Ioan T Morar vrea sa-si faca treaba in ea, de campanie electorala

Monica Macovei si-a facut treaba in justitie.  Daniel Morar si-a facut si isi face treaba in anti-coruptie.  A inceput campania electorala si, dupa anuntul celui neinjurat de partidul lui Petre Roman,  in sensul ca isi va vizita, lunar, tara, a simtit si Ioan T Morar nevoia sa-si faca treaba in acest efort de aparare a intereselor tarii.

Am citit cu mult interes sfatul dat de el, pe blogul propriu, cu privire la salvarea Romaniei prin predarea mea catre justitie.  Inteleg logica unei astfel de postari, fiindca ea vine dintr-o zona care acum scade rau de tot in sondaje. Evident, e nevoie de o relansare. Dupa mai mult de patru ani in care s-a incercat, cu resurse imense,  sa se justifice acuzatiile la adresa guvernarii PSD, iata ca regimul Basescu, dupa toti acesti ani de fas legislativ si politic in materie de anticoruptie, dupa haosul economic girat de idolul  marinar al lui Morar,dupa izolarea externa a Romaniei, dupa „recrutarea” colegilor portocalii (sub acoperire sau nu) ai lui Morar in posturi cheie (in Parlamentul european si in diferite institutii nationale), ar simti nevoia – in opinia lui Morar – ca tot eu sa fiu salvatorul tarii. In paranteza, eu nu cred ca Ioan T Morar mai poate fi salvat – nici macar cu solutii recomandate de medicii dentisti.

„Draga T, ai luat-o in freza de fiecare data. Caseta lui Weil, pe care ai popularizat-o, ca sarcina de servici, ai vazut ca a fost o facatura – declarata ca atare de expertii FBI. Nu stiu daca sefii tai ti-au retinut un procent din salariu. Anticomunistul romano-american, pe care-l laudai pentru ca ma injura, banuiesc, ai aflat intre timp, era un jalnic informator al securitatii.

Poate ai pierderi de memorie si nu-ti amintesti, dar in urma cu trei luni, am cerut ca dosarele mele sa mearga in justitie. Spuneam atunci, pentru unii ca tine, ca dupa acea decizie a Parlamentului, statul roman, condus de Basescu si Boc, va putea rezolva, in sfarsit, problemele pensionarilor si ale profesorilor iar nationala Romaniei va putea sa se califice in Africa de sud iar turismul ecumenic sa triumfe in tara noastra. Se pare insa ca motivele acestor esecuri aveau alte cauze…

Te intrebi, probabil, de ce dupa decizia Parlamentului din 4 martie, DNA-ul nu a inceput de a doua zi urmarirea penala impotriva mea. Sa-ti explic: campania electorala nu a inceput decat in urma cu doua zile si D.Morar a asteptat acest moment ca sa-si faca si el treaba in ea. Asa ca, in zilele urmatoare, inainte de 7 iunie, justitia lui Morar va anunta ca isi face treaba.

In ceea ce priveste codurile, citeste stenograma sedintei birourilor permanente de la Parlament, de saptamana trecuta (cu o relatare in Cotidianul) si vei vedea ca am fost singurul care s-a opus prelugirii mandatului comisiilor de cod si am cerut ca ele, codurile,  sa fie trimise inapoi la Cotroceni imediat, pentru a fi aprobate prin asumarea raspunderii de catre  Basescu (sau de catre guvern) in Parlament – asa cum sunt, pentru ca oricum nu are importanta. Basescu il are pe Daniel Morar iar Daniel Morar nu are nevoie de coduri ca sa-si faca treaba.

In opinia mea, Basescu ar avea nevoie ca UE sa ne taie din bani, pentru orice motiv; el sa spuna ca asta se intampla din cauza coruptiei guvernului de acum 5-9 ani si, eventual, sa mai ceara un mandat ca sa dovedeasca si coruptia din mandatul PSD din 92-96.”

Mai amintesc un lucru  care poate s-a uitat: ultimul raport pozitiv despre justitia romaneasca a fost facut pe vremea cand eu eram prim-ministru. De atunci incoace, toate rapoartele pe justitie au fost negative. Sigur, unii ar spune ca din cauza ca eu nu am vrut sa ajut, din opozitie, reforma justitiei facuta de fostul procuror ceausist,Monica Macovei. O reforma atat de apreciata la Bruxelles, incat a declansat doar rapoarte negative, ani la rand.

Stiu ca tocmai a inceput campania electorala si ca oamenii  din jurul lui Traian Basescu prefera sa isi aduca aminte de mine decat sa vada datele economice sau cele din sondaje cu privire la ce se intampla acum in Romania. Stiu ca e mai comod asa. Le multumesc, din nou, ca s-au gandit la mine. Ar trebui sa se  gandeasca, in primul rand,  la care este treaba lor reala.

62 Responses to “Ioan T Morar vrea sa-si faca treaba in ea, de campanie electorala”


 1. 1 Mihnea Georgescu mai 11, 2009 la 5:49 pm

  Am comentat şi eu ce zice piticania, dar m-a cenzurat! Şi era un limbaj foarte civilizat, chiar îi dădeam dreptate, parţial, dar spuneam că îl loc de Năstase trebuia să scrie Băsescu!

  Halal libertate de expresie! Halal socitetate civilă! I. T. Morar este un stalinist!

 2. 2 Mihnea Georgescu mai 11, 2009 la 5:51 pm

  Probabil că Morar I. T., nu Daniel, dar tot un drac e! tolerează pe blogu-i doar opiniile pro-Băse! Halal! Chiar sunt scârbit!

 3. 3 neinfectat de comunism mai 11, 2009 la 5:56 pm

  jocuri de glezne, atat…si psdul estte in plina campanie…

 4. 4 Ruben Budău mai 11, 2009 la 6:09 pm

  super tare faza cu „solutii recomandate de medicii dentisti”, iar daca este cineva de care se teme cel mai tare acest basesc in ţară sunteţi dv domnule Năstase, cred ca atunci când aude numele de Năstase tremură ismenele pe el :).

 5. 5 nicu rotaru mai 11, 2009 la 6:13 pm

  dle presedinte care este limita pana unde va ajunge sa se umileasca acest partid. cu stima.

 6. 6 i.nicolae mai 11, 2009 la 6:20 pm

  Stiu ca este neplacut cu dosarele ,dar va trebui sa demonstrati ca sunteti nevinovat,altfel aveti numai de pierdut.La noi se poarta acuzatiile cu sau fara probe si le practica toti iar radio santul e la el acasa.Totul se face pe sub mana ;tejghea mai nou birou,pe la colturi si in gasti de interese.Inchidetele gura.Va urez succes.

 7. 7 Ciprian L. mai 11, 2009 la 6:38 pm

  Inteleg ca in regimul antedecembrist lucratori militiei erau obsedati la raportari de dosare cu A N ,unii cu reflexele perioadei aceea cind nu gasesc vinovatii situatiei actuale din tara cauta un alt A N in acasta situatie viovatul de serviciu in persoana lui A N.

 8. 8 aura alexa mai 11, 2009 la 6:53 pm

  Am aparut!

  “Subiecte cenzurate” nu este un blog, nici o agentie de stiri, ci un ziar care n-a vazut hartia scrisa.
  Incercam revenirea la presa de calitate, care se face cu placere, pasiune si profesionalism.
  Suntem liberi de orice servitute, nu depindem de reclama sau contracte de publicitate (desi nu ne-ar strica!).
  Este presa adevarata, unde orice coleg de breasla sau cetatean isi poate expune punctul de vedere .

  De ce “Subiecte cenzurate”? Pentru ca azi, toate subiectele de interes major sunt “cenzurate”, in favoarea cancan-urilor.
  Vrem sa redam presei prestigiul pe care il merita.
  De acum stiti unde ne gasiti si va asteptam observatiile, criticile dar si articole care spun “ceva” pe adresa: http://www.subiectecenzurate.ro

 9. 9 eugen mai 11, 2009 la 8:22 pm

  Habar nu aveam ca dl. Morar este si analist politic. Il stiam doar ca are un blog care desi cu palmier este cam desertic in idei , organizator al balului catavencilor si ca academician la Catavencu – , deci in realitatea virtuala facuta pt. entertainement un fel de OTV -ist cu umor (nemacabru). In ce-l priveste pe Morar necrutatorul nu cred ca procesele dvs. mai fac rating, „spagarii” de arbitri si Becali in catuse se poarta acum. As sugera ca dl Morar de la DNA a asteptat votarea codurilor nu de alta doar ca sa nu riste surprize cu PSD.

  Dl. I.T.Morar si-a exprimat o parere poate sincera. Poate este intr-adevar si el un „spagar” asa cum credeti. Poate. Dar conteaza ??. Nu este singurul care gindeste asa si poate cea mai mare parte a electoratului PDL. Coruptia „monstruoasa” a PSD a fost cheia campaniei din 2004. Nu opinia dinsului fata de vinovatia „clara ca lacrima” ma socheaza si faptul ca asa multi de aparatori ai democratiei adora procesele prin ardere pe rug. Ar trebui sa lupte ca macar unui fost prim-ministru sa i se garanteze un proces proiect. Si dvs. dar si „spagarilor ” de arbitrii.

  Samintile urii au fost semanate in 2004 iar ura nu are nimic nici cu justitia echitabila nici cu politica inteligenta.

 10. 10 Spiridus mai 11, 2009 la 8:29 pm

  Presupun ca nu va adresati lui ITM, ci celui din spatele sau.
  Altfel… coborati prea mult nivelul blogului.
  Parerea mea!

  @i.nicolae
  Daca principiile de drept nu s-au schimbat, vinovatia trebuie dovedita de procuror. „…va trebui sa demonstrati ca sunteti nevinovat” e o mentalitate valabila in regimurile totalitare. In democratie, nu.

 11. 11 drtm mai 11, 2009 la 9:20 pm

  După cum scrie domnul T. Morar, cred că s-a operat deja, paliativ, iar anastomoza buco-anală se pare că funcţionează…

 12. 12 instalatorul mai 11, 2009 la 10:40 pm

  Am citit articolul de pe blog al dlui Ioan T. Morar. Noroc ca l-a publicat pe blogul personal, daca il publica – de exemplu – pe acest blog atunci ar fi fost facut farime. Nu pentru articolul in sine, cit pentru prostiile scrise acolo. Tratez doar o parte dintre ele: ideea ca pentru binele Romaniei ar trebui sa se sacrifice cineva. De ce nu presedintele in exercitiu, cit mai are timp? Poate ca, recunoscindu-si ilegalitatile, dl Basescu va recistiga punctele pierdute in sondaje. Apoi despre predarea catre justitie: dar dosarele dlui Nastase sunt in justitie, chiar in tribunal. Ca sa existe cit de cit o logica, ar trebui ca dosarele sa fie scoase din tribunal si facut un remake incepind din nou cu denuntul dnei Musca, astfel incit dl Nastase sa se poata preda justitiei. Reputatia interna si internationala de mare corupt: cine i-a facut-o? Nu o gasca mediatica din care face parte si dl Morar? Recunoasterea: nu este luata in seama nici ea fara probe. Pedeapsa simbolica, alta prostie. Votul: nu cred ca Ioan T Morar face ceva pe degeaba. Nu reusesc de o viata intreaga sa scap de acest antitalent jurnalistic numit Ioan T Morar. Prost scria in presa comunista, prost scrie si acum. Un antitalent care promoveaza ma duce cu gindul la faptul ca ar putea fi sprijinit dintr-o anumita zona. Articolul mi se pare prost daca este luat ca un articol serios si mi se pare tot prost daca este scris in stil Catavencu. Un asa zis umor, chinuit. Ioan T Morar este mina care scrie, nu mintea care gindeste. Care ar fi pina la urma scopul resurectiei povestilor mediatice cu dl Nastase? Nu doar o incalzire a sleitei supe justitiare pentru dl Basescu, ci si o invitatie adresata pesedeului. Dl Nastase ar fi tinta ideala pentru dl Basescu acum: adversar personal si adversar politic, dl Nastase nu este membru in guvern. Este intinsa momeala, doar-doar o musca si pesedeul. Nu poate presedintele face justitiarism pe pielea pedelistilor, nu poate face pe seama pesedistilor din guvern, luam din nou la tinta un fruntas pesede care nu e in guvern. Iar scribii scriu, fiindca de asta exista si din asta se furajeaza. Si nu in ultima instanta, teama prezidentiala ca va pierde si va trebui sa plece acasa, daca nu cumva un domn Morar, altul decit I.T., imbracat in haina noua si rosie, il va intercepta pe drum. Si ideea ca ar putea gasi oriunde iertare si uitare pentru faptele sale, dar la dl Nastase nu.

 13. 13 Velisar iancu mai 11, 2009 la 10:40 pm

  1) Nu ma pot abtine: intelectualul rasat A. Nastase foloseste un cuvant … inexistent in fondul sau principal de cuvinte – fas-ul. O fi bine?!
  2) ” Aveti grija pe mana cui dati partidul!” se confirma con brio.
  3) De acord cu apreciera la adresa comisarului (in sensul … sovietic) M. Macovei, adica individa care a politizat justitia – nu de capul ei, desigur.
  4) Deloc in cele din urma: nu se poate sa nu fi observat „disparitia” unor f. importanti (parerea mea) parteneri de dialog de pe acest blog: eugeno, Aya, leo(dragul de el), maxi, elmmar, augustin (a revenit doar sporadic, rezistand greu provocarilor), robespierre, d-nele Savitski si M. Barbu si multi altii. Apreciez la superlativ, desi nu aprecierea mea le lipseste, tenacitatea instalatorului si a lui marcus, dar nu numai a lor. Va dati seama cate asteptari sunt inselate? Intrebarea este retorica, desigur. Deh, disciplina de partid…

 14. 14 Augustin mai 12, 2009 la 12:47 am

  @ Spiridus
  Din nefericire, A.N. e intr-o situatie tare ingrata. Intr-o tara civilizata, unde justitia e, cu adevarat, OARBA (!), neputinta de a demonstra vinovatia cuiva este demonstratia irefutabila a nevinovatiei acestuia. La noi insa, cum bine se stie, justitia functioneaza altfel. Nemaivorbind de faptul ca esti pus sa-ti demonstrezi nevinovatia (lucru, de multe ori, absolut imposibil!) sau de faptul ca lucrurile se pot prelungi suficient de mult incit sa te aduca la disperare, procesele se pot termina intr-o oribila „coada de peste”, ceva de genul „dosarul se inchide din lipsa de probe” sau „datorita insuficientei probelor existente”. La care, concluzia unora ar fi, „hotul neprins, negustor cinstit”!
  Iar cei rau-intentionati, si nu ducem lipsa de asa ceva, ar putea pedala, linistiti, pe sintagma „hotul neprins”
  Iata cum o malversatiune ordinara se poate transforma intr-o „condamnare” morala definitiva!

 15. 15 felix mai 12, 2009 la 1:42 am

  Am citit si eu trasnaile pe care le debiteaza morar pe blogul lui. Spre stiinta lui si a celor care va tot acuza in stanga si-n dreapta (ohoho, mai ales in dreapta), iata un link: http://zen2008.wordpress.com/2008/09/16/armaghedon-traian-basescuce-se-stie-despre-presedinte/
  Daca stai seara in cotetul tau si faci media zilei, deceland toata informatia din programele de stiri, din presa scrisa, de pe bloguri s.a.m.d. ai imaginea unei imense, nocive, grele perdele de fum care coboara peste Romania acestor zile.
  Cel mai ingrijorator este diversionismul de stat, practicat in astfel de momente. Pe de o parte, hartuiala continua la care sunteti supus, ca sa nu puteti scoate capul, cum se zice, sa ramaneti ocupat, aparandu-va. Pe de alta parte, disolutia PSD-ului, care se produce pe multiple planuri. In plan intern sunt sprijiniti (printr-un santaj si o dosariada consistente, cred) indivizi de teapa lui marean, geoana, nica & co, ajutati sa se cocoate peste partid si sa-l aduca in starea de care pomeneati acum cateva luni, citez: „PSD, o subunitate in subordinea lui basescu”. Ca sa nu mai vorbim despre imaginea publica a acestui partid si la felul in care electoratul potential asociaza PSD-ul doar cu mici, bere si invarteli, manareli ordinare. Cati intelectuali (unii dintre ei cultivand serios stanga politica) vor mai dori sa se asocieze doctrinar cu PSD-ul actual? Strict strategic, basescu sau „foamea” celor care sunt in fruntea bucatelor la PSD azi, incep sa dea rezultate remarcabile, ceea ce se traduce prin distrugerea imaginii de partid ordonat, coerent etc. In plan guvernamental, presiuni asupra dnei Antonescu (cat la suta din PIB are alocat educatia?), asupra lui Nita de la IMM-uri (micii patroni sunt exasperati de impozitul forfetar) si probabil ca vor incepe si asupra dlui M. Sarbu, daca Doamne, fereste! sistemul public de pensii va da semne de colaps. Peste tot se va spune: aceste segmente sunt gestionate – cf protocolului – de catre PSD, pe ei beliti-i, nu ne cereti noua socoteala! Toate aceste perdele de fum sunt menite sa mascheze nu atat incompetenta, cat mai ales felia de tort pe care unii o vor cat mai mare pentru ei. Mi se pare ciudat ca nu se pomeneste nimic in perioada aceasta de criza despre cele aproape 33 mld de euro, pe care urma sa le primeasca Romania, esalonat, pana in 2013! De ce? Ca sa nu se faca vorbire despre dezinteresul privitor la absorbtia fondurilor europene; dezinteresul asta vine si el din ceva: de ce sa faca firma lui cutare si nu a mea? Ei bine, daca firma lui cutare are toate datele, dar eu sunt sunt beneficiarul fondurilor, mai bine le ratez, de cat sa se ingrase alalalt. Rationament de ciolanar! Vezi cazul aeroportului din Brasov, vezi declaratiile lui berceanu, dintre care cea mai socanta mi se pare aceea ca „autostrazile nu reprezinta o prioritate”! La cum se misca lucrurile acum, in domeniul asta cred ca ramanem numai cu autostrada lui Mitrea…in fine, asta e numai una din „vedeniile” urate pe care le ai, uitandu-te in jur.
  Referitor la ce spune ala pe blogul lui, cum ca numai dvs ati putea salva Romania, da, asa este, pentru ca aveti capacitatea de a cataliza niste experiente, niste temerari. Ma mira si ii mira si pe alti colegi de blog asteptarea aceasta a dvs…poate ca e momentul sa aveti o reactie, scuzati-ma. Foarte multa lume v-ar sprijini. La buna recitire

 16. 16 Mihnea Georgescu mai 12, 2009 la 6:58 am

  V-a linkuit ţăranul de la Arad… Ce atacuri abjecte şi homofobe poate să aibă… ne dau toţi ţăranii ardeleni lecţii de democraţie în Bucureşti, domnule Năstase?

 17. 17 Alecu mai 12, 2009 la 8:21 am

  De ce v-au supărat cele scrise de I.T.Morar? Pentru că, dacă ar fi vorba de un pamflet, ar fi vorba de o glumă pe măsura celor cu ajungerea naţionalei în… nu mai contează unde.

 18. 18 Alecu mai 12, 2009 la 8:21 am

  Dacă ar fi vorba, ar fi vorba… Scuze!

 19. 19 dodo mai 12, 2009 la 8:27 am

  Donule presedinte , putina mindrie!cine este acest Morar sa va pierdeti dumneavoastra timpul cu el? Hai sa fim seriosi, eu cred ca nici el nu se asculta , nu-si citeste nici propriile elucubratii. Noi chiar nu avem timp pt un asemenea specimen.

 20. 20 YODA mai 12, 2009 la 8:47 am

  Ioan T Morar este un bloggeras cu grave probleme de comportament, o vacanta pe cele mai inalte dealuri din Romania nu-i strica.

 21. 21 eficientaenerg mai 12, 2009 la 8:56 am

  Vedeti cu cei din jur! Uite cine creeaza probleme de credebilitate publica si politica -un ..bronzat si var cu ..prostanacul,si despre care tata a zis “Nici comuniştii nu făceau excluderi fără ca persoana să fie de faţă”.Actiuni! Eu cu //eficientaenerg.wordpress.com

 22. 22 dadatroll mai 12, 2009 la 9:07 am

  Cinei mai e si Ion Moraru asta. E de la PDL?

 23. 23 Adina mai 12, 2009 la 9:24 am

  Domnule Nastase, nu ignorati Timisul, pana nu e prea tarziu. Aici partidul se dezintegreaza de la o zi la alta. Ca presedinte al CN al PSD, de ce nu demarati o verificare a situatiei de la Timisoara. E pacat de ani de zile de munca si de efortul atator membri seriosi de partid. Intelegeti, ca situatia a scapat total de sub control. Cititi si verificati, apoi:
  http://tiberiukiss.wordpress.com

 24. 24 Ocupatu' (întărit de criză) mai 12, 2009 la 9:35 am

  Fac o incercare şi aici. Pe blogul dlui Morar nu am reuşit sa răzbat cu un comentariu in care îmi dădeam cu părerea că „litigiul” Morar/Năstase e mai tare decât încăierările între „comentatorii anonimi” de pe bloguri. Blocarea comentariului cred că se datorează opiniei mele despre acest conflict: e excesiv.

 25. 25 Rangă mai 12, 2009 la 9:38 am

  Cunoscând interesul culinar al păsărilor cerului pentru
  dejecţiile porcine, “Antena animalelor”, a surprins urmă-
  torul dialog :
  – Gripa porcină poate fi transmisă şi de păsări, în general, şi
  migratoare-n special ?
  – Da, desigur, când o zbura porcul !

 26. 26 blogideologic mai 12, 2009 la 9:57 am

  @ instalatorul
  „Am citit articolul de pe blog al dlui Ioan T. Morar. Noroc ca l-a publicat pe blogul personal, daca il publica – de exemplu – pe acest blog atunci ar fi fost facut farime.”
  Excelentă idee ! Îl invităm pe domnul Ioan T. Morar să publice şi aici.

 27. 27 RR mai 12, 2009 la 10:35 am

  Domnule Nastase, inainte de fondul problemei, cu justitia adicatelea, exista o problema de imagine legata de aceasta justitie. A Romaniei, a dvs, a politicienilor romani, a marilor granguri. O problema care provoaca multe pierderi colaterale. Trebuie sa rezolvati/rezolvam aceasta problema. Luati exemplul de la amicul dvs, Basescu. In anii ’90, a renuntat la imunitate si s-a deferit justitiei pt cercetare in cauza pt care a fost citat. A castigat la capitolul imagine. Fondul problemei l-a rezolvat justitia, cat de bine sau de rau – asta e o alta poveste. Obstructia justitiei si fuga de raspundere in fata justitiei cam spulbera prezumtia aia de nevinovatie. Doar stiti si dvs, nu?

 28. 28 Scardanelli mai 12, 2009 la 10:44 am

  Morar e un personaj penibil. Nu el ar trebui să se pronunţe asupra vinovăţiei unuia sau altuia.

 29. 29 Gabriela Savitsky mai 12, 2009 la 11:07 am

  „Şi când mă voi scula, pre mulţi am să popesc”…
  Domnule Preşedinte al Consiliului Naţional, poate că ar fi şi altceva de făcut decât să-l citiţi pe Morar. Pe cel de la DNA şi pe ăsta – micul prinţ al Banatului de pustă…

 30. 30 Marcus mai 12, 2009 la 11:09 am

  Sic Transit..

  Nu a fost nevoie decat de primele efecte ale dusului scotian, provocat de instalarea cu drepturi depline, a crizei economice in Romania, combinata cu gafele in serie ale basescului si cu aparitia unor candidati credibili si totodata redutabili la presedentia Romaniei, pentru ca toata aura de unicitate si invincibilitate a Alesului sa se sparga precum un balon de sapun si sa se risipeasca in cele patru zari.

  Geaba munca de patru ani a lefegiilor si profitorilor la greu pupinbasisti, erijati in intelectualii neamului, toata “vraja folclorica” mosita in laboratoarele media portocalii se duse dracului la prima rafala de vant mai puternica, tintuindu-l pentru moment pe Zeus, in dreptul unui sec si fatidic treizeci si ceva la suta din intentiile de vot ale electoratului, in sondajele de opinie.

  Ori, cu acest scor, doar comunistii mai castigau alegerile sau eligibilii din Burkina Faso. Mai ingrijorator nu este insa scorul respectiv, ci trendul abrupt descendent, pe care a luat-o periculos la vale, cu sistemul de franare grav avariat, Iubitul nostru conducator.

  Pana si iubitorii de manele, telenovele si spart seminte la peluza, se pare ca, au ales alte programe de vizionat, telecomanda oferindu-le posibilitatea unor show-uri mai actuale si mai credibile, cu o audienta in crestere.

  Pe de alta parte, strategia anuntata de asimetric cu ocazia lansarii candidatilor pedele la europarlamentare, constand in intentia globtroterismului electoral prin satele si orasele patriei, dublat de taieri de mot de banda tricolora, la initierea unor lucrari finantate de guvernul basescu-boc, pe banii pe care vor trebui sa-i returneze vreo doua generatii viitoare de romani, se pare ca nu va avea rezultatele scontate, romanii fiind satui de golania cu “Sa traiti bine!”.

  Romanii incep incet, incet sa inteleaga ca jucatorul de fotbal care nu respecta regulille jocului, faultand la greu in toate directiile si marcand goluri “maradona”, cu mana, nu are nicio sansa de a castiga meciul, mai devreme sau mai tarziu, el fiind sanctionat dur pentru toate infractiunile comise, si odata cu el, toata turma pastorita de acesta.

  Este adevarat ca nu a sosit inca sfarsitul, traista cu trucuri basesciene ieftine s-ar putea sa mai contina oarece scamatorii, insa de data asta electoratul este avizat, intuind in ce consta “bagabonteala”, motiv pentru anihilarea efectului electoral al acesteia.

  Cert este faptul ca pana la numaratoarea voturilor, in toamna, si anuntarea castigatorului, claunul national are inca timp de circarie, deci ne vom distra pe cinste!

 31. 31 costin mai 12, 2009 la 11:38 am

  Eu l-am injurat sa vada cum e. Dar acum imi pare rau c-am intrat pe blogul lui. Isi face si el putin trafic. Trebuie ignorat total!

 32. 32 Gabriel mai 12, 2009 la 11:43 am

  Domnule Nastase,
  trebuie sa il intelegeti pe Morar. Trustul sau a intors armele iar astfel de actiuni T pot bulversa.

 33. 33 Provincialul mai 12, 2009 la 11:46 am

  Asta am comentata pe blogul lui Morara. Sunt curios daca va apare.
  Omul asta are o parere obscena despre ce inseamna justitie.
  Cum poate promova un jurnalist asemnea idei periculoase?

  „Domnule Morara, aveti o judecata stramba.
  Pai asta se vrea de la noi?

  Martiriu?

  Adica reeditam MITUL LUI MANOLE?

  Adica daca tot nu putem avea o justitie corecta si moderna, daca tot nu avem un DNA impartiala, ci fabricant de dosare politice, daca tot trebuie sa demonstram ca Basescu NU este un mincinos si ca ne-a dus cu vorba in 2004, trebuie sa ZIDIM o Ana in zidul justitieie?

  Si stand dumneavoastra, asa, pe ceas de seara, ca in legenda Mesterului Manole, v-ati gandit ca „zidirea” prin arestarea lui Nastase ar salva Romania.

  Domnule Morar unde este JUSTITIA in treaba asta?

  Daca Base e Mesterul Manole si Nastase este Ana, dupa ce Nastase este zidit, Base se va arunca din Turnul Pompierilor ca si Manole de pe ctitorie?

  Nu va intrebati domnule Morar, daca ideile dumneavoastra nu pervertesc notiunea de JUSTITIE?
  Ce are propurea dumneavoastra cu problemele justitiei?

  Adica toate problemele pe care le are JUSTITIA se rezuma la ARESTAREA lui Nastase?

  Dumneavoastra sunteti jurnalist?

  Ma indoiesc sincer.
  Suntei un pericol pentru REFORMA JUSTITIEI.”

 34. 34 Miclaus mai 12, 2009 la 11:57 am

  In cazul Monica Macovei ar trebui ca cineva sa sesizeze institutiile abilitate care sa ia masuri drastice impotriva ei, inclusiv interzicerea de a mai candida la europarlamentare avand in vedere ca ea ar trebui sa reprezeinte interesele Romaniei nu sa o denigreze.

 35. 35 Augustin mai 12, 2009 la 12:26 pm

  @ Domnilor,
  De ce-l tratati pe ITM ca pe un jurnalist? Se poarta ca atare?
  De ce-l tratati pe ITM ca pe un blogger? Se poarta ca atare?
  ITM se poarta ca un politruc. De ce nu-l tratati ca atare?

 36. 36 Dragos mai 12, 2009 la 1:28 pm

  De ce majoritatea comentatorilor inimosi de pe acest blog intelectual considera ca doamna Monica Macovei este inamicul public nr.2 ? Ca raul/dusmanul/uratul/tradatorul/suvita/marinarul/tatal fetelor lui/fumatorul/operatul/problema 1…. este Domnul Presedinte Traian Basescu, fie, incerc sa va inteleg…..dar…ce ARGUMENTE aveti ”impotriva” doamnei Macovei ?????

  ps: totusi….foarte multi oameni de calitate se pronunta impotriva Domnului Presedinte Traian Basescu : M. Geoana, M. Vanghele, T.Vadim,
  D. Voiculescu, G.G. Becali, A. Nastase, Mazare, Tariceanu, D. Buruiana, V. Ciutacu, Gadea, Stan…..si multi, multi altii….Clar ! Cineva este nebun !

 37. 37 Dan M mai 12, 2009 la 1:35 pm

  Stati usor! Ce aveti cu bietul om? Isi da si dansul cu parerea. Stati linistiti, nu are puterea de a-si transforma parerile in legi asa cum fac sau au facut politicienii „adevarati” din tara asta. Si a spune ca am intrat si „l-am injurat sa vada cum e” mi se pare o joaca de copii. Sigur nu va face sa creasca bugetul Romaniei arestarea lui Basescu sau Nastase, dar mai stii? poate ca ii face pe marii „datornici abonati” sa isi plateasca darile. In schimb mi-as face griji cu privire la atitudinea „piticaniei care este”, care culmea, are adepti si sustinatori multi in partid si mai mult ca sigur va incerca o debarcare mai voalata a Dl. Nastase si a Dl. Iliescu in urmatoarea perioada.

 38. 38 Iluminatul mai 12, 2009 la 1:37 pm

  Macabra festivitate

  S-a adunat la prânz, cu fast şi zel, sfatul canin,
  Să-l ungă iară preşedinte pe tovarăşul Voronin,
  De Parlament ; cu popă, cu aghiazmă şi cu mir,
  Aşa de ochii lumii, cum vrut-a bruta Vladimir.

  Ş-a pus ţărână roşie pe faţă, frunte şi pe cap,
  Să-l recunoască Iadul şi Kremlinul de satrap;
  Ca ţarul roşu Medvedev şi mâna-i stângă Putin
  Să îi ursaească viitor mareţ, la fel ca lui Rasputin.

  Deasupra-i, aripi tinere de morţi recent se zbat.
  La uşi, ferestre, sufletele expulzate bat şi bat
  Cerându-i milă cerului să nu-i permită jurământ
  Pe glia strămoşească a lui Ştefan cel Mare-Sfânt

  Blestem să-i cadă-n suflet şi pe spurcata-i rasă,
  Din smoala clocotită-n Iad, nicicănd să nu mai iasă
  S-audă româneşte întins, când părăsind corabia,
  Poporul stigă-n cor unit : Trăiască Basarabia !

 39. 39 Bogdan mai 12, 2009 la 1:43 pm

  Mihnea Georgescu, oi fi tu vreun fel de orasean de Bucuresti? 🙂

 40. 40 Bogdan mai 12, 2009 la 1:43 pm

  @Adrian: Pentru ca si Dl. Nastase se poarta ca un politruc 😉 Stii cum se zice, corb la corb .. 😀

 41. 41 Cârcotaşu mai 12, 2009 la 3:33 pm

  @ Dragoş
  Bre, numele lu’ matale nu prea se apretează la diminutive, că fusei tentat să te alint…
  Acu’, te-ntrebi senin, cu seninătatea plodului (d’aia nevoia de diminutivare), că di ce ar fi „d-na” Macovei inamicu’ public nr. ţîşpe.
  Păi se vede treaba c-ai trăit tălică pe altă planetă ş’abia acu’ te născuşi p-acilea, învăţat cu scrisu’ şi cu commentu’.
  Poate nu ştii fineţurile limbii române, adicătelea cu ce-ar mai fi sinonimă o anume seninătate. Deh, ca nou născut ar fi normal…
  Da’ e bine că-ţi pui întrebări. Parol!

 42. 42 Draghi Puterity mai 12, 2009 la 3:45 pm

  Urata specie pupincuristii astia portocalii. Nu numai ITM ci si altzii. Cititi si aici: http://lilick-auftakt.blogspot.com/2009/05/turnatorii.html

 43. 43 Roxana Iordache mai 12, 2009 la 4:15 pm

  @nastase. Limbricii trebuie ignoraţi.

 44. 44 madisson,jimmy mai 12, 2009 la 5:19 pm

  😆

 45. 45 Publius mai 12, 2009 la 5:38 pm

  Ioan T. Morar a publicat pe blogul personal un modest pamflet (in bun acord cu definitia exacta a genului literar respectiv), in fine un mesaj pe care numai niste minti obtuze ar fi putut sa-l interpreteze in sens direct. Vad ca pe acest blog, aproape in unanimitate, incepand cu proprietarul intelectual si pana la Instalatorul de serviciu, cu totii au tinut sa-si exprime dezacordul cu propunerea glumeata a lui I.T.M. ca si cand ar fi vorba despre proiectul unei legi ce urmeaza sa fie adoptata. Desi legile lui Murphy ne asigura ca atunci cand… o anumita limitare umana poate explica un fapt atunci nu mai trebuie cautata alta explicatie, totusi in cazul de fata cred ca exista o a doua cauza a efervescentei cu care blogul AN a reactionat unitar in cuget si simtiri: oamenii se plictisesc. A.N. ii plictiseste. Vor si ei altceva. Si iata ca cineva le arunca gluma de care au nevoie ca sa-si arate coltii. So pe ea!

  Ca de obicei cel mai „nostim” este blogideologicul care-si exprima dorinta ca I.T.M. sa vina aici, la noi acasa, ca sa-l faca farame. Dar de ce nu-l invita la el pe blog. Ca tot nu e nimeni acolo!

  P.S. Dar daca ma insel! Mai stii? Poate ca Adrian Nastase chiar s-a gandit serios la propunerea lui Ioan T. Morar inainte de a o respinge infiorat. Sau poate ca, inteligent, s-a prefacut doar ca trateaza in serios propunerea glumeata a lui I.T.M. pentru a-si spori traficul pe blog si pentru a-si distra si testa oaspetii. La cat de rasat il vede Velisarie orice este posibil. Numai Aya ne-ar putea dezlega misterul. Pacat ca s-a retras de pe blog odata cu candidatura lui A.N. la presedentia Romaniei.

 46. 46 Român debusolat mai 12, 2009 la 6:31 pm

  Ciripi şi ieşi

  Morţii cu morţii şi vii cu asasinii …în libertate.
  Evreii n-au iertat criminalul nici la 90 de ani,
  românii, s-au muiat pentru 81 de ani. Urmează,
  probabil, şi scuzele. Pregătirea de “artilerie grea”
  ce a urmat încarcerării, anunţa eliberarea de azi.
  Or despre ce vorbeam ?
  Excelenţă, n-am zis nimic să fie prea mult pentru
  acest blog sau să necesite ţinerea în semnal mai
  mult decât detentia efectuată de personajul ce
  a împietrit la căpătâi(cruci) atâtea vieţi nevinovate.

 47. 47 Kartouche mai 12, 2009 la 7:02 pm

  Dom` professor imi pare rau ca ii dati satisfactie si-i raspundeti acestui ratat !
  El abia asteapta sa-si faca o reputatie “din disputa ideologica cu Nastase” !
  Eu i-am “tras un perdaf”, pe blogul lui, dar evident, nu a aparut.
  Oricum, il atasez mai jos. E putin vulgar, imi cer scuze. Daca nu-l admiteti,
  nu-i nici un bai, dar mitocanu` trebuia plesnit !

  2. Kartouche Says: Your comment is awaiting moderation.
  May 12th, 2009 at 3:51 pm
  Nu ti-e rusine mai maimutza mioapa !!
  Iar incerci sa te agati de stejari, buriana otravitoare !!
  Oahhh…., imi vine sa vomit ! Bufon trist penibil ….

 48. 48 instalatorul mai 12, 2009 la 7:16 pm

  Publius: singura minte obtuza este, in opinia mea, a lui Ioan T. Morar. Si poate si a ta.

 49. 49 horya mai 12, 2009 la 7:58 pm

  iar incep cercetarile.. inca o runda:)) 7 dintr-o lovitura:))

 50. 50 O. Tanembaum mai 12, 2009 la 8:18 pm

  Ooooo, ce ou mare! Domnul ziarist Ioan T. Morar aduce cu o oarecare regularitate pe blogul sau teme in care trateaza subiectul „Nastase”. Si nu de ieri de alaltaieri ci de ani buni. Poate n-ati stiut. Aflati acum. Unele dintre compunerile legate de dl. Nastase erau mai reusite altele amuzante, mai toate tradau o anumita atitudine care nu s-a schimbat. In mod constant cu o perseverenta ridicola, aproape de fiecare data dl. Morar scria ca si cand se astepta nu numai ca dl. Nastase avea sa citeasca acel material ba chiar avea sa fie profund impresionat sau macar avea sa cadea pe ganduri din sferele inalte ale politicii. Nu odata m-am amzat pe seama iluziei d-lui Morar ca scriierile sale ar putea sa-l ajunga si sa-l atinga, sa-l deranjeze sau macar sa aiba un minim efect asupra d-lui Nastase. Ei uite ca pana la urma minunea s-a intamplat. Cum oare? S-a metamorfozat peste noapte dl. Moarar intr-un formator de opinie puternic si credibil? S-a intaplat ceva semnificativ care sa-l fi facut mai important decat era de obicei? Nu prea cred. O egalizare intre personaje trebuie totusi sa se fi produs astfel incat blajinul cetatean Ioan T. Morar sa devina vizibil in ochiul deschis exclusiv pentru probleme globale, majore, autentice ale politicianului A.Nastase. Egalizarea s-a facut insa la nivelul „piticului” blamat de corul aferent acestui blog, iar daca pe dl. Nastase l-a deranjat gluma „proasta” a d-lui Morar (nu Daniel) este pentru ca domnia sa este constient ca uneori se spun in gluma lucruri de un realism dramatic ve nu pot fi spuse in serios din cauza unor mici detalii tehnice, dar care este posibil sa se dovedeasca neinsurmontabile (daca-mi este ingaduita aceasta dubla negatie).

 51. 51 Hiro si Tu mai 12, 2009 la 9:12 pm

  @Roxana Iordache – Am admirat intotdeauna arta in forma ei densa, concisa, precisa, mustind de subintelesuri. Se cheama haiku: „Se lumineaza de noapte. Zise cârtita!”

  Dar uite un haiku si mai tare: „@nastase. Limbricii trebuie ignoraţi.” Zise Roxana, colcăindă!

  Un sfat. Un sfat care il vizeaza doar pe @nastase-punct. Nu pe ceilalti roxani. Doar pe @nastase-punct. Roxana ii ignora pe ceilalti roxani. Ea ii da sfaturi doar lui @nastase-punct, din interior, de la egal la egal. Sfaturi toxice si inutile pentru ca oricum dl. @nastase n-o prea baga in seama, punct. Si cate altele nu transmite Roxana in doar cateva cuvinte. Arta si precizie. Se vede ca are ziarismul la baza!

 52. 52 Provincialul mai 13, 2009 la 4:37 am

  @Hiro, foarte „adanca” postarea ta si foarte la „obiectul” discutiei, dar cum tu te consiideri superiori „roxanilor” de pe forum, veri sa fii mai explicit cu noi, astia, naivii?

  @O. Tanembaum, daca noi ce mai scriem pe acest blog (eu chiar din an in paste) suntem corul, tu te consideri solistul?

  Cred ca ne esti dator cu o explicatie la asertiunea care sunt „lucrurile de un realism dramatic” in asa zisa „gluma” a domnului IT Morar?

 53. 53 blogideologic mai 13, 2009 la 7:18 am

  @ Publius
  Cine ar putea fi interesat să participe la o discuţie despre Constituţia Antoniniană la mine pe blog? Poate doar Moţa şi Marin (teza de doctorat a lui Vasile Marin atingea subiectul), dar ei au murit.

 54. 54 Petardă mai 13, 2009 la 8:33 am

  Sub povara impresiei

  Aşa de pedant şi de sclifosit mi se pare cel de la
  Cultură, că-l bănui, fără probe, în stare să-şi scoată
  la umanele întrevederi mânzul, dacă-l are, cu un dârlog
  portocaliu şi să-l readucă în staul cu nelipsita linguriţă per-
  sonală de ceai, astfel ca să evite atingerea directă cu acesta.

 55. 55 Publius mai 13, 2009 la 6:39 pm

  @blogideologic – pai nu despre Constituţia Antoniniană era vorba. Sau sa inteleg ca blogul tau e locul rezervat in care-ti place sa vorbesti (singur, de vreme ce nu admiti comentarii) despre lucruri „importante”, in timp ce pe blogul lui A.N. iti satisfaci dorinta de a discuta nimicuri (eventual cu Ioan T. Morar)?

 56. 56 leo mai 14, 2009 la 4:21 pm

  Nea Velisare,
  ce om cu elementar respect de sine, privind spectacolul jalnic al uouălelor roşii adunate în Bucureşci spre a preamări Boul Apis în urma căruia un întreg fost partid social-democrat a ales să se bulucească spre deşertul conştiinţei noastre şi a sa proprie colivă, şi-ar putea reprima oripilarea pentru a scrie ceva aici?!
  cum spune o vorbă din popor, când Dumnezeu vrea să piardă un om, mai întâi îi ia minţile! dă-mi voie să cred că un Arogant normal la cap nu ar susţine NICIODATĂ un Prostănac!
  Păcat… Dumnezeu să-l ierte, că ierea băiat bun…

 57. 57 sandman mai 14, 2009 la 5:55 pm

  Domnu’ Nastase, nu va suparati, da’ cine e Ioan(te) Morar?
  E Piticul-Porno al jurnalismului romanesc?

 58. 58 Augustin mai 14, 2009 la 7:09 pm

  @ Leo
  Baciule draghe, iertaciune ca ma bag in dialogul tau cu nenea Iancu! Dar nu ma rabda pipota sa nu te contrazic nitel. Zici tu: „ce om cu elementar respect de sine… şi-ar putea reprima oripilarea pentru a scrie ceva aici?!”
  Cu oripilarea, nimic de zis, m-a podidit si pe mine. Numai ca, spre deosebire de tine, pesimistul (care zice ca mai rau de-atit nu se poate!), eu ramin vesnic optimist (ba se poate!).
  Spre exemplificare, citeste postarea mea de pe firul „Draga Stolo”, din 14.05.2009 ora 4:39 pm si poate o sa-mi dai dreptate.
  Intr-o asemenea situatie, cred ca cea mai nefericita alegere este neimplicarea, chiar daca ea menajeaza oripilarile si, poate, ofera sentimentul tonic al respectului de sine.
  @ Velisar Iancu
  Draga nene Iancule, sint vesnic neconsolat ca m-ati lasat aici singur, sa ma lupt cu centralele eoliene, mai ceva ca unchiul Miguel. Am ramas ca oala de presiune: adun, adun si, din cind in cind, mai arunc cite-un jet de abur care, e drept, dispare cit ai clipi, ca un … abur.
  Dar, nu stiu de ce, ma-ncearca presimtirea ca, in curind, se va trompeti adunarea!
  Pina una alta, iti urez sanatate si fii cu un ochi spre „gradinita”. Urmeaza timpuri noi cu podisca pe mina stinga!

 59. 59 elevul silitor mai 15, 2009 la 12:21 pm

  Ioan T. Morar :
  „-Arad,te salut,v-a placut?Abia astept sa mai trec pe acolo,colcaie hormonii in mine si vantul suiera prin buzunare.Va pup,vin,acum.”

 60. 60 Vero decembrie 13, 2009 la 8:19 pm

  Rusinicaaaa lui ioan T morar, continua cu oda carmaciului si isi permiti sa spuna nimicnicii despre Mircea Dinescu.
  Cine vorbea de mitocanie, tocmai morar &co pe al carui forum se “injura” strasnic oponentii marinerului. Halal sa-i fie lui T morar !


 1. 1 Am văzut, vă raportez « Picătura chinezească Trackback pe mai 12, 2009 la 7:02 am
 2. 2 Fique por dentro Tremura » Blog Archive » Ioan T Morar vrea sa-si faca treaba in ea, de campanie electorala … Trackback pe mai 23, 2009 la 2:36 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: