Raportul Willem de Pauw

 

Unii dintre voi  mi-au cerut sa comentez, totusi, Raportul lui Willem de Pauw.

Iata câteva explicaţii privind apariţia în „The Economist”, la 03.07.2008, a unor date din Raportul întocmit în noiembrie 2007 de către expertul „independent”, procurorul Willem de Pauw.

 

Din unele informaţii pe care le-am primit, procurorul belgian Willem de Pauw a mai întocmit rapoarte pentru Comisia Europeană, unele dintre acestea nefiind primite de catre membrii Comisiei Europene datorită contestării lor de către reprezentanţii ţărilor supuse controlului.

Raportul, întocmit în luna noiembrie 2007, A FOST AVUT IN VEDERE la elaborarea Raportului de evaluare a stării justiţiei din România, din FEBRUARIE 2008.

În mod firesc, concluziile acestui raport nu pot sta la baza unei noi evaluări a Comisiei Europene, dupa cea din februarie (!), iar susţinerea că raportul a fost dosit sau dispărut este o aberaţie.

Publicarea raportului, întocmit de „expertul independent”, a avut drept scop manipularea opiniei publice prin blamarea întregii clase politice din România şi a judecătorilor care se opun „reformelor” anticorupţie, care nu ascultă indicaţiile preşedintelui Traian Băsescu, care îndrăznesc să pună la îndoială pretinsa reformă introdusă de Monica Macovei şi care nu se supun actelor procedurale întocmite de procurorii prezidenţiali.

Cine are curiozitate şi răbdare poate să observe că parte din declaraţiile publice ale Monicăi Macovei, Procurorului Şef Daniel Morar şi Preşedintelui Traian Băsescu se regăsesc în raport, respectiv cele privind Decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea OUG nr.3/2005 promovată de Monica Macovei, Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind nulitatea actelor de procedură, întocmite într-o cauză penală, de DNA.

Practic, în raport, sunt preluate susţinerile acestora, procurorul „independent” criticând Deciziile Curţii Constituţionale şi ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, indicând, în mod concret, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorilor de caz, care acte de urmărire penală să fie considerate nule. Nu stiu daca la el acasa si-ar fi permis sa faca asa ceva…

Mai poate fi considerat acest expert ca „independent”? Poate fi considerat ca un observator al evoluţiei legislaţiei, al progresului în domeniul justiţiei?

Intervenţia brutală în soluţiile de caz, punerea în discuţie şi contestarea Deciziilor Curţii Constituţionale şi ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie demonstrează că raportul a fost făcut si, mai ales, a fost publicat acum, IN STRAINATATE, la sugestia fostului ministru al justiţiei Monica Macovei şi a unor voci pretins a reprezenta „societatea civilă”.

Ce n-a vrut să vadă şi să constate expertul” independent” a fost că fostul ministru al justiţiei

 • – a promovat acte normative neconstituţionale (OUG nr.3/2005 şi unele prevederi ale Legii nr. 356/2006);
 • – a modificat, prin Legea nr. 347/2005, dreptul Consiliului Superior al Magistraturii de a propune Preşedintelui României conducerile Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie;
 • – în birourile procurorilor DNA şi DIICOT zac de ani buni sute de dosare privind fraude din bani publici;
 • – circa 70% din actele procedurale întocmite de procurori sunt desfiinţate de instanţele de judecată;
 • – pretinsele dosare de „mare corupţie” reprezintă, în realitate, dosare împotriva adversarilor politici;

Atacul procurorului „independent” la adresa partidelor politice din România doar pentru că acestea nu au „înghiţit pe nerăsuflate” legislaţia Macovei, dictatura procurorilor, indicaţiile „preţioase” ale Preşedintelui Traian Băsescu, dovedeşte că raportul nu avea ca scop analiza stării reale a corupţiei din România, a cauzelor acesteia şi a propunerilor constructive care s-ar impune.

Singura concluzie corectă din Raport este că România regresează pe toate fronturile, că lupta împotriva corupţiei se regaseste în starea în care era în 2003.

După cum se ştie Banca Mondială întocmeşte studii privind „Indicatorii Guvernării la nivel Global”. Unul dintre criterii îl constituie „controlul corupţiei” care evaluează „modul în care puterea publică este folosită în interes personal, precum şi modul în care statul este controlat de interese private”. Nu este curios că tocmai aceste repere nu au fost analizate de către expert?

Ma intreb ce va scrie „raportorul” despre concluzia CSM, de astazi, conform caruia DNA da filme la tot cartierul ?!

35 Responses to “Raportul Willem de Pauw”


 1. 1 exasperat iulie 10, 2008 la 11:00 pm

  Ştiu că n-are legătură cu postul, dar m-am străduit olecuţă să fac asta. Sper să vă placă:
  http://exasperat.wordpress.com/2008/07/10/editorial-11/

 2. 2 Bogdan iulie 10, 2008 la 11:46 pm

  Buna ziua. Intrebarea mea nu are legatura cu acest articol dar sper totusi ca imi veti raspunde.Care credeti ca sunt , dupa parerea dumneavoastra, cei mai buni tineri politicieni din PSD?
  Multumesc anticipat!

 3. 3 SorinPLATON iulie 11, 2008 la 12:37 am

  „Grupul de la Cluj” cauta sa fie reconfirmat in functii via usa din dos…
  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/07/11/zbor-deasupra-unui-cuib-de-gugustiuci-de-cluj/

  1=

 4. 4 S.Comentator iulie 11, 2008 la 9:18 am

  Raportul de Pauw, si alte materiale de acest gen, vor fi sunate ori de cate ori o sa aiba si ai nostri ceva pareri cu privire la UE si cum ar trebui sa se miste magaoaia…..si ca sa nu vorbim prea tare, ne aplica dictonul cei corupti trebuie sa taca. Si bulgarii sunt suparati pe chestia asta… Severin a constatat-o pe pielea proprie, la mistoul facut de FT pe parerile lui cu privire la referendumul irlandez s.a.m.d. Daca suntem corupti, inseamna ca nu luptam cum ne recomanda rapoartele, daca nu suntem corupti inseamna ca exista presiuni politice sa se ascunda coruptia….. Oricum, corupti.

 5. 5 instalatorul iulie 11, 2008 la 9:48 am

  Domnule Nastase, din cind in cind au razbatut si razbat dinspre UE semne foarte clare ca pina la urma politica in idealul UE e la fel ca la Bucuresti si ca politicienii si asa – numitii independenti sunt la fel de nenorociti ca si pe aici, ba poate chiar jegul o fi si mai mare decit cel local pe care il dispretuim atit. Nu mai e nevoie sa dau exemple, semne din acestea au aparut sub toate culorile politice la putere la Bucuresti. De aceea ma gindesc ca irlandezii si polonezii au fost poate baieti isteti ( sa nu zic baieti destepti are o alta conotatie): le iau banii si apoi le dau cu flit. Asa ca pina la urma problema ar fi nu ca inca un individ isi intocmeste rapoarte cu inalta tinuta stiintifica dupa ce culege de prin ziare ori din birfe ale unor persoane care il invita si pe el la o vodca, ori care se da bine cu puterea locala oricare ar fi ea – iar dupa aia isi trimite o ruda pe aici sa faca afaceri – ori care face astfel de lucruri special auzind el ca pe la romani se da si sperind si el sa capete un bacsis, problema e cum pot fi contracarati astfel de indivizi. Nu cunosc posibilitatile dumneavoastra de reactie, asa incit ca sugestie nu pot zice altceva decit o reactie in aceeasi revista The Economist care, chiar daca publica un material care nu e propriu, ar trebui sa publice si reactiile la ceea ce apare in paginile ei. Despre dna Macovei nu am a spune pe scurt decit ca din spuma unei mari poluate nu poate iesi decit o Venus mutanta si plina de bube. Da si canceroasa societate romana ceea ce poate.

 6. 6 Draghi Puterity iulie 11, 2008 la 1:05 pm

  As vrea sa inteleg mai bine ce interese sunt la mijloc. Ca Basescu vrea sa va termine, e clar. Ca Macovei, Morar & Cie sunt uneltele prin care actioneaza, iar e clar. Dar care sunt interesele unui Willem de Pauw? Bani? Santaj? Are el un motiv personal sa doreasca o Romanie slaba? Executa el un ordin sau o misiune? De ce Google e atat de discret in ce il priveste?

 7. 7 Tudor iulie 11, 2008 la 2:49 pm

  Cu alte cuvinte, in momentul de fata, la conducerea acestei tari se afla o gasca de indivizi ce prezinta o aviditate infinita pentru bani. Acestia, cheltuie miliarde de lei pe imagine si manipulare, pentru a putea spala zi de zi creierele romanilor satui de zile, pentru a le inocula sperante desarte. Unde mai pui ca pe langa acestia mai avem si reprezentanti ai poporului ce poarta titulatura de parlamentar si care isi exercita atributiile in adancul somn „parlamentaresc”, imaginea Romaniei este una deosebita… Deci unii cheltuie bani si unii voteaza in somn, sute de legi pe an. Este explicabila in acest caz situatia tarii, nu?
  Agitatia apare odata la 4 ani cand isi aduc aminte ca trebuie sa-si indrepte atentia asupra celor multi si prosti, pentru ca acestia sa le aduca sufragiile necesare urmatorilor 4 ani, dupa care, normal, uita din nou ca noi, aici in spatiul carpato-danubiano-pontic muncim pentru salarii de mizerie, concepte si ideologii de mizerie, pentru o cauza de mizerie, la urma urmei.
  Bineinteles, nu este de neglijat faptul ca lucrurile in tara stau prost, industria isi da ultima suflare, resursele brute se sfarsesc si ele incet, incet, dar baietii astia au nevoie de alte surse de venit. Cine stie, poate Traian va achizitiona o noua flota cu fonduri europene si o va vinde din nou, poti sa sti??? Da, momentan se mizeaza pe banii Europeni si afaceri gen „bordura”…. Asa baietilor, continuati!!! Noi tinerii vom pleca in masa si va fi ok pentru toti…

 8. 8 drtm iulie 11, 2008 la 3:26 pm

  Ecuatia care poate prezice concluzia distinsului procuror va contine doar cateva posibile variabile:
  1. Daca domnul procuror are un interes de moment la guvern sau presedentie,
  2. Cine ofera domnisoara mai blonda (specializarea Presedentiei),
  3. Valoarea Patek-ului.
  Daca, din intamplare, nici una din variabilele de mai sus nu sunt relevante pentru situatia de fata, exista o alta care, fie si singura, poate prezice cu mare precizie conclzia raportului:
  4. Cine da o masa si un Gaja gratis.

 9. 9 Roxana Iordache iulie 11, 2008 la 5:29 pm

  @Adrian Năstase. Ce i-aţi făcut lui Geoană, săracul, azi la prezentarea programului de guvernare? Chiar aşa? No mercy?! 🙂

 10. 10 Velisar iancu iulie 11, 2008 la 5:46 pm

  @ exasperat: haios!!!

 11. 11 Ovidiu iulie 11, 2008 la 5:57 pm

  D-le Adrian Nastase, cred ca-l cunoasteti.

  Penibilul basescu….

  http://stirea.wordpress.com/2008/07/11/radu-mazare-2/

 12. 12 Cezar Pesclevei iulie 11, 2008 la 6:05 pm

  Am deschis TV-ul. Atenţia mea s-a focalizat pe noul mariaj ce face obiectul actualităţii pe scena politică românească: mariajul dintre PSD şi PC oficializat de preoţii Dan Voiculescu şi Mircea Geoană.
  Acesta îmi aminteşte de mariajul alianţei D.A. dintre PNL şi PD şi care părea a fi oficializat pentru totdeauna dar, odată ce şi-a atins obiectivul major, acela de a prelua puterea, schimbând opoziţia cu guvernarea, s-a scindat asemeni Bisericii în anul 1054 când Răsăritul reprezentând Ortodoxia s-a desprins de Apusul ce simbolizează Biserica Catolică, pe motive doctrinare şi, de ce nu, politice. În cazul PD-ului şi PNL-ului care desemnează Ortodoxia şi care Catolicismul? Dar în cazul PSD-ului şi PC-ului? Având ca ipoteză corupţia din ambele curţi, oare mai are importanţă?
  Cum pot convieţui două entităţi cu viziuni şi doctrine diferite? Mai mult, cum poate persista un mariaj în care ambii soţi doresc conducerea? IMPOSIBIL! Cazul alianţei D.A. PNL-PD se va repeta şi în cazul PSD-PC. Ca pronostic, sugerez că scindarea va surveni cel mai devreme după alegerile parlamentare şi cel mai târziu imediat după alegerile prezidenţiale, când, în cazul câştigării guvernării de tandemul Năstase-Voiculescu, unul la prezidenţiale, celălalt lider al cabinetului executiv, la Guvern, neînţelegerea apărută peste noapte pe marginea viziunii guvernării îi va recomanda pentru divorţ.

 13. 13 georgescu radu iulie 11, 2008 la 8:46 pm

  sunt totusi si oameni de valoare in „grup” sper sa revina asupra deciziilor

 14. 14 Marius iulie 11, 2008 la 10:34 pm

  Buna ziua. Intrebarea mea nu are legatura cu acest articol dar sper totusi ca imi veti raspunde.Ce va prajituri va plac cel mai mult ?
  Multumesc anticipat!

 15. 15 Radoi iulie 12, 2008 la 12:22 am

  @Moromete
  Daca eu te acuz ca ai furat, fara sa aduc si dovezi, tu trebuie sa-ti probezi nevinovatia ? Ce zici?
  De ce te arunci in valtoare fara sa stii cat este de adanca? Abia daca si tu ai fi judecat dupa o injustitie de tip base-macoveista te-ai scandaliza!

 16. 16 dadatroll iulie 12, 2008 la 7:24 am

  Isi dau si ei cu parerea. Ce la ei in tara nu sunt hoti?

 17. 17 blogideologic iulie 12, 2008 la 7:30 am

  Programul de guvernare este un program de politică internă. Chiar dacă facem parte din UE, trebuie să reţinem că Uniunea Europeană controlează numai politica de cerere, nu şi politica de ofertă. Nu vreau să comentez ofertele domnului Mircea Geoană, dar focalizarea în politica de ofertă ar fi trebuit să fie pe reformele structurale.

 18. 18 blogideologic iulie 12, 2008 la 7:58 am

  Lipseşte din programul de guvernare anunţat de domnul Mircea Geoană tocmai ce este mai important în strategia pe termen lung pentru România. Anume, lipseşte racordarea politicii de ofertă internă la schiţa reformelor structurale pentru excelenţă din Agenda Lisabona. Unde aplicarea fiecărei reforme structurale pentru excelenţă este lăsată la latitudinea şi competenţele fiecărui stat.

 19. 19 Petrisor Socol iulie 12, 2008 la 9:19 am

  Domnule Adrian Nastase,

  Ieri sau alaltaieri a fost prezentat un studiu in care peste 50% dintre romani nu inteleg un text. Nu credeti ca este o problema si trebuie umblat undeva? Multumesc frumos.

 20. 20 exasperat iulie 12, 2008 la 12:07 pm

  @velisar

  Multam…m/am chinuit putin, dar sper ca a iesit ceva fain

 21. 21 Adrian Iancu iulie 12, 2008 la 1:40 pm

  Bun, am inteles, nu e greu de ghicit cine se afla in spatele acestui raport si e evidenta incercarea de manipulare a opiniei publice.
  Dar nu e vorba numai de Basescu, Macovei si Morar. Alaturi de ei sint multi intelectuali. De ce credeti ca au devenit, in marea lor majoritate, fani inraiti ai lui Basescu? De ce s-au inregimentat in artileria grea a marinarului si trag in tot ce nu-i e lui pe plac? De ce acest cor al „exorcistilor” in care Basescu e „ingerul”, iar Nastase… „diavolul” care trebuie anatemizat?
  Acesti oameni nu scapa niciun prilej in a face comentarii partizane peste tot pe unde au acces la mass media, in tara sau in strainatate. Prin educatie, pregatire si nivel de dezvoltare intelectuala, dvs ar trebui sa fiti mult mai apropiat de ei. Si totusi intelighentia il prefera pe non-intelectualul Basescu.
  Cum comentati? As fi curios sa va aflu parerea.

 22. 22 lupi iulie 12, 2008 la 7:52 pm

  DOMNULE A. NASTASE––De ce va mai chinuitzi atata si va consumatzi .f.f.f. mult timp si energie ?????Dvs nu vedetzi mersul societatzii spre putreziciune, ignorantza , imbecilizare si [im]becalizare???? Nu vedetzi nenorocirile ce strivesc si afunda in cea mai neagra promiscuitate societatea- atat cea romaneasca si prin extensie, intreaga lume??? Si dvs ne datzi raportul nu stiu cui!!! Cititzi postarile de aici , cate se refera strict la subiect???Retzinetzi ce a scris PETRISOR SOCOL– peste 50% din romani nu intzeleg un teXt!!!!!!!!!!!!!!!!!! DUMNEZEULE MARE!!! nu vedetzi ca tzara asta se duce de rapa[ sa nu zic dracului] ,ca toate sunt facaturi si falsuri ordinare, hotzia s-a generalizat- incepand de la intrarea in viatza matura= bacalaureatul si pana se inchide ochii!!!!!NU VEDETZI CA NU SE MAI POATE FACE NIMIC, NICIODATA, CA TIMPURILE CAND ACEST NEAM MAI PUTEA FI SALVAT, AU TRECUT, SUNT ISTORIE?????NU VEDETZI CA SUNTEM ASEMENEA NEGRILOR PE PLANTATZIE, CA ROMANIA ASTA A DEVENIT, O PLANTATZIE, SAU MAI DEGRABA O COLONIE[ CA DE ,,PLANTAT NU PREA MAI PLANTAM NIMIC], O REZERVATZIE DE PIEI ROSII CE CONSUMA PE DATORIE , FARA A PRODUCE MAI NIMIC???Nu vedetzi cine si incotro si cum conduce lumea??? 130-140 $ barillul , Berlusconi, Fratini si Marini amprenteaza populatzia ,,nomada”,Ana Bircall[ sper sa nu gresesc] se trezeste ca divortzeaza, PSD isi lanseaza oferta de guvernare si o liota de ,,madar fackari”= ziaristi, analisti si realizatori tv[ in frunte cu cel mai jegos si mai rapanos, in ciuda ,,stilului spilcuit, ma refer la madar fackarul ratalitatzii , RAZVAN DUMITRESCU] iau in bascalie si duc in derizoriu totul!!!! MAZARE FACE PLANGERE PENALA BOSCHETARULUI DE LA TREICOCENI––- SI MADAR FACKARUL INTREBA– CE PLANGERE FACETZI VOI, CAND BASEAUA NEAMULUI ARE IMUNITATE?????[ RANJIND SATISFACUT] DE PARCA AR AVEA IMUNITATE DIVINA , PUIUL DE LELE????Ciocanitoarea de la CLUJ e aleasa cu 700[sapte sute]%, la Sibiu neamul de slugi numit,, romanii” aleg ca vitele cornute un sas [prost][dupa parerea mea, sibian fiind] si daca ai ceva de comentat se gasesc unii care te-ar si lua la palme pentru asta!!! ei fiind tot romani!!LA AVRIG , ACELASI NEAM DE CORNUTE ALEG UN LIMBRIC -TOT SAS- DE VREO 28 DE ANI , CE PANA ANUL ASTA NU SI-A DAT NICI BACALAUREATUL–- SI SE SIMT F.F.F. MANDRI!!!!! E adevarat ca si fostul primar ,FRATICIU[ PSD] NU ERA DE EL PRIMARIA DAR SA ALEGI UN 0[ SI MINCINOS, S-A PREZENTAT CA ,,ECONOMIST”, ERA PROBABIL LA CABANA LU’ TATA-SU DE LA BALEA!!!!!] E RELEVANT PENTRU CAT DE JOS AM PUTUT DECADE CA NEAM!!!! SE PREZINTA PROGRAMUL DE GUVERNARE AL PSD SI TOTZI ,,LIMBISTII” DE SERVICIU SAR CU; DE UNDE BANI, CAT POPULISM BLA ,LA ,LA….IA SA FI PREZENTAT BOC ACEST PROGRAM–PHII CAT ENTUZIASM, CATE ANALIZE SI CATE VALURI DE ADMIRATZIE S-AR FI REVARSAT DIN CONDEIELE SI GURITZELE ,, INCHINATORILOR DE ODE” PORTOCALII!!!! CREDETZI CA VA CITI CINEVA ACEL PROGRAM[ IN AFARA CELOR CE VOR PRIMI SARCINA DE SERVICI, PENTRU A FI IN TEMA CAND IL VOR BESTELI???]-DESPRE PROGRAMUL DE GUVERNARE – EU IL CRED PERFECT REALIZABIL si va voi povesti ceva, apropo de cei ce sar oparitzi ca –vai cat populism, etc……CU MUNCA SI PRICEPERE SE POATE APROAPE TOTUL PE LUMAE ASTA!!! SOCRUL MEU– EU SUNT DIN MOLDOVA -BT. SI SOTZIA E DIN ACELASI SAT- ARE 75 DE ANI , A LUCRAT LA METROU[ DA , ROMANII CU 4 CLASE SI CALIFICARE DE FIERARI BETONISTI, AU CONSTRUIT , PRINTRE ALTELE, SI METROU] A IESIT IN 92 LA PENSIE SI S-A APUCAT DE AGRICULTURA. E PRINTRE CEI MAI GOSPODARI[ CRED CA CEL MAI GOSPODAR] DIN SAT ETC……..ARE DE TOATE, ANIMALE[ A AVUT SI MAI MULTE] SI 25 DE STUPI DE ALBINE, ETC. PUTEA SA STEA PE COADA SI SA TRAIASCA DIN PENSIE- DESTUL DE BUNA PENTRU UN ,,TZARAN” DAR SE SCOALA DIS DE DIMINEATZA SI DOAR LA ,TELEJURNAL” SE UITA LA TV. 90% DIN CEI DIN SAT NU AU APROAPE NICI CAINE PRIN OGRADA- DAR DE LA BIRT NU LIPSESC DOAR CAND SUNT BOLNAVI- MUNCESC CAND SI CAND, MAI MULT CER BANI CA VOR VENI LA LUCRU SI CAND II CAUTZI, NU-I GASESTI-!!!!!!CREDETZI CA SOCRUL MEU E UN FEL DE ,,PARIA” IN ACEL SAT????????????? CA PRIETENI NU PREA ARE SI CA MAI MULTZI IL INJURA DECAT IL APRECIAZA[ SI ATUNCI CU RANCHIUNA]!!!!!ASTA E NEAMUL ROMANESC ,,LA ZI ”[ CA EX. DE MAI SUS SE APLICA MAI PESTE TOT] ,DOMNULE NASTASE!!!!! ASA SI CU PROGRAMUL DE GUVERNARE– SE PREA , FOARTE REALIZA, DAR NU CU CEI 90%CE DOAR VOR BANI SI CAT MAI PUTZIN DE LUCRU, CI CU CEI, PUTZINI, PRICEPUTZI SI HARNICI!!! DAR AIA NU MAI SUNT AICI, S-AU IMPRASTIAT IN CELE PATRU ZARI SI F.F.F.MULTZI NU MAI VOR SA AUDA DE ROMANIA. AU PLECAT CU URA DIN TZARA CARE SI-A BATUT JOC DE EI, CARE N-A FOST IN STARE SA LE ASIGURE O PAINE SI-UN CAMIN SI S-AU PRIBEGIT CA-N VREMI DE BEJENIE!!!!!! CE CRIMA MONSTRUOASA IMPOTRIVA ACESTUI POPOR!!!!!!FATA MEA , DUPA UN MASTERAT IN CRIMINALISTICA- FACUT CU PROF TUDOREL BUTOI, CU BURTA PE CARTE , NU-SI GASESTE DECAT UN POST DE PSIHOLOG LA UN CENTRU DE PLASAMENT [DE COPII] CU NICI 5OO[ CINCI SUTE] DE LEI SALARIU IAR O PUTOARE DE LA NU STIU CE PARTID, FIICA PREA DREPTULUI SI MARETZULUI TREICOTROCENIST, ISI PLIMBA CURUL IN MASINA DE 70-80[???] DE MII DE EURO????!!!!!????? DACA VETZI DEVENI DVS .PRESEDINTE- VA AVEA FIICA MEA MASINA SI FIICA LUI UN SALARIU DE 500 DE LEI?????? NU CRED!!! ASA CA A PLECAT IN ANGLIA SI CASTIGA 1200 DE LIRE SI MAI MERGE SI LA SPALAT GEAMURI SI CURATZENIE PENTRU 70 LIRE PE ZI???????????????????!!!!!!! ESTE CA ROMANIA NU SE MAI FACE BINE – NICIODATA??????? !SI DVS NE PREZENTATZI RAPOARTE!!!! ALE CUI???? DE UNDE CREDETZI CA A VENIT ,,JIGODISMUL” ACESTA IN ROMANI???? ERA EL DESTUL SI INAINTE DAR ACUM A INFLORIT IN TOATA SPLENDOAREA LUI???? DEMOCRATZIA ,VENITA DE ACOLO DE UNDE ACEL DOMN PREZINTA RAPOARTE, A ADUS ACEST ,,JIGODISM” EXTINS LA SCARA INTREGII SOCIETATZI”!!!!CAND ERAM INCA LA SC. GEN.[ FACUTA IN CONSTANTZA], ERAU 2-3 ELEVI IN SCOALA CE FUMAU IN W.C., ERAU 2-3 FUFE CE SERVEAU ITALIENI SI MARINARI DE TOATE FELURILE–– DAR ACESTIA ERAU EI UN FEL DE ,,PARIA” AI SCOLII[ SI CHIAR AI SOCIETATZII!!!!1ASTAZI , UN ASEMENEA INDIVID A DEVENIT PRESEDINTELE ROMANIEI SI MODELUL MULTORA!!!!!!!!!!!! INFECT NEAM SA-SI ALEAGA DREPT CONDUCATOR UN BAGABONT!!!!!JOSNIC NEAM CE SI-A BATUT JOC INTOTDEAUNA DE OAMENII LUI ADEVARATZI SI DE VALOARE!!!!SI TOATE SCURSORILE SI NULITATZILE S-AU ORIENTAT SI COCOTZAT IN VARFUL PIRAMIDEI SOCIALE, NU CU MINTEA SI VALOAREA CI CALCAND PE CADAVRE[UNEORI] ,DAND CAT MAI TARE LA OASE!!!!! LASATZI NEAMUL ASTA SA PRIMEASCA CE MERITA, CE SOARTA SI-A ALES–- AU MAI FOST UNII CARE AU VRUT SA FACA CEVA CU EL SI S-AU ARS RAU DE TOT- MIHAI VITEAZUL , ANTONESCU, CEAUSESCU , SA DAU DOAR CATEVA NUME!!!SUNTETZI UN OM CU MULTA CARTE SI STITZI CA ASA AM FOST MEREU- CHIAR DACA NE-AU TRIMIS COMUNISTII LA SCOALA, NOI AM UNS-O CU SLANINA S-O MANCE CAINII- SLUGI DE MII DE ANI AI TUTUROR!!!!!!!NU VETZI REUSI SA INDREPTATZI NIMIC-MIZERIA SE INTINDE CA O URIASA PECINGINE[EXAMENUL DE BAC. FURAT LA GREU E UN EXEMPLU ORIBIL DESPRE DEGRADAREA UNUI NEAM CE-SI DISTRUGE UNA DIN PUTZINELE SANSE DE PROGRES-EDUCATZIA]UITATZI-VA PE BLOGURI- MII DE PUI DE LELE ,IMBECILI NOTORII CARE INJURA , BATJOCORESC, ADEVARATE CARPE UMANE, ASTA E VIITORUL ACESTUI NEAM!!!Am mai scris si eu pe bloguri, m-am ,,injurat ;; cu fel de fel de pui de lele, dar!! n -are nici un rost si sens!!!Poate dvs. simtzitzi ca avestzi vreo misiune , va simtzitzi responsabil pentru acest neam????sau e doar dorintza de a conduce- laudabila daca si faci ceva pentru tzara [ si bineintzeles, tzara va fi recunoscatoare–-nu e nici o urma de sarcasm aici]ORICUM, LUMEA SI VIITORUL APARTZIN BASTARZILOR, NENOROCITZILOR, JAPITZELOR[ INDIFERENT DE SEX], CEI CA MINE APARTZINEM TRECUTULUI!!!O SPUN CU DURERE IAR DVS. VA DORESC MULT SUCCES!!! SI NU UITATZI CA CE ATZI PATZIT CU SCHIMBAREA DIN FUNCTZIE SE POATE MULTIPLICA EXPONENTZIAL– DACA MADAR FACKARII CE CONDUC CU ADEVARAT , VOR DORI!!!!!!!

 23. 23 eugen iulie 12, 2008 la 10:28 pm

  Doamna Macovei are o imagine de zeita si la departamentul de justitie Bruxelles si la corespondentii UE si pentru Europa de Est al The Economist si are deci o influenta imensa. Si doamna Mungiu este citata copios in The Economist ca un „romanian scholar” expert in coruptie.
  De ce .. simplu pentru ca nu s-au gasit alte voci cu puncte de vedere mai nuantate care sa aiba alta luare de pozitie ca a dinselor.

  Dar ca sa fiu la fel de „direct” ca dl de Pauw proiectele si fundatiile dinselor pentru o societati curate traiesc numai daca daca situatia din Romania va fi considerata dezastroasa. Asa ca … cui prodest ?

  In ce-l priveste pe domnul Pauw in multe parti raportul are un ton pasional
  si nu profesional de peer review care trebuia sa se restringa la chestiuni tehnice de procedura judiciara la DNA. Pe de alta parte chestiunile riridcate de dinsul privind codul penal, nulitatile de procedura si raspunderea ministeriala (sunt in opinia mea) importante si merita o dezbatere politica interna dar nu sunt treaba Comisiei. Singura obligatie pe care o avem fata de EU este cooperarea juidicara . Si slava domnului le-am dat promt toti escrocii si hotii cind ni i-au cerut cu mandat european de arestare.

  Eugen

 24. 24 dadatroll iulie 12, 2008 la 10:45 pm

  Bine, poate la ei nu ajung prim ministri.

 25. 25 eugen iulie 12, 2008 la 10:50 pm

  In lupta anti-coruptie Comisiei Europena a facut in opinia mea erori enorme de strategie.
  In loc sa ofere un training eficient si pe scara larga procurorilor DNA si judecatorilor si opinii discrete low profile a ales sa ofere lectii de tip brother care nu au facut decat sa irite CSM , magistratii si parlamentarii (chair si pe cei de buna credinta). De cand biciuitul si tonul superior sunt metode moderne de management ?.

  A doua eroare enorma a fost insistenta de a avea capete de corupti pe covorul de la Bruxelles cat mai rapid si asta a generat acuzarile cu probe subtiri ale DNA si distrugerea totala a credibilitatii procesului de lupta anti-coruptie si pina la urma si valorilor etice ale DNA. Lupta anti-coruptie are nevoie de citeva pre- conditii esnetiale ca : credibilitatea acuzatorilor,o judecata la rece a cazurilor si strategiei politice si un suport public larg.
  Strategia „head rolled on the carpet NOW” a distrus bazele acestor pre-conditii.

  A treia prostie este ca impotriva inaltei coruptii actiunea juidiciara este pur simbolica.
  Este absurd sa crezi ca un proces judicial lent care poate fi pacalit eventual de avocati buni este mai eficient in lupta impotriva „high level corruption” decat votul electoratului si distrugerea definitiva a credibilitatii si a carierei politice . Chiar si simpatizantii PSD ar vota masiv impotriva dvs si a PSD daca ar avea suspiciunea ca sunteti vinovat.
  In cazul „inaltei coruptii ” juriul este de milioane de alegatori nu de 3 judecatori si cei suspectati de coruptie vor fi out si fara o sentinta la curtea de justitie.
  Sau poate doamna Mungiu si doamna Macovei i-au convins ca de noi astia mai slabi de minte „prostiti de comunism” etc ne plac coruptii si-i votam ca oile.
  Daca ma uit la strategia Comisiei Europene as zice ca oile sunt in alta parte.

  Eugen

 26. 26 unIon oarecare iulie 12, 2008 la 10:52 pm

  @Adrian Iancu

  Domnule Iancu, ati facut o constatare si apoi ati pus o intrebare retorica importanta:
  „Alaturi de ei sint multi intelectuali. De ce credeti ca au devenit, in marea lor majoritate, fani inraiti ai lui Basescu? De ce s-au inregimentat in artileria grea a marinarului si trag in tot ce nu-i e lui pe plac? De ce acest cor al “exorcistilor” in care Basescu e “ingerul”, iar Nastase… “diavolul” care trebuie anatemizat?

  Si ati terminat cu alta iconstatare de 100 de puncte:
  „Prin educatie, pregatire si nivel de dezvoltare intelectuala, dvs ar trebui sa fiti mult mai apropiat de ei. Si totusi intelighentia il prefera pe non-intelectualul Basescu”.

  Chiar asa, oare ce „ii mana pe ei in lupta si ce vor acesti ‘telectuali ?” Pe toate blogurile vad ca adeptii pesedeului ii numesc in fel si chip. Eu insa, un Ion oarecare, nu ma lamuresc nicicum: Oare ce le poate oferi acest presedinte pentru parti-pri-ul lor?
  Nu ati venit cu argumenatari sa sustinteti aceasta afirmatie gratuita, dupa cum bloggerii de profesie ai pesedeului, care repeta la satietate aceleasi acuzatii la adresa d-lui Basescu nu vin cu alte argumente decat barfa din presa, aceeasi barfa pe care dl. Nastase o acuza ca l-ar demoniza nejustificat, devreme ce justitia nu s-a pronuntat!

  Dar uita sa precizeze ca e vorba de o justitie de care toata lumea stie ca a fost structurata de PSD din magistrati fosti militieni, cu pregatire precara, coruptibili si corupti ei insisi, justitie care e o pavaza a PSD, inamovibila, incontrolabila, un adevarat stat in stat. As putea sa adug: stat banditesc intr-un stat nevolnic!
  Din cate am vazut in acesti ultimi 4 ani, singurul care a incercat sa zgaltie un pic aceasta structura esentiala a statului care a ajuns pe mana militienilor a fost Dl. Basescu. Si asta au vazut si multi alti oameni de buna intentie, – nu neaparat intelectuali – care nu au nimic de castigat sustinindu-l pe Dl. Basescu, dar care se tem ca vor pierde si bruma de normalitate dupa ce vor reveni la putere baronii d-lor Iliescu si Nastase, cu eminentele lor cenusii Mitrea, Hrebenciuc, Cosmanca, Vacaroiu si multi, multi altii.

  Sa pun si eu o intrebare retorica:

  PSD-ul se pretinde a fi un partid de stanga. Prin definitie, intelectualii au simpatii de stanga. Oare de ce majoritatea intelectualilor din PSD au fost gasiti cu conexiuni cu fosta securitate sau fosti cantareti ai ceausestilor, iar intelighentia „napatata” il prefera pe non-intelectualul Basescu?

 27. 27 Augustin iulie 13, 2008 la 1:15 pm

  @Adrian Iancu

  Domnule, se pare ca ai ajuns la concluzia – gresita, dupa parerea mea – ca majoritatea intelectualilor din Romania sint „fani” Basescu. Daca ai reflecta insa un pic la considerentele de mai jos, eu cred ca ti-ai schimba, macar un pic, aceasta opinie. Si iata de ce:
  1)intelectualii autentici, de marca, sint foarte rar si „vocali”. Cu alte cuvinte, foarte putini intelectuali adevarati isi trimbiteaza public opiniile, simpatiile sau antipatiile, ne dau lectii sau ne trag de urechi. Dimpotriva, majoritatea se inchid in „turnul lor de fildes” unde reflecteaza la marile taine ale existentei umane. Asadar, cum putem sti care e majoritatea, sau cum gindeste ea? (E de reflectat aici asupra conceptului, foarte important, de „majoritate tacuta”) Mai mult, foarte putini dintre ei conduc sau controleaza fundatii, institute culturale, asociatii, edituri etc, unde au salarii grase si, evident, si interese! Si, daca ti-as cere sa spui repede 4-5 intelectuali importanti care il sprijina pe marinel, ai avea surpriza sa constati ca se incadreaza toti in categoria pe care tocmai am amintit-o! Ciudata coincidenta, nu?
  2)Crezi ca statutul de „intelectual” (a propos: ai facut exercitiul interesant de a incerca sa dai o definitie termenului ?) garanteaza o moralitate impecabila, o verticalitate exemplara? M-as abtine sa dau contraexemple, dar sint destule de mare notorietate. As comenta doar un caz aparent minor, dar, zic eu, relevant: Cind cei 322 au votat suspendarea lui Basescu, citiva intelectuali (dar si foarte multi neintelectuali) au semnat, fuga-fuga, o lista de protest. Laudabil, ca atitudine civica! Numai ca nu stiu ce atitudine au luat si cum au protestat aceiasi intelectuali cind favoritul lor a jignit grosolan oameni din presa, s-a amestecat direct si inacceptabil in treburile justitiei si cite si mai cite! Oare n-ar fi trebuit sa semneze de fiecare data cite o lista de protest?

 28. 28 Adrian Iancu iulie 13, 2008 la 2:24 pm

  @unIon oarecare
  „Oare de ce majoritatea intelectualilor din PSD au fost gasiti cu conexiuni cu fosta securitate sau fosti cantareti ai ceausestilor…?”

  Daca e sa ne referim la colaborarea cu Securitatea si la autorii de ode inchinate lui Ceausescu, eu cred ca gasim destui intelectuali distribuiti si in tabara adversa. Nu-i nominalizez, sint personaje notorii, le stiti prea bine! Deci, si in jurul lui Basescu sint oameni patati. Adica, nu s-au ales apele, „bunii” fiind sustinatorii marinarului, iar „raii” suporteri ai lui Nastase. Nici macar presedintele n-are un trecut nepatat; exista inca suspiciuni legate de relatiile domniei sale cu Securitatea si de citeva afaceri ilegale.
  In ceea ce priveste „bruma de normalitate” instaurata de Basescu, nu stiu exact la ce va referiti? Cumva la faptul ca a asmutit procurorii pe adversarii sai politici? Si ca domniei sale i-a fost albit dosarul Flota? Si ca de patru ani incearca sa distruga restul partidelor pt ca dupa alegeri sa poata guverna nestingherit impreuna cu niste mameluci, pe care ii muta de la singa la dreapta dupa oportunitati pasagere?
  Consideram normal ca „intelectualii de Dimbovita”, la care faceam referire, sa-si puna niste intrebari, sa aiba citeva dileme, sa caute cu calm raspunsuri. Si ce vad in schimb? Figuri agitate, intransigente, oameni nervosi, cu frunti incretite si priviri incarcate de ura! Asta imi era nedumerirea.

 29. 29 Adrian Iancu iulie 13, 2008 la 9:30 pm

  @Augustin
  E evident ca ma refeream la „crema” intelectualilor foarte vocali, galagiosi, care iau atitudine, neconditionat, pro Basescu. Nu stiu de ce, dar dintre cei care se expun, zilnic, in media, ei par o majoritate. E greu de spus ce gindeste restul care tace in „turnul de fildes”. Poate ca are o parere contrara, dar ea nu e vizibila, nu e auzita, n-are impact si nu poate fi masurata tocmai pt ca nu e exprimata.
  Argumentele dvs mi se par insa corecte.

 30. 30 antibaselu iulie 14, 2008 la 9:34 am

  Domnule „unIon oarecare” CUJETAND asfel vei ramane vesnic un OARECARE NIMENI.
  Blogul acesta „este pentru oameni onesti si echilibrati nu pentru niste OARECARE”

 31. 31 Draghi Puterity iulie 14, 2008 la 6:49 pm

  @Adrian Iancu, Augustin, un Ion,

  Cu riscul de a ma repeta, dar exista un articol pe care nu ma sfiesc sa il calific drept genial care explica aparitia „intelectualilor basescieni”. E vorba de Epopea Frustratilor a lui Adrian Severin. Doar un singur citat, desi articolul merita citit tot, e de referintza:

  Pe cand ceilalti politicieni au cautat cate un segment social pe care sa il reprezinte, domnul Basescu a adunat in tabara sa frustratii de pretutindeni – veleitari ratati si idealisti complexati, culturnici exaltati si analisti schizoizi, intelectuali cu nume si agramati cu avere, junii teribilisti si senilii frivoli. Ei au alcatuit o armata de zgomot care, ocupand spatiul mediatic, a dat sentimentul ca intreaga natiune isi doreste un lider epopeic. Multi oameni de buna credinta au cazut in capcana. Epopeea propusa de Traian Basescu era, de fapt, terapia pentru calmarea disperarii izvorate din mediocritate.

  Calmarea disperarii izvorate din mediocritate… Aici e cheia. De aceea pentru astfel de indivizi Adrian Nastase, reprezentantul si garantul performantei si a valorii autentice, este dusmanul nr. 1.

 32. 32 blogideologic iulie 15, 2008 la 3:11 am

  Iată două eseuri despre „intelectualii de elită” din ciclul mai extins : MOARTEA IDEILOR ŞI CADAVRUL CETĂŢII (Bădiliţă-Pleşu-Liiceanu-Patapievici-Baconski)
  1)Patibularul cu papion/aprilie 15, 2008 by Scardanelli
  Pata şi-a făcut o intrare spectaculoasă pe “piaţa ideilor” (citeşte în “lumea bine”) de la noi, acum mai bine de zece ani, asistat de ceilalţi “boieri ai minţii”. Din păcate, i-a şi imitat pe aceştia din urmă, în scurtă vreme “fenomenul” Patapievici răsuflându-se în tot felul de activităţi aparent foarte utile, dar în realitate de mică anvergură. Începutul a fost, totuşi, foarte promiţător, el constând dintr-o critică dură şi lucidă nu numai a nomenclaturii comuniste (”casta aparatului de stat”), dar şi a “lumii bune” anticomuniste, a cărei opoziţie de salon sau, mai bine zis, de Piaţa Univ., adică de paradă, făcea pandant cu un spirit adaptabil, de “piaţa endependenţii”. Dar în scurtă vreme s-a dovedit că rebelul de la galerie de fapt nu îşi dorea decât să ia şi el un loc comfortabil în lojă…Cand l-am văzut etalând papioanele alea multicolore, “dandy”, am avut o revelaţie : un clovn ! Te aştepţi ca în orice moment să-şi stropească interlocutorul cu un fir de apă ţâşnit din papion…
  2)Dinozaurul Humanitas şi talentatul domn Liiceanu/aprilie 15, 2008 by Scardanelli
  Dacă vreţi să vă enervaţi, încercaţi să cumpăraţi ceva online de la Humanitas. Preţurile triple sunt numai prima problemă…Scriam despre eşecul elitei autohtone; cel mai bun exemplu este Editura Humanitas. Început în ‘90 cu speranţe foarte mari, având în vedere cine îi este iniţiatorul şi patronul, proiectul a eşuat într-un corporatism tipic. Liiceanu s-a dovedit a fi un personaj penibil, mai mult Polonius decât Hamlet (scriu asta pentru cei care i-au citit ruminaţiile despre condiţia hamletiană a intelectualului român în comunism, din “Apel către lichele”). Incapabil să facă faţă realităţii, d-lui se retrage în spatele unor proteste plângăcioase, jalnice, atunci când este criticat. Şi, mai ales, a căzut pradă uşoară concepţiei corporatiste monopoliste antiliberale, după care pe piaţă trebuie să supravieţuieşti cu orice preţ, chiar şi cu cel al publicării sau vinderii unor titluri ruşinoase, sau al sufocării concurenţei. La prima vedere, omul pare foarte inimos; unul din puţinii sufletişti dintre personajele “vizibile” din România. Pe CD-ul “Uşii interzise” rage ca un buhai rămas fără uruială, de cât de ingrată a fost viaţa cu el… Dar cine ştie să citească în subtext, vede egoismul monstruos din spatele acestei etalări vulgare de sentimentalism. În ciuda aparenţelor, “imaginii”, acestui om nu-i pasă de ceilalţi; aşa i se explică cecitatea la activitatea dezastruoasă a propriei firme sau, pur şi simplu, la propriile-i boacăne publice…Culmea penibilului a fost atinsă de jalnicul adept al lui Noica (Petre Ţuţea a zis într-un interviu că, în timp ce Nae Ionescu a produs profesori universitari, Noica a produs numai asistenţi…) nu atunci când a apărut la o conferinţă de presă alături de “marele” scriitor Paolo Coelho (un fel de Sandră Brown spiritualistă, având ca “target” vedetele Playboy), nici atunci când a susţinut public candidatura la preşedenţie a directorului BNR pe viaţă, Mugur Isărescu, şi nici măcar atunci când s-a repezit vitejeşte şi atât de înţelepţeşte în biata “talentată d-nă Muscă”, ci atunci când a produs un text greu de calificat dedicat lui … Siegfried, BMW-ului propriu, ca răspuns unor acuzaţii din partea lumii bune că e prea lipsit de umor ! Dacă textul acela demonstrează ceva, e tocmai lipsa simţului umorului, mai bine zis a simţului ridicolului… Nemaivorbind de perversitatea lui implicită: de ce nu şi-a botezat maşina măcar … Crimhilda ?!

 33. 33 Iftime Iustina iulie 18, 2008 la 3:40 pm

  Daruiti o clipa pentru o viata.
  Marturisesc ca am ezitat sa scriu aceste randuri.Poate va intrebati ,,de ce?”. Foarte simplu, pentru ca nu mai cred in minuni. Da, in minuni, in minunea de a salva o viata si de a ne bucura din nou de zambetul unui copil. Ciprian este un baiat in varsta de 15 ani, din Bacau. Ziua de dumnica, 13 iulie a.c. a fost , din nefericire, o zi cu ghinion pentru el. Un incendiu l-a marcat pentru toata viata atat sufleteste , cat si trupeste. Are arsuri de gradul III pe 80% din suprafata corpului. Este a doua experienta de acest gen pentru Ciprian. Acum 5 ani casa unde locuia cu cei 4 frati si parintii a fost inghitita de flacari. Ciprian si intreaga famielie sunt oameni deosebiti, credinciosi, harncici, gospodari, insa Zeita Fortuna le-a intors spatele. Cei doi parinti, care nu au nicio sursa de venit, s-au sacrificat ca sa le ofere copiilor o educatie aleasa , sa creasca sanatosi trupeste si sufleteste. In aceste momente, Ciprian, si intreaga familie traiesc clipe de cosmar, sunt coplesiti de o durere pe care niciun copil nu ar trebui sa o cunoasca. Va rog din tot sufletul, daca puteti, sa va deschideti inima si sa ajutati un suflet de copil. Baiatul este internat in acest moment la Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii ,,Grigore Alexandrescu” din Bucuresti. Numai impreuna il putem salva. Va multumesc. Bunul Dumnezeu sa ne ajute!
  cod IBAN: RO89BRDE240SV31720092400
  Cu deosebita stima,
  Iustina Iftime
  tel 0744892825
  iustina3@yahoo.com


 1. 1 De ce il prefer pe De Pauw lui Adrian Nastase « MoROmeTe says Trackback pe iulie 11, 2008 la 3:01 pm
 2. 2 Dosarele din sertar « Alandra Trackback pe iulie 11, 2008 la 4:41 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat asta: