O carte, doua obiective

Elena Udrea, in incercarea de a discredita o comisie ce functioneaza in virtutea legii, a afirmat urmatoarele: Este evident, in aceste conditii, ca regulamentul Comisiei Vanghelie nu este nici pe departe cel votat de Camera Deputatilor, ci este ‘Tratatul de dezinformare’ al lui Vladimir Volkoff, in care se spune: „Discreditati tot ceea ce merge bine in tara, implicati conducatorii in actiuni ilegale, subminati-le reputatia, supuneti-i dispretului, raspanditi discordia intre cetateni, intaratati-i pe tineri contra batranilor, ridiculizati traditiile”. Merita remarcata osteneala doamnei ministru in a cita o coperta de Sun Tzu mai degraba decat cartea lui Vladimir Volkoff – dupa cum se poate vedea la Lilick – http://lilick-auftakt.blogspot.com/2009/08/nutzi-o-cititoare-de-coperti.html.

Printre multe altele, Toma d’Aquino a ramas in istorie cu dictonul Timeo hominem unius libri. In alte cuvinte, “ma tem de omul unei singure carti”. Evident, sensul principal este ca intelectualul trebuie sa caute intotdeauna nuante, fara a se lasa sedus de o singura perspectiva sau de un singur text. Totusi, urmarind conferinta de presa a doamnei ministru, am ajuns la concluzia ca exista si alte sensuri, mai precise, ale acestei propozitii. Trebuie sa ne temem de oamenii unei singure carti pentru ca acestia ar putea gasi, in acelasi loc, justificarea pentru un atac politic si material didactic pentru un program prezidential.

Elena Udrea nu face decat sa se foloseasca de programul politic din 2004-2009 al lui Traian Basescu pentru a-si decredibiliza anchetatorii. Ce era ridicat la rang de responsabilitate fata de tara in acel moment este coborat acum la nivel de josnicie politizata. Cititi din nou textul invocat, cititi-l rar si amintiti-va cum a pus in practica mentorul doamnei Udrea toate aceste sfaturi: 

Discreditati tot ceea ce merge bine in tara

Implicati conducatorii in actiuni ilegale

Subminati-le reputatia, supuneti-i dispretului

Raspanditi discordia intre cetateni, intaratati-i pe tineri contra batranilor

Ridiculizati traditiile.

Guvernarea care s-a incheiat in 2004 –  recunoscuta, in general, drept una de succes – a fost etichetata drept “corupta”. Reputatia liderilor sai – si a mea in primul rand – au devenit, si au ramas pana astazi, o tinta fundamentala, dupa cum se scria, si recent, in instructiunile de mesaj public al PDL. Stimularea discordiei intre diferitele grupuri sociale a fost o tactica de o constanta teribila, de la pensionari “puturosi” vs cetateni productivi, pana la profesori vs militari (va mai amintiti discutiile de lunile trecute despre grilele de salarizare?), filosofi vs tinichigii, judecatori vs restul lumii, sau angajatii la stat, demonizati chiar in aceste zile fata de cei din companiile private. Iar in loc de traditii, cititi reguli de orice fel, de la Constitutie si pana la orice fel de cutuma ( recunoscuta sau nu de Roberta Anastase) si  conditionata doar de bunul simt.

Fara indoiala, demersul pe care il citez pare a avea sanse de reusita, cel putin la nivel comunicational. Discutia, pentru moment, nu se mai invarte in jurul faptelor neclarificate ale ministrului Udrea, ci in jurul “nedreptatilor” la care aceasta este supusa. Totusi, problema cu oamenii ce folosesc o singura carte pentru toate scopurile lor politice este ca tind sa se repete. Iar repetitia este mama invatarii pentru oricine, mai ales pentru alegatorii care vor decide in curand viitorul doamnei ministru dar si al domnului presedinte. Personal, nu ma astept ca decizia sa fie prea dificila.

P.S. Profitand de deschiderea oficiala a sezonului, se pare ca un deputat PDL a depus o plangere penala impotriva guvernului condus de mine intre 2000 si 2004. Probabil ca era normal ca cineva sa incerce sa distraga atentia presei de la diferitele probleme portocalii. Sunt curios daca va functiona si de data asta. Eu, oricum, ii voi face o actiune penala pentru denunt calomnios. Si asa voi proceda, de acum,  cu toti mincinosii electorali.

69 Responses to “O carte, doua obiective”


 1. 1 Iliescu august 18, 2009 la 6:25 pm

  Domnule NASTASE,

  Este foarte ciudat pentru mine de ce oare taceti? De ce nu mai aveti timp de cei care incearca sa comunice cu dvs? De ce nu vreti sa observat ca PSD-ul nu are candidat la Presedentie? De ce…, de ce si iar de ce? Sunt multe de ce-uri, care ar putea sa le rosteasca oamenii care mai au demnitate si care chiar nu vor sa paraseasca aceasta tara. Eu sincer inca mai am incredere ca Politicianul Adrian Nastase va renaste si v-a incerca sa aduca PSD-ul la valoarea lui adevarata. Poate si alti cititori se vor intreba cum ar trebui sa arate PSD-ul? Va spune un membru simplu, fara Gioana, fara Dragnea, fara Ilie Sarbu, fara Vanghelie, fara Hrebe, fara Micul “Titulescu” si fara Cosmin Gusa. De ce fara acesti indivizi? Pentru ca acestia pe linga faptul ca sunt slabi pregatiti sunt si lasi si tradatori. Oare mai este mult pana departe? Eu cred ca dupa ce vom pierde alegerile Prezidentiale cu acest candidat nesemnificativ (Gioana) atunci ne vom trezi si scosi de la guvernare si fara lideri nationali care sa aiba credibilitate. Doamne ajuta, ca poate asa se va purifica acest partid si poate multimea de membri simpli vor observa ca ne chinuim din 2005 in coace cu o conducere foarte slaba si ineficienta. Cum credeti ca unul ca DRAGNEA se poate prezenta in fata electoratului cu cel putin o facultate facuta la stat si cu chinuiala din partea parintilor care s-au straduit sa-i tina in facultate si vine acest individ si ne da lectii cand el termina facultati la Universitati neacreditate si sustinute de el si clica lui. Fratilor credeti ca-l puteti vota pe acest individ sa ajunga mare smecher si sa ne reprezinte impreuna cu Dna. lui BOMBONICA( nu va speriati asa a fost botezata de parinti ei).
  Dragi colegi de partid hai sa ne trezim si sa votam in fruntea noastra un nume cu rezonanta si care impreuna cu consoarta lui sa ne poata reprezenta cu demnitate in orice diplomatie internationala.

 2. 2 Bibliotecaru august 18, 2009 la 6:30 pm

  @ Adrian Năstase

  Aş vrea să vă adresez o întrebare, cred eu, foarte grea.

  Dincolo de ce spune doamna Udrea şi de citatele din cărţi, aş vrea să-mi spuneţi, în calitate de om al legilor şi profesor de drept, ce riscă un cetăţean al României dacă încălcă Constituţia României sau încalcă cu bună ştiinţă Regulamentul Camerei Deputaţilor? Lumea înţelege cu uşurinţă încălcarea Codului Penal şi a Codului Civil, mai ales pentru că acolo este clar, faci cutare lucru, ai următoarea pedeapsă. Ce se întâmplă când sunt încălcate legi care nu au prevăzute pedepse de tipul celor privative de liberate între 2 şi 5 ani?

  În România ultimului timp a apărut un nou fenomen. Diferiţi cetăţeni ai României aleg să nu respecte legea pentru că ei au „credinţa” că legea n-ar fi constituţională sau că nu contează dacă nu o respectă pentru că nu te trage nimeni la răspundere… (şi aici nu mă refer neapărat la doamna Udrea, televiziunile au fost pline de astfel de exemple).

 3. 3 Metaverse august 18, 2009 la 6:38 pm

  Nu e rau! Dl. Nastase se ia la intrecere in eruditie cu d-na Elena Udrea. Nimic mai firesc decat spiritul concurential (si intre politicieni) in capitalismul apostolic romanesc (fost de cumetrie).

 4. 4 octaaa august 18, 2009 la 7:13 pm

  Aveti dreptate in ce scrieti.

  Insa eu incerc sa vad si partea buna a celor petrecute in jurul Elenei Udrea.
  Si pentru asta, pornesc de la premisa ca inca 5 ani de mandat basescu ar fi cumpliti pentru Romania. Inca 5 ani de mandat basescu i-ar da puteri sporite si tupeu nemarginit Eleni Udrea. Aici cred ca sintem cu totii de acord.
  Pai atunci, nu e mai bine ca Elena Udrea sa arate caracterul intergii opinii publice? Nesimtirea, sfidarea poporului si a institutiilor statului, tupeul, obraznicia, etc? Cu conditia ca ca ea , impreuna cu mentorul ei sa paraseasca scena politica peste cateva luni ?

  De ce zic asta? Pentru ca sesisez ca aceasta Elena Udrea ii face rau dpdv electoral atat lui basescu, cat si PD-ului. Pentru ca din ce in ce mai multa lume s-a saturat de politicieni precum Elena Udrea.
  Ori asta l va costa electoral cu pierderea fotoliului de la Cotroceni pe Traian Basescu si inclusiv pe ea cu fotoliul de minsitru. Poate chiar mai mult.

  Asa ca, poate ca fiecare rau e spre bine 🙂

 5. 5 crăciun viorel august 18, 2009 la 7:18 pm

  Mascarada stelelor căzătoare ( căzăturile ) guvernamentale … ne dezvăluie noi faţete ale comportamentului majoretelor prezidenţiale , lovite de morbul delirului de grandoare . PSD şi-a asumat o grea sarcină de a căra pietrele de moară ale maşinii de război democrat-liberale împotriva tuturor . Soldăţeii de plumb , în slugărnicia lor , se sacrifică pe altarul Idolului lor fără flotă , venit cu bărcuţa la Cotroceni ! Suntem cu ochii pe ei până la dispariţia în ceaţă !

 6. 6 octaaa august 18, 2009 la 7:22 pm

  Sesisez si eu luptele astea date intre paturile sociale. Iscate bineinteles de catre clasa politica, cu basescu in frunte.

  Insa adevarul e ca asemenea lupte sociele se dau de mult timp. Uneori au fost lupte sangeroase, nu doar lupte reci. Evenimentele din Piata Universitatii sint relativ recente. Iar in anii comunismului mereu a fost o tensiune de lupta de clasa, care de multe ori a lasat victime.

  Insa, si eu constat ca acum se incearca o invrajbire(si nu e deloc benefica) a salariatilor din sistemul public cu cei din sistemul privat. De fapt invers.
  Dar poate-poate asta dovedeste ca acum s-a instalat capitalismul 🙂

 7. 7 Harabula august 18, 2009 la 7:50 pm

  Politicienii romani nu prea exceleaza prin cultura generala. Hrebenciuc, Vanghelie, Oprisan, Mazare nu prea zabovesc printre carti. Nici Basescu nu se prea omoara cu lectura.
  Domnul Nastase face parte dintre exceptiile placute.

  Totusi, desi domnia sa ocupa o pozitie inalta pe scara socila, nu cred ca intelege sensul fenomenelor.
  Democratia deabia se construieste in tara noastra. Pana in 2004 in mentalitatea publica functiona inertia comunista. Institutiile statului mai beneficiau de autoritatea vechiului regim. Societatea nu abuza de libertate.
  Odata cu venirea la putere a lui Basescu, institutiile statului au fost puse in discutie. Conflictele se datoreaza faptului ca fiecare institutie isi cauta locul intr-o societate democratica.

  1.Conflictul intre Presdentie si Parlament. Constututia a fost testata pana la limitele ei. Dupa cum bine stiti, s-a ajuns la incercarea de suspendare a presedintelui, legi returnate, apelarea la Curtea Constitutionala. Probabil ca va trebui schimbata Constitutia in unele privinte.
  2. Conflictul intre Presedentie si Guvern. Pentru prima data cele doua institutii au avut culori politice diferite. Au fost probleme la numirea si destituirea unor ministri.
  3.Conflictul dintre Guvern si Parlament. Guvernul Tariceanu avea minoritate in Parlament. PSD facea opozitie miluita. Paarlamentul lucra dupa o logica absurda (50% marire de salariu la profesori.
  4.Conflicte intre Justitie si Guvern, Justitie si Presedinte, Justitie si Parlament.
  5. Conflicte intre puterea locala si cea centrala. Lupta pentru descentralizare.
  6.Conflictul dintre presa si politicieni
  7.Cel mai puternic conflict este intre cetateni si institutiile statului.

  Toate aceste disput s-au datorat faptului ca lege a fost fortata la limita, ficare dorindu-si mai multa putere.
  Revolutia inca nu s-a terminat. Cetatenii imca n-au invatat ca ei sunt puterea. Incearca sa salveze tot impotriva legii.
  Altfel cum v-ati explica incalcare legii chiar de zeci de politisti de la Pitesti, Constanta Iasi, etc.? Sau obtinerea a zecilor de mii de diplome false la Alexandria?

  Pentru toate acestea nu este vinovat Basescu. Sunt pasi inevitabil in procesul de construire a unei societati democratice.
  Desigur veti putea intreba de ce toate astea se intampla la noi si nu si in Polonia, de exemplu. Raspuns: se intampla si acolo dar la scara mai mica. Si apoi Polonia, Cehoslovacia, Ungaria au luptat pentru democratie inca din timpul comunismului.

  Se pare ca d-l Nastase este avid de liniste. Il asigur ca nu va mai fi repede liniste in Romania.Nelinistea este starea naturala a democratiei si libertatii.

 8. 8 gheorghe august 18, 2009 la 7:58 pm

  Domnule Nastase,

  departe de mine dorinta de a proteja furiosii volanului, insa, modul de functionare a actualelor detectoare radar prezinta o anomalie juridica care trebuie rectificata :

  1.Este stabilit faptul ca orice sistem electric, electronic, informatic, ca el este civil, militar sau spatial este susceptibil de „eroare pasagera”, generata de conditiile interne sau externe la un moment dat.

  2.In aceste conditii, acest sistem radar, care poate duce chiar la inculparea penala a celui controlat, trebuie sa probeze indubitabil ca in momentul masurarii vitezei el functiona in parametri optimi.

  3.Faptul ca acest sistem radar este controlat periodic nu prezinta nici un fel de garantie pentru functionarea in parametrii la un moment dat, pentru a reduce posibilitatea erorilor pasagere sistemul trebuie testat ( ca orice sistem vital ) atit la punerea lui in functiune cit si inainte de inchiderea lui.

  4.In acest sens, pentru eliminarea erorilor pasagere, acest sistem trebuie sa indice in clar operatorului ca el functioneaza in parametri la momentul constatarii vitezei, din motive economIce aceasta functiune nu a fost prevazuta la constructia actualele sisteme radar.

 9. 9 Bogdan august 18, 2009 la 8:06 pm

  Cu tot respectul pe care il am fata de dl Nastase, au existat serioase semne de intrebare fata de corectitudinea morala a guvernarii 2000-2004, insa, in mod cert, tara a fost guvernata [relativ] bine si a fost repusa practic pe drumul cresterii economice, similar cu ceea ce au facut guvernarile Bush Snr in ’98-02 si John Major ’02-07, care, la rindul lor, au pavat succesul guvernarilor ulterioare.
  Pericolul ce ne paste acum este insa unul foarte mare, similar cu haosul anilor ’20-’30, cind exact discipoli ai unei singuri carti (foarte buna remarca), sau unei singuri idei, au impins lumea aproape de colaps, si aici vorbesc de Hitler, Mussolini, Stalin, Robles (in Spania) sau Calles (Mexic) si, evident, acolitii lor. Asmutirea aceasta a unora contra altora, statistic venind majoritar din partea suporterilor lui Basescu (dar nu am putea ignora nici uscaturile din padurile celorlalte partide), ne poate duce la o tragedie. Nicicind nu a fost mai oportuna expresia „somnul ratiunii naste monstri”. Nicind nu am avut mai multa nevoie de elite si lideri rationali, sau de noi insine, pentru a fi mai moderati, mai civilizati, mai toleranti, dar radicali in atitudine fata de orice fel de exces. Incepind cu Noiembrie.
  Si atentie, va fi pe viata si pe moarte, caci locatarul nu-si permite sa cada.

 10. 10 Maximmouse august 18, 2009 la 8:14 pm

  @Stimate Domnule Prim Ministru,

  Marturisesc ca am vazut declaratia duduii nu chiar de la inceput, am picat pe ceva Volkoff si pe urma incepe sa decline niste principii….ma gandeam :ce dracu, incep sa-si recite strategiile la televizor….urmaresc in continuare si deduc ca astea erau ale membrilor comisiei parlamentare…Hmmm Mi-am spus , urmarind cu interes, cand incepe sa-i faca de comunisti si tortionari…in fine, nu o mai lungesc, eu nu cred ca a citit o carte….n-a citit!Vazand cum se iau acuma diplomele, am chiar convingerea ca nici minimumul necesar pentru diploma nu l-a citit.

  Discursul insa trebuie ca are un „tata”! Pe ala as vrea sa-l stiu! Nu stiu de ce imi aminteste de productiile comisiei cotroceniste pentru condamnarea comunismului…

  Cred ca deja este momentul ca pentru ca asa ceva sa nu se mai intample ,sa se afle intai cine a inregistrat.Pana atunci, comisia isi va vedea batraneste de treaba….datele incep sa soseasca…NU EXISTA LUCRU ASCUNS CARE SA NU IASA LA ARATARE! duduie…daca ai fi citit Biblia , poate ca alta era soarta ta acuma….:)

  Vedeti si Biblia este o singura carte….:)

  cu stima, :)Maxi!

  P.S. Evident , denunt calomnios…chiar ma intrebam de ce un jurist nu taxeaza toate mizeriile astea care i se pun in carca….ia fiti atent cum infractorii astia de la pdl sunt cei mai buni prieteni cu procurorii…..:)Hop, tzop, plangerea penala…pai daca este asa, atunci hai pe limba voastra !:), sa nu mai mizeze pe lipsa de chef a omului normal de a se tari prin judecati.Lasati comoditatea la o parte si actionati, daca pot sa-mi permit sa va dau un sfat.

 11. 11 violet august 18, 2009 la 8:56 pm

  Domnule Nastase,

  O vorba din popor zice:” mai bine mai tarziu decat niciodata!”. Succes, deci!

 12. 12 Daniel august 18, 2009 la 8:56 pm

  Se putea si mai rau: sa spuna ca citeaza din programul Aliantei.

 13. 13 schroder august 18, 2009 la 9:22 pm

  @Nastase -Si asa voi proceda, de acum, cu toti mincinosii electorali.
  intr-un sfarsit v-ati trezit, niciodata nu-i prea tarziu si totusi..ar fi trebuit sa faceti asta in 2004! d-le Nastase intr-o polemica raspundeti cat are nevoie sa auda publicul, nu adversarul! adica mai pe scurt; le este teama de dvs si incearca sa va tina ocupat prin DNA-uri si alte prosti sa nu aveti t sa va pregatiti de atac! sunteti mai bun ca ei si asta ii oftica la nebunie! cam asta pateste saracu Radu Mazare acum…cred ca a cam deranjat pe cineva pe sus pe acolo prin alianta ca vad ca nici bunul si iubitul lui asa ziz prieten Johana nu ii ia apararea! l-a lasat prada miseilor care ataca miseleste, ca si el dealtfel….:)

 14. 14 ADI august 18, 2009 la 9:24 pm

  Corec ceea ce afirmati.
  Nu uitati sa citit si postarea mea TRAIAN BASESCU,EMIL BLO SI PASTELE CAILOR,EXCLUSIV PE
  http://melicovici.blogspot.com

 15. 15 Karakas august 18, 2009 la 9:41 pm

  Mai mira cineva patima isteroida cu care o apara portocalii pe Elena Udrea? Acum citeva zile Videanu reclama activitatea Comisiei de ancheta a Parlamenutlui ca un „abuz fără precedent… o practică a anilor ’50, a comisarilor poporului…” Cind lui AN i se trasau pe banda rulanta procese cu mii de martori si cind era purtat prin tot felul de comisii nu mai era „abuz” si „practica a anilor ’50”. Aia se numea democratie.

  Pai sa o sfatuim si noi pe Elena Udrea sa isi arate „barbatia” si sa se prezinte la Comisie, DNA si instanta daca este cazul, asa cum Seful ei ii sugerea lui AN. Chiar daca nu este vinovata de ce a fost acuzata, nu trebuie sa fie „scutita” de tratament egal.

 16. 16 ElZap august 18, 2009 la 9:43 pm

  Nu cred ca e vorba de Volkoff, dar nici depre Sun Tzu nu e vorba.

 17. 17 ADRIAN C august 18, 2009 la 9:52 pm

  Ma tem ca nu aveti atata capacitate pentru ceea ce va propuneti caci mincinosii electorali sunt mult prea multi, inclusiv in partidul dvs (contra caruia am fost si voi ramane perpetuu in ciuda faptului ca pot avea stima pentru multi dintre membrii sai).

  Cum comentati culmea tupeului basescian de a-i arunca acele vorbe lui Varujan Vosganian legate de suspendarea legii cu salariile profesorilor?
  Demagogie extrem de scarboasa avand in vedere ca de cand a expirat suspendarea nu s-a intamplat nimic care sa justifice o astfel de pozitie acuzatoare! Vreau sa zic ca nu s-a ofuscat prezidentul pana acum in asa fel incat sa-i spuna pseudopremierului ca are de pus in aplicare legea pe care liberalii au spus din timp si realist ca nu e posibil sa se aplice.
  Asadar mincinosii electorali tropaie din greu. Cu o viteza de circa 20 – 25 mii euro pe cap de repatriat votant.

  Sper ca nu veti rata comentariul pe care vi l-am solicitat … in ciuda faptului ca am ajuns la blogul dvs prin alta cautare caci nu mai obisnuiesc sa frecventez bloguri.
  Trebuie sa fiu sincer si sa spun ca regret cumva ca am votat impotriva dvs si prin urmare, inevitabil pentru Basescu. Asa cum am simtit ca mi se usuca mana cand a trebuit sa votez cu dl Iliescu caci Vadim nu se putea. Regret ca mincinosii electorali ajung intotdeauna in pozitii finaliste … asadar daca ii dati in judecata poate le mai consumati din timpul necesar inevitabilelor (pentru noi) victorii ale lor.
  Cele bune,
  Adrian

 18. 18 ADRIAN C august 18, 2009 la 9:54 pm

  PS: scriind repede si fara sa verific, se pare ca am scapat niste formulari usor iesite din gramatica … scuze

 19. 19 Augustin august 18, 2009 la 10:44 pm

  @ Metaverse
  Nu ca m-as fi asteptat la prea mult din partea ta, dar parca aberatia ta cu „Dl. Nastase se ia la intrecere in eruditie cu d-na Elena Udrea” imi depaseste orice asteptari. Pai cred ca E.U. pierde la scor o asemenea intrecere cu majoritatea celor de pe acest blog. (Evident, nu te includ aici si pe tine). Poate doar daca s-ar lua la intrecere cu presedintele Norvegiei …

 20. 20 Plano august 19, 2009 la 12:58 am

  Daca PSD mai tace mult si nu cere demiterea ministresei Elena Udrea pentru sfidarea Parlamentului Romaniei, incalcand demential si tupeistic Constitutia si legea raspunderii ministeriale(Cica …auzi… Comisia nu cerceteaza activitatea ministrului ci pe cea a ministerului), atunci isi asuma solidar raspunderea in fata electoratului pentru derapajele nedemocrate ale partenerului de guvernare.
  Intr-o tara asezata democratic, astazi, Ministrul Udrea Elena era deja demis de Premier pentru ca si-a permis sa incite la nesupunere fata de Parlament prin declaratiile grave rostite, ţăţeşte, pe un post de televiziune.

  Presedintele Consiliului National al PSD nu poate sa se apere ca nu are putere de decide in Partid.

  Geoana va deconta sovaiala la alegerile din toamna.

 21. 21 Parmalat august 19, 2009 la 2:06 am

  Trebuie mers pana la capat si executata politic fara nici o mila. Si mai mult decat atat – trebuie ca in orice moment sa se faca legatura intre ea si Traian Basescu.
  Sondajele arata ca Mircea Geoana sta din ce in ce mai bine, dar trebuie atentie sporita ca sa nu mai apara ceva asemanator cu stenogramele din 2004. Basescu este in deriva, incepe sa-si piarda controlul si forteaza mana coalitiei de guvernare prin asumarea raspunderii pe acele legi.
  In orice caz, tinta noastra trebuie sa fie oprirea acelor legi pentru inca 2 luni fiindca printre ele exista si unele care ne afecteaza grav electoratul. 2 luni sa nu se miste nimic, trebuie obtinute amanari cu orice pret, negocieri, presiuni puternice in media, iar daca se ajunge la asumarea raspunderii trebuie tras de timp procedural prin toate mijloacele, chiar si lipsa de cvorum.
  Daca nu reusim in nici un fel sa amanam asumarea raspunderii guvernului pe legile respective mai avem un baraj la Curtea Consitutionala. In 4 zile toate legile trebuie sa cada la Curtea Constitutionala si vina sa fie aruncata pe Emil Boc si pe Basescu.
  Trebuie gasite solutii, este printre ultimele carti pe care Basescu le joaca inainte de campanie! Sub nici o forma nu trebuie lasat sa-si faca jocul!

 22. 22 Parmalat august 19, 2009 la 2:14 am

  2. De ce nu scoatem bugetarii in strada la un meeting anti-Basescu? Cand era Dl. Iliescu presedinte toti huliganii se adunau sa strige, acum impotriva lui Basescu de ce nu mai striga nimeni?!
  Oare nu mai sunt 40.000 de bugetari in tara asta ca sa dinamitam odata pentru totdeauna si mitul „presedintelui – jucator”? Cum este posibil ca bugetarii sa nu iasa in strada cand Basescu spune ca vrea sa lase 300.000 de oameni fara loc de munca?!

 23. 23 Sergiu august 19, 2009 la 2:17 am

  Stau si ma intreb cand vor inceta certurile astea marunte care nu duc la nimic constructiv in Romania. Eu sunt in Canada acum si am plecat anul trecut si din cauza clasei politice, care nu a reusit sa faca nimic constructiv. Am fost profesor si nu mai asteptam sa se intample nimic pozitiv in tara. Si acum, cand ma uit din cand in cand pe site-urile de stiri vad scandaluri care macina tot elanul care a mai ramas pentru realizarea unui progres economic si social cat de cat palpabil. Tot timpul am fost pe dos fata de restul lumii si am vazut asta mai ales dupa ce am ajuns aici. Peste tot in lume, in Europa, in Canada si SUA incep sa se faca investitii in diverse domenii pentru crearea de noi locuri de munca, iar in Romania guvernul se preocupa de cresterea salariilor si de gasirea banilor pentru aceasta crestere.
  Tot timpul romanii au iesit in strada pentru a cere, dar niciodata nu a fost vreo demonstratie de mare amploare in care protestatarii sa ceara pur si simplu accelerarea reformelor si a dezvoltarii economice, desi aceasta se face cu sacrificii. Coruptia uriasa a fost una din principalele cauze pentru care nu s-au realizat progrese.
  Locuiesc in Vancouver, iar ieri s-a deschis Canada Line, o noua linie pentru sistemul de transport rapid de aici. Se fac investitii uriase pentru stimularea transportului public peste tot in lume, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, numai in Romania, in loc sa se faca investitii puternice in dezvoltarea metroului si a unui sistem coerent de transport public, se fac investitii in proiecte de genul pasajului Basarabi, adica se stimuleaza circulatia masinilor, cand se stie foarte bine ce ambuteiaje iau nastere in Capitala.

  Cu greu se va realiza un progres acolo, iar apoi romanii se vor intreba de ce au ramas in urma fata de celelalte tari din Europa.

 24. 24 Sibilla august 19, 2009 la 4:43 am

  @Metaverse,
  Ma * alintasi * talica pe un alt fir… cum nu pierd niciun pliu al vreunei * frecvente *, zasai sa ma-ndur, mi-esti simpatic, uneori, no ase :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/08/19/ti-si-moja-sudbina/
  Printre randuri, tavaris, printre randuri, nush de ce, dar sunt convinsa ca gasesti, cheia, sau stiu… 😉
  Sibilla

 25. 25 Vasile, august 19, 2009 la 7:20 am

  Domnule Adrian Nastase,

  Cit de usor uitati !Asa este, Basescu a uzitat de mijloacele electorale cele mai josnice dar pe un drum pavat de numeroasele tunuri din petrol ale lui DIP, din Transporturi ale lui Mitrea, din teritoriu ale baronilor PSDisti , din mediul de afaceri protejat , Petrache,Bitner, Nicolae si lista este foarte lunga.Doamna cocosului executa doar scenarii care cred ca raman opera aceluiasi regizor.

  PS Cind veti da in judecata pe farsorii electorali aveti grija sa nu bagati in puscarie 50% din proprii membrii asi PSD.

 26. 26 sorin gyorgyfalvi august 19, 2009 la 7:52 am

  @ Adrian Nastase

  Inregistrarea de la Comisia Udrea mi-i se pare extrem de grava, dar gravitatea o vad in alta parte decit majoritatea oamenilor.

  Ginditi-va ce putere are cineva care poate lua orice fel de informatii secrete, din orice fel de institutie din tara asta.

  Daca instrumentul obtinerii informatiilor este un serviciu secret, care pune pe tava informatiile secrete unor persoane fizice pentru interesul lor privat, atunci e foarte grav.

  Daca dimpotriva, exista alte organizatii private, care reusesc sa obtina astfel de informatii… este chiar mai grav, deoarece inseamna ca serviciile secrete au rol decorativ.

  Daca trecem peste toate astea, si ne gindim ce se poate face cu stfel de metode, as da citeva exemple simple, care au legatura directa cu comisia udrea:

  – cind ai posibiliatea sa stii punctual ce anume se cauta intr-o cercetare, documentele se pot fabrica instant
  – cind trebuie sa intocmesti un dosar pentru o licitatie si ai informatii de la concurenta, poti pune pretul cu un leu mai jos
  – cum o licitatie are mai multe etape, daca ai informatii de la comisia de licitatie stii cu ce sa vii in plus ca sa obtii contractul
  – cind stii cu cine joaca aia de la DNA, avind posibilitatea sa asculti dimineata in loc de stiri discutiile private ale angajatilor DNA de la cafeaua de dimineata sau de la discutiile din comisii… inseamna ca in tara asta n-ai de ce sa te temi de nimic

  De aici si nesimtirea si atitudinea de sfidare a elenei udrea.

  Instrumentele de obtinere de informatii de care dispune, sunt ultimul lucru pe care l-ar fi dat in vileag elena udrea, si totusi a facut-o prin prezentarea casetei cu inregistrarile comisiei udrea. Aia cu.. am auzit din presa (ca si cum nu apartine de ea)… e poveste pt copii mici.

  Si daca a facut si pasul asta, inseamna ca treaba e groasa.

  Am auzit pe unii care sustin ca basescu nu va ezita sa o sacrifice si pe ea ca pe celelalte, dar de data asta nu cred ca va fi asa.

  Cred ca udrea e poate cea mai importanta piesa din angrenajul basescu, daca nu cumva e chiar persoana responsabila cu parandaratu.

 27. 27 Mihnea Georgescu august 19, 2009 la 7:58 am

  Nu vă mai lamentaţi atâta… Dumnevoastră sunteţi Cineva, prin Naştere şi Educaţie, faţă de ţăranii ăştia…

  Oricum, sfaturile de diversiune sunt tari de tot! 🙂

 28. 28 Mihnea Georgescu august 19, 2009 la 8:11 am

  Băsescu iese sigur Preşedinte, nu are contracanditaţi, dacă l-aţi lăsat pe penibilulul de MG… Dumneavoastră sunteţi de vină pentru viitoare realegere a lui Băse, că l-aţi lăsat pe MG… dar poate ne faceţi o surpriză frumoasă la Congres… Eu nu mă recunosc într-un PSD condus de MG şi Van Gelle…

 29. 29 Mihnea Georgescu august 19, 2009 la 8:17 am

  Eu pentru Dumneavoastră am intrat în PSD dar când vă văd cum îi purtaţi trena acestui bufon abject de Geoană, îmi dau seama că PSD-ul este condamnat de Istorie… cred că vă are cu ceva la mână, altfel nu-mi explic cum de îl susţineţi!

 30. 30 Harabula august 19, 2009 la 8:46 am

  „Elena Udrea, in incercarea de a discredita o comisie ce functioneaza in virtutea legii,…”
  Sa fim seriosi!
  Presedentia nu functioneaza in virtutea legii? Guvernul nu lucreaza in virtutea legii? Asta nu-l impiedica pe d-l Nastase sa incerce prin toate mijloacele sa discrediteze aceste institutii. Sa nu mai vorbim de DNA.
  Ipocrizie e numele tau, politica.

  Cineva a intentat o actiune judiciara impotriva fostului guvern Nastase. Domnul Nastase promite procese celor ce-l vor mai calomnia.
  Elena Udrea da in judecata membrii comisiei Orban.
  Toata lumea se judeca cu toata lumea. Multimea proceselor este de fapt un sindrom al copilariei democratiei.
  Cineva spunea ca orice problema a democratiei americane se reduce, pana la urma, la o problema de justitie.
  Din nefericire justitia romaneasca nu este la inaltima misiunii sale.

  Desigur Domnul Nastase face ce face toata lumea. Loveste in Udrea pentru a simti Basescu.
  Cei care procedeaza astfel nu-si dau seama cat de marunti par.

 31. 31 Nts august 19, 2009 la 8:48 am

  Prefer cartea lui RICHARD BACH, „Pescarusul Jonathan Livingston”.

  Despre care s-a scris -si la noi- in acesti termeni:

  „Este o poveste frumoasa pentru oamenii mari ce inca mai cred in povesti… dupa “Micul print”, cea mai citita parabola moderna.

  Pescarusul, care vrea sa isi depaseasca conditia, cu orice risc, este simbolul omului, ce vrea sa vada dincolo de micimea vietii, care in loc sa se tarasca, prefera sa zboare spre cer.

  Zborul este doar o metafora pentru a vorbi despre desavarsire si inaltare, spirit si creatie, limite si redefinirea lor.

  “Pescarusul Jonathan Livingston” vorbeste despre ceea ce simt, poate, multi dintre noi – greutatea de a fi ca ceilalti atunci cand anumite lucruri deosebite se nasc si prind viata inauntrul nostru. „

 32. 32 instalatorul august 19, 2009 la 8:48 am

  Ca exista oameni cu o cultura formata din gazete, asta era cunoscut. Ca au aparut oameni cu cultura telenovelistica ori manelistica – s-a intimplat si asta. La nivele cu pretentii, cultura bazata pe copertile de carti. Atentie deci la tehnoredactori, in edituri: cum si-a permis un tehnoredactor sa puna texte Sun Tzi pe o coperta ca Volkoff? Nu poate fi decit gestul unui frustrat neputincios dornic sa compromita oamenii de succes.
  Ce avem pina acum?
  1. O doamna Udrea care, fara a fi citit Sun Tzi ori Volkoff (pentru care nu ii fac pricina, sunt de fapt trei carti bune despre dezinformare aparute la noi, a lui Volkoff e una dintre ele), face totusi dezinformare poate dupa ureche (maistre, da-mi un C !): comisia condusa de dl Orban este numita de ea comisia Vanghelie, etc.
  2. Un domn Orban pentru care aceasta comisie este o palarie prea mare si care ar fi trebuit sa inteleaga ca aceasta comisie parlamentara nu e pentru trubaduri si truveri.
  3. Un membru al comisiei care joaca strimb. Chiar daca nu a facut el inregistrarea, a dirijat discutia inregistrata intr-un anume fel si a pronuntat anumite replici-cheie. Las colegilor placerea de a reasculta inregistrarea si de a banui persoana. Asta o afirm ca om care nu a avut sansa de a figura in fonoteca de aur a penelistilor din anii ’90, fiindca a avut parte de inregistrari destule, unele onorante facute chiar de o persoana care a ajuns mai tirziu vicepresedinte al senatului. Dar desigur ca vremurile in care unii politicieni ieseau la pipi fix la 30 de minute (erau casete C-60) au trecut de niste ani buni.
  – ar trebui, deci, umblat, daca se poate, la aceasta comisie, discret.
  4. Un bloger de prestigiu asupra caruia incep sa am niste indoieli. Nu fiindca a intrat primul in posesia inregistrarii cu pricina, ci fiindca respectiva inregistrare este in mod clar trecuta printr-un laborator. Pare un semn al unui inceput de colaborare.
  5. O securitate a parlamentului grav – poate total – compromisa. Este de banuit ca aceasta inregistrare nu este singura, iar intimplarea pune in evidenta ca pot fi facute inregistrari ale parlamentarilor si ca aceste inregistrari pot fi scoase in afara incintelor parlamentului. Ne dam seama ca nimeni nu stie de fapt cite si care discutii au fost inregistrate (poate si discutii ale comisiei pentru aparare) si unde au ajuns ele (poate unele la Moscova?). In mod normal, responsabilul pentru securitate al camerei deputatilor ar trebui sa se simta descalificat profesional si sa isi ofere demisia. Ar trebui facuta o noua constructie a securitatii parlamentare, poate bazata pe un mic corp de securitate independent si platit direct din bugetul parlamentului, zic si eu. Vrind-nevrind, securitatea parlamentului devine si o problema pentru dl Nastase, in calitate de vicepresedinte al camerei deputatilor.
  6. Nu stiu daca dna Udrea a incalcat legea ori morala in ceea ce priveste achizitiile publice ale ministerului sau nu, este un lucru pe care trebuie sa il afle comisia parlamentara, eu pot doar sa banuiesc. Dar mi se pare ca a incalcat legea in timpul acestei anchete parlamentare. De exemplu, ordinul dat subordonatilor de a nu se mai prezenta in fata parlamentarilor mi se pare un abuz in serviciu, fiind anticonstitutional. Chestiuni de investigat separat.
  7. Parlamentarii romani nu au evoluat inca pina la stadiul in care sa aiba si un spirit de corp parlamentar, ei continua sa se simta doar oameni ai partidelor, ajunsi si ei undeva, fiindca oriunde e mai bine decit in alta parte. Ca o paranteza, vreau sa spun ca imi place modul in care evolueaza dl Nastase si blogul sau – cu simpatizanti si cu unii dintre opozanti, care merg evident in modernitate, din ce in ce mai departe de politica definita distributionist, catre politica definita ca folosire constrinsa a puterii sociale. Inchis paranteza. Mie unuia mi se pare evident ca parlamentarii nostri – si nu doar ei, din politica romaneasca – in numar consistent, sunt inca ancorati in distributionism si nici nu prea vor sa plece de acolo.
  Vom vedea ce va mai fi.
  Fiindca nu stiu daca voi gasi timpul necesar unui comentariu separat, citeva scurte consideratii, o mica paralela intre cazurile Ridzi si Udrea. Comisia parlamentara, dupa succesul ei incontestabil in cazul Ridzi, pare a fi capatat, ca fotbalistii, ceva fumuri si ca a crezut ca lucrurile vor merge, printr-o simpla extensie, un mic hei-rup, de la sine si in cazul Udrea. Numai ca difera citeva detalii. Detalii al naibii de importante. Unul dintre ele ar putea fi pozitionarea serviciilor ori ale unor grupuri foste in servicii. In cazul Ridzi, comisia, ca si presa, a primit efectiv totul pe tava. Vreo doi colegi comentatori de pe blog care au lasat sa se inteleaga ca in trecut au aparat Romania in serviciile secrete au putut probabil aprecia stilul mestesugaresc, pe alocuri chiar filigranat (mie, ca necunoscator, asa mi s-a parut) in care Ridzi a fost executata politic intr-o operatiune limitata si incheiata cu succes deplin. Mi s-a parut ca, practic, Ridzi era „moarta” chiar de dinainte de a fi apasat tragaciul si as indrazni chiar sa zic ca la mijloc au fost niste oameni cu scoala facuta inainte de ’89, revolutia trebuie ca i-a prins macar capitani, mi s-a parut meserie adevarata acolo. Ori, cazul Udrea este departe de ceea ce a fost cazul Ridzi, e un caz cu multa munca proprie si impotriva unor forte mai mari si mai decise, iar comisia trebuia sa se fi prins de poanta asta. Nu a facut-o si a luat-o pe cocoasa (cuvint care poate fi privit si ca femininul de la cocos).

 33. 33 Maximmouse august 19, 2009 la 9:03 am

  @Sergiu!

  Dom ‘ Profesor, te rog , mai usor cu metroul ca n-am de gand sa-mi vad cartierul bransat la sistemul infractional…Si apoi, iti dorim succes in Canada si….Vanatoare Buna!

  Maxi!

 34. 34 Neagu G. august 19, 2009 la 9:11 am

  @Harabula: Interesante puncte de vedere, nu insa si cu o analiza temeinica. In ce priveste democratia, trebuie spus ca aceasta este doar de fatada in actualul stadiu al capitalismului. In perioada de inceput, capitalismul si-a faurit legitimitatea pe principiile democratiei parlamentare si cel al egalitatii sociale. Dupa ce a ajuns dominant, mai ales in actuala perioada din existenta sa, capitalismul a mimat democratia, promovand manipularea, minciuna, forta economica si militara, pentru a impune solutii si guverne slugarnice. Orice guvern care nu recunoaste suzeranitatea celor mari este etichetat ca nedemocratic. Cazul regimului Basescu, ca si cele privind pe Iuscenco sau Sacasvili, sunt edificatoare. Ele au venit la putere cu sprijinul masiv si „democratic” al CIA si alte asemenea. Fara sprijin de la marele licurici, nimeni nu accede la putere, decat intamplator si vremelnic. Votul popular nu conteaza, el fiind adus din condei de cei din umbra. Vorbim si criticam vechea securitate , cand cea noua, aservita celor putini si puternici,este de mii de ori mai nociva poporului nostru. Licuriciul are nevoiew sa promoveze conducatori corupti si supusi pentru a face politica favorabila mai-marilor lumii. Razboaiele se nasc tot din nevoia celor mari si puternici, de a inlocui guverne nationale cu altele slugarnice, desigur, in numele democratiei. Nicicand, in istoria lumii, nu s-a mintit si manipulat atat de mult si subtil.

 35. 35 instalatorul august 19, 2009 la 9:30 am

  Domnule Nastase, ce sa zic? Daca sfatuitorii actualilor guvernanti s-au bazat pe Sun Tzi in actiunea politica interna, atunci putem constata ca nu exista o literatura care sa ofere solutii la Sun Tzi. Poate Clausewitz, dar Clausewitz a scris un tom al naibii de gros, comparativ cu Sun Tzi, iar Clausewitz defineste razboiul total, intr-o alta conceptie. Incerc o sugestie pentru dumneavoastra: pina acum (asa mi s-a parut) ati pus accentul pe a arata consecintele, ori posibilele consecinte, proaste ale politicii si faptelor guvernamentale, ale celor prezidentiale, uneori ati scos la lumina subtilitati interesante si surprinzatoare. Foarte corect, dar mie mi se pare ca oamenii traiesc cu senzatia ca nenorocirile ii vor lovi in primul rind pe ceilalti si poate ca ei, personal, vor scapa. De aceea fac sugestia de a accentua, macar experimental, injustetea acestor politici si fapte, injustetea fiind perceputa mai rapid si mai solidar. Macar ca experiment. Ma refer nu neaparat la o injustete de tip social, ci si la o injustete de tip uman.
  Ca un mic comentariu local, intimplarea cu Sun Tzi si Volkoff pune inca o data in evidenta faptul ca, inclusiv pe blog, sustinatorii presedintelui si ai unor persoane din apropierea sa sunt mai instruiti, cu o cultura mai vasta si – nu o data – mai inteligenti decit cei pe care ii sustin; cu toata deferenta colegiala, nu cred ca se simt foarte confortabil.

 36. 36 blackmark august 19, 2009 la 9:53 am

  De ani de zile nu am mai fost sa votez. Dar acum nu mai rezist: in toamna voi merge cu o mare pofta de a vota impotriva acestui mascarici de presedinte!
  Parca am asa un dor de nea Nelu!

 37. 37 Dragos august 19, 2009 la 10:44 am

  AN: Guvernarea care s-a incheiat in 2004 – recunoscuta, in general, drept una de succes – a fost etichetata drept “corupta”.

  Eu: Guvernarea care s-a incheiat in 2004 – recunoscuta, in general, drept una de ”succes” – a fost etichetata drept corupta.

 38. 38 Cârcotaşu august 19, 2009 la 11:11 am

  1. Mie mi-e clar de ce PD-L-ul nu participă la lucrările acestei comisii, asta se pregătea, iar dacă ne amintim despre scandalurile anterioare („Stenograma” şi reuniunea PSD de la Turnu Măgurele), cazuri în care s-a făcut uz tot de înregistrări ilegale şi reacţia politicului a fost nulă, rămâne să ne întrebăm: Până când?
  A! Nu voiam să întreb până când asemenea practici, ci până când unii politicieni vor continua să nu înveţe nimic din aceste episoade?
  Lasă, că aceste înregistrări nu pot fi folosite ca probe, iar în cazul în care ar fi ele nu pot dovedi nimic, lovindu-se imunitatea parlamentară cea mai corectă, aceea a opiniilor exprimate în cadrul Parlamentului. E vorba aici de impactul la public.
  Răspunsul aici este încă anemic, inconsistent.
  2. E destul de clar amestecul d-nei Roberta Anastase în această potlogărie. E destul de clar fie că sala cu pricina a fost pregătită corespunzător, fie că era în domeniul de responsabilitate a „omului potrivit”. Oricum, nu a fost aleasă întâmplător.
  Declanşând ancheta asupra acestui caz, erau de luat câteva măsuri, printre care închiderea şi sigilarea imediată a sălii era obligatorie. Apoi cercetarea trebuia făcută de specialişti, nu de cei ce exploatează instalaţiile. A fost adoabilă afirmaţia d-lui Orban, conform căreia a costatat personal că instalaţia nu poate fi folosită pentru înregistrare decât în anumite condiţii. Mi-l şi închipui pe dl. Orban intrând într-un birou de regie de sunet, aşezându-se la pupitru şi mânuind aparatura din prima. Ce mai, o ştie pe dinafară.
  Mai auzi şi alte aprecieri cum că microfoanele sălii nu pot fi folosite pentru înregistrări ambientale, c-ar fi „unidirecţionale” etc. Probabil sunt destui care să afirme cu siguranţă că microfonul şi webcam-ul pe care le folosesc la calculator, nu pot fi folosite „în anumite condiţii” pentru înregistrarea audio-video a tot ce se mişcă şi se aude-n încăperea în care se află. Eu n-aş fi niciodată sigur de asta.

 39. 39 sandman august 19, 2009 la 12:00 pm

  E normal ca d-na Udrea sa urmeze „sfaturile” sefului sau. Doar se stie ca de cind a aparut in peisajul politic, dl. Basescu doar cu asta s-a ocupat: a dat vina pe altii, a amenintat cu ruperea coalitiilor, s-a dat victima, a infierat cu miniie proletara, a tras sfori, a dat in git, numai cu ceea ce trebuia sa se ocupe in calitatile sale de ministru, primar, presedinte, n-a facut.
  D-na Udrea arata a precupeata si nu a ministru cind apare la TV sa anatemizeze dusmanul de clasa. Dar nu numai ea, ci toti vorbitorii din PDL au aceeasi tactica pregatita in laboratoarele PDL.
  Sper ca la alegerile prezidentiale romanii sa voteze inteligent si sa scapam de acest cosmar, pentru ca, oricum, cosmarul datoriilor externe va ramine mult timp dupa ei.

 40. 40 Ioana D`arc august 19, 2009 la 1:18 pm

  Si totusi mai am o speranta… ca dumneavoastra domnule Adrian Nastase veti candida la prezidentiale. Timpul nu este trecut. Altfel s-ar putea ca tara asta sa aiba o si mai mare problema lasind un mascarici sa o conduca alti 5 ani cu nabadai, pentru ca d-ul Geoana nu este inca pregatit sa intre in lupta.
  Cu toata stima.

 41. 41 Karakas august 19, 2009 la 1:54 pm

  @H, cum stii tu sa faci diversiune din orice, mincate-ar mama de luptator pe Internet pentru cauze portocalii. Si cum filozofezi tu aci virtual, riscind sa te pui rau cu Sefu care te-ar prefera ospatar. Da’ tu onorezi ambele pozitii, in sensul ca servesti bine filozofic.

  Zici tu: „Odata cu venirea la putere a lui Basescu, institutiile statului au fost puse in discutie. Conflictele se datoreaza faptului ca fiecare institutie isi cauta locul intr-o societate democratica.”

  I-auzi dom’le, cum umbla institutiile astea sa-si caute locul prin Bucuresti si se tot ciocnesc pe la Cotroceni, acolo de unde vine adevarata democratie.

  Sofismele, ce-ti plac tie sofismele. Zici ca „Nelinistea este starea naturala a democratiei si libertatii.” Stai linistit, stim cu totii ca societatile cu adevarat democratice sunt mult mai calme/asezate decit in Romania. Desi sunt scandaluri politice peste tot, asta nu le umple tot timpul politicienilor asa cum se intimple pe la noi.

 42. 42 Caramella august 19, 2009 la 4:10 pm

  DORESC PSD-ului MAI MULTA UNITATE CA ORICAND !

  Fiecare dintre noi trebuie sa constientizeze acest aspect esential.
  Eu nu imi permit de a ataca niciun membru PSD, niciun aliat sau simpatizant al PSD, fiecare este mai important ca oricand deoarece avem aceeasi dorinta: SCHIMBAREA IN BINE !

  Mi-as dori ca ministrii PSD sa fie foarte activi; saptamanal fiecare ministru PSD sa apara la TV si sa arate din rezultatele inregistrate de la instalarea in functie, planuri de imbunatatire a activitatii, proiectele de investitii imediate, masuri de eficientizare a activitatii etc.

  PS1
  In afara de zbaterea Dnei Ministru Andronescu, nu mai vad niciun ministru PSD care sa construiasca un proiect, sa imbunatateasca viata invataceilor. Nu il mai vad pe sticla pe Ministrul Sanatatii care pana de curand parea ca urmeaza sa mute muntii.
  Cum si mai ales cand va rezolva Ministrul de Interne greva salariatilor din sistem, in conditiile lipsei acute a fondurilor ?

  PS2
  Daca fiecare minister a primit bani de la buget pentru a fi cheltuiti, fara conditionare, fara reguli clare si precise, de ce nu se obtine pentru fiecare cheltuiala girul Curtii de Conturi sau al unui departament specializat din Min. Finantelor ?

  PS3
  Iesirea de la guvernare a PSD, ar arunca tara dpdv economic in haos.
  Asta ne dorim ?

 43. 43 cogito ergo sum august 19, 2009 la 5:05 pm

  @Metaverse

  Măi jalnic precursor asexuat de lucilia caesar, cum îţi permiţi tu să-l insulţi pe d-l Năstase coborându-l în hăul fără fund în care hălăduieşte acea fiinţă infamă, cu apucături de „lupana” din Crucea de Piatră şi de „hulpavem praedonem”.
  Tu nu şti măi, mâncător de dejecţii băsesciene cu damf de J&B sau JD, că întrecerile în erudiţie se desfăşoară doar între egali? Din acest punct de vedere ca şi din multe altele, d-l Năstase se află faţă de ţiitoarea chiombului beţiv la altitudinea Everestului iar ea la cea a Gropii Marianelor.
  Chiar dacă aduni toată şlahta de adoratoare şi adulatoare a celui mai mâşav si mai escroc specimen al neanului românesc, aruncat de soartă ca un blestem în jilţul cotrocenist, nu vei ajunge cu erudiţia lor la cota zero. Tot la minus câteva mii de metri rămâneţi.

 44. 44 Sergiu august 19, 2009 la 5:06 pm

  @Maximmouse

  Se vede ca ai ramas in Romania si ai viziunea aia limitata. Poate ai iesit si tu in lume si poate ai muncit in strainatate. Nu exclud asta, dar ma intreb cate lucruri pozitive ai observat tu acolo si pe care le-ai vrea aplicate acolo? Ironia pe care mi-ai aruncat-o e specifica romanilor care aud o idee care li se pare exagerata fara sa depuna un minim efort s-o inteleaga. Iar faptul ca am zis ca sunt in Canada nu a fost o lauda. Nu crezi oare ca ar fi timpul ca dezbaterile intre romani si in Romania in general sa se poarte pe proiecte si nu pe ironii ieftine sau pe lucruri concrete, in general ? Imi pare rau ca tara aia nu va progresa deloc pentru ca multi oameni cu pregatire superioara ca tine refuza sa faca o schimbare si se lasa prinsi in conflicte marunte. Iar limitarea ta mai este dovedita si de faptul ca nu vrei sa analizezi idei ale cuiva care traieste in strainatate, iar tu le critici tocmai pentru ca nu sunt ale tale. Pacat!

 45. 45 Ioan august 19, 2009 la 5:12 pm

  „Oameni buni opriti nebunul; oare nu exista nimeni in tara asta sa opreasca nebunul” … „in tara asta nu exista nici o salvare”

  PS

  Am aflat, cu cateva cilpe in urma, ca acest nebun isi va anunta in cateva zile candidatura. La ce oare Doamne?, poate numai Tu stii cu adevarat

 46. 46 instalatorul august 19, 2009 la 5:57 pm

  Carcotasu: opinia mea este ca, vazind succesul cazului Ridzi, dl Orban s-a proptit in capul trebii cu speranta ca va ramine in analele politice ca un soi de Sf. Gheorghe (politic) care a ucis balaurul (politic). A ramas in anale, dar altfel.

 47. 47 schroder august 19, 2009 la 6:00 pm

  @Iliescu
  pt a putea candida dl Nastase are nev de mai mult suport. are nevoie de noi, de prietenii nostrii de prietenii prietenilor nostri……. de popor! deci ce mai asteptam, sa incepem campania fara dansul, ni se va alatura pe parcurs daca vede ca are sprijinul poporului! eu tot am incurajat participarea lui la prezidentiale dar mi-am dat seama ca mai intai are nevoie de o majoritate sigura apoi pleaca la lupta!
  respectele mele

 48. 48 Velisar Iancu august 19, 2009 la 7:04 pm

  @ domnule Vasile,
  1) Intrebarea pe care v-am adresat-o pe un fir anterior, era, asa cum ati si constatat, retorica. Iata-l din nou pe Harabula, incepandu-si zicerea, contrar obiceiului, direct cu o minciuna sfruntata, bizuindu-se pe neatentia celorlalti ( presedintia si guvernul functioneaza cf legii, dar asta nu-l impiedica pe AN sa le discrediteze prin toate mijloacele! Stiti dv.: dai in mine, dai in fabrici si uzine!, H. confundand, in mod voit, persoanele cu institutiile) si incheind cu sofisme de 2 lei.
  2) Veti mai fi observat ca nimic nu este intamplator la portocalii: de la postaci jegosi in exprimare in anumite zone ale spatiului virtual, pana la … propagandisti calificati, care alatura „pisici moarte” unor adevaruri de necombatut. Mai sunt si „specialisti” in provocari. Eu cred ca toti tb ignorati.
  Respecte

 49. 49 Alex august 19, 2009 la 7:04 pm

  Sandu, degeaba. Ati plecat cei mai buni in SUA si Canada, iar Romania a pierdut milioane de cetateni sanatosi la cap si la trup, cu vitalitate, educatie civica si IQ de la foarte buni in sus. Si au ramas in tara numai securistii, turnatorii, cocalarii, traficantii, neputinciosii si pensionarii. Ba inca si pensionarii in stare sa faca ceva constructiv s-au carat.

  Stimabile, N-AI DREPTUL SA VORBESTI. Du-te cu Dumnezeu, dar nu mai perora despre tara de care ai ales sa te rupi, pentru ca habar n-ai ce inseamna sa ceri voie Comisiei Europene sa capitalizezi CEC-ului, FMI-ului sa-ti poti hrani profesorii, copiii, pensionarii. In America, angajatii (la stat si la privat) primesc din noiembrie o PRIMA LA SALARIU pentru stimularea consumului, la noi, trebuie sa faci echilibristica diplomatica pentru o bruma de resurse.
  Voi ati ales sa va carati, satele si orasele romanesti au ramas pustii, scolile fara profesori, dispensarele fara medici, iar OPORTUNITATILE FARA INITIATIVA, pentru ca nu are cine sa lucreze.
  Pa!

 50. 50 Velisar Iancu august 19, 2009 la 7:09 pm

  @ Mihnea, tu ai … consumat ceva inainte de a-ti da cu parerea astazi? Si tot n-ai inteles ca pupineala este degradanta nu numai pt tine?

 51. 51 Maximmouse august 19, 2009 la 7:17 pm

  @Sergiu!

  Da-mi voie, de la fata locului sa-ti spun ca nu am nevoie de metrou in Drumul Taberei! daca iti explic de ce , pentru tine , nici nu conteaza…in rest, cum ziceam, Trai placut si Vanatoare Buna!

  N-am lucrat in strainatate, nu am avut nevoie, nu inseamna ca nu admir pe cei ca tine care la un moment dat au luat o hotatrare eroica , spre propriul lor folos. Fiecare cu experienta lui , asumata…dar da-mi voie sa-ti spun ca in ceea ce priveste ce trebuie facut aici, sunt mai la curent decat tine.Nu este cazul acum de mari proiecte, deocamdata nutrim campania prezidentiala a asimetricului…asta este situatia.nu mai judeca daca nu esti aici, ca este pacat.Sa stii ca noi avem habar, poate mai bine ca tine, ce ar trebui facut cu banii, dar ei nu sunt la noi, ci la presedentie, DEOCAMDATA.

  In loc sa ne condamni, mai bine ne-ai compatimi….este foarte grav si trist ce se intampla la ora asta intr-o tara europeana, membra a UE.

  Maxi

 52. 52 Cârcotaşu august 19, 2009 la 9:15 pm

  @ Instalatorul
  Din lista parlamentarilor PNL dl. Orban îmi e extrem de simpatic. Faptul că-i place şi muzica şi că are oareşce talent la chitară, mi se pare nedrept a-i fi imputat a fi un defect.
  Mă nedumereşte poziţia celorlalţi 63 de membri ai grupului parlamentar PNL care, nu ştiu pe ce criterii, l-au desemnat pe el ca preşedinte al acestei comisii.
  Candoarea cu care s-a lăsat convins de incapabilitatea posibilităţilor tehnice ale instalaţiei de sunet de a realiza o înregistrare mi se pare tipică domniei sale. Ce e drept şi-a lăsat şi o rezervă, un „vom mai vedea”, dar fără convingere.
  Acum, cred totuşi că în cadrul acestei comisii nici Alina Gorghiu n-ar fi făcut faţă. Să ne păstrăm optimismul, poate judecăm greşit.

 53. 53 instalatorul august 19, 2009 la 10:39 pm

  Carcotasu, nici mie nu mi-e antipatic dl Orban , dar nu pentru talentele sale artistice ocupa pozitiile pe care le ocupa. In plus, daca il simpatizati, nu se poate sa nu stiti ca a avut prieteni politici foarte avizati, incepindu-si cariera politica in calitate de ideolog si purtator de cuvint al grupului Catarama (Bruxelles, pentru cine a uitat).

 54. 54 instalatorul august 19, 2009 la 10:44 pm

  Carcotasu: apreciasem ca ambele parti s-au comportat prost pina acum, asa ca, tot in opinia mea, depinde cine va face greseli mai dihai. Asta cu toate ca pe fundal ori fi si niste meseriasi, dar stiti cum se zice, capul face – capul trage. Deocamdata dna Udrea pare a fi facut prima o eroare, cea cu documentul emis din curtea dlui Pogea. Vedem.

 55. 55 Metaverse august 19, 2009 la 10:52 pm

  @Velisar Iancu – dv. va considerati o persoana ONESTA?

  Velisar Iancu: „…postaci jegosi in exprimare in anumite zone ale spatiului virtual…”

  cohito ergo sum: „@Harabula, măi omule, nu te-ai mai săturat să tot sugi din damigeana aia cu trăscău de proastă calitate? etc, etc..

  Si eu va consider la fel!

 56. 56 Sergiu august 20, 2009 la 1:13 am

  @Maximmouse

  Ba tocmai de asta este nevoie. Daca oamenii politici nu vad acest lucru, asta nu inseamna ca nu este nevoie de ele. Tu cum crezi ca si-a revenit America dupa Marea Criza din 1933, cu mari proiecte de genul barajului Hoover de pe fluviul Colorado, cu constructia de autostrazi care au dat de lucru la oameni, au redus somajul si au stimulat consumul. Nu stiu de ce esti atat de vehement. De ce crezi ca nu mai stiu ce se intampla in tara, desi am plecat de un an de acolo? In ziua de azi exista si internetul si vorbesc cu rudele tot timpul si-mi ofera o imagine foarte realista asupra a ceea ce se intampla acolo, dar asta nu inseamna ca nu am voie sa ma interesez de ce este in Romania. Romanii sunt in momentul asta ca in mitul pesterii lui Platon. Daca nu il stii ar trebui sa-l cauti si sa-l citesti. Spunea cineva mai sus ca au ramas doar securistii, turnatorii si cocalarii, daca il citez bine. Nu e adevarat, au ramas acolo oameni disperati, care nu sunt ascultati si sunt frustrati din aceasta cauza. Au ramas oameni pentru care politica le mananca si ultimul neuron fara nici un folos.

  Romanii, si mai ales ce cei care gandesc cum trebuie, ar trebui sa mai iasa din pestera aceea si sa vada adevarata lumina. In sec. al XIX-lea elita romaneasca a impus modernizarea luand aminte la ce au vazut in Germania sau Franta cand membrii ei erau studenti. Acum sunt milioane de romani care muncesc in strainatate si nimeni cu o viziune cat de cat realista si onesta asupra viitorului Romaniei nu a facut nimic sa-i atraga de partea sa. Cu acel tip de oameni, care au vazut Occidentul, se poate dezvolta Romania. Incearca sa fii mai deschis la idei si incearca sa gandesti cu creierul, nu cu inima. Multi romani au sangele prea fierbinte cand vine vorba de dezbateri.

 57. 57 Sergiu august 20, 2009 la 1:15 am

  @Maximmouse

  Si inca ceva. De ce refuza cei care tin la parerea lor sa-si dea macar prenumele adevarat? Ce este cu teama asta de a-ti spune parerea sub numele tau adevarat?

 58. 58 blogideologic august 20, 2009 la 2:32 am

  @ Harabula care spune : +Democratia deabia se construieste in tara noastra. […] Cel mai puternic conflict este intre cetateni si institutiile statului.+
  De când datează jocul “de-a hoţii şi vardiştii” ? Parcă din secolul XIX. Încă de atunci s-a încercat să se construiască şi democraţia, şi comunismul. Chiar şi Brătienii au inserat ceva principii comuniste (preluate de la Jules Michelet, nu de la Karl Marx) în doctrina PNL. Aşa se explică “trădarea generoşilor”. Dan Amedeu Lăzărescu avea dreptate : Istoria culturală a secolului XIX românesc este lecţie recurentă din care trebuie să învăţăm mereu.

 59. 59 radu c august 20, 2009 la 6:22 am

  Ce coincidenta stranie!!!! De cate ori a aparut cate o ELENA in zona puterii,tot de atatea ori Romania a intrat in derapaj. Influienta lor nefasta asupra capilor statului,i-au dus pe acestia la dezastre. Carol a pierdut un regat,Ceausescu a sfarsit curuit dr gloanti in ziua de Craciun.Sunt curios sa vad Elena Udrea cum va rezolva problema. Numai un personaj ca ea ,cu o sustinere ca a ei, poate sfida tot.Legi,regulamente,presa,tot,tot,tot.Ba mai mult a atras in aceasta hora jalnica un partid,o parte a presei si un sef de stat. Dar si celelalte Elene nefaste au procedat la fel si au sfarsit-o si ele nasol.

 60. 60 Nts august 20, 2009 la 9:54 am

  A3 – Stirea zilei-19.08.2009 – Udrea, invitata.

  M-a surprins cat de slaba a fost prestatia de moderator a dnei Gabi Firea, nu a stiut sa puncteze chestiunile de fond si a lasat-o pe dna ministru sa isi pledeze cauza fara nicio bataie de capsor… Pur si simplu, enervant!

 61. 61 Alex august 20, 2009 la 10:56 am

  Radule, Sefu’ nu vrea moartea pacatosului. Nadajduiesc ca ultima dintre Elene se va retrage la una din manastirile din Bucovina dupa caderea basescului.

 62. 62 Alex august 20, 2009 la 11:00 am

  Sergiu, degeaba avem turma de soi fara pastori. Sa nu ne facem iluzii, tot de la partidele politice poate veni schimbarea Romaniei. In lipsa unei clase politice de nivelul inaintasilor, vom ajunge un trib de aborigeni destinati colonizarii.

 63. 63 JR. august 20, 2009 la 11:26 am

  La această temă , adaug:
  În seara zilei de 19.o8.2oo8 ora 20, Gabi Vrânceanu-Firea a reuşit să aducă în faţa camerelor de luat vederi pe d-na ministru Elena Udrea în emisiunea „Ştirea zilei”. Moderatoarea este o profesionistă, trebue să recunoaştem, dar nici invitata nu-i de aruncat. Gabi Firea a plimbat invitata pe toate cărările incomode ale emisiunii, lăsându-i posibilitatea invitatei să mintă cât mai vârtos şi telespectatorului să înţeleagă cine se ascunde sub acest chip de înger cu mers de gazelă.
  Mărturisesc că emisiunea a răspuns multor semne de întrebare ale mele în legătură cu personalitatea controversată Elena Udrea. Acum ştiu că femeia aceasta minte cum respiră ori în ce situaţie s-ar găsi: privată sau demnitar al statului. Construeşte argumente de apărare, face trimiteri, interpretează acte normative în sprijinul afirmaţiilor sale, se crede peste media intelectualilor din ţară, îşi arogă lucruri care nu-i aparţin.
  O oră de emisiune a minţit de la un cap la celălalt; Frapează lejeritatea cu care o face; Nu roseşte, nu zâmbeşte, nu-i tremură buza, nu face feţe-feţe, nu clipeşte, nu se enervează, are stăpânire de sine, de zici că e cel mai inocent şi mai cinstit om din lumea noastră.
  De fapt e o lichea. Neruşinarea este examenul ei de licenţă. Bunul simţ a rămas în copilărie dacă l-a avut. Politica este tribuna de la înălţimea căreia poate privi cu satisfacţie drumul parcurs prin bălării pentru atingerea scopului propus. Este campioana „corupţiei ” în România după cum jonglează cu banii publici. Iată, acum ştie şi când va depune Trăian Băsescu candidatura LA PREŞEDINŢIE. Deci, vorbeşte în numele şefului statului, ce mai vreţi?
  Comisia Parlamentară de anchetă are datoria să scoată mai întâi această creatură cu mintea diabolică din politică, apoi electoratul să-l arunce peste bord pe Trăian Băsescu care a pus pe frontispiciul ţării mele nume de oameni declasaţi mental şi profesional să o conducă.
  Să auzim de bine!

 64. 64 GINETTA august 20, 2009 la 8:32 pm

  INCREDIBIL! Un partid, un prim ministru,un guvern,un presedinte de tara,D.N.A.,conducerea camerei deputatilor si inca multe institutii importante ale statului,nu numai ca nu iau atitudine impotriva unui ministru care lezeaza bunul simt,dar il apara prin toate mijloacele posibile [legale sau mai putin legale].Ce fac in acest timp PSD,PNL,UDMR si celelalte partide care nu sunt parlamentare?Mai nimic as zice. De ce nu se cere destituirea ei?De ce trebuie tolerat cineva care produce doar discordie si scandal asa cum face si liderul ei spiritual? De ce ,de ce ?Poate stie cineva. JR.are dreptate!

 65. 65 radu c august 21, 2009 la 7:12 am

  Alex,nu mi-ai precizat la ce fel de manastire se va retrage.La una de maici? Nu prea cred. Mai repede o vad la o manastire de calugari,iar staret ,stim noi cine. PAREREA MAE……….

 66. 66 blogideologic august 21, 2009 la 7:59 am

  @ JR
  Îmi place cum scrieţi.

 67. 67 blogideologic august 21, 2009 la 8:01 am

  @ Alex spune: +Sa nu ne facem iluzii, tot de la partidele politice poate veni schimbarea Romaniei.+
  Corect !

 68. 68 Sergiu august 21, 2009 la 9:44 pm

  @Alex si @blogideologic

  Nu neaparat de la partidele politice, ci de la oamenii obisnuiti care nu ar trebui sa-i lase sa-si faca de cap. Partidele care au condus pana acum Romania au avut comportamentul asta pentru ca majoritatea romanilor nu au luat atitudine. Si partidele sunt compuse din oameni, iar faptul ca cineva este membru mai mare sau mai mic nu inseamna ca este mai bun decat cineva care nu este membru. Luarea de atitudine nu este legata automat de statutul de membru intr-un partid. Asta inseamna societatea civila, luarea de atitudine si gasirea mijloacelor democratice de constrangere a liderilor politici pentru luarea de masuri adecvate care sa conduce la prosperitate economica. Am observat ca multi care scriu pe internet sunt nihilisti, dar oare nu e momentul sa se opreasca sa mai fie asa si sa faca un efort pentru gasirea unor solutii ? Asta inseamna de fapt trezirea constiintelor: abandonarea negativismului. Desi stiu ca e greu sa nu mai fii negativist intr-o tara in care toate se duc de rapa, dar trebuie sa faceti acel efort care sa va scoata din situatia asta. Ganditi pozitiv, chiar si in cele mai grele momente, ambitionati-va sa vreti binele vostru si al celor din jur si schimbarea se va vedea. Nu imediat, dar drumul e mult mai frumos decat ajunsul la destinatie, iar odata ajunsi acolo veti un sentiment de implinire pe care nu o sa vi-l poata lua nimeni. Nuferii cresc in mlastini si balti, deci si in locurile cele mai murdare se poate vedea frumusetea si speranta.

 69. 69 Arabela septembrie 7, 2009 la 9:13 am

  Buna dimineata


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: