Basescu si poporul de ziaristi

Am fost astazi, toata ziua, la Slatina. Am participat la reuniunea Departamentului agricultura si m-am intalnit cu cateva zeci de primari PSD, suparati pe viata si pe guvern, asteptand reactii dure din partea liderilor politici de la Bucuresti. Nu sunt bani si nici samanta pentru lucrarile de primavara, sistemele de irigatii nu mai functioneaza, nu mai sunt subventionate serele pentru legume si cate altele. Ascultandu-i, iti piere optimismul .Inapoi in Bucuresti, m-am gandit sa va scriu ce cred eu despre conferinta de presa, de ieri, a lui Basescu. Am fost poate cel mai atacat politician roman  din ultimii ani in presa, dar nu am reactionat niciodata asa. Nu este normala reactia lui si nici tonul pe care l-a avut. Libertatea de exprimare este o dimensiune esentiala a democratiei. Daca Basescu este nemultumit de un articol de presa, de o anumita emisiune TV, el poate folosi, precum oricare alt cetatean, dreptul la replica. Poate apela chiar la justitie dar nu are dreptul sa foloseasca functia sa pentru a ataca presa si societatea civila. Oricum, nu este acceptabil ca presedintele sa-si foloseasca familia ca mijloc de lupta politica si sa atace intr-un mod incorect cetateni care nu au incalcat nicio lege in aceasta tara. Basescu este, teoretic cel putin, presedintele tuturor romanilor, inclusiv al lui Ciutacu, al lui Florin Calinescu ( chiar daca nici lor   nu le place lucrul asta!) sau chiar al mogulilor despre care vorbeste si cu care, uneori, a mai avut mici complicitati. El nu este doar presedintele familiei sale. Pare ca Basescu nu va mai tolera in tara „lui” decat ziaristi care sa-l laude, ziaristi-tonomat carora el sa le bage stecherul in priza si eurul in gura. Pare ca Basescu este garant doar pentru ziaristii care scriu bine despre el si pentru judecatorii care indoaie Constitutia pentru el. Am avut problemele mele cu presa, cu unii ziaristi (ca sa fiu sincer inca le mai am – dar mai putin). Am invatat insa ca presa poate fi si un aliat, mai ales atunci cand ai nevoie de ea. De aceea, cred ca trebuie sa fim solidari cu presa acum, cand este amenintata, cand impotriva ei este asmutita opinia publica, in scenariul „victimizarii” lui Basescu. Daca vrem ca in Romania sa mai existe reguli, legi, principii, bun simt, trebuie sa reactionam. Altfel, vor apare, tot mai des, personaje din scenariile lui Orwell, gen Vioan Idu, care isi vor apara cu o mana bijuteriile de familie iar cu cealalta mana ne vor aplica textele noii constitutii prezidentiale. 

88 Răspunsuri to “Basescu si poporul de ziaristi”


 1. 1 Cristian martie 15, 2008 la 11:18 pm

  🙂 🙂 🙂
  Tare asta cu Vioan Idu.

  Daca aveti timp uitati-va pe net la Fabrica Realitatii de azi, de la ora 15.

  O sa va distrati(cu toate ca este de plans) la cum vrea tentativa aia de consilier prezidential, Avramescu, sa arate presa in Romania.

  Deja oamenii au promis sa-i dea faxuri inainte de emisiuni pentru a primi ok-ul prezidential…sectia de presa a PD-L nu altceva…

  Iar daca n-as avea un sentiment de „facatura”, de bate saua ca sa priceapa iapa, aproape ca mi-ar fi mila de cei de la Realitatea.

 2. 2 Emigrantul martie 15, 2008 la 11:45 pm

  Domnule A Nastase ,

  daca Basescu poate fi intzeles ( intzeles nu aprobat ) cum a reactionat , ceilalti, PSD-ul, Antena 2, 3 nu au nici o scuza pentru lentoare si pasivitate. In mod normal trebuia ca reactia PSD sa fi fost rapida si de o duritate egala cu monologul preaiubitului, trebuia ca Ciutacu sa fie aparat de catre coechipieri,etc. Nimic nu s-a intamplat. De ce oare ? Pana nu veti gasi raspunsul la aceasta intrebare Basescu va fi condamnat sa castige.

 3. 3 Mihaela martie 15, 2008 la 11:52 pm

  De ce, dle Nastase, daca v-a revoltat atit de mult atacul (grosolan, lipsit de orice logica, lipsit de orice urma de bun-simt – si spun asta incercind sa fiu politicoasa) lui Basescu impotriva unor oameni care (inca) mai au curajul sa ii arate cit de hida-i este fata si vorba si comportamentul, nu am vazut/auzit voci tot atit de curajoase ca ale lui Mircea Badea si Victor Ciutacu venite din partea PSD? Atacul nu a fost numai impotriva presei (sau aa unor jurnalisti), a fost o iesire care a sfidat democratia, care a sfidat pe fiecare dintre noi, cei care nu-si platesc taxele si impozitele fata de stat pentru ca (inca) presedintele tarii (venit, culmea!!!! de la o reuniune importanta internationala despre care nu a binevoit sa ne spuna o vorba!!!) sa-si „regleze conturile”personale/familiare din salonul oficial al aeroportului!!!!
  De ce azi nu s-au facut auzite PUTERNIC voci din partea Dvs, din partea PSD, pe toate canalele de media?!?!?!?! Evident, ati lasat libera calea pentru ca azi, presedintele sa reia tema, s-o mai „rostogoleasca” un pic spre cei care poate ca ieri nu au fost „pe faza”?!?!?! Atit de deplasata a fost atitudinea presedintelui de ieri, incit era un moment extraordinar de favorabil pentru a-l baga „in corzi”. Am resimtit cu dezamagire lipsa raspunsurilor pe masura!!!! Dati acum un raspuns pe blog. Trebuia dat de ieri, cu forta, incit sa fie luat in seama si de catre cei (multi!) fara acces la net.

 4. 4 radu popa martie 15, 2008 la 11:55 pm

  În principiu suntem de acord, un abuz de drepturi este preferabil unei constrângeri a aceloraşi drepturi, dar nu credeţi că, fiind vorba de acuze punctuale la adresa unor ziarişti nominalizaţi, aceştia ar trebuie să răspundă punctual?

 5. 5 Kartouche martie 16, 2008 la 12:09 am

  Dom` professor, din nou sunteti prea bland cu badaranu` ! El trebuie atacat vehement, cu argumentele democratiei si cu folosirea intregului lexic al limbii romane ! Dv. suportati diferite invective, chiar de la bloggerii ce posteaza in “casa dv.”, pe blogg, iar cand e vorba sa dati riposte taioase acestui impostor, folositi duhul blandetii sau “finetzuri” verbale, pe care portocalii ignoranti nu le percep. Si atunci, n-au efectul scontat ! ……… Chiar si pe unii ratati portocalii care va jignesc sau va atribuie toate relele din lume, trebuie plesniti fara menajamente ! Evident, cu taisul cuvintele ! Ca brisca-i la dv., cum ar zice ardeleanu` .

 6. 6 cristi martie 16, 2008 la 12:41 am

  Lui Basescu cred ca i s-a urcat puterea la cap, altfel nu-mi explic, pacat pentru el ca nu se mai poate reveni la monarhie in Romania…

 7. 7 Stefan RADOVEANU martie 16, 2008 la 1:08 am

  Va rog sa reflectati, comentariile Dvs. sunt asteptate.

  „La fin de l’Etat est donc en réalité la liberté”

  „Il vaut mieux vivre un jour comme un lion que cent jours comme un mouton.”

  „La liberté, c’est la liberté de dire que 2 et 2 font 4. Lorsque cela est accordé, le reste suit.”

  „Un lâche, c’est un héros avec une femme, des gosses et un crédit.”

  „Il n’est pas plus esclave que celui qui se croit libre à tort.”

 8. 8 Maximmouse martie 16, 2008 la 2:06 am

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Ce timpuri traim…cine și-ar fi imaginat…

  Ei bine , eu mi-am imaginat atunci cand a iesit asimetricul presedinte ca așa va fi! desigur , viața intrece insa cea mai prolifica imaginatie!

  Vulgaritatea, violența , mahalagismul, lipsa de scrupule a personajului principal precum si al celor secundare este insa nimic fata de prostia nemarginita, iresponsabilitatea si cinismul cu care oamenii informați l-au adus la putere! Și aici ma refer la staful său de campanie in frunte cu madam săftoiu, presa ,initial neasevită ci doar inconstienta,politicieni tradatori de neam, si marefer desigur la hrebe si la vadim si la pnl,iar la oameni neinformați inc lud electoratul care se regasea cu sinceritate in crudul îndemn la țepe!

  Și atunci, de ce se mai miră? de ce semai vaită?Culeg ce au semănat! Rau este ca mai culegem si noi ăstia ne vinovați aceleași roade otrăvite !

  Nădăjduiesc ca va fi o lecție de neuitat !

  Să fim sănatoși , ca desigur belele curg!

  Maxi!:)

 9. 9 ispas martie 16, 2008 la 2:33 am

  Si cand ne amintim cat erati de acuzat ca sunteti dur cu media…poate ca era nevoie de un dus rece pentru societatea civila si pentru realizatorii de programe tv….zeus e din ce in ce mai nervos….nimic nu pare a-i mai iesi…
  si, o intrebare…doar mie mi s-a parut ca era un pic…afumat?

 10. 10 iceflame martie 16, 2008 la 2:42 am

  Desi imi pare rau pentru Basescu,trebuie sa va dau dreptate 100 % de data asta.Cred ca daca nu este atent,acesta ar putea fi inceputul sfarsitului…

 11. 11 mihai martie 16, 2008 la 3:05 am

  Explicatie logica:basele coboara dramatic in sondaje!Durerea maxima rezida in faptul ca PSD,dupa multe incercari nereusite ale prostanacului,odata cu revenirea dvs in prim -plan,”smulge” cca 10% de unde credeti?Din pedelei!Asadar,la pedelei dupa inscaunarea pricipesei mostenitoare,baietii o pun de-un dezastru national!PSD trebuie sa vina cu un candidat CREDIBIL la Bucuresti!!Oprescu e un asemenea candidat!Nu avem voie sa ratam un asemenea moment,cand putem,dupa 18 ani sa castigam capitala!

 12. 12 un oarecare martie 16, 2008 la 3:42 am

  Este Mass Media Romaneasca (ziarele, televiziunile, etc.) in miinile unor grupuri de interese de tip mafiot?

  Categoric DA 51.76 %
  In mare parte DA 35.90 %
  DA insa in mica masura 8.15 %
  Categoric NU 2.86 %
  Alte raspunsuri 1.32 %
  Numar voturi: 454

 13. 13 Daniel martie 16, 2008 la 8:28 am

  Scuze pentru offtopic, dar ascultam stirea despre elucubratiile „judecatorului” de la CC. Poate ma insel eu caci nu am studiat in amanunt speta, dar opinia individului mi se pare foarte bizara. Nu vorbim aici de o lege care nu poate fi aplicata retroactiv, caci hotararea respectiva nu este o lege ci doar o constatare, o confirmare a interpretarii pe care i-o dadeam constitutiei cu privire la procedurile necesare pentru urmarirea penala a parlamentarilor. Asadar CC a constatat ca nu a fost respectata constitutia, lege EXISTENTA si care trebuia aplicata, actele juridice infaptuite cu incalcarea ei fiind nule de drept, chiar daca o confirmare oficiala a venit mai tarziu. Aceasta confirmare nu a facut decat sa intareasca ceea ce era un lucru evident si nu a venit ca o adaugire la constitutie, care s-ar fi aplicat numai de la un anumit moment incolo. Domnule Nastase cred ca toate lichelele astea de procurori si judecatori platiti regeste din bani publici ar trebui sa raspunda la un moment dat pentru ilegalitatile flagrante pe care le comit, macar cu interzicerea practicarii ORICAREI profesii in domeniul juridic. Daca nu, nu se va schimba nimic in „justitie” oricine ar veni la putere. Cu stima.

 14. 14 krudus martie 16, 2008 la 8:47 am

  Aya cu „indoitul Constitutiei” este o alta culme a tupeului, marca inregistrata ” Nastase”.

  Domnule Adrian, nu sunteti deloc cuminte si pierdeti iar pe mana dumneavoastra.

  Ciutacu, Cristoiu, Radu Tudor,Stan lap-top, sunt ziaristii extrem de antipatici si servili.
  La emisiunea lui Gadele cu buze dulci, se stie….este atacat doar Basescu, a devenit deja rutina.

  Radu Tudor,analistul militar cititorul „serviciilor secrete” ,este rubedenie cu Anca Alexandrescu, consiliera dumneavoastra si fiica altui mare ziarist Horia Alexandrescu.

  Televiziunea lui Felix, a fost gandita exact ca cea a italianului acela mafiot, cu care sunteti bun amic.
  PC-ul este ascunzatoarea hotilor ca DIP si Stanoiu, un partid anexa la PSD.

  Aveti multi sclavi din presa care lucreaza in slujba dvs si cu toate acestea, ati tocit drumul la DNA,pe bune.Si inca nu s-a terminat.Tamara , merge mai departe !

  Pe undeva sunt bucuros totusi, abia astept sa vad iar cum va pufneste sangele pe la nas….cand se va enerva, dl. Basescu.

 15. 15 Nicolae M martie 16, 2008 la 9:24 am

  baselu nu foloseste tonomatele cu euro el isi rasplateste laudatorii cu functii! d-l cu limba lata avramescu,consilier de stat, traian radu ungureanu viitor fost ambasador la londra! probabil vor urma:turcescu,cartianu.cartarescu,dinescu,tanase,madam lupea,pora…

 16. 16 JeanS martie 16, 2008 la 10:12 am

  Sincer, ma asteptam ca dumneavoastra sa reactionati asa, o reactie care mie imi face cinste, in ciuda celor spuse de colegii de mai sus. Tocmai (si) in asta consta prapastia dintre Adrian Nastase si Traian Basescu. Inca ma incapatanez sa cred ca suntem civilizati si rezolvam problemele civilizat nu ca si la „usa cortului”.
  Situatia este trista, politicianul roman a fost demolat, acum a venit randul jurnalistului roman, oare ce urmeaza?, pentru ca poporul roman a fost demolat de mult.

 17. 17 Cristian martie 16, 2008 la 10:22 am

  …si mie mi-e foarte greu sa inteleg(sa accept!)cum este posibil ca in Romania legile sa fie valabile si aplicate celor 20 de milioane de cetateni ,iar ministrii si parlamentarii sa fie IMUNI?…Domnule Nastase daca nu aveti nimic de ascuns,dovediti in instanta ca invinuirile ce vi se aduc NU sunt adevarate,dar fara a uza de influenta politica pe care o aveti!
  Cu respect,Cristian

 18. 18 ram0na martie 16, 2008 la 10:33 am

  …felicitari! Am inteles din barfele politice din Cluj ca, PD-L este in scadere in sondaje si ca cineva din PSD se apropie sensibil tot in sondaje de domnul presedinte Basescu. Asta dupa mediatizarea fiicelor sale si dupa reaparitia lui Calinescu pe sticla.Calinescu e un simbol al presei libere si lumea il iubeste. Imi aduc aminte cu drag de prima televiziune alta decat TVR prezentata de el. Oricum e suspecta, linistea privind sondajele de dupa alegerile europarlamentare, avand in vedere ca inainte, lunar aveam cate un sondaj prezentat cu mare pompa in media. Eu sper ca dumneavoastra sa fiti acea persoana din sondaje, asa ca de-acum va doresc rezistenta la atacuri murdare.

 19. 19 Draghi Puterity martie 16, 2008 la 11:57 am

  Un lucru interesant reiese din tintele principale alese de Basescu. De ce tocmai Ciutacu? De ce Calinescu?

  Pentru ca ambii au un tip de discurs la care rezoneaza si alegatorii lui Basescu. Un tip de discurs pe care Basescu ar fi vrut sa il monopolizeze.

  Basescu nu se teme de o argumente logice, de fapte, de realitate in ultima instantza, pentru ca alegatorilor lui nu le pasa de asa ceva. Acestora le pasa doar de cine cui ii va da un cap in gura. Ori exact asta o fac, al naibi de bine si susnumitzii. Cu diferentza ca o fac pornind de la niste principii sanatoase si nu slugarind lui Basescu sau altcuiva.

  Basescu si-a descoperit calcaiul lui Ahile! Haideti sa nu ii lasam pe Victor si pe Florin singuri! Sa ne incordam arcurile si sa tragem din toate directiile.

 20. 20 casandra martie 16, 2008 la 12:24 pm

  @ Daniel

  Cred ca ai dreptate. In SUA, judecatorii sau procurorii care au gresit grav fata de lege si s-au dovedit incompetenti profesional sau moral ies din sistem.
  Pentru inceput, procurorii si judecatorii romani care sunt implicati in cazuri in care justitiabilii romani castiga procese impotriva statului roman la CEDO, Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene sau alte instante de acest gen AR TREBUI SA PLECE DIN SISTEM.
  Sa nu le mai permitem sa serveasca legea, indiferent de pozitie: judecator, procuror, avocat, consultant juridic, etc..

 21. 21 Adriana martie 16, 2008 la 12:34 pm

  @ Adrian Nastase

  Buna dimineata de duminica!

  A trecut ceva timp de cand nu am mai simtit nevoia sa comentez nici teme lansate de presa, nici de viata, nici de PSD, nici chiar teme propuse de dvs. pe blog. Ati aparut mai putin pe la talkshow-uri, mi-am zis ca aveti o gramada de treaba, de cand cu castigarea presedentiei Consiliului National.
  Observ ca pe blog sunt tot mai putine comentarii; logic, pasiunea revenirii dvs pe o functie importanta in PSD s-a mai „racorit”, oamenii asteapta la cotitura subiecte tari, Aya e pe undeva, pe aici, dar nu prea mai are cu cine sa se lupte. Deja intram la griji…
  Dar, cum de trei ani incoace, nu poate traitorul roman, pasarica, gaozar sau tiganca imputita sa mai aiba un weekend linistit, hop, a sarit in ajutorul natiunii statu-palma-barba-cot, Vioan Idu, si ne-a trezit din liniste. Eram sigura ca va urma o reactie, fie si murdara, la revenirea dvs in politica mare, Ion Cristoiu avertizase ca in campania electorala vor face din nou transmisiuni in direct, din Zambaccian, dar de aici si pana la barbaria juridica emisa de personajul in capot, era cale lunga! Parca e prea de tot!
  Si, culmea, bomboana pe coliva binemeritatei si asteptatei linisti duminicale s-a alterat la vederea frumosilor ochi prezidentiali umed-bovin, imagine ce m-a transportat in timp, pe cand Base jelea de dorul lui Stolo iar minunatul nostru popor indopat cu dramele Esmeraldei, Antonelei sau ale vreunui tomnatic june prim de minimum 50 de primaveri, a cazut pe spate de mila marelui cap de Familie. Aud ca aia mica e un copil „inca prea timid”. U-haa, cum ar zice Pacino, i-auzi frate, care va’zica e timida pasarica! Saracuta, va dati seama ce greu i-a fost sa practice meseria (chiar asa, e trecuta in codurile CAEN?) de manechin, cum s-o fi izmenit ea cand trebuia sa ramana atat de…sumara(?) doar cu fotograful si cu cateva zeci de mii de cititori, cat o fi suferit cand o dadeau tonomatii din presa pe la stirile mondene, in prime time, azi cu un baiat, maine cu altul, sclipicioasa, imbujorata si foarte siliconata!?! Hm, daca as fi carcotasa- dar nu sunt- as zice ca e din ce in ce mai cîrnă de atata timiditate. I se micsoreaza toate cele, saraca: nas, gramatica, neuron(i). Si, bietul Base cum sa rabde asa ceva? El e tata de familie, tata de albine, sef de clan. Seful unei familii cu trei femei.
  1) Prima doamna- o timida amazoanca. Calul a auzit-o de mai multe ori vorbind decat natiunea romana. O gospodina tacuta.
  2) Prima nascuta – o timida jurista la Luxten, care a simtit nevoia sa se integreze in absolut ca notarita pe la tara, nu ca ar fi murit de dragul amarastenilor de la Cuca- Macaii, dar saraca, din cauza timiditatii n-a obtinut nota de Bucuresti. Tot pentru ca era timida a divortat de un cantaret si umbla cu un…producator, adica tot ceva legat de showbiz. Normal, o timida se simte in largul ei (?) numai in lumina reflectoarelor!
  3) A doua nascuta – cea mai timida membra a clanului si-a inceput cariera de starleta dandu-se in stamba cu un paparazzo, apoi a concurat cu fosta nora a lui Vacaroiu la nurii mezinului lui Erbasu, apoi…ma declar inculta, nu-i stiu pe toti. Ultimul, Hrebe Jr. a facut din ea o persoana si mai timida: saraca, ba Paris, ba Bamboo, ba Referendum, greu, greu…Reviste de scandal, tabloide, timida in slip calare pe skijet, iarna cu tata cu snow-mobilul sau cu ATV-ul, grea viata! Noroc ca prostimea si-a vazut visul cu ochii (lui Basescu): traieste bine!
  Acuma, eu am inteles de la domnul presedinte ca va reactiona la orice atac la onoarea lui de familist. Asa ca, sper ca domnul cu pricina, pardon, cu timida, sa intre pe blogul lui Adrian Nastase si sa ma invete minte, dandu-mi o replica de n-o sa ma mai bage nimeni in seama pe blogul asta.
  P.S. In spiritul adevarului, ma autodemasc aici, in fata tuturor: domnule presedinte Base, imi cer iertare ca am ras cu lacrimi cand am auzit-o pe aia mica cum repeta ea lectia invatata pe dinafara, cum se intorcea la cuvantul -cheie fara de care nu putea termina fraza. Si cum dadea ea din cap cand sfarsea, cu mare greutate, recitarea aceea stupida. Am fost o gramada de ani profesor, si va spun eu ca aia mica nu e timida, ci tampita.
  Din toata tarasenia cu duduia secretara de partid incapabila „sa vorbeste” romaneste, cei mai sifonati ar trebui sa iasa domnii profesori care i-au dat 10 la examenul de masterat in stiinte politice, in timp ce capul familiei cu trei timide tuna si fulgera impotriva sistemului de invatamant corupt si incompetent.
  Cu niste ani in urma, se spunea despre spiritele mai rebele „frumosii nebuni ai anilor…” Acum, cum vom zice: victima a ziaristilor- tonomat, frumoasa prost cuvantatoare timida odrasla basescista din Bamboo a fost aparata de ziaristii- flasneta. Ce tara vesela, ce duminica minunata, cat regret ca nu am plecat din Tara lui Base.
  PPS In ultima vreme ma rog din tot sufletul lui Dumnezeu, sa gaseasca locuri de munca bine platite pentru toti romanii priviti ca niste slugi. Sa plece toti „fraierii”, servitorii, muncitorii, sa ramana numai smecherii, invartitii, pricopsitii. Ar fi de un haz nebun sa stiu ca madam Miorita, Elena, Bahmu, Columbeanu, tot felul de panarame vor trebui sa-si spele singure wc-ul. Ha, ha, ha acum ma simt putin mai bine.
  PPPS Despre PSD, alta data.

 22. 22 ion adrian martie 16, 2008 la 12:55 pm

  @Tuturor,
  Hai sa terminam cu glumitele domnilor cat si cu diversiunile de tot felul, asa ca astept raspuns serios si nu corectii de gramatica sau ortografie la urmatoarele intrebari :

  1. Cati morti are pe constiinta ideologia servita cu ravna in fapte si declarativ de unii dintre voi sau dintre rudele voastre cele mai dragi si apropiate cu foloase destule si ptr ei dar si ptr voi, foloase care s-au perpetuat si dupa o revolutie? deviata de la fagasul ei normal tot de acestia de mai sus?
  Nu va cer cifre exacte ci evaluari de tipul: foarte foarte multi, foarte multi, multi etc.
  2. Cati morti sau macar daca au morti pe constiinta direct, sau prin intentie complice cu faptuitorul sau fiind manipulati (azi nedoraind sa recunoasca manipularea caci crimele le-au folosit si lor cel putin in masura in care le-au folosit faptuitorilor) unii din cei care azi inca mai sunt in conducerea unor partide politice sau au ajuns drept rasplata mari afaceristi miliardari?
  3. Puteti numii cativa dintre acestia, care chiar daca beneficiaza de prezumtia de nevinovatie intr-un sistem judiciar al caror reguli le-au fixat ei, in ochii multora sunt suspecti ca faptasi incadrabili la pct 1 si 2 de mai sus?
  4. Care sunt crimele lui Basescu si care va fac sa va fie frica mai mult de acesta decat de acei suspecti de a fi asasini si demolatori de economie si tara, indicati in categoriile de mai sus:
  -Condamnarea oficiala comunismului ca regim neligitim si a securitatii ca organizatie criminala?
  -Trecerea arhivelor organizatiei criminale la CNSAS?si poate si desecretizarea(secretizarea fiind evident aberanta si contra naturii revolututiei din 1989) celor detinute de organizatia politica a fostului regim comunist nelegitim ?
  – Atacarea marii coruptii de stat, adica a unor indivizi care populeaza sau au populat puterea politica, macar in vorbe, ca altfel a fost evident impiedecat de toti cei care au clamat existenta teroristilor si fiind ei mai tot timpul direct sau prin interpusi la putere, ne-au lasat fara raspuns la intrebarea fundamentala cine a tras in noi dupa 22? dar in 13-14 iunie? si astazi vor sa ne lase mostenire unul din cele mai corupte si mafiote sisteme politice si economice dar fara sa existe si elementele fundamentale, adica personajele criminale care compun sistemul?

  PS. Sa ma scuze cei cativa de buna credinta care poate ca sunt pe aici, pe care insa nu-i pot exonera ab initio, din cauza unei orientari generale in care se lasa antrenati de intoxicarile pe care le produce chiar si fara stiinta lor si prin ricoseu, mentalitatea la moda a ” corectitudinilor”, intoxicari si interpretari deformante aplicate de cei scoliti la „Baneasa” (aceast nume fiind doar o metafora caci sunt multe altele mai reale si eficiente in educarea intru fals, crima si diversiune)la situatiiile de tipul celor exploatate cu cinism si rea credinta de cele 322 slinosenii si aservitii lor din presa si de aiurea…

 23. 23 alexei martie 16, 2008 la 12:57 pm

  Desi nu am trait in comunism, m-a facut sa ma simt ca un adevarat comunist! Cel care acum ceva vreme acuza, in deplinatatea functiei, comunismul s-a comportat ca atare! Mai ramane sa o trimita pe Elena Basescu la Sibiu sa candideze presedinte de CJ, ca asa e dupa 1990 si totul va fi ok. Imi pare rau de aceasta comparatie, pt ca imi pare rau de Nicu Ceausescu! Printre altele „capul” (urat cap, printre altele) uita cand jignea… Dl. Nastase nu avea familie atunci cand spunea ce spunea?!-am dat exemplul asta pt ca scriu chiar pe blogul dlui. Nastase-. Dar de fapt nu stiu de ce tre sa scriu un comm despre un om alcoolic si care are adevarate probleme de comportament?

 24. 24 ion adrian martie 16, 2008 la 1:08 pm

  Contiuare:
  Si daca dupa e raspundeti la intrebarile de mai sus vreti sa continuati o activitate serioasa critica luati textul de la
  http://www.presidency.ro/_RID=det&tb=date&id=9693&_PRID=
  si faceti-l praf daca puteti dar pe fond si fara jalnice glumite al celor care se cred ironici sau caustici…
  Si cum nu prea sper sa recunoasteti ca l-ati citit va transcriu eu doua trei fraze potrivite pentru subiectul declarat al acestui fir, direct de la sursa, adica nu in traducerea romano-rusa -romana facute de dusmanii declarati din zona Felix sau de alte asa zise ajutoare ipocrite ale Presedintelui Basescu:

  „Acum, aş vrea să clarific un lucru, deşi nu aveam de gând să mai vorbesc despre acest subiect, dar l-aţi redeschis. Eu nu am atacat presa – am atacat practici din presă. Practica tonomatului – bagi pacheţelul cu euro la începutul lunii şi vorbeşte la televizor toată lumea, spre bucuria patronului. Această practică am atacat-o şi nicidecum presa. Dacă o să vă uitaţi astăzi, o să vedeţi: «Preşedintele atacă presa». Nu, Preşedintele are drept la replică. Pentru unii dintre ei, preşedintele nu are drept la replică, ci trebuie să fie unul despre care „băieţii-tonomat” o ţin toată săptămâna, jignesc, vorbesc urât… Preşedintele trebuie nici măcar să nu vorbească.

  Libertatea presei? Sigur, dacă şi când vor avea o lege care să îi îngrădească, când vor avea un decret prezidenţial care să le facă ceva… Până atunci, sunt liberi, dar dictatura presei, dictatura tonomatelor şi a mogulilor de presă este inadmisibilă într-o democraţie, iar practicile pe care le au trebuie criticate, măcar şi în baza dreptului la replică. Aţi văzut vreo televiziune – stau de dimineaţă până seara şi au un singur subiect: Băsescu; sunt emisiuni în care ai 10, 15, 20 de jigniri – aţi văzut vreodată CNA-ul spunând: daţi drept la replică Preşedintelui României? Nu. Ei pot să spună ce vor.

  De fapt, mogulii, stăpânii acestor tonomate cărora le bagi pachetul cu euro la începutul lunii şi ei toacă toată luna, vor să dobândească controlul pe institţiile politice ale statului. Ar vrea un Preşedinte care să nu aibă curaj – când îl ceartă presa, să nu le spună nimic, să stea liniştit – nici măcar dreptul elementar la replică nu sunt dispuşi să-l dea. Dar sunt dispuşi să spună populaţiei toate minciunile pentru că stăpânii lor au nevoie de administraţie centrală şi locală slabă, ca sa-şi poată realiza interesele. Deci, nu am vorbit despre toată presa, despre toţi ziariştii, ci despre acele „tonomate”. „

 25. 25 Victor martie 16, 2008 la 1:08 pm

  Pana acum ,vonovatii s-au numit Adrian Nastase,Iliescu,Hrebenciuc,Mitrea,Vacaroiu,justitia,sistemul ticalosit,Voiculescu,Guvernul,PSD-ul,PNL-ul,PRM-ul,PC-ul,etc,acum a ajuns la presa ,in aproapeintegralitatea ei.Curand ceea ce i se intampla lui si otrepei sale se va datora noua,poporului.Nu mai lipseste mult si ne vom trezi deja injurati de la tribunasau de la scara avionului prezidential!!!

 26. 26 Mugur Varzariu martie 16, 2008 la 1:22 pm

  Sa presupunem ca si in USA este posibil (nu insa si probabil) ca presedintele sa apara intr-o alocutiune publica in care sa ceara presei sa-i lase familia in pace. Intr-o astfel de situatie, familia presedintelui nu isi asuma insa nici o responsabilitate publica, tocmai pentru a se pune la adapost de astfel de atacuri. Fiind insa vorba de atacuri, ele pot arata ceva de genul:
  Fetita presedintelui se duce la o petrecere cu colegii de liceu. In timp ce ea se freaca nevinovat cu smecherul clasei, doi colegi de-ai ei, de la clase chiar mai mari, fumeaza un joint intr-una din bai. Un ziarist cocotat intr-un copac surprinde cateva ipostaze cu micutii pothead si a doua zi publica un articol cu titlul ‘Fetita presedintelui la petreceri cu drogatii’.

  Intr-o alta situatie, ne-o imaginam pe micuta prezidentiala stand de vorba la petrecere cu un tip bine care ii face ochi dulci. Din vorba in vorba, Ken o intreaba pe Barbie ce parere are despre avorturi. Desi instruita de tata sa nu-si dea cu parerea in public, respectiv in fata reporterilor, fetita se simte in siguranta si isi exprima opinia. A doua zi, raspunsul ei, contrar cu pozitia partidului presedintelui, apare in ziar.

  Spre deosebire de povestile fictive de mai sus, in cazul acestui presedinte dambovitean care a luat-o complet pe aratura situatia sta un pic altfel:
  In primul rand, modelinga lui este plina de probleme care variaza de la codul vestimentar sau discotecile pe care le frecventeaza cu toata ‘responsabilitatea’ pana la masina pe care o conduce.
  Sa presupunem, tot asa ipotetic, ca tatal atat de protector a fost chiar el cel care, a sugerat ca micuta lui capabila sa fie angajata de firma Luxten, tocmai pentru a-si primii paraindaratul.
  Daca nu a fost ideea lui, si toata combinatia apartine micutei consultante, de ce nu a luat-o el asa ca la o dicutie intre tata si fiica si sa-i spuna sa renunte la ideea de a mai consulta pe altii, avand in vedere ca ar putea fi unii care, sa zica plini de rea-vointa ca la 22 de ani daca iti da cineva bani de Land Rover pe titulatura de consultant poate parea ca ii da taticului o spaga.
  Asa ca fata tatii, stai pe bara si ‘take one for the country’.
  Se pare totusi ca atunci, cu ocazia angajarii fiicei lui nu am avut nici noi, nici ea, parte de nici o alocutiune.
  Din momentul insa, in care micuta modelinga-consultanta si-a descoperit vocatia politica s-a dat dezlegare la pestoaica.
  A cere, ca presedinte sa ti se lase modelinga-secretara in pace, este cum ai cere presei sa-l lase in pace pe Bombonel, pentru ca asa cum spune si numele este mic si nevinovat.
  Va propun sa analizam posibilele secenarii in urma carora modelinga a intrat pe podiumul de prezentare politic, in curul gol:
  Intr-o prima varianta ideea apartine modelingii, care trezita intr-o dupa-amiaza din somn, ca de, se intorsese tarziu de la discoteca, a avut o revelatie – ea o mare politiciana. Ca un tata responsabil, presedintele avea doua variante: aratandu-i riscurile la care urmeaza sa se expuna, sa o sfatuiasca sa isi protejeze viata intima sau complet zapacit de entuziasmul modelingii, sa-i imbratiseze ideea.
  Intr-o a doua varianta, ideea apartine chiar presedintelui care venit de la un sprit cu colegii de partid, o vede pe modelinga si ii spune ‘Auzi tu, nu vrei sa intri si in modeling si in politica in acelasi timp?
  In ambele situati, presedintele ‘responsabi’ trebuia s-o sfatuiasca sa o ia de jos, sa munceasca, sa se pregateasca, ca sa evite sa se faca de ocara. O pozitie politica mai putin vizibila ar fi diminuat impactul lipsei de pregatire reducand orice atac la desuet.
  Dar cum presedintele si familia lui nu sunt intr-un fel concret daca nu sunt si fuduli, s-au uitat la modelinga si i-au zis ca o capabila ca ea nu se poate sa o ia decat de sus.

  Si chiar asa a luat-o…

  Daca drama auto-cauzata a presedintelui simtiti ca va misca, firi sensibile ce sunteti, ganditi-va la drama poporului. Si in USA, probabil presedintele nu urmareste decat interesele familiei sale, INSA de ochii lumi vorbeste despre interesele natiunii. Din acest motiv el nu isi incurajeaza copii sa intre in politica dar mai ales le interzice sa intre in contracte de consultanta cu firme care lucreaza cu statul.

  DE OCHII LUMII face anumite sacrificii, spre deosebire de Romania unde jaful national este pe fata, fara nici o perdea.

 27. 27 mnd martie 16, 2008 la 1:49 pm

  Principalul rol al presei serioase este sa critice PUTEREA indiferent cum se numeste .
  Pacat ca lista celor care au criticat pe toata lumea la momentul potrivit este scurta.
  Regretabil ca avem politicieni care in loc sa-si corecteze gafele ,ameninta .
  S-auzim numai de bine !

 28. 28 lupascu martie 16, 2008 la 2:09 pm

  @ Nastase ,,nu este normala reactia……..”Inca va mai faceti iluzia ca ar fi normal acest individ??? O sa ajunga , in ritmul asta , sa ne bage in aia …….. si vor veni limbisti ce vor spune– Asa e el , presedintele, le spune direct , ,,neaos” romaneste!! A iesit unu care cica i presedintele C.C. SI A SPUS CA HOTARAREA NU SE APLICA RETROACTIV, sfidand bunul simt!! Dar cati gugumani sunt in aceasta tara care si vor zis,,Bine le a zis o!. Acesti ,,gugumani” reprezinta masa imbecila cu drept de vot care statea la coada in gara de nord – cu toate ca nu aveau de facut nici o calatorie- ci ca sa voteze a n oara pe Basea , ca doar nu s a ales singur !! Acesti gugumani se simt impliniti cand il vad pe idolul lor bestelind fara nici o tresarire pe oricine ce nu i e lui pe plac!! Balanta s a inclinat atunci in 2004 , raul a fost facut de atunci! Si de atunci domneste legea bunului plac[prezidential], legea liberului arbitru si legea maidanezului,, Eu sunt seful gastii si va fac pe toti !!![ inclusiv ,,fac ”pe engleza]”. IN aceste zile in care T.B. isi varsa zoaiele mintii sale bolnave, un adevarat roman , actorul O.I. Moldovan se stingea si era ingropat in chiar ziua ungurilor -15 martie- cei care ii ucisesera tatal pe vremea lui Horty!! E ca un arc peste timp al victoriei raului!!Si faptul ca un individ sinistru si infam ca acest T.B. a ajuns sa conduca aceasta natie e tot o victorie a raului din om!! Tot mai multi din cei de seama si statura lui O.I.Moldovan se duc -SI VA RAMANE ACEST NEAM CU AVRAMESTI , UNGURENI, TURCESTI, PIPIZI SI LIICHENI!!! Doamne , Ocroteste i pe romani!!!

 29. 29 ion adrian martie 16, 2008 la 2:42 pm

  Si ca sa vedeti ptr documentarea voastra de ce sunt in stare comunistii azi si acolo unde le mai tine urmariti stirea de pe ziare.com:

  Voronin a renuntat la limba moldoveneasca

  Marea majoritate a celor care au luat sambata cuvantul la congresul Partidului Comunistilor din R. Moldova, inclusiv presedintele tarii, Vladimir Voronin, reales ca lider al formatiunii pentru un al treilea mandat consecutiv, s-au exprimat in limba rusa, transmite corespondentul NewsIn la Chisinau.

  „Partidul Comunistilor a intrat in viata politica, inca de la inceput, ca partid democratic prin esenta si scopurile sale. Am devenit un partid care nu numai ca nu se teme de democratie, ci anume in democratie, in sustinerea poporului, vede temelia viitoarei sale victorii si a guvernarii tarii”, a declarat, in rusa, presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, la congresului al saselea al PCRM, care l-a reconfirmat ca lider pentru urmatorii patru ani.

  Tradator si de neam sau numai de tara ca majoritatea covarsitoare a comunistilor din toate timpurile, rusul Voronin evident ca-si tradeaza numai tara, daca este nascut in Basarabia.

 30. 30 Velisar iancu martie 16, 2008 la 3:24 pm

  Este a „n”-a oara cand PSD-ul doarme profund! Oare ce trebuie sa mai comita „jucatorul” ca sa va treziti (ca partid), ca nu tot poporul e conectat la internet? Oare chiar nu se observa ca incearca sa-si aserveasca TOATA presa, victimizandu-se (asa a procedat in toata cariera sa politica)? Ce fel de partid de opozitie sunteti??? Oare ce s-ar fi intamplat daca dv sau dl Iliescu ati fi procedat in mod similar?
  …Si mai vreti voturi…

 31. 31 Flavia martie 16, 2008 la 3:39 pm

  Domnule Nastase, am o mare nedumerire. De ce a apucat Basescu sa candideze si sa obtina acea victorie controversata in decembrie 2004? De ce nu a suportat consecintele legale ale dosarului ”Flota”?!!! Din punctul meu de vedere, dumneavoastra sunteti cam cum spune un cantec popular romanesc: ”Fostu-mi-o lumea pe mana / Si n-am stiut la ce-i buna, / Da’ amu, de o-as avea, / As sti ce sa fac cu ea.”
  Mult succes la alegerile viitoare! Si fiti fara mila, ca acum ati vazut si dumneavoastra ca pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti!

 32. 32 ion adrian martie 16, 2008 la 3:41 pm

  @Daniel,
  Nu e o simpla constatare caci procedura care s-a aplicat pana acum fara contestari (nu erau interese in joc) ete cea pe care o stii si deci daca s-a cerut avizul CC, acesta nu anuleaza efecte anterioare produse de procedura asa cum a fost ea inteleasa un timp de catre toti(repet iarasi, atat timp cat persoane marunte in opinia mea, ca nu dau eu multe cepe degerate pe dlor nu s-au simtit amenintate) asa cum a precizat si Vida(chiar daca sofisti nostri nu vor fi de acord) ci doar obliga la o anume procedura pe viitor. Atat si nimic mai mult. incearca sa te eliberezi de partis pris si poate vei fi mai linistit.

 33. 33 Ronin martie 16, 2008 la 3:59 pm

  D-le Nastase, sunteti cumva ingrijorat de decizia CCR? De ce, daca sunteti nevinovat? D-voastra stiati ca legile nu se aplica retroactiv, cu exceptia legii penale cele mai favorabile.

 34. 34 Aya martie 16, 2008 la 4:54 pm

  @

  Mihaela

  In primul rand, incearca sa retii un principiu atitudinal: nu se forteaza usi deschise. Basescu a atacat presa- ceea ce inseamna, practic, o declaratie de razboi. Dupa comportamentul presei, e clar ca a ridicat manusa.

  Orice atitudine stridenta, acum, din partea lui Adrian Nastase (cum sugerezi tu) ar fi contraproductiva. Din toate punctele de vedere.
  AN a punctat foarte bine ceea ce trebuia, pe un tonul cuvenit situatiei. Atat trebuie (cel putin, deocamdata) nici o virgula sau o silaba in plus!

  Repet ce am precizat pe „un alt fir”.
  Nimeni, niciodata, nu a castigat si nu va castiga un razboi cu presa.
  Basescu e un combatant redutabil, chiar cand deschide multe fronturi deodata.
  De data asta, insa, a deschis UNICUL front pe care trebuia sa il ocoleasca.

  Imi e foarte clar cum vor evolua, in viitor, lucrurile.
  In mod cert, dupa ce a trecut de momentul furiei manifeste la aeroport, i-a aparut clar si lui Traian Basescu (chair daca nu recunoaste). Se afla din 1990 in relatie directa cu presa (fiind mereu un personaj vizibil), ii cunoaste forta si capacitatea singulara, as putea spune, de a se replia sau, dupa caz, de a avea re-actii din toate directiile, creand o “vibratie” capabila sa demoleze orice edificiu, indiferent de soliditatrea constructiei (ma refer la forta pe negativ- dar, aceeasi forta coplesitoare o are si pe „constructie”).

  Doar o minune il mai poate ajuta pe Traian Basescu sa iasa din aceasta situatie in care a intrat fara a considera, cum se cuvinte, previzibilele consecinte.
  Dar, daca ar fi sa consider evenimentele in curgerea lor fireasca, logica, pentru Traian Basescu (in conditiile in care lucrurile sunt lasate sa se desfasoare in directia imprimata) urmeaza declinul abrupt.

  P.S.
  Sigur, foarte repede, Traian Basescu va constientiza aspru (subliniez, aspru!) importanta colosala, determinanta, a Adrianei Saftoiu.
  Daca ar fi plecat toti de langa el, cu excepta Adrianei Saftoiu, declinul nu ar fi aparut- sau, nu abrupt, ceea ce ar fi dat sansa redresarii de parcurs.
  Adriana a fost piesa care a impiedicat, permanent, cat a fost „pe locul acela”, demolarea edificiului (prin actii subtile, deseori insesizabile din afara, dar de o eficienta totala- chiar daca, probabil, de cele mai multe ori, neconstientizate sau plasate in derizoriu chiar de Basescu).

  Revenind la situatia creata de Traian Basescu prin atacarea presei: ceea ce urmeaza e o lectie a umilitatii venita exact pe calea ignorata (cu trufie sau nu- asta, doar TB o poate sti)!

 35. 35 Aya martie 16, 2008 la 5:27 pm

  @

  Velisar iancu

  Risti sa cazi in pacatul lui Traian Basescu: mania care te orbeste
  (prezum buna intentie).

  Afirmi despre TB, in situatia actuala (citez):”Oare chiar nu se observa ca incearca sa-si aserveasca TOATA presa, victimizandu-se..”.

  Si tu faci parte din categoria celor care nu au proprietatea termenilor?
  Care presa incearca T.B. sa o aserveasca si ce vrei sa spui prin „victimizandu-se”, Velisar Iancu (esti orb de furie sau rau intentionat- si, in acest caz, incerci sa declansezi reactii paguboase, de exemplu, in cazul lui Adrian Nastase ?)?
  Cea pe care a atacat-o furibund, IN ANSAMBLU- apoi, cu nominalizari de trusturi media (realizezi ce forta uriasa e doar intr-un trust- cu atat mai mult in cateva la un loc!; cert, acestea vor forma un fel de „cartel”) si, de parca nu i-ar fi ajuns, si de jurnalisti cunoscuti?
  Asta inseamna incercare de aservire prin victimizare, in viziunea ta?

  Orice interventie STRIDENTA (luare de poztiei gen „critica tovaraseasca”- orice s-ar face, tot la asta s-ar ajunge) va infuria presa.
  Iti spun ca jurnalist, de ce: e razboiul presei DIRECT cu Basescu si oricine intervine (chiar cu cele mai bune intentii) irita!
  Aici, confruntarea e „care pe care” iar castigatorul (care, logic, poate fi doar presa) NU VREA sa imparta cu nimeni victoria!
  Cel care va avea proasta inspiratie sa se amestece va „urma la rand”, dupa Basescu, la „jumulit” (de catre presa)! Si asta, exact dupa ce presa „isi va fi facut mana” cu T.B.!

  Daca nu cunosti mecanismele psihologice specifice, informeaza-te inainte de a te pronunta!

 36. 36 anca martie 16, 2008 la 5:37 pm

  Domnule Presedinte, ” e unii oameni care nu vrea sa vorbeasca cu tine”…ce poti sa spui mai mult decat atat?? Cuvintele ….”vorbeste singure” ca sa ramanem la acelasi ritm si tehnica de compunere a propozitiei! Daca asta e atac impotriva lui Base, se pare ca are adversari in propria familie, pentru ca e „lucrat” din interior!

  PS sa ne readucem aminte atacul (cu adevarat atac murdar!) la care au fost supusi copii domnul Adrian Nastase, cand despre cel mic (de o seama cu fiica-mea, adica 12-13 ani!) acum cativa ani (!!!!) au scris ca a fost „vazut” la ..discoteca cu o fata???? La 10 ani? hai sa fim seriosi! si acum, ca mandra odrasla (de 28 de ani!!!) aleasa in functie politica, vorbeste ca o „cizma” se considera „atac” murdar la adresa …tatalui ei?? Deja e prea mult!

 37. 37 mgabim martie 16, 2008 la 6:43 pm

  Declaratia lui Basescu este impardonabila. Ce ma nedumireste este tacerea PSD. Este inadmisibila sa nu apara pozitia oficiala a partidului! Tacerea este echivalenta cu aprobarea…

 38. 38 andrei martie 16, 2008 la 7:05 pm

  @ion adrian+@ronin(probabil,posibil clone pelediste cu unanimitati),

  Ce d-zeu,oameni buni?Chiar va prefaceti ca nu intelegeti?Baut-aorbul gainilor cotroceniste si v-ati imbatat tocmai voi,”vajnici aparatori” ai libertatilor omului?
  Sa fie foarte clar:LEGEA E ACEEASI!Dar SE JUDECA ALTFEL!!!!!!!
  Cine a mai vazut asa ceva????????
  Sigur,DACA SE SCHIMBA LEGEA,atunci SIGUR,EA NU PUTEA ACTIONA RETROACTIV!
  DAR IN CAZUL DE FATA LEGEA E ACEEASI(nu s-a schimbat nici o virgula din textul de lege) !!!!!!
  PS D-le Nastase,aud de prin presa ca Sorin Oprescu doreste sa candideze ca independent,scarbit probabil de toate masinatiunile coloanei a V-a din PSD,in frunte cu Prostanacul si vanghelie care este!Va rog din suflet sa interveniti,nu puteti lasa a se inample asa ceva!SORIN OPRESCU este singurul care poate aduce victoria PSD in Bucuresti(momentan!

 39. 39 matelotu martie 16, 2008 la 7:52 pm

  @ion adrian: dta esti bugetar, postarile de azi, duminica, nu ti se pun la socoteala, dar faptul ca urmaresti zilnic toate emisiunile in care e criticat „Presedintele Basescu” si numeri de cate ori a fost criticat, ma face sa cred ca folosesti abuziv banii de la bugetul de stat.
  si mai cred ca esti dobitoc neganditor devreme ce utilizezi aceleasi expresii pe care le-a folosit si „Presedintele Basescu” in ultimele zile (ori tu i-ai facut spiciul „Presedintelui” si atunci imi cer scuze, nu tu esti ce am scris mai sus, ci „Presedintele”)
  PS: sa folosesti pe bloguri in continutul frazei titulatura „Presedintele” ori e prostie ori e incultura ori e doar lingusala fata de conducatorul suprem. sunt sigur ca vei citi postarea pt ca asta ti-e meseria.

 40. 40 ion cj martie 16, 2008 la 8:05 pm

  este dureros ca rolul opozitiei, adica al psd este preluat de catre ciutacu si calinescu. nu crede ti ca unii sefi ai psd nu ar trebui sa doarma linistiti in aceasta situatie. chiar sa nu riposteze deloc.mai mult pozitia lui i vida este deosebit de partinica, nu credeti.

 41. 41 Inclusiv martie 16, 2008 la 8:12 pm

  da, Domnule Nastase, un presedinte nu trebuie sa reactioneze asa cum a facut-o Basescu in razboiul cu presa, dar dumneavoastra nu vedeti ca acesta este pe scandal ce-l creeaza, creste in rating sau electoral, cum se zice. Plus de asta Traian basescu are tonomatele lui care functioneaza eficient: EVZ, Romania Libera, Realitatea TV, Cartarescu( care scrie cel mai prost), Liiceanu, Alina Mungiu Pipidi (parintele reformelor in PSD), Dinesc, etc. Dumneavoastra daca nu ati fost mahalagiu nu ati castigat ca presedinte. Daca nu ati plans, nu ati castigat cursa prezidentiala. Aici si poporul roman este de vina. Eu am in casa doua televizoare. la unul ma uitam eu, iar la celalalt se uita mama. Era in ziua in care Basescu a anuntat retragerea pe motive de „boala” a lui Stolojan. Cand sa merg in camera la mama s-o anunt ca Basescu plange, mamicuta mea era si ea pe faza:……..ii daduse si ei lacrimile.Am crezut ca fac infarct de nervi cand o vad pe mama cu ochii in lacrimi. Domnule Nastase, nu ca as fi un fan impatimit al dumneavoastra, insa va consider un potential presedinte de nota 10 al Romaniei. Cred ca ar cam trebui sa faceti si dumneavoastra ceva. Am dat-o din una in alta. O duminica placuta :))

 42. 42 Cristian martie 16, 2008 la 8:14 pm

  @Aya
  Eu n-as fi atat de convins de razboiul cu toata presa.

  Ultima oara, dupa ce s-a luat de baiatul ala in spatele caruia stateau banii furati de Vantu, Realitatea a sfarsit prin a transmite cate 4 mitinguri portocalii intr-o zi.
  Si de atunci o tot tin cu emisiunile Fabrica la care este invitata analista Valeria Dorneanu, si care-l iubeste sincer pe Basescu. Rareori mai scapa si altceva, ca ieri de exemplu.

  In privinta lui SOV eu cred ca-i fenta. Deocamdata.

 43. 43 Velisar iancu martie 16, 2008 la 8:53 pm

  @Aya:1. Punctul meu de vedere a fost (a vrut sa fie!) clar: PSD (nu AN) a avut f. multe mingi la fileu pe care nu le-a plesnit – si sunt suparat foc pe chestia asta! 2. Victimizari: n-a putut face nimic pt bucuresteni ca nu i s-a „dat” Consiliul general, la votul din 2004 a fost furat, cei 322 ( adica „dati-mi parlamentul”) etc., iar acum familia este sub tirul ziaristilor „tonomat”. Romanul este milos…3. Acordati alegatorului din mine dreptul sa fie suparat . Pe cuvant ca am motive! 4. Sunt f. mandru (serios!) ca ma credeti in stare sa declansez reactii din partea PSD, fie si paguboase, desi eu nu le consider asa. 5. Presa a dovedit de prea multe ori lipsa de solidaritate. 6. Nu sunteti de parere ca ultima dv. fraza este (total) nepotrivita?

 44. 44 ion adrian martie 16, 2008 la 10:09 pm

  @Andrei,
  Nu se anuleaza o procedura care a inceput. Este si Vida totusi om de drept.Dar daca nu am dreptate o sa se faca cum vrea dl AN si voi toti si n-o sa ma supar de asta dar te rog las-o mai moale cu PDLismul meu …Faptul ca sunt de partea unor lucruri nu tine nici de PSD nici de PDl si nici de nimic decat de propriile mele opinii si convingeri.

 45. 45 ion adrian martie 16, 2008 la 10:13 pm

  Mai, da multi mercenari trimite Iliescu contra mea pe blogul asta, caci totusi pe AN inca il cred mai domn…Nume noi, dar tot plevusca si cum spuneam vad ca pe cei super grei nu reusesc sa-i scot din barlog.Poate ca voi sunteti maximul armatei voastre?

 46. 46 Ronin martie 16, 2008 la 10:13 pm

  @Andrei:
  Nu sunt clona nimanui, dar ca sa evite orice discutie, as vrea sa-l vad ca are puterea si barbatia de a se prezenta in fata judecatorilor. Daca nu, lumea interpreteaza ca e vinovat clar. Eu sunt un sustinator al d-sului, dar deja imi pun semne de intrebare. Si ca mine sunt multi. Trebuie sa ne convinga ca nu e asa.

 47. 47 Panaitescu CJ martie 16, 2008 la 10:15 pm

  Este jenanta,penibila atitudinea presedintelui care trebuie pedepsita de toata mass-media .Ce exemplu de conduita da presedintele tinerilor si chiar electoratului care l-a votat?Acest presedinte chiar poate sa jigneasca intreaga masa de ziaristi? De ce il deranjeaza adevarul despre acel imprumut de la banca? De ce minte ca nu a facut imprumut?Am convingerea ca „cel mai iubit marinar al tarii” ne-a tinut intr-o minciuna de la investirea sa iar morarii si tulusii ar trebui sa se autosesizeze in legatura cu calomnierea ziaristilor.Atitudine ar trebui sa ia si PSD pentru ca nu mai tine cu vorba din popor care spune ca „atunci cand primesti o palma peste obraz,sa nu te razbuni si sa intorci si cealalta parte”.In situatia de fapt,cel care incearca sa ingradeasca libertatea presei,trebuie” lovit” din toate partile,trebuie demascat ,trebuie sa i se raspunda pe acelasi ton pentru ca pe un individ fara scrupule,numai asa il potolesti. Halal presedinte.

 48. 48 ion adrian martie 16, 2008 la 10:18 pm

  @AYA,
  Intrutotul de acord ca lipsa lui A.S. este vizibila si va fi si in continuare.

 49. 49 Aya martie 17, 2008 la 12:54 am

  @

  matelotu

  Ar fi indicat sa folosesti un mod civilizat de adresabilitate, nicidecum cel inadmisibil din replica data lui Ion Adrian.

  Mi se intampla si mie sa nu fiu de acord cu anumite opinii postate dar, indiferent ce as afirma, o fac incercand sa raman in limitele civilitatii.

 50. 50 Aya martie 17, 2008 la 1:51 am

  @

  Velisar Iancu

  Iti raspund punctual:

  1. Ai dreptate legat de ratarea unor replici esentiale. Tot atat de adevarat e ca Prostanacul et Comp au preferat sa abordeze subiecte absurde, care duceau pe cai infundate. Pentru asta cred ar trebui sa fii si mai suparat!
  (Dar sub nici o forma nu e cazul sa se amestece cineva in razboiul dintre Basescu si presa. Am detalait de ce).

  2. Nu a fost deloc clar (dimpotriva!) din postarea ta precedenta ca la foste „victimizari” te-ai fi referit, dar la situatia actuala. Caz in care, orice s-ar spune, numai de „victimizare” a lui Basescu nu poate fi vorba.
  Daca vrei sa sugerezi ca acum ar fi o buna ocazie pentru o replica prin care sa se „rememoreze” revolutele victimizari ale lui Basescu, raspunsul meu e: daca doresti neaparat ca tirul sa se indrepte impotriva celui care ar da o astfel de replica, acum (in speta, PSD) insista asupra acestei „solutii” (dar am inteles, totusi, ca nu ai dori ca PSD sa fie atacat).
  Faci gresit saltul catre (citez):”romanul e milos…” sugerand ca Basescu ar putea profita de actuala situatie pentru a castiga puncte.
  Repet: razboiul lui e cu presa (pot spune, cu toata media care conteaza).
  Presa reprezinta interfata unui politician cu electoratul.
  Nu as dori nimanui sa fie in pielea lui Basescu de acum inainte- ma refer la „mesajele” si „elementele de imagine” pe care presa le va transmite, eficient negativ (fie si implicit) catre mentalul colectiv (si care vor „amprenta”)

  3. Ai dreptul de a fi suparat sau bucuros- nu trebuie sa ti-l acord eu.

  4. Mandria ta e neintemeiata. Astfel de lucruri se pot declansa „dintr-o greseala eficienta”- situatia pentru care ti-am transmis prima replica.

  5. Banuiala mea e ca nu esti si nici nu ai fost om de presa.
  Daca ai fi fost, nu ai fi afirmat ca „presa a dovedit de prea multe ori lipsa de solidaritate”.
  E o greseala sa crezi asta (poate au aparut cazuri izolate, deloc semnificative pentru fond). Incearca sa observi atitudinile esentiale.
  In cazul de fata, a fost atacata presa aproape integral, PRIN marile trusturi (deci, posturi TV, de radio, ziare, reviste- tot!) dar si Televiziunea Romana. In plus, au fost nominalizati jurnalisti (de parca lui Basescu nu i-ar fi fost suficienta enormitatea comisa).
  Deci, admitand, prin absurd, ca ar fi adevarata afirmatia ta, de data asta solidaritatea chiar „vine de la sine”- firesc, toti vor actiona in aceeasi directie (in plus, iti garantez ca vor actiona ca si cum ar fi „un cartel”!).

  6. Nu cred ca e nepotrivita (opinia a fost reconfirmata prin noua postare). E doar ferma.

 51. 51 Aya martie 17, 2008 la 1:55 am

  @

  Ion Adrian

  Actualii consilieri de la Cotroceni sunt parca selectati pe criteriul „ziua si greseala” (ca sa nu mai vorbim de faptul ca parca se intrec pe sine si uneori comit mai multe pe zi).
  Adriana Saftoiu, iti garantez, ar fi facut fata si singura.

 52. 52 Aya martie 17, 2008 la 2:04 am

  @

  Cristian

  D data asta, lucrurile sunt complet diferite.
  Atunci, atacase (fara temei, dar asta e alta discutie) un corespondent local. Acum, a atacat TRUSTUL in sine. La fel, a atacat TOATE marile trusturi (sublineiz, trusturi) media dar si Televiziunea Romana.
  Priveste cum s-au pus toti pe pozitie de asalt – deocamdata, via Clubul Roman de Presa.
  Cunosc bine subtilitatile tipurilor de atac, in cazul mass media (inclusiv „semnele”) si te asigur ca urmeaza un spectacol al sfasierii totale, dar cu finete, bucata cu bucata. Un drum plin de capcane- in care Basescu va cadea. Aparenta va fi ca greseste singur.
  Priveste „miscarile dispersate” (deocamdata aparent „blande”)- semnalul a fost dat de „”Academia „Catavencu” si de Badin.

 53. 53 Aya martie 17, 2008 la 2:18 am

  @

  Andrei

  Se aplica decizia Curtii Constitutionale, nicidecum „parerea personala” a unui judecator (fie el si presedintele CC).
  Or, decizia spune clar ca e nevoie de avizul Palamentului in cazul ministrilor/ fostilor ministri care sunt si parlamentari.

  Rad si curcile de faptul ca ar putea fi valabila Constitutia doar in viitor, dar nu in prezent (asta face Curtea Constitutionala, constata existenta relatiei corecte intre norma si Constitutie- daca nu exista, rectifica urmand a fi modificata si norma in acel sens).

  Ar mai fi ceva: poate nu am inteles eu foarte bine – si tot- ce a spus Vida dar, din cate am reusit sa retin, parca presedintele CC nu a fost categoric ca decizia s-ar aplica „de data viitoare”, cum s-a transmis prin mass media.
  Nu inteleg: de ce atata insistenta pe subiect, atata vreme cat decizia Curtii Constitutionale e clara (aceea fiind cea care conteaza)?

  Nu cumva se doreste a fi lansata, astfel, falsa solutie?

 54. 54 Aya martie 17, 2008 la 2:24 am

  @

  mgabim

  Eu propun sa ia aitudine critica, tovaraseasca, Prostanacul.
  Sa primeasca el ce se cuvine amestecandu-se in razboiul lui Basecu cu presa!

  P.S. Vorba lui Mircea Dinescu, referitor la Prostanacul (citez din memorie):
  „Cand se trezeste dimineata mai baga cate o motiune de cenzura in baie”.
  Poate, de data asta, tema va fi atitudinea lui Basescu fata de presa.
  Ce mai conteaza ca motiunea de cenzura vizeaza guvernul?

 55. 55 Aya martie 17, 2008 la 2:36 am

  @

  Ronin

  Inteleg ca esti foarte ingrijorat. Nu ai de ce.
  Decizia Curtii Constitutionale precizeaza, foarte clar, ca e nevoie de avizul Parlamentului in cazul ministrilor/fostilor minsitri care sunt si parlamenari.
  Asa ca, linisteste-te, sa nu-ti creasca tensiunea de emotie.

  Bravo, Ronin draga!
  Ce inteligent te referi tu la Constitutie si la faptul ca ea se aplica doar in viiitor-nicidecum in prezent sau in trecut, desi era si este in vigoare- aducand ca argument un principiu specific dreptului penal.

  Dupa abisala ta gandire, ar inseamna sa intre Constitutia in vigoare doar DUPA ce se declanseaza procedura penala impotriva „celor patru in cauza” fara avizul Parlamentului.
  Pe logica ta precara (pentru a ramane in limitele elegantei exprimarii), inseamna ca acum, de exemplu, nu avem Constitutie „in functiune” (desigur, nici pana acum nu am avut)!

 56. 56 Argusdre martie 17, 2008 la 10:07 am

  Am avut mai multi colegi, care in jurul varstei de cincizeci de ani, desi aveau neveste si copii maturi, au luat-o razna pe coclauri, in sensul ca si-au tras amante tinerele carora le indeplineau toate capriciile chiar in vazul populatiei, demonstrand, pe de o parte o imunitate totala la observatii ori sfaturi, iar pe de alta dispensarea de orice fel de logica.Din acest motiv noi am denumit perioada respectiva , varsta critica iar senzatia mea este ca nici prea jucausul Zeus n-a scapat de ea.Si spun acest lucru gandindu-ma la ultimele iesiri in public ale marinarului, cand a facut o greseala tactica grava,ca niciodata, starnind toata presa impotriva augustei sale persoane.N-a mai facut distictie, i-a bagat pe toti la gramada in cazanul cu smoala, inclusiv pe cei care-l ajutasera sa se inalte in varful catargului.Experienta mea de viata imi spune ca “iesirea” de vineri a presedintelui seamana mai degraba cu o imbrobodire muiereasca, coapta de ceva vreme de o Elena balaie care a avut un rol determinant in promovarea mai tinerei Elene la Tineretul Democrat.Probabil gasita vinovata moral, intr-un cadru restrans, de gafele gen Gaga ale “inocentei infante” aparute in presa de pretutindeni,viitoarea profesoara universitara a ticluit un scenariu de razbunare impotriva presei nesimtite care-si baga nasul prin familiile alesilor.In acest sens, cu o saptamana inainte, desi nu existau motive temeinice, a lansat pe blogul sau personal ideea ca va chema in instanta trustul Intact pentru ca persoana dumneaei apare intr-un desen animat gen “Adam si Eva”, avand parte de o frunzulita prea mica, recuzita care i-ar putea deranja sotul( Serialul de desene animate “Animat planet”, desi are o vechime de cca un an, n-a suparat-o pana acum).Abia dupa aparitiile publice ale lui Sorin Oancea si Toni Grecu, care au afirmat clar ca nu renunta la serial si personaje, se pare ca blonda buzoianca a plans in bratele lui Zeus si i-a deschis ochii asupra presei dusmanoase care ataca fara mila cele doua familii sus-puse.Si probabil ca sughiturile au fost multe, din moment ce Zeus adunase destula incarcatura nervoasa pe care a slobozit-o fara opreslisti, din salonul aeroportului Otopeni, catre toata media romaneasca.Oricum, dupa mine cea mai mare gafa prezidentiala.
  Sunt unii care sustin ca presedintele a declansat acest nou razboi pentru a mai creste in sondaje.Logic nu cred sa fie util un astfel de risc, pentru ca presa, mai ales unita, poate darama usor pe oricine, iar odata dezlantuita este greu sa-i mai pui frana.
  Iar istoria ne invata ca nici Elenele n-au fost mai ingaduitoare

 57. 57 olimpiu martie 17, 2008 la 10:13 am

  alesii locali l-au felicitat pe tov Basescu pt atacul la presa.le-a venit balsam pe suflet si probabil de azi incolo presa locala va fi si mai calcata in picioare.parca mai mult ca oricand (vazandu-i pe baronii locali) mi-a fost sila de hotararea PSD de-a legifera votul uninominal pt presedintii de consiliu judetean.de fapt Base e doar produsul unei clase politice tot mai indepartate de cetateanul roman si de valorile democratiei

 58. 58 Nostradamus_IT martie 17, 2008 la 11:50 am

  Basescu a avut un scop foarte atent studiat pentru a lansa acest atac! Sunt sigur ca a facut asta pentru a testa concret care parte a presei este de partea sa si cam ce cota din partea contra domniei sale ar putea fi convertita la „basescianism” .Dupa reactiile aparute se pare ca atacul a avut efect si-n alte medii – vezi reactia judecatorului in prag de expirare de la C.C.. Curtea Costitutionala ar trebui sa-l pedepseasca pe dl. presedinte al sau prin „reducerea” (prin firesc nu matematic-prin absurd)la pensie – pensie care sigur este mult indestulatoare pentru un om asa mic(mai mult la figurat decat la propriu!) ca domnia sa!

 59. 59 ion adrian martie 17, 2008 la 1:22 pm

  Nu este atac, este fie reactie fie raspuns si in cel mai dur caz contraatac. Dar asa se face diversiunea prin glisarea termenilor spre cei mai putin proprii si in cazul acesta termenul de atac contra presei este cel mai impropriu desi este preluat de tonomate . Dar asemenea procedee sunt invatate la ABC-ul scolilor de presa(in latura acestora numita dezinformare preluata de la scolile de securisti, oricare ar fi numele serviciilor respective si locul pe mapamond) si folosite de ziaristii incorecti, mercenari ai altora sau al propriei lor paranoia(Cristoiu, Nistorescu?-asta poate fi si mercenar, CTP si or mai fi cativa care nu sunt cumparabili cu bani ci doar cu lingusirui si alte sisteme manipulatoare).
  Cum calificati dvs o situatie in care un om dupa ce vede comentarii la niste fapte ajunge la o concluzie si daca vede o relatare completa si corecta a respectivelor fapte ajunge la o concluzie uneori chiar si contrara.
  In cazul in speta mai nimeni nu a mai invocat nuantarile facute de Basescu la o intrunire cu primarii si pe care putin le cunosc.
  Deci asta este si parerea mea adica avem o presa plina de jigodii di persoane care si-ar vinde si copilele la o retea de prostitutie daca ar fi suficient de bine platite si este mult prea fin Basescu in calificativele sale. La concluzia asta am ajuns in timp confruntand in permanenta sursele cu faptele nude si cu comentariile si interpretarile acestora.
  Tara este impartita in doua si se afla de fapt intr-o situatie de razboi civil, unde intr-o parte ma aflu eu si cei care gandesc ca mine si-n partea cealalta Cristoiu , Nistorescu , Stan si cei ce gandesc ca ei s-au indeplinesc ordinele platite precum un Stan. Cale de impacare nu prea mai avem, am gresit cand am crezut ca pentru tortionari si toti eroii urei de clasa cu tot neamul lor adormit sau nu ar fi vre-o solutie salvatoare.Vor arde in iad.

 60. 60 ion adrian martie 17, 2008 la 1:23 pm

  Argusdre este un personaj care nu cred ca este intrecut in marsavie decat de jalnicii eroi ai urei de clasa care mai vietuiesc inca printre noi.

 61. 61 Cristian martie 17, 2008 la 1:48 pm

  @Aya
  Eu zic ca e bine sa nu-ti faci iluzii ca sa n-ai deziluzii. Asta la nivel general.

  Deja Fabrica de astazi mie imi da dreptate… 😉

 62. 62 Provincial martie 17, 2008 la 2:00 pm

  Domnule Nastase eu am o NEDUMERIRE CONSTITUTIONALA. Dupa interviul presedintelui Curtii Constitutionale am inteles ca de fapt avem o constitutie pana ce Courtea Constitutionala ia o hotarare si dupa ce aceasta se publica avem o alta constitutie. Altfel nu vad cum poate unh judecator sa vorbeasca de retroactivitate. Eu credeam ca CC da o interpretare a constitutiei NU ca are dreptul sa o AMENDEZE! Declaratiile domnului Vida mi se par halucinante. Oriicum domnii din CC au interpretat si pana acum HALUCINANT constitutia, dar sa spui ca hotararile CC nu retroactiveaza, adica sa sustii ca aceeasi Constitutier are o alta valoare pana la o data anume, hotarata de CC, si o alta valoare dupa o hotarare a CC, mi se pare cea mai mare inovatie in materie de drept constitutional. Eu credeam ca dupa ce o tara isi valideaza prin referendum Constitutia, aceasta nu poate fi amendata decat tot printr-un referendum! Nu sunt specialist in drept constitutional, dar este o chestiune de bunsimt, de logica.
  Deci Romania are acum fara Referendum doua Constitutii – una pana la Hotararea CC, si una post Hotarare. In ce tara traim?

 63. 63 Ronin martie 17, 2008 la 3:11 pm

  @Aya :

  Nu are Constitutia nici o importanta daca eu sunt cinstit. Eu asa pun problema.
  Daca simt sau stiu ca am dreptate, ma prezint singur in fata procurorilor si judecatorilor, fara teama. Dar ceva probabil ca nu e tocmai OK.

 64. 64 Draghi Puterity martie 17, 2008 la 4:23 pm

  @Ronin

  Pornesti de la prezumtia ca ai avea parte de o judecata dreapta.

  Te intreb:

  Daca cel care te trimite in judecata e Traian Basescu, mai esti la fel de sigur ca, chiar fiind curat ca lacrima, ti se va face dreptate in justitia romana?

  Eu asa pun problema.

 65. 65 George Ban martie 17, 2008 la 4:58 pm

  Vad ca multi „eroi” anti-Nastase si anti-Iliescu au foarte mult loc pe acest blog. Nu stiu cum de au atata timp la dispozitie. Concluzia unei activitati platite vine de la sine.
  Un singur mesaj scurt am postat azi, dar a fost oprit de la difuzare. Incerc sa-l „nuantez”.
  ion adrian cerseste indurare fatza de greselile gramaticale. Dar atunci cand nu esti in stare sa scrii asa cum i se cere unui copil, toate „analizele” tale nu fac doi bani.
  Majoritatea „eroilor” anti-Nastase si anti-Iliescu sunt extrem de vulgari si nu stiu sa scrie. Faptul ca pe vremea lui Ceausescu nu s-au tinut de carte, ei vor sa-l interpretam ca fiind o activitate anti-comunista. Iar acum ei cred ca salvarea lor este sprijinirea lui Basescu, omul asemanator lor.
  In final, pentru angajatul la acest blog, acelasi ion adrian: „vreo”, nu „vre-o”; „urii”, nu „urei”.

 66. 66 baubau martie 17, 2008 la 5:54 pm

  Basescu isi joaca ultima carte la alegerile locale.Si tinand cont ca in ultimele luni credibilitatea lui e in cadere libera a iesit cu un atac disperat la adresa presei.De ce presa?Pentru ca nu mai are ce ataca,pentru ca a decredibilizat toate celelalte institutii.De ce sustin ca alegerile locale sunt ultima lui sansa?Pentru ca in functie de rezultatul pe care PD-L il va obtine la aceste alegeri se va configura si harta sponsorilor pentru campania de la parlamentare.Iar aceasta nu va fi una ieftina daca ne gandim la votul uninominal.Partidul prezidelului nu dispune de suficienti candidati cu notorietate pentru a acoperi toate colegiile de vot si atunci au nevoie de bani,de foarte multi bani pentru a scapa de acest handicap,dar sponsorii se vor indrepta spre celelalte partide daca vor simtii la alegerile locale ca PD-L nu are puterea sa castige.Asta e motivul pentru care dl goe da de inteles ca la o adica se poate forma un guvern chiar si cu PSD.

 67. 67 Velisar iancu martie 17, 2008 la 5:55 pm

  @ Aya: pt. Dumnezeu, haideti sa n-o luam pe miriste! Sunt un biet pensionar, care si-a exprimat un punct de vedere (convingere), iar dv. credeti ca ma bantuie ideea sa discutam despre sexul ingerilor!? Pragmatismul este „numele” meu, nu teoretizari despre mecanismele psihologiei in lupta presei cu politicienii, indiferent de orientarea lor politica! Repet: ca om (de stanga) nu accept ca un partid de opozitie sa calce in strachini in asa hal (care strachini nici nu exista, si le „procura” singur). Iar dv., ca ziarist ( eu, aveti dreptate, nici nu am fost, nici nu sunt om de presa), ar fi trebuit sa intelegeti ca dl AN nu-si poate permite desolidarizari fata de dl M. Geoana – eu ma gandeam ca este nevoie macar de sugestiile d-lui Nastase catre „onor” conducerea PSD sa se „produca”! Sa va ‘traduc” eu ca dl T. Basescu a „artestat” si rolul opozitiei?! Si, DA:1. T. Basescu nu a urmarit decat sa castige puncte si sa-si aserveasca presa. Sunt EXTREM de surprins ca va indoiti de acest lucru. 2. Presa a fost PREA FRECVENT lipsita de solidaritate. Va provoc la o monitorizare comuna, chiar fara sac – sac-uri… 3. Sa nu mai incercati niciodata sa-mi conditionati postarile pe acest blogg de prealabile documentari

 68. 68 ion adrian martie 17, 2008 la 6:03 pm

  @Ban
  Nu ti-am cerut niciodata indurare, personaj ce mistifici totul.

 69. 69 Argusdre martie 17, 2008 la 6:46 pm

  @Ion Adrian
  D-le, eu am crezut ca te-ai tratat, si acum gandesti ca un om cu psihic normal, da’ nu-i asa.Nu vezi ca bati campii, si faci nota discordanta mereu, fata de ceilalti cetateni ca lumea ca lumea ?
  Tatie, ma ia o pauza, mai du-te la Cotroceni si pupa mana marinarului.D-le, ai fost cercetator la viata ta, ceea ce presupune om cult ales, civilizat.Cum poti sa te manifesti, contra firii, impotriva evidentei, de partea unui insignifiant , a unui mascarici, unui profitor ieftin , un matroz de lotca ?
  Nu simti ca din ce-ai fost, ai ajuns un nimeni?

 70. 70 Velisar iancu martie 17, 2008 la 7:02 pm

  …arestat, nu artestat

 71. 71 inclusiv martie 17, 2008 la 7:08 pm

  Domnule Nsts, vedeti ca baitu asta, Taian basescu are probleme cu capul,am citit pe site-ul Antena 3 ca iara atacat Jurnalul National. haideti fratilor sa-l ducem la un psihiatru. Este intr-o stare grava batu asta, mi-e mila de el.

 72. 72 gil martie 17, 2008 la 7:35 pm

  intrebare- T.R.U este o marca de tonomat?Daca da cu ce valuta functioneaza?

 73. 73 eugeno martie 17, 2008 la 10:02 pm

  @ Argusdre

  Stimate Domn, va rog sa nu fiti rau cu Dl Ion Adrian. Asa este dansul.
  Alaturi de cel ce posteaza sub pseudonimul „neinfectat de comunism”, asigura pete de culoare (portocalie) pe acest blog, constituind totodata, pentru noii sositi in acest spatiu, garantia ca nimeni nu cenzureaza postarile.
  Desigur ,va deranjeaza faptul ca reposteaza la nesfarsit texte sumar prelucrate din presa de dreapta, incepand cu 1990, ce ne sunt de mult cunoscute tuturor, dar probabil dansul, conform citatului din Hitler gasit astazi intr-un text al CTP-ului, considera ca „suficient de multe repetitii pot face un adevar”.
  Noi ne-am obisnuit si eu cel putin, atunci cand ne-a amenintat ca nu mai posteaza pe acest blog, chiar ma intrebam daca nu o sa-mi lipseasca.
  Va pot sugera un citat din Oscar Wilde, ce daca-mi amintesc bine a mai fost pe blog, anume ca: „Singurul lucru mai rau decat sa fi vorbit pe la spate, este acela de a fi ignorat total”.

  Sa auzim de bine

 74. 74 Leo martie 18, 2008 la 12:05 am

  @ Aya & Velisar
  Îi este oare dat sufletului omenesc să răzbată abisul ce-l sfâşie între măreţia tăcerii mute a unor ochi de Poet înlăcrimaţi în aşteptarea unui Luceafăr ce dă semne a răsări pentru a lumina setea de speranţă a unui popor veşnic gelos pe „american dream”-ul altora şi nimicnicia cohortei de „prieteni” ce s-au repezit să-şi aroge o fărâmă din aerul respirat de până mai ieri nimeni-ul ridicat azi la rang de „Costelul nostru”, netulburaţi nici măcar de cârcotaşii ce se reped să afle imperfecţiuni până şi-n puritatea celui mai pur diamant?
  Poate rămâne sufletul omenesc neînfrigurat de crevase ce-l sfâşie între pioşenia cuvenită la care te invită un om la vremea despărţirii de un prieten drag şi tontoroiul pe care înţeleg să-l joace unii care alta nu mai ştiu decât etichete şi atacuri deşănţate la adresa a tot ceea ce nu se reduce la nivelul bicisnic al ideilor lor puţine, dar musai fixe?
  Poate rămâne oare sufletul omenesc nesubjugat de sete de-atâtea ueduri ce-l brăzdează între dogoarea dulce a unui foc mocnit ce ţine în viaţă sublim un blog precum al Bibliotecarului, „răsplătit” printr-un ancestral sistem binar de cuantificare prin 1 şi 0 a răspunsurilor la probleme ridicate, totuşi, dintr-o profundă analiză şi dorinţă de înţelegere, şi deşertăciunea în care Manuela îşi risipeşte atenţia pentru varii Quasimodo ce rătăcesc p-acilea, oripilând trecătorul cu diformitatea unor minţi contorsionate de ură şi mărginire a spiritului?
  Realizează oare cineva prăpastia dintre dezbaterea de idei la care, dincolo de motivaţiile ce stau în spatele demersului de înfiinţare a acestui blog, un fost prim-ministru redus, ori poate mai degrabă avansat, la demnitatea de simplu om, ne invită, şi bălăcăreala la care unii, prea laşi pentru a purta un duel ce le vădeşte slăbiciunea ori lipsa argumentelor, ţin să-i arondeze pe toţi, într-o nesfârşită încăierare de wrestling purtat printre smârcuri şi fecale?
  Între prăpăstii şi abisuri, între ueduri şi crevase, m-am aflat în aceste zile redus la nivelul unei triste vibraţii interioare, mărginindu-mă să punctez doar la rubrica accesări a acestui blog.
  Am depăşit tentaţia de a vă invita, într-o zi de început de vichend şi de speranţă renăscută, să fim alături de colegii noştri bolnavi de portocalie gălbinare în durerea pricinuită de trecerea în lumea drepţilor a idolului lor ce-a decis, după o scurtă şi grea suferinţă, a se sinucide în prime-time!
  Dar nu pot depăşi încă o tristeţe, recunoscându-mă înfrânt de neputinţa patologică a românului de a afla ce-l apropie de… aproapele lui, preaocupat fiind în căutare veşnică de paie prin „performanta” lupă a bârnei din ochii proprii!
  Aya, Velisar, chiar nu vă mai ajung buruienile, de v-aţi năpustit asupra răsadurilor grădiniţei celuilalt? Nu e păcat de-aşa flori frumoase să le striviţi spre încântarea horei de spori ce se va-ncinge-n urma lor? Să fie oare mai important că unul cultivă trandafiri şi celălalt roze decât esenţa verbului ce vă uneşte în demersul de… a cultiva?

 75. 75 inclusiv martie 18, 2008 la 10:09 am

  Domnul Nastase, buna dimineata. Cum facem sa-l ajutam si pe Domnul Presedinte Traian basescu? Este traumatizat rau de tot baiatu asta. Saracu de el.

 76. 76 ion adrian martie 18, 2008 la 11:51 am

  @Leo,
  Uite scriu asta fara sa stiu ce si-au zis AYA si Velisar, eu pe blog citesc sau vizionez in diagonala sau doar ca titlu de jos in sus adica de la ultimul spre primul si deci m-am oprit in postarea ta si te intreb :de ce folosesti mijloace uneori foarte poetice si sensibile si mai ales introspective, pentru destinatii care cred nu le implica.
  Scuza-ma, oi fi fost prea dur cu tine la nivel de idei numai(desigur)caci tu nu esti G.B dar totusi nu crezi ca si asemenea interventii diversioneaza subiectul de pornire?

 77. 77 ion adrian martie 18, 2008 la 12:04 pm

  @Eugeno ,
  Multumesc ptr cavalerismul tau dar as vrea sa stiu daca textele alea „rasuflate” , vezi, folosesc un cuvant mai dur decat cel pe care l-ai folosit tu(texte sumar prelucrate…) si-au gasit pana azi rezolvare, daca nu cumva ar merita sa-si gaseasca sau pentru cei care stiu raspunsul aflandu-se printre faptasi sau beneficiari este de preferat sa se cufunde in uitarea rezervata cu buna stiinta celor sumar prelucrate si care nefiind ele, prelucrate cum s-ar cuveni de justitie vor fi desigur uitate apoi prescrise si autorii ne vor da lectii de inteligenta, cunoastere, capabilitate, cinste si etc.
  Felul in care crezi tu ca l-am provocat pe cel caruia ii raspunzi este datorat unui stil de acelasi calibru ca cel care te-a facut pe tine sa intervii pe un alt blog ,dlui avand probabil sarcina sa ma urmareasca ptr a ma neutraliza deosebirea dintre el si G.B fiind ca G.B si-o asuma din proprie vointa si placere iar interlocutorul tau este cu certitudine in serviciu comandat dar sa nu se iluzioneze daca papusarii lui nu au si ceva mai de calibru in rezerva nici-o sansa.Nu-mi ofera nici macar satisfactia unei infruntari demne de acest nume.
  Nu i-am raspuns decat pentru a nu ramane vre-un dubiu asupra acestei raportari.
  Nu sunt insa razbunator si nici absurd, asa ca oricarui incearca sa ma sprijine sau sa ma combata cu argumente ii voi raspunde la fel si apropo de asta, un activist pcr demagog si scolit bine intru ale diversiunii a spus in fata mea, nu despre mine ci despre cineva de la care eu am avut ce invata: eu cu asta nu mai discut pentruca are argumente

 78. 78 ion adrian martie 18, 2008 la 12:07 pm

  PS. Si se pare ca vrea sa arate ca este si bine informat(citind de jos in sus acum am citit mai atent replica lui). De la ce inaltimi crede dsa ca am cazut eu oare ce am avut si numai am azi inafara de ce consumam toti: propriul timp de vietuire pe acilea.

 79. 79 Viski martie 18, 2008 la 4:30 pm

  In opinia mea, Basescu este prost, cretin, idiot, impertinent, nesimtit, tupeist, jegos, iresponsabil, curvar, betiv, bataus, incult, avar, obsedat, obedient, insignifiant, rau, incorect, malefic, lichea, lipsit de onoare, mincinos etc.

  Sa inteleg ca nu mai traiesc intr-o tara libera unde am voie sa spun tot ce vreau? Asa ne sugereaza Base si Avramescu… Fac agenda publica, stabilesc programul televiziunilor s.a.m.d EU am dreptul, pe baza reglementarilor libertatii de opinie, sa spun ce vreau, cand vreau, cum vreau… Daca EU am un ziar si vreau sa spun despre Base zilnic ca e hot, atunci am dreptul. In primul rand pentru ca suntem intr-o democratie si in al doilea rand pentru ca nu ma plateste Basescu. Cat despre “timida” Elena Basescu care isi bate mama, am aceleasi drepturi… Pot sa spun ca e urata, proasta si balbaita… Haha! Astept sa ma ia securistii… Pana atunci, o sa-mi exprim liber gandurile. Singura modalitate de cenzura este auto-cenzura, decenta si educatia… Si acestea din urma nu tin numai de folosirea unui limbaj inadecvat…

 80. 80 Iulian Cezar martie 18, 2008 la 4:48 pm

  D-le Nastase! Am de facut cateva remarci la adresa a celuia care este Presedintele Romaniei, cel, care ar fi trebuit sa fie presedintele tuturor romanilor si a celor care l-au votat, si acelor care nu l-au votat. D-le T.B. din pacate, nu inteleg cu ce a gresit Romania, de ati ajuns Dumneavoastra Presedintele Tarii, sub sloganul mincinos „Sa traiti bine!” Pacat ca la fiecare scrutin suntem pacaliti si ajung sa conduca tara, cei care nu o merita. Nu pot uita acel circ facut de D-l Basescu la conferinta de presa cu lacrimile de crocodil, plangandu-l pe D-l Stolojan, cotat prost in sondajele vremii, iar Dumneavoastra indemnand si pacalind pe naivi „La tepe in Piata Victoriei!” Rusina sa va fie. Pacat ca interesele celor care v-au adus in postura de presedinte, acei tonomati, ca: Turcescu, Tatulici si Rodica Culcer, si-au luat tainul si sunt bine merci. Acum insa, cand alti jurnalisti spun lucrurilor pe nume, sunteti foarte iritat de indrazneala lor. Cum si-au permis ei nemernicii sa critice, unicul, inegalabilul, preacorectul, preacinstitul, Domn Basescu. Imi pare rau, ca in 2004 la alegerile locale de la Primaria Capitalei, v-am dat votul meu, Dumneavoastra, asta pentru ca ati facut promisiunea ferma ca nu veti candida la Presidentie (daca mai tineti minte la B1 TV la emisiunea D-lui Moraru, Nasul) si ca ve-ti duce mandatul de primar pana la capat. Sunteti un mincinos D-le Basescu!
  De altfel de atunci am inceput sa inteleg de fapt, ca nu aveti cuvant si sunteti un fariseu.
  D-le Nastase, daca am sa va reprosez ceva este acea campanie electorala din 2004, care sincer, dupa parerea mea, ati pierdut-o pe baraba D-ra si a colegilor. Poate din acele greseli ati tras concluziile. Sper ca de data asta in campania electorala, nu o sa mai gresiti, mai ales acele aliante preelectorale cu PC(PUR), iar sloganele si oamenii promovati in fata de PSD sa fie de valoare, nu scrusuri gen Vanghelie, face partidul de ras, pacat. Sunt atatia tineri in partid care merita promovati in fata. O alta problema, care sincer ma pune pe ganduri, cum de s-a ajuns, fara suparare, pentru ca bine la catalogat D-l Iliescu, „prostanacul” de Mircea Geoana, chiar asta este omul reprezentativ in PSD? Sau si aceasta manevra a fost regizata de unii din „dinozaurii” din partid?
  A fost foarte evident ca v-au lucrat si colegii Dumneavoastra de partid, in acea scamatorie de la DNA cu telejustitia romana. Sper ca aceasta mascarada ieftina, sa se termine, dar imi este greu sa cred asta in preajma alegilor.
  Domnului Basescu, ii uram multa sanatate, sper ca acum romanii au inteles ce hram poarta si s-au convins de greseala care au comis-o la alegeri. Iar acelei Domnisoare de varsta noastra: „Draga, noroc ca e taticu presedinte si se crede cel mai tare in tara asta, ca de prostia si incultura ta, s-a prins toata tara!” Bine a zis cineva: „Intoarce-te la Bamboo”, ia-ti Roverul si salariul sau tainul lui taticu de la Luxten si lasa-ne sa traim in liniste, nu mai polua fonic tara asta.
  P.S. Desteapta-te Romane!

 81. 81 Velisar iancu martie 18, 2008 la 11:02 pm

  @ Leo: Amin!, adica ai dreptate. Orgoliul, bata-l vina! Sigur ca nu renunt la convingeri, dar puteam, ca de atatea ori, sa ma rezum la postura de cititor de blogg. Mai trebuie sa spun ca Aya face parte din „cercul” persoanelor absolut stimabile din punctul meu de vedere – si cu asta inchei pana si ideea de controversa cu domnia sa.
  …Cum Dumnezeu ai gasit inspiratia (nebuna!) sa alaturi crevasele cu uedurile (gheatza – deshert)?! Nu-ti periez scamele inexistente: merita, ai motive, trebuie sa fii prezent pe aici, chiar cu limbajul tau sofisticat si, oarecum, ermetic. Cu prietenie,

 82. 82 Velisar iancu martie 18, 2008 la 11:04 pm

  @ Viski, you are my man! Zambete frenetice!

 83. 83 Leo martie 19, 2008 la 1:40 am

  @ Velisar
  şi eu care trăiam cu speranţa să pot reuşi să zugrăvesc imagini sofisticate cu recuzita sărăcăcioasă a unui limbaj şlefuit mai degrabă la şcoala vieţii decât la altarul filologiei…
  dar cu ermetismul, prozaic numit şi încuiere, s-ar cam putea să fie ceva; că prea lesne reuşesc să obţin efectul invers, şi-n loc să împing o balanţă spre partea aceea frumoasă a încărcăturii de valoare, o dezechilibrez mai abitir spre partea arhaicelor greutăţi.
  În dorinţă mea de a vă păstra, pe dvs ca şi pe celălalt personaj ce s-a autoinvitat ca şi mine, cu mine, pe marginea cafelei ce-o serveaţi cu Aya, în registrul duelului elegant al unui floretist, cu renunţarea la apucături piratereşti de pocnituri pe sub centură, ajung să vă văd cum sporiţi procentul intervenţiilor bolovănoase la nivel de blog prin… pasivitatea acelora care pot şi… altceva.
  Nu vă dor urechile de-atâta linişte dinspre Aya în aceste zile? Nu vă spune nimic faptul că puţinele dvs intervenţii se bucură de mai multe reacţii decât pleiada de stele căzătoare a unora-altora?
  Pe cine oare pedepsiţi mai mult prin tăcere?

 84. 84 penelistul martie 19, 2008 la 4:16 am

  Domnule Nastase, stimati fani si fane ai fostului premier

  Sunt extrem de nemultumit de calitatea unor discutii aparute in urma acestui mesaj de pe blogul dumnealui, in care unii oameni il acuza pe domnul Nastase de un dublu standard dar si de o fatarnicie imposibil de imaginat.

  Discutiile aprinse pe tema basescu vs Nastare le gasiti aici : http://forum.computergames.ro/91-politica/358070-basescu-terminat/page-11.html#post38125194

  Este vorba de un raport Armaghedon, invaluit in incertitudine si taceri vinovate, ce insa nu vor disparea cu trecerea timpului, cu siguranta.

  In speranta unui raspuns pertinent, al dumneavoastra.
  Un membru PNL.

 85. 85 ion adrian martie 19, 2008 la 12:05 pm

  @Penelistul,
  Da, multumesc, nu e rau cate un remember chiar daca dificil de urmarit pe firele contorsionate ale oricarui blog sau chat.

 86. 86 Velisar iancu martie 19, 2008 la 4:50 pm

  Leo: ca sa-ti raspund, fie si succint, la tot ce incumba ultima ta postare ar fi nevoie de o elocinta mult mai mare decat pot eu sa „dezvolt”. Rezum:
  1. Ma bantuie, aproape de cand ma stiu, o „anumita” modestie – adica nu sunt f. convins ca ideile mele sunt neaparat bune, mai ales in postura in care ne-ai amintit ca ne aflam: oaspeti ai d-lui Nastase, de la care asteapta, cred, mult mai mult decat pot eu sa ofer. In fond, nu sunt decat un suporter – in aceasta „cheie” te rog sa judeci non-interventia mea. 2. Aya, cel mai probabil, nu a avut timp sa raspunda sau a considerat ca nu este nevoie de un raspuns. Nu ma deranjeaza (prea tare) chestia asta. 3. Repet: este nevoie de PREZENTZA ta aici, ai tot ce trebuie pt asta. 4. Te rog sa renunti la modul de adresare la persoana a 2-a plural. Observi ca eu am „comis-o” de mult ( vreau sa fii convins ca este o forma de apreciere, nicidecum familiarism). 5. Nu-i asa ca sunt multi comentatori valorosi pe acest blogg? Ei bine, eu cred! 6. Si nu in ultimul rand: am tare putzin timp liber. Cu prietenie

 87. 87 Leo martie 20, 2008 la 2:16 am

  @ Velisar
  Azi e ziua aia în care tre să stau la plaivas văz!
  1.a.„modestia”, iată un cuvânt pe care l-am urât întodeauna pentru dublul său standard: modest = în banca ta, dar şi modest = cu posibilităţi limitate; sunt sigur că aceia care au aroganţa de a ne surprinde la nesfârşit prin lipsa lor de idei vor adopta a doua definiţie în ceea ce priveşte pasivitatea unui om care, deşi are idei, le răpeşte dreptul de afirmare prin singurul mod în care o idee îşi poate măsura greutatea – prin punere în balanţă cu alte idei.
  1.b.Suporter adevărat nu-i acela care bea o bere în faţa tembelizorului, ci acela care înfruntă galeria adversă pe stadion. A nu se citi că înfruntarea se poate purta numai la nivel de lozinci de genul „pe iei, pe mama lor!”, ca să reţin doar una „inofensivă”, ci şi la nivelul acelor coruri care au transformat Wembley-ul în „templul” fotbalului. Eu nu sunt suporter, ceea ce-mi dă libertatea să cânt numai atunci când îmi place spectacolul…
  2.După cum cred că aţi sesizat, fie şi mai târziu, mă refeream la tăcerea dinspre Big Ben-ul cu pricina la modul general, nu la nivelul „disputei” în plan personal; că-n afara dizertaţiei superbe şi singulare de la rubrica MISA…
  4.Nu ştiu în care etapă a scurtei mele „istorii” pe acest blog v-am atras privirea, dar dacă asta se va fi întîmplat pe la începuturi, veţi fi observat că, la limita dintre forumisticul „tu” şi deferentul „dvs”, eu alesesem la început rabinicul „tălică”, în speranţa să le dea dreptatea dorită tuturora; dar, după ce am asistat la reacţia colerică a seniorului ion adrian în faţa opţiunii ANeului pentru o mult mai normală pers.II sg la nivel de forum, egal aplicată infiderent de vârstă sau status, am ales şi eu, asemeni lui eugeno, acest… „vaccin” al unui „dvs” cu siguranţă mai mult impersonal decât deferent comparativ cu preferaul meu „tălică”. dar, cum aprecierea unuia ce-ţi acordă înaltul titlu nobiliar de prieten atârnă incomparabil mai greu decât alte considerente desconsiderante, fie ca… tălică…
  5.dacă am ajuns să-mi satisfac curiozitatea stârnită de reclama făcută bloggerilor prin purtătorul de imagine în materie, dumnealui ANeul, unde altundeva decât pe cel mai citat blog prin presă sau tembeliziuni, de rămas am rămas tocmai pentru că e stimulant prin diversitate şi nivel; fără a avea prea mulţi termeni de comparaţie, şi chiar dacă vor fi fiind alţi posesori de bloguri în faţa cărora să rezonez mai intim (tradus în egală măsură prin mai apropiat şi mai… interior), cu-acesta doar am „semnat”, la nivel de suflet, un fel de contract de fidelitate; oi fi eu înfiorător de monogam dar, cu o singură excepţie (oricum prea fulgurantă ca să aibă un efect mai remarcabil decât efectul razelor de lună asupra anemonelor) la vremea iniţierii în materie, acesta-i singurul forum de idei care mi-a dat imboldul de a-mi manifesta şi darul „vorbirii”, nu doar al „auzului”… chiar dacă am destul de multe de-ascultat p-acilea…
  6.timp liber? ce-i ăla timp liber? puţinul pe care-l aveam, mi l-a amanetat ANeul cu-al său blog… cum spunea cineva, nu spui cine, dar citez, fărâme din propriul nostru timp de vieţuire… dar oare să fie mai de preţ acele fărâme decât sentimentul inefabil al bietei răţuşte cea urâte care, privindu-se în oglinda acestui lac, află că poate fi şi… graţioasă lebădă?!


 1. 1 Pavel Lucescu » Blog Archive » Tonomatele, copyright Adrian Nastase Trackback pe martie 18, 2008 la 6:26 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: