mazare,Constantinescu, Rus, Dancu ? Ce atitudine ati luat fata de discursul destul de explicit al domnului Marian Sarbu , cel care era deja cu un picior in guvernul lui Basescu ?Sa presupunem ca acceptati desidenta lui Mitrea dar este oare PSDeul asa de imbatrinit incit nu vede ca Mitrea conduce deja o aripa alta decit cea a aripatului primar de sector. PSDeul nu-si vede chiftelari oripilati nu de prestatia slaba a domnului Geoana ci oripilati de pierderile colaterale cauzate de gasca chiftelarilor lui Basescu ,care nu-i va accepta la masa credala a falimentarei Romanii?Comitetul executiv national nu vede frustrarile propriilor membri provenite din apetenta lor necontrolata la jaful acestei tari, jaf care va continua sub acoperirea lui Basescu si a celor l/2 din electorat care au votat altceva decit alternanta la putere ?
  Un distins coleg se grabeste cu decapitarea lui Geoana ,decapitare amanata asa cum este normal pina la urmatorul Congres. Domnul Geoana a preluat decizia, statutara de altfel, a sedintei comitetului executiv , politic si deloc realist. Imi pare rau dar trebuie sa recunosc ca faimoasa mea fraza , „..se pare ca dl.Geoana nu este las ci diplomat..” s-a dovedit in timp ireala ..dl.Geoana nu este diplomat este las..dar de lasitatea dansului eu sunt mai putin vinovat , vinovati sunt lasii din comitetul executiv, pe care nu doresc sa-i enumar.Un candidat al partidului la presedintie , nu se barbiereste, nu face sex, nu mananca,nu vorbeste ,nu bea apa decit daca staful care conduce campania ii indica eceste miscari, iar staful de campanie este erarhic inferior Comitetului Executiv National, deci vina lui Geoana este si vina partidului!

 16. 16 Pali decembrie 19, 2009 la 6:04 pm

  Totusi ce ( pentru ce ) s a votat vineri ? Nu am inteles,…sustinerea lui Geoana,mandatarea pt.organizarea congresului sau ….???

 17. 17 neinfectat de comunism decembrie 19, 2009 la 6:14 pm

  daca viitoare strategie a psd e in continuarea axata pe inlaturarea „dictatorului basescu”, psd va mai sta nu 7 ani cum a spus mitrea ci 14 ani in opozitie..

 18. 18 Olivia Maria MARCOV decembrie 19, 2009 la 6:18 pm

  blogul unei colege de la asopciatia absolventilor si studentilor din universitatea spiru haret ( absolventa psihologie ) : http://www.dinminteameacreata.wordpress.com

 19. 19 Cititor in stele decembrie 19, 2009 la 6:29 pm

  pentru blogideologic:

  Tocmai aici este spilul: este mult mai importanta problema schimbarilor climatice, respectarea Protocolului de la Kyoto decat ce crede nastase descpre Basescu sau cat de inteleapta ne pare noua masura luata vineri de CPEx al psd. Problema schimbarilor climatice ne priveste pe toti, ce se intampla in psd sau ce bube ii mai gaseste nastase lui Basescu, nu stiu pe cine intereseaza in mod deosebit. Poate, doar pe acei fani nastase care ii savureaza glumitele cu „cararile pe creier ale jurnalistilor…”.Daca tot vrea sa fie interesant pentru cat mai multi cititori, i-am sugerat acest domeniu, mai ales ca poate beneficia si de consultanta din partea lui adrian Severin, specialistul psd in probleme de toxicitate a apei. Pe de alta parte, era mai intereesanta o expunere critica asupra optiunii delegatiei Romaniei la acest summit. Si nu in ultimul rand era interesanta optiunea social-democratului nastase fata de problemele statelor in curs de dezvoltare dupa acest summit. Tocmai fiindca pana acum statele in curs de dezvoltare nu erau obligate sa isi reduca nivelul emisiilor de gaze cu efect de sera li se pare acum acestora revoltator presupusul proiect ce ar fi avantajat statele industrializate. China, atat de draga bloggerului nastase, de exemplu, era responsabila de cca 15% din emisiile de gaze cu efect de sera, dar fiindca a fost incadrata, pe vremuri, la categoria stat in curs de dezvoltare, nu era obligata sa-si reduca nivelul de emisii. Si marea majoritate a surselor energetice chineze erau din categoria celor poluante(carbuni in special). Acum, in perioada de criza, e normal ca nu-i convine Chinei sa ia masuri de reducere a emisiilor, mai ales, fiindca vrea sa scape neafectata….
  Oare, geoana ce parere are despre incalzirea globala? Se va gandi el sa renunte de buna voie la conducerea psd in conditiile in care temperatura medie anuala pe glob va creste cu peste 2 grade Celsius pana in 2030?
  E greu sa iei decizii bune la cald!

 20. 20 tino timisoara decembrie 19, 2009 la 6:36 pm

  Aveti dreptate d-le Nastase, ati intuit bine cele 4 lucruri pe care le vrea inculpatul basescu(de ce inculpat? pt ca are un dosar penal care se afla in suspendare si in care are calitatea de inculpat).Sper sa-i fie dejucate aceste lucruri autointitulatului presedinte jucator.

  Este foarte clar pt oricine care nu are creierul spalat cu ”PDL-isme/basescisme” ieftine ca recentele alegeri au fost fraudate de basescu si camarila lui din PDL cu ajutorul STS-ului si a diplomatilor romani din strainatate care au fost implicati in organizarea acestor alegeri. Pe viitor va trebui ca PSD-ul si PNL-ul sa acorde o mai mare atentie organizarii viitoarelor alegeri din strainatate (pt ca acolo sa furat cel mai mult si tot de acolo s-a si facut diferenta intre cei doi candidati) prin trimiterea de reprezentanti in fiecare sectie de votare din strainatate si prin schimbarea legii electorale in asa fel incat posibilitatea de fraudare sa fie diminuata cat mai mult. De asemenea consider ca PSD-ul ar trebui sa dea un mesaj tuturor celor care au participat direct sau indirect la aceasta fraudare ca va veni si vremea in care vor fi trasi la raspundere si nu-l vor mai avea pe basescu ca sa-i apere.

  Intradevar PSD-ul trebuie sa-si faca o analiza interna riguroasa si sa faca schimbari radicale in punctele sale slabe, adica in organizatile judetene unde a obtinut rezultate slabe.(de exemplu organizatia PSD din Cluj condusa de Rus-care intre noi fie vorba e omul lui basescu- si mai sunt si altele in special in Banat si Ardeal). Viitoarea echipa de conducere a PSD-ului va trebui alcatuita din membrii de partid care provin din zonele in care PSD-ul este majoritar si nu din zonele in care a obtinut rezultate slabe, practic sa fie o reprezentare corecta a fortei partidului si in conducerea acestuia.

 21. 21 Mihai - Grecia decembrie 19, 2009 la 6:59 pm

  Pucntul 2 este eronat intr-un fel. Daca nu se va ridica in urmatorii 5 ani nici o figura emblematica din PD-L pentru a-i succede la „”tron””, atunci singura solutie este „”aservirea”” unei parti a PNL in asa fel incat, sa se faca rocada, dupa modelul Medvedev-Putin.

 22. 22 Doru Coarna decembrie 19, 2009 la 7:11 pm

  Nu faceti greseala, macar Dvs., de a-l crede! Basescu are planuri politice certe de viitor! Dupa ce va distruge Parlamentul si si-l va aservi, va modifica Constitutia pentru un al treilea mandat! Sau se va implica iar in alegeri pentru vreun cirac convenabil lui! Nu-l suspectati de minima decenta, poate ca om o are, dar in politica nu o foloseste.

  Trei directii cred ca ar trebui urmate: apropierea de cei necajiti, de mediul bancar extern si de serviciile statului roman, toate in prezent fiind, sub forma de constrangere, sub actiunea pdl, si inca repede, deoarece nu se stie cata vreme poate Boc sa mentina stabilitatea.

  Veniti public cu ideea protectiei sociale progresive, de exemplu, cu ideea garantarii temporare de catre stat a cursului leu/euro pentru investitori si mediul bancar, cu ideea unui singur serviciu special cu sectii adaptate dinamic la cerintele conjuncturale, etc., publicul va aprecia enorm! Si nu uitati o politica energetica bazata pe resurse naturale nepoluante de care Romania are norocul sa le detina si cu care sa tinteasca atragerea industriei occidentale (mana de lucru ieftina, energie la pret zero) in ideea crearii de locuri de munca si reducerea facturilor la utilitati pentru populatie!
  E momentul ca si PNL sa mearga pe initiativele noastre.

  Cred ca Dvs ar trebui sa treziti odata ursul psdist, scoateti-l din mure !

 23. 23 eficientaenerg decembrie 19, 2009 la 7:18 pm

  Noi,de aici-ea,nu plecam! Nu plecam-acasa,pana ..pe toate le Rezolvam!Voi fi intrebat-central:De ce credeţi că nu avem încă o lege de reglementare a activităţii de lobby implementată în România ?Raspuns:
  De copilasi…in loc sa fim si Noi…Natiune “Mediu dezvoltata”,cu investitii atrase,crestere PIB si fara datorii externe,activitate industrializata si masiv export-cum era activitatea de lohn-plecata in China,cu resurse financiare interne contra criza, fara someri si “creşterea vârstei de pensionare-la femei,iar,indexarea la pensii în funcţie de inflaţie, şi nu în raport cu nivelul salariilor”,cu 1,7 milioane de romani si prieteni,reintorsi din exterior!Sa aplicam necesitatea-“10 insi,5 voturi si cu 10 pareri despre necesitatile nationale-regionale-locale –sau per categorii sociale,dar,cristalizate de specialisti in 3-4 studii de lobby,lansate Autoritatilor,spre analiza si Actiuni!”. Din pacate,la noi,s-a cristalizat convingerea ca “Interesul umple ..buzunarul pentru cativa,mai ales,daca,au acces la informaţii de grad 0” si s-a facut:”Ciocul mic!”,despre legiferarea acestei activitati!Desi,din 2000,in 2 initiative legislative ale mele, privind organizarea activităţii de lobby-ca doctrina,am preluat-o integral şi am transpus-o în termeni juridici româneşti din legislaţia americană.Interes, pentru că Schiller ne-a spus: „Lumea e condusă numai de interese”, iar, dacă vreţi să transpunem „Un om avertizat despre necesitati, face cât doi”. Deci-Adriane-nu mai sta in spate!

 24. 24 Sibilla decembrie 19, 2009 la 7:19 pm

  @Augusttin,
  * Cum zicea bunicuta ? *
  PROSTĂNACUL.
  punct.
  Atât că mai sunt neşte… şi neşte… şi AN se impune să pună piciorul în prag şi mâna pe măturoi, că nu se mai poa şi-ar fi păcat să nu… uf!
  Sibilla
  P.S. am tot cetit p-acilea cum că : el prostănac a primit sprijin de la partid dar a avut greşeli, personale, să plătească el, nu partidul. Şi afară cu impostori, ce atâta tura-vura şi degeaba… curăţenie.

 25. 25 George Serban decembrie 19, 2009 la 7:20 pm

  Nu am calitatea de a comenta actiunile interne ale PSD. Vreau sa ma refer la cele patru obiective ale lui Basescu, enuntate de dumneavoastra. Daca or fi numai patru?! Eu cred ca cele patru sunt doar mijloace pentru a-si atinge obiectivul. Desi a spus ca nu mai are interese politice, eu cred ca are, poate mai mari decat pana acum. Cine isi imagineaza ca. peste cinci ani, avand in vedere marea incarcatura infractionala pe care o are in spate si pe care o va mai acumula, Basescu va renunta la putere, este, cel putin, naiv. Primul obiectiv este modificarea Constitutiei care, intr-adevar, trebuie modificata. dar nu cum vrea Basescu, pentru ca el vrea mult mai mult decat vraja cu referendumul. Este nevoie de o Opozitie puternica care va avea sansa de a minimiza PD si pe Basescu, in doi ani. Dar pentru asta PNL si PSD trebuie sa se consolideze si sa scape de camarila transpartinica a lui Basescu. Daca PSD, nu intra la guvernare si il lasa pe Basescu sa guverneze el cu PD, azi, Romania avea presedinte!

 26. 26 i.nicolae decembrie 19, 2009 la 7:25 pm

  Multa abureala si ceata la sedinta CEN-PSD.Sigur ca toate gruparile din PSD pregatesc strategia de atac,este doar o chestie de timp si va incepe „razboiul civil” in partid.Ce sanse aveti ?

  Sa auzim de bine.

 27. 27 Tiberiu Visan decembrie 19, 2009 la 8:27 pm

  Iata un proverb latin care se potriveste oarecum cu ultimele alegeri:”o armata de magari condusa de un leu este mai buna decat o armata de lei condusa de un magar”.

 28. 28 Basarica decembrie 19, 2009 la 8:32 pm

  Incep sa inteleg. Daca o sa castige Mitra ala… PSD-ul nu castiga nimic. Nici daca o sa castige un interpus de a lui Mitra nu se intampla nimic. Sa il aduceti iar pe Oprescu ? Jenibil. A luat 3%. Mult pentru cat merita. Ori si-a luat si ala lumea in cap si crede ca l-a votat lumea ca e pro oprescu ? Nu, l-a votat bucurestiul pentrue ca bucurestiul e anti basescu si implict anti psd. Voi chiar nu intelegeti nimic ?

 29. 29 ORASAN IOAN decembrie 19, 2009 la 8:40 pm

  DOMNULE ADRIAN NASTASE Eu unul,din cei multi,cred ca alegerile au fost fraudate,dar sunt multi oameni de buna credinta,care vor sa vada publicate probele,care impreuna cu toti cei care au votat antibasescu,trebuie sa aibe un punct de sprijin,in a-si sustine punctul de vedere,care trebuie legat de realitatea probelor.Daca nu faceti,ca partid publice probele,se va intari ideea ca au fost doar elemente de propaganda ca PSD si PNL sa iese onorabil din infrangerea suferita si daca este o realitate faptul ca PDL este in posesia unui infernal sistem de fraudare,atunci niciodata PSD si PNL nu vor ajunge la putere si pentru asta,pe langa publicarea probelor,urgent este nevoie de o varietate de masuri legislative care sa aduca alegerile pe fagasul norma,in acest caz nu este vorba numai de domnul Geoana,este vorba de capacitatea de reactie a PSD intr-o situatie dificila,este vorba de o zona fierbinte,care daca se raceste,cu mare greutate poate fi reincalzita.l

 30. 30 Sibilla decembrie 19, 2009 la 9:10 pm

  @George Şerban,
  * Daca PSD, nu intra la guvernare si il lasa pe Basescu sa guverneze el cu PD, azi, Romania avea presedinte! *
  Păi dară …
  Numai că pe vremea când D-l Preşedinte Ion Iliescu a spus limpede : opoziţie… ete se găsi Prostănacu să facă ce-i cântau neşte neicuşori/baroni/impostori/oportunişti… şi-acum are de tras întreg partid, şi va trage..
  D-apoi nu e imposibil să renască, Devină, PSD-ul, dar… cum zisăi, se impune mai întâi o deratizare fără de milă, curăţenie generală şi mintenaş în secunda duo, la trebi şi pe redute.
  Da ce, Băsescu e preşedinte…? E un lache, unul rău şi turbat carele şi latră şi muşcă, ba mai şi promite şi-o dată viitoare după fiece muşcătură… Şi-mi vine să urlu că tot zisăi : nu-l subestimaţi măi pesedei pe băse, că nu-i de glumă şi nici a bună… Nah, * ţăranii * nu-s auziţi, * elitele * îşi făcură trebile, şi totuşi încă şi încă mai sperăm.
  Oare i-a spus cineva de la vârful PSD * stimabilului * Jionel că NU el a obţinut 50%, ci, încrederea pe care o avem în Politicienii Autentici , că s-a votat de fapt * Jos Băsescu *, nu * sus Geoană *, că noi românii am crezut în Alianţă, în Schimbare, că nu noi românii l-am ales candidat pe el, că noi nu dăm doi bani pe guşă-căpuşă, că multe… ? Mai bine-ar tăcea, că ajung mai degrabă eu la CEDO şi mnealui….. offff, că bine mai zisă Echilibru * aveţi grijă pe mâna cui daţi partidul * !
  Important e ca AN să treacă la fapte, noi să-i fim alături.
  Ce 5 ani cu Băsescu??? Nu şi nu şi… NU !
  respecte,
  Sibilla

 31. 31 DonPedro decembrie 19, 2009 la 9:24 pm

  @Sibilla
  Ma intreb in ce masura este vinovat Ion Iliescu de esecul lui Geoana si implicit a coalitiei dintre PSD si PNL?
  Ma tem ca, lipindu-i pe frunte eticheta de „prostanac” (intr-un mod care nu are nimic comun nici cu spiritul de echipa si nici cu bunul simt), a discreditat nu doar pe omul Mircea Geoana ci si pe cel care, prin vointa exprimata democratic in partid, era purtatorul de stindard al partidului?
  Anatema a fost preluata foarte repede de presa si mai ales de opozitie – cu efecte pe care nici dedea Ilici nu si le-a imaginat.
  Bunicutele ar trebui sa se ocupe mai mult de parastase si pomeni si mai putin de politica. Numai intr-o societate gerontocratica, ca cea din Romania, se mai uita cineva in gurile babelor.
  … Si de-aceea „traim bine”.

 32. 32 ALM decembrie 19, 2009 la 9:28 pm

  A aparut parodia filmului lui Nicolaescu, „Un Comisar acuza”. Se numeste „Un penticostal acuza”, in rolul principal penalul pedelist Mirceaaaa Lubanovici:

  http://www.romaniantribune.net/a5176_Deputatul_LUBANOVICI_condamna_declaratiile_iresponsabile_ale_unor_politicieni_dezgustati_de_esecul_electoral.aspx

 33. 33 Cititor in realitate decembrie 19, 2009 la 10:04 pm

  As avea o mica replica pentru „Cititor in stele”.
  Acum cateva zile am fost la Carrefour, sa-mi cumpar cele trebuincioase ca sa-mi confectionez carnatii pentru masa de Craciun. Toate bune, dar cand am ajuns la casa, am constatat ca nu mai aveam portofelul. Puteam sa jur ca l-am luat de-acasa, dar puteam sa jur, in acelasi timp, ca n-am simtit pe nimeni cu mana in buzunarul meu. Ce era sa fac? Am plecat ca idiotul, fara nicio cumparatura, dupa 3 ore de invarteli printre rafturi si selectare a tot ce era mai bun! Cand am ajuns acasa, mama m-a supus la cea mai teribila mustruluiala! Am incercat sa-i explic ca am fost furat si ca nu mi-am mai gasit portofelul (evident, nu m-a crezut). Am ajuns acasa, m-am dus sa-mi iau portofelul de unde stiam ca-l lasasem. Stupoare: nu era acolo. Chiar il avusesem la mine. Si chiar mi-a fost furat, fara sa ma prind nici macar eu.

 34. 34 Cârcotaşu decembrie 19, 2009 la 10:09 pm

  Domnule Năstase,
  Toate bune şi frumoase, la prima vedere cele spuse de dumneavoastră par a fi cumpănite şi înţelepte deci.
  Par, pentru că există un dar, şi acela se referă la Crin Antonescu. El s-a impus ca lider al opoziţiei din cauza slăbiciunii PSD, ba chiar, dacă-mi aduc aminte bine, a şi enunţat părerea că „realist vorbind, PNL nu poate ridica pretenţii mai mari deât reprezintă”. A făcut mai mult pentru PSD decât au făcut unii membri cu pretenţii din PSD.
  Sigur, nu trebuie luate hotărâri „la cald”, dar una e absolut necesară şi cu cât mai repede cu atât mai bine. PSD-ul trebuie să producă un lider cel puţin pe măsura lui Crin Antonescu. Acum, gândindu-mă la „fineţurile” şi scrupulele dumneavoastră, am serioase îndoieli că problema s-ar rezolva dacă aţi fi ales preşedintele PSD. Ştie şi ultimul PDL-ist că „a la guerre comme a la guerre”, dar dumneavoastră n-aţi aflat încă. Regula ar fi chiar simplă: dacă nu-l împuşti tu, te-mpuşcă el. Şi asta-n costum de camuflaj, nu în taxido.
  Auguri!

 35. 35 punctul pe i... decembrie 19, 2009 la 10:10 pm

  Buna treaba, in sfarsit…. E bine ca nu s-au luat decizii la cald, indiferent cat de mare este supararea. Oricum niste anexe nu pot rasturna carul mare.
  Campania a fost slaba fara o comunicare indreptata spre nevoile actuale ale votantului, facuta cu “hei rup-ul”, nesustinuta de toti membrii marcanti si inflexibila. TRebuie schimbata strategia si trebuie sa va obisnuiti toti cu munca de jos, chiar daca unii se cred mari si tari.
  In mod normal MG ar trebui sa lase pe altcineva. Succes!

 36. 36 Bogdan decembrie 19, 2009 la 10:11 pm

  Geohanis o sa va scufunde de tot… ceea ce n-ar fi chiar rau…

 37. 37 Augustin decembrie 19, 2009 la 10:54 pm

  @ DonPedro
  Mai nea Petrica,
  Eticheta de care vorbeai mai sus poate n-o avea cine stie ce mare legatura cu spiritul de echipa, dar cu adevarul are, precis. Sigur, adevarul, de multe ori, supara. Dar asta e. Cit despre modul in care a ajuns Mircea Geoana « purtatorul de stindard al partidului » (hai ca-i tare asta !), eu am niste rezerve. Ai fost cumva pe-acolo, atunci ?
  Despre ce ar trebui sa faca bunicutele, sint pareri si pareri. De exemplu, poporul roman e de parere ca , daca n-ai bunicute, ar fi cazul sa le cumperi ! Tu, dupa nume, oi fi vreun spaniol. Nu stiu la voi, acolo, cum e !
  Iar de trait bine, nu traim pentru ca sintem ai dracu’, na ! Ca marinelu ne-a invatat de bine, dar daca noi nu vrem, cine-i de vina ?
  P.S. Te rog frumos, fa-mi marea favoare si nu-mi raspunde. Ca si-asa am facut un efort, de m-am epuizat tot ! Multumesc frumos.

 38. 38 fragmentariumpolitic decembrie 19, 2009 la 11:43 pm

  Perversa logica a „urgentei” si „justificarii”

  Faptul ca PSD nu a cazut in capcana perversei logici a “urgentei” si a “justificarii”, care s-a incercat a-i fi indusa pentru a-i abate atentia intr-o directie gresita, reprezinta, fara indoiala, un act de intelepciune. Reusita desprinderii de presiunea politica si mediatica exercitata pentru alinierea la acest soi de radicalism este o dovada de maturitate si forta politica. Dupa cum, sub aceleasi auspicii se incadreaza si orientarea spre (re)configurarea strategiei proprii plecand de la analiza adversarului (https://nastase.wordpress.com/2009/12/19/o-decizie-inteleapta-cu-un-sens-foarte-clar/). Este un semnal clar ca “Flacara Violet” exista si functioneaza si la liderii social-democrati.

  PSD nu are nevoie de o autoanaliza justificationista si urgentista, inevitabil unilaterala, superficiala si autodevoratoare, ci de o analiza globala si detasata de emotionalitatea evenimentului, care sa surprinda toate partile beligerante electoral, cat si cadrul general al alegerilor prezidentiale. Numai o analiza interdependenta a tuturor factorilor (doctrinar, politic, organizatoric, economic, social, cultural, mediatic, de imagine etc.) poate gasi raspunsuri viabile care sa explice, deopotriva, esecul propriu si victoria adversarului. Insist, sa explice nu pentru a gasi scuze, ci pentru a-l putea cunoaste si combate mai bine pe adversar. De aceea, vectorul analizei trebuie sa fie orientat cu precadere catre adversar, in functie de care trebuie elaborata strategia viitoare.

 39. 39 Vali Badea decembrie 19, 2009 la 11:50 pm

  Decizia de a-l menține pe Geoană pană la Congresul PSD de anul viitor reprezintă un gest de maturitate politică.

  Păstrarea lui după Congres ar însemna o slăbiciune, motivele fiind evidente chiar și pentru o persoană care nu urmărește îndeaproape scena politică românească.

  Momentan PSD-ul nu trebuie să i-a decizii pripite, iar Miron Mitrea, în ciuda faptului că spune niște adevăruri, ar trebui să aștepte Congresul pentru a putea să le prezinte într-o manieră civilizată.

  Mai trag concluzia, după spusele dumneavoastră, că sunteți pregătit să preluați din nou conducerea partidului (ar fi nemaipomenit).

  PSD-ul are nevoie, în opinia mea, de un președinte cu mână de fier nu unul care nu poate fi luat în serios și care a demonstrat că merită eticheta pusă de Ion Iliescu.

  Nu vreau să fiu catalogat ca o persoană care lovește pe cei căzuți, l-am votat pe Mircea G., aș fi dorit să fie președinte, niciodată nu l-am văzut ca pe un conducător dar l-am acceptat pentru că am sperat că o să se descotorosească de moliciunea sa.

  Voi continua să îl apreciez ca om politic (de catifea), dar nu consider că mai poate să conducă partidul.

  … ( http://www.vali-badea.ro )

 40. 40 Spiridus decembrie 20, 2009 la 12:04 am

  Parerea mea ese ca, deocamdata, PSD un stie nici ce vrea sa faca, nici cum, nici cu cine…
  Sa luam un exemplu: PSD a clamat fraude la alegeri in afara tarii. Probabil ca a avut dreptate. Dar cand sa arate probele… ia dovada de un de nu e! In loc sa verifice listele de votanti din cateva tari europene (sa zicem ca si Moldova e europeana), a cerut procesele verbale, adica documente care nu “spun” aproape nimic singure, si voturile nule. Cum ar fi putut fi altfel acele buletine? Anularea lor a fost o banalitate (daca o comisie intreaga asta a dorit).
  Si daca tot am amintit de emigratie (nu-i chiar acelasi lucru cu diaspora), sa spunem cateva elemente pe care PSD le-a ignorat (iau in considerare un studiu nu tocmai recent, dar care in multe privinte isi pastreaza actualitatea).
  1. O treime dintre romanii din afara granitelor nu vor vota niciodata cu PSD, indiferent de oferta politica a acestui partid. Nu conteaza de ce, nici nu este relevant din perspectiva prezentei evaluari. Concluzia logica – acestia trebuie ignorati de PSD. Orice efort este o risipa de energie utilizabila in alta parte.
  2. O alta treime voteaza in functie de mesajele pe care le primeste din tara (familie, prieteni apropiati etc.). Cum ar trebui abordat acest grup: prin solutii care sa-i afecteze direct (favorabil). De exemplu, o tara vest-europeana, acum primitoare de imigranti, altadata sursa de emigranti, a luat masura sustinerii transferurilor de bani din strainatate, printr-o banca publica, in conditiile cele mai avantajoase ale pietii. Transferurile pentru investitii au beneficiat de facilitati chiar mai mari. Sigur ca nu s-au realizat doar investitii imobiliare, in turism si servicii. Cine se asteapta la altceva de la banii emigrantilor se inseala. Dar, pe de o parte, s-au atras sume semnificative in tara, iar pe de alta parte cei plecati au simtit apropierea autoritatilor. Nu-i putin lucru. Si acest lucru se vede (si) la vot.
  3. Ultima treime voteaza pe baza unei evaluari personale, deci aceasta trebuie «cucerita» asemenea oricarui alt segment de electorat. De retinut ca in perspectiva viitoarelor alegeri, cei mai multi votanti din afara vor avea o perioada mai lunga in strainatate (urmare fireasca a diminuarii treptate a nivelului relativ al emigratiei). Iar dupa aproximativ 5 ani de sedere intr-o tara, un emigrant ia decizia de a ramane defintiv in exterior. Nu intram in detalii, dar acest lucru se poate demonstra statistic. In acest caz, alegerea unui reprezentant “de-al lor”, din strainatate, ar facilita foarte mult apropierea de partid. E greu sa-i unesti pe romani, si in tara, si afara, dar alegerea unui membru al emigratiei faciliteaza “coagularea”.
  Are PSD o analiza serioasa asupra segmentelor de alegatori din strainatate? Ma tem ca nu are nimic nici despre cei din tara, darmite din strainatate !? Cel putin acest lucru reiese din declaratiile liderilor partidului.

 41. 41 blogideologic decembrie 20, 2009 la 12:29 am

  @Cititor in stele
  Eu întrebasem ce comentariu ai la acest esec care a fost Summit-ul de la Copenhaga. Tu dai vina pe “marele frate galben”. Îl blamezi pe diplomatul Adrian Năstase că nu gândeşte ca tine. Ce tradeoff gândeşti tu între dezvoltare şi efectul de seră antropogenic (care este numai o parte din dezastrul ambiental global)? Şi în ce tip de arhetip cultural judeci eşecul Summit-ului de la Copenhaga? Care sunt opiniile lui Băsescu Traian despre aceste probleme ? Eu nu le-am auzit.

 42. 42 tiberiu decembrie 20, 2009 la 12:58 am

  Cele mentionate de Marcus sint numai partial adevarate:Regimul Basescu este radical diferit de regimul lui Ceausescu din nenymarate motive printre care faptul ca Roamnia este acum membra UE si NATO. Caracterul si inclinatiile dictatoriale lui Basescu sint intradevar asemanatoare cu cele ale lui Ceausecu dar conditiile de azi sint total diferite si de aceea in opinia mea cei care doresc lichidarea regimului Basescu nu pot spera la evolutii politice asemanatoare celor din decembrie 89
  Desi d-l Geoana s-a facut literalmente de ras in campanie nu este sigur ca PSD are o alta alternativa mai buna. De ce ? Pentru ca nu am sesizat ca celelalte personalitati cunoscute PSD au dovedit mai mult aplomb si luciditate.
  Eu cred ca conducerea PSD nu realizeaza nici acum adevaratele cauze ale pierderii alegerilor prezidentiale. Problema este ca intelegera acestor cauze nu le va ajuta sa cistige in viitor deoarece conditiile politice deja s-au schimbat si viitorele campanii vor diferi radical de cele precedente.

 43. 43 Sibilla decembrie 20, 2009 la 1:29 am

  @DonPedro,
  Dacă tăceai…
  Da cum fudulia e soră cu…
  Cinerelule, te făcuşi de zacuscă.
  Apăi să te lumineze majka: D-l Preşedinte Ion Iliescu e cum atomul, da-mi amintişi de deda Marco, deda meu, Dumnezeu să-l hodinească, că tare frumos îmi mai spunea el câte-o povastă şi pe care povastă mereu o încheia cu un zâmbet şi-un * Hajde Zbogom, nu zuita Niko, tu nu te-mpiedici de cleanţuri şi n-ai voie să renunţi, rămâi tu ! *
  Concluzionând, măi dragă, se impune, n-aşe: Zbogom, că n-am voie să nu ocolesc bolovanii ca tine… din Respect pentru Deda şi faţă de dumneamea ! 🙂
  Sibilla
  P.S. cleanţurile sunt neşte pietricele de râu, lunecoase… 😉

 44. 44 Radu gabriel decembrie 20, 2009 la 2:13 am

  Aveti dreptate dl Nastase,PSD trbuie sa treaca in perioada imediat urmatoare la o analiza clara,concreta dar mai ales realista.
  Acest partid nu trebuie sa reprezinte ambitiile unor lideri de marire ,ci oameni de stinga din aceasta tara o alternativa la guvernare dar mai ales o speranta pentru oameni sarmani din Romania.Intrbarea este cine i-si suma acesta analiza?Cum se va face?
  -Dl Iliescu prin tacere?
  Dumneavoastra pe blog?
  Ma uit la „lideri” din jurul lui Mircea Geoana si incep sa inteleg politica dusa de el,una care sa-i mentina scaunul de presedinte,si atit.
  Unde sunt adevarati lideri ai partidului,unde sunt vocile puternice?
  Congresul ce sa decida?
  In PSD s-au facut epurari masive in ultimi ani ,si cine nu a fost de acord cu Geoana ,Hrebenciuc,Vanghele au fost marginalizati.
  In ultimi patru ani Statutul Partidului a fost calcat in piciore de acesti oportunisti.
  Domnule Adrian Nastase asteptam sa redeveniti omul puternic pe care l-am cunoscut si sa luptati din nou pentru un partid puternic cu oameni puternici.

 45. 45 socrate decembrie 20, 2009 la 3:04 am

  Importantă, este după cum bine aţi spus d-le Năstase,redefinirea ideologică,a PSD.O politică reală LAICĂ şi implicit Socială,explicativă,pt numeroasa,turmă credulă creştină,incapabilă să iasă singură din starea de hipnoză în masă,în care a fost indusă,ar rezolva problema majorităţii,necesare accederi la putere a unui partid LAIC, RAŢIONALIST, în măsură să sfectueze „asanarea” morală a societăţii româneşti.
  Referitor la celelalte aspecte.pe care le’aţi propus în acest articol,mi’am spus părerea în comm.anterior şi nu are sens să mă repet.
  Oricum,faptul că aţi preluat oarecum iniţiativa,după cum am mai spus este o speranţă reală de redresare a PSD.
  „Istoria”este (mama înţelepciuni) şi din istoria celor 20 şi celor înaite de cei 20 de ani,mai în urmă nu are sens numărul de ani, deorece aceşti 20 sunt relevanţi pt.întreaga ideologie patriarhal-creştină.Deci ar trebui „lare’ aminte”, pt.TOŢI,indiferent de comvingeri religioase sau politice şi clasa socială din care facem parte,pt.ca ISTORIA să nu se mai repete,nici, pt. sindicate, nici pt.patronate,în fond toţi suntem oameni şi în egală măsură simţim durerea, sufletească,morală sau fizică,indiferent care din cele două clase antagoniste o aplică.
  Cum am mai spus ambele sisteme,Socialist şi Capitalist au părţi,BUNE şi RELE, importantă este ÎNŢELEPCIUNEA,în formularea unui consens IDEOLOGIC, din care să reiasă Dreptatea Socială şi implicit Demnitatea Umană.Din punct de vedere a DEMNITĂŢII,lipsit de Demnitate este cel ce umileşte,semenul său şi mai lipsit de Demnitate este cel ce acceptă umilinţa.Aceste „stări” au avut locul şi sensul lor în ISTORIA UMANITĂŢII,pt. cine înţelege, dar la „vremurile noastre” aşa ceva trebuie curmat,înaite de a fi prea tîrzu pt. mulţi.
  Practic şi teoretic, UMANITATEA ÎNTREAGĂ NU MAI ARE VREO SCUZĂ.

 46. 46 ramo decembrie 20, 2009 la 3:09 am

  Scuze…am fost cam uracioasa.:) Nu-mi sta in fire. Dar pe mine chiar ma afecteaza cand vad atata rautate. Voi percepti ca fiind marea voastra problema, EL TIRANUL/ZEUL INFERNULUI/ZA DEVIL:) si devapt va luptati cu voi insiva. Ceilalti chiar ar vrea colaborare, dar asa cu elanul taiat parca nu le mai vine nici lor sa faca lucruri deosebite…si asa totul pentru ca sunteti egoisti si nu va pasa de tara asta superba in care traiti. Nu simtiti. V-ati pierdut demult aceasta capacitate. Poate sperati sa ingropati banii cu voi?sau onoruri?sau functii?Vedeti sa le impachetati asa frumos in cutiute cu panglicute….

 47. 47 Draghi Puterity decembrie 20, 2009 la 3:35 am

  @Marcus

  Mai e ceva. In ’89 exista un consens intre est si vest privind eliminarea lui Ceausescu. Se vorbeste chiar si de o rugaminte adresata de James Baker lui Gorbaciov in acest sens. Motivul, pe scurt, o Romanie mult prea puternica si mult prea independenta. Dupa mine si acum exista un consens de acest tip, insa pentru pastrarea lui Basescu. Basescu e garantzia faptului ca Romania va fi iremediabil distrusa. Pulverizata.

 48. 48 Draghi Puterity decembrie 20, 2009 la 3:47 am

  @ALM

  Despre Lubanovici mai multe aici (se incarca greu, lucreaza pe trei schimburi lacheii lui Basescu). Pe blogul respectiv puteti gasi mai multe referiri la acest personaj, chiar si unele comentarii ale romanilor americani. Reiese destul de clar cu cine avem de-a face. God bless 😉

 49. 49 Analist decembrie 20, 2009 la 6:29 am

  Pentru dl. Adrian,
  Unitatatea partidului de ochii lumii, asta e ideea ce apare in articolul de mai sus. E plictisitor sa vezi cate lume doreste schimbarea acestui partid, dintr.un partid care are in fata niste imbogatiti intr.un partid autententic de stanga. Dl. Adrian, ti.ai pus intrebarea asta, de ce lumea doreste sincer acest lucru? Pe bune, lumea chiar vrea o schimbare la PSD. Chiar vrea sa vada alta chipuri. Daca vrei sa faci acest lucru, ai o functie care.ti permite sa te duci pe la organizatiile judetene. Cheama adunarile generale si incearca sa vorbesti cu oamenii. E cam greu, dar sa stii ca dl. Iliescu asta ar fi facut daca era de varsta ta.

 50. 50 Doru Coarna decembrie 20, 2009 la 8:18 am

  @Analist,

  Idem la PDL: Si astia vor schimbarea conducerii lor care i-a pus sa fraudeze dar la ciolan…tot ai mari si bogati; eu nu stiu cum membrii simpli ai PDL s-au prosternat in asa hal in fata unor smenari penali. Parerea mea e ca membrii simpli PDL ar trebui sa reaminteasca connducerii lor litera D, adica chiar nu are ditamai partidul calit in lupte si modernizari de stat oameni mai competenti decat echipa aia care parca cere singura motiunea in Parlament? Tocmai cand merge treaba bine trebuie rotiti pe la conducere si oameni noi, caci nu se risca nimic; dar cred ca aveti multi membri si putini acoperiti, asa ca mai acoperiti din ei, ce naiba, toti trebuie sa soricareasca, nu numai cei care au deja excesiv… Ia faceti voi o revolutie in PDL, democratilor…hahaha!

 51. 51 virus decembrie 20, 2009 la 9:15 am

  Dale,ia-le..!Dale Basescu ,un american de origine romana,e inamorat pan’ peste cap de Eba..Zice ca-i… „bunaciune”..Ia-o la pachet cu Udrea,vere…!Poa iese un menaj a trois…

 52. 52 ALM decembrie 20, 2009 la 9:54 am

  @ Draghi Puterity (decembrie 20, 2009 la 3:47 am)

  Am citit materialul la vremea lui. Am vrut sa-mi mai reimprospatez memoria si am dat peste „Heeloo Errors”! Materialul nu mai exista (cel putin pentru conexiunea mea). Dar pot afisa un e-mail primit de la un amic din SUA, exact dupa alegerile „libere si democrate” ale lui Lubanovici & Co (mai este unul alergat de FBI), stupefiat de faptul ca romanii americani au votat un roman verde si a iesit un fotograf penticostal. Atunci nimeni din „romanica” nu s-a sesizat si nu a cerut ajutorul FBI-ului pentru descalcirea mecanismului furtului la urne, repetat cu succes si in 6 dec 2009. In „state” se cunosc multe dar organele lor de cercetare (ex. FBI) nu se pot autosesiza si nu ne pot proteja daca noi nu vrem. Si, cu actuala propunere de ministru de externe, nici n-o sa vrem in urmatorii 5 ani!

  Mai vreau sa adaug un lucru. Majoritatea romanilor americanizati au ramas cu o judecat simplista: proprietatea = democratie, restul este comunism! Asa ca nu este greu „sa dovedesti” ca PSD-ul vrea sa reinstaureze comunismul, atat timp cat are o intelegere cu PC-ul, cel care vrea sa ia la puricat averile („proprietati”) dubioase …

 53. 53 Cititor in stele decembrie 20, 2009 la 10:24 am

  @blogideologic,

  Constat, ca desi am scris foarte clar si explicit, tot nu ai inteles. Deduc ca esti doar amator de glumite a la nastase. Nu era vorba de opinia lui Basescu la recentul summit, ci de pierderea timpului de catre nastase cu toate aceste acuzatii la adresa dusmanului sau de moarte…
  L-am intrebat pe d-l Nastase daca a constatat vreun efect palpabil dupa cinci ani de hartuiala mediatica la adresa marinarului si nu am primit inca raspuns. De fapt, raspunsul l-au dat alegatorii: in 2009 a fost votat de mai multi oameni decat in 2004. Concluzia? Sa o traga singur

 54. 54 Vasile, decembrie 20, 2009 la 10:33 am

  Hanalist,

  Cu exceptia tutuiri cu Dl. Nastase , de parca ai fi dumneata insuti un Iliescu, iti dau dreptate.As putea sa ridic o exceptie , Dl. Nastase nu este nici Iliescu si ….nici Basescu!

 55. 55 ciciu cornel decembrie 20, 2009 la 10:58 am

  În istoria românilor, sunt multe exemple în care cel învins respectă învingătorul. Până acum, Băsescu va învins şi pe dvs. şi pe Geoană de două ori. Nu credeţi că trebuie să recunăaşteţi că e mai bun şi să nu-l mai criticaţi fără argumente solide?
  Sau , ce credeţi despre acţiunile PSD de demitere a lui Boc şi apoi tot restul tacâmului încât statul a pierdut un miliard de euro prin necesitatea de-a împrumuta de la bănci în loc să primească de la FMI, nu vă miroase a sabotaj?

 56. 56 blogideologic decembrie 20, 2009 la 11:23 am

  @ ramo spune: +Ceilalti chiar ar vrea colaborare, dar asa cu elanul taiat parca nu le mai vine nici lor sa faca lucruri deosebite…si asa totul pentru ca sunteti egoisti si nu va pasa de tara asta superba in care traiti. Nu simtiti. V-ati pierdut demult aceasta capacitate. Poate sperati sa ingropati banii cu voi?sau onoruri?sau functii?Vedeti sa le impachetati asa frumos in cutiute cu panglicute….+ 🙂
  Mulţumesc, ramo, pentru confirmare. Eu percepusem demult că eşti numai o diversiune aici. Dar îmi place frazarea şi reiau excerptul : +Ceilalti chiar ar vrea colaborare, dar asa cu elanul taiat parca nu le mai vine nici lor sa faca lucruri deosebite…+ Adevărul este că tipii tăi, „Ceilalti” cum îi numeşti tu, sunt în criză cumplită de idei constructive, au numai scheme eficiente pentru diversiune. Schema OV fost genială, băiatul din câmpia Dăbulenilor a căzut în capcană. Hai, transmite la „Ceilalti” mesajul meu : Citiţi cât mai mult Peter

 57. 57 blogideologic decembrie 20, 2009 la 11:32 am

  Hai, transmite la “Ceilalti” mesajul meu : Citiţi cât mai mult Peter Drucker, băieţi ! Dezvoltaţi societatea cunoaşterii, şi managementul după obiective. Dar nu „cu focus pe”, cum spune elevul Băsescu Traian (elev la GDS, SAR, ICR, şi ISP). Nu este pe româneşte. „focalizare” există în limba română încă din secolul XIX. Învăţaţi ideologia naţionalismului românesc mai întâi, aceea inventată de prima generaţie a elevilor de la Sfântu Sava.

 58. 58 Mihnea Georgescu decembrie 20, 2009 la 11:33 am

  Obscurul Heraclit… Aveţi o viziune dialectică, domnule Preşedinte?

  Παντα ρει και ουδεν μενει

  Se ştie că Obscurul Heraclit, pe care îl citaţi cu o dezinvoltură demnă de invidiat în măruntele discuţii din bucătăria politică a PSD-ului, a fost o sursă constantă de inspiraţie pentru dialectica filosofică occidentală a unui Hegel, sau Marx…

 59. 59 Mihnea Georgescu decembrie 20, 2009 la 11:38 am

  Speaking of Heraclit, spun şi eu cu modestie, precum Socrate odinioară:

  PARTEA PE CARE AM ÎNŢELES-O DIN BLOGUL LUI ADRIAN NĂSTASE ESTE MINUNATĂ ŞI ÎNDRĂZNESC SĂ CRED CĂ E LA FEL ŞI CEA PE CARE NU AM ÎNŢELES-O; DAR ESTE NEVOIE DE UN CUFUNDĂTOR DIN DELOS SPRE A ÎNŢELEGE TOTUL.

  Un scafandru din Constanţa… şi nu mă refer la Onaca. 🙂

 60. 60 Paul Octavian Grigoraş decembrie 20, 2009 la 11:53 am

  Ce decizie înţeleaptă aţi luat?

  Aici este vorba de a-ţi respecta cuvântul dat, şi de a avea onoare!

  Onoare şi respect pentru cuvântul dat pe care ne demonstraţi că nu o aveţi, toţi cei care aţi luat această decizie, în frunte cu domnul Geoană.

  Nu este vorba aici dacă e cea mai înţeleaptă alegere pentru partid, şi pentru Mircea Geoană, este vorba de a respecta cuvântul dat. Iar voi, mare parte din politicieni, ne arătaţi că nu aveţi aşa ceva, încă odată.

  Această decizie este o ruşine.

 61. 61 Paul Octavian Grigoraş decembrie 20, 2009 la 12:19 pm

  Îmi aduc aminte cu drag de vremurile când eraţi prim-ministru, şi împreună cu colegii dumneavoastră din guvern mai făceaţi şi câte un lucru bun pentru ţara asta. Atunci aveam de ce să fiu mândru. …Mi-e tare dor de acele vremuri, care acum par atât de îndepărtate. De ce le-aţi pierdut?

 62. 62 videotuturialotel decembrie 20, 2009 la 12:22 pm

  Domnule Nastase! A am citit cu interes art. d-voastra si am o intrebare simpla:Unde e binele pe care i-l promiteti atit d-voastra si partidul din care faceti parte,ati fost 14 ani la guvernare, de ce nu ni l-ati asigurat pana acum acest bine.V-au dat afara pe ministru Nica bine; PSD-ul sta doar in NICA? De ce nu ati nominalizat altul?Ok. Sinteti solidari fata de valorile PSD,si asta e foarte bine.Atunci d-le Nastase daca va ibiti partidul atit d-voastra cit si Iliescu oameni cu state vechi in partid de ce nu v-ati sfatuit colegul sa mai astepte o zi ?I^n prealabil iesa cu o stire de linistire pt.media si mediu de afaceri nu provocati caderea bursei dupa care in ziua urmatoare se retrageati de la guvernare. Ce era graba aceasta?Ce scapati?A-ti retas ministri in 1 oct.2009 zi de referinta pt. stabilirea nivelului de accize pe anul 2010.Cazind bursa de valori ati urcat nivelul de procnozare de la 7% la 14-16%pentru principalele produse accizabile si ma refer doar la energia electrica si gazul metan asta e foarte greu pent. populatia romaniei cu venituri mici de subsistenta .Deviza social democrata este ca sinteti pet.populatie asta a-ti demonstrat in 1 oct.2009?Categoric nu.V-a pasat doar de d-vostra si v-ati bucurat de gresala colegului ca-si rupe gitul. Aceasta a contat la vot cu un procent destul de mare.Mai sint si alte greseli si am sa vi le spun in articolul urmator.Nu ca nu ati sti ,dar vreau sa cunoasteti si opiniile si din ardeal, a o parte din populatie.si acesta e un efect de respingere al psd-ului desi multa lume dorea o schimbare.Acuzati de furt pdl-ul dar oare voi nu ati furat? Va spun eu da cu toate metodele pe o parte l-am vazut chiar eu binenteles preelectoral cu stima si respect Otel

 63. 63 ELMMAR decembrie 20, 2009 la 12:52 pm

  @ Basarica,

  Pasarica,vaz ca vorbesti de mitra si alte chestii sexoase.In arborele matale ginecologic toata partea feminina e blonda, au ba?
  Daca da e nashpa,daca ba idem la fel.
  Te tzuc dulcic!

 64. 64 blogideologic decembrie 20, 2009 la 12:57 pm

  @Cititor in stele
  Repet: +Eu întrebasem ce comentariu ai la acest esec care a fost Summit-ul de la Copenhaga. Tu dai vina pe “marele frate galben”. Îl blamezi pe diplomatul Adrian Năstase că nu gândeşte ca tine. Ce tradeoff gândeşti tu între dezvoltare şi efectul de seră antropogenic (care este numai o parte din dezastrul ambiental global)? Şi în ce tip de arhetip cultural judeci eşecul Summit-ului de la Copenhaga? Care sunt opiniile lui Băsescu Traian despre aceste probleme ? Eu nu le-am auzit.+
  Sper că acum înţelegi. Este un mesaj foarte serios. Dacă tu vezi în el „glumiţe”, înseamnă că aceasta este grila ta de lectură. Trebuie să le mulţumeşti culturnicilor de elită de la GDS pentru această grilă de lectură.

 65. 66 ELMMAR decembrie 20, 2009 la 1:33 pm

  @ Paul Octavian Grigoraş,

  Este o decizie politica domnule,o decizie inteleapta, cu un sens foarte clar.
  Te ai prins?…nu e greu…daca nu, stai linistit si nu te zbate, vei intelege dupa.

 66. 67 blogideologic decembrie 20, 2009 la 1:33 pm

  @ Cititor in stele
  Citeşte şi cartea mea, „De la mitul astral la astrofizică”, la
  http://89.122.40.35/sarm/carti/Mitul/

 67. 68 Cârcotaşu decembrie 20, 2009 la 1:46 pm

  @ Otel,
  Toate bune şi frumoase, unele or fi adevărate, da’ chestia aia cu statu’ 14 ani la guvernare e împotriva aritmeticii bre. Păi PSD-u’ a stat la guvernare numa’ 10 ani, iar PDL-u’ 11 pân-acu’. Doară-n 1990-1992 era FSN-u’ FSN. Dacă vrei şi fracţiuni, uite-acilea 10 ani şi 10 luni. Numai PNL-u’, săracu, a stat mai puţin, numa’ 8 ani, aşa că vezi…

 68. 70 Mihnea Georgescu decembrie 20, 2009 la 2:35 pm

  Salut numirea distinsului Intelectual Teodor Baconsky în funcţia de MINISTRU DE EXTERNE. Un Intectual de marcă, un Diplomat, un Filosof, un Teolog dintr-o veche Familie cu tradiţii de mare şi bună Cultură.

  Regret totuşi că tânărul PALEOLOGU nu a fost păstrat la Cultură. Este o mare piedere. Un Guvern în care ar fi fost împreună BACONSKY şi PALEOLOGU m-ar fi cucerit total… Cei doi „Theodori” ai Guvernării, adevărate daruri ale lui Dumnezeu…

 69. 71 blogideologic decembrie 20, 2009 la 2:56 pm

  @ cititor în stele
  Dacă vrei să afli mai multe despre farsa de la Copenhaga, citeşte în ziarul Times of London articolul „The Copenhagen farce is glad tidings for all” şi comentariile la adresa URL http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/dominic_lawson/article6962842.ece

 70. 72 Paul Octavian Grigoraş decembrie 20, 2009 la 4:06 pm

  ELMMAR, dezavuez miştocărismele, cât şi tacticile „politice” despre care aduci aminte, care sunt gata să calce pe orice fărâmă de bun simţ pentru atingerea scopului.

 71. 73 Cârcotaşu decembrie 20, 2009 la 4:40 pm

  @ Mihnea Georgescu,
  Cele spuse de tălică merg, pentru unii, în serios, iar pentru alţii la mişto. E o chestie de „curluntre” cum zicea un coleg, sau ai omis să spui ce vrei de fapt?
  Io aş lua-o-n sensul de a te credita cu o ironie de bună calitate, da’ vezi matale, cu atâţia osanalişti şi schimbători la culoare nu mi-e prea la îndemână.
  Poţi face o precizare, rogu-te?

 72. 74 ionkono decembrie 20, 2009 la 4:40 pm

  D-le Nastase va aduc la cunostinta unele probleme care desi nu abordeaza un comentariu la articolul dumneavoastra s-ar putea sa va intereseze.Ati observat faptul ca la ultimele alegeri fie parlamentare fie prezidentiale,PSD a luat putine voturi in Ardeal.Pentru a putea afla unele din principalele cauze si masurile ce ar putea fi luate pentru contracararea acestora va rog sa accesati adresa mea de mail.Cu respect.

 73. 75 ELMMAR decembrie 20, 2009 la 4:42 pm

  @Mihnea Georgescu,

  Pupincurist ca de obicei,nu e nici o surpriza.

  „Cei doi “Theodori” ai Guvernării, sunt adevărate daruri ale lui Dumnezeu…”

  Ce spui Frantz, un hotz curvar lingau si o pleashca cacarisita trist rebut al unei mari familii boieresti.

  Ce repere umane ai domnule,ce repere!
  Mihnea,tu existi?
  Daca da,de ce?

 74. 76 ELMMAR decembrie 20, 2009 la 4:46 pm

  @Paul Octavian Grigoraş,

  Dezavueaza,dezavueaza poate iti mai ramane ceva…uite asa imi ating scopul.

 75. 77 Marcus decembrie 20, 2009 la 4:56 pm

  Vine Azi Mosu’ cu Sacu’ si ati Dat cu Toti de Dracu’

  Anul asta dragi copii,
  Mosului cu jucarii,
  Nu-i mai zice Mos Craciun
  Si n-aduce’un an mai bun.

  Lui ii zice Mos Basica
  Si-i vei sti cu toti de frica,
  Caci in loc de jucarii
  El v’aduce datorii.

  Si in loc de slujbe bune
  Slujbe de inmortaciune,
  Guvern nou, dar totusi vechi
  Pus pe furt si pe priveghi.

  Bradul mandru, mereu verde
  Il dadu pe doua vedre
  De licoare scotiana
  Combustibil de harjoana.

  Mosul nou mai are’n sac
  Alte spuse, acelasi drac
  Cu care’a’nvrajbit natiunea
  Si a savarsit minunea,

  Ca prin furt si minciunica
  Din Mos Bun, azi Mos Basica.
  Prin urmare dragi copii
  Sa uitati de bucurii

  De urari si de noroc,
  Veti avea biciul lui Boc.
  Manuit de Mos Basica
  Ii veti sti cu toti de frica.

  Stati cuminti, in banca voastra
  Si’ascultati povata noastra,
  Caci de nu dracu’i pe voi
  Circoteca’i iar in toi.

 76. 78 ELMMAR decembrie 20, 2009 la 5:04 pm

  @virus,

  Virusache,

  „Bunaciunea” de pofta sa zicem,nu de tot…da’ ce drek iti veni cu Udrea?
  Si ce impresie buna aveam despre tine!

 77. 79 Mihut decembrie 20, 2009 la 5:24 pm

  Stimate Domnule Adrian Nastase,

  Nu lasati sa se produca fisiunea PSD, atat asteapta Zeus!
  Totusi, aruncati balastul din nacela, aruncati-l pe Nica, Vanghele, … Asa nu se mai poate!
  PSD trebuie sa iasa intarit, am mare incredere in Dumneavoastra!

  Craciun fericit, un Nou An cu bucurii, iar PSD-ului multa intelepciune!

 78. 80 Paul Octavian Grigoraş decembrie 20, 2009 la 5:30 pm

  Un dialog purtat pe tonul acesta nu va duce la niciun deznodămînt frumos. Haide să ieşim din acest cerc vicios.

 79. 81 Cititor in stele decembrie 20, 2009 la 6:01 pm

  @blogideologic,

  Nu am fir rosu cu administratia prezidentiala ca sa stiu ce parere are presedintele despre summit. Eu ii sugeram d-lui nastase sa abordeze probleme mai serioase decat sa se uite tot timpul peste gard in curtea lui Basescu. Din partea unui lider de talia lui Nastase am alte asteptari: aceasta critica sau, ca sa fiu mai indulgent, barfa non-stop la adresa lui Basescu nu-i face cinste unui specialist in drept international. Nastase se considera superior lui Basescu prin studiile efectuate si, totusi, nu se comporta ca atare. Eu asta am vrut sa-i atrag atentia. Eu, de exemplu, nu voi acorda spatiu si timp ca sa ma rafuiesc cu cineva pe care il consider inferior mie din punct de vedere intelectual. Acum, ai priceput? Dar problema este, totusi, alta in cazul d-lui nastase. Nu se poate impaca nici acum dupa cinci ani cu rezultatul din campania anului 2004. Am incercat sa-i sugerez, fiindca eu sunt mai in varsta decat dansul, sa se detaseze de subiectul Basescu si sa scrie despre atatea altele……
  Timpul ar rezolva multe daca nu le-am tot reinvia noi anumite momente dificile….
  Merci, nu am nevoie de lecturile pe care ai avut initiativa sa mi le indici. Candva citeam „Universul intr-o coaja de nuca”, o carte mult mai valoroasa si care constituie mult mai mult, sub aspect stiintific, decat mi-ai sugerat tu.
  In plus, a scrie pe forumul unui blog nu inseamna sa te faci pres in fata bloggerului, sa-l periezi indiferent ce ar scrie, asa cum vad ca sunt o droaie… Eu scriu ca sa imi spun parerea, nu doar sa-l laud pe autor…
  GDS-ul este atacat fiindca nu promoveaza ideile psd. Dar psd nu-si face probleme, mai infiinteaza si el diverse ONG-uri de azi pe maine ca sa poata spune ca societatea civila este de acord cu politica sa.
  P.S. Nu poti trage o concluzie despre summitul de la Copenhaga dupa ce ai citit intr-un singur articol. Am citit si eu mai multe…Trebuie vazut ce prevede in extenso acel acord de la final.

 80. 82 Pali decembrie 20, 2009 la 6:30 pm

  Domnule Nastase ! In calitate dvs. de fost Ministru al Afacerilor Externe va intreb…oare nu este ( o sa fie ) „daunator” numirea lui Teodor Bakonschi in fruntea MAE dupa scandalul sexos in care a fost implicat ? Cum o sa fie privit in exterior dupa ce toata lumea vuieste despre frauda masiva la care cred eu ca, a contribuie si domnia sa ( vezi nr mare de votanti la Paris ) ?

  P.S. Vine si M Vulpe acasa,…secretar de stat ,ceva …?

 81. 83 nero decembrie 20, 2009 la 6:58 pm

  D-LE Nastase este adevarat ca deciziile la cald se iau in anumite cazuri,[de regula urgente] insa d-stra de aceasta data trebuie sa va implicati f-serios si sa ne faceti fericiti pe cei care datorita d-stra votam PSD,si pt inca citiva oameni de mare valoare din acest mare partid,de la care asteptam o inplicare mai concreta.mai ales ca multi cetateni si-au dat seama ca ati fost denigrat de acesti incompetenti pt as atinge scopul propus.

 82. 84 analist decembrie 20, 2009 la 8:26 pm

  Imi cer scuze pentru tutuire. In ceea ce priveste viitorul PSD, ma astept ca dl. presedinte Iliescu sa preia initiativa. M.as bucura daca, in teritoriu Dl. Nastase va fi alaturi.O sa.i fie foarte greu dl. presedinte sa fie la sedinte si in fata tuturor, sa propuna un prezidiu format din oameni de calitate. Repet, este singura sansa ca PSD sa redevina ceea ce s.a dorit initial, un partid al oamenilor simpli, muncitori. Urez succes celor care doresc reformarea. Inca mai cred ca in Romania mai sunt oameni care le pasa de tara in care traiesc.

 83. 85 Petronius decembrie 20, 2009 la 9:26 pm

  Ce mai conteaza votul unui membru PSD ?! mai ales daca nici nu merge la sedintele de cartier …

  Oricum, votul meu este ca ‘Stanacu’ sa treaca pe linie moarta, cu o functie din care sa nu mai poata face rau, ceva de genul „mascota presedintelui de onoare”.

  Trebuie gasit un nou varf de lance in partid, o figura care sa prinda la public.

 84. 86 Traian decembrie 20, 2009 la 9:30 pm

  @Carcotasu

  Mihnea a vrut sa zica dar n-a nimerit Bakologu si Paleonski, tot Teodori doi in unu.

 85. 87 Traian decembrie 20, 2009 la 9:38 pm

  @Vasile
  Zici catre Analist ca „Dl. Nastase nu este nici Iliescu si ….nici Basescu!”.
  Cum de te-ai prins? Cred ca ai supt invatatura de la filozofu’ cu „iarna nu-i ca vara”.

 86. 88 CornelT decembrie 20, 2009 la 10:17 pm

  nea adriane…da-l afara pe soferul ala de mitrea…marele politician..a fost sofer si acum se da mare intelectual si om politic…sa se duca sa faca politica la cotroceni…sa faca aport la chior…

 87. 89 Marcus decembrie 20, 2009 la 10:21 pm

  Guvernul Ceausescu II “Vai de Curul Nostru !”

  Cu Baconski la Externe, Mos Izmana Instelatu’ la Aparare si unguru’ la Cultura, doar regele Cioaba sau Mondialu’ la Interne lipsesc din supercabinetul nanobocului pentru ca Romania sa nu fie trecuta in Antologia Umorului, capitolul Politica de Rasplata a Fraudei Electorale de la Adam si Eva si pana in Zilele Noastre.
  Ar fi intr-adevar de ras si cu curu’, daca situatia in care ne aflam acum, cu un presedinte mai mult decat cotestat de majoritatea romanilor vietuitori in limitele frontaliere ale tarii, care nu l-au votat , constantand cu stupoare si invidie,in acelasi timp, viteza caracteristica supersonicelor cu care a fost votat ba la Paris, ba la Chisinau, si cu o situatie economica dezastruoasa in care nu stim pe ce s-au dus miliardele de Euro imprumutate, pe spinarea romanilor de Guvernele Boc de la unu la trei si nici pe ce se vor duce viitoarele transe de imprumut angajate de guvernul Boc IV (Ceausescu II) , nu ne-ar sili sa plangem a disperare in loc sa radem a voie buna la snoavele si circariile basesciene in materie de guvernare a tarii.
  Trebuie sa fii tampit de-a binelea pentru a crede ca guvernele tarilor partenere in Uniunea Europeana sau cel american nu sunt puse la curent cu ispravile demne de scenarii de filme XXX sau de capacitatile paranormale ale fostului ambasador la Paris, care i-au permis acestuia organizarea unui scrutin ce prin viteza cu care s-a votat a intrat deja in Cartea Recordurlor Fantastice si ca, stiind de ce este capabil viitorul ministru porno-haiduc Baconski, sa-l crediteze pe acesta cu oarece consideratiune sau respect cuvenite integritatii morale de care trebuie sa dea dovada un adevarat ministru de externe si nu unul care si-a castigat nominalizarea in barbutul electoral basescian.
  Izolarea in plan international a Romaniei de pana acum cauzata de contraperformanta sefului statului, coroborata de “calitatile diplomatice” ale noului ministru de externe, vor asigura in sfarsit tarii noastre recunoasterea plina de respect a unei tari onorabile, la usa careia se vor inghesui reprezentantii cancelariilor cu staif din lume, pentru a sorbi din intelepciunea chiombului si a noului sau ministru de externe.
  Pe langa aceasta, politica culturala a noului cabinet Ceausescu II, condusa de reprezentantul maghiar al unui partid care nici macar partid recunoscut legal nu este, va fi studiata ca exemplu de urmat de catre politologii intregului mapamond.
  Generalul izmenar cu patru stele ii va inzestra pe aviatorii romani cu chiloti cu elice in locul Mig-urilor uzate tehnic si moral, iar parasutele le vor fi livrate de “ibovniceasa” Elena ot Plescoa, prin ministerul Turismului, care va depune toate eforturile pentru rechemarea fetitelor noastre specializate deja pe trotuarele Uniunii Europene, motiv pentru care ministerul condus de Videanu va inflori precum caisul la ceas de primavara, rezultat al trotuarelor bordurate oferite acestor aspiratoare de clienteala turistica europeana si material de salvare in caz de accidente aero.
  Nici Marina Militara nu va fi uitata de nea Izmana, marinarii romani urmand a fi inzestrati cu femei gonflabile in loc de centuri de salvare. Acelasi general intablagit de chiomb pentru fapte de tradare, in detrimentul adevaratilor militari care lupta aiurea pentru gloria nu se stie cui, va colabora cu ministrul de interne (in cazul in care acesta va fi totusi de etnie balaochesa) in lupta anti-mafia, avand in vedere experienta personala in materie de Cosa Nostra mioritica a lui nea Izmana, experienta recunoscuta oficial de seful statului.
  In aceste conditii asteptam cu sufletul la gura confirmarea noului cabinet Ceausescu II si punem pariuri avand ca tema termenul in care acesta ne va lua si camasa de pe noi, ca izmana din cur ne-a luat-o pe cand era doar in faza embrionara de Boc 1.
  Si abia atunci vom putea rasufla “usurati” exclamand la unison: “Vai de curul nostru!”

 88. 91 analist decembrie 20, 2009 la 11:16 pm

  Cred ca pana la urma o sa mergem noi la organizatiile locale, ca pana se hotaresc cei de la centru sa termine cu sedintele regizate judetene mai trec vreo 4 alegeri parlamentare.

 89. 92 ELMMAR decembrie 20, 2009 la 11:36 pm

  @ Pali

  Alta Vulpe conteaza ca secretar de stat…

 90. 93 blogideologic decembrie 21, 2009 la 12:25 am

  @ Cititor in stele
  „Basescu e in toate.”, te-am citat. Este „preşedinte jucător” (l-am citat). În ce sens? Va juca soarta României. În primii cinci ani de mandat, datoria suverană atinge 100 miliarde euroi. De la 1 ianuarie 2010, România trebuie să plătească dobânda la datorie de 1 miliard de euroi lunar. În plus, această datorie suverană trebuie asigurată printr-un CDS suveran. Fluxul monetar dinspre România spre finanţa externă va spori peste 1 miliard de euroi lunar. În fine, care a fost „glumiţa” ? Cuvântul tradeoff ? Cum îl traduci pe româneşte? Sînt curios să văd şi alternativa faţă de varianta propusă de mine. Summit-ul de la Copenhaga ? 🙂

 91. 94 blogideologic decembrie 21, 2009 la 12:57 am

  @ Cititor in stele
  Ai ceva ştiinţă, pe ideea grid/group, despre cultura percepţiei riscului? GDS a fost înfiinţat cu sprijin puternic din partea lui Silviu Brucan şi George Soros. Fiecare în parte reprezintă două forţe ale răului împotriva României. Bolşevicul Silviu Brucan, –acesta este „nom de guerre” în România–, fost redactor la Scânteia, a contribuit decisiv la uciderea elitei româneşti şi la instaurarea comunismului în România. Iar George Soros este un adept declarat al strategiei Cloward-Piven pentru distrugerea fundamentelor unui stat. George Soros a transmis către GDS un flux de idei distructive pe linia Cloward-Piven. Nu este greu de ghicit ce stat vor să distrugă culturnicii de la GDS.

 92. 95 nastase decembrie 21, 2009 la 8:21 am

  analist,
  Spui „noi”. La cine te referi? Mergeti acum la organizatiile locale… Pana acum ati fost in vacanta?

 93. 96 Vasile, decembrie 21, 2009 la 8:28 am

  Traiane,

  Tu nu esti boc, poti fi mandru esti un multiplu ,pai dupa adanca ta cugetare pe care ma vad nevoit sa o citez „Cred ca ai supt invatatura de la filozofu’ cu “iarna nu-i ca vara”.inseamna ca ai tai au supt de la Base….de te-au denumit Traian?
  Te rog nu fi mai ridicol decit contele ,fi atat cit poti, un multiplu a lui boc!

 94. 97 Vasile, decembrie 21, 2009 la 9:13 am

  Ridicolul „la mai mare” ,a devenit unitate de masura a calitatii,

  Nu pot nega cum de altfel ar fi complet nerealist sa afirmi ca gruparea monolit din jurul presedintelui Basescu, trecind peste cele mai elementare norme de morala, nu au dovedit inca o data ca sunt maestri ai manipularii , o recuzita care excluzind orice morala , certifica sculele folosite , minciuna, falsul,dezinformarea,abuzul , deturnarea atributiunilor institutiilor statului pentru propriul lor interes…..,revin intarind ideea ca la fiecare iesire la urne , patru pina acum, PDLeul a fost
  fruntea , chiar si acelor care se cred intelepti ,frunte de prin Transilvania si Banat.
  Lasati fara obiectul muncii , atunci cind cistigatorii la urne in patru ocazii , ar trebui sa-si incordeze nu muschii si circumvolutiunile,pentru o a construi efectiv ceva folositor, pozitiv daca vreti pentru tara ,acei
  isteti de ieri , contele de exemplu ,ca sa ma refer la cineva mai apropriat , sau la olteanul trasilvanean daca vreti, Ioan Oltean ,afirma deunazi de las tribuna partidului ,umplindu-se de respect , in uralele PDListilor ca unitatea de masura a calitatii sau a succesului va fi de acum „bocul” , si denumea in continuare submultiplii acestei unitati.
  Hilara chestie ,e ca si cum am avea un sef de partid Crap , si am propulsa acest nume in fata lumii anglofone ca unitate de masura a calitatii romanilor.
  Ce sa spun , ca totusi traducerea bocului in limba turca asociaza totusi acest termen in privinta calitatii in mod direct de numele presedintelui?
  Se pare ca soarta , o necunoscuta prin multidinea fatetelor pe care o imbraca o situatie , o persoana ,un eveniment , nu s-a vrut doar o intamplare,reusind sa asocieze bocul de probabil multiplul base !

 95. 98 Antirău decembrie 21, 2009 la 9:52 am

  @ Blogideologic

  CURBAN esta anagramarea sinistrului Brucan, pe care o voi folosi constant, având explicaţii „solide” ce nu au trecut de un recent filtru.
  Tot i-au plăcut lui schimbările de nume.
  Te preţuiesc.

 96. 99 Cititor in stele decembrie 21, 2009 la 10:07 am

  @blogideologic,

  Doar fantasmagorii iti trec prin capsor. Esti cumva membru prm, aripa bubulilor?

  Eu nu ma ocup de speculatii de genul celor scrise de tine. Pe mine ma intereseaza natura si stiinta: „Science is a project whose goal is to obtain knowledge of the natural world”.

  Vine craciunul. S-auzim de bine.

 97. 100 blogideologic decembrie 21, 2009 la 10:30 am

  @ Cititor in stele
  Te-am întrebat :”Cuvântul tradeoff ? Cum îl traduci pe româneşte?” Asta era „glumiţa” ? În fine, trimiţi repetate semnale că nu ştii prea bine româneşte.

 98. 101 analist decembrie 21, 2009 la 10:31 am

  Noi, adica cei de pe site:). Parlamentarii PSD/ului ca si alesii locali sunt prea ocupati cu interesul personal, de aceea noua daca ne pasa de poporul PSD, mergem noi. Sper sa ne dea dl. Nastase o imputernicire in acest sens. 🙂

 99. 102 blogideologic decembrie 21, 2009 la 10:47 am

  @ Cititor in stele
  Sînt nevoit să repet : +Ai ceva ştiinţă, pe ideea grid/group, despre cultura percepţiei riscului? GDS a fost înfiinţat cu sprijin puternic din partea lui Silviu Brucan şi George Soros. Fiecare în parte reprezintă două forţe ale răului împotriva României. Bolşevicul Silviu Brucan, –acesta este “nom de guerre” în România–, fost redactor la Scânteia, a contribuit decisiv la uciderea elitei româneşti şi la instaurarea comunismului în România. Iar George Soros este un adept declarat al strategiei Cloward-Piven pentru distrugerea fundamentelor unui stat. George Soros a transmis către GDS un flux de idei distructive pe linia Cloward-Piven. Nu este greu de ghicit ce stat vor să distrugă culturnicii de la GDS.+
  Ce este „fantasmagorie” aici şi atitudine de „bubul” (este prima oară când folosesc acest termen, dar numai ca replică la acuzaţiile tale, „Cine zice, ăla ie”, cum vorbeam noi la grădiniţă)? Îmi place până la urmă teatrul absurd pe care l-au stimulat culturnicii pernicioşi de la GDS. Numai că Răul făcut de ei este moult mai mare. Ai încercat să măsori vreodată acest Rău al GDS ? Ei au blocat eficient (ei, da, există şi o eficienţă a Răului ) progresul României în ultimele două decenii. De ce ţi-e teamă de cultura percepţiei riscului ?

 100. 103 Elena decembrie 21, 2009 la 11:23 am

  M-am saturat de Basescu. De acest scorpion nu scapam decat dupa 5 ani.

 101. 104 Vasile, decembrie 21, 2009 la 12:33 pm

  Elena,

  De unde sti ca scapam peste cinci ani? Unii dintre noi, fericitii,poate dau coltul si scapa ….

  PS. La un asa popor un asa prim ministru le trebuie peste cinci ani!

 102. 105 Vasile, decembrie 21, 2009 la 12:46 pm

  Antirau,

  Cu sinistrul Brucan nu prea priocep care-i treaba, a fost ce a fost, si-a facut mea culpa, nu a marsat alaturi de PSDR, a fost singurul analist cu capul pe umeri….Cit priveste perioada cind a fost ce a fost , parca totusi nu a fost nici un Draghici, nici un Dej , ce sa mai spun de Ceausescu pe care la sfidat in fata pe cind dumneata erai mic,mic de tot si ori faceai sluj , ori te duceai cu gloata fara sa cirnesti pe unde te trimitea Ceausescu , sa-i inveti pe colectivisti cum se culege porumbul,sfecla,cartofii,spicele, cum se iriga sau sa-l slavesti de fiecare data cind iti onora orasul cu cite o viziita.
  C’asa-i romanul……..

 103. 106 contele decembrie 21, 2009 la 1:46 pm

  Vasilică,

  Spui tu :
  „de fapr certitudinea ca FNI a secat si i-a deposedat pe 200000 de mii de creduli ”
  Spun eu :
  Nu-s cam mulţi ?!

 104. 107 Antirău decembrie 21, 2009 la 4:21 pm

  @ Vasile de la 12:40

  Sângele apă nu se face !
  Meri la Zidul Plângerii, că tare eşti puţin în precizie…ca şi Curban, dealtminteri.

 105. 108 Vasile, decembrie 22, 2009 la 8:49 am

  Mai Romania Mare,

  Domnul fu evreu , ori ba ? Cit despre circumcizie , uita-te in oglinda si observa cu ce semeni!
  Nici aya cu zidul no nimerisi ,oricum tie iti iti trebui un zid , tot al plangerii unde sa te dai cu capul , poate poate iti vei dezvolta circum-
  volutiunile,sau tu nu reactionezi la socuri mecanice ci doar la socuri electrice?

 106. 109 Vasile, decembrie 22, 2009 la 11:06 am

  Conte,

  M-ai vazut cumva aplaudindul pe Vantu?
  As putea insa sa te intreb eu pe tine cine lipseste din lantul Comanescu-Luca-Vantu? Criptat ,raspunsul il gasesti in „cheia de lant” care uneste interesele si decripteaza multe dintre necunoscutele celor 10 milioane de inteligenti care au participat la vot.Sunt sigur ca ecuatile nu sunt punctul tau forte. Eu totusi cred ca daca ai afla raspunsul ai deveni cu totul alt om, Dl. Geoana de exemplu, desi s-a dus pina la Moscova a aflat raspunsul abia dupa confruntarea cu Basescu.

 107. 110 Antirău decembrie 22, 2009 la 12:21 pm

  @ Vasile2 de la 8:40

  Există un Vasile 1 deştept şi tu-cel rarefiat în ţeastă ca şi trecutu-ţi.Te lipeşti precum nevoia de “faianţă”(ba de “letcone”, ba de „mamă e una , etc). Ia fi tu copil cuminte ! Maimuţoiule!

 108. 111 contele decembrie 22, 2009 la 2:13 pm

  Vasile,

  Ţi-am zis doar că” 200000 de mii de creduli ” înseamnă 200 de MILIOANE de creduli !!Eu nu vorbesc de ecuaţii,vorbesc de un număr pe care l-ai scris greşit ! FNI -UL nu putea să fraierescă 200 de milioane de creduli ci 200000 !

 109. 112 Vasile, decembrie 22, 2009 la 5:11 pm

  Conte ,
  m-ai sau te-am pierdut , cine a spus de 200 de milioane ? Chiar dumneata ma citezi cu 200000 de mii ,acum ca au fost 176 sau 177 de mii , cred ca nu are nici o importanta, deoarece nu toti pacalitii s-au regasit la masa credala deoarece cei cu sume mai mici , sau cei care spalau bani au renuntat tacit la bani , sau la plangerea penala impotriva
  FNIului. Iti pot garanta , paria insa ca 80% dintre cei care si-au recuperat banii de la FNI au fost fost lucratori din securitatea statului.
  Am banuit ca stai prost la ecuatii , dar nici o grija , chiar cei implicati direct au dat rateu chiar atunci cind presedintele s-a dat singur de gol cu prilejul intilnirii cu Geoana si cine-i prost sau nepregatit isi merita soarta, chestiunea este ce vina am eu ?

 110. 113 Cârcotaşu decembrie 22, 2009 la 9:30 pm

  Bey Vasile, nu mă băgam, da o ţii ca gaia maţu’ cu „două sute de mii de mii”, ceea ce, cum zice contele, fac exact două sute de milioane. Neglijenţa ta în ceea ce scrii îţi joacă feste.

 111. 114 Vasile, decembrie 23, 2009 la 7:42 am

  Carco,

  Bai, cind te balbai asa e!


 1. 1 Prezidentialismul guvernamentalist « Fragmentarium Politic Trackback pe decembrie 19, 2009 la 10:11 pm
 2. 2 Perversa logica a “urgentei” si “justificarii” « Fragmentarium Politic Trackback pe decembrie 19, 2009 la 11:55 pm
 3. 3 Sacrificare tergiversată | Vali Badea Trackback pe decembrie 20, 2009 la 5:05 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: