Dreptatea nu se poate face prin incalcarea Constitutiei si a legilor

Votul de astazi a fost o solutie politica data unui dosar politic.
Nici unul dintre acuzatorii mei, nu doreste, de fapt, sa se faca dreptate. Ei vor o condamnare politica, intr-un caz politic, impotriva unui adversar politic.
„Justitia” dorita de Traian Basescu inseamna folosirea oricaror mijloace pentru distrugerea celui care i se opune. Iar pentru a-şi realiza proiectul, nimic nu e prea mult. Cei care cred în democratie stiu un adevar indiscutabil: dreptatea nu se poate face incalcand regulile, schimband, cand nu-ti convin, legi, regulamente, proceduri.
Stim foarte bine ca Parlamentul nu putea acorda un verdict juridic şi nici nu a facut asta. Constitutia actuala, buna sau rea, a impus Parlamentului sa dea un aviz, iar prin vot s-a respectat cerinta constitutionala. Aceeasi Constitutie – trebuie spus – in lumina careia singurul care are imunitate absoluta in Romania este actualul presedinte, Traian Basescu.
Inca o precizare simpla, dar – se pare – nu suficient de clara pentru toata lumea: in cazul unui aviz favorabil inceperii urmaririi penale, dosarul meu nu ar fi ajuns la instanta, urmand cursul justitiei, ci ar fi ajuns inapoi la procurorii lui Basescu. Iar acolo nu se poate vorbi despre „justitie”. Adevarata justitie nu cunoaşte partide şi nu deviaza niciodata de la reguli. Adevarata justitie nu judeca niciodata un caz de natura civila pe teritoriul dreptului penal. Adevarata justitie se face in sala de judecata, nu la televizor, in episoade periodice. Or, noi avem de-a face cu o „justitie” disociata pe partide (dintre care unul singur e profund nevinovat si de aceea a trebuit sa dea un vot cu bilele „la vedere”, pe comanda de la Cotroceni), cu dispretul pentru reguli şi cu impartirea dreptatii pe treptele DNA, la ore de maxima audienta.

Vorbim strict despre un razboi politic. Care continua si va continua. Pentru ca Traian Basescu nu poate trai in normalitate, ci doar in conflict. Conflict in care antreneaza, din pacate, si falanga sa politica, PDL-ul.

Dosarul a fost, de la bun inceput, construit ca o forma de presiune politica. Iar raspunsul colegilor din Camera Deputatilor a fost, firesc, tot unul politic.

180 Responses to “Dreptatea nu se poate face prin incalcarea Constitutiei si a legilor”


 1. 1 McGogoo august 13, 2008 la 3:43 pm

  „Traian Basescu nu poate trai in normalitate, ci doar in conflict. Conflict in care antreneaza, din pacate, si falanga sa politica, PDL-ul.”

  a invata ceva: good news=no news.
  as aca trebuie sa faca scandal. altfelk presa nu scrie de el

 2. 2 Ciobby august 13, 2008 la 3:46 pm

  […]Libetate pentru Justiţie![…]

 3. 3 Agoston Mircea august 13, 2008 la 3:50 pm

  De acord sa mergeti in justitie cu dosarele fabricate de acesti ” mari mari specialisti”, CU O SINGURA CONDITIE!!!
  Justitia sa fie obligata sa se pronunte in termen de urgenta nu la lui nu stiu cui interesat de lichidarea adversarilor!!!!
  PS exista posibilitate legala in Romania sa fie trasi la raspundere cei care fac dosare „staliniste”???

 4. 4 jimmygrey august 13, 2008 la 3:50 pm

  [b]Vot cu cântec…[/b]

  Miercurea asta, parlamentarii au decis că nu este cazul ca Miron Mitrea şi Adrian Năstase să se prezinte în faţa instanţei. Aici, votul poate avea câteva interpretări…
  Una dintre ele este aceea că dosarele sunt „subţirele”. Adică, din câte „bube-n cap” i se pot găsi domnului Năstase, D. N. A.-ul a fost incapabil să vină cu ceva serios, sustenabil, care să prezinte încredere şi în faţa lui Icsulescu, ajuns, prin miracolele politicii româneşti, să fie obligat să doarmă în fotoliul parlamentar, în loc să se odihnească în patul proprietate personală. Acum, sincer: studiind dosarele pe net, din ceea ce a fost publicat, şi un student la Ştiinţe Economice ar da peste cap capetele de acuzare, darămite un avocat hârşit în meserie! Iar acest lucru ar putea fi pus şi în cârca domnului Morar, ştiţi care: acela ce ar fi fost amator ca să i se prelungească mandatul de lăfăială în vârful unei piramide importante pentru justiţia din România. Dacă la comisia juridică s-a dat un vot de acceptare a cererii de trimitere în judecată, aici este posibil să se fi dat, pe de-o parte, sub influenţa raportului comisiei Europene, pe de altă parte, din alte calcule, bazate mai mult pe interesul de grup.
  Alt aspect este acela că e mai de folos unor partide ca nişte contracandidaţi puternici să intre în campania electorală cu semne de suspiciune care planează asupra lor, decât să aibă nişte adversari la care să nu existe prea multe reproşuri de făcut. Un Mitrea, un Năstase, candidând cu nişte contracandidaţi sub valoarea lor, într-o şesime de judeţ, au mai multe şanse decât finu’ lu’ şefu’ de la un partid advers, specializat în bârfă. Să fim serioşi: multă lume îşi aminteşte că s-au făcut şi treburi bune, când erau Mitrea – ministru şi Năstase – premier! Chiar dacă oamenii uită, li se poate reaminti cu mai mare uşurinţă… Astfel că, n-ar fi exclus ca, dintre voturile „nerevendicabile” în favoarea cercetării penale a celor doi împricinaţi, destule bile să fi fost din partea unora are au susţinut că ar vota pentru ajungerea Lui Năstase şi Mitrea în faţa instanţei! O bună dovadă că lucrurile ar sta aşa ar fi şi aceea că Mitrea a declarat că-şi va da demisia din parlament, ca să poată începe urmărirea penală. Gândind acum un pic la rece (cam greu la cele 36 de grade de afară, dar stau la umbra… calculatorului…), Mitrea şi-a făcut şi el calculele sale. Prost ar fi fost să spună că-şi dă demisia dacă ar fi crezut că nu câştigă în instanţă??? Iar asta este o dovadă în plus că dosarele făcute de către oamenii lui Morar sunt de toată jena! Oricum, nu este prima dată…
  Se mai poate pune problema şi a „vinovăţiei” parlamentarilor, care, cică, şi-ar strica şi mai mult imaginea. Fiind încă la umbră, continui să gândesc mai la rece: parlamentarul care votează nu este altceva decât un cetăţean român, care trebuie CONVINS de ceea ce votează! Cele două dosare nu sunt nimic altceva decât presiune pe faţă asupra aleşilor poporului. Acum, ce să facă parlamentarul: să voteze ceva în care nu crede (în speţă: în dosarele pe care le-a studiat), doar ca să nu se spună că se opune/substituie justiţiei? CARE JUSTIŢIE??? Cea din România? Hai să fim serioşi! Parlamentarii, la faza asta, au făcut EXACT ce ar fi făcut o curte cu juri în S. U. A. Dacă n-au fost suficient de convinşi, nu au votat cum a vrut D. N. A.-ul, pentru că, după aceea, dacă va fi întrebat de electorat, în toamnă, de ce a votat cum nu a crezut de cuviinţă, ce va putea spune? Parlamentarul se află în parlament tocmai că un număr de electori au avut încredere în gândirea şi capacitatea de decizie a sa. Electoratul n-are nevoie de un D. N. A.-marionetă a unor puteri care-i stau în spate. Simte şi singur care-i „mersul” cu parchetele în ţara asta, teoretic a noastră, aşa că tot felul de interesaţi pe ascuns care vor ieşi în faţă guralivi cum că-şi strică parlamentul imaginea, s-ar putea să nu aibă credibilitate! Şi, dacă la nivel înalt, de Parlament, vine organu’ de anchetă cu făcături, atunci la ce se poate aştepta cetăţeanul de rând??? Degeaba vin tot felul de inşi să ne spună că n-a fost voinţă politică! Hai să privim din punctul de vedere celălalt: dacă nu există ACUZARE credibilă, de ce să dai un vot, doar ca să faci plăcerea unora??? Păi, parlamentarii n-ar trebui să ţină cont de ce au chef unii, ci de interesul general! Iar interesul general este o justiţie care nu doar să aplice legea, doar în litera ei, şi aia strâmbă de la conştiinţe prea independente, ci o justiţie care să ţină cont şi de spiritul legii, iar dreptatea să fie servită în urma actului de justiţie. Aşa că, în interesul general nu ar fi un vot de dragul votului, să nu se supere nu ştiu cine, ci un vot care să oblige organele de anchetă să desfăşoare o activitate profesionistă! La ce bani încasează respectivele organe, ar putea, măcar din respect pentru meseria aleasă, dacă nu pentru cetăţenii acestei ţări, din impozitele cărora îşi saltă respectabilele salarii, să supună aprobării nişte dosare întocmite „beton”… Asta, dacă nu cumva se doreşte, de exemplu, o variantă de dosar Ţundrea la nivel înalt…

 5. 5 Bleen august 13, 2008 la 3:50 pm

  Felicitari domnule Adrian Nastase! Parlamentarii au judecat bine, asa cum niciun judecator n-ar fi fost in stare.

 6. 6 paul august 13, 2008 la 3:52 pm

  Aveţi dreptate. poate ne ajută cel de sus să scăpăm în toamnă de matroz şi şleata lui de imbecili.

 7. 7 Mihnea Georgescu august 13, 2008 la 3:54 pm

  @Paul

  Să te audă Ăl de Sus!

 8. 8 florin august 13, 2008 la 3:58 pm

  Domnule Nastase,

  De ce nu luati in considerare faptul ca din punct de vedere electoral si al credibilitatii in ochii opiniei publice veti fi cu mult mai castigat obtinand in justitie o decizie favorabila dumneavoastra? Pentru ca, dupa cum spuneti, dosarul e unul instrumentat politic, deci probele impotriva dumneavoastra ar putea fi cu usurinta demontate in fata unei instante. Inlaturati astfel orice fel de suspiciune, iar palma data adversarilor politici va fi cu atat mai rasunatoare.

  Va multumesc!

 9. 9 lupi august 13, 2008 la 3:59 pm

  Am urmarit pe Ratalitatea comentariile a trei putori– una blonda, feminina desigur[putoarea] si doua putori masculine, referitoare la votul din perlament!!!!Aceste gauri negre ale ratziunii , aceste mintzi pline de fecale si urina debitau cu o nonshlantza strigatoare la cer , prin imputzishenia ei, tot felul de aberatzii si enormitatzi!!!!LIANA PATRAS, itzi spun eu cum se uita telespectatorii din MIZIL–- LA TINE CA LA O FUFA DE PE UN PROGRAM HQ-TUBE, SPRE EXEMPLU[ EU ASA MA UIT LA TINE, CHIAR DACA NU SUNT DIN MIZIL]TU, CU PROSTIA TA FENOMENALA, AI AVEA UN ROL MARE PE ACELE PROGRAME!!! despre ceilalatzi doi limbrici , n-am nici un comentariu de facut, niste madar fackari!!!!

 10. 10 Sorin august 13, 2008 la 4:01 pm

  Domnule Nastase, explicat-mi de ce doua femei au facut luni bune de puscarie pentru o gaina furata, desi erau foarte in varsta si au furat DE FOAME, iar marii magnati ai Romaniei sunt eliberati dupa o saptamana-doua pentru ca se imbolnavesc SUBIT din cauza regimului de detentie. De ce va este frica sa apareti in fata justitiei daca NU SUNTETI VINOVAT? Ori cunoasteti foarte bine coruptia din justitie ori…………..
  Cum sa ne explic noi, oamenii de rand toate aceste can-can-uri? Un marcant membru de partid adoarme BEAT (sunt foarte multi martori) la volanul masinii in plin trafic Constantean si pana la urma aflam ce de fapt era bolnav. Unii intra in parlament cu 1.000 ron in cont si dupa patru ani devin magnati. Altii dorm in fotolii (multumim televiziunilor pentru imagini) si apoi cer ca sedintele sa se faca cu usile inchise si fara accesul televiziunilor. La ce bun? Ne acuzati ca nu mergem la vot. DE CE SA MERGEM DACA INDIFERENT DE PARTIDE, TOTI SUNTETI NISTE MINCINOSI? Si va mai mirati ca Romania a ramas fara intelectuali. In alta tarav din Europa, un om politic aflat in situatia dvs si-ar fi dat demisia de mult. Nici nu era nevoie sa se demonstreze ca este vinovat.
  Va felicit pentru ceea cer ati realizat cu imagina politica a Romaniei si a Parlamentului.

 11. 11 Bogdan PUSCAS august 13, 2008 la 4:08 pm

  Cred sincer ca acest tip de atitudine va ingroapa public. Cum de altfel am convingerea ca la aceasta solutie s-a dorit a se ajunge.

  Un mod mai pragmatic ar fi fost demisia din deputatie care genera un val, fie el si minor, de simpatie.
  In cele cateva luni pana la alegeri, uninominale sau nu, nu cred ca s-ar fi putut ajunge la o solutie irevocabila in instanta mai ales datorita reintoarcerii dosarului spre parchet.

  Iar de la inaltimea noului mandat de deputat, uninominal sau nu, puteati foarte clar bifa puncte in plus in lupta cu imaginea de justitiar chefliu a d-lui Basescu.

  Daca miza e candidatura la prezidentialele din 2009, pot spune fara teama de a gresi ca ati jucat slab cartea politica. Pentru ca tocmai refuzul incapatanat de a-l confrunta, asa cum se contureaza in perceptia publica, poate derapa spre admisibilitatea vinovatiei. Sau ,mai grav, se poate citi convingerea ca Basescu nu poate fi oprit din marsul spre un nou mandat in care cu siguranta este destul timp pentru o condamnare definitiva.

 12. 12 Radovan august 13, 2008 la 4:08 pm

  Sa fi hartuit de oamenii lui Basescu a devenit un adevarat certificat de onorabilitate. Si uite cum ne indreptam catre o guvernare PSD-PNL pe care n’o mai considera impotriva firii nici macar electoratul de dreapta. In lupta cu Basescu ati capatat si simpatia dreptei(partidelor istorice), aveti grija cum o gestionati. Succes!

 13. 13 lupi august 13, 2008 la 4:12 pm

  Sa-mi fiecu iertare pentru mesajul precedent–– dar mishelia unora depasheste tupeul si marlania altora!!! E o intrecere socialista de o urduroshenie si o jigodeala de bordel de bariera de mahala in a mintzi si a debita numai imbecilitatzi pentru cornutele care pun botul la indivizi de genul acestei LIANA PATRAS!!! CE I-O FI FACUT PSD SI NASTASE ACESTEI FIINTZE [ SAU CE NU I-O FI FACUT] DE-A AJUNS IN HALUL ASTA DE TALIBANISM SI URA , FATZA DE EI SI TZUCALARISMUL FECALOID DE LACHEU BASESCIAN SI PLD-IST CU CARE SE MANIFESTA FARA JENA[ ATAT CA OM CAT SI CA ,,JURNALIST”].ORIBIL!!!!

 14. 14 Harabula august 13, 2008 la 4:13 pm

  Sunt incantat de fierbintea aspiratie spre DREPTATE a domnului Nastase. Si frustrarea pe care o simte ca nu o poate obtine, din cauza Constitutiei si a legilor.
  Acum traieste o drama shakespiriana: DREPTATEA sau CONSTITUTIA

 15. 15 lupi august 13, 2008 la 4:16 pm

  Cat priveste ajutorul celui de sus spre a scapa de matrozul chior–- nu va facetzi iluzii , nu EL l-a votat si nu EL l-a ales!!!! VEDETZI SI CAZUL BANDITULUI ALES IN GEORGIA [ TOT DE ,,BOBOR”] , FIECARE ARE CONDUCATORUL PE CARE- MERITA!!!!!

 16. 16 ionut august 13, 2008 la 4:17 pm

  Aveti de gand sa demisionati? B. Olteanu a anuntat ca mitrea ar avea intentia de a demisiona si a se prezenta in fata instantei in cazul in care votul de azi ar fi unul negativ. veti urma exemplul colegului dumneavoastra de partid?

 17. 17 diogenecainele august 13, 2008 la 4:22 pm

  Daca la acest text mai adaugati ceva, cred ca veti spune totul:

  Astazi in parlmanetul, cu exceptia PD-L, dupa ce s-a uitat prin dosare a sesizat abuzul si a hotarat sa i-o taie scurt lui Basescu.
  In acest moment , dincolo de diferentele de opinie in ce priveste daca parlamentul sa se bage sau nu in aceasta afacere artificial creata, este clar mai pentru toata lumea ca singura politica a lui Basescu &co se rezuma la bagarea in puscarie a lui Mitrea si Nastase. In Parlament, dincolo de cei din PD-L, nimeni nu este dispus sa subscrie la o asemenea farsa persecutorie, si azi au decis sa intoarca fila.

  De altfel beneficiile reale unei atare politici pentru romani sunt nule. Nu sporeste salariul mediu si nici nu ieftineste gazele. Desigur, Basescu a stiut sa speculeze o enervare in fata fenomenului coruptiei a unei societati in 2004 inca imature, netrecuta prin toate experientele politice, si sa atate ura impotriva a cateva figuri. Insa orice om matur stie ca ura nu tine nici de foame nici de sete, iar ca sa isi rezolve o problema tot atata spaga trebuie sa dea, daca nu mai multa. In perioada urmatoare si romanii trebuie sa intoarca foaia, si sa lase deoparte pe demagogii speculanti de emotii in favoare celor care pot furniza solutii reale.

  As vrea sa urmaresc ce se intampla in perioada urmatoare, dar voi fi plecat niste saptamani din tara, avand posibilitati sporadice de a sta la curent cu ce se intampla acasa. Ce este clar e ca in peroada asta va urma lupta pentru impunerea interpretarii proprii a gestului actual al parlamentului. Atentie deci la aspectele tactice pentru ca e o batalie foarte importanta pentru Basescu, decisiva pentru conservarea credibilitatii mesajului sau. Sper sa nu am surprize neplacute cand ma intorc. Succes!

 18. 18 pop teodor august 13, 2008 la 4:32 pm

  Numai pentru cine nu vrea sa vada dosarele nu sunt politice. Sa amintim ca ele pleaca de la o sesizare a deputatei pe atunci M Musca, facuta in numele aliantei D.A. Nu inteleg de ce niciun politician, analist, etc. nu explica limpede romanilor cum e si cu imunitatea prezidentiala!

 19. 19 sorin voinea august 13, 2008 la 4:33 pm

  Buna ziua !
  Mergem inainte domnule Adrian Nastase.
  Cum bine zicea un pamfletar adevarat ” hegemonia cmerilor portocalii este pe sfarsite „! Mai este putin si veti ocupa scaunul talibanului de la Cotroceni si atuci sa vedeti cum va vor „numara (n.n.ca sa nu zic gadila) ouale” si multi portocalii care azi se dau cuvioase Parascheva!
  Decizia Parlamentului este corecta si trebuie respectata!
  Cu stima,
  Sorin Voinea
  Jurnalist

 20. 20 George Ban august 13, 2008 la 4:38 pm

  Domnule Adrian Nastase, felicitari! Dar calvarul Dvs va continua. Hienele portocalii vor urla mai departe imbecilitatea suprema: „Nastase nu vrea SA ISI DEMONSTREZE NEVINOVATIA”. Chiar marele jurist Emil Boc sustine asta!!! In Statele Unite ele (hienele) ar fi dupa gratii doar pentru aceasta propozitie. In Romania, marele public, in ignoranta lui juridica, vrea ca EU sa demonstrez ca sunt NEVINOVAT, nu cere ACUZATORILOR sa demonstreze VINOVATIA!!! Va rog insistati pe aceste aberatii juridice care se intampla la noi. ACESTEA sunt adevaratele noastre prioritati.

 21. 21 Mihai august 13, 2008 la 4:50 pm

  Normal ca votul a fost politic, dar asta ma lasa rece. Ma lasa rece si ca dumneavoastra vi s-a facut un dosar. Poate ca ma lasa un pic mai cald faptul ca Traian Basescu ar putea controla procurorii, desi personal nu inteleg cum ar putea sa o faca practic (si de ce tocmai Basescu si nu altcineva).

  Ceea ce insa ma face sa spumeg este posibilitatea ca orice infractor cu multi bani sa isi poata cumpara locul in Parlament, iar acolo sa beneficieze de imunitate, daca a avut inspiratia sa cotizeze la un partid puternic, care sa il acopere.

  Poate ca dumneavoastra sunteti nevinovat (personal ma indoiesc, dar e doar o parere, nu un fapt). Dar prin simplu fapt ca in Parlament se gasesc alti infractori, demersul dumneavoastra nu e credibil. Ceea ce vad eu este o gasca de super-cetateni, care imi ranjesc de pe sticla pentru ca nu vor ajunge niciodata in justitie.

  Credeti ca un dosar in zilele noastre mai poate ruina cariera politica a cuiva? Poate doar pe a dumneavoastra, ghinion… Altfel, vad ca alti „dosariati” au fost votati cu succes la localele uninominale, din simplul motiv ca romanii nici nu mai cred in oameni nepatati, ci mai degraba in oameni patati care le-au scapat si lor cate vreo binefacere. Aia care au ramas nepatati nici nu se mai baga in politica. Mie, unuia, mi-a disparut convingerea ca ca cineva ar mai putea intra in politica din dragoste de patrie si concetateni. Daca mi-a trecut prin cap candva ideea asta, mi-a disparut rapid de teama ca as fi asociat cu o gashca si atat.

  Ca sa inchei – tema de gandire: ce s-ar fi intamplat in cazul dumneavoastra daca dosarul ar fi trecut mai departe, nefiind necesara aprobarea Parlamentului? Ati fi fost hartuit politic. So what? De aia ati intrat in joc. Vi se pare prea stresant?

 22. 22 Catalin august 13, 2008 la 4:57 pm

  Cu siguranta, decizia Camerei este justa. Colegii Dumneavoastra au judecat corect si au decis in consecinta. Va felicit pentru victorie.
  Este o victorie. O victorie a bunului simt impotriva politiei politice conduse de Basescu, o victorie a normalitatii intr-un regim cel putin bizar prin tot ceea ce face si, nu in ultimul rand, o victorie in plan imagologic.

 23. 23 Gabriel T. august 13, 2008 la 5:01 pm

  Pacat domnule Nastase … daca ajungeati in justitie puteati sa demonstrati ca sunteti curat. Trebuia sa initiati dumneavoastra schimbarea aceleli parti din constitutie unde se specifica faptul ca trebuie avizul parlamentului pentur anchetare.

  Pana la proba contrarie aveti dosar.

 24. 24 Ilie august 13, 2008 la 5:01 pm

  Domnule Nastase sunte perfect de acord cu dumneavoastra.Se stie ca Basescu a ordonat sa fiti atacat si patat intr-un fel cum numai el o facea cand era comandant.Lui ii place k toti sa i se supuna.Ati fost singurul care nu ati vrut sa va supuneti.Astazi parlamentarii i-au dat o palma presedintelui si i-au reamintit cine are puterea.Felicitari lor.
  Acest om trebuie sa iasa din joc ca practic in cot il doare de noi oamenii,pt el este importanta puterea si nimic altceva.Inca are abilitati de prostire prin stilul lui de a vorbi cu noi dar noi deja l-am invatat si nu vom credea tot ce zice.
  Succes

 25. 25 fraieru' din Campulung august 13, 2008 la 5:02 pm

  Off topic: ,,stimate” dom’ Nastase, cum dreaq de numa’ tu singurel iti scrii acilea la comentarii? Cei care au ceva ,,in contra” nu au voie? Acilea nu ai democratie?

  Cred, asa cum cred toti oamenii care mai au creier in locul prevazut pentru sa ceva, ca esti in continuare de un penibil groaznic. Esti un las fara pereche pentru ca nu ai curaj a mergi in instanta macar pe fond si sa ai ocazia sa-ti demonstrezi nevinovatia in dosarele ,,politice”. Ma bucur ca nu ai ajuns presedinte pt ca, cu asa personaj las si fricos se ducea dreaq Romania, nu mai intram in veci in EU… Du-te unde-oi vedea cu ochii si lasa-ne in durerea noastra de fraieri imbecili, needucati si prost crescuti!

 26. 26 faracianura august 13, 2008 la 5:05 pm

  lasand si doar pt o clipa la o parte preocuparea robusta pentru propria bunastare, domnule Nastase, va propun sa va opriti asupra urmatorului articol despre necesitatea promovarii proiectului de interzicere a cianurii in minerit. cred ca inundatiile din aceasta vara au fost destul de scurte pentru a evita un dezastru ecologic si destul de importante pt a ne arata cat de aproape am fost de el. unde este psd-ul in acest discurs public? socialistii maghiari, azi la putere, sustin initiativele de interzicere a cianurii in exploatarile miniere din Europa de Est. cand va ajunge PSD-ul o locomotiva pt un proiect de lege care sa creeze noi standarde de responsabilitate asupra mediului in zona? poate veti iesi din transee, veti renunta la vicitimzari si veti construi o viziune pozitiva pentru un electorat preocupat de echilibrul ecologic, un mediu curat si sanatos, dezvoltare durabila…http://www.faracianura.ro/index.shtml?x=2907&cmd%5B97%5D=c-1-0ddccbbb66ade42214624fc253ced3e3&cmd%5B98%5D=x-98-2313

 27. 27 canalia august 13, 2008 la 5:25 pm

  Domnule Nastase, eu consider ca votul de azi din Parlament reprezinta un nou imbold la coruptie si la lipsa de transparenta.

  Colegii dumneavoastra au votat din frica si din dorinta de a-si pazi propriile interese.

  De ce un parlamentar sau un fost ministru nu poate fi anchetat fara acordul colegilor din Parlament? Nu ar trebui sa fie independenta Justitia de Legislativ?

 28. 28 Bogdan august 13, 2008 la 5:30 pm

  Dreptatea nu se poate face incalcand regulile. La fel de adevarat este ca Parlamentul a dat un vot politic, dar nu la un dosar politic (daca lansati aceasta „acuzatie” ar fi bine sa o si sustineti). Nici nu ar fi avut cum sa dea un altfel de vot. Adevarat este de asemenea ca in eventualitatea unui vot pozitiv pentru inceperea urmaririi penale, ati fi ajuns in ghearele portocalii ale procurorilor lui Basescu. Va urez succes in campania electorala (daca o sa mai aveti asa ceva) si sa va ajute bunul Dumnezeu sa picati in ghearele acelea mai rosiatice (portocaliu inchis)…poate nu vor fi asa de ascutite.

  Dar, mai simplu ar fi sa aveti demnitate precum colegul dvs. si sa va dati demisia. Daca sunteti asa de curat, lasati justitia sa isi spuna cuvantul

 29. 29 tundrea ioan august 13, 2008 la 5:33 pm

  Mascarada asta ipocrita cu dosare fabricate politic trebuie sa fie exprimata si la Bruxelles .
  Acestui popor, de care smecherii lui basescu isi bat joc de ani de zile trebuie sa i se spuna fara incetare ca Udrea l-a scapat pe basescu de dosar penal pt.casa din mihaileanu folosind ca argument faptul ca asazisul presedinte ar beneficia de imunitate .
  Ridicol argument si condamnabil doar in cazul dumneavoastra si al psd!

 30. 30 FRANK ZAPA[KING] august 13, 2008 la 5:37 pm

  DL NASTASE-imi permit sa va comuinic ca atitudinea dv. fata de acest episod trist din istoria parlamentarismului romanesc post decembrist a fost desfiintata de doua doamne pe care dv. sunt convins ca le cunoasteti bine si cu care partidul dv. este intr-o fratietate de notorietate.
  este vb. de doamnaNORICA NICOLAI,CARE efectiv va facut praf tot esafodajul dv politic,si de doamna anca petrescy de la PRM care intr-o emisiune in direct la R.TV.-v-a acuzat ca sunteti vinovat si ca probele din acest dosar va incrimineaza.
  plecind de la aceste doua luari de pozitie as fi multumit daca v. v-ati defini pozitia in raport cu aceste iesiri publice ale acestor doamne.ba mai mult va aduc aminte si va si informez in acelasi timp ca nr. in grupul parlamentar socialist european a avut o atitudine din care reiesea ingrijoararea fata de felul in care parlamentarii social-democrati au votat astazi-trist moment pt. democratia romaneasca.

 31. 31 The Master august 13, 2008 la 5:48 pm

  D-le Nastase, va rog sa-mi raspundeti sincer la urmatoarea intrebare si va rog sa nu o evitati:

  Ce credibilitate mai are un fost premier, un fost mare politician si mai ales un sef de promotie la Drept atunci cand aplauda din antecamera politicii la varf un vot care pune sub semnul intrebarii separatia puterilor in stat?

  Si ca tot sunteti sef de promotie la Drept, traduceti-mi, va rog, expresia: Non cedi ratium iracundia pluribus, sed soli locqui verrus mecum est.
  Astept cu nerabdare raspunsul si traducerea.

  Cu respect,
  Un fost coleg de promotie

 32. 32 CrisDim august 13, 2008 la 5:52 pm

  Unii mizeaza pe jocul de imagine, altii pe textul abstract si putin atragator al legilor/Constitutiei. Experienta ultimilor 3-4 ani, cel putin, a dovedit ca cei din prima categorie au avut de castigat la capitolul imagine publica. Oare meciul va continua in aceeasi cheie sau actorii asteapata momente mai prielnice spre a schimba strategia?!

 33. 33 exasperat august 13, 2008 la 5:53 pm

  Bun. Este evident că dosarul şi războiul pe ansamblu este exclusiv unul politic şi nu are nici cea mai mică tangenţă cu justiţia în sine.

  S-a dat aviz negativ începerii urmării. Ce se va întâmpla de acum înainte?
  O să mă uit la Realitatea şi non-stop vor perora cei de-acolo despre „frica” de a ajunge în faţa instanţei? Vor fi înşelaţi mulţi români pe acest calapod? Mi-e teamă că da. Raţiunea, din păcate, pare a fi dispărut din orice proces deliberativ al românului. Cât de mult vă va afecta această decizie? Până unde va merge acest circ mediatic?

  Salutări din Dâmboviţa!

  Petruţ Dumitru

 34. 34 chestiuni august 13, 2008 la 5:56 pm

  @paul, cand zici cel de sus te referi la cel care are poza mai sus?

 35. 35 Ovidiu august 13, 2008 la 6:07 pm

  D-le Adrian Nastase, eu respect legea Parlamentul si Constitutia. Decizia de azi a fost legala conform legii. Daca ultimul cuvant il are Parlamentul trebuie respectat.

  Eu ma bucur ca ati castigat batalia cu Traian Basescu !

  http://stirea.wordpress.com/
  Cu stima,
  Ovidiu.

 36. 36 nicoleta august 13, 2008 la 6:46 pm

  Domnule Nastase, felicitari! La circ este un clawn care ii distreaza pe cei din jur. Pentru noi din pacate circul este facut de Basescu si PDL, iar cloen este de fapt sunt Basescu si Boc. Acest „circ” ne-a distrus pe noi romanii din pacate. Tara este considerata de Basescu „scena” pentru teatrul pe care il face. Parlamentul din fericire a judecat bine si a inteles jocul politic murdat facut de Basescu si acolitii lui. Fiti tare domnule Adrian Nastase!

 37. 37 Mihnea (un vechi fan AN) august 13, 2008 la 6:50 pm

  Domnule Nastase,

  Ma mira in continuare demagogia anumitor politicieni, care sustin ca prin votul de astazi s-a blocat justita. Fie nu inteleg, fie vor ca oamenii care ii vad la tv sa inteleaga altceva.
  Procedura prevede acest vot din Parlament. Tot in procedura se specifica faptul ca votul poate fi negativ. Ca atare, nu inteleg de ce persista in a spune ca votul negativ a „oprit cursul normal al justitiei”. Abereaza, ca de obicei… iar cei slabi de inger poate ii cred.

 38. 38 Mihnea Georgescu august 13, 2008 la 6:52 pm

  Domnule Preşedinte,

  Un profesor pensionar m-a rugat să vă transmit acest comentariu, pe care l-a postat la mine pe blog, deoarece nu a putut accesa blogul dvs. S-ar bucura să primească un răspuns la întrebarea domniei sale:

  „D-le Nastase dece nu sezizeaza nimeni ca toti deputatii, care isi spun parerea ,recunosc cu non- salanta , ca ei stiu din dosare, ca aceste acuzatii reprezinta doar sicane politice,dar voteaza, pentru urmarirea penala , pentruca asa ne cere inalta poarta si pentru ca sa dea bine in fata unui anumit electorat{cel bolnav de pesedita } ? E CORECT,E UMAN,E MORAL ?? 0ARE CUM II VA JUDECA ELECTORATUL LOR? ASA CUM ISI DORESC ? NU SE TEM CA VOR FI JUDECATI PENTRU MORALITATEA LOR{despre care vorbeam mai sus ‘”

 39. 39 olimpiu august 13, 2008 la 7:03 pm

  lui Traian Basescu ,,i se rupe” de votul parlamentului.va gasi in asta subiect de atac si o va face caci are destui amici in presa si din pacate printre intelectuali.
  votul de azi din parlament va renaste un subiect care ajunsese desuet: lupta impotriva coruptiei.Basescu ca primar a castigat al doilea mandat autovictimizandu-se, acum va face la fel aratand ca el personal e mare luptator impotriva coruptiei si coruptilor dar nu va reusi decat alaturi de cei carora le place sloganul:,, nu pot ei fura cat puteti voi vota!”.ceva imi spune ca va reusi.
  nu sunt in masura sa dau sfaturi dar daca as fi in locul dumneavoastra pozitia pe care Miron Mitrea promite s-o adopte ar fi cea buna si eu as adopta-o

 40. 40 virgil august 13, 2008 la 7:04 pm

  Mai e putin, domnule Nastase, si incet incet dreptatea va triumfa!
  Basescu nu poate sa refuze la nesfarsit candidatura doamnei Serbanescu la sefia DNA.
  Poate cu o noua conducere, vom scapa de acest asa-zis conflict Parlament-DNA, si de toate acuzatiile astea absurde care apar mereu la stiri!

 41. 41 Neagu G. august 13, 2008 la 7:05 pm

  Am ascultat-o cu stupoare pe dna.Norica Nicolae spunand ca, sub onoranta ei conducere,comisia juridica , in unanimitate, a hotarat aprobarea avizului de urmarire penala a celor 2 senatori, cu argumentul ca trebuie lasata justitia sa-si faca treaba, ca nu trebuie obstructionata justitia.Si, culmea, dansa a fost propusa ministru al justitiei !!! Halal justitie ar fi facut. Domnia sa, care sustine ca trebuie respectata si constitutia, neaga, prin motivul invocat,tocmai constitutia care prevede tocmai o procedura de apreciere de catre camere asupra existentei sau nu a indiciilor de incalcare a lagii.Daca am admite argumentul dansei, n-ar mai fi nevoie de o decizie a camerelor. Este pentru mine o mare deziluzie aceasta doamna, jurista, cu experienta. Probabil dansa ne crede prosti, ca putem inghiti minciunile ei.RUSINOS!!!!
  In ce priveste hotarirea Camerei, de astazi,ma bucura rezultatul votului. L-am auzit ,in cadrul dezbaterilor de dupa vot, pe dl. Ghise, care in mod onest, a spus ca dosarele sunt evident politice si menite a servi in campania electorala.Cu toate acestea, prin incalcarea unei dispozitii constitutionale, a votat dupa cum a primit ordin.Cu alte cuvinte, in parlament, alesii nostri sunt SOLDATI, fara constiinta si opinie proprie. Halal parlamentari !!!!

 42. 42 Alex august 13, 2008 la 7:18 pm

  cata inversunare, se pare ca nu vor sa va aiba ca oponent si ar face orice sa va scoata din cursa 🙂

 43. 43 Dan Dumitrescu august 13, 2008 la 7:18 pm

  Si cam care este pretul acestui succes? Se vor practica menajari la alegerile parlamentare?

  Ca asa-i in tenis

 44. 44 Bibliotecaru august 13, 2008 la 7:24 pm

  @ Adrian Năstase
  Două întrebări.

  Acest vot al Camerei Deputaţilor înseamnă, pe lângă sensul direct al votului, faptul că aproximativ 1/3 din totalul deputaţilor sunt de acord, prin exprimare directă a votului, că DNA a făcut două dosare politice. Camera Deputaţilor va începe o anchetă prin care DNA să fie cercetat din acest motiv?

  Cea de a doua întrebare… Mai sunt două dosare pe ţeavă, probabil şi altele. Până unde va merge acest joc, cât va mai dura?

 45. 45 Ariel august 13, 2008 la 7:27 pm

  Un vot anormal intr-o tara normala!

  Dar cum Romania nu mai e de mult o tara normala, atunci, acesta devine un vot, nu doar NORMAL, ci si NECESAR.

  Acest vot, ma bucura in aceeasi masura in care ma intristeaza.

  Ma bucura ca a oprit pentru un timp actiunea de terfelire a unui om – indiferent ca este el Nastase sau oricine altcineva – si indiferent ca este el vinovat sau nevinovat.

  Ma intristeaza, pentru ca, in conditiile unei Justitii impartiale si corecte, acest dosar ar fi fost inchis inca de la primul termen de judecata si ar fi pus punct acestui circ infinit.

  Dar in Romania, Justitia nu este nici impartiala si nici corecta, fiind folosita in modul cel mai josnic, drept arma politica de catre cei ce se afla vremelnic in funtea bucatelor.

  Cert e ca la ora actuala, baietii se tavalesc in chinuri de oftica!!!

 46. 46 Maximmouse august 13, 2008 la 7:27 pm

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Citind postarea dvs., cu care sunt de acord, precum si o postare care intreaba : exista posibilitatea tragerii la raspundere a celor care intocmesc dosare staliniste, vin si zic:

  Nota de plata, catre contribuabil , pentru guvernarea asimetricului ne costa pe zi ce trece mai mult.

  La cele 300 si ceva de milioane de euro , care au fost o data o flota , venim si adaugam , de cam patru ani maine poimaine:

  – afacerile cu asfalt , borduri, mediu, etc, cu rezultate zero.cate zeci de milioane de euro au costat statul roman?hai sa zicem cam 1,5 miliarde , la minim.

  – lefurile si coledzile tzutzarilor care s-au impuiat la Cotroceni, icr ul, ong, cam sa zicem , un ritmic de 2-300000 euro pe luna , cam asa apreciez.

  – Catamai lefurile procuror general, dna, si alte structuri de putere aservite , apreciez si aici , ritmic , minim 1,5 milioane euro pe luna.

  Astia, sa zic , ca ar fi luat leafa oricum, dar sa ia leafa ca sa se ocupe de fleacuri?Sau ca sa spele 300 milioane de euro din nota?
  – Pretul gazelor naturale….mai mare decat orice fericita previziune a celor ce le vand….hmm aici chiar nu pot sa estimez corect…:)este inestimabila contributie directa a felului in care face politica externa spre binele sau si in detrimentul cetatenilor asimetricul.

  Desigur, nici cu mintea nu gandesc, toate canalele prin care se trag banii statului pentru satisfacerea hachitelor celui mai inutil om din stat, la ora asta.

  Si acuma concluzia! sa punem cazul cel mai plauzibil , ca asimetricul cade , buuun! Cine ne da banii astia inapoi! Acesti bani pe care ii platim cu nadejdea ca statul ne ocroteste…ne draci! Poate ca multi isi platesc cu greutate impozitele, poate ca fac o economie penibila….viata lor este mai saraca, mai searbada….si are numai una.orice timp pierdut , este irecuperabil! Si mosii si babutele, intreprinzatorii, salariatii , care isi socotesc francul de la o pensie la alta, de la un salariu la altul, de la o incasare la alta ,sunt ei mandri ca platesc tariceanului banutii lor pentru madama aia cu 17ooo euro leafa, lu’ madama covesi, lu’ morarul si liota de baieti destepti ai asimetricului si ai tariceanului?SUNT!

  Numai eu sunt turbat de nervi! sa vad ditamai Parlamentul Romaniei ocupandu-se cu fleacuri…

  Trebuia sa zic asta, consider ca la preluarea puterii, sa faceti analize judicioase a preocuparilor tuturor acestor capuse…si nu pot sa nu va port pica pentru faptul ca ati lasat sa treaca usurel pe sub nasul meu 300 milioane euro….de ce ?erau ai vostri, oameni politici?Erau si ai mei, iar justitia trebuia sa fie in putere si sa pedepseasca la timp asemenea monstruozitati….poate atunci nu mai aveam prostiile astea acum!

  Cu stima, Maxi!:)

 47. 47 Roxana Iordache august 13, 2008 la 7:37 pm

  @nastase. Sorry, domnule Adrian Năstase, ştiu că o să vă supăraţi, dar dacă vă obiectivaţi, nu se poate să nu vă daţi seama, cu inteligenţa dumneavoastră, că nu v-au fost amici cei care au votat contra începerii urmăririi penale. Dosarul probabil că este politic, aşa cum spuneţi, dar şi imaginea este tot politică. Şi imaginea nu vă e favorabilă. Imaginea este că vă sustrageţi actului judiciar.

  Dacă vi se pare prea nedrept să vă daţi demisia şi să le daţi satisfacţie adversarilor, inclusiv din PSD, atunci puteţi face un act spectaculos şi să cereţi chiar dumneavoastră reluarea votului şi votul pentru începerea urmăririi penale. Cu precizarea că nu aveţi de ce vă teme, şi că în felul ăsta se vor dovedi mascarada judiciară şi interesele politice din spatele ei. Dacă am fost prea directă, vă puteţi supăra, dar gândiţi-vă că în toată campania electorală adversarii vă vor pune eticheta de corupt care fuge de justiţie. Dura lex.

 48. 48 Popescu Valentin august 13, 2008 la 7:41 pm

  Dupa parerea mea, exista un binom Nastase+Basescu. Unul fara altul nu pot exista. De cand s-au inscris impreuna in campania electorala din 2004, destinul li s-a pecetluit. Poate chiar dinainte. Traiesc politic din ura unuia impotriva celuilalt. Sta toata ziua Basescu pe ecrane. Sta si Nastase. Injura toata lumea la Basescu, injura si la Nastase. Daca ne inchipuim pe Nastase ca prezent (2004), pe Basescu l-am vazut ca viitor (2005-2008), il vedem astazi pe Basescu ca prezent presedinte, pe Nastase trebuie sa ni-l inchipuim ca viitor presedinte.

 49. 49 sandu/mioveni august 13, 2008 la 7:54 pm

  Domnule N astase,din pacate ,,gasca”e internationala[europeana]Frattini-{Berlusconi,Basescu-},pipizi,mungii,popesti,hurezeni,etc…etc.Este greu s-o opreasca cineva.RUSINE LOR!

 50. 50 floreign august 13, 2008 la 7:59 pm

  Eu unul vreau sa stiu cum voteaza partidele in chestiuni importante ca aceasta. Asadar vreau vot la vedere. Daca-mi place cum voteaza candidatul, la toamna il votez. Daca nu, probabil ca nu.

  Ma mir ca o persoana cu experienta politica precum dumneata promoveaza netransparenta parlamentara.

 51. 51 Caramella august 13, 2008 la 7:59 pm

  FELICITARI PENTRU ASTAZI, 13.08.2008 !

  Sincer, am avut emotii pentru astazi in cazul unui vot favorabil pentru urmarirea penala deoarece NU AM INCREDERE IN JUSTITIA ROMANA CARE RASPUNDE COMENZILOR POLITICE ! Demonstrabil chiar si de mine, un simplu cetatean …
  Am trecut un hop dar am inteles ca mai sunt alte 2 hopuri de trecut in septembrie (dosarele matusa si chinezariile) – subiecte vechi care deja ma plictisesc. E o circoteca ieftina deoarece: Matusa apare clar in fotogafiile de familie iar chinezariile pe care le-am vazut cu totii la TV (cu ocazia vizitei jurnalistilor si televiziunilor) nu m-au impresionat. Sunt pretexte cu care s-au agatat de viata Dvs. precum ciulinii …

  OARE EXISTA LEGE PENTRU HARTUIRE POLITICA SI ABUZ ?
  OARE EXISTA LEGE PENTRU RASPUNDEREA MAGISTRATILOR IN CAZUL SOLUTIILOR ABUZIVE, DEMONSTRABILE ?

  Cred ca prioritatea nr. 1 pe agenda Presedintelui tarii o reprezinta indiscutabil evenimentele internationale neprevazute … si astfel ATI AJUNS PE LOCUL 2 ! Deocamdata …

  PS – de ce si-a anulat votul dl. Ponta (ca si data trecuta) ? Si ce incredere aveam si in el … Si atunci, ce pretentii sa mai avem de la altii, daca unii dintre proprii Dvs. colegi voteaza astfel ?
  Ce se intampla azi in PSD, partidul meu de suflet ? Sincer, eu nu mai inteleg nimic …

 52. 52 Viq august 13, 2008 la 8:10 pm

  Domnule Nastase,
  Atentie !
  Intentionez sa va crtic !
  DE REGULA va critic, dar n-am facut-o la dvs acasa ca nu mi s-a parut frumos.

  Astazi insa m-am gandit ca ar fi chiar utile cateva vorbe.
  Si cum imi place sa va critic, ar fi bine pentru amandoi 🙂

  Dupa parerea mea treceti prin cea mai delicata perioada a vietii dvs de politician.
  Si, nu mi-o luati in nume de rau, cred ca vi se datoreaza in totalitate.

  Ati gestionat catastrofal situatia de criza prelungita si dezvoltata pana la ceva ce a inceput sa semene a agonie.
  Sunteti o persoana suficient de instruita sa stiti ce efect psihologic are pozitia pe care ati adoptat-o fata de acuzatiile care vi se aduc si cu suficient fler politic sa intelegeti ca prabusirea asta este de profunzime si de durata.

  Ati reusit o performanta pe care cred ca numai domnul Geoana ar mai reusi s-o depaseasca : ati transformat pas cu pas, sistematic, prezumtia de nevinovatie intr-o impresie contrara, iar astazi, cu sprijinul colegilor, ati transformat impresia de vinovatie in convingere.

  De la momentul asta, nici achitarea dupa proces deschis nu mai are efect.

  Sunteti considerat deja vinovat, iar daca justitia nu v-ar mai condamna, mai degraba va fi considerata ea corupta decat dvs cinstit.
  Sunt convins ca intelegeti foarte bine ce spun.
  Adevarata dvs vinovatie sau NEvinovatie nu mai are nici un impact public.

  Si efectul colateral al actiunilor dvs, este cresterea cotei de perceptie pozitiva a adversarilor.
  Dupa parerea mea, la momentul asta cei mai buni agenti electorali ai PDL sunteti dvs si Mircea Geoana.

  Nu pot preciza exact ordinea.

  Si Golgota inca nu s-a incheiat.
  Hai sa ne gandim impreuna la efectul pasului pe care domnul Mitrea intentioneaza sa-l faca !!!!!

  Daca va demisiona si se va pune la dispozitia anchetatorilor, va castiga ceva in imagine, fara nici o indoiala.
  Dar sunteti constient ca gestul lui va avea efect imediat si asupra imaginii dvs.
  Si nu va fi de bine.

 53. 53 Marian Anton - Pitesti august 13, 2008 la 8:14 pm

  Domnule Nastase am si eu o intrebare: daca, fereasca Dumnezeu, loviti cu masina pe cineva pe trecerea de pietoni, este nevoie de avizul Parlamentului pentru a fi anchetat?
  Mi-ar placea sa scrieti o impresie si despre ce credeti ca se va intampla daca, repet fereasca Dumnezu, s-ar intampla asa ceva.

 54. 54 fanezmeu august 13, 2008 la 8:26 pm

  Candidati in Prahova?

 55. 55 InchConsulting august 13, 2008 la 8:33 pm

  Nu-i bai domnule Nastase. Stim cu totii ca este un dosar politic. Le aratati in toamna de ce sunteti capabil. Mult respect!

 56. 56 ion cj august 13, 2008 la 9:02 pm

  pozitia parlamentului este corecta. sa nu demisionati, priviti inainte, continuati drumul d voastra si nu dati satisfactie unor abuzisti. ma intreb cum este posibil sa distrugi un fost prim ministru , un profesor universitar , un om destept iar unii, laudatorii, sunt cei care ne dau lectii. dle presedinte ce sfat le dati celor care sunt abuzati si discriminati de actualul presedinte si acolitii sai.

 57. 57 George Ban august 13, 2008 la 9:19 pm

  Domnule Adrian Nastase,

  Dupa cum vedeti, prostia cu „de ce nu te duci in instanta, daca esti nevinovat?” se propaga exploziv, chiar pe acest blog si chiar la oameni care altfel nu va dusmanesc. Adica daca cineva ma acuza ca l-am ucis pe X, de ce nu accept sa pierd timp si bani prin tribunale „CA SA-MI DOVEDESC NEVINOVATIA”. Oameni buni, reveniti-va!

 58. 58 Ariel august 13, 2008 la 9:28 pm

  Si ca sa fiu sincera, nici nu prea ma mai intereseaza daca Nastase (ca persoana) s-a imbogatit (licit sau nu), cat a fost Prim-Ministru, atata vreme cat, din punct de vedere socio-economic, Romania guvernata de al a mers in sus.

  Si nici acum, nu ma intereseaza ca Traian Basescu traieste doar din salariul sau de bugetar (….oaaareeee ?????….), atata vreme cat, cu fiecare zi ce trece, Romania pierde din credibilitate si incredere…

  Stiti ca Bursa romaneasca a intrat in topul primelor 3 burse din lume cu cele mai mari scaderi din ultimul an ???? Nu este ingrijorator???

  E mai important daca Nastase are termopane sau nu, sau daca matusa Tamara i-a lasat sau nu AN-ului o „mica avere” ?

  Sau e mai important ca Bursa din Romania se afla pe locul 3 in lume la capitolul pierderi; ca cele mai importante 25 de actiuni romanesti au scazut in ultimul an cu ~60%. Scaderi mai mari au avut doar bursele din Vietnam si Bosnia.

  Capitalizarea Bursei de la Bucuresti a pierdut in ultimul an peste 20 de miliarde de Euro! Ceea ce nu inseamna doar ca actionarii Bursei sunt mai „saraci” cu 20 de miliarde de Euro, ci ca Firmele romanesti listate sunt mai „ieftine” cu 20 de miliarde de Euro si pe cale de consecinta Romania e mai saraca cu 20 de miliarde de Euro.

  Dar poate ca e mai important sa avem un presedinte care vorbeste non-stop despre Romania ca depre o tara ticalosita, putreda si imorala, in care singurul lucru care functioneaza bine este Mafia grupurilor de interese, iar singurul om cinstit este EL !!!

  Poate ca asta e de natura sa sporeasca increderea investitorilor si interesul firmelor serioase de a dezvolta afaceri in Romania!?!?!

  SAU POATE NU !

 59. 59 MARIAN F. august 13, 2008 la 9:31 pm

  Domnule Nastase,
  La ora la care va scriu, toata lumea comenteaza pe posturile tv. votul din parlament de astazi. Uimitor ce grija i-a apucat pe pd-listi fata de imaginea dumneavoastra. Cum, ca cel mai bine pentru imaginea dvs., ar fi sa va dati demisia din parlament.Consider ca nu trebuie sa le dati satisfactie.Sunt unul care va intelege prin ce stare treceti, batalia care se da in interiorul dvs., intre un principiu si o idee; principiul respectului fata de lege, de regulamente, de Constitutie, etc. si ideea de imagine aomului politic ADRIAN NASTASE. Ma bucur ca iubiti mai mult principiu decat imaginea dvs. personala. As fi fost dezamagit daca ar fi fost invers si prin prisma profesiei dvs. de jurist. De fapt, acum lumea poate vedea diferenta dintre un presedinte al Romaniei in persoana domnului NASTASE, personalitate politica cu respect fata de lege, si Traian Basescu care nu stie cum sa mai faca sa incalce legea mai ales in situatiile cand nu-i convin lui. Votul din parlament de astazi, nu poate insemna o victorie a dvs., ci o victorie a democratiei in fata abuzurilor politice ale unui personaj situat vremelnic in scaunul de la Cotroceni, personaj care are impresia ca lupta anticoruptie a inceput cu el si se v-a termina tot cu el. Dar la ce sa te astepti de la un om lipsit de cel mai elementar bun simt, de cultura si de fayr-play in lupta politica. Curaj in continuare!

 60. 60 David august 13, 2008 la 9:32 pm

  Sa nu faceti greseala sa demisionati! Astia v-ar persecuta la maxim.

 61. 61 Ariel august 13, 2008 la 9:40 pm

  @ Maximmouse
  Poti adauga in contul asimetricului si cele 20 de miliarde de Euro de care tocmai am scris in postarea precedenta, pentru ca intr-un regim normal Romania avea toate sansele sa se dezvolte si sa beneficieze de avantajele aderarii.
  Iar, pe cale de consecinta, Bursa putea sa resimta mult mai putin socul crizei economice de pe pietele externe (in special cea americana) si poate chiar daca nu crestea, macar ar fi avut o scadere rezonabila.
  Dar asa, bombardata mediatic din interior, a transmis in permanenta investitorilor un semnal negativ de instabilitate si neincredere.

 62. 62 NERO august 13, 2008 la 10:12 pm

  Sa luam aminte:
  comentariile abunda, deci nu sunteti de ignorat
  majoritatea sunt sinceri, deci nu va pot contesta calitatea umană
  pentru curaj si umor meritati admiratie
  pentru carisma si talent politic meritati sa fiti liderul acestei tari
  in rest, rabdare si…dia(b)log. N.Ro.

 63. 63 vasiloi august 13, 2008 la 10:42 pm

  Domnule ,mesajele dumneavoastra nu ajung de pe blog la cetateni decat in anumite limite.Trebuie o solutie soc,fara de care lupta v-a fi la limita la prezidentiale.Sunte-ti in masura sa luati masura care credeti dar asa se vede din afara.

 64. 64 Maximmouse august 13, 2008 la 10:56 pm

  @ Ariel! 🙂

  Corect, corect!

  Dupa cum spuneam, nici cu gandul nu pot cuprinde toate domeniile din care suntem pagubiti ca si tara si noi, adica eu ca si contribuabil!

  Uite, nu-mi place colectivismul, dar chiar fac un apel la forumisti sa adauge la nota asimetricului, lucruri pe care nici nu ni le imaginam…:)

  Dincolo de rasul plansu’ , viata noastra unde este?!In toata nenorocita asta de situatie….impozitele mele unde sunt, bunastarea mea unde este?! a trecut pe langa mine, nu se mai intoarce, poate vine alta…:) cu conditia sa supravietuiesc…si te asigur ca nu sunt un caz vrednic de plans….dar cei care chiar sunt…..?

  Maxi!:)

 65. 65 Draghi Puterity august 13, 2008 la 11:07 pm

  Daca tot sutem la capitolul contorizari, sa ne oprim putin si la lucruri mai concrete:

  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA, si AICI, sau AICI, si evident si AICI.

  Traitzi bine?

 66. 66 Maximmouse august 13, 2008 la 11:14 pm

  @Ariel !

  Sa adaugam pe lista si disparitia treptata a inaltei performante in gimnastica….gimnastica a disparut in ceata ca si flota, pentru ca nu-i asa deranja ” comunitatea internationala”, ca si flota…

  Sa ne amintim cu drag ofensiva dezlantuita de presa portocalie cu 3 ani in urma impotriva gimnasticii romanesti, desfiintarea practic a scolii de la DEVA,acordarea de posturi de consolare celor doi mari antrenori, dintre care unul face acuma ce vrea cu terenurile bazelor sportive…iac’asa ca sa fie rahatul mai mare….

  Ei, si cand sa-si vada „comunitatea internationala” aurul cu ochii, au aparut chinezoaicele…GHINION! 🙂 Speram ca pana la urmatoarea olimpiada sa se schimbe stapanirea pe aici….si atunci s-ar putea sa nu mai vada nici argintul ….:)

  Maxi!:)

 67. 67 Ariel august 13, 2008 la 11:24 pm

  @ AN

  Ceea ce ma deranjeaza insa, cel mai mult, in toata mizeria asta este fanfaronada pe care o face dl. Mitrea cu demisia din Parlament si cu punerea la dispozitia autoritatilor… Tot circul asta de doi banim cu increderea in justitie si cu calitatile sale de barbat politic, mi se pare de prost gust…

  Seamana atat de mult cu gestul teatral al lui Basescu din urma cu 10-12 ani, incat nu pot crede cu nici un chip in sinceritatea sa.

  Eu o percep mai degraba ca o provocare murdara a unui om care este sigur (poate greseste… sau poate stie el ceva…poate are asigurari…) ca nu el este adevarata tinta, ci este doar un iepure nefericit, menit sa scoata din barlog, prada cea mare…

  Iar asta a fost inca de la inceput…

  La acesta postare nu astept raspuns, pentru ca acesta nu se poate da cu sinceritate… N-ar fi in stilul D-voastra diplomatic de a reactiona…

  Si, de fapt, e, poate, doar un gand intunecat al unei „pesimiste de profesie”…

 68. 68 Augustin Radescu august 14, 2008 la 12:21 am

  @ Roxana Iordache
  O sa va demonstrez de ce NU ar fi trebuit sa postati acest punct de vedere, desi aveti tot dreptul sa-l aveti.
  De vreme ce admiteti posibilitatea ca dosarul lui A.N. sa fie unul politic (si este, fara nici o indoiala), admiteti, implicit, ca oamenii marinelului joaca incorect. De altfel, nu-mi spuneti ca n-ati vazut circul si mizeriile facute de DNA in cazul Zambaccian, acea infecta telejustitie menita sa improaste noroi atit spre fostul prim-ministru, cit si spre sotia si copiii acestuia. Ce poate fi mai murdar? Sigur, privind din afara e usor sa fii analitic si sa dai solutii inspirate din tactica cavalereasca. Dar v-as pune o intrebare, un pic mirsava, recunosc. Cind ati vazut acele nedreptati, cum ati reactionat? Ce ati facut? Ati tacut?
  Stiti ce si-au spus, majoritatea? Bine ca nu mi se intimpla mie! Ce pozitie publica ati adoptat dumneavoastra?
  Daca vezi un cetatean, inconjurat de o banda de cartier, injurat, scuipat si buzunarit, il intrebi de ce nu i-a luat la bataie, de ce nu le-a dat cite un cap in gura fiecaruia? E lipsit de sens si imoral! As intelege sa-ti dai haina jos, sa-ti sufleci minecile si sa le tragi golanilor o mama de bataie. Sau macar sa incerci. Dar daca asisti linistit la toata scena de la o fereastra a etajului 7, cred ca e mai onest sa taci. Mai ales ca, din postura de simplu spectator, n-ai nimic de pierdut daca iese prost.
  Spuneti: „puteţi face un act spectaculos… . Cu precizarea că nu aveţi de ce vă teme” Ar fi interesant sa ne spuneti de unde stiti, ca pina acum s-a dovedit contrariul! Sau aveti ceva antene pe la DNA, acolo unde s-ar intoarce dosarul, iar nu cum ar crede sau ar vrea unii sa se creada (dar nu dvs.)
  Si mai faceti o (sper neintentionata) greseala de logica, facind o paralela cu cazul Mitrea. Situatia acestuia este complet diferita de cea a lui A.N., astfel incit ceea ce pentru Mitrea a fost o solutie de aplaudat, pentru premier ar fi fost doar o gafa. Iar explicatia e atit de simpla, incit doar cine nu vrea nu o ghiceste. Mitrea NU ESTE O MIZA pentru Basescu! Mitrea poate spera intr-o „lupta dreapta”, in timp ce Nastase NU!
  Doamna, v-am adresat dumneavoastra (si nu altuia cu aproximativ aceleasi pareri) aceste rinduri pentru ca pareti o persoana careia logica nu-i e straina si sint convins ca-mi voi pastra aceasta parere si dupa ce imi veti fi raspuns, demolator bineinteles dar cu fair play.

 69. 69 clelia august 14, 2008 la 12:22 am

  Traiesc intr-un basm urat? Tai un cap de zmeu si apar alte trei in loc? Cum mai rezistati??!! Cum or fi ciopartit un dosar in trei si acum, dupa stoparea unuia, au aparut inca doua, trei….Pana unde vor sa mearga?
  In alta ordine de idei, sunt convinsa ca cele mai mari fraude sunt legate de functionarea defectuoasa a Curtii de Conturi. Acest organism „verifica” si descarca de gestiune cele mai mari fraude care se petrec cu banii statului. In special din aceasta cauza sunt impozitele si accizele atat de mari si banii tot nu ajung unde trebuie.
  Pe de alta parte lipsa unei viziuni de sus, a unei logistici necesare oricarei actiuni, duce la pierderea unor sume uriase; pai cum sa bagi niste sute de milioane intr-o lucrare care se opreste cativa ani pentru ca ori nu sunt gata expropierile, ori o solutie nu e corecta, ori a uitat cineva ca sunt ceva magistrale de apa, gaze sau altceva … care au „aparut peste noapte”(?), nestiute de nimeni, desi am platit „studii de fezabilitate” la niste preturi astronomice….iar priectantul ridica din umeri si nimeni nu raspunde…nu i se iau banii inapoi si nu e pus sa plateasca imobilizarile. Nu se poate asa o bataie de joc. Suntem condusi de „politruci” care nu sunt in stare sa-si intretina o floare in glastra si li se dau pe mana sume uluitoare; astia, ori sunt aerieni , ori sunt escroci. Si stiti ceva? Chiar n-am nimic impotriva fostilor politruci daca au facut ceva cu cap in tara asta; dar au fost multi profitori tampiti, iar acum …. ne conduc fiii lor. Stiu bine ce spun: la mine in judet e unul presedintele consiliului judeten, ajuns acolo pe spatele fostului si actualului primar, care, chiar daca e de la opozitie, e totusi un baiat cu mult mai bun decat ne-a oferit PSD-ul.

 70. 70 Cezar Pesclevei august 14, 2008 la 12:34 am

  @ Roxana Iordache,

  Mi-ai furat ideea!

 71. 71 Cezar Pesclevei august 14, 2008 la 12:36 am

  Şi totuşi… d-le Năstase, ca să preiau o expresie a unei poezii scrise de Adrian Păunescu…

 72. 72 leo august 14, 2008 la 12:36 am

  @ AN
  Din păcate, vă aflaţi într-o cacealma lose-lose! Indiferent ce aţi face, pierdeţi!
  Pentru că toate ieşirile sunt blocate prin echipe specializate în aruncat praf în ochi şi pentru că nu aţi văzut big-picture-ul în afacerea asta la timp pentru a contracara schema aceasta a transformării justiţierii justiţiabilului AN, duşman public nr.1 al pedelacheilor şi-al tartorului lor, Cacialmistul (mă rog, Jucătorul, conform variantei oficiale), în interminabilă telenovelă diversionistă.
  Dacă se dădea aviz favorabil, ar fi vuit presaşii „de bine” că până şi Parlamentul ostil lui Băse vă consideră vinovat…
  Dacă s-a dat aviz nefavorabil, vor vui presaşii „de bine” că cei 322 sunt în cârdăşie şi-şi apără nemerniciile împotriva inamicului declarat al corupţiei care, iată, fără un Parlament al lui (remember, „daţi-mi un Consiliu!”… ) nu poate face nimic…
  Dacă vă daţi demisia, evident că vor răsări ca ciupercile tot felul de clone de cacealmale de acest tip, care să vă ţină ocupat, blocat la mantinelă din proces în proces şi de la DNA la ZNA până după ce Paiaţa se vede Rege pentru a doua oară…
  Dacă nu vă daţi demisia, evident că se vor bate tobele despre nemernicii care se ascund în spatele imunităţii de braţul, nu-i aşa, devenit brusc drept al legii…
  Ceea ce ar trebui să vă dea de gândit, este IMENSUL interes în jurul acestei probleme! Uitaţi-vă ce record de postări pe acest fir! Uitaţi-vă ce delir mediatic pe la toate tembeliziunile! Şi vin ziarele de mâine!
  Şi cineva, care a pierdut din vedere „big-picture”, din care fac parte şi cacealmalele, nu poate decât să-şi imagineze rânjetul satisfăcut al iepuraşului care, iată, l-a mai păcălit o dată, mai ceva ca vulpea, pe urs…
  Iar vieţuitoarele pădurii, furate de tot acest circ ce le ţine loc de pâine şi apă, nici măcar nu realizează că, dincolo de copaci, pădurea arde…
  Dormi în pace, naţiune… Că vin ele inundaţiile, şi-or stinge focul… Ah, şi nu-ţi face griji că somnul naţiunii naşte monştri: că de câtă vreme dormi, ai tot născut la monstruleţi de nu tre să le mai duci grija – sunt ocupaţi să se mănânce între ei, nu mai au vreme de… căţei…

 73. 73 sfinx667 august 14, 2008 la 3:29 am

  Domnule Adrian Nastase,
  Nu va voi felicita, nu sunt fatarnica, am sa spun doar atat : nu va culcati pe-o ureche, atentie in perioada urmatoare, calm, echilibru . Base nu e de subestimat, apropo, din afara se urmareste partida de sah ” Karpov ” – ” Kasparov „, cu mare interes, si asta daca ne incumetam a privi dincolo de base si dincolo de faptul ca nu ati anticipat unele mutari si, pareti cel putin pentru moment nitel preocupat de o anume strategie, sunteti sigur ca nu e cazul sa aveti in vedere si altele, pentru …. orice eventualitate ?
  Am asistat deunazi la o discutie, interlocutorii fani convinsi ai PDL-ului ” Nasty are sustinere din afara, e uns cu toate alifiile cameleonul, ar face bine sa fie insa atent, daca ar stii ce-i pregatim …. hora se incinge in cateva saptamani, acum e care pe care … „, discutie surprinsa nu intamplator, recunosc, motiv pentru care cu tot respectul va intreb, sunteti sigur ca anticipati toate mutarile adversarilor, sunteti pregatit pentru Marea Partida, aveti curajul sa va scuturati de unii asa zis ” bineintentionati sfatuitori ” din imediata dumneavoastra apropiere ?
  Stiu, ma repet a mia oara, va prefer oricand unui base , imi mentin retinerile in ceea ce va priveste, cu toata sinceritatea spun asta, insa, cred ca zic bine eu ce zic : acum, mai mult ca niciodata NU aveti voie sa gresiti !
  Daca acum gresiti, veti deveni istorie, cer scuze daca suna urat, aveti o sansa, una singura si nici o portita sa o ratati ! Pentru moment totul e in coada de peste, aparenta atmosfera usor senina e tresarita pe ici pe colo de stoluri razlete chipurile, de soimi, vulturi, turturele, ciori si mai stie Zamolxe ce … se anunta schimbari neprevazute ale ” vremii ” … ne place au ba.
  Simbolul pasarii Phoenix a fost furat si rastalmacit de masoni, adica vulturii sunt aparent vulturi, in opinia mea, Vulturul Sacru, unicul, si stiti bine la cine ma refer, e cel mai bun sahist, acordati-va sansa de a-l ” patrunde „, ” capul plecat, sabia nu-l taie „, depinde cand si in fata cui il plecam…
  Va urez succes, si va provoc sa ne uimiti !
  respecte,
  Sibilla

 74. 74 Ovidiu august 14, 2008 la 3:51 am

  D-le Adrian Nastase, cer scuze dar am citit un mesaj cam stupid, cum adica „probabil” – ESTE 100% POLITIC!

  2, In politica nu exista „amici”. Si nu inteleg ce vina are Adrian Nastase daca Parlamentul a votat cum a votat? de ce sa-si dea demisia? ca sa fie torturat ani de zile si sute de oameni audiati?

  3, Imaginea nu s-a schimbat si nu se va schimba ma refer la Parlament.
  Toata lumea stie ca Nastase este victima lui Basescu.

  3, Adriam Nastase avea si are o imagine foarte buna.

  4, Adrian Nastase nu trebuie sa-si deie demisia ci Traian Basescu care incalca Constitutia in mod SPECTACULOS .

  Eticheta de corupt ? sau eticheta de victima?

  http://nicolae-ceausescu.blogs.ro/

 75. 75 edithpiaf august 14, 2008 la 7:33 am

  de ce sa am o parere pro sau contra? nu ma intereseaza nici basescu, nici nastase! vreau sa traiesc mai bine.

  cu-n dosar sub brat apare
  base cel fara vapoare……
  si nastase-i plictisit
  cu oua si la buric
  de un morar neispravit

 76. 76 Harabula august 14, 2008 la 9:14 am

  „Fiecare are atata dreptate câtă putre are”
  Baruch Spinoza

 77. 77 Neagu G. august 14, 2008 la 9:26 am

  Colegul nostru de comentatori pe acest blog,numit aici VIQ, se afla in mare eroare, daca nu cumva, este un adept al circului instrumentat de Basescu-DNA. Dupa opinia sa, ar trebui sa nu se mai aplice dispozitia constitutionala, de filtrare de catre legislativ, a cererilor parchetului general impotriva actualilor sau fostilor ministri. Confuzia creata, privind lasarea justitiei sa se pronunte , a fost lansata si se sustine cu obstinatie de cei mai aprigi dusmani ai stangii romanesti, ai progresului tarii, sprijiniti masiv de media aservita.Deci, draga VIQ, critica ta este rauvoitoare.Parlamentul are dreptul si obligatia sa aprecieze daca este sau nu cazul de incepere a urmaririi penale, mai ales in contextul unei conduite nedemocratice si abuzive a celor mai corupti politicieni, BASESCU si PDL-istii lui. Sunt curios ce vot se va da in senat, mai ales dupa acel NUP, in cazul Seres,anulat, ulterior, de Morar, la comanda dlui.Basescu.In acest caz, se vede de la o posta FACATURA. I(n concluzie, domnule Nastase, nu va lasati. Ati obtinut o victorie meritata, iar noi suntem alaturi de dv. si familia dv.

 78. 78 Marius G august 14, 2008 la 9:35 am

  Domnule Nastase,

  Inteleg ca sunteti multumit de decizia luata de colegii dumneavoastra parlamentari pentru ca: (1) au decis „politic” ca dosarul dumneavostra nu trebuie sa ajunga in fata justitiei pentru ca v-ar hartui inutil/nedrept si (2) dumneavoastra nu vreti sa va dovediti nevinovatia in instanta (cu toate cunostintele dvs. in domeniu si ale altor avocati care ar fi fericiti sa va reprezinte) pentru ca nu aveti incredere in justitia din Romania (de azi?).

  Deoarece nu faceti, pe buna dreptate, apel la conceptul imunitatii parlamentare, lasandu-ne sa credem ca sunteti de acord cu principiul constitutional al egalitatii a cetatenilor in fata legii, v-as propune sa va ganditi la urmatoarea initiativa legislativa: Atata timp cat considerati ca justitia in Romania nu este de incredere, promovati o lege prin care orice acuzat in instanta poate face apel la Parlament pentru NUP daca e convins, la fel ca dumneavoastra, ca dosarul lui nu va fi instrumentat corect si apoi corect judecat.

 79. 79 krudus august 14, 2008 la 9:58 am

  Pt. distinsul domn George Ban care sustine ca ” prostia se propaga exploziv ” , ii transmit ca si hotia,furtul,delapidarea,spalarea banilor,averile ilicite ne viruseaza si mai rapid din pacate.

  Starea de normalitate se poate rezolva in Justitie, domnul meu !

  Mediul politic insa,colcaie viermi care se dezvolta pe spinarea noastra, a celor care muncesc onest.

  Miron Mitrea, este la fel de pesedist ca si dl. Nastase, de ce credeti ca a ales solutia demisiei si s-a cerut in Justitie?…dansul o fi facand parte din aceiasi categorie de prosti ,mentionati de dumneavoastra in mesaj?
  Nu, domnule Ban !…Mitrea, chiar vrea sa isi rezolvea aceste probleme.Am tot respectul pt. un astfel de gest de inalta tinuta morala.

  Parerea mea este ca dl. Nastase, si de data aceasta a comis inca o mare greseala.Coroborat cu gestul lui Mitrea, dl. Nastase are mari sanse sa nu mai castige nicaieri in Romania, in nici un colegiu.

  Problema nu ar fi ca iese dl.Nastase, pe usa din dos din politica, dar castiga membrii PD-l iar acestia sunt mult mai corupti si mai rai decat cei din PSD.

  Sper din tot sufletul ca macar putinii oamenii cu priza la populatie din PSD sa se bata in continuare pentru revenirea Stangii la putere.

  P.S-Corina Cretu si Cristi Diaconescu in opinia mea, sunt singurii care mai pot face ceva pentru romani si PSD.
  Mult succes Corinei si lui Cristi , doar ei ne reprezinta cu adevarat pe noi.

 80. 80 Realist august 14, 2008 la 10:14 am

  Realitatea domnule Nastase este ca nu aveti de ales si va trebui sa faceti ca Mitrea si anume sa demisionati in septembrie din Parlamentul Romaniei.Asa veti face un serviciu mare pt. PSD care nu va fi uitat la fel cum un mare deserviciu ar fi daca veti ramane parlamentar.Oricum pana in noiembrie cand veti fi din nou parlamentar nu se poate finaliza nici o ancheta(asa a facut Basescu in „96 si a castigat enorm fara a da nimic si fara nici un risc)

 81. 81 Harabula august 14, 2008 la 10:16 am

  Blogul d-lui Nastase este un stabiliment curios. L-as putea numi ospiciu? Nu. Mai curand Muntele Vrajit.
  Daca parcurgi toata presa de azi (pe internet), vezi numai acuze la adresa Cameri Deputatilor pentru acest NUP daruit d-lui Nastase si Mitrea.
  Blogul acesta este un imn inchinat Parlamentului.
  Creaza aceeasi impresie ca o cantare de lauda pentru diavol la slujba Prohodului.

 82. 82 Pantazi august 14, 2008 la 10:23 am

  Domnul Adrian,

  Nu stiu daca macar citesti ce tasteaza lumea aici (cu mai mult / mai putin patos). De aceea, nu o sa scriu prea mult pt. ca nu stiu daca o sa citesti si daca o faci nu vreau sa te obosesc citind ceea ce imi trece mie prin cap.

  Ca fost prep. univ. (deoarece am plecat in Austria) ati fost multi ani pt. mine un model, mai ales in spatiul intelectual. Eu unul am ales sa ma intorc din Viena in D.Taberei (nici macar nu sunt bucurestean) pt. ca a fost o provocare totala pt. mine: sa revin de la 3,600 EUR la 22 milioane. Acum traiesc „de pe o zi pe alta” cu toate avantajele si dezavantajele din Romania. Am ales „the hard way”. Dvs ziceti ca nu ar fi fost nimic corect in justitia lui T. Basescu si v-ati aparat legal in Parlament. Dvs de ce nu ati incercat „the hard way” asa cum am incercat si eu si sa acceptati justitia incorecta, apoi CEDO etc ? Sau de ce nu candidati la Bucuresti ci la Mizil ? De ce nu mergeti pe aceasta varianta ? Sigur, eu am 27 de ani ..Dvs mai mult, dar pareti in forma…

  (ex) Semper Fidelis,
  L.P.

 83. 83 Uoana august 14, 2008 la 11:11 am

  Mai candidati la functia de Presedinte, domnule fost prim-ministru ? Ca nu cred sa mai aveti vreo sansa. Ma indoiesc ca vor fi multi care vor vota pe cineva care se ascunde dupa niste proceduri anormale si un vot de gasca, si asta pentru ca nu stiu cum o asemenea persoana poate fi considerata a fi un leader.

 84. 84 Alex august 14, 2008 la 11:44 am

  Revin si subliniez: apelati la mijloace mai agresive in a va apara, pe dvs. si familia dvs. Fiintele de la scoala sovietica din presa lui Vantu, repeta pana la dementa ca sunteti coruptul natiunii. Presa stalinisto-bivolariana este constienta ca repetarea in tampa a unei idiotenii este receptata de catre public drept adevar.
  Am constatat urmatoarele, si asta in cele mai oneste medii cu putinta, in randul elitei intelectuale: cand massmedia acuza un fost/actual demnitar si acesta tace si isi vede de treaba, efectul de tampire este garantat. Toata lumea zice: bine-bine, poate in dosarul asta n-a furat, dar sigur este cel mai mare corupt, nu iese fum fara foc. Si asa campania-i gata!
  Masele uita repede: toate dezvaluirile Antenei, JN referitoare la regii parcurilor, astfaltarilor, banii intrati in absolut, peschesul oferit de pedelei la Comisia Europeana pentru un raport corect basescian SE UITA daca nu sunt repetate, releate de atatea ori, cu aceeasi virulenta ca si cea a lacheilor lui Vantu.
  In al doilea rand, presa basesciana induce electoratului ideea ca Parlamentul este un fel de parazit care nu face nimic, asa ca, haideti sa-l suprimam, fratilor! Sa comande baselu, care eventual sa numeasca ministrii, sa-i demita, sa hotarasca cine va fi deferit justitiei. Constitutia e desueta, de ce sa n-o modofica? Doar si basescu, marele expert, este de parere ca avem o constitutie caduca! CSM-ul este, in perceptia filtrata de Alianta Civica si alte biserici nationale, tot un parazit, ce mai avem noi nevoie de CSM?
  Serios, Parlamentul are nevoie de o mai buna comunicare cu populatia, care sa nu fie bruiata de guru Mungiu sau alti zei ai „socieatatii civile”. Cunosc metodele acestei asa-zisei sociatati civile pentru ca am facut parte pana mi s-a acrit dintr-o institutie aflata constant sub tirul lui Mungiu si compania. Vomitam cel putin o data pe saptamana.
  Stiu ca in Parlament se munceste, cu precadere in Comisii, in teritoriu, nu neaparat in plen. M-am saturat ca (i)realitatea sa-mi prezinte mereu de cate facilitati beneficiaza parlamentul Romaniei, cati bani publici toaca, cum adorm parlamentari in plen si alte lucruri. Dar tot Irealitatea sau Excrementul Zilei o data nu-mi prezinta munca pe care o depun parlamentarii din diverse comisii, cate eforturi au facut sa analizeze Ordonante peste Ordonante, contactele pe care le-au avut cu grupuri parlamentare din strainatate, fie din UE, fie din zone de conflict.
  Se uita faptul ca, in ultimii opt ani, nivelul intelectual si profesional al parlamentarilor a crescut simtitor, nu mai avem de-a face cu turma FSN si alte personaje pitoresti prezente la inceputul anilor ’90.
  Inca cele mai mari putori, pe care toti le platim din bani publici, sunt in justitie. Aceasta procuroare isi depaseste cu mult atributiile. Cine a delegat-o pe ea sa comenteze public prevederile constitutionale, votul Parlamentului, legile? Cucoana sa afle ca noi o platim tocmai pentru a aplica legile, pentru a respecta Constitutia, altfel o ia dracu!
  In al treilea rand, faceti domne cel putin 100 de plangeri penale zilnic deputatilor, senatorilor, ministrilor, secretarilor de stat pentru diverse infractiuni legate de privatizari, tratate internationale, parcuri retrocedate, modul de alocare a banilor, pana se satura madama procuroare! Urlati in presa si la Bruxelles, platiti-le cu aceeasi moneda, mai ales ca se stiu cu musca pe caciula. Luati de mana mineri disponibilizati, intrebati unde sunt fondurile de dezvoltare regionala, ce s-a facut pentru zonele defavorizate, cum au fost absorbiti banii contribuabilului german pentru agricultura? Unde s-au dus, cu exceptia fermei lui Flutur si a latifundiarilor? Tocati-o pe tipesa la cap pana se satura! Si pe Morar pana accepta postul ala la Bruxelles!
  Chireac si compania ar trebui sa primeasca o replica, doar se stie cu rahatul Alro sub pres; reamintesc, Chireac, Stlo, Stoica si Udrea sunt implicati pana in gat in scandalul Alro. O valiza uitata?! Trebuie reamintita zilnic.
  Nu mai zic de primarii, demnitarii frecati zilnic la DNA, cum ar fi Mazare, Parchetul nostru nu a primit nici o sanctiune! Procurori platiti din banii celor care chiar muncesc.
  Turuie roboteii montati ca toti cetatenii, inclusiv parlamentarii, trebuie sa rapunda in aceleasi conditii? Bun, fa-le domne 300 de plangeri penale pe zi oamenilor de curte, mediatizeaza-le si Parchetul sa dea un raspuns! Pentru fiecare caz. Prezinta presei acte, martori, probe in sustinerea acuzatiilor si solicita zilnic sute de rspunsuri. La fel in cazul Flota, Mihaileanu, invitand presedintele sa-si dea demisia pentru a se pune la dispozitia organelor de urmarire penala in aceleasi conditii ca Miron Mitrea, nea Vasile, Mazare.
  In acelasi timp, Raportul de la Bruxelles nu trebuie lasat asa. Cine isi permite sa-i impuna unui stat suveran un sef DNA? Comisia Europeana intervine peste CSM? Propuneti-l Comisiei, in replica, pe Fratini, declarati-le ca numai in el aveti incredere, pentru meritele deosebite in lupta anti-coruptie in Italia! Si in ceea ce priveste respectarea drepturilor omului.
  In jegul ala de raport se mentioneaza meritele deosebite ale lui Morar si a DNA in combaterea fenomenului coriptiei; in acelasi timp, Parlamentul (?!) apare ca o frana in desfasurarea normala a actului de justie!!! Cereti domle ca toate statele UE sa renunte la imunitatea parlamentara. Inclusiv Germania! Lasand la o parte ca papagalii comisari cer Romaniei sa nu-si respecte Constitutia! Sa faca justitie incalcandu-si Constitutia si legile tarii!
  Evident, basescu se alimeanteaza din conflict. Da-i conflict pana se satura, cum a procedat si Oprescu. Privatizarile, restructurarile, gafele pe plan international, flota, faptul ca patroneaza o retea de printi ai asfaltului si ai speculatiilor imobiliare, tampiti si corupti, controleaza DNA si difrite mecanisme de presiune. Lucrurilea astea trebuie repetate de zeci de ori pe zi, altfel populatia uita.

 85. 85 m.p.g. august 14, 2008 la 11:51 am

  Dle Nastase,

  Nu stiu daca comentariile mele anterioare au fost citite sau nu de analistii sau apropiatii Dv.,in care in aproape toate aceste comentarii am semnalat faptul ca base are un plan strategic de desfiintare a lui DV. si a psd-ului, de lunga durata si nu-l va abandona chiar daca va fi presedinte 1000 de ani.
  Dv. insa cunoasteti foarte bine motivul si cred ca este trimpul sa-l spuneti populatiei chiar daca va este cumva dezavantajos.
  Acest ins ,base, a stiut sa angajeze pe bani foarte multi de la stat o cohorta de indivizi frustrati de neindeplinirile personale ca patapievici ,asa zisa societate civica etc. si mafioti imbogatiti peste noapte din banii publici.
  Eu cred ca in aceasta marsava campanie are ajutorul neprecupetit al serviciilor secrete romanesti si straine si ale unor parlamentari din UE care au interese economice la noi si carora base le ofera diferite favoruri .
  Imi permit sa va dau cateva sugestii:
  -Cautati de urgenta o persoana loiala din serviciile secrete care sa va ajute
  -Inlaturati din anturajul Dv. persoanele care va sunt suspecte de neloialitate, base are o persoana infiltrata acolo . Metoda se invata din scoala militara. Acest fapt este evident deoarece base este mereu cu un pas inaintea Dv.
  -Treceti de urgenta la contra atac ,pe toate caile si in toate mediile deoarece populatia a inceput sa se plictiseasca de el si de mafia portocalie
  – Solicitati ajutorul partidului(nu a lui Geoana) sa va sustina.
  -Nu mai permiti papagalilor din psd sa apara la tv si sa va atace
  -Verificati daca nu cumva geoana si vanghelie au un acord secret cu base, deoarece prin comportarea lor asa se vede.
  Astept cu nerabdare sa vad pasul urmator a lui base deoarece daca pierde aceasta batalie cu Dv. va pierde ffff multi bani publici si de la UE.
  DOAMNE AJUTA!

 86. 86 Elena august 14, 2008 la 11:56 am

  Domnule Nastase sa vedeti ce ”tare;; combat si ziarele de pe la noi din provincie. Eu ma refer la cele de pe aici de unde a pierdut maestrul Berceanu.Asta e o dovada ca oamenii sunt totusi raniti

 87. 87 Maximmouse august 14, 2008 la 11:57 am

  @ Marius! G !

  Nu mergem in justitie sa ne dovenim nevinovatia, ci vine unul si te taraste in justitie ( morarul!) incercand sa iti dovedeasca vinovatia…cand are asimetricul chef….simti nuanta?

  Exista avocatul poporului…care hmm inteleg ca nu se simte foarte bine, dar ca institutie exista..

  Ce nu inteleg este de ce nu te bucuri ca totusi, in Romania fosta a lui Ceausescu si a clicii comuniste, iaca , se pune o institutie de-a batul arbitrariului, dorintei coplesitoare de dictatura a unei singure persoane, si de ce nu vrei sa intelegi ca Parlamentul Romaniei suntem NOI….Boborul…:) asa prost sau bun , cum vrei sa ne consideri….

  Maxi!:)

 88. 88 andreitaga august 14, 2008 la 12:47 pm

  Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti! Basescu trebuia hingherit si bagat la puscarie inca de cand era primar. Eu l-am simtit ca e al dracu si nu se lasa si toata prostimea si idiotii l-a votat pana si prin Gara de Nord. Daca Basescu a ajuns presedinte e clar ca majoritatea votantilor sunt niste idioti. Problema e cum il mai dam jos de acolo!! Trebuie prins cu ceva si bagat in rahat cu prima ocazie ca sa nu mai apara niciodata! Flota, Mihaileanu, trebuie pus presiune pe el din toate partile, trebuie lovit in oamenii care ii sunt apropiati (sa iasa dosarul lui Boc! sigur a facut el ceva!) pana cedeaza. Domne chiar nu se poate orchestra o campanie solida impotriva lui pe ziare si televiziuni, cu dosare, cu 1 milion de exemplare de ziare aruncate cu elicopterul noaptea in Bucuresti! Domne daca eram eu la PSD la comunicare si relatii cu publicul praf il faceam, tocam la el pana fugea din tara ca regele Mihai! Domnule Adrian Nastase, Dumneavoastra sunteti un domn, nu puteti sa va dedati la asemenea acte, dar trebuie sa luati in PSD si pe langa Dumneavoastra un consilier de imagine care sa fie capabil sa transmita mesaje de efect, mesaje care sa atace nu numai sa eschiveze! PSD-ul s-a multumit sa se eschiveze mereu in fata lui Basescu, iar cand a trebuit sa iasa la atac mesajul a fost total neconvingator. Luati neaparat un consilier si un purtator de cuvant asa cum a fost Ceausescu!!!

 89. 89 Criticos august 14, 2008 la 12:49 pm

  Aveti dreptate! Cand se ignora legea, justitia nu mai e justitie. Nici sa nu va ganditi la solutii propuse aici pe blogg, gen demisii si alte asemenea.
  Suparator si ingrijorator este ca pe la Bruxelles ideea ca se apara legea si nu se sustin persoane nu prea e la moda.Mi se pare absolut inacceptabil felul in care unii oficiali ai UE trimit mesaje de sustinere ale unor persoane. Si ma intreb cam ce leac impotriva unor asemenea naravuri s-ar putea gasi. Oricat ar parea de ciudata propunerea mea, o avansez totusi: afalati filiera – fiindca filiera este – civicobruxelleza. Nu cred ca trebuie actionat numai la Bucuresti. E de vazut ce se intampla la Bruxelles, cine or fi aceia care promoveaza politica de influenta despre care, culmea!, se sustine ca e de sorginte…estica.

 90. 90 Sorin august 14, 2008 la 12:56 pm

  D-le Nastase, cred ca politicos ar fi sa ne si raspundeti pe acest blog. Sau ne considerati cu mult subt nivelul d-vs si nu meritam nicio atentia din partea d-vs. Demonstrati intregii Romanii ca sunteti nevinovat si cu certitudine o sa fiti ales presedinte la urmatoarele alegeri.
  Spuneti dvs ce acuze sunt politice din tot acest „dosar politic”
  Va multumesc pentru atentie.

 91. 91 NAE august 14, 2008 la 12:56 pm

  Domnule Nastase,sunt un vechi si constant fan al dvs.,unul realist,dintr-o categorie realista; de aceea cred ca va trebui sa formulati fara echivoc,cu subiect si predicat,promisiunea ca PSD va stabili reguli si mai ales cadrul general necesar pentru ca acest tip de hartuire politica sa dispara. Este jenant sa vezi cum reinviu in anul 2008 naravuri interbelice,apucaturi orientale,comportamente mafiote antamate de mafioti, bisnitari cu performante in „buf”-uri (marinarii stiu…), emanati ai gunoaielor , ai trotuarelor si bordurilor.Aveti intentia sa promovati reforme constitutionale,sa va asumati coduri de legi macar la nivelul celor din perioada interbelica? Aveti intentia sa ne scoateti din aceste miasme balcanice? Observ ca va este propriu stilul „think big”,toata stima,cineva insa trebuie sa sparga acest caleidoscop.

 92. 92 Argusdre august 14, 2008 la 1:09 pm

  D-le Nastase
  Avand in vedere ca au aparut oarece comentarii si in exterior, va sugerez fara a fi specialist in domeniu, sa trimititeti la UE copii dupa dosarele acestea politice, macar spre o informare corecta.Ar deranja acest lucru , mai ales ca le puteti trimite exact la conducerea Internationalei socialiste, din care face parte PSD ?

 93. 93 alegatorul vesel august 14, 2008 la 1:12 pm

  Domnule Prim-Ministru,
  Cu riscul de ai enerva pe unii baieti cu simbrie pe la stat, care mai au in fisa postului şi postarea pe blogul dvs. va voi propune cateva chestiuni.
  Nu vad utilitatea unei candidaturi a dvs. la prezidenţiale, mai bine îl lasaţi pe Mircică că tot îi place lui.
  Pentru mine, cel puţin, ar fi mai imporatnt să fiţi din nou Prim-Ministru să refaceţi ce se mai poate reface. aţi avea în primul rând acesul la fonduri europene pentru că actualii sunt în hibernare.
  Am fost pe litoral pe autostrada dvs. şi ţin să vă spun că este exact aşa cum aţi lăsat-o, adică neterminată. Se spune despre actuala clasă politică că nu este capabilă să zugrăvească ce a făcut Ceauşescu. Daţi-mi voie să afirm că în curând îi veţi lua locul lui Ceauşescu în comparaţia asta.
  Nu sunt în stare să finalizeze ceea ce a fost început dar să înceapă alte proiecte. Corupţia este cruntă dar nu vede nimeni pentru că a depăşit nivelul de mică corupţie şi a ajuns deja la gulerele albe.
  Asocierea cu partidul antenelor este interesantă dar insuficientă pentru a combate oficioasele. Aici predomină limbajele subliminale şi nu le contracaraţi. Marineru de apă dulce se pregăteşte de acum pentru 2009 şi treburile nu merg bine pentru dvs.
  Dacă totuşi va dispărea Morar, care este mînuţele băiatului cu şuviţă, pe ultimul îl vor părăsi serviciile şi o parte din justiţie dar mai ales câteva oficioase. Aici trebuie să faceţi ceva.
  Aş avea totuşi o întrebare la care aştept răspuns-
  Nu consideraţi că aţi fi mai util ca prim-ministru?

 94. 94 Jimmygrey august 14, 2008 la 1:18 pm

  Pe pedelistul PREDA l-a scăpat gura!!!

  Azi, Cezar Preda a declarat că atât el cât şi PDminusL ar face orice (legal, of course… :)) ) ca să îl vadă pe AN în faţa instanţei… Ce dovadă mai transparentă că, în spatele organelor de anchetă, stă PDminusL? Mai urma doar să se laude: „NOI suntem în spatele DNA!”…
  Dar, din câte ştiu, justiţia se face în numele legii. Încă o dovadă în plus (dacă ar mai fi fost cazul…) că, aşa cum a demonstrat şi El Băse cu Constituţia, adică Legea nr. 1 a oricărei ţări, PDminusL manipulează legea în interesul său şi împotriva adversarilor politici! Sunt curios dacă, după ce pică nenorocitul ăsta de marinar, pedeliştii vor gusta din propriile „medicamente”! Nu ar fi o răzbunare, ci un act de dreptate, contra unor indivizi care îşi bat joc de lege! Dacă la nivelul unui parlamentar se pretează „aplicătorii legii” la asemenea fărădelegi, ce poate să facă un om de rând, când îi sare sistemul în cap??? Nu sunt de acord cu foarte multe dintre acţiunile parlamentarilor, dar cu votul de ieri sunt ABSOLUT DE ACORD! Nu te laşi tracasat aiurea de tot felul de imbecili mânaţi cu joarda politică de la spate, doar ca să-ţi demonstrezi nevinovăţia! Încă o dată, „bolovanii” pedelişti au demonstrat că prezumţia de nevinovăţie nu funcţionează în România: când votezi ca să trimiţi în instanţă un om, înseamnă că îl consideri DIN START vinovat! S-a pus problema de ce nu îşi dă domnul AN demisia… Păi, tocmai că se consideră nevinovat! De ce ar face un nevinovat un gest în care nu crede? Doar ca să facă pe plac unora care, cu laşitate, se îndreaptă împotriva sa sub pretexte ca: „legea să-şi facă datoria”, „nu ne opunem justiţiei” şi alte imbecilităţi de acest tip??? Păi, de ce ar face AN plăcerea adversarilor săi politici??? Ce, marinarul a renunţat la imunitate ca să fie judecat pentru casa din Mihăileanu şi celelalte matrapazlâcuri ale sale??? A făcut-o pe vremea când nu era preşedinte, însă din calcul: ŞTIA că o să aibă altă imunitate, în curând! DE CE nu a renunţat şi a doua oară, când făcuse rost de o imunitate nouă??? Abia atunci doar ar fi demonstrat ce dorea să demonstreze! Modul în care procedat ulterior, n-a demonstrat decât că a recurs la un şiretlic, la fel de ordinar ca propria-i persoană…
  Şi, la mâna unor „organe” care au în spate un asemenea individ, să se pună la dispoziţie AN??? De ce ar face asta, un om cu scaun la cap, ORICE om cu scaun la cap??? Nu are nimic de demonstrat: CEILALŢI ar avea, dacă vor justiţie! Dar, cum nu pot demonstra, încearcă măcar şicanarea… Doar atât pot cei care vor să conducă destinele acestei ţări??? Apăi, vorba lu’ bunicu’: HUOOO! LA OASE, nu la ciolan!

  Domnule Năstase, am o rugăminte: când, în toamnă, veţi reaccede la putere, nu uitaţi ce v-au făcut ăştia! Modificaţi legislaţia:
  – introduceţi curtea cu juri (măcar pentru o perioadă…);
  – obligaţi judecătorii să aplice mai întâi legea, şi de-abia la dimensionarea pedepsei să ţină cont de conştiinţă (atâta câtă nu le-a plecat în Spania, Italia etc. …);
  – să poată fi traşi la răspundere ŞI MATERIAL pentru ORICE caz pierdut la instanţa supremă sau cea internaţională; iar tragerea la răspundere să se facă în faţa unei comisii, la care să funcţioneze şi juraţi din popor, ca la americani;
  – să poată fi aleşi în funcţii, chiar mai mici, ei şi procurorii, ca oricare alt ales al naţiei!
  Poate aşa vor pricepe şi cei care se fac că aplică legea că, la ce salarii ridică, trebuie să facă şi dovada că sunt profesionişti!
  Se doreşte ca justiţia să poată să-şi facă treaba? OK! Aduceţi-o de la nivelul castei feudale, la nivelul democratic! Cât vor fi: casta poliţiştilor criminali (nu criminaliştilor, ci a celor care omoară, la propriu, oameni!), casta procurorilor şi casta judecătorilor, nu va exista justiţie în România! Doar democratizarea acestora poate servi justiţia! Şi, n-ar fi deloc rău, dacă separaţia puterilor în stat ar putea permite şi controlul „popular” asupra justiţiei! Nişte comisii alcătuite din oameni cu cunoştinţe juridice, aleşi democratic, pe o perioadă de 1-2 ani (nu mai mult, că intră în cârdăşie cu cei cercetaţi!), care să analizeze activităţile poliţiştilor, „parchetarilor” şi judecătorilor, şi să propună schimbarea celor vinovaţi de malpraxis sau corupţie, sau tragerea lor la răspundere, de la caz la caz!

 95. 95 Argusdre august 14, 2008 la 1:18 pm

  CATA VREME MATROZUL, PENTRU A-SI ATINGE SCOPUL SUPREM DE A PRINDE SI AL DOILEA MANDAT, SE AMESTECA BRUTAL IN TREBURILE JUSTITIEI , NU SE POATE VORBI DE JUSTITIE IMPARTIALA, DREPTATE SI CORECTITUDINE IN ROMANIA.Restul sunt baliverne.
  In aceste conditii este in logica lucrurilor ca si Parlamentul sa-si gaseasca masuri de protectie impotriva “agresorului”, exact dupa principiul din drept al legitimei aparari, ca doar nu numai unul poate sa fie “smecher” in tara asta , iar ceilalti fraierii la cheremul sau.
  In aceste conditii legendele lansate de tonomate ca “SA-SI DEA NASTASE SI MITREA DEMISIILE CA SA-SI DEMONSTREZE NEVINOVATIA IN FATA LEGII” ar reprezenta exact vointa primului matroz al tarii, de a scapa de rivalul cel mei periculos pentru alegerile de la anul si seamana extrem de bine cu alta legenda mai veche lansata de aceleasi tonomate prezidentiale, cea referitoare la “Restructurarea PSD”, ca vezi Doamne de aia n-aveau somn portocalii, ca nu se mai restructurau socialistii.Unde s-a mai pomenit ca un partid rival sa moara de grija altuia ? S-a cazut in capcana si PSD a constatat pe propria piele ce inseamna sa-ti elimini oamenii de valoare si sa lasi pe pozitii “prostanacii” singuri.
  Inventia asta basesciana cu demisia si punerea cica la dispozitia justitiei a fost deconspirata foarte bine in cazul unui alt patit pe nume Atanasiu, despre care justitia a decretat ca este nevinovat, dar marele justitiar Basescu nu a mai catadicsit sa-l repuna in functie, pentru ca asa au vrut muschii lui. Sa-mi spuna tonomatele cum a platit escrocul care l-a demis si cine-i “repereaza” onoarea fostului ministru al apararii.
  Amintind faptul ca matrozul mai are “pe constiinta”si alte cazuri asemanatoare, este evident ca amestecandu-se fara jena in independenta justitiei, isi bate joc pur si simplu de oameni, de soarta lor, de viata si cariera lor si va veni oadata vremea sa dea socoteala si nu-l vad bine deloc.Asta nu-i politica ci golanie ! Desi la ora actuala sunt o multime de dosare intocmite, chiar n-ati observat cat s-a strofocat marinerul in ultimul timp pentru ‘punerea pe rol” a cazului Nastase ?N-ati sesizat cum DNA obedient, pentru a evita Parlamentul a fabricat la comanda un nou dosar pentru o fapta care trebuia sa fi fost savarsita cand acesta nu era ministru ? Ce vreti dovada mai elocventa de “aranjament” si nerozie mai mare din partea “regizorilor” ?
  Scenariul imaginat este si vizibil si previzibil : “NASTASE –CEL MAI PERICULOS CONTRACANDIDAT LA PRESEDINTIE, ISI DA DEMISIA, RENUNTA LA IMUNITATE, IL IA DNA SI-L FREACA LUNI DE ZILE IN VAZUL TELEVIZIUNILOR OBEDIENTE, IN COMENTARII DISTRUCTIVE DE SERVITOARE, PANA-L UNG CU ZOAIE SANATOASE SI PANA TREC ALEGERILE PREZIDENTIALE”.
  Aceleasi tonomate, flutura de zor in sprijinul gogosilor lor, exemplul magnific al baselului “care a renuntat la imunitate si s-a pus la dispozitia legii”.Si aceea a fost tot o escrocherie specifica ‘celui care boceste la comanda”,si nu si-a riscat absolut nimic: STIA CA MAI SUNT DOUA LUNI PANA LA ALEGERILE URMATOARE SI-SI VA RACASTIGA REPEDE IMUNITATEA”.Deci atat si nimic mai mult, oamenii destepti nu-s la portocalii , iar eroii nici atat.

 96. 96 expunere de caz august 14, 2008 la 1:37 pm

  Mie – personal – si ca „om de rand” mi-e teama sa merg in justitie, chiar si atunci cand stiu ca am dreptate. In ultima saptamana a lunii mai 2008 (cu cateva zile inainte de alegerile la care nu a mai candidat) Adriean Videanu a semnat o decizie de retrocedare plus despagubiri in bani pentru un imobil revendicat. Foarte frumos din partea lui, ar spune unii. Insa. Imobilul a fost revendicat in 2001 iar dosarul nu s-a solutionat din lipsa de acte (de fapt, revendicatorii nu au depus si rolul fiscal, pentru ca acela arata ca imobilul fusese vandut de catre proprietari!). Iata ca apare insa un „cumparator de drepturi litigioase”, care reuseste sa obtina aceasta decizie de primar (ce primar!) in doar doua luni de cand s-a bagat pe fir. Bineinteles, acum individul ma ameninta cu telefoane cum ca „va castiga si casa, asa ca sa fac bine si sa ii vad lui”…
  Bun. Avem actul care ii incrimineaza, avem decizia care ii da acestui „cumparator” bani din bugetul statului / actiuni plus curtea imobilului in care locuiesc.
  Spuneti-mi, dle Nastase, am dreptate sa fiu sceptic (ca si dvs. de altfel) in „justetea justitiei” si sa ma tem sa ma adresez autoritatilor?
  Oare ce sanse am eu in fata mafiei imobiliare, atat timp cat chiar pres. Basescu s-a opus modificarii legii care ar fi putut pune capat acestor „smecherii”?
  Cum pot eu sa ma duc la politie/tribunal/DNA (!) si sa reclam aceasta mafie, cand este vorba de Videanu si apropiati si presedintelui???
  Sugestii?

 97. 97 Augustin Radescu august 14, 2008 la 1:41 pm

  @Alex
  Subscriu intru totul punctului tau de vedere: e timpul ca A.N. sa treaca de la jocul strict defensiv (cu autobaza in poarta!) la un joc agresiv, cu pressing pe tot terenul si actiuni hotarite in atac. Micile – si uneori prea subtilele – ironii sint admirabile intr-un meci de scrima in care floretele au biluta aia in virf. In cazul batailor de cartier, mijloacele cu adevarat eficiente sint altele. Sigur, A.N. ne-ar putea raspunde ca fiecare lupta cu armele pentru care este, intr-adevar, inzestrat, ceea ce e, pina la un punct, adevarat. Aici as replica doar ca singura calitate care asigura succesul unei alcatuiri vii, om, animal sau planta, este adaptabilitatea. Si cred in imensa capacitate a lui A.N. de a invata.
  Nu pot insa sa nu te critic (nici nu mi-ar sta bine!) pentru perla de naivitate pe care ai scapat-o in commul tau:”in cele mai oneste medii cu putinta, in randul elitei intelectuale…”. Pai ce-are, frate, elita intelectuala cu onestitatea?
  E-adevarat, un intelectual are abilitatea de a-si camufla lasitatile, micimea, lacomia sau pervertirile in spatele unor cuvinte mestesugite si filozofarii abile. Un om simplu pe care il critici, justificat, pentru ceva, va lasa capul in pamint. Un intelectual va face imediat un excurs la Kant sau Hegel, cu suficiente referiri si citate incit sa uiti de unde plecasei si cine era, de fapt, in discutie. Si, foarte probabil, va incheia: „Asa ca mai bine ti-ai cere scuze!” Ceea ce, de multe ori, chiar faci! Pun pariu ca esti, tu insuti, in stare sa dai exemple, asa ca n-o mai fac eu. Daca ai sti ce paruieli au fost, de-a lungul timpului, prin diferite forme asociative ale scriitorilor, muzicienilor etc, n-ai mai vorbi de onestitatea elitelor intelectuale.

 98. 98 Constantinul august 14, 2008 la 1:48 pm

  Si totusi, dnule Nastase, de ce va este frica de justitie?

 99. 99 George Ban august 14, 2008 la 1:48 pm

  Pentru ca piticul atomic Boc-Poc a fost admonestat de Zeus ca apare prea des la televizor, portocaliii s-au facut imediat presh si au scos la inaintare alt papagal: Cezar Preda.
  Eu nu spun decat atat:
  Dle Nastase, aveti toate argumentele sa-l dati pe papagal IMEDIAT in judecata. Sa demonstreze EL ca sunteti „cel mai mare corupt din Romania”, asa cum a papagalicit.

 100. 100 M.G.S Cluj august 14, 2008 la 1:52 pm

  Pe drumul respectarii legii sper ca suntem toti in siguranta . Cei care judeca dupa ureche si nu dupa lege pot sa spuna ce vor… Nu va lasati impresionat ! Cateodata ma tem ca nu veti mai rezista psihic la atata presiune dar sunteti un om puternic ! Succes in continuare !

 101. 101 geo_36 august 14, 2008 la 1:53 pm

  Dle Nastase, am si eu o intrebare, de fapt o nedumerire: de ce nu vreti sa ajungeti in fata unei instante de judecata (daca Parchetul va trimite), pentru a va demonstra nevinovatia? N-ar fi mai cinstit si in avantajul dvs?Chestia cu „politicul” e cam naiva, a fost vanturata cam prea mult pe la tv (nu numai de dvs) si pare cam desueta, nu pre mai tine. Ei, ce ziceti?

 102. 102 Draghi Puterity august 14, 2008 la 2:07 pm

  @Uoana

  Voteaza-l tu numa’ pe Basescu ca sa te trimita la razboi cu Rusia!

 103. 103 Harpon august 14, 2008 la 2:07 pm

  Domnule Nastase, din nefericire trebuie sa luptati in continuare. Sunt convins ca este greu , dar acestea sunt regulile nscrise ale politicii.Cat esti in opozitie vei fi vanat , iar apoi se deschide si sezonul tau de vanatoare, dupa ce treci . Probema este daca in sezon vanezi cu autorizatie , respectand regulile sau nu. Altii dupa cum vedem fac si braconaj, si atunci trebuie sa ai grija sa nu fii doborat din greseala.
  Cred insa ca solutia gasita de domnul Mitrea de a renunta la imunitate ar fi un castig de imagine puternic si ar demonstra dincolo de consecintele imediate , dorinta de rezolvare corecta a situatiei. Stiu ca e periculos dar e valoroasa , sau mult mai valoroasa acum aceasta decizie dupa reactia partamentului de zilele trecute.

 104. 104 nicolas august 14, 2008 la 2:29 pm

  sa se aleaga praful si pulberea de alianta lor .

 105. 105 dorel august 14, 2008 la 2:46 pm

  Va doresc mult succes in viitor! Cred ca sunteti cel mai capabil din actuala clasa politica care mai poate face ceva, in bine, pentru tara noastra! Nu sunt simpatizantul nimanui, dar sincer va tin pumnii la alegerile viitoare pentru orice post veti vrea sa candidati! Si poate actionati altfel, tinand cont de evenimentele prin care ati trecut in ultimii 4 ani!

  Eu unul m-am saturat de cresterea asta economica de dupa 2004, 2005, cu salarii din ce in ce mai mici, preturi mari, costuri mari la utilitati, furturi grosolane din avutul statului, circ, bascalie, „gaozari” afaceristi, afaceri imobiliare, coruptie, incompetenta, pitipoance (ex: Elena si Lenuta) s.a. Consider ca ati putea sa realizati mult mai mult bine decat „astia” de acum.

  Succes!

 106. 106 Alex august 14, 2008 la 4:56 pm

  dorel, si de modul in care pitipoancele blonde au ajuns fete cu diploma. Mai mult, n-am vazut presa criticand numirea in 2005 a tinerei sperante blonde in functia de ministru al integrarii. Mai potrivita era Elena basescu decat tipesa aia.

 107. 107 Neagu G. august 14, 2008 la 5:00 pm

  Draga ARIEL, intradevar, dl. A.Nastase nu poate raspunde la intrebarea ce ai pus-o.Incerc eu un raspuns, prin evocarea pozitiei exprimate chiar astazi de dl. Geoana. El a laudat intentia lui Mitrea de a demisiona si a se pune la dispozitia JUSTITIEI (de fapt DNA ). Apoi a cerut dlui. Nastase sa se mai gandeasca, adica sa faca la fel ca dl. Mitrea.Prin pozitia sa, dl.Geoana se desolidarizeaza de votul Camerei.Si de aceasta data, dl Geoana se manifesta ca un reprezentant al Cotroceniului, in PSD. Va spun eu ca acest Geoana nu are nimic comun cu social-democratia si loialitatea fata de colegi.Cu alte cuvinte,in PSD lupta lui Geoana de a-si elimina contracandidatii la sefia partidului continua. Acesta e stilul lui, il cunosc din tinerete. As sugera dlui A.N. sa declare ca nu mai intentioneaza sa candideze la prezidentiale si cred ca multe se vor linisti.

 108. 108 George Ban august 14, 2008 la 5:31 pm

  Pentru geo_36 si altii similari:

  Inca unul care are mintea deformata. Repet: justitia adevarata inseamna DEMONSTRAREA VINOVATIEI. Oricine are dreptul sa acuze, cu conditia sa demonstreze ca acuzatiile sale sunt valabile. Dupa mintile deformate de catre agentii portocalii, ACUZATUL trebuie sa piarda timp, bani si nervi ca sa ISI DEMONSTREZE NEVINOVATIA. Este o mare tampenie si cine vrea asa ceva nu intelege abc-ul justitiei.

 109. 109 Scorpion august 14, 2008 la 5:43 pm

  Buna ziua,
  Domnule Nastase, eu nu prea am obiceiul sa scriu pe bloguri, dar de data asta simt nevoia sa-mi exprim parerea. Sunt un simplu cetatean care isi vede linistit de viata lui si de nevoile lui si sincer ma lasa rece jocurile de interese care guverneaza clasa politica romaneasca.
  Atata vreme cat nu e razboi si sunt sanatos, n-am sa mor de foame sau de grija altuia.
  Totusi, am o problema in legatura cu mentatitatile celor de la guvernare (si aici ma refer la guvernarile trecute si la cea actuala).
  Cred ca in Romania 95% din populatie nu asteapta gasirea unui vinovat („tap ispasitor”) pentru situatia reala in care ne aflam acum, iar jongleriile de genul „Nastase a luat mita” sau „Basescu a vandut flota” chiar ne lasa reci. Oare nu exista o urma de clarviziune in mintea tuturor celor care INCEARCA sa ne guverneze, ca sa-si dea seama ca poporul, oamenii, chiar au nevoie de solutii reale in ceea ce priveste orice aspect legat de comunitate si viata personala a fiecaruia?
  Sincer, eu maine m-as duce sa votez oricare om care chiar ar pune in miscare proiecte pentru reabilitarea soselelor, dezmortirea agriculturii, dezvoltarea turismului, promovarea imaginei noastre in lume, indiferent daca il cheama Nastase sau Basescu. Ma opresc aici cu insiruirea deoarece incepe sa se goleasca de sens. Insiruirea luata ca atare suna atat de cunoscut si de lipsita de sens deoarece este pe buzele fiecarui politician care candideaza la o functie oricare ar fi ea. Devine „discurs” si „program electoral”. Parafrazand o formatie de muzica autohtona chiar as dori sa traiesc clipa in care „astept de-atatia ani/ sa vad o groapa-n drum/ dar visul meu de-o viata/ s-a prefacut in scrum”. Zambesc amar, inghit in sec si revin. Asta facem noi romanii tot timpul .. haz de necaz.
  Acum serios vorbind, in afara de interesul personal, chiar nu exista altceva care sa ocupe timpul celor care au fost SELECTATI(nu alesi- vreau sa ma fac inteles!) sa INCERCE sa guverneze o tara ?
  Eu va sugerez pe aceasta cale, daca vreti sa tineti cont de parerea unui cetatean simplu, daca chiar doriti sa va apropiati de oameni (cum am citit pe-aici pe blog) atunci ar trebui sa cam lasati la o parte interesele personale si sa va uitati un pic mai atent la ce este dincolo de usa parlamentului si a senatului. Dincolo de acele usi sunt oameni. Oameni simpli. Unii dintre ei mai spera la un trai mai bun. Altii si-au pierdut speranta. In fine, nu vreau sa lungesc inutil monologul.
  In tara asta sunt foarte multi care mor de grija altuia. Personal nu am nici o problema daca cineva are bani. Din partea mea as fi extrem de fericit daca fiecare cetatean roman ar avea conturi de zeci de mii de euro in banci. Dar altruismul a devenit un termen pe care il intalnim numai prin dictionare mai nou.
  Ca o concluzie, eu zic sa mergeti sa beti o bere impreuna cu domnul Basescu si sa jucati o partida de sah. Sau sa dati cu zarul. Asta ar fi varianta cea mai potrivita pentru a rezolva neintelegerile. Trasul la sorti n-am trebui sa fie o problema pentru nici unul. Oricum nu se pune problema grijii zilei de maine. Atunci de ce sa fie implicate institutiile statului in rezolvarea unor divergente de opinii si/sau antipatii? Luati si aspectul asta in considerare. Va garantez ca cetatenilor li se falfaie (scuzati exprimarea)
  daca face Nastase puscarie sau daca ajunge Basescu dupa gratii. Factura la curent si pretul la produse – astea sunt „discursurile” natiunii prin piete.

  Va multumesc pentru timpul si atentia acordata.

 110. 110 Bogdan august 14, 2008 la 5:45 pm

  daca nu va dati demisia sunteti un ipocrit. si daca v-o dati, ramaneti un penibil. nu putea fi evidat scandalul asta si sa mergeti ca un barbat la razboi? cum va puteti uita in ochii baietilor dvs?

  sunt sigur ca nu o sa apara mesajul. si nici nu voi primi raspuns. dar mi-ar placea sa il cititi dvs. va confirm ca n-am nici o culoare politica, traiesc afara si castig bine. incepuse sa-mi placa psd-ul sau mai bine spus ma obosise basescu’. dar va multumesc totusi ca lasitatea dvs. m-a trezit la realitate.

  va rog sa va reculegeti intre tablouri si sa continuati blogariti. pentru ati incetat sa existati.

 111. 111 George Ban august 14, 2008 la 6:06 pm

  Acum l-am vazut si pe Constantinul, care il intreaba pe AN de ce ii e frica de justitie? De unde rezulta asta? A fugit AN din tara si eu nu stiu?

 112. 112 asa da august 14, 2008 la 6:25 pm

  Cirdasia penala si-a pus piciorul in ghips
  de Andreea Pora HotNews.ro
  Joi, 14 august 2008, 14:08 Actualitate | Opinii

  Andreea Pora
  Foto: Hotnews Pe Nastase nu-l dau pe dinafara nici inteligenta, nici caracterul si nici barbatia. Se ascunde ca un puisor proaspat iesit din clocitoarele de la Cornu sub fustele colegilor, de unde piuie disperat: „dosar politic instrumentat de Basescu”. Dupa NUP-ul deputatesc nici macar viitorii lui alegatori din Mizil nu mai cred o asemenea bazaconie si sansele ca Nastase sa fie readus la statutul de simplu cetatean au crescut considerabil incepind de miercuri. Multumita cirdasiei penale, Nastase poate sa-si atirne in cui proaspetele aspiratii la putere. Desi au scapat de pericolul precedentului, nu si de cel al monitorizarii Comisiei Europene, parlamentarii si-au mai batut un cui in sicriu. La urmatorul sondaj vizind increderea romanilor, ei vor ajunge nu doar in spatele pompierilor, ca acum, ci si in urma vidanjorilor. Macar acestia lucreaza in slujba comunitatii.

  Rezultatul era previzibil, dar el demonstreaza ca nici macar cu o majoritate simpla cei doi nu ar fi putut fi trimisi in fata justitiei. Faptul ca s-au adunat cu chiu cu vai de abia 120 de voturi arata nu doar dimenisunile cirdasiei penale, ci si dispretul acesteia fata de alegatori.

  Un asemenea gest in prag de campanie ar putea fi sinucigas, in special in conditiile uninominalului, dar parlamentarii sint convinsi ca asa cum au putut batjocori legile si statutul de drept, asa ii pot pacali si pe alegatori. Mizeaza pe faptul ca au reusit sa arunce in derizoriu anticoruptia si ca pomenile si indiferenta vor atirna mai greu.

  Socoteala e proasta, iar votul pentru Nastase se va transforma in bumerang. Din simplul motiv ca Bombonel a fost si este simbolul national al coruptiei, lacomiei si tupeului, pe care multi ar fi vrut sa-l vada tremurind prin salile de judecata, cu ochii la zeghe. Macar atit. Pe de alta parte, zidul facut un jurul lui arata unde se gasesc adevaratii vinovati pentru esecul luptei anticoruptie. Misterul a fost dezlegat si responsabilii au aparut sub turnesolul votului din Camera. Va fi greu de explicat in campanie refuzul de a-l trimite pe Nastase in fata judecatorilor si plasarea lui deasupra legii si a cetatenilor.

  Daca deputatii-NUP nu ar fi bolnavi de propria maretie si infailibilitate, fiind astfel convinsi de realegere, daca nu ar fi atit de speriati de avertismentul nastasian „puteti fi voi in locul meu”, ceea ce arata ca fiecare are ceva coruptie in subconstient si in conturi, o minima precautie si inteligenta politica, le-ar fi spus ca Bombonel trebuia dat prada judecatorilor si boborului intr-o abila demonstratie de respect pentru institutii. Intr-o tirzie, dar nu inutila, tentativa de refacere a propriei imagini si, de ce nu, de indreptare a coloanelor vertebrale inmuiate de prea indelungata pozitie sezut in fotoliile parlamentare. „Sacrificarea” lui Nastase i-ar fi „scos” de pe rabojul coruptiei.

  Socoteala e proasta si pentru ca votul a dat apa la moara PD-L, singurul care si-a aratat lumii bilele, aflindu-se astfel deasupra suspiciunilor de tradare, dar si a lui Basescu. Tema coruptiei va prinde aripi si ea va fi, pe buna dreptate, speculata la maximum. Mai ales ca drumul spre noi si noi NUP-uri e de abia la primul kilometru de asfalt. Urmeaza Zambaccian II, Matusa Tamara, Pacuraru, spionajul lui Seres, Miki Spaga. Cu alte cuvinte, munitie la greu. Daca pina pe 13 august anticoruptia intrase in adormire, prin stradania coalitiei de la guvernare si a televiziunilor intoxicatoare, iata ca votul dat in apararea lui Nastase a readus-o pe culmi. Tot asa, baieti!

  Dispretul fata de amarastean este direct proportional cu cel fata de Comisia Europeana. Asa dat cu tifla, mai rar. Nu doar ca dosarele „coruptilor la nivel inalt” n-au fost deblocate, asa cum a cerut apasat Comisia, dar li s-a pus cruce definitiv. Morar a fost schimbat cu o doamna consilier-trepadus a sistemului, iar colac peste pupaza, parlamentarii vor sa modifice si legea de numirea procurorilor sefi. Mesajul gen „ba pe-a voastra”, pare o cerere cu antetul si stampila parlamentului pentru activarea clauzei.

  Revenind la Nastase, este de remarcat dorinta maladiva de a-si taia craca de sub candidatura la prezidentiale. Reactiile jenante de pe blogguri si televiziuni, plus votul de miercuri i-au rapit orice sansa de a mai fi contracandidatul PSD al lui Basescu. O sa ramina cu dosarul politic in gura. Sa i-o fi copt de fapt adversarii? E clar, PSD doar lovit de delirum tremens il mai poate lansa in cursa pe Nastase-NUP.

 113. 113 Ciprian august 14, 2008 la 6:29 pm

  Domnule Nastase,cea mai inteligenta si cea mai demna miscare pe care o puteti face in momentul de fata e sa va dati demisia din parlamentul Romaniei.Nu sunteti demn sa reprezentati acest popor atata timp cat aveti un dosar de coruptie.Imaginea Dumneavoastra si viitorul Dvs politic,ar trebuii sa depinda de decizia unei instante de judecata.De ce va e teama sa ajungeti in fata unui judecator si de ce va ascundeti in spatele unor declaratii goale?Din punctul meu de vedere nu faceti decat sa dati dovada de LASITATE si sa intariti convingerea oamenilor ca sunteti cu adevarat corupt.

 114. 114 Deleanu Emanuel august 14, 2008 la 6:32 pm

  Este absolut kafkian, zeci de comentarii PRO si nici macar unul care sa fie , in mod clar, impotriva. Democratie mare dom’le pe mana lu’ AN. Precis o sa-l votez.

 115. 115 Invincible august 14, 2008 la 7:14 pm

  ce vorbe frumoase aici, domnu’ Nastase!
  oare unde sunt injuraturile?

  ” “Justitia” dorita de Traian Basescu inseamna folosirea oricaror mijloace pentru distrugerea celui care i se opune. ”
  aha! si cu Vadim pe vremea cand erati zeu, cum a fost? 😉

  ia sa vedem daca apare comentariul…

 116. 116 Alandra august 14, 2008 la 7:21 pm

  @ Draghi Puterity ,

  Excelent mesajul tau.

 117. 117 Alandra august 14, 2008 la 7:41 pm

  Daca tot am ajuns (ma refer la majoritate) la concluzia ca decizia Parlamentului este una legala, sper ca A.Nastase sa nu repete greseala cu demisia. Poate cea mai mare eroare a fost demisia din functia de Presedinte al Camerei Deputatilor.
  In rest, imunitatea, indiferent cine o invoca ( parlamentari, judecatori si procurori, executori judecatoresti si notari, politisti, PRESEDINTELE ROMANIEI), poate sa dispara numai prin modificarea legislatiei.
  Atata timp cat legile sunt in vigoare, OBLIGATORIU acestea trebuie sa isi produca efectele. In caz contrar, se numeste instigare la nerespectarea legii, ceea ce poate fi considerat un atentat la statul de drept.

 118. 118 FLORIAN august 14, 2008 la 8:00 pm

  Domnule, desigur ca argumentele dumneavoastra au o logica, iar inamicul de Base face tot posibilul sa va infunde in derizoriu.
  Se pare totusi ca ii dati mingi la fileu, iar vicleanul puncteaza.
  Ceea ce considerati o victorie prin votul parlamentului era previzibila si aplaudata doar de falsii prieteni ai dumneavoastra.
  Regret, dar trebuie sa va spun ca prin anuntul de demisie a domnului Mitrea ati primit lovitura de gratie.
  Sunteti singur,in offside,iar arbitrul (electoratul) va fluera lovitura de pedeapsa impotriva dumneavoastra si a echipei din care faceti parte.
  Mare minune daca antrenorul, domnul Iliescu, nu va cere demisia.

 119. 119 (THX)GogolometroEAW august 14, 2008 la 8:06 pm

  Pesedacii si-au batut atatea cuie in talpa sa aiba material luptatorii oranj o intreaga campanie

 120. 120 Darco LEU august 14, 2008 la 9:17 pm

  Daca va uitati la restul comentarilor mele, veti observat ca sunt o persoana care va apreciaza.
  Totodata ma bucur ca recunoasteti ca votul de azi este unul politic.

  Sunt perfect deacord atunci cand spuneti ca dosarul dumneavoastra este unul fabricat la ordinele unui marinar, dar nu sunt deacord ca un deputat sa beneficieze de alte legi fata de un simplu cetatean. Nu sunt deacord ca un deputat sa nu poata fi dat in urmarire penala fara acordul camerei deputatilor. Toti trebuie sa fim egali in fata legii.
  Astazi nu trebuia sa existe acest vot. Totul trebuia sa fie simplu, sa fiti egal cu noi, restul. Daca erau suspiciuni asupra dumneavoastra, justitia trebuia sa inceapa urmarerea penala fara niciun vot.
  Trebuie sa intelegem ca daca o persoana este urmarita penal, nu inseamna ca acea persoana este si vinovata.

  Din pacate consider ca atata timp cat vom avea legi care contin texte de genul:”….in acest caz amenda este intre _____ si _____….” sau „…inchisoare intre ____ si _____ ani…” nu vom avea parte de justitie. Se vor gasi mereu cai de a ocoli legi.

  Legile trebuie sa fie clare!

 121. 121 Midnight Dreamer august 14, 2008 la 9:52 pm

  Domnule Nastase,

  As dori sa fac doar un singur comentariu vis-a-vis de afirmatia Dvs, ca: „Votul de astazi a fost o solutie politica data unui dosar politic” ! Va mai aduceti aminte cum acum cativa ani buni luati apararea unui fost coleg de al Dvs. (parca Bivolaru il cheama) precum ca trimiterea lui in judecata pentru fapte de coruptie s-a facut la comanda politica? Si daca nu ma insel acest individ in final a fost dovedit a fi vinovat! Oare de ce indiferent de cine e la putere, daca cineva din opozitie este acuzat imediat apare aceasta afirmatie: A fost o comanda politica! Si daca aveti incredere in justitia romana de ce nu o lasati sa-si spuna cuvantul? De ce va ascundeti dupa acest vot al Camerei Deputatilor? TOATA STIMA PENTRU DOMNUL MIRON MITREA!

  Va urez o seara buna oriunde va veti afla!

 122. 122 A.K.A. august 14, 2008 la 11:02 pm

  Azi la stiri s-a aratat ca PD-L a cerut demisia lui Nastase din Parlament, motivand ca astfel fostul prim ministru ar avea ocazia sa-si demonstreze nevinovatia fata de acuzatiile aduse de D.N.A.. Stimabili domni politicieni PD-L au uitat ca cica traim intr-un stat de drept, care are Constitutie in care se zice despre prezumtia de nevinovatie, care are drept consecinta faptul ca D.N.A. trebuie sa demonstreze vonovatia lui Nastase si nu Nastase nevinovatia lui…Daca afla Boc ce gafa de drept constitutional mai fac unii si altii din partidva fi suparat foc. Un alt domn PD-L striga azi la TV ca unii nu cunosc conceptul de demisie, etc…Pai pt el mentionam ca demisia nu se poate cere…demisia este un drept, care poate fi exercitata doar de titular, este unilateral si nu se face la cerere, nici nu trebuie motivata. Astfel, enunturi precum „cerem demisia lui X” sunt simple formule de retorica telenovelistico-parlementare. Va multumesc.

 123. 123 Eduard V. august 14, 2008 la 11:02 pm

  Ma bucur pentru dumneavoastra ca ceea ce dorea Partidul ”Portocaliu” nu s-a materializat.Sperau sa va terfeleasca prin acel parchet ”mizer” ca in final sa nu se ajunga nicaieri.Si nici nu cred ca ar trebui sa procedati precum domnul Miron Mitrea si sa demisionati pentru a nu-i da satisfactie ”locatarului” temporar de la Cotroceni.Se vede de la o posta ca se teme de ascensiunea dvs. actuala si viitoare.Va doresc multa sanatate si mult succes si sa speram ca PSD-ul va castiga alegerile din Toamna si dvs. pe cele Prezidentiale din 2009.Va scrie un nepot al carui bunic este o mai veche cunostinta a domnului Presedinte Iliescu.Va salut respectuos

 124. 124 analya august 14, 2008 la 11:15 pm

  Excelent d-le Nastase. Parlamentul trebuie sa aiba un cuvint de spus in tara asta. DNA-ul si alti acoliti nu trebuie sa-si faca de cap cu dosare facute la comanda. Tineti tare tot asa.

 125. 125 Nicolae C august 14, 2008 la 11:21 pm

  Eu cred ca votul din parlament v-a facult mult rau domnule Nastase. Trebuie sa va aratati nevinovatia in justitie nu in parlament unde sunteti aparat de colegii din partid. Dovediti oamenilor ca sunteti nevinovat si veti avea numai de castigat iar oamenii va vor vota in parlament. De ce va e teama de justitie? Aveti ceva de ascuns? Daca nu, atunci devediti oamenilor ca sunteti demn de functia de presedinte si ca meritati acest post. Eu sunt un votant pe care trebuie sa il convingeti ca va sunteti nevinovat altfel imi dovediti in continuare ca va ascundeti (tipic la romani) in spatele colegilor care nu sunt altceva decat niste lingai care in viitor va vor cere multe favoruri.

 126. 126 Radovan august 14, 2008 la 11:45 pm

  Daca demisionati va mai fac astia 20-30 de dosare si or sa va cheme sa dati cu subsemnatu’ in prime-time la Realitatea. Spuneti tot timpul ca mai sus. Ganditi’va ca numai dumneavoastra puteti sa’l puneti cu botu’ pe labe pe caricatura aia de Basescu.

 127. 128 Ged august 15, 2008 la 8:03 am

  @ geo_36
  Nevinovatia nu se demonstreaza, ea se prezuma. Doar vinovatia se demonstreaza de catre acuzatori pe baza de probe irefutabile. Democratia este garantul celor enuntate. Dictatura, lipsa democratiei sau statul corupt incepand cu persoana care ocupa cea mai inalta magistratura a sa, procedeaza invers cu cetatenii sai.

 128. 129 Viorel august 15, 2008 la 8:34 am

  Mi s-a facut greata citind comentariile pupincuristilor de pe blogul asta.Domnule Nastase,daca astia va sunt alegatorii,ar trebui sa va ingrijorati .Poate mai mult decat daca Parlamentul da aviz inceperii urmaririi penale.Oricum nu va mai alege nimeni,binenteles,in afara de suta asta de fani de pe blog.Sa stiti ca in tara asta sunt si oameni care se descurca,foarte multi de altfel,care nu se plang toata ziua si care nici nu prea asteapta nimic de la clasa politica.Astia au sa va puna capac si dumneavoastra si la altii.Asteptam cu nerabdare alegerile sa va demonstram ca timpul vostru a trecut si ca sunt altii mult mai capabili.

 129. 130 Aeno august 15, 2008 la 9:42 am

  Remember: Nu sunt admirator a dlui Nastase!
  Justitia -vinovatia sau inocenta- o constata tribunalul, pe baza probelor emise de procuratura si a argumentelor contra a avocatului.In dosarul Nastase DNA nu cere trimiterea in judecata, ci aducerea lui Nastase din nou in fata procurorilor! cu circul mediatic cunoscut.( 11 procurori + 5 televiziuni cer perchezitionarea unor termopane!!! care ar costa 450 mii euro!!! -sunt din aur masiv?-)Cand trebuie sa asculti o comanda politica chiar un procuror excelent poate claca. Dar un dealde Morar sa Tulus?

 130. 131 Petre Naidin august 15, 2008 la 9:48 am

  Da,Adrian-prezinta pozitii strategice administrative,publice,legislative si actiuni „Cum trebuie sa ne fie viata-mai mult cu bine,decat cu rele,desi,..bucurosi le-om duce toate!”.Tovarasul Petre Naidin-12 ani deputat si el cu tine,stie ce se discuta acolo,intre 4 pereti, si ce se transmite la TV-uri.! Vezi-in 2008-la toamna-si eu candidez independent ;si apoi in 2009-poate la Cotrocelu.Ce se voteaza-Nu are nici o reactie pt mlioane de romani-cu problemele lor zilnice.Si base cu flota-in 2004-a castigat;cu Tapu-nervosul in ’98-99-nu au pierdut CDR-decat pt ca viata era f grea! Parcurgeti-www.SOSTerra.go.ro-cum o salvam prin Energetica!

 131. 132 silvia august 15, 2008 la 11:18 am

  @Ban

  tontule, pai pt ceea ce sustii matale, Nastase trebuie sa se prezinte la tribunal. Vezi ca te cotonogesti de unul singur!

 132. 133 Observatorul august 15, 2008 la 12:28 pm

  Domnule Nastase, eu sincer cred ca singurul scop al agitatiei cu DNA si alte chestii de prost gust, a fost inlaturarea concurentei. Parerea mea este ca sunteti singurul candidat serios la presedentie. Daca sunteti scos din schema, ramane tot echipa Baselu-Tariceanu & CO. Aceste personalitati care are desii la televizor se inteapa cu vorba sau cu privirea, cred ca merg impreuna la shpritz 🙂 Sper sa reveniti pe scena politica si sa faceti ceva pentru tara asta pradata de hoti 😦 Mi-ar face o deosebita placere sa putem discuta si in afara acestui Blog. Sper sa treceti pe la Timisoara.

 133. 134 Maximmouse august 15, 2008 la 12:54 pm

  @ Viorel!

  Ia o lamaie si o gutuie si citeste ceva de uratul de la icr – asta ca sa ti se taie greata!

  Credeam ca cei ca tine sunt in concediu momentan…dar vaz ca ati fost convocati rapid….Du’ si te odihneste mai bine, sau daca tre sa bloguiesti mergi pe portocaliu, da si tu acolo ceva , si leafa merge…..

  Maxi!

  P.S. si vezi sa nu mori de drum lung sau de grija…lasa-l pe domnul Nastase….

 134. 135 lupi august 15, 2008 la 12:58 pm

  Si pentru ca marlania si gugumania PDL-ULUI sa nu aiba limite, l-au trimis pe un tarlan, o mangafa pe numele lui Cezar Preda[ un gunoier , dar un gunoi el insushi] sa ceara demisia lui A.Nastase.Mai, pui de balta[ sau mai degraba bou’ baltzii] cand o sa ceri tu si haita voastra de lachei si DEMISIA BOSCHETARULUI COTROCENIST , atunci o sa te creada cineva, in afara de cornutele portocalii !!!!, gaozari ai neamului romanesc, ce suntetzi!!!!A mai aparut pe la RATALITATEA, mai zilele trecute si junele cu mucii in freza BOUREANU!!! Acest limbric plin de tupeu , adevarat borfas si nu baietzas de cartier, arata ca ploshnitzaria din PDL PUIESTE CU SPOR!!!Si ca in afara de muci capul acestui bizon basescian nu mai produce nimic decat jeg ,, cu shtaif” !!!

 135. 136 lupi august 15, 2008 la 1:19 pm

  @ VIOREL !!!!!!!!! CITESHTE AICI SI SPER SA NU TZI SE FACA GREATZA!!!! Vorbeshti de pupincuristi!!! PUPINCURISHTI SUNT ; LIANA PATRAS, DUMITRESCU, BODA, HUHUREZEANU, MIILE DE ,,JURNALISHTI” CE NU PUP CI LING , PUR SI SIMPLU, CURUL BESHESCULUI NATZIONAL, RUSHINEA NATZIUNII ROMANE!!! SUNT ACEI INDIVIZI FACUTZI DIN ,, URINA SI FECALE” CARE IN LOC SA SE ORIPILEZE LA APARITZIILE SI DERAIERILE BUFONULUI COTROCENIST, RAD CA NISTE RETARDATZI, CHITZAIND DOAR, DOAR OR FI BAGATZI SI EI IN SEAMA!!! TOTZI ACEI LACHEI SI TZUCALARI AI MARETZULUI ZEUS, CARE AR FI IN STARE SA BEA CONTZINUTUL TZUCALULUI CE-L CARA, DACA ASA CRED CA AR INTRA IN GRATZIILE STAPANULUI!!! ACEI INDIVIZI CARE AR FI IN CULMEA EXTAZULUI DACA , DE EX. LE=AR INTRA BASEAUA NATZIONALA IN CASA, LE-AR MANCA SI BEA , DUPA CARE LE-AR CERE O DATA SI MUIEREA!! AR CADEA IN VENERATZIE SI N-AR UITA ACELE CLIPE PANA CAND AR INCHIDE OCHII!!!! AI AUZIT DE DEMNITATE ???? DE VERTICALITATE???? DAR DE ABJECTZIE, JIGODISM , SLUGARNICIE, LACHEISM, URDUROASHENIE, PADUCHIOSHENIE UMANA[E]???????? UNDE TZI SE PARE CA GASESHTI CELE ENUMERATE MAI SUS- PE ACEST BLOG SHI CARE DIN ELE??? SI DUTE, DE EX., PE BLOGURILE UNOR PUTORI basesciene, GEN -Voinescu si gashca de la Cotidianul, si-o sa vezi acolo ,NU PUPINCURISHTI CI DE-A DREPTUL ,, FELATORI” AI BOSCHETARULUI COTROCENIST!!! tzie ce itzi place????

 136. 137 George Ban august 15, 2008 la 1:25 pm

  Continua pe blog obsesia cu „DEMONSTRAREA NEVINOVATIEI”. Astia suntem, din pacate! Si de aceea ne conduce un golan…

 137. 138 lupi august 15, 2008 la 1:49 pm

  PENTRU TOATE BOVINELE ,,FELATOARE” ALE BESHESCULUI COTROCENIST!!!!!!!!!! CORNUTELOR CU CHIP DE OM!!!!!! DACA AVETZI RABDARE SA CITITZI CELE SCRISE AICI SI AVETZI SI MINTE IN CAP SA GANDITZI CE VA ASTEAPTA SI CE SE INTAMPLA IN ACEASTA TZARA , CITITZI AICI!!!!! AM FOST MILITAR !! LUCRAM TURE 24 CU 48 DE ORE , FARA NICI UN FEL DE LIBER.IN ZILELE LIBERE, DACA AVEAM –-PREGATIRE POLITICA– TREBUIA SA RAMANEM , NU PUTEAM PLECA ACASA!! AM SCRIS LA ,, APARAREA PATRIEI” , ASA SE NUMEA ZIARUL ARMATEI PE VREMEA ,,ODIOSULUI” CA NU NI SE DA RECUPERARE PENTRU ZILELE RESPECTIVE!!!! SI CE CREDETZI, CEL VENIT DE LA MINISTER SA CERCETEZE SITUATZIA ––PE MINE M-A LUAT LA CERCETARI, EXTEMPORALE LA REGULAMENTE, FEL DE FEL DE SHICANE, CUM MI-AM PERMIS EU SA SCRIU LA ZIAR , CA SUNT IMPOTRIVA INVATZARII POLITICII PARTIDULUI!!!! IN LOC SA IA PE BASTARDU DE SECRETAR DE PARTID LA INTREBARI , MA LUA TOT PE MINE !!!! ASA E , BOII BALTZII, SI CU BASEAUA NATZIONALA SI ADRIAN NASTASE!!! ACEEIASI GANDIRE CU ADEVARAT BOLSHEVICA, DE POLITZIE POLITICA ORDINARA, DE STAPAN PE MOSHIA LU’ TA-SU[ OFITZER DIN PRIMA PROMOTZIE A ,,ARMATEI POPULARE”, DACA NU ATZI STIUT, CORNUTELOR!!!, DACA N-AR FI FOST TA-SU SA-L TRIMITA LA SC. MILITARA AJUNGEA UN BAGABONT]. ACEIASI MENTALITATE,, CINE NU E CU MINE E IMPOTRIVA MEA SI-I DUSHMANUL ,,BOBORULUI” !! ACEST BESHESCU E UN CEAUSESCU MAI TICALOS SI MAI ORDINAR, MAI AHTIAT DE PUTERE SI DE MARIRE, SA-L SLUGAREASCA TOTZI E SINGURUL LUI SCOP IN VIATZA!!NU-L VEDETZI , SI CAND RADE SE VAD SECHELE RAMASE DIN COPILARIE– EU CRED CA LUA BATAIE CU CENTURA DE LA TA-SU DE PRAMATIE CE ERA, DAR IN AFARA CA L-A LASAT CU SECHELE, NU L-A AJUTAT CU NIMIC!!!! CE PREGATIRE DE PSIHOLOG SAU PSIHIATRU TREBUIE SA AI SA FII ATAT DE ORBETE SI SA NU VEZI CA INDIVIDU ARE GRAVE DEVIERI SI CARENTZA COMPORTAMENTALE SI DE CARACTER, PERSONALITATE, EDUCATZIONALE, ETC, ETC!! CA E O NULITATE PLINA DE TUPEU SI UN GARGARAGIU ODIOS????? DESCHIDETZI OCHII SI VEDETZI CE MIC SI JEGOS PUI DE DICTATOR SE ASCUNDE IN SPATELE ZBANGHIULUI COTROCENIST!!!!!!!!!!! SAU VA PLACE A FI LACHEU, SLUGA , TZUCALARUL UNEI BELELE NATZIONALE CUM N-A MAI PRODUS ACEASTA NATZIE DE LA CAROL AL 2 LEA INCOACE?????

 138. 139 Ged august 15, 2008 la 2:01 pm

  @ George Ban
  Si totusi „golanul” insusi recunoaste, cand povesteste intamplarea cu incendierea vapoarelor in Franta, ca justitia franceza ii acorda prezumtia fireasca de nevinovatie si nu-i cere sa o dovedeasca ci dimpotriva chiar in pofida evidentei, il scoate basma curata neputand administra probe solide despre vinovatia sa.

 139. 140 Constantinul august 15, 2008 la 3:11 pm

  @lupi
  Omule, rudotel ai incercat?

 140. 141 George Ban august 15, 2008 la 3:36 pm

  @Ged
  Multumesc pentru acest exemplu. Iata ca exista totusi cineva care rezoneaza la ideea ca justitia este DEMONSTRAREA VINOVATIEI.

 141. 142 George Ban august 15, 2008 la 3:41 pm

  @Silvia

  Citez: „tontule, pai pt ceea ce sustii matale, …”
  Iata cum vorbesc hienele portocalii!
  Numele tau „de scena” nu era Corina, desteptule?

 142. 143 rokko august 15, 2008 la 6:39 pm

  nu-mi vine sa cred. inainte de a fi afisate comentariile fiecarui blogerr se studiaza cu atentie continutul comentariului dupa care cei insarcinati cu aprobarea sau nu de a fi afisat comentariul iau decizia, o decizie care fireste, trebuie sa fie in acord cu dorinta celui in cauza,a stapanului acestui blog, in speta, adrian nastase. este evident ca se aproba a fi afisate doar acele comentarii care sa aduca „osanale” si sustinere pentru stapanul blogului. i-mi aduce aminte de „epoca de aur” unde cei care erau impotriva sistemului nu puteau sa fie auziti si li se imputau ca sunt adversarii poporului si al sistemului. stiu ca prin comentariul meu de ieri va-ti simtit lezat si imediat a-ti pus eticheta de „intrus”, „spion” al adversarilor d-voastra politici, ca as face interesul lui basescu bagandu-ma si dandu-mi cu parerea pe acest blog. mai stiu ca nici acest comentariu nu va fi „acceptat” de catre slugile stapanului acestui blog. sunt insa impacat cu ideea ca intradevar nu ve-ti mai avea niciodata puterea de a va afirma pe scena politica romaneasca numai prin dovada pe care o dati de a nu accepta parerea altora decat a celor care va aduc „osanale”. eu in ceea ce ma priveste sunt impacat cu mine insumi ca nu am nimic de aface cu acele personaje de care spuneti ca m-ar fi indrumat sa scriu pe acest blog. locuiesc in spania si nu am nici o legatura cu politicienii in general, si cu politicienii din romania in special. sunt un simplu cetatean care il intereseaza ceea ce se intampla in tara
  am dovada clara a ceea ce inseamna acceptarea adversarilor si a criticilor aduse din partea celor care nu va aduc osanale, nu puteti accepta parerea celor care nu va sustin.
  aproximativ 90% din comentariile care se fac pe acest blog si sunt acceptate a fi facute publice vin din partea sustinatorilor ,a celor care va aduc osanale. nu stim insa in realitate cate comentarii se fac pe acest blog aducandu-va critici si dispretuiri, dar cum nu sunt acceptate a fi facute publice din pretextul ca vin din partea lui basescu si a oamenilor lui nu se poate aprecia sustinerea reala de care va bucurati fie si numai intre blogeri. ah, si sa nu uitam,cei care au acces la internet sunt in marea lor majoritate oameni cu studii cel putin medii,adica oameni in general apolitici sau de sorginte liberala in forma si in gandire, in nici intr-un caz de pesedisti. acest lucru ma face sa cred ca procentele in realitate stau tocmai invers. cine stie, or fi vreo 1000 de comentarii la acest articol al stapanului blogului dar sunt acceptate doar cele care ii sustin cauza adica vreo 100 si ceva dintr-o 1000 aproximativ.
  succes in neantul vostru politic cu astfel de abordari si acceptari a criticilor

 143. 144 cmorosanu august 15, 2008 la 8:09 pm

  Dle Nastase…chestiunea cu dosarul trebuie transata in vreun anume fel.
  Evident tine de decizia personala.
  Pe deoparte puteti sa ramaneti parlamentar ,sa candidati in toamna si sa explicati alegatorilor tarasenia cu dosarul…cu acuzatiile si „probele”prezentate comisiei din Parlament
  Poate fi o arma puternica daca sunt maini puternice care sa o manuiasca.
  Poate fi adusa in discutie obedienta procurorilor DNA fata de anumite personaje politice dar nu cred ca aducerea in discutie a dosarului Flota e benefica.Basescu mai are capital electoral inca.Nu e deci momentul.
  E vorba doar de a prezenta electorilor persoana morala si politica a Dstre,hartuita permanent de forte politice adverse si de a face o promisiune ca veti transa dosarul prin eliminarea avizului Parlamentului pentru anchetarea unui demnitar si dovedirea in instanta ca sunteti nevinovat si tragerea la raspundere civila si penala a procurorilor DNA pentru daune morale si materiale ,pentru coruptie…exista si coruptie politica ,nu?Pe raspundere personala individuala.
  –Sau lasati inca o luna si demisionati prezentandu-va la ancheta cu avocati care sa spulbere acuzatiile si asa zisele dovezi.
  Chestiunea cu casa,termopanele si altele cred ca tin de un proces civil intre furnizor si beneficiar adica Dstra si nu de coruptie…poate actionati acum in justitie si „furnizorii”pentru marturie mincinoasa ,calomnie etc.
  Ar fi ca la sah.
  Puteti fi si anchetat si sa candidati in postura de castigator daca veti combina cele scrise mai sus.Oricum raul sau binele a fost facut si puteti merge cu orice carti in mana la alegeri fara probleme.

 144. 145 George Ban august 15, 2008 la 8:21 pm

  @rokko

  De ce tii sa injuri oaspetele in casa lui?
  Te poti exprima neingradit (poti lua si ceva bani pentru asta) in Cotidianul, Evenimentul Zilei, la Realitatea TV s.a.m.d. Succes!

 145. 146 eugeno august 15, 2008 la 11:12 pm

  @ rokko

  Draga domnule (sper ca nu am gresit), am citit cu interes postarea dumneavoastra pe care o apreciez in mod deosebit, ea demonstrand (daca mai trebuia demonstrat), frustarea pe care o traiesc ratacitii pe acest blog, ce-si imagineaza ca opinia lor este minoritara aici, pentru ca blogmasterul cenzureaza opiniile celor ce gandesc asemanator lor si nu pentru ca marea majoritate a oamenilor, gandesc altfel decat ei.
  Acesta este un sindrom bine cunoscut psihiatrilor, pacientii acestora avand convingera ca toti ceilalti oameni sunt bolnavi.
  Din postarea dumneavoastra transpare convingerea, ca toti cei ce va contrazic sunt subiectivi si folosesc argumente false.
  Dumneavoastra desigur, cu un oarecare efort puteti mai mult, mie cel putin fiindu-mi simpatic (imi plac oamenii modesti ce se multumesc cu putin si neindraznind sa „mazgaleasca” imaginea omului politic Adrian Nastase, isi forteaza norocul, incercand sa-i mazgalesca macar blogul).

 146. 147 Ged august 16, 2008 la 12:14 pm

  @ George Ban

  Rezoneaza, rezoneaza. Dar numai in ceea ce il priveste.

 147. 148 eugeno august 16, 2008 la 5:59 pm

  @ Viorel

  Fara a fi un expert in domeniu, inclin sa cred ca „greata” despre care postati, nu se datoreaza atat cititului (desi si acesta poate fi un efort istovitor pentru cei neantrenati), ci incapacitatii de intelegere a celor citite.
  Sindromul de care suferiti a fost genial descris de Alvin Toffler, ce definea analfabetul viitorului ca persoana ce desi stie sa citesca, nu a invatat sa inteleaga.
  Dar sunteti cu certitudine tanar, aveti timp, nu este inca totul pierdut si intrucat va considerati un descurcaret (sau cel putin postati in numele acestora) si atotstiutor (stiti cu mult inainte de prezentarea la urne cine pe cine va vota), cred ca recomandarea batranului Mark Twain se potriveste de minune: „Pentru a reusi in viata, aveti nevoie doar de ignoranta si de incredere”.
  Dovediti-mi ca m-am inselat in privinta dumneavoastra, postand numele celor pe care-i considerati „altii mult mai capabili”.
  In marea mea ignoranta, recunosc ca nu am reusit asemanator dumneavoastra sa-i gasesc, dar sper sa ma luminati.

  PS Va rog sa nu plecati in concediu inainte de a posta lista celor apreciati de dumneavoastra a fi „mult mai capabili”, avand ca element de referinta omul politic Adrian Nastase.

  PPS Credeti-ma, sunteti un critic nepriceput. Si asta se recunoaste prin faptul ca incepeti sa discutati mai intai despre „poet” in loc sa incepeti prin a discuta despre „poem” (este un citat desigur).

 148. 149 eugeno august 16, 2008 la 8:29 pm

  @ florin; Sorin; Bogdan Puscas; Harabula; ionut; Mihai; Gabriel T; camelia;
  franK zapatA (kinG); The Master; Krudus; realist; Pantazi; Uoana

  Dragilor, avand in vedere ca este perioada de concedii, apreciez ca foarte buna „mobilizarea” pe acest subiect.
  Am citit cu interes postarile dumneavoastra dictate desigur numai de propria constiinta, de spiritul civic ce va mana, sau doar de dorinta de a-l ajuta (cu sfaturi „captusite” desigur cu cele mai bune intentii), pe Dl AN sa intre in gratiile electoratului la viitoarele alegeri. Este desigur stiut ca grija pentru soarta Dlui AN strica odihna multora, astfel ca gestul dumneavoastra este de inteles (cel putin pentru „cunoscatori”) .
  Sincer sa fiu, ma bucur ca aceasta problema va preocupa, reactia dumneavoastra fiind un semnal ca lucrurile se gasesc pe un fagas bun.
  Cu ceva mai mult spirit analitic si imaginatie, puteau fi gasite mai multe unghiuri din care aceasta problema putea fi abordata, dar este oricum bine si asa.
  Stiind ca un om puternic si de succes (asa cum desigur este Dl AN), poate construi o fundatie solida din caramizile cu care altii arunca in el (citat desigur), nu ma indoiesc ca acesta o sa va multumeasca pentru contributia adusa de domniile voastre in cadrul dezbaterii acestui subiect, fie si pentru faptul ca l-ati ajutat sa evalueze realist ce pot si mai ales ce nu pot oponentii lui in viitoarele confruntari politice.

  PS Pentru cei cativa posibil”rataciti” in acest grup, cred ca este necesara o singura precizare:
  Intre Dl AN si opozantii lui (nu putini si nu musai de la Cotroceni sau PDL), se poarta un razboi mediatic necrutator. Stiut fiind ca razboaiele nu hotarasc cine are dreptate ci cine ramane in viata (B.Russell), va rog sa intelegeti ca nu acum, ci in conditiile de normalitate (pot spune pace) ce vor veni, respectivele dosare, politic botezate „penale”, vor fi solutionate asa cum este normal intr-un tribunal comercial.

 149. 150 eugeno august 16, 2008 la 8:47 pm

  @ Viq

  Un milion de scuze. Postarea de la ora 8:29 se adreseaza si domniei voastre.

 150. 151 eugeno august 16, 2008 la 9:07 pm

  @ Roxana Iordache

  Stimata Doamna, desi stiu foarte bine ca un prost nu poate spune lucruri intelepte, dar un destept poate spune o multime de prostii, refuz sa cred ca nu intelegeti despre ce este vorba sau ce miza este in acest joc.
  Fara nici o intentie de a va jigni, ma intreb daca Cezar Pesclevei, tanarul nostru student la cu plata, ce a progresat remarcabil in modul de exprimare pe blog, nu are dreptate, intrucat ideia postarii pare mai mult a lui si mai putin a dumneavoastra (glumesc desigur).

  Sa auzim de bine

 151. 152 krudus august 17, 2008 la 9:24 am

  Distins domn Eugeno, daca traiti cu impresia ca am ceva personal cu dl. Nastase, va inselati amarnic !

  Imi este ciuda insa ca un politician cu experienta si calitatile indubitabile ale domniei sale NU simte pulsul poporului.

  Ok, dl. Geoana ii este „dusman de nadejde” dar dl. Mitrea?!?! el este inca un dusman???…demisia domniei sale il va ingropa pe dl. Nastase, definitiv.

  Sper sa nu se adevereasca pronosticul meu dar prevad ca dl. Mitrea, va intra in viitorul Parlament pe cand dl. Nastase, nu.

  Incurajarile sunt binevenite pentru oricine aflat la greu dar in cazul nostru aceste laude fac rau.

  Si nu uitati ca dl. Iliescu s-a retras.Era singurul OM care il mai putea salva pe dl. Nastase.

  Sa mai stiti ca nu toti cei care nu suntem de acord cu deciza d-lui NASTASE, suntem portocalii sau il adoram pe dl. Basescu.

  Dimpotriva ,detestam modul mizerabil in care acest partid face politica de stat in favorea unor grupuri de tip mafiot iar presedintele tarii se comporta mai mult decat discutabil in anumite situatii.

  Inchei prin a spune ca singurul OM POLITIC din Romania dupa 1989 care a avut instrumentate in mod clar si fara dubii Dosare Politice, a fost Presedintele Ion Iliescu.

 152. 153 robert august 17, 2008 la 11:13 am

  asa e. se face cu capu in pamant, fara sa zici nimic.

 153. 154 lupi august 17, 2008 la 12:42 pm

  constantinule–– VI SE PARE CEVA NEADEVARAT IN CELE SCRISE DE MINE????? VA ROG SA RASPUNDETZI LA INTREBARE, NU SA BATETZI CAMPII!!!!

 154. 155 lupi august 17, 2008 la 12:46 pm

  @ constantinul–- si ca o completare– acest individ josnic, turnator jegos al securitatzii, din clipa cand a intrat pe poarta institutului de marina si pana in ziua de astazi –ASTA A FACUT SI FACE: POLITZIE POLITICA DE CEA MAI JOSNICA SPETZA, CEVA INTRE ,,CEKA” SI NKVD!!!!!SE VOR AFLA , CANDVA SI ADEVARURILE DESPRE ACEST GUNOI UMAN!!!

 155. 156 Augustin august 17, 2008 la 3:20 pm

  @ Krudus (si pentru toti ceilalti care-o tin ca gaia-matu’ de ideea ca Nastase trebuia sa procedeze ca si Mitrea)
  Ideea ca Nastase trebuie sa demisioneze, ca si Mitrea, este puerila, daca nu e rau intentionata. Oameni buni, nu comparati mere cu crocodili! Repet pentru cei care n-au citit o postare anterioara de-a mea: diferenta ESENTIALA dintre cele doua situatii este ca Mitrea nu reprezinta pentru Basescu O MIZA, in schimb Nastase DA! In timp ce in primul caz se poate spera intr-o lupta cinstita, in al doilea caz NU.
  Puerile (daca nu rau intentionate) sint si intrebarile retorice de genul „n-aveti incredere in justitie?”, „daca sinteti nevinovat de ce va temeti?” etc.
  O sa va raspund tuturor cu o intrebare:
  Va plimbati cu prietena, logodnica sau iubita la ora 2 noaptea pe stradutele intunecoase ale unui cartier rau-famat? Evident, NU! Dar de ce? Doar exista justitie, exista politie, exista opinia publica… Nu aveti incredere in ele? Iar daca s-ar intimpla cumva, Doamne fereste, sa luati o bataie zdravana sau, mult mai rau, iubitei sa i se intimple nu stiu ce, nici o problema! Vinovatii vor fi, fara indoiala, pedepsiti! Ceea ce ar sterge cu buretele totul, nu-i asa? Hai sa nu fim penibili!

 156. 157 eugeno august 17, 2008 la 10:09 pm

  @ krudus

  Draga domnule, va multumesc pentru mesaj.
  Va asigur ca nu traiesc cu acea idee. De altfel, pentru cei ca dumnneavoastra am postat PS-ul. Oricum nu cred ca este nevoie sa mai insist, argumentele postate de Augustin sunt absolut suficiente.
  Va asigur ca Dl.Ion Iliescu pe care se pare ca-l admirati, gandeste la fel ca Augustin fiind un politician daca nu inascut, cel putin foarte „rodat” pentru a gandi altfel.
  Va rog de asemenea sa nu confundati situatiile. Dl Iliescu, batran „vulpoi” politic (credeti-ma ca o spun admirativ), a inteles ca pentru domnia sa „vizibilitatea” nu constituie o problema, parlamentul neoferindu-i suficienta libertate de miscare.
  Si asa cum cei aflati la o varsta inaintata simt nevoia de a se face utili celorlalti, a inteles ca poate fi cu mult mai util in partid, ce duce cu adevarat adesea lipsa de minti lucide si de ceea ce Napoleon spunea ca este cel mai greu de pastrat (echilibrul desigur).

  Sa auzim de bine

 157. 158 Constantinul august 18, 2008 la 12:58 pm

  @lupi
  tot incerc sa-ti raspund; dar numai mesajele tale apar ca posturi; cum ai facut? ce-i drept, mesajele mele, desi mult mai putin vulgare decat ale tale, sunt mult mai putin „pro-Adrian Nastase cu orice pret”.

 158. 159 Ronin august 18, 2008 la 1:19 pm

  Lipsa de credibilitate de care va bucurati vi se datoreaza in totalitate. Greselile pe care le-ati facut le cunoasteti, nu are rost sa le repetam, dar faptul ca perseverati in ele, „diabolicum „. Nici o umbra de regret in cuvintele d-voastra de ani incoace. Cred ca se apropie timpul cand veti recunoaste ca cariera dumneavoastra politica s-a incheiat. Nu datorita lui Basescu sau „a structurilor”, ci a propriei d-voastra persoane.

 159. 160 Draghi Puterity august 18, 2008 la 5:47 pm

  @Ronin

  Ronin inseamna un samurai ramas fara stapan, nu-i asa?

 160. 161 eugeno august 18, 2008 la 6:35 pm

  @ Ronin

  Ronine tata, atoatestiutorule, pentru mine esti credibil.
  Am convingerea ca fara calitati paranormale, chiar nu aveai de unde sti ca sufeream cu totii, negasind de mult timp pe inca cineva care sa se dea destept pe aici.
  Lamureste-ma te rog, „credibilometrul” cu care ai efectuat evaluarea este omologat in Romania si lucru foarte important, a fost etalonat ?
  Credinta ta (aia cu: „ca se apropie timpul”), este de asemenea de admirat si eu cel putin, am convingerea ca de-a lungul secolelor, cei ce credeau in ceva (chiar si in himere), au fost adesea in mod nedrept pedepsiti (a fi credul, deci naiv, este dupa parerea mea o calitate si nu un defect).
  Regret ca efectul postarii tale, a fost diminuat considerabil de o greseala a profesorilor (observi, nu dau vina nici pe Basescu si nici pe structuri), ce nu au reusit in atata amar de ani de scoala (banuiala vaga),probabil perseverind, sa te invete acele „abilitati”, prin care se pot evita exprimari „cacofonice” de gen „ca cariera”.
  Observi sper, ca si eu, dupa parcurgerea cu atentie sporita a mesajul tau, incep parca sa devin ceva mai priceput in domeniul in care tu pari expert, (mai putin plantarea cacofoniilor, domeniu in care desigur mai am de invatat).

 161. 162 George Ban august 18, 2008 la 9:01 pm

  @Ronin

  Lasa ca e credibil ala cu demisia in 5 minute!

 162. 163 senzuallu august 19, 2008 la 2:51 pm

  Adevărul este că justitia chiar este subordonată puterii in aceasta tara. Se pare ca Domnul Năstase a învins sistemul şi sper să ajungă odată si-odata presendintele Romaniei… singurul care poate face diferenta in tara asta.

  Multumesc.

 163. 164 krudus august 19, 2008 la 5:48 pm

  @Distins domn Augustin, cred ca ne pierdem timp pretios incercand din rasputeri sa fim de partea „adevarului absolut”.

  Personal, m-am saturat ca functionarul public corupt sa fie aparat de Prefect, medicul incompetent de Colegiul Medicilor,politistul spagar de M.I.R.A, senatorul si deputatul de Parlament, judecatorul de CSM samd.

  Acest D.N.A, sa ne lamurim, nu a fost infiintat pentru matretzari ca mine care traiesc de la o luna la alta asteptand salariul lunar si ajutorul de caldura.

  Acest D.N.A s-a infiintat cu bani grei de la bugetul statului tocmai datorita faptului ca peste 75% dintre politicienii si functionarii publici din Romania sunt corupti.A fost o necesitate ceruta imperios si de cei la care am aderat cu mari eforturi !

  Faptul ca partidul PSD, propune azi un proiect de lege prin care sa fie scoasa aceasta imunitate, imi da sperante ca ne aflam pe drumul cel bun.Sa stiti insa,ca nu sunt bucuros si mandru ca am avut eu, dreptate !

  Imi pare rau ca ca ne pierdem timpul in discutii contradictorii in care subiectul principal sunt doar doi oameni.Eu cred ca Romania nici nu incepe si nici nu se termina cu domnii Nastase si Basescu.Uneori am senzatia ca certurile si disputele celor doi ne tin pe loc.Se pierd zile intregi la tocmeala si vrajeala, iar cei care pierd suntem noi.Pierde Romania si nu e corect !

  Sa stiti ca pt. Service Magheru si vila din Mihaileanu si dl. Basescu va raspunde cat de curand, va asigur !

  Ma incapatanez sa cred ca „nimeni nu este mai presus de lege” iar cine incerca sa ne fenteze ca Mutu, primeste amenda ……………

 164. 165 Augustin august 20, 2008 la 12:34 am

  @ Krudus
  Domnule, refuz sa accept ca ceea ce facem noi aici e pierdere de timp. Dimpotriva!
  Cred ca din lupta ideilor se naste cunoasterea! Totul e sa pornim la aceasta lupta cu buna-credinta si dorinta ca adevarul sa iasa la lumina.
  Spui ca te-ai saturat ca senatorul si deputatul sa fie aparat de Parlament, dar de ce faci abstractie de faptul ca asta se intimpla in majoritatea statelor democratice ale Europei? Si daca cei cu practica democratica de mai bine de o suta de ani au ajuns la concluzia ca e bine asa, chiar crezi ca ar fi bine sa fim noi mai cu mot?
  Existenta DNA este, fara indoiala un lucru benefic, mai ales in conditiile concrete ale Romaniei, tara care inca isi cauta coerenta si eficienta legislativa si care este, inca, un paradis al pescuitorilor in ape tulburi. Numai ca functionarea lui normala este imposibila si va ramine asa atita timp cit va putea fi folosit ca arma in razboiul politic.
  Initiativa legislativa de eliminare a imunitatilor demnitarului public comporta o discutie foarte ampla, pe care as incerca s-o condensez in citeva fraze astfel:
  – dincolo de efectul de imagine, care este indiscutabil, obtinerea unui efect benefic pe fond e posibila doar in corelare indisolubila cu un set coerent de masuri care sa asigure neamestecul politicului in justitie; in caz contrar, efectul ar fi mai mult decit malefic;
  – nici nu concep ca aceasta initiativa sa vizeze imunitatea parlametarilor, dar nu si a presedintelui; numai ca atunci cind se va ajunge la acest punct, ghici care va fi reactia Cotrocenilor si cum va suna corul sclavilor din actul al doilea;
  – mi-e greu sa cred (de fapt, probabil ca nu crede nimeni) ca nu vom fi admonestati, poate chiar urecheati de o mina europeana frat(in)easca; cita verticalitate vom (putea) manifesta?
  Eu cred ca gresesti considerind ca noi vorbim aici de doi oameni; dupa mine, mai importante decit numele Basescu sau Nastase sint principiile, si acestea merita cu adevarat aparate. Faptul ca Basescu ar putea scapa de adversarul politic Nastase cu ajutorul DNA este grav in sine, dar infinit mai grav este precedentul care s-ar crea: Basescu ar putea scapa de multi alti adversari in acelasi mod, pina intr-o zi in care el insusi ar fi eliminat pe aceleasi cai de un altul. Si-atunci, in ce tara vom trai?
  Culmea prostiei este ca unii politicieni, din ambele tabere, isi freca miinile, bucurosi ca nu li se intimpla LOR ceea ce i se intimpla lui Nastase, fara sa se gindeasca la faptul ca miine s-ar putea sa le vina rindul!

 165. 166 Onu Ionescu noiembrie 12, 2008 la 8:15 pm

  Remarc, fara sa inteleg de ce, o nota de ostilitate din partea unor vizitatori; cred ca in ceeace-i priveste este vorba de o defulare a unor frustrari; cand si cum le-or fi acumulat? sau este o incercare de a atrage atentia asupra nonprezentei lor umane? Goethe, daca bine am inteles, nutrea un dispret suveran fata de cei care nu incapeau de proportiile geniului sau. Si pentru toti acestia avea o masura ca atare:ii dispretuia prin tacere sau poate, tacerea dispretuitoare. Nu-i mai onorati raspunzandu-le; ostilitatea partizana este incurabila;dandu-le un raspuns, oricat de binevoitor, le dati apa la moara; nu incerc alte argumente, as risca o prabusire in capcana lor, pe care ma feresc s-o calific. Incercati! Dupa cum au constatat americanii: Functioneaza.

 166. 167 Onu Ionescu noiembrie 23, 2008 la 8:33 pm

  Imi fac mea culpa pentru constructia pleonastica „defulare a unor
  frustrari”. De fapt, cred ca este vorba de niste stari maladive, in care creierul unora, afectat de varii influente a devenit alergic la anumiti factori, iar cand apare factorul alergen-PSD si exponentii sai:II,AN; mai nou:PDL-PNL-Tariceanu-Stolojan etc .,se declanseaza starea de „criza binevoitoare”, ca la un stomac in suferinta acuta.
  In rest, ramane valabila continuarea, pornind de la.

 167. 168 Catalin Popa februarie 6, 2009 la 10:01 pm

  Domnule Nastase,
  De dinainte de ultimele alegeri am decis sa urmaresc chestiunile electorale si politice asa cum nu am crezut ca mi se va întimpla vreodata. De multe ori m-am simtit umilit de atitudinea politicienilor nostri. Nu dezinteresul lor pentru lucrul public m-a surprins, ci gradul progresiv in care au trecut de la dezinteres ne-manifest la unul nemascat. Ba chiar mai mult: fac politica pentru a fura cit mai mult: subinteles: de la stat.

  V-am considerat si va consider inca de prin anii ’90 incoace ca unul din oamenii politici de exceptie pe care i-a avut si ii are Romania, dar cu o mica (dar, ô, cit de importanta!) rezerva: din ceea ce faceti sa nu puteti avea nici un fel de beneficiu personal. Pentru ca -si aceasta este valabil pentru orice politician roman -cred eu) daca ati fi putut avea un cit de mic beneficiu personal, acest aspect devenea prioritar si dominant, umbrind orice succes al demersului oficial.

  Toate acestea pentru a va spune ca nu cred sub nici o forma ca nu sunteti vinovat in cazul „matusii Tamara”, a „Zambaccianului” si a cite or mai fi. Ba mai mult, chiar cred cu convingere ca sunteti vinovat. Felul in care ati inteles sa va aparati arata celor multi (celor prosti?!) ca nu au de ce sa aiba incredere in justitie nici macar atunci cind sunt condamnati pentru chestiuni evidente. Justitia nu a facut din ’90 incoace decit sa imite pina la suprapunere atitudini de acest gen.
  Stiti bine ca in tari civilizate astfel de lucruri (sustrageri de la urmariri de orice fel ar fi ele, atita timp cit sunt legale/legitime) nu ar fi avut loc. Gasesc ca totul este un joc de timp, in care doriti ca adevarul sa nu fie cel manifest, pe care-l poate recunoaste pina si „Bade Ioane”, ci cel dintre virgulele unor legi intentionat prost facute, acel „adevar” de arhiva ce se manifesta ca atare dupa zeci de ani de proceduri, un timp al istoriei si nu al cetateanului.

  Nu stiu de ce (va) scriu toate acestea… Poate pentru ca m-am saturat de „politicianul roman”, iar pe dumneavoastra va gasesc emblematic pentru aceasta casta. Va rog deasemenea sa credeti ca regret ca ati ajuns intr-o situatie atit de penibila, al carei singur autor sunteti. Mai regret inca si in sfirsit ca Romania, ca tara, nu a putut profita de pe urma calitatilor dumneavoastra certe atit de diplomat cit si de tehnocrat.

  Catalin Popa.

 168. 169 ciprian martie 8, 2009 la 6:04 pm

  La mulţi ani, fericiţi doamnei,


 1. 1 Fever… băsescu e pe ducă… « Mihnea Georgescu Trackback pe august 13, 2008 la 3:39 pm
 2. 2 Adrian Nastase: cine pierde, cine castiga? | Sorin Tudor Trackback pe august 13, 2008 la 3:48 pm
 3. 3 PARLAMENTUL A MUŞCAT ADÂNC MOMEALA DNA « Welcome to Roxania Trackback pe august 13, 2008 la 6:46 pm
 4. 4 Imaginea lui Nastase « Victor Reloaded Trackback pe august 14, 2008 la 1:03 am
 5. 5 Today’s 10 Blogosphere Quickies : INconstantIN.ro Trackback pe august 14, 2008 la 4:20 pm
 6. 6 Obsesiile mele « Mihnea Georgescu Trackback pe august 15, 2008 la 11:21 am
 7. 7 Top Posts « WordPress.com Trackback pe august 16, 2008 la 3:03 am
 8. 8 Talentatul domn Nastase « Geminschi’s Blog Trackback pe august 16, 2008 la 4:06 pm
 9. 9 Top Posts Română « ابرلینک Trackback pe august 17, 2008 la 7:10 am
 10. 10 Română « my weblog Trackback pe august 17, 2008 la 4:43 pm
 11. 11 Istodor » Blog Archive » Adrian Nastase blog Trackback pe august 18, 2008 la 9:11 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: