Virgil Burla a fost dat afara de la „Romania libera”

Virgil Burla a fost dat afara de la „Romania libera” pentru incompetenta.

Romania Libera a publicat astazi articolul „Tariceanu si Nastase vor fi amendati de ANI” in care se afirma ca o serie de membri ai guvernului si parlamentari vor fi amendati de ANI pentru o presupusa incalcare privind depunerea declaratiilor de avere si interese aferente anului 2007.
Pentru a-si sustine aceasta concluzie, Virgil Burla reda textul art.42 alin(2) din Legea nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea ANI asa cum a fost ea publicata in MO nr.359 din 25.05.2007:
„Persoanele prevazute de lege au obligatia sa depuna sau sa actualizeze declaratiile de avere si de interese anual, cel tarziu la data de 31 mai, pentru anul fiscal anterior„.

Desi l-am informat ca termenul legal este 15 iunie, acesta nu a verificat modificarile ulterioare potrivit carora termenul este 15 iunie, modificari introduse prin OUG nr.49/2007, publicata in MO nr.375/01.06.2007, aprobata prin Legea nr. 94/2008, publicata in MO 305/18.04.2008.
Textul, in vigoare, al art.42 alin(2) este urmatorul:
„Persoanele prevazute de lege au obligatia sa depuna sau sa actualizeze declaratiile de avere si de interese anual, cel tarziu la data de 15 iunie, pentru anul fiscal anterior”.

Pentru a elimina orice fel de interpretare a textului, Comisia juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor, a inaintat Biroului Permanent, la data de 13.11.2007, un punct de vedere in care se mentioneaza ca deputatii precum si functionarii publici parlamentari, care au mai depus declaratii de avere si interese „au obligatia sa le actualizeze pana la 15 iunie 2008, pentru anul fiscal 2007.”
Biroul Permanent si-a insusit punctul de vedere si a dispus publicarea acestuia pe site-ul Camerei Deputatilor si distribuirea la casetele deputatilor, liderilor grupurilor parlamentare si Directiei de Resurse Umane din Camera Deputatilor.

Din acest motiv, decizia conducerii ziarului – care doreste sa-si pastreze obiectivitatea si independenta, general recunoscute – mi se pare justificata.

30 Responses to “Virgil Burla a fost dat afara de la „Romania libera””


 1. 1 starlete iunie 5, 2008 la 11:57 am

  Cred ca nu este bine sa dai afara un om. Omenia este un mare lucru.
  Desi unii spun ca orice sut in spate , poate reprezenta un pas inainte.
  Daca ne uitam in Constitutia UE :
  3. Uniunea acţionează pentru dezvoltarea durabilă a Europei, bazată pe o creştereeconomică echilibrată, pe o economie socială de piaţă foarte competitivă, vizând ocuparea deplină a forţei de muncă şi progresul social şi un înalt nivel de protecţie şi de îmbunătăţire a calităţii mediului. Uniunea promovează progresul ştiinţific şi tehnic.
  Combate excluderea socială şi discriminările şi promovează justiţia şi protecţia socială , egalitatea între femei şi bărbaţi, solidaritatea între generaţii şi protecţia drepturilor copilului. Promovează coeziunea economică, socială şi teritorială, precum şi solidaritatea între statele membre. Uniunea respectă bogăţia diversităţii sale culturale şi lingvistice şi
  veghează la păstrarea şi dezvoltarea patrimoniului cultural european.
  4. În relaţiile cu restul lumii, Uniunea afirmă şi promovează valorile şi interesele sale.
  Contribuie la pacea, la securitatea, la dezvoltarea durabilă a planetei, la solidaritatea şi respectul reciproc între popoare, la comerţul liber şi echitabil, la eliminarea sărăciei şi la
  protecţia drepturilor omului, în special ale copilului, precum şi la respectarea strictă şi la dezvoltarea dreptului internaţional, în special la respectarea principiilor Cartei Naţiunilor
  Unite.

  Tot in capitolul protectie sociala am dori sa va prezentam :
  Momente grele in UE vizavi de protectia sociala acordata salariatilor

  Credem ca un drept la replica ar fi fost suficienta.
  Tot aici va putem semnala si functionarea defectuoasa a site-ului : http://www.clr.ro, unde nu se poate descarca si textul legii prea usor.

  Ce doream sa va intreb personal ce materie ati predat ?

 2. 2 blogideologic iunie 5, 2008 la 11:59 am

  În general au multe antene sensibile oamenii care au rămas la România liberă! La mai mare!

 3. 3 costin iunie 5, 2008 la 12:20 pm

  Atat timp cat l-ati informat mi se pare rea intentie din partea lui. Bravo conducerii ca da un exemplu. Oricum o sa-si gaseasca loc la EVZ. Oare va da concurs cum am dat eu sa intru la firma? Cred ca va contine o intrebare: Il urasti pe Nastase?
  Oricum n-am inteles de ce dati declarii EVZ-ului. Daca Basescu e criticat la Antene, nu se duce? Sau asta e diferenta?

 4. 4 Draghi Puterity iunie 5, 2008 la 12:23 pm

  Cred ca astfel de campanii ar putea fi folosite de ziarele care doresc sa ramana obiective pentru a-i identifica si elimina pe „jurnalistii” care sunt de fapt agentzi portocalii.

  @starlete

  Daca ocuparea deplina a fortei de munca e o scuza pentru incompetentza, atunci ai accepta sa fi operat de un doctor care are dovedite in mod sistematic cazuri de malpraxis? Hai sa nu cadem in ridicol…

 5. 5 Mihnea Georgescu iunie 5, 2008 la 12:49 pm

  La mai mare, aşa să păţească toţi care vă hulesc!

 6. 6 Nahas iunie 5, 2008 la 1:05 pm

  Nu stiu daca ceilalti participanti la acest blog se intreaba care este de fapt pozitia lor:
  1.Partener de dialog cu domnul Nastase
  2.Partener de dialog cu ceilalti care frecventeaza blogul
  3.Un loc unde isi pot exprima frustrarile

  In cazul meu o combinatie a tuturor trei.

  1. Desigur m-as minti daca as crede ca pot stabili un dialog cu d-l Nastase. Ar trebui sa presupun in fiecare postare ca domnul Nastase a retinut ideile mele expuse anterior, ca poate conecta un raspuns anterior pe care mi l-a dat si sa ma coport ca si cum ar exista un fir logic al dialogului.
  Ar insemna ca gazda are capacitate formidabila de a identifica fiecare persoana si a o trata ca pe un interlocutor privilegiat. Este capacitatea politicienilor si a curvelor. Da, da, a curvelor. Ele au acel formidabil talent de a-i face sute de barbati sa se creada unici. Este secretul lor si de asta unii barbati le prefera de multe ori nevestelor.
  Sub acest aspect, recunosc, domnul Nastase are un deosebit talent. Citeste pe toti nataraii si uneori le urmareste si polemicile.

  2. Intre insii de pe blog nu se poate stabili o dezbatere reala. Mie, cel putin, mi-au parut interesante discutiile care au avut ca subiect arta. Desigur nu continutul lor (cu vreo doua exceptii cultura participantilor fiind destul de modesta) ci tonul. Civilizat chiar daca si contradictoriu. Daca s-ar discuta la fel si politica ar fi un forum destul de elevat.

  3.Daca vreau sa fiu onest trebuie sa recunosc rolul blogului de canapea psihiatrica. Ziarele care nu cenzureaza mesajele sunt pline de dejectii. N-are rost sa le citesti, n-are rost sa comentezi. Atmosfera este prea poluata. Pe de alta parte ziarele care cenzureaza opiniile nici nu merita citite.
  Blogul d-lui Nastase este totusi un loc civilizat. Mi-au fost oprite cateva mesaje, dar gandindu-ma mai bine cred ca moderatorii au avut dreptate.

  De ce aceste consideratii plicticoase? Pentru a-mi justifica unele mesaje care la prima vedere tot parea ilogice.

  Dixi et animam meam salvavi

 7. 7 Tiberiu iunie 5, 2008 la 1:15 pm

  Domnule Nastase, de curand am vazut o stire: deputatul Adrian Nastase nu stie sa citeasca un articol. O fi adevarat? Pentru a verifica informatia, va rog sa lecturati urmatorul pasaj din articolul subliniat de dvs: „Vom incepe cat de curand verificarile din oficiu. Am monitorizat aceste situatii, le cunoastem si sunt inregistrate deja pe rolul Agentiei. La sfarsitul cercetarilor se vor aplica si amenzi. Inspectorii de integritate sunt obligati sa respecte legea, sa aplice sanctiunile prevazute de lege”, ne-a declarat Alexandru Macovei, directorul ANI. Confuzia sefului de la ANI este o dovada a faptului ca Parlamentul Romaniei face legi cu picioarele, iar guvernul emite ordonante in mare viteza, cu neuronul pus pe bigudiuri. Ca urmare, o sumedenie de OUG au fost restrase, iar altele punctau aceleasi obiective ca alte legi sau ordonante. Asadar nu este vina gazetarului pentru ca a fost indus in eroare de autoritatile statului si de lipsa de coerenta legislativa. PS Gluma dvs nu este buna.

 8. 8 George Ban iunie 5, 2008 la 1:41 pm

  @Nahas
  Bine ca esti tu destept!

 9. 9 Alex iunie 5, 2008 la 4:04 pm

  Imi inchipui ce se va victimiza jurnalistul, mai ales acum, in campanie electorala.

 10. 10 Mihai iunie 5, 2008 la 4:39 pm

  Domnul Nastase traieste in perioada 2000-2004 cand inchidea gura ziaristilor cu telefoane in redactii. Sau cand citea interviuri fluviu in Independent semnate de domnia sa, fara sa fi auzit sau vazut vreodata intrebarile sau temele. Ce vremuri nenicule…..nu-i asa? Nostalgic cum il stiu, sunt convins ca nu o sa treaca prea usor peste varsta de aur a domniei sale. Astept cu interes 15 iunie.

 11. 11 aandries iunie 5, 2008 la 5:43 pm

  De acord cu George Ban 🙂

 12. 12 Tiberiu iunie 5, 2008 la 6:23 pm

  Pentru comentatorii neatenti in frunte cu Mihnea: Este o gluma marca Nastase. Nu a fost dat nimeni afara. A vrut sa arate ca poate dezinforma si el. Am ras cu lacrimi. Pe naiba. Slabut. A prins insa la pesedei :)) .

 13. 13 Alex iunie 5, 2008 la 6:30 pm

  aandries, amin!

 14. 14 Vasile iunie 5, 2008 la 6:52 pm

  Il cunosc personal pe ziaristul Burla si pot spune ca a dat mereu dovada de o verticalitate de exceptie, de obiectivitate si probitate morala.

  Daca a savarsit vreo greseala stiu sigur ca nu a fost vina lui. Eu nu m-am temut niciodata in interviurile pe care mi le-a luat. Daca fostul prim ministru reactionaza astfel atunci probabil ca are motive sa o faca.

  In orice caz cred ca ar trebui sa-si aduca aminte si de goangele scrise despre altii la ordinele sale.

 15. 15 radu popa iunie 5, 2008 la 7:06 pm

  Dle. Năstase consider că este extrem de grav faptul că tot mai gîndiţi aşa! Extrem de grav şi mă îngrijorează. Am învăţat de la unul din marii mei profesori că întotdeauna prea multă libertate este preferabilă unei constrângeri. Dincolo de faptul că nu sunt de acord ca o persoană, numai pe baza unei legitimaţii (temporare) pe care scrie „ziarist” să scrie lucruri neadevărate despre altă persoană care nu are acest privilegiu, trebuie să vă spun, cu toată admiraţia pe care o port intelectualului AN, că satisfacţia pe care o denotă titlul postării dvs, mă sperie. Cred că un drept la replică ar fi fost suficient, dar probabil că subiectul este fosrte sensibil.
  Probabil că e rezultatul campaniei la care aţi fost supus. Probabil, şi sigur, aveţi şi dvs o limită. Dar modul în care vreţi să rezolvaţi conflictele mie unuia îmi aminteşte de anii 2000 (ştiţi despre ce vorbesc!) ş tare mult, extrem de mult, incredibil de mult mi’aş dori ca ACEL AN să se fi schimbat.
  Poate mă ajutaţi să cred că nu mă înşel.

 16. 16 blogideologic iunie 5, 2008 la 8:44 pm

  „verticalitate de exceptie”
  Ce înseamnă „verticalitate de exceptie”? Conglomeratul ăsta de cuvinte nu are noimă! Hai să trecem în globish! Caut verticality în WordReference.com şi găsesc „position at right angles to the horizon”. Dicţionarul dă echivalenţi în trei vernaculare neolatine. Nici în spaniolă, nici în franceză, nici în italiană nu există vreun echivalent ! Monstruozitatea aceasta chemată „verticalitate de exceptie” este fie propagandă GDS, fie propagandă masonică, şi ea ţine de „ideologia 33” a „coloanei vertebrale +”, a propagandei „Skull and bones”. În fine, dacă vreţi neapărat să daţi conotaţie morală cuvântului „verticalitate” (no bias în globish), atunci puneţi – l în binom antonimic cu „oblicitate” (bias în globish).

 17. 17 Florin iunie 6, 2008 la 12:02 pm

  blogideologic, nu te lega de niste cuvinte atunci cand sensul este clar (dai dovada de cazuistica ieftina).

 18. 18 Alex iunie 6, 2008 la 12:20 pm

  Aoleu, conspiratia!!! Votati repede, repede pe Frunzaverde! Ne termina masonii!

 19. 19 blogideologic iunie 6, 2008 la 2:34 pm

  Dragă Florin, totul trebuie raportat la globish, dacă vrei ca România să progreseze. Dacă nu, nu.

 20. 20 blogideologic iunie 6, 2008 la 3:18 pm

  Dragă Florin:
  Presupun că un minimum de respect faţă de ownerul blogului şi faţă de comentatorii pozitivi ai postărilor sale v- a împedicat să construiţi un răspuns elaborat. În fine, hai să caut eu argumente în favoarea dumneavoastră. Pe DEX online, găsesc pentru cuvântul verticalitate şi conotaţia “intransigenţă”. Numai că semnificaţia aceasta fu propusă de un oarecarele ce semnează Radu Borza. Pe legea mea că n -auzii pîn – acu’ de acest mare om de cultură! “Este grav, doctore ?” În fine, eu cred în dicţionarul Merriam-Webster. Care pentru verticality îmi dă indicaţia că provine de la adjectivul ver•ti•cal, cu etimologia din Middle French or Late Latin; Middle French, from Late Latin verticalis, from Latin vertic-, vertex. Date: 1559. 1 (a) situated at the highest point, directly overhead or in the zenith, iar (b) în fotografia aeriană, taken with the camera pointing straight down or nearly so. 2 (a) perpendicular to the plane of the horizon or to a primary axis… 3 (a): relating to, involving, or integrating economic activity from basic production to point of sale <a vertical monopoly; (b) of, relating to, or comprising persons of different status <the vertical arrangement of society…. Nicăieri nu găsesc ceva similar interpretării propuse de Radu Borza.

 21. 21 Florin iunie 6, 2008 la 5:20 pm

  blogideologic: ce importanta are lucrul acesta in cazul de fata? daca Vasile ar fi folosit „intransigenta” in loc de „verticalitate”, ai fi avut ceva de adaugat? pare o pedanterie marunta ce faci tu.

 22. 22 drtm iunie 6, 2008 la 8:01 pm

  Nu sunt convins de echidistanţa şi independenţa ziarului „România liberă”.

  Cu toate acestea, gestul lor este corect; ziariştii care dezinformează intenţionat sau din lipsă de profesionalism trebuie sancţionaţi. Poate că în timp, ar dobândi un pic de bun simţ sau nu s-ar mai juca cu atâta uşurinţă cu destinele oamenilor.

  Probabil că gestul conducerii ziarului se datorează creşterii semnificative a PSD-ului după revenirea în conducere a lui Adrian Năstase…

 23. 23 barba iunie 6, 2008 la 10:26 pm

  Trebuie sa recunoasteti ca in orice tara civilizata niciun ziarist nu ar fi gresit atat de grosolan. O lege e o lege si trebuie sa-i cunosti prevederile daca ai pretentia ca te numesti jurnalist. o sanctiune sau macar un avertisment s-ar fi impus. Avea Burla ocazia sa-l critice pe dl. nastase. Fireste, intemeiat. Ceea ce l-ar fi afectat mult mai tare. Si, daca punea mana pe telefon sa reclame, nu gasea nici o sustinere daca articolul ar fi fost bazat pe argumente serioase, verificate, adevarate. Asa, acest Burla a facut breasla de ras. Cine i-o fi „virat” pontul, la fel trebuia sa verifice.

 24. 24 blogideologic iunie 7, 2008 la 6:27 am

  Dragă Florine,
  cu “intransigenta” intrăm pe terenul psihologiei şi al judecăţilor de valoare. Dă – mi modelul omului psihologic pe care îl foloseşte tu, precum şi o definiţie a valorii. Aştept. Dar spune -mi, te rog, cine – s aceşti Vasile şi Radu Borza pe care îi iei ca referinţe ? Aici sîntem în lumea 2.0, iar comentatorii pe un blog formează o comunitate epistemică.

 25. 25 Ovidiu iunie 7, 2008 la 7:27 am

  D-le Adrian Nastase,

  Va rog sa va uitati pe blogul meu – o mare surpriza.

  http://stirea.wordpress.com/

 26. 26 blogideologic iunie 7, 2008 la 9:02 am

  @ Florin :
  “Explicati cuvintele!
  Cand am intrat in invatamant, nu stiam ce cunostinte au elevii, presupuneam ca stiu mult mai multe si-mi era frica sa nu-mi puna intrebari la care sa nu pot raspunde. Diploma iti da dreptul sa practici o meserie, dar greul vine abia apoi, cand intelegi ca invatatura nu s-a terminat, ca experienta se castiga prin eforturi si vointa. Am tot invatat cat de important e ca profesorii sa explice cuvintele noi, dar abia cu timpul, dupa mai multe greseli, am realizat ca aceasta explicare este chiar esenta tuturor lectiilor. Dupa ce am explicat tot ce credeam ca e necesar pentru intelegerea poeziei “Imparat si proletar”, dupa multa teorie, savantlacuri si vreo doua ore de discutii pe text, la cea de a treia ora, o eleva care recita o strofa, avand un lapsus, isi indreapta privirea spre globul care inchidea becul electric, apoi, amintindu-si, continua: “Murdara este raza-i ca becul cel de tina,/Asupra carui dansul domneste pe deplin”. Mi-am dat seama imediat ca eu am gresit presupunand ca toti elevii inteleg ce inseamna “globul cel de tina”, dupa cum scrie Eminescu. Eleva intelesese ca e globul din tavan… M-am straduit mult sa-i fac pe elevi sa inteleaga reportajul “Dobrogea! Dobrogea!” Am desenat pe tabla caii care se roteau pe arie sa treiere graul, am explicat metafora “Dobrogea, fiica de rege get si dansatoare tataroaica”, am “murit putin” si in aceasta lectie, dupa cum mi-a spus cineva, candva. Dar intr-o lucrare, o eleva a scris asa: “Geo Bogza o iubea pe Dobrogea! Dobrogea!, iar Dobrogea! Dobrogea! il iubea si ea pe Geo Bogza”. Murisem degeaba. Eleva nu intelesese ca Geo Bogza se referea la o regiune a tarii, nu la o fata cu numele Dobrogea.” (un text de Constanţa Corbea)

 27. 27 inocent iunie 7, 2008 la 6:43 pm

  de ce va lasati maniplatzi? daca articolul ar fi fost publicat pe 15 iunie s-ar fi gasit motivul ca nu e inca miezul noptii, daca ar fi aparut dupa, s-ar fi gasit alte motive! e clar ca aici don Nastase & co. au aplicat tactica pumnului in gura! de doar ei sunt puternici!

 28. 28 Augustin iunie 8, 2008 la 1:48 am

  @ inocent

  Cine te-o fi indoctrinat, tata, asa de rau de refuzi sa vezi realitatea: respectivul jurnalist a fost ATENTIONAT ca nu e bine informat, si totusi a tinut-o pe-a lui. Nu era normal sa si-o ia? Probabil daca spunea vreo minciuna despre febletea ta, ai fi cerut sa fie spinzurat de limba. De ce nu esti corect? Dar poate ca nu esti indoctrinat, poate esti doar … inocent.

 29. 29 blogideologic iunie 8, 2008 la 8:17 am

  Constat oarece disperare în vocea avatarului inocent (Salut!). De ce oare?


 1. 1 „Verticalitate de excepţie”?! « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe iunie 6, 2008 la 6:43 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: