Basescu : intimidarea judecatorilor de la CC – episodul 2

Basescu are, in continuare, probleme cu Constitutia si cu judecatorii CC. Dupa decizia Curtii Constitutionale referitoare la faptul ca nu in toate situatiile are dreptul de a aviza trimiterea in judecata a ministrilor si ca trebuie sa „imparta” acest drept constitutional cu Parlamentul, Basescu  a incercat, incredibil,  sa modifice decizia initiala in cadrul procesului, banal,  de redactare a hotararii, dupa ce hotararea fusese luata si comunicatul dat publicitatii. Prima incercare de influentare a judecatorilor a fost realizata prin iesirea publica a presedintelui Curtii, Ioan Vida, care sugera ca art. 109 al Constitutiei trebuie sa se aplice, dar doar  de la o data cand o sa vrea Basescu. Cu alte cuvinte, nu si astazi, nu si in ceea ce priveste conflictul juridic concret, pe care Curtea era chemata sa-l solutioneze.( Ma astept ca, foarte curand Traian Basescu sa ne anunte ca textele constitutionale se aplica dar nu in Romania, ci doar in marea libera ).  Pentru ca, se pare, efortul de influentare nu a reusit, s-a trecut la faza a doua, aceea de INTIMIDARE a judecatorilor Curtii ( nu stiu de ce imi aduc aminte de un biletel de pe la SRI cu numele unor judecatori de la CC care trebuiau verificati – nu-mi aduc aminte cum s-a incheiat povestea aceea). Publicarea, ASTAZI, in Gazeta de perete a Cotrocenilor (unele din „tonomatele” de acolo functioneaza probabil nu cu euro ci cu castane din parcul Cotroceni!) a unei anchete referitoare la unul dintre judecatori – Aspazia Cojocaru, mentionata negativ, la un moment dat de catre Basescu, ne arata pana unde s-a ajuns cu presiunile politice, intr-un stat care devine, tot mai mult, in epoca Basescu, un stat politienesc. Publicarea acestei anchete ASTAZI este o dovada clara a incercarilor de intimidare a judecatorilor Curtii constitutionale care nu accepta sa spuna ca interpretarea Constitutiei se face, de fapt, la Cotroceni.

94 Responses to “Basescu : intimidarea judecatorilor de la CC – episodul 2”


 1. 1 mariusm martie 20, 2008 la 10:33 am

  Aici pot fi discutii si discutii. Unii ar spune ca este vorba de lupta impotriva coruptiei. Altii sunt de parere ca o pozitie ca aceea de prim ministru va atrage candva si urmarire politica. Ma intreb daca in SUA Chenney dupa ce pleaca din pozitia de vice president va fi urmarit legat de cazul Halliburton. Un exemplu.
  La noi e altfel. Daca dorim lupta impotriva coruptiei poate luam cazul Italiei cu lupta antimafia care s-a declansat cu adevarat cand opinia publica s-a ridicat. La noi nu exista solidaritate si constiinta civica, daca doreau romanii ca vechii securisti si nomenclaturisti sa plece cu adevarat din sistem ( e vorba de sistemul institutional si de relatiile de conjunctura realizate deoarece in mediul de afaceri este nevoie tocmai de aceste conexiuni ) se organizau manifestatii, greva electorala, nesupunere civica pana cand anumiti oameni intelegeau ca forta lucrurilor este mai puternica decat forta lor de grup.
  Aici decizia va afecteaza pe dvs. deoarece nu se aplica retroactiv.

 2. 2 High martie 20, 2008 la 11:09 am

  Vai domnu Nastase, nu spuneati cand v-au arestat astia ca aveti incredere in justitia din Romania? Sau aveti incredere in aceasta institutie doar cand judecatorii sunt de partea dumneavoastra?

  Spuneti-o pe aia dreapta: Cand dv veti fi presedintele Romaniei, Judecatorii vor judeca dupa adevar! :))

  Nu mai dati in Basescu ca e baiat finut: La cate au fost pana acum putea, sa umple Bv Victoria Socialismului cu spanzurati politici. Ca lumea era de acord cu el, ba chiar il ajutau.

  Ar fi putut sa faca ca Dej. Sa refaca experimentul Pitesti, de data asta cu politicieni. Dar nu a facut-o. Sa-i cumparati ceva frumos de ziua lui: Poate o flota noua, sa mai doarma si el ca in tinerete: Beat pe punte!

 3. 3 Ana M. martie 20, 2008 la 11:15 am

  Cateva luni de zile dupa alegerile din 2004 am tresarit la auzul alaturarii cuvintelor „Basescu” si „presedintele Romaniei”, de parca speram sa ma trezesc dintr-un cosmar.
  Dupa 3 ani si dupa ce mi-au fost confirmate „asteptarile”, mi se pare incredibil succesul de care se bucura in continuare acest personaj lipsit de bun simt, lacom si cu tendinte dictatoriale, care si-a castigat tronul aratand cu degetul spre altii ca sunt corupti, cand el e mai plin de pete ca leopardul.
  Cum reuseste sa-i hipnotizeze pe toti?

  Este tiganul ajuns imparat, este presedintele smecherilor din aceasta tara, un exemplu negativ pentru generatia tanara si o incurajare pentru toti cei care jefuiesc Romania. Este cel care ne invata in fiecare zi cum poti sa ai succes daca ai mult tupeu. Cum sa bagi pumnul in gura celor care-ti sunt ostili. Ca cinstea e pentru cei saraci. Ca bunul simt e pentru fraieri.

  Ma bucur ca ati revenit in prim plan pe scena politica. Sper ca veti avea sustinerea si forta necesara sa ajungeti la Cotroceni, dupa primul mandat al lui Basescu.
  Mult succes!

 4. 4 horia martie 20, 2008 la 11:26 am

  off topic
  este posibil urmatorul scenariu?

  Presedintele demisioneaza inainte de alegerile generale pentru a declansa concomitent alegeri prezidentiale cu cele parlamentare pentru:

  1. candideaza pt presedinte si trage PDL dupe el, sau

  2. propune un tandem Basescu Prim Ministru- guvern PDL si un om de paie Presedinte (Stolojan)

 5. 5 Gabriela Savitsky martie 20, 2008 la 11:35 am

  Băsescu are probleme cu toată lumea. Care nu e de acord cu el sau care are o altă opinie decât el. Nimic nou. Care o fi soluţia?

 6. 6 Leo martie 20, 2008 la 11:38 am

  @ AN
  Azi sunt la vârsta întrebărilor: iz it mi, sau e şocant contrastul între frecvenţa posturilor care anunţau apariţii AN pe la varii canale TV (sic, ce bine vine substantivul „canale” alăturat TV…) de dinainte, respectiv penuria în materie de după Congresul cu pricina?
  E cumva în fişa postului de preşedinte consiliu naţional „dreptul” la sihăstrie în linşitea bibliotecii unde se scriu programe sau al blogului unde se recoltează idei pentru?
  Că poate, în loc să asiste la zvârcolirile unuia intrat în spasmele agonizante de după sinuciderea în prime-time, unora dintr-aceia ce se închină la zeul din colţul sufrageriei ar prefera nişte subiecte mai de viitor decât cadavrul în descompunere prin grădinile Cotrocenilor…

 7. 7 vbabiciu martie 20, 2008 la 11:38 am

  Da, slugile lui Basescu de la Cotidianul exceleaza in interpretari de-a dreptul hilare ale articolului dvs. referitor la MISA(in care de fapt faceati trimitere la un articol din Gnadul) precum si asupra comentariului facut de Corina Cretu pe care au avut grija sa-l „redea” atat de trunchiat, adica un cuvant de colo cu altul de dincolo incat i-au schimbat intru totul sensul. Am remarcat si incercarea de intimidare a judecatorilor Curtii Constitutionale. Ce sa spun, decat:

  Basescule mai lasa-ne frate! Tu alta treaba nu ai?

 8. 8 Mihnea Georgescu martie 20, 2008 la 11:47 am

  Tiranul e în Bosnia… să nu aibă soarta Arhiducelui Franz Josef, prea o caută cu lumânarea…

  În altă ordine de idei, veţi fi Preşedinte în anul 2009, dacă nu chiar mai repede.

 9. 9 Petrisor martie 20, 2008 la 11:51 am

  Dar pe cine nu intimideaza basescu Domnule Nastase? Nu ca influenteaza pe judecatori: LE DA ORDINE. Sunt cateii lui. Procurorii la fel, iar gazeta de perete a Cotroceniului stim care este: Realitatea TV, Romania Libera, EVZ, Cotidianul si mai nou am inteles ZIUA. 🙂

 10. 10 ion cj martie 20, 2008 la 12:03 pm

  aveti perfecta dreptate, asupra justitiei se fac presiuni politice . context in care se dau solutii aiurea care de multe ori sunt contrare legi numai ptr a satisface politicul sau unele institutii. da asa s a format categoria de yes man in justitie. problema biletelului trebuie explicata, poate o face ti d voastra.

 11. 11 neinfectat de comunism martie 20, 2008 la 12:14 pm

  sa lasam aceste prostii cu intimidarea preasfintilor de judecatori de catre baxescu…psd-ul l-a transformat in bau bau pt copii..

  sa vorbim mai degraba de alegerile pt primaria capitalei: mareeeaaaaaaan vanghelieeeeeee e pe cai buni pt a deveni canditatul psd la bucale cel european, la asa mitici, asa candidat…….

  Cica marean ar vrea sa-i dea peste nas lui iliescu care nu il inghite deloc….

  Marian Vanghelie este decis să intre în cursa pentru Primăria Capitalei şi presează cu toate mijloacele o decizie a PSD în acest sens. El a dat ieri-seară, la Romexpo, o megapetrecere preelectorală pentru 6.000 de profesori. Evenimentul a fost intitulat „Sărbătoarea primăverii“ şi a fost justificat ca o petrecere de 8 Martie şi 1 Mai. Cheful, organizat după regulile Vanghelionului, cu mâncare, băutură, muzică şi cadouri, a fost însă o lansare neoficială a candidaturii lui Vanghelie la Primăria Capitalei

 12. 12 Leo martie 20, 2008 la 12:17 pm

  @ Manuela
  OK, am înţeles, e ceea ce credeam: se caută clone pt Manuela… sau pilule pt imunizarea la moş Ene…

 13. 13 Leo martie 20, 2008 la 12:22 pm

  @ Mihnea
  Ca să ai soartă cu implicaţii istorice, tre să fii Arhiduce, nu un Arhiclovn ce a prins gol locul regelui în vreme ce acesta se afla pe un alt… tron…

 14. 14 Cristian martie 20, 2008 la 12:23 pm

  Trustul lui SOV continua sa actioneze la comanda politica.

  De ce nu ma mir ca toti aplaudacii lui Basescu lucreaza acolo, si toate presiunile „deontologice” vin de acolo ?!

  P.S. Vezi Aya ?!

 15. 15 liviu medrea, cluj martie 20, 2008 la 1:20 pm

  COMUNICAT DE PRESĂ

  Consilierii judeţeni aparţinând grupului PSD constată, o dată în plus, amatorismul de care a dat dovadă partidul prezidenţial atunci când l-a numit prefect pe domnul Alin Tişe. Altfel nu se explică faptul că susnumitul domn nu are idee ce a făcut cât timp a ocupat funcţia de prefect al judeţului Cluj şi a avut ca atribuţie verificarea legalităţii actelor emise de autorităţile administraţiei publice locale. Or, şi mai rău, a uitat ce acte a verificat, considerându-le ca fiind legale.
  Domnul Alin Tişe dovedeşte că a trecut prin prefectură precum gâsca prin apă, neştiind că a primit pentru controlul legalităţii două hotărâri ale Consiliului Judeţean Cluj, respectiv HCJ 157/2006 completată prin HCJ 101/2007, hotărâri care aprobă, respectiv completează Strategia de Dezvoltare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. În respectivele hotărâri, accesbile şi pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj la adresa http://www.cjcluj.ro, sunt detaliate toate lucrările de modernizare programate a se executa la aeroport în perioada următoare.
  Domnul Alin Tişe doreşte să minimalizeze realizările actualului Consiliu Judeţean Cluj, care a reuşit să stabilească o strategie pe termen mediu şi lung şi să abată atenţia de la nerealizările domnului Emil Boc, primarul cel harnic în a tăia panglici şi a se lăuda cu realizările altora. De altfel, nici domnul primar Emil Boc (naşul), nici domnul Alin Tişe (finul) nu au avut nici un merit în elaborarea strategiilor de dezvoltare ale judeţului, deci nici a aeroportului, şi nici o contribuţie la punerea în practică a scenariilor de finanţare a aeroportului sau a altor obiective din judeţ. Ca urmare, considerăm că nu nici naşul nici finul au nici căderea morală de a critica realizările Consiliului Judeţean Cluj, deciziile privind dezvoltarea aerportului şi judeţului.
  In numele grupului de consilieri judeţeni ai PSD
  Dan Canta
  Liviu Medrea

  Cluj-Napoca
  18 februarie 2008

  COMUNICAT

  După reţeta de succes : Boc a spus, Boc afirmă, Boc întreabă, Boc acuză, Boc propune, Boc este de parere, Boc cere etc., cunoscutul politician, plecat in viata dupa propria-I marturisire “ de la pascutul gastelor” nu putea rata o “ judecata de valoare” si in cazul anchetei DNA privind o presupusa afacere cu terenuri la Jucu, avand in vedere si asocierea care se face vrand nevrand cu renumitul producator de telefonie mobila, asociere ce asigura din start o maxima vizibilitate.
  Nu trebuie sa fi analist politic ca sa-ti dai seama ca esti in fata unui scenariu tipic de dezinformare si diversiune, cu filiatie certa, cap-coada, in laboratoarele partidului prezidential PD-L, dupa o alta reteta ce face casa buna cu politica susnumitului partid si anume: dai foc dupa care tot tu faci pe pompierul!
  Si de acesta data ca tot “ romanul impartial “, cu inclinatii spre meditatie si poezie avem o mare dilema: care sa fie asemanarea cea mai potrivita cu situatia data?
  Am optat intre cunoscuta zicere “ vaca si………. arhiuzitatul articol de lenjerie” si cunoscuta fabula a lui Alecu Donici “ Musca”.
  Daca n-ar fi vorba de fapte si actiuni cu consecinte care pot fi lesne asociate infractiunii de maxima gravitate si anume aceea de SUBMINARE A ECONOMIEI NATIONALE, am putea sta linistiti pana la lamurirea dilemei cu ajutorul opiniei publice, meditand la semnificatia versurilor cunoscutei fabule:
  “…Spre lauda desarta
  Multi zic: noi am lucrat,
  Cand ei lucreza-n fapta
  Ca musca la arat.”
  Cu amaraciune si indignare ca suntem contemporani cu asemenea specimene cu pretentii de a li se da pe mana soarta Romaniei,

  20.03.2008 Consilieri judeteni PSD
  Dan Canta
  Liviu Medre

 16. 16 dinu martie 20, 2008 la 1:23 pm

  OFF TOPIC!!!

  am trait s-o vad si pe-asta.
  un tigan, analfabet, este desemnat de catre un partid important sa candideaza la primaria Bucurestiului. se intorc in mormant ce-i ce au construit Bucurestiul.

  RUSINE!!!

 17. 17 dinu martie 20, 2008 la 1:24 pm

  erata: „cei” scuze!

 18. 18 vbabiciu martie 20, 2008 la 1:26 pm

  Domnule Nastase, Vanghelie candidat la Capitala????????? Ce naiba inseamna asta????? Aveti simpatizanti de rezerva???

 19. 19 Bibliotecaru martie 20, 2008 la 1:31 pm

  Memoria mea nu mai este ce a fost odată, s-ar putea să ţin minte greşit, vă rog să nu mă judecaţi prea aspru.
  Eu am înţeles că acest aviz al Preşedintelui, Parlamentului sau cine o mai fi, este un instrument care să ferească un demnitar de abuzuri pe perioada care este în funcţie, ca să nu fie şantajat cu dosare fictive. Ulterior avizul s-a prelungit şi asupra celor care au fost în funcţie. Preşedintele şi Parlamentul nu ar trebui să judece faptele în sine, probele, doar nu are nimeni capacitatea de a judeca astfel de lucruri cât timp nu e complet de judecată, ar trebui să se judece dacă acuzarea este juridică sau o răzbunare politică, un abuz. La început Parlamentul trebuia să dea un aviz de ridicare a imunităţii parlamentare. Apoi a apărut aceasta Comisie Prezidenţială…
  Până la urmă cred că bine ar fi să nu mai poate fi trimişi în judecată foştii demnitari. Adică avizul să fie obligatoriu dar el să fie obligatoriu negativ. Logica ajungerii la preşedinte a fost că Parlamentul va vota numai împotriva minorităţii parlamentare, nu şi asupra majorităţii. Preşedintele, instituţional fiind imparţial şi apolitic, practic nu mai ţine seama de majoritate/minoritate. Asta teoretic. Iată însă că instituţia prezidenţială este răsturnată, preşedintele nu este imparţial. În loc ca politicienii să restaureze starea instituţională, adică să facă pe preşedinte imparţial, se apucă să schimbe legile. Sunt eu dus cu minţile pe câmpul înflorit, sau asta este o aberaţie? Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor din Guvern şi Parlament, nu schimbaţi legile pentru a se potrivi la situaţie, impuneţi calea instituţională. Nu schimbaţi standardul cailor pur sânge pentru că măgarii sunt mai ieftini. Faptul că legiferaţi măgarii drept cai este o aberaţie care se va întoarce împotriva dumneavoastră.

 20. 20 George Ban martie 20, 2008 la 1:32 pm

  Stimate Domnule Adrian Nastase,

  S-a ajuns la situatia „care pe care”, unde pentru distrugerea adversarului totul este permis. Lasati fair-play-ul la o parte si luptati-va cu un derbedeu cu armele unui derbedeu. Eu va sugerez niste potcoave ascunse in manusile de box. Sper sa intelegeti metafora…
  Dupa cedarea prea usoara din 2004, acum SUNTETI OBLIGAT sa castigati! Un intreg popor vrea sa scape de acest personaj sinistru.

 21. 21 Bibliotecaru martie 20, 2008 la 1:37 pm

  PS.
  Inteligenţa cea vestită a parlamentului (mă scuzaţi, dar am şi eu o limită), a încercat „să dea” pe preşedinte la mila CCR pentru nişte idioţenii (iar mă scuzaţi, dar exact ăsta e cuvântul). Nimeni nu s-a gândit că motivul cel mai bun era depăşirea valorii de imparţialitate descrisă de constituţie şi instituţia prezidenţială. Este greu de demonstrat juridic? Deloc, preşedintele a afirmat-o în câteva rânduri în mod public. Poate ar fi util că, din când în când, clasa politică să utilizeze şi adevărul nu numai întortocherea lingvistică.

 22. 22 vbabiciu martie 20, 2008 la 2:11 pm

  Nu inteleg ce se intampla in PSD, insa ce pot spune este ca nu-mi place ce vad. Dupa alegerea lui Nastase, adevaratii simpatizanti asteptau o schimbare, inlaturarea sau trecerea pe linie moarta a gastii lui Geoana si revenirea „greilor”. Acum, il vad pe analfabetul Vanghelie, candidat desemnat la alegerile pt Primaria Capiltalei…Pai in Bucuresti majoritatea oamenilor sunt educati. In afara de nucleul din sectorul 5 si stiti bine la cine ma refer, cine naiba voteaza cu un analfabet???? Vorbeam de cum a fost votata Elena „Succesuri’ ca Secretar General la PD-L, dar analfabetul asta cum a fost votat de organizatia de Bucuresti unde banuiesc ca ar trebui sa fie si oameni normali nu numai imbecili care se supun de frica. Hai sa fim seriosi! Faza e de 2 lei! Sa imi fie mie primar un analfabet…asta este vointa PSD ului…

 23. 23 Anca-Ioana martie 20, 2008 la 2:14 pm

  basescu se pare ca are probleme cu toata lumea care nu-l aproba.
  si ce? sa fie sanatos
  el singur va avea de pierdut prin atitudinea pe care o are
  si intr-adevar DNA, justitia , etc sunt conduse de el,( asta deja e lucru stiut), iar incredere in justitia din Romania eu nu am
  sa ma lase basescu cu mult-prea discutata lupta anti-coruptie
  e expirata, la fel ca si „discursurile” lui basescu!

 24. 24 aradu martie 20, 2008 la 3:05 pm

  Daca asa ceva s-ar fi intimplat pe vremea guvernarii PSD, Basescu , tot PD-ul ar fi urlat non stop pe la toate televiziunile, prin toate ziarele, ar fi facut nenumarate conferinte de presa etc… Partidul asta al dvs, PSD-ul adica , exista, traieste, a murit sau e pe moarte? Numai inactivitatea voastra, certurile, mincatoriile, orgoliile, au dus la aceasta amorteala politica. Asta pe de o parte. Pe de alta parte ce credibilitate sa aiba PSD-ul cind ii vezi numai in jeepane, numai in vile de protocol? La o reunire a conducerii , si nu numai a conducerii, vezi numai limuzine de lux creind senzatia ca se intilnesc seicii petrolului! Ce credibilitate sa aiba Mitrea, ca social democrat, cind isi cumpara casa de vacanta in Austria de 500.000 euro? PSD-ul practica luxul afisat si vrea sa fie votat de oamenii simpli, nevoiasi, oamenii care se gindesc cu groaza la ziua de miine? Mai devreme sau mai tirziu va apare un alt partid care va prelua electoratul stingii. Personal nu am fost comunist dar daca acum ar apare un asemenea partid, care sa lupte pentru cei multi, care sa nu permita retrocedarile scandaloase, care sa fie alaturi de oameni, l-as vota cu doua miini.

 25. 25 aradu martie 20, 2008 la 3:07 pm

  Sper macar sa cititi si sa intelegeti ce am spus. Sper sa nu cenzurati..

 26. 26 radupress martie 20, 2008 la 3:08 pm

  Domnule Năstase, chear nu are PSD-ul un candidat serios penrtu Primăria Capitalei ?

 27. 27 cristi popescu martie 20, 2008 la 3:09 pm

  Basescu ca Basescu…toate la timpul lor.
  Dar Vanghelie la Primarie..?! Big mistake! Si uite asa perspectiva castigarii alegerilor parlamentare se indeparteaza…Deci :Vanghelie pierde, PSD se asociaza cu ideea oamenilor „mici”, electoratul isi pierde increderea, posibilitatea ca PSD sa dea semnalul schimbarii de la Bucuresti este irosita si efectul mobilizator/catalizator al castigarii PMB se transforma in dezamagire- „Aha, deci nici voi nu puteti !”
  Cine a gandit „reforma” in partid nu se lasa-PSD trebuie sa ramana jos…
  Poate doar alegerile locale din tara sa mai spele putin rusinea.

 28. 28 Petrisor martie 20, 2008 la 3:12 pm

  domnule Nastase cine a avut proasta inspiratie sa-l desemneze pe Vanghelie candidat la Primaria Municipiului Bucuresti? Eu sunt de stanga dar cu parere de rau PSD sa nu se bazeze pe votul meu. Nu voi mai vota. Pacat Domnule Nastase si…………..Oprescu 😦

 29. 29 luciancomunistu martie 20, 2008 la 3:57 pm

  AN:

  Misa si altii ca astia lasa-i la BOALA ! Nu au nici o putere doar daca pui urechea la ei !
  Nu iti fac tie nici un rau si daca se aplica legea trebuiau sa fie de mult la inchisoare in grup.

 30. 30 luciancomunistu martie 20, 2008 la 3:58 pm

  @Aya:

  Poate si tu faci parte din MISA ?

 31. 31 luciancomunistu martie 20, 2008 la 3:59 pm

  Aya: Ca prea ma cenzurezi….

 32. 32 Ana M. martie 20, 2008 la 4:02 pm

  O intrebare pe langa subiect: ce-l face pe Geoana sa creada ca Vanghelie are sanse sa devina primarul Capitalei?
  Multumesc.

 33. 33 misterb martie 20, 2008 la 4:04 pm

  Putin off topic dar as fi surprins sa vad ca PSd nominalizeaza pt primaria Bucurestiului pe Vanghelie. Apreciez diversitatea etnica din PSD dar chiar sa fie propus un minoritar romanes mai corect tzigan (ca asa am invatat la francezi ca li se spune acestot minoritari ca s anu se iste confuzia cu romanii) ca sa conduca capitala mi se pare descalificant.. cu tot respectul pt etnia respectiva dar cred ca Bucurestiul merita dupa o pleiada de primari apartinand acestei etnii (Crin, Lis, si cu exceptie de rasa Basescu dar care nu este din Bucuresti si se poarta ca ei) care si au dovedit competentele sau mai bine zis incompetentele, sa beneficieze si de un neaos roman bucurestean slefuit si educat…Eu inteleg ca vin multi provinciali si etnici ca la Mecca in Bucuresti ca sa scuipe seminte si ca apoi sa se mire si sa ne injure ce mizerabil e Bucurestiul fata de orasele lor de origine curate tocmai pt ca ei au venit aici dar nici chiar asa… Pe cuvantul meu de onoare ca daca un Vaghelie candideaza la Bucuresti..oricat oi fi eu de social democrat ca simpatie a ideologiei voi vota orice altceva in turul 2. Si asa voi proceda si la uninominal deci atentie ce candidati puneti in circumscriptii ca daca mi-l oferiti pe naucul ala sef PSD la sect 1 , imi scapa numele acum, dar care v-a frecat ridichea ca absentati la sedintele organizatiei pus de amicul geoana sigur PSd pierde votul meu pe acea circumscriptie de exemplu…Nu avem nevoie de umpluturi si lachei…

 34. 34 Nostradamus_IT martie 20, 2008 la 4:12 pm

  Se fac presiuni politice asupra tuturor institutiilor din Romania, o stiti foarte bine! MAREA problema care vreau sa o ridic aici,chiar daca nu are legatura directa cu tema, este urmatoarea: cine decide candidaturile in partidul Dvs(am crezut la un momendat ca ma reprezinta si pe mine!) pentru alegerile locale? cat de prosti ii crede Vanghelie pe bucuresteni?(SAU CAT DE DESTEPT SE CREDE EL?). Credeti macar 50% in sansa lui Marean la aceste alegeri? Nu, domnule Nastase-, nu credeti nici cat mine,un simplu locuitor al capitalei!
  Imi pare rau sa o spun: la sectorul 5 a fost,este probabil ar fi fost foarte bine primit dar intreaga capitala este prea mult pentru el!
  Cu mare parere de rau aduc in discutie si desemnarea pentru Ilfov a lui Iordanescu! Mare greseala – Ilfovul este mult mai mare decat un teren de fotbal si are mai mult de 25 de oameni de condus! Economisiti banii pentru campaniile celor doi si poate va alegeti reprezentanti mai „rasariti”pentru parlamentare.

 35. 35 Horia Blidaru martie 20, 2008 la 4:20 pm

  Vanghelie a fost desemnat sa reprezinte PSD in cursa pentru Bucuresti. Motiv de enervare pentru multi. Dar…
  Exista ceva mai rau decat candidatura lui Vanghelie la Primaria Bucurestilor: sa candideze amandoi, Vanghelie din partea PSD, si Oprescu, independent.

  Nu discut acum care din cei doi era mai potrivit pentru a reprezenta PSD in cursa. In mod normal, sondajele dicteaza in astfel de situatii si e foarte greu sa explici de ce naiba ai ales un om mai slab cotat cand aveai unul mai bine plasat in intentiile de vot. Dar PSD dovedeste ca (inca) nu e un partid normal. Pentru ca nu au luat in calcul sau nu i-a interesat, pur si simplu, o intrebare esentiala: ce se intampla daca Oprescu merge ca independent?

  PDL poate trimite o scrisoare de multumire PSD-ului, asa cum a facut Basescu in 2004, cand a aflat ca Geoana a fost desemnat sa-l infrunte.

  Ceea ce se intampla cu candidatura pesedista la Bucuresti se cheama, din punctul meu de vedere, un start ratat de campanie.

 36. 36 lawyer martie 20, 2008 la 4:47 pm

  Stimate dle AN,

  In cele 14 ore pe care le petrec la birou…mai dadeam cate un ochi si pe blogul dvs….imi deveniserati simpatic.Insa..sincer constat niste chestiuni care ar trebui sa fie straine de noul brand AN (daca va exista vreodata):
  – aveti o obsesie cu basescu pe care nu o inteleg; stiu ca v-a fost greu sa treceti peste momentul 2004, insa astept sa vad un alt AN, unul deschis, dezinhibat, cu proiecte; din pacate deveniti patetic incercand sa aruncati cu tot felul de chestiuni exagerate (anchete politice, presiuni..etc) asteptand sa aplaude unul si altul; as vota un AN liber de frustrari si nu unul care la doi pasi vai…dar ma urmareste basescu; STIU CEL PUTIN 50 DE PERSOANE CARE AR VOTA PE AN DACA SI-AR DA DEMISIA DIN PARLAMENT (CERCETATI-MA FRATILOR…DACA TOT E ANCHETA POLITICA)…
  – doar pe vanghelie l-ati gasit d-le?…cum sa votez dle psd?…e tare frustrant…si va intrebati de ce dracu nu creste psd…

 37. 37 petrica martie 20, 2008 la 4:51 pm

  Si eu unde ar trebui sa-mi expun parerea despre Vanghelie? La ultima d.voastra postare, evident!
  Sunt dezamagit again and again de lipsa de instinct si de comentariile aberante ale lui mircea geoana. A ramas PSD.ul fara oameni? Acest partid chiar refuza primaria capitalei? Imi este mie rusine de faptul ca Vanghelie a ajuns un lider al PSD. O fi el un bun gospodar, si simpatic, dar la el in sectorul 5! Este o rusine.
  Gasiti macar un om care sa fi terminat liceul, si totusi care sa fie un bun gospodar.
  Ori in tara asta au ramas doar prostii, la care un Vangelie, un Gigi, un Base au appeal, ori conducerea PSD este dezorientata rau.
  Si chiar daca Vangelie printr-o minune va fi ales primar general, va reusi sa faca de ras partidul, cum scrie la almanahe! Mie personal Vanghelie nu-mi inspira incredere deloc.

 38. 38 alexandra martie 20, 2008 la 4:58 pm

  fara nici o legatura cu subiectul de mai sus, am citit un articol acum pe ziare.com si m-am oripilat. Vanghelie nu poate fi candidatul ideal pentru primaria capitalei. Nu se poate compara in nici un fel cu doctorul Oprescu. Nu vorbim despre educatie, neaparat, dar ca imagine, ca vocabular, ca si valoare a notorietatii nu exista comparatie. Chiar nu se poate sa fim condusi de almanahe, pentru care limba romana e o limba straina.

 39. 39 ratio martie 20, 2008 la 5:12 pm

  Sigur, e extrem de important si de grav ceea ce se-ntampla. dar asta nu e nou si sunt convins ca astfel de manipulari si presiuni prin presa sau prin alte cai mai putin vizibile s-au facut si in alte administratii de dupa 89. Doar ca atunci nu erau razboaie la vedere, totul se rezolva in spatrele usilor inchise. Nu se spalau rufele in public, pentru ca era important publicul. Nici acum nu e, decat in masura in care din spectator se poate transforma usor in bagator de vot in urna.
  Eu vreau sa vorbesc de vanghelie si de psd. Care o ia razna de tot. Sigur, sunt convins ca nu ai avut un cuvant de spus, mai ales tinand cont de „antecedentele” din relatia ta cu susnumitul. dar nu e clar ca vanghelie va pierde in fata lui blaga? Nu mai vorbesc de negoita. Poate nisi Oprescu n-ar castiga, dar sigur ar reusi sa schimbe un pic perceptia pe care o au bucurestenii despre psd. In vederea alegerilor din toamna. Sper sa candideze independent si sa ai curajul sa-l sprijini deschis. Pentru ca o eventuala victorie a lui va duce la ruperea pisicii in doua (in psd). Iar o infrangere a lui… paradoxal dar va cadea in seama lui geoana si vanghelie care au tinut mortis sa se bage-n fata.

 40. 40 nicolas.mih martie 20, 2008 la 5:44 pm

  avetii un tradator pe nume dragnea DAR chiar nu puteti facenimic? cand basescu l-a chemat la el la masa la restaurantul Doina a spus ca ii cade in genunchi ca sa il ierte si la plcare spunea ceva de „nastase” Rusine tradatorului

 41. 41 vlad martie 20, 2008 la 5:50 pm

  haideti domnule nastase, va rog frumos , faceti ceva orice si intoarceti-va . inainte sa faca astia praf totul

 42. 42 ion adrian martie 20, 2008 la 6:10 pm

  @AN,
  Pe mine nu ma intereseaza decat daca stirea sau textul este adevarat sau nu. Adevarul e bine oricand sa iasa la iveala chiar daca motivele unora care-l scot sunt poate altele decat ale amicului lui Plato…

 43. 43 rock martie 20, 2008 la 6:33 pm

  presiuni in justitie? desigur. basescu si sleahta lui de derbedei jegosi au ajuns sa faca tot ce vor. partidul lui base (p.d.-l) adica o banda de ratati si hoti ar trebui imbarcati pe o nava condusa de superbase si udrea si trimisi la mama dracului sa nu-i mai vedem. a ajuns tara asta sa fie condusa de un betiv nesatul,chiar nu este ac de cojocul lui? FACE-TI CEVA!!!!!!!!!!

 44. 44 Liviu Avram. De la Cotidianul martie 20, 2008 la 6:34 pm

  Domnule Nastase,
  Nu obisnuiesc sa raspund la bloggeri, dar nu pot sa nu intervin acum in apararea colegului meu Razvan Vintilescu, fata de care comiteti in public o mare nedreptate. Eu stiu foarte bine cum s-a nascut cazul Aspazia Cojocaru si, citind ce insinuati dvs. aici, vad cu suficienta claritate distanta. Subiectul „Aspazia” s-a nascut de la un om care e interesat de decenii de impostura academica, care are o arhiva impresionanta in acest sens si care l-a cautat pe Razvan dupa ce acesta scrisese pe despre dosarul de profesor universitar al colegului dvs. Sorin Oprescu. Stiti la ce ma refer. La finalul discutiei, aproape intr-o doara, i-a aratat articolul scris de domnul Andon acum 32 de ani, mai mult ca sa-i arate ca impostori de anvergura existau si pe vremea lui Ceausescu si uite cine scria despre ei… Tot domnul respectiv a zis ca, din cate stie el, inculpatul Pavel Cojocaru, care apare in articol cu o condamnare de un an si sase luni de inchisoare, ar fi ruda cu Aspazia Cojocaru de la CC, dar nu e sigur, sa verificam. Ceea e Razvan a si facut, scotocind saptamani in sir prin arhivele catorva instante bucurestene pana a gasit sentinta. Abia in sentinta am aflat ca si doamna Aspazia a fost implicata in retea, cel putin prin falsificarea tezei surorii sale, precum si celelalte amanunte despre Octav Cozmanca, Lucian Bolcas, Paul Mitroi.
  Macar din respect pentru muna onesta a colegului meu, am tinut sa fac aceste precizari, spre a va feri, cel putin in acest caz, sa vedeti tot mana lui Basescu.
  Liviu Avram
  „Cotidianul”

 45. 45 Mihaela martie 20, 2008 la 6:49 pm

  offtopic

  Desi nu are legatura cu postul gazdei noastre, dle Adrian Nastase, imi permit sa va transmit totala mea dezamagire despre anuntul facut astazi in legatura cu primaria Bucurestilor. Intr-un an cind PSD-ul avea sanse reale sa se bata de la egal la egal cu „dreptacii”, psd-ul rateaza fara a intra macar in lupta, chiar prin anuntul facut (si amintit mai sus!!). Pacat!! Dvs, dl Mitrea, dl Iliescu, etc, etc… (oameni corecti si doritori – sincer – ca psd-ul sa-si reia locul meritat si mai mult, un loc pe care nu-l avusese pina acum), nu ati reusit sa impuneti o alta solutie, cistigatoare? Sper ca psd-ul sa-si revina in „simtiri” si va schimba pina alegeri nominalizarea.

 46. 46 ingi martie 20, 2008 la 7:08 pm

  @ adrian nastase
  statutul de presedinte al CN-PSD, permite un comentariu ref la anuntul candidaturii lui vanghelie pt primaria capitalei?

 47. 47 Leo martie 20, 2008 la 7:34 pm

  @ AN
  Nici nu vă pusei bine întrebarea, şi-mi spuse tembelizoru că ar cam fi şi motive: văz că Prostănacu şi-a făcut tranşee în spatele unei redute… CARE ESTE… N-oi fi eu vreun Oracol din Dămăroaia sau altele asemenea, dar tare mi-e că din bătălia asta PSD poate ieşi înfrânt din alegerile locale şi generale înainte ca acestea să înceapă…
  Deh, fiecare doarme cum îşi aşterne…
  Somn uşor pesedei…
  Cred că-n seara asta e bal în deal la Treicoceni! Gepetto tre să fie tare mândru de al lui Pinnochio!
  PS
  Întrebare la chibiţ: la ce dracu vă mai tre structuri de conducere la partidu ăla dacă oricum deciziile conducerii se anunţă la tembelizor de IL LIDER MAXIMO înainte ca organili să se reunească pentru dezbateri şi decizie?! Economisiţi nişte bani şi desfiinţaţi zecile de vepei, secretei şi alte vrăbiuţe…

 48. 48 Adrian martie 20, 2008 la 7:35 pm

  Ma asteptam mai mult de la Dvs.decat sa folositi blogul pt.probleme personale!
  Cel putin …dupa alegerea Dvs. in functia pe care ati dorit-o.
  Sunt putin dezamagit insa asta este!
  Stiu!Pana la urma este un blog personal.
  SUCCES!

 49. 49 un oarecare martie 20, 2008 la 8:02 pm

  Fiti cu ochii in patru deoarece Mihnea Georgescu mai foloseste si numele de Petrisor si VBabiciu. Ii puteti cadea in cursa extrem de usor.

 50. 50 Emigrantul martie 20, 2008 la 9:20 pm

  Daca blazonul PSD este Marean Vanghelie , care este, plus Geoanaa, atunci nu va mai tot mirati de starea in care se afla PSD-ul !. Cand un Vanghelie e propus primar de Bucuresti orice comentariu e de prisos.

 51. 51 eugen martie 20, 2008 la 10:05 pm

  Gazeta de perete a Cotrocenilor are totusi si ceva bun o pagina de web buna. Spre deosebire de PSD a carui pagin de web arata chiar ca o gazeta de perete.
  Nu stiu daca este o conspiratie cotrocenista. Exista o gramada de fanatici care se cred detinatori ai adevarului absolut dispusi la orice mijloace pentru a distruge „hidosenia” PSD-sta PNL si pe oricine nu este de acord cu ei. Articolul m-a scarbit si indignat pentru acesta murdarie si idiotenie evidenta. In ciuda faptului ca numai sentinta mai poate fi gasita care nu o pomeneste si doamna Cojocaru nu a fost nici inculpata si nici condamnata concluzia se lafaie cu lietre de jumate de pagina -falsificatoare. Nota bene de justitia comunista care nu mai culanta nu era. Poate ca fost doar un proces spectacol de cand Odiosul era culant si gratia si pe aia acuzati.
  O procarie. O fi inscenare cotrocenista nu cred ca far sprijinul serviciilor gaseau ei archive topite si o sentinta veche de 35 de ani in care doamna Cojocaru nici nu este pomenita. Nici macar nu este clar daca admiterea nepoatei doamnei Cojocaru a fost anulata.

  Intrebarea este de ce un ziar echilibrat nu poat exista in Romania. Fiecare are dreptul sa spuna ce vrea iar daca adevarul s-ar vinde porcariile din Cotidianul ar fi o piata marginala. Insa atat cat exista ideea ca toti fura nimeni nu se mai uita la detalii.
  Eugen

 52. 52 dov martie 20, 2008 la 10:26 pm

  domnule nastase, cum s-a putut sa i se faca asa ceva dlui oprescu?

 53. 53 mihai martie 20, 2008 la 10:34 pm

  Candidatura lui vanghele(cred ca intelegeti de ce scriu cu litere mici) la Bucuresti-un afront adus PSD,un partid cu foarte multi oameni competenti,unii cu o valoare deosebita!Dar ATAT POATE PROSTANACUL!Din pacate,chiar daca dupa un eventual congres prostanacul ar fi demis,DEZASTRUL LA BUCURESTI E INEVITABIL!
  OPRESCU SA CANDIDEZE INDEPENDENT!E SINGURA SANSA de a mai obtine ceva la aceste alegeri!Doamne ajuta sa-l vedem pe Oprescu in turul II!!!!
  JOS gioana PROSTANACUL!!!
  JOS vanghelie!!!

 54. 54 Cristian martie 20, 2008 la 10:48 pm

  Si-au luat-o „ziaristii” de la Cotidianul in direct la fratiorii lor de la Realitatea astazi.

  Judecatoarea sustine ca totul este o facatura, si ca intelege si de ce tocmai in perioada asta.

  Cand le-a spus sa verifice cartea de munca a sotului, care atesta ca nu exista nici o intrerupere, baietii au tacut.

  @Liviu Avram & clubul viitorilor fosti ambasadori si consilieri prezidentiali.

  Mie mi-ar fi rusine sa apar pe aici si sa mai si bat obrazul. Vorbesc cat se poate de serios.

  Nici mie nu-mi sta in obicei sa citesc Oficiosul 2, cu atat mai putin sa va scriu niste comentarii „de bine”.

  O fac totusi pentru ca inca am impresia ca slugarirea lui Basescu si a PDL nu inseamna deontologie, anticomunism, si alte cuvinte asemanatoare pe care le tot invocati atunci cand va justificati atitudinea.

  Dealtfel se vede si in audiente, si in tiraj. Si in pierderile inregistrate de trustul care (declara ca) practica deontologia.

  P.S. Daca va spunea AN ca sunteti tonomate, cred ca faceati apoplexie. 🙂
  Pacat ca nu v-a spus.

 55. 55 monica martie 20, 2008 la 10:55 pm

  Nu v-am mai scris de multa vreme , dar am fost foarte ocupata la serviciu pot spune ca la noi s-a declansat campania electorala. Ceea ce m-a facut sa va scriu in aceasra seara este anuntarea candidaturii dl. Vanghelia la primaria capitalei in defavoarea dl. Oprescu, si nu pot sa inteleg care este lolgica, am impresia ca se doreste din start pierderea alegerilor de catre psd, nemaivorbind de votul uninominal pentru presedintele consiliului judetean in judetele din Transilvania unde UDMR castiga din start. Imi pun intrebarea daca mai are sens sa muncim in aceasta campanie ?

 56. 56 MADE IN ROMANIA martie 21, 2008 la 12:03 am

  Nu inteleg de ce sunteti atat de indignat domnule Adrian Nastase cand este vorba de o ancheta desfasurata asupra dumneavoastra. Cate aprobari si avize ar trebui date pentru a strapunge camasa imunitatii pe care va incapatanati sa o purtati
  Sectiunea a VI a din Constitutia Statelor Unite ale Americii prevede urmatoarele,, senatorii si reprezentantii….se vor bucura de privilegiul de a nu putea fi arestati in TIMPUL PREZENTEI LOR LA SESIUNEA CAMEREI DIN CARE FAC PARTE cu exceptia cazurilor de tradare, crima si violare a linistii publice … ”
  Cam atata imunitate inteleg americanii sa ofere alesilor. In rest acestia pot fi anchetati in aceleasi conditii cu oamenii obisnuitii ( cel putin la nivel formal)
  In rest discutia aceasta legata de presupuse presiunii exercitate asupra judecatorilor CC este absolut inutila atata timp cat insasi separarea puterilor in stat nu este functionala in conditiile in care puterea legislativa are aptitudinea de a cenzura prin avizul sau puterea judecatoreasca atunci cand se pune poblema de tragere la raspundre penala a unui parlamentar.
  Consider ca includerea in agenda d-voastra politica a temei legate de blocajul financiar al debitorilor ipotecari ca urmare a fluctuatiilor financiar bancare din ultima perioada de timp este extrem de utila avand puterea , daca este gestionata eficient, sa aditiveze dinamica mesajului electoral pe care ar trebui sa il transmita partidul d-voastra

 57. 57 Raluca martie 21, 2008 la 12:10 am

  Dle Nastase am o intrebare :De ce for God’s sake, Vanghelie? Nu stiu..ati vazut ca Base cu stilul lui de baietas de cartier a reusit si incercati si voi?…Cum puteti sal comparati pe Oprescu cu Vanghelie?…nu mai inteleg nimic din politica partidului dvs si sunt dezamagita de alegerea facuta…nu termin o facultate ca sa votez un mediocru…care nu a facut nimik decat ca o data la 4 ani vopseste 2 blocuri.

 58. 58 pacos martie 21, 2008 la 12:42 am

  Cum se poate ca, intre Oprescu si Vanghelie, sa-l alegi pe Vanghelie-paranghelie ? Care-a fost argumentul hotarator ? Cu cine s-a consultat Geoana cand a acceptat chestia asta ?
  Apelativul se potriveste perfect. Ramane insa intrebarea: daca Geoana este clar prost, cum sunt cei care accepta ca acesta sa le fie „lider” ?

 59. 59 Maximmouse martie 21, 2008 la 1:16 am

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Trebusoara asta cu stresarea CC de catre asimetric sta si nu sta in picioare. De ce nu putem crede ca acesti judecatori sunt asa cum se vede?! Au fost numiti politic!Au fost! Este firesc ca in continuare sa actioneze politic? Este! Si atunci? De ce ne suparam?Cine a inventat metoda de numire a membrilor CC? Cine a cautat sa nu cumva sa piarda chifteaua de a-si numi omuletii sai in CC?Pai?!

  Iata ca roadele otravite ale acestei judecati vicioase se arata , mai tarziu, in situatii de criza, dar se arata!Ca cei care se sperau protejati sunt loviti si ei, asta este ironia sortii, asa-i?

  In mod normal, nu trebuiau sa-si murdareasca robele, sau mai corect sa-si puna robele in cap in felul asta….:)

  Sa invatam stimata gazda, sa invatam , viata bate totdeauna filmul….Poate viitorul Parlament va legifera cu mintea nu cu interesul…

  Cu respect, Maxi!:)

 60. 60 dac martie 21, 2008 la 1:23 am

  ia domnule puterea de la geoana,ce mai astepti?

 61. 61 adrian_83 martie 21, 2008 la 1:27 am

  Parerea mea: CCR a gresit cand a dat decizia cu pricina. Dupa parerea mea din textul Constitutiei nu reiese ca este nevoie si de avizul Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale a unui ministru sau fost ministru. „Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului”. Acel si este pus acolo pentru ca este vorba de o enumerare a entitatilor ce pot cere inceperea urmarii penale. Deci oricare dintre cele trei pot face lucrul asta indiferent daca ministrul este sau nu si Parlamentar, nu sunt necesare trei avize unul este suficient.

  Dar ma rog daca asa a decis Curtea asa va ramane si este absurd sa nu se aplice aceasta hotarare si pentru cei 4 (sau cati sunt) ministri printre care si Adrian Nastase. Practic CCR nu a decis ceva ci doar a interpretat prevederile Constitutiei adica ce au spus judecatori este intr-un fel ce zice legea fundamentala. Daca procurorii continua cercetarile in cazul lui Adrian Nastase si a celorlalti ministrii in situatia lui dupa parerea mea incalca Consitituia pentru ca legea fundamentala prin glasul judecatorilor CCR spune ca este necesar si avizul camerei din care fac parte cei in cauza.

 62. 62 vangheliada martie 21, 2008 la 1:56 am

  In sapte ani si jumatate de mandat, Vanghelie a reusit sa construiasca o adevarata mafie in sectorul 5. O increngatura de rude plasata in functii de condudere si o serie de clienti politici care au devenit sponsori ai primarului “care este”. Presa a semnalat in repetate randuri aceste aspecte iar institutiile statului au incercat sa “descifreze” afacerile primarului facute pe banii publici. In perspectiva finalului de mandat, Vanghelie ajuns acum pe cai mari – Presedinte PSD Bucuresti si candidat la Primaria Capitalei, are o problema in a isi “asigura spatele”, adica sa isi lase un om de incredere la Primaria Sectorului 5. Practic sistemul creat si condus de el are acum un efect de bumerang. Din toate “resursele umane” nu poate gasi un candidat credibil si fara bube in cap pentru a il lasa mostenitor la sectorul 5.
  Vanghelie a propus oficial candidatura lui Bogdan Georgescu-Presedintele TSD Bucuresti pentru Primaria Sectorului 5, un candidat care are multe calitati: este vechi in partid, are experienta in administratie, este tanar si mai ales este un bun executant al ordinelor lui Vanghelie. Acesta are doar in aparenta sanse de cistig pentru ca la o analiza mai atenta, tanarul Bogdan Georgescu este un mic “mafiot local” croit dupa chipul si asemanarea mentorului.
  Georgescu este in primul rand este un exponent al clientelei politice. Nasul de cununie al lui Georgescu este Radu Badica, cel care controleaza firma SC Bodyghost SRL si cu care “a conceput” si pus in practica un sistem prin care “sifoneaza” fondurile electorale, incarcand nota de plata a partidului-(articol Gardianul). Nasul de cununie la lui Radu Badica este Iulian Lupeanu – un om de afaceri asociat in diverse firme de constructii, abonat la lucrarile publice de la Primaria sectorului 5. Firma lui Lupeanu, SC Star Construct SRL s-a ocupat numai de “modernizari”: a “modernizat” Piata Rahova, magazinele Economat, diverse scoli si parcurile din sectorul 5.
  Desigur nu este interzis ca o firma foarte buna si “moderna” sa realizeze atatea lucrari dar toate acestea s-au intamplat cand la conducerea Administratiei Pietelor Sector 5 si la SC Ecomonat Sector 5 SRL, s-a aflat succesiv in calitate de Director General, nimeni altul decat Bogdan Georgescu – “finul ala mic”. Practic Nasu centreaza si finu marcheaza, adica semneaza devizele de lucrari umflate de catre firma SC Star Construct SRL (dosare TMB si Judecatoria Sectorului 5).(Dosar nr. 31367/3/2006 TMB). Totul se face in interesul cetateanului din sectorul 5. Georgescu, este un cetatean de vaza al sectorului 5, care pentru a se gandi in liniste la problemele comunitatii locale si-a sporit confortul construind o vila cu piscina pe numele parintilor in inima saraciei din Rahova – cartierul Teius. Tot sub mandatul lui Georgescu, SC Star Construct SRL a construit magazinul Economat din Cotroceni cu japca pe terenul unor cetateni, care isi cauta dreptatea de ani de zile in instanta, fiind plimbati prin tribunale in timp ce magazinul Economat functioneaza pe terenul lor-(Dosar nr. 17542/3/2005 (2632/2005) TMB). Desigur ca toate aceste aspecte au fost semnalate de presa dar se pare ca dosarele lui Georgescu nu sunt interesante pentru sistemul care imparte dreptatea in Romania.
  Aproprierea campaniei electorale ii determin a pe sustinatorii lui Georgescu sa participe si sa castige cat mai multe licitatii pentru lucrari publice. La echipa care il sustine pe Georgescu s-a aliniat si Hociota – patronul BTG, firma care furnizat echipamente moderne de calcul pentru sistemul de invatamant( vestita Scoala Dorneasca) si pentru Economat (scandal ultima licitatie de la Economat contestata de catre Asesoft). Hociota pariaza pe candidatura lui Georgescu la Sectorul 5 chiar daca este amic foarte bun cu Ionut Popa – candidatul PDL, pentru simplul fapt ca Georgescu este angajatul BTG. In mod sigur cand va fi Primar la Sectorul 5, Georgescu va executa rapid ordinele si va dota din nou tot sectorul cu echipamente performate supraevaluate. Un alt “obiectiv electoral” va fi reabilitatea lui Lupeanu, care intre timp s-a bagat in bransa asfaltarilor si comenzile vor curge pe banda rulanta. Acesta s-a asociat cu Han Construct si a preluat deja o serie de pachete de strazi din sectorul 5 pentru a le asfalta. Georgescu nu isi face probleme ca ar intampina rezistenta din partea directorului ADP Octavian Mirea, pentru ca a fost martor intr-un dosarul penal in care Mirea era inculpat si i-a salvat pielea astfel ca Mirea va executa comenzile politice ale viitorului Primar al sectorului 5.(Dosar nr. 7970/302/2005 (7907/2005)
  Toate aceste incregaturi de rude si relatii si sietemul mafiot creat si coordonat de Vanghelie il determina sa caute cu disperare solutii pentru protejarea mafiei locale si impingerea in prim plan a lui Bogdan Georgescu in pozitia de candidat la Primaria Sectorului 5 pare cea mai buna solutie pentru a nu supara “sponsorii” politici.

 63. 63 Aya martie 21, 2008 la 2:42 am

  @

  ADRIAN NASTASE

  Doua probleme:

  1. Daca va candida Vanghelie, nici macar simpatizantii PSD NU vor iesi la vot (cum spunea o buna prietena a mea data tercuta, cand a candidat ‘almanahe”, acest candidat propus „e o jignire pentru intelectul alegatorilor”). Deci, rezultatul e garantat la Bucuresti.

  2. Daca vor MAI fi cenzurate postarile celor a caror eficienta si buna credinta a fost testata ani si ani, prin incercari extrem de dure, s-ar putea ca tocmai acest fapt aparent marunt sa ii determine sa-si „piarda entuziasmul” (definitiv!)- ca sa ma exprim prin invaluire.
  Altfel spus:
  Ceea ce nu au reusit altii, ca efect al presiunilor dure- in perioade in care parca nu se mai termina raul- si privatiunilor de tot felul, s-ar putea (cu grad extrem de mare de probabilitate) sa reuseasca o „banala” cenzura.

  Tin sa subliniez ca acea categorie la care ma refer e a celor foarte putini care actioneaza din convingere si ale caror strategii s-au dovedit valabile (cu atat mai mult cu cat au luat, totdeauna, confruntarile ce decurg din acestea, strict pe seama lor, asumand riscurile).
  Acestia sunt parteneri.
  Desigur, daca mai sunt considerati ca atare.
  Daca da, intrebarea e: de ce nu mai sunt tratati astfel? (iar solicitarea: sa se repare total „intamplarea” care a dus la acest dubiu)
  Daca nu, e bine sa stie, ca sa-si stranga intr-o boccelutza amintirile si sa plece, lasand in urma, pentru „glorioase nume”, tot ce au facut (intelegand sa ramana in umbra).

 64. 64 Aya martie 21, 2008 la 3:18 am

  @

  luciancomunistu

  Cu intrebarea pe care mi-ai pus-o iar ai ratat o buna ocazie de a tacea.

  (Inca o data: pacat de catzelul acela frumos pe care l-ai ales sa te reprezinte!)

 65. 65 Aya martie 21, 2008 la 3:21 am

  @

  horia

  Am detaliat, nu cu mult timp in urma, scenariul la care te referi (care pare a nu fi doar o fictiune a noastra, ci o posibila varianta de lucru).

 66. 66 Aya martie 21, 2008 la 3:26 am

  @

  ingi

  Nu doar ca statutul de presedinte al Consiliului National „permite” un comentariu (de fapt, o parere ferma) legata de candidatul la primaria Capitalei dar, in opinia unora (deloc nestiutori) ar fi macar indicat.

 67. 67 Aya martie 21, 2008 la 3:31 am

  @

  Leo

  Se poate, dragul meu?
  Daca le luam iluzia si venim cu frustul teveului, din ce se mai hranesc „spiritual” (ma rog, nu am gasit altceva) „vepeii, secretareii si alte vrabiute”, cum spui tu?
  Ce zici, sa fim toleranti?

 68. 68 Aya martie 21, 2008 la 3:44 am

  @

  Horia Blidaru

  Gresesti fundamantal cand afirmi (citez): „Ceea ce se intampla cu candidatura pesedista la Bucuresti se cheama, din punctul meu de vedere, un start ratat de campanie.”

  NU e un start ratat de campanie, dar o infrangere cu premeditare.
  Daca nu vom privi adevarul in ochi nici nu vom intelege determinarile trecute nici nu vom putea anticipa reflexele lor in viitor.

  Daca, intr-adevar, „care-este-almanahe” va candida pentru primaria Bucuresti din partea PSD (ca sa aiba succesuri la asfalte) sper din suflet sa candideze Sorin Oprescu, independent.
  In acest caz, merg la vot.
  Daca nu, ma voi bucura de un 1 iunie cu imaginea urnelor pe ecranul televizorului.

 69. 69 Aya martie 21, 2008 la 3:48 am

  @

  lawyer

  Esti ca in bancul cu Rabi, Strul si gastele acestuia care mureau una cate una dupa ce erau aplicate sfaturile primului.
  Parafrazand: nu poate avea cineva, intr-o viata, atatea mandate de parlamentar cate sfaturi paguboase poti tu da.

 70. 70 Aya martie 21, 2008 la 3:56 am

  @

  Ana M. spune:

  Unica explicatie a faptului ca Prostanacul ar crede ca „almanahe” are sanse sa devina primar al Capitalei e ca a devenit una cu cognomenul sau.
  In fapt, el nu crede (si nici nu intelege) nimic, doar isi da osteneala sa execute ordinul stapanilor lui care numai dornici sa castiga PSD nu sunt.

 71. 71 Aya martie 21, 2008 la 3:59 am

  @

  vbabiciu

  Nu are sens sa te framanti.
  Care-este nu va fi primar al Bucurestilor.
  Primii care nu il vor vota (pentru ca nu se vor prezenta la urne) sunt sustinatorii PSD.
  Daca va candida Sorin Oprescu (fie si ca independent) sigur il vor vota pe acesta.

 72. 72 Aya martie 21, 2008 la 4:05 am

  @

  Petrisor

  Cand operezi cu preconceptii, gresesti.
  Dupa ce Basescu a facut monumentala greseala de a ataca toata presa, nu mai e sustinut de Realitatea TV (dimpotriva).
  Ma opresc la acest exemplu desi am cel putin serioase nuantari si in privinta subtextului atitudinii altor segmente mass media.

 73. 73 Tiberiu martie 21, 2008 la 5:03 am

  Domnilor, eu am doua comentarii, unul legat de subiectul de fata, si un altul legat de un alt subiect fierbinte la ordinea zilei:

  In primul rand, as vrea sa stiu daca in mod onest ati asteptat altceva de la Basescu. Nu va era clar, de pe vremea cand era ministru la transporturi ce fel de om e? Nu s-a vazut in campania electorala la primaria capitalei ca omu vrea putere? Dati-mi consiliu, sa va arat ce pot. Si nu s-a vazut? L-a „putut” pe Videanu. Si apoi s-a dus la Cotroceni. Unde de la inceputul mandatului, numa de potlogarii se tine. Si cand a fost tras de maneca cu referendumul pentru destituire, care a fost reactia lui Basescu? „ai naibii 322 de huligani din parlament vor sa fure fara mine”. Deci… la ce va asteptati domnilor? Asa ati votat, asa sa traiti. Bine 🙂

  In al doilea rand, si fara legatura cu Basescu sau Curtea Constitutionala, Geoana l-a desemnat pe Vanghelie candidat la primaria mare, probabil cu scopul de a pierde din nou alegerile. Pe cand un comentariu pe tema asta?

 74. 74 ion adrian martie 21, 2008 la 9:52 am

  Imi place ce bun judecator este AN si-l intreb cu dovezzi de cele de tipul:
  -eu,AN, consider ca ziarul Cotidianul este Gazeta de perete a Cotrocenilor pentruca am toate dovezile despre asta si astfel de dovezi mi-as dori sa aiba si judecatorii care vor judeca(daca ii voi lasa sa judece) proprile mele spete;
  -deci daca ziarul o ataca pe cineva rezulta ca este cu ordinul lui Basescu;
  -deci Basescu da astfel de ordine si eu il condamn
  Asa dar dle AN inteleg ca veti fi fericit daca veti fi masurat cu masuri similare in procesele dumitale.
  Nu astept raspuns si nici injuraturi de la unii de pe aici…

 75. 75 ion adrian martie 21, 2008 la 9:54 am

  @Leo,
  Asa este, genealogia si chiar numerologia sunt lucruri ceva mai complicate.

 76. 76 ion adrian martie 21, 2008 la 10:07 am

  Candidatura lui Oprescu , daca va fi si cred ca va fi este o diversiune PSD de tipul celei cu Vanghelie la sector acum 4 ani, adica:
  1. PSD-istii vor veni la vot mai multi la un Oprescu cica independent decat la un Vanghelie usor caraghios;
  2. In turul doi un Oprescu cu aura de independent ar avea sansa sa castige
  3. Cum probabilitatea ca PSD in orice varianta ar candida, nu are mari sanse este mai bine ca oficial sa piarda Vanghelie decat vre-un Geoana si daca nu se intra in turul doi Oprescu va fi vinovat , adica pentru amandoi o mutare de sacrificiu dar Vanghelie trebuie sa si-o asume fiind el presedinte PSD pe Bucuresti;
  4. Se mizeaza ca PNL sau alt partid, sunt atat de slabi ca nici-un candidat al lor nu poate depasi unul din doi candidati PSD ca sa intre in turul doi, chiar daca acestia isi impart voturile, iar un Oprescu intrat in turul doi aduna mai usor voturile asa numitelor „fetze subtiri” cum vor sa creda cei de la PNL sau Romania Mare sau PC ca sunt, deci in turul 1 tactica PD este sa majoreze daca poate un alt candidat ca sa scada sansele lui Oprescu sa intre in turul doi sau sa-l ajute pe Vanghelie sa intre in turul doi unde nu poate castiga sau sa incerce sa castige odata si Bucurestiul in primul tur si daca vor explica electoratului ce spun eu aici acesta s-ar putea sa se mobilizeze si sa rezolve problema din primul tur.

 77. 77 ion adrian martie 21, 2008 la 10:10 am

  PS Deja ce spune AYa si cum intentioneaza ea sa voteze confirma analiza mea ea gresind atunci cand crede ca tactica PSD-ista ar fi numai cu Vanghelie si nu cu Oprescu care deci in opinia ei chiar ar fi independent. Nu este si nu va fi niciodata nu are stofa ptr asta si e in gasca catelandrilor care misuna si se gudura(uneori incearca sa muste cum au facut mai demult unii care se credeau prea mari deja) pe langa dulaul batran.

 78. 78 ion adrian martie 21, 2008 la 10:13 am

  @Bibliotecsaru,
  Intru totul de acord referitor la ce spui desore toata joaca asta cu imunitatea ministrilor. Dar cine de aici te mai aproba?

 79. 79 Leo martie 21, 2008 la 10:31 am

  @ Aya
  Toleranţi? Faţă de Prostănac? Venită de la tălică, cestia asta ie chiar ca-n reclamă: bună, asta…
  Cu două cestii n-am să pot fi tolerant în viaţa asta: cu prostia şi respectiv cu tupeul care le ţine loc de inteligenţă unora!
  Nefiind un susţinător atât de fervent ca tălică (sper să fi observat postarea în care detaliez de ce am revenit la această formulă de adresare şi sper să nu deranjeze) al ANeului, faţă de vrăbiuţele cu pricina chiar nu nutresc vreun sentiment special, fiind în construcţia mea cam acelaşi lucru la care le-a redus paiaţa aia de conducător ferm ce nu înţelege nimic din noţiunea de „democraţie internă de partid”: elemente de decor…
  PS
  Abia aştept execuţia în stil Aya pe problematica vizată în care, în miez de noapte, când blogul era în stare blocată, am remarcat pentru prima oară o unanimitate într-o problemă pe acest blog: cum spunea altcineva, dacă am de ales între primarul care este (arhetip prost) şi soţul curent/ex/curent şamd al lui Bahmu (arhetip tupeist), mai bine îmi umplu ziua de întâi iunie alături de cei cărora li s-a furat ziua şi-mi scot piticii la plimbare în Herăstrău…

 80. 80 Panaitescu CJ martie 21, 2008 la 10:42 am

  Nu credeam ca se va ajunge ca Vanghelie sa fie desemnat,ca si candidat, pentru primaria capitalei in locul lui Oprescu.Care este adevarata valoare a lui Vanghelie pentru ca toata tara stie ce inteligenta „sclipitoare”are acest om?Sa inteleg ca in tot PSD-ul din Bucuresti nu mai sunt valori sau marginalizarea lui Oprescu,de catre Gioana,se datoreaza faptului ca acesta este mai apropiat de Dl.Iliescu?Dupa tot acest scenariu,tind sa cred ca Gioana s-a consultat in prealabil cu Basescu,in privinta lui Vanghelie.Domnule Nastase,aspectele de mai sus m-au determinat sa-mi pun aceste intrebari pentru ca,sincer,din exterior se simte ca PSD-ul se confrunta cu probleme grave in interior.De ce aceasta formatiune nu este unita?Cum crede Gioana ca formatiunea pecare o reprezinta,va creste in sondaje?Sa inteleg ca nu doreste acest lucru?

 81. 81 violet martie 21, 2008 la 10:44 am

  Si eu inteleg ca Vanghelie e desemnat pentru a pierde alegerile. Asta pentru ca in Bucuresti, procentul de intelectuali si oameni cu pregatire , in general, e mai mare decat in alte parti. Posibila explicatie cum ca ar fi multi oameni care sa se simta reprezentati de „Marean” si, deci, sa-l voteze, nu prea tine.

 82. 82 vbabiciu martie 21, 2008 la 11:15 am

  @Aya

  Nu trebuia sa se duca nici el nici Presedintele Iliescu la ziua lui CARE ESTE.

  Oricum, propunerea mea pt viitorul clip electoral Marean Care Este:

  http://www.radio21pitesti.ro/video-Xde_lCciQb4-Portretul_şi_vorbele_lui_Marian_Vanghelie.html

  si o propunere de afis electoral gasiti pe blogul meu.

 83. 83 Nostradamus_IT martie 21, 2008 la 11:15 am

  Analizand comentariile de mai sus constat ca de la anuntarea candidaturii lui Marean la capitala discutiile au „deraiat” spre acest subiect! Este si normal avand in vedere importanta( macar morala!) a acestui test : alegerile de la primaria capitalei! Cum interpretati aceste comentarii domnule Nastase? Eu sunt convins ca pe acest forum sunt mai mult de 75 % sustinatori ai PSD – vedeti ce reactii au? Incercati sa luati masuri,lasati agramatul sa mearga singur in alegeri(ce mare pierdere?) si cautati un om cu reale calitati ca sa va reprezinte – in caz contrar in toata tara se va vedea unda de repulsie(poate credeti ca-i mult spus – da’ nu-i!) la aceasta desemnare! De ce repulsie? Pentru ca ne-am saturat ca un Geona sau altul ca el sa ne creada pe toti niste Mareani! Stiti ca exista si o vorba: cap sa ai ca minte-ti vine,gravitational! Ei bine se pare ca cel care a luat aceasta nu a avut cap!(atunci de unde minte?)

 84. 84 Natasa. martie 21, 2008 la 2:23 pm

  Sapa o groapa in care nu stie ca va cadea chiar el. Rabdare. Cine rade la urma, rade mai bine. Strategiile se fac la rece, daca vor sa fie concretizate in actiuni cu finalitate, asa i?
  Iar acest pacient are de prea multa vreme febra! Actiunile sale o dovedesc constant. A inceput sa greseasca nepermis de mult.

 85. 85 george martie 21, 2008 la 5:09 pm

  mie zau ca mi/ar fi rusine sa fac parte din conducerea unui partid care il sustine pe vangelie la primaria capitalei. si nici nu inteleg ce se asteapta de la aceasta candidatura, poate doar sa nu se ajunga nici in turul doi si sa va faceti de poveste.

 86. 86 Argusdre martie 21, 2008 la 10:07 pm

  D-le Nastase
  Tineti minte : Fiecare nas isi are nasul.Pregatiti-va deci. Probabil temeinic ca in 2009 veti nasi !

 87. 87 Aya martie 24, 2008 la 1:03 am

  @

  Leo

  Cu riscul de a ma repeta: se poate, dragul meu?
  Cand am afirmat eu ca ar trebui sa manifestam toleranta fata de Prostanacul?
  Asa ai tradus sensul intrebarii mele?
  Ia ghici, ce am vrut sa spun? (mai ai voie de doua ori- prima oara ai gresit).

 88. 88 Leo martie 24, 2008 la 3:44 pm

  @
  Hai, mamă dragă, să nu-mi spui că ochiul de şoim al tălică n-a decelat obiceiul baciului Leo de a lua ce-i place din turma scoasă la vânzare de un altul! Şi-acu, pi buni, putea rata un cârcotaş ca mini ocazia de a provoca o veşnic înrobită de „iubire” pentru cârmaciul de geoaniu al pesede, păpuşa fără sfori a marinerului?!
  Credeam că răspunsul meu, dincolo de provocarea „nevinovată” de la început, a insinuat nu foarte… insinuant că, dincolo de intoleranţa faţă de prostie şi tupeism duse la extreme, pentru restul personagiilor nu am a adopta între toleranţă şi non-toleranţă, ele neputând a-mi stârni, ca ins perfect paralel cu pesede, decât indiferenţa.
  Desigur, tot aşa cum nu voi fi avut naivitatea de a vedea un apel la toleranţă din partea tălică la adresa lui Pinnochio, nu mă aştept nici să vădeşti vreo toleranţă specială faţă de… mobilier… Dar, dacă primul este prea vizibil şi deranjant pentru orice trecător, despre restul ştiu prea puţin pentru a concura pe cineva aşa ca tălică, din interior, în demersul de a… da cu scaunele de pereţi… Prea puţin contează în speţă dacă ignoranţa mea ţine de lipsa mea de informare ori de lipsa lor de afirmare…

 89. 89 Panaitescu CJ martie 25, 2008 la 3:07 pm

  Domnule Nastase,acel biletel de la SRI,care nu a fost rezolvat,pana in prezent,putea lasa urme,rani adanci daca Dl.GIOANA continua demersurile sale cu aceiasi intensitate.Curios este faptul ca scanteia aprinsa,de cel care nu va doreste binele nici in prezent,s-a stins repede.De ce?Cine i-a impus sa se opreasca si sa nu mai insiste asupra biletelului?Daca avea loc o situatie similara,in orce alta tara dinU.E.,unde democratia, este suverana,Dl.Coldea era demult in rezerva ,insa este mentinut pentru ca a fost util si v-a fii si in perioada urmatoare,deoarece vin alegerile.Care este opinia dumneavoastra in acest sens?Este un subiect sensibil,dar sa stiti ca numai prin luari de poziti ferme,corecte va puteti face remarcat,iar electoratul,opinia publica,care a inceput sa va aprecieze,asta asteapta de la dumneavoastra.Va urez mult succes.

 90. 90 Aya martie 25, 2008 la 4:42 pm

  @

  Leo

  (Si iar): Se poate, dragul meu?
  Cum sa poata da o gingasa duduie cu scaunele de pereti?
  Eventual, sa le impinga in colturi sau dupa usa caci spatiul se cere eliberat pentru dans.

 91. 91 Leo martie 25, 2008 la 6:15 pm

  @ Aya
  Pot să jur că, dacă ai fi avut şi tălică afişată o poză din profil ca alţi păşitori p-acilea, în momentul ăsta i-ar fi crescut aură şi s-ar fi transformat în icoană de îngeraş!
  După deprimarea made in ion adrian, îmi vine ca un duş scoţian râsul sănătos stârnit de gingaşa anemonă în care poate doar imaginaţia bântuită de fete morgane a unui disperat rătăcitor prin deşertul conştiinţei ar fi putut transforma ireductibilul cactus carnivor, arma infailibilă împotriva tuturor bâzâitoarelor cărora le dă prin tărtăcuţă ideea de a năpădi grădiniţa a cărei grijă acesta şi-a luat-o…

 92. 92 Leo martie 25, 2008 la 6:27 pm

  @ Aya
  presupun că primul pe carnetul tălică de bal ie Prostănacul, pe care vrei demult să-l inviţi la o ciuleandră…

 93. 93 Aya martie 25, 2008 la 8:20 pm

  @

  Leo

  Mda, sa-l momesc usurel, feminin, cu „Mai intariti-o de-un pas/ C-o ajuns si m-a ramas”, sa-l prind bine… „Luati Ciuleandra la bataie!”.
  Jocul asta miraculos care scoate sufletul!


 1. 1 Nastase, Basescu si Curtea Constitutionala | Taifas - spune-le pe nume. Trackback pe martie 23, 2008 la 6:03 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: