Antena 3 – ora 21.30

Adrian Nastase este astazi invitatul lui Mihai Gadea la emisiunea „Sinteza Zilei”Antena 3, ora 21.30.

Emisiunea poate fi urmarita live aici.

Echipa AN

Update>>> Transcrierea emisiunii poate fi urmarita aici.

55 Responses to “Antena 3 – ora 21.30”


 1. 1 costin martie 31, 2009 la 10:57 am

  O sa va urmaresc. Sper sa nu vb. prea mult d-nul Stan. As vrea sa va aud mai mult pe dvs. caci am ce invata si intelege ce se intampla cu adevarat.

 2. 2 George Serban martie 31, 2009 la 11:01 am

  Am fost surprins sa aflu, dintr-o conversatie in cadrul unei dezbateri televizate, „la diverse”, ca scrisoarea adresata de dumneavoastra presedintelui CE – Barosso a primit un raspuns foarte interesant care – daca mai era nevoie – confirma inca o data ca Traian Basescu minte asa cum respira. Ma refer la fabulatiile lui legate de necesitatea adoptarii ‘la termen’ si ‘la comanda’ a pachetului de coduri civil si penal. Ma intreb de ce nu ati publicat raspunsul pe blog, asa cum ati facut si cu scrisoarea sau, eventual, sa va referiti la acest raspuns?!

 3. 3 Petre Naidin martie 31, 2009 la 12:45 pm

  Teme si Actiuni…..:
  1.Strategia energetica 2007-2020 prevede-HG nr.1069/2007: Reanalizarea oportunităţii amenajării hidroelectrice Călăraşi-Silistra, în parteneriat cu Bulgaria. Deci,locuri de munca-investitii de miliarde necesare si curentul cat mai ieftin!
  2.Banca Mondiala-pensionare egala la 70 ani in 2050??
  3.Transport local fara Aglomeratie, Poluare !Zilnic:Starea proastă a drumurilor -„riscul de a muri într-un accident-Romania pe locul 1 în Europa şi ultimul la siguranţa rutieră; numărul de accidente -3 ori mai mare „- raport al Societăţii Academice din România.
  4. Fara Defrisari in Paduri,Parcuri-adica fara seceta şi inundaţii sau cu CO2! Combinatul Galati- Va planta un milion de copaci! .Constituţia României –art.35-“Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic”.
  5.Falimentul la poarta textilisti:De la 1 ianuarie 2008-Nu mai sunt cote impuse importurilor din China;Scaderi:in Romania(de 15%,); Bulgaria, Italia si Franta-2,5 mil. someri.Va fi doar „sistem de supraveghere”- la 10 produse -conform acord Organizatia Mondiala a Comertului. http://eficientaenerg.wordpress.com si la Actiuni!

 4. 4 einstein martie 31, 2009 la 12:59 pm

  succes!

 5. 5 m.p.g martie 31, 2009 la 2:11 pm

  Dle AN va rog sa atentionati atat moderatorul cat si interlocutorii dv ca nu este frumos sa vorbiti toti deodata deoarece nu se mai intelege nimic din ceeace vreti sa transmiteti prostimi. Ea(prostimea) care are cei sapte ani de acasa stie ca la a adunare sau intanlire este obligatoriu sa se vorbeasca pe rand si nu toti deodata.
  Sper sa cititi aceste randuri si sa aduceti bunul simt la el acasa.

 6. 6 Iluminatul martie 31, 2009 la 2:17 pm

  Criogenie

  Baronul Munchausen de la Cotroceni
  Cu viaţa-i clădită pe troc şi minciună,
  Încurcă prostimea cu înc-o arvună,
  Lovind concurentul de la Dăbuleni.

  Ca doctor cu leacuri prin criogenie
  Socoate să-ngheţe umile salarii,
  La robi amărâţi, c-n vremi de avarii
  Salvându-şi bugetul să dea in hernie.

  Religia-i nulă făr’de Iad şi Satană,
  La fel capitalul făr’ de faliment.
  Ş-atunci la ce-i bun acest tratament;
  Masaj de mătreaţă pe cap fără blană.

  Cel Drept e rugat să te-nţepenească
  De azi pân’o trece criza cea mare,
  Să stai congelat şi în aşteptare
  Sau pentru muzeu uscat ca o iască.

  P.S. Excelenţă, voi fi numai ochi şi urechi.
  Succes pe măsura aşteptărilor noastre !

 7. 7 Alex martie 31, 2009 la 2:29 pm

  Incercati sa spuneti lucrurilor pe nume: basescu si-a dorit bani de la FMI pentru a-si imbogati camarila si a plati tribut stapanilor de la Beuxelles si Washington. Nici un leu nu se va duce in investitii. Restul, diversiuni.

  „Nicolae Ceauşescu n-a împrumutat bani pentru a-şi îmbogăţi camarila, pentru a-i vârî în vilele şi târfele de lux ale guşterilor dâmboviţeni şi, cu atât mai puţin, pentru a se îmbogăţi el din valizele cu bani date pe sub mână de escroci.

  Toţi banii, până la ultimul leu, au fost vârâţi în lucrări publice.
  […]Fără a neglija dramatismul sacrificiului făcut de români, nu putem să nu observăm că aceste sacrificii au avut ca rezultat metroul, Canalul Dunăre – Marea Neagră, Centrala de la Cernavodă, obiective ale întregii ţări, şi nu vila lui X sau garajul cu Mercedesuri ale lui Y. România a făcut un împrumut de 20 de miliarde de euro. Cel mai mare din istoria sa. Amintindu-ne ce s-a făcut cu împrumutul contractat de Nicolae Ceauşescu, nu putem să nu ne întrebăm ce se va face cu cel contractat de Traian Băsescu. Sigur, condiţiile de austeritate nu vor fi cele impuse de Nicolae Ceauşescu. Dar vor fi totuşi pentru a obţine împrumutul şi, mai ales, pentru a-l achita. Din ceea ce ne spune însă Traian Băsescu înţelegem că, spre deosebire de împrumutul lui Nicolae Ceauşescu, împrumutul de azi va fi:

  a) Suportat doar de o parte a românilor, cei săraci. O altă parte va continua să se lăfăie în lux.

  b) Pentru ca să intre în buzunarele unor persoane şi nu pentru a lăsa ţării mari lucrări publice”. (Ion Cristoiu, Jurnalul National, http://www.jurnalul.ro/stire-editorial/de-la-imprumutul-lui-ceausescu-la-imprumutul-lui-basescu-502777.html )

 8. 8 Alex martie 31, 2009 la 4:10 pm

  Desigur, veti fi intrebat despre scandalul de la DGIPI. Folositi timpul pe care il aveti la dispozitie pentru a pune punctul pe i. Nu ocoliti explicatiile transante, lasati la o parte toata educatia pe care ati primit-o de-a lungul carierei diplomatice. Va dezavantajeaza profund.
  First, TB, in calitate de sef al „comunitatii serviciilor de informatii” avea dreptul sa faca o vizita la DGIPI. Insa a facut-o PREA TARZIU. Intai, a acceptat (ca sa nu spuneam ca l-a impus) Vulpea la conducerea acestui serviciu, cu scopul clar de a controla tot ce misca in tara asta.
  Ulterior, nu s-a opus numirii unui director cercetat penal, pentru a discredita PSD-ul.
  Tinta nu a fost nicidecum Popoviciu si serviciile facute clanului prezidential, precum pretinde IrealitateaTV (tranzactia atat de modesta pentru averea familiei regale a fost uitata cu desavarsire, 800.000 de euro fiind un mizilic, un fel de 5.000 de lei vechi uitati in portofelul unui salariat; e clar, scandalul Popoviciu a aparut ca un efect colateral, un recul al focurilor indreptate impotriva PSD). Pe de o parte, nu doreste sub nici un chip ca PSD-ul sa controleze administreze acest serviciu (are ca atributie principala securitatea procesului de votare, mai pe romaneste, numararea voturilor. A propos, Ardelean este responsabil pentru cele trei mandate parlamentare in plus pentru PDL…). Pe de alta parte, clanul prezidential a urmarit improscarea cu noroi a lui Tiberiu Dinu, consulul general la Milano si a ministrului Ion Bazac. Cand anumiti functionari/demnitari sunt competenti, singura metoda ramane discreditarea. Cum ati patit in 2004 si n-ati invatat nici o lectie din razboiul mediatic. De parca n-ati fi sociolog si n-ati avea cunostinta de mecanismele de manipulare prin intermediul presei.
  E momentul sa spuneti fara perdea:
  – ce avere are familia Basescu?
  – Cum s-au facut averile (inainte si) dupa 1989?
  – Cine este in spatele lui TB si a miliardarilor de carton?
  Pentru ca este limpede: asistam, sub masca „razboiului anticoruptie” la un asalt al „mogulilor mondiali” de noua generatie. TB este numai un releu de transmisie a ordinelor gigantilor din Vest. In timp ce captiveaza electoratul cu discursul de tip vadimist, TB indeplineste (precum Boc, sa fie clar, nu este decat un Boc al magnatilor americani, germani, care au ca nod de legatura Viena) punct pu punct un ordin: institutiile statului roman sunt discreditate, toti mogulii e corupti, sistemul ticalosit trebuie facut prastie, invatamantul, sistemul de asigurari, economia demolata. Remember o serie de scandaluri, disparitii de armament care au avut drept urmare decapitarea Armatei; de ultima ora, scandalul de la DGIPI. Ne indreptam spre un stat politienesc, fara cea mai mica legatura cu democratia, fara nici o urma de suveranitate.

  Nu va mai denigrati colegii de partid! Aparati-i in fata presei si spalati-va rufele in interiorul partidului! Asa cum fac si cei de la PDL, care au minima inteligenta de a da impresia de putere, unitate, coerenta politica, cu toate ca sunt varza, nu stiu ce vor, iar in inauntrul PD-ului se bat multe curente si grupuri de interese.
  Scoateti constant in evidenta lucrurile pozitive ale ministrillor dvs., modul in care s-au luptat pentru negocierea unui acord cu FMI-ul mai avantajos decat cel in varianta Mungiu-Popescu (ex., un def. bug. de 4,6%, spre deosebire de 2%, tinta initiala), pentru mentinerea puterii de cumparare a pensionarilor, a salariatilor, pentru un buget decent al asigurarilor sociale (sa fim seriosi, „Legea mamelor” este superavantajoasa pentru Romania si v-ati batut pentru ea!). Aratati constant partea plina a paharului, la orice fault al presei dati o replica! Nu uitati, in Germania, socialistii din guvernul Merkel au ajuns in avantaj datorita unitatii in interirul partidului si a inteligentei in relatia cu presa.
  Nu mai permiteti discreditarea liderilor partidului, la urmatorul mesaj despre „prostanac” invitati-l pe cel care posteaza pe blog la o negociere cu greii de la Washington pentru soarta Romaniei! E limpede, spionii SRI si SIE umbla prin massmedia, pe net pentru balacarirea constanta a tuturor celor care fac o opozitie reala lui TB (unii se prefac pro-Nastase, pro-nusiucine, pentru a crea disensiuni in partid si a induce ideea ca PSD-ul nu face treaba/este o anexa a lui TB/are ministri incompetenti/corupti. Normal, tot ce e bun este ascuns, ca in 2004. Sa ne spuna spionii de pe bloguri care sunt raporturile de forta in Europa, ce rol ocupa Romania in noua etapa a globalizarii in care tocmai am pasit, care este miza „crizei economice” si, mai ales, ce jocuri fac miliardarii de carton si CUM ne putem apara identitatea nationala in fata provocarilor
  p(r)ostmodernitatii!

 9. 9 Marcel martie 31, 2009 la 6:25 pm

  @ Alex

  „România a făcut un împrumut de 20 de miliarde de euro. Cel mai mare din istoria sa” – nu, cel mai mare imprumut din istorie l-a facut Romania in anii trecuti, imprumutul privat stimulat de politica economica a guvernelor si incurajat de majoritatea „analistilor” (D-l Serbanescu, intr-adevar a fost una dintre putinele minti lucide) – imprumut de zeci de miliarde de euro si care a fost folosit exact in scopul in care spuneti -vile si garaje.
  Acest imprumut este consecinta celuilalt imprumut – de pe vremea cand duduia economia.

 10. 10 leo martie 31, 2009 la 9:17 pm

  Drage şi draci,
  în momentul în care Adrian Năstase nu găseşte altceva mai bun de făcut decât să susţină la Preşedenţia ROMÂNIEI un Prostănac, nu mai rămâne nimic de spus. Ţara asta e damnată!
  Alea jacta est!
  S-auzim de bine…

 11. 11 cris martie 31, 2009 la 9:17 pm

  Felicitari. ce diferenta ar fi fost daca in 2004 rezultatul ar fi fost cel real….
  Cris

 12. 12 Draghi Puterity martie 31, 2009 la 9:24 pm

  OK…

  Daca Mircea Geoana e candidatul PSD pentru presidentia Romaniei, eu nu pot sa spun decat un singur lucru:

  Crin! Il sustin!

 13. 13 Darco Leu martie 31, 2009 la 10:15 pm

  Felicitari pentru prestanta in cadrul emisiunii.

  Sincer mi-a placut expresia: „T.B. reprezinta o paranteza din istorie” 🙂

  Am observat ca in prima faza nu ati raspuns la intrebarea adresata de catre d-l Gadea, referitoare la posibila candidatura a dumneavoastra la prezidentiale, iar dupa cateva minute ati spus ca nu veti candida in conditiile actuale, ceea ce inseamna ca mai sunt sperante ca sa deveniti unul dintre candidati.

  Eu va urez „SUCCESURI”!

  http://www.darcoleu.ro

 14. 14 instalatorul martie 31, 2009 la 10:23 pm

  Am inteles din emisiunea Sinteza Zilei ca dl Nastase renunta sa aspire la investitura PSD pentru candidatura la prezidentiale. Este o decizie, iar eu il voi fi prezent in continuare pe acest blog. In lipsa candidaturii dlui Nastase, imi voi da votul la prezidentiale dlui Crin Antonescu.

 15. 15 Plano martie 31, 2009 la 10:38 pm

  @Adrian Nastase
  Imi permit sa va felicit pentru anuntul cu multe, multe absconsuri, dat la Sinteza Zilei…. ca nu veti mai insista sa candidati la functia de presedinte in acest an.
  Ce va faceti daca dl Geoana va citi si dansul exact situatia speciala in care se afla PSD si nu va mai insista nici dansul sa candideze? Recunosc ca as fi in dificultate in a ma orienta cu cine sa mai votez in primul tur!

 16. 16 mosser martie 31, 2009 la 10:46 pm

  De ceea ce i-a fost frică lui Costin, n-a scăpat… Și eu aș fi preferat să vă aud mai mult pe dv.! Dar domnul Stan e imbatabil! 😀

 17. 17 VYO martie 31, 2009 la 11:26 pm

  Domnule Nastase va salut!

  Am urmarit cu mare placere emisiunea domnului Gadea,Sinteza Zilei,la final am ramas trist.
  Citez:
  În altă ordine de idei, Adrian Năsatse a declarat la Sinteza Zilei că susţine candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale.

  La întrebarea moderatorului Mihai Gâdea, „îl sprijiniţi fără rezerve pe Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale?”, Adrian Năsatase a răspuns cu un „da” hotărât.

  De asemenea, „Mircea Geoană va trebui să dea nişte mesaje clare echivoce, prin care să nu dea senzaţia că există cel mai mic risc de blat cu Traian Băsescu, aşa cum au sugerat unii”, a precizat Năstase.

  Daca se poate, va rog sa mi raspundeti,daca ati renuntat sa mai candidati la Congresul PSD,pt desemnarea candidatului la presedentie.De ce nu vreti sa incercati macar?poate cine stie castigati si mergeti la Controceni,nu GEOANA! Stiti f.bine ca n are sanse.
  Toate cele bune!

 18. 18 Augustin aprilie 1, 2009 la 2:31 am

  @ A.N.
  Stimate domn,
  E foarte posibil ca acesta sa fie ultimul mesaj pe care vi-l adresez. Emisiunea pe care am vazut-o aseara, la Antena3, mi-a lasat un gust mai mult decit amar!
  Am vazut (a cit-a oara?) imagini cu penibilul Geoana, invirtindu-se in jurul lui Basescu ca catelul (!!), cu un zimbet numai miere, fericit ca e acceptat in preajma augustei persoane si ca poate respira acelasi aer cu „sefu” . Asta-i omul pe care dumneavoastra il sustineti pentru a lupta cu marinelul? Aveti curaj sa afirmati aici, pe acest blog, ca Geoana CHIAR VREA sa il bata pe Basescu? Sau CHIAR POATE?
  Si chiar veti sustine omul care va inmorminta, fara doar si poate, PSD-ul? Sigur, daca va fi lasat s-o faca! Si, deocamdata, nu sint semne ca l-ar incurca ceva sau cineva.
  Chiar credeti ca Geoana va lua mai mult de 10%? Si daca nu va lua, cine plateste oalele sparte?
  In aceste conditii, este limpede ca singura sansa, pentru romani, se numeste Crin Antonescu. Va asigur ca eu, ca si toti cei al caror vot il pot influenta (si nu-s chiar asa putini cit ati putea crede!) vom vota candidatul PNL. Pentru ca nu ne dati alta sansa!
  Acesta va fi prohodul stingii romanesti. Chiar n-aveti nicio apasare?
  Comentariul meu nu asteapta sa fie aprobat.
  Doamne, ocroteste-i pe romani!

 19. 19 blogideologic aprilie 1, 2009 la 2:56 am

  @ Marcel
  Tocmai ce am citit o listă actualizată cu previziuni despre evoluţia economică pe zone geografice şi zone monetare. Pentru Europa Răsăriteană (fără să se refere în mod specific la România, dar şi fără să excludă), analiza prevestea că ţările vor intra într-o situaţie nefastă de “datorie predefinită” sau “datorie forfetară” (termenul englezesc este “debt default”).

 20. 20 felix aprilie 1, 2009 la 6:14 am

  Bravissimo! Am urmarit emisiunea si am a va spune cate ceva! Ca specialist in comunicare (sustin cursuri de comunicare non-verbala), apreciez ca aceasta este atitudinea pe care trebuie s-o afisati in continuare. Am sa explic: toata lumea e deprinsa cu imaginea unui AN serios, aplicat, al carui discurs exceleaza in argumentatii teoretic-politice; lumea nu va cunoaste disponibilitatea, aplecarea catre ludic, ironia fina despre care imi vorbea o buna prietena (si mare fana a dumneavoastra, Ancuta Florea)! Ei, bine, Presidente (pot sa va spun asa, nu?) ACESTA e modelul comportamental care relaxeaza pe distinsul „privitor” (a.k.a. votant, sustinator sau dezorientat), pe care primarele Oprescu l-a numit intr-o sedinta a Senatului Romaniei „pulime”. O astfel de „iesire din carapace”, dublata de o pregatire teoretica si practica, pe care nici adversarii d-voastre cei mai inversunati nu au avut tupeul sa o conteste, i-ar putea aduce AN-ului victoria la scor in campania prezidentiala. Va cunosc, am avut posibilitatea sa schimb cateva vorbe cu d-voastra, sa imi strangeti mana, asa ca dati-mi voie sa va spun ca v-am privit „la rece”, fara vreo implicare emotionala deosebita. Vazandu-va, am realizat ca sunteti mai „liber” decat in perioada in care erati prim-ministru, or, daca expunerea mediatica va va fi in avantaj, teoretic (matematic) NU AVETI CUM SA PIERDETI! Aud tot felul de teorii (pe care le cunoasteti mai bine decat mine), cum ca „Inalta Poarta” ar fi dat „verde” la schimbarea basescului, ca Patriciu si cu administratorii de la Rompetrol si-ar fi pus pielea la saramura ca sa il scoata pe Crin president, ca sassu ar fi batut palma cu basescu ca sa isi scape pielea, „mancandu-va” in campanie (asta e, bloody hell, adevarat!) – vax!, vorba lui Bibanu’, Dumnezeu sa-l ierte! Poporul roman este profund emotional, Presidente; poporul acesta are nevoie sa fie mangaiat, scarpinat in coarne, e – probabil – unul dintre cele mai sibarite neamuri, cand vine vorba despre pretentiile sale, insa daca trebuie sa isi voteze un aparator, pai il voteaza, nene! Asta e mecanismul prin care cei doi mari impostori ai istoriei recente romanesti – unul, trist (constantinescu), altul, magar sardonic (basescu) – au putut genera simpatie! Nu e nicio noutate, Presidente! Ideea e ca sunteti mai bun ca ei, in ceea ce priveste fondul problemelor (dupa cum sunteti si mai drastic in luarea/aplicarea unor decizii, ceea ce lor le lipseste cu desavarsire!!); prin urmare, cred ca „fleacul” asta de lejeritate, de umanitate pe care n-ati aratat-o, inca, oamenilor va poate aduce victoria! Fiindca vorbeam mai inainte de Ancuta F, imi aduc aminte cum mi-a povestit cu lacrimi in ochi cum ati stat langa ea si ati consolat-o la moartea bunicii ei… AN nu e insensibil si nici nenatural; i s-a lipit porecla aia de „arogant”, fiindca era prea ocupat sa faca bine treburile, n-avea timp de zambete! Eh, poate va gasiti timp acum, premisele sunt mai mult decat generoase!
  Va salut si ii salut si pe cititorii blogului d-voastre!

 21. 21 philip aprilie 1, 2009 la 6:44 am

  Rusine domnule Geoana,pentru ca ati ras, din slugarnicie fata de Basescu, atunci cind asa zisul presedinte al tarii l-a facut caraghios pe unul dintre cei care-i platesc painea ce o mananca, zi de zi. Rusine doamnei Anastasie, care tot din servilism, fata de acest derbedeu Basescu, a facut acelasi lucru ca si Geoana. Cu totii sunteti platiti din banii nostri, mancati o paine, pe care multi dintre noi nu o avem pe masa, numai ca voi cei alesi sa va indestulati,iar voi.. voi ce faceti, radeti de noi, de noi cei care va tinem in spinare ca sa ce…? Cum este posibil sa va pierdeti demnitatea intr-atat, incat sa nu aveti curajul de a-i atrage atentia acestui derbedeu, ca cel pe care l-a facut albie de porci, ii pune painea de zi cu zi pe masa sa si a familiei domniei sale, la fel cu si domniile voastre mancati painea pe care acest popor umil, si umilit intelege sa v-o dea? Cum nu intrati in pamant de rusine fiind alaturi de acest om care batjocureste un om care reprezinta cu cinste pe cei mai multi dintre noi,razand slugarnic la cuvintele pe care le-a aruncat nu numai lui, ziaristului, dar si celor ce stim deja in ce marsavie este amestecat tocmai presedintele acestei tari?! Rog ziarul sa dea aceste scrisoare deschisa doamnei Anastase, domnului Geoana, care ne cere noua celor multi sa-l votam la presedentie,ca sa ce.. sa rada de noi atunci cind va „fi ales”!? ca sa stie si sa tina minte acesti oameni ca atitudinea lor slugarnica fata de un personaj labil din punct de vedere al prestarii sale ca presedinte, nu vor mai fii alesi nici acum ,nici in viitor si in vecii vecilor. Sa va fie rusine domnule Geoana, sa va fie rusine d-na Anastase, ca datorita voua si al altora ca voi avem parte de un presedinte care desconsidera intreg poporul roman care va tine acolo pe locurile caldute ca voi toti sa faceti ceva pentru noi, in nici un caz sa va bateti joc de noi. Rusine !

 22. 22 instalatorul aprilie 1, 2009 la 9:48 am

  Augustin: sugestia mea – daca imi permiteti – este sa nu plecati de pe blog, macar pentru faptul ca este unul dintre cele mai bune bloguri politice din tara. Opinia mea este aceea ca a sustine pe cineva inseamna a-l ajuta in ceea ce doreste el sa faca si nu in ceea ce doresti tu ca el sa faca. Decizia de a nu mai candida la presedintie nu cred ca a fost una usoara – la fel de grea ca si decizia de a candida la presedintie, iar asta fiindca in acest moment PSD nu mai apare ca un partid capabil de a lupta in mod omogen pentru o cauza si nu mai apare ca un partid care sa vada dincolo de clipa care trece. Candidat al partidului, dl Nastase ar fi fost sabotat din propriul partid. Candidat al partidului, dl Geoana nu va intruni voturile simpatizantilor partidului. Decizia luata este si una pe viata, deoarece pina acum electoratul roman nu prea a ales ca presedinti persoane trecute de 60 de ani. Fiind o decizie puternic personala, nu imi permit sa o comentez, dar pot semnala aici ceea ce mi se pare o eroare clara si anume participarea dlui Nastase alaturi de dl Geoana la acel grup strategic…pentru europene: tactica dlui Geoana este una vizibila, isi va aroga meritele in caz de succes si va arunca raspunderea – ori o va imparti cu altii – pe altii in caz de esec. In opinia mea, dl Geoana trebuie lasat sa se descurce singur – cu toate riscurile politice si personale care deriva de aici – si asta incepind chiar cu europenele. Ori cu dl Gusa si cu dna Sandru, daca ii place lui mai mult – daca asa tare tine la ei, de ce nu s-o fi dus dl Geoana la PIN?. Cu stima.

 23. 23 radu c aprilie 1, 2009 la 10:03 am

  Am urmarit emisiunea. Pacat ca d-l Stan in partea a doua a emisiunii va intrerupea mereu. Nu pot fi de acord cu acest stil de aburdare a unor probleme asa de grave,din partea d-lui Stan. Dar fiecare cu pacatele lui. Nu stiu de ce nu invata unii ce apar pe sticla ,de la d-voastra ,Cristoiu,Gadea si altii comentatori,ca anumite subiecte nu se pot aborda la mistocareala , isteric,sau fara un minim de decenta.
  Revenind la subiectele discutate in emisiune,au avut darul sa ma ingrijoreze intr-un mod deosebit. Toate aceste combinatii cu imobiliare, ale familiei Basescu ,cu oameni dubiosi,explicatii uluitoare din partea familiei prezidentiale,imi dau fiori. Jigniri adresate ziaristilor si oricui incearca sa spuna ceva la adresa lor,dar mai grav,oameni cu inalte demnitati,cu aspiratii la sefia statului sa-i faca galerie la si sa se ralieze la astfel de manifestari. E vorba aici de d-l Geoana. Cu ce o fi gresit PSD-ul ca sa ajunga pana aici?? Un astfel de om va sustine pentru presedentie? NU REALIZEAZA ACEST PARTID CE MARI SI MULTE ASTEPTARI AU ROMANII DE LA EL? Mare pacat!

 24. 24 dan67uk aprilie 1, 2009 la 10:54 am

  Domnule prim ministru as dori sa va aduc la cunostinta ca dna insista pentru a perchezitiona diviziunea tehnica a dgipi.au avut 2 tentative oprite de procurorul general kovesi. va rog sa comentati acest lucru.va scrie un ofiter din cadrul dgipi scarbit de ce se intampla in tara asta si de marsaviile gruparii infravtionale basescu-pdl

 25. 25 Anca aprilie 1, 2009 la 11:06 am

  Domnule Adrian Nastase,

  Felicitari pentru initiativa proiectului de lege
  in vederea clarificarii procedurii de stabilire
  a datei alegerilor prezidentiale.
  Asta deja e un semn bun cu privire la pulsul PSD,
  tot mai slab/absent in ultima vreme.

  Pe de alta parte,
  candidatura dumneavoastra in paralel cu cea a lui Crin Antonescu
  ar fi avut sanse mult mai mari sa-l lase pe Basescu pe dinafara.
  Sincer, mi-e greu sa sper ca domnul Geoana
  va reusi sa se prezinte ca un personaj credibil
  din pozitia in care se afla.
  Casnicia cu Basescu e clar ca il incurca foarte tare,
  iar o schimbare brusca de atitudine
  l-ar prezenta ca pe un personaj instabil.
  Practic singurele voturi pe care poate miza
  sunt voturile atrase de partid.
  Nu stiu insa in contextul amalgamarii asteia nefericite
  dintre partide in ce masura lumea va mai vota
  in baza formatiunilor politice din spatele candidatilor.

  Asta se intampla cand partidele aleg
  sa joace sah cu piesele gri.

 26. 26 blogideologic aprilie 1, 2009 la 11:20 am

  @ instalatorul
  Şi eu cred cred că blogul acesta este folosit de domnul Adrian Năstase ca mijloc de comunicare, de creare a unui limbaj pentru o ţintă politică. De ce să nu recunoaştem, Adrian Năstase conduce practic România pe linia direcţiei intelectuale. Tocmai datorită prezenţei pe blogul Adrian Năstase, eu am fost abordat pe blogul meu să intru în legătură cu Andrei Pleşu, care este dispus să mă asculte cu multă atenţie !

 27. 27 instalatorul aprilie 1, 2009 la 1:09 pm

  Blogideologic: va rog sa primiti felicitarile mele pentru faptul ca valoarea dumneavoastra a fost remarcata.

 28. 28 Cristian aprilie 1, 2009 la 2:08 pm

  Blogul o sa-l citesc in continuare, aparitiile dvs. in media o sa le urmaresc in continuare, dar pe Geoana nu-l pot vota chiar daca dvs ma indemnati sa fac acest lucru.

  Pacat…Crin are votul meu.

 29. 29 George Serban aprilie 1, 2009 la 2:39 pm

  @Augustin
  Astfel de decizii nu se iau la suparare. Si pe mine m-a iritat emisiunea de aseara, mai ales ca nu este cel mai potrivit format pentru un lider de partid. Aveti un blog sau o adresa de e-mail? M-ar bucura, desigur daca nu va deranjeaza! Cu stima!
  PS: cel mai simplu ar fi sa-mi lasati un mesaj formal pe blogul meu

 30. 30 Sibilla aprilie 1, 2009 la 2:58 pm

  @instalatorul,
  Cu tot respectul, va să zică cei ca noi ( Augustin, Leo, eu, Draghi, Eugeno, etc .. ) suntem cum ?
  Şi de ce ar trebui să aplaudăm alinierea la spiritul de turmă, ce să caut spre exemplu eu la vălău, cum să-nchinăm ode unui tâmpit pe numele său Geoană ?? Şi s-au mai dus 10% din electoratul PSD.. că-n ritmul ăsta mă şi-ntreb cât mai ţine până la dispariţia totală din peisaj 😦
  Cum adică să-l susţină Adrian Năstase pe Prostănac ? Păi de noi, bobor, la ce dracu mai e nevoie atunci ? Că dacă pesedeaua s-a transformat în tarla privată, apăi să-şi vadă între ei de bezele şi acadele, Doamne iartă-mă … la ce să aşteptăm 4 ani ???? În 4 ani, mulţam fain, dar, fie ne reorientăm, fie ne punem bazele altei grupări, chestia asta cu peste 4 ani e apă de ploaie şi praf în ochi… palavre, atât ! Din punctul meu de vedere, ori Eşti bărbat, ori NU ! Ce atâta tura-vura, bambilici, candidez, nu candidez… Nu eşti în stare, atunci spui şi nu o mai scalzi ca la Kosovo, că nu suntem tâmpiţi ! Punct.
  Sibilla

  @ instalatorul
  A susţine pe cineva, presupune a-i împărtăşi convingerile şi valorile. Cu tot respectul, nu aveţi dreptul să-i cereţi lui Augustin să susţină pe unul care susţine un Prostănac drept candidat la cea mai înaltă funcţie în stat! Eu unul n-am să accept să fiu prostul nimănui, nici măcar al ANeului! Augustin, aşa ca dvs, ca Sibilla sau ca ăsta leo baci nu are vocaţie de turmă, pentru a se lăsa, chiar aşa, antrenat de o turmă căpiată în prăpastie! I-am înghiţit ş-aşa cu sughiţuri ANeului atitudinea de neînţeles de a fi, din solidaritate internă de partid, alături de guvernul ruşinii, al chiloţarzilor! NICIODATĂ n-am să înghit şi această IMENSĂ dovadă de SLĂBICIUNE de a nu fi capabil să ia o decizie atunci când trebuie să o ia. A ratat momentul în 2004, acum îşi repetă greşeala, şi mă abţin cu greu să vă spun cum se cheamă un om incapabil să înveţe din (propriile!!!) greşeli.
  Sper să vedeţi aceste rânduri, căci, aşa cum am spus, nu-mi stă în caracter să înjur un om în casa lui, fie şi „blog” acea casă… Or cum, în ruptul capului, la adresa păpuşii din lemn găunos nu voi putea avea vreodată vreun cuvânt de laudă, se cheamă că „susţinătorii” lui nu pot fi ocoliţi de acelaşi ABSOLUT DISPREŢ din partea ăstui leo baci.
  Punctum.

 31. 31 instalatorul aprilie 1, 2009 la 3:33 pm

  Sibilla, cred ca scrieti sub impulsul unei stari de nervozitate. De unde a reiesit – din ceea ce am scris – ca eu nu as pretui colegii de blog? Eu nu am cerut nimic nimanui, ci am sugerat. Si sugestiile si cererile (daca lucrurile se iau asa) pot fi luate in considerare sau nu. Dumneavoastra decideti asa cum doriti in privinta a ceea ce veti face dumneavoastra.
  Daca va deranjeaza declaratia de sustinere la adresa dlui Geoana, atunci amintiti-va si de declaratia de sustinere a dlui Geoana, din trecutul nu prea indepartat, privind candidatura la presedintie a dlui Nastase. Imi place sa cred ca aceasta declaratie are aceeasi valoare cu cea a dlui Geoana. In ceea ce priveste decizia dlui Nastase, merg pe ideea ca el stie cel mai bine in ceea ce il priveste. Iata, ii ofer scuze lui Augustin pentru sugestie: sunteti multumita acum? Cu stima.

 32. 32 Cârcotaşu aprilie 1, 2009 la 3:45 pm

  @ Instalatorul 01:09 PM
  Excepţional.

  D-le Năstase, în sfârşit avem o clarificare. Cum v-aţi exprimat clar opţiunea de a nu candida ca independent, actuala hotărâre mi se pare singura raţională şi ea spulberă opinia conform căreia „cochetaţi” cu ideea de a candida. De fapt nici n-aţi avut de ales, chiar dacă postura asta nu vă place. Acum, dl. Geoană, nu mai are încotro, oricât ar amâna Congresul, lucrurile sunt clare.
  Nu ştiu cum va fi satisfăcută pretenţia dv. ca dl. Geoană să convingă de faptul că nu e vorba de un blat cu Băsescu, aşa că sper că-l veţi sprijini doar… să nu cadă, pe scări eventual.
  Unii, nerealişti, mai speră în spargerea alianţei la guvernare, dar asta se va întâmpla după alegeri, chiar dacă e regretabil.
  Oricum, chiar dacă tot PSD-ul se va face luntre şi punte să-l sprijine pe dl. Geoană, el nu va ajunge în turul doi.
  Pentru mine e clar de mult, voi vota Crin Antonescu.

 33. 33 Sibilla aprilie 1, 2009 la 4:25 pm

  @instalatorul,
  Da, sunt dezamăgită şi da, sunt pe turaţii turbo, pentru că : Geoană şi cu enşpemii de susţineri tot un Pămpălău este, iar Domnul Adrian Năstase zicese că ar face parte dintre cei puţini care poartă grija noastră, a ălora de ne tot întrebăm de ceva anişori : noi, ai cui suntem ?
  Nici eu, nici Leo, nici Augustin, nici nimeni NU îl suduim pe Adrian Năstase, e de înţeles şi firească reacţia noastră, pentru că, una era să susţii, spre exemplu ( ziceam ) o Corina Creţu, şi cu totul altceva un Prostănac care ajutat de alţi nemernici l-au înjunghiat pe la spate pe Echilibru, unul ca Geaonă care, fără susţinerea sau ” susţinerea ” unor baroni locali, ar fi mai mult ca probabil oriunde altundeva numai la conducerea PSD, NU !
  Repet, în ceea ce ne priveşte pe noi, popor, cine ce anume ştie ?
  Aveţi tot respectul şi aprecierea mea, dar nu pot sub nici o formă să mă împac cu ideea că în România nu mai există braţ de fier, ci doar marionete, doar interese personale, lozinci şi slogane, promisiuni , vorbe, şi nu mă resemnez, oi fi io viţă de sârb nărod, dar pe cuvântul meu de onoare că dacă închid ochişorii fie şi numai câteva secunde, la acest moment numai amazoane-n luptă şi bărbaţi rămaşi la vatră văd, recunosc, nah !
  Da, decid în ceea ce mă priveşte de când mă ştiu, pentru că nu am consimţit să mint, să fur, să fac jocul unor nemernici , am luptat ani buni şi-am demisionat, continuându-mi lupta pe alte căi, dar, la vălău cu porcii din Caraş nu m-am bulucit niciodată şi nici Pact cu Diavolul nu am să fac, sunt un OM care mai sunt şi DEMN ! Motiv pentru care NU am de ce să mă ruşinez ! Numai eu ştiu cum o duc la acest moment, şi nu cer pomeni şi nu va trage copilul meu păcate, că ar putea suporta slobozenia gurii mele, asta da, am spus, primesc zilnic ” promisiuni ” că-s în mijlocul şerpăriei ( Talpeş, Sârbu, Frunzâverde… ) mi s-a transmis deja ce mă aşteaptă, dar, nu mă plec şi nu mă umilesc şi nu fac pe ceea ce nu sunt. Sunt un om simplu, dar un luptător, până la capăt. Ceea ce reproşez Domnului Năstase e că nu a spus până acum pe cine susţine, ne-a amăgit, dezamăgit, căci pricep până şi tâmpita de mine că-n politică se umblă şi cu mănuşi, că trâmviţăm diplomaţia, sau să-i zic ” diplomaţie ”, dar, parcă e prea mult jocul cu sentimentele, crezul şi încrederea oamenilor, a poporului, pentru că, şi subliniez : poporul le trage pe toate, poporul duce Crucea, şi acest amărât popor l-a susţinut pe domnia sa şi încă mai speră, încă mai există un licăr, firav e drept, dar există !
  E mai limpede acum ?
  Pămpălăul de Geoană NU are nici o şansă, teoriile nu ţin loc de voturi, asta e realitatea. Păi n-am zis eu bine : păcăliţi şi Păcălici ?
  stimă şi respect, tot nemulţumită… de prestaţia politicienilor…
  Sibilla

 34. 34 Sibilla aprilie 1, 2009 la 4:33 pm

  P.S. Instalatorul,
  eu vă datorez scuze, şi sunt convinsă că înţelegeţi ce tun şi fulger eu, da, sunt tare supărată… 😦

 35. 35 Marcel aprilie 1, 2009 la 4:38 pm

  @ blogideologic

  Datoria noastra publica nu este foarte mare si mai sunt si rezervele Bancii Nationale . Guvernul are o majoritate stabila in Parlament si a incheiat recent un acord cu FMI. Economia noastra are un potential de crestere in unele sectoare care nu necesita investitii deosebit de mari si avem capacitatea administrativa pentru a implementa programe de dezvoltare.

 36. 36 Walt Disney aprilie 1, 2009 la 4:42 pm

  Domnule Premier,

  TB trebuie înlăturat pentru că este un Preşedinte slab, nu doar de dragul de-al înlătura. El trebuie înlocuit de un politician capabil a fi un Preşedinte mai bun. Dl. Geoană nu ar fi un Preşedinte mai bun, dimpotrivă. El este un om complexat, care mai are încă multe lucruri să-şi demonstreze lui însuşi, nu are ce căuta la conducerea ţării. Stilul său demagogic din campania pentru Parlament nu va mai prinde la public. O fi dl. Geoană mai sus în sondaje pentru moment, dar are perspectivă de creştere 0 şi inclusiv procentul de acum este datorat ezitării PSD în a desemna un candidat serios.

  Dacă aţi fi fost declarat oficial candidat al PSD încă de acum 6 luni, aţi fi fost în faţa domnul Geoană acum. El se bazează doar pe electoratul captiv al PSD în primul tur, iar apoi pe votul negativ, anti-TB. Nu cred că electoratul captiv PSD, în care mă găsesc şi eu, va veni în totalitate la vot şi va vota cu dl. Geoană. Calculaţi şi varianta în care electoratul domnului Ion Iliescu şi electoratul domniei voastre nu se va prezenta la vot; cred că este foarte plauzibilă, chiar dacă îl veţi sprijini pe dl. Geoană în campanie. În faţa unui candidat ca dl. Geoană, este posibil ca dl. Antonescu să căştige la mustaţă poziţia a doua. Dacă totuşi ajunge în turul doi, oricum dl. Geoană nu are nici o şansă în faţa TB.

  Apariţia domniei voastre la Sinteza zilei, unde se vorbea despre casele fetelor lui TB, este o eroare. Exact ca în cazul revistelor ştiinţifice, emisiunile TV pot fi clasificate după rating şi factor de impact. Emisiunea sinteza zilei are rating, dar factor de impact 0 în electorat, motiv pentru care dl. Cristoiu a şi renunţat la această emisiune.

  Prezenţa domniei voastre alături de dl. Stan a fost nepotrivită. Poate fi potrivită când se discută despre politică externă sau soluţii la criza economică, dar nu despre familia Băsescu. Am toată simpatia pentru domnul Stan şi este un fin observator al vieţii politice, însă domnia voastră luptaţi la o cu totul altă categorie, cu alte arme şi nu vă puteţi asocia nici măcar prin prezenţa la aceeaşi masă, cu discursul domnului Stan.

  Nu aţi rezistat tentaţiei de-a o ataca pe Roberta Anastase. Domnia voastră sunteţi perceput drept un bărbat politic foarte puternic, domnişoara Anastase nu este un adversar pe măsură. În afară de TB, nimeni din PD nu este un oponent interesant, inclusiv Umil Boc.

  Eu sper că aseară v-aţi adresat unei părţi restrânse din electorat şi că există încă şansa ca PSD să iasă de la guvernare şi să candidaţi totuşi pentru partid. Cred că sunteţi singurul politician capabil să îl învingă pe TB şi că veţi fi un Preşedinte foarte bun.

  Vă doresc succes!

 37. 37 Sibilla aprilie 1, 2009 la 5:05 pm

  Cer scuze public, Baciului Leo, pe bună dreptate nu-mi va vorbi, merit, am luat cu copy paste comentariul său şi l-am postat aici !
  De fapt, Nu am nici o scuză… trebuia să mă limitez la rândurile mele !
  Voi suporta consecinţele binemeritate, am dorit să clarific, Leo nu ar fi postat aici, aşa cum apare şi în comentul său, vinovată sunt eu şi NUMAI eu.
  Da, să-mi fie RUŞINE, şi-mi este.
  Subscriu însă rândurilor sale, AN-ul îşi merită săpuneala, nu contează de îi pasă au ba, poate că nu avem noi toate datele, dar, niciodată nu aş fi crezut că va susţine public un Geoană… 😦
  Sibilla
  P.S. Nu am nici o scuză, Leo, şi-am să-l citez de astă dată eu pe stimatul coleg instalatorul , de nu-mi vorbeşti ” decizia îţi aparţine ”, o respect.

 38. 38 instalatorul aprilie 1, 2009 la 5:58 pm

  Cârcotaşu: foarte corect. Si as indrazni sa adaug ca pentru PSD cel mai periculos scor ar fi cel al „infringerii onorabile”, in zona dintre 20 si 30%.
  Iar dl Geoana sa faca – si pentru europene – „grup strategic” format din cei care au dat buzna la Cotroceni si cei care s-au alipit de dl Geoana ulterior. Sa vad si eu un grup de strategie electorala al dlui Geoana compus din dnii Sirbu &Co. + Vanghelie, iar voturile din Transilvania sa ii fie aduse de Dincu si asociatii – care au stiut sa-l indrume pe dl Geoana spre dl Basescu dar ar vrea ca voturile sa vina datorita gindirii altora. Cum ar veni, unii cu placerea si altii cu durerea. Europarlamentarele vor fi pentru PSD la fel de sensibile ca si prezidentialele, deoarece pozitia duala este aceeasi. Ii astept deci sa faca propaganda pentru PSD la europene pe dnii ministri pesedisti. Dl Geoana a primit deci ceea ce si-a dorit, dar sa-si asume toate riscurile. Totul sau nimic.

 39. 39 instalatorul aprilie 1, 2009 la 6:17 pm

  Sibilla: nu va faceti griji, nu sunt intotdeauna suparacios. Trebuie sa fim constienti ca judecata noastra este facuta in conditii de lipsa a unei cantitati de informatie pe care incercam sa o suplinim si ca dl Nastase dispune de cantitatea cea mai mare de informatie dintre noi. De aceea unele decizii i le putem comenta si judeca, altele mai putin ori deloc. In ceea ce priveste dl Geoana ce sa facem? Dl Nastase a decis sa-i lase teren de joc: sa joace, atunci.

 40. 40 Ioan (fara A) aprilie 1, 2009 la 7:29 pm

  Instalator

  Sunt fan PSD, si nu de ieri, ci mai de demult. Strania coincidenta face ca oriunde ma duc si incotro intorc capul sa dau peste un pesedist. Nici acasa, in familia largita, datele problemei nu sunt diferite. Aseara, la Sinteza zilei, A Nastase prin raspunsul dat moderatorului a pus capat unei lungi perioade de steptari pentru fanii sai. Nu ma indoiesc o clipa ca nici lui nu i-a fost usor sa renunte la investitura. Acum, dupa propria marturisire, il va sustine fara rezerve pe M Geoana. De altfel si acel da hotarat cu care a raspuns moderatorului ma face sa cred ca asa va proceda. Numai ca aceasta clarificare gaseste PSD in chingile stramte ale unei guvernari in care ministrii sai suporta cu stoicism umilinte in serie. In toate aceste constante jalnice exista si o variabila in care din pacate M Geoana troneaza cu fundul intre doua luntrii. In opozitie dar si la guvernare. In opozitie, la televizor si in conferinte de presa. La guvernare, atunci cand are timp E Boc sa-l primeasca si T Basescu sa-i faca o vizita la Parlament. In restul timpului, aceasta pleasca rostogolita in capul nostru tocmai din Dealul Feleacului, ridica zilnic cate o caramida la noua constructie basesciana. Dar, de asta data sansa este de partea noastra; alegerile parlamentare au trecut, urmeaza alegerile presidentiale. Pe blog, aproape toate postarile apreciaza declaratia lui A Nastase ce defineste clar pozitia sa. Nimeni nu pune la indoiala corectitudinea lui. Eu cred ca va merge cu candidatul PSD si in campanie electorala. Ca va incalta chiar si cismele de cauciuc. Nu cred insa ca va reusi sa transfere catre MG capitalul sau de simpatie, indiferent de tehnicile la care va apela in timpul campaniei electorale. Si atunci ce va retine cronica acestui timp? Probabil numai nota buna la purtare a unui om politic, fost prim ministru. Prea putin pentru AN, pentru talia si anvergura sa. Citesc postarile acestui spatiu de cateva luni bune. Nu am citit pana acum postari mai radicale ca cele de aseara si de azi. Unii vor sa plece; nu ma indoiesc ca altii vor veni in locul lor. Cu totii probabil, vom medita asupra vorbelor lui I Iliescu. Cele referitoare la liberalul C Antonescu. Si sa stii ca familionul meu pe el il va vota. Si de ce nu, Adrian Nastase premier. Sa nu uitam; AN a performat ca premier. In Romania cea mai importanta functie executiva este acum cea de premier.

 41. 41 Ioan (fara A) aprilie 1, 2009 la 7:41 pm

  PS
  rectific: In Romania cea mai importanta functie executiva in stat, a fost si este cea de Prim ministru.

 42. 42 instalatorul aprilie 1, 2009 la 9:59 pm

  Ioan (fara A): sa stiti ca acele doua comentarii mi le-ati adresat trebuia de fapt sa le adresati dlui Nastase, sunt pentru el. Nu cred ca aceia care s-au suparat vor pleca de pe blog, cei care erau sortiti sa plece au plecat mai demult, insa este de inteles ca sunt suparati; atunci cind le va mai trece supararea, vor intelege repede -fiindca sunt cu totii foarte inteligenti- ca a fost vorba de o miscare careia eu ii zic frumusica si oarecum surprinzatoare care clarifica o situatie destul de complicata. Sigur ca toti sustinatorii de pe blog ai dlui Nastase am dori doua victorii prin KO – una in ceea ce privea investitura si alta in ceea ce priveste prezidentialele – dar in situatia data nu ar fi fost chiar asa usor, asta ca sa nu zic aproape imposibil. Acum pesedistii au a-si pune cu totul alte intrebari decit pina ieri seara- si sa-si dea raspunsuri la ele. Restul depinde de intrebarile pe care si le vor pune – daca si le vor pune – si de raspunsurile pe care si le vor da – daca si le vor da; nu decidem noi pentru ei, noi doar ne dam cu parerea si ne bucuram si ne intristam odata cu dl Nastase.

 43. 43 Cârcotaşu aprilie 1, 2009 la 10:03 pm

  @ Istalatorul
  Aprecierea dv. mă onorează.

 44. 44 Sibilla aprilie 1, 2009 la 10:06 pm

  @instalatorul,
  Mulţumesc.
  Am să citez un clasic în viaţă care mare adevăr grăieşte , păi să-l LASE să joace, da singur, Jionel&co, nicidecum să-l susţină, să-l sprijine, aci e una din chei.
  Nu spun decât că pentru mine Mircea Geoană e ZERO !
  ” Aveţi grijă, pe mâna cui daţi partidul ! ”…. şi l-au dat, văzurăm în toţi aceşti ani pe mâna cărui nemernic, canalie ce nu va vedea voturile noastre şi nici respect. Pe Domnul Năstase îl respect, nu orice pămpălău şi da, poate că am exagerat azi, am beneficiat ce-i drept şi de bunăvoinţa moderatoarei şi-a proprietarului blogului, se vede treaba că sunt empatici ŞI inteligenţi, îmi susţin însă fiece cuvânt, NU transfer credit , simpatie, crez, respect, dinspre AN spre acel papiţoi, nici măcar de dragul PSD. Am coloană vertebrală şi nu doresc decât ca PSD să redevină ce-a fost, o forţă, nu ceea ce e acum prin largul concurs al Prostănacului, un incapabil. Mai devreme sau mai târziu oricum va fi înlăturat, asta e soarta trădătorilor, după cum bine ştim.
  Concluzionând, pe AN îl susţin indiferent de funcţia ţintită, deşi aş fi dorit să fi candidat, de canalie să nu aud.
  stimă şi respect,
  Sibilla

 45. 45 Augustin aprilie 2, 2009 la 1:47 am

  @ instalatorul
  Desi nu reusesc sa decodez exact sugestia dvs. de a nu parasi acest blog, va multumesc pentru ea. Si, evident, nu consider ca-mi datorati scuze.
  Prezenta mea aici s-a datorat faptului ca il admir pe Adrian Nastase pentru citeva calitati incontestabile: inteligenta, umor fin, cultura, eleganta si statura politica. (E prima data cind declar asta, desi s-au gasit handicapati mintal sa ma acuze de pupincurism.)
  Am considerat ca un asemenea om trebuie sa revina in prim-planul vietii politice romanesti, SPRE BINELE TARII, si ca n-ar fi rau sa incerc, cu modestele mele posibilitati, sa sprijin asta.
  Declaratia domniei sale de sustinere pentru Geoana respinge ipoteticul sprijin de care pomeneam mai sus, anuleaza motivul prezentei mele aici si, mult mai grav, face, dupa parerea mea, un grav deserviciu stingii romanesti.
  (Asta daca, nu cumva, il considerati pe Geoana un reprezentant real al stingii romanesti, lucru care m-ar mira.)
  In asemenea conditii, prezenta mea pe blog nu mai poate fi justificata decit, eventual, de placerea intelectuala pe care mi-o produce dialogul cu unii dintre bloggerii de pe-aici, printre care, evident, si dumneavoastra.
  Aprecierile pe care le faceti despre PSD sint mult prea blinde. Acest partid este, in clipa de fata, CONFISCAT de niste indivizi care nu mai au, de mult timp, nimic in comun cu social-democratia. Am crezut, o vreme, ca domnul Nastase va putea capacita acele forte sanatoase (cite vor mai fi ramas!) din partid, creând o emulatie care sa poata readuce partidul in matca sa fireasca.
  Am sperat ca domnul Nastase ar putea candida chiar si ca independent (de ce Oprescu a putut?). Cu siguranta ar fi fost un candidat mai solid decit acest Geoana care se tot gudura pe linga timona.
  Declaratia domniei sale (A.N.) de la Antena 3 ne „linisteste” pe toti: nici vorba de asa ceva. Mai ramine sa ne anunte ca se va dedica unei LINISTITE cariere europene. Ar fi ca si cum mi-as cumpara un Mercedes, i-as demonta motorul si l-as pune la masina de tuns peluza! (Asigur pe toti ca n-am peluza nici macar in jurul blocului de 10 etaje in care locuiesc! Cit despre bani de Mercedes…)
  Nu pot sa nu critic parerea dvs. ca „dl Geoana trebuie lasat sa se descurce singur – cu toate riscurile politice si personale care deriva de aici”. A, daca susamintitul si-ar face rau singur SI DOAR ATIT, as subscrie in totalitate acestei idei. Numai ca, de pe urma „perlelor” (si sperlelor) lui sufera si multi nevinovati. Asa ca e nevoie de cineva care sa-i dea peste unghiute! La figurat, evident.
  Pomeniti despre „declaratia de sustinere a dlui Geoana, din trecutul nu prea indepartat, privind candidatura la presedintie a dlui Nastase”. Cu firea mea de politehnist inrait, inaintea „declaratiei de sustinere” imi amintesc FAPTELE DE „SUSTINERE” ale lui Geoana la adresa lui Adrian Nastase, la vremea cind gazda noastra era seful Camerei. V-amintiti, desigur, si dumneavoastra … Probabil, A.N. chiar are de ce sa-i fie recunoscator, nu?
  Stimate domn, indiferent de ceea ce ne rezerva viitorul (stiti, tipul ala mic si negru, care bate la usa …) vreau sa va asigur ca dialogul cu dvs. a fost, pentru mine, pe cit de placut, pe atit de interesant!

 46. 46 ORASAN IOAN aprilie 2, 2009 la 8:42 am

  Regret retragerea din cursa pentru prezidentiale a domnului Nastase,eu nu-l simpatizez pe domnul Geoana si in consecinta ma indrept cu votul meu spre Crin Antonescu,astept ca PSD sa redevina un partid apropiat de oameni si nu un partid remorca la interesele lui Traian Basescu,acum am impresia ca guvernul in totalitatea lui este in opozitie cu cei guvernati,prea multe categorii sociale sunt afectate,prea multi indivizi cu probleme sunt numiti in functii,oamenii penali ai PDL vin pe banda la putere si PSD tace,cand se va trezi va fi prea tarziu.

 47. 47 instalatorul aprilie 2, 2009 la 10:47 am

  Augustin: haideti sa revedem putin situatia. In opinia mea, daca nu ar fi facut gestul din 31 martie, dl Nastase ar fi avut, la congres, doua cai de urmat. Prima ar fi fost aceea de a fi tinut o cuvintare fulminanta in congres in urma careia baronii pesedisti si oamenii lor din congres si-ar fi dat foc la mertane cuprinsi de remuscari, si-ar fi daruit ceasurile si bijuteriile saracilor, l-ar fi aruncat pe geam pe Geoana, ministrii pesedisti i-ar fi aratat in fata camerelor de luat vederi semnul „ciuciu” lui Basescu si ar fi sarit intr-o opozitie care sa il duca pe dl Nastase direct la Cotroceni. Tipul acesta de cuvintari a fost foarte bine expus in filmul „Barbati in izmene”. A doua ar fi fost aceea de a purta discutii individuale lamuritoare cu fiecare participant, pentru a-l convinge pe fiecare sa plece de la guvernare, pentru ca dl Nastase sa il poata invinge pe dl Basescu si, in aceasta situatie, dl Nastase sa-l aduca din nou la guvernare: adica sa dea o guvernare sigura pe o guvernare ipotetica. Cheia acestei situatii se afla, in opinia mea, in marea sperietura pe care PSD a luat-o la finele lui 2004, atunci cind presedintele a inventat o majoritate care a trimis PSD, cistigator al alegerilor de atunci, in opozitie. Cu alte vorbe, PSD a luat frica lui Traian Basescu si a preferat discutii secrete cu acesta pentru o ajungere la guvernare sigura. Cu toate ca noi am adus la lumina pe blog citeva lucruri, prin supozitii ori deductii, ne-am inselat cu totii grav intr-un aspect: am luat retragerea grupului de la Cluj ca pe un semn de infringere a grupului si nu ca pe un semn de victorie a grupului, ca pe un semn ca maurul si-a facut datoria si se retrage spre a nu avea raspunderi electorale, fiindca vedem ca media il cheama la rampa pe dl Dancu in momente bine alesa, asa, ca simplu membru al PSD. Faptul ca noi am inteles bine situatia a fost probata de propunerea Instalatorul – Leo, care ar fi urmat, dupa modelul socialistilor francezi, sa intareasca rolul decizional al simplilor membri in dauna baronilor si apropiatilor lor. Decizia dlui Nastase din 31 martie schimba situatia in sensul ca pune in fata pesedistilor niste intrebari, deoarece participarea lor la guvernare depinde de proiectele lui Traian Basescu ori de victoria dlui Geoana. O parte din aceste intrebari sunt: va redeveni Traian Basescu presedinte? Daca da, atunci va continua guvernarea alaturi de PSD, ori va forma o alta majoritate de guvernare? Daca nu, atunci, noul presedinte va pastra PSD la guvernare? Daca nu va iesi victorios actualul presedinte iar dl Nastase va fi desemnat premier, atunci cum va forma noul premier noul guvern, fiindca nu este obligatoriu sa-i tina pe baroni acolo (un domn Nastase premier, dar nu si presedinte de partid, adica nedepinzind de baroni, ar fi o minunata ocazie de a-i termina pe acestia, deoarece sprijinul parlamentar va fi si pentru alti ministri)? Ar rezulta pentru congres ideea ca lucrul care ii atrage pe pesedisti cel mai mult, adica guvernarea, devine sigur numai daca dl Geoana cistiga alegerile. Aceste intrebari care se deschid acum – si poate si altele pe care eu nu mi le pot imagina – inlocuiesc intrebarea simpla de pina acum, de tipul cu Geoana sau cu Nastase (ori cu Mazare). Se deschide si intrebarea ce se intimpla daca dl Geoana nu intra in turul 2, ce va recomanda el electorilor pesedisti atunci? Sa voteze cu Traian Basescu in al doilea tur? Va zice acest lucru deschis alegatorilor? La primul tur s-ar prefigura un meci Geoana – Crin Obamescu, iar lucrul a devenit vizibil deoarece Crin Obamescu a inteles acest lucru: el s-a pozitionat alaturi de dl Nastase in chestiunea austriaca la care dl Geoana nu a avut replica, iar treaba este si electorala: mirosind ce va fi, Crin Obamescu incearca sa se apropie de electoratul personal al dlui Nastase, acele citeva procente care pot inversa scorul teoretic al primului tur la prezidentiale. Destule intrebari pentru viitorul congres si numic nu este batut in cuie in ceea ce priveste candidatul pesedist la prezidentiale pina cind pesedistii isi vor raspunde la ele intr-un mod oarecare.
  Ceea ce, dupa parerea mea trebuie sa faca dl Nastase intr-un mod cit se poate de politic este de a se degaja de jocul tip „buna ziua – f….. in c..” practicat de fruntasii pesedisti , cu dl Geoana in capul lor, la adresa domnilor Iliescu si Nastase. Inainte de fiecare moment electoral, dnii Iliescu si Nastase sunt ceruti din motive de solidaritate, adica de procente, dupa care sunt ignorati, iar chestiunea devine suparatoare atunci cind devine repetitiva. L-au sutuit pe dl Iliescu in 2005, dar au pretentia sa le plimbe de minuta candidatul la locale prin Bucuresti, ca pe un copil de gradinita. Fac cu dl Nastase guverne fantoma care gestioneaza bugete fantoma si guverneaza o tara fantoma, fiindca nu-i costa nimic, o onoare de care pina si eu, om de rind, ma lipsesc. In schimb, dnii Iliescu si Nastase sa faca bine si sa le aduca procente concrete, care sa le permita lor sa manevreze. Dar, daca tin bine minte, decizia de guvernare si formul de guvern nu au trecut nici azi pe la consiliul national, ceea ce inseamna ca pesedistii guverneaza nestatutar. Ori sefia consiliului national are fisa postului ei, ca si calitatea de membru al biroului permanent ori cum s-o mai fi chemind. Ori iesirea din acest joc al dlui Geoana, nu neaparat intr-o formula cu strigaturi mi se pare esentiala, nu poti avea propriul joc cit timp esti in jocul altuia. Eu cred ca totul ramine deschis pina in momentul in care comisia electorala va declara ca a expirat timpul de depunere a candidaturilor pentru prezidentiale.
  In ceea ce priveste comunicarea dintre noi, eu intelesesem dintr-un comentariu al dumneavoastra ca nu stiti daca veti mai ramine pe blog si v-am sugerat sa ramineti. A fost o sugestie si nimic mai mult, pe care o puteti primi ori respinge. Am facut-o nu doar din pretuire personala, ci si dintr-o traditie a blogurilor si forumurilor care s-a consolidat in timp, deoarece toti trecem prin momente de dificultate in calitate de comentatori: cindva, am sustinut-o moral pe un forum pe Aya aflata in dificultate, desi aveam pozitii diferite; nu a trecut mult timp si a trebuit sa ma sustina ea pe mine, fiindca eram eu in dificultate; apoi i-am incurajat pe altii si altii m-au incurajat pe mine; si pe acest blog a fost la fel. Gasesc ca este in firea lucrurilor.

 48. 48 instalatorul aprilie 2, 2009 la 11:09 am

  Augustin: uitasem, nu doar noi, comentatorii, trecem prin momente de dificultate; cu siguranta ca ati remarcat placerea din ce in ce mai mare a media de a-l pune pe dl Nastase in situatia de a apara pozitii care nu sunt ale sale, placere care a culminat cu cea de-a dreptul sadica a dlui Stan – despre care sunt convins ca nu ii este ostil din principiu dlui Nastase, dar nu a putut rezista ispitei. Si e groaznic sa aperi pozitii care nu sunt ale tale, am trecut de vreo doua ori prin asta.

 49. 49 instalatorul aprilie 2, 2009 la 1:42 pm

  De vreo citeva minute ma amuz gindindu-ma la o situatie pur speculativa si anume: dl Crin Antonescu presedinte, dl Nastase premier si guvern cu ministri PNL-PDL-UDMR, cu baza de sustinere parlamentara corespunzatoare – si fara nici un ministru din PSD (partid lasat in opozitie), cred ca PSD ar merita o chestie ca asta din plin.

 50. 50 Augustin aprilie 2, 2009 la 2:04 pm

  @ instalatorul
  Am obiectii importante la analiza dvs. Mai intii (nu in ordinea importantei), nu toti participantii la congres se afla la guvernare, nici macar daca luam in calcul o prezenta „indirecta”, prin reprezentanti sau oameni de incredere. Exista acolo, fara indoiala, oameni nemultumiti, nehotariti, carora insa nu le ofera nimeni o alternativa.
  Dar greseala importanta pe care cred ca o faceti este in afirmatia ca „ar da o guvernare sigura pe o guvernare ipotetica”. Aceasta „guvernare sigura”, pe care se poate conta, sa zicem, pina la alegerile prezidentiale (adica pret de 3 luni, foarte posibil!), are sanse foarte mari sa se „evapore”, dupa alegeri. (Daca nu discutam varianta S.F. conform careia Geoana ar cistiga alegerile!) Daca va cistiga Basescu, e limpede ca va dori sa-si instaleze un guvern PDL, fie chiar si minoritar. Daca va cistiga Antonescu, chiar daca 2-3 portofolii vor ajunge la PSD, e clar ca majoritatea celor aflati acum la guvernare vor fi exclusi. Asta daca apuca alegerile prezidentiale, caci guvernarea sub Basescu e plina de neprevazut. Prietenii (lui Atanasiu) stiu de ce! Iar pe intelegerile, secrete sau nu, cu Basescu, care om constient mai poate pune baza?
  Asa incit, aceasta „guvernare sigura” despre care vorbiti, parca nu mai pare asa tentanta, la o analiza atenta. Mai ales ca membrii congresului ar putea juca la 2 capete: sa-l aleaga pe Nastase candidat, FARA SA IASA DE LA GUVERNARE. Cel putin, nu imediat. Pe principiul „vazind si facind”
  Anuntul din 31.03. al lui Adrian Nastase, care, spuneti dvs., pune PSD-istilor niste intrebari, nu a fost lansat nici PSD-istilor, nici bloggerilor. El a fost facut la o ora si pe un post de maxima audienta, catre intreg electoratul roman. Impactul asupra acestuia este ceea ce conteaza enorm. Si daca A.N. il sustine pe Geoana, ale carui raporturi cu Traian Basescu sint percepute de foarte multi asa cum stiti, ce sa mai creada electoratul roman?
  Introduceti, ca pe o consecinta fireasca a unei (ipotetice) infringeri a lui T.B. in alegeri, ideea numirii lui A.N. in postul de premier. E insa de discutat daca putem fi siguri de o asemenea nominalizare din partea lui Antonescu (fiindca, repet, ideea victoriei lui Geoana mi se pare chiar utopica) care ar putea sa fi avut, la momentul propulsarii in fruntea PNL, NISTE CONDITIONARI. Vi s-ar parea ciudat?
  Analiza sanselor lui Geoana la presedintie mi se pare, cu scuzele de rigoare, pierdere de timp. Eu personal nu stiu nici daca VREA sa cistige dar, oricum, mi-e limpede ca NU POATE. Si cred ca in aceeasi situatie se afla si marea majoritate a celor din congres.
  Mai mult, mi se pare nerelevant ce ar recomanda un Geoana care ar rata turul 2, electorilor PSD-isti. Infinit mai greu ar atirna, de exemplu, pozitia lui Ion Iliescu sau Adrian Nastase.
  Cu convingerea ca veti lua observatiile mele la modul strict constructiv, vreau sa va multumesc atit pentru apreciere, cit si pentru bine-intentionatul suport.

 51. 51 Augustin aprilie 2, 2009 la 2:17 pm

  @ instalatorul
  Consider ca doar din eleganta spuneti ca presa il pune pe A.N. in situatia de a apara idei si principii care nu sint ale sale. Eu cred ca, in realitate, A.N. se pune singur in aceasta postura. Tare ingrata, recunosc. Concluzia logica este ca sinteti mult mai elegant decit mine!
  Cit despre nastrusnicia cu A.N. premier „independent” (adica fara vreun ministru PSD), pot spune ca, pentru mine, ar fi binevenita orice nastrusnicie cu Antonescu presedinte si Nastase premier.

 52. 52 Instalatorul aprilie 2, 2009 la 5:42 pm

  Augustin: asa este, trebuia sa fi scris guvernare existenta, mi-am dat seama imediat ce am expediat comentariul, dar fiind astazi cam contratimp, de abia acum imi trag si eu sufletul, am scris alt cuvint dind alte nuante. Nu am nimic nici impotriva celorlalte consideratii ale dumneavoastra, nu-s nici eu prea strain de ele, in fapt. Sansele dlui Geoana trebuie analizate fiindca de aceea se face congres: ca sa urce omul pe scena, sa i se puna coronita, sa se dea drumul la balonase, sa se imbrace lumea in rosu, muzicile sa cinte intotdeauna prea tare, iar o gramada de lume sa trimita dupa aceea mesaje mama ce grozav a fost, televiziunile sa dea cite 3-4 minute la stiri; ei bine toate acestea ma obliga sa iau lucrurile in serios, morga trebuie pastrata. Nu am introdus nimic ca pe o consecinta fireasca, este doar o posibilitate printre destule altele. Eu cred ca ar fi important ce ar zice dl Geoana la turul 2, daca nu il apuca, dar nu asta este esenta. Cu stima.

 53. 53 Instalatorul aprilie 2, 2009 la 5:46 pm

  Augustin: uitasem, oboseala. Acei membri napastuiti din partide – nu numai din PSD – nu prea ajung sa voteze in congrese. Daca ajungeau, dl Geoana nu era azi presedinte al pesede.

 54. 54 Augustin aprilie 3, 2009 la 2:18 am

  @ instalatorul
  Domnule, marturisesc ca sint chiar contrariat. Majoritatea celor de pe acest blog si-au manifestat dezamagirea in privinta deciziei lui A.N. de a-l sustine pe Geoana in candidatura sa la presedintie. S-au adus destule argumente, marea majoritate absolut pertinente. Totusi, A.N. insista sa ne convinga ca gresim. De obicei insa, cind vrei sa demonstrezi un lucru insistind prea mult, sau folosind tuse prea groase, rezultatul e, fatalmente, opus celui scontat.
  Iata ce afirma gazda noastra, pe firul „Dupa 3 luni”:
  „Iar cel mai natural candidat al PSD, in condiţiile actuale, este tocmai preşedintele partidului, Mircea Geoană.”
  Incercind sa explice de ce are dreptate, A.N. ma ajuta sa explic de ce NU are dreptate. Iata „enuntul” meu: (cf. enuntul lui A.N.!)
  ” Iar cel mai natural candidat al PSD, in conditiile actuale, ar fi fost tocmai Mircea Geoana, daca ar fi fost presedintele NATURAL al partidului.”
  Cum un presedinte artificial nu poate fi un candidat natural (lucru pe care, cu voia dumneavoastra, il consider axiomatic!), demonstratia e terminata. QED!
  P.S. Pentru cei nu prea convinsi de soliditatea demonstratiei mele, recomand o scurta bibliografie: T. Basescu – Opere complete, vol. Declaratii televizate, cap. „Fara mine, nu erai tu …”

 55. 55 instalatorul aprilie 3, 2009 la 11:40 am

  Augustin: am comentat la articolul curent, daca doriti puteti citi. Cu stima.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

<span>%d</span> blogeri au apreciat: