Nu credeam ca mi se va intampla si asta…

…dar va ofer cateva fragmente dintr-un articol despre mine si colegiul in care candidez, aparut in Evenimentul Zilei!

Absolut neasteptat, veti descoperi in articol, „rostite” printre dintii inclestati ai jurnalistului, franturi de fraze care povestesc Romania despre care eu vorbesc de atata timp – cea uitata si abandonata in ultimii ani – si legatura mea cu aceasta lume. Faptul ca am reusit sa aduc in prim-plan, chiar si partial, „a doua Romanie” este o reusita personala. Si doar un inceput.

 …Fiecare panou e personalizat în funcţie de numele localităţii. „Adrian Năstase deputat de Baba Ana”, „Deputat de Ceptura”. Localnicii n-au înţeles prea bine de ce s-a hotărât să candideze pe acele coclauri. Dar se simt mândri. „La noi, Adrian Năstase e iubit. Ni s-au mărit pensiile şi lumea zice că PSD-ul le-a mărit”, spun unii. (…)

…„Au fost peste 1.000 de oameni din toate satele din jur. Şi din Mizil. Au venit toţi primarii. Adrian Năstase s-a purtat frumos. A dat mâna cu noi, a sărutat mâinile la toate femeile”. ( totusi, chestia cu elicopterul, Florine, e mult exagerata. Am ajuns acolo cu microbuzul! n.b.) 

…Şi la Gherghiţa primarul e de la PDL. Dar a trecut de partea lui Adrian Năstase şi l-a lăsat să împânzească comuna cu panourile mari cu „deputat de Gherghiţa”. Comuna nu are gaze şi canalizare, dar are un blog, care şi-a declarat neutralitatea politică. (…)

…Aşa sunt toate localităţile. Populate cu oameni foarte bătrâni, foarte săraci şi foarte resemnaţi. Unele comune nu au apă. Unele nu au gaze. Altele nu au văzut încă asfaltul. Dar îl vor avea pe Adrian Năstase deputat. (…)

…În Jugureni se ştie că Adrian Năstase a adus calculatoare pentru şcoală. „Şase bucăţi”, ne informează mândru primarul. La Mizil, a plătit datoriile şi oraşul a fost rebranşat la gaz, se bucură primarul Emil Proşcan. Drept mulţumire, a trecut şi el de partea lui Năstase.

Mai multe, pe site-ul ziarului.

24 Răspunsuri to “Nu credeam ca mi se va intampla si asta…”


 1. 1 leo noiembrie 26, 2008 la 9:20 am

  Ei uite, asta-mi place mie la nimicnicia umană: cum simt corabia scufundându-se, cum aleargă bezmetici în toate părţile toţi şobolanii! Acum aveţi explicaţia călcării barbare în picioare a Constituţiei, cu bocancii marinăreşti, de bicisnicul cetăţean ce nu va putea fi niciodată Preşedinte, pentru că nu are structură de om de stat, a fost, este şi va rămâne un piţifelnic mariner turmentat: personajul e disperat, simte cum îi fuge pământul de sub picioare, simte rânjetele hienelor din juru-i pregătite să-l sfâşie la primul semn de slăbiciune, aşa cum a făcut el nu demult tare cu Petrică-eşti-cel-mai-bun şi cu dargă-Stolo… Reacţiile din ultimul timp mă fac să cred că procentul pe care-l va realiza pesede va fi unul surpinzător tare! Şi, din păcate, meritele şi vor asuma fix ăia care au făcut totul ca să nu fie aşa… Câţi vor recunoaşte adevărul spus de Augustin: Bunicuţa, în două zile, a făcut mai multă campanie pentru pesede decât toată echipa lui Manivelă?

 2. 2 Catalin noiembrie 26, 2008 la 10:12 am

  Domnule Nastase, in felul lor, jurnalistii (ca sa spunem asa) de la Evenimentul zilei recunosc faptul ca ati avut o campanie electorala coerenta, bine inchegata, aproape de oameni si ca ati dovedit disponibilitatea de a contribui la rezolvarea problemelor de zi cu zi din comunitatea de acolo. Restul… e poveste… ca sa nu spun rautate de jurnalist deontolog.
  A! Si daca baiatul ala va vede in elicopter in loc de microbuz, nu incercati sa-l convingeti de contrariul… Serios, e semn de victorie intr-o viitoare campanie electorala…
  Succes duminica!

 3. 3 iulianbadescu noiembrie 26, 2008 la 10:54 am

  CATRE :,
  Ministru al Justitiei Catalin Predoiu
  Procuror General al Romaniei Laura Codruta Kovesi
  Ministru de Interne Cristian David

  Subsemnatul,Mihai Florin,domiciliat in Paulesti,Prahova,strada sediul CAP-ului,nr.513,identificat cu CI seria PH numarul 640396,CNP 1680312293147,telefon 0741215844,email:florinmihai58@yahoo.com
  In temeiul art 221,222 si 223 din CPP formulez:

  PLANGERE PENALA

  Impotriva numitilor:
  -GABRIEL SANDU-Candidat PDL,
  -ELENA UDREA-Candidat PDL
  Pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa;
  In concret,arat ca numitul Gabriel Sandu de comun acord cu fosta sotie,Ana Sandu in scopul impiedicarii justitiei sa determine caracterul ilicit al modului de dobandire al averii in timpul mandatului de parlamentar au hotarat instrainarea fictiva a averii.
  .
  Ulterior acestor operatiuni de instrainare fictiva a averii ,pentru ca in realitate tot numitul Gabriel Sandu este detinatorul averii prin interpusi,Gabriel Sandu vazandu-se cu „sacii in caruta” i-a facut cunostinta sotiei sale Ana Sandu ca intenteaza divort in acest fel inseland inclusiv fosta sotie care prin instrainarea averii nu a mai dobandit averea care i s-ar fi cuvenit prin partaj.
  Candidatul PDL Gabriel Sandu a vatamat astfel,interesele fostei sale sotii si a familiei sale in dauna mai tinerei consoarte,convingandu-ma si acest Gabriel Sandu de moralitatea indoielnica a candidatilor PDL.
  Gabriel Sandu a facut afirmatii mincinoase ,sau nu a spus tot ceea ce stia referitor la averea sa sustinand in declaratia de avere,potrivit presei:
  „Am lasat totul fostei sotii prin divort!”in acest mod evitand constatarea modului fraudulos de imbogatire in timpul mandatului de parlamentar.

  Elena Udrea a facut afirmatii mincinoase ,sau nu a spus tot ceea ce stia referitor la averea sa in declaratia de avere.
  In sustinerea acestei acuzatii arat,accesand pagina candidatului independent si actual deputat Sorin Paveliu in colegiul 2 Drumul Taberei,respectiv:
  http://sorinpaveliu.ro in articolul “Comunicat de presa-Declaratia de avere Elena Udrea “am luat cunostinta .
  In virtutea acestor faradelegi denuntate de candidatul independent formulez in prezenta plangere acuzatia de “marturie mincinoasa”impotriva numitei Udrea Gabriela Elena respectiv Gabriel Sandu.
  In sustinerea acestor acuzatii il propun ca martor pe domnul Dr.Sorin Paveliu candidat in Colegiul 25 Drumul Taberei. In cazul Elenei Udrea.
  In sustinerea afirmatiilor mele solicit ca probe:
  -articole de presa
  -proba cu martori;
  -alte probe admise de lege.

  Cu privire la modul de formulare va rog sa il admiteti chiar daca nu respecta intrutotul canoanele in scopul realizarii actului de justitie, fiindca nu am beneficiat de asistenta de specialitate.

  Florin St.Mihai

 4. 4 cogito ergo sum noiembrie 26, 2008 la 11:33 am

  Domnule Nastase, niciun om normal din Romania nu cred ca se putea indoi de faptul ca la notorietatea dumneavoastra, la inteligenta si cultura pe care le aveti, la diponibilitatile de organizator pe care le-ati dovedit, la acuitatea si sensibilitatea de fin observator al fenomenelor sociale, al realitatilor concrete cu care sunteti inzestrat, nu ati putea sa nu accedeti cu usurinta la o demnitate de deputat sau senator in oricare din mai mult de trei sferturi din circumscriptiile tarii. Acest fapt i-a scos din minti pe dusmanii dumneavoastra, indiferent de culoarea politica, si mai ales pe Basescu, cel care stie exact cum v-a infrant in alegeri.
  Din acest motiv ei si-au croit strategia de lupta cu dumneavoastra pentru a va infrange inainte de a ajunge in fata electoratului. Mai mult, au facut tot ce le-a stat in putere sa va demoralizeze determinandu-va sa renuntati singur la lupta si sa va autoeliminati. Din nefericire, in faza incipienta chiar au reusit sa obtina, spre nesansa PSD, retragerea dumneavoastra si din cursa pentru sefia PSD-ului, si din alte functii importante de partid si de stat. A fot o mare eroare renuntarea, dintr-o politete exagerata sau din motive nu suficient justificate, la demnitatile pe care le meritati si pe care le obtinusera-ti deja. Aceste renuntari se simt in evolutia si prestatia partidului pe ansamblul sau, si se vor resimti dureros si in rezultatele la aceste alegeri. Deocamdata se simt in incertitudinea ca PSD-ul va castiga alegerile, si daca le va castiga se vor resimtii inclusiv in actul de guvernare amestecata. Cu dumneavoastra in varf si cu domnul Iliescu in actuala functie, PSD-ul putea fi fost castigator absolut al alegerilor si ar fi guvernat intr-o singura directie.
  Din punctul meu de vedere dumneavoastra sunteti deputatul colegiului Mizil inca de la nominalizare si nici nu-mi vine sa va felicit pentru victorie, socotind ca veti obtine ceva care va era la indemana chiar si legat la ochi. Ma rezerv deci pentru cand veti ajunge la Cotroceni.
  Dar parca mi-s-ar parea necesar ca pana atunci, sa munciti putintel si printr-o demnitate, ca spre exemplu cea de prim-ministru sau presedinte de camera. Ce sa-i faceti? De la fiecare dupa posibilitati. Cine va pus sa le aveti? Nu-i pacat de noi sa le irositi „lenevind” in fotoliu de simplu deputat de Mizil si sa pastoriti doar acea zona?

 5. 5 sandu/mioveni noiembrie 26, 2008 la 11:35 am

  Domnule Nastase,e adevarat ce spune Basescu,ca,,sistemul public de pensii este in faliment,sau el nu traieste in Romania,sau isi aminteste de pensionari[inclusiv pd-l],doar in campanie electorala ,apoi,,EL ZEUS APARE CA SALVATOR AL NATIUNII?”,natiune pe care nu o reprezinta cu cinste???????????Astept raspunsul dvs.P.S.SAU el este in ,,faliment politic.”si a intrat in panica??

 6. 6 sandu/mioveni noiembrie 26, 2008 la 11:36 am

  Domnule Nastase,e adevarat ce spune Basescu,ca,,sistemul public de pensii este in faliment,sau el nu traieste in Romania,sau isi aminteste de pensionari[inclusiv pd-l],doar in campanie electorala ,apoi,,EL ZEUS APARE CA SALVATOR AL NATIUNII?”,natiune pe care nu o reprezinta cu cinste???????????Astept raspunsul dvs.P.S.SAU el este in ,,faliment politic.”si a intrat in panica??

 7. 7 abbilbal noiembrie 26, 2008 la 11:49 am

  Domnule Nastase, pai stie ei „jurnalistele” ce face. Strange dintii, scrasneste maselele ca franele motaralor pe patru roti, ia peana, de gasca, nu de partid, si scrie, scrie pana se toceste peana gastii. Si ce scie ei „jurnalistele” bine iese la tiparnita ca si aici ce scriem fara diacritice, bine mai suna, de rasuna tata zacerea.

  O zi buna va doresc, si sa aveti spor in campania electorala. Dumnezeu sa va ajute !

 8. 8 instalatorul noiembrie 26, 2008 la 11:52 am

  Am vazut si articolul de ieri referitor la dumneavoastra si cel de azi referitor la Luminita Anghel si Elena Udrea. Articolul despre dl Nastase este un articol de serviciu, in care informatia este manipulata de la discret pina la brutal, iar adevarul este spus doar acolo unde autorul nu mai are incotro si – daca se poate – si acolo alterat. „Scoala” noastra de presa strabate triumfatoare anii si deceniile: destui gazetari nu prea stiu sa scrie ori sa se exprime, dar arata antrenament in „fabricarea” stirilor si informatiilor. Un moment de ceremonial firesc pentru dezvelirea statuii unui voievod si mare personaj militar este relatat alterat prin reatribuiri de sensuri, o propozitie fara subiect lasa sa pluteasca dubii asupra identitatii unui recitator de poezii, jurnalistul sugereaza ca Adrian Nastase ar fi platit din buzunar datoriile Mizilului , in treacat nu se da in laturi de la o delatiune, acuzind un primar PDL – care probabil doar a respectat legea – ca s-a dat de partea dlui Nastase, blogul din Gherghita al carui proprietar si autor a venit si pe acest blog si a comunicat cu noi – asa ca stim ca nu are legatura cu primarul – este pus tot in circa primarului pentru atitudinea sa declarata neutra. In fine, per global o mica mizerie, care totusi nu poate masca faptul ca dl Nastase are o echipa de campanie inteligenta si buna. Autorul articolului ne dezvaluie ca a fost la un birt; d-ar putea sa-si fi scris articolul acolo. In articolul de azi, fiind vorba de alte personaje, optica se schimba.
  Mai sunt trei zile de campanie – oficial, fiindca sunt sigur ca unele partide isi vor face o campanie discreta si in ziua de simbata – si imi pare rau ca in aceasta perioada a campaniei nu pot parasi Bucurestii. Fiindca sistemul de vot uninominal a fost adus sa fie cit se poate de proportional, vor conta nu doar mandatele ci si procentele, numarul de voturi obtinut de fiecare candidat. Am vazut si partea de sondaj referitoare la Cioflingeni, acolo unde dl Tariceanu sta cam subtirel in fata unei doamne din PSD, avind doar cinci procente avans. Uite ca am reintrat in militantismul politic indemnat de gindul de a contribui si eu cu modestele mele posibilitati la caderea dlui Tariceanu si nu am reusit decit sa ma mai plimb prin doua partide, in schimb sta sa-mi aduca bucuria dna Viorica Mates. Sa zic Doamne ajuta?

 9. 9 ELMMAR noiembrie 26, 2008 la 12:26 pm

  @ Adrian Nastase

  In decembrie 2008 astept trecerea de la „Adrian Nastase deputat” la
  „Adrian Nastase prim ministru”.
  Cred ca(ni)se va intampla si asta…

 10. 10 leo noiembrie 26, 2008 la 12:49 pm

  @ Elmmar
  Şi Aya, şi Cogito, şi Instalatorul, şi Gibi-ul, şi Sibilla, şi eu, şi mulţi diverşi alţii. La atâta bio-diversitate reunită în jurul ideii ăsteia, oare o pricepe „vinovatul”? Cu mintea mea de cârcotaş, nu-mi pot imagina blestem mai mare pentru… obsesia decât să aibă de-a face cu cel faţă de care e muuult prea mic fix din postura de şef la celălalt palat! Cred că, dacă i s-ar întâmpla una ca asta, ar fi prăpăd mare pin distileria marinerului… 😉

 11. 11 SorinPLATON noiembrie 26, 2008 la 12:51 pm

  Stimate domnule profesor Adrian Nastase,

  Se intetesc activitatile ce ne pot conduce la concluzia unui act sabotor concertat asupra economiei si intereselor romanesti si de aceea vin acum la dvs. cu rugamintea sa facilitati propagarea apelului civic din link-ul urmator:

  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/11/26/apel-catre-mass-media-romaneasca/

  Cu stima si cons.,

  1=
  SorinPLATON

 12. 12 cldumitrescu noiembrie 26, 2008 la 12:54 pm

  Salutari. Blogul la care se face referire in fragmentul despre Gherghita este blogul meu de la adresa http://gherghita.wordpress.com . Problema este ca pe blog am incercat sa surprind atmosfera din campanie, respectiv lupta electorala dintre candidatii Adrian Nastaste si Mircea Staicu. Eu personal nu sunt angajat politic, dar am avut reactii ciudate din comuna si a trebuit sa sterg majoritatea stirilor politice de pe site pentru ca unele stiri au deranjat. Sa speram ca dupa alegeri lupta politica se va opri pana la urmatoarele alegeri din 2012 si lumea se va apuca de treburi mai serioase. 🙂 Citez „Deoarece au existat discutii, am decis ca Blogul Gherghita sa nu se implice in campania electorala. De aceea, stirile care aveau iz de partizanat politic au fost sterse. Dorim succes ambilor candidati si fie ca cel mai bun candidat sa castige onoarea de a reprezenta comuna Gherghita in Parlamentul Romaniei .”.

 13. 13 nicu rotaru noiembrie 26, 2008 la 1:05 pm

  mult succes d le presedinte.

 14. 14 Domino noiembrie 26, 2008 la 2:24 pm

  Lucrarile de infrastructura pot sprijini economia, mai ales acum cind nu mai exista cerinte de case si muncitorii ramin fara slujbe. Ma gindesc ca ar fi o idee fericita sa va propuneti ca prioritate sa conectati aceste comune la retelele de apa si canalizare. Deci un proiect national, finantat de stat si din fonduri europene.

 15. 15 wills noiembrie 26, 2008 la 4:59 pm

  Mult noroc,sanatate si un sincer La Multi Ani!!!

 16. 16 Paul noiembrie 26, 2008 la 5:55 pm

  Domnule Nastase,

  Nici eu nu am crezut ca ati lucrat la aceasta campanie electorala in asa stil mare. Panouri personalizate în funcţie de numele localităţii ( „Adrian Năstase deputat de Baba Ana”, „Deputat de Ceptura”), plata datoriilor Mizilului… Mare stil, mare personaj.
  Ce n-as da sa va vad actionand la fel pentru colegiul electoral „Romania”. La anul :).
  Chiar daca locuiesc intr-un colegiu electoral in care nu se face campanie cu o asmenea anvergura, tot sunt mandru ca PSD-ul are un Adrian Nastase. Felicitari!

 17. 17 Elly noiembrie 26, 2008 la 8:18 pm

  Ce pot sa zic decat va urez succes sa rasara soarele si in tara noastra ca pana acum am fost destul de umiliti, batjocoriti pe pamantul nostru muncit de noi.

 18. 18 Criticos noiembrie 26, 2008 la 8:43 pm

  Un aspect la care nu m-am gandit, dar unul important, acela ca locuitorii din comune vitregite sunt mandri ca vor fi reprezentati in parlament de o personalitate de mare anvergura. Cum sa nu fie! A fost o idee excelenta sa candidati in acel colegiu si sa si miscati putin lucrurile , sa dati un imbold atat de necesar pentru a atenua resemnarea de uitati de lume. Fiindca daca timpul nu mai balteste, vor fi destui care sa vrea sa fie in pas cu lumea.
  Si daca la Evezeu tot se discuta de afise conform „principiului” ca singurele admise sunt cele ale candidatului din partidul primarului, apoi sa stiti ca „principiul” acesta se aplica in localitatea mea cu un entuziasm furios de culoare portocalie. Celelalte „culori” par a se fi resemnat, cel putin in privinta afiselor.

 19. 19 Caramella noiembrie 26, 2008 la 8:46 pm

  @ Adrian Nastase
  @ Marian Vanghelie (PSD Bucuresti)

  Interesanta stare de spirit peste asteptari si mai ales multa speranta in colegiul Dvs. legat de personalitatea Dvs. Este firesc, cred eu.
  MULTA BAFTA IN CONTINUARE !

  PS
  Am primit astazi in cutia postala 2 fluturasi electorali (nesemnati) color, pe hartie lucioasa – CAMPANIE NEGATIVA – privind 2 candidati deputati de la 2 partide politice diferite: PSD si PNL !!
  Daca cele 5 pct. din continut nu sunt reale, ar trebui ca acestea sa fie urgent demontate, punct cu punct, de candidatul respectiv in urmatoarele 2 zile !
  Pot transmite continutul fluturasului anti-campanie PSD doar moderatorului bloggului, daca intereseaza si daca nu au semnalat altii acest aspect.

 20. 20 Caramella noiembrie 26, 2008 la 8:51 pm

  @ cldumitrescu

  Am vizitat cateva obiective din colegiu prin intermediul bloggului mentionat si va multumesc.
  Scoala din imagine este in suferinta, in schimb gradinita e super !
  Nu am inteles daca sunteti primar la Gherghita ?

 21. 21 starlete noiembrie 27, 2008 la 1:20 am

  Articolul 47 Constitutie: un trai decent pentru fiecare.
  Ii multumim lui Nastase ca doreste sa faca in asa fel incat Constitutia sa fie respectata.
  Voteaza psd -ul in primul rand pentru tine !

 22. 22 cldumitrescu noiembrie 27, 2008 la 8:42 am

  @ Caramella

  Nu sunt primarul din Gherghita. Sunt un bucurestean get-beget, care vine weekend in satul Independenta din Gherghita. Si cum sunt incantat de locuri am decis sa fac ceva pentru comunitatea de acolo.

 23. 23 Caramella noiembrie 27, 2008 la 10:48 am

  @ cldumitrescu

  Daca doriti sa faceti ceva pentru comunitatea din Gherghita este bine !
  Prin intermediul blogg-ului Dvs. ati si inceput sa actionati pozitiv, sa va implicati intr-un fel.
  Ar fi ideal ca in prima faza Primaria Gherghita sa i-a initiativa urgenta de a pune pe cineva sa vopseasca gardul acela jupuit, nu de alta, dar este in contradictie cu cladirea si da prost ! Sper ca Primarul sa nu mi-o i-a in nume de rau.
  Nu de alta, dar viitorul deputat Adrian Nastase si-a propus sa se ocupe de lucruri foarte importante in zona !

  Si sper sa ne mai postati foto din acest colegiu pe blogg-ul Dvs.
  Inca o data va multumesc.


 1. 1 Talpes o spune cu subiect si predicat: Nastase a luat bani de la Patriciu | Blogul lui schmoukiz Trackback pe noiembrie 26, 2008 la 4:41 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: