Stresssul de campanie

In interviul sau de astazi, din Evenimentul zilei, la intrebarea ziaristilor privitoare la relatia cu mine, Sorin Oprescu zice „Aceeasi relatie pe care o am de 30 de ani, chiar mai mult de 30 de ani. El este mai mare decat mine cu un an. Suntem colegi de cartier. Ei au stat pe Sabinelor la 101, eu am stat la 91. Deci il stiu de mic.”

Citind aceasta declaratie am fost usor dezorientat.  Nu stiam ca am locuit pe strada Sabinelor. Mi-am intrebat rudele, prietenii – acelasi raspuns. Mi-am facut un examen de constiinta, am facut o cercetare cronologica. Acelasi raspuns (cu mici aproximatii) :

1-7 ani, str. Zece mese (Foisorul de foc);

7-18 ani, str. Oradea (Colentina) ;

18-22 ani, str. Corbeni (Mosilor);

22-26 ani, str. Naum Ramniceanu (Dorobanti) ;

26-36 ani, str. N.Constantinescu (Beller);

36-40 ani, str. J. Texier (Dorobanti).

Dupa ’90, am locuit in str. Maresal Prezan si in str. Zambaccian.

In acelasi interviu, ziaristii il mai intreaba, binevoitori, „Toata conducerea partidului asta provine din acelasi cartier si de la acelasi liceu…”  „Pai, ce sa fac, dom’le?”

Ma simt dator sa precizez, mai ales pentru fostii mei profesori, ca nu am invatat la Liceul „Caragiale”, ci la Colegiul National „Sf. Sava”. Nu ca ar folosi cuiva informatia asta, dar…

Vreau sa fie insa clar : asta nu inseamna ca nu am cu Sorin relatia pe care o descrie el in EvZ.

Profit de ocazia asta, sa mai precizez, inca o data, ca discutia mea cu Traian Basescu pentru un candidat unic la primaria Bucurestiului (in conditiile unei fuziuni PSD/PD) a avut loc in 2003 si ca deci nu putea sa afecteze sansele la primarie ale lui Sorin, in 2000!

21 Răspunsuri to “Stresssul de campanie”


 1. 1 Mihnea Georgescu mai 26, 2008 la 11:15 am

  Domnule Preşedinte,

  Chiar mă frământa situaţia dumneavoastră locativă. Sincer, chiar cred că importă (am evitat cacofonia, nu am vrut să spun „contează”) unde ai crescut. Deci, sunteţi băiat de Colentina! 🙂 Chiar mi-aţi devenit simpatic… Am citit De la Karl Marx la Coca-Cola ca pe Sfânta Evanghelie, dar nu am reţinut chiar intervalele specifice.

  Eu votez cu Diaconescu la primărie, fără entuziasm, dar nu este momentul să spun încă de ce… În ceea ce îl priveşte pe Doctor, detaliez în articolul meu, EU CU CINE VOTEZ, motivele pentru care nu voi vota cu domnia sa.

  http://mihneageorgescu.wordpress.com/2008/05/26/eu-cu-cine-votez/

  Dacă vă interesează opinia unui simplu proaspăt membru de partid… în care nu m-aş fi înscris dacă nu vă alegeaţi Preşedinte al Consiliului Naţional.

  A, şi încă o chestie, va trebui să completaţi situaţia locativă astfel:

  2009 – 2019 COTROCENI!

  P.S. Sunt mai mult de 4 CASE?! Ce ne facem, că aţi avut vreo 6! 🙂 🙂

 2. 2 Mihnea Georgescu mai 26, 2008 la 11:17 am

  Ooops, sunt 7 cu Zambaccianul şi cu Cotroceniul 8! Case! Deci ăştia cu Năstase patru case trebuia să meargă la dublu!

 3. 3 cheinrich mai 26, 2008 la 11:18 am

  Intrebare: ai ramas proprietar pe toate sau numai pe sase?

 4. 4 Victor mai 26, 2008 la 12:17 pm

  Domnule Prim Ministru,

  Sorinache este stresat. Intelegeti-l si pe el. Acum se gandeste cum va construi o autostrada zburatoare peste strada Mihaileanu. Si pun pariu ca nici nu mai stie cine locuieste pe strada cu pricina. Isi imagineaza probabil ca dumneavoastra. Bine ca ati precizat. Bine sau rau, ma rog.

  PS. Chiar ati vrut sa-l bagati in partid pe Basescu? V-ar fi asteptat soarta lui Petre Roman. Mai bine ca nu a acceptat.
  PPS.Dar pana la urma tot acolo ati ajuns… din pacate.

 5. 5 koubadera mai 26, 2008 la 6:29 pm

  Politica e facuta de gasti: grupul de la Cluj, gasca lui Fenechiu de la Iasi….baietii destepti din Bucuresti….asta este, o mina spala pe alta, daca nu, ambele ramin murdare. Oricum sper sa ne povestiti de ce a explodat proiectul de fuziune PSD/PD, ce au cerut unii, ce nu au dat altii ?
  In general in 2003 PSD cumpara tot ce era pe piata si platea cash, in contracte/comisioane/licitatii etc. Unde a fost problema?

 6. 6 eugen mai 26, 2008 la 9:02 pm

  V-o fi confundat cu domnul Geoana ca dinsul a trait toata viata in Primaverii. Nu-l mai contraziceti ca poate dl. Oprescu mai face o confuzie de strada si trece autostrada suspendata prin Primaverii:)

 7. 7 elfenbein-turm mai 27, 2008 la 12:56 pm

  D-le Adrian Nastase !
  Un „examen de constiinta” nu se opreste la numele strazilor (si daca – atunci e vorba doar de un mic exercitiu de memorie). Daca insa chiar vreti sa va faceti unul (lucru fireste total contraindicat pentru un politician !), incepeti mai curand cu notiunea de merit (dar nu uitati ca tocmai accentul pus pe merit l-a dus pe Tudor Vladimirescu in groapa…), sa zicem cu mini-intrebarea: Acolo, la „Sfantu’ Sava” – care pe atunci se numea „Nicolae Balcescu” -, ati luat vreun 10 la domnul Geangu, la domnul Zlate Bogdanoff, la doamna Pavnotescu ? Si toti primaveristii de la liceul „I. V. Stalin si I. L. Caragiale” (asta in amintirea torturatului Belu Silber), de care vorbeste si de care nu vorbeste d-nul Oprescu in cu adevarat istoricul interviu din EVZ, tot prin si din 10 in 10 au urcat abruptele trepte ale carierelor lor ?? Cum ziceti ca sunteti cu domnia sa in relatia pe care a mentionat-o (dar n-a descris-o), v-ati putea continua „examenul de constiinta” pe aceasta tema, a relatiilor, neindoios mai generoasa decat precedenta. D-nul Oprescu are, vad, relatii cu Vantu’ si cu (tot) pamantu’ – dvs. desigur ca la fel: Poate ca joaca si ele asa un (mic ?) rol… Dar sa lasam examenul de constiinta (cine mai are azi nevoie de „constiinta”, cand exista valuta, actiuni, derivate ?) si sa ne intoarcem la interviul d-lui Oprescu: Despre continutul si stilul acestuia – dvs. n-aveti chiar nimic de spus ? Un exemplu: “Era in 1978 si a venit un ‘gigel’ la mine, eu eram la o reuniune stiintifica la Viena” (ca tanar intern – de viitor). Sau: “Iar cu Vintu prietenie…Da, din punctul lui de vedere, si din punctul meu de vedere…Duminica il invitam, cand eram de garda, sa manance cu mine” (marinimos). Sau: ”Te lasa tac’tu?…Bai, tu ai vreo treaba cu astia ?” Etc. etc.
  Eu as zice asa : „Aristocratia rosie” si „aristocratia fanariota” dandu-si mana, un astfel de continut si un astfel de stil (ambele cu radacinile in Serviciile pana mai ieri de trista, acum din nou de mandra amintire) au devenit, cum zice neamtu’, „salonfähig”. Pe dvs. nu va zgarie chiar deloc-deloc in ureche sau, stiu eu ?, la „constiinta” ??

 8. 8 ion adrian mai 27, 2008 la 4:41 pm

  @elfenbein-turm,

  Daca ati mai scris pe acest blog si nu v-am observat este vina mea , daca este prima oara, ma bucur sa va citesc si poate imi veti mai da ocazia.
  M-am gandit mult, daca sa intervin, adica daca sa stric linistea de catredrala pe care ati produs-o cu postarea dvs.

 9. 9 Augustin mai 28, 2008 la 4:56 am

  @elfenbein-turm

  Odata cu aceasta postare ati cucerit definitiv admiratia singurului lingau adevarat al lui Basescu de pe acest blog. Daca insa v-ati propus ceva mai mult decit atit, va anunt ca ati esuat din cauza (cred ca n-as gresi nici semantic daca as spune „datorita”) superbei incoerente de care dati dovada. Dupa ce sugerati lui A.N. necesitatea unui examen de constiinta, citeva rinduri mai jos, (cind bietul om nici nu se apucase bine de treaba) , va rasuciti („Dar sa lasam examenul de constiinta…”). Daca vreo citeva rinduri au fost suficiente pentru a va face sa va razginditi, lucru nu tocmai surprinzator, in schimb cu modalitatea de a incepe acest examen e de ajuns o simpla fraza pentru a furniza susnumitului doua variante, „notiunea de merit” si miniintrebarea. Ce sa mai intelegi?Urmeaza un carusel de intrebari de tip securistic, pigmentate de exprimari cabalistice (gen „tot prin si din 10 in 10 au urcat abruptele trepte”)(adinc!)
  Ceva mai ciudat pare faptul ca-i cereti socoteala lui A.N. despre cele (ne)zise si (ne)facute de Sorin Oprescu. Domnul Oprescu e baiat mare si ar putea raspunde singur pentru faptele (si vorbele) lui. V-as sfatui insa sa nu va riscati intrebindu-l pe doctor de sanatate in maniera asta.
  Nu ma erijez aici in aparatorul lui A.N. (care evident nici nu are nevoie de ajutorul meu) pe care nici nu-l cunosc (si marturisesc aici ca m-as simti onorat) si pe care , de multe ori, il dezaprob. Insa prin faptul ca ati postat aici, mesajul dvs. a devenit, daca vreti, o „scrisoare deschisa”. Daca n-ati fi dorit asta, ati fi putut, pur si simplu, sa-i scrieti prin posta.
  (Dar nu mai avea haz, nu-i asa?)

 10. 10 Victor mai 28, 2008 la 8:24 am

  Nu stiu daca Premierul a luat vreun 10 la Nicolae Balcescu dar cu stiu cu siguranta ca a luat 10 atunci cand a guvernat tara. Si mai stiu ca sunt tot felul de utzupani necunoscuti si frustrati care se exprima vizavi de actul de guvernare al Premierului Nastase. Cat despre Sorinache, eu astept cu interes autostrada zburatoare care sa treca peste strada Mihaileanu. In caz de va castiga.

 11. 11 George Ban mai 28, 2008 la 9:30 am

  @elfenbein-turm
  Da’ greu nume ti-ai ales! A trebuit sa-l iau cu „copy” – „paste”…

  Bai frate, si altii ca tine: Daca aveti ouã, luati voi puterea! Si pedepsiti-i pe Adrian Nastase, Sorin Oprescu si cu voia Dvs ultimul pe lista Ion Iliescu. Si fomati voi „omul nou” (unde am mai auzit eu asta?), cu o „noua constiinta”. Deocamdata vad ca nu sunteti in stare de nimic. Pentru ca minciuna nu mai are putere in Europa, unde am ajuns cu ajutorul foarte important al lui Adrian Nastase.

  Iar scancetele voastre de impotenti nu mai impresioneaza pe nimeni.

 12. 12 elfenbein-turm mai 28, 2008 la 10:17 am

  Deja de la Heraklit se stie ca realitatea e contradictorie si ca gandirea trebuie deci sa fie si ea asa.
  Nu ma intereseaza „sistemele”, nici „partidele”, nici adularea politicienilor.
  Pacat: Va lipseste umorul.
  In fine: E „lingau” un termen civilizat ?

 13. 13 Augustin mai 28, 2008 la 1:19 pm

  @ elfenbein-turm

  V-a zis dvs. Heraclit ca gindirea trebuie sa fie ca realitatea? Adica daca realitatea e trista, gindirea, si ea …. Hmm! Cam complicat!
  Nu-i adevarat ca-mi lipseste umorul. Pai daca-mi lipsea, ar fi trebuit sa ma spinzur de citeva ori in ultimii 4 ani.
  Daca „lingau” e termen civilizat? Pai respectivul individ e ?

 14. 14 ion adrian mai 28, 2008 la 3:50 pm

  @elfenbein -turm,
  Nu va ingrijorati, poate ca eu prin interventia mea i-am asmutit, tot ce spun eu ii loveste in moalele capului de altfel asa i-a lovit si ce-ati spus dvs si ptr moment se asternuse linistea sa sa faca ca nu observa in speranta ca trecerea a fost sporadica sau sa treaca la atac.
  Nici eu nu m-am zgarcit cu termenele „academice”, cum ar fi cel de „clone” si ma refer, daca stiti, la „baietii” aia de pe Calea Victoriei, care pazeau traseul Ceausescului, erau toti parca trasi la indigou, cu ochii verzi si par blon-saten tuns scurt, cred ca de acolo vine sintagma de „baietii cu ochi verzi”, si se spunea ca erau orfani dresati in camine de copii precum dogii germani in apararea tatucului. Cat au fost de dresati s-a vazut in dec 1989!?
  Ca sa va anuleze va vor atrage in discutii „civilizate” despre sexul ingerilor.
  In opinia mea acum traim al doilea mare act al diversiunii incepute in decembrie.
  Pe alt Blog un nick care mai scrie si pe aicineinfectat spune urmatoarele:

  „Pot sa spun, din surse de prima mana, ca tot ce se intampla acum a fost planificat in urma cu mai bine de 20 de ani! Cel care mi-a spus, prietenul meu, stia ce spune, era cat se poate de initiat, de aproape de sursa! Mai aproape decat crezi… avea insa un defect… era cinstit! Si mi-a spus asa: cand Ceausescu va cadea, cand comunismul va cadea… ei, comunistii isi vor face partide si vor castiga toate alegerile! Am bufnit in ras si i-am spus ca e tampit! Dupa o viata de om… recunosc ca el a avut dreptate… eu am fost tampit!Astfel se iau hotararile decisive!”

  Desigur Neinfectatul era naiv pe atunci caci era la mintea cocosului, ca daca revolutia va fi controlata de ei, nu ar fi fost daca in 22 decembrie ateriza regele si nu era impuscat ceea ce era evident imposibil in tara lui secure si a clonelor
  vor controla politicul si deci daca nu va tine partidul unic(FSN-ul lui Ion Iliescu) si nu a tinut din cauza catorva disidenti si a partidelor istorice care miraculos renascusera, vor face la indigou zece clone fsn. Deasemeni, si in economie Voiculescu si toti din categorie, incet, incet, in timpul diversiunilor politice pentru tugulani, vor controla cam tot ce misca si atunci va urma imperiul postcomunist de 1000ani al carui prim pion trebuia sa fie Nastase si miracol a castigat Basescu.
  Mai departe cat pricep si cat vor tugulanii ca securele si clonele nu au odihna.

  PS. Este ceva neacademic, necivilizat in ce am scris?
  O fi indigest, dar eu nu sunt balsam pentru rana dusmanului…

  PPS. Va rog, scuzati-mi greselile, ele sunt o ocazie ptr unii sa ma insulte, dar eu nu mai pot sa corectez nimic dupa ce scriu in tensiune(si tastez cu multe erori) si nici nu pot sa nu-i dau drumul, ca apoi vreau sa rescriu tot, asa ca: cu Dumnezeu inainte!

 15. 15 ion adrian mai 28, 2008 la 7:12 pm

  Erata: termenii academici in loc de termenele si or mai fi dar asta imi sare in ochi, desi pot conta pe clone ca fac ei corectura.

 16. 16 buzoianu mai 28, 2008 la 9:14 pm

  DOMNULE PREMIER ADRIAN NASTASE,

  Cu deosebit respect doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca la aceste
  alegeri locale se vor produce mari fraude electorale puse la cale de acesti
  mizerabili de portocalii,care prin orice mijloc vor sa elimine din viata
  publica PSD.
  Cu sprijinul nemijlocit al politiei,organelor de evidenta a populatiei,MIRA
  au procedat astfel; in jurul unor municipii ca R.Sarat,Caracal,Tecuci,Adjud,
  Macin,Urziceni,Radauti,Faurei,Gaiesti etc. sunt dispuse mai multe localitati cu rang de comuna,avand un nr.diferit de locuitori.In asemenea situatie
  acesti mizerabili prin trafic de influenta,intimidare,pomeni si altele au selectionat din fiecare comuna 400-500 cetateni cu drept de vot,ptr.care
  li sau intocmit documente de identitate pentru alta localitate vecina,in asa fel incat acesti 400-500 sa fie trecuti pe liste suplimentare in comuna vecina,unde vor vota dupa care vor dezlipi timbrul autocolant si se prezinta la sectiile de votare din localitatea natala unde sunt cunoscuti de cei aflati la masa si astfel voteaza a doua oara,DECI HOTII DE PORTOCALII AI LUI BASESCU VOR CASTIGA UN NUMAR DESTUL DE MARE DE VOTURI,luand la intamplare doar 20 localitati ori 400 de voturi,iata cum au castigat 8000 voturi dintr-un foc.As ruga sa ma intelegeti ca aceste documente sunt intocmite dupa 15 martie 2008
  contrar legii.Personal va rog sa atentionati conducerea PSD,iar justitia
  sa-i trimita la puscarie pe toti cei din MIRA care au permis asemenea ilegalitati.Doresc sa mai cunoasteti ca toate efectivele de pompieri,jandarmi,militieni au primit sarcina ca fiecare sa convinga min.
  20 persoane prin orice metoda(suveica,urne cu pereti dubli etc)care sa voteze numai cu portocaliii,altfel toti vor fi mutati in alte localitati.
  Cred ca ma intelegeti la ce nivel este frauda,cat de mare si cat de hoti sunt astfel de guvernanti.Sunt disponibil sa ma prezint si personal la
  d-voastra,numai sa stiu ca PSD va lua toate masurile ce se impun ptr.
  contracararea mijloacelor folosite de acesti hoti in frunte cu B-escu,care au dus ROMANIA in haos generalizat,care ne-au facut de ras in fata tuturor natiunilor de pe mapamond.

  DOMNULE PREMIER,
  Rog sa ma credeti ca personal ma voi transpune in acel individ care
  sa va transmita astfel de informatii care afecteaza,viruseaza statul de
  drept,principiile sfinte ale democratiei,dar faceti va rog tot posibilul ca
  la conducerea tarii sa nu mai fie astfel de mizerabili portocalii.

  Cu aleasa consideratie-buzoianu.

 17. 17 elfenbein-turm mai 29, 2008 la 11:41 pm

  Pentru „ion adrian”: Va multumesc pentru sfaturi; doresc insa sa va linistesc: atacurile ma lasa (in „turnul meu de fildes”) destul de rece. Va inteleg indignarea si amaraciunea, totusi va consider un optimist. In ochii mei, raul are radacini inca mult mai adanci – „baietii cu ochi albastrii” (asta-i expresia pe care o cunosc eu) n-au picat din cer.
  In ceea ce priveste gramatica, vi-l citez pe Cummings: „Cine se ocupa prea mult cu gramatica, nu va putea niciodata iubi cu adevarat”. Deci scrieti cum va vine la indemana.

 18. 18 ion adrian mai 30, 2008 la 8:13 pm

  @elfenbein -turm,
  Asa era sintagma corecta: baietii cu ochi albastri si cand am modificat-o fara sa vreau in mod special am simtit ca e ceva in neregula dar nu stiam ce.
  Multumesc, iar despre radacinile adanci ale raului, eu le-am descoperit a se gasi inca de la etnogeneza noastra in aceasta limba romana, si in acest sens am scris un eseu privitor la Mioritza care i-a placut lui Dan Desliu(a murit inecat curand dupa aceea) care mi-a spus, ca dupa stiinta lui cele imaginate de mine, atunci in 1990, erau un punct de vedere original…
  Eh ,eu nu consider ca am fost 100% original, caci preluasem de la Mircea Eliade notiunea de mit fondator si o aplicasem Mioritei cu dezvoltarile ce-mi apartineau.
  Am publicat acest lucru si aici pe blog.


 1. 1 Năstase 8 CASE! « Mihnea Georgescu Trackback pe mai 26, 2008 la 11:32 am
 2. 2 Răzvan Vintilescu » Blog Archive » Trei surse: Nastase, Vintilescu, Istodor. Bonus: un mincinos Trackback pe mai 28, 2008 la 6:47 pm
 3. 3 Oprescu. Omul. Povestea. Episodul Năstase. Minciuna « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET Trackback pe octombrie 5, 2009 la 2:19 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: