Bursa zvonurilor

Primesc tot felul de mesaje ciudate astazi. Un coleg din Moldova imi sugereaza ca la sedinta de Consiliu, „cineva”  ar putea propune eliminarea alegerii presedintelui si trezorierului de pe ordinea de zi.  Evident ca nu pot crede astfel de zvonuri. Consiliul nu este constituit si nu poate lua hotarari valabile decat dupa alegerea organelor de conducere.

Alti colegi imi spun ca, dintr-un judet unde sunt 14 membri de Consiliu sunt adusi si 6 invitati (in ideea ca unii membri ar putea sa nu vina si sa aiba cine vota !). Evident ca nu cred astfel de informatii.

83 Răspunsuri to “Bursa zvonurilor”


 1. 1 misterb februarie 20, 2008 la 2:06 pm

  Domnule Nastase, va tin pumnii si sincer sper sa reveniti in prim planul PSD si nu numai. Insa ca sustinator obiectiv tb sa va atrag atentia , daca mai era cazul, ca sper ca sunteti constient ca daca la Consiliu prin diverse jocuri (pe care ar trebui sa le anticipati) sau poate fara jocuri nu reusiti sa obtineti postul pt care candidati si va bate la vot Dan Mircea Popescu ( un tip sters dar echilibrat..pana cum dar cine stie cum manjit in ultima vreme) atunci aveti o problema reala. Eu sper s anu dar va spun s aluati in calcul si asta iar in acest caz cu mahnire va spun ca suneti terminat din pct d evd politic. Dar sa fim optimisti refuz sa cred ca va bagati cu capul inainte ca miza e mare, si sunt convins ca amricanii isi vor baga coada in sustinerea lacheului prostanac. Dvs sper sa lucrati cu partea europeana mai mult..

 2. 2 Literă februarie 20, 2008 la 2:15 pm

  Uitandu-ma prin ziarul d-lui Nastase „Jurnalul National” am remarcat ca deobicei lipsa de profesionalism a lui Ciutacu. Scrie un articol despre casatoriile dintre minori in familiile de romi. Desigur obiceiul este reprobabil dar intentionat Ciutacu alterneaza cuvantul „casatorie” cu „logodna”. Orice s-ar zice nu-i acelasi lucru. Apoi titlul articolului nu are legatura cu textul articolului. Asta este un obicei la „Jurnalul National”.
  La urma urmei ce spune. unde spune, cand spune France Presse ce spune?
  Apoi povestea duioasa a fetitei „cu ochi albastri si suras timid” este preluata dupa agentia franceza, sau o investigare plina de pericole a lui Ciutacu?
  Este plina lumea de ziaristi de astia facuti peste noapte.

 3. 3 Maria februarie 20, 2008 la 2:26 pm

  VA ROG SA TRANSMITETI CALM SI OPTIMISM.Este foarte bine ca membri ai CN va suna sa va instiinteze ca n-au fost convocati,inseamna ca LE PASA CE SE INTAMPLA CU PARTIDUL LOR(cu mici exceptii:cei care sunt „pusi de sefii lor „sa va sune).
  REPETAREA FRAUDEI DE LA CONGRESUL din 2005 ar fi O GRESEALA ENORMA DIN PARTEA CELUI(celor) care ar GIRA-O.

  INTOARCERE, IN TIMP A PSD-ului,la 20-21 IUNIE 1977 !!!

 4. 4 Cristian februarie 20, 2008 la 2:28 pm

  Eu tot nu inteleg ce cauta invitatii la asa ceva ?

  E ca la film, sau ca la restaurant ? Adica hai cu mine la Consiliul National al PSD, sa vezi ce misto e…daca reusesti sa si votezi e ok 🙂

  Oricum, nu va faceti probleme, lasati-i sa piara pe mana lor; in vara o sa atarne pe la usa dvs. 🙂

 5. 5 aciddu februarie 20, 2008 la 2:29 pm

  presupunând că respectiva şedinţă de consiliu se va dovedi a fi regizată pentru ca dumneavoastră să nu puteţi accede spre vârful ierarhiei pesediste, aveţi şi un plan b, o variantă de rezervă?

 6. 6 Emigrantul februarie 20, 2008 la 2:30 pm

  Domnule Nastase,

  sunt 41 de organizatii judetene. Este atat de greu sa verificati daca oamenii sunt anuntati ?? Stiu sigur ca :
  -se va tsupune discutiei ” acordarea unui vot de incredere ” lui DMP si eliminarea punctului : alegerea presedintelui Consiliului;
  Hrebenciuc si M Vanghelie pregatesc fraudarea alegerilor ( in cazul cand se va accepta alegerea presedintelui )
  -vor vota persoane care nu au de a face cu PSD .
  Daca acum nu luati toate masurile ca sa fie alegeri corecte, acum cand mai aveti doua zile in fata, nu aveti a va mai plange. Nastase trebuie impiedicat sa revina in PSD prin orice mijloace !Stiti ca asta e directiva lui Zeus , da ??. Nu va limitati doar la a scrie pe blog. Pe nasGeoana si pe ” care este ” ii doare in Curtea de Arges de democratie de partid,bla,bla,bla.Ei trebuie sa raporteze la Cotroceni ca au facut totul sa va indeparteze.

 7. 7 ion cj februarie 20, 2008 la 2:33 pm

  orice s ar intampla trebuie sa merge ti inainte. sa nu face ti compromisuri caci tradatorii devin ucigasi ptr asi atinge scopurile.

 8. 8 Mihai februarie 20, 2008 la 2:39 pm

  Da, pe site-ul lui Andronic e una din ultimele mailuri trimise organizatiilor judetene.

 9. 9 maxxximus februarie 20, 2008 la 2:40 pm

  Domnule Nastase, va salut! vineri e ziua in care se dau cartile pe fata…sunt sigur ca in functie de rezultatul votului, pozitiv sau negativ, dumneavoastra veti mai ramane sau nu in PSD…intr-un fel este momentul adevarului si pentru muti votanti psd, captivii lui adrian nastase: mai asteapta sa se indrepte lucrurile sau o lasa balta…si sunt sigur ca sunt multi…eu cred sincer ca veti fi ales…in caz contrar nu pot decat sa spun ca apelativul cu care a fost gratulat domnul ge-oana de catre dl iliescu este un eufemism…
  eu, care va voi vota cand si unde va fi cazul, va salut inca o data 🙂

 10. 10 DORRIS februarie 20, 2008 la 2:41 pm

  MARE ATENŢIE LA LISTELE CONSILIULUI NAŢIONAL!!! AU FOST SCOŞI DE PE LISTĂ SIMPATIZANŢII LUI ILIESCU SAU NĂSTASE. (MODIFICĂRILE AU FOST OPERATE INCLUSIV PE SITE-UL PSD!!!)
  AR FI INTERESANT DE VERIFICAT LISTA VOTATĂ ÎN CONGRESUL DIN 10 DECEMBRIE 2006

 11. 11 DORRIS februarie 20, 2008 la 2:44 pm

  ÎN CEEA CE PRIVEŞTE ORGANIZAŢIA DE TINERET, AU FOST ANUNŢAŢI UNII PREŞEDINŢI DE ORGANIZAŢII JUDEŢENE DE LA TSD CĂ FAC PARTE DIN CN – DE DREPT, CĂ ACEST LUCRU A FOST VOTAT LA ULTIMUL CONGRES – CICĂ S-A MODIFICAT STATUTUL ÎN VARIANTA ASTA – ŞI CĂ VOR PARTICIPA CU DREPT DE VOT

 12. 12 Argusdre februarie 20, 2008 la 2:51 pm

  LA ACEST CONSILIU NATIONAL SE VA VEDEA CLAR CE DORESTE PSD-UL.DACA VOR SA CASTIGE IN SONDAJE SI SA MEARGA SPRE INSUS, VOR TREBUI, VOLENS-NOLENS SA-L ALEAGA PE ADRIAN NASTASE;DACA VOR ACTUALII SEFI SA-SI MENTINA POZITIILE , DAR SA MEARGA-N JOS, IL VOR ALEGE PE POPESCU.SE VOR ALEGE APELE, ELECTORATUL PUTAND SA-SI FACA ALTE PLANURI.D-LE NASTASE, NU TREBUIE SA AVETI EMOTII.DACA NU VA VOR, TREABA LOR.VA TREBUI SA FACETI UN NOU PARTID SOCIALIST SI , SIGUR CA TREI SFERTURI DIN PSD VA VA URMA MAI APOI.

 13. 13 Maria februarie 20, 2008 la 3:00 pm

  RECTIFICARE la postarea de mai sus: 20-21 IUNIE 1997

 14. 14 diogenecainele februarie 20, 2008 la 3:10 pm

  In cazul in care se incearca aranjarea la varf a rezultatelor Consiliului National, singura solutie morala si obligatorie din punct de vedere practic este SECESIUNEA aripii tradiționale a PSD. Daca PSD ajunge sa fie doar piramida in viarful careia incearca se mentina cu dintii unii pentru varii vanitati, eu , ca votant de stanga, nu vad de ce as sprijini cu votul meu asa ceva.

  In acest caz ”The Hijacked PSD” al actualei conduceri, va fi privat de electoratul traditional, care va merge cu partdiul refondat de aripa traditionala. Pentru ca in acest moment acesta este singurul electorat care mai ramana PSD, PSD-ul va ajunge partid neparlamentar la urmatoarele alegeri iar ce va mai ramane din structurile sale va migra spre noul PSD.

  Nu doresc acest lucru, pentru ca ar insemna pierderea alegerilor in 2008 pentru ambele partide. Insa daca PSD va ajunge sa functioneze pe o astfel de logica de junta, nu va castiga alegerile nici in 2008, nici in 2012 (daca va mai exista realmente, dupa ce Basescu il va face partid balama si il va devora ca pe PNT-CD si PNL) și nici nu mai reprezinta stanga, ci doar o butaforie a unui grup meschin. In schimb noul partid, le poate castiga pe cele din 2012, fie si din cauza ca va fi condus de oameni care stiu ce e aia politica.

  Vom trai si vom vedea daca astfel de zvonuri se confirma. Sper totusi sa fie doar niste zvonuri, pentru ca acest gen de incercari ar reprezinta compromiterea social-democratiei romanesti.

 15. 15 Ovidiu februarie 20, 2008 la 3:17 pm

  @Leo

  Tratatul preliminar de la San Stefano a fost un tratat intre Rusia si Imperiul Otoman – razboiul 1877-78, semnarea a avut loc pe data 3 martie 1878.

  Iar la 9 mai 1877 Adunarea Deputatilor a proclamat independeta a Romaniei. adica in timpul razboiului. LEGAL ???

  Tratatul De la Berlin a recunoscut independenta noilor state nascute , Romania Serbia si Montenegro, cu acordul Austro-Ungar, Marea Britanie, Franta Germania si Italia.

  Deci fara semnatura Ungariei sau Franta etc, proclamarea din 9 mai 1877 , nu era valabila.

  Transilvania a fost o parte integrala al Ungariei timp de 900 de ani.

  Tu zici de romani, cum poti sa zici asa ceva daca Romania ca stat exista din 1878 iar Ungaria din 976 ? erau vlahi si moldovieni.

  Repet daca Ungaria nu intra in primul razboi mondial nu exista Tratul de la Trianon.

  Daca castigau razboiul poate Ungaria era si mai mare ?

  Nici macar cuvantul Ardeal nu e cuvint romanesc ci derivat din Erdely. Cand ungurii au intrat in Transilvania nu au existat romani pe pamintul Ardealului, cu cateva deceni mai tarziu au aparut in masa vlahii invazia Tatarilor, ungurii i-au primit frumos pe vlahi. asta-i rasplata ? Fara semnatura Ungariei la Tratatul de la Berlin nu exista in ziua de azi Romania ci Valahia si Moldova.

  Iancu de care vorbesti era ungur din partea mamei, pe vremea aia nu putea un cneaz roman sa fie regele ungariei, deschide cartea de istorie.

  Dar nu am chef sa continui deoarece ti-am explicat prin documente ca Transilvania era o parte integrala a Ungariei timp de 900 de ani.

  ASTA CONTEAZA !

  VEZI HARTA DUPA TRATATUL DE LA BERLIN HARTA 1878

 16. 16 claus februarie 20, 2008 la 3:37 pm

  Domnule Nastase, va tin pumnii si va urez succes !

 17. 17 Argusdre februarie 20, 2008 la 3:43 pm

  @Ovidiu
  De unde ai scos tu chestia cu Transilvania era goala, cand au venit ungurii?Astia au venit pe la 896-900 si s-au asezat in Campia Panoniei.In Ardeal existau multe cetati daco-romane , dintre care Napoca, Appulum, etc.Nu mai raspandi povesti care nisi nu-s reale si sunt in detrimentul natiei romane.
  Vezi ca mai destule erori despre istoria Ardealului, sau ai citit-o in ungureste?

 18. 18 Velisar iancu februarie 20, 2008 la 4:01 pm

  @ Litera Veninul este folosit numai de oameni pt sintetizarea (fabricarea) antiveninului. Vietatile care-l poseda n-au treaba cu asta…Sa fii iubit – nici n-ai idee ce FORTZA are iubirea

 19. 19 SilviuSTG februarie 20, 2008 la 4:12 pm

  @Ovidiu
  Cred sigur ca ai citit istoria Transilvaniei in ungureste, sper ca d-l Nastase sa aiba putin timp pentru a initia o discutie pe aceasta tema la care sa aducem toti argumente, dar civilizat.

 20. 20 toader februarie 20, 2008 la 4:26 pm

  off topic :

  domnule Nastase, citesc pozitiile dvs pe politica externa. cred ca ati fi fost un excelent ministru de externe in aceasta perioada. (din pacate am senzatia ca ministrii de externe nu au dimensiunea necesara pentru a ajunge presedinti ci pot ajunge doar, eventual, prim-ministri – Roman, Nastase, Geoana : au esuat in a conduce partidele lor in conditii de opozitie -in Romania. dar pot fi gasite numeroase exemple si in celelalte republici din Europa.)

  (intre altele putem spune ca Geoana a fost cel mai slab ministru de externe, mai slab chiar decat Cioroianu).

  poate intr-o buna zi veti redeveni ministru de externe. asta ar fi cea mai buna cale de reabilitare a dvs. si, lucrul cel mai bun, este ca un expert in domeniu ocupa locul meritat.

  a viza pozitia premier, presedinte de partid sau candidat prezidential nu cred ca va va reabilita. (indiferent de ce canta cantatorii pe forum)

 21. 21 Aya februarie 20, 2008 la 4:31 pm

  @

  Adrian Nastase

  DE LA MECANISMELE PSIHOLOGICE LA „BALADA PURICELUI”!

  Intrucat esti un maestru al polemicii si un perfect manuitor al spadei ironiei, sigur vei primi relaxat ceea ce urmeaza: prin postarea de acum mi-ai amintit (cu drag!), mutatis mutandis, de tracul poetului care citeste, in public, pentru prima oara, versurile sale.
  Subliniez, NU e vorba despre „tracul debutantului” (nu m-am referit la primele versuri ci la prima lectura in public, prin vocea autorului).

  Sa fim seriosi!
  Toate aceste mesaje sunt astfel dirijate (recunosc, cu oarecare maiestrie) incat sa-ti parvina pentru a te demobiliza si, eventual (asta e „tinta de sus’) sa-ti retragi candidatura zilele acestea- sau sa renunti, in ultima clipa, sa mai candidezi.

  De ce spun asta?
  ESTE EVIDENT ca „autorii” reali ai mesajelor (lansate, foarte posibil, prin intermediari de buna credinta- e lesne de lansat un mesaj, in mod „nevinovat”, catre o directie precisa, spunand „intamplator” exact „ceea ce trebuie sa se afle” unui personaj despre care stii sigur ca va transmite „cui trebuie”!) au luat in calcul spusele tale: „voi candida daca voi avea suportul necesar”.
  Decodificand actia, ajungi foarte usor aici!
  „Punctul” a fost considerat, de catre autorii „lansarii de mesaje” drept un „buton” declansator al unui mecanism psihologic, in cazul tau.

  Sigur ca e o aberatie sa credem ca s-ar puea elimina de pe ordinea de zi alegerea presedintelui (cu atat mai mult cu cat candidaturile au fost inscrise) si a trezorierului.

  Dar, te-as sfatui sa acorzi atentie informatiei (consider-o, te rog, ca fiind de principiu!) legata de posibilitatea „aparitiei” unor „invitati” care, eventual, sa voteze in locul membrilor!
  Depinde despre ce judet e vorba in informatia pe care ai primit-o.
  Daca vine din zona controlata de „Republica de la Cluj” chiar nu vad ce mare importanta ar putea avea.

  Daca, in schimb, vine (iau un exemplu revelant- dar, repet, e doar un exemplu) din „zona Constanta”, lucrurile stau cu totul altfel.
  La Constanta, presedintele Consiliului Judetean (care, aparent, e PSD) a „pactizat” inca de la inceput cu PDL-ul lui Stolojan (deci, logic, acum sustine struto-camila PD-L).
  In context, nu imi pare deloc intamplator ca „firavul de inger” Titus Corlatean (care e privit ca un fel de „pupil” al tau- ceea ce, din pacate, ar putea fi de natura sa potenteze un nedorit efect de translatie) a fost efectiv asmutit impotriva lui Radu Mazare (o forta zonala, nu doar locala).

  Bref, informatia trebuie luata cu intelepciune si vazute „parghiile ascunse”!

  Pe de alta parte, insa, psihalizand contextual tipul de mesaj pe care l-ai primit (legat de „invitati”) e lesne de realizat ca „lansatorii” STIU ca vei castiga aceste alegeri, chiar cu „invitati” avand sarcina sa voteze „contra”.
  Constienti de revenirea ta in forta, INCEARCA SA TE DETERMINE SA FACI ACUM, inainte de a castiga PASUL CATRE EI INTRU „NEGOCIERI”.
  In locul tau, nu as face asa ceva!
  As lua cu titlu de inventar (si cu precautiile de rigoare) informatiile, dar nu as face eu pasul catre ei.
  Daca vei astepta, vor veni ei catre tine.
  Dar, si in acel caz, opinia mea ferma e ca nu trebuei sa negociezi (subliniez cuvantul „negociere”- e de respins!; nu m-am referit la discutii, acelea sunt cu totul si cu totul altceva).
  NU AI DE CE SA NEGOCIEZI!
  Respectivii NU AU ce oferi certului invingator- care esti tu.
  Dar, daca le vei acorda importanta („negociind”) vor deveni importanti, insist cicalitor asupra acestui lucru!

  MARE ATENTIE!
  Mai e ceva, extrem de important: acceptand sa negociezi (sau facand pasul intru negociere) cu acele „zone” s-ar putea sa-i superi amarnic pe cei care te sustin cu adevarat (dintre care au facut-o mereu) si s-ar putea sa ai socul de a vedea ca ai pierdut sprijinul lor, cu efectele de rigoare! Oamenii acestia au asteptat mult, cu rabdare, sa revii: in astfel de situatii, in cazul unui comportament precum cel creionat mai sus, lucrurile pot balansa brusc (paradoxul e doar aparent!).
  Stii bine ca mecanismele psihologice sunt sensibile si ca ele determina atitudini, actii, re-actii.

  Ia aminte la atitudinea mass media (cel mai sensibil senzor!) in ceea ce te priveste: te trateaza ca pe un invingator ACUM SI IN PERIOADA URMATOARE.
  Ia aminte si la cat de multi (nenumarati!) au inceput sa te „antureze” (si aminteste-ti, mereu, CATI ti-au ramas alaturi, statornic, dupa martie 2006!).
  Esti un invingator- poarta-te ca atare!

  P.S.
  Daca ai dubii declansate de „vocile imbietoare” din jur care „iti vor binele” si te indemna „la negocieri”, asculta, iar si iar, „Balada puricelui!

 22. 22 George Ban februarie 20, 2008 la 4:41 pm

  @Ovidiu

  Deci esti pentru retrocedarea Transilvaniei catre Ungaria? Spune clar. Nu ai fi primul idiot de pe acest blog, care amesteca in creierul sau apos epoci istorice, paci, razboaie, tratate, legi, faradelegi…

 23. 23 Ovidiu februarie 20, 2008 la 4:45 pm

  @Argusdre

  Basarab I cunoscut şi sub numele de Basarab Întemeietorul, este considerat fondatorul Ţării Româneşti.

  A domnit între anii 1310 – 1352. A fost fiul lui Thocomerius, fapt reieşit dintr-un act al regelui maghiar Carol Robert de Anjou care în urma bătăliei din noiembrie 1330, răsplăteşte pe un anume comite Laurentius din Zarand pentru .
  Nicolae Iorga a luat însă în considerare şi o altă teorie: „numele e cuman

  Deci nici fondatorul Tarii Romanesti nu era roman ci CUMAN, vezi cand s-a fondat statul. 1346

  Dragoş al Moldovei primul ei voivod (1346-1353)

  Gyula este primul voivod al Transilvaniei conducătorul tribului omonim maghiar, tatăl Şaroltei, mama primului rege maghiar, Ştefan I. primul voivod al Transilvaniei (953 – 1003)

  UNDE ERAU ROMANII IN 953 adica 400 de ani ? VEZI CAND S-A FONDAT MOLDOVA SI TARA ROMANEASCA

 24. 24 Velisar iancu februarie 20, 2008 la 4:51 pm

  @ diogenecainele:1. sunt asa de suparat, incat citesc in diagonala. Oricum, primul dv. paragraf ma reprezinta;
  2. poate fi Geoana chiar atat de prost incat sa nu-si dea seama ca aproape distruge PSD? L-am vazut si aseara: era de-a dreptul speriat (fusese intrebat cum comenteaza candidatura lui A. Nastase la conducerea CNC). Sau, altfel: daca are misiunea ditrugerii PSD, cine i-a trasat-o si ce avantaje ar avea in caz ca…Adica, ce-l mana in lupta asta?
  Intrebarile nu sunt retorice si nu vi le adresez doar dv

 25. 25 Mihnea (un vechi fan AN) februarie 20, 2008 la 4:55 pm

  Domnule Nastase,
  Este destul de clar ca vor fi tot felul de tertipuri menite sa va impiedice in a castiga presedentia CN. Trebuie sa fiti foarte atent! TREBUIE!!! Este nevoie de Dvs.

 26. 26 ciupico februarie 20, 2008 la 5:11 pm

  @ Ovidiu

  „UNDE ERAU ROMANII IN 953 adica 400 de ani ?”

  La munca în Italia si Spania 🙂

 27. 27 George Ban februarie 20, 2008 la 5:13 pm

  @Ovidiu

  Mai baietzica, ce studii ai de te dai asa mare? Din ce carte copiezi?
  Si nici macar nu copiezi corect. Exemple:

  1. „Transilvania a fost o parte integrala al Ungariei timp de 900 de ani.”
  Parte integrala? Poate fi si parte partiala? Articolul „al” („parte integrala AL Ungariei”) te da de gol: asta e greseala uzuala a ungurilor care mai vorbesc romaneste.

  2. Nimeni nu zice ca Ardeal e cuvant romanesc. Dar Transilvania este!

  3. „cu cateva deceni mai tarziu” – „decenii”, nu „deceni”, urmas al lui Atila!

  4. nu se spune „voivod”, ci „voievod” – e grea limba romana, desteptule! (ai scris la fel de trei ori, deci nu e o scapare de tastare!)

  La scoala cu tine, analfabetule! Peste vreo zece ani, cand inveti si limba romana (daca poti!) vino la re-examinare.

 28. 28 Tudor februarie 20, 2008 la 5:14 pm

  Hai, dom’le Ovidiu, lasa-ne te rog cu teoriile dumitale care au fost combatute de Xenopol inca din anii 1800.

 29. 29 Militant februarie 20, 2008 la 5:16 pm

  @Ovidiu
  Dada, si Carol Robert de Anjou era maghiar, dupa origine si provenienta. Iar Pasalacul de la Buda e o fictiune, ca si voievodatul Transilvaniei si faptul ca Petru Rares, daca n-avea probleme cu Soliman Kanuni, intra sa-si ia inapoi ceea ce ii fusese dat tatatului sau, de nu mai ramanea mare lucru nici din Voievodat. Sau modul omenos in care Gica Friptu` Doja, secui, a fost tratat cu scaunu` incalzit de semenii lui, nemesii vorbitori de maghiara….Nu confunda „statul” medieval si „nationes” cu statul si natiunea moderna. Asta-i viata, i-au fugarit khazarii si neamurile turcice mai puternice de pe Volga, au venit in Europa – ius gladii si tot tacamu….intotdeauna sedentarii au luat-o pe cocoasa, pentru ca stiau sa cultive, nu sa umble cu termosu` sub harnashament si nici cu sabia. Insa daca nu stiu calari, sedentarii stiu sa faca rascoale. Si sa ajute si altele (vezi Balcescu si Kossuth Lajos – ca daca Craiutul Avramut avea ceva strategie in cap tinea cu Imperiul – austriac la vremea aia – si nu refuza decoratiile Imparatului). Altfel, spor la citit….

 30. 30 dorel februarie 20, 2008 la 5:23 pm

  Este clar ca vi se pregateste ceva. Nu ar fi prima oara in ultimii ani. Se va folosi iar influenta grupului anti PSD si pro PD de la Cluj, condus de „eminentii” Rus si Dancu. Trebuie sa va mobilizati exemplar pentru aceste alegeri, altfel veti fi invins de tesatoria de intrigi a Prostanacului (Cred ca nu este el cel care o urzeste. Dar mai stii. Nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita). Este din ce in ce mai clar ca el nu are decat un scop: o functie pe masura aspiratiilor soacrei sale. Nu-l intereseaza partidul si la cat va ajunge in alegeri. In loc sa urmareasca alegerea unor candidati cu sanse reale la locale, el prefera sa tarasca partidul pe strazi laturalnice si in actiuni inutile. Il manevreaza cum vrea marele „strateg” Hrebnciuc. Oare nu vede nimeni ca in urma „strategiilor” acestui individ PSD-ul este in cadere aproape libera. Singurul castigator al manevrelor sale este Basescu. Cum scade popularitatea lui Zeus, cum apare Prostanacul cu o aberatie gen suspendare, motiune de cenzura s.a., clocite de Hrebe. Se disipa si bruma de energie a partidului in actiuni ce nu-i aduc nici un castig, nici macar in sondaje (in care nu cred). Si Zeus creste din nou. La asa conducatori si startegi, asa rezultate. Poate Confertinta Nationala va reusi sa aduca o schimbare in strategia paguboasa a partidului din ultimii ani.

 31. 31 Ovidiu februarie 20, 2008 la 5:49 pm

  Tot ce am scris despre voivodatele din Moldova si Valahia (Muntenia) e din wikipedia romana (exista bibliografia), restul e de la Germani Englezi si Francezi.

  Este clar ca cand Gyula era voivodul Transilvaniei nu exista Moldova si Tara Romaneasca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  UNDE ERAU ROMANII IN 953 ?

  Adevarul este ca nu vreau sa citez de la romani sau de la unguri ca istoria scrisa de unguri si romani falsa ! Cert ca dupa wikipedia ROMANA primul voivod era ungur

  Ungurii au venit de la Etelkoz

  Maghiarii stabiliţi în Etelköz (Teritoriul dintre râuri), un teritoriu situat la nord de Marea Neagră, la sfârşitul secolului al IX-lea au migrat spre vest, în Bazinul Carpatin, ocupând partea estică a marii Puste Maghiare, începând cu partea de nord-est, Bihor, Ţinutul Zărandului (regiunea păstrează numele ducelui Zerind din dinastia arpadiană), Arad şi Timiş până la Dunăre. Prezenţa maghiarilor aici a fost dovedită de săpăturile arheologice care au descoperit cimitire cu morminte ungare din această perioadă, a descălecatului („Erdély rövid története”-Scurtă istorie a Ardealului 1989,pag.107). De menţionat că în aceast areal mai multe localităţi mai poartă numele triburilor maghiare descălecătoare (Kér, Jenő, Tarján, Keszi, etc.) În textul cronicii din jurul anului 950 al împăratului bizantin Constantin Porfirogenetul este scris, că pe acest teritoriu trăiesc maghiari.

  WIKIPEDIA ROMANA

  UNDE ERAU ROMANII IN 953 ? SURSE CHIAR ROMANESTI

  Un singur document atesta ca in Transilvania erau vlahi Gesta ungarorum de la sfarsitul secolului XII-leaeste notariatul regal P, Anonymus textul e in latina deoarece limba oficiala scrisa era latina

  UNDE ERAU ROMANII IN 953 ? SURSE CHIAR ROMANESTI

 32. 32 ionika februarie 20, 2008 la 5:56 pm

  Domnule Nastase, va dorim mult succes si va rugam sa fiti puternic pana la final, sunteti ultima noastra speranta!

 33. 33 Militant februarie 20, 2008 la 6:17 pm

  @Ovidiu
  Ia si Kostler putin, cu Al treisprezecelea trib, sa vezi rolul khazarilor in consolidarea militara a noii stapaniri maghiare, dupa ce si vechii lor „stapani”, khazarii au fost siliti a pleca de pe la Itil si Sarkel alungati de alte imperii de stepa. Dupa trecerea ungurilor la catolicism, sigur ca nu puteau fi „nationes” decat aia care aveau o recunoastere de tipul celei din vest, necum autohtonii. Altfel, cum de pot trai romanii in exact acelasi spatii unde a existat romanitate, e o intrebare si un raspuns in acelasi timp. Si Gh. Bratianu e bun, ca replica carturareasca la F. Lot, despre enigma si miracolul constituirii poporului roman. Si se gasesc acolo si referintele istorice, de la „oi vlahoi hodistai” si Pudila, pana la Gesta lui Anonymus-ul lui Bela, dar si altele.

 34. 34 Victor B februarie 20, 2008 la 6:26 pm

  In mare sunt de acord cu maxxximus. Este momentul adevarului. Banuiesc ca blog ul dumneavoastra este si o forma de a comunica online cu presa si nu numai 🙂 pentru ca nu cred ca temele de astazi sunt de dezbatut prea mult. Evident ca partea adversa va face tot posibilul sa va impiedice sa accedeti la functia pt care candidati. Dar asa cum scria cineva la „comentarii” sunt convins ca va asteptati. Ceea ce sper este ca Iliescu sa fie 100% implicat pt ca atunci, din punctul meu de vedere, sunteti ca si presedinte al CN. Acum, repet ceea ce am mai scris : sunteti principalul artizan al acestei situatii din PSD. Daca nu va gandeati sa-l inlaturati pe Iliescu, nimic din toate astea nu s-ar fi intamplat. Cine l-a impinsin fata pe Geoana la alegerile pt presedintia partidului? Ce organizatii din teritoriu l-au sustinut? Cine a tras sforile la vremea respectiva? Parerea mea este ca aveti obligatia morala sa recunoasteti aceste chestii si in plus sa o faceti cat de public se poate. Asa, cei care au sustinut partidul dumneavoastra candva dar si cei care il mai suustin vor intelege mai bine de ce PSD este in cadere libera si care ar fi varianta. Faptul ca in continuare incercati sa va ridicati e mana lui Iliescu dar fara sa mergeti shoulder by shoulder pe acest drum poate crea confuzii. Dar poate ca eu gandesc gresit….

 35. 35 Leo februarie 20, 2008 la 6:59 pm

  Maică, abia ieri spusei cum e cu nebunul care dă cu piatra în baltă, şi o mie de înţelepţi se chinuie s-o scoată, şi iaca, dacă se putea mai bună ilustrare decât un redus care face istorie pe bază de enciclopedie internaută!
  Mare-i grădina ta, Doamne!
  Atâtea trunchieri şi silogisme n-am văzut de când m-am trezit şi eu p-acilea, pui de dac pe pământul ungurilor!
  Rog toţi oamenii cu scaun la cap să înceteze orice reacţie la atîta stupizenie fără margini!
  Concluzia e trasă: hunii vor fi fost singurul popor din istorie care au venit să jefuiască un pământ pustiu, pe care nu erau urmaşi de daci şi de romani care să producă ca să aibă mâncătorii de carne de sub şa ce jefui, mathyas fuse făcut cu Sfântul Duh, din mamă unguroaică şi tată ce nu exista, că români nu existau şi, cum Iancu se zice că era român, silogic, nu exista, independenţa româniei nu s-a declarat după un război, zis şi de independenţă, şi nici unirea transilvaniei cu românia nu a avut loc după primul război mondial ADICĂ PE VREMI DE RĂZBOI!
  Şi nici mârşăvia cu kosovo nu e paralelă cu Carta ONU, şi nici şarpele trezit de „soarele” ce răsări din kosovo nu a-nceput a se zvârcoli azi prin Sf.Gheorghe şi prin alte harcoave…
  Că ungaria a dispărut de pe hartă sute de ani, cât fuse paşalâc, nu se mai pune, ce dacă în vremea aia românii i-au înfruntat pe otomani cât să le dea altora timp să-şi ia avans în istorie şi civilizaţie…
  mai rămâne să aflăm că românii sunt popor migrator samavolnic năpustiţi asupra hunilor statornici…

  ăsta are o singură scăpare: MEDITAŢII LA ISTORIE CU VADIM TUDOR ŞI LA ROMÂNĂ CU PRUTEANU!

 36. 36 Leo februarie 20, 2008 la 7:05 pm

  @ TOATĂ LUMEA
  Aţi sesizat un lucru: cum aţi uitat brusc că vi-s pro, anti şi paraleli cu Năstase şi aţi adoptat o atitudine nepartinică voi, cei care vă atacaţi şi hărţuiţi permanent pe baricadele acestui blog, voi toţi de partea logicii, în faţa acestui cavaler al silogismelor şi trunchierilor?!
  Naţionaliştilor!…

 37. 37 Militant februarie 20, 2008 la 7:09 pm

  @Leo
  Aferim.

 38. 38 ion adrian februarie 20, 2008 la 7:12 pm

  @Ovidiu,
  Indiferent cine a stapanit vremelnic Transilvania,de la momentul Trianon si pana azi situatia etnica este ca si in Kosovo, acolo multi albanezi, aici multi romani , adica daca azi Trensilvania ar apartine Ungariei, ar fi motivata de precedentul Kosovo sa devina stat independent( cred ca a mai fost asa in istorie). Cred ca pe acesta analogie tinutul secuiesc seamana mai degraba nu cu Kosovo ci cu o enclava sarbesca si aveau dreptate si nu minteau UDMR cand spun ca ei se gandesc la respectarea minoritatii sarbe din Kosovo.

 39. 39 Ovidiu februarie 20, 2008 la 7:36 pm

  @Militant

  Da-mi link-ul

  Unguri aveau 7 triburi maghiare ( Jenő, Kér, Keszi, Kürt-Gyarmat, Megyer, Nyék si Tarján) si trei triburi Kavare care au fugit din imperiul Hazar Hazaria Dar acest imperiu Hazar a ramas fara urme se tot cerceteaza, era vorba de un popor se zice turcic din Caucaz

 40. 40 Eugenius februarie 20, 2008 la 7:36 pm

  Evident ca le credeti….! Nu e usor…Va tin pumnii !

 41. 41 mihai februarie 20, 2008 la 7:44 pm

  D-le Nastase,tara are mare nevoie de dvs. Sunteti ,alaturi de d-nii Iliescu si Oprescu,singurii care il puteti opri pe „cel mai yubit fiu al poporului” de la distrugerea din temelii a acestei natiuni!!!!Va asteptam sa reveniti in forta!Afara cu grupul de la Cluj care a reusit „performanta” unui 8% in sondaje!!!

 42. 42 mihai februarie 20, 2008 la 7:49 pm

  In ipoteza in care veti fi „impiedicat” spre a reveni acolo unde va e locul,in varful conducerii PSD,haideti sa facem impreuna ceea ce am mai facut o data ,in 1992:crearea,alaturi de Petre Roman,Ion Iliescu si Sorin Oprescu a unui pol de stanga puternic,lasand grupul de la kluj si pe Prostanac in afara Parlamentului!!!

 43. 43 Ovidiu februarie 20, 2008 la 8:38 pm

  @George Ban
  Numai un prost poate pune asemenea intrebari, cum sa copiez, normal daca eram ca tine copiam corect, pe tine te framanta altceva, nu-i asa nea Georgica ?
  Normal ca nu copiez, zici greseli rromule? am observat ca cine nu este capabil sa raspunda cauta greseli, pui de rrom” e corect ?
  Eu voi scrie voivod si nu voievod .

  probabil ca poti sa corectezi ca la altceva nu te pricepi.
  rromanule Transilvania nu e cuvant romanesc, traduce-mi te rog marele om de stiinta ….

  Deschide o carte de istorie si invata !

 44. 44 stefan februarie 20, 2008 la 8:47 pm

  Domnule preşedinte,
  Să nu cedaţi, să luptaţi pentru reconstrucţia partidului şi pentru a învinge acest mare rău care duce ROMÂNIA în urmă cu 20 de ani.
  Suntem alături de dumneavoastră.

 45. 45 psd-ist cu termopane februarie 20, 2008 la 8:58 pm

  In judetul meu, s-a intamplat ca colegii care trebuiau sa participe la Consiliul National, sa fie convocati doar dupa interventia dumneavoastra. Niste prieteni din presa locala au incercat sa afle componenta delegatilor judetului meu si au aflat initial ca sunt doar 14. Dupa ce toata lumea a aflat ca aceasta componenta este publicata pe psd.ro au revenit recunoscand ca defapt sunt 19. Acu ceea ce este interesant ca din 19 sunt si vreo 2 demisionari.Cine ii inlocuieste?

 46. 46 Pretender februarie 20, 2008 la 9:28 pm

  Ovidiu, credeam la inceput ca faci o autoironie fina, insa intre timp m-am lamurit : du-te si te impusca „mai draghe”, sau macar mergi si canta la alta masa, ca pe noi ne-ai plictisit.

  On-topic : pe cine naiba intereseaza cu adevarat despre batalia pt. ciolan din prea onoratul CN – PSD sau din alt partid al Romaniei noastre dragi ?
  Pe cine impresioneaza daca Nastase ajunge iar pe cai mari sau nu ?
  Acu fiti sinceri si oferiti-va singuri un raspuns.

 47. 47 mihai februarie 20, 2008 la 9:52 pm

  @Ovidiu,
  Explica-ne si noua,unor budos olah(cum ne numiti voi ca apelativ dupa ce romanii v-au denumit BOZGORI),de unde provine denumirea Carpatilor si cam ce ar insemna acestia in limba ungureasca(fiindca voi numiti maghiari,incorect,pe toti cei ce vorbesc ungureste,indiferent de nationaliate:romani,sarbi,croati,slovaci,ruteni,rusi,etc)

 48. 48 mihai februarie 20, 2008 la 10:04 pm

  Si mai explicati va rog de ce raurile si imensa majoritate a numelor de localitati au origine romana respectiv slava.Si de ce folositi aceste denumiri,stiind ca ele nu apartin limbii unguresti.

 49. 49 FONDATORUL februarie 20, 2008 la 10:11 pm

  @ Pretender

  Intereseaza PSD-ul…

 50. 50 mihai februarie 20, 2008 la 10:12 pm

  Si incercati sa ne si explicati cum o natie turco-asiatica(i-am numit aici pe secui),au ajuns TOTI sa vorbeasca ungureste,in vreme ce toate numele de rauri si munti,au denumiri indubitabil romanesti!!!

 51. 51 mihai februarie 20, 2008 la 10:17 pm

  Si mai explicati @Ovidiu,unde sunt cei 200.000 de romani,500.000 de grmani ,300.000 de sarbi,250.000 de slovaci,etc ramasi dupa Trianon in fruntariile Ungariei,unde ar mai fi Curtile Gojdu si averea ramasa a fundatiei ce-i poarta numele(cea mai bogata fundatie din imperiul Austro-ungarin acele vremuri)…

 52. 52 monica februarie 20, 2008 la 10:23 pm

  Trebuie neaparat sa castigati presedentia CN al PSD, atfel PSD-ul ar scadea mult in sondaje, si toti cei care asteptam ca alaturi de Dv. si de PSD sa castigam alegerile, am fi foarte dezamagiti, si sincer cei ce cred in social-democratie fara a cere nimic in schimb asteapta de la Dv. sa va intoarceti fata si spre cei mai putin bogati. Imi doresc sincer sa reveniti in prima linie a PSD si sa fiti in 2005 presedinte al Romaniei.

 53. 53 Eu-tanarul batran februarie 20, 2008 la 10:58 pm

  Eu tanarul-batran, spun asa pentru ca de si am 33 ani ma simt batran. Ma simt batran pentru ca am ales sa ma implic in politica si am obosit, noi cei tineri vrem sa schimbam lucrurile uneori reusim sa o facem, obtinem victorii impotriva vechilor metehne si constatam ca cel mai greu este sa pastram rezultatul. Cei vechi, „baietii destepti” nu se lasa, lupta poate mai reusesc sa-si prelungeasca putreziciunea. Dar Eu le spun un lucru: AU PIERDUT, Romania se schimba, e vremea noastra a celor care gandim altfel, a celor care se gandesc si la semenii lor. Domnule Nastase, m-am inscris in PSD atunci cand a avut loc o deschidere a PSD catre oameni noi, va uram la acea vreme, va consideram principalul vinovat alaturi de iliescu pentru anii pierduti. Apoi v-am cunoscut la o Conferinta Judeteana la care ati participat, ulterior ne-am tot intalnit, si am realizat ca totusi e ceva de capul dumneavoastra. A trecut timpul am pierdut alegerile , si a inceput dezastrul, Noaptea cutitelor lungi si tot ce a urmat.
  Din acel moment, presedintele organizatiei judetene din care fac parte ne-a spus ca a fost alaturi de dumneavoastra pana la capat, SI NOI L-AM CREZUT, dar nu a fost asa, a fost unul din primii care v-au tradat, colegii mei din… nu conteaza, si acum stiu ca el a fost cu dumneavoastra, dar noi cei cativa stim adevarul si nu-l vom ierta. Ne-am intalnit cu dumneavoastra(in biroul dvs- 4 tineri eram) si v-am intrebat daca e adevarat, si ca un adevarat Domn, nu ati raspuns direct, dar noi am inteles. Noi vom veni la consiliul national si va vom vota, pentru ca asa e corect, nu vom mai tolera impotenta colegilor nostri (apropo 95% sunt creatia dumneavoastra), si modul meschin de a face politica e momentul sa se repare o greseala, nu e moral sa injunghii pe la spate un om care deja este ingenunchiat, si vor plati pentru acea noapte-TOTI. Eu cred ca acesti 2 ani v-au prins bine, acum sunteti cu picioare pe pamant, in intalnirea din biroul dumneavoastra am inteles acest lucru. Va spun un lucru, va sprijinim pt ca, credem in dvs, dar sa stiti ca nu o facem pentru vreo recompensa, iar daca timpul ne va demonstra ca am gresit va vom scimba, dar pe calea corecta. Intotdeauna cand ma voi intalni cu dumneavoastra voi fi sincer si nu va vom peria, vom spune lucrurilor pe nume fara nici o retinere. Si nu uitati atunci cand veti reveni ca Presedinte, sa aveti grija ce oameni lasati in preajma dvs. Romania s-a schimbat, PSD e schimbat, dorim un om care sa se gandeasca si la … nu conteaza. Aveti o misiune grea Domnule Presedinte, NU NE DEZAMAGITI, ajunge. Azi v-am sunat sa va zic ca la noi nu se stie nimic de consiliu, si ca probabil acelasi lucru se intampla si in alte filiale, nu cred ca SEFU va sugera cum sa votam, pentru ca nu are curajul sa o faca ( si oricum nu ar conta, noi votam cum credem ca e bine), si oricum e o chestiune de saptamani-luni pentru el. Va vom invita la noi si veti vedea ce inseamna o organizatie puternica de TINERET, sute. Eu tanarul-batran ma opresc aici, am obosit, ne vedem la Bucuresti, Bafta ADRIANE.

 54. 54 Ovidiu februarie 20, 2008 la 11:26 pm

  Sunt roman nu, nu maghiar nici vorba, dar imi este rusine ca toti ne considera tigan!
  poporul roman este un popor complexat amestecat, mamaligar, unicul popor din lume care a primit pe tava de la Trianon marele cadou Transilvania. 50% dintre romani sunt rrumini tuciulii
  Evident ca romanii au frica de precedentul Kosovo, de aceea a intrat panica in rromi si s-au grabit sa declare ca nu recunoaste noul stat Kosovo.

  Istoria nu poate fi falsificata Romania ca stat exista datorita Ungariei vezi Tratatul de la Berlin, vezi cand s-a fondat Moldova si Valahia si cand ungurii aveau deja voievod in Transilvania.

  JOS MINCIUNA JOS MANIPULAREA JOS FALSIFICAREA ISTORIEI !
  IN URMATORUL RAZBOI MONDIAL TRANSILVANIA SE INTOARCE LA TARA MAMA !

  Este clar ca cand Gyula era voievodul Transilvaniei nu exista Moldova si Tara Romaneasca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ungurii erau stapanii vlahii erau servitorii !

  UNDE ERAU ROMANII IN 953 ? SURSE CHIAR ROMANESTI

 55. 55 Leo februarie 21, 2008 la 12:09 am

  MEDICAMENTE, MEDICAMENTE….
  OARE ŞI DE LA SALONUL „NAPOLEONI” S-A EVADAT, SAU DOAR DE LA REZERVA „GYULA”?
  CAZ DE-A DREPTUL PATOLOGIC…

 56. 56 dragos februarie 21, 2008 la 12:12 am

  osimpla intrebare :nu cumva se incearca un nou episod comfort?
  frica si nelinistea lui geoana duc in aceasta ipoteza

 57. 57 mihai februarie 21, 2008 la 12:15 am

  Mai nea @Ovidiu,ce ai tata,esti complexat rau de tot!Ti-am formulat niste intrebari,in loc de raspunsuri,tu o tii ca o placa de patefon stricat….Nu uita ca hunilor le lipsesc cateva secole bune de existenta(TOATE cele de dinainte de Christos,vreo 9 dupa Christos,vreo 3 dupa 1500,etc).Si nu uita,Transilvania nu a fost prima data unita cu celelelte 2 Tari Romane in 1918,treaba asta s-a mai intamplat si prin 1600,pe cand ai tai strabuni erau rasi din istorie…ca sa nu mai vorbim ca dupa Mihai Viteazu,chiar Gabriel Bethlen a avut ideea unirii Tarilor Romane pentru a lupta impotriva turcilor)!!!Transilvania a functionat pana in 1868 ca principat autonom in imperiul habsburgic,fiind incorporata FORTAT la ungaria atunci cand s-au pus bazele monarhiei dualiste…

 58. 58 mihai februarie 21, 2008 la 12:26 am

  @Ovidiu,
  Dupa principiile tale anacronice,Franta ar trebui sa ceara inapoi toate teritoriile din timpul lui Carol cel Mare(vorbim aici de comparatia cu regatul feudal ungar,)ori pe cele din vremea lui Napoleon Bonaparte(comparandul cu imperiul austro-ungar),etc,ceea ce presupune delir si nimic altceva…Fiindca ideile tale sunt putine si fixe,raspunde te rog intrebarilor mele anterioare,inainte de a mentiona ca insusi regele Franz Joseph inaintea primului razboi mondial se gandea la crearea unui stat al slavilor in imperiu si unul al romanilor(cuprinzand Transilvania,Moldova,Bucovina si Valahia-planuri ce erau cunoscute si la Bucuresti,la semnarea Triplei Aliante)….Asa ca ideea Romaniei Mari nu a fost o noutate,era cunoscuta si ceruta inca din 1848 la Blaj!!!!As mentiona ca deja un razboi mondial(al doilea),a trecut,iar Transilvania a ramas tot la patria mama,SINGURA DE ALTFEL,ROMANIA!!!

 59. 59 mihai februarie 21, 2008 la 12:46 am

  @Ovidiu,
  Dar bozgorii unde erau,frate,prin anul 44 i.e.nn,cand Burebista schimba imparatii la Roma,sau prin anii 102-106 cand se purtau razboaiele daco-romane?Atunci statul geto-dac ce forma de organizare avea???????????
  Raspuns:slugi la khazari(ca slugoi au fost mereu bozgorii:la khazari,la turci,la habsburgi,la romani),etc. Inclusiv catolicismul a fost introdus de Stefan(Istvan) ca o dovada de pupincurism si subordonare fata de Roma cu scopul de a fi sprijiniti in cazul in care ati fi fost atacati!

 60. 60 Iri februarie 21, 2008 la 1:24 am

  Desigur, nu crezi astfel de zvonuri dar nu poti sa te abtii sa le faci publice. Subtil… nu degeaba ai fost ministru de externe.

 61. 61 Aya februarie 21, 2008 la 3:43 am

  @

  Pretender

  Degeaba te ascunzi sub diverse nickname-uri te-am prins si de data asta: esti Prostanacul!

  De altfel, nici nu ar fi fost greu: nickname-ul „Pretender” e de-a dreptul o scapare psihanalitica, in cazul tau.
  Ce altceva decat „pretender” esti tu, Prostanacule?

  Ai fi vrut sa faci mizerele tale aranjamente si sa nu se afle nimic (asta e „traducerea” obidei tale pe care ai lasat-o sa izbucneasca prin stupida intrebarea „Pe cine impresioneaza daca Nastase ajunge iar pe cai mari sau nu ?”)!
  Ei, uite ca s-a aflat, draga purtatorule de inspirat cognomen dat de Ion Iliescu!

  Si, ca sa fii linistit: intereseaza pe foarte, foarte multi revenirea lui Adrian Nastase intr-o pozitie politica pe care o merita din plin!

  Dar tu, Prostanacule, pe cine crezi ca interesezi ca sa ramai cocotat ca o marioneta ce esti pe scaunul din Kiseleff?
  Ca sa te parafrazez: te invit sa fii sincer si sa-ti raspunzi singur la intrebare.

  Te ajut eu: tu nu prezinti interes pentru nimeni, Prostanacule!

 62. 62 Aya februarie 21, 2008 la 3:49 am

  @

  dragos

  Nu-ti face probleme, un al doilea „episod” de genul celui invocat de tine nu va exista.
  Nici nu se pune problema sa se incerce asa ceva: Adrian Nastase e o reala forta si nu-i va sta nimeni in cale.

  Citeste pe forum, ce spune cineva de la organizatia de tineret (semneaza „Eu- tanarul batran”)- e doar un exemplu- si vei realiza ca revenirea lui Adrian Nastase e cu adevarat dorita si sustinuta!

  P.S.
  Ii acorzi prea mare importanta Prostanacului caruia nu-i mai dau atentie nici macar „stapanii” lui din Republica de la Cluj, a caror marioneta este.

 63. 63 XII Fulminata februarie 21, 2008 la 7:24 am

  @Ovidiu
  Mamaligar din ratiuni practice …turcii nu luau gajba decat pe faina de grau, nu si pe aia de porumb…asa cum carnea halal nu include porcul. De aia sunt mamaligari si din faptul ca ungurii dar nu numai ei i-au facut iobagi. Altfel, nu e cum spui tu, Trianonul nu a facut nici un cadou…am luptat cat si cum am putut, cu aia mai mari decat noi, Makensen stie. Ca ai tabloul lui Szalasi la cap, e problema ta, insa nu mai vitupera cu copy/paste pe un blog care are alt scop decat dezbaterile istorice. Am intsles ca sustii autonomia, ca nu ai nevoie de principiile wilsoniene si etc.

 64. 64 eugen februarie 21, 2008 la 9:01 am

  Nu stiu daca merita sa va doriti sa ajungeti in echipa de conducere in
  intr-un partid in care astfel de smecherii sunt posibile . Daca apar atitea zvonuri ceva tot este adevarat sau cum zice Catavencu barfa cu parfum de credibilitate.
  Lasati-i sa ajunga la 5% la remorca lui Basescu si infintati alt partid.

  Cu stima
  Eugen

 65. 65 George Ban februarie 21, 2008 la 9:19 am

  @Ovidiu zice:

  Feb 20, 8:38 pm:
  „Eu voi scrie voivod si nu voievod .”

  Feb 20, 11:26 pm:
  „Este clar ca cand Gyula era voievodul Transilvaniei”

  Vezi ca acum zici „voievod”, nu „voivod”? Bravo, vezi ca medicamentele iti fac bine? Hai, usurel, usurel, imbraca si camasa asta cu maneci putin mai lungi, asa e moda acum! Bravo, e cuminte baiatul! Si acum sa vorbim despre cacofonii….

 66. 66 George Ban februarie 21, 2008 la 9:39 am

  Pentru Administrator:

  Ovidiu, Feb 20, 11:26 pm:
  „JOS MINCIUNA JOS MANIPULAREA JOS FALSIFICAREA ISTORIEI !
  IN URMATORUL RAZBOI MONDIAL TRANSILVANIA SE INTOARCE LA TARA MAMA !”

  Redevenind seriosi, credeti ca astfel de opinii, de natura anti-constitutionala si chiar penala, sunt publicabile?

 67. 67 Pretender februarie 21, 2008 la 1:35 pm

  @Aya, daca te simti o anonima nu inseamna ca vei deveni cunoscuta vorbind asa, sincer te compatimesc.
  Oricum, pe mine ma mai gasesti si pe forumuri IT, nu ma ascund in spatele unui monitor , ca tine.
  Pe viitor incearca sa iiti pastrezi pasarelele in colivie ca altfel e jale…
  Credeam ca prostul gust, ironia si sarcasmul nu sunt interzise sau inlaturate de pe aici. Dar macar atacurile personale ar trebui sa fie…stai jos ca nu ai inteles nimic.
  @Ovidiu, mi-e rusine de rusinea ta de roman, daca tot zici ca esti, cred ca singura solutie pt oameni ca tine este ingnorarea, deci va rig pe toti ca macar de aici inainte sa il ignorati sa sa nu ii mai saprundeti cand bate campii cu gratie
  Multumesc

 68. 68 Aya februarie 21, 2008 la 4:25 pm

  @

  Pretender

  Faptul ca nu negi ca esti Prostanacul (dimpotriva, confirmi subtextual) poate reprezenta un prim pas spre normalitate in ceea ce te priveste (prin asumarea unei identitati sub care esti mai cunoscut decat cea din certificatul de nastere).
  In rest, ti se potriveste perfect formularea: „Mai bine sa taci si sa pari prost decat sa vorbesti si sa spulberi orice banuiala”. Sau, cum se spune mai elegant, ai ratat o buna ocazie de a tacea.

  Prostanacule, vezi ca Vasile Bucur iti transmite prin fiul lui, Mircea Bucur, ca, daca nu stai cuminte in banca ta cu mainile la spate, vine DNA, cu camere de luat vederi cu tot, pe strada Jean Monet (fosta Gradina Bordei- Cartierul Primaverii) si nu-ti va fi de nici un folos „acoperirea” soacra-ti Margareta.
  Daca nu crezi, persevereaza in prostanacie si te vei convinge pe propria-ti piele.

  A propos de soacra-ta Margareta: se vede ca ai muncit din greu ca palmas pe plantatia ei si ca ai lasat-o sa stearga pe jos cu tine de cate ori a vrut daca te-a recompensat cu „sondajul” ala de care rad si curcile lui Timofte confundate cu gainile (sau invers).

  P.S. Prostanacule, de la un „anonim” a ramas chiar si o cronica, in istorie.
  De la unii ca tine, raman doar „perle prostanacesti” de genul (citez):
  „Motiunea este DECAT (s.A.) ultimul gest pentru scoaterea de la guvernare a acestui guvern”. Bravo, esti abisal!

 69. 69 soarecele de biblioteca februarie 21, 2008 la 4:53 pm

  maaaama, ce va mai chinuiti sa iesiti de sub spectrul nemilos al legii, tovarase nastase!…

  e uimitor cum aceleasi metode care erau bune pe mandatu’ dumitale, nu mai sunt bune acum!

  halal, democratie de partid! in general, halal democratie!

  iata cum isi arata ea roadele….

  va doresc sa stati pe bara la nesfarsit.
  la fel ii doresc intregului psd, in frunte cu tovarasul iliescu, cel mai iubit fiu al unui partid de lichele.

 70. 70 Leo februarie 21, 2008 la 5:56 pm

  Ai-ai-ai-Aya!!!
  Chiar se poate identifica un rrrâu-rrrâţuşcă-rrrâmurică şi la prrroba scrrrisă, nu doarrr la prrroba orrrală?!
  Sau e valabil doarrr pentrrru Prrrrrrrrrrrrrrrrostănaci?!
  Dragoste mare pe tălică, ma cherie, dragoste cu năbădăi…
  Ţi-e mai drag diplomatul cu pricina decât marinerul cu în sevraj din lipsă de spanac, ce mai…
  E o cestie d-alea de te bântuie, de-l cauţi şi zăreşti pretutindeni, cum le zice, zi-i să-i zic… fantomă a trecutului?!…
  Şugubeaţă cestie, să te repezi aşa, ca o vampiriţă, la beregăţile unei fantome…
  Mie tot nu-mi vine a crede să ai dreptate şi de data asta, că ar fi chiar surpriză mare pentru mine să fie în stare Prostănacul de aşa o iniţiativă lăudabilă precum embargoul propus de Pretender la adresa patologicului cu pricina…
  Diferenţa dintre deştepţi şi proşti e că primii pot să intre în pielea celorlalţi, făcând pe proştii, în vreme ce reciproca nu se bucură nici măcar de excepţii care să confirme regula…
  Pe bune, lasă altora, cu limbi mai bifurcate, plăcerea atacului la baionetă: prea îi faci bine celui a cărui fană evidentă eşti prin intervenţii analitice, ca să te consumi în cavalcade temperamentale!

 71. 71 Corina februarie 21, 2008 la 7:58 pm

  Adevarul ,D-le Nastase, este ca eu nu v-as mai vota in absolut nicio functie publica. Poate si PSD-ul isi da seama de acest lucru si se va autosalva in ultimul moment de la sinucidere

 72. 72 Draghi Puterity februarie 21, 2008 la 9:12 pm

  Aya

  Deci Prostanacul scrie si pe alte forumuri de IT… :))

  Sub ce nick? 😛

 73. 73 mihai februarie 21, 2008 la 10:27 pm

  Vanghelie,”care este”,sustinut de mana lunga a Prostanacului a impus PSD bucuresti propria candidatura,DESI OPRESCU AR CASTIGA ALEGERILE!!!!!
  Pe cine reprezinta cei 2 pampalai?
  Unde esti,Nastase,Doamne…

 74. 74 Tiribonflax » O zi tristă pentru PSD februarie 21, 2008 la 10:50 pm

  […] PSD, când pică într-o groapă, sapă cu sârg să o adâncească. Despre mişmaşurile care s-au încercat în ultimele zile au scris, în afară de Adrian Năstase, şi Chinezu, Şuţu, Anca Alexandrescu şi Dan Andronic […]

 75. 75 ionutz februarie 21, 2008 la 10:56 pm

  gioana conduce detasat in sondajul pentru fotoliul de prostanac-sef!Il secondeaza Vanghelie,care este!

 76. 76 reformacj februarie 22, 2008 la 9:44 am

  „A «sugera» organi­za­ţii­lor PSD că îşi vor pierde au­tonomia dacă voi fi ales preşedinte al Consiliului Naţional şi că nu sunt un susţinător al descentralizării în partid este o exagerare, ca să nu spun o manipulare”, afirmă Năstase.
  Este corect ce a-ti observat dar nu uitati de UCU si Dancu, sustin si acum la cluj ca nu trebuie sa reveniti. Nu va lasati atras de chermeza de ziua lui UCU si va asteptam la Cluj ca sa le dam lectii de politica la acesti vremelnici parasutati in PSD
  Va doresc succes si atentie la Mitrea si miscari carecteristice alegerilor , pe care le stapanesc cei de la Cluj de nota 100.

 77. 77 Zeus februarie 22, 2008 la 11:30 am

  Domnule Nastase, de ce doriti asa tare sa va re-intoarceti in politica, la varf? Ce va face sa aveti aceasta atractie asa mare? Va rog, sa nu imi spuneti ca „dorinta de a face bine”, pentru ca nu o cred. Nu e inca un politician in Romania care sa spuna asta fara sa minta.
  Eu cred in doua variante: banii sau puterea care ar putea sa va ajute in cazurile Dumneavoastra cu Justitia. Sunt sigur ca Dumneavoastra aveti insa o cu totul alta varianta. Si sincer va spun, as vrea sa o vad.

 78. 78 Augustin februarie 22, 2008 la 2:23 pm

  Dmnule Nastase , va urez succes azi. Din pacate , am convingerea ca se „unelteste” masiv impotriva dvs. Ascultindu-l aseara pe Mircea Geoana care se straduia din toate puterile sa minimalizeze importanta alegerii presedintelui CN , nu m-ar mira sa se pregateasca „aminarea” ei pentru alta data, in fapt la nesfirsit. De exemplu , dezbaterile s-ar putea prelungi atit de mult , incit s-ar face tirziu si lumea s-ar grabi sa plece acasa, renuntind la un lucru „atit de putin important” . Sper sa n-am gura aurita !

 79. 79 valery februarie 25, 2008 la 3:41 pm

  VA ROG NU MAI SPUNETI IN APARITIILE PUBLICE „AM GRESIT”.Basescu nu spune niciodata ca a gresit si a gresit mult.

 80. 80 Laur februarie 27, 2008 la 1:10 pm

  Ne-am saturat de atata Ardei Iute, acum vrem si Rosii. Votam Rosii, Votam PSD!


 1. 1 Consiliul National PSD: miza pe functia de presedinte | MyKinda Politica Trackback pe februarie 21, 2008 la 12:11 pm
 2. 2 Cristian Pătrăşconiu » Blog Archive » Dan Andronic, Adrian Nastase. Despre disperare. Trackback pe februarie 21, 2008 la 3:27 pm
 3. 3 La Zvonul Curatel | Politica si New Media Trackback pe aprilie 28, 2008 la 8:32 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: