Realitatea Tv – ora 20.05

Adrian Nastase este astazi invitatul lui Razvan Dumitrescu la emisiunea Realitatea ZileiRealitatea Tv, ora 20.05.

Emisiunea poate fi urmarita live aici.

Echipa AN

Update>>> Transcrierea emisiunii poate fi urmarita aici.

126 Responses to “Realitatea Tv – ora 20.05”


 1. 1 M.Voicu noiembrie 2, 2009 la 3:43 pm

  MEMENTO: Dacă la consultări rezultă o majoritate şi nu se ţine seama de ea, s-ar acorda autorităţii unipersonale o putere discreţionară – citeşte DESPOTICĂ – pe care Constituţia democratică nu o poate permite în nici-o citire !

 2. 2 Pali noiembrie 2, 2009 la 3:56 pm

  O sa va urmarim cu mare interes!Succes !

 3. 3 che noiembrie 2, 2009 la 4:22 pm

  Bafta multa! si uite-asa ajung sa ma uit si la realitatea, cum i-am facut audienta si lui moraru cand l-a avut invitat pe Victor Ponta.

 4. 4 neutrino noiembrie 2, 2009 la 5:37 pm

  Starnit de anumite insistente venite dinspre proprietarul blogului si receptiv la crtitica cum ma aflu, am rasfoit articolele si discutiile postate pe blog in ultimele cateva saptamani cu scopul de a ma lamuri in legatura cu „consistenta”, fie si formala, a unor reprosuri primite si care ma lasasera totalmente mirat si nedumerit. N-am reusit sa ma lamuresc (…) dar am constatat cu agreabila surpriza o schimbare de atitudine importanta si un progres aparent in felul in care a evoluat blogul. Am remarcat o multime de comentarii trecute de moderare care cu un an in urma nici in visurile cele mai optimiste ale vizitatorilor neagreati n-ar fi putut aparea pe acest blog in forma si cu continutul in care acum au primit unda verde. Aceasta miscare a blogului Nastase din sine insusi catre o noua esenta poate fi desigur doar o tendinta temporara dar fenomenul merita totusi sa fie subliniat. N-am nici cea mai vaga idee in legatura cu ratiunile sau mai bine zis cu motivele (care pot fi rationale sau irationale) care au determinat aceasta schimbare. Totusi indraznesc sa lansez cateva ipoteze de lucru:

  1) Proprietarul blogului s-a imunizat. Lucrurile care-l scoteau din sarite sau ii raneau orgoliul in epoca de pionierat in lumea virtuala in contactul cu interlocutorii mai mult sau mai putin anonimi ii apar acum ca inofensive.

  2) Proprietarul blogului s-a „iluminat” realizand cat de putin conteaza lucrurile spuse pe blog dincolo de acest spatiu.

  3) Proprietarul blogului face un „experiment” (uman) vrand sa vada pana unde poate sa mearga „miselia omului”.

  4) Proprietarul blogului face un „calcul” incercand sa-i atraga pe (musai) mercenarii dusmanilor sai intr-o capcana, fortandu-i sa-si dea in petic, sa se demaste, sa se discrediteze sau sa scape „informatii” utile.

  5) Proprietarul blogului face un alt fel de „calcul” incercand sa lase porti deschise pentru viitoare „dialoguri”.

  6) Proprietarul blogului e sabotat de moderatorii blogului.

  si in fine ipoteza mea favorita:

  7) Proprietarul blogului a devenit mai democrat si mai liberal decat era pe vremea in care era premier PSD incercand sincer sa dea o sansa libertatii de exprimare, o componenta indispensabila a dialogului, in incercarea de a face uitate epocile in care sponzoriza discretionar presa cu bani publici sau cand era gata sa propuna cunoscutilor sa infiinteze cate un anti-ONG pereche fiecarui ONG ostil metodelor sale, sau epoca in care ziarele si revistele neintroduse in programul de sponzorizare directa erau ajutate sa supravietuiasca pe piata de catre niste baieti de la partid care cumparau engros acele ziare si reviste dis de dimineata in toate orasele patriei. Orice e posibil. In istorie s-au cunoscut si convertiri mai spectaculoase.

 5. 5 Marcus noiembrie 2, 2009 la 5:54 pm

  Mai Schimba Apa, Basescule, Ca Pute !

  50 in 1.

  Dupa aceasta metoda (vezi 2 in 1 si 3 in 1) practicata in cazul produselor greu vandabile, cam atatea termite portocalii poate chiombu’ sa inghesuie intr-un autocar si, cu o coloana formata din astfel de autocare, sa strabata tara in lung si-n lat, avand materia prima necesara pentru baile de multime cu care ne calca pe nervi cu ocazia mitingurilor electorale.

  Ca ispravniceasa a dat-o rau, da’ rau de tot de gard cu turismul ecumenic, am vazut cu toti, ce n-am vazut insa este reprezentat de succesul pe care l-a repurtat in folosirea banului public pentru organizarea turismului electoral pe care-l practica cu nerusinare termitele portocalii, etalate prin tara in postura de electorat basescian la purtator.

  Orasul Constanta este pentru a doua oara, in acesti cinci ani de mandat ai chiombului, martor la un asemenea descalecat din autocare, pline ochi cu maimute pupinbasiste, aduse pe ban public pe post de aplaudaci si modele foto pentru pozele prezidentiale cu autograf, in lipsa de electorat autohton, in marea lui majoritate insensibil la cucubatele chiombului.

  Fenomenul respectiv a fost inregistrat prima data cu ocazia atarnarii patibularului de catre Parlament cand, inca, pe vremea aceea, obedienta televiziune a Vantului, estima numarul participantilor la respectivul miting de sustinere, la mii si mii de constanteni, in ciuda faptului ca micuta Piata Ovidiu n-ar fi putut primi nici macar jumatate din numarul celor inghesuiti cu incaltatorul manipularii de un reporter extrem de zelos.

  Deocamdata aceasta metoda ordinara si perversa de manipulare nu are nimic ilegal in ea, singurul lucu care i se poate imputa, fiind faptul ca apa folosita la aceste “bai de multime”, pute al dracului de tare, pe motiv de neimprospatare.

  Baiul ar fi in situatia in care, Nica a avut dreptate, si aceasta masa de manevra folosita acum ca aplaudaci, pupaci si pozaci, transportata prin toata tara cu autocarele, se va transforma subit in 22 noiembrie, respectiv 6 decembrie in votaci itinerati pe la diferite sedii de votare controlate de portocalii.

  Este foarte posibil ca in aceste zile sa asistam doar la antrenamentul acestor viitori votaci intr-un sport care la momentul alegerilor sa cantareasca greu in stabilirea scorului final.

  Abia in acel moment, cetatenii cu bun simt din aceasta tara se vor intreba nedumeriti de ce au stat acasa in zilele respective si vor concluziona cu mult amar: “Vai mama noastra de prostaci ce suntem, uite cum ne-au facut votacii basescieni, mai ceva ca sutii din tramvai!”.

  Dar atunci va fi prea tarziu!

 6. 6 Valentin.N noiembrie 2, 2009 la 6:02 pm

  De remarcat ar fi declaratia de azi a presedintelui Basescu. A declarat la Palatul Cotroceni, cu privire la raspandirea virusului gripei noi: „Fac un apel să nu intrăm în panica gripei aviare, când s-au aruncat bani
  aiurea şi invit la calm şi respect, atât specialiştii cât şi presa”, a mai spus Băsescu”. Banii aiurea s-au aruncat de Gheorghe Flutur scriitorul cu oi pe dealurile Bucovinei. Dar Flutur a fost incurajat la randul sau de traian Basescu, foarte panicat la acea vreme: „Nu avem decât două sate unde a fost detectat virusul gripei aviare. Toate păsările de acolo au fost incinerate – mai bine de 40.000 au fost incinerate. Am introdus restrictii drastice în ceea ce priveşte mişcarea persoanelor. Am izolat regiunea în care se află cele două sate şi continuăm cu dezinfectarea tuturor maşinilor, trenurilor, a tuturor persoanelor care au avut acces în zona respectivă. (…) În restul ării, populatia poate consuma astfel de produse, după ce s-au adoptat măsurile necesare: cele de a fierbe ouăle – la 100 grade C, chiar dacă în recomandări se stipulează doar 70 grade; de a fierbe carnea de pui tot la 100 grade C. Încurajăm popula ia să respecte reglementările impuse consumului unor astfel de
  produse”. (text aflat pe site-ul Presedintiei la http://www.presidency.ro/pdf/date/6749_ro.pdf ) E interesanta invitatia la calm si respect cand tocmai el declara ca „a luat masuri” pentru fieberea oualor la 100 grade in timp bce noi, prostimea, continuam sa le fierbem la 70. Ce masuri o fi luat? A stat Boc cu termometrul in fiecare ibric?

 7. 7 Ac noiembrie 2, 2009 la 6:31 pm

  Refren umed

  „Referendum” se poate anagrama prin “refren umed” cu logica următoare : „refren”, pentru că papagalul preşedinte, din neputinţă prezidenţială, îl tot repetă, şi „umed” deoarece poporul – efectiv – îl ia la ţintă cu „lichide”.

 8. 8 Confuzius Raul noiembrie 2, 2009 la 6:34 pm

  M.Voicu esti cunfuz si/sau rau intentionat. Majoritatea respectiva este doar teoretica, fictiva, pentru ca votul asupra guvernului in parlament este secret. Apoi autoritatea unipersonala (?!) invocata nu are o putere discreţionară pentru ca majoritatea reala din parlament are posibilitatea sa amendeze sau sa respinga propunerea respectiva, avand astfel controlul asupra ei. OK?

  Asadar stai prost cu citirea. Si, surpriza, stai prost si cu scrierea. Corect era sa zici „nicio citire” (nu cum ai zis tu)… Deci cu ce stai bine pana la urma? Aaaa, stai bine cu orientarea politica!!! Asa crezi tu.

 9. 9 Alex noiembrie 2, 2009 la 6:39 pm

  “Nu mi-am plecat coloana vertebrala în faţa niciunui oligarh, în faţa niciunui mogul. Ce ar fi trebuit să fac să îmi fie bine, să fiu lăudat la televiziuni? Ar fi trebuit să fiu de acord să se închidă dosarul d-lui Patriciu? Ar fi trebuit să îi dau lui Sorin Ovidiu Vântu Poşta Română? Ar fi trebuit să-i dau d-lui Voiculescu minele de sare? Sunt lucruri pe care le ştiţi,si lucruri pe care nu le ştiţi. Acestea au făcut parte din condiţiile ca eu să am linişte. Am preferat să nu am linişte dar să rămân cu coloana vertebrală dreaptă şi să pot veni în faţa dumneavoastră să vă raportez că mi-am îndeplinit misiunea de a vă da ţara înapoi.”
  http://www.basescu.ro/

  Bon, acum declara ca vrea alianta pdl-pnl (blaga, idem). Asta inseamna pact cu oligarhii si cu mogulii. Cu alte cuvinte, satisfacerea lui Vantu, Patriciu, Voiculescu si a altor „grei” din lumea afecerilor. O guvernare pe trei ani = impartirea stabila a cascavalului, cu deconcentratele, functiile de ambasador, prefect, director si director adjunct de rigoare. Si, in consecinta, cu inchiderea dosarelor celor care si-au consolidat puterea.

 10. 10 Alex noiembrie 2, 2009 la 6:40 pm

  Gripa porcina, o mare afacere:
  BAZA DE DATE despre psihoza „gripei porcine” si dictatura vaccinului pentru A/H1N1. Lupta jurnalistei independente Jane Burgermeister contra Afacerii
  http://victor-roncea.blogspot.com/2009/11/baza-de-date-despre-psihoza-gripei.html

 11. 11 Marcus noiembrie 2, 2009 la 6:41 pm

  De La “Niciolae Intr-o Ureche ” La “Traian Fara De Cap”

  Stau si ma intreb, privind afisele electorale pentru Referendum, cine a avut ideea nefericita, de a-i face loc ochiului mai mare drept al chiombului, in detrimentul jumatatii de teasta lipsa de la poza lui El Lider Maximo?

  Si nu ma intreb asta deoarece aceasta jumatate lipsa ar fi o pierdere prea mare, in acesti cinci ani am avut dovada ca oricum era goala si lipsita de interes, ci pentru faptul ca termitele portocalii au dat o mare caciula de bani, majoritatea provenind de la contribuabilul roman, pentru a ne infatisa un “Traian Fara De Cap” pe post de Bau-Bau la copii si, de ce nu, la adulti.

  Oare Traienel sa nu se fi vazut reprezentat in aceste afise si sa nu cunoasca povestea lui “Niciolae Intr-o Ureche”? Cel putin Ceausescu a remarcat deficitul anatomic acustic si a ordonat inlaturarea lui, inclusiv sanctionarea faptuitorului. Traienel ce-o astepta, sa-i creasca suvita la loc?

 12. 12 Alex noiembrie 2, 2009 la 6:43 pm

  GRIPA PORCINA – O AFACERE MORTALA. Documentar Video despre pericolele vaccinului anti AH1N1 si afacerea din spatele isteriei guvernamentale

  Colaj de imagini din diferite emisiuni dedicate vaccinului gripei porcine din 2009 si din 1976. Urmarile devastatoare ale acestui vaccin reprezinta un pericol mult mai mare decat gripa in sine. Una dintre boli este sindromul Guillain-Barre, prezentat in film. De dat mai departe si de informat toata lumea !
  http://www.youtube.com/user/arcadefire99

 13. 13 Dancu noiembrie 2, 2009 la 6:48 pm

  Domnule Nastase ar trebui sa cititi asta:
  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/vasile-dancu-„nu-ma-asteptam-ca-geoana-sa-i-aduca-inapoi-pe-toti-comunistii-si-securistii”-11983.html

  Este un fel de injuratura de mama si de tata din partea unei baracude scheletice pentru cardul de sardine din care face parte asta doar pentru ca simte (ca sa citam din prostanaci si vanghelioni) ca animalele este ranite dar nu moarte …

  Omul se simte de dreapta, vrea la conducere, stie si simte enorm, ii pute de prostia altora etc. Mare om, mare caracter!

  Cinstit daca cineva m-ar intreba cine i-a scris strategia marinarului chel si sasiu, dupa citirea linkului de mai sus as jura ca Dancu.

  Sper sa ajunga semnalul si sa intelegeti ce trebuie … altfel cred ca dupa alegeri o sa va uniti cu PDL-ul.

 14. 14 eficientaenerg noiembrie 2, 2009 la 7:01 pm

  Herr Prim-Ministru-la Actiuni! si pentru „FMI a cerut ca în 2010 să fie disponibilizaţi 150.000 de bugetari pentru a reduce cheltuielile-si in 2015,sa fie 1 mil.de angajaţi la stat.”

 15. 15 Constanteanu Moldoveanu noiembrie 2, 2009 la 7:16 pm

  Sint curios daca (si cit de) va fi incisiv dl Razvan Dumitrescu in dialogul sau cu dl Nastase, sau mai degarba se va multumi cu intrebari laudatoare si cu mingi ridicate la fileu?

  Nu stiu de ce dar „I Gotta Feeeling”, vorba celor de la Black Eyed Peas, ca o sa fie cam partea a doua.

 16. 17 Sibilla noiembrie 2, 2009 la 7:36 pm

  @neutrino,
  MINŢI!
  Par egzamplă, dumneamea, NU a fost niciodată oprită, banată… şi sunt unul doar din cei ce l-au măscărit direct şi l-a obiect pe, te citez * proprietarul blogului *, arhiva, cum spui tălică, stă mărturie.
  AN , în ciuda a ceea ce încerci să induci, NU e adeptul odelor, majkă, dimpotrivă! Umbli cu fofilica şi NU-ţi mere !
  Îi fii matale maestru într-ale dezinformării şi diversionitului, dar atenţie la Majstorii de veghe!
  Cere scuze public d-nei Manuela pe care NIMENI nu o poate acuza nefondat, e blasfemie ceea ce faci tu acum, nu că ai fi primul, dar parcă aveai oareşce pretenţii c-ai fii mai * altfel * ca restul, la ai tăi mă refer, of course.
  Vis a vis de trăsnita tălică * ipoteză favorită *, ţi-o spun eu direct : l-ai descris perfect pe Frunzăverde, nu vrusăşi da te scăpă şi te-ncurcaşi în nume, tehnici şi metode de amuţire a presei, total, desigur, în Twin Peakse-ul cărăşean, şi ştii că ştiu despre ce vorovesc şi NICIODATĂ n-o fac în necunoştinţă de cauză…. oare de ce se dau telefoane pe la publicaţii ale presei centrale, de ce NU s-au difuzat pe postul unei tv ceea ce s-a filmat în cartierul Măgura şi oraşul Bocşa, apropo de protecţia copilului, însoţitori ai pers. cu handicap, etc… ? Pe mine una, scuteşte-mă cu , te citez again * ipoteza favorită *, care e de fapt, ceea ce CUNOŞTI, din ograda PEDELACHEILOR tăi, n-aşe ?
  Dacă te plicti, majkă, ia bagă neşte investigaţii despre … cum se iau bani frumoşi pe urma decedaţilor, care fuseră săracii cu grad de handicap, dar… ideea e că pute de trăsneşte bre şi vuiesc târgurile , se-mbulzesc oareşce neicuşori la depunerea DOSARELOR, CICĂ S-AR PENSIONA DE * BOALĂ *, motivul, simplu, a răsuflat măgăria…
  Zisăşi corect şi povasta cu ONG-urile, dar, cum zisăi, vorbeai despre altcineva, pe care-l cunoşti tare bine, ihim..
  Jalnică încercare. Treci la următoarea şi * păşeşte * mai cu grijă pe teren minat, că-ţi prăjeşti mustaţa, nu că mi-ar păsa…
  Sibilla

 17. 18 felix-cat ( daniela ) noiembrie 2, 2009 la 8:00 pm

  Urmeaza dl Adrian Nastase ( si altii ) la Realitatea TV . Va ascult cu mare interes pe FM de la 2500 km departare . Succes d-le Nastase ! 🙂 Cu respect .

 18. 19 neutrino noiembrie 2, 2009 la 8:16 pm

  Doamna Sibilla, daca acum cand m-am straduit sa vad partea buna a blogului in sine si sa-l laud pe proprietar pentru asta, ma criticati asa de nedrept stau si ma intreb ce se va intampla daca as vorbi de cealalta parte a blogului care poate fi vazuta fara nicio straduinta. Probabil ca veti confectiona o papusa cu mustata si o veti arde pe un rug simbolic. Totusi din respect pentru adevar si pentru a-mi lasa intacta sansa unei renasteri din propria-mi cenusa ar trebui sa lasati papusa fara mustata.

 19. 20 contele noiembrie 2, 2009 la 8:17 pm

  @sibilla
  Dar tu cum ai ajuns de la palme la pupicuri in relatia cu „PROPRIETARUL ACESTUI BLOG” ?
  1.Te-a vrajit .
  2.Ai devenit mai toleranta .
  3.Te-au suparat pedelicii.
  4.Asa ti-a fost scris.
  Raspunsul corect este…

 20. 21 Bibliotecaru noiembrie 2, 2009 la 8:19 pm

  @ Adrian Preda
  Încercaţi să nu vă mai enervaţi, să nu vă „aprindeţi”, atunci când participaţi la astfel de emisiuni. În ziua de astăzi un om calm este un om puternic.

 21. 22 contele noiembrie 2, 2009 la 8:22 pm

  @marcus
  Te inseli .Daca intrebi un psiholog sau un expert in reclama o sa-ti spuna ca psihologic poza lui Basescu e mai tare decat a celorlalti .

 22. 23 80dream noiembrie 2, 2009 la 8:41 pm

  LA ROMAN , NEAMT PRIMARUL PDL ,FACE LEGEA LA FEL CA BASESCU LA BUCURESTI. VENITI SA VEDETI CU PLIMBA LUMEA CU AUTOCARELE SI LE DA MANCARE CA SA IL VOTEZE PE BASESCU , POLITIA COMUNITARA A STRANS SEMNATURI PENTRU BASESCU

 23. 24 cogito ergo sum noiembrie 2, 2009 la 8:49 pm

  @contele

  Ai dreptate! Am întrebat mai mulţi psihologi şi psihiatri despre parerea lor privind portretele lui Băsescu, în care acesta apare fără o bună bucată de creier. Aceştia mi-au răspuns la un ison că este cea mai potrivită alegere pentru cel mai eligibil candidat la internare într-un stabiliment psihiatric.

 24. 25 Mihnea Georgescu noiembrie 2, 2009 la 9:02 pm

  Emisiunea a fost de mare clasă, cravatele albastru vă stau inegalabil de bine, arătaţi chiar clasic, ca un Năstase etern din 2004…

  În altă ordine de idei Dl. Tănăsescu chiar este o variantă excelentă de Prim Ministru, mai ales acum în vremuri de Criză, când avem nevoie de un finanţist bun la cârma Guvernului. Salutară şi prezenţa în emisiune a armeanului competent!

  Bine l-aţi mai pus la punct pe Cezar Preda, Domnule Năstase! Aşa vă vreau, plin de energie şi combativ!

  P.S. Mai veniţi Joi la Fundaţie sau lupta politică vă mănâncă tot timpul?

 25. 26 instalatorul noiembrie 2, 2009 la 9:43 pm

  Domnule Nastase, ati avut o aparitie foarte buna alaturi de reprezentanti ai partidelor care s-au prezentat bine si ei. Cred ca sunteti in asentimentul meu ca sunteti frinat de tipul de prestatie pe care au avut-o colegii dumneavoastra care au fost in guvernul Boc. Dl Vosganian nu s-a prezentat rau, desi a tratat lucrurile uneori in nume prea personal. Dl Preda nu a fost rau nici el, plasind mai firesc decit alti pedelisti lozincile favorite ale partidului sau. Dintre ele as dori sa discut putin lozinca potrivit careia nu mai sunt bani de salarii si pensii fiindca pesedistii si penelistii au prabusit guvernul Boc. Socotelile sumare facute pe blog conduc la banuiala ca dl Boc ar trebui sa fie nu in deficit cu banii, ci intr-un exces de minim 2 miliarde de euro. Potrivit OG19 din 29 august (deci la sfirsitul lui a 8-a a anului) deficitul total de incasari la buget era de aproximativ doua miliarde de euro. Cu banii veniti pina acum de la FMI, acest deficit de incasari trebuia sa fie compensat, iar dl Boc sa fi avut bani pentru toate cheltuielile prevazute in buget pina la sfirsitul anului, incluzind salariile bugetariilor si pensiile, ca si investitiile. In ciuda acestor socoteli, nu vedem nici o investitie majora demarata si discutam ca nu sunt bani de salarii. O replica a dumneavoastra de tipul: pai hai sa vedem cum au fost cheltuiti banii care au fost incasati pina acum ar fi fost salutara, dar nu ati putut sa puneti aceasta intrebare din cauza modului netransparent in care colegii dumneavoastra ne-au guvernat pe toti. Discutia s-ar fi mutat catre bugetul asigurarilor sociale. Sa merg inapoi in timp, la momentul legii pensiilor: atunci am facut o analiza-serial pe forumul JN ale carei concluzii erau: 1. ca scopul real al legii a fost acela de a elimina plafonarea pensiilor de stat. 2. ca pentru reusita legii pensiilor este nevoie de impozitarea unor venituri suplimentare ale romanilor situate undeva intre 14 si 17 miliarde de euro anual. 3. ca guvernul Tariceanu plaseaza in mod deliberat cele mai dificile aspecte ale majorarii pensiilor pe guvernul urmator. 4. ca exista riscul major ca bugetul asigurarilor sociale sa ajunga a fi nevoit sa se imprumute la bugetul de stat. Pare ca am avut dreptate in toate concluziile, desi, la vremea respectiva prietenii presedintelui m-au injurat, prietenii penelistilor m-au injurat, iar colegii simpatizanti pesedisti, care au fost intotdeauna – spre lauda lor si le multumesc – cei mai toleranti cu mine, au intrat intr-o tacere sumbra. Iar o discutie despre bugetul asigurarilor sociale nu a fost posibila in emisiune dintr-un motiv foarte simplu: nu tin minte ca onor ex-ministrul muncii, dl Marian Sarbu sa fi vorbit vreodata public despre situatia acestui buget, in rest a vorbit despre multe alte lucruri. Oricum, domnule Nastase, va sugerez ca in emisiunile viitoare sa incepeti sa intrebati unde sunt banii. ca vicepresedinte al camerei, beneficiati de informatii mai detaliate decit pot eu vedea din cite un document publicat pe internet. Si cred ca va fi deranj mare daca veti incepe – dupa ce veti face o documentare – sa incepeti sa intrebati.
  Despre sondaj: Realitatea TV a prezentat un sondaj care nu e prea spectaculos, un fel de transpunere la prezidentiale a rezultatelor la partide: pesede si pedele luptind umar la umar, cum ne-am obisnuit deja, in zona lui 30-33%, penelistii consolidati (meritul lor, cindva acest procent era un record pentru ei) la 20%, un domn CVT revenit, probabil cu tot cu partidul sau, in buza revenirii in parlament si in fine un domn Oprescu cu un scor cam mic pentru el, dar nu imposibil si nu incredibil. Sondajul ar fi important pentru determinarea unor indecisi a participa la vot, dar anti-basescu, in a sustine contracandidatul cu sansele cele mai mari, adica publicarea l-ar putea defavoriza pe dl Oprescu si i-ar putea favoriza pe dnii Geoana si Antonescu.

 26. 27 Mihnea Georgescu noiembrie 2, 2009 la 10:11 pm

  V-am întrebat despre activitatea Fundaţiei pentru că acum, în vremuri de Criză, avem mai mult timp pentru Spirit şi chiar nu ne-aţi mai ţinut la curent cu ce se întâmplă la „Titulescu”…

 27. 28 Draghi Puterity noiembrie 2, 2009 la 11:16 pm

  @nastase

  Excelenta prezentza dumneavostra in emisiune! Tineti-o tot asa! Ati avut o prestatie de zile mari.

  Nu stiu insa daca ati avut ocazia sa urmaritzi si emisiunea urmatoare de la acelasi post, unde Cozmin Gusa va acuza, la modul cel mai josnic, de un blat cu Basescu in 2004. Nu pot sa nu fac paralela cu pinul plantat azi de Geoana in curtea sediului PSD si indicatzia sa pretzioasa „sa avetzi grija de el cat voi fi plecat la presedentie”. Va e clar care e jocul? Gusa, omul serviciilor (estice), si „colega de pe linia de centura a politicii” sunt uneltele cu care Geoana loveste simultan in cei mai mari dusmani ai sai: Basescu si dumneavoastra.

  Nu stiu daca aveti o intelegere cu Geoana legata de eventualitatea castigarii prezidentialelor, probabil ca da, pentru ca v-am auzit recent vorbind de pozitia de ministru de externe (mult prea putin pentru ce ati putea face pentru Romania).

  Poate stiti mai multe decat mine, totusi, eu nu as avea incredere nici cat negru sub unghie in cuvantul lui Geoana. Va folosi orice ocazie si orice mijloc pentru a va scoate din joc. Motivatia lui e aceeasi ca si a lui Basescu: sunteti pur si simplu prea bun, si prin asta aratati lumii cat sunt ei de mici.

  Coroborati aceste lucruri cu afirmatia lui Cezar Preda din emisiune conform careia dumneavoastra sunteti vinovat pentru tot. A intos-o apoi cu modificarea Constitutiei din 22003, insa mie ceva imi spune ca initial nu s-a limitat la atat. Nu simtzitzi ca in spatele acestor cuvinte si a pozitiei GGS (Geoana-Gusa-Sandru) e o strategie de a va impiedica sa ocupati o pozitie inalta dupa alegeri?

  Nu mai insist pentru ca daca ma insel, nu vreau sa bag zazanie la un moment inoportun, insa consider ca trebuia sa va previn. Sper ca veti considera si aceasta eventualitate si veti gasi o solutie inteligenta pentru a contracara din timp si aceste marsavii.

  P.S. Apropo, ce e cu zvonurile ca licuriciul cel mare s-ar teme ca Geoana este sau va ajunge sa fie controlat de marele urs? E doar trambitza lunga a securistilor lui Basescu, sau e mai mult?

 28. 29 Mihnea Georgescu noiembrie 2, 2009 la 11:25 pm

  OK, am înţeles că veţi fi în altă parte Joi la orele 16. Voi fi şi eu acolo. 🙂

 29. 30 Mihnea Georgescu noiembrie 2, 2009 la 11:33 pm

  Permiteţi-mi să postez aici acest link spre un Medalion HANS KELSEN, un ilustru predecesor al dumneavoastră în teoria Dreptului Internaţional…

  http://mgeorgescu.wordpress.com/2009/11/02/hans-kelsen-reine-rechtslehre/

 30. 31 Ghita Bizonu' noiembrie 2, 2009 la 11:37 pm

  Domnule Nastase mi se pare ca ati uitat un amnunt picant ..
  Oare la cine se referea nu de mult o anume Noutzy de la PNT cand zicea f plina de sine : cainele nu pleaca de la macelarie ?! Oare la cine se referea blonda sinistreaza ?!

 31. 32 felix-cat ( daniela ) noiembrie 2, 2009 la 11:47 pm

  Ati avut dreptate in emisiune cu sondajele . Ele nu sunt chiar relevante , pot fi o capcana pentru cei care se cred deja ( ca si ) invingatori . Sper sa nu i se urce la cap d-lui Geoana si s-o ia razna in declaratii si promisiuni gratuite ( mai are obiceiul ) . Va rog , daca puteti sa faceti ceva , sa-l sfatuiti sa fie ponderat in afirmatii ( chiar daca are consilieri ) . Nu vreau sa pierdem trenul in aceste alegeri din cauza unor sondaje pozitive care sa-l infierbante ( la rece ) pe dl Geoana .

 32. 33 felix-cat ( daniela ) noiembrie 2, 2009 la 11:56 pm

  80dream , sunt coplesita de tistete cand cineva din Neamt mai aduce cateva stiri despre crunta dictatura portocalie instaurata de Pinalti . Inca din primara chiar presedintele PSD Munteanu dadea semne vadite de aservire . Atunci era la guvernare , Insa ma intreb acum de ce stau lucrurile tot asa ? Am informatii ( zilnice ) ca in jur de 30% din organizatia PSD Neamt ar fi dispusa sa se imbrace ( si sa se imbarce ) in portocaliu . N-ar putea oare dl Vanghelie sa trimita niste ” emisari ” sub acoperire pe acolo ? Nu e o gluma 😦 . Inca 5 ani portocalii ar duce pe multi la fuga sau la sinucidere . E deja prea mult . Numai bine 80dream . Aveti grija de cati au mai ramas neportocalii .

 33. 34 Sibilla noiembrie 3, 2009 la 12:34 am

  AN,
  Felicitări pentru felul în care aţi * apărat-o * pe duduia Leana Vandana Cocoş, pe-onoarea me de sibilină, râdea toată aleea unde locuiesc, aşe fain o fo şi ne-am răcorit un pic… ştiţi de ce ? Din câte se ştie până şi-n teritoriu, specimenul în cauză, Lenţi, NU ratează nicio emisiune la care este invitat AN, şi se mai ştie că ia şi notiţe, ea, pupila Cotroceniului, şiiii…. zbang apoi articol pe blogu-i perso :)))
  Păi să nu vă suspectez eu de oareşce genă de sârb?
  Săracu Preda, turbase, şi-a făcut ce ştiu ei pedelacheii cel mai bine, fuga-fuguţa pe alte mirişti, orice altceva numai să se-ndepărteze de Foc. Asta nu ştiu mânui portocaliii, Cuvântul, deci habar nu au că sabia nu taie cum Cuvântul, ei sunt doar meşteri la … vorbe, vorbe-n vânt.
  respecte,
  Sibilla

  @contele,
  Te-ncăpăţânezi să pozezi în cipiripi şi nu eşti;) :))
  Ui că-ţi fac un hatâr, îţi vând un pont, eu nu practic woodoo, Cred cu tărie-n Dumnezeu, dar, te trimet la una bucată blondă care-şi întinde zulufii cu presa la fel ca Udrea şi-i flutură hormonii pe gene, tot ca ăleia şi clipoceşte la-mpărăţie când vre musai să obţină ceva… ştii hămpărăţia-voievodatu, cunoşti intrarea, baftă, numa sama că aia chiar le are cu tâmpitul păpuşelelor:))
  Sibilla
  P.S. în limbaj sibilin, păpuşel estem orice muhere-n izmene ce se dă cubic, deşi e cu sucna-n cap 😉
  Încă ceva, NICIODATĂ nu m-au intimidat pămpălăii pedelachei, inima mi-e pe stânga dintotdeauna, c-au îmbâcsit * stimabilii * aerul şi nu se mai poa respira în administraţia publică locală şi nu numai pe sistemul * nemoşagurile la puciere ei de ei şi numai ei *, las-o-n pălăria mămicuţii şi arhitectonicii ei de bocească, bre, că numai vina furnicii sibiline, nu-i .
  Eşti gelos?
  P.P.S … * ai ajuns de la palme la pupicuri in relatia cu “PROPRIETARUL ACESTUI BLOG” ? *….
  Bey * wolf *, dacă a spune lucrurilor pe nume direct înseamnă să dai palme în concepţia cel puţin trăsnită pe care-o revendici, dobro, aşa e.
  Pupincurişti sunteţi voi, măştile, clonaţii, hăi guguştiuci slab pregătiţi, cameleonii, să nu-i uităm nici pe şobolansky şi ştiţi cui spun eu astfel… râde drak toată blogosfera de tine la ora asta, Sibilla şi menajatul cuiva, Sibilla şi odele, Sibilla şi ceea ce, zisăi, da mă repet pentru jmecheri ca tine, zadarnic miauni să induci, nu ţine şi, nu te ţine, că nu ai bărbăţia să recunoşti, cum zisăi, problema ta! No zervus, * contele scăpătat *… pe după cireşi, vişini …
  Răspunsul corect este : c-am demonstrat din nou, deşi e limpede, că 3 în 1, sau cohorta/armată, sau peruzele de doi bani, nu mă amuţesc pe mine, par egzamplă, tulvai Doamnie, că zău sunteţi amuzanţi cum săriţi de cur în sus , arşi şi v-asmuţiţi ÎNTOTDEAUNA-n cor… pe mine NU mă jenează, vouă să vă dea de gândit că se vede şi numai cinste nu vă face, fifi înaripaţii maicii simpăticuţi :))
  Mi-am asumat întotdeauna fiecare silabă la adresa AN-ului, repet, arhiva e mărturie, dar, spre deosebire de tine, eu am şi argumentat, nu am trosnit cu băşcălii ieftine, caraghios e aşadar cine-şi face falsa impresie că vreo ironie, jignire = mişto golănesc, ar putea s-o zdrincine pe furnicuţă, sorry , rezist ba mai şi zâmbesc, mă ierţi că-s eu tot timpul, daaaa? 🙂

  @neutrino,
  Majkă, da mi te adresai şi te adresai pe miriştile de care-ţi pomenii mai sus ceva de jenu * Sibilla aia *, ce buba, ţi-au dat bumbi, ţi-or făcut făcături , faci mişto, zbang * răspecte *… Mă scuzi că nu leşin de nisâmţâtă ce-s şi tot * zăuit * :))
  Nu confunda critica, cu, constatarea, nu-i frumos, ruşinică.
  Ui că-ţi fac un hatâr, îţi vând un pont, eu nu practic woodoo, Cred cu tărie-n Dumnezeu, dar, te trimet la una bucată blondă care-şi întinde zulufii cu presa la fel ca Udrea şi-i flutură hormonii pe gene, tot ca ăleia şi clipoceşte la-mpărăţie când vre musai să obţină ceva… ştii hămpărăţia-voievodatu, cunoşti intrarea, baftă, numa sama că aia chiar le are cu tâmpitul păpuşelelor:))
  Sibilla
  P.S. Da, da, scrisăi ceva rânduleţe în duplicat, căci nimic din ce zăpă dumneamea pe ici pe colo nu-i baş întâmplător … 😉 🙂

 34. 35 octaaa noiembrie 3, 2009 la 1:49 am

  Ati dovada ca sunteti cel mai pregatit politician dintre cei invitati. Pe de alta parte, admir discutia civilizata la care am asistat.
  A fost totusi la un nivel destul de ridicat. Ceea ce ma bucura, ma face sa cred ca indiferent de partidele de provenienta, invitatii pot sa mai discute si altfel fata de cum o fac basescu, Vanghelie, Elena Udrea.

 35. 36 M.Voicu noiembrie 3, 2009 la 2:45 am

  @ Confuzius Raul noiembrie 2, 2009 la 6:34 pm spune: ”Majoritatea respectivă este doar teoretică, fictivă…”, şi ” majoritatea reală din parlament are posibilitatea să amendeze…”
  A) La un nefericit am auzit expresia: ”Dacă nu ţi-am spus-o, ţi-o repet” :
  1) Odată, în Parlamanent s-a citit un text şi alocuţiunea s-a terminat cu: ”v-am consultat” (care este o opinie, nu în înţelesul noţiunii de consultare);
  2) Discontinuitatea reprezentativităţii politice actuale s-a produs la ”desemnarea” arbitrară, despotică…(M.Voicu, octombrie 30, 2009 la 1:55 pm la Capitolul Gogoasa Alina);
  4) Daniel O. octombrie 25, 2009 la 10:24 pm spune: ”Dacă o face de două ori şi nu are succes, cu ce drept poate să dizolve instituţia supremă a poporului român?” (infra, Capitolul: pentru românia nu ministrul de externe este problema…);
  Chiar aşa, la eşecul repetat al desemnării ar trebui să analizăm cine a greşit; Constituţia dispune în Art.89 alin.1: ”După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de investitură” – text cu numeroase condiţionări: ”DUPĂ”, ”DUPĂ”, ”DUPĂ”, ”DACĂ”, ”ŞI NUMAI DUPĂ”. Nu mă puteţi convinge că desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru poate fi discreţionară ca atunci când Preşedintele dispune în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, şi-mi aduc aminte din bancul cu: ”dar ce companie selectă a avut !”.
  B) Cât despre ortografie, vă cer scuze Dumneavoastră, dar eu sunt dinnainte de Decret. PROBLEMELE NOI SE REZOLVĂ CU MIJLOACE VECHI; puteţi să nu fiţi de acord dar, cum reflecta la o formulă matematică celebrul Stephen Hawking: rezultatul este atât de elegant, că trebuie să fie corect!
  C) Profesorul meu de suflet îndemna cu: ”Nimic nu este mai practic decât o teorie”. Dacă politica e în afară de optim, mai bine nu, căci anarhia, entropică, merge de la sine ! Eu sunt COMPOS SUI.

 36. 38 contele noiembrie 3, 2009 la 7:40 am

  @cogito ergo sum
  Buna gluma !La un ison ai dreptate ,dar la doi isoni cred ca eu am dreptate !

 37. 39 Doru noiembrie 3, 2009 la 7:56 am

  Domnule Nastase,
  V-am urmarit cu toata atentia si n-am gasit fisuri! Pozitia Dvs. in problemele abordate denota un echilibru si o logica absolute. Daca ar fi sa-mi doresc ceva este sa va vad iar PM desi ati fi pus in situatia ingrata sa reparati tampeniile lui Basesc&Co. si nu cred ca astia merita acest efort, dar e vorba de Romania, in ultima instanta.
  Va reiterez 2 intrebari pe care vi le-am postat pe forumul Realitatea.net dar care nu v-au fost puse de moderator:

  1. Daca totul at merge bine in alegeri si ati prelua guvernul, in cat timp ati readuce tara la normalitate ?
  2. Analizeaza cineva posibilitatea ca, daca toate merg bine, Curtea de Conturi sau alta institutie sau mecanism sa ne devoaleze, mergend pana la sanctiuni, jaful din bugetul national comis de actualul presedinte in coniventa cu PDL?

 38. 40 Vasile, noiembrie 3, 2009 la 8:26 am

  Domnule Nastase,

  Mie sincer nu mi-a placut ! Ati cazut in capcana intinsa de Cezar Preda un tip de politician care nici cu rahat nu ii poti inchide gura.S-a ajuns la un dialog din care nu poate iesi decit un meci nul , aceasta capcana va privat de explicatiile logice care au fost din aceasta cauza trunchiate. V-ati supra pus peste incdercarile lucide ale lui Vosganian de a explica logic din alt punct de vedere si opiniile dumneavoastra.
  Citind raspunsurile blogarilor observ sau re-observ ca linsul si prelinsul cauzeaza mesajului sincer pe care ar trebui sa-l primiti.Fata de Cezari, voinesti,avramesti ar trebui ca sa va construiti o strategie , ca la fotbal, daca adversarul se sprijina pe piciorul drept sa-l fentati tocmai pe acel picior.
  Poate mai sugestiv am sa va istorisesc o intamplare din fotbal , o povata de fapt despre cum ar trebui sa-i abordati , fata in fata acesti indivizi.
  Faimosul Mario Kempes , parca jucator la Valencia a ajuns la Pitesti fata in fata cu Gica Dobrin. Gica fenteaza pe piciorul stang apoi pe dreaptul , Kempes merge dupa fenta o data de doua ori si cind isi da seama ca s-ar putea sa primeasca mingea printre picioare , se intoarce pur si simplu si pleaca agale lasandu-l pe Gica al nostru masca!

 39. 41 cogito ergo sum noiembrie 3, 2009 la 9:23 am

  @contele

  Mă bucur conte să văd că „le ai” cu muzica la fel de bine ca şi cu „succesurile”. Căci cum altfel isoanele ar fi devenit isoni?
  Dar ce este drept se cheamă ca aşa este. Şi dacă ai dreptate, apoi ai. Da. Nu la unison şi-au spus părerea, ci mai degrabă în canon, căci nu prea erau cu toţii pe aceeaşi scenă.

 40. 42 Pali noiembrie 3, 2009 la 9:38 am

  Pentru Draghi Puterity !

  Excelent comentariu camarade,sincer cred ca,nici ca se putea mai bine analiza emisiunea si prestatia unora ca Gusa Sandru etc.De Prostanac ce sa mai zic,…mi-am tocit degetele de cand tot scriu de acest incompetent.Domnul Nastase este mult prea bun in comparatie cu aceste tiritoare pe treptele sediului din Kiseleff unde a ajuns sa troneze Vanghelie si camarila lui.Trist dar asa e si in tara,sa vezi ce trupa a instalat Prostanacu’ la Mures ( de unde sunt eu ) numai baieti cu dosare si alesi la cirma judetena fraudulos.

  Sandru ?De pe centura politicii si nu numai,…imi aduc aminte de ea cand era studenta la Teatru in Mures,si se imbata la chefuri de cadea sub masa;o stie tot orasul!Pacat ca,nu s a plantat un pin de vreo trei metri sa-l agatam pe Prostanac’ de el cu capul in jos ! A ajuns PSD un partid de mina’treia pecum cei care il conduc.

  Sa nu-l uitam si pe micul’ Titulescu alias Ponta un alt om fara caracter care joaca la mai multe capete.Asa se multumeste binefacatorului mai Victoras? Te-a facut domn’Nastase om altfel erai si azi o umbra trista !

  Cu trecerea zilelor vad cum esuam ca tara,natiune…locul celor competenti si apreciati este luat de un carnet de membru de partid insotit de incompetentul de serviciu…ma intreb incotro ne indreptam…?

 41. 43 contele noiembrie 3, 2009 la 10:24 am

  @sibilla
  Am inteles :asa ti-a fost scris !Am tradus din limba sibilinica si-am rezumat intinsul si pretiosul tau expozeu …
  @doru
  Daca mai citesc un comentariu ca al tau cred ca fac diabet .
  P.S. Din nefericire pentru tine ,dac-o sa castige Geoana ,nu cred ca Adrian Nastase va fi desemnat P.M. Ia vezi ce spune Draghi Puterity mai sus !

 42. 44 contele noiembrie 3, 2009 la 10:27 am

  @cogito ergo sum
  Si cum ramane pana la urma :1-1 ?Eu ma multumesc cu un egal.

 43. 45 Harabula noiembrie 3, 2009 la 10:43 am

  Pe vremea cand pentru Cotroceni concurau Iliescu si Constantinescu, in calitate de social-democrat(Cunescu) eu tineam cu al doilea. Imi parea ca Iliescu concentreaza tot raul lumii.
  In disputele televizate dintre cei doi, Constantinescu imi parea superior. Totusi observam, cu stupoare, ca unii prieteni de-ai mei, oameni inteligenti il gaseau pe Iliescu mai grozav.
  Desi vedeam aceeasi emisiunie, a doua zi eu credeam ca Iliescu a fost zdrobit, pe cand cate un amic imi spunea „Ai vazut? Iliescu l-a strivit pe Constantinescu!” Totul era o chestiune de simpatie politica.
  De fapt ficare vedea ceeeace voia sa vada.

  Acelasi lucru in privinta emisiunii de aseara. Simpatizantii domnului Nastase, asa cum sunt majoritatea comentatorilor de pe acest blog, l-au vazut stralucitor, inteligent si invingator. Adversarii sai, care nu prea se manifesta pe acest blog, l-au gasit vindicativ. mediocru si strivit.

  Parerea mea: a fost o cearta dintre scutierii a trei stapani in care nu cred niciunul. In realitate, toti trei isi dispretuiesc seful pe care-l slujesc.
  Interesele tuturor sunt subterane (inclusiv Tanasescu).

  A fost un spectacol prost regizat, prost interpretat si prost perceput.

 44. 46 Monica R noiembrie 3, 2009 la 11:46 am

  Singurul lucru care m-a deranjat in emisiunea de aseara a fost ca nu i-ati raspuns cum se cuvine d-lui Vosganian. Trebuie sa le reamintiti, de fiecare data, tuturor PNL-istilor cand indraznesc sa atace PSD-ul pentru 9 luni de guvernare, cum au gasit finantele tarii la preluarea conducerii de la dumneavoastra : cu 1.8 deficit bugetar si 6-7 miliarde de euro in trezorerie si cum au lasat ei tara dupa alegerile de anul trecut. PNL-ul se da fata mare acum, uitand ca au guvernat cu si fara PDL 4 ani Romania de au pus-o pe butuci. Era imposibil sa se ajunga in situatia actuala daca cei de la PNL si PDL continuau politica economica a guvernului condus de dumneavoastra. Patru ani (in perioada fasta) au facut un jaf inimaginabil pentru consum, iar pentru investitii 0. Au reusit cu chiu cu vai sa faca 5 Km de autostrada, dar in infrastructura feroviara nu au investit nimic si nici in altceva.
  Intrebarea adresata d-lui Tanasescu despre incetarea acordului cu FMI, imediat dupa ce au preluat puterea a fost bine venita pentru cei avizati, dar sunt sigura ca multi telespectatori nu au inteles pe deplin raspunsul domniei sale. Fara incetarea acestui acord nu puteau sa praduiasaca tara asta intr-asa un hal.

  Singurul motiv care ne face pe mine si familia mea sa mergem sa-l votam pe Geoana e ca speram din tot sufletul sa fiti P.M. Altfel nici nu ne-am deranja de acasa, desi facem parte din nucleul dur de alegatori ai PSD-ului.

  Cu multa stima,
  Monica

 45. 47 Vasile, noiembrie 3, 2009 la 11:48 am

  Mai harabula,

  Duplicitarul prieten a lui Nastase, Tanasescu , a raspuns altfel decit si-ar fi dorit dl. Nastase , doar a fost propus de Basescu ca eventual prim ministru. Acum sa nu crezi ca nu ar fi devenit dintr-un punct de vedere un boc 2. Il diferentiaza mustata si inaltimea , si de la inaltimea pe care o are a vazut marasmul fara leac in care suntem si la refuzat pe Basescu, jurindu-i insa ca nu ii va uita propunerea.
  Ce dracu spectacol regizat ai vazut nu stiu , i s-a inchis gura lui Preda
  atunci cind vorbea peste rand ??????

 46. 49 valentin vasilescu noiembrie 3, 2009 la 12:13 pm

  Am primit zilele acestea o scrisoare de la Parchetul General emisa in 22.10.2009 avind semnatura procurorului sef de sectie a DIICOT. Mi se comunica faptul ca prin ordonanta nr. 26/D/P/2005 s-a dispus scoaterea mea de sub urmarire penala in dosarul TIGARETA 2 pentru savirsirea infractiunilor de asociere in vederea comiterii de infractiuni si complicitate la comiterea infractiunii de contrabanda, intrucit in cauza lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii si anume vinovatia mea.

  Atit si nimic mai mult dupa 11 ani de tracasari, in care am fost tinut in arest peste 4 luni si astfel mi-am pierdut serviciul, dupa ce am fost condamnat in prima instanta la 8 ani de Tribunalul Militar Teritorial si 5 ani in recurs la Curtea Militara de Apel, dupa ce in 2001 rechizitoriul Parchetului Militar a fost desfintat la Curtea Suprema de Justitie, cind mi s-a permis pentru prima oara sa depun probe si sentintele anterioare au fost casate, dupa ce in 2004, DNA mi-a dat si el scoaterea de sub urmarire penala si in 2005 dna. Monica Macovei personal a dat dispozitie DIICOT sa reia cercetarea penala. In tot acest timp am avut interdictie sa mai ocup vreo functie conform pregatirii mele in aviatie, fiind somer. Nimeni nu e preocupat sa ma repuna in functia din care in mod samavolnic am fost eliminat.
  Presa, care a fabulat mult pe seama mea timp de 11 ani, fara ca eu sa ma pot apara in vreun fel, n-a avut bunul simt sa strecoare o frintura de informatie zilele acestea.
  Tind sa cred ca e real tot ce afirma SRS : http://www.sroscas.ro/site/

  Cu respect,

  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=315&leg=2000&cam=2

 47. 50 Marcus noiembrie 3, 2009 la 1:18 pm

  Ana Are Mere, Chiombu’ N-are Premier !

  Daca ai neinspirata idee de “a te risca” in incercarea de a gasi cat de cat o logica in actele si spusele unei zile obisnuite de campanie basesciana, purtata atat de el cat si de sustinatorii sai, termitele portocalii, ai toate sansele ca la sfarsitul unui astfel de exercitiu sa te trezesti drept fericitul posesor al bolii lui Calache, deoarece boala din capu’ lu’ chiombu’ si al acolitilor sai se raspandeste si este mai contagioasa decat “porceaina gripa” a lu’ Boc.

  Par exampl, chiombu’ incepe in cel mai abject mod cu putinta, prin a incerca un nou santaj ordinar la adresa parlamentarilor, amenintandu-i cu alegerile anticipate pe care s-ar putea sa le declanseze, daca muschii lui vor considera ca pohtele nu i-au fost indeplinite intocmai si la timp.

  Nu conteaza rahatul in care ne-a varat deja pana in gat cu toanele sale dictatoriale, nu conteaza riscul adancirii actualei crize politice cu devastatoare consecinte economice, in care tot el ne-a bagat, nu conteaza avertismentul voalat transmis de FMI prin care suntem sfatuiti sa gasim un consens politic cu larg sprijin parlamentar pentru depasirea actualei crize guvernamentale, nu conteaza ca romanii pot ramane fara pensii si/sau salarii, de fapt nu conteaza nimic altceva decat ambitia sa dementa de a-si impune cu orice pret pohta sa domneasca.

  Apoi, dupa ce si-a facut incalzirea cu astfel de declaratii halucinante de dizolvare a Parlamentului, izvorate dintr-o minte bolnava, da’ bolnava rau de tot, chiombu’ o da pe un discurs electoral in care se produce incropind un ghiveci calugaresc cu iz telenovelistic, ale carui ingrediente, reprezentate de pupaza lui Creanga stramutata in Teiul din Copou-l eminescian pe post de portdrapel tricolor pasoptist, la catarg marinaresc, sunt menite, in viziunea din nou emotiv-plangacioasa a chiombului, sa smulga lacrimi patriotarde de la devastat electorat moldovenesc.

  Surpiza insa! In distinsa adunatura portocalie, ochiul, la fel de portocaliu si vigilent al organizatorului de excursii electorale, a scapat si cativa localnici care striga din toti bojocii: “Jos Basescu!”.

  Curat murdar, coane Traiane, in puii mei!

  Seara, le vine randul papagalilor portocalii raspanditi strategic pe la diferite televiziuni si tocsoaie sa reproduca la unison, in stilul corului grecesc antic si al bocitoarelor neaos-mioritice, dramaticul scenariu al unui chiomb oprit din indeplinirea faptei mesianice de izbavire si devenire a neamului, de eforturile reunite ale ticalositilor, imputinati totusi ca numar, fata de momentul tragic al suspendarii.

  Dupa un Videan care si-a incropit averea prospera de pietrar-bordurar, undeva prin Italia, cazat, din lipsa de bani, in propria Dacie si facandu-si igiena personala la dusurile de pe autostrada, care tine sa ne asigure ca obiectivele lui “Sa traiti bine” au fost indeplinite 120% si ca romanii sunt dati afara din case de fericirea care i-a napadit din momentul intronarii asimetricului, vine randul Monicutei Macovei sa ne dea lectii de constitutionalitate pe cel mai “pur” ton de mahalagioaica carpato-danubiana.

  Conform logicii semantice (sic!) a acestei justitiare, care din pacate nu sta prea mult in tara, daca romanii ar avea de-a face cu o fraza ca: “dupa ce a cumparat mere din piata, Ana are mere.”, ei ar trebui sa inteleaga faptul ca “Ana are mere”, indiferent daca la momentul cumparaturilor, in piata se gaseau mere sau nu.

  Pe aceasta logica trebuie interpretat si textul constitutional in care se spune ca “dupa consultarea partidelor”, presedintele “desemneaza” primul ministru. Ce nu intelege marea jurista reformatoare de DNA vindicativ-prezidential, este faptul ca daca in piata nu s-ar fi gasit mere, Ana, in loc de aceste fructe, s-ar fi intors acasa cu o sacose plina de cacat in loc de mere si, revenind la textul constitutional, ca orice consultare are drept rezultat final gasirea unei solutii comune, majoritar acceptate si nu impunerea unei gaselnite de moft prezidential, care sa satisfaca ego-ul celui imputernicit de Constitutie sa aiba rol de mediator, nicidecum de decident unilateral (sau jucator, conform, standardelor impuse de chiomb).

  La finalul unei astfel de zile, daca ai avut tenacitatea si rabdarea sa urmaresti aceasta nebunie cat si dorinta de a intelege ceva din ea, nu-ti ramane altceva de facut, decat sa iei un pumn de somnifere si sa te culci, in speranta de a nu te mai trezi in dimineata urmatoare, pentru a o lua de la inceput.

  Sau poti, mai simplu si mai ortodox, sa nu-l votezi pe chiomb!

 48. 51 Monica R noiembrie 3, 2009 la 1:34 pm

  Revin si completez postul anterior. Mai trebuia sa-i amintiti d-lui Vosganian ca atunci cand au preluat puterea numarul salariatilor din sistemul bugetar era de aproximativ un milion, iar la sfarsitul mandatului lor era de 1,5 milioane, deci cu 50% mai mult, fapt ce greveaza B.S. (la capitolul cu salariile) direct proportional. Acestia sunt cei 500.000 de salariati de care vorbeste d-l Patriciu ca trebuie concediati.

 49. 52 Vasile, noiembrie 3, 2009 la 2:28 pm

  Monika R,

  Un motor care merge bine trebuie alimentat si cu ulei ci cu benzina, cantitatile sunt mai mari bineinteles daca distanterle sunt mai lungi. Dar e cam greu cu femeia la volan mai ales daca-i blonda!

 50. 53 Dragos noiembrie 3, 2009 la 3:27 pm

  @ Vasile (2:28 pm)

  Cand vrei sa fierbi un ou ai nevoie de un ibric de apa fierbinte, nu de o cada cu apa calduta.

  Ă ?

 51. 54 Ac noiembrie 3, 2009 la 3:33 pm

  Aertizare anagramată

  Mâine se-mplinesc 58 de ani de când, la data de 04.11.1951, mama lui Traian Băsescu, în timpul facerii, a lansat – anagramat – avertizarea (de care poporul român n-a ţinut seama acum 5 ani) : “ Rău nasc BESTIA ! “.
  Faceţi gestul reparatoriu pe 22.11.2009

 52. 55 costi noiembrie 3, 2009 la 3:49 pm

  Domnule Presedinte,

  Se pare ca democrat-liberalii au realizat ca sansele Cabinetului Lucian Croitoru sunt minime. Ca sa nu spun nule.

  Cam de aceeasi parere pare a fi si presedintele Traian Basescu.

  Cica a gasit candidatul ideal, pe care niciun partid parlamentar nu are nas sa-l refuze, e pe placul F.M.I., ba chiar ar fi dorit ca si o garantie ca ne vom tine de cuvant (acordand, astfel, banii din transa a III -a pana la sfarsitul anului ) si se bucura de o apreciere internationala de netagaduit.

  Cine se fie ?

  Am auzit azi ca ar fi domnul Mugur Isarescu. Actualul guvernator al Bancii Nationale.

  Si ca mandatul lui ar fi, nu pentru o luna, ci pana la depasirea crizei economice (6 luni, un an sau mai mult daca este nevoie), va fi sustinut de toate partidele parlamentare, prin personaje foarte bine pregatite din cadrul acestora. Participarea la guvern fiind dupa ponderea parlamentara.

  Un cabinet Isarescu are misiunea de a pune in opera toate cerintele organismelor financiare internationale, plus masurile antipopulare necesare pentru pastrarea la un nivel decent al deficitului bugetar in 2010 (trimiterea in somaj a peste 200.000 de bugetari, legile cere inca nu sunt adoptate, etc.).

  Ce ziceti de aceasata varianta ?

 53. 56 neagu george noiembrie 3, 2009 la 4:48 pm

  Am urmarit si aceasta dezbatere si mi-a intarit convingerea ca politica si majoritatea politicienilor de la noi au intrat in putrefactie, put de la o posta. Cei mai mari manipulatori de idei, cei mai egoisti si cei mai mari tradatori ai interesului national, cei mai lipsiti de bunul simt si de responsabilitate, dar si cei mai bogati SUNT POLITICIENII, cu f. rare exceptii.Se pare ca ei formeaza o grupare de oameni, profesionisti in manipulare si hotii, care lupta unii contra altora mai mult de fatada, altfel sunt tovarasi in rele, „de dragul tarisoarei”, desigur. Asa cum a fost cu „alianta pentru Romania”, una ni s-a spus in campania electorala si alta au facut dupa! Politicienii mai au o „calitate”: nu isi asuma NICI O VINA, NICI O RASPUNDERE, decat una „politica”, adica nici una.Exceptie, dl. A Nastase. Il auzeam si pe Crin A. care se lauda cu marile realizari ale guv. Tariceanu, uitand de dezmatul financiar si salarial al epocii, de afacerile promovate de nesatuii liberali. De pdl-isti, nu mai vorbesc, ei intrec orice limita la minciuni si manipulari, ca si la hotii. A mai aparut dl. Oprescu, care scoate pe gura numai minciuni si inadvertente, ajungand sa ne promita solutii gen Basescu, ca el va face guvernele, nu partidele, nu parlamentul sau ca el vrea referendumul de reducere a parlamentului s.a. In plus, a lasat de inteles ca va recomanda electorilor sai sa-l voteze pe TB, in turul 2. Dezgustatoare clasa politica, cu totul imorala. Sunt in America si imi e rusine sa spun ca sunt roman.

 54. 57 Karakas noiembrie 3, 2009 la 4:53 pm

  Pacat ca nu s-a dezbatut si tema H1N1. Basescu afirma ca Romania are deja 1 milion de doze de vaccin, dar, desi conform lui Basescu, vaccinul ar exista, iar cazurile de h1N1 se inmultesc in tara, nu s-a inceput vaccinarea populatiei. daca vaccinul exista, de ce se face vaccinarea populatiei, incepind cu cei mai expusi: copiii, batrinii, persoanele imuno-supresate si lucratorii din sistemul de sanatate?

  Basescu este inconstient sa minimizeze pericolul pandemiei. Alt semn ca lipsa lui de creier pune in pericol viata romanilor. La fel si lipsa unui ministru serios la Sanatate. La ce se pricepe Videanu ca Ministru al Sananatii (interimar)?

  „M-a alertat declaraţia secretarului de stat Streinu-Cercel, care prăvălea apocalipsa peste România şi impunea importul imediat de vaccin antigripal. România nu va importa niciun vaccin, avem în acest moment la Institutul Cantacuzino un milion de doze , iar în zece zile putem avea încă un milion. Doar opt ţări din Europa produc acest vaccin, iar România este una dintre ele”, a spus şeful statului, potrivit Realitatea TV, referindu-se la declaraţiile lui Streinu-Cercel conform cărora situaţia propagării virusului gripei noi ar impune importul de doze de vaccin.”

  http://www.mediafax.ro/social/adrian-streinu-cercel-a-demisionat-de-la-ministerul-sanatatii-5077979

 55. 58 Nastyboy noiembrie 3, 2009 la 5:21 pm

  Exista multi dusmani ai presedintelui. Unii dintre cei mai periculosi sunt cei care cred ca fac bine dind cu marota Securitatii in cetateni onesti. Un caz patologic este unul care-si zice Hamangia, de pe elenaudrea.ro, zice ca este securist, prieten cu Elena Udrea, si el stie despre toti care posteaza acolo cine sunt, care sunt impotriva sigur sint fost puscariasi, drept pentru care sa il votam pe presedinte, Voi posta acest mesaj pe 5427 de bloguri din baza de date pentru a il sti toata blogosfera pe acest impostor care face rau presedintelui tarii noastre dragi care duce tara in bip si din bip in mai bip, chiar

 56. 59 Karakas noiembrie 3, 2009 la 5:38 pm

  Scuze, corectie la mesajul precedent: „Daca vaccinul exista, de ce nu se face vaccinarea populatiei, incepind cu cei mai expusi: copiii, batrinii, persoanele imuno-supresate si lucratorii din sistemul de sanatate?”

 57. 60 Karakas noiembrie 3, 2009 la 5:41 pm

  Boc imi confirma ca asistam probabil la o alta mare minciuna si diversiune:

  „Premierul în exerciţiu, Emil Boc, afirmă că există un milion de doze de vaccin antigripal care vor fi distribuite de la sfârşitul acestei luni”

  http://www.mediafax.ro/social/boc-ii-sfatuieste-pe-romani-sa-fie-propriii-lor-agenti-anti-gripa-5078480/

  De ce dureaza o luna sa inceapa vaccinarea daca exista deja 1 milion de doze?

 58. 61 sandman noiembrie 3, 2009 la 5:59 pm

  L-ati facut praf pe Cezar Preda. V-am admirat umorul fin si ironia.
  Bafta in continuare!

 59. 62 sandman noiembrie 3, 2009 la 6:01 pm

  @Karakas
  Si Boc si Timonieru’ au mintit cu tupeu si i-au stricat ghesheftul lui Videanu cu vaccinul. :))

 60. 63 Fratele Marx noiembrie 3, 2009 la 6:02 pm

  Karakas, nu te nelinisti. Gripa porcina nu se ia la boi. :mrgreen: Si oricat de bizar ar parea nici la porci. 🙄 Deci esti acoperit. 😆 Nu s-a inceput vaccinarea pentru ca Basescu e ocupat cu campania. Ar trebui sa dea un decret. Nu? 😎

 61. 64 Draghi Puterity noiembrie 3, 2009 la 6:27 pm

  @Sibilla

  Auzi, de ce nu ii spui tu lui neutrino povestia aia sarbeasca cu iepurasul? Aia ce incepe cu: jebote zec koji cola vuce… Poate atunci pricepe si el, ca tot omu’ portocaliu, care-i shmenu’… 😆

 62. 65 Ac noiembrie 3, 2009 la 6:39 pm

  Spargeţi buba

  Nu-i Adrian Cercel, Streinu
  Cât e de porc Dârdală arlechinu’
  Care le ştie pe toate dinainte,
  Afară doar să fie preşedinte.

  Udrea şi Ridzi cheltuiră banii
  Cum o facură mai toţi şnapanii.
  Pe leacuri, nici gând să cheltuiască,
  Lăsând poporul s-o mierlească.

  Nu cred a fi, acum, altă soluţie
  Decât urgent o mare revoluţie,
  Cu lege şi dreptate puse-n faţă,
  Cu şef să-i meargă treaba ca pe aţă.

 63. 66 Ioan noiembrie 3, 2009 la 7:34 pm

  @ neutrino,

  ati capatat glas dupa raspunsul nesperat primit din partea lui A Nastase. Probabil gazda noastra, amabila ca de obicei, a incercat sa va aduca voalat la realitatea acestui spatiu. Oricum, daca avea nevoie de o D de S fiti sigur ca apela la principalii sai colaboratori; la cei cu care administreaza aceasta „publicatie” virtuala in conditiile unu calificativ de la bine + in sus. Si mai stiti ca in locu’ acestor randuri si eu aveam altceva mai bun de facut. Am preferat totusi acest dialog, (daca nu cumva si acesta va fi tot un monolog dintre cele scrise) bun prilej pentru mine de a va aminti ca la intrebarile scrise, cand nu exista si o alta posibilitate, se raspunde tot in scris. Sigur, raspunsu’ ar fi de preferat intr-un termen rezonabil; sau de ce nu in cel legal prevazut in legea petitiei la romani

  PS

  Aveti in postarea dv si o vaga referire la cenzura, pe care ati intalnit-o, banuiesc, in peregrinarile prin blogosfera. Sper ca nu insinuati ca ceva asemanator ati constatat si aici; ca insu-si Harabula ar sari ca ars. Cu bine.

 64. 67 Ioan noiembrie 3, 2009 la 7:41 pm

  Scuze,

  nu inteleg de unde pana unde amaratul de „insusi”, sec si pal la fata, ca de obicei, a iesit in lume despartit de o liniuta. Inca odata scuze.

 65. 68 ELMMAR noiembrie 3, 2009 la 9:01 pm

  Dedicatie pedeleilor:

  Oda prostilor

  De-ar fi sa-i luam pe toti la rand,
  Si actualii, dar si fostii,
  Cei mai destepti de pe Pamant
  Au fost intotdeauna….PROSTII.

  Nu te ruga la ursitoare
  Sa-ti faca-n viata ta vreun rost,
  Mai bine urla-n gura mare:
  “Iubite Doamne, fa-ma….PROST!”

  De ce sa tragi ca la galera,
  Sa-nveti atatea fara rost,
  De vrei sa faci o cariera
  Ajunge numai sa fii….PROST.

  In lumea asta cu de toate,
  Unde se-nvata contra cost,
  Pacat ca nici o facultate
  Nu da si diploma de….PROST.

  Avem impozite cu carul,
  Dar inotam in saracie
  Si ce buget ar avea statul
  Dintr-un impozit pe…..PROSTIE…

  Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
  Sa nu-i jignesti, sa nu-i improsti!
  O, Doamne, de ne-ar creste grâul
  Cum cresc recoltele de …PROSTI.

  Si-n lumea asta rasturnata,
  Unde cei strambi sunt cei mai drepti,
  Savantii nostri mor de foame
  Si numai PROSTII sunt destepti.

 66. 69 neutrino noiembrie 3, 2009 la 9:10 pm

  Ioan – citindu-va mesajul am ramas cu senzatia ca ati astepta de la mine un raspuns, in scris, la o intrebare neintrebata. Sa existe oare motive intemeiat pentru aceasta senzatie sau nu?

  PS. Da, am niste referiri la o perioada in care cenzura, botezata moderare, era mult mai restrictiva pe acest blog. In acea perioada chiar si invocatul Harabula s-a plans voalat in legatura cu asta si chiar a promis ca va evita sa mai scrie pe blog in acele conditii. Ca fapt divers pot sa-ti raspund in scris ca tocmai mi-a fost cenzurat un mesaj adresat d-nei Sibilla pe alt topic. Probabil ca, in spiritul libertatii de exprimare, va aparea mai tarziu (peste o zi, doua) cand oricum nu-l mai citeste nimeni. Nu ca ar trebui neaparat. Dar asa, ca principiu. Apropo, si care este „realitatea acestui spatiu”?

 67. 70 Fratele Marx noiembrie 3, 2009 la 9:16 pm

  @ELMMARE nu-i de ajuns un plastograf pe blogul asta? 🙄 Si-apoi nu-ti dai seama ca n-ai nici o sansa sa-l egalezi pe Tanasescu? 😯 Pune dracu ghilimele la rahaturile de poeme cu care-ti gadili mandria de „psd-ist inteligent” :mrgreen:

  Ar fi minunat daca numarul prostilor din tara asata ar fi egal cu numarul membrilor pdl dar din nefericirea nu face discriminari din astea. Te-ai rugat si ti s-a implinit. 😎

 68. 71 Fratele Marx noiembrie 3, 2009 la 9:24 pm

  Frate Ioan afla mie imi sunt cenzurate chiar si in prezent cam 10% din mesaje, fara motive serioase. 😆 Desigur ca nu ma simt „vânat” pentru asta. 😉 E o chestie de statistica. 😯 Daca ar trece toate ar insemna ca nu mai e nevoie de moderare si de moderatori asa ca din cand in cand, fara ura si fara razbunare, dupa o lectura superficiala, in mod cu totul aleator, unele mesaje sunt lasate in asteptare vesnica. 👿

  Daca n-o sa vezi acest mesaj inseamna ca s-a nimerit sa fie in cele 10% selectate din intamplare pentru cenzura ceea ce desigur ar trebui sa te lamureasca si pe tine definitiv despre acest crud adevar. :rizz:

 69. 72 Ac noiembrie 3, 2009 la 9:28 pm

  @ Elmmar

  Excelentă !

 70. 73 Aya noiembrie 3, 2009 la 9:43 pm

  @

  Monica R

  APEL LA INTELEPCIUNE: PARASESTE RETORICA OSTILITATII!

  Pentru moment, consider ca gresesti din buna credinta (exista si acest mod de a gresi).

  Constat- nu fara ingrijorare- o tendinta care apare atat in cazul unor anumiti sustinatori ai PSD cat si ai unor numiti sustinatori ai PNL.
  Mai exact, identific semne care indica faptul ca anumiti indivizi, din amandoua categoriile- sustinatori si PSD si sustinatori ai PNL- sunt pe cale de a-si declara razboi reciproc, de parca ar dori sa compromita consensul stabilit, in momentul de fata, la nivel parlamentar.

  In postarea ta, adresata lui Adrian Nastase, remarc „invitatia” explicita de a li se adresa libralilor cu ostilitate.
  Propunerile tale NU sunt intelepte, dimpotriva.

  Din fericire pentru noi toti, Adrian Nastase este un om politic echilibrat si responsabil.
  Sub nici o forma nu ar compromite o relatie importanta, in acest moment, de dragul unor replici „tari”.

  Legat de PNL, afirmatiile tale sunt tendentioase.
  Nu este adevarat ca liberalii au lasat un dezastru in Romania, in 2008. Din respect pentru adevar, trebuie sa fie mentionata cresterea constanta economica, inclusiv in 2008.

  Dar, acum, important este sa fie mentinut acel acord parlamentar.
  Daca vom intra intr-o retorica a ostilitatii, echilibrul actualului acord (care garanteaza majoritatea parlamentara) va fi anulat, ceea ce nu este de dorit.

  Este problema ta daca iti „plac” sau nu liberalii.
  In politica, relatiile sunt, in general, bazate pe utilitate si oportunitate, nu pe afect.
  Putin mai multa responsabilitate nu ti-ar strica.

 71. 74 Ioan noiembrie 3, 2009 la 9:53 pm

  @ A Nastase

  (1) Am citit aici, pe blog, zilele acestea o mare varietate de teme. Toate de o gravitate fara seaman. Nici in presa rasfoita in fiecare dimineata, nu am intalnit randuri care sa ma destinda, sa ma recreeze. La televizor, ori cand il deschizi intre orele 12-24, atmosfera este sufocanta iar nervii preopinentilor stau sa cedeze din clipa in clipa. Ba, ieri dupa amiaza, pe un consilier portocaliu din Deal nervii chiar l-au lasat incorpore; parasind platoul facand marunt din buze . Este si asta dovada clara ca in tabara lor bate Austrul; cel purtator de saracie, de dasagi goi, cel care usuca si sterge in urma lui chiar si dara (vocabula preferata de Actualu’) vietii. Tot ieri, dar pe seara, sefu’ cel mare al consilierului portocaliu din Deal, insusi Actualu’ a iesit in fata natiunii. El a infierat, ragusit de ura si dispret, parerile unora potrivit carora gripa noua are la noi o frcventa mare si ca pericolul ei este exagerat de mare. Azi insa, ca sa nu se dezica, a convocat csat-u pentru masuri de exceptie. Si, ca din acest film horor sa nu lipseasca sangele, un medic, un mare medic chemat in locul potrivit la momentul potrivit, si-a prezentat demisia. Cica, din motive personale. Sa fie sanatos dl prof dr Cercel; dar eu cu pretuire de aici, nu pot sa-l cred. Dar, asta este deja o lta tema. Este campanie electorala presidentiala. Candidatii sunt de regula in zilele saptamanii in teritoriu, iar la sfarsitul saptamanii acasa, in Bucuresti. Unii, nu toti, ca cei din urma dandu-si seama ca s-au cocotat pe o craca uscata si putreda fac scheme de retragere. Scheme fac, dar degeaba ca penibilu’ s-a inscris deja cu majuscule de-o schioapa in CV-ul lor si asa burdusit de recorduri fara noima.

  (2) Sambata si Duminica, cand apar la televizor, candidatii vor sa fie pretiosi si convingatori, ca provincilau’ si sfarsesc gafand; cautand salvare in aprecieri de doi bani despre lefurile unor persoane din mass-media. (vezi C Antonescu la Realitatea tv) Acum a scos capu’ si cna-ul si a dat primele stiri despre timpii de antena. Se fac aprecieri, se emit opinii. Ies la iveala si aranjamentele trusturilor de presa (ale mogulilor) cu condidatii. Unele dintre ele sunt de „porc”, vorba unui jurnalist de la tv Antena 3. (aici C Antonescu este la el acasa; dar, unde nu este) Atunci cand nu pot, motivele imi scapa, candidatii isi trimit la dezbaterile tv locotenentii si chiar generalii de SM. Unii presteaza pentru ei (daca nu credeti, va rog sa-l observati cu atentie pe S Voinescu, de la pedele) altii presteaza pentru partid (bat campii patriei cu nerusinare. va rog sa-l observati pe V Vosganian de la penele) In fine, cei din urma, ma gandesc la O Vasilescu si la T Corlatean, de la pesede; presteaza pentru ei, respectandu-se pe sine, pentru partid si pentru candidatul lor deo-potriva. Iata si una dintre motivatiile (posibile) ale trendului in crestere pe care se afla candidatul pesede, la care se adauga si o alta de calibru: prezenta bine gandita si eficienta in „cismele de cauciuc” alaturi de Magistru. Mai surprinde pe cineva ca Jiaona (pe nedrept criticat de mine aici) are si cea mai mica prezenta pe micul ecran, dintre candidatii care conteaza. (va urma)

 72. 75 Dani noiembrie 3, 2009 la 11:11 pm

  @Confuzius Raul

  M.Voicu are dreptate.

  Te-ai luat aiurea de M.Voicu pentru ca sa te vezi ca apari pe blog asa cum vorbesc unii prostii, bagandu-se in fatza, numa’ ca sa se vada la televizor?
  Dupa ce ti-ai vazut numele pe blog ti-ai dat seama ca esti prost?
  Mai sunteti multi care va aflati in vorba ca mararul in ciorba?

 73. 76 Dani noiembrie 3, 2009 la 11:20 pm

  @Fratele Marx

  Daca prostia ar durea, ai tipa de s-ar cutremura zidurile.
  Ai sarit de fund cand ai citit poezia pusa pe blog de ELMMAR pentru ca te-ai recunoscut in personajul principal: prostul.
  Ia de la mine cu dedicatie o strofa din poezia care te-a ars la pipota:
  „Nu te ruga la ursitoare
  Sa-ti faca-n viata ta vreun rost,
  Mai bine urla-n gura mare:
  “Iubite Doamne, fa-ma….PROST!”

  Te-a facut prost, unul mare de tot.

 74. 77 Dani noiembrie 3, 2009 la 11:24 pm

  @ ELMMAR

  Felicitari pentru poezie!
  Arde-i la ficatzi pe prosti sa sara ca arsi, cum a facut al’ de-si zice acum Fratele Marx.

 75. 78 Cârcotaşu noiembrie 3, 2009 la 11:31 pm

  @ Elmmar,

  😆 ai uitat comunicatul pentru ţară: Ieri la maternitatea Polizu, mama proştilor a născut… tripleţi. Stai liniştit, ăştia votează peste multă vreme.

 76. 79 Ioan noiembrie 3, 2009 la 11:54 pm

  @ Precizare

  Evident, in randurile mele de aici ma refer la capitolul de persoana publica din CV-ul impresionant al dlui S Oprescu. Cat despre eminentul chirurg prof dr S Oprescu numai de bine cu sanatate; obiectivul sau de o vita.

 77. 80 Monica R noiembrie 3, 2009 la 11:56 pm

  @ Aya

  Vreau sa-ti spun de la inceput ca imi face mare placere sa-ti citesc postarile indiferent de tema. Scriu rar si numai despre subiectele la care cred ca ma pricep, fiind economista.
  Sfatul meu catre d-l P.M. Nastase s-a referit numai si numai la cazurile in care guvernarea PSD 2001-2004 si 2009 este atacat de catre liberali (asa cum a facut aseara d-l Vosganian).
  Nici nu mi-ar fi trecut prin cap sa scriu acele lucruri, tocmai pentru ca si eu doream pastrarea acestei aliante, daca nu observam, in ultimul timp, o agresivitate crescanda la adresa PSD-ului din partea liberalilor, inclusiv din partea d-lui Crin Antonescu (pe care de altfel il si simpatizez, in orice caz mai mult decat pe Geoana).
  Cat despre ” Putin mai multa responsabilitate nu ti-ar strica.” te rog mult sa fi mai retinuta, pentru ca nu mai sunt la varsta la care sa primesc astfel de apostrofari de la nimeni.

  O seara buna,
  Monica

 78. 81 Ioan noiembrie 3, 2009 la 11:57 pm

  @ Rectific

  … obiectivul sau de o viata. Este totusi destul de tarziu. Si maine va fi o noua zi. Noapte buna.

 79. 82 Dani noiembrie 4, 2009 la 3:16 am

  @Aya @Toata lumea

  Aya, tu ai aratat ca stii mai multe decat altii.
  Am auzit ceva care seamana cu ce spuneai tu ca s-a intamplat in 2004 cu Adrian Nastase cand acesta a castigat alegerile dar niste grei din PSD i-au vandut victoria, asa ai spus, si asa a ajuns Basescu presedinte.
  Mi-a ajuns la urechi ca niste grei din PDL negociaza cu niste grei de la un alt partid ca daca Basescu va castiga in turul doi sa ii vanda victoria, ca sa spun ca tine, si sa ajunga celalalt presedinte.
  Tu ce spui despre asta? Ai auzit ceva?

  A mai auzit cineva zvonul asta?

 80. 84 blogideologic noiembrie 4, 2009 la 7:40 am

  Investiţiile lui Warren Buffett în sectorul feroviar American / Planul “stimulus”, de pompare masivă de lichidităţi în economia americană, promovat de partidul democrat şi de preşedintele Barack Obama, nu a prea reuşit să creeze multe locuri de muncă, necesare mai ales populaţiei tinere. Acesta este motivul pentru care tinerii, în proporţie de 50%, recurg la ajutorul de stat alimentar (bonuri de hrană); pentru populaţia de culoare din unele state, proporţia aceasta ajunge la 90%. Acesta este motivul pierderilor recente ale democraţilor în alegerile pentru posturile de guvernatori din statele Virginia şi New Jersey. Certamente, este un şoc politic major pentru democraţi, dar sunt rezultatele în alegeri un indicator perfect veridic şi pentru starea economiei USA ? Am mai spus că un indicator veridic pentru starea economiei reale o constituie situaţia din transporturile feroviare pentru mărfuri. Nicolae Ceauşescu era fascinat, la noi, de lungimea trenurilor de marfă şi de numărul vagoanelor încărcate. Nu era complet stupid. Investiţiile lui Warren Buffett în sectorul feroviar American arată un optimism economic sigur. Capitalistul acesta, care a cheltuit recent cam 40 miliarde dolari pentru cumpărarea de acţiuni în căile ferate, chiar posedă fler economic !

 81. 85 Vasile, noiembrie 4, 2009 la 7:42 am

  Dragos,

  Ă ? Threadul era parca altul , dar dar in sfirsit , !

 82. 86 contele noiembrie 4, 2009 la 8:01 am

  @aya
  O sa-i traduc eu doamnei Monica R. ce vrei tu sa-i spui :cata vreme Antonescu este in urma lui Geoana in sondaje ,batista pe tambal ,nu are rost sa se piarda energii ,majoritati ,toata artileria pe Basescu ;daca Antonescu se apropie sau ,doamne fereste ,il depaseste ,brusc observati ca nu prea da pe la parlament ,ca de fapt n-a facut nimic deosebit in cei aproape 20 de ani de politica si ca acele cresteri economice n-au fost prea sanatoase si s-au sacrificat alti parametri economici (repet ce au spus ministrii psd la inceputul guvernarii ).Exact acelasi lucru il face acum Antonescu ,care,dupa ce a vazut ca nu recupereaza in sondaje diferenta fata de Geoana,il ataca pe acesta.
  Corect ?

 83. 87 virus noiembrie 4, 2009 la 9:13 am

  Pescarul e rosu de furie.De sase ceasuri sta pe malul baltii si nu a prins nici un pestisor.Langa el se opreste o femeie care tine de mana un baietel de cinci anisori.
  -Nene,vreau si eu sa vad cum prinzi un peste mare!
  -Nu, domnule,intervine mama,sa nu-i prindeti nici un peste pana nu spune”va rog frumos!”
  ……………………………Culmea notariatului:sa faci o copie legalizata dupa un act sexual
  …………………………….Cum se numeste penitenciarul de maxima siguranta din Craiova?Raspuns:AlcaPraz

 84. 88 instalatorul noiembrie 4, 2009 la 10:35 am

  Monica, cu scuze ca imi spun si eu parerea. Nu cred ca aseara era un moment bun pentru ca dl Nastase sa ii toarne dlui Vosganian fasolea in cap. Dl Vosganian tocmai re- sustinuse ideea ca o colaborare post electorala intre penelisti si pedelisti nu este posibila. Chestiunea jumatatii de milion de angajati ai statului – in exces – nu este una simpla. Deoarece nu este vorba numai de numarul ca atare, ci mai ales de faptul ca 1500000 de angajati ai statului sunt foarte greu de suportat (financiar vorbind) de mai putin de 3000000 de ceilalti contribuabili. Iar numarul este din ce in ce mai greu de suportat pe masura ce nu apar, ori chiar dispar, contribuabili noi. Fiecare tinar care paraseste tara nu este doar o valoare pierduta, ci si un contribuabil pierdut. Fiecare loc de munca (,) care nu este creat inseamna si o contributie pierduta. Numarul contribuabililor nu creste, ba chiar scade, in timp ce cheltuielile statului sunt quasiconstante ori chiar cresc. Lucrurile nu pot fi rezolvate insa prin simple concedieri, nici macar la presiuni financiare externe. Asta fiindca trebuie sa existe grija ca fiecare angajat al statului care este indepartat sa devina (ori macar sa aiba sansa) un contribuabil si nu un somer sustinut existential de ceilalti. Ori o jumatate de milion de angajati inseamna peste 2000 de intreprinderi mijlocii-mari, cam cite intreprinderi noi infiinta regimul comunist intr-un cincinal, doar ca lucrurile sunt acum mult schimbate: o intreprindere moderna producind peste 300000 telefoane pe an si alte echipamente de comunicatii face asta cu 150 de angajati, de la manager la portar. Din cite am citit, fabrica Renault din Turcia are – datorita robotizarii – 140 de angajati. Trebuie sa faci, deci, o dezvoltare economica foarte serioasa pentru a crea oportunitati de munca pentru o jumatate de milion de oameni. Cu stima.

 85. 89 instalatorul noiembrie 4, 2009 la 10:43 am

  Monica, scuze, alaltaieri seara.

 86. 90 Cârcotaşu noiembrie 4, 2009 la 12:44 pm

  @ Instalatorul,
  Două precizări:
  1. De acord cu moderaţia cu care s-a manifestat AN faţă de Vosganian. De fapt, dacă se observă, Crin Antonescu şi în general liberalii, nu atacă PSD-ul ci în mod special pe M. Geoană. Este normal, e o competiţie, ceea ce i se reproşează este cam ceea ce-i reproşăm şi noi aici. În plus, dacă e să fim responsabili, noul guvern care va fi instalat după alegeri nu va putea fi decât unul PSD-PNL, aşa că să lăsăm candidaţii să se bată, asta-i treaba lor acum. Până acum nu am văzut să sară cineva peste cal.
  2. În ceea ce priveşte acest veşnic subiect, bugetarii, s-a strecurat o inexactitate în aprecierile dv., care sună disonant în acest spaţiu. Anume, cei 3 milioane de „productivi” nu-i duc în spate pe cei 1,5 milioane de bugetari. Singura lor contribuţie la buget este acea de 16% (impozitul pe venit), nesemnificativă pentru formarea bugetului, la care participă toată suflarea ţării (impozite pe profit, TVA etc).
  Pe de altă parte, salariile bugetarilor, de care se face atâta caz, reprezintă 8% din PIB, şi asta nu ca cifră distinctă ci înglobat în bugetele ministerelor competente. Mie mi se pare chiar derizoriu să cădem în capcana celui ce se agaţă de această „găselniţă” în scop pur electoral. În realitate salariaţi sunt şi unii şi alţii, iar chestia asta cu arătatul cu degetul şi cu veşnicul ba tu, ba tu, se regăseşte în cu totul alt registru.

 87. 91 Velisar Iancu noiembrie 4, 2009 la 1:51 pm

  @ virus: era corect sa precizezi sursa, adica Rebus Flacara, numarul din noiembrie.
  Cu prietenie

 88. 92 Sibilla noiembrie 4, 2009 la 2:45 pm

  @Draghi,
  Draghe druje, p-aia cu P… K… ar merita-o, da mă abţân din respect faţă de moa, că mă ştiezi tălică 😉 🙂 Mi-e mulă şi-aşe i-s acrii
  грожђа :))
  Să auzim şi de bine!
  Sibilla

  @contele,
  Mai cujetă, majkă, rataşi ocazia şi Poarta şi-ţi zisăi că Unicornul nu-i nici Zizi, nici Botgia, altu-i şpilul da te … rătăcişi gândind c-ar exista vreun stăpân, eh, nema, că-ţi repet, mică, paşnică ŞI inofensivă, floricică de stâncă, samo 😉 Departamentul cu pricina, carele mă preţuieşte pentru * roua munţilor * e mai nou, e drept, dar totuşi, sunt 7 ani şi 7 locaţii, cum buba v-avântaţi la * obiective * în totală necunoştinţă de cauză, aşe, numa de dragul … zvâcului … 😉 :)))
  Sibilla

  @Dani,
  Sunt zvonuri lansate posibil de cei ce doresc să preia frâiele PD-L şi sursele sunt îndoielnice. Joacă mnealor la enşpemii de capete şi se folosesc de regulă de neşte vulpiţe betege la mansardă, d-aia nema credibilitate.
  Te referi par egzamplă la frunzache? Nici iadul nu s-ar * îmbogăţii * cu-asemenea muieruşcă pă onoarea me sibilină. Recunosc, politica zvonurilor e-n urma psihologiei zvonurilor şi je dobro, căci mai degrabă prevenim decât să nu mai putem trata, mai apoi, n-aşe 🙂
  respecte,
  Sibilla

  @Velisar Iancu,
  Nu mă poci şi nu mă vreu abţine : Dobrodosli!!! 🙂
  stimă,
  Sibilla

 89. 93 M.Voicu noiembrie 4, 2009 la 3:25 pm

  Dani noiembrie 3, 2009 la 11:11 pm. Mulţumesc pentru exprimarea Dumneavoastră lămuritoare
  Enunţ aici şi argumentul pe care voit îl eludasem: secvenţialitatea timpului face imposibilă inspirarea lui Caligula (împărat roman în anii 37-41) din siluirea Constituţiei României în anul 2009.
  Legiuitorul constituţional nu foloseşte termenul ”numeşte” (care ar fi părut cel mai la înde-gură, dar putea avea şi sensul despotic), ci termenul „DESEMNEAZĂ” – care implică definirea trăsăturilor esenţiale, un fel de ”portret robot” pentru moderarea consultărilor între TOŢI decidenţii politici, CONSULTĂRI ÎN URMA CĂRORA se desprinde personajul însuşi, pe care Preşedintele îl împuterniceşte în cauză.

  Avocaţii ideii că Preşedintele poate desemna candidat pentru funcţia de prim-ministru pe ORICINE – ESTE JIGNITOARE PENTRU ŢARĂ. Ar însemna că şi ei (ei ar putea spera că numai ei), ar putea fi nominaţi să formeze Guvernul României.
  Altădată, altele, precum scria Thomas S. Kuhn: ”Nici-o teorie nu poate fi în conflict cu unul din cazurile ei particulare”.

 90. 94 contele noiembrie 4, 2009 la 3:32 pm

  @cârcotaşu
  Nu stiu de ce faci disocierea intre „productivi ” si firmele la care lucreaza .”Productivul ” isi plateste impozitul pe venit de 16 % (pana nu baga Geoana 20 %) iar firma mai plăteste in plus la stat pentru salariatul său alti bani.In plus,la o firma cu profit ,cand plateste din acesta 16% , patronul nu se cheama ca-i „productiv”?Termenul de „a duce in spate pe bugetari” nu sună bine (ce stat e acela fara o structura bugetara puternica ?).Iar bugetarii presteaza si ei o munca ce trebuie renumerata.In schimb,cred că suntem cu totii de acord ,numarul bugetarilor a crescut peste masura .Îmi pare rau s-o spun dar, privind sindicatele omniprezente ,suntem in acest moment de criza doua Românii :una „productiva „(nu-mi place cuvântul),decimată si cu spectrul şomajului in faţă si cea bugetară ,conservatoare până la rigiditate .Şi nu exista comunicare între părţi.

 91. 95 Aya noiembrie 4, 2009 la 3:47 pm

  @

  Dani

  Sa admitem ca as fi auzit vorbindu-se de faptul (citez din postarea ta):
  „niste grei din PDL negociaza cu niste grei de la un alt partid ca daca Basescu va castiga in turul doi sa ii vanda victoria, ca sa spun ca tine, si sa ajunga celalalt presedinte.”

  Care e parerea ta: daca as fi auzit, as spune?

  P.S.
  Acum ma refer strict la cum se procedeaza in astfel de situatii.
  In general, asemenea lucruri NU pot fi „negociate” DOAR „de greii” dintr-un partid sau din altul- indiferent care ar fi acesta.
  „Greii”- daca nu sunt „instelati pe umar”- sunt un fel de „piese de vitrina scoase la vedere” (exista si exceptii de „grei” care pot „negocia fara stele” si al caror cuvant conteaza, de multe ori- subliniez, nu totdeauna!- dar pe acestia ii numeri pe degete!).
  Asta inseamna ca, de fapt (sau, in principal), in astfel de situatii de „vanzari” de gen, negociaza, intre ele, diversele grupari ale „baietzilor instelati”- negocierile „greilor” fiind doar un fel reflex al acestora.

  Repet, m-am referit la principiul unei astfel de actiuni- nicidecum la speta expusa de tine Asupra acestui caz nu ma pronunt defel.

 92. 96 Vasile, noiembrie 4, 2009 la 3:59 pm

  Carco,

  Niste precizari:
  Ref. no.1
  Daca te referi la aparitia de la realitatea ,apoi hai sa fim seriosi. Dl. Nastase a cazut „in pacat” intrind in dialog cu siretul Cezar Preda , consumind si din timpul lui de emisie si din timpul lui Vosganian care
  facea eforturi sa-i sustina ideile lui Nastase dar din alt unghi.Cum tot asa nu i se poate reprosa nimic lui Vosganian , deoarece acesta a actionat pina la un punct sustinut de PSD exact prin prisma prin care noi vedem acum viitorul guvern.
  Ref no.2 Nu sunt absolut de loc de acord cu tine.
  Daca vrei pornim de la reciproca si ne intoarcem la teorema.
  -Este sectorul bugetar un sector productiv ?
  Daca vrei sa mergem la teorema atunci hai sa-i desfintam pe productivi ca bugetarii nu au nevoie de ei!
  Esenta este productia, cea care produce TVA, accise si impozite pe profit, de unde ideea ca accisele , tva si impozitul pe profit ar fi nesemificative in constructia bugetului?De ce nu pui in balanta ca la
  sumele adunate de la cei 1.5 milioane de bugetari sume datorate si platite de angajator cam de peste 54% din salariul brut sectorul productiv plateste lunar, dat fiind ponderea sectorului privat, dublul sumei platite pentru bugetari , chiar crezi ca 54% din salariul brut platit lunar , este o suma derizorie pentru a fi alipita la constructia bugetului?
  Observ ca nu privesti cu ochi buni sectorul productiv , care de fapt este deocamdata singurul sector care merge ,pe picioarele lui, si ma intreb de ce?

 93. 97 Aya noiembrie 4, 2009 la 4:03 pm

  @

  Monica R

  Ma bucur ca ne putem intelege, legat de chestiuni de principiu.
  Mai ramane sa ne putem intelege in privinta „amanuntelor” care, de foarte multe ori, decid rezultatul.

  In rest, insist sa fii mai responsabila in aformatiile tale.
  Varsta (pe care o invoci) poate fi doar o chestiune respectabila, nimic mai mult- in rest, nu este o virtute si nu garanteaza nici responsabilitatea in afirmatii, nici intelepciunea.

 94. 98 Velisar Iancu noiembrie 4, 2009 la 4:14 pm

  @ sibilla: multumesc. Sunt prezent aici, invatand sa respect valoarea (si s-o promovez printre cunoscutii din spatiul real). Mai cred ca putem spera. Sa fie cum zice d-na Roxana Iordache – ma refer la plesnitura pe care sa le-o administram pe 6 decembrie. (ar fi prea optimista supozitia ca scapam din primul tur de aspirantul la puterea absoluta)

 95. 99 Fratele Marx noiembrie 4, 2009 la 4:50 pm

  @Dani boy 😆 nici nu stii ce drag imi este cand vad din „astia” de-al de tine, @iordache sau @elmmer manifestandu-se specific cu inteligenta la vedere 🙄 pe blog. E o incantare. 😎 Bravo mosule, esti de-al casei. Prin profil. 😉

 96. 100 Cârcotaşu noiembrie 4, 2009 la 4:53 pm

  @ Bre conte,
  Io nu fac de loc disocierea între „productivi” şi firmele la care lucrează. Mi s-a părut doară că, la greu, se face disocierea între aşa-zişii productivi şi bugetari, când de fapt din punctul de vedere a salariatului e vorba numa’ de un alt patron. La urma urmelor nu se poate imagina o societate normală nici fără patronu’ privat, nici fără ăla public (statu’).
  Dacă n-am fost destul de clar, impozitele tot alea sunt, indiferent câţi bugetari sunt în sarcină, nimeni nu plăteşte mai din greu decât anul trecut bunăoară şi nici mai mult decât în 2004, când zice-se erau mai puţini bugetari cu 500.000. Piua pentru Impozitul Forfetar, care-i cea mai mare măgărie imaginabilă. Deci povara n-a crescut pentru ăştia, nu mai încercaţi să-i ridicaţi în capul bugetarilor. E drept, condiţiile economice s-au degradat. Privaţii, care-şi zic „productivi” au luat în primul rând contact cu criza. Este absolut normal, asta-i economia de piaţă: în vremuri grele supravieţuieşte numai cel care ştie cum s-o facă. Statul însă trebuie să rămână, să supravieţuiască cu orice preţ, indiferent de cum evoluează piaţa.
  Îmi pare bine că eşti de acord că şi bugetarii trebuie „renumeraţi”, deci ne-ntâlnim la jumatea drumului, da’ nu te opreşti în a bate câmpii.
  Contribuţia firmelor pentru salariaţii săi nu sunt contribuţii la buget ci la fondurile de asigurări sociale, ele sunt aceleaşi, indiferent că-i vorba de un milion de bugetari sau un milion jumate. Să fie clar.
  În alt registru, nu cred că suntem de acord că numărul bugetarilor a crescut fără măsură, cu toţii. Da’ asta-i altă discuţie.
  Alta, sindicatele nu sunt omniprezente, şi la urma urmelor au tot dreptul să apere interesele celor afiliaţi. E ca şi cum ai contesta dreptul unui acuzat de a beneficia de serviciile unui avocat. 😯
  Şi coane conte, zici tălică ceva cum că nu ţi-ar plăcea categorisirea de „productivă”, da nici mie nu-mi place, asta-i o autocategorisire arogantă cât cuprinde, da o constaţi „decimată…” în opoziţie cu cea „bugetară, conservatoare până la rigiditate”. ‘aide bre conte, crezi că ţi-ai găsit fraierii pe blog la Adrian Năstase?
  Şi cum ziceai că nu-ţi place contrapunerea celor două categorii, conchizi, sentenţios, că nu există comunicare între cele două părţi!! Păi care părţi? Implicate-ntr-un conflict, proces civil, penal, ceva?
  Păi io te-aş trimite să te dai de-a duraaa, că pute tare a Băşesc.

 97. 101 Cârcotaşu noiembrie 4, 2009 la 5:15 pm

  @ Vasile,
  Mi-e perpendicular că eşti sau nu de acord cu mine, da’ tre să ştii şi tu că fondul de sănătate şi fondul de asigurări sociale nu merg la buget ci la fondurile respective, că cheltuielile cu un angajat nu înseamnă cheltuieli cu bugetarii, că erau aceleaşi şi în 2002 să zicem, când erau mai puţin bugetari cu 500.000 după cum se vehiculează.
  Dacă nu ştii chestiile astea, atunci închide firma şi lasă-te de toate alea. Vezi tu, ambiţia ta de a avea dreptate n-are nici-o trecere la mine.
  😆

 98. 102 virus noiembrie 4, 2009 la 5:21 pm

  Velisar,esti de-al meu..Dezlegator de careuri..Hai sa traiesti…!Cred ca n-avea rost sa pun ghilimele la bancuri..sau sa arat sursa…Parerea mea…

 99. 103 Cârcotaşu noiembrie 4, 2009 la 5:33 pm

  @ Vasile,
  Ai scris acilea cea mai mare prostie pe care-o putea spune cineva: „hai sa-i desfintam pe productivi ca bugetarii nu au nevoie de ei!” Iartă-mă, da’ doar un dobitoc putea spune asta.
  Eu tot bat toba pentru babe, spunând, cu fieş’care ocazie că nici o categorie nu poate exista fără cealaltă, că a-i ridica pe unii-n capul celorlalţi este dovadă de imbecilitate, dacă nu mai grav, de iresponsabilitate, sau mai bine zis şi una şi alta, că se leagă.
  Fără o structură de stat tu eşti ZERO, la fel ca şi structura de stat fără tine şi alţi nătărăi asemenea este tot ZERO.
  Da’ tu citeşti cum îţi convine ţie, şi-nţelegi din doi în doi, deşi io nu mă exprim criptic, chipurile numa’ pentru dăştepţi, cum o faci tu.

 100. 104 contele noiembrie 4, 2009 la 5:55 pm

  @cârcotaşu
  Am înţeles.Eşti mai deştept decât noi trei .După logica ta,şi Vasile ,şi Instalatorul put,cum ai zis?,tare a Basescu.Nu-ş de ce cred ca eşti bugetar.Adică cum am stabilit :conservator până la rigiditate .
  Cât despre sindicate ,băiete,nu mă aburi :am fost unul de-al lor.

 101. 105 instalatorul noiembrie 4, 2009 la 6:05 pm

  Carcotasu: daca recititi, veti vedea ca am scris de „ceilalti contribuabili” ceea ce inseamna ca nu am exclus angajatii statului din aceasta categorie. Nu mi se pare chiar asa de disonant.

 102. 106 Vasile, noiembrie 4, 2009 la 6:09 pm

  Carco,

  Pai hai ca esti haios cind te enervezi si devi zero! Pai eu ti-am spus de reciproca si tu ai aplicato? Pai ramaneti voi care nu sunteti zero cu structura de stat si ajungeti un zero barat , cea ce se intampla de fapt cu aceasta tara si cu un politician Basescu care gandeste exact ca tine.
  Esti genial domnule spui ca de la productivi iei acolo ceva infim care nu poate fi raportat la bugetul de stat si zici ca nu esti prost?
  Asa se intampla cu gandirea comunista care pune statul de care vorbesti tu , inaintea aceluia care produce si transpira pentru munca lui!
  In vest adevarat statul nu-l cunosti decit daca incalci legea , intelegi sistemul ori ba?
  Si inca ceva parca nu te-am jignit in vre-un fel in raspunsul care te-a oripilat chiar asa inchit sa-ti pierzi mintile!

 103. 107 Fratele Marx noiembrie 4, 2009 la 6:29 pm

  Ioan frate, vai mie, am mâniat-o pe Manuela. 😯 Mi-a marit rata rateurilor la 50% 😥 si uite asa te-a vaduvit de un mesaj pe care ti-l adresasem si nu numai. Si nu numai pe tine ci si pe colegul meu M.Voicu. 😳 Trista-i ziua de 4 noiembrie! 😉

 104. 108 Manuela noiembrie 4, 2009 la 7:05 pm

  @Fratele Marx alias neutriono alias l… alias m… etc

  devine din ce in ce mai interesant sa vad cum te plangi tu tie ca esti cenzurat…
  cred ca procedand asa nu faci decat sa te cenzurezi singur…

 105. 109 leo noiembrie 4, 2009 la 7:59 pm

  Manuela,
  ce faci mamă, spui din casă? 😆
  acu va trebui să se dea ipochimenul iar peste cap, să se mai nască un miliţian ratat… 😦
  eu ţi-am mai zis tălică: ar trebui făcută o rezervă a blogului, pentru amatori de lupte în noroi, de preferinţă între propriile personulităţi, că adversarii reali îi complexează, ca să nu se mai polu(ţion)eze zonele de comunicare rezervate celor care asta ar face, dacă ar fi lăsaţi în pace; desigur, asta dacă tot nu poţi face şi tălică ceea ce fac eu pe Sfinx după astfel de fundături ale spiritului şi evoluţiei: să tragi apa… deh, asta e una din diferenţele dintre un neuron de baci şi o minte mai deschisă la big-picture-uri ca a ANeului: nu sunt dispus să acord libertăţii altuia dreptul de a o încălca pe a mea.

 106. 110 instalatorul noiembrie 4, 2009 la 8:10 pm

  Carcotasu: mi-am recitit postarea si cred ca si eu am introdus o nota de confuzie, utilizind cuvintul „suportat”; intentia mea a fost sensul englezesc de sustinator – si nu cel romanesc. Cu scuze. Oricum, cred ca ati inteles ca nu am pus accentul pe un unghi rauvoitor in a privi angajatii statului, ci pe excesul de personal.

 107. 111 Ioan noiembrie 4, 2009 la 9:50 pm

  (3) Nici statiile tv nu se lasa mai prejos si bat moneda la tema zilei inca de la primele ore ale diminetii. Sunt doara centre de interes afiliate unuia sau altuia dintre combatanti, fara sa neglijeze continutul preponderent comercial al programelor. Asta nu ii scuteste de incaierarea zilnica in care recunoastem usor tehnica din dotare. Si toata aceasta tevatura pentru un singur obiectiv si numai unul: atingerea, insusirea, si captarea pentru o perioada cat mai indelungata a varfului de audienta. Un succes la purtator ce consolideaza amicitia cu operatorul de telefonie mobila. Aici, de place unora sau nu, ca fiscul este de mult in adormire, cel de al doilea, junghiul, triseaza. Pe el il intereseaza in egala masura profitul si piata, piata si profitul. Piata pentru tuse si profitul fabulos pentru el, junghiul. Pe acesta din urma insa il repatriaza prin contracte de consultanta cu firme avand sediul intr-o cutie postala. Caci altfel cum este posibil ca unu’ Costin, ce combate de ani buni la sindicate, ins vocal si cu tupeu fara margini, sa urce lunar scarile la etaju’ 1, unde se afla casieria, de unde isi ridica plicul doldora de bacnote belgiene. Si in tot acest timp multinationalele, mult prea respectatele noastre multinationale, negociaza pentru anul viitor noi salarii pentru angajati. De asta data, fata de cele de anul trecut, salariile vor fi mai mici cu pana la 20%. Sigur, spun unii detasati; bine, bine, dar si indicatorii sunt vlaguiti de criza. Ei bine nu. Nu este adevarat. Revenind la tema televiziva (am citat dintr-un „clasic” in viata) nimeni nu mai intelege nimic. Chiar si amendele au inceput sa curga pentru lipsa de buna purtare fata de portocalii lu’ Actualu. Si totusi combatantii sunt prezenti in par pe micul ecran. Pacat insa ca Biroul de audit nu actualizeaza zilnic numarul telespectatorilor sa stim si noi ce hram poarta unele emisiuni si cata audienta produce alde Hoara, Preda, si alti sarmani portocalii. O mentiune aparte pentru „guristi” de profesie trimisi de redactiile unor publicatii centrale si indeosebi pentru dl Chirieac; cel care are intotdeauna datele la zi pentru orice tema se dezbate. De la parlamentarism pana la cresterea viermilor de matase. Zilele trecute si-a dat cu presupusul si despre asistatii sociali; o tema asupra careia merita sa poposim pe indelete. Ca sa aflam si si noi mai multe despre hramu’ unora pe micul ecran si cat rahat sunt ei capabili sa inghita zilnic. (va urma)

 108. 112 Cârcotaşu noiembrie 4, 2009 la 10:30 pm

  @ Instalatorul,
  Scuze pentru imprecizia citării, voi fi mai atent pe viitor. Este vorba însă de sensul celor spuse, pe care îl consider a fi corect, mai ales în ceea ce priveşte cei 1,5 milioane aflaţi în „sarcina” celorlalţi 3 milioane, lucru cu care cred că sunteţi de acord că nu-i exact.

 109. 113 Cârcotaşu noiembrie 4, 2009 la 10:42 pm

  @ Vasile,
  Mi-am permis să-ţi copiez stilul şi se pare că nu ţi-a plăcut. Puteam paria.
  Apropo de nervi, vezi că aci mai citesc şi alţii şi se lămuresc cum stă treaba.
  Nu-i cazul să te formalizezi, fă un efort să înţelegi ce-am scris, nu de alta da’ n-am dispoziţia să fac desene. După ce-ţi va trece furia vei recunoaşte că am zis bine ce-am zis.
  Am vorbit şi cu alţii şi mi-au spus c-am fost foarte clar şi s-au exprimat mult mai critic la adresa „interpretărilor” tale, aşa că eu sunt liniştit.
  Să ai baftă.

 110. 114 Cârcotaşu noiembrie 4, 2009 la 10:57 pm

  @ Bre conte,
  Io numa una n-am fost, ş-anume hoţ. În rest nu mi-e ruşine nici măcar de o secundă din viaţa mea.
  Acu’ n-arunca cu fecala-n ventilator, numai de tălic-am zis că trăzneşti a Băse. E drept că sunt şi unii care-au căzut în vreauna din capcanele lui, da’ ei nu fac propagandă, cum faci tu, băieţaş. Chestia cu sindicatele las-o, părerea mea e că sunt şi p-acolo oameni cinstiţi. Acu’ depinde din ce parte veneai, da’ se vede unde-ai ajuns, aşa că aş putea să-ţi fac ş-un pic de CV.
  Rămân al tău, conservator până la rigiditate etc etc.
  PS – ce se întâmplă, scrisul ţi-e extrem de dezordonat, parcă te ştiam altfel. S-a schimbat cineva?

 111. 115 Dani noiembrie 5, 2009 la 12:15 am

  @ Fratele Marx

  Bai acesta cum zici ca te cheama, ti-am raspuns in alta parte, unde te-ai luat de Instalatorul.
  Iti zic si aici ca sa-ti intre in cap.
  Esti prostu’ prostilor, al’ de a inspirat poezia despre prostie pusa pe blog de ELMMAR si care te-a ars la pipota.
  Sefu’ prostilor, adica si al tau, e betivul neamului si prea aplecatu’ lu’ Nuti spaima maimutii, care sta cu capu’ intre mergatoarele ei si spune numa’ prostii.

 112. 116 instalatorul noiembrie 5, 2009 la 12:26 am

  Carcotasu, asa este, am dorit sa scriu „sustinuti”. Accentul comentariului meu nu a fost insa pe asta, ci pe dificultatea de a reduce repede numarul de angajati ai statului in exces: in ziua de azi, crearea unui loc de munca este rezultatul unei strategii pe termen lung si foarte rar al intimplarii.

 113. 117 Aya noiembrie 5, 2009 la 5:27 am

  @

  Contele

  Referitor la Carcotasu: Ney!
  (In locul tau, as fi mai rezervata in a face afirmatii care ar putea semana cu urechismele. Desigur, nimeni nu te poate impiedica sa „comiti”. Era un sfat, nimic mai mult).

  Legat de afirmatiile pe care le-ar fi facut despre ceilalti: exagerezi- ca sa folosesc un eufemism.

 114. 118 Aya noiembrie 5, 2009 la 5:31 am

  @

  Carcotasu

  Dezordine, qui pro quo: se intampla si la case mari.

 115. 119 Vasile, noiembrie 5, 2009 la 7:39 am

  Carco,

  Imi pare rau ai trait ultimii 20 de ani pe de geaba!

  PS.

  Iti spun asta cu toata prietenia!

 116. 120 cogito ergo sum noiembrie 5, 2009 la 8:00 am

  @Cârcotaşu

  Despre conte.

  Omul s-a schimbat bre, Cârcotaşule. Cât să reziste şi el în tură? Or fi ei puşi de Băse în schimburi prelungite, căci de, s-au înmulţit sarcinile, dar tot trebuie să se odihnească din când în când.

 117. 121 contele noiembrie 5, 2009 la 8:52 am

  @cârcotaşu infantil
  Băiete,
  Vrei să-ţi fac o confidenţă, asa,de la bărbat la adolescent ţâfnos ?Mie nu mi-a fost rusine de viaţa mea nici măcar o milisecunda. Parerea ta cu oamenii cinstiti din sindicate se accepta .Dupa cum rămâne valabilă si părerea mea, la care am ajuns dupa o matură chibzuintă (cunosti termenul „matură”?),că oameni cinstiti si destepti se găsesc in toate partidele .E valabil si pentru hoti si imbecili .Au tu crezi ca PSD-ul a pus monopol pe cinste si PDL-ul sau PNL-ul pe necinste ? Percepţia asta ţi-o dă ori otrava urii ce s-a infiltrat in creierul tău ori teribilismul de pubertate de care dai dovadă .Băiete,problemele pe care le are Sibilla la ea acasă cu idioţi de pedelici le am eu pe vastele mele domenii cu hoţi si nesimţiţi de pesedişti .Dar imi păstrez capul pe umeri si nu ma dau in stambă ca un adolescent nevricos.Cât despre fricţiunile dintre bugetari şi ceilalţi,ele există fie că vrei tu fie că nu.Stai la o coada la Finanţe,du copilul la şcoală şi deschide-ţi urechile (şi mintea !)la ce comentează oamenii.
  P.S. Când o sa te maturizezi si-o să poţi purta un dialog decent , fara excese de infantilism ,să mă cauti .

 118. 122 contele noiembrie 5, 2009 la 9:00 am

  @cogito ergo sum
  Ai un sarcasm,hai să-i zic,plăcut .Dar nu ai nimerit-o :sunt civil .Pe bune .
  @aya
  Mulţumesc pentru sfat.

 119. 123 Ioan noiembrie 5, 2009 la 9:51 am

  (4) La noi guristi de ocazie, ca acest ins Chirieac, afirma ca sunt cca 8 mil de asistati sociali. Si iata ce vad eu pe o pagina deschisa la intamplare. Dupa unele surse in 2008 au fost 45 de forme de sprijin financiar; de la bani pentru ajutoarele de incalzire pana la bani pentru prima casatorie si ajutoare pentru inmormantare. Desteptii zilei spun ca daca se insumeaza toti banii scosi anul trecut din visterie, pentru asistatii sociali, suma ar reprezenta cca 1,7 % din PIB. Referiri la asistatii sociali face frecvent si Actualu, fiind tema lui predilecta pentru actuala campanie. Numai ca atat el, Actualu, cat si oficinele mint cu nerusinare; in ciuda tuturor datelor afisate la vedere. Dar, de pilda, de ce sa caute Chirieac date exacte cand misiunea lui de capatai in emisiunile tv este sa linga; operatia fiindu-i mai agreabila, si de ce nu mai banoasa decat munca pentru promovarea adevarului. In Romania lui octombrie ’09 existau 5,7 mil de pensionari, din care: 2,8 mil lei pensionari pentru limita de varsta, 1,1 mil pensionari cu vechime incompleta (pentru diferite cauze) 900 mii pensionari din agricultura; 900 mii pensionari de invliditate. (aici nu sunt cuprinsi pesnisonarii militari, pe care nemernicii zilei nu ii considera, pe buna dreptate, asistati sociali) Iata ca numai dintr-o banala enumerare a asazisilor asistati socali, care ii stau in gat nu numai lu’ Chirieac, numarul lor a scazut cu 2,8 mil Ceilalti asistati sociali de 2,1 mil pana la 8 mil, (si care sunt intr-adevar asistati sociali) sunt, cu exceptia beneficiarilor unor plati pentru ajutoare sezoniere, titularii platilor ocazionale facute de primarii (nu toate) in care regasim si ajutoarele platite familiei pentru imormantarea rudelor de gradul 1. Revin asupra celor 2,8 mil (din care cca 200 de mii de pensionari cu pensii speciale) de pensionari pentru limita de varsta introdusi in mod ordinar, golanesc la categoria de asistati sociali. Ei au, dupa datele inscrise in cartile de munca, o vechime in activitate intre 40-50 de ani si sunt singurii pensionari autentici ai statului. Nu au cersit si nu cersesc mila nimanui fiind prin nivel de instructie, probitate si experienta de dorit si azi la locurile lor de munca (acolo unde acestea mai exista) Si cred ca ma pretind un lucru. Nu doresc sa li se aminteasca frecvent de rolul si locul lor in societatea acelor vremuri; si nici nostalgici nu sunt. Desi, este omenesc sa isi aminteasca cu placere de anii tineretii. (va urma)

 120. 124 Vasile, noiembrie 5, 2009 la 12:41 pm

  Ioan,
  Pe „vremi” apuse Chireac era slujitor umil al PSDeului. Lucrator destoinic la doua capete , nu stiu cum dreac dar s-a trezit milionar peste noapte lasandu-l pe seful dansului Tudor Popescu pur si simplu cu gura cascata pentru multi ani ca inca or mai veni ………….

  De cind Traian Basescu a preluat opisul dosarelor , Chireac s-a metamorfozat din vierme de matase in „flutur” , nu este prost si falfie de fiecare data cind telefonul rosu suna!

 121. 125 Vasile, noiembrie 5, 2009 la 5:59 pm

  Aya,

  Cind dai sfaturi altora, ţinele doar pe acelea care privesc doar actiunile , acuzele , intentiile, pararile tale despre altcineva si lasa-l pe carco , sa se desconspire cu adevarat cea ce este si fata de amici si fata de necunoscuti ,un infantil!Probabil de la carcotasi ni se trage si proverbul ,fereste-ma doamne de prieteni…..

 122. 126 Ioan noiembrie 5, 2009 la 9:16 pm

  @ Vasile

  Insu’ a preluat o afacere pe rol din familie, si nu are nici un merit in dezvoltarea ei. De atunci, a facut numai afaceri cu statul. Rezultatele au surprins la un moment dat si s-a retras din jurnalistica, nici decum din afacere. Atunci, au fost facute publice si sumele incasate care au creat senzatie. Eu cred ca CT Popescu nu a fost prea mult surprins. Apoi, dupa cum cred ca iti amintesti, a facut pasul inapoi si a stat in umbra doua trei luni. A fost insa „recuperat” si aruncat in linia intai; acolo unde se afla si azi. De acord cu remarca. Curios este ca de catva timp i s-a acordat si moderarea unei emisiuni si la TVR. Probabil ca o recunostere a meritelor sale.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: