„Blog ‘n roll” la Muzeul Hartilor

--DSC01779@

Gata. S-a lansat. Cartea a fost prezentata de Victor Ciutacu si de Darius Groza (complici la infractiunea de „dare de blog”), Ion Iliescu (de la blogger la blogger) si de Dorina Gutu (profesoara noastra de blog).

„Au fost prezenti urmatorii” (va aduceti aminte formula lui Oprescu) : prieteni, familia, colegi de blog, colegi de partid, un numeros public. Aprope doua sute de persoane.

Cei care au vorbit, au vorbit foarte bine. Dorina Gutu a vorbit genial. Si eu am vorbit bine si nu m-am dezamagit.

Apoi am dat o multime de autografe.

Pentru cei care vor sa obtina un exemplar al cartii, voi anunta o formula de procurare.

Acum, ii invit pe Dana, pe Andrei si pe Mihnea sa mergem sa mancam in oras, pentru ca, oricum, nu aveam nimic pregatit acasa.

PS (adaugat la orele 20,50) Multumesc pentru comentariile lui Iosif Buble, ale Luciei Verona, ale lui Mihnea Georgescu si ale lui Ovidiu. Le multumesc si pentru prezenta. Imi cer scuze daca nu am apucat inca sa citesc si sa mentionez si alte comentarii.

Update>>> Inregistrarea lansarii poate fi ascultata aici.

DSC01700@ DSC01708 @

 

 DSC01723@ DSC01725 @

DSC01728 @ DSC01757@

 DSC01765@ DSC01772@

DSC01788@ DSC01793@

 DSC01799 @ DSC01803@

 DSC01805@ DSC01818@

60 Răspunsuri to “„Blog ‘n roll” la Muzeul Hartilor”


 1. 1 Mihnea Georgescu mai 23, 2009 la 12:50 pm

  Ei, o mai postez şi aici cu voia dvs…. relatarea „caldă”! Felicitări! Îmi pare rău doar că nu am obţinut autograful dvs.! Poate cu alte ocazii…

  LA LANSARE, LA NĂSTASE…

  Acum am venit de la lansarea cărţii de blogger a lui Adrian Năstase, Blog n’Roll… Lume multă, săliţele Muzeului Hărţii şi Cărţii Vechi fiind aproape neîncăpătoare… Ion Iliescu, Lucia Verona, Victor Ciutacu, Darius Groza, Adrian Vasile, pentru a numi doar pe bloggerii pe care i-am recunoscut… Am remarcat prezenţa dramaturgului Dinu Săraru. Îmi cer scuze dacă mai sunt şi alţii pe care nu-i ştiu sau pe care nu i-am văzut… Era foarte aglomerat… Am cumpărat şi eu cartea şi am avut ocazia să schimb câteva cuvinte cu gazda despre Muzeu şi despre colecţiile mai noi privitoare la Marea Neagră şi Dunăre.

  A vorbit, bineînţeles, Ion Iliescu, care a excelat prin modestie… A început să se prezinte, auto-ironic – „Eu sunt un blogger mai tânăr!” Mereu s-a comparat cu Adrian Năstase şi Corina Creţu, pe care îi numea bloggeri „mai experimentaţi” şi „mai harnici”. Asemeni lui Adrian Năstase, Ion Iliescu a evidenţiat virtuţile dialogului bloggeristic.

  Adrian Năstase a excelat prin remarci ironice, dar m-a impresionat că ne-a mulţumit la modul colectiv, nouă, celor care comentăm pe blogul domniei sale, chiar menţionând nişte nick-uri, chiar dacă unii au accente mai critice: Harabula, Augustin, Diogene Câinele, Instalatorul, Bibliotecarul etc. A perorat despre virtuţile dialogale ale blogului. L-am simţit un spirit socratic, autentic preocupat de comunicare, dincolo de aspectul pur electoral, cum bine menţiona şi Victor Ciutacu. Victor Ciutacu, prezentat de AN ca „autorul infracţiunii”, a evocat imaginea unui Năstase aflat în „ţări exotice” care are ca primă grijă, odată ajuns la hotel, să deschidă laptopul şi blogul… pare credibil!

  Adrian Năstase a afirmat ironic că aceia care îl critică şi fac pe avocaţii diavolului pe blogul domniei sale, sunt avocaţii unui „demon interior”! Chiar aşa, domnule Năstase, să fie posedaţi de diavol cei care vă critică?

  Darius Groza – Jeg purta un tricou pe care scria: Atenţie, domnule Gâdea, atenţie! Chiar nu am priceput poanta!

  A fost o reuniune interesantă, cu multe personalităţi ale blogosferei dar şi ale scenei politice, într-o ambianţă de excepţie, înconjuraţi de hărţi vechi, în locaţia selectă din str. Londra…

 2. 2 neinfectat de comunism mai 23, 2009 la 12:53 pm

  a.nastase
  vreau un exemplar gratis, se poate?

 3. 3 M mai 23, 2009 la 2:16 pm

  Si poze???

 4. 4 danielvinca mai 23, 2009 la 2:36 pm

  stiu ca sunt rautacios dar nu ma pot abtine :))…
  nu l-ati invitat si pe marean vanghelie? sau poate-i trimiteti o carte si daca o aseaza langa „amintiri din copilarie” inseamna ca e semn bun…
  ca poate totusi o rasfoieste in rarele momente de respiro ca acum inteleg ca e foarte ocupat sa-l secondeze pe mircea geoana in conducerea partidului…
  in alta oridine de idei inteleg ca a fost, recent, un alt duel intre dvs si roberta a-nastase; poate ar fi interesant sa postati aici un text despre ce si cum fu, ca pe stirile de la tv s-a spusn putin si asa de bine ca nu prea s-a inteles

  daniel http://vinca-vestea-neamt.blogspot.com/

 5. 5 Vali mai 23, 2009 la 2:43 pm

  La inceputul acestui an, am sustinut o lucrare de disertatie cu tema „Aluzia, ca mijloc de comunicare”, in care am avut un studiu de caz Blogul lui Adrian Nastase. Am reusit sa extrag cele mai tari aluzii scrise aici. Sper sa reusesc sa o public intr-o zi… 😀

 6. 6 ELMMAR mai 23, 2009 la 3:09 pm

  Lume multa.
  Adrian Nastase si familia,oameni politici, oameni de cultura si…bloggeri.
  Micul incident pe care l am avut cu cei de la paza m a intristat putin dar si ei isi faceau meseria.
  Totul a fost un succes.
  Cald.

 7. 7 neinfectat de comunism mai 23, 2009 la 3:39 pm

  elmmar
  ce s-a intamplat la poarta? ne povestesti si noua?

 8. 8 eficientaenerg mai 23, 2009 la 4:06 pm

  Evenimente -pt.fiecare din noi,ca parteneri sau care lanseaza-necesare si utile! Noi,Adriane-ca barbati…nu ne laudam „ca facem ciorba acasa si dam cu aspiratorul???”.Sau numai in campanii? Ha,ha,ha….glume…//eficientaenerg.wordpress.com/ si la Actiuni!

 9. 9 Spiridus mai 23, 2009 la 4:22 pm

  Citesc pe acest blog o afirmatie care ma surpinde (cel putin):

  …aceia care îl critică (pe AN) şi fac pe avocaţii diavolului pe blogul domniei sale, sunt avocaţii unui “demon interior”!

  Chiar asa domnule Nastase? Pai chiar Dvs. afirmati ca ati comis si greseli. Sa luam doar exemplul faptului ca l-ati impus pe Gusa sef la PSD, intr-o maniera nu tocmai democratica. Sau pe altii… Deci nu trebuia sa fiti criticat pentru asta. Ca ei (criticii) ar fi avut „demon interior”, altfel cum, Doamne fereste! sa va critice!?

  Eu cred in continuare ca o critica argumentata facuta unui politician il ajuta. Daca el chiar doreste sa tina cont de „vocea poporului”. Daca nu, nu.

 10. 10 ramo mai 23, 2009 la 4:30 pm

  Mi-as fi dorit sa pot sa particip si eu la eveniment. Mihnea, mersi pentru insight.:)

 11. 11 Rapsod mai 23, 2009 la 4:33 pm

  În aşteptare

  Scroafa face dese tumbe-n paie,
  Lelea-n troc curat le face baie
  La purcei, cu şampon Marie Rocha,
  Luat din târg, contrafăcut, cu sacoşa.

  De ceva timp stă gripa-n dubiu
  Pe malul bulgăresc al lui Danubiu :
  Să treac-au ba o raită la români ?
  Sau să îi ocolescă; ş-aşa-s puţâni.

  Mai bine selectiv, prin şefii lor tâmpiţi
  Din case şi palate, scursori de troglodiţi,
  Prin bănci şi la acei ce ne fură avutul,
  Ascunşi sub miliarde, întru necunoscutul.

  Purceii sunt spălaţi iar scroafa e la vier
  Blocată şi-nainte şi în marşarier…
  Lelea îşi ştie rolul mai bine ca artista:
  Strănută, şterge porcul şi aruncă batista !

 12. 12 baba mai 23, 2009 la 4:55 pm

  Am vazut la antena 3 la stiri o secventa scurta dar consistenta -succes pe mai departe .O puteti pune pe blog dupa o perioada,asa va ajunge la multa lume.
  baba

 13. 13 leo mai 23, 2009 la 5:01 pm

  Ca de obicei, lucrurile evidente sunt atât de greu de perceput!
  A trebuit să ne-o spună în direct alde ANeul la lansarea cu pricina, ca s-o pricep: ceea ce-i atrage pe foarte mulţi (şi) aici – dincolo de „interesaţii” ce roiesc şi-n virtual, ca-n cotidian, prin preajma celebrităţilor – este OMUL, al cărui principal defect e că mai e şi… politic…
  Paradoxul e că, pe cât e de fascinant, de complex, de surprinzător ca personalitate umană, pe-atât e de agasant ca politic; şi nici nu-s foarte sigur pentru cine-i mai agasant: pentru ce-i care-l duşmănesc, de multe ori doar pentru că la alta nu se pricep mai bine, ori pentru aceia care-l apreciază ca om pur şi simplu, dezbrăcat de încorsetări cum ar fi „solidaritate internă de partid”, „comunicare publică responsabilă ca politician” şi alte cele din recuzita unui domeniu de care m-am ţinut de-o viaţă departe pentru că, egal fiind de când mă ştiu cu mine însumi, mi-a fost evident greu a rezona cu cei îndrăgostiţi de „arta compromisului”, cum îi mai zice elegant acestui „prostitutio in integrum” la care pot ajunge a se deda unii-alţii în numele unor scopuri care, nu-i aşa, îs bune a scuza orişice fel de mijloace…
  Culmea sadismului e că, pe cât conştientizez că eu, cetăţeanul, aş avea nevoie ca raportul om/politic la nivelul ANeului să se reducă, spre a se apropia măcar de unitar, că prea ne-au năpădit indivizi la care raportul om/politic(ianist) este muuult prea subunitar, pe-atât realizez că eu, admiratorul a, dacă nu chiar anti-politic, aş avea de pierdut din asta; pentru că (re)devenind tot mai mult politic, ANeul va avea tot mai puţin timpul să mă/ne surprindă ca… OM…
  Mda, cred că azi exist prea mult… şi am uitat să (mai) fiu (prea) răutăcios…

 14. 14 ELMMAR mai 23, 2009 la 5:39 pm

  @neinfectat de comunism

  Eshti curios?
  Ramai asha…lipsa de maturitate iti provoaca crize hormonale?
  Simpaticule!

 15. 15 Maximmouse mai 23, 2009 la 5:41 pm

  @ Stimate Domnule Nastase,

  Felicitari! a fost o reusita lansarea cartii! Asta este bine, dar nu pot sa-mi reprim un sentiment de tristete…inexplicabil.. am sa ma analizez si poate am sa comunic concluzia.Ceea ce este cert, este ca societatea omeneasca nu poate rezista tendintei de stratificare…

  Sa speram ca este un semn bun pentru 2010, aici e interesul meu, sa va vad prim ministru dupa experienta trista prin care ati trecut …mult , mult innobilat, ca un vin vechi!:)

  Acuma, cu riscul de a-i enerva pe colegi de blog, care este stadiul privind infiintarea studioului tv al Parlamentului, asta ca tot e vorba de comunicare?

  Intrebare : va deranjeaza faptul ca nu postez mereu in stricta legatura cu tema abordata? daca da, ma conformez, daca nu pot sa zic ca voi mai posta asa , incercand cu multa placere sa-l enervez pe pedantul , si atat de inteligentul, trebuie sa recunosc, Alex.Regulile sa fie facute de stapanul locului, ok?

  Cu respect, Maxi!:)

 16. 16 Maximmouse mai 23, 2009 la 6:03 pm

  @ ELMMAR!:)

  Ma bucur ca ai fost la lansare si ti-a placut, lume luminata , discursuri, aplauze discrete…sa vezi, sa fii vazut…placut!:)

  Am auzit, ca si ceacareatransformatCameraDeputatilorin cuibdepupaza va scrie o carte de memorii despre formidabila experienta existentiala a participarii la concursurile de miss…ACOLO am sa merg desigur la lansare …tarand o..un…buchet de flori….desigur voi avea probleme cu paza, dar va merita!:)

  Acuma, antrenat in viata mondena, bag de seama ca nu mai iei in atentie solicitarile poporului…bine…da’ sa stii ca eu tot astept… pe Esenin…:)

  Maxi!:)

 17. 17 Maximmouse mai 23, 2009 la 6:08 pm

  @danielvinca!

  Am vizitat blogul tau, am si postat la un subiect care ma intereseaza…dar n-am aflat nimic despre conflictu’ !

  Acuma ca m-ai intaratat la maximum, da ceva amanunte , cat de putine, n-am vazut stirea, pentru ca , dupa cum unii stiu urmaresc cu interes ORICE manifestare a celei careatransformatCameraDeputatilorincuibdepupaza…suntt fan,stii,nu te juca cu nervii mei…

  putin spus tulburat,Maxi!:)

 18. 18 Ovidiu mai 23, 2009 la 6:21 pm

  D-le Adrian Nastase, vedeti aici pe acest site tot de-al meu.

  http://libertatea-line.blogspot.com/

  PS. E vorba de acelasi subiect

 19. 19 nastase mai 23, 2009 la 7:12 pm

  Ovidiu,
  Doamnele din poze au fost si ele la lansare? Eu nu le-am vazut.

 20. 20 Ioan mai 23, 2009 la 7:20 pm

  Prin icaperile aflate la parterul Muzeului Hartilor, in grupuri formate adhoc, bloggeri; oameni de stiinta, de cultura, de arta, politicieni; chiar si intrusi. Cu totii au venit pentru o lansare de carte aflata, pana mai ieri, in imensitatea campului de bitzi. De acolo, cu pecetea autorului si gandul lui de prietenie, asteapta acum pe raft privirea mea, a muritorului. Amfitrionii, familia Dana si Adrian Nastase, cu zambetul pe buze, schimba din mers cuvinte de salut cu invitatii. Unii dintre ei au deja in mana un exemplar sau mai multe din Blog’n rool. Din cand in cand capetele unora dintre noi se intorc catre usa principala. Este asteptat sa soseasca si presedintele Ion Iliescu. In jurul orei 11 venerabilul blogger este intampinat de dna. Dana Nastase. Peste cateva clipe ii strang mana si eu cu aleasa pretuire venerabilului blogger; fostului leader al tineretului roman. Il revad dupa alte cateva clipe in compania scriitorilor Dinu Sararu si Neagu Udroiu, a doamnei Udroiu. Este ora 11:14 am. Asteptarea se intrerupe prin vocea unui fruntas printre bloggeri; a doamnei Dorina Gutu, de azi si profa mea de blog (evident numai dupa acceptul sau) Sesiunea alocutiunilor de rigoare s-a incheiat, cum altfel, prin vorbe mestesugite. Am zambit singur, am aplaudat cu intreaga asistenta. Adrian Nastase nu s-a dezis, nici de asta data. Si totusi un mister pluteste printre randurile postarii sale de fond (cu deosebire in ideile alocutiunii sale) Prefera oare A Nastase in replica nota critica; aciditatea cuvantului scris apasat?.
  PS
  Sau de ce nu, unii dintre cei ce au format asistenta de azi l-au neglijat pe diplomatul A Nastase. Se prea poate

 21. 21 radu c mai 23, 2009 la 7:23 pm

  Ma bucur de aparitia cartii. Doresc sa am un exemplar din aceasta carte ,ca sa ma laud ca un fost premier si un mare om de stat si-a aplecat de cateva ori privirea spre unele din comentariile mele. Citesc o carte excelenta a lui O. Paler. Spune ca isi dorea sa fie catalogat un ratat,deoarece un ratat nu a dat tot ce putea da mai bun din el,mai avea resurse multe ,pe cand un om implinit nu mai are nimic de spus. As vrea ca si noi si prietenii nostri sa fim niste ratati,iar T.B. un om implinit. A demonstrat ca atat poate.

 22. 22 ALM mai 23, 2009 la 7:31 pm

  Domnule Nastase,

  Eu deja ma gandesc la editia a doua si va propun un banc de blog, cules dintr-o postare a dlui D. C. Tocaciu si „modernizat” de mine:

  Sfantul Petru da anunt de licitatie pentru executarea unui gard imprejmuitor pentru Gradina Raiului.

  Primul liciteaza un constructor african care solicita 5.000 Euro si justifica: 3.000 Euro materialele si 2.000 Euro manopera.

  Al doilea liciteaza un constructor italian care solicita 8.000 Euro si justifica: 3.000 Euro materialele si 5.000 Euro manopera pentru ca el este un constructor foarte cunoscut.

  Al treilea liciteaza un constructor roman:
  – Sfinte Petre, e an de criza si avem preturi reduse, 20.000 de euroi!
  – ???
  – E simplu Sfinte: 10 mii pentru Tine, dar trebuie sa faci un serviciu pentru ei si 10 mii pentru mine!
  – Ce serviciu fiule?
  – Pai trebuie sa-l chemi la Tine pe Pogea, ca sa-l impoziteze pe italian cu 5.000 de euroi, cu care sa ne faca africanu’ lucrarea ….

 23. 23 ELMMAR mai 23, 2009 la 8:07 pm

  Pentru ca e sambata,va daruiesc :

  Serghei Esenin –

  Scrisoare mamei

  Tot mai traiesti, batrâna mama?
  Tie, cu supunere, ma-nchin!
  Mica-ti casa, seara de arama,
  Lumineze-o pasnic si senin.
  Mi se scrie ca esti tulburata,
  Ca ti-e dor de mine ne-ncetat,
  Ca ades bati drumul, suparata,
  În paltonul vechi si demodat.
  În albastre seri ti se nazare
  Gând pustiu, ce lacrimei da val,
  Ca la crâsma-ntr-o-ncaierare
  Mi s-a-nfipt în inima-un pumnal.
  Mama, nu-i nimic! Delirul fura
  Gândul tau, ducându-l spre prapad.
  Nu-s betiv chiar în asa masura
  Ca pierind, sa nu te mai revad.
  Ca-n trecut, mi-i inima duioasa,
  Am un vis, un vis pe care-l storc;
  Sa ma smulg din dorul ce m-apasa
  Si la noi acasa sa ma-ntorc.
  Eu voi reveni, pe când rasfata
  Pomii-n floare, satul meu tacut;
  Dar sa nu ma scoli de dimineata,
  Cum opt ani în urma, ai facut.
  Nu trezi desertaciunea cruda,
  Nici regretul ca ma risipesc,
  Prea devreme, pierdere si truda,
  Mi-a fost dat, traind, sa patimesc.
  Sa ma rog, tu nu-mi mai da povete!
  Nu-i nevoie! Duse-s câte-au fost.
  Numai tu-mi esti reazem la tristete,
  Numai tu dai vietii mele, rost.
  Fie-ti deci, nelinistea uitata,
  Nu-mi mai duce dorul ne-ncetat,
  Nu mai bate drumul, suparata,
  În paltonul vechi si demodat…

 24. 24 instalatorul mai 23, 2009 la 8:27 pm

  Felicitari, din cite mi-am dat seama din inregistrare a fost o lansare frumoasa si cu cuvintari spirituale. Lansarea participa la o premiera, aceea a trecerii cuvintelor dinspre virtual catre carti. Numai cartile treceau in virtual, pina acum. Cuvintarile au fost instructive, gasesc eu dupa ce am ascultat inregistrarea. De acord ca pentru o doamna o imagine valoreaza cit o mie de cuvinte, desi unele doamne prefera si mia de cuvinte si imaginea. Ascultarea mi-a fost intrerupta de motanii vagabonzi Smecherila si Caruso, aparuti taman atunci sa-si caute de mincare pe la mine pe acasa. Ai naibii motani, parca ar fi guvernantii nostri – si vagabonzi si dornici sa se hraneasca de pe urma cetatenilor. Au gasit cota unica pusa pe pervazul ferestrei si m-au lasat sa ascult.
  Sigur ca daca participi la o lansare de carte in locul unui festival al cirnatilor, atunci risti sa iti fie foame si sa nu ai nimic pregatit acasa. La o lansare de carte oferi un fursec participantilor. La un festival al cirnatilor maninci de la participanti, adica tot din banul si efortul public, dupa obicei.

 25. 25 George Serban mai 23, 2009 la 8:33 pm

  Mi-a facut placere sa particip la lansarea cartii dumneavoastra. M-am simtit bine, intr-un spatiu de normalitate in care prietenia a reusit sa razbata dincolo de bariere artificiale, de prejudecati si resentimente politice. Mult succes bloger-ului Adrian Nastase!
  PS … cu coada ochiului, discret, i-am zarit si pe cativa dintre cei veniti sub acoperire.

 26. 26 George Serban mai 23, 2009 la 9:09 pm

  @ELMMAR
  foarte frumos!

 27. 27 Bibliotecaru mai 23, 2009 la 9:49 pm

  @ Adrian Năstase

  L-am văzut pe Darius Groza uşor emoţionat când a primit autograful, ceea ce e foarte rar pentru megastar… Sunt impresionat. 🙂
  Privind pozele mi-am dat seama că acele hărţi sunt ceva deosebit… poate că voi vizita şi eu muzeul. Recunosc că habar nu am avut că există un asemenea loc prin Bucureşti.

  Poate că românii ar trebui să primească şi ei cu ocazia alegerilor o hartă şi o busolă, ca să vadă unde trebuie să ajungă… Au trecut 20 de ani de când rătăcim printr-un deşert fără semne indicatoare… mai sunt necesară încă 20? Am mai avea nevoie şi de un Moise, şi de credinţă…

 28. 28 Mihnea Georgescu mai 23, 2009 la 9:54 pm

  Mulţumesc pentru link… am furat şi eu prima fotografie, cea lungă… apar şi eu din profil, în… extrema stângă! 🙂

 29. 29 Ovidiu mai 23, 2009 la 10:14 pm

  D-le Adrian Nastase,
  va multumesc frumos pebtru raspuns.

  Inseamna ca va placut noul site…

  D-le Nastase, am si eu o intrebare interesanta, de ce nu scrieti si pe blogurile noastre ?

  De ce nu candidati la prezidentiale ? sunteti unicul adversar care-l bate pe basescu.

 30. 30 nastase mai 23, 2009 la 10:23 pm

  Ovidiu,

  nu scriu din teama ca ar putea sa apara semnatura mea pe tot felul de comentarii scrise de altii. Asa, se stie ca nu comentez pe alte bloguri si nu au cum sa apara astfel de comentarii. Deocamdata…

 31. 31 Sibilla mai 23, 2009 la 10:29 pm

  @Mihnea Georgescu,
  Trebuie să recunoşti public, tartore, kameleonsky : Ion Iliescu este mai tânăr ca tine, bre jmechere, din toate punctele de vedere, acu nu te oftica… ce este, este !
  Ce-o fi mai grav, să fii un ţânc bătrân, sau veşnic tânăr, machidoane ?
  Sibilla

  @Domnule Adrian Năstase,
  Felicitări !
  Am surprins prea puţine imagini de la eveniment, deoarece stimabilii de la realitatea tv, au considerat foooarte stringent şi neapărat musai să întrerupă transmisia ” … da, nu avem sunet de la faţa locului… ” – aiurea, se auzea tot, ” strategii ” de doi bani şi n-am cuvinte la adresa lor, nu merită… Şi pentru ce întreruperea : imediat au transmis cuvântarea abramburită a ” celebrului orator ” Boc şi Emil, un soi de râsu-plânsu, lacrimi amare… vai ţie limbă română. C-aşa-i la noi, promovăm nonvalorile, apreciem ” calitatea ”…

  Alexandr Puskin – Captivul :

  În temnita umeda zac zavorât.
  Un soim, în robie de mic, amarât,
  Tovaras al meu, ciuguleste-un hartan
  De carne, batând din aripi lânga geam.

  Se-opreste, si capul spre geam întorcând
  El parca ghiceste ascunsul meu gând.
  Din ochi ma îndeamna tipând, ca si cum
  mi-ar spune: „E vremea sa mergem la drum!

  Si tu ca si mine vrei liber sa zbori.
  Sa mergem spre muntii cu piscuri în nori,
  Spre marea albastra, pe unde mereu
  Cutreiera slobod doar vântul… si eu!”

  respecte şi stimă,
  Sibilla
  P.S. Că tare indicat ar fi să cetească slovele de mai sus şi kameleonsky Mihnea… şi ce trist de trist s-ar simţi-n tristeţile sale …
  Sibilla ” pioasa ”

 32. 32 Draghi Puterity mai 23, 2009 la 10:32 pm

  @nastase

  Felicitari!!! Imi pare sincer rau ca distantza mare m-a impiedicat sa vin la lansare. Poate la volumul doi 😉 De abia astept sa indicati de unde poate fi cumparata cartea.

  @neinfectat de comunism

  Daca imi dai o adresa iti cumpar si tie un exemplar, ca asa e in comunism, fiecare face cat poate pentru comunitate si primeste de la ea cat are nevoie.

 33. 33 Sibilla mai 23, 2009 la 10:32 pm

  @Mihnea ,
  Extremă stângă tălică … :))
  Eşti sigur că nu eşti ceva rudă cu vangheleonsky, căci numai ăla se mai fandoseşte aşe… la vedere…
  Claro, vine Sfârşitul Lumii.. :))
  Sibilla

 34. 34 Ovidiu mai 23, 2009 la 10:48 pm

  D-le Adrian Nastase,
  aveti dreptate, dar la Ion Iliescu puteti sa scrieti.

  Am citit analiza lui basescu in despre caderea libera in sondaje (nu inteleg de ce s-a enervat doar a fost facuta la comanda PD-L)

  Basescu zicea ca de aceea scade in procentt, pentru ca au intrat multi candidati…….
  Cea mai mare prostie pe care am auzit-o vre-o data.

  Cert este ca nu va castiga in primul tur.

  Nu-l inteleg de ce duce o politica externa de dezbinare, cearta, istorie.. parca romanii au aflat de la el ca Basarabia e pamint romanesc. Tiu minte cand dumneavoastra ati fost premier, Romania avea relatii diplomatice extraordinare, in ultima vrene simt ca Romania a devenit un stat izolat.
  Nu am mai auzit de Peter Medgessy, (am scris corect?)

 35. 35 lapunkt mai 23, 2009 la 11:13 pm

  http://lapunkt.wordpress.com/ Blog’n Roll cu Adrian Nastase

 36. 36 leo mai 23, 2009 la 11:13 pm

  @ AN
  dacă postaţi de pe contul wordpress pe care aveţi deschis blogul, căruia îi alocaţi în prealabil o imagine-avatar pe care o consideraţi reprezentativă pentru dvs, ar fi mai greu să apară „piraţi”.
  nu că ar fi reprezentativ, dar Manuela nu a mai avut de-a face cu tentative de clonare a ăstuia baci de când mă detei de trei ori peste capul ăla cu neuron băcesc infectat şi devenii blogger (fie şi cu juma de normă, ş-aia în linia a doua 😉 ) cu cont şi avatar wordpress…
  ş-apoi, dacă e să fiţi egal cu sine, diplomatului Năstase i-ar sta frumos să întoarcă vizitele unor musafiri la rândul lor bloggeri de soi, cum ar fi Corina, George Şerban, Mihai Mălaimare ori alţi oameni mai celebri în real decât în virtual, dacă a-ntoarce vizita unora celebri doar prin lumea virtuală (mă rog, unii, odată cu menţionarea numelor lor de scenă cu prilejul lansării, chiar şi dincolo de virtual) ar reprezenta… altceva…
  PS
  ş-apoi, la câte vi s-au pus în seamă în real, de unde şi până unde teamă (?!) pentru ce vi s-ar putea pune în „gură” în virtual?!

 37. 37 Maximmouse mai 23, 2009 la 11:50 pm

  @ELMMAR!

  Multumesc….

  Maxi .

 38. 38 adytm mai 24, 2009 la 2:10 am

  Domnule Nastese, va pot trimite un seminar video titrat in romana despre sfarsitul lumii? decodarea profetiilor din DANIEL si apocalips? despre noua ordine mondiala , ecumenism, cine este anticristul si alte subiecte, seminarul dureaza peste 15 ore, desi radeti cand cititi aceste randuri,va asigur ca va va marca si stiti de ce? pt ca cele relatate in seminar se implineste pas cu pas, un sfat , degeaba castigati intreaga lume daca va pierdeti sufletul.Aveti curaj sa urmariti acest seminar? vi l pot trimite pe dvd? va va marca , poate chiar va va schimba viata, va veti da seama ca lumea asta in curand se va sfarsii iar adevarata fericire pe care o da lucifer oamenilor e una falsa, iti poate da bogatii si averi dar nu ti poate da pe fiul sau mama moarta , persoana care o doresti, liniste in familie si in interiorul tau, nu stiu daca ati observat (sper sa nu fiti si dumneavoastra in situatia asta) uitativa miliardari in euro care au varsta de 80 de ani si tot nu se linisteste , tot mai vor afaceri, nu se odihneste, nu merge in concediu undeva…….. din pacate diavolul isi bate urat joc de cei care i apartin, prefer sa nu dati pe blog ceea ce am scris si sa mi scrieti particular sa mi dati o adresa unde sa va trimit dvd urile , conferinta asta nu o vedeti la tv sau in alte partie, e a unui mare profesor universitar , fost evolutionist dar devenit crestin si a studiat versete biblice cu ceea ce se intampla acum in lume. Apropo sa fiu sincer nu mi place deloc de dumneavoastra, nu sunt un fan, ba din contra ati fost un dusman de moarte pt mine , va uram mult, deci scriu omului Adrian Nastase nu politiceanului,sunt curios daca raspundeti si celor ce nu va plac si nu va lauda dar va doreste binele mai mult decat altii.As fi putut intra direct cu injuraturi si acuzatii dar cred ca esti cineva cand reusesti sa construiesti ceva nu sa darami si sa distrugi si nu cred ca este un om mai bun ca si altu, daca dumneavoastra aveti pacate in anumite domenii mi am dat seama ca si eu am dar in alte domenii si ca nu mai am dreptul sa judec pe nimeni, ca nu s mai bun decat altii.

 39. 39 Cezar Pesclevei mai 24, 2009 la 2:58 am

  D-le Nastase,

  Il mai suportati pe oportunistul de Mihnea prin preajma?

 40. 40 Cezar Pesclevei mai 24, 2009 la 2:58 am

  …cum care Mihnea? Mihnea Georgescu, ca despre el e vorba!

 41. 41 blogideologic mai 24, 2009 la 6:16 am

  @ Adrian Năstase
  „nu scriu din teama ca ar putea sa apara semnatura mea pe tot felul de comentarii scrise de altii. Asa, se stie ca nu comentez pe alte bloguri si nu au cum sa apara astfel de comentarii.”
  Cred că este o abordare foarte prudentă, pe care ar trebui să o păstraţi. Dar, evident, dumneavoastră decideţi 🙂

 42. 42 blogideologic mai 24, 2009 la 6:21 am

  Fotografiile arată un peisaj românesc interesant şi realist. Încerc să îl identific pe domnul Mihnea Georgescu 🙂 Salut !

 43. 43 cogito ergo sum mai 24, 2009 la 7:42 am

  @neinfectat de comunism

  Niciodată nu te-ai dezmintit. Totdeauna ai vrut şi veri totul pe gratis. Păcat că din parte-ţi doar acuzele, calomniile şi înjurăturile sunt gratuite.

 44. 44 Anda mai 24, 2009 la 7:54 am

  Mi-a placut exprimarea: oameni de cultura,oameni politici si bloggeri. Adica 3 categorii… de public pentru cartea lui A. Nastase. @MaximmouseCe bine s-o orientat poporul alegand-o pe fosta Miss…Roberta Anastase ca deputata! Restul,adica presidintia Camerei a venit de la sine..!

 45. 45 Neagu G. mai 24, 2009 la 8:15 am

  Felicitari. A fost cu adevarat un act de cultura. E un semn bun pentru aceasta amarata tara dominata de superficialitate, de grotesc si minciuna. E un semn ca Romania mai are resurse, iar impostorii si subcultura nu ne-au coplesit de tot. Va multumesc domnule AN.

 46. 46 Maximmouse mai 24, 2009 la 9:31 am

  @Anda!:)

  Daca iau de buna sentinta ta, si nu am motive sa nu ofac in demonstratia asta, atunci ,daca EB-ol-A iese deputat ,vine neiertatoare si presedintia Senatului pentru ea? Anda, cred ca trebuie sa-l consultam pe adytm-TE!:) , nu se poate ca deslusitorul acela titrat sa nu fi vazut pe undeva un asemenea cataclism politic planetar!:)

  Ah ! :Privesc cu…in fine, privesc afisele electorale ale EB-ol-ei, imbracata ca un gandac de bucatarie cu fata gros retusata de n-o mai recunoaste nici taica-sau si ma pregatesc pentru sinistra cataclisma….:)

  Maxi!:)

 47. 47 ELMMAR mai 24, 2009 la 10:03 am

  Pentru soferi…dur dar corect.

 48. 48 cogito ergo sum mai 24, 2009 la 10:36 am

  @Anda

  Cred că în postarea ta s-a strecurat o greşeală.
  În loc de ” s-o orientat poporul ” trebuia să scrii ” şi-a orientat popoul „. Probabil urma de invidie ce transpare printre rânduri a fost cauza.

 49. 49 cogito ergo sum mai 24, 2009 la 11:43 am

  @adytm

  Citindu-vă postarea m-a cuprins instantaneu un sentiment de milă în ceea ce vă priveşte. Am realizat că sunteţi un om suferind. Că în loc sa fiţi atent îngrijit şi tratat alaturi de cei care se cred Napoleon, Eminescu, sau Însuşi Dumnezeu, dumneavoastră sunteţi lasat victimă a vicisitudinilor vieţii cotidiene. Mă face să cred aceasta nu doar faptul că vă consideraţi cel care a descoperit ” ADEVĂRATA CALE „, cel care are menirea de calauză genuină atestată pentru aceasta, ci şi faptul că prin formularea ” ba din contra ati fost un dusman de moarte pt mine ” transmiteţi ideea că sunteţi cel puţin un Everest al raului pentru d-l Năstase, unul faţă de care Băsescu poate fi socotit ca o furnică într-un uraşi muşuroi, ca un graunte de nisip pe o plajă.
  Domnule dragă, doar o gravă suferinţă vă poate face să gandiţi astfel despre dumneavoastră, să vă hiperbolizaţi la extrem importanţa.
  Personal cred că d-l Năstase nici nu vă cunoaşte, nicicum să vă fi fost un duşman de moarte. Nici macar infecţia generalizată cu numele de Băsescu nu se poate lauda cu stârnirea unui astfel de sentiment în sufletul şi mintea d-lui Năstase.
  Mai potrivit ar fi fost să spuneti ” v-am fost un duşman de moarte. Această afirmaţie nu ar fi intrat în flagrantă contradicţie cu ” As fi putut intra direct cu injuraturi si acuzatii, cu care se potriveşte exact ca nuca în perete.

  PS: Dacă doriţi să faceţi cunoscut conţinutul seminariului, postaţi-l în fragmente de sub 1(un) GB pe trafic.ro şi faceţi publice adresele de unde pot fi dowloadate.

 50. 50 ramo mai 24, 2009 la 3:14 pm

  Ei, cgito ergo sum..de ce esti rautacios? Poate saracul om e doar intr-o faza de exaltare a spiritului:)) Sunt vremuri destul de tulburi astea. Am fost mult timp intr-un cacoon si ne-au lovit criza/gripa/incalzirea globala etc. in moalele capului. Fiecare ” se trezeste” dupa capacitati. Oricum tendinta initiala este sa fii usor paranoic. Poate o sa-i treaca. Ady, de mult timp spun „astia” ca vine sfarsitul lumii.Cum zicea Buddha :”Orice are un inceput are si un sfarsit”. Se pare ca suntem doar rationali si asteptam inevitabilul.:):P Intrebarea e, sfarsitul a ce exact vine? Ce vrea sa insemne”lumea”? Sunt atatea sfarsituri…:) Just chill. E faina viata asta.

 51. 51 RAMONA mai 24, 2009 la 3:18 pm

  D-le Nastase dorim sa ne scapati de Basescu si asta o puteti face doar candidand la prezidentiale .Ati face un bine poporului roman .Aveti sustinatori fideli la Brasov .

 52. 52 Andrada Balan mai 24, 2009 la 6:21 pm

  Felicitari pentru cartea lansata si pentru aniversarea sotiei dumneavoastra! La multi ani!

 53. 54 IoanaP mai 24, 2009 la 9:04 pm

  Buna seara d-le Nastase,
  Felicitari pentru lansarea cartii si pentru aniversarea sotiei!
  Astept un mesaj sa vedem cum procuram cartea?!

 54. 55 Caramella mai 24, 2009 la 11:07 pm

  LA MULTI ANI NEPRETUITEI DVS. MAME CU OCAZIA ONOMASTICII !
  LA MULTI ANI DISTINSEI DVS. SOTII CU OCAZIA ZILEI DE NASTERE !

  Lansarea cartii a avut un veritabil succes, asa cum era de asteptat !
  Intalnirea cu Dvs., cu fam. Nastase, cu colegii bloggeri, prezentarile valorosului om politic si blogger presedintele Iliescu si ale simpaticului V. Ciutacu mi-ar fi bucurat mult sufletul …

  Regret ca nu am participat la eveniment, fiind ziua trista a comemorarii nepretuitului meu parinte … dar am fost cu un gand bun alaturi de voi !

  PS
  Si eu sunt interesata de carte, unde poate fi achizitionata ? Eventual cu un autograf m-ar onora cu atat mai mult !

 55. 56 Ruben Budău mai 25, 2009 la 8:47 am

  Felicitări, Felicitări, Felicitări
  Vreau şi eu un exemplar cu autograf 🙂
  O săptămână superbă vă doresc.

 56. 57 bony mai 25, 2009 la 10:48 am

  Felicitari!!!
  A fost o lansare reusita din cate mi sa povestit si am regretat nespus ca nu am ajuns la locul faptei.
  Va felicit atat in numele meu cat si a colegilor mei care au si fost prezenti o parte si care va marturisesc ca nu erau foarte familiarizati cu acest tip de comunicare al dvs. la care soun eu va pricepeti din ce in ce mai bine si la care succesul este evident.
  M-a bucurat si prezenta domnului Iliescu acolo, dar si a lui Ciutacu’ fiecare dintre ei cu ceea ce reprezinta, ati cuprins supun eu doua paliere extrem de necesare ca si sustinere(sper sa nu fi exagerat cu acest cuvant) totdata, din punct de vedere moral feed-back-ul vine din doua directii extrem de importante.
  Felicitari!!!

 57. 58 Bogdan Nemes iunie 21, 2009 la 7:25 pm

  Cred ca sunt putin off-topic, dar apropo de Muzeul Hartilor, am pe blogul personal cateva hari ce le aveti si dumneavoastra acolo, in plus, in capitolul Engravings am 2 gravuri ale lui Mihai Viteazu si Basta.

  Hartile de secol XVI si XVII
  http://antiqbooks2000.blogspot.com/search/label/Maps

  Gravurile – Mihai Viteazu – 1601, si Georg Basta – 1665
  http://antiqbooks2000.blogspot.com/search/label/Engravings

  Cu siguranta vor urma mult mai multe 🙂

  Cu respect
  Nemes Bogdan


 1. 1 Cele mai interesante 150 de articole de pe blogul lui Adrian Năstase reunite în cartea Blog ‘n roll | INconstantIN's INternet Trackback pe mai 23, 2009 la 8:32 pm
 2. 2 De la comunicarea amorfă la cea…dinamică. Paradigma Adrian Năstase « Teologie pentru azi Trackback pe mai 24, 2009 la 12:26 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: