Din nou, despre esenta politicii

Scriu iarasi despre Mizil. De altfel, ma bucur ca multe dintre semnele de intrebare ridicate aici au facut referire la problemele din zona si nu la campania electorala asa cum si-o imagineaza unii. Imi mai amintesc si de un comentariu, scris parca de Carol, referitor la ce inseamna „a candida intr-un loc in care oamenii au un anumit tip de probleme”.

Vinerea trecuta am avut la Mizil o intalnire cu un grup de pensionari. Nu a fost prima si nici ultima din aceasta campanie, insa tin sa vorbesc despre acest moment, care mi-a confirmat definitiv ca alegatorii stiu mai bine decat multi comentatori de pe margine cum li se poate rezolva sau de ce nu li s-a rezolvat o problema. Fireste, cei care s-au obisnuit sa-i jigneasca pe acei oameni fiindca nu voteaza „portocaliu” o vor face in continuare. Indiferent de cum se va schimba lumea, unele lucruri nu se schimba…

 

Cei veniti la intalnirea cu mine nu se aflau acolo pentru a asculta povesti electorale, si nici nu ma asteptam la asta. Venisera sa isi spuna pasurile si sa ceara raspunsuri. Cineva afirma aici pe blog ca electoratul roman are o mentalitate de sclav in raport cu politicienii. Ii recomand sa participe la astfel de intruniri. Campania adevarata nu se vede la televizor, dupa cum politica adevarata nu se face la talk-show-uri.

Am primit multe intrebari, directe, fara ocolisuri. N-am fost surprins cand oamenii au intrebat despre decontarea tichetelor de calatorie si majorarea pensiilor de urmas cu 25%. Fiindca intrebarea era simpla de tot: de ce nu au fost aplicate legile date in acest sens de Guvernul PSD? Mi-ar fi placut ca la aceasta intrebare sa fie in sala si domnul Tariceanu, domnul Boc si, de ce nu, domnul Stolojan, adica aceia care, intr-o forma sau alta, in primele sedinte de Guvern din 2005, au decis ca acele masuri nu sunt necesare. Unii dintre oamenii cu care am vorbit se refereau la aceasta nedreptate cu mahnire, altii – cu revolta. Paradoxal, drumul pana la un hotel de lux din Poiana este mult mai scurt cand pleci de pe Calea Victoriei sau din Dorobanti, decat atunci cand pleci din Mizil, din Balta Doamnei, din Gherghita, sau din oricare alt colt al celei de-a doua Romanii prahovene.

 

Dupa alegerile din 30 noiembrie, noul Guvern, despre care am toată increderea ca va fi format de PSD, trebuie sa schimbe aceste lucruri. Unii m-au ironizat fiindca, in aceste pagini virtuale, am vorbit despre batrani, despre invalizi, despre copiii de la tara sau despre saraci.

Vorbesc eu, si colegii mei, fiindca in ultimii patru ani nu a vorbit nimeni din aceasta guvernare cinica despre aceste subiecte. Iar toate aceste derapaje din politica sociala trebuie corectate rapid.

Poate ca dintr-un fotoliu comod, asezati in fata unui laptop, unii nu inteleg rostul acestor discutii despre dezavantajatii societatii – si uneori ai vietii. Dar din apartamentele, pana acum neincalzite, ale Mizilului, din casutele modeste ale Rafovului, unde mica pensie lunara este asteptata cu mai multa nerabdare decat Craciunul, iar confortul elementar este un lux inaccesibil, ele au foarte mult sens. Sper, draga Carol, ca ai inteles acum si de ce candidez acolo. Pentru ca acolo POT SA INCERC sa schimb lucrurile in bine. Mi-am ales o bucata de Romanie saraca unde sa incerc sa indrept unele lucruri, dupa puterile mele. Nu stiu inca cine va putea sa faca acelasi lucru la nivelul intregii tari. Depinde si de votul vostru.

27 Răspunsuri to “Din nou, despre esenta politicii”


 1. 1 instalatorul noiembrie 19, 2008 la 12:52 pm

  Domnule Nastase, nu doar incercati. Schimbati-le, macar unele dintre lucruri. Puteti.

 2. 2 Lucian Lumezeanu noiembrie 19, 2008 la 1:24 pm

  Domnule Nastase,

  Vorbiti dumneavoastra si colegii dumneavoastra fiindca in patru ani nu a vorbit nimeni ? Dar dumneavoastra ati vorbit in astia patru ani ?

  Ati vorbit despre asta inainte de apropierea campaniei electorale ?

  Ati vorbit despre asta in cei patru ani cat ati fost premier ? Spuneti ca si cum dumneavoastra in 2000-2004 ati fi facut mare lucru pt. ,,dezavantajatii societatii si chiar ai vietii”.
  Ce ati facut mai mult decat Tariceanu pt. oamenii astia ? ( Nu ca el ar fi facut mare lucru ).

  Intrebati ,,de ce nu au fost aplicate legile date de guvernul NAstase”?. Dom’ne…sa fim seriosi…care sunt legile astea care nu au fost aplicate…si cand ati aflat ca nu au fost aplicate ? Sau legile astea au fost votate in ultima luna a mandatului dumneavoastra ?

  Sunt curios daca va fi publicat comentariul asta…sau publicati numai criticile convenabile ?

 3. 3 Intrusul noiembrie 19, 2008 la 1:46 pm

  D-le Nastase,de ce nu initiati o dezbatere serioasa in legatura cu „Rapirea din IRAK”?”Tradare,dar s-o stim si noi !!”(sanatateeee!)

 4. 4 dragos noiembrie 19, 2008 la 1:52 pm

  Carol ,

  ati inteles ADEVARATUL motiv ptr. care AN candideaza la Mizil ?

 5. 5 Raluca noiembrie 19, 2008 la 2:57 pm

  Interesanta actiune. Totusi eu o vad si ca pe un mijloc de „modelare” finala a imaginii dumneavoastra. Nu este un lucru rau, nu ma intelegeti gresit, totusi de ce au loc acest intruniri abia acum? Sau de ce scrieti abia acum despre asta? Oamenii tind sa creada ca poate fi un mijloc de a va consolida imaginea, de a cumpara increderea celor care afla de aceste discutii cu oamenii de rand. Este strict parerea mea dupa cum am mai spus.

 6. 6 Harabula noiembrie 19, 2008 la 3:02 pm

  Cea mai des invocata solutie pentru rezolvarea problemelor romanilor este AJUTORUL.
  Chiar de cand apare pe lume, mama romanului primeste AJUTOR de nastere. Dar ce spun eu? De cand se afla insamantat mama romanului primeste AJUTOR de graviditate. Daca nu se naste, romanul tot primeste AJUTOR: anticonceptionale gratuite pentru elevi. Urmeaza Ajutor pentru crescut copii, de boala, de scolarizare, cornul si laptele,laptop, carti si caiete,AJUTOR pentru tineri casatoriti, de somaj, AJUTOR pentru caldura, pentru familii nevoiase, pentru handicapati, daca vrea sa se intoarca din Spania, daca vrea sa deschida o intreprindere mica, de cutremur, pentru copiii abandonati,de inundatii, de incendiu, de vaduvie,pentru reintegrarea detinutilor, pentru sarbatori, burse de studii, alimente pentru pensionari etc.
  Si la sfarsit AJUTORUL de inmormantare.
  Chiar Romania umbla mereu dupa AJUTOARE.Ne-a ajutat Uniunea Sovietica, America, Europa si chiar China.
  Cand se duce in strainatate, acolo, romanul asteapta AJUTOR.
  Cand strainul vine in tara la noi voim sa ne ajute.
  Trebuie sa ne ajute deputatul, ministrul, popa si mai stiu eu cine.

 7. 7 nicu rotaru noiembrie 19, 2008 la 4:07 pm

  Domnule presedinte, multe lucruri trebuie indreptate , ptr ca in ultimi ani s au facut numeroase abuzuri , sub masca unor lozinci s au distrus personalitati, cariere si vieti. Oare se va mai putea face ceva. Cu stima.

 8. 8 dragos noiembrie 19, 2008 la 4:08 pm

  De ce in ROMANIA salariul mediu ”la particular” este de 1500 RON iar ”la stat” este de 2500 RON ?

 9. 9 ALM noiembrie 19, 2008 la 4:43 pm

  Cu toate ca ultimul paragraf lasa impresia ca mesajul dvs se adreseaza dlui Carol, ma bag si eu ca musca-n lapte, deoarece am niste nelamuriri.

  Si eu am impresia ca avem mentalitati de sclav. Dvs le negati, afirmand ca pensionarii din Mizil v-au pus o groaza de intrebari incomode! Ei si? Ati putut sa le dati un raspuns transant? Le-ati promis (probabil), cum promit toti politicienii, ca atunci cand veti ajunge la guvernare o sa-i aveti in vedere. Nu? Si daca nu veti guverna singuri? Si daca o sa aveti iar parte de o manarie si ramaneti in opozitie? O sa apareti senin in fata pensionarilor si o sa le povestiti despre fatalitate?

  Dar sa revin la mentalitate. V-au pus pensionarii sa semnati un contract cu ei? In care sa scrie ca daca-i uitati va dati demisia in 5 minute (hi, hi)? Nu, si-au tras capetele intre umeri si au plecat sa mai prinda ceva compensate pe la farmacie, alinati de gandul ca un politician s-a pogorat si a stat de vorba cu ei. Ceva similar cu banana daruita personal de stapan catre robul sau …

  Sa nu fiu inteles gresit! Nu sunt impotriva dvs sau a PSD-ului! Sunt numai satul de tranzitie, satul de minciuni, satul de furturi acoperite cu NUP-uri sau prescrise (mai ieri SOV). Acum sunt de partea dvs fiindca n-am incotro! Avem nevoie de social-democratie, fie ea si mimata de pe banchetele moi ale BMW-urilor sau Mertzanelor! Avem nevoie de administratori adevarati cum, din pacate, numai in PSD sunt si, mai ales, avem nevoie de liniste politica, atat in Tara cat si peste hotare. Dar nu de linistea somnului ratiunii, ci de linistea sigurantei lucrului bine facut!

  Nu ma multumeste ca „acolo PUTETI SA INCERCATI”! Vreau ca acolo sa indepliniti tot ce ne propuneti! Si va asigur ca nu veti fi singur daca ne dovediti ca intre vorba si fapta nu este nici o diferenta!

 10. 10 sfinx667 noiembrie 19, 2008 la 5:51 pm

  @Harabula,
  Nu e adevărat !
  Românul aşteaptă nu ajutorul, pomana la care faceţi referire ci aşteaptă ca doleanţele sale să fie luate-n seamă, ca instituţiile statului să-şi facă datoria, românul vrea să aibă încredere spre exemplu în ANI, DNA, Curtea de Conturi, etc. Ce vi se pare nefiresc în definitiv, faptul că actualul guvern de trei parale a adus românul la sapă de lemn şi că bietul român nici măcar şansa de a refuza demn acel ” ajutor ” nu o mai are datorită capetelor zmintite ale pedelacheilor ? De ce naiba pomeniţi ajutorul de înmormântare, când nemernicia băsescului şi-a tăriceanului au adus românul în situaţia de a nu-şi permite nici măcar trecerea la cele veşnice, aveţi habar câţi oameni sunt îngropaţi din mila comunităţii, aveţi impresia că ajutorul de înmormântare e vreun cadou al mascaradei de conducere a amărâtei de ţărişoare … ?
  Cine garantează dreptul la o viaţă decentă, la educaţie, sănătate , etc … ajutoarele sunt de fapt îndatoriri, că lucrurile sunt mai încâlcite şi că se jonglează prin legilaţie e altceva, că un sistem de protecţie a copilului e putred până-n măduva oaselor e altceva, sigur convine aruncarea prafului în ochi românilor amărăşteni – ajutoarele, decăt să se folosescă fondurile alocate, la vedere, cinstit …. ajutoarele au devenit mai la îndemână pentru zăpăcirea prostimii, pentru abaterea atenţiei şi manipulare,simplu.
  Mă enervaţi la culme când induceţi ideea că am fi un popor de trântori, desfrânaţi, cerşetori … Peste tot, în toţi codrii invocaţi de dvs există leneşi, cerşetori, etc ., dar parcă atâta încrâncenare faţă de propriul popor nu .
  Nu suntem ceea ce ne dorim, dar nici ultimii prăpădiţi ai lumii !
  Prăpădit e băsescu şi guvernul făţarnicilor ale căror tinichele ne-au adus la limita răbdării şi ne-au făcut de mirul Europei, cu ei să daţi de pământ, pe ei să-i blamaţi căci merită, nu scuipaţi un neam întreg şi nu subestimaţi resursele românilor, uneori sunt surprinzători … trezirea vine greu, dar vine.
  De ce nu vă legaţi de ajutoarele primite de Elencu tatii, ” succesurile ” sale necesită ” ajutoare ” de tot felul şi pe toate căile dar văd că nu le invocaţi … vă legaţi în schimb de caietele şi creioanele copilaşilor amărâţi … halal logică …
  Sibilla

 11. 11 bisog noiembrie 19, 2008 la 6:11 pm

  Conu’ Misu spunea ”in politica trebuie sa te gandesti la toate inainte si la nimic dupa”

 12. 12 Draghi Puterity noiembrie 19, 2008 la 6:13 pm

  Faptul ca Adrian Nastase spune ca incearca ceva mie personal imi da mai multa sigurantza decat un milion de promisiuni solemne a lui Traian Basescu.

 13. 13 sfinx667 noiembrie 19, 2008 la 6:18 pm

  @dragoş,
  cu tot respectul ,
  Lucrez la stat, în România, în sud-vest mai exact, protecţia copilului, vă asigur că salariul e nici măcar jumătate din ceea ce afirmaţi dumneavoastră, dar, da înalt funcţionarii publici, directorii, rudele lor, aceia da, să fiţi absolut sigur că au dublu decât spuneţi, fără puzderie de sporuri şi alte venituri provenite din sute de comisii , comiţii unde au mare grijă să nu piardă nici una …
  Salariul e 900 ron iar banii ce-ar trebui să suplinească tichetele de masă s-au evaporat numai dracu ştie, cărăşenii nu …
  Dacă folosesc ghilimelele iese cam aşa, ” salariul în particular ” e pentru fii, gineri, fiice, nurori, verişori, nepoţi ai stimabililor din conducere cam 4000 ron, iar pentru angajaţii din ” stat în stat ” amărăştenii, cel mult 900 ron , chestii uşor de verificat de către instituţiile abilitate în acest sens, dar, vorba domnului Năstase, DNA,ANI … nu se iau de prieteni, căci au zdruncinat drumurile patriei mult iubite cărând plicuri, sarsanale, dările de toate zilele, că deh, obrazul subţire şi nemurire pe fotolii călduţe cu mita se ţine … 2500 ron la stat au încasat neşte onorat tovarăşi şi tovarăşe numai din plata unor ore suplimentare, da, tot în protecţia copilului, se poate verifica pe câteva luni în urmă, dar, cine s-o facă … şi da, că aci voiam să ajung, sunt bravii pedelachei, şerpii, că tot uit coloratura sărmanului meu judeţ de baştină …
  numai bine,
  Sibilla
  P.S. poate reţine domnul Năstase ideea mea aceea de iniţiere a unei legi care să interzică, să impună înalt funcţionarilor publici şi directorilor din protecţia copilului să-şi angajeze rudele de gradul I,II şi III în sistem, căci e unul din factorii ce au facilitat închegarea lejeră a mafiei locale din sistem … Cer scuze, nu mă pricep la legislaţie , folosesc mai mult ca sigur greşit unii termeni, dar cred s-a înţeles ce vreau a spune.

 14. 14 Ierdan noiembrie 19, 2008 la 6:37 pm

  Eu cred in continuoare ca vorbesti si te incurajezi singur.Care sunt legile pe care voi psd-ul le-ati dat pentru imbunatatirea situatiei pensionarilor si a bugetarilor?Nu mi amintesc niciuna,care sa merite atentie.Daca in schimb te referi la ordonante de urgenta (metoda leninisto-comunista) date pentru favorizarea unor cunostiinte si rude,care ieseau la pensie,acestea sunt intradevar multe si probabil au profitat de ele si persoane care nu erau luate in calcul.Este bine ca traiesti cu speranta unui guvern psd,bineinteles condus de tine,scotindu-l din ecuatie pe geoana,bolsevicul veninos,odios si ticalos,tov.iliescu si nu in ultimul rind pe actualul presedinte,care are dreptul constitutional sa numeasca premierul,in cazul cind voi,hotii psd-isti nu veti avea 50%+1 voturi,pentru a forma guvernul.Si in acest caz tot actualul presedinte va numi un premier,insa de la voi si in nici un caz pe tine.Vad, citind comentariile,ca unii spera,uitind vechiul proverb romanesc-lupul isi schimba parul,dar naravul ba.

 15. 15 Constantin AZ Ciurel noiembrie 19, 2008 la 7:02 pm

  Oameni buni,

  Traim intr-o asa de mare minciuna ca nici nu mai observam gravele deviatii de la normalitate.

  Pe 30 Noiembrie NU SUNT ALEGERI LOCALE !

  Doamnele si Domnii care vor fi alesi in Parlamentul Romaniei au ca principala menire SA FACA LEGI BUNE !

  Si ce ne e dat sa auzim in aceasta campanie : Candidatii promit orice dar numai acest lucru NU !

  In acest caz ar fi normal sa ii votam pentru… functii de primari si consilieri locali si pe acestia sa-i mutam in Parlament.

  Cat despre Dvs. domnule Nastase, inca nu este tarziu sa le spuneti si colegilor PSD-isti si PC-isti sa faca, in cel de al 12-lea ceas, o campanie pe proiecte de legi ce vor fi votate in perioada 2009-2013 !

  Nu o campanie cu promisiuni de Primari si consilieri locali !

  Constantin AZ CIUREL

 16. 16 cogito ergo sum noiembrie 19, 2008 la 7:53 pm

  @Lucian Lumezeanu
  „Ati vorbit despre asta in cei patru ani cat ati fost premier ? Spuneti ca si cum dumneavoastra in 2000-2004 ati fi facut mare lucru pt. ,,dezavantajatii societatii si chiar ai vietii”.
  Ce ati facut mai mult decat Tariceanu pt. oamenii astia ? ( Nu ca el ar fi facut mare lucru ). ”

  Draga domnule, inteleg ca esti studentul lui V. Stan. Daca da, probabil ca ai observa ca acesta cand deschide gura sa afirme ceva, este documentat pana la nivel de virgula.
  Cum de nu ti-a transmis si dumitale nici macar o farama din acest comportament? Inseamna ca fie este un slab profesor, fie esti dumneata un student refractar sau dezinteresat. Pacat!
  O minima documentare te scutea de ridicolul intrebarilor si afirmatiilor comise in postare.

 17. 17 Agatha noiembrie 19, 2008 la 8:50 pm

  Astept cu nerabdare sa reveniti la guvernare. Stiu si ca biletele de calatorie CFR le-ati votat si daca nu ma insel au fost chiar aprobate, insa uitate de actualul guvern. Tot voi ati marit si pensiile prin presiuni asupra PNL-ului. Tot din Caras sunt si eu (Resita) si imi pare rau ca nu ati castigat si in 2005. Mult succes.

 18. 18 starlete noiembrie 19, 2008 la 9:49 pm

  @Constantin AZ Ciurel spune: …
  pai avem si unele legi bune, de exemplu legea 221/2008 care nu se aplica, desi psd -ul a impus-o si a fost promulgata… Are dreptate Adrian Nastase cand spune ca nici legile nu se mai aplica. Poate dl. Nastase, ar fi fost garantul constitutiei si al legilor, desi poate si altii vor dori sa se aplice legea. Este greu sa fi doar in Parlament, si fara sa fi in guvern, pentru a avea decizia care conteaza.

 19. 19 andrada noiembrie 19, 2008 la 11:03 pm

  Nu este ptr prima data cand participati la astfel de intalniri, cand ascultati problemele oamenilor, dar cred ca este ptr prima data cand aceste probleme va sensibilizeaza. Ati facut foarte multe ptr oameni si in perioada in care ati fost prim ministru, dar nu ati vorbit in asa fel incat ei sa inteleaga ce ati facut concret, cum au ajuns aceste realizari ale guvernului Nastase in casa lor . Parerea mea este ca aceasta campanie pe care o duceti in Prahova este un lucru bun care vi se intampla. Sper ca aceasta sa va sensibilizeze, sa va umanizeze si sa reuseasca sa va mentina asa pana la urmatoarele alegeri. Succes!

 20. 20 Aya noiembrie 20, 2008 la 3:49 am

  @

  ADRIAN NASTASE

  Mergi tot inainte si daca echilibrul pe care il cauti nu exista inca, sa fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati îndrazneala.

  Am parafrazat.
  Dar, ca si acea fiinta care i s-a adresat lui Cristofor Columb, cred cu toata taria ca asa va fi.
  Trebuie sa fii prim ministru si vom invinge noi toti!

 21. 23 Daniel noiembrie 20, 2008 la 8:29 pm

  Daca tot ati adus vorba de masurile sociale pot sa va semnalez si alte realizari ale guvernarii „anticomuniste”.
  In 1990 FSN-ul in frunte cu blamatul pentru orientarea sa Ion Iliescu a emis DL 118 pentru a conferi anumite drepturi persoanelor persecutate de regimul comunist. Printre acestera se numarau scutirea de impozite si taxe locale, scutirea de impozit pe salariu si gratuitati pe transportul public.
  Odata cu victoria aliantei „anticomuniste” CDR, a fost intrerupta posibilitatea de acordare a drepturilor, exceptand persoanele cu domiciliul in strainatate. A trebuit sa vina din nou „comunistul” Iliescu si sa respinga de la promulgare ordonanta guvernului astfel ca cei indreptatiti sa poata beneficia din nou de posibilitatea solicitarii drepturilor legale.
  Dupa schimbarea de putere din 2004 din nou fortele „dreptei” s-au pus pe treaba sa lupte impotriva comunismului si au inceput sa taie din drepturile celor persecutati de regimul comunist. Astfel a ramas in vigoare scutirea de impozite locale, dar numai pentru locuinta de domiciliu (unii poate stau cu chirie sau nu au locuinta pe numele lor etc.). Nu puteau sa spuna ca se abroga scutirea de impozit cu o singura exceptie, cea a locuintei de domiciliu, unde este cazul. E ca si cum as spune: saptamana viitoare sunt liber, dar numai duminica.
  Tinand cont ca persoanele vizate de decret au o anumita varsta scutirea de impozit pe salariu probabil ca este o raritate. In schimb autodeclaratii anticomunisti impoziteaza acum pensiile (ceea ce mi se pare o aberatie ca principiu economic, sa impozitezi bani care deja au fost impozitati). Astfel intentia legiuitorului se pierde caci este evident ca in cazul in care pensiile ar fi fost impozitate ar fi operat scutirea de impozit si in cazul pensiilor.
  Recent guvernul a adoptat o ordonanta de marire a indemnizartiilor anumitor persoane prevazute in legi speciale, care au fost persecutate inainte de 1945. Nu stiu cati or mai fi in viata, oricum majoritatea persoanelor persecutate au suferit dupa 1945, dar la o lectura rapida, o persoana neavizata ar putea aprecia marinimia guvernului.
  Suferintele oamenilor si vietile furate nu vor putea fi recompensate niciodata. Singurele lucruri care se mai pot face ar fi legea lustratiei pe care, evident, nu o vrea nimeni, restituirea in fapt, nu in discurs, a proprietatilor confiscate si aceste drepturi banesti si scutiri care le pot usura putin viata celor care au suferit din motive politice.
  Restul de rapoarte de condamnare a comunismului, speech impotriva PSD (care a fost cel care a implementat concret unele dintre masurile pe care le mentionam) sunt doar elemente de propaganda.
  O spun cu toata raspuderea si in cunostinta de cauza, si nu stiu de ce PSD da dovada de atata modestie: singurii care au facut lucruri concrete pe linie anticomunista au fost cei de la PSD, in vreme ce nesimtitii din CDR si puii ei si-au arogat doar imaginea martirilor anticomunisti in timp ce din pix le anulau drepturile!

 22. 24 Criticos noiembrie 20, 2008 la 9:19 pm

  Stiu ca pe cand erati presedinte al Camerei deputatilor v-ati gandit sa infiintati un post Tv. A fost o idee excelenta, un asemenea post ar fi foarte necesar pentru a explica proiectele de lege in discutie intr-un mod inteligibil pentru cetatean. Prin forta imprejurarilor textele de lege nu sunt atractive, dar pot fi facute, in asa fel incat cetateanul sa inteleaga limpede legatura intre textul general si situatiile concrete pe care le va legifera. Abia astfel parlamentul va deveni credibil si va inceta prejudecata ca parlamentarii taie frunza la caini. Si tot asa cetateanul va judeca si calitatea parlamentarului ales. Fiindca pe langa legi cu impact vizibil asupra unor cetateni, exista si altele cu impact indirect,si toate trebuie sa fie inteligibile. Personal consider ca asta ar insemna intarirea democratiei.Punctul dumneavoastra forte a fost (si este) acela ca aveti idei si cred ca intr-o campanie ca aceasta electorii din colegiul dvstra vad acest lucru: daca vezi problemele, solutia este legea, ceea ce un comentator de pe aici (Harabula) numeste cu un dispret superficial „nevoia de ajutor” a romanului.

 23. 25 cldumitrescu noiembrie 21, 2008 la 9:03 am

  Am preluat fragmente din acest post pe http://gherghita.wordpress.com/ . Succes.


 1. 1 Vreau sa fac echipa cu administratia locala « Sache Neculaescu Trackback pe noiembrie 19, 2008 la 12:44 pm
 2. 2 Alegeri 2008: 10 motive pentru care blogurile nu conteaza | Sorin Tudor Trackback pe noiembrie 19, 2008 la 2:36 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: