A murit Ovidiu Musetescu

A murit Ovidiu Musetescu. Un vechi prieten. Un coleg de politica si unul dintre cei mai loiali membri ai partidului. Ne stiam de prin 1990.  Mi-l aduc aminte de atunci, de la intalniri in sedii prafuite, incalzite cu sobe cu lemne. Am fost de atatea ori impreuna. Inclusiv in guvern. Devotat, discret, eficient, a plecat asa cum a trait. Fara sa supere pe cineva. Fara sa deranjeze. 

A suferit mult. In ultimile luni, in special. O boala incurabila, descoperita tarziu l-a chinuit si i-a chinuit si pe cei apropiati lui.

Am fost sa-l vad acum doua-trei zile, la Elias, la sectia de terapie intensiva. Am vorbit si despre politica. Era, in continuare, vehement. L-a afectat mult acordul lui Basescu de incepere a urmaririi penale impotriva lui pentru privatizarea ALRO, in mod nedrept si dupa atatia ani, in chiar prima zi cand incepuse chimioterapia, ceea ce Basescu stia. Era mult schimbat fizic. Suferea vizibil. S-a ridicat din pat cu dificultate.

Ovidiu a fost unul dintre putinii pe care i-am cunoscut in politica, loial echipei pana la capat. Adaug tristetea mea la suferinta familiei si sentimentul neputintei de a inlocui ceea ce a devenit de neinlocuit intr-o lume tot mai cinica si mai individualista.

Dumnezeu sa-l ierte pentru greseli si excese si sa-l odihneasca in pace!

66 Răspunsuri to “A murit Ovidiu Musetescu”


 1. 1 haituitintaramea octombrie 18, 2009 la 9:53 pm

  Dumnezeu sa-l odihneasca.
  Pacat ca nici in preajma mortii oamenii nu sint lasati in pace sa moara linistiti. Dar sper ca asta sa se schimbe foarte curind.
  Condoleante familiei indurerate.

 2. 2 adverticus octombrie 18, 2009 la 9:54 pm

  l-am cunoscut. un om extraordinar căruia i s-au aruncat în cârcă tot felul de acuzații îngrozitoare – privatizări frauduloase, șpăgi, securist, etc…

  a fost cel mai cinstit om pe care l-am întâlnit…un adevărat model de urmat.

  nu mai am cuvinte

  Dumnezeu să-l odihnească…

 3. 3 Aya octombrie 18, 2009 la 9:56 pm

  Ce pot sa spun?
  Ca imi pare rau? Ca sufar? Ca nu imi vine sa cred?

  Ovidiu era un tip vital, vesnic cu o ironie pe buze, foarte activ, cu ochii sclipind malitios, bon viveur, neclintit prieten.
  Sunt in situatia in care spun: NU SE POATE- dar constat ca este adevarat.
  Este unul dintre momentele in care simt sensul cuvantului „niciodata”.

  Il cunosteam demult pe Ovidiu.
  Era unul dintre cei mai stabili oameni pe care i-am intalnit in viata- genul de om caruia poti sa ii dai oricand, fie si in toiul noptii, un telefon, chemandu-l- si avand siguranta ca va veni.

  Nu am fost totdeauna de acord.
  Temperamentul sau il facea, nu de putin ori, excesiv.
  Alteori, sustineam opinii total diferite.
  Insa totdeauna am putut discuta si, in situatii de fond, ne regaseam.

  Dar, dincolo de toate acestea, Ovidiu era un prieten si asta e tot ce conteata.
  Pentru mine, a murit un prieten tanar- avea doar 54 de ani.

  Dumnezeu sa-l ierte pe Ovidiu si sa-l odihneasca in pace!

 4. 4 viorica buda octombrie 18, 2009 la 10:26 pm

  De citeori il vedeam pe d-l Musatescu la tv,imi aminteam ca in ’96 seara dupa pierderea alegerilor , a mers la pro-tv (emisiunea lui Calinescu) fiindca le promisese ca va fi acolo indiferent de scor,si citi au fost acolo ,toti au scos sabiile la el.Mi -sa parut ca i-a fost tare greu si singur atunci . Nu pot sa uit cita inversunare (pt cei 15mii de specialisti).
  Dumnezeu sa-l odihneasca.

 5. 5 Sibilla octombrie 18, 2009 la 10:37 pm

  Dumnezeu să-l hodinească-n pace !

 6. 6 George Serban octombrie 18, 2009 la 11:45 pm

  Imi pare rau! Ma doare sufletul cand dispare orice om pe care l-am cunoscut. Chiar si adversar. Un om! El era un om bun, nu stia sa fie adversar. Dumnezeu sa aiba grija de el!

 7. 7 Tabara Mihai octombrie 18, 2009 la 11:56 pm

  Sincere condoleante familiei si apropiatilor acestuia !
  Dumnezeu sa il odihneasca in pace !

 8. 8 ramo octombrie 19, 2009 la 12:22 am

  Iti recomand o excursie in afara tarii. Pari obosit.
  P.S. Ma gandesc ca acest sfat ar putea suna si ironic pentru o minte obisnuita cu rautati, de aceea precizez ca este cladit pe/cu foarte multa candoare.
  Nu-l cunosc pe Ovidiu Musetescu, dar tind sa cred (probabil datorita aceleiasi candori:) ) ca ii este mai bine acolo unde e acum.

 9. 9 Andreea octombrie 19, 2009 la 12:41 am

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 10. 10 Marius Mina octombrie 19, 2009 la 1:14 am

  Despre cei care pleaca , numai de bine.D-zeu sa-i gaseasca un loc linistit , fara durere si fara griji!

  In ceea ce-l priveste pe Dl. incapresedinte Basescu, fiecare va raspunde candva dupa cantitatea bunelor si relelor pe care le le lasa in urma. Ma tem ca dumnealui deconta curand nota de plata a ultimilor cinci ani de destrabalare generalizata pe buzunarele si sistemul nostru nervos.

 11. 11 Dragos octombrie 19, 2009 la 1:48 am

  Sa avem incredere in ”Judecata de apoi”.

 12. 12 rauca octombrie 19, 2009 la 2:03 am

  Dumnezeu sa-l ierte. am auzit de Domnia Sa, doar atat. Si e infiorator ce face Tiranul.
  De ce am intrat aici, pe blog? Pentru ca, in ultimul timp, eu si sotul meu nu mai suntem etichetati drept comunisti, nebuni,etc.Ca acum 4 sau 5 ani, cand puneam stampila pe Dvs. Si le dau dreptate. Cum sa ai 20 si ceva de ani, sa nu fii din PSD, si sa votezi cu…Nastase? Cu urmasul comunisilor? Cu odiosul?
  Nu puteam vota cu o chestie lipsita de substanta. Cu ceva fals. Cu unul care avea dosar penal (nu pt. geamuri), cu un scandalagiu, un tupeist si un smecher. Dar aparentele insala. Dintre un om cu gusa si plinut si care da senzatia de aroganta (nu spun ca nu sunteti!) si unul care privste cas, bea sprit, slab si pipernicit si face bancuri…il alegi pe ala reprezentativ pentru tine, ca roman.Pe ultimul.
  V-am votat pentru ca sunteti destept. Un om citit si cultivat. Doar pentru atat. Pentru ca nu puteam sa-l vad pe Basescu reprezentativ pe plan extern pentru Romania. Imi era groaza la gandul ca, din cauza unui individ mediocru, vom ajunge izolati si ne vom face de ras. Pentru ca nu puteam accepta ca sa vina unul care nu facuse nimic pana atunci, in toate functiile ocupate:de primar, ministru, etc si sa puna o semnatura pe munca de ani de zile a altora.Si asta s-a si intamplat. A integrat,etc.
  Si mi-e groaza si la gandul ca va iesi din nou Basescu.Din cauza incapatanarii (cu r grasiat) unora. Si a fraudarii clare a alegerilor, in primul rand, prin cumpararea voturilor. Acum voi vota cu Oprescu.Din primul tur. Multumesc pentru zambetul complice din fata monitorului.

 13. 13 blogideologic octombrie 19, 2009 la 3:12 am

  Dumnezeu să îl ierte şi să-l odihnească !

 14. 14 blogideologic octombrie 19, 2009 la 5:50 am

  Banii îngerilor şi arhanghelul
  Găsesc pe Web o mulţime de citate din opera “filozofului” Andrei Pleşu ţinute ca „odor de preţ” pentru cultura română. Aceasta în timp ce revista DILEMA patronată de culturnicul Andrei Pleşu publica o mulţime de articole în numărul 265, scrise de autori care premeditat batjocoreau opera lui Mihai Eminescu. În fine, din mulţimea de propoziţiuni scrise de Andrei Pleşu, mă opresc asupra uneia de un hilar nemărginit : “Virtutea privită ca o culme între două depresiuni este monumentală şi inabordabilă.” Web-ul mă informează că este un excerpt din Minima moralia. Ce, Andrei Pleşu este un „moralist”? Morala se ocupă cu judecăţi de valoare, ştiam eu. Or, fraza citată se ocupă cu o analogie etică/geofizică. Problema domnului Andrei Pleşu este aceea că judecăţile de valoare nu se construiesc pe baza unor astfel de analogii ! Andrei Pleşu nu ştie măcar asemenea lucruri elementare despre morală ? Paul Samuelson spunea că analogiile cu situaţiile din geofizică se pot folosi doar ca surse de inspiraţie pentru enunţuri de teoreme din economia politică.
  Astfel, o analogie cu Marile Lacuri din America de Nord a dat teorema Modigliani-Miller. Franco Modigliani şi Merton Miller au fost profesori la Universitatea din Chicago, oraş aflat pe malul lacului Huron. Teorema Modigliani-Miller afirmă că nu contează structura de capital pentru valoarea unei societăţi. Adică nu contează sursele capitalului investit, fireşte, atâta vreme cât nu este vorba despre bani negri!
  Structura de capital pentru o societate se creează din două surse : 1/Din vânzarea de acţiuni. 2/ Din vânzarea de datorie (sub formă de obligaţiuni). Capitalul constituit din vânzarea de acţiuni se numeşte în limba engleză “equity”. Traducerea pe româneşte equity:echitate este în principiu corectă. Numai că produce un termen de tipul “false friend”. Pentru că echitate pe româneşte înseamnă “justiţie naurală”.
  Termenul de capital “equity” se mai poate traduce şi prin “capital de risc”. El înseamnă un fel de capital “pus la bătaie” de către investitorii într-o societate. Toate pierderile eventuale ale societăţii conduc la diminuarea acestui capital de tip “equity”. Mai precis, acest “capital de risc” poate fi lovit de efectele : 1/unor judecăţi greşite în managementul firmei; 2/incertitudinilor managerilor asupra mediului economic în care operează firma; 3/altor circumstanţe adverse pentru respectiva întreprindere.
  Dar pentru întreprinderile absolut noi (start-ups) unde se aplică noile tehnologii, întreprinderi unde este nevoie de bani mulţi pentru a se constitui capitalul “equity” sau “capitalul de risc” în operaţiunile curente ale firmei, –şi este vorba despre firme dinamice de risc mare, fiind un aspect de noutate care implică şi fenomenul hype (speranţa frenetică, de multe ori nejustificată) care pot da însă şi profituri mari în schimbul riscului asumat de către investitori–, în USA intervin aşa numiţii “Angel Investors”. Aceşti îngeri sunt investitori individuali, dar ei acţionează de obicei în “cete de îngeri” care sunt conduse de un “arhanghel”. Prin “cete de îngeri” şi “arhanghel” trebuie să înţelegem de fapt specialişti de înalt nivel din domeniul tehnologic respectiv, şi care dispun totodată de mulţi bani pe care sunt dispuşi să îi investească într-o firmă nouă din sectorul respectivei tehnologii, fiind certamente avantajaţi de faptul că ei o cunosc foarte bine. Aceste “cete de îngeri” posedă aşa numita “core competence” – sau “competenţa nucleară”, pe româneşte (a nu se înţelege oligatoriu “competenţa în fizica nucleară”, dar nu se exclude). Trebuie să pricepem că “arhanghelul” este specialistul cel mai respectat, de a cărui opinie ascultă toţi “îngerii” din respectivul segment industrial nou.

 15. 15 Vasile, octombrie 19, 2009 la 7:08 am

  Condoleante familiei , Dumnezeu sa-l odihneasca,

  Il stiu cum era nu cum a ajuns sfredelit de boala, poate ca asa e mai bine, imi pastrez amintitile intacte!

 16. 16 Pali octombrie 19, 2009 la 8:06 am

  Condoleante familiei Musetescu,Dumnezeu sa-l odihneasca !
  Cuvintele cred ca,sunt de prisos in legatura cu atitudinea lu’Betivu,…..

 17. 17 antonela octombrie 19, 2009 la 8:29 am

  Pe domnul Musetescu l-am cunoscut personal, a fost cel mai cinstit om pe care l-am întâlnit…un model de urmat. Am sperat pana in ultimul moment sa se vindece, imi pare atat de rau.

  nu mai am cuvinte

  Dumnezeu să-l odihnească…

 18. 18 Ilie octombrie 19, 2009 la 8:43 am

  Condoleante familiei.Mult prea tanar sa plece dintre noi.

  Dumnezeu sa-l odihneasca in liniste.

 19. 19 ALM octombrie 19, 2009 la 8:46 am

  Personal, n-am cunoscut decat unul din efectele trecerii dlui Musetescu pe la Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului. A fost UNUL dintre „artizanii” transferarii activelor perlei electronicii romanesti, Baneasa SA (fostul IPRS), din patrimoniul statului in buzunarele largi ale „bunului” Hayssam & Co. Atunci au „murit”, la figurat, cateva sute de oameni, specialisti in producerea structurilor semiconductoare. Nimeni nu i-a plans!

  Astazi, totul este iremediabil pierdut! Sa-i fie tarana usoara si sa se multumeasca cu iertarea colegilor de partid!

 20. 20 Ilie octombrie 19, 2009 la 9:08 am

  A murit Radu Timofte.

  Dumnezeu sa-l odihneasca

 21. 21 Ioan octombrie 19, 2009 la 9:18 am

  Dumnezeu sa il ierte. Condoleante familiei indoliate.

 22. 22 Robert octombrie 19, 2009 la 9:21 am

  Rest in Peace / Odihneasca-se in pace! Cat despre ALRO, ar trebui luate anumite decizii, practic orasul Slatina traieste de pe urma acestei uzine. Va face oare PSD ceva daca va ajunge la putere?

 23. 23 blueeye octombrie 19, 2009 la 9:27 am

  Condoleante familiei si prietenilor !
  Nu l-am mai revazut pe Ovidiu Musetescu in ultimii 6-7 ani, dar imi aduc aminte de el ca fiind o persoana serioasa, un om dedicat, un prieten fidel si un colaborator loial .
  Pacat ca in ultimii ani, pe langa greaua suferinta fizica, a trebuit sa suporte vicisitudinile si nedreptatile regimului politic instaurat de clica lui basescu.
  Sa speram ca macar acolo … o sa-l lase linistit.
  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

 24. 24 Octavian B octombrie 19, 2009 la 10:10 am

  Condoleante familiei si prietenilor.

 25. 25 Nts octombrie 19, 2009 la 10:31 am

  Dumnezeu sa il odihneasca!

 26. 26 Draghi Puterity octombrie 19, 2009 la 10:37 am

  Dumnezeu sa il odihneasca in pace. Si pe Radu Timofte. Ciudate sunt caile Domnului… Sau ale domnului Hayssam.

  Off-topic

  Inspirat de o postare pe un blog liberal, am scris un comentariu, care poate i-ar interesa si pe cititorii de aici. Il reiau aici, cu cateva completari:

  FMI-ul (AKA „bubulii”) va/(vor) sustine acea varianta care va permite subjugarea financiara definitiva si irevocabila a Romaniei. Din aceasta perspectiva, cred ca Basescu e alegerea lor cea mai logica.

  Mutarea lui Crin (sustinuta spre surprinderea mea si de ceilalti) cu Johannis a fost una inteligenta, foarte probabil in ideea de a face Germaniei (mai exact „bubulilor” europeni) o oferta de nerefuzat, una mai buna chiar decat Basescu, care altfel, din lipsa de ceva mai bun, ar fi fost sustinut atat de Germania cat si de SUA.

  Va fi aceasta mutare suficienta pentru a diviza sustinerea pro-basesciana la nivel transatlantic? Nu sunt sigur, dar cred ca mai exista si un alt aspect care ar putea ajuta, o anume alternantza la putere intre interesele UE si cele a SUA in Romania. Basescu a fost in mod clar omul americanilor, logic ar fi sa urmeze un presedinte dorit de UE. Posibil ca Adrian Nastase sa fi fost in 2004 (si) victima acestei alternantze la putere a vatafilor convenita intre stapani.

  Ce ar putea sa uneasca din nou interesele de cele doua parti ale Atlanticului ar fi un presedinte care sa urmareasca prea vizibil interesul national romanesc (cum ar fi fost AN), sau o formula de tip „prin noi insine”. Va sti oare Crin sa joace inteligent si aceasta partida? Adica sa ofere perceptia „politic corecta” pana la alegeri, si apoi sa comute pe optiunea „national corecta” daca va fi ales? Sau, dupa ce il va fi facut cadou pe Johannis, Crin va fi abandonat de „vestul reunit” in favoarea marionetei perfecte Geoana sau a „dracului pe care il cunostem” Basescu, ambii reprezentati ai zonei americane?

  E foarte important sa nu se neglijeze componenta externa, mai ales ca e din ce in ce mai clar ca Basescu va frauda masiv alegerile. In functie de cum se va pozitiona „vestul” in raport cu aceasta frauda, Basescu va ramane sau nu presedinte.

  Desigur, strict teoretic, ar fi posibil ca serviciile romanesti, intr-un subit acces de patriotism autentic, sa previna frauda. Mi se pare insa destul de improbabil asa ceva, deoarece ar insemna ca serviciile sa renuntze de buna voie tocmai la puterea imensa (pentru unii cuantificabila in bani) pe care au recastigat-o cu Traian Basescu.

  We will see…

 27. 27 daneza octombrie 19, 2009 la 10:57 am

  „Ovidiu a fost unul dintre putinii pe care i-am cunoscut in politica, loial echipei pana la capat.” Ati rezumat un caracter in cateva cuvinte, un adevarat O.M. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

 28. 28 instalatorul octombrie 19, 2009 la 11:07 am

  Draghi: mi se pare pertinenta opinia dumneavoastra, doar as adauga ca opinia mea este ca unii bubuli au cerut sa li se faca o anumita oferta de nerefuzat. Si daca iese, atunci as putea paria un ac cu gamalie contra unui capac de sticla de bere ca si o privighetoare de 1,4 milioane de dolari va scoate un nou tril despre perfectiunea democratiei care va fi din Romania, ca prin minune.

 29. 29 Adrian H octombrie 19, 2009 la 11:22 am

  A murit un OM! Un prieten extraordinar, un generos, un altruist, un apropiat de cei mai tineri, un mentor, un excelent spirit, un exemplu de urmat! Nu am a spune ca l-am cunoscut, am a spune ca nu as fi fost nimic daca nu ar fi fost el! Ii sunt indatorat asa cum ii sunt muuulti altii, oameni simpli inspre care a intins o mana si o inima imensa. Si, din pacate, nu mai pot sa am ocazia sa-i platesc! Obisnuia sa spuna la astfel de replici: „Oho, fiul ploii, daca ar fi vorba de datorii, ar trebui sa ma retrag in munti si sa traiesc din dobanzi! Lasa, imi platesti din prima ta pensie!”. Era un om carismatic, de o bunatate de neegalat. Niciodata nu l-am auzit sa suduiasca pe cineva sau sa fie invidios pe succesul cuiva.
  S-a dus intr-o lume mai buna si sunt incredintat ca a lasat in urma lui atatea lucruri bune incat Cel de sus sa le vada.
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 30. 30 instalatorul octombrie 19, 2009 la 11:23 am

  Nu de alta Draghi, dar ideile dlui Antonescu au inceput sa fie cam nastrusnice, de incepi sa te intrebi de ce ne mai trebui noua partide. Eu ma gindesc ca penelistii ar trebui nu doar sa nu zica o vorbulita in ceea ce priveste cabinetul, dar sa isi si retraga toti prefectii, toti presedintii de consilii, toti primarii si toti consilierii locali, toti sefii de deconcentrate si sa renunte a mai avea vreun loc in executiv fie si la nivel de femeie de serviciu. Le rezolva Klaus pe toate si, vorba aia, Sibiul are destui locuitori.

 31. 31 blueeye octombrie 19, 2009 la 11:25 am

  Am aflat ca azi dimineata a mai incetat din viata un alt om deosebit, fost membru marcant si onorabil al PDSR- Radu Timofte !
  condoleante familiei si celor apropiati care l-au apreciat !
  Dumnezeu sa-l odihneasca !

 32. 32 irina a. octombrie 19, 2009 la 11:26 am

  Pentru Ovidiu cel din anii 80, cu care am lucrat impreuna in Egipt si care ne-a fost un adevart si bun prieten, adevarate regrete pentru cat s-a chinuit si pentru plecarea prea devreme dintre noi.

 33. 33 instalatorul octombrie 19, 2009 la 11:30 am

  Si uite-asa, Draghi, votul meu se va directiona singur, prin eliminare, degeaba imi faceam eu probleme: uite Basescu nu, acum si Antonescu nu, au mai ramas doi. Mai zice unul din ei o nastrusnicie si am rezolvat-o cu optiunea.

 34. 34 Alex Mazilu octombrie 19, 2009 la 11:31 am

  Sper ca si-a gasit linistea…Dumnezeu sa-l odihneasca !

 35. 35 eficientaenerg octombrie 19, 2009 la 11:44 am

  Va mor Parlamentarii??? Pentru -cei doi-Asta-i viata si cu,Bune si cu Rele…Eu,Deputat 12 ani, cand voi urma-la 90 ani-ca sunt nepotelul lui Sf.Petre???!Glume…

 36. 36 Florin octombrie 19, 2009 la 11:52 am

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
  Si pe Radu Timofte la fel!

 37. 37 Draghi Puterity octombrie 19, 2009 la 12:15 pm

  @instalatorul

  Chiar nu am dorit sa va demotivez. Voiam mai mult sa introduc in discutie si componenta externa, care mie mi se pare in contextul dat a) determinanta si b) oarecum neglijata in acest moment la nivelul perceptiei publice.

  Indiferent de concluzii, cred ca avem totusi DATORIA sa alegem raul mai mic, daca binele nu e disponibil. Intre un fost securist bisnitzar si un fost student repetent il prefer totusi pe acesta din urma. Desigur, eu as fi preferat un fost sef de promotie, dar cum aceasta optiune nu e (inca) disponibila (avem si noi o vina pentru acest fapt), ramane sa alegem cum zice ungurul: „asta avem asta trebuie sa… iubim”. Iar apoi sa muncim pentru a avea si alternative cu adevarat bune.

 38. 38 Dorel octombrie 19, 2009 la 12:19 pm

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe d-l. Ovidiu !!! Despre touarasul Bashe ce sa mai zic? Pacat ca nu l-a prins vreun val mai mare pe marile lumii….. dar cum insasi spune si Dumnezeu, este un rau necesar, care sa ne verifice daca totusi dorim a scapa de o dictatura.

 39. 39 Iulian R. octombrie 19, 2009 la 12:53 pm

  A plecat prea devreme. Ii suntem datori sa ajutam la fel cum a facut-o si el, neconditionat si bucuros ca o poate face.
  Condoleante familie si prietenilor.

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 40. 40 che octombrie 19, 2009 la 1:03 pm

  faptul ca basescu a dat unda verde urmaririi penale in momente foarte grele ale vietii domnului musetescu spune tot despre aratarea care ne este presedinte. nu numai ca nu are nici o apasare in a face rau, dar cu atat mai mult, are o placere patologica in a tortura si in a lovi unde doare cel mai tare. fix asa sa-i le-ntoarca viata!
  dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace pe Ovidiu Musetescu.

 41. 41 Roxana Iordache octombrie 19, 2009 la 1:11 pm

  @nastase. Text adevărat şi de aceea, unul din cele mai frumoase pe care le-am citit. Subscriu. Condoleanţe! Dumnezeu să-l ierte!

  PSD a pierdut, în două zile, doi oameni care ştiau foarte multe. Amândoi de cancer. La începutul anilor ’90, tot de cancer galopant a murit şi generalul Guşe. Altul care ştia foarte multe.

  P.S. A scris Ciutacu o vorbă mare: Băsescu a avizat începerea urmăririi penale ştiind că Ovidiu Muşetescu moare, şi odată cu el se îngroapă şi dosarul privatizării ALRO.

 42. 42 Pianistul octombrie 19, 2009 la 3:45 pm

  Dumnezeu sa ne ierte!

 43. 43 octaaa octombrie 19, 2009 la 5:27 pm

  Dumnezeu sa il ierte! Condoleante!

 44. 44 Alex octombrie 19, 2009 la 6:01 pm

  Dumnezeu sa-l ierte si sa-i intareasca familia indurerata si greu incercata! Iar pe noi, romanii, sa ne fereasca de rau – din noi si din afara -!

  Observ cat e de important in orice moment sa ne pastram linistea sufletului. Pana la urma cu ea plecat.

 45. 45 Alex octombrie 19, 2009 la 6:02 pm

  draghi, si Guvernul Nastase a dus la bun sfarsit un acord cu FMI-ul (de fapt, a fost singurul si Romania a avut cea mai sanatoasa economie), TOATE tarile au apelat la diverse imprumuturi (BM, FMI-ul, de pe piata interna/externa) si au iesit din criza prin investitii masive, politici publice si lichiditati pe piata. Statutul de membru UE cu cheltuiala se tine.

  Oricata reclama ai face Crinului si PNL-ului, romanii au inteles ca si-au luat cu taricelu’ o leapsa cat ei de mare. O economie bazata pe speculatii financiare si imobiliare, petrodolari, credite imbecile, importuri, fni-uri…Un sistem de impozitare care descurajeaza productia si incurajeaza numai balonul imobiliar si nici un cent plati catre agentii economici din fondurile europene. halal model de dezvoltare.
  Ma intreb insa: exista vointa politica pentru stimularea economiei romanesti? Sau majoritatile parlamentare ne-au trasat rolul de colonie? Avem vreo sansa sa iesim din lumea a treia ori ramanem jungla precum spatiul ex-sovietic (poate chiar mai rau)?

 46. 46 Alex octombrie 19, 2009 la 7:07 pm

  S-a stins ca o lumânare un om de treabă

  „A fost șef peste un minister unde s-a împărțit țara, dar puterea lui a fost extrem de limitată”.

  http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/s-a-stins-ca-o-lumanare-un-om-de-treaba-524393.html

 47. 47 Lucian octombrie 19, 2009 la 7:09 pm

  Dumnezeu sa-l ierte!

 48. 48 Alex octombrie 19, 2009 la 7:20 pm

  Si (asta e pentru noi, cei ramasi pe Pamant, care n-am bagat la cap ca suntem datori sa suportam nedreptatile si sa fim mai atenti cu propriul suflet):
  „Vai vouă bogaţilor, că vă luaţi pe pământ mângâierea voastră. Vai vouă celor ce sunteţi sătui acum, că veţi flămânzi. Vai vouă celor ce astăzi râdeţi, că veţi plânge şi vă veţi tângui. Vai vouă când toţi oamenii vă vor vorbi de bine. Căci tot aşa făceau proorocilor mincinoşi părinţii lor. Iar vouă celor ce ascultaţi vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri. Celui ce te loveşte peste obraz, întoarce-i şi pe celălalt; pe cel ce-ţi ia haina, nu-l împiedica să-ţi ia şi cămaşa; oricui îţi cere, dă-i; şi de la cel care ia lucrurile tale, nu cere înapoi.“ (Luca 6, 24-30)
  http://www.ziarullumina.ro/articole;1053;1;29474;0;Evanghelia-zilei-Muntele-smereniei.html

 49. 49 Alex octombrie 19, 2009 la 7:21 pm

  PS Asta nu inseamna ca nu trebuie sa cunosatem exact cum s-a privatizat Alro.

 50. 50 ZEITA ADEVARULUI SI A DREPTATII octombrie 19, 2009 la 7:46 pm

  EU SUNT CONVINS CA RESPECTIVUL CANCER GALOPANT AL LUI MUSETESCU,A FOST DETERMINAT DE STRESUL PSIHO-EMOTIONAL CAUZAT DE SANTAJUL ORDINAR AL D.N.A.COORDONAT DE BASESCU.IRADIEREA EXCESIVA CA INTENSITATE SI DURATA,AU DETERMINAT CANCERUL GALOPANT!

 51. 51 IONION octombrie 19, 2009 la 7:55 pm

  au murit generalul Silinescu, Antonie Iorgovan, Ovidiu Musetescu, Radu Timofte, de aceeasi boala si foarte rapid…. oare cine urmeaza..

 52. 52 ALM octombrie 19, 2009 la 8:05 pm

  @ Alex (octombrie 19, 2009 la 7:20 pm)

  Da, dar dupa toate cele spuse de Iisus, a aparut in popor zicala: „si … batut si cu banii luati”! Fiindca, dupa ce si-a risipit iubirea pentru oameni, raspunsul acestora a fost „eliberati-l pe Baraba”!

  Regret din suflet dar, dupa ce mi-am identificat „vrajmasii”, nu pot sa-i iubesc pe Basescu, Boc si Pogea! Mi-au luat camasa, m-au scuipat pe obraz, dar nu-i iert! Mai sunt 34 de zile pana cand le-o intorc atat cat ma lasa legea …

 53. 53 instalatorul octombrie 19, 2009 la 9:37 pm

  Dumnezeu sa il ierte si pe Radu Timofte!
  Cam multe boli in ultima vreme care pot fi provocate si de radiatii.

 54. 54 instalatorul octombrie 19, 2009 la 9:51 pm

  Draghi: am vazut – si v-am lasat pe dumneavoastra sa incepeti. Nu ma demotivez, daca tot nu candideaza dl Nastase iar candidatii in exercitiu se tin de nazbitii, atunci ma simt bine si acasa. Doresc sa votez pentru inlocuirea dlui Basescu, dar am si eu niste standarde pentru contracandidati. Dl Antonescu nu va mai primi votul meu, asa cum intentionam, datorita suspiciunilor care mi s-au stirnit. Incerc sa il ascult acum pe dl Geoana la Sinteza zilei, insa nu pot din cauza zgomotului ploii, ploua torential pe aici – si cu fulgere.

 55. 55 Draghi Puterity octombrie 20, 2009 la 11:13 am

  @Instalatorul

  Apropo de Geoana la SZ, ati remarcat desigur ce i-a cerut moderatorul sa scrie, si ce a scris MG. Practic Mircea Geoana i-a oferit, in direct, la o ora de mare auditie, o garantie lui Traian Basescu ca va ramane nepedepsit pentru tot raul care l-a facut tzarii. Ma apuca greatza…

 56. 56 Alex octombrie 20, 2009 la 1:21 pm

  Puterity, nu iese Patriciu. Nu am pica pe gasca liberala, dar nu are votul meu.

  ALM
  Nu votez personajele care consider ca reprezinta pericol public, dar vor pierde la vot sine ira et studio.

 57. 57 Draghi Puterity octombrie 20, 2009 la 2:35 pm

  @Alex

  Eu cred ca exista o diferentza fundamentala intre cum a gestionat guvernul Nastase imprumutul FMI si cum au facut-o bocii lui Basescu. Am banuiala ca pana si motivatia incherii acestui acord a fost diferita in cele doua cazuri.

  Desigur si banii au contat, dar daca retin eu bine, pe vremea lui AN a fost vorba de sume relativ mic. Cred ca AN a vizat atunci prin acele imprumuturi mai multe obiective: a) supravegherea externa a bugetului si in general a economiei, care a dus atat la cresterea increderii creditorilor cat si a disciplinei in interior si b) o forma „taxa de protectie” la bubuli (sau de intrare in club daca preferi o varianta mai soft).

  Azi dimineatza am auzit, de la o fosta ministra PNL, ca efectiv nu se stie unde sunt acum 6 miliarde € (!!!) din imprumutul recent contractat. Daca e adevarat, se pare ca guvernul Basescu-Boc nu numai ca nu foloseste banii respectivi pentru investitii care sa ne scoata tzara din criza, dar ii si sifoneaza in mod total netransparent pentru cine stie ce motive dubioase.

  Initial am fost cam sceptic cand am citit ce a scris Aya, despre deturnari de fonduri la un nivel de neimaginat, insa vad ca exista tot mai multe semnale ca exact asa se petrec lucrurile.

  Si nu uita o chestie, un pattern aplicat cu o consecventza diabolica: portocaliii au facut INTOTDEUNA ei insisi marsaviile de care ii acuzau pe altzii. Tin minte ca il acuzau pe Adrian Nastase ca ar fi dosit miliarde in Marea Chinei…

 58. 58 Alex octombrie 20, 2009 la 3:06 pm

  Draghi, sa nu uitam scandalurile din era tariceanu! Multe se vor schimba in romania, deturnarile de fonduri vor ramane o constanta indiferent de coloratura guvernului. Si daca ar fi sa vorbim despre gaurile negre din bugetul UE sau cel german, sa fim seriosi.
  Guvernarea pnl (cu un anumit tip de sustinere parlamentara) a fost foarte slaba, ca si cea a puterii instaurate in 2005. Asta este fondul problemei. Am ratat sansa de a iesi din lumea a treia.

 59. 60 emi octombrie 20, 2009 la 9:55 pm

  Odihneasca-se in pace!!!
  Condoleante familiei

 60. 61 ALM octombrie 21, 2009 la 10:01 am

  @ Alex (octombrie 20, 2009 la 3:06 pm)

  De ce oare suporterii portocalii nu pot discuta decat despre trecut sau un viitor nedefinit? Sa nu uitam si vom face plici in 2025! Nimic de spre ASTAZI! Unde sunt astazi banii imprumutati ieri! Chestia cu Tariceanu este penibila! Guvernul Tariceanu nu s-a imprumutat cu inrobirea populatiei pentru cateva decenii! S-au dus toti pe concerte, salarii si pensii nesimtite? Sa facem o socoteala, sau mai bine s-o lasam moarta?

 61. 62 Alex octombrie 21, 2009 la 1:26 pm

  Guvernul tariceanu a produs o criza independent de criza economica internationala. Producatorii romani au fost pur si simplu bagati la apa, nu s-au folosit fondurile de preaderare, platile in agricultura au intarziat cu anii, iar statul roman a favorizat speculatorii imobiliari si fni-urile. ALM,

  Suporter portocaliu esti dumneata. Romania a mers bine pana in 2005. O perioada EXCEPTIE vis-avis de mersul economiei romanesti care timp de 20 de ani a fost dusa la groapa. De atunci a inceput scufundarea.

  Sa Mintiti Bine!

 62. 63 luiza Butnariu octombrie 21, 2009 la 9:07 pm

  Ce poti sa spui in fata mortii? din pacate oamenii cat de mari sunt ei pe pamant cu totii sunt muritori. Ovidiu a avut un suflet de copil, asa a fost si asa l/am cunoscut un matur cu suflet de copil. FAMILIA L/A CONDUS PE ULTIMUL DRUM ,ACUM SE ODIHESTE LANGA CEI CAE L/AU IUBIT FARA INTERES, TATA SI BUNICA. DUMNEZEU SA/L IERTE.

 63. 64 florin octombrie 26, 2009 la 8:29 am

  Dumnezeu sa-l ierte pe Ovidiu Musetescu . Uneori sunt atacati cei buni. Pentru mine Adrian Nastase ramane un mare profesor de drept si un elocvent diplomat. In rest avem de – a face cu critici prea putin serioase . Totusi catedra i se potriveste cel mai bine maestrului Adrian Nastase. Voi reveni .


 1. 1 PSD A PIERDUT DOI OAMENI CARE ŞTIAU FOARTE MULTE « Welcome to Roxania Trackback pe octombrie 21, 2009 la 9:16 am
 2. 2 O zi trista « Chirilă Bogdan Trackback pe decembrie 22, 2009 la 2:11 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: