Curatenia de primavara la Mizil

Ieri am fost la Mizil pentru a participa la  ”Curatenia de primavara”, despre care v-am mai vorbit.

Din pacate nu voi putea sa va povestesc mai multe astazi pentru ca sunt la Braila, la conferinta municipala PSD.

Am gasit insa pe realitatea.net un filmulet despre actiunea de la Mizil pe care il puteti urmari aici.

22 Responses to “Curatenia de primavara la Mizil”


 1. 1 eficientaenerg martie 28, 2009 la 8:44 am

  PLAN de Acţiune pentru promovarea unei Localitati Sanatoasa Climatic si Eficienta Energetic O politica de Regenerare urbană-Dezvoltare oraşe cu 80% din populaţia Europei si urbanizare medii rurale-Modele: eco-friendly. 1.Convenția primarilor din Europa-Orașele pentru o energie durabilă dau un exemplu de acțiune împotriva schimbărilor climatice-Angajamentul oficial de circa 300 de orașe.2. Fara:Zgomot, aer poluat, trafic intens, neglijare mediu construit, lipsa management şi strategie! 3. Localitate Verde cu PARC-uri Frumoase,APA de la Munte si CURATENIE!Constituţia României –art.35-“Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic”.Legea nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din zonele urbane –
  Expunere-“În România, spaţiile verzi de pe teritoriul localităţilor sunt din ce în ce mai ameninţate, datorită distrugerii acestora urmare a impactului negativ a dezvoltării activităţilor economice şi sociale. Prin urmare, lipsa unui management al mediului corespunzător şi lipsa unei planificări strategice, pot conduce la probleme de sănătate şi la o calitate scăzută a standardelor de viaţă”.4. Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi-conform OUG nr.59/2007-îmbunătăţire factori de mediu şi a calităţii vieţii în localităţi:creşterea suprafeţelor spaţiilor verzi şi apropierea mărimiiacestora, pe cap de locuitor,de standardele europene- prin dezvoltarea şi modernizarea spaţiilor verzi şi înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri şi aliniamente plantate ori reabilitarea celor existente. Specialist in Energetica- http://www.SOSTerra.go.ro sau http://eficientaenerg.wordpress.com si la Actiuni.

 2. 2 blogideologic martie 28, 2009 la 9:26 am

  @ eficientaenerg
  Hai să vorbim româneşte !

 3. 3 Bibliotecaru martie 28, 2009 la 10:22 am

  @ Adrian Năstase

  O acţiune bună şi ca utilitate şi ca imagine.

  Mai am eu o propunere. Toţi micii agricultori cu care am vorbit, şi mai înstăriţi şi mai puţini înstăriţi, şi de la sate şi mai orăşeni, mi-au spus că au nevoie de nişte ATV-uri făcute special pentru agricultură, mici tractoraşe cu care să poată transporta, ara, împrăştia îngrăşăminte… Un mic tractoraş cu care să facă tot ce fac cu un tractor mare numai că la nivel mai mic este util prin curte şi să nu uităm că la ruşi ATV-urile s-au inventat pentru domeniul forestier. Dacă industria Românească ar putea scoate aşa ceva la 2000 de euro, eu cred că s-ar cumpăra, ar avea şi fabrica de tractoare ce să facă şi să nu dea faliment, ar avea şi micul agricultor cu ce se ajuta şi să nu dea faliment. Dacă şi statul român ar susţine interesul românesc al agriculturii, adică mecanizarea şi, de la caz la caz, industrializarea producţiei agricole, totul poate ar fi mai bine în asemenea criză. Domnul Mircea Geoană vorbea de susţinerea împrumuturilor pentru noii investitori veniţi din străinătate. Haideţi să susţinem împrumuturile pentru agricultori ca să avem cu ce hrăni pe cei veniţi din străinătate şi pe urmă ne ocupăm şi de alte direcţii, ce spuneţi? Anul acesta am înţeles că nu mai poate fi făcut nimic, domnul Berceanu m-a edificat, toată lumea se gândeşte la campanie şi nimeni la Criză, dar măcar de anul viitor cu cei care supravieţuiesc acestui an, se poate face ceva. Va gândi PSD-ul un plan pentru agricultură acum ca în martie, la anul, să intre ţăranul mai fericit în viaţă şi, o dată cu el, întreaga ţară?

  Din câte am înţeles, bălmăjeala cu subvenţia pe îngrăşăminte de acest an a dus la căderea fabricilor de îngrăşăminte (care au mărit preventiv preţurile cu gândul la subvenţie) şi la lipsa de producţie agricolă de cam 2 sau 3 miliarde de euro. Adunând împrumuturile altele decât FMI şi Comisia Europeană, ajungem tot pe acolo. Nu era mai simplu ca îngrăşămintele să ajungă la oameni? Scuteam împrumuturile astea… În plus, ţăranii care pierd fiecare câte un pic din cele 2 sau 3 miliarde, probabil că nu vor mai putea să se reapuce de treabă în sezonul agricol 2009-2010 şi pierderea va fi ceva mai permanentă.

  Când vorbesc despre agricultură eu mă aştept la PSD să facă ceva. O fi adevărată treaba cu „noi guvernăm de formă” pe care am auzit-o ca un „mârâit” pe la mulţi membri PSD, şi e de înţeles, dar, pe de altă parte, nici nu am observat ca PSD-iştii să ducă o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru a-şi impune soluţiile. Prin voia sorţii în acest an nu se pot aplica măsurile sociale pe care PSD le-ar dori, măcar să se aplice măsurile economice ca la anul să fie un pic mai bine şi loc pentru măsuri sociale. Astăzi ne jucăm cu soarta României. Împrumutul FMI a vândut poate un deceniu din viitorul României, un deceniu în care sau vom avea o creştere economică grozavă încât să nu mai conteze împrumutul (greu de crezut), sau vom fi sclavi. Dacă acum, în 2009, nu facem ceva ca acest împrumut, prin efectele sale colaterale de susţinere indirectă a economiei, dacă nu folosim aceste efect astfel încât să producă „maşini economice” de obţinere a profiturilor stabile pe perioade mari, putem să dezvoltăm industria cânepei, pentru că o să avem nevoie de multă sfoară pentru a ne atârna de copacii care au scăpat de la tăiere: România spânzuraţilor.

 4. 4 leo martie 28, 2009 la 10:59 am

  Dacă tot e vorba de curăţenie de primăvară, apăi bine aţi face să treceţi şi la înturnarea în cea centură de meteoriţi a bolovanilor ălora de se visează comeate de tot gravitează în jurul dvs! Că, bag sama, a intrat capia (şi nu mă refer acilea la vreun soi de ardei) şi strechea deopotrivă printre „prietenii” de nu mai prididesc să vă îndatoreze cu sfaturi… bine-neintenţionate…
  Mda, dacă e să stau, ca tot baciu, strâmb proptit în boată spre a cujeta dirept, apăi cazu-i să dau o raită prin galaxie, să văz de coada aiasta de se ţine dupe mine de stea căzătoare, ori de comeată a hi, că simţăsc cum căpăţâna tot mai greu, a bolovan, îmi trage-n jos de-atâta obidă…

 5. 5 instalatorul martie 28, 2009 la 11:21 am

  Bravo, domnule Nastase! Iar plantarea pomilor fructiferi in orase este exact pe sufletul meu.

 6. 6 Andrei martie 28, 2009 la 11:26 am

  Curatenie de cadre din partid cand incepe ? Sunt inca unele personaje sinistre gen Vanghelie care fac de rusine partidul .

 7. 7 alin martie 28, 2009 la 3:15 pm

  Domnule Presedinte,

  Daca Lavinia Sandru ajunge pe listele noastre pentru PE am da cel mai prost semnal posibil catre baza partidului, principiile si valorile ar fi total inversate si esecul pe termen imediat, dar si lung ar fi o certitudine. Sper sa fie doar o gluma aceasta candidatura!

  Alin

 8. 8 Oameni amărâţi martie 28, 2009 la 6:12 pm

  Excelenţă

  Vă rugăm din suflet să faceţi ceva pentru realizarea utilităţilor în Cartierul Henri Coandă Voluntari-Băneasa, despre care cunoaşteţi toate dedesubturile,
  Preşedintele Băsescu dintr-un sentiment străin românilor, a virat fondurile pentru utilităţile lui…Popoviciu.
  Ruţine să vă fie Domnule Preşedinte Băsescu ! Vă vom taxa la…urne !

 9. 9 lupi martie 28, 2009 la 6:22 pm

  @ A.Nastase –- Va multzumesc pentru intrebarea adresata , referitoare la posibilitatea , destul de improbabila , ca romanii sa serbeze 1 Decembrie , in toata lumea,cu emfaza ??? !!! Tocmai acesta era motivul umilintzei ce-am simtzit-o urmarind ,, fandoseala si fanfaronada ” ungurilor traitori in Romania , si nu pretutindeni , aiurea adica !!!!Ei aici lovesc mai dureros in romanism , ca doar n-or s-o faca in Australia [ unde sunt cu sigurantza unguri ce sarbatoresc ziua lor , fiecare in curtea lui] Iar faptul ca noi , ca romani, nu mai suntem in stare sa ne bucuram cu adevarat de ziua noastra natzionala, ca noi nu avem o zi a romanilor de pretutindeni, pentru mine e un semnal clar alinceputului iesirii din istorie a neamului romanesc !!

 10. 10 leo martie 28, 2009 la 6:29 pm

  No, dragilor, azi am primit seminţe în loc de Medicamente-Medicamente-Medicamente… Aşa că, piţifelnicii să facă ghini să nu să dea azi cu furca la trin…
  HAI ROMÂNIA!
  HAJDEMO, PLAVI!
  MAY THE BEST WIN!

 11. 11 Romica STANTUGEL martie 28, 2009 la 8:59 pm

  Nastase este si gospodar, pacat a pierdut ocazia de a mai candida la presidentia tarii.
  V-am mai spus mergeti la tiganii nostrii veti gasi mai curat ca la ROM ânii din Mizil.

  Lavinia SANDRU il va santaja pe Adrian Nastase daca nu va fi de accord, acum 8 ani a vrut sa faca ceva, saracul Adrian este capabil de asa ceva ?

  Nu cred, Lavinia poate sa spuna orice azi dupa 8 ani

 12. 12 leo martie 28, 2009 la 10:08 pm

  Să-i urăm numitului Piţi(gol) succesuri la barbut!
  Doamne-ajută, doar o veni un antrenor şi la naţionala României…

 13. 13 viorica buda martie 29, 2009 la 12:15 am

  Iar trebuie sa felicitam pentru tot ce sinteti. Va urmam si noi exemplu.- Incintati de faptul ca se poate intimpla o conferinta la Braila ,dar cum e cu CONGRESUL ???? dar cu POIANA BRASOV ????

 14. 14 einstein martie 29, 2009 la 12:17 am

  …cool!

 15. 15 gigi martie 29, 2009 la 12:29 am

  Mi se spune intr-una ca fotbalul e doar un joc.Asa o fi!
  Si atunci de ce ma simt la ceasul asta tarziu din noapte atat de dezamagit si de umilit?
  Cate lectii gratuite mai trebuie sa ne predea glorioasa nationala de fotbal a Serbiei pentru a intelege tot romanul diferenta intre lupta si aflare in treaba,intre ambitie si nesimtire,intre determinare si plezirism,intre concentrare si joaca sterila?
  Succes Serbiei si sarbilor de pretutindeni!

 16. 16 Sibilla martie 29, 2009 la 2:21 am

  @LUPI,
  DA . Subscriu !
  respecte,
  Sibilla

  @Bibliotecarul,
  Cu tot respectul, nu contest nimic din ce spuneţi dar … :
  ” Trebuie ” să consultăm mai întâi zbecialistul în agricultură, băsel tocmai e trosnit pe chelie de-o nouă idee CJ-urile se vor ocupa de ” consultanţa fermierilor ”, cică… i-auzi, şi de afaceri şi răchie, cine oare ? Primăriile din teritoriu sunt la mâna cui oare ? Descentrate parfumate … paf în ochi, mafie ! Numai naşi şi fini şi… ei de ei, dar, tovarăşul prim ministru băsea-zăus, le are ŞI cu agricultura, nah !
  Sibilla
  P.S. că dacă-mi aduc aminte ŞI de drumuri, turism, etc…. :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/03/29/fala-noastra-si-mandria-carasul-e-cu-rachia-punct/

  @Leo,
  Apăi se impun nişte concluzii, ca după meci, apropo tot de curăţenia de primăvară :
  Piţi, tai, tai, …
  Ne băturăm singuri, oare de ce NU mă mir !
  Zivela Srbija ! ( un ochi plânge, unul râde, dar, când spun că sârbii NU trebuie subestimaţi… ştiu să şi piardă, au răbdare şi apoi îşi iau revanşa, nimic nu vom învăţa de la sârbi, că nu vrem… )

  Cum e Piaza Rea prezentă la vreun meci ( băsel&co… nu dau nume 😉 ) , cum pierdem… asta, aşa, printre altele…
  Baciule, cum e vorba aia ” we are the champions ”, că tot se dădură nişte muheri în izmene egzberţi pe-acilea…
  Concluzionând, pentru Şeful meu Leo, că MERITĂ :
  http://video.aol.com/video-detail/jana-odakle-si-sele/1856231925
  😉 🙂
  Sibilla

 17. 17 Sibilla martie 29, 2009 la 2:23 am

  @Doamna Manuela,
  Cu respect, vă rog frumos să mă ” recuperaţi ” de la spam… linkurile …
  Mulţumesc frumos. Duminică frumoasă, zâmbitoare, vă doresc.
  Sibilla

 18. 18 Sibilla martie 29, 2009 la 3:30 am

  Domnule Adrian Năstase,
  O rugăminte, întrucât ” stimabilul ” Pinochio nu coboară din norişori, poate reuşiţi să-i serviţi pe tavă la Congres, printre atât de multe altele :
  http://sfinx777.wordpress.com/2009/03/29/mirciulica-fa-o/
  vă mulţumesc, stimă şi respect,
  Sibilla

 19. 19 marcus martie 29, 2009 la 9:10 am

  Scuze pentru off topic, da’ daca ne mai poarta mult asa noroc tovarasul, in curand o punem oficial de faliment de tara cu imprumut de la FMI, cu tot:
  “La Traianu’ cu noroace,
  Dai un leu, ca n-ai ce face!”

  Ceasul rau si neagra mita,
  Traienel far’de suvita,
  Treisprezece campion
  Toate sunt mare ghinion.

  De’ti iese Traianu’n drum
  Totul se transforma’n scrum.
  Talisman el vrea sa fie,
  Da’i “noroc” pe nasalie!

  In politica si’n sport
  Vezi Traianu si esti mort.
  Ba mai mult, e piaza rea
  Caca faci pe sansa ta.

  Du-te’acasa mai Traiane,
  Du-te la impins vagoane,
  Du-te, nu veni la meciuri
  Ne lipsim de’asa “succesuri”!

  Traienele cu noroace
  Lasa-ne mai bine’n pace
  Si te du’n ograda ta
  Moara capra altuia!

  Geaba zici ca porti noroace
  Vai de-a noastra carapace,
  Caci de cand ne’ai “norocit”,
  Doar am plans si am jelit!

  Pulberi s-au ales de tot
  Dracu’ ne-a umflat ca pot,
  Iar noi praful de pe toba
  Si cenusa de prin soba!

  Nu-ti sta bine Traienel
  Sa te dai drept Norocel,
  Esti ghinion, mare macel
  Asta-i fara drept d’apel !

  Deci noi te rugam frumos,
  Iesi pe usa cea din dos
  Si te du pe drumul tau
  Far’a ne mai face rau!

  Lasa-ne cu soarta noastra,
  De’acum stim, esti o napasta!
  Ne lipsim de’asa noroc
  Vrem sa reintram in joc!

 20. 20 provincialu' martie 30, 2009 la 10:03 pm

  Veti candida la alegerile prezidentiale de anul acesta?
  Daca da, ce sanse credeti ca aveti in fata lui Basescu?

 21. 21 adrian nastase octombrie 31, 2009 la 9:51 pm

  buna seara! numele meu este Adrian Nastase sunt din orasul mizil judetul prahova . In ziua in care domnul Adrian Nastase a ajutat la curatenia de primavara m-a intalnit pe mine! Nu este o gluma acesta va poate spune…

 22. 22 nastase noiembrie 1, 2009 la 9:12 pm

  adrian nastase,

  E adevarat. Ma bucur sa te salut.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: