Constantin Ticu Dumitrescu

S-a stins din viaţă cel care a fost Constantin Ticu Dumitrescu. Plecarea sa dintre noi înseamnă dispariţia unui autentic luptator politic. Va rămâne în memoria noastră ca un membru activ al vieţii publice româneşti care pierde, prin el, un om de o remarcabila forţă morala.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

85 Responses to “Constantin Ticu Dumitrescu”


 1. 1 Emilian Anghel decembrie 5, 2008 la 2:30 pm

  Dumnezeu să-l odihnească.

 2. 2 Alex decembrie 5, 2008 la 3:07 pm

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 3. 3 Un alegator decembrie 5, 2008 la 3:12 pm

  In ziarul Scanteia, din ziua de miercuri 13 ianuarie 1988, pe atunci tovarăşul Constantin Ticu Dumitrescu, afirma într-un interviu: „Avem doua astfel de echipe în cadrul brigăzii: cea condusă de comunistul Voicu şi o alta, condusă de comunistul Nicolae Bunghez. E o veche dispută pentru întâietate între aceste două formaţii. Nici una nu se lasă mai prejos, amândouă preiau lucrările de mai mare dificultate: şi unii şi alţii le predau în avans beneficiarilor. Bunghez a lucrat pe Valea Narujei şi a Rutnei, şi-a încheiat cu două luni mai devreme sarcinile pe 1987. … De fapt, oamenii sunt totul. Avem o forţă de muncă stabilă; avem, mai cu seamă un nucleu de comunişti care se bucură de stimă, de ascultare, sunt urmaţi în toate acţiunile şi sunt oameni de acţiune.”

 4. 4 Beatrice decembrie 5, 2008 la 3:21 pm

  Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca!

 5. 5 Elena decembrie 5, 2008 la 3:43 pm

  Dumnezeu sa-l ierte pe domnul Ticu Dumitrescu dar eu urmarind toate declaratiile membrilor iesiti de la consultari la aceasta ora// in afara subiectului postat de dumneavoastra //rog sa luati in consideratie opinia unui un votant etern al psd .Spuneti-le ca nu doresc o alianta Psd Pdl dar daca ea se va face o acccept cu conditia ca dumneavoastra sa candidati asemanator domnului Oprescu independent .In rest totul este politica….

 6. 6 dinu decembrie 5, 2008 la 4:17 pm

  ….un „autentic luptator politic”? …`ti-e teama sa scrii „anticomunist”, or `ti-e teama ca vei fi dojenit de „mentorul rosu”? x:

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, alaturi ceilalti eroi ai luptei ANTICOMUNISTE!

 7. 8 Ramon Balint decembrie 5, 2008 la 5:14 pm

  A murit un autentic luptator pentru libertate, onoare si democratie.
  A murit un om care voia curatirea Romaniei de activisti, sinecuristi, tortionari si lepre.
  Si da, a murit un om caruia respectivii – PCR -FSN- PDSR-PSD au vrut de nenumarate ori sa-i bage pumnul in gura.
  Dumneavoastra faceti parte din acel partid , domnule Nastase.

  in rest aveti perfecta dreptate, folosind cuvintele d-voastra :
  ” Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !”

 8. 9 Un alegator decembrie 5, 2008 la 5:17 pm

  Cit de mult il regretati pe Constantin Ticu Dumitrescu?

  SONDAJ: http://www.sondaje.php0h.com/ticudumitrescu.php

 9. 10 Argusdre decembrie 5, 2008 la 5:27 pm

  D-le Nastase,
  Dumnezeu sa-l ierte, dar in privinta moralei sale cred ca sunt multe de discutat.La varsta lui putea sa-si pentreaca viata mult mai placut si nu tinandu-se de productia de venin pentru societatea noua romaneasca..

 10. 11 instalatorul decembrie 5, 2008 la 5:43 pm

  Despre morti numai de bine. Dumnezeu sa il ierte.

 11. 12 leo decembrie 5, 2008 la 5:44 pm

  Vă invit pe toţi prietenii gazdei noastre să vă amintiţi de mojiciile comise în această grădiniţă atunci când au trecut în lumea drepţilor „de-ai noştri” şi, pe principiul „nu faceţi ca ei”, nu cădeţi în capcana misterului devenit alegător, amator de pseudo-sondaje, ci respectaţi străvechea vorbă românească: despre morţi, numai de bine.
  Dumnezeu să-l ierte!
  Dumnezeu s-o odihnească în pace şi pe cea care a fost Anca Parghel, un alt artist răpit în acest an în care scena românească a fost văduvită de mult prea multe nume mari.

 12. 13 instalatorul decembrie 5, 2008 la 5:45 pm

  Am auzit ca ar fi murit Anca Parghel. Un gind bun pentru ea. Dumnezeu sa o odihneasca si condoleante familiei.

 13. 14 neinfectat de comunism decembrie 5, 2008 la 6:39 pm

  a.nastase
  abia acum va pare rau?

 14. 15 scufita rosie decembrie 5, 2008 la 6:45 pm

  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 15. 16 Victor decembrie 5, 2008 la 7:11 pm

  Dumnezeu sa-l odihneasca.

 16. 17 Criticos decembrie 5, 2008 la 7:24 pm

  Sufletul lui e la Judecata cea Mare, asa ca ma abtin sa pronunt acum o judecata cu totul personala. Dar mai mult de atat, de abtinere, nu pot.

 17. 18 Chris decembrie 5, 2008 la 7:28 pm

  Ceea ce afirmati suna a ipocrizie.

 18. 19 ALM decembrie 5, 2008 la 8:08 pm

  Despre cei „plecati”, numai de bine! Dumnezeu sa-i odihneasca! La plural fiindca „a plecat” si Anca Parghel! Pentru cei ramasi, continuatori ai razboiului „româno-român”, Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac!

  Istoria va cerne luptatorii autentici de caiafe! Va ridica valul anticomunist lasand sa se vada ranjetul oportunist! Este adevarat ca nici Mircea Dinescu nu se simte prea bine?

 19. 20 neinfectat de comunism decembrie 5, 2008 la 8:10 pm

  Ţin si eu să-l omagiez pe dl Const. Ticu Dumitescu pentru imensul său rol în dezvăluirea trecutului totalitar şi pentru lupta sa ca senator PNŢCD , preşedinte al AFDPR, membru al Colegiului CNSAS, al Colegiului IICCR, şi al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste şi co-autor al Raportului Final, pentru decomunizarea României şi instituirea statului de drept. Toţi cei care l-au cunsocut i-au preţuit altruismul, spiritul responsabil, francheţea şi echilibrul judecăţii. Într-o lume măcinată de meschine vanităţi, în care poltronii, lichelele şi saltimbancii continuă să-şi facă de cap, lecţia d-lui Ticu Dumitrescu rămâne clară şi demnă de urmat: să nu-ţi abandonezi principiile, să nu uiţi supliciul victimelor, să urmăreşti mereu calea legală către dreptate. Cu moderaţie şi fermitate, dl Constantin Ticu Dumitrescu a urmat exemplar această cale.

 20. 21 N.Duhovnic decembrie 5, 2008 la 8:10 pm

  De morti numai de bine, zic :

  Bine ca s-a dus !

 21. 22 Daniel decembrie 5, 2008 la 9:26 pm

  In aceasta lume viciata am mai pierdut un reper moral. Au ramas din ce in ce mai putine. Ar trebui sa ne gandim ca trebuie sa preluam stafeta si ar mai trebui sa stim sa ii pretuim si sa le urmam exemplul si cat timp ii avem printre noi.
  Dumnezeu sa-l odihneasca!

 22. 23 krudus decembrie 5, 2008 la 9:39 pm

  Despre morti ,numai de bine…ca sa nu te bantuie noaptea.

  Nu stiu ce a insemnat acest nea Ticu pt. unii, dar pentru mine a fost omul caruia i-a placut sa scormone in tot felul de lucruri inutile.De parca el, a trait inainte de 1989 prin alte lumi paralele.

  Multumesc,@ ALEGATORULUI pt. rezumatul din Scanteia.

  Ticu s-a nascut in 1929 si a trait pana in 2008.O gramada de ani.
  E clar ca a dus-o greu prin beciurile pe unde sustine ca a zacut si a fost tortionat.Legea lui,Legea lustratiei a scos la iveala insa un Dan Amedeo Lazarescu, un Quintus si multi alti liberali ticalosi.Scopul era de fapt sa-l scoata dinviata politica pe cel mai mare om politic al Romaniei, pe dl. ION ILIESCU.

  Eu astazi egret ca a murit cantareata Anca Parghel,muzica dansei mi-a incatat urechile si asa satule sa-l asculte pe marele luptator anti-comunist si mega-dizident Ticu Dumitrescu.

  Lasati ipocrizia deoparte fratilor, Ticu Dumitrescu a dezbinat societatea romaneasca in toti acesti ani.Un personaj hidos si plin de ura.

 23. 24 Aya decembrie 5, 2008 la 10:30 pm

  @

  Dinu

  Replica pe care i-ai dat-o lui Adrian Nastase te defavorizeaza.
  Vrand sa fii veninos, ai reusit doar sa te otravesti cu propriul venin, ca scorpionul.

  Da, Constantin Ticu Dumitrescu (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!) a fost un autentic luptator POLITIC.
  S-a ridicat, luptand cu arma ideilor, impotriva celor doua forme de totalitarism sangeros care au zguduit zmuciumatul Secol XX : fascismul si comunismul.

  Prin atitudinea sa antitotalitarista, Ticu Dumitrescu este un luptator politic.
  A spune ca a fost doar anticomunist, inseamna a aborda adevarul in mod reductionist, fapt inacceptabil.

  P.S.
  Din pacate, cei mai multi au retinut, legat de Ticu Dumitrescu, doar latura atitudinii sale anticomunsite, stirbind intregul.

 24. 25 Aya decembrie 5, 2008 la 10:50 pm

  @

  neinfectat de comunism

  Am remarcat echilibrul celui de al doilea text postat.
  Si eu l-am pretuit pe Ticu Dumitrescu (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) pentru remarcabila sa fermitate antitotalitara.

  Din pacate, faptul ca nu te-ai putut abtine, in prima postare, sa „bruiezi” momentul de reculegere propus de Adrian Nastase ma face sa te intreb: de unde te-ai „inspirat” in al doilea text (vrei sa-ti spun eu de unde sau mizezi pe faptul ca INCA nu a apararut?)?

  Date fiind momentul special, respectul pe care i-l port marelui luptator Ticu Dumitrescu si, in egala masura, echilibrul textului pe care l-ai postat, ma voi abtine sa-i transmit autorului ca pe cand materialul sau abia a fost transmis la o redacatie si urmeaza sa intre in spalt, cineva, folosind un nickname, si-a insusit parti din el, postandu-le ca si cum i-ar apartine.
  (Banuiesc ca, dupa acest mesaj, plin de amanunte, nu mai e nevoie sa-ti demonstrez ca stiu numele autorului- pe care il si cunosc foarte bine).

 25. 26 Laur X decembrie 5, 2008 la 11:09 pm

  Frumoase cuvinte, frumoase posturi….
  Sunt curios cum va arata peste ani la sfarsitul unui tovaras de drum
  aceste cuvinte 🙂

 26. 27 Sibilla decembrie 5, 2008 la 11:47 pm

  Mă alătur celor care spun :
  Dumnezeu să-l ierte şi să-i dea odihnă !
  @Dinu
  @Ramon Balint
  @neinfectat de comunim
  @Chris
  Ipocrizie este să te porneşti să întinezi o zi ca aceasta şi nu oricum, ci aruncând cu vorbe ca nuca-n pereţi. Parcă staţi la pândă nu alta, falşilor !
  Să nu uităm, nu există om fără de păcat, cu toată sinceritatea, nu a fost un înger, orice încercaţi să demonstraţi, a avut greşelile şi lunecările sale, fie-i ţărîna uşoară ! Dar ceea ce faceţi voi, nu e un omagiu adus cuiva ci o , a nu ştiu câta oară încercare de discreditare a imaginilor altora. Asta da ipocrizie tovarăşi, nici nu mă miră … tipic tagmei voastre.
  Sibilla
  P.S. cer scuze gazdei, dar e incalificabil ce fac aceşti aşa zişi îndureraţi …

 27. 28 dinu decembrie 6, 2008 la 12:32 am

  @

  Aya

  Sarut mana! …si bine te-am regasit.

  Ma subestimezi? Sau nu ne jucam cu verbul, cu idea?

  Ticu Dumitrescu a fost, este, si va ramane de-a pururi, in memoria romanilor, am zis a romanilor, ca unul dintre Seniorii luptei impotriva celor ce au impus prin crima, jaf, minciuna, teroare, alienare, bolsevismului in Romania, indiferent de nuantarile „exegetilor”.
  Deci: un ANTICOMUNIST, un luptator pt LIBERTATE, Aya.
  De ce parte a baricadei se afla, sa zicem, Ion Iliescu?

  In rest, exercitii de retorica si usoara persuasiune… 🙂

  Omagiile mele!

  PS
  Am ales „sa fac”, demult.

 28. 29 Carol decembrie 6, 2008 la 12:36 am

  Aya

  tu nu te-ai convins inca, la varsta ta, ca e imposibil sa transformi apa in vin?

 29. 30 Ariel decembrie 6, 2008 la 1:03 am

  Ticu Dumitrescu… s-a stins !!!

  Inca un supravietuitor al temnitelor comuniste, trece in eternitate, cu demnitate, asa cum a trait…

  Incet-incet, fauritorii de istorie dispar tacuti. Prin ei, dispare o lume, o mentalitate, o atitudine, un crez… Eu le cunosc prea bine, de la tatal meu, si el detinut politic in anii ’50, dar, din pacate, toate aceste trairi, au ajuns la noi estompate, diluate, filtrate, iar trecerea timpului a asternut pe ele, nu doar pulberea cenusie a uitarii, ci si cea a iertarii… Pentru ca orice s-ar spune, acesti oameni, desi au suferit torturi si umilinte de neimaginat, au avut puterea de a-si pastra iubirea pentru semenii lor, cei care de multe ori i-au tradat sau i-au jignit, si mai presus de orice, dragostea fata de tara asta, care le-a oferit atat de putin, in comparatie cu ceea ce le-a luat.

  Prin trecerea in lumea celor drepti, a acestor martiri, apune poate, ultima generatie, calauzita de un ideal, oameni pentru care cuvintele „onoare” si „neam” n-au fost doar simple vorbe goale…

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 30. 31 ELMMAR decembrie 6, 2008 la 5:41 am

  E demult trecut de miez de noapte.
  Va daruiesc versuri.

  E o întâmplare a fiinţei mele:
  şi-atunci, fericirea dinlăuntrul meu
  e mai puternică decât mine, decât oasele mele,
  pe care mi le scrâşneşti într-o îmbrăţişare
  mereu dureroasă, minunată mereu.

  Să stăm de vorbă, să vorbim, să spunem cuvinte
  lungi, sticloase, ca nişte dălţi ce despart
  fluviul rece de delta fierbinte,
  ziua de noapte, bazaltul de bazalt.

  Du-ma fericire, în sus, şi izbeste-mi
  tâmpla de stele, până când
  lumea mea prelungă şi în nesfârşire
  se face coloana sau altceva
  mult mai înalt, şi mult mai curând.

  Ce bine ca eşti, ce mirare ca sunt!
  Două cântece diferite, lovindu-se , amestecandu-se,
  două culori ce nu s-au văzut niciodată,
  una foarte de jos, întoarsa spre pământ,
  una foarte de sus, aproape ruptă
  în înfrigurata, neasemuita luptă
  a minunii că eşti, a-ntâmplarii că sunt.
  (Nichita Stanescu)

 31. 32 ELMMAR decembrie 6, 2008 la 5:57 am

  A sosit Mos Nicolae.
  Toti am fost cuminti,toti am primit daruri.
  Toti am ramas copii pentru Mos Nicole.

  Asteptam pe Mos Nicolae
  (Colinda)

  Voi copii sa fiti cuminti
  Ne spunea bunicul nostru
  -Nu-i suparati pe parinti
  Ca se supara si Mosul

  Sa va lustruiti papucii
  Cismulite ori ghetute
  Ordonate le-nsirati
  Poate Mosul le v-a umple

  Cu dulciuri si trenulete
  Masinute si papusi
  Jucarii de plus da Mosul
  Poate v-a da si manusi

  Si faceam ce-a zis bunicul
  Ghetele le lustruiam
  Ne culcam in patul nostru
  Si pe Mosul-asteptam

  Dimineata la trezire
  Noi toti eram bucurosi
  Nu s-a-ntamplat niciodata
  Sa ne suparam pe Mos!

 32. 33 ELMMAR decembrie 6, 2008 la 6:00 am

  La multi ani tuturor celor care poarta numele Sfantului Nicolae,cel care ne aduce bucurii toata viata.

 33. 34 Provincialul decembrie 6, 2008 la 6:30 am

  Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-i ierte pacatele.

  Pentru mine a fost omul care a semanat prea multa URA!
  Aveam senzatia ca se uita spre trecut cu rautate, fara detashare.
  Si poate cel mai rauu lucru era ca nu se intezelegea nici macar cu cei din PNTCD sau AFDPR.
  Credea ca el detine adevarul absolut, ca numai el are dreptate.
  E adevarat ca a suferit in tinerete, dar apoi a fost un colaborationist perfect.
  Prin 1990 l-am cunoscut pe ofiterul care i-ar fi vazut dosarul de informator – Nicolae Danciu Petniceanu.
  Acum Ticu nu mai printre noi.
  Sa speram ca Dumnezeu sa-i mantuiasca sufletul, iar noi sa-i iertam pacatul de a fi semanat ura si dezbinare intre romani.

 34. 35 Tiberiu decembrie 6, 2008 la 7:33 am

  Dumnezeu sa-l odihneasca! Un om remarcabil, constant si cu o tarie de caracter iesita din comun.

 35. 36 blogideologic decembrie 6, 2008 la 8:20 am

  3 intrebari
  Constantin Ticu Dumitrescu a plecat lasand in urma lui multe enigme : 1/ Unde a facut inchisoarea politica? 2/ Fiind la CNSAS, de ce nu a deconspirat lista de subofiteri si ofiteri de securitate care au ucis, lista care a fost alcatuita la cererea lui Nicolae Ceusescu pentru a-i gratia? 3 / Legea Ticu Dumitrescu a fost calchiata dupa legea pastorului german Gauck care inserase cerinta de pensie minima pe economie pentru fostii ofiteri STASI; de ce la noi fostii securisti au pensii exorbitante ?

 36. 37 ELMMAR decembrie 6, 2008 la 8:57 am

  @leo

  Daca stii adresa lui nea Sandel,spune-i te rog: La multi ani si multa sanatate!
  Azi este ziua lui de nastere.

 37. 38 leo decembrie 6, 2008 la 12:08 pm

  @ Elmmar
  Mulţămim d-aşa veste. Nu, n-avem, că e preten cu altcineva, nu spui cine, nu cu mine, dar asta nu ne-mpiedică să-i dorim toate cele bravului nostru Hemor(oid) al blogului… 😆
  Să-nţeleg că nu-i nea Săndel, ci e Moş Niciolaie? Care va să zică era cât pe ce să se naşte în aceeaşi zi cu Sibillina, carele nu vrusă să fie săgetător, ci a preferat să se facă şi anume capricoarnă?… Care va să zice e săgetător ca Vadim Tudor?… De la asta să i se tragă clipele de delir stilistic?
  Nu conteşte: SĂ NE TRĂIA! Şi să-i ducă dumnealui Patronul toate nuieluşele tradiţionale pentru copchii necuminţi…

 38. 39 leo decembrie 6, 2008 la 12:15 pm

  @ Manuela
  cu scuzele de rigoare, n-am băgat de seamă pe ce fir m-a apelat Elmmarul, şi nu cred că-i potrivit pentru urăturile mele pentru nea Săndel. nu ştiu, dar întreb: poţi muta comentariul meu anterior pe alt fir?

 39. 40 nicolae teodor decembrie 6, 2008 la 12:58 pm

  MOARTEA CELUI MAI MARE PATRIOT ROMAN TICU DUMITRESCU,
  Maine 7dec.08 la orele 12 in biserica din com.Olari(Gherghita),jud.Ph.vin romanii .sa-l petreaca pe ultimul drum.Ar fi frumos sa mergem cu totii sa-l petrecem pe ultimul sau drum.Dumnezeu sa-l odihneasca !

 40. 41 Aya decembrie 6, 2008 la 2:00 pm

  @

  Dinu

  Este pacat ca incerci sa umbresti o parte importanta a personalitatii lui Ticu Dumitrescu, reducand la jumatate lupta sa impotriva totalitarismului, in formele sale specifice secolului XX: fascismul si comunismul.
  Este pacat ca, prin repetata prezentare publica doar a unei jumatati, imaginea lui Ticu Dumitrescu este vaduvita de componenta sa antifascista.
  Este pacat ca se incearca a se pune surdina vocii sale cand condamna intregul fenomen totalitar, incluzand SI fascismul.
  Incercarea de a adjudeca atitutinea acestui mare luptator politic doar de una dintre parti este nu doar regretabila, dar si inacceptabila.

  Indiscutabil, Ticu Dumitrescu a fost un anticomunist.
  Dar, in egala masura, a fost un antifascist, chiar daca unora nu le place acest lucru si ar dori sa-l „imbrace” intr-o anumita culoare.

  Din respect pentru memoria sa si pentru adevar, este important sa-i fie recunoscuta personalitatea in intregul sau, cu totalul angajament antitotalitar: de luptator politic.

  Este real ca exista personaje care au fost angajate doar in lupta antifascista, dupa cum, altele, au fost angajate doar in lupta anticomunista.
  Desfid pe oricine mi-ar spune ca fascismul este mai „suportabil” decat comunismul- sau invers.
  Desfind pe oricine imi spune ca lupta anticomunista este mai „meritorie” decat lupta antifascista.
  Daca ar fi asa, ar insemna sa minimalizam, de exemplu, tot ceea ce a insemnat Rezistenta franceza.
  Ar insemna sa aruncam in derizoriu sinistra executie, de catre fascisti, la Paris, a Grupului Manuchian din care facea parte si basarabeanca Olga Bancic, care a fost decapitata (la mijloc de secol XX).
  „Ils etaient vingt et trois quand les fusils fleurirent/ Vingt et trois etrangers et nous freres partout”- spune Aragon in „Strophes pour se souvenir” (versuri puse pe muzica de Leo Ferre) despre eroicul grup antifascist, parte a Rezistentei franceze.

  Fascismul si comunismul au fost, in egala masura, tarele cumplite ale secolului XX. Hitler si Stalin sunt cele doua masti ale aceleeasi farse sinistre: totalitarismul in secolul XX.
  Ticu Dumitrescu s-a ridicat, prin vocea sa, impotriva acestei farse sinistre care inseamna, deopotriva, fascismul si comunismul.
  Ii chem atat pe antifascisti, cat si pe anticomunisti sa-i respecte memoria.

  P.S. Deloc in ultimul rand: Ticu Dumitrescu NU a fost un vindicativ.
  Deformarea perversa a personalitatii sale prin incercarea de a i se pune pe seama, acum, cand nu mai este printre noi, componenta vindicativa, este expresia jalnicei intentii a „unora” de a regla conturi personale mintind ca actioneaza in memoria celui disparut.
  Lupta pentru adevar, pe care a dus-o, a insemnat abordarea sistemica a totalitarismului.

 41. 42 I.Lustrata decembrie 6, 2008 la 2:07 pm

  De la catafalc

  -A fost crestin ? intreaba preotul octogenar.
  -Da ! si democrat (i se sopteste).S-a nascut pe 27 mai 1928, in Gemeni .
  -Aha ! Celalalt mai traieste ?
  – !!!

 42. 43 Aya decembrie 6, 2008 la 2:17 pm

  @

  ELMMAR

  Stiu si eu o poezie cu Mos Nicolae.
  Pentru ca (in general) am fost cuminte, mi-a adus daruri frumoase, dar si o nuielusa pentru cum nu am fost in general, ci in particular.

  Acum sunt cuminte si spun poezia:

  Bunul, Mosul Nicolae
  Lin soseste in odaie
  Si-n ghetutele curate
  Incep iute sa se-arate:

  Biscuiti, bomboane, bani,
  Ciocolata, gologani.
  Dar mosneagul nu mai stie:
  Sunt reali sau jucarie?

  Printre ghete asezati
  Rad papucii mici, ciudati.
  Ii explica papusica:
  Sunt papucii lu’… pisica!

 43. 44 Aya decembrie 6, 2008 la 2:18 pm

  Tuturor celor care il au ca patron pe Sfantul Nicolae
  La multi ani!

 44. 45 Aya decembrie 6, 2008 la 2:21 pm

  La multi ani, Sandu!

  Daca, de ziua ta, se intampla sa ajungi pe aici, sa vezi ce mai facem, da-ne un semn.
  Suntem cativa care te asteptam cu drag.
  Mie sigur mi-e dor de tine.

 45. 46 Aya decembrie 6, 2008 la 2:35 pm

  @

  blogideologic

  Probabil, pe modelul celor care aveau „cultura de almanah”, tu vrei sa-ti faci cultura pe blog.
  Din respect pentru ideea de invatatura, prefer sa te trimit la sursele bibliografice.

  Daca vrei sa afli unde a facut Ticu Dumitrescu inchisoare ca detinut politic, citeste-i cartile. Te vei lamuri si legat de alte lucruri.

  Ca sa nu mai pui intrebari anapoda (pentru ca nu te pot suspecta de parsivitate- pentru asta ar trebui sa ai subtilitati, ceea ce nu este cazul tau) citeste asa-numita lege Gauk (textul respectiv, nu comentariile). Citeste si „legea Ticu” (chiar in variata propusa de Ticu Dumitrescu) si vei vedea daca „seamana” dar, mai ales, prin ce se deosebesc.

  Cine te-a mintit, vorbindu-ti de nu-stiu-ce-lista cu criminali care trebuiau gratiati, care ar fi fost ascunsa de CNSAS si te-a invatat sa scrii prostia asta aici?
  Daca nu ai capacitatea de a realiza ca e o minciuna sfruntata (si grosiera), cel putin nu leza bunul simt al celorlalti cu asemenea „producte”.

 46. 47 Aya decembrie 6, 2008 la 2:37 pm

  @

  blogideologic

  Rectific: Gauck

 47. 48 Roxana Iordache decembrie 6, 2008 la 3:15 pm

  @nastase. Aţi scris foarte frumos, domnule prim-ministru! Aţi spus esenţa. Şi cu ocazia-asta îmi amintesc că l-am cunoscut pe tatăl dv. şi mi-a plăcut foarte mult. Şi ce m-a impresionat suplimentar a fost faptul că am călătorit împreună cu metroul, de acolo de unde ne-am cunoscut. Dv. eraţi deja mare demnitar. Dumnezeu să-i odihnească pe tatăl dv., pe Ticu Dumitrescu, pe Anca Parghel şi pe Paul Niculescu-Mizil! Ce zile triste, ieri şi azi, au plecat atâţia oameni. 😦 Şi Patriarhul Moscovei, Alexei, care, cu toate păcatele lui, a avut măreţia să sanctifice Familia Imperială martirizată de comunişti. Încă o dată, Dumnezeu să-i odihnească, pe cei duşi acum şi pe toţi cei dragi ai noştri plecaţi în veşnicie!

 48. 49 Sibilla decembrie 6, 2008 la 6:03 pm

  @Leo,
  Mulţumesc pentru urări ! 🙂
  Unicorn sunt eu, recunosc tăt … capricoarnă fu Elena Ceauşescu, io-s altă decadă, mai către Mihail Eminovici … 😉
  Sibilla-Nicoleta

 49. 50 Aya decembrie 6, 2008 la 6:08 pm

  S-a stins din viata Paul Niculescu Mizil.
  Dumnenzeu sa-l odihneasca.

 50. 51 Cristian Fulger decembrie 6, 2008 la 6:37 pm

  Stimate domnule ………..
  faptul ca intalegeti ( in propriul interes) ca exista oameni adevarati
  nu va scuteste de a fii coleg cu Miki Spaga sau Iliescu.
  Rog mult sa va scrieti memoriile caci noi avem destul despre smecheri
  Poate acolo ve-ti fii sincer si adevarat
  Pe un OM ca Ticu sau Coposu -nu ii veti intalege niciodata-
  Pacat ca faceti politica in orice alt domeniu nu a-ti fii atit de nociv.
  Cind apar memoriile ?
  FC

 51. 52 Aya decembrie 6, 2008 la 6:49 pm

  De ce?

  Paul Niculescu Mizil s-a stins din viata intr-un asezamant pentru batrani.
  Daca este adevarat, intreb: de ce acolo?

  Paul Niculescu Mizil avea familie deloc stramtorata financiar, care i-a mostenit numele. Si, desigur, nu a pagubit din acest motiv, dimpotriva.
  El insusi nu era lipsit de mijloace de trai (chiar daca, poate, ii erau greu sa le mai administreze singur).
  A lasat o mosternire deloc de lepadat (numai biblioteca valora o avere).

  Intreb din nou, daca este adevarat ca s-a stins din viata intr-un asezamant pentru batrani: de ce acolo?

  Sa nu vina nimeni sa-mi spuna ca „asa e face in Occident” (subiectul este, si in principiu, prea trist pentru a ironiza un posibil raspuns prin „standardul” penibil, cand nu exista explicatie pentru ceva:”e norma UE”).

  Asta ar insemna sa acceptam, din Occident, „importul” de detasare (ca sa ma exprim bland) si de lipsa a profunzimii afectiunii pentru cel de alaturi, ajuns la varsta senectutii, si sa-l substituim caldurii noastre romanesti fata de cei apropiati.

 52. 53 Sibilla decembrie 7, 2008 la 4:08 am

  @Aya,
  ~ Trupul lui Paul Niculescu Mizil va fi depus in cursul zilei de sambata la Ministerul de Finante.

  Fostul demnitar comunist, care s-a stins din viata la varsta de 85 de ani, va ramane in holul ministerului pana duminica seara, au confirmat surse apropiate familiei Niculescu-Mizil pentru Ziare.com.

  Starea sanatatii lui Paul Niculescu Mizil s-a inrautatit in urma cu o luna. De vineri seara toate organele au intrat in blocaj si numai inima ii mai functiona.

  In vara acestui an, Mizil a fost operat intr-o clinica din strainatate, apoi a fost internat intr-un spital din Bucuresti. Acolo a stat pana luna trecuta, cand familia a decis sa-l mute intr-o clinica privata.

  Fostul demnitar va fi inmormantat la cimitirul Cernica. ~
  Sursa : http://www.ziare.com

 53. 54 Neagu G. decembrie 7, 2008 la 7:55 am

  Da, Dumnezeu sa-l odihneasca, dar si sa-l ierte ca prea a fost fariseu si mincinos.Nu stiu cum a luptat el impotriva comunismului inainte de dec.1989, atata timp cat a fost el insusi membru de partid, sef de unitate de constructii si a fost decorat de regimul Ceausescu. Dupa dec.1989, da a fost un aprig luptator anticomunist (poate si pentru a-si ascunde parte din pacate). Sa ne amintim cum pe postul TVR a aparut cu dezvaluirea ca in com. Ciocanesti a descoperit osemintele unor victime torturate de securitate, ca dupa cateva saptamani sa apara pe acellas post stirea ca specialisti straini au cercetat acele oseminte constatand ca ele datau dintr-o perioada mai veche de 200 ani !!!! Apoi sa ne amintim de circul ce l-a facut la CNSAS. Da, Dumnezeu sa-l ierte.

 54. 55 Dante decembrie 7, 2008 la 10:38 am

  Ultimul dialog terestru

  -Mintenaş să mă urmeze toţi membrii CNSAS (cea din urmă dorinţă a muribundului, după Sfânta Cuminicătură)…
  -Facă-se voia sa cu îngăduinţa Lui (a implorat preotul cu ochii
  spre lustra).Tie ţi se cuvine !

 55. 56 Gândilă decembrie 7, 2008 la 12:10 pm

  Concluzie

  C.T.D. a cules ce a semănat: cancer.

 56. 57 toader decembrie 7, 2008 la 2:26 pm

  sunt o serie de lepre care nu lasa pe ticu nici dupa moarte vad. sunteti precum fratele sau care il renegase fiindca facea puscarie politica. are sa va vada Dumnezeu.

 57. 58 Domino decembrie 7, 2008 la 4:59 pm

  Cred ca trebuie sa admiram oamenii care au idealuri si care activeaza pentru o lume mai buna. In acelasi timp, trebuie sa recunoastem ca modul in care acesti luptatori anti-comunisti au activat a condus la divizarea profunda a societatii romaneasti si a avut victime colaterale. Unul dintre ele este posesorul acetui blog. Multi oameni de valoare au fost izolati si vinati politic, „vina” lor fiind ca au trait in vremuri comuniste. Si uite-asa la o juma’ de secol mai gasim cite o „clasa” de oameni pe care sa o ostracizam. Nu am invatat mare brinza din istorie. Domnul Iliescu are dreptate: Romania, societatea romaneasca are nevoie de echilibru. Pentru ca Romania de azi – produsul populismului si al capitalismului „de casino” – este profund isteroida.

 58. 59 Roxana Iordache decembrie 7, 2008 la 9:46 pm

  @Domino. Bineînţeles, victimele sunt de vină, nu cei care le-au făcut rău. Dimpotrivă, schingiuitorii şi propagandiştii au fost extenuaţi de atâtea corecţii pe care au fost obligaţi să le aplice, pentru că duşmanii poporului nu mărturiseau şi nu se converteau. Domnul Iliescu are dreptate, el nu s-a situat de partea celor care au suferit, ci de partea celor pe care i-a făcut să sufere. Tristă mentalitate aveţi şi ea stă la rădăcina bolii morale a societăţii româneşti.

 59. 60 Madalin decembrie 8, 2008 la 9:14 am

  ce ironie… o mostra de respect fata de cel care-a plecat ar fi fost daca v-ati fi abtinut de la orice comentariu
  Dar, in stilul caracteristic, ati bifat si acest subiect, ca sa apareti inca odata ca gentleman. Stim cu totii de care parte a baricadei ati fost, si stim parerea dvs. despre dosare, CNSAS si toate astea. Adica despre rodul muncii lui Ticu. Oare ne credeti prosti incat sa credem ca l-ati apreciat sincer ?
  mi-e greata…

 60. 61 Cogito ergo sum decembrie 8, 2008 la 9:42 am

  @Madalin

  Zici – „Oare ne credeti prosti…?
  Nu stiu in numele cui mai vorbesti, caci vad ca folosesti forma de majestate a pronumelui „ne”. Dar daca iti permiti sa iti asumi rolul de purtator de cuvant, afla ca nu trebuie sa te creada cineva prost ca sa si fii. Esti pur si simplu. Pardon! Sunteti.

 61. 62 Cogito ergo sum decembrie 8, 2008 la 9:58 am

  @Roxana Iordache
  Buna Roxi! Ce mai faci? Te-ai saturat de atmosfera fetida care se respira in hruba pe care-o pastoresti si ai scos putin capul in lumea in care se respira aer proaspat, oxigenat? Vezi sa nu te obisnuiesti cu normalitatea. Iti poate dauna.
  Zici mai sus plina de obida – „…victimele sunt de vină, nu cei care le-au făcut rău.” Cred ca ai dreptate sa fii suparata. Nu victimele sunt vinovate, ci comunismul. Dar draga fata, in cazul tau vinovata este numai NATURA.

 62. 63 Cogito ergo sum decembrie 8, 2008 la 10:29 am

  La ora 9:42 am

  Corect – vad ca nu folosesti

 63. 64 ALM decembrie 8, 2008 la 10:30 am

  A fost odata un om bun care si-a propus sa „dea in gât” pe toti oamenii rai. Il chema Mitica Popescu si, cu toate ca a fost urmarit asiduu de Securitate, nu avea dosar la CNSAS. Pur si simplu, Securitatea stiind ca va fi desfintata, a evitat sa puna ceva pe hartie, anchetatorii preferand sa-si noteze pe mansete informatiile pe care le scoteau cu clestele.

  Si acest Mitica, povesteste el cum a fost chinuit din frageda pruncie, dar nu poate pune niciun document pe masa, afara de fisa de detentie din 1958, in urma unei condamnari de 25 de ani pentru „crima de uneltire”. Nu a executat toata pedeapsa, in 1964 fiind gratiat de criminalii comunisti, gratiere de care n-avea nevoie fiindca in 1962 pedeapsa de 25 de ani de recluziune fusese redusa la 6 ani, pentru „buna purtare”.

  S-a angajat in „campul muncii” si a fost unul din cei mai eficienti sefi de santier din Romania Socialista. A evitat sa spuna daca a fost sau nu membru PCR dar, in mod paradoxal, in 1982, primeste din partea CC al PCR Ordinul Muncii Clasa a III-a, devenind primul si unicul anticomunist decorat de PCR!!!

  Decmbriada i-a dat ocazia sa se razbune pe cei care „l-au obligat” sa colaboreze, dar si pe cei care, ca si el, colaborasera dar nu fusesera destul de „prudenti” sa-si sustraga dosarul (pardon, sa-l primesca din mana lui Magureanu). Si asa, Mitica al nostru, a inceput sa taie in carne vie. Dar cu prudenta, preferand sa inceapa cu cei fata de care pretindea ca are aceleasi crezuri politice si ferindu-se ca „dracu’ de tamâie” sa se atinga de cei care i-au pus pe masa multa paine alba si o galeata cu unt …

 64. 65 jude decembrie 8, 2008 la 1:25 pm

  Probe de luat aminte
  Ordinul Muncii comunist şi Steaua Romaniei în grad de Cavaler, recent acordată, sunt incontestabile repere ale dualităţii „geamănului”(hărăzită
  astral) care a trăit 15 ani peste speranţa de viaţă a românilor.
  Dosarul(nepublicat), primit de la d-l prof.Asztalos Imre, are copii care
  îşi vor urma calea luminii.
  Pe fiecare îl aşteaptă un triunghi al bermudelor cu porţile deschise
  spre Marea Judecată, la care el sa preintă cu cele două decoraţii la
  pieptu-i de glod.
  Impuşcatul de Crăciun(capitalistul roşu),cu toate păcatele iertate, va fi
  şi el în Sala de Judecată şi…nu te văd bine !
  Il rog pe Marele Arhitect al Universului ca în viaţa viitoare să-ţi schim-
  be zodia !

 65. 66 ADI decembrie 8, 2008 la 3:32 pm

  Ce comentarii stupide gasesc pe aici…cea mai buna solutie este sa fug de aici…

 66. 67 Domino decembrie 8, 2008 la 11:12 pm

  @Roxana Iordache

  Scrieti inainte sa intelegeti ce am scris si rastalmaciti ce am spus. Nu am argumentat pentru a ii scoate cu basma curata pe criminali, oricine ar fi fost ei. Domnul Nastase a fost tortionar? Acesta a fost exemplul meu pentru cei „vinati”. Iar domnul Iliescu a avut si el de suferit la viata lui. Daca va mai aduceti aminte era sub arest la domiciliu in regimul comunist. Cred ca mai triste sunt mentalitatile celor care promoveaza ura in Romania si razboiul romano-roman. Fara sa inteleaga de ce.

 67. 68 Aya decembrie 9, 2008 la 1:05 am

  @

  ADI

  Oricum, banuiesc ca aveai treaba si noi te retineam.

 68. 69 Alighieri decembrie 9, 2008 la 9:39 am

  Infernul
  Deconspiraţii-de tote calibrele- cară,nonstop,cărbuni pentru cazanele cu smoală, când apare un ins cu dosar în mână ce-l mută din sînga-n dreapta(ticu nervos nu-l părăsise).
  – Sunt repartizat aici de Talpa…
  – Ştim.Ia loc.
  – Unde ?
  – Pentru acomodare… în cazanul nr.1 plin 1/3, numai prima decadă a veşniciei.
  – !!! Şi dosarul ?
  – Ia-l ca evantai.

 69. 70 Bătrânu decembrie 10, 2008 la 8:42 am

  Să ne fie clar
  Suntem români,singurii dintre muritorii care fac haz de necaz (expresie patentată de naţia noastră) aşa cum sper că ai făcut şi tu în momentele de maimuţăreală politică.
  Recunoaşte că te-am făcut să zâmbeşti !

 70. 71 Speranţa decembrie 10, 2008 la 11:15 am

  SA PUNEM CRUCE SECERII SI CIOCANULUI
  A fost şi este visul de credinţă al majoritătii românilor truditori care sub o formă sau alta s-au aflat sub influenta ideologică a celor două unelte simbolice.
  Pentru aceasta, secera şi ciocanul de pe stegul roşu, flancate cu spice de grâu, se vor armoniza sub crucea Mântuitorului şi implicit a lui Dumnezeu – adevrul absolut.
  Restu sunt detalii proiectate deja de minţile luminate, care se pun cap la cap în vederea implementarii de catre generaţia noastră (păstrând statutul României de membru UE şi NATO).
  Problema femei,demografia,protectia exclusivă de către stat a forţei de muncă,repartiţia,calitatea vieţii,educaţia,sănătatea ,etc. reclamă rezolvări radicale urgente, necesar a fi garantate de preşedintele ce va fi ales în 2009.
  Reconcilierea naţională-marea problemă- devine posibilă şi de neamânat.
  Comentarii pe blog, exclusiv pe această problemă, sub patronajul Excelenţei Sale -Gazda noastră de aici, ar fi una dintre idei.

 71. 72 N.Cocea decembrie 11, 2008 la 10:17 am

  Pamfleticu zilei

  Ai fost ca mătasea la podoaba frumoasei : mai mult încurcă decât ajută ! iar doamna existenţei noastre n-a stat pe gânduri ca s-o radă.
  Astfel,ţesătorii au materie primă pentru iarna cea lungă a crizei generale (de sistem,de conştiiţă,de existenţă umană între cele două găuri,de câte şi mai câte).
  Ar/n-ar/ce-ar zice bădia Mircea-arţăgosul pe stcla-nşelătoare, la ora răsăritului de soare în Tara Soarelui Rasare, purtătorilor şi făcătorilor de sex politc…

 72. 73 Teodora decembrie 12, 2008 la 12:36 pm

  Paralele inegale
  Uite că RAC-mintosul (87 ani, îşi scrie memoriile) sau Q-cum îmi place să-i
  spun, în vene cu sânge „albastru de petrol”, mult mai justificat să apese pedala „secu”, n-a făcut-o.
  Altul(păpuşă), după ce a primit, „la schimb” de la un gur(păpuşar), dosarul mult râvnit, a administrat la milioane de români „dioxina” fabricată tot în laboratoarele celei pe care-chipurile- urma s-o deconspire.
  Două personaje diferite, având în comun ceva „şcoli” şi drumul politic.
  Scopul păpuşarilor necunoscut păpuşilor: înspăimântare românilor, dezbinarea, învrăjbirea, imposibilitatea
  reconcilierii naţionale şi,de ce nu, anestezierea foştilor securişti. Toate şi încă altele, pentru fărâmarea României.
  O pană albă responsabilă, degrabă îşi va asuma strângerea şi interpretarea urmelor pentru a oferi românilor adevărul golaş despre păpuşari şi păpuşile lor.
  P.S. Fictive sunt toate personajele din text.

 73. 74 Stan decembrie 12, 2008 la 1:25 pm

  ANUNT F.IMPORTANT

  Oameni ! nu vă mai mâncaţi între voi până nu se stabileşte nominal de AUTORITATE care sunteţi contaminaţi cu dioxină !

  Semnează

  Comitetul dioxinaţilor

 74. 75 Stan decembrie 13, 2008 la 12:05 pm

  Dacă n-a mers cu SIDA poate merge cu ANIXOID.

  De când cu alerta Anixoid (citeşte in oglindă) mă uit în spaţiile
  „carmangeresti” ca la preafrumoasa sidoinfectată care- nonprofit -s-ar
  dărui primului amator „înfometat”( aşa, ca să moară şi capra lui).
  Si dacă n-o merge nici cu alea din titlu, o vor pune d-a 3-a „trântă mondială”.
  Bătrâne preot (Malthus), n-am făcut ce ai supervizat ş-am dat din fund

 75. 76 Lăcrămioara decembrie 14, 2008 la 12:34 pm

  Generaţia pestriţă

  Mă uitai prin viaţă şi dădui de generaţia României Mari, cu „vocaţie militară”, a anului 1928 , făuritori de frunte ai României „mici şi umilite” de azi : gips-soldatul Victor Athanasie Stănculescu (n.10 mai 1928,Tulcea), Ion Pacepa (n.17august 1928,Basarabia) şi Constantin Ticu Dumitrescu (n.27 mai 1928, Ciumaţi).
  Să-i ierte ! ( cine o vrea ).Eu,nu.
  P.S. Personajele şi datele din textul da mai sus sunt fictive.

 76. 77 Rozalia decembrie 15, 2008 la 8:06 am

  Invitaţie la dans

  Excelenţă, creierul colectv (internetul ) vă invită să bloguiţi acum despre
  „Scena Biblică”… de ieri a preş. SUA fentând condurii cu ce el n-a
  avut niciodată .

 77. 78 Preotul decembrie 15, 2008 la 9:45 am

  Luaţi aminte ! Două vorbe sfinte.

  Când „sepia” l-a făţuit pe ex.preş. Constaninescu ,am tresărit; când „celavecul” i-a aplicat, la mutră, o „stângă” muncitorescă lui Gorby, am amuţit; când „copilul lui Alah”,mai ieri, i-a aruncat lui George Bush
  „mănuşa piciorului” în „acoperişul gâtului” am înţeles că prevestirea maiaşă
  a sfârşitului din 2012, nu trebuie ignorată…
  Luaţi aminte voi : „preşi şi expreşi” !

 78. 79 Stan decembrie 15, 2008 la 12:05 pm

  Confesiune ezotercă

  Ban Ki-Moon, in penuria de soluţii de la instalare-ncoace, îl invocă pe
  Malthus pentru exasperanta problemă demografică :
  -Bătrâne preot, ignorându-te, dădurăm din fund (şi yng şi yang) de ne
  făcurăm sapte miliarde.Nicigând sa-i mai primim şi pe extratereştrii.
  Cu SIDA nu merge iar cu DIOXINA nu-s speranţe. Ce zici ?
  – O singură soluţie paşnică :treceţi vr-o sută de ani la mânăritul autorizat.

 79. 80 amic decembrie 15, 2008 la 1:11 pm

  Noi, glume mai avem. Aia mai au smoală ?
  Le facem ca, pişându-te de râs, să le stingi focul.

 80. 81 Nicu decembrie 15, 2008 la 1:44 pm

  Arhitecta răspunde domnilor Gioană şi Boc

  – Casa Poporului va supravieţui cataclismului din 2012 ?
  – Casa,da ! Poporul, nu !
  – !!!

 81. 82 Moşu decembrie 15, 2008 la 2:24 pm

  Replica lui Stolo pentru renunţarea la funcţia de Sef al Guvernului

  La 65 de ani , un „scaun” uşor e de preferat unuia de premier.

 82. 83 Moşu decembrie 15, 2008 la 2:38 pm

  Unde vă veţi retrage domnule Stolo ?

  – Mă retrag la cetatea de scaun – Târgovişte pentru că : sus în Deal şi jos la Gară / strajă-i cât-un „Cap” de ţară .

 83. 84 Cumplitu decembrie 15, 2008 la 3:33 pm

  Necuratul cere relaţii despre Boc

  – Ce şti de ăsta Ticule ?
  – A venit la 06.06.’66. Are 6 vârsta( 4+2). E geamăn perfect. Nu are secudosar.
  – Cum băi ? Are de două ori şi jumătate cifra Dracului (66) şi e geamăn
  ca tine ?
  – Păi da…
  – Imi iau concediu cât e-n funcţie. Asta e Dracu pe pe Pământ !

 84. 85 Paloş decembrie 16, 2008 la 9:37 am

  ANUNT F. IMPORTANT

  Scena căderii în direct a d-lui Boc, de la 3.5m înălţime pe platoul tv, nu a fost trucată şi nici dublată de cascador.
  Omul, în tărbacă, lovindu-se la cap, are dreptul şi la circumstanţe atenuante în toată activitatea socială, şi nu numai.
  PS- textul este un micropamflet cu personaj fictiv.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: