Muzeul hartilor

In numarul 34 al Newsletterului BIMMC – Brussels International Colectors’ Circle, a aparut un articol despre Muzeul Hartilor din Bucuresti.

Articolul poate fi citit aici.

37 Responses to “Muzeul hartilor”


 1. 2 blogideologic octombrie 7, 2009 la 4:31 pm

  Felicitări! Articolul merită recitit. Comentez deocamdată planisferul lui Al Idrissi. În Regatul Siciliilor, cultura maură persistă şi după anul 1140, atunci când capitala oficială a Regatului celor două Sicilii este mutată la Napoli. Tînărul Roger II de Hauteville a fost bine educat de profesori greci şi arabi. Ciudat, întotdeauna Roger II de Hauteville mai curând vorbea cu savanţii arabi decât cu monahii creştini. Din cauza aceasta, Roger II de Hauteville va refuza invitaţiile papalităţii de a conduce ori de a participa la acţiunea cruciată din Orient contra islamicilor. Regele normand al „Siciliilor” conversează mult cu geograful arab Abu Abdallah Mohammed Ibn Mohammed Ibn Idris. Cunoscut de europeni ca ‘Al-Idrisi’s’. Acesta va nara pe o carte întreagă cu titlul ‚Nuzhat al-mushtaq fî ikhtirâq al-âfâq’, prescurtat «Kitab-Rugiar » sau ‘Cartea lui Roger’, subiectele discutate. Lucrarea este evaluată acum drept una dintre cele mai importante opere de geografie ale Evului Mediu. «Kitab-Rugiar » era însoţită de un mare planisfer de argint. Înfăţişând cu migală detalii din geografia lumii cunoscute, mai ales din surse islamice. Prin contrast, hărţile desenate de creştinii de atunci erau de o simplitate învecinată cu sărăcia spirituală. Acele hărţi creştine purtau numele de ‘hărţi Tau’, cum i se mai zice pe greceşte literei latineşti « T ». Cartografia creştină a lui Tau era chiar simplissimă. Totul începea desenându-se un cerc tăiat de un diametru orizontal. Se mai desena o rază verticală, din centrul cercului în jos. În fine, se inscripţiona : ‚Asia’ pe câmpul semicercului superior, ‚Europa’ în cadranul stâng, şi ‚Africa’ pe cadranul din dreapta. Aceasta era „Lumea întreagă” în reprezentarea Evului Mediu creştin. Acum rotiţi totul cu 180 de grade, şi puneţi deasupra o cruce : Harta simplă a Lumii Vechi devenea simbolul mistic pentru ‘Întreaga creştinătate’. În faimosul scriptorium pentru manuscrise ottoniene cu iluminuri de la mănăstirea Reichenau, imaginea unui Christus Pantokrator, Christos Atotstăpânitorul, susţine ‘Întreaga creştinătate’. Sub imboldul ideilor transmise de planisferul lui Roger şi Idris, europenii încearcă să folosească şi resurse informaţionale mai vechi, proprii lumii romane, caracterizate prin mult mai multă acurateţe şi mai multe detalii decât hărţile Tau. Probabil că aşa se explică parţial şi misterul reapariţiei celebrei Tabula Peutingeriana tocmai după acel timp al editării Cărţii lui Roger.

 2. 3 Inocentul octombrie 7, 2009 la 4:54 pm

  Destul de interesant articolul.

 3. 4 Cristina octombrie 7, 2009 la 4:57 pm

  Ma bucur ca a fost citat acest articol. Asta pentru ca… a fost citit…

 4. 5 instalatorul octombrie 7, 2009 la 8:44 pm

  Off topic: am trait sa o auda si pe asta. Dl Avramescu declara la Sinteza zilei ca vinovatul pentru actuala situatie a tarii este…parlamentul! In frunte cu dl Geoana, leader al senatului si cu dl Nastase, vicepresedinte al camerei deputatilor. Iata, daca parlamentul nu i-a taiat macaroana presedintelui. Dincolo de parlament, evident vinovat este sistemul. Ceea ce ascunde dl Avramescu este faptul ca, dincolo de parlament si sistem se afla…electorii, desigur vinovati ca au votat cum au votat si ca nu au schimbat sistemul.

 5. 6 instalatorul octombrie 7, 2009 la 9:19 pm

  Seful cancelariei prezidentiale e din ce in ce mai „tare” la sinteza zilei: dupa el, parlamentul nu ar fi bun ca nu a elaborat legi, pe care legi nu le-a elaborat fiindca guvernul Boc si-a asumat raspunderea. Ce si-o fi invatind omul asta studentii la cursul de democratie? Dar eu, nu scriam bine ca parlamentarii ar trebui sa aiba o alta atitudine si – dincolo de spiritul partidelor – un spirit de corp?

 6. 7 instalatorul octombrie 7, 2009 la 9:20 pm

  Asta ca sa nu mai vorbesc de „vinovatia partidelor”. L-o sfatui profesorul de democratie pe presedinte sa desfiinteze partidele?

 7. 8 Mihnea Georgescu octombrie 7, 2009 la 9:34 pm

  Da, e deosebit. E o altă lume acolo, în Cartier, dar mai ales în acel Templu al Cunoaşterii. Confirm.

 8. 9 geotax octombrie 7, 2009 la 9:36 pm

  Să stingă cineva lumina!

 9. 10 instalatorul octombrie 7, 2009 la 9:54 pm

  Ati auzit domnule Nastase, dupa dl Avramescu v-ati oplosit in parlament. Electorii care v-au ales conteaza, dupa el. Nu stiu, nu cumva gradina zoologica s-a mutat in Cotroceni?

 10. 11 instalatorul octombrie 7, 2009 la 9:55 pm

  Nu conteaza, am vrut sa scriu.

 11. 12 instalatorul octombrie 7, 2009 la 10:00 pm

  Un ultim comentariu: dl Avramescu, solul televizat al presedintelui, a vorbit de constitutiile Portugaliei si Norvegiei (tara aia cu presedinte), si-a mustrat interlocutorii ca nu le cunosc, dar a uitat un lucru: noi – si mai ales presedintele – trebuie sa cunoastem si sa respectam constitutia Romaniei. Si un mic – si trecator, fiindca e destul de comun – subiect de meditatie pentru mine: unde poate ajunge un om rau si prost daca are pile.

 12. 13 Dragos octombrie 7, 2009 la 10:11 pm

  @ Instalatorul

  a scapat Avramescu nebatut ?

 13. 14 Mihnea Georgescu octombrie 7, 2009 la 10:26 pm

  Dl. Avramescu este un om inteligent, filosof la bază…

 14. 15 Codrin Scutaru octombrie 7, 2009 la 11:09 pm

  Domnule Nastase, am ezitat initial insa trebuie sa va provoc la aceasta leapsa pentru ca alti bloggeri mai elevati nu indraznesc…Si anume: Dati-ne un motiv pentru care l-ati vota pe fiecare dintre urmatorii: Traian Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu si Sorin Oprescu. Fara motive de negatie! Multumesc anticipat!
  http://codrinscutaru.blogspot.com/2009/10/leapsa-zilei-de-ce-as-vota-cu-basescu.html

 15. 16 Mihai octombrie 8, 2009 la 8:06 am

  Domnule Nastase,
  de Guvernul Boc 1/2 (nu 2, cum se spune) ce spuneti? As realiza un clip cu…”Toti oamenii presedintelui”: Boc-cosasul, Videanu-bordura, Blaga-vama, M.Basescu-armurierul, EBA-succesuri, Ritzi-scena, Udrea-BRD (grupul de bebeluse ale lui Basescu) etc. Concluzia ar putea fi una singura: Basescu ne crede prosti…Sunt multe minti luminate in PSD, puneti-le la treaba. Un Consiliu, grup anti-criza..cum s-ar putea numi, format din economisti reputati ar putea fi util pentru a convinge electoratul de preocuparea ferma a unui viitor guvern de a scoate tara din criza…Trimiteti-l pe Geoana sa ia niste lectii de actorie, e cumplit de plictisitor si neconvingator in declaratii…S-auzim de bine!

 16. 17 blogideologic octombrie 8, 2009 la 11:30 am

  Văd că s-a dezis şi ziaristul Victor Roncea de preşedintele Traian Băsescu.

 17. 19 Draghi Puterity octombrie 8, 2009 la 12:58 pm

  @Mihnea Georgescu

  Carui curent filozofic ii apartine dl. Avramescu? Crezi ca dupa prestatia de aseara si-a asigurat solda pe luna in curs?

 18. 20 contele octombrie 8, 2009 la 2:41 pm

  @Mihai

  Am putea şi noi , cei care nu suntem fani Năstase sau PSD,să facem o selecţie cu titlu ” preşedinţii din umbră a partidului ” :Oprişan – neîntinatul ,Mazăre-praeacuviosul ,Vanghelie – literatul …Apropo ,la a treia (sau a patra ? )lansare a lui Geoana , mă uitam la A.Năstase când făcea bulbuci la gură Vanghelie .Cred că demult nu s-a mai simţit aşa stânjenit rasatul şi elegantul Năstase .
  Concluzia ?Una singură : mizaţi şi voi pe cantitate (aspiratoare de voturi ) in detrimentul calităţii .În schimb ,trebuie să recunosc că aţi avut şi nişte miniştri buni în guvernul original (că altfel nu ştiu să-i spun ).

 19. 21 instalatorul octombrie 8, 2009 la 3:40 pm

  Dragos: scuze, nu am avut curent electric de dimineata si pina acum. Cum s-ar zice, lipsa de curent electric+gasti= puterea basestilor. Nu stiu ce i-o fi facut, nu am bani sa-mi cumpar un radar tactic care vede prin ziduri, acela costa intre 50000 si 150000 euro (fara TVA). Oricum, chiar si fara radar, tot am vazut ceva, la Cotroceni par toti la fel.

 20. 22 Vasile, octombrie 8, 2009 la 4:46 pm

  Draghi Puterity,

  Daca a studiat filozofia marxista , carui curent poate apartine dl. Avramescu,celui exprimat de lucrarea de stat sau cel comandat prin 94 la lucrarea de doctorat?
  L-ati vazut pe avramescu in vre-o confruntare de idei cu presedintele ,cu societatea civila ,in care il sfatuieste pe presedinte de necesitatea unei solutii practice pentru ca spectaculul din parlament „condamnarea comunismului” sa nu ramana un show ieftin ,sa treaca la solutii practice marcate de o lege o lege ,a lustratiei, chiar prin asumarea raspunderii?
  Meschin , mincinos , slugarnic , fara tigle pe acoperis, eroul unui posibil scenariu de Oscar , un remake romanesc „Toti, Oamanii Presedintelui”!

 21. 23 mihai octombrie 8, 2009 la 6:43 pm

  Salutare . Demult intru pe pagina ta de web si imi place ceea ce vad . Si eu am deemult bloguri /site . Poate ai dori sa facem un banner exchange sau link exchange sa ne ajutam unu pe altu te rog detinem si un radio anti manele multumesc .ma poti contacta pe idul infowhisper de messenger sa vorbim multumesc o zi buna

 22. 24 Provincialul octombrie 8, 2009 la 8:04 pm

  Donule Nastase,
  In seara aceasta am trait o crunta DEZAMAGIRE.
  Numele dezamagirii mele se numeste Anca Alexandrescu.
  Atacul domnei la adresa lui Geoana este absolut imund si neavenit.
  Reallizati ca tot ce spune aceasta doamna, fiind consileiera dumneavoastra, va este atribuit?

  Nu aveam de gand sa votez cu Mircea Geoana.
  Ma gandeam sa aleg intre neparticiparea la vot sau Oprescu.
  Anca Alexandrescu m-a convins in aceasta seara sa VOTEZ cu Geoana.

  Nu stiam ca ati avut o tzatza consilier, care daca nu a primit pentru firma ei bani din campania PSD scuipa pe presedintele sustinut de partid.

  In seara aceasta pentru prima data am fost dezamagita direct de dumneavoastra.
  Pentru ca Anca Alexandrescu nu vorbea in numele ei, ci sugera ca vorbeste in numele unei parti a PSD.
  Nu v-a rostit numele, dar l-a sugerat.
  Privind-o mi-a fost rusine ca un astfel de om v-a fost consilier.
  Acum nu ma mai mir de greselile pe care le-ati facut.

 23. 25 Aya octombrie 8, 2009 la 9:09 pm

  @

  Blogideologic

  Victor Roncea nu a fost sustinatorul lui Basescu.
  Nu avea de ce – si nici de cine- sa se dezica, in acest sens.
  Daca un ziarist nu il „injura” pe Basescu nu inseamna ca ii este aliat.
  Situatia este valabila pentru oricare alt om politic.

 24. 26 Adi octombrie 8, 2009 la 9:45 pm

  Avramescu e filozof la baza . Accentul trebuie pus pe „la baza”.
  N-am ras in viata mea la o dezbatere televizata (nu ma uit la Becali – ca sa lamuresc lucrurile) . Aseara am facut-o . Spre sfarsit pana si Andrei Marga si-a pierdut morga academica si radea cu toata gura . Domnul Avramescu , om foarte inteligent , cum se sustine aici , avea un mare si puternic argument : ” nu va pricepeti , sunteti zero , eu am studiat problema … am absolvit […], eeeeee!!!” (chiar a rostit acel „eeeeeeee!!!”) . Ingrozitor . O persoana cultivata nu e neaparat inteligenta , iar domnul Avramescu e dovada vie a asertiunii mele .
  –––––––
  In alta ordine de idei , am avut astazi o mica disputa politica cu cel mai bun prieten al meu (PDL-ist , nu simplu membru , ci chiar in conducerea organizatiei judetene) . I-am reprosat lui Traian Basescu diferenta intre vorba si fapta , legandu-ma de discursul prezidential anticoruptie versus realitate (flota , casa din Mihaileanu , casa Ioanei Basescu , Ridzi , Udrea , baietii destepti , etc. , etc.) . Si , ca proba finala , i-am zis : „parca voi nu susotiti pe la colturi despre ce face … ” (si am dat numele liderului judetean PDL , persoana foarte importanta la nivel national – chiar foarte importanta , nu spun cine , ca sa nu-i creez probleme prietenului meu ; desi poate sunt paranoic acum) . Raspunsul acestuia m-a stupefiat : „tu crezi ca noi barfim ceva pe la colturi ? Parca poti sa stii cu cine vorbesti ? Ne ferim unul de altul de n-ai idee” . Si eu , care credeam ca a-ti barfi seful e una dintre marile bucurii ale oricarui subaltern . Mi-am dat seama ce aer irespirabil poate fi pe acolo .
  Am aflat insa si o veste buna cu ocazia discutiei de azi . In PDL , cel putin la nivelul ierarhic la care se afla prietenul meu , se cam stie ca rezultatul alegerilor din toamna le va fi defavorabil . Dar , citandu-l pe acelasi , „cautam solutii ” ! Si mi-a zambit larg . Aha , m-am gandit .
  –––––-
  Dom’le , nu-mi pot scoate asta din cap : Basescu a inceput cu intelectuali ca Plesu si a ajuns la Avramescu . Sic transit gloria … !

 25. 27 Aya octombrie 8, 2009 la 9:46 pm

  @

  Mihnea Georgescu

  DUPA CE CITESTI, ITI MAI PASTREZI STAREA DE EXTAZ?

  Esti de-a dreptul extaziat in fata lui Catalin Avramescu, afirmand ca este”filozof la baza”.
  Si ce a construit pe acea baza?
  Desigur, „meritoriile” teste la care ma voi referi mai departe.

  (A propos de „baza”- realizez ca tu intelegi prin asta diploma universitara.
  Iti dau doua exemple.
  Elena Udrea este , „la baza”, jurist, in sensul ca are o diploma care atesta ca a absolvit Dreptul.
  Cunostintele juridice ale Elenei Udrea- ca sa nu mai discutam de capacitatea reala de a folosi astfel de eventuale cunostinte- echivaleaza cu capacitatea mea fizica – am 1,64 m si 50 kg- de a ridica 100 kg.

  Boc este, cica, profesor de Drept constitutional.
  Nu stiu cine a scris acele carti pe care se afla numele lui, dar, din cate se observa foarte usor in practica de zi cu zi, capacitatea lui de a intelege Constitutia tinde catre zero.)

  Iti dau cateva mostre de gandire din textele publicate de Catalin Avramescu.
  Apoi, te voi ruga sa iti raspunzi singur la intrebarea: corespund tipului de personaj pe care l-ai „descris” atat de entuziast?

  Iata cum trateaza Catalin Avramescu, Franta- o mare civilizatie, o putere europeana, o veche democratie si un aliat traditional al Romaniei.

  Intr-un articol publicat in 19 septembrie 2006, cu tiitlul “Clubul dictatorilor”- “dedicat” Summit-ului francofoniei, desfasurat la Bucuresti- autorul ii rezerva Frantei doua fraze- nimic mai mult- in care este tratata cat se poate de jenant.
  Astfel, dupa formularea “docta”- evident, fara argumente- legata de “influenta dezastruoasa a Frantei”, face o afirmatie absolut jignitoare (citez):”administratia (…) franceza a fost incapabila sa creeze institutii juridice, educationale si politice (…)”.

  (Se observa foarte usor ca legat de Franta, este vorba despre registrul basescian, doar limbajul fiind diferit).

  Iata ce scria Catalin Avramescu in 3 aprilie 2007, in textul intitulat, scurt si la obiect:

  ” JOS CONSTITUTIA!”.
  Citez: “In orice tara civilizata, Constitutia e un text respectat (…) In Romania (…) a devenit cirpa de sters (…) actuala Constitutie trebuie abolita printr-un referendum (…) lipsa unei Constitutii scrise nu inseamna ca tara va deveni una a faradelegii (…) o Constitutie scrisa nu garanteaza nimic”.

  (Catalin Avramescu are dreptate cand afirma ca in tarile civilizate Constitutia e un text respectat.
  Are dreptate si cand spune ca in Romania a devenit ” o carpa de sters” uitand sa mentioneze ca asa o trateaza seful sau, Traian Basescu.
  Partea referitoare la inutilitatea acesteia arata foarte clar de ce a fost “selectat” Catalin Avramescu, de catre T.B., sa-i fie consilier: de ce sa se mai incurce cu “o carpa de sters” cand poate sa o desfiinteze total, printr-un referendum!)

  “LASATI-I SA SE ZVARCOLESCA!”
  este titlul unui text scris de Catalin Avramescu si publicat in 24 octombrie 2006.
  In continut se regasesc idei cumplite, autorul sustinand aproape explicit ca bolnavii trebuie selectati, nicidecum acceptat ca toti sa beneficieze de servicii medicale.
  Ar trebui inlaturati de la asistenta medicala, sugereaza el, bolnavul care (citez)” horcaie ca vrea o radiografie” sau cel pe care (citez)” il doare ficatul” sau femeia (citez) “grasa” pe care (citez) ” o supara inima” sau cel care se (citez) “scarpina de zor pentru ca a luat o boala de piele”.

  “CUM IESIM DIN UNIUNEA EUROPEANA”
  este titlul textului publicat de Catalin Avramescu, A DOUA ZI (2 ianuarie 2007!) dupa ce Romania a fost admisa in Uniunea Europeana:

  (Nu, nu e halucinatie, este chiar gandirea lui Catalin Avramescu.)

  Iata ce scrie,printre altele, autorul: “(…) sederea Romaniei in Uniunea Europeana nu are cum sa fie permanenta (…)Romania avea alternativa la aderarea la UE (?!?!? n.A) (…)”.
  Iata ce exemplu demne de urmat da (dar si ce asocieri face, legat de Romania).
  Citez:” (…) insulele Feroe au refuzat sa adere (…) Groenlanda s-a retras din aceeasi Uniune”.
  Aici, tot ce era de spus, s-a spus!

  In final, te intreb: tu pe ce lume traiesti?

 26. 28 Aya octombrie 8, 2009 la 10:03 pm

  @

  Draghi

  Dupa prestatia de aseara, Catalin Avramescu poate sa se duca la circ.

  Cat despre solda: eu cred ca ii poate spune adio macar pe luna asta.
  Oricum, daca as fi in locul „platitorului de solda” pentru impricinat, i-as aplica, in cel mai fericit caz, „amenda” inventata de penibilul Boc – „jumate fara plata”.
  Si as fi generoasa!

 27. 29 Adi octombrie 8, 2009 la 10:09 pm

  @ Aya

  „lipsa unei Constitutii scrise nu inseamna ca tara va deveni una a faradelegii ”
  ––––––
  Aici are dreptate , Marea Britanie e un exemplu . In rest , omul e evident „original” .

  Parca mai are un articol in care indeamna oamenii sa puna mana pe arme ca sa apere regimul . Daca nu ma insel , pentru texte de-astea a fost dat afara de la Cotidianul si i-a gasit Basescu un loc la Cotroceni .

 28. 30 Aya octombrie 8, 2009 la 11:17 pm

  @

  Adi

  Anglia este o tara minunata din toate punctele de vedere dar- mai in gluma, mai in serios- ceea ce se potriveste perfect in acel spatiu (si functioneaza fara cusur) da peste cap totul „on the continent”- cum definesc, scurt, „restul Europei”.

  Sunt cat se poate de sugestive cuvintele prin care Arthur Koestler isi incepe volumul „Reflectii asupra streangului” (Reflections on hanging, in original):
  „Marea Britanie este acea tara ciudata din Europa in care masinile circula pe stanga, unitatile de masura sunt degetul si yardul”.

 29. 31 Aya octombrie 8, 2009 la 11:52 pm

  @

  Adi

  Ai dreptate, Catalin Avramescu a publicat un text cel putin iresponsabil in 17 aprilie 2007, sub titlul „La arme, cetateni!”.
  Incerca sa justifice necesitatea detinerii si folosirii armelor de catre romani uzand de un argument ciudat- care este in acelasi timp si concluzie, la care ajunge pe o logica precum funia in sac: anume ca ar trebui sa le foloseasca pentru a se apara de guvern si, cumva, impotriva acestuia!

  Sigur ca, atunci cand a aparut acel text demential, din punctul meu de vedere, la Palatul Victoria se afla un guvern (referirea la comunisti este o „punte psihologica” evidenta pentru sugestie) care nu era acceptabil pentru onor’ Catalin Avramescu.
  Intrebarea mea este: si acum ar mai sustine acea idee?
  Ar mai incheia si acum, cand (inca, pentru cateva zile) in acelasi Palat Victoria se afla un guvern condus de jalnicul Boc, un text prin (citez):
  „Aux armes, citoyens!”?

 30. 32 Parmalat octombrie 8, 2009 la 11:53 pm

  http://www.cotidianul.ro/cum_se_joaca_puterea_si_opozitia_cu_pensiile_in_parlament_psd_si_pnl_baga_legea_la_dezbateri_nu_in_asumare-100420.html

  Bravoooooooooooooo!!!!!!!!!!!! Victorie mare de tot!!!!!!!!!!!! Vrem ca legea pensiilor sa fie facuta de Parlament!
  Este o victorie mare de tot, preluam initiativa!!!

 31. 33 Pali octombrie 9, 2009 la 8:26 am

  Muzeul hartilor …da…este foarte frumos.Asa poate un om de stat sa lase o „urma”in evolutia lui ….

  dar sa nu fim rai da ce Golden Slitz sau Ciresica nu intra si ei in istorie…sau debilul de C Avramescu.Nu ne mai miram de nimic stimate Domnule A Nastase,…Bogdan Olteanu la BNR.Chiar ca,vine sfirsitul lumii daca acest infumurat si un zero dupa parerea mea si pe plan politic nu numai in mediul economic a putut sa ajunga Vice la BNR in detrimentul lu Daniel Daianu un AS in domeniu.Nu am vazut nici un comentariu favorabil la adresa acestui individ care da mina cu Doamne stind pe scaun si intinzindu -se peste masa ca Base’ de exemplu.Intreba cineva mai sus unde poate ajunge un om rau care are pile…vezi cazul Avramescu,…si unde poate ajunge un papagal politruc ca,Bogdan Olteanu doar pentru faptul ca,are carnet de partid.Am ajuns mai rau ca inainte de ’89 cand tatal meu era retinut de securitatea din Tg Mures intr-un birou fara geamuri cu pasaportul pe masa pregatit sa plece cu o echipa in R A Siriana iar echipa lui astepta la Otopeni sa vada daca mai pleaca sau nu ?!si nu au putut pleca pina tatal meu nu a semnat ca intra in PCR fiind santajat si amenintat ca familia ramas in tara va avea de suferit daca face tara de rusine.A si facut-o prin combinatul de la Banyas,cel de la Krivoi-Rog,Haldya India, constructiile TMUCB ului din Irak,Egypt,Jordania,Pakistan, Anglia sistemele de apa grea de la Cernavoda etc… iar acum are o pensi de 1000 de ron si Bogdan Olteanu Vice la BNR.Ma surprinde totusi atitudinea de foarte tacut si umil al lui Mugur Isarescu,il stiam mai vertical …poate si la el a ajuns virusul pentru un fotoliu caldut CIOCUL MIC ??? Trist,….EX AMICITIA PAX ?!

 32. 34 blogideologic octombrie 9, 2009 la 1:31 pm

  @ Pali spune: +iar acum are o pensie de 1000 de ron+
  Am ascultat aseară, pe Europa FM, un interviu despre pensiile speciale. La un moment dat, politicianul (parcă era domnul Victor Ponta) spunea că România este obligată să plătească un miliard de euro pe ani pentru pensiile speciale (şi spunea că nu se referă la pensiile parlamentarilor). Este credibil ?

 33. 35 blogideologic octombrie 9, 2009 la 2:24 pm

  @ Pali
  „un miliard de euro pe an pentru pensiile speciale”, nu „pe ani” :-).

 34. 36 Provincialul octombrie 9, 2009 la 5:40 pm

  Ei, domnule Nastase, vad ca am NIMERIT peste ADEVAR, altfel postarea mea nu ramanea atarnata acolo din data de 8.09.09.
  Ce sa fac domnule Nastase?
  Nu pot spune numai lucruri placute.

  Nepublicand postarea, mi-ati confirmat ca am avut dreptate.

  Sa va fie de bine domnule Nastase.
  In fond va alegeti ce consilieri va „plac”, dar nu uitati un lucru – fiecare pasare pe limba ei piere.

  Santate si „succesuri” domnule Nastase, vorba domnisoarei EBA.


 1. 1 Jos Băsescu! Oprescu – blat cu Băsescu? « Mihnea Georgescu Trackback pe octombrie 7, 2009 la 9:49 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: