Sankt Petersburg – prima zi. Faimoasa nava de razboi Aurora

aurora.jpg

In fata navei Aurora. „Prietenii stiu de ce”

6 Responses to “Sankt Petersburg – prima zi. Faimoasa nava de razboi Aurora”


 1. 1 mirmen august 11, 2007 la 6:20 pm

  …prieteni, am vazut nava aurora din,pe atunci, leningrad cu neva,cu podurile, cu noptile albe in iulie, cu ermitajul,cu poleiala de aur a mamei(lor)rusia;apropos ati vazut petrodvoret(resedinta de vara)…in anii 80 incepind cu olimpiada din ’80 cind, gratie stiutului boicot, proletariatului din zona rublei convertibile:D i-a fost facilitat accesul intr-u sustinerea lu’ miska:D; am vizitat ‘blocul socialist’ in general si urss in special de la ‘tarile baltice’, baikal, habarovsk,taskent,samarkand,croaziera pe marea neagra:odessa,yalta,soci,suhumi,bathumi pina in armenia sau minuscula abhazia unde, pe atunci,imperiul sovietic tolera inscriptionarea ambalajului fiecarei bomboane in 3 limbi:D…fireste totul pe atunci era subventionat;de la concedii la traiul zilnic cvasi egalitar,pentru asta platim(cvasi egalitar :D)acum… ca o ironie:atunci spatiul sovietic era foarte greu accesibil turistilor ‘capitalisti’-cam ca noua,azi,viza sua si pentru noi azi mama(lor)rusia este cea mai scumpa destinatie europeana…da’ daca ne e dor de rusi nici-o-problema…riviera franceza e mult mai aproape :D…

 2. 2 AdiM august 12, 2007 la 4:08 pm

  Numai prietenii? Dusmanii sa nu banuiasca chiar nimic?
  Tunul care se vede e cel care a dat semnalul?
  Cred ca nici un tun n-a bubuit cu un rasunet mai mare.

 3. 3 Instalatorul august 12, 2007 la 5:43 pm

  Stimate domnule Nastase, va rog retrageti poza crucisatorului Aurora de pe blog, o sa-l vada marinarii nostri si o sa-l doresca cumparat pentru forta noastra maritima de la Marea Neagra, fiindca ai nostri marinari tare mai au pofta de vechituri pe care sa le upgradeze.

 4. 4 georgeta august 12, 2007 la 6:13 pm

  Domnule Nastase,
  Cu multa intarziere va transmit multi ani si buni si multa bucurie de la copii. Sunt o persoana ceva mai in varsta decat dvs. si poate de aceea am o alta perceptie a faptelor in comparatie cu unii dintre „ziaristii si analistii politici” de azi. Impartasesc ideea ca anumite frustrari genereaza ura, invidie si ca nemultumirile inerente vietii ii determina pe anumiti oameni sa caute vinovatii. Daca prin anumite mijloace aceasta ura si nemultumire este bine directionata ele au efectul scontat. Ceea ce ma revolta este faptul ca multi din „ziaristii si analistii politici” de azi, in anul 1990 aveau varste cuprinse intr e 16 si 22 de ani si iertat sa-mi fie, sunt varste cand tot ce zboare se mananca. Acum in anul de gratie 2007, acestia au devenit brusc judecatori, intocmesc rechizitorii , condamna, etc. Sunt convinsa ca cei mentionati mai sus in viata lor nu au condus un colectiv de oameni de cel putin 10 persoane, nu cunosc psihologia multimii si nu cunosc inca foarte multe lucruri. Nu stiu pe unde au fost scoliti nici ce profesori au avut insa au devenit cei mai aprigi critici ai celor ce impartasesc doctrina de stanga. Se considera adeptii doctrinei de dreapta crezand ca este de „bon-ton”, desi habar nu au cu ce se mananca nici una dintre doctrine. Pentru azi atat; pe altadata.

  Cu respect,

  Georgeta

 5. 5 AdiM august 12, 2007 la 6:33 pm

  @ Doamna Georgeta,

  Generalizati si ca orice om care face asta, gresiti.
  Nu stiu de unde stiti tot ce afirmati aici?
  De ce alegeti ca referinta 1990? In 1950 aveati si dumneavoastra o varsta frageda(inteleg din text). Parafrazandu-va, spun si eu:”in anul 1950 doamna Georgeta avea o varsta cuprinsa intre 16 si 22 de ani si iertat sa-mi fie, e o varsta cand tot ce zboara se mananca.Acum, in anul de gratie 2007, aceasta a devenit brusc judecator, intocmeste rechizitorii, condamna,etc.”
  Spuneti in doua fraze diferenta intre socialism si liberalism, ca sa ma conving ca, spre deosebire de cei pe care-i incriminati, sunteti in tema.
  Va respect opinia si varsta, dar fiti dreapta. Daca vreti ca noi, cei tineri, sa va acceptam judecata.

  Cu infinita stima datorata oricarei doamne in varsta.

 6. 6 Alexandru august 12, 2007 la 9:32 pm

  Prietenii stiu ce ?

  Conducerea PSD, la nivel de preşedinte, secretar general, vicepreşedinţi şi lideri de grupuri parlamentare, se va reuni, începând din această seară, la Bran, unde va lua în discuţie, pe lângă pregătirea alegerilor europarlamentare, strategia politică a PSD pe perioada următoare.

  Discuţiile vor avea loc în cadrul unei „întâlniri informale”, aşa cum o numesc social-democraţii, începând de luni seara şi vor continua, în mod oficial, mâine dimineaţă. Ieri, preşedintele PSD, Mircea Geoană a acordat agenţiei Mediafax un interviu pe marginea acestei întâlniri.

  Aţi convocat o întâlnire informală, la Bran, cu vicepreşedinţii partidului. Ce le veţi transmite, ţinând cont şi de faptul că, în calitate de preşedinte, sunteţi direct responsabil de reuşita strategiei politice?
  La Bran vom avea o întrunire informală, în care vom discuta despre priorităţile în noua sesiune parlamentară, despre pregătirile pentru alegerile europene, dar şi despre poziţionarea politică strategică a partidului pe termen scurt şi mediu. Din momentul destrămării Alianţei, am considerat că trebuie să utilizăm forţa noastră parlamentară pentru impunerea de proiecte sociale utile oamenilor, şi există rezultate concrete. Am iniţiat legea pensiilor, am legiferat şi am impus Guvernului cea mai mare creştere a pensiilor de după 1989. Reintroducerea subvenţiilor pentru agricultură, extinderea acordării de medicamente gratuite şi compensate sau creşterea salariilor profesorilor reprezintă alte acţiuni ale PSD cu efecte directe asupra nivelului de trai al românilor.
  Aceste succese sunt însă umbrite de percepţia că PSD susţine un guvern slab şi nepopular, fiind asociaţi în mentalul public la actul guvernării. Această ambiguitate nu ne face bine şi trebuie curmată. Vom pregăti şi alte iniţiative cuprinse în programul „România Socială” pentru sesiunea de toamnă a Parlamentului: TVA redus pentru alimente, subvenţionarea chiriilor pentru tinerii cu venituri mici, sprijin pentru mame şi familii. Iar dezbaterea bugetului de stat pentru 2008 va prilejui prezentarea unei schiţe alternative de buget social-democrat. Acest guvern, sau următorul va trebui să răspundă marii probleme a României de astăzi: după şapte ani de creştere economică neîntreruptă, distribuirea avuţiei naţionale se face în favoarea unei categorii restrânse de cetăţeni, marea majoritate – cei care au cu adevărat nevoie – neputând beneficia de aceste avantaje.
  Vom discuta şi despre campania pentru alegerile europene. Fără îndoială, PSD nu va merge pe strategia campaniei negative. Cel mai important este să avem parlamentari europeni care ştiu să se descurce în labirintul de la Bruxelles pentru a aduce avantaje României. Iar noi avem, de departe, cei mai buni oameni pentru treaba aceasta.

  Care este actuala relaţie a PSD cu PNL şi cum vedeţi o eventuală relaţie viitoare cu formaţiunea liberală?
  Actuala relaţie cu PNL este simplă. Ei sunt la putere, noi în opoziţie. Noi avem mai multă forţă în Parlament şi ne folosim de acest avantaj pentru a impune legile noastre, pe care le considerăm de maxim interes pentru cetăţeni. Ei au obligaţia să le aplice. Atât şi nimic mai mult. Nu este o relaţie politică fundamentată pe acorduri, pe înţelegeri, pe protocoale. Alţii au făcut alianţe şi au ajuns să se fugărească prin tribunale.
  După câteva luni de guvernare, guvernul Tăriceanu II este astăzi mai fragil ca oricând. Guvernul liberal nu are din partea noastră nici o poliţă de asigurare şi nu suntem dispuşi să cauţionăm un guven slab şi neperformant în absenţa punerii în practică a adevăratelor priorităţi ale ţării: creşterea pensiilor şi a salariilor, investiţii masive în educaţie şi sănătate, o mai bună absorbţie a fondurilor europene, descentralizare reală şi profundă. PSD nu are acelaşi drum cu PNL.
  În viitor, totul depinde de disponibilitatea oricărui potenţial aliat de a accepta schimbarea filosofiei de guvernare a României de la dreapta la stânga. Cine acceptă acest lucru poate fi un partener pentru PSD pentru că ne va ajuta să dăm României o guvernare mai bună.

  Care este actuala re-laţie a PSD cu PD?
  Noi suntem un partid care face opoziţie din 2005, în timp ce PD este un partid cu un picior la putere, în toate structurile descentralizate ale administraţiei, cu unul într-o opoziţie bizară care critică orice de dragul criticii, inclusiv măsuri pe care le-au sprijinit cât timp au făcut parte din Guvern.
  De fapt, PD face ceea ce a exersat încă din 1996: stă la putere atât timp cât poate să facă afacerile cele mai bune şi îşi umple buzunarele, apoi ameninţă că trece în opoziţie, după care începe să ţipe ca din gură de şarpe: uite hoţu’! Ceea ce visează domnul Boc este să fie la putere pentru a-şi servi clienţii politici, dar să fie şi în opoziţie ca să nu piardă voturi.
  Pentru proiectele importante pentru ţară, cum ar fi legea votului uninominal sau încheierea unui Pact Naţional pentru Educaţie, vom fi deschişi la colaborare cu toate partidele parlamentare, inclusiv cu PD.
  Principala problemă a PD este supra-dependenţa de Traian Băsescu, care are propria agendă şi care, prin dominaţia absolută asupra PD, îi împiedică să se dezvolte ca un partid independent.
  Ion Iliescu este o resursă importantă a PSD. Şi nu e nevoie să spunem noi acest lucru. O spun adversarii noştri care au declanşat un talibanism politic greu de acceptat împotriva sa. Înţelegem ca justiţia să-şi urmeze cursul, dar nu putem accepta ca Ion Iliescu să fie ţinta unor atacuri manipulate politic de adversarii PSD.

  Va avea Adrian Năstase un loc în echipa de conducere a PSD, aşa cum a cerut, sau măcar un cuvânt de spus în ceea ce priveşte viitoarele campanii ale PSD?
  Orice campanie de repoziţionare politică este bună atâta timp cât face bine partidului. Când însă interesul personal afectează interesul general al partidului de a avea linişte cu trei luni înainte de alegeri, campaniile de repoziţionare devin suspecte. Cu siguranţă, nu e cazul acum. În ceea ce priveşte locurile în conducerea PSD, ele se câştigă în Congresul partidului.
  Important pentru noi acum este să ne cheltuim toată energia şi să ne folosim toate resursele pentru promovarea proiectelor noastre sociale de stânga, precum şi în confruntarea cu adversarii noştri şi mai puţin în aventuri mediatice care nu fac bine nimănui. Bunăvoinţa reclamă bunăcredinţă… Partidul are obligaţia de a se asigura ca acestă campanie dirijată politic împotriva unui fost lider PSD să înceteze şi o vom face pentru toţi cei care au fost pe nedrept acuzaţi în această perioadă de opoziţie.
  Ce le cerem în schimb? Să pună interesul general al partidului înaintea interesului propriu şi să nu ia partidul prizonier propriilor probleme.

  În ce măsură mai beneficiaţi de susţinerea aşa-zisului „Grup de la Cluj”?
  Mă leagă o relaţie de prietenie solidă cu Ioan Rus şi cu alţi colegi din organizaţia Cluj. Într-o mare fa-milie mai există mici neînţelegeri, dar niciodată nu poate fi vorba de lupte. Într-o mare familie se greşeşte şi se iartă. Iar când partidul e ameninţat din afară şi se pregăteşte de confruntare, nimeni nu-şi mai pierde vremea cu lucruri neimportante.

  Care credeţi că va fi rolul jucat de Vasile Dâncu în viitoarele campanii?
  Depinde şi de Vasile Dâncu. Eu nu închid uşa niciunui membru PSD care ştie, vrea şi poate să se facă util partidului. Vasile ştie asta şi mai ştie că în acest moment interesul partidului trebuie să primeze.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: