Scurtă analiză a tensiunilor româno-ungare

Background: Ungaria nu a recunoscut, niciodată, consecințele Tartatului de la Trianon.

Obiectivele acțiunii guvernelor succesive din Ungaria: repunerea, graduală, în discuție a clauzelor Tratului, în modalități diferite, nu în formă clasică a revizionismului teritorial ci prin componenta „drepturilor colective” ale minorităților, vizând de fapt autonomia (etnică) teritorială locală („autodeterminarea minorităților”), ca primă etapă.

Context: România și Ungaria sunt membre NATO și UE, ceea ce nu permite punerea în discuție a frontierei comune. De aceea, accentul s-a deplasat, mai întâi, spre drepturile omului și apoi spre drepturile minorităților, ca instrumente ale schimbării statutului teritorial al unor zone din Transilvania.

Ideea de bază a experților de la Budapesta a fost aceea de a consacra, în plan internațional, drepturile colective ale minorităților. Spre deosebire de drepturile individuale ale persoanelor aparținând minorităților naționale, drepturile colective ar sugera că există o colectivitate  etnică așezată pe un anumit teritoriu, colectivitatea respectivă trebuind să obțină autonomie teritorială. Este ceea ce reprezentanții Ungariei și prietenii lor au încercat, în ultimii ani, să introducă în documentele Consiliului Europei. Să fie clar – nu este vorba de obiectivul descentralizării, valabil pentru toate colectivitățile locale, ci de autonomia teritorială etnică a comunităților de maghiari.

Antecedente: Au fost numeroase. Reamintesc Legea ungară adoptată tot la inițiativa guvernului Orban referitoare la acordarea cetățeniei maghiare pentru etnicii lor trăind în străinătate, inclusiv în România. Atunci, acționând eficient în plan extern, am determinat, în 2001, guvernul Orban să-și modifice legea și e, adevărat, în acele condiții, Orban a pierdut și alegerile parlamentare.

Motivele acțiunii intensificate actuale:

1) revizuirea Constituției (în special prevederea din art. 1);

2) proiectul de regionalizare și încercarea de tensionare a dezbaterilor interne și internaționale pentru a readuce în discuție chestiunea autonomiei Ținutului Secuiesc.

Mijloace:

– Utilizarea vechiului „agent-provocator„, Nemeth Zsolt, „comisarul” Fidesz din Ministerul de Externe;

– Utilizarea ambasadorului Ungariei din București (la final de mandat) pentru a amplifica mesajul referitor la obiectivul principal.

Pretextul:

– autonomia teritorială (știind că televiziunile de știri vor „mușca”);

– arborarea drapelului secuiesc, pentru amorsarea obiectului.

Comentarii:

  • Este vorba de o diversiune, inclusiv cu scop electoral în Ungaria. Nu trebuie să cădem în capcană.
  • După o primă reacție clară și fermă, în opinia mea, nu se mai impun reacții politice.
  • Scopul acțiunii a fost de a „internaționaliza” subiectul și de a genera „emoție” internă și externă;
  • În continuare – cred – trebuie acționat prin aplicarea strictă a legii și a Constituției, inclusiv în ceea ce privește arborarea altor drapele (legea e foarte clară);
  • „Bătălia” nu e niciodată cu oficialitățile ungare, ci cu partenerii lor și cu instrumentele lor din străinătate. Acolo ar trebui să acționeze permanent instituțiile statului român.  Acesta este doar un episod dintr-o bătălie care va continua și în anii ce urmează. Nu întâmplător aceste accente de tensiune apar atunci când statul român pare mai vulnerabil în plan intern și în plan extern.

56 Răspunsuri to “Scurtă analiză a tensiunilor româno-ungare”


  1. 1 Marian Nicolae februarie 8, 2013 la 12:50 pm

    Chiar daca este o diversiune, cred ca locul acestei diversiuni este la Budapesta NU in inima Romaniei…..

    Ca idee doar, iata la ce duce propaganda „inconstienta” a autoritatilor britanice:

    Doi romani, batuti in M.Britanie dupa ce au fost intrebati de unde sunt

    http://www.wall-street.ro/articol/Social/144002/doi-romani-batuti-in-m-britanie-dupa-ce-au-fost-intrebati-de-unde-sunt.html

    Doi romani au fost batuti la Brighton, in sudul Marii Britanii, in timp ce asteptau un autobuz pentru a se intoarce acasa, dupa o noapte petrecuta in oras, agresorii intrebandu-i de unde sunt inainte de a-i lovi, relateaza portalul Brighton and Hove News, preluat de Mediafax.

    ––––––––
    nota Roninjaune:

    Propaganda „inconstienta” deoarece este gandita sa ofere exact acest fel de raspuns din parte popolatiei bostinase engleze……..

    Cu alte cuvinte, romani ramaneti acasa pentru ca altfel v-o luati bine pe coaja, doar pentru faptul ca sunteti romani….

    Noi rumanii stim ca exista in Romania anumiti „mosieri’ englezi care prin diferite metode au pus mana ilegal pe anumite mansions….

    Ar fi de dorit ca acesti mosieri de carton englezi sa-si ia talpasita din Romania, inainte sa ajungem sa-i fugarim prin tara……se stiu ei cine sunt……si mai repede baieti……

  2. 2 Cornelia februarie 8, 2013 la 12:52 pm

    Sau cand au ca partener de discutie un ticalos tradator de tara si de neam.
    Eu tot nu pricep cum l-au putut vota romanii de 3 (trei ) ori, daca punem la socoteala si referendumul din primul mandat !!!
    Mult rau a facut acest individ si Romaniei si romanilor…

  3. 3 blogideologic februarie 8, 2013 la 1:06 pm

    Statul American California va deveni Hispanic până la sfârşitul acestui an http://latinosusa.blog.lemonde.fr/2013/02/06/la-californie-deviendra-hispanique-avant-la-fin-de-lannee/

  4. 4 blogideologic februarie 8, 2013 la 1:19 pm

    +SCANDALUL STEAGURILOR. Ungaria nu vrea ca problema steagului secuiesc să fie ridicată la nivel european + http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/scandalul-steagurilor-ungaria-nu-vrea-ca-problema-steagului-secuiesc-sa-fie-ridicata-la-nivel-european-292809.html De ce nu ? Ce dificultate majoră întrevede Ungaria pentru ea, dacă problema steagului secuiesc este pusă la nivel European, şi în conformitate cu standardele UE ?

  5. 5 Cris februarie 8, 2013 la 2:07 pm

    Excelent, domnule Năstase!
    Sper să vă asculte cine trebuie…

  6. 6 Marian Nicolae februarie 8, 2013 la 2:14 pm

    În timp ce oficiali maghiari sfidează România
    Băsescu şi Viktor Orban, fotografiaţi râzând înaintea lucrărilor Consiliului European

    http://www.cotidianul.ro/basescu-si-viktor-orban-fotografiati-razand-inaintea-lucrarilor-consiliului-european-206251/

    Preşedintele Traian Băsescu şi premierul ungar Viktor Orban au avut un scurt dialog, joi seară, la Bruxelles, în sala de lucrări a Consiliului European, înainte de începerea evenimentului, momentul fiind surprins în două fotografii oficiale publicate pe site-ul instituţiei europene.

    În ambele fotografii, Băsescu apare râzând.

    ––––––––-
    nota Roninjaune:

    Se doreste sa se creada ca totul se petrece NUMAI in mintea noastra……

    La care noi raspundem ca stim faptul ca un kazar roman n-o sa-i scoata ochii unui kazar husar……

    Totul este show american, asta kazar……iar romanii bietii se dau de ceasul mortii…..

  7. 7 Marian Nicolae februarie 8, 2013 la 2:22 pm

    Romania stat ilegal

    „Textul unui blogger din josul paginii….”

    13:07:58, 08 Feb 2013 46

    Nu crede în coabitarea dintre şeful statului şi premierul Victor Ponta
    Antonescu: Băsescu trebuie tratat ca pe un om lipsit de legitimitate

    http://www.cotidianul.ro/antonescu-basescu-trebuie-tratat-ca-pe-un-om-lipsit-de-legitimitate-206224/

    Nimic nu e mai important azi decat iesirea Romaniei din starea de neconstitutionalitate.

    Basescu este ilegal la Cotroceni caci a fost demis, legal, de popor.

    Rezultatul referendumului a fost fraudat chiar de catre conducatorii Romaniei, Primul MInistru si institutiile aferente Parlamentul, CCR, BEC,AEP si crima ascunsa de PICCJ, DIICOT, DNA ETC.

    Romania nu poate pleca mai departe fara a iesi din aceasta stare de neconstitutionalitate.

    Toate actele emise si semnate de Basescu sunt nule de drept caci el este ilegal in functie, lucru care trebuie constatat de Parlament sau, la sesizarea unui procuror cu competenta necesara, de catre un judecator.

    Nu-i gluma, nu-i propaganda, e adevarul gol golut pe care trebuie sa-l intelegem, noi toti romanii, nu si neromanii si antiromanii.

  8. 8 Draghi Puterity februarie 8, 2013 la 2:35 pm

    Si eu am senzatia unei diversiuni, insa o puneam pe seama dorintei popularilor de a inchide discutia din Romania pe tema raportului MCV. E probabil o actiune cu focoase multiple.

    Pe de alta parte nu cred ca trebuie ignorat faptul ca exista forte in Europa (eu le vad tot din mijlocul popularilor) care doresc o fragmentare a Europei. Exemple bune ar fi Catalonia, dar si punerea in discutie a principiului prin care landurie bogate din sudul Germaniei transfera bani celor mai sarace din nord.

    Miza e probabil de a nu mai avea o masa critica de oameni care sa fie uniti intr-o anumita problema. Divide et impera. Ca un facut, azi dimineatza am prins pe Facebook o discutie foarte aprinsa in care banatenii se certau cu olenii pe motive… teritoriale! (Orsova) Extrapoland, ma intreb unde se va ajunge cand, in urma regionalizarii, tensiunile acestea vor fi dirijate si accentuate de la un Bruxelles care isi doreste din ce in ce mai multe competente in stabilirea bugetelor acestor regiuni.

    Clar, e asa cum spuneti, ungurii au agenda lor pe termen lung. Insa problema cea mai grava mi se pare pe faptul ca ea pare sa se suprapuna peste agenda unor forte extrem de nocive din Europa (eu le percep ca fasciste).

    Daca acum nu suntem uniti pentru a ne apara interesul national, vom pierde totul. Iar pentru a putea fi uniti e absolut necesara demontarea urgenta a sistemului malefic construit de Basescu si de sponzorii lui.

  9. 9 Karakas februarie 8, 2013 la 2:47 pm

    Nici o mare agentie de presa nu a creat o stire pe tema scandalului, ceea ce inseamna ca strategia ungureasca de a crea valuri in exterior pentru a forta schimbari in dreptul international privind minoritatile a esuat in faza asta. Dar ei stau cu urechile ciulite la ce se intimpla prin Spania-Catalonia si Anglia-Scotia, pentru a impinge „cu argumente” agenda lor.

    Cred ca Basescu a facut bine ca nu a raspuns la provocare. Desi el a fost un factor favorizant pentru miscarea de secesiune secuiasca in anii precedent. Sau poate un mare „pishicher” politic…

    Mi-ar fi placut sa lucrez in echipa domnului Nastase!

  10. 10 Draghi Puterity februarie 8, 2013 la 3:09 pm

    O analiza interesanta din Bavaria despre materiile prime si importanta lor strategica. Poate gaseste cineva unele indicii priving graba cu care Bssescu si MRU voiau sa le „privatizeze” pe cele romanesti… 😉

    Dă clic pentru a accesa 121128_UpdateRohstoffstudieVersion4_final.pdf

  11. 11 constantin dan (@Constantin98Dan) februarie 8, 2013 la 3:14 pm

    Va amintiti excursia ortacilor din septembrie 1991 , vizita lor in Parlament si asedierea Palatului Victoria ? Simultan au loc doua actiuni semnificative : 1 ) la Budapesta se declara un fantomatic Comitet sau Guvern al Transilvaniei , condus de un strabul al lui Sabin Gherman
    2 ) presedintele asa-zisei republici formate din 6 din 11 judete basarabene , Snegur , ii cere nici mai mult nici mai putin socoteala prim-ministrului Roman asupra unei declaratii gen ” Basarabia pamant romanesc ” .
    Actiunile anti-romanesti fatise si deschise de acolo vin – ajunge sa aveti rabdare mai mult de 10 minute si sa cititi interventiile asa-zisilor cititori pe forumurile Adevarului , Romaniei Libere sau Gandului postate la orice ora , metodic , de aceleasi persoane cu alte nume , gen ” miticul hot a furat Transilvania ” , ” sunteti un popor de primitivi ” ” nimeni nu va iubeste , nici macar cei ce-i credeti frati , italienii ” ” moldovenii nu vor sa traiasca sub dominatia valahilor ” etc etc etc ca sa intelegi cine inspira , la Budapesta sau Chisinau Kiev , aceste interventii .
    In alta ordine de idei , toti cunoscutii straini care au trecut prin Ungaria sau au cunoscut maghiari mi-au spus ca li s-a atras atentia de acestia ca Transilvania este de fapt ungureasca , ca romanii sunt un popor inferior .
    Noi trebuie sa sufocam aceasta ura , dand aceleasi sanse si sperante ungurilor din Romania ca romanilor . Sa-l facem sa simta pe studentul ungur de 21 de ani de la Targu Secuiesc ca poate ajunge fara probleme directorul unei sucursale CEC la Oradea sau Campina sau prefect de Prahova . Mai avem mult pana acolo ( deja sa acceptam noi asta ) dar cand ungurii de la noi vor simti asta Budapesta nu va avea nici o sansa in fata Bucurestiului .

  12. 12 Doru Coarna februarie 8, 2013 la 3:24 pm

    Eu cred ca-i tare simplist sa credem ca vor continua, insa fara a avea ce face… Eu cred ca a formula astfel de idei inseamna o sfidare a Romaniei si mai cred ca daca nu raspunzi la sfidari, atunci ele vor continua si vor escala tot mai variat si tot mai periculos. Si mai cred ca ungurii nu fac decat sa se foloseasca de inabilitatea noastra politica.

    Sa ma explic: in 2009 Basesu dadea cetatenie pe banda rulanta moldovenilor astfel ca ei sa-l voteze, acesti plecand apoi in UE, ceea ce s-a si intamplat. Ungurii au speculat asta si au dat si ei cetatenie ungurilor de la noi, si ce sa le mai zici? La fel ai facut si tu, ca nu cumva sa ramai in 2009 fara Basescu reales. A cui politica a fost asta, nu a securitatii care il sustine pe asta pana in panzele (lui) albe?

    Apoi l-ai cocotat pe Tokes la Bruxelles, de ce ma rog? Pai pt ca, pt voturile maghiarilor in 2009, ai promis ca-l duci acolo si uite asa s-a ales Tokes cu voturi si din Vaslui!!!! A cui politica este asta, nu a securitatii care nu mai poate de dragul lui Basescu?

    Cine-i deci vinovat acum, nu Basescu si securitatea lui? Si de ce sa fim noi tratati ca niste idioti de catre bozgori? Pt ca s-a jucat Basescu de-a marele politician pana a dus Romania de rapa in absolut toate domeniile? Si pt ca securitatea este inabila in politica externa si nu vede decat obiectivele imediate, cum ar fi salvarea permanenta a astuia, si nu gandeste consecintele externe?

    Si atentie: Basescu, cu toate idioteniile astea, ramane totusi cel mai inteligent politician al nostru, chiar daca a sacrificat tara pt interesele lui. Poate ca lucrurile i le-a legat securitatea asa, poate ca nici nu a stiut, sau poate ca ideile astea au fost chiar ale lui, nu conteaza, dar conteaza ca oricine ar fi fost in locul sau, aia ne terminau demult si definitiv! Voi intelegeti ca AN nu ar fi ajuns in aceste situatii si nu ar fi adus tara in aceste situatii, insa l-ar fi adus si pe el si tara, la pachet, globalistii? Caci despre asta-i vorba! Globalizarea se incepe in Europa din est, cu cel mai prapadit, adica noi. Noi va trebui sa cedam totul, acestea ii vor imbogati pe globalisti cu aur, cu gaze, cu creditele FMI, cu cine-mai-stie-ce, apoi astia fortificati se vor apuca de Ungaria, ceea ii va fortifica si mai tare ca sa treaca la Austria, apoi la… si tot asa pana la Marea Britanie. Am spus pana, ca acolo exista deja capul de pod creat, dar hapurile dificile sunt Elvetia, Germania, Italia si Franta, plus Spania care-i plina de ea, asta-i specificul lor. In tot acest proces Romania este intai victima si apoi parte, seamana cu WWII si n-ar fi exclus sa o luam pe cocoasa la final pt ca, asa cum facem noi deobicei, ne aliem fix cu cine nu trebuie la inceput si apoi rotim roteaua crezand ca asta merge mereu, si uneori merge, insa platim despagubiri zeci de ani si traim ca sclavii in tot acest rastimp. Numai ca acum va fi altfel, nu vor exista despagubiri ci desfiintari! Tot asa cum daca Germania ar mai pune de un deranj mondial, atunci globalistii ii vor desfiinta locul de pe harta cu toate mercedesurile si bemeveurile lor, asa si noi vom plati globalizarea cu renuntarea la existenta de pe harta. Normal ca ungurii cred ca-i momentul sa omoare ei gaina daca tot este pt taiat, mai ales ca minele alea de aur ar da bine daca ar contribui la PIB-ul lor si nu la al nostru, urmand sa imparta cu globalistii, si n-ar fi exclius ca nenea ala, Soros, sa nu fi obtinut aprobarea globalistilor sa faca ei asta acum, si nimeni nu va protesta, iar noi vom protesta degeaba, toti vor surzi brusc atunci cand vom incerca sa punem asta pe tapet… Si observaati? Fix asta se intampla acum, lasa domle ca nu-i nimic, Zsolt e cam nebun, noi nu, nici vorba, dar o facem si voi sa nu ne spuneti la UE ca sa n-o puneti pe Merkelitza in situatia de a alege intre un prost (voi) si un nenorocit, adica noi, caci ambele ar slabi PPE-ul!

    Si uite asa, pt a nu slabi PPE-ul care imbogateste pe unii daca accepta si instrumenteaza globalizarea asta europeana, nici Base nu protesteaza, nici Ponta nu indrazneste, nici Romania nu scapa de globalizare. OK?

    Pai este posibil ca intr-o astfel de situatie, sa protesteze televiziunile mai energic decat institutiile statului roman si decat oficialii romani? Pai e, pt ca exact oficialii si institutiile, cu sau fara stirea lor, sustin, tot pt jaful curent, globalizarea la noi, peste noi, sau mai corect cu noi cu tot…

    Si voi ziceti ca eu sunt tare dezamagit si ca prevad apocalipsa? Nici una si nici alta, dar altfel din pacate nu va fi si e bine sa stiti si voi astea si pe cine mizati ca sa va salvati… ca intre concetateni… (imi ramaneti datori! ar zice un Basescu, eu spun ca imi ramaneti simpatici, in amintire…)

  13. 13 Neveu01 februarie 8, 2013 la 3:59 pm

    Niciunul dintre politicienii parveniti din derbedei si tigani nu a fost insteresati sa mentina politica cizmarului in problema minoritatilor care nu-si vad lungul nasului; greseala afost enorm!
    Citind comentariile de mai sus ma intreb ce s-ar face englezii sau iatlienii daca romanii adunati in anumite comunitati de-ale lor ar cere „autonomi”…

    Consider ca bunul simt ar trebui indus acolo unde nu exista pentru democratia e greu de inteles si trebuie bine definita atunci cand solicitantul si utilizatorul ei se afla in ograzi starine.
    Oare de ce sunt unii politicieni atat de idioti si nu inteleg lucruri elementare?

    In alta ordine de idei, m-a surprins placut, dom’le Nstase, ideea, oarecum noua in mintea dumitale, de a sugera Roamniei sa se lase UE si sa se indrepte care rasarit; in sfarsit, ma faci sa ma simt bine vazand ca una din ideile mele a prins viata in sufletul dumitale.
    Succes!

    PS
    Sper sa nu-mi stergi iar comentariul. Daca o faci de voi improsca cu noroi oriunde voi avea ocazia. Fa-ma un aliat, nu un dusman. Arata-mi ca esti un diplomat adevarat care a fost napastuit de golani; oare poti?

  14. 14 Iluminatu februarie 8, 2013 la 4:23 pm

    CASA VISELOR NEÂMPLINITE

    O clădire modestă străjuită de lampioane prismatice triunghiulare cu lateralele vopsite : două în verde şi una în ivoar, mascând, evident, un anume steag, atrage atenţia unui turist amator de servicii intime. Pătrunde în hol
    unde citeşte un anunţ bilingv dezarmant : Nu insistaţi ! „Fetele”noastre, ca-ntodeauna, sunt peste hotarele României !

  15. 15 Chirciu Valeriu februarie 8, 2013 la 4:59 pm

    ADRIAN NASTASE ,, UN ZIMBRU POLITIC CARE SE EXPRIMA LIBER IN ROMANIA ,,

  16. 17 Iluminatu februarie 8, 2013 la 5:18 pm

    Când lampioanele s-aprind
    Şi pacea moare-ncetişor,
    Diavoli din umbră se desprind
    suflând tăciunii din cuptor…

    CASA VISELOR NEÂMPLINITE

    O clădire modestă străjuită de lampioane prismatice triunghiulare cu lateralele vopsite : două în verde şi una în ivoar, mascând, evident, un anume steag, atrage atenţia unui turist amator de servicii intime. Pătrunde în hol unde citeşte un anunţ bilingv dezarmant : Nu insistaţi ! „Fetele”noastre ca-ntodeauna sunt peste hotarele României !

    PS: Variantă preferară de autor.

  17. 18 papasha februarie 8, 2013 la 5:49 pm

    Intreb si eu ca prostu-n targ , pai daca la ultimul Recensamant s-au declarat ca secui NUMAI VREO 545 DE CETATENI , de ce se numeste ( in creierii maghiarimii , lipitzi cu pap – ca si mustatzile lor gretoase ) zona respectiva , TINUTUL SECUIESC ?

    I-ati vazut pe jegosii aia 2 , „nefrecventabilii” de la Bruxelles , cum se lingeau , bot in bot , cu bale fierbinti , hahaidu-se ?

    Noi ne scoatem ochii , unii la altii , iar jegosii se ling in cur unul pe altul , cu o aroganta incredibila , pe fata , nici macar sa se fereasca si ei un pic , aiurea , ei continua sa se pishe pe noi , ca pe gunoaie .

    De unde atata siguranta , din pactul de COABITARE cumva ?

    http://www.ghimpele.ro/2013/02/traian-basescu-fotografiat-discutand-cu-viktor-orban-inainte-de-lucrarile-consiliului-european-foto/

  18. 19 papasha februarie 8, 2013 la 9:22 pm

    Dragul meu prieten , am uitat ( din cauza vitezei , nu a varstei ! ) sa te rog sa-i amintesti tanarului Ponta sa ” COABITEZE ” in continuare cu MARELE NEGOCIATOR VANDUT de la Bruxelles !!!!!!!! In popor se zice ca s-a dus bou si a venit vaca , ca a facut cacatul praf , si tot cu gura mare si plina s-a-ntors sa ne dea lectii si explicatii aiuritoare ……….., COABITATI baieti , COABITATI !

  19. 20 blogideologic februarie 8, 2013 la 10:02 pm

    @ Chirciu Valeriu spune : ADRIAN NASTASE ,,UN ZIMBRU POLITIC CARE SE EXPRIMA LIBER IN ROMANIA.,,
    Frumos titlu. Într-adevăr, aşa este.

  20. 21 blogideologic februarie 8, 2013 la 10:18 pm

    @Constantin98Dan spune : “Sa-l facem sa simta pe studentul ungur de 21 de ani de la Targu Secuiesc ca poate ajunge fara probleme directorul unei sucursale CEC la Oradea sau Campina sau prefect de Prahova.” Chiar dacă el nu ştie bine Limba Română ? Dar a deprins bine mentalitatea siloz a liderilor săi care nici măcar nu fac parte din maghiarimea de elită cu atitudine Keyserling. Am întâlnit şi dintre aceştia. Nu ştiu câţi mai există.

  21. 22 Karakas februarie 8, 2013 la 10:28 pm

    Urmaresc meciul dintre dl Antonescu si ANI. Dl Antonescu a facut citeva remarci despre institutia respectiva, in sensul ca nu e instant de judecata. ANI, o institutie deosebit de sensibila, s-a autosesizat din pix si, vazindu-si interesele cumva su semnul intrebarii, a lansat un croseu in barbitza domnului Antonescu sub forma unei papirus public.

    Acum, ANI asta e o institutie de stat, unde isi papa salariile de la buget toti acesti „sensibili”, nu? Ca atare, orice politician poate sa afirme orice public despre ea, ca e „de stat”, nu e a Comisiei domnului Barroso. Cum dl Antonescu nu a numarat soriceii din beciul ANI, ci a rostit citeva fraza destul de articulat despre mandatul institutiei – desi poate nu cu „exemple” – ANI ar fi trebuit sa-si mentina pozitia de detectiv alert si preocupat in ale integritatii . Dar nu, e musai sa vada insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti si dl. Harris, „pretinul cultural” al romanilor, ca ANI e atacata, e violate si au-au-au. Ce comedie de prost gust!

    http://www.mediafax.ro/politic/ani-afirmatiile-lui-crin-antonescu-privind-cazurile-agentiei-un-mod-de-a-pune-presiune-politica-10551494

  22. 23 Iluminatu februarie 8, 2013 la 10:44 pm

    ANUL ŞARPELUI 10.02.2013 – 31.01. 2014

    „*In mitologia chinezeasca sarpele are insa, o mare putere distructiva. Este cel mai puternic semn negativ din zodiacul chinezesc, iar astrologii traduc asta prin razboaie sau chiar prabusiri financiare. Tocmai de aceea in Anul Sarpelui nu trebuie sa riscam si sa speculam pentru ca vom pierde.
    *De altfel, istoria confirma ca anii care au stat sub semnul Sarpelui au fost marcati de dezastre si evenimente nefericite.
    *In 2001 au avut loc atentatele teroriste din New York, in 1989 revolutiile au impanzit Europa, inclusiv Romania, iar in 1977 a avut loc unul dintre cele mai devastatoare cutremure din tara noastra soldat cu moartea a peste 1500 de oameni.”

    Mâncaţi peşte şi supă de orez în noaptea de 09/10. 02. 2013 dacă vreţi să driblaţi destinul.

    PS : Există riscul să-l pierdem pe Guvernatorul Traian Băsescu.

  23. 24 Radu Humor februarie 8, 2013 la 10:58 pm

    Eu sincer mau cred că până şi Ponta nu va avea ce face şi va achiesa la acţiunea de suspendare a lui Băsescu, cu toate criticile pe care le va primi de la bruxelles !
    E încă un politician tânăr şi e păcat să-şi rişte cariera politică devenind un yesman împuţit care execută fără crâcnire ordine ce se dovedesc criminale pentru statul român !
    Titlul moţiunii de stspendare ar trebui să fie inspirat din paragraful de mai jos, discursul lui Nixon la părăsirea, pe uşa din faţă totuşi, a fotoliului de la Casa Albă :
    “Nu am fost niciodată un om care renunţă. Să plec înainte de terminarea mandatului este un lucru împotriva oricărui instinct al fiinţei mele. Dar ca Preşedinte, trebuie să pun pe primul plan interesul Americii. America are nevoie de un Preşedinte cu normă întreagă şi de un Congres cu normă întreagă, mai ales acum, într-o perioadă în care ne confruntăm cu probleme atât în ţară, cât şi peste hotare.”

    “Nu am fost niciodată un om care renunţă. Să plec înainte de terminarea mandatului este un lucru împotriva oricărui instinct al fiinţei mele. Dar ca Preşedinte, trebuie să pun pe primul plan interesul Americii. America are nevoie de un Preşedinte cu normă întreagă şi de un Congres cu normă întreagă, mai ales acum, într-o perioadă în care ne confruntăm cu probleme atât în ţară, cât şi peste hotare.”

    Parcă niciodată nu s-au repetat atât de evident evenimentele.
    Pentru că cine nu învaţă din greşelile altora, cu siguramţă va fi pus în situaţia de a le repeta !
    Până la urmă Băsescu este la mâna lui Baroso şi merkel iar o situaţie explicativă deosebit de clară a ceea ce se întâmplă cu adevărat în România ultimilor ani, nu poate fi tratată mai departe cu nepăsare sau siktir. Există o limită a diplomaţiei peste care nu se poate trece fără a dăuna grav propriiei credibilităţi, şi în lumeamare nimeni nu riscă să şi-o piardă definitiv, oricâte interese personale sau de stat ar fi în joc.
    Puşi în faţa unor asemenea probe nici Merkel, nici Barosso n-ar putea rămâne pe aceste poziţii de partizanat politic susţinând până la ridicol un protejat de mult expirat şi pentru ei !
    Dar atâta timp cât nu există decât datele unei singure părţi, nu pot fi acuzaţi de partizanat politic 🙄 se bate cu pumnul în masă

  24. 25 Radu Humor februarie 8, 2013 la 11:13 pm

    Numai că Ponta trebuie dacă nu susţinut, măcar împins fără voia lui să treacă la acţiune.
    Ca să poată avea şi el un pretext. 😉
    Dacă stăm toţi şi ne mirăm de ordinăriile lui băsescu se pare că n-am făcut nimic.
    Nici noi , şi nici guvernul şi nici Parlamentul !
    Ba mai prind iar curaj şi cei de la CCR şi CSM 🙄

    P.S.
    Este de acum exasperantă întârzierea cu care apar rezultatele de la INS referitoare la populaţia României :mrgreen:
    Şi măcar pe acest subiect care cu siguranţă va demonstra reuşita Referendumului cei care l-au susţinut nu vot mai avea ce face !avea

  25. 26 Iluminatu februarie 9, 2013 la 12:03 am

    3 ♣

    Juzii ce cunosc şi înţeleg Sfânta Treime,
    Blestem pe ei să se complacă în micime !

  26. 28 blogideologic februarie 9, 2013 la 1:59 am

    Liderii maghiarimii au drept Weltanschauung o mentalitate siloz.

  27. 29 blogideologic februarie 9, 2013 la 2:22 am

    Parlamentul European refuză să voteze acordul pentru buget realizat de „şefii de state” şi comisarii europeni. Motivul ? „Acest acord pentru buget nu va mări competitivitatea economiei europene. […] Acordul pentru buget nu lucrează în interesul cetăţenilor europeni.” Opiniile au fost exprimate într-un comunicat comun semnat de Joseph Daul (de la PPE şi conservatori), Hannes Swoboda (de la socialişti), Guy Verhofstadt (liberalii), Rebecca Harms şi Daniel Cohn-Bendit (ecologiştii). http://www.lemonde.fr/europe/article/2013/02/08/compromis-en-vue-sur-le-budget-europeen_1828910_3214.html

  28. 30 blogideologic februarie 9, 2013 la 6:57 am

    Cartesius : “Cogito ergo sum.” Aici “Cogito” arată percepţia etică, adică identificarea dintre “Eu” şi “Raţiune”. Iar “ergo sum” arată Eul ontologic.

  29. 31 dtucra februarie 9, 2013 la 7:55 am

    Bine. Daca Dumneavoastra asa credeti, atunci promit sa ma calmez. Nu de alta, dar traiesc in Ardeal si colega mea de birou, cu care am o relatie foarte buna de altfel, e maghiara. In rest, AMR 3 zile?

  30. 32 Iluminatu februarie 9, 2013 la 8:17 am

    … FAŢĂ DE BRUXELLES, ZIC ROMÂNII

    Băsescu : « 39,887 miliarde de euro pentru România în perioada 2014 – 2020. Cred că mi-am făcut datoria. » … faţă de „Brusel”, zic românii !

  31. 33 Radu Humor februarie 9, 2013 la 10:34 am

    „Blogt
    Să înţeleg că ce i-au pus acum în braţe lui băsescu, de se laudă el peste tot, s-ar putea să fie un cal mort ?!

  32. 34 Ghita Bizonu' februarie 9, 2013 la 10:50 am

    Da?!
    Context: România și Ungaria sunt membre NATO și UE, ceea ce nu permite punerea în discuție a frontierei comune

    Pare la cine se gandeau guvernatii greci atunci cand in anii 90 si 2000 cumparau in draci armament? Nu cred ca la FYROM sau Bulgaria …ci la aliatu lor din NATO – Turcia!!!
    Si asta imi duce aminte de Tirolul de Sud care ne tot este dat ca exemplu de rezolvare … europeana si pasnica. Este mai putin stiut ca pe la inceputu anilor 60 poluare cu trotil crescuse prin Italia BUUM!! Si unii prin Viena au murit de alergii provocate de combinatia .380 ACP (9 mm corto) si M34 …
    Italia fiind membra a NTAO da asta nu a scutit-o de o rezolutie a ONU … Capisci ?!

    Deci ramane deschisa varianta a 2-a.
    “”
    -Gigele ce fapta buna ai facut tu saptamana trecuta?
    – Am salvat o fata de la viol in grup!!
    – ?!? (Gigel – 1,52 metri 47 kile) Si ce ai facut?!
    – Am convins-o sa stea!!!
    “”

    Cum bine ziceti De aceea, accentul s-a deplasat, mai întâi, spre drepturile omului și apoi spre drepturile minorităților, ca instrumente ale schimbării statutului teritorial al unor zone din Transilvania.
    Deci se poa permite punerea în discuție a frontierei comune daca partea ….sa ziecm pasiva e convinsa sa stea!
    Si cu ajutorul unei multimi de Gigei , mai Soros-hizati, mai Pleșu-vizati la „New Europe College”, aparu si Sabin Gherman si azi cam prea multi cica intelctuali cica romani guita contra Bucrestiului fanariotizat samd .
    Si cam de ani de zile UDMR si FIDESZ fac spume la gura tipand ca modelu este Kosovo – contituirea uneie majoreitaeti regionale care sa … si cum am avut neplacerea sa va zic (http://vremea.forumgratuit.ro/t406-ieri-a-fost-o-zi-istorica-ne-ia-dracu-in-mod-oficial-de-azi-e-liber-la-razboi) Acordul Final de la Helsinki este caduc.
    Si acu vine si nefericitu asta de inVictor care basheste despre regiuni … ce-o fi in capu lui nu stiu .. stiu decat ca Basescu zis-a ceva ca e cazu sa terminam cu judetele care au fost facute numa ca sa dea la gioale minoritatilor (care? Ca nu -am auzit pe lipoveni sau pe turci) si l-ma mai auzit bashindu-se pe Sova care si el mare tepeptual reprosa judetelor ca e ceausiste si centraliste…

    E acu unica intrebare ce mi-o pun si Ponta si Sova sunt Gigei care incearaca sa convinga Romania sa stea ?!

  33. 35 Constanta februarie 9, 2013 la 10:55 am

    Tot respectul, stimate domnule Adrian Nastase!

  34. 36 Ghita Bizonu' februarie 9, 2013 la 11:21 am

    constantin dan (@Constantin98Dan)

    „sa-l facem sa simta pe studentul ungur de 21 de ani de la Targu Secuiesc ca poate ajunge fara probleme directorul unei sucursale CEC la Oradea sau Campina sau prefect de Prahova . Mai avem mult pana acolo ( deja sa acceptam noi asta )”

    Noi aceptam asta … problema este cu profesorii lui care ii tot explica ca el e persecutat in Romania. Eventual ca daca prinde un pots mai bun prin Constanta atunci sigir asta se numeste prigonire si purificare etnica… Ehe .. pe vremea cand imi puteam inca sa mai merg la Felix (bai) destule discutii am avut : bine dom’le ce ar strica cp[iluluii mu matale sa vorbeasca romaneste cat vorbesti si matale? Ca nu se stie ce idei idioate poate avea un copil – de exemplu sa se faca inginer de aeronave sau ofiter de marina su asta inseamna sa stie lb romana .. Sau uita-te la Ferry Vastag – triaeste bine la Constanta da asta fiindca este in stare sa vorbeasca romaneste! Si Constanta il iubeste ” No ase da totusi de ce fiul meu sa invete romaneste ?!

    Si scuze chiar in Bucuresti am cunoscut unguri care se descurcau binisor , erau respectati ca oameni , apreciati ca profesionisti si nimeni nu se lega de ei …

  35. 37 Gavrila februarie 9, 2013 la 12:13 pm

    Sunt de pomina disputele dintre Vadim si plutonul, destul de numeros altfel, de pseudointelectuali cu simbrie platita de aiurea pe seama recrudescentei extremismului maghiar, plecand dela respingerea pacii dela Trianon. Oricat nu ne plac anumite derapaje comportamentale ale ‘tribunului’ trebuie sa recunoastem ca a avut dreptate. Se vede treba ca in vechea secu erau mai multi patrioti romani decat in serviciile de azi, cu consecintele extrem de nefaste pe care le resimt dela o vreme romanii.
    Daca ar fi ramas pedeapsa capitala, cotroceanul s-ar afla destul de aproape de a-si pierde capul/chinezii trimit familiei impuscatului factura cu pretul glontului pentru recuperarea pagubei din bugetul statului.
    Mult noroc D-le Nastase in urmatoarea runda cu Justitia.

  36. 38 Sibilla februarie 9, 2013 la 12:32 pm

    Nu ne putem mira îndeajuns care e pricina că voi ungurii ne-aţi apăsat pe noi într-atâta şi ne-aţi aruncat după cap şi jugul iobăgiei, când noi suntem şi am fost întotdeauna mai mulţi decât ungurii şi ce e mai mult, suntem şi mai demult decât voi în această ţară, căci suntem rămăşitele încă a vechilor DACI.
    (Supplex Libellus Valachorum Transsilvaniae)
    Da, am zis-o şi o voi repeta până voi putea fi auzit, că misiunea noastră este să dăm ştiinţelor arheologice pe omul Carpaţilor preistoric, anteistoric.
    (Cezar Bolliac)

    Este vorba de un popor care prin strămoşii săi îşi are rădăcini de patru ori milenare, aceasta este mândria şi aceata este puterea noastră.
    (Nicolae Iorga, Originea, firea şi destinul neamului românesc în Enciclopedia României)

  37. 39 analist februarie 9, 2013 la 1:17 pm

    @dorucoarna
    De acord cu ce zici, nu uita de nucleu. Putini cum sunt, cei de acolo sunt incoruptibili si patrioti pana in maduva oaselor.

  38. 40 Jr februarie 9, 2013 la 2:32 pm

    Locuitorii de origine maghiară din Ţinutul Secuiesc ştiu bine : cine? când? cum? şi DE CE? au fost aduşi şi basculaţi în Transilvania. Oameni fără ţară (bozgori) de naţionalitate maghiară sau localizat pe graniţa de EST a Imperiului Austro-Ungar. Uitaţi aici de autorităţile vremii şi de soartă, Secuii au socializat cu bătinaşi şi au trecut împreună vicisitudinile istoriei. Doar că din când în când forţe politice malefice din Ungaria, amintesc secuilor că au sânge unguresc, vorbesc limba maghiară, au tradiţii culturale istorice şi dreptul sacru de a se manifesta. OK! În subsidiar, se doreşte agitarea muşuroiului care în caz de nevoie poate fi mobilizat pe loc.
    Oamenii politici ai ungariei care gândesc în acest fel, fac o eroare cât Câmpia Panoniei de mare; Cetăţenii români de etnie maghiară, locuitori ai Ţinutului Secuiesc, au drepturi şi obligaţii în România în egală măsură cu majoritarii români şi celelalte naţionalităţi conlocuitoare în orice localitate din ţară. Dacă secuii au sărbători tradiţionale cu manifestări publice, cu steaguri şi alte obiecte de recuzită, n-au decât să o facă, dar numai în limita legilor româneşti! Instituţiile Statului român nu trebuie antrenate în aceste manifestări sub nicio formă; Celelalte naţionalităţi conlocuitoare se simt jignite şi pe bună dreptate.
    Zilele trecute în mass-media au fost dezbateri de foc cu privire la arborarea drapelului secuiesc pe frontispiciul instituţiilor statului în mai multe localităţi din Ţinutul Secuiesc; Iniţiativă iresponsabilă şi profund ilegală. Cetăţeanul maghiar poate arbora pe proprietatea sa oricâte steaguri ungureşti vrea, dar nu pe sediile instituţiilor statului român! Să fim bine înţeleşi!

  39. 41 analist februarie 9, 2013 la 3:44 pm

    @doru coarna
    Pe mine nu ma ingrijoreaza cel mai mult vanzarea resurselor,moralitatea politicienilor, starea drumurilor sau conditiile mizere din spitale. Pentru viitorul tarii ma ingrijoreaza intensificarea inabilitatii sistemului de invatamant de a crea oameni capabili de a se adapta vremurilor. Multimea evenimentelor create de fiecare din noi, ca suma a istoriilor duce, in final la probabilitatile calculate.

  40. 42 Laur februarie 9, 2013 la 3:54 pm

    In scurta dvs. analiza a tensiunilor, in masa si nu pe canale diplomatice, dintre Romania si Ungaria ar trebui mentionat ca maghiarii nu au avut un plan bine determinat, de a revizui sau pune in discutie tratatul de la Trianon, imediat dupa decembrie ’89. In haosul ordonat, de la „Revolutie” si pana in anul 1996, actorii politici romani nu au prevazut directia in care, timpul, v-a arunca aceasta uniune, interpretata in mod eronat sau voit, atunci cand este nevoie, ca partid politic. Politica pasilor marunti constientizata de reprezentantii maghiarilor din Romania, cu mult mai repede decat factorii nostri decizionali, din punct de vedere politic, la aceea vreme si aplicata imediat dupa anul 1991, a adus incepand cu anul 1996 o contra-apripa in Parlamentul Romaniei care a generat intradevar o puternica emotie nationala sau nationalista, pe care uniunea a speculat-o si intretinut-o in mod convenabil. Intensitatea acestor emotii nationale, a inceput usor, usor sa scada iar efectul nationalismului parlamentar a inceput si el sa se reduca odata cu inceperea negocierilor cu U.E, in vederea aderarii, iar aici ma refer la adevaratele negocieri incepute de guvernul pe care l-ati condus si la acest capitol, l-ati condus foarte bine. Astfel, dupa 2004, multiculturalizarea, diversitatea si in mod paradoxal unitatea Uniunii Europene, ca ansamblu si nu ca institutie, au condus la o inflamare a unor ”holograme emotionale” in interiorul guvernului de la „Buda si Pesta” insa cea mai mare greseala apartine actorilor politici romani care au permis, fortand sistemul constitutional romanesc, participarea unei uniuni etnice la formarea si mentinerea unui guvern sau a mai multor guverne la Bucuresti. In acest mod s-au putut crea antecamerele unor divergente conflictuale intre actorii politici romani si politrucii maghiari sau romano-maghiari. In final, am dorit sa detaliez, in plan cronologic, analiza dvs. dar numai pe latura socio-politica a pseudo-tensiunilor romano – maghiare si sa subliniez ca, in sfarsit, pe 9 dec.2012 sistemul parlamentar romanesc dar si guvernarea romaneasca au intrat in normal, odata cu izolarea acestei uniuni pe scena politica romaneasca. Practic din 9 dec 2012 si pana in 2016 nu mai este necesar sa raspundem unor pseudo-tensiuni care, in fapt, nici nu exista pe canalele diplomatice.
    Recomand tuturor politrucilor de la Budapesta sa creeze politica pe ciorna si mai apoi sa transcrie pe curat!

  41. 43 alex r februarie 9, 2013 la 6:20 pm

    Buna ziua , sunt un cititor pasionat al blogului dumneavoastra. Acest blog este una dintre publicatiile online ,pe care reusesc sa o citesc . Sunt foarte speriat de ce se intampla in mass-media , o manipulare ingrozitoare si din cate vad, calitatea informatiilor si analizelor se degradeaza in continuare . Cred ca este nevoie de dumneavoastra domnule Adrian Nastase prin acest blog , acum in societatea romaneasca , mai mult ca niciodata . Va multumesc domnule Adrian Nastase !

  42. 44 Fragmentarium Politic februarie 9, 2013 la 8:44 pm

    Cum au furat speculatorii de opinie ideile hegeliene: Despre triada problema-reactie-solutie (mini-ghid anti-manipulare)

    Cum se intampla de regula in cazurile de incalcari ale normelor de circulatie, numarul de teribilism cu steaguri pe autostrada s-a incheiat in barele de protectie care impiedica intrarea pe contrasens, ceea ce a cam botit automobilul celor doi copiloti ungari, motiv pentru care nici nu au ce sa reclame la politia europeana, fiind in culpa, imaginile surprinse de camerele de supraveghere ii incrimineaza. Lasand gluma sau comparatia la o parte, care isi are talcul ei, trebuie spus ca afacerea steagurilor este, in esenta ei, o operatiune de manipulare, dupa urmatoarea triada : crearea problemei-reactia-solutia.

    Scopul acestei triade manipulative este de a crea o problema, de provocare sau diversiune, care sa duca la o reactie inadecvata sau excesiva, pe baza carora, in final, sa se ajunga la o solutie conforma cu interesul initiatorului. Conditia care poate face posibila obtinerea unui astfel de rezultat prestabilit este ca reactia obtinuta sa fie una de aceeasi natura cu problema creata, adica sa fie in afara legii, cutumei sau standardelor, cu potential de incendiere emotionala. Tot ceea ce trebuie sa faca tinta unei astfel de provocari este de a avea reactii de drept, de a nu iesi din spiritul si litera statului de drept. Reactia de drept este singurul raspuns care poate demonta o problema artificial creata, singura cale de contra-atac care, prin punerea in contrast a licitului cu ilicitul, are neconditionat de partea sa instrumentele statului si ordinii de drept, dreptul national si international.

    Aceasta triada speculatorie, problema-reactie-solutie, este folosita in satisfacerea unor interese corporatiste (si nu numai), este suficient sa privim la ce se intampla in unele zone fierbinti ale lumii (si, inca o data, nu numai), si reprezinta o schimbare de sens, de intoarcere pe dos a utilizarii celebrei metode a dialecticii hegeliene, cu cele trei momente ale sale, teza-antiteza-sinteza, prin faptul ca duce la dezorganizare si derationalizare politice, amintind de o deviza masonica, Ordo Ab Chao-Ordine din Haos. Crearea problemei politice este o constructie artificioasa, o falsa teza sau afirmatie, care nu se sustine si nu se bazeaza pe dovezi si argumente valide, care incalca principii si norme ale statului de drept si ordinii de drept internationale, urmarind descentralizari, autonomizari si atomizari fata de principiile de integrare si solidarizare, principii care, in cazul UE, dau consistenta unitatii comunitare.

  43. 45 blogideologic februarie 9, 2013 la 8:46 pm

    @Radu Humor
    Salut ! După psihologia pe care o cunosc, schimburile de priviri, aş zice că Manuel Barroso însuşi este într-o situaţie dificilă şi îl vede pe Victor Ponta, în docilitatea lui, ca pe un salvator. Deci altcineva conduce jocurile în CE, cineva care nu se vede, iar comisarii europeni sunt doar de formă. Că sunt înspăimântaţi şi ei, poate mai mult decât Ponta, se vede. Dar nu pricep ce îi sperie atât de mult.

  44. 46 blogideologic februarie 9, 2013 la 8:58 pm

    @Marian Nicolae spune : „România nu poate pleca mai departe fără a ieşi din această stare de neconstituţionalitate.” Foarte bine zis. Într-adevăr, aceasta este direcţia.

  45. 47 Centru februarie 9, 2013 la 9:18 pm

    Ungurii au inaugurat acum o saptamana inca 34 kilometri de autostrada . Toata Ungaria e strabatuta din Vest spre Sud de autostrazi construite in anii 1990 – 2000 ! Daimler , MAN, Goodyear , BMW isi construiesc in tara vecina capacitati industriale . Rata accidentelor este mult mai mica decat in Romania . Noi nici de cei 18 km de la Simeria la Orastie sau de cei 17 km de la Arad la Pecica nu suntem siguri ca vor fi gata in aprilie 2013 !Noi tergiversam inceperea santierelor simple ca Lugoj Timisoara , inghetam – Sova nu vorbeste in nume propriu – proiecte terminate 50 % , ca Bors Suplacu de Barcau , reincepem bazaconiile cu asa zise proiecte fluviale in loc sa fim srriosi si sa terminam ce am inceput . O autostrada de la Nadlac la Sibiu , alta de la Bors in inima Transilvaniei si spre Moldova , una de la Bucuresti la Brasov , ce sa vrei mai mult ? Se va schimba Romania !

  46. 48 Iluminatu februarie 9, 2013 la 10:09 pm

    COREEA DE NORD ÎŞI DESCHIDE PORŢILE

    « Pachetele turistice care includ bilete la Mass Games costa in jur de 1.500 de dolari iar vizele sunt acordate, de obicei, in decurs de 10 zile de la depunerea aplicatiei.
    In privinta operatorilor aerieni, turistii pot opta pentru Air Korea, Air China sau Air Koryo, cu escala la Beijing. De asemenea, turistii din afara Americii, pot ajunge in Coreea de Nord cu trenul.
    http://www.incont.ro/lifestyle/cea-mai-izolata-tara-din-lume-deschide-portile-occidentului-cum-poti-calatori-in-coreea-de-nord.html
    Autoritatile nord-coreene au anuntat ca nu mai este nevoie ca vizitatorii sa-si predea telefoanele mobile inainte de intrarea in tara. Cu toate acestea, telefoanele nu vor functiona cu cartela proprie, ci doar cu una cumparata de la fata locului (din aeroport), suportata de operatorii locali de telefonie mobila. Se vor putea da si primi telefoane internationale. »
    Bucureşti – Moskova – Phenian, 15000 km în trei săptămâni. Stau acolo până dau ăia lovitura de stat, după care cumpăr cu un dolar multe fabrici şi uzine (cum sugera Petre Roman pe la începutul anilor 90), le vând la fier vechi,
    achiziţionez un avion, mă stabilesc în ţinutul Secuiesc, şi fac naveta la Titu prin aeroportul Boteni, propietate personală.

  47. 49 blogideologic februarie 9, 2013 la 10:39 pm

    Se pare că operaţiunea LBO (leverage buy out – achiziţie prin efect de pârghie financiară) prin care compania Dell urma să treacă din domeniul public/bursier în domeniul privat (private equity) a fost blocată de firma Southeastern Asset Management, care este cel mai important deţinător de acţiuni Dell din afara USA. http://dealbook.nytimes.com/2013/02/08/southeastern-asset-management-to-fight-dells-takeover/?hpw

  48. 50 Constructii Piscine februarie 10, 2013 la 2:59 am

    Multa Stima domnule Adrian Nastase!


  1. 1 Scurtă analiză a tensiunilor româno-ungare | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe februarie 8, 2013 la 12:23 pm
  2. 2 Fenomene care nu se intamplau in Romania… « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 9, 2013 la 2:17 am
  3. 3 Cu ajutorul “primului negociator” al tarii, Romania a obtinut minimul fondurilor europene pentru 2014-2020 « Hai ca se poate! Trackback pe februarie 9, 2013 la 1:01 pm
  4. 4 Adrian Năstase, despre SCANDALUL ROMÂNO-UNGAR: "Nu trebuie să cădem în CAPCANĂ" | stiri Trackback pe februarie 9, 2013 la 1:35 pm
  5. 5 Scurta analiza a tensiunilor romano-ungare | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI! Trackback pe februarie 9, 2013 la 7:25 pm
  6. 6 Cum au furat speculatorii de opinie ideile hegeliene: Despre triada problema-reactie-solutie (mini-ghid anti-manipulare) « Fragmentarium Politic Trackback pe februarie 9, 2013 la 9:11 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!