Realitatea Tv – ora 15.05

Adrian Nastase participa astazi la emisiunea FabricaRealitatea Tv, ora 15.05.

Emisiunea poate fi urmarita live aici.

Echipa AN

Update: Transcrierea si inregistrarea emisiunii pot fi urmarite aici.

36 Răspunsuri to “Realitatea Tv – ora 15.05”


 1. 1 Mihnea Georgescu iunie 9, 2008 la 11:53 am

  Ce mergeţi la ăia în emisiune?

  Nu uitaţi să o puneţi la punct pe Creţuleasca, e prea agresivă!

 2. 2 Nahas iunie 9, 2008 la 12:49 pm

  Historia incrementarum atque decrementarum PSD
  Intereseaza publicul evenimentele politice botosanene? Habar n-am.
  Totusi sunt singurele la care am participat direct.

  Partidul din care faceam parte, PSDR, a format in 1995 cu PD asa numita Uniune Social Democrata. Inaintea alegerilor locale din 1996 ne-a vizitat Petre Roman. Stabilirea candidatilor de primar s-a facut prin lupte crancene cu PD. Fiecare dintre cele doua partide avea proprii candidati.
  In municipiu aveam candidat pesederist.
  Programul si traseul lui Petre Roman prin judet le-au stabilit PD-istii. Noi urma sa stabilim traseul lui Cunescu, care urma sa vina.
  Petre Roman a venit de la Suceava si am facut parte din delegatia care l-a intampinat la granita judetului si la insotit in turneu. A venit cu garzi de corp,Cristian Radulescu si niste pitipoance cu rol incert.
  Anecdote:
  Inainte de mitigul din Botosani Roman ii zice candidatului de primar la un moment dat: „Trebuie sa fii atent ce vinzi si ce cumperi” M-a frapat aceasta exprimare care mie mi se parea evreiasca.

  Un doctor veterinar din Liveni (locul de nastere al lui Enescu) a tinut neaparat sa ofere el o masa pentru Roman si anturajul sau. La stabilire meniului, n-am de lucru si-mi dau si eu cu parera: nu cred ca e nevoie de ciorba. Habar n-am de organizarea meselor dar vazusem pe TV5 un film artistic cu aciunea in Romania. Printre altele era ridiculizat obiceiul romanesc de a veni cu oala de ciorba la masa si a turna cu polonicul in farfurie. Asta nu insemna mare lucru, dar odata un stab pe care eu il credeam umblat prin lume mi-a zis odata intr-o situatie similara: „Mai incetati mai cu ciorbele astea la masa”. Gospodina insista pentru pui cu smantana (ciulama). Eu stiam ca evreii nu mananca carne si lapte impreuna. M-am gandit imediat la asta, dar la urma urmei nu m-am mai bagat in treba asta. M-am gandit ca,daca treaba iese rau, cu atat mai bine pentru nui socil-democratii. Rivalitatea cu PD-istii ma facea sa le doresc un fiasco.
  Trec peste alte episoade, si descindem in micul sat Liveni starnind senzatie printre caini si mosnegi.
  Dupa ce ne asezam la masa Petre Roman Zice „Eu n-am sa mananc nimic altceva decat o ciorba” . Gospodina a incremenit muta. Eu: „N-avem ciorba.”
  Si acum, dragi cititori, mi-e jena de necazul si rusinea bietei gospodine.
  Cand a venit puiul cu smantana, Roman,ca un adevarat nepot de rabin a mancat ceva smantana cu mamaliga dar n-a mancat carnea.
  Jur ca asa a fost.
  Apoi au urmat sarmale cu smantana. A mancat sarmale dar n-a luat din smantana.
  Veti zice ca vorbesc aiurea pentruca pana la urma Roman tot a fost „treif”. Credeti ce vreti.

  Cert este ca la sfarsitul vizitei Roman i-a zis lui Daniliuc, presedintele pedistilor: „Mai, tu esti tampit? M-ai purtat prin sate prapadite ca sa-ti fac eu campanie electorala? Idiotule!”

  Dar, trebuia sa vorbesc despre PSD.
  Cu alta ocazie.

 3. 3 moshcalifar iunie 9, 2008 la 1:07 pm

  Sugerez sa pierdeti 5 minute vizionand un clip interesant despre un moment pe care toata lumea pare sa-l fi uitat. Clipul e (si) la mine pe blog ” Frauda majora, cerem public arestarea…”

 4. 4 lupi iunie 9, 2008 la 1:10 pm

  @ Bibliotecaru–- V -am citit pe blogul patrascoiului!!?? nu v am vazut prea bine si nici confortabil nu prea v-a fost??!!sau ma insel???

 5. 5 exasperat iunie 9, 2008 la 1:16 pm

  Domnule Năstase,
  Mă întorc de la o conferinţă de presă a PSD D-ţa. D-l Stan ne-a anunţat de un protocol de colaborare PSD – PNL. Am crezut că-i vorba doar de o alianţă pe plan local, numai că d-l Stan ne-a spus că această colaborare prefigurează viitorul Guvern PSD – PNL – UDMR.
  Şi nu ne-a spus-o la nivel de „om vedea ce-o fi” ci drept o certitudine.
  Poate reuşiţi să comentaţi în vreun fel..evident dacă discuţia ajunge în acest punct.
  Dacă nu, pe blog.

  Petruţ Dumitru

 6. 6 Alex iunie 9, 2008 la 1:23 pm

  Mihnea Georgescu, cine nu risca nu castiga.

 7. 7 blogideologic iunie 9, 2008 la 1:35 pm

  „Creţuleasca”
  Nu este dintr-o veche familie de bucureşteni?

 8. 8 Bibliotecaru iunie 9, 2008 la 1:36 pm

  @ Adrian Năstase
  Mai mult ca sigur că are o legătură cu sondajul INSOMAR dar precis se va atinge şi subiectul înjunghierea. Ar fi bine să vă interesaţi cine anume este agresorul din Mogoşeşti, acel Gheorghe Anton.

  Nu uitaţi, chiar dacă PSD nu este implicat în conflict, starea de tensiune construită în ultimul deceniu luptă politică este autorul moral al acestei încrâncenări din rândul susţinătorilor politici. Este imposibil să nu fi observat violenţa de limbaj din blogosfera cu atingere politică, fie că vorbim despre blogul de presă, fie că vorbim chiar despre blogul politic. Dacă violenţa dintre partide nu se va opri rapid, astfel de înjunghieri se vor repeta, vor degenera în fenomene de masă. Este imperios necesar un pact politic gen „batistă pe ţambal”.

 9. 9 Alex iunie 9, 2008 la 1:50 pm

  Aha, trebuie puse pe tapet fraudele si injunghierile marca PDL din toata tara.

 10. 10 Nahas iunie 9, 2008 la 2:15 pm

  @Alex
  Ma asociez indignarii dumitale. Ticalosul de PDL-ist a avut nerusinarea de a intra in cutitul PSD-istului. Tot niste ticalosi de PDL-isti au avut tupeul sa asiste la luptele dintre PSD si PNG la Stefanesti.

 11. 11 Mihnea Georgescu iunie 9, 2008 la 2:44 pm

  @Blogideologic

  Dragă Titus Filipaş,

  Nu cred că dna. Creţulescu provine dintr-o veche familie de bucureşteni. Vă gândiţi probabil la Biserica Kretzulescu şi la Palatul Kretzulescu, care este acum sediul UNESCO din spatele Parcului Cişmigiu.

  Manierele dnei. Creţulescu o recomandă ca fiind dintre descendenţii robilor boiereşti eliberaţi de Cuza, care au primit uneori numele stăpânilor lor boieri.

  @Alex

  Cu hahalere ca Şincai şi Creţulescu, nu poţi ieşi decât în pierdere. Domnul Preşedinte face o mare greşeală că se duce la postul lui Vântu. DACĂ TE AMESTECI ÎN TĂRÂŢE, TE MĂNÂNCĂ PORCII!!!

 12. 12 Alex iunie 9, 2008 la 3:06 pm

  Nahas, de ce, ma rog, faci dezvaluirile nemaipomenite privind comportamentul lui Petre Roman in campanie tocmai acum, in preajma alegerilor? Si la ani lumina de evenimentele petrecute?! Lasand la o parte ca omul este crestin, manierat, stie sa se poarte macar in public.
  In stilul gazetaresc, bagi in fata brendul Cunescu: tactica unor partide, care isi fac capital electoral, folosindu-se de legende precum Cunescu, Ratiu, Coposu, regele Mihai. Daca urma sa vina Cunescu inseamna automat ca, in prezent, ti-ar aproba conduita si optiunile politice? I-ar canta osanale lui Basescu?

  Legat de protocolul psd-pnl: conteaza foarte mult pentru psd sa nu se inteterpreteze drept o inconsecventa doctrinara.
  Mai e cazul sa spun, dupa experienta 2004, ca asocierea in public a psd cu udmr conduce la o scadere drastica a cotei psd, mai ales acum cand se vehiculeaza dinnou sperietoarea federalizarii, a autonomiei?
  PSD va se va alege cu imaginea sifonata, in schimb, partidul prezidential, dupa o noua parada de nationalism si populism ieftin, cu voturile PRM, PNG si cu…sprijinul UDMR.

 13. 13 Mihnea Georgescu iunie 9, 2008 la 3:37 pm

  Domnule Preşedinte,

  Am urmărit emisiunea. Felicitări! Citiţi comentariul meu la adresa:

  http://mihneageorgescu.wordpress.com/2008/06/09/am-vazut-un-nastase-renascut/

 14. 14 diogenecainele iunie 9, 2008 la 3:38 pm

  Emisiunea e o manipulare ieftina. si brutala De la incercarea de a din burta da un soi gir pseudiostiintific discursului lui Blaga pana la sondaj si prezenta dv in emisiune , totul e cam cusut cu ata alba. Nu stiu care e metodologia sondajului si daca cifrele corespund realitatii. Ce e cert e ca prin prezentarea unei diferente „in marja de eroare” in favoarea lui Oprescu se incearca mobilizrea electoratului lui Blaga, ridicarea mizei prezentei la vot pentru acestia. De asemenea, indiferent de cifrele brute, temerea mare a sociologilor de la botanica e ca spirala tacerii in randul respondentilor care intentioneaza sa voteze Opprescu in Bucuresti e mare si greu cuantificabila, ceea ce face extrem de probabil un scor mai mare pentru Oprescu. De asemenea prezenta dv in studio intentioneaza asocierea dv cu Oprescu, cu scopul de a-l scadea in ochii votantilor de dreapta (Blaga e sub partid deci mai are de recuperat aici) si care fac publicul emisiunii, ochi in care sunteti antipatizat. Nenorocul lor a fost ca v-ati descurcat bine.

 15. 15 Velisar iancu iunie 9, 2008 la 3:41 pm

  Am fost mereu tentat sa ma bag in seama inaintea, in timpul sau dupa ce dl AN participa la vreo emisiune TV Adevarul este ca nu mi-am facut griji niciodata – iata si dovada! Plesnitura de bici, supletze, umor si cate altele. Reconfortant!

 16. 16 alin iunie 9, 2008 la 3:51 pm

  Domnule Presedinte,

  Sincere felicitari pentru prestatia Dumneavoastra!

  Un TSD-ist

 17. 17 diogenecainele iunie 9, 2008 la 6:37 pm

  @Nahas
  Daca moare un PDL-ist, asasinul sau este un PSD-ist. Nu conteaza apartenent sau( opiniile acestuia din urma (sau daca are macar vreuna). Acesta este nu numai un adevar aprioric, ci si unul extrem de util. Pornind din acest punct, pe firul logic, vom descoperi in spatele sau grupurile de interese.

  Ca literat, va propun sa scrieti o balada inspirata de acest incident, in ilustra traditie a lui A. Toma, maret teoretizataa de Andrei Jdanov si Iosif Visarionovici Stalin, care sa mobilizeze masele si sa creeze omul nou, rezistent la lovitura de cutit, comploturile PSD-iste si voodoo.

 18. 18 diogenecainele iunie 9, 2008 la 6:56 pm

  @Nahas
  Stiti care e calitatea cu care ramane o matroana batrana? Discretia.

 19. 19 ingi iunie 9, 2008 la 7:10 pm

  @ adrian nastase
  cat si poate negocia referitor la cota unica de impozitare? in orice caz sper ca dupa rezultatele de la generale.
  astept cu interes comentarii acide la atacurile celorlalti!

 20. 20 lupi iunie 9, 2008 la 7:10 pm

  @ Nahas esti un mare jegos!!! si eu sunt din botosani, nascut in Havarna si cunosc mizeria morala a acestui neam degradat.Ca sa l nasca pe EMINESCU, ACESTUI NEAM I S A LUAT , PENTRU 100 DE ANI, TOT CE GENERIC INTRUCHIPEAZA DENUMIREA ,, OM”. SI TU ESTI EXEMPLIFICAREA A CE SPUN EU AICI!!!!

 21. 21 Bibliotecaru iunie 9, 2008 la 8:11 pm

  Eu nu am văzut o răutate din partea celor două participante la emisiune.

 22. 23 Bibliotecaru iunie 9, 2008 la 10:31 pm

  @ lupi
  Aveţi dreptate.

 23. 24 blogideologic iunie 9, 2008 la 10:39 pm

  Este greu să lupţi cu sistemul politic al sondajelor de opinie. Aristotel clasifica opinia drept cel mai jos tip de cunoaştere. Prezentarea rezultatelor unui sondaj de opinie nu este destinată să deschidă un dialog, ci să îl închidă. Rezultatul unui sondaj de opinie nu este răspuns de expert, ci răspuns de Oracol. Mă amuză poanta prin care Mircea Kivu s-a erijat în Oracol. La ora actuală, sondajele de opinie tind să fie înlocuite cu “pieţe de predicţie” pe care se vînd şi se cumpără contracte privind probabilitatea de realizare a unor viitoare evenimente.

 24. 25 Ionel Antim iunie 10, 2008 la 1:40 am

  Partidele politice sunt manifestarea civilă a vectorilor fundamentali de putere. Dinamica acestora este discretă, ultraconfidențială şi extrem de complicată. Nu vedem decât vârful unui „iceberg”… Paradoxul „iceberg”-ului determină caracterul oximoronic al oricărei analize şi sinteze politice. Nu poate fi ignorată interdependența acestor „vectori fundamentali de putere” şi racordarea lor la un complex european şi mondial, a cărei dinamică a fost intotdeauna atent analizata de oamenii politici responsabili şi conştienți. Atunci cand acestia exista.
  Personajele care umplu paginile publicatiilor si ocupa spatii largi in audiovizual, nu sunt decat niste produse media si atat. Acesti nimeni, fiindca nu au istorie identitate mila frica sau rusine, sunt tocmiti si folositi de catre diverse grupuri de interese ca „sageti” in razboiul mediatic. Acele grupuri de interese, prin care adevaratii detinatori ai puterii conduc popoarele, sunt formate din alte personaje a caror principala calitate este conditia de sluga. Ei nu pot si nu au voie sa se expuna public. Pentru firmiturile pe care le primesc de la masa stapanilor executa orice ordin uneori ucigandu-si propriul popor.
  Opinez ca singura solutie este sa ii ignoram pe acesti nemernici si sa ne construim, fiecare, propriul univers.
  Domnule Nastase, faptul ca si dumneavoastra ati fost roman e deja istorie…

 25. 26 ion adrian iunie 10, 2008 la 8:11 am

  @Nahas,
  Acelasi comentariu, schimband cateva elemente anecdotice, ca si la cel de la firul ulterior, cu Paunescul.

 26. 27 ion adrian iunie 10, 2008 la 8:14 am

  @Diogene,
  Cine nu se lepada de satana si nu se „denzifica” , nu ar trebui sa vorbeasca despre unele lucruri.
  PS. nu stiu daca este cazul tau, dar profit de ocazie ptr toti amatorii.

 27. 28 ion adrian iunie 10, 2008 la 8:17 am

  @blogideologic,
  Ai uitat sa amintesti si rolul lor de agent manipulator care la noi este cel mai important.
  PS. in timpul socialismului multilateral, rolul sondajelor il detineau securistii cu cohorta de turnatori si raspandaci, motiv ptr care la cativa ani odata se mai scotea si cate o promotie de psihologi, adica cam cat avea nevoie manastirea secu…

 28. 29 ion adrian iunie 10, 2008 la 8:23 am

  @Alex,
  Nahas face ce face, plictisit, satul de primitivism, fariseism etc vrea sa aduca si argumente faptice, caci cele teoretice principiale sunt intoarse pe dos transformate in oglinda in argumente contrare de cei din care e dispus sa dea trei dar evident, evaluati de el sub nivelul salariului sau.
  Textele cu aceste argumentele faptice sunt foarte bine scrise si as dori sa ne povesteasca tot ce poate el sa ne povesteasca, chiar si unele auzite, nu numai traite.

 29. 30 blogideologic iunie 10, 2008 la 9:09 am

  „raspandaci”
  Cine a inventat barbarismul „raspandac”? N-a fost cumva lider de opinie in vechea formula a PDSR-ului?

 30. 31 Velisar iancu iunie 10, 2008 la 4:57 pm

  @ Bibliotecaru: superb raspunsul unic la cele doua postari ale lui lupi!

 31. 32 Augustin iunie 10, 2008 la 8:36 pm

  @ Ionel Antim

  Din post nu rezulta clar daca, in afara de a parea interesant, mai doreai si altceva. Balmajesti ceva despre paradoxul icebergului (paradox care nu exista!) si despre caracterul oximoronic al oricarei analize si sinteze politice (daca nu ai proprietatea termenilor, nu-i mai folosi; in loc sa epatezi te faci de ris). In fine, aflam ca grupurile de interese sint formate din slugi (!) Probabil slugile altor grupuri de interese, nu?
  Fascinanta este insa concluzia pe care o formulezi, chiar daca nu are nicio legatura cu constructia presupus logica de pina aici:
  „Sa-i ignoram pe acesti nemernici!” Pe care dintre ei: vectorii, partidele, slugile, grupurile de interese sau aisbergurile….? ”si sa ne construim, fiecare, propriul univers” Asta chiar e tare! Pentru ca, intr-un final apoteotic, sa aflam, siderati, ca Adrian Nastase a fost, cindva, roman. Ionel, mai treci pe-aici! Si merci!

 32. 33 Ionel Antim iunie 11, 2008 la 12:42 am

  Politica este ocupatia lui, traieste, respira si viseaza mereu cu ea. In fiecare dimineata isi ia doza de aroganta iubitoare de semeni, si a devenit imun la orice efecte adverse. El este omul politic, vesnic ademenitor de electori prin linistitoare si savuroase injectii de compot.

  Dupa inocularea lichidului miraculos, apare o senzatie placuta, dar prin efectul de ingrosare a sangelui, creierul se oxigeneaza mai putin si e indusa irezistibila dorinta de a vota cai verzi pe pereti

  Cea mai potrivita comparatie ar fi compotul de caise –- este auriu, dulce, de consistenta inselatoare, satios pe moment si simplu de preparat. Doar la administrarea cu seringa ar aparea mici incoveniente produse de sunetele seci ale bucatilor de caise ce se scurg prin vene. Oricum, va rog sa nu incercati asta acasa, mergeti increzatori la un centru de campanie din orasul dumneavoastra unde gasiti personal calificat si materiale tiparite ca prospect de administrare.

  Daca sunteti mai comod din fire, puteti incerca metoda cu televizorul. In cazul acesta veti primi un produs distilat de cea mai buna calitate, si ca bonus, pentru rabdarea vizionarii, el va fi condimentat cu diverse arome obtinute dintr-un patetic circ electoral.

  Suntem vesnicii cobai predispusi manipularii…si daca nu esti de acord cu mine, te inseli amarnic, pentru ca ei au luat in calcul toate posibilitatile, inclusiv pe aceea ca tu nu te vei duce la vot.

  Eu m-am saturat candva, si am decis sa ma apropii de acele seringi pline de lichid miraculos din mana politicianului; m-am apropiat atat de tare, incat acum nu mai stiu cum sa fug de acolo. Vorba unui prieten –- „asa sunt copiii mici, vad ca un lucru e colorat si luceste, si repede vor sa puna degetul.”
  Politica vazuta din interior are cu totul alta fata, singura constanta din ea ramanand oamenii. Este o imagine rasturnata a tot ceea ce razbate pana la alegatori…

  La inceput, esti invaluit de o senzatie de scarba infinita, iar cand incepi sa te obisnuiesti si ai trecut de stadiul initial, ai trei optiuni: te lasi de sportul asta, devii unul de-al lor, sau ramai undeva in suspensie sperand ca tu, si altii ca tine o sa faceti o schimbare candva.

  Simtul umorului este singurul artificiu capabil sa faca un om normal la cap sa reziste in mediul politic, si am intalnit o gramada care au descoperit acest panaceu. Isi fac semne intre ei, si se amuza teribil de ipocrizia prosteasca a celor din jur, dar procentul acestora este nesemnificativ.

  Restul, sunt ca majoritatea semenilor nostrii, poate un pic mai cizelati, bogati, si, desigur, mai lipsiti de scrupule. Politica se rezuma la a-i manipula pe altii, iar cand acest lucru iti reuseste, este clar ca vei dori sa iti asiguri si o serie de avntaje personale.

  Politica nu se face pe nasturi, aproape fiecare este manat acolo de un interes sau de o boala psihica in cel mai fericit caz. Conglomeratul format ne reprezinta pe noi toti, si culmea ii mai si creditam cu un vot odata la cativa ani. Votul s-ar traduce intr-un limbaj mai liber – prea multi tampiti pe prea putine locuri; iar tie alegatorule, atunci cand injectia de compot electoral iti va clocoti in vene, ti se va da pentru o iluzorie clipa puterea de a alege.

  Te bucuri asemenea unui copil care are in fata doua armate de soldatei de plumb vopsiti in culori diferite, si are posibilitatea de a hotara intr-o masura soarta bataliei. Iluzorie bucurie, pentru ca orice s-ar intampla, tot soldatei de plumb vor fi castigatori…

  Te-ai gandit bine cu cine si de ce votezi?

 33. 34 Augustin iunie 11, 2008 la 2:23 am

  @ Bibliotecaru

  Vis a vis de postarea din iunie 9, 2008 la 8:11 pm, cred ca n-ati urmarit cu maxima atentie emisiunea. Aceasta Lupea, o adoratoare inraita a marinelului, n-avea cum sa nu-si dea in petic. Si pentru a nu ma erija eu in cine stie ce fin analist politic, redau aici, cu reactiile prompte si la obiect ale lui A.N., care chiar merita felicitari( dinsul fiind, de altfel, prevenit cu cine are de-a face) doua momente in care Lupea se da in stamba:
  Ioana Lupea: Mi se pare un mare compromis ideologic pe care PSD îl face în acest moment pentru a ajunge la guvernare cu o forţă de dreapta.
  Adrian Năstase: Ştiţi că am o foarte mare admiraţie pentru dumneavoastră şi astăzi ea se confirmă, pentru că, în mod evident, această temă introdusă înainte de-al doilea tur de scrutin în Bucureşti poate să aibă o anumită valoare de vot,
  Ioana Lupea: Dar cum rămâne cu domnul Ion Iliescu? Domnul Ion Iliescu a fost un adversar acerb al cotei unice
  Adrian Năstase: Daţi-mi voie să traduc chestiunea asta pentru cei care ne urmăresc. Sorin Oprescu este sprijinit de domnul Iliescu, care nu numai că a adus minerii în Bucureşti, dar este şi împotriva cotei unice.
  Cu stima si speranta ca nu v-am deranjat,


 1. 1 “CINE E IN SPATELE LUI OPRESCU? VASILE BLAGA” Trackback pe iunie 10, 2008 la 1:47 am
 2. 2 Sondaje de opinie şi pieţe de predicţie* « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe august 27, 2008 la 8:03 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: