La Braila

Ieri, dupa sedinta (penibila) de la Parlament, am plecat la Braila, unde am participat la o reuniune a organizatiei noastre judetene. Au fost discutii interesante despre situatia politica din acest moment, despre campania electorala, despre Parlament. Am incercat sa dau anumite explicatii sau raspunsuri. Atmosfera era una de mobilizare si de speranta in victorie. E adevarat, in Braila, situatia PSD este destul de buna si din punct de vedere administrativ. Gheorghe Bunea Stancu, presedintele organizatiei, este si presedinte al Consiliului judetean iar Aurel Simionescu este primar al municipiului. Mi-a facut placere sa revad colegi – pe unii dintre ei i-am cunoscut in urma cu 20 de ani.

7 Responses to “La Braila”


 1. 1 mircea octombrie 9, 2009 la 9:00 am

  Va asteptam si la Suceava sa mobilizati organizatia pentru campania electorala ce urmeaza. In cazul in care Mircea Geoana va deveni presedinte, consider ca d-vs sunteti cel mai in masura sa ocupati functia de premier si sa scoateti Romania din criza profunda in care se afla si sa o directionati spre o economie de piata in adevaratul sens al cuvantului, economie bazata pe productie si nu pe importuri.

 2. 2 Vasile, octombrie 9, 2009 la 12:55 pm

  La Constanta in mod sigur preferatul dumneavoastra si a lui Mitrea, cel pentru care ati distrus ,organizatia PSD de atunci , in ciuda jocului meschin de scena ,joaca la doua capete.
  La Constanta de fapt nu exista alegeri , decit poate ale domnului Basescu. Pariez ca in acest an Constanta nu va mai fi ROSIE!

 3. 3 Pali octombrie 10, 2009 la 9:47 am

  Domnule Nastase !

  Va asteptam si pe la Mures,..ca,sa demiteti actuala conducere penalo-ilegala !Ferciti sunteti brailenilor si vai de noi muresenilor psdisti si nu numai.

 4. 4 Alex octombrie 11, 2009 la 1:12 pm

  PDL-ul si PNL-ul se intaresc in teritoriul prin racolarea celor pe care presa ii numea non-stop in 2004 „baroni pesedisti”. PSD-ul ce face?

 5. 5 Alex octombrie 11, 2009 la 1:13 pm

  La Braila am inteles, dar in Ardeal? Acolo va fi batalia pentru presedintie, nu in Bucuresti (se stie, fieful dreptei). Cina castiga Ardealul va avea presedintele.

 6. 6 luca octombrie 12, 2009 la 11:13 am

  JURNALISMUL RUSESC SI GRESITA INTERPRETARE A CAMPANIEI ELECTORALE 2009
  DIN ROMANIA.

  1 teza sistemului comunist urmarea distrugerea elitei si familiei, mijloace milenare de avangarda ale evolutiei societatii.

  2. pana la instituirea comunismului institutile erau promovate de familie. Proiectele institutionale se concepeau si se dezbateau, anterior inaintarii spre dezbatere publica , in familie.

  3.Comunismul, prin orice mijloc, a restrans pana la eliminare afirmarea oricarui proiect dedus prin vointa familiei, cu inteles de n familii. Proiectele erau concepute in afara familiei. Si in prezent in tarile exmarxiste promovarea unui proiect de o familie constituie delict, faradelege, desi sunt concepute in familie. In tarile nedominate de marxism , vezi USA, conduce familia. urmariti si randamentele economice.

  4. In Romania, tara extrem de europenizata:peste 90% din sistem bancar, aproximativ 60% din sector industrial, circa 70% din sectorul agricol, si nu numai, au ca titulari, in majoritate, europeni neatinsi de morbul executarii proiectelor cu oricine, in afara familiei. Per ansamblu, metodologia de a produce neantreanand familia se reduce la circa 40% din economie.

  5. toate institutiile de drept public cu rol de a decide se implica in marimea sferei neanstrainate adica neuropenizate.

  6. indiferent de conduita titularilor a 40% din potentialul decizional partea de 60% isi urmeaza logica europeana. Forta a 40%, vrand nevrand, intra in uzina celor 60%.

  7. In Rusia sovietica, liderul mondial al distrugerii elitei fiecarei ocupatii, pentru aplicarea vrerii cazanului de smoala rosie, oamenii cu vederi progresiste sau cu initiative erau supusi prelucrarii in doua tipuri de gulag: gulagul vizibil si gulagul la vedere prezent in orice miscare a individului de la nastere pana la moarte. Rusia a fost tara gulagului generalizat.

  8. Rusii netrecuti prin gulagul, vizibil, cu lacat, au fost obisnuiti sa perceapa realitate unilateral cu desconsiderarea influentelor structurii din care faceau parte. Modelul persista, peste 80%, in orice miscare a nivelului decizional si individual. Efectul se observa la capitolul export: Rusia exporta ceva mai mult comparativ cu Suedia. Unilateralismul deciziei bazat pe exportul predominant materiilor amorfe convinge nedescordant. Un alt exemplu, in demonstrandum-ul tezei, este armata bazata pe decizia unilaterala. Doar doua exemple de institutii ( la fel este educatia si altele) in care familia nu are nici un cuvant de spus, fiind supusa acestor institutii peste 80%. Institutiile decid ce are de facut familia si nu invers.

  9. Jurnalistii rusi provin din familii educate de institutii si analizeaza evenimentele prin formatul comunist indus de ideologia de segment a institutiei. Familia din Rusia va decide asupra modernitatii Rusiei numai cand va dobandi trasaturile familiei europene. In tarile excomuniste acceptate de e.u. reformarea se face prin cooptarea deciziei in circuitul european. Incetul cu incetul famila romaneasca se va conforma libertatilor de circulatie a: bunurilor, serviciilor, persoanelor si capitalului. Prin aceste libertati se reformeaza familia, institutiile statului si marile uzine latente de creatie a modernului.

  10. Parerile exprimate de jurnalisti rusi, vedeti presa ruseasca, desconsidera libertatile familiei si institutiilor din e.u. Manifestarile comandantilor de coloane aflate spre cucerirea Palatului Cotroceni nu deterioreaza principiile enuntate, legal, ca entitati indreptatite la mars, insa in Rusia asemenea angajari se percep dur de catre fiecare individ presat de constiinta dictatoriala a institutiilor. Candidatii rusi la scaune se exercita prin institutii, in e.u . ( mai putin in statele exetatizate) prin familii.

  11. Se combat optici diferite de a privi existente diferite, ceea ce se petrece in Rusia pentru un jurnalist din e.u. preocupat de evolutia societatii si respectarea libertatilor din e.u. inseamna catastrofa si invers. Logic ar fi ca faptele sa fie prezentate asa cum sunt. In Rusia angajarea capului de stat inseamna a-i pune la dispozitie totul si acest totul suprima familia si totul depinde de acest tot. In e.u. desemnarea angajatului este mai dificila iar prerogativele sale sunt limitate, in particular in Romania la care se refera reporterii, ating doar procentele neeuropenizate, in rest influenta este nesemnificativa unde totul atarna de libertatile e.u.

  12. aratarea manifestarilor comandantilor de coloane, ca neadecvate legalitatii de factura cnutului rosu kremlinist nu aduce nicio atingere masinariei libetatii din Romania, parte e.u. Comparatia dintre Basescu si Stalin nu intra in logica principiilor libertatii in baza carora se construiesc institutile familiei. Dictatorul se exercita prin institutii economice si politice asupra institutiilor familiei, si nu numai, lucru , deocamdata, imposibil de a se desfasura in e.u. In cazul neputintei vointei de a smeri conduita a cate unui comandant de coloana electorala din e.u. de indata apar fortele de constrangere a statelor membre e.u. In e.u. aparitia insulitelor de natura dictatoriala este pusa la imposibil. In Rusia nu exista interminabilul sir de lacate si oprelisti puse asupra dictaturii si nici nu poate fi evitata datorita sistemului logic al institutiilor aflate in postura de specie iar familia de gen pe cand in e.u. libertatile, familia, intrunite formeaza specia iar institutiile e.u. si ale fiecarui stat genurile. Stalinismul, Hitlerismul, dictatorismul pot fi asociate comandantilor de coloane in sensul discreditarii vointei de a arata calitatile. In E.U. intervine reclama, marketingul, celor angajati in disputa. Aparitiile pot forma o nota de descurajare doar a cate unui miscator in frontul de preconvergenta a Rusiei la institutiile occedentale. 13. Lagarul comunist anhiland tendintele oricarei libertati a produs o cultura a celor privati de libertate, vezi Herta Muller – una din peste 1,5 miliarde de victime. Producerea gandirii a fost etatizata, oaze de ratacire se oprimau, in tarile nonmarxiste marile complex al inteligentei se formeaza din aportul fiecarei familii , baza adaosului de valoare. Una este ca indvidul sa adauge un plus valoare si alta este ca institutia sa -i traseze creatia. Prezentarea analizelor rudimentare este bine venita, aflam cum se manifesta producatorii de componente de capital intelectul in patria ocrotitoare a institutiilor comuniste. In vizita efectuata in teritoriile nordice ale Rusiei Medvedev a repetat rusilor nivelul indmisibil de rudimentar al economiei si implicit al institutiilor de comanda nedemocratice insa a omis a aduga vederii starea deplorabila a institutiilor familiei coborate de comunism in stadiul preufeudal si precnutului.Libertatea de exprimare in e.u. este garantata ! in Rusia oare se si germineaza ?

  luca gherasim 07 48 59 59 14, wwww.manecognitiva.ro,
  Manecognitiva- agentia europeana de capital intelectual si inteligenta artificiala.

 7. 7 Daniel Paul octombrie 13, 2009 la 12:35 pm

  Domnule Prim Ministru sunt 1 milion de voturi care pe 6 decembrie vor fi in favoarea PSD daca stiti sa le luati,depinde de oferta dvs electorala si de proiecte,asteptam proiecte si solutii ca sa putem vota,ne-am saturat de hahaiala,si minciuni,daca veti avea proiecte vor veni si oamenii sa voteze,eu acum sunt hotarat sa nu mai merg la nici o votare sunt scarbit de minciunile politicienilor,astept solutii si masuri ca in timpul guvernului PSD care chiar se infaptuiau,si era si o autoritate.acum fiecare face ce doreste,nu exista autoritate,exista legea pumnului nu pumnul legii.
  astept cu interes oferta d-lui Geoana,un lucru bun ar fi sa fiti tot dvs Prim Ministru.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: