Basescu : propunere la misto !

Noua propunere de candidat pentru postul de prim-ministru a lui Basescu ne arata ce inseamna „interesul national” pentru el.

Intrebare pentru cei care l-au votat in 2004 : cinci ani au fost de ajuns sau mai vreti inca cinci ?

172 Responses to “Basescu : propunere la misto !”


 1. 1 Dragos noiembrie 6, 2009 la 1:52 pm

  Noi, comentatorii de pe acest blog, VOTAM BASESCU !

 2. 2 leo noiembrie 6, 2009 la 1:54 pm

  Partidul care se coboară într-atât în care să trimită fie şi femeia de serviciu la întâlnirea cu noua marionetă a lui Cacealma-Vodă, partidul care va intra în sala aia a Parlamentului în care se va vota mizeria asta de teatru absurd numită „guvernul Negoiţă”, e demn de DISPREŢ!
  Ceea ce ar trebui să facem, ar fi să ne strângem cu toţii în faţă la Cotroceni, şi să stăm ACOLO, într-o nouă PIAŢĂ A REVOLUŢIEI, A UNIVERSITĂŢII, A CUI VREŢI până când cancerul ăsta ce a infestat precara noastră democraţie DISPARE DE ACOLO!

 3. 3 octaaa noiembrie 6, 2009 la 2:06 pm

  Stiti ce am obsevat eu? Ca cei ce l-au votat in 2004 nu il mai vor deloc azi. Mai repede il plac azi cei ce nu l-au votat in 2004.

  Asta e un fenomen(si ar trebui cautata o explicatie) interesant. Si anume ca basescu si-a schimbat foarte mult electoratul, in doar 5 ani. Ceea ce nici Iliescu si nici Constantinescu nu si-au schimbat.

  Poate ca multi au fost in 2004 foarte increzatori in basescu. Au fost amagiti. Iar dispretul lui basescu fata de tara i-a dezamagit de tot. Ori, ca sa fi dezamagit, inainte de toate trebuie sa fi amagit.

 4. 4 Catalin Cindea noiembrie 6, 2009 la 2:08 pm

  Au fost de-ajuns!

 5. 5 Daniel O. noiembrie 6, 2009 la 2:09 pm

  Lui Basescu ii e teama ca pierde alegerile, ca pierde totul, de aceea incearca sa obtina macar functia de premier pentru PDL, acum cat mai e presedinte. Se bazeaza pe teama parlamentarilor de a-si pierde mandatul in cazul in care ar respinge si a doua propunere de Guvern. In realitate, nu exista justificare pentru dizolvarea Parlamentului, pentru ca vina este a presedintelui. Singura vina a Parlamentului este ca nu asculta de presedinte, ca nu i se supune. Majoritate avem.

 6. 6 Karakas noiembrie 6, 2009 la 2:16 pm

  Propunerea arata nu doar „mistoul” fata de pooopor – cu asta ne-a obisnuit – dar si teama sa ca va fi „mincat” electoral daca nu tine friele puterii, inclusiv capacitatea de a manipula alegerile. Lui ii trebuie un pedelist sa ii frece puntea, nu un democrat care sa ii erodeze din autoritate si sa ii submineze planul sau pentru o Romanie mai prezidentiala, mai dictatoriala.

 7. 7 theodora0303 noiembrie 6, 2009 la 2:25 pm

  Inca din anul 2000 cand cetateanul roman Basescu Traian a castigat primaria Bucurestiului si-a facut simtita prezenta GRIPA BASESCU. Acum in 2009 a venit momentul sa eradicam aceasta gripa cunscuta si sub numele de gripa portocalie sau gripa PDL.
  Simptome:
  1.Pierderea temporara a memoriei ceea ce ii face pe cei care au contactat virusul sa nu mai poata gandi cu propriul creier si sa repete ca papagalii ceea ce virusul le dicteaza.
  2.Persoanele care au fost infectate cu acest virus isi pierd partial sau in totalitatea verticalitatea morala.
  Cetatenii cu drept de vot sunt rugati sa se prezinte pe 22 noiembrie la sectiile de votare la care sunt arondati si sa se vaccineze cu unul din cele trei vaccinuri existente pe piata: Mircea Geoana, Crin Antonescu sau Sorin Oprescu, dupa preferinte.
  http://theodora0303.wordpress.com/2009/11/06/gripa-portocalie-simptome-tratament-si-mod-de-administrare/
  Cu deosebit respect

 8. 8 Plano noiembrie 6, 2009 la 2:39 pm

  LOVITURA DE STAT!!!
  Basescu nu doreste sa-si trimita minoritarii portocalii in OPOZITIE!

  O institutie, PRESEDINTELE, care nu vrea sa predea puterea administrativa in mana fortelor politice majoritare, alese democratic, comite, cel putin, o tentativa de LOVITURA DE STAT!

  Parlamentul ar trebui sa sesizeze Curtea Constitutionala care sa judece conflictul constitutional dintre Parlament si Presedinte si, daca Basescu nu-si reconsidera pozitia, sa sesizeze PARCHETUL GENERAL impotriva lui Basescu pentru savarsirea infractiunii de subminarea puterii de stat!
  Abuzul e evident. Nu mai este de joaca!

 9. 9 violet noiembrie 6, 2009 la 2:52 pm

  Eu, cu siguranta, nu mai vreau!!

 10. 10 Karakas noiembrie 6, 2009 la 2:52 pm

  Interesant ca lui Isarescu i se pare o propunere buna, pentru ca, spune el, ar fi tinar:

  „… Negoiţă este o alegere bună, pentru că este o persoană tânără”, a spus Isărescu

  http://www.mediafax.ro/politic/isarescu-negoita-este-o-alegere-buna-pentru-ca-este-o-persoana-tanara-5086503/

  Inteleg ca Isarescu e fericit ca Negoita i-a facut strazile din jurul bancii. Motivatia sa insa imi suna destul de portocalie, adica ilogica, irelevanta, si scoasa din context. Fumigena pentru Basescu…Hai sa adormim poporu’. Daca era barbat de stat Isarescu lua o pozitie mai verticala.

 11. 11 leo noiembrie 6, 2009 la 3:02 pm

  Dacă tot n-avem ce să mai discutăm discuţii, că zarurile-s aruncate, cămăşuţa cu mânecuţe cu şnuruleţ îi dată la dezinfectat anti-gripă 9, să nu se îmbolnăvească bolnavu, dacă tot te-ai apucat de dat din casă, de curiozitate, Manuela, şi pe la tălică mişună ajenţi sub aşa descoperită acoperire, încât până şi afonii în hackeristică de prin stânele patriei – în care internetu se aduce cu găleata – se pot dumiri că postează de la Cancelaria PM??!
  Dom’le mi-e şi groază când mă gândesc că ajenţi d-ăştia ar trebui să facă faţă unor ajenţi cu double-O pe bune, nu la şto ca ajentu leo007… 😆

 12. 12 un razes noiembrie 6, 2009 la 3:21 pm

  V-ati intrebat ce inseamna interesul national pentru d-vs! Eu cred ca aproape tot ce ati facut in ultimii ani a insemnat adevaratul „misto” fata de aspiratiile viitoare ale natiunii romane! Daca n-ar fi fost cei cu care v-ati coalizat poate erau destui! Bineinteles ca toti cei care se simt romani adevarati vor vota cu BASESCU!

 13. 13 felix-cat ( daniela ) noiembrie 6, 2009 la 3:28 pm

  Desemnarea lui Negoita !?! Ca sa-l citez pe Orban : „…..este cantecul de labada a lui Traian Basescu ..” Nu-mi vine sa cred ca am ajuns sa-mi doresc sa treaca timpul mai repede ( in detrimentul anilor mei :)) ) si sa vina ziua de 22 nov . Pe 6 dec se va sfarsi acest cosmar , aceste umilinte , aceasta sfidare…..

 14. 14 instalatorul noiembrie 6, 2009 la 3:30 pm

  Inca nu imi dau seama daca presedintele face misto de noi ori face misto de el insusi, dar probabil ca ne vom da seama dupa cele trei zile in care dl Negoita isi va confectiona propunerea de guvern.
  Desemnarea dlui Negoita este una dintre putinele propuneri pe care presedintele le putea face din interiorul pedele. Este o propunere, doar ca desemnarea dlui Negoita vine prea tirziu si dupa macar doua fapte pe care eu le consider erori ale presedintelui – si pe care le-am semnalat pe blog. Daca propunerea Negoita venea din prima si ca propunere a pedele, atunci ar fi fost loc de discutie. Presedintele a pierdut, dupa parerea mea, un tempo si a reusit sa arunce o umbra asupra unor oameni, dl Boc si dl Croitoru. Ramine sa vedem in urmatoarele zile daca dl Negoita va avea un joc personal sau nu, asta fiindca imi amintesc ca fusese dorit ca si candidat la primaria generala, dar a invocat atunci motive de sanatate. De atunci mi-a ramas intrebarea daca dl Negoita face un joc diferit de cel al presedintelui, ramine sa aflu raspunsul acum. Nu vreau sa mai discut linia de propaganda prezidentiala: este o propunere primar la primar, fiecare apreciat de locuitorii din zona in care isi exercita primariatul. Linia de propaganda mi-e clara. Ceea ce ma intereseaza este sa vad in ce masura dl Negoita va face exact jocul presedintelui si poate sa aflu si raspunsul la intrebarea de ce nu l-a propus presedintele pe dl Negoita din prima. Oricum, pare ca presedintele incearca sa joace un joc cu electoratul peneleului si mai ales cu electoratul situat intre penele si pedele.

 15. 15 Cornu noiembrie 6, 2009 la 3:31 pm

  Cred ca sunt intrunite conditiile pentru ca Basescu sa fie acuzat de „subminarea economiei nationale” Art 165.1 si „actiuni impotriva ordinii Constitutionale” Art 166.1 din Codul Penal. Sa fie JUDECAT SI CONDAMNAT acest marinar imbecil .

 16. 16 Alex noiembrie 6, 2009 la 3:36 pm

  Propunere la misto?
  Slabeste coalitia pro-Johannis: UDMR e interesata sa afle propunerile de ministri ale lui Liviu Negoita
  http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-11-06&id=44025

 17. 17 Cornu noiembrie 6, 2009 la 3:36 pm

  Subminarea economiei nationale

  Art. 165
  Fapta de a folosi o unitate din cele la care se refera art. 145, ori de a impiedica activitatea normala a acesteia, daca fapta este de natura sa submineze economia nationala, se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
  Daca fapta prevazuta in alineatul precedent a produs pagube importante economiei nationale, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

  Propaganda in favoarea statului totalitar

  Art. 166
  Propaganda in vederea instaurarii unui stat totalitar, savarsita prin orice mijloace, in public, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
  Propaganda consta in raspandirea, in mod sistematic, sau in apologia unor idei, conceptii sau doctrine cu intentia de a convinge si de a atrage noi adepti.

  Actiuni impotriva ordinii constitutionale

  Art. 1661
  Intreprinderea oricarei actiuni pentru schimbarea prin actiuni ilegale si prin violenta a ordinii constitutionale sau a caracterului national, suveran, independent, unitar si indivizibil al statului roman se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

  Complotul

  Art. 167
  Initierea sau constituirea unei asociatii sau grupari in scopul savarsirii vreuneia dintre infractiunile prevazute in art. 155-163, 165 si 1661, ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unei astfel de asociatii sau grupari se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.
  Pedeapsa pentru complot nu poate fi mai mare decat sanctiunea prevazuta de lege pentru cea mai grava dintre infractiunile care intra in scopul asociatiei sau gruparii.
  Daca faptele prevazute in alin. 1 au fost urmate de savarsirea unei infractiuni, se aplica regulile de la concursul de infractiuni.
  Nu se pedepseste persoana care, savarsind fapta prevazuta in alin. 1 sau 3, o denunta mai inainte de a fi fost descoperita.

  Compromiterea unor interese de stat

  Art. 168
  Distrugerea, alterarea ori ascunderea unui document sau inscris in care sunt stabilite drepturi ale statului roman in raport cu o putere straina, daca fapta este de natura a compromite interesele de stat, se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

  Comunicarea de informatii false

  Art. 168/1
  Comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, daca prin aceasta se pune in pericol siguranta statului, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

 18. 18 radu popa noiembrie 6, 2009 la 3:40 pm

  😉 DA! 5 ANI NE’AU AJUNS!

 19. 19 che noiembrie 6, 2009 la 3:50 pm

  deja „la misto” este un eufemism, comparand cu ce rautate razbate din propunerile de pana acum. dar sper sa fie numai la misto, sa nu ne trezim ca ii acuza pe PSD si PNL ca „sunt impotriva intereselor tarii si poporului, ca uite, eu le dau prim ministru si ei, ai dracu’, nu vor, dom’le, sa-l valideze.”
  nu l-am votat acum 5 ani, m-am certat cu ceva prieteni pentru asta, nu definitiv, din fericire si NU, nu-l mai vreau viu pe basescu- pe principiul ca cel mai bun basescu e un basescu mort. de ciuda, mai pedeleilor care mai misunati pe-aici! ce ati crezut?

 20. 20 Draghi Puterity noiembrie 6, 2009 la 3:56 pm

  Majoritatea dintre cei care l-au votat in 2004 pe Basescu, cred ca si-au invatat lectia. Insa tare ma tem ca mai sunt destui, dintre cei care nu l-au votat atunci, care au cazut in plasa tesuta cu perfidie de acest paianjen veninos dupa 2004. Intrebarea e daca acestia + cat va mai fura Basescu la alegeri, ii vor fi de ajuns pentru inca un mandat. Sa speram ca nu…

 21. 21 Ioan noiembrie 6, 2009 la 4:22 pm

  Dar, nu este prea mult acest joc de-a electoratu’ unui partid sau altu’. Nu cumva acest ins, in micimea lui de miciman parasit de amanta, si de echipaj nu odata, pluseaza demential. Ca pluseaza demential, nu mai surprinde pe nimeni, ca atata stie omu’ si atata face. Curios este ca si oamenii din preajma lui il urmeaza in dementa. Unii spun ca si in prea curvie. Asa o fi si nu-i contrazic, ca nu este frumos. Dar daca asta este tema, si odata cu rezolvarea ei il potolim pe berbant; de ce nu facem o cheta pe centura? Ar fi o solutie. Eu subscriu cu 10 lei. Cine pluseaza? Astept si provincia.

 22. 22 Vasile, noiembrie 6, 2009 la 4:30 pm

  Domnule Adrian Nastase,

  In rautatea care-l caracterizeaza , rautate care i-a recladit si chipul , probabil, o avea si rautea vre-o actiune legata de mimetism , propunerea lui Basescu nu mai este un misto.
  Basescu doreste sa dovedeasca romanilor ca poate alcatui o majoritate chiar si din minoritatile nationale , si sa nu va mire ca prin esalonul intai dar in mod special promisiuni pentru esalonul doi, sa nu revedeti maghiari, tatarilor,turci,armeni,tzigani, altii decit cei de matase a lui Madalin , lipoveni , ukrainienini,si de ce nu si un Voronin redivivus!

 23. 23 nelu noiembrie 6, 2009 la 4:30 pm

  Cei de pe aici care zic ca voteaza cu Basescu, dupa tot ce a facut acest individ, sunt niste cretini. Domnule Nastase eu sunt votant PNL de cand ma stiu si in 2004 l-am votat pe Basescu. Imi cer scuze acum public de la dvs. Imi pare rau ca nu candidati anul asta. As fi vrut sa fie niste alegeri cu dvs si cu Tariceanu. Anul asta nu am cu cine vota. Nu ma reprezinta nimeni. Voi iesi la vot antibasescu in turul 2. Multa sanatate.

 24. 24 I love EBA noiembrie 6, 2009 la 4:31 pm

  eu vreau sa o votez pe fata lui cea mica pentru ca are deja performante mult mai mari decat a avut marinarul la varsta ei. exista urne de vot in bamboo?

 25. 25 puiu popoviciu noiembrie 6, 2009 la 4:35 pm

  iar eu vreau sa o votez pe fata lui mai mare caci notarita fiind isi poate legaliza singura toate smenurile prezidentiale…
  si daca este nevoie ii mai dau eu un apartament prezidential pe durata mandatului, cu posibilitate de prelungire pe o perioada nedeterminata.

 26. 26 Gabriela Savitsky noiembrie 6, 2009 la 4:44 pm

  Cine-şi făcea iluzii că Băsescu şi-ar reveni la normal în această viaţă, n-are decât. Să-l admire pe Nevoiţă.
  Dacă mai avem de făcut ceva – acum, când nu mai vine tranşa a doua de la FMI, vom sta 10 zile acasă, fără plată pentru că onor Curtea Constituţională a României are coloana flexibilă – este să lămurim cât mai mulţi oameni, cât de mulţi putem, să nu mai voteze cu Băsescu.
  Fără agresivitate, fără mişto. Cu argumente.

 27. 27 Florea Dumitrescu noiembrie 6, 2009 la 4:53 pm

  Vă retransmitem alăturat Studiul nostru din 05 iunie 2009 cu titlul „CONFLICTELE PREŞEDINTULUI ŢĂRII CU GUVERNUL”, cu următoarele precizări suplimentare:

  În anul 2009, Preşedintele ţării şi-a subordonat total guvernul Boc, încălcând grav prevederile Constituţiei şi accentuând tendinţele autoritariste şi dictatoriale;

  În luna octombrie, prin decizie dictatorială, Preşedintele ţării a distrus majoritatea parlamentară şi a alungat din guvern reprezentanţii PSD, provocând o gravă criză politică, afirmând că nu este o tragedie;

  Prin decizie dictatorială, Preşedintele ţării menţine la putere un guvern nelegitim, tergiversând formarea unui nou guvern susţinut de o majoritate parlamentară, fiind acuzat de societatea civilă că şi-a subordonat toate instituţiile guvernamentale cu scopul de-a controla şi frauda alegerile prezidenţiale.

  CONFLICTELE PREŞEDINTELUI ŢĂRII CU GUVERNUL
  ÎNCĂLCAREA PRINCIPIULUI CONSTITUŢIONAL
  AL SEPARĂRII PUTERILOR ÎN STAT
  Acest principiu fundamental a fost în mod frecvent şi brutal încălcat la cel mai înalt nivel – de Preşedintele ţării în perioada de guvernare 2005-2008.
  În cadrul democraţiei noastre constituţionale, statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească (art.1, alin.4 din Constituţie).
  a.Poziţiile şi deciziile controversate şi greşite ale Preşedintelui ţării, timp de peste 4 ani – au generat numeroase şi grave conflicte şi confruntări politice:
  între Preşedinte şi Guvern;
  între Preşedinte şi Parlament;
  între Preşedinte şi Puterea Judecătorească;
  între Preşedinte şi Presă.
  b.Au fost 4 ani de lipsă de colaborare şi conlucrare între puterile statului la un nivel corespunzător, ceea ce a provocat enorme prejudicii înfăptuirii corecte şi eficiente a politicii interne şi externe a ţării.
  Preşedintele ţării nu şi-a îndeplinit în modul necesar rolul şi atribuţiile constituţionale, funcţia de mediere între puterile şi instituţiile statului (art. 80). Nu a respectat şi nu a onorat statutul de a fi mediator, arbitru, echidistant şi neutru.
  În cei 4 ani de guvernare a Alianţei DA (PDL + PNL), Preşedintele ţării a avut comportamentul unui şef de partid excesiv de partizan (în favoarea sa şi a PDL).
  În aceste condiţii, Preşedintele ţării nu a vegheat la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, nu a fost garantul unităţii în ţară (art.80).
  c. Consecinţele. A rezultat o paralizare a tuturor autorităţilor şi instituţiilor de stat, o slăbire a reacţiei acestora pentru soluţionarea problemelor fundamentale ale ţării. Aceasta este o acuzaţie profund întemeiată ce se aduce Preşedintelui ţării.
  Toată răspunderea revine Preşedintelui ţării, care nu a respectat Constituţia şi legile ţării (art. 80 şi 82).
  d.În faţa crizei economice mondiale, fără precedent, cetăţenii români au constatat că toate autorităţile şi instituţiile de bază ale statului român sunt paralizate, nu conlucrează, sunt cufundate într-un politicianism păgubos şi o demagogie distrugătoare – în loc să se unească toate forţele şi să se mobilizeze toate competenţele naţiunii în vederea stabilirii unor soluţii realiste pentru contracararea crizei şi pentru ieşirea din criză, pentru alcătuirea unui program anticriză corect şi cuprinzător, pus de acord cu toate forţele politice şi sociale.
  NUMEROASELE ŞI GRAVELE CONFLICTE
  ALE PREŞEDINTELUI ŢĂRII CU GUVERNUL
  Conflictele cu Guvernul au fost numeroase şi extrem de dure, ceea ce a produs imense prejudicii ţării în plan intern şi extern, a creat grave stări de instabilitate politică, adevărate crize politice.
  Cu concepţiile şi mentalităţile sale din vechiul regim totalitarist, Preşedintele ţării a crezut că poate să-şi subordoneze total Guvernul, să-i dea „indicaţii preţioase” şi „directive”.
  A încercat să ridice Preşedinţia peste Guvern, în loc să conlucreze în cadrul şi în limitele atribuţiilor stabilite prin Constituţie.
  A dat o interpretare greşită unor prevederi din Constituţie într-o serie de cazuri şi situaţii, unde îi este atribuit un anumit rol, şi i se cere să conlucreze, nu să-şi aroge puteri decizionale exclusive.
  Conform Constituţiei, Guvernul reprezintă puterea executivă.
  Guvernul asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării, potrivit programului acceptat de Parlament. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii (art. 102, alin.1, art. 103, alin. 3). Primul ministru nu poate fi revocat de Preşedintele ţării (art. 107, alin. 2). Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate (art. 109, alin. 1).
  Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate, cu votul majorităţii. Guvernul, în cadrul controlului parlamentar al activităţii, este obligat să prezinte informaţiile şi documentele cerute de Parlament (art.111, alin. 1). Guvernul şi fiecare din membrii săi au obligaţia să răspundă la interpelările formulate de deputaţi şi senatori (art. 112, alin. 1). Camera deputaţilor şi Senatul pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii (art.113, alin. 1).
  Prin urmare, conform Constituţiei, Guvernul nu este subordonat Preşedintelui ţării, cum doreşte domnul Traian Băsescu, care vrea să dea „indicaţii preţioase” şi „directive”. Preşedintele trebuie să conlucreze şi să colaboreze cu Guvernul.
  Conflictele cu guvernul s-au amplificat, când liderii PNL au refuzat să i se subordoneze total, ei nu au fost de acord cu exagerarea rolului Preşedintelui peste prevederile Constituţiei, cu tendinţele sale autoritariste şi dictatoriale. Intuind intenţiile reale ale Preşedintelui, ei nu au fost de acord cu politicile sale privind alegerile parlamentare anticipate imediate, cu politica de constituire a unui partid prezidenţial prin unificarea grăbită a PD şi PNL şi obţinerea certitudinii pentru al doilea mandat prezidenţial pentru domnul Traian Băsescu.
  Această insatisfacţie a Preşedintelui ţării s-a materializat într-o serie de acţiuni vizând răsturnarea Guvernului Tăriceanu, înlăturarea acestuia atât din funcţia de prim-ministru, cât şi din funcţia de Preşedinte al PNL (cum am relatat în Scrisoarea noastră din 13 mai 2009).
  Pentru realizarea acestor obiective, Preşedintele ţării (susţinut orbeşte de PD) a trecut la hărţuirea sistematică a Guvernului şi la atragerea de partea sa şi a altor forţe politice din opoziţie, prin iniţierea unor moţiuni simple şi de cenzură.
  Preşedintele ţării, contrar Constituţiei, a difuzat continuu în mass-media aprecieri şi consideraţii de incompetenţă la adresa primului-ministru şi a unor miniştri, urmărind denigrarea şi discreditarea acestora.
  CRIZA POLITICĂ. RETRAGEREA MINIŞTRILOR P.D.
  DIN GUVERN. TRECEREA LA UN GUVERN MINORITAR
  În al treilea an de guvernare, după ce au aplicat politicile din programul guvernamental aprobat de Parlament în decembrie 2004, după ce au elaborat şi aprobat 3 bugete de stat anuale – împreună (PD şi PNL), Preşedintele ţării şi-a radicalizat poziţia (ca Preşedinte de facto al PD) şi a dat ordin miniştrilor PD să părăsească imediat guvernul (aceştia au executat orbeşte ordinul primit).
  În felul acesta, s-a provocat o criză politică guvernamentală deosebită, menită să înlăture Guvernul. Guvernul nu a mai avut o majoritate parlamentară şi a devenit minoritar în Parlament. A trebuit să conlucreze şi să negocieze fiecare acţiune cu celelalte forţe politice din opoziţie, ceea ce a îngreunat enorm tot procesul de guvernare şi procesul legislativ.
  Partidele din opoziţie au intuit corect manevrele Preşedintelui ţării şi ale PD, scopurile sale reale şi nu i-au dat satisfacţie, nu au votat moţiunile de cenzură (desigur cu unele ezitări), nu s-au mai lăsat trase pe sfoară.
  Întrebare: cetăţenii-contribuabili plătesc impozite ca să finanţeze cu milioane de lei pe Preşedinte (şi administraţia prezidenţială) pentru ca această instituţie să acţioneze pentru dărâmarea guvernului sau să găsească soluţii pentru asigurarea stabilităţii politice ? Nu este aceasta o încălcare gravă a Constituţiei din partea Preşedintelui ţării ? Unde este rolul de mediator, de arbitru echidistant?
  Văzând că în ciuda tuturor manevrelor şi a intrigilor ţesute, a mai multor încercări, nu a putut să inducă în eroare Parlamentul, să provoace alegeri parlamentare anticipate sau să formeze o altă majoritate parlamentară, Preşedintele ţării a pus în mişcare cu o vehemenţă deosebită arsenalul său de luptă extrem de bogat în mijloace. Metodele folosite de Preşedintele ţării, contrar Constituţiei, au fost variate. Ne vom referi aici la unele dintre ele. A iniţiat şi condus acţiuni împotriva politicienilor, unul câte unul.
  II. ACŢIUNI DE COMPROMITERE A PRIMULUI-MINISTRU
  Primul-ministru C.P.Tăriceanu, desemnat şi susţinut de domnul Traian Băsescu în decembrie 2004 (prin manevrele din decembrie 2004, despre care am relatat în Scrisoarea noastră din 13 mai 2009) a „căpătat” o mulţime de defecte şi a devenit dintr-o dată incompetent şi indezirabil pentru Preşedintele ţării.
  Prima acţiune A fost acuzat primul-ministru C.P.Tăriceanu că a făcut presiuni asupra justiţiei, s-a amestecat în justiţie, a încălcat independenţa justiţiei, intervenind în favoarea unui om de afaceri cercetat de justiţie (şi adversar politic al domnului Traian Băsescu).
  Unealta folosită a fost celebra doamnă Elena Udrea, care a fost scoasă la televiziune să facă dezvăluiri senzaţionale. Această doamnă şi-a amintit de „un bileţel roz” (primit înainte de a fi demisă din funcţia de şef al Cancelariei Preşedinţiei), prin care domnul prim-ministru C.P.Tăriceanu i-ar fi cerut Preşedintelui ţării să intervină în justiţie pentru un om de afaceri cercetat. Apoi şi-a făcut apariţia la televiziune însuşi Preşedintele ţării, care îşi amintea ceea ce afirmase doamna Elena Udrea. Desigur, această dezvăluire apărea după multe luni de tăcere prezidenţială (aşa procedează oamenii politici autentici ?). Într-o ţară civilizată, Preşedintele ţării şi doamna E. Udrea ar fi fost puşi sub acuzare pentru complicitate (dacă se dovedea reală fapta incriminată). Dar nu este cazul în România sub regimul politic Băsescu.
  A doua unealtă Ca să fie mai convingător, Preşedintele ţării, a scos-o la atac pe doamna Monica Macovei, ministrul justiţiei de atunci, care – de asemenea – după mult timp de tăcere ministerială şi-a amintit că s-au făcut presiuni asupra ei (chiar în biroul primului-ministru) în legătură cu acelaşi om de afaceri cercetat.
  Alte acuzaţii Domnul C.P.Tăriceanu a fost acuzat că a emis hotărâri de guvern şi ordonanţe, a promovat proiecte de legi – cu dedicaţie pentru anumite grupuri de interese. De asemenea, într-o emisiune la televiziune, la care era prezent primul-ministru, a intervenit însuşi Preşedintele ţării cu acuzaţii directe pe tema corupţiei. A vorbit şi de „valize cu bani” aduse la anumite ministere etc.
  Au trecut anii şi nimic nu s-a ajuns sa fie probat, judecat în justiţie şi sancţionat, conform legii. Primul ministru şi-a dus mandatul până la capăt
  De ce ?
  Cu toate manevrele făcute şi sforile din culise, Preşedintele ţării s-a lovit de dispoziţiile constituţionale şi de poziţia Parlamentului, unde nu a putut constitui o majoritate în favoarea acţiunilor sale. Scamatoriile politice ale Preşedintelui ţării în scopul răsturnării guvernului Tariceanu au eşuat. Au reuşit însă altele, după cum relatăm în continuare.
  NOTA SPECIALĂ Pentru „serviciile” făcute cu „devotament” celebra doamnă Elena Udrea a fost avansată ca secretar executiv al PDL, iar după alegerile din decembrie 2008 i s-a creat special un minister (în mod total nejustificat, în condiţii de austeritate) – Ministerul Turismului şi a devenit ministru în guvernul Boc.
  Tot pentru „serviciile” aduse cu „devotament” doamna Monica Macovei (declarată independentă) a fost înscrisă pe listele PDL – ca membru PDL – pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc în iunie 2009.
  III. SUSPENDAREA ŞI SCOATEREA DIN FUNCŢIE
  A MULTOR MINIŞTRI. „DOSARELE POLITICE”
  Metodele folosite de Preşedintele ţării, în aceste cazuri, s-au impus, au dat rezultate şi s-a ajuns – după suspendarea acestora de către Preşedintele ţării, şi la demiterea lor. Cazurile au fost numeroase. Să le trecem în revistă.
  (1) A fost suspendat din funcţie ministrul apărării (T. Atanasiu). Unealta folosită de Preşedintele ţării a fost o Consilieră de Stat pentru Comunicare din Administraţia Prezidenţială (A. Săftoiu), care a fost pusă să reclame că ministrul apărării ar fi transmis la ambasade anumite informaţii în mod nelegal.
  În urma cercetării făcute de Procuratura Generală, dosarul „fabricat” de Administraţia Prezidenţială a primit N.U.P. (Neînceperea Urmăririi Penale).
  Ministrul respectiv nu a mai fost repus în funcţie şi reabilitat. A trebuit să fie numită altă persoană în funcţia de ministru al apărării.
  (2) A fost suspendat din funcţie – ministrul muncii (Paul Păcuraru) pe un „dosar” întocmit de DNA, cu acuzaţia de trafic de influenţă şi corupţie. Au trecut de atunci multe luni şi justiţia nu a confirmat şi nici nu a dat încă o sentinţă pentru a stabili adevărul. A trebuit să fie numită altă persoană în funcţia de ministru al muncii.
  (3) A fost suspendat din funcţie ministrul agriculturii (T. D . Remeş) pe un „dosar” întocmit de DNA, cu acuzaţia de corupţie, cu un spectacol de circ politic dezgustător. Au trecut ani de atunci şi justiţia nu a confirmat şi nici nu a dat încă o sentinţă pentru a stabili adevărul. A trebuit să fie numită altă persoană în funcţia de ministru al agriculturii. A fost silit să-şi dea demisia ministrul justiţiei (Tudor Chiuariu) ameninţat cu un „dosar” şi fiind gratulat public de Preşedintele ţării cu eticheta de „incompetent” şi „mic mafiot”. A trebuit să fie numit alt ministru al justiţiei.
  (4) Au fost suspendaţi şi scoşi din funcţie ministrul economiei (Codruţ Sereş, din partea Partidului Conservator) şi ministrul comunicaţiilor (Szolt Nagy, din partea UDMR) pe dosare întocmite de DNA, Procuratura Generală şi Serviciile Secrete, cu acuzaţia de corupţie şi trădare. Au trecut câţiva ani de atunci, dar nu s-a confirmat şi nici nu s-a dat încă o sentinţă de către Justiţie. Au fost numiţi alţi miniştri.
  (5) A fost împiedicat să fie numit la Comisia Europeană un lider al PNL (V. Vosganian), datorită opoziţiei Preşedintelui ţării.
  (6)A fost silit să plece din Guvern Marko Bela din funcţia de ministru de stat (preşedintele UDMR), pentru care s-a pus în circulaţie „un dosar”, potrivit căruia nu ar fi onorat un contract de publicare a unei lucrări pentru care primise un avans de la o editură.
  (7) Tot ca urmare a neînţelegerilor dintre celor două Palate – Cotroceni şi Victoria – s-a ajuns la situaţia ca numirea unor ambasadori în centre politice importante ale lumii (Washington, Londra etc.) s-a făcut cu mare întârziere (după multe luni de zile de vacanţe), ceea ce a dăunat activităţii diplomatice a României.
  Au fost numiţi în funcţie de miniştri numai cei acceptaţi de Preşedintele ţării, după ce au fost respinse unele propuneri ale primului-ministru (unele pe motive ridicole).
  Interpretarea Preşedintelui ţării a fost că domnia sa decide numirea miniştrilor în guvern, ceea ce este pe lângă spiritul Constituţiei (art. 85).
  Aşa au lucrat Preşedintele ţării, DNA şi Procuratura Generală, Justiţia în regimul politic Băsescu timp de patru ani de guvernare.
  Aşa au „conlucrat” Preşedintele ţării şi Primul-ministru al Guvernului.
  „Dosarele politice” întocmite de DNA şi Procuratură au dat „rezultate”. Este evident că nu scrie nicăieri în Constituţie că Preşedintele ţării are dreptul să se ocupe de astfel de acţiuni şi hărţuieli politice.
  Au existat multe alte contradicţii şi confruntări între Preşedintele ţării şi Guvern, din care în mai multe cazuri s-a ajuns la Curtea Constituţională.
  După toate aceste mizerii politice şi acţiuni iresponsabile la cel mai înalt nivel, ni se cere să ne exprimăm admiraţia pentru regimul politic Băsescu şi să-i asigurăm şi al doilea mandat prezidenţial pentru încă 5 ani. Ar fi o mare nenorocire pentru această ţară.
  Toate aceste schimbări, răsturnări, neînţelegeri şi necolaborări, au generat o instabilitate politică extraordinară, cu repercusiuni extrem de negative în plan intern şi extern.
  S-a ajuns atât de departe cu neînţelegerile şi necolaborările, încât Preşedintele ţării şi Primul-ministru nu-şi mai vorbeau, nu mai comunicau, au plecat cu avioane diferite la reuniunile de la Uniunea Europeană. Este evident că, din această cauză, au avut de suferit problemele ţării, ale cetăţenilor, uluiţi de asemenea comportamente la cel mai înalt nivel politic.
  Climatul politic a fost extrem de tensionat în mod permanent, în mass-media s-a receptat ca un adevărat război politic între cele două palate – Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, ceea ce a adus numai prejudicii ţării, politicii interne şi externe.
  Care a fost ecoul pe plan internaţional al atâtor schimbări de miniştri, cu tot spectacolul de circ politic făcut ? Că România este o ţară instabilă politic. Aceasta este „contribuţia” domnului Traian Băsescu la afectarea prestigiului şi reputaţiei internaţionale a României.
  CONCLUZIA În sistemul nostru de democraţie constituţională, Guvernul reprezintă puterea executivă. Guvernul este aprobat prin votul de încredere al Parlamentului şi răspunde în faţă Parlamentului; poate fi schimbat prin votul majoritar al Parlamentului.
  Preşedintele ţării a schimbat o dată jumătate din miniştri guvernului, prin ordinul domniei sale de retragere din guvern dat liderilor PD. Apoi a hărţuit guvernul prin suspendările numeroase dictate miniştrilor PNL şi UDMR, care au fost rotiţi ca „oalele la foc”. Starea conflictuală permanentă, cu scandaluri politice continue generate de poziţiile şi intervenţiile Preşedintelui ţării, a provocat mari tensiuni pe scena politică românească.
  În loc să colaboreze şi să conlucreze, Preşedintele ţării a fost generatorul dezbinării. Consecinţele nefaste sunt evidente. Au fost neglijate problemele de fond ale ţării – interne şi externe. Multe decizii nu au mai fost luate la timp şi în mod adecvat.
  O mare responsabilitate revine liderilor PDL care i-au finanţat campaniile, s-au asociat la toate acţiunile şi abaterile de la Constituţie ale Preşedintelui ţării, i s-au subordonat orbeşte ordinelor sale, i-au susţinut toate acţiunile şi tendinţele autoritariste şi dictatoriale.
  Iar noi cetăţenii-contribuabili, plătitori de impozite pentru finanţarea Preşedintelui ţării şi a Administraţiei prezidenţiale, ne întrebăm de ce Preşedintele ţării nu respectă Constituţia ţării, îşi depăşeşte atribuţiile, face abuzuri, vrea să-şi subordoneze Guvernul, se situează în afara Constituţiei?
  De ce noi, alegătorii votanţi, tolerăm asemenea abateri, abuzuri şi încălcări ale Constituţiei ?
  De ce concepţiile şi mentalităţile din vechiul regim totalitarist ale Preşedintelui ţării sunt tolerate de clasa politică şi de noi toţi, cetăţenii ?
  Instabilitatea politică şi crizele politice provocate de Preşedintele Traian Băsescu au adus mari daune ţării, guvernării interne şi în relaţiile noastre internaţionale.

  05 iunie 2009

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 28. 28 contele noiembrie 6, 2009 la 4:55 pm

  Prin numirea asta Basescu isi vrea electoratul din Bucuresti inapoi.Da`cred ca nici iarna nu-i ca vara si nici sectorul ca Sibiu.

 29. 29 instalatorul noiembrie 6, 2009 la 4:57 pm

  Si cu electoratul din Bucuresti.

 30. 30 Fratele Marx noiembrie 6, 2009 la 5:11 pm

  Nu v-a mai tras-o 😳 cu Tanasescu pentru ca i-ati stricat surpriza 😯 V-a tras-o cu Negoita, cel mai neamt dintre primari români. 😆 Sub anumite aspecte propunerea e in scadere fata de Lucian Croitoru dar in plan politic e un progres. Mie-mi pare rau ca oameni competenti, seriosi dar „cantonati” intr-un bunsimt exagerat precum Negoita, stau in rezerva de cadre prea mult pentru a fi scosi in extremis, ca arma secreta sau pentru a fi sacrificati (asa cum s-a intamplat cu nefericitul Diaconescu in PSD). Nu era mai bine daca ar fi fost Negoita primar general al Bucurestiului in locul lichelei absolute Oprescu 👿 mai bine si pentru capitala dar si pentru Romania? 😉 Ei, sper acuma ca n-o sa va grabiti sa-mi dati dreptate. :mrgreen: Nu este nevoie! 😛

  Oricum noua nu ne trebuie premier neamt si in niciun caz nu neamt balcanic 😯 daca nu v-ati lamurit pana acum cum sta treaba cu iepurasul Klaus 💡 scos din palarie de magicianul amator Antonescu. Noua ne-ar trebui un premier japonez gata oricand de harakiri. 🙄

 31. 31 i.nicolae noiembrie 6, 2009 la 5:20 pm

  Buna intrebare,dar trebuie adresata : societatii civile ;ziaristilor si licentiatilor din aceasta tara care l-au votat in corpore si acum o dau cotita.Bineinteles si mafia PSD are o mare vina in succesul lui BASESCU . Totul nu este decat circ facut de CIRCARI (presedinte + parlament).

  Toate cele bune.

 32. 32 neutrino noiembrie 6, 2009 la 5:44 pm

  Desigur ca Basescu trebuie ironizat, desfintat, criticat, satirizat, marginalizat, izolat si spurcat cu orice pret, chiar si cu pretul suprem(!!!). Daca nu aici atunci unde? Daca nu acum atunci cand? Daca nu Adrian Nastase atunci cine? Totusi Negoita este o propunere de prim-ministru mai mult decat rezonabila si logica. Ar trebui sa fie un compromis acceptabil chiar si pentru talibanii anti-basescieni. Daca-l vor refuza si pe acesta (oferit cu abilitate de catre Basescu) nu vor avea decat de pierdut. Mi-e teama ca de data asta decisiv. Ma tot intreb cine tot promoveaza linia asta a lui totul sau nimic in PSD. Echilibratul Ion Iliescu? Hm.

 33. 33 ion noiembrie 6, 2009 la 5:50 pm

  Cati ani trebuie sa mai treaca sa fie bine in Romania? Cand scapam de voi urmasii lui ceausescu? Atata nesimtire din partea celor care conduc, din Parlament Romania, de 20 de ani. Ajutor! Sariti! Hotiiiiiiiiiiiiiiiii! Ajungeeeeeeeeee! Plecati! Lasati Romania in pace.
  Acum, dupa 20 de ani sa se faca un referendum national care sa promoveze o lege, data de popor, care sa interzica tuturor celor care au facut politica, in ultimi 45+20 de ani, indiferent de partid, sa mai participe la viata politica urmatori 10 ani. O lege care sa lustreze de la consilierii din primarii, apartinand partidelor, pana la presedinte de tara.

 34. 34 contele noiembrie 6, 2009 la 5:50 pm

  @instalatorul
  ! Ce s-a potrivit!S-o spui cu 2 minute mai devreme decat d-stra…E o realizare.

 35. 35 blueeye noiembrie 6, 2009 la 6:34 pm

  Acum 5 ani, dupa o mare greseala , regretata de cei mai multi dintre romani, Basescu, la inceputul mandatului sau de-a dreptul RAPITOR, se dadea „cocos „cu madam Udrea in preajma si a speriat natiunea aducand-o pana aproape de pragul isteriei cu „gripa aviara”.
  S-au cheltuit atunci sume imense pe apa chioara cu care, vezi doamne se faceau desinfectii si igienizari. Au fost decimate pasarile din gospodariile oamenilor amarati, si au primit despagubiri oameni care n-au vazut in viata lor o pasare in curte. Grosul banilor insa, i-au luat firmele care se ocupau cu „desinfectia” cu apa chioara.
  Trebuiau platite datoriile din campania electorala precedenta, si, nu erau de ajuns cele 4 milioane de euro facuti disparuti cu rascumpararea ziaristilor „rapiti”.
  Acum, la sfarsit de mandat a aparut ca o mana cereasca ptr. presedinte si acolitii lui „gripa porcina”.
  N-as vrea sa minimalizez pericolul unei pandemii, daca o fi real, dar parca se potriveste ca o manusa cu „modus operandi” al acestei adunaturi de derbedei.
  A inceput in mare graba campania de desinfectare a tuturor institutiilor de stat, a spitalelor si dispensarelor, a scolilor, gradinitelor, creselor, liceelor si a celorlalte institutii de invatamant.
  Un exercitiu de imaginatie: In Bucuresti de exemplu sunt in jur de 700 institutii de invatamant de stat si private, care au obligatia de a face aceste igienizari numai cu anumite firme, care au fost autorizate de Primaria Capitalei in mandatele Basescu-Videanu.
  Ar fi interesant de stiut cam la ce deviz se ridica costurile acestei campanii, cine executa aceste lucrari si sa fie verificae substantele cu care se face aceasta igienizare.
  Sunt convins ca sumele care se invart aici sunt imense, ca devizele sunt supraancarcate si supraestimate, ca se fac bani multi pentru campania pentru turul 2 al prezidentialelor.
  Eu am facut un mic inventar la unitatile de invatamant din Bucuresti dar daca faceti socoteala ptr. intreaga tara o sa vedeti ca este de-a dreptul convenabil si profitabil sa fie prezentat cat mai periculos acest virus, ca sa se poata justifica cheltuieli cat mai mari.
  Inca odata , nu neg existenta pericolului dar cred ca ar trebui un control atent la ceeace se intampla in aceasta perioada si cine incearca sa profite si de aceasta data de ceeace ar putea fi o adevarata bomba biologica.
  Si, o intebare de final :
  Daca Basescu si-a inceput mandatul cu o „gripa aviara” si… se dadea „cocos”…acum cand isi incheie mandatul cu „gripa porcina”,…..
  Eh! Mda,… asa parca i se explica comportamentul !!!
  Si, lasand gluma la o parte, individul, continua sarada, isi bate joc in continuare de parlament si de popor, total insensibil la framantarile si nevoile romanilor, incantat de dulcile grohaieli ale turmei care-l inconjoara.
  Se apropie cu pasi repezi …Ignatul !
  Cer scuze blandului animal de curte din care romanul isi face bucate alese, pentru masa de sarbatoare. PE ASTIA NU_I MAI INGHITE NIMENI !!!

 36. 36 Futacu noiembrie 6, 2009 la 6:36 pm

  Dimpotriva, propunerea e foarte serioasa. Depinde din ce unghi e privita problema.

 37. 37 neutrino noiembrie 6, 2009 la 6:40 pm

  Daca si-ar putea invinge teama ca ar putea fi clintiti din confortul propriei obtuzitati, cativa dintre activii acestui blog ar putea avea anumete satisfactii pre-intelectuale citind acest text, aici despre leadership cu aplicare paractica la triunghilul Basescu-Geoana-Antonescu. Exista cativa carora le pot promite solemn ca n-au de ce se teme si ca vor ramane in castig cu satifactia pomenita mai sus dublata de o enervare pozitiva plina de utilitate locala. Ma refer desigur la Leo-Instalatorul-si-Blogideologic si eventual la „nelu”. Mare pacat ca nu ma vor crede pe cuvant acceptandu-si cu seninantate spaimele inutile.

 38. 38 dumitru-razvan durlea noiembrie 6, 2009 la 6:49 pm

  apropo dom’ Nastase, OPREA, ASA INCULT CU MULTE STELE, cum este el… este tot creatia PDSR-PSD

 39. 39 dumitru-razvan durlea noiembrie 6, 2009 la 6:49 pm

  si semianalfabet…

 40. 40 Fratele Marx noiembrie 6, 2009 la 6:55 pm

  Gabriela Savitsky, astept argumentele. 😆 Fara misto! 🙄 dar cu cine sa votam? 😕 Sau va fi suficient sa stam acasa? 😯 Cu spuneti dv. asa facem! :mrgreen: Dar sa nu ne uitati cu argumentele alea, daca aveti timp. 😎

 41. 41 Doru noiembrie 6, 2009 la 7:06 pm

  Ar trebui sa ne bucure stadiul in care a ajuns Basescu, cuvantarea de la Buzau devoaleaza totul, s-a autointitulat „Marele Carmaci”, adica la fiecare vreo 20 de ani trebuie indepartat cate un Mare Carmaci, ca si cum prin tara asta ar fi o pepiniera de Mari Carmaci, si ei DA!, este, adica suntem chiar noi, niste prosti care permitem unor asemenea dereglati si obsedati de putere sa ne incalece si sa ne joace cum le convine mai bine, si mai exact, disponibilitatea noastra infinita de a ne lasa socati renuntand la capacitatea de a ne mira!

 42. 42 instalatorul noiembrie 6, 2009 la 7:07 pm

  Contele, daca asta va face sa va simtiti bine…

 43. 43 Fratele Marx noiembrie 6, 2009 la 7:14 pm

  Isarescu: Negoita este o alegere buna! 😉
  Oprescu: Palaria de premier este prea mare pentru Negoita 😯

  Cine o fi oare mai autorizat sa aprecieze? :mrgreen:

  Parerile venite dinspre PSD-PC-PNL sunt oricum nerelevante in aceasta privinta, pentru oricine sta sa judece cat de cat in acord cu logica aristotelica 😎 sau macar decartiana 🙄 Spinozisti stiu de ce! 😉

 44. 44 klaus noiembrie 6, 2009 la 7:32 pm

  „cinci ani au fost de ajuns sau mai vreti inca cinci ?”
  Dl Nastase, uitati ca blogul dvs este citit si de portocalii?Neincrederea dvs da apa la moara. Daca dv nu l-ati fi menajat pe Oprescu[ceea ce ati facut si la realitatea Tv cu ceva zile in urma] nu exista intrebarea-sau mai vreti inca cinci?Exista un psd puternic fara nicio nisa. Nu Geoana va fi vinovat daca pierde, ci toti greii partidului.Cand unul castiga, vina apartine celuilalt pt ca nu s-a pregatit. Cu respect,

 45. 45 traian noiembrie 6, 2009 la 7:55 pm

  cred ca la desemnarea lui NEGOITA ca premier desemnat Baselu sa consultat cu nasul acestuia (VIDEANu)si cu LAURA ANDRESAN

 46. 46 traian noiembrie 6, 2009 la 7:57 pm

  Normal ar fi ca LAURA ANDRESAN sa fie numita MINISTRUL SANATATII sau MINISTRUL TURISMULUI

 47. 47 traian noiembrie 6, 2009 la 8:01 pm

  domnule ADRIAN NASTASE cum vi se pare prestatia lui GABRIEL OPREA?? Este creatia dumneavoastra la fel ca si IULIAN DRAGOMIR (judecatorul) ati promovat tradatori si nulitati

 48. 48 Pali noiembrie 6, 2009 la 8:02 pm

  Propunere la misto ! Foarte adevarat,…dar Mircea Prostanacu’ zice chiar acum la Salonta ca,se pricepe la agricultura,la folia pt. sere etc.Nu incepe sa semene tot mai mult cu Betivu”National ?
  Sorry,…dar nu am cu cine sa votez….

 49. 49 decebal noiembrie 6, 2009 la 8:11 pm

  de ce sa nu fie numita ministru Doamna LAURA ANDRESAN ??Este cumva inferioara lui NUTI din PLESCOI?? NU CRED in plus este si mai tanara are putere de monca,

 50. 50 Al. noiembrie 6, 2009 la 8:21 pm

  Imi dau seama,ca nu mai merita nicio atentie ,politica din Romania,pana la 22.11’09,respectiv 06.,12.2009,cand avem ,,ZIUA CEA MARE DE ELIBERARE-P.S. Conditia esentiala este prezentarea noastra[a romanilor]la vot si,,sa dam o lectie usturatoare pede-LEILOR si sefului lor suprem[T.B.]SUCCES, DRAGI ROMANI!

 51. 51 berlogea noiembrie 6, 2009 la 9:03 pm

  domnule nastase,
  stau, privesc, analizez si ma crucesc.
  chiar nu aveti, si nu numiai dumnevoastra, psd, un meserias in constitutional ?
  Pai chiar meritati sa va faca Basescu de comanda.
  o spun ceva din memorie, un argument care nu a fost spus de loc. Domnilor, poporul, pe care-l invoca Basescu, este eprezentat de parlament iar statul este reprezentat de Basescu. basescu nu are dreptul sa se prounte cu privire la parlament. daca parlamentul este corupt inseamna ca asa este si poporul;
  Parlamentul este imaginea clara a poporului. Basescu a fost ales sa reprezinte statul si nu sa critice pe cel care l-a numit (poporul). basescu a fost numit pentru o treba si asta trebuie sa faca. daca nu-i place parlamentul nu trebuie sa accepte treba pentru care a fost investit. pentru ca altfel, daca ar fi asa cum vrea basescu, asta ar interpretata constitutia ca el va dizolva parlamantul pana atunci cand popotul va desemna reprezentantii pe care-i vrea el. Si atunci dece sa mai facem alegeri palamentare ? de ce sa mai cheltuim bani si nervii oamenilor ? potrivit lui Basescu facem doar alegeri prezidentiale, iar poporul va face propuneri pentru parlament pe care le va valida Basescu si, pentru ca treaba sa decurga potrivit conceptiei lui basescu, validarea se va face prin referendum, NU?
  Sunteti profesor de drept, aveti o groza de experti la PSD, dar desi sunt mai buni decat toti ceilalti nu pot face fata lui basescu. Ma intreb daca ar fi trait bietul Iorgovan, ar mai fi trait ?

 52. 52 geotax noiembrie 6, 2009 la 9:22 pm

  Aplicantul 003……are un nume: Liviu Negoiţă. Pentru unii, primar. Pentru alţii, fin. Pentru România, premierul desemnat de preşedintele Băsescu pentru formarea unui executiv, după încheierea rolului de cetăţean a d-lui Lucian Croitoru. Ce îl recomandă pe d-nul Negoiţă? Vocea şi talentul, evident. În rest, tăcere…şi gunoi ridicat cu bani mulţi.

 53. 53 neinfectat de comunism noiembrie 6, 2009 la 9:52 pm

  atata timp cat psd nu mai are „onoarea” de a guverna, nu ma deranjeaza inca un mandat basescian….nu imi este dor de perioada 2000-2004 si de „linistea imbogatirilor” de atunci…

 54. 54 Carol noiembrie 6, 2009 la 10:03 pm

  Si de ce e la misto?

  Johannis e profesoras de fizica
  Negoita e jurist

  Johannis e primar peste 150.000 de sibieni
  Negoita e primar peste 400.000 de bucuresteni

  Amandoi au fost realesi primari cu ~80% din voturi

  Care este superioritatea lui Johannis fata de Negoita? Doar pt ca este sprijinit de GRIVCO?

 55. 55 instalatorul noiembrie 6, 2009 la 10:08 pm

  Carteziana. Nu ma mira oprirea la Spinoza, filosofii de dinainte de 1700 nu pot fi considerati niste ospatari care si-au gresit cariera datorita dnei Andronescu, au trait cu prea mult timp in urma.

 56. 56 Cârcotaşu noiembrie 6, 2009 la 10:10 pm

  Domnule Năstase,
  L-am văzut azi pe G. Oprea, cuvântând ca „lider” al grupului parlamentar al „independenţilor” (dacă e s-o spunem p-a dreaptă grupul trădătorilor cumpăraţi la kg de PDL). Îmi amintesc cum la un moment dat figura pe lista PSD a candidaţilor, ba a fost şi numit ministru. Pe listele astea ale PSD-ului lui Geoană mai sunt şi alţii din aceeaşi gaşcă?

 57. 57 neutrino noiembrie 6, 2009 la 10:12 pm

  Marea majoritate a comentariilor favorabile tentei propuse de catre dl. Nastase in legatura cu desemnarea unui nou premier sunt insulte gratuite, clisee promovate de sistem in ultimii 5 ani, misto ieftin sau prostii sadea. Este felul in care contestatarii viscerali (dar invalizi) ai presedintelui Basescu gasesc de cuvinta sa se auto-incurajeze si sa se auto-mobilizeze. Aici au gasit locul potrivit pentru a se putea manifesta fara efort dar si fara efect.

  Dar ceilalti? Adversarii viscerali dar valizi ai fenomenului „Basescu”, sunt ei oare convinsi ca primarul Sibiului este insusi Isus Cristos si ca atare orice alta alternativa de guvern trebuie respinsa aprioric fara un minimum de aparenta democratica? Pare de-a dreptul suspect felul in care astfel ii dau apa la moara presedintelui Basescu. Poate fi posibil sa fie pana intr-atata de stupizi? Probabil ca nu, ceea ce inseamna ca mizeaza, din lene si inertie, pe stupizenia altora, cu drept de vot. Ramane de vazut.

 58. 58 Cârcotaşu noiembrie 6, 2009 la 10:16 pm

  PS – Scuze, am jignit pe cei ce sunt membri ai unor „găşti”, noţiunea de gaşcă nu exclude neapărat bunul simţ şi simţul onoarei.
  Mai potrivit era să întreb dacă mai sunt şi alţii de aceeaşi joasă extracţie, cu precizarea că întrebarea se referă la cei din conducerea PSD (un ministru nu se propune din rândul simplilor membri).

 59. 59 tiberiu noiembrie 6, 2009 la 10:23 pm

  Popunere la misto ? Este o caracterizare mult prea simplista care denota lipsa de seriozitate din partea dv!
  D-le Nastase dv chiar nu intelegeti situatia politica sau vreti sa induceti cititorii in eroare? Ambele alternative nu va sint deloc favorabile Presedintele pare uneori ca vorbeste la misto dar in realitate el isi urmareste intotdeauna f. f serios si inteligent interesul. El a mai facut inca o propunere de prim ministru nu numai pentru a riduculiza pretentiile opoziti4ei ci pentru ca astfel obtine mai multe avantaje evidente:
  1)Polarizeaza atentia mediei cu o tema care il avantajeaza- El este seful, el are prerogativa sa desemneze primul ministru.El este puternic si nu cedeaza presiunilor.El nu-si poate permite nici un semn de slabiciune
  2)Cistiga timp pentru a incerca sa fure noi deputati de la PSD si PNL si eventual sa-i convinga prin promisiuni sau presiuni si alte grupuri parlamentare sa treaca de partea lui
  3) Deturneaza atentia mediei de la temele care pe el il deranjeqaza de evident (situatia economica a tarii, afacerile fratelui,afacerea Hayssam,casa de un milion a fetei )
  4)Daca si noua propunere de guvern va fi respinsa asa cum se vorbeste presedintele cistiga optiunea de a dizolva parlamentul
  5) Cistiga o noua ocazie de a acuza parlamentul de obstructie politica si de neplata banilor de la FMI. Astfel face propaganda pentru Referndum
  6)Este evident ca presedintele care tinde sa obtina puterea absoluata in stat nu putea accepta un guvern condus de Johanis asupra caruia nu ar fi avut nici o influenta politca . Mai mult prestigiul intern si international al lui Johanis l-ar fi pus intr-o postura ridicola chiar daca ar fi cistigat alegerile prezidentiale. In acest caz ar fi fost pus pe linie moarta caci Johanis cu sprijinul international al Germaniei l-ar fi pus pe presedinte „cu botul pe labe” asa cum Tariceanu nu a fost instare s-o faca.
  Este f. grav ca oameni cu atita experienta politica fac aprecieri atit de eronate ale situatiei.
  Daca dv si conducatorii opozitiei nu inteleg aceste chestiouni evidente cum puteti anticipa manevrele ascunse elaborate la Cotroceni?
  D-na Firea i-a replicat d-lui Iliescu revoltat de actiunile presedintelui ca de fapt nu aveti mijloacele sa-l contracarati pe presedinte. Situatia este chiar asa si publicul intelege perfect care este partea puternica si care este partea slaba si va vota in consecinta. Va faceti iluzii daca va imaginati ca altfel vor decurge alegerile.Nu cunoasteti oamenii.Oamenii merg dupa cel puternic de voie sau de nevoie
  Dv aveti o mare problema si ceeace este si mai grav ati facut abstractie de probabil singurul care va putea ajuta s-o rezolvati.

 60. 60 Fratele Marx noiembrie 6, 2009 la 10:26 pm

  varul Klaus zice: „Dl Nastase, uitati ca blogul dvs este citit si de portocalii?” :rool:

  Ce ti s-a nazarit bre vere Klaus? 😯 Unde vezi tu portocalii? Suntem numai noi intre noi si-ai nostri. 😆 Te-ai contaminat de la le-o bacilul care se crede agent in misiune si vede pretutindeni conspiratii? 👿 Bai nu va mai amagiti degeaba 😥 ca nu da nimeni niciun ban pe pielea voastra. Mai stam si noi, mai vorbim, mai ne distram si voi o luati asa in tragic. :mrgreen: Scade seara.

  Auzi, da’ tu esti „klaus” dupa mamam sau dupa papa? 😉 De curiozitate!

 61. 61 Fratele Marx noiembrie 6, 2009 la 10:45 pm

  Carol am doua intrebari pentru tine. :mrgreen: Una simpla, una complicata. 😆 Cu care sa incep? 😉 Hai ca le iau in ordine cronologica! 😎 Sau mai bine hai sa le iau in ordine alfabetica 🙄

  a) Carol este cumva ortografierea latina de la Karl? Daca da sper ca e vorba de Karl May nu… 🙄

  b) Auzi cum faci de reusesti sa-i iei asa de in serios pe cei care fac comentarii la misto? Eu am tot incercat si nu mi-a reusit. Dar nu-i nimic. Daca te vor baga iarasi in seama vor avea ei grija sa o dea la loc pe gluma. 😛

  Observatie: Ma intristeaza cumva ca vii cu argumente de genul „lor”, adica invalide. Se va gasi cineva sa-ti spuna ca 150.000 de sibieni bine alesi fac mai mult decat 400.000 de bucuresteni luati la intamplare. 💡 Vei putea sa-i contrazici? Nu. Nu vei putea. Pentru ca primar general in Bucuresti este… este… zi tu cine este! Pai vezi? 😯

  Negoita este categoric mai bun decat Johannis pentru postura de prim-ministru al Romaniei. Nu trebuie sa ai facultatile de sociologie, psihologie, drept si stiinte politice la baza ca sa vezi asta. Trebuie sa ai doar facultatile mintale si bunsimt. Si sa nu gandesti si vorbesti din jejun si ileon. 😎

 62. 62 gigi noiembrie 6, 2009 la 11:18 pm

  Dle Nastase,
  unei propuneri la misto,ii puteti contrapune o solutie serioasa.Ce-ar fi daca:
  Discutati cu Negoita.Puneti conditii:independent la interne,ministri PSD la finante,munca,sanatate,adica unde se forjeaza bugetul.Cooptati in guvern udemerei,pambuccieni,liberali,daca se poate,astfel incat sa fie o mare uniune nationala.Votati guvernul Negoita.Faceti iute un buget bun,pe care il treceti mintenas prin Parlament.Votati la fel de iute in Parlament celelalte legi cerute de FMI.Dovediti astfel responsabilitate,echilibru,disponibilitatea de a dialoga si gasi solutii.Deblocati astfel situatia.Subliniati copios in campanie incapacitatea actualului presedinte de a gasi rezolvari valabile.Cand toate acestea fi-vor implinite,ura! si la…alegeri.
  Dupa care:daca se lasa cu realegere,Grivco redivivus,motiune de cenzura,jos Negoita,revenim la t zero.Daca se alege Geoana,treaba-i oricum rezolvata.Marele avantaj:intre timp avem buget,avem legi,avem parte.Adica parte de banii de la FMI.
  Nu cumva suna mai bine decat varianta stranie cu hotararea Parlamentului care instiga la nerespectarea legii care nu permite unui guvern demis sa promoveze bugetul?
  PS:Randurile de mai sus sunt un simplu exercitiu retoric.Nu am nici competenta,nici indrazneala de a va da sfaturi…

 63. 63 leo noiembrie 6, 2009 la 11:19 pm

  Genial!
  După faza de la Mirciulică Badea, în care madam Elena se admira singură pe sine însuşi, negând că ar fi ea însăşi, piţifelnicii care-şi imaginează că nu-s străvezii p-acilea, certându-se ori lăudându-se singuri pe ei înşişi, mi se chiar par mici copii…
  Copii, jucaţi-vă, vă dă voie tata…:lol: 😆 😆

 64. 64 leo noiembrie 6, 2009 la 11:24 pm

  Cârcotaşu
  da. tocmai îi spusăşi numele. nomina… odiosa… 😉

 65. 65 Cârcotaşu noiembrie 6, 2009 la 11:39 pm

  @ Neutrino, fratele lu Marx,
  Cu cine să stau de vorbă? Păi ca neutrino n-ai greutate, aşa că nu-mi pierd timpu’. Ca frate al lu’ Marx, c-al meu nu eşti, ‘aide să-ţi zic aşa de la obraz că o fi fost ales Negoiţă cu 80% (de fapt numa’ 79,9%), da numa’ din 25%, că doar atâţia electori s-au prezentat la vot. Adică cam (sic) 100.000 din ăia de patru ori mai mulţi.
  Asta una la mână.
  A doua la mân-ar fi aia că Johannis n-a fost propus pe motiv de primar ci de independent. Zic unii c-ar fi om politic, da’ s-avem pardon, FDG nu se pretinde a fi formaţiune politică ci organizaţie etnică.
  Pricepuşi? Ştiu că-i greu, că ţi s-a calat unicu’ neuron funcţional pe programu’ „linscurubăsescului”, da’ vezi că p-acilea mai „e” şi alţii, lume mai bună bre, ce dracu’, ruşinică.

 66. 66 danut chidon noiembrie 6, 2009 la 11:58 pm

  Traian Basescu este unica sansa reala pentru Romania de astazi ! Si de aceea si eu voi vota Traian Basescu Presedinte !!! …cit despre Geoana, Antonescu si ceilalti…2014 nu e asa departe…”rabdare si tutun” !!!

 67. 67 dafin76 noiembrie 7, 2009 la 12:17 am

  In 2004 l-am votat la prezidentiale pe d-nul Nastase, dar n-a fost sa fie; a castigat Basescu. Acum nu-mi pare rau, pentru ca arata ca este un om capabil sa lupte impotriva multora care l-ar vrea persoana nongrata. Ce vreau insa sa va spun este ca dupa 6 decembrie criza politica tot nu se va termina, oricine va iesi presedinte, pentru ca 10 nu se imparte exact la trei (da cu rest). Asta meritam noi romanii, pentru ca nu stim decat sa furam in toate domeniile.

 68. 68 provincialu' noiembrie 7, 2009 la 12:22 am

  Inca 5 ani cu Baselu’ si vom ajunge la nivelul de dezvoltare al statelor din Africa Centrala si de Est (Uganda, Somalia, Republica Centrafricana, Burundi sau Ruanda). :mrgreen:

 69. 69 Exasperat noiembrie 7, 2009 la 12:42 am

  Ce am învăţat azi la conferinţa PDL.
  Profesor: av. Marin Antonescu, vicepreşedinte.

  1. Cu privire la majoritatea parlamentară:
  „Majoritatea face regula în Parlament, dar majoritatea nu face regula în privinţa competenţelor pe care Constituţia le lasă celorlalte instituţii ale statului. Poate să se dea Parlamentul cu posteriorul de pământ; se adună, adoptă hotărâri, documente de poziţie, dar nu poate să impună Preşedintelui punctul de vedere al majorităţii câtă vreme Constituţia spune că acel lucru îl face Preşedintele. (…) Închipuiţi-vă că aveţi nevoie de o autorizaţie de construcţie şi că, în loc să mergeţi la Primărie, vă duceţi la Biserică. Popa, în bunăvoinţa lui zice: Da, îţi dau autorizaţie, da’ ce faci cu ea? Pentru un document oficial care-ţi este util te duci la instituţia statului care este aptă juridic să-ţi elibereze acel document. Aşa şi cu preşedintele: ai nevoie de o numire de candidat pentru prim-ministru, te duci la preşedinte. Şi nu-i impui, ci îi ceri acest lucru. Iar dacă preşedintelui îi place de ochii tăi îl desemnează…”.

  2. Referitor la cele de mai sus:
  „Dl Geoană, în prostia lui, oricât ar fi ea de mare, ştie care este adevărul, pentru că are constituţionalişti de marcă în PSD; şi tineri, şi mai în vârstă”.

  Un comentariu?

 70. 70 Exasperat noiembrie 7, 2009 la 12:50 am

  Şi încă ceva: dincolo de aberaţiile în lanţ invocate de către Traian Băsescu, mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă în 2004 PSD ar fi obţinut 162 de mandate. Vă daţi seama că s-ar fi dat peste cap un întreg sistem de cugetare politică?

 71. 71 blogideologic noiembrie 7, 2009 la 1:04 am

  @ neutrino
  Toate articolele din “22”, revista Grupului pentru Dialog Social, sunt de o mediocritate intelectuală îngrozitoare. Eşti de fapt acest Dragoş Paul Aligică ale cărui articole ni le tot recomanzi ?

 72. 72 ELMMAR noiembrie 7, 2009 la 1:25 am

  @ Dragos

  Iti bubuie mintea de prostie. Pe betivan il votati tu, gashca ta cu mintea coclita si unii de la nambernain care se cred amiralul Nelson.

 73. 73 ELMMAR noiembrie 7, 2009 la 1:41 am

  @ Carol

  Bre Carolica tata, eu itzi zisei sa o lasi mai moale cu trasu’ la gingie ca te faci de ras, da’ nu am cu cine ma intzelege.
  Iar baushi pana cazushi in shantz si de acolo bolmojishi vorbe anapoda.
  Lasa, nu te osteni sa vezi care e „superioritatea lui Johannis fata de Negoita”, ca ti se fleshcaie mintea de tot.
  Auzi, mi se paru ce auz ceva de sprijinit in opinteala ta de vorba.
  Sa stii ca GRIVCO nu e paru’ de la uluca de care te tzii tu cand dibui drumu’ spre casa cu tzuica in bot.
  Bre Calica tata, ca veni vorba de pari, cand mai ajungi acasa in halu’ asta de matrafoxat ca acu’, nu mai sari gardu’ pe la totzi vecinii pana nimeresti in ograda la tine. Ala de sare multe garduri sigur ia un par in cur.

 74. 74 ELMMAR noiembrie 7, 2009 la 1:58 am

  @ neinfectat de comunism

  Tu grohai, nu vorbesti.
  Ascunde te in cocina si nu mai umbla printre oameni ca se apropie Craciunul.

 75. 75 ELMMAR noiembrie 7, 2009 la 2:03 am

  @ gigi

  Ptrrrrr! Hooo cu tata! O luashi prin balarii.
  Pai, asta asteapta betivanu’, ce balbajesti tu acolo.

 76. 76 Sibilla noiembrie 7, 2009 la 2:24 am

  @gaşca veselă: Dragoş, Carol, fratele marx, neutrino… la, la, la…
  Seriosno şi diloc la mişto, PM şi Vice-Pm, zăbăucul zăus de la Cotroceni din rândul vostru trebuia să , cum îi zice…. a, da – desemneze în urma consultărilor… la, la, la…
  Şi anume, lăsâmd la o parte frustrările-i, neliniştile-i, frământările-i de jeniu neînţeles pe…… suspans, că se poartă 😉

  @neutrino… BUM!
  Bre, neutrino… ia zi tălică: De ce iubim femeile.. că bag dă samă, dă p-acilea plecă multe din… no, aşe, mă abţân din modestie, că zâsăşi că-s din cele , te citez * necitite * şi cu care sibilină nu-ţi merse cum cu haia cetita de-i dideai teste într-u creionarea-n versuri a profilului psihologic… la, la, la… Zâc să te limitezi la poesie majkă bicouz, fiecare îşi are măsurile sale, cum bine a zis un Înţelept 🙂
  Cu-alte Cuvinte, dragă mi-e Poesia, dar să nu se combine cu politichia, că se cheamă preacurvie şi-aveam pretenţii la tălică, ui cum mă surprinsăşi… neplăcut. Păcat şi, nu pentru aripile mele, n-aşe că-i aşe?
  Sibilla
  P.S. valabil şi păntru * duduia * cu care-ţi mersă… ia, je istina au ba ?
  * Înainte să plec, am suflat aburi peste imaginea ta şi am scris cu degetul pe oglindă: dispari. *
  Să nu zăuit: Iisus!

  @Duşo Leo,
  Străvezii ies mai nou la interval cu lecţii de moralitate…. culmea, * moralii *… morala: io nu zic * uite cine se trezi să vorbească * , ci, cum dragi mi-s proverbele şi pildele Bunilor noştri, spun * dacă tăceau… *…
  Eh, cum prostia-i soră cu… fudulia, evident la propriu şi la figurat că nu mă vreu abţine deşi poci, normalnă că tot probesc oareşce vulpi şi meta-ntr-ale comunicării, să facă again and agian and again… pe fifi înaripaţii p-acilea. Adicătelea, ţinta e AN şi imaginea acestuia iar bastarzii cu pricina carele * au o boală ş-un dor greu… * se-mbată cu idei de jenu că ne-ar folosi pe unii din noi ca să-şi urmeze scopurile muerdare. Pe ăştia troglodiţi de-i ştim cu şi fără de măşti ce le poa pelişica, nu e cazul să dăm nici scuipatul şi nici voma, să-mi fie iertat, căci sunt nişte nefericiţi. Jeniile neînţelese carele bântuie prin hălăduire… Sincer, NU doresc să fiu în * armura * lor, să crezi ce spun, şi-ntre ei se zguduie, mănâncă şi sfâşie, par egzamplă : neutrino şi… * duduia *, tot haia 😉 🙂
  Apropo de tanti Nutzi, nu vă tot zisăi să nu o subestimaţi c-are Cocoşica .. .. * potenţial *? Eeee ? :)))
  respecte,
  Sibilla

 77. 77 ELMMAR noiembrie 7, 2009 la 2:41 am

  @ traian

  Bune idei ai. Iti mai dau cateva ca sa avem un guvern tzutz.
  Am cautat pe Google si am gasit niste panarame cum vrea betivanu’ sa aiba in capu’ ministerelor.

  Laura Andresan la Sanatate, asta e ideea ta
  Sexy Braileanca la Interne
  Nuti c_r de fier la Transporturi, ca stie de la betivan nevoile centurii
  Cicciolina la Externe, sa aratam FMI ca vrem guvern international
  Simona Sensual la Educatie
  Eva Kent la Comert
  Alina Plugaru la Aparare ca sa faca bucurii regimentelor
  Eleva Porno la Cultura
  Piticu’ PORNO la Finante ca sa tina contabilitatea la incasari, ca e impartial

  Premieru’ se ocupa de condicutze.

 78. 78 Sibilla noiembrie 7, 2009 la 4:19 am

  Caraş-Severin : * … Subprefectul Ursu a mai precizat că pentru secţiile speciale au fost achiziţionate camerele de supraveghere, dar pentru a putea fi instalate sunt necesare calculatoare compatibile. *
  Nah , corectitudine, da… n-ai cu ce !
  Poa că trimite toarăşu buldog spre judeţul * fruncea-n toacie necuracie * niscaiva ustensile, pretenarului său * voievod *, că altfel, camere web doar de… fonseca, oricum de suspiciuni, sau, Ferească Tatăl, fraudare, li se rupe portocaliilor să dea explicaţii …. după! Şi iarăşi zic : ca la noi, la nima-n lume…

 79. 79 Criticos noiembrie 7, 2009 la 6:37 am

  O lehamite fără margimi! Citesc aici – şi nu-mi revin – tot soiul de „argumente” în favoarea lui Negoiţă prin comparaţie cu Johannis, de parcă asta ar conta!! Ar putea fi Negoiţă şi superman, adevărata problemă este că preşedintele, oricine ar fi el, nu are drept de decizie personală în această problemă: chestiunea formării unui guvern este de competenţa PARLAMENTULUI şi cu asta punct. Personal nu-mi place primarul sibian, însă acesta e susţinut de o majoritate parlamentară. Aceasta e regula jocului. Cât îl priveşte pe circar, nu că ar vrea să schimbe regula, ci să afirme în forţă că nu există nicio regulă. Regula e cum poftesc muşchii săi.

 80. 80 blogideologic noiembrie 7, 2009 la 7:11 am

  Retransmit un mesaj sosit din Parohia Malovăţ :
  +Amintiri despre N. Iorga // Friday, November 6, 2009 // „Editura ” Cuget Romanesc”” // alexandru.stanciulescu.barda@gmail.com // Parohia Malovat // Malovat-Mehedinti // Romania // Tel. O724.99.80.86 // E-mail: stanciulescubarda@gmail.com
  “Cu deosebit respect va facem cunoscut ca parohia noastra aduna de mai bine de 30 de ani amintiri despre Nicolae Iorga. S-au adunat de-a lungul anilor sute de pagini venite din tara sau din strainatate de la oameni care l-au cunoscut personal pe marele istoric si om de cultura roman. Sunt scoase la lumina lucruri, fapte, intamplari, pe care nu le putem gasi niciodata consemnate in documente. Ele contribuie la reliefarea personalitatii lui Nicolae Iorga, cât şi la reconstituirea unor fresce din realitatile romanesti din perioada interbelica si nu numai. Aceste amintiri dorim sa le publicam anul viitor, cu prilejul implinirii a 7o de ani de la asasinarea miseleasca a lui N. Iorga. Inainte de a incredinta tiparului tezaurul de amintiri inedite adunate prin vreme, consideram ca este bine ca sa facem o ultima incercare de a mai adauga cateva de astfel de nestemate colectiei noastre. Speram ca se mai afla printre noi oameni care l-au cunoscut, care i-au fost apropiati, elevi, studenti, admiratori. Suntem convinsi ca se afla oameni care au avut parinti si bunici, care le-au povestit despre felul cum l-au cunoscut pe Nicolae Iorga si poate chiar aspecte necunoscute din viata lui. In acest sens ne adresam si Domniei-Voastre, rugandu-va sa nu ne-o luati in nume de rau si, daca va este cu putinta, sa ne dati o mana de ajutor pentru desavarsirea acestei lucrari. Ajutorul ce ati putea sa ni-l dati ar fi acesta:
  – sa ne relatati amintirile Dumneavoastra personale, in cazul in care ati avut prilejul sa fiti contemporan cu marele savant. Ele vor fi publicate sub semnatura Dumneavoastra;
  – sa ne relatati amintirile bunicilor, parintilor si altor cunoscuti ai Dumneavoastra, care i-au fost contemporani si v-au povestit despre el;
  – sa popularizati solicitarea noastra in mediul Dumneavoastra de cunoscuti si poate se vor gasi oameni care sa ne dea o mana de ajutor;
  – sa ne incredintati, in original sau in copie, manuscrise cu astfel de amintiri, pe care poate le aveti de la inaintasii Dumneavoastra.
  In speranta ca apelul nostru va fi inteles si nu va ramane fara ecou, actiunea in sine constituind atat un act de cultura, cat si de patriotism, va multumim respectuos si va rugam sa ne scuzati pentru deranj. Sanatate, pace si bucurii sa va dea Dumnezeu!” Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Barda-Mehedinti, Romania //+ Pr. Alexandru Stanciulescu – Barda , Parohia Malovat , jud. Mehedinti, Romania , tel. 0724 998086
  Pentru conformitate,
  Titus Filipas

 81. 81 Ac noiembrie 7, 2009 la 7:30 am

  Decriptare fatală

  Alianţa celor 70 % a obţinut pentru plebe (mai cunoscută sub numele de pulime) decriptarea individului Liviu Negoiţa, ca fiind (ţineţi-vă bine) „GOLANU’ VIEŢII”- incompatibil, şi din punct de vedere astral, cu funcţia de premier.

  PS1 Contra 1000euro/sec., cei cu aviz SRI pot obţine amănunte de la Decripteişenbirou.

 82. 82 Vasile, noiembrie 7, 2009 la 7:31 am

  Frate Marx,

  Cu asa culturici ca tine , il vad in numai 8 luni pe Basescu la auidieri la Kovesi. Bei Mafred cineva a spus inaintea mea fraza, nu ne-a traso si-a traso!
  Raspunsul este valabil si pentru colegul de celula al lui Marx, contele.
  Un domn il razgaia pe Conte cu o anagrama neterminata , uitind ca romanescul pentru anagrama respectiva este ciocan de lipit, si ca din ciocanul gandirii contele elucubreaza ca Basescu isi doreste alegatorul bucurestean inapoi. Eu il intreb ,care alegatori ai Bucurestiului domnule?
  Acei 80% care l-au ales pe Negoita si care de fapt sunt doar 16% din totalul cetatenilor cu drept de votr din sectorul 3 sau 4 ?

 83. 83 Vasile, noiembrie 7, 2009 la 7:41 am

  In aceasta campanie a reaparut fenomenul nociv al anilor comunisti cu masele conduse precum cireada sa-l ovationeze pe presedintele..
  Fiecare candidat are mijloacele proprii pentru a convinge o parte din electorat sa participe la manifestarile publice electorale.
  Un partid insa ,partidul care are plasati de la dictorul relatiilor cu Publicul la Directorul General , scoate oamenii din intreprinderi in timpul serviciului pentru a canta osanale presedintelui si al complesi cu aplauze.
  Nu se autosesizeaza nimeni ca personalul bugetar al carcotasului face sluj si presteaza in timpul serviciului pentru un singur individ?

 84. 84 ionica fonosch noiembrie 7, 2009 la 8:33 am

  *raman uimit de strategia adoptata …
  incerc sa inteleg daca e ceva de inteles …
  **lipsa hrana + frig(iarna lunga) + gripa =cati morti ??
  ***pe fondul unei epidemii de gripa se poate decreta starea de urgenta
  (adica se poate trage in lume legal) dar se pot aresta si opozantii….
  (eu zic sa il luati in serios pe pirat !)

 85. 85 Plutarh noiembrie 7, 2009 la 8:35 am

  DACA STIE CA STIM ,PRESIUNEA VA FI MAI MARE!!OPREA GABRIEL ,A FOST UN INFILTRAT DE-AL LUI BASESCU INCA DI PERIOADA 2002 – 2003 – Prefect, Prefectura Municipiului Bucureşti;SI 2003 – 2004 – Ministru delegat pentru Administraţia Publică – M.A.I. .A FAVORIZAT TOATE INFRACTIUNILE SAVARSITE DE JURISTII PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI.A FOST SANTAJAT PERMANENT DE TRAIAN BASESCU PRIN INSITUTIILE STATULUI[DIRECTIA NATIOANAL ANTICORUPTIE , ANAF]. CEL PUTIN DIN ACESTA PERSPECTIVA ,SE POATE INTELEGE IN MOD FACIL TRDAREA LUI NASTASE SI A PSD .PENTRU CA EU AM SCIS MEREU INCA DIN ANUL 2001 N MEMORIILE CATRE INSTITUTIILE STATULUI CA VREA SA CANDIDEZE LA PREESEDENTIA STATULUI SI SA CASTIGE PRIN FRAUDA,,AM FOST DAT AFARA DE DOUA ORI DIN P.M.B..ASOCIEREA LA SAVARSIREA DE INFRACTIUNI A CELOR DIN SUBORDINEA LUI BASESCU,INSTIGATI DE ACESTA LA COMITEREA DE INFRACTIUNI ,ESTE PRINCIPALA TRASARTURA CARACTERISTICA A CELUI CE VREASA FIE REALES.DAC SE VERIFICA DOSARELE IN ARHIVA VECHE A INSTANTELOR JUDECATORESTI,ORICE JURNALIST DE INVESTIGATIE POATE FACE CARIERA.EU AM TRIMIS SI LA ADEVARUL,SI LA ALTE ZIARE .REZULTATUL S-A VAZUT.DUMITRU TINU .NU MAI ESTE IN VIATA.DE NENUMARATE ORI AM DEJUCAT PLANURILE CRIMINALE ALE MAFIEI IMOBILIAREA {CU CONCURSUL SECURITATII ASA ZIS A STAULUI}DE A FI ASASINAT .. CA SI IN ANUL 2000,2004SI LA ACESTE ALEGERI VA FRAUDA ALEGERILE DATORITA SPRIJINULUI EVREIESC,AL OCULTEI.[PENTRU CA L-AM DECONSPIRAT O DA INTR-UNA CU TRICOLORUL],AMINTITIVA CA FMI,CE,BM,AU SPUS CA VOR VENI IN IANUARIE ,FEBRUARIE 2010,CAND VA FI UN GUVERN LEGITIM. IN 2004.COSMIN GUSA A ANUNTAT S.U.A. DESPRE PLANURILE DE FRAUDARE A ALEGERILOR DE CATRE BASESCU.EVIDENT CA NU AU LUAT NICI O MASURA,PENTRU CA LEA CONVENIT UN TRADATOR!!!!!SI ACUM NE AFLAM IN ACEASI SITUATIE ,CU DEOSEBIREA CA SE VA ACTIUNA PENTRU FRAUDAREA A CEL PUTIN 4 MILIOANE DE VOTURI!!!
  | Raspunde la comentariu
  DACA ADAUGAM VOTURILE LUI BECALI ,VADIM SI OPRESCU,NE DAM SEAMA CA DEMOCRATIA ,DREPTURILE OMULUI SUNT IN REAL PERICOL!!!
  CA SI ALTII,(ROBERT NEGOITA) SCOLILE SE VOR INCHIDE SUB PRETEXTUL GRIPEI,ASTFEL CA IN SCOLI SE VOR AFLA DECAT CEI CARE TREBUIE PENTRU ALEGERILE PREZIDENTIALE,PENTRU A NU EXISTA MARTORI OCULARI!!!

 86. 86 ELMMAR noiembrie 7, 2009 la 9:13 am

  @ Futacu

  Barbatesc nick ai, fratele meu.

 87. 87 Alex noiembrie 7, 2009 la 9:13 am

  AN
  Uite cum sta treaba, omule!
  Nu cred sub nici o forma ca alti candidati nu mai pot de dragul interesului national. Antonescu stie foarte bine cum s-a calcat in picioare orice regula juridica si morala pentru ascensiunea basescului. Nimeni nu mai are nici o credibilitate.
  Asa ca scutiti-ma cu interesul national, tot ceea ce conteaza este buzunarul partidului (Videanu, Udrea, Negoita si gasca, respectiv Patriciu, Vantu si alti baroni de Sterling).

  Sa traiti cum va asterneti dictatura banului!

 88. 88 reluexcrocu noiembrie 7, 2009 la 9:18 am

  MAJORITATEA FORMATA USUREAZA VIATA LUI GOLLUM[VEZI STAPANUL INELELOR] VOTEAZA BUGET;VOTEAZA TOT CE S-A ANGAJAT GOLLUM MICUTA HEIDI[BOC] STA LA BUTOANE DAR PUDICA NU MAI VOTATI NIMIC AMANATI CA VINE MOS NICULAE DACA GOLLUM SI HEIDI AU VRUT M E R D E [INTELECTUAL NU] S-A SUPORTE PS.CEI CE VIN LA TELEVIZIUNI AR TREBUI PRIMITI NUMAI CU BILET DE VOIE DE LA PARTID

 89. 89 Alex noiembrie 7, 2009 la 9:19 am

  Propunerea este rezonabila dat fiind ca PNL se va „baga” dupa alegeri (poate chiar dupa turul I) la guvernare alaturi de PDL.

  Savitsky, sa fim realisti, dupa alegeri concediu fara plata zece zile va suna ca un premiu pentru bugetari -comparativ cu vremurile pe care votantii creduli le vor apuca.

 90. 90 grigore noiembrie 7, 2009 la 9:45 am

  in 2004 Basescu a fost o alegere tot la misto,atentie!!!

 91. 91 eugen noiembrie 7, 2009 la 9:46 am

  Inca cinci ?
  Poate pentru cei de la cluburile de masochisti si ce-i care-l regreta pe Odiosul.
  Carol II, Antonescu, Ceausescu, Basescu . Patru sefi de stat nebuni in 75 ani. O fi un virus in palate ?. Alo domnu dr. Cercel veniti repede cu dezinfectantul ca gripa A este un mizilic.
  Pentru vaccin nu folsiti de la PD-L ca aia saracii sunt toti infectati de maladia Basescu.

 92. 92 Argusdre noiembrie 7, 2009 la 10:06 am

  D-le Nastase,
  Vreau sa promiteti in fata tuturor ca daca pierde matrozul in alegeri si pleaca cu pluta pe mari si oceane, veti avea grija parinteasca de D-na Udrea, saracuta.Ma gandesc ca matrozu nu-i totusi Napoleon ca sa fie exilat pe Sf. Elena de unul singur si sa se bucure de binefacerile insulitei..’Mneaei e invatata cu un ocrotitor si nu se poate descursa singura prin hatisurile politicii si-i pacat ca Romania sa piarda semenea talente…Veti avea ocazia sa luati si ceva lectii de tupeu extrem…

 93. 93 contele noiembrie 7, 2009 la 10:11 am

  @carcotasu
  DEX
  „gasca”,(peiorativ).Grup restrans de oameni ,uniti intre ei prin preocupari,mai ales in vederea savarsirii unor actiuni reprobabile;grup de oameni care se afla la periferia societatii
  P.S. Ti-am mai zis :deschide-ti mintea .Nu te mai considera stapanul adevarului !

 94. 94 contele noiembrie 7, 2009 la 10:21 am

  Doar o constatare :daca o sa calculam la 3,5 miliarde procentul de ,hai sa zicem ,6% (cam cat ar putea fi diferenta de dobanda dintre banii FMI si banii imprumutati de la banci ) te-apuca groaza Astia sunt bani pierduti,platiti de cetateni .Spunea cineva de pe blog ca n-am platit biletul la meciul asta .Asta-i plata !

 95. 95 contele noiembrie 7, 2009 la 11:32 am

  @SEVILA (ia zi Ac ,ce anagrama e asta ?)
  Hai sa-ti mai trag un ciocan (de lipit )in cap :la faima pe care o are ,de bun gospodar,cred ca Negoita ar fi castigat ,evident nu cu 80%,cam in toate sectoarele.Esti convins ca,de exemplu ,daca ar fi candidat la functia de primar general n-ar fi castigat ?Bineinteles ca reclama asta de primar ales cu 80% pe care o vehiculeaza Basescu este doar un joc de imagine si o contrapondere la primarul sibian (si uita sa spuna ca e 80%din 20%) dar cred ca el mizeaza pe imaginea in ansamblu nu pe oamenii dintr-un sector.Ai pricipit sau trebuie sa repet ?
  P.S. Cu mine, inteleg .Nu ma placi .Da`cu inteligenta instalatorului ce-ai avut ?

 96. 96 Alex noiembrie 7, 2009 la 11:55 am

  las-o balta, eugen! In mandatul Constantinescu am ajuns la fundul sacului.
  Si mi se pare tras de par sa-l pui pe Ceausescu (care a construit tot ce vedem in Romania: cartiere, metrou, retele de transport, fabrici, drumuri, poduri, chiar si putinii kilometrii de autostrada ca sa aiba Ciorbea-Basescu-Stolo ce sa dea bacsis la FMI si BM) pe aceeasi treapta cu quasinulitatile postrevolutionare.
  In decembrie 1989, la procesul lui Ceausescu, seful statului a spus din boxa acuzatilor „agenturile straine”. Toti mascaricii de comentatori l-au luat in ras. Acum, dupa 20 de ani, romanii sa judece cine a avut dreptate!

 97. 97 Alex noiembrie 7, 2009 la 12:00 pm

  Consiliului Naţional Secuiesc: Anulati voturile stampiland de mai multe ori, pentru a putea castiga autonomia
  http://www.gardianul.ro/Consiliului-Naţional-Secuiesc-Anulati-voturile-stampiland-de-mai-multe-ori,-pentru-a-putea-castiga-autonomia-s148279.html

 98. 98 Ion Alecu noiembrie 7, 2009 la 12:02 pm

  Subiectul Ceauşescu, subiectul Băsescu – două teme care au pus pe moaţte mintea românului, nemaivăzând, practic, ce li se întâmplă de fapt. Aşa că sictirul are tot dreptul să se instaleze…

 99. 99 instalatorul noiembrie 7, 2009 la 12:02 pm

  Criticos, nu va blocati in comparatiile dintre domnii Negoita si Johannis de pe blog. Chestiunea principala este alta: in acest moment totul se joaca pe o singura carte, aceea a alegerii presedintelui. Posibil ca dl Negoita sa fi acceptat candidatura stiind ca guvernul va cadea, fiindca la sectorul 3 ii este bine si are tot ce ii trebuie. Preluarea programului Croitorul este un indicator. Posibil ca presedintele sa fi facut o concesie pedeleului, de a carui sustinere in alegeri nu se poate lipsi. Presedintele incearca o tactica win-win axata, in stiul sau acum cunoscut, pe denigrarea si demolarea adeversarilor, fiind oricum in incapacitate de a veni cu un bilant pozitiv pentru Romania, dupa primul sau mandat. Daca guvernul Negoita va trece, atunci presedintele va avea guvernul pe care si l-a dorit, cu o minoritate parlamentara ori -daca vreti – cu o majoritate relativa asupra urmatorului partid de doar 3 mandate. Daca guvernul Negoita va cadea, atunci presedintele va acuza opozitia, acum majoritara, de iresponsabilitate si va ameninta cu dizolvarea parlamentului. Doar ca nici cu dizolvarea asta nu e asa de simplu cum afirma presedintele. Ideea dizolvarii parlamentului se bazeaza pe constatarea ca partidul cistigatorului prezidentialelor inregistreaza o crestere in preferintele electorale in primele luni de dupa alegerile prezidentiale. Obiectivul ar fi acela ca prin anticipate sa creasca ponderea pedelistilor in parlament. Doar ca aceasta crestere nu este inregistrata imediat dupa alegeri si ca aceasta crestere este o crestere in sondaje, pe subiecti dintre care unii nu vor veni la vot ( dar isi spun opinia intr-un sondaj). Deci, daca declanseaza anticipate imediat, atunci presedintele poate avea surpriza ca structura parlamentului sa se repete ori chiar, pe o atentie mai mare a pesedistilor, sa iasa in rezultat pesedeul cu 1-2 mandate in plus. Daca asteapta citeva luni de zile, atunci, atunci presedintele trebuie sa provoace o noua criza politica cu doua caderi de guvern – si, pe fondul prelungirii crizei, ar putea avea surpriza ca situatia electorala din 2010 sa fie exceptia de la regula. Totusi, presedintele mai poate capata, dupa dubla prabusire de guvern de acum, posibilitatea de a influenta unii parlamentari poate speriati de perspectivele personale in caz de anticipate. Oricum, sa retinem ca linia cea mai importanta a actiunilor sale este destructia. Lucrurile devin din ce in ce mai riscante pentru el deoarece, atit pe parcursul mandatului cit si pe parcursul campaniei electorale a servit opozitiei pilule care, in caz ca pierde alegerile, ii pot fi servite indarat. De exemplu, daca reuseste sa dea presedintele, atunci opozitia poate si ea sa declanseze anticipate, spre paguba pedelistilor. Oricum, pare ca nici presedintele nu conteaza prea mult pe un guvern Negoita: faptul ca a incurcat sectoarele, sectorul lui Negoita cu cel al lui Piedone, are semnificatia lui. Piedone ar trebui sa dea dovada de simtul umorului si sa iasa public cerind sefia guvernului si declarind ca, vorbind de sectorul 4, presedintele l-a desemnat de fapt pe el ca si candidat de premier, dar i-a gresit numele zicindu-i Negoita in loc de Piedone. Dar nu contati pe Piedone si nici pe marele atlet antiprezidential Zara , cel care mai vine pe aici probabil pentru a pescui clienti pentru blogul sau.

 100. 100 Alex noiembrie 7, 2009 la 12:07 pm

  In fond, daca il doreati neaparat pe Klaus Johannis premier, mergeati la Curtea Constitutionala pentru o decizie in ceea ce priveste interpretarea textului constitutional: „Presedintele este sau nu este obligat sa tina cont de propunerea majoritatii parlamentare? Este democratic si in spiritul Constitutiei sa numeasca pe cine vrea muschii lui, respingand fara motivare propunerea partidelor care fomeaza majoritatea?
  Ati lasat-o si dvs. in coada de peste mizand pe o lovitura de imagine. Si ma intreb de ce? Singurul motiv ar fi ca viitorul presedinte doreste sa procedeze la fel, santajandu-i pe parlamentari cu alegerile anticipate. Daca PDL vine cu propunearea Traian Basescu (sustinut de 20 si ceva de independenti, udmr si minoritati) ce faceti?

 101. 101 vasiloi noiembrie 7, 2009 la 12:51 pm

  Greu este pana la 6 dec ,sunt sigur ca lucrurile vor intra in normal.GRESALA a fost facuta in 2004.Asta afost posibil fiinca ii lasam pe unii sa minta si sa manipuleze opinia publica .

 102. 102 George Serban noiembrie 7, 2009 la 1:41 pm

  Domnule Adrian Nastase, desi este Sambata, vazand ca la Guvern se munceste, am incercat sa gasesc legaturi mai vechi la Ministerul Muncii. Acolo, dl. Ministru al Muncii, Gh. Pogea, era … absent. Trebuie sa rezolvam urgent – este un gest umanitar! – sa completam Nomenclatorlul de ocupatii si meserii cu aceea, mai noua, de … „premier desemnat”. Am doua motive serioase. Acesti oameni, adica numarul crescand de „premieri desemnati” nu se pot bucura legal de drepturile pe care lege le prevede daca nu se regasesc in Nomenclator. Apoi, cativa prieteni, ramasi fara loc de munca in ultimele trei luni, vor sa se inscrie si ei la concurs pentru a fi, cateva zile pe saptamana … „premier desemnat”. Vor o masa calda la Hotel Victoria, o masina si cateva SPP iste dragute. Nu sunt pretentiosi … trei zile, pe saptamana, prin rotatie. Le este frica doar sa nu ramana someri dupa 6 decembrie daca se desfiinteaza aceasta noua profesie, atat de atragatoare.

 103. 103 Pali noiembrie 7, 2009 la 1:56 pm

  ,…cum se face ca,in spatele lui Mircea Prostanacu’ nici la Salonta aseara nici azi la Cluj-Napoca nu era nici un lider marcant al PSD-lui ?oare sa insemne ceva aceasta manifestare ?

 104. 104 nedumeritul noiembrie 7, 2009 la 2:23 pm

  la asa Iohannis, asa Negoita. Ce vrei AN? Sa joace Baselu bridge, cand voi jucati bambilici?

 105. 105 Ionut noiembrie 7, 2009 la 2:25 pm

  Doar o intrebare.
  De cand este nenea asta un guru al economiei, asa cum a sustinut Base ca este absolut necesar la nominalizarea trecuta?

 106. 106 Ac noiembrie 7, 2009 la 3:13 pm

  @ Contele

  Vasile. Ştie că eşti în bâză. Râde cu diferenţialul.

 107. 107 Ioan noiembrie 7, 2009 la 3:34 pm

  Sunt suprins de aprecierile la adresa primarului de la 4, (citeste 3) „pupila” lu’ Actualu’; desemnat cel de al III-lea premier de mucava. Ele sunt vehiculate prin ziare si pe posturile tv de catre insi aflati fie in serviciu pe Deal, fie de insi carora le place sa se auda in difuzor. Dintre acestia unii spun ca la al II-lea mandat L Negoita a fost ales primar intrunind 80% din sufragiile electorilor. O fi adevarat nu zic nu, dar prezenta la vot in sectorul 4 (citeste 3) a fost de 21%; fiind cea mai slaba prezenta din capitala. De unde rezulta clar ca activul pedele din acest sector a dormit in cismele de cauciuc in zilele premergatoare votului. (unii spun ca insusi blaga a fost tras in piept de activul pedele din sectorul (citeste 3) Reluind firul ideii referitoare la prezenta la vot, rezulta ca insu’ a afost ales de 16,8% din totalul cetatenilor cu drept de vot din secor, ceea ce inseamna ca la vot s-au prezentat cca 67.200 de persoane din cele 400.000 cu drept de vot. Continuind sarada vorbelor de doi bani la adresa activitatii lui L Negoita, altii afirma ca sectorul 4 (citeste 3) este cel mai curat din capitala. O fi, dar iesiti oameni buni din cele 10 bulevarde principale ale sectorului si intrati pe strazile laturalnice si pe aleile dintre blocuri. Veti fi neplacut surprinsi; de unde se vede ca gurlaivu’ S Prigoana, de cand este parlamentar si gurist de serviciu la pedele, l-a tradus fara retinere pe primaru’ L Negoita. Intr-adevar, locurile de joaca din sectorul 4 (citeste 3) sunt rational repartizate si bine dotate si nu le intalnesti intr-un alt sector din capiatala. Ramane insa un mister pentru toata lumea modul lor de achizitie, pretul, si mai ales cine este firma care le are in intretinere si reparatie; desi probabilitatea de a se strica in urmatorii 10 ani este de 1 la 1000. Tema a fost prezentata in presa de nenumarate ori, dar primaru’ a dat cu tifla, in public, oricarui ziarist care a abordat-o. Asupra activitatii primarului „pupila” troneaza de cel putin de doi ani un mare semn de intrebare. El se localizeaza asupra cheltuielilor de amenajare si dotare a parcului IOR cu bobilier; si indeosebi a lucrarilor situate in zonele intrarii in parc din bd Baba Novac si a fantanii arteziene din Aleea Trandafirilor. Eu am vizitat frecvent aceste doua lucrari. Jafu’ este generalizat gratie in principal modificarii saptamanale a solutiilor constructive. Acum se pare, ca cei doi, primaru’ si arhitectu’ s-au intalnit si au ajuns la un numitor comun. Eu sunt curios sa aflu si pentru cat timp.

  PS

  O mare necunoscuta ramane insa bugetul, si indeosebi sectiunea de investitii a acestuia. Tentative de cunostere au fost pana acum nenumarate. Toate insa s-au lovit de opozitia primarului, care, retineti, nu a fost deranjat nici odata in aproape sase fie chiar si cu o nefericita de intrebare de catre institutia abilitata sa formuleze astfel de intrebari. Dar, a propos; stiti cat costa o banca?, dar un ilustru cos de hartii? dar o bordura din piatra slefuita, marca Adriean. Nu stiti, ca nu aveti de unde. Si totusi: banca si cosul de hartii costa 800, respectiv 320 eur bucata, si sunt fabricate in Spania. Numarul lor este insa un mare secret de stat si pastrat in seiful csat. (de retinut insa marea noutate; ele nu pot fi fabricate in tara) Banuiesc ca orice tribunal din SUA, ar fi condamnat la moarte sau la peste 150 de ani de inchisore pe toti cei implicati in acesta mare escrocherie care a condus imediat la subminarea directa a econimiei nationale. Dar, ce nu fac pedelacheii pentru pusculita electorala a lu’ Actualu’.

 108. 108 Plano noiembrie 7, 2009 la 3:51 pm

  La ce s-o duce dl Cristi Diaconescu la o emisiune televizata, Realitatea TV, daca timp de aproape o ora n-a rostit numele candidatului PSD, Mircea Geoana!
  Mai mult a tacut, decat a vorbit, spre deosebire de Preda si Orban…

 109. 109 Fratele Marx noiembrie 7, 2009 la 4:36 pm

  @Carcotasule, s-ar putea sa stai bine cu aritmetica 🙄 N-am verificat. Tocmai ce-i spuneam prietenului meu Karl ca numarul si calitatea votantilor e nerelevant 😯 Calitatea candidatului conteaza. Sau ar trebui. Pentru ca vad bigotii misunand pe aci si zicand sincer ca nu conteaza. Poate sa fie Negoitza si Dumnezeu dar daca e trimis de Dracu inseamna ca e negru 👿 si prin urmare profesorasul de fizica scos din palarie ca fiind iepuras independent si competent e mai ingeres dragalas. 😳 Ptiu drace. Nu e clara ca voi scumpilor nu doriti guvern, competent sau nu ci vreti o papusa de carpa 😥 care sa stea de premier si guvern pana la alegeri? Asta inseamna ca va mai e inca ceva clar si anume ca Basescu nu poate pierde alegerile decat daca numarati voi si Vanghelie voturile. 😉

  Elmmar, Sibilla, Leo aveti dreptate cu totii. Cei care va contrazic sunt idioti, alcoolici, naimiti si ticalosi. 😳 Spurcati-i. Manuela va da voie. 😉 Totusi, le-o, daca ai avea un sfert din bunul simt si inteligenta lui Carol ai trece de geniu la tine in cartier. 😎 Nu ca acum n-ai fi in top. 😛

  Manuela, continui sa-mi elimini intr-o maniera arbitrara mesajele. Multumesc. 😎

  Vasile cu d-ta nu vorbes-c. A-m auzit ca a-i fi l-a fel de destept ca si Harabula s-au pe aproape. 😆 Deci scuze, esti l-a alta categorie. Mai inteles. 😉

 110. 110 Fratele Marx noiembrie 7, 2009 la 5:07 pm

  Ionut dar sub-nenele klaus 🙄 de cand este un guru al economiei? 😕 Aaaa… daca a zis Basescu ca ar fi nevoie inseamna ca nu nevoie si deci de-asta l-au ales pe klausica sibianulinune. 😯 Pai si-atunci care e problema ta cu Negoita? 😉

 111. 111 alex noiembrie 7, 2009 la 5:16 pm

  Ma tot uit la afisele referitoare la referendum. Jumatate din afis e ocupata de chipul conducatorului , 25% amenintari iar restul nici nu mai conteaza 🙂

 112. 112 Plano noiembrie 7, 2009 la 5:31 pm

  Banc amar!!

  Un ziarist strain il intreaba pe Basescu:
  -D-le presedinte, daca PNL ar castiga alegerile cu 51% pe cine ati desemna candidat la fuctia de premier?
  -Basescu: Evident ca as respecta litera Constitutiei si l-as desemna pe liberalul Teodor Stolojan… Mhî ..ha..ha…. mhî !!!!

 113. 113 Ioan noiembrie 7, 2009 la 6:12 pm

  Referitor la modul nefireesc, absolut iresponsabil si in dispretul total al ori caror proceduri pe care L Negoita le ignora la receptia unor lucrari pe santierul din parcul IOR, sunt obligat sa fac cateva precizari. In primul rand, desi primarul si arhitectul sef al sectorului 4 (citeste 3) au cabinetele la acelasi nivel si pe acelasi culuar, ei nu se intalnesc pentru a se pune de acord asupra solutiei finale. (de ce) Aici, in aceasta speta, intalnim dispretul fata de banul public in starea lui pura, dar in egala masura si nesimtul cras ce stapaneste deo-potriva gandirea si actiunea fiecaruia dintre ei. In al doilea rand, sau de ce nu in primul rand; nu imi dau seama. Aici avem de a face cu doua lucrari mari pentru a caror executie sunt necesare cca 3,5 mil de eur. Ori in aceste conditii este improbabil sa nu existe un proiect de executie, cu detaliile aferente, acceptat de beneficiar, realizat de un proiectant care isi asuma, pentru onorariul convenit, intreaga raspundere pe toate fazele de executie ale lucrarii; pentru ca si receptia se face pe faze ale lucrarii. Aici insa ne aflam intr-una dintre urmatoarele doua situatii; cu precizarea ca in oricare dintre ele ne-am situa, tot puscaria l-ar astepta dupa colt pe beneficiar. (evident in normalitatea mult dorita de noi toti) Fie nu exista proiect de executie si lucrarea a fosat demarata pe baza unor schite si a indrumarii pe santier. Fie exista proiect, dar in dispretul oricaror norme, (ma repet) cei doi functionari publici se comporta iresponsabil. In speta noastra, se poate accepta si o exceptie de la regula; si anume realizarea la scara (cat mai apropiata de 1/1) a unei machete care sa ofere toate detaliile necesare unei analize complete. Macheta are avantajul de a reflecta realitatea viitoare cu costuri nesemnificative. Inchei cu precizarea ca nici N Ceausescu, dupa stiinta mea, nu si-a permis, in nenumaratele lui vizite pe santiere, sa ignore pana a anula inscrisuri si detalii de executie alle lucrarilor. De aceea, unii dintre noi isi amintesc, pe el il astepta la intrarea in santier o planseta cu stadiul la zi al lucrarii (acum dracu’ mai stie cat intelegea el din inscrisurile si desenul acelei planse) dar, in mod sigur se mima regula dea-capo al fine. L Negoita este insa omu’ de tip nou. El a deschis ochii in politica prin apropierea lu’ Actualu. Pe el il intereseaza mai putin lucrarea dar mai mult parandaratu’. Pentru parandarat exista el la sectoru’ 4 (citeste 3) si tot el intregeste pusculita de campanie. Dar, pana cand.

  PS

  Am fost de fata la doua vizite ale lui L Negoita de la sectorul 4 (citeste 3) pe santierul fantanii arteziene din Aleea Trandafirilor a parcului IOR. Dupa plecare lor, am schimbat cateva vorbe cu seful de santier. De la el cunosc unele detalii la care m-am referit. Cu el am schimbat si unele opinii la tema.

 114. 114 ELMMAR noiembrie 7, 2009 la 6:25 pm

  @ nedumeritul

  Hai ca te dumiresc eu.
  Nu e nici bridge, nici bambilici. E la mai mare.
  Chestia e ca lu’ Basescu mai mult ii iese decat ii intra.
  (Ca sa te dumiresti total, iti zic ca nu e vorba de basca lu’ Nuti.)

 115. 115 ELMMAR noiembrie 7, 2009 la 6:41 pm

  @ Alex

  Alexica tata, pana acuma ti o trasei.
  Acu’, pentru postarea noiembrie 7, 2009 la 12:07 pm ai nota 10 cu felicitari.
  (Daca mai zici prostii, ti o iei iar. )

 116. 116 Ioan noiembrie 7, 2009 la 6:56 pm

  @ karacas

  Eu nu stiu cand Guvernatoru’ a avut o alta parere, la una si aceiasi tema, fata de parerea lu’ Actualu’. Sigur, este valabila si reciproca. Ceea ce este interesant se localizeaza, insa, in sfera paranormalului. Am aflat, in ziua numirii celui de al II-lea premier de mucava, ca fara sa-si vorbeasca cei doi aveau la unison una si aceiasi parere despre „pupila” lu Guvernatoru’. Nu gasiti ca este chiar interesanta constatarea. Si apoi, nu vi se pare ca parerea guvernatorului despre L Negoita este chiar recproca parerii lu’ Actaulu’ despre L Croitoru. Atat am avut de spus. Am facut precizarile din dorinta de a oferii noi date referitoare la proverbiala echidistanta fata de „zona nisipurilor miscatoare” a Venerabilului de la BNR. Cu bine

  PS

  Am avut in grupa un coleg cu numele nick-ului tau. Daca esti economist, nu esti tu si Alex.

 117. 117 ELMMAR noiembrie 7, 2009 la 7:00 pm

  @ danut chidon

  Itzi transmit un mesaj optimist.
  Dupa ce sigur pierde alegerile in 2009 si daca intre timp nu ajunge la mititica, si Basescu ar putea sa candideze in 2014, cum zici tu de ceilalti.
  Asa ca e valabil si pentru tine ce ne recomanzi noua, adica „rabdare si tutun” pana in 2014.
  In cazul betivanului nambaruan mai e de rezolvat si mizilucu’ numit parnaie.

 118. 118 Ac noiembrie 7, 2009 la 7:09 pm

  Divina Comedie (Dante Alighieri)
  ……………………………………………………………
  „Şi iată în zări, pe-o luntre pântecoasă,
  venea spre noi un moş cărunt la pleată,
  strigând : Vai ţie tagmă păcătoasă !
  Tu n-ai s-ajungi la ceruri niciodată;
  pe cel’lalt ţărm am să te duc, să ştii,
  în pururi noapte, în foc şi ger deodată.”
  ……………………………………………………………
  Dante Alighieri v-a localizat cu precizie, pe tine Bsescule şi tagma. Gata ! Caron a sosit să vă ia pentru a fi corect judecaţi şi ” cazaţi” în Infern unde nu-i loc de
  minciună şi făţărnicie. Îmbarcarea pe 22.11.2009.
  Nu uita să-ţi iei şi dosarul de informator !

 119. 119 neinfectat de comunism noiembrie 7, 2009 la 7:34 pm

  elmmuir
  tu gandesti cand te apuca procesul motiuniii?

 120. 120 Florea Dumitrescu noiembrie 7, 2009 la 7:36 pm

  STOP ACŢIUNILOR DICTATORIALE
  ALE REGIMULUI BĂSESCU

  Către,

  Candidaţii la alegerile prezidenţiale

  1. Considerăm că vă revine datoria supremă – dvs. personal şi forţelor politice pe care le reprezentaţi – să exprimaţi o poziţie categorică faţă de acţiunile Preşedintelui ţării, domnul Traian Băsescu, de concepţiile şi mentalităţile sale totalitariste, de măsurile autoritariste şi dictatoriale pe care le întreprinde.
  Este nevoie să vă afirmaţi în mod ferm hotărârea dvs. de a apăra democraţia noastră constituţională consacrată prin Constituţia ţării.
  2. Criza politică guvernamentală – în aceste vremuri extrem de grele de criză economică – a fost provocată de iresponsabilitatea Preşedintelui ţării, domnul Traian Băsescu, care prin acţiunile sale dictatoriale a distrus majoritatea parlamentară, a înlăturat din guvern PSD, ceea ce a dus la căderea guvernului prin moţiune de cenzură aprobată de Parlament.
  Această lovitură politică a domnului Traian Băsescu a avut un singur scop: subordonarea tuturor instituţiilor statului, pentru controlul şi fraudarea alegerilor şi obţinerea unui nou mandat prezidenţial pentru domnul Traian Băsescu.
  3. Călcând în picioare Constituţia, desconsiderând total interesul naţional şi situaţia gravă de criză economică, iresponsabilul Preşedinte al ţării tergiversează lucrurile de mai multe săptămâni şi păstrează un guvern nelegal, demis de Parlament, refuzând să ia în considerare propunerea constituţională pentru un nou guvern susţinut de o majoritate parlamentară şi care ar fi fost instalat în câteva zile.
  4. Şantajul politic. Iresponsabilul Preşedinte al ţării şi lideri ai PDL au recurs la şantaj politic, ameninţând cu neplata şi chiar tăierea pensiilor şi salariilor, ceea ce a provocat panică şi profunde nemulţumiri în rândul milioanelor de cetăţeni români.
  5.Iresponsabilul Preşedinte al ţării a chemat misiunea FMI (care iniţial îşi comunicase refuzul de a trata cu guvernul demis de Parlament) pentru a trata cu guvernul nelegal.
  Misiunea FMI, în circumstanţele date, nu a putut să încheie a doua revizuire şi reevaluare a Acordului Stand-by, a părăsit România, făcând o declaraţie clară: că va reveni la Bucureşti când va fi instalat un nou guvern legal. Este o palmă usturătoare dată iresponsabilului Preşedinte a ţării, pentru un comportament inadecvat în relaţiile cu instituţiile internaţionale. Preşedintele ţării se preface că nu înţelege ce se întâmplă şi că i s-a dat un vot de blam pentru situaţia de haos politic pe care a creat-o.
  Efectele neprimirii tranşei a treia, costurile suplimentare, cad integral în răspunderea Preşedintelui ţării şi a liderilor PDL care îi susţin în mod obedient acţiunile dictatoriale, dăunătoare ţării şi tuturor cetăţenilor români.
  6.Prin voinţa Parlamentului, organul reprezentativ suprem al poporului, a fost demis guvernul Boc pentru dezastrul economic provocat, a fost respinsă propunerea de guvern Croitoru, neavând o susţinere parlamentară majoritară.
  Poziţia dictatorială a Preşedintelui ţării (contrar poziţiei exprimată la consultări de partidele parlamentare, care formează o majoritate) aduce în faţa Parlamentului o nouă propunere – guvernul Negoiţă, fără o susţinere parlamentară majoritară.
  Singurul scop: o nouă tergiversare – pentru menţinerea guvernului Boc demis în vederea controlului şi fraudării alegerilor prezidenţiale.
  7. Partidele care au format o nouă majoritate parlamentară pentru instalarea unui nou guvern legal – au datoria să-şi menţină ferm poziţia constituţională şi să respingă acţiunea dictatorială a Preşedintelui ţării.
  Ţara trebuie să capete imediat un guvern legal, prin votul de încredere dat de Parlament, organul suprem reprezentativ al poporului.
  Să nu se mai admită în niciun fel călcarea în picioare a Constituţiei, prin actiunile autoritariste şi dictatoriale ale Preşedintelui ţării!
  8. Politicienii incapabili şi incompetenţi care au negociat prost anumite prevederi din Acordul cu FMI trebuie să plece cât mai repede de la guvernare.
  În Scrisoarea noastră deschisă din 22 iunie 2009, către toate autorităţile publice şi forţele politice, noi am criticat abuzul de a fi ţinut secret Acordul cu FMI până după alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009 (deşi acesta fusese aprobat de FMI la 4 mai 2009).
  Referitor la conţinutul Acordului cu FMI, noi am atras atenţia autorităţilor şi partidelor politice că în Acord: „există politici şi măsuri discutabile; există politici şi măsuri criticabile; există politici şi măsuri încă nespuse (sub forma – se vor analiza politici şi măsuri suplimentare cu Fondul în cazul unor evoluţii negative); este posibil să existe unele politici şi măsuri nepublicate…”
  Noi, cei din societatea civilă, cu profesionalism şi sobrietate, vom supune unei examinări critice severe – anumite angajamente pe care le-au luat guvernanţii incapabili şi incompetenţi şi care acum au un comportament total iresponsabil.
  9.Cele de mai sus constituie teme majore pe care trebuie să le dezbată candidaţii la alegerile prezidenţiale – care consideră mai presus de orice – interesul public, interesul ţării.
  Batjocorirea interesului României de către regimul autoritar şi dictatorial Băsescu trebuie să ia sfârşit prin votul conştient şi responsabil al majorităţii cetăţenilor României la alegerile prezidenţiale din noiembrie şi decembrie a.c.

  7 noiembrie 2009

  Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”
  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 121. 121 ELMMAR noiembrie 7, 2009 la 8:07 pm

  @ blogideologic

  Titi, ca de obicei judeci cu picerile.
  Ii ziseshi lu’ neutrino ca daca avu un link catre un articol (nu il „recomanda”, cum spuseshi tu) el e si autoru’.

  Tu asa invatzashi la scolile pe unde trecushi ca, de un parexamplu, profesoru’ care tine cursurile la facultate scrie toata bibliografia pe care o recomanda?

  Am o mare nelamurire, poate ma luminezi.
  Chiar asa, totzi care scriu la revista 22 si toate textele sunt „de o mediocritate intelectuală îngrozitoare”? Despre Mihai Sora, de exemplu ce zici al de matale?

 122. 122 vasile noiembrie 7, 2009 la 8:13 pm

  D C nu spuneti de propunerea facuta lui Rus de Marinar?

 123. 123 abbilbal noiembrie 7, 2009 la 8:17 pm

  Dar din 1990 încoace, a fost vreodată serios domnul Traian Băsescu ?

  Şi cei care vor să-l voteze, n-au decât s-o facă. Eu sunt curios doar dacă şi de data asta cei pro sunt mai mulţi decât cei contra.

 124. 124 Dan noiembrie 7, 2009 la 8:18 pm

  fac parte din randul celor ce l-au votat pe Basescu…….
  Acum el a devenit o problema pt unii, o rezolvare pt altii……Marea de oameni care vad in Basescu un supererou si salvatorul nostru insa nu stiu……
  Sunt oameni shiar din interiorul PD-L ce striga in gura mare…totul e bine, putem face asa cum trebuie…insa avem si noi si Romania o singura si mare problema……..AL NOSTRU MARINAR…..
  Va dau un sfat….daca vreti sa vedeti cum va fi……votati-l…….daca va e frica……..SCHIMBATI-L…oricum nu mai merita inca 5 ani pt ce face si cum face…..
  mai noi la noi in judet….nu conteaza unde……..s-au dat bani pt voturi…50ron in turul 1, 150 ron in turul 2…
  asta e omul ce-l vreti presedinte…??

 125. 125 ELMMAR noiembrie 7, 2009 la 8:39 pm

  Betzivanu namberuan al Roamniei isi cauta tovarasi de paranghelii si vrea sa ii faca premieri.
  Croitoru e recitator, Negoita e gurist.
  Se pregateste Frunzaverde care e si una si alta si mai are o calitate: trage la gingie aproape la fel de mult ca stapanu’ sau de la Cotroceni.

 126. 126 eficientaenerg noiembrie 7, 2009 la 8:49 pm

  Azi-Băsescu: „Nu trăiţi bine,dar mai bine decât în 2004″.Si-ca a fost asa de bine-tot azi-cercetare CURS/Jurn.National:”Romanii nu regreta comunismul-La douazeci de ani de la caderea comunismului, multi romani sunt inca nostalgici, considera comunismul o idee buna pusa gresit in practica si vad statul tot ca pe un tatuc care trebuie sa intervina in economie, sa le asigure un loc de munca si un trai decent-cu 86% pdv ;in 1999-57% !”.Asa cum:”Comunismul, regretat de est-germani-sondaj si opinii publice :mulţi tineri consideră că le-ar fi fost mai bine ca cetăţeni est-germani.”Deci-22 dec.2009-20 ani-iesim pe strazi…sa bem si noi o bere?!Ha,ha…Deci-Base…reflecteaza!

 127. 127 Ac noiembrie 7, 2009 la 9:29 pm

  E noapte la Cotroceni. Cucuveaua cântă la unu. Băsescu, prevăzător, îşi scrie cuvântul de adio. Intră un ins mascat cu o batistă pe nas şi gură, aţintind spre preşedinte un pistol-jucărie :
  Băsescu: – Ce e bă, ai porcină? Mergi la Videanu .
  Insul :- Ciocu’ mic ! Dă-mi repede pensia pe niembrie şi decembrie că te bag în…post meridian, maimuţoiule!
  Băsescu: – Bă ce ţară ! Nu mă merită, zice în timp ce-i întinde intrusului o hârtie de 200 euro .

 128. 128 eugenvilcu noiembrie 7, 2009 la 9:48 pm

  Inca nu m-am decis cum ar fi fost mai rau: cu tine sau cu el!

 129. 129 Alex noiembrie 7, 2009 la 10:00 pm

  In orice caz, a propus un premier popular, favoritul soferilor de taxi si al florareselor din sectorul trei. Care sa fiti sigur ca nu se uita la Antene, mai degraba la EtnoTV unde vad ca opozitia majoritara nu catadiceste sa-si trimita vreun comunicator.

  Vocea alegatorului: „Si el a furat, ca toti, da’ a mai facut si cate ceva”
  http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-11-07&id=261498

 130. 130 Alex noiembrie 7, 2009 la 10:06 pm

  Pe bune ca merita.
  Liviu Negoita canta si declama la Etno Tv (VIDEO)
  http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-11-07&id=44092

 131. 131 Alex noiembrie 7, 2009 la 10:20 pm

  PS Iesiti odata din logica de campanie a lui TB! Stilul de mistocar, comandantul in centrul atentiei il avantajeaza! La fel pe contracandidatii inconsistenti care ies in evidenta cu poezii, mistouri, vulgaritate.

  O campanie pe proiecte pentru Romania si pe analiza lucida a celor 20 de ani din decembrie 1989 (in particular, dar nu numai, a mandatului basescu), ce dumnezeu, nu putem avea un presedinte responsabil care are habar cu ce se mananca relatiile externe?

 132. 132 Maximmouse noiembrie 7, 2009 la 11:18 pm

  @Toata Lumea!

  Fratilooor!

  ex prim ministrul Boc…cam 2 ani de negasit in biografie.

  ex prim ministru desemnat croitoru aproape 6 ani din biografie, de negasit

  prim ministru desemnat negoita cam 4 ani de negasit in biografie

  2 primari si un consilier de banca…hmmmm posturi cu banuti…:)

  Ce ne spune noua asta?

  Scoala de ofiteri de la Baneasa, pepiniera de prim ministriii ,si nu numai, a Romaniei!

  Fratilor, chiar suntem cu totii asa prosti incat sa fie nevoie de asa ceva?

  Stimata gazda, psd si pnl nu au si ele ofiterii lor acoperiti?Poate , daca numeati unul din acela, asimetricu nu va refuza?:)

  :)Maxi!

 133. 133 Maximmouse noiembrie 7, 2009 la 11:24 pm

  P.S.

  Sa fiu ca noi, as fi foarte atent si la ofiterii descoperiti, generalii tradatori….

  oprea, ontanu, iordanescu….imi par nume facute sa scrie istorie, nu vi se pare? Chiar, cum ziceam, un prieten se gandea cam care ar fi ala „orice” pe care asimetricu ar fi capabil sa-l faca numai sa castige….daca vad generalii astia ma gandesc la ce-i ma rau,in definitiv ce mai este o pata in plus pe o haina deja murdara…

  Ce se intampla fratilor cu armata si ceilalti in tara noastra draga?

 134. 134 Robert Dămoc noiembrie 7, 2009 la 11:34 pm

  Nu mai vrem dar haideti si voi cu solutii viabile, si renuntati naibii la imunitatea parlamentara, trebuia sa fie pentru libera exprimare, nu pentru acoperirea ilegalitatiilor, adevarata sursa de coruptie.

  Constitutia asta a fost facuta in stil „Copy-Paste”, oricum cu acest circ m-ati convins sa parasesc Romania A.S.A.P decat sa mor „ca nu le ajung banii”.

 135. 135 blogideologic noiembrie 8, 2009 la 1:03 am

  “Conştientizarea”, după Hegel, este legătura Eului cu obiectul. Căutam un text frumos despre nămol şi mocirlă. Am găsit „Blesteme” (de Tudor Arghezi) : “Prin undele holdei şi câmpi de cucută,/Fugarii-au ajuns în pustie/La ceasul când luna-n zăbranice, mută,/Intră ca un taur cu cornu-n stihie,/Şi gândul meu gândul acestora-l ştie:/In împărăţie de beznă şi lut să se facă/Grădina bogată şi ograda săracă./Cetatea să cadă-n nămol,/Păzită de spini şi de gol./Usca-s-ar izvoarele toate şi marea,/Şi stinge-s-ar soarele ca lumânarea./Topească-se zarea ca scrumul./Funingini, cenuşă, s-a acopere drumul,/Să nu mai dea ploaie, şi vântul/Să zacă-mbrâncit cu pământul./Subolii şi viermii să treacă pribegi/ Prin stârvuri de glorii întregi./Să fete în purpură şorecii sute./Gânganii şi molii necunoscute/Să-şi facă-n tezaur cuibare,/Sătule de aur şi mărgăritare. /Pe strunele de la viori şi ghitare/Să-ntinză păianjeni corzi necântătoare.// Întâi, însă, viaţa, bolind de durată,/ Să nu înceteze deodată,/ Şi chinul să-nceapă cu-ncetul./ Să usture aerul greu, ca oţelul./ Să şchiopete ziua ca luntrea dogită,/Să-ntârzie ora în timp să se-nghită,/Şi, nemarginită, secundă/Să-şi trecă prin suflet, gigantica, undă:/Pe sârma tăioasa-a veciei, în scame/Şi rumegătură să vi se destrame./Gâtlejul, fierbinte de sete,/Să cate scuipat să se-mbete,/Şi limba umflată-ntre buze/Să lingă lumina şi ea să refuze,/Si-n vreme ce apă din şesuri se strânge,/Să soarbă-n mocirla copitelor sânge./Şi strugurii viei storşi cu muşcătură/Să lase in gură coptură./Coboară-se cerul, furtuni de alice/În câmp să v-alunge cu stelele-n bice./Despice-se piatra în colţi mici de cremeni,/Vârtej urmărindu-i pe semeni./Odihna cerându-i, pământul să-ntepe/Ivindu-se şerpii când somnul începe.”

 136. 136 blogideologic noiembrie 8, 2009 la 1:37 am

  Cazul Mihai Şora: I-am citit cărţile înainte de 1989. Numai locuri comune. Nu cred că după 1989 a inventat ceva nou. Dacă da, cineva să vină cu o mărturie ! În fine, simpatia lui pentru URSS este decepţionantă. Mihai Şora intră în maquis abia după ce armata română trecea Prutul la ordinul lui Ion Antonescu. Intrarea lui Mihai Şora în maquis arată la el viu cugetul luptei împotriva românilor. (După război, acelaşi cuget de luptă împotriva românilor îi anima pe alogenii de la centrala securităţii din Bucureşti.)

 137. 137 Draghi Puterity noiembrie 8, 2009 la 1:56 am

  @Maximouse

  La ceva de genul asta ma gandeam si eu. Daca Negoitza e nascut in ’62, atunci ar fi trebuit sa termine liceul in ’80-’81. Cand a intrat el la faculta’ daca abia in ’90 a terminat-o? A facut armata „la trupa”? Sau a ramas repetent pe rupte? (ca vad ca mai nou asta e nivelul maxim pe care il mai putem spera pentru conducerea Romaniei)

  In alta ordine de idei, Basecu pare ca si-a pierdut si ultimii neuroni in lupta cu „profesorul”. I-a placut lui cum arata Sectorul IV si s-a gandit sa ii puna primarul prim-ministru. Numa ca in loc de Piedone, a venit finu’ lu’ Videanu. Incurcate sunt caile Domnului… 😆

 138. 138 blogideologic noiembrie 8, 2009 la 2:56 am

  neutrino spune: +Ma refer desigur la Leo-Instalatorul-si-Blogideologic si eventual la “nelu”. Mare pacat ca nu ma vor crede pe cuvant acceptandu-si cu seninantate spaimele inutile.+
  “Spaimele”? “Spaimele inutile”? Care “spaime”, neutrino? Dar îl avem pe Mihai Eminescu : “Vreme trece, vreme vine, / Toate-s vechi si noua toate; / Ce e rau si ce e bine /Tu te-ntreaba si socoate; / Nu spera si nu ai teama, /Ce e val ca valul trece; /De te-ndeamna, de te cheama, /Tu ramâi la toate rece.” Chiar dacă Andrei Pleşu, beneficiarul de fonduri nelimitate de la statul român, şi-a bătut joc de Mihai Eminescu în abjectul număr 265 din DILEMA, noi, românii, continuăm să îi citim şi să îi preţuim versurile ! Şi SCRIERILE POLITICE. Mereu de actualitate. Dacă palestinienii ar fi avut şi ei un Mihai Eminescu la vreme, nu ar mai suferit Naqba, furtul pământului lor.

 139. 139 Criticos noiembrie 8, 2009 la 7:44 am

  @Instalatorul
  Comparaţia între Johannes şi Negoiţă mi se pare o pură diversiune care, pe fond, susţine dreptul legal al prezidelului de a propune pe oricine doreşte el. Şi văd în asta o mare primejdie. Tocmai de aceea şi afirmaţia lui Crin Antonescu despre propunerea sa de premier dacă va câştiga alegerile m-a făcut să-mi treacă definitiv pofta de a-l vota în turul I. Nu voi vota un candidat care promite premieri şi guverne! Aceasta e prerogativa parlamentului. Acum fireşte că, dacă Antonescu va accede în turul II cu circarul, îl voi vota totuşi. Pricep eu fireşte dedesubturile propunerii vicleanului alcoolic pe care îl detest încă şi mai mult, deşi nu credeam că e posibil. De aceea e şi prima dată când voi vota negativ. La celelalte alegeri am votat „pentru”, nu neapărat cu entuziasm, mai curând cu o încredere relativă. Acum voi vota „contra” şi, dacă în turul II ar accede Gigi Becali cu circarul, l-aş vota, fără să clipesc din ochi pe Becali. În îngrijorarea (eufemistic vorbind) cu privire la viitorul sumbru pe care niciun preşedinte ales nu-l va putea influenţa decisiv, nu mai vreau decât un lucru: să dispară iazma chioară care cumulează la superlativ toate defectele naţiei noastre şi niciuna din calităţile ei.

 140. 140 Ac noiembrie 8, 2009 la 8:04 am

  Unui scribăreţ

  Orice, pe orice, cu orice : constant elucubrează;
  Şi-n budă, pă păreţi, cu deştul ce hârtia penetrează.
  Adesea, nechemat şi nedorit, se vâră-n zeamă;
  Doar, doar, vr’un rătăcit sau obosit, să-l bage-n seamă.

 141. 141 Aya noiembrie 8, 2009 la 9:05 am

  @

  Maximmouse

  M-AM DECIS SA SPUN!

  A propos de „ofiterii descoperiti, generalii tradatori”: acestia fac parte dintr-o grupare „bine acoperita” care cica „negociaza” cu cea (tot bine „acoperita”) din care „descoperiti” sunt (si) Boc, Croitoru, Negoita (ai spus bine, unii au mai trecut si pe la Academia de Informatii- fie si doar ca sa faca act de prezenta acolo, ca sa para „innobilati”, caci indoctrinati erau de la Baneasa) pe cine vom avea presedinte.
  Vai de capul nostru, Maxonule: negociaza vechile servicii ale Armatei cu vechea Securitate!
  Un fel de „negociere generica” Talpes- Magureanu (am „esentializat”).

  UNICA SANSA era sa reusim sa avem un premier (ca Johannis) pe care sa nu il poata clinti nici un presedinte (este aparat de Constitutie).
  De ce, unica sansa?
  Pentru ca, daca nu intervine ceva cu totul special, presedintele se va stabili la acele negocieri intre „instelatii” vechi de la servicii (armata si securitate).
  Crezi ca e nevoie sa mai spun, explicit, ce inseamna asta (observa, nici macar nu scriu vreun nume!)?

  Am strigat si eu, aici, pe blog: de ce nu se misca Parlamentul si nu il suspenda pe Basescu, urmand ca presedintele interimar sa desemneze premierul (agreat de majoritate) care sa formeze un guvern, sa treaca de parlament si sa nu mai existe nici un fel de problema?
  Pana astazi, cand am citit postarea ta (de fapt, postarile tale) am sperat ca situatia se va debloca in Legislativ (desi, logic, sansele erau minimale, in pofida acelei aliante pur declarative, dupa cum se vede).

  Maxonule, sa incercam sa mai avem bucurii in plan personal (ca sa avem si amintiri la care sa recurgem) pana in dimineata zilei de 7 decembrie.

 142. 142 Vasile, noiembrie 8, 2009 la 9:09 am

  Erala la Leo,

  Am sa incep cu o ereata a aceluia care nu-i erata si se jura ca nu e dator cu e rate!Spune Leo ,ne-erata ,pe 6.XI.90 la 1.54 „…Partidul care se coboara intr-atata in care sa trimita….” ..pusca si cureaua lata ce flacai eram o data.. asa cum am mai spus Leo de baci l boc!

  Alex,

  Elucubrezi tinere pe teme despre sacul gol…in mod normal ar trebui sa spus ca daca in sacul conventiei PSRDraul a lasat , BRCE, CREDIT Bank, Albina si Banka Religiei, sacul era rupt in fund ,daca mai pui ca in sistem mai era si un fonduri de salarizare imense provenite din neperformantul minerit, din rafinariile neproductive,din industria siderurgica si nu numai , ai inlocui sacul cu o cutie a pandorei , pe care totusi Mugur Isarescu a inchiso la finele anului 2000.

  Emmar ,

  Saracutadin dansul,dansa traieste si gandeste din pacat, ce barbatesc suna pentru „dansa”cuiul bond si scurt de infundat cu pipa cu mohârcă.

  Mircea Dinescu,

  Nici nu sti ce bine-mi pare,

  La cit popou Basescu ai pupat si la cit pilot moldovenesc al Udrei ai supt , invitando pe la mosia ce neam de neam ,nu a avut in slobozenii slobozitilor,mosie cladita pe malul Dunari , din dreturile de autor de poezie,drepturi alocate si de PSDraul lui Iliescu, uite ca ai vazuto si p’asta. In Romania poti sa vorbesti oriunde aiurea , dar nu pe o scena cladita pentru Basescu.
  Acest drept il garanteaza romanilor Basescu in urmatorii cinci ani , dreptul la mucles pe scena lui ,mosia Romania!

 143. 143 Aya noiembrie 8, 2009 la 10:04 am

  @

  Blogideologic

  ESTI ABERANT! CAND A FOST MIHAI SORA MAQUISARD?

  Intrucat nu te suspectez de incultura crasa, ramane ca ai inceput sa confunzi ingrijorator personaje, locuri, structuri.

  Citez din postarea ta in care te referi la Mihai Sora: „Mihai Şora intră în maquis (…). Intrarea lui Mihai Şora în maquis (…).”

  Afirmi, deci, explicit, subliniind prin repetitie, ca Mihai Sora a intrat (a fost) in maquis.
  Nu imi vine sa cred cand citesc o asemenea ineptie.
  Trecand peste inacceptabila ta ideologie (fascista), nivelul tau intelectual te recomanda ca pe un cunoscator al unor detalii istorice.
  Legat de maquis: fie amesteci lucrurile (ceea ce dovedeste confuzie mintala- curand vei incurca si mana stanga cu cea dreapta si te vei intreba de ce nu mai poti scrie bine) fie nu ai proprietatea termenilor (in acest caz trebuind sa imi revizuiesc opinia despre nivelul tau de instructie).

  Te rog insistent sa imi raspunzi explicit, la obiect, cu subiect si predicat: cand a fost Mihai Sora in maquis (in limbaj curent, maquisard)?

  P.S.
  Opinia ta despre intelectualul Mihai Sora ar putea fi deceptionata daca nu ai avea o pauza de lectura de 20 de ani- lucru semnalat chiar de tine. In aceste conditii, devin explicabile limitarile tale.

 144. 144 Aya noiembrie 8, 2009 la 10:35 am

  @

  Blogideologic

  SE PREGATESTE CEVA, DACA AU INCEPUT SA RANJEASCA FASCISTII!

  Titus Filipas, nu ar fi prima data cand- cu sau fara intentie- dezvalui lucruri pe care, altii, ar fi dorit sa le tina ascunse (in limbaj curent, „dai din casa’).

  Replica pe care i-o dai lui Neutrino (noiembrie 8, 2009 la 2:56 am) are un cu totul alt ton decat cel obisnuit. Dincolo de randuri, apare un fel de „ranjet”, de tipul celor care se intind, ingrijorator, pe fatza celor care isi aleg viitoarele victime, pregatesc in amanuntime sinistrul si „traiesc cu anticipatie” evenimentul.

  Brusca „vioiciune a ranjetului”, la tine- asociata cu fojgaiala subterana sesizabila dinspre zonele fasciste din Romania- arata ca voi va pregatiti de ceva care sub nici o forma nu poate fi benefic pentru Romania.
  Daca pun acest lucru cap la cap cu stirea legata de sinistrele negocieri intre vechile servicii ale Armatei si vechea Securitate (generic- cum spun eu- intre zona Talpes si zona Magurenu) pentru a cadea la intelegere cine sa „castige alegerile demoicratice” din 22 nov.- 6 dec. 2009, imi apare un tablou cutremurator.

  Inteleg ca vi se va incredinta misiunea ca, prin cei instruiti in taberele paramilitare, de-a lungul anilor (nu incerca sa negi, stiu de la un adept convins al miscarii fasciste din Romania, care in 1990 avea in jur de 20 de ani), sa fiti un fel de „militzii” care sa tina sub teroare tzara. Eventual, la rigoare, sa produca turbulentze cumplite care sa motiveze starea de necesitate (cand atributele puterii chiar sunt impartite intre Interne si Armnata).
  Legat de turbulentze: nici nu ar fi nevoie sa vi se dea un scenariu pe care sa il respectati, voi fascistii sunteti predispusi la violenta. Ar fi suficient sa fiti lasati sa actionati fara constrangerea legii.

  Ceea ce se pregateste este criminal.
  Stii. Asa se explica ranjetul de dupa transparentul tau mesaj adresat lui Neutrino.

 145. 145 leo noiembrie 8, 2009 la 11:06 am

  Elmmare taică, s-ar putea să fii în eroare, dincontrălea chemându-se că aş fi eu: auzii p-acilea cum că la Curtea Constituţională n-ar putea să meargă decât ăla căruia îi poartă ţucalu cu papa ăla bun pe care îl tot mănâncă p-acilea cel care te-a încântat cu o întrebare corectă, dar adresată unde nu trebuie că, evident, în faţa lu şăf’su n-ar fi putut deschide gura. mă rog, în afară de acela, ar mai putea merge la CC şi aia de, într-o ţară cu susu-n jos ca asta, a ajuns peste Năstase – Anastase…
  Evident, posibila eroare a noastră ar viza doar situaţiunea, nicidecum personulităţile despre care cimilim cimilituri, boul şi viţelul…

 146. 146 Maximmouse noiembrie 8, 2009 la 11:07 am

  @Draghy!

  Asa-i ca-i simplu? Simplu nu este de decriptat de fapt, CINE cu CINE actioneaza, pentru CINE suntem din nou tara de experiment. daca merg pe logica , mi se cam increteste pielea pe mine, si nici nu vreau sa ma gandesc!

  Si vin la convingerea mea, OAMENII POLITICI sa ne scoata din rahat! Altcineva nu poate!

  Important! te rog sa-mi spui, daca ti-a cazut in mana ceva de CHINA MIEVILLE? Prietene, am incercat,m-am straduit, dar n-am putut! Am senzatia ca acesta scre cu ceva pe vena … SF urban….N-am rabdat mult , dar zic , sa mai intreb , poate cineva l-a citit integral….

  :)Maxi!

 147. 147 leo noiembrie 8, 2009 la 11:08 am

  aşa-i când schimbi în goana telegarilor forma „editării” gândurilor: în problema incompatibilităţii cu pricina, că-n alte probleme sunt diverşi care ar putea comite sesizări în lipsă de evident imposibilă autosesizare din partea unui organism cu evidente reţineri în a deranja măritul zăus fals…

 148. 148 Maximmouse noiembrie 8, 2009 la 11:50 am

  @AAAAAYAAAA!

  Porumbita rotata, asta este parerea mea,dar inca nu vreau sa inteleg ce draku o sa se intample….numai perfectibilii ne pot scoate din asta.Sa urmarim cu atentie.Votul nostru va conta , desigur, dar jocul este infiorator de dur.Vor face fata politicienii? Sper ca da!

  Solutia suspendarii asimetricului este de basm, prea frumoasa pare, probabil ca nu se poate…o sa vedem!:)Poate il suspenda cu 24 de ore inainte de 22?N-ar fi rau, dar sa nu uitam acoperitii din CC, acest buboi dezgustator crescut , si el, daca mai era nevoie pe spinarea noastra…

  Sigur, sugestia ta, sa ne traim viata intre timp , este foarte buna…asta si facem!: sa impartasim un moment de lirism tragic….ai vazut ce zi frumoasa a fost ieri?:)

  cu drag, Maxi!

 149. 149 Robert Dămoc noiembrie 8, 2009 la 12:06 pm

  Multumesc ca „mi-ati” publicat comentariu.

 150. 150 blogideologic noiembrie 8, 2009 la 12:07 pm

  Aya spune: noiembrie 8, 2009 la 10:04 am / +@ Blogideologic, Trecand peste inacceptabila ta ideologie+ Am devoalat-o la adresa URL http://blogideologic.wordpress.com/2007/12/08/ideologia-scolilor-centrale/ . “Dau tot din casă” 🙂

 151. 151 Aya noiembrie 8, 2009 la 2:15 pm

  @

  Blogideologic

  1. AI INCEPUT SA AMENINTI, FASCISTULE OBRAZNIC?
  2. ESTI URECHIST IN MATERIE DE HEGEL: SA STII CA NU EL A SCRIS „CARTICICA SEFULUI DE CUIB”

  1. Ai inceput sa devii un fascist obraznic, ceea ce inseamna ca depasesti mult ceea ce ti s-ar putea permite in baza tolerantei civiltatii.
  Sub aparentza reproducerii unei poezii, in postarea din noiembrie 8, 2009 la 1:03 ma ameninti (nu veni cu povesti ca ai reprodus versuri dintr-un mare poet, nimic mai mult si alte flecareli mincinoase de gen; mesajul tau subtextual este clar, din asocierea acelor versuri cu o falsa trmitere la Hegel si cu „intamplatoarea” invocare a „mocirlei”; stii bine ca te referi la un text al meu, adresat lui Neutrino, la o alta sectiune).

  2. CITEZ AIUREALA PE CARE I-O ATRIBUI, CU NERUSINARE, LUI HEGEL:
  „“Conştientizarea”, după Hegel, este legătura Eului cu obiectul.”

  In primul rand ESTI URECHIST IN MATERIE DE HEGEL.
  Ce ai afirmat tu este ca in bancurile cu Radio Erevan.
  Nu e „constientizare’, dar constiinta de sine si nu e vorba despre legatura eului cu obiectul dar despre eu si distingere a sa de sine.
  Ia frumusel Fenomenologia spiritului (tu stii ceva, doar ca stii stalcit- si inspre Fenomenologia spiritului „bati’) citeste, noteaza ce nu pricepi si vino sa discutam, dupa aceea.

  In al doilea rand, retinand aceasta a doua obraznicie de care dai dovada, anume de a-i atribui unui filozof esential niste aberatii clocite de mintea ta (e drept, fara acele aberatii nu ti-ai fi putut lansa mesajul continut de amenintare; ceea ce nu inteleg este de ce a trebuit neaparat sa i le pui lui Hegel pe seama; credeai ca ma impresionezi- in loc de asta, ai reusit sa te faci de ras) ajung la situatia rusinoasa in care te dovedesti a fi.

  Daca, fascist fiind (si cotat drept intelectual!) nu l-ai citit pe Hegel- cel mai sigur, retinand, dupa ureche, din opera acestuia, niste cuvinte pe care le-ai recombinat, iar pe cele neintelese le-ai „tradus” (a se vedea semnul egalitatii pe care l-ai pus, absurd, intre constientizare si constiinta de sine) inseamna ca, din punct de vedere intelectual, te afli la acelasi nivel cu „Carticica sefului de cuib”.

  Probabil, tot dupa ureche, ai aflat ca printre randurile lui Hegel se intrevede „solutia finala” (ceea ce este real) motiv pentru care te umfli in pene ca l-ai citit (desi minti). Dar, pana sa ajungi acolo (la „solutia finala” care, sa stii, nu e data „pe tava”, trebuie sa muncesti ceva cu creierul ca sa o distingi) e nevoie sa citesti si sa intelegi toate „vorbele” scrise de acest filozof – care, place sau nu place, este de referinta (daca nu il citim, nu intelegem multe din lucrurile de profunzime) motiv pentru care trebuie sa i se suporte, in lectura, si directiile criminale ale gandirii.
  A propos de opera lui Hegel: sa stii ca nu a scris el „Carticica sefului de cuib”; daca nu crezi, verifica.

  A treia obraznicie, fascista, este folosirea DETURNATA SI DETURNANTA a unui text al lui Arghezi, pentru a lansa un mesaj subliminal de amenintare cu chinul lent si cu moartea.
  Fara indoiala, ai ales un text din Arghezi pornind de la aberatia conform careia Arghezi ar fi fost legionar. Iti spun sigur ca nu a fost. Intre a fi legionar (apartenantza mizera si criminala) si a publica niste texte in „Vremea” si a face parte din juriul care a premiat „Huliganii” este o distanta enorma.
  Aceleeasi obraznicii i se circumscrie si semnalul deturnant (citez din postarea ta) „Căutam un text frumos despre nămol şi mocirlă. ” dupa care reproduci ACELE versuri ale lui Arghezi („Blestem”).

  Nu trebuie sa fie cineva un mare special al analizei pe text pentru a realiza ca acel „Blestem” nu este defel un text „despre namol si mocirla”, dar despre condamnare la chin si moarte.
  Faptul ca in versuri apare o data cuvantul namol si o data cuvantul mocirla (nu veni cu pretentii structuraliste „dupa ureche” pentru ca nu vei avea succes, cum nu ai avut nici cu minciuna legata de Hegel) nu sustine justificarea ta tendentioasa.

  Daca voiai versuri argheziene expresive despre mizerie, noroi, si altele de gen, gaseai in „Testament”: „Prin rapi şi gropi adanci(…) Facui din zdrente muguri si coroane./ Veninul strans l-am preschimbat în miere,/ Lasand intreaga dulcea lui putere/ Am luat ocara, si torcand usure/ Am pus-o cand sa-mbie, cand sa-njure/ Am luat cenusa mortilor din vatra/ Si am facut-o Dumnezeu de piatra,/ (..)/ Din bube, mucegaiuri şi noroi/ Iscat-am frumuseti şi preturi noi./ (…)/Si dand in varf, ca un ciorchin de negi/ Rodul durerii de vecii intregi.”
  Dar, poezia „Testament” nu „serveste cauza”, caci, in pofida cuvintelor deseori de mare asprime, mesajul ei este luminos, expresie a desprinderii din teluric si a ridicarii catre inaltimile spirituale.

  In concluzie, cu acea postare ca ta, careia ii replic acum, te demonstrezi a fi un fascist obraznic care ameninta cu chinul fizic si moartea lenta, un individ cultivat dupa ureche (nu Grigore, desigur!), un spirit gregar.

  Ai inceput sa te obraznicesti cand ai aflat ca s-ar putea ca unii si altii (care, practic, vor sa dea o lovitura de stat prin „negocierile” pentru „alegerea” presedintelui) v-ar putea baga in seama pe voi, fascistii.
  Stai cuminte in coltul tau si nu sari calul, caci, daca am postat pe un blog intens monitorizat (nu doar in Romania!) despre acele inacceptabile „negocieri” , exista mari sanse ca ele sa nu mai fie duse pana la sfarsit. „Negociatorii” pot fi opriti- la nevoie, cu forta.

  Tine minte, fascist obraznic, ca noi tot aici vom fi. Nu as vrea sa fiu in locul tau, dupa ce „negocierile” vor esua, daca vei intrece masura.

 152. 152 blogideologic noiembrie 8, 2009 la 3:48 pm

  @ Aya
  Culmea, chiar şi DEX îmi dă dreptate 🙂
  La adresa http://dexonline.ro/search.php?cuv=constientiza găsesc A CONȘTIENTIZÁ : A face să devină sau a deveni conștient. Iar la http://dexonline.ro/search.php?cuv=constient , găsesc “care are conștiință”.

 153. 153 blogideologic noiembrie 8, 2009 la 3:55 pm

  @ Aya
  Ai priceput acum ideologia mea, care se cheamă Ideologia Şcolilor Centrale ? Pot începe să te seminarizez ?

 154. 154 blogideologic noiembrie 8, 2009 la 3:58 pm

  Aforism :
  „Prefer să mor în mocirlă într-o Românie Mare, decât să mor în paradisul unei Românii mici.” (Ion Antonescu)

 155. 155 Alex noiembrie 8, 2009 la 8:29 pm

  Hai sa coboram cu picioarele pe pamant! Partidele isi joaca cartea. Traian Basescu are in spate un partid, PDL, asa cum Antonescu depinde de PNL si Geoana de PSD. Adevarata miza a votului din 22 noiembrie o reprezinta Guvernul. Alegerile prezidentiale vor confirma configura majoritatea parlamentara care va conduce Romania timp de trei ani de zile (cel putin).
  TB nu e Ceausescu, este pionul uneui centru de putere pedelist, asa cum Antonescu are in spate (nimic ocult, misterios in asta, doar calcule) oamenii de afaceri din zona PNL. Si deocamdata vad ca se inteleg bine. PNL a dat un semnal ca Vom colabora Bine! dupa prezidentiale (remember, Blaga, singurul minsitru al Croitorului care trece de comisii), iar PDL le-a facut cu ochiul penelistilor prin impartirea cascavalului la primarii cu peneleul.

  Dependenţa lui Traian Băsescu de PD-L
  http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/dependenta-lui-traian-basescu-de-pd-l-526608.html

 156. 156 Daniel noiembrie 8, 2009 la 8:45 pm

  @dom’ Titus
  Remarcabila filozofia de predare a scolilor centrale dupa care cred ca v-ati ghidat si in activitatea didactica. Pacat ca in Romania este inexistenta. Uneori uitam ca nu incepe si se termina cu generatia noastra din cauza unui iluzoriu progres ce tine exclusiv de progresul tehnologic. Ideologii acestor scoli au netezit intr-adevar drumul catre educatie, dar trebuie sa nu uitam ca acesta era scopul lor fundamental atat ca educatori cat si ca studenti. In cazul nostru trebuie sa existe si motivatia celui care primeste informatia, iar cel mai simplu mod de a o capacita este raspunsul la probleme care deja exista in constiinta individului, peste care sa construim o solutie in stilul celei a scolilor centrale. Altfel mesajul educational se poate lovi de un blocaj si degeaba tot efortul ulterior care va cadea in urechi surde indiferent de cat de bine este elaborat.

 157. 157 Aya noiembrie 8, 2009 la 8:58 pm

  @

  Blogideologic

  Nu incerca sa faci pe prostul pentru ca nu reusesti sa te eschivezi, astfel, de la pacatul imens al urechismului!
  TU AI PUS PE SEAMA LUI HEGEL CEEA CE EL NU A AFIRMAT. AI FOLOSIT TERMINOLOGIA IN MOD MINCINOS SI URECHIST.

  Nu te preface ca nu pricepi.
  Nimeni nu a spus ca nu exista verbul „a constientiza”.
  Doar ca Hegel NU VORBESTE DESPRE „CONSTIENTIZARE”, DAR DESPRE „CONSTIINTA DE SINE”, CEEA CE ESTE CU TOTUL ALTCEVA.

  Nu iti poti permite sa mistifici afirmatiile unui filozof doar pentru ca fie nu intelegi ce spune (si nici nu retii- dar iti amintesti un cuvant care „suna” apropiat, fara a avea aceeasi semnificatie) fie pentru ca stii totul dupa ureche- cazul tau (ceea ce este absolut jenant).

 158. 158 Aya noiembrie 8, 2009 la 9:04 pm

  @

  Blogideologic

  Referitor la postarea ta din noiembrie 8, 2009 la 3:55 pm, am vazut ca ideologia ta este fascista si cunostintele tale filozofice, dupa ureche (nu Grigore!).
  Seminarizeaza-l pe Victor Roncea, corijentul la scoala de gradati, nu pe mine.

  Daca situatia legata de voi, fascistii nu ar fi serioasa, te-as indemna sa candidezi la categoria „Comici”.

 159. 159 Aya noiembrie 8, 2009 la 9:10 pm

  @

  Maximmouse

  Da,Maxonul meu drag!

  Te-am ascultat si am venit cu tine in toamna asta frumoasa.
  Frumoasa ca Elvira Madigan

  http://www.trilulilu.ro/romeodovw/ddaa329f313164

  Cu drag,
  Aya

 160. 160 luca noiembrie 8, 2009 la 9:28 pm

  NEGOITA NU A CANTAT CE TREBUIA SA CANTE.

  1. Istoric: mai marii peste muritori considerau coroana si sceptrul ca produse de loc secund in raport cu laurii dobanditi de poeti. In antichitate, Nero a fost cel mai reprezantativ, totul transforma in spectol si numea poezie inclusiv flacarile alimentate de lemnaria constructiilor. Ceausescu „redacta” si semna poeme, la fel si Mao si amandoi conferentiau pe latura tehno – ideologica a esteticii poeziei ca element al societatii socialiste multelateral dezvoltate. A nu se crede ca Liviu Negoita, face exercitii orale pentru a declama versuri in preajma jaraticului rezultat din prezumatul incendiu al Cetatii lui Bucur. Nici vorba de asa speta. Nu se arata a fi ceva cu cantec pe drum de seara.

  2. Legile geto – dacilor, din porunca lui Burebista au fost adunate in Corpus bellagines burebistan, aflate in circulatie scrisa, la sute de ani dupa autotrecere in nefiinta lui Decebal, dupa Iordanes si alti istorici, in spatiile de judecata erau cantate. Balada inseamna lege. Liviu Negoita fiind jurist, stiind ce inseamna in conformitate cu lege, in respectul traditiei istoriei statului si dreptului, a expus, recitand, o balada, adica o lege. Desemnatul, a incalcat uzanta, autohtoniatul, a recitat si nu a cantat o doina, cu asemenea incalcare a bucurat poporul si ex candidatul la postul de Prim Ministru, domnul Croitoru. Ultimul nefiind jurist beneficiaza de anumite circumstante atenuante dar domnul Negoita, ca specialist, va atrage sanctiunile de rigoare. Un alt neajuns este ca a rostit public , balada, fara a fi investit de Parlament ca Prim Ministru. Sa fi declarat ca urmeaza un exercitiu, antrenament, public anterior datei de investire ar fi fost altceva. Domnul Negoita, probabil, ne va oferi lamuriri. Propaganda facuta lui Basescu nefiind cantata sub stravechiul steag, constituie o agravanta. Pentru grave incalcari va fi judecat de: Basescu, alegatori si Parlament iar specialistii vor face uz de principiile de cercetare si evaluare a operei inscrise in nr.1, 1martie 1867, al revistei Convorbiri Literare, sub iscalitura lui Iacob Negruzzi.

  3. Poezia si in debutul societatii cunoasterii ramane mai presus de orice creatie intelectuala. Tot ce nu pot cuprinde si infatisa celelalte opere le prezinta poezia – balada. Asupra efectului recitarii, si nu cantarii, lui Negoita raman a se pronunta instantele de diferite grade: Basescu, Parlamentul si alegatorii. Eroarea de neiertat este ca n-a cantat ce trebuia sa cante!
  luca gherasim, http://www.manecognitiva.ro, manecognitiva- agentia europeana de capital intelectual si inteligenta artificiala. luca gherasim, http://www.manecognitiva.ro, manecognitiva- agentia europeana de capital intelectual si inteligenta artificiala.

  Proaspăt desemnat candidat de premier, primarul sectorului 3, Liviu Negoiță, și-a celebrat succesul dînd o fugă la Etno TV, unde a tras cîntări de jale și de inimă albastră, în duet cu Maria Dragomiroiu și a recitat balade populare de plîngeau și pietrele. ”Cîntă cucul, bată-l vina/ De răsună Bucovina” Liviu Negoiță, cunoscut ca rapsodul PDL, datorită vocii sale frumoase și faptului că, în campania de acum cinci ani, a cîntat din greu pentru Traian Băsescu, a apărut în această seară la Etno TV, în cadrul unei emisiuni folclorice, unde a cîntat în duet cu Maria Dragomiroiu, cu gîndul, probabil, la căpșunari, ”Cîntă cucul, bat-l vina/ De răsună Bucovina/ Cîntă cucu-ntr-un brăduț/De se aude-n Cernăuți, măi/ Bucovina, plai cu flori/Unde-ți sunt ai tăi feciori/Au fost duși în altă țară/Dar se-ntorc la primăvară” și tot așa, de să tot dai cu căciula de pămînt… Apoi a recitat, pe de rost, o baladă superbă, și, în fine, a făcut propagandă referendumului lui Traian Băsescu, explicînd telespectatorilor de ce e necesar să voteze pentru reducerea parlamentului.

 161. 161 blogideologic noiembrie 9, 2009 la 5:07 am

  @ Aya
  Observ la tine o teamă iraţională faţă de intelectualismul românesc. Scriam pe un fir de pe blogul Adrian Năstase, –nu mai fac trimiterea la adresa URL–, în septembrie 26, 2009 la 5:06 pm, @ Aya […] Vreau sa va reamintesc ca gramatica româneasca tiparita în anul 1828 la Sibiu ne-a extras din epoca fanariota si a facut posibila o civilizatie româneasca moderna. Fernand Braudel are sintagma celebra: „Grammaire des civilizations”, Gramatica de la Sibiu a fost influentata de gramatica filosofica a lui Condillac, si de gramatica lui Destutt de Tracy. Ideologia primara pe care au construit-o se trage din iluminismul francez. În Scoala de la Sfântu, tocmai acea ideologie primara a generat ideologia nationalismului românesc. Dupa ce Lioncik Tismenetki si-a batut joc de limba româna în perioada 1940-1941 în Basarabia rupta din România prin pactul Ribbentrop-Molotov, Vladimir Tismaneanu nu a facut un minim efort în Raportul Tismaneanu sa construiasca o punte spre traditia europeana din ideologia nationalismului românesc. Îl citeaza pe undeva în Raport, Vladimir Tismaneanu pe Destutt de Tracy ? Nu ! Si trebuia sa faca aceasta ! Daca nu, îi considera pe dascalii nostri de rumânism niste înapoiati. Sansa noastra ca natiune au fost geniile din secolul XIX care au salvat limba româna de la pieirea anuntata cu un grotesc exces de anticipare de catre Voltaire în secolul XVIII, iar acum de articole din Britannica si carti de la editura Humanitas. La fel cum în secolul XIX am fost salvati în „cuget si simtiri” de Ideologia Scolilor Centrale (ideologia Destutt de Tracy), de senzualismul psihologic si senzualismul pedagogic al lui Condillac, de iluminismul industrial scotian si de ideologia clasica germana (incorporate în spiritul de la Junimea), acum trebuie salvat limbajul românesc unde fiecare cuvânt trebuie vazut ca un concept de marketing, si rescrisa o doctrina economica româneasca unde fiecare produs oferit pe piata trebuie vazut ca purtator de sens lingvistic. Civilizatia româneasca este scrisa ca gramatica generativa, acesta este avantajul nostru. Începem sa scriem echivalentul Gramaticii de la Sibiu pentru secolul XXI. Este un program de munca imens în fata noastra, esential este sa nu îl abordam în stilul phatic al culturnicilor de elita. Produsul industriilor noi cuprinde un 1/Concept, incorporeaza o 2/Metoda, mai mult, produsul incorporeaza 3/Informatie, fiind chiar vector de informatie precum Cuvântul, si în mod necesar si evident, produsul industrial are o 4/Utilitate si are o 5/Calitate. De ce am folosit litere mari ? Pentru initierea unui proces de brainstorming. La care Aya spune, pe septembrie 26, 2009 la 9:23 pm : @ Blogideologic / UN SEMNAL PERICULOS IN POSTAREA TA: INTENTIA DE MUTILARE A LIMBII (”NOVLIMBA” DE TIP ORWELL!) In finalul aberantei tale postari (asa-zisa replica pe care mi-ai adresat-o si mie, in “septembrie 26, 2009, 5:06 pm”- exista un fragment care indica, fara putinta de tagada, ca intre fascism (totalitarismul negru- pe care il sustii pe fatza) si comunism (totalitarismul rosu) nu exista nici o diferenta de fond si nici de moduri de actiune, dar numai de culoare a hainei. Mie imi indica un semnal foarte periculos! Punctual, fragmentul final (sustinut, in mod sigur, de vulgata fascizanta careia ii apartii) este, pe fond (subliniez, pe fond) replica fidela a modului de actiune specific khmerilor rosii (culoarea sumata indica tipul de haina totalitara) in perioada revolutiei lui Pol Pot. Ceea ce s-a intamplat in Cambodgia acelor ani- inclusiv crima culturala si mutilarea limbii- isi gasesc corespondentul intr-o idee din postarea ta (de fapt, ar trebui sa iti multumim caci, astfel, aflam ce au de gand fascistii ascunsi sub diverse “bloguri ideologice” in Romania). Reproduc, in paralel, acel fragment din postarea ta si sinteza a ceea ce s-a intampalt cu limba cambodgiana, in perioda lui Pol Pot (culmea, tot sub “indrumarea” unui colectiv de cunsocatori in domeniu, cum sugerezi si tu ca ar trebui sa se intample cu romana). Fragmentul referitor la cambodgieni este dincolo de orice dubiu valoric, caci apartine unui erudit- in acelasi timp, militant al atitudinii anti- totalitare, indiferent de culoarea totalitarismului (negru, rosu, verde). Iata ceea ce propui, privind mutilarea limbii romane, “adaptarea” ei la discursul dorit de vulgata careia ii apartii (un alt fel de novlimba, cum spunea Orwell!): “limbajul românesc unde fiecare cuvânt trebuie vazut ca un concept de marketing, si rescrisa o doctrina economica româneasca unde fiecare produs oferit pe piata trebuie vazut ca purtator de sens lingvistic. (…) Începem sa scriem echivalentul Gramaticii de la Sibiu pentru secolul XXI. Este un program de munca imens în fata noastra, esential este sa nu îl abordam în stilul phatic al culturnicilor de elita. Produsul industriilor noi cuprinde un 1/Concept, incorporeaza o 2/Metoda, mai mult, produsul incorporeaza 3/Informatie, fiind chiar vector de informatie precum Cuvântul, si în mod necesar si evident, produsul industrial are o 4/Utilitate si are o 5/Calitate. De ce am folosit litere mari ? Pentru initierea unui proces de brainstorming.” Iata sinistrul petrecut cu limba cambodgiana (transformata, printr-un proces de mutilare, asemanator cu cel “propus” de jalnicul tau creier fascist, in falsa “limba khmera”). Hai să selectăm din fragmentul înfierat de tine termenii principali şi să-i trecem în English. Pentru mine rezultă : Product Concept Method Information Utility Quality. O căutare cu Google dă +aproximativ 13.400.000 pentru Product Concept Method Information Utility Quality. +Am privit fugar în primele 30 de lucrări listate, şi nu am găsit vreo trimitere la “fascism”, “fascist” şi “khmer rouge”. Dacă tu vrei să umpli “butoiul danaidelor”, eşti liberă să te osteneşti. Mă bănuieşti de “INTENTIA DE MUTILARE A LIMBII (”NOVLIMBA” DE TIP ORWELL!). La începutul blogului meu mă prezentam : “Sînt un scriitor de tutoriale, un technical writer pentru dezvoltarea durabilă în România. Rezolvarea problemelor cu obiective multiple, aşa cum este într-un mod special dezvoltarea durabilă, cere în oricare etapă evaluări-şi-echivalări-optime-prin-compromis, sintagma aceasta în limba română se scrie pe scurt tradeoffs în limba engleză.” Evident, în cadrul unui stat naţional unde există o limbă dominantă, dar care nu intră în categoria „limbajelor sacre“ moderne, contemporane, chiar post-moderne, deci aflată numai în statutul de „vernaculară“ — limbaj purtător de informaţie foarte puţin relevantă pentru lumea post-modernă în care trăim — cum poţi să exploatezi oferta reală a „masei critice“ în cunoaşterea teoretică, tehnico-productivă şi în cunoaşterea prudenţială până la producerea unei deplasări de paradigmă în societate ? O naţiune devine bogată numai când stăpâneşte perfect cele trei tipuri de cunoaştere: ştiinţa dezvoltării durabile este situată la intersecţia lor. Dintr-o parcurgere rapidă („răpede privire“) a bibliografiei domeniului, devine limpede că ştiinţa dezvoltării durabile face apel la o multitudine de concepte, într-o agregare de mare rafinament intelectual. Asemenea tipuri de gândire constituie privilegiul unor perioade de pace, conjugate cu o criză societală reală. Ştiinţa dezvoltării durabile propune căi de stopare a degradării mediului, soluţii ideologice primare care pot să fie credibil înscrise pe o listă de alternative aflate dincolo de „globalizarea“ pe care economistul Joseph Schumpeter (1883-1950) — care a predat la universităţile din Cernăuţi şi Harvard –, o numea „distrugere creativă“. Depozitarele majore de informaţie cu semnificaţie antropică, societală, umană, aşa-numitele „limbaje sacre“, sunt la ora actuală limba engleză şi limba franceză. Jucând acelaşi rol pe care-l aveau în antichitatea civilizaţiei mediteraneene „greaca“ şi „latina“, iar în India Evului Mediu — „sanskrita“. Deci este clar că apelez la Oldspeak, iar nu la Newspeak, cum acuzi tu. Prea vehementă în acuzaţii nefondate. Bănuiesc că aşa proceda toată “familia” de alogeni de la centrala securităţii din Bucureşti în anul 1956.
  PS. În legătură cu Pol Pot, nu spui tot adevărul. Revoluţia cambodgiană a khmerilor roşii a fost influenţată de reflecţiile lui Pol Pot asupra succesului din 1948 al statului Israel modern de a se prezenta ca refacerea unui Israel istoric. Pol Pot era un mare admirator al ansamblului architectonic Angkor Vat. Credea în explicaţia furnizată de unii istorici francezi că opulenţa arhitecturală de la Angkor a fost posibilă numai prin bogăţia creată de vechiul sistem de exploataţie agricolă cambodgian. Bref, dacă modelul Israelului modern nu ar fi existat, nu ar fi existat nici sângeroasa revoluţie a khmerilor roşii.

 162. 162 blogideologic noiembrie 9, 2009 la 7:08 am

  @ Aya
  Cred că tu nu înţelegi prea bine noţiunea de „Eu”. Există mai multe definiţii. În filmul ”Tăcerea mieilor”, vedem cu toţii mecanismul genezei şi dezvoltării groazei la intersecţia nepermisă, creatoare de grave confuzii de atitudine (umană, antropică, “alien”), între “Eul” secolului XVIII şi “Eul” psihanalitic freudian. Ai citit textul lui Ştefan Odobleja despre apercepţie ? Nu există decât în limba franceză. Dar poţi citi la http://blogideologic.wordpress.com/2008/01/19/antonimul-abstractizarii/ , o prezentare românească a temei.

 163. 163 blogideologic noiembrie 9, 2009 la 7:52 am

  @ Aya
  Hegel, pe româneşte: “Cunoaşterea noastră obişnuită nu îşi reprezintă decât obiectul, obiectul particular pe care îl ştie, dar nu se reprezintă în acelaşi timp pe ea însăşi, aşa cum este ea drept cunoaştere. Or, completul care este dat în cunoaştere nu se reduce la obiect; acest total conţine de asemenea “Eul care ştie”, precum şi relaţia reciprocă între Eu şi obiect : Conştiinţa adică.”
  Când le spuneam colegilor mei din studenţie acestea, eram dus de dimineaţa la anchete interminabile la sediul securităţii din Bucureşti, pe Plevnei. Familia de alogeni de la centrala securităţii din Bucureşti nu dormea, şi avea antene peste tot !

 164. 164 Alex noiembrie 9, 2009 la 8:46 am

  George Scarlat la Vocea Basarabiei: Preşedintele Romaniei ales in Basarabia
  http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-11-07&id=44174

 165. 165 Alex noiembrie 9, 2009 la 8:50 am

  Iar cretinii se hlizesc la mascaricii de campanie in spatele carora se afla partidele care isi urmaresc rece calculele ciolanului. In teritoriu se fac jocuri, la Parlament strategii, iar poporului i se da circ si farumituri de paine pe care nu le va vedea dupa alegeri.

 166. 166 blogideologic noiembrie 9, 2009 la 10:20 am

  @ Aya, care spune : + CITEZ AIUREALA PE CARE I-O ATRIBUI, CU NERUSINARE, LUI HEGEL:““Conştientizarea”, după Hegel, este legătura Eului cu obiectul.” +
  La drept vorbind, „aiureală” este definiţia din DEX pentru „conştientizare”. Eu mă pregăteam să trimit termenul “conştientizare” la coşul de gunoi al barbarismelor comuniste, alături de atenţionare şi concluzionare, pe care tu le accepţi. Dar paragraful acela din Propedeutica lui Hegel mi-a atras atenţia. Şi chiar îl consider o bază pentru o foarte bună definiţie a termenului „conştientizare” în limba română. Şi iată o frază la care m-ai forţat : : “Conştientizarea”, după Titus Filipaş inspirat de un parafraf din Fenomenologia spiritului de Hegel, este legătura Eului cu obiectul.” Tu ce definiţie mai bună propui pentru „conştientizare” ? Şi după cine te inspiri? Pentru că, hai să admitem, pseudo-definiţia din DEX este o aiureală. Şi avem obligaţia ca români să completăm un hiatus arhival pe care ni l-au lăsat moştenire fanarioţii. Sigur, tu cu Vladimir Tismăneanu nu aveţi această obligaţie.

 167. 167 blogideologic noiembrie 9, 2009 la 11:12 am

  @ Daniel
  Văd că ASE din Bucureşti a reuşit să integreze bine vechiul program al şcolilor centrale (de altminteri asolvenţii de licee comerciale erau la fel de buni ca şi absolvenţiii de la Academia Comercială înainte de reforma comunistă a învăţământului din 1948). ASE deja produce acum manageri români de calitate pentru export. Dar va veni curând vremea când vor fi şi managerii cei mai căutaţi la întreprinderile din România. Îmi povestea un elev al liceului comercial Gheorghe Chiţu din Craiova în anul 1948, cum a venit ordin de la străinii care conduceau România din Bucureşti să golească de cărţi biblioteca liceului şi să le pună pe foc. Au fost încărcate camioane şi camioane. Băile comunale din Craiova au fost încălzite prin arderea acelor cărţi de mare valoare, majoritatea în limba franceză (toţi absolvenţii liceelor comerciale ştiau satisfăcător sau chiar excelent de bine limba franceză, materie şcolară obligatorie). Raportul Tismăneanu nu conţine şi o listă a cărţilor arse !

 168. 168 gazetarul noiembrie 9, 2009 la 12:29 pm

  Asta cu Basescu premier nu-i o propunere la misto,el a fost premier, domnule Nastase de facto al guvernului P.D.-L-P.S.D. din ianuarie 2009 pana-n octombrie 2009. 🙂 🙂 L-a pus pe Boc premier pro forma, doar ca sa nu se zica despre el ca ia toata puterea in mainile sale. 🙂 🙂

 169. 169 Daniel noiembrie 9, 2009 la 3:05 pm

  Raspund sincer si simplu, Domnule Nastase: Da, mi-au ajuns cei 5 ani.

 170. 170 Aya noiembrie 10, 2009 la 1:21 am

  @

  Blogideologic

  MESAJUL TAU E ABISAL: INSPIRAT DE HEGEL, „CONSTIENTIZEZI” CUM TI SE TRANSFORMA EUL IN OBIECT!

  Incerci, inutil si inabil, sa distragi atentia de la un lucru rusinos pe care l-ai comis: ai pus pe seama lui Hegel o formulare penibila, care nu ii apartine, mizand, ridicol, pe faptul ca nimeni nu ar fi citit ce a scris celebrul filozof.

  Am aratat foarte clar enormitatea gestului tau- comis fie din dispret fata de ceilalti fie, ceea ce imi pare mult mai probabil, din cauza urechismului (ai auzit vorbindu-se ceva legat de ceea ce a scris Hegel, dar nu ai retinut exact si ti-ai permis sa ii atribui o prostie, crezand ca nici altii nu au citit si ca vor lua aberatia ta drept realitate; ai dat gres, caci mai exista persoane cu lecturi corecte, care nu fac referiri dupa ureche si care te amendeaza cand recurgi la astfel de impietati).

  Ca orice urechist fudul, te adancesti in smarcul propriului orgoliu, emitand aberatii in serie (evident, esti incapabil sa te retragi, fie si nerecunoscandu-ti explicit gugumania initiala).

  Acum, scrii alta prostie (adancind gafa de un penibil absolut, legata de Hegel).
  Citez din ridicola ta postare (noiembrie 9, 2009 la 10:20 am): „“Conştientizarea”, după Titus Filipaş inspirat de un parafraf din Fenomenologia spiritului de Hegel, este legătura Eului cu obiectul.””

  In primul rand, ma bucur ca ai retinut corect, din mesajul critic pe care ti l-am adresat (semnaland aberatia pe care o pusesesi pe seama lui Hegel) un titlu:”Fenomenologia spiritului”. Ai grija sa nu il uiti (caci, am convingerea, nu vei deschide acel op vreodata pentru a-l aprofunda).

  Revenind la prostia din postarea ta, pe care am citat-o: Titus Filipas, incearca sa retii (pentru ca, de inteles, evident iti este imposibil) ceea ce ti-am spus deja. In Fenomenologia spiritului, Hegel nu se refera la relatia „constientizare”, „eu”, „obiect”. Nici nu este vorba despre constientizare (ca absurditati poti scrie!) dar despre constiinta de sine.
  NU ESTE VORBA DESPRE RELATIA (LEGATURA) EU- OBIECT dar despre
  eu si distingere-a-sa-de-sine.
  Incearca sa retii si sa judeci (desi cel mai bine ar fi sa-l citesti pe Hegel).

  Bref: este problema ta ce crezi ca inseamna „constientizare” (sau ce vei mai fi voind tu)- dar nu spune ca formularea absurda :”Constientizarea este legatura Eului cu obiectul” ar putea fi inspirata (citez din postarea ta) „dintr-un paragraf din Fenomenologia spiritului de Hegel” pentru ca risti sa-i infurii pe toti cei care au citit Fenomenologia spiritului (cum sa te inspire sa spui acea prostie abisala un volum de referinta pentru filozofie, apartinandu-i lui Hegel?) si, pe de alta parte, sa te discreditezi total.

  Intr-o alta ordine de idei, formularea aceea a ta, de-a dreptul abisala:
  „“Conştientizarea”, după Titus Filipaş inspirat de un paragraf din Fenomenologia spiritului de Hegel, este legatura Eului cu obiectul” poate face, oricand, obiectul unei psihanalize de scoala.

  Titus Filipas, tendinta- sau tentatia, dupa caz- de obiectualizare a Eului este o manifestare grava, patologica (din pacate, indivizii cu o astfel de caracteristica, foarte periculosi, sunt greu de depistat intrucat, in cele mai multe situatii, in viata de toate zilele, au aparenta unor oameni normali; mai problematic este cand „asteapta”, pe intuneric, dupa un colt- in momentele in care Eul lor se „obiectualizeaza”- sau daca acea „criza a obiectualizarii” se manifesta cand te afli cu ei sub acelasi acoperis, fara altcineva prin preajma; in astfel de cazuri, unica sansa de supravietuire a celui care se afla langa un individ „atins” de „obiectualizarea Eului” este legitima aparare, fara nici un fel de ezitare, de spaima sau de mila).

  Nu m-ar mira ca, in delirul tau, sa uiti ca te-ai referit, dupa ureche, la Hegel si, din dorinta de a „compate puternic”, sa-ti „completezi” propria teorie absurda cu cate ceva legat de realismul transcendental, despre care Kant arata ca este cel care (citez din Critica ratiunii pure): „joacă rolul idealistului empiric şi care, după ce a presupus în mod fals că obiectele simţurilor, pentru a fi externe, ar trebui să aibă şi existenţa lor în sine, independent de simţuri, şi din acest punct de vedere găseşte că toate reprezentările noastre sunt insuficiente pentru a face certă realitatea lor”.

  Ia vezi, poate mai „extragi” un urechism si din Kant- eventual pentru completarea dementzei despre cum constientizezi tu cand ti se transforma Eul in obiect.

 171. 171 Aya noiembrie 10, 2009 la 1:56 am

  @

  Blogideologic

  EMITI INEPTII „DE UN CHIMISM PUR”!

  Citez o formulare halucinanta din postarea ta (noiembrie 9, 2009 la 5:07 am): „dacă modelul Israelului modern nu ar fi existat, nu ar fi existat nici sângeroasa revoluţie a khmerilor roşii.”

  O asemenea ineptie „de un chimism pur” rar se poate intalni!
  Cred ca ar pali de invidie pana si ideologul fascist Karl Schmitt (de-a dreptul idolul intelectual al fascistilor actuali; Karl Schmitt este cel care, printre altele, a sustinut public, in 1935, argumentul rasist si antisemit, catalogand legile rasiste de la Nürnberg drept o „constitutie a libertatii”) daca ar putea citi ce ai scris tu despre Israel si khmerii rosii (ar putea fi cu atat mai invidios cu cat traia in timpul crimelor lui Pol Pot)!

  Nici macar lui Karl Schmitt (cel dispus sa puna pe seama evreilor toate relele din lume) nu i-a venit ideea sa afirme, ca tine, ca pentru crima in masa, numita, cinic, revolutia kmerilor rosii, este vinovat Israelul! Ca crimele din Cambodgia sunt urmare a legaturii de cauzalitate Pol Pot- evrei! O astfel de gandire este dementiala, patologic dementiala!

 172. 172 http://tsd-negresti-oas.blogspot.com noiembrie 10, 2009 la 8:34 pm

  Acum 5 ani nu m-am mutat in congo, chiar daca a iesit basescu si am votat cu nastase…nu am fost suparat deloc. fiindca am crezut ca daca jumate din tara l-a votat inseamna ca merita si am sperat ca va face ceva bun pt tara,ca doar de aia a vrut sa fie presedinte,sincer nu am fost nici trist, nici bucuros ,dar am crezut ca va face ceva bun ,am crezut ca e capabil, mai ales ca in marile orase a castigat si intelectualii si deontologii l-au sustinut…dupa 5 ani s-a ales praful de tara asta,intelectualii il blameaza, deontologii i-o trag pe toate posturile tv….ce ma sperie, e ca acum ,se axeaza pe cei care, si aici nu spun, ca e vina lor, traiesc la tara au 3 4 clase si pot fi manipulati ,sunt oameni saraci si dupa 5 ani de basescu ,sunt multi ,foarte multi,concluzia e ca basescu, si-a crescut in 5 ani de circuri si nebunii politice, niste „copii”, care sa-l sustina ,adica zona rurala, „copii”care pot fi manipulati, care cred cu tarie in basescu, care cred ca lor le e greu din cauza lui iliescu,si toate acestea ,doar ca sa mai fie odata presedinte cu toate ca” nu i-a placut dar mai vrea”….Boc e unul din copii lui basescu, atata doar ca e major.asa ca trageti voi concluzia aestui joc de a fi presedinte cu orice scop….ca pentru tara sigur nu a facut nimic
  p.s daca vreti sa vedeti cum va arata tara asta dupa inca 5 ani cu basescu vizionati filmul IDIOCRACY!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: