Minte Traian Basescu? Mi-e greu sa cred.

Traian Basescu a precizat ieri ca, in cazul ministrilor Chiuariu si Pacuraru, dosarele primite de Presedintie nu vizeaza inceperea urmaririi penale in cazul acestora, ci e nevoie ca acestia sa vina in fata procurorilor, sa dea declaratii in dosare care pot fi penale. El a explicat ca, pentru ca prezenta acestor ministri in fata procurorilor sa fie posibila, e nevoie de acordul presedintelui in urma unui acord al comisiei prezidentiale.

Afirmatia este falsa, facuta pentru a induce in eroare opinia publica si mass media.
Potrivit prevederilor art.16 din Legea nr. 115/1999, in exercitarea dreptului de a cere urmarirea penala a unui membru al Guvernului, Presedintele Romaniei este sesizat de catre primul ministru, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau de procurorul sef al DNA.
Prin urmare, pana la solicitarea prevazuta de art.16, procurorul de caz efectueaza acte premergatoare in cadrul unui dosar. Nimic nu il impiedica pe procuror sa solicite partilor din dosarul in care se efectueaza actele premergatoare o declaratie de natura a clarifica anumite aspecte rezultate din probele administrate in etapa actelor premergatoare.
In realitate, in cadrul efectuarii actelor premergatoare, procurorii DNA refuza sa incunostiinteze o persoana ca impotriva sa se efectueaza acte premergatoare, sa ii solicite explicatii sau sa comunice solutiile de neincepere a urmaririi penale.
Afirmatia presedintelui Romaniei ca dosarele primite de Presedintie nu vizeaza inceperea urmaririi penale in cazul acestora, ci e nevoie de avizul presedintelui pentru ca acestia sa vina in fata procurorilor sa dea declaratii in dosare care pot fi penale sunt in contradictie cu prevederile art.16 din Legea nr.115/1999 care stabilesc ca cererea organelor de urmarire penala se face pentru urmarirea penala.

Voi ce credeti, Traian Basescu minte in mod deliberat sau este doar incompetent?

19 Răspunsuri to “Minte Traian Basescu? Mi-e greu sa cred.”


 1. 1 liviu septembrie 26, 2007 la 11:45 am

  Cata frustrare aveti fata de cel ce v-a invins cand erati sigur ca nu o sa se intample…am fost martor in 2004 la niste scene care m-au ingrozit..autocare cu pesedei care fugeau de colo colo sa va voteze…

 2. 2 G. Savitsky septembrie 26, 2007 la 11:47 am

  Habar n-a avut ca are o comisie prezidentiala la dispozitie, pana cand nu i-a spus Curtea Constitutionala. Nici nu e interesat cam cum sunt legile tarii si la ce folosesc ele. Dar, ca orice ins inteligent, pentru ca nu putem sa-l banuim ca nu e, speculeaza. Ideea e sa compromita guvernul. Si, in general, sa compromita orice ii cade la indemana. Problema e ca si reuseste, macinishul functioneaza.

 3. 3 Odin septembrie 26, 2007 la 12:23 pm

  Va lamentati virginal si faceti o eroare de judecata.

  1. Audienta blogului dvs e in general educata, mai putin eu si altii cativa:). E chiar sofisticata, mai putin o mana de aplaudaci de profesie si oportunisti.
  Credeti ca ceilalti nu relizeaza ca statul lipsit de reguli stabile, pe care partidul dvs l-a creat, continua sa fraudeze principiile din inertie si necesitate?
  Credeti sa ei nu realizeaza ca odata pacatul facut e ireversibil si ca doar o minune istorica mai poate opri reverberatiile sale? Credeti ca ii reproseaza asta lui Basescu?
  Va amagiti si faceti o eroare majora de marketing. Incercati sa vindeti un produs de a carui defecte piata e perfect constienta. Incercati sa creati altul daca puteti..daca nu, macar nu fiti penibil.

  Imi pare rau sa va anunt da` si dvs aveti un rol important in ceea ce-i reprosati lui Basescu.
  Si el e rau dar e mult mai putin rau decat dvs, partidul dvs si un anumit arbore genealogic.

 4. 4 diogenecainele septembrie 26, 2007 la 12:31 pm

  Nu ma pricep la drept, si poate de aceea ma frapeaza un cu totul alt aspect decat detaliul juridic in chestiunea d-lui Pacuraru. E probabil o senzatie de deja vu pe care o are orice om care l-a citit pe Kafka. Avem aici un om in carne si oase care e acuzat de ceva dar nu i se comunica de ce anume si care va fi tarat probabil din birou in birou pentru o rezolvare eluziva. E nevoie de tara lui Urmuz si Ionescu pentru a face din cea mai neagra fictiune realitate.

  Probabil ca daca automobilele ar functiona cu grotesc si inuman am fi fiecare dintre noi mult mai bogati ca sultanul Brunei-ului. Insa pana una alta ne-am procopsit cu un regim autoritar, care dupa ce e coplesit de iubirea populara timp de cativa ani incepe sa isi arate, ca la manual, alcatuirea monstruoasa. Din pacate ma astept si la alte aberatii o vreme buna de acum incolo, pentru ca sunt sigur ca aspectele astea nu vor percuta imediat in opinia publica de o maniera care sa duca la sanctiuni.

 5. 5 Odin septembrie 26, 2007 la 12:45 pm

  Rectificare: „un produs de ale carui defecte”.

 6. 6 Robin septembrie 26, 2007 la 1:02 pm

  Este evident ca TB minte.Sigur ,este si incompetent ca presedinte.

 7. 7 Bibliotecaru septembrie 26, 2007 la 3:07 pm

  Ori asta cu inducerea în oroare, pardon, eroare, ori Băsescu habar nu are de legea pe care o invocă, ori la mijloc este o eroare regretabilă… şi asta nu-mi este greu de crezut în orice variantă ar fi. De ce? Pentru că preşedintele Băsescu primeşte astfel de informaţii de la consilieri şi consilieri am văzut cam cât sunt de buni.

 8. 8 George Ban septembrie 26, 2007 la 3:14 pm

  Pentru Liviu:
  Sper sa fi ramas si acum ingrozit! „Am fost martor”, i-auzi! Daca ai fost martor la o asemenea ticalosie, de ce nu te-ai dus la tribunal, impreuna cu „tatucul” Basescu? Eu cred ca si tu erai in acele autobuze cu pedei, nu pesedei. Si erati ingroziti, si era si Basescu ingrozit: „Cat p-atzi sa nu m-aleg, neicusorule! Eu cu vaporul meu de la pashopt, ma-ntzelegi! Si clopotzeii liiica-lica-lica!” A dat dracul si s-a ales! (vorba vine). Problema e ce s-a ales de tara asta, ca e vai de capul ei!

 9. 9 Lia septembrie 26, 2007 la 3:46 pm

  Traian Basescu minte in mod deliberat si este si incompetent. Omul asta chiar nu are nimic sfant! Ceea ce ma nedumereste mai mult este popularitatea sa. Dar, si in trecut la curtile regilor bufonii erau cei mai apreciati. desi cateodata sfarseau cu capul pe butuc.

 10. 10 ingi septembrie 26, 2007 la 5:53 pm

  cred ca ambele variante de raspuns sunt exacte.

 11. 11 renataver septembrie 26, 2007 la 8:28 pm

  NU privesc nici un film, nici un concert,
  trec de la un post TV la altul (vre-o 9) şi încerc să înţeleg ce se întâmplă
  în România…
  Privesc alte vre-o 12 posturi TV de pe glob – complect alt fel de emisiuni…
  Mă culc în zori cu aceeaşi întrebare pe buze:
  Ce s-a întâmplat cu românii?
  DE unde atâta ura?
  De unde atâta dispreţ unul faţă de altul?
  Mi-i dureros că mari personalităţi se distrug unii pe alţii…
  Dacă ar fi vorba de nişte beţivi de sub un gard dărâmat peste ei, mă rog…
  Dar e vorba de persoane care au ocupat sau ocupă posturi înalte…
  De ce justiţia a devenit o sperietoare pentru cetăţenii României?..
  Scriu un roman trist de tot…
  Şi, din păcate, eroii nu e nevoie să-i născocesc…

  Cu drag pentru România,
  pentru români

 12. 12 Liliana septembrie 26, 2007 la 9:21 pm

  Ce dovada ai ca nu erau „BASEI”deghizati in pesedei…?Este prea profund
  conflictul interior (de constiinta)lasat de momentul 2004,asa-i?

 13. 13 Liliana septembrie 26, 2007 la 9:24 pm

  @liviu
  Ce dovada ai ca nu erau „”BASEI” deghizati in pesedei…?Este prea profund conflictul(de constiinta)lasat de momentul 2004, asa-i?

 14. 14 Adrian septembrie 26, 2007 la 11:16 pm

  Fiecare dintre noi ne-am creat o anumita parere despre acest subiect infunctie de anumite simpatiii sau antipatii.
  Este greu sa-i schimbi cuiva parerea (mai ales unui simpatizant)stiind ca argumentele vin din partea unui adversar…politic.
  Credeti ca are atat de mare importanta?
  Solutia trebuie sa fie …alta!

 15. 15 octavian septembrie 27, 2007 la 3:48 pm

  Nu stiu mai oameni buni cum puteti sa taceti la toate prostiile pe care le face al nostru presedinte si sa-i luati partea spunand ca nu e mai rau decat Adrian Nastase…pai asta e problema? ca nu e mai rau? problema este ca intrade-var Traian Basescu nu ne reprezinta asa cum noi am fi vrut-o (cel putin nu pe mine)…scandalurile care se tin lant, toate plecate de la Basescu, acuzatii fara probe, dosare inscenate, declaratii mincinoase….de ce domnilor ne place Traian Basescu…pentru ca ranjeste de fiecare data cand apare pe sticla, ca intra in multimi de oameni ca sa le stranga mana (sau mai degraba votul), ca arunca cu mingea la poarta de handbal, ca petrece cu Becali, ca face pe cine vrea cum vrea fara nici un pic de jena…Nu domnilor acesta nu este presedintele pe care eu l-am votat…Ne place asa de mult scandalul, barfa, violenta verbala si prin urmare un asemenea produs avem ca presedinte.Cu scuzele de rigoare eu nu pot sa accept asa ceva..

 16. 16 octavian septembrie 27, 2007 la 3:50 pm

  ma scuzati …corect este intr-adevar

 17. 17 Vania septembrie 27, 2007 la 7:52 pm

  Indiferent dacă domnul Traian Băsescu minte deliberat ori ba (deşi, e cam greu să minţi altfel decât deliberat, iar a-l suspecta că nu minte ar fi un fel de micşorare a personalităţii sale), dumnealui a făcut interesantă viaţa politică de la noi. Dacă, în perioada 2000-2004, ne vedeam, cei mai mulţi, de treabă, nesinchisindu-ne de talk-show-uri politice, în fericita eră portocalie avem parte de circ perpetuu şi motive pentru a fuma ţigaretă de la ţigaretă, fără să ne mai certe părinţii (apucându-se şi aceştia de tabac).
  Revenind la culoarea (binară) portocalie (amintită de domnul ministru Păcuraru într-o emisiune TV): acum, după divorţul Alianţei DA, socotim că s-a desfăcut în culorile principale componente: liberalii au redevenit galbeni, iar PD-ului i-a mai rămas doar culoarea cealaltă, care amestecată cu galben dă oranj. Nu considerăm blamabilă acea culoare, doar că ne pare nepotrivită pentru o grupare de „dreapta”.
  O altă ciudăţenie: astă vară, domnul Preşedinte, ales în mod democratic (aceasta e versiunea oficială!), făcea baie, fără resentimente, în Lacul Rusesc (numit de către neavizaţi şi Marea Neagră).

 18. 18 alexandra octombrie 1, 2007 la 11:28 am

  Cred ca ati uitat cu totii, memorabila fraza scapata de Basescu intr-un acces de sinceritate:” Sa nu ma credeti cand imi dau cvantul de ooare, pentru ca eu n-am cuvant!”


 1. 1 O problemă de logică » PoliTichii de mărgăritar Trackback pe septembrie 26, 2007 la 11:16 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: