La Ceptura, la Lapos si la Sangeru

Ieri, am fost, din nou, in Prahova. La Ceptura, au inceput sarbatorile toamnei, editia a XIII-a, sub denumirea „Zilele Cepturei”. Din pacate, vremea era destul de inchisa. Ceptura este una dintre comunele prahovene unde s-au dezvoltat si capacitati industriale, destul de importante.

Am fost, de asemenea, in Lapos si in Sangeru, pentru a vedea felul in care a evoluat asfaltarea si finalizarea podurilor pe drumul spre Buzau. Au mai ramas de asfaltat cateva sute de metri. S-au incheiat lucrari de consolidare importante intr-o zona mlastinoasa, langa Lapos. Sper ca in urma vizitei noastre ( am mers acolo cu mai multi colegi, inclusiv cu presedintele Consiliului judetean, Mircea Cosma) se va rezolva si instalarea centralei de incalzit la scoala recent renovata.

La Sangeru, am admirat si Muzeul creat de parintii lui Lucian Avramescu si de catre scriitorul si jurnalistul Avramescu,  in Conacul Buzoianu, – cu numeroase obiecte de cult, deosebit de valoroase, din secolul XIX.

Ceptura

Ceptura 3

iesirea spre Buzau

DJ iesire spre Buzau 17.10.2009

Lapos

Lapos 2

Lapos 17.10.2009

muzeu sangeru

Muzeu Sangeru

12 Responses to “La Ceptura, la Lapos si la Sangeru”


 1. 1 Harabula octombrie 18, 2009 la 2:14 pm

  Domnul Nastase face mai curand literatura decat politica.
  Daca ar i sa ne luam dupa domnia sa, in tara este saracie, foamete, ciuma si cele zece plagi ale Egiptului. De la Bucuresti, Bampirul suge sangele si mananca sudoarea poporului.

  Dar in circumscriptia sa…soarele straluceste, se râde, se cânta, se danseaza, se inaugureaza expozitii, se asfalteaza etc.
  In tara intunericul, in circumscriptie lumina, in Romania inapoierea, in Prahova progresul.

 2. 2 Ilie octombrie 18, 2009 la 2:41 pm

  Domnule Nastase am o intrebare: aveti timp sa-l credeti pe Basescu ca daca va pierde presedintia se va intoarce pe mare? Este o manevra electorala asta si ca de obicei minte ca sa fie pe placul alegatorilor. Nu cred ca el vrea sa fie subalternul cuiva mai ales ca a fost presedintele Romaniei,nu-i genul de om care sa accepte sa fie angajatul cuiva. Este smecher ca de obicei si arunca fumigene.

 3. 3 Mihnea Georgescu octombrie 18, 2009 la 3:40 pm

  Vai, dar ce look proletar aveţi! Love it! 🙂

 4. 5 fermecatorul octombrie 18, 2009 la 6:36 pm

  D-le BASESCU Traian, va rog sa nu mai plangeti atat de usor pentru ca asta se intampla cu alcoolicii in general si nu as vrea ca lumea sa creada ca ati avea vreo legatura cu aceasta tagma rau famata a societatii. Eu chiar cred ca dvs. nu aveti absolut nicio legatura cu alcoolul si cred ca persoane rau intentionate (adversari politici) va perpetueaza aceasta imagine de betiv ordinar in scopul de a va defaima, de a va blama si de a va discredita public si politic. Deci tineti-va tare, nu mai plangeti deoarece eu cred ca o faceti din prea multa sensibilitate si din emotie fata de probleme reale ale poporului nostru si dintr-o nostalgie si cunoastere a istorie bravului nostru neam si nicidecum pentru ca ati fi cumva doar un betiv si un alcoolic de cea mai joasa speta. Sa traiti! Bine

 5. 6 Maximmouse octombrie 18, 2009 la 6:53 pm

  @Harabula!

  Nu numai in circumscriptiile lui A Nastase este cum zici, la fel este si la…Sibiu!:)

  :)Maxi

 6. 7 Mihnea Georgescu octombrie 18, 2009 la 7:53 pm

  Ei nu sunt rude cu filosoful canibalismului Avramescu?

 7. 8 Ilie octombrie 18, 2009 la 8:12 pm

  Am votat la toate alegerile de dupa 89 deoarece este unul din cele mai de pret drepturi castigate atunci, si ma consider un cetatean responsabil. In 2004 l-am votat pe dl. Basescu. Recunosc ca nu ma asteptam sa ma dezamageasca in halul acesta. Ca mine, or mai fi. Un calcul: daca votul meu „pentru” in 2004 se transforma in vot „contra” in 2009, se poate spune ca dl. Basescu pierde 2 voturi ?! Ca mine, or mai fi. Nu cred ca si-a atras mai multa simpatie din partea altora in acesti 5 ani de mandat, avand in vedere atitudinea sa nedemocratica, violenta de limbaj si comportament , fanaticii lingusitori cu care s-a inconjurat. Nu este un om echilibrat, si am inteles ca-i mai place si bautura. Deci, ar trebui sa nu mai fie ales. Ajunge.

 8. 9 Ciumacenco Nicusor octombrie 18, 2009 la 8:22 pm

  Există multe cuvinte care definesc răul. Şi multe nume sub care el se ascunde. În timp i s-a spus Satana, Aghiuţă, Diavolul, Belzebut. Ori Stalin, Hitler sau Ceauşescu. De cinci ani, poartă un nume nou. Pe care nici măcar nu e nevoie să-l rostim. Îl cunoaşte toată lumea.

  A promis românilor că vor trăi bine. Aş vrea să repete acest lucru sutelor de mii de şomeri din ziua de azi. Celor care nu au nici măcar bani să pună pe masă o pâine goală. Aş vrea să-l văd spunând asta doctorilor care sunt în continuare prost plătiţi şi obligaţi să lucreze cu instrumente din vremea comuniştilor ori cu improvizaţii demne de Evul Mediu. Aş vrea să-i întrebe dacă trăiesc bine pe profesorii umiliţi în continuare de un sistem în care fac apostolat, într-un sistem în care scot pe bandă olimpici internaţionali dar nu au bani să-şi cumpere un costum de haine, să arate decent în faţa elevilor.

  Aş mai vrea să aibă curajul să-i întrebe şi pe pensionari dacă trăiesc bine. Mă tem că, după atâţia ani de foame ca-n lagărele de exterminare, bătrânii nu vor mai avea nici măcar puterea de a-i da cu sacoşa goală în cap.

  În schimb, se dovedeşte extrem de preocupat de legalizarea drogurilor şi a prostituţiei. Îndeamnă poliţiştii să scoată armele şi să împuşte oamenii. Mai nou, vrea să desfiinţeze unul din templele democraţiei: Senatul, propunând un parlament unicameral!

  Nu trebuie să uităm un lucru: elevul lui Bachus a ajuns în fruntea ţării cu mult noroc. După ce în 2004 a furat finish-ul în cel de-al doilea tur, plângându-se că a fost victima unei fraude electorale niciodată dovedite. Timp de cinci ani am plătit pentru faptul că, în toamna lui 2004, ne-am relaxat prea devreme şi ne-am crezut câştigători fără să aruncăm o privire şi peste umăr, să vedem ce face contracandidatul nostru.

  Dragi colegi, suntem în faţa unui moment extrem de important. Stă însă în puterea noastră să oprim răul şi să-l trimitem acolo unde îi este locul: la lada de gunoi a istoriei!

  GALATI 2009

 9. 10 Larisa octombrie 19, 2009 la 10:36 am

  Cam asa ar fi trebuit sa se desfasoare campania PSD -ului de anul acesta.

 10. 11 Alex octombrie 19, 2009 la 5:22 pm

  Harabula, romanii au mai scos capul „pe-afara”, asa ca au si alte repere in afara de cliseele de doi lei de romanica. Uimitor, stiu mai mult decat iti imaginezi dumneata ce drepturi beneficiaza in calitate de cetateni europeni, constientizeaza exact ce s-a intamplat cu industria romaneasca timp de 20 de ani, cum au fost date pe nimic rezervele energetice romanesti, unde le sunt copiii si sufletul lor. Ai dreptate intr-un anumit fel ca romanii nu percep statutul lo de saraci, dar isi dau seama ca au ajuns niste servitori, fara libertate economica si demnitate.

 11. 12 Ducu Oprea martie 4, 2010 la 4:59 pm

  Am o casa de vacanta in zona (Lapos) cu o gradina f frumoasa. Toamna daca exista fructe sunt greu de valorificat. Exista vre-un proiect care sa rezolve colectarea produselor din zona?
  Alt subiect interesant ar fi referitor la posibilitatile de a dezvolta o afacere in zona. Ce credeti ca ar fi potrivit pentru comuna Lapos la investitii intre 10000 si 200000 de euro? Multumesc,


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: