La Targu Mures

Ieri si astazi, am participat, la Targu Mures, la o reuniune a Comisiei juridice a Adunarii parlamentare a Consiliului Europei. O reuniune deosebit de interesanta, la care s-a discutat, pe larg, despre problemele romilor la nivel european si a avut loc o audiere a unor experti din organizatii neguvernamentale de profil si a unor reprezentanti guvernamentali. Acelasi tip de audieri au avut loc si in alte tari. In final, APCE va adopta un raport si o rezolutie pe aceasta tema.

54 Răspunsuri to “La Targu Mures”


 1. 1 Carol mai 18, 2009 la 6:01 pm

  Personal, m-ar interesa solutiile propuse de dvs pt Romania.
  Sa nu-mi spuneti ca din cauza lui Basescu, PSD-ul nu se poate afirma pt ca ar insemna sa va declarati infrânti de marinar.
  Deocamdata, atât de la PSD cat si de la PNL, românul nu aude decat „jos Basescu”
  Cu strategia asta o sa o patiti, mai mult ca sigur, ca si la referendumul de demitere. Umilitor !

 2. 2 eficientaenerg mai 18, 2009 la 6:10 pm

  Cum sa ne plece 1,8 mil.de romani in exterior-daca:Nemultumiri in Romania “73% din angajatii-la salariul din anul 2008; 65% -doresc instruire suplimentara, 58 -prime de vacanta, 54 -subventii pentru ingrijiri medicale.”-studiu Accor Services.Iar,Pactul Drepturile economice,sociale si culturale International:art.6-1-„Statele recunosc dreptul la munca ,care contine dreptul ca orice persoana sa obtina posibilitatea de a-si castiga existenta printr-o munca liber aleasa si acceptata, si iau masurile necesare pentru salvarea acestui drept” ; 2-Masurile pe care fiecare stat le va lua va asigura deplinul exercitiu al acestui drept.

 3. 3 Publius mai 18, 2009 la 7:02 pm

  „La Târgu Mures” – Postarea asta intra in primul volum sau asteapta consacrarea in volumul al doilea al „Amintirilor din blogarie”?

  In ciuda tuturor aparentelor mie aceasta postare mi se pare foarte interesanta si plina de bravura.

 4. 4 alex.dumitrascu mai 18, 2009 la 8:42 pm

  E tare ciudata semiorbirea politicienilor fata de realitatile economice.
  -Imprumutul „fmi” nu a impiedicat actualul guverna din care face parte si PSD sa se imprumute enorm si la dobanzi mar pe piata bancara interna.
  – Se pare ca resursele sistemului bancar romanesc sunt pe sfarsite, asa ca domnul Pogea se gandeste la un imprumut de la bancile comerciale straine.
  -Clauzele acordului cu FMI sunt insa necunoscute, dar anume surse vorbesc despre cresterea varstei de pensionare la 70- de ani.(explozie sociala)
  -Contrar ‘acordului ” de la Viena, bancile grecesti si austriece au si exortat aproape 2 miliarde euro. Vor face asta in continuare, nici FMI nici alta entitate nu le poate impiedica.
  – Datorita masurilor complet neadecvate ale ministerului de finante, economia isi continua scaderea,
  – Serviciul datoriei publice in 2010 va fi enorm, practic de neplatiti. Dar nu se va ajunge pana acolo, mai intai, probabil prin august, bancile vor refuza sa mai crediteze guvernul. Atunci se va spune ca „imparatul e gol”.

  Ori, din pozitia de partener la guvernarea asta, e evident mai bine sa pierzi alegerile prezidentiale decat sa le castigi. Poate ca din pozitia lui Basescu e mai bine sa nici nu participe.

 5. 5 blikkenslager mai 18, 2009 la 10:06 pm

  „e trecut de miezul noptii,va daruiesc versuri”,cine spune asa?

  ttp://www.youtube.com/watch?v=jvXCU_ezlyU

 6. 6 blikkenslager mai 18, 2009 la 10:09 pm

  O dedicatie speciala …Excelentei Sale,Domnul Adrian Nastase si prietenilor sai:

 7. 7 blikkenslager mai 18, 2009 la 10:18 pm

  Si inca o dedicatie …Excelentei Sale,Domnul Adrian Nastase si prietenilor sai:

 8. 8 blikkenslager mai 18, 2009 la 10:50 pm

  Scuze,am mincat un h…asa trebuia sa arate:

 9. 9 blikkenslager mai 18, 2009 la 10:53 pm

  CHANGE WE NEED:ADRIAN NASTASE

 10. 10 George Serban mai 18, 2009 la 11:15 pm

  Basescu, aflat la Paris, a cerut scuze romanilor pentru ca a acceptat intrarea la guvernare a PSD! Parca si … Germania a cerut scuze omenirii pentru crimele nazismului … Omul asta – un soi de maimutoi! – incearca sa imite modele din istorie inaccesibile lui. Ca-i mitoman intr-o forma patologica irecuperabila, a dovedit, deja! E limpede ca are si probleme psihice, deja vizibile. Ma intreb care sa fie limita (rezistenta) la … rupere (a se citi umilinta) a PSD? Va cunosc opinia in legatura cu aceasta cardasie a PSD, v-ati exprimat-o public. Dar pana unde poate impinge dementa capatuielii pe unii oameni din PSD, incat sa accepte asemenea umilinta?! Jalnice creaturi!

 11. 11 Anda mai 19, 2009 la 4:47 am

  Interesanta problematica romilor dar de ce la Targu Mures? O intrebare nu numai pentru Adi Nastase.

 12. 12 Anda mai 19, 2009 la 6:12 am

  @cogito ergo sum Multumesc pentru apostrofarea care iti dovedeste nivelul spiritual…Oricum ai uitat finalul : sum ergo Deus est!

 13. 13 nastase mai 19, 2009 la 8:23 am

  Anda,
  Reuniunea trebuia sa aiba loc, undeva, in Romania. La Bucuresti, cei mai multi dintre membrii Comisiei mai fusesera. Sigur, a jucat un rol si propunerea facuta de domnul Frunda, un membru vechi al Comisiei. Nu cred ca a fost o idee rea. Poate alta data, vom gasi o alta regiune din Romania pentru organizarea unor astfel de evenimente.

 14. 14 instalatorul mai 19, 2009 la 8:48 am

  Off-topic, stire de criza:
  Guvernul Taiwanului, constatind ca economia tarii este prea mult legata de semiconductoare, panouri LCD, IT si industrie electronica, planuieste sa echilibreze structura industriala viitoare a tarii dezvoltind sase categorii cu mare potential de piata (rog retineti ce considera guvernul taiwanez ca avind viitor mare potential de piata):
  1. Biotehnologie. Investitie guvernamentala planificata usd 742 milioane, scopuri: atragerea de investitii private in valoare de usd 1,6 miliarde, eventuala productie anuala de usd 30 miliarde.
  2. Ingrijire medicala. Investitie guvernamentala planificata usd 2,6 miliarde in urmatorii patru ani, scopuri: cresterea valorii productiei cu usd 115 miliarde si crearea a 310000 locuri de munca pina in 2012.
  3. Energie verde. Investitie guvernamentala planificata: usd 600 milioane in R&D si usd 750 milioane subventii pentru echipamentele economisind energie, in cinci ani. Scop: atragerea de investitii private depasind usd 6 miliarde.
  4. Cultura si industrie creativa. Investitie guvernamentala planificata: cresterea procentului din PIB de la 1,3% la 4%. Scopuri: productie anuala de usd 30 miliarde si 200000 locuri de munca create pina in 2013.
  5. Turism si recreere. Investitie guvernamentala planificata: buget de usd 900 milioane (in patru ani, usd 227 milioane anual, cum ar veni). Scopuri: atragerea de investitii private de usd 6 miliarde si venituri anuale de usd 17 miliarde cu referinta anul 2012.
  6. Agricultura rafinata. Investitie guvernamentala planificata: usd 730 milioane in patru ani. Scopuri: valoare productie anuala usd 4,5 miliarde si crearea a 310000 locuri de munca pina in 2012.
  Ceva similar dinspre guvernul Boc? Ntz. Domnule Nastase, actionati repede, ati vazut ca avansul este de cel mult 48 de ore.

 15. 15 instalatorul mai 19, 2009 la 8:53 am

  Comentariu personal: interesant ce intelege guvernul taiwanez prin viitor: 1,2,3 cel mult 4 ani. La noi, cind se zice de viitor, e ceva nedefinit in timp, de regula minimum 2-3 decenii.

 16. 16 Marcus mai 19, 2009 la 8:55 am

  @All: scuze pentru off topic:
  De la Antigona si Igigenia la Stan si Bran Electorali
  Suntem poate unicul popor din lume care, pentru a trece cu usurinta, neinhibat si cu zambetul pe buze de efectele devastatoare ale crizei, am fost daruiti de Dumnezeire cu minunea prezidentiala traian basescu.

  De la roluri de tragedie antica la interpretarea de personaje de comedie bufa in scenarii de filme cu prosti si pentru prosti, trecand printr-un circ zilnic si neintrerupt, iubitul nostru prezidel, “haruit si capacitat” de Divinitate in cele ale ludicului, histrionismului si clauneriei, face dovada unui talent remarcabil. Cu ajutorul acestuia stoarce cascade diluviene de lacrimi de la alegatorii sensibili, la un “Draga Stolo”, aflat pe pat de moarte (sic!) dovedit de ticalosii inamici politici, ba starneste avalanse de hohote de ras provocate de cameleonismul cu care domnia sa se poate adapta mediului electoral in care evolueaza, fie pe post de maramuresan neaos, aprig si voievodal in ograda sa, fie pe post de Pacala national reincarnat.

  Cert este ca Presedintele Jucaus nu ne lasa nici macar un minut sa ne plictisim sau “Doamne fereste! sa ne facem griji” cu adresa la din ce in ce mai ipotetica si mai indepartata “painea noastra cea de toate zilele”.

  In ultima reprezentatie, prezentata si reluata isterizant de televiziuni, dupa ce ne-a mintit din nou de la obraz ca nu este “turistizat” electoral pe la fel de fel de sindrofii, intalniri cu studentii, sarbatori locale etc si-a tras pieptar, clop si straita cu horinca la purtator si putin a lipsit sa nu ne interpreteze, cu gand la mandat nou, hitul folcloric al anilor ’60 “Mi-am luat bundita noua”. A bagat in schimb recitarea poeziei electorale “Sa traiti bine!” initializata de cateva stacane de horinca pentru incalzire si curaj.

  Tinand cont de aceste calitati ale Alesului, cu ajutorul carora se confunda pana la identitate siameza cu electoratul pe care intentioneaza sa si-l adjudece, ne intrebam legitim cam ce surprize de proportii ne pregateste domnia sa pentru obtinerea voturilor de la anumite categorii mai speciale de alegatori romani. In aceste conditii n-ar surprinde pe nimeni un traian basescu live si gol pusca prezentandu-si programul politic pentru un nou mandat prezidential in fata nudistilor pe plaja de la 2 Mai. Sau, si mai si, avand in vedere aprecierile publice facute de domnia sa cu privire la numarul foarte mare de homosexuali din Romania (20% din populatie), sa-l vedem cu peruca blonda pe cap, fusta si poseta de firma, deghizat in Elena ot Plescoa si defiland la brat cu membrii comunitatii de homosexuali din Romania, pentru ca apoi sa le tina discursuri in care sa le promita legalizarea casatoriilor intre indivizi de acelasi sex, simultan cu o lege privind liberalizarea adoptiilor facute de cupluri de acest gen, in vederea perpetuarii neamului romanesc in veci de veci.

  Personal, totusi, dupa cata galagie si scandal a facut in toti acesti ani, mi-as dori ca macar intr-o zi, lasata de Dumnezeu pentru refacere, televiziunile sa-l prezinte la un miting electoral, adresandu-se surdo-mutilor din Romania!

  The Land of Choice.

 17. 17 instalatorul mai 19, 2009 la 8:58 am

  Tot comentariu personal (imi permit cam multe pentru un paranoic, autist, naiv-poetic si prost pe deasupra): unele din cele zise de taiwanezi ar putea merge si la Mizil, daca nu se poate national, pastrind proportiile. Si observatie: taiwanezii nu cauta ceva ce nu se mai face, intra decisi la competitie si lupta economica.

 18. 18 Harabula mai 19, 2009 la 9:19 am

  Presedinte al Comisiei juridice a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei este doamna Herta Daubler-Gmelin. Este social democrata germana. A fost ministru al Justitiei in Germania.
  Acum cativa ani il compara pe Bush cu Hitler.
  Am vazut pe undeva, ca pe 20 mai va conferentia in cadrul Fundatiei „Friedrich Ebert”.
  Vad ca nu se bucura de prea mare atentie in media romanesti. Si nici din partea social democratilor romani.

 19. 19 Maximmouse mai 19, 2009 la 10:02 am

  ELMMAR!

  Prietene! Creepy postarea aia cu muzica!M-am infuiorat , ca sa zic asa!:)

  sa speram ca n-o sa fie asa cu toate ca partidele politice sunt t…e!:(

  Poezia aia a lui esenin cu am o varsta frageda, ce daca …cam asa, pe scurt?Hai ca sunt talentat la citit acuma!:)

  Maxi!:)

 20. 20 Larisa mai 19, 2009 la 10:21 am

  Buna ziua,
  In primul rand in problema romilor este numele care ar trebui sa revina la tigani (gipsy). A doua ar fi provenienta India cu care ar trebui sa practice schimburi interculturale pentru a-si regasi identitatea. Educarea si integrarea tiganlor in societate a dat rateuri de fiecare data (cu destule exceptii insa)si cred ca ar trebui create legi suplimentare (de exemplu amendarea injuraturilor pe strada, furatul florilor din gradini in scopuri comerciale, crearii grupurilor de intimidare , aruncarii gunoaielor personale pe strada sau din tomberoane pe strada,folosirii metodelor de intimidare si manipulare pentru a trai ca paraziti pe spatele societatii, practicarii camatariei pentru deposesia de proprietati). Deoarece tiganii saraci nu au cu ce plati aceste amenzi ar trebui integrati in programe de munca in folosul comunitatii care sa inceapa cu igiena personala).

  O zi excelenata va doresc

 21. 21 Provincialul mai 19, 2009 la 10:29 am

  Domnule Nastase,

  Am particpat intr-un proiect european intercultural.
  La una din intrunirile din Roamnai, translatorul utilizat a fost o tanara rroma, absolventa de stiinte sociale, care vorbea vreo 5 limbi straine.
  Strainii au fost uimiti de acest lucru. Credeau ca este o exceptie.

  De aceea am simtit nevoie sa le explic strainilor, strategia Romaniei de crearea unei intelectualitati rrome de la care sa porneasca batalia cu mentalitatile acestei etnii – locuri rezervate pentru rromi in licee si universitati.

  Rezultatul acelor politici erau exemplificate pe viu de tanara translatoare, care era intradevar o prezenta impunatoare. Ea a participat activ la discutiile privind relatiile interculturale dintre etnii.

  Toti strainii au fost foarte uimiti de calitatea intelectuala a tinerei rrome.

  Cred ca este un drum pe care sa mergem.
  Deasemnea acordarea de fonduri pentru etnia rroma ar trebui scoasa de sub influenta unor „patriarhi” rromi, iar administrarea fondurilor si politicilor pentru romi sa fie incredintate acestor tineri intelectuali rromi.
  Rezultatele ar fi si mai spectaculoase.

  As fi foarte interesat sa aflu mai multe despre rezultaele si concluziile intalnirii de la Tg. Mures.

 22. 22 costi mai 19, 2009 la 10:45 am

  D-le presedinte Nastase,

  Cred ca acest apel, scrisoare, catre liceeni, merita facut cunoscut.
  Dvs. ce credeti??

  Este vorba despre : http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/05/scrisoare-catre-liceeni.html

  Cu stima,

  costi

 23. 23 Draghi Puterity mai 19, 2009 la 11:52 am

  @Instalatorul

  Interesant, nu mai crede nimeni in nano-tehnologie? Sau intra la punctul 1?

  @George Serban

  Oare si romanii din Paris au memoria scurta? Nu spunea Basescu dupa alegeri ca „mi-am vazut visul cu ochii”? Cine il mai crede acum cand spune „m-am dezamăgit şi pe mine însumi prin soluţia pe care am găsit-o în decembrie 2008”? Omul asta e un mincinos notoriu. Minte si cand da buna ziua.

 24. 24 Anda mai 19, 2009 la 11:57 am

  Merci,domnule Adi Nastase,pentru eleganta raspunsului dvs. si pentru interesul acordat nationalitatilor conlocuitoare intre care nu ma numar.

 25. 25 Maximmouse mai 19, 2009 la 12:06 pm

  @ Toata Lumea, si cinstitilor forumisti cu care am conversat!:)

  Vorbind despre compromisuri!

  Va dau dreptate in revolta voastra fata de atitudinea psd si dupa alegeri si in zilele astea!

  Am fost intr-o situatie dramatica din cauza umilintei pe care am resimtit-o din cauza intrarii la guv, a psd- n-am putut pricepe cu nici un chip ce se intamplase…am luat o pauza si am gandit cat mai rece….si am ajuns la concluzia aceea cu sa-ti tii dusmanul aproape.

  Faptul ca am gandit corect se vede clar acuma!

  Ia priviti ce eforturi fac zdrentele politicii romanesti sa scoata acum psd din guvern!daca ne amintim ca la orice alegeri conteaza cine numara voturile avem si raspunsul.Nu ma deranjeaza ca psd e acolo! Priviti efortul disperat al satanei sa -i faca pe socialisti sa plece , doar , doar , le-o scoate nasurile din oalele guvernarii! faptul ca e psd si nu altcineva este corect, il impiedica pe satan sa spuna ca ei sunt partidul cel mai mare, cel mai castigator..cel mai al poporului…iaca ai un tovaras la fel de din popor ca si tine vipera…

  Ei dragii shobolanului, este insa tarziu, mult prea tarziu!satana a luat o tzeeeeaaapa mai mare ca el , pt. ca el este un tip mic…:)

  Diogene spuneai ca existau si alte combinatii posibile atunci.existau! dar nici pe departe atat de eficiente ca ACEASTA!

  Imagineaza-ti urgenta cu care ii matraseau astia pe liberali…nici nu vreau sa ma gandesc cum le statea in branci pe scari…

  Imagineaza-ti cum ar fi urlat satana ca el si zdrentele au votul poporului, ca sunt legitimi etc , si toata lumea da in ei , si nimeni nu vrea sa se combine cu ei pentru ca sunt prea buni si prea cinstiti!Un scandal atunci , ar fi fost cu certitudine mandatul din toamna asta pentru satana!

  Sa ne amintim : cel mai interesant si just act al partidelor politice ,suspendarea satanei, a fost transformat de acesta in munitie electorala! Ok! o data vede nasu’….

  ACUMA E PE LIMBA LUI! ORDINAR!JOSNIC!

  Observati ca in sarba asta sunt bagati si liberalii si udmeristii…ALL! E BINE! Atentie si la predoi! Si albastrii fac pasul inapoi he he!:)

  Nu ma mai satur sa-i vad pe ipochimeni de la tartor pana la ultimul recrut cum se zbat… cum improasca frenetic cu rahat in psd ..:) Satisfacator! A meritat deceptia initiala…

  Uite cum nu intotdeauna ceea ce pare rau este chiar rau….acuma nu stiu daca la pesedei le-a iesit ca sunt abili sau din greseala…:)Poate ne spune gazda noastra?:)

  cu nadejdea ca nu voi apuca sa traiesc zilele cand le va fi bine pdlistilor,in sensul in care berceanul ne-a zis la lansarea din Ardeal, din nou prezent in tribuna,

  Maxi!:)

 26. 26 Maximmouse mai 19, 2009 la 12:24 pm

  @blikkenslager!

  frumoase postari! in primele doua nu incetez sa admir dorinta publicului de muzica buna, de frumos!

  pe a treia ce ai vrut sa zici?In clar!:)

  Maxi!:)

 27. 27 Maximmouse mai 19, 2009 la 12:47 pm

  @Marcus!:)

  Ah! Cum sa-mi imaginez pe asimetric gol pusca? Vaaaaleu!Nu cred ca exista ceva mai socant….nici la Hollywood nu s-a vazut…

  Maxi!:)

 28. 28 Cârcotaşu mai 19, 2009 la 1:29 pm

  Un amic care urmăreşte zilnic presa franceză se arată foarte mirat că n-a găsit nici cea mai mică pomenire a vizitei lui Traian Băsescu în Franţa.
  Oare de ce trecerea sub tăcere a acestui eveniment… epocal?

 29. 29 panait istrati mai 19, 2009 la 1:56 pm

  @Anda.
  Probabil membrii Comisiei l’au citit pe Romulus Vulpescu „stau într’o cafenea la Tg Mureş…” Fenomenală poezia, mai ales în contextul politic al vremii. Nu’i aşa, dle Năstase?

 30. 30 blikkenslager mai 19, 2009 la 2:33 pm

  Maximmouse

  Am fost neclara?Dimpotriva:un model de campanie electorala care ar trebui sa inspire si sa conduca la succes,daca imaginile nu spun mare lucru,atunci inlocuieste imaginile cu Excelenta Sa,Domnul Adrian Nastase,slava Domnului,sunt destule imagini si foto foarte frumoase,dar lasa coloana sonora si ….vei lucra,vom munci… la un vis!
  Mesajul este cantecul…

  Concluzia era mai jos:CHANGE WE NEED:ADRIAN NASTASE !

  PS.

  Excelenta Sa,Domnul Adrian NASTASE,nu poate sa renunte atat de usor la un …vis!

 31. 31 Marcus mai 19, 2009 la 2:42 pm

  @Masi, asimetricu ca asimetricu, da’ ce-ai zice de’o Elena ot Plescoa goala si cu „oral discursiv” proasimetric tinut la o adunatura de nudisti, la Vama Veche?
  Si daca tot facem exercitii de imaginatie, vizualizeaza-le te rog pr poora, pippidea sau culcer, in aceeasi ipostaza, supervizate de boc.
  sa fii iubit
  marcus

 32. 32 Marcus mai 19, 2009 la 2:43 pm

  @erata, a se citi Maxi

 33. 33 cogito ergo sum mai 19, 2009 la 3:21 pm

  @Anda

  În era Mezozoică, cam prin Jurasicul inferior, trăia pe meleagurile actualului continent America de Sud un dinozaur din familia Sauropodelor numit Seismosaurus.
  Se zice, că dacă acesta era muşcat de coadă de un alt dinozaur, să presupunem că de un Tyrannosaurus, până când victima întorcea privirea în direcţia agresiunii treceau câteva zeci de secunde, iar până când reacţiona în vreun fel, treceau alte câteva zeci de secunde.
  Întârzierea reacţiilor este pusă de către specialişti pe seama raportului extrem de mic între gerutatea creierului Seismosaurusului şi greutatea sa totală.
  Personal nu sunt prea convins de această teorie, dar cine sunt eu s-o infirm?
  Întârzierea reacţiei tale din ce motive s-a produs?

 34. 34 Publius mai 19, 2009 la 3:46 pm

  Instalatorul – va luati prea in serios. Probabil ca excesul de meclofenoxat va face sa va amintiti si intamplarile neintamplate. Diagnosticul de „paranoia” nu vi se adresa. Prea va place sa credeti ca-mi sunteti in centru atentiei. Probabil dintr-o fireasca dorinta de reciprocitate.

  P.S. Multumesc pentru recomandarile de lectura dar si pentru atentia cu care-mi cititi postarile inclusiv de pe alte bloguri. Imi cer scuze ca n-am reusit sa va raspund la toate interpelarile. Astept sa le epuizati si va raspund (fiti sigur de asta) la toate. Deodata.

 35. 35 Publius mai 19, 2009 la 4:06 pm

  @George Serban – Ziceati ceva despre faptul ca prezenta mea (a unuia ca mine) ii ajuta pe cei majoritari (nu politic) sa-si pastreze un anumit echilibru si decenta. Ma rog, ceva de genul asta. Domnule se pare ca v-ati imunizat. Mesajul dv. despre (un anumit) Basescu si (anumiti) PSD-isti, n-are domnule nici un echilibru. As putea face ceva in aceasta privinta? Imi imaginez ca n-ar avea nici un rost sa va explic posibile resorturi ale gesturilor lui Basescu (altele decat afectiunile psihice pe care i le doriti atat de sincer), gesturi care, iata, reusesc sa va enerveaze intr-atata incat sa va scoata din starea care v-a consacrat, aceea de „domn”.

  Era o gluma (fara nicio legatura cu realitatea medicala a respectivelor diagnostice) despre diferenta dintre un psihopat si un nevropat. Psihopatul crede ca 2+2 = 5. Nevropatul stie ca 2+2=4 dar asta il enerveaza cumplit. D-voastra sunteti un caz aparte. Va imaginati ca 2+2=5 si in plus treaba asta va enerveaza teribil. Ce sa fie? Si ca misterul sa fie total am remarcat aceleasi simptome si la alt vizitator al blogului. Ghiciti care?

 36. 36 George Serban mai 19, 2009 la 5:21 pm

  @Publius
  haide dle. il iubiti pe Basescu atat de haotic incat nu mai stiti de gluma? lipsei umorului i s-au alocat manuale de patologie, ce naiba?! 🙂

 37. 37 Maximmouse mai 19, 2009 la 5:47 pm

  @ Publius!

  Stimate forumist , ce este meclofenoxatul? E mai dur decat ceea ce tre sa luati voi acuma cand nu v-au iesit socotelile?

  Mai , hai ca sunteti tari! Daca ceacareatransformatCameraDeputatilorincuibdepupaza isi da cu parerea despre paranoia si schizo este mai nou psihiatrul vostru…ati ajuns bine!

  gudlac!:)

  Maxi!:)

 38. 38 Maximmouse mai 19, 2009 la 6:00 pm

  @Marcus! 🙂

  Despre onoratele matres care insotesc si ajuta asimetricul, numai bine.Pot sa-mi imaginez cam cum ar fi!:)Ai uitat-o pe lupea?

  Deschizatoare de …sa zicem drumuri , a fost desigur la VV onorabila macavei….brrr, urata, urata dar perversa…Citeam ceva scris de un fan al ei cica este vamaiota….hmmm.doar atat? cred ca pot sa o categorisesc pret de fo 4 pagini A4 fara sa ma repet…:)

  Daca ne gandim bine , evolutia spre homosexualitate a barbatilor romani poate fi prevazuta , cam asa cum zice si asimetricul , cam 25%…daca, si numai daca , furiile lui mai reprezinta multa vreme exemple de „reusite” pentru fetele noastre! trist tablou….had tablou…
  Cred ca m-am facut inteles , nu e vorba de faptul ca sunt urate…exista femei urate care te inrobesc…da, da , te inrobesc cu frumusetea sufletului lor…frumusetea fizica este o chestie cu totul subiectiva ….astea sunt niste oameni urati…ca si mentorul lor…urati , rai si desigur prosti…

  Maxi!:)

 39. 39 i.nicolae mai 19, 2009 la 6:05 pm

  Astept ziua in care in care cineva i-i va pune la munca cinstita, cand legea i-i va obliga sa dea copii la scoala (aici mai sunt si alti ),cand vor fi obligati sa respecte legile tari si nu legile lor arhaice etc .Cineva afirma ca toate incercarile de ai integra au esuat, nu sunt de acord cu asta pur si simplu nu se vrea .Nu sunt rasist dar fara tigani ; muste si sobolani eu cred ca am trai mult mai bine.Ma intreb de drepturile noastre cine are grija ? Sa auzim de bine

 40. 40 Maximmouse mai 19, 2009 la 6:06 pm

  @blikkenslager 🙂

  Am inteles acuma…da o schimbare…da zi-mi si mie ce ti se pare ,fiecare presed. ame are razboiul lui, sau vine fiecare tocmai sa faca un razboi?Inteleg ca se pregateste Iranul , ei ?:)

  Altminteri frumos postul, mai vreau…:)Poti sa pui pentru voi toate porumbitele de pe forum, chiar si pentru rebela Anda , Elvira Madigan! Da?:) Omagiu de la Maxi!:)

  meloman, Maxi!:)

 41. 41 Provincialul mai 19, 2009 la 6:18 pm

  @publius

  Incerci sa fii ironic cu domnul Nastase, dar nu reuseti decat sa ai o aroma de penibil
  In primul rand am primit de la domnul nastase o informatie importanta – Comisiei juridice a Adunarii parlamentare a Consiliului Europei isi tine sedinta in Romania.
  Apoi tema dezbatuta este foarte importanta ata pentru faptul ca avem o mare minoritate rroma, cat si pentru problemele pe care le are.

  Sunt surprins ca acest eveniment nu a avut spatiul meritat in presa, ocazie cu care poate niste emisuni TV pe aceasta tema, choiar cu invitati la aceasta intrunire, ar fi fost benefice.

  In schimb la noi spatiul public este ocupat cu parangheliile si „vizitele” lui base.

  Omul care vorbea in 2004 ca premierul Nastase a dat doua contracte din bani publici (tainuri) pentru ca Romania sa intre in NATO si UE,acum presedinte, supervizeaza un contract cu o firma franceZa in care kilometrul de autostrada este cel MAI SCUMP din lume.
  Cam scump ne-a costat aceasta vizita electorala a presedintelui si camarilei.

  Ce sa mai spun?

  Pe mine Base ma uimeste cu tupeul pe care il are zilnic.

  Declaratia lui ca fiica si-a cumparat locuinta proprie pe firma ca sa eludeze plata TVA este zguduitoare.

  Ca sa nu mai spunem ca decontarea cheltuielilor pe firma pentru amenajare, cu intretinerea, diminueaza substantial veniturile firmei, deci si profitul, implicit impozitele pe profit.

  Ce ne spune domn’ bsescu?

  Ca fiica sa este o smechera care in loc sa fie un platitor cinstit de taxe, eludeaza legea si ne da si cu tifla.
  Si domnul Nastase avea birou de avocatura.
  Ce ar mai fi urlat presa daca isi realiza locuinta pe firma.

  Cu toate ca eu nici acum nu inteleg de ce nu a platit firma fiicei prezidentiale TVA.
  In 2007 locuintele vandute de firme catre firme erau purtatoare de TVA, iar din 2008 chiar si locuintele vandute de persoane fizice sunt purtatoare de TVA.

  Ceva in declaratia prezidentiala pute.
  Vezi publius, pe noi ne deranjeaza ca Base crede ca el si familia lui sunt niste smecheri, au dreptul sa fie smecheri, ceilalti trebuie sa respecte legea..

  Ceva nu-mi miroase bine in povestea asta.

 42. 42 Maximmouse mai 19, 2009 la 6:32 pm

  @Marcus!:)

  P.S. Da’ patapievici? EEEI! Te-am luat este! 🙂

  Maxi!:)

 43. 43 instalatorul mai 19, 2009 la 7:04 pm

  Publius: meclofenoxat e pentru dumneavoastra, dumneavoastra nu aveti tinere de minte. Daca se mai fabrica. Poate nu va veti mai crede asa de important, nu va urmaresc postarile si in general nu parcurg blogurile cu mare atentie si in detaliu, nu am timp. Dar ma mai uit din cind in cind si din loc in loc.

 44. 44 instalatorul mai 19, 2009 la 7:10 pm

  Maxi: meclofenoxatul era (cine stie, poate mai este) un medicament scos probabil de un farmacist cu simtul umorului (meclo vine de la mecla) si care, printre altele, imbunatatea memoria. Era folosit indeosebi de studenti in timpul sesiunilor. Personal nu l-am incercat, dar am avut colegi care l-au folosit si au zis ca era bun.

 45. 45 instalatorul mai 19, 2009 la 7:33 pm

  Draghi: sensul stirii , stire proaspata, este acela ca taiwanezii au ochit niste industrii care sa le aduca bani si locuri de munca relativ repede. Nu cred ca au ignorat nanotehnologia (posibil ca ea sa fie implicit si in acest plan de intentii). Modul in care este formulata stirea (cu scopuri si necesar de investitii precis formulate) arata ca problematica a fost in studiul lor de mai mult timp, probabil imediat dupa ce a inceput criza, asa incit sunt sigur ca in acest moment ei stiu precis si cum vor proceda, cred ca nu le ramine decit sa aloce banii si sa treaca la treaba. Dincolo de exemplul pentru Romania, in sensul ca alte tari nu ezita sa isi reorienteze industrialismul la nevoie pentru a drena parale si a iesi mai repede din criza (desi, dintr-un alt material, reiese ca in domeniile industriale pe care este orientat acum Taiwan scaderea mondiala nu este foarte grava deocamdata – Sony are pierderi si se pare ca Toshiba a incasat-o mai rau, dar nu sunt in mare scadere de productie si venituri), stirea este interesanta fiindca ne ofera niste repere in mod gratuit (fiti sigur insa ca taiwanezii nu au determinat domeniile la inspiratie), ea poate fi utila pentru dl Nastase si la Mizil, poate chiar tatonind o colaborare locala cu niste taiwanezi care vor merge mina in mina cu guvernul lor pe acest plan. Gasesc ca vreo trei – patru domenii din cele 6 ar merge si pentru Mizil: agricultura rafinata, ingrijirea medicala (vedeti la ce profituri uriase se asteapta taiwanezii in acest domeniu, iar domeniul asa cum este numit poate insemna o multime de chestii, de la echipamente medicale, aparate pentru exercitii de recuperare, metode si echipamente pentru tratamente, nu in ultima instanta centre de tratament,…), cultura si industria creativa (probabil vor inunda lumea cu filme cu arte martiale si jocuri pentru calculatoare, software, si destule altele), energia verde. Cu biotehnologia si turismul mi se pare mai greu la Mizil, dar nu imposibil.

 46. 46 Provincialul mai 19, 2009 la 10:48 pm

  Instalatorule, cunosc bine industria Mizilului.
  Acolo este dezvoltata productia de mobiliar, mai ales tapiterie.
  In paralel cu Relaxa s-au dezvoltat si fabrici private mai mici care au preluat forta de munca disponibilizata de Relaxa.
  Am emotii pentru acei privati pentru ca daca cade piata interna de mobila si exportul pe care il faceau vor fi intr-o situatie foarte grea.
  Sedinta la care participa domnul Nastase este importanta si pentru Mizil, care are o mare comunitate saraca de rromi.

  Pentru ei o solutie europeana care sa-i ajute ar fi importanta.

 47. 47 instalatorul mai 19, 2009 la 11:56 pm

  Carcotasu: poate ca este mai bine pentru dl Basescu sa fie in confidentialitate. Un domn care avea acces la presa franceza imi spunea, dupa o vizita a lui Ceausescu in Franta, ca unul dintre marle cotidiene franceze titrase mare pe prima pagina: Ceausescu la Paris, o ploaie de aur se abate asupra Frantei (era vorba de contractele cu care se lauda Ceausescu). Nea Nicu o rezolva usor cu astfel de titluri, ziarele franceze pur si simplu nu mai veneau aici, dar ce s-ar fi facut dl Basescu cu niste titluri asemanatoare? Marturisesc insa ca nu ma preocupa dl Basescu in acest caz, deoarece sunt uimit de performantele lui Sarkozy: cred ca de cind este presedinte, cu contractul asta, omul a adus Frantei contracte de peste 100 de miliarde de euro (vreo 70-80 de miliarde numai din Rusia si Libia) iar aceste ultime miliarde le-a contabilizat in pusculita Frantei si „gresind” protocolul cu dl Basescu. Probabil ca Sarkozy pune covorul rosu doar de la 10 miliarde in sus ( o fi si vreun covor pretios, cine stie, nu pot merge pe el toti sarantocii). Raportat la populatie, Romania ar fi trebuit sa obtina, conform acestei referinte de performanta care este Sarkozy, in ultimii 4-5 ani, contracte de vreo 50 miliarde euro. Oare dl Nastase ne-ar putea zice valoarea totala a contractelor aduse de la inceputul lui 2005 incoace de toti guvernantii romani ( de la presedinte la functionar de ambasada, trecind prin premier si ministri) ca sa vedem cit de performanti sunt ei comparati cu Sarkozy?

 48. 48 felix mai 20, 2009 la 5:01 am

  Merci, blikkenslager!

 49. 49 Marcus mai 20, 2009 la 8:48 am

  @Maxi m-ai luat, insa imagineaza-ti-l pe TRU de manuta cu macovei si secondati de liicheanu gol si uns cu toate alifiile. Hai ca te-am bagat in prelungiri.
  sa fii iubit
  marcus

 50. 50 blikkenslager mai 20, 2009 la 9:27 pm

  felix
  Din tot sufletul ! Sa auzim numai de bine !

 51. 51 instalatorul mai 20, 2009 la 10:11 pm

  Provincialul: nu pot spune ca o stiu in detaliu, dar dl Nastase a avut amabilitatea sa ne informeze in legatura cu ea, in trecutul nu prea indepartat. Am mai cules si eu niste date. La un moment dat stiam pe de rost citeva date referitoare la populatie si la situatia ei ocupationala. Cred ca dl Nastase va aprecia valoarea stirii. Taiwanezii se lupta si ei cu prezentul, ca si noi si ca si cei din Mizil. Totodata, ei incearca si sa-si imbunatateasca viitorul si inca acela destul de apropiat. Daca va gasi niste investitii, atunci dl Nastase va cunoaste si o opinia executivului unei tari performante economic asupra directiilor de actiune.

 52. 52 eugen mai 21, 2009 la 12:12 am

  Deci inca mai exista Consiliul Europei. ☺
  In afara de faimoasele procese al expropriatilor la Curtea Consiliului nu am mai auzit de 17 ani de Consiliul Europei. Si ce ne-am mai zbatut sa primim stampila de democrati de la ei prin 1990-192.

  Banuiesc ca cu 2/3 din Europa in UE si cu o Rusie indiferenta Consiliul Europei trebui sa-si redefineasca o identitate urgent.
  Ce doreste sa fie UE + anticamera UE in dialog cu parlamentarii din zona rusa ?.
  Sunt rusii si balticii si georgienii dispusi atunci sa discute nu despre romi si despre alte minoritati problematice de la ei ?.

 53. 53 Provincialul mai 21, 2009 la 8:40 am

  Instalatorule, prietene,

  Avem o problema.
  Un investitor inainte de a se duce intr-o zona face analiza economica, sociala, culturala si educationala a locului unde va investi.
  In vestul tarii un oras a beneficiat de o mare investitie acu vreo 10 ani in fata unui osas din Polonia pentru ca avea nivelul de infractionalitate mai scazut.

  Daca cineva ar dori sa investeasca in Mizil ar face o evaluare a orasului, dar si a zonei pe o arie de cel putin 30 de km.

  Principala problema care s-ar pune in cazul Mizilului este caliatea fortei de munca si capacitatea acesteia sa se adapteze la noi terhnologii.

  Un investitor nu va veni la Mizil numai pentru ca il aduce domnul Nastase, ci pentru a realiza o investitie care sa-i aduca un profit ceva mai mare sau mai sigur decat in orice alta parte a lumii.

  Pentru orice afacere s-ar pune problema fortei de munca. Aici este buba.

  Are suficient nivel educational pentru a se adapta la noi tehnologii?

  Ceea ce ar fi fezabil, ar fi promovarea unei agriculturi moderne, posibil ecologice.

  Eu ma tot mir ca nici un guvern nu a sustinut suficient dezvoltarea agriculturii ecologice, mai in domeniul legumiculturii, pomiculturii si pomiculturii.

  Ar fi fost o investitie care ar fi adus beneficii foarte repede.

  Slaba sustinere a acestui sector practic dezechilibreaza balanta de plati a Romaniei – noi mancam din import gunoaie toxice.


 1. 1 Feedback, ca de la, blogger, la blogger « Părerea mea, de Cătălin CRĂCIUN Trackback pe mai 27, 2009 la 1:33 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: