Sa radem cu Biroul Electoral Central

N-o sa credeti, dar BEC a inregistrat „candidatura domnului Traian Basescu, propusa de Partidul Democrat Liberal, la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2009”, in baza Legii 370/2007, lege prin care, de fapt, s-a acceptat schimbarea denumirii orasului Basarabi in Murfatlar (era sa spun in Basescu) !

De fapt, toate candidaturile au fost inregistrate in baza legii 370/2007, in unele documente la inceput fiind indicata legea din 2007 iar, la sfarsit, fiind mentionata, ca fundament al operatiunilor respective – in mod corect – Legea 370/2004, legea pentru alegerile prezidentiale. Toate documentele sunt semnate de trei judecatori, de presedintele si vicepresedintii Autoritatii Electorale Permanente si de reprezentantii tuturor partidelor.

Puteti vedea Decizia BEC aici.

217 Răspunsuri to “Sa radem cu Biroul Electoral Central”


 1. 1 instalatorul decembrie 11, 2009 la 8:38 am

  Nu exista efect juridic? Pentru un nespecialist in drept, candidaturile inregistrate in baza unei alte legi ar trebui sa fie nule de drept, alegerile refacute inclusiv primul tur, iar costul alegerilor de pina acum si al campaniilor electorale ale candidatilor suportate din buzunar de membrii BEC. Juristii ce zic?

 2. 2 Al. decembrie 11, 2009 la 8:49 am

  FARA COMENTARII!

 3. 3 Al. decembrie 11, 2009 la 8:50 am

  S.O.S. ROMANIA!

 4. 4 diogenecainele decembrie 11, 2009 la 8:55 am

  Dictatura are de la bun inceput un aer de jovialitate balcanica inconfundabila. Ei voi domni, noi vom rade. Ce altceva ne-a mai ramas? Vom fi ciururiti in sunet de tambal. La noi, singura tara care are o traditie de farse la priveghi, pana si moartea e bufa.

 5. 5 Aya decembrie 11, 2009 la 8:55 am

  @

  Adrian Nastase

  Realitatea bate imaginatia- daca mai era nevoie de o confirmare, o avem!

  Ma gandesc, daca ar fi vrut cineva sa faca un scenariu de parodie, avandu-l ca personaj central pe Basescu (sa zicem, un fel de „Dictatorul” lui Chaplin) si s-ar fi gandit, initial, ca inregistrarea candidaturii sale (si a contrancandidatilor) sa fie facuta, din greseala, in baza legii care schimba numele orasului in care, pe de o parte s-a nascut personajul principal si care, pe de alta parte, indica si o celebra podgorie (cunoscute fiind si inclinatiile bachice ale „centralului” din film) cel mai probabil ar fi renuntat la idee, parandu-i-se o sarja.

  Acum, ma gandesc la altceva: tinand cont de cine a semnat respectivele documente (la BEC ma refer) cat de nepasatori fata de amanunte (in ultima instanta, esentiale- numarul unei legi, prin care aceasta se indentifica, este, fara indoiala, un element important) trebuie sa fie acestia pentru ca sa comita astfel de erori?

  Fara gluma: au asa de mult de lucru baietzii aceia incat nu pot fi atenti la un text care nici macar complicat nu este?
  Intrebarea se impune de la sine, cumva, si este legitima: daca nu au fost capabili sa scrie corect un numar de lege- sau sa sesizeze greseala, odata printate hartiile- mai poate avea cineva pretentia sa fie atenti unii la rezultatele unui scrutin (acestea fiind mult mai complexe decat o bucata de hartie cu niste nume de persoane si un numar de lege)?

  Bine, bine, dar semnasera si reprezentantii partidelor – inteleg ca si reprezentantul PSD (brovos!).

  Identific o explicatie logica- si aceasta e poanta unui vechi banc, adaptata la situatie: „astia” le pun baietilor respectivi ceva in BEC!

  Ei, na, sa nu fim carcotasi, mai exista ceva care explica, totul, omeneste: s-or fi cinstit si ei, prin corespondenta, cu vin de Murfatlar.
  Vorba Mariei Tanase: „vinisor de poama rara/ se suie-n cap far’de scara”.

 6. 6 LUNGU MIRCEA decembrie 11, 2009 la 8:59 am

  In conformitate cu legea in baza careia s-a inregistrat candidatura este evident ca s-a dorit schimbarea numelui domnului supus atentiei din Basescu in Murfatarescu! Poporul roman este de acord si in consecinta candidatura trebuie contestata!

  Mircea,Brasov

 7. 7 Doru Coarna decembrie 11, 2009 la 9:01 am

  Eeeeei, BEC ne-a dat cu subinteles sa alegem intre diferite soiuri ale aceleiasi podgorii limitrofe ‘orasului’… oricum, e singurul oras de pe planeta care detine o podgorie, restul sunt asa, la tara… sau face reclama mascata la ‘sticla de 1000000’. OK, am inteles, putem bea dar pastram dopul, in jur de 5 ani. Acum inteleg si teleconcursul de la OTV, adica ce si cum si de unde pana unde. Vedeti? Unde pute ceva e si un banut la mijloc…

 8. 8 Liviu decembrie 11, 2009 la 9:03 am

  Documentele pot fi consultate aici.

  http://www.bec2009p.ro/decizii%20in%20solutionarea%20intampinarilor%20si%20contestatiilor.html

  si banuiesc ca sunt parte integranta a dosarului pentru validarea alegerilor care a fost trimis la Curtea Constitutionala.
  Oare Curtea pe baza carei legi va valida? Murfatlar?

 9. 9 Aya decembrie 11, 2009 la 9:22 am

  @

  Instalatorul

  Pare mai degraba o eroare materiala.
  Astfel, nu produce efectele de tipul celor semnalate de tine.

  Iata decizia nr.977 din 17 martie 1999 a Curtii Supreme de Justitie
  (cunosti, desigur, valoarea unei astfel de decizii)

  „Eroare materiala. Inteles.

  Indicarea unui bun asupra caruia instanta nu a fost investita.

  Greselile materiale care pot fi indreptate prin mijlocirea prevederilor art. 281 din Codul de procedura civila sunt greselile asupra numelui, calitatii si sustinerilor partilor, cele de socoteli, precum si alte greseli strecurate in hotarare, ce pot fi indreptate din oficiu, sau in urma unei simple cereri.
  Notiunea de greseala materiala are, in sensul textului citat, intelesul de eroare materiala vizibila savarsita cu ocazia redactarii hotararii.
  Cum pe calea sumara reglementata de art. 281 din Codul de procedura civila nu pot fi indreptate greselile de judecata, care privesc fondul pricinii, tot asa dispozitiile textului nu sunt aplicabile cand se urmareste completarea hotararii cu indicarea unui bun asupra caruia instanta nu a fost investita si pe cale de consecinta nu s-a pronuntat, dupa cum, pe aceasta cale, nu se poate cere instantei de judecata sa-si interpreteze propria ei hotarare.

  Curtea Suprema de Justitie, decizia nr.977 din 17 martie 1999

 10. 10 Pali decembrie 11, 2009 la 9:44 am

  @ Al

  Ok,dar cui ii trimit mesajul de S.O.S ? Marelui licurici sau Gazprom-lui ?

 11. 11 Liviu decembrie 11, 2009 la 10:06 am

  @Aya

  E posibil sa se incadreze la eroare materiala, dar asta nu-i minimizeaza importanta.
  Daca se intampla odata am fi putut spune au gresit, dar de zeci de ori – stiu o sa-mi spui ca e vorba de copy paste, eu cred ca-i vorba de copy paste la prostia unora.
  Si sunt multi, judecatori, autoriatea electoral permanenta, reprezentanti ai partidelor si pana la urma si candidati, ca-i normal sa-ti verifici daca ti-au inregistrat corect candidatura!!!!
  In tara asta nimeni nu mai citeste ce semneaza?
  In plus au o singura Lege 370/2004 (stiu e de vina guvernul Nastase, ce dracu!) in baza carora au organizat alegerile. Sa fie oare asa greu sa citesti o lege?
  Vorba ta, cum or citi aia cu atentie procesele verbale sau listele?
  Simplu, cum citeste marinarul Constitutia, de fiecare data altfel. Parafrazandul pe Moisil fiecare om(fie el presedinte, judecator, candidat) are dreptul la un pahar si dupa fiecare pahar devine alt om, care si el are dreptul la un pahar…
  Si fiecare alt om citeste si intelege legea altfel:)

 12. 12 GHEORGHE decembrie 11, 2009 la 10:14 am

  Gluma, gluma, insa unde va fi PSD daca turul 2 se repeta si Traian Basescu castiga la o diferenta si mai mare?

 13. 13 eficientaenerg decembrie 11, 2009 la 10:14 am

  Da-am verificat pe site CDEP-unde si eu de 12 ani -sunt prezentat-cu 11 legi NP-si Campionul Interpelarilor! Da-Herr Adrian-„Noi,suntem romani,…noi,suntem Romani..noi,suntem,aici,pe veci…copii!”.De clasa 1 la BEC si …NU,nemti…cu 1+1=2!Dar,ai dreptate sa radem..ca de alte date suntem..nervosi:”Romania inregistreaza o speranta de viata dintre cele mai scazute din UE (69,2 pentru barbati si 76,2 pentru femei in 2006) si o mortalitate materna si infantila dintre cele mai ridicate din regiune, in ciuda imbunatatirilor inregistrate in ultimul timp”- Eurostat.Deci-la Actiuni!Ma bronzez pt a fi Consilier la Washington??

 14. 14 Doru Coarna decembrie 11, 2009 la 10:18 am

  Normal ar fi sa aiba efect juridic, ce-ar fi daca in SUA s-ar condamna careva la moarte nu pentru crima ci pentru violarea corespondentei? Daca admitem legalitatea gresirii numerelor, atunci admitem si legalitatea gresirii procentelor electorale, tot numere. Cand spui ‘afara ploua’ -cu voturi!, verstehen?- are tot sensul din lume, dar daca spui ‘afara nu prea stiu daca ploua’ are doar sensul retardului. Imprecizia formularilor naste monstri, adica a nascut deja.

 15. 15 Blue decembrie 11, 2009 la 10:32 am

  Este in mod evident doar o eroare materiala, fara consecinte juridice importante. Insa (ha, ha, ha!) nu reprezinta nici o surpriza si dezvolta perfect titlul articolului scris de domnul Nastase. Prin urmare, haideti sa ne relaxam si … sa radem cu B.E.C. ! Ca de plans cu B.O.C. (sau alte personaje similare), vom avea timp suficient in urmatorii 5 ani …

 16. 16 violet decembrie 11, 2009 la 10:35 am

  Ăştia sunt ,,specialiştii” marca ,,Băsescu”. Peste tot. Mediocritatea caracterizează tot actul guvernării. Excepţiile nu fac decât să confirme regula. Culmea e că tocmai acestor mediocri începe să li se pară că sunt mai mult decât atât.
  Cu toate greşelile făcute de PSD-işti de-a lungul anilor, tot trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului.

 17. 17 Adi decembrie 11, 2009 la 10:37 am

  Nu ma mira . Suntem superficiali , ne pricepem la toate si la nimic de fapt (urechisti) , nu ne gandim sa ne facem treaba cat mai bine , ci s-o facem astfel incat „sa ne iasa si noua ceva” (inafara salariului , evident) . Etos cultural , neica . Sa ne fie de bine .

 18. 18 nicu rotaru decembrie 11, 2009 la 10:39 am

  aveti obligatia morala sa castigati la CCR in numele alegatorilor.

 19. 19 instalatorul decembrie 11, 2009 la 11:28 am

  Aya, multumesc.

 20. 20 octaaa decembrie 11, 2009 la 11:44 am

  E comic si trist totodata…

  Schimb subiectul 🙂 – domnule Nastase, duceti-va si cuceriti presedentia PSD-ului. Curatati-l asa cum doreati in 2004 de Vanghelie si altii de acest soi. Si bateti-va la urmatoarele alegeri pentru conducerea tarii!…

 21. 21 alex decembrie 11, 2009 la 12:00 pm

  din ce vad in presa, a inceput deja reconcilierea .

 22. 22 Harabula decembrie 11, 2009 la 12:03 pm

  Iata un prilej pentru diferiti „patrioti” anti-Basescu sa se indigneze.
  Ei uita ca in Biroul Electoral Central sunt reprezentanti ai tuturor partidelor. Daca n-au stiut, a spus-o domnul Nastase clar: documentele sunt semnate si de reprezentantii tuturor partidelor politice.

 23. 23 Alex decembrie 11, 2009 la 12:07 pm

  GHEORGHE, n-am nici o indoiala ca TB va castiga la o diferenta mult mai clara. Dar NU VA FI CONTESTAT.

 24. 24 ELMMAR decembrie 11, 2009 la 12:23 pm

  Ne radem noi da’ purceaua e moarta’n cotetz.
  Furt la alegeri,studenti ciomagiti,parlamentari arestati in trafic, chibiti ludici elitisti obsedati sexual.
  Se zice ca inainte sa te lase te face de rusine.
  …despre basescu era vorba.

 25. 25 Dragos decembrie 11, 2009 la 12:35 pm

  Iepurasul era prin padure. Se intalneste cu lupul. Acesta ,cautand motive sa-l bata pe iepuras ii spuse:
  – De ce nu ai ma sapca? Si tot asa il batea mereu pe motivul asta lupul pe iepuras.
  Iepurasul se satura si intr-un final se duse la regele urs sa se planga:
  – Maria Ta, eu nu pot sa port sapca ca fac urticarie la urechi….
  Ursul:
  – Bine iepurasule… lasa ca rezolv eu…
  Iepurasul se facu ca pleca si se ascunse intr-un tufis sa asculte conversatia ursului cu lupul.
  Ursul:
  – Ma lupule…inteleg ca vrei sa-l bati pe amaratul ala de iepuras, dar macar gaseste si tu un motiv ca lumea. De exemplu: cere-i o tigara… si daca nu are il bati… sau cere-i un foc… si daca nu are… iar l-ai prins… daca iti da foc de la bricheta ii zici ca vrei de la chibrit…
  Lupul:
  – Da ma ursule… asa o sa fac.
  A doua zi iepurasul se4 intalneste cu lupul…
  Lupul:
  – Ia vino ma incoa! Da-mi si mie o tigara.
  Iepurasul ii da o tigara…
  – Da si mie un foc!
  Iepurasul:
  -De care lupule de la bricheta… chibrit?
  Lupul:
  – Da-mi de la chibrit… isi fumeaza lupul tigarea linistit dupa care zice catre iepuras:
  – Iar n-ai ma sapca?

 26. 26 rele decembrie 11, 2009 la 12:36 pm

  este exact ce spunea daunazi bogdan ciuca:” in tara asta anormalul a inceput sa fie normal”, asa ca nu ne poate surprinde decat normalul! deci… nimic senzational in treaba asta. e posibil sa aflam maine ca basescu e de fapt altcineva……….

 27. 27 theodora0303 decembrie 11, 2009 la 12:37 pm

  Nici nu ma mai mira.
  Ce mare lucru? Ce nu este tot legea 370? Ce daca este din alt an?
  Sunt varza aia de la BEC.
  De asta suntem unde suntem pentru ca foarte putini oameni isi fac treaba ca lumea.
  http://theodora0303.wordpress.com/2009/12/10/horia-roman-patapievici-versus-sever-voinescu/
  Cu respect

 28. 28 Roxana Iordache decembrie 11, 2009 la 12:44 pm

  @nastase. Ei, na! 😆 Dar nu mai pot să râd.

  Dacă nu i s-a pus botniţă lui Marean, uite ce face Băsescu acum! DNA serveşte patria. PSD e pus în defensivă severă acum, după episodul Voicu. Adică, un abuz grosolan, pentru care tot voi trebuie să vă dezvinovăţiţi. Şi prin care să oblige PNL să se delimiteze. Crin va avea atitudinea optimă. Voi ţineţi linia, că asta e soluţia. N-avea cum contracara Băsescu menţinerea şi consolidarea majorităţii, şi nici contestarea alegerilor, decât printr-o diversiune diabolică. Eu cred că trebuie să vă puneţi în mişcare, energic, relaţiile internaţionale. Atenţie cum administraţi situaţia, decizia vă aparţine, dar opinia mea e că Vanghelie ar trebui cel puţin suspendat din partid.

 29. 29 George Serban decembrie 11, 2009 la 12:47 pm

  Intuitia mea, care in ceea ce il priveste pe Basescu nu ma inselat niciodata, imi spune ca ascultand (ilegal) discutiile judecatorilor de la Curtea Constitutionala si dandu-si seama ca judecatorii au mari indoieli in ceea ce priveste corectitudinea turul 2 mai mult, dandu-si seama din discutii ca judecatorii se afla in pragul unei concluzii care il dezavantajeaza a decis ca trebuie scoasa pe piata o diversiune care sa discrediteze hotararea CC. Trebuie sa rezulte ca daca-i va fi nefavorabila, decizia CC este viciata de o incercare de mituire. Daca va fi favorabila lui, hotararea nu va fi viciata, bineinteles.
  Daca mai adaug si ceea ce ati scris in aceasta postare – mie nu-mi vine sa rad! – imi amintesc cugetarea filozofului Vasile Silviu Prigoana, care la o emisiune televizata afirma … „suntem o tara de tampiti!” El se referea la ai lui.

 30. 31 Aurel decembrie 11, 2009 la 12:57 pm

  În România este posibilă şi o astfel de confuzie. Cred că BEC-ul nu va avea nici o reacţie. Dacă alegerile se vor repeta, Băsescu (prin maşinăria lui infernală orchestrată de PDL) va câstiga la o diferenţă şi mai mare. Oare când va dispărea furtul în România?

 31. 32 Marcus decembrie 11, 2009 la 12:59 pm

  Huuuo, derbedeilor!

  Daca pe 6 decembrie 2009, la ora 18.43, Basescu, a scos-o pe sticla la Realitate TV, pe Rodica Culcer, pe post de Mafalda, pentru a-i anunta victoria obtinuta in strainatate, la diferenta foarte mica de voturi, astazi 10 decembrie, la ora 19.29, tot la Realitatea TV, l-a scos pe Mafaldu’ Iosif Boda, pentru a-i anunta in avans pe romani decizia Curtii Constitutionale.

  Exact cum anticipam (ah, ce ma urasc atunci cand am dreptate!) in doua pamflete, domnul Boda ne-a anuntat ca judecatorii CC nu au alta solutie la indemana decat sa admita fraudarea grosolana a alegerilor, dar fiind legati de maini si de picioare, prin faptul ca nu se poate stabili in favoarea carui candidat s-a produs aceasta magarie, nu pot face altceva decat sa valideze alegerea Basescului.

  Adica, dupa cum inteleg eu, doi hoti se duc si fura o gaina din cotetul unui gospodar, acesta reclama furtul, judecatorul constata ca omul are dreptate si ca gaina i-a fost intr-adevar furata, dar nestiind care dintre cei doi hoti a mancat in final gaina, furtul de fapt nu s-a produs.

  Dom’le, astia ori si-au dat mana sa ne bage in spitalul de nebuni, ori ne considera atat de tampiti incat isi bat joc de noi mai ceva decat o facea ciuruitu’.

  Si cu onoarea mea “nereperata” ,cum ca mi-a fost furat votul, cum ramane dom’le?

  Pai n-ar fi mai corect, in aceasta situatie, sa repetam alegerile si va vedem ce si cum, mai ales ca banuim ca s-au cam terminat litrele de ulei si puhoaicele portocalii?

  Huo, bre!

 32. 33 alex decembrie 11, 2009 la 1:26 pm

  CC a decis renumararea voturilor nule 🙂

  http://www.ziua.net/news.php?data=2009-12-11&id=47044

  E un prim pas, poate dupa aceasta se mai lamuresc lucrurile.

 33. 34 Gheorghe decembrie 11, 2009 la 1:33 pm

  Domnule Nastase, cit il mai suportati pe Geoana sef de partid ? Ati ajuns de risul curcilor cu un asemenea catindat. Subtire de tot, domnule ! Agamita Dandanache parea un personaj de secol XIX, dar ne-am inselat. Sa renunte la Rus, Dancu, Nastase, Puscas etc. doar pentru a se insoti cu alde Vanghelie et Co. mi se pare cea mai sinistra decizie din partea sa. Hai, alegeti-va o conducere serioasa si competenta si mai incercati dupa aceea sa iesiti in lume. Nu ca Basescu si Boc ar fi mai frecventabili, dar PSD la momentul de fata este o barca fara cirmaci, fara rame si care a inceput sa mai ia si apa…

 34. 35 sandman decembrie 11, 2009 la 1:44 pm

  Avea dreptate Ciutacu intr-un promo de acum citiva ani: „Traim in plin Kafka!” De la judecatorii astia asteptam noi dreptate?
  Vai de noi! Daca in 2004 se lansase trendul emigrarii in Congo, acum ar trebui sa emigram pe cea mai indepartata planeta din galaxie de rusine.

 35. 36 felix-cat (daniela) decembrie 11, 2009 la 1:45 pm

  Deci confuzia intre Ghita Nitescu si Nita Ghitescu este valabila si in cazul celor de la BEC . Sa radem cu…Caragiale .

 36. 37 blueeye decembrie 11, 2009 la 1:53 pm

  Faptul ca in Biroul Electoral Central sunt membrii de la toate partidele politice, nu-i aseaza pe acestia deasupra oricarei banuieli legate de slabiciunile omenesti, de tentatii si de tradari. Aveti vreun dubiu ca in spatiul politic romanesc aproape oricine a putut fi cumparat ? Nu avem destule exemple elocvebte pana acum ?
  O veste buna ! Curtea Constitutionala a dispus renumararea voturilor nule. E un prim pas, important ,in economia transparentei acestui proces electoral care se va dovedi putred si cel putin indoielnic.,
  Am vazut astazi un Traian Basescu, care sub masca de siguranta si calm pe care incerca sa o afiseze, nu putea totusi ascunde o unda de ingrijorare.
  Sa speram ca , deciziile Curtii Constirutionale, vor continua in spritul clarificarii mai departe de orice dubiu a acestui tur de scrutin, care o data in plus a bulversat viata politica si sociala a romanilor.

 37. 38 theodora0303 decembrie 11, 2009 la 1:55 pm

  Curtea Constitutiala a decis renumararea voturilor nule. 🙂
  In sfarsit o veste buna.
  Cum ramane cu procesele verbale falsificate?

 38. 39 M.Voicu decembrie 11, 2009 la 1:56 pm

  URGENT, URGENT, URGENT
  @A.Nãstase, rog ţineţi seamã de OBSERVAŢIA SUPER-ISTEAŢÃ din capitolul: Alegeri prezidentiale la final. Primele observatii decembrie 8, 2009 de Nãstase, unde che decembrie 8, 2009 la 4:00pm spune: ”va sugerez ceva ce am citit azi, intr-un comentariu, pe blogul lui Victor Ciutacu. in ceea ce priveste anularea buletinelor de vot prin dubla ştampilare: TREBUIE VERIFICATÃ POZIŢIONAREA ŞTAMPILÃRII, sã fie scrisul paralel în cãsuţa de sus cu cea de dedesupt…. eu, daca doresc sa anulez buletinul prin stampilarea ambilor candidati voi pune stampila cu scrisul paralel. DACÃ, ÎNSÃ, BULETINUL ESTE ANULAT DE O ALTÃ MÂNÃ DACÂT A MEA, LA UN ALT MOMENT AL ZILEI, SCRISUL NU VA FI PARALEL CI ROTIT.”.

  v. şi M.Voicu decembrie 10, 2009 la 6:44pm la capitolul Super-suspans… spune: ATRIBUŢIILE CC în Art.146 lit.f: ”vegheazã la respectarea procedurii pentru alegerea Preşedintelui României…”, deci implicã o CONSTATARE A SITUAŢIEI DE FAPT…

 39. 40 Paul Octavian Grigoraş decembrie 11, 2009 la 2:00 pm

  Vă vine să credeţi cât au furat unii la alegerile astea? Ce să mai credem despre celelalte alegeri?!? Oamenii ăştia sunt de speriat, zici că suntem în jungla africană, în ţara lui Mwata Kazembe… Vă vine să credeţi cât ne fac ăştia de râs în toată lumea?

 40. 41 M.Voicu decembrie 11, 2009 la 2:01 pm

  completare la supra, M.Voicu decembrie 11, 2009 la 1:56pm:
  CUM ADINEAURI SE ANUNŢÃ CÃ A PURCES CURTEA CONSTITUŢIONALÃ – indeed !

 41. 42 neutru 100% decembrie 11, 2009 la 2:02 pm

  eu ma intreb retoric , ce se va alege de romania in contextul acestei crize ? e clar ca marinarul nu are puterea sa salveze romania , si nici geoana …rezultatul alegerilor este nesemnificativ pentru mine deoarece stiu ca cei doi nu sunt solutia romaniei , eu am o intrebare pentru dl Nastase , de ce nu ati candidat? de ce psd-ul se adreseaza paturei sarace a romaniei ? as vrea sa-l intreb pe domnul Nastase cand crede ca vomavea autostrazi ? pentru ca sunt convins ca motivul pentru care nu avem autostrazi e unul extern . Multumesc

 42. 43 corina decembrie 11, 2009 la 2:03 pm

  domnule Nastase,
  poate ca e doar o jumatate de victorie, dar trimiteti-va oamenii la birourile electorale, cit se mai poate
  cu respect

 43. 44 felix-cat (daniela) decembrie 11, 2009 la 2:11 pm

  CC a decis renumararea voturilor nule ( 138000 ) . De ce nu se repeta scrutinul ? …Basescu pare calm in interviul pe care il da acum de la Brussel , dar pare obosit , ingrijorat , terminat . Neaga orice fel de implicare in favoarea sa in acest scrutin . Offf , Doamne , intoarce-ti fata catre tara asta atat de ranita si de urgisita ! ” De la inima la soare ! ” , spulbera Doamne eclipsa .

 44. 45 Toma decembrie 11, 2009 la 2:12 pm

  Nu cred. Nu pot fi atât de prosti. Sau… oare?

 45. 46 Cârcotaşu decembrie 11, 2009 la 2:20 pm

  @ Aya,
  Nu ştiu în ce măsură aici este vorba despre „un bun asupra caruia instanta nu a fost investita” şi nu despre o lege în temeiul căreia s-a dispus o hotărâre cu valoare juridică. Or, legea citată fiind fantezistă, nu prea văd unde-i temeiul în baza căruia s-a luat o hotărâre care a şi produs efecte.
  Dincolo de interpretarea juridică rămâne ridicolul în care se complac oameni investiţi de către societate cu încrederea ei, spre a administra actul de justiţie.
  Este posibil să fie vorba chiar de o farsă, un pariu pus de doi „glumeţi”, din care unul a redactat documentul în cauză, ceva de genul: Pui pariu că ăştia nici nu citesc ce semnează? Vrei să vezi cum îi înod? Pe ce?

  În orice caz, e greu de crezut că aşa ceva s-ar putea întâmpla şi-n altă ţară, cu ceva ani în urmă nici în România nu era posibil, dar am progresat sau ne-am „modernizat”, ce mai contează?

 46. 47 Paul Octavian Grigoraş decembrie 11, 2009 la 2:21 pm

  O lege electorală îmbunătăţită, cu un sistem de verificare on line a CNP-urilor celor care votează pentru a nu exista voturi multiple, sau voturi din partea unor persoane inexistente, sau care nu au drept de vot, ar fi soluţia naturală.

  Toţi parlamentarii ne spun în campania electorală cât ne vor sluji, că este nu o fericire pentru ei că au câştigat mandatul din partea alegătorilor, ci o datorie, o responsabilitate foarte mare pe care o poartă… Întotdeauna m-am gândit că vorbe atât de mari spuse atât de uşor nu fac doi bani… Se adevereşte asta din felul în care tratează toate problemele de care ne împiedicăm la fiecare pas în ţara asta, şi de care nici măcar nu se sinchisesc să se atingă cu un deget de ele.

 47. 48 Cârcotaşu decembrie 11, 2009 la 2:34 pm

  Da, ştirea asta cu renumărarea voturilor nule spune ceva.
  Se pare că judecătorii CC sunt conştienţi că e groasă. Ce-au decis azi constituie o tragere de timp, necesară tocmai fie pentru a cerceta în amănunţime probele depuse de PSD, timpul scurt în care trebuia să ia o decizie nepermiţând desfăşurarea acestei acţiuni, fie pentru a se pune de acord asupra poziţiei pe care o vor adopta.
  Se pare, domnule Năstase, că n-aţi brodit-o cu şansele alea de 50% pentru respingerea contestaţiei şi alte 50% pentru validarea alegerilor.
  Să fie-ntr-un ceas… cu cuc.

 48. 49 alex decembrie 11, 2009 la 2:49 pm

  @ M Voicu.
  Da, s-ar impune si o expertiza a voturilor anulate. Imi dau seama ca nu e timp si nici resurse nu sunt, dar macar ce ati spus dvs. Poate legata si de stampile si cerneala. Oricum, cel mai important este ca cei care le verifica si numara din nou sa fie impartiali.

 49. 50 BCL decembrie 11, 2009 la 2:51 pm

  Am tot ras 5 ani de impostorii astia din Secta lu’ Basescu… Si cu ce m-am ales?! Injurii de tot felul, cum numai prin puscarii cred ca se pot auzi, amenintari cu bataia, calcatul in picioare, cu lagarele de exterminare, puscaria, deportarea… Nu as fi crezut niciodata ca este posibil ca atat de multi romani sa fie prostiti de propaganda neagra impotriva propriilor concetateni a unui individ atat de primitiv, instinctual si atat de putin dotat intelectual! Pacat! Cred ca se puteau gasi niste profesionisti care sa explice pe la TV, in niste „lectii”/episoade pasionante, cum sta treaba cu manipularea maselor, cu propaganda mai mult sau mai putin neagra… Poate asa nu ajungeam la razboiul asta rece declansat, atatat si intretinut fara scrupule, impotriva propriului popor, de… omul cavernelor politice!

 50. 51 Alex decembrie 11, 2009 la 2:54 pm

  Orban: Decizia CC este un inceput bun, ar trebui sa mai faca doua lucruri
  „Decizia Curtii este un inceput bun. Cer Curtii Constiutionale inca doua lucruri: solicitarea codurilor numerice ale tuturor votantilor atat din sectiile normale, din sectiile speciale si din sectiile din strainatate, pentru a compara si identifica voturile duble sau multiple. Solicit oficial CC sa ceara de la toate sectiile de votare din strainatate declaratiile pe proprie raspundere care au fost date de votantii din diaspora”, a sustinut Ludovic Orban.
  Orban a mentionat ca solicita Curtii Constitutionale sa faca aceste verificari pentru „a avea o imagine completa asupra dimensiunii fara precedent a fraudei electorale” si sa ceara cele doua lucruri pe care le-a invocat el.

  http://www.romanialibera.ro/a172366/orban-decizia-cc-este-un-inceput-bun-ar-trebui-sa-mai-faca-doua-lucruri.html

 51. 52 BCL decembrie 11, 2009 la 2:56 pm

  P.S. Poate nu e timpul pierdut, iar lui Bogdan Teodorescu cred i-ar surade ideea unui episod „pilot”.

 52. 53 SuKăRiT decembrie 11, 2009 la 3:03 pm

  Acuma îmi dau seama că şi votul meu ar fi putut fi declarat nul. Măi să fie! Nu am pus ştampila ÎN pătrat ci PE sigla PSD (plus că, am fost nevoit să cer tuş, fiindcă abia dacă se vedea!)
  Am pus aşadar, de două ori ştampila pe acelaşi loc şi mă gândesc că, sute, mii de votanţi au păţit la fel. Probabil că, nefiind pusă ştampila ÎN pătrat, votul meu a fost anulat.
  Şi uite aşa, am ieşit degeaba din casă? 😉

 53. 54 Ciprian decembrie 11, 2009 la 3:09 pm

  Domnule Nastase faceti ceva nu stati cu mainile in san. Nu ne lasati dracului in mainile cretinilor astora. Luati initiativa!!!

 54. 55 Marcus decembrie 11, 2009 la 3:26 pm

  @Ciprian: si cam ce-ai vrea sa faca d-l Nastase? Eu sunt convins ca face ceea ce trebuie facut.
  Sa fim iubiti
  marcus

 55. 56 GHEORGHE decembrie 11, 2009 la 3:52 pm

  Domnule Nastase, ca partid de opozitie aveti in fata dumneavoastra o „epoca de aur” din care puteti sa scoateti
  peste 50% la viitoarele parlamentare. Nu lasati ca ambitiile unora sa epuizeze vlaga partidului alergand-ul in alte directii.

 56. 57 Alex decembrie 11, 2009 la 3:56 pm

  UPDATE: DNA spune ca senatorul Voicu a luat spaga de la afaceristi
  O informație de ultimă oră intrată în posesia Inpolitics acreditează izbucnirea unui posibil mega-scandal politic, cu implicații incalculabile. Concret, potrivit unor surse demne de încredere, există suspiciuni că, în noaptea de marți spre miercuri, ar fi avut loc o tentativă de mituire a unor judecători de la Curtea Constituțională. Aceleași surse afirmă că între acest eveniment și audierea senatorului PSD Cătălin Voicu, astăzi, la DNA, ar putea exista anumite conexiuni.
  http://www.inpolitics.ro/update-dna-spune-ca-senatorul-voicu-a-luat-spaga-de-la-afaceristi-art51212.aspx#

  Domnilor nastase, geoana, antonescu, orban, nu ne lasati!

 57. 58 Darius decembrie 11, 2009 la 3:57 pm

  Ăsta-i cel mai tare titlu.

  Şi ăla de mai jos de articolul ăsta e cel mai tare articol.

 58. 59 fragmentariumpolitic decembrie 11, 2009 la 4:03 pm

  Iesirea din babilonia politica

  Parca niciodata, ca in aceste zile fierbinti de controverse privind scrutinul prezidential, democratia romaneasca nu a semanat atat de mult cu o babilonie politica. PSD-ul contesta rezultatul alegerilor, PDL-ul ii da cu tifla, PNL-ul incearca sa mentina cursul in siajul PSD, unii liberali trag de timona spre PDL, UDMR-ul face echilibristica pentru a-si gasi un loc caldut in orice barca… Paruiala dintre lideri si dintre partide impiedica ajungerea la orice compromis sau solutie, lantul disensiunilor parand a fi nesfarsit…

  In acest timp, Casandrele prevestesc tot ceea ce poate fi mai rau pentru Romania, criza politica amenintand sa adanceasca, prin efecte de antrenare, recesiunea economica si grava situatie sociala la cote fara precedent, de la destabilizarea cursului valutar si pana la demonstratii de strada. Precum o nava cu un capitan solitar pe puntea de comanda, dar lipsita de echipajul care sa-i asigure guvenarea, tara va intra in deriva, iar in cele din urma se va scufunda… Cum nimic nu-i nou sub soare, situatii de cumpana (chiar si cu „moguli” si „spionite”), s-au vazut si la case mai mari…

  Franta, 1968-1969. Desi alegerile din iunie 1968 au fost un mare succes pentru gaullişti, obtinand un record în istoria parlamentarismului francez, ele nu au putut revitaliza puterea batranului leu de la Elysee. Sfarsitul politic al acestuia era aproape si avea sa vina intr-un mod neasteptat. Într-un referendum organizat la 27 aprilie 1969, presedintele Charles de Gaulle propunea unele masuri controversate vizand sistemul administrativ si parlamentar, care nu erau vazute cu ochi buni de catre opinia publica franceza. Punându-si în balanţa referendumului intreaga soarta politica, a anunţat în avans intenţia de a demisiona în cazul în care răspunsul majoritar va fi „nu”. Tabăra adversarilor propunerilor din referendum, căreia i s-a raliat şi Valéry Giscard d’Estaing, a obţinut 52,41% din voturi. La câteva minute după miezul nopţii, la 28 aprilie 1969, un comunicat laconic al generalului anunţa pierderea ultimei batalii: „Încetez să exercit funcţiile mele de preşedinte al Republicii. Această decizie intră în vigoare astăzi la amiază”.

  SUA, 1972-1974. „Afacerea Watergate” a fost, deopotriva, un imens scandal politic si succes mediatic, care a dus la o criza prezidentiala fara precedent, culminanad cu demisia presedintelui SUA, Richard Nixon. Totul a inceput pe 17 iunie 1972, cand cinci spargatori sunt prinsi in flagrant in timpul unei spargeri, efectuate la sediul Partidului Democrat din hotelul Watergate, pentru verificarea unor dispozitive de ascultare, instalate anterior in mod ilegal. Ancheta FBI a dovedit ca intrusii erau in solda Comitetului pentru Re-Alegerea Presedintelui, firele ducand catre Casa Alba, dar, pentru a pune batista pe tambal, CIA a obstructionat-o, invocand false motive de securitate nationala. Mirosind enorma miza politica, Senatul American a declansat propria investigatie, ale carei rezultate l-au obligat pe Nixon sa-si concedieze multi colaboratori implicati in scandal. In final, descoperirea unei casete cu convorbirile din Biroul Oval dezvaluie, spre stupefactia generala, implicarea presedintelui american in punerea la cale a unui plan de sabotare si tragere pe linie moarta a anchetei care-l implica direct. Ultimii colaboratori il parasesc, iar punerea sa sub acuzare era iminenta. In aceste conditii, pe data de 8 august 1974, Nixon este obligat sa recurga la ultimul act politic, prezentandu-si demisia, intr-o adresa televizata, efectiva de la 9 august 1974, ora 12.

  Romania, 2008-2009 ? Situatia politica romaneasca actuala prezinta si nu prea unele similaritati cu cele descrise. Cu primul caz, asemanarile sunt evidente in privinta tipurilor de personalitate politica si partid prezidential, aparent puternice. Cu cel de-al doilea exemplu, similaritatile par a tine mai mult de mijloacele folosite. Cea mai mare necunoscuta tine de felul cum se va incheia criza. Cu un scor electoral atat de strans, dar cu un car de acuzatii (si probe ?) de fraudare, sansele de castigare a contestaiei sunt pe muchie de cutit. Toate privirile sunt atintite acum asupra CCR , asteptandu-se verdictul acestui conclav constitutional. Daca va fi respinsa contestatia PSD, ca fiind neintemeiata, atunci Mirce Geoana va trebui sa o accepte, pentru ca Presedintele legitim al Romaniei, rezultat in urma alegerilor, va fi Traian Basescu. Traiasca Presedintele ! Daca insa contestatia se va dovedi fundamentata si, pe cale de consecinta, va fi acceptata, atunci Traian Basescu va trebui sa-si recunoasca infrangerea si sa accepte victoria lui Mircea Geoana, care va fi noul Presedinte ales al romanilor. Traiasca Presedintele ! Spre deosebire de cel de la alegerea unui papa, „fumul” care va iesi pe „cosul” CCR nu va fi nici portocaliu, nici trandafiriu, ci unul tricolor…

 59. 60 M.Voicu decembrie 11, 2009 la 4:06 pm

  OPORTUNE COMPLETÃRILE PREŢIOASE – DACÃ DECIDENŢII VOR SA LE IA ÎN CONSIDERARE; atentia trebuie focusata:
  @ alex decembrie 11, 2009 la 2:49pm spune: ” legatã şi de stampile ŞI CERNEALÔ
  @ Alex decembrie 11, 2009 la 2:54pm spune: ”solicitarea codurilor numerice ale tuturor votantilor atât din secţiile normale, din secţiile speciale” şi ”declaraţiile pe proprie rãspundere”
  *** In capitolul Memento… alegerile prezidenţiale din 2004, la M.Voicu spune:
  octombrie 20, 2009 la 6:32pm pct. 2) FRAUDA DOVEDIBILĂ CERT: Dacă Parlamentul hotărăşte ca Biroul Electoral Permanent să scaneze toate listele electorale utilizate, şi să le afişeze pe internet,
  2-a) Numărul de Buletine de vot care ajung în urnă completate ÎN LOCUL CELOR ABSENŢI poate fi stabilit din postări ale cetăţenilor care pot dovedi că nu au ”timbrul de vot” pe actul de identitate;
  2-b) Voturile multiple se pot stabili de către sprecialiştii IT; cred că domnul deputat Varujan Pambuccian, eminenţă în domeniu, poate confirma – şi ar extrage lista INCLUSIV CU IDENTITATEA PERSOANELOR, mai repede decât am scris eu această postare.

 60. 61 dan decembrie 11, 2009 la 4:09 pm

  @Harabula

  Am fost prin aceste birouri electorale judetene!

  Lucrurile stau cam asa:
  Presedintele este judecator sau procuror

  Idem vicepresedintele.

  Depinde de calitatea profesionala si morala a reprezentantilor partidelor

  Adica,pe de o parte sa fii un jurist eminent care sa poti argumenta in drept si in fapt.

  Sa poti convinge cu argumente juridice.

  Sa fii cel putin la fel de bun profesional ca presedintele sau vicepresedintele.

  Sa i personalitate si carisma.

  Pentru ca numai atunci vei putea influenta cu argumente de drept si de fapt ceilalti membri ai biroului electoral judetean (central).

  In caz contrar,orice membru de buna credinta fara studii de specialitate al biroului electoral judetean(central)va fi influentat de profesionalismul preseintelui si al vicepresedintelui (judecator sau procuror).

  Pe langa profesionalism,mai trebuie si demnitate,moralitate, corectidtudine.Pentru ca altfel……………

 61. 62 Alex decembrie 11, 2009 la 4:09 pm

  In alta ordine de idei, as vrea sa cititi si articolul de pe blogul senatorului pdl Iulian Urban care afirma ca destramarea aliantei PSD-PDL a fost determinata de interesele ocultei financiare care si-a dorit instabilitate politica si economica de natura a determina caderea pietelor imobiliare si, in final cumpararea pe nimic a proprietatilor romanilor:
  DISCUTIE INCENDIARA ! Piata imobiliara romaneasca, se va prabusi in 2010; Afla cine sunt cei care trag sforile din umbra, pentru a cumpara pe nimic activele majore ale Romaniei , in 2010; Cum au fost inrobiti romanii!
  http://www.urbaniulian.ro/2009/12/04/discutie-incendiara-piata-imobiliara-romaneasca-se-va-prabusi-in-2010-afla-cine-sunt-cei-care-trag-sforile-din-umbra-pentru-a-cumpara-pe-nimic-activele-majore-ale-romaniei-in-2010-cum-au-fost/

 62. 63 ancaw decembrie 11, 2009 la 4:09 pm

  Pe toti care-i intreb l-au votat pe Geoana.Faceti si voi un studiu in anturajul vostru si veti constata acelasi lucru.Bine a functionat focul automat ,ne-a ciuruit pe majoritatea romanilor.

 63. 64 Marcus decembrie 11, 2009 la 4:10 pm

  @pentru neutrino, harabulea si alti stimati participanti cu un nivel al IQ-ului mult „mai superior” decat al celor care vrem sa ramanem prosti, saraci dar cinstiti. Lectura placuta!
  PS- Buna Aya, vad ca l-ai ridicat pe acest neutrino la un nivel, la care nici Ursitoarea cea Buna care l-a asistat la nastere nu s-a gandit sa i-l harazeasca. Deci :

  Cacealmaua Basesciana, Nume De Cod SOV

  Re-re-orientarea postului Realitatea TV incet, incet catre incultura cotrocenista, dupa consumarea alegerilor prezidentiale, este o dovada clara a faptului ca SOV nu a fost in tot acest timp, decat Calul Troian varat de Basescu pe gatul naivilor de la PSD, cu scopul clar de a-l compromite pe Mircea Geoana.

  Aceasta misiune de intoxicare, putind a facatura securista mai ceva decat budele de la tara in plina canicula, a avut mai multe tinte. In primul rand, folosit propagandistic populist, intr-o campanie in care chiombu’ nu a avut nimic constructiv sa le propuna romanilor, SOV a asigurat in ipostaza sa de mogul urmarit de resentimentele romanilor pagubiti de FNI, motivul perfect de compromitere a lui Mircea Geoana in ochii unei parti a electoratului sensibila la aemenea scenarii de sorginte stalinisto-KGB-iste.

  Pe de alta parte, pesedistii, momiti probabil cu oarece contributie financiara a SOV-ului la campanie, cat si de faptul ca brusc acesta, dupa ce timp de patru ani, prin trustul sau de presa, dar mai ales prin postul de televiziune Realitatea, facuse politica basesciana 100%, s-au lasat atrasi in capcana lupului care-si schimba parul, asumandu-si-l tacit in campania electorala. Schimband fals de drum, SOV a reusit sa mareasca si audienta postului respectiv intr-o perioada in care Basescu era in cadere libera din punct de vedere al popularitatii si intentiei de vot a romanilor.

  Asa se face ca in noaptea in care Mircea Geoana a cazut in capcana SOV-Basescu, acesta nu a mai cautat calul de dar la dinti si, de buna credinta, s-a dus la intalnirea cu sluga Basescului, precum mielul la taiere.

  Nu ca acest lucru ar fi contat prea mult. Aceste alegeri erau de mult timp “castigate” de Basescu, iar toata panarama si vanzoleala asta de Mos Nicolae, nu a fost altceva decat praf in ochii occidentalilor si a SUA, nici macar o piesa regizata pentru idiotii de romani care au jucat in ea rolul de Pacalici.

  Putea Geoana sa realizeze 90% dintre voturi, presedinte tot pe Basescu l-am fi avut.

  Dar sa revenim la Vantu!

  Rolul de Bau-Bau pe care i l-a atribuit chiombu’ in toata aceasta circarie si l-a interpretat foarte bine, iar postul Realitatea TV, chit ca aparent ducea o politica anti-prezidentiala, la o analiza mai atenta, prin calitatea si orientarea portocalie a asa-zisilor invitati neutri, altii decat reprezentantii PD-L, nu facea altceva decat sa contrabalanseze discursul PSD-PNL , moderatorii rezumandu-se, de ochii fraierilor, sa pastreze o atitudine echidistanta.

  Toate acestea au dus la inocularea la nivelul mentalului colectiv a ideii ca intr-adevar SOV ar face parte dintr-o “conspiratie” antibasesciana, cu PSD-ul la carma, iar momentul arestarii atat de oportune a lui Popa (sau cum dracu’ s-o numi) in Indonezia, coroborat subliminal, iar apoi insinuant securistic de Basescu cu vizita lui Geoana la Vantu, in miez de noapte, sa faca din aceasta vizita o pagina de foileton a la “Misterele Parisului” in care se puneau la cale crime de lez-majestate si inlaturare prin forta a Alesului de la Putere.

  Si fraierii au muscat, punand botu’ la “SiFi”-ul chiombului.

  Aceasta atitudine antibasescu a lui SOV a fost apoi magistral folosita de securistii lui Basescu, pe data de 6 decembrie, la orele 18.43, cand fosta tovarasa, actuala doamna ofiter de Securitate sub acoperire Rodica Culcer, tot pe Realitatea TV, a jucat explicit cartea castigarii alegerilor de catre Basescu, cu ajutorul celor din diaspora, pregatind astfel electoratul naiv pentru ce va sa urmeze.

  Punct ochit, punct lovit. A doua zi toti romanii aveau sa afle ca, in ciuda rezultatelor de la exit poll-uri, Basescu a castigat la o diferenta infima, facuta de cei din diaspora, care au votat in draci, la interval de 17 secunde unul fata de celalalt.

  Cu Basecu “castigator” si indemnand la calm si reconciliere politica, dupa ce in campanie a fluturat deasupra capului un arsenal intreg de arme albe, jurandu-se pe mama si pe carnetul rosu de membru PCR, ca le va lua gatul politicienilor si mogulilor, Vantu si angajatii sai au putut sa treaca acum la faza a doua a intoxicarii.

  Asa ca, in preziua validarii si judecarii contestatiei PSD referitoare la fraudarea alegerilor, l-au adus pe Iosif Boda, pe post de Tata Omidu’ pe sticla la Realitatea TV, si l-au pus sa recite “prezicerea” ca o eventuala validare a alegerilor de catre judecatorii CC, in ciuda materialului probatoriu mai mult decat suficient din care rezulta fara drept de apel ca alegerile au fost fraudate la greu, este perfect valabila, avand in vedere faptul ca,dupa consumarea votului, nimeni nu poate sa spuna in favoarea cui a fost savarsita aceasta frauda uriasa si ordinara.

  Plauzibil pentru pulime si nu numai, doar ca de un fals total.

  In mod voit si manipulator se uita esentialul si anume ca pe nimeni nu intereseaza ca judecatorii CC sa-i atribuie victoria lui Mircea Geoana, ci toata lumea, de buna credinta, a carei optiune exprimata prin vot a fost furata ca in codru, vrea pe de o parte sa afle adevarul si sa puna capat acestei practici, care de douazeci de ani sapa adanc la temelia democratiei in Romania, iar pe de alta parte sa se repete alegerile, pe cinstite de asta data, indiferent de costurile pe care le vom suporta.

  La cat de mult ne-a saracit si indobitocit regimul Basescu, unde a mers mia merge si suta!

  Cucubata cu costurile repetarii alegerilor, atat in plan economic cat si politic international este buna de adormit copiii.

  Decat un presedinte nelegitim care-si incepe al doilea mandat ciomagind si arestand studentii care-i contesta, pe buna dreptate, legitimitatea si care si-a pornit deja triumfal marsul spre dictatura (vezi Opris si nu numai), mai bine un nou tur de scrutin decisiv si jucat pe bune.

  Iar “jemecheria” cu SOV, dat in consemn la frontiera, sa i-o vanda Basescu lui Hayssam, ca si el fusese dat in consemn si l-a lasat Blaga sa se evapore behaind printre berbecuti.

 64. 65 Doru Coarna decembrie 11, 2009 la 4:17 pm

  Mai sa fie, e mai activ Orban si PNL-ul decat PSD-ul, sau mi se pare? Eu raman la parerea mea: CCR nu va misca prea mult daca nu este presata cu perspectiva de a trimite aceleasi acte la CEDO; cred ca macar o declaratie de intentie in acest sens le-ar mai pune nitel sangele in miscare!

 65. 66 GHEORGHE decembrie 11, 2009 la 4:19 pm

  ALEX,

  si daca TB vrea repetarea turului 2 tocmai ca sa duca PSD-ul sub pragul critic, asa cuma a facut ca Gioana sa topaie ca un prostanac,

  sondajele, nu au fost manipulate de PSD asa cum se spune, ele au fost manipulate de TB cu mult inaintea primului tur, din momentul in care toti contra candidatii seriosi il puteau bate a fost evidenta manipularea care a dat sperante fiecaruia si a impiedicat astfel orice alianta inaintea primului tur, situatie incomparabil mai periculoasa si care putea sa castige din prima.

 66. 67 Marcus decembrie 11, 2009 la 4:31 pm

  @Gheorghe: tu te „auzi” cand scrii?

 67. 69 Alex decembrie 11, 2009 la 4:56 pm

  GHEORGHE, foarte bine. Ar trebui sa nu se teama.

 68. 70 Marcus decembrie 11, 2009 la 5:05 pm

  @Stimate Domnule Nastase,
  Neavand alt mijloc de a va contacta, vin pe aceasta cale si, prin copy-paste-ul dupa mesajul meu adresat unei distinse doamne europarlamentar, va intreb acelasi lucru, cu o „mica” remarca, doriti sa iesim in strada ca in ’89?:
  „Stimata Doamna Europarlamentar,
  Va apreciez prea mult pentru a nu va intreba citandu-va: “Şi o paria a Europei”, ce aveti de gand sa faceti cu celeritate maxima?
  Sa acceptati directivele PSD, prin prisma deciziei CC, sa continuati sa publicati pe blogul personal opinia dvs. drept un ambalaj frumos pentru acest rahat pestilential la care eu, in calitate de victima furata pe fata protestez vehement, sau in calitatea Dvs. de europarlamentar (sper ca nu sunteti beneficiara celor 14.000 de voturi fraudate) sa depuneti toate eforturile in Parlamentul European, printr-o luare ferma de pozitie(cuvant) in care sa denuntati frauda nerusinata la care a fost supus acest popor?
  Cu tot respectul pe care vi-l port, tin sa va atentionez ca de cuvinte frumoase putem fi si noi “producatori”, dar pozitii ferme si la obiect numai Dvs. puteti avea, prin votul primit de la cetatenii Romaniei.
  Nu cred ca Europa are nevoie de pretexte gen “basescu” pentru a ne exclude din ideea generoasa a democratiei. Daca totusi acest Basescu se incapataneaza, in plan national, sa-si bata joc de valorile statului de drept si ale democratiei, este datoria Dvs., pentru care ati fost aleasa si va luati un salariu decent, platit si de un amarastean ca mine, sa luati pozitie ferma, sa denuntati acest atentat nerusinat la valorile euro-atlantice si in aceasi timp sa-mi dati socoteala referitor de actiunile intreprinse de Dvs. la Uniunea Europeana. Bla, bla, bla stim sa facem cu totii, chit ca nu atat de frumos ambalat ca Dvs.
  Cu stima deosebita
  votant/contribuabil
  marcus
  Deci, Domnule Nastase ce facem?

 69. 71 BCL decembrie 11, 2009 la 5:17 pm

  🙂 Colegii dumneavoastra stiu ca sediile ICR din strainatate au fost sectii de votare? Am vazut in seara alegerilor ca, pe hotnews, se plangeau ca era coada la Viena la ICR, iar doritorii sa voteze erau indemnati sa voteze la alte sedii ale ICR. Spuneau ca nu sunt decat 80 de km de mers pana la Praga sau Bratislava, tot la ICR… nu mai tin minte orasul, unul din acestea doua. O sa caut.

 70. 73 Cornu decembrie 11, 2009 la 5:33 pm

  Basescu putea candida doar ca INDEPENDENT, insa pe buletinul de vot era sigla PD-L. Cum se poate acest lucru ?

 71. 74 catalin (george brassens) decembrie 11, 2009 la 5:50 pm

  Frauda electorală STS are nume de cod “Taurul”
  Mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) Satu Mare, afirmă că în data de 6.12.2009, începând cu ora 13.40, moment în care Mircea Geoană îl depăşea cu mai mult de 5 procente pe Traian Băsescu, a fost pus în aplicare un plan de rezervă (planul B), la ordinul generalului Marcel Opriş, şeful STS, şi sub coordonarea vicepreşedintelui PDL Adriean Videanu.
  Concret, STS Satu Mare a avut o derivaţie secretă din schema STS conectată la un server din sediul central al PDL din Aleea Modrogan, având numele de cod „Taurul”. Toate judeţele au avut derivaţie din reţeaua principală, mai puţin municipiul Bucureşti.

  Potrivit surselor STS, în noaptea de 6 spre 7 decembrie, la ora 3,15, toate derivaţiile au fost dezafectate sub directa supraveghere a generalului Marcel Opriş, fiecare judeţ decuplându-se pe rând după ce s-au închis şi cheile pe datele finale. Despre acest fapt ştiu doar şefii judeţeni ai STS şi cadrele tehnice, respectiv, doi subofiţeri care au realizat conexiunile. Toate conexiunile au fost operaţionale cu data de 06.12.2009, ora 1,30.

  Afirmaţia că toate datele au fost transmise prin intermediul telefoanelor mobile şi a telefonului guvernamental (T.O.) este falsă, deoarece toate datele au fost transmise electronic simultan cu cele oficiale. STS a avut inclusiv „spioni” de alarmă care semnalau acustic şi vizual depăşirea în procente a unuia sau altuia dintre candidaţi.

  PS/cine stie cunoaste

 72. 75 ALM decembrie 11, 2009 la 6:34 pm

  Păi, cred ca le-a dat un dampf în nasul scribălăilor de au încurcat Legile! Mai trebuia sa le tragă şi o râgâială ca sa iasă un „şpriţ de vară” pe bază de Murfatlar …

 73. 76 raduta aristotel decembrie 11, 2009 la 7:03 pm

  Sa nu fim rai; Grseste calul dar magarul ca-i mai mic.,,,,,,,,,,,,,,,.

 74. 77 theodora0303 decembrie 11, 2009 la 7:24 pm

  @ George Serban
  La care ai lui domnule Serban? 🙂 La care ai lui? 🙂
  @M.Voicu
  Cred ca aveti dreptate.
  @Paul Octavian Grigoraş
  Da, asa este legea electorala trebuie neaparat imbunatatita.

 75. 78 ELMMAR decembrie 11, 2009 la 7:30 pm

  Primit pe mail de la romani impartiali:

  NOI VREM PĂ NEAMŢ

  Flămânzi şi goi, făr-adăpost
  Într-un guvern – căci nu ne-ai vrut.
  Şi ne-ai scuipat şi ne-ai bătut
  Şi cârpă noi ţi-am fost!
  Matroz pribeag, adus de vânt,
  De ai cu Nuţi legământ
  Să faci ca ea, loveşte-n noi
  La tevere, la teve doi
  Şi fă-ne la Moraru boi;
  Fă-ne ciocoi!

  Chiar bruma de mălai de ieri –
  Ciordeala noastră – ne-o apuci,
  Partidu’ la război ni-l duci,
  Primarii tu ni-i ceri.
  Înjuri când luăm şi noi un sfanţ,
  Când mai băgăm bugetu-n şanţ;
  Flămânzi, baronii-n drum ne-njur,
  Ne-ai confiscat verbul „să fur”.
  De toate ne-ar durea în cur
  De-ai vrea un neamţ!

  Tu ne-ai făcut să ne pupăm
  Duşmani de ieri, azi iarăşi fraţi.
  Îmbrăţişaţi şi-nverşunaţi
  Să te-njurăm!
  Ne ţii acum pe toţi în lanţ,
  Ne chemi la Cotroceni la danţ,
  Să-ţi faci tu propriul tău ambiţ.
  Noi nu vrem premier chibiţ!
  Nou vrem pă neamţ!

  Avem o ţară de prădat.
  Avem şi noi nevoi, poveri,
  Avem amante, avem veri
  Şi bani de dat!
  Suntem mai mulţi ca voi: heraus!
  De ce să daţi doar voi din maus
  La numărat în primul tur?
  De ce jandarmii care fur
  Să stea-mprejur?
  Îl vrem pă Klaus!

  Cât ne mai ţii de proşti pe toţi?
  Cât ne mai fâţâi ca pe oi?
  Stai liniştit, avem şi noi
  Stofă de hoţi.
  E groasă rău, nu fi ţăran!
  Noi vrem un neamţ, un muncitor,
  Tu ne serveşti un croitor
  Şi ne mai iei peste picior.
  Vrem pă german!

  Căci nu mai are nici un rost
  Şi nu putem cerşi mereu,
  La Zeus şi la pedeleu,
  Vreo şpagă sau vreun post!
  Să nu dea Dumnezeu din cer
  Să vrem noi bani, nu premier!

  Român, maghiar, german vom sta
  Uniţi, şi nu ne va păsa,
  De procurori, de DNA.
  Hristos să fii, nu vei scăpa
  Decât ca timonier!

 76. 79 Dan Costea decembrie 11, 2009 la 7:46 pm

  Domnul Adrian Nastase se pierde in lucruri care nu genereaza efecte (nici macar emotii!). Mult mai interesant ar fi sa iasa din pasivitate si sa preia conducerea PSD. Alegerile pentru Parlament se apropie!

 77. 80 Petrisor decembrie 11, 2009 la 7:54 pm

  Bine ca nu s-a facut pe Legea Scornicesti 😉

 78. 81 ELMMAR decembrie 11, 2009 la 8:08 pm

  A venit bok la Gabriela Firea si s-a lasat nebarbierit o zi ca sa para viril.

  P.S.
  Nu se observa daca sta in picioare sau in picioare pe scaun.
  Astept lamuriri.

 79. 82 neutrino decembrie 11, 2009 la 8:19 pm

  Cu acest gen de „articole” si cu actiuni precum cele de contestare a rezultatelor alegerilor, anumite „entitati” s-au grabit sa inceapa campania pentru prezidentialele din 2014. Peste celelate multe etichete puse apasat pe epiderma animalului politic Basescu se mai doreste adaugarea, din vreme, a altora doua: fraudator si factor de dezbinare intre (pe de-o parte) romanii de „Acasa” si de pe „Antene” si (pe de alta parte) romanii de la „Romania International”. Dar nu e cam devreme? Si apoi chiar sa nu stie „entitatile” ca dictatorul Basescu nu poate candida la al treilea mandat prezidential (caci doara nu-i Ion Iliescu)? Hai sa ne umplem timpul cu exercitii de campanie electorala prelungita si sa ne râdem. Ca tot n-avem alta ce face. Interesanta re-introducerea in manipulari a lui Horia Roman Patapievici si Mircea Cartarescu. S-ar putea presupune ca „entitatile” reactioneaza reflex… daca n-ar fi evident ca actioneaza spasmodic. Totusi senzatia mea este ca dl. Nastase se amuza copios si sincer. Pare-se ca toate alternativele previzibile ale viitorului imediat il favorizeaza in egala masura. Care mai de care…

  P.S. Imi place la nebunie modul spontan in care gandeste (fara premeditare) dl. Instalatorul. Ma astept ca din clipa in clipa sa vina cu o postare fluviu care sa inceapa apoteotic: I Have A Dream… Ca tot e negru. De suparare.

 80. 83 tezeea decembrie 11, 2009 la 8:21 pm

  Așa și? Dacă sunteți jurist și pretindeți că vă pricepeți la legi, ce atitudine legală luați?????

 81. 85 Claude decembrie 11, 2009 la 8:28 pm

  Domnule Nastase as vrea sa stiu cind o sa incetati cu luptele din interirul partidului?? Sunt oameni care au muncit, si au pus cariera, jobul in joc pt. ca PSD sa fie invingator…Rasplata: dezamagire si lupta pt. putere in interiorul PSD.
  De aceea nu suntem convingatori pt. cetateni…Nu stim sa pierdem si nici sa cistigam cu demnitate!
  Am luptat cu sufletul si cu intreaga mea inteligenta pt. un partid si pt. un vis frumos….
  Cita dezamagire…nu sunteti uniti…nu sunteti o echipa la centru…iar noi cei „nesemnificativi” – electoratul avem acum de patimit..
  Astept un raspuns de la dvs.
  Cu stima, un alegator fidel!

 82. 86 Ovidiu decembrie 11, 2009 la 8:29 pm

  Am pus un video mai sus ca sa constatati de ce CATALIN VOICU a fost ridicat de SECURITATEA lui BASESCU

 83. 87 neutrino decembrie 11, 2009 la 8:59 pm

  @Ovidiu – Din poaza pari baietelul ala batut mar peste gura de catre tiranul Basescu. Asta ar explica un pic pica pe care o ai pe el. Tu ce ai inteles din filmul ala? Ca eu n-am reusit sa constat de ce a fost ridicat Catalin Voicu (si nu direct Marean Vanghelie) de catre Securitatea lui Basescu. Bine… eu n-am priceput pentru ca… sunt prost ca noaptea, de-aia te si rog pe tine sa-mi explici si sa ma luminezi.

 84. 88 A Palas decembrie 11, 2009 la 9:07 pm

  Chiar ca e de ras ce a decis Curtea azi…numararea (de fapt verificarea) numai a voturilor nule nu este relevanta scoasa din context.

 85. 89 Radu Humor decembrie 11, 2009 la 9:19 pm

  Daca judecatorii CC vor sa intre in istorie( e drept ca atunci Basescu iese ), ar trebui sa dispuna repetarea alegerilor si atunci cu siguranta se va vedea ca 9 oameni pot influenta in bine destinul a 22 de milioane.
  O sansa pe care domniile lor nu cred ca o vor scapa (iar adevarul va fi de partea lor ), mai ales ca in caz contrar , vor fi santajati in continuare, pe cand asa vor deveni cu siguranta facatori de dreptate, la 20 de ani dupa o mare nedreptate facuta unor despoti (mai luminati se pare decat asta), care nu cu viata trebuiau sa plateasca , ci altfel, si poate de asta , blestemul care ne insoteste face ravagii in viata noastra.
  Faceti dreptate domnilor judecatori !
  E vorba de cel putin inca 15 ani pe care ii redati romanilor spre a trai in pace si
  buna intelegere, sau intr-o continua si paguboasa dezbinare !

 86. 90 Cârcotaşu decembrie 11, 2009 la 9:37 pm

  @ Neutrino
  Se pare că tălică, meştere, eşti singurul de acilea care nu ştii, sau te faci că nu ştii, că în mod normal Băsescu nu mai poate catinda în 2014. De aici şi insinuarea că a pornit campania electorală pentru viitor, când de fapt nu s-a terminat cea actuală. Ziceam „în mod normal”, pentru că nu ştim ce modificări constituţionale ne rezervă „mitocanu” în caz că va fi validat. De fapt te faci că nu observi că cei de p-acilea nu acceptă să mai fie prezident nici până-n 2014.
  Drept zicea d-l Năstase, tenace chibiţ. Te-a menajat, da’ până când, că de fapt nu prea eşti chibiţ. Vorbeşti prea mult şi-ţi put picioarele… a Băsescu.

 87. 91 Augustin decembrie 11, 2009 la 9:45 pm

  @ A.N.
  Multe dintre voturile anulate sint stampilate de doua ori. Verifica cineva daca a fost folosita aceeasi stampila? {un indiciu pretios ar fi acela ca textele imprimate de cele doua stampile nu sint paralele)

 88. 92 Razvan decembrie 11, 2009 la 9:50 pm

  Crezi ca se vor renumara voturile? Eu cred ca multe voturi anulate s-au datorat unor persoane care au vrut sa isi exercite dreptul dar au considerat ca nici un candidat nu merita votul lor. Astfel au scris ceva la misto sau au pus stampile unde nu trebuia.

 89. 93 Spiridus decembrie 11, 2009 la 9:51 pm

  In legatura cu numararea voturilor nule, am o intrebare:
  Daca o Comisie de votare a fost cumparata (sa presupunem) si la sfarsit a pus inca o stampila pe buletinele de vot unde era ales M. Geoana, acele buletine s-au anulat (firesc). De unde se stie acum ca nu a pus un votant oarecare doua stampile, asa ca sa anuleze votul? Cum se poate demonstra acest lucru?

  Concluzia mea: hotii prosti pot fi gasiti acum „descoperiti”, dar cei destepti nu. Chiar daca-s hoti.

  Votantii de pe listele cu multe voturi pro-B. se verifica? (adica CNP, nume, adresa…?). S-ar putea sa apara multe surprize…

 90. 94 Aya decembrie 11, 2009 la 9:54 pm

  @

  Carcotasu

  In raspunsul transmis Instalatorului ma refeream la eroarea materiala (cred, in continuare, ca despre asta este vorba) invocand o decizie a Curtii Supreme.
  Astfel de decizii au valoare de precedent.

  Respectiva decizie a Curtii Supreme facea vorbire despre eroarea materiala in cadrul unui text care se referea la o alta speta.
  In materie juridica, acest aspect este neesential- esentiala,in acest caz (ma refer la cel luat in discutie acum) fiind doar referirea, explicita, la eroarea materiala.

  In legislatie nu exista o reglementare explicita a erorii materiale- motiv pentru care se aplica acest precedent (mentionata decizie a Curtii supreme- cu referirea, in text, la eroarea materiala).

  Eroarea materiala trebuie indreptata, in cazul de fata, INAINTEA confirmarii castigatorului alegerilor.
  Acest lucru trebuie facut printr-o cerere de indreptare.
  Tinand cont de faptul ca acea eraore materiala se regaseste in cazul inregistrarii tuturor candidaturilor, consider ca trebuie indreptata in toate cazurile, nu doar pentru cei doi finalisti (sau pentru castigatorul prezidentialelor).

  Iata fragmentul din decizia nr.977 din 17 martie 1999 a Curtii Supreme de Justitie, care ne intereseaza:

  „Greselile materiale care pot fi indreptate prin mijlocirea prevederilor art. 281 din Codul de procedura civila sunt greselile asupra numelui, calitatii si sustinerilor partilor, cele de socoteli, precum si alte greseli strecurate in hotarare, ce pot fi indreptate din oficiu, sau in urma unei simple cereri.
  Notiunea de greseala materiala are, in sensul textului citat, intelesul de eroare materiala vizibila savarsita cu ocazia redactarii hotararii.”

  In cazul nostru, este vorba despre „greseala asupra numelui” (datele de identificare ale unei legi fiind asociabile numelui).

  In ipoteza in care am considera ca nu este vorba despre o eroare materiala (desi, in opinia mea, asta este) inseamna ca ajungem la nulitate (relativa, desigur).

  „Nulitatea relativa
  Definitie: Acea nulitate care loveste in general un act facut de catre o persoana incapabila sau a carei vointa a fost viciata.

  Exista, deci, doua cazuri principale de nulitate relativa:
  -vicierea autorului actului, prin eroare, dol sau violenta
  -incapacitatea autorului, care face actul fara a avea capacitatea de a-l face si fara sa observe prescriptiunile legii in materie de incapacitate (C. Hamangiu, Drept Civil Roman)”

  In cazul de fata, doar la limita (admit asta doar ca exercitiu intelectual!) ne-am putea afla in cazul vicierii autorului actului prin eroare (dolul sau violenta neintrand in discutie; in mod egal, nu poate fi luat in discutie cazul incapacitatii autorului- realizezi ce s-ar intampla daca ar fi invocata incapcitatea, tinand cont de faptul ca documetele au fost semnate de trei judecatori side reprezentantii tuturor partidelor!).

  De lege lata, nu exista o reglementare compacta a nulitatii actului juridic civil. Normele care alcatuiesc aceasta institutie se gasesc raspandite in tot Codul Civil – art. 5, art 790 alin1, art. 803, art 822-823, art. 839, art. 886, art. 953, art. 961, art. 965-966, art. 1008, art. 1010, art. 1067, art. 1157, art. 1167-1168, art. 1190, art. 1308-1309, art. 1211, art. 1689, alin. 2, art. 1712-1716, art. 1774-1776, art. 1900 precum si in alte izvoare de drept civil, precum: Decretul 31/1954 (art. 20 si 34), Codul familiei (art. 129 alin. 3, art. 133 alin. 4 si art. 105 alin. 3 coroborat cu art. 129 alin. 3 si art. 133 alin. 4); Legea nr. 16/1994 (art. 22 alin. 3 si art. 24 alin. 1); Legea nr. 112/1995 (art. 11); Legea nr. 8/1996 (art. 41 alin. 1 si 2, art. 51 alin. 2); O.G. nr. 68/1994 (art. 29 alin. 2); Legea nr. 54/1998 (art. 12 alin. 2); Legea nr. 10/2001 (art. 17, 46 alin. 2, 3, 4, 5) s.a.

  In conceptia moderna, nulitatea relativa a devenit regula- cea absoluta (quod nullum est, nullum producit effectum, adica un act lovit de nulitate nu poate produce nici un efect) devenind exceptia.
  In cazul de fata, la limita (afirm, la limita, intrucat eu sustin ca suntem in situatia unei erori materiale, care necesita, obligatoriu, indreptarea, dar printr-o simpla cerere) ne-am putea afla doar in cazul nulitatii relative.
  In cazul nulitatii relative, trebuie inlaturate numai acele efecte care contravin legii (in cazul de fata, numele- numarul- legii respective) celelalte efecte ale actului mentinandu-se.
  Prin urmare, nulitatea este, in principiu, partiala si remediabila.
  In literatura de specialitate din Romania acestei conceptii i s-a spus chiar ca este “noua conceptie a dreptului civil despre nulitatea actului juridic” fundamentandu-se pe argumente de text (art. 1008 Cod Civil), de cazuistica (solutii ale practicii judiciare) si de drept comparat .

 91. 95 nero decembrie 11, 2009 la 10:07 pm

  D-le Nastase ati ramas asa cum mi-am dorit, cand mam hotarit sa-mi aleg reper un politician prin ani 91 eram si sint f-mindru de mine ca nu mam inselat.Sint un om care in viata am cazut pe locul 2 numai cind am vrut eu pt satisfactia unor;; sefi ;;gest care si d-stralati folosit. Mentionez ca sint de virsta d-stra,pensionar si am fost un simplu mec locomotive. IMI PLAC OAMENI DESTEPTI;si pentru acestiea vreau sa mai traiesc.

 92. 96 neutrino decembrie 11, 2009 la 10:11 pm

  @Cârcotaşu – Am un mesaj pentru tine: sunt suparat. Asta e mesajul: foarte suparat. Mi-ai dovedit faptul ca ma tratezi cu desconsideratie dupa ce-mi daduse-i atatea sperante. Constat pe baza celei mai recente replici pe care mi-ai adresat-o ca de fapt nu-mi citesti cu atentie mesajele. Ai citit doua randuri si te-ai repezit cu raspunsul. Pai asta-i treaba? Gluma, gluma, ca mai glumim si noi dar sa stii ca ai reusit sa ma amarasti. Eu inteleg ca esti amator de dialouri rapide (pe foc automat) dar… Poate mai citesti o data, de doua ori… de ate ori o fi nevoie si pe urma refaci replica. Poti sa faci asta pentru mine? Sa stii ca cu superficiali nu discut domne, nu discut (nici macar nu chibitez)…
  Cu stima, un om suparat.

 93. 97 Aya decembrie 11, 2009 la 10:11 pm

  @

  Augustin

  Ceea ce propui nu duce la concluzii care sa poata constitui probe.

  Sa facem o conventie: admitem ca in casuta candidatului A a fost pusa stampina nr. 1 si in casuta candidatului B stampila nr. 2.
  Evident, suntem in situatia in care votul a fost anulat printr-o manevra ulterioara.

  Cum stabilim care dintre cele doua stampile a fost aplicata fraudulos?
  Cum stabilim CARE vot a fost anulat (mai exact, in favoarea caruia dintre cei doi candidati fusese dat votul electorului)?
  NU se poate stabili nici care stampila a fost aplicata fraudulos si nici care vot (pentru care dintre cei doi) a fost anulat.

  P.S.
  Doar nu vom crede ca autorii farudelor isi vor revcunoaste vina- ar insemna sa fim cel putin naivi (desigur, nimeni nu ne impiedica sa fim!).
  Pe de alta parte, este inadmisibila (sens juridic) aplicarea prezumtiei de vinovatie pentru un anumit membru al comisiei, in functie de eventualele afinitati politice.

 94. 98 Aya decembrie 11, 2009 la 10:13 pm

  @

  Augustin

  Rectific: „Doar nu vom crede ca autorii fraudelor isi vor recunoaste vina”

 95. 99 Criticos decembrie 11, 2009 la 10:15 pm

  @Elmmar
  Salut! Parafraza după Coşbuc m-a distrat şi am încheiat ziua (a mea fu, cea aniversară) cu un hohot de râs. Văzuşi că se şopârli pe-aici că fuseră scoşi la „manipulare” – incredibil! oroare! „cuţit os”! – Mircea Cărtărescu şi Patapieviciul. Aşa că din râs am dat în jelanie cu lacrimi (pericol de inundaţie acasă, fiara mea înoată vitejeşte să ajungă la mine să mă consoleze şi să se salveze de la înec. Dramă mare, Elmmar, manipularea asta!

 96. 101 Augustin decembrie 11, 2009 la 10:43 pm

  @ Spiridus
  Poti sa faci un test practic: incearca sa stampilezi o foaie de hirtie de 2 ori. Vei constata ca scrisurile SINT PARALELE. Nimeni nu va roti stampila cu 90 sau 180 de grade inainte de a pune a doua stampila.
  O asemenea rotire o sa apara doar daca a doua stampila e pusa DE O A DOUA PERSOANA, ULTERIOR. (Ba chiar, foarte probabil, nici nu e aceeasi stampila! Iar asta se poate releva printr-o expertiza simpla) Motiv solid de a se deschide o ancheta.

 97. 102 Mihut decembrie 11, 2009 la 10:46 pm

  Domnule Nastase,

  A facut cineva corelarea cu numarul de autocolante ramase?
  A fost confruntat numarul celor utilizate cu numarul de voturi exprimate? Ca doar cele neutilizate se predau impreuna cu celelate materiale.
  A avut cineva macar aceasta curiozitate?
  Sigur nu coincid, ca doar cine a anulat voturile nu a avut cum sa scoata si autocolantele.

 98. 103 Radu Humor decembrie 11, 2009 la 10:52 pm

  @neutrino:
  „@Cârcotaşu – Am un mesaj pentru tine: sunt suparat. ”

  Ca sa te-nveselesti, vezi ca ti-am lasat ceva la postarea anterioara 😆

 99. 104 Augustin decembrie 11, 2009 la 10:57 pm

  @ Aya
  Parerea mea e ca daca, de exemplu, se constata ca din 140.000 voturi nule, 120.000 au fost anulate FRAUDULOS, e suficient. Las la o parte faptul ca o ancheta profesionist condusa poate stabili cine ar fi avut oportunitatea, timpul, spatiul necesar pentru a aplica cea de-a doua stampila, sau, pur si simplu, cine a avut in primire stampila care NU i s-a inminat, oficial, votantului. Asa ca nu te grabi cu concluziile. Minciuna are, de cele mai multe ori, picioare scurte.

 100. 105 Radu Humor decembrie 11, 2009 la 10:58 pm

  @ Ovidiu
  Cu ce pofta radea Videanu :
  – Cica s-au furat vreo doua voturi la Arad si vreo 3 la Teleorman 😆

  Cand el stia ca s-a furat cu carul (mare !). :mrgreen:

 101. 106 club13 decembrie 11, 2009 la 11:03 pm

  si tususi psd-ul pune Romania intr-o lumina proasta datorita faptului ca nu-si accepta pozitia de partid invins

 102. 107 Dan Patrascu decembrie 11, 2009 la 11:11 pm

  Cu un asemenea rezultat strans cred ca in orice tara s-ar fi apelat la contestarea alegerilor. Sa nu uitam toata tevatura de cand a fost ales G BUsh ca urmas al lui Bill Clinton si cand s-au tot numarat si renumarat voturi.
  http://patrascudan.wordpress.com/2009/12/11/dezbatere-creionati-portretul-intelectualului-public/

 103. 108 Mihut decembrie 11, 2009 la 11:20 pm

  Pe Agerpres, azi:

  16:58 Comunicat de presă Ovidiu Ohanesian: Frauda electorală STS are nume de cod ‘Taurul’

  Frauda electorală STS are nume de cod ‘Taurul’

  Mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) Satu Mare afirmă că în data de 6.12.2009, începând cu ora 13,40, moment în care Mircea Geoană îl depăşea cu mai mult de 5 procente pe Traian Băsescu, a fost pus în aplicare un plan de rezervă (planul B), la ordinul generalului Marcel Opriş, şeful STS, şi sub coordonarea vicepreşedintelui PD-L Adriean Videanu.

  Concret, STS Satu Mare a avut o derivaţie secretă din schema STS conectată la un server din sediul central al PD-L din Aleea Modrogan, având numele de cod ‘Taurul’. Toate judeţele au avut derivaţie din reţeaua principală, mai puţin municipiul Bucureşti.

  Potrivit surselor STS, în noaptea de 6 spre 7 decembrie, la ora 3,15, toate derivaţiile au fost dezafectate sub directa supraveghere a generalului Marcel Opriş, fiecare judeţ decuplându-se pe rând după ce s-au închis şi cheile pe datele finale. Despre acest fapt ştiu doar şefii judeţeni ai STS şi cadrele tehnice, respectiv, doi subofiţeri care au realizat conexiunile. Toate conexiunile au fost operaţionale cu data de 06.12.2009, ora 1,30.

  Afirmaţia că toate datele au fost transmise prin intermediul telefoanelor mobile şi a telefonului guvernamental (T.O.) este falsă, deoarece toate datele au fost transmise electronic simultan cu cele oficiale. STS a avut inclusiv ‘spioni’ de alarmă care semnalau acustic şi vizual depăşirea în procente a unuia sau altuia dintre candidaţi.

 104. 109 neutrino decembrie 11, 2009 la 11:24 pm

  @Criticos – Vad ca ai decis sa transferi dialogul prin medium-ul ELMMAR cu capaciate mare de absorbtie si distorsionare. Scade seara. Vad ca ai abandonat orice incercare de logica si te-ai intors la sentimente si senzatii. Pai ce-ai mai fi putut sa faci? Sa taci si sa recunosti ca nu MAI exista dialog (atunci cand nu mai ai ce spune in apararea ta)? Nu, nu puteai ca esti si tu fata! Si cum cogito nu era prin zona ce ti-ai zis: „lasa ca si ELMMAR e destul de dragut”. Vezi ca e cacanar ca poezia aia cu care te-a vrajit (categoric mai buna decat catrenul tau cu Vietnamul) nu-i apartine. Ca de obicei e un plastograf ordinar.

 105. 110 neutrino decembrie 11, 2009 la 11:32 pm

  @club13 – Unii au pus banul pe Geoana. Gros. Banul, nu candidatul. Acum cand e la decontare se vede ca din vanzarea sau inchiderea unui ziar nu se recupereaza mai nimic. Disperarea si durerea pentru banutzul aruncat in vant (sau de vant), banut castigat din munca cinstita (!), duce la disperare si orbire. Ce mai conteaza Romania aici? Ca sa-si recupereze investitia paguboasa unii sunt in stare de orice. Sa prelungeasca criza politica, sa agite spiritele si sa inebuneasca populatia. O molima sau o iarna groaznica le-ar fi de mare folos ca sa dovedeasca cat de nociv e cel pe care nu-l vor ca observator „federal” al jocurile lor economice via politica (geonistica).

 106. 111 Augustin decembrie 11, 2009 la 11:32 pm

  @ club 13
  Ai dreptate, Romania ar trebui sa bage gunoiul sub pres. Nu conteaza substanta, conteaza imaginea! Nu cei care au facut ilegalitati pun Romania intr-o lumina proasta, ci cei care semnaleaza.
  Atunci, bine!

 107. 112 BOGDAN decembrie 11, 2009 la 11:43 pm

  AM O INTREBARE CARE DORESC SA AJUNGA ACOLO UNDE CINEVA IMI VA PUTEA SI RASPUNDE: TRAIAN BASESCU NU POATE FI ACUZAT DE TRAFIC DE INFLUENTA PT CA A SPSU CU GURA LUI CA L-A PUS SEF LA SERVICIUL DE INFORMATII PE SOTUL CONSILIEREI SAFTOIU??????? CU GURITA LUI A SPUS LEJER SI FOARTE CALM….CA L-A PUS SEF…LA DORINTA SUFLETELULUI EI….
  ASTA NU ESTE O DOVADA CLARA SI INCONTESTABILA PT TRAFIC DE INFLUENTA, DE CE SENATORUL VOICU AR FI MAI MANJIT DECAT EL, CAND PT OMUL ASTA MACAR NU S-A FACUT NICI O CITATIE SAU PLANGERE PENALA, NICI O DOVADA CLARA!!!
  IN CE TARA TRAIM, TOTUL SE FACE CU CASETE CU SEX, CU AMENINTARI SI CONVORBIRI INREGISTRATE, NU MAI EXISTA DECAT LEGI INTERPRETATE IN FAVOAREA LOR, A CELOR CARE LE CREEAZA SI NOI, OAMENII DE RAND, CE SUNTEM? SCLAVI? TAMPITI?!
  RUSINE SA LE FIE!
  BINE CA FURA PANA SI SONDAJUL PE SITE-UL ACESTA, AU INVADAT CA TERMITELE SITE-UL SI VOTEAZA IN NESIMTIRE TOTI CA NU S-AU FRAUDAT ALEGERILE, CAND AU SPALAT ISOTRIA ROMANIEI INCA O DATA CU SANGE NEVINOVAT, DAR D EDATA ASTA ESTE DOAR DSANGELE POPORULUI SI AL NOILOR GENERATII, NU SI AL UNOR DICTATORI, CA IN ’89!
  BATETI-VA JOC DE NOI, CA , INTR-ADEVAR, NOI NU CONTAM!

 108. 113 felix-cat (daniela) decembrie 11, 2009 la 11:48 pm

  @club 13 , despre care Romanie vorbesti? De „cealalta ” sau de….cealalta?

 109. 114 Cârcotaşu decembrie 12, 2009 la 12:09 am

  @ Neutrino,
  Coane, uite care-i treaba, io am citit cu atenţie ce-ai scris matale, da’ modul în care-ai tunat şi fulgerat împotriva poporului PSD-ist că a şi început campania pentru 2014 este ceea ce rămâne, în timp ce explicaţia aia cu faptul că Băsescu nu va mai putea catinda atunci e ceva de subsol. De fapt acuzaţia rămâne, iar restul oricând poate fi revocat. E chestia aia practicată pe larg în presă, conform căreia titlul e totul, chiar dacă conţinutul se referă la cu totul altceva.
  În rest sunt total surprins că te-am putut supăra, eu, unul oarecare. N-o mai zice, să nu mi se suie la cap.
  PS – Şi iarăşi te citez: „…dupa ce-mi daduse-i atatea sperante”. Eu nu mă supăr şi-ncep nici surprins să nu mai fiu. Acu’ cine ştie, o fi de la supărare, o fi venit iară tipul cu pistolul la tâmpla lu’ matale…, sau poate te cuprinde brusc emoţia când mi te adresezi?
  Ce să mai zic acu’, în afară de chestia că nu ţin minte să-ţi fi dat chiar… atâtea speranţe?

 110. 115 propinatiu decembrie 12, 2009 la 12:22 am

  Ca prim si deocamdata unic cartarescolog, autor a peste 1500 de pagini inspirate de capodopera Orbitor, din care mega-exegeza n-am publicat pe propinatiu.ro decat primele 600, as paria pe chiar reportul de la 6 din 49 ca textul Futevânt, presedinte!? care a circulat pe net nu apartine candidatului nostru Nobel cel mai bine plasat, Mircea Cartarescu. Argumente necesare si suficiente se gasesc la inceputul textului intact din 29 noiembrie, autorul real declarandu-si copilaria in Bucovina (Cand mama nu ma trimitea cu treburi la câmpie, mergeam adesea pe plaiurile dragi ale Bucovinei…), nu in regiunea Bucuresti, si la sfarsit, semnatura fiind Arcasul lui Stefan.

 111. 116 kryon decembrie 12, 2009 la 12:59 am

  Chestiunea de astazi cu Diaconescu e un semnal pozitiv. Eu, ca tanar, nu mai am sperante ca se va naste o noua clasa de oameni politici iesiti din sfera politicianismului, a demagogiei ieftine si a nepasarii… Insa, Diaconescu promite…si asa mai apare o micuta scanteie de speranta. Daca un adevarat lider ca Dvs s-ar implica in a sustine un asemenea proiect multi din categoria celor in care ma aflu si eu ar saluta cu respect o prima „incercare” de a crea un partid cu adevarat inscris in doctrina stangii. Se simte nevoia acum mai mult ca niciodata. Sper ca vocea mea rostita cu ajutorul acestor taste va ajunge acolo unde trompa lui Eustachio va spirala idei bune… Cu respect,…

 112. 117 Aya decembrie 12, 2009 la 1:08 am

  @

  Augustin

  Dupa cum ti-am mai spus, nimeni nu poate fi impiedicat sa fie sau sa procedeze naiv chiar crezand in eficienta demersului sau.

  In materie juridica, nu se opereaza cu prezumtii, dar cu legaturi de cauzalitate clar demonstrate, fiind obligatorie si existenta probei materiale (poate, ai auzit de situatia in care nimeni nu se indoia de faptul ca un anumit individ este criminalul unei persoane disparute, dar daca nu se gaseste cadavrul- care ar atesta moartea persoanei in cauza- cel banuit nu poate fi considerat vinovat).
  Prezumtia de nevinovatie este asociabila principiilor (deci nu intra in categoria celor cu care am spus ca nu se opereaza).

  Sa luam cazul propus de tine.
  In materie juridica, faptul ca din 140.000 voturi nule, 120.000 au fost anulate prin folosirea a doua stampile diferite, nu indica frauda- asa cum o indica logica deopotriva cu bunul simt- dar o suspiciune de frauda.

  Pentru ca frauda sa existe (material) ar insemna sa fie demonstrat ca una din stampile a fost efectiv aplicata cu intentia de a frauda, acest lucru implicand sa fie identificat autorul, sa fie facuta dovada actiunii sale efective si acea actiune sa poata fi pusa in conexiune clar, indubitabil, cu ACELE buletine in cazul carora a fost falsificat votul. Deci, sa fie identificat autorul si sa fie stabilita relatia directa de cauzalitate intre actiunea lui si efect- pe ACELE buletine.
  Daca nu sunt intrunite, deopotriva si concomitent, toate aceste elemente, frauda nu este dovedita, ramanandu-se la stadiul de suspiciune.

  Pe de altaparte, insa, constat ca deja s-a lasat o portita prin care sa se stearga pana si posibilitatea (oricum, infinitezimala) de a stabili existenta fraudei (asa cum ti-am spus, depasindu-se suspiciunea prin probare) in cazul voturilor nule.
  Din cate am retinut, sacii cu voturi nule trebuie trimisi, din toata tara, la Bucuresti, aici urmand a se face verificarea buletinelor.

  Tinand cont de numarul mare al acestora, posibilitatea „amestecarii” lor este aproape de neprevenit (dupa parerea mea, aceasta este, de fapt, intentia- dar nu pot proba).
  Pe cale de consecinta, nici macar nu se va mai putea constata PE CARE buletine, DIN CE LOC (sectie) si din care parte a Romaniei au fost aplicate (eventual) stampile diferite.
  Oricum, chiar daca s-ar fi procedat riguros la reevaluare, sac cu sac, in fiecare sectie de votare in parte, posibilitatea probarii fraudei (in sensul deja expus) era atat de mica, incat este, practic, de neluat in seama.
  Dar dupa „calatoria sacilor” pana la Bucuresti, depozitarea lor la gramada (cum altfel?) si cercetarea lor, la fel (am convingerea ca acum se spune ca vor fi cercetati separat, si separat pe sectii de votare- dar nu trebuie uitat volumul imens de munca, necesitatea folosirii unui numar mic de persoane pentru aceasta investigatie- tocmai pentru a elimina, cat mai mult posibil, „imprastierea” raspunderii- si, deloc in ultima instanta, greseala umana urmare a oboselii sau unor chestiuni subiective, care pot sa apara si care sunt de neprevazut si de neprevenit).

  Banuiesc, cu grad mare de probabilitate, ce se va demonstra- neinsemnand defel frauda (pornesc de la ceea ce am semnalat pe blog): faptul ca buletinele continand voturi nule au fost amestecate si contabilizate impreuna (sau, intr-o oarecaare proportie, impreuna) cu buletinele ANULATE de catre comisie (si care nu au intrat in circuitul votarii-am dat deja doua exemple, in acest sens, nu voi insista acum). Contabilizarea lor impreuna duce la situatia in care numarul total al buletinelor inregistrate ca fiind gasite in urne sa fie mai mare decat numarul participantilor la scrutin.
  Aceasta este,de fapt,situatia semnalata, mai nou, pe posturile TV.
  In mod corect, buletinele ANULATE de comisii (care nu au intrat in circuitul de votare- si nu au avut cum sa fie in urne) se evidentiaza separat.
  Numarul total al buletinelor din urne (insemnand suma celor corespunzand voturilor valabil exprimate si a celor nule) trebuie sa fie egla cu numarul participantilor la scrutin.
  Daca, din greseala, la numarul buletinelor cu voturi nule, se aduna numarul buletinelor ANULATE (care nu au intrat in circuit) sigur ca apare ca numarul voturilor este mai mare decat cel al participantilor la vot (ceea ce este imposibil si poate semnala o ilegalitate- caz in care trebuie cercetat totul, identificata posibila cauza si mers, apoi, pe fir).

  Banuiesc ca asta se va descoperi: in sacii cu voturi nule au fost introduse si buletinele anulate, au fost contabilizate nediferentiat (poate, nu la nivelul intregii tari) cele doua tipuri de buletine si asa a aparut greseala. Luandu-se la mana buletin cu buletin si facandu-se sortarea corecta, ar trebui sa se ajunga la situatia in care numarul participantilor la scrutin sa fie egal cu cel al buletinelor existente in urne.

  Cu grad mare de probabilitate, luni (cand s-a spus ca vor fi transmise rezultatele investigatiei) vom afla ca, de fapt, totul este perfect si ca, la mijloc, s-a strecurat o greseala umana.
  Vom afla ca numarul buletinelor folosite de electori (voturi valabil exprimate plus voturi nule) este egal cu cel al participanbtilor la scrutin si ca restul inseamna buletine anulate de comisii (si gresit contabilizate intitial).
  Pot pune pariu ca nu se va mai vorbi macar de suspiciune de frauda, legata de voturi nule.

  Desigur, nimeni nu impiedica sa fie continuata discutia- pot pune pariu ca in afara unor replici repezite (din toate partile, nu doar din tabara opusa- mai ales ca se va fi instalat o puternica oboseala si dorinta de a se sfarsi starea de tensiune) nu va exista un alt rezultat.
  Mai mult, se va spune: „am dat curs solicitarii voastre si tot nu sunteti multumiti- voi vreti neaparat sa fie aratata frauda si, daca nu apare, in urma investigatiei, continuati sa sustineti acuzatiile desi nu existe probe”.

  Din cate am inteles, insa, este posibil ca, dupa incheierea investigatiei privind voturile nule, sa se procedeze si la investigarea voturilor valabile.
  Or, cercetarea buletin cu buletin a voturilor valabile (in mare, de ZECE ORI mai numeroase decat cele nule!) inseamna ca situatia nu se va incheia- intr-un fel sau in altul- inainte de Revelion.

  Te rog sa observi un lucru care mi-a atras atentia: ANUMITI jurnalisti (eu as intra in pamant de rusine sa spun prostia pe care o voi reproduce, caci o spun ei) dar si indivizi implicati in politica afirma, cu hotarare, ca trebuie grabit totul, pentru ca pe 20 decembrie ar expira mandatul actual al presedintelui tarii. ESTE O ABERATIE!

  Afirmatia respectiva este fie expresia unei penibile necunoasteri a Constitutiei, fie o incercare de manipulare publica (mizandu-se pe presiunea publica pentru a se incheia investigatia repede- ceea ce ar presupune si o probabilitate mai mare a scaderii gradului de atentie si a sporirii greselilor umane).

  RESPECTIVII CONFUNDA (voit sau urmare a penibilei si nepermisei precaritati a cunoasterii Legii fundamentale, ceea ce ii descalifica in calitate de „comentatori”) prevederile actualei Constitutii (votate in 2003) cu cele ale vechii Constitutii.
  In noua Constitutie (cea in vigoare, mai clar) mandatul presedintelui NU mai este limitat de ziua corespunzatoare celei in care a depus juramantul cu cinci ani in urma. Pur si simplu, mandatul presedintelui se incheie in ziua depunerii juramantului de catre noul presedinte, fara sa existe o data-limita in acest sens.

  Citez art. 83 (1) si (2) din Constitutia Romaniei:
  (1) Mandatul presedintelui Romaniei este de 5 ani si se exercita de la data depunerii juramantului;
  (2) Presedintele Romaniei isi exercita mandatul pana la depunerea juramantului de presedintele nou ales.

  (Ceea ce spun respectivii era valabil conform vechii Constitutii, nicidecum celei actuale- logic, cea care se aplica).

  In opinia mea, nu este vorba atat despre necunoasterea Constitutiei (chiar nici unul dintre aceia nu o cunoaste- si chiar nu se gaseste nimeni sa ii corecteze pe respectivii, in afara acestui blog?) cat despre o tentativa de presiune psihologica, mutatis mutandis, de tipul celei care s-a incercat a se pune prin inducerea FALSEI IDEI ca, in toamna, ar fi trebuit votat orice guvern, caci, in urma caderii succesive la vot a doua Cabinete, Parlamentul ar fi dizolvat. NIMENI NU PAREA A STI, atunci (dintre cei care perorau permanent pe posturile TV) ca, in conformitate cu Constitutia, Parlamentul NU poate fi dizolvat in ultimele sase luni de mandat prezidential.
  A fost nevoie de o colosala insistenta DE PE ACEST BLOG in sensul sublinierii acelui adevar constitutional, pentru a se renunta la proferarea respectivei evidente minciuni pe care se insista in scop de presiune psihologica.

  Cel mai probabil, schimband forma dar pastrand fondul, si acum ne aflam in aceeasi situatie.

  TREBUIE SPUS SI REPETAT MEREU: INVESTIGATIA TREBUIE FACUTA IN LINISTE, pentru ca NU suntem presati de situatia in care mandatul presedintelui ar fi limitat in timp (putand, astfel, intra in ceea ce ar putea purta numele de „criza constitutionala”).

 113. 118 Spiridus decembrie 12, 2009 la 1:12 am

  1. „Zice Tomac: Legea electorală nu prevede niciun fel de termen pentru trimiterea de către secţiile de votare din străinătate a acestor documente la Bucureşti, spre deosebire de termenul de 24 de ore, prevăzut exclusiv pentru secţiile de votare din ţară. Practica la alegerile anterioare a fost ca aceste materiale să fie transmise în decurs de 2-3 luni, prin curier diplomatic.”
  Daca exista o practica, de ce era nevoie de instructiuni exprese pentru nu se trimite procesele verbale in tara?

  2. Care au fost instructiunile MAE, in aceeasi privinta (expedierea materialelor de votare) dupa primul tur al alegrilor prezidentiale? Adica ce prevedea comunicarea MAE catre sectiile de votare dupa turul I o modalitate de expediere si de ce dupa turul II e diferita (asa rezulta din declaratia lui Tomac)?

  3. A doua instructiune privind expedierea materialelor de votare zi a fost data, declara Tomac, la ora 24.00. Cine naiba statea la ora 24.00 sa vada instructiunile lui Tomac? Evident, este o indicatie pentru ziua urmatoare, ba unii erau deja pe 9 decembrie de mult.
  Ma rog, nu astept raspuns.

  Vorba unui prieten, am si eu o parere, dar nu-s de acord cu ea…

 114. 119 RedCafe decembrie 12, 2009 la 1:17 am

  Tipic pentru Romania…

 115. 120 Aya decembrie 12, 2009 la 1:22 am

  @

  club13

  Pe logica ta, ar fi insemnat ca si Partidul Republican sa puna SUA intr-o lumina proasta, in 2000, la alegerile prezidentiale, cand a fost solicitata renumararea voturilor, George W. Bush demonstrandu-se castigator la limita (George W. Bush a avut doar 537 de voturi in avans fata de adversarul sau, democratul Al Gore).
  Nu imi amintesc ca SUA sa fi avut parte de o imagine defavorabila in urma acelui exercitiu democratic.
  Intrucat nu se aplica masuri diferite din perspectiva democratica, opinia ta nu este valabila (nici) in cazul Romaniei.

  Daca, in 2004, Adrian Nastase nu s-ar fi lasat convins de „vocile interesate” si ar fi solicitat renumararea voturilor (caci el castigase alegerile!) cu totul alta ar fi fost situatia.

 116. 121 viorica buda decembrie 12, 2009 la 1:24 am

  CLUB13
  Prietene ,basescu pune Romania intr-o lumina foarte de proasta de 5 ani. Nu iesti instare sa judeci in ce fel se degradeaza tara asta daca se trece cu vederea frauda aceasta imensa. Stai putin ,rudele de salam ,uleiul,faina etc . nici nu se pot vedea cu toate verificarile !!

 117. 122 Aya decembrie 12, 2009 la 1:31 am

  @

  Augustin

  Daca te-ai prezenta cu argumentul „stampilelor paralelele” in sustinerea ideii de frauda, nici macar nu ti s-ar admite ca proba materiala.

  Ceea ce spui tu poate fi un argument logic- eventual, tipul de argument care ghideaza un anchetator catre identificarea BANUITUTLUI (cu mare probabilitate) de comiterea unei infractiuni, dar sub nici o forma, nici intr-o ancheta judiciara (nici pentru acel anchetator) nici in cazul demonstrarii unei fraude nu este proba materiala!

 118. 123 Cârcotaşu decembrie 12, 2009 la 1:47 am

  @ Aya,
  Scuză-mă, prezentarea tehnică a unei absurdităţi nu o transformă în ceva compatibil cu bunul simţ, iar posesorii acestuia din urmă încep să rişte a nu mai fi feriţi de a încălca prevederi legale instinctiv, ci vor trebui să studieze asiduu codurile civil şi penal, obligaţi fiind a-şi schimba comportamentul (acla al bunului simţ) pentru a fi în concordanţă cu noile prevederi legale, cum zic eu că e aceea a „nulităţii relative”.
  Hai să admitem, începe să devină din ce în ce mai posibil, că un cetăţean e ridicat de pe stradă, deja e la ordinea zilei, dus la procuror şi pus să dea explicaţii de ce nu poartă bască. Este trimis, poate şi-n procedură de urgenţă, în faţa instanţei, care-l condamnă la închisoare de 3 ani pentru „infracţiunea de a nu fi purtat bască, conform legii 117/2007, art „Ţ” al „Ş” etc. Ce contează că legea-n cauză reglementează autorizarea lucrărilor de construcţii? Din moment ce nulitatea-i relativă, omu’ începe executarea pedepsei, urmând ca luminaţii judecători să găsească legea care condamnă „umblatu’ cu capu’ neacoperit de bască”, eventual, ţinând cont de gravitatea faptei, guvernul să elaboreze, în regim de urgenţă, o OU în acest sens. Vor veni unii jurişti să-mi ţină prelegeri despre principiul neretroactivităţii legilor, de cel al „sfinţeniei” dreptului dobândit etc. Ei bine, tocmai ne aflăm la începutul unei epoci în care aceste principii sunt considerate absurde, deci nu mai fac doi bani. Ca atare, omul n-are nici-o şansă, va executa pedeapsa de 3 ani, că n-a avut bască, pe baza Teoriei Relativităţii (evident mă refer la relativitatea nulităţii :shock:), pornită de la „eroarea materială”.
  Şi uite-aşa arată viitorul.
  Sigur, ai înţeles că prezentarea cazului de faţă nu este de fapt decât o reducere la realitate, pardon, la absurd. Dar care-i diferenţa? Metoda de demonstrare rămâne valabilă!

 119. 124 Cârcotaşu decembrie 12, 2009 la 1:57 am

  PS – Şi în mod sigur se vor găsi mulţi să justifice absurdul: Ce-a căutat dom-le fără bască, de ce n-avea? E chiar periculos să fie lăsat liber, să întineze înaltul principiu al necesităţii purtării băştii. Las’ c-aşa-i trebuie, să se-nveţe minte. Dacă trebuie, trebuie!
  Alţii, mai elevaţi, vor conchide filozofic: dura lex sed lex! Oops hai că-ncep să fiu rău. 😯

 120. 125 Aya decembrie 12, 2009 la 2:01 am

  @

  Mihut

  Iti spun si tie ceea ce ii spun lui Augustin: pentru demonstrarea unei fraude este nevoie de probe materiale. Trebuie probata existenta legaturii de cauzalitate intre o anumita actiune (constatata ca existenta, nu banuita!) facuta de cineva IDENTIFICAT si probat material ca autor al actiunii (nu banuit- sau aparut in urma unei deductii logice) si efectul constatat (in cazul propus de tine, s-ar proceda inductiv- nu ar fi nici o problema in asta).

  Sa admitem ca investigatia ar porni de la corelarea numarului de autocolante cu numarul de voturi exprimate (iti atrag atentia ca este vorba de TOTALUL voturilor exprimate- deci si al celor nule, care nu se exclud, asa cum se intelege ca ai considerat, in finalul postarii tale; un vot nul presupune – pana la proba MATERIALA contrarie- participarea cuiva la vot, deci si aplicarea autocolantei pe actul de identitate).

  Sa admitem ca s-ar dovedi ca numarul de autocolate folosite este mai mic decat numarul participantilor la scrutin (al buletinelor de vot folosite- si, deci, al celor evidentiati ca participanti la scrutin).

  Care este dovada MATERIALA (nu prezumtiva, nu logica, acelea nu sunt admise in materie juridica!) a fraudei, in acest caz?
  De exemplu, daca se constata un plus de autocolante, in ce fel poate fi acest lucru dovada materiala a faptului ca unii membri ai comisiilor de votare sau unii dintre observatori- altcineva neavand voie sa participe la numaratoarea voturilor si nici la procesul de votare- ar fi stampilat buletine in plus, pentru un anumit candidat si le-ar fi bagat in urne?
  Cum stabilesti, in baza acelei neconcordante intre numarul de buletine folosite si numarul de autocolante folosite, relatia de cauzalitate intre existenta unui plus de buletine de vot in urne (fata de numarul de autocolante folosite), faptul ca acele buletine au fost stampilate fraudulos (ceea ce ooricum ar trebui probat MATERIAL aparte) SI UN FAPTUITOR clar, nu „generic”?

  Iti raspund eu: NU POTI STABILI nici relatia de cauzalitate, nici proba materiala a fraudei.
  Ceea ce pare -si chiar poate fi- perfect valabil logic, este irelevant in materie juridica, atata vreme cat nu exista proba materiala (sa ne intelgem: existenta unui plus de autocolante- acestea fiind „materiale” nu „spirituale”, de sigur- nu inseamna proba materiala; mai trebuie sa existe si acea relatie de cauzalitate clar dovedita, nicidecum prezumtiva).

  Imi pare rau sa iti spun, dar astfel de investigatii (precum cea propusa de tine- sau de Augustin, cu „stampilele paralele”) pot fi exercitii intelectuale insa in cazul unei anchete si a unui probatoriu juridic, sunt pierdere de vreme. Sau, pot prezenta relevanta pentru un anumit fir logic al investigatiei- dar nu sunt admisibile ca probe in sine.

 121. 126 Aya decembrie 12, 2009 la 2:43 am

  @

  Criticos

  Primesti cu urarile de bine?
  Au trecut mai bine de doua ore dincolo de ziua ta, dar eu, fie si putin mai tarziu, am venit sa-ti urez sa ai parte de tot ce e bun, sa fii senina, fericita, luminoasa si sa-ti ploua in drum cu belsug de frumos si bunastare.
  La multi ani!

 122. 127 Aya decembrie 12, 2009 la 2:53 am

  @

  Nero

  Pentru ca si eu gandesc la fel in legatura cu Adrian Nastase, multumesc pentru mesaj!

 123. 128 Aya decembrie 12, 2009 la 3:09 am

  @

  Tezeea

  Se vede foarte clar ca nu te da afara din casa mintea odihnita pe care o ai.

  Iata ceva care ti se potriveste perfect- mesajul despre prostie parca ar fi fost creat pentru tine.

 124. 129 Aya decembrie 12, 2009 la 3:33 am

  @

  ALM

  Toate candidaturile au fost inregistrate in baza Legii 370/2007, lege prin care s-a acceptat schimbarea denumirii orasului Basarabi in Murfatlar.

  In ordinea inscrierii, candidatii au fost: Constantin Ninel Potirca, Crin Antonescu, George Becali, Kelemen Hunor, Corneliu Vadim Tudor, Mircea Geoana, Traian Basescu (au urmat: Ovidiu Iane, Sorin Oprescu, Remus Cernea, Constantin Rotaru, Eduard Manole).

  Asa ca, judecatorii aveau mintea tulbure din pornire. La fel, reprezentantii tuturor partidelor care, la randul lor, au semnat documentele atat de inteligent sustinute legal. Splendid!

 125. 130 Aya decembrie 12, 2009 la 5:11 am

  @

  ELMMAR

  In replica, un Colind politic al lui Socaciu.
  Buna tara, rea croiala, mama ei de randuiala, aia hotzi, astia hotzi, mama lor la totzi, pleaca-ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii…

 126. 131 Aya decembrie 12, 2009 la 5:21 am

  @

  Toma

  Ai dreptate, nu pot fi „atat” de prosti. Pot mai mult.

 127. 132 Aya decembrie 12, 2009 la 5:25 am

  @

  Dan Costea

  Iti garantez ca se produc efecte.
  Probabil nu ai observat (sau ai fost atent doar la efectele imediate): nu face vreodata ceva inutil.

 128. 133 Aya decembrie 12, 2009 la 5:37 am

  @

  Catalin

  Si Scufita Rosie ce facea?
  A schimbat lupul cu „Taurul” (te pomenesti ca da! mai ales ca asta nu o mananca!)?

  Serios: tu ai pretentia sa te creada cineva? cum ai indrazneala sa jignesti inteligenta altora cu asemenea insailaturi ridicole?
  Nu sesizezi cate aberatii si inadvertente sunt in povestea aceea stupida (nici macar buna de adormit copiii)?

  Du-te inapoi si spune-le sefilor tai sa nu mai trimita aici retardati cu baiguieli de nivelul lor penibil.

 129. 134 Doru Coarna decembrie 12, 2009 la 5:43 am

  Cum s-a permis primirea sacilor cu voturi nule de la BEJ-uri si din diaspora la BEC desigilati? Cum si-a permis BEC sa dea o circulara care cere ca voturile nule sa fie indosariate, adica sa legitimeze desigilarea sacilor? Este clar ca inima fraudarii se afla la BEC unde tanti aia chefuia cu EBA inainte de numararea voturilor la europarlamentare. Acelasi pupincurism romanesc l-a dus si pe Ceausescu unde l-a dus si uite ca se repeta si acum, caci va rog sa observati ca reteta e completa: saracie, minciuna, coruptie, cultul personalitatii (‘ne tragem din Traian…’), interes de clan, sabotarea economiei nationale, institutii abizive care bat studenti si salta oameni de pe strada ostentativ, intuneric in seara votului, frig pe la cei ce nu-si pot achita facturile, atitudine in dispretul populatiei, stat obedient aflat in ofensiva fata de cetateni si ceva foamete; mai crede cineva zaharelul cu democratia, NATO si UE? CCR are acum de dres busuiocul sau isi asuma riscurile totalitarismului, daca va dezamagi vom adauga si Constitutia la enumerarea de mai sus si chiar ramane ca singura solutie schimbarea dramatica a intregului sistem! Si Ahh, am uitat, in plus fata de ’89 somajul, criza si porcina care toate mai inoculeaza ceva venin in societate. Eu cred ca s-a ajuns la limita maxima a suportabilitatii psihice si nu trebuie lasata sa para dilema ori-ori; si totusi, aici s-a ajuns cu Basescu in numai 5 ani si in fapt intr-un an, adica toboganul e mult mai abrupt decat acum 20 de ani, si de aceea e si mult mai periculos. CCR doar judeca sau si rationeaza?

 130. 135 Nana decembrie 12, 2009 la 6:48 am

  @ Aya din decembrie 11.2009 la 10:11 pm

  Fiecara ştampilă are particularităţi lesne de identificat. A doua ştampilare (frauduloasă) ce determină anularea se face , de reguă şi din grabă, cu aceiaşi ştampilă, posibil de recunoscut prin examinarea simultană a buletinelor suspectete. Iată numai o probă –admisă – a fraudei. Mai sunt şi altele, desigur.

 131. 136 Aya decembrie 12, 2009 la 7:17 am

  @

  Marcus

  Buna Marcus!

  Sunt surprinsa ca nu ii mai apreciezi pe ceilalti in functie de ceea ce scriu, dar in baza asocierii cu personaje care iti plac- sau nu, fara a tine cont de faptul ca toti au drepturi egale cu tine, inclusiv de a agrea ceea ce tie iti displace, de exemplu.
  In general, nu sunt in rezonanta cu atitudinile de cenzor, pentru mine libertatea fiind o valoare fundamentala.

  Lamuresc pe scurt un lucru, inainte de a trece la subiect: Neutrino nu are nevoie sa fie „ridicat” de mine la nu-stiu-ce „nivel”- l-am intalnit la „etajul” respectiv, unde era confortabil instalat.

  Observ ca apare o problema ingrijoratoare legata de SOV.
  Te-am creditat totdeauna cu incredere- si cand am fost de acord cu atitudinile tale, si cand mi-au parut excesive (pesonal, refuz excesele- dar, m-am gandit ca s-ar putea ca altii sa aiba capacitatea de a le folosi ca arma strategica; faptul ca nu eram de acord cu acest lucru avea foarte putina importanta din perspectiva ideii mele ca, in istorie, numai rezultatul conteaza).

  Acum, insa, comiti o greseala de dimensiuni cosmice: in dorinta de a-l ataca pe Basescu, esti pe cale de a minimaliza (bine pus in cuvinte!) pericolul pe care il reprezinta un mafiot (sens generic complet): SOV.
  Poate, distanta la care te afli de „cartierul sau general” face ca anumite informatii sa isi piarda consistenta- altfel, nu pot intelege de ce ii reduci nocivitatea pana aproape de pragul tolerabilului.
  Mesajul tau subliminal este ca Sorin Ovidiu Vantu este un biet copil pe langa Basescu- lucru nu doar neadevarat, dar si sfidator la adresa realitatii.

  Si in zonele generic numite mafiote exista delimitari (in sens de „diviziune a muncii”). SOV patroneaza una dintre cele mai periculoase „regiuni” ale criminalitatii organizate.
  Oto dau un exemplu.
  Prabusirea FNI are directa legatura cu caderea Bancii Internationale a Religiilor in care intrau sume colosale de bani negri, proveniti din vanzarile de droguri (Cartelul de la Medelin) si din vanzarile ilicite de armament (pe zona Ucraina, mai ales), bani care erau, ulterior, spalati de SOV via FNI (o piata de capital este un exceptional mod de a spala rapid banii) dupa care, albiti, erau reintrodusi in circuitul bancar.

  Cand BIR a intrat sub supraveghere si NU au mai putut fi depusi bani de catre organizatiile criminale internationale (ar fi fost luata urma sumelor) s-a prabusit si FNI (lipsa de lichiditati- sau criza, cum se numeste asta in cazul pietelor de capital).
  Nu am inventat eu acest lucru despre BIR (si nici nu mi se „pare” sau nu mi-a aparut in urma sofisticatelor mele analize atipice) dar informatiile exista intr-un Raport al Biroul de Informatii al Germaniei Federale (BND), la aceste concluzii ajungandu-se in urma investigarii afacerilor unui avocat- Rudolf Ritter- care avea relatii atat cu cartelul de la Medelin cat si cu BIR.

  SOV era veriga de „spalat banii”- prin firmele sale (in intelegere cu BIR) imprumuta sume colosale de bani (pe termen scurt, cu dobanda mare) le investea in FNI (putand fi considerat „sustinator al pieteli de capital”), se tranzactionau acele titluri stiute (la niste preturi foarte mari), apoi erau vandute si banii reintrodusi, in banca, spalati.
  Acelasi rol l-a avut si Popa (doar ca, acesta, era mult mai „vizibil”).

  De ce crezi ca, acum, lui Vantu i-a fost interzis sa paraseasca Romania?
  Ma intereseaza foarte putin ca ar putea exista, aici, si o lovitura de imagine- interesul meu merge in alta directie: din 1999 semnalez cu ce se ocupa SOV (in 2000 avea sa cada BIR) si ca se afla in legatura nu doar cu cele mai periculoase grupari ale crimei organizate transnationale, dar si cu anumite personaje „bine plasate” in Romania (nu voi da nume acum- dar te asigur ca acel Voicu care nu are, acum, voie sa paraseasca Bucurestii, era in relatie cu SOV; nu numai Voicu, dar si alti indivizi cu stele grele pe umar; si nu erau doar dintre cei cu stele pe umar- dar si unii fara).
  Acum, exista o alta investigatie in curs care s-a aproapiat de final- legat de Vantu. Nu ma intereseaza daca a vorbit sau nu Popa mai mult decat ar fi dorit unii- important este ca va plati Vantu ceea ce trebuie sa plateasca si, odata cu el, un intreg „sir” de „instelati” pe umar si de „civili” legati de ei intr-un sistem mizer (nu dau nume- nu deocamdata- desi stiu fiecare ce loc ocupa in „schema Vantu”, de cine e legat, in ce fel participa la acest „intreg”).

  A incerca sa minimalizezi nocivitatea unui individ atat de periculos- nu doar pentru Romania- numai de dragul de a-i mai da o palma lui Basescu, imi pare lipsa de responsabilitate (e un eufemism- mare, mare de tot!).

  Nu ma intereseaza cine se duce in vizita la Vantu ca sa se relaxeze. Fiecare este liber sa mearga oriunde- repet, libertatea este, pentru mine, cea mai importanta dintre valorile fundamentale. Dar asta nu inseamna ca din cauza ca nu-stiu-cine se imprieteneste cu Vantu – iar acel nu-stiu-cine este adversarul lui Basescu- sa accept aruncarea in derizoriu a imensei nocivitati a lui SOV.

  Intr-un alt plan: PSD a avut posibilitatea de a desemna, in cursa prezidentiala, candidatul care sigur l-ar fi invins pe Traian Basescu fara probleme. Nu ar mai fi existat nici tensiunea de acum si nici alte lucruri mocirloase nu s-ar fi intamplat. Acel candidat se numeste Adrian Nastase.
  S-a preferat- din ratiuni pe care nu le numesc pentru a nu imi potenta o reactie viscerala- desemnarea unui personaj pe care, iata, nici macar o coalitie puternica nu a reusit sa il faca sa invinga asa cum ar fi fost logic.
  Principalul atribut al fortei lui Basescu in aceasta cursa a fost „lipsa de inspiratie” a PSD in desemnarea candidatului sau.
  Detest tanguielile masculine „vai, ce a facut Basescu, iar stam cu elpe cap cinci ani!”. Lucrul acesta era rezolvat daca in cursa intra Adrian Nastase.

  Asa ca, macar barbatii sa lase vaicareala! Si incercarile lipsite de responsabilitate de a face dintr-un sef al unei grupari criminale un individ de rangul „rau dar nu foarte tare” doar pentru a-i mai sterge o palmuta lui Traian Basescu.
  Adevarul trebuie privit in ochi- cine refuza asa ceva, nu are voie sa boceasca, ulterior.

 132. 137 violet decembrie 12, 2009 la 8:57 am

  @ club13:

  Înţeleg cu cine ai votat. Dacă era invers situaţia, tot aşa ziceai?

 133. 138 Mihnea Georgescu decembrie 12, 2009 la 9:29 am

  Domnule Preşedinte Etern Năstase,
  Excelenţă,

  Nu faceţi bine că râdeţi de provinciali, de dobrogeni. Unii s-ar putea simţi jigniţi de aceste aroganţe de Primăverii… Eu unul vă înţeleg şi vă apreciez, dar lumea vă judecă.
  Vă rog eu mult, nu vă mai coborâţi la aceste ironii ieftine, la nivelul lui băse, vi se cacariseşte Blazonul! 😉

 134. 139 Ideologul decembrie 12, 2009 la 10:16 am

  Dialog din 12/12/ la 12:12 în pm

  Marx : Mă trădaşi Traiane !
  Băsescu : Numai aşa pot să-i readuc la comunism, Şefu !

  Obs : pm este la plural, cu referire la mame.

 135. 140 Velisar Iancu decembrie 12, 2009 la 10:29 am

  @criticos,
  la multi ani, sanatate si bucurii, doamna!

 136. 141 imparatia-hobbitului decembrie 12, 2009 la 10:39 am

  Schimbările efectuate înainte de alegeri la tot felul de instituţii, la comanda familiei Anastase, s-au dovedit a fi extrem de inspirate. Cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, al Poliţiei Comunitare, al Doi şi-un sfertului şi al Serviciului Român de Informaţii, PD-L a câştigat fluierând alegerile, în Prahova. Chiar dacă scorul a fost mai strâns decât în primul tur, pentru că şi PSD şi PNL s-au mobilizat la capitolul şpagă, PD-L candidează la un loc în Cartea Recordurilor, la numărul de voturi furate. De la împărţirea de cadouri şi de bani alegătorilor şi până la mituirea reprezentanţilor PSD şi PNL în secţiile de votare, PD-L a pus la punct un sistem aproape perfect pentru fraudarea alegerilor. Şi i-a ieşit!
  Dar, pentru că Băsescu a spus că demersul de contestare e legal, contestăm şi noi, cu mijloacele noastre, rezultatul pe Prahova, socotind că cel puţin cinci procente au fost obţinute de PD-L prin fraudă. Azi, prima parte a unei plângeri penale pe care altPHel o va depune la organele care s-au îmbrăcat în portocaliu!

  2.500 de euro, şpaga pentru reprezentanţii PSD şi PNL în secţiile de votare
  Logic, nimeni nu se va autodenunţa în această privinţă. Nici măcar copiii care făceau campanie pentru PSD şi PNL şi care au fost chemaţi la mai multe întâlniri de primarul Andrei Volosevici, înainte de turul al doilea al alegerilor. Şi de ce ar face-o? într-o ţară instabilă, în care partidul te poate lăsa fără serviciu în orice moment, pentru că totul este controlat politic, oamenii fac ce pot pentru a supravieţui. 2.500 de euro reprezintă salariul pe cel puţin şase luni, pe care îl încasează un om obişnuit. Vi se pare că mai încape undeva onoarea, în faţa dezastrului economic din care politicienii ne asigură că nu ne pot scoate, în următorii zece ani?

  Nu. Dar să lăsăm patetismele pentru perioada sărbătorilor, când departamentul ăsta a solicitat o vacanţă de cel puţin trei săptămâni, fiind, din acest punct de vedere, pe aceeaşi lungime de undă cu departamentul economic, care solicită o vacanţă definitivă, date fiind previziunile pentru anul 2010. Staţi liniştiţi, criza economică nu are cum să ne doboare pe noi, pentru că publicaţia asta a inventat traiul în perioadă de criză. Noi suntem în criză din anul 2000 şi, vă spunem sincer, mai bine ca anul ăsta n-am dus-o niciodată.
  Revenind la frauda pedelistă, aceasta s-a concretizat şi în şpăgile oferite reprezentanţilor PSD şi PNL, care au semnat procesele verbale fără să comenteze. Mai mult, au fost tolerate acţiuni ilegale în preajma secţiilor de votare, unde tot felul de domni au împărţit bani alegătorilor, fără să fie deranjaţi de forţele de ordine. Exemplul concret este pe Strada Recoltei, aflată la o sută de metri de secţia de votare de la sediul RATP, unde locuitorii din zonă primeau bani dintr-un taxi înmatriculat pe o firmă de leasing. Scena a fost filmată şi postată pe http://www.patraru.ro şi difuzată la Prahova TV. Desigur, nimeni din justiţie nu s-a autosesizat.

  Turism electoral, vot de frică şi şpagă în formă continuată
  Acestea au fost alte arme de temut ale pedeliştilor. In urmă cu două numere, vă semnalam că pe strada Băicoi, din Ploieşti, scuzaţi limbajul, un domn poreclit Marţan împărţea alimente în schimbul voturilor pentru Traian Băsescu. Informaţia, adusă la cunoştinţa poliţiştilor, a fost clasată fără discuţii. In raport s-a scris că domnul Marţan, altfel un cetăţean onorabil, era la un grătar, în curte, cu familia. Monitorizat de noi timp de două săptămâni, între cele două tururi, domnul Marţan a continuat să facă nu doar grătare fără număr, ci şi să împartă alimentele pe care nu le mai putea distribui în ziua votului, ştiindu-se urmărit. Poliţiştii de la Secţia Sud au pus batista pe ţambal, la fel cum au făcut-o colegii lor din tot judeţul.
  Votul de frică a fost dat de oamenii simpli. V-am spus de zeci de ori despre liderul de sindicat de la RATP, domnul Anghel Mănăloiu, care le-a zis oamenilor, zilnic, în şedinţe, că trebuie să voteze cu Băsescu, dacă mai vor să aibă serviciu. Asta s-a întâmplat în toate instituţiile controlate de PD-L. Pădurarii, de pildă, au fost adunaţi din tot judeţul şi au votat în secţii speciale, pentru a le putea fi controlat votul. Un rezultat pe secţiile speciale ar demonstra cam cât s-a furat la aceste alegeri. Cât despre turismul electoral, e aproape inutil să mai vorbim. Amenzile aplicate după primul tur nu i-au speriat pe transportatori, care şi-au închiriat şi acum maşinile pentru a-i duce pe oameni la vot sau, mai bine zis, la voturi.
  altPHel promite şi aici o acţiune de amploare, că şi-aşa nu avem ce să facem în vacanţă, pentru a demonstra câţi oameni au votat de mai multe ori în Prahova şi nu numai. E o acţiune care va avea loc la nivel naţional şi în care ne-am implicat cu avântul muncitoresc care ne caracterizează.

  Să demonstrezi o fraudă de asemenea proporţii
  e foarte simplu. Să luăm cazul PD-L. Gecile cu inscripţia ”T. Băsescu” şi pilotele portocalii nu au dispărut. Ba mai mult, gecile pot fi uşor numărate. Dacă PSD ar anunţa un concurs cu premii babane pentru posesorii de geci inscripţionate cu ”T. Băsescu” şi pilote, am afla şi numărul exact al materialelor distribuite drept şpagă electorală. Din acel moment nu ne mai interesează frauda electorală, pentru că deja partidele se vor fi înţeles cu privire la formarea guvernului. Dar un procuror deştept – din păcate nu prea avem dintr-ăştia în Prahova, iar cei deştepţi pe care-i avem nu au ouăle necesare pentru un astfel de război – ar putea merge pe evaziune fiscală, bani negri, grup infracţional şi aşa mai departe. Asta pentru că gecile şi pilotele nu au fost, la fel ca aparatele de radio de anul trecut, înregistrate în contabilitatea partidului. Şi-atunci, cine a împărţit gecile? Cine le-a adus? De ce nu s-au plătit taxe? Cum s-au distribuit gratuit produse care nu aveau cum să intre în ţară cu preţuri mai mici de 10 euro? Cum s-au scăzut în contabilitate firmele care au făcut cadou aceste produse? Şi astfel se mai pot pune zeci de întrebări la care pedeliştii nu au cum să răspundă. O verificare a intrărilor în vamă e suficientă pentru a demonstra o evaziune fiscală de proporţii. Din calculele noastre, coroborate cu informaţiile pe care le avem de la PD-L, portocaliii au împărţit peste 100.000 de geci şi tot atâtea pilote, provenienţă China. La un preţ de 10 euro per bucată, înseamnă două milioane de euro. Cine a dat banii? Iar dacă ajunge în acest punct, orice procuror se va distra de minune. Contabilitatea PD-L Prahova nu cuprinde astfel de sume. Şi, pentru că ne-am cam săturat doar să scriem în ziar, o plângere în acest sens, documentată de avocaţii noştri, va ajunge pe masa procurorilor săptămâna viitoare. O copie va merge la Autoritatea Electorală Permanentă, controlată de PD-L, iar alta, la Garda Financiară, care va fi nevoită astfel să verifice contabilitatea firmelor prin care au trecut aceste produse ”cu valoare de simbol”. Aici intră şi găleţile, şi celelalte produse oferite drept şpagă. Să vedem şi noi ce vor face reprezentanţii justiţiei, pentru a muşamaliza un astfel de caz! Nu sperăm să se rezolve ceva, staţi liniştiţi, dar ne vom distra de minune!
  Pentru că pedeliştii au făcut asta, la fel ca pesediştii în 2004, având siguranţa că nu li se va putea întâmpla nimic. Ei bine, noi ne încăpăţânăm să credem că, asistată, sprijinită cu informaţii la care noi avem acces şi protejată de noi, justiţia poate să funcţioneze. Să vedem, zise orbul!
  Data viitoare, veţi afla câţi bani au venit la PD-L de la petrolişti, adică de la băieţii care fac trafic de produse petroliere.

 137. 142 Bibliotecaru decembrie 12, 2009 la 11:00 am

  Poate că ar trebui refăcute alegerile pentru a se înregistra cum trebuie… glumesc.
  Ce mai contează un lucru aşa de mărunt într-o ţară în care legea oricum este ceva facultativ.

 138. 143 Vasile, decembrie 12, 2009 la 11:01 am

  Hai sa recunoastem, ….O Scrisoare Pierduta,

  Catavenci , Brqanzovanesti, Tipatesti de tot felul am avut mai ceva decit Conu Caragiale!
  Putertea s-a descurcat , mai bine, asa cum a scapato neotenicul Ponta securistii la propriu si la figurat din partide , nu au asa de inventivi in comparatie cu valul nou , val care il are si la pupa si la prova pe Traian Basescu.
  Prin noianul de furtisaguri mie mi-a placut una,unul, de fapt o explicatie a la Videanu, perla demna de o enciclopedie a perlelor.
  Cica:
  -Domnilor s-a reclamat ca sefa/seful unei sectii de votare completeaza olograf la mai multe persoane declaratia pe propria raspundere a votantului de la o sectie speciala,
  – Am dat curs reclamatiei si ne-am deplasat la sectia respectiva , unde ni s-a explicat clar ,ca persoanele respective erau de fapt, analfabete!!!!

  Intrebare:
  Daca erau analfabete cum au putut deosebi ,citi , singuri in cabina numele unui candidat , a fost votul acestor persoane un vot responsabil sau li s-a indicat locul unde trebuie pusa stampila?

 139. 144 Aya decembrie 12, 2009 la 11:28 am

  @

  Mihnea Georgescu

  Adrian Nastase nu sta in cartierul ala de imbogatiti de razboi.

 140. 145 Vasile, decembrie 12, 2009 la 11:55 am

  Aya,

  In sfirsit ai dreptate, Dl. A. Nastase sta in cartierul celor imbogatiti dupa razboi!

 141. 147 Bibicu decembrie 12, 2009 la 12:09 pm

  Cristoiu dând limbi pe unde, şi la România Actualităţi în 12/12/2009 la 9 :30 am, prezice că săptămâna viitoare Băsescu scoate nemţoaica „da” la referendum, adică Frau(da}şi…gata. Aşa, că nu-i ţinu cu neamţul !

 142. 148 blogideologic decembrie 12, 2009 la 12:10 pm

  @ Criticos
  La mulţi ani cu sănătate!

 143. 149 Vasile, decembrie 12, 2009 la 12:19 pm

  Mihnea Georgescu,

  Nu am citit textul cu pricina , (ironii la adresa dobrogenilor),cred insa ca dl. Nastase face haz de necaz.
  Eu i-am precizat ca Mazare a jucat in prima parte la doua capete incercind sa-si salveze sau sa mai stinga din mutiplele acuze ale DNAului , propriul fund dar si pe cel al amicilor de cartel.
  Rezultatul la avut , pentru Mazare au votat o parte din primitorii de pachete electorale, chipurile de ajutor social, ajutoare care provin nu din banii celor peste 200 de firme la care Mazare este arondat, ci din supra taxele platite de oamenii de afaceri din Constanta. La constanta apa este cea mai scumpa din lume, micii intreprinzatori si mediul de afaceri este bombardat de controale,de taxe de zgomot de faptul ca pe cladirea respectiva , propria cladire, iti afisezi numele firmei, taxa de liniste, si sincer inca vre-o alte patru dari, deci acesti oameni nu l-au votat nici pe mazare deci nici pe geoana.
  O alta chestie surprizatoare, pentru mine cel putin, a fost faptul , ca si tziganii si machedonii l-au votat in Constanta pe Basescu, etnia tantzareasca a votat impotriva propriei posibila prima doamna a tarii ,sotia dl. Geoana, machedoanca „Costea” suta la suta!
  Un amic imi spunea ca Mazare i-a invitat pe machedoni , pe „papi”la un local in Mamaia, la Flora, ca sa-i cumpere pentru votul final. Amicul si el machedon ii auzea pe batrini vorbind armaneste intre ei, ” mancam bem si-l votam tot pe Basescu”.
  O ultima chestie ar fi ca in Constanta PSDeul avea o organizatie in fruntea careia ajunsese un domn in tot intelesul acerstei sintagme, Chintoan. Domn Nastase impreuna cu Miron Mitrea a preferat insa un magnat, stiti si de ce?Acum primesc inapoi cea ce au sadit!

 144. 150 Mihnea Georgescu decembrie 12, 2009 la 12:24 pm

  @Aya

  À la guerre comme à la guerre!

  Da, confirm, tehnic vorbind, AN-ul stă „peste drum” de Cartierul Primăverii, puţin mai la nord de zona străzilor cu nume de Capitale, nu de departe de Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi de pe strada Londra, pe strada cu nume „artistic” de Muzeul Zambaccian. EST MODUS IN REBUS.

  Bucureştenii ştiu de ce! 😉

  Frumoasă vorbă „îmbogăţit de război”, îmi aduce aminte de Bunicii mei, persoane eminamente citadine, de veche şi bună tradiţie bürgerlich şi de dispreţul lor imanent faţă de „parveniţi”. Mulţumesc pentru precizare! 🙂

  P.S. Mă cunoşti, Aya, „psiholog blestemat”!

 145. 151 Aya decembrie 12, 2009 la 12:25 pm

  @

  Nana

  Ceea ce spui NU poate constitui proba materiala (nu e admisibila).
  Cum stabilesti legatura de cauzalitate intre acea dubla stampila, o persoana (clar identificata- nu banuita) si faptul ca a aplicat-o pe acele buletine cu intentia de a anula un vot valabil exprimat de catre un elector?
  Iti spun eu: nu se poate stabili. E pura pierdere de timp.
  Mai revelanta imi pare renumararea, la mana, a voturilor valabil exprimate.

  Ca sa nu mai discutam de altceva: este extrem de greu de crezut (ca sa nu spun imposibil) ca frauda a fost produsa atat de fara precautii.
  Logic, cand se are in vedere comiterea unei fraude electorale, miscarea este de amploare- buletinele valide transformate in voturi nule trebuind sa fie imprastiate, in multe sectii de votare, in numar relativ mic pe fiecare sectie in parte (la 140.000 nici nu este greu de realizat si de controlat- admitand ca toate voturile nule ar fi fost urmare a unei fraude, ceea ce e imposibil pentru ca exista si voturi nule „de la sine”, e nevoie de 4000 de sectii de votare in care sa fie aplicata a doua stampila pe cate 35 de buletine, ceea ce nu este nici pe departe greu de controlat prin oameni instruiti in prealabil).
  Este cat se poate de clar ca indivizii care fac astfel de operatiuni sunt instruiti- a crede altceva, inseamna a te imbata cu apa rece. Operatiunea nu are cum sa fie facuta pompieristic. In mod sigur s-ar gandi oricine care ar organiza o astfel de actiune ca ar trebui folosita aceeasi stampila.
  Fara indoiala, exista modalitati de a nu lasa urme specifice, in acest sens.

  Dar exista si cai de a anula voturi valabile fara a folosi stampila.
  Iata, iti dau un exemplu de cum s-ar putea proceda (primul si cel mai simplu care imi vine in minte).
  Nu este nevoie sa se aplice stampila- este suficient ca omul „instruit” sa aiba la indemana cateva markere cu care sa mazgaleasca niste buletine.
  Eventuala replica:”S-ar observa ca toate sunt mazgalite si ar bate la ochi” nu este revelanta.
  Ce legatura de cauzalitate poate fi stabilita intre faptul ca niste buletine sunt mazgalite cu aceeasi culoare (sau aceleasi culori)- deci, corespund unor voturi nule si un faptuitor cert (care?)?

 146. 152 Mihnea Georgescu decembrie 12, 2009 la 12:35 pm

  Pe de altă parte, nici Împăratul Traian nu are gusturi rele în materie locativă, alegând să locuiască nu departe de „Strada Mântuleasa” a lui Mircea Eliade, pe strada cu nume evocator de Ştefan Mihăileanu, aproape de STRADA TRAIAN şi STRADA POP DE BĂSEŞTI, într-un vechi cartier negustoresc din Sectorul 2, despre care Tânărul Paleologu ne-ar putea istorisi mai multe…

  Of, vechii Bucureşti! 😡

 147. 153 blogideologic decembrie 12, 2009 la 12:37 pm

  @ Aya
  Deci în cartierul Primăverii stau îmbogăţiţii de război care au venit în ţară pe tancuri sovietice ? Sau vrei să justifici naţionalizările din punct de vedere alogeno-cominternist ?

 148. 154 Aya decembrie 12, 2009 la 12:41 pm

  @

  Vasile

  Ce s-a intamplat?
  Ai inceput sa citesti pe sarite?
  Am afirmat, foarte clar: Adrian Nastase NU sta in cartierul ala de imbogatiti de razboi (la Cartierul Primaverii ma refeream).
  Ca sa fii si mai lamurit: AN nici nu este un imbogatit de razboi.

  Cartierul in care locuieste ANul are mai putini imbogatiti de razboi decat alte zone bucurestene (sigur ca acum nu poti scapa de specimentele astea oriunde ai locui- ma refer la vechile cartiere selecte, dinainte de razboi).
  Cunosc bine locul, eu fiind o „indigena”.

 149. 155 Aya decembrie 12, 2009 la 1:04 pm

  @

  Carcotasu

  Sunt intr-o pasa de seriozitate (imi trece repede- dar in acest moment, asa sunt).
  Inteleg ca esti de parerea celor care sustin ca trebuia mentinuta, ca regula, quod nullum est, nullum producit effectum- actul lovit de nulitate nu poate produce efecte, nulitatea relativa (care, totusi, nu poate fi exclusa) ramanand exceptia.
  Inteleg ca nu esti de acord nici cu eroarea materiala.

  In aceasta situatie, tinand cont de felul in care s-a procedat la inregistrarea candidatilor, ar trebui sa refacem alegerile (atat primul cat si al doilea tur de scrutin).

  P.S.
  Eu raman, totusi, la ideea ca este o eroare materiala.

 150. 156 instalatorul decembrie 12, 2009 la 1:15 pm

  Inteleg ca dl Geona este si ghinionist, presa zice ca printre voturile nule renumarate au fost gasite mai multe voturi valide pentru dl Basescu decit pentru el. Nu si-a dat dl Geoana soacra afara din casa, ei bine s-ar putea sa il dea soacra afara din casa pe dl Geoana: dupa ce ca a iesit al doilea in alegeri, iata ca dl Geoana are perspectiva de a umbla, in noptile friguroase de decembrie, pe strazi in maieu si chiloti si de a dormi pe biroul de la senat invelit cu ziare. Am avut eu o intuitie ca treaba asta cu voturile nule ar putea cintari intr-o decizie a curtii impotriva dlui Geoana si pare ca asa va fi. Dincolo de asta, pare ca incepe un nou obsedant deceniu: catusele au inceput sa zornaie pe strazi, macar pentru senatorul Voicu (deocamdata), „curat constitutional da’ umflati-l” iese din comedie si intra in viata curenta prin incalcarea procedurilor, au aparut ziaristi care cer „extirpari” de prin partide – tot deocamdata. Mai lipsesc niste scriitori – care sunt ocupati inca prin presa si pe bloguri – care sa intre in curentul „realismului democratic” cu citeva romane in care sa descrie, printre altele, tineretea revolutionara a presedintelui in lagarul comunist de la Anvers si lupta sa revolutionara din portul Rouen. Eu as zice sa nu ne mai incurcam si toate partidele care se opun presedintelui sa fie declarate ilegale, dnii Geoana si Antonescu avind astfel sansa ca – dupa ce dl Geoana isi va recupera hainele de la mama soacra – sa lipeasca in noptile fara luna fluturasi antiprezidentiali pe stilpi, cu sepcile bine trase peste urechi ca sa nu-i recunoasca politia.

 151. 157 Aya decembrie 12, 2009 la 1:31 pm

  @

  Liviu

  Este logic ca acele inteligente documente, foarte serios intocmite, prin care candidaturile au fost inregistrate in baza „legii Murfatlar” ajung la Curtea Constitutionala.
  Este si motivul pentru care am afirmat ca trebuie formulata si inaintata cat mai repede cererea de indreptare.
  Sa vedem cat de repede se vor misca interesatii in cauza dupa ce Adrian Nastase a semnalat acest fapt care l-ar face invidios si pe Caragiale.

 152. 158 Aya decembrie 12, 2009 la 1:44 pm

  @

  Violet

  Sigur ca in PSD exista specialisti in drept.
  Dar, te sfatuiesc sa nu te extaziezi in fata tuturor care se lauda ca ar fi.
  Dintre cati specialisti are, PSD a gasit de cuviinta sa-l delege exact pe cel care a semnat, fara sa clipeasca, documentul intocmit in baza „legii Murfaltar”- asa cum au facut, de fapt, reprezentantii tuturor partidelor.

  Ca atare, asa cum te inclini in fata acelui respectabil specialist din PSD ar trebui sa te inclini si in fata celorlalti, de la restul partidelor care s-au arata de acord cu inregistrarea candaturii „omului lor din Atlanta” in baza „legii Murfatlar’.

  P.S.
  A tunat si i-a adunat- cu judecatorii respectivi la un loc.

 153. 159 Gigione 2009 decembrie 12, 2009 la 2:03 pm

  ATENŢIE!
  TURISM ELECTORAL FĂRĂ BANI…

  1.Se caută un patron de firmă care are interes să câştige Băsescu, deoarece:
  – face parte din PDL, susţinător PDL,
  – are contract cu statul,
  – are probleme (cu controalele) financiare şi e în pragul falimentului… etc…
  2.Patronul anunţă angajaţii că dacă nu câştigă Băsescu, firma va da faliment şi MUNCITORII vor rămâne FĂRĂ SERVICIU, deci toţi muncitorii trebuie să voteze cu Băsescu.
  3.Pentru ca muncitorii să poată fi uşor verificaţi cu cine au votat, vor fi repartizaţi câte 200-300 la câte o Secţie Specială din zona rurală, unde, de regulă, nu va mai vota şi altcineva decât aceşti oameni sau vor vota foarte puţini, astfel încât rezultatul votului va fi uşor de urmărit.
  4.Se organizează turismul în loturi de câte 200-300 de oameni la câte o Secţie Specială din zonă rurală.

  Aceşti oameni pot fi muncitori din firme de asfalturi, de construcţii, angrenaţi în gospodăria locală, persoane care primesc ajutoare de la stat… etc.
  Alţi oameni, precum cei din Poşta Română au fost bombardaţi cu mii de SMS şi zvonuri că dacă va câştiga Geoană va vinde poşta lui Vântu şi oameni vor rămâne fără serviciu. Notă: angajaţii din Poşta Română au un sistem special de abonament Orange, care au numere consecutive de la numărul x la numărul y, astfel încât se ştie că un anumit număr aparţine poştei şi respectiv judeţului cutare…

  IATĂ CĂ SE POATE VOTA CU CINEVA DE FRICĂ ŞI NU NEAPĂRAT CU BANI.

 154. 160 Ovidiu decembrie 12, 2009 la 2:04 pm

  d-le Adrian Nastase, o analiza va rog sa comentati:
  Atat ii trebuia lui Mircea Geoana in strainatate ca sa castige – 28.084 voturi.

  http://stirea.wordpress.com/2009/12/12/mircea-geoana-a-castigat-alegerile-in-romania

 155. 161 fragmentariumpolitic decembrie 12, 2009 la 2:32 pm

  O „LOVITURA DE STAT” ELECTORALA ?!…

  Vointa politica a lui Traian Basescu a fost sa fie un candidat prezidentiabil independent. Confruntati cu riscul pierderii puterii guvernamentale post-alegeri, pedelistii s-au tinut scai de cel care putea impiedica acest lucru, declarandu-i sustinerea electorala, ceea ce s-a si intamplat. Si aici intervine prima ciudatenie, sesizata de majoritatea observatorilor: candidatul independent Traian Basescu apare pe buletinele de vot sub culorile PDL-ului !

  Ceea ce s-a intamplat in mod real la numaratoarea voturilor urmeaza a se sti cu certitudine. Alte ciudatenii, vazute din afara, vin insa din numaratoarea paralela a PDL, care contrasteaza cu exit-poll-urile, si din graba asumarii victoriei inaintea inchiderii urnelor. Nu aduc in discutie in nici un fel problema probelor aflate sub lupa judecatorilor, ci doar o ipoteza.

  Este posibil ca Traian Basescu sa fi crezut in mod sincer in victoria sa. Daca a existat cu adevarat, o asemenea convingere nu putea sa fie decat rezultatul unei „intoxicari” provenind din partea sustinatorilor politici din preajma sa, adica a pedelistilor. Avand toate parghiile guvernarii in mana, acestia nu puteau evita iminentul dezastru post-electoral decat malversand rezultatele scrutinului, pe care sa le prezinte protectorului lor politic ca fiind cele reale. Cunoscand fermitatea si demnitatea izvorate din profesia comandantului Basescu, un asemenea act machiavelic al pedelistilor corupti si profitori nu putea duce decat la obtinerea rezultatului planuit…

  In mijlocul agitatiei produsa de contestatia PSD, surprinde apelul Presedintelui la responsabilitate si calm, in asteptarea deciziei CCR. Mai mult, Presedintele recunoaste si admite ca demersul PSD este un drept legal, constitutional si democratic. Aceasta detasare de partizanatul partidist reprezinta, pentru prima data si in mod clar, o abandonare a statutului de presedinte jucator in favoarea celui de mediator. Sa fie acesta un moment de „clatinare” a convingerii Presedintelui privind victoria in alegeri ?! Oricum, el a fost ca o „palma” (prima ?) data pedelistilor…

  In vine in minte intrebarea dintr-un comentariu de cea mai mare audienta: „Oare democratia este ireversibila ?” Si nu pot sa nu ma gandesc ca schimbarea, prin frauda electorala, a rezultatului unor alegeri prezidentiale seamana izbitor de mult cu o lovitura de stat constitutionala…

 156. 162 Alexandru Marin decembrie 12, 2009 la 2:48 pm

  E blat, au vrut sa-l puna pe Basescu in poll-position.

  Domnule Nastase, se pregateste in subsol un nou partid social-democrat condus de Mitrea, Oprescu si Cozmanca? Sau se pregatesc miscari de trupe in PSD?

 157. 163 Cârcotaşu decembrie 12, 2009 la 2:50 pm

  @ Aya,
  Mă surprinzi. Parcă ziceai că simţul umorului e ceva pe care-l ai sau nu, dar nu poate fi pierdut, iar eu presupuneam că nici în accesele de seriozitate.
  Altfel spus, sigur că sunt împotriva absurdităţilor, oriunde le poţi înâlni, dar mai ales în justiţie. Sunt eu total împotriva multor asemenea, nu le pot califica decât abuzuri ale instituţiei citate, care-şi face viaţa cât se poate de uşoară. Ce altceva aş putea spune despre neobligativitatea instanţei de a motiva sentinţa la pronunţare?? Asta numa’n ţara lui Papură Vodă e posibil.
  Sună al dracului de „normal” o sentinţă de genul: Acuzatul este condamnat la închisoare pe viaţă etc, Yough!
  Cine vrea să ştie de ce, n-are decât să se ducă să consulte dosarul la registratură.
  Foarte mişto faza.

 158. 164 Marcus decembrie 12, 2009 la 3:03 pm

  @Buna Aya: din pacate cred ca nu prea ai inteles sensul postarii mele re:SOV. Nici de departe nu-l consider pe SOV , macar aproape de mielusel, atata timp cat a jucat rolul lupului in intoxicarea PSD cu tinta directa Mircea Geoana. Daca ai fi citit cu atentie, ai fi remarcat ca eu nu-mi chinui buricele degetelor pentru a-i lua Vantului afacerile mai mult decat dubioase la puricat, ci incerc sa gasesc un inteles pentru modul in care acesta a fost tinut de Basescu de Bau-bau in campanie, in custodia lui Mircea Geoana, plecand de la cateva „amanunte” petrecute la postul lui de televiziune. N-are rost sa intru in amanunte, dar spre exemplu ieri, mr.Ursu, i-a zis d-lui Duvaz live „mintiti domnule Duvaz”, atunci cand acesta a citat din memorie o declaratie a Basescului, citat care desi era din memorie respecta esenta celor spuse de chiomb 100%. Sincer sa fiu, si sunt consumator de emisiuni tv pe teme politice, in viata mea n-am vazut/auzit ca un moderator sa-i spuna unui invitat, personalitate politica ,”Mintiti”. Concluziile le tragi singura, dar de data asta, te rog, incearca sa le tragi corect.
  In ceea ce priveste corespondenta ta cu indiferent cine, pe indiferent ce blog, este treaba ta stimata doamna, eu mi-am exprimat o opinie personala in legatura cu persoana respectiva, nicidecum n-a fost in intentia mea sa te cenzurez cumva. De unde ai scos treaba asta, iar este un mare mister pentru mine.
  Iti doresc sarbatori fericite si imi pare rau daca, prin aprecierile mele facute la adresa personajului respectiv, ti-am atins oarece sensibilitati si afinitati cu cel in cauza,
  sa fim iubiti
  marcus

 159. 165 violet decembrie 12, 2009 la 3:12 pm

  @ Aya:

  E clar că acum a tunat şi i-a adunat. Eu m-am referit, de fapt, la faptul că pe timpul guvernărilor PSD nu s-a auzit de astfel de ,,perle”. Probabil că potenţialii oameni mai puţin pregătiţi din PSD de atunci, nu ieşeau în faţă, fiind eclipsaţi de adevăraţii profesionişti.

 160. 166 violet decembrie 12, 2009 la 3:14 pm

  Scuze! ,,..de fapt, la faptul…” Ups! Că sunt o repezită şi mi-e lene să citesc înainte de a trimite comentariul. 😀

 161. 167 Draghi Puterity decembrie 12, 2009 la 3:37 pm

  @fragmentariumpolitic

  C’mon, treaba asta cu „el e bun, da’ il minte partidu'” am mai auzit-o si pe vremea lu’ Ceausescu. Nu e cazul…

 162. 168 Radu Humor decembrie 12, 2009 la 4:08 pm

  @ criticos
  Desi nu te cunosc, imi permit sa-ti urez si eu
  La multi ani !
  (dintr-un motiv mai mult decat personal )

 163. 169 Aya decembrie 12, 2009 la 4:34 pm

  @

  Carcotasu

  Daca urmaresti blogul, vezi cat m-am departat de calculator in 24 de ore.
  Sigur ca am simtul umorului- seriozitatea nu il exclude.

  Neobligativitatea instantei de a motiva sentinta la pronuntare este o nemernicie, altfel nu o pot numi.

 164. 170 Augustin decembrie 12, 2009 la 4:35 pm

  Daca renumararea voturilor nule este ceea ce tocmai am vazut la TV, atunci este, evident, un mare VAX. Si daca PSD-ul asta a cerut, asta va avea!
  Am convingerea ca rezultatul alegerilor nu va fi invalidat, dar este foarte important sa se continue investigatiile pina la capat, pentru ca romanii sa stie exact ce s-a intimplat in 6 decembrie.

 165. 171 e.nichifor decembrie 12, 2009 la 4:36 pm

  Dacă aşa s-au înregistrat „cantindaţii”, nici nu mai mir de ce în motivarea deciziei prin care familiei mele i s-a anulat contractul v/c legea 112/95 stă scris că: data de 8 octombrie 1996, data la care a fost cumpărat apartamentul în care am locuit peste 25 ani, este ulterioară date de 8 octombrie data la care petentul şi-a depus cererea de retrocedare la Primăria Capitalei.

 166. 172 Aya decembrie 12, 2009 la 4:37 pm

  @

  Ovidiu

  Ii trebuiau putin peste de 36.000 de voturi, nu 28.080.

 167. 173 Aya decembrie 12, 2009 la 4:39 pm

  @

  Ovidiu

  Corect: putin peste 36. 000 voturi

 168. 174 ion adrian decembrie 12, 2009 la 5:05 pm

  Revin sa primesc felicitari dar nu vin cu mana goala.
  Asadar sa radem cu CCR de PSD, spun CCR care stia exact ce relevanta va avea acesta prostie cu renumararea nulelor:

  După renumărarea voturilor din 24 de judeţe, s-a stabilit că 583 din voturile anulate îi aparţineau lui Băsescu iar 510 lui Geoană. Se adevereşte ceea ce a zis Băsescu odată: “Eu sînt cel mai mare duşman al meu.” Însă nu credeam să se duşmănească în aşa hal încît să se fraudeze singur.

  După prefraudă şi postfraudă, Băsescu a mai inventat o fraudă: autofrauda.

  Băsescu îşi fură şi propriile voturi dacă vrea. Nici măcar Chuck Norris n-ar putea face asta.

  A avansat exitpolul renumararii:La ce oră iese Geoană să ţopăie?

 169. 175 ion adrian decembrie 12, 2009 la 5:11 pm

  De prin lume adunate, lumii inapoi date

 170. 176 nero decembrie 12, 2009 la 5:14 pm

  In situatia de fata Romania arata groaznic si politic si mai ales economic si dupa cit ma pricep eu acest PDL nu are oameni capabili sa ne scoata din aceasta criza.Am curajul sa spun ca numai un creier luminat si cu autoritate fata de ceilalti colegi poate reusi sa ne duca iarasi spre lumea cu adevarat dorita.Amintitiva de anul 2000-2004 cat efort a depus acel guvern[atat de blamat] lasand tara asa cum se stie de la 1% la 8% fiind cotat si cel mai corupt guvern de cei care dupa 5 ani a dus aceasta tara la -15% aproape de faliment .

 171. 177 Marcus decembrie 12, 2009 la 6:02 pm

  @Criticos: La Multi Ani, Doamna!
  sa fim iubiti
  marcus

 172. 178 gigi decembrie 12, 2009 la 6:02 pm

  Sa radem cu Biroul electoral central!Dar nu numai…
  Sa radem si cu PSD!
  Expertiza grafologica pentru fiecare vot nul.Urmeaza expertiza ADN.
  Sa radem cu PSD!
  Personal astept ca oamenii seriosi din PSD sa ia distanta fata de declaratiile aiuritoare ale lui Duvaz.
  Pana atunci,sa radem cu PSD!

 173. 179 Ioan decembrie 12, 2009 la 6:31 pm

  Guzganul este, pentru cine nu a fost interesat inca sa afle, un mic animal de prada ce iese pe inserat din vizuina in care toata ziua a dormitat asteptand sosirea intunericului. El naste pui vi asemenea soarecelui; cu care dealtfel se aseamana in preferinte si apucaturi. Momentele publice il surprinde pe guzgan de regula in preajma locuintelor, in interiorul lor, uneori chiar in tovarasia unor oameni ai cetatii; cu care intamplator sau nu se inprieteneste legand curioase relatii umane. Neincrezatorul, de ce nu insusi carcotasul, se intreaba cum este posibil ca guzganul „sa penetreze” realatia umana situinadu-se, iata, in centrul atentiei publice. Ei bine momentul s-a produs azi dimineata in premiera, la postul public de radio; pe cand eu savuram in linistea Maneciu-lui din Pamanteni doua oua ochiuri cu telemea de capra rasa pe deasupra. Atunci, amfitrionul …escu, el insusi un mare lingau de c.. presidential, l-a avut invitat pe unul ce ponegreste prin apelativul „nasul” cumetria si incuscrirea laolalta la romani. Omul nostru, lasand deo-parte simtirea si nesimtirea toata, s-a dedicat din prima clipa de emisie radio linsului pe indelete a partilor din urma ale Fostului; de parca insusi ziua cu cele 24 de ore ale sale era ultima dintre cele presidentiale. Sa fie, gandesc eu asa intr-o doara, primul semn dat lumii inconjuratoare despre „desteptarea la romani” la romani. Sau, mai degraba, cei doi au aruncat in eter primul gest dintr-o suita ce va consfintii revenirea pe meleaguri strabune a unor obiceiuri de mult apuse. Sau, de ce nu, Basarabescu si Moraru, doi pupincuristi din Deal, se fac din nou pres pe banii mei in fata unuia adulat si hulit in egala masura de jumatate dintre vorbitorii de Limba Romana de aici sau de aiurea. (sau proportiile, de ce nu, se vor corecta) Sau, mai stii, de acum si la radio toata lumea rade in cor cu Biroul Electoral Central.

  PS

  Eu nu am inteles, pana acum, de ce nu au fost trecuta in revista si nesimtirea salariilor de la RRA; ca slava Domnului prea se plateste regeste schingiuirea „mostenirii …”, nesimtirea si pupincurismul. Sau poate tocmai de aceia?; de parca cele trei „obiective” sunt in egala masura si criterii de apreciere a muncii prestate si unitati de masura a valorii aceleasi munci.

 174. 180 Criticos decembrie 12, 2009 la 6:55 pm

  @Celor care mi-au urat „la mulţi ani” : mulţumiri cu plecăciune şi să trăiţi şi dumneavoastră. Mi-e un pic cam jenă de această alunecare confesivă, nu prea se făcea, dar ce-i făcut e bun făcut şi scripta manent.
  @Instalatorul
  Mă bucur că ţi-ai păstrat umorul, m-a înveselit la culme imaginea dlui Geoană oropsit de soacră şi i se potriveşte de minune.
  @ neutrino (neutrinaş ar fi mai potrivit)
  Te priveşte ce crezi despre mine; ţi-aş putea răspunde în maniera scatologică a postării tale cam ce destinaţie dau eu părerilor tale în legătură cu tot şi cu toţi (toate). De citit însă sper că mai ştii, ca să vezi că Elmmar nu a prezentat textul ca unul propriu. N-ai avut răbdare să citeşti, te-ai grăbit să-ţi spui părerea despre el, te ardea la limbă cuvântul. Constat cu inima îndoliată şi ochi înlăcrimaţi că am decăzut de la „iubita mea” la „fato”. Ţi-am mai spus cui să-ţi rezervi „politeţurile”, că până acum nu mi-am ascuţit limba în ce te priveşte. Nici nu mi-ar face cine ştie ce plăcere, deşi, te asigur, o pot face cu un vocabular mai puţin rău mirositor ca al tău.

 175. 181 Aya decembrie 12, 2009 la 7:20 pm

  PREMONITIE: AMOR POLITIC GHEBOS

  Personajele lui Caragiale erau ridicole, dar sanatoase, spunea Octavian Paler.

  In „D’ale carnavalului”, cand cele doua amante, tradate in amor de acelasi barbat, se paruiesc, rasuna strigatul ferocelui mascul disputat: „Nu dati in oglinzi, ca-s cu chirie!”. Specimentul era lucid-deci sanatos mintal.
  Amorul apare si in „Scrisoarea pierduta”- unde intriga are puternice tente politice. Dar personajele rezolva situatiile cu luciditate, dincolo de penibil. Asta era in Romania lui Caragiale.

  In Romania Mileniului III, amorurile sunt altfel.
  Totul incepe cu simbolice paruieli in public, dupa care partile, initial adverse, se pot iubi cu furie, in baza dosarelor si programelor politice. Cuplarile in amorul politic sunt de-a dreptul spectaculoase si spectaculare (ar putea provoca rasul daca situatia creata nu ar fi de plans!)
  Apare un marinar in rolul sefului din Deal- distributia in rol profilandu-se a fi cu repetitie (in timp ce, un alt personaj, in jurul caruia se reunisera, cu cinci ani in urma, autorii unei jalnice tradari- pierde, acum, se pare, rolul).

  S-ar putea ca dupa ce va fi, pentru a doua oara, titular in rol, marinarul sa se transforme, iarasi, in petitor si, laudand-i “formei politice majoritare” virtutile de fecioara neprihanita- ii va cauta un ginere.

  Barbatii chipesi si puternici, care citesc in “forme” ca in carti deschise, zambesc cu subinteles cand aud vorbele petitorului, caci “forma politica” raspandeste “mireasma” tavalirilor prin cearceafurile marinaresti.
  Va fi ca altadata- dar unde sunt tavalirile de altadata?

  Marinarul va merge in petzit la cel pe care il suduise de „european cu popion”. Acesta ofteaza acum ca-i fara pereche si tare-ar vrea sa aiba parte de o “forma politica”, promitand ca- vorba lui Svejk- nu ii va lua polenul nevinovatiei, caci o respecta.

  Cel ce se profileaza, acum, a fi pe locul doi in cursa se va jura in fata marinarului ca vorbele pe care le scapase despre cea prezentata drept nevinovata fecioara, erau de ciuda ca nu-l baga in seama, nicidecum pentru ca fusese tavalita, dar marinarul ii va oferi doar ceea ce oricum avea- o „forma- floare”.

  Cel suduit de „european cu papion” sopteste suav ca s-a stropsit la „forma politica” doar ca sa aiba exercitiul “menajului”, caci demult il ravnea.

  “Forma politica” si europeanul cu papion vor fi adusi de marinar “la vedere” (ca si cum nu s-ar cunoaste cu bune dar, mai ales, cu rele). Poarta vesminte largi, cu falduri si fiecare se bucura ca nu trebuie sa si le dea jos, caci amandoi au cate o cocoasa.
  Marinarul isi freaca mainile satisfacut: unindu-le destinele, a scapat, dintr-o miscare, de cei doi pe care-i cocoshase.

  „Forma politica” si „europeanul cu papion”, incep sa se distreze cu impartitul scaunelor de prin casa. Unu- „europeanul cu papion”, doua- ia “forma politica”, apoi schimba rolurile de luat si de dat (scaune, desigur).
  Exista cineva care sa puna in scena o asemenea piesa?

 176. 183 eficientaenerg decembrie 12, 2009 la 8:05 pm

  Adriane-is Bronzatul de Calarasi-cu 1,8 mil. de romani in Spania,Italia….vreau sa candidez si eu! Deputatul Madalin Voicu a declarat sambata ca liderul PSD, Mircea Geoana, ar trebui sa se retraga de la conducerea partidului. „PSD are nevoie de o alta conducere”

 177. 185 Aya decembrie 12, 2009 la 9:34 pm

  @

  Violet

  Ai dreptate.
  Cand presedinte al PSD era Adrian Nastase nu ar fi avut tupeul sa iasa in prima linie un individ penibil si vag alfabetizat precum Marean-care-este-almanahe-asfalte (el fiind doar unul dintre jalnicele exemple pe care le ofera, acum, din pacate, linia vizibila).

 178. 186 raduta aristotel decembrie 12, 2009 la 9:56 pm

  REPORTER ,,,,,,SINTE-TI IN CONTINUARE PRESEDINTE ,,,,BASESCU= E FLEAC , I-AM CIURUIT ,,,,,,,,,,,,DA -T….B… E UN ,,,,FLEAC ,,,SA FII,,,PRESEDINTE….. MAREA ONOARE ESTE SA FII OM,,,,. DISCUTAU UNI CAND FACEAU CIURE. SITA,,,,,, POPORULUI ROMAN VA CERNE REALITATEA . CIURUL ESTE NUMAI PENTRU MAMALIGA. SARACI DE NOI.

 179. 187 Ioana Stefan decembrie 12, 2009 la 9:56 pm

  Domnule Prim-ministru,

  Nu ma pricep la lucrurile acestea, dar nu ar fi trebuit ca toate voturile sa fie renumarate (si cele nule si cele valabile)?

  Si daca se renumara, nu trebuia ca totul sa ramana sigilat (OBLIGATORIU SIGILAT!!!) pana la BEC si acolo, cu reprezentanti ai tuturor partidelor sa se faca un control si renumararea?

  Daca voturile vin desigilate, cum mai poate fi sigura neimplicarea celor care le-au renumarat la BEJ?

  Cu stima,
  Ioana Stefan

 180. 189 viorica buda decembrie 12, 2009 la 10:39 pm

  D_L pressedinte,vreu sa va spun si eu o parere personala nu din carti,ci din ce vad in teritoriul incare am ulmblat in campaliile acestea ocupindu-ma direct. Conteaza foarte putin aliantele care se fac la centru ,chiar si la jud. ,depinde de relatia oamenilor din comunitate si alti factori. Cred ca se intimpla asa ,fiind ca lipsesc org . de partid adevarate cu activisti (termen de care ne ferim) .Se formeaza niste gasti manipulate de uni cit tin alegerile. I s-a dat ocazia lui basescu sa se laude ca singur bate toate cualitiile. Fals.

 181. 190 BOGDAN decembrie 12, 2009 la 11:09 pm

  Uitati ce ne asteapta! Uitati care a fost miza impunerii acestui Basescu ca presedinte, crearii falsei impresii ca ne vopr lasa sa alegem liberi pe cine dorim, pt ca apoi frauda sa se faca de fapt, cu ajutorul si sustinerea nu doar a Serviciilor si a Instituiilor romane mituite, ci si a strainilor…..si noi…ce asteptam sa ridice UE ochii asupra ns, sa vada OSCE ca in Romania alegerile au fost fraudate……dar ce, ei sunt fraieri…la cat s-a muncit la distrugerea acestei natii si tari…..nu puteau rata tocmai la final.

  IESITI IN FATA, DOMNILOR, NOI, CARE NU DORIM ACEASTA MASCARADA DE „DREAPTA” LA CONDUCERE, CARE S ENUMESTE PD-L SI TRAIAN BASESCU, NOI, CARE V-AM ALES PE D-VOASTRA SI UNII CHIAR V-AM FOST FIDELI DIN ’89 INCOACE……VA IMPLORAM: SALVATI ROMANIA: MERGETI PANA LA CAPT CU DEPISTAREA FRAUDEI SI LUATI ROMANIA DIN MAINILE ACESTUI TIRAN, A DESPOTILOR LUI SI A CELOR DIN AFARA CARE NE VOR CUMPARA CU TOTUL…DEJA SUNTEM…..

  CE VA TRIMIT ESTE DE ULTIMA ORA.SURSA SIGURA, CREDIBILA.

  ………………………………………………..

  DISCUTIE INCENDIARA ! Piata imobiliara romaneasca, se va prabusi in 2010; Afla cine sunt cei care trag sforile din umbra, pentru a cumpara pe nimic activele majore ale Romaniei , in 2010; Cum au fost inrobiti romanii!

  4 Dec, 2009 Banci, Dezbateri Publice

  In vreme ce romanii sunt hipnotizati de campania electorala, se trag sforile de catre grupurile financiare care se pregatesc sa cumpere activele majore ale tarii, in regim de solduri. O sa va invit sa urmariti o discutie purtata de mine cu un bancher, pe tema scenariului pentru 2010, si o sa va las sa trageti concluziile. Nu conteaza banca unde lucreaza acest om, ci pur si simplu, strategia ampla, pusa la cale peste capetele noastre, care par sa nu se mai dezlipeasca de manipularile si circul campaniei electorale.
  Un fost sef de la CIA spunea ” daca stii cum si cu ce sa manipulezi atentia cetateanului, si pui in stanga lui un spectacol de circ, nu o sa observe portavionul din dreapta lui”

  UI : Cum priveste banca si grupul financiar din care faceti parte, ce se intampla in Romania, in plan economic si politic ?
  Bancher : Suntem incordati insa extrem de motivati, intrucat asteptam producerea momentului la care lucram de circa 10 luni de zile; Banca noastra si-a redus extrem de mult expunerea in Romania, a inchis robinetul creditarii, si am trimis catre headquarter-ul grupului, cat de multa moneda euro am putut; Repet, asteptam acum producerea rezultatului muncii noastre, in cadrul unui plan la care participa extrem de multe grupuri financiare si bancare externe;

  UI : Adica concret in ce consta acest rezultat pe care il asteptati ? Sperati in revenirea economica a tarii ? Veti relua creditarea ?
  Bancher : Naivitatea este o slabiciune de caracter a romanilor; Ma intrebi daca speram in revenirea economica a tarii ? Pai noi speculam si vom castiga enorm de multi bani, tocmai in momentul in care, economia nationala romaneasca, va atinge fundul cel mai de jos al graficului. Himerele legate de cresterile economice din 2010, sunt lansate concertat de analisti, pentru ca aceasta este parte a strategiei noastre, pentru a ne maximiza profitul pe care il vom face, cand balonul speculativ imobiliar si al cursului valutar, ne va indica faptul ca suntem pe trendul castigului maxim. Ma intrebi daca vom relua creditarea ? Creditarea in Romania, s-a facut cu cap; Este adevarat, ca si guvernarea din 2007-2008 ne-a ajutat enorm, atunci cand, ne-am consolidat si ne-am asigurat prin intermediul creditului de consum, dependenta totala a populatiei active, a fortei de munca romanesti;

  UI : In se sens v-ati asigurat dependenta lor totala ?
  Bancher : Simplu; Populatia Romaniei si romanul in general, are un singur bun de pret, care ne intereseaza pe noi bancherii : activele imobiliare. Mai exista si forta de munca a individului, insa aceasta, dupa ce l-ai prins in mreje, este utila de speculat, pentru ca acel individ va munci perpetuu pentru noi. Trebuia sa ajungem cumva la aceste active imobiliare ale romanilor; Normele BNR si legile, nu ne permiteau sa putem acorda in masa, credite ipotecare, plus ca aceste credite ipotecare, nu erau 100% avantajoase pentru noi; Asa , ca am profitat de lentoarea in decizie a BNR, si am investit masiv in publicitate pe segmentul creditului de consum. Stiam inca de la bun inceput, faptul ca, cei carora le acordam credite de consum, nu vor avea resurse sa le restituie, astfel, incat, coroborat cu faptul ca, stiam din 2008, ca aceasta criza financiara va lovi si Romania, am calculat totul extrem de bine; Nu trebuia sa fii geniu bancar, ca sa iti dai seama ca intr-o tara precum a voastra, pur si simplu, efectele crizei urmau sa fie devastatoare pentru ca : [1] nu mai produceati nimic; [2] pietele emergente sunt dominate de multinationale, legate de grupurile financiare si bancare pe care noi le reprezentam; [3] urma sa aveti in 2009 un an electoral in care , pe fondul disputelor politice, era de anticipat ca va veti sapa singuri groapa; La acest din urma punct recunosc ca a trebuit sa ne implicam; si asta pentru ca, daca in 2008, actualul presedinte avea o cota de popularitate de vreo 60 %, noi trebuia sa incingem campania, pentru a impinge politicienii sa ia masurile pe care noi le asteptam.

  UI : Ce masuri asteptati sa ia politicienii ? Spuneti ca ati manipulat partidele ca sa va atingeti scopul economic ?
  Bancher : Iulian, hai sa ne gandim putin. Noi nu a trebuit decat incingem spiritele, si sa creem un cadru in care, oponentul in alegeri al actualului presedinte, sa recupereze handicapul de imagine, astfel incat sa creem romanilor si politicienilor, impresia unei lupte stranse; Iar de aici pana la luptele politice din Parlament, care au intunecat mintile tuturor partidelor a fost doar un pas, insa decisiv a fost momentul in care tara voastra a ramas fara Guvern. Atunci, si acum in acest moment, orice guvern se va forma, este legat ombilical si total la mana noastra, intrucat, are nevoie de banii nostri, pentru a plati salariile, pensiile, etc. Voi v-ati ales cu spectacolul din presa, noi ne alegem cu banii si castigurile. Practic Romania este a noastra, iar dependenta voastra de noi va deveni totala.Actualul presedinte, ne-a pus putin in dificultate, atunci cand a venit cu guvernul PSD-PDL, pentru ca ceea ce noi ne doream era instabilitate economica si politica; a trebuit sa presam extrem de mult pentru ca ruptura la nivel guvernamental sa se produca, sa cada guvernul, sa se amane sosirea transei de bani de la FMI, insa pana la urma, cunoscand mentalitatea colerica romaneasca, am reusit.

  UI : Nu imi vine sa cred; este evident ca suntem naivi si starnim furtuni in paharul cu apa; Hai sa revenim putin la acea legatura intre casele romanilor si creditul de consum.
  Bancher :Iti spuneam ca in 2008, am dat masiv credite de consum; am dat bugetarilor, am dat angajatilor din sectorul privat; Atractia era mare intrucat, nu trebuiau sa prezinte garantii, insa noi stiam ca in 2009, ne vom atinge scopul. Si , in 2009, intr-adevar, pe fondul crizei economice, au explodat restantierii. Asta inseamna ca oamenii nu si-au platit ratele catre banci, iar noi am trecut la executare silita; Aici am avut iar nevoie sa ne concertam eforturile, astfel incat, sa nu existe grupuri financiare romanesti, companii sau persoane private , care sa ne strice planurile, intrucat riscam sa ne trezim ca vin sa cumpere activele imobiliare scoase la vanzare; Asa ca a trebuit sa lovim si mediul de afaceri privat, pentru ca oamenii de afaceri, sa se lupte pentru supravietuire, si sa nu aiba lichiditati pentru a cumpara nimic; A trebuit sa-i facem sa devina preocupati de grija zilei de maine, si sub teama falimentului, ne-am eliminat competitorii. Seful BRD Soc. Gen. spunea intr-un ziar romanesc ca este momentul sa ne eliminam competitorii; Exact asta facem, va eliminam din jocurile economice din propria voastra tara;

  UI : Ati eliminat concurenta autohtona, blocand creditarea pentru firme si blocand piata executarilor silite ?
  Bancher : Corect. Si nu a fost greu. Pe o piata interna gatuita de blocajul financiar, firmele romanesti au fost sufocate de lipsa lichiditatilor, iar guvernul din 2009 a fost lasat fara nici o posibilitate de a asigura resursele financiare; Daca intr-o tara guvernul nu are bani pe care sa-i injecteze in economia nationala, iar noi bancherii, va blocam accesul la credite, firmele ajung fix ca o gradina de flori, expusa arsitei zilnice, pe care nu o mai uda nimeni, si care pana la urma va muri; De aceea spuneam ca a trebuit sa ne agitam putin pentru a impiedica acest guvern din 2009 sa puna in aplicare masurile economice, si sa abatem atentia asupra luptei din campania electorala. Dupa ce ne-am asigurat ca pur si simplu nu va exista riscul sa apara intrusi care sa cumpere activele imobiliare, case, terenuri, scoase la vanzare de executorii nostri bancari, am inceput sa trimitem pe banda rulanta dosarele celor care au luat credite de consum , catre executori. Nimeni nu a sesizat faptul ca, nu ne interesa de fapt sa le vindem casele, ci sa manipulam piata imobiliara, sa o tragem in jos, asigurandu-ne in acelasi timp, ca la momentul potrivit, cand curba prabusirii imobiliare va atinge cel mai de jos nivel, grupurile financiare din tarile noastre de origine, sa cumpere masiv si la preturi de nimic aceste active; Te asigur Iulian ca in 2010, un apartament cu trei camere care in 2008 era evaluat la 150000 euro, va fi scos la vanzare , la executare silita, la preturi de sub 30000 de euro si nu va veni nimeni sa cumpere, pentru ca in 2010 toti vor fi preocupati sa tina bani deoparte pentru ziua de maine; Va fi momentul perfect sa cumparam totul pe nimic. Romanii vor deveni chiriasi in propriile case, pentru ca acesta a si fost obiectivul nostru primordial, si anume achizitiile la preturi infime. Pentru asta era obligatoriu sa ducem piata imobiliara la un maxim, pentru ca pe fondul prabusirii acesteia, noi sa culegem caimacul. Si la plan se adauga si presiunea pe moneda voastra nationala.

  UI : Ce presiune ? Vad acum ca leul se intareste, desi, intr-o tara care nu produce nimic, aflata in criza politica, lovita de criza financiara, nu imi explic care poate fi suportul de intarire a leului.
  Bancher : Pai este vorba de aceiasi reteta, care se invata la orice curs de MBA. Asa cum piata imobiliara a fost dusa de noi la maximuri ireale, pentru ca trebuia sa va dam credite la valori foarte mari, ca sa aveti pe urmatorii 30-40 de platit rate uriase catre noi, pentru a deveni in acest interval de timp, atat proprietarii caselor voastre, dar si asigurandu-ne ca veti munci voi si familiile voastre pentru noi, pentru a plati aceste rate ireale, tot asa, bula speculativa a monedei nationale, trebuie manipulata , insa in sens invers. In cazul speculatiilor pe moneda nationala, trebuie sa ducem leul la un nivel minim, cat mai mic posibil, lasandu-l apoi sa explodeze, sa urce la valori mari, valori reale, undeva catre peste 5 ron pentru un euro. Adica vom face euro atat de scump incat, sa nu va puteti permite sa cumparati activele imobiliare scoase la executare silita, nici cand ele vor avea valori in euro, relativ mici, dar si pentru ca, micimea salariilor romanilor, salarii platite in lei, sa faca din rata catre banca, un cosmar al vietii de zi cu zi. Totul legal, profitand de naivitatea generala, de ternele lupte politice si de tot acest context romanesc , care din 2006 lucreaza pentru noi si in interesul nostru. Iata ca ieri euro era deja la 4,21 lei.

  UI : Asadar totul este componenta a unui plan; cand va fi detonat ?

  Bancher : In ciuda galopului inregistrat de alte active din aceeasi clasa de risc in ultimele zece luni, leul nu are cum sa participe la aceasta revenire , fiind evident pentru orice incepator, ca este totul o bula speculativa ; ” investitorii urmaresc cu ingrijorare mai intai derularea acordului cu Fondul Monetar International, iar mai apoi turbulentele de pe scena politica”, spune Koon Chow, analist la Barclays Capital, una dintre cele mai mari banci de investitii britanice. El considera ca euro ar putea sa coboare spre 4,1 lei.Balon de sapun, care este un element al sarjei finale de cumparare a Romaniei la OUTLET.Pentru ca defapt, prin incingerea campaniei electorale, noi avem acoperirea perfecta ca nimeni nu mai are timp sa ne strice planurile.

  UI : Ce veti face cu acte active, cu casele romanilor ?

  Bancher : Pai este esential sa controlam aceste active, intrucat, ele sunt o moneda de tranzactionare pe pietele internationale; Uitati-va la Dubai acolo unde expunerile bancilor noastre, se lovesc de nevoia de a acoperi pierderile; Pierderile se acopera prin cresterea ritmului de exploatare a muncii celor care au credite la banci; Ei trebuie constransi sa lucreze mai mult, si sa plateasca rate mai mari catre noi; Avand in mana bunul cel mai de pret al unui om, locuinta, acesta va munci pentru noi; Recreem astfel sistemul sclavagist perfect, in care aparenta de libertate, in care mintea si atentia cetateanului este atrasa de lupta politica, fara ca cineva sa mai aiba timp sa se gandeasca la ce li se intampla cu adevarat. Iar cand se vor trezi va fi de fapt foarte tarziu; Noua ne trebuie sa exploatam forta de munca a voastra , sa va impingem sa munciti mai mult ca sa ne platiti noua mai mult.

  UI : Mai am o singura intrebare; Spuneti ca ati contribuit la incingerea campaniei electorale, pentru ca trebuia sa saditi samanta unei confruntari politice puternice, intrucat instabilitatea politica era necesara; Concret, ati platit politicieni romani sa puna umarul la actuala criza politica ?

  Bancher : In mod evident, in 2007 si 2008 am sprijinit si sustinut politicieni care avea acces la fraiele guvernarii, ca sa fim lasati sa derulam amplul program de acordare masiva a creditelor de consum. In 2009 fiind an electoral, grija noastra a fost sa alimentam puternic aparitia unui contracandidat puternic pentru actualul presedinte, care avea o cota mare de popularitate, si am reusit. Mult mai usor si mai ieftin decat ne imaginam. Sa ne intelegem : noua nu ne pasa cine va iesi presedinte, pentru ca sunteti la mana noastra, in plan guvernamental. A fost mai usor pentru ca, aveti in Romania o pasiune extrem de mare, sa va consumati energiile fix in directiile care nu va aduc avantaje, care va ingroapa sansele la un viitor mai bun. Suntem si noi uimiti de modul in care, marea masa a jurnalistilor, ne-au facut misiunea mult mai usoara, implicandu-se in aceasta campanie electorala emotional, doar pe fondul ideii ca actualul vostru presedinte trebuie dat jos, fara sa aiba nici un fel de viziune economica asupra realitatii. Repet, noi doar am alimentat ascensiunea unui oponent puternic pentru dl. Basescu, si restul l-a facut mass-media, si naivitatea voastra , de la sine. Anul 2010 va aduce si rasplata pentru munca depusa de noi in ultimii 4 ani, pentru ca vom aduce Romania la statutul de tara total si , cel mai important, ireversibil dependenta , de fraiele complicatului sistem financiar-bancar mondial. Nu vreau sa par cinic insa, in 1989, toate activele tarii erau ale clasei proletare, adica de fapt ale nimanui, fiind controlate de o mana de oameni care decideau in aceasta tara si pentru a caror bunastare, muncea intreaga natiune ; La 20 de ani, veti fi ajuns fix in aceeiasi situatie, adica nimic nu va mai fi in proprietatea voastra, si veti munci sa va platiti datoriile. Iar economia nationala va fi dominata de multinationalele controlat indirect tot de noi, in vreme ce falimentele firmelor romanesti, detinute de romani, vor continua si in 2010, intrucat fara finantare , fara credite, si cu un guvern care nu are resurse financiare, nu exista sanse de supravietuire. Astfel incat, tinerii romani vor avea doar doua optiuni : angajati la stat, sau angajati la multinationalele straine; In ambele variante, numai noi castigam.

 182. 191 Sibilla decembrie 12, 2009 la 11:31 pm

  @Criticos,
  La Mulţi Ani!


  Sibilla

 183. 192 BCL decembrie 12, 2009 la 11:59 pm

  Parca traim intr-o realitate virtuala, in care DNA e „noul” CEKA, iar CC PCR, calauzit de presedintele ales pe viata si secretar general al PCR, in aplauzele entuziaste ale boborului si marsul hotarit al clasei infratite a muncitorilor, agricultorilor si ‘telectualilor spre urnele de vot, aplica nestramutat principiile sfinte, ortodox-crestine, anticomuniste si „de dreapta” ale democratiei populare si dictaturii proletariatului la programul politic al partidului si conducatorului iubit! Traiasca reforma si modernizarea statului capitalist multilateral dezvoltat, cucerire a intregului bobor! Sub lozinca mobilizatoare „Noi barfim, nu gandim!”, toata Ioropa spre capitalism in zbor! Cincinalul anticomunist victorios in 3 ani si jumatate!

  Si cand ma gandesc ca n-am emigrat pana acum numai pentru ca am crezut ca, la norocul meu rupt in fund, in momentul in care as fi pasit pe pamant american, as fi auzit in megafoane ca S.U.A. au mandria sa anunte integrarea in CAER si in „lagarul” socialist…

  Cu razboiul rece intern am inceput sa ma obisnuiesc, totusi sper sa nu mai am parte de cortina de fier. 😀

 184. 193 ciucuda decembrie 13, 2009 la 12:20 am

  BASESCU TRAIAN recunoaste in inregistrarea de pe http://www.blog.imperiaonline.me urmatoarele:

  1. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI CRISANA (1983), A SECHESTRAT LA BORDUL NAVEI SI A RAPIT DE PE TERITORIUL SIRIEI CINCI CETATENI SIRIENI PE CARE I-A ADUS IN ROMANIA, LA CONSTANTA (NU SE CUNOASTE PRETUL RASCUMPARARII);

  2. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI ARGES, IN 1981, A INCENDIAT 38 DE NAVE SI RADA PORTULUI ROUEN – FRANTA. ADEVARUL A FOST AFLAT IN 1998;

  3. IN CALITATE DE COMANDANT AL NAVEI PETROLIERE CRISANA, A EXECUTAT ACTIVITATI DE CONTRABANDA (1983-84) CU PRODUSE PETROLIERE, PENTRU UNUL DINTRE STATELE COMBATANTE, IN ZONA DE CONFLICT – RAZBOI (LIBAN), ZONA SUPUSA EMBARGOULUI ONU PROBA FAPTELOR TERORISTE.

 185. 194 Aya decembrie 13, 2009 la 2:26 am

  @

  Mihnea Georgescu

  Multumesc.

  Din partea mea:

 186. 195 Aya decembrie 13, 2009 la 4:04 am

  @

  BOGDAN

  Acel interviu este cumplit.
  Constat cu neplacere ca am avut dreptate cand am identificat in Boc sursa priuncipala a raului ECONOMIC in 2009 (seful Guvernului- asta spune si bancheul, ca nu il interesa cine se afla la Cotroceni cata vreme controlau decizia guvernamentala!; tot el sugereaza ca un guvern PSD le-ar fi dejucat total planul!- identficarea lui Boc ca fiind omul lor si, implicit, a lui Pogea, tine chair de o logica simpla; deci, acolo s-au dus 75% din bugetul de stat!).

  Inteleg ca pentru a reusi sinistrul plan in 2010 iarasi au nevoie de Guvern!
  Bref: este deosebit de important cine va fi nominalizat premier.

  Adrian Nastase (un premier extrem de eficient) sau Mugur Isarescu (un finantist cum nu cred ca exista trei in toata lumea)?
  Care dintre ei doi consideri ca ar fi mai potrivit pentru prim ministru in situatia pe care INCA nu au reusit sa o stapaneasca total bancherii straini si multinationalele (urmeaza in 2010- depinzand de CAT SE POT SPRIJINI NEGATIV PE GUVERN

 187. 196 Aya decembrie 13, 2009 la 4:26 am

  @

  Bogdan

  Am trimis mesajul precedent, din greseala. Este incomplet.
  Reiau.
  Bancherul a transmis transparent cu cinism (de fapt, cu sinceritate- care, in context, aparea ca fiind cinism) ca au nevoie, pentru a-si duce planul la indeplinire, in 2010, de un premier cu care sa cada la intelegere (cum a fost Boc, cu complicitatea lui Pogea).

  Logic, pentru a le face planul sa esueze, este nevoie de un premier care sa nu le faca jocurile si a carui politica guvernamentala sa se fi verificat deja ca putand fi eficienta (situatia este supercritica- nu e momentul experimentelor).

  Cei doi care (fiecare avand politici guvernametale diferite, dar foarte eficiente) ar putea scoate Romania din impas sunt Adrian Nastase/ Mugur Isarescu.
  Adrian Nastase si/sau Mugur Isarescu pot sa stapaneasca situatia si sa salveze, la limita Romania.
  Tinand cont de tipul de guvernare specifica fiecaruia, care dintre acestia doi iti pare mai potrivit pentru a fi prim ministru in 2010, astfel incat sa iesim din incercuire?

  Eu l-as prefera pe Adrian Nastase.
  Politica sa economica este foarte eficienta, este un personaj abil si ferm.
  Ar prezenta si avantajul ca Mugur Isarescu s-ar putea ocupa exclusiv de problemnele BNR, de mare importanta in acest demers sensibil si in care trebuie pastrat echilibrul.

  Adrian Nastase l-ar putea determina pe Mihai Tavasescu sa se intoarca in Romania pentru a fi ministru de Finante (este un exceptional ministru de Finante!).

  Interviul acela ascunde o capcana: bancherul lasa a se intelege ca Romania ar avea nevoie de acel imprumut.
  Or, NU este adevarat- nu avem nevoie de acei bani (de fapt, recunoaste ca erau acordate transele- la intelegere cu Boc- pentru a ne indatora inrobitor si nu pentru altceva).
  Ceea ce nu spune- dar se „citeste” printre randuri (iar eu chiar am informatia de niste luni- acum am gasit EXACT locul in care se potriveste!) este ca banii din bugetul Romaniei (pe 2009) au fost „scosi” in niste conturi- Boc si Pogea folosind, criminal, imprumutrile de la FNI nu pentru investitii (de fapt, bancherul spune ca din planul de sufocare a Romaniei erau excluse investitiile) dar pentru plata pensiilor si salariilor (PENTRU CARE EXISTAU BANI DE FAPT- asta fiind o dubla crima a Boc-Pogea!!!).

  Mugur Isarescu si un mare ministru de Finante precum Mihai Tanasescu ar da imediat de urma banilor din buget „scosi in conturi”.
  Deci, situatia este rezolvabila.
  Totul depinde de premier- care va sti ce echipa sa isi faca pentru a scoate Romania din impas. Doamne ajuta!

  P.S.
  Poate aprea exagerat ceea ce voi afirma, dar te asigur ca nu este.

  Totdeauna am spus ca Dumnezeu te ajuta prin oameni.
  Stii ce ai fost tu, cu acest interviu postat pe ACEST blog?
  Mana lui Dumnezeu!

 188. 197 Aya decembrie 13, 2009 la 4:36 am

  @

  ADRIAN NASTASE

  Te rog insistent, acorda maximala atentie textului (lung) postat de Bogdan (decembrie 12, 2009 la 11:09 pm). Este un interviu.

  Nu stiu cum facem- este de acceptat absolut orice cale- dar trebuie sa ajungi prim ministru (am detaliat de ce in cele doua mesaje pe care i le-am transmis lui Bogdan).

  Este evident ca ne aflam intr-un moment supercritic (a propos de ce ni se pregateste- dar si de faptul ca a fost corecta estimarea ca Boc si Pogea AU VANDUT Romania) moment care INCA poate fi depasit.
  Conditia?
  O spune si cel care acorda interviul (el spunand CE NU LE TREBUIE celor cu care s-a incheiat acea intelegere sinistra): un premier puternic care sa faca jocurile Romaniei, nu ale lor.

  Exista doar doua variante salvatoare pentru Romania (ca premier):
  Adrian Nastase/ Mugur Isarescu.
  Doua tipuri de politici guvernamentale diferite, dar foarte eficiente.
  Daca ai fi prim ministru, ar exista si avantajul ca Mugur Isarescu sa se poata ocupa exclusiv de BNR (ceea ce este foarte important pentru 2010).
  Daca accepta si Mihai Tanasescu sa vina (sunt convinsa ca il poti convinge, mai ales in situatia data) pentru a fi ministru de Finante, sigur iesim din impas (la „mustata”) si ne redresam.

 189. 198 blogideologic decembrie 13, 2009 la 7:03 am

  @ Aya
  Nu ţi-ai ascuns niciodată afinitatea cu Vladimir Tismăneanu, şi cu ideologia lui Vladimir Tismăneanu, care este de sorginte alogeno-cominternistă. Îmi place cum au găsit alogeno-cominterniştii pretext pentru naţionalizările de după 6 martie 1945, când la guvernarea României a venit un regim politic anti-românesc. Deci alogeno- cominterniştii sosiţi în România pe tancuri sovietice i-au alungat pe proprietarii legitimi din Cartierul Primăverii. Din câte ştiu eu, majoritatea caselor de acolo, dacă nu chiar toate, au fost construite pe baza unui sistem de creditare, foarte convenabil, pentru locuinţe. De ce minţi Aya, cu atâta sfruntare, că acei oameni care foloseau mecanismele financiare ale economiei de piaţă liberă, oameni muncitori şi “chiaburi” în felul lor pentru că munceau pentru bunăstarea lor, care au fost apoi alungaţi şi prigoniţi cumplit de alogeno- cominterniştii printre care se număra şi tatăl lui Vladimir Tismăneanu, erau “îmbogăţiţi de război” ?

 190. 199 blogideologic decembrie 13, 2009 la 7:43 am

  @ Mihnea Georgescu spune, decembrie 12, 2009 la 12:24 pm : +Bunicii mei, persoane eminamente citadine, de veche şi bună tradiţie bürgerlich+
  Vorbeşti despre bunicul Teohari Georgescu ?

 191. 200 Criticos decembrie 13, 2009 la 8:07 am

  @Sibilla
  Îţi mulţumesc. Aş fi făcut-o pe blogul personal, dacă aş fi ştiut să-l accesez. Din păcate ştiinţa şi îndemânările mele într-ale acestei jucărele la care clămpănesc harnic sunt ca vai de capul lor. Nu mă mai întind la poveşti, că nu prea se potrivesc în această arenă virtuală care e a altuia.
  @Aya
  O necesară lămurire:
  Mi se pare surprinzător că adopţi ca pe o axiomă ideea că elita intelectuală românească este alcătuită exclusiv din indivizii care s-au autoproclamat ca atare într-un fel gălăgios şi agresiv, cu o intoleranţă strigătoare la cer. Şi-au botezat toate răfuielele (frecvente întotdeauna în lumea literelor) drept campanii anticomuniste şi prodemocratice (eventual proeuropene). Spre norocul ei, această naţie produce şi altfel de intelectuali şi aş putea pune pariu că următoarea generaţie de creatori de cultură (sufocată acum de spiritul de gaşcă al autoproclamatei „elite”) se va întoarce cu mânie (ca să folosesc o parafrază) împotriva acestor producători, actualmente, de scandaluri, adevăraţi politruci. Că sunt intelectuală, nu cred că te îndoieşti, că nu fac parte din elită (de niciun fel, nici din cea între ghilimele, nici din cealaltă) e un adevăr: sunt doar iubitoare de cultură, e un temei al vieţii mele şi n-am nicio frustrare cu privire la poziţia mea mai modestă în această sferă, socot că mi se potriveşte, e pe măsura puterilor mele, a darului meu din naştere, pe care-l preţuiesc, căci pentru nimic în lume nu mi-aş schimba vieţuirea mea anonimă cu una strălucită şi cu „succesuri” a unuia care s-a născut cu un handicap major, n-are niciunul din simţuri pentru cultură (în sensul ei vechi, nu cel la modă azi care admite „cultura închisorilor” şi a oricăror grupuri alcătuite după orice fel de criterii; o fi existând o îndreptăţire sociologică a acestei extensii a termenului cultură, însă neinteresantă pentru mine)
  De aceea sunt şocată de fervoarea cu care ieşi la bătaie întru apărarea acestei biete excrescenţe . Întâi că n-au nevoie de apărare, s-au specializat în „bătălii” demolatoare. În al doilea rând ( şi poate că ar fi trebuit să schimb ordinea) pentru că pari să accepţi axioma de care aminteam. Şi te întreb (retoric, evident) cum a fost posibilă îndârjirea (grotescă, în opinia mea) împotriva unui intelectual rafinat şi autentic sprijinitor al culturii (l-am numit pe dl A.N.) pe care „elita” a demonstrat-o ab initio? Fireşte întrebarea ar avea temei şi n-ar fi una pur retorică, dacă zisa „elită” ar pune preţ real pe valorile spirituale şi n-ar fi o gaşcă înfometată de alte valori, cu totul nespirituale. Aş zice că îmi iau rămas bun de la tine şi rămân o sinceră admiratoare a traducerilor tale şi a pasiunii pentru poezie, lucru rar, o ştiu bine.

 192. 201 Doru Coarna decembrie 13, 2009 la 8:41 am

  BCL, nu te obisnui cu razboiul rece intern, caci dupa asta urmeaza epurarile; Romania a mai trecut prin asa ceva si crede-ma, materialul uman ce-l are permite toate abuzurile din lume! Chiar daca Mircea rateaza alegerile dupa renumaratoare noi tot nu trebuie sa cedam. In fapt, fortele politice se constituie in fronturi succesive, daca da chix pdlul va trebui sa preia psd+pnl+restul, tara nu poate fi lasata la mintea unui singur om si a vesnicei institutii a securitatii, liniile de rezistenta in fata crizei generalizate trebuie sa fie asigurate succesiv caci e vorba de existenta natiunii, nu de lideri sau politici. Chiar daca vom asculta manele 5 ani si ne vom amuza cu Boc si cu institutiile statului, tara trebuie sa aiba permanent in rezerva opozitia, si nici Basescu nu-si permite sa o distruga. Astfel ca intrebarea este: cat timp poti minti si fura pana se prind si tiganii? Deja societatea stie raspunsul dar nu a stiut cat de tare sa-l pronunte, deci asteptam sa se formeze fermitatea atitudinii in societate, la asta se referea Brucan, nu la imbogatirea talharilor.

 193. 202 GICA PREDA decembrie 13, 2009 la 8:58 am

  Daca cineva are vreun interes ca urmatoarele alegeri sa fie cit se poate de corecte,desi ma indoiesc,trebuie urgent modificata legea electorala unde s-ar putea copia legea din Ungaria:sectiile de vot sa fie numai pe teritoriul Rominiei,fiecare votant sa voteze numai la sectia la care este arondat fara sectii speciale ,fara liste suplimentare,pentru o asa cauza ne putem rezerva o zi aminind alte preocupari.In cazuri cu totul speciale alegatorul merge cu 2-3 zile inainte la sectia de care apartine face o cerere spune unde merge si daca i se aproba primeste o hirtie si este repartizat la o sectie din locul unde merge.Am tot respectul pentru rominii stabiliti peste hotare definitiv cu pastrarea cetateniei sau doar temporar,trebuie sustinuti si ajutati de guvern si toate institutiile statului dar romini plecati de 20-30 de ani din tara unii si mai mult care nu traiesc realitatea din tara nu pot moral vorbind sa hotarasca soarta tarii,soarta celor ce infrunta realitatile aici,printre altele munca multa pe bani putini si totisi construim o socitate pe care o vren libera si o tara pe care o vrem prospera.Se spune ca cei de afara au trimis milti bani in tara ,dar sint banii lor tara le garanteaza investitiile si depozitele deci ca in orice bisnis avantaj reciproc.Ma revolta pretentiile unora care vor sa se intoarca in tara dar sa li se asigure locuri de munca bune si neaparat bine platite omitind ca acele locuri pe care le pretind sint create dupa munca multa pe bani putini ale celor care nu au plecat.Ar trebui urgent recuplate alegerile parlamentare cu cele prezidentiale sa nu mai fim permanent intr-o campanie electorala

 194. 203 santinela decembrie 13, 2009 la 9:26 am

  Asta vroiam sa zic si am fost criticat de AYA.
  Pina acum domnilor de la PSD nu ati vazut ca existau nereguli chiar de la inscrierea candidaturilor? Unde erau oamenii nostrii? Sigur ca este de ris,dar ca sa cistigi alegerile ai nevoie de oameni de actiune, de oameni care sa se bata la fiecare sectie de votare si sa fie vigilenti.Asa ceva PSD-ul nu a avut.Aya vad ca te legi tot timpul de Vanghelie( nici eu nu pot sa-l sufar) dar acesta a „cistigat” Bucurestiul!
  Acum tot apare pe post un PSD-ist care cere „expertizarea” grafologica a tuturor declaratiilor pe propria raspundere.Este penibil si face numai rau partidului. Orice om cu scaun la cap isi da seama ca asa ceva este imposibil.Nu se poate realiza nici in 5 ani de zile,dar vad ca Djuvaz este lasat de partid sa bata cimpii.Pe cind noi ne bateam in „exprimari de inalta tinuta culturala”, in ideologii sofisticate etc.PDL-ul a cistigat alegerile prin organizare exemplara,beneficiind de oameni care nu s-au dat la o parte de la nimic. De acest lucru imi este ciuda de mor.

 195. 204 blogideologic decembrie 13, 2009 la 10:09 am

  „Chiar daca Mircea rateaza alegerile dupa renumaratoare noi tot nu trebuie sa cedam.”
  Corect !

 196. 205 Mihnea Georgescu decembrie 13, 2009 la 11:09 am

  @Aya

  Mulţumesc!

  @Titus Filipaş

  Avea dreptate @Aya în ceea ce vă priveşte, chiar sunteţi un fascist antisemit, e drept, cu o vastă cultură.

 197. 206 contele decembrie 13, 2009 la 11:15 am

  Doru Coarna

  „Astfel ca intrebarea este: cat timp poti minti si fura pana se prind si tiganii?”

  Ce vrei să spui ?

 198. 207 Radu Humor decembrie 13, 2009 la 1:04 pm

  Referitor la postarea lui @ Bogdan de la 11:09 din 12/12 :
  Pai de ce crezi ca s-au decalat prezidentialele de parlamentare, care coincid *(2008, 2009) tocmai cu criza mondiala si nationala ?!
  Ca sa ne tina in alegeri continue, cu tot ce deriva de aici( bani cheltuiti, dispute indarjite ), departe de adevaratele probleme, sa nu observam ca ne fura closca de pe oua ( sau ouale de sub closca, nici eu nu mai atiu cum e corect, poate ne spune domnul Nastase ), in timp ce noi ne jucam de-a alegerile care dau rezultate dinainte stiute (de unii).

 199. 208 Radu Humor decembrie 13, 2009 la 1:13 pm

  @Mihnea Georgescu:
  „Avea dreptate @Aya în ceea ce vă priveşte, chiar sunteţi un fascist antisemit, e drept, cu o vastă cultură.”

  Stai bre linistit ca nu te taie nimeni imprejur, pe cand noi suntem in pericol sa
  ni se taie… macaroana bunastarii, din cauza unor artificii provocate de
  multinationalele din car evrei nu vrei, fac si-ai tai parte 😉

 200. 209 Aya decembrie 13, 2009 la 2:56 pm

  @

  Neutrino

  Esti, desigur, de acord cu principiul ca inainte de a te pronunta in legatura cu ceva anume trebuie sa te documentezi. In mod egal, cand te pronunti, trebuie sa tii cont cel putin de datele explicite furnizate de materialul documentar.
  Fara indoiala, asa procedezi de obicei.
  Am afirmat „de obicei” pentru ca, pornind de la o replica pe care ti-a dat-o Criticos, am procedat la obligatoria documentare (am citit cu atentie postarile) si am constatat ca legat de ELMMAR ai procedat diferit, referindu-te (evident) la poezia „Noi vrem pa neamt” pe care a reprodus-o.
  Afirmi despre el ca ar fi „plastograf”. Aprecierea este total nedreapta intrucat, in preambulul textului reprodus facuse mentiunea „primit pe mail de la romani impartiali”. Ca atare, la limita, ai fi putut afirma ca acei expeditori ar putea fi plastografi in ipoteza ca nu ar fi mentionat sursa :”Academia „Catavencu””.

 201. 210 Exasperat decembrie 13, 2009 la 3:18 pm

  Domnule Năstase,

  Citind atent comentariile dumneavoastră am realizat că nu mai pot privi cu entuziasm realitatea politică de după 6 decembrie. Eram realmente pasionat de ce se întâmplă în viaţa politică autohtonă şi noaptea de 6 – 7 mi-a luat tot avântul…tot elanul. Nu mai dorm bine, nu mai am chef de nimic, simt un gol mare în stomac, mi-e rău…Încerc să pricep de ce..care să fie motivul pt care resimt atât de tare înfrângerea lui Mircea Geoană. Nu aveam nimic de câştigat personal dacă devenea preşedinte. Şi totuşi, resimt eşecul lui ca pe al meu. E cea mai mare dezamăgire a mea din ultimii ani.

  Vă spun sincer că nu prea mai ştiu încotro s-o apuc. Vorbeam cu un prieten la începutul campaniei electorale şi-i spuneam că, dacă Traian Băsescu obţine un nou mandat, facem tot posibilul şi plecăm în Statele Unite. Măcar acolo nu mai trăiesc cu sentimentul ăsta nenorocit de nesiguranţă publică, cu psihoza nebună că telefonul îmi e ascultat, iar convorbirea va fi făcută publică la un moment dat etc etc…
  La începutul anului depun actele pt viză. Sper să reuşesc.

  Petruţ

 202. 211 ELMMAR decembrie 13, 2009 la 8:29 pm

  O dedicatie pentru Mircea Geoana, care acum evolueaza la Punctul de intalnire, adica emisiunea lui Radu Tudor

 203. 212 Dani decembrie 13, 2009 la 10:22 pm

  @ ELMMAR

  Ai facut o alegere potrivita.
  O frumoasa dedicatie pentru Mircea, de la Margareta.

 204. 213 Aya decembrie 14, 2009 la 9:46 am

  @

  Santinela

  Marean-care-este NU POATE castiga vreodata Capitala si nu a castigat-o nici acum!
  Asta e o legenda pe care el a lasat-o (dupa ce ca este asa cum stim, din punct de vedere intelectual, mai e si mitoman!).
  Electoratul bucurestean are o cu totul alta structura decat oricare alta zona a Romaniei si va respinge orice ii propune un individ ca respectivul.
  „Care-este-almanahe-asfalte” ar fi „obtinut” la prezidentialele din 2009, in Capitala, un rezultat de perdant- adica exact, ce a „obtinut” si cand a candidat la Primaria generala a Bucurestilor. Reactia ar fi fost de respingere, ca si atunci (stii bine ca nu sufera comparatie candidatura la sectorul 5 cu incercarea de a „cuceri” Capitala).

  Capitala a fost castigata in 2009 de Adrian Nastase si de militantii intelectuali care au actionat DOAR pentru ca indemnul a venit de la el.
  Este jignitor pentru acei oameni sa fie banuiti ca ar fi fost influentati de „care este”!

  In anul 2000, cine crezi ca a lansat semnale (care au si fost receptate!) catre intelectualitate (inclusiv catre cea cu convingeri de dreapta), catre elitele intelectuale, de a iesi la urne si a-l vota pe Iliescu? Iti spun eu: Adrian Nastase. Mesajul a fost receptat si, apoi, indemnurile PUBLICE au venit din partea lor.

 205. 214 Radu Humor decembrie 14, 2009 la 10:58 am

  @ Aya:
  „Capitala a fost castigata in 2009 de Adrian Nastase si de militantii intelectuali care au actionat DOAR pentru ca indemnul a venit de la el.”

  Esti chiar nedreapta, ca sa nu spun altfel :mrgreen:
  Capitala a fost castigata prin Crin Antonescu si a nu recunoaste acest lucru e echivalent cu a recunoaste ca alegerile au fost castigate,pe bune de Basescu !!


 1. 1 Diaconescu iese la încălzire – Palatul Sutu Trackback pe decembrie 11, 2009 la 9:15 pm
 2. 2 Băsescu se joacă * de-a democraţia * pregătind instaurarea Dictaturii ! « Sfinxul Trackback pe decembrie 12, 2009 la 2:51 am
 3. 3 Frauda electorală STS are nume de cod “Taurul” « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe decembrie 12, 2009 la 3:25 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: