Basescu este un mincinos

basenavele1

 

Invitandu-se la emisiunea „Nasul”, pentru a face campanie electorala pentru PDL, Basescu – referindu-se la episodul cu oglinda din dezbaterea pentru prezidentiale din 2004, a afirmat ca , spre deosebire de el, care in calitate de simplu membru de partid a fost trimis la Anvers, in Belgia, eu mi-as fi luat salariul de la partid. Adica eram mare sef la partid…spre deosebire de el, care nici nu si-a dat seama ca era simplu membru de partid. Mai ales atunci cand in 1989 a fost numit, probabil impotriva avizului de la Cabinetul 2 (dupa cum se spune), ca sef al Inspectoratul Navigatiei Civile, membru al nomenclaturii.

Ei bine, Basescu se dovedeste, inca o data, un mincinos mic dar perseverent.

Pana in 1989, eu am lucrat la Institutul de cercetari juridice al Academiei Romane,  o structura cu aproximativ 35 de cercetatori unde, in 1989, ajunsesem doar la nivelul de cercetator principal gradul III, echivalent cu postul de asistent universitar, datorita regulilor stupide de atunci care stabileau o piramida foarte rigida a posturilor din cercetare. Puteti vedea adevarul aici.

Pe de alta parte, nu am avut niciodata o functie de partid in cadrul acela foarte restrans, din Institut. Comparati cu statutul pe care l-a avut Basescu in PCR, statut care a permis trimiterea lui la un post de reprezentant al Romaniei in strainatate.

De ce oare simte Basescu  nevoia sa minta in permanenta?

basefurtuna1

126 Responses to “Basescu este un mincinos”


 1. 1 Carol noiembrie 11, 2008 la 5:12 pm

  PS
  Prefer un om care este capabil, de unul singur, sa rastoarne un guvern, unui guvern incapabil sa faca fata unui singur om 🙂

  Indiferent despre ce guvern si despre ce om vorbim !

 2. 2 violet noiembrie 11, 2008 la 5:22 pm

  Domnule Nastase,
  In sfarsit! Ca mult v-a mai trebuit!
  Stiu ca nu sunteti singur si sper…

 3. 3 Victor noiembrie 11, 2008 la 5:33 pm

  Domnule Prim Ministru,

  Mai scrieti multe articole despre Basescu? Eu unul m-am plictisit. Va spun cu mana pe inima ca sunteti cel mai bun agent electoral al marinarului. Mai nou vad ca il promovati si grafic… ce sa va zic decat mult succes daca aveti de gand sa scrieti si o carte despre marinar. Eu va sugerez titlul : „Obsesia”.

  PS. Credeti ca mai intereseaza pe cineva despre faza cu comunistii sau cu partidul? Daca ar fi interesat pe cineva nu ar fi rupt Base discutia in 2004 in mod genial trebuie sa recunoasteti cu celebra intrebare. V-a scos din ritm, ati cam dat din colt in colt, ce mai acolo cred ca si-a tras un numar de voturi semnificativ. Si-a impus modul de joc atunci.

 4. 4 Cornu noiembrie 11, 2008 la 6:33 pm

  Mai bine mai tirziu decat niciodata … felicitari …
  Somnul ratiunii naste monstrii,… Basescu de exemplu

 5. 5 S.Comentator noiembrie 11, 2008 la 6:46 pm

  Eh, el s-ocupa de echipaj, nu de directia in care pluteste nava (daca mai pluteste) sau daca e incendiata.

 6. 6 dimitri noiembrie 11, 2008 la 6:52 pm

  Campanie electorală tipic românească.
  Să presupunem că eu sunt un mizilean care intră pe blogul lui Adrian Năstase să vadă de ce merită acesta să fie votat.
  Aşadar, ce va face Adrian Năstase pentru milzileni dacă va fi ales parlamentar?

 7. 7 neinfectat de comunism noiembrie 11, 2008 la 7:29 pm

  @a.nastase
  nu o sa castigati vreodata, daca d-voastra nu doriti decat razbunare pt ca ati fost umilit de basescu in 2004…v-am mai spus asta dar vad ca silberstein si frankestein va sfatuiesc gresit….deocamdata nu vad nimic concret in platforma d-voastra…doar il blamati pe basescu pt toate relele romaniei de la 89 incoace…uitand ca psd a fost vreo 11 ani la guvernare…

 8. 8 Dan M noiembrie 11, 2008 la 7:29 pm

  Am spus, incepe sa nu mai fie nimic constructiv pe aici. Chiar nu se poate trece cu vederea, anumite vorbe aruncate in vant? Jocul asta de putere, prin care se fac afirmatii gratuite ca unul a furat flota, altul a devalizat banci, altul a vandut fabrici pe nimic nu va face decat sa se dezgroape securea razboiului.
  Noi alegatorii, nu avem nimic de castigat, dar nici nu mai avem prea mult de pierdut. In loc ca voi „POLITICIENII” sa veniti cu lucruri constructive, reincepeti lupta, cu ce a facut unul sau altul in trecut. Asa nu ii scoateti pe cetateni la vot. Si, vorba unuia de pe blog „nu incercati sa va puneti cu Basescu, ca e prea puternic acum”, mai bine cautati in partid, un om „curat”, inteligent, cu situatie morala, pe care sa il formati pentru viitor.

 9. 9 violet noiembrie 11, 2008 la 7:32 pm

  @ dimitri:
  De-mi este permis un raspuns: daca domnul Nastase se va ocupa exclusiv de programul sau pentru Mizil-care sigur ca e cunoscut de persoanele interesate-
  si-l va lasa pe marinar sa arunce cu laturi in stilul caracteristic, fara sa aiba absolut nicio reactie, sau doar una firava, pana si cei ce-i vor fi votat partidul portocaliu se vor cai, la un moment dat. Vorbesc, desigur, de cei care, instruiti si educati fiind, vor vota PDL. Motivul, sincer, imi scapa. Tot imi zic ca e vorba de deficit de informare, din lipsa de timp. Atunci insa, va fi prea tarziu.
  Tocmai am stat de vorba cu un vecin care e PERICULOS DE PROST!!!!!! Si stiu ca-mi va anula votul.

 10. 11 violet noiembrie 11, 2008 la 7:43 pm

  Domnule Nastase, nu va lasati influentat de cei care va sfatuiesc sa nu mai scrieti despre marinar! Pentru ca sunt destui cei care au fost si vor mai fi intorsi din drum! Cat despre ceilalti, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. Pe langa genele cu defect, a contribuit si invatamantul nostru DEFECTUOS la crearea lor.

 11. 12 exasperat noiembrie 11, 2008 la 7:44 pm

  @ dimitri

  Nu putem pur şi simplu să „presupunem” că eşti mizilean…asta cu referire directă la ce-ar face A. Năstase pentru tine. Pentru că un mizilean sadea ştie deja de ceva luni bune ce îi oferă candidatul PSD + PC în oferta sa electorală. Am colegi ziarişti în Prahova care-mi spun că niciodată nu au vz o campanie mai energică şi mai „harnică” decât cea a fostului premier.
  Pare că este omniprezent în teritoriu şi asta înseamnă mult pt. sătenii din Baba Ana, Gherghiţa, etc. şi pt mizilenii „reali” şi nu virtuali, postură în care te insinuezi tu acum.
  Ideea este că nu blogul face campanie electorală pentru candidatul pe colegiul Mizil A. Năstase, ci acţiunile din teritoriu, discuţiile „faţă către faţă”, la firul ierbii. Aceea e realitatea de care un candidat trebuie să depindă într-o campanie uninominală cum este aceasta.

 12. 13 Anca-Ioana noiembrie 11, 2008 la 7:46 pm

  D-le A Nastase,
  Basescu face ce stie el sa faca mai bine. Si trebuie sa recunoastem ca se descurca foarte bine sau cel mai bine la mintit poporul!
  Din nefericire sunt multi romani care chiar il cred si il sustin!
  Dar, sincer, d-le Nastase, chiar va place atat de mult subiectul Basescu de postati atatea articole despre el?

 13. 14 exasperat noiembrie 11, 2008 la 7:48 pm

  Subscriu celor spuse de Victor.
  E ok, spuneţi lucruri îndeobşte cunoscute şi peste care „poporul” lui Traian pare a trece cu vederea în momentul luării unei decizii. Dar nu e prea mult şi prea agasant modul în care ni-l băgaţi pe gât pe preşedinte fără ca noi să cerem asta? dacă aş fi vrut să aud atât de des numele şefului statului urmăream conferinţele de presă ale domnului Boc. Dar nu fac asta, ci intru pe blogul lui Adrian Năstase…Unde se mai discută şi despre altceva decât maniacalul mod de a prezida al marinarului şef.

  Petruţ Dumitru

 14. 15 Carol noiembrie 11, 2008 la 8:12 pm

  cornu

  tu ai spus, fara sa vrei, un lucru mare.
  Nu chestia cu somnul ratiunii, care este archicunoscuta.
  Este vorba de somnul ratiunii PSD care l-a nascut pe marinar.
  Aici se poate vedea cine a dormit si cine nu.

 15. 16 Liviu noiembrie 11, 2008 la 8:35 pm

  Pe scurt:

  la momentul 21 decembrie 1989:

  Adrian NASTASE – Cercetator – Institutul de Cercetari Juridice

  Traian BASESCU – Director – Inspectoratul Navigatiei Civile (http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-09-07&id=20676 ) adica DEMNITAR COMUNIST!!!!!

  neinfectatule cine-i mai comunist aici – un cercetator sau BASESCU uns cu voia Securitatii sef peste navele romanesti???

 16. 17 iulianbadescu noiembrie 11, 2008 la 8:52 pm


  OMAGIU TOVARASEI ELENA UDREA:
  „Tovarasa Elena da cu mopu-OMAGIU!”
  „Tovarasa Elena da cu blogu-OMAGIU!”
  „Tovarasa Elena da cu sarmaua-OMAGIU!”
  „Tovarasa Elena da cu andreaua-OMAGIU!”
  „Tovarasa Elena da cu parchetu-OMAGIU!”
  „Tovarasa Elena da cu Placinta,Placinta care a luat MITA!-OMAGIU!”
  si acum refren:
  „Femeiiileeeee romaneeeeeeeeee,alaturiiiii de barbaaaaaatiiiiii.
  cineeeee-i femeiaaaaa,taaaaariiiiiiiiii…..”
  OMAGIU!

 17. 18 leo noiembrie 11, 2008 la 9:19 pm

  @ Confucius
  Long time, no see! Mă bucur să revăd postatori cu sinapase, că de provocatori abjecţi e plină bloggeria.
  Ca unul care a taxat obsesia ANeului pentru penibilul personaj, găsesc că da, contează, pe ideea căreia îi rămân fidea: ANeul trebuie să evite la maximum subiectul, atingând exclusiv punctual, pentru cuvenitele corecţii ale falsurilor vehiculate de pedelacheii şi idolul lor păgân. Scurt, la obiect, cu dovezi! Obligatoriu urmat de revenirea la subiectele care chiar contează pentru români! Altfel, tăcerea, care are cusurul că poate fi interpretată de fiecare după bunul plac, cestie pe care mizează piţifelnicul cu pricina de trăieşte numai din minciuni ordinare (că veni vorba, simte nevoia cu pricina din pură boală – se cheamă MITOMANIE – el fiind chiar convins de cele ce afirmă azi, la fel cum va fi convins de contrariul pe care îl va afirma mâine, pentru că singurul contact cu realitatea pe care îl are e… oglinda aia oglinjoară care-i tot spune că-i cel mai zeus din ţară… 😉 ), tăcerea, spuneam, poate fi luată drept recunoaştere.
  De faptul că a procedat corect ANeul vă puteţi convinge cu toţii simplu: număraţi „opiniile”… „personale” ale tuturor fanilor băsescieni rătăciţi p-acilea, unii evidenţi, alţii până mai deunăzi disimulaţi în prieteni marca aia de care ne tot rugăm la Doamne-Doamne să ne păzească… Reacţia e grăitoare!

 18. 19 neinfectat de comunism noiembrie 11, 2008 la 9:25 pm

  liviu
  sa iti raspund pe scurt: nastase…pt ca intrat in pcr din convingere (origine sanatoasa, nomenclaturist, nevasta de ministru, etc, etc) si din interes, basescu doar din interes….

 19. 20 sfinx667 noiembrie 11, 2008 la 9:31 pm

  Domnule Adrian Năstase,
  DOBRO !!! ( bine )
  Cu toată artileria pe el, nici o zi să nu-l slăbiţi !
  Cât despre şmecherii de cartier ce s-au cam plictisit pe multe mirişti şi grădiniţe, o singură soluţie … ignore ! Domnia dumneavoastră nu aveţi timp de pierdut cu toţi diversioniştii şi frustraţii, vă dorim la putere, la vedere ies ei singuri şobolanii …
  SUCCES !
  respecte,
  Sibilla
  P.S. mitomania e prezentă la toţi cameleonii …. e timpul să-i scufundăm…

 20. 21 Eugenius noiembrie 11, 2008 la 9:32 pm

  V-ati revenit, ca sa zic asa ! Argumentele pe care le aduceti sunt logice si sunt intarite de ironiile, justificate, de mare calitate !
  PS.
  In cazul ca Presedintele Basescu dizolva Parlamentul, nu e logic sa-si puna sau sa i sa fie puna in discutie si propria functie printr-un referendum care sa aiba loc concomitent noile alegeri ?
  PPS
  Remarcabil materialul privitor la persoanele cu nevoi speciale. Ministrul muncii, sub pretextul respectarii unor reglementari ale U.E, atunci cand a marit salariul minim , a „decuplat” salariile asistentilor personali, salariu cuplat, in timpul cat ati fost Premier,de salariu minim. Am reusit performanta de a face „post-scriptumu-rile”mai mari decat continutul principal al comentariului.

 21. 22 Harabula noiembrie 11, 2008 la 9:34 pm

  Judecand dupa ultimele titluri de comentarii, domnul Nastase pare influentat de sindromul Tourette de la cei de la Jurnalul National.
  Puteti fi siguri ca Basescu n-a prea dat importanta episodului incriminat.
  Dupa cate vad cartea de munca a d-lui Nastase este destul de modesta. Ma refer la salarizare. Probabil, pentru a trai, trebuia sa mai puna de acasa.
  Orice s-ar spune, Basescu este o prezenta tonica in politica romaneasca. Ar mai fi la alta scara: Oprescu, Isarescu, Daianu.

  Basescu pregateste o lovitura naucitoare. Amintiti-va cand a numit la SRI, daca nu ma insel, un pesedist. Miscarile sale sunt surprinzatoare.Va numi premier pe un…Oprescu. Sau pe Razvan Ungureanu. Sau… primarul Sibiului.
  Asta e! Pretind paternitatea ideii: viitor premier, actualul primar al Sibiului.

 22. 23 Liviu noiembrie 11, 2008 la 9:53 pm

  @harabula

  Iohannis? au coningeri Hmm, interesanta idee… dar parca nu mai e nici Stoiber ce a fost;)

  @neinfectat
  presupunand corecta ipoteza ta il alegi pe cel al carui singur Dumnezeu e interesul… Nu-mi place societatea asta. Ii prefer pe cei care au convingeri.

 23. 24 leo noiembrie 11, 2008 la 9:57 pm

  Nea Săndele,
  cred că m-ai auzit aseară, pe când mă gândeam ce bun ar fi încă un neamţ, după proaspătul „neamţ” de şi l-a tras Steluţa, la locul potrivit… măcar de-ar avea Paiaţă-Vodă aşa idee genială… mă tem că pentru asta ar avea nevoie de vocaţie de constructor, nu de vocaţia aia unică de-l domină: aia de demolator…
  oricum, extrem de interesantisch idee: să imităm america şi să avem un minoritar în fruntea statului! Klaus Johannis Premier în România după Obama President of USA… votez partidul ăla de îţi plăteşte drepturi de autor pentru ideea asta!

 24. 25 ORASAN IOAN noiembrie 11, 2008 la 10:02 pm

  Votul uninominal ce a pornit ca un bulgare de zapada la vale pe valea democratiei ii zdrobeste pe toti cei care incearca sa-i stea in cale.Incercarea de a te opune vointei electoratului care-si desemneaza prin vot deputatul,senatorul si partidul este cel putin sinucidere politica atat interna cat si internationala,spun asta in ideea ca dandu-i poporului dreptul si puterea de a hotari pe cine trimite el nominal in parlament,nu cred ca cineva,fiind el chiar presedintele Basescu,i-si permite sa dea deoparte castigatorul alegerilor indiferent de procentul realizat.Este posibil ca lumea sa iese in strada in multe locuri din tara pentru a da un curs normal democratiei inlaturata abuziv de pe cursul ei firesc.Nu cred ca multi din parlamentarii alesi pe 30 noiembrie vor parasi partidul pe ale carui simboluri au candidat,pentru ca electoratul propriu ii taxeaza fara drept de apel.Domnule Adrian Nastase cred ca aceasta campanie electorala este total aiurea,nu cred ca in tara asta voteaza numai profesorii sau stiu eu ce alte categorii bugetare,despre cei care aduc bani la buget nu se spune nimic indiferent daca este vorba de lucrator sau intreprinzator si din cate stiu eu acestia sunt cei mai multi,carora nu le garanteaza nimeni ca-si vor putea intretine familiile,ca-si vor putea plati datoriile la banci,ca-si vor putea plati impozitele din care sa-si ia salariul bugetarul si pensia pensionarul.Criza a inceput sa loveasca Romania si loviturile vor fi din ce in ce mai dure,un alt dusman vesnic al romanilor se apropie,vorbesc despre iarna,care curios,ne gaseste nepregatiti in fiecare an.Daca pe langa aceste doua probleme grave,intervine si neguvernabilitatea tarii pe fondul conflictului dintre partide si presedintele Basescu,cu siguranta ne vom scufunda pentru multa vreme,inlocuind democratia cu anarhia.

 25. 26 sfinx667 noiembrie 11, 2008 la 10:02 pm

  băsescu ” prezenţă tonică ” …. mda, de aia plânge poporul şi geme şi icneşte fiece ” analist de ocazie ” pe-acilea, de aia şi-a asmuţit toţi zmintiţii prin blogosferă,adicătelea punându-i la trebi, le insuflă aşe un aer optimist şi ei fâlfâie catargele ….
  Sibilla
  P.S. dacă-i aşe tonic, de ce schelăie pe la anumite televiziuni, de grija ţării, hm, au pune cine ştie ce nebunie la cale …. Piratul e meşter mare în diversiuni …. i-auzi, ” prezenţă tonică ” …. Maica Domnului, mi-ai dat zile s-o aud şi pe asta …

 26. 27 ALM noiembrie 11, 2008 la 10:25 pm

  @Harabula

  Stimate domn, va admir cu cata eleganta puneti perfuzii cu ser portocaliu. Si regret ca „incrucisatorul” nu v-a dibuit pana acum, sa va unga consilier prezidential. Am fi avut un circ mult mai elevat, mai machiavellian.

 27. 28 Paul noiembrie 11, 2008 la 10:41 pm

  De ce oare simte Basescu nevoia sa minta in permanenta? (Desi pare o intrebare retorica, exista un posibil raspuns la ea).
  Ar putea fi rezultatul fricii pe care o resimte Basescu fata de personajele principale ale minciunile sale. De fapt, o metoda de lupta contra fricii fata de adversari este si incercarea de a-i minimiza, de a-i sub-evalua, de a-i compromite; in general: de a-i tine la o anumita distanta (a se vedea si incercarile de trimitere in judecata a oponentilor, pe baza a diferite dosare dezhumate ad-hoc :).

 28. 29 Sorin Aradean noiembrie 11, 2008 la 10:49 pm

  Dvs. d-le Nastase va permiteti sa-l faceti pe Presedintele Republicii mincinos ? Ar trebui sa va consultati cu Crin Antonescu care tot asa si-a permis asta-vara sa vorbeasca injurios la adresa Presedintelui. Ma gindesc ca experienta sa va poate fi de folos…

  Dar eu spun altceva : a fost o placere nesperata sa va vad pe amindoi (d-ta si d-l Ponta) alaltaieri la Tatulici – 10 ptr Romania, facind fetze-fetze si dobindind un ten de culoare pamintie de pe urma verdictelor spintecatoare ale d-nei Mihaela Miroiu, ma gindesc ca n-ati uitat, nu doar cadru universitar la SNSPA ci si fost decan al acestei institutii… Un personaj cu un discurs de-o forta careia nu ii puteti face fata never, ever, ever !! Un regal de editie, marca Tatulici…

 29. 30 nicu rotaru noiembrie 11, 2008 la 10:53 pm

  Domnule presedinte, consider ca trebuie sa spuneti toate problemele care prezinta adevarata fata a lui t.b. ptr ca in 2009 sa se sfarseasca aceasta telenovela. Cu stima.

 30. 31 Anca-Ioana noiembrie 11, 2008 la 10:54 pm

  ALM
  Este posibil sa existe un circ si mai si decat cel ce exista deja in Romania?
  Dar, intreb: pana unde poate ajunge prostia „presedintelui”?

 31. 32 nicu rotaru noiembrie 11, 2008 la 11:02 pm

  Domnule presedinte, ce ar trebui sa faca in prezent o persoana serioasa din aceasta tara , care este abuzata si discriminata politic din ordinul expres al presedintelui Romaniei , basescu traian. Oare mai exista sperante de dreptate.

 32. 33 krudus noiembrie 11, 2008 la 11:37 pm

  Cu tot respectul, dar de ce naibii nu ati scos acel document legat de privatizarea Petrom pana acum???

  Va rog sa il faceti public pe blog, ca sa afle si nea Costica si mamaie de la tara, sa afle toata lumea din cauza cui ne costa benzina mai mult decat in Vest.

  Aceste documente iata, ne arata si noua, celor care platim taxe si impozite, pe mana cui este acesta tarisoara.

  Flota, scoateti tot ce aveti prin arhiva personala, cineva trebuie sa raspunda si pentru aceste nave vandute la pret de zarzavat.

  Sincer, imi place atitudinea dumneavoastra !…..Felicitari !

 33. 34 viorica buda noiembrie 11, 2008 la 11:43 pm

  DOMNULE ADRIAN NASTASE,va rog sa nu incetati nici o clipa a-l contra cara pe distrugatortul,si iresponsabilul basescu, altfel se duce dracului tara asta!!!!!!!!!!!

 34. 35 leo noiembrie 11, 2008 la 11:44 pm

  Jos pălăria pentru tonomatele lui Voiculescu şi Maestrul Cristoiu: au găsit tonul pe care trebuie tratat noul acces de delirium tremens al nefericitului personaj: fiind de râsul curcilor situaţia, singura abordare nimerită e aia la… mishteaux… 😆
  M-am îngrăşat un chil d-atâta râs!!! 😆

 35. 36 Radu Cosmin Florian noiembrie 11, 2008 la 11:46 pm

  Buna ziua! Am 19 ani,sunt student si v-as ruga daca sunteti in cunostinta de cauza….as vrea sa activez in aceasta campanie electorala ptr psd…daca se intampla sa aveti locuri libere….orice nu conteaza ..impartire pliante …chiar orice…va garantez seriozitatea…Va multumesc anticipat….
  In legatura cu Dl Basescu…nu va faceti probleme…ce se mai aude la cassa alba de Bush in prezent…oare nimik…sa este a disparut fara urma….asa va fi uitat si el adik adio importanta si putere…

 36. 37 ELMMAR noiembrie 11, 2008 la 11:52 pm

  @ neinfectat de comunism

  Stau si ma minunez de cum a distribuit mama natura mintea.Unora le-a dat cu caru’,numa tie cu paharu’.Nici acela n-o fost plin…

 37. 38 ALM noiembrie 12, 2008 la 12:19 am

  Stimata Anca-Ioana,

  Pai sunt circuri si circuri. Nu poti pune circul dintr-un oras de provincie, sa-i zicem Babadag, alaturi de circul Barnum. Am zis circ ca sa nu fiu acuzat de lipsa de politete. Daca e sa fiu sincer, as fi nevoit sa-i spun atitudine de „baiat de baiat”, de docher matolit.

  Cu toate astea „presedintele” nu e prost deloc! Vantura apele precum gospodinele moarea de la varza pusa la murat! Si stiti cine este varza? Cine gaseste de cuvinta sa-l analizeze …

 38. 39 cobra noiembrie 12, 2008 la 12:21 am

  prietene ai fost foarte tare azi la nasu cu dreptul la replica!

  imi place ca incepi sa pui accent pe cuvinte si nu mai reciti ca din carti si mai ales cum l-ai desfiintat cu propriile cuvinte pe acest machiavelic base
  felicitari!

 39. 40 eugen noiembrie 12, 2008 la 12:22 am

  Cam exotica solutia crizei cu neprezentarea ipoteticei majoritati.
  Daca este vorba de interesele tarii in fata unei crize economice si nu exista cistigator detasat de ce nu ar lasa PSD orgoliul la o parte si ar accepta sa guverneze ca partner minor intr-un guvern PD-L.

  Pina una alta PD-L conduce lejer in sondaje iar prin alianta cu ei PNL e safe. A fi ministru al unui partid neagreat de Basecu este doar o treapta temporara inainte sa fii anchetat de DNA pentru tot felul de grozavii sau in cel mai bun caz sa fii insultat si umilit cum au fost Cioroianu si Vosganian.
  O fi putin gretos pt. ei dar mai bine greata la Victoria decat la Rahova.
  PSD ar fi mai bine sa se gindeasca la opozitie nu la guvernare.
  Vadim a inteles de unde bate vantul si deja si-a ales noul cirmaci si loc de pupicuri
  Daca mergem pe politica de fictiune daca dl.Basescu va juca hard-ball pina sa desemneze un prim ministru pe alese dl. Tariceanu trebuie sa-si dea demisia. Nu-mi amintesc nicaieri in Constitutie sa scrie ca mandatul Guvernului inceteaza o data cu alegerea noului Parlament.

 40. 41 Aya noiembrie 12, 2008 la 12:25 am

  @

  Adrian Nastase

  Citesc tot ce se comenteaza aici si, desigur, tot ce scrii.
  Ce te-ar impiedica sa redevii prim ministru (recunosc, asta m-a incitat sa ies din starea de necesar – de fapt, obligatoriu – repaos)?
  Nu-mi spune ca asta depinde de tot felul de alte chestiuni.
  Nu-mi invoca diverse articole din Constitutie (fara jena, nu am nevoie sa o recitesc- nici nu am obiceiuri ingineresti, ca un bun prieten care, cu bucurie constat, e o prezenta activa in acest spatiu). Stii bine ca e o simpla chestiune de negocieri.
  Stiu (iata, nu te impovarez, asum afirmatia in toatalitate) ca poti avea acea binemeritata demnitate, daca vrei.
  Tu poti avea ceea ce vrei! Este lectia pe care am invatat-o de la tine si am aplicat-o pentru a trai: am vrut sa traiesc, am reusit. Cand poti invata pe cineva sa faca un astfel de lucru esentialissim, sa nu-mi spui ca nu poti ceva foarte „terestru”: sa fii prim ministru.

  Pragmatic, din punctul meu de vedere: conteaza mai putin ce vrei tu.
  Conteaza ca NOI avem nevoie de tine sa fii prim ministru.
  Te-ai dovedit un prim ministru de exceptie. Trebuie sa revii la Palatul Victoria. Acum, in decembrie 2008.
  Nu-mi spune ca impedimentul ar fi neintelegerile cu Basescu. El cu treburile lui (comentariile de aici ma scutesc de detalieri) tu cu ale guvernarii.

 41. 42 eugen noiembrie 12, 2008 la 12:27 am

  Eu cred ca va numi o premiera blonda.
  Ce atitea fasoane ca nu le are cu Norvegia sau geografia. Si Ms. Palin credea ca Africa este o tara.

 42. 43 Cezar Pesclevei noiembrie 12, 2008 la 12:34 am

  Hai d-le Năstase că sunteţi toţi o apă şi-un pământ.
  VREŢI NUMAI PUTEREA ŞI NU VĂ MAI DOARE DE ŢARĂ…
  PLECAŢI CAPETELE ŞI DEVENIŢI FIINŢE UMANE CARE ÎMPLINESC CEEA CE AU PROMIS, NU MAI CONTINUAŢI SĂ HRĂNIŢI REGNUL ANIMALULUI POLITIC!!!!!

 43. 44 Cezar Pesclevei noiembrie 12, 2008 la 12:37 am

  si dvs. ati vandut Petromul???

 44. 45 Aya noiembrie 12, 2008 la 1:23 am

  @

  Adrian Nastase

  Uitasem sa spun ceva.
  Insista sa redevii prim ministru, acum, nu intr-un viitor nedefinit, cineva care simte dureros fiecare cuvant din versurile melodiei lui Aznavour, „Hier encore…”.
  Incearca sa intelegi ce inseamna a trai fiecare clipa ca si cum ar fi ultima si daruieste-le celor care au puterea sperantei, speranta puterii.

  Hier encore j’avais vingt ans?
  Aiurea, e valabil si pentru acel alt fel de „hier”, ca o prelungire permanenta, minunata, a unor eterni vingt ans.
  Nu lasa sa treaca astazi!

  Asculta..

  Hier encore j’avais vingt ans
  Je caressais le temps et jouais de la vie
  Comme on joue de l’amour et je vivais la nuit
  Sans compter sur mes jours qui fuyaient dans le temps

  J’ai fait tant de projets qui sont restés en l’air
  J’ai fondé tant d’espoirs qui se sont envolés
  Que je reste perdu(e), ne sachant où aller
  Mes yeux cherchant le ciel mais le coeur mis en terre

  Hier encore j’avais vingt ans
  Je gaspillais le temps en voulant l’arrêter
  Et pour le retenir, même le devancer,
  Je n’ai fait que courir et me suis essouflé(e)

  Ignorant le passé, conjugant au futur,
  Je précédais de «moi» toute conversation
  Et donnais mon avis que je voulais le bon
  Pour critiquer le monde avec désinvolture

  Hier encore j’avais vingt ans
  Mais j’ai perdu mon temps à faire des folies
  Qui ne me laissent au fond rien de vraiment précis
  Que quelques rides au front et la peur de l’ennui

  Du meilleur et du pire, en jetant le meilleur,
  J’ai figé mes sourires et j’ai glacé mes pleurs…

 45. 46 leo noiembrie 12, 2008 la 1:39 am

  AYYYYYYYYYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

  Poate vocea ei să convingă de ceea ce baciu leo tot predică de ceva vreme!
  Săr’na pentru accentuarea acestui adevăr elementar: ANeul TREBUIE să redevină Premier, fie şi cu, sau MAI ALES cu, cartoforul la Treicoceni!

  PS
  http://www.trilulilu.ro/leo007/58e2dd2a19b2a6

 46. 47 koubadera noiembrie 12, 2008 la 1:42 am

  Domnule AN,
  Nu stiu de ce se leaga toata presa de amanunte: termopane, sefie in PCR, bibeloruri din China. In Catavencu au aparut anchete bine fundamentate despre privatizari, in presa britanica au aparut articole despre fregate, fapte grave si mari. Cand acuzi pe cineva de niste chestii minore, din start mai bine ar fi sa taci.
  Cand poti lucra cu Oficiul de Spalare a banilor pentru anchete mari, tu delegi 40 de angajati DNA la numarat termopne ?
  Domnule AN, s-ar putea sa ajungeti presedinte, pentru ca se pare ca adversarii Dvs au o deficienta grava de IQ…..

 47. 48 ALM noiembrie 12, 2008 la 1:53 am

  @ Eugen

  Astazi mi-am facut un sondaj de opinie. Conduc lejer si detasat …

 48. 49 instalatorul noiembrie 12, 2008 la 2:00 am

  Aya, sunt foarte bucuros ca esti in masura sa revii in spatiul virtual. Am fost mihnit si contrariat de absenta ta, pina ce i-am aflat motivul, zilele trecute. Prezenta ta inseamna foarte mult.

 49. 50 instalatorul noiembrie 12, 2008 la 2:07 am

  Aya, uitasem: de acord cu tine, ar fi o treaba data naibii, dar tot al naibii de grea. Primeste si salutarile lui Caruso.

 50. 51 andreea noiembrie 12, 2008 la 2:20 am

  dar conteaza? de ce?

 51. 52 Mihnea Georgescu noiembrie 12, 2008 la 2:21 am

  Frumoase imagini…

  Dacă dvs. sunteţi, ontologic vorbind, Mesia Neamului Românesc, Băsescu are ceva de ZEUS în fotografia a doua…

  Ave Caesar!

 52. 53 mojicul noiembrie 12, 2008 la 2:40 am

  daca nu candidati dumneavoastra sprijin total pt cristi diaconescu, acest impostor trebuie sa dispara si mi as dori ca atunci cand roata istoriei se va invarti sa nu il caute nimeni la casa din mihaileanu sa o pastreze cadou de la popor dar sa dispara cu doamna cocos cu tot si cu fiica filoloaga

 53. 54 Victor noiembrie 12, 2008 la 2:59 am

  Aya! Bine ai revenit!

 54. 55 Augustin noiembrie 12, 2008 la 3:09 am

  @ Aya
  Si daca devine prim-ministru, cine ne mai scapa de Base, la prezidentiale? Sa-l mai suportam INCA 5 ani, parca e prea mult!

 55. 56 Aya noiembrie 12, 2008 la 3:13 am

  Voiam sa mai spun ceva.
  Dar, cel mai bine spune Marques in „Lettre d’adieu” (am primit-o in franceza, odata cu o traducere in romana).
  O clipa, m-am gandit sa-i traduc eu cuvintele, dar mi-am amintit ca trufia nu e un sfetnic bun.
  O las asa cum mi-a parvenit in romana, doar cu minime corectii (pe care rigoarea de traducator le-a crezut obligatorii):

  „Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din carpa si mi-ar darui o bucatica de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gandesc, insa in mod sigur as gandi tot ceea ce spun.

  As da importanta lucrurilor, dar nu pentru ce valoreaza, ci pentru ceea ce inseamna.

  As dormi mai putin, as visa mai mult, intelegand ca in fiecare minut in care inchidem ochii pierdem saizeci de secunde de lumina.

  As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm. As asculta cand ceilalti vorbesc si cat m-as bucura de o inghetata cu ciocolata!

  Daca Dumnezeu mi-ar face cadou o bucatica de viata, m-as imbraca simplu, m-as intinde la soare lasand vederii nu numai trupul, ci si sufletul meu.

  Dumnezeul meu, daca as avea o bucatica de viata…
  N-as lasa sa treaca nici o zi fara sa le spun oamenilor pe care ii iubesc, ca ii iubesc.

  Oamenilor le-as da puterea de a intelege cat se inseala crezand ca nu se mai indragostesc cand imbatranesc, nestiind ca imbatranesc cand nu se mai indragostesc!

  Unui copil i-as da aripi, dar l-as lasa sa invete sa zboare singur.
  Pe batrani i-as invata ca moartea nu inseamna batranete, ci uitare.

  Atatea lucruri am invatat de la voi, oamenii…
  Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful muntelui, fara sa bage de seama ca adevarata fericire sta in felul in care-l urca.

  Am invatat ca atunci cand un nou nascut strange cu pumnul lui micut, pentru prima oara, degetul parintelui, l-a facut al lui pentru intotdeauna.

  Am invatat ca omul are dreptul sa se uite de sus la seamanul sau doar cand il ajuta sa se ridice.

  Sunt atatea lucruri pe care le-am invatat de la voi, dar nu cred ca-mi vor mai fi de folos caci, cand intelesul lor se va fi randuit pentru mine, voi fi in pragul mortii.

  Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti.

  Daca as sti ca este ultima oara cand te vad dormind, te-as imbratisa foarte tare si l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu ocrotitorul sufletului tau.
  Daca as sti ca este ultima oara cand te vad iesind pe usa, te-as imbratisa, te-as saruta si te-as chema inapoi sa te imbratisez si sa te sarut inca, si inca….
  Daca as sti ca este ultima oara cand iti aud vocea, as inregistra fiecare cuvant al tau si l-as asculta o data si inca o data pana la infinit.
  Daca as sti ca sunt ultimele clipe in care te vad, as spune te iubesc fara sfiala gandului ca stii asta.

  Intotdeauna exista ziua de maine si viata ne da mereu o noua sansa pentru a face lucrurile bine, dar daca gresesc cumva si ziua de azi este ultima, as vrea sa-ti spun, cu drag, cat te iubesc, ca niciodata nu te voi uita.

  Tanar sau batran, nimeni nu poate fi sigur ca exista maine.

  Azi poate fi ultima oara cand ii vezi pe cei pe care-i iubesti.
  De aceea (…) in mod sigur vei regreta ca nu ti-ai facut timp pentru un suras, o imbratisare, un sarut si ca ai fost prea ocupat ca sa te gandesti la ei de bine, o ultima oara.
  Pastreaza-i pe cei dragi aproape, sopteste-le ca ai multa nevoie de ei, iubeste-i si poarta-te bine cu ei, gaseste-ti timp sa le spui „imi pare rau”, „iarta-ma”, „te rog” si toate cuvintele calde pe care le stii.

  Nimeni nu-si va aduce aminte de tine pentru gandurile pe care nu le-ai rostit.
  Cere-i Domnului taria si intelepciunea pentru a le spune.

  Arata-le prietenilor cat de importanti sunt pentru tine.”

 56. 57 ELMMAR noiembrie 12, 2008 la 4:08 am

  @ Radu Cosmin Florian

  Poate ca ma inseala „nasul”(nu nashul)dar dupa cum te adresezi nu pari sa fii ce vrei sa pari.Prea dai buna ziua de seara!
  Daca tzii musai si-nfocat sa fii activist de campanie,de ce nu intrebi la sediul PSD ce nevoi sunt?Daca nu ti-a venit ideea,ti-o dau eu.

 57. 58 ELMMAR noiembrie 12, 2008 la 4:16 am

  @ eugen

  Daca persoana in cauza se chema Nutzi,mai bine alegeri anticipate de cate ori intra intr-un an si prezidentiale odata cu generale,in decembrie 2009!
  E la mintea cocosului lu’Nutzi ca in anul ala marinaru’trebuie tzinut din suspendare-n suspendare daca nu-l putem intzoli in camasa cu maneci stranse cu shnur,asa cum a zis Leo.

 58. 59 ELMMAR noiembrie 12, 2008 la 4:32 am

  @ Cezar Pesclevei

  Ce-ai patzit?Ai dat viagra la tastatura sau crezi ca suntem chiori?
  Mare-i gradina Domnului si multzi va mai credetzi tari si mari da’se vede de la o poshta ca va faceti vant ca harmasaru’cu gazele ecologice de eshapament din dotare.

 59. 60 sicmar noiembrie 12, 2008 la 5:20 am

  Basescu a LUAT MASURI si CONTROLEAZA ARMATA pentru ca sa nu mai fie suspendat

  Show-ul lui Basescu depaseste cu mult cele mai negre previziuni.

  Dupa ce l-am ascultat si citit de doua ori, l-am comparat cu interviul dat de consilierul presidential Sebastian Lazaroiu in EZ am mai citit si alte comentarii pentru a ma edifica daca l-am inteles bine sau nu.
  http://www.monitoring.ro/index.php/emisiuni/b1-tv/403-qnaulq-10112008-invitat-traian-bsescu
  http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/827738/Lazaroiu-Basescu-isi-asuma-raspunderea-pentru-anticipate/

  Basescu este convins ca dupa alegeri va avea o majoritate parlamentara ostila::
  „nu putem ajunge in situatia in care o majoritate care n-are nici un fel de bun-simt in a respecta institutiile, presedintele ales, Constitutia, sa isi perpetueze actiunile de acest tip”.

  Asta explica eforturile disperate de-a ajuta PD-L.

  Doua lucruri mi-au atras atentia si mi se pare ca n-au fost suficient de bine asimilate inca de analistii politici si de clasa politica:

  1. „Radu Moraru: Eu pot sa va dau numele care nu vor fi în cazul acesta. Pentru ca ati spus ca sunt niste partide care au planuit sa va suspende inca o data… asta inseamna ca nu veti accepta formula propusa de ele.
  Traian Basescu: Domnul Radu Moraru, va asigur ca nu as fi vorbit despre acest lucru, CEEA CE NU INSEAMNA CA N-AM LUAT MASURILE LEGALE SA NU SE PETREACA O LOVITURA DE STAT in Romania.”

  Intrebat asupra masurilor legale LUATE Basescu a evitat raspunsul si a vorbit despre atacarea la Curtea Constitutionala a eventualei suspendari, ori aceasta ar fi o actiune de viitor nu una deja LUATA.

  2. „Aici nu discutam de santaj, aici discutam de relatii. Sunt momente in viata politica in care Guvernul e controlat de Parlament. SUNT MOMENTE IN CARE PRESEDINTELE CONTROLEAZA stiu eu, un alt segment, spre exemplu, ARMATA.”

  La o prima vedere nimic nociv dar referirea la ARMATA tocmai in acest context imi da frisoane.

 60. 61 tiberiukiss noiembrie 12, 2008 la 8:00 am

  Am tot auzit in ultimii ani vorbindu-se de necesitatea schimbarii clasei politice romanesti. Pana acum, nimic. Simpla gargara! Nu stiu și nici nu am idee cat mai trebuie sa sufere acest popor din cauza unor oameni -refuz categoric sa le spun politicieni – care nu au nimic in comun cu realitatea. Observ, la fel de bine ca si dvs, dl. Adrian Nastase, ca suntem înconjurati de demagogi, falsi, mici mitomani și, nu in ultimul rand, mitocani de clasa, cu apucaturi de mici burghezi. Pana la urma, sunt un optimist incurabil. Si am rabdare!

 61. 62 sandu/mioveni noiembrie 12, 2008 la 10:05 am

  Romanii sunt mintiti de acest Presedinte,dar mai trist este ca le place sa fie mintiti[din pacate!…]Mugur Ciuvica si D-l Emil C onstantinescu au demonstrat ca TOV. BASESCU a colaborat cu securitatea.Basescu are comportament de securist,stie sa provoace diversiuni si sa abata atentia ,,POPORULUI”,de la adevaratele probleme de actualitate,cu scopul precis de a-i merge lui bine si a ,,clanului”PORTOCALIU.=ZIS pd-LEU[mai ales].Pina cind sa-l mai suporte,,POPORUL”cu care se lauda tot timpul[ca tov.Ceausecu cind are probleme ,graieste cuvintul ,,poporul”.Lui Basescu ii mai lipseste MAN[in fata careia ar trebui sa dea socoteala,probabil va face un parlament mic portocaliu-unicameral si va conduce tara pina la adinci batrineti,sperante de paranoic.]Succes d-le Nastase in alegeri si Aliantei PSD-PC,de asemenea unde aici la noi se bucura de sprijinul majoritatii locuitorilor.Avem orassel frumos si curat.

 62. 63 Octavian Ionescu noiembrie 12, 2008 la 11:21 am

  Ai avut 4 ani la dispozitie si toate posibilitatile de a demonstra si condamna toate minciunile si infractiunile comise de Basescu. De ce n-ai facut-o? CE -TI SPUNEA RAPOSATUL IORGOVAN ?
  Nu putem sa-ti plingem de mila, dar mai avem rabdare. Daca nici acum cultura, in domeniul juridic in special, nu-si va dovedi superioritatea in fata imposturii si a mirlaniei, chiar nu mai avem nici o speranta.

 63. 64 Carol noiembrie 12, 2008 la 11:27 am

  e clar

  daca a aparut aya si elmar, s-a dus dracului sandramaua.

 64. 65 Paul noiembrie 12, 2008 la 11:45 am

  Aya, traducerea pe care ai facut-o tu „Scrisorii de adio” ar trebui retradusa in franceza. Cred ca ar avea un succes mai mare decat originalul lui Marques ! :).
  A fost o simpla anexa la urarea de: Bun (re)venit!
  Convalescenta usoara!

 65. 66 Draghi Puterity noiembrie 12, 2008 la 11:47 am

  @Aya

  AN ca prim ministru acum ar fi o adevarata minune cereasca pentru Romania. Dar te-ai gandit la pretzul pe care va trebui el sa il plateasca?

 66. 67 Draghi Puterity noiembrie 12, 2008 la 12:01 pm

  @Sorin Aradean

  Hopa, inca unu’ penetrat pana in rarunchi de invatzaturile iubitului conducator.

  Hai spune sincer Sorine, asa-i ca ai un poster deasupra patului cu BaSSescu aruncand paltonul, pe care scrie „Iarna nu-i ca vara” si care e luminat al giorno 24 de ore pe zi cu becuri Luxten? Si la care te inchini in fiecare dimineatza si seara, dand cu capul de bordurile frumos aranjate in chip de perna? Asa-i ca iti dau lacrimile cand Basescu iti „udrereaza” un an nou fericit?

  Sorine, tu stii care e diferentza dintre aradeni si timisoreni? Timisorenii sunt baietzi buni, si stiu asta. Aradenii sunt baietzi buni. Punct. Tu nu esti nici una nici alta, nu-i asa? 😉

 67. 68 arkana noiembrie 12, 2008 la 12:38 pm

  Bravo AN! Sa vedem insa cine scufunda incrucisatorul Basescu. Sau poate ca se va saborda…

 68. 69 Aya noiembrie 12, 2008 la 1:49 pm

  @

  Leo

  @

  Instalatorul

  Minunata primire mi-ati facut!
  Fie si doar ca rasplata a mangaierii cuvintelor in armonii muzicale se cade sa fiu aici, acum. Voi veni de cate ori voi putea, voi sta cat mai mult.

  Credinta mea este ca si prin incapatanarea gandului, statornic indreptat catre cineva sau conturand ceva, se ajunge la plasmuirea realitatii.
  Daca ar fi doar asta si tot cred ca ANul ajunge prim ministru.

  Sunt intr-o stare care ma determina sa fiu mai putin razboinica. De aceea, voi ramane cu privirea la o fata a lucrurilor mai putin pusa in lumina aici.
  Traversam o perioada severa, in care doar o politica- ma refer, mai ales, la cea economica- ferma si inteleapta poate opri alunecarea catre criza profunda, catre recesiune.
  Am convingerea ca Adrian Nastase are forta si priceperea necesare pentru a pune in opera o astfel de politica. Fara a vorbi despre mesianism (inca din vremea in care eram in presa ANul imi spunea ca nu-i place postura de „Deux ex machina”- nu e tocmai mesianism, dar extind ideea) afirm, fara rezerve, ca este singurul in stare sa ne ajute sa trecem de perioada aceasta critica.
  A mai demonstrat o data, ca premier, ca poate sa implineasca lucruri care, logic, pareau imposibile (exemplul concludent: finalizarea negocierilor pentru admiterea in UE; sa ne amintim ca toti, dar absolut toti spuneau ca este imposibil de atins acel obiectiv de catre AN, date fiind elementele concrete ale Romaniei de atunci; si, totusi, a reusit!).
  Este cel mai bun negociator din cati am intalnit (nu ma refer doar la intalnirea ca aspect fizic, ci si la lecturi, la discutii despre altii).
  Este imposibil de clintit in furtuni (s-a vazut asta dupa cum a reactionat in momente dificile ale existentei sale, nu are sens sa mai detaliez) si nu poate fi demolat psihologic.
  In plus, are stiinta aplicarii unor politici economice coerente, cu miscari uneori impredictibile, care fac sa fie evitat dezastrul dar urmand dezvoltarea.

  Stiu ca nu ii este nimanui usor si nici placut sa fie prim ministru cu Basescu la Cotroceni.
  Acum, insa, nu mai vorbim despre „usor” sau „greu”, „placut” sau „neplacut” din punct de vedere personal, dar de un interes national. Fara teama de cuvinte „mari”, am spus mereu ca acest interes ma preocupa si, pentru el, trec peste omenestile porniri afective.
  Adrian Nastase poate sa serveasca interesul national si stie sa o faca.
  Sunt sigura ca, din postura de prim ministru, va lua in piept, cu obisnuita-i forta, sagetile- basesciene sau de alta provenienta (este deja imun la veninul din varful unor astfel de arme)- fara a se opri sau abate din drum.

  In decembrie 2008, sa ne pregatim sa-l vedem pe Adrian Nastase,din nou, la Palatul Victoria.
  Ca ANului ii place sau nu (cui i-ar place? mie, nu!) e alta poveste care, momentan, nu prezinta interes (doar vorbim de un interes care excede afectul!).
  TREBUIE sa fie din nou prim ministru.
  Acum, incepand cu decembrie 2008!

 69. 70 Aya noiembrie 12, 2008 la 2:02 pm

  @

  Paul

  Eu cred doar ca textul romanesc propus de mine este frumos pentru ca limba romana este minunata si ofera o superba gama a nuantarilor si rostirilor. Sunt o impatimita a cuvantului. Ma plec lui cu umilitate iar el imi iese in intampinare.

  Drept e ca nici franceza (limba mea de suflet!) nu se lasa mai prejos.
  Fac traducerile cu pasiune, cu sufletul la gura, as spune, asteptand sa vad unde e frazarea mai frumoasa.
  (Asta imi aminteste de cum jucam, uneori, scrabble „la doua maini”, doar eu fata in fata cu mine insami, exersand abtinerea de la a trisa si, desigur, de la a ma trisa).

  Am intervenit minimal, doar la rigoare, in traducerea scrisorii (din varianta franceza). Am invatat ca trebuie sa ma feresc de trufie.
  Dar, accepta ca spun cu modestie: daca ar fi fost sa o traduc eu cap- coada, ar fi sunat altfel. Nu stiu daca mai frumos (sau mai bine- am intervenit si acolo unde am constatat incorectitudini ale nuantarilor) dar, cred, mai aproape de mesajul integral al lui Marques.

 70. 71 Aya noiembrie 12, 2008 la 2:10 pm

  @

  Draghi Puterity

  Sigur ca pretul personal pe care va trebui sa-l plateasca, data fiind compania de la Cotroceni (dar nu numai la asa ceva ma refer, stii bine!) va fi substantial.
  Dar, asa cum am mai spus raspunzand, aici, unor mesaje de bun sosit (multumesc din nou!), e vorba despre interesul national.
  Eu cred ca ar fi imposibil de platit pretul care ar reveni in urma retinerii de a servi acel interes.
  Asa ca, ii place sau nu, TREBUIE sa fie prim minsitru incepand cu decembrie 2008.

  Draghi, doar nu crezi ca ANului ii e frica de Basescu pentru ca se uita picior peste picior, vorba lui ELMMAR (am ras de m-am pravalit cand am citit ce a scris hatrul meu prieten)!?
  Sa fim seriosi!

  Sa-l rugam pe Leo sa faca o dedicatie: „Nu mi-e frica de Bau- Bau”.

 71. 72 Aya noiembrie 12, 2008 la 2:16 pm

  @

  Victor

  Bine te-am regasit, prietene!
  Tot inainte!
  (Cred in indemn. Pe de alta parte, milosi, sa le dam unora „papa bun”- sunt flamanzi: sa spuna ca vorbim ca pionierii!).

 72. 73 koubadera noiembrie 12, 2008 la 2:20 pm

  @elmmar
  Tu esti constructor sau miner?
  Vad ca nimeni de pe blog nu scapa de pumnii si picioarele tale, in plus mintea ta pare obisnuita sa poarte casca cu lampas.

 73. 74 Aya noiembrie 12, 2008 la 2:22 pm

  @

  Augustin

  Iti reamintesc ca ne aflam in noiembrie, anul de gratie 2008!

  Daca in anul care vine Romania nu e condusa economic ferm, coerent si cu intelepciune -asta se face de la Palatul Victoria, mai ales ca va trebui sa ne strecuram printre „curentii oceanici si maritimi” ai crizei – nici nu mai conteaza cine ajunge presedinte in decembrie 2009!

  Lasa discutia despre Cotroceni, acum trebuie sa nu intram in recesiune.
  Asa ca, Adrian Nastase trebuie sa fie prim ministru incepand cu decembrie 2008!!!

 74. 75 leo noiembrie 12, 2008 la 2:37 pm

  @ Augustin
  cu problema, absolut colaterală, esenţialul fiind cine preia frâiele corăbiei pe furtuna ce se învârtoşează în jurul nostru, pe care o ridici tălică în varianta din care eu unul am făcut fixaţie de niscai vreme, avem două variante:
  a.facem din Preşedinţie ceea ce şi este conform Constituţiei României, o instituţie cu funcţie de reprezentare, ce n-are treabă nici cu „jucătorii”, nici cu „cartoforii”, executivul fiind indubitabil guvernul; pe limba lui, îl tragem pe linie moartă;
  b.facem, că tot au lansat americanii o modă, o ieşire din tipare şi… ei, nu, nu aveam în vedere aducerea vreunui negru (să fie sănătoşi ăia de nu le place, eu în vrăjeli cu afro-americani, rrrromi, disabilităţi,etc nu cred!, şi nici nu-s obligat, că nu-s diplomat 😉 ) la Cotroceni, că-s mai rari pe la noi, dar, atâta vreme cât cel mai bun elev crescut la şcoala Bunicuţa-Arogantul se-ntâmplă să fie… elevă, ce ziceţi de o prima Preşedintă a României? O Corina Creţu ar îmbrăca indubitabil mult mai cu eleganţa haina de reprezentant al României un lume, lucru pe care de-altfel îl cam face pe la Bruxelles, decât Mitomănel-vodă… 😉

 75. 77 George Ban noiembrie 12, 2008 la 3:04 pm

  Pur si simplu o sclipire de geniu:
  „Corina Cretu presedinte!” (leo)
  Poate din sclipire se va transforma
  in valuri de lumina.

 76. 78 Aya noiembrie 12, 2008 la 3:08 pm

  @

  Leo

  Sa asculte toata lumea de aici „Nu mi-e frica de Bau- Bau”!
  O poate face simplu, dand click pe link-ul din postarea ta.

  Deci:
  Nu ne este frica de Bau- Bau.
  S-a inteles?
  Atunci, de ce sa ne temem de privirea piezisa a cuiva?

 77. 79 cogito ergo sum noiembrie 12, 2008 la 3:44 pm

  @Sorin Aradean
  Domnule, incercand sa-l cunosc pe cel care cu tupeu si nesimtire cat China il interpeleaza pe AN, iata ce am descoperit la prima incercare:
  « Comentariul lui gabi:
  June 8, 2006
  Sorin Aradean,
  nu inteleg de ce crestinii ca tine sunt atat de intoleranti… atitudinea ta nu are legatura cu crestinsimul, ci mai mult cu crestinii care dau cu bolovani in cei care nu sunt ca ei… »
  Sapand in continuare am reusit sa-ti intregesc portretul si cu alte trasaturi definitorii printre care faptul ca timisorean fiind, ii urasti si te temi de toti ceilalti romani (ragateni in definirea ta), percepandu-i ab initio ca dusmani. Am mai aflat ca ai inclinatii de dreapta, ba chiar de dreapta talibana care te determina sa-ti pierzi pana si uzul ratiunii cand esti in apropierea unor oameni de stanga sau auzi exprimate opinii de stanga. De fapt asta este si concluzia primei informatii gasita despre tine.
  Spuneam putin mai sus despre ratiune, incercand sa fiu generos, caci ea este o rara avis in ceea ce te priveste, asa cum rezulta si din postarea ta.
  Il acuzi pe AN ca l-ar face pe Basecu mincinos. Nimic mai fals. Basescu este mincinos de la natura, cu contributia in slefuirea si desavarsirea acestei “calitati” a mediului in care a crescut si s-a dezvoltat. Mediul familial, apartenenta ca informator la inceput si mai apoi ca menbru al securitatii comuniste, apartenenta la nomenclatura comunista pervertita (in cazul sau a Biroului 2), practicarea pe scara larga a bisnitei, frecventarea speluncilor si bordelurilor din porturile lumii, consumul excesiv de alcol, toate au contribuit in a face din Basescu un mincinos patologic. AN n-are nicio legatura cu faptul ca Basecu a ajuns mincinos, el doar constata un fapt evident.
  Vad ca esti in extaz in fata Tatuliciului. Este firesc. Acesta este cea mai mare jigodie in viata dintre cantaretii regimului comunist, dotat cu niste insusiri cameleonice deosebite, aidoma oricarei jigodii manata de instinctul parvenirii cu orice pret, de rapacitatea pradatorului care niciodata nu se satura. Aceasta creatura infama a facut mult rau romanilor fie si numai daca amintim ca el este oblojitorul si resuscitatorul Caritasului, joc piramidal, care prin implicarea directa a Tatuliciului, a pacalit sute de mii de romani. Desigur si-a tras partea leului din megaexcrocheria pe care a promovat-o cu tot patosul revolutionar de tip bolsevic de care a fost capabil. Firescul vine din aceea ca cei care se aseamana se simpatizeaza.
  Acum sa discutam si despre SNSPA.
  Scrii : “nu doar cadru universitar la SNSPA ci si fost decan al acestei institutii”.
  Domnule, credeam ca ai trecut macar printr-o facultate cand am vazut tupeul cu care te infigi in acuzatii. Dar vai! Nu lasi sa se vada acest lucru. SNSPA, aceasta institutie nu este condusa de catre un decan, ci de catre un rector, elementar pentru oricine a facut studii superioare. Decanul conduce o facultate. Deci, nu “al” ci in acesta institutie, caci doamna Miroiu a fost pana prin 2002 decan al Facultatii de Stiinte Politice din SNSPA.
  Stii cine este acum decan al acestei facultatii? O sa te mire. Cvasi nulitatea de Cristian Pirvulescu. Normal. La asa inaintasi asa urmasi.
  Si daca tot ai facut referiri la o asa zisa punere la colt a AN de catre idolul tau, doamna Mihaela Miroiu, sa vedem si cine este dansa. In primul rand este ardeleanca, motiv arhisuficient pentru tine s-o consideri Luceafar. Ei bine si de asta data tot sufletul tau schilodit de ura fata de cei care nu-ti seamana te fac s-o adori. Doamna este exponenta cea mai vizibila a feminismului romanesc, o luptatoare de un talibanism feroce si irational in aceasta directie. Am citit cateva din conferintele dumneaei si am frunzarit si vreo trei din numeroasele carti pe care le-a scris pentru deconspirarea “antifeminismului” in general si in Romania in special. Retorica folosita, bogatia de sofisme, deformarile realitatii pentru a scoate la vopsea concluziile anteproiectate m-au cam ingrozit.
  Domnule Aradean, doamna Miroiu nu putea sa-l faca pe AN sa faca «fetze-fetze» caci n-avea dotarile necesare. Poate doar cu locvacitatea marca Alina Mugiu, avand in vedere cavalerismul si manierele alese cu care este dotat AN, l-au pus in postura de a lasa obiectul admiratiei tale sa se desfasoare.
  In final, draga Sorine, iti sugerez sa ramai la fotografie. Este un domeniu in care chiar daca nu stralucesti, macar lasi in urma niste imagini dragute.
  PS: Inclusiv refuzul declarat de a folosi litera a din a ci nu din i te tradeaza ca fiind neadaptat social, un individ care se simte bine doar in ciurda restransa cu care seamana intr-u totul, care devine arici cand grupul in care nimereste este mai diversificat.

 78. 80 leo noiembrie 12, 2008 la 3:52 pm

  @ Aya
  despre primire, venită dinspre prieteni, duşmani ori… „prieteni”, ea nu putea fi altfel decât pe măsura evenimentului reapariţiei unui grădinar care taaare a mai lipsit grădiniţei ăsteia; de altfel unii mărăcini îs chiar atât de dezamăgiţi, încât au decis să se auto-euthanasieze singuri pe iei înşişi, constatând, pre limbă de moarte, că cam gata, joaca s-a terminat: dupe ce şi-au luat nasolul la purtare fără aya, de-acu, vorba greieraşului nefericit, de când începură să vază la dublu-mixt grădinăritul, s-a isprăvit; şi iei ie tare mici şi necăjiţi… 😦
  PS
  să le punem marş, să aibă de drum:
  http://www.trilulilu.ro/morsa2003/63903982b061ed

 79. 81 Draghi Puterity noiembrie 12, 2008 la 3:57 pm

  @Aya

  As vrea sa pot sa te conving sa ai curajul de a avea rabdare. Insa pentru asta ar trebui sa ma pot convinge pe mine insumi mai intai… 😕

 80. 82 Augustin noiembrie 12, 2008 la 3:59 pm

  @ Prieteni,
  Sint ABSOLUT de acord ca Adrian Nastase ar fi cel mai competent prim-ministru pe care l-ar putea avea, acum, Romania. Intrebarea e: il numeste Basescu?

 81. 83 instalatorul noiembrie 12, 2008 la 4:04 pm

  Aya: multumesc frumos pentru cuvintele tale, in ciuda problemelor pe care le ai. M-am retras de pe acest blog si numai reaparitia ta m-a facut sa trimit aceste , iata, trei replici, ca o situatie de exceptie: iti voi citi insa postarile cu mult interes si cu multa atentie. Sper in insanatosirea ta deplina cit mai grabnica.

 82. 84 Sorin G noiembrie 12, 2008 la 5:56 pm

  Daca Basescu poate pune premier pe cine vrea… sa ma puna pe mine, ca jur ca-i dau inapoi 80% din smecheriile care le facem impreuna…
  Flota nu mai avem, dar poate vindem caile ferate la arabi, vedem noi…
  Ma inscriu si la toate partidele, ca sa terminam si cu disputa aia inutila cu procentele, care partid face mai multe, si alte alea…
  Cu ghilimelele de rigoare bineinteles.

 83. 85 Aya noiembrie 12, 2008 la 7:29 pm

  @

  Leo

  @

  Augustin

  Pornind de la antrenantul marsh (mult cantata Katiusa! – sa fie bucurosi ca respectivii merg unde vad cu ochii cu un asemenea debut al pasilor) daruit de Leo, mi-am amintit ca scrisesem candva un text numit Parafraza.
  Il voi relua (poate, putin modificat) pentru a arata de ce nu paote fi prim ministru asa-zisa alternativa la AN: draga Stolo (legat de altii, Basescu a spus explicit ca nu ii va propune!).

  NU se pune problema ca basescu sa tina cont de „balbele” lui draga Stolo in materie de economie si de aceea sa nu-l propuna.
  Sa fim seriosi: are si el niste limite ale voiuntei (sau putintei).

  PARAFRAZA

  “Rastzvetali iabloni i grusi”
  Asa incepe celebra “Katiusa”: au inflorit merii si ciresii.

  Era aprilie si afara ninge cu petale albe.
  Era in 1991 cand se forma guvernul de coalitie condus de Petre Roman in care, in afara FSN, partidul cu greutate era PNL (alaturi de noua sa formula, PNL-AT- “noua” e un fel de a spune, caci data din august 1990).
  Si tot aprilie 1991 era cand nedoritorii unei astfel colaborari puneau deja la cale blocarea ei. Stirea ajunsese, pe cai ocolite, la urechile presei. Traind inca in perioada romantica a inceputului anilor ‘90, jurnalistii (printre care si eu) nu au dat atentie spuselor, nu le-au creditat.
  Am trait, apoi, o vara 1991 fierbinte, cu puciul impotriva lui Gorbaciov. Nu voi incerca sa intru in amanunte pentru a discerne cat era dezinformare si cat realitate, acolo.
  Era deja un an ciudat, cu eveniment in serie.

  „Podpili tunami nad rekoi”
  Asa continua “Katiusa”: deasupra raului pluteste ceata.

  A sosit toamna cu cetzuri si, odata cu ele, o mineriada.
  Scoasa parca din ceata.
  Zgomotul si furia de afara ii impiedicau pana si pe cei predispusi la alaturarea lucrurilor aparent fara legatura sa identifica vreo asemanare de fond intre ceea ce se intamplase la Moscova si ceea ce se petrecea, pe fond, in Romania: multimi dezlantuite, sosite, cu lampase, din cotloanele tarii, venisera sa debarce guvernul.
  La Bucuresti nu a existat un Eltin care sa scoata tancurile in strada impiedicand, astfel, rostogolirea evenimentelor.
  Dincolo de incetosarea stradala, premierul din epoca si-a predat mandatul.
  Gestul pecetluia sfarsitul guvernului de coalitie.

  „Prihadila na bereg Katiusa”
  Acesta e urmatorul vers al melodiei: a sosit pe mal Katiusa.

  Doar ca, la Bucuresti, personajul purta numele de Teodor Stolojan.
  Deci, in adaptare corecta, pentru loc si moment:
  “Prihadili na bereg Teodor”.

  Malul era cel al Dambovitei.
  Sosit din cetzurile finatistice (unde, nu cu mult timp inainte de decembrie 1989, semnase- semnatura sa fiind esentiala- vanzarea unei parti din flota romaneasca a carei urma avea sa se piarda tot in ceata) Stolojan devine prim ministru.

  “Valoarea” sa avea sa se dovedeasca foarte repede: crestere economica zero si nationalizarea valutei.
  Acestea sunt cele doua “realizari” notabile ale celui caruia, mai tarziu, avea sa i se spuna, cu (meritat!) cinism, “draga Stolo”.

  „Na visoki bereg na krutoi”
  Pe malul inalt al rapei- asa continua Katiusa.

  La finalul mandatului lui Stolojan, Romania era in pragul colapsului.
  Caracteristica de baza a personajului? O fiinta distructiva.

  (Ulterior aducerii Romaniei pe marginea rapei abrupte- pentru a parafraza versurile melodiei de la care am pornit- ca functionar in Banca Mondiala, Stolojan a avut sarcina de a se ocupa de crearea unei strategii pentru Republica Moldova. Urmarea? A fost distrusa economic.)

  Nu cumva recunoasteti, mai mult sau mai putin, elemente specifice momentul prin care trecem?
  Crede cineva ca se mai poate repeta cetoasa perioada 1991-1992 (binecunoscuta si lui Basescu)?
  Raspunsul este: NU!

 84. 86 Aya noiembrie 12, 2008 la 7:32 pm

  @

  Instalatorul

  Dragul meu prieten, am nevoie de tine ca partener de dialog.
  Iata, iti recunosc: si eu am venit aici, depasindu-mi oarecum limitele, incitata de postarile tale. Dar, mai nou, si de tacerile tale.

  Blogul ANului este un spatiu care predispune la comunicare si in care ideile tale sunt salutate.
  Eu voi continua sa te astept.
  Vii, nu-i asa!?

 85. 87 Aya noiembrie 12, 2008 la 7:37 pm

  @

  Draghi Puterity

  Am (dincolo de plin, uneori) si curaj, si rabdare si curajul rabdarii (ceea ce, desigur, ca mesaj, nu inseamna rezultanta simplei asocieri a componentelor).
  Dar am si masura rabdarii, ceea ce inseamna ca „simt” momentul actiunii.

  „Sosit-a ceasul!”, vorba lui Bulgakov (Maestrul si Margareta).

 86. 88 Andrei noiembrie 12, 2008 la 7:57 pm

  Basescu e un mincios … la fel ca si toti politicienii romani… Alta noutate?

 87. 89 eugeno noiembrie 12, 2008 la 8:16 pm

  @ Aya

  Ieri a fost ziua mea si m-am simtit bine. Astazi bucuria este cu mult mai mare.
  Sa fie intr-un ceas bun revenirea Doamnei spiritului pe acest blog.
  Tot timpul acesta am fost mai saraci si reactiile noastre au fost lente, lipsindu-ne „catalizatorul” ce ne imbina complementar si accelera procesul de gandire.
  Dintr-un cantec de Craciun (AP) „Asta seara suntem toti” si eu sunt fericit ca suntem.
  Va multumesc pentru modul transant (caracteristic) in care reusiti sa aduceti in centrul atentiei problema pe care multi dintre noi o „ocolesc” de ceva timp, cea a necesitatii readucerii Dlui AN in fruntea unui nou G al R, vitala pentru tara, mai ales pentru vremurile de restriste ce ne asteapta.
  Multumesc din suflet pentru Marques (eu am un reusit pictorial in Power-point, tradus din spaniola si „garnisit” cu muzica dumnezeiasca a lui Ravel (daca-mi aduc bine aminte). Cuvintele lui, in orice talmacire spun acelasi lucru si ne fac sa ne reamintim povara conditiei umane purtate in sau cu noi.
  Resimt efectul tonic si de moral, indus de postarile dumneavoastra partenerilor de discutii si asemanator familiilor tibetane, mi-as dori sa ne putem asocia puterile spirituale in vederea deplinei vindecari a celui apropiat noua aflat in suferinta.
  Aveti grije de dumneavoastra, convalescenta este doar poarta prin care pasim spre deplina normalitate, iar acest drum nu poate fi facut in fuga.

  Multa, multa sanatate si sa auzim numai de bine

 88. 90 dadatroll noiembrie 12, 2008 la 8:57 pm

  Da nu stiam deja ca e politician?

 89. 91 instalatorul noiembrie 12, 2008 la 9:23 pm

  Aya,
  Imi dau seama de efortul pe care il faci.
  Atunci cind am venit pe acest blog, am facut doua greseli impardonabile pentru virsta si experienta mea: o dovada ca, vorba unei vorbe de duh, intrata in anecdotica, nu repetam greselile din trecut dar facem altele noi. Platesc astazi in primul rind pentru aceste greseli. Probabil ca daca nu ai fi avut necazurile tale, mi le-ai fi putut semnala la timp, astfel incit sa le fi putut corecta inainte ca ele sa nu devina fara intoarcere.
  Astazi am fost furios: am dat cit am putut – pe blogul dnei Udrea – intr-un domn simpatizant pesedist care preluase, fara citat, sub semnatura proprie, un fragment de text al dlui Nastase. Am anuntat ca nu ma mai consider membru al PDL (vezi, am rezistat totusi acolo mai mult decit luna pe care mi-ai predictat-o acum un an). Am fost la un pas sa-mi desfiintez blogul personal. Pentru prima oara, nu am fost capabil sa-mi termin postari pentru blogul propriu si le-am abandonat. Tot pentru prima oara, m-am simtit uzat si lipsit complet de spirit si de capacitate de a gindi si de a analiza. Pentru prima data in atitia ani pe forumuri si bloguri m-am intrebat daca a meritat si daca merita consumul de timp, timp in care puteam si pot sa fac altceva.
  Lucrul care m-a facut ca totusi sa nu dau astazi dracului totul a fost faptul ca mi-am adus aminte de cite si ce hal de insulte ai avut tu de indurat pe forumul lui Ion Cristoiu. Voi incerca, deci, sa ma reculeg si sa ies din starea de astazi. Insa nu cred ca voi reveni pe acest blog, cu toata pretuirea pe care o am pentru tine si cu toata simpatia pe care o am pentru dl Nastase, despre care tu stii ca este adevarata. Si poate ca nici nu ti-ar face placere Instalatorul care ar reveni pe acest blog si care ar tine seama de experientele traite. Poate ca vom gasi o solutie de dialog in zilele urmatoare. Cu prietenie.

 90. 92 ELMMAR noiembrie 12, 2008 la 9:39 pm

  @ Carol

  Bre Carolica tata,iar vorbishi ca drojdierii ai’de trag la gingie pe marginea shantzului.Vazushi si tu o muiere p’acilea si te dadushi in stamba.Ni se acri de tine de tot.Ia de te culca!

 91. 93 ELMMAR noiembrie 12, 2008 la 9:50 pm

  @ eugeno

  La multi ani,doctore,si cati mai multi vindecati atat in spatiul real cat si in cel virtual!

 92. 94 ELMMAR noiembrie 12, 2008 la 10:10 pm

  @ koubadera

  In razboi,in constructii si in minerit numai prostii nu poarta casca.
  In privinta ta,ce sa spun?Daca scot tupeul din tine,nu mai ramane nimic.
  Nu mai umbla cu capul gol.
  Hai,pa!

 93. 95 Alex noiembrie 12, 2008 la 10:27 pm

  La Multi Ani, eugeno! Si sa vindecati cat mai multi pacienti virtuali prin umor si prezenta de spirit!

 94. 96 eugeno noiembrie 12, 2008 la 10:30 pm

  @ ELMMAR

  Multumesc foarte mult, asemenea. Sper ca ati retinut ca speranta postata de mine acum doua zile (cea cu revenirea pe blog), s-a implinit azi si consider ca am primit astfel, cel mai important dar.

  Sa auzim numai de bine

 95. 97 eugeno noiembrie 12, 2008 la 10:45 pm

  @ instalatorul

  Trebuie sa marturisesc ca nu ma pricep la prea multe lucruri, dar imi place sa cred ca la oameni ma mai descurc.
  Asteptam din zi in zi revenirea dumneavoastra pe acest blog, unde dupa umila mea parere va este locul.
  Cred ca meritati felicitari nu atat pentru ca ati parasit PD-L (au mai facut-o si altii), ci pentru ca ati reusit performanta de a sta acolo dupa cum spuneti, mai mult de o luna.
  Fara intentia de a jigni respectivul partid, va asigur ca tipul dumneavoastra mental, se gasea cu certitudine in relatii de incompatibilitate cu acesta, astfel ca recenta dumneavoastra actiune reprezinta un proces de revenire la normalitate.

  Sa auzim numai de bine

 96. 98 eugeno noiembrie 12, 2008 la 11:00 pm

  @ Alex

  Multumesc, asemenea.

  Sa auzim numai de bine

 97. 100 ELMMAR noiembrie 12, 2008 la 11:56 pm

  @ eugeno

  De parca as fi stiut ca este ziua ta,m-am ostenit pentru acest dar.
  Nu mi-a fost usor,crede-ma.Nici ei nu-i este…

 98. 101 Sorin Aradean noiembrie 13, 2008 la 12:09 am

  @ Draghi Puterity (Draghisha, Dragoljub, Dragoslav ?)
  Te inseli. Afla ca Presedintele m-a obligat sa-mi ridic o sprinceana a mirare deunazi la promulgarea legii salarizarii personalului din invatamint. Daca esti curios ce-am scris cauta cu Google pe Ziare.com Nu stiu ce vrei sa spui cu timisorenii si aradenii, eu sint timisorean sadea iar pe forumuri numele meu de familie Aradean a generat in repetate rinduri senzatia c-ar fi un nick-name voluntar care sa arate provenienta mea geografica. Fals.

  @ cogito ergo sum
  te bagi intr-un razboi de uzura care se duce peste capul tau. Ramii pe mantinela si multumeste-te sa constati ca acest forum nu e vizitat doar de adulatori ai lui AN ci si de personaje pozitionate pe partea cealalta a baricadei.

  Iti inteleg dorinta de a-mi demonta afirmatiile, dar crede-ma ca in privinta lui AN ma situez in zona convingerilor definitive… daca tot ai avut curiozitatea sa-mi intelegi profilul dupa cautari pe Google, ai fi putut gasi si o alta interventie facuta tot pe acest forum, in care am explicat de ce il contest pe AN.

  Vad ca-l insulti pe Presedinte, dar tie iti permit sa-l insulti ptr ca esti un nimeni, ascuns in spatele unui nick-name, cu alte cuvinte n-ai „singe in instalatie” sa-ti scrii numele si prenumele real. Dar diferitilor demnitari nu le permit acest lucru din simplul motiv ca Institutia Presidentiei Romaniei, indiferent cine ar fi ocupantul temporar al postului de sef al statului trebuie respectata, iar demnitarii trebuie sa fie un exemplu, macar in respectarea Presidentiei, indiferent cit de jos tinde sa fie coborita stacheta bunului simt de-a lungul luptei electorale.

  Bineinteles ca daca o jivina ca Vadim ar ocupa acest post mi-ar fi mai greu sa-l apar, la fel mi-a fost greu sa ma constitui intr-un aparator al lui Iliescu din moment ce-am observat limitele sale de gindire (in ciuda sustinerii morale de care a beneficiat din partea lui Gorbaciov). Si, similar am ezitat sa-l apar pe Constantinescu vazindu-i lipsa de dibacie in a modela pozitiv parcursul acestei tari. De fapt Constantinescu a recunoscut la final ca altii l-au modelat pe el (vezi binecunoscuta sa capitulare : m-au infrint serviciile). N-am nimic personal cu Crin Antonescu, de altfel sint fost membru PNL, la fel n-am nimic personal cu AN caruia ii respect eruditia si meritocratia de care a dat dovada guvernul condus de el. Dar chiar si asa, AN trebuie tinut pe viitor cit mai departe de hatzurile puterii. Caci exista meritocratii pozitive si altele negative…

  Mihaela Miroiu este ardeleanca ? Dupa cursivitatea si limpezimea discursului puteam jura ca e regateanca/prahoveanca. Asadar ardeleanca, perfect, e un motiv in plus sa-i admir verticalitatea si puterea de penetrare a discursului. Eu am vazut-o in citeva rinduri la Parte de Carte a lui Cristi Tabara, cu discursuri de mare anvergura. N-a dezamagit nici de data asta. In rest nu ma intereseaza.

  Te rog nu te obosi sa-mi raspunzi, decit daca tii neaparat sa ai ultimul cuvint. Nu intervin pe forumuri ca sa ma lansez in spirale paranoice de contraargumentari.

  Crezi ca esti singurul care cugeta deci exista, cogito ergo sum ?

 99. 102 leo noiembrie 13, 2008 la 12:41 am

  Asta-i seara serilor!
  Înainte de toate, acu înţeleg de ce are cineva „muşcătura” letală ca a scorpionului… 😉 Subscriu la urările lui elmmar şi alex, că anii vin şi singuri… 😀
  Nu în cele din urmă, ce-a profeţit cândva Aya şi i-am repetat eu ca orice tonomat stricat, s-amplinit: un om inteligent a avut revelaţia de nu-şi afla locul într-o gaşcă amorfă! sunt convins, dar CONVINS, că, după ce-şi va trăi „convalescenţa” după intervenţia pe cord suferită, instalatorul nu va putea lăsa, repet NU VA PUTEA LĂSA, cu mâna întinsă… invitaţia dublă venită de la ANeul şi Aya; s-avem curajul răbdării cu dânsul… 😉
  Şi, peste toţi şi toate, revelaţia esenţială: abia acum a-nceput campania electorală în grădiniţa asta! Pe ei, pe mama lor!!! 😆
  Tot înainte! http://www.trilulilu.ro/marya87/eab1b3fbb69c73 🙂

 100. 103 Apollinaire noiembrie 13, 2008 la 1:19 am

  am citit tot, inclusiv comentariile. ce ma amuza e indirjirea, din partea ambelor tabere. trei chestii:
  1. ne place sau nu, in momentul de fata nu exista contracandidat care sa-i faca fata basescului. va mai sta inca un mandat daca nu apare cineva credibil. si subliniex credibil, in momentul de fata nu cunosc vreunul.
  2. ma amuza, ca sa ramin in sfera basescu, vina pe care o aruncati pe cineva care a fost presedinte patru ani. in primul rind, romania nu este republica prezidentiala ci parlamentara. daca vreti sa dati vina pe cineva, dati vina pe toate guvernarile (guvernari, nu presedinti) si pe casa de odihna parlament.
  3. fara suparare, dar daca nu era headerul credeam ca si-a schimbat antena3 layoutul sitului.

 101. 104 Augustin noiembrie 13, 2008 la 1:28 am

  @ Aya
  Analiza ta cu privire la „draga Stolo” mi se pare absolut pertinenta, numai ca nu stiu citi se mai asteapta ca acesta sa fie in prim-planul optiunilor marinelului. Convingerea mea este ca, in intentia lui, nominalizarea va fi o surpriza si, probabil, chiar conteaza pe acest element pentru a fi in controlul deplin al situatiei. Se mai vehiculeaza si numele lui Isarescu, care nu cred ca va avea sustinerea viitorului parlament. Si totusi, eu cred ca Base are la dispozitie doua variante „de forta”, in sensul ca ar fi greu de respins de catre PSD, cel care cred si sper ca va cistiga alegerile: Adrian Nastase sau Cristi Diaconescu. In privinta lui A.N., eu nu-l cred pe Basescu in stare sa-si invinga ura viscerala pe care o resimte fata de acesta, chiar daca o asemenea manevra l-ar scapa de cel mai periculos contracandidat la prezidentiale. De aceea, pronosticul meu ar fi Diaconescu, omul a carei pozitie fata de presedinte o monitorizez de ceva vreme si pot afirma raspicat ca e inexplicabil de binevoitor si grijuliu la adresa acestuia, indiferent cit de mari sint gafele sau gugumaniile in discutie. Sigur, totul pe lume are o explicatie si multe nu sint ce par a fi!

 102. 105 persona noiembrie 13, 2008 la 1:54 am

  @ AN Scurt si convingator.
  @ Aya Bravo!

 103. 106 PELERINUL noiembrie 13, 2008 la 3:45 am

  Deci Tariceanu e cult !…Da?
  Deci a făcut din plin dovada pe sticlă cu Firea Vrânceanu …Da?
  Deci Firea era roşie ca focu’, pentru ca nu ştia conjugarea verbului a trebui…Da?
  Deci cred ca nici voi nu o ştiţi ci doar Tariceanu o cunoaste…Da?
  Deci pană si Basescu o ştie, la fel ca Tariceanu…Da?
  Deci de acesti oameni culti avem noi poporul nevoi ca sa ne reprezinte !…Da?

 104. 107 cogito ergo sum noiembrie 13, 2008 la 10:20 am

  Ce mi-a facut Basescu

  De-a lungul timpului Basescu mi-a provocat cu buna stiinta, un lung sir de neplaceri si atacuri asupra evolutiei mele in viata si cariera, asupra bunastarii mele materiale, asupra drepturilor mele, asupra demnmitatii mele si familiei mele. Pentru a fi mai explicit, mai usor de inteles, pentru inceput ma voi prezenta si apoi voi enumera cateva din actiunile d-lui Basescu intreprinse asupra mea, care m-au afectat in modul aratat.
  Eu sunt un cetatean roman oarecare, unul din multime, cum imi place sa spun, unul care, fara rude la “Ierusalim”, mi-am cladit existenta doar pe puterea si efortul mintii si bratelor propri. Sunt deci unul din milioanele de romani normali, aproape comuni.
  Ei bine, D-l Basescu inca din scoala mi-a facut rau, m-a lovit marsav. In calitatea sa de informator, recrutat ca elev, pe timpul Institutului de Marina, de catre serviciul de Contrainformatii Militare, m-a turnat de numeroase ori, agatandu-mi tinichele la dosar si facandu-mi drumul in cariera ulterioara plin de numeroase hopuri si limitandu-mi promovarea.
  In cariera sa ulterioara s-a folosit de calitate de informator al securitatii pentru a promova mai repede in functie si pentru aceasta din nou m-a turnat la serviciile securitatii, fapt pentru care am fost debarcat de pe vas. Mai grav, fiind comandant pe Biruinta, m-a umilit, injuranduma de cate ori a avut chef si obligandu-ma sa-l car in spinare pe scari in sus si in jos, ori de cate ori, din motive obiective, liftul era defect.
  Cu toate ca avea un salariu care i-ar fi permis sa-si cumpere la fiecare 3-4 luni de zile un autoturism, s-a ocupat cu contrabanda cu aparatura electronica si electrocasnica si cu haine, vanzandu-mi la preturi exagerate, marfuri pe care le cumpara din strainatate la preturi derizorii. Astfel eu ii dadeam pentru un videorecorder salariul meu pe 5-6 luni. In acest fel in ’90 eu am intrat cu un capital de 20.000 mii lei, iar el cu un capital de 1.500.000 lei si 70.000 dolari US.
  Pentru serviciile aduse securitatii, dar si pentru obedienta fata de Elena si Nicolae Ceausescu, el a fost coptat in randul ofiterilor de informatii si al nomenclaturii comuniste si avansat in postul de Sef agentie Navrom la Anvers, in timp ce eu am ramas in tara sa ma zbat in lipsurile si mizeriile pe care mi le-a pricinuit cu informatiile la securitate si fara banii pe care mi i-a lut pe produsele de contrabanda pe care mi le-a vandut.
  In decembrie ’89, profitand de legaturile lui cu securitatea, a pus mana pe puterea locala, iar pe mine m-a aruncat in strada si incet, incet m-a deposedat de toate drepturile si m-a condamnat la saracie. Mai mult, profitand de functile acaparate, si-a insusit din banii mei si ai nostri, facand aranjamente oculte pentru repararea in strainatate a vaporului fratelui sau pe bani mai multi decat in tara, contribuind la falimentarea reparatorului roman si la azvarlirea mea in somaj. Apoi, a facut cu complicitati multiple, sa dispara flota romana, lipsindu-ma in totalitate de posibilitatea de a mai castiga o bucatica de paine. In acest timp, el situandu-se in totala pozitie de conflict de interese, ajutat de Stolojan, apeleaza la fonduri europene nerambursabile si la imprumuturi cu dobanda suventionata de stat.
  Pe timpul mineriadelor, pune la dispozitie minerilor, veniti sa ma bata, sa-mi rupa oasele, mijloace CFR de transport, aproba darea afara a celui care s-a opus deplasarii minerilor, si ca urmare a actiunii hotarate, intreprinse de Dobre, pentru fluidizarea drunului minerilor spre capitala, il recompenseaza cu functia de ministru.
  Ministru fiind, refuza sa dea curs hotararilor judecatoresti in favoarea mea, lipsindu-ma de drepturi castigate in justitie. Cand pleaca din ministeriat la primarie, ia cu el abuziv si masina ultamoderna cumparata pentru ministru, din banii smulsi din buzunarul meu, prin impozite si taxe (aici sunt banii dumneavoastra).
  Ca primar, refuza sa-mi repartize locuinta sociala construita pentru mine cu bani de la buget, si o da, alaturi de altele, membrilor formatiei ASIA, influentat de ginere sau.
  Imi scoate putinii bani pe care ii mai aveam in buzunar, concesionand toate spatiile de parcace din Bucuresti familiei Cocos, care imi percepe preturi aberante pentru parcare, fara a asigura niciun serviciu in pret.
  In acest timp, el, in dispret total fata de mine si de lege, achizitoneaza vila dupa vila, apartament dupa apartament, teren dupa teren, pe care, dupa plac, le doneaza sau le vinde la preturi aidoma celor de pe timpul cand facea contrabanda.
  Inventeaza si lanseaza sloganuri mincinoase cu care deturneaza mintea mea si a concetatenilor mei si isi tese o retea de interese miselesti, cu care ma face tot mai sarac si ma arunca tot mai la marginea societatii.
  Se alege prin minciuna si frauda presedinte, si isi bate joc de mine in fiecare secunda, abatandu-mi atentia de la viata mea spre tot felut de subiecte, fara legatura cu nevoile mele. Promoveaza actiuni false si in total dispret ma scuipa, pozand in justitiar, antisecurist si anticomunist, el fiind contrariul a tot ceea ce afirma.
  Mai mult, ma face sa par in fata propriilor copi si nepti ca un tembel, coborat din alte lumi. Mie mi-a placut cartea si munca cinstita si prin urmare am incercat sa cultiv aceste valori si urmasilor mei. Si vine Basescu si spune ca nu este nevoie de carte ca sa ajungi presedinte, si darana in secunde esfodajul construit de mine in ani.
  Basescu mi-a pus si imi pune viata in pericol in mod direct cand a urcat beat la volanul masinii sale, numai un miracol a facand sa nu ma calce pe strada, si in mod indirect, indemnand si pe altii sa faca acelasi lucru, stiind ca oamenii obisnuiti imita ceea ce fac sefii.
  Basescu imi tulbura somnul si linistea casei prin vesnicele conflicte pe care le genereaza in lumea politica.
  Basescu prin nivelul foarte saczut la care a ajuns sa fie apreciat si tratat pe plan international, de chiar membri familiei politice careia se reclama, m-a facut sa am un putrnic disconfort, sa simt o umilinta, pe care consider ca n-o merit. Mai nou, prin declaratii total iresponsabile privind inchipuite lovituri de stat, discrediteaza Romania in ochii strainilor. Alunga posibilii inverstitori, astfel sporind inzecit efectele crizei mondiale asupra mea, a familiei mele si a tarii in general.
  Cele prezentate sunt doar o infima parte din ce mi-a facut si imi face aproape zilnic si care ma fac nu-l consider presedintele meu, sa-l percep ca pe un element toxic pentru institutia prezidentiala si pentru tara si sa-l doresc indepartat cat mai rapid din aceasta demnitate pe care o compromite cu fiecare gest si cuvant pe care le comite.

 105. 108 Augustin noiembrie 13, 2008 la 11:22 am

  Erata : omul a carui pozitie. Deh, orele mici …

 106. 109 leo noiembrie 13, 2008 la 2:42 pm

  @ cogito ergo sum
  bag sama că tălică prea mult cujeţi, încât rişti să nu mai exişti… 😆
  acu, pe bune, cred că ANeul ar putea face din „rechizitoriul” tălică un editorial de Jurnalul ref. la cine-i… Obsesia… 😀 cred că ar avea mulţi revelaţia că-s… români comuni, ca tălică… 😉

 107. 110 eugeno noiembrie 13, 2008 la 5:14 pm

  @ Sorin Aradean

  Curiozitatea nu-i ultimul meu defect, recunosc si cand se asociaza cu deformatia profesionala a analistului (in sensul medical al cuvantului), devine chiar o pacoste. Marturisesc ca ma amuza teribil sa reconstitui (din crampeie de discutii sau postari), tipul mental si chiar personalitatea autorilor. Lasand deoparte cuvenita modestie, constat ca probabil cu timpul, acumuland oarece deprinderi si experienta, „chestia” asta, de cele mai multe ori, chiar „imi iese”. Intr-o astfel de tentativa, am „dat” de raspunsul dumneavoastra catre respectabilul nostru partener de discutii cogito ergo sum, constatand urmatoarele:
  – Esta laudabila ardoarea cu care sariti in apararea onoarei institutiei prezidentiale, dar nu si modul inconsecvent in care o faceti, astfel ca orice gogoman se lamureste chiar trecand cu trenul, ca de fapt „devotamentul” dumneavoastra priveste persoana (TB) si nu institutia.
  – In cazul dumneavoastra este vorba probabil chiar de iubire (un sentiment cat se poate de respectabil), cu toate ca se spune ca iubirea te orbeste. Mai mult ca sigur, este vorba de o iubire de data recenta, intrucat se pare ca asa cum spuneti, reuseati sa observati limitele de gandire la Dl Iliescu, dar acum nu mai reusiti „neam”, sa le vedeti pe cele ale Dlui Basescu.
  – Abia dupa ce am realizat ca sunteti „orb”, mi-am putut explica de ce nu puteti sesiza cele mai elementare diferente dintre „pozitiv” si „negativ” , gresind si atunci cand credeti ca Dl TB poseda „dibacie in a modela pozitiv parcursul acestei tari”(cum nu poseda Dl Constantinescu ziceti dumneavoastra) si atunci cand vorbiti despre „meritocratie negativa” in cazul Dlui AN. Dar pentru cei orbi (deci infirmi), trebuie sa avem intelegere si compasiune.
  – Nu stiu mai nimic despre Dna Mihaela Miroiu, dar dupa cat o laudati (cunoscandu-va gusturile), devin suspicios in tot ceea ce o priveste.
  – Nu stiu de asemenea daca Dl cogito ergo sum, crede ca este singurul care „cugeta deci exista”, dar nu am nici un dubiu ca pe acest blog se mai „ratacesc” si ambuscati de iubire, ce in cele mai multe cazuri exista fara sa cugete.

  PS Mai am nevoie de cel putin 1-2 postari pentru o descriere mai amanuntita si nu trebuie sa va faceti probleme, acest serviciu se asigura gratuit

 108. 111 eugeno noiembrie 13, 2008 la 6:15 pm

  @ Leo

  Multumesc din suflet, asemenea.
  Seara trecuta a fost cu adevarat minunata. De altfel s-au „insirat” mai mult de 100 de postari in numai doua zile (asta pentru gogomanul „profet mincinos”, ce ne spunea acum ceva timp, ca nu mai posteaza lumea pe aici).

  Sanatate si sa auzim numai de bine

  PS Mor daca nu va spun, „inteapa” nu „musca”

 109. 112 eugeno noiembrie 13, 2008 la 6:47 pm

  @ ELMMAR

  Profund recunoscator si am convingerea ca nu numai eu. Pana la urma, poate ca gandind in aceiasi directie, ajungem sa comunicam la distanta cu sau fara tastatura.
  Modul impresionant in care blogul s-a animat, trebuie sa-i fie amintit ori de cate ori se iveste ocazia. Chiar si pentru un om ce nu de tarie de caracter duce lipsa, acest lucru conteaza.
  Daca aveti ocazia, va rog sa-i transmiteti convalescenta benefica, cat se poate de scurta si mii de multumiri pentru energica readucere in discutie a subiectului PM ce va marturisesc ca ma „macina”.

  Sanatate si sa auzim numai de bine

 110. 113 Augustin noiembrie 13, 2008 la 11:32 pm

  @ Eugeno
  Esti sigur ca „inteapa”, iar nu … in teapa? ( in piata publica!)

 111. 114 rhorvath noiembrie 14, 2008 la 12:48 am

  MANDAT DE ARESTARE PENTRU BASESCU LA NEW YORK  
  (Reducerea mandatului clanului Patapievici de la patru ani la zero)
  Astazi 12 Noiembrie publicatia New York Magazin a spart cenzura. Redactorul Culian , jurnalist al curajului si adevarului a publicat articolul „Morminte la Bucuresti, Menore la la New York”. El desvalue fapte noi, incendiare ,despre scandalul ICR ,New York: Expozitia antisemita nu a fost una romanaeasca, ci una araba. Mana care a desecrat menore manjind, cu sange cuvantul Fuck, este al arabului OMAR MARWAN AMBAKI.( romanii au fost doar decorul si diversiunea).. . 
  Acesta expozitie de si oficial a fost inchisa la 15 August, este deschisa si azi dupa trei luni de zile….probabil pana la intoarcerea presedintelui din Iran …. Rezultatul anchetei americane incepe sa-si faca loc in media americana….. Profanarea mormintelor este legata de desecrarea menorelor…Se profileaza un scandal international….. Culmea ironiei, face ca.Anti Defamation League cea mai puternica asociatie evreiasca , se se afle cu sediul, la doua minute de galeria ICR. Articolul descrie in amanunt, descinderea in noaptea de 29 octombrie a unei unitati speciale in Hate Crime, pentru a lua probe. Faptul ca presedintele Basescu deschide,sponsorizeaza si refuza sa inchida ,un eveniment extremist care promoveaza teroarea si si ura de rasa in mijlocul celui mai mare oras american, la doi pasi de sediul ONU,creiaza o situatue fara precedent. Aceasta provocare cere un raspuns pe masura . Baza penala o reprezinta „plangerea”adresata politiei, in care subsemnatul cer deschidera unei anchete si dezamorsarea unei bombe a terorismului ideologic islamic. Aceast document oficial impreuna cu probele adunate, pun bazele Mandatului de Arestare in U.S., a cetateanului roman Traian Basescu. Copia acestui document ,cu antetul politiei americane si numar de inregistrare sta la dispozitia celor interesati . Robert Horvath New York 14 noiembrie 2008 ( cititi nymagazin nr 593 )  
  P.S. Trebue mentionat si faptul ca mandatul de arestare ,va anula prelungirea mandatului acordat clanului Patapievici ,de la patru ani la zero.

 112. 115 Sorin Aradean noiembrie 14, 2008 la 1:20 am

  @ eugeno,
  Veleitatile tale de bun psiholog nu te absolva de gafa monumentala de-a nu sti mai nimic despre Mihaela Miroiu. O spun ptr ca daca cumva ai uitat, te afli pe blogul unui politician notoriu al acestei tari, astfel incit a face atit de nonsalant o afirmatie ca a ta privitor la d-na Miroiu e ca si cind te-ai afla in vizita acasa la AN si ai spune cu seninatate ca nu stii mai nimic despre Rembrandt…

  Dar, ce vorbesc eu, caci Mihaela Miroiu are ce spune unor connaisseurs intr-ale politicii cum e AN spre ex, si nu unor evaluatori ai celor ce se interneaza sau externeaza la Spitalul 9, functie pe care ma gindesc c-o indeplinesti totusi cu multa cinste si corectitudine…

 113. 116 cogito ergo sum noiembrie 14, 2008 la 10:51 am

  @Sorin Aradean
  Spui adresandu-te domnului @eugeno – „…nu te absolva de gafa monumentala de-a nu sti mai nimic despre Mihaela Miroiu.” Nimic mai fals si mai lipsit de ratiune. Ba as spune ca este chiar benefic pentru indivizi si societate in ansamblu sau sa nu cunoasca nimic despre persoane dominate de obsesii maladive, in cazul de fata un feminism exacerbat, impins dincolo de limitele rationalului. Ce bine ar fi fost pentru umanitate daca Hitler ar fi ramas un ilustru necunoscu, sau pentru Romania daca Basescu n-ar fi devenit vedeta!
  Doamna este oripilata de insusi actul genezei biblice, declarandu-si revolta pentru ca Divinitatea a ales ca Eva sa fie creata din coasta lui Adan, ci nu invers. Apreciaza ca divinitatea da dovada de un misoginism extren, de antifeminism manifest.
  Asa cum ti-am mai spus militantismul irational, taliban, deformarea realitatilor, sau relevarea doar a unor fragmente de realitate, bogatia de sofisme, utile manipularii celor ca tine, sunt un loc comum in mai intreaga opera a doamnei Miroiu. Nicaieri in lume feminismul extrem nu este un element de progres social sau de eruditie a celui care il practica.
  Deci, fara a fi nevoie de un efort de gandire prea mare, concluzionez ca Doamna Miroiu NU „are ce spune unor connaisseurs intr-ale politicii cum e AN spre ex”. Nu depaseste nivelul sandalei in acest domeniu.

  PS: Sa stii ca daca domnul @eugeno ar fi avut posibilitatea sa-ti vada si ochii, privirea, expresia fetei, asa cum am avut eu, ti-ar fi creat un portet psihologic mult mai bine conturat, care sa justifice si mai exact manifestarea ta pe acest blog.

 114. 117 George Ban noiembrie 14, 2008 la 12:24 pm

  Cine naiba e Mihaela Miroiu asta?

 115. 118 George Ban noiembrie 14, 2008 la 2:55 pm

  Un Gâgã feminin:

  Fiind eu excitat de nestiinta mea, caut pe net si o gasesc pe Dna Prof. Univ. Dr. (asa se recomanda) Mihaela Miroiu, din care citez:

  „Cea mai de impact si mai vizibila parte a moralitatii, amoralismului sau imoralitatii in viata publica se manifesta in politica. Motivul este simplu. Daca suntem sanatosi, imoralitatea din sistemul sanitar nu ne afecteaza direct, daca am absolvit scolile si nu sintem parinti, nici cea din educatie, daca nu ne uitam la televizor si nu citim presa, nici cea din mass-media. Actele politice (si cele ale administratiei) insa ne afecteaza pe toti. Traim dupa legile facute de politicieni, ei ne configureaza institutiile care ne administreaza viata, ei voteaza cum si citi bani sa ne ia prin impozite si la ce sa foloseasca banii munciti de noi. Prin urmare, de politica nu avem unde ne refugia. In consecinta, nu ne putem refugia nici de imoralitatea acesteia.”

  Scrie adânc, nene Iancule, adânc de tot! Este adâncã adicã!

 116. 119 Sorin Aradean noiembrie 14, 2008 la 8:19 pm

  @ cogito ergo sum
  Nici tu nu crezi ce spui, cu atit mai putin eu… Nu poti sustine ca d-na Miroiu nu depaseste nivelul sandalei (!) in zona analizei politicului numai ptr faptul ca e o feminista convinsa, purtind poate vagi urme de misandrie. Asa cum am spus-o si mai sus, multumita regizorului de emisie a acelei editii „10 ptr Romania”, pe parcursul analizelor facute de d-na Miroiu mi-a fost dat sa vad un AN literalmente pamintiu, iar pe ceilalti invitati in studio (un Quintus, un Blaga, o Saftoiu, un Ponta, Olguta Vasilescu, Cristian Boureanu, Elena Udrea, Benoni Ardelean) adoptind mimici de oameni ramasi cel putin ingindurati de relevanta totala a cuvintelor d-nei Miroiu. Nu intimplator am folosit expresia exotica care nu lasa loc de vreun echivoc „verdicte spintecatoare”.

  Zici c-ai avut posibilitatea sa-mi vezi ochii, privirea, expresia fetzei. Daca doar atit, inseamna ca de fapt nu ma stii in carne si oase, cu alte cuvinte singura ta referinta imagistica in privinta mea este unica poza existenta cu mine pe I’net, usor incruntat de pe urma soarelui de la Iguazu. Se numeste scurgere informationala controlata.

 117. 120 Augustin noiembrie 15, 2008 la 2:28 am

  Fratilor, disperarea ma cuprinde. Si ca sa nu fac un gest necugetat, indurati-va unul dintre voi si ziceti-mi si mie cine e aceasta misterioasa persoana ce raspunde la apelativul Miroiu. Sau macar la ce echipa joaca!

 118. 121 leo noiembrie 15, 2008 la 10:17 am

  Augustin,
  mira-m-aş să nu fie vreo mironosiţă mirobolant de mirositoare a oranjadă, chitită să ia în mira armei tot ce mişcă împotriva zeusului miraţilor că mai ezistă şi altă culoare în curcubeu decât orajul pedelacheu, pentru care mira tembelizorului e artă modernă scatopieviciană şi care tare se mai miră de spăimântare dacă cerci s-o miruieşti cu miră, căci ştie că moroii ce-i stăpânesc universul s-ar învârtoşa imoral de amoral întrânsa…

 119. 122 cogito ergo sum noiembrie 15, 2008 la 1:30 pm

  @Augustin
  Doamna prof. univ. dr. Mihaela Miroiu este precursoarea in functia de decan a cvasi nulitatii Cristian Parvulescu, presedinte Asociatiei Pro Democratia, la Facultatea de Stiinte Politice din Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative.
  Ca sa fiu mai exact si mai la obiectul controversei, Doamna Miroiu este un fel de Alina Mugiu din punct de vedere al locvacitatii. Ca sa aveti o imagine si mai exacta a modului in care participa doamana Miroiu la diverse discutii televizate, printre care si cea la care, zice @Sorin Aradean ca l-a facut pe AN sa faca „fetze-fetze” si sa devina pamantiu, amintitiva de aparitia domnului Ion Iliescu la TVR1 in campania prezidentiala din 1996, moderata de Mugiu. Alina a vorbit, facandu-l cu ou si cu otet pe d-l Iliescu 80% din timp, iar acesta restul de 20% din timp, dar si in acesta fiind intrerupt si bruiat cu nesimtire de catre moderatoarea melitza.
  Cam aceasta, plus o doza hidos disproportionata de feminism extrem, este d-na Miroiu.

 120. 123 Augustin noiembrie 15, 2008 la 8:06 pm

  @ cogito ergo sum
  Nu stiu de ce, dar am impresia ca intentia ta a fost de a o lauda pe doamna cu pricina. Daca insa are calitatea morala a Alinei Mungiu, atunci chiar e varza! Cit despre faptul ca a fost (inteleg) predecesoarea (iar nu precursoarea, cum zici tu) lui Pirvulescu, are de la mine o bila neagra pentru ca i-a deschis acestuia drumul!
  Oricum, multumesc de informatii.

 121. 124 cogito ergo sum noiembrie 17, 2008 la 11:00 am

  @Augustin
  Domnule, cand am intrat in semi divergenta cu Elmmar, am facut-o pentru ca te atacase pripit, fara sa te aprecieze in ansamblu.
  Cu textul de mai sus ma faci sa regret interventia facuta in favoarea ta. Nu domnule Augustin, nu o apar pe doamna Miroiu. Daca citeai interventiile mele despre doamna, facute doar la acest subiect, ai fi fost scutit de concluzia falsa pe care ai tras-o.
  Si sa stii ca „precursoare” este cel mai potrivit cuvant pentru ce am vrut sa spun eu. In esenta precursor si predecesor sunt sinonime, dar precursor aduce exact acele nuante pe care am vrut sa le exprin. Mai ales ca Pirvulescu nu a inlocuit-o direct pe d-na Miroiu, ea fiind insa un fel de deschizator de drumuri in ale cvasi noncompetentei in functia de decan a FSP din SNSPA, fapt care a si condus la scimbarea dumneaei in 2002.

 122. 125 Adriana Dragus iunie 23, 2010 la 8:15 pm

  Ce e de facut , Domnule Nastase? Aceasta-i intrebarea! Ca e mic si mincinos, ranchiunos, duplicitar,hot, si mai nou un mic dictator, stim! Cum scapam de el? Unul singur, mic si mincinos, a intors pe dos o tara intraga!


 1. 1 Real Kafka » Blog Archive » Alegoriile lui Nastase Trackback pe noiembrie 29, 2008 la 11:34 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: